• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

کدوم ماهی ها خوشمزه ترند ؟

حسن ياور

Registered User
لایک‌ها
1,263
با کسب اجازه از استادان گرامی

قربان ماهی Salmon همون ماهی آزاده. توی زبان شیرین پارسی خودمون بهش میگیم ماهی آزاد. ماهیی هست که از اقیانوس برمیگرده توی سرچشمه رودخانه ها تخمگذاری میکنه و بعدش هم دعوت حق رو لبیک میگه. توی تلویزیون تا حالا شونصد تا مستند ازش نشون داده. قزل آلا زمین تا آسمون با این ماهی فرق داره چون اصلا وارد دریا نمیشه و همه عمرش توی روخانه های با آب سرد میگذره. اصلا قزل آلا رو بندازی تو آب دریاچه خزر ظرف نیم ساعت جان به جان آفرین تسلیم میکنه.(هم بخاطر دمای نامناسب و هم شوری نسبی آب دریای مازندران نسبت به آب شیرین رودخونه)

هر دو از خانواده آزاد ماهیان Salmonidae هستند منتها شرایط زندگی نسبتا متفاوتی دارند

mx2fix

Registered User
لایک‌ها
313
سلام،
چهار پنج صفحه اول رو خوندم ولی اسمی از کپور دریا ندیدم.

کپور یکی از خوشمزه ترین ماهی هایی هست که تا به حال تست کردم؛ اما چه کپوری؟ کپور 4 کیلویی آب شور خزر که بواسطه سن و وزنش حسابی چرب و نرم بود و تیغ های درشتش رو میشد به راحتی جدا کرد. کپور نیم کیلویی پرورشی آب شیرین هم کپوره ولی تفاوت مزه از زمین تا آسمونه. باز گذشته از این نحوه پخت هم بسیار مهمه. اگر از بوی ماهی خوشتون نمیاد دستور پخت همین کپور رو با سبزی و گردو و زرشک و ... رو از یه شمالی بگیرید تا اون مشکل هم حل بشه.

صد البته که ازون برون و گربه ماهی خزر بسیار چرب تر و لذیذتر هستند، قزل آلا هم همینطور، فقط خواستم یادی کنم از کپور که تا حالا 40 کیلوییش هم صید شده و کلاً اگر وزنش از 3-4 کیلو بیشتر باشه بسیار لذیذ و خوشمزه هست. :rolleyes:

GraduallyMeanin

Registered User
لایک‌ها
99
هر دو از خانواده آزاد ماهیان Salmonidae هستند منتها شرایط زندگی نسبتا متفاوتی دارند

بله بنده هم عرض کردم، هر دو ماهی هستن. منتها ماهی داریم تا ماهی قربان!
در واقع قزل آلا ماهی آزاد نیست، و ماهی آزاد هم قزل آلا نیست. (اگر هر دو یک چیز بودند دو تا نام نمیداشتند.)

موفق باشید.

mx2fix

Registered User
لایک‌ها
313
بله بنده هم عرض کردم، هر دو ماهی هستن. منتها ماهی داریم تا ماهی قربان!
در واقع قزل آلا ماهی آزاد نیست، و ماهی آزاد هم قزل آلا نیست. (اگر هر دو یک چیز بودند دو تا نام نمیداشتند.)

موفق باشید.

شما چه كليكي كردي رو قزل آلا... اينكه قزل آلا تو آبهاي سرد و شيرين زندگي مي كنه درست ولي تو درياچه خزر هم قزل آلا زندگي مي كنه. اون هم قزل آلاي سايز كه ميشه ازش خاويار گرفت.

خودم نديدم ولي از بچه هاي شهسوار شنيدم هست و فصل جفتگيري و تخمگذار در بعضي رودهاي منتهي به خزر ديده ميشه.

GraduallyMeanin

Registered User
لایک‌ها
99
شما چه كليكي كردي رو قزل آلا... اينكه قزل آلا تو آبهاي سرد و شيرين زندگي مي كنه درست ولي تو درياچه خزر هم قزل آلا زندگي مي كنه. اون هم قزل آلاي سايز كه ميشه ازش خاويار گرفت.

خودم نديدم ولي از بچه هاي شهسوار شنيدم هست و فصل جفتگيري و تخمگذار در بعضي رودهاي منتهي به خزر ديده ميشه.

من کلیکی رو چیزی نکردم. حالا نمیدونم شما چرا بهت برخورده من پاسخ اون بزرگوار سطور بالایی رو دادم. بعدشم اون قزل آلایی که تو دریای مازندرون زندگی کنه دیگه قزل آلا نیس، فک دریاییه عمو!
اون مطلبی هم که از بچه های شهسوار شنیدی و خودت هم ندیدی، چه دخلی داشت به تعریفی که از قزل آلا کرده بودم قربون؟ مگه من گفتم قزل آلا توی رودخونه تخمگذاری نمیکنه که داری برام شاهد و مدرک میاری؟ شما معلومه من اینهمه وراجی کردم (یا بقول شما الکی رو یه چیزی کلیک کردم) باز هم نگرفتی چی شد!

حسن ياور

Registered User
لایک‌ها
1,263
فکر می کنم تاپیک داره به بیراهه می ره هممون یک منظور داریم و نمی تونیم منظورمون رو درست بیان کنیم

خانواده آزاد ماهیان دارای 7 جنس و حدود 30 گونه می باشد یکی از این 7 جنس salmo است که salmo trutta یا قزل آلای قهوه ای جزء مهمترین گونه ها ی آن می باشد ، زیر گونه ای از قزل آلای قهوه ای به نام ماهی آزاد دریای خزر Salmo trutta caspius معروف است ،

اکثر آزاد ماهیان گونه های با ارزش تجاری هستند ماهی آزاد دریای خزر بدلیل گوشت خوشمزه و لذیذ دارای ارزش تجاری بالایی می باشد ، این گونه بزرگترین نمونه از قزل آلای دریایی است که در مواردی با وزن بیش از 45 کیلوگرم در زمان مهاجرت تخم ریزی در رودخانه منتهی به دریای خزر ( رودخانه کورا در کشور آذربایجان ) صید شده است.( نفیسی ،م . 1385 )

اینم برای اینکه برگردیم به بحث اصلی:

crab-stuffed-salmon-2.jpg

GraduallyMeanin

Registered User
لایک‌ها
99
فکر می کنم تاپیک داره به بیراهه می ره هممون یک منظور داریم و نمی تونیم منظورمون رو درست بیان کنیم

اینم برای اینکه برگردیم به بحث اصلی:

مشاهده پیوست 157985

سپاس از توضیح علمی شما
بنده قصد به بیراه کشوندن چیزی رو نداشتم. منظورم رو هم خیلی واضح و روشن بیان کردم، دیگران رو اما نمیدونم.
بنده یک کلمه عرض کردم اون چیزی که من و شما و همه مردم کوچه و بازار بنام قزل آلا میشناسیم ماهیی ست که تنها در آب سرد و شیرین رودخانه ها (همین رودخانه های منتهی به خزر خودمون و دریاچه سد کرج) زندگی میکنه و هرگز به دریای مازندران و هیچ دریای دیگه ای وارد نمیشه. (اصلا تحمل آب غیر شیرین و گرم رو نداره). (اگر هم ماهی ای هست که توی دریاچه مازندران زیست میکنه و از این گونه آزاد ماهیان هست قزل آلا نیست و یا دستکم این قزل آلایی که متداوله و همه میشناسن نیست. به اون باید گفت آزاد ماهی دریاچه خزر و نه قزل آلا). اما اون چیزی که بنام ماهی آزاد میشناسیم ماهیی ست با فک پایین کشیده و قلاب مانند که در دریا و اقیانوس (از جمله پاسیفیک شمالی) زندگی میکنه و فقط هنگام تولید مثل برمیگرده به رودخانه. (مثلا رودخانه های آمریکای شمالی)
اما اینکه حالا بر حسب اتفاق، ایندو از یک خانواده اند و از نظر ژنی به همدیگه شباهت دارند رو بنده هرگز انکار نکردم و اصلا از اول بحث موضوع مطرح در تاپیک نبود (دستکم واسه من).
بنده اون اوایل صحبتها دیدم یکی از کاربران گرامی پرسیده ماهی قزل آلا همون ماهی آزاده، که من عرض کردم نه.
باز هم ممنون.

حسن ياور

Registered User
لایک‌ها
1,263
سپاس از توضیح علمی شما
بنده قصد به بیراه کشوندن چیزی رو نداشتم. منظورم رو هم خیلی واضح و روشن بیان کردم، دیگران رو اما نمیدونم.
بنده یک کلمه عرض کردم اون چیزی که من و شما و همه مردم کوچه و بازار بنام قزل آلا میشناسیم ماهیی ست که تنها در آب سرد و شیرین رودخانه ها (همین رودخانه های منتهی به خزر خودمون و دریاچه سد کرج) زندگی میکنه و هرگز به دریای مازندران و هیچ دریای دیگه ای وارد نمیشه. (اصلا تحمل آب غیر شیرین و گرم رو نداره). (اگر هم ماهی ای هست که توی دریاچه مازندران زیست میکنه و از این گونه آزاد ماهیان هست قزل آلا نیست و یا دستکم این قزل آلایی که متداوله و همه میشناسن نیست. به اون باید گفت آزاد ماهی دریاچه خزر و نه قزل آلا). اما اون چیزی که بنام ماهی آزاد میشناسیم ماهیی ست با فک پایین کشیده و قلاب مانند که در دریا و اقیانوس (از جمله پاسیفیک شمالی) زندگی میکنه و فقط هنگام تولید مثل برمیگرده به رودخانه. (مثلا رودخانه های آمریکای شمالی)
اما اینکه حالا بر حسب اتفاق، ایندو از یک خانواده اند و از نظر ژنی به همدیگه شباهت دارند رو بنده هرگز انکار نکردم و اصلا از اول بحث موضوع مطرح در تاپیک نبود (دستکم واسه من).
بنده اون اوایل صحبتها دیدم یکی از کاربران گرامی پرسیده ماهی قزل آلا همون ماهی آزاده، که من عرض کردم نه.
باز هم ممنون.

winksmiley02.gif

SOHR4B

Registered User
لایک‌ها
452
سلام
دوست من قزل ماهی رود خونه ای هست و تحمل اب شور رو نداره که گونه های مختلفیم دارم که بهترینش خال دار رنگین کمان هست که بسیار لذیذ هست یکی از جاهایی هم که یافت میشه و واسه ماهیگیری میریم اونجا دریاچه تار دماوند هست
من تا حالا تو دریاچه خزر قزل صید نکردم ماهی غالب خزر کپور و ازاد هست تو رود خونه های منتهی به دریا چه هم زرد پر و کاس کولی و کولی سگ ماهی و اردک ماهی یافت میششه البته گونه های دیگری هم به قلاب میفتن که زیاد نیستن

mziper

Registered User
لایک‌ها
50
ماهی قلیه ماهی مخصوصه؟

Nereid

کاربر فعال زبان
کاربر فعال
لایک‌ها
852

بن دائم

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
11
ماهی قلیه ماهی مخصوصه؟

فقط سنگسر . استفاده از ماهی های دیگه اکثرا من در آوردیه . طعم واقعی قلیه ماهی فقط با سنگسر . ضمنا باید بگم که سر ماهی رو هم باید توی قلیه انداخت !

ramingsm

Registered User
لایک‌ها
8
ماهی سوف هم بد نیست خوشمزس
کلا همه نوع ماهی دوست دارم همشونن خوشمزن

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Dynamit

Registered User
لایک‌ها
107
من خودم شمال زندگی میکنم.اگه تو شمالی ماهی سفید از همه خوشمزه تره.
اما اگه جنوب زندگی میکنی سنگسر و ماهی شور از همه خوشمزه تره

arash9675

Registered User
لایک‌ها
50
مشهـــــــــــــد - خراســـــــــــان رضـــــــوی
کلا من با ماهی شیر حال میکنم

arameshsahel

Registered User
لایک‌ها
92
حوصله خوندن ندارم یکی که از اول پستا بوده بیاد لیست کنه چیا پیشنهاد شده.

Lover h

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
9
بهترینش برای ایرانی ها شوریده است

physics

Registered User
لایک‌ها
31
راشکو و شوریده از بهترین ماهی های ایرانند

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk

بالا