خرید و فروش در بورس که مثل خرید و فروش کالا نیست که بگیم طرف سهام خودش رو به دوست شما فروختهیعنی طرف میخاسته بفروشه و خودشو بکشه بیرون پیشنهاد خرید داده به رفیقمون ؟
خرید و فروش در بورس که مثل خرید و فروش کالا نیست که بگیم طرف سهام خودش رو به دوست شما فروختهیعنی طرف میخاسته بفروشه و خودشو بکشه بیرون پیشنهاد خرید داده به رفیقمون ؟
با سلامچی بگم کلی میشه تایپ کرد و عکس و گذاشت ولی یارو زرتی پاک میکنه چه ارزشی داره .پرشین تولز شده جمهوری اسلامی ایران
داداش گلم در مورد دستوری بودن بورس توضیح داده بودمبه نظر بنده که 15 سال هست در بورس ایران فعالیت دارم، این بورس تحت هیچ آموزشی توجیه پذیر نیست و مثل ارز دستوری عمل میکنه
مثل اینکه واقعیت داره ولی باید زمانی عرضه کنن که بازار یه روند مثبت و خوبیو در پیش گرفته باشه و باعث منفی شدن بازار نشه بنظرم واسه ماه مهر که خوب نیس بخان عرضه کنن باید بزارن ابان یا زمانی که بازار به ثبات نسبی خوبی رسیده تا اثر منفی نزارهایا واقعیت دارد؟
یا فقط میخوان بفروشن به ملت
بله ما منکر اصول نیستیم ولی با رعایت اصول هم نقد شوندگی سهم شما سر جاش نمیمونهداداش گلم در مورد دستوری بودن بورس توضیح داده بودم
کل اقتصاد همیشه دستوریه
ولی دیمی هم نیست ...
واس خودش اصولی داره که اگه رعایت نشه ، سهامدارا به اشتباه میوفتن
رعایت بشه ، مطمئن باشید که اونجوری که بین مردم در موردش صحبت میکنن نیست![]()
نسبت دلار به نقدینگی باز دوباره رفته زیر ۱۰۰ میلیارد دلار
۳ سال پیش دنیای اقتصاد نسبت نقدینگی رو بررسی کرده بود
میگفت نسبت نقدینگی هم موقع رفته بالای ۳۰۰ میلیارد دلار یعنی همه چیز ارزانه و منتظر یه جرقه هست تا بریزه بارار رو جهشی تورمی کنه
هر موقع هم رفته حوالی ۱۰۰ میلیارد دلار دیگه قدرتش برای رشد قیمتها کم شده و عقب نشینی کرده و بازار ها یا وارد کاهش قیمتی شدن یا رکود معاملاتی در قیمتهای بالا
با وجود اینکه سودهای بانکی ۴ سال بالای ۲۰ درصد در اقتصادی که حتی ۱۰ درصد هم رشد نکرده بود بالا میزد و موسسات غیر مجازی که نقدینگی شون رو با چاپ پول برای پوشش زیان سپرده گذارانشون همه رو وارد سیستم بانکی کردن و خیلی از وام های ارزی صندوق توسعه ملی به ریال تسعیر شد و دیگه هیچ وقت به صندوق باز نگشت با همه این قرتی بازی هایی که نقدینگی وحشتناک بالا رفته بود و از نقدینگی قرتی بازی احدمی نژاد بالا زده بود ولی باز دوباره اومده زیر ۱۰۰ میلیارد دلار
الان دلار اینقدر گرون شده که همه این قرتی بازی پولی روحانی رو هم با خودش هضم کرده و با این همه نقدینگی باز رفته زیر ۱۰۰ میلیارد دلار
از حجم پایین معاملات بازارها کاملا معلومه قدرت نقدینگی برای گران نگه داشتن دارایی ها اومده پایین
بازار های کالایی در بیرون مثل سهم فولادی شده که با ۳ ۴ میلیون خریدار صف خرید میشه و فعلا فروشنه جلو نمیاد
کاملا معلومه اکثر ملت ریالهاشون رو تو این سه سال تورمی تبدیل به دارایی کردن و منتظر یه جرقه هست تا بریزه بیرون
کافیه یه فروشنه کله گنده یه ۵۰ میلیون سهم فروش بزاره که ابن خریدار ۳ ۴ میلیونی فوری عجب نشینی خواهد کرد و تخفیف زیادی برای معامله خواهد خواست
الان به نظر همه چیز گران شده
اصلاح قیمتها از بورس شروع شده و احتمالا بمرور همین پاییز وارد دیگر بازارها خواهد شد
فک میکنم سقف قیمتی همه چیز رو همین پاییز با انتخاب ترامپ خواهیم زد و از زمستون وارد دوران اصلاح قیمتی یا رکود قیمتی بازار ها خواهیم شد
ترامپ فک کنم در دور اول که با جهش تورمی ایران رو به مشکلات انداخته در دور بعدی به احتمال قوی با رکود اقتصادی به جنگ ایران خواهد رفت
4 ای تی اف طلا همیشه بالای NAV بودن.همیشه زیر نظر داشتمشون.الان رسیدن زیر NAV. همگی منفی ده فول.
حتی صندوق "طلا" صف فروش شد!
واقعا بازار بسیار پرریسک هست.
-------------
"یک شنبه های خونین"
---------------------
من پاسخ این سوالو هنوز پیدا نکردم:
شستا کی قراره باز بشه؟
تکلیف اون بیچاره ای که مبلغ واقعا زیادی شستا خریده چیه؟ اصلا تکلیف اون که مبلغ کمی خریده ولی دلش میخواد پولشو بیرون بکشه چیه؟
(فکر کنم همین قضیه شستا-خودرو-پالایشی ها خودش میتونه یه درس مفصل و یه آموزش ورود به بورس بشه) چیزای زیادی هممون از این بازار بورس یاد گرفتیم.(گویا کمترین میزان نقد شوندگی و بیشترین ریسک مال این بازاره)
داستان شستا شده مثل داستان تپکو. تپکو نزدیک سه ماهه بسته س. هر دفعه هم موقع بازگشایی یه بهونه میارن واسه بسته نگه داشتنش
چطوری میشه که برای شما 20% سود داده ؟امروز منم وسپهر رو با 20 درصد سود دادم رفت
من پاسخ این سوالو هنوز پیدا نکردم:
شستا کی قراره باز بشه؟
تکلیف اون بیچاره ای که مبلغ واقعا زیادی شستا خریده چیه؟ اصلا تکلیف اون که مبلغ کمی خریده ولی دلش میخواد پولشو بیرون بکشه چیه؟
(فکر کنم همین قضیه شستا-خودرو-پالایشی ها خودش میتونه یه درس مفصل و یه آموزش ورود به بورس بشه) چیزای زیادی هممون از این بازار بورس یاد گرفتیم.(گویا کمترین میزان نقد شوندگی و بیشترین ریسک مال این بازاره)
امروز منم وسپهر رو با 20 درصد سود دادم رفت
به پست قبلیم کسی نظر نداد و نظر خودمم تغییر کرد
مثل اینکه باید به بین 5 تا 10 درصد مثبت سود قانع باشیم که خداییش خیلی ظلمه مخصوصا باسه قیمتهای فعلی که آدم دوست نداره بفروشه
بعضی از نمادها هم هستن که تو 30-40 روز گذشته حتی یکبار هم اجازه خروج نداده متاسفانه و پول همینطوری قفل مونده
خلاصه سیاست بدی رو در پیش گرفتن و خودشون هم میدونن با یه پخ کردن طرف سهمو میده میره که این اصلا برای کلیت بازار و اقتصاد خوب نیست
دوستان شستا و حکشتی داره میشه مثل بسته بودن زمان پترول؛ واقعا قانونی نیست که اینا تا هر وقت دلشون میخواد سهمو نبندن ؟
و این دوماه گذشته به من آموخت که باید تعداد زیادی سهم خوب تو پرتفوی داشته باشم تا از نقدشوندگی بالایی برخوردار باشم
جالب اینجاست اگه قراره عرضه اولیه ده بیست درصد سود بده پس الباقی سهم ها رو باید با چقدر سود فروخت ؟ الان آهن کهنه بخری بعد از یک هفته بیست درصد سود میده (ارزش پول البته درست تره)من اگر یک عرضه اولیه رو بفروشم اصلا روم نمیشه جایی بیان کنم خداییش نگو جایی که ۱ میلیون سهمت رو با ۲۰ درصد سود فروختی همیشه سعی کن بزرگ فکر کنی
سلاماین پیام رفع گره معاملاتی چیه اومد
برای سهم خریخت بود بعدش سهم منفی 10 خورد البته اسم دو تا سهم دیگه هم بود از وضع اونا خبری ندارم
دقیق یادم نیست اما روزی که حقوقی زیاد عرضه کرد من با قیمت پایینتر 4 تومن بهش اضافه کردم اینطوری فک کنم حدود 20 درصد سود دادچطوری میشه که برای شما 20% سود داده ؟
من دیروز دادم تقریبا 30% سود بود و با احتساب مثبت امروز میشه 30-35%
هم بالا توضیح دادم هم اینکه بنده خیلی وقته عرضه اولیه کلا نمیخرم چون پرتفوی رو شلوغ میکنهمن اگر یک عرضه اولیه رو بفروشم اصلا روم نمیشه جایی بیان کنم خداییش نگو جایی که ۱ میلیون سهمت رو با ۲۰ درصد سود فروختی همیشه سعی کن بزرگ فکر کنی