دوست من اولاً به هیچ وجه صحبت از GPRS نبوده که شما می فرمایید!!! بله GPRS یک سرویس ذاتاً ضعیف هست ما داریم Wireless یا Wimax را صحبت می کنیم که از خطوط مسی تلفنی قوی تر هست در صورتیکه خوب ارائه بشود و تا سرعت 54mbs قابل ارائه هست! کجاش ضعیفه؟ ADSL2+ تا 24mbs در شرایط ایده آل سرویس می ده.. کلاً Wimax
در حد Lan هست.
رفیق دوست داری کمی در مورد مزایای Wimax در برابر ADSL بدونی ؟ خوب باشه..
تکنولوژیADSL در بستر سیم تلفن واقع شده است، اماWIMAX سیستمی كاملا وایرلس بوده و هیچ نیازیی به سیم، دستگاه و شاژ تلفن ندارد.
در WIMAX محدودیت سرعت و مكان وجود ندارد، اما در ADSL منوط به مراكز مخابراتی و خط تلفن شاهد محدودیتهایی هستیم.
WiMAX به عنوان تلفیقی از wi-fi و شبکه های مخابراتی نسل سوم (توجه کن نسل سوم!) تلفنهای همراه محسوب میشود و بر این اساس سازمان همکاری و توسعه اقتصادی پیشبینی می کند باافزایش میزان استفاده از آن می تواند اینترنت پرسرعت را به روستاها ببرد. بله روستاها!!!
نصب WiMAX می تواند اینترنت پرسرعت را به روستاهایی که 3 تا 10 کیلومتراز مرکز مخابرات دور هستند انتقال دهد.
نوع استاندارد Wimax 802.16e می باشد.. اصلاً آن را با ADSL مقایسه نکن چون تکنولوژی فوق العاده قوی هست...
هزینه آن هم در ایران بالا هست در کشور های دیگری مثل آمریکا در سطوح قیمت های رقابتی adsl هست می دانی هزینه راه اندازی فقط شامل پول تو نمی شه که می دی مخابرات ..
خوب می گی که اینترانت شالوده هست ولی اینترنت شالوده نیست ... باشه به هر حال اینترنت یک اینترانت بزرگ هست اگر ما توی ایران خیلی کامینیتی بزرگی داشتیم می شد گفت اینترانت ولی افسوس که اینم نداریم..
در مورد اساس هر چیزی که شما در عصر آن زندگی کنی ولی نداشته باشی یا توش بلنگی اساساً از اساس عصر خودت دور مانده ای ... و باید جاش بنزین هدر بری و بری بانک پول پرداخت کنی (به جای انتقال از اینترنت) و زمان خودت را کلاً نابود کنی خوب اگر به این نمی گی اساس خوب اصلاً بی خیال هر طور فکر می کنی همونطور زندگی کن برای من که اساس هست چون مجبور شدم محل زندگی ام را به خاطرش تغییر بدم حالا باقی را نمی دانم...
اگر در محل زندگی قبلی من Wimax یا اینترنت ارائه می شد نیازی به تحمیل این خسارت جابجایی نبود!
امیدوارام چشمات رو یک کم بیشتر باز کنی و مسایل را از بالا نگاه کنی نه پایین ... نصب ضربتی وایرلس یا ای دی اس ال در ایران خیلی سخت نیست و با این تکنولوژی های بسیار جالب آن چنان کاری نمی برد که شما فکر می کنی چه برسد به مسایل دیگه ای که...
بی خیال...
این تاپیک در مورد وضعیت ADSL توی کرج هست، بنابراین فقط این پاسخها رو میدم و بحث رو بیشتر از این ادامه نمیدم تا روند تاپیک منحرف نشه.
1. توی مطلبی که شما عکس مکالمه رو گذاشته بودی، اگه مجدداً نگاه کنی، نوشته شده GPRS e 18mg
من هم عیناً همون قسمت رو پرسیدم. کاش از ابتدا به این مسأله دقت میکردی.
2. در هر تکنولوژیای محدودیت سرعت و مکان وجود داره.
3. قبلاً هم گفتم، ADSL تکنولوژیای هست که ساخته شد تا از بسترهای موجود استفاده کنه. ما دو جور سرویس داریم. یکی سرویسهایی که به کمک بسترهای موجود ارائه میشن. مثلاً تله تکست که میآد و از همون بستر کانالهای تلویزیونی موجود استفاده میکنه . دیگری سرویسهایی که برای اون باید بسترسازی مجدد بشه. مثل تلویزیون دیجیتال در مقابل آنالوگ.
4. هنوز که هنوزه نه تنها در امریکا که در سایر کشورهای دنیا DSL یکی از پرکاربردترین نحوههای اتصال به اینترنت محسوب میشه و cable از رقبای اصلی اونه.
5. در مورد مزایای WiMAX خیلی بیشتر از شما میدونم. به خاطر اینکه بیشتر از 70 صفحه در مورد پیادهسازیاش، انواعش، فنآوریاش و تجهیزاتش Feasibility Study نوشتهام.
6. بحث «به هر حال» و «به هر جهت» نیست. اگه داری در مورد مطلب علمی صحبت میکنی، باید دقیق صحبت کنی و عبارات و کلمات درست رو بکار ببری. درسته که اینترنت، یه اینترانت بزرگ هست، اما برای رشد یه مجموعه (شرکت یا کشور، فرقی نمیکنه) و بسترسازی دیجیتال، نیازی به اینترنت نیست. باید اینترانت درستی طراحی و پیادهسازی شده باشه.
7. از یکی میپرسن گشنگی سختتره یا عاشقی؟ جواب میده شاشت نگرفته تا هر دوش یادت بره! (شرمنده در مثل مناقشه نیست!) دوست عزیز، نمیدونم چقدر جامعهشناسی میدونی. یه هرم نیازهای اجتماعی داریم که توی ایران ما هنوز تو سطح نیازهای فیزیولوژیکی موندیم. جامعه ایران یه جامعه صنعتی نیست. بیشتر از 40 ساله که ایران توی گذار از جامعه کشاورزی به جامعه صنعتی مونده. نیاز ایران اینترنت نیست. نیاز ایران دات-کام نیست. بسترسازیای که ایران لازم داره چیزهای دیگهایه که قبل از پول الکترونیک، تجارت الکترونیک و بستر الکترونیک قرار داره.
شما که این قدر با اون طرف آشنایی حتماً میدونی که قبل از اینکه سیستم پرداخت الکترونیک ای وجود داشته باشه، مردم امریکا برای پرداخت قبوضشون چک مینوشتن و میذاشتن توی پاکت و پست میکردن. هنوز هم میکنن. شما که با اون طرف آشنایی، حتماً میدونی که سه تا مرکز توی امریکا قبل از اینکه پول الکترونیکی وجود داشته باشه، تمام تبادلات مالی آدمها رو ثبت میکردن و میکنن. شما که با اون طرف آشنایی حتماً میدونی که توی امریکا از چه زمانی Money Order وجود داشته. شما که با اون طرف آشنایی، حتماً خیلی چیزای دیگه رو هم میدونی.
نه دوست عزیز، مشکلات ما با آوردن چارتا آنتن WiMAX توی ایران حل نمیشه.
8. گفتی که نصب ضربتی ADSL یا Wireless در ایران سخت نیست. چقدر تا حالا کار اجرایی کردی توی ایران؟ چند تا DSLAM تا حالا توی مراکز مخابراتی نصب کردی؟ با جند تا مدیر مرکز و مدیر استانی مخابرات تا حالا جلسه داشتی و ازشون امکانات و فضا برای کار خواستی؟ چقدر تجهیزات مخابراتی تا حالا وارد کردی و از گمرک ترخیص کردی؟ با چند تا پیمانکار مخابراتی تا حالا چک و چونه زدی؟ چند تا قرارداد با شرکتهایی که تولیدکننده تجهیزات مخابراتی ADSL و Wireless هستن بستی؟ چند تا بیزنس-پلن برای نصب و راهاندازی و ارائه سرویس طراحی کردی؟
حرف زدن خیلی آسونه، نه؟
ضمناً اینها رو کسی داره میگه که بیشتر از 20 ساله کار و زندگیاش کامپیوتر بوده. زمانی که کل ایران با یه خط مودم معمولی از IPM به اینترنت وصل بود، من کاربر اینترنت بودهام و مشکلات اون خط رو رفع میکردهام. واسه همین حداقل میتونم ادعا کنم که توی این زمینه کمتر چیزی روی Edge of Technology هست که من ندونم.
موفق باشی.