• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تجارت چمدانی ایران به 44 میلیون دلار رسید/ کاهش 26 درصدی



صادرات ایران از طریق تجارت چمدانی در هفت ماهه سال 1393 به حدود 44 میلیون و 508 هزار دلار رسیده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در کنار مبادلات تجاری ایران با کشورهای عضو CIS تجارت محدود و کوچکی دیگر نیز در گمرکات مرزی در شمال، شمال شرق و شمال غرب کشور از طریق مرزنشینان ساکن کشورهای فوق صورت می گیرد که محدود به اقلام کالایی خاصی بوده و به آن تجارت چمدانی اطلاق می شود.

بر اساس این گزارش در هفت ماه سال 1393 حدود 44 میلیون و 508 هزار دلار و در هر روز به طور متوسط 206 هزار دلار کالا از طریق تجارت چمدانی از گمرکات مرزی به کشورهای CIS ارسال شده است که این رقم حدود 0.23 درصد از ارزش کل صادرات کشور را تشکیل می‌دهد.

بر اساس اعلام گمرک طی هفت ماهه سال گذشته صادرات از طریق تجارت چمدانی حدود 60 میلیون و 750 هزار دلار بوده است که 0.34 درصد از ارزش کل صادرات کشور را در مدت مذکور شامل شده است.

به این ترتیب مقایسه ارزش صادرات در این مدت حاکی از کاهش 26.74 درصدی تجارت چمدانی طی هفت ماهه سال 1393 نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

در مدت هفت ماه سال جاری گمرک آستارا با اختصاص 13 میلیون و 38 هزار دلار و مجموع 29.29 درصد از ارزش تجارت چمدانی رتبه اول، گمرک بیله سوار با اختصاص شش میلیون و 25هزار دلار یا 13.54 درصد رتبه دوم و گمرک سرو با اختصاص پنج میلیون و 305 هزار دلار یا 11.92 درصد از ارزش تجارت چمدانی رتبه سوم را به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین در مدت مشابه سال گذشته گمرک‌های باج گیران با 48 درصد، آستارا 17 درصد و گمرک پل دشت با اختصاص شش درصد از ارزش کل تجارت چمدانی رتبه سوم را به خود اختصاص داده بودند.

براین اساس آمار حاکی از این است که طی هفت ماه سال 1393 صادرات تجارت چمدانی از لحاظ ارزش از گمرک منطقه آزاد بندرانزلی دارای کاهش 88 درصدی، گمرک پل دشت کاهش 86 درصدی، گمرک باجگیران کاهش 84 درصدی، گمرک سرخس کاهش 20 درصدی و گمرک اینچه برون دارای کاهش پنج درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بوده‌اند.

همچنین دراین مدت صادرات تجارت چمدانی از گمرک جلفا با 590 درصد، نوردوز 91 درصد، سرو 76 درصد، بیله سوار 55 درصد، لطف آباد 50 درصد و آستارا با رشد 21 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه بوده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
به مناسبت سالروز شهادت امام زین‌العابدین(ع)/
علی بن حسین(ع)، پناه اهل مدینه / صحیفه سجادیه دوره کاملی از معارف توحیدی

در ماجرای واقعه حرّه که شامیان به مدینه هجوم بردند بسیاری از خانواده‏‌ها، همسر و فرزندان خود را به خانه امام سجاد(ع) فرستادند و از آن حضرت پناه خواستند و در پناه آن حضرت تا پایان اشغال مدینه به دست **** شام، در امنیت و سلامت به سر می‌‏بردند و از تعرّض شامیان در امان بودند.
خبرگزاری مهر_ گروه دین و اندیشه: امام باقر (ع) می‌‏فرمایند: پدرم علی بن الحسین (ع) هرگز نعمتی از خدا را یاد نمی‌‏کردند مگر آن‏که برای شکر آن نعمت، خدا را سجده می‏‌کردند، ... و نیز هر گاه حق تعالی شرّی را از ایشان دفع می‌‏کرد که از آن بیم داشتند و یا مکر مکر کننده‌ه‏ا را دور می‏‌گرداند سجده می‏‌نمودند و همچنین بعد از فارغ شدن از نماز واجب و یا اصلاح میان دو کس برای شکر این توفیق سجده می‏‌کردند و در جمیع مواضع، سجود آن حضرت به چشم می‏‌خورد و به این سبب آن حضرت را «سجّاد» می‌‏گفتند.


زینت پرستندگان


امام سجاد(ع) در امر عبادت و مناجات با حضرت حق از همگان پیشی گرفته بود، چندان که مورد سوال و حتی اعتراض خاندان و یاران خویش قرار می‏‌گرفت. در هنگام ادای فریضه نماز، چنان خوف خدا سراسر وجودش را فرا می‌‏گرفت که تمام اعضای بدنش می‏‌لرزید و چون وارد نماز می‌‏شد چنان خشک و بی‌‏حرکت می‌‏ایستاد که جز آنچه باد از لباسشان تکان می‌‏داد دیگر حرکتی از او مشاهده نمی‏‌شد. امام باقر(ع) عبادت پدرشان را چنین توصیف می‌‏کنند: «پدرم در نماز قیامی داشتند چون قیام بنده‌ه‏ای ذلیل در پیشگاه سلطانی با شکوه و با هیبت و نماز او چنان می‌‏نمود که نماز وداع است و گویی برای همیشه با آن خداحافظی می‌‏کند».


صدقات پنهانی


بسیاری از خانواده‏‌های محروم و نیازمند مدینه، شبانگاه از لطف و بخشش مردی ناشناس بهره‏‌مند می‌‏شدند که هرگز او را نشناختند مگر زمانی که علی‏‌بن‏‌الحسین(ع) در گذشت. پس از آن بود که آن مرد ناشناس دیگر به سراغ آنان نیامد و دانستند آن امدادگر ناشناس، حضرت زین العابدین(ع) است. زُهَری یکی از معاصران می‏گوید: «شبی سرد و بارانی، علی‏‌بن‌‏الحسین(ع) را دیدم که آرد و هیزم بر پشت داشت و آن را برای فقیران می‌‏برد. گفتم: ای پسر رسول خدا، این چیست؟ حضرت فرمودند: سفری در پیش دارم و توشه آن را آماده کرده‌‏ام تا در جای امنی بگذارم. به امام گفتم: اجازه دهید من آن بار را حمل کنم؛ چراکه شأن شما بالاتر از این است، حضرت قبول نکردند و سپس فرمودند: من شأن خود را از حمل باری که در سفر از هلاک شدن نجاتم دهد و ورودم به مقصد را نیکو گرداند، برتر نمی‌‏دانم».


نشانه‏‌های شیعه


امام سجاد(ع) در ضمن فرمایشاتی نشانه‏‌های شیعه بودن را این گونه بیان می‌‏فرمایند: «شیعیان ما، با آثار عبادت و نیز سادگی و بی‏‌آلایشی در زندگی شناخته می‌‏شوند. در چهره‏‌های آنان آثار عبادت نمایان است... هنگامی که همه ساکت و خاموشند، آنان در تقدیس و تسبیح خدایند و آنگاه که همه خوابند، آنها به نماز و نیایش پروردگار می‌‏پردازند و آن وقت که دیگران در سرور و خوشی‏‌های زودگذر غرق می‏شوند، آنان در فکر اندیشه‏‌های درخشان و اصیل انسانی به سر می‌‏برند».


مناجات در کنار کعبه


اَصْمعی یکی از اصحاب امام سجاد (ع) می‏‌گوید: «در شبی مهتابی اطراف خانه خدا طواف می‏کردم. صدای زیبا و غم انگیزی گوش مرا نوازش داد. به دنبال صاحب صدا رفتم تا این‏که جوانی را دیدم که دست در پرده خانه کعبه افکنده و چنین مناجات می‏‌کند: ای پروردگار من، چشم‏های بندگان در خواب فرو رفته و ستارگان آسمان یکی پس از دیگری سر به افق مغرب گذاشته و از دیده‌‏ها پنهان گردیده و تو خداوند زنده و قیّومی هستی که هرگز خواب تو را فرا نمی‌‏گیرد. در این دل شب پادشاهان درِ قصرهای خود را بسته و نگهبان گمارده‌‏اند و تنها دری که برای نیازمندان گشوده است درِ خانه توست و من اکنون، با تهی دستی به درگاه تو امید بسته‏‌ام...». اَصمعی گوید: «آن قدر این جوان مناجات کرد که بی‏هوش شد و به روی زمین افتاد. چون نزدیک او رفتم و به دقت به صورتش خیره شدم، متوجه شدم او زین العابدین(ع) است».


پادشاهی عبدالملک


دوران امامت امام سجاد(ع) بیشتر مصادف با دوره خلافت عبدالملک بن مروان بوده است. عبدالملک نخستین کسی بود که به صورت رسمی از فریضه امر به معروف و نهی از منکر جلوگیری کرد. او پس از کشتن عبدالله زبیر در یک سخنرانی عمومی گفت: هر کس مرا به تقوا دعوت کند، او را گردن می‏‌زنم! و بدین وسیله مردم را به خفقانی عمیق دعوت نمود. او برای اختناق بیشتر به قتل و غارت مردم می‌‏پرداخت. امام سجاد(ع) در عصر حکومت عبدالملک در تنگنای فشارهای امنیتی، دوران سختی را ‏گذراندند.


افشای چهره امویان


واقعه کربلا از چهره پلید امویان پرده برداشت. اهل‏‌بیت (علیهم السلام) و در رأس آنان امام زین العابدین(ع) به عنوان پیام رسانان عاشورا نقش زیادی در شناساندن چهره پلید امویان به جامعه اسلامی داشتند. خطبه‏‌های امام سجاد(ع) در کوفه و شام و مدینه و مبارزات پی‏گیر آن حضرت در دوران حیاتشان بیشترین اثر را در این زمینه داشت.


تبیین مبانی اعتقادی و فرهنگی شیعه


با توجه به جوّ خفقانی که از سوی دستگاه أُموی در جامعه به وجود آمده بود، امام سجّاد(ع) نمی‏‌توانست اقدام صریحی علیه **** کند ولی از آن جا که امام هم باید مردم جامعه را هدایت و ارشاد نماید و جلوی تحریفات اسلام را بگیرد، در عرصه دعا وارد مبارزه شد. دعاهای امام در عین این‏که حرکتی اخلاقی بود مبارزه‌‏ای آرام ولی ریشه کن کننده با دشمن به شمار می‏رفت. بنابراین مجموعه گران سنگ صحیفه سجادیه ـ که در حقیقت دوره کاملی از معارف توحیدی، اخلاقی، اجتماعی و سیاسی است ـ از امام بر جای ماند و چراغ هدایتی برای انسان‏ها و نسل‏های آینده بود. هم چنین رساله‌‏ای در حقوق و مواعظ و سخنانی در تفسیر قرآن از ایشان به یادگار مانده است.


پناهگاه اهل مدینه


در ماجرای واقعه حرّه که شامیان به مدینه هجوم بردند بسیاری از خانواده‏‌ها، همسر و فرزندان خود را به خانه امام سجاد(ع) فرستادند و از آن حضرت پناه خواستند و در پناه آن حضرت تا پایان اشغال مدینه به دست **** شام، در امنیت و سلامت به سر می‌‏بردند و از تعرّض شامیان در امان بودند. در برخی از منابع آمده است که زمانی که **** یزید قصد مدینه کرد تا جان و مال و ناموس اهل مدینه را مورد تعرض قرار دهد، علی‌‏بن‌‏الحسین(ع) چهارصد تن را در میان خانه خود پناه داد و تا زمان برگشت **** و خروج آنها از مدینه از این چهارصد نفر پذیرایی می‌‏کرد.


انگیزه‏‌های قتل امام


دستگاه اموی با گذشت زمان به شیوه‏‌های مبارزاتی امام سجاد(ع) پی برد و دریافت که ادامه حیات امام با شرایط و اوضاع زمامداری آنها نمی‏‌سازد. لذا تصمیم به قتل حضرت گرفتند. به طور کلی می‏توان چهار عامل مهم را انگیزه دستگاه حاکم از قتل امام برشمرد:
1. وسعت نفوذ امام. در طول 35 سال بعد از واقعه کربلا. امام از طریق دعاها و نشر معارف اسلامی به تدریج توانست یاران‌شان را منسجم کنند و آگاهی‌‏های لازم را به آنها بدهند که این خطر بزرگی برای دشمن به حساب می‌‏آمد.
2. بغض و حسادت. عبدالملک، هشام و ولید و حتی جمعی از بزرگان بنی امیه به امام سجاد(ع) حسادت می‌‏ورزیدند؛ چرا که مردم از روی فهم و درایت به امام عرض ارادت می‏‌کردند.
3. افشاگری. امام سجاد(ع) در فرصت‏های بسیار و از داستان شهادت پدر و اسارت و مظلومیت خود و خاندانش سخن‏ها می‌‏گفت که این خود نوعی افشاگری رسمی علیه ظلم بنی امیه بود.
4. ترس از قیام. دستگاه خلافت تصوّر می‌‏کرد که اگر امام عَلَمی بلند کند به‌خاطر محبوبیت و نفوذ معنوی آن حضرت حتی کسانی که دوست اهل‏‌بیت هم نیستند زیر آن پرچم جمع می‌‏شوند و قیامی بزرگ علیه حکومت آنان به وجود خواهد آمد.


شهادت


حضرت سید الساجدین پس از گذراندن یک عمر پربرکت که در یکی از حساس‏‌ترین دوره‏‌های تاریخ اسلام واقع شد از ویژگی‌‏های مهمی در بین مردم برخوردار شده بود. چراکه فضایل و مکارم اخلاقی آن حضرت در هر مجلس و محفلی بیان می‌‏شد و در یک کلام امام در دل‏ها و عواطف مردم جا گرفته بود. این وضع بر امویان دشوار بود و آنها را می‌‏رنجاند و از همه کس بیشتر ولیدبن‌‏عبدالملک کینه امام را در دل داشت. او بارها می‌‏گفت: «من تا وقتی که علی‌‏بن‌‏الحسین در دنیا باشد راحت نیستم». این بود که وقتی زمام سلطنت را به دست گرفت تصمیم گرفت امام را مسموم کند. لذا زهر کشنده‏‌ای برای کارگزارش در مدینه فرستاد و به او دستور داد تا این زهر را به امام بخوراند و آن نانجیب نیز دستور ولید را عملی کرد. زهر در بدن نازنین امام کارگر شد و بدین وسیله حضرت در سن 57 سالگی در مدینه به شهادت رسید.


تشییع پیکر امام


پیکر پاک امام سجاد(ع) را در شهر مدینه تشییع کردند. در آن شهر از پیکر امام تشییع بی‏‌نظیری صورت گرفت. توده‌‏های مردم از مناطق مختلف بر جنازه حضرت حاضر شدند و همگی پریشان و گریان و دل شکسته جنازه مطهر حضرت را بر دوش می‌‏بردند. بدن مطهر حضرت سجاد(ع) را به قبرستان بقیع بردند و در قبری که در کنار قبر عمویش امام حسن مجتبی(ع) آماده ساخته بودند به خاک سپردند.


امام از منظر علمای اهل تسنن


ذَهَبی یکی از بزرگان اهل سنت درباره امام سجاد می‏‌نویسد: «برای ایشان جلالت عجیبی بود و ایشان به سبب شرافت و سیادت و قدرتش و هم‏چنین به دلیل علم و اهلیت و کمال عقلش هر آینه برای امامت شایسته است». جاحظ که یکی از دانشمندان به نام اهل تسنن است نیز می‏گوید: «مردم با همه اختلاف مذاهبشان در مورد ایشان دارای وحدت نظر بودند و هیچ کس در تدبیر او تردید نداشت و احدی در تقدیم او بر دیگران در همه زمینه‏‌ها شک نداشت» و مهم‏تر از همه شافعی که خود یکی از پیشوایان چهارگانه اهل تسنن است می‏‌گوید: «همانا علی‌‏بن‌‏الحسین فقیه‌‏ترین اهل‌‏بیت است».


شاگردان مکتب امام


حضرت سجاد(ع) در مدت 35 سال امامت خود، افراد زیادی را تربیت کردند و برای تداوم مکتب اسلام ناب محمدی، توانستند آنان را از هر جهت آماده کنند که از آن‌جمله ثابت بن دنیار، معروف به ابوحمزه ثمالی است و هم‏چنین می‌‏توان به أبوُخالِد کابُلی، یَحیی بن أُم الطّویلُ سَعَید بن جُبَیْر ـ که از نظر مقام علمی جایگاه رفیعی داشت ـ اشاره کرد. این افراد جملگی از ممتازترین اصحاب و یاران امام سجاد(ع) بودند که همچون ستاره‏‌های درخشانی در آسمان علم و معرفت درخشیدند و پرتو افشانی کردند.


سخنان کوتاه از امام سجاد


سه چیز نجات بخش مؤمن است: این‏که زبانش را از غیبت مردم باز دارد، خود را به چیزی مشغول کند که در دنیا و آخرت او را سود دهد و بر گناهان، بسیار گریه کند.
نگاه محبت‏‌آمیز مؤمن به صورت برادر ایمانی خود، عبادت است.
نشان معرفت (خداشناسی) و کمال دین مسلمان، ترک سخنان بیهوده، کم‏تر جدل کردن، و بردباری و خوش خویی است.
مبادا به‌‏گناهی که می‏کنی شادمان شوی که شادمانی به گناه، بدتر از ارتکاب آن است.
در شگفتم از آن کسی که از طعام از ترس زیان آن می‏پرهیزد، اما از گناه به سبب زشتی آن نمی‏‌پرهیزد.
همه خیر در این است که انسان خود را (از آلودگی‏ها) نگه دارد.
شرافت در فروتنی، و عزت در پرهیزگاری، و بی‌‏نیازی در قناعت است.
اگر مردم بدانند که در طلب علم چه فوایدی است، آن را می‌‏طلبند، اگر چه با ریختن خون دل و فرو فتن در گرداب‏ها باشد.
هر کس خود را گرامی داند، دنیا نزد او خوار است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در شهریورماه ثبت شد؛
برگشت 5000 میلیارد تومان سند بانکی


در شهریورماه امسال از حدود 110 هزار میلیارد تومان اسناد بانکی مبادله شده از جمله چک، حدود 500 هزار برگ به ارزشی بیش از 5000 میلیارد تومان برگشت خورده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در شهریورماه سال جاری در اتاق پایاپای اسناد بانکی تهران حدود 4.3 میلیون برگ سند بانکی به مبلغ 109 هزار و 800 میلیارد تومان مبادله شد.

در این ماه شاخص تعداد اسناد مبادله شده با رشد 6.9 درصدی نسبت به مرداد به 99.4 رسید در عین حال که بیانگر افزایش 10.3 درصدی در مقایسه با شهریورماه سال گذشته است.

مبادله 109 هزار میلیاردی اسناد بانکی در حالی در ماه پایانی تابستان رقم خورده است که از لحاظ قیمتی 6.2 درصد نسبت به مرداد و 19.7 درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل رشد دارد.

اما از 4.3 میلیون برگ سند مورد مبادله حدود 500 هزار برگ به مبلغی در حدود 5400 میلیارد تومان در اتاق پایاپای اسناد بانکی تهران برگشت خورده است.

شاخص تعداد اسناد برگشتی در شهریورماه به 94.2 رسیده که نسبت به ماه مشابه سال قبل 21.2 درصد افزایش یافته است در عین حال که مبلغ اسناد برگشتی نیز در مقایسه با همین مدت زمانی 30.5 درصد رشد دارد.



اسناد برگشتی در شش ماهه ابتدایی امسال
بنابر آمار و ارقام اعلامی بانک مرکزی در نیمه ابتدایی سال جاری در اتاق پایاپای تهران حدود 23.5 میلیون برگ سند به مبلغی بیش از 600 هزار میلیارد تومان مبادله شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 15.8 درصد افزایش دارد.

اما در همین مدت زمانی 2.8 میلیون برگ سند به مبلغی حدود 28 هزار و 900 میلیارد تومان برگشت خورده که بیانگر رشد 23.7 درصدی نسبت به همین دوره در سال قبل است.

این درحالی است که نسبت مبلغ اسناد برگشت خورده به مبادله شده در شهریورماه 4.8 درصد بود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جزییات بهبود 22 پله‌ای شاخص کسب و کار در ایران

معاون اقتصادی وزیر اقتصاد با اشاره به بهبود 22 پله‌ای رتبه ایران در شاخص کسب و کار، دسترسی به برق و تجارت فرامرزی و همچنین شروع کسب و کار را جزو مهمترین زیرشاخص‌های بهبود یافته در گزارش اخیر بانک جهانی برشمرد.



به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، شاپور محمدی با بیان اینکه در گزارش سال 2015 بانک جهانی رتبه ایران از 152 به 130 بهبود یافت، اظهار کرد: رتبه اعلام شده قبلی ایران توسط بانک جهانی در سال 2014 که 152 بود به 132 اصلاح شد.



وی افزود: اصلی‌ترین بهبودها مربوط به زیر شاخص‌های شروع کسب و کار، دسترسی به برق و تجارت فرامرزی است که اولی با بهبود از رتبه 70 به 62، دومی با بهبود از 119 به 107 و سومی با بهبود از 155 به 148 موجب بیشترین ارتقاء در رتبه کشورمان شده است.



وی ضمن تقدیر از تلاش‌های صورت گرفته توسط اداره کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری، وزارت نیرو، گمرک جمهوری اسلامی ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت به دلیل تاثیرگذاری در بهبود این شاخص‌ها گفت: در شاخص شروع کسب و کار تعداد مراحل از هفت به شش بهبود یافته که از متوسط منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (هشت مرحله)، دو مرحله سهل‌تر است.



معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه مدت زمان شروع کسب و کار از 15 روز به 12 روز کاهش پیدا کرده است تصریح کرد: این موضوع در مقایسه با متوسط منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (18.9 روز) نشان می‌دهد زمان کوتاه‌تری برای شروع کسب و کار در ایران لازم است. زیرشاخص‌های هزینه و حداقل سرمایه کمتر از متوسط منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا بوده و تغییری نسبت به سال قبل نداشته است.



محمدی در ادامه افزود: در زیر شاخص دسترسی به برق تعداد مراحل از هفت به شش کاهش پیدا کرده، مدت زمان 77 روز (بدون تغییر نسبت به سال پیش) ثابت مانده و هزینه بصورت درصدی از درآمد سرانه از 694.9 به 865.6 افزایش یافته است. همچنین مدت زمان به روز و هزینه در ایران نسبت به متوسط منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (84.9 روز و 972.5 درصد) کمتر است.

وی وضعیت کنونی ایران در دو زیر شاخص یاد شده را بهتر از میانگین منطقه برشمرد و خاطر نشان کرد: در این دو زیر شاخص ایران وضع بهتری دارد اما درباره تعداد مراحل علیرغم بهبود از هفت به شش هنوز تا متوسط منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (4.8 مرحله) فاصله وجود دارد. البته در مقایسه با رتبه‌های اعلامی در سال 2014 بهبودهای صورت گرفته بیشتر است.



معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه در زیر شاخص تجارت فرامرزی کاهش هزینه صادرات از 1470 دلار برای هر کانتینر به 1350 دلار در هر کانتینر و هزینه واردات از 2100 دلار برای هر کانتینر به 1555 دلار برای هر کانتینر موجب بهبود رتبه ایران در این زیر شاخص از 155 به 148 شده است، گفت: البته زمان صادرات و واردات (بر حسب روز) در اثر اقدامات انجام شده در راستای اجرای مصوبات هیئت وزیران کاهش پیدا کرده است که در گزارش 2015 بانک جهانی منعکس نشده است.



وی همکاری و تعامل نهادهای مختلف با وزارت امور اقتصادی و دارایی در دستیابی به این موفقیت را حایز اهمیت دانست و اظهار کرد: وزارت امور اقتصادی و دارایی مطابق ماده چهار قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مکلف به تعامل با دستگاه‌های اجرایی و نهادهای داخلی و خارجی برای بهبود کسب و کار است که در اجرای این تکلیف قانونی وزارت امور اقتصادی و دارایی طی چهار مکاتبه رسمی با بانک جهانی بهبودهای صورت گرفته در محیط کسب و کار کشور را انعکاس داده است که در این حوزه نیز همکاری همه دستگاه‌های اجرایی بویژه اداره کل ثبت شرکت‌ها و مالکیت معنوی و وزرات نیرو قابل تقدیر است.

محمدی در ادامه گفت: بهبودهای انجام شده در حوزه تجارت فرامرزی فراتر از اصلاحات منعکس شده در گزارش فعلی بانک جهانی است.

وی ابراز امیدواری کرد که در گزارش سال آینده بهبودهای صورت گرفته در تسهیل تجارت فرامرزی کامل‌تر منعکس شده و رتبه ایران در این حوزه به میزان بیشتری بهبود یابد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر اقتصاد با تشریح دستاوردهای دولت تاکید کرد
خروج کشور از وابستگی به نفت /نشانه‌های بهبود اقتصادی دیده می‌شود


علی طیب‌نیا گفت: به عنوان یک معلم اقتصاد در دانشگاه و به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام میکنم که مردم ایران پیروز نبرد اقتصادی هستند و ایستادگی مردم ایران باعث شد دشمنان بر سر میز مذاکره بنشینند.





به گزارش ایسنا، علی طیب‌نیا - وزیر امور اقتصادی و دارایی - در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران اظهار کرد: پیام عاشورا مقابله با ظلم و دعوت به پرهیزگاری بود و زمانی که ظالمان تسلیم حق نشدند و زیاده خواهی کردند راهی جز مقابله با ظلم باقی نماند.



او تاکید کرد: مردم ایران به تاسی از حضرت امام حسین (ع) در جریان پیروزی انقلاب و پس از آن در برابر کینه توزیهای دشمنان ایستادند و اجازه ندادند انقلاب آسیب ببیند و به استقلال کشور خدشه وارد شود.



وی ادامه داد: نمونه آشکار فرهنگ حسینی در حرکت مردم ایران در مواجهه با تحریمهای اقتصادی قابل مشاهده است و ایران پس از پیروزی انقلاب بنایش تعامل با جهان بود اما قدرتهای خارجی از ابتدا به مخالفت با انقلاب برخاستند و جنگ و تحریم‌های اقتصادی را به کشورمان تحمیل کردند.



طیب نیا افزود: دشمنان در سالهای اخیر هم تلاش کردند با تحمیل تحریمهای گسترده بر مردم ایران فشار آورند و مسئولان کشور را نیز از پیگیری حقوق مسلم مردم منصرف کنند. تحریمهای اقتصادی ظلم آشکار به مردم و عملی غیر انسانی است که ملتی را از دسترسی به نیازهای اساسی خود محروم می کند اما دولت و مردم ایران نشان دادند در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی پیروان راستین اباعبدالله الحسین (ع) هستند.



وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد: ‌مردم ایران از حقوق خود صرفنظر نخواهند کرد و در مقابل زورگوییها می‌ایستند و این مردم به مستکبران نشان دادند که قادرند مکر دشمنان را به خودشان برگردانند و از آسایش چند روزه بگذرند اما در مقابل ظلم سر خم نکنند و در این راه خدا نیز همراه مردم است.



طیب نیا گفت:‌ از اواخر سال 1390 تا امروز بخش عمده‌ای از تحریم‌های اقتصادی بر دو محور بود اول محدود کردن صادرات نفت ایران و دوم محدود کردن مبادلات ارزی و بانکی با هدف جلوگیری از دسترسی کشور به منابع ارزی و نیز محدود کردن امکان خرید کالا و خدمات از خارج و اگر آنها در محور دوم موفق می شدند حتی در صورت صادرات نفت هم نمی توانستیم نیازهای کالایی و خدماتی خود را از خارج تامین کنیم.



وی افزود: اما با لطف الهی موفق نشدند و دشمنان تحریم‌ها را در شرایطی تحمیل کردند که کشور در اوج وابستگی به نفت و واردات کالا و خدمات از خارج بود.



وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد: بر خلاف آموزه های اقتصاد مقاومتی در سالهای گذشته وابستگی به نفت و واردات افزایش یافته بود و تحریم ها هم در همان زمان تحمیل شد اما مردم ایران در کنار دولتمردانشان ایستادند و تحریم‌ها را خنثی کردند.



او با بیان اینکه مردم ایران در حماسه سیاسی سال 92 و با حضور چشمگیر در انتخابات زمینه ساز پیروزی ایران بر ترفندهای دشمن شدند گفت: هرچند تحریمها خسارت بار و محدود کننده بوده اما با ایستادگی مردم اکنون ایران باثبات ترین و امن‌ترین کشور منطقه است.



وی تاکید کرد: ‌تحریم‌های اقتصادی یک نبرد تمام عیار بود و مدیران و کارکنان سیاسی و اقتصادی کشور در کنار گروه بسیاری از فعالان اقتصادی رزمآوران این صحنه نبرد بودند که تاکنون دلاورانه جنگیده اند.



طیب نیا افزود: سال گذشته در شرایط سختی بودیم و تلاش شد با عقل و تدبیر و امید به آینده روشن برنامه‌های مشخصی برای اقتصاد کشور تدوین و در دو محور ارائه کنیم که محور اول آن ثبات‌آفرینی و آرامش بخشی، کنترل تورم و کنترل هیجانات در بازارهای مختلف بود و محور دوم نیز خروج از رکود و دستیابی به تولید اقتصادی طرح ریزی شده بود و در چنین شرایطی مقام معظم ***** هم سیاستهای اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند.



وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: هدف اصلی سیاستهای ابلاغی دستیابی به رشد اقتصادی بالا،‌ پایدار، مستمر، درون زا، برون گرا و انعطاف پذیر است و بدون رشد اقتصادی بالا و بدون افزایش تولید امکان رسیدن به استقلال اقتصادی وجود ندارد و نمی توان رفاه را برای مردم تامین کرد.



وی با اشاره به اینکه بدون رشد اقتصادی نمی‌توان با فقر جنگید و موقعیت کشور را بهبود بخشید، تاکید کرد: ‌ما در پی تعامل گسترده با جهان هستیم و تلاش می کنیم آسیب‌پذیری اقتصادی در برابر بی ثباتی‌های خارجی را کاهش دهیم و راه آن هم خارج شدن از وابستگی به نفت و افزایش توان غیر نفتی و غیر دولتی است.

طیب نیا گفت: ‌دولت یازدهم مصمم به اجرای کامل سیاستهای اقتصادی ابلاغ شده از سوی مقام معظم ***** است و در وزارت اقتصاد هم افزایش توان ثروت‌آوری کشور و تامین مالی پایدار دولت و نیز بی نیازی به نفت جزو اولویتهای راهبردی و اصلی محسوب می شود.

او ادامه داد: امروزه ‌علاوه بر آنکه تا حد زیادی توانستیم تحریم‌ها را بی‌اثر کنیم در مدت فعالیت دولت یازدهم فراتر هم رفته ایم و زمینه های تسلط بر رکود تورمی را نیز فراهم می کنیم که امروز نشانه های بهبود اقتصادی دیده می‌شود به طوریکه دشمنان نیز لب به اعتراف گشوده اند و بر آینده روشن اقتصاد ایران تاکید می کنند.

وزیر اقتصاد افزود: نرخ رشد تولید ناخالص داخلی پس از یک دوره طولانی رکود در بهار امسال به 4.6 درصد رسید و مثبت شد که نشانه روشنی برای به حرکت درآمدن چرخهای تولید و آغاز بهبود اقتصادی است. همچنین نرخ تورم در سال گذشته به بالای 40 درصد رسیده بود و تورم نقطه با نقطه نیز به بالای 45 درصد رسید اما در مهر امسال نرخ تورم به 19 ممیز 4 دهم کاهش یافت و نرخ تورم نقطه به نقطه هم به زیر 15 درصد کاهش پیدا کرد و این یعنی کنترل نرخ تورم.



طیب‌نیا در این باره افزود‌: البته کاهش تورم به معنای کاهش قیمتها نیست بلکه به معنی کاهش سرعت تورم در قیمتهاست و کاهش نرخ تورم در یکسال گذشته توفیق چشمگیری است که کمتر شاهد آن بودیم.

وی همچنین گفت: ‌رشد سرمایه گذاری از زمستان سال گذشته بهبود یافت و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 3.8 درصد ارتقاء یافت و در بهار امسال با افزایش 5.7 درصدی مواجه شد که همه این موفقیت ها حاصل استقامت مردم است.



وزیر اقتصاد افزود: خدمتگزاران شما در دولت تدبیر و امید تلاش می کنند ایرانی بسازند که سرآمد کشورهای منطقه باشد و الگویی برای همه مردم جهان شود، دولت و مردم ایران در پی گسترش همکاری با کشورهای جهان و به دنبال صلح و ثبات هستند.

طیب نیا گفت: دولت تدبیر و امید با پیام صلح و مودت با دنیا صحبت می کند و در شرایط کنونی تلاش می کنیم با گفتگو منافع مردم را استیفاء کنیم و در این مسیر استواریم و به همین اندازه هم در مواجهه با زورگویی‌ها ثابت قدم هستیم؛ تعامل عزتمندانه باعث روشنی فردای کشور خواهد بود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر اقتصاد با تشریح دستاوردهای دولت تاکید کرد
خروج کشور از وابستگی به نفت /نشانه‌های بهبود اقتصادی دیده می‌شود


علی طیب‌نیا گفت: به عنوان یک معلم اقتصاد در دانشگاه و به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام میکنم که مردم ایران پیروز نبرد اقتصادی هستند و ایستادگی مردم ایران باعث شد دشمنان بر سر میز مذاکره بنشینند.





به گزارش ایسنا، علی طیب‌نیا - وزیر امور اقتصادی و دارایی - در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران اظهار کرد: پیام عاشورا مقابله با ظلم و دعوت به پرهیزگاری بود و زمانی که ظالمان تسلیم حق نشدند و زیاده خواهی کردند راهی جز مقابله با ظلم باقی نماند.



او تاکید کرد: مردم ایران به تاسی از حضرت امام حسین (ع) در جریان پیروزی انقلاب و پس از آن در برابر کینه توزیهای دشمنان ایستادند و اجازه ندادند انقلاب آسیب ببیند و به استقلال کشور خدشه وارد شود.



وی ادامه داد: نمونه آشکار فرهنگ حسینی در حرکت مردم ایران در مواجهه با تحریمهای اقتصادی قابل مشاهده است و ایران پس از پیروزی انقلاب بنایش تعامل با جهان بود اما قدرتهای خارجی از ابتدا به مخالفت با انقلاب برخاستند و جنگ و تحریم‌های اقتصادی را به کشورمان تحمیل کردند.



طیب نیا افزود: دشمنان در سالهای اخیر هم تلاش کردند با تحمیل تحریمهای گسترده بر مردم ایران فشار آورند و مسئولان کشور را نیز از پیگیری حقوق مسلم مردم منصرف کنند. تحریمهای اقتصادی ظلم آشکار به مردم و عملی غیر انسانی است که ملتی را از دسترسی به نیازهای اساسی خود محروم می کند اما دولت و مردم ایران نشان دادند در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی پیروان راستین اباعبدالله الحسین (ع) هستند.



وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد: ‌مردم ایران از حقوق خود صرفنظر نخواهند کرد و در مقابل زورگوییها می‌ایستند و این مردم به مستکبران نشان دادند که قادرند مکر دشمنان را به خودشان برگردانند و از آسایش چند روزه بگذرند اما در مقابل ظلم سر خم نکنند و در این راه خدا نیز همراه مردم است.



طیب نیا گفت:‌ از اواخر سال 1390 تا امروز بخش عمده‌ای از تحریم‌های اقتصادی بر دو محور بود اول محدود کردن صادرات نفت ایران و دوم محدود کردن مبادلات ارزی و بانکی با هدف جلوگیری از دسترسی کشور به منابع ارزی و نیز محدود کردن امکان خرید کالا و خدمات از خارج و اگر آنها در محور دوم موفق می شدند حتی در صورت صادرات نفت هم نمی توانستیم نیازهای کالایی و خدماتی خود را از خارج تامین کنیم.



وی افزود: اما با لطف الهی موفق نشدند و دشمنان تحریم‌ها را در شرایطی تحمیل کردند که کشور در اوج وابستگی به نفت و واردات کالا و خدمات از خارج بود.



وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد: بر خلاف آموزه های اقتصاد مقاومتی در سالهای گذشته وابستگی به نفت و واردات افزایش یافته بود و تحریم ها هم در همان زمان تحمیل شد اما مردم ایران در کنار دولتمردانشان ایستادند و تحریم‌ها را خنثی کردند.



او با بیان اینکه مردم ایران در حماسه سیاسی سال 92 و با حضور چشمگیر در انتخابات زمینه ساز پیروزی ایران بر ترفندهای دشمن شدند گفت: هرچند تحریمها خسارت بار و محدود کننده بوده اما با ایستادگی مردم اکنون ایران باثبات ترین و امن‌ترین کشور منطقه است.



وی تاکید کرد: ‌تحریم‌های اقتصادی یک نبرد تمام عیار بود و مدیران و کارکنان سیاسی و اقتصادی کشور در کنار گروه بسیاری از فعالان اقتصادی رزمآوران این صحنه نبرد بودند که تاکنون دلاورانه جنگیده اند.



طیب نیا افزود: سال گذشته در شرایط سختی بودیم و تلاش شد با عقل و تدبیر و امید به آینده روشن برنامه‌های مشخصی برای اقتصاد کشور تدوین و در دو محور ارائه کنیم که محور اول آن ثبات‌آفرینی و آرامش بخشی، کنترل تورم و کنترل هیجانات در بازارهای مختلف بود و محور دوم نیز خروج از رکود و دستیابی به تولید اقتصادی طرح ریزی شده بود و در چنین شرایطی مقام معظم ***** هم سیاستهای اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند.



وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: هدف اصلی سیاستهای ابلاغی دستیابی به رشد اقتصادی بالا،‌ پایدار، مستمر، درون زا، برون گرا و انعطاف پذیر است و بدون رشد اقتصادی بالا و بدون افزایش تولید امکان رسیدن به استقلال اقتصادی وجود ندارد و نمی توان رفاه را برای مردم تامین کرد.



وی با اشاره به اینکه بدون رشد اقتصادی نمی‌توان با فقر جنگید و موقعیت کشور را بهبود بخشید، تاکید کرد: ‌ما در پی تعامل گسترده با جهان هستیم و تلاش می کنیم آسیب‌پذیری اقتصادی در برابر بی ثباتی‌های خارجی را کاهش دهیم و راه آن هم خارج شدن از وابستگی به نفت و افزایش توان غیر نفتی و غیر دولتی است.

طیب نیا گفت: ‌دولت یازدهم مصمم به اجرای کامل سیاستهای اقتصادی ابلاغ شده از سوی مقام معظم ***** است و در وزارت اقتصاد هم افزایش توان ثروت‌آوری کشور و تامین مالی پایدار دولت و نیز بی نیازی به نفت جزو اولویتهای راهبردی و اصلی محسوب می شود.

او ادامه داد: امروزه ‌علاوه بر آنکه تا حد زیادی توانستیم تحریم‌ها را بی‌اثر کنیم در مدت فعالیت دولت یازدهم فراتر هم رفته ایم و زمینه های تسلط بر رکود تورمی را نیز فراهم می کنیم که امروز نشانه های بهبود اقتصادی دیده می‌شود به طوریکه دشمنان نیز لب به اعتراف گشوده اند و بر آینده روشن اقتصاد ایران تاکید می کنند.

وزیر اقتصاد افزود: نرخ رشد تولید ناخالص داخلی پس از یک دوره طولانی رکود در بهار امسال به 4.6 درصد رسید و مثبت شد که نشانه روشنی برای به حرکت درآمدن چرخهای تولید و آغاز بهبود اقتصادی است. همچنین نرخ تورم در سال گذشته به بالای 40 درصد رسیده بود و تورم نقطه با نقطه نیز به بالای 45 درصد رسید اما در مهر امسال نرخ تورم به 19 ممیز 4 دهم کاهش یافت و نرخ تورم نقطه به نقطه هم به زیر 15 درصد کاهش پیدا کرد و این یعنی کنترل نرخ تورم.



طیب‌نیا در این باره افزود‌: البته کاهش تورم به معنای کاهش قیمتها نیست بلکه به معنی کاهش سرعت تورم در قیمتهاست و کاهش نرخ تورم در یکسال گذشته توفیق چشمگیری است که کمتر شاهد آن بودیم.

وی همچنین گفت: ‌رشد سرمایه گذاری از زمستان سال گذشته بهبود یافت و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 3.8 درصد ارتقاء یافت و در بهار امسال با افزایش 5.7 درصدی مواجه شد که همه این موفقیت ها حاصل استقامت مردم است.



وزیر اقتصاد افزود: خدمتگزاران شما در دولت تدبیر و امید تلاش می کنند ایرانی بسازند که سرآمد کشورهای منطقه باشد و الگویی برای همه مردم جهان شود، دولت و مردم ایران در پی گسترش همکاری با کشورهای جهان و به دنبال صلح و ثبات هستند.

طیب نیا گفت: دولت تدبیر و امید با پیام صلح و مودت با دنیا صحبت می کند و در شرایط کنونی تلاش می کنیم با گفتگو منافع مردم را استیفاء کنیم و در این مسیر استواریم و به همین اندازه هم در مواجهه با زورگویی‌ها ثابت قدم هستیم؛ تعامل عزتمندانه باعث روشنی فردای کشور خواهد بود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جزئیات تخلف 400 میلیون‌ دلاری در دولت قبل



یک نماینده مجلس، درباره آنچه که خود به عنوان تخلف 400 میلیون دلاری در دولت محمود احمدی‌نژاد به تازگی افشا کرده، جزئیاتی را بیان کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه «شرق» می‌نویسد: در یکی از دیدارهای مردمی، «موید حسینی‌صدر»، نماینده مجلس با شهروندی مواجه می‌شود که اسنادی از تخلف رخ‌داده در یکی از سازمان‌ها را به او ارائه می‌دهد؛ تخلفی در موضوع واردات قطعات هواپیمایی، درست در روزهای داغ تحریم و سوءاستفاده و رانت‌خواری‌ برخی از این شرایط.

پیگیری‌های صدر، راه به جایی برده و او به سرنخ تخلفی گسترده در واردات قطعات هواپیمایی می‌رسد؛ تخلف 400 میلیون‌ دلاری که گویا به‌واسطه یکی از افراد نزدیک به «بابک زنجانی» اتفاق افتاده و این فرد علاوه‌ بر نزدیکی با زنجانی، سفارش‌شده یکی از نزدیکان رئیس دولت پیشین ایران بوده است.

جالب اینکه در واردات صورت‌گرفته باز هم نام «بابک زنجانی» در میان است؛ فردی که این‌روزها به‌دلیل بدهی هشت‌ هزار میلیارد تومانی به وزارت نفت در زندان اوین به‌ سر می‌برد و در دولت گذشته برای تسهیل فروش نفت وارد معاملات نفتی شده بود؛ معاملاتی که در نهایت به حراج نفت ایران و بازنگرداندن پول به جیب خزانه منجر شد. گویا نه‌تنها کابوس زنجانی تمامی ندارد که حالا حلقه‌های واسطه او نیز این‌سو و آن‌سو آسیب‌های مالی خود را به اقتصاد ایران تحمیل می‌کنند؛ تخلف‌های رخ‌داده‌ای که گاه‌ و‌ بیگاه از سوی نمایندگان مجلس رسانه‌ای می‌شود.

صدر در پاسخ به این پرسش که مسئول مورد‌ نظری که این فرد را سفارش کرده، چه‌کسی بوده، می‌گوید: «این فرد را آقای اسفندیار رحیم‌مشایی سفارش کرده‌اند و در ادامه روند معامله صورت‌گرفته تخلفی رخ داده که حالا سازمان‌های مسئول در این زمینه باید پاسخگو باشند.»

او همچنین می‌افزاید: «این تخلف مالی در زمان دولت آقای احمدی‌نژاد رخ داده و یک فرد نزدیک به بابک زنجانی دو سال پولی را برای وارد کردن قطعات هواپیما گرفته که هنوز این پول در اختیار این فرد بوده و هیچ واردات قطعات هواپیمایی نیز صورت نگرفته است. به این ترتیب پیگیری‌های ما تا به اینجای کار نشان داده که تخلفی در حدود 400 میلیون‌ دلار در این زمینه اتفاق افتاده است.»

نماینده خوی درباره اینکه آیا اطلاعات بیشتری درباره جزئیات فرد متخلف در اختیار دارید نیز تاکید دارد: «این اطلاعات در قالب گزارش مردمی به دفتر من رسیده و مستندات نشان از آن دارد که فرد بدهکار و متخلف از دوستان نزدیک بابک زنجانی است که با یکی از مسئولان دولت احمدی‌نژاد نیز روابط حسنه‌ای داشته و از سوی آقای مشایی سفارش شده است.»

موید صدر در این زمینه پیگیری‌هایی را آغاز کرده و به این ترتیب تاکنون با سازمان بازرسی و بخش حراست وزارت راه نامه‌نگاری کرده تا در این زمینه ورود پیدا کنند و پیگیر ماجرا باشند. البته گویا مواردی از این دست با سطح تخلف مالی کمتر بارها به این نماینده گزارش شده و حالا بنا دارد تک‌تک این گزارش‌ها را به جریان بیندازد. مواردی که موید صدر به آن اشاره دارد شامل ارائه مبالغی پول نقد به افراد برای واردات کالاهای اساسی به کشور بوده که متاسفانه نه کالایی به کشور وارد شده و نه مبالغ به بیت‌المال بازگشته است.

تحریم و رانت دو سوی سکه این سال‌ها برای ایران بوده‌اند. هر جا تصمیم‌های غرب به تحریم حداکثری ایران منجر شده، در این‌ سوی ماجرا برخی افراد رانتی با سوءاستفاده از چالش تحریم‌ها‌، مبالغی را به جیب زده‌اند. نمونه‌اش بابک زنجانی است و حالا یکی دیگر از نزدیکان او که به‌تازگی به‌دلیل بدهی به یک شرکت نفتی بازداشت شده و رفته‌رفته نیز خبرهای ریز و‌ درشت دیگری از تخلف در قطعات هواپیمایی، تاسیسات دریایی و مواردی نظیر این به گوش می‌رسد.

دولت حسن روحانی کم‌کم باید به فکر تقدیم بودجه سال آینده به مجلس باشد اما نکته اینکه هنوز بخشی از پرونده‌های تخلف دولت پیشین روی دست مسئولان مانده و حجم زیادی از زمان و نیروی انسانی به بررسی ابعاد مختلف آن اختصاص یافته است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
گلپا: گفتند نخوانید، ما هم نخواندیم!



«اکبر گلپایگانی معروف به گلپا همانند حسین خواجه‌امیری (ایرج)، خواندن را به شکل حرفه‌ای از سنین پایین آغاز کرد و همانند او سال‌ها از خواندن محروم ماند. با این حال او سال‌ها قبل به دعوت دانشکده «میوزیک بیلد‌ینگ» کالیفرنیا به همراه استاد فرهنگ شریف به تدریس موسیقی ایرانی پرداخت. گلپا در عمر هنری خود اجرا‌های متفاوتی در سالن‌های مهمی چون رویال‌ دایان لندن داشته و توانسته است دکترای افتخاری در رشته آواز از دانشگاه کلمبیای آمریکا، دکترای افتخاری اقتصاد و هنر از سازمان یونسکو و دکترای افتخاری از دانشگاه مجارستان را دریافت کند.»

به گزارش ایسنا، آسمان با ذکر این مقدمه، گفت‌وگوی خود با گلپا را درباره «ایرج و راز ماندگاری‌اش» منتشر کرده که مشروح آن در پی می‌آید:

اگر موافق باشید صحبت را از اینجا شروع کنیم که چه اتفاقی می‌افتد که خواننده‌ای چون ایرج با‌ وجود آنکه سی‌ و چند ‌سال از خواندن بازمانده است، همچنان خواننده‌ای شناخته شده است و از آن مهم‌تر نسل جوان با آثار ایشان ارتباط برقرار کرده و او را دوست دارد. اصلا این ماندگاری‌ای که تعدادی از خوانندگان با آن مواجه هستند، از کجا می‌آید؟

ایرج از همان ابتدا خواننده بسیار خوبی بود و صدای خوبی داشت. از همان زمان که فعالیت‌های خود را به شکل حرفه‌ای در زمینه آواز آغاز کرد، این توانایی‌ها مشهود بود و حالا هم که در آستانه 80 سالگی می‌خواند، می‌بینید که همچنان خوب می‌خواند. جز این هم انتظاری نیست؛ چراکه ایرج، گردن‌کلفت آواز ایران است.

شما به این مساله اشاره کردید که ایشان 30 سال نخواند که به نظر من این یک خسران بزرگ برای موسیقی ایران است؛ چراکه باید از صدا‌ و توانایی‌های او بهره گرفته می‌شد اما متاسفانه این کار را نکردند. من نمی‌دانم چرا هنرمندانی مثل او باید مدت‌های زیادی از فعالیت باز بمانند. تنها این را می‌دانم که هنر به هیچ‌وجه و تحت هیچ شرایطی به سیاست کاری ندارد اما اینکه ایرج با این فاصله‌ای که در ارائه هنرش افتاده است، همچنان ماندگار است و خواننده‌ای شناخته شده به حساب می‌آید. هیچ دلیل دیگری جز همین توانایی‌های او وجود ندارد. طبیعی است که اگر خوانده بدی بود، تاکنون نامش محو شده بود؛ همانطور که در حال حاضر حتی نام بسیاری از خوانندگان هم فراموش شده است. ایرج اما سبک و جایگاه خاص خودش را دارد. به نظر هنوز هم فرصت هست تا او از توانایی‌هایش بهره گیرد.

با همه اینها به نظر می‌رسد که هم اکنون آواز بیات تهران تا حدودی به فراموشی سپرده شده است؟

باید دید که مردم چه می‌خواهند. این مهم‌ترین چیزی است که یک هنرمند می‌تواند به آن توجه داشته باشد. اتفاقا شخصیتی چون ایرج به این خاطر تا این اندازه در زمینه آواز ایران پدیده مهمی است که به این مساله توجه داشته و می‌دانسته در آن زمان مردم این شکل آوازی را دوست دارند، به همین خاطر در کنار قطعاتی که بر اساس ردیف‌های موسیقی ایران می‌خواند، آواز کوچه‌باغی را نیز اجرا می‌کرد. حالا هم زمانه تغییر کرده و به نسبت آن سلایق مردم هم دچار تغییراتی شده است.

من اطمینان دارم که هم‌اکنون اگر قرار باشد آقای ایرج به فعالیت‌های خود در زمینه آواز ادامه دهد، به شکلی متفاوت می‌خواند. شکلی که مردم امروز هم بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند، هرچند که همچنان آثار قدیمی‌شان مورد توجه است اما ایشان به خاطر هوشی که در زمینه هنر دارند، مانند 50 یا 60 سال پیش خود نمی‌خوانند. ایرج دارای چنان صدای طلایی‌ای است که می‌تواند در هر سبکی آواز بخواند و دیگران را مجذوب صدایش کند. مثل او هم کم هستند.

ایرج را باید از معدود خوانندگانی دانست که توانست سبک مخصوص به خودش را داشته باشد. چگونه این اتفاق افتاد؟ به خاطر توانایی حنجره‌اش بود، تکنیکش یا بهره‌گیری از استادان تراز اول؟

ما با هم مدت‌ها در رادیو همکار بودیم و به همین خاطر می‌توانم به راحتی درباره او صحبت کنم. سبک ایرج نه تنها به خاطر توانایی‌های بالایش در حنجره که به خاطر علم و آگاهی‌اش نسبت به ردیف ایرانی و گوشه‌هاست. او سازها را هم به خوبی می‌شناخت. طبیعی است که با این توانایی‌ها، می‌تواند سبک خاص خودش را داشته باشد. شما تا چهار عمل اصلی ریاضی را بلد نباشید، نمی‌توانید مسائل سخت و ... را حل کنید. این روز‌ها مشکل این است که خوانندگان ردیف نمی‌دانند اما می‌خواهند در کارشان موفق باشند. خوب این اتفاق نمی‌تواند رخ دهد.

خیلی‌ها بر این اعتقادند که ایرج با حضورش در سینما، باعث شد که شخصیت موسیقیایی‌اش تحت تأثیر شخصیت سینمایی فردین قرار گیرد.

اینها همه حاشیه است. یک خواننده ممکن است هنرش را به شکل‌های مختلف عرضه کند. دلیل اینکه چرا او چنین تصمیمی را گرفت تا به جای فردین در فیلم‌ها بخواند، مساله‌ای است که باید خودش درباره آن توضیح دهد اما به هر حال باید به تصمیمات یک هنرمند احترام گذاشت، ضمن اینکه اینها اهمیتی ندارد. مهم این است که او صدای بسیار زیبایی دارد و کمک زیادی به فرهنگ این سرزمین کرده است و من امیدوارم که ایشان همچنان برای مردم بخوانند.

شما و آقای ایرج سی‌ و چند سال از خواندن محروم بودید اما همچنان در ایران ماندید. این کمی عجیب نیست؟ یعنی این ماندن هزینه سنگینی برای شما نداشت؟

نمی‌دانم. شاید ما بیش از اندازه وطن‌پرست هستیم. تمام علایق من اینجاست. مخاطب من اینجاست و پدر و مادر من در همین سرزمین دفن هستند. ما شهروند این کشور هستیم. به همین خاطر ماندیم و به قول شما هزینه دادیم. ما به تصمیمی که گرفتند، احترام گذاشتیم. گفتند نمی‌توانید بخوانید، ما هم نخواندیم.

خود من شاگرد نور‌علی برومند بودم و مدت ده سال از حضور ایشان بهره بردم. تمام سال‌هایی هم که خواندم، برای مردم بود. به نظر من هم تصمیم‌گیران اصلی همین مردم هستند. آنها هستند که هنرمندی را ماندگار می‌کنند یا نه. مهم نیست که یک مراسم برگزار شود و چهره‌ای را به عنوان «چهره ماندگار» معرفی کنند. این اتفاق توسط چند نفر رخ می‌دهد که ممکن است از صدا یا قیافه کسی خوششان نیاید. اصلا اهمیتی ندارد. مهم این است که مردم تصمیم بگیرند که چه کسی را می‌خواهند به عنوان چهره ماندگار بپذیرند.

من خودم سال‌هاست که در خانه نشستم و گاهی هم برنامه‌هایی را در خارج از کشور به اجرا در آورده‌ام. در خانه‌ام هم همیشه به روی نسل جوان باز بوده و حتی برای کلاس‌هایی که برگزار می‌کنم پولی از شاگردان نمی‌گیرم. چون به نظر خودم حالا به همین شکل می‌توانم به فرهنگ سرزمینم خدمت کنم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جزئیات یک طرح ویژه در وزارت کار؛

احتمال افزایش 2 برابری سنوات 93 کارگران/ سنوات افزایش یابد مزد چقدر می‌شود؟


خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: برای جبران بخشی از شکاف بین دستمزدها و هزینه های مشمولان قانون کار در سال 93، طرحی در قالب افزایش سنوات کارگران بررسی می شود که در صورت نهایی شدن قبل از پایان سال، دستمزد ماهیانه کارگران گروه یک تا بیست از محل مزایای جانبی شغل بین 15000 تا 38700 تومان افزایش می یابد.
به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مزایای جانبی شغل برای مشمولان قانون کار پایه سنواتی است که در حال حاضر، به صورت ماهیانه، 3 ماه یکبار، 6 ماهه، سالیانه و یا در زمان قطع همکاری از سوی کارفرمایان به کارگران پرداخت می شود.

شورای عالی کار، هر ساله در زمان ارائه مصوبه افزایش حداقل دستمزد سالیانه که برای سال جاری مجموعا 28 درصد و به میزان 609 هزارتومان در نظر گرفته شده است، برخی مزایای جانبی مانند حق مسکن، سنوات روزانه و حق بن نقدی را نیز افزایش می دهد که البته با توافق نمایندگان کارگران و کارفرمایان است.

برخی دیگر از مزایا مانند حق اولاد، مبلغ اضافه کار روزانه افراد، عیدی پایان سال و موارد دیگری از این دست نیز طبق فرمول هایی تابعی از میزان افزایش مزد سالیانه است و به صورت مستقل امکان تعیین را ندارند.

شورای عالی کار در آخرین مصوبه مزدی خود که در اسفندماه 92 ارائه شده بود، افزایش های جدیدی را برای دستمزد امسال مشمولان قانون کار تعیین و ابلاغ کرد. حالا خبر می رسد، طرحی در دست بررسی است که طی آن تا پایان سال جاری بتوان میزان سنوات روزانه کارگران را به دو برابر افزایش داد.

آخرین پایه سنواتی تعیین شده به مبلغ روزانه حداقل 500 تومان برای پایین ترین گروه شغلی و حداکثر 780 تومان برای بالاترین گروه شغلی بوده است. اولین گروه شغلی تاکنون و برای سال جاری جهت هر ماه کارکرد، مبلغ 15 هزارتومان سنوات دریافت کرده است.

این رقم برای گروه 20 شغل به میزان 23400 تومان بوده است. در عین حال، گروه یک شغلی در سال جاری برای 12 ماه کارکرد مبلغ 180 هزارتومان و گروه 20 شغلی نیز برای همین مدت کارکرد 280800 تومان پایه سنواتی خواهند گرفت و یا به حساب آنها منظور خواهد شد.

اگر طرح مذکور به نتیجه برسد مبلغ پایه سنواتی گروه یک شغلی قبل از اتمام سال جاری برای هر ماه 30 هزارتومان تعیین می شود. این میزان برای گروه دو شغلی 30300 تومان و برای گروه های دیگر نیز افزایشی خواهد بود.

همچنین به عنوان نمونه دیگر، گروه 12 شغلی که در حال حاضر باید برای هر ماه کارکرد 18600 تومان سنوات بگیرد، این مبلغ به 33300 تومان افزایش می یابد. در عین حال، اینکه در صورت ارائه مصوبه کارفرمایان مجبور خواهند بود افزایش ها را برای کل ماه های سال منظور کنند و یا از زمان افزایش دوباره؛ هنوز مشخص نیست و بستگی به توافق نمایندگان کارگران و کارفرمایان دارد.

به صورت کلی، در صورت انجام این برنامه که به منظور کاهش شکاف بین هزینه ها و درآمد مشمولان قانون کار خواهد بود، کارگران در گروه یک شغلی سنوات 1000 تومان برای هر روز کارکرد و کارگران گروه 20 شغلی نیز 2070 تومان برای هر روز کارکرد در سال 93 دریافت خواهند کرد.

برخی مقامات آگاه عنوان کرده اند وزارت کار قصد دارد تا این طرح را قبل از پایان سال جاری و مطرح شدن مباحث مربوط به افزایش دستمزد سال 94، در شورای عالی کار دنبال کند.

(ارقام پایه سنواتی 93 و پایه پیشنهادی به تومان)

پایه سنواتی پیشنهادی
پايه سنواتی سال 93


مزد شغل

(ریال)

گروه شغلی

1000
500

202970

1

1010
510

203840

2

1020
520

204709

3

1030
530

205581

4

1040
540

206453

5

1050
550

207611

6

1060
560

208772

7

1070
570

209933

8

1080
580

211383

9

1090
590

212835

10

1100
600

214574

11

1110
620

216316

12

1130
640

218058

13

1150
660

220376

14

1170
680

222695

15

1190
700

225023

16

2010
720

227920

17

2030
740

230822

18

2050
760

234302

19

2070
780

237785

20
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
«گلپا» از بیمارستان مرخص شد


«اکبر گلپایگانی» معروف به «گُلپا» از خوانندگان صاحب‌نام موسیقی ایرانی که به دلیل سکته خفیف مغزی در بیمارستان دی تهران بستری شده بود، از چند روز پیش با تایید پزشکان به منزل خود منتقل شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از «جام جم»، گلپا چند روزی در بیمارستان تحت مراقبت‌های ویژه بود که با بهبود وضعیت جسمی از بیمارستان مرخص شد و هم‌اکنون در منزل خود دوران نقاهت پس از بیماری را سپری می‌کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
کمال خرازی با اشاره به موضوع مذاکرات هسته‌ای:
باید حقوق هسته‌ای را ستاند نه اینکه توقع داشت به ما اعطا شود


وزیر پیشین امور خارجه کشورمان گفت: در موضوع مذاکرات نمی‌شود تضمین کرد که طرف مقابل بخواهد حقوق ما را رعایت کند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کمال خرازی در جمع خبرنگاران در حاشیه بازدید معاون حقوقی رییس‌جمهور از پژوهشکده علوم شناختی در ارزیابی از موضوع مذاکرات هسته‌ای، اظهار کرد: این موضوع تابع این است که چقدر حقوق ما تامین می‌شود. در این مذاکرات حقوق ما مشخص و قوانین بین‌المللی و ان‌پی‌تی این حقوق را مشخص کرده است.

خرازی که رییس هیات امنای پژوهشکده علوم شناختی است، در ادامه گفت: آنچه مهم است خطوط قرمزی است که در جمهوری اسلامی توسط مقام معظم ***** ترسیم شده و طبیعتا نمی‌شود از آنها تخطئی کرد و بایستی در راستای احراز آن گام برداشت و مذاکره‌کنندگان در همین چارچوب به پشتوانه ملت و مقام معظم ***** مذاکره می‌کنند.

وزیر پیشین امور خارجه کشورمان در ادامه گفت: باید امیدوار بود و دید که مذاکرات به کجا خواهد رسید. نمی‌شود تضمین کرد که طرف مقابل بخواهد حقوق ما را رعایت کند چنان‌که همیشه اینگونه بوده و باید حقوق را ستاند نه اینکه توقع داشت که این حقوق را به ما اعطا کنند و البته مقاومت مردم، کشور و مذاکره‌کنندگان مهم است و باید امیدوار بود که این موضوع به نتیجه برسد.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه توانمندی ایران در عرصه‌های مختلف در موضوع مذاکرات چقدر تاثیرگذار است، گفت: همین که آمریکایی‌ها و غربی‌ها حاضر شدند در مذاکره جدی با ایران وارد شوند نشان دهنده توانمندی و نقش بزرگی است که ایران در منطقه بازی می‌کند.

وزیر پیشین امور خارجه کشورمان گفت:‌ این موضوع نشان دهنده توسعه علمی ماست و آنها نمی‌توانند ایران اسلامی را نادیده بگیرند. اینها همان کسانی هستند که به انواع ترفندها دست زدند که کشور ما را با بحران مواجه کنند ولی به خواست خداوند و همت مردم و رهبران ما ایران توانسته اینقدر پیشرفت کند و تا اینجا بیاید و با مقاومت بیشتر می‌تواند مشکلات خود را به دست خود حل و نقش مثبت خود را در منطقه ایفا کند.

خرازی در ادامه اظهار کرد: اگر ایران امروز را با حدود 25 سال پیش مقایسه کنید می‌بینید که چقدر تفاوت ایجاد شده و این تفاوت به همت بیگانان توسعه پیدا نکرده بلکه با همت خود مردم ایجاد شده است و علیرغم فشارها و تحریم‌ها و زورگویی‌ها ایران توانسته به این پیشرفت نائل شود.

وزیر پیشین امور خارجه کشورمان تاکید کرد: مهم است مردم ما لمس و احساس کنند و باور داشته باشند که روح استقلال و ایران‌خواهی که توانسته چنین موفقیتی را پدید بیاورد و امیدوارم که با موفقیت بیشتر به سر منزل مقصود برسیم.

رییس هیات امنای پژوهشکده علوم شناختی همچنین به معرفی این پژوهشکده پرداخت و گفت: پژوهشکده علوم شناختی تمامی ابعاد حیات انسانی را مورد توجه قرار می‌دهد و بر همه فعالیت‌های انسانی تاثیرگذار است که از جمله این فعالیت‌ها مسائل حقوقی است تا اینکه به این موضوع برسیم که از نظر شناختی در موضوع تدوین مباحث حقوقی چه می‌توان کرد که به باور تبدیل شود.

وی گفت: موضوع علوم شناختی در شاخه‌هایی مثل جرم‌شناسی و پیشگیری از جرم حائز اهمیت است.

خرازی همچنین گفت: ما در حوزه علوم شناختی نسبت به سال گذشته در منطقه مقام دوم را بعد از اسرائیل داریم. همچنین در سال 2013 رتبه ایران در این راستا به رتبه 26 رسیده است.

انتهای پیام
 

khunires

مدیربخش کاروسرمایه *فروشنده معتبر
تاریخ عضویت
20 آگوست 2013
نوشته‌ها
3,624
لایک‌ها
4,947
جزئیات تخلف 400 میلیون‌ دلاری در دولت قبل



یک نماینده مجلس، درباره آنچه که خود به عنوان تخلف 400 میلیون دلاری در دولت محمود احمدی‌نژاد به تازگی افشا کرده، جزئیاتی را بیان کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه «شرق» می‌نویسد: در یکی از دیدارهای مردمی، «موید حسینی‌صدر»، نماینده مجلس با شهروندی مواجه می‌شود که اسنادی از تخلف رخ‌داده در یکی از سازمان‌ها را به او ارائه می‌دهد؛ تخلفی در موضوع واردات قطعات هواپیمایی، درست در روزهای داغ تحریم و سوءاستفاده و رانت‌خواری‌ برخی از این شرایط.

پیگیری‌های صدر، راه به جایی برده و او به سرنخ تخلفی گسترده در واردات قطعات هواپیمایی می‌رسد؛ تخلف 400 میلیون‌ دلاری که گویا به‌واسطه یکی از افراد نزدیک به «بابک زنجانی» اتفاق افتاده و این فرد علاوه‌ بر نزدیکی با زنجانی، سفارش‌شده یکی از نزدیکان رئیس دولت پیشین ایران بوده است.

جالب اینکه در واردات صورت‌گرفته باز هم نام «بابک زنجانی» در میان است؛ فردی که این‌روزها به‌دلیل بدهی هشت‌ هزار میلیارد تومانی به وزارت نفت در زندان اوین به‌ سر می‌برد و در دولت گذشته برای تسهیل فروش نفت وارد معاملات نفتی شده بود؛ معاملاتی که در نهایت به حراج نفت ایران و بازنگرداندن پول به جیب خزانه منجر شد. گویا نه‌تنها کابوس زنجانی تمامی ندارد که حالا حلقه‌های واسطه او نیز این‌سو و آن‌سو آسیب‌های مالی خود را به اقتصاد ایران تحمیل می‌کنند؛ تخلف‌های رخ‌داده‌ای که گاه‌ و‌ بیگاه از سوی نمایندگان مجلس رسانه‌ای می‌شود.

صدر در پاسخ به این پرسش که مسئول مورد‌ نظری که این فرد را سفارش کرده، چه‌کسی بوده، می‌گوید: «این فرد را آقای اسفندیار رحیم‌مشایی سفارش کرده‌اند و در ادامه روند معامله صورت‌گرفته تخلفی رخ داده که حالا سازمان‌های مسئول در این زمینه باید پاسخگو باشند.»

او همچنین می‌افزاید: «این تخلف مالی در زمان دولت آقای احمدی‌نژاد رخ داده و یک فرد نزدیک به بابک زنجانی دو سال پولی را برای وارد کردن قطعات هواپیما گرفته که هنوز این پول در اختیار این فرد بوده و هیچ واردات قطعات هواپیمایی نیز صورت نگرفته است. به این ترتیب پیگیری‌های ما تا به اینجای کار نشان داده که تخلفی در حدود 400 میلیون‌ دلار در این زمینه اتفاق افتاده است.»

نماینده خوی درباره اینکه آیا اطلاعات بیشتری درباره جزئیات فرد متخلف در اختیار دارید نیز تاکید دارد: «این اطلاعات در قالب گزارش مردمی به دفتر من رسیده و مستندات نشان از آن دارد که فرد بدهکار و متخلف از دوستان نزدیک بابک زنجانی است که با یکی از مسئولان دولت احمدی‌نژاد نیز روابط حسنه‌ای داشته و از سوی آقای مشایی سفارش شده است.»

موید صدر در این زمینه پیگیری‌هایی را آغاز کرده و به این ترتیب تاکنون با سازمان بازرسی و بخش حراست وزارت راه نامه‌نگاری کرده تا در این زمینه ورود پیدا کنند و پیگیر ماجرا باشند. البته گویا مواردی از این دست با سطح تخلف مالی کمتر بارها به این نماینده گزارش شده و حالا بنا دارد تک‌تک این گزارش‌ها را به جریان بیندازد. مواردی که موید صدر به آن اشاره دارد شامل ارائه مبالغی پول نقد به افراد برای واردات کالاهای اساسی به کشور بوده که متاسفانه نه کالایی به کشور وارد شده و نه مبالغ به بیت‌المال بازگشته است.

تحریم و رانت دو سوی سکه این سال‌ها برای ایران بوده‌اند. هر جا تصمیم‌های غرب به تحریم حداکثری ایران منجر شده، در این‌ سوی ماجرا برخی افراد رانتی با سوءاستفاده از چالش تحریم‌ها‌، مبالغی را به جیب زده‌اند. نمونه‌اش بابک زنجانی است و حالا یکی دیگر از نزدیکان او که به‌تازگی به‌دلیل بدهی به یک شرکت نفتی بازداشت شده و رفته‌رفته نیز خبرهای ریز و‌ درشت دیگری از تخلف در قطعات هواپیمایی، تاسیسات دریایی و مواردی نظیر این به گوش می‌رسد.

دولت حسن روحانی کم‌کم باید به فکر تقدیم بودجه سال آینده به مجلس باشد اما نکته اینکه هنوز بخشی از پرونده‌های تخلف دولت پیشین روی دست مسئولان مانده و حجم زیادی از زمان و نیروی انسانی به بررسی ابعاد مختلف آن اختصاص یافته است.

انتهای پیام

400 میلیارد همش؟ آمار غلطه فک کنم! کمه!:angrybirds8:
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
راهکارهای موسوی‌لاری برای اصلاح‌طلبان



یک عضو مجمع روحانیون مبارز گفت: اصلاح‌طلبان باید در صحنه سیاسی کشور یک صدا داشته باشند.



به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالواحد موسوی لاری در نشستی با فعالان سیاسی اصلاح‌طلب مشهد اظهار کرد: ما در برابر خود دو تابلوی سال 84 و سال 92 را داریم که در سال 84 با چند کاندیدا حضور پیدا کردیم و در سال 92 اختلافات را کنار گذاشته و حول محور یک کاندیدا به اجماع رسیدیم. نتیجه عملکرد ما در سال 84 به وجود آمدن دولت اصولگرایی بود که خودمان به آن بیشترین نقدها را داشتیم و حالا این به عهده خود ماست که الگوی سال 84 را اجرایی کنیم یا الگوی سال 92 را.



وی خاطرنشان کرد: باید در صحنه‌های سیاسی آینده از سطح خواسته‌های‌مان پایین‌تر بیاییم و با همکاری کامل به سمتی برویم که برای ما نتیجه در برداشته باشد. ما بنا نداریم که احزاب را تعطیل کنیم، بلکه معتقدیم این احزاب باید تقویت شود، اما از طرف مقابل نیز وقتی کلمه اصلاح‌طلب را به کار می‌بریم، منظور ما مجموعه‌ای از اصول است که نباید خدشه‌دار شود.



وی بیان این‌که «برای انتخابات پیش رو باید جمعی شامل چهار گروه در هر استان و شهر شکل بگیرد تا همگی بتوانند ما را در جهت نیل به اهداف‌مان یاری کنند» افزود: گروه اول شامل نمایندگان اصلاح‌طلب ادوار مجلس هستند، گروه دوم مدیران اصلاح‌طلب ادوار مختلف،‌ گروه سوم شخصیت‌های مستقل فرهنگی و گروه چهارم نیز شخصیت‌های تاثیرگذار هر منطقه که می‌توانند بر روی اقشار مختلف مردم تاثیرگذار باشند و ما را به نتیجه برسانند.



این عضو مجمع روحانیون مبارز با بیان این‌که «به رسمیت شناختن احزاب به معنای به رسمیت شناخته شدن اختلاف سلیقه است»، اظهار کرد: ما مطمئنیم که دگم‌اندیشی در جامعه ره به جایی نمی‌برد، حال می‌خواهد در اردوگاه اصلاح‌طلبان باشد یا در اردوگاه اصولگرایان. ما قرائت‌های مختلف از مسائل سیاسی و اجتماعی را زیر چتر قانون اساسی به رسمیت می‌شناسیم و معتقدیم که هیچ مجموعه‌ای نباید کار خود را تعطیل کند بلکه باید فعالیت‌ خود را گسترش دهد و استانداردهای خود را بالا ببرد.



وی خاطرنشان کرد: ما در خراسان نیز باید یک خروجی داشته باشیم؛ زیرا ما یک جریان واحد داریم و از این جریان بایستی یک صدا بیرون بیاید.



وی با بیان این‌که «حق مطلق دانستن خود و نفی دیگران مشکلی است که جوامع اسلامی را بسیار آزار داده است»، اظهار کرد: اصلاح‌طلب کسی است که چتر قانون را پذیرفته و کارنامه مشخصی از عملکرد ارزشمند دارد و به آن افتخار می‌کند و امروز ما در شرایطی هستیم که صدای واحد اصلاح‌طلبان، هواداران و دوستداران ما را خوشحال خواهد کرد.



موسوی لاری در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که «همواره این سوال مطرح است که چرا 50 سال پس از پیامبر گرامی اسلام واقعه عاشورا اتفاق افتاد» اظهار کرد: نمی‌توان باور کرد که اتفاقی به این عظمت محصول وقایع چند ماهه باشد و باید پذیرفت که چنین اتفاقی نیاز به مقدمه‌چینی‌های چندساله دارد. ریشه اصلی این مساله در چندسال پایانی حکومت امیرالمومنین(ع) شکل می‌گیرد، زیرا پس از جنگ صفین عده‌ای از اردوگاه امیرالمومنین(ع) با بیان این‌که چرا ایشان سازش را پذیرفت و حکمیت را قبول کرد از ایشان جدا شدند و لقب خوارج را به خود اختصاص دادند. همین جریان با تفسیر غلط از مقوله ایمان پایه‌گذاریک جریان فکری شد، در ابتدا سوال آنان این بود که ایمان چیست و در پاسخ به این سوال معتقد شدند که ایمان عمل کامل به فرایض و اجتناب کامل از محرمات است. این گروه در ادامه معتقد شدند که هرکس گناه کرد کافر است و هر کافری شایسته مرگ و می‌توان با آن مبارزه کرد و این اصل، اصلی شد که بسیاری از مبانی این گروه بر پایه آن نهاده شد و در نتیجه مکتب خشونت‌بار خوارج شکل گرفت. شاخص اصلی خوارج این بود که جز خود دیگران را کافر می‌دانستند و معتقد بودند که شایسته مرگ هستند و در همین راستا بود که یکی از یاران امیر المومنین(ع) را به این جرم که ایشان را کافر نمی‌دانست سر بریدند و شکم همسر باردارش را نیز دریدند و فرزند او را نیز کشتند و سپس مادر را هم سر بریدند.



وی خاطرنشان کرد: پایه جریان تکفیری با یک تفسیر غلط از ایمان شروع شد و 400 سال نیز به صورت یک حکومت حاشیه‌ای به حیات خود ادامه داد. در طرف مقابل نیز جریانی به وجود آمد که مرجئه نام داشت و برخلاف خوارج معتقد بود که هر انسانی می‌تواند گناه کند و بعدا توبه کند و از گناهانش بری شود و به همین دلیل این فرقه مورد حمایت حکومت‌های اموی و عباسی قرار گرفت، زیرا پوششی بود برای جنایت‌ها و مشکلاتی که آن‌ها به وجود می‌آوردند. بعضی از نویسندگان شیعی می‌گویند پس از حوادث فتنه خوارج تقریبا قاطبه مسلمانان اندیشه ارجاء را پذیرفتند و جامعه اسلامی در شرایطی قرار گرفت که از یک سو با خشونت خوارج و از سوی دیگر با بی‌مبالاتی مرجعه روبه‌رو بود و در نتیجه جامعه به دو قطب خارجی و مرجعه تقسیم شد. نهایتا براثر این دو اندیشیده جامعه اسلامی از آن‌چه که باید می‌بود فاصله گرفت و از محتوا خالی شد و جریانی به نام حشویه جمعی از توده‌های ناآگاه و بی‌خرد جامعه بودند نیز به وجود آمدند که صرفا به ظاهر قرآن و سنت عمل می‌کردندو از به کار گرفتن عقل سر باز می‌زدند که این گروه نیز در تغییر فضای جامعه و تهی کردن آن از معنا نقش داشتند.



وی ادامه داد: فاجعه عاشورا نتیجه فعل و انفعالات این چنینی جامعه است و قیام امام حسین(ع) برای بازگرداندن جامعه به مسیر واقعی آن و دور کردن امت اسلامی از انحراف صورت گرفت. امروز نیز جریان تکفیر در برابر جریان سکولار قرار دارد و در واقعه اگر ما می‌خواهیم جلوی سکولاریسم را بگیریم باید با جریان تکفیر نیز مبارزه کنیم. امروز برای داعش شیعه و سنی فرقی نمی‌کند و ما شاهد هستیم که سنی‌ها را مانند شیعه‌ها سر می‌برند و مثلا در خصوص فلسطین معتقدند که در آن‌جا باید نخست حماس را نابود کرد و سپس به سراغ اسرائیل رفت. تمام کسانی که فکر می‌کنند حق مطلق هستند و سایرین را باطل مطلق می‌دانند سرانجام به این منزل می‌رسند.



این عضو مجمع روحانیون مبارز تاکید کرد: تمام دلسوزان جامعه باید در مقابل هر دو جریان حضور داشته باشند و چنان در مقابل تکفیری‌ها و خشونت‌طلبان موضع بگیرند که در برابر سکولارها موضع می‌گیرند و برای نجات اسلام اصیل لازم است که این دو تیغه قیچی را از بین برد. امیدواریم که تحمل در گذشته برای حرکت در آینده چراغ راه کسانی باشد که دل در گروی اهل بیت(ع) دارند.



وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: ما معتقدیم جریان اصلاحات در این **** ریشه دارد و این ریشه از پیش از انقلاب و در جریان مبارزات انقلابی آغاز شده است و در مراحل مختلف انقلاب اسلامی دیده شده است. ما باید جمهوریت و اسلامیت را در کنار یکدیگر به پیش ببریم، زیرا این دو از یکدیگر جدا نیستند و تمام مبانی **** ما نیز بدون رای مردم شکل نمی‌گیرد. با قرائتی که جمهوریت و اسلامیت را در راستای یکدیگر می‌داند کارنامه اصلاح‌طلبان مشخص و قابل ارائه است و ما تلاش‌مان را کرده‌ایم که تا حد امکان در این زمینه موفق باشیم.



وی با بیان این‌که «اصلاح‌طلبان به صورت جدی به هشت سال دولت اصولگرایی انتقاد دارند» اظهار کرد: ما انتقادات‌مان را بدون تکفیر بیان می‌کنیم و معتقدیم که این امکان وجود داشت که کارهای بهتری انجام شود تا ما شاهد اختلاس‌های سه هزار میلیاردی و یا فشارهای مختلف بر کشور نباشیم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


فارس گزارش می‌دهد
رشد نقدینگی از متوسط ۸ سال اخیر فراتر رفت/ 27.5 درصد در ۱۲ ماه منتهی به مرداد
بررسی آمارها نشان می‌دهد رشد پایه پولی در یک سال منتهی به مرداد امسال ۱۷ درصد و رشد خالص نقدینگی 27.5 درصد بوده در حالی که متوسط رشد پایه پولی در چهار سال (۹۱-۸۸) 16.5 درصد و متوسط نقدینگی ۲۵ درصد بوده است؛ متوسط رشد نقدینگی در سال‌های ۸۴ تا ۹۱، 27.1 درصد بوده است.


13920518000210_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در دوره سال‌های 84 تا نیمه اول سال 92 محور اصلی انتقادات به سیاست‌های اقتصادی از سوی رسانه‌ها و کارشناسان اقتصادی که در برخی مواقع خط و خطوط سیاسی‌ هم داشتند، رشد بالای نقدینگی،‌ وابستگی بودجه به نفت بود و معمولا علت تورم‌ در اقتصاد ایران را این مسائل می‌دانستند.

    استفاده از پول پرقدرت بانک مرکزی یا همان پایه پولی در چند ماه اول، توسط وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و سخنگوی دولت (معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی) بارها و بارها محور انتقادات نسبت به سیاست‌های اقتصادی گذشته بود.

    سهم 40 درصدی مسکن مهر از کل پایه پولی و چند برابر شدن حجم کل نقدینگی در سال‌های گذشته همواره شاه‌کلید سخنرانی‌ها بود تا جایی که شنونده این صحبت‌ها این گونه برداشت می‌کرد که رشد بالای نقدینگی و پایه پولی به نوعی گناه نابخشودنی است که تنها در چند سال گذشته رخ داده است.

    کار تا جایی پیش رفت که اجرای طرح مسکن مهر کند شد که از منظر اقتصاد کلان به دلیل عدم منابع مالی مناسب و اتکاء به منابع بانک مرکزی اقدامی مثبت تلقی می‌شد.

    شاید با گذشت بیش از یک سال از مدیریت جدید اقتصاد ایران، بتوان عملکرد سیاست‌های پولی و مالی را بررسی کرد.

    نقدینگی در 12 ماه منتهی به مرداد ماه امسال 30.2 درصد و بدون احتساب آمار موسساتی که به تازگی ارقام نقدینگی آنها به آمارهای بانک مرکزی اضافه شده، نقدینگی حدود 27.5 درصد رشد داشته است.

    حجم نقدینگی در پایان مرداد ماه سال گذشته 491 هزار و 824 میلیارد تومان بوده و این عدد در مرداد ماه امسال به 460 هزار و 700 میلیارد تومان رسیده که 148 هزار میلیارد تومان رشد را نشان می‌دهد.

    در واقع در مدت یک سال 27.5 درصد بدون احتساب آمار جدید موسسات پولی، به کل نقدینگی موجود در اقتصاد ایران افزوده شده است.

    در صورتی که فکری برای رشد فزآینده کنونی نشود و سال آینده هم به همین نسبت، یعنی 27 درصد نقدینگی به اقتصاد تزریق شود، حجم کل نقدینگی به 877 هزار و 759 میلیارد تومان خواهد رسید که بیانگر رشد 81 درصدی نقدینگی در مدت 2 سال است.

    این در حالی است که متوسط رشد نقدینگی در 15 سال ( 77 تا 91) 26.7 درصد بوده است.همچنین در طول سال‌های 84 تا 91 متوسط رشد نقدینگی 27.1 درصد و متوسط نقدینگی چهار ساله 88 تا 91 حدود 25 درصد بوده است.

    در بخش پایه پولی هم متوسط رشد این متغیر در چهار ساله 88 تا 91 بالغ بر 16.5 درصد بوده اما رشد پایه پولی در پایان اسفند سال گذشته حدود 18 درصد رسیده است. حجم پایه پولی از مرداد ماه 92 تا مرداد ماه امسال 16 هزار میلیارد تومان رشد کرده که رشد 17 درصدی را نشان می‌دهد.

    بنابراین رشد پایه پولی در 12 ماه منتهی به مرداد امسال حدود نیم درصد از متوسط رشد این متغیر در چهار سال گذشته (88-91) بیشتر بوده است.

    سال پایه پولی درصد رشد نقدینگی درصد رشد
    77 6196.4 18 درصد 16200 19.4 درصد
    78 7182.2 15.9 درصد 19500 20.1 درصد
    79 8439.8 17.5 درصد 25000 29.2 درصد
    80 9414.7 15.2 درصد 32500 28.8 درصد
    81 1171.6 23.1 درصد 42500 30.2 درصد
    82 12871 7.6 درصد 53000 26 درصد
    83 15120 17.5 درصد 68000 30.2 درصد
    84 22090 45.9 درصد 92000 34.3 درصد
    85 27997 26.9 درصد 128400 39.4 درصد
    86 36549 35.5 درصد 164000 27.7 درصد
    87 54084 47.6 درصد 190000 15.9 درصد
    88 60378 11.9 درصد 235000 23.9 درصد
    89 68693 13.7 درصد 295000 25.9 درصد
    90 76456 11.4 درصد 352000 19.4 درصد
    91 97579 27.6 درصد 460000 30.8 درصد
    92 115143 18 درصد 594785 29.1 درصد
    5 ماهه اول 93 110000 4.9- درصد 640700 7.7 درصد
    به گزارش فارس، با وجود اینکه نقدهایی به درستی و با تحلیل‌های منطقی علمی به عملکرد سیاست‌گذاران پولی می‌شد، تیم اقتصادی دولت یازدهم همان راه را طی کرده و حتی در برخی بخش‌ها پا را فراتر گذاشته است.

    انتهای پیام/م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


۵۰۰ میلیون دلار از پول‌های بلوکه‌شده به حساب بانک مرکزی واریز شد
قسط‌ چهارم از دور دوم آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران به حساب بانک مرکزی واریز شد.


13920619000487_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مبلغ 500 میلیون دلار براساس توافق ایران و گروه 1+5 بابت بدهی کشور هندوستان در قالب قسط چهارم از طریق بانک مرکزی امارات دریافت و به حساب بانک مرکزی ایران واریز شد.

    با احتساب واریز قسط چهارم ، مبلغ 1.9 میلیارد دلار از کل مبلغ 2.8 میلیارد دلار به حساب بانک مرکزی واریز شده است.

    همچنین طبق این توافقات، در مرحله اول 4.2 میلیارد دلار دیگر از درآمدهای نفتی طی 8 قسط دریافت شده بود.

    انتهای پیام/ک


 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

با یادداشتی در روزنامه گاردین
جمعی از دیپلمات‌های ارشد اروپایی خواستار توافق میان ایران و ۱+۵ شدند
جمعی از دیپلمات‌های ارشد اروپایی در یادداشتی در روزنامه گاردین خواستار توافق میان ایران و ۱+۵ در مهلت معین‌شده(۲۴ نوامبر/ ۳ آذر) شدند.

13930815000015_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، روزنامه گاردین در تحلیلی با عنوان « اکنون زمان توافق هسته‌ای با ایران است» ضمن ترغیب طرفین مذاکره به توافق نهایی می‌نویسد که ما کشورهای 3+3 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه‌آلمان) و ایران را ترغیب می‌کنیم تا مهلت 24 نوامبر به توافق هسته ای جامع برسند.

    گاردین سپس ادامه می‌دهد، به تعویق انداختن تصمیم نهایی جدی در زمینه توافق هسته‌ای موجب می‌شود فرصت‌های بیشتری برای مخالفان این مسیر دیپلماتیک به وجود آید تا این فرایند را تخریب کنند.

    این گزارش می‌نویسد ممکن است که مخالفان، توافقی که به صورت کارآمد و صلح‌آمیز نگرانی‌ها 3+3 درباره گسترش تسلیحات هسته‌ای را مورد خطاب قرار دهد و در عین حال به خواسته‌های قانونی و حاکمیت ایران احترام گذارد، دچار مشکل کنند.

    این مقاله که توسط جمعی از دپیلمات‌های ارشد اروپایی نگاشته شده است، تصریح می‌کند توافق موقت هسته‌ای که در نوامبر 2013 به امضا درآمد، تا امروز اطمینان محکمی را برای گروه 3+3 از طریق نظارت دقیق بر برنامه هسته‌ای ایران و همچنین محدود کردن خروجی اورانیوم غنی‌شده ایران به وجود آورده است.

    گاردین افزود که برای رسیدن به این سطح از مذاکرات، اروپاییان سرمایه گذاری وسیعی برای تحمیل هزینه‌های اقتصادی به ایران از طریق تحریم‌های بی سابقه علیه تهران و به انزوا کشیدن این کشور انجام دادند.

    طبق این گزارش، اروپاییان می‌بایست طرفین مذاکره را ترغیب کند تا از طریق مصالحه معقول به بخش‌های برجسته توافق توجه کنند و همچنین در عین حال از موضوعاتی که برای یک توافق خوب ضروری نیست بپرهیزند. اروپا باید با دولت آمریکا همکاری کند تا به همپیمانان منطقه‌ای مشکوک، تضمین دهند که توافق نهایی هسته‌ای با ایران مزایای طولانی استراتژیک خواهد داشت.

    طبق این گزارش، هزینه شکست مذاکرات باید در نظر گرفته شود. شکست مذاکرات برای گروه 3+3، احتمالاً منجر به برنامه نامحدود و با نظارت ضعیف هسته‌ای ایران می‌شود. شکست در رسیدن به توافق نهایی، تحریم، تنش و انزوای ایران را نیز به همراه دارد و همین امر انگیزه‌های بیشتری برای ایران به وجود می‌آورد تا تسلیحات هسته‌ای را دنبال کند و منافع غربی را بیشتر تضعیف کند. هزینه شکست برای ایران هم از نظر اقتصادی و هم امنیتی بیشمار است.

    این گزارش سپس ادامه داد که گروه 3+3 با رسیدن به توافق نهایی، می‌تواند یک سابقه کاملاً تاریخی به وجود آورد که امنیت جهانی را از طریق محدود کردن توانمندی ایران برای برنامه تسلیحات هسته‌ای تأمین کند. یک توافق نهایی هسته‌ای همچنین اعتماد را تقویت می‌کند و یک فضای سیاسی لازم برای اروپا برای تعامل مجدد با ایران به شیوه‌ای معنادار در خصوص موضوعاتی چون حقوق بشری را به وجود می‌آورد.

    این گزارش تأکید دارد که یک توافق نهایی با ایران می‌بایست تعامل غرب با ایران را از طریق بازکردن گزینه‌های جدید برای دنبال کردن منافع منطقه‌ای مشترک، مجددا شکل دهد.

    گاردین در پایان اینگونه نتیجه‌گیری کرد که ایران و گروه 3+3 بیش از همیشه به حل پرونده هسته‌ای ایران نزدیک شده‌اند. اهداف عدم گسترش تسلیحات هسته‌ای، امنیت منطقه ای و جهانی، تنش‌زدایی در خاورمیانه و تلاش برای پیشبرد دیپلماسی در این دوران آشفته در صورت رسیدن به توافق خوب هسته‌ای، همگی محقق می‌شود. تمامی طرفین گزینه کناره‌گیری از یک توافق هسته‌ای را دارند اما باید این را هم بدانند که وقتی بحث پیشبرد منافع راهبردی آنها پیش‌ می‌آید، گزینه‌های جایگزین‌های این توافق بسیار بدتر خواهد بود و ممکن است هرگز فرصتی به خوبی زمان حال برای امضای توافق نهایی هسته‌ای ایران به وجود نیاید.

    از جمله نویسندگان این مطلب، «خاویرسولانا» مسئول اسبق سیاست خارجی اتحادیه اروپا و دبیرکل ناتو، «آنا پالاسیو» وزیر امور خارجه اسبق اسپانیا، «کارل بیلدت» وزیر خارجه سابق سوئد، «اما بونینو» وزیر خارجه اسبق ایتالیا، «جان ماری گوئنو» رئیس مرکز تحقیقاتی «گروه بین المللی بحران» و «نوربرت روتگن» و «روبرت کوپر» دیپلمات ارشد انگلیسی هستند.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
درسی از امام *****(ره)
نقش امام سجاد(ع) در خنثی‌سازی توطئه‌های بنی‌امیه



حضرت امام *****(ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران بیانات ارزشمندی را در مورد «نقش امام سجاد(ع) در خنثی‌سازی توطئه‌های بنی‌امیه» داشته‌اند.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) این مطالب که به مناسبت سالروز شهادت امام سجاد(ع) در سایت جماران منتشر شده به شرح زیر است:



«...من فرزند علی مرتضی هستم، من پسر کسی هستم که سران مشرکین را کوبید و دماغ آن‌ها را به خاک مالید تا به وحدانیت حضرت حق اقرار کردند و گفتند : " لا اله الا الله "، من پسر آن کسی هستم که جلوی پیامبر با دو شمشیر می جنگید و با دو نیزه مبارزه می کرد. او دو بار هجرت کرد و دو بار بیعت نمود. او در جنگ بدر و حنین نبرد نمود و به اندازه یک چشم به هم زدن به خدا کفر نورزید. من فرزند صالح مومنین و وارث انبیاء و از بین برنده مشرکان و امیر و پیشوای مسلمین و فروغ چشم جهادگران و زینت عبادت کنندگان و افتخار گریه کنندگانم. کسی که بردبار ترین بردباران و افضل نماز گران از آل یاسین و رسول رب العالمین است. من پسر کسی هستم که جبرئیل او را تایید و میکائیل او را یاری کرد. من فرزند آنم که از حرم مسلمین حمایت کرد و با مارقین و ناکثین و قاسطین جنگید و بر ضد دشمنان ناصب و عنود خود مجاهده نمود. او در بین قریش با افتخارترین انسانی است که قدم به این زمین نهاد و اول شخصیتی است در میان مومنین که دعوت ایمان را اجابت نموده و به فراخوانی خدا و پیامبرش لبّیک گفت. آری، او اولین سبقت گیرندگان به همه خوبیها و کوبنده متجاوزین و نابود کننده مشرکین و تیری از تیرهای الهی به سر منافقین وزبان حکمت عباد الهی که پرستش خداوند می کنند و نصرت خداوند و ولی امر الهی و بوستان حکمت خداوند و حامل علم خدا و مخزن علم است. اوست که جوانمرد است و بخشنده، زیبا و نیکو چهره و هوشمند و پاک، از سرزمین حجاز است و در راه رضای خدا، پیشگام است. و پیشوای بلند همت، صابر و بسیار روزه گیرنده، مهذّب و بسیار عبادت کننده، قطع کننده پستیها و نسلهای مشرکین، پراکنده کننده حزبهای کفر، از همگان پر جرئت تر و قوی تر و دارای اراده محکم و عزمی استوار و راسخ و از همه با صلاحیت تر و خلل ناپذیرتر، اوست که شیر دلاور است همان کسی که در جنگها به هنگام به هم خوردن نیزه ها و نزدیک شدن پیشتازان جنگ، کافران را بمانند خرد کردن سنگ آسیاب، خرد می کرد و می کوبید و مانند طوفان کوبنده که خار و خاشاک را در هم می ریزد دشمنان را در هم می ریخت، شیر حجاز و یکه سوار عراق، کسیکه هم مکی است هم مدنی، هم خیفی است هم عقبی (منتسب به خیف که مسیری است در منی و «عقبه») هم بدری است هم احدی، اوست کسی که در بیعت شجره یکه تاز میدان بود و در هجرت هم، آقای عرب، و شیر میدان نبرد، وارث دو مشعر (مشعر و عرفات) و پدر دو سبط رسول خدا _صلی الله علیه و آله _ یعنی حسن و حسین. آری این است جدّ من علی بن ابی طالب.»



متن فوق فرازی است از خطبه مشهور حضرت امام سجاد در مجلس یزید، که پس از اشاره مختصر به از مقامات رسول گرامی اسلام با این تفصیل به معرفی حضرت علی (ع) می‌پردازد و خود بیانگر برخورد سنجیده و هوشیارانه آن حضرت است در خنثی‌سازی نقشه‌های دستگاه اموی در به کار گیری امکانات تبلیغی موجود در سوءاستفاده از جهالت و بی‌خبری مردم به منظور بسط قدرت خویش و انحراف اسلام از مسیر اصلی خود. و چنانکه می‌دانیم لبه تیز همه تبلیغات سوء دستگاه بنی امیه متوجه شخص و شخصیت علی بن ابی طالب و خاندان آن حضرت بوده است. و اگر گفته شود این خطبه و این معرفی و خطبه دیگر حضرت در کوفه و خطبه‌های عمه بزرگوارش حضرت زینب(س) همه نقشه‌های بنی امیه را خنثی و نقش بر آب کرد، سخن حق و به جائی گفته شده است.



حضرت امام ***** هم که خود بزرگترین درس‌ها را از راه و روش این بزرگواران آموخته است، در این باب هم نکات درس‌آموزی دارند که فرازی از آن آورده می‌شود:



«سید الشهدا و اصحاب او و اهل بیت او آموختند تکلیف را: فداکاری در میدان، تبلیغ در خارج میدان. همان مقداری که فداکاری حضرت ارزش پیش خدای تبارک و تعالی دارد و در پیشبرد نهضت حسین- سلام اللَّه علیه- کمک کرده است، خطبه‏‌های حضرت سجاد و حضرت زینب(س) هم به همان مقدار یا قریب آن مقدار تأثیر داشته است. آن‌ها به ما فهماندند که در مقابل جائر، در مقابل حکومت جور، نباید زن‌ها بترسند و نباید مردها بترسند. ... منبری که حضرت سجاد- سلام اللَّه علیه- رفت و واضح کرد به این‌که قضیه، قضیه مقابله غیر حق با حق نیست؛ یعنی، ما را بد معرفی کرده‏‌اند؛ سیدالشهدا را می‏‌خواستند معرفی کنند که یک آدمی است که در مقابل حکومت وقت، خلیفه رسول اللَّه ایستاده است. حضرت سجاد(ع) این مطلب را در حضور جمع فاش کرد.» (صحیفه امام، ج‏17، ص:53و 54)



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
شاهمرادی در گفت‌و گو با ایسنا:
فیلتر و انکار راه حل نیست!



دبیر شورای فرهنگ عمومی می‌گوید راه مقابله با تاثیر بد شبکه‌های اجتماعی فیلتر کردن آن‌ها نیست، چون ما چه بخواهیم و چه نه مردم از این شبکه‌ها استفاده می کنند. راه حل این است که برنامه‌ریزی‌های لازم برای سوار شدن بر موج شبکه‌های اجتماعی انجام گیرد.



حجت‌الاسلام والمسلمین حسین شاهمرادی - دبیر شورای فرهنگ عمومی - در گفت‌وگو با خبرنگار بخش فرهنگ خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره نقش رسانه‌های گروهی و شبکه‌های اجتماعی در ساماند‌هی به انتشار اخبار و نظرها بیان کرد: در حال حاضر رسانه‌های گروهی مانند صداوسیما، ایسنا، ایرنا و ... نسبت به شبکه‌های اجتماعی نقش کمتری در مخابره‌ی مطالب مختلف به مردم ایفا می‌کنند. این درحالی است که شبکه‌های اجتماعی با قدرت بیشتری در عرصه حضور دارند و ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، چه آن‌ها را فیلتر بکنیم و چه فیلتر نکنیم، مورد استفاده مردم قرار می‌گیرد.



او بیان کرد: هیچ نظامی نمی‌تواند جلو آزادی اندیشه و آزادی مردم را بگیرد. البته چنین موضوعی به این معنا نیست که ما باید موضوع شبکه‌های اجتماعی را رها کرده و برایش برنامه‌ریزی نکنیم، بلکه ما به عنوان مسوولان فرهنگی باید برای چنین موضوعاتی برنامه داشته باشیم.



دبیر شورای فرهنگ عمومی اظهار کرد: راحت‌ترین راه این است که شبکه‌های اجتماعی را ببندیم و البته می‌بینید که چنین عملکردی هیچ وقت تاثیری نداشته است. سخت‌ترین راه و بهترین برنامه هم این است که بتوانیم این موضوع را هدایت کنیم و سوار بر موج شبکه‌های اجتماعی شویم و بتوانیم در این تلاطم اقیانوس مواج حرکت کنیم که جلو برنده باشیم. اگر بخواهیم مقابل این موج عظیم بایستیم غرق می‌شویم. این درحالی است که ما پیشینه مذهبی و ملی قدرتمندی داریم که می‌توانیم به وسیله آن قایقی بر روی این موج بسازیم تا حتی سرعت این موج ما را به جلو هدایت کند. شورای فرهنگ عمومی باید بتواند برای این موضوع تدبیر بیاندیشد.



او همچنین درباره سیاست‌های ملی در مواجهه با موضوع‌هایی چون اسیدپاشی و برخی بداخلاقی‌ها در شبکه‌های اجتماعی و عقب‌ماندگی سیاست‌گذاران فرهنگی و رسانه‌های رسمی در برابر کارکردهای شبکه‌های اجتماعی در این‌گونه مقوله‌ها، اظهار کرد: راه این نیست که اگر برنامه‌ای نداریم این موضوع را رها کنیم و اگر نمی‌توانیم برایش برنامه‌ داشته باشیم جلویش را بگیریم. در شبکه‌های اجتماعی باید به دو وجه توجه کرد. وجه اول این که باید بررسی کنیم یک مطلب چطور می‌تواند به عنوان یک شایعه بدون اینکه واقعیت داشته باشد بین مردم بپیچد و ما نتوانیم آن را کنترل کنیم و قسمت تلخ ماجرا این است که چرا جامعه ما به جایی رسیده است که اخلاق را زیر پا می‌گذارد؟ این در حالی است که ممکن است تک تک اعضای جامعه ما که به این ناهنجاری دامن می‌زنند با آن مخالف باشند. باید بررسی کنیم که چرا شایعه آنقدر تاثیرگذار است و چرا گاهی مردم ما به مطالب خودمان آن‌قدر محقرانه نگاه می‌کنند. کجای جامعه حالش انقدر بد است که برون‌رفتش چنین مطالبی است.



حجت‌الاسلام والمسلمین شاهمرادی اضافه کرد: باید پژوهش کنیم و پاسخ این پرسش‌ها را توسط اندیشمندان‌مان به دست بیاوریم و البته فقط دانستن پاسخ‌ها ملاک نیست. باید بتوانیم راه حل عملی ارایه کنیم و وضعیت را اصلاح کنیم. این موضوع یکی از وظایف اصلی شوراست که وظیفه بزرگی است ولی باید درنظر گرفت که کار فرهنگی زودبازده نیست. متاسفانه هر قدر که خراب کردن باورهای مردم زود اتفاق می‌افتد، اصلاح آن به زمان‌های طولانی نیاز دارد. ما بسیاری از نقاط قوت خود را که در طول قرن‌ها به دست آورده بودیم متاسفانه از بین برده‌ایم و باید مدت‌ها برای بازسازی آن، برای استفاده نسل‌های بعد تلاش کنیم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روزی که بازرگان استعفا داد



روز ۱۴ آبان ۱۳۵۸ یک روز پس از تسخیر سفارت آمریکا در تهران، دولت موقت به نخست‌وزیری مهندس مهدی بازرگان استعفای خود را تقدیم امام کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از «تاریخ ایرانی»، روزنامه کیهان فردای آن روز در خبری نوشت: «مهندس مهدی بازرگان نخست‌وزیر استعفای خود را تقدیم امام کرد. به دنبال استعفای دولت امروز اعلام شد که این استعفا دیروز در قم تقدیم امام شده است. صادق طباطبایی معاون سیاسی نخست‌وزیر و سخنگوی دولت در گفت‌وگوی کوتاهی درباره تکلیف کارهای جاری مملکت تا تعیین تکلیف دولت جدید اعلام کرد: تا تعیین تکلیف قطعی پذیرش استعفای دولت بازرگان و تعیین دولت جدید، مهندس بازرگان و اعضای هیات دولت ایشان کارهای جاری مملکت را انجام خواهند داد. طباطبایی گفت: اعضای کابینه که در هیات حسن نیت مذاکرات کردستان عضویت دارند همچنان کارهای مربوطه و مذاکرات خود را دنبال خواهند کرد. طباطبایی در مورد اینکه آیا استعفای دولت از سوی امام پذیرفته شده است یا خیر، سکوت کرد.»

متن استعفای مهندس بازرگان که در روز ۱۴ آبان ۵۸ در قم تقدیم امام شد، بدین شرح است: «بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم. حضور محترم حضرت آیت‌الله‌العظمی امام روح‌الله الموسوی الخمینی دامت برکاته. با کمال احترام معروض می‌دارد پیرو توضیحات مکرر و نظر به اینکه دخالت‌ها، مزاحمت‌ها، مخالفت‌ها و اختلاف نظر‌ها، انجام وظایف محوله و ادامه مسئولیت را برای همکاران و اینجانب مدتی است غیرممکن ساخته و در شرایط تاریخی حساس حاضر نجات مملکت و به ثمر رساندن انقلاب بدون وحدت کلمه و وحدت مدیریت میسر نیست، بدین‌وسیله استعفای خود را تقدیم می‌دارد تا به نحوی که مقتضی می‌دانند کلیه امور را در فرمان ***** بگیرند یا داوطلبانی را که با آنها هماهنگی وجود داشته باشد مامور تشکیل دولت فرمایند. با عرض سلام و دعای توفیق. مهدی بازرگان،۵۸/۸/۱۴»

یکی از مهم‌ترین انتقادات به دولت بازرگان این بود که این دولت مبتنی بر شرایط انقلابی عمل نمی‌کند. وی در پاسخ به این انتقادات گفت: «اگر مقصود از انقلابی عمل کردن، زدن و ریختن و کشتن و پاشیدن و پا روی همه اصول و قانون و مقررات گذاشتن باشد البته دولت و شخص بنده انقلابی نیستیم. اما اگر بنا باشد که نظم و اصول و سیستم و تغییر عمیق باشد ما انقلابی بودیم و هستیم. اما اینکه می‌گویند دولت قاطع نیست، فکر کنید کسی را چاقویی دستش می‌دهند اما تیغه چاقو را به کس دیگری می‌دهند و دستش چاقویی است که اصلا تیغه ندارد.»

بازرگان در متن استعفای خود از «دخالت‌ها، مزاحمت‌ها، مخالفت‌ها و ...» می‌گوید؛ مواردی که به گفته او وحدت کلمه لازم برای پیشبرد اهداف انقلاب را تهدید می‌کند. همین مسائل بود که باعث شد دولت موقت در طول دوران زمامداری ۳ بار استعفا کند اما هر بار بنا به دلایلی ناچار به ادامه کار شد. اما واقعه گروگان‌گیری در سفارت آمریکا عزم دولت موقت به کناره‌گیری را جزم کرد و آخرین استعفای دولت مهندس بازرگان مورد قبول واقع و پایان کار این دولت ۹ ماهه اعلام شد.

بازرگان در پیام پایانی رادیو تلویزیونی تحت عنوان خداحافظی با ملت گفت: «اول حلالیت می‌طلبم از مردم به خاطر خطا‌ها، زیان‌ها، خسارت‌هایی که مرتکب شدیم و حتما مرتکب شدیم. هر جا که بودیم چه در دوران مبارزه و چه در خدمات اداری گام به گام و سنگر به سنگر جلو رفتیم و غیر از این راهی و وسیله‌ای بلد نبودیم، حالا دیگر متاسفیم و عذر می‌خواهیم چون بشر بودیم و راهی جز این بلد نبودیم. این چیزی بود که مردم از ما می‌خواستند.»

بازرگان با شکایت از دخالت‌های بی‌جا در کار دولت موقت، در پاسخ حمله منتقدان به دیدار بدون اجازه وزرا با نمایندگان کشورهای خارجی می‌گوید: «آن نخست‌وزیری که بخواهد برای ملاقات با وزرا اجازه بگیرد برای لای جرز خوب است.»

یک روز پس از استعفای دولت موقت، امام ***** (ره) طی حکمی شورای انقلاب را مامور اداره کشور کرد. متن فرمان امام بدین شرح است: «بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم. شورای انقلاب جمهوری اسلامی. چون جناب آقای مهندس بازرگان با ذکر دلایلی برای معذور بودن از ادامه خدمت در تاریخ ۵۸/۸/۱۴ از مقام نخست‌وزیری استعفا نمودند ضمن قدردانی از زحمات و خدمات طاقت‌فرسای ایشان در دوره انتقال و با اعتماد به دیانت و امانت و حسن‌نیت مشارالیه استعفا را قبول نمودم. شورای انقلاب را مامور نمودم برای رسیدگی و اداره امور کشور در حال انتقال و نیز شورا ماموریت در اجرای امور زیر را بدون مجال دارد: ۱- تهیه مقدمات قانون همه‌پرسی قانون اساسی، ۲- تهیه مقدمات انتخابات مجلس شورای ملی، ۳- تهیه مقدمات تعیین رییس‌جمهور. لازم به تذکر است که با اتکال به خداوند متعال و اعتماد به قدرت ملت عظیم‌الشأن باید امور محوله را خصوصا آنچه مربوط است به پاکسازی دستگاه‌های اداری و رفاه حال طبقات مستضعف بی‌خانمان به طور انقلابی و قاطع عمل نمایند. ۵۸/۸/۱۵، روح‌الله‌ الموسوی ‌الخمینی»

فردای آن روز شورای انقلاب با صدور بیانیه‌ای رئوس طرح ضربتی خود برای اداره کشور را اعلام کرد. همزمان دکتر بهشتی نایب رییس مجلس خبرگان و عضو شورای انقلاب در گفت‌وگویی اعلام کرد: «از این پس تا انتخابات ریاست‌جمهوری آینده و تعیین رییس‌جمهوری، ایران به‌وسیله شورای انقلاب و بدون نخست‌وزیر اداره خواهد شد.» وی گفت: «اداره یک کشور انقلابی به‌وسیله شورای انقلاب امری عادی بوده و در سایر نقاط دنیا نیز در چنین مواردی کشور به وسیله شورای انقلاب اداره شده است.»

آیت‌الله بهشتی پیرامون وظایف جدید شورای انقلاب گفت: «وظیفه کلی دولت یعنی اجرا به عهده شورای انقلاب گذاشته می‌شود و مانند همه شوراهای انقلاب دنیا اجرا می‌کند و تا حالا ترجیح می‌دادیم یک شیوه نویی را برویم، شورای انقلاب داشته باشیم و دولت انقلاب و چون آن هماهنگی و همفکری لازم همانطور که آقای مهندس بازرگان هم در استعفای خودشان گفته‌اند به وجود نیامده است در حقیقت یا باید دولت انقلاب طبق موضع‌گیری و برداشت خودش عمل می‌کرد و یا شورای انقلاب و انتخاب با امت بود و امام، یعنی هم امت و هم امام تصمیم گرفتند رویه‌ای را که شورای انقلاب در برخورد با مسائل توصیه می‌کرد انتخاب کنند.»

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جوان ترین نماینده کنگره آمریکا (+عکس)
"الیز استفانیک" 30 ساله که در انتخابات میاندوره ای سال 2014 که روز گذشته برگزار شد از ایالت نیویورک به مجلس نمایندگان آمریکا راه یافته است ، عنوان جوان ترین نماینده کنگره در تاریخ آمریکا را به خود اختصاص داد.

به گزارش عصر ایران این نماینده از حزب جمهوریخواه دانش آموخته دانشگاه هاروارد است . پیش از این رکورد جوان ترین عضو کنگره آمریکا در اختیار " الیزابت هولزمن" نماینده سابق دموکرات از ایالت نیویورک بود که در سال 1973 به کنگره راه یافت.

استفانیک از سال 2006 یکی از دوستان و هم دانشگاهی های مارک زاکربرگ مدیر عامل معروف شبکه اجتماعی فیسبوک است.

پیش بینی می شود با نهایی شدن نتایج انتخابات میاندوره ای کنگره، حزب جمهوریخواه به لحاظ تعداد کرسی های صاحب شده در مجلس نمایندگان ، با کسب بیش از 246 کرسی ،به بزرگ ترین پیروزی خود از سال 1946 بدین سو در کنگره دست یافته باشد.



 
بالا