• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اصغرزاده: اشغال سفارت باعث ایجاد وحدت شد



یک طراح اشغال سفارت آمریکا در تهران با بیان این‌که «مساله اشغال سفارت آمریکا تاریخی است و باید آن را در برهه تاریخی خود تحلیل کنیم»، گفت: اگر بخواهیم این موضوع را با توجه به ارزش‌هایی که در نسل امروز جنبش دانشجویی شکل گرفته تحلیل کنیم دچار خطا شده‌ایم.



به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ابراهیم اصغرزاده در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران با مورد توجه قرار دادن موضوع جلسه‌ای که در آن به عنوان یکی از اعضای اشغال‌کننده لانه جاسوسی حضور داشت، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون نسبت به این اقدام سوالات جدی از جمله این که آیا اشغال سفارت آمریکا لازم بود و نمی‌شد با هزینه کمتری این کار را انجام داد، وجود دارد و این سوالات را گروه‌های جدید و مدرن‌تر پیش پای ما می‌گذارند و می‌گویند که این اقدام دانشجویی در 35 سال پیش باعث شد که روابط ما با دنیا به هم برخورد. همچنین این سوال هم وجود دارد که آیا دست خارجی دانشجویان را وادار به آن کار کرد؟



وی ادامه داد: باید دانست که مجوز آمریکا به شاه برای ورودش به این کشور برای ما سنگین بود و ما معتقد بودیم که انتقال شاه به آمریکا می‌تواند منشا توطئه علیه ایران باشد.



وی خطاب به دانشجویان حاضر با بیان این که «شما باید خودتان را در آن مقطع تاریخی جای ما بگذارید و به ما حق دهید»، گفت: برخی دانشجویان مرا محکوم می‌کنند و می‌گویند شما عامل بدبختی ما شدید. در این راستا می‌توان وقوع یک اتفاق جدید در کشور را ریشه‌یابی کرد و آن نوع نگاه به آمریکاست.



این طراح اشغال سفارت آمریکا در تهران معتقد است: در حال حاضر در کشور ما بخشی از یک نسل عاشق آمریکا و معتقد است اگر ما با آمریکا رابطه داشته باشیم همه چیز داریم و این موضوع نشان دهنده این است که سیستم سیاسی و ایدئولوژیکی ما در **** آموزشی و مذهبی نتوانسته به راحتی به گونه‌ای به مردم توضیح دهد که نسبت ما به آمریکا می‌تواند مثل نسبت ما به دیگر کشورها باشد. این روند به خاطر این است که روش تبلیغی و توضیحی ما در دستگاه‌های مختلف از جمله صداوسیما تا حوزه‌های علمیه ضعیف عمل کرده و خواسته تصویری از آمریکا نشان دهد که این تصویر را در حال حاضر جامعه ما پس می‌زند.



این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: به هر ترتیب در جامعه ایران دوگانگی این‌چنینی به وجود آمده که یک عده نسبت به آمریکا شیفتگی دارند و یک عده از آن نفرت دارند و حد وسطی هم وجود ندارد و می‌بینیم که رشته آمریکا‌شناسی داریم و نه این که سیاستمداران ما شناخت درستی از آمریکا دارند. آمریکا مانند یک باکس دیده می‌شود که یا سیاه سیاه و یا سفید سفید است. حال این نگاه را خیلی‌ها گردن دانشجویان خط امام در جریان اشغال سفارت آمریکا می‌اندازند و می‌گویند شما باعث شدید تا چنین نگاهی نهادینه شود.



اصغرزاده با ارائه توضیحی از شرایط سیاسی و بین‌المللی ایران در زمان اشغال سفارت آمریکا، گفت: اگر به 30 سال پیش برگردیم و وضعیت جامعه ایران و وضعیت **** جهانی را نگاه کنیم، می‌بینیم که **** جهانی **** دوقطبی بود که در این **** آن‌قدر شوروی و آمریکا احاطه داشتند که همه کشورها از اقمار این دو قطب به حساب می‌آمدند و دیپلماسی، فرهنگ و ... جایی نداشت و شما یا باید متعلق به جبهه شرق یا متعلق به بلوک غرب می‌بودید.



این فعال سیاسی با بیان این‌که «تصور کردن این موضوع که امکان داشت بازیگرانی وارد عرصه بین‌الملل شوند، بعید بود»، افزود: شاه هم خودش از اقمار آمریکا به حساب می‌آمد و می‌توان گفت تمام جنبش‌های اجتماعی و دانشجویی تحت تاثیر این دو بلوک بودند.



وی گفت: اگرچه ما تحت تاثیر جریانات چپ بودیم، ولی تنها ایده ما برگرفته از این جریان نبود. زمانی دکتر شریعتی ماتریالیسم و مارکسیسم را نقد می‌کرد و البته سنت را هم مورد نقد قرار می‌داد. خود امام هم از اسلام تفسیر سیاسی و انقلابی داشت که این نوع نگاه امام مورد توجه بخش سنتی حوزه‌های علمیه نبود، اما این به مفهوم آن نبود که جریان جنبش دانشجویی که متصل به روحانیت است کل سنت را نقد کند. سنت برای ما قابل احترام بود.



این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: در نیروهای انقلابی و مبارز یک نوع جریانی شکل گرفت که اسمش را گذاشتند بومی‌گرایی و در این راستا دکتر شریعتی موضوع بازگشت به خویشتن را مطرح کرد. درون این نگاه یک نوع ترس از غرب، تکنولوژی و دستاوردهای غربی و آمریکا وجود داشت.



اصغرزاده با بیان این‌که «در پس زمینه ذهن جامعه ما چیزی تحت عنوان توهم توطئه وجود دارد»، گفت: این نگاه توطئه‌آمیز پس زمینه روانی ناخودآگاه جمعی جامعه ایران بود و اینها همه جمع شد و وقتی دانشجویان از این موضوع مطلع شدند که شاه به آمریکا رفته به این جمع‌بندی رسیدند که ممکن است همان اتفاق 28 مرداد 42 رخ دهد.



وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این‌که «موضوع اشغال سفارت آمریکا یک موضوع تاریخی متعلق به همان زمانی است که این اتفاق رخ داده و بنابراین در آن زمان این اتفاق طبیعی بود»، گفت: آن زمان حتی خود دربار هم از رفتار آمریکا احساس حقارت می‌کرد. البته قرار نبود که بعد از اشغال سفارت این اشغال به طول بینجامد.



این طراح اشغال سفارت آمریکا در تهران در ادامه با مورد توجه قرار دادن موضوع رابطه ایران با آمریکا، اظهار کرد: آقای خاتمی بحث گفت‌وگوی تمدن‌ها را مطرح کردند و شرایط مساعدی به وجود آمد که ما از رابطه خصمانه با آمریکا عبور کنیم ولی این اتفاق نیفتاد. پس از آن نیز اتفاق مهمی چون یازدهم سپتامبر رخ داد که باعث شد که جامعه غربی نسبت به تمدن‌های دیگر موضع بگیرد. در واقع دنیای جدیدی ایجاد شد و نوع رابطه ما با غرب با توجه به چنین اتفاقی که افتاد دچار چالش شد.



اصغرزاده ادامه داد: پس از دولت آقای خاتمی، دولت آقای احمدی‌نژاد چرخه کینه و ستیزه‌جویی با غرب را تشدید کرد و بعد موضوع قطعنامه‌ها و تحریم‌ها به آن شکل شد. هم‌اکنون که دولت آقای روحانی می‌خواهد مذاکرات را جلو ببرد هم در داخل ایران و هم در آمریکا این موضوع با مقاومت‌هایی روبروست.



این طراح اشغال سفارت آمریکا در تهران با بیان این‌که «به هر ترتیب آمریکا زمانی فوق‌العاده **** مداخله‌گری بود»، ابراز عقیده کرد: ‌در عین حال باید بپذیریم که آمریکا تغییر کرده و نمی‌شود که چشمان‌مان را بر همه چیز ببندیم و یا اینکه اینطور تفسیر کنیم که آمریکا یا پسر پیغمبر یا پسر شیطان است.



وی در عین حال خاطرنشان کرد: این نکته را هم باید بپذیریم که نه آمریکا می‌تواند ناجی ایران باشد، نه دولت آقای روحانی، نه آشتی کردن و نه قهر کردن. ما باید به صورت منطقی از فضای جنگ سرد خارج شویم و به دنبال منافع ملی‌مان باشیم و بر اساس منافع ملی‌مان تصمیم بگیریم. به هر ترتیب در این‌که دولت آمریکا دولت مداخله‌گری بوده شکی نیست و در آن زمان دانشجویان خط امام محکم ایستادند و یک کار دفاعی را در جهت دفاع از انقلاب‌شان انجام دادند که کار خوبی بود.



این طراح اشغال سفارت آمریکا در تهران اعتقاد خود را این‌گونه بیان کرد: من هم‌اکنون موافقم که می‌شود با آمریکا از موضع عزت مذاکره کرد و موافق این موضوع هستم.



این طراح اشغال سفارت آمریکا در تهران همچنین تصریح کرد: من این را نمی‌پذیرم که اشغال سفارت عامل جنگ ایران و عراق بود؛ چرا که اگر دانشجویان سفارت را اشغال نمی‌کردند عراق زودتر به ما حمله می‌کرد اما اشغال سفارت باعث ایجاد وحدت شد و تمام گروه‌های سیاسی و روشنفکران از این کار دانشجویان حمایت کردند. در آن زمان رخ دادن آن اتفاق می‌طلبید؛ چرا که آمریکایی‌ها اشتباه کرده بودند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
چین همچنان مشتری ثابت کالاهای ایران



بررسی آمار صادرات طی هفت ماهه سال جاری نشان می‌دهد که کشور چین همچنان بزرگترین بازار کالاهای صادراتی ایران است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در هفت ماهه سال جاری 55 میلیون و 111 هزار تن کالا از کشور صادر شده است که ارزش آن به 26 میلیارد و 943 میلیون دلار می‌رسد.

به این ترتیب صادرات ایران در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش دلاری افزایش 19 درصدی را تجربه کرده است.

در همین راستا از مجموع کل صادرات ایران 16 میلیون و 430 هزار تن آن به کشور چین صادر شده است که ارزش آن به پنج میلیارد و 176 میلیون دلار می‌رسد. به این ترتیب چین همچنان بیشترین سهم را از صادرات ایران به خود اختصاص داده است؛ به عبارت دیگر حدود 30 درصد از صادرات ایران به کشور چین است.

بر اساس این گزارش پس از چین کشور عراق با 16 درصد، امارات با شش درصد، افغانستان با سه درصد و هند با چهار درصد بزرگترین مشتریان صادرات ایران هستند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

۲۰۰ نماینده مجلس در بیانیه‌‌ای درباره مذاکرات هسته‌ای خواستار شدند

لغو کامل تحریم‌ها بلافاصله پس از توافق ایران و ۱+۵/ عدم پذیرش هرگونه محدودیت در تحقیق و توسعه غنی‌سازی
۲۰۰ نفر از نمایندگان مجلس در بیانیه‌ای درباره مذاکرات هسته‌ای ایران با ۱+۵، از تیم مذاکره‌کننده خواستند قدرتمندانه از عزت و اقتدار ایران اسلامی که حاصل ۳۵ سال مقاومت قهرمانانه ملت ایران است، دفاع کنند.

13920224000283_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، 200 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز یکشنبه خانه ملت با امضای بیانیه‌ای درباره مذاکرات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران با 1+5، از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای خواستند قدرتمندانه، از عزت و اقتدار ایران اسلامی که حاصل 35 سال مقاومت قهرمانانه ملت بزرگ ایران است، دفاع کند.

    متن کامل این بیانیه که ضرغام صادقی عضو هیأت رئیسه مجلس آن را قرائت کرد، به شرح ذیل است:

    مجلس به عنوان خاستگاه ملت ایران در تأمین حقوق کامل هسته‌ای بر موارد ذیل پای می‌فشارد و از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای می‌خواهد در استمرار مذاکرات هسته‌ای موارد ذیل را مد نظر قرارداده و قدرتمندانه از عزت و اقتدار ایران اسلامی که حاصل 35 سال مقاومت قهرمانانه ملت ایران است،‌ دفاع کنند:

    1- لغو کامل تحریم‌ها اعم از هسته‌ای و غیر آن بلافاصله پس از انجام توافق که رئیس‌جمهور محترم نیز بارها بر آن تأکید کردند.

    2- استیفای کامل حقوق هسته‌ای ایران شامل توسعه و ارتقای چرخه سوخت هسته‌ای در حوزه تأمین و تولید سوخت مورد نیاز تأسیسات هسته‌ای تا حد خودکفایی به شکل واقعی و تأمین‌کننده نیاز به حق کشور برای تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاه هسته‌ای بوشهر در سقف زمانی پنج سال و استمرار آن تا تأمین 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای بر اساس قانون مصوب 1384 مجلس شورای اسلامی

    3- عدم پذیرش هرگونه محدودیت در تحقیق و توسعه غنی‌سازی و سایر فعالیت‌های مرتبط با چرخه سوخت هسته‌ای و نیز در مکان، حجم و ذخایر مواد غنی‌شده مورد نیاز در کشور

    4- منع هرگونه بازرسی، نظارت و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فراتر از توافقنامه پادمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای

    5- حفظ ماهیت و فعالیت مرتبط با بهره‌برداری از رآکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک حداکثر در بازه زمانی 2 سال و استمرار بهره‌برداری از تأسیسات هسته‌ای فردو با حفظ امکان تأمین سوخت مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی و کاربردی در عرصه های پزشکی، کشاورزی، صنعتی و سایر موارد صلح‌آمیز.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی پیشنهاد کردند
نرخ مالیات بر ارزش افزوده در سال آینده افزایش نمی‌یابد



رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه تحقق عدالت مالیاتی با اجرای طرح جامع مالیاتی امکان پذیر است، گفت: دیدگاه سازمان و وزارت اقتصاد این است که نرخ مالیات بر ارزش افزوده سال آینده افزایش نیابد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شادا علی عسکری به همراه معاونین سازمان و مدیرکل امور مالیاتی اصفهان با اعضای اتاق بازرگانی و جمعی از روسای اتحادیه های صنفی، اتاق تعاون، خانه صنعت و معدن و تجارت اصفهان دیدار کرده و به گفت‌وگو پرداختند.

وی در این نشست تخصصی، اجرای طرح جامع مالیاتی را در راستای تحقق عدالت مالیاتی بسیار با اهمیت عنوان کرد و افزود: زیر ساخت های لازم جهت اجرای طرح جامع مالیاتی بوجود آمده است که با اجرای این طرح، اطلاعات مالی مودیان به صورت صحیح استخراج می شود و وصول مالیات براساس میزان درآمد محاسبه می گردد و مطابق برنامه پنجم، پیش بینی شده است 100درصد بودجه جاری کشور از محل وصول مالیات تامین شود ولی هنوز بسترهای لازم جهت حصول 100درصدی بوجود نیامده است، که در این راستا باید ابزارها و امکانات لازم جهت تشخیص مالیات براساس عدالت بوجود آید.

علی عسکری، اظهار کرد: شفافیت اقتصادی باعث جلوگیری از فعالیت‌های زیرزمینی می‌شود که توانسته‌ایم بسیاری از فعالیت‌های زیرزمینی را کشف کنیم، اما آنچه در این امربه سازمان امورمالیاتی کمک می‌کند، نظارت اتحادیه های صنفی بر فعالیت اعضای خود است.

رییس کل سازمان امورمالیاتی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشروح مذاکرات مجلس شورای اسلامی در زمان تصویب قانون مالیات برارزش افزوده بیان کرد: مطابق قانون مالیات برارزش افزوده می بایست از تولید دفاع شود چون این مالیات از مصرف کننده گرفته می شود و در زنجیره فعالیت اقتصادی می بایست مالیات وصول شود و در **** مالیات برارزش افزوده فعالان اقتصادی باید بدانند ارزش افزوده و زنجیره عمل آن چگونه است، این قانون هیچ گاه مخالف تولید نیست و چون در زنجیره اجرایی قانون به حلقه آخر نرسیده است، تصور این است که مخالف تولید عمل می‌کند. سعی ما بر این است که مشکلات و موانع در مسیر اجرای این قانون حل وفصل شود. دیدگاه وزیر اقتصاد و سازمان مالیاتی براین است که نرخ مالیات برارزش افزوده در سال آینده افزایش نیابد و مطابق با نرخ فعلی قانون اجرا گردد. در ادامه این جلسه، نمایندگان مردم استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی و معاون استانداری به بیان دیدگاه های خود در راستای وصول درآمدهای مالیاتی پرداختند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر توسعه اقتصادی روسیه:
تورم روسیه به دلیل کاهش ارزش روبل امسال به 8.5 درصد می‌رسد
وزیر توسعه اقتصادی روسیه اعلام کرد تورم روسیه بر اساس نتایج نظرسنجی امسال به 8.5 درصد می‌رسد که 4 درصد از این تورم به دلیل کاهش ارزش روبل است.


13910915000032_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری ریانووستی، آلکسی اولیوکایف، وزیر توسعه اقتصادی روسیه اعلام کرد میزان تورم در روسیه در سال 2015 میلادی با توجه به نتایج سال 2014 کمتر از 8.5 درصد نخواهد بود.

    وزیر توسعه اقتصادی با اعلام این مطلب خاطر نشان کرد که کاهش نرخ روبل به طور مستقیم و غیر مستقیم بر تورم تاثیر گذار است و حد اقل 4 درصد از این افزایش 8.5 درصدی در پی این پدیده صورت خواهد گرفت.

    وی همچنین گفت که به عقیده وی بیشترین افزایش سطح قیمت‌ها در سال 2015 در دوره‌ای از ماه فوریه تا ماه مارس مشاهده خواهد شد.

    یادآور می شود نرخ دلار و نرخ یورو روز جمعه در معاملات بورس پول در مسکو برای دومین روز متوالی به بالاترین سطح خود یعنی به ترتیب به 48.65 روبل و 60.27 رسیدند که بالاترین نرخ این دو ارز در تاریخ روسیه محسوب می شود.

    پیشتر اعلام شده بود که تورم روسیه در سال 2015 میلادی به میزان 5.5 درصد پیش‌بینی می شود.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


کاهش ۳۳ درصدی بهای بلیت ریل‌باس تهران-کرج از امروز
‌بهای بلیت ریل‌باس ارم در مسیر تهران-کرج و بالعکس از امروز ۳۳ درصد کاهش یافت.


13910914000095_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی رجاء، این شرکت اعلام کرده در راستای سیاست‌های راه‌آهن برای حمایت از حمل‌ونقل محلی و حومه‌ای، از امروز بهای بلیت ریل‌باس ارم تهران-کرج را 33 درصد کاهش می دهد.

    به این ترتیب، بهای بلیت یکسره ریل‌باس ارم در مسیر تهران – کرج، از 15هزار ریال به 10هزار ریال کاهش یافت.

    این اقدام در راستای افزایش سهم حمل و نقل ریلی از حمل و نقل عمومی و توسعه قطارهای حومه‌ای و کاهش مصرف سوخت و انرژی صورت گرفته و با توجه به دسترسی آسان به سیستم حمل و نقل عمومی و شبکه سراسری مترو در ایستگاه راه‌آهن تهران است.

    قطار ریل‌باس ارم با ظرفیت 336 نفر روزانه 2 بار به صورت رفت و برگشت در مسیر یاد شده تردد می‌کند و بلیت آن به روش آنلاین یعنی عرضه در مراکز فروش بلیت قطار، اینترنتی و یا صدور قبض در داخل قطار انجام می‌شود.

    این قطار با مدت زمان سیر 45 دقیقه همه روزه ساعات‌ 6 صبح و 17:35 عصر از ایستگاه راه‌آهن کرج حرکت و ساعات 16:30 و 19:00 عصر هر روز از ایستگاه راه‌آهن تهران مراجعت می‌کند.

    ریل‌باس‌های ارم بدون نیاز به لکوموتیو و به صورت خود کشش بوده و با حداکثر سرعت 120 کیلومتر بر ساعت برای مسیرهای کوتاه و حومه‌ی شهرهای بزرگ استفاده می‌شود.

    قطار ریل‌باس «ارم» از 16 مهرماه در راستای توسعه خدمات‌رسانی به هموطنان در مسیر بین شهرهای تهران و کرج و به منظور کاهش بار ترافیکی در این مسیر، راه‌اندازی شد.

    انتهای پیام/م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آلمان: توافق نهایی با ایران باید حاصل شود


سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان با اشاره به فرصت زمان کم باقی‌مانده تا ضرب‌الأجل 24 نوامبر گفت: ما در مرحله بسیار حساسی قرار داریم و توافق هسته‌ای نهایی با ایران باید حاصل شود.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و به نقل ازخبرگزاری ترند، مارتین شافر سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان در یک نشست خبری در روز جمعه با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5، اظهار کرد: ما درمرحله بسیار حساسی قرار داریم و در صورت دستیابی به توافق هسته‌ای تا ضرب‌الأجل 24 نوامبر شاهد افزایش روابط تجاری و اقتصادی با ایران خواهیم بود.



سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان افزود: پس از حصول توافق اولیه ژنو بخشی از تحریم‌های غرب علیه ایران لغو شد و ما انتظار داریم که دو طرف در این مرحله نیز به یک توافق نهایی دست پیدا کنند.



شافر یادآور شد: آلمان آماده است تا روابط اقتصادی و تجاری‌اش را با ایران افزایش دهد.



وی همچنین گفت: آن‌چه ما در این مرحله نیاز داریم دستیابی به یک توافق جامع و نهایی است که در این صورت تمام این کشورها شامل کشورهای عضو 1+5 به علاوه ایران قادر خواهند بود برای همیشه به بیش از یک دهه مناقشات سیاسی پایان دهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان در پاسخ به سوال خبرنگار رویترز درباره این ادعا که افزایش روابط تجاری میان ایران و آلمان نقض تحریم‌های بین‌المللی است، تصریح کرد: دولت آلمان تأکید کرده است که تمام شرکت‌ها باید به قوانین بین‌المللی شامل تحریم‌های اعمال شده علیه ایران پایبند باشند.



وی تأکید کرد که افزایش روابط تجاری میان ایران و آلمان در سال گذشته نقض این قوانین نیست و هیچ یک از محصولات صادر شده به ایران در لیست تحریم‌ها قرار ندارند.



شافر در پایان اظهار کرد: پس از دستیابی به توافق جامع هسته‌ای فرصت‌های جدید برای افزایش روابط تجاری و اقتصادی میان ایران و جامعه بین‌الملل به وجود خواهد آمد که شرکت‌های آلمانی نیز از این فرصت استفاده خواهند برد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
«1+3772»؛ یادداشت متفاوت صادق زیباکلام



صادق زیباکلام به بهانه موضوع «خلقیات ما ایرانیان» یادداشت متفاوتی را که نشأت گرفته از یک داستان واقعی است، به رشته تحریر درآورده است.



به گزارش ایسنا، صادق زیباکلام در بخش وبلاگ‌های خبرآنلاین نوشت:



«می‌خواستم در خصوص رای نیاوردن وزیر علوم برای «کتاب هفته» بنویسم که خانم آزاده میرشکاک، از مسئولین «کتاب هفته» که با من برای یادداشت‌هایم همیشه در تماس هستند، پیشنهاد کرد که به مناسبت 18 آبان، سالگرد تولد مرحوم محمدعلی جمالزاده، پیرامون «خلقیات ما ایرانیان» بنویسم که از جمله موضوعات مورد علاقه آن مرحوم هم بوده و نوشته مفصلی هم در این خصوص تحت عنوان «خلقیات ما ایرانیان» دارند. خانم میرشکاک را هیچ‌وقت ندیده‌ام اما از پشت سیم تلفن آنقدر مؤدب هستند که دلم نیامد به ایشان نه بگویم. به بهانه نداشتن آن کتاب خواستم از انجام تکلیف پیشنهادی شانه خالی کنم که خانم میرشکاک با همان ادب گفتند که کتاب را الساعه برایم «دانلود» می‌کنند. عملاً دیگر بهانه‌ای نداشتم. در حدود یک‌سوم کتاب را خواندم که بیشتر کلیات بود و عمدتاً نظر فرنگی‌ها در مورد ما و اینکه به هر حال اگر ما ایرانیان صفات، رفتار و خلقیات نامطلوبی داریم بهتر است راه تواضع و فروتنی در پیش بگیریم و در صدد اصلاح برآییم و... که تماس تلفنی اصغر محمد‌زاده همه‌چیز را بر هم ریخت. کار خاصی نداشت و می‌خواست بگوید که کار خانم مهسا جزینی را انجام داده. خانم مهسا جزینی می‌خواهد با من تز فوق لیسانس بگیرد و پس از حل و فصل موضوع، برای نحوه پر کردن فرم مربوط به پروپوزال به محمدزاده معرفی‌اش کرده بودم که کمکش نماید.



مشکل بعد از خداحافظی با محمدزاده شروع شد. به خودم گفتم چه فایده دارد که من بیایم کلی مطلب بخوانم ببینم که محمدعلی جمالزاده پنجاه سال پیش معتقد بوده که آیا ما ایرانیان خلقیات خاصی داریم یا نداریم؛ فرنگی‌ها اساساً در مورد ما ایرانی‌ها چه گفته‌اند و خلقیات نامطلوبمان را چگونه می‌بایستی اصلاح نماییم و قس علیهذا. صحبت با اصغر محمدزاده همه آن فضایی را که خواندن مقاله مفصل مرحوم جمالزاده برایم ایجاد کرده بود را شخم زد و بر هم ریخت. یک جورهایی احساس کردم که چه فایده دارد که ما کلی مطلب بخوانیم و بررسی و تحقیق کنیم که آیا ما ایرانیان خلقیات خاصی داریم یا نه؟ وقتی من دارم اصغر محمدزاده را جلوی چشمانم می‌بینم که چه می‌شود و چه بر سرش می‌آید که رفتار، سلوک و همه‌چیز این جوان زیر و رو می‌شود، چرا بایستی به دنبال موضوعی انتزاعی به نام «خلقیات ما ایرانیان» بروم؟ وقتی من دارم زندگی یک ایرانی به نام اصغر محمدزاده را در جلوی چشمانم می‌بینم و وقتی دارم مثل روز روشن می‌بینم که رفتارهای فردی و جمعی این فرد ملهم و متاثر از کدام مسائل اجتماعی است که در زندگی وی نقش داشته، چرا می‌بایستی بروم در خلأ و به دنبال یک سری ویژگی‌ها و علل و عوامل پیچیده و پنهانی باشم که رفتار فردی و جمعی اصغر محمدزاده را می‌سازند؟



عنوان یادداشت را گذاشته‌ام «3772+1». عدد بزرگ‌تر در حقیقت تعداد کسانی است که در دوران تصدی اصولگرایان در دولت آقای احمدی‌نژاد بالاخص در دور دوم دولت ایشان بورسیه شدند. عدد «یک» در حقیقت اصغر محمدزاده است که بورسیه نشد. یعنی این توفیق را پیدا نکرد که جزو آن 3772 نفر شود. من نمی‌خواهم در خصوص بورسیه‌ها مطلبی بنویسم. صورت مساله روشن‌تر از آن است که اساساً نیازی به توضیح باشد. 3772 نفر در فاصله 88 - 92 بدون آنکه امتحانی بدهند یا در مصاحبه‌ای شرکت کنند یا تحقیقات و مقالات علمی مستندی نوشته باشند یا اساساً یکی - دو نفر صلاحیت‌ها، شایستگی‌ها یا توانایی‌های علمی آنان را بررسی کرده باشند و نه هیچ بررسی و رسیدگی دیگری در موردشان صورت گرفته باشد، شدند «بورسیه» وزارت علوم. یعنی این افراد در دوره دکترا پذیرفته شدند. هزینه تحصیلشان را هم وزارت علوم می‌داد و بالاخره و مهم‌تر از همه، شدند هیأت علمی و استاد دانشگاه. تنها شرطی که این 3772 نفر آدم خوش‌شانس می‌بایستی می‌داشتند آن بود که یکی از دانشگاه‌های کشور، یا وزارت علوم یا یکی از دستگاه‌های دولتی می‌بایستی وی را برای گرفتن بورس به وزارت علوم معرفی می‌کردند. یعنی یکی از دانشگاه‌های کشور یا یکی از سازمان‌های دولتی کشور و یا خود وزارت علوم می‌بایستی اعلام می‌کرد به وزارت علوم که ما به وجود صادق زیباکلام نیاز داریم و ایشان را به عنوان بورسیه به وزارت علوم معرفی می‌کرد. البته در آیین‌نامه‌ای که برای پذیرش این افراد تعیین شده بود شرط معدل 14 در دوره لیسانس و 16 در فوق لیسانس به علاوه سن ذکر شده بود. یعنی اگر صادق زیباکلام معدل لیسانس 14 و معدل فوق لیسانسش 16 می‌بود و سنش هم از فلان مقدار بیشتر نبود، می‌شد بورسیه دانشگاه تهران و وزارت علوم کلیه هزینه‌های تحصیلش را می‌داد و چون بورسیه دانشگاه تهران بود، بعد از اخذ دکترا می‌شد استاد دانشگاه تهران. حتی در «کویت» هم اینجوری، به این مفتی و فله‌ای کسی بورسیه و استاد دانشگاه نمی‌شود. اما اصولگرایان برای خدمت به علم و دانش و پیشرفت علمی مملکت، این انقلاب بزرگ را انجام دادند. جالب است که برخی از متقاضیان حتی معدل 14 و 16 هم نداشتند اما آنها هم پذیرفته شدند. برخی سنشان بیشتر بود، آنها هم پذیرفته شدند. خیلی نیازی به حدس و گمان نیست که این 3772 نفر دختران، پسران، خواهرزاده‌ها، برادرزاده‌ها و... منسوبان چه کسانی بودند و ایضاً خیلی نیازی نیست که پس‌فردا که این نزدیک به 4000 نفر (که عمدتاً هم در رشته‌های علوم انسانی هستند) وارد دانشگاه‌های کشور خواهند شد چه تحول عظیم علمی در آموزش عالی کشور بوجود خواهند آورد و بالاخص چه تکانی به حوزه‌های علوم انسانی‌مان خواهند داد. انسان نمی‌داند از شورایعالی انقلاب فرهنگی می‌بایستی بابت این انقلاب علمی سپاسگزاری نماید یا از مجلس اصولگرا که شبانه‌روز به فکر حفظ و حراست از منافع ملت است یا از دولت خدمتگزار کریمه دهم که به جز اجرای عدالت هدف دیگری نداشت.



می‌رسیم به آن یک نفر: اصغر محمدزاده. پای او چگونه به این انقلاب علمی که اصولگرایان عدالت‌طلب در فاصله 88 - 92 در کشور ایجاد کردند کشیده شد؟ و اصلاً موضوع بررسی "خلقیات ما ایرانیان" از سوی مرحوم محمدعلی جمالزاده چگونه مرتبط شد به داستان بورسیه‌های دوران زمامداری اصولگرایان؟

اوایل مهر سال 87 بود و ترم تازه به راه افتاده بود که یک روز سر و کله یک جوان بیست و چند ساله در دفترم پیدا شد. اصرار داشت وقتی همه رفتند مرا ببیند. رفت و بعد از ظهر آمد. گفت: شما مرا یادتان نمی‌آید ولی سال 85 که برای مراسم سیزده آبان به دانشگاه فردوسی مشهد آمده بودید من از طرف انجمن اسلامی میزبانتان بودم. حسب معمول اینگونه ملاقات‌ها رفتم سر اصل مطلب و‌ همان جمله معروفم را ازش پرسیدم: "کارت با من چیه؟" گفت: من رشته بیولوژی در دانشگاه سبزوار خوانده‌ام اما به واسطه علاقه به علوم سیاسی در آزمون ارشد شرکت کردم و قبول شده‌ام دانشگاه تهران، اما «ستاره‌دار» شده‌ام و مشکل گزینش دارم. بی‌اختیار گفتم: «وای خدای من! یک دیوانه دیگر! آخر چرا رشته خودت را ول کردی؟ والله بالله این علوم سیاسی که شما اینجا می‌خوانید به لعنت خدا نمی‌ارزد». گفت: «ما چگونه ما شدیم؟» شما من را از راه به در کرد و دبیرستان که بودم آن را خواندم. گفتم: «حالا مشکلت با گزینش چیه؟ چیکار کردی؟» گفت: «من مسئول انجمن اسلامی دانشگاه سبزوار...» حرفش را قطع کردم. یک یادداشت برای حراست وزارت علوم نوشتم. به نحو معجزه‌آسایی یکی از فارغ‌التحصیلان خودمان آنجا یک کاره‌ای شده بود و حرمتم را نگه می‌داشت. یکی - دو هفته بعد برگشت. گفت: «نامه‌تان مؤثر شد و ازم تعهد گرفتند که وارد انجمن نشوم و کار سیاسی نکنم». بعد هم برای اینکه یک ترم عقب نیفتد یک کاغذ دروغ نوشتم برای دکتر داود آقایی، معاون آموزشی دانشکده که سر کلاس‌ها حضور داشته و خلاصه با دو، سه چهار هفته تأخیر ثبت نام کرد. خدائیش خیلی با استعداد بود و هست. بعضی وقت‌ها ورقه‌های امتحانی‌ام را می‌دادم تصحیح می‌کرد و برخی از دانشجویانی را که برای تحقیق یا رساله می‌آمدند پیشم، می‌فرستادمشان پیش اصغر و کلی کارشان جلو می‌افتاد. عنوان رساله‌اش هم در مورد سقوط دولت مرحوم مهندس بازرگان بود. دکتر کیومرث جهانگیر، معاون اداری و مالی دانشکده و مسئول بسیج اساتید دانشگاه‌های تهران که عضو گروه علوم سیاسی خودمان بود داور رساله‌اش شد و جلسه دفاع تار مویی با گلاویز شدن من با استاد جهانگیر فاصله داشت. من آخرش هم نتوانستم این نکته ابتدایی را حالی برخی از همکارانم بنمایم که ما حق نداریم افکار و عقاید خودمان را به دانشجویی که با ما رساله گرفته بنماییم. با هر سماجتی بود نمره 18.5 را از استاد جهانگیر گرفتم در حالیکه به نسبت رساله‌های دیگر واقعاً حقش بیست بود. اما استاد جهانگیر از 16 بالاتر نمی‌آمد. اصغر محمدزاده در سال 89 از میان 54 فارغ التحصیل مجموعه رشته‌های علوم سیاسی دانشگاه تهران (گرایشات مطالعات منطقه‌ای، جامعه‌شناسی، مسائل ایران، سیاست‌گذاری و اندیشه سیاسی) با معدل 19 رتبه اوّل را کسب کرد. همان سال در آزمون دکترای علوم سیاسی که توسط وزارت علوم برگزار شده بود، جزو سه نفر اول شد و در مصاحبه شفاهی آزمون دکترا که توسط اساتید گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار گردید رتبه اول را به دست آورد (فقط برای یک لحظه کارنامه اصغر محمدزاده را مقایسه کنید با آن 3772 نفر).



از‌ همان ابتدا تلاش زیادی کردم که او را بورسیه کنم. در حالی که 3772 نفر در‌ همان سال‌ها بورسیه شدند، هیچ خراب‌شده‌ای را نتوانستم پیدا کنم که تمایلی به بورسیه کردن اصغر داشته باشد. بسیاری از مسئولین دانشگا‌ه‌ها اصولگرایانی بودند که سایه من را با تیر می‌زدند. نا‌امید از بورسیه کردنش، چند ترمی رفت دانشگاه سبزوار اما بواسطه پرونده دوران لیسانسش و با اینکه از 87 به بعد در دانشگاه تهران دست از پا خطا نکرده بود، اما گزینش وزارت علوم یا همان دانشگاه سبزوار با استخدام و بورسیه شدنش موافقت نکردند؛ با اینکه به او احتیاج داشتند و آن چند ترمی که می‌رفت سبزوار برای تدریس دانشجویان ازش خیلی راضی بودند. مدتی علاف دانشگاه خرم‌آباد شد و دو - سه دانشگاه دیگر. اما هیچ‌کدام آنها علیرغم معرفی‌های من و اطمینان دادن به مسئولین در خصوص توانایی‌های علمی اصغر، حاضر نشدند او را بورسیه نمایند. نا‌امید از دانشگاه‌های سراسری، دست به دامان دانشگاه آزادی‌ها شدم. دست به دامان دکتر مهرداد نوربخش از مسئولین آن دانشگاه، دکتر علی عباسپور از بزرگان دیگر دانشگاه آزاد، خانم دکتر فاطمه هاشمی، آقای طلایی رئیس گزینش واحد علوم و تحقیقات، رئیس واحد تهران مرکز و... شدم. اما به واسطه ابتلای اصغر به بیماری «جذام» و «ابولا» هیچیک از واحدهای آزاد هم حاضر نشدند او را بگیرند.



با اینکه هنوز از رساله‌اش دفاع نکرده اما معدل دوره دکترایش در ردیف بالا‌ترین‌ها - اگر نگفته باشم بالاترین - است. برای تزش هم بر روی این سوژه که «اسلام‌گرایان فقاهتی چگونه در دهه 1360 توانستند هژمونی انقلاب را به دست بگیرند» کار می‌کند. مخصوصاً دفاع نمی‌کند چون بعد بایستی برود سربازی.



اصغر محمدزاده دانشجوی پرتحرک، توانمند و با استعداد دهه 1380، تبدیل شده به یک انسان واداده، نا‌امید و سرخورده. خیلی کم می‌آید دیگر به دانشکده. تلفنی هر از گاهی ازم احوال‌پرسی می‌کند. به من نگفته ولی ظاهراً با نوشتن رساله، مقالات علمی و ISI، اموراتش را می‌گذراند. با یکی از دختران هم رشته‌اش می‌خواست ازدواج کند اما آن را هم رها کرد. ازش پرسیدم که چرا پس با...؟ گفت: استاد من چه کاره هستم؟ به خانواده‌اش بگویم من کارم و زندگی‌ام چی هست؟



سوال: آیا رفتار «اصغر محمدزاده» و «اصغر محمدزاده‌ها»، «محمدتقی (بابک) ابراهیمی خوجینی» و.... معلول شرایط اجتماعی هستند که در آن قرار می‌گیرند و حاصل بلاهایی که ما بر سر آنها می‌آوریم یا معلول یک سری ویژگی‌های انتزاعی ثابتی هستند که مرحوم محمدعلی جمالزاده 50 سال پیش از آنها به عنوان «خلقیات ما ایرانی‌ها» نام می‌برد؟ آیا احساس انزوا، نا‌امیدی، سرخوردگی و بی‌اعتمادی به همه که امروز بر روح و روان اصغر محمدزاده و بابک ابراهیمی که یک روز می‌خواستند دنیا را تغییر دهند حاکم شده، ناشی از بلاهایی است که ما برسر آنان آوردیم، یا احساس بدبینی و بی‌اعتمادی اساساً جزو لاینفک «خلقیات» ما ایرانیان است؟



ایام بکام باد



صادق زیباکلام



19 آبان یکهزار و سیصد و نود و سه»



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
«فاطمی» روزنامه نگار شهید و متن آخرین مقاله+عکس
تهران - ایرنا - همزمان با برگزاری نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها بد نیست بدانیم که دکتر حسین فاطمی وزیر امور خارجه دولت دکتر محمد مصدق روزنامه نگاری سیاست ورز بود که جان و عمر کاری خود را برای این دو حرفه بویژه آگاهی رسانی فدا کرد.

81384357-6073221.jpg

19 آبان 60 سال پیش فاطمی در حالیکه فقط 37 سال داشت شهید شد و **** شاه با شتاب بسیار دستور اجرای تیرباران را داد و حتی منتظر درمان تن تبدارش نشد.

فاطمی با تجربه همکاری با روزنامه «ستاره»، «دوستی» و همراهی با محمد مسعود مدیر روزنامه «مرد امروز» پس از اخذ دیپلم در اصفهان برای تحصیل عازم فرانسه می شود و پس از نیل به دکترای حقوق سیاسی و همچنین کسب دیپلم روزنامه نگاری سال 1327 به وطن باز می گردد و دوره جدید روزنامه «باختر امروز» را که به عنوان ارگان جبهه ملی شهرت یافت، با نوشتن سرمقاله «خدا- ایران- آزادی» منتشر می کند.

فاطمی از حدود 20 سالگی به کار مطبوعاتی مشغول بود و نخست در روزنامه باختر به صاحب امتیازی برادرش نصرالله سیف پور فاطمی فعالیت می کرد که ابتدا در اصفهان منتشر می شد و سپس به تهران انتقال یافت.

نوشته های فاطمی همگی در حمایت از آزادیخواهان و ملیون و ضددیکتاتوری بود.

بسیاری مقاله شهید فاطمی در شماره3 117 روزنامه باختر امروز (26 مرداد 1332) با تیتر «خائنی که می خواست وطن را به خاک و خون بکشد فرار کرد» دلیل این کینه جویی شاه می دانند که به شهادت وزیر خارجه شجاع دولت مصدق منجر شد.

بسیاری معتقدند که شاه پس از کودتای 28 مرداد و بازگشت به ایران شخصا پیگیر دستگیری و لزوم تیرباران فاطمی بود که پس از کودتای 28 مرداد مخفی شده بود.

متن سرمقاله روزنامه نگار و وزیر شهید:

« قرار کودتاچیان با فرزند عاقد قرارداد 1933 [ رضاشاه ] این بود که اگر در خفه کردن صدای ملّت و در نابود کردن حکومت ملّی توفیق پیدا کردند و توانستند بر دست و پای افراد وطن پرست و آزادی خواه زنجیر بگذارند، رادیو تهران در ساعت مقرّر برنامة معمولی خود را شروع نکند تا 'سر دستة خیانتکاران' [شاه] خود را از کلاردشت پس از چند دقیقه با هواپیما به تهران برساند و 'مزد فروش وطن' و 'تجدید عهد اسارت و مرگ استقلال و محو حاکمیت مملکت' را از انگلستان بستاند.... صدای تنفر ده ها هزار مردم تهران که دیروز در بهارستان برضد کودتای خائنانة 'فرزند قرارداد 1933' بلند بود، غریو و شادی که از شنیدن خبر فرار او از جمعیت برخاست نشان داد که ملت ایران در راه به ثمر رسانیدن نهضت مقدس خویش تا چه حد مصمم و ثابت و پایدار است. دکتر مصدق از روز نخست می دانست که فرزند رضاخان هرگز نمی تواند با ملّت هم قدمی کند، می دانست که تمام عناصر ضد ملّی نقشه ها و توطئه های شان را از 'دربار منحوس' می گیرند و آنجا نیز جز لندن کلمة دیگری نمی شناسند. در طول 28 ماه زمامداری خود مصدق، هر روز با این پایگاه استعمار خارجی در کشاکش بود ولی از آنجایی که نمی خواست از کوچکترین شکاف، اجنبی استفاده کند دندان به جگر گذاشت و تمام حوادث گذشته را تحمل کرد و حتّی با علم به اینکه می دانست روز نهم اسفند مستقیماً موجبات قتل او را دربار چیده بود، تنها به این اکتفا کرد که از مجلس هفدهم بخواهد گزارش [هیأت] هشت نفری را [ هیأتی که مرکب از وکلای مجلس برای تعیین حدود وظایف سلطنت در قانون اساسی تشکیل شد.] تصویب کند و همین امر را 'شاه فراری' حمل برضعف ملّت و تقویت جبهة سفارت شمرد و دیدید که تا کجا بی شرمی و وقاحت را اقلیت وابسته به او جلو بردند. دکترمصدق در این جریان شاید گمان می کرد کسانی ممکن است در میان مردم باشند که هنوز به خیانت کاری و سرسپردگی 'شاه فراری' واقف نیستند، او می خواست عامة ملّت از کوچک و بزرگ، در هر صف و هر طبقه هستند، بفهمند که 'این جوان' تا چه پایه برای 'محو و نابودی تمام افتخارات وطن' تلاش می کند. دکترمصدق به قدری در این رویة خود حسن نیت به خرج می داد و اکراه داشت از اینکه قسمتی از اوقات گران بهای مملکت را به یک مشکل دیگر صرف کند که روشن و آشکار (فراری بغداد) دست به کار کودتا شد. هیچ فراموش نمی کنم آن اوقاتی را که 'فراری بغداد' به عنوان مسافرت و سرکشی به خوزستان می رفت. من یکشب در روزنامه های درباری برنامة پذیرایی مسافرت را خواندم و دیدم مثل اینکه فاتحی وارد 'سرزمین مسخر شده اش' می شود.

بعد از جلسة دولت پیش دکترمصدق رفتم و نظریات خود را در این خصوص بیان کردم و اضافه نمودم که این خوزستان سرزمینی است که پدر این 'آقا' برای شصت سال دیگر در سال 1339 به انگلیس ها فروخت و بر اثر مبارزات و فداکاری های متوالی مردم و همچنین مقابله با کارشکنی های مدام و شبانه روزی دربار از صورت دوک نشین انگلیس بیرون آمده است حالا ایشان به چه عنوان می خواهند به خوزستان بروند، با کدام قیافه به روی مردمی که در راه وصول به آمال ملّی شان این همه سنگ اندازی کرده است نگاه می کند؟

دکترمصدق که نمی تواند باور کند کسی ممکن است به وطنش 'خیانت' کند، اگر چه آن را مکرّر شنیده باشد، دکتر مصدق که در راه پیشرفت مقاصد ملّت عزیز خود حاضر به قبول هر گونه خفت و دشنام شده و بر احساسات شخصی خود همیشه غلبه می کند روی مصلحت اندیشی ای مختلف که همیشه جلو چشم دوربین اوست، آن شب به شدت تمام به من جواب داد و شاید در طول این مدت که افتخار خدمت گزاری در کنار او را دارم، اولین دفعه ای بود که دکترمصدق با آن تندی با من حرف زد. مطلب دیگری به حرف های گذشته ام نیفزودم فقط وقتی از اطاق بیرون می رفتم، اضافه کردم که اگر 'این جوان' از سفر 'خوزستان فروش رفتة پدرش' برگشت، رویة مداخله در امور را دنبال خواهد کرد و 'تملّق و یاوه گویی افکار مالیخولیایی' را در دماغ او قوت بیشتری خواهد داد. نخست وزیر نمی توانست قبول کند که در مقابل صمیمیت و صداقت او و همکارانش 'فراری بغداد' از تحریکات و توطئه چینی دست برنخواهد داشت و تا پای هستی و استقلال وطن ما نشسته است. به هر حال امروز مملکت در برابر وضعیت موجود قرار دارد. مردم در قطعنامة میتینگ با شکوه بی سابقة دیروز تهران خواستار شده اند که وظایف 'فراری بغداد' به یک شورای موقتی واگذار شود. خدای بزرگ ایران خواسته است که ملّت ما پس از قرن ها محرومیت و ناکامی امروز که فرصت به دست آورده در راه سعادت و ترّقی کامیاب شود، هر کس با این خواستة او از در جنگ درآید مقهور و شکست خورده و منکوب می شود. وظیفة امروز مردم سنگین تر از همیشه است، به هیچکس، به هیچ دستة سیاسی نباید فرصت سوء استفاده از 'جهاد' خود را بدهند زیرا هرگز نباید فراموش کنند که همة این مبارزات برضد نفوذ اجنبی است و اجنبی برای ما هر کسی است که خارج ایران باشد.»

اول**




انتهای پیام /*
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سخنگوی دولت:
امیدواریم مجلس با رای قاطع وزیر پیشنهادی علوم را تایید کند/دسترسی آزاد به اطلاعات تصویب شد
تهران - ایرنا - سخنگوی دولت گفت: امیدواریم مجلس شورای اسلامی با رای قاطع وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری را تایید کند تا این وزارتخانه برای شروع کار خود در این همه تردید و انتظار قرار نگیرد.

81383510-6072630.jpg

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «محمدباقر نوبخت» روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران این مطلب را در پاسخ به سوالی درباره گزینه جدید پیشنهادی دولت برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد.

وی افزود: وزارت علوم علاوه بر بحث علم، موضوع فناوری را نیز عهده دار است و قرار است در افق 1404 قدرت نخست علم و فناوری در منطقه باشیم.



**تصویب قانون دسترسی آزاد به اطلاعات

نوبخت با بیان این که در جلسه امروز هیات دولت به سه موضوع مهم پرداخته شد، گفت: آیین نامه قانونی انتشار و دسترسی آزاد اطلاعات تصویب شد که بر این اساس فعالیت های دولت برای افکار عمومی بسیار شفاف ، قابل ملاحظه و مطالعه خواهد بود.

سخنگوی دولت اظهار داشت: این بحث را می توان در ارتباط با منشور حقوق شهروندی و حقی که شهروندان برای آگاهی از همه رخدادها در دولت دارند ، تلقی کنیم.



** افزایش اعتبارات عمرانی در بودجه 94

نوبخت موضوع دوم امروز جلسه هیات دولت را ارائه گزارشی از لایحه بودجه 94 ذکر و تصریح کرد: قرار شد لایحه بودجه 94 نیز مشابه لایحه بودجه 93 در وقت قانونی تقدیم مجلس شود و از سویی دیگر با اصلاحات قابل پذیرش از نظر کارشناسی این لایحه تهیه و تنظیم می شود.

وی با بیان این که درخصوص لایحه بودجه کل کشور سال 1394 طی ماه های گذشته سه هزار نفر ساعت کار انجام شده است ، ادامه داد: باید همه دستگاه ها آموزش می دیدند که چطور می توان بودجه را مبتنی بر عملکرد تهیه کنند.

نوبخت با اشاره به این که بیش از دو هزار و 900 طرح ناتمام وجود دارد ، گفت: سال 93 ، 246 طرح و پروژه های بالای 80 درصد را به اتمام می رسانیم.

وی خاطرنشان کرد: برای سال 94 علاوه بر بودجه ها و طرح های عمرانی بالای 80 درصد ، اولویت های دیگری هم در ساماندهی طرح های عمرانی برای دولت مهم است و در واقع طرح هایی که اتمام یا تکمیل آنها می تواند طرح های دیگری را هم به صورت محوری به همراه داشته باشد نیز مورد توجه است.

سخنگوی دولت با تاکید بر این که به دنبال دادن اعتبار کامل در سال 94 به طرح هایی که به توان منطقه ای کمک کنند نیز هستیم ، گفت: طرح هایی که واگذاری و یا اجرای آنها با قراردادهای (بی. او. تی) ، ( بی. او. او) یا (پی. پی. پی) امکان پذیر است نیز در این ساماندهی نقش دارند.

نوبخت با بیان این که برای 20 مشکل طرح های عمرانی در بودجه 94 راه حل اصلاحی در نظر گرفته شده است ، افزود: با توجه به کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی، دولت مصمم است لایحه بودجه را واقع بینانه تنظیم کند؛ در واقع این لایحه انضباطی خواهد بود.

نوبخت خاطرنشان کرد: بدین ترتیب همچون سال جاری عدم تحقق درآمدها به منزله کسری بودجه نخواهد بود و تلاش می کنیم در اعتبارات جاری تا حد امکان صرفه جویی داشته باشیم.

وی با تاکید بر این که اعتبارات عمرانی کاهش نیافته است، اظهار داشت: مصمم هستیم برای سال 94 اعتبارات عمرانی بیشتری نسبت به سال 93 قائل باشیم و این در حالی است که قیمت نفت کاهش می یابد.

سخنگوی دولت تصریح کرد: همه رویکرد دولت در لایحه بودجه 94 کاهش نرخ تورم ، افزایش رشد اقتصادی و رفاه عمومی است که این موضوع از طریق تخصیص بهینه منابع انجام می شود.



**بودجه 94، پانزدهم آذر به مجلس می رود

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری گفت: لازم بود اعضای دولت در جریان قرار گیرند که سازمان مدیریت و برنامه ریزی در نخستین فعالیت خود که جمع بندی بودجه 94 است، با چه رویکردی وارد می شود و قرار شد بودجه همه دستگاه ها را که با هماهنگی آنها تهیه کردیم هفته آینده به این دستگاه ها ابلاغ کنیم.

نوبخت تصریح کرد: همچنین پنج شنبه و جمعه هفته آینده خود من به عنوان داور با وزرا و کارشناسان وزارتخانه ها جلسه خواهم داشت و گزارش کارشناسان را خواهیم شنید.

وی با بیان اینکه دوم آذر لایحه بودجه 94 از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی تقدیم دولت می شود، اضافه کرد: فرصت کافی وجود دارد که در وقت قانونی این لایحه حدود 15 آذر تقدیم مجلس شورای اسلامی شود.



** تعجب از رد لایحه ای که خود مجلس درخواست کرده بود

سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت تبصره های دایم را طی یک لایحه تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد، گفت: از کمیسیون برنامه به دلیل تصویب به موقع آن قدردانی می کنیم اما بسیار متعجب شدیم که مجلس لایحه تنظیم قوانین و مققرات دولت که تبصره های دایمی بود و خودشان نیز درخواست انجام آن را داشتند، رد کرد.

نوبخت توضیح داد: اکنون نیز که این موضوع مجددا به صورت طرح در مجلس مطرح است 50 تبصره داده ایم و بیش از 50 تبصره هم به آن اضافه شده است.

سخنگوی دولت اظهار داشت: برخی از این تبصره ها نه تنها شاکله لایحه اولیه ما را به هم زد بلکه از نظر اصول 52 و 75 قانون اساسی نیز اشکالات جدی دارد که به نظر نمی رسد شورای نگهبان آن را تایید کند. به همین جهت مجبوریم امسال هم لایحه بودجه را با تبصره های تکراری تقدیم مجلس کنیم.

نوبخت اضافه کرد: لایحه خروج از رکود هم به تصویب نرسید، بنابراین ناگزیریم آن بخش از تبصره ها و موادی که مربوط به لایحه خروج از رکود بود و در مجلس تصویب نشد مجددا در لایحه بودجه 94 بیاوریم.

وی با اشاره به اینکه لایحه بودجه 94 هم به موقع و هم به روش عملیاتی تقدیم مجلس می شود، تصریح کرد: این لایحه همچنین با اصلاح محتوایی که ردیف های متفرقه و ساماندهی طرح های عمرانی داریم، بتوانیم احکام تکراری را با همکاری مجلس از لایحه جدا کنیم که متاسفانه این به جهت عدم تصویب دو لایحه ای که تقدیم مجلس کردیم، به ناچار تبصره های تکراری را به همراه لایحه به مجلس ارایه می کنیم.



** ظریف گزارشی از مذاکرات مسقط ارایه کرد

سخنگوی دولت در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: در بخش سوم جلسه امروز هیات دولت، وزیر امور خارجه گزارش دقیق و مفصلی از مذاکرات مسقط به هیات وزیران ارایه کرد و امیدواریم کار همچنان ادامه یابد.

نوبخت گفت: رییس جمهوری در مورد بودجه، سیاست ها، استیفای حقوق بین المللی در برخورداری کامل از انرژی هسته ای؛ سیاست ها و موارد مد نظر را به وزارت خارجه و سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای بودجه منعکس کرد.

سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به این سووال که آیا دولت برای تامین مسکن اقشار کم درآمد یارانه در نظر گرفته است، گفت: ما با دو تصمیم که از سوی دولت محترم قبلی اتخاذ شده مواجه ایم که یکی از آنها پرداخت یارانه نقدی است.

وی افزود: اگر ما می خواستیم این کار را آغاز کنیم این روش را اجرا نمی کردیم و با شیوه دیگری کار را انجام می دادیم .

نوبخت با بیان اینکه فعلا پرداخت یارانه نقدی را ادامه دادیم، اظهار داشت : چرا که امروز برخی از دهک های جامعه همچنان نیازمند دریافت یارانه نقدی هستند.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری توضیح داد: ما علاوه بر پرداخت یارانه نقدی به اقشار کم درآمد نیز بصورت مضاعف یارانه پرداخت می کنیم و در کنار این کار جاری که در گذشته بوده است، دو کار دیگر هم انجام داده ایم .

نوبخت یادآور شد: بخش قابل توجهی از منابع هدفمندی یارانه ها برای ارزان کردن خدمات بهداشت و درمان به طرح تحول سلامت اختصاص داده شده است .

وی گفت :همچنین بخشی از منابع هدفمندی یارانه ها به تولید در بخش صنعت - معدن و کشاورزی اختصاص یافت . در واقع ما علاوه بر پرداخت نقدی یارانه ها کار مضاعفی که انجام دادیم تکمیل و جهت دادن به هدفمندی بود.

نوبخت با اشاره به طرح مسکن مهر که از میراث دولت گذشته است افزود: این ساختمانها مشکلاتی در مسایل زیر بنایی و خدماتی داشت که ما در بودجه 94 برای کارهای زیربنایی آن اعتباراتی در نظر گرفته ایم .

سخنگوی دولت با اشاره به تسهیلات مسکن اظهار داشت : همچنین در این زمینه مسکن حمایتی که کار تکمیلی دولت تدبیر و امید است تا سقف 50 میلیون تومان برای شهرهای بزرگ در نظر گرفته ایم .

نوبخت ادامه داد: این وام بصورت ارزان در اختیار افراد کم درآمد قرار می گیرد بطوریکه تنها 10 درصد این تسهیلات را پرداخت می کنند و مابقی را دولت به عهده می گیرد.

وی اضافه کرد: دولت هزار و 200 میلیارد تومان از بابت مابه التفاوت و کمک به تسهیلات ارزان قیمت وام مسکن خواهد داد که در سال 94در مجموع به 12 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

نوبخت تصریح کرد: دولت بر خود فرض می داند که در جهت بهبود وضعیت مسکن نه تنها مسکن مهر را ادامه دهد بلکه کارهای تکمیلی را نیز انجام دهد.

وی با اشاره اینکه در گذشته بیش از 100میلیارد دلار درآمد ارزی و نفتی در کشور بوده است گفت : اما اکنون این درآمد حدود سی و چند میلیارد دلار است و تلاش می کنیم که همین منابع کاهش یافته را بصورت هدفمند و بهینه تخصیص دهیم .
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در جلسه هیات دولت؛
روحانی: نفع یکجانبه هیچ توافقی را مستحکم و پایدار نمی کند/ توافق ایران و 1+5 به نفع جهان است
تهران - ایرنا - رییس جمهوری با اشاره به پایان مذاکرات ایران با 1+5 در مسقط عمان گفت: اگر یکی از کشورهای عضو گروه 1+5 مشکلاتی در داخل دارد و در انتخاباتی برنده یا بازنده شده است، به ما ربطی ندارد و هر کشوری باید مشکلاتش داخلی اش را در درون خود حل کند.

81383530-6072079.jpg

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی صبح چهارشنبه در جلسه هیأت دولت با بیان اینکه مذاکرات تا تاریخ سوم آذر در سطوح دیگر ادامه خواهد یافت، گفت: به ملت شریف ایران عرض می کنم که تیم مذاکره کننده کشورمان همانند گذشته بر مبنای مصالح و حقوق مردم بر سر میز مذاکرات حاضر شده و البته نگرانی های منطقی را نیز مد نظر قرار داده و با آژانس همکاری شفاف داشته است.

رییس جمهوری اظهارداشت: اگر 1+5 و برخی کشورها، هدفشان این است که ایران از توسعه بازبماند و به دنبال بهانه جویی هستند، این امر امکان پذیر نیست و ملت ما از مسیر توسعه و حقوق خود دست برنخواهد داشت. ما حق داریم در چارچوب معاهدات آژانس بین الملل انرژی اتمی و پادمان های نظارتی از فناوری صلح آمیز هسته ای بهره مند شویم.

دکتر روحانی در عین حال تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران علاوه بر اینکه پایبند به همه مقررات بین المللی است، ملزم به اجرای فتوای **** معظم انقلاب است که بالاترین تضمین برای حرکت ایران در مسیر صلح آمیز خواهد بود.

رییس جمهوری با بیان اینکه کشورها نباید مشکلات داخلی خود را در مذاکرات وارد کنند، گفت: این موضوع قانونی و منطقی نیست و همه اعضای 1+5 باید به مصالح بلندمدت کشورها و منطقه توجه کنند.

دکتر روحانی افزود: توافق 1+5 به نفع ایران و همه کشورها و به نفع اقتصاد، توسعه، علم و جهان خواهد بود. این توافق می تواند، معاهدات بین المللی را مستحکم تر کند و باعث اتکاء کشورها به معاهدات بین المللی شود و درست نیست اگر کشوری به همه تعهدات بین المللی پایبند است، پاسخگوی شکاک بودن برخی کشورها باشد.

رییس جمهوری با اعلام آمادگی ایران برای ادامه حرکت شفاف تر در چارچوب قوانین و مقررات بین المللی، اظهار امیدورای کرد که توافق برد – برد برای طرفین مذاکره کننده ایجاد شود، چرا که نفع یکجانبه هیچ توافقی را مستحکم و پایدار نمی کند.

دکتر روحانی ادامه داد: ایران تمامی مساعی خود را در این زمینه بکار بسته است و تعدیل های لازم را در درخواست هایش انجام داده و امیدواریم همه کشورهای 1+5 بویژه آمریکا که گاهی در مذاکرات به دنبال زیاده خواهی است، متوجه شرایط باشند.



**خبر خوش برای مردم

رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تصویب نهایی آیین نامه قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در جلسه دولت، گفت: این موضوع وعده دولت یازدهم در انتخابات ریاست جمهوری بوده که محقق شده و خبر خوشی برای مردم عزیز و بزرگوار است.

روحانی با یادآوری سابقه تصویب این قانون در سال 88 گفت: 5 سال از تصویب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، می گذرد اما اجرا نشده است. دولت یازدهم یکی از قول هایش به مردم این بوده که آنها بتوانند به اطلاعات همه دستگاه هایی که از بودجه دولتی استفاده می کنند دسترسی آزاد داشته باشند که این امکان از امروز محقق خواهد شد.

رییس شورای عالی اداری تاکید کرد: مردم باید بدانند که دستگاه های دولتی و وابسته به دولت چه اموری را بر عهده دارند، توسط چه مدیری اداره می شوند، چگونه می توانند با آنها تماس بگیرند و حتی بتوانند نظرات خود، اطلاعات و انتقاداتشان را به آن دستگاه از طرق مختلف منتقل کنند.



**دسترسی آزاد به اطلاعات جزو حقوق شهروندی و مانع فساد و شایعه است

رییس جمهوری قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات را از لوازم مردم سالاری دانست و گفت: مردم در یک **** مردمسالار باید بتوانند از عملکرد همه امور دستگاه های دولتی که از بیت المال استفاده می کنند، مطلع شوند. ضمن اینکه این دسترسی آزاد به اطلاعات، یک روش مبارزه با فساد و احقاق حقوق شهروندی است.

رییس دولت یازدهم گفت: باید هر مقدار که می توانیم به سمت دولت الکترونیک و دور شدن از دولت کاغذی حرکت کنیم تا مردم راحت تر به اطلاعات دسترسی داشته باشند و قضاوت درست انجام دهند. حرکت در این مسیر می تواند مانع شایعه سازی و شایعه تراشی شود.

رییس جمهوری لزوم پاسخگویی دولت در برابر حرف و نقد مردم را خاطر نشان ساخت و گفت: مردم باید از همه امور آگاه باشند و انتقادات سازنده خود را بدون دغدغه بیان کنند تا مطمئن شویم تا مردم سالاری ما دینی و در چارچوب قانون اساسی است.



** احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی منافع کشور را در بر خواهد داشت

روحانی سپس از تحقق یکی دیگر از قول های داده شده به مردم در انتخابات ریاست جمهوری یعنی احیاء سازمان مدیریت و برنامه ریزی خبر داد و گفت: پیش از پیروزی در انتخابات خواسته کارشناسان، اساتید و مردم، احیای این سازمان بود که می تواند نقش هماهنگ کننده ای در انجام کار دقیق و برنامه های توسعه داشته باشد.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه بخشی نگری و تزاحم منافع دستگاه ها می تواند منجر به کند شدن برنامه های اجرایی شود، اظهار داشت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی می تواند با جامع نگری مجموعه نیازهای دولت، اهداف توسعه و برنامه های بلند مدت را مد نظر قرار دهد.

رییس شورای عالی اقتصاد افزود: تصمیم گیری و ابلاغ برنامه های توسعه کشور در اختیار رییس جمهور است، اما این کار بسیار بزرگ و سنگین است و رییس جمهوری به تنهایی نمی تواند آن را انجام دهد و نیاز است تا سازمان مدیریت و برنامه ریزی او را یاری دهد.

دکتر روحانی گفت: اصل و چارچوب کلی احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی تصویب شده و جزئیات آن به زودی ابلاغ خواهد شد که منافع کشور را در بر خواهد داشت.



** دولت بودجه سال 94 را بر مبنای قیمت جدید نفت به مجلس ارایه خواهد کرد

رییس جمهوری همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه دولت در آستانه تدوین بودجه سال 1394 است، گفت: دولت و دستگاه های مختلف تلاش می کنند تا بودجه سال آینده به موقع تنظیم شود و تا زمان مقرر قانون بودجه تقدیم مجلس شورای اسلامی شود.

روحانی ادامه داد: مشکل امروز تنزل قیمت نفت است که این کاهش خیلی بیشتر از پیش بینی های ما بوده است. سال گذشته در هنگام تدوین بودجه، قیمت نفت بشکه ای 110 تا 112 دلار بود و امروز به پایین تر از 80 دلار رسیده است.

رییس جمهوری با اشاره به کاهش 30 درصدی درآمد کشور از محل فروش نفت گفت: دولت بر مبنای شرایط جدید، بودجه را تهیه خواهد کرد و به موقع آن را تحویل مجلس می دهد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


برگزاری مناظره تلویزیونی تعرفه‌های مخابراتی با حضور مدیران عامل 3 اپراتور موبایل
مناظره تلویزیونی شبکه یک سیما جمعه این هفته با موضوع تعرفه‌های مخابراتی و با حضور مدیران عامل 3 اپراتور تلفن همراه کشور، نماینده‌ای از دولت و نماینده‌ای از مجلس برگزار می‌شود.


13930722000196_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، مناظره تلویزیونی شبکه یک سیما جمعه این هفته با موضوع تعرفه‌های مخابراتی برگزار می‌شود.

    در این مناظره مدیران عامل 3 اپراتور تلفن همراه کشور، نماینده ای از دولت و نماینده ای از مجلس شورای اسلامی حضور دارد.

    وحید صدوقی مدیرعامل همراه اول، علیرضا قلمبر دزفولی مدیرعامل ایرانسل، مجید صدری مدیرعامل رایتل، لطف‌الله سبوحی قائم مقام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی موضوع تعرفه‌های مخابراتی در ایران را بررسی خواهند کرد.

    انتهای پیام/آ
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پولدار نیستیم کالای چینی بخریم


خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - یادداشت روز

رضا نجفی - خبرنگار

ضرب‌المثلی انگلیسی وجود دارد که می‌گوید «پول‌دار نیستیم کالای ارزان بخریم» و اگر همین قیاس را در مورد کالاهای چینی بکار ببریم یعنی «پول‌دار نیستیم کالای چینی بخریم» به‌ دوراز واقعیت نیست چون کالاهای بی‌کیفیت چینی بازار امروز کشورمان را احاطه کرده است. کالاهایی که بعد از خرید، کوتاه‌تر از زمانی که فکرش را بکنیم بلااستفاده می‌شوند و مجبوریم دوباره به بازار مراجعه کنیم.

با این‌ حال چند سؤال پیش می‌آید این کالاها از چه طریق وارد کشور می‌شوند؟ آیا اگر از مبادی رسمی گمرک کشور وارد بازار ایران می‌شوند استاندارد بودن و کیفیت آنها بررسی نمی‌شود؟ و اگر می‌شود چگونه یک کالای بدون استاندارد وارد بازار شده و به دست مصرف‌کننده می‌رسد؟ سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کننده چه نقشی در این زمینه دارد؟ تجار و بازرگانان و اتحادیه اصناف کالا را فقط با این عنوان که ارزان است، وارد می‌کنند؟ وزارتخانه‌های صنعت و معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی آیا نسبت به این مسئله در جامعه حساسیت ندارند؟

نفوذ کالاهای چینی در بازار ایران به حدی است که مهر و تسبیح در شهرهای زیارتی کشورمان مانند قم و مشهد با مارک MADE IN CHINA عرضه می‌شود و چشم زائران رضوی به ‌جای سوغات بومی پایتخت معنوی به تحفه‌های چین روشن می‌شود، این در حالی است که مشهد سالانه میزبان بیش از 25 میلیون زائر است و سوغاتی به ‌ظاهر ایرانی آنها چینی از آب درمی‌آید.

در چهارماهه نخست امسال سه میلیون و 358 هزار تن کالا به ارزش چهار میلیارد و 611 میلیون دلار از امارات متحده عربی به کشورمان وارد شده که بیش از 26 درصد از کل واردات کشور را در این مدت تشکیل می‌دهد.

در این مدت میزان واردات از چین یک ‌میلیون و 619 هزار تن به ارزش سه میلیارد و 879 میلیون دلار بوده است که حدود 22 درصد از کل واردات کشور را شامل می‌شود.

بر اساس این گزارش، در همین زمان در سال گذشته نیز یک ‌میلیون تن کالا به ارزش دو میلیارد و 247 میلیون دلار وارد کشور شده بود، بنابراین مقایسه آمار حاکی از افزایش 72 درصدی واردات کالاهای چینی به کشور است.

این آمار نشان می‌دهد که چین بازار کار خوبی در ایران دارد.

به عقیده بسیاری از کارشناسان، ضعف مدیریت و نظارت دقیق بر واردات بی‌رویه برخی محصولات بی‌کیفیت به کشور سبب شده تا بازار تولید داخلی دستخوش تغییرات فراوانی شود و چین توانسته است در سایه‌ این رویه، بازار ایران را به دست گیرد و کار به ‌جایی رسیده است که حتی بر اساس آمار چوب بستنی و سنگ‌قبر نیز از چین وارد ایران می‌شود.

تولیدکنندگان داخلی در سال‌های اخیر بارها مدعی شده‌اند که محصولات‌شان از نظر کیفیت قابل‌ مقایسه با محصولات بی‌کیفیت وارداتی نیست، اما به دلایل فرهنگی و اجتماعی خانواده‌های ایرانی ترجیح می‌دهند از محصولات به ‌اصطلاح خارجی استفاده کنند، زیرا در ذهن آنها نهادینه ‌شده که کالای ایرانی کیفیت خوبی ندارد.

هرچند شاید این تصور مردم ما در مصرف کالای با کیفیت برندهای ایتالیایی، آلمانی و... به دلیل عمر بالای محصولات و کیفیت آنها، خدمات پس از فروش و... صحیح به نظر برسد، اما نمی‌توان این ذهنیت را به محصولات نامرغوب چینی تسری داد.

با این‌حال کالاهای چینی هم‌چنان به کشور وارد می‌شوند و مردم هم به نظر می‌رسد چاره‌ای جز خرید آنها ندارند، حتی اگر به بی‌کیفیت بودن آنها اطمینان داشته باشند.

ایران امروز مقصد کالاهای چینی شده است و حالا هم در کنار سایر کالاهای اساسی مانند پوشاک، کیف و کفش و خرده‌ریزها کار به صنعت خودرو هم رسیده است.

در پایان باید گفت برای جبران نفوذ بیش‌ازحد چین در بازار کشورمان باید دمی هم کنار تولیدکنندگان واقعی نشست و درد دل‌هایشان را شنید و تمهیداتی را فراهم آورد تا شاید چینی‌ها بساطشان را از بازار ایران جمع کنند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
توصیه های سعید لیلاز به بانک مرکزی: برای تک نرخی کردن ارز منتظر مذاکرات نمانید
اقتصاد > اقتصاد کلان - سایت صدای اقتصاد نوشت:
رئیس بانک مرکزی سال گذشته اعلام کرد که نیمه دوم سال 93 می توان **** ارز تک نرخی را به اجرا درآورد اما این روزها خبری از اجرای این سیاست توسط بانک مرکزی نیست.

این موضوع به گفته برخی از مقامات بانک مرکزی به مذاکرات هسته ای و لغو تحریم ها گره خورده است چراکه بانک مرکزی باید منابع ارزی کافی برای عرضه به بازار داشته باشد تا بتواند نرخ ارز را آنطئر که می خواهد تنظیم کند.

از سوی دیگر اما تعدادی از کارشناسان معتقدند که سرنوشت تک نرخی کردن نرخ ارز نباید به مذاکرات هسته ای گره بخورد.

سعید لیلاز در این زمینه به صدای اقتصاد گفت: بانک مرکزی نباید برای تک نرخی کردن ارز منتظر توافق هسته ای بماند چراکه این امر کمک بزرگی برای جبران کمبود منابع دولت خواهد بود.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: تک نرخی شدن ارز کمک بزرگی به احیای بنیه تولید می کند که در زمینه اشتغالزایی نیز موثر خواهد بود. این موضوع همچنین درآمد ریالی دولت را افزایش می دهد. در این صورت مصرف ارز نیز در کشور کنترل می شود.

وی افزود: در حال حاضر همچنان فساد و رانت در زمینه ارز وجود دارد به هر حال امکانی وجود دارد که 500 تومان ارزان تر از نرخ بازار، ارز خریداری شود که این موضوع به سود واردکننده است.

لیلاز تاکید کرد: اگر دولت با سرعت بیشتری به سیاست های اقتصاد مقاومتی روی بیاورد و منتظر توافق هسته ای نماند می تواند اجرای سیاست های اقتصادی مورد نظرش را با سرعت بیشتری به سمت نتیجه سوق دهد.

در همین زمینه سیدکمال سیدعلی معاون ارزی اسبق بانک مرکزی هم اعلام کرده است، بانک مرکزی باید نرخ رسمی ارز را تا سطح 3 هزار تومان افزایش دهد تا ارز تک نرخی شود.

این کارشناس بانکی معتقد است که با افزایش نرخ رسی ارز، تورم ایجاد نمی شود چراکه تک نرخی شدن آن به شفافیت فضا و مچنین کاهش تقاضای ارز کمک می کند که این موضوع ضد تورم است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سرمقاله
استقلال بانک مرکزی کافی است؟
روزنامه دنیای اقتصاد -
علی فرحبخش
سال‌هاست که در مورد استقلال بانک مرکزی هم در محافل آکادمیک و هم در حوزه سیاست‌گذاران اجرایی کشور دیدگاه‌های مختلف ارائه شده است، بدون آنکه درخصوص مکانیزم اجرایی حرکت به سمت استقلال راهکارهای مشخص ارائه شود. در ایران که همواره سایه دولت بر بانک مرکزی سنگینی کرده است، حتی حرکت تدریجی به سمت استقلال هم با دشواری‌های بزرگی روبه‌رو است. تنظیم مقررات مربوط به روابط دولت با بانک مرکزی یکی از مهم‌ترین سیاست‌ها برای دستیابی به این هدف دشوار است، بالاخص اکنون که هدف کنترل تورم به سیاستی کلیدی و مقدم بر هر برنامه دیگری مبدل شده است. پیش از آنکه به بحث اصلی ورود کنم، موضوع را با یک مثال ساده آغاز می‌کنم، که می‌تواند در درک دیدگاه اصلی نگارنده کمک شایانی کند.
اگر یک شرکت هواپیمایی بخواهد برای یکی از هواپیماهای خود، خلبانی را انتخاب کند، قبل از آنکه به موضوع شرایط احراز پست خلبانی، چگونگی عزل و نصب وی، مدت زمان تصدی این سمت و چگونگی نظارت بر مسوولیت‌های محوله و تعهد وی به مسوولیت‌های مقرر بیندیشد، بر موضوع چگونگی طراحی سخت‌افزاری هواپیمایی تمرکز می‌کند که قرار است بعدها فردی سمت خلبانی آن را بر عهده بگیرد؛ زیرا اگر هواپیما هنگام طراحی موتور با مشکلات ساختاری روبه‌رو باشد، ماهرترین و مستقل‌ترین خلبانان دنیا نیز قادر به جلوگیری از بروز سانحه احتمالی نیستند.
در مقابل هر خلبان ده‌ها نمایشگر مختلف وجود دارد که خلبان بتواند در هر لحظه هم از وضعیت موتور و هم از اوضاع جوی بیرون اطلاعات دقیقی کسب کند و هم به ابزار ناوبری (Navigation) متفاوتی دسترسی دارد که با اطلاع از آخرین داده‌ها، بهترین اقدام لازم برای تضمین سرعت و ایمنی هواپیما را به کارببندد. با این مثال ساده اکنون می‌توان رئیس کل بانک مرکزی را به خلبانی تشبیه کرد که باید قادر باشد از یکسو در حداقل زمان ممکن به اطلاعات موردنیاز هم در **** بانکی و هم درخصوص کل عوامل تاثیرگذار بر اقتصاد اشراف داشته باشد و از سوی دیگر با در اختیار داشتن ابزار لازم به طراحی سیاست‌های پولی مناسب اقدام کند. در ایران اولا آمار شاخص‌های کلیدی در زمان مناسبی در اختیار سیاست‌گذاران قرار نمی‌گیرد، ثانیا بسیاری از نمایشگرهای لازم برای تصمیم‌گیری اساسا در برابر چشم سیاست‌گذار قرار ندارد. از سوی دیگر حتی اگر بتوان بر این مشکل اساسی غلبه کرد (که به نظر حل آن چندان دشوار نمی‌نماید) مساله در اختیار داشتن ابزار ناوبری مناسب هنوز لاینحل باقی مانده است. به دلایل مختلف از جمله توسعه‌نیافته بودن **** مالی کشور، بانک مرکزی از ابزارهای نسبتا محدودی برای اجرای سیاست‌های پولی برخوردار است. در واقع، اگرچه استقلال بانک مرکزی می‌تواند تضمین‌کننده عدم وابستگی در تصمیم‌گیری و تعیین سیاست‌های پولی باشد، اما اجرای موفق این تصمیم‌ها مستلزم داشتن ابزارها و اهرم‌های متداولی است که سایر بانک‌های مرکزی از آن بهره می‌جویند. ازجمله ابزارهای مهم اجرای سیاست‌های پولی وجود یک بازار اوراق قرضه بزرگ و نقدشونده است که به بانک مرکزی امکان تاثیرگذاری بر نرخ بهره را می‌دهد. با توجه به مشکلات موجود در خصوص تشکیل این بازارها و نیز کوچک بودن بازار اوراق مشارکت (و اخیرا صکوک) به‌عنوان جایگزین اوراق قرضه، اجرای سیاست‌های پولی عمدتا از طریق تعیین سقف نرخ سود بانکی اجرا می‌شود که اولا باعث عدم تعادل‌های شدید در بازار پول می‌شود و ثانیا نقض بارز حقوق سپرده‌گذاران بانکی است که عموما از اقشار متوسط یا کم‌درآمد جامعه محسوب می‌شوند.
به‌منظور شفافیت بیشتر موضوع می‌توان به یک مصداق عینی پرداخت. اکنون یکی از مهم‌ترین مکانیزم‌های جبران کسری بودجه استقراض از بانک مرکزی است. حال فرض کنید در بهترین حالت، بانک مرکزی در یک سطح استقلال ایده‌آل قرار دارد و راه هرگونه استقراض را بر دولت بسته است، در چنین صورتی بدون استفاده از ابزار رایج در بانک‌های مرکزی، چگونه می‌توان سیاست تثبیت قیمت‌ها را اجرا کرد و در این صورت از آنجا که دولت برای تامین کسری بودجه قادر به استفاده از روش‌های متداول رایج در جهان از جمله انتشار اوراق قرضه دولتی نیست، آیا شاهد تنش‌های سیاسی بزرگ بین دولت و بانک مرکزی نخواهیم بود؟ در چنین حالتی علاوه‌بر از میان رفتن امکان اجرای سیاست‌های پولی به‌دلیل فقدان ابزارهای لازم، سیاست مالی کشور هم فلج خواهد شد.
سیاست‌گذاری اقتصادی کشور متاسفانه اغلب از تدوین یک **** توالی مناسب در اجرای سیاست‌ها ناتوان بوده و به همین دلیل بهترین سیاست‌ها اگر در زمان مناسب و با تدوین سیاست‌های تکمیلی به اجرا نرسد، نه فقط به هدف مورد نظر خود دست نخواهد یافت، بلکه ممکن است مشکلات فعلی **** بانکی را هم تا حد زیادی پیچیده کند. اساسا بحث درخصوص استقلال بانک مرکزی بدون تنظیم ابزار لازم برای اجرای سیاست‌های پولی از جمله عملیات بازار باز (خرید و فروش اوراق قرضه از طرف بانک مرکزی) یا تغییر در نرخ تنزیل مجدد (نرخی که بانک مرکزی به سایر بانک‌ها تسهیلات می‌دهد) همچون انتصاب یک خلبان ماهر در هواپیمایی است که هم نمایشگرهای مخصوص در مقابل وی قرار ندارد و هم از کاربرد بدیهی‌ترین ابزار ناوبری بی‌بهره است. بحث استقلال بانک مرکزی بدون طراحی مجدد ساختار بانک مرکزی و تعریف ابزار لازم که ذکر آن رفت، اساسا موضوعی ثانویه و به قول فقها «سالبه به انتفاء موضوع» است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
راه آهن گرگان – ترکمنستان از پروژه های مهم اکو است


مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور راه آهن با بیان اهمیت خط آهن گرگان – ترکمنستان بعنوان کریدور اقتصادی شرق دریای خزر، گفت: این خط آهن به دلیل بین المللی بودنش از پروژه های مهم سازمان همکاری های اقتصادی منطقه ای (اکو) است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مرتضی باقری در بازدید از آخرین وضعیت راه آهن گرگان- اینچه برون – ترکمنستان اظهارداشت: به همین منظور، مسوولان وزارت راه و شهرسازی و کشور، تمام همت و توان خود را برای به سرانجام رساندن این راه آهن به کار می گیرند.

وی افزود: سازمان های متولی ساخت و تکمیل این پروژه نیز باید تعهدات واگذار شده به آنها را به طور جدی پیگیری کنند.

باقری، همچنین از سازمان های متولی خواست که برای موارد احتمالی که ممکن است در مراسم افتتاحیه این پروژه مهم اقتصادی پیش آید، پیش بینی و چاره اندیشی کنند.

مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور راه آهن اظهارداشت: پاکسازی ایستگاه قطار مسیرهای این راه آهن از جمله گرگان، قره تپه و اینچه برون، معاینات فنی نهایی،منظرسازی زیبا، مسدود کردن تقاطع های غیرمجاز و نماسازی ها از اقداماتی است که تا روز افتتاح آن باید مورد توجه قرار گیرد.

در جلسه ای که در حاشیه این بازدید برگزار شد، هر یک از مدیران متولی ساخت و تکمیل خط آهن گرگان- اینچه برون- ترکمنستان، گزارشی از اقدامات و تعهدات انجام شده خود ارائه کردند و روند تکمیل این پروژه مورد بررسی قرار گرفت.

راه آهن گرگان- اینچه برون- ترکمنستان بخشی از پروژه ریلی راه آهن گرگان – اینچه برون – اترک – برکت در سه کشور قزاقستان، ترکمنستان و ایران است که از ناحیه ‘اوزن’ قزاقستان آغاز و پس از عبور از شرق دریای خزر به کشور ترکمنستان رسیده و پس از عبور از محدوده اترک در خاک ایران از اینچه برون به گرگان ادامه پیدا می کند.

طول این خط آهن که در شرق دریای خزر ساخته شده، حدود 908 کیلومتر است که 120 کیلومتر آن در قزاقستان، 700 کیلومتر در ترکمنستان و 88 کیلومتر در ایران قرار دارد.

این خط ریلی، کشورهای ‘سی.آی.اس (CIS)(آسیای میانه) را به خلیج فارس و کشورهای جنوب شرق آسیا متصل می کند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مسقط ایستگاه مهم مذاکرات!
مهدی مطهرنیا

کمتر از بیست روز مانده به پایان مهلت مذاکرات هسته‌ای برای رسیدن به یک توافق جامع، عده‌ای بر این باورند که بازیگرانی مانند نتانیاهو، نخست وزیر **** اسرائیل و برخی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس با هر گونه توافقی مخالف هستند؛ صرف‌نظر از اینکه در این توافق چه مسائلی گنجانده شده باشد.

به گزارش «تابناک» همچنین در روزهای اخیر، از یک سو پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای سنا و از سوی دیگر، ادعاهای آژانس در گزارش جدید خود درباره برنامه هسته‌ای ایران، ابهاماتی را درباره رویکرد غرب نسبت به مذاکرات هسته‌ای ایران پدید آورده است.

در همین حال مذاکرات ایران و آمریکا و همچنین ایران و «1+5 » در «مسقط» پایتخت عمان، یادآور برخی خبرهایی است که پیش از این در مورد مذاکرات ایران و آمریکا در همین شهر منتشر شده بود. شاید مذاکره در کشور میانجی می تواند نشان دهنده پیشرفت در گام های پایانی مذاکرات باشد، همینطور که بنا بر اخبار غیر رسمی آغاز مذاکرات هسته ای به این نحو نیز در همین کشور پایه ریزی شده بود.

عده ای از تحلیلگران معتقدند که پیشنهاد برگزاری مذاکرات در مسقط از طرف ایران بوده و قبل از آغاز مذاکرات هم جزو گزینه ها بوده است. حتی در دولت قبل هم ایران، مسقط را به عنوان میزبان مذاکرات پیشنهاد می داد که آمریکایی ها زیر بار نمی رفتند. اما الان که بخشی از راه گفت وگوها پیموده و بازتر شده و آنها به حسن نیت ایران پی برده اند، «مسقط» مورد توافق قرار گرفت. بنابراین مذاکرات در عمان می تواند به بازشدن برخی گره ها کمک کند و فصل جدیدی را رقم بزند.

در همین راستا مهدی مطهرنیا استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل بین الملل در گفت و گو با تابناک به بررسی اهمیت مذاکرات هسته ای در مسقط پایتخت عمان پرداخته است.

مذاکرات نهایی هسته ای بعد از ایستگاه های متعدد در وین، ژنو و نیویورک به مسقط رسیده است. به نظر شما دلیل انتخاب عمان به عنوان میزبان مذاکرات چیست؟

مسقط ایستگاه نخست دور جدید مذاکرات ایران و (5+1) به ویژه امریکا قبل از برقراری دولت یازدهم بوده است که ***** **** جمهوری اسلامی نیز قبلاً در فرمایشات خود به آن اشاره کردند. لذا باید بگویم که مسقط امر تازه ای در مسیر مذاکرات ایران و (5+1) به ویژه ایالات متحده امریکا نیست. اما انتخاب دوباره این پایتخت عرب نشین نشان دهنده این است که مذاکرات به یک ایستگاه بسیار مهم دیگر وارد شده است. این ایستگاه پس از ایستگاه مهم نخستین که در واقع زمینه ساز ایجاد یک فضای جدید در برخورد با پرونده هسته ای شد و به نیویورک نخست و نیویورک دوم در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی انجامید نزدیک شده است.

این مذاکرات در برهه زمانی فعلی از چه اهمیتی برخوردار است؟

باید ورود به مسقط را یک سیگنال بسیار قابل تامل در مسیر مذاکرات دانست و انتخاب آن را در چارچوب رایزنی های جدی و نزدیک پایتخت ایران برای دستیابی به یک نتیجه نهایی دانست. حال این نتیجه نهایی می تواند ایستگاه مسقط را به یک ایستگاه در ایجاد فضای مثبت در رسیدن به تفاهم باشد و هم می تواند دارای بار منفی در جهت ایجاد یک فضای سرد در مذاکرات تصور شود. ولی آنچه مهم است، آن است که مسقط و مذاکرات کنونی در این ایستگاه از اهمیت بسیار کلیدی برخوردار است و می تواند نقطه عطفی در حل و فصل پرونده هسته ای و یا در پیچیده تر شدن آن باشد. لذا پیاده شدن از قطار مذاکرات در مسقط می تواند دو معنا داشته باشد:

1- این پیاده شدن می تواند، همراه یک تفاهم در جهت حل و فصل نهایی پرونده هسته ای ایران باشد که خواه یا ناخواه موجب تغییراتی در ارتباط با اوضاع منطقه و تاثیر آن بر **** بین اللمل خواهد شد.

2- در صورت پیاده شدن از این قطار بدون رسیدن به یک تفاهم، تاثیر بسیار منفی بر مسائل منطقه ای و بین المللی از خود به جای خواهد گذاشت و نه تنها هزینه های کشورهای( 5+1) و ایران بلکه هزینه را بر منطقه افزایش خواهد داد. از این جهت ورود به مسقط می تواند از اهمیت معناداری برخورد باشد. چرا که رسیدن به تفاهم و یا نرسیدن به تفاهم در منطقه ان هم در دوران اخیر، می تواند بازتاب های نه تنها متوجه ایران و امریکا بلکه متوجه کل منطقه و **** بین الملل کند.

دولت اوباما در انتخاب میان دوره ای اخیر سنا شکست خورد و رقیبان آن ها توانستند اکثریت در سنا و به تبع آن در گنگره را بگیرند. نظر شما در این مورد چیست؟

این نتایج در انتخابات امریکا قابل پیش بینی بود. تحلیل گرهای منصف که سعی می کردند زمینه های یک تفاهم بین ایران و( 5+1 ) به وسیله بازی برد - برد داشته باشند؛ با دو دسته از مخالفان در پایتخت های ایران و امریکا روبرو بودند. از یک سو ناراضیان ایران که از آنها به عنوان دلواپسان در ادبیات سیاسی مطرح می شود و همچنین جمهوری خواهان در امریکا که زیادتر از مخالفان در ایران، مخالف رسیدن به یک تفاهمنامه بودند که در آن برد -برد معنا شود. لذا باید این نکته را مد نظر قرار دهیم که انتخابات گنگره امریکا و موفقیت جناح محافظه کار در امریکا و تاثیرات منفی که می توانست در این زمینه داشته باشد برای هر تحلیل گری که آگاه به مسائل سیاسی امریکا بود قابل پیش بینی بود و الان نیز قابل پیش بینی است که اگر از فرصت موجود برای رسیدن به یک تفاهم تا تشکیل گنگره آینده امریکا استفاده نشود؛ ابرهای سیاهی که می توانند در این مسیر مذاکرات بیش از پیش به چالش بکشانند به مذاکرات نزدیک خواهد شد. لذا ایستگاه مسقط و روزهای باقی مانده تا تشکیل گنگره جدید امریکا در ژانویه آینده می تواند روزهای بسیار طلایی برای رسیدن به موفقیت باشد.

در امریکا فقط جمهوری خواهان موافق تفاهم نیستند؟

در کنار جمهوری خواهان که هم اکنون در کار هستند و در میان آنها نئومحافظه کارانی مانند جنبش تی پارتی بسار فعال می باشند. دموکرات هایی نیز مانند مندز را هم داریم که در ایالات متحده امریکا هم سو با **** صهیونستی تلاش داشتند بارها در همین سال گذشته تحریم های بیشتری را بر علیه ایران در گنگره به تصویب برسانند که با توجه به پیروزی جمهوری خواهان از این به بعد فضای مناسب تری را خواهند داشت. برخی از داخلی ها با برجسته نمایی اعضای گنگره بدون در نظر داشتن مسائل مربوط به حل و فصل موضوع هسته ای ایران و امریکا در قالب (5+1) زمینه فشار بر دولت روحانی را نیز فراهم کردند. لذا زمینه هایی ایجاد کردند و سیگنال هایی نشان می دهد که با وجود تمام تلاش هایی در این ارتباط که در حال انجام است؛ اگر از فرصت های باقی مانده چه ایران و چه امریکا در چارچوب بازی بسنده کردن به حداکثر حداقل های خود در رسیدن به یک ثقل و پایه ی مناسب در جهت دستیابی به توافق روی نیاورند؛ انچه کاشته اند موجب پژمردن شدن توافق خواهد شد. اگرچه ممکن است این پژمرده شدن، موجب خشک شدن نهال امیدی باشد که در چارچوب ایجاد یک پایگاه مناسب برای رسیدن به توافق هسته ای در پیش است. لذا ساختار قدرت در امریکا به ***** اوباما و ساختار قدرت در ایران در همین وضعیت نقش کلیدی ایفا می کنند تا هردوی آنها بتوانند تندروی های موجود در داخل ساختار قدرت را مدیریت و از سوی دیگر با قاطعیت تلاش کنند به حداکثر حداقل های خود رسیده و با ایجاد یک فضاتی مناسب برای رسیدن به بازی برد برد در قالب توافق جامع هسته ای زمینه های دستیابی به یک حرکت سازنده دست پیدا کنند.

از سوی دیگر صهیونیست ها یکی دیگر از مخالفان توافق هستند و پیوسته از ترمینولوژی توافق بد سخن می گویند. شما علت مخالفت نتانیاهو با توافق را چه می دانید؟

آنچه که در باب توافق بد گفته می شود رمزگذاری برای ایجاد یک فضای مناسب برای نرسیدن به یک توافق است. توافق بد در اینجا به معنای محتوای توافق نیست. آنچه که در اینجا باید به آن توجه کرد آن است که وقتی گفته می شود توافق بد نباید صورت بپذیرد؛ منظور نرسیدن به یک توافق است. نومحافظه کاران در امریکا و صهیونیست ها در تلاویو اساساً رسیدن به هر توافقی را بد می دانند و لذا مفهوم توافق بد یک کد رسانه ای و دیپلماتیک در جهت اعمال فشار بر مذاکره کنندگان در راستای نرسیدن به توافق است.

با کمال تاسف بسیاری از محافظه کاران در منطقه نیز در همین زمین بازی می کنند که ادبیات مذاکره کنندگان را نیز تحت تاثیرات خود قرار می دهد. به گونه ای که همین معنا را گاه اوباما نیز مطرح می کند تا بتواند با همراهی با ادبیات مطرح شده از سوی تندروها زمینه های مدیریت دیپلماسی هسته ای در امریکا را فراهم سازد.

در واقع هیچکس به دنبال این نیست که یک توافق بد صورت بپذیرد؛ چرا که توافق یک امر یک سویه نیست . باید بدانیم که توافق باید در هر دو سوی مذاکره خوب تلقی شود. از این نظر در مفهوم واقعی کلمه هیچگاه نمی توان توافق بدی به معنایی که مد نظر کدگذاری شده رسانه ای این گونه محافل است صورت بپذیرد. توافق با خود خوبی را به همراه دارد چرا که هر دوسوی میز مذاکره در امضای توافق به حداکثر حداقل های خود رسیده اند و گرنه هیچگاه توافقی صورت نمی پذیرد. اگر غیر از آن باشد توافق نیست، بلکه تحمیل است و لذا باید گفت توافق بهتر از تحمیل است و اساساً انجام مذاکره برای گریز از تحمیل برای رسیدن به توافق لازم است.

البته این سخن به این معنا است که توافق اگر بد باشد تحمیل یک سو به سوی دیگر است و در مذاکرات هسته ای نه ایران و نه طرف مقابل تحمیل را نخواهند پذیرفت. پس اگر می گوییم توافق باید در دو سوی میز مذاکرات به یک نوع برد معنادار و تعریف شده برسد.

آینده مذاکرات را چگونه می بینید ایا توافق شدنی خواهد بود؟

در مذاکرات در بافت و موقعیت کنونی باید عقلانیت سیاسی به خرد سیاسی پیوند بخورد. ما با عقلانیت می فهمیم چگونه خوب زندگی کنیم ولی با خرد زندگی خوب را می سازیم. عقلانیت سیاسی باید به خرد سیاسی تبدیل شود. در عقلانیت سیاسی مذاکره کنندگان خوب مذاکره می کنند تا به یک توافق برسند. در ایستگاه های باقی مانده مذاکره کنندگان و تصمیم گیرندگان در تهران و واشنگتن به ویژه باید تلاش کنند که به سرعت به یک توافق خوب برسند و این جا خوب یک امر نسبی است نه یک امر مطلق.

ساختار قدرت در ایران و امریکا و کشورهای دیگر( 5+1 ) تلاش خود را معطوف به این کرده اند که یک توافق حاصل شود اما ابرهای سیاهی در راه مذاکرات در حال پیش آمدن است و لذا باید از فرصت باقی مانده بهترین بهره ها را برد و گرنه ممکن است فردا بسیار دیر باشد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دل پُر امین‌الله رشیدی


امین‌الله رشیدی با انتقاد از وضعیت امروز موسیقی، گفت: موسیقی‌هایی که امروز پخش می‌شود، به دل نمی‌نشیند.



این خواننده‌ی پیشکسوت در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا در محل غرفه‌ی این خبرگزاری در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها، اظهار کرد: فضای فرهنگی ما در هشت سال قبل از دولت «تدبیر و امید» بسیار آشفته و ناراحت‌کننده بوده است.



وی ادامه داد: من تنها کسی هستم که از نسل دهه‌ی 30 و 40 که اوج شکوفایی موسیقی و ادبیات ایران بوده، مانده که دستش پُر است. در زمانه‌ای که به قول استاد فخرالدینی، خلاقیت در موسیقی مرده است.



رشیدی با بیان این‌که موسیقی متولی دلسوز ندارد، گفت: هیچ‌کسی دلش برای موسیقی نمی‌سوزد، برای همین است که امروز می‌بینیم موسیقی‌هایی که پخش می‌شود، بی‌اثر است. گاهی این آهنگ‌ها و اشعار و ترانه‌ها را که می‌بینم، گریه‌ام می‌گیرد. ما با ادبیات آشناییم. ما مملکت حافظ، سعدی، اخوان ثالث و هوشنگ ابتهاج هستیم.



این هنرمند عرصه‌ی موسیقی همچنین بیان کرد: من حدود 50 آهنگ اجرانشده دارم، همان آهنگ‌هایی که بو و عطر دهه‌ها 30 و 40 را می‌دهند.



رشیدی اظهار کرد: مسأله جای دیگری است، الان تمام فضای فرهنگی و حتی ورزشی با سیاست آلوده شده است و چیزی هم که با سیاست آلوده شود ارزش چندانی ندارد. در همه جای دنیا، چهره‌های هنری و فرهنگی را کشف می‌کنند، اما اینجا ما خودمان می‌گویم که داریم کار می‌کنیم.



وی افزود: من می‌گویم اصلا پول نمی‌خواهم، عده‌ای هستند که در موسیقی پول‌های کلان می‌گیرند، اما می‌بینیم که آهنگ‌های‌شان به دل نمی‌نشیند و تاریخ مصرف دارند، یک روز، دو روز یا یک‌ماه، بعضی از آهنگ‌ها هم که درجا می‌میرند.



رشیدی یادآوری کرد: رضا امیرخانی (نویسنده) در جلسه‌ای که در تالار وحدت برگزار شد و وزیر ارشاد هم در آن حضور داشت، گفت که آقای وزیر این لشگر اجنه را که منظورش «ممیزان» بود، از وزارت ارشاد بیرون کنید، که این حرف، بسیار مورد استقبال حاضران قرار گرفت، اما هنوز ظاهرا این افراد حضور دارند.



این هنرمند پیشکسوت در پایان اضافه کرد: دولت «تدبیر و امید»، آقای روحانی و آقای جنتی می‌خواهند کارهایی را انجام دهند و تغییراتی ایجاد کنند، ولی موانعی وجود دارد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
چند نفر در کشور فقیرند؟



قائم مقام معاونت توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد با بیان اینکه در حال حاضر شش میلیون فقیر در کشور وجود دارد، اظهارکرد: این فقرا عائله و تحت پوشش و عنایت **** هستند چراکه نظامی که برپایه اسلام و عدالت شکل گرفته است نمی‌تواند نسبت به فقرای جامعه خود بی‌تفاوت باشد.



به گزارش خبرنگار«اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه چهارمحال و بختیاری، علی شریف‌روحانی دیشب در سومین گردهمایی مجامع بانوان خیر و نیکوکار استان انقلاب اسلامی ایران را پرچم دار انفاق و کمک به نیازمندان در جهان دانست و گفت: ملت ایران به تاسی از پیامبر و اهل بیت عصمت و طهارت که آنان اولین پرچم داران انفاق و نیکو کاری در عالم هستی بودند سنت حسنه و ماندگار کمک به ایتام و نیازمندان را زنده کردند.



به گفته وی، در حال حاضر 350 هزار دانش آموز و 110 هزار دانشجو در شبکه حمایتی کمیته امداد امام ***** (ره) ثبت و خدمات آموزشی و تحصیلی به آنان ارائه می‌شود.



شریف روحانی با بیان اینکه هم اکنون 900 هزار حامی در قالب مجامع خیریه از 35 هزار یتیم حمایت می‌کنند گفت: در کل کشور 740 مجمع نیکوکاری و خیری از اقشار مختلف شکل گرفته است که 34 مجمع از این تعداد در استان چهارمحال و بختیاری فعال هستند.



وی به نقش و جایگاه بانوان در ترویج این سنت حسنه اشاره و خاطرنشان کرد: در جامعه اسلامی از زنان به عنوان کانون محبت، عشق و عاطفه یاد می‌شود برهمین اساس زنان و به ویژه مادران در فرهنگ سازی این سنت الهی در خانواده‌ها به ویژه کودکان نقش آفرین هستند.



شریف روحانی یکی از وظایف حکومت اسلامی را تسلط و حکومت بر دل‌ها دانست و گفت: دلجویی و رسیدگی به فقرا و محرومان یکی از مصادیق بارز تسلط حکومت بر دل‌ها و جان‍‌ها محسوب می‌شود.



وی با بیان اینکه در حال حاضر 6 میلیون فقیر در کشور وجود دارد، اظهارکرد: این فقرا عائله و تحت پوشش و عنایت **** هستند چراکه نظامی که برپایه اسلام و عدالت شکل گرفته است نمی‌تواند نسبت به فقرای جامعه خود بی‌تفاوت باشد.



شریف روحانی با بیان اینکه خدمات کمیته امداد به ایتام تنها مالی و خوراکی نیست، فراهم سازی زمینه برای اشتغال، تامین هزینه‌های تحصیلی، ساخت مسکن، تامین جهیزیه و خدمات از این نوع از جمله دغدغه‌های این نهاد در قبال ایتام دانست.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نیشابور، تولید انحصاری آلو در دنیا را از دست می‌دهد؟


رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد گفت: چنانچه روند کنونی تولید آلو در نیشابور ادامه یابد انحصار تولید آلو در دنیا را قطعا از دست خواهیم داد.



علیرضا ارزانی ممقانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان، با بیان اینکه در حال حاضر انحصار تولید آلو در دنیا به شهرستان نیشابور تعلق دارد، توضیح داد: در حال حاضر به دلیل به صرفه نبودن تولید آلو برای کشاورزان، آن‌ها در حال قطع درختان آلوی خود هستند و به جای تولید، باغ‌های خود را به منظور مصارف تفریحی واگذار می‌کنند چرا که سود این کار بیشتر از تولید و رنج آن کمتر است.



وی تاکید کرد: باید برای تولیدات خود ارزش قائل شویم و از تولیدکنندگان حمایت کنیم، اما در حال حاضر متاسفانه برای موز که ارزانترین میوه در دنیاست کارتن‌های مخصوص در نظر گرفته‌ایم اما آلو در کارتن موز صادر می‌شود.



ارزانی ممقانی با اشاره به رکود شدید در بازار آجیل و خشکبار، گفت: تا به حال این حد رکود را در بازار ندیده بودم. در حال حاضر مردم نسبت به لزوم مصرف تنقلات آگاهی دارند. دلیل رکود در بازار و کاهش تقاضا، شاید کاهش قدرت خرید مردم باشد.



وی بر لزوم عرضه تنقلات سالم در بوفه مدارس، تاکید کرد و گفت: چهار سال است که در خصوص لزوم عرضه تنقلات سالم به جای چیپس، پفک و ساندویج‌های ناسالم به مسئولان هشدار داده‌ایم اما متاسفانه در دولت قبل هیچ توجهی به آن نشد. در دولت حاضر وعده‌هایی در حد حرف داده شده است که امیدواریم عملی شود.



با کشاورزی سنتی صنعت آجیل و خشکبار نابود خواهد شد



رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد بر لزوم صنعتی‌سازی کشاورزی و آجیل و خشکبار، تاکید و بیان کرد: در شرایطی که همه کشورهای پیشرفته به سمت صنعتی‌سازی سیستم کشاورزی پیش‌ می‌روند ما نیز باید به این سمت برویم چرا که با بحران کم‌آبی موجود آبیاری سنتی هیچ گونه توجیه اقتصادی ندارد و در صورت ادامه این روند صنعت آجیل و خشکبار نیز نابود خواهد شد.



ارزانی ممقانی اضافه کرد: در حالی که ایران و آمریکا برای تولید صادرات پسته با هم رقابت می‌کنند اهمیت کاهش هزینه‌های تولید این محصول بیش از پیش نمایان می‌شود چرا که ایران در صورت کاهش هزینه‌های تولید و صنعتی‌سازی کشاورزی می‌تواند با صادرات یک کیلو پسته 40 کیلو گندم وارد کند.



وی اظهار کرد: در حال حاضر صنعت خشکبار باید از حالت خام‌فروشی صرف خارج شود و به سمت فراوری، بسته‌بندی و رعایت استانداردهای لازم پیش رود تا علاوه بر ایجاد ارزش افزوده در این صنعت اشتغال‌زایی انجام شود.



رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد خاطرنشان کرد: چنانچه به سمت صنعتی‌سازی کشاورزی پیش برویم دیگر شاهد کمبود محصول بر اثر گرما و سرمازدگی نخواهیم بود چرا که راه‌های نوین مبارزه با آفات در دنیا وجود دارد و ما نیز باید از این علم موجود استفاده کنیم چرا که با روالی که در پیش گرفتیم جایگاه کنونی خود را در دنیا از دست خواهیم داد، این در حالی است که کشورهایی مثل چین و ترکیه به سمت کشاورزی صنعتی و تولید آجیل و خشکبار پیش می‌روند و رقبای ما در این صنعت در دنیا افزایش خواهند یافت.



وی به اقلیم خاص کشور و مزیت‌های موجود برای تولید آجیل و خشکبارهای متنوع، اشاره کرد و گفت: در صورت صنعتی‌سازی می‌توانیم صنعت خشکبار را در کشور متحول کنیم اما باید در درجه اول محصولات صادرات محور تولید کنیم و بتوانیم اشتغال انبوهی از این طریق ایجاد کنیم.



رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد در خصوص اهمیت غذایی تنقلات سالم در دنیا گفت: جنگ آینده، جنگ آب و غذاست و توجه ما به کشاورزی و خشکبار فقط از دید صنعت و اقتصاد نخواهد بود چرا که این صنعت پشتوانه غذایی جامعه است.



ارزانی ممقانی افزود: ارزان‌ترین آجیل کشور در حال حاضر، نخودچی است که تولید آن به صورت انحصاری در دنیا به کشور ایران تعلق دارد اما به آن توجه لازم نمی‌شود.



رفتار کارمندان مالیاتی مطابق با سیاست‌های تولیدی نیست



رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد به فشارهای سازمان امور مالیاتی به عنوان یکی از مشکلات موجود صنعتی‌سازی آجیل و خشکبار اشاره کرد و گفت: بسیاری از شرکت‌های بزرگی که در این صنعت سرمایه‌گذاری کرده بودند به دلیل فشارهای امور مالیاتی در حال تعطیلی هستند و این درحالی است که واردات بی‌رویه و قاچاق باعث شده صنعت آجیل و خشکبار به خطر بیفتد و نیازمند حمایت سازمان‌های دولتی باشد.



وی، رفتار برخی کارمندان سازمان امور مالیاتی با تولیدکنندگان را توهین‌آمیز دانست و گفت: حتی شعار تکریم ارباب رجوع در این سازمان به درستی انجام نمی‌شود و سازمان امور مالیاتی به جای حمایت از تولید داخلی به تولیدکنندگان فشار می‌آورد که این رفتار با سیاست‌های حمایت از تولید و صادرات کشور همخوانی ندارد.



ارزانی ممقانی با بیان اینکه صنعت آجیل و خشکبار حرکتی خوبی را به سمت صنعتی‌سازی شروع کرده بود، افزود: شرکت‌های بزرگی در زمینه فرآوری و بسته‌بندی تنقلات سالم سرمایه‌گذاری کرده بودند اما فشارهای امور مالیاتی از یک طرف و تامین نشدن مواد اولیه و قاچاق بی‌رویه از طرف دیگر آن‌ها را در این حرکت ناکام گذاشت.



رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد ادامه داد: نمی‌گوییم سازمان امور مالیاتی نباید مالیات دریافت کند اما مالیات دریافتی باید مالیات به حق باشد تا نه تولیدکنندگان و نه مصرف کننده متضرر نشوند و واحدهای تولیدی به تعطیلی کشیده نشوند چرا که تعطیلی این واحدها با از دست دادن فرصت‌های شغلی فراوان و به خطر افتادن صنعت آجیل و خشکبار همراه خواهد بود.



انتهای پیام
 
بالا