• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عراقچی: برای اجرای توافق جامع، زمانی یک رقمی کفایت می‌کند


یک عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران اظهار کرد: به احتمال قوی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل نشست ایران و 1+5 برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سید عباس عراقچی بعداز ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران درباره آخرین رایزنی‌ها بر سر مذاکرات هسته‌ای گفت: به احتمال خیلی زیاد در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، جلسه‌ای میان ایران و 1+5 برگزار خواهد شد و سعی می‌کنیم از فرصت حضور وزیران خارجه نیز استفاده کنیم.

او در پاسخ به ایسنا مبنی بر این که قبل از مجمع عمومی در سطح معاونان نشستی برگزار می‌شود؟ اظهار کرد: یک ملاقات به احتمال قوی قبل از نشست ایران و 1+5 خواهیم داشت اما زمان و مکان آن مشخص نیست احتمالا در وین یا ژنو خواهد بود؛ بستگی به تنظیم وقتی دارد که بین دو طرف صورت می‌گیرد.

عراقچی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر این که پس از آخرین مذاکرات درباره محتوای گفت‌وگو و موارد اختلافی رایزنی و تبادل اطلاعات صورت گرفته است یا خیر؟ اظهار کرد: ما مذاکره‌ای غیر از مذاکره وین 6 تا الان نداشته‌ایم و قرار است بر اساس توافق دو طرف به بررسی دیدگاه‌ها و نظرات‌شان در مورد موضوعات مطرح در وین 6 بپردازند و در ملاقات و نشست بعدی بر سر این موضوعات با یکدیگر صحبت کنیم.

این عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر این که معاون وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرده است که خواستار زمانی دورقمی برای اجرای توافق جامع هستند تصریح کرد: طبیعی است که طرف مقابل خواهان زمان طولانی و ما خواهان زمانی کوتاه‌تر هستیم اما برای اجرای توافق جامع حتماً یک زمان یک رقمی کفایت می‌کند.

معاون وزیر خارجه دررابطه با رایزنی‌ها با مصر در رابطه با بازگشایی گذرگاه‌های منتهی به نوار غزه و احتمال قول مساعد مصر با توجه به برگزاری کمیته فلسطین غیرمتعهدها خاطرنشان کرد: اصلی‌ترین خواسته ما در این نشست بازگشایی گذرگاه‌های منتهی به نوار غزه به ویژه گذرگاه رفح است و در این رابطه گفت‌وگوهای مفصلی صورت گرفته است و امیدواریم به‌زودی شاهد بازگشایی گذرگاه رفح باشیم.

او با اشاره به ارسال هزار تن کمک‌های بشر دوستانه که معاون وزیر خارجه مصر در کمیته فلسطین به آن اشاره کرد گفت که همان‌طور که شنیدید از سوی معاون وزیر خارجه مصر اعلام شد هزار تن کمک‌های بشردوستانه ارسال شده است و ما نمی‌دانیم این کار با چه سازوکاری انجام شده است به هر حال دولت مصر این میزان کمک‌ها را ارسال کرده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تاج‌گردون:
اقتصاد ایران توانایی خروج از مرحله دشوار کنونی را دارد


رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: تجربه سه دهه گذشته نشان داده که اقتصاد ایران توانایی عبور از مرحله دشوار کنونی را دارد.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری ایسنا، مسعود احمد رئیس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول صبح امروز(13 مرداد) با غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت و گو کرد.



غلامرضا تاجگردون در ابتدای این دیدار با اشاره به فضای کنونی حاکم بر اقتصاد کشور گفت: دولت و مجلس شورای اسلامی جهت بهبود فضای اقتصادی کشور در صدد اتخاذ تمهیدات لازم جهت سرمایه گذاری اقتصادی، انتخاب مسیر صحیح سرمایه گذاری اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار هستند.



نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به چالش ها و مشکلات کنونی اقتصاد کشورمان از جمله رکود، تورم، بیکاری و مشکلات در سیستم بودجه و بانکی خاطرنشان کرد: تجربه سه دهه گذشته نشان داده است که اقتصاد ایران توانایی عبور از مرحله دشوار کنونی را دارد.



رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ابراز امیدواری کرد که صندوق بین المللی پول با اطلاع رسانی مناسب از اقتصاد ایران در جذب سرمایه گذاری های لازم نقش مؤثر ایفا کند.



رئیس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول نیز در این دیدار ضمن ارزیابی مثبت از سیاست های اقتصادی کشورگفت: اقتصاد ایران در حال حاضر به میزانی ازثبات دست یافته است و سیاست های دولت به ویژه در بخش بودجه، کاهش تورم و اقداماتی که در راستای تثبیت اقتصادی بیشتر بوده قابل توجه است.



مسعود احمد در ادامه خاطر نشان کرد: صندوق بین المللی پول آمادگی همکاری در ارائه دیدگاه مشورتی مستقل، انتقال صحیح اطلاعات و واقعیات اقتصادی موجود در ایران و تبادل تخصص 188 کشور عضو صندوق در زمینه اقتصادی را دارد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
چرا خاتمی و ناطق کنار کشیدند؟



در یک ماه اخیر شاهد موضع‌گیری یکسان از دو چهره محبوب عرصه سیاسی کشور بوده‌ایم؛ تصمیم مهم و قابل توجهی مبنی بر اینکه دیگر قصد بازگشت به قدرت را ندارند که ابتدا توسط سیدمحمد خاتمی مطرح شد و اکنون نیز این موضع توسط علی‌اکبر ناطق نوری اعلام شده است.

به گزارش ایسنا، محمدجواد حق‌شناس در ادامه یادداشت خود در «اعتماد» نوشت: به نظر می‌رسد شاهد یک نوع واقع‌گرایی در سپهر سیاسی کشور هستیم که این دو نمونه اخیر به نوعی نشان از واقعیت سیاست و سیاست‌ورزی در جمهوری اسلامی دارد.

با نگاهی گذرا به کارنامه آقایان محمد خاتمی و ناطق نوری درمی‌یابیم که هر دو این شخصیت‌ها سوابق بسیار درخشانی از همراهی با دیدگاه‌های حضرت امام (ره) و انقلاب اسلامی دارند که انسجام و شکل‌گیری این شخصیت‌ها خاستگاه قابل دفاعی دارد و در نخستین برهه از پیروزی انقلاب اسلامی نیز حضورشان در عرصه سیاست در حوزه‌های اجرایی و در همراهی با دیدگاه‌ امام (ره) کاملا ملموس است. حضور در کابینه مهندس موسوی و پس از آن عضویت در مجلس شورای اسلامی و ایفای نقش هر کدام در ریاست دو قوه مجریه و مقننه کشور گواه بر نقش تاثیرگذار آنها در اجرای امورات کشور است.

اکنون نیز این دو چهره در اوج موقعیت اجتماعی و با کوله‌باری از تجربه از سرمایه‌های بزرگ جمهوری اسلامی به حساب می‌آیند. اما اینکه امروز شاهدیم که این دو شخصیت سیاسی در اوج پختگی سیاسی و محبوبیتی، اینچنین خود را بازنشسته از عرصه سیاست اعلام می‌کنند، از یک طرف می‌توان این را نوعی نگاه واقع‌گرایانه به عرصه سیاست بدانیم که به گونه‌ای طراحی شده که موقعیت لازم را برای ایفای نقش چنین افرادی فراهم نمی‌آورند و از طرفی دیگر نیز با توجه به شناختی که این دو شخصیت از عرصه سیاست دارند فضا را برای سیاست‌ورزی خود در ایفای نقش جدی و پررنگ در عرصه سیاست کشور مهیا نمی‌بینند. این موضوع با دادن یک فرصت مناسب باید فراهم شود تا پرسیده شود که سابقه سیاست کشور از نگاه این دو شخصیت چگونه دیده می‌شود و دلایلی که علاقه‌مندی یا حضور در سیاست را مناسب نمی‌بینند، چیست؟ در حالی که شاید از موضع بنده به عنوان فعال سیاسی احساس می‌شود زمان برای بازنشستگی سیاسی دو چهره مطرح هنوز فرا نرسیده است.

حال اگر وجود این چهره‌ها برای یک حضور پررنگ در عرصه سیاست ممکن است سخت ارزیابی شود اما حضور آنان در اتاق فکر و فضای سیاسی به عنوان نسل تاثیرگذار در بیان مواضع و اعلام نظر و ساماندهی دو حوزه اصلاح‌طلبی و اصولگرایی به نظر می‌رسد می‌تواند ایفاگر نقش‌های جدی باشد. این مهم به‌ویژه در طیف اصولگرایان با اتفاقی که برای آیت‌الله مهدوی‌کنی پیش آمد به عنوان یک چهره تاثیرگذار در جریان اصولگرایی و موقعیتی که در جامعه روحانیت مبارز داشت نقش شناخته شده ناطق‌نوری در جریان سیاسی می‌تواند تاثیرگذار باشد و این روند برای محمد خاتمی نیز به عنوان محوری‌ترین عضو جریان و تشکل اصلاح‌طلب به همین شکل می‌تواند صورت بگیرد.

مانند آنچه که امروزه سید محمد خاتمی در شورای مرکزی اصلاح‌طلبان طراحی کرده انتظار می‌رود که علی اکبر ناطق‌نوری نیز بعد از اعلام بازنشستگی خود همین سبک و سیاق را در پیش بگیرد و از این بابت شاید بتوانیم به یک مجمع متشکل از دو جریان سیاسی که اوج آن شکل‌گیری احزاب فراگیر اصولگرا و اصلاح‌طلب با محوریت آقایان خاتمی و ناطق نوری است، برسیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد
اعزام 20 رایزن به 20 کشور جهان تا دوماه آینده


معاون سازمان توسعه تجارت ایران از اعزام 20 رایزن به 20 کشور جهان تا حدود دو ماه آینده خبر داد.



میرابوطالب بدری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان اینکه جذب سرمایه‌گذاران خارجی برای ما مهم بوده و شاهد ورود هیات‌های اروپایی و دیگر کشورها هستیم، بیان کرد: تاثیرات حضور این هیات‌های تجاری به زودی در اقتصاد ایران نمایان می شود .



طراحی راهبرد توسعه تجارت کشور

وی گفت: اعزام هیات‌های تجاری برای شناخت بازار‌های بالقوه، طراحی و کمک به ایجاد پنجره واحد برای ارتقاء کسب‌وکار ایران در جهان و طراحی راهبرد توسعه تجارت کشور از مهم‌ترین مباحثی است که در حال پی‌گیری آن‌ها هستیم.





امضای موافقتنامه های تجارت ترجیحی با کشورهای دنیا دردستورکاراست



بدری با بیان اینکه با اجرای برنامه های در نظر گرفته شده می توانیم توسعه تجارت ایران را شاهد باشیم، یادآور شد: اعزام رایزن‌های تجاری به کشورهای مختلف دنیا از جمله کشورهای اروپایی، امضای موافقتنامه های تجارت ترجیحی با کشورهای دنیا و افزایش مراودات با کشورهای همسایه در دستور کار قرار گرفته است.





رقابت کشورهای اروپایی برای ورود به بازار ایران



وی ادامه داد: شاهد بازگشت مشتریان ایران در اروپا برای مراودات تجاری و سرمایه گذاری به ایران هستیم و می توان گفت که رقابت کشورهای اروپایی برای ورود به بازار ایران آغاز شده است.



معاون سازمان توسعه تجارت ایران گفت:ایران کشوری است که فرصت های سرمایه گذاری بی نظیری دارد و این در حالی است که ایران وزنه ای در منطقه به شمار می رود که البته دسترسی به بازارهای متعددی را دارد و سرمایه گذاری در آن بازدهی بالایی دارد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک فعال کارگری:
تفکیک جنسیتی در مشاغل توهین اجتماعی است



یک فعال کارگری گفت: تفکیک جنسیتی در مشاغل، توهین اجتماعی و موجب سلب اعتماد عمومی می‌شود و جامعه بازگشت به دوران جداسازی دانشگاه‌ها و ادارات را نمی پذیرد.



عبدالله مختاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: قبل از آنکه بخواهیم روی اثرات و پیامدهای تفکیک جنسیتی متمرکز شویم باید چارچوبها را مشخص کنیم تا سوء تفسیر و برداشتهای سلیقه‌ای از این مساله صورت نگیرد و شغل‌ها زنانه و مردانه نشود.



وی افزود: تفکیک جنسیتی در برخی مشاغل خوب است و این به خاطر نوع مشاغل و ماهیت کارهایی است که می‌طلبد دست مردان یا زنان باشد مثلا آموزش و پرورش به دلیل داشتن روحیه دلسوزی برای بانوان بهتر است یا در شهرداری واحدهایی مثل معاونت اجتماعی یا بخش سلامت که مستقیما با جامعه و خانواده و تربیت ارتباط دارد زنانه باشد بهتر است ولی کارهای اجرایی مثل فضای سبز یا خدمات شهری که روحیه اجرایی دارد به درد خانم‌ها نمی‌خورد؛ از این رو یکسری از مشاغل هستند که اگر دست زنان باشند بهتر است زیرا توانمندی زنان در این کارها به اثبات رسیده است.



این فعال کارگری در عین حال با ابراز مخالفت از تفکیک جنسیتی در تمام مشاغل اظهار کرد: زمانی رسم بر این بود که در ادارات باز باشد یا اتاق‌ها حضور زن و مرد نباشد در حالی که امروز این مساله نوعی توهین اجتماعی است و نمی توان به دورانی بازگشت که دانشگاهها و ادارات جداسازی شوند زیرا افراد به بلوغ فکری و اجتماعی رسیده‌اند و این نوع نگاه را نمی پسندند.



به اعتقاد مختاری تفکیک جنسیتی در مشاغل موجب سلب اعتماد عمومی می شود و ایجاد چنین فضایی اثرات سوء و زیان‌باری به جامعه تحمیل می کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هاشمی رفسنجانی:
دیگر نمی‌توان مردم را در بی‌خبری نگه داشت/دنیای اسلام دچار انحراف جدی شده است


رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** وجود شاهراه اطلاع‌رسانی در کشور را برای افزایش آگاهی مردم مؤثر خواند و گفت: دیگر نمی‌توان مردم را در بی‌خبری نگه داشت و افکار باندی و جناحی را به اسم همه حقیقت به جامعه القا کرد.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از دانشگاهیان، استادان و فعالان سیاسی، اجتماعی و رسانه‌ای استان همدان با تاکید بر اهمیت وحدت مسلمانان در اصول، به عدالت در اعتقادات شیعیان اشاره کرد و گفت: عدالت اعتقادی همان اعتدال اجتماعی است که مسلمان، چه شیعه و چه سنی باید در گفتار و رفتار از خود بروز دهد.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با تشریح جایگاه جبر و تفویض در مباحث اسلامی، گفت: مکتب شیعه بینابین را انتخاب کرد که برخاسته از آیات قرآن و روایات معصومین است.



وی با بیان مقاطع مختلف تاریخ اسلام و تقابل همیشگی اعتدالیون با افراط و تفریط، به زمان حضرت علی(ع) و اوج‌گیری خوارج اشاره کرد و گفت: آن اندیشه انحرافی ادامه یافت و امروز جهان اسلام گرفتار همان افکار است که با تفاوت‌های زمانی همان کارها را می‌کنند.



هاشمی رفسنجانی با برشمردن آیات و روایات فراوانی که بر رعایت اعتدال تاکید دارند، گفت: در مقعطی که بعضی از مسلمانان گوشه‌نشین می‌شدند و رهبانیت برمی‌گزیدند، پیامبر اسلام و امام علی(ع) نهیب بیداری می‌زدند و «رجال الحق» را عنوانی جعلی برای مسلمانان می‌خواندند.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با یادآوری نامگذاری امسال از سوی مقام معظم *****، به فرهنگ اشاره کرد و گفت: صداقت گفتاری و رفتاری، احترام به مردم و خواسته‌های آنان و پرهیز از دروغ، تهمت و توهین اصل فرهنگ است و زیبنده **** اسلامی نیست که در سال فرهنگ، شاهد افزایش گفتار و رفتار غیراخلاقی در جامعه و به ویژه رسانه‌ها باشیم.



وی آزادی را از مصادیق بارز فرهنگ اسلامی خواند و گفت: باید به حرف‌های دیگران گوش کنیم و بهترین‌ها را انتخاب کنیم و اگر با تهدید و تحدید مانع حرف دیگران شویم، خلاف صراحت قرآنی در «فبشر عبادی الذین یستمعون القول یتبعون احسنه» است.



هاشمی‌رفسنجانی افزایش افراط را برای مسلمانان احساس خطر خواند و گفت: امروزه شاهدیم که داعش با ادعای اسلامی کارهایی می‌کنند که جنایت و وحشی‌گری است.



وی همچنین افزود: تروریست‌های مدعی مسلمانی، اسلام را در دنیا بدنام کردند.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با تقبیح برخوردهای دوگانه قدرت‌های جهانی با گروه‌های اسلامی، گفت: مجاهدین فلسطینی را که برای دفاع از خود در سرزمین‌های اشغالی جنگ می‌کنند، تروریست می‌خوانند و طالبان را زیر پر و بال می‌گیرند و به داعش کمک‌های تسلیحاتی می‌کنند و منافقان تروریسم را در مجالس خود مورد یاری قرار می‌دهند.



هاشمی رفسنجانی افزایش گروه‌های افراطی در جوامع اسلامی را مصداق انحراف در فهم مفاهیم اسلامی خواند و گفت: دنیای اسلام دچار انحراف جدی شده که برای مسلمانان خطرناک است.



وی بوکوحرام را نمونه بارز انحراف از افکار اسلامی خواند که در آفریقا رشد کرد و گفت: با همه دستاوردهای بشریت مخالفت می‌کنند و می‌گویند هر چه از غرب می‌آید، حرام است و بر اساس افکار خود، آدم می‌کشند و دختران را به جرم تحصیل می‌ربایند و زندانی می‌کنند.



هاشمی رفسنجانی با ابراز نگرانی از اوضاع مسلمانان در یمن، عراق، سوریه، افغانستان، لیبی و پاکستان، گفت: مسلمانان را به جان هم انداخته‌اند که کشتن همدیگر را ثواب می‌دانند.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با محکومیت اقدامات ضدبشری داعش در عراق گفت: جای تعجب است که یک گروه تروریستی بخش‌هایی از یک کشور را اشغال می‌کند و مناطق مهم نفتی را در اختیار می‌گیرد.



وی با خطرناک خواندن اندیشه‌های داعش و لزوم حمایت از مردم مظلوم عراق، گفت: خداوند عتبات عالیات را از شرّ این افراطیون حفظ کند که خطرناک‌ترین پدیده‌های دینی در عصر حاضر هستند.



هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خویش، جوانان دانشجو را مصداق بارز فرهیختگان امروز و مسئولان آینده کشور دانست و با توصیه آنها به رعایت اعتدال و انصاف در سخنرانی‌ها و موضع‌گیری‌ها، گفت: در انتخابات سال 92 دیدیم که مردم ایران علی‌رغم تبلیغات یک سویه و ابزار و تریبون‌های جریان‌های دیگر، به اعتدال روی آوردند و این نشان از وجود اعتدال در ذات ایرانی‌ها و فرهنگ اسلامی است.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** افزود: اگرچه بعضی‌ها سعی می‌کنند هر روز با انفجار بمب‌های خبری، امنیت جامعه را مخدوش نمایند، اما مردم ایران هم به راهی که انتخاب کردند، امین هستند و هم امنیت خود را با هیاهوهای رسانه‌ای عوض نمی‌کنند.



وی اضافه کرد: جوانان دانشگاهی افراطی‌گری نمی‌کنند و با منطق حرف می‌زنند و اگر کسانی نمی‌پسندند، باید راه و روش خود را تغییر دهند.



هاشمی رفسنجانی با اشاره به حضور زنان به عنوان نیمی از افراد جامعه در مقاطع مختلف تحصیلی، گفت: زنان ایرانی در سایه انقلاب اسلامی به چنان مرتبه‌ای از شعور اجتماعی رسیده‌اند که نمی‌توان استعدادهای علمی، تحقیقاتی و مدیریتی آنان را ندیده گرفت.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** وجود شاهراه اطلاع‌رسانی در کشور را برای افزایش آگاهی مردم مؤثر خواند و گفت: دیگر نمی‌توان مردم را در بی‌خبری نگه داشت و افکار باندی و جناحی را به اسم همه حقیقت به جامعه القا کرد.



هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خویش با یادآوری نقش مردم استان همدان در دوران سازندگی، دفاع مقدس و سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، به خاطرات و سخنرانی سال 1337 خویش در مدرسه زنگنه همدان اشاره کرد و گفت: در آن جمع که برای مراسم تاسوعا و عاشورا بود، خطاب به دربار هشدار دادم که از سرنوشت حکومت سلطنتی در عراق عبرت بگیرند.

وی افزود: از آنجایی که طلبه‌ها ضد دربار محسوب می‌شدند، تحرکات و فعالیت‌های آنان در آن دوران زیر ذره‌بین **** شاه قرار داشت و به همین خاطر بازداشت شدم و با وساطت بزرگان همدان آزاد شدم، اما مرا به تهران برگرداندند.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با اشاره به سوابق فرهنگی و تمدنی همدان، گفت: مردم آن استان که سابقه‌ای درخشان در تاریخ ایران داشتند، در تاریخ معاصر نیز خوش درخشیدند.



هاشمی رفسنجانی با اشاره به مفاخر فرهنگی، دینی و علمی استان همدان خاطرنشان کرد: این استان مهد پرورش دانشمندانی همچون جمال‌الدین اسدآبادی، ابن سینا و صدها عالم و دانشمند دیگر است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پس از زعفران نوبت به خرما رسید
خرمای ایرانی به نام فرانسه!



کشور‌های ‎تونس و امارات با بسته‌بندی‌های کوچک خرما جای ایران را گرفته‌اند و تاجران پاکستانی،‎ ‎اماراتی و فرانسوی خرمای ایرانی را به قیمت نازلی به صورت فله‌ای می‌خرند و پس از‎ ‎بسته‌بندی‌های کوچک و لوکس به نام خودشان صادر می‌کنند و این درحالی است که کشوری همچون فرانسه یک اصله درخت خرما هم ندارد!



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ایران سالانه حدود یک میلیون تن خرما تولید می‌شود که به دلیل عدم توسعه مکانیزاسیون در کشت و برداشت، 350 تن از محصول (معادل یک سوم) از بین می‌رود و به عنوان یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان بزرگ خرمای جهان، اندرخم بسته‌بندی مانده‌ایم و این محصول را همچون دیگر محصولات فله‌ای صادر می‌کنیم.



سالانه هفت میلیون و 50 هزار تن خرما در جهان تولید می‌شود که ایران با تولید یک میلیون تن دومین کشور تولیدکننده خرمای جهان است اما در بسته‌بندی صادراتی و بازاریابی این محصول با مشکل جدی مواجه است؛ به طوری که می‌توان گفت به دلیل بی‌توجهی به این موضوع، بازارهای خرمای ایرانی رو به نابودی است و سال به سال به رتبه صادرات خرمای ایران اضافه می‌شود.



درحالیکه کشوری همچون امارات با فرآوری‌ خرما، سود بالایی از فروش آن به دست می‌آورد در کشور ما به دلیل عدم توسعه‌ صنایع تبدیلی و فرآوری خرما این محصول به صورت فله‌ای و با قیمت‌ نازل در بازار‌های خارجی عرضه می‌شود.



بحران اقتصادی در بازارهای هدف، بی ثباتی، مقررات بانکی و نبود حمایت موثر از صنایع بسته‌بندی و فرآوری خرما منجر به ایجاد بحران در این بخش شده است.



از سوی دیگر بهره‌وری پایین در تولید، کمبود نقدینگی و بالا بودن هزینه تولید، قدرت رقابت بین‌المللی را از تولیدکنندگان گرفته است در صورتی‌که سایر کشورها از حمایت‌های دولت به عنوان رقابت و ماندگاری در بازار برخوردارند و از تولیدکنندگان ایرانی پیشی گرفته‌اند.



در همین راستا موسوی، دبیر کل انجمن خرمای ایران می‌گوید با توجه به اینکه دلالان پاکستانی، اماراتی و فرانسوی از خرمای ایرانی سود می‌برند و می‌خواهند این محصول را به نام خود در بازارهای هدف عرضه کنند خواهان خرمای ایرانی با بسته‌های بزرگ‎ ‎هستند لذا بسته‌بندی خرمای صادراتی 10 کیلوگرمی و به صورت سنتی است که در این میان کشور‌های ‎تونس و امارات با بسته‌بندی‌های کوچک جای ایران را گرفته‌اند و تاجران پاکستانی،‎ ‎اماراتی و فرانسوی خرمای ایران را به قیمت نازلی به صورت فله‌ای می‌خرند و پس از‎ ‎بسته‌بندی‌های کوچک و لوکس به نام خودشان صادر می‌کنند.



وی با بیان این‌که خرمای ایران بدون صاحب مانده است و در بازار متولی ندارد، اظهار می‌کند در هیچ جای دنیا اجازه فروش کالا به هر قیمتی داده نمی‌شود به همین دلیل انتظار می‌رود دولت در این امر ساماندهی داشته باشد.



سیامک شهریاری، یکی از صادرکنندگان خرما نیز با اشاره به افزایش مشکلات صادرات این محصول به ایسنا می‌گوید بازگشت پول، عدم امکان انتقال حواله‌جات بانکی به ایران، دریافت مالیات از صادرکنندگان و مشکلات حمل و نقل دلیلی بر کاهش صادرات این محصول شده است.



به طوری کلی می‌توان گفت اگر صادرکنندگان با اصول صادرات آشنا باشند و با بسته‌بندی مناسب کالا را ارائه و استانداردهای صادراتی را رعایت کنند بدون شک صادرات این محصول چندین برابر خواهد شد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
چرا رفتار جوانان مهاجر تغییر می‌کند؟


یک جامعه‌شناس گفت: تغییر، طبیعت مهاجرت است. بنابراین مهاجران از جمله جوانان مهاجر به منظور تطبیق خود با شرایط جدید تغییر می‌کنند.



دکترامان‌الله قرایی مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس «جوانان» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، افزود: مهاجران به سه دسته تقسیم می‌شوند. برخی از آنها به سمت آسیب‌های اجتماعی سوق پیدا می‌کنند؛ اما دسته دیگر بسیار پیشرفت می‌کنند و دسته سوم در موقعیت بینابین قرار دارند.

وی با بیان اینکه مهاجران از لحاظ هوشی بالاتر از سایر افراد هستند، اظهارکرد: آنان زودتر موقعیت خود را تشخیص می‌دهند و زمانی که آن را نامناسب قلمداد کنند، سعی می‌کنند شرایط خود را تغییر دهند. به عنوان نمونه آمریکایی‌ها مهاجر هستند اما توانستند بیشتر از انگلیسی‌های سنتی پیشرفت کنند.



وی با بیان اینکه از نظر جامعه‌شناسی آموزش و پرورش، سه‌چهارم آنچه که افراد می‌آموزند براساس تجربیات خود از محیط پیرامون است، گفت: محیط مانند مدرسه است و به افراد موضوعات مختلفی را می‌آموزد و به قول آلتوسر-جامعه‌شناس – لازم است مدرسه‌زدایی کنیم چراکه همه جا مدرسه است.



قرایی‌مقدم در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا سازمان‌های دولتی و غیردولتی می‌توانند در جهت سوق دادن جوانان مهاجر به فعالیت‌های مثبت عملکرد موثری داشته باشند، اظهار کرد: دولت می‌تواند محیط را برای حضور جوانان مهاجر مناسب کند علاوه بر آن امکاناتی مانند اشتغال برای آنان فراهم آورد. این در حالی است که ممکن است جوان در حاشیه شهرهای بزرگ مستقر شود، آن هم در شرایطی که سه میلیون نفر حاشیه‌نشین داریم و حاشیه‌نشینی مساوی با جرم‌خیزی است. چراکه مناطق حاشیه‌ای نامتجانس است و خودکنترلی افراد ساکن در این محیط‌ها کم است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پیش بینی صندوق پول درباره رشد اقتصادی ایران
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رییس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول پیش بینی کرد، بعد از دو سال انقباض در سیاست های پولی، رشد اقتصادی ایران به 1.5 درصد ارتقا یابد.

به گزارش ایرنا مسعود احمد رییس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول امروز سه شنبه در نشست خبری درخصوص فضای کسب و کار در ایران در محل بانک مرکزی، گفت: امسال بهبود بزرگی در اقتصاد ایران ایجاد شده است.

وی افزود: نرخ تورم در ایران کاهش یافته و پیشرفت در تثبیت نرخ ارز عملی شده و این بهبودها به دلیل اقدامات صورت گرفته از سوی دولت ایران است.

به گفته رییس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول، سیاست های مقتدرانه کلان و اصلاحات جامعی که در عرصه اقتصادی ایجاد شده توانسته شرایط اقتصادی را متحول و مقاوم کند و با تولید بیشتر در مقایسه با دیگر اقتصادها بتواند مقابله نماید.

وی افزود: چارچوب اقتصاد ایران با هدف بهبود سیاست های پولی، افزایش بهره وری و گسترش رقابت تنظیم شده که در نهایت این سیاست ها باید به ایجاد فرصت های شغلی متعدد برای جوانان شود.

رییس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول گفت: حجت الاسلام والمسملین دکتر حسن روحانی رییس جمهور ایران معتقد است که اشتغالزایی و دادن امید به جوانان موضوع مهمی است.

وی افزود: تلاش مسئولان ایرانی ضمن کم کردن نرخ تورم کاهش تدریجی وابستگی به اقتصاد نفتی است به طوری که بتوانند این وابستگی را تا حداقل ممکن کاهش دهند.

به گفته مسعود، باید اقتصاد ایران به سمت پویایی و بهره وری گام بردارد به طوری که اقتصاد به مرحله ای برسد که بتواند اشتغال ایجاد کند.

رییس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول افزود: رسیدن به اهداف یادشده نیاز به اصلاح جامع دارد زیرا می تواند بدون اینکه در خارج از ایران چه روی می دهد دولتمردان ایرانی از هم اکنون انجام این اصلاحات را شروع کنند.

وی با اشاره به کمک هایی که صندوق بین المللی پول می تواند به ایران کند، گفت: این صندوق می تواند برنامه های اصلاحی را در اختیار ایران قرار دهد و از تجارب 188 کشوری که عضو این صندوق هستند، بهره بگیرد و کمک های فنی خود را در حوزه های مشخصی همانگونه که در سالهای قبل هم انجام داده در اختیار ایران قرار دهد.

فضای کسب و کار در ایران

رییس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی هم مطالعاتی را در خصوص فضای کسب و کار ایران انجام داده، گفت: بخش خصوصی عامل کلیدی برای بهبود فضای کسب و کار ایران است.

مسعود تاکید کرد که فضای کسب و کار در شرایطی که تورم بالا و ارز متغیر است، نمی تواند خوب باشد، موضوع قوانین دست و پاگیر اداری و مالکیت در خصوص فضای کسب و کار در ایران نیز نگران کننده است که این امور نیز باید بهبود یابند.

وی افزود: شرکت ها باید در فضای رقابتی حرکت کنند، شرکت های دولتی و خصوصی سازی از جمله مسائل مهم در حوزه کسب و کار ایران است لذا اگر در حوزه های یادشده بهبهود حاصل شود، فضای کسب و کار ایران بهبود می یابد.

شوک های بیرونی و داخلی اقتصاد ایران

وی درباره تاثیرات نامناسب شوک های بیرونی بر اقتصاد ایران، گفت: برخی از سیاستگذاری های نادرست نظیر هدفمندی یارانه ها اقتصاد ایران را با شوک داخلی هم مواجه کرد.

به گفته مسعود، قرار بود از محل اجرای هدفمندی یارانه ها به بنگاههایی که دچار شوک شدند، حمایت مالی شود زیرا عدم اجرای آن به افزایش تورم دامن خواهد زد.راه حل چنین بنگاههایی این بود که نقدینگی در اختیار آنها قرار ندهیم بلکه دولت به آنها طوری کمک کند که بتوانند شوک وارد شده براثر حذف یارانه ها را تعدیل کنند.

رییس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول گفت: به طور مثال با افزایش قیمت انرژی اگر کمک نقدی می کردیم در واقع مشکل در یک بخش اقتصاد را به بخش دیگر منتقل می کردیم، باید کمک شود که بخش تولید به گونه ای تغییر کند که برای بنگاه سودده باشد.

مسعود افزود: هر کشوری باید برای پرداخت های نقدی راه حلی بیابد، بیش از 30 سال انرژی ارزان قیمت در اختیار مردم قرار داده ایم لذا وقتی یارانه انرژی را حذف می کنیم با این کار شوک در همه ابعاد ایجاد کرده ایم.

این مقام مسئول با اشاره به تجارب دیگر کشورها در حذف یارانه، گفت: در صورتی که تجارب 22 کشوری که اصلاحات یارانه انجام داده اند را بررسی کنیم متوجه خواهیم شد که برخی از کشورها موفق و برخی ناموفق بوده اند. کشورهایی که در این امر موفق بوده اند دارای وجوه مشترکی هستند.

اصلاح اقتصادی باید تدریجی صورت می گرفت

مسعود معتقد است: هدفمندی یارانه ها باید در کشور به صورت تدریجی انجام می شد، اصلاحات این چنینی زمانی جواب می دهد که بخوبی برای مردم نتایج اجرای طرح را توضیح داده باشیم. یارانه انرژی 50 درصد بودجه را به خود اختصاص می دهد.

وی با بیان اینکه هم اکنون 460 میلیارد دلار یارانه انرژی در جهان پرداخت می شود، افزود: نزدیک به 230 میلیارد دلار آن در کشورهای خاورمیانه و شمال افریقا است.

رییس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول گفت: از یارانه انرژی فقط ثروتمندان به دلیل اینکه ابزارهای بیشتری برای استفاده دارند، بهره مند خواهند شد به طوری که 70 درصد یارانه ها به جیب 20 درصد از افراد جامعه که غنی هستند، می رود.

وی افزود: مسئولان دولتی وقتی قانون هدفمندی را اجرا کردند باید برای مردم تشریح می کردند که یارانه انرژی می تواند صرف ارتقا آموزش، بهداشت و اشتغالزایی شود. یارانه ها باید صرف کمک به اقشار تهیدست جامعه شود، فقرا باید دارای چتر حمایتی باشند.به جای انرژی ارزان راهی را باید بیابیم که بتوانیم به خانواده های فقیر کمک کنیم.

حدی از ثبات در اقتصاد ایران مشاهده می شود

رییس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول گفت: با ثبات نرخ ارز و کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه از بیش از 40 به 15درصد، نوعی ثبات در اقتصاد ایران مشاهده می شود.

وی با بیان اینکه امسال رشد اقتصادی در ایران حدود 1.5درصد پیش بینی می شود، افزود: هنوز این رشد مطلوب نیست زیرا ایران توان بالقوه بسیاری دارد که باید بالفعل شود.

4.5 میلیون جوان وارد بازار کار خواهند شد

مسعود پیش بینی کرد که بزودی 4.5 میلیون نفر وارد بازار کار ایران خواهند شد که برای ایجاد اشتغال نیاز به اصلاح چارچوب های اقتصادی، تحول زیرساخت ها و افزایش بهره وری دارند.

تنش های ژئوپلتیکی

وی در خصوص تنش های ژئوپلتیکی در منطقه گفت: این تنش ها به همراه تنش هایی که در منطقه اوکراین است، بی تردید تغییرات بسیاری بر اقتصاد جهان و منطقه ایجاد خواهد کرد.

رییس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول افزود: فعالیت های اقتصادی امسال دارای ریسک های بسیاری است.

سرمایه گذاری خارجی

مسعود در خصوص پیش بینی سرمایه گذاری خارجی در ایران گفت: عواملی که باعث جذب سرمایه گذاری در دیگر کشورها می شود هم باید در ایران برقرار شود.

رییس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول افزود: همانطور که برخی عوامل در سرمایه گذاری داخلی مهم است در جذب سرمایه گذاری خارجی هم می تواند نقش داشته باشد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
علوی: شمشیر وزارت اطلاعات روی خودی‌ها کشیده نمی‌شود



وزیر اطلاعات گفت: مردم وقتی از امنیت برخوردار باشند، حضورشان در صحنه‌ها نیز پرشورتر می‌شود.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید محمود علوی، وزیر اطلاعات در نشست شورای اداری استان سمنان که روز دوشنبه برگزار شد گفت: مردم وقتی امنیت روانی و آرامش روحی داشته باشند به دنبال ناهنجاری نمی‌روند.

او خاطرنشان کرد، اگر به مردم بهاء داده شود در جامعه شاهد ناهنجاری نخواهیم بود و خود مردم ضامن امنیت می‌شوند.

علوی با تاکید بر این که وزارت اطلاعات به مانند شمشیری برای مبارزه با دشمنان **** است، گفت: این شمشیر به روی خودی‌ها با هر نوع گرایش که در چارچوب جمهوری اسلامی عمل می‌کنند کشیده نمی‌شود زیرا تمام این‌ها فرزندان **** مقدس جمهوری اسلامی هستند.

وی در ادامه گفت: امنیت پایدارتر مستلزم حضور پرشورتر مردم در صحنه‌هاست.

وزیر اطلاعات با اشاره به هجمه و ناامنی در برخی از کشورهای منطقه اظهار کرد: امروز امنیتی در کشور حکم فرماست که می‌تواند زمینه‌ساز آرمان ***** در عرصه‌های فرهنگی و اقتصادی باشد.

او افزود: اینک با تلاش دولت مردان شاهد جذب و دل گرمی سرمایه‌گذاران، تسهیل امور اداری در سرمایه‌گذاری و کارآفرینی برای توسعه‌ی کشور هستیم.

علوی یادآور شد: امنیتی پایدار است که متکی بر باورهای مردم باشد و فرهنگی که بر اقتصادی شکوفا و امنیتی پایدار استوار باشد قابل اتکاء است.

وزیر اطلاعات، سمنان را از جمله‌ی امن‌ترین و کم مساله‌ترین استان‌های کشور دانست که برخوردار از طبع سالم مردم این استان است.

در پایان این نشست، مراسم تودیع و معارفه‌ی مدیرکل اطلاعات قدیم و جدید استان صورت گرفت.

هم‌چنین وزیر اطلاعات صبح امروز در سفر یک روزه‌ی خود به استان سمنان پس از حضور در گلزار شهدای سمنان و ادای احترام به ساحت قدسی شهدای انقلاب اسلامی با نماینده‌ی ولی‌فقیه در استان دیدار و گفت‌وگو کرد.

آیت الله شاه‌چراغی در این دیدار با قدردانی از خدمات وزیر و کارکنان وزارت اطلاعات در برقراری نظم و امنیت گفت: خوشبختانه استان سمنان از امنیت قابل قبولی برخوردار بوده و این امنیت مرهون همدلی مردم و مسوولان است.

دکتر سید محمود علوی نیز با اشاره به نام‌گذاری سال 93 به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی خاطرنشان کرد: امیدواریم هدف‌گذاری‌های فرهنگی و اقتصادی در کشور محقق شود تا در پایان سال، ***** معظم انقلاب از عمل کرد مجموعه‌ی دولت یازدهم رضایت داشته باشند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک جامعه‌شناس:
تفکیک جنسیتی فضاهای کاری قبل از اجرا نیازمند کار کارشناسی است


یک جامعه‌شناس معتقد است: پیشنهاد تفکیک جنسیتی فضاهای کاری باید ابتدا در مراحل کوچکتری بررسی شود و پس از انجام کارکارشناسی اگر نتیجه مطلوب حاصل شد، به اجرا در آید.



دکترغلامرضا علیزاده در گفت‌وگو با خبرنگار«اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، گفت: هر پدیده‌ای که شکل می‌گیرد هم آثار و عواقب مثبت دارد و هم پیامدهای نزدیک؛ در بسیاری از سازمان‌ها، ردیف‌های سازمان تایید شده است و اگر بخواهیم جابه‌جایی انجام دهیم ممکن است نتوانیم برای برخی افراد ردیف سازمانی در نظر بگیریم و ایجاد ردیف‌های سازمانی جدید هم چون بار مالی اضافه می‌کنند، از نظر قانونی مورد موافقت مجلس و شورای نگهبان قرار نمی‌گیرند.



وی با بیان اینکه جابه‌جایی نیروها باعث می‌شود برخی افراد در رتبه خود باعث تقلیل رتبه برخی افراد می‌شود، گفت: نباید کاری کنیم که مشکلات اقتصادی و اجتماعی برای افراد ایجاد شود.





این جامعه‌شناس با تاکید بر لزوم سنجش ابعاد مختلف یک تصمیم گفت: اگر در اینگونه زمینه‌ها کار را پیش ببریم آنچه که برون داد مساله خواهد بود، می‌تواند واقعی‌تر و اثربخش‌تر باشد.





وی افزود: در کشورهایی که دقیق عمل می‌کنند 10 بار یک مساله را متر و بعد از آن یک بار برش می‌دهند تا طرح لازم و دلخواه را به دست آورند، اما ما یک بار متر می‌کنیم و 10 بار برش می‌دهیم و بعد مدام باید تغییراتی انجام دهیم.





این جامعه‌شناس با اشاره به انجام تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها و هزینه‌های اقتصادی تصمیم‌های اینچنینی گفت: تفکیک جنسیتی دانشگاه‌ها هم برای دانشگاه بار مالی ایجاد کرد و هم اینکه تردد در شهر را ایجاد کرد.





وی افزود: ما می‌دانیم که انسان زمانی که از چیزی منع شود، نسبت به آن حریص‌تر خواهد شد و با روش‌هایی که ما به کار می‌بریم حساسیت‌هایی که وجود ندارد در بین نوجوانان و جوانان تبعات نامطلوبی برای آینده به بار می‌آورد.





علیزاده پیشنهاد داد: ستادی تشکیل و بررسی شود که آیا تفکیک جنسیتی در دانشگاه توانست بهره‌وری و بالا ببرد یا خیر!





این جامعه‌شناس با تاکید بر اینکه باید کارها در یک مجموعه کوچکتر بررسی شده و ابعاد مختلف آن مشخص شود، گفت: باید بررسی کنیم تفکیک جنسیتی چه میزان بهره‌وری را بالا می‌برد و تا چه حدی می‌تواند به آسایش و امنیت خانواده‌ها کمک کند.



علیزاده با بیان اینکه در برخی کشورها تفکیک جنسیتی صورت گرفته، اما نتایج این تفکیک هنوز مشخص نشده است، گفت: علاوه بر اینکه باید این موضوع را در مقیاس کوچک مطالعه کنیم باید بتوانیم واکسیناسیون فرهنگی و اجتماعی را تقویت کنیم نه اینکه بخواهیم محیط زندگی را تغییر دهیم.





وی همچنین با اشاره به اینکه ما در جهانی زندگی می‌کنیم که بخشی از فعالیت‌های ما با سازمان‌های بین‌المللی کار باید هماهنگ باشد و نباید اتفاقی بیفتد که صحبت‌های حقوق بشری را درباره ما مطرح کنند، گفت: اگر واقعا چنین دغدغه‌ای وجود دارد اول باید اجازه دهیم در مراحل کوچکتر بررسی شود، گفت: من پیشنهاد می‌کنم ستادی تشکیل دهیم و نتایج تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها را مورد بررسی قرار دهیم تا ببینیم نسبت به پیشرفت تحصیلی و هزینه‌های ایجاد شده چه تغییراتی صورت گرفته و شاخص‌ها را با توجه به آنان تدوین کنیم.





علیزاده با تاکید بر اینکه امروز فرصت آزمون و خطا نداریم، گفت: هیچ‌کس با اینکه نهادها، زنان در سازمان‌های اداری با امنیت بیشتری کار کنند و احساس راحتی داشته باشند مخالفت نمی‌کنند اما باید دید آثار اینگونه اقدامات چگونه خواهد بود و چقدر می‌تواند باعث مشکلات شود به خصوص در سازمان‌هایی که پست اداری در آنها تعریف شده است و به اندازه کافی نیروی ماهر برای همه پست‌ها وجود ندارد.





این جامعه‌شناس با بیان اینکه به نظر می‌رسد دغدغه‌ها بیش از حد برجسته شده است، اظهار کرد: بودن افراد در کنار یکدیگر مشکلی ایجاد نمی‌کند و اگر بخواهیم تفکیک جنسیتی انجام دهیم باید پارک‌ها را هم تفکیک کنیم و اگر بنا به تأمین باشد، باید به تمام مکان‌های اجتماعی تأمین داده شود.





وی افزود: ما مشکلات دیگری هم داریم که ممکن است مغفول بمانند و از همان جایی که از آن غافل شده‌ایم، **** و کشور ما ضربه می‌بیند.





علیزاده در پاسخ به اینکه چقدر این موضوع مرتبط با اصول دینی است، گفت: در سیره بزرگان و ائمه اطهار مانند حضرت زینب و حضرت فاطمه می‌بینیم زنان در جامعه حضور فعال داشته‌اند و اینکه حضور یک خانم در سمت منشی‌گری یک رییس مانع شویم، نمی‌تواند چندان مرتبط با اعتقادات ما باشد.





وی با تاکید بر اینکه همه ما مردم معتقدی هستیم و نود درصد مردم زندگی سالمی دارند و با دید پاک و اسلامی مساله را می‌بینند، افزود: نباید فکر کنیم همه مجرم هستند و برای اینکه جرمی اتفاق نیفتد، باید محیط‌های مجرمانه را از عوامل جرم‌زا پاک کنیم.





این جامعه‌شناس با بیان اینکه گاهی مسائل به صورت یک خطر اجتماعی مطرح می‌شود و گاهی هم ما تحت تاثیر جو قرار می‌گیریم، گفت: یکی از راهکارها این است که به جای اینکه پند و اندرز بدهیم، نگرش مورد توجه خودمان را به بینش تبدیل کنیم و این بینش را به رفتار نهادی تبدیل کنیم.





علیزاده همچنین تاکید کرد: ما نباید به جای استفاده از روش‌های ایجاد نگرش صحیح، رفتارهایی اتخاذ کنیم که ما را در برابر سازمان‌های جهانی به چالش بکشد. ضمن اینکه در سازمان‌های ما حراست و نظارت دقیقی اعمال می‌شود و کسانی که منصب دارند پایش می‌شوند و اینکه با توجه به تجربه من کج‌رفتاری‌ها در سازمان‌ها به سمت صفر میل پیدا کرده است و من فکر نمی‌کنم که مساله خاصی وجود داشته باشد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
شرکت‌های آلمانی به ایران بازگشته‌اند
وال‌استریت ژورنال: بازار ایران بعد از تحریم‌ها منفجر می‌شود



وال‌استریت ژورنال در گزارشی نوشت: به دنبال تحولات اوکراین و سرد شدن روابط شرکت‌های آلمانی با روسیه، این شرکت‌ها در سراسر آلمان تلاش می‌کنند تا روابط تجاری خود را با ایران که بازاری بزرگ محسوب می‌شوند از سر بگیرند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه وال‌استریت ژورنال مقامات صنعتی و اقتصادی می‌گویند شرکت‌های آلمانی بی سر و صدا روابط تجاری خود با ایران را از سر گرفته‌اند. هم‌چنین این رویکرد در دیگر کشورهای اروپایی محتمل است چون دولت‌های غربی در پی توافق با این کشور از ماه نوامبر تاکنون برخی تحریم‌ها را علیه ایران کاهش داده‌اند.

از آن‌جایی که رایزنی‌ها برای دستیابی به یک توافق جامع و نهایی ادامه دارد، امیدواری میان بازرگان خارجی برای بازگشت به تجارت با ایران افزایش یافته است.

استیفان اسپینرکانیگ، مدیر شرکت‌های – تک اسپینر که در سال جاری به همراه یک هیات تجاری به ایران سفر کرده بود در این باره گفت: این بازار پس از برطرف شدن تحریم‌ها منفجر خواهد شد.

اگرچه شرکت‌های آلمانی می‌دانند که فرصت‌های تجاری خوبی در ایران وجود دارد، تنها برخی از آن‌ها به طور علنی در این باره مذاکره می‌کنند. بسیاری از این شرکت‌ها نگرانند که صحبت کردن در مورد ایران به روابط‌شان با آمریکا لطمه بزند. شرکت‌های آمریکایی نیز به دلیل قطع روابط ایران و آمریکا پس از وقوع انقلاب اسلامی درسال 1979 میلادی از تجارت با ایران پرهیز کرده‌اند.

وال‌استریت ژورنال در ادامه آورده است: اما شرکت‌های آلمانی هم‌چنان برای انجام مبادلات ارزی ساده با ایران به دلیل وجود موانعی در این زمینه با مشکل روبه‌رو هستند.

این روزنامه هم‌چنین یاد آور شده است: ایران یک بازار بالقوه بزرگ است و شرکت‌های غربی در صورتی که اجازه بازگشت به ایران را داشته باشند، شرکت‌های آلمانی در موقعیت خوبی قرار خواهند داشت. این شرکت‌ها پیش از اعمال تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل بازار خوبی در ایران داشتند.

اکنون با توجه به جمعیت جوان تحصیلکرده ایران و منابع نفت و گاز این کشور پیش‌بینی می‌شود که میزان صادرات آلمان به ایران در صورت لغو تحریم‌ها می‌تواند به سرعت از مرز 10 میلیارد دلار در سال فراتر رود.

به نوشته وال‌استریت ژورنال، در حال حاضر حدود 100 شرکت آلمانی در ایران شعبه دارند که بسیاری از آن‌ها به دنبال اطلاعاتی در مورد ایران بعد از تحریم هستند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ایتالیا متحمل میلیاردها یورو زیان از تحریم ایران شده است
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شرکت بیمه صادراتی ساچه ایتالیا در گزارشی از تاثیرات منفی تحریم های یکجانبه غرب علیه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که صادرات ایتالیا متحمل بیش از 15 میلیارد یورو زیان شده است.

به گزارش ایرنا، این میزان زیان ایتالیا در پی اعمال تحریمهای یکجانبه از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران به بهانه پیشبرد برنامه صلح آمیز هسته ای آن از سال 2006 تاکنون رخ داده است.

بر اساس این گزارش که روز جمعه انتشار یافت، بیشترین زیان ایتالیا مربوط به صادرات ماشین آلات صنعتی بود که خود شامل بیش از نیمی از صادرات این کشور اروپایی به ایران می شود.

به گفته شرکت ساچه، تنها در سال های 2010 تا 2013 میلادی، تحریمها منجر به کاهش 52 درصدی صادرات اتحادیه اروپا به تهران شد که اغلب شامل کالاهای سرمایه ای بود.

این شرکت معتبر بیمه ای افزود: جمهوری اسلامی ایران از سال 2000 تا 2013 میلادی، سالانه بطور متوسط 38 میلیارد یورو واردات داشت که سهم ایتالیا از آن بطور متوسط 4.6 درصد بود درحالی که قبل از تحریم ها (از سال 2000 تا 2005 ) صادرات ایتالیا به تهران با روندی بیشتر نسبت به واردات ایران از سایر کشورهای جهان، رشد می کرد.

بیمه ساچه پیش بینی کرد در سه ساله 2014 تا 2016 میلادی ایتالیا تنها سه میلیارد یورو کالا به ایران صادر خواهد کرد درحالی که درصورت عدم تحریم ها می توانست 19 میلیارد یورو کالا صادر کند.

تحریمها علیه ایران از هشت سال پیش و با هدف متوقف کردن برنامه هسته ای صلح آمیز کشورمان آغاز شد. در آغاز، تحریم ها شامل مسدود کردن دارایی های برخی شرکت های ایرانی و محدودیت برخی معاملات مالی و تجاری بود اما از دو سال پیش تاکنون حتی انتقال پول میان بانک های اروپایی و موسسات اعتباری و مالی ایران ممنوع شده است که این امر، بیش از هر چیز به صادرات کشورهای اروپایی به ایران لطمه زده است.

ایران و کشورهای گروه 1 + 5 سال گذشته با هدف دستیابی به توافق جامع هسته ای، در زمینه رفع برخی از تحریمها توافق کردند و این وضعیت، همچنان ادامه دارد.

در سایه تحریمها، صادرات ایتالیا به ایران که در سال 2006 میلادی 19 درصد کاهش یافته بود، در سال های 2012 و 2013 میلادی 25 درصد کاهش یافت و طبق گزارش ساچه، در صورت تداوم این وضعیت، صادرات این کشور به ایران تا سال 2016 میلادی متحمل 16 میلیارد دیگر زیان خواهد شد.

در این میان، ماشین آلات صنعتی که بیش از نیمی از صادرات ایتالیا به ایران را تشکیل می دهد تاکنون 11 میلیارد یورو ضرر کرده و به دنبال آن، صادرات بخشهای فلزات و تجهیزات الکتریکی و شیمیایی نیز در عرض هشت سال تحریم، شاهد دو میلیارد یورو زیان بوده است.

شورای ملی ایران وامریکا (NIAC) نیز در مطالعاتی اعلام کرد که عدم صادرات آمریکا به ایران از سال 1995 تا 2012 میلادی، از 135 تا 175 میلیارد دلار زیان برای صادرات آمریکا به دنبال داشت. صادرات اروپا به ایران نیز در سال های 2010 تا 2013 میلادی متحمل 52 درصد کاهش شد.

بر اساس این گزارش، کالاهای سرمایه ای بویژه ماشین آلات و وسایل حمل ونقل بیشترین ضربه را متحمل شدند و از سال 2010 میلادی 68 درصد کاهش یافتند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
علم الهدی: ریشه چالش های اقتصادی کشور در ساپورت‌پوشی است/فردی که دلداده غرب بوده و ژست آکادمیک به خود می‌گیرد می‌گوید، به اقتصاد توجه کنید
آن آقای غرب‌زده و چشم‌دوخته به دروازه غرب که ژست آکادمیک به خودش می‌گیرد و به جای غصه‌خوردن برای ساپورت‌پوشی دختران به فکر اقتصاد باشید، باید بداند که اقتصاد ما از بیرون دارای مشکل اس
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حجت الاسلام و المسلمین علم‌الهدی در خطبه‌های نماز جمعه مشهد و در جمع نمازگزاران حرم رضوی ضمن تبریک فرا رسیدن 17 مردادماه، روز خبرنگار گفت: رسانه‌ها به‌عنوان عنصر قائم بر جریان ارتباطات در مسئله سازندگی ساختار سیاسی-اجتماعی جامعه نقش مؤثری دارند. شهادت اصحاب رسانه و خبرنگاران در طی 35 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی از جمله توطئه‌ها و اقدامات خبیثانه استکبار در راستای جلوگیری از انتشار حقایق بوده است.

به گزارش «انتخاب»، وی افزود: مسائل به‌وجودآمده در جنگ غزه را می‌توان یکی دیگر از این اقدامات خبیثانه استکبار جهانی دانست. آنها سعی داشتند با استفاده از رسانه‌های خود و شانتاژ تبلیغاتی، اسرائیل را در آن جنگ مظلوم جلوه دهند اما در نهایت اکثر مناطق دنیا به مظلومیت مردم بی‌گناه نوار غزه پی برد و پیروزی نیز از آن جبهه مقاومت شد. برای مشخص‌شدن اهمیت این پیروزی برای جان‌برکفان فلسطینی و جریان مقاومت، باید از جنگ 33 روزه و شهامت رزمندگان یاد کرد که پس از آن پیروزی، اختلافاتی در داخل اسرائیل به‌وجود آمد و باعث شد "بنیامین نتانیاهو" ملعون به‌عنوان یکی از سرکردگان **** صهیونیستی پا به عرصه زعام‌داری اسرائیل بگذارد تا با نابودی غزه، مشکل آن **** را برای همیشه حل کند.

امام جمعه مشهد با اشاره به تحرکات گروه‌های تروریستی در منطقه و تأثیر آن بر جنگ غزه گفت: از یک سو عملیات مزدوران داعش در سوریه و عراق باعث سرگرمی جریان مقاومت شد و از سوی دیگر برگزاری مسابقات جام جهانی توانست به اجرای توطئه شوم نتانیاهو و حملات نابرابر **** صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه کمک کند. نیروهای این **** جنایتکار برای نیل به اهداف پلید خود به کودک‌کشی و تخریب کامل خانه فلسطینیان دست زدند، البته هدف اصلی آنها نسل‌کشی و نابودی کامل غزه بود.

علم‌الهدی ادامه داد: مقاومت رزمندگان فلسطینی و جریان مقاومت در مقابل ظلم اسرائیل باعث شد تا این **** برای بار سوم متحمل یک شکست مفتضحانه شود. ریخته‌شدن خون یهودیان صهیونیست برای آنها یک مسئله ساده نیست و هر قطره آن حساب شده است. هرچند ما مسلمانان در این جنگ دو هزار کشته دادیم اما برای سرکردگان **** صهیونیستی کشته‌شدگان‌شان بسیار مهم است؛ خودشان گفتند 80 نظامی به هلاکت رسیده، جریان مقاومت اعلام کرد 200 نظامی و الشرق‌الاوسط می‌گوید تا روز بیست و هشتم 490 نظامی.

وی با بیان اینکه نفرت و انزجار جامعه جهانی علیه **** اسرائیل به بالاترین حد خود رسیده، تأکید کرد: امروز در کره زمین تقریبا همه از اسرائیل و جنایات این **** متنفرند، اما این مقاومتی که باعث منفورشدن **** صهیونیستی شد از کجا آمد. باید گفت در سال 66 عزیزان ما در خط استکبارستیزی در مکه مکرمه آن حرکت بزرگ را آغاز کردند و به خاک و خون افتادند و شش فلسطینی نیز در جمع آنها به شهادت رسید. در تشییع پیکر شهدای فلسطینی یک انقلاب و مقاومت راه افتاد و باعث گسترش نفرت از اسرائیل شد.

علم‌الهدی افزود: جمهوری اسلامی ایران که خود معلم مقاومت است و فلسطین سنگ‌انداز را به فلسطین موشک‌انداز ارتقا داد، باید متوجه باشیم که در چه جایگاهی قرار گرفته‌ایم. نباید این خط مقاومت را در درون خود از بین ببریم و لازم است به این نکته توجه کنیم که دین عامل محافظت از جریان مقاومت است و این حاکمیت دین در زندگی مردم فلسطین است که ایستادگی و پیروزی آنها را به‌وجود آورده. در یکی از بخش‌های خبری صداوسیما، بمب باران خانه‌ای در غزه به نمایش گذاشته شد که پس از ویرانی آن خانه، کودک فلسطینی ساکن خانه را نشان داد که با وجود آن شرایط اما بدون گریه، فریاد می‌زد حسبنا ونعم الوکیل. این رویه و تفکر است که فلسطین را مقاوم کرد. مسئولان اجرایی **** جمهوری اسلامی باید بدانند حاکمیت دین عامل موفقیت و پیروزی در تمامی عرصه‌ها است.

وی گفت: امروز شاهدیم که فردی که دلداده غرب بوده و ژست آکادمیک به خود می‌گیرد می‌گوید به ساپورت‌پوشی دختران توجه نکرده و به اقتصاد توجه کنید، آخر باید گفت ریشه اقتصاد و چالش‌های آن ریشه در همین ساپورت‌پوشی و مسائلی از این قبیل است، ما دچار چالش شده‌ایم و نسخه اقتصاد مقاومتی در کشور اگر اجرا شود چالش اقتصادی نخواهیم داشت اما اقتصاد مقاومتی نیز زمانی اجرایی می‌شود که ساپورت‌پوشی دختران لاابالی جمع شود و این مسئله نشان می‌دهد که اقتصاد ریشه در فرهنگ داشته و فرهنگ ما در تمام مسائل و حوزه‌ها تاثیر‌گذار است.

وی با بیان اینکه عده‌ای از افراد دارای مسئولیت در سال فرهنگ، مخالف اقدامات فرهنگی و ارزشی هستند گفت: تأسف‌آور است که در رشد و اعتلای فرهنگی دینی ما، مسئولان کاری انجام ندهند و حتی اگر جایی قرار است کاری انجام شود جلوی آن را هم بگیرند. در **** ما یک وزیر پیدا شد که با هدف اعتلای مقام بانوان درصدد ایجاد شرایط سالم و مطلوب در دانشگاه‌ها بود اما یک عده اعتراض کردند. حالا هم که یک شهردار متدین پیدا شده و در زمینه تکریم مقام زن و ایجاد امنیت در محیط کار اقدامات پسندیده‌ای را صورت داده، باز یک عده افراد مسئول با این تلاش برخورد و مخالفت می‌کنند.

علم‌الهدی در خاتمه اظهار داشت: آن آقایانی که به ناحق با انجام اقدامات فرهنگی و ارزشی مخالفند بگویند که با ترویج بی‌عفتی و مقابله با حجاب می‌خواهید چه کسی را از خودتان راضی کنید، مگر در این جامعه چه‌قدر بی‌دین وجود دارد. ترویج بدحجابی ثمره‌ای جز منفورشدن برخی مسئولان نزد متدینین ندارد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
افزایش 50 میلیون دلاری درآمد حاصل از عبور پروازهای خارجی
بحرانی که درآمدهای ایران را افزایش می‌دهد!


بحران‌های سیاسی در عراق و اوکراین و به دنبال آن اقبال شرکت‌های هواپیمایی خارجی برای عبور از حریم هوایی ایران، درآمد کشورمان را در این بخش 50 میلیون دلار افزایش می‌دهد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، طبق قوانین بین‌المللی کشورها و شرکت‌هایی که قصد عبور از حریم هوایی کشور میزبان را دارند موظف به پرداخت عوارض پروازی هستند، عوارضی که به دلیل استفاده از توانایی‌های راداری و فضای امن پروازی در نظر گرفته می‌شود.



طبق اعلام مدیر عامل شرکت فرودگاه‌های کشور، حریم هوایی ایران روزانه ظرفیت پوشش 750 پرواز عبوری را دارد که از این رقم تا ماه گذشته 480 پرواز عملی می‌شده اما با توجه به بحران‌های اخیر در دو کشور عراق و اوکراین که به سقوط یک هواپیمای مالزیایی نیز منجر شد درخواست‌ها برای عبور از حریم هوایی ایران رو به افزایش بوده و در روزهای گذشته 40 درصد بالا رفته است.



به گفته ایلخانی در روزهای گذشته پروازهای عبوری از آسمان ایران به 684 پرواز در روز رسیده که در کنار افزایش استفاده از ظرفیت موجود از نظر درآمد نیز بسیار به نفع کشور خواهد بود.



تعرفه پروازهای عبوری از کشور به نسبت تناژ هواپیما و طول مسیری که طی می‌کند متفاوت خواهد بود؛ نرخی که از 50 دلار آغاز شده و تا 2000 دلار نیز ادامه پیدا می‌کند و به گفته مدیر عامل شرکت فرودگاه‌ها در صورتی که افزایش درخواست‌ها برای عبور از ایران پایدار شود، درآمد سالانه کشور در این حوزه افزایش 50 میلیون دلاری خواهد داشت.



امنیت و پایداری شرایط سیاسی، استاندارد شدن رادارها و تجهیزات هوایی کشور و البته موقعیت جغرافیایی سه عاملی است که در اقبال شرکت‌های هواپیمایی برای عبور از حریم هوایی یک کشور موثر است که با توجه به موقعیت مطلوب ایران در هر سه حوزه می‌توان امید بسیاری به گسترش این عبور و مرورها داشت.



کارشناسان صنعت هواپیمایی معتقدند با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران می‌توان از حریم هوایی این کشور به عنوان یکی از مسیرهای اصلی اتصال شرق به غرب بهره برد.



مسیر اتصال استرالیا و آسیای شرق به اروپای غربی اصلی‌ترین مسیری است که قابلیت عبور از ایران را دارد و با توجه به بسته شدن مسیر عبور از شمال اتصال از طریق ایران به ترکیه و سپس اروپا جایگزین مناسبی برای شرکت‌های هواپیمایی خواهد بود.



اتفاقی که در روزهای گذشته رسما آغاز شده و شرکت کانتاس استرالیا به عنوان یکی از نخستین شرکت‌ها رسما درخواست عبور از ایران را به ایکائو آغاز کرده است.



هر چند ارتقای سیستم‌های ناوبری ایران به وقت و هزینه بسیاری احتیاج دارد و به گفته ایلخانی برای این امر به بودجه‌ای 250 میلیون دلار نیاز است اما با اتکا به ظرفیت‌های فعلی نیز می‌توان حداکثر استفاده را از شرایط پیش آمده برد و شرکتهای خارجی را در حریم هوایی ایران ماندگار کرد، فرآیندی که پیش از هر چیز برای کشور درآمدی چند ده میلیون دلاری به همراه خواهد داشت.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
انتقاد از هاشمی با رگه های خفیف داعشی
گاهی به نظر می رسد تقویم خود را پس از 24 خرداد 1392 ورق نزده اند.اما اگر تقویم را ورق نزده اند چرا رگه هایی از تفکر داعش – البته در شکل بسیار خفیف آن- را در این گونه تحلیل ها می توان مشاهده کرد؟
373007_531.jpg
عصر ایران؛ مهرداد خدیر- هر چند دور تازه حملات به آیت الله هاشمی رفسنجانی را می توان به قصد تاثیر گذاری بر پرونده قضایی یکی از فرزندان وی یا تصور نقش آفرینی او در انتخابات پیش روی هیات رییسه مجلس خبرگان ***** یا از سر مخالفت با دولت مورد حمایت او دانست، اما واکنش منفی به دیدار رییس مجمع تشخیص مصلحت **** با مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در سرمقاله یک روزنامه منتقد جای تامل دارد.

جدای این که به هر بهانه ای علاقه دارند صفت «تندرو» را از خود سلب کنند و به دیگران نسبت دهند تا از زیر فشار روانی این واژه خارج شوند و طبق عادت مالوف اصطلاح «اعتدال» را هم مصادره کنند، اتهام «مشروعیت بخشی به جریان های تندرو» مردود است چه آن که هاشمی رفسنجانی همچنان یک مقام رسمی است و هنگامی که صلاحیت آن را دارد که مصالح کلان **** را تشخیص دهد قادر به درک این مصلحت هم هست که دیدار عادی با یک روحانی پر نفوذ اهل سنت و شهروند جمهوری اسلامی ایران به صلاح هست یا نه.

روشن تر این که خشم و اتهام زنی به هر دو سوی یک ملاقات عادی و علنی به خاطر دیدار اخیر مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه اهل سنت زاهدان با آقای هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت **** است.

رسانه تندرو منتقد دولت در حالی دیدار کننده را به «مشروعیت بخشی به جریان تندرو» و دیدار شوندگان را به نزدیکی به عربستان سعودی متهم کرده که به رغم تفاوت های مذهبی و اختلافات احتمالی در برداشت ها و علاقه ها و سلیقه های سیاسی، شهروندان جمهوری اسلامی ایران هستند نه هیچ کشور دیگری. ضمن این که در ملاقات موصوف به جز مولوی عبدالحمید شخصیت های شناخته شده دیگری چون امام جمعه اهل سنت قشم، نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی و نمایندگانی از ادوار مجلس در ترکمن صحرا و کردستان و چند فعال فرهنگی از خراسان جنوبی هم حضور داشته اند.
دیدار جمعی از شخصیت های اهل سنت کشور با آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی




رییس مجمع تشخیص مصلحت **** در این دیدار تصریح می کند: «مطمئن باشید سیاست **** دفاع از پیروان همه مذاهب و ادیان است و برخوردهای سلیقه ای را نگاه های شخصی و حتی گاهی کینه توزانه و برخاسته از نیت تحریک قومیت ها و دامن زدن به اختلافات بدانید.»

برای مدعیان، زیبنده نیست که به سرعت این ذهنیت شکل گیرد که ضمیر، مرجع خود را یافته و هر چند می توانند نظر خود را ابراز دارند اما این که گمان کنند با یک تیر دو نشان را هدف قرار داده و هم هاشمی رفسنجانی را متهم کرده اند و هم دیدار شوندگان را پنداری خطاست.

چرا که هر شهروند جمهوری اسلامی ایران اعم از شیعه و سنی و حتی مسلمان و غیر مسلمان حق دارد با مقامات عالیه **** دیدار کند و احتمالا انتقاد یا نظری را هم ابراز دارد. در این مورد خاص البته حاضران، شهروندان عادی نبوده اند بلکه کسانی با رییس مجمع تشخیص مصلحت **** دیدار کرده اند که طیفی از هم وطنان اهل سنت را به لحاظ فکری و فرهنگی و شاید سیاسی نمایندگی می کنند.

نکته دیگر این است که «اکبر هاشمی رفسنجانی» بیش و پیش از همه یک روحانی شیعه است و سابقه فعالیت فرهنگی و مذهبی او از نیم قرن فراتر رفته است. از سوی دیگر دیدار روحانیون مذاهب امری کاملا عادی است و سنتی است که مرحوم آیت الله العظمی بروجردی پایه گذاشت تازه برای خارج از ایران. درون این سرزمین که جای خود دارد. مهم تر این که چنانچه وضعیت منطقه را در نظر آوریم اتفاقا باید هوشمندی هر دو سو را ستود نه آن که انگ زد.

باید خرسند بود که از جانب **** گفته شود: «کینه توزی با اهل سنت، سیاست **** نیست و دامن زدن به اختلافات ناشی از جهالت سیاسی است.» و البته باید خرسند بود که صدای دیگران به عنوان نظر ****، تلقی نمی شود. دیگرانی که نمی خواهند بپذیرند مردی که از ابتدای جمهوری اسلامی نقش محوری در تصمیم گیری ها و حل بحران ها داشته به خاطر یک دیدار که کاملا مسبوق به سابقه هم بوده است قابل شماتت نیست.

شگفتی اصلی اما در این است که با این که در جای جای رسانه هایشان پیداست که می دانند که دولت روحانی در آستانه یک ساله شدن است، گاهی به نظر می رسد تقویم خود را پس از 24 خرداد 1392 ورق نزده اند.اما اگر تقویم را ورق نزده اند چرا رگه هایی از تفکر داعش – البته در شکل بسیار خفیف آن- را در این گونه تحلیل ها می توان مشاهده کرد؟
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پاسخ مسکو به تحریم غرب
روسیه: مرزهای شرقی آسمان اروپا را می بندیم
دولت روسیه روز پنجشنبه با صدور حکمی به مدت یک سال واردات گوشت، سبزیجان و میوه را از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، آمریکا، استرالیا، کانادا و نروژ ممنوع اعلام کرد.
مسکو اعلام کرد در حال بررسی ممنوعیت عبور پروازهای شرکت های اروپایی و آمریکایی از آسمان روسیه است.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، این اقدام به عنوان واکنش روسیه به تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه این کشور خواهد بود. آمریکا و اروپا به همراه تعدادی از کشورها از جمله کانادا و استرالیا در اعتراض به نقش آفرینی مسکو در بحران اوکراین، تحریم های اقتصادی را علیه روسیه اعمال کرده اند. آنها معتقدند روسیه با حمایت از جدایی طلبان شرق اوکراین، این کشور را بی ثبات کرده است. مسکو این اتهامات را نمی پذیرد.

"دمتری مدودف" نخست وزیر روسیه اعلام کرد: دولت مسکو در حال بررسی ممنوعیت پرواز عبوری شرکت های هواپیمایی اتحادیه اروپا و آمریکایی از آسمان روسیه به سمت آسیا و اقیانوس آرام است.

مدودف ادامه داد: تصمیم نهایی در این باره هنوز اتخاذ نشده است اما دولت روسیه تصمیم گرفت عبور هواپیماهای اوکراین از آسمان روسیه را ممنوع کند.

به نظر می رسد این تهدید در صورت عملی شدن، تعداد پروازهای عبوری از آسمان ایران را افزایش می دهد.

روسیه به لحاظ مساحت، بزرگترین کشور جهان است.
دولت روسیه قبل از این هم در واکنش به تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا، واردات میوه از این کشورها را تحریم کرد.

دولت روسیه روز پنجشنبه با صدور حکمی به مدت یک سال واردات گوشت، سبزیجات و میوه را از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، آمریکا، استرالیا، کانادا و نروژ ممنوع اعلام کرد.

این اقدام واکنش روسیه به تحریم های اعمال شده از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه مسکو است.


373242_671.png
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هارف: مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو سازنده بود

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو را سازنده اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، ماری هارف، سخنگوی وزیر امور خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران در واشنگتن درباره مذاکرات دو جانبه ایران و آمریکا در ژنو در مورد مذاکرات هسته‌ای گفت: این مذاکرات سازنده بوده است.

وی در باره بیان جزئیاتی درباره مذاکرات گفت: در این باره جزئیاتی بیان نمی کنم.

هارف اضافه کرد: شش کشور جهان و ایران در اواخر ماه سپتامبر در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل دیدار و گفت‌و‌گو می کنند. به نوشته این خبرگزاری به احتمال بسیار مذاکرات آتی در حاشیه نشست سازمان ملل به جای برگزاری در سطوح پایین این مذاکرات در سطح وزرای خارجه طر‌فهای مذاکره‌کننده برگزار می‌شود.

همچنین سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما به دیدارهای خود ادامه می‌دهیم و تلاش می‌کنیم که پیشرفتی در مذاکرات داشته باشیم.

به گزارش ایسنا ایران و آمریکا روز گذشته (پنج شنبه) در سطح معاونان وزارت خارجه در ژنو در راستای مذاکرات ایران و 1+5 دیدار و گفت‌و‌گو کردند که از سوی ایران سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی در رأس هیئتی حضور داشته و از سوی آمریکا ویلیام برنز سرپرستی هیئت مذاکره کننده در مذاکرات را داشته است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نهاوندیان:
اقتصاد مقاومتی به معنای عدم تعامل با جهان نیست



رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای عدم تعامل با جهان نیست بلکه به معنای به پا خاستن همه مردم و قیام عمومی است.



به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس‌جمهور شب گذشته در برنامه گفت‌و‌گوی ویژه خبری با اشاره به سفرهای استانی دولت اظهار کرد: خوشبختانه کاروان تدبیر در هر گام به هدف خود در تغییر نگاه توسعه منطقه‌ای نزدیک‌تر می‌شود و ما از نگاه توسعه دولت محور به نگاه توسعه مردم محور حرکت می‌کنیم.



وی با اشاره به سفر رئیس‌جمهور به استان چهارمحال و بختیاری گفت: سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه گردشگری در این استان در حال انجام است و چراکه این استان ظرفیت قابل توجهی در این زمینه دارد. به طور مثال بخش خصوصی برای ایجاد دهکده المپیک به منظور انجام ورزش‌های زمستانی با خرید زمینی به مساحت 250 هکتار در این موضوع وارد عمل شده است.



نهاوندیان گفت: ما معتقدیم برای اقتصاد مقاومتی نیازمند به پا خاستن همه مردم در اقتصاد هستیم و حضور تنها دولت کافی نیست. برنامه اقتصادی قیام عمومی می‌خواهد البته اقتصاد مقاومتی به معنای عدم تعامل با جهان نیست. بلکه به این معنا است که با تکیه بر مردم می‌شود به عزت و سربلندی دست پیدا کرد.



وی با بیان اینکه پیام اصلی سفرهای استانی برخاستن و مشارکت همگانی است، گفت: خوشبختانه امروز در همه مردم نشاط و آمادگی بیشتر نسبت به گذشته برای مشارکت دیده می‌شود.



رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به طرح‌های تصویب شده در استان‌های مختلف تأکید کرد: ما معتقدیم در سفرهای استانی در عین حال که باید براساس مزیت‌های استان مسائل داخلی مورد توجه قرار گیرد اما مهم این است اولویت با پروژه‌های ملی باشد.



وی پروژه راه آهن اصفهان، شهرکرد اهواز را یکی از پروژه‌های مهم عنوان کرد و افزود: این پروژه برای اقتصاد ملی اهمیت زیادی دارد که می‌تواند مسافت مرکز ایران را به جنوب کشور بسیار کاهش دهد که در این سفر عزم جدی برای این کار در نظر گرفته شد.



وی همچنین با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری یکی از منابع غنی آب کشور است، ادامه داد: ما باید بپذیریم ایران کشوری خشک و نیمه خشک است لذا باید منابع آب را با دقت مورد استفاده قرار دهیم. در چهارمحال و بختیاری علی رغم پرآبی متأسفانه برخی سرمایه‌گذاری‌ها برای آب رسانی به داخل این استان صورت نگرفته و هنوز در برخی روستاها آبرسانی با تانکر انجام می‌شود که ما در این راستا اقداماتی انجام خواهیم داد اما همان توجهی که باید به چهارمحال و بختیاری داشته باشیم برای دیگر استان‌های ما باید باشد. اصفهان ما، یزد ما و خوزستان ما نیز باید مورد توجه قرار گیرد.



وی اظهار کرد: در موضوع آب اولویت با آب شرب است. مورد دوم آب کشاورزی است که ما باید تلاش کنیم با توجه به فناوری‌های جدید دقت بهره‌وری از آب کشاورزی را افزایش دهیم و بخش کشاورزی باید با سرعت عمل بیشتری در این راستا قدم بردارد.



وی افزود: حدود 79 طرح با اعتبار 206 میلیارد تومان برای این استان در دستور کار قرار گرفته که تا پایان سال 75 طرح به پایان می‌رسد و چهار طرح دیگر تا پایان سال دیگر نهایی می‌شود.



نهاوندیان تولید فولاد، ایجاد فرصت‌های شغلی و تأمین سرمایه برای واحدهای تولیدی و تشویق بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در دامپروری و تولید آبزیان را از اقدامات دولت برای توسعه استان چهار محال و بختیاری عنوان کرد.



نهاوندیان در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: ما برای افزایش سرمایه اجتماعی و هم افزایی بیشتر بین مردم و دولت باید از گفتن حرف‌ها و دادن وعده‌هایی که تحقق آن مشخص نیست پرهیز کنیم چرا که این وعده‌ها شادمانی لحظه‌ای و زودگذر اما دلخوری طولانی مدتی را بر جا خواهد گذاشت. متأسفانه در گذشته برخی چنین وعده‌هایی داده‌اند شاید باور کردنی نباشد که تنها 17 درصد اعتبارات لازم به طرح‌های وعده‌ داده شده در طول 7، هشت سال گذشته تخصیص داده شده است و83 درصد بر زمین مانده است. وقتی وعده‌ای تحقق نمی‌یابد سرمایه اجتماعی لطمه می‌خورد بنای کار دولت این است که وعده‌ای را که نتواند انجام دهد مطرح نکند مگر اینکه به طور کامل بررسی شده باشد. چرا که در این صورت است که می‌توانیم اعتماد مردم را جلب کنیم.



وی در پایان اظهارات خود با بیان اینکه روز سه شنبه این هفته مراسم رونمایی ازبسته خروج از رکود برگزار خواهد شد، گفت: امروز بخش خصوصی در مورد سیاست‌های کلان اقتصادی احساس آرامش می‌کند و ما امیدواریم با ثبات سیاست‌های کلان بخش خصوصی قدم‌های بیشتری جلو بگذارد تا بتوانیم با کمک دولت و مردم به جای رکود و تورم به چشم‌اندازها بیاندیشیم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
کوهن خبر داد
هشدار آمریکا به روسیه درباره قرارداد نفتی با ایران



یک مقام ارشد آمریکا اعلام کرد که آمریکا درباره قرارداد نفتی با ایران هشدار داده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، دیوید کوهن معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی درگفت‌و‌گوی تلفنی با خبرنگاران درباره قرارداد نفتی ایران و روسیه گفت: واشنگتن به روسیه درباره این قرارداد نفتی هشدار داده است و شرکت‌هایی که در هر گونه قراردادی حضور داشته باشند شامل تحریم‌های آمریکا می شوند.



به گزارش ایسنا، الکساندر نوواک، وزیر انرژی روسیه و بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران روز سه‌شنبه در مسکو یادداشت تفاهم پنج ‌ساله‌ای را امضا کردند که همکاری در بخش نفت را شامل می‌شود.



نوواک پس از امضای این قرار‌داد گفت: براساس پیشنهاد ایران ما به سازماندهی صادرات نفت خام ایران از جمله در بازار نفت روسیه کمک خواهیم کرد.



اما نه نوواک و نه در یادداشت تفاهم امضا شده به جزییات زمان و مقادیر احتمالی موجود در قرار‌داد اشاره نشده است.



نوواک گفت: این قرار‌داد تحریم‌های بین‌المللی را نقض نخواهد کرد.



این در حالی است که وزارت انرژی روسیه دقایقی بعد اعلام کرد که این بیانیه را رد می‌کند و روز چهارشنبه بیانیه جدیدی را صادر خواهد کرد.



وزارت انرژی روسیه دلیل خاصی را برای رد سخنان نوواک ارائه نداد و اعلام نکرد که بیانیه جدید درباره‌ همکاری نفتی چه خواهد بود.



تحریم‌ها باعث کاهش صادرات نفت ایران به حدود یک تا 1.5 میلیون بشکه در روز از 2.5 میلیون بشکه در روز قبل از دوران تحریمها و کاهش درآمد‌های صادراتی ایران شده است.



روسیه به عنوان دومین صادر‌کنندگان نفت پس از عربستان نیز برای تامین بودجه خود به صادرات نفت وابسته است.

انتهای پیام
 
بالا