یه مقاله در اینترنت پیدا کردم دیدم چون اول راه هستیم و هنو شروع نکردیم این خیلی بدردمون میخوره
چرا اکثر معامله گران فارکس موفق نمیشوند ؟
من یک تئوری دارم ، وقتی که شروع به معاملات فارکس کردم ( 2 سال قبل ) تازه جنبش بزرگ معامله در فارکس شروع شده بود و من با خودم فکر میکردم که بصورت خیلی اتفاقی با یک ظرف افسانه ایی پر از طلا برخورد کردم و بزودی در مسیر رویایی و راحت زندگی قرار خواهم گرفت مسیری که فکر میکردم بسیار راحت و آسان میتوان از آن پول زیادی بدست آورد.
برای من یک شغل آنلاین چند میلیون دلاری بود و فکر میکردم که مرد باهوشی مثل من برای بدست آوردن پول براحتی از آن یا در آن شکست نمیخورد.البته من قبلا این مطلب را خوانده بودم که 90 درصد تریدرهای بازار فارکس در این مارکت بازنده هستند ولی همیشه با خودم میگفتم که هرگز این اتفاق برای من نخواهد افتاد .
من از لحاظ دانشگاهی مدرک معتبری در زمینه اقتصاد دارم و فکر میکردم که اگر من بهترین تکنیکهای معاملاتی بازار فارکس را یاد بگیرم و از تله ها و مشکلاتی که در مسیر وجود دارد با شناخت و مطالعه زیاد اجتناب کنم همیشه میتوانم یک تریدر عالی و بسیار موفق در کارم باشم.
بنابراین روی بهترین دوره های آموزشی فارکس که میشناختم سرمایه گذاری کردم و تقریبا تمام دی وی دی های آموزشی موجود را گرفتم که بیش از 4000 دلار برایم هزینه در بر داشت ، ساعتها آموزش فارکس و چندین نرم افزار شامل نرم افزارهای سیگنال دهنده فارکس که روی کامپیوتر نصب میشد و برای کار کردن ما را راحت تر میکرد.
حتی به وبسایت استادم نیز دسترسی داشتم و میتوانستم معاملات روزانه فارکس را ببینم و آنها را مرور کنم و به تفسیرهایش در رابطه با بازار گوش کنم وبراحتی میتوانستم ببینم که چند پیپ بدست می آورد.ولی خوب که دقت میکردم میدیدم که او بیشتر روزها بین 20 تا 30 پیپ میگیرد و اکثرا در میان اینهمه ارز فقط پوند به دلار را معامله میکند و حس میکردم که کم کم همه چیز آسانتر میشود.
دوره های آموزشی شامل تمام جوانب معاملاتی مانند آمادگی برای معاملات ، ثبت معاملات روزمره و یا حتی دوره های روانشناسی معاملاتی فارکس میشد من تمام این دوره های آموزشی را بر روی دی وی دی و در طی چند روز دیده بودم و با تکنیکهای خاص بازار فارکس آشنا شده بودم برای اینکه مدرس این دوره ها یک تریدر تکنیکال بود.
دیگر بیشتر از این نمیتوانستم صبر کنم بنابراین یک حساب واقعی باز کردم 5000 دلار و شروع کردم واااااااای چه جهنمی اوایل فکر میکردم با معامله کردن روی همین حسابم پس از مدتی میتوانم یک مرسدس بنز یا آخرین مدل فراری را بگیرم.ولی واقعیت این است که این مساله تا همین امروز هم اتفاق نیافتاده است.
سپس این سوالات را از خودم پرسیدم :
آیا من هم میتوانم مرسدس یا فراری داشته باشم ؟ نمیدانم.
آیا تابحال خوشبختی کامل برای خودم داشته ام ؟ نه تا بحال.
در حقیقت من تمام پولم را از دست دادم و پس از آن پولهای زیادی را نیز از دست دادم اما هیچ وقت اطمینانم را از دست ندادم برای اینکه امیدوار بودم بتوانم راهی را پیدا کنم که بتوانم بصورت آنلاین پول در آورم.
من درمورد تریدرهای زیادی شنیده ام که و دیده ام که پول زیادی را از این طریق بدست آورده اند و میدانم که این مساله ممکن است
بنابراین پس از این همه چیزهایی که با خودم مطرح میکردم به این نتیجه رسیدم که مشکل از سیستم است بنابراین بازهم سرمایه بیشتری را وارد کار میکردم و روی آن معامله میکردم تا تجربه بیشتری بدست آورم تمام سیستمهای معتبر موجود برای معامله کردن را خریدم و وقتی استیتمنت این سیستمها را مورد بررسی قرار میدادم میدیدم دیگران دارند با استفاده از این سیستمها پول در می آورند بنابراین علاوه بر سیستمهای مختلف کتابهای زیادی نیز خریدم و خواندم کتابهایی در رابطه با آموزش فارکس ، معامله گری در فارکس ، مقایسه سیستمهای معامله گری در فارکس و ....همچنین تمام دوره های آموزشی که در زمینه فارکس قابل دانلود بود را نیز تهیه کردم و خریدم و تمام راهنماهای فارکس را.
در مورد سیستمهای معامله گری روزانه در مقابل سیستمهای معامله گری بلند مدت مطالعه زیادی داشتم و بسیار مصمم بودم که در این رابطه موفق شوم و بتوانم در بازار فارکس پول بدست بیاورم اما بازهم این سوال برای من پیش آمد آیا حالا میتوانم با خواندن اینهمه کتاب و دیدن اینهمه فایل آموزشی معامله کنم؟
در واقع نه!
اما بالاخره فهمیدم مشکل از کجاست و چرا من اینهمه با شکستهای متوالی مواجه میشوم خیلی سخت بود که این مساله را بپذیرم ولی مشکل من هستم !!.
بله من ! مشکل من هستم !!
حالا میدانم که شیوه ها و روشها و متدهای من همه به طریقی مرا داشتند از این کار نا امید میکردند زیرا حتی زمانی هم که از یک سیستم موفق ثابت شده استفاده میکردم باز هم پولم را از دست میدادم و شکست میخوردم.
پس از یک مدت طولانی که برایم بسیار پر هزینه بود هنوز من این مساله را متوجه نشده بودم که میتوانستم یک سیستم معامله گری آنلاین موفق در فارکس بخرم و با پول و هزینه بسیار کم در دوره های آموزشی شرکت کنم که بسیار هم به صرفه بودند و..
فهمیدم که فقط دوره های آموزشی گرانقیمت و همینطور منابع گرانقیمت شرط لازم و کافی برای رسیدن من به موفقیت نبودند. من نباید به فکر ساده و سریع پول در آوردن در بازار فارکس می بودم
واقعا تفاوت بین بازنده ها و برنده ها چیست؟
و با چه کس دیگری میتوانم برای موفقیت در فارکس مشورت کنم ؟ خوب معلوم است با خودم با خودم...
من متوجه نشانه های شخصیتی بسیار زیاد و همچنین کمبودهای شخصیتی در خودم شدم که مانع موفقیت من میشدند مسائلی همچون کمبود تمرکز در کار ، نظم در کار ، دقت در کار و همینطور صداقت که بسیار مهم است و سریع متوجه شدم که تمام دروس فارکس و مباحثه های آموزشی در خصوص فارکس برای حل کردن این موضوع به طور مناسب با شکست مواجه میشوند و این احتمالا به این خاطر است که نویسندگان تمام این کتابها و آاموزش دهندگان این دی وی دی ها و نرم افزارها خود معامله گران موفقی در فارکس هستند.
کسانی که شرایط و ویژگیهای ضروری برای به موفقیت رسیدن را در خود دارند و این دقیقا چیزیست که ما نسبت به آن با کمبود مواجه هستیم و آنها متوجه این مساله نمیشوند که این مساله بتنهایی خو باعث عدم موفقیت ما است!
مشکل چیست؟
در یک جمله " بیشتر معامله گران فارکس قادر به استفاده کردن از سیستمهایی که یاد گرفته اند نیستند".
و این دلیل اصلی شکست این تریدرها است.
بنابراین مطلب مهم اینست که در مورد استراتژیهای موفق فارکس ما باید ویژگیهای روانشناسی و شخصیتی را نیز در آنها در نظر بگیریم و بدون در نظر گرفتن این نکات و به صرف استفاده از تحلیلهای تکنیکال و استفاده از خبرها هیچ کاری نمیتوان کرد و زمانی سیستمها و استراتژیهای معاملاتی ما نتیجه بخش هستند که ما بتوانیم در مورد تمایلات و گرایش ها و حالات و روحیات خود شناخت داشته باشیم و یکسری قوانین معاملاتی متفاوت را بوجود آوریم قوانینی که بدون در نظر گرفتن آنها حتی موفق ترین معامله گران فارکس هم در کار خود با شکست مواجه میشوند.
زیرا مسلما موفق ترین معامله گران فارکس کسانی میتوانند باشند که در کنار تحلیلهای تکنیکال و همینطور شناخت کامل سیستمها حتما ویژگیهای دیگری نیز چون تمرکز ، نظم و دقت و مسائل روانشناختی خود را مد نظر قرار میدهند و نسبت به روحیات و تمایلات شخصی خود شناخت لازم دارند.
کریستوفر تمپل
با تشکر از جناب آقای اصغرنژاد- نویسنده و تحلیلگر افتخاری سهمیران
منبع:
سهمیران - چرا بهترین سیستمهای معاملاتی شکست میخورند؟