• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

behi16

Registered User
لایک‌ها
556
دوستان حواستون به سهم ثشاهد باشه.
در آینده نزدیک می خواد افزایش سرمایه بده.
توصیه ایی به خرید ندارم
ولی اونایی که دارن، خبرهاش رو دنبال کنن تا خدای نکرده پشیمون نشن

mehrdadb3

Registered User
لایک‌ها
2,238
سلام جناب حسینی
یه جا ساده توضیح داده بود گفتم ببینم درسته
اوراق اختیار فروش تبعی به زبان ساده

مثلا #وغدیر اومده گفته قیمت اوراق تبعی سهم من ۱۷۳۸ تومنه تا اسفند ۹۹. یعنی يك سهامدار (فقط حقیقی ها، حقوقی ها حق خرید ندارن) با خريد تا ۵۰ هزار اوراق تبعي سهم خود را تا قيمت ١٧٣٨ تومان بيمه مي كند. در تاریخ سر رسيد اگر قيمت پايين تر از اين عدد بود شركت سهم را با اين قيمت ۱۷۳۸ تومن خريداري خواهد كرد و سهامدار ضرری نمیکند و اگر قيمت بيشتر بود سهامدار مي تواند آن را در قيمت بالاتر در بازار بفروشد. در قبال يك مبلغ كه زياد نيست فرد خود را بيمه مي كند.

یعنی شرکت داره تضمین میده قیمت سهمم‌ از این عدد کمتر نمیشه تا اسفند!! اگه شد بیا خودم ضررتو جبران میکنم!!!

قیمت خرید این اوراق چند هستش/؟ ثابت هستش برای همه سهم ها/؟
الان مثلا وغدیر قیمت کف 1738 گذاشته . اونایی که بالاتر خریدن چی مثلا رو 2100 تومن
و اینکه جدا میشه خرید این اوراق رو یا باید با سهم همزمان بخری/؟

امین رضا

Registered User
لایک‌ها
59
آره بعضی وقتا این اتفاق میوفته :
اردر اول نفر اول 10 میلیون سهم فروش با قیمت منفی 5
اردر دوم نفر اول 10 میلیون سهم فروش با قیمت منفی 5
اردر سوم نفر اول 10 میلیون سهم فروش با قیمت منفی5
اردر چهارم نفر اول 10 میلیون سهم فروش با قیمت منفی 5
اردر های پنج تا 200 هم پشت دست اینا از ترسشون مثلا 50 میلیون سهم برای فروش ثبت میکنن
بعد کم کم از آخرای پیش گشایش ، اون نفر اول میاد اردر اولش رو برمیداره و میندازه آخر صف که حجم صف تغییر نکنه
بعد اردر دومش ، سومش ، چهارمش !
حالا اتفاقی که میوفته 40 میلیون سهم خودش آخر صفه حجم کل صف هم همون 90 میلیون حداقل میمونه و کسی شک نمیکنه
بعد که پیش گشایش باز شد 40 میلیون اردر فروشش رو برمیداره و اون 50 میلیون اردر فروش میمونه تا بیان بردارن ، از اونورد که اردر خرید 50 میلیونی میزاره روی منفی 5 و به اینصورت توی منفی 5 سهم هاش رو میخره
crazy.gif

بعد چون یهو سهم های مورد نیاز خریداری میشه و ممکنه اردر خرید رو از قبل هم گذاشته باشه مثلا 50 میلیون و شما جزء نفرات بعدی برای خرید توی منفی 5 باشید ولی چون میدونه الان 50 میلیون سهم جمع شده ، 50 تاشو که برداره ، ممکنه دیگه به شما نرسه
صف فروش هم چون یهو برداشته شده ، یهو قیمت شروع به پرواز به سمت مثبت 5 میکنه و کم کم روی اون محدوده مثبت 4 و بالاتر شروع به فروش میکنه و اینطوری حداقل یه 6 یا 7 درصدی به جیب میزنه
154fs232528.gif
بعد اون موقع تو کانالا میگن پرواز شروع شده ولی نمیدونن که عقابشون کلاغ بوده
s0424.gif

این کار به خاطر لذت وصف ناپذیری که به شخص مارموز میده ، حرام اعلام شده
301.gif
ممنون مثال جالبی بود
فقط این قسمتُ نفهمیدم.
بعد کم کم از آخرای پیش گشایش ، اون نفر اول میاد اردر اولش رو برمیداره و میندازه آخر صف که حجم صف تغییر نکنه
وقتی اردرش رو حذف کنه و مجددا بخواد اردر بگذاره قاعدتا 20-30 ثانیه طول میکشه.خب اینجوری اونایی که تابلوی سهم رو دنبال میکنن نمیتونن بفهمن بازیگر سهم برنامه داره؟

s.david.s

کاربر فعال بورس و بانکداری
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
ممنون مثال جالبی بود
فقط این قسمتُ نفهمیدم.
وقتی اردرش رو حذف کنه و مجددا بخواد اردر بگذاره قاعدتا 20-30 ثانیه طول میکشه.خب اینجوری اونایی که تابلوی سهم رو دنبال میکنن نمیتونن بفهمن بازیگر سهم برنامه داره؟
حقیقتش اینه که اگه کسی زرنگ باشه روند تغییرات رو میفهمه ، از لحظه ای که اردر ها با حجم بالا جابجا میشه و حجم تغییرات واضحه
ولی اصل قضیه اینه که بعضیا حتی اگه مطمئن باشن این حجم رو یک نفر هم گذاشته بازم تحت تاثیر قرار میگیرن چون خود به خود ترسی رو تجربه میکنن که چی شده سهم رو با این مقدار دارن میفروشن و میخواد پشت دست بازیگر زرنگ بازی دربیاره که رو دست میخوره

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729

..0..

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
88
دیگه چند ماهی بود با این عکسه بودم ، گفتم یه عکس جدید بزارم
بجای طفره رفتن و وقت تلف کردن برو اون کامنتایی که توش ویژگیهای یک همسر خوب و مفید رو نوشته بودی پاک کن

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
سلام

ببخشید فرصت نشد مثالی خدمتتون عرض کنم
ابتدا اینکه چند اصطلاح هست که باید باهاش اشنا بشید
مثل عرضه کننده ، کارگزار عرضه کننده ، قیمت اعمال ، قیمت عرضه و . . . . که همه این موارد در لینکی که بالا قرار دادم کامل توضیح داده شده
اما چند نکته در مورد اختیار فروش تبعی که دوستان باید بدونند

این اوراق تا زمان سررسید قابلیت معامله ندارند

شما به هر تعداد که بخواهید اوراق اختیار فروش تبعی داشته باشید باید به همان میزان از سهم شرکت در پورتفوی خودتون داشته باشید
مثلا شرکت الف اختیار فروش ارائه کرده شما برای در اختیار داشتن مثلا 10000 اوراق فروش شرکت باید تا پایان همان روز معاملاتی 10000 سهم شرکت الف در پورتفوی خودن داشته باشید در غیر این صورت پول شما بابت بابت خرید اوراق تبعی سوخت میشه - پول خرید اختیار فروش تبعی غیرقابل بازگشت است

درضمن برای هر شخص حقیقی حداکثر مقداری مشخص میکنند که در اطلاعیه شرکت گفته خواهد شد

افرادی که اختیار فروش تبعی فعال میکنند اجازه فروش سهم در اختیارشون ندارند ( فرضا 20000 سهم شرکت الف دارید و 10000 اختیار فروش - شما فقط اجازه فروش 10000 سهم دارید و 10000 سهم تا زمان سر رسید به نوعی فریز شده و قابلیت فروش نداره )

شرکت موظف است قبل از توزیع سود و مجمع سالیانه تکلیف اوراق تبعی منتشر شده را مشخص کند
و . . .
قیمت خرید این اوراق چند هستش/؟ ثابت هستش برای همه سهم ها/؟
قیمت خرید در اطلاعیه هر شرکت ذکر میشه
کارمزد معاملات 0.4 درصد خواهد بود

الان مثلا وغدیر قیمت کف 1738 گذاشته . اونایی که بالاتر خریدن چی مثلا رو 2100 تومن
ممکنه قیمت از 1738 تومن هم پایین تر بیاد افرادی که در قیمت های بالاتر خریده اند میتوانند از اختیار فروش استفاده کنند تا متحمل ضرر بیشتری نشوند

و اینکه جدا میشه خرید این اوراق رو یا باید با سهم همزمان بخری/؟
خیر به صورت جدا گانه امکان خرید وجود نداره
سرمایه گذار باید در زمان خرید این اوراق سهم شرکت در اختیار داشته باشد

mehrdadb3

Registered User
لایک‌ها
2,238
سلام

ببخشید فرصت نشد مثالی خدمتتون عرض کنم
ابتدا اینکه چند اصطلاح هست که باید باهاش اشنا بشید
مثل عرضه کننده ، کارگزار عرضه کننده ، قیمت اعمال ، قیمت عرضه و . . . . که همه این موارد در لینکی که بالا قرار دادم کامل توضیح داده شده
اما چند نکته در مورد اختیار فروش تبعی که دوستان باید بدونند

این اوراق تا زمان سررسید قابلیت معامله ندارند

شما به هر تعداد که بخواهید اوراق اختیار فروش تبعی داشته باشید باید به همان میزان از سهم شرکت در پورتفوی خودتون داشته باشید
مثلا شرکت الف اختیار فروش ارائه کرده شما برای در اختیار داشتن مثلا 10000 اوراق فروش شرکت باید تا پایان همان روز معاملاتی 10000 سهم شرکت الف در پورتفوی خودن داشته باشید در غیر این صورت پول شما بابت بابت خرید اوراق تبعی سوخت میشه - پول خرید اختیار فروش تبعی غیرقابل بازگشت است

درضمن برای هر شخص حقیقی حداکثر مقداری مشخص میکنند که در اطلاعیه شرکت گفته خواهد شد

افرادی که اختیار فروش تبعی فعال میکنند اجازه فروش سهم در اختیارشون ندارند ( فرضا 20000 سهم شرکت الف دارید و 10000 اختیار فروش - شما فقط اجازه فروش 10000 سهم دارید و 10000 سهم تا زمان سر رسید به نوعی فریز شده و قابلیت فروش نداره )

شرکت موظف است قبل از توزیع سود و مجمع سالیانه تکلیف اوراق تبعی منتشر شده را مشخص کند
و . . .

قیمت خرید در اطلاعیه هر شرکت ذکر میشه
کارمزد معاملات 0.4 درصد خواهد بود

ممکنه قیمت از 1738 تومن هم پایین تر بیاد افرادی که در قیمت های بالاتر خریده اند میتوانند از اختیار فروش استفاده کنند تا متحمل ضرر بیشتری نشوند

خیر به صورت جدا گانه امکان خرید وجود نداره
سرمایه گذار باید در زمان خرید این اوراق سهم شرکت در اختیار داشته باشد
رو سوال اخر من منظورم مثلا برای خودم که از قبل سهم وغدیر رو دارم پرسیدم نه اینکه جداگانه الکی این اوراق رو بخرم
واینکه به نظرم حرف بعضی از دوستان درست در میاد با اینکار که میخوان انجام بدن. که میگفتن نهایتا بورس تا اخر سال اندازه سود بانکی بهتون سود میده. تازه اینم برای اونایی صدق میکنه که قیمت الان رو گرفته باشن اونایی که بالاتر گرفتن اینجوری ضرر هم میکنن.

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
سلام
صبح بخیر
رو سوال اخر من منظورم مثلا برای خودم که از قبل سهم وغدیر رو دارم پرسیدم نه اینکه جداگانه الکی این اوراق رو بخرم
بله شما امکان استفاده از اختیار فروش در صورت ارائه توسط شرکت به اندازه تعداد سهامتون دارید
واینکه به نظرم حرف بعضی از دوستان درست در میاد با اینکار که میخوان انجام بدن. که میگفتن نهایتا بورس تا اخر سال اندازه سود بانکی بهتون سود میده. تازه اینم برای اونایی صدق میکنه که قیمت الان رو گرفته باشن اونایی که بالاتر گرفتن اینجوری ضرر هم میکنن.
شرکت ارائه دهنده حداقلی براش تعریف شده که برای اختیار فروش باید ۲۰ درصد بالاتر از قیمت روز درنظر بگیره
فرضا شرکت سپهر صادرات چند روز قبل برای سه ماهه ۱۳ درصد به صورت قطعی سود در نظر گرفته بود و سالیانه ۲۶ درصد

اگر شما در برگه بانک ها نگاه کنید نوشته سود اللحساب به این معنی که اگر بانک ضرر کرد این سود ممکنه کم بشه و اگر بیشتر شد همین مقدار به شما داده میشه
در این نوع ابزار که در بازار بورس استفاده میشه سود شما قطعی محسوب میشه و اگر قیمت فراتر از قیمت سررسید باشه شما نمیتوانید درخواست اعمال اختیار فروش بدید ( در اصل منطقی هم نیست ) بالاخره کسی نیست که از سود بیشتر خوشش نیاد

در کل این یک ابزار جهت بیمه سهام و کنترل ریسک و با مقوله سوددهی و بانک کاملا متفاوت خواهد بود

AM1N

کاربر فعال بخش فوتبال
کاربر فعال
لایک‌ها
4,574
دوباره بازار هیجانی شده .
سه شنبه و چهارشنبه تو منفی خرید زدم.
دوباره صبر میکنم تا سهام مدنظرم از صف خرید خارج بشن.
مشکل ما سهامدارا اینه که میخوایم هرجوری شده اون نقدینگی رو سهام بخریم تا از دستش راحت بشیم ( خودمم همین مدلیم :دی )
ولی فعلا دست نگه میدارم این هیجان یه مقدار بخوابه.

پ.ن : کم شانسی یعنی اینکه سفارشت ساعت 08:30:01 تو هسته ثبت بشه ولی حتی ته دیگش هم بهت نرسه :(

saeid700

همکار بازنشسته
لایک‌ها
5,283
حمایتی از حقوقی دیدن ؟ باز دارن میفروشن فقط یروز بازار مثبت شد هم شروع به فروش سهام عدالت میکنن

behi16

Registered User
لایک‌ها
556
حمایتی از حقوقی دیدن ؟ باز دارن میفروشن فقط یروز بازار مثبت شد هم شروع به فروش سهام عدالت میکنن
من چندتا از سهم های خودمو بررسی کردم
همشون فروش حقوقی بیشتره و خرید آنچنانی نداره

JAVAD 66

کاربر فعال
لایک‌ها
2,227
به تعداد سهام های منفی اضافه شده از اول صبح تو این شرایط من به شخصه بازم منفی هستم
هر چند از امروز اصلاح پرتفوی خودمو شروع کردم و بعضی سهم ها را حتی تو منفی 30 درصد هستم رد کردم تا پرتفوی بهینه تری داشته باشم

behi16

Registered User
لایک‌ها
556
احتمالا حمایت حقوقی ها و تزریق پول دولت، همزمان میشه با بازگشایی نمادهای بسته ایی مثل خودرو و شستا.
فعلا حمایت نیست و اون نمادها هم بسته هستن

dsaipdsadsaewqk

Registered User
لایک‌ها
1,379
- با اینکه کلیت بازار چنگی به دل نمیزنه ولی تصمیم گرفتم از 2 گروه زراعت و دارو هم یکی یک سهم داشته باشم. پله اول زفکا و دفارا خرید شد. ببینیم روزهای آتی رغبت به خرید مجدد میکنیم یا میشه پله اول و آخر خرید.

- حمایت خاصی دیده نمیشه. حقوقی فقط فروشنده است! معدود نمادهایی مثل وبصادر (ندارم) هستن که واقعا دارن حمایت میکنن. صف خرید 2 لایه چیدن برای سهم. کم پیش میاد این کار رو تو سهم های بزرگ بکنن. باید دید دووم میاره یا نه.

- پتروشیمی ها (آریا، نوری، شپدیس، پارسان، فارس [حمایت جعلی پشتشه ولی به هر حال]، زاگرس، شفن و...) و معدنی ها (کگل، کچاد، ومعادن، کدما، تکنار و...) نسبت به کلیت بازار خیلی خوب معامله میشن.

بالا