با سلام و عرض ادب
بنده مدت 8 ماه است که کار ترجمه می کنم و روزانه 3-4 ساعت با نگاه به مانیتور ترجمه می کنم. چند روز پیش احساس کردم که متن های ریز پایین تلویزیون رو نمی بینم به دکتر مراجعه کردم گفتند که نزدیک بین هستی و نمره چشمات 1 هست. سوالم این هست که بنده با ادامه ی کار ترجمه آیا نمره چشمانم بیشتر می شود. 22 سال سن دارم و دانشجو هستم. آیا راهی برای جلوگیری از افزایش نمره وجود دارد؟
با تشکر
دوست عزیز کاهش دیدتون به احتمال خیلی زیاد ارثیه به طور کلی در چشم پزشکی می گن که 90 درصد عامل کاهش بینایی (ضعف چشم) ارثیه و اون 10 درصد باقی مونده هم خیلی عوامل رو شامل میشه. ولی در مورد شما بخصوص می تونه به شغلتون هم برگرده.
متاسفانه مترجمی شلغی است که فشار زیادی رو روی چشم ها وارد می کنه. من چند تا پیشنهاد به شما می کنم اولا سعی کنید در نور زیاد کار کنید از کار کردن در نور کم به شدت پرهیز کنید. اگر مجبورید در نور کم کار کنید نور مانیتور را تا حداقل کم کنید.
از فونت بسیار درشت برای کارتون استفاده کنید طوریکه برای خوندن نیاز به فشار به چشمتون نباشه. سعی کنید حتما برای متن های نوشتاری یک ذره بین رومیزی (یه تیکه شیشه استوانه ایه که یک طرفش صافه و طرفش محدبه) تهیه کنید و بر روی متن نوشتاری قرار بدید تا بهتر متن رو بخونید و لازم نباشه که برای دیدن متن ها به چشمتون فشار بیارید.
از خسته شدن چشمتون پرهیز کنید. روششو بهتون یاد می دم. هر 45 دقیقه تا یکساعت خیره بودن به مانیتور برای 3 دقیقه چشمانتون رو ببنید و بعد برای مدت 3 تا 5 دقیقه از پنجره (اگر دارید) به در دست خیره بشید. می تویند این کار رو توی خونه با گوشه اتاق هم انجام بدید منظور اینه که بدون فشار به ماهیچه های چشم به یک نقطه خیره بشید که ماهیچه های چشمی در استراحت باشند.
اگر عینک براتون تجویز شد بدون یک لحظه تردید استفاده کنید. در سن شما ممکنه با استفاده مرتب از عینک دیدتون ثابت بشه. در زمان استراحت چشم عینک را بردارید تا فشار بر روی بینیتون کم بشه.
مرتب و هر سال یکبار بردی پیش چشم پزشک و هر 6 ماه هم یک سر به اپتومتریست بزنید. اپتومتری قیمت کمی داره فکر می کنم 6 تا 10 تومن آزاد می گیرن با بیمه میشه 2 تومن. شماره چشمتون رو چک کنید.
و در آخر رفیق اصلا نگران نباشید. ضعف چشم از اون بیماری هایی است این روزها با لیزر به راحتی درمان میشه. شما جوان هستید و تا زمانیکه خدا ناکرده مثلا چشمتون به شماره 2 برسه و نیاز به عمل پیدا کنه ممکنه اصلا روشهایی به وجود بیاد که بدون تهاجم (منظورم عمل هست) ضعف پشم درمان بشه.
موفق باشید.