• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روزنامه روسی: اوباما و روحانی زیر فشار مخالفان/تجارت تجارت است، ایرانی ها با پوتین به رقابت گازی خواهند پرداخت
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه روسی وستی کافکازا نوشت: در مذاکرات آینده میان ایران و «گروه 1+5» باید توافق نهایی حاصل شود که براساس آن، تهران موظف به برداشتن هفت گام عملی است که به برنامه هسته ای اش شفافیت خواهند بخشید و به سوء ظن های کشورهای غربی در مورد طراحی سلاح هسته ای از سوی خود، پایان خواهد داد.

به گزارش سرویس بین الملل «تیک» Tik.ir، در این میان، امروز، چه در غرب و چه ایران، نقطه نظرهای مربوط به برقراری ارتباط میان کشورهای غربی و تهران همگون نمی باشد. به گفته ولادیمیر ساژین، کارمند علمی ارشد انستیتوی خاور شناسی آکادمی علوم روسیه، در امریکا «بخشی از جمهوری خواهان و حتی بخشی از دموکرات ها از موضع اوباما در رابطه با برنامه هسته ای ایران حمایت نمی کنند. در ایران نیز جمعی از افراد از سیاست روحانی، رئیس جمهور این کشور، حمایت نمی کنند و در این میان، مخالفان رئیس جمهور بسیار قوی هستند(بخشی از اصول گرایان و بخش اعظم هواداران احمدی نژاد، رئیس جمهور سابق این کشور که جزو مخالفان اصلی روحانی هستند)

ساژین بر این باور است که «روند حل و فصل برنامه هسته ای ایران مثبت پیش می رود. تا لحظه حاضر، آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران کمترین ادعایی مطرح نکرده است. امریکا نیز مطالبات ایران را اجرا می کند. یعنی، ماهانه، از 400 تا 500 میلیون دلار از حساب های بلوکه شده این کشور را آزاد می کند. امریکا تحریم های سنگینی که از سال 2012 میلادی علیه ایران اعمال می شود را لغو نکرده، اما این کشور در برابر کاهش تدریجی تحریم ها اغماض نشان می دهد. ایران صادرات نفت خود را افزایش داده است. در ماه اوت سال گذشته، ایران توانست در شبانه روز، فقط 700 هزار بشکه نفت صادر کند و این در حالی است که در شرایط مطلوب، صادرات نفت این کشور در شبانه روز تا 4/2 میلیون بشکه نفت می رسید. در حال حاضر، از این ممنوعیت ها کاسته شده است و ایران توانسته درآمدهای نفتی خود را تا 10 میلیارد دلار برساند. این امر در مورد سیستم بیمه و عرصه های بانکی نیز مصداق داشته است».

این کارشناس معتقد است که «ایران می خواهد با فراهم شدن امکاناتی، احساس کند که راه رسیدن به مصالحه امکان پذیر است. مورد دشوار – طراحی مکانیسم لغو تحریم ها است. «گروه 1+5» یک باره تمامی تحریم ها را لغو نخواهد کرد و این کار را مرحله به مرحله انجام خواهد داد. اینجا، همه چیز به آژانس بین المللی انرژی اتمی بستگی دارد و اکنون، مساله اصلی، رسیدن به توافق بر سر متن قرارداد اصلی و نهائی در رابطه با برنامه هسته ای ایران است، یعنی، «گنجاندن» برنامه هسته ای ایران در چارچوب مطالبات آژانس بین المللی انرژی و شورای امنیت سازمان ملل متحد».

در این میان، به گفته ساژین «امریکایی ها نمی خواهند در میان روسیه و ایران رابطه ای برقرار شود. اروپایی ها نیز علاقمند تغییر رویکرد سیاست مواد هیدروکربنی روسیه در قبال سایر کورها، از جمله ایران هستند . هر چند ایرانیان می گویند در مورد مواد هیدروکربنی ارسالی به غرب، با روسیه رقابت نخواهند کرد. اما تجارت، تجارت است و اینجا نیازی نیست به مانورهای خوب اشاره ای کنیم».
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
لغو پخش زنده سخنرانی روحـانی در جشنواره ارتباطات
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
62421_775.jpg
پخش زنده سخنرانی رییس‌جمهور در چهارمین جشنواره ارتباطات و فناوری اطلاعات لغو شد.

به گزارش ایسنا، علیرغم استقرار واحد سیار در محل سخنرانی رییس‌جمهور و هماهنگی مسئولان ذیربط جهت پخش زنده این سخنرانی، سخنان حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی در چهارمین جشنواره ارتباطات و فناوری اطلاعات بدون ارائه هیچ دلیلی لغو شد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با توجه به پیشرفت اندک در مذاکرات وین،
آیا مردم باید نگران شکست مذاکرات هسته ای باشند؟
علی خرم نماینده سابق ایران در سازمان ملل در گفتگو با «انتخاب» می گوید: اینکه خانم اشتون و دکتر ظریف کنفرانس مطبوعاتی نداشنند جای تعجب ندارد، چراکه هنوز به توافق دست پیدا نکرده اند، اینکه آقای عراقچی می گوید پیشرفتی حاصل نشده بازهم جای تعجب ندارد، چراکه هنوز ابتدای مذاکرات است، اینکه العربیه به دروغ می گوید مذاکرات شکست خورده است، بیشتر جنبه ی تبلیغاتی داشته و به منظور تحت فشار قرار دادن مذاکرات بوده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
62384_781.jpg
علی خرم نماینده سابق ایران در سازمان ملل در گفتگو با خبرنگار سرویس سیاسی «انتخاب» عدم پیشرفت در مذاکرات هسته ای وین را طبیعی عنوان کرده و توصیه می کند که مردم نگران نباشند.

این دیپلمات سابق ایران گفت: افرادی که به این قبیل مذاکرات آشنا هستند و مذاکرات سایر کشورها بایکدیگر را از نزدیک دنبال کرده اند، می دانند که در چنین مذاکراتی هیچ عجله ای وجود ندارد و طولانی شدن، متعدد شدن و پستی و بلندی ها جز ذات این قبیل مذاکرات است و از این نظر جای تعجبی نباید باشد.

وی افزود: بنده پیش از این پیش بینی کرده بودم که با شروع مذاکرات، ممکن است به جلسات متعدد بیشتری نیاز باشد تا اینکه بر روی تمام موضوعات توافق صورت بگیرد.

این مقام سابق ایران با بیان اینکه عدم پیشرفت در مذاکرات روز گذشته نگران کننده نیست، گفت: اگر به «برنامه اقدام مشترک» توجه کنید، در آن عنوان شده که قرار است برنامه جامع مورد توافق طرفین واقع شود و برنامه جامع چندین بار خم مورد رایزنی طرفین قرار گرفته بود و این بار قرار بر این بود نگارش آن آغاز شود.

وی اضافه کرد: محتوایی ترین و دشوار ترین بخش «برنامه اقدام مشترک» همین اجلاس اول بود، لذا طبیعی است که این دور از مذاکرات با مذاکرات پیش از آن تفاوت داشته باشد، چراکه طرفین به دنبال پایان دادن به پرونده هسته ای ایران هستند و خاتمه دادن به این پرونده، راه سخت و درازی را در پیش دارد.

سفیر سابق ایران در لیبی و چین گفت: اینکه خانم اشتون و دکتر ظریف کنفرانس مطبوعاتی نداشنند جای تعجب ندارد، چراکه هنوز به توافق دست پیدا نکرده اند، اینکه آقای عراقچی می گوید پیشرفتی حاصل نشده بازهم جای تعجب ندارد، چراکه هنوز ابتدای مذاکرات است، اینکه العربیه به دروغ می گوید مذاکرات شکست خورده است، بیشتر جنبه ی تبلیغاتی داشته و به منظور تحت فشار قرار دادن مذاکرات بوده است و نشان دهنده ی ناخرسندی صاحبان این شبکه از تفاهم ژنو است.

وی تصریح کرد: اگر مسائل مذکور را در جای خود مورد بررسی قرار دهیم، در می یابیم که هیچکدام غیر طبیعی نیست و برای هرکدام دلایلی وجود دارد.

خرم بیان داشت: از نظر بنده جای نگرانی وجود ندارد، این بار مذاکره کنندگان ایران و غرب به وین رفتند و گفتگو کردند و اکنون به پایتخت ها باز می گردند تا موضوعات را مطرح کرده و با پختگی دور بعدی گفتگوها را آغاز کنند.

علی خرم گفت: من به مذاکرات امیدوارم هستم، چراکه ایران و گروه 1+5 به این نتیجه رسیده اند که پرونده هسته ای را از راه مسالمت امیز و از طرق دیپلماتیک حل کنند، بنابراین طرفین ملزم به آن هستند که این راه را ادامه داده و به آن پایان دهند.

نماینده سابق ایران در سازمان ملل به «انتخاب» گفت: در مذاکراتی که در حال انجام است، بحث اینکه یک کشوری در موضع ضعف یا قدرت است، مطرح نیست، چون همه ی طرفین ماجرا یعنی 7 کشور مایلند که این مسئله هرچه سریعتر و زودتر و به شکل مسالمت آمیز به پایان برسد.

وی افزود: با این حال، ممکن است هر کشوری در درون خود بویژه ایران و آمریکا با افرادی تندرو مواجه باشند که بخواهند جلوی پیشرفت مذاکرات را بگیرند و با کارشکنی های خود شک و شبهه ایجاد کرده و تیم های مذاکره کننده خود را از ادامه راه باز دارند.

سفیر سابق ایران در چین و لیبی اضافه کرد: تندروهای آمریکا در کنگره و خارج از آن و همچنین لابی اسرائیل به شکل ملموسی در حال کارشکنی هستند، اما دولت امریکا تا اینجا محکم و سخت ایستاده و متعهد به انجام «برنامه اقدام مشترک» است، از این نظر منعکس کردن نگاه های داخلی در آمریکا در مذاکرات به معنای آن نیست که دولت اوباما متعهد به ادامه ی راه نیست، چراکه این دولت نیاز به حل مسئله و پایان مذاکرات دارد.

وی در پاسخ به سئوال دیگریدر مورد انتخابات کنگره آمریکا و تاثیر آن بر مذاکرات هسته ای گفت: قطعا رئیس جمهور امریکا به عنوان بالاترین مقام این کشور نگاهی به انتخابات خواهد داشت و به نوعی باید نظر تندروها را در مذاکرات مطرح کند تا در انتخابات در تنگنا قرار نگیرد. این مسئله قابل فهم است و ایران هم نبایستی اعتماد به نفس خود را از دست دهد و باید بداند بخشی از مسائل و مطالباتی که امریکا مطرح می کند صرفا برای مصرف داخلی است.

دیپلمات سابق ایران در پاسخ به سئوال دیگری در مورد احتمال بازی ایران با کارت روسیه و بازی مسکو با کارت تهران در مذاکرات هسته ای گفت: تا زمانیکه علائمی در مذاکرات ظاهر نشده، سخن گفتن از این مسائل شاید مضر باشد، در حال حاضر هیچ نشانه ای در این خصوص وجود ندارد و 1+5 به صورت یک گروه در حال انجام کار است و ایران نیز به تعهدات خود پایبند است.

علی خرم گفت: مردم نباید نگران مذاکرات هسته ای باشند و مذاکره کنندگان هم باید متعهد به حقوق حقه ی مردم ایران که براساس منافع، مصالح و امنیت ملی است، باشند. از سوی دیگر، گروه 1+5 هم باید واقع گرا باشد.

وی افزود: آنچه از آن به عنوان تصمیم سخت و دشوار یاد می شود، مسئله ای است که دو طرف باید در مورد آن تصمیم گیری کنند، اگر 1+5 تصور کند، تصمیم سخت فقط مخصوص ایران است اشتباه می کند زیرا هر دو می خواهند تشنجی در کار نباشد و با مذاکره مسئله را حل کنند.

نماینده سابق ایران در سازمان ملل در پاسخ به سئوالی در مورد سخنان یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس مبنی بر برخورد با مذاکره کنندگان هسته ای گفت: در کشور قوانین و مقرارتی وجود دارد و هرکسی سر جای خود قرار دارد، یک نماینده، یک وزیر و هرکس دیگری سمت خاص خود را دارد و باید مطابق با محدوده ی اختیاراتش سخن بگوید.

وی افزود: این سخنان بیشتر جنبه ی تهدید دارد و قطعا مضر است چراکه نشان از نپختگی دارد. کسی که به مذاکرات بین المللی آشنا باشد، بخوبی می دانند که این طور نیست که یک مذاکره کننده وارد سالنی بشود و از آن بیرون بیاید و مذاکرات تمام شود. در حقیقت، این قبیل مذاکرات سالها طول می کشد و ما اولین اجلاس را برگزار کردیم.

دیپلمات سابق ایران اضافه کرد: اگر افرادی دلسوز هستند، باید با درک شرایط چنین مذاکراتی در صحنه بین المللی، سخنان سنجیده تری بزنند.

وی با اشاره به «دلواپسان» توافق هسته ای به «انتخاب» گفت: این آقایان حرف های جناحی خود را می زنند و همان هایی هستند که در دولت نهم و دهم حاضر نبودند به مجلس توضیحی دهند. اینها اکنون برنامه های که بیشتر جنبه ی «شو» دارد، اجرا می کنند و سعی بر این دارند که مردم را ترسانده و شک و شبهه در دل آنان ایجاد کنند.

نماینده سابق ایران در سازمان ملل گفت: اگر این آقایان راست می گویند، چرا در دوره ی خودشان توضیحی ندادند که حالا سینه چاک شده و نگران مذاکرات هستند. این افراد نمی گذاشتند کسی در مورد مذاکرات حرفی بزند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در حال خروج از ركود تورمي هستيم
*علي قنبري
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
يكي از ملزومات اقتصاد ايران براي برون رفت از اقتصاد تورمي رشد صادرات غير نفتي است كه بر اساس آن اشتغال بيشتر ايجاد مي شود و ميزان عرضه بر تقاضا براي كنترل تورم فزوني مي يابد و نهايتا رشد اقتصادي به سمت مثبت شدن حركت مي كند.

در سال گذشته خوشبختانه ميزان صادرات غير نفتي تا قبل از پايان سال (اواخر بهمن ماه )نزديك به بيش از چهل و نيم ميليارد دلار بود كه بارشد بيش از 2درصد همراه بود.اين علامت اقتصادي نشان مي‌دهد كه ما از شرايط ركود تورمي در حال خارج شدن هستيم و به سمت رونق اقتصادي در حركت هستيم.خوشبختانه ما استعدادهاي فراوان و موقعيت هاي مناسب و پتانسيل هاي فراواني براي افزايش صادرات غير نفتي داريم.به‌عنوان نمونه محصولاتي كه بيش از يك ميليارد دلار به ترتيب اهميت صادرات غير نفتي ما را شامل شده اند محصولات معدني ،صنايع شيميايي ،محصولات صنايع شيميايي،محصولات پلاستيكي و فلزات معمولي و همچنين محصولات نباتي و صنايع غذايي است كه در واقع اقلام عمده راتشكيل مي‌دهند.

درصورتي كه ما بيش از 40 ميليارد دلار درآمد صادرات غير نفتي مان را تا قبل از پايان سال داريم متاسفانه بيش از اين مقدار يعني نزديك به 42 ميليارد دلار واردات را در كشور داريم،كه به‌نظر مي رسد بايد تلاش كنيم كه صادرات غير نفتي مان حداقل با واردات برابري كند و موازنه و تراز اقتصادي مان برقرار باَشد.ما در زمينه هاي گردشگري پتانسيل هاي بسياربالايي داريم و همچنين در زمينه خدمات فني مهندسي نيز مي‌توانيم اميدوار باشيم كه در سال آينده با توجه به حركت مثبتي كه دولت در زمينه بين المللي انجام داده و مذاكرات 1+5 در حال طي كردن روند مثبت است و در جهت رفع تحريم ها شرايط مثبتي به دست مي‌آيد و ارتباطات گسترده‌اي با جهان اسلام در منطقه در حال برقراري است و همچنين در بحث سياست هاي پولي و مالي داخلي با كنترل نرخ تورم و برون رفت از شرايط ركودي و بهبود رشد اقتصادي را در بر مي گيرد به نظر مي رسد با تنوع سازي در بحث صادرات غير نفتي و رسيدن به پتانسيل هاي شرايط بالقوه اي كه ما در اين عرصه داريم مي توانيم آينده نويد بخشي را براي اقتصاد ايران انتظار داشته باشيم .

همانطور كه در ابتدا نيز اشاره شد ما مي‌توانيم با مجموعه سياست هاي بين‌المللي در عرصه‌هاي سياسي ،اجتماعي ،فرهنگي و اقتصادي و سياست‌ها ي داخلي بهبود شرايط اقتصادي را شاهد باشيم .نكته‌اي كه نبايد فراموش كنيم اين است كه تعامل با دنيا موجب افزايش صادرات ما مي‌شود و رابطه سالم بادنيا و رفع تحريم ها نيز نويد بخش اين مسئله است كه ما مي‌توانيم صادرات غيرنفتي مان را درسال آينده با رشد بيشتري به سطح 50 ميليارد دلار برسانيم و در عرصه داخلي نيز با سياست‌هاي مناسب پولي و مالي از سياست هاي توسعه صادرات حمايت كنيم ، اميدوارم با تحقق اقتصاد مقاومتي بتوانيم در بحث داخل متكي بر خود باشيم و اقتصاد مان را مقاوم سازي كنيم و در بحث بين‌المللي نيز بتوانيم با توسعه صادرات به ظرفيت ها و پتانسيل هايي كه در خور جايگاه اقتصاد ايران است برسيم.

* اقتصاددان
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
به بهانه ی تدوین برنامه ی ششم توسعه ی کشور
طبقه متوسط موتور توسعه ایران
تهران-ایرنا-بررسی و مطالعه برای تدوین برنامه ی پنج ساله ی ششم توسعه ی کشور در حالی صورت می گیرد که بسیاری از کارشناسان معتقدند این برنامه به طور ویژه باید توانمندسازی طبقه ی متوسط را در دستور کار خود قرار دهد؛ چرا که راه توسعه از طبقه ی متوسط می گذرد.

81166017-5698957.jpg

طبقه ی متوسط در همه ی زمینه ها بویژه اقتصاد، سیاست و فرهنگ نقش بنیادی دارد. این طبقه با نام های مختلف و تعابیر متفاوتی به کار رفته است و هر کس از دریچه و زاویه یی خاص به آن می نگرد. عده یی از نظر توسعه ی سیاسی آن را به عنوان موتور محرکه ی دموکراسی می دانند و عده یی دیگر از نظر توسعه ی اقتصادی آن را موتور محرک توسعه و تولید می خوانند؛ البته دسته یی هم به نوعی تلفیق در کارکرد این طبقه معتقدند.

درباره ی طبقات اجتماعی در ایران بحث های زیادی صورت گرفته و در این میان مبهم ترین بحث ها درباره ی طبقه ی متوسط بوده است. اگر بخواهیم بحث ها درباره طبقات اجتماعی را طبقه بندی کنیم به چند گرایش مهم می رسیم. برخی طبقات را بر حسب کار و محل کار تقسیم بندی می کنند؛ برخی دیگر هم تقسیم بندی خود را بر پایه ی دهک های درآمدی و برخی بر مبنای شاخص های فرهنگی مانند شان و منزلت و مصرف استوار می سازند. «ماکس وبر» مفهوم طبقه را در مقایسه با مفاهیم «شان اجتماعی» و «حزب» تعریف می کند و هر طبقه، از جمله طبقه ی متوسط را شامل مجموعه افرادی می داند که دارای وضعیت بازاری یا شانس اقتصادی یکسانی هستند.(1)

به نظر می رسد نخستین بار «توماس گیزبورن» در 1785 مفهوم طبقه ی متوسط را به عنوان یک تعبیر ترکیبی در اشاره به طبقه ی متمول و متمکن (صاحبان دارایی) و پیشه وران به کار برد که جایگاهی بود بین زمین داران و ملاکان از یک سو و کارگران کشاورزی شهری از سوی دیگر. این معنا رایج ترین کاربرد مفهوم طبقه ی متوسط در سده ی نوزدهم میلادی بود.

اما در سده ی بیستم اصطلاح طبقه متوسط در اطلاق به «کارگران یا شاغلان یقه سفید» به کار گرفته شد که طیف وسیعی را در بر می گرفت؛ از پزشکان، حسابداران، وکیلان، حقوقدانان، قضات، استادان دانشگاه گرفته تا افراد درگیر در مشاغل به نسبت معمول و نیمه تخصصی مثل کارمندی، کارهای دفتری یا مشاغل خدماتی و اداری.(2) از لحاظ تاریخی «طبقه ی بورژوا»، طبقه ی متوسط خوانده شده است. آنها در آخرین دوره ی «فئودالیسم» در اروپا طبقه یا گروه های بین اشراف زمین دار و رعایا را شامل می شدند که گسترش وسیعی یافته بودند.(3)

اگر بخواهیم صفت متوسط را در طبقه متوسط معنا کنیم، این صفت را بیانگر 2 نکته ی عمده می بینیم: 1-طبقه ی یادشده در جایی بین «طبقه ی کارگر» و طبقه ی مرفه یا طبقه ی بالا(که به طور معمول سرمایه داران بزرگ یا نخبگان حاکم را شامل می شود) قرار دارد؛ 2- نوعی فرار از ویژگی های مشترک یا وجوه عام و مشترک موجود در مفهوم «طبقه» به چشم می خورد؛ امری که به واسطه ی ماهیت مدام در حال تغییر طبقه ی متوسط و به واسطه ی ترکیب متلون و متنوع آن که به طور معمول در حال گسترش یا کاهش است، تقویت و تایید می شود. (4)

طبقه ی متوسط خود به چند دسته ی دیگر تقسیم می شود. این نوع دسته بندی ها و سنخ شناسی ها (تیپولوژی) یا بر ویژگی های کمی و کیفی آن ها یعنی اندازه و تعداد اعضا، وسعت و گستردگی و جایگاه و منزلت اقتصادی- مالی آنها مبتنی است یا بر جایگاه و موقعیت مکانی-زمانی و بستر تاریخی آن ها متکی است. بر این اساس در سنخ شناسی طبقه ی متوسط از نوع اول، به دو نوع طبقه ی متوسط «مادونی»(پایینی) یا نیمه مادونی یا نیمه مرفه و طبقه متوسط «فوقانی»(بالایی) یا مرفه بر می خوریم و در دومین سنخ شناسی نیز با دو نوع طبقه ی متوسط «قدیم» و «جدید» رو به رو می شویم.(5)

اگر بخواهیم به نقش طبقه ی متوسط در نظریه های مختلف بپردازیم باید بگوییم دو نظریه به بررسی نقش طبقه ها و به خصوص طبقه ی متوسط در جوامع مختلف پرداخته است؛ یکی نظریه های «مارکسیستی»-متاثر از اندیشه ی «کارل مارکس»-است که در آن نقش طبقه ی متوسط در تحولات سیاسی و اجتماعی منفعل و بسیار کم اهمیت جلوه داده شده است. علت این تحلیل تاکیدی است که در اندیشه های مارکسیستی بر جدال تاریخی و مداوم میان طبقه ی حاکم یا سرمایه دار از یکسو و طبقه ی کارگر (پرولتاریا) از سوی دیگر است. بنابراین در این میان طبقه ی متوسط به طور عمده از طرف مارکسیست ها به عنوان طبقه یی که نقش فعال و مهمی در تحولات سیاسی و اجتماعی داشته باشد، نادیده گرفته می شود.

نظریه ی دیگری که نقش طبقه ی متوسط در جامعه را مورد بررسی قرار می دهد نظریه یی است که از آن به عنوان رویکرد «ارسطویی» یا «دوتوکویلی»-متاثر از اندیشه ی «آلکسی دوتوکویل»-یاد می شود. در این رویکرد از طبقه ی متوسط به عنوان نقطه ی تعادل جامعه یاد شده و وجود طبقه ی متوسط را موجب ثبات در جامعه می داند؛ چرا که افراد وابسته به طبقه ی متوسط تمایلی به افراط ندارند. به طور کلی در این رویکرد به نقش طبقه ی متوسط در تحولات سیاسی و اجتماعی به عنوان مهم ترین بخش از جامعه توجه می شود.

با نگاه تطبیقی به دو رویکرد مارکسیستی و دوتوکویلی به نظر می رسد که رهیافت دوم با واقعیت های موجود تطابق بیشتری دارد؛ چرا که امروزه این طبقه ی متوسط است که نقش مهمی در تحولات سیاسی، اجتماعی در جوامع مختلف ایفا می کند. امروزه با توجه به رشد کمی و کیفی که این طبقه داشته است نمی توان نقش آن را به عنوان مهم ترین کارگزاران نادیده گرفت.

دوتوکویل در کتاب «دموکراسی در آمریکا» در اهمیت طبقه ی متوسط می نویسد: مهمترین خصوصیت یک «جامعه ی دموکراتیک» کوچک بودن طبقه ی پایین و بسیار کوچک بودن طبقه ی ثروتمندان است که باید با بزرگ بودن و بطور دایم بزرگ شدن طبقه ی متوسط همراه باشد.

در این رویکرد بر این مساله اشاره می شود که افراد طبقه ی متوسط به طور عمده تمایلی به حرکت های تندروانه و پر خطر ندارند.



***طبقه ی متوسط در ایران

در تعریف امروزی از طبقه ی متوسط جدید، تنها میزان درآمد و نقش و جایگاه اجتماعی آن مورد نظر نیست، بلکه کارآمدی، عقل گرایی و تحلیل گرایی، نوگرایی، دموکراسی خواهی و تعلق نداشتن نسبی به طبقات بالا و پایین جامعه از خصوصیت بارز طبقه ی متوسط به حساب می آید.

جامعه شناسان اعضای طبقه ی متوسط ایران را به دو گروه «سنتی»(متقدم) و «جدید»(متاخر) تقسیم بندی می کنند که هر کدام از این دو گروه خود در برگیرنده ی چندین قشر و شان و منزلت اجتماعی است. طبقه ی متوسط سنتی شامل دو قشر اجتماعی روحانیت، تاجران و بازاریان سنتی است؛ در حالی که طبقه ی متوسط جدید که محصول فرآیند نوسازی، رشد و توسعه ی اقتصادی، رشد و گسترش شهرنشینی، بوروکراسی و آموزش عالی در ایران هستند، کارمندان، مدیران، روشنفکران، دانشجویان، متخصصان یا حرفه یی ها اعم از مهندسان، پزشکان و ... را در بر می گیرد(6)

در واقع اعضای طبقه ی متوسط جدید بازمانده ی **** دیوان سالاری اند و گرایش به صنعتی شدن و توسعه ی آموزش و پرورش در سطوح گوناگون دارند. این طبقه ی جدید در کشورهای رو به توسعه مانند ایران، حاصل دگرگونی جامعه ی سنتی است و عامل اصلی نوسازی و نوگرایی به شمار می آید.(7)

برخی معتقدند که اقتصاد در طبقه ی متوسط ایران نقشی تعیین کننده دارد از جمله این که می گویند نوع نگرش فرهنگی و سبک زندگی رابطه یی مهم با ساختار اقتصادی دارد و طبقه ی متوسط از دل دهک های میانی بیرون می آید. ویژگی این دهک های میانی، خرده مالکی است. خرده مالکی بسیاری از رفتارهای اجتماعی و سیاسی طبقه ی متوسط را تبیین می کند؛ به این معنا که خرده مالک همواره نگران آینده است و همین دغدغه آن سبب می شود از رفتار های خشونت آمیز رویگردان باشد. از آنجا که طبقه ی متوسط در ایران بسیار فربه شده است بنابراین این ویژگی آن در شکل و فرم روند های اجتماعی در ایران تاثیر بسیار می گذارد.

اغراق نیست اگر بگوییم که مرکز ثقل همه ی تحولات، قیام ها و نهضت های 100 ساله ی گذشته در ایران، طبقه ی متوسط بوده است. در نهضت های مشروطیت، ملی شدن نفت، قیام پانزدهم خرداد و انقلاب اسلامی طبقه ی متوسط نقشی مهم داشته است.

افزون بر نگاه تاریخی، طبقه ی متوسط نقشی سازنده، آگاهی بخش، متعادل کننده، انتقالی و کار ویژه های جامعه ی مدنی را در جامعه ایفا کرده است. در این میان اصلاح همیشه از طریق رفتار اعتدالی طبقه ی متوسط سامان می یافته است.

گسترش طبقه ی متوسط جدید در ایران انکارناپذیر است. طبقه ی متوسط جدید می تواند آثار خوب یا زیانبار برای جامعه به بار آورد و از همین رو فرصت یا تهدید شمرده می شود. بی گمان در این زمینه، دید دولتمردان نسبت به اعضای این طبقه و کنش های آنان تعیین کننده است.(8)

طبقه ی متوسط در همه ی زمینه ها بویژه اقتصاد، سیاست و فرهنگ نقش بنیادی دارد. در حوزه ی اقتصاد اعضای طبقه ی متوسط تنها در پی راه اندازی بازارهای تازه نیستند، بلکه در بینش، منش و رفتار، تفاوت های آشکاری دارند.(9)



***توسعه و طبقه ی متوسط ایران

توسعه ی اقتصادی و نوسازی اجتماعی زمینه‏های شکل‏گیری و تکامل طبقه ی متوسط جدید در ایران را هرچه بیشتر فراهم ساخت. در جامعه ی ایران، سرمایه‏داری ملی در اواخر سده ی 19 و اوایل سده ی بیستم میلادی رخ نمود و روند روبه رشدی را آغاز کرد. در این دوره جامعه ی ایران وارد مرحله ی ییچیده‏تری شد و توسعه ی اقتصادی باعث تحول و دگرگونی در طبقات سنتی نظیر مالکان، رعایا، پیشه‏وران وکاسبان شد.

فرآیند نوسازی در ایران بر شکل طبقه ی متوسط تاثیر ویژه یی به جای گذاشت. با فزونی گرفتن شمار افراد تحصیل‏کرده جهت تامین نیازهای دیوان‏سالاری روبه گسترش، طبقه ی متوسط جدید شکل گرفت. در این میان ادامه ی نوسازی عمیق و همه جانبه ی جامعه در گرو گشوده شدن فضای سیاسی و استقرار **** مبتنی بر مشارکت آحاد مردم و فعالیت احزاب بود. از جنبه ی اقتصادی بخش اعظم طبقه ی متوسط ـ مستقل از دولت ـ در بخش خدمات، تجارت و تولید فعال است. این استقلال اقتصادی نقش مهمی در روابط اجتماعی و سیاسی برای طبقه متوسط فراهم کرده است.



***سخن پایانی

طبقه ی متوسط در ایران در حال گسترش و فراوانی است و موتور رشد و توسعه ی کشور محسوب می شود. بدون توجه به نقش این طبقه توسعه نه شدنی است و نه اثر گذار. این طبقه توان کار اجرایی و فکری را با هم دارد و می تواند نقش نخبه ی فکری و ابزاری را ایفا و با عقلانیت و خرد، کشور را به سر منزل مقصود که همان توسعه و پیشرفت است، برساند.

نکته ی مهمی که به ذهن متبادر می شود این است که طبقه ی متوسط در ایران حالت ژله یی دارد و به سمت دو طبقه ی «فرادست» و «فرودست» حرکت می کند؛ شاهد این مدعا کارمندان هستند که به عنوان طبقه ی متوسط جدید ذهنیتشان همانند طبقات پایین جامعه همچنان درگیر دغدغه ی نخست یعنی مسایل و تنگناهای اقتصادی است. تبلور چنین وضعی را از نتایج انتخابات مجلس هفتم و نهمین انتخابات ریاست جمهوری در سال 1384 می توان به خوبی ملاحظه کرد.(10)

این نشانگر آن است که طبقه ی متوسط ایران آن جایی که در تنگناهای اقتصادی قرار می گیرند به طبقات فرودست و پایین حرکت می کنند و در جایی که در پی نوسازی و تحول اقتصادی هستند به طبقات فرادست می چسبند. این حالت ژله یی نشان دهنده ی چسبندگی این طبقه است.

در پایان باید یادآور شویم طبقه ی متوسط با آنکه حالت نوسانی بین طبقات را دارد اما می تواند به مرکز ثقل یا نقطه ی مهم نوسازی و توسعه ی کشور تبدیل شود. مهمترین علت آن هم به تخصص و توان علمی طبقه ی متوسط برمی گردد که می تواند بار توسعه ی کشور را به دوش بکشد؛ در یک کلام راه توسعه از طبقه ی متوسط می گذرد.



*پی نوشت ها:

1- بشیریه حسین ، جامعه شناسی سیاسی، نشرنی، 1374، ص135

2- نوذری حسینعلی، سیاست اجتماعی و تغییرات اجتماعی در ایران، فصلنامه رفاه اجتماعی، سال سوم، شماره 11 ص5

3-هزار جریبی جعفر. صفری شالی رضا، بررسی نظری در شناخت طبقه متوسط ، فصلنامه علوم اجتماعی شماره 50، 1389،ص66

4- نوذری حسینعلی، سیاست اجتماعی و تغییرات اجتماعی در ایران، فصلنامه رفاه اجتماعی، سال سوم، شماره 11 ص6

5-همان،ص8

6- مطلبی مسعود، نقش و کارکرد سیاسی طبقه متوسط جدید در جمهوری اسلامی ایران، فصلنامه جامعه شناسی، زمستان 1386، شماره 8، ص80

7- مسعودنیا حسین، محمدی فر نجات. طبقه متوسط جدید در ایران تهدید یا فرصت، فصلنامه اطلاعات سیاسی- اقتصادی، شماره 283، بهار،1390،ص64

8- همان،ص64

9-همان،ص71

10- مطلبی مسعود، نقش و کارکرد سیاسی طبقه متوسط جدید در جمهوری اسلامی ایران، فصلنامه جامعه شناسی، زمستان 1386، شماره 8، ص86



*از: محمد ستاری (گروه پژوهش های خبری)

پژوهشم**م.س**2054



انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
استاندار بوشهر: کارت بازرگانی از عوامل فرار مالیاتی است
بوشهر- ایرنا- استاندار بوشهر گفت: کارت های بازرگانی از عوامل اصلی فرار مالیاتی است و درمقایسه با استان های دیگر بیشترین مشکل را دراین زمینه استان بوشهر دارد.

81166361-5699981.jpg

به گزارش ایرنا، مصطفی سالاری روز شنبه در نشست ستاد درآمد استان بوشهر افزود: از آنجا که اصلاح قوانین دراین زمینه زمان بر و با مشکلات زیادی روبه رو است باید با ارائه راهکارهای کاربردی پیشگام شویم و اقداماتی اساسی انجام دهیم.

استاندار بوشهر گفت: وصول مالیات امری ملی و از حساسیت زیادی برخوردار است و باید بر اجرای قوانین وصول مالیات ها نظارت دقیق و ویژه صورت گیرد.

وی افزود: دراین ارتباط معایب و مشکلاتی که باعث محقق نشدن درآمدهای مالیاتی و فرار از پرداخت مالیات می شود شناسایی و شود و اقداماتی کاربردی و ریشه ای در این زمینه صورت گیرد.

سالاری بیان کرد: هرچند دولت نیز می تواند راهکارهایی ارائه کند اما بخشی از کار مربوط به استان است و باید با هماهنگی بین دستگاه ها انجام شود.

سالاری با اعلام راضی نبودن از پیگیری های انجام شده برای اجرای مالیات بر ارزش افزوده، اظهارکرد: تصمیم های استانی دراین حوزه نباید ناقص پیگیری شود و قوانین ملی نیز در این حوزه اگر ضعفی دارد باید اصلاح شود.

وی بیان کرد: بخشی از درآمدهای ملی در استان بوشهر وصول می شود و باید مراقب نقض قوانین در این زمینه و فرارهای مالیاتی باشیم.

سالاری بااشاره به کاهش سهمیه بودجه مصوب برای استان بوشهر گفت: باید این مهم را پیگیری و اگر قرار شد درمجلس اصلاحیه ای بر قانون بودجه انجام شود بموقع برای افزایش بودجه استان اقدام شود و از هم اکنون برای لایحه بودجه سال آینده مراقب باشیم.

معاون برنامه ریزی استانداری بوشهر نیز دراین نشست گفت: کمک به تحقق برنامه دولت وظیفه ما است و باید بدانیم چطور برای استان ظرفیت های مناسبی در این زمینه ایجاد کنیم.

رضا عوض پور افزود: مالیات بر ارزش افزوده در شرایط کنونی امری مهم است و نباید براحتی از کنار آن بگذریم و از ظرفیت های موجود در این زمینه و ظرفیت هایی که قرار است ایجاد شود، استفاده کنیم.

وی با اشاره به بحث حق آلایندگی اضافه کرد: از ظرفیت مدیریت ارشد و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی برای احقاق این حق استان بهره ببریم و این امر با حساسیت دنبال شود.

براساس اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر، در این استان اکنون 750 کارت بازرگانی فعال وجود دارد که مهلت اعتبار آنها یک ساله است و محدودیتی از لحاظ سقف واردات و صادرات ندارند. ک/2

7209/539 /675



انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رویترز:
مودیز، رتبه اعتباری ایرلند را دو درجه افزایش داد
تهران - ایرنا - خبرگزاری رویترز اعلام کرد: موسسه رتبه سنجی مودیز اینوستورز سرویس با اعلام اینکه چشم انداز اوراق قرضه میان مدت ایرلند بهبود یافته است، رتبه اعتباری این کشور را دو درجه بالا برد و آن را از Baa3 به Baa1 رساند.

NoPic100x56.png

به گزارش گروه اقتصادی ایرنا به نقل از رویترز، مودیز در بیانیه ای اعلام کرد که انتظار دارد اقتصاد ایرلند در میان مدت در مقایسه با میانگین نرخ رشد اقتصادی منطقه یورو رشد چشمگیرتری را تجربه کند.

این موسسه همچنین افزود: بدهی های احتمالی دولت ایرلند به دلیل بهبود بازار مسکن در این کشور کاهش چشمگیری داشته است.

مودیز همچنین رتبه اعتباری کوتاه مدت ایرلند را از p-3 به p-2 افزایش داد.

ایرلند از جمله کشورهای حوزه یورو است که از بحران مالی اخیر این منطقه که از اوایل سال 2009 شروع شد، به شدت آسیب دید.

هم اکنون منطقه یوو برغم تجربه یک رشد اقتصادی بسیار پایین، همچنان از نرخ بالای بیکاری که در حدود 12 درصد است رنج می برد.

اقتصام(6)1063**1558



انتهای پیام /*
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
لیلاز: توافقی که بسیار دشوار امضا شود، پایدارتر است
تهران – ایرنا – قائم مقام دبیرکل حزب کارگزاران گفت: اگر در مذاکرات سریع به جمع بندی برسیم، این نگرانی برای هردو طرف پیش می آید که ممکن است همه موارد خوب دیده نشده باشد و این بعدا موجب می شود بر سر آن چالش به وجود آید ولی توافقی که بسیار دشوار امضا می شود، پایدارتر ازتوافقی است که فورا امضا می شود.

81166782-5700414.jpg

لیلاز روز شنبه در گفت و گو با ایرنا در مورد روند کلی مذاکرات اخیر ژنو گفت: من با این نگاه که مذاکرات پیشرفت نداشت مخالف هستم. تیم مذاکره کننده هسته ای ایران در مذاکرات اخیر وظیفه اش را به خوبی انجام داده و طبیعی است که این کشمکش چند ساله ، ظرف دو تا سه ماه کاملا حل نشود.

وی ادامه داد: از آنجایی که ما درباره یک موضوع فوق العاده حساس صحبت می کنیم که اهمیت ژئوپولیتیک آن حتی از بحران اوکراین هم بیشتر است و شاید مهمترین مسئله ژئوپولیتیک جهان باشد، بنابراین اگر کسی فکر کند این راه بعد از چندین سال کشمکش ظرف دو یا سه ماه کاملا حل می شود ، ساده اندیشی است.

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: از آنجایی که کلمه به کلمه ای که در مورد توافق جامع ای که می خواهند صبحت کنند احتیاج به بررسی های کامل دارد؛ هم از جنبه امنیتی و سیاسی و هم حقوق بین الملل ، بنابراین دو طرف باید با پایتخت هایشان مذاکره و صحبت کنند چرا که در عرف سیاست بین الملل کمترین اختیار برای مذاکره کنندگان است و این هم فقط مختص ایران نیست و طرف آمریکایی هم همینطور است.

لیلاز در ادامه به صبحت سیدعباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران اشاره کرد و گفت: وی به صراحت گفت همه معتقدند که بهتر است ما در دو ماه آینده تفاهم کنیم و معتقدند که این اتفاق خواهد افتاد ولی بعد از امضای تفاهم کامل و موافقت نامه جامع انتظار هم نباید داشت که مسایل کاملا حل شود چرا که ما حالا حالا درگیر موضوع هسته ای هستیم ولی مهم این است که مذاکرات شکست نخورد و به بن بست نرسد و به عقب برنگردیم.

وی یادآور شد: این که مسیر مذاکرات بسیار پر پیچ و خم است و راه بسیار سختی پیش رو است روشن است و اینکه ما دو گام به پیش و یک گام به عقب برگردیم برای من از روز اول روشن بود.

این تحلیلگر مسایل سیاسی و اقتصادی گفت: اسم این مذاکرات را گذاشته ام سیاست دو گام به پیش و یک گام به پشت و هر سال هم این اتفاق می افتد. مهم این است که ما سرحقوق مسلم ژئوپولیتیک خودمان کوتاه نیاییم.

لیلاز افزود: اگر در مذاکرات سریع به جمع بندی برسیم، این نگرانی برای هردو طرف پیش می آید که ممکن است همه موارد خوب دیده نشده باشد و این بعدا موجب می شود که بر سر آن چالش به وجود آید ولی توافقی که بسیار بسیار دشوار امضا می شود، پایدارتر از توافقی است که فورا امضا می شود .

وی یادآور شد: بنابراین از آن جایی که با یکی از موضوعات قرن بیست و یکم در سطح بین المللی رو به رو هستیم، نمی شود انتظار داشت سریع به جمع بندی برسیم.

این استاد دانشگاه گفت: به نظر من دوطرف در مذاکرات دور جدید در وین همه مواضع را به هم منتقل کردند و این دور به پایان رسید و به پایتخت های خود برگشتند تا مشورت های لازم را بکنند و با یک دستورالعمل جدید دور بعد را آغاز کنند.

وی در باره برخی اظهار نظرها مبنی برمتهم کردن تیم هسته ای به ضعیف عمل کردن ، گفت: منتقدین هرکدام با انگیزه های متفاوتی این کار را می کنند و من نه از منتقدین توافق ژنو در ایران بدم می آید نه در آمریکا، برای اینکه هردوی آنها برای نفع پیشبرد مذاکرات کار می کنند.

لیلاز ادامه داد: فشارهای داخلی را ، چه بازی باشد چه واقعی ؛ به نفع مذاکرات می دانم چنان که این اتفاق در مورد آمریکایی ها هم می افتد و فشارهای کنگره آمریکا به دولت شان برای آن است که ایران منزوی بشود و این، به نفع سیاست خودشان است، پس چرا ما این کار را در ایران نکنیم .

وی اضافه کرد: این بازی بازها و کبوترها در همه روابط بین الملل تا الان کار کرده است. این است که من مخالف نقد نیستم و خواستار خفه کردن صداهای مخالف توافق ژنو و مذاکرات ژنو نیستم. این مخالف خوانی ها صرف نظر از انگیزه هایی که دارد به مذاکره کنندگان ما کمک می کند.

این تحلیلگر افزود: از اول هم معتقد بودم منتقدین باید حرف هایشان را بزنند و به حرف های آنها هم توجه شود چرا که این مسئله هسته ای خون جگر یک ملت در طول 70 سال گذشته است و ربطی به جمهوری اسلامی هم ندارد و از دوران گذشته این پروژه شروع شده و به آینده ایران ارتباط دارد؛ بنابراین باید با احتیاط کامل جلو رفت.

وی افزود: چیزی که مهم است همزمان باید پایه های اقتصاد ایران را آن قدر تقویت و محکم کنیم که در آینده هم بتوانیم توازن را بر مبنای اقتدار جلو ببریم چرا که هیچ توافقی در سطح بین المللی اگر متکی بر اقتدارهای داخلی و توازن واقعی نباشد پایدار نمی ماند.

لیلاز یادآور شد: به هر صورت نقدهای دلواپسین در مورد ضعیف عمل کردن تیم هسته ای درست نیست زیرا این وضعیتی که به لحاظ اقتصادی و سیاسی چه در زمینه داخلی و چه در زمینه بین المللی ایجاد شده و پایه های ما را برای مذاکرات تضعیف کرده است، در دوره حکومت همین منتقدان محترم اتفاق افتاده است و دولت روحانی الان آمده تا این افتضاح دولت سابق را جمع کند.

وی گفت: اگر آقای روحانی به قدرت نرسیده بود یا دیرتر به قدرت رسیده بود، یک ذلت بزرگ اتفاق افتاده بود و الان هم هر توافقی انجام بگیرد این توافق اعتباری ندارد مگر اینکه بر مبنای پایه های قدرت واقعی یک تمدن باشد.

لیلاز یادآورشد: قوانین و حقوق چه داخلی و چه بین المللی بازتاب مناسبات قدرت هستند؛ بنابراین اگر ما بعد از امضای این توافق یا در هنگام امضای آن، ضعیف باشیم هیچ امضایی نمی تواند ما را از باختن نجات دهد و اگر قوی باشیم هیچ مصالحه و امضایی نمی تواند ما را از بردن، محروم کند.

وی با بیان این که گام اساسی در ژنو اتفاق نمی افتد یادآور شد: چیزی که منتقدین نمی فهمند یا منافعشان ایجاب می کند که نفهمند این است که اتفاق واقعی در ژنو نمی افتد بلکه در قعر مناسبات داخلی ایران و آمریکا می افتد؛ اگر روند حرکت اقتصادی ایران به سمت ضعیف شدن باشد در برابر جامعه جهانی و غرب ما در آینده خواهیم باخت و اگر انسجام داخلی را حفظ ، اقتصاد را تقویت و پایه های خودکفایی واقعی را برقرار کنیم می توانیم در صحنه بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشیم.

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: اگر وابستگی یک جانبه را تبدیل به وابستگی دو جانبه کنیم، می توانیم حرف برای گفتن داشته باشیم ؛ بنابراین ، گروه دلواپسان اگر راست می گفتند، آن موقعی که آقای احمدی نژاد میزان واردات کشور را 4 برابر کرد در ظرف چند سال و خاک زیر گربه و سنگ قبر از چین وارد می کرد باید اعتراض می کردند و باید می گفتند مبانی قدرت و پایه های قدرت ایران را نابود می کنید.

وی تاکید کرد: این دولت الان آمده است که این افتضاح را اصلاح کند.

سیام**1058 **1449



انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در پاسخ به ایرنا؛
ولایتی:برای احراز حقوق خود از کسی اجازه نمی گیریم/ ایران طرفدار استمرار مذاکره است
تهران- ایرنا- مشاور امور بین الملل **** معظم انقلاب با بیان اینکه زمان مذاکرات ایران و گروه 1+5 باید مورد توافق دوطرف باشد، گفت: جمهوری اسلامی ایران در احراز حقوق و به دست آوردن حقوق حقه خود و تثبیت آن از کسی اجازه نمی گیرد.

81166886-5700674.jpg
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «علی اکبر ولایتی» عصر شنبه این مطلب را پس از دیدار با مدیرکل خاورمیانه وزارت امور خارجه فرانسه در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه طرف مقابل اصرار دارد به هر قیمتی مذاکرات ایران و گروه 1+5 قبل از 30 تیرماه به توافق نهایی برسد. به نظر شما زمان در مذاکرات مهمتر از حفظ حقوق ملت است بیان کرد.

وی در عین حال اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ابتدای مطرح شدن موضوع هسته ای هیچ گاه از مذاکره رویگردان نبوده و همواره از استمرار مذاکره حمایت و طرفداری می کند.

مشاور امور بین الملل **** معظم انقلاب گفت: مذاکره کنندگان نیز مادامی که در چهارچوب ترسیم شده از سوی **** معظم انقلاب حرکت می کنند مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران هستند و تاکنون نیز آنچه انجام داده اند خلاف این نبوده است.



** معتقد نیستم مذاکرات به بن بست رسیده است

خبرنگار ایرنا از علی اکبر ولایتی پرسید: در مذاکره وین چهار، طرفین وارد نگارش متن توافق جامع نشدند و برخی منتقدان آن را به منزله شکست و برخی نیز آن را به منزله خوش خیالی تیم مذاکره کننده می دانند دیدگاه جنابعالی در این مورد چیست؟

ولایتی پاسخ داد: نه، اینگونه نیست؛ بالاخره این مذاکرات آسان نیست و تا آنجا که ما از مذاکره کنندگان اطلاع داریم آنها نهایت سعی و تلاش خود را کرده اند.

وی ادامه داد: مذاکرات ایران و گروه 1+5 پایان نیافته است بلکه این مذاکرات در ماه خرداد ادامه خواهد یافت که امیدواریم مذاکرات به نتایج مثبت برسد.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت **** اظهار امیدواری کرد که در این مذاکرات جمهوری اسلامی ایران به حقوق حقی هسته ای خود برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای در چهارچوب گفتگوها و استمرار آن دست یابد.

ولایتی تاکید کرد: اگر طرف مقابل همان حسن نیتی که جمهوری اسلامی ایران از خود نشان داده را داشته باشد امیدواریم در آینده بتوانیم راه حل هایی را داشته باشیم.

وی افزود: نه تنها به این مطلب که مذاکرات به بن بست رسیده، معتقد نیستم بلکه این مذاکرات ادامه پیدا می کند و جمهوری اسلامی ایران همواره طرفدار استمرار مذاکره است.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت **** در ادامه با اشاره به دیدار مدیرکل خاورمیانه وزارت خارجه فرانسه با وی گفت: در این دیدار گفت و گوهایی درباره موضوع هسته ای، روابط دوجانبه و همکاری های بین المللی و منطقه ای داشتیم.

ولایتی با بیان اینکه در این دیدار هر دو به موضوعات مربوط به سوریه، لبنان و عراق علاقه مند بودیم و در این زمینه تبادل نظر کردیم، ادامه داد: ایران و فرانسه بر این موضوع تاکید دارند که مشکلات و تنش های موجود در منطقه به خصوص در کشورهایی از جمله عراق، لبنان و سوریه با گفت و گوهای سیاسی حل شود.

مشاور امور بین الملل **** معظم انقلاب گفت: با توجه به آنچه برخی از مداخله گران در اوضاع منطقه دنبال می کنند، ایجاد جنگ های ناخواسته و تحمیلی به کشورهای منطقه مورد قبول ایران و فرانسه نیست و هر دو کشور طرفدار راه های مسالمت آمیز در مشکلاتی هستند که منطقه با آن مواجه است.

مدیر کل خاورمیانه وزارت امور خارجه فرانسه نیز در جمع خبرنگاران گفت: من در چارچوب گفت و گوهای دوجانبه ای که بین ایران و فرانسه برقرار است به دیدار علی اکبر ولایتی آمدم و در این دیدار درباره روابط دوجانبه، مسائل منطقه و اوضاع لبنان، عراق و سوریه با یکدیگر گفت و گو کردیم.

ژان فرانسوا ژیرو افزود: احساس من از این دیدار این است که باید همچنان گفت وگوها را در موضوعات مهم ادامه دهیم.

وی ادامه داد: احساس افتخار می کنم که آقای ولایتی که فردی باتجربه بسیار غنی است من و سفیر فرانسه را برای این گفت و گوی پربار به حضور خود پذیرفت.

مدیرکل خاورمیانه وزارت امور خارجه فرانسه خاطرنشان کرد: تا امشب گفت و گوها را در تهران ادامه خواهم داد و بعد از آن به پاریس برمی گردم.

سیام(3)** 9254**م.ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
حنای بی‌رنگ وحدت برای اصولگرایان



هوای «اصولگرایان»، سرمازده است و گرمی نفس‌هایی که گاه آوای «وحدت» سر می‌دهند، آنقدر نیست که یخ‌ها را آب کند.



به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این‌بار «محمدرضا باهنر» که چند وقتی است بر صندلی مرحوم «حبیب‌الله عسگراولادی» در ریاست جبهه پیروان خط امام و ***** تکیه زده، به یکی از خبرگزاری‌ها گفته «فکر می‌کنیم که این‌ها (اصولگرایان) تکلیف و وظیفه دارند و منفعت **** و جریان این است که این‌ها بنشینند و با هم کار کنند و منسجم شوند.»



اصولگرایان سال‌هاست با «وحدت» بیگانه‌اند. فراخوان شیوخ که هیچ، «تکلیف» و «مصلحت» و «ضرورت» هم نتوانسته آن‌ها را دور یک میز بکشاند. هرچند عمق این اختلافات در انتخابات ریاست جمهوری 92 بیشتر به چشم آمد اما ریشه اختلافات به انتخابات سال 84 و حضور «محمود احمدی‌نژاد» در انتخابات ریاست جمهوری نهم می‌رسد.



روزنامه رسالت نزدیک به جریان اصولگرایان، خرداد 92 در سرمقاله خود در تحلیل اختلافات میان اصولگرایان، آن را دارای ریشه تاریخی دانسته و ‌آورده بود: «شکل واقعی واگرایی اصولگرایان که بین دو جریان اصولگرایان و جبهه پایداری وجود دارد، دارای یک تبار تاریخی و زمینه‌های اجتماعی و سیاسی است. ریشه‌های تاریخی این واگرایی را اگرچه برخی به اعلام موجودیت جبهه پایداری در جریان انتخابات مجلس هشتم مرتبط می‌سازند اما به نظر می‌رسد تشکیل دولت نهم (دولت احمدی‌نژاد) با تکیه بر این اختلاف گفتمانی نقطه عزیمت واگرایی واقعی بین اصولگرایان باشد.»



هرچند محمدرضا باهنر وحدت را برای اصولگرایان یک «تکلیف» خوانده اما سعی کرده به رسم سیاستمداران کرمانی، جانب «احتیاط» را هم مراعات کند و بر همین اساس گفته: «ما علاقه‌مندیم بالاخره اصولگراها (که) در گذشته سوء‌اختلافاتی هم داشتند، رفع کنند.»



پیش از باهنر، آخرین فراخوان برای دعوت اصولگرایان به «وحدت»، به «آیت‌الله مصباح یزدی» عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و پدر معنوی جبهه پایداری بازمی‌گردد. مصباح یزدی اسفند سال گذشته در دیدار «هیأت رئیسه فراکسیون روحانیون مجلس» با تشریح «ضرورت عقلی برای وحدت» در جبهه اصولگرایی، گفته بود که «نیروهای انقلاب باید راهکارهای رسیدن به وحدت جامع را مورد مطالعه قرار دهند.»



گلایه آیت‌الله‌ها



پیش از دعوت مصباح یزدی، هرچه بود، گلایه بود. آیت‌الله مهدوی کنی - دبیرکل جامعه روحانیت مبارز - که از ماه‌ها قبل از انتخابات ریاست جمهوری 92 بنا بر سکوت گذاشت، هنوز سکوت غلیظش را نشکسته است. تنها «محسن کوهکن» نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و ***** چند ماه پیش از راز این سکوت پرده برداشت و گفت که آیت‌الله مهدوی کنی از اصولگرایان «گلایه» دارد؛ گلایه از افتراق اصولگرایانی که بر ضرورت «وحدت» اتفاق داشتند اما به «اتفاق» نرسیدند.



در کنار مهدوی کنی، شیخ «محمد یزدی» - رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم - نیز از اختلاف‌ها گله داشت. او در جریان انتخابات 92 با «ناراحتی» از آنچه میان شیوخ اصولگرا در روزهای منتهی به انتخابات گذشته، سخن گفته بود. طبق گفته یزدی، «جامعه مدرسین در برهه انتخابات (ریاست جمهوری یازدهم) ضربه خورد و کار تا تجزیه جامعه مدرسین هم پیش رفت.»



برخلاف جامعه روحانیت مبارز که از هیچ‌یک از نامزدها حمایت رسمی نکرده بود، جامعه مدرسین «علی‌اکبر ولایتی» را معرفی کرد اما این انتخاب مایه اختلاف شد. به گفته یزدی، شماری از چهره‌های نزدیک به آیت‌الله مصباح یزدی، در مورد صحت جلسه‌ای که به این انتخاب منجر شد ابراز تردید کرده بودند.



یزدی درباره ماجرای انتخاب ولایتی گفته بود که «روز یازدهم خرداد پس از یک روز تأخیر، جامعه مدرسین باید تصمیم نهایی می‌گرفت. ولایتی با اکثریت آرا انتخاب شده بود» اما بعد، «بعضی از دوستان و اعضای جامعه محترم مدرسین و از علاقه‌مندان آیت‌الله مصباح از جمله آقایان عبداللهی، رجبی و کعبی گفتند که این جلسه فوق‌العاده قانونی نبوده و این اکثریت نیست ...؛ مخالفت این دو - سه نفر از آقایان سبب شد که در رأی اکثریت شک و شبهه ایجاد شود.».



رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین گفته بود: «ما دنبال این بودیم که شکافی وجود نداشته باشد. بنده واقعاً متأسفم که یک سرمایه گرانقدر حوزه بخواهد به این شکل آسیب ببیند. متأسفانه این آسیب به آیت‌الله مصباح رسید.»



مصباح یزدی به عنوان پدر معنوی جبهه پایداری، در انتخابات 92 ابتدا «کامران باقری لنکرانی» وزیر بهداشت دولت اول احمدی‌نژاد را به عنوان نامزد «اصلح» انتخاب کرد اما پس از انتشار اخباری در رد صلاحیت او، «سعید جلیلی» دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی، نظر مصباح را به خود جلب کرد و گزینه «اصلح» معرفی شد. ریش‌سفیدی و مصلحت‌اندیشی نتوانست مصباح را از این انتخاب منصرف کند. قالیباف و ولایتی هم حاضر به کناره‌گیری از رقابت به سود جلیلی نشدند؛ شاید برای اینکه نمی‌خواستند بار دیگر طعم گزینه مورد حمایت آیت‌الله مصباح را بچشند.



آیت‌الله مصباح اصلی‌ترین روحانی حامی احمدی‌نژاد بود اما در دو سال آخر دولت دهم، وی حمایت‌هایش از احمدی‌نژاد را پایان داد. «اسفندیار رحیم مشایی» و آنچه «جریان انحرافی» نامیده شد، اصلی‌ترین دلیل قطع این حمایت‌ها بود. آیت‌الله مصباح، 24 اردیبهشت 90، درباره احمدی‌نژاد گفته بود که «بیش از 90 درصد معتقدم که او سحر شده است.»



جبهه پایداری به عنوان تشکلی اصولگرا، پس از ماجرای 11 روز خانه‌نشینی احمدی‌نژاد در اردیبهشت 90 (که گفته شد در رابطه با عزل حیدر مصلحی وزیر اطلاعات وقت بوده است) زیر نظر آیت‌الله مصباح اعلام موجودیت کرد که از آنان با عنوان «نواصولگرایان رادیکال» نیز یاد می‌شد. این تشکل تابلوی خود را «حماسه 3 تیر» سال 84، یعنی پیروزی احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری نهم معرفی می‌کند.



آغاز صف‌بندی



تشکیل این جبهه به عنوان «نواصولگرایان رادیکال»، در مقابل «اصولگرایان سنتی»، در چند سال اخیر فضای رقابت سیاسی جدیدی رقم زده است. صف‌بندی اصولگرایان مقابل هم بعد از ظهور این جبهه، هرچند در انتخابات 92 به اوج خود رسید اما از انتخابات مجلس نهم آغاز شده بود. مهدوی کنی از سوی پایداری و مصباح یزدی از سوی حامیان مهدوی کنی مورد هجمه قرار گرفتند. انتشار بولتن 80 صفحه‌ای از سوی نواصولگراهای رادیکال (جبهه پایداری) در انتقاد از مهدوی کنی، پرده اختلافاتی را که اصولگرایان سعی در پنهان کردنش داشتند، پاره کرد و جرقه این صف‌بندی زده شد. در واکنش به انتشار این بولتن، حامیان مهدوی کنی نیز دست به اقدامی مشابه زدند. جمعی از دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) در نامه‌ای خطاب به مصباح یزدی به شدت از وی و تشکل مورد حمایتش یعنی جبهه پایداری انتقاد کردند.



تب اختلافات اصولگرایان پس از انتخابات مجلس نهم فروکش کرد اما آتش این اختلافات بار دیگر در بحبوحه انتخابات ریاست جمهوری زبانه کشید. اصولگریان تا پیش از انتخاب کامران باقری لنکرانی از سوی مصباح به عنوان نامزد اصلح، تلاش کردند اختلافات را مخفی نگه دارند اما پس از آن هرچه به انتخابات نزدیکتر شد، پرده‌های بیشتری کنار رفت.



پس از پیروزی «حسن روحانی» به عنوان نامزد مورد حمایت اصلاح‌طلبان در انتخابات اخیر ریاست جمهوری نیز، تیغ انتقادات دیگر اصولگرایان به نواصولگرایان رادیکال، تیزتر شد. این گروه معتقدند مصباح یزدی و اعضای جبهه پایداری با تک‌روی و ایجاد اختلاف در جریان اصول‌گرایان باعث شکست آن‌ها در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم شده‌اند.



حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی عضو جامعه روحانیت مبارز، 14 تیرماه سال گذشته در گفت‌وگو با خبرگزاری آریا، از مواضع دوگانه مصباح یزدی در انتخابات انتقاد کرد و گفت: «آقای مصباح اول تاکید داشتند در زمین و آسمان فقط لنکرانی اصلح است اما بعد از جلیلی حمایت کردند و بطور حتم ایشان هم در عدم موفقیت اصولگرایان نقش بسزایی داشتند.»



پایداری‌ها نیز ساکت نماندند. حجت‌الاسلام روح‌الله حسینیان عضو شورای مرکزی این جبهه در پاسخ به این انتقادات گفت: «کسانی که خود را اصولگرا می‌دانند و مرتب از دغدغه‌های اصولگرایی دم می‌زنند، این روزها تنها کارشان این شده است که علیه جبهه پایداری صحبت کنند. برخی از اصولگرایان چگونه با این ادبیات توهین‌آمیز می‌خواهند وحدت ایجاد کنند؟ ایراد این دوستان این است که می‌گویند و فکر می‌کنند محور دین و عالم و روحانیت هستند و اصول انقلابند و همه موظف هستند با آنها به وحدت برسند.»



اختلافات نواصولگرایان با اصولگرایان سنتی



اصلی‌ترین اختلافات جبهه پایداری (نواصولگرایان رادیکال) با اصولگرایان سنتی را شاید در سه مورد خاص بتوان خلاصه کرد. اولین اختلاف به حوادث سال 88 مربوط می‌شود. نواصولگرایان رادیکال معتقدند افرادی مانند «علی لاریجانی» و «محمدباقر قالیباف» از دایره اصولگرایی بیرون افتاده‌اند. آنها معتقدند کسانی چون لاریجانی و قالیباف در مقابل حوادث سال 88 سکوت کردند و برای همین از آنها با عنوان «ساکتین فتنه» نام می‌برند.



اختلاف دوم بر سر «هاشمی رفسنجانی» است. اعضای این جبهه، از هاشمی به عنوان یکی از کسانی که «سران فتنه» می‌نامند، یاد می‌کنند اما اصولگرایان سنتی، هاشمی را - با وجود انتقادات گاه تند و تیزی که به او وارد می‌کنند - در چارچوب **** می‌دانند.



اختلاف سوم میان این دو گروه اصولگرا نیز به «محمود احمدی‌نژاد» ختم می‌شود. احمدی‌نژاد سال‌ها مورد حمایت اصولگرایان بود. اصولگرایان سنتی با احتیاط و نواصولگرایان رادیکال بی‌محابا از او به عنوان یک «سوپراصولگرا» حمایت می‌کردند. ریشه این اختلاف به خانه‌نشینی احمدی‌نژاد بازمی‌گردد. پس از این اتفاق در اردیبهشت 90، اصولگرایان سنتی احمدی‌نژاد را از جرگه اصولگرایی خارج دانستند اما حمایت پایداری از او تا پیش از این اتفاق، آنقدر بود که این گروه نتواند یکباره دامن خود را از اقدامات احمدی‌نژاد پاک کند و برای همین به ارائه تفسیر دیگری وادار شد. آنها قائل به احمدی‌نژاد منهای مشایی شدند و اسفندیار را مسبب همه اتفاقات معرفی کردند تا جایی که متهم به جادوگری هم شد. مصباح بی‌آنکه نامی از مشایی ببرد، با اشاره به اقدامات احمدی‌نژاد گفته بود: «شخص مسأله‌داری او را سحر کرده است.»



با همه اینها، دو سرنوشت پیش روی اصولگرایان خواهد بود؛ یا باید وجود این چنددستگی در جریان خود را بپذیرند یا همچنان برای رسیدن به وحدت تلاش کنند؛ وحدتی که به نظر می‌رسد حنای بی‌رنگی باشد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
داریوش قنبری در گفت‌وگو با ایسنا:
دلواپسان امروز همان‌هایی هستند که عهدنامه ترکمنچای را به کشور تحمیل کردند



یک عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری با اشاره به دعوت تعدادی از نمایندگان مجلس از مذاکره‌کنندگان قبلی و فعلی برای مناظره در مجلس، گفت: برخی از نمایندگان به دنبال این هستند که حقایق مربوط به پرونده هسته‌ای ایران برای مردم روشن نشود؛ این در حالی است که آنها خود مطلع هستند که توافق هسته‌ای چه مصیبت‌ها و بلایایی را از کشور دور و دفع کرده است.



داریوش قنبری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به اظهارنظرهای متفاوتی که در روزهای اخیر نسبت به عملکرد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران مطرح شد، اظهار کرد: برخی از صحبت‌هایی که در روزهای اخیر در ارتباط با مباحث مربوط به مذاکرات هسته‌ای در داخل کشور مطرح شده، بیشتر جنبه غرض‌ورزی‌ سیاسی دارد و از سوی یک جریان سیاسی تندرو صورت گرفته است.



وی با اشاره به موافقان و حامیان تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، با بیان اینکه "موافقان مذاکرات هسته‌ای با دید منافع ملی نگاه می‌کنند"، افزود: مخالفان تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای همان‌طور که رئیس‌جمهور نیز به درستی اشاره کرده‌اند، از اینکه توافق در حال به وقوع پیوستن است و مشکلات در حال برطرف شدن است به نوعی در تلاش هستند که داد و فریاد کنند. این افراد به تعبیر دیگری به دنبال آشوب و ایجاد بحران در مباحث سیاست خارجی کشور هستند.



این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه "اهداف مخالفان داخلی مذاکرات هسته‌ای به دنبال اهداف افرادی چون نتانیاهو در اسرائیل است"، اظهار کرد: مخالفان تندروی دولت و رئیس‌جمهور امروز راهی را طی می‌کنند که در دنیا و منطقه بویژه اسرائیل آن مسیر را دنبال می‌کنند.



قنبری با بیان اینکه "این افراد مسیری را در پیش گرفته‌اند که منافع شخصی‌شان نسبت به منافع ملی ارجحیت دارد"، خاطرنشان کرد: ما در چند ماه گذشته نیز شاهد رفتارهای این دسته از افراد بودیم. این افراد اخیراً نیز بحث خنده‌داری با عنوان «دلواپسی» مطرح کرده‌اند. این در شرایطی است که مشخص نیست چرا این افراد زمانی که هجمه تحریم‌های کمرشکن علیه کشور اعمال می‌شد و کشور در آستانه یک جنگ تمام‌عیار قرار داشت، هیچگاه دلواپس نشدند ولی امروز که بلایای بسیاری از کشور دور شده است، احساس دلواپسی می‌کنند.



وی با بیان اینکه "دلواپسی این افراد برای از دست رفتن منافع و قدرتشان است"، افزود: این افراد در تلاش هستند تا با سیاه جلوه دادن اقدامات دولت بتوانند وجهه مناسبی برای خود کسب کنند اما از این موضوع غافل هستند که با این اقدامات خود بقایای وجهه نه چندان مناسبی را نیز که تاکنون کسب کرده بودند، بر باد می‌دهند.



قنبری با بیان اینکه "در پی اعمال تحریم‌های گوناگون علیه کشور، افراد بسیاری منتفع شدند و به نوعی از این تحریم‌ها کاسبی کردند"، گفت: همان‌طور که رئیس‌جمهور نیز تلویحاً از وجود افرادی نظیر بابک زنجانی به عنوان کاسبان تحریم نام بردند، افراد بسیار زیادی وجود دارند که در زمان تحریم‌ها پول‌های بسیار هنگفتی به جیب زدند. این افراد که امروز با توافقاتی که در گذشته و در ژنو حاصل شد و توافقاتی که ان‌شاءالله در آینده در وین حاصل می‌شود، با بحران‌های بسیاری مواجه شده‌اند و دیگر نمی‌توانند پول‌های هنگفت را از جیب مردم به جیب خود انتقال دهند، قطعاً بسیار ناراحت و ناراضی هستند.



این عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری اضافه کرد: این افراد در تلاش هستند که در مسیر مذاکرات با ایجاد شک میان مردم و وارونه جلوه دادن حقایق اذهان عمومی را نسبت به توافق بزرگ با 1+5 در مورد مسائل هسته‌ای بدبین کنند.



وی با بیان اینکه "دست این افراد و گروه‌ها برای مردم آشکار شده است و صحبت‌های این افراد دیگر در میان مردم جایگاهی ندارد"، به تصمیم اخیر تعدادی از نمایندگان مجلس برای دعوت از تیم‌های مذاکره‌کننده قبلی و جدید به مجلس و ارائه گزارش عملکرد اشاره کرد و گفت: عده‌ای در مجلس حضور دارند که جزئی از افراطیون به حساب می‌آیند. این افراد ممکن است علاوه بر از دست دادن منافع خود و منافعی که از ارتباط داشتن با کاسبان تحریم کسب می‌کردند، به دنبال منافع دیگری از جمله بهره‌برداری سیاسی و تضعیف دولت باشند.



این عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری همچنین اظهار کرد: برخی از این نمایندگان به دنبال این هستند که حقایق مربوط به پرونده هسته‌ای ایران برای مردم روشن نشود. این در حالی است که آنها خود مطلع هستند که توافق هسته‌ای چه مصیبت‌ها و بلایایی را از کشور دور و دفع کرده است.



قنبری با بیان اینکه "دلواپسان فعلی همان‌هایی هستند که پس از عهدنامه گلستان، عهدنامه ترکمنچای را به کشور تحمیل کردند"،‌ خاطرنشان کرد: آنهایی که امروز دلواپس هستند، همان‌هایی هستند که پس از عهدنامه گلستان که میان ایران و روسیه منعقد شد، بواسطه طرح دلواپسی خود با رقم زدن جنگ دیگری عهدنامه ترکمنچای را به کشور تحمیل کردند و موجب شدند که بخش‌های بیشتری از خاک ایران جدا شود و شرایط خفت‌بارتری نسبت به گذشته بر کشور تحمیل شود.



وی با تاکید بر اینکه "بواسطه واقع‌بینی و معیارهای علمی که تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در پیش گرفته است، انتقادی بر عملکرد این تیم وارد نیست"، تصریح کرد: دستگاه دیپلماسی ما امروز توانسته است با زیرکی خاصی بدون اینکه امتیازات چندان قابل توجهی به طرف مقابل خود بدهد، بزرگ‌ترین امتیازات را از طرف مقابل کسب کند.



این عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری با بیان اینکه "جدا از اینکه ما توانستیم حق هسته‌ای خود را به طرف مقابل بقبولانیم، توانستیم تمامیت ارضی خود را نیز حفظ کنیم"، تصریح کرد: اگر ما تمامیت ارضی را بالاترین ارزش در سیاست خارجی کشورها بدانیم، امروز توانسته‌ایم بالاترین ارزش خود را حفظ کرده و تهدیدات را دفع کنیم.



قنبری افزود: کسانی که امروز پیدا شده‌اند و احساس دلواپسی می‌کنند، برای از دست رفتن منافع کشور و تهدیداتی که زمانی علیه تمامیت ارضی کشور وجود داشت، دلواپس نشده‌اند. دلواپسی این افراد به دلیل از دست رفتن منافعشان است، چراکه با انتخاب روحانی به عنوان رئیس‌جمهور روز به روز منافع بیشتری را از دست می‌دهند. این افراد از ترس از دست دادن کرسی‌های نمایندگی‌های مجلس در انتخابات آتی و با بهانه‌ دلواپسی به دنبال این هستند که بتوانند بار دیگر از نمد قدرت برای خود کلاهی بسازند.



وی در پایان با تاکید بر اینکه "اقتضای وضع موجود در عرصه سیاست خارجی کشور، واقع‌بینی است که این امر در دولت مشاهده می‌شود"، گفت: دولت با این واقع‌نگری‌ها می‌تواند دستاوردهای بسیار خوبی را به دست بیاورد؛ چراکه به تعبیر رئیس‌جمهور که گفت من حقوقدان هستم، دولت برخلاف دولت قبلی که منافع ملی را به بازی می‌گرفت و قطعنامه‌های شورای امنیت را مسخره می‌کرد، می‌داند که قطعنامه چیست و یک قطعنامه چه مصیبت‌هایی را می‌تواند برای کشور به همراه خود بیاورد. دولت می‌تواند که قطعنامه‌های تحریمی را دور کند و کشور را بار دیگر به وضعیت عادی بازگرداند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
چرا ظریف و اشتون نشست‌خبری نداشتند؟



عضو ارشد هیئت مذاکره کننده هسته‌ای ایران تاکید کرد که همه طرف ها، خواهان پایان مذاکرات و دستیابی به توافق در مرحله کنونی مذاکرات هستند.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سید عباس عراقچی، معاون وزیر امورخارجه گفت: همه به دنبال آن هستند که مذاکرات، زودتر به پایان برسد و در همین دوره، توافق حاصل شود.



وی افزود: در صورت دست نیافتن به توافق نهایی در مدت مقرر، احتمال دارد مدت مذاکرات تا شش ماه دیگر تمدید شود.



عراقچی با بیان این که در دوره کنونی، محور مذاکرات نوشتن متن توافقنامه هسته‌ای است، خاطرنشان کرد: همه موضوعاتی که مورد بررسی قرار می دهیم، مهم و اساسی هستند.



وی افزود: طی این دوره هرگاه نیاز دیدیم، مذاکراتی دوجانبه برگزار کردیم و تلاش خواهیم کرد در مذاکرات آینده، اختلاف نظرها را حل و فصل کنیم.



عضو ارشد هیئت مذاکره کننده ایرانی در وین در گفت‌وگو با شبکه العالم خاطرنشان کرد: در خصوص همه مسائلی که در دستور کار این دوره از مذاکرات قرار گرفته است، اختلاف نظر وجود دارد.



وی در خصوص علت عدم برگزاری نشست خبری مشترک با حضور ظریف و اشتون گفت: طبیعتا چون پیشرفت خاصی در مذاکرات صورت نگرفت، دلیلی هم وجود نداشت که کنفرانس مشترکی برگزار شود. ما درابتدای راهِ یک دوره مذاکرات طولانی و پیچیده و فشرده قرار داریم و هرگاه توافقی - هرچند مقدماتی- حاصل شود، طرفین آن را بیان خواهند کرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جبهه پایداری با آیت‌الله مصباح دیدار می‌کند



اعضای جبهه پایداری قرار است با آیت الله مصباح دیدار کنند.

امیر حسین قاضی زاده، از اعضای جبهه پایداری و نماینده مردم مشهد در مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، ضمن تایید برنامه دیدار اعضای جبهه پایداری با آیت الله مصباح یزدی، گفت: دیدار جبهه پایداری با آیت‌الله مصباح جزو برنامه‌های معمول جبهه است، و قرار است به زودی دیدار دیگری هم انجام شود اما برنامه و زمان‌بندی دقیق آن مشخص نشده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سهم 35 درصدی خارجی‌ها از بازار خودروی ایران!



35 درصد کل فروش بازار خودروی ایران در سال گذشته مربوط به خودروهای وارداتی بوده است.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در سال گذشته 624 هزار و 749 دستگاه خودرو تولید و 78 هزار و 673 دستگاه خودرو وارد کشور شد. میزان خودروی تولیدی در سال 1392 معادل 20 درصد کاهش و در مقابل واردات این محصول 75 درصد افزایش داشته است.



رشد 75 درصدی واردات خودرو به کشور در سال 1392 سهم خودروهای خارجی از بازار ایران را افزایش داده است به‌گونه‌ای که سال گذشته 35 درصد کل فروش بازار خودروی ایران مربوط به خودروهای وارداتی بوده است.



براساس برآورد صورت گرفته در این زمینه، با فرض میانگین قیمت 27 میلیون تومانی خودروهای داخلی و میانگین قیمت 153 میلیون تومانی خودروهای خارجی عرضه شده در بازار ایران، ارزش کل خودروهای فروخته شده در بازار ایران در سال 1392 معادل 27 هزار و 308 میلیارد و 307 میلیون تومان بوده است.



با توجه به تعداد خودروهای تولید و وارد شده به کشور در سال گذشته، معادل 17 هزار و 972 میلیارد و 355 میلیون تومان از کل فروش بازار خودرو در سال 1392 مربوط به خودروهای تولید داخل و معادل 9 هزار و 335 میلیارد و 952 میلیون تومان آن مربوط به فروش خودروهای خارجی بوده است.



بر این اساس در سال 1392 معادل 35 درصد کل فروش بازار خودروی ایران مربوط به خودروهای خارجی عرضه شده در این بازار و 65 درصد بازار نیز در اختیار خودروهای داخلی بوده است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پدیده‌ای به نام «بدهکاران بانکی»
نورشرق: بانک‌ها عامل اصلی به‌وجود آمدن بدهکاران بانکی هستند


یک حقوقدان گفت: اگر بانک‌ها به وظایف خود به درستی عمل می‌کردند، تعداد بدهکاران بانکی به این حجم نمی‌رسید؛ بنابراین بانک‌ها عامل اصلی به وجود آمدن بدهکاران بانکی هستند.



جمشید نورشرق در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه مساله‌ معوقات بانکی و بدهکاران عمده‌ بانکی موضوع جدیدی نیست، گفت: این موضوع سال‌هاست وجود دارد و البته در دولت قبلی به طور خاص مطرح بود.



وی خاطرنشان کرد: البته مساله معوقات بانکی به دولت‌های قبل باز نمی‌گردد؛ زیرا از زمانی که بانک‌ها شروع به ارائه وام کردند، این موضوع مطرح بوده است، اما بعد از دهه 70 به واسطه‌ تحولاتی که در زمینه‌ اقتصادی و تغییرات عمده در نرخ ارز پیش آمد مساله‌ معوقات بانکی در حوزه‌ اقتصادی به مساله‌ای خاص تبدیل شد.



این حقوقدان تصریح کرد: در این شرایط مردم وضعیت اقتصادی خود را با وضعیت کسانی که به راحتی از بانک‌ها وام دریافت می‌کردند مقایسه کردند؛ چرا که مردم عادی برای گرفتن وام‌هایی با مبالغ بسیار کم با مشکلاتی مواجه می‌شدند و همین مقایسه ناخودآگاه این مساله را به موضوع روز تبدیل کرد.



نورشرق گفت: به همه‌ اشخاصی که دارای معوقات قابل توجهی به سیستم بانکی هستند نمی‌شود در یک قالب نگاه کرد؛ زیرا نمی‌توان گفت که همه‌ این افراد دارای سوء‌نیت بوده‌اند، بلکه تعدادی از آنها شرایط و تحولات اقتصادی خارج از کنترل باعث شده نتوانند به تعهدات بانکی خود عمل کنند.



وی ادامه داد: دسته‌ دیگر مربوط به کسانی است که فعالیت‌های غیرقابل توجیهی داشتند، مثلا وام‌های کلانی را تحت عنوان فعالیت اقتصادی، دریافت کردند، اما در جای مربوطه هزینه نکردند و مبالغ دریافتی را صرف کالاهای وارداتی دیگر کرده‌ و با استفاده از شرایط حاکم بر جامعه تعهدی به بازپرداخت این تسهیلات نداشتند.



این حقوقدان در ادامه بیان کرد: از همان ابتدا که این افراد تسهیلات بانکی دریافت می‌کنند به پرداخت نکردن تعهدات خود فکر می‌کنند. به طور طبیعی با وجود امثال این افراد است که کار به قوه‌ قضاییه کشیده می‌شود.



وی اظهار کرد: اگر موضوع در رابطه با این افراد دارای جنبه‌ کیفری باشد آنها از لحاظ کیفری تحت تعقیب قرار می‌گیرند در غیر این صورت بانک‌ها از ابزارها و راهکارهای حقوقی که برخوردار هستند استفاده می‌کنند و اقدامات اجرایی علیه بدهکاران بانکی به عمل می‌آید.



این وکیل دادگستری با بیان اینکه این نگاه درست نیست که بگوییم همه این افراد با استفاده از «رانت» تسهیلات بانکی دریافت کرده‌اند، افزود: فراموش نکنیم که بانک‌ها به عنوان نهادی که فعالیت تجاری انجام می‌دهد - اعم از بانک‌های دولتی و خصوصی - رسالتی در توسعه‌ اقتصادی کشور دارند و اعطای تسهیلات بانکی باید در این مسیر بکار بیاید.



نورشرق بیان کرد: نکته‌ای که باید به آن توجه شود این است که قرار نیست هر کسی که دارای وثیقه بود بتواند از بانک وام دریافت کند. این موضوع باید در برنامه‌ای که بانک‌ها برای اقتصاد خود در نظر گرفته‌اند مورد بررسی قرار گیرد و بانک‌ها باید نحوه‌ پرداخت تسهیلات را با برنامه‌ اقتصادی خود منطبق کنند.



این حقوقدان بیان کرد: اگر بانک‌ها به افرادی وام دادند بدون آن که از آنها وثایق معتبری دریافت کنند، در واقع این خلل و کوتاهی مربوط به بانک‌هاست؛ چرا باید اموال عمومی و مالیاتی که مردم پرداخت می‌کنند مصروف این شود که به دنبال افرادی که دارای معوقات بانکی هستند بدویم و آن‌ها را به دلیل نپرداختن تسهیلات وارد زندان کنیم تا آنها پول‌ها را به بانک بازگردانند؟



نورشرق بیان کرد: اشکال اصلی در رابطه با این موضوع به بانک‌ها وارد است و نباید سیستم حکومتی و دولت را درگیر آن کرد.



این وکیل دادگستری با بیان اینکه اگر بانک به وظیفه‌ خود به درستی عمل می‌کرد چنین اتفاقاتی در این حجم رخ نمی‌داد، گفت: در واقع درست عمل نکردن بانک‌ها به وظیفه خود باعث پرورش چنین افرادی در جامعه شده است؛ بنابراین بانک‌ها عامل اصلی در این اتفاقات هستند.



نورشرق با اشاره به این که وجود افرادی که از طریق رانت و رابطه تسهیلات بانکی دریافت می‌کنند را نمی‌توان انکار کرد، اظهار کرد: این سوال مطرح می‌شود که چه چیزی موجب شده این اتفاق رخ دهد؟ رانت یک امر کاملا دو طرفه است و همان اندازه که استفاده کننده از رانت مقصر است مسئولان وقت بانکی نیز در این رابطه مقصر هستند؛ بنابراین نباید قضاوت در مورد همه افراد دارای بدهی بانکی یکسان باشد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
کلک هندی‌ها در صادرات برنج به ایران


روزنامه خراسان، ترفند هندی‌ها را در زمینه صادرات برنج به ایران تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، خراسان نوشت: بر اساس بررسی‌های کارشناسان یک دستگاه نظارتی، در حالی که بر اساس بخشنامه صادره توسط وزارت بازرگانی و صنایع هند در آوریل سال 2014، از این پس صادرات مجدد اقلام بشردوستانه به کشورهایی مانند ایران مشمول ارزش افزوده نخواهد بود، این وزارتخانه برنج را از فهرست مذکور استثناء کرده است که با توجه به حجم بالای صادرات برنج این کشور به ایران، ترفندی برای کم نشدن سود بازرگانی دولت هند محسوب می‌شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وعده بانک مرکزی ترکیه برای کاهش تورم


رییس بانک مرکزی ترکیه در یک نشست مدیران بانکی وعده داد با تحکیم سیاست‌های پولی، تورم در این کشور به زودی کاهش خواهد یافت و به پنج درصد در سال آینده می‌رسد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اردم باشچی در نشست روسای بانک‌های مرکزی در ریو دو ژانیروی برزیل اظهار کرد: این بانک مصمم است در سال 2015 تورم را به هدف پنج درصد برگرداند.



بر اساس گزارش رویترز، بانک مرکزی ترکیه به تازگی نرخ مورد پیش‌بینی برای تورم کل سال 2014 را از 6.6 به 7.6 درصد افزایش داد که بسیار بالاتر از نرخ پنج درصد هدف این بانک است با این همه انتظار دارد تورم از ژوئن شروع به کاهش کند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عسگراولادی:
ارز در دست پتروشیمی‌هاست/افزایش 4برابری ثبت سفارش خودرو



رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایرانبا توجه به نتایج مذاکرات این احتمال وجود دارد که پتروشیمی‌ها امروز ارز به بازار تزریق نکنند و اگر این اتفاق بیفتد شاهد تلاطم نرخ ارز خواهیم بود.

اسدالله عسگراولادی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره‌ی پیش‌بینی نرخ ارز در بازار با توجه به نتایج مذاکرات دیروز گروه 1+5 و ایران اظهار کرد: به نظر من اگر پتروشیمی‌ها ارز خود را در بازار بفروشند، ارز تلاطم چندانی نخواهد داشت.

وی ادامه داد: در حال حاضر ارز دست پتروشیمی است و اگر آنها ارز خود را بفروشند جلوی تلاطمات و افزایش نرخ آن گرفته می‌شود.

عسگر‌اولادی با اشاره به این‌که ثبت سفارش‌های زیادی انجام شده و اگر ارز پتروشیمی‌ها بازار را تامین نکند متقاضیان ارز به بازار آزاد رفته و همین هجوم باعث بالا‌رفتن نرخ ارز می‌شود، گفت: پتروشیمی‌ها تا پنج‌شنبه ارز خود را به فروش رسانده‌اند و این احتمال وجود دارد که امروز شنبه ارز خود را نفروشند.

وی با تاکید بر این‌که پتروشیمی‌ها باید با تزریق نرخ ارز در شرایط فعلی مانع از افزایش نرخ دلار شوند، گفت: طی مدت اخیر نرخ ارز تقریبا ثابت و میانگین ان 3260 تومان بوده است ولی پتانسیل افزایش بیش از این را نیز دارد.

افزایش چهار برابری ثبت سفارش خودرو

رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران با اعلام این که در دو ماه نخست امسال ثبت سفارش خودرو چهار برابر نسبت به سه ماه پایانی سال قبل افزایش یافته است، اظهار کرد: خودرو بیشترین ارز را می‌برد و اگر ارز واردات این خودروها تامین نشود، باز شاهد افزایش نرخ ارز خواهیم بود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک عضو کمیسیون اقتصادی مطرح کرد:
بانک مرکزی به جای تقویت نظارت‌ها، بر موسسات اعتباری توصیه درمانی می‌کند



یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نسبت به ضعف نظارتی بانک مرکزی بر موسسات اعتباری و صندوق‌های قرض‌الحسنه انتقاد کرد و افزود: اقدامات نظارتی بانک مرکزی بر موسسات اعتباری و صندوق‌های قرض‌الحسنه جدی نیست.

سیدمحمدحسین میرمحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: اقدامات نظارتی بانک مرکزی بر موسسات اعتباری و صندوق‌های قرض‌الحسنه چندان جدی نیست و از سوی دیگر اگر بخواهد شدت عمل بیشتری نسبت به این موسسات و صندوق‌های قرض‌الحسنه اعمال کند موجب گسترش جو ناامنی در بازار پولی کشور می‌شود.

نماینده مردم گلپایگان در مجلس توصیه درمانی را راهکار فعلی بانک مرکزی برای اداره موسسات اعتباری و صندوق‌های قرض‌الحسنه دانست و افزود: سیاست‌های نظارتی توسط بانک مرکزی باید با جدیت و قدرت بیشتری دنبال شود به نحوی که از یک سو موجب کنترل ضابطه‌مند موسسات اعتباری و صندوق‌های قرض‌الحسنه شود و از سویی دیگر مانع از فرار سرمایه‌های بانکی از گردونه بازار پولی کشور شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر کار خبر داد:
نظر کارشناسان ملاک صحت قراردادهای سفید امضاء



وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تشدید بازرسی در معادن خبر داد و گفت: به منظور اطلاع از صحت قراردادهای کار خصوصا قراردادهای سفید امضا، از نظر کارشناسان در مراجع تشخیص و حل اختلاف استفاده خواهد شد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی ربیعی افزود: از آنجا که بخشی از حوادث ناشی از کار در بخش معدن رخ می‌دهد، از واحد بازرسی کار وزارتخانه خواسته‌ایم تا به منظور کاهش حوادث ناشی از کار، نظارت بر بخشهای مختلف را افزایش دهند.



وی افزود: به همین منظور در راستای ارتقای ایمنی در واحدها و مشارکت بیشتر کارگران و کارفرمایان، تعداد کمیته‌های حفاظت و بهداشت کار با هدف افزایش ایمنی محیط کار به 13 هزار کمیته رسیده است.



وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از امکان بررسی سفید امضا بودن قراردادهای کار خبر داد و گفت: به دنبال دستور‌العملی که اخیرا ابلاغ شده مراجع تشخیص و حل اختلاف ادارات کار موظف هستند تا در خصوص بررسی ادعای سفید امضا بودن قراردادهای کار از نظر کارشناسان دادگستری استفاده کنند.



به گفته ربیعی این دستورالعمل در راستای جلوگیری از پاره‌ای مشکلات ابلاغ شده و بر این اساس نظر کارشناسان دادگستری در خصوص صحت قراردادهای کار ملاک رسیدگی در هیاتهای تشخیص و حل اختلاف ادارات کار خواهد بود.



وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر لزوم مشارکت کارگران در تصمیم‌گیریها خاطرنشان کرد: حمایت از تشکل‌های کارگری و فعالیتهای آنان از اولویت‌های اصلی وزارت کار است.



وی در پایان برقراری گفتمان همه‌جانبه در کشور را خواستار شد و افزود: برای بهبود وضعیت کارگران باید تلاش کنیم و خدمت با افتخار به جامعه کارگری را تا رفع مشکلات این قشر شریف گسترش دهیم.



انتهای پیام
 
بالا