قوامی با اشاره به پیشنهاد پولی بین ایران و روسیه؛
ریال ایران و روبل روسی در تجارت خارجی تقویت میشود
عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه با اشاره به پیشنهاد پولی مطرح شده بین دو کشور ایران و روسیه، گفت: با فراهم آمدن زمینههای لازم برای عملیاتی شدن این پیمان دوجانبه، ریال ایران و روبل روسیه برای تجارت خارجی تقویت شده تا دیگر نیازی به ارز واسطهای مثل دلار و یورو نباشد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هادی قوامی عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه که به همراه هیاتی به این کشور سفر کرده بود، در یک نشست خبری با خبرنگاران، با اشاره به پیشنهاد مطرح شده از سوی ایران در زمینه پولی، گفت: آنچه که نقطه مشترک میان ایران و روسیه است این است که این دو کشور نمیخواهند که در واشنگتن، صندوق بینالمللی پول و یا بانک جهانی و ... برای کشورهایی مثل ایران و روسیه تصمیمگیری شود. در واقع میل به استقلال در این زمینه نقطه مشترک دو کشور ایران و روسیه است.
عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه افزود: بنابراین دو کشور ایران و روسیه در شرایط فعلی با تحریمهای غرب مواجه شدهاند در واقع ایران از ابتدای انقلاب با چنین تحریمهایی روبرو بوده و روسیه نیز با انواع تحریمها، اعم از تحریم اشخاص و یا یکسری شرکتها و بانکهای دولتی، مواجه شده است.
قوامی تصریح کرد: به واسطه اهمیت تجارت خارجی و فرامرزی در این سفر الگو و مدلی پیشنهاد شد که هر دو کشور بتوانند با استفاده از این مدل اثرات منفی تحریمها را کاهش دهند لذا با توجه به این، پیشنهاد پولی دوجانبه بین ایران و روسیه، در تمامی نشستها با استقبال طرف روسی مواجه شد.
عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه خاطرنشان کرد: عملیاتی شدن این پیمان دوجانبه میتواند در انتقال ارز، آزادسازی ارز، مدیریت نوسانات نرخ ارز، کاهش هزینههای انتقال ارز و تقویت نقش ارزهای ملی در تجارت خارجی موثر واقع شود. در واقع با این پیمان هم ریال ایران و هم روبل روسیه در معادلات بینالمللی ارزش خود را تقویت خواهند کرد.
وی یادآور شد: بر اساس گزارشهای انجام شده پیمان پولی دوجانبه معمولا میان بانکهای مرکزی کشورها انجام میگیرد و دو دهه است که در سایر کشورها این کار صورت میگیرد و سابقه دارد و 47 پیمان پولی بین 32 کشور تا به حال به امضا رسیده است و اخیرا هم بانکهای مرزی چین و روسیه در تیرماه سال جاری با سقف زمانی سه ساله چنین پیمان دوجانبهای را امضا کردهاند.
عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه افزود: با توجه به تجربههای جهانی و نقطه مشترکی که بین ایران و روسیه وجود دارد مقدمات این پیمان فراهم آمده و با این کار قصد داریم زمینه استفاده همزمان از دو پول ملی ریال ایران و روبل روسیه را برای تقویت تجارت خارجی فراهم کنیم که نیاز به ارز واسطهای مثل دلار و یورو نباشد.
قوامی در ادامه با بیان اینکه چرا کشور روسیه در این زمینه طرف مقابل ما قرار گرفته است، گفت: به دلیل همگرایی سیاسی که با کشور روسیه داریم و همچنین نقطه مشترکی که هر دو کشور در تحریم قرار دارند این مساله مطرح شده است و پیمان پولی میتواند کریدوری از دریای خزر تا عمان ایجاد کند و حجم مبادلات پولی افزایش یابد.
عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه خاطرنشان کرد: در این خصوص بنا شد بانکهای ملی ایران و میلیمیوم روسیه تا سقف 300 میلیون دلار پیمان پولی دوجانبه برای مدت یک سال امضا کنند که محدودیت کالا نباشد. در واقع این مدل ارائه شده مورد استقبال سنا و دومای روسیه قرار گرفت و در سفری که آنها به ایران خواهند داشت برنامه یک سالهای را برای سال 2015 با طرف روسی تنظیم میکنیم که این پیمان دوجانبه با مبلغ گفته شده اجرایی شود.
در ادامه این نشست خبری رمضانعلی سبحانیفر رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه ضمن تشریح دستاوردهای سفر گروه دوستی پارلمانی به کشور روسیه، گفت: این سفر در تاریخ 4 آبان ماه صورت گرفت و طبق برنامهریزیهای به عمل آمده ابتدا به چچن سفر داشتیم که جلسهای نیز با رییس مجلس چچن و پس از آن با نمایندگان مجلس این کشور انجام و مواضع ایران در خصوص بحرانهای منطقه علیالخصوص بحث تروریسم و گروههای تندرو و سیاستهای آمریکا و غرب در منطقه مطرح شد.
رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه افزود: همچنین جلسهای با اعضای هیات دولت چچن، وزرای کشاورزی، صنایع و بهداشت این کشور برگزار و مواضع و برنامههای آنها در زمینههای مرتبط مطرح و ارائه شد.
سبحانیفر در ادامه با اشاره به سفر به مسکو، گفت: در جریان این سفر با گروه دوستی مجلس دومای روسیه نشستی داشته و مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص بحرانهای منطقه و نیز مواضع آمریکا در منطقه مورد بررسی قرار گرفت. همچنین بحث تروریسم و برنامه هستهای صلحآمیز ایران نیز از دیگر موارد مطرح در این نشست بود و ما مواضع روسیه را نسبت به این موضوع جویا شدیم که همسو با مواضع ایران بوده است.
رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه با بیان اینکه جلسهای با رییس کمیسیون روابط خارجی روسیه نیز انجام شد، گفت: در این جلسه مواضع و سیاستهای بینالمللی دو کشور ایران و روسیه مطرح و مسائل مهمی مانند تروریسم، داعش، نقش آمریکا در داعش و بحرانهای به وجود آمده مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
وی به جلسهای با معاون مجلس سنای روسیه نیز اشاره کرد و گفت: در این جلسه مطرح شد که باید در جهتی حرکت کنیم که از بحرانهای خاورمیانه کاسته شود و از اقدامات آمریکا در قبال تفرقه میان مسلمانان جلوگیری به عمل آید. البته که آمریکا اخیرا به دنبال تفرقه میان مسیحیان نیز هست.
رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه در پاسخ به سوالی مبنی بر مواضع دولت روسیه در قبال برنامه هستهای صلحآمیز ایران، گفت: آنها نیز اذعان داشتند که برنامه هستهای صلحآمیز حق ایران است و از برنامه هستهای ایران حمایت میکنند اما انتظاری که از طرف روسی داریم این است که ایران را مورد حمایت بیشتری قرار داده و تحریمهای ظالمانه برداشته شود.
انتهای پیام