• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
متن آخرین نامه صدام به هاشمی+ پاسخ
صدام: آقای رفسنجانی! به تمام خواسته هایت رسیدی
تهران - ایرنا -آقای رفسنجانی! با این تصمیم ما به تمام خواسته های خود، رسیدید و چیزی نمانده مگر آنکه موافقتنامه ها آماده و امضا شود تا هر یک از ما جهت ورود به زندگی جدید، اشراف واضح داشته باشیم
81275620-5888844.jpg

ساعت 10 و سی دقیقه صبح 24 مرداد ماه 1369 آخرین نامه صدام حسین به آیت الله هاشمی رفسنجانی از رادیو صوت الجماهیر بغدادˈ پخش شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی، متن کامل این نامه و پاسخ فرمانده وقت جنگ بدین شرح است:

«بسم الله الرحمن الرحیم»

جناب آقای علی اکبر هاشمی رفسنجانی،

رئیس جمهوری محترم اسلامی ایران

پس از اتکال بر خداوند متعال و به نیت از بین بردن تمامی موانعی که بر سر راه ایجاد روابط برادرانه میان تمام مسلمانان و از جمله برادران مسلمان ایران وجود دارد و به منظور فعال ساختن جدی و هماهنگ کردن برادران مؤمن جهت رویارویی با اشراری که می خواهند به مسلمانان و امت عرب ضربه بزنند و برای اینکه ایران و عراق را از تحریکات و بازی های قدرت های شرور بین المللی و وابستگان آنان در منطقه بازداریم و به منظور هماهنگی با روح اصولی که در 12 اوت 1990 به منظور ایجاد صلح دائمی و همه جانبه در منطقه اعلام کردیم و خواست ما از آن نامه برقراری صلح دائم و همه جانبه در منطقه بود و برای آن که از هرگونه بهانه ای که مانع از همکاری و موجب افکار بد شود، ممانعت کند و همچنین برای این که امکانات عراق، دور از صحنه رویارویی عظیم معطل نماند و به منظور به کار گرفتن آن ها در جهت اهدافی که مسلمانان و اعراب شرافتمند به حق بر آن توافق دارند و دوری جستن از تداخل سنگرها و کینه ها و بغض ها و برای آن که خیرخواهان راه خود را در بازگشت روابط عادی خواهند یافت، به عنوان ثمره مذاکرات از زمان نامه 1990.04.21 ما، تا آخرین نامه شما در هشتم اوت 1990، به عنوان حل نهایی و روشنی که جای هیچ گونه ابهامی باقی نگذارد، تصمیمات زیر را اتخاذ کردیم:

1- موافقت با پیشنهاد شما که در نامه جوابیه مورخ هشتم اوت 1990 توسط «برزان ابراهیم تکریتی» نماینده ما در ژنو از آقای سیروس ناصری نماینده شما دریافت شد. پایه قرار دادن قرار داد 1975 به عنوان اصول منسجم با آنچه که در نامه 30 ژوئیه 1990 به ویژه در مورد تبادل اسرا و بندهای 6 و 7 از قطعنامه 598 آمده است.

2- بر اساس آنچه که در بند اول این نامه و آنچه که در نامه مورخ 30 ژوئیه 1990 آمده است، ما آماده ایم هیاتی را به تهران بفرستیم و یا هیاتی توسط شما به بغداد اعزام شود تا موافقتنامه ها را جهت امضا آماده کند.

3- به عنوان ابتکار حسن نیت، ما از روز جمعه هفدهم اوت (1369.5.26) نیروهای خود را از مرزهای شما فرا می خوانیم و تنها نیروهای سمبلیکی را به عنوان نگهبانان و پلیس مرزی باقی می گذاریم تا در شرایط طبیعی به وظایف روزمره خود عمل کنند.

4- کلیه اسرای جنگ با تمام تعداد بازداشت شدگان را فوراً از راه مرزهای زمینی از جمله ˈخانقینˈ و ˈقصر شیرینˈ و مناطقی که مورد توافق دو طرف خواهد بود، آزاد خواهیم کرد و ما اولین گام در این زمینه را روز جمعه هفدهم اوت برخواهیم داشت.

آقای رفسنجانی رئیس جمهور، با این تصمیم ما همه چیز روشن و تمام خواسته ها و مسائلی که بر آن تکیه می کردید، تحقق می یابد و چیزی نمانده است مگر آنکه موافقتنامه ها آماده و امضا شود تا هر یک از ما جهت ورود به زندگی جدید، اشراف واضح داشته باشیم.

همکاری ما باید در سایه اصول اسلامی و احترام متقابل و دور کردن طرف هایی باشد که خواستار شر برای منطقه هستند و قصد دارند از آب گل آلود ماهی بگیرند و شاید با یکدیگر همکاری کردیم تا خلیج (فارس)، دریاچه صلح و امن و خالی از ناوگان و نیروهای خارجی باشد که بدخواه ما هستند. به علاوه همکاری در مسائل حیاتی دیگر - والله اکبر والحمدلله.

صدام حسین - رئیس جمهوری عراق

23محرم 1411 ه - 14 اوت 1990 م.



آیت الله هاشمی رفسنجانی به آخرین نامه صدام چنین پاسخ داد:

«بسم الله الرحمن الرحیم»

الحمدالله علی ما انعم و له الشکر علی ما الهم

ریاست جمهوری محترم عراق جناب آقای صدام حسین

نامه مورخ 1369.5.23 (14 اوت 1990) جنابعالی دریافت شد. اعلام پذیرش مجدد معاهده 1975 از سوی شما راه اجرای قطعنامه و حل اختلاف در چارچوب قطعنامه 598 و تبدیل آتش بس موجود به صلح دائم و پایدار را هموار ساخت.

شروع عقب نشینی نیروهای شما از اراضی اشغالی ایران را دلیل صداقت و جدی بودن شما در راه صلح با جمهوری اسلامی ایران به حساب می آوریم و خوشبختانه در موعد مقرر آزادی اسراء هم آغاز گردید که امیدواریم عقب نشینی نظامیان شما طبق زمان بندی اعلام شده و آزادی اسرای دو طرف با آهنگ و سرعت هر چه بیشتر ادامه یافته و تکمیل گردد.

همان گونه که از طریق نماینده ما، در ژنو به اطلاع رسانده ایم اکنون ما برای پذیرش نمایندگان شما در تهران آمادگی داریم و امیدواریم با تداوم جوّ مثبت و حسن نیت موجود بتوانیم به صلح جامع و پایدار با حفظ همه حقوق و حدود مشروع دو ملت و دو کشور اسلامی دست یابیم.

والسلام علیکم



اکبر هاشمی رفسنجانی

رئیس جمهوری اسلامی ایران

انتهای پیام /*
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس جمهور:
دانشجویان، اساتید و صاحبنظران به رای مجلس احترام بگذارند/ دکتر نجفی مسیر را ادامه دهد



رییس جمهوری در جمع علما ، فضلا و طلاب استان اردبیل با تاکید بر محبوبیت دکتر رضا فرجی دانا در میان دانشگاهیان کشور ، از همگان بویژه دانشجویان، اساتید و صاحبنظران خواست به رای مجلس احترام بگذارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اعزامی به اردبیل حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی گفت:اصل استیضاحیک وزیر طبق قانون اساسی جزو حقوق مجلس شورای اسلامی است و نظر نمایندگان مجلس و رای اکثریت آنان، برای ما محترم است .

رییس جمهوری با تاکید بر ضرورت تعامل سه قوا با یکدیگر، تصریح کرد: همه ما نمایندگان ملت هستیم و نباید این گونه امور بین قوا فاصله بیندازند.

روحانی اظهارداشت: ما در این کشور اهداف بسیار مهمی پیش رو داریم و در عین حال دشمنان بسیار فراوانی در منطقه حساس ما و جهان اسلام وجود دارند و نباید بخاطر اینگونه مسایل از هم فاصله بگیریم که نخواهیم گرفت.

رییس جمهوری افزود: آقای دکتر رضا فرجی دانا از شخصیت های فرهیخته ، اندیشمند ، صاحبنظر و مدیر بودند و در دوران مدیریتشان بر وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری تلاش بسیار فراوانی برای گسترش علم، بالا بردن کیفیت و ایجاد و حفظ آرامش در سطح دانشگاه ها ،انجام دادند.

روحانی گفت:از آقای دکتر نجفی که او را امروز به عنوان سرپرست وزارتخانه منصوب کردم می خواهم که مسیربالابردن کیفیت در دانشگاهها ، توسعه مسایل فرهنگی و اخلاقی و حفظ آرامش در سطح دانشگاههای کشور را ادامه دهد.

رییس جمهوری با قدردانی مجدد از دکتر فرجی دانا افزود: فرجی دانا جزو وزرایی بود که با اصرار من این مسوولیت را قبول کرد. امیدوارم همه ما بتوانیم در مسیر و راهی که وظیفه ما است انجام وظیفه کنیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
طیب نیا در مجلس: اولویت دولت خروج سریع، پایدار و غیر تورمی از رکود است



وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار کرد: در حال حاضر اولویت بزرگ دولت خروج سریع و پایدار و غیر تورمی از رکود است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، طیب نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی که برای بررسی لایحه یک فوریتی رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقاء **** مالی کشور در جلسه علنی امروز مجلس حضور یافت طی سخنانی اظهار کرد: گام بلند دولت در حوزه‌ی ثبات آفرینی با همکاری مجلس و همراهی مردم به درستی و با موفقیت برداشته شده است و اکنون اولویت بزرگ دولت خروج سریع ، پایدار و غیر تورمی از رکود است.

وی خاطر نشان کرد: دولت از ابتدای فعالیت خود تلاش‌هایی را در این زمینه آغاز کرده که خوشبختانه نتایج نسبتا خوبی نیز ظاهر شده است که نمونه آن بهبود معیشت مردم و اعتلای موقعیت و جایگاه ایران و کاهش آسیب پذیری کشور نسبت به فشارها و تکان‌های خارجی بوده است که تمامی اینها مستلزم خروج سریع از رکود است.

طیب نیا در ادامه اظهار کرد: دشمنان کشور شرایط تحریم را تحمیل کردند و با تحمیل تورم شتابان به دنبال در هم شکستن اراده مردم بودند اما باید با بهره‌گیری از فرصت‌های موجود و راهکارهای اقتصاد مقاومتی توطئه‌های دشمنان را نقش بر آب سازیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: بارها در مجلس نمایندگان خواستار ارائه راه حلی برای مقابله با شرایط رکودی فعلی شده‌اند که ما مجموعه این سیاست‌ها و راهکارها را در قالب یک دسته‌ی سیاستی تحت عنوان لایحه‌ی مذکور تنظیم کرده‌ایم. البته برخی از این راهکارها در حوزه‌ی اختیارات دولت قرار داشته و برخی از سیاست‌ها نیز مستلزم اخذ مجوز از مجلس شورای اسلامی می‌باشد.

وی با بیان اینکه در لایحه یک فوریتی رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقاء **** مالی کشور سعی شده راهبردهایی اتخاذ شود که عینی بوده و قابلیت اجرا داشته باشد و به حل مشکلات موجود در **** بانکی کشور منجر شود گفت: فروش اموال مازاد بانکها، ارتقاء جایگاه بازار سرمایه و افزایش توان تولید در بخش کسب و کار و همچنین معافیت‌های مالیاتی از جمله موارد مهمی است که در لایحه رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای **** مالی کشور پیش بینی شده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد:‌ اعمال سیاست‌های این لایحه مستلزم اصلاح قانون بودجه 93 کل کشور است لذا بلافاصله پس از تصویب لایحه در مجلس اصلاحیه بودجه که تقدیم خواهیم کرد تا زمینه‌ی اجرایی فراهم شود.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که می‌توان بر تورم فائق آمد و مشکل رکود را حل و فصل کرد به شرطی که تمامی نهادها و مجموعه‌های موجود همدل و هم نظر عمل کنند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نظر وزیر کشور در مورد سه عنصر تنش‌زا و بیکاری دانش آموختگان


فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی کوثر برای فرماندهان و مدیران این نیرو اظهار کرد: توسعه مدیریت و ارتقا سطح دانش مدیران مهمترین هدف برگزاری این دوره‌ها به شمار می‌رود.

به گزارش سرویس «انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،سردار دکتر اسماعیل احمدی مقدم که در کارگاه بسوی برنامه ششم ناجا سخن می‌گفت، افزود: امسال دوازدهمین سال برگزاری دوره کوثر با شرکت فرماندهان سطح یک ناجا اعم از معاونین، روسای پلیس‌ها، فرماندهان استان‌ها و یگان‌های مستقل و مسولان رده اول حفاظت و عقیدتی سیاسی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برگزاری این دوره در سال 93 مقدمه‌ای است برای ورود به برنامه ششم تا جهت گیری‌ها، اهداف و سیاست‌های ناجا در این برنامه بصورت کلان تصویرسازی شده و شکل گیرد، اضافه کرد: نیروی انتظامی باید بتواند، برنامه‌های خود را به صورت آگاهانه و هدفمندانه در درون بخش دفاع و امنیت برنامه ششم توسعه جای دهد.

احمدی مقدم بابیان اینکه با نگاهی به گذر زمان، ناجا در میانه‌ برنامه اول توسعه ادغام شده و به علت عدم شکل گیری ساختاری منظم در برنامه دوم توسعه مغفول واقع شد تصریح کرد: نیروی انتظامی برای اولین بار توانست برای برنامه سوم توسعه برنامه ریزی کند که این سبب آثار مثبتی برای سازمان گردید که می توان از این دوره با نام دوره تثبیت نیروی انتظامی نام برد و این آغاز یک امیدواری در مسئولان جامعه بود که ناجا می‌تواند در ساختار جدید وظایف خود را به نحو احسن انجام دهد.

وی با بیان اینکه برنامه چهارم توسعه در زمان فرماندهی سردار قالیباف تنظیم شد، خاطرنشان کرد: این جانب نسبت به انجام کامل آن متعهد شدم و با برآوردهای صورت گرفته در بخش‌هایی از برنامه، پیشرفت 130 درصدی بدست آمد. با بررسی کلی اقدامات انجام شده می‌توان گفت که برنامه چهارم توسعه در ناجا موفقیت 80 تا 90 درصدی داشته است.

وی در ادامه سخنان خود گفت: در این دوره تلاش کردیم برنامه‌ها بصورت کارگاهی، عملی، آموزشی و مشارکتی با شرکت صاحب نظران و متولیان امر برگزار شود تا سیاستها، اهداف و رویکردهای اساسی برنامه ششم تهیه و تنظیم شود و در میانه راه نیاز به اصلاحات نباشد.

فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی کوثر برای فرماندهان و مدیران این نیرو اظهار کرد: توسعه مدیریت و ارتقا سطح دانش مدیران به عنوان سکانداران و پیشتازان این حرکت، مهمترین هدف برگزاری این دوره‌ها به شمار می‌رود.

همچنیندکتر «عبدالرضا رحمانی فضلی»امروز در «کارگاه به سوی برنامه ششم ناجا» گفت: ما در شرایط خاصی قرار داریم و باید تلاش کنیم از این شرایط به نفع خود استفاده کنیم و این امکان ندارد مگراینکه با برنامه حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه قبل از انقلاب برنامه هفت گانه و بعد از انقلاب تا اینجا برنامه پنج گانه را داشته‌ایم و هم اکنون در مسیر برنامه ششم هستیم، هرچند این برنامه‌ها در کشور ما هیچ وقت کامل اجرا نشده است. امیدوارم برنامه ششم با همت و اراده قوی مسئولان، برنامه ریزی و لطف خداوند، یک برنامه واقعی باشد، یادآور شد: برنامه‌های ناجا قطعا باید با برنامه ششم کشور همسویی داشته باشد و ما چون جزئی از کل هستیم نمی‌توانیم مسیری را برویم که آن مسیر برخلاف مسیر کل باشد. آنچه که مسلم است یکی از اهداف کلان برنامه ششم با توجه به ضروریات کنونی جامعه ما و نام گذاری که مقام معظم ***** (مدظله العالی) دهه پیش رو را برای ما انجام دادند و آن را دهه عدالت و پیشرفت نام نهادند حتما یکی از محورهای کلان برنامه توسعه باید باشد.

رحمانی فضلی، یکی از اهداف کلان برنامه ششم را نقش امنیت در برقراری توسعه دانست و اظهار کرد: وقتی شرایط را تحلیل می کنیم در می یابیم که سه عنصر وقتی جمع شوند، به تنش و در نهایت به ناامنی می‌انجامند، یکی از آن عناصر «نارضایتی اجتماعی» است یعنی مردم ناراضی باشند و عنصر بعدی «ضعف حکومت مرکزی» و سوم که تعیین کننده در تنش‌ها و چالش‌ها است «دخالت بیگانگان» است که هم اکنون این عامل بسیار قوی می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه سرزمین جمهوری اسلامی ایران محل انتشار اعتقادات و تفکرات و ارزشهای انقلابی و دینی شده است، افزود: ما به صورت تاریخی عقب ماندگی‌های بسیار زیادی داریم چرا که وقتی غرب به سوی سرمایه گذاری صنعت و پیشرفتهای بشری در حرکت بود، شاهان ما حرمسراهای خود را افزایش می‌دادند و و کشور ما را دارای اختلافات درونی زیادی کرده بودند.

وزیر کشور یادآور شد: عدم توازنی که ما در حوزه امکانات با آن مواجه هستیم می‌تواند باعث پراکندگی و تراکم جمعیت شود که این خود باعث پیشرفت در حوزه سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی در مناطق پرجمعیت و یا بالعکس عدم پیشرفت در مناطق کم جمعیت می‌باشد. بیش از یک چهارم فعالیتهای اقتصادی در مناطق پرجمعیت کشور است مانند غرب، شمال غرب و قسمتی از مرکز که به تبع آن این مناطق دارای جمعیت زیادی از کل کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

به گفته دکتر رحمانی فضلی، تجمیع فعالیت و منابع مالی، منجر به افزایش جمعیت در آن مناطق خواهد شد و ما باید این شکافها و عدم توازن ها را در کشور از بین ببریم.

حاشیه نشینی مشکل کشور
وی ادامه داد: یکی از مشکلات کشور حاشیه نشینی است مانند شهر مقدس مشهد که یک میلیون و یا زاهدان که 250 هزار نفر حاشیه نشین دارد، همینطور در اهواز و تهران و شهر کرج که نصف جمعیت، حاشیه نشین هستند. نتیجه این نوع برنامه ریزی بیکاری است و ما در این چند سال اخیر بیش از 600 تا 700 میلیارد دلار به کشور تزریق کرده‌ایم اما رشد 5- و بهره وری 8.1- را داریم اما آن نیز به آن علت بوده که اساس کار ما برنامه ریزی متمرکز و بخشی بوده است و مردم را نیز به مشارکت دعوت نکرده ایم و به مناطقی که دارای ظرفیت اقتصادی بوده اند اهمیت نداده ایم مانند بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان که تا 100 میلیون تن در سال ظرفیت تجارت واردات و صادرات را دارد که هم اکنون تنها 5.2 میلیون تن آن صادر می‌شود که اگر این ظرفیت حتی تا 50 میلیون تن نیز افزایش پیدا می کرد نرخ بیکاری در استان بسیار پایین آمده و رشد اقتصادی در حد مطلوب قرار می گرفت.

بیکاری 43 درصد از دانش آموختگان
بیکاری، حاشیه نشینی و بحران آب سه عنصرتنش زا

رحمانی فضلی تصریح کرد: بیکاری 43 درصد دانش آموختگان دانشگاه‌ها و 12 تا 13 درصد بیکاری عمومی از آثار عدم توجه به مناطق و مشارکت های مردمی است. بنده به عنوان وزیرکشور و رئیس شورای امنیت می گویم که سه عنصر تنش زا، بیکاری، حاشیه نشینی و بحران آب است.

رئیس شورای امنیت، با تاکید براینکه نیروی انتظامی باید در همه حوزه‌ها امنیت را تزریق کند و نباید امنیت را به عنوان عنصری مستقل در کنار بقیه عناصر ببیند، خاطرنشان کرد: ما باید خود را آماده کنیم که بتوانیم در شرایط مطلوب، امنیت پایدار و متوازن در جهت توسعه پایدار و متوازن ایجاد کنیم.

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران، امروز از نظر سیاسی، بین المللی و منطقه ای مورد توجه جهانیان و دنیا هست، افزود: چرا که از نظر جهانیان هر اتفاقی در کشورهای اطراف می افتد یا محورشان ایران است یا از ایران الگو گرفته و متاثر از ما هستند.

به گزارش ایسنا،همچنین دکتر محمد باقر نوبختدر «کارگاه به سوی برنامه ششم ناجا» گفت: بنده به عنوان معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهور از این اقدام به هنگام مدیران عالی ناجا برای تدوین برنامه ششم که نوعی حرکت به سمت برنامه ریزی قبل از این که زمان از دست برود تشکر می کنم.

وی افزود: از آنجایی که برنامه ششم به عنوان سومین برنامه‌ای که در دوره بیست ساله 1384 تا 1404 طی سالهای 1395 تا 1399 باید به انجام برسد از یک سو ما دو برنامه پیشین را در اختیار داریم و از سوی دیگر، برنامه دیگری را باید داشته باشیم تا در کنار آنها بتوانیم به اهداف راهبردی در سند چشم انداز بیست ساله دست پیدا کنیم.

نوبخت، بر آمایش کشوری تاکید کرد و گفت: با این آمایش از یک جهت، بی تعادلیها و از سویی مزیتهایی را که بتواند رشدهای تزایدی و انفجاری بدهد را از بین ببریم و در راستای روزآمد کردن آنها اقداماتی انجام داده‌ایم و کشور را به 9 منطقه تقسیم کرده‌ایم که منطقه یک مربوط به گیلان و مازندران و گلستان و منطقه 9 مربوط به خراسان شمالی، جنوبی و رضوی است و معتقدیم که باید در هر منطقه، تحولی اتفاق بیفتد که جهتی داشته باشد.

وی ادامه داد: چند منطقه را در برنامه ششم داریم یکی طراحی و توسعه سواحل مکران، سامانه محورهای ترانزیتی و محور شرق است و دیگری تغییرات اقلیمی و مدیریت منابع آب است که مدیریت اخیر را آغاز کرده‌ایم.

نوبخت، تصریح کرد: ما سیاستهای کلی را به عنوان مبنا خواهیم داشت و زمان بندی ما نیز به این ترتیب است و فرآیند تهیه برنامه را آغاز کرده‌ایم و تشکیل ستاد و تهیه گزارشات اولیه را نیز انجام داده‌ایم، تصویب **** تدوین برنامه در ستاد تنظیم برنامه نیز محقق شده است.

معاون نظارت و برنامه ریزی رئیس جمهور یادآور شد: برخی از این سیاستها و راهبردها برای نیروی انتظامی آشنا است نیروی انتظامی می‌توانند ایده‌های تکمیلی به دولت بدهد.

وی تاکید کرد: جامعه امنیت و نظم خود را از فعالیتها و ایثارگریهای شبانه روزی نیروی انتظامی دارد.

نوبخت، سیاستهای کلی را شامل گسترش روابط و مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با دولتهای غیر متخاصم و مقابله با قدرت های سلطه جو، مبارزه با تروریسم، افراط گرایی و خشونت، ارتقاء توانمندیهای دفاعی و قدرت بازدارندگی به منظور دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی، اهتمام به حضور نیروهای مردمی در امنیت و دفاع از کشور، تحکیم و ارتقاء امنیت پایدار و فراگیر با تاکید بر اولویت کلان شهرها، استقرار امنیت پایدار در مناطق مرزی با تاکید بر توسعه اشراف اطلاعاتی هوشمند و هدفمند، تقویت و تعادل موثر دستگاههای اطلاعاتی، انتظامی و قضایی و هماهنگی بین آنها، ارتقاء ایمنی و انضباط اجتماعی در عبور و مرور و حمل و نقل جاده‌ای، توسعه نظم و امنیت عمومی و پیشگیری و مقابله موثر با جرائم و مفاسد اجتماعی، برشمرد.

وی افزود: البته بسیاری از آنها در برنامه ششم آورده شده که به عنوان برنامه عملیاتی برای آنها پیش بینی کرده‌ایم.

معاون نظارت و برنامه‌ریزی رئیس جمهور اظهار کرد: در این بخش می‌خواهیم برنامه‌های عملیاتی را انجام بدهیم و از نیروی انتظامی می‌خواهم یک عضو به عنوان نماینده در ستاد برنامه داشته باشند که بتوانیم با یک همکاری دو جانبه پیش برویم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
غرویان: کناره‌گیری ناطق در حد حرف است


یک مدرس حوزه علمیه معتقد است که با آمدن ناطق نوری به صحنه انتخابات مجلس، گروه وسیعی از اعتدال‌گرایان اصولگرا به سمت وی جذب می‌شوند.

به گزارش ایسنا، محسن غرویان در گفت‌و‌گو با نامه نیوز با اشاره به گمانه‌های مطرح شده درباره لیدر جریان اصولگرا در انتخابات مجلس دهم و تلاش راست‌گرایان برای جذب ناطق نوری به سمت خود، گفت: در حال حاضر نظر ما به آقای ناطق نوری است. معتقد هستم اگر آقای ناطق نوری در صحنه باشند طیف وسیعی از اعتدال‌گرایان اصولگرا به سمت ایشان جذب خواهند شد.

وی با تاکید بر اینکه "کناره‌گیری ناطق نوری از سیاست فقط در حد حرف است"، اظهار کرد: این‌ مباحث تا الان در حد صحبت بوده است و تا انتخابات مجلس ممکن است در نظر ایشان تغییری صورت گیرد. شخصیت ایشان شخصیت قابل قبولی برای اصولگرایان است و احتمال قوی اجماع حول آقای ناطق صورت می‌گیرد.

غرویان تصریح کرد: اگر آقای ناطق نوری در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت نکردند، سعی‌مان بر این خواهد بود که چهره‌های معتدلی که با دولت همراهی می‌کنند، بتوانند محوریت جریان اصولگرایی را بر عهده بگیرند.

این مدرس فلسفه اسلامی، احتمال سرلیستی برخی چهره‌های اصولگرا همچون باهنر و لاریجانی را رد نکرد و افزود: این افراد چهره‌های مناسب و معتدل اصولگرایی هستند، اما اگر یک شخصیت روحانی مسئولیت را برعهده بگیرد، محوریت و استقبال بیشتری خواهد داشت.

وی در پاسخ به این پرسش که "آیا آیت‌الله مصباح یزدی می‌تواند در میان اصولگرایان وحدت ایجاد کند یا نه؟" گفت: به هر حال بخشی از اصولگرایان به آیت‌الله مصباح و محوریت قرار گرفتن ایشان تمایل دارند.

غرویان هدف سیدرضا تقوی از دعوت حسن روحانی به جلسات جامعه روحانیت مبارز و درخواست از مصباح یزدی - که منتقد دولت است - برای سخنرانی در همایش وحدت اصولگرایان را حفظ تعادل دانست و تصریح کرد: این درخواست‌ها از یک جهت ‌می‌تواند خوب باشد، چراکه وقتی آیت‌الله مصباح سخنرانی کنند در همان جلسه احتمالا کسانی که نقدی بر سخنان ایشان دارند اظهاراتشان را مطرح خواهند کرد و نوعی تضارب آرا و تعادل در دیدگاه‌ها صورت می‌گیرد.

این مدرس حوزه علمیه ادامه داد: در آینده باید وزن‌کشی‌ها صورت گیرد تا ببینیم وحدت اصولگرایان حول و محور چه کسی چرخ می‌زند؛ البته فکر می‎کنم که اعتدال‌گرایان شانس موفقیت بیشتری خواهند داشت.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هاشمی رفسنجانی: صدام برای اولین بار به ما راست گفت
تهران - ایرنا - 26مرداد 1369 نخستین گروه از اسرای ایرانی در عراق آزاد شدند و پس از آن این روند ادامه یافت.
81275744-5889053.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی ؛ در متن یادداشت فرمانده جنگ به همین مناسبت آمده است:

وقتی به لحظه ورود آزادگان به وطن می اندیشم، تمام وجودم سرشار از شور و شعف می شود. عزیزانی که در راه دفاع از انقلاب اسلامی و وطن در بند بودند، مخصوصاً در سیاه چال های رژیمی که بویی از انسانیت نبرده بود. به واسطه سوابقی که در زندان داشتم، می دانستم هر لحظه حبس چقدر سخت می گذرد!!.

به ویژه اینکه شرایط اسرای ما در عراق از دو جهت متفاوت بود: اولاً آنان در یک کشور دیگر که 8 سال با ما مشغول جنگ بود، اسیر و محبوس بودند. ثانیاً از قبول قطعنامه و پذیرش آتش بس چند ماهی گذشته بود و عزیزان در بند ما در برزخی از خوف و رجاء بودند.

در آن حال و هوا، وقتی خبر ورود اولین گروه از آزادگان را شنیدم، ناخودآگاه به یاد روح خدا افتادم که همین چند ماه پیش به خدا پیوسته بود. می دانستم غم فراق آن عزیز سفر کرده، در برگشتن فرزندان در بندش، هم برای آزادگان و هم برای مردم ایران تازه و سنگین تر می شود. اسرا با کوله باری از رنج و محنت چندین ساله اسارت و با امید وجود دلگرم کننده امام(ره)، می آمدند.

وقتی خبر همراه با تصاویر بازگشت اولین گروه آزادگان را شنیدیم و دیدیم که چگونه از مرز خسروی وارد میهن خویش می شوند، حالتی به من دست داد که هنوز هم پس از گذشت چندین سال نمی توانم توصیفش کنم.

می دانستم چه ساعات و لحظاتی بر آنان گذشته است، وقتی که در کنار پیکرهای مطهر همرزمان شهیدشان، دستبند اسارت بر دست هایشان بسته می شد، وقتی که با حالتی تحقیرآمیز آنان را سوار بر خودروها می کردند و در جهت مخالف جاده های منتهی به وطن، به سوی عراق می بردند، وقتی که به زور از آنان می خواستند جلوی دوربین های تلویزیونی از خوشحالی اسارت!! بگویند، وقتی که دور از چشم صلیب سرخ جهانی بی نشان بودند و یا نامه های خانواده ها را برای شکنجه روحی به آنان نمی دادند، وقتی که با شلاق ها پذیرایی می شدند، وقتی که تن نحیفشان به جرم سجود بر خاک نمناک زندان زیر ضربه های شلاق کبود می شد، وقتی که خبرهای دروغین شکست های رزمندگان ایرانی را از بلندگوهای زندان ها پخش می کردند تا زنجیر مقاومت آنان را بگسلند، وقتی که خبر رحلت امام(ره) را با آب و تاب فراوان می دادند و نمی گذاشتند برای تسلاّی دل خویش گریه کنند و مخصوصاً وقتی که جنگ تمام شده بود و آنان از زمان آزادی خویش می پرسیدند و بعثی ها آن کلام زندانیان **** پهلوی به مبارزین را تکرار می کردند که آن قدر باید بمانید تا موی سرتان مانند دندان هایتان سفید شود!!

در این شرایط سخت بود که پیکی از سوی مرحوم یاسر عرفات با نامه دیکتاتور عراق رسید. نامه ای که تداوم تبادل آن منجر به آزادی آزادگان شد مکاتبات حساس و کارگشای اینجانب با صدام دیکتاتور بغداد در فضا و شرایطی خاص از بیم و امید شکل گرفت که نهایتاً به آزادی آزادگان انجامید.

ظرافت سیاسی ایجاب می کرد که طی نامه ها که مجموعاً 12 نامه مبادله شد، شأن و جایگاه ملت ایران حفظ شود و از سوی دیگر دشمن بی منطق را کما فی السابق به کارهای غیرمنطقی تر نکشاند. خدا را شکر که صدام در لابلای نامه ها، زیاده طلبی خویش در اشغال کویت را افشاء کرد و همین باعث شد که نامه های من با ادبیاتی خاص نوشته شود، ادبیاتی که حتی امروز وقتی حامیان دیروز صدام می خوانند، به خاطر نمک نشناسی صدام و روحیه بزرگوارانه مردم ایران عرق شرم بر پیشانی خویش می بینند.

نامه ها می آمد و می رفت تا در تاریخ 23/5/69 آخرین نامه صدام آمد که نوشته بود: «مبادله فوری و همه جانبه اسرای جنگ به هر تعدادی که در عراق و ایران در اسارت به سر می برند» و جالب تر اینکه در ادامه نوشت: «با این تصمیم، ما دیگر همه چیز روشن شده و بدین ترتیب همه آنچه را که می خواستید و بر آن تکیه می کردید، تحقق می یابد.»

صدام برای اولین بار- به ما- راست گفت، ایران به آنچه که می خواست رسیده بود و من در جواب او نوشتم: «اعلام پذیرش مجدد معاهده 1975 الجزایر از سوی شما راه اجرای قطعنامه و حل اختلافات را هموار ساخت» و از او خواستم که «آزادی اسرا با آهنگ و سرعت هرچه بیشتر ادامه یابد و تکمیل گردد.»

و بدین صورت بود که عزیزان در بند ما پس از سالها دوری، قدم بر خاک میهن اسلامی گذاشتند. به یاد دارم که پس از آزادی آنان، سید آزادگان مرحوم حجت الاسلام ابوترابی در یک جلسه طولانی و دو نفره، خط سیر حالات اسارت را از لحظه شروع تا لحظه پایان ترسیم کرده بود، حالاتی که هنوز هم وقتی به یاد می آورم، با اینکه سالها از آزادی آنان می گذرد، غم تمام وجودم را فرا می گیرد. اما خوشحالم که درایت های امام راحل قبل از رحلت، شرایطی را فراهم کرد که امروز آن عزیزان را در میان خویش داریم و خوشحال ترم که هنوز نیامده بودند که در مجلس شورای اسلامی قوانین بسیار نیرومندی برای خدمات به آنان در زندگی، اشتغال، درمان و مهمتر از همه تحصیل تصویب کردیم و الان قشر بسیار فرهیخته ای در کشور داریم که اگرچه در میانسالی هستند، اما در کنار جانبازان، خانواده های شهدا و مفقودان و انبوه ایثارگران سرمایه های بی بدیل جامعه ما می باشند و در این بین، سرنوشت نامعلوم گروهی از عزیزان که فکر می کردیم به صورت گمنام اسیر باشند، چون کوه بر دلمان سنگینی می کند.

در میان آزادگان عزیز، عزیزان آزاده دیگری داریم که اگرچه به وطن برنگشتند، اما در میانه اسارت، آزاد و رها شدند و علاوه بر اجر اسارت، ثواب مضاعف شهادت را نیز در پرونده زندگی افتخارآمیز خویش ثبت کرده اند. شهیدان عزیزی چون مهندس تندگویان که شهادت در اسارتشان اولاً نشان از ثبات قدمشان دارد و ثانیاً سبعیّت **** بعث را در تاریخ ثبت می کند، حال آنکه قوانین تمام جوامع و مراکز بین المللی مربوطه، بر حفظ کرامت و سلامتی جسمی و روحی اسرا تأکید دارد.

اینجانب به همه آزادگان، مخصوصاً آنانی که در زمان فرماندهی من در جنگ به اسارت درآمدند، سلام و درود می فرستم و امیدوارم در کنار تلاش و کوشش خویش برای رونق زندگی فردی و اجتماعی، همچنان عزیز مردم ایران بمانند و اگر نارسایی و کم توجهی و غفلتی در رسیدگی به مطالبات بر حق خویش احساس می کنند، مانند سالهای اسارت صبوری کنند و به مسئولان مربوطه نیز سفارش می کنم که قدر این دردانه ها را بدانند که تک تکشان در کنار جانبازان، یادگاران جنگ و استوانه های مستحکم برای بقای خیمه انقلابند و بدانند حق آنان در مقابل صبر ارزشمندی که در زندان های بعثی ها داشتند، با هیچ اجر و مزد مادی ادا نمی شود و خدای بزرگ ما را نخواهد بخشید، اگر آنان در راه احقاق حقوق حقه خویش احساس کم توجهی و یا خدای ناخواسته احساس غبن کنند، هرچند به خاطر آشنایی هایی که با آنان داریم، می دانیم سالهای سخت زندان را برای اعتلای کشور و رضایت خداوند تحمل می کردند و همواره نزد مردم قدرشناس ایران عزیز و محترمند.

اول**

انتهای پیام /*
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-8-21-1036249.jpg

روحانی: صدا و سیما حاضر نیست خدمات دولت را به مردم بگوید/ مردم گوششان به رادیو و تلویزیون نیست
سیاست > دولت - رئیس جمهور با بیان اینکه دولت دست تنهاست، تاکید کرد که رسانه ملی حاضر نیست خدمات دولت را تبیین کند و خدمات دولت را برای مردم بگوید.

به گزارش مهرحسن روحانی ظهر پنجشنبه در ادامه سفر به اردبیل و جلسه شورای اداری استان گفت: صدا و سیما به لحاظ قانون اساسی باید زیر نظر سه قوا باشد، اما اینگونه نیست و خودش کارهایی می کند که برخلاف قانون اساسی است.

او با تاکید بر اینکه رئیس جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است، ادامه داد: قانون اساسی کشور باید اجرا شود این خیلی مهم است اما اجرای این وظیفه برای خیلی ها خوشایند نیست، با این وجود هرکسی هر مسئولیتی دارد باید بداند که دولت برای اجرای قانون اساسی مصمم است.

رئیس جمهور کشورمان گفت: البته اگر دولت در اجرای قانون اساسی بگوید که فلان دستگاه تخلف می کند خوشش نخواهد آمد.

او با تاکید دوباره بر اینکه آنچه در انتخابات وعده داده ام عمل خواهم کرد و در این راه هیچ چیز نمی تواند مانع من شود، گفت: این امر وظیفه مهمی است چراکه مردم براساس قانون اساسی رای دادند و اعتماد کردند، رای دادند که مجری قانون اساسی باشم.

روحانی با بیان اینکه متاسفانه خدمات دولت گفته نمی شود، گفت: کار رسانه ملی در این مورد خلاف تاکید امام راحل است، اما همواره تاکید داشتند که خود دولت خدمات خود را به مردم بگوید، پس چرا خدمات دولت گفته نمی شود، حالا بماند دلیل اینکه نمی گذارند خدمات دولت تبیین شود.

او با اشاره به شرایط یک سال گذشته ادامه داد: کدام دولت با شرایط مشکلاتی که همه می دانند دولت را تحویل گرفته بود، چرا صندوق بین المللی، بانک جهانی و رسانه های خارجی باید کار دولت را در زمینه اقتصاد و موفقیت های کسب شده بگویند اما رسانه ملی نگوید، اهدافی در پشت آن است که ما بعدا آن را تبیین می کنیم.

رئیس دولت یازدهم حضور در صحنه و حمایت مردم را از دولت بسیار مهم دانست و یادآور شد: این برای دولت بسیار ارزشمند است، نشان می دهد که مردم تنها گوششان به رادیو و تلویزیون نیست و چشم آنها خیلی وسیع تر می بیند و خیلی خوب قضاوت می کنند.

وی عنوان کرد: البته در این راه سخت و سنگین باید از مقام معظم ***** که همه جا دولت را حمایت کرده اند، تشکر کنم.

روحانی با اشاره به اقدامات دولت در زمینه سیاست خارجی تاکید کرد: کار بزرگی در حوزه سیاست خارجی داشته ایم ، البته راه سخت تری نیز در پیش داریم، رابطه امروز ما با کشورهای دنیا متفاوت است، براین اساس نیز روابط ما با کشورهای همسایه بویژه روسیه شاهد تحول بزرگی در ماه های آینده خواهد بود.

وی با بیان اینکه قدم های بزرگی برداشته شده و در آینده نیز تحول بزرگی را در رابطه با کشورهایی نظیر ترکیه، آذربایجان و... خواهیم بود، تصریح کرد: رابطه ما با عراق به حدی رسیده که مردم این کشور تازه فهمیده اند که کدام کشور در سخت ترین شرایط در کنارشان است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
30 درصد شالی روی دست کشاورزان خوزستانی می‌ماند



رئیس انجمن برنجکاران خوزستان گفت: در حال حاضر بیش از 120 واحد شالی‌کوبی در خوزستان فعال است که توانایی خرید تنها 70 درصد تولید شالی استان را دارند و مابقی محصول روی دست کشاورزان می‌ماند.

محمد سواری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان نبود سرمایه در گردش را یکی دیگر از مشکلات واحدهای شالی‌کوبی برشمرد و در این خصوص اظهارکرد: کمبود نقدینگی یکی از مواردی است که مانع توسعه واحدها می‌شود و این امر به طور مستقیم فضای مورد نیاز برای خریداری برنج را محدود و میزان خرید را کاهش می‌دهد.

وی افزود: واحدهای شالی‌کوبی نیاز به ساماندهی شبکه برق دارند اما متأسفانه شرکت برق با این واحدها همکاری نمی‌کند.

رئیس انجمن برنجکاران خوزستان بیشتر واحدهای شالی‌کوبی در منطقه 2 اهواز مستقر هستند و لازم است شرکت توزیع برق این منطقه در جهت تعویض و تقویت شبکه برق این واحدها اقدام کند اما این شرکت همکاری‌های لازم را به عمل نمی‌آورد.

سواری تصریح‌ کرد: واحدهای شالی‌کوبی از چند ماه گذشته درخواست خود را به شرکت توزیع برق داده‌اند اما با وجود فرارسیدن زمان برداشت برنج، این شرکت هنوز اقدامی در جهت حل مشکل شبکه برق این واحدها نکرده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سخنان صریح و منتشرنشده هاشمی؛مهر 87


آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دوم مهرماه 1387 در دیدار اعضای ستاد نماز جمعه کشور ضمن بیان دلایل خود برای دفاع نکردن از عملکرد احمدی‌نژاد از تریبون نماز جمعه تاکید کرد: کار مثبتی در این دولت نمی‌بینم. کارهایی را که این قدر روی آنها تکیه می‌کنند، قبول ندارم. شیرازه کشور را به هم ریختند. بعدا خواهید دید که چه اتفاقاتی می‌افتد.

به گزارش ایسنا، پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی متن کامل سخنان منتشرنشده این دیدار را منتشر کرده که به صورت گفت‌وگو میان حجت‌الاسلام تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و آیت‌الله هاشمی است. بخشی از این گفت‌وگو در پی می‌آید:

تقوی: همان‌گونه که خود حضرت‌عالی فرمودید، خیلی‌ها درباره عدم اشاره به دولت در خطبه‌های شما منتقد هستند. اما از ارکان **** انتظار این است که نکاتی را که مقام معظم ***** به عنوان سیاست‌های کلان در مورد قوای سه‌گانه مطرح می‌کنند، ائمه جمعه به‌ویژه در تهران مثبتات را بگویند تا به کلی محو نشود. خود من هم در بسیاری از موارد انتقاد دارم که در هفته دولت در نماز جمعه بودم و مردم تهران هیچ مطلبی از زبان شما درباره هفته دولت نشنیدند.

هاشمی: اشکالات به کارهای دولت را خیلی جدی می‌بینم.

تقوی: مثبتات را بگویید.

هاشمی: مثبتاتی نمی‌بینم. کارهایی را که اینقدر روی آنها تکیه می‌کنند، قبول ندارم. شیرازه کشور را به هم ریختند. بعدا خواهید دید که چه اتفاقاتی می‌افتد. اینکه یک دفعه 30 شورای عالی قانونی مثل شورای عالی پول و اعتبار و غیره را منحل کنند، کار کوچکی نیست. سازمان برنامه را که محور همه چیز است، منحل کردند. الان می‌گویید بودجه ما را نمی‌دهند. اگر سازمان برنامه بود، اختصاص می‌داد. آنها جای این سازمان نشستند و هر کاری را که دلشان می‌خواهد، می‌کنند. بانک مرکزی را این‌گونه فلج کردند. بانک‌های کشور را به گونه‌ای کردند که الان همه آنها ورشکسته هستند. واقعا اگر الان کسی دقیقا از بانک‌ها حسابرسی کند، متوجه می‌شود که همه ورشکسته هستند. همین سیاست خارجی را ببینید. من الان خیلی حرف نمی‌زنم ولی خیال می‌کنم داریم مسئله را با شعار حل می‌کنیم. تا الان چهار قطعنامه علیه ما صادر شد که حذف هر کدام آنها هزینه‌های زیادی برای کشور دارد. چون آمریکا حق وتو دارد. این‌گونه نیست که می‌گویند. الان با حمایت ***** و با پول‌های فراوان و بادآورده نفت کارهای معمولی می‌کنند. اما پایه کشور واقعا دارد مضمحل می‌شود. فکر می‌کنم اگر بعد از ایشان یک دولت حسابی بیاید و بخواهد کشور را اداره کند، مشکلات عجیب و غریبی را به ارث خواهد برد. ***** مصلحت می‌دانند که حمایت کنند و من هم علت را می‌دانم. چون با ایشان صحبت می‌کنم. اگر ایشان تأیید نکند، باد این دولت را می‌برد. چون باید برای مدتی بماند. اما من که اجرایی هستم و مسائل را می‌دانم، نمی‌خواهم مردم را فریب بدهم. فریب دادن مردم گناه بزرگی است. به هر حال بحث‌های خاصی است که مطرح نمی‌کنم. چون نمی‌خواهم ضد حرف ***** حرف بزنم. درست هم نمی‌دانم مطرح کنم. خودم هم فکر می‌کنم این دولت باید دوره خود را تمام کند. ولی برای خودم گناه می‌دانم که برخلاف عقایدم حرف بزنم. حرف‌هایی را که در این مدت با همه ضعف خود علیه روحانیت زدند، ببینید. حتما در جریان مخالفت مراجع برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها هستید. همین دولتی‌ها می‌گفتند بگذارید امام زمان بیاید تا گردن این علما را بزند. چگونه می‌توان به علما و مراجع این حرف‌ها را زد؟ یعنی علما و مراجع همان کسانی هستند که وقتی امام زمان بیاید، آسیاب با خون اینها می‌گردد. این حرف‌ها در روایات هست. همین گروهی که اخیرا تحت عنوان گروه پالیزدار و رفقایش در مجلس کشف شدند، خیلی حرف دارند. بروید با دستگاه قضایی صحبت کنید. حقیقتا دنبال این هستند که پایه روحانیت را بزنند. اینها از اطرافیان آقای داود احمدی‌نژاد هستند. آبروی همه روحانیت را بردند. مثلا فرض کنید فلان شخصیت ما مؤسسه‌ای برای معلولین دارد که گفتند دارد اختلاس می‌کند. برای آقای یزدی هم مسائل مختلفی گفتند. بدنام کردن همه روحانیت یعنی چه؟ ادعاهایی درباره ارتباط با امام زمان می‌کنند که آدم متعجب می‌شود. فعلا باید به خاطر سکوت ما راضی باشند که چیزی نگوییم.

تقوی: همه این حرف‌هایی را که گفتند، یک‌هزارم حرف‌هایی نیست که جبهه مشارکت علیه شما، روحانیت و امام گفتند.

هاشمی: من در دوره آقای خاتمی در تمام خطبه‌ها علیه مشارکت و دوستانشان حرف می‌زدم. یکی از حرف‌های مهم من این بود که اینها آمده‌اند به ما درس مردم‌سالاری بدهند، در حالی که مردم‌سالاری از انقلاب شروع شد. می‌گفتم می‌خواهید اصلاحات کنید، در حالی که اصلاحات در ذات انقلاب است، همیشه می‌گفتم. این اشکال را در آنها هم می‌دیدم. هیچ وقت ندیدید از دولت آقای خاتمی حمایت کنم.

تقوی: برداشت بیرون این نیست. مردم می‌گویند شما در آن دوران از آنها حمایت می‌کردید.

هاشمی: شما دیدید که من از دولت خاتمی حمایت کنم؟

تقوی: من گزارشی را خدمت شما فرستادم که 16 نقطه ضعف را نوشتم.

هاشمی: یعنی من از دولت آقای خاتمی حمایت کردم؟

تقوی: بله.

هاشمی: مثلا؟

تقوی: حضور ذهن ندارم.

هاشمی: ***** حمایت می‌کردند ولی من حمایت نمی‌کردم. همان موقع به ***** گفتم که اینها مسیر درستی نمی‌روند.

تقوی: آن مسیر اشتباه‌تر بود. اینها ضعف دارند، ولی حداقل یک کار مثبت دارند که بتوان گفت.

هاشمی: اگر بخواهم خوبی‌ها را بگویم باید بدی‌ها را هم در کنارش بگویم.

تقوی: نقد منصفانه بفرمایید که ***** هم فرمودند.

هاشمی: نقد از عملکرد اینها آنقدر زیاد است که نمی‌دانم از کجا بگویم. شما در یک سطح خاص با مسایل برخورد می‌کنید ولی ما می‌دانیم چه اتفاقاتی می‌افتد. سیاست‌هایی را که مجمع نوشته و ***** تأیید کردند، به کلی مضمحل کردند. البته اسمش را می‌برند و شعار 20 ساله هم می‌دهند، ولی واقعا الان اصل 44 در کجا اجرا می‌شود؟ آیت‌الله *****‌ای خیلی جدی گفتند که می‌خواهیم از نفت فاصله بگیریم و آرزو می‌کنیم روزی را ببینیم که در آخرین چاه‌های نفت را ببندیم. در این سه سال به جای اینکه از پول نفت جدا شویم، غرق شدیم. الان جدا کردن کشور از پول نفت آسان نیست. خدای ناکرده اگر نفت به 50 یا 60 دلار برگردد، هیچ‌کس نمی‌تواند کشور را اداره کند. چون آنچنان کشور را به پول نفت معتاد کردند که هیچ درمانی ندارد. این کار درست برخلاف سیاست ***** است.

خودم متولی و ناظر این سیاست‌ها هستم و داریم می‌بینیم که جدا شدیم. بودجه کشور عجیب و غریب شد. مجلس 360 مخاطب بودجه قرار داد که قانون است. ایشان به 36 مخاطب برگرداند. این کار یعنی چه؟ مگر می‌توان به این آسانی برخلاف قانون عمل کرد؟ بگذارید در روحانیت یک نفر منتقد باشد تا بعدها نگویند این دولت، مطلوب روحانیت بود.

تقوی: اگر در خطبه‌ها انتقادی از دولت مطرح شود، اولین ذهنیت، مخالفت با فرمایش ***** است.

هاشمی: بله، نباید بگویم.

تقوی: به هر حال ***** به هر دلیلی می‌خواهند این دولت را حفظ کنند. شاید خود ***** بیشتر از همه انتقاد کرده باشند. ما جمع‌بندی کردیم و داریم. همین ویژه‌نامه هفته دولت را که از نگاه ***** نوشتیم، در کنار 5 خوبی دولت 26 بدی دولت را نوشتیم. بعضی از اشتباهات و بدی‌ها 3 تا 4 بار تکرار شده است.

هاشمی: درست است. خود ***** به من گفتند که می‌خواستم نصیحت کنم و بدون مقدمه نمی‌توانستم وارد انتقاد شوم. این مطالب را ***** در سخنرانی‌ها اظهار می‌کنند. مطالبی را که در جلسات خصوصی به ایشان تذکر می‌دهد، خیلی فراوان است. بالاخره نباید بگذاریم این دولت از بین برود و فقط ***** می‌توانند حفظ کنند که حفظ می‌کنند.

انتهای پیام

برچسب :احمد
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
کام برنج‌کاران گیلانی شیرین می‌ماند؟



رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: امسال با تولید خوب برنج، کام کشاورزان گیلان شیرین است و امیدواریم واردات برنج پس از آبان انجام شود تا تلخی جایگزین شیرین کامی امروز کشاورزان نشود.

علیرضا شعبان نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه گیلان، با اشاره به اینکه گیلان 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد، خاطرنشان کرد: تاکنون برداشت برنج در 75 درصد از شالیزارهای گیلان انجام شده است.

وی اضافه کرد: در شهرستان فومن، برداشت برنج رو به اتمام است. میزان افزایش دقیق تولید برنج سفید هنوز مشخص نیست و آمار براساس اظهارات کشاورزان پیش‌بینی شده است. پیش‌بینی می‌شود امسال شاهد افزایش 5 تا 10 درصدی تولید برنج سفید باشیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: این استان 35 درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می‌کند. برنامه داریم تا سهم گیلان در مسیر اهداف رسیدن به خودکفایی برنج محقق شود و به همین منظور کشاورزان را تشویق کرده‌ایم تا پس از برداشت برنج نسبت به پرورش راتون اقدام کنند.

وی ادامه داد: با موفقیتی که کشاورزان امسال در تولید برنج داشتند قطعا تولید راتون نیز با افزایش مواجه خواهد شد. پیش بینی می‌شود که تولید راتون نسبت به سال گذشته افزایش 10 درصدی داشته باشد.

شعبان نژاد افزود: امسال قیمت برنج منطقی تر از سالهای گذشته است. علاوه بر تولید برنج در داخل کشور، برای تامین برنج مورد نیاز همه مردم به واردات 500 هزار تن برنج خارجی نیاز است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با تایید مهارت کارشناسان دیپلماسی کشور؛
روحانی: لازم باشد، مذاکرات را شخصا هدایت خواهم کرد



رئیس‌جمهور با بیان این‌که «خروج ازرکود کار بسیار سختی است» گفت: برای خروج از رکود بسیاری دست بردن به بانک مرکزی را به من توصیه کردند اما من از بانک مرکزی ، پول و خزانه بانک مرکزی می‌ترسم چون در تاریخ دیده‌ام هرکس به آن دستبرده است دستش سوخته است.



به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اعزامی به اردبیل حجت‌السلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در نشست توسعه و سرمایه‌گذاران استان اردبیل با بیان این‌که «فعالیت اقتصادی باید به دوش کارآفرینان قرار بگیرد» اظهار کرد: دولت باید زمینه‌های لازم را برای فعالیت کارآفرینان فراهم آورد.



وی با اشاره به مشکلات فراوانی که دولت در آغاز کارش با آن مواجه بود، گفت:‌شرایط تورم هر ماه و گاهی هر روز و حتی گاهی هر ساعت با افزایش روبه رو می‌شد.



وی با تأکید بر این‌که «در ابهام و تاریکی سرمایه‌گذاری کردن خیلی سخت است» افزود: لازم بود که فضای اقتصادی کشور را شفاف کنیم تا سرمایه‌گذاران قدرت پیش‌بینی داشته باشند، چون قدرت عدم پیش‌بینی در زندگی یکی از بلاهای بسیار بزرگ است و عدم اعتماد بسیار مشکل‌آفرین خواهد بود. به خصوص این‌که کارآفرینان نسبت به یک دولت بی‌اعتماد شوند.



رییس‌جمهور با بیان این‌که «سرمایه‌گذاری در امنیت و ثبات و اعتماد قابل قبول نسبت به آینده امکان‌پذیر است» خاطرنشان کرد: همه تلاش ما در طول یکسال این بوده است که آرامش را به حوزه اقتصاد بیاوریم و مسیر روشن و همواری در اختیار کارآفرینان قرار دهیم.



وی گفت: فکر می‌کنم موفقیت ما در حوزه تورم قابل قبول بوده باشد؛ چراکه شاهدیم تورم نقطه به نقطه به چهارده درصد رسیده است و وعده هایی که به مردم داده‌ایم عملی شده و حتی کمی جلوتر هستیم چون همواره تأکید داشته‌ام بدون مشورت با صاحب نظران قولی به مردم ندهم.



وی با اشاره به این‌که «امسال به مردم قول داده بودیم تورم دوازده ماهه در اسفندماه به 25 درصد برسد» گفت: امسال ان‌شاالله تورم زیر 20 درصد را تجربه خواهیم کرد.



روحانی با بیان این‌که «حرکت در روند کاهش تورم به طور مستمر تا رسیدن به تورم تک رقمی قول ما به مردم است» افزود: تلاش ما این است تا پایان سال نودو پنج ان‌شاالله تورم را یک رقمی کنیم.



وی در ادامه با اشاره به اهمیت خروج از رکود گفت:‌ بالا بردن پایه پولی کار آسانی است و یک دستور می‌خواهد که قبلی‌ها آن را انجام داده‌اند و 40 هزار میلیارد تومان پایه پولی را برای مسکن بالا بردند اما مشکل به این شکل حل نمی‌شود و باید حواس‌مان باشد حرکت پایه پولی ما حساب شده و متعادل باشد.



وی با بیان این‌که «خروج ازرکود همراه با کاهش تورم کار بسیار سختی است» تصریح کرد:‌ رشد منفی 8/ 6 درصد درسال 91 به منفی 1/1 درصد در سال 92 رسیده است و این نشان می دهد حرکت ما به سمت مهار رکود بوده است و همه برنامه‌ریزی های ما بر این مبناست که پایان امسال رشد اقتصادی‌مان مثبت باشد.



رییس‌جمهور در ادامه به اهمیت وضعیت بانک‌ها در حوزه اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: بانک‌های ما توانمند نیستند و با مسائلی از جمله معوقات بانکی روبروهستند که به ناچار قوه قضاییه هم وارد عمل شد. همچنین برخی مدیران بانک‌ها شجاعت مدیریتی لازم را ندارند؛ پس باید به بانک‌ها کمک کنیم، البته دولت هم یکی از بدهکاران معوق به بانک‌هاست و در لایحه خروج ازرکود که تقدیم به مجلس کردیم به موضوع تقویت بانک‌ها توجه شده است. همچنین با توجه به این‌که بخشی از پیمانکاران به بانک بدهکار و از دولت طلبکار هستند راه حل‌هایی برای حل این مشکل در نظر گرفته شده است.



وی به اهمیت حوزه روابط خارجی و تأثیر آن برعملکرد سرمایه گذاران و کارآفرینان اشاره کرد و افزود: روابط خارجی باید از چارچوب‌هایی پیروی کند که همه آن را بدانند و تعامل‌ها باید کاملاًٌ واضح و روشن شود.



وی با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم ***** وتأکیدشان بر تعامل با دنیا اظهار کرد: یکی از اصول دولت تعامل سازنده با دنیاست البته موضوع **** صهیونیستی بحث دیگر است چون مشروعیت‌اش را به رسمیت نمی شناسیم و با آمریکا هم مشکلات فراوانی داریم اما همان‌طور که ***** فرمودند باید تخاصم را کنار بگذارند چون تعامل با تخاصم جور در نمی‌آید.



روحانی ادامه داد: از آمریکا و **** صهیونیستی بگذریم؛ می خواهیم با دنیا تعامل سازنده و خوب داشته باشیم که ***** هم برآن‌ها تأکید دارند پس این موضوع تصمیم دولت به تنهایی نیست بلکه تصمیم **** است. پس می‌خواهیم تعامل‌مان با کشورهای همسایه، منطقه و کشورهای اروپایی وغیراروپایی بهتر کنیم و ان‌شاالله آثار آن را امسال مشاهده خواهیم کرد؛ چراکه از دیدارهای حاشیه اجلاس شانگ‌های امروز شاهد ثمراتی هستیم و شرایط درحال بهبود است. پس ما مصمم به تعامل با دنیا در حوزه سیاست خارجی هستیم.



وی به مسئله هسته‌ای و موضوع تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: ما توانسته‌ایم بخش‌هایی از پایه‌های تحریم را سست کنیم و شاهد تفاوت‌هایی در حوزه کشتیرانی، بیمه ، خودرو، پتروشیمی و تعاملات بانکی هستیم که باید این مسیر را ادامه دهیم.



وی با تأکید بر این‌که «در موضوع هسته‌ای باید مذاکره را جدی انجام دهیم» گفت: بهترین کارشناسان را برای این کار انتخاب کرده‌ایم و افرادی که در تیم مذاکرده کننده ما حضور دارند جزو بهترین کارشناسان دیپلماسی این کشور هستند.



رئیس‌جمهور با بیان این‌که «مذاکرات جز مواردی است که شخصاً‌ و به طور منظم آن را دنبال می‌کنم و حتی لازم باشد هدایت خواهم کرد» تصریح کرد: ما در این زمینه کاملاً‌ فعال هستیم و می‌خواهیم مذاکرات به نتیجه برسد البته هر کشوری که با خارج مذاکره می‌کند باید حواسش جمع منافع ملی خودش و حقوق مردمش باشد.



وی تاکید کرد: همان‌طور که در انتخابات قول داده ام هدف‌مان این است که هم سانتریفیوژها بچرخد و هم زندگی مردم. یعنی هم حقوق هسته‌ای‌مان تأمین شود و هم تحریم‌های نابجا برداشته شود .پس اگر طرف مذاکره کننده نیز همین اراده را داشته باشد به نتیجه خواهیم رسید چون تحریم به نفع هیچ‌کس نیست.



وی با اشاره به این‌که «درمذاکراتی که با سران بسیاری از کشورها داشته‌ام آن‌ها هم معتقدند تحریم به نفع هیچ‌کس نیست و تحریم‌ها را ظالمانه می‌دانند» گفت: حتی یکی از مقامات اروپایی تندتر از من تحریم‌ها را ضد بشری و غلط دانسته است. پس تحریم به ضرر همه است؛ چراکه امروز روشن شده است ما در زمینه هسته‌ای شفاف هستیم و دنبال فعالیت صلح‌آمیز می‌رویم؛ بنابراین به کارآفرینان اطمینان می دهم دولت در این زمینه با جدیت قدم‌های درست خود را بردارد.



روحانی در پایان سخنان خود نیز به طرح‌هایی که باید به استان اردبیل پیگیری شود اشاره کرد و گفت:‌ طرح‌های استان اردبیل از جمله در مورد راه‌آهن میانه به اردبیل، آبیاری مدرن، شناسایی معادن ، گردش گری و صنعت همگی مورد توجه دولت است و دولت اقدامات لازم را در این زمینه انجام خواهد داد. کارآفرینان نیز باید سهم خود را انجام دهند و فعال شوند تا ان‌شاالله اردبیلی آبادتر و با نشاط تر را شاهد باشیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روسیه: با تحریم مسکو، الان ایران را بیشتر درک می کنیم
روسیه همه تلاش خود را بکار می گیرد تا راه حلی به دست آید که همه طرف ها راضی باشند. راه حل هایی که از حقوق ایران کم نکند یا به منافع این کشور آسیب نزند و همزمان گروه 1+5 را راضی کند.
روسیه اعلام کرد فرصت حل مسئله هسته ای ایران بیش از گذشته فراهم شده است.

به گزارش عصرایران، سرگی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه روسی آر تی گفت: ما در مذاکرات اخیر ایران و گروه 1+5، پیشرفت هایی را ثبت کردیم. مذاکرات را براساس توافق قبلی در سپتامبر آینده از سر می گیریم البته زمان و مکان این مذاکرات هنوز معلوم نشده است.

وی که ریاست هیات روسی را در گروه 1+5 برعهده دارد؛ افزود: سیاست آمریکا و فشارها و تحریم ها علیه ایران دست یابی به نتیجه مطلوب را در مذاکرات تهران و گروه 1+5 با مشکل مواجه می کند. این اقدامات باعث ایجاد فشار بر مذاکرات می شود. اطمینان دارم که رهبران ایران سیاست مسؤولانه ای را در پیش می گیرند و در نهایت حل مسئله هسته ای ایران به آرامش اوضاع در کشورهای منطقه کمک می کند.

گروه 1+5 متشکل از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد (آمریکا، روسیه، فرانسه، چین و بریتانیا) به علاوه آلمان است.
ایران و گروه 1+5 هم اکنون در حال مذاکره برای دست یابی به توافق نهایی بر سر برنامه هسته ای تهران هستند.

معاون وزیر خارجه روسیه افزود: ما ناخرسندی خود را از سیاست های تحریم و مجازات آمریکا در همه انواع آن اعلام می کنیم. ما نیز هم اکنون به هدفی برای تحریم ها و مجازات آمریکا تبدیل شدیم به همین دلیل ما امروز بیش از گذشته شرایط ایران را درک می کنیم. شرایط سختی که ایران در سال های اخیر گذراند و اینکه چگونه ایران به سختی می تواند در این شرایط به توافق دست یابد.

آمریکا و اتحادیه اروپا در چند ماه اخیر به دلیل تحولات اوکراین، تحریم های اقتصادی را علیه روسیه اعمال کردند.

معاون وزیر خارجه روسیه ادامه داد: ما هم اکنون نمی خواهیم درباره سخنان **** عالی ایران واکنش نشان دهیم. ما به صورت جدی آنچه را که **** عالی ایران می گویند پیگیری می کنیم. ما این سخنان را مهم می دانیم و سعی می کنیم آن را از همه ابعاد تحلیل کنیم. معتقدیم سران ایران متعهد به ایجاد راه حل های مطلوب برای پرونده هسته ای هستند.

وی با این حال توضیح داد: البته ایجاد راه حلی برای پرونده هسته ای ایران اصلا راحت نیست اما روسیه به عنوان یک عضو گروه 1+5 و به عنوان کشور دارای روابط حسن همجواری با ایران، همه تلاش خود را بکار می گیرد تا راه حلی به دست آید که همه طرف ها راضی باشند. راه حل هایی که از حقوق ایران کم نکند یا به منافع این کشور آسیب نزند و همزمان گروه 1+5 را راضی کند.

ریابکوف درباره بحران و ناآرامی در خاورمیانه هم گفت: بحرانی که خاورمیانه را در برگرفته ریشه در افزایش فعالیت های تروریستی و افراط گرایی دارد. این تحولات نمی توانند در مسیر مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 تاثیرگذار نباشد.

وی افزود: ما معتقدیم نمی توان از خارج از منطقه، راه حل هایی را برای مشکلات منطقه اعمال کرد. کشورهای منطقه و ملت های منطقه باید راه حلی را برای خروج از بحران های فعلی از طریق گفتگو و آشتی ملی بیابند. هر گونه اقدامات تروریستی با هر توجیه و انگیزه ای از جمله ایدوئولوژی، دینی و سیاسی را رد می کنیم. باید با تروریسم مقابله کرد.

معاون وزیر خارجه روسیه ادامه داد: اگر شرکای ایرانی ما بتوانند با گروه 1+5 راه حلی پیدا کنند ما مطمئن هستیم که این اقدام باعث افزایش ثبات منطقه می شود. این یکی از دلایل پافشاری ما برای دست یابی به راه حلی برای مسئله هسته ای ایران است.

وی افزود: اطمینان دارم که رهبران ایران سیاست مسؤولانه ای را در پیش می گیرند و در نهایت حل مسئله هسته ای ایران به آرامش اوضاع در کشورهای منطقه کمک می کند.

او درباره برنامه موشکی ایران هم گفت: تاکید می کنم ایران در این زمینه اقدامی ناقض قوانین بین المللی انجام نمی دهد. ایران توانمندی های دفاعی خود را افزایش می دهد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با حضور دانشمندانی از 10 کشور
دوازدهمین کنفرانس بین‌المللی آمار برگزار می‌شود

دوازدهمین کنفرانس بین‌المللی آمار با حضور دانشمندانی از 10 کشور در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار می‌شود.





به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، دکتر عبدالرضا سیاره، دبیر این کنفرانس بین‌المللی با اعلام این خبر اظهارکرد: آمار از مهمترین عوامل اثرگذار در برنامه‌ریزی‌ها و مهمترین ابزار ارزیابی عملکرد گذشته، حال و برنامه ریزی برای آینده است.





وی ادامه داد: انجمن آمار ایران در سال 1371 اولین کنفرانس بین‌المللی آمار را در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار کرد که در آن کنفرانس تنها 76 مقاله ارائه شد.





دبیر دوازدهین کنفرانس بین‌المللی آمار اظهارکرد: این کنفرانس هر دو سال یکبار در یکی از دانشگاه‌های ایران برگزار می‌شود و بعد از 24 سال این افتخار نصیب دانشگاه رازی کرمانشاه شده که میزبان دوازدهمین دوره آن باشد.





سیاره تصریح کرد: همزمان با این کنفرانس بین‌المللی، پانزدهمین دوره مسابقات دانشجویی آمار ایران نیز در دانشگاه رازی برگزار می‌شود.





وی با اشاره به زمان برگزاری این کنفرانس بین‌المللی، اظهار کرد: این کنفرانس در روزهای دوم تا پنجم شهریور ماه در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار می‌شود.





وی ادامه داد: در مجموع 571 مقاله به دبیرخانه این کنفرانس بین‌المللی ارسال شده بود که پس از داوری آنها 270 مقاله به صورت ارائه سخنرانی و 110 مقاله نیز به صورت ارائه پوستر پذیرفته شد.





دبیر دوازدهمین کنفرانس بین المللی آمار خاطرنشان کرد: در این کنفرانس 12 گروه تخصصی در نظر گرفته شده که مقالات در قالب این 12 گروه ارائه شده و مورد داوری قرار گرفتند.





سیاره با اشاره به حضور دانشمندان کشورهای مختلف در این کنفرانس گفت: در این کنفرانس بین‌المللی دانشمندانی از کشورهای فرانسه، بلژیک، مجارستان، لهستان، آمریکا، کانادا، قطر، کویت، دانمارک و اسپانیا حضور خواهند داشت.





وی یادآور شد: مراسم افتتاحیه این کنفرانس بین‌المللی با حضور دکتر عادل آذر، رییس مرکز آمار ایران در روز دوشنبه سوم شهریور ماه در سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم دانشگاه رازی برگزار می‌شود.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روایت علی مطهری از استیضاح وزیر علوم
فرجی‌دانا مظلوم واقع شد/غیبت روحانی در روز استیضاح خطا بود



علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با ارائه تحلیلی از رای مجلس به استیضاح وزیر علوم، غیبت رئیس‌جمهور در روز استیضاح را خطا دانست.



مطهری در گفت‌و‌گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،‌ برکناری وزیر علوم را یک نقطه منفی برای مجلس نهم توصیف کرد و گفت که فرجی‌دانا قربانی رقابت‌های سیاسی شد.



مشروح این گفت‌وگو به شرح زیر است:



- نظر شما درباره عزل آقای فرجی دانا از وزارت علوم توسط مجلس چیست؟



به نظر من این عزل یک نقطه منفی برای مجلس نهم است، چون اشکالات کار آقای فرجی دانا در حد استیضاح و برکناری نبود و ایشان مظلوم واقع شد و قربانی رقابت‌های سیاسی شد چون اصل حرف محرکان استیضاح که ممکن است در بیرون مجلس هم باشند این است که دانشگاه‌ها باید تحت کنترل ما باشد و فضای امنیتی گذشته بر آنها همچنان باید باقی بماند و افزایش آزادی بیان در دانشگاه‌ها را مضر به حال **** می‌دانند، در حالی که این طور نیست و نگرانی آنها بی‌جاست. البته محرکان این استیضاح به هدف خود نرسیدند چون آقای نجفی همان راه را با سرعت بیشتری ادامه می‌دهد و سیاسی‌تر از آقای فرجی داناست.



- چرا شما از وزیر علوم دفاع نکردید؟



می‌دانید که در مجلس این طور نیست که ما هر وقت بخواهیم بتوانیم حرف بزنیم. در استیضاح، فقط دو تن از نمایندگان مخالف استیضاح به انتخاب وزیر و به طور کلی دولت می‌توانند صحبت کنند. من از سه روز قبل به مسئولان مربوط دولتی گفته بودم که آماده‌ام از وزیر علوم دفاع کنم و نکات مهمی را آماده کرده‌ام اما آنها دو نفر دیگر را معرفی کردند، حتما ملاحظاتی داشته‌اند. اما توجه نداشتند که در مقابل افرادی مثل آقایان زاکانی و نادران که تجربه چند استیضاح را دارند باید افراد با تجربه صحبت کنند.



- رفتار دولت را در این استیضاح چگونه دیدید؟



دولت ضعیف عمل کرد. ارتباط قوی و گسترده با نمایندگان نداشت. رئیس‌جمهور هم در جلسه شرکت نکرد و این خطا بود. من پیغام داده بودم که ایشان حتی پنج دقیقه حضور پیدا کند و چند جمله سخن بگوید و بعد به سفر استانی برود ولی نیامدند. در انتخاب دو نماینده مخالف استیضاح هم خوب عمل نکردند. خلاصه دولت به گونه‌ای رفتار کرد که گویی عزل وزیر برایش چندان مهم نبود، در حالی که با اندکی تلاش بیشتر و تغییر رأی 10 نماینده می‌شد این اتفاق نیفتد. آقای فرجی دانا در مجموع خوب از خودش دفاع کرد گرچه در نیم ساعت آخر اگر بیشتر به شبهاتی که در ذهن نمایندگان بود پاسخ می‌داد بهتر بود تا این که به تشریح نمودارهای حاکی از رشد علمی کشور می‌پرداخت.



- رفتار استیضاح کنندگان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



استیضاح کنندگان در برخی موارد اخلاق اسلامی را رعایت نکردند، مثلا چند جمله‌ای که از آقای توفیقی روی مانیتور مجلس پخش کردند، توضیح ندادند که آن جلسه یک روز بعد از حمله به کوی دانشگاه بوده و دانشجویان حاضر که دوستانشان در آن حادثه مصدوم یا بازداشت شده و وسایل اتاقشان تخریب شده بود در حال انفجار برای ریختن به خیابان بودند و وزیر وقت علوم و رئیس دانشگاه تهران از آقای توفیقی خواسته بودند که بیاید دانشجویان را کنترل و مدیریت کند و حتی نماینده ولی فقیه در دانشگاه‌ها نیز در آن جلسه حضور داشته است. این کارها بداخلاقی سیاسی و استفاده از وسیله نامقدس برای هدف مقدس است که اسلام اجازه نمی‌دهد. هم‌چنین آن‌ها در نطق‌های خود آقای فرجی دانا را به‌صورت یک روشنفکر غرب‌زده سکولار جلوه دادند در حالی که ایشان یک فرد حزب اللهی است و سال‌ها در جبهه جنگ فرمانده بوده به‌طوری که سردار علی فضلی گفته است فرجی دانا مدتی فرمانده من بود.



- عملکرد فراکسیون رهروان‌ولایت را در این استیضاح چگونه دیدید؟



فراکسیون رهروان فعال نبود. می‌توانست جلسه‌ای با وزیر بگذارد و روی نمایندگان اثرگذاری کند ولی این کار را نکرد. گویی توافق نانوشته‌ای با فراکسیون دیگر داشتند و به گونه‌ای رفتار کردند که برکناری وزیر برایشان مهم نبود. در حالی که اگر دنبال حق بودند باید با جدیت از وزیر دفاع می‌کردند چون این مسئله لااقل برای سرانشان روشن بود که این استیضاح سیاسی و ناشی از جنگ قدرت است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تاجرنیا:
دولت برای ایجاد اصلاحات در فضای دانشگاه‌ها مصمم است



یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: با در نظر گرفتن آقای نجفی به عنوان سرپرست وزارت علوم از سوی دولت این موضوع مشخص می‌شود که دولت در ایجاد اصلاحات و مناسب‌سازی فضای دانشگاه ها و ایجاد یک محیط علمی و در عین حال آزاد مصمم است.



علی تاجرنیا در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ارزیابی خود از اتفاقی که روز استیضاح فرجی دانا در مجلس شورای اسلامی در جهت عدم رأی اعتماد به وزیر علوم تحقیقات و فن‌آوری افتاد، گفت: مشخص شد سیاسی بودن این استیضاح که عموما در محافل مطبوعاتی مورد توجه قرار می‌گرفت، درست است.



وی افزود: نمایندگان مجلس بحث‌هایی را همچون عقب‌ماندگی علمی و خروج دانشجویان از کشور مطرح می‌کردند که به هیچ عنوان مربوط به دوران مسئولیت آقای فرجی‌دانا نیست و من متأسفم که چرا روی این موضوع تأکید نمی‌شود که این موضوعات به دوره 8 ساله آقای احمدی نژاد و اتفاقاتی که در آن دوره افتاده برمی‌گردد.



این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطرنشان کرد: خود استیضاح کنندگان بر این موضوع اذعان داشتند که کارشان را از اسفندماه یعنی زمانی که عملکرد وزیر به شش ماه هم نرسیده بود آغاز کردند که این نشان می‌دهد در این استیضاح جنبه ارزیابی عملکرد وجود نداشته است.



تاجرنیا اظهار کرد: آقای فرجی‌دانا در جریان استیضاح از شخصیت علمی و دانشگاهی خود عدول نکردند و در یک فضای مسالمت‌آمیز موضوعات خود را مطرح کردند و علیرغم اینکه برخی توقع داشتند که ایشان مباحثی را مطرح و یا به افشاگری بپردازد، اما آقای فرجی‌دانا در کل صحبت‌های قابل دفاعی را مورد توجه قرار دادند.



وی با بیان این‌که از وزیر علوم یک استیضاح مظلومانه به عمل آمد، گفت: نوع رویکردی که مجلس به آموزش عالی نشان داد به نوعی فضایی را در جامعه دانشگاهی ایجاد کرد که طی آن آقای فرجی‌دانا قربانی یک سری خواست‌ها و خواسته‌های سیاسی شد.



تاجرنیا تاکید کرد: آقای فرجی‌دانا در مدت مسئولیت خود برخوردی صادقانه داشت و شخصیتی نبود که بخواهد صرفا رفتار سیاسی داشته باشد. همچنین او فردی نبود که به خاطر ماندن در پست و مسئولیت بخواهد ‌شئونات جامعه دانشگاهی را به حراج بگذارد و این موضوع از عوامل اقبال جامعه دانشجویی به ایشان است.



این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه اظهار کرد: جامعه دانشگاهی بعد از 8 سال شخصیتی را در رأس دید که یک چهره کاملا" علمی بود و آشنایی کامل به فضای دانشگاه‌ها داشت. ایشان شخصیتی مورد احترام هستند و مجموعه این سوابق باعث شد که آقای فرجی دانا ازطرف دانشجویان و اعضای هیأت علمی مورد حمایت قرار گیرد.



وی خاطرنشان کرد: با در نظر گرفتن آقای نجفی به عنوان سرپرست وزارت علوم از سوی دولت این موضوع مشخص می‌شود که دولت در ایجاد اصلاحات و مناسب‌سازی فضای دانشگاه ها و ایجاد یک محیط علمی و در عین حال آزاد مصمم است.



وی همچنین گفت: مجلس با استیضاحی که انجام داد کارنامه قابل قبولی را قطعا" از مردم نمی‌گیرد؛ چرا که اولا" مسأله آموزش عالی مسأله مردم در حال حاضر نبود. اگر مجلسیان روی بعضی از وزرای اقتصادی و موضوعاتی مثل نیازهای مردم در فضای کنونی دست می‌گذاشتند چه بسا با همراهی مردم هم مواجه می‌شدند و چنین روندی نشان می‌دهد که نمایندگان مجلس به جای این که به منافع کلان مردم بپردازند خواسته‌های جناحی خود را مورد توجه قرار می‌دهند. در واقع این عملکرد مجلس این پیام را داشت که به دنبال تعامل کردن نیست و به نوعی چوب لای چرخ دولت گذاشتن را پیگیری می‌کند و قطعا با وجود این روند آقای رئیس جمهور بعد از این نگاهی توأم با یک دید عمیق نسبت به این جریانات خواهند داشت.



تاجرنیا با تأکید دوباره بر این‌که به طورکلی این مجلس به دنبال تعامل برای پیشبرد منافع مردم نیست، گفت: امیدوارم نمایندگان مجلس به این موضوع توجه کنند که بایست رئیس جمهور منتخب مردم را به رسمیت بشناسند و ضمن این‌که مواضع و حقوق خود را در نظارت بر سیستم اجرایی کشور دنبال می‌ کنند در عین حال منافع ملی را نیز در نظر داشته باشند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
غرضی:
در یک سال نخست دولت یازدهم آرامش به کشور بازگشت/دولت در حوزه سیاست خارجی عملکرد مثبتی داشت



یک فعال سیاسی با اشاره به عملکرد دولت یازدهم در یک سال نخست، خاطرنشان کرد: دولت توانست آرامش را به کشور بازگرداند.



سیدمحمد غرضی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ارزیابی عملکرد یک‌ساله دولت یازدهم در آستانه هفته دولت با تأکید بر این‌که دولت طی یک‌ساله نخست توانست خود را به تثبیت برساند، گفت: رئیس جمهور در آغاز فعالیت‌های خود توانست دولت را به سلامت از مجلس عبور دهد.



وی با اشاره به نحوه تعامل دولت و مجلس، اظهار کرد: دولت توانست طی یک سال اخیر تعامل خوبی با مجلس و مردم برقرار کند و آرامشی نسبی را در جامعه حاکم کند؛ چرا که ما در این مدت مشاهده کردیم که برخلاف سال‌های گذشته که در جامعه آرامشی وجود نداشت، کشور در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی شاهد آرامش خوبی بود.



این فعال سیاسی با ارزیابی عملکرد دولت در حوزه‌های مختلف با تأکید بر این‌که دولت توانست در حوزه سیاست خارجی استعداد خوبی از خود نشان دهد، اضافه کرد: در رابطه با حوزه اقتصاد همان‌طور که دولت خود نیز اظهار می‌کند، تورم از نظر علم اقتصاد کاهش پیدا کرده است، اما متأسفانه به دلیل بالا رفتن هجمه‌ها مردم شاهد این واقعه نیستند.



غرضی همچنین به استیضاح وزیر علوم و رأی عدم اعتماد نمایندگان مجلس به فرجی‌دانا اشاره و خاطرنشان کرد: متأسفانه استیضاح وزیر علوم بر گرفتاری‌های دولت اضافه کرد و باعث شد که بین آن‌چه که از انسجام سیاسی میان دولت و مردم برقرار بود فاصله بیافتد. ان‌شاألله دولت بتواند با معرفی وزیر جدید علوم با کسب اکثریت آراء موجبات برطرف شدن این فاصله را فراهم نماید.



وی در ادامه با تأکید بر این‌که کسب رضایت اکثریت مردم وظیفه اصلی دولت‌ها به شمار می‌آید، گفت: دولت باید تلاش کند همچون یک سال نخست علاوه بر افزایش تعامل هرچه بیشتر با سایر قوا با عامه مردم نیز تعامل بیشتری برقرار کند و رضایت اکثریت آنها را کسب کند.



این فعال سیاسی در پایان با اشاره به اقتدار جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه بر تقویت هرچه بیشتر اقتدار دولت در عرصه سیاست خارجی تأکید کرد و افزود: امروز غرب به واسطه اقتداری که ایران در سطح منطقه دارد بیشتر از گذشته محتاج به ایران هستند. دولت باید تلاش کند تا در زمینه سیاست خارجی به ویژه سیاست‌های منطقه‌ای اقتدار خود را افزایش دهد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پایان سفر کوهن به کره جنوبی با محوریت ایران و کره شمالی



منابع دولتی کره جنوبی اعلام کردند: یک مقام ارشد آمریکا برای گفت‌وگو با مقامات کره درباره تحریم‌های یک جانبه این کشور علیه ایران و کره شمالی سفری دو روزه به سئول داشته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از سایت خبری کره یا تایمز، دیوید کوهن، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در سفری دو روزه به کره جنوبی و دیدار با مقامات این کشور درباره تحریم‌های اعمالی علیه کره شمالی و ایران گفت‌وگو کرد.

وی روز گذشته به هنگام ترک سئول اعلام کرد در این دیدارها درباره تحریم‌های آمریکا که علیه پیونگ یانگ، مسکو و تهران اعمال شده است، با مقامات کره جنوبی تبادل نظر کرده است.

منابع دولتی اعلام کردند: وی در این باره دیدارهایی دوجانبه پشت درهای بسته با مقامات عالی‌رتبه کره جنوبی داشته است.

کوهن پیش از کره جنوبی، به ژاپن سفر کرده و با مقامات این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

کره جنوبی یکی از مشتریان اصلی نفت ایران در آسیا به شمار می‌رود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


بر اساس اعلام وزارت اقتصاد
سهم قرض‌الحسنه از کل سپرده بانکی ۱۰درصد است/ سپرده قرض‌الحسنه ۳۶هزار میلیارد تومان
بر اساس گزارش نماگرهای مالی اقتصادی استانهای کشور، مانده سپرده‌ قرض‌الحسنه در سال 1391 با رقم 367653 میلیارد ریال 10.1 درصد از مانده کل سپرده‌ها را به خود اختصاص داده و در مقایسه با سال قبل از رشد 71.2 درصد برخوردار شده است.


13901106000179_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از نماگرهای مالی اقتصادی استانهای کشور که از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی منتشر شده ، در مورد مانده سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز آمده است: مانده سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز در سال 1391 با رقم 367653 میلیارد ریال سهمی معادل 10.1 درصد از مانده کل سپرده‌های بانکی را به خود اختصاص داده و در مقایسه با عملکرد سال قبل از رشدی معادل 71.2 درصد برخوردار شده است.

    طی این دوره، میانگین مانده سپرده‌های قرض‌الحسنه در 31 استان کشور بالغ بر 11.742 میلیارد ریال بوده و مانده مذکور در 6 استان بالاتر از سطح میانگین قرار داشته است. اطلاعات نشان می‌دهد که بیشترین مانده کل سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز مربوط به استان تهران با رقم 153.473 میلیارد ریال (معادل 41.7 درصد از مانده کل سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز) می‌باشد، پس از آن استان‌های اصفهان و فارس به ترتیب با اختصاص سهمی معادل 5 درصد و 4.8 درصد از مانده کل سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز در رده‌های بعدی جای گرفته‌اند.

    استان خراسان شمالی با 20.053 میلیارد ریال معادل 0.55 از مانده کل سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز، کمترین سهم را دارا می‌باشد. همچنین استان‌های ایلام و کهگیلویه و بویراحمد به ترتیب با دارا بودن سهمی معادل 0.56 درصد و 0.64 درصد از مانده کل سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز در پایین‌ترین جایگاه قرار گرفته‌اند.

    در مقایسه با عملکرد سال قبل، استان تهران با 213.6 درصد افزایش، بیشترین میزان نرخ رشد در مانده سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز را دارا بوده، در حالی که استان زنجان با 12.9 درصد افزایش، کمترین میزان نرخ رشد را داشته است.

    همچنین در خصوص نرخ رشد سهم مانده سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز استانها، استان تهران با نرخی معادل 83.2 درصد بیشترین و استان زنجان با نرخی معادل منفی 34 درصد، کمترین میزان نرخ رشد سهم را به خود اختصاص داده‌اند.

    مطابق جدول مانده کل سایر سپرده‌های بانکی در سال 1391 نیز رقمی بالغ بر 284.919 میلیارد ریال معادل 7.8 درصد از مانده کل سپرده‌های بانکی می‌باشد که در مقایسه با عملکرد سال قبل از رشدی معادل 216.8 درصد برخوردار بوده است.

    طی این دوره، میانگین مانده کل سایر سپرده‌های بانکی در 31 استان کشور بالغ بر 9.140 میلیارد ریال بوده و مانده مذکور تنها در 2 استان، بالاتر از سطح میانگین قرار داشته است. بیشترین مانده کل سایر سپرده‌ها مربوط به استان تهران با رقم 219.826 میلیارد ریال (معادل 77.2 درصد از مانده کل سایر سپرده‌های بانکی) می‌باشد و استان‌های اصفهان و خوزستان به ترتیب را داراست و استان‌های ایلام و خراسان جنوبی به ترتیب با سهمی معادل 0.12 درصد و 0.14 درصد از مانده کل سایر سپرده‌های بانکی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

    در مقایسه با عملکرد سال قبل، استان تهران با 502.3 درصد افزایش، بیشترین میزان نرخ رشد در مانده کل سایر سپرده‌های بانکی را دارا بوده، در حالی که استان کردستان با 62.3 درصد کاهش، کمترین میزان نرخ رشد را داشته است. همچنین در خصوص نرخ رشد سهم مانده کل سایر سپرده‌های بانکی استان‌ها، استان تهران با نرخی معادل 90.1 درصد بیشترین و استان کردستان با نرخی معادل منفی 8801 درصد، کمترین میزان نرخ رشد سهم را به خود اختصاص داده‌اند.

    مانده کل تسهیلات بانکی

    مانده کل تسهیلات بانکی در پایان سال 1391، به میزان 2.707.382 میلیارد ریال می‌باشد که در مقایسه با عملکرد سال قبل از رشدی معادل 15.2 درصد برخوردار بوده است. طی این دوره، میانگین مانده کل تسهیلات بانکی در 31 استان کشور بالغ بر 86.990 میلیارد ریال بوده و مانده مذکور در 6 استان بالاتر از سطح میانگین قرار داشته است.

    مانده کل تسهیلات بانکی در استان تهران با رقم 1.228.607 میلیارد ریال (معادل 45.4 درصد از مانده کل تسهیلات بانکی) بیشترین میزان بوده و پس از آن، استان اصفهان با 6.1 درصد و استان خراسان رضوی با 4.1 درصد از مانده کل تسهیلات بانکی کشور در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. در مقابل، مانده کل تسهیلات بانکی کمترین میزان بوده است و پس از آن دو استان خراسان جنوبی و خراسان شمالی هر کدام با سهمی معادل 0.6 درصد از مانده کل تسهیلات بانکی کشور کمترین میزان را دارا بوده‌اند.

    در مقایسه با عملکرد سال قبل، استان تهران با 23.4 درصد افزایش، بیشترین میزان رشد در مانده کل تسهیلات بانکی را دارا بوده، در حالی که استان هرمزگان با 1.4 درصد کاهش، کمترین میزان نرخ رشد را داشته است. همچنین در خصوص نرخ رشد سهم مانده کل تسهیلات بانکی استانها، استان تهران با نرخی معادل 7.1 درصد بیشترین و استان هرمزگان با نرخی معادل منفی 14.4 درصد، کمترین میزان نرخ رشد سهم را به خود اختصاص داده‌اند.

    مانده تسهیلات اعطایی (جاری) به بخش غیردولتی به تفکیک بخش‌های اقتصادی

    مانده تسهیلات اعطایی (جاری) به بخش غیردولتی در بخش کشاورزی

    333.756 میلیارد ریال می‌باشد که در مقایسه با سال قبل از رشدی معادل 15.9 درصد برخوردار بوده است. طی این دوره، میانگین مانده تسهیلات اعطایی (جاری) به بخش غیردولتی در بخش کشاورزی در 31 استان کشور بالغ بر 10.755 میلیارد ریال بوده و مانده مذکور در 9 استان بالاتر از سطح میانگین قرار داشته است. مانده تسهیلات اعطایی به بخش کشاورزی استان تهران در این سال با رقم 83.424 میلیارد ریال (معادل 25 درصد از تسهیلات اعطایی به بخش کشاورزی)، بیشترین میزان بوده است.

    پس از آن استان‌های مازندران و فارس به ترتیب با اختصاص 6.9 درصد و 6.3 درصد از مانده تسهیلات اعطایی به بخش کشاورزی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

    در مقابل، مانده کل تسهیلات اعطایی به بخش کشاورزی در استان خراسان شمالی با رقم 2.830 میلیارد ریال معادل 0.85 درصد مانده تسهیلات اعطایی به بخش کشاورزی (به استثنای مناطق آزاد)، کمترین میزان بوده و دو استان کهگیلویه و بویراحمد و قم به ترتیب با سهمی معادل 0.87 درصد و 0.98 درصد از مانده تسهیلات اعطایی به بخش کشاورزی، کمترین سهم را دارا بوده‌اند.

    در مقایسه با عملکرد سال قبل، استان خراسان جنوبی با 41.8 درصد افزایش، بیشترین میزان نرخ رشد در مانده تسهیلات اعطایی به بخش کشاورزی را دارا بوده، در حالی که استان تهران با 4.8 درصد کاهش، کمترین میزان نرخ رشد را داشته است.

    همچنین در خصوص نرخ رشد سهم مانده تسهیلات اعطایی به بخش کشاورزی استان‌ها، استان خراسان جنوبی با نرخی معادل 22.3 درصد بیشترین و استان تهران با نرخی معادل منفی 17.9 درصد، کمترین میزان نرخ رشد سهم را به خود اختصاص داده‌اند.

    مانده تسهیلات اعطایی (جاری) به بخش غیردولتی در بخش صنعت و معدن

    مطابق جدول (1-19-الف)،‌ مانده تسهیلات اعطایی به بخش صنعت و معدن در پایان سال 1391 به میزان 583.136 میلیارد ریال می‌باشد که مقایسه با عملکرد سال قبل از 5.7 درصد رشد برخوردار بوده است، طی این دوره میانگین مانده تسهیلات اعطایی (جاری) به بخش غیردولتی در بخش صنعت و معدن در 31 استان کشور بالغ بر 18.797 میلیارد ریال بوده و مانده مذکور در 3 استان بالاتر از سطح میانگین قرار داشته است.

    مانده تسهیلات اعطایی به بخش صنعت و معدن در استان تهران با رقم 309.453 میلیارد ریال (معادل 53.1 درصد از تسهیلات اعطایی به بخش صنعت و معدن) بیشترین میزان بوده است.

    پس از آن نیز استان اصفهان با 9.8 درصد و استان خراسان رضوی با 4.1 درصد از مانده تسهیلات اعطایی به بخش صنعت و معدن در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. در مقابل مانده تسهیلات اعطایی به بخش صنعت و معدن در استان کهگیلویه و بویراحمد با رقم 1.177 میلیارد ریال (معادل 0.2 درصد از مانده تسهیلات اعطایی به بخش صنعت و معدن) کمترین میزان بوده و پس از آن، دو استان ایلام و سیستان و بلوچستان هر کدام با سهمی معادل 0.24 درصد از مانده تسهیلات اعطایی به بخش صنعت و معدن، کمترین سهم را دارا بوده‌اند.

    در مقایسه با عملکرد سال قبل، استان با 16.9 درصد افزایش، بیشترین میزان نرخ رشد در مانده تسهیلات اعطایی به بخش صنعت و معدن را دارا بوده و استان هرمزگان با 44.7 درصد کاهش، کمترین میزان نرخ رشد را داشته است. همچنین در خصوص نرخ رشد سهم مانده تسهیلات اعطایی به بخش صنعت و معدن استان‌ها، استان تهران با نرخی معادل 10.7 درصد بیشترین و استان هرمزگان با نرخی معادل منفی 47.7 درصد، کمترین میزان نرخ رشد سهم را به خود اختصاص داده‌اند.

    مانده تسهیلات اعطایی (جاری) به بخش غیردولتی در بخش ساختمان و مسکن

    مانده تسهیلات اعطایی به بخش ساختمان و مسکن در پایان سال 1391 به میزان 990.054 میلیارد ریال می‌باشد که در مقایسه با عملکرد سال قبل از رشد 20.1 درصد برخوردار بوده است، طی این دوره، میانگین مانده تسهیلات اعطایی (جاری) به بخش غیردولتی در بخش ساختمان و مسکن در 31 استان کشور بالغ بر 31.703 میلیارد ریال بوده و مانده مذکور در 5 استان بالاتر از سطح میانگین قرار داشته است.

    مانده تسهیلات اعطایی به بخش ساختمان و مسکن در استان تهران با رقم 504.202 میلیارد ریال (معادل 50.9 درصد از مانده مذکور) بیشترین میزان بوده و پس از آن، استان اصفهان با 4 درصد و استان خراسان رضوی با 3.8 درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. در مقابل، مانده تسهیلات اعطایی به بخش ساختمان و مسکن در استان خراسان جنوبی با رقم 5.611 میلیارد ریال (معادل 0.567 درصد از کل مانده مذکور) کمترین میزان بوده است و پس از آن، استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و ایلام به ترتیب با در اختیار داشتن سهمی معادل 0.568 درصد و 0.6 درصد از مانده تسهیلات اعطایی به بخش ساختمان و مسکن، در پایین‌ترین جایگاه قرار داشته‌اند.

    در مقایسه با عملکرد سال قبل، استان تهران با 38.2 درصد افزایش، بیشترین میزان نرخ رشد در مانده تسهیلات اعطایی به بخش ساختمان و مسکن را دارا بوده، در حالی که استان سمنان با 13.9 درصد کاهش، کمترین میزان نرخ رشد را داشته است. همچنین در خصوص نرخ رشد سهم مانده تسهیلات اعطایی به بخش ساختمان و مسکن استان‌ها، استان تهران با نرخی معادل 15 درصد بیشترین و استان سمنان با نرخی معادل منفی 28.3 درصد، کمترین میزان نرخ رشد سهم را به خود اختصاص داده‌اند.

    مانده تسهیلات اعطایی (جاری) به بخش غیردولتی در بخش صادرات

    مانده تسهیلات اعطایی به بخش غیردولتی در بخش صادرات در پایان سال 1391 به میزان 36.896 میلیارد ریال می‌باشد که در مقایسه با عملکرد سال قبل از رشد 20.1 درصدی برخوردار بوده است. طی این دوره میانگین مانده تسهیلات اعطایی (جاری) به بخش غیردولتی در بخش ساختمان و مسکن در 31 استان کشور بالغ بر 31.703 میلیارد ریال بوده و مانده مذکور در 5 استان بالاتر از سطح میانگین قرار داشته است. مانده تسهیلات اعطایی به بخش ساختمان و مسکن در استان تهران با رقم 504.202 میلیارد ریال (معادل 50.9 درصد از مانده مذکور) بیشترین میزان بوده و پس از آن، استان اصفهان با 4 درصد و استان خراسان رضوی با 3.8 درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

    در مقابل مانده تسهیلات اعطایی به بخش ساختمان و مسکن در استان خراسان جنوبی با رقم 5.611 میلیارد ریال (معادل 0.567 درصد از کل مانده مذکور) کمترین میزان بوده است و پس از آن استانهای کهگیلویه و بویراحمد و ایلام به ترتیب با در اختیار داشتن سهمی معادل 0.568 درصد و 0.6 درصد از مانده تسهیلات اعطایی به بخش ساختمان و مسکن در پایین‌ترین جایگاه قرار داشته‌اند.

    در مقایسه با عملکرد سال قبل، استان تهران با 38.2 درصد افزایش، بیشترین میزان نرخ رشد در مانده تسهیلات اعطایی به بخش ساختمان و مسکن را دارا بوده، در حالی که استان سمنان با 13.9 درصد کاهش، کمترین میزان نرخ رشد را داشته است، همچنین در خصوص نرخ رشد سهم مانده تسهیلات اعطایی به بخش ساختمان و مسکن استان‌ها، استان تهران با نرخی معادل 15 درصد بیشترین و استان سمنان با نرخی معادل منفی 28.3 درصد، کمترین میزان نرخ رشد سهم را به خود اختصاص داده‌اند.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


از سوی بانک مرکزی اعلام شد
جزئیات تغییر قیمت‌ کالاهای مصرفی در تیر ماه امسال/ بهداشت و درمان و حمل و نقل بیشترین افزایش در یک سال اخیر
بر اساس اعلام بانک مرکزی، در 12 ماه منتهی به تیرماه امسال قیمت خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها 6 درصد، پوشاک و کفش 20.4 درصد، بهداشت و درمان 32.3 درصد، حمل و نقل 26.6 درصد و تفریح و امور فرهنگی 20 درصد افزایش داشت.


13900920163618_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بر اساس گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران (شاخص تورم) در تیرماه 1393 به عدد 196.8 رسید که نسبت به ماه قبل 1.4 درصد افزایش داشت.

    این تغییر از 1.7 درصد افزایش مربوط به خردادماه 1393 کمتر بوده است. شاخص مذکور نسبت به ماه مشابه سال قبل 14.6 درصد افزایش یافت.

    در چهار ماه اول سال جاری شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی نسبت به دوره مشابه سال قبل معادل 15.8 درصد افزایش داشته است.

    براساس گزارش بانک مرکزی، میزان تورم در 12 ماه منتهی به تیرماه 1393 نسبت به دوازده ماه منتهی به تیرماه 1392 معادل 25.3 درصد است. شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی در تیرماه 1393 پس از حذف نوسانات فصلی نسبت به ماه قبل 2.0 درصد افزایش یافت.

    شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی در تیرماه 1393 در تمام استان‌های کشور با افزایش همراه بود. بیشترین میزان افزایش متعلق به استان یزد معادل 2.9 درصد و کمترین آن مربوط به استان کردستان معادل 0.4 درصد بود. شاخص مذکور در استان تهران معادل 1.3 درصد افزایش داشته است.

    گروه‌های اصلی

    *خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها

    در تیرماه 1393 شاخص بهای گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در مقایسه با ماه قبل معادل 1.4 درصد افزایش یافت. این افزایش بیشتر ناشی از بالا رفتن شاخص بهای تعدادی از اقلام و گروه‌ها مانند سیب‌درختی معادل 16.9 درصد، لبنیات و تخم مرغ 3.1 درصد، سبزی‌های بوته‌ای (به‌جز گوجه‌فرنگی) 13.2 درصد، سبزی‌های برگی 7.6 درصد، لیمو ترش 27.8 درصد، انواع برنج 1.0 درصد، آشامیدنی‌ها 1.6 درصد، میوه‌های جالیزی (به جز طالبی و گرمک) 5.0 درصد، گوشت مرغ 0.9 درصد، انواع ماهی 2.3 درصد، شیرینی، شکلات، مربا و عسل 1.4 درصد، خشکبار 1.3 درصد، ماکارونی 4.0 درصد، گوشت گاو و گوساله 0.4 درصد، فرآورده‌های سبزی 1.1 درصد، نمک و ادویه، سس‌ها و چاشنی‌ها و ترکیبات خوراکی 1.6 درصد، بیسکویت ، کیک و شیرینی خشک 8.0 درصد، سبزی‌های ریشه‌ای (به جز سیب‌زمینی) 2.0 درصد، فرآورده‌های گوشت 2.7 درصد، روغن‌ها و چربی‌ها (به جز روغن نباتی مایع) 0.5 درصد، انواع خرما 1.5 درصد و سایر فرآورده‌های غلات 1.2 درصد بوده است.

    در این ماه شاخص بهای برخی از اقلام و گروه‌ها مانند انگور معادل 26.5 درصد، هلو 14.4 درصد، موز 10.7 درصد، آلبالو و گیلاس 18.0 درصد، سیب‌زمینی 5.7 درصد، گوجه فرنگی 3.6 درصد، گوشت گوسفند 0.1 درصد، روغن نباتی مایع 0.5 درصد و طالبی و گرمک 1.8 درصد کاهش یافت.

    در مقایسه با ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها معادل 6.0 درصد افزایش نشان می‌دهد. در گروه مذکور شاخص بهای خوراکی‌ها 5.8 درصد و آشامیدنی‌ها 10.6 درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش داشته است.

    شاخص بهای گروه مذکور پس از حذف نوسانات فصلی نسبت به ماه قبل 3.5 درصد افزایش داشت.

    *دخانیات

    در ماه مورد بررسی، شاخص بهای گروه دخانیات نسبت به ماه قبل معادل 0.9 درصد کاهش یافت. این کاهش بیشتر ناشی از پایین آمدن شاخص بهای انواع سیگار خارجی معادل 1.2 درصد بود.

    در مقایسه با ماه مشابه قبل شاخص بهای گروه دخانیات معادل 7.6 درصد کاهش داشته است.

    *پوشاک و کفش

    در تیرماه 1393، شاخص بهای گروه پوشاک و کفش نسبت به ماه قبل معادل 1.0 درصد افزایش یافت. این افزایش بیشتر ناشی از بالا رفتن شاخص بهای گروه‌های پوشاک آماده معادل 0.8 درصد و انواع کفش 1.6 درصد بوده است. همچنین در این ماه شاخص بهای گروه‌های پارچه برای تهیه پوشاک معادل 0.8 درصد و اجرت دوخت و شستشوی لباس 1.6 درصد افزایش داشت.

    شاخص بهای گروه مذکور نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل 20.4 درصد افزایش داشته است.

    *مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت‌ها

    در تیرماه 1393 ، شاخص بهای گروه مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت‌ها نسبت به ماه قبل با افزایشی معادل 0.7 درصد همراه بود. افزایش فوق بیشتر در اثر بالا رفتن شاخص بهای ارزش اجاره‌ای مسکن شخصی و اجاره بهای مسکن غیرشخصی هر یک معادل 0.7 درصد و تعمیرات و خدمات ساختمانی 1.6 درصد بوده است.

    در مقایسه با ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت‌ها معادل 15.4 درصد افزایش داشته است.

    *اثاث، لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه

    در ماه مورد بررسی، شاخص بهای گروه اثاث لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه نسبت به ماه قبل معادل 0.3 درصد افزایش یافت. این افزایش بیشتر ناشی از بالا رفتن شاخص بهای گروه‌های "ظروف و لوازم آشپزخانه" و "کالاها و خدمات مورد استفاده در خانه و خدمات خانگی هر یک معادل 1.2 درصد، منسوجات مورد استفاده در خانه" و "فرش و انواع کفپوش" هر یک 0.8 درصد و ابزار و وسایل برای خانه 0.3 درصد بوده است.

    در ماه مورد گزارش نسبت به ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه اثاث، لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه معادل 10.5 درصد افزایش داشته است.

    *بهداشت و درمان

    در تیرماه 1393، شاخص بهار گروه بهداشت و درمان نسبت به ماه قبل با افزایشی معادل 7.8 درصد مواجه شد. افزایش فوق بیشتر در اثر بالا رفتن شاخص بهای گروهک‌های هزینه‌های بیمارستانی معادل 17.2 درصد و خدمات پزشکی، دندانپزشکی و پیراپزشکی معادل 5.0 درصد بوده است. همچنین در این ماه شاخص بهای گروه دارو، لوازم و مواد طبی و درمانی معادل 1.2 درصد افزایش داشت.

    در مقایسه با ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه بهداشت و درمان معادل 32.3 درصد افزایش داشته است. شاخص بهای گروه مذکور پس از حذف نوسانات نسبت به ماه قبل 7.4 درصد افزایش نشان می‌دهد.

    *حمل و نقل

    در ماه مورد گزارش، شاخص بهای گروه حمل و نقل نسبت به ماه قبل معادل 1.1 درصد افزایش یافت. این افزایش بیشتر ناشی از بالا رفتن شاخص بهای گروه هزینه‌های رفت و آمد معادل 4.5 درصد بوده است. همچنین در این ماه شاخص بهای تعمیرات و سوخت وسایل نقلیه شخصی معادل 0.3 درصد افزایش داشته است.

    در تیرماه 1393 نسبت به ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه حمل و نقل معادل 26.6 درصد افزایش داشته است.

    *ارتباطات

    در تیرماه 1393، شاخص بهای گروه ارتباطات نسبت به ماه قبل معادل 0.2 درصد کاهش یافت. در مقایسه با ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه ارتباطات 13.6 درصد افزایش داشته است.

    *تفریح و امور فرهنگی

    در ماه مورد بررسی، شاخص بهای گروه تفریح و امور فرهنگی نسبت به ماه قبل بدون تغییر بود. در این ماه شاخص بهای گروه‌های خدمات تفریحی و فرهنگی معادل 2 درصد، لوازم تفریح، بازی ورزشی (به جز انواع کل طبیعی) یک درصد و نوشت افزار 0.4 درصد افزایش ولی شاخص بهای رادیو، تلویزیون، ضبط و پخش صوت و تصویر معادل 0.9 درصد، هزینه مسافرت با تور 0.7 درصد و انواع گل طبیعی 4.2 درصد کاهش داشت.

    در مقایسه با ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه تفریح و امور فرهنگی معادل 20 درصد افزایش داشته است.

    *تحصیل

    در تیر ماه 1393 شاخص بهای گروه تحصیل نسبت به ماه قبل معادل 0.5 درصد افزایش یافت که این افزایش بیشتر در اثر بالا رفتن شاخص بهای کلاس‌های تقویتی معادل 3.4 درصد بوده است.

    در مقایسه با ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه تحصیل 13.5 درصد افزایش داشته است.

    *رستوران و هتل

    در ماه مورد گزارش، شاخص بهای گروه رستوران و هتل نسبت به ماه قبل معادل 0.5 درصد افزایش یافت. این افزایش بیشتر ناشی از بالا رفتن شاخص بهای گروه‌های هزینه هتل و مهمانپذیر معادل 4.3 درصد، هزینه غذای آماده در خارج از خانه 0.3 درصد و غذای آماده جهت مجالس و مراسم 0.5 درصد بود.

    در مقایسه با ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه رستوران و هتل معادل 18.2 درصد افزایش داشته است.

    *کالاها و خدمات متفرقه

    در تیر ماه امسال، شاخص بهای گروه کالاها و خدمات متفرقه نسبت به ماه قبل با افزایشی معادل 1.1 درصد مواجه شد. افزایش فوق بیشتر تحت تاثیر بالا رفتن شاخص بهای گروه لوازم بهداشتی و آرایشی و خدمات شخصی معادل 1.1 درصد، ‌لوازم شخصی 2.5 درصد و اجرت ساخت طلای 18 عیار 0.8 درصد بوده است.

    شاخص بهای گروه فوق در مقایسه با ماه مشابه سال قبل معادل 16.9 درصد افزایش داشته است.

    گروه تیر ماه 93 نسبت به ماه مشابه سال قبل چهار ماه اول سال 93 نسبت به دوره مشابه سال قبل 12 ماه منتهی به تیر ماه امسال نسبت به 12 ماه منتهی به تیر ماه 92
    شاخص کل 14.6 15.8 25.3
    گروه اصلی
    خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها 6 6.9 24.8
    دخانیات 7.6- 5.1- 16.4
    پوشاک و کفش 20.4 22.9 35
    مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت‌ها 15.4 18.3 19.9
    اثاث، لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه 10.5 14.2 31.5
    بهداشت و درمان 32.3 31.6 35.9
    حمل و نقل 26.6 25.5 27.1
    ارتباطات 13.6 8.7 6
    تفریح و امور فرهنگی 20 18.2 24
    تحصیل 13.5 13.5 13.2
    رستوران و هتل 18.2 20.2 29.3
    کالاها و خدمات متفرقه 16.9 18.6 33.5
    گروه‌های اختصاصی
    کالا 11.3 12.7 26.9
    خدمت 19.8 20.7 23.2
    مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت‌ها 15.4 18.3 19.9
    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ایران چک‌های جدید ۵۰ هزار تومانی رونمایی شد
دبیرکل بانک مرکزی سپس به موضوع فرصت‌ها و تهدیدهای کاربری فناوری در عملیات و خدمات بانکی اشاره کرد و رسیدگی و تشخیص و مدیریت این موضوع را چالشی بزرگ پیش روی بانک مرکزی به عنوان متولی **** پولی کشور برشمرد.
در نمایشگاه دستاوردهای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، ایران چک‌هایی جدید 50 هزار تومانی منقش به تصویر بارگاه حضرت امام رضا(ع) و اسکناس جدید 2 هزار تومانی منقش به تصویر بادگیرهای ایرانی رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، سید محمود احمدی، دبیرکل بانک مرکزی این مطلب را در آیین گشایش «نمایشگاه دستاوردهای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» که با حضور رئیس کل، اعضای هیات عامل، مدیران کل، مدیران و جمعی از کارشناسان بانک مرکزی برگزار شد، عنوان کرد.

در این مراسم که همزمان با سالگرد استقرار دولت یازدهم در بانک مرکزی برپا شد،7 طرح خدمات نوین بانکداری الکترونیک رونمایی و افتتاح شد. احمدی در ابتدای این آیین اظهارداشت: تحولات فناوری در بیش از دو دهه اخیر، ****‌های بانکی‌سراسر جهان را دچار دگردیسی عمیقی نموده است.

به گفته وی خوشبختانه، **** بانکی کشور ما نیز از این روند بین‌المللی دور نبوده و با کاربری گسترده فناوری در انجام عملیات بانکی به ویژه ارایه خدمات به مشتریان، وسیعاً از امکانات فناوری اطلاعات و ارتباطات بهره جسته است.

وی افزود: بی‌اغراق می‌توان ادعا کرد **** بانکی ما همواره پرچمدار معرفی و کاربری فناوری در ارایه خدمات و عملیات درونی خود بوده و موتور محرک صنعت فناوری اطلاعات در کشور به شمار می‌رود.

دبیرکل بانک مرکزی با ابراز رضایت از روند روبه پیشرفت خدمات بانکداری الکترونیک در ایران افزود: جای خوشوقتی بسیار است اذعان داریم سطح ارایه خدمات و کاربری پرداخت و بانکداری الکترونیکی در ایران بر اساس بیشتر شاخص‌های جهانی، در سطح کشور‌های پیشروست و از این لحاظ، تحقق یکی از آرمان‌های چشم انداز بیست ساله **** در خصوص کسب جایگاه اول منطقه‌ای، به هیچ عنوان دور از انتظار نیست.

احمدی کسب این موفقیت بزرگ را مرهون تلاش‌ها و اقدامات گسترده‌ای دانست که در سطح **** بانکی و شرکت‌های فناوری صورت پذیرفته ‌است. وی ‌گفت: در این میان، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در هدف گذاری، بسترسازی و هدایت مجموعه بانک‌ها برای نیل به این اهداف متعالی از جایگاه ممتازی برخوردار است.

دبیرکل بانک مرکزی سپس به موضوع فرصت‌ها و تهدیدهای کاربری فناوری در عملیات و خدمات بانکی اشاره کرد و رسیدگی و تشخیص و مدیریت این موضوع را چالشی بزرگ پیش روی بانک مرکزی به عنوان متولی **** پولی کشور برشمرد.

وی در ادامه گفت: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بنا به قانون وظیفه تسهیل مبادلات و موازنه پرداخت‌ها را بر عهده دارد. در کنار این وظیفه ایجابی، وظیفه مهم نظارت بر صحت و سلامت **** بانکی کشور نیز بر عهده این نهاد است که با وضع و نظارت بر مقررات حوزه پولی، مدیریت مطلوب مخاطرات بانکی را به انجام می‌رساند که تسامهاً می‌توان آن را نقشی سلبی قلمداد کرد.

احمدی ایجاد توازن میان دو هدف به ظاهر متناقض، یکی معطوف به توسعه و تسهیل و دیگری معطوف به تحدید و ساماندهی را چالش‌هایی در خور توجه خواند و افزود: تنها با ایجاد ساختارهای مناسب می‌توان با این اهداف روبرو شد.

دبیر کل بانک مرکزی در ادامه ضمن«اطلاعات محور» برشمردن‌ بانک مرکزی تصریح کرد: ورودی‌های این سازمان، داده‌ها و اطلاعاتی است که بر مبنای تحلیل آنها تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری می‌شود؛ حصول اطمینان از کیفیت داده‌ها و توان تحلیل آنها در زمانه‌ای که زندگی می‌کنیم، برای هر سازمانی پیچیده و دشوار تلقی می‌شود، اما این پیچیدگی‌ها برای سازمانی که صرفاً بر مبنای داده‌ها و اطلاعات کار می‌کند، اهمیتی حیاتی داشته و به نوعی با فلسفه وجودی آن گره خورده است.

وی ادامه داد:گزافه نیست اگر بگوییم در طول سیزده سالی که بانک مرکزی مدیریت امور پرداخت و بانکداری الکترونیکی را به صورت جدی در دستور کار خود قرار داده، کارنامه موفقی از خود بر جای نهاده است.

احمدی‌ برخورداری از ****‌های پرداخت روزآمد و استاندارد،‌ همگامی با آخرین فناوری‌های روز و همچنین تکمیل تدریجی احاطه اطلاعاتی بانک مرکزی بر آنچه که در حوزه پول و ارز می‌گذرد، را دستاوردهای غیر قابل اغماض بانک مرکزی عنوان کرد.

وی افزود: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای رفع چالش میان تسهیل و نظارت، دو راهبرد توسعه سامانه‌های بین بانکی و متعاقباً احاطه اطلاعاتی بر مبادلات آن را اتخاذ نموده است.

دبیرکل بانک مرکزی در ادامه گفت: در راهبرد اول بانک مرکزی به عنوان نهادی حاکمیتی، زیرساخت‌ها و بسترهای لازم برای تسهیل مبادلات پولی را فراهم کرده و محیطی را فراهم می‌آورد که بر اساس استانداردهای جهان‌شمول بانکی، امکان معرفی خدمات جدید را توسط بانک‌ها میسر سازد. از سوی دیگر سرپرستی سامانه‌های زیرساختی، مجموعه بسیار گرانبهایی از داده‌ها و اطلاعات واقعی را گردآوری می‌کند که بر مبنای آن و با احاطه اطلاعاتی بانک مرکزی از آنچه که در **** پولی کشور می‌گذرد، نظارت موثر و کارا محقق می‌شود.

وی تصریح کرد: اتخاذ این راهبردها با کسب نظر مشاوران بین‌المللی و کارشناسان داخلی چه در خصوص راهبرد پرداخت‌ها که در سال 83 اجرای آن آغاز گردید و چه در خصوص نقشه راه 1400 بانک مرکزی، که به لطف پروردگار از امسال اجرایی می‌شود، صورت پذیرفته است.

احمدی برخورداری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از بزرگترین مجموعه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور را زمینه ساز اجرای راهبردهای یاد شده دانست و گفت: بازسازی و بازآرایی زیرمجموعه فناوری بانک مرکزی در سال‌های اخیر، آنها را در جهت نیل به اهداف حاکمیتی بانک مرکزی سازماندهی و هدایت کرد؛ به گونه‌ای که هم اکنون ایفای وظایف و نقش‌های حاکمیتی اولویت اصلی این حوزه است.

دبیرکل بانک مرکزی همچنین تاکید کرد: نقش بانک مرکزی و زیرمجموعه‌های آن، تصدی‌گری خدمات بانکی نیست بلکه فراهم آوردن زیرساخت و بسترهایی است که در آن بانک‌ها و سایر شرکت‌های فناوری بتوانند خدمات خود را به صورت استاندارد و با لحاظ الزامات مدیریت ریسک گسترش دهند و در این میان آنچه که برای نظارت بانک مرکزی مهم و حیاتی به شمار می رود، اطلاعاتی است که بر این بسترها مبادله شده و واجد ویژگی‌های صحت، دقت و روزآمدی است.

وی در پایان، ایجاد و توسعه سامانه‌های جدید و بهبود و بازنگری در سامانه‌های موجود در چارچوب‌ راهبردهای فوق را همواره از وظایف حوزه فناوری بانک و شرکت‌های زیرمجموعه آن عنوان کرد و از حضار دعوت نمود تا از نمایشگاه دستاوردهای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که به مناسبت هفته دولت برپا شده است بازدید کنند.

در این مراسم، رئیس کل بانک مرکزی از سامانه‌های مدیریت حساب‌های دولتی، سامانه چکاوک و سامانه انتشار اوراق مشارکت الکترونیکی رونمایی کرد. سپس کارشناسان فناوری اطلاعات بانک مرکزی و شرکت‌های تابعه؛ پورتال کاشف، سامانه ارزش افزوده مرکز شتاب، سامانه پرداخت الکترونیک سیار (سپاس) و سامانه استعلام بانکی را معرفی نمودند و از مزایا و ویژگیهای آن سخن راندند.

در بخش دیگری از این مراسم، سکه یادبود منقش به شعار «آرامش و امید» که به مناسبت استقرار دولت یازدهم ضرب شده است، رونمایی شد.

در این نمایشگاه همچنین از نسل جدید ایران چک 50 هزار تومانی منقش به تصویر بارگاه حضرت امام رضا(ع) و اسکناس جدید 2 هزار تومانی منقش به تصویر بادگیرهای ایرانی پرده برداری شد.
 
بالا