• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
13-12-17-101023img_2853.jpg

فرشاد مومنی: تنها راه نجات اقتصاد ایران تقویت تولید است/ سیاست اعانه ای به نتیجه نمی رسد
اقتصاد > اقتصاد کلان - سیاست های دولت برمحور بهبود فضای کسب و کار و بازگشت رشد به اقتصاد ایران استوار شده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به گفته سخنگوی دولت، تا پایان سال 93 عدد رشد اقتصادی ایران به 2 درصد می رسد. همچنین مسعود نیلی مشاور ارشد اقتصادی دولت نیز تایید کرده سیاست گذاری های دولت به سمت رشد صنایع پیش می رود. به گفته وزیرامور اقتصادی دارایی نیز دولت از طریق بهبود وضعیت تولید و همچنین کاهش حجم نقدینگی سیاست کاهش تورم را دنبال می کند.

حال فرشاد مومنی نیز براین باوراست که برای نجات اقتصاد ایران دولت باید سیاست های حمایت از تولید را تقویت کند. به باور او در دوره ای که رکود تورمی براقتصاد ایران حاکم شده، یکی از اصلی ترین راه های نجات توجه ویژه به تولید است. فرشاد مومنی در این رابطه به خبرآنلاین گفت: در شرایط فعلی ما تنها از طریق ارتقای بنیه تولیدی کشور می توانیم از دور باطل رکود تورمی خارج شویم. در شرایط کنونی سیاستهای پولی، مالی، سیاستهای تجاری و ارزی، برعلیه مصلحت های تولیدکنندگان و به نفع زیاده خواهی غیرمولدهای اقتصادی ما سامان یافته است. باید ساختار نهادی گردش 180 درجه ای کند و به جای اینکه منافع غیرمولدها را اولویت قرار دهد، منافع بخش های مولد تولیدی را مورد توجه قرار دهد که این حرف درستی است.

مومنی افزود: تمام کسانی که در دنیا تحقیقات جدی بر روی رکود تورمی انجام دادند، می گوید در چنین شرایطی تنها راه نجات اقتصاد، تقویت تولید است زیرا از طریق افزایش تولید، عرضه کل اقتصاد افزایش می یابد و بنابراین فشارهای تورمی کاهش می یابد. از آنجا که این افزایش عرضه کل نیازمند به کارگیری نیروی انسانی بیشتر است، به نوبه خود میتواند معضل بیکاری را هم تقلیل دهد. با کمال تاسف، رویکردی که در دولت قبل در دستور کار قرار گرفت و دولت جدید هم هنوز دارد همان مسیر را ادامه می دهد، آن است که به جای این بازآرایی، ساختار نهادی را دست نخورده باقی گذاشته و می خواهد از طریق پرداخت اعانه به فقرا، مسئله بحران تقاضای کل را حل و فصل کند.

فرشاد مومنی ادامه این راه را اشتباه می داند. او در این مورد توضیح داد: سیاستگذارانی که به این سیاست متوسل می شوند فقط منابع را تلف کرده، زمان را از دست می دهند و مردم را از خود مایوس می کنند که این مسئله در ادبیات موضوعی با عنوان تقدم شغل بر یارانه یا اعانه صورت بندی مفهومی شده است. اگر بخواهیم یک مثال کمی قابل درک برای این موضوع بزنیم؛ می توان شرایط کنونی را در نظر گرفت که مثلا دولت به افراد ماهانه 45 هزار و 500 تومان یارانه می پردازد و در عوض با بی ثبات سازی اقتصاد کلان و دست کاری پی در پی قیمتهای کلیدی، ثبات را از اقتصاد می گیرد، اعتماد تولیدکنندگان را ذایل می کند و گرایش به سرمایه گذاری های کلیدی را کاهش می دهد. در اینجا گفته می شود که اگر واقعا دولت از منظر رفاهی هم به این موضوع نگاه کند باید به این نکته توجه داشته داشته باشد که اگر ساختار نهادی را به نفع تولیدکنندگان آرایش بدهد و انگیزه ای برای سرمایه گذاری تولیدی ایجاد کند، هر فردی که در این میان شاغل می شود، با یک کار شرافتمندانه و نقشی که در بهبود اقتصاد ملی ایفا می کند، می تواند به جای 45 هزار و 500 تومان، 610 هزار تومان حقوق بگیرد. یعنی اگر ما ایجاد را به پرداخت اعانه اولویت دهیم، علاوه بر اینکه اقتصاد ملی به حرکت در می آید و رشد با کیفیت ایجاد می کند، رفاه شهروندان هم بالغ بر 12 برابر بیش از رویه اعانه ای کنونی افزایش می یابد. تحقق این امر به یک وفاق همگانی در سطح کل حاکمیت نیاز دارد. بدون تردید بخشهایی از گروههای رانتجو که به کانون های رانت متصل هستند، ترجیح می دهند همین ساختار کنونی تداوم یابد. اما اگر **** متوجه شود که این روند یک مسیر استحلاکی و بحران آفرین است و با هم هم قسم شوند که ریل های اقتصاد ایران را حرکت دهند، آنوقت می توانیم شاهد شکوفایی و افزایش امید بین شهروندان باشیم.

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-5-15-105959mexico-hat.jpg

اطلاعاتی که در مورد آینده بازارهای جهانی باید بدانید
اقتصاد > جهان - رشد خیره کننده بازارهای نوظهور در سرتاسر جهان باعث کاهش قابل توجه فقر و گسترش طبقه متوسط در جهان شد.
آرش پور ابراهیمی: این ایده که انسان امروزی در جهانی زندگی می‏کند که بیش از همیشه در هم تنیده شده اگرچه کلیشه ای به نظر می‏رسد اما همچنان حقیقت دارد و پراهمیت است؛ برای مثال اقداماتی که فدرال رزرو آمریکا برای خرید اوراق به کار می‏گیرد، بر قدرت خرید روستانشینان در جنوب تایلند تاثیر می‏گذارد و همچنین تقاضای مصرف کنندگان در اروپا و آمریکای شمالی بر معیشت کارگران کارخانه های چینی تاثیر می‏گذارد و به همین ترتیب کارگران بخش نفتی در برزیل و روسیه نیز تحت تاثیر قرار می‏گیرند. در همین حال سرمایه گذاران خبره بخشی از سرمایه خود را راهی بازارهای خارجی می‏کنند تا از سود بیشتر بهره ببرند و سرمایه بسیاری از افراد عادی نیز به طور غیرمستقیم راهی بازارهای مختلف در سرتاسر جهان می‏شود. به همین خاطر برآورد آنچه در آینده اقتصاد جهان رخ می‏دهد دیگر اقدامی اختصاصی برای گروهی خاص محسوب نمی‏شود و منافع بسیاری از افراد را در بر می‏گیرد.

یک دهه پیش، از"خیزش دیگران" به عنوان اصلی ترین روند موجود در اقتصاد جهان یاد می‏ شد. رشد خیره کننده بازارهای نوظهور در سرتاسر جهان باعث کاهش قابل توجه فقر و گسترش طبقه متوسط در جهان شد. به همین خاطر بسیاری از کارشناسان از همگرایی بزرگ در اقتصاد جهان نام می‏بردند که باعث نزدیک تر شدن اقتصادهای در حال توسعه به اقتصادهای توسعه یافته و در نهایت قرار گرفتن آن ها در یک سطح می‏شد. اما بحران مالی جهان ناگهان همه چیز را تغییر داد و دورنمای موجود در آن زمان را محو کرد. در واقع بحران مالی جهانی، آب سردی بود بر پیکر آتشین اقتصادهای نوظهور. کشورهای بریکس (BRICS) که برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی را در بر می‏گیرد اکنون با مشکلات متنوعی دست به گریبانند. سه دهه رشد سریع چین اکنون به پایان خود نزدیک می‏شود و اصلی ترین پرسش در مورد آن این است که پایان دوران رشد برای چین با سقوطی دردناک همراه خواهد بود یا این کشور به آرامی‏ با شرایط جدید کنار خواهد آمد. در همین حال، اوضاع در اقتصادهای توسعه یافته نیز چندان جذاب نیست؛ پس از گذشت نیم دهه از بحران، اروپا همچنان چندان قابل اعتماد نیست و از اقتصاد آمریکا هم اگرچه خبرهای خوشی به گوش می‏رسد اما تهدیدهای بی شماری نیز همچنان در اقتصاد این کشور به چشم می‏خورند. به همین خاطر در حالیکه بسیاری از سرمایه گذاران آرام آرام به این نتیجه می‏رسند که زمان خارج کردن سرمایه ها از کشورهای بریکس فرا رسیده اما در مورد مقصد بعدی سرمایه هایشان چندان مطمئن نیستند. به همین خاطر این گزارش با در نظر گرفتن وسعت، اندازه اقتصاد، عملکرد سال های اخیر، موقعیت جغرافیایی و پتانسیل های اقتصادی کشورها و مناطق مختلف جهان برآورد کرده است که کدام کشورها و مناطق جهان در بلندمدت برای سرمایه گذاران جذاب خواهند بود. منظور از بلندمدت در این گزارش نیم قرن پیش رو است. بنابر نتایج این گزارش، انتخاب های ایده آل برای سرمایه گذاری در افق زمانی در نظر گرفته شده، کشورهای مکزیک، کره جنوبی، ترکیه، لهستان، اندونزی، فیلیپین و منطقه مربوط به رودخانه مکونگ (Mekong) در آسیای جنوبی خواهد بود. این کشورها و مناطق نقش پررنگ تری را طی دهه های پیش رو در اقتصاد جهان ایفا خواهد کرد و البته با چالش هایی نیز مواجه خواهند بود.

پس از چندین سال دست و پنجه نرم کردن با چالش های سیاسی، مکزیک اکنون با رئیس جمهوری جدید و اصلاحاتی که اخیر در کشور انجام شده آماده است که به یکی از پویاترین اقتصادهای در حال توسعه تبدیل شود. کره جنوبی و لهستان نیز تاکنون از ***** هوشیارانه بهره برده اند و آماده اند که به بازیگران بزرگترین در عرصه جهانی تبدیل شوند. اقتصاد این دو کشور که البته نمی‏توان به آن ها لقب نوظهور را داد، تولید محور است و به همین خاطر برای سرمایه گذاران جذاب تر خواهد بود. اندونزی و فیلیپین نیز اگرچه با چالش هایی سیاسی مواجهاند اما با مدیریت بهتر می‏توانند عملکرد اقتصادی خود را بهبود ببخشند. منطقه مربوط به رودخانه مکونگ و انشعاب های آن نیز از افزایش روابط تجاری بین منطقه ای در منطقه جنوب آسیا بهره خواهند برد. تیم تحقیقاتی دیده بان در این شماره و چند شماره آینده به دلایل انتخاب اقتصادهای ذکر شده به عنوان اقتصادهای موفق دهه های آینده می پردازد و چالش های مربوط به این اقتصاد را نیز مورد بررسی قرار می دهد. در این شماره کشور مکزیک مورد بررسی قرار گرفته است.

مکزیک جای چین را می‏گیرد؟

برای تهیه این گزارش علاوه بر منابعی که پیش تر ذکر شده اند از تحلیل های شانون اونیل (Shannon O'Nell) ، یکی از اعضای بخش مطالعات آمریکای لاتین موسسه آمریکایی شورای روابط خارجی (Council of Foreign Relations)، استفاده شده است. همچنین کتاب "چرا کشورهای شکست می‏خورند" (Why Nations fail) نوشته دارون عجم اوغلو ) (Daron Acemoğluو جیمز رابینسون (James Robinson (اولی استاد دانشگاه‌ام آی تی و دومی استاد دانشگاه هاروارد نیز در میان منابع این گزارش جای دارند. همچنین برای داده های اقتصادی نیز به آمارهای منتشر شده توسط واحد تحقیقات مجله اکونومیست مراجعه شده است.

توسعه نیافتگی مکزیک همواره برای بخشی از محققان علم توسعه مورد توجه بوده به خصوص که مکزیک درهمسایگی بزرگترین اقتصاد جهان قرار دارد و با این حال منافعی که از این همسایگی نصیبش شده تاکنون چندان چشمگیر نبوده است. شهر نوگالس مثال خوبی برای نشان دادن عدم توسعه در مکزیک است. این شهر با سیم خاردار به دو بخش تقسیم شده که بخش شمالی آن در ایالت آریزونای آمریکا واقع شده و بخش جنوبی آن قسمتی از خاک مکزیک محسوب می‏شود. میانگین درآمد سرانه در بخش شمالی حدود 30 هزار دلار در سال است، بیشتر نوجوانان در این شهر به مدرسه می‏روند و اکثر بزرگسالان نیز حداقل تحصیلات دبیرستان را به پایان رسانده اند.

امید به زندگی و سلامت ساکنان شهر نیز در مقایسه با استانداردهای جهانی در حد قابل قبولی است اما در بخش جنوبی شهر که بخشی از مکزیک محسوب می‏شود، درآمد سرانه حدود یک سوم بخش شمالی است و به همان نسبت به شرایط تحصیلی، بهداشتی و نرخ مرگ و میر در میان نوزادان ناامید کننده است. دو شهری که تاریخ یکسانی دارند، تفاوتی نژادی در میان ساکنان آن ها به چشم نمی‏خورد و شرایط جغرافیایی آن ها نیز کاملا یکسان است چگونه به دو شهر کاملا متفاوت تبدیل شده اند؟ نویسندگان کتاب "چرا کشورها شکست می‏خورند" اعتقاد دارند که ساختارهای نهادی دو کشور چنین تفاوت چشمگیری را رقم زده اند. ساختار نهادی در مکزیک باعث شده که امنیت سرمایه و کسب و کار در این کشور تامین نشود و افراد انگیزه کافی برای خلاقیت و کارآفرینی نداشته باشند در حالیکه ساختار نهادی بخش شمالی به رشد و توسعه شهر نوگالس کمک کرده است. اما اکنون مکزیک امیدوار است که چهره این کشور طی دهه های پیش رو متفاوت شود. حدود یکسال پیش، انریکو پنا نیتو، کار خود را به عنوان رئیس جمهور مکزیک آغاز کرد.

دولت او وعده داده بود که اکنون "دوران مکزیک" فرا رسیده است اما تاکنون نتایج اصلاحات دولت مکزیک در داده های اقتصادی خود را نشان نداده اند. رشد اقتصادی مکزیک از حدود 4 درصد در سال 2012 به حدود 1 درصد در سال 2013 رسید. با این حال می‏توان به آینده اقتصادی مکزیک امیدوار بود. طی سه دهه اخیر، مکزیک از اقتصادی کشاورزی محور به اقتصادی تولید محور تغییر ساختار داده است. این کشور همچنین در زنجیره تامین آمریکا شمالی واقع شده و جایگاه جغرافیایی مکزیک به این کشور امکان می‏دهد که در تجارت دو سوی اقیانوس آرام که یکی از مسیرهای پویای تجاری قرن فعلی است، نقش پررنگی ایفا کند. اگر مکزیک بتواند ساختار نهادی خود را بهبود ببخشد و از پتانسیل موقعیت جغرافیای اش بهره ببرد، آنگاه طی پنج سال آینده می‏توان انتظار داشت که مردم و سرمایه گذاران در این کشور از رشد اقتصادی مکزیک بهره قابل توجهی ببرند.

پیش بینی وضعیت اقتصادی مکزیک در سال 2014

رشد اقتصادی: 3.9 درصد

درآمد سرانه اسمی: 11830 دلار

درآمد سرانه (برابر قدرت خرید): 19260 دلار

تورم: 3.4 درصد

کسری بودجه: 3.5 درصد تولید ناخالص داخلی

جمعیت: 117.5 میلیون نفر

اثرات توافقنامه نفتا

در حالی که توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی (North American Free Trade Agreement)، که به قرارداد نفتا (NAFTA) شهرت دارد، بیستمین سالگرد اجرایش را جشن می‏گیرد، بسیاری از یاد برده اند که مکزیک طی دو دهه اخیر چگونه در اثر این توافقنامه که میان کشورهای آمریکا، کانادا و مکزیک منعقد شده بهره برده است. اقتصاد مکزیک اکنون یکی از بازترین اقتصادهای جهان است و با 40 کشور جهان توافقنامه تجارت آزاد دارد. نسبت تجارت به تولید ناخالص داخلی (GDP) مکزیک که شاخصی برای اندازه گیری بازبودن اقتصاد یک کشور است از 60 درصد فراتر می‏رود که از این منظر مکزیک بالاتر از کشورهایی مانند آمریکا، برزیل و حتی چین قرار می‏گیرد. همه این ها در حالی است که دو دهه پیش اقتصاد مکزیک ترکیبی بود از تعرفه های گمرکی بالا، یارانه های ناکارا و بنگاه های دولتی که بهره وری ناچیزی داشتند. در حالی که زمانی نفت 75 درصد صادرات مکزیک را تشکیل می‏داد اما امروز کالاهای تولیدی جایگاه قابل توجهی در صادرات مکزیک یافته اند به طوری که از هر 4 دلاری که در اثرات صادرات راهی مکزیک می‏شود، سه دلار آن به خاطر بخش تولید است. هرچند که زمانی از روابط آزاد اقتصادی مکزیک با دیگر کشورها به عنوان تهدیدی برای اقتصاد این کشور یاد می‏شد، چرا که منتقدان اعتقاد داشتند صنایع قدرتمند خارجی اجازه رشد را به صنایع مکزیکی نمی‏دهند اما اکنون به نظر می‏رسد که نتایج حضور مکزیک در بازارهای جهانی در بلند مدت قابل قبول بوده است.

افزایش هزینه کارگران و در نتیجه هزینه تولید در چین و همچنین بهره وری قابل قبول در مکزیک و وجود مهندسان و نیروی کار متخصص در بازار کار مکزیک باعث شده که بسیاری از تولیدکنندگان کارخانه های خود را در مکزیک برپا کنند. به خصوص که حمل کالا از مکزیک به کشورهایی مانند آمریکا به مراتب آسانتر از حمل و نقل کالاها از کشوری مانند چین به بازاری مانند بازار آمریکا است. به همین خاطر بسیاری از صنایع تولیدی مانند صنایع هوافضا و صنایع خودروسازی از جمله شرکت های هوندا، نیسان و فولکس واگن میلیارد دلار در مکزیک سرمایه گذاری کرده اند و از این کشور به عنوان یکی از اصلی ترین حلقه های زنجیره تامین خود بهره می‏برند.

همراه با تحول در اقتصاد مکزیک، جامعه این کشور نیز دچار تحول شده است. هرچند که هنوز تعداد کمی ‏از ثروتمندان جهان در مکزیک زندگی می‏کنند، البته ثروتمندترین فرد جهان یک مکزیکی است، و جمعیت قابل توجهی از مکزیکی نیز همچنان فقیر محسوب می‏شوند اما طبقه ای متوسط در این کشور ظهور کرده و جمعیت آن ها بین 40 تا 60 میلیون نفر برآورد شده است که نسبت قابل توجهی از جمعیت 116 میلیون نفری این کشور را تشکیل می‏دهند. این افراد و خانواده هایشان از امکاناتی مانند خودروی شخصی، خانه و هر امکانات مدرن دیگری مانند تلفن های همراه هوشمند برخوردارند. همچنین جمعیت افرادی که در مکزیک کودکان خود را به مدارس خصوصی می‏فرستند نیز رو به افزایش است. چنین روندهای صعودی در بخش مصرفی اقتصاد مکزیک اثرات خود را بر تولید ناخالص داخلی این کشور و همچنان سود شرکت های فعال در مکزیک نشان می‏دهد. برای مثال سود شرکت های الکترونیکی مانند الکترا، شرکت های خدمات هوایی مانند اینترجت، شرکت های مربوط به کالاهای اساسی مانند وال مارت، شرکت های خودروسازی مانند جنرال موتورز و فورد، شرکت های مربوط به کارت های اعتباری مانند آمریکن کردیت و حتی قهوه فروشی استارباکس همگی در مکزیک روندی صعودی به خود گرفته است.

برنامه آقای رئیس جمهور

دولت فعلی که توسط پنا نیتو آغاز به کار کرده قصد دارد طی دوران شش ساله حکمرانی خود اصلاحات قابل توجهی را در مکزیک به انجام برساند. قانون کار در مکزیک اصلاح شده به طوری که اکنون فرآیندهای استخدام و اخراج کارکنان نسبت به گذشته به مراتب آسان تر شده و به همین خاطر از اندازه بخش غیررسمی بازار کار کاسته شده است. دولت مکزیک همچنین همکاری گسترده ای را با دیگر احزاب قدرتمند کشور شکل داده تا از حمایت آن ها برای اصلاحات اقتصادی برخوردار شود. بخش مخابرات و رسانه ها هم هدف دیگر دولت برای اصلاحات است تا بدین ترتیب انحصارهای شکل گرفته در این بازارها با چالش مواجه شوند. اصلاحات مالی اخیر دولت نیز باعث افزایش درآمد دولت از طریق افزایش مالیات ثروتمندان و همچنین افزایش هزینه هایی مانند مستمری بازنشستگان و بیمه بیکاری کارکنان بخش های رسمی شده است. دولت نیتو همچنین بر روی اصلاحاتی سیاسی و انجام اصلاحات در بخش انرژی تمرکز کرده است. قرار است امکان انتخاب مجدد سیاستمداران در این کشور مهیا شود تا از این طریق نمایندگان با انگیزه انتخاب مجدد، نسبت به رای دهندگان پاسخگوتر باشند و به خواسته های آن ها بیشتر توجه کنند و همچنین دولت تلاش می‏کند تا موانع موجود در مقابل سرمایه گذاری خارجی در بخش انرژی مکزیک را برطرف کند. دولت همچنین امیدوار است تا همکاری های اقتصادی خود را از توافقنامه نفتا فراتر ببرد و دامنه همکاری هایش با کشورهای جنوبی را افزایش دهد.

ساخت مکزیک

شاید تصور اینکه در آینده محصولاتی مانند تلفن های همراه آیفون (iPhone) و تبلت های آیپد (iPad) در مکزیک تولید شوند کمی دور از ذهن به نظر برسد اما عواملی اقتصادی به همراه عوامل ژئوپلتیک ممکن است به روند به رو رشد بخش تولید در مکزیک کمک کنند. اگر مکزیک بتواند بر مشکلات زیرساختی مانند کیفیت حمل و نقل جاده ای غلبه کند و همچنین نگرانی های امنیتی مربوط به این کشور را برطرف کند آنگاه برای بسیاری از شرکت ها سودآور خواهد بود که کارخانه های خود را به مکزیک منتقل کنند به خصوص که این کشور در همسایگی بزرگترین بازار مصرف جهان یعنی آمریکا قرار دارد و در همین حال هزینه های تولید در چین افزایش یافته و انرژی گران نیز باعث شده که هزینه حمل کالا از چین به آمریکا برای تولیدکنندگان ناخوشایند باشد. علاوه بر این، مکزیک اگر بتواند خود را به عنوان جانشینی قابل اطمینان برای چین معرفی کند، آنگاه برخی از سیاستمداران آمریکایی نیز ترجیح می‏دهند که به دلایل سیاسی و به خاطر تضعیف چین نیز هم که شده، توجه بیشتری به مکزیک نشان بدهند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-5-16-124513rogoff.jpg

بی عدالتی درمیان ثروتمندان زیاد شده است/ از ثروتمندان مالیات بیشتری بگیرد، حتی اگر فقیر شوند
اقتصاد > جهان - کتاب "سرمایه در قرن بیست و یکم" تقریبا توجه تمام اقتصاددانان مطرح جهان را به خود جلب کرده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در ادامه واکنش اقتصاددانان به کتاب "سرمایه در قرن بیست و یکم" یکی از اساتید اقتصاد دانشگاه هاروارد به نام کنث رگوف نیز ادعاهای این کتاب در مورد تاثیر سرمایه داری بر نابرابری را مورد بررسی قرار داده است. کتاب اقتصاددانی فرانسوی به نام توماس پیکتی که با عنوان "سرمایه در قرن بیست و یکم" منتشر شده با توجه بسیار زیاد افکار عمومی و همچنین محافل دانشگاهی مواجه شده به طوری که تاکنون بسیاری از اقتصاددانان مطرح در مورد این کتاب اظهار نظر کرده اند (اینجا). در یکی از این اظهار نظرها، کنث رگوف (Kenneth Rogoff) در یادداشتی ادعاهای کتاب در مورد تاثیر سرمایه داری بر نابرابری را مورد بررسی قرار داده و نوشته: "با خواندن کتاب تاثیرگذار "سرمایه در قرن بیست و یکم" نوشته توماس پیکتی، یک نفر ممکن است نتیجه بگیرد که اکنون نابرابری در جهان حتی از زمان پادشاهان نیز بیشتر است. چنین نتیجه گیری ای عجیب است به خصوص که اگر کسی کتاب ارزشمند دیگری به نام "فرار بزرگ" نوشته آنگوس دیتون را بخواند به این نتیجه می رسد که اکنون جهان از هر زمان برابرتر است. اما کدام نگرش درست است؟ پاسخ به این مساله بستگی دارد که یک نفر تنها به کشورها بنگرد یا کل جهان را در نظر بگیرد." به اعتقاد آقای رگوف در کتاب "فرار بزرگ" شرح داده شده که چگونه طی چند دهه اخیر چندین میلیارد نفر در اقتصادهای در حال توسعه و به خصوص در آسیا از فقر شدید خارج شده اند و در همین حال آقای پیکتی در کتاب "سرمایه در قرن بیست و یکم" شرح می دهد که چگونه در دورانی مشابه باعث افزایش نابرابری در اقتصادهای ثروتمند شده است.

در واقع سرمایه داری در حالیکه طی دهه های اخیر نابرابری کلی در مقیاس جهانی را کاهش داده اما باعث افزایش نابرابری در جهان ثروتمند شده است. اگر شما به نابرابری داخل کشورها بنگرید، آنگاه روندی صعودی را مشاهده می کنید آن هم در حالیکه نابرابری جهانی رو به افول است. آقای رگوف همچنین کارایی راه حل پیشنهاد شده در کتاب "سرمایه داری در قرن بیست و یکم" برای کاهش نابرابری را زیر سوال می برد، توماس پیکتی در این کتاب پیشنهاد داده است که نرخ مالیات ثروتمندان به میزان قابل توجهی افزایش یابد. کنث رگوف می نویسد: "پذیرش ادعای آقای پیکتی در مورد اینکه نابرابری اهمیت بیشتری از رشد اقتصادی دارد باید با توجه به این اصل همراه باشد که بسیاری از شهروندان در اقتصادهای در حال توسعه برای خروج از فقر به رشد اقتصادهای ثروتمند دل بسته اند." چرا که رشد اقتصادهای ثروتمند با افزایش تقاضا در این اقتصادها همراه می شود و بخشی از این تقاضا توسط تولیدکنندگان در کشورهای در حال توسعه تامین می شود. آقای رگوف با دفاع از تاثیر سرمایه داری بر نابرابری می نویسد: "هنگام بحث در مورد کاهش نابرابری جهانی نباید فراموش کرد که سرمایه داری طی سه دهه اخیر تاثیر مهمی بر کاهش نابرابری داشته است."
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ارزش بازار موبایل ایران 1.8 میلیارد دلار است/ضرورت تشکیل اتحادیه مستقل کشوری گوشی
مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد: حدود 99 درصد از تقاضای بازار گوشی‌های تلفن همراه کشور از واردات تامین می‌شود؛ تولیدکنندگان خارجی، بازار چند صد میلیون دلاری در ایران دارند اما بیشتر آنها با نداشتن دفاتر رسمی در ایران، خود را متعهد به پاسخگویی به مشتریان ایرانی نمی‌دانند.

13930128000048_PhotoA.jpg

  • Tweet
  • به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی وضعیت واردات، فروش و خدمات پس از فروش گوشی تلفن همراه در کشور پرداخته است.

    در این گزارش آمده است: بازار تلفن همراه کشور به یک بازار 1.8 میلیارد دلاری در سال تبدیل شده است. حدود یک درصد از تقاضای بازار گوشی‌های تلفن همراه کشور را تولیدکننده داخلی تامین می‌کند و مابقی آن را چند شرکت واردکننده برعهده دارند.

    هر یک از شرکت‌های تولیدکننده گوشی‌ تلفن همراه دنیا، بازار چند صد میلیون دلاری در ایران دارند اما بیشتر آنها دفاتر رسمی در ایران ندارند و خود را متعهد به پاسخگویی به مشتریان ایرانی خود نمی‌دانند.

    12 شرکت بزرگ داخلی به طور رسمی گوشی‌های تلفن همراه را به کشور وارد می‌کنند و ضمانت رسمی آن را برعهده دارند. واردات، فروش و خدمات پس از فروش گوشی‌ها، چالش‌های زیادی را به وجود آورده است.

    بررسی‌ها نشان می‌دهد، شرکت‌های مشخصی به طور انحصاری اقدام به واردات گوشی‌ها می‌کنند و تجار دیگر در صورت واردات گوشی برای خدمات پس از فروش کالاهای خود دچار مشکل خواهند شد. شرکت‌های عرضه‌کننده از نظارت ضعیف دولت و اتحادیه مربوطه استفاده کرده و با تغییر نام، حوزه فعالیت خود را از برندی به برند دیگر تغییر می‌دهند و تعهد آنها نسبت به مشتریان حوزه فعالیت قبلی کاهش می‌یابد یا حتی از بین می‌رود.

    فروشگاه‌ها و واحدهای صنفی زیادی نیز در کشور به عرضه این محصولات می‌پردازند و کنترل و نظارت بر عرضه این محصولات و حفظ حقوق مصرف‌کنندگان شرایط مطلوبی ندارد. نظارت ضعیف اتحادیه مربوطه سبب شده که درصد چشمگیری از فروشگاه‌های فعال در بازار بدون مجوز قانونی به فعالیت بپردازند.

    سه انجمن و اتحادیه خود را متولی حوزه گوشی تلفن همراه می‌دانند اما کنترل و نظارت بر این بازار مهم یک بخش فرعی از حوزه مسئولیت آنهاست و عملکرد ضعیفی در این بخش داشته‌اند.

    بررسی آمار گمرک کشور و مقایسه آن با اندازه بازار فروش گوشی تلفن همراه کشور نشان می‌دهد 90 درصد واردات این محصولات از طریق غیر رسمی (قاچاق) ‌انجام می‌شود. گوشی‌های قاچاق بعضا با استانداردها و ضوابط کیفی انطباقی ندارند. سازمان تنظیم مقررات برای بررسی این گوشی‌ها اقدامی انجام نداده و همچنین برای شناسایی و جمع‌آوری گوشی‌های غیر استاندارد تاکنون از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدامی صورت نگرفته است.

    بنابراین شناسایی و جمع‌آوری گوشی‌های غیر استاندارد و ساماندهی بازار این محصول پر فروش در کشور باید به عنوان یک اقدام مهم در دولت تعریف شود. وزارت صنعت، معدن و تجارت، ‌وزارت امور اقتصاد و دارایی،‌گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان تنظیم مقررات ارتباطات و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید برای انجام آن همکاری و تشریک مساعی داشته باشند و همچنین از ظرفیت‌های موجود اتحادیه مربوطه استفاده کنند.

    با توجه به تعداد زیاد واحد صنفی در حوزه گوشی تلفن همراه و با عنایت به ماده 21 قانون **** صنفی کشور، تشکیل اتحادیه مستقل کشوری در بخش گوشی تلفن همراه ضروری است. تشکیل اتحادیه گوشی تلفن همراه به ساماندهی مشکلات این حوزه کمک بسزایی خواهد کرد و همچنین مدافع منافع و حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و واردکنندگان گوشی تلفن همراه همراه خواهد شد. علاوه بر این، همیار دولت در برنامه‌های توسعه بخشی این حوزه می‌شود. وزارت صنعت، معدن و تجارت و هیأت عالی نظارت، برای تشکیل اتحادیه کشوری گوشی تلفن همراه و کمک به راه‌اندازی مطلوب آن در چارچوب قانون **** صنفی نقش مهمی خواهند داشت.

    اتحادیه هم باید در خصوص شرکت‌های ضمانت‌کننده و تغییرات در ضمانت‌نامه‌ها و خدمات پس از فروش گوشی تلفن همراه و همچنین حقوق قابل احقاق مشتریان به عموم مردم اطلاع‌رسانی کند. هرگونه تغییر و جابجایی شرکت‌های ضمانت‌کننده باید با مجوز اتحادیه انجام شود و به مردم اطلاع‌رسانی شود و همچنین تعهدات شرکت قبلی به شرکت جدید انتقال یابد.

    انتهای پیام/آ
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
حاشیه ای بر اعتراض آرام به هاشمی در دانشگاه امیر کبیر
لبخند در هر دو سو
کاش اعتراض را حق انحصاری خود ندانند و چنین نباشد که اگر دانشجویانی دیگر و با همین لبخند و نوشته های محترمانه به مقامی دیگر معترض شوند اینان یا دیگران خشم گیرند و توهین به مقدسات تلقی کنند.
عصر ایران؛ مهرداد خدیر- تصاویر منتشر شده درباره حاشیه حضور هاشمی رفسنجانی در دانشگاه صنعتی امیر کبیربرای افتتاح آزمایشگاه گداخت هسته ای از تجمع شمار اندکی از دانشجویان در اعتراض به این حضور و دفاع از حقوق هسته ای ایران حکایت می کند.گزارش ها حاکی از آن است که رییس مجمع تشخیص مصحت **** از مشاهده آنان نه تنها ناخرسند نشده که از اتومبیل پیاده شده و خطاب به آنان که خود را دلواپس و نگران خوانده بودند گفته است :« نگران نباشید، همه شما حقوقی دارید که همه آنها باید محقق شود و مطمئن باشید که مسوولان کشور در تلاشند همه حقوق ملت محقق شود.»

فارغ ازاین که تصور دانشجویان از تناقض میان افتتاح آزمایشگاه گداخت هسته ای با حمایت هاشمی از مذاکرات و توافقات، تا چه حد درست است این که در هر دو سو لبخند می زنند فی نفسه نکته مثبتی است.


در تصاویر دقت کنید! هم جوانان معترض لبخند می زنند و هم آیت الله هاشمی. اگر پرخاش کرده و الفاظ نابه جا به کار برده بودند در چهره هاشمی هم لبخند نمی نشست و طبعا روی ترش می کرد.

این جوانان 20 تا 25 سال دارند و هاشمی پا به 80 سالگی گذاشته است و البته احترام سن و سال هم نگاه داشته اند و هاشمی نیز نگاه پدربزرگ واری به آنان دارد و چه بسا در دل سخن مشهور را بگوید: آنچه برای شما آرزوست برای من خاطره است! اما به جای نگاه از موضع بالا بر حقوق مردم تاکید ورزیده است. لبخند هاشمی می تواند از سر احساس شادابی مواجهه با جوانان یا اندک بودن شمار معترضان نسبت به فضای غالب بر محیط های دانشگاهی هم باشد. اما آشکار است که رنجیده نشده است.

بحث برسر درستی یا نادرستی عباراتی که بر روی مقواها نوشته اند نیست. این نوشته کوتاه تنها بر چهره های آنان و نیز هاشمی تاکید دارد. چرا که پیداست که نه رییس مجمع تشخیص مصلحت **** از گفتار و رفتارآنان آزرده شده که اگر چنین بود لبخند نمی زد. لبخندی که از سر تفاخر و تفرعن هم نیست و صمیمانه است و نه معترضان غیظ و غضب کرده وخشم گرفته اند.

352903_932.jpg

این اتفاق خوبی است که یک عده دانشجوی جوان ولو کم شمار به خود جرات و جسارت دهند در یک محیط مشخص و با نام و نشان و هویت و نه به صورت گمنام و ناشناخته به شخصیتی در اندازه و آوازه هاشمی معترض و متعرض شوند. اما خوب تر می بود اگر دو نکته روشن یا روشن تر می شد:

اول این که این تجمع واقعا خود جوش بوده باشد و شایبه هدایت از سوی یک تشکل خاص به میان نیاید.

دوم این که اعتراض را حق انحصاری خود ندانند و چنین نباشد که اگر دانشجویانی دیگر و با همین لبخند و نوشته های محترمانه به مقامی دیگر معترض شوند اینان یا دیگران خشم گیرند و توهین به مقدسات تلقی کنند و خودشان یا دیگران وارد عمل شوند.

یک بار دیگر به تصاویر نگاه کنید! هر دو سو لبخند می زنند. نه از مشت های گره کرده خبری هست نه از چشمان از حدقه درآمده. درست است که شخصیت هاشمی چنین اقتضا و ملاحظه ای راضروری ساخته اما از رفتار مدنی این دانشجویان باید استقبال کرد. آن دو نکته هم اگر رعایت شود جای شایبه ای باقی نمی ماند.

352909_755.jpg



352766_748.jpg

352770_242.jpg

352769_639.jpg
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

بخشنامه افزایش 4 درصدی تعرفه واردات 48 کالای فرهنگی ناگهان لغو شد
دولت با محوریت گمرک ایران در بخشنامه جدیدی، بخشنامه افزایش عوارض 4 درصدی برای واردات کالا و محصولات فرهنگی که اخیر ابلاغ شده بود را بنا به دلایل نامشخص، ناگهان لغو کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، در بخشنامه جدید مدیر کل مرکز واردات و امور مناطق آزاد گمرک جمهوری اسلامی ایران آمده است: "ضمن ارسال تصویرنامه شماره 7026/210/93 مورخ 15/2/1393 اداره کل مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران ، و با عنایت به بررسی موضوع مصادیق اقلام دارای آثار یا استفاده فرهنگی ، بدینوسیله بخشنامه شماره 21117/93/17298/113/945/73/45 مورخ 10/2/1393 این مرکز و فهرست (48) قلم کالاهای ضمیمه بخشنامه مزبور ، لغو می گردد.

خواهشمند است دستور فرمائید اقدام لازم با رعایت کامل سایر مقررات معمول نمایند. بدیهی است فهرست اقلام مشمول حکم تبصره (14) قانون بودجه سال 1393 کل کشور ، موضوع بند(5) بخشنامه شماره 257499/92/254316/113/945/73/580 مورخ 27/12/92 پس از نهایی شدن و ابلاغ از سوی سازمان توسعه تجارت ایران ، متعاقبا اعلام خواهد شد."

این در حالی است که در بخشنامه قبلی گمرک جمهوری اسلامی ایران آمده بود : "پیرو بند (5) بخشنامه شماره 257499/92/254316/113/945/73/580 مورخ 27/12/1392 موضوع حکم تبصره (14) قانون بودجه سال 1393 کل کشور و ردیف درآمدی 160145 ، پیرامون وصول عوارض چهار درصد (4) تعرفه از واردات کالا و محصولاتی که به نوعی آثار یا استفاده فرهنگی دارند ، بپیوست تصویر نامه شماره 4197/210/93 مورخ 2/2/1393 اداره کل مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران منضم به تصویر نامه شماره 11732/93/3/1 مورخ 26/1/1393 مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تصویر فهرست ( 48 ) قلم کالاهای مربوطه جهت اطلاع و اقدام لازم ارسال میگردد. ضمناً در صورت ترخیص قبلی اقلام فهرست از ابتدای سالجاری تاکنون ، بدون پرداخت عوارض مزبور ، سریعاً نسبت به بازبینی اظهارنامه های مربوطه و صدور مطالبه نامه کسر دریافتی با رعایت ماده (135) قانون امور گمرکی اقدام لازم معمول نمایند. همچنین فهرست ردیف های تعرفه اقلام مزبور متعاقباً توسط دفتر بررسی و تعیین تعرفه اعلام خواهد شد."

برهمین اساس، تعرفه واردات 48 کالا و محصول فرهنگی (موبایل، تبلت، تلویزیون هوشمند، لوازم رایانه، سینمای خانگی، چاپگر، اسکنر،سرور، کنسول بازی و وب‌کم و...) براساس تازه‌ترین بخشنامه گمرک ایران 4 درصد اضافه شده بود.




139302150446029042681265.jpg



139302150445374752681255.jpg
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدیرعامل بانک ملی در گفت‌وگو با فارس خبر داد
مطالبات معوق ۵۰۰۰ میلیارد تومانی بانک ملی از ۳۰ نفر/ ۳۰۰۰ میلیارد تومان از گروه آریا طلبکاریم
مدیرعامل بانک ملی با اشاره به مطالبات معوق ۱۳ هزار میلیارد تومانی این بانک از بخش غیردولتی، گفت: از این میان ۳ هزار میلیارد تومان از این مطالبات مربوط به گروه امیرمنصور آریا و ۵ هزار میلیارد تومان دیگر مربوط به ۳۰ نفر ذی‌نفع واحد در قالب چند شرکت می‌شود.

13920904000235_PhotoA.jpg

  • Tweet
  • عبدالناصر همتی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به افزایش مطالبات معوق در سال‌های اخیر، اظهار داشت: یکی از دلایل رشد مطالبات معوق بانکی استمهال بدهی‌ها براساس بند‌های 28 و 29 قانون بودجه‌ سال‌های 90 و 91 بوده است.

    وی با بیان اینکه رقم مطالبات معوق بیشتر از رقم اعلام شده است، افزود: بخشی از بدهی‌های بانک‌ها نه معوق است و نه جاری و احتمال معوق شدن وجود دارد؛ دلیل افزودن شده مطالبات معوق در تمدید مهلت پرداخت بدهی‌ها در قوانین بودجه بوده است.

    مدیرعامل بانک ملی با اشاره به عوامل دیگر ایجاد مطالبات معوق بانکی، گفت: مشکلات به وجود آمده برای تولید به دلیل رکود اقتصادی و تحریم و یا نبود سرمایه در گردش مناسب برای تولید، یکی از دلایل رشد مطالبات معوق در دو سال اخیر است.

    وی ادامه داد: افزایش قیمت ارز از 900 تا هزار تومان به 2500 تومان، موجب شد تسهیلات گیرندگان نتوانند بدهی ارزی خود را به حساب ذخیره ارزی پرداخت کنند؛ در صورتی که این ارقام اضافه شود، حجم مطالبات معوق باز هم افزایش می‌ِیابد.

    به گفته وی هنوز آمار برخی بانک‌ها در میزان مطالبات ارزی به حجم کل مطالبات معوق اضافه نشده است.

    وی با بیان اینکه باید در ابتدا افرادی که توانایی بازپرداخت مطالبات معوق را دارند شناسایی کرد، گفت: اولویت اول ما وصول مطالبات از این اشخاص است و به همین دلیل بدهکاران بزرگ بانکی را دعوت کرده و با آنها برای بازپرداخت بدهی خود تفاهم می‌کنیم.

    همتی با اشاره به مطالبات معوق 13 هزار میلیاردی بانک ملی از بخش غیردولتی، افزود: 5 هزار میلیارد تومان از مطالبات بانک ملی مربوط به 30 نفر ذی‌نفع واحد می‌شود که بررسی‌ها نشان می‌دهد این بدهکاران در قالب چند شرکت هستند.

    وی تصریح کرد: 3 هزار میلیارد تومان از مطالبات معوق ما نیز مربوط به گروه امیر منصور آریا است که در مجموع 8 هزار میلیارد تومان مربوط به این دو گروه عمده می‌شود.

    مدیرعامل بانک ملی در پاسخ به این سوال که آیا راه‌اندازی دادگاه‌های تخصصی وصول مطالبات معوق بانک‌ها راهکار خوبی برای تسهیل فرایند وصول مطالبات است، اظهار داشت: این دادگاه‌ها هنوز راه‌اندازی نشده و امیدواریم هر چه زودتر این نهاد قضایی آغاز به کار کند تا در مدت کوتاه‌تری بتوان مطالبات را وصول کرد.

    وی تاکید کرد: کسب نتیجه برای برخی پرونده‌های مطالبات معوق، دو تا سه سال زمان می‌‌برد و در واقع اطاله دادرسی در این فرایند موانع پیشروی بانک‌ها است.

    همتی با اشاره به مشکلات قانونی برای در این زمینه گفت: ماده 34 قانون ثبت یکی ز مشکلات بانک‌ها در وصول مطالبات است؛ ملکی که به عنوان وثیقه تسهیلات در گرو بانک است، در صورتی که بانک بخواهد این ملک را مصادره کند، قبل از مزایده آن باید مابه‌التفاوت آن را به بدهکار خود بپردازد.

    وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر ارزش ملکی 100 میلیارد تومان و بدهی صاحب ملک به بانک 50 میلیارد تومان باشد، بانک به محض مصادره ملک باید مابه‌التفاوت 50 میلیارد تومانی را به صاحب ملک پرداخت کرده و سپس آن را به مزایده بگذارد؛ این مساله بانک را در وصول مطالبات و تبدیل وثایق به پول نقد با مشکل مواجه می‌کند.

    مدیرعامل بانک ملی با بیان اینکه بهتر است این ماده قانونی اصلاح شود، افزود: به نظر می‌رسد در قانون به گونه‌ای اصلاح شود که بانک پس از مزایده و فروش ملک مابه‌التفاوت را به بدهکار بپردازد.

    رئیس شورای هماهنگی بانک‌های دولتی گفت: اینکه می‌گویند مدیران بانک‌ها به دنبال وصول مطالبات معوق نیستند، واقعا بی انصافی است؛ بانک باید بابت این بدهی‌ها ذخیره احتیاطی خود را افزایش دهد و این اقدام موجب کاهش سوددهی بانک می‌شود.

    همتی تصریح کرد: هیچ مدیر بانکی نمی‌خواهد سود بانک را به زیان تبدیل کند زیرا در ترازنامه سالانه نه تنها سود شناسایی نمی‌کند بلکه باید ذخیره احتیاطی که همان هزینه محسوب می‌شود شناسایی کند؛ با این تفاسیر بانک‌ها به دنبال وصول مطالبات معوق هستند اما فشارها و موانع زیادی بر سر راه قرار می‌گیرد.

    وی با اشاره به موانع وصول مطالبات معوق افزود: هم‌اکنون چندین پرونده وجود دارد که بلاتکلیف است و برخی دانه درشت‌ها در فرایند وصول مطالبات، اعمال نفوذ می‌کنند.

    مدیرعامل بانک ملی با اشاره به راه‌اندازی معاونت وصول مطالبات معوق در بانک ملی، گفت: وظیفه این معاونت تنها پیگیری وصول مطالبات معوق بانکی است و ما با جدیت به دنبال این هدف هستیم.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در گفت‌وگو با فارس خبر داد
تشکیل کارگروه ویژه معوقات بانکی در بانک مرکزی و وصول ۱۳۰۰میلیارد تومان/ ۲۲درصد مطالبات ارزی است
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به فعالیت کارگروه وصول مطالبات معوق بانک‌ها در بانک مرکزی گفت: نتیجه اقدامات این کارگروه در این مدت، مطالبات معوق بانک‌ها را با 13 هزار میلیارد ریال کاهش به ۸۰۷ هزار میلیارد ریال رسانده است.

13930226000113_PhotoA.jpg

  • Tweet
  • علی اصغر میرمحمد صادقی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به تشکیل کارگروه ساماندهی و وصول مطالبات معوق در معاونت نظارت بانک مرکزی اظهارداشت: این کارگروه که با همکاری بانک‌ها فعالیت می‌کند، اولویت اول خود را با وصول مطالبات از بدهکاران بزرگ بانکی آغاز کرده است.

    وی افزود: در همین مدت 13 هزار میلیارد ریال از مطالبات معوق ارزی و ریالی بانک‌ها کاهش یافته و حجم کل آن را به 807 هزار میلیارد ریال رسیده است؛ 627 هزار میلیارد ریال این مطالبات ریالی و 180 هزار میلیارد ریال آن ارزی است.

    مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که چرا به یکباره حجم مطالبات معوق بانک‌ها افزایش یافت، گفت: علت جهش یکباره مطالبات معوق، اضافه شدن آمار مطالبات معوق ارزی به آمار مطالبات ریالی بانک‌ها بود.

    وی با اشاره به اقدامات کارگروه وصول مطالبات معوق در بانک مرکزی افزود: در این کارگروه همه بانک‌ها پرونده‌های مطالبات معوق خود را ارائه و اعضا برای وصول آن تصمیم‌گیری و اقدام خواهند کرد.

    مدیرمحمد صادقی در پاسخ به این سوال که آیا دستورالعمل جدید برای وصول مطالبات معوق بانک طراحی خواهد شد، گفت: فعلا این کارگروه با استفاده از قوانین و دستورالعمل‌های موجود فعالیت می‌کند اما در صورت نیاز، می‌تواند دستورالعملی را تدوین و پیشنهاد دهد.

    بر اساس این گزارش 15 آبان ماه سال گذشته معاون اول رئیس جمهور از رئیس کل بانک مرکزی خواست با تشکیل کارگروهی از نمایندگان سه قوه با استفاده از راه‌های علمی و عملی نسبت به پیشگیری از رشد معوقات بانکی اقدام و همچنین بانک‌های عامل را مکلف به وصول معوقات کنند.

    در همین راستا رئیس کل بانک مرکزی پایان بهمن ماه سال گذشته در ابلاغیه‌ای، بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی را ملزم به تشکیل کارگروهی به‌منظور بررسی و وصول مطالبات غیر جاری کرد

    پیش از این نیز سعید آریان‌پور مدیرعامل شرکت ساماندهی و وصول مطالبات معوق با بیان اینکه افزایش مداوم مطالبات معوق ضرورت تشکیل کارگروهی ویژه را نشان می‌دهد، به فارس گفته بود: در این کارگروه که متشکل از همه دستگاه‌های ذی‌ربط است، نمایندگانی با اختیارات ویژه حاضر شوند.

    انتهای پیام/م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در بیانیه مشترک سازمان‌های بزرگ اقتصادی اعلام شد
اقتصاد جهان با بهبود واقعی فاصله دارد/ کاهش رشد در اقتصادهای نوظهور
سازمان‌های بزرگ اقتصادی جهان طی بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند ریسک موجود در اقتصاد جهانی همچنان بالاست و تا بهبود واقعی اقتصادی فاصله زیادی باقی مانده است.

13930224000727_PhotoA.jpg

  • Tweet
  • به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، سازمان های بزرگ اقتصادی جهان با حضور آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، پس از نشست مشترک خود در برلین، طی بیانیه ای مشترک اعلام کردند علی رغم پیشرفت ها و بهبود صورت گرفته در اقتصاد طی سال های اخیر، همچنان مخاطرات اقتصادی زیادی وجود دارند و تلاش های بیشتری باید در جهت بهبود و ثبات اقتصادی صورت گیرد.

    سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، صندوق ین المللی پول، بانک جهانی، سازمان بین المللی کار، سازمان تجارت جهانی و صدر اعظم آلمان، طی بیانیه مشترک اظهار داشتند نرخ بالای بیکاری، شکاف قابل توجه در تولید، سرمایه گذاری پایین، افزایش نابرابری و کاهش رشد اقتصادی در اقتصادهای نوظهور همچنان بر چشم انداز رشد جهانی اقتصاد تأثیر گذار هستند.

    این بیانیه همچنین میزان بالای بدهی های بیشتر کشورهای صنعتی را نیز بر روند بهبود اقتصادی جهان تاثیر گذار دانسته است.

    بیانیه مشترک سازمان های بزرگ اقتصادی جهان می افزاید:" اقتصاد جهانی به میزان قابل توجهی بهبود یافته است، اما تا رسیدن به رشد قوی و پایدار راه زیادی مانده است".

    این سازمان های بزرگ اقتصادی از دولت ها خواسته اند تا به تلاش های خود برای بهبود رشد اقتصادی و ثبات مالی ادامه دهند.

    بنا به گزارش صندوق بین المللی پول، اقتصاد جهانی در سال 2014 بالغ بر 3.6 درصد و در سال 2015 3.9 درصد رشد خواهد داشت.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر: ساخت چندین هزار کیلومتر راه آهن را آغاز کرده ایم
تبریز - ایرنا - وزیر راه و شهرسازی گفت: بدون آنکه یک کیلومتر ریل در انبار داشته باشیم کار ساخت چندین هزار کیلومتر راه آهن در کشور آغاز شده است.

81165804-5698504.jpg

عباس آخوندی شامگاه جمعه در دیدار با نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز اظهار کرد: سفارش ریل ها حداقل شش هفت ماه طول می کشد و ما برای تامین ریل ها خریدهایمان را شروع کرده ایم و تاکنون اقدام به خرید سه هزار کیلومتر ریل از کشورهای ترکیه و هند کرده ایم.

وی اضافه کرد: تمام ریل های خط راه آهن کشور وارداتی است و این به معنی پیچیده بودن تکنولوژی این کار نیست بلکه ایجاد کارخانه ریل سازی پرهزینه بوده و باید برای تولیدات آن علاوه بر بازار داخلی به دنبال بازارهای خارجی بود.

آخوندی در پاسخ به پرسش امام جمعه تبریز در مورد وضعیت اجرایی راه آهن میانه - تبریز اظهار کرد: پیشرفت فیزیکی 9 قطعه از این خط راه آهن بین 60 تا 80 درصد بوده و مشکل مسیر عبور قطعه دهم در تبریز نیز با شهرداری توافق شد و مسیر آن تعیین و بزودی به پیمانکار واگذار خواهد شد.

وی افزود: به دنبال تامین مالی برای این طرح ملی هستیم و با چینی ها در این خصوص وارد مذاکره شده ایم و در سفر روز سه شنبه ام آتی به چین، یکی از محورهای گفت و گو بحث فاینانس مالی راه آهن خواهد بود.

وزیر راه و شهرسازی در مورد آزاد راه سهند - تبریز نیز گفت: این طرح با مشارکت شرکت عمران سهند در دست اجراست و کارهای خوبی صورت گرفته که امیدواریم سال آینده به بهره برداری برسد.

آخوندی به زیرسازی 30 کیلومتر از بزرگراه تبریز- اهر اشاره کرد و گفت: قیر این طرح مهم از سوی وزارت تامین خواهد شد تا بخش دیگری از این بزرگراه به بهره برداری برسد تا شاهد کاهش تلفات در این جاده باشیم.

وی افزود: علاوه بر این از سایر منابع مالی وزارت نیز به این طرح اعتباری تخصیص داده خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی برای بررسی وضعیت طرح های عمرانی در حوزه این وزارتخانه در سطح استان آذربایجان شرقی بعد از ظهر روز پنجشنبه وارد شهر تبریز شد.

عباس آخوندی در سفر دو روزه خود به این استان از چند طرح عمرانی از جمله مراحل احداث راه آهن میانه - تبریز بازدید کرد.

وی در روز نخست سفر نشستی با مسوولان استان آذربایجان شرقی و اعضای انجمن های صنوف راه و شهرسازی داشت.

آخوندی در روز دوم سفر از بزرگراه سهند - تبریز و چند طرح عمرانی دیگر بازدید کرد.

وزیر راه و شهرسازی شامگاه جمعه بعد از دیدار با امام جمعه تبریز، این شهر را به مقصد تهران ترک کرد.

7233/587 ** 1552



انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سخنگوی فراکسیون محیط زیست مجلس:
دو برابر استاندارد جهانی در کشور انرِژی مصرف می شود
تهران - ایرنا - سخنگوی فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان در ایران دو برابر استاندارد جهانی انرژی مصرف می شود، گفت: در کشور سالانه 100 میلیارد دلار انرژی بیخود و بی جهت می سوزد و به هدر می رود.

81165647-5698338.jpg

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر «موید حسینی صدر» عصر جمعه در برنامه تلویزیونی مناظره در خصوص رفع مشکلات کمبود بنزین در کشور و در بخش نخست سخنان خود افزود: در هفت، هشت سال گذشته، کوچکترین اقدامی برای بهبود ناوگان حمل ونقل عمومی انجام نشده است.

وی ادامه داد: قرار بود ادارات به صورت مکانیزه به اتوماسیون اداری مجهز شوند، تا مردم به آنها مراجعه نکنند، قرار بود به مترو دو میلیارد دلار اختصاص داده شود که دولت زیر بار پرداخت آن نرفت و قبول نکرد آن را بپردازد.

سخنگوی فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: با این مشکلات ناوگان حمل ونقل عمومی ما متوقف شد و بحث خارج کردن خوردوهای فرسوده مشکل دیگری بود که با حمایت سرسختانه دولت، نتوانسیتم در آن ورود پیدا کنیم.

حسینی صدر افزود: طبیعی است که این کشور(ایران) در هیچ نقطه ای نباید وابسته باشد. در سال اقتصاد مقاومتی که در آن هستیم باید اقتصادمان مقاوم باشد، باید قوی ترین اقتصاد دنیا باشد.

وی گفت: تمام تلاش ما است که ایران نخستین کشور دنیا و آسیب ناپذیر باشد، اما معنای این هدف این نیست که به مردم بگوییم بنزینی را وارد کنیم که کیفیت مناسب نداشته باشد.

حسنی صدر افزود: اکنون شرایط مانند گذشته نیست و تحریم ها کاهش یافته و امکان واردات بنزین وجود دارد.

وی تاکید کرد: نباید کاری کنیم که کسانی که عاشق و فدایی کشور هستند و دلسوزانه حرف می زنند، احساس کنند که حرف من همانند حرف یک انسان کم عقل و رییس جمهور فلان کشور است.

سخنگوی فراکسیون محیط زیست مجلس افزود: امروزه عقیده ما این است که در کنترل مصرف سوخت، مدیریتی ضعیف انجام شده و از حمل و نقل عمومی حمایت نشده و به همین دلیل باید بنزینی که آلاینده نباشد، وارد کشور شود.

وی گفت: اگر دولت قبل، پنج وزیر را جابجا نمی کرد و هر روز تصمیم لحظه ای نمی گرفت و به همان قانونی که مجلس تصویب کرد و خود دولت آن را ابلاغ کرد، تمکین می کرد، امروز ما 32 میلیون لیتر بنزین پاک تولید می کردیم.

حسینی صدر افزود: در سال 89 که قانون برنامه پنجم به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، در همان زمان که دولت پول داشت، اعلام کردیم که یک سال فرصت دارید تا پالایشگاه ستاره خلیج فارس را تکمیل کنید و آنها گفتند که فارس را هم اضافه کنید که در حدود 480هزار بشکه در روز می شد.

وی ادامه داد: فرایند تکمیل پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا سال آینده به پایان می رسد ولی در آن زمان دولتی که پول داشت به شرکت های نفتی گفت بروید دنبال کار خودتان و همسایه های فرصت طلب میادین مشترک ما را خالی کردند.

سخنگوی فراکسیون محیط زیست مجلس اضافه کرد: عدم بهینه سازی پالایشگاه ها یک بحث ضروریست و مربوط به این دولت یا آن دولت نیست.

وی همچنین گفت: در طول سال های گذشته پالایشگاه های ما بهینه نشده و یک سوم ظرفیت پالایشگاه به مازوت اختصاص دارد که حتی در نیروگاه های اطراف تهران و یا داخل تهران می سوزد و مردم را خفه می کند.

حسین صدر تاکید کرد: نمی خواهیم بگوییم داخل بنزین چه چیزهایی وجود دارد و مردم را درگیر مسایل تخصصی کنیم در حالیکه مردم یک هوای پاک می خواهند.



** تبدیل روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت خام به فرآورده های نفتی

معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران نیز در این مناظره گفت: اکنون در شرکت های پالایشی، روزانه یک میلیون و 850 هزار بشکه نفت خام به فرآورده های نفتی تبدیل می شود که از این میزان حدود 61 میلیون لیتر بنزین است که این مقدار تولید بنزین نسبت به سال گذشته، پنج میلیون لیتر افزایش یافته است.

«شاهرخ خسروانی» افزود: از مقدار یک میلیون و 850 هزار بشکه نفت خام تولید فرآورده های نفتی، میزان مصرف کشور در سال 92 حدود 68 میلیون لیتر بوده است.

وی ادامه داد: به ازای این مقدار، بنا بر کار کارشناسی که در چند ماه اخیر انجام شده و به تایید وزیر نفت رسیده و با اخذ مصوبه از هیات دولت، مقرر شد برای واردات کمبود بنزین مصرفی اقداماتی انجام شود.

معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران یادآور شد: اخذ مصوبه مقرر شده به معنی آن نیست که هدف این است که ما میزان مصرف بنزین در کشور را افزایش دهیم.

خسروانی ادامه داد: طی سال های گذشته فرایند کیفی سازی و ارتقا کمی فرآورده پالایش های کشور در دستور کار بوده که بعضی از آنها به ثمر رسیده از جمله شرکت پالایش نفت امام *****(ره) شازند که در آن پالایشگاه اکنون 15 هزار لیتر بنزین یورو چهار تولید و در شهرهای معرض آلودگی توزیع می شود.

معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به پروژه ستاره «خلیج فارس» اشاره کرد و افزود: بهره برداری از این پروژه از سال 94 استارت خواهد خورد و در سه مرحله به بهره برداری کامل می رسد. مجموعا 36 میلیون لیتر بنزین تولید خواهد کرد که مصرف کشور را نظم می دهد و کشور را خودکفا خواهد کرد و ایران تبدیل به یک کشور صادرکننده بنزین یورو 4 خواهد شد.

خسروانی گفت: کمبود بنزین کشور شش تا هفت میلیون لیتر است، به رغم اینکه در سال های گذشته پروژه هایی برای افزایش کیفیت بنزین تعریف شده است، اما به استثنای پالایشگاه شازند هیچکدام به بهره برداری نرسیده اند.

وی افزود: سرمایه گذاری نیز در این بخش افزایش داشت اما نتیجه ای نداشته است، پروژه های چندین میلیاردی در پالایشگاه های اصفهان، بندرعباس و تبریز تعریف شد، اما از آنجا که براساس قانون باید پالایشگاه ها با سقف 20 درصد به بخش خصوصی واگذار می شد، کارایی لازم در عملکرد آنها وجود نداشت.



** با اجرای فاز دوم هدفمندسازی نیازی به واردات بنزین نیست

قائم مقام سابق شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران نیز در این مناظره گفت: با توجه به اجرای فاز دوم هدفمندسازی و زیرساخت های جدید و تولید 65 میلیون لیتر بنزین، ضرورتی به واردات بنزین نیست البته این امر به یک مدیریت جهادی نیاز دارد.

«جلیل سالاری» گفت: جایگزینی واردات بنزین از شرکت های پتروشیمی در واقع ضمن اینکه تکرار اشتباهات گذشته بود، فاقد گزارش مستند فنی اقتصادی زیست محیطی و گواهینامه انطباق با استانداردهای اجباری 4904 است.

وی ادامه داد: به موجب تبصره 2 ذیل ماده شش قانون اصلاح قوانین و مقررات سازمان ملی استاندارد، دستگاه های ناظر بر قانون و مقررات صادرات و واردات باید ضمن پایش، از ورود بنزین جلوگیری کنند.

به گفته سالاری، پالایشگاه های جدید مانند اراک و بندرعباس در واقع کپی سازی پالایشگاه اصفهان بودند و تا سال 79 هیچگونه سیاستگذاری فنی و اقتصادی در روش های اصلاح کیفی فراورده ها و احداث پالایشگاه متناسب با استانداردهای روز دنیا انجام نگرفت.

وی افزود: با افزایش ظرفیت کمی از یک میلیون و 337 هزار بشکه در روز به یک میلیون 727 بشکه از یک طرف و عدم توسعه واحدهای پایین دستی با انباشت نفت از طرف دیگر، مجبور به استفاده از بنزین های وارداتی شدیم، بگونه ای که در سال 85 روزانه 27 و نیم میلیون لیتر بنزین با شاخص یورو 2 وارد کشور می شد.

سالاری هزینه این حجم از واردات بنزین به کشور را بیش از پنج میلیارد دلار دانست که به دولت تحمیل می شد و افزود: در حالیکه احداث یک پالایشگاه در آن زمان با یک و نیم میلیون دلار ممکن بود.

وی گفت: از فرصت های تحریم استفاده و برخی ساختارهای معیوب قدیمی نیز اصلاح و با اجرای **** سهمیه بندی رشد مصرف کنترل شد.

سالاری در ادامه این مناظره افزود: ظرفیت تولید بنزین در کشور وجود دارد و به جای واردات باید مدیریت درستی برای ظرفیت های هدررفته انجام شود.

قائم مقام سابق شرکت ملی پالایش و پخش فراورده نفتی با بیان اینکه در سال های گذشته افزایش تولید بنزین انجام شده، اما کافی نبوده است، تصریح کرد، گرچه تولید بنزین از 43 میلیون لیتر به 63 میلیون لیتر رسیده اما هنوز اشکالات زیادی از نظر قانون، اجرا و مدیریت وجود دارد که در صورت اصلاح آنها، میزان تولید بنزین از مصرف فراتر می رود.

سالاری ادامه داد: در سال های گذشته به موارد قانونی عمل نشده است، به جای پرداختن به اهداف کیفی، بیشتر به کمیت پرداخته اند و هنوز تعدادی از پالایشگاه های تولیدکننده بنزین یا خارج از سرویس هستند و یا با ظرفیت خالی کار می کنند.

وی یادآور شد: بخشی از پالایشگاه آبادان هفت ماه است از سرویس خارج شده است، در حالیکه ظرفیت تولید دو میلیون لیتر بنزین دارد. پالایشگاه تبریز با ظرفیت تولید 18 میلیون لیتر بنزین با ظرفیت کمتری کار می کند و پالایشگاه اصفهان نیز با 50 درصد ظرفیت فعال است.

قائم مقام سابق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت: تراکنش های خطا در کارت های سوخت باید اصلاح شود تا از میزان هدررفت سوخت جلوگیری شود. **** سنتی در سیستم ها باید بهینه شود.

سالاری افزود: باید به بخش خصوصی اجازه جولان بیشتری داده شود و بررسی شود که چرا در سال های گذشته میزان مصرف بنزین هشت درصد افزایش یافته است.

وی گفت: در صورتیکه این ضعف ها مدیریت شود، پالایشگاه های اصفهان و بندرعباس ظرفیت تولید هشت میلیون لیتر و آبادان دو میلیون لیتر را دارند که مجموع آنها 10 میلیون لیتر یعنی بیش از نیاز کشور به واردات خواهد بود.



** سال گذشته فقط 3 روز وضعیت هوا در شرایط سالم بود

رییس مرکز ملی هوا و اقلیم محیط زیست نیز به عنوان دیگر کارشناس حاضر در این مناظره گفت: نگاهی به آلودگی هوا طی سال گذشته بیانگر این است که 160 روز ناسالم داشتیم و فقط سه روز هوا در شرایط پاک قرار داشت.

«یوسف رشیدی» با بیان اینکه امسال تعداد روزهای پاک به شش روز و روزهای سالم به 50 روز رسیده است، افزود: خوشبختانه تا امروز روز ناسالم نداشتیم و امیدواریم شرایط بگونه ای پیش برود که باز هم شرایط ناسالم نداشته باشیم.

وی با اشاره به دو گزارش منتشر شده از سوی آژانس بین الملل تحقیقات سرطان در سالهای سال 2012 و 2013 گفت: هر دو گزارش به این مهم اشاره داشت که آلودگی هوا و دود دیزل سرطان زاست.

رشدی افزود: از طرفی، گزارش هایی که در کشورهای مختلف از آمار مرگ و میر ناشی از استشمام ذرات معلق در ایران منتشر می شود، آمار تکان دهنده ای است، به همین دلیل بر روی بحث آلودگی هوا، بحث سوخت و عوامل و المان های اصلی آن متمرکز شده ایم.

وی تاکید کرد: در بحث بنزین نیز به نسبت به چند مولفه خاص حساس هستیم که مهمترین آن بحث آروماتیک هاست زیرا بخش زیادی از آروماتیک ها باعث بروز بیماری ها از جمله سرطان می شود.

رییس مرکز ملی هوا و اقلیم محیط زیست افزود: از این رو آژانس های مختلف دنیا و استاندارهای ملی، کشور را ملزم می کند که مقدار ترکیبات آروماتیک در حد استاندارد باشد بطور مثال در استاندارد یورو 4، زیر 35 درصد است و در پی این هستیم که از این مقدار باز هم پایین تر باشد.

وی با بیان اینکه موضوع دیگری که در بخش سوخت بر آن تاکید داریم، بنزین است، ادامه داد: بنزین یکی از ترکیبات فوق العاده سرطانزاست که در صورت ترکیب با محتوای گوگرد می تواند به خودی خود موجب بروز بیماری ها و نیز تولید ذرات معلق زیر 2.5 میکرون یا همان شرایط ناسالم شود.

رشیدی گفت: طبق مستندات منتشر شده در دنیا، از وجود آلاینده ذرات معلق زیر 2.5 میکرون در هوا به عنوان روزهای ناسالم یاد می شود، بنابراین تاکید داریم که کیفیت سوخت حتما در حد استاندارد خودش قرار داشته باشد.

رییس مرکز ملی هوا و اقلیم محیط زیست تصریح کرد، سازمان محیط زیست سیاستگذاری نمی کند که نوع سوخت وارد یا تولید شود، بلکه وظیفه ما تاکید بر رعایت استانداردهاست.

رشیدی با تاکید بر اینکه سازمان محیط زیست بر کیفیت بنزین های وارداتی نظارت دارد، افزود: در برنامه جدید دولت، تکلیف ویژه ای برای سازمان حفاظت محیط زیست در بخش پایش تعیین شده و مصوبه مورخ دهم اردیبهشت هیات دولت در همین رابطه است.

وی ادامه داد: سازمان محیط زیست مکلف است که در بازه های زمانی سه ماهه، حتما آنالیز سوخت مصرفی را داشته باشد.

رشیدی با بیان اینکه گمرک نیز در بدو ورود بنزین وارداتی، آن را آنالیز می کند، افزود: برنامه سازمان محیط زیست ادامه و گسترش برنامه نظارت بر بنزین هنگام ورود، در محصولات پالایشگاهی و نیز در جایگاه هاست.



** هیچ سندی درباره آلایندگی بنزین پتروشیمی ها منتشر نشده است

مدیر گروه نفت و انرژی کانون های فناوری ایران گفت: ادعا می شود بنزین پتروشیمی ها آلوده است، در حالیکه هیچ اطلاعات و اسنادی در این باره منتشر نشده است.

«پویان رنجبر» در برنامه مناظره این هفته با موضوع واردات بنزین افزود: متاسفانه به دلیل عدم توسعه صنعت پالایش، مجبور شدیم از شش سال بعد از انقلاب تاکنون بنزین وارد کنیم و در سال 85 واردات به 40 درصد کل بنزین مصرفی کشور رسید.

وی ادامه داد: به دلیل تفکر نادرست سود ده نبودن پالایشگاه ها، در بهینه سازی و تکمیل ظرفیت پالایشی اقدامی انجام نگرفت و در فضای تحریم ها، این را به عنوان پاشنه آشیل ما شناسایی کردند.

مدیر گروه نفت و انرژی کانون های تفکر ایران اضافه کرد: در واقع مشکل ما اکتان افزا بود که آن را وارد می کردیم و تصمیم گرفتیم در پترو پالایشگاه ها آن را تولید کنیم.

وی گفت: یعنی بخش پتروشیمی واحدهای پتروپالایشگاه ها را متوقف کرده و برشی از آن را به عنوان ریفورمیت یا اکتان افزا استفاده کردیم.

رنجبر افزود: با این حال ادعا شد این محصول آلوده است در حالیکه هیچ اطلاعات و اسنادی در این باره منتشر نشده و دلیل اصلی ابهام ها در این زمینه نداشتن شفافیت است.

وی گفت: این نکته که به مردم گفته شود تمام آلودگی تهران بنزین دیفورمیت پتروشیمی هاست مطلب صحیحی نیست. چون فقط 10 درصد آلودگی ها مربوط به این بنزین است.

حسینی صدر در ادامه این مناظره گفت، بنزین موجود در ریفرمیت تولیدی موجود در پتروشیمی ها 13 برابر استاندارد جهانی است و به 50 درصد رسیده که سالاری تصریح کرد که این موضوع را تأئید نمی کند.

در جریان برگزاری مناظره امروز نیز، خسروانی در واکنش به اظهارات سالاری با اشاره به اینکه موضوع شاخص کنترل کیفی یکی از سووالات اصلی مسوولان کنونی پالایش و پخش از مسوولان گذشته است، گفت: چرا در قانون بودجه 92 که صراحتاً تعیین شده، بحث کنترل شاخص های کیفی اجرایی نشد.

وی ادامه داد: در بودجه 93 دقیقا بر مبنای شاخص کیفی، پنج فرآورده اصلی فرمول آن تعیین و آیین نامه ها تدوین شده است.

خسروانی گفت: هفت پالایشگاه در دوره گذشته به بخش خصوصی واگذار شد اما صرفاً با واگذاری پالایشگاه ها به بخش خصوصی، پروژه ها بر روی زمین ماند که خوشبختانه در دولت جدید با تغییر رگولاتوری و حاکمیتی پالایشگاه ها ملزم به اجرای تعهدات شدند.

معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با تأکید بر اینکه طبق برنامه ریزی ها از 15 خرداد ماه پالایشگاه تبریز اقدام به عرضه بنزین یورو چهار خواهد کرد، گفت: با توزیع بنزین یورو 4 از دی سال گذشته، آلایندگی در هشت کلان شهر وضعیت بهتری داشته است.

وی افزود: در پالایشگاه امام *****(ره) شازند بنزین تولید شده در انبار ری مخلوط می شد و با تمهیدات انجام شده در شهر تهران و کرج بنزین بر مبنای یورو 4 تفکیک و توزیع می شود.

مدیرعامل سابق پالایش و پخش فرآورده های نفتی به تفکیک بنزین از سال های گذشته اشاره کرد و گفت: چرا در شرایط کنونی مسوولان دست واسطه ها را قطع نمی کنند و ریفرمیت تولید شده در پتروپالایشگاه ها را پس از تحویل به شرکت های خارجی بنزین تحویل می گیرند، چرا که این اقدام در داخل کشور امکان عملیاتی دارد.

وی افزود: اکنون ظرفیت تولید ریفرمیت پتروشیمی ها بالاست و از این طریق امکان تأمین نیاز داخلی وجود دارد.

حسینی صدر نیز در واکنش به صحبت های سالاری، با اشاره به اینکه آلودگی بنزین پتروشیمی ها موجب خفگی مردم شده، گفت: اینکه گفته می شود بنزین پتروشیمی ها در کلان شهر توزیع نشد، درست نیست و آقای سالاری هم بر این موضوع تأکید می کند.

سالاری در واکنش به صحبت های حسینی صدر نیز گفت: چنین چیزی صحت ندارد و من چنین موضوعی را نگفته ام.

حسینی ادامه داد: برخی مردم آنقدر بیمار شده اند که باید در شهرستان ها زندگی کنند و یکی از عوامل اصلی آلودگی پالایشگاه ها بنزین تولیدی بود.

این نماینده مجلس با اشاره به بنزن موجود در ریفرمیت تولیدی پتروشیمی ها مدعی شد که بنزن موجود در بنزین تولید شده پتروشیمی ها 50 درصد است که به راحتی تجزیه نمی شود.

وی تأکید کرد: بنزین پتروشیمی نه مقرون به صرفه بوده و نه پاک است؛ بنابراین استاندارد بنزن موجود در دنیا پنج درصد است.

خسروانی در ادامه این برنامه تلویزیونی با اشاره به اینکه بنزین تولیدی در سطح شهر سه بار تخلیه و بارگیری می شود، گفت: این موضوع منجر به تولید بخار بنزن می شود که تجزیه آن در هوا امکان ناپذیر است.

وی یادآور شد: بنده هرگز نگفتم اکتان افزای پتروشیمی در تهران توزیع نشده است.

خسروانی افزود: در عین حال تأکید می کنم که برزویه و بندر امام(ره) هرگز پتروپالایشگاه نیستند و پتروشیمی هستند.

معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده نفتی ادامه داد: در برهه ای از زمان تصمیم به تولید اکتان افزا در پتروشیمی گرفته شد و با توجه به اعداد و ارقام، پتروشیمی بندر امام(ره) بین 6 تا 10 درصد بنزن و 60 تا 70 درصد آروماتیک تولید می کند و ریفورمیت پتروشیمی برزویه نیز دو درصد بنزن و 40 درصد آروماتیک دارد.

سالاری در پاسخ به خسروانی به وجود استانداردهای اجباری درباره بنزین اشاره کرد و گفت: اکنون بنزین وارداتی براساس یورو 2 وارد می شود و باید به ما بگویند که استانداردهای اعمال شده درباره تولیدات پالایشگاه های داخلی چیست؟

وی یادآور شد: از زمان بهره برداری پالایشگاه اراک، 15 درصد از ریفورمیت این پالایشگاه با محتوای 4 تا 5 درصد بنزن وارد پالایشگاه تهران می شد و بنزین تولید می کرد.

قائم مقام سابق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی اضافه کرد: به جای مجادله، با یک آزمایش ساده می توان به مردم گفت دقیقاً کدام ریفورمیت در پتروشیمی ها، پالایشگاه ها و واردات چه میزان آلاینده دارد.

وی گفت: در حالیکه بعد از 102 سال هنوز هیچ دانش فنی در کشور بومی نشده بود، به برکت تحریم، «آیزو مریزاسیون» را بومی کردیم و اکنون بنزین به جای دو برش به 5 تا 6 برش رسیده است.

سالاری یادآور شد: آیا نماینده دولت، سازمان استاندارد، آزمایشگاه مرجع، خریدار و فروشنده زیر این مدارک را امضاء نمی کنند؟

در ادامه پویان رنجبر گفت: کسی اصرار ندارد که پتروپالایشگاه ها ریفورمیت تولید کنند اما ما این ظرفیت را زیر عنوان آلایندگی سوزاندیم و اگر دوباره تحریم شویم چطور می توانیم این ظرفیت را وارد مدار تولید کنیم و به مردم چه جوابی می دهیم؟

این کارشناس انرژی ادامه داد: 10 میلیون لیتر واردات به اندازه 90 درصد مصرف تهران است و باید بگویند چرا ظرفیت ریفورمیت پتروشیمی برزویه با 1.5 درصد بنزن سوزانده شد.

رنجبر افزود: مقصر دانستن همه پتروشیمی ها کار درستی نبود و اگر از اول درصد آلایندگی هریک از پتروشیمی ها به درستی اعلام می شد، همه کارشناسان می پذیرفتند.

این کارشناس انرژی گفت: متأسفانه رسانه ای شدن و چالشی شدن موضوعات به دلیل عدم شفافیت است.

رنجبر با بیان اینکه به چهار شرط واردات بنزین می تواند توجیه پذیر شود، افزود: عدد اکتان، میزان بنزن، اروماتیک و گوگرد این چهار شرط هستند.

وی ادامه داد: متأسفانه گاهی گفته می شود ریفورمیت پتروشیمی ها گوگرد دارد در حالیکه این ریفورمیت کمترین گوگرد ممکن یعنی بین 0.3 تا 0.5 را دارد.

این کارشناس انرژی یادآور شد: دوستان می توانند به ما بگویند پالایشگاه شیراز بنزین را با چند درصد بنزن در مقایسه با پتروشیمی بندر امام تولید می کند؟

سالاری نیز گفت: قرارداد ما با پتروشیمی ها مشخص است و قیمت و گواهینامه درصد آلاینده ها روی آن قرار دارد در حالیکه واردات توسط واسطه ها و به صورت غیرشفاف انجام می شود.

وی افزود: پتروشیمی های هم اکنون نیز ظرفیت مازاد ریفورمیت دارند و آن را صادر می کنند.

رنجبر سپس از خسروانی پرسید اگر تحریم دوباره تکرار شود چه باید کرد و خسروانی گفت: اعتقاد شخصی من این است که حتی در زمانی که شش میلیون لیتر اوکتان افزا از پتروشیمی ها گرفتیم راه منطقی این بود که با ملت هماهنگ و شرایط را بیان می کردیم و با برنامه ریزی، مصرف بنزین را پایین می آوردیم.

مرتضی حیدری مچری مناظره نیز گفت: اکنون نیز می توانیم از مردم خواهش کنیم تا مصرف نکنند. این همه از مردم خواهش کردیم یارانه ثبت نام نکنند... .

رنجبر درباره ادعای سرطان زا بودن بنزین های داخلی، یک نموداری از نقشه جهان با تکیه بر میزان سرطان در کشورهای مختلف ارائه کرد و گفت: ایران رتبه 97 دارد که بر اساس گزارش مرکز جهانی سرطان تهیه شده است.

در این نقشه کشورهایی همچون آمریکا، آلاسکا، استرالیا و بخش هایی از شمال شرقی آسیا پررنگ تر از سایر کشورها مشخص شده بود.

اجتمام(3) ** 7029 ** 1058 ** 1003 ** 1070 ** 1071



انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
خاتمی در پیامی به همایش بین المللی جهان عاری از خشونت:
باید سرود صلح نواخت/قدرت ها به نام تامین منافع از فاسدترین حکومت ها حمایت می کنند
تهران- ایرنا- حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی، در پیامی به همایش بین المللی «جهان عاری از خشونت، گفت وگو برای صلح، امنیت و حقوق بشر» بابیان اینکه امروزه قدرت ها به نام تامین منافع، جنگ و بدتر از آن تحقیر ملت ها را سرلوحه برنامه های خود قرار می دهند، گفت: در واقع این ها برای حفظ و بسط استیلای مادی و معنوی خود از بدترین و فاسدترین حکومت ها هم حمایت می کنند.

81165023-5697200.jpg

به گزارش ایرنا از روابط عمومی دفتر رییس جمهوری اسبق ایران در این پیام آمده است: صلح مطلوب ولی دیریاب، دلپذیر آدمی از دیرباز بوده است. ولی آنچه مطلوب آدمی است همیشه تحقق عینی نمی یابد.

خاتمی با بیان این که «کلمه صلح اگر به معنی دفع و رفع جنگ باشد هم به لحاظ مفهوم و هم از حیث تحقق از جنگ متاخر است» افزوده است: تاریخ نیز این امر را تایید می کند اما مفهوم صلح به لحاظ ارزشی چنان جایگاهی دارد که کمتر مفهومی می تواند با آن برابری کند.

مدیر بنیاد باران در این پیام ادامه داده است: صلح در دین های بزرگ و نزد صاحب نظران متفکر و خیر اندیش همواره مورد ستایش قرار گرفته و انسان ها به آن فرا خوانده شده اند.

خاتمی در بخش دیگری از این پیام آورده است: «سلام» که مرادف صلح به کار می رود اگرچه دامنه مفهومی آن گسترده تر از صلح است، از اسامی خداوند است، خدائی که خیر و زیبایی مطلق است و بهشت جاودان نیز در قرآن کریم ˈدارالسلامˈ نام دارد و در سنت مطلوب اسلامی، مردمان در رویارویی به یکدیگر سلام می گویند.

رییس جمهوری اسبق به نکوهش جنگ و ستایش صلح در کتاب مقدس از در کتاب اشعیاء نبی اشاره کرده و افزوده است:

در این کتاب آمده است «او در میان اقوام داوری خواهد کرد و اقوام بسیاری را سرزنش خواهد کرد و ایشان شمشیرهای خود را برای خیش و سر نیزه های خود را برای اره خواهند شکست و قومی بر قوم دیگر شمشیر نخواهد کشید و دیگر جنگ نخواهد بود».

خاتمی تصریح کرده است: ولی سوگمندانه آنچه در واقعیت تاریخ تحقق یافته است اغلب جنگ و ستیز و اعمال خشونت انسان علیه انسان بوده است و در روزگار ما به مدد تکنیک تسخیرگر و انسان دنیا فهم، این خشونت و جنگ افروزی عریان تر و دهشتناک تر شده است و طرفه اینکه در بسیاری از موارد نیز جنگ و ستیز توجیه و حتی ستایش شده است.

وی در این پیام اضافه کرده است: آنچه امیدوار کننده است اینکه انسانیت در سیر کمالی خود بیش از پیش به اهمیت صلح و لزوم برقراری آن در عرصه حیات اجتماعی پی می برد بدانسان که امروز اگر بنای سرودن حماسه باشد ˈحماسه صلحˈ به جای حماسه جنگ سروده خواهد شد.

رییس جمهوری اسبق در این پیام اظهار داشته است: این همه اما در عالم نظر و خیال است و تا رسیدن به زندگی صلح آمیز که همگان و بخصوص قدرتمندان به آن تن دهند و اساس سامان اجتماعی ملی و بین المللی قرار گیرد راه درازی پیش رو داریم.

خاتمی افزوده است: صلح نیازمند جان های صلح طلب است که هم آن را بدانند و بشناسند و هم آن را بخواهند و برای استقرار آن همه تلاش خود را به کار گیرند تا خشونت و جنگ افروزی از میان برخیزد یا دست کم منزوی شود و ساز و کار هایی که اساس رابطه انسانی را معین می کنند دگرگون گردد و خودخواهی و دیگر ستیزی و تبعیض که پایه آن ساز و کارهاست جای خود را به دیگر پذیری و رواداری مطلوب و زیبایی پسندی دهد.

وی اظهار تاسف کرده و گفته است: با کمال تاسف در روزگار ما با اینکه جان ها به سوی صلح میل کرده است در عمل چهره جنگ و ستیز و نارواداری را خشن تر، و غریو درگیری و ***** و نادیده انگاشتن حق و حرمت انسان را رساتر می بینیم و می شنویم.

خاتمی ادامه داده است: امروز شاهد وضع اسفباری هستیم که در آن اشغال و تجاوز منشا مشروعیت شناخته می شود و میلیون ها انسان از سرزمین پدری و مادری خود آواره اند و بیش از آن تعدادی دست به گریبان فقر و محرومیت و جهل و کمبودهای فراوان مادی و معنوی اند.

وی به پدیده تروریسم هم توجه کرده و افزوده است: در مقابل شاهد رواج موج تروریسم که احیانا با پندارهای باطل و ذهن های علیلی آبیاری می شود هستیم که شرف و جان انسان ها را در همه جا مورد تهدید قرار می دهد و تاسف آورتر اینکه چون خود را منتسب به دین و حقیقت می دانند علاوه بر جان انسان ها به حقیقت دین که زیبایی و صلح و خوبی است خیانت می کنند.

رییس شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز، اضافه کرده است: امروز بخش قابل توجهی از جامعه بشری از ابتدایی ترین حقوق انسانی – که مهمترین آن حق حاکمیت بر سرنوشت است محرومند و تحت سلطه حکومت هایی هستند که به جای تامین حقوق شهروندی آنان فقط اطاعت آنان را می طلبند.

خاتمی اظهار داشته است: بدین سان چه در عرصه های حیات ملی بسیاری از ملت ها و چه در عرصه بین المللی حرمت و کرامت انسان نادیده انگاشته می شود.

وی در بخش دیگری از پیام خود به این همایش گفته است: رسیدن به صلح واقعی مستلزم گذر از این وضعیت ناگوار و استقرار **** های ملی و بین المللی بر پایه کرامت انسانی و شناختن حق آدمیان و برخورداری آنان از زندگی مطلوب مادی و معنوی و ایجاد سازو کارهایی برای تامین این مهم است.

رییس جمهوری اسبق خاطر نشان کرده است: باید سرود صلح را نواخت و اندیشمندان و خیرخواهان باید همه تلاش خود را برای رسیدن به آن به کار گیرند و امیدوارم نشست مبارکی که عزیران تدارک دیده اند راهی استوار در این جهت مهم باشد.

سیام(1)1429**1599



انتهای پیام /*
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون رییس جمهوری:
دولت تدبیر و امید برای رفع مشکلات اقتصادی کشور گام های موثری برداشت
نوشهر - ایرنا - معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری گفت: دولت تدبیر و امید با وجود مشکلات موجود و رکود منفی اقتصادی طی دو سال گذشته تاکنون توانست گام های موثری برای رفع کمبودها و مشکلات اقتصادی کشور بردارد.

81165172-5697444.jpg

به گزارش ایرنا؛ ˈمحمدباقر نوبختˈ پنج شنبه شب در آیین سالگرد سردار شهیدˈمحمد ابراهیم موسی پسندیˈدر مسجد جامع چالوس، در نظرگرفتن حدود 41 هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی، بیش از 90 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری با همکاری شرکت های دولتی برای اجرای طرح های توسعه ای و تخصیص بیش از 35 میلیارد دلار از منابع فایناس برای به تکمیل طرح های بزرگ نیمه تمام را از جمله اقدامات دولت برشمرد.

وی اظهار داشت: این دولت با نگاه دیپلماسی مطلوب درصدد است تا ضمن حفظ مواضع ایران اسلامی و ارزش ها، تحریم ها را به تدریج بردارد تا به حقوق واقعی اش دست یابد.

وی خاطرنشان کرد: در حالی که دشمن امروز با اعمال تحریم های اقتصادی و تهاجم فرهنگی درصدد آن است که چهره ایران اسلامی را در دنیا مخدوش و به عنوان یک تروریسم معرفی کند.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: امروز **** اسلامی به تاسی از آرمان های شهدا و مقتدرانه در برابر تهدیدهای دشمنان و اسکتبار جهانی ایستادگی خواهد کرد.

نوبخت تاکید کرد: اگر کوچک ترین تخطی و تهدیدی علیه **** اسلامی از سوی دشمنان سربزند، باید بدانند که یاران شهدایی چون سردار موسوی پسندی جرات چنین دست اندازی را به آنان نخواهند داد.

وی با تاکید بر ادامه راه شهدا تصریح کرد: شهدا در دوران جنگ تحمیلی جانشان را برای دفاع از ارزش های اسلامی تقدیم انقلاب کردند.

سردار شهیدˈمحمدابراهیم موسی پسندیˈ از فرماندهان عملیات **** 25 کربلا بود که به همراه همسرش در ماه اردیبهشت سال 1362 در جاده آبادان - خرمشهر به شهادت رسید.

شهرستان بیش از 120 هزار نفری چالوس در دوران دفاع مقدس بیش از 500 شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرد.ک/2

624/621/ 3404



انتهای پیام /*
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در واکنش به نشست دلواپسان هسته ای :
ناطق نوری:با تبعیت از ***** آگاه و فرزانه، چرا باید دلواپس باشیم
خرم اباد - ایرنا - رییس بازرسی دفتر **** معظم انقلاب با تاکید بر اینکه ولی امر مسلمین؛ شخصیتی اجرایی، مسلط و هوشمند هستند، گفت: با وجود **** معظم انقلاب اسلامی در کشور، جای هیچ نگرانی و دلواپسی وجود ندارد.

81164617-5696658.jpg

به گزارش ایرنا حجت الاسلام و المسلمین «علی اکبر ناطق نوری» روز پنجشنبه در جلسه شورای اداری استان لرستان، افزود: حمایت همه جانبه و منطقی از تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان در شرایط فعلی، امری مهم و بسیار ضروری است.

وی تاکید کرد: در این شرایط برخی افراد با جوسازی و حاشیه آفرینی به دنبال تضعیف تیم مذاکره هسته ای کشور هستند و این درحالی است که باید به گونه ای عمل کنیم که موجب دلگرمی اعضای این گروه در روند پیگیری مطالبات و حقوق کشور باشند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت **** با اشاره به فرمایشات **** معظم انقلاب در مورد مذاکره کنندگان هسته ای مبنی بر اینکه این افراد افسران و سربازان ملت هستند، اظهار داشت: در حال حاضر یک جبهه سیاسی برپاشده و این افراد باید به پشتوانه ملت و مسوولان ****، حضوری موثر، فعال و مقتدرانه در پای میز مذاکرات داشته باشند.

حجت الاسلام ناطق نوری تصریح کرد: افرادی که در زمینه مذاکرات هسته ای و توافقات حاصله مردم را می ترسانند و مسوولان مذاکره کننده را به تردید می اندازند؛ یا آگاهی و تحلیل درستی از مسایل ندارند و یا خدای ناکرده به صورت عمد دچار اشتباه و یا خطا شده اند.

وی گفت: امروز اوباما و دولت آمریکا به دنبال مذاکره با جمهوری اسلامی ایران هستند، پس نباید خود را در این شرایط تضعیف کرده و ارزان بفروشیم.

به گفته وی، باید رفتار و عمل ما به گونه ای باشد که شان و منزلت مردم و کشور را افزایش داده و موجب تضعیف دشمن و تامین و تحقق حقوق و مطالبات به حق خود در این زمینه باشیم.

حجت الاسلام و المسلمین ناطق نوری افزود: به تحلیل من، آمریکایی ها به ویژه اوباما، افرادی با هوش هستند چرا که در کشوری نژاد پرست توانسته به عنوان فردی سیاه پوست تحصیل کند، در دانشگاه هاروارد دکترای حقوق بگیرد و در صحنه سیاست وارد حزب و در نهایت رییس جمهور شود.

وی اظهار داشت: هم اکنون اوباما دریافته که جمهوری خواهان نادان بودند که جنگ در منطقه خاورمیانه را به آمریکا تحمیل کردند و خود را در عراق و افغانستان گرفتار و میلیاردها دلار هزینه ایجاد کردند.

وی با اشاره به عزت نفس ملت ایران در برابر تحریم های اقتصادی و ناعادلانه غربی ها، اظهار کرد: ملت بزرگ ایران با تحمل تبعات تحریم ها، همچنان با صلابت مسیر موفقیت را طی می کنند که این مایه عزت این **** است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت **** گفت: آمریکا در هر کشوری که وارد می شود نقش موثر ایران را نظاره گر است و در افغانستان، عراق، سوریه و لبنان به حضور و دخالت ایران برای رفع مشکلات و گرفتاری ها نیاز جدی و مبرم دارد.

وی افزود: آمریکا دریافته که برای حضور در خاورمیانه نمی تواند به کشورهای کوچک و جزیره ای متکی باشد و قطر و عربستان قابل اتکا برای تداوم حضور این کشور نیستند و به همین دلیل به دنبال مذاکره با ایران اسلامی است.

رییس بازرسی دفتر مقام معظم ***** با تاکید بر اینکه در این راستا ملت ایران باید هوشمندانه رفتار کند و زیرکانه عزت نفس خود را حفظ کند، اظهار داشت: تیم مذاکره کننده هسته ای ایران نیز باید از موضع قدرت و عزت و منطق در این عرصه حاضر شود و با دلگرمی و حمایت مردم به مذاکرات ادامه دهند.

وی تصریح کرد: مذاکرات هسته ای یا به نتیجه می رسد یا در بدبینانه ترین حالت ممکن به نتیجه نرسد که در آن صورت هم هیچ اتفاقی نمی افتد و ایران راه خود را با عزت ادامه خواهد داد.

حجت الاسلام ناطق نوری در ادامه با اشاره به برگزاری نشست دلواپسان در محل سابق سفارت آمریکا به منظور انتقاد از مذاکرات هسته ای، افزود: ملت ایران 35 سال تحریم و هشت سال دفاع مقدس را با سربلندی پشت سر گذاشت، اکنون نیز با داشتن اعتقادات دینی و تبعیت از **** آگاه و فرزانه کشور، چرا باید دلواپس باشیم.

7274/7269/1625



انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عراقچی: مذاکرات وین 4 پیشرفت محسوسی نداشت/ گفت وگوهاهمچنان ادامه می یابد
وین - ایرنا - معاون وزیر امور خارجه و سخنگوی گروه مذاکره کننده هسته ای ایران، گفت: همانطوری که قابل انتظار بود در اولین دور از مذاکرات رسمی، پیشرفت محسوسی در مسیر تدوین پیش نویس متن توافق جامع نداشتیم اما مذاکرات در ماه خرداد همچنان ادامه خواهد داشت.

81165807-5698514.jpg

به گزارش ایرنا، سیدعباس عراقچی، جمعه شب به وقت وین در پایان چهارمین دور از مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 به میزبانی پایتخت اتریش، در نشست خبری با خبرنگاران، گفت: در این دور از مذاکرات هسته ای گفت و گو های فشرده و سختی در سطوح مختلف کارشناسان، معاونان و سران هیات ها به اشکال دو جانبه و چند جانبه برگزار شد.

عراقچی تصریح کرد: این مرحله از مذاکرات برخلاف سه دور مذاکره قبلی در وین که به تبادل نظر و طرح دیدگاه ها اختصاص داشت، مذاکره رسمی بود و بحث ها بسیار جدی و در فضایی کم و بیش بدون تنش صورت گرفت.

سخنگوی گروه مذاکره کننده هسته ای ایران ادامه داد: در این مرحله بحث های جدی بسیار خوبی از سوی طرفین مطرح شد اما این انتظار که در اولین دور از مذاکرات رسمی پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته باشیم، غیر طبیعی نبود.

عراقچی با بیان اینکه انتظار داریم مذاکرات همچنان ادامه داشته باشد، افزود: در خرداد ماه یک یا دو مذاکره دیگر خواهیم داشت که در مورد تاریخ قطعی آن هنوز به جمع بندی نهایی نرسیده و منتظر تایید برخی از هیات های مذاکره کننده 1+5 هستیم.

معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که اگر در مهلت تعیین شده 6 ماهه برای دستیابی به توافق نهایی، این هدف محقق نشود، چه اتفاقی رخ خواهد داد، گفت: براساس توافق موقت ژنو مهلت مذاکرات برای دستیابی به توافق نهایی 6 ماه قابل تمدید است و اگر تا تاریخ 20 جولای ( 30 تیر) به توافق نرسیدم آن موقع تصمیم خواهیم گرفت.

عراقچی افزود: البته امیدواریم تا قبل از پایان این فرصت، توافق نهایی حاصل شود البته به این شرط که خواسته های ما در مذاکرات تامین شود و همچنین حقوق هسته ای ملت ایران از سوی طرفین مذاکره رعایت شده باشد زیرا تنها در این صورت است که توافق نهایی محقق خواهد شد.

سخنگوی گروه مذاکره کننده هسته ای ایران، تاکید کرد: ما خواهان این نیستیم که به هر قیمتی تا قبل از 30 تیر به توافق نهایی دست یابیم زیرا هدف اصلی ما تامین حقوق و خواسته ملت است به همین خاطر اگر تا آن زمان نیز این هدف محقق نشود اتفاق خاصی نیافتاده و ما برای ادامه مذاکرات خود در این زمینه 6 ماه دیگر فرصت داریم.

از عراقچی درخصوص زیاده خواهی های غربی ها در مذاکرات هسته ای سوال شد که وی در پاسخ گفت: دو طرف در مذاکرات مواضعی را اتخاذ می کنند و تعبیرهای متفاوتی از موضوعات مد نظر خود ارائه می دهند مهم این است که طرفین در مذاکرات جدی هستند و امیدواریم که مذاکرات به صورت معقول و منطقی ادامه داشته باشد.

سخنگوی گروه مذاکره کننده هسته ای ایران در پاسخ به سوالی درخصوص دلیل اضافه شدن ˈوندی شرمنˈ معاون وزیر امور خارجه آمریکا به دیدار دو جانبه ظریف و اشتون، گفت: جلسه سه جانبه ای که در آخرین لحظه از مذاکرات وین 4، برگزار شد از نظرمذاکراتی اتفاق فوق العاده ای نیست.

عراقچی افزود: در طول مذاکرات هر گاه احساس کنیم که نیاز به انجام دیدارهای دو جانبه یا سه جانبه یا چند جانبه وجود دارد آن را برگزار می کنیم و این مهم نیست که طرف مقابل در این دیدارها چه کسی و از کدام کشور است بلکه بسته به نیاز و ضرورت چنین دیدارهایی انجام می شود.

به گفته سخنگوی گروه مذاکره کننده ایرانی در مذاکرات هسته ای، آمریکایی ها بدلیل اینکه نقش زیادی در اعمال تحریم های یک جانبه علیه ایران ایفا کرده اند، باید برای رفع تحریم ها تلاش بیشتری کنند و در نتیجه دیدارهای بیشتری با آنان انجام می شود.

عراقچی در ادامه این نشست در واکنش به اخبار ضد و نقیض برخی از رسانه های خارجی درخصوص توان و ظرفیت برنامه هسته ای ایران و تاثیر آن بر مذاکرات وین 4، گفت: هیچکدام از ادعاهایی که از سوی این رسانه ها مطرح می شود صحت نداشت و قابل اعتنا هم نیست و اینکه از خارج کشور گمانه زنی ها به اهداف خاص صورت می گیرد، کاملا روشن است.

وی درپاسخ به این سوال که آیا اتفاق خاصی موجب شد که وین 4 پیشرفت نداشته باشد، گفت: روند مذاکرات خوب و سازنده بود اما به نتیجه مشخص نرسید و پیشرفت خاصی را شاهد نبودیم، معنی این وضعیت شکست مذاکرات نیست.

عراقچی در پاسخ به این سوال که به نظر می رسد هیات های 1+5 قدرت تصمیم گیری نداشته و برای هر موضوعی از پایتخت های خود کسب تکلیف می کنند، گفت: همیشه این گونه بوده که هیات های مذاکره کننده اختیار صد درصد نداشته اند و درموارد خاص از پایتخت ها مشورت می گیرند اما اینکه درمورد هر موضوعی بخواهند با پایتخت ها هماهنگ کنند، موجب بروز مشکلاتی می شود.

اروپام** 1701** 1610 ** 1552
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
زیباکلام: عدم حمایت اصلاح‌طلبان از دولت، دروغ است/ما هم دلواپسیم و باید حرف بزنیم


صادق زیباکلام، اصلاح‌طلبان را حامی دولت یازدهم دانست و گفت: مطالبی که این روزها گفته می‌شود مبنی بر اینکه اصلاح‌طلبان از دولت حمایت نمی‌کنند و پشیمان هستند، دروغی بزرگ است.



به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خراسان، این استاد دانشگاه در نشستی با دانشجویان دانشگاه آزاد که به همت مجمع اسلامی این دانشگاه برگزار شد، با بیان اینکه "من معمولاً حضورم در دانشگاه‌ها و میان دانشجویان در قالب مناظره‌ است"، خطاب به دانشجویان اظهار کرد: شاید مسئولان شما و کسانی که برگزارکننده این مراسم بودند کم‌کاری کردند یا دموکرات هستند.



این استاد دانشگاه با اشاره به روند پیروزی حسن روحانی در انتخابات 24 خرداد، خاطرنشان کرد: انتخابات سال گذشته اتفاقی نبود که در نتیجه طرح و برنامه‌ریزی چندین ساله بدست آید. من از ابتدا تا انتها در فعالیت‌های انتخاباتی حضوری جدی و فعال داشتم. اگر روز جمعه 24 خرداد از من می‌پرسیدند پیش‌بینی تو از نتیجه انتخابات چیست، واقعاً حرفی برای گفتن نداشتم و به نظرم بعید می‌رسید که روحانی رأی بیاورد. در خوش‌بینانه‌ترین حالت گمان می‌کردم انتخابات به دور دوم کشیده شود.



وی ادامه داد: من از نزدیک دستی بر آتش داشتم و درجریان فعالیت‌ها و تب و تاب‌های انتخاباتی بودم، در دانشگاه‌ها و شهرهای مختلف حضور می‌یافتم و نبض بسیاری از مخاطب‌هایم که قشر دانشجو و اساتید دانشگاه بود را در دست داشتم. خیلی‌ها می‌گفتند چرا باید رأی دهیم؟ بویژه بعد از حوادث سال 88 این مسأله بیشتر مطرح بود. ما باید مخاطبانمان را مجاب می‌کردیم که تنها راهی که داریم همین صندوق شکسته و بسته وزارت کشور است. مسأله بعدی هم این بود که به چه کسی رأی دهیم. مشکلات زیادی داشتیم به همین دلیل اگر از من می‌پرسیدند نتیجه انتخابات چه می‌شود، واقعاً اظهار بی‌اطلاعی می‌کردم.





ورود هاشمی، تب و تاب انتخابات را بیشتر کرد


زیباکلام، مسأله آمدن یا نیامدن هاشمی رفسنجانی را یکی از عواملی دانست که به جریان انتخابات تب و تاب بیشتری بخشید و در همین راستا اظهار کرد: به گمان من چندین واقعه دست به دست هم دادند و حتی در روزهای آخر عده‌ بسیار زیادی را مجاب کرد که در انتخابات شرکت کنند. ثبت‌نام هاشمی رفسنجانی یکی از این عوامل بود.



وی خاطرنشان کرد: شوری که ثبت‌نام هاشمی در انتخابات بوجود آورد، بعد از این که رد صلاحیت شد، بسیار به ما کمک کرد. کم نبودند کسانی که از روی بغض تصمیم به شرکت در انتخابات گرفتند. موضع‌گیری تاریخی عارف هم موج بسیار گسترده‌ای در این باره به راه انداخت.





عملکرد اصولگرایان نقش مؤثری در پیروزی روحانی ایفا کرد


این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به دیگر چالش‌های پیش روی جریان اصلاح‌طلب در انتخابات ادامه داد: سایه عملکرد اصولگرایان هشت سال بر سر ما بود. در فاصله سال‌های 84 تا 92 هیچ بخشی از جامعه نبود که بگوییم اصولگراها در آن نیرومند نبودند. همه قدرت در دست آنها بود؛ از مجلس و قوه قضائیه گرفته تا دولت و صداوسیما.



زیباکلام با اشاره به پیروزی اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 افزود: در سال 84 برای اولین‌بار بعد از انقلاب قدرت در کشور یکپارچه شد. هشت سال قبل از آن اینگونه نبود. تحول تاریخی تیرماه 84 تمام ارکان حکومت را یکپارچه در دست یک جریان قرار داد و عملکرد هشت ساله آنها روزگار مملکت ما را اینگونه کرد.



وی با بیان اینکه "عملکرد اصولگرایان نقش مؤثری در پیروزی روحانی ایفا کرد"، گفت: یکی از بحث‌هایی که من مطرح می‌کردم این بود که اگر در انتخابات شرکت نکنیم، یک اصولگرای دیگر حداقل به مدت چهار سال رئیس‌جمهور می‌شود.



در این هنگام عده‌ای از دانشجویان پلاکاردهایی مقابل زیباکلام به نمایش گذاشتند که روی آنها جملاتی همچون «نه ذلت، نه منت، هیهات من‌الذله»، «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر اسرائیل»، «آقای زیباکلام بصیرت را از برادرت سعید یاد بگیر»، «به یاد شهدای هسته‌ای باش و کمی خجالت بکش» و «توافق‌نامه ژنو یا مناقصه هسته‌ای؟» نوشته شده بود.



مسئولان برنامه قصد جمع کردن این پلاکاردها را داشتند که زیباکلام در واکنش به این اقدام گفت: بگذارید این پلاکاردها در دستانشان باشد. معرفت و انصافشان همینقدر است که رادیو، تلویزیون، نماز جمعه و همه‌چیز را در اختیار دارند اما در این دو ساعتی که ما اینجا سخنرانی می‌کنیم مثل مور و ملخ می‌ریزند و اظهار وجود می‌کنند.





چینش کابینه روحانی، هوشیارانه و عاقلانه است


این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به کابینه دولت یازدهم، اظهار کرد: به نظر من روحانی هوشیارانه و عاقلانه برای چینش کابینه تصمیم گرفت و سایر بخش‌های قدرت را به چالش نکشید. اگر غیر از این که امروز هست اتفاق می‌افتاد، عملاً دولت نمی‌توانست کارایی داشته باشد. اینکه بدنه اصولگرایانه و میانه‌رو هم در قوه مجریه حضور داشته باشد، تصمیم درستی بود.





اصلاح‌طلبان و لیدرهای آنان پشت دولت یازدهم ایستاده‌اند


این صاحب‌نظر مسایل سیاسی با بیان اینکه "اصلاح‌طلبان و لیدرهای آنان پشت دولت یازدهم ایستاده‌اند"، تاکید کرد: مطالبی این روزها گفته می‌شود مبنی بر اینکه اصلاح‌طلبان دیگر از دولت حمایت نمی‌کنند و پشیمان هستند. اینها دروغ بزرگی است که رسانه‌های اصولگرا خواهان دامن زدن به آنها هستند.



وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مسأله هسته‌ای کشورمان، تصریح کرد: در این زمینه بزرگ‌ترین مشکلی که بوجود آمد، از زمانی بود که هسته‌ای به جای اینکه در خدمت مصالح ملی قرار گیرد، ابزاری شد برای غرب‌ستیزی و آمریکا‌ستیزی. منافع ملی ما در این بین هیچ‌گاه مطرح نبوده و مطرح نشد.



زیباکلام با اشاره به پرونده هسته‌ای ایران در دولت اصلاحات، خاطرنشان کرد: سیاست اصلاح‌طلبان در زمینه هسته‌ای، سیاستی کج‌دار و مریز بود. آنها طوری جلو می‌رفتند که دنیا مقابل جمهوری اسلامی قرار نگیرد اما این سیاست با پیروزی احمدی‌نژاد در سال 84 تغییر کرد. او می‌گفت برنامه هسته‌ای را با تمام توان پیش خواهیم برد و مذاکره‌کنندگان قبلی را نیز به خیانت متهم ‌کرد.



این استاد دانشگاه ادامه داد: احمدی‌نژاد معتقد بود که دلیل مخالفت آمریکا با برنامه هسته‌ای ایران این است که با فعال شدن کشور در زمینه هسته‌ای، 250 رشته جدید بوجود خواهد آمد و آمریکا نمی‌خواهد ایران به چنین پیشرفتی برسد. من بارها این سوال را مطرح کرده‌ام که از 250 رشته‌ای که می‌گفتید، 25تای آن را نام ببرید. احمدی‌نژاد و دلواپسان، چند رشته‌ای را که در اثر فعال شدن ایران در زمینه هسته‌ای بوجود می‌آید، نام ببرند.



در واکنش به این اظهارات، تعدادی از دانشجویان با قطع کردن سخنان زیباکلام، شعار مرگ بر منافق سر دادند. در این میان دانشجویی از جایش بلند شد و خطاب به دانشجویان معترض، گفت: چرا تحمل حرف مخالف خود را ندارید؟ زیباکلام نیز خطاب به همان دانشجو اظهار کرد: برادر! خون خودت را به جوش نیاور. اینها پول گرفته‌اند که خواب باشند!





در هشت سال گذشته نمی‌توانستید کوچکترین انتقادی به سیاست‌های هسته‌ای وارد کنید


زیباکلام در ادامه سخنان خود، از دولت‌های نهم و دهم انتقاد کرد و گفت: در هشت سال گذشته نمی‌توانستید کوچکترین انتقادی را به سیاست‌های هسته‌ای اصولگرایان وارد کنید. هیچ روزنامه‌ای حق انتشار مقاله یا یادداشتی در زمینه هسته‌ای را نداشت اما امروز به راحتی سیاست‌های هسته‌ای ما نقد می‌شود، مقاله می‌نویسند و اخیراً هم در مخالفت با آن همایش برگزار کردند.



این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، این سیاست را که منتقدان حق اظهارنظر دارند، صحیح‌تر از روند قبلی دانست و تاکید کرد: این درست است که در موضوع هسته‌ای، ما حق اظهارنظر و انتقاد داشته باشیم.





وقتی شبانه‌روز توافق ژنو را نقد می‌کنید، چگونه از بسته بودن فضا حرف می‌زنید؟


یکی از دانشجویان که معتقد بود دولت تحمل نقد علیه توافق ژنو را ندارد، به سخنان زیباکلام اعتراض کرد و وی نیز خطاب به این دانشجو گفت: شما که شبانه‌روز توافق ژنو را نقد می‌کنید و آن را خیانت بزرگ می‌دانید، چگونه از بسته بودن فضا حرف می‌زنید؟ شما بودید که هشت سال دهان مردم را گرفتید و به آنها اجازه ندادید صحبت کنند.





ما هم دلواپسیم و باید حرفهایمان را بگوییم


زیباکلام با تاکید بر اینکه "نمی‌توانیم در کشور سیاست یک بام و دو هوا داشته باشیم"، اظهار کرد: در زمینه هسته‌ای عده‌ای تندرو و بی‌مسئولیت اظهارنظر می‌کنند که فقط استکبارستیزی و مرگ بر آمریکا را بلد هستند. اگر بناست دلواپسان حرف بزنند، ما هم دلواپسیم و باید حرفهایمان را بگوییم.



وی با طرح این پرسش که "اساساً مشکل هسته‌ای ایران چگونه بوجود آمد؟"، پاسخ داد: کشورهای دیگر هم از دانش هسته‌ای استفاده می‌کنند؛ چرا با این کشورها مخالفت نمی‌شود؟ چرا این مشکل برای ایران اینقدر دردسرآفرین شده است؟ پاسخ اصولگرایان این است که غرب نمی‌خواهد در کشور انقلاب صنعتی و اقتصادی رخ دهد.



این استاد دانشگاه ادامه داد: هر کشوری که بتواند اورانیوم را در حد سه درصد غنی‌سازی کند، هرگاه اراده کند می‌تواند اورانیوم 80 درصد را که در ساخت سلاح‌های هسته‌ای کاربرد دارد نیز تولید کند. بنابراین این مسأله که غربی‌ها نمی‌خواهند ایران به پیشرفت برسد، اوهامی بیش نیست. هیچ پیشرفت جدید علمی در هسته‌ای وجود ندارد. ما در نطنز و فردو کاری را می‌کنیم که یک دانشمند انگلیسی چندین سال قبل انجام داده است. پس اگر مشکل به پیشرفت و اقتصاد ایران مربوط نمی‌شود، به چه چیز مربوط است؟ اشکال پیدا کردن این توان بالقوه ایران در غنی‌سازی اورانیوم به چه چیزی برمی‌گردد؟





هیچ‌یک از کشورهایی که برنامه هسته‌ای دارند اعلام نکرده‌اند که می‌خواهند کشوری را نابود کنند


زیباکلام با بیان اینکه "ایران صراحتاً بارها اعلام کرده که می‌خواهد اسرائیل را نابود کند"، تصریح کرد: هیچ‌یک از کشورهای دیگر که برنامه هسته‌ای دارند اعلام نکرده‌اند که می‌خواهیم کشوری را نابود کنیم. من نمی‌دانم چه کسی نابودی اسرائیل را به ایران محول کرده است؟! آیا سازمان ملل چنین مأموریتی به ایران داده است؟



به گزارش ایسنا، در این لحظه تعدادی از دانشجویان با شعارهای «مرگ بر اسرائیل»، به این اظهارات زیباکلام واکنش نشان دادند و این استاد دانشگاه نیز در تکمیل سخنان خود گفت: مسئولیت نابودی اسرائیل را چه کسی به ایران داده است؟



بر اساس این گزارش، ادامه این برنامه با پرسش دانشجویان و پاسخ‌های صادق زیباکلام همراه بود.



دانشجویی پشت تریبون آمدو از از برخی صحبت‌های زیباکلام بویژه در مورد اسرائیل انتقاد کرد و زیباکلام نیز در پاسخ به این دانشجو گفت: کاش شما و دوستانتان از رسانه‌ای که در اختیارتان هست ده دقیقه به ما اجازه صحبت کردن و ابراز عقیده می‌دادید.



این استاد دانشگاه در برابر پرسش دیگری مبنی بر اینکه "چقدر دولت را در پیشبرد اهدافش موفق می‌دانید؟" پاسخ داد: اگر دولت نتواند کشور را از گرداب هسته‌ای نجات دهد، من امید ندارم که بتواند در سایر عرصه‌ها موفق شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بروز اختلافات در «1+5» پس از ممانعت آمریکا از آغاز نگارش توافقنامه جامع
منابع مطلع اعلام کردند که هیئت آمریکایی در مذاکرات «وین-4»، با یکجانبه‌گرایی سبب بروز اختلافات داخلی جدی میان اعضای گروه «1+5»، خصوصا اعضای غربی شده است.

13930224000748_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس، منابع مطلعی که خواستند نامشان فاش نشود، اعلام کردند که آمریکا با پشت پا زدن به توافق «وین-3» و اجلاس نیویورک برای آغاز نگارش متن توافقنامه جامع، اعتراض برخی از اعضای گروه 1+5 ، حتی طرفهای غربی را برانگیخته است.

    بر اساس این گزارش، طرف آمریکایی با طرح درخواست‌هایی که به گفته این منابع زیاده‌خواهی آشکار است،‌ حتی سبب اعتراض دیگر اعضای 1+5 شده است.

    این منابع افزودند که آمریکا مانع آغاز رسمی نگارش مواردی از توافقهای قبلی شده است به طوری که ادامه کار گروه 1+5 را در وضعیتی مبهم قرار داده است.

    این منابع تأکید کردند که اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، گروه «1+5» در معرض فروپاشی کارکردی قرار خواهد گرفت.

    مذاکرات «وین-4» سه‌شنبه آغاز شد و تا جمعه ادامه یافت اما بنا بر اعلام طرفین، این مذاکرات به کندی پیش رفت و بدون پیشرفت خاصی به پایان رسید.

    عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران در پایان این دور مذاکرات، از ادامه آن در خرداد ماه خبر داد.

    انتهای پیام/ص
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-2-26-134531_mg_6240.jpg

ولایتی: مذاکرات به بن‌بست نرسیده/ مذاکره‌کنندگان ما خلاف چارچوب‌های ترسیمی پیش نرفته‌اند
سیاست > احزاب و شخصیت‌ها - رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت **** گفت: من معتقد نیستم که مذاکرات هسته‌ای به بن‌بست رسیده است و تا زمانی که طرف‌ها مانند ایران حسن‌نیت خود را نشان بدهند، امید برای آینده مثبت در مذاکرات وجود دارد.
به گزارش ایسنا،علی‌اکبر ولایتی پس از دیدار با مدیرکل خاورمیانه وزارت خارجه فرانسه در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به سوالی در رابطه با پایان مذاکرات هسته‌ای و اعلام نکردن نتیجه قطعی از این مذاکرات خاطرنشان کرد: بالاخره این مذاکرات، مذاکرات آسانی نبوده و تا جایی که اطلاع داریم، مذاکره‌کنندگان ما تمام تلاش خود را صرف کرده‌اند.

او ادامه داد: این مذاکرات پایان نیافته است و مجددا در خردادماه ادامه خواهد یافت و ما امیدواریم که این مذاکرات به نتایج مثبتی برسد و جمهوری اسلامی ایران نیز حقوق حقه هسته‌ای خود را به دست آورد.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت **** با اظهار امیدواری از استمرار مذاکرات هسته‌ای گفت: از طریق این گفت‌وگوها و استمرار آن در صورتی که دو طرف با همان حسن‌نیتی که ایران نشان داده راه را ادامه بدهند، در آینده می‌توانیم به یافتن راه‌حل‌هایی مثبت امید داشته باشیم.

ولایتی با تاکید بر این که مذاکرات هسته‌ای با ۱+۵ به بن‌بست نرسیده است، خاطرنشان کرد: من معتقد نیستم که مذاکرات به بن‌بست رسیده باشد. ایران همواره طرفدار گفت‌وگو و استمرار مذاکرات است.

در ادامه ولایتی در پاسخ به سوالی در رابطه با ضرورت پایان یافتن مذاکرات ایران و ۱+۵ تا ۳۰ تیرماه گفت: زمان مذاکرات باید مورد توافق دو طرف باشد و جمهوری اسلامی ایران نیز در احقاق حقوق خود و به دست آوردن آن چه حقوق حقه خود می‌داند مصر بوده و از کسی اجازه نمی‌گیرد اما از ابتدای مطرح شدن موضوع هسته‌ای هیچ‌گاه از مذاکرات روی‌گردان نبوده و همواره از استمرار مذاکرات حمایت کرده است.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت **** ادامه داد: مذاکره‌کنندگان ما هم تا زمانی که در چارچوب ترسیم شده از سوی مقام معظم ***** حرکت می‌کنند، مورد حمایت جمهوری اسلامی هستند، البته آن‌ها تا به امروز نیز هر آن‌چه انجام داده‌اند، خلاف این چارچوب‌های ترسیم شده نبوده است.

ولایتی با اشاره به دیدارش با مدیرکل خاورمیانه وزارت خارجه فرانسه گفت: در این دیدار دو طرف به این نتیجه رسیدند که ایران و فرانسه هر دو بر حل مسالمت‌آمیز بحران منطقه‌یی و پرهیز از تنش و ایجاد جنگ‌های ناخواسته توافق دارند.

به گزارش ایسنا، فرانسوا ژیرو، مدیرکل خاورمیانه وزارت خارجه فرانسه نیز که در جمع خبرنگاران حضور داشت در رابطه با دیدارش با رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع گفت: من در چارچوب روابط دو جانبه‌یی که میان ایران و فرانسه برقرار است به دیدار دکتر ولایتی آمدم و با او در رابطه با مسائل دوجانبه و مسائل منطقه‌یی مانند وضعیت عراق، لبنان و سوریه گفت‌وگو داشتیم.

وی ادامه داد: دیدارهای ما در ایران از صبح امروز آغاز شده و قرار است پس از این در وزارت خارجه ادامه یابد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-5-17-15629jobs-report.jpg

کدام شغل ها بیشترین درآمد را کسب می کنند؟
اقتصاد > اقتصاد کلان - برنامه نویس ها، به طور متوسط 90060 دلار در سال در آمد دارند. البته این تنها میانگینی از کل افراد شاغل در این بخش است.
فریده عنایتی: زمانی که عصر، عصر ارتباطات و تکنولوژی باشد، مشاغل مربوط به ارتباطات و تکنولوژی هم مسلما جز بهترین و پردرآمد ترین شغل های دنیا به حساب می آیند. به حساب می آیند و جایگزین مشاغلی مانند پزشکی و مهندسی که تا سال ها و قرن ها گوی سبقت را از دیگر مشاغل ربوده اند، می شوند. البته شاید چنین جایگزینی در ایران و دیگر کشور های در حال توسعه تا سالیان بعد هم اتفاق نیفتد اما براساس آخرین آماری که وزارت کار آمریکا اعلام کرده، 20 شغل برتر دنیا در سال 2014 معرفی شده که توسعه‌دهنده نرم‌افزار یا همان برنامه نویسی در رتبه اول و تحلیل گر سیستم کامپیوتر در پله بعدی قرار گرفته است. به این ترتیب، دیگر در صدر جدول برترین مشاغل دنیا، پزشکی دیده نمی شود و دندان پزشک ها هم به رتبه سوم نزول کرده اند.

14-5-17-145727rank.png


براساس این گزارش، برنامه نویس ها، به طور متوسط 90060 دلار در سال در آمد دارند. البته این تنها میانگینی از کل افراد شاغل در این بخش است. به عبارتی ده درصدی که درآمد بالایی در این شغل دارند، حدود 138880 دلار در سال به دست می آورند. این صدرنشینی شغل برنامه نویسی و حاکمیت عصر اینترنت تا جایی پیش رفته که پیش بینی می شود تا قبل از سال 2022 ، حدود 140 هزار شغل جدید مربوط به توسعه نرم‌افزار ایجاد شود.

علاوه بر برنامه نویس ها، آنهایی که تحلیل گر سیستم های کامپیوتری هستند در جایگاه دوم جدول نشسته اند. تحلیل گرها، با طراحی تکنولوژی، مسایل و تحلیل‌های مربوط به آن سر و کار دارند تا جاییکه به آنها دانشمند داده ها هم گفته می شود. البته این شغل هم مانند شغل قبلی آن طور که باید و شاید در ایران و کشورهای همتای آن جا نیفتاده. چرا که اصولا تحلیل گر سیستم کامیپوتری، برای تجارت شرکت های بزرگ، اقدامات خیلی مهم و مفیدی انجام می دهد. این مفید بودن هم تا جایی است که یک فرد می تواند با داشتن این شغل سالانه به طور متوسط، 83800 دلار در آمد داشته باشد. البته براساس گزارش وزارت کار آمریکا، غول تحلیلگر های سیستم کامپیوتری، در بالاترین حد درآمدی این شغل، سالانه 122090 دلار به دست می آورد. با این حال، آن طور که پیش بینی شده، به دلیل رشد تجارت و رقابت بین شرکت ها، تا سال 2022، درآمد این گروه شغلی تا حدود 24.5 درصد رشد خواهد داشت.

20 شغل برتر دنیا


1


توسعه دهنده نرم‌افزار

2


تحلیل‌گر سیستم‌های کامپیوتری

3


دندانپزشک

4


سر پرستار

5


داروساز

6


پرستار رسمی

7


متخصص فیزیوتراپی

8


پزشک متخصص

9


توسعه دهنده وب

10


متخصص بهداشت دهان و دندان

11


تحلیل‌گر امنیت اطلاعات

12


مدیر پایگاه داده‌ها

13


دستیار پزشک متخصص

14


کار درمانگر

15


تحلیل‌گر پژوهش‌های بازار

16


متخصص علوم آزمایشگاهی

17


دستیار متخصص فیزیوتراپی

18


مهندس عمران

19


مهندس مکانیک

20


دامپزشک

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-5-17-102453krugman2.jpg

ناامیدی برنده نوبل اقتصاد از عملکرد منطقه یورو
اقتصاد > جهان - اروپایی ها احساس می کنند که روزهای سخت بحران بدهی های دولتی را پشت سر گذاشته اند اما پل کروگمن امید چندانی به آینده منطقه یورو ندارد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پل کروگمن، اقتصاددان آمریکایی و برنده نوبل اقتصاد در سال 2008، اعتقاد دارد که عملکرد فعلی منطقه یورو همچنان ناامید کننده است و این در شرایطی است که مثبت شدن رشد اقتصاد منطقه یورو طی کمتر از یک سال گذشته باعث شده که بسیاری از رهبران اروپایی نسبت به پایان مشکلات اقتصادی این منطقه در آینده امیدوار شوند. تازه ترین داده های اقتصادی در مورد منطقه یورو نشان می دهند که رشد اقتصادی این منطقه در سه ماهه نخست سال جاری میلادی 0.2 درصد بوده و این در حالی است که اقتصاددانان پیش تر رشد 0.4 درصد را برای منطقه یورو برآورد کرده بودند.

پل کروگمن (Paul Krugman) نیز در مورد منطقه یورو می نویسد: "ادعاهای زیادی در این مورد مطرح می شود که بحران منطقه یورو به پایان رسیده است و اقتصاد اروپا در حال بهبود است اما باید گفت که داده های اخیر در مورد تولید ناخالص داخلی اعضای منطقه یورو واقعا ناامید کننده هستند. نه تنها رشد کلی منطقه یورو بسیار کند است بلکه توزیع میزان رشد اقتصادی در کشورهای مختلف نیز نگران کننده است. ما انتظار داریم که کشورهای در حال توسعه رشدی بیشتر از اقتصادهای توسعه یافته را تجربه کنند در حالیکه اکنون آلمان نقش موتور رشد اقتصادی منطقه یورو را بر عهده دارد و آنچه "معجزه بالتیک" نامیده می شد هم به چشم نمی خورد. اقتصاد استونی نسبت به سال گذشته کوچکتر شده و لاتویا هم رشدی سریع تر از آمریکا را تجربه نمی کند."

داده هایی که به تازگی توسط دفتر آمار اتحادیه اروپا (Eurostat) منتشر شده نه تنها نشان می دهد که نرخ تورم در منطقه یورو در محدوده خطرناک یعنی کمتر از 1 درصد قرار دارد و ممکن است منفی شود بلکه نشان می دهد که کشورهای استونی، یونان، ایتالیا، قبرس، هلند و فنلاند در سه ماه نخست سال 2014 میلادی رشدی منفی را تجربه کرده اند. در میان کشورهایی که بیشتر رشد اقتصادی را در این مدت تجربه کرده اند نیز می توان به رومانی (3.8 درصد)، لهستان (3.5 درصد) و مجارستان (3.2 درصد) اشاره کرد. رشد بزرگترین اقتصاد منطقه یورو یعنی آلمان نیز 2.3 درصد بوده و اقتصاد فرانسه هم در سه ماه نخست سال جاری رشدی 0.8 درصدی را تجربه کرده است. در همین حال صندوق بین المللی پول (IMF) نیز هشدار داده که به احتمال 25 درصد اقتصاد منطقه یورو در سال آینده میلادی نرخ تورم منفی را تجربه خواهد کرد.
 
بالا