• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب:
رویکرد اصلاح‌طلبانه تغییرات را با شیب کم و در مدت زمان زیاد به نتیجه می‌رساند




یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: ما می‌خواهیم با شیب ملایم همراه با رویکرد دموکراتیک در فرآیندی همگانی کشور را از وضع موجود به وضع مطلوب حمایت کنیم.



به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جواد اطاعت در نشستی از سلسله نشست‌های آینده اصلاح‌طلبی که به همت سازمان دانشجویی حزب اسلامی کار برگزار شد، اظهار کرد: بیشترین سوالی که از ما پرسیده می‌شود این است که چرا رویکرد اصلاح‌طلبی را انتخاب کرده‌ایم و روی آن هم پافشاری می‌کنیم.



وی ادامه داد: در جواب باید بگوییم که چند رویکرد برای ما بیشتر وجود ندارد یا رادیکالی است که جهان اسلام از آن تحت فشار است و کسانی مثل ما که انقلاب را دیده‌ایم دیگرش تحملش را نداریم یا رویکرد محافظه‌کاری است که نقطه مقابل بنیادگرایی و سنت‌گرایی است. در این رویکرد هرگونه تغییر و تحول به سختی روی می‌دهد.





وی تصریح کرد: رویکرد سوم رویکرد مسلمانان اصلاح‌گراست. در این رویکرد تغییرات تدریجی برای کشوری که انقلاب کرده است و هشت سال جنگ را تحمل کرده به اضافه این‌که چند سال سیاست‌های غلط را هم تجربه کرده است، تجویز می‌شود. اگر این اتفاقاتی که بر سر ایران آمده برای کشورهای دیگر اتفاق می‌افتاد آنها الان سر پا نبودند.





این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان این‌که رویکرد اصلاح‌طلبانه تغییرات را با شیبی کم و در روند دموکراتیک می‌خواهد، تصریح کرد: ما می‌خواهیم با شیب ملایم همراه با رویکرد دموکراتیک در فرآیندی همگانی کشور را از وضع موجود به وضع مطلوب حمایت کنیم. اصلاحات یک فرآیند کند مثل کوهنوردی برای فتح یک قله است. هدف ما به مقصد رسیدن است و سرعت معنا ندارد.



اطاعت فرآیند توسعه در ایران را دنباله‌دار ندانست و گفت: تنها رویکردی که این مشکل را از بین می‌برد، اصلاحات است. باید جایگاه فکری و اندیشه اصلاح‌طلبان را دانست. پرسش‌نامه‌ای میان شخصیت‌ها و احزاب اصلاح‌طلب توزیع کردیم. مشخص شد که اکثریت جریان اصلاحات سوسیال دموکرات هستند و از نظر فرهنگی اجتماعی همچنین سیاسی انسجام بالایی دارند. ممکن است اختلاف سلیقه‌هایی وجود داشته باشد، اما در حوزه‌هایی مثل اجتماعی و فرهنگی بسیار به هم نزدیک هستند.



وی همچنین افزود: اصلاح‌طلبان هم از انسجام خوبی برخوردار هستند و به علت مذهبی بودن جایگاه فکری‌شان متفاوت است. بعضی‌ها عقیده دارند که اصلاح‌طلبی تعریف نشده است و تکلیف آن مشخص نیست. این یک مغلطه است. رفرمیست در همه دنیا معنایش مشخص است، گفتمانی که طی فرآیند و بر اساس شعارها و عملکردها شکل می‌گیرد. در نقطه مقابلش هم استفاده از لفظ اصولگرا غیرعلمی است. ممکن است اصلاح‌طلب در اندیشه‌های خود اصولگرا باشد. من همیشه برای طیف مخالف اصلاح‌طلبان لفظ محافظه‌کار را به کار می‌برم.



این استاد دانشگاه با اشاره به تعریف دموکراسی، خاطرنشان کرد:‌ در تعریف دموکراسی هم مشکل تعریف اصلاحات وجود دارد. المان‌های مختلفی برای تعریف کردن آن موجود است که برخی از آنها طی زمان شکل می‌گیرد.



اطاعت با اشاره به وجود داشتن طیف‌های مختلفی از اصلاح‌طلبان ابراز عقیده کرد: هر کسی از اصلاح‌طلبان در حوزه‌هایی مثل سیاست داخلی و سیاست خارجی تفکرات خاصی دارد. وقتی ما آنها را روی نمودار می‌بریم می‌بینیم که طیف بزرگی از اصلاح‌طلبان ایجاد شده است. اشخاص مختلفی که روی این نمودار قرار دارند همه اصلاح‌طلب هستند اما میزان و معیارهاشان در چارچوب آن نمودار اصلاح‌طلبی متفاوت است.



وی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان حاضر مبنی بر ضرورت وجود احزاب جدید در میان اصلاح‌طلبان، گفت: کسانی که مخالف تاسیس حزب جدید هستند مصلحت سیاست را نمی‌دانند. چه اشکالی دارد که چند جوان سیاسی جمع شوند و کار سیاسی کنند. در کشوری مثل ما که **** سیاسی‌اش دو جبهه‌ای است ،تعداد احزاب زیاد می‌شود. در زمان انتخابات سال 88 به من می‌گفتند شما که عضو اعتماد ملی هستید، چرا به کاندیدا دیگر اصلاح‌طلبان رای دادند، جوابم به آنها این بود که در ابتدا من عضو جناح اصلاحات هستم و بعد عضو حزب خاصی قرار می‌گیرم. اگر حزب جدید در چارچوب جریان اصلاحات کار کند و به ***** اصلاحات هم اعتقاد داشته باشد فعالیتش خوب است.



این نماینده سابق مجلس با تاکید بر دوری فضای دانشگاه از سیاست، بیان کرد: دانشگاه نباید به عنوان باشگاه سیاسی در آید. وظیفه اصلی دانشگاه کار علمی است، ولی چون احزاب سیاسی در کشور ما فعال نیستند بارشان به دوش مطبوعات، رسانه‌ها و دانشگاه‌ها می‌افتد. این حرف مقام معظم ***** که فرمودند دانشگاه نباید جولانگاه احزاب سیاسی باشد بسیار درست است ولی متاسفانه در دورانی دانشگاه‌ها به باشگاه سیاسی بین دولت و احزاب تبدیل می‌شوند.



اطاعت همچنین با اشاره به ارتباط میان سیاست و سلامت انسان‌های یک جامعه، گفت: ما باید در مورد سرطان و موضوعات مرتبط با مردم با یکدیگر صحبت کنیم تا به اهمیت آن پی ببریم. در زمانی که ترور آقای حجاریان اتفاق افتاد، فضای کشور خیلی تند شد. من آن زمان به عنوان رییس کمیسیون احزاب وزارت کشور زمینه صحبت را فراهم کردم. در چند جلسه اول نمایندگان احزاب دو جناح مختلف با هم خیلی تند صحبت می‌کردند اما به مرور حرف‌هایشان را به هم زدند.



وی همچنین در پایان در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر چرایی عدم حضورش در تحصن مجلس ششم، تصریح کرد: من در آن زمان استدلال کردم که چرا نباید در تحصن شرکت کرد. با توجه به فرهنگ سیاسی ایران تحصن جواب نمی‌دهد، زیرا حمایت اجتماعی پشت آن نیست و به حتم بدون حمایت اجتماعی به شکست منتهی می‌شود. مردم ایران گاه آنچنان به میدان می‌آیند که حتی جانشان را هم برای فرد و جریانی می‌دهند اما بلافاصله سرخورده می‌شوند.

انتهای پیام
 
Last edited:

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نیویورک تایمز: نباید فرصت توافق از دست برود



روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی با اشاره به فرصت کم باقیمانده تا ضرب‌الاجل 24 نوامبر برای حصول توافق هسته‌ نهایی نوشت: نباید فرصت‌ها برای رسیدن به راه‌حل جامع از دست برود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه نیویورک تایمز در ادامه نوشت: ایران و قدرت‌های جهانی پس از یک سال تلاش دیپلماتیک اکنون با ضرب‌الاجل 24 نوامبر برای رسیدن به راه‌حل نهایی بر سر برنامه هسته‌ای ایران در ازای لغو تحریم‌ها علیه این کشور روبرو هستند. اگرچه مذاکرات آتی آخرین فرصت برای دستیابی به این نتیجه محسوب می‌شود به نظر می‌آید رایزنی‌های هفته گذشته در عمان پیشرفت محسوسی نداشت. این امر احتمال تمدید مذاکرات را افزایش می‌دهد.

از آنجایی که هیچ کس خواهان شکست این تلاش‌ها نیست، گفت‌وگوهایی درباره تمدید مذاکرات و تدوین پیشرفت‌هایی که تاکنون حاصل شده به میان آمده است.

نیویورک تایمز همچنین نوشت: به هر طریقی این وضعیت باید حفظ شود و فرصت‌ها برای دستیابی به یک توافق جامع باید زنده نگه داشته شود چون هر اتفاق دیگری غیر از این یک تراژدی خواهد بود.

برنامه هسته‌ای ایران از سال 2002 تاکنون به عنوان یک تهدید نشان داده شده است در حالیکه ایران همواره تاکید کرده است فعالیت‌های هسته‌ای‌اش ماهیت کاملا صلح‌آمیز دارد.

یک توافق موفقیت‌آمیز برای هر دو طرف منافعی به همراه دارد. ایران با لغو تحریم‌ها می‌تواند وضعیت اقتصادی خود را بهبود بخشد و این امر موجب باز شدن درهای ارتباط ایران با جامعه بین‌الملل خواهد شد. همچنین یک راستی‌آزمایی مناسب به جهان اطمینان خواهد داد که ایران تنها به دنبال انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز است و این کشور می‌تواند در مقابله با بحران‌های منطقه‌ای شامل مبارزه با داعش مشارکت کند.

به نوشته نیویورک تایمز یکی از اصلی‌ترین موارد اختلاف میان ایران و گروه 1+5 ظرفیت غنی‌سازی این کشور و چگونگی لغو تحریم‌ها علیه تهران بوده است.

نشریه تایمز در گزارش اخیر خود به قلم دیوید سانجر مدعی شد که ایران در حال بررسی توافقی است که در آن بخش زیادی از ذخیره اورانیوم خود را برای تبدیل به میله‌های سوختی به روسیه منتقل می‌کند.

به گزارش ایسنا این ادعا در حالی است که پیش از این مقامات ایران اعلام کرده‌اند که هیچ مواد هسته‌ای از ایران خارج نمی‌شود و این اقدام از خطوط قرمز کشورمان محسوب می‌شود.

بر اساس این گزارش، روسیه همچنین قرار است دو راکتور هسته‌ای جدید در نیروگاه بوشهر بسازد و احتمال دارد در ساخت شش راکتور دیگر نیز با ایران همکاری کند. این اقدامات به ایران اطمینان خواهد داد نیازهایش در بخش سوخت هسته‌ای تامین خواهد شد و از این رو این کشور نیازی به ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم در سطح صنعتی نخواهد داشت.

از طرفی دیگر این مقدمات به آمریکا و دیگر اعضای گروه 1+5 اجازه می‌دهد تا در تعداد سانتریفیوژهای ایران انعطاف بیشتری از خود نشان دهند. ایران هم‌اکنون 19 هزار سانتریفیوژ در اختیار دارد که 10 هزار و 200 تای آن فعال هستند.

نیویورک تایمز در پایان نوشت: اما پیامدهای عدم دستیابی به توافق برای هر دو طرف مذاکره‌کننده شامل رییس‌جمهور ایران و باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا که برای رسیدن به این نتیجه ریسک سیاسی بالایی را پذیرفته جدی است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آمارهای اعجاب‌انگیز در صنعت پوشاک ترکیه



صنعت نساجی و پوشاک ترکیه از زمان شکل‌گیری (قرن شانزدهم میلادی) تاکنون تحولات زیادی را تجربه کرده است؛ به‌طوری که هم‌اکنون نساجی و پوشاک ترک‌ها نه‌تنها یکی از صنایع مهم برای آنها به شمار می‌رود، بلکه این کشور را به یکی از صادرکنندگان برتر جهانی در این بخش تبدیل کرده است.



به گزارش ایسنا، روزنامه شهروند در ادامه نوشت: در حالی صنعت مد و پوشاک ترکیه به رشد چشمگیری دست یافت که از برخی جهات، شباهت‌هایی با ایران دارد و هر دو کشور به مواد اولیه فراوان و نیروی کار تحصیلکرده و آماده دسترسی دارند.



اما میان آنها یک تمایز آشکار وجود دارد که می‌تواند به‌عنوان یک الگوی کاربردی برای ایرانی‌ها به‌کار گرفته شود؛ در این زمینه ترکیه با استفاده از سیاست‌های تشویقی برای فعالان این صنعت توانسته خود را در عرصه جهانی وارد کند.



ترکیه دومین تهیه‌کننده محصولات نساجی اروپا



در 2010 میلادی صادرات نساجی ترکیه 7.7 میلیارد دلار ارزش داشت و ارزش صادرات پوشاک آن نیز به 13.3 ‌میلیارد دلار می‌رسید که به این ترتیب در مجموع ارزش کل این صنعت در ترکیه 21 ‌میلیارد دلار را نشان می‌دهد. در 2009 میلادی نیز این کشور هفتمین صادرکننده محصولات نساجی و چهارمین صادر‌کننده بزرگ پوشاک در جهان بود که 3.7 ‌درصد از صادرات جهانی این صنعت را در اختیار داشت. بر اساس آمار و گزارشات «بنیاد نساجان ترکیه»، این کشور دومین تولید‌کننده بزرگ جهانی جوراب، سومین صادرکننده بزرگ لباس زیر، چهارمین صادرکننده بزرگ فرش و بزرگ‌ترین تولید‌کننده پارچه جین است.



در حال حاضر ترکیه دومین تهیه‌کننده بزرگ اتحادیه اروپاست (رتبه اول به چین تعلق دارد). به گفته «فاطمه گوپتک» استاد دانشگاه نامیک کمال، ترکیه 46.5 ‌درصد محصولات نساجی و 80.2 ‌درصد پوشاک تولیدی خود را به کشورهای اتحادیه اروپا صادر می‌کند. در 2010 میلادی صادرات محصولات نساجی ترکیه به روسیه، جمهوری آذربایجان و ازبکستان در مقایسه با صادرات به کشورهای دیگر بسیار بیشتر بود.



گوپتک اشاره می‌کند که صادرات پوشاک ترکیه وارد بازارهای جدیدی مانند عربستان سعودی و عراق شده است. بنابراین چندان عجیب نیست که صنعت نساجی و پوشاک بزرگترین بخش اقتصادی ترکیه محسوب می‌شود که به‌طور متوسط 2.5 ‌میلیون نفر به صورت مستقیم و 6.5 ‌میلیون نفر به‌طور غیرمستقیم در آن شاغل هستند.



همخوانی با استانداردهای بین‌الملل



یکی از مزایای مهم محصولات نساجی ترکیه، آن است که محصولاتش با استانداردهای اکولوژیکی بین‌المللی همخوانی دارد. قوانین این کشور استفاده از رنگ‌های «کارسینوژنیک آزو» را که سرطان‌زاست در پوشاک و پارچه ممنوع کرده است اما تولید‌کنندگان شرق دور و آسیایی هنوز هم آزادانه از این مواد استفاده می‌کنند. یکی دیگر از نقاط قوت این صنعت نیروی کار بسیار ماهر همراه با قدرت انطباق و کارآفرینی آنهاست.



اما همین مورد از نقاط ضعف صنعت نیز است چراکه طی سال‌های اخیر مزیت استفاده از نیروی کار ارزان را از دست داده است. به‌طوری که متوسط دستمزد برحسب ساعات کاری هفتگی در فاصله 1980 تا 1996 میلادی دو برابر شده است. دستمزدهای این کشور 4 تا 5 برابر بیش از چین، هند، تایلند و اندونزی است. همچنین مصرف انرژی گرانقیمت و سرمایه‌گذاری آن در مقایسه با اروپا و آمریکا بیشتر است.



پرداخت وام‌های کوچک



تا همین اواخر کارخانه‌های کوچک کم‌هزینه که توسط خانواده‌ها اداره می‌شد یکی از ویژگی‌های بارز صنعت پوشاک ترکیه به شمار می‌رفت. بسیاری از آنها عملیات ساده برش و چاپ را بدون هیچ طرح اصلی انجام می‌دادند. برخی از این کسب‌وکارها توسط زنان اداره می‌شد و دولت با پرداخت وام به آنها فرصت رشد برای واحد‌های کوچک صنعتی را فراهم کرد.



در حال حاضر این کشور حدود 180 ‌هزار تولید‌کننده پوشاک و دو ‌هزار کارخانه نساجی در مقیاس بزرگ دارد که این واحدها ماشینی هستند و در هرکدام بیش از 150 نفر فعالیت می‌کند که فروش سالانه‌شان 15 ‌میلیون دلار است.



سرمایه‌گذاری تجهیزاتی



بر اساس آمار فدراسیون تولیدکنندگان نساجی بین‌المللی در سوییس (ITMF) طی بازه زمانی 1990 تا 2009 ترکیه دومین سرمایه‌گذار بزرگ در ماشین‌های بافتنی بود. آمار محموله‌های ماشینی نساجی بین‌المللی 2009 و 2010 مؤسسه ITMF نشان می‌دهد ترکیه مبالغ کلانی در ماشین‌آلات نساجی، به‌خصوص نخ‌ریسی سرمایه‌گذاری کرده است.



استفاده از بحران اقتصادی و اوج‌گیری صادرات



ترکیه تصمیم دارد میزان صادرات خود را به 500 ‌میلیارد دلار برساند و جزو 10 اقتصاد برتر دنیا تا 2023 شود که این تاریخ (2030) سالگرد صدسالگی جمهوری این کشور است. به‌طور حتم صنعت نساجی و پوشاک نقش مهمی برای دستیابی ترکیه به این هدف دارد. این صنعت بیش از 100 ‌میلیارد دلار در فناوری‌های هدفمند و پیشرفته سرمایه‌گذاری کرده است که 25 ‌درصد عایدی صادرات و 11 ‌درصد درآمد خالص ملی به همراه داشته است.



همچنین دولت فرصت‌های استخدامی مستقیم برای بیش از دو ‌میلیون نفر فراهم می‌کند. آمار اخیر مؤسسات و بنیاد نساجی TÜTSI˙S نشان می‌دهد صنعت نساجی و پوشاک این کشور پس از بحران اقتصاد مالی در حال رشد است. طی بازه ژانویه تا آگوست 2011 صادرات نساجی 29.59 ‌درصد و صادرات پوشاک 19.13 ‌درصد افزایش یافت. این بنیاد اشاره می‌کند افزایش قیمت و مشکلات نیروی کار در برخی کشورهای تولید‌کننده بزرگ مانند چین نقشی مهم در افزایش سفارشات به ترکیه داشته است. در آگوست 2011 صادرات نساجی این کشور به اروپا بالاتر از حد معمول بود به‌طوری که میزان صادرات به آلمان 35 درصد، ایتالیا 33 ‌درصد و انگلیس 27 ‌درصد رشد کرد. صادرات به برزیل 103 درصد، هند 62 درصد، چین 27 ‌درصد و روسیه 33 ‌درصد بیشتر شد. به این ترتیب صنعت نساجی و پوشاک ترکیه تا 2023 به 80 ‌میلیارد دلار صادرات دست می‌یابد که 60 ‌میلیارد دلار آن به پوشاک و 20 ‌میلیون باقیمانده به نساجی تعلق می‌گیرد.



واردات دوباره پوشاک ترک با برچسب برند لوکس



در سال 2011 دولت ترکیه تعرفه‌ای بر واردات پوشاک و محصولات نساجی وضع کرد. هدف از این اقدام حمایت از محصولات داخلی بود که شامل افزایش 20 ‌درصدی مالیات بر چند محصول نساجی و افزایش 30 ‌درصدی قیمت پوشاک بود. در ژانویه 2012، این مالیات‌ها شامل کامواهای وارداتی نیز شد. همراه آن دولت تعرفه‌هایی را برای بهبود وضع مناطق کمتر توسعه‌یافته وضع کرد. این انگیزش‌های اضافی به معنای آن بود که تولیدکنندگان پوشاک و محصولات داخلی که قبلاً به خارج از کشور سفر می‌کردند، اکنون می‌توانستند تجهیزات خود را در ترکیه برپا کنند. همزمان با رشد فرهنگی و اقتصادی مردم ترکیه، مصرف‌کنندگان ترک هر روز بیش از گذشته به برند لباس توجه می‌کنند و محصولات صادراتی شرکت‌های محلی اغلب اوقات دوباره به ترکیه وارد شده و با نام برندهای خارجی فروخته می‌شود. در حال حاضر شرکت‌های محلی بازار ترکیه را در تصرف خود دارند اما رقابت میان برندهای خارجی برای دستیابی به بازار ترکیه بسیار زیاد است.



تولد مد اسلامی



آنچه ویژگی استانبول محسوب می‌شود، طیف وسیع استایل‌های مختلف و گستره بازار است، بنابراین بیلبوردی عظیم با مدلی که حجاب دارد در خیابان‌های ترکیه زیاد دیده می‌شود. جامعه ترکیه اکنون بسیار متنوع شده تا به این ترتیب به نیازهای مختلف افراد پاسخگو باشد. نخست باید توجه داشت که مدهای لوکس در ترکیه بسیار رواج دارند. مزون‌های بین‌المللی لوکس و برند‌های گرانقیمت در این کشور جای خود را باز کرده‌اند و حتی برخی با شرکت‌های ترکیه‌ای شریک شده‌اند. رشد اقتصادی دهه گذشته مسیر را برای ورود برندهای خاصی به این کشور باز کرده است.



در این کشور تقاضا برای لباس‌های لوکس بسیار بالاست. نمایندگی شرکت‌های لوکس فرانسوی که در ترکیه فعالیت می‌کنند شاهد افزایش 30 ‌درصدی عایدی خود طی 5 ‌سال اخیر بوده‌اند و این خود گویای افزایش تقاضاست. در این میان نوعی بورژوای اسلامی نیز در ترکیه ظهور کرده است که طبقه‌ای به نسبت مرفه و مذهبی محسوب می‌شوند. آنها به کالاهای برند علاقه دارند اما طرح‌های متفاوتی را می‌پسندند.



بازار ترکیه اکنون باید بر حسب سلیقه جمعیت مسلمان و مرفهی رفتار کند که البته جیب‌های پرپولی دارند! اکنون بسیاری از شرکت‌های داخلی برای دستیابی به سهمی از بازار مسلمان در حال رقابت هستند. یکی از مشهورترین برندهای این بازار «آرمینه» است که پوشاک و زیورآلات آن در بیش از 400 فروشگاه سراسر جهان فروخته می‌شود و سود خالص آن در 2012 میلادی 56 ‌میلیون دلار بود.



البته باید توجه داشت که مد اسلامی فقط مختص ترکیه نیست و به یک روند جهانی تبدیل شده است. اکنون در بسیاری از کشورها حتی در فرانسه سکولار نیز ایده‌های کسب‌وکاری برای جذب مسلمانان به‌وجود آمده‌اند. طبق آمار دانشکده فرانسوی مد «اسمود» در دوبی ارزش صنعت مد اسلامی فقط در امارات متحده عربی 96 ‌میلیارد دلار است.



نگاه آماری به صنعت پوشاک ترکیه:



اشتغال 9 ‌میلیون نفر در صنعت پوشاک ترکیه



ترکیه بزرگترین صادر‌کننده جوراب و پارچه جین دنیاست



چهارمین صادرکننده بزرگ دنیا



80 ‌میلیارد دلار صادرات نساجی و پوشاک ترکیه تا 2023



دستمزدهای این کشور 4 تا 5 برابر بیش از چین، هند، تایلند و اندونزی است



سرمایه‌گذاری 11 ‌درصد تولید ناخالص ملی ترکیه در فناوری و ماشین‌آلات نوین



انتهای پیا
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
همایش ملی مناقشات خاورمیانه در دانشگاه اصفهان
خرازی: باید جهان را شناخت و از جهانی شدن نترسید



معاون نماینده پیشین ایران در سازمان ملل متحد گفت: زمانی در خاورمیانه اجماع مردمی حاصل می‌شود که آزادی، دموکراسی و مردم‌سالاری پشتوانه مهمی برای تعریف مدل مردم‌سالاری باشد.



به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، سید محمد صادق خرازی در همایش مناقشات خاورمیانه که صبح امروز (یکشنبه) در تالار صدر دانشکده امور اقتصاد و دارایی دانشگاه اصفهان برگزار شد، ضمن گرامیداشت حماسه 25 آبان ماه مردم اصفهان، اظهارکرد: این روز نماد حماسه و ایثار و تجلی گاه اخلاص مردانه خطه استان اصفهان است. روزی است که رشادت‌ها، جهاد فی سبیل الله و مقاومت در عمیق‌ترین لایه های عاطفی مردم ایران و اصفهان شکل گرفت و تا همیشه نیز باقی خواهد ماند.

وی با تأکید بر اینکه مجموعه سخنانم در این نشست خارج از مسؤولیت‌های سابق من و یا فعالیت‌های سیاسی کنونی است، افزود: تصمیم دارم به واسطه ارتباط خود با دنیای امروز به عنوان یک دانشگاهی، محقق و دیپلمات، جامعه جهانی و جهان بینی را مورد بررسی قرار دهم.

خرازی با اعتقاد به اینکه مسائل عصر حاضر را باید در چارچوب حوادث خاورمیانه مورد کنکاش قرار داد، گفت: موضوعات مهم بین المللی و مفاهیم جهانی سازی در لایه‌ها و زوایای آشکار و پنهان جوامع باید مورد بررسی قرار گیرند.



خرازی با طرح این سؤال که جهانی شدن علت است یا معلول؟، ادامه داد: اکنون ما در معرض تحولات گوناگونی در مسیر تاریخ دو قرن اخیر قرار گرفته‌ایم و به همین دلیل نمی‌توانیم جهانی شدن را محصول جهان جدید خود بدانیم. پدیده جهانی شدن درست از روزی مفهوم یافت که تکنولوژی، صنعت مخابرات، ارتباطات و حمل و نقل در جامعه مدنی ایران پرتو افکن شد، بنابراین باید ایجابی یا سلبی بودن جهانی شدن را مورد بررسی قرار دهیم و نگرانی پیرامون آن را به عنوان یک حقیقت عینی مورد توجه قرار دهیم.

وی با مورد توجه قرار دادن اقدام صاحبنظران، نظریه سازان و تفهیم سازان مهم جهانی درباره جهانی شدن، خاطرنشان‌کرد: دیدگاه جهانی شدن در بعد اقتصاد، به عنوان یک واقعیت جهان امروز در نظر گرفته می‌شود و معرفت و شناخت به آن ذهن را به ارزیابی دقیقی از منافع ملی، توسعه اقتصادی، حفظ ارزش‌ها، امنیت ملی و پایداری از فضیلت‌های اعتقادی و اسلامی رهنمون می‌کند.

سفیر پیشین ایران در سازمان ملل ادامه‌داد: در **** بین المللی امروز بی‌تردید آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان و تنها ابرقدرت مانده در جهان شناخته می‌شود و به همین دلیل نیز لازم است به تبیین نسبت رابطه خاورمیانه و آمریکا از یک سو و رابطه خاورمیانه با همدستان آمریکا از سویی دیگر پرداخت.

خرازی با تأکید بر اینکه خاورمیانه مدت‌ها است از تعریف سنتی و تاریخی خود فاصله گرفته است، اظهار‌کرد: اگرچه روزی مرزهای خاورمیانه از غرب تا خلیج فارس شناخته می‌شد اما به طور حتم امروز تعریف جامع تری از خاورمیانه ارائه می‌شود به طوری که در این تعریف، منطقه خاورمیانه تنها شامل کشورهای عربی نیست و کشورهایی همچون ایران، پاکستان، و افغانستان و همچنین **** صهیونیستی نیز نقش مهمی ایفا می‌کنند.

وی ادامه داد: امروز خاورمیانه با مفاهیمی چون نفت، فلسطین، لبنان، سوریه، اسرائیل، ایران، افغانستان و مباحث مهمی همچون درگیریهای شیعه و سنی، ماجرای اعراب و ایرانیان، حقوق بشر، دموکراسی، توسعه، مواد مخدر و تروریسم مترادف است و دو مفهوم مهم جهانی شدن و خاورمیانه در این مسائل تعریف می‌شود.



سفیر پیشین ایران در فرانسه با اشاره به نخستین شکل گیری رابطه آمریکا با منطقه، تصریح‌کرد: اگر چه در نگاه نخست در رابطه آمریکا با خاورمیانه موضوع اسرائیل به ذهن خطور می‌کند، اما باید توجه داشت که آغاز حضور آمریکا در خاورمیانه در خلال جنگ‌های اول و دوم جهانی و به علت موقعیت جهانی خاورمیانه و نیاز آمریکا به نفت صورت گرفته است به طوری که به دنبال جنگ دوم جهانی، آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی تصمیم گرفتند جهان را میان خود تقسیم کنند.



خرازی اضافه کرد: پس از ملاقات رییس جمهور آمریکا و پادشاه عربستان سعودی در فوریه 1925، آمریکا تضمین داد که امنیت عربستان سعودی را تأمین کند و در مقابل از نفت عربستان استفاده کند و اگرچه در این دیدار آمریکا برای نخستین بار قبول دولت یهود را از خاندان بِن سعود خواستار شد، اما ملکه عبدالعزیز به علت بحران مشروعیت شکل گرفته در خاندان قبایل عرب، از قبول دولت یهود سر باز زد و با آن مخالفت کرد.



وی در بیان وقایع پس از ملی شدن کانال سوئز، افزود: نیروهای انگلیس، فرانسه و اسرائیل تهاجمی را علیه کشور مصر به راه انداختند که با مخالفت شدید اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده آمریکا روبرو شد و به دنبال آن ضربه سنگینی به دولتهای انگلیس و فرانسه وارد شد و اسرائیل به بحران بزرگی رسید.

خرازی به جنگ شش روزه اسرائیل با اعراب در سال 1967 اشاره و اظهار‌کرد: اسرائیل در این سال با کمک اسلحه‌های فرانسوی توانست بر ارتش مصر، اردن و سوریه پیروز شود، حادثه‌ای که باعث شد پیش بینی ژنرال دوگُل درباره وضعیت خاورمیانه یعنی ایجاد مقاومت بیشتر، اشاعه ترور و آینده پرمخاطره برای خاورمیانه تحقق یابد.

وی اختلاف ایجاد شده میان دموکرات‌ها و یهودیان در آمریکا را آغاز بروز تحولات دیگری در خاورمیانه دانست و گفت: طی یک قرن گذشته پارادوکس‌های زیادی در رفتار غرب و متحدان آنها با خاورمیانه دیده شده که به بروز فجایعی در تاریخ معاصر انجامیده است. از جمله این مشکلات می‌توان وقوع دو جنگ جهانی، بروز بحرانهای مرزی و ارزی در خاورمیانه، کشیده شدن دامنه جنگ‌های سرد به منطقه، جنگ اعراب و اسرائیل، جنگ زفار و نیروهای شورشی در عمان، جنگ یمن در عربستان، اشغال افغانستان توسط اتحاد جماهیر شوروی، جنگ عراق علیه ایران، دو جنگ نیروهای ائتلاف توسط عراق، دو جنگ اسرائیل علیه لبنان، جنگهای داخلی در افغانستان، سوریه، لبنان، عراق اشاره کرد.

وی در تشریح سلسله وقایع تحول برانگیز در خاورمیانه، تصریح کرد: بروز انقلاب اسلامی ایران، نهضتهای آزادی بخش منطقه، نهضتهای بیداری اسلامی، به قدرت رسیدن جنبشهای سیاسی و تکفیری و نیروهای جهادی، آغاز نفوذ سلفیسم به عنوان یک ایدئولوژی سیاسی در عربستان، توسعه نیافتگی و بحران آموزش در شکل گیری یک جامعه قدرتمند سیاسی و ایجاد احزاب قدرتمند و اصلاحات همه جانبه در خاورمیانه، مشروعیت یافتن حکومتهای خودمختار و مستقل، بحران ساختاری جامعه مدنی و بروز فقر نسبیت میان ملت و دولت باعث پدید آوردن مدلی دموکراتیک برای استقلال و هویت جمعی در خاورمیانه شد.

معاون نماینده پیشین ایران در سازمان ملل افزود: آمریکا به خصوص در اواخر قرن گذشته از شعار آزادی خواهی خود فاصله گرفت و در برابر دموکراسی‌های کوچک ایستاد و از بسیاری از کودتاها حمایت کرد و استعمار اروپایی آمریکایی را شکل داد و باعث ایجاد تحولات ژئوپلیتیک در خاورمیانه شد، تحولاتی که در نهایت در سرنوشت انرژی و امنیت منطقه تأثیر گذاشت.

خرازی خاطرنشان‌کرد: اکنون بسیاری از سران مستبد منطقه در گفت‌وگوهای خصوصی خود در عدم امیدواری به دولت آمریکا اذعان می‌کنند به طوری که حسنی مبارک در ملاقات خود در سال 1986 بر عدم اعتماد خود به مقامات آمریکایی اعتراف کرد و گفت که این کشور به دنبال منزوی سازی جهان اسلام و به چالش کشیدن کشورهای اسلامی است.



وی به شکل گیری بهار عربی و بیداری اسلامی در خاورمیانه اشاره کرد و گفت: به یکباره کشورهایی همچون تونس، مصر، لیبی و یمن دچار فروپاشی شدند و همدستان قدرتمند منطقه‌ای و بین المللی آمریکا تصمیم گرفتند سوریه را نیز با چالش روبرو کنند، تلاشی که هرگز به موفقیت منجر نشد.

سفیر پیشین ایران در فرانسه به صرف سه تیلیارد دلار در خاورمیانه توسط آمریکا و فعالیت مهمترین مراکز تحقیقاتی و آماری در منطقه اشاره کرد و ادامه داد: آمریکا سعی دارد از این طریق الگوها، مدل‌ها و **** خود را در خاورمیانه جایگزین کند و از این طریق مدیریت منابع و صیانت از آن‌ها را به عهده بگیرد، اما در این بین ایران تنها کشوری بود که به علت وجود حیات و ثبات به عنوان دو عنصر مهم استقلال مورد هجمه استکبار جهانی قرار نگرفت و اکنون نیز سیاست‌های منطقه‌ای خود را به گونه‌ای پیش برده که به عنوان یک ابرقدرت منطقه‌ای تجدید حیات کرده است.



خرازی با بیان اینکه معادلات منطقه‌ای در حال تغییر است، به اطلاعات برخی منابع اطلاعاتی و آماری مهم جهان درباره خاورمیانه و ایران اشاره و اظهارکرد: این مرکز پیش بینی‌های خود را تا سال 2045 برای کشورهای منطقه انجام داده است و هشت منطقه جغرافیایی، 11 حوزه موضوعی و یک بخش مربوط به فضا را مورد بررسی قرار داده و آینده محتمل خاورمیانه در روندهای راهبردی جهانی را به مخاطبان خود عرضه می‌کند.

وی افزود: روندهایی همچون اقتصاد، مذهب، تنوع قومیتی، فناوری و اطلاعات و سیاست از حوزه هایی‌هستند که توسط این مرکز آماری اطلاعاتی پوشش دهی شده‌اند تا به شکلی واقع بینانه و خوش بینانه اطلاعات دقیقی را در اختیار صاحب نظران جهانی قرار دهند. براین اساس تا سال 2045 جمعیت جهان 12 تا 14 میلیارد نفر خواهد بود، که بخش عمده‌ای از این جمعیت به علت افزایش امید مردم به زندگی، کاهش میزان مرگ و میر کودکان، تدوام میزان موالید در بسیاری از کشورهای در حال توسعه و پیشرفت علم پزشکی و درمان خواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه در این سال ثبات و امنیت جهانی به مخاطره می‌افتد، اظهارکرد: برخی کشورها مانند ژاپن با بحران کاهش جمعیت روبرو می‌شوند و افزایش جمعیت مردم از یک سو و افزایش تمایل به شهرنشینی از طرف دیگر ثبات کشورها را به چالش می‌کشد و رشد جمعیت جوان در خاورمیانه، آسیا و آفریقا، فقر توسعه یافتگی، سودای رسیدن به آرمان اصلاحات باعث مهاجرت مردم به شهرهای دیگر می‌شود.



خرازی افزود: بحران در آن سال 70 درصد مردم جهان را شامل خواهد شد و مهمترین عامل ارتقا پدیده‌های اجتماعی و بحران‌های توسعه، زندگی شهرنشینی خواهد بود و کشورهایی که فاقد دولت‌های مستقر هستند، با چالش روبرو خواهند شد. منابع انرژی رو به زوال می‌رود و انرژی هسته‌ای به عنوان یک انرژی تجدید پذیر از مهمترین تهدیدات جهانی محسوب می‌شود که عاملی برای ***** و ادامه سلطه برخی دولت‌ها خواهد بود و محیط زیست، آب، بالا آمدن سطح آب دریاها و بلایای طبیعی در مردم نزول خواهد کرد.

وی در بیان پیش‌بینی‌های مراکز آماری تا سال 2045 برای ایران، گفت: به عقیده آمارگران این مرکز، ایران در این سال مهمترین کشوری است که از بحران‌ها عبور کرده و رشد توسعه اقتصادی چین و آسیا، سلطه انرژی را از دست آمریکا خواهد گرفت. چین 70 درصد انرژی خاورمیانه را از آن خود خواهد کرد و ثبات در منطقه و عادی سازی مناسبات دنیای غرب با ایرانی خواهد بود که در آن برهه از نظر ژئوپلیتیک، ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک کشوری قوی محسوب می‌شود.



معاون نماینده پیشین ایران در سازمان ملل اضافه‌کرد: ایران توانسته است در بسیاری از تکنولوژی‌های روز جهانی، ظهور و بروز یابد و اگرچه در حال حاضر بحران‌های اقتصادی پیش روی مردم کشور قرار دارد و تحریم‌ها نیز اقتصاد ایران را به چالش کشیده است، اما در سال‌های آتی نگاه عقلانی ایرانیان به سیاست، تحریم‌ها را از ایران خواهد ربود و ایران را به عنوان عضوی برای ایجاد تثبیت و امنیت در منطقه معرفی خواهد کرد.



خرازی ادامه داد: بسیاری از حکمرانان منطقه‌ای به علت برداشت انتزاعی از دین و فرهنگ و به سبب ناتوانی در مقابله با بحران‌های مذهبی، توان حل مشکلات و رویارویی با چالش‌های سیاسی و اجتماعی را ندارند.

وی تصریح‌کرد: اکنون در خاورمیانه ما با ترورها، خشونت‌ها و نابرابری‌های ناشی از تحمیل بی تدبیری حکام تاریخی خاورمیانه روبرو بوده‌ایم و اگر چه گذشته ما با امروز و آینده ما در ارتباط است، اما باید به این سؤال اساسی پاسخ داد که چگونه در فرایند جهانی شدن می‌توان به موقعیتی امن دست یافت.

سفیر پیشین ایران در فرانسه اضافه‌ کرد: اگر بازیگران صحنه سیاسی ایران هوشمندانه از فرایند جهانی شدن استفاده کنند و در پاسداری از فضیلت‌های تاریخی، مدرن سازی را نیز مورد توجه قرار دهند، جهانی آرام را برای آینده مردم ایران رقم خواهند زد.



خرازی دنیای نفوذ ایران را وسیع خواند و گفت: اکنون دنیای نفوذ جهانی از غرب خاورمیانه در اقیانوس اطلس و مدیترانه تا جلگه هند، از قزاقستان تا یمن است و تنها راهی که می‌توان به دوام و ثبات رسید، استقرار آزادی و مردم سالاری است. زمانی در خاورمیانه اجماع مردمی حاصل می‌شود، که آزادی، دموکراسی و مردم سالاری پشتوانه مهمی برای تعریف مدل مردم سالاری باشد.

وی با ابراز تعجب از عصبانی بودن برخی نسبت به پدیده جهانی شدن خاطرنشان‌کرد: آیا عقب‌گرد به گذشته یا ایستادن در برابر برخی مطالب می‌تواند منافع و امنیت ملی را حاصل کند؟ باید جهان را شناخت و از جهانی شدن نترسید و در جهان امروز بازی کرد تا به پیشرفت در عرصه جهانی شدن دست یافت.



خرازی با تأکید بر اینکه مهمترین عنصر اقتصاد، دولت‌ها نیستند، گفت: شرکت‌ها و بنگاه‌های مهم اقتصادی مهمترین نقش را در اقتصاد جوامع و پدیده جهانی شدن ایفا می‌کنند و شاید به همین دلیل نیز از اواخر دهه 90 میلادی دو شرکت بزرگ تولیدکننده خودرو در اروپا و آمریکا با یکدیگر ادغام شدند تا تعریف‌های جدیدی از توسعه را ارائه دهند و آسمان خراش اقتصادی بلندی را به عنوان الگو پیش روی جهانیان قرار دهند.



خرازی ادامه داد: آمریکا بی تردید لُکوموتیو اقتصاد جهانی است که سیاست‌های پولی و مالی او چرخه اقتصاد جهانی را به حرکت وا می‌دارد و به همین دلیل نیز اروپا و ژاپن تنها به این مسأله قانع هستند که لکوموتیو آمریکا چرخش بگردد تا از این طریق بحران اقتصادی کشورهای جهانی برطرف شود.



وی افزود: ایران در آینده خاورمیانه کشور مهم و تأثیرگذاری خواهد بود، اگر از موقعیت‌های مهم جهانی سازی بهره بگیرد و از بحران‌هایی که به هویت ملی خود ضربه می زند، پرهیز کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در دیدار یک عضو حزب کمونیست چین
شمخانی: توافق به‌سرعت قابل حصول است/زیاده‌خواهی‌هاتاثیری بر اراده تیم مذاکراتی ایران ندارد



منگ جیان چو، عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین عصر یک‌شنبه با علی شمخانی، نماینده مقام معظم ***** و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی شمخانی در این دیدار با اشاره به همکاری‌های گسترده میان دو کشور در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و نظامی تاکید کرد، منافع و دیدگاه‌های مشترک میان دو طرف عرصه‌ای گسترده برای ارتقای سطح روابط و مقابله با چالش‌های منطقه‌یی و بین‌المللی به ویژه در حوزه مبارزه با تروریسم را فراهم آورده است.

او با تاکید بر پرچمداری جمهوری اسلامی ایران در مبارزه همه جانبه با تروریسم، تشکیل ائتلاف به اصطلاح مبارزه با داعش را دارای اهداف مشکوک و غیرشفاف توصیف کرد و افزود؛ اهداف سیاسی، اقتصادی و امنیتی کشورهای عضو ائتلاف با شعار مبارزه با تروریسم در تضاد است.

شمخانی جمهوری اسلامی ایران را پایبند به مذاکرات هسته‌ای و پیمان منع اشاعه دانست و افزود؛ تمام فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران از ابتدا تاکنون بر اساس نیازهای واقعی و تحت نظر بازرسان آژانس صورت گرفته است.

وی افزود؛ ایران با حسن نیت کامل و در چارچوب برنامه اقدام مشترک به مجموعه تعهدات خود عمل کرده و در صورتی که طرف مقابل رویکرد منطقی، غیرسیاسی و مبتنی بر واقعیت‌ها داشته باشد دستیابی به توافق در مذاکرات هسته‌ای به سرعت قابل حصول خواهد بود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد، لغو تمامی تحریم‌های ظالمانه و برخورداری از مجموع حقوق قانونی در چارچوب ان.پی.تی باید در هر توافقی لحاظ شود و در این زمینه اختلافات داخلی کشورها و زیاده‌خواهی‌ها تاثیری بر اراده تیم مذاکره کننده ایران نخواهد داشت.

شمخانی استفاده از ابزار تحریم‌های غیرقانونی و سوء استفاده از مناسبات اقتصادی حاکم بر **** سلطه را زمینه‌ساز بازگشت عصر استعمار دانست و افزود؛ تداوم سیاست‌های اشتباه در تحمیل اراده بر خواست کشورها نه تنها مسیری شکست خورده است، بلکه نتیجه معکوس خواهد داشت.

منگ جیان چو، عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی چین نیز در این دیدار بر حمایت پکن از مواضع ایران در مذاکرات هسته‌ای تأکید کرد و گفت: ایران حق دستیابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای را دارد و مطمئناً در مذاکرات ۱+۵ از ایران حمایت خواهیم کرد.

او هم‌چنین با اشاره به گسترش تهدید تروریسم در جهان ضمن تاکید بر ضرورت همکاری‌های دوجانبه و بین‌المللی برای مقابله با تروریسم افزود؛ توجه نکردن به ضروت‌ها و الزامات برخورد جدی، همه جانبه و بدون تبعیض با تروریسم، دامنه این تهدید را غیرقابل کنترل خواهد کرد.

جیان چو در ادامه خواستار گسترش همکاری‌های بیش از پیش دو کشور در زمینه‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی شد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
استاندار البرز:
با جذب سرمایه‌گذار عملیات اجرایی کمربند شمالی و جنوبی کرج آغاز می‌شود



استاندار البرزگفت: پیشنهادهای سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی برای اجرای کمربند شمالی و جنوبی کرج و ادامه اتوبان همت که حدود 60 کیلومتر است بررسی و با هر کدام به توافق رسیدیم عملیات را آغاز می‌کنیم
سید حمید طهایی، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه البرز، باتأکید برچگونگی برنامه‌ریزی برای حمایت از صنایع استان، گفت: برای حمایت از فعالان حوزه صنعت در استانداری البرز ستادی ویژه فعال شده است که در این ستاد مشکلات واحدهای تولیدی وصنعتی بررسی می‌شود و در راستای رفع معضلات مطرح شده از سوی کارشناسان راه‌حل‌هایی ارائه خواهد شد.
وی افزود: رونق اقتصادی واحدهای تولیدی البرز تاثیر بسزایی در توسعه استان دارد لذا استانداری از همه توان خود در راستای رفع این معضلات بهره می‌گیرد و در نظر دارد با فراهم کردن شرایط مطلوب برای صاحبان صنایع راه فعالیت آنان را هموارتر سازد.
طهایی با اشاره به علل عدم بهره‌گیری مطلوب از سرمایه‌هایی چون فرودگاه پیام ، گفت: متاسفانه سرمایه گذاری در البرز با پیچیدگی‌ها و دشواری‌های متعددی مواجه است که برای رفع این معضلات باید برنامه‌ریزی آگاهانه تری صورت پذیرد و بهره‌گیری از پتانسیل‌های استان هم چون فرودگاه پیام نیز از این قضیه مستثنی نیست لذا باید شرایطی را فراهم کنیم که در ابتدا زمینه سرمایه‌گذاری برای بهره‌گیری بهتر از این ظرفیت‌ها فراهم آید.
استاندارالبرز درباره پروژه اتوبان همت،گفت: طی بازدیدهای صورت گرفته شده و بر اساس قرارداد پیمانکار، ادامه اتوبان همت تا شهرک جهان نما تا پایان سال تحویل می‌شود و اعتبار آن نیز تامین شده است، برای این پروژه سه مسیر تعریف شده که به میدان امام حسین (ع)، جاده چالوس و از شمال کرج به عنوان کمربند شمالی پروژه به سمت قزوین امتداد دارد و خط دیگر از همت به سمت جنوب شهر به عنوان کمربند جنوبی پیش‌بینی شده است.
وی یادآور شد: باتوجه به هزینه‌های گزاف این طرح، پیشنهادهای سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی برای اجرای کمربند شمالی و جنوبی همت که حدود 60 کیلومتر است بررسی و با هر کدام به توافق رسیدیم عملیات را آغاز می‌کنیم.
طهایی در ادامه از طرح‌های اولویت دار استان سخن به میان آورد و گفت: در حوزه بهداشت و درمان استان البرز از ضعیف‌ترین استان‌های کشور است لذا ساخت بیمارستان و افزایش سرانه درمانی از مهم ترین اولویت‌های البرز به شمار می‌رود.
نماینده عالی دولت در استان البرز صرف هزینه در حوزه آموزش و پروش را از دیگر اولویت‌های استان دانست و افزود: در حال حاضر بیش از نیمی از مدارس البرز دوشیفته هستند که این مهم به طور قطع بر کیفیت آموزش دانش‌آموزان تاثیر منفی می‌گذارد لذا ساخت مدارس از دیگر اهداف استانی به شمار می رود البته در این حوزه کمک خیرین مدرسه ساز بسیار کارساز خواهد بود؛ چرا که منابع مالی تخصیص یافته محدود می باشند و اگر تنها بخواهیم به این منابع اکتفا کنیم کار با کندی پیش خواهد رفت.
استاندار البرز همچنین از معضل ترافیکی بین جاده‌ای سخن به میان آورد و گفت:حل مشکل ترافیک استان با اختصاص 18 درصد ترافیک کل کشور و عبور 12 استان در مسیر کریدور شمالی و جنوبی، از اولویت‌های مهم به شمار می‌رود.
وی در پاسخ به وضعیت قطار شهری کرج نیز گفت: 50 درصد اعتبار این طرح مهم را دولت و نیمی دیگر را شهرداری تامین می‌کند و تا کنون دولت بیش از 400 میلیارد تومان و شهرداری 200 میلیارد تومان از تعهدات خود را پرداخت کرده است اما با وجود صرف چنین هزینه‌ای قطار شهری برای تکمیل به منابع مالی بیشتری نیاز دارد لذا در جلسه اخیر با معاون وزیر کشور بنا شد که برای تامین اعتبار، طرح فروش اوراق مشارکت را اجرایی کنیم که امیدواریم با آن موافقت شود.
استاندار البرز در پایان از تخصیص بودجه‌های استانی و درصد آنها سخن به میان آورد و اظهارکرد: بودجه‌های استانی در دو ردیف تملک دارایی و تبصره 22 قانون بودجه به استان البرز اختصاص داده شده است که در بخش اول 95میلیارد تومان با 70 درصد تخصیص و در بخش دوم 75 میلیارد تومان برای البرز در نظر گرفته شده است ، در بخش تملک دارایی حدود 50 درصد بودجه توزیع و بین دستگاهها ابلاغ شده است و در بخش تبصره 22 قانون بودجه 25 درصد از اعتبار اخیرا به استان تخصیص داده شده که جلسات توزیع آن اجرا و به دستگاهها ابلاغ می‌شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ریابکوف: هیچ زمانی تا این اندازه ایران و 1+5 به توافق نزدیک نبوده‌اند


معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: شانس دستیابی به توافق نهایی میان ایران و گروه 1+5 بسیار بالاست.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، و به نقل از خبرگزاری ایتارتاس، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 گفت: من فکر می‌کنم شانس دستیابی به توافق نه تنها وجود دارد بلکه بسیار بالاست و رویکرد مسکو در این زمینه خوشبینانه است .

ریابکوف افزود: در طول تمام مدت زمانی که ایران و قدرت‌های جهانی در حال مذاکره بودند تا این اندازه به توافق نزدیک نبوده‌اند. اما مساله در اینجا اتخاذ تصمیمات سیاسی است.

وی تصریح کرد: مذاکرات در روزهای 18 تا 24 نوامبر برای رسیدن به نتیجه تقریبا کافی است اما هیچ تضمینی وجود ندارد که یک تصمیم در پایتخت‌ها به ویژه در واشنگتن و تهران اتخاذ شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
طی نیمه نخست امسال صورت گرفت
سود شرکت هواپیمایی الامارات به مرز 13 میلیارد دلار رسید


میزان سوددهی شرکت الامارات طی نیمه نخست امسال از مرز47 میلیون و 500 هزار درهم گذشت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شرکت هواپیمایی الامارات در گزارشی اعلام کرد که میزان سوددهی این شرکت درنیمه نخست امسال بالغ بر 47 میلیون و 500 هزار درهم ( 12 میلیارد و 900 میلیون دلار ) بود که نسبت به همین مدت در سال گذشته بیش از یک درصد رشد داشته است.

بر اساس این گزارش این شرکت هواپیمایی طی این مدت بیش از دو میلیون و 850 هزار مسافر را در نقاط مختلف جهان جابجا کرده است که نسبت به همین مدت در سال گذشته میلادی بیش از 7 درصد افزایش نشان می‌دهد.

همچنین این شرکت هواپیمایی دارای بیش از 79 هزار نفر کارمند است که در 137 منطقه و دفتر این هواپیمایی مشغول به فعالیت هستند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جلیلی: ساختار سازمان مدیریت قبل از احیا اصلاح شود


یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را فرصت خوبی برای بازنگری‌ در ساختارها، وظایف و فرآیندهای این سازمان عنوان کرد.

اسماعیل جلیلی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با اشاره به اعلام شورای عالی اداری مبنی بر احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، خاطرنشان کرد: هدف از هر تجمیعی در ساختار بهینه‌سازی فرآیندها و وظایف است و در واقع وقتی یک سازمان تشکیل می‌شود و یک دوره‌ای از عمر آن سپری می‌شود نحوه عملکرد آن مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و ایرادات آن استخراج می‌شود و اگر ایراداتی به آن وارد باشد اصلاح ساختارها، وظایف و فرآیندها امر اجتناب‌ناپذیری است.

وی افزود: در حال حاضر که با ادغام دو معاونت توسعه مدیریت و نظارت راهبردی رییس‌جمهور و بر اساس لغو مصوبه شورای عالی اداری مجددا سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی احیا می‌شود فرصت خوبی برای اصلاح ساختار این سازمان است. در واقع باید در شرح وظایف، **** اداری، **** برنامه‌ریزی و **** بودجه‌ریزی این سازمان اصلاحات لازم انجام شود.

نماینده مردم مسجدسلیمان در ادامه با تاکید بر لزوم چابک‌سازی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، ادامه داد: اصلاحات در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی باید به سمتی برود که سرعت دستیابی به اهداف و اثربخش بودن عملکرد مجموعه فعالین این سازمان در حوزه برنامه‌ریزی در بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت قابل قبول باشد.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار کرد: مجموعه کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی که همه به خبرگی و کارشناسی آنها اذعان دارند و علاقه‌مند به تقویت این سازمان هستند باید به گونه‌ای از ابزارها استفاده کنند که واقعیت‌های جامعه منطبق با نیازهای جامعه در نظر گرفته شود و خطای در پیش‌بینی‌ها و برنامه‌ریزی‌ها را شاهد نباشیم.

جلیلی خطای در پیش‌بینی را از ایرادات وارده به قانون بودجه کشور دانست و یادآور شد: بعضا برآوردها به گونه‌ای صورت می‌گیرد که بر واقعیات منطبق نیست و در نتیجه دستگاه‌ها یا جامعه هدفی که قرار است از قبل اجرای برنامه برای آنها فرصتی فراهم شود تحت فشار قرار می‌گیرند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: رویکرد ما در برنامه‌ریزی نیاز جدی به یک بازنگری دارد تا بتواند خطاها را به پایین‌ترین حد کاهش دهد و برنامه‌ریزی را منطبق بر واقعیت‌ها و نیازهای امروز جامعه با رویکرد متوازن پیش‌بینی کند بنابراین در احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی باید به گونه‌ای عمل شود که ساختار این سازمان، رویکرد خود را منطبق بر توازن قرار دهد تا نتیجه برای مردم مثبت باشد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مستخدمین حسینی عنوان کرد
بانک مرکزی از محول کردن تعیین نرخ سود به شبکه بانکی نهراسد



معاون سابق بانک مرکزی با تاکید براینکه نباید تعیین نرخ سود بانکی به قیمت از دست دادن سایر بازارها تمام شود عنوان کرد که اکنون می تواند زمان مناسبی برای کاهش مجدد باشد، اما بانک مرکزی باید آن را به عهده خود بانک‌ها گذاشته و از آن نهراسد.



حیدر مستخدمین حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در رابطه با قرار گرفتن کاهش مجدد نرخ سود بانکی در دستورکار شورای پول و اعتبار با بیان اینکه باید در فعالیت اقتصادی علائم و اطمینانی از آینده آن به سرمایه گذاران ارائه شود، اظهار کرد: این درحالی است که افزایش نرخ سود بانکی در سال گذشته به قیمت از دست دادن بازارهایی مثل بازار سرمایه تمام شد و موفقیت چندانی به همراه نداشت هر چند که اگر متناسب با افزایش نرخ تورم بالا می‌رفت ایرادی بر آن وارد نبود.



وی ادامه داد: در حالی با افزایش نرخ سود در سال گذشته تعداد زیادی از سرمایه گذاران از بازار خارج شدند که هم اکنون منتظر تعیین نرخ جدید سود بانکی هستند. بنابراین تصمیم‌گیری در این زمینه بسیار مهم بوده و باید با دقت کافی انجام شود.



مستخدمین حسینی با بیان این که اگر قرار است نرخ سود بانکی کاهش یابد باید متناسب با نرخ تورم باشد، افزود: باید توجه داشت که هرگونه اقدامی در این رابطه اگر به برهم خوردن تعادل سایر بازارها بینجامد در دوره‌های دیگر جذب و اطمینان نسبت به آنها هزینه‌های بسیار سنگین‌تری را برای تصمیم‌گیرندگان اقتصادی به همراه خواهد داشت.



یک بازار فدای بازار دیگر نشود


این کارشناس امور بانکی در رابطه با این که آیا کاهش مجدد نرخ سود بانکی موجب خروج سرمایه از بانک‌ها نمی‌شود، گفت: مساله خارج شدن و یا وارد شدن نیست، بلکه فرض اصلی این است که بازارها باید در تعادل بوده و بخش‌های اقتصادی، مالی، پولی و بودجه‌ای این علامت را اعلام کنند که تعادل و اطمینان در بازارها وجود دارد.



وی تاکید کرد: اگر کاهش نرخ سود بانکی موجب شود که برخی از بازارها به رکود فرو رفته و برخی دیگر فعال شوند و به عبارتی دیگر یک بازار برای فعال شدن بازار دیگر حذف و یا کمرنگ شود در نهایت موجب عدم امنیت و بی‌ثباتی در تصمیم‌های اقتصادی می‌شود یعنی همان مساله‌ای که در سال گذشته اتفاق افتاد.





اکنون می توان زمان مناسبی برای کاهش نرخ سود بانکی باشد


مستخدمین حسینی زمان فعلی را نیز برای تصمیم‌گیری دوباره در مورد کاهش نرخ سود بانکی مناسب دانست و گفت: ‌اگر آمار تورم را قابل اتکا بدانیم اکنون بانک مرکزی می‌تواند مجدد در این رابطه اقدام کند که در این حالت قطعا بازار سرمایه و کالا نقش خود را بهتر ایفا کرده و حوزه‌های اقتصادی هم از ثبات پایدارتری برخوردار می‌شوند.



معاون سابق بانک مرکزی معتقد است که حتی اگر تمام پیش شرط ها برای کاهش نرخ سود بانکی فراهم باشد اما اگر قرار باشد دولت به بهانه بهبود بازار سرمایه نرخ سود را کاهش دهد قطعا این عامل مجددا مثل تصمیم سال گذشته موفق نیست.





بانکهای که توجیه اقتصادی ندارند به خودی خود حذف می شوند


مستخدمین حسینی همچنین در مورد این که بانک‌ها حتی در دور اول توافق خود برای کاهش نرخ سود بانکی نسبت به آن پایداری چندانی نداشتند، بنابراین چرا باید دوباره این نرخ کاهش یابد؟ بیان کرد: اگر بانک مرکزی نرخ سود بانکی را به شبکه بانکی محول کند آنگاه بانک‌هایی که نرخ سود بالاتر از توجیه اقتصادی را پرداخت می‌کنند به مرور از چرخه فعالیت **** بانکی خارج خواهند شد. به عبارت دیگر خود بازار این بانک‌ها را از چرخه رقابت خارج خواهد کرد، چرا که توانایی و قدرت رقابت را از دست می‌دهد.



وی نسبت به تعیین دستوری نرخ سود بانکی هشدار داد و افزود: اگر فکر کنیم که نرخ سود بانکی باید تعیین شده و همه به تبعبت از آن اذعان داشته باشند شرایطی نیست که اقتصاد را شفاف کرده و توان تسهیلات دهی را افزایش دهد.



معاون سابق بانک مرکزی یادآور شد: تعیین نرخ سود بانکی نباید با ملاحظه خارج نشدن چند بانک و یا موسسه اعتباری که اغلب در نتیجه تصمیمات و یا فعالیت های اشتباه اقتصادی ایجاد شده اند دستوری انجام شود.



به گزارش ایسنا، نرخ سود بانکی در حالی بنابر اعلام مقامات بانک مرکزی دوباره در دستور کار شورای پول و اعتبار است که بعد از رقابت مخرب بانکها در سال گذشته برای افزایش نرخ سود، در اردیبهشت ماه سال جاری با توافق انجام شده بین بانکها کاهش یافت و نرخ سود روز شمار به 10 درصد و یک ساله به 22 درصد کاهش یافت.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تعیین تکلیف دومین خط سریع‌السیر راه‌آهن کشور


با حمایت بانک صنعت و معدن بنا است نخستین خط سریع السیر راه آهن ایران در آینده نزدیک به مرحله بهره برداری برسد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از آن که مدیر عامل راه آهن از نهایی شدن قرارداد ساخت خط سریع السیر تهران – مشهد به وسیله فاینانس چینی‌ها خبر داد حال به نظر می رسد یکی دیگر از خطوط ریلی پرتردد کشور نیز در حال تعیین تکلیف است.

طرح سریع السیر کردن خط ریلی تهران – اصفهان که بناست در طول مسیر از استان قم نیز عبور کند از مدت‌ها پیش در دستور کار قرار داشته بنا است در آینده نزدیک با کمک مالی بانک صنعت و معدن آغاز به کار کند.

روز گذشته مدیر عامل این بانک اعلام کرده به منظور راه اندازی خط سریع السیر تهران –قم –اصفهان این بانک کمک مالی 1.8 میلیارد دلاری خواهد کرد.

کمکی که در صورت تصویب می تواند بخش عمده‌ای از مشکلات مالی این پروژه بزرگ را حل کند.

با توجه به اهمیتی که سریع السیرسازی خطوط ریلی از جذب مسافران دارند این مساله از سال‌های گذشته برای مسیرهای پرتردد در دستور کار قرار گرفته است.

هر چند به دلیل مشکلات مالی و تامین نشدن اعتبار طرح‌های اجرایی آن متوقف شده است.

با آغاز به کار دولت یازدهم تلاش شد در کنار پیگیری دیگر مسیرهای نیمه تمام و باقی مانده برنامه ریزی مناسبی نیز برای پیگیری خطوط سریع السیر ریخته شود. به دنبال آن در پایان مذاکرات چند ماه شرکت راه آهن به توافقی جامع با چینی ها دست یافت که طی آن بنا شد سریع السیرسازی خط ریلی تهران – مشهد توسط آن‌ها انجام شود و پس از آن نیز به نظر می رسد با همکاری بانک صنعت و معدن بنا شده خط ریلی دیگر مهم ایران از این طریق سامان پیدا کند. هر چند تنها کمک مالی در این زمینه کارساز نخواهد بود و نیاز به پیگیری طرح‌های جامع عملیاتی وجود خواهد داشت.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نامه سرگشاده زیباکلام به ترکان


صادق زیباکلام در پی اظهارات اخیر مهندس اکبر ترکان، نامه‌ای سرگشاده خطاب به وی نوشت.

به گزارش ایسنا به نقل از «خبرآنلاین»، متن این نامه به شرح زیر است:

«بسمه تعالی

جناب آقای مهندس اکبر ترکان

مشاور محترم رئیس‌جمهور

با سلام و تحیات باستحضار می‌رساند که ظرف یک هفته گذشته جنابعالی بواسطه بیان اینکه «ما فقط در خورش قرمه‌سبزی و آبگوشت بزباش صرفا می‌توانیم در عرصه بین‌المللی رقابت نماییم» مورد انتقادات گسترده، استهزاء و انواع حملات قرار گرفته‌اید. در برخی اخبار شنیدم که جنابعالی به‌واسطه کاستن از حجم آن حملات، در مقام «توضیح» برآمده‌اید. نمی‌دانم صحت این خبر چه میزان است اما خواستم به عرض برسانم که اتفاقا شما کاملا درست گفته‌اید. هم بواسطه قیمت تمام‌شده تولید در ایران (که به‌مراتب از بسیاری از کشورهای همردیفمان همچون ترکیه، هند، کره، چین، مالزی و ... بیشتر است) و هم به‌واسطه کیفیت پایین بسیاری از کالاهای ساخت داخل، ما نمی‌توانیم در عرصه بین‌المللی رقابت نماییم. در حالیکه هم قیمت انرژی در ایران در مقایسه با کشورهای دیگر به‌مراتب پایین‌تر است و هم دستمزدها. معذلک کدام تولید ساخت ایران می‌تواند چه به لحاظ قیمت و چه به لحاظ کیفیت با مشابه ترک، مالزی یا حتی چین رقابت نماید؟ بماند تولیدات ساخت اروپا و آمریکا. فی‌الواقع تنها عاملی که باعث سر پا ماندن صنایع ما می‌شود انحصار و انحصار و باز هم انحصار دولتی است، یعنی جلوگیری از واردات کالاهای مشابه خارجی. به مجرد واردات هر نوع کالایی فریاد تولیدکنندگان داخلی بلند می‌شود که چرا دولت جلوی واردات را نمی‌گیرد. علیرغم آنکه واردکنندگان مالیات بالایی هم می‌پردازند معذلک باز هم تولیدات داخلی نمی‌توانند با مشابه خارجی رقابت نمایند. این تازه در شرایطی است که ما هنوز به "سازمان تجارت جهانی" نپیوسته‌ایم.

جناب ترکان، آنچه بسیاری از کسانی که به جنابعالی یورش آورده‌اند نمی‌دانند آن است که زمانی که سرانجام ما به این سازمان بپیوندیم (فی‌الواقع ما چندین سال است که درخواست عضویت داده‌ایم اما تا کنون با عضویتمان موافقت نشده)، دیگر حق نخواهیم داشت مطابق مقررات تجارت جهانی جلوی واردات کالا به کشورمان را بگیریم. اگر تولیدات داخل بر همین سیاق حمایت دولت به حیاتشان ادامه دهند، هیچکدامشان از پتروشیمی، آهن و فولاد، آلومینیوم و مس گرفته تا خودرو، پارچه، لاستیک و پلاستیک تا ... قادر نخواهند بود با مشابه خارجی چه از نظر قیمت و چه از لحاظ کیفیت رقابت نموده و عملا بخش اعظم صنایع فعلی کشور تعطیل خواهند شد. دعا کنیم آمریکا و سایر مخالفین پیوستن ایران به «سازمان تجارت جهانی» همچنان به مخالفتشان ادامه دهند. تولیدات گران، فاقد استانداردهای بین المللی و با کیفیت نازل ساخت داخل فقط در پرتو حمایت گرمخانه بدون رقابت جهانی است که قادرند با اجحاف گسترده به حقوق مصرف‌کننده ایرانی که از هیچ حق انتخابی برخوردار نیست به حیات «دوپینگی»شان ادامه دهند.

جنابعالی خیلی خوشبین هستید و می‌فرمایید در «خورش قرمه سبزی و آبگوشت بزباش فقط قادر به رقابت هستیم.» نمی‌دانم آخرین بار که به قصابی تشریف بردید کی بود. ظاهرا می‌بایستی خیلی وقت‌ها پیش بوده باشد. جناب ترکان، با قیمتی که گوشت در ایران پیدا کرده بنده تردید جدی دارم که حتی در آن دو حوزه هم با قرمه سبزی و بزباش ترک یا چینی بتوانیم رقابت نماییم.

ایام به کام باد

صادق زیباکلام

بیست و چهارم آبان‌ماه یکهزار و سیصد و نود و سه»

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-11-13-1521331.jpg

وزیر کار: باید تلاش کنیم شعار کار از خانه تا کارخانه نهادینه شود/ رکود انباشته در جامعه داریم
اقتصاد > بازارکار - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت تدبیر و امید با اعتقاد براینکه به تنهایی قادر بر حل مسایل نیست نیازمند است با همه نهادها به خصوص نهادهایی که حالت میانجی دولت با آحاد مردم را دارند مشکلات را حل کند.
به گزارش خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، دکتر علی ربیعی روز پنجشنبه در دهمین اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها گفت: من معتقدم آنچه امروز می‌خواهیم تفاهم کنیم و به عنوان یک اعتقاد دینی و ملی به آن پای‌بند باشیم این است که همه نهادها عامل رشد و توسعه منطقه و کشور باشیم.

وی افزود: وظیفه مهمی که نهادهای مردمی به اعتقاد من دارند آگاه‌سازی تصمیم‌گیران، تصمیم‌گیری بهتر و منطقی کردن نیازهایی است که یک بحث جدی در بحث‌های میانجی دارد.

ربیعی خاطرنشان کرد: شوراها یک نهاد هستند که سهمی در امور تصمیم‌گیری و سهمی هم در اجرا دارند و دولت باید در رابطه‌های خود تنگاتنگ‌ترین ارتباط را با شوراها تامین کند.

ربیعی ادامه داد: هیچکس به تنهایی نمی‌تواند مشکلات را چه در عرصه بین‌الملل و چه در عرصه مشکلات مردمی حل و فصل کند به نحوی که جامعه به پویایی برسد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه دولت به دنبال فزایندگی است و این نیازمند همکاری همگان است گفت: شوراها در این موضوع در صف اول قرار دارند و علاوه بر ریشه دینی که دارند اداره جامعه بدون شوراها عملی نیست.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ما نمی‌خواهیم روستاها خالی از جمعیت شوند گفت: متاسفانه در سیستان و بلوچستان فقط ۳۰ درصد پوشش بیمه‌ای داریم که برای این مشکلات به شوراها نیاز داریم.

ربیعی با اشاره به اینکه جامعه ما باید به جامعه تولیدمحور تبدیل شود گفت: جامعه تولید محور جامعه‌ای است که همه ارکان جامعه باید به فکر تولید باشند حتی با کارگاه‌های ۵ و یا ۱۰ نفره؛ و شوراها در این زمینه بسیار می‌توانند کمک کننده و موثر باشند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به افزایش حمایت‌های این وزارت خانه از تعاونی‌ها گفت: درصدد هستیم با ارائه تسهیلات بیشتر به تعاونی‌ها جامعه را به سمت پویاترشدن حرکت دهیم.

وی افزود: شوراها می‌توانند در پویایی جامعه نقش بی بدیلی ایفا کنند و قرارگرفتن آن‌ها در کنار دولت می‌تواند نتایج مثبتی را به همراه داشته باشد.

ربیعی گفت: نسبت به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته شده آن طور که باید موفق عمل نکرده‌ایم و هم اکنون شاهد ایجاد رکودی انباشته در جامعه هستیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزایش حاشیه‌نشینی‌ها را یکی از معضلات اساسی پیش روی جامعه امروز عنوان کرد و گفت: حاشیه‌نشینی‌ها اکنون به معضلی جدی تبدیل شده که برای کنترل آن نیازمند کمک‌های هرچه بیشتر شوراها هستیم.

ربیعی با بیان اینکه جامعه ایران باید به سمت تولید محوری حرکت کند گفت: باید تلاش کنیم شعار کار از خانه تا کارخانه نهادینه شود تا جامعه به سمت پویاتر شدن حرکت کند.

وی از افزایش حمایت‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تعاونی‌های کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: روح و فرهنگ تعاون با وجود اینکه بنیان گذاران جمهوری اسلامی ایران به آن توجه ویژه‌ای داشته‌اند اکنون در کشور کمرنگ شده و مسوولان تلاش می‌کنند اقدامات اساسی را برای تقویت تعاونی‌ها در دستور کار خود قرار دهند.

ربیعی با اشاره به وضعیت مشاغل کوچک در کشور اظهارکرد: درحال حاضر ۹۶ درصد از مشاغل کشور شغل‌های کوچک هستند و در تمام جوامع نیز پویایی کشورها با مشاغل کوچک میسر شده است.

وی خواستار افزایش کمک‌های شوراها برای کنترل وضعیت کودکان بازمانده از تحصیل شد و گفت: در بسیاری از موارد همچون بهبود شرایط کودکان بازمانده از تحصیل، کنترل وضعیت سالمندی و حمایت‌های هرچه بیشتر از خانواده‌های دارای فرزندان معلول می‌توان از کمک‌های شوراها بهره مند شد.



23
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون وزیر راه در گفت‌وگو با ایسنا مطرح کرد:
90 درصد از کالاهای ترانزیتی و بنادر امکان جابه‌جایی با قطار را دارند



مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد: در حال حاضر 90 درصد از کالاهای ترانزیتی که از طریق دریا وارد می‌شوند امکان بارگیری توسط راه‌آهن را دارد.





محمد سعید‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تصریح کرد: در حال حاضر دو بندر مهم و اصلی کشور یعنی رجایی و امام به خطوط شبکه اصلی راه‌آهن متصل‌اند و با توجه به این‌که حدود 90 درصد از بارهای ترانزیتی از طریق همین دو بندر وارد کشور می‌شوند، نشان‌دهنده‌ی امکان بالقوه بالا برای ترانزیت داخلی کالا توسط راه‌آهن است.





معاون وزیر راه ادامه داد: البته افزایش اقبال صاحبان ترانزیت به خطوط ریلی نیاز به توسعه کامل زیرساخت‌ها خواهد داشت که با برنامه‌ ریزی‌های صورت گرفته در وزارت راه و شهرسازی امیدواریم این امر در آینده‌ای نزدیک امکان‌پذیر شود.



وی از برنامه‌ریزی برای انتقال دیگر بنادر اصلی کشور به خطوط ریل نیز خبر داد و اظهار کرد: یکی از این بندر‌ها بندر چابهار است که با توجه به جایگاه مهمی که در منطقه دارد اتصال آن به خطوط ریلی می‌تواند ملزومات لازم برای توسعه اقتصادی آن را فراهم آورد.



مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: طرح اتصال چابهار به خطوط ریلی از طریق وصل شدن به راه‌آهن زاهدان که به شبکه اصلی خطوط راه‌آهن متصل است در حال پیگیری است و امیدواریم در آینده‌ای نزدیک شاهد نهایی‌شدن این طرح باشیم.



به گزارش ایسنا، وزیر راه و شهرسازی در صحبت‌های اخیر خود که به لزوم توسعه دریامحور کشور اختصاص داشت بار دیگر از برنامه‌ی این وزارتخانه برای اتصال بنادر به شبکه راه‌آهن خبر داد و از در اولویت‌بودن این پروژه‌ها سخن گفته بود. با توجه به این‌که حجم قابل توجهی از کالاهای ترانزیتی کشور از طریق بنادر جنوب و شمال وارد خاک ایران می‌شوند در صورتی که وزارت راه بخواهد برنامه‌ توسعه خود برای افزایش نقش راه‌آهن در ترانزیت کالا را گسترش دهد باید اتصال بنادر مهم به خطوط ریلی در آینده عملیاتی شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
کاهش 44درصدی نزولات آسمانی در البرز
مدیر کل هواشناسی استان البرزگفت: استان البرز با کاهش 44.4درصدی نزولات آسمانی، نسبت به استانهای دیگر در شرایط نامطلوب‌تری است و ازاین لحاظ در رتبه نخست قرارگرفته است.
منصور رحمانیان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه البرز،اظهار کرد: این استان دارای تنوع اقلیمی زیادی می باشد و از اقلیم بیابانی در قسمت‌های جنوبی شروع و تا اقلیم نیمه‌مرطوب در قسمت‌های شمالی ادامه پیدا می‌کند و شدیدترین تضاد آب و هوایی، به صورت شمالی- جنوبی در این استان دیده می‌شود؛ یعنی اقلیم نیمه‌مرطوب در شمال درمقابل اقلیم نیمه‌خشک و بیابانی در جنوب استان قرار گرفته است.
وی با اشاره به میزان بارندگی در ایستگاه‌های استان البرز، افزود: میزان بارش دراستان البرز، نسبت به سال گذشته و نسبت به میانگین بلندمدت،کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته به گونه‌ای که این استان درسال زراعی جاری با میانگین بلند مدت، با كاهش بارندگی44.4درصدی مواجه بوده است که نسبت به استانهای دیگر در شرایط نامطلوب‌تری است و در رتبه نخست قرارگرفته است.
رحمانیان با اشاره به اینکه استان البرز در پهنه‌بندی دوساله و سه ساله در منطقه خشکسالی قرار نداشته است، گفت: متأسفانه بخشهایی از استان البرز به ویژه بخشهای جنوبی آن در سال زراعی91-92به سمت خشکسالی ملایم پیش رفته است واین در حالی است که در سال زراعی جاری، وضعیت خشکسالی نسبت به گذشته تشدید شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضراستان البرز در وضعیت خشکسالی متوسط تا شدید قرار گرفته است که اگر بارشهای استان به همین منوال باشد باید انتظار خشکسالی‌های پیاپی را در استان البرز داشته باشیم.
وی در ادامه خطاب به کشاورزان توصیه کرد: باغبانان از قرار دادن محصولات برداشت شده همچون پیاز، چغندر قند و سیب زمیني در سطح مزارع به دلیل وارونگي دما و سرماي شبانه خودداری کنند وانجام علف‌كشي باغات و مزارع با توجه به رطوبت مناسب خاك و قبل از يخ بستن شديد وانجام عملیات محلول‌پاشي و سم پاشي بلامانع مي‌باشد.
مدیر کل هواشناسی البرز در پایان یادآور شد: اداره كل هواشناسي استان البرز به منظور آگاهي شهروندان از پيش بيني، اطلاعات و آمارمربوط به این حوز،وبلاگ هواشناسي سينوپتيك تكميلي طالقان را باآدرس http://talaghanmet.blogfa.com و وبلاگ هواشناسي سينوپتيك تكميلي هشتگرد را با آدرس: http://hashgerdmet.blogfa.com راه‌اندازي کرده است وهمچنين از طريق سايت اداره كل هواشناسي استان البرز به آدرس www.alborz-met.ir منوي شبكه ايستگاه ها قابل دسترسي مي‌باشد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روحانی /1/:
بدون مشورت با صاحب‌نظران تصمیمی اتخاذ نکرده‌ام


رئیس جمهور با بیان این‌که بر خلاف آن چه بعضی رسانه‌ها شایعه می‌کنند من در انتخاب وزیر تحت فشار گروه خاص یا شخصیتی نیستم، اظهار کرد: من کسی نیستم که در این زمینه‌ها فشارپذیر باشم و به خاطر فشار گروهی، انتخابی انجام دهم.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز (سه شنبه) در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در دفاع از وزیر پیشنهادی علوم با بیان این‌که ارتباط دولت و مجلس همواره مطلوب بوده، خاطرنشان کرد: امیدوارم فرصت‌های آینده که من به مجلس می‌آیم برای همفکری و تعاون و رفع مشکلات اساسی مردم باشد.



وی افزود: وزارت علوم بسیار حائز اهمیت است، زیرا میلیون‌ها دانشجو و ده‌ها هزار عضو هیأت علمی، اساتید، محققان و پژوهشگران در چارچوب قوانین این وزارتخانه فعالیت می‌کنند. آن‌چه برای ما مهم است پیشرفت علم و دانش و پژوهش است. ما در پی آنیم که ایران به عنوان مرجع علمی بزرگ در منطقه و حتی درآینده در سطح جهان باشد. همان‌طور که امروز ما در برخی از علوم جدید و "های تک" در رده‌هایی هستیم که می‌توانیم در آینده نزدیک با کشورهای پیشرفته رقابت کنیم. دغدغه و هدف دولت و مجلس این است که علم و دانش در خدمت مردم و در خدمت فرهنگ ایرانی و اسلامی باشد.



رئیس جمهور در ادامه با اشاره به این‌که هدف ما این است که دانشگاه‌ها مراکز فعالیت علمی و پژوهشی باشند،‌خاطرنشان کرد: دانشگاه باید با مسائل داخلی، منطقه‌ای و جهانی آشنا باشد. فضای دانشگاه باید عمدتا" علمی و فرهنگی باشد، نه فضای سیاسی یا سیاسی‌کاری.



روحانی در ادامه خاطرنشان کرد: من وعده دادم که در اداره کشور و انتخاب افراد بدون مشورت با صاحب‌نظران قدمی برندارم. تاکنون نیز در مسائل کشور بدون مشورت با صاحب‌نظران و متخصصان آن حوزه تصمیمی اتخاذ نکرده‌ام.

روحانی همچنین با اشاره به این‌که بر اساس قانون اساسی رئیس جمهور باید وزیری را تعیین کرده و برای اخذ رأی اعتماد به مجلس معرفی کند، خاطرنشان کرد: ما شرایط سختی را برای اداره کشور داریم، در این شرایط داوطلبان زیادی برای پذیرش مسئولیت‌ وجود ندارد.



وی همچنین گفت: وزیر علوم باید فردی باشد که از نظر علمی و دانشگاهی در سطح قابل قبولی بوده و عالم و صاحب نظر در رشته خود باشد. مراحل علمی لازم را طی کرده و مقالات علمی لازم را داشته باشد. وی باید دارای مقبولیت باشد. چهره مقبول راحت‌تر می‌تواند دانشگاه را مدیریت کند. من قول دادم در دانشگاه قانون‌گرایی و نشاط علمی با تعالی بیشتر فرهنگ و اخلاق اسلامی حاکم باشد. همه ما باید به وعده‌های خود عمل کنیم. برخی رسانه‌ها کلمه لجبازی را برای رئیس جمهور یا مجلس بکار می‌برند که این واژه برای این دو قوه مناسب نیست، زیرا اینجا جای دعوا و تنازع نیست و ما دو قوه‌ای نیستیم که بخواهیم با هم تنازع کنیم.



وی در ادامه با اشاره به این‌که باید دانشگاه را از مدرک گرایی جدا کنیم، خاطرنشان کرد: خروج از رکود و رونق وظیفه همه مسئولان است. ما باید همه کمک کنیم که زندگی مردم توأم با رفاه و عزت باشد. برای این هدف باید دانشگاه‌های ما باید به دنبال اقتصاد دانش بنیان باشند تا ما بتوانیم با منطقه و جهان رقابت اقتصادی داشته باشیم. بدین منظور دانشگاه‌ها نباید به دنبال مدرک گرایی باشند.



روحانی با بیان این‌که در طول دوره دولت یازدهم جلسات، انجمن‌ها، سمینارها، کنفرانس‌ها و نشست‌هایی بیشتر از سال‌های پیش از آن برگزار شده است،‌ خاطرنشان کرد: به همان نسبت نیز آرامش در دانشگاه‌ها بیشتر شده است. برای ما افتخار است که در دانشگاه اخلاق حاکم باشد و همه به یکدیگر احترام بگذارند. اخلاق بالاترین خط قرمز ما است. ما باید معیارهای دینی و اخلاقی را مدنظر داشته باشیم. ما نمی‌گذاریم اخلاق خدشه دار شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پس از ورود به وین
ظریف: امیدوارم سوم آذر روز پیروزی ملی در رسیدن به اهداف‌مان باشد


وزیر امور خارجه ایران گفت: امیدوارم نتیجه هر چه باشد چه توافق و چه ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی، روز سوم آذر ان‌شاءالله روز پیروزی ملی در رسیدن به اهدافی باشد که از این مذاکرات به دنبال آن بودیم.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدجواد ظریف، رییس تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران پس از ورود به وین در فرودگاه این شهر در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال مبنی بر این که با توجه به نقش عمان در میانجی‌گری میان ایران و آمریکا، آیا یوسف بن علوی در سفر غیررسمی خود به تهران حامل پیامی از سوی آمریکایی‌ها بود و درباره مذاکرات هسته‌ای نیز با وی مذاکره شد؟ گفت: ما از نقش دولت عمان به عنوان همسایه خوب ایران که دیدگاه‌هایش را منتقل و تبادل نظر کرده است، استقبال کرده‌ایم.

او با قدردانی از میزبانی دولت عمان در مذاکرات مسقط تصریح کرد: بن علوی در چارچوب روابط دو جانبه و گفت‌وگوهای منطقه‌یی به ایران آمده بود و پیامی از کسی نداشت و از نقشی که عمان داشته، استقبال می‌کنیم.

خبرنگاری از ظریف پرسید که آیا به‌طور مشخص درباره مسایل و مذاکرات هسته‌ای با یوسف بن علوی مذاکره داشتید؟ وزیر امور خارجه پاسخ داد: طبیعی است که وقتی دو روز قبل از سفر ایشان در مسقط بودیم و درباره مسایل هسته‌ای صبحت کردیم، درباره برخی موضوعات هسته‌ای هم در دیدار با وی بحث شود.

ظریف در عین حال با خنده گفت که اما موضوعات دیگری هم هست که علاقه‌مندیم درباره آن صحبت کنیم.

وزیر امور خارجه هم‌چنین درباره این مرحله از مذاکرات گفت: وارد مرحله آخر مذاکرات شدیم. فکر می‌کنم همان‌طور که از ابتدا گفتیم در صورتی که طرف مقابل اراده سیاسی برای رسیدن به راه حل داشته باشد، پیشنهادهای متعددی برای این که اطمینان حاصل شود، برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است، وجود دارد و مطرح شده است.

ظریف اضافه کرد: این پیشنهادها می‌تواند یک راه‌حل و یا راه‌حل‌های متعدد بسیار مناسبی را ارائه دهد. لذا هنوز این امکان هست؛ در صورتی که طرف مقابل اراده سیاسی را برای اتخاذ تصمیم سخت داشته باشد و ارائه خط قرمزهای بی‌معنا که برای خوشامد گروه‌های فشار است، کمکی نه به حل مشکل می‌کند و نه کمکی به منع اشاعه.

وزیر امور خارجه اظهار کرد: ما با این هدف به وین آمده‌ایم که ان‌شاء‌الله با تلاش تا روز آخر به نتیجه مناسب که منافع مردم ایران در آن لحاظ شده باشد و حقوق‌شان محترم شمرده شده باشد برسیم و اگر نگرانی مشروعی هم جامعه بین‌المللی دارد، رفع شده باشد. یقین دارم مردم ایران چه کسانی که در گفته‌ها و نوشته‌های‌شان از مذاکرات حمایت کردند و چه آن‌ها که نقد می‌کنند، همه مردم ایران در دل‌شانٰ و امیدشان سربلندی کشور از این مذاکرات بوده است. یقین دارم حتی منتقدان ما را از دعای خیرشان محروم نکرده‌اند و امیدوارم این روش ادامه داشته باشد.

وی تصریح کرد: اطمینان می‌دهم اگر بتوانیم به راه‌حلی برسیم که منافع کشور و مردم را لحاظ کند به توافق می‌رسیم. اگر بر اثر زیاده‌خواهی طرف مقابل، راه‌حل به دست نیاید، دنیا متوجه شده است که جمهوری اسلامی ایران به دنبال راه‌حل، تفاهم و تعامل سازنده است و از حقوق و عزت و سربلندی کشور دست برنمی‌دارد.

وزیر امور خارجه اظهار کرد: آن چه برای این هفته لازم است این است که با اعتماد به نفس، همه گروه‌ها و افراد کاری کنند که با نشان دادن همدلی و وحدت ملی نتیجه هر چه باشد چه توافق باشد و چه ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی، روز سوم آذر ان‌شاءالله پیروزی ملی در رسیدن به اهدافی باشد که از این مذاکرات به دنبال آن بودیم؛ توافق در صورتی که توافق امکان‌پذیر باشد و نشان دادن عزم ایران برای پیگیری حقوقش بر اساس اصول تعامل و همکاری و مقاومت در برابر زیاده‌خواهی.

او در پاسخ به سوالی درباره موارد اختلافی و نیز این که آیا اجلاس در سطح وزیران خارجه برگزار خواهد شد؟ گفت: بر اساس توافق تا زمانی که روی همه موضوعات توافق نشده باشد، روی هیچ موضوعی توافق نشده است. همه موضوعات مورد اختلاف است اما بحث اصلی که مدت‌ها وقت همه ما را گرفته، حدود غنی‌سازی یعنی میزان و نحوه اوج گرفتن غنی‌سازی به سمت تامین نیازهای صنعتی و سوخت نیروگاه بوشهر بوده است نه اصل غنی‌سازی. در مورد تحریم‌ها نیز گرایشی در کشورهای غربی به ویژه مقامات آمریکایی بوده که فکر می‌کنند تحریم‌ها برایشان منفعتی داشته و راه‌حل است که لذا تحریم‌ها هم مورد اختلاف است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نامه سرگشاده زیباکلام به قضات پرونده‌اش


در پی صدور حکم دادگاه تجدیدنظر درباره صادق زیباکلام، این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با انتشار نامه‌ای سرگشاده از مسئولین قوه قضائیه تشکر کرد.

به گزارش ایسنا، متن نامه زیباکلام که در «خبرآنلاین» منتشر شده است، در پی می‌آید:

«بسمه تعالی

محضر مستدام حضرات آقایان جناب حجت‌الاسلام سیداحمد زرگر و جناب آقای حسن بابایی

قضات ارجمند دادگاه تجدید نظر شعبه ۳۶ انقلاب اسلامی

با سلام و تحیات از اینکه حکم ۱۸ ماه محکومیت بنده را تبدیل به ۵ میلیون تومان جزای نقدی نمودید، صمیمانه و از عمق وجودم ازتان سپاسگزاری می‌نمایم. شاید بسیاری به محکومیتم از همان ابتدا با نگاهی مشکوک می‌نگریستند و بالطبع حالا هم شک و شبهه‌شان دیگر تبدیل به یقین شود. اما بنده نیک می‌دانم که اتفاقا آن محکومیت چقدر جدی بود و چگونه و چرا برخی از آقایان حقیقتا هم به دنبال فرستادنم به اوین بودند. به همین خاطر است که واقعا و صمیمانه از شما سپاسگزارم.

در طی یک سالی که این پرونده در جریان بود، من تلاش و تقلا و رایزنی‌های فراوانی به منظور ملاقات با بسیاری از مسئولین نمودم و کوله‌باری از خاطرات تلخ و شیرین در حافظه‌ام تلمبار شده. آنچه بیش از هر امر دیگری در عمق خاطرم نشست، مروت و محبت برخی از آنها بود. با اینکه با بسیاری‌شان از نظر فکری سنخیت چندانی نداشتم، معذلک برخوردشان بسیار کریمانه بود.

قاضی دادگاه اولم آقای ماشاءالله احمدزاده با اینکه مرا به‌واسطه طرح این سوال که «هسته‌ای‌ علیرغم هزینه‌های سنگین آن چه نفعی برای کشور داشته؟» به یک سال زندان و طرح این سوال که «متهمان پرونده معروف به اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی دقیقا به‌واسطه ارتکاب کدامین جرایم به اعدام محکوم شده‌اند؟» به شش ماه زندان محکوم نمودند، اما رفتار و برخورد وی آنقدر صمیمانه و با محبت بود که یقینا هرگز خوبی‌ها و مساعدت‌هایشان در تمامی مراحل دادرسی را نمی‌توانم فراموش کنم.

یا بسیاری از دوستان و آشنایان اصولگرا که انصافا می‌خواستند کمک کنند. یکی از غیرمنتظره‌ترین برخوردها در ملاقات با آیت‌الله محسنی اژه‌ای اتفاق افتاد. ایشان آنقدر متواضعانه، محترمانه و در عین حال صمیمانه با من برخورد کردند که تا لحظاتی که وارد دفترشان شده بودم فکر می‌کردم که حتما فرد دیگری هم پشت سر من وارد دفتر ایشان شده و آن همه احترام و صمیمیتشان به آن فرد است. باورم نمی‌شد و هنوز نشده که آن همه محبت و تکریم نسبت به من بود؛ درست عین رفتاری که شما دو بزرگوار با حقیر داشتید.

در عین حال همه هم آیت‌الله محسنی اژه‌ای، قاضی احمدزاده، حجت‌الاسلام زرگر، قاضی حسن بابایی و ... بسیاری دیگر نبودند. برخی از مسئولین قوه آنچنان در رفتار و برخوردشان بغض و کینه و دشمنی موج می‌زد که احساس می‌کردم بدشان نمی‌آمد همانجا خرخره‌ام را می‌جویدند. نمی‌دانم عداوت و نفرت نسبت به متهمی که هنوز جرمش به اثبات نرسیده و سعی در خرد کردن شخصیتش‌، با بدیهی و ابتدایی‌ترین اصول دادرسی که اصل بی‌طرفی قضایی جزء مسلمات آن می‌باشد چگونه قابل جمع است؟ مسئولین قضایی که آنقدر سیاسی و سیاست‌زده هستند که در برخورد با متهم به جز سیاست و نگاه سیاسی چیز دیگری نمی‌بینند، چرا نمی‌روند وارد فعالیت‌های حزبی و سیاسی شوند و چرا اصرار دارند در نهادی خدمت نمایند که اساس و بنیاد آن بر روی «استقلال» و «بیطرفی» علی‌القاعده بنا شده است؟ مسئولانی که این چنین ایدئولوژیک و سیاست‌زده هستند چگونه می‌توانند مدعی اجرای عدالت، رعایت بیطرفی و بالاتر از همه «مستقل بودن» در قضاوت‌هایشان بشوند، وقتی به همه چیز از پشت عینک ضخیم رنگی سیاسی و سیاست می‌نگرند؟ شاید سرنوشت زندگی حرفه‌ای قاضی سعید مرتضوی بتواند برای این آقایان درس عبرتی شود تا عدالت و قضاوت را به پای سیاست و قدرت قربانی نکنند.

ایام بکام باد

صادق زیباکلام

بیست وهفتم آبانماه یکهزار و سیصد و نود و سه»

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پس از دیدار با اشتون
ظریف: توافق به اراده سیاسی بستگی دارد/ عراقچی: ایده‌های ایران برای رفع نگرانی کفایت می‌کند


رییس تیم مذاکراتی ایران با 1+5 تاکید کرد که برای رسیدن به توافق به اراده سیاسی بستگی دارد.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامی به وین، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران پس از مذاکرات دو جانبه با کاترین اشتون در جمع خبرنگاران گفت: صحبت‌های خوبی داشتیم و از این پس دیگر به اراده سیاسی نیاز است تا به نتیجه برسیم.

او به سوالات دیگر خبرنگاران پاسخ نداد و در حالی که به نظر مریض احوال می‌آمد و به آرامی صحبت می‌کرد نمایندگی ایران در وین را به سمت هتل کوبورگ ترک کرد.

کاترین اشتون نماینده 1+5 در مذاکرات با ایران نیز بدون پاسخ به سوال خبرنگاران محل دیدار را ترک کرد.

مذاکرات دو جانبه ظریف و اشتون پس از حدود سه ساعت پایان یافت.

هم‌چنین سید عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران با اشاره به مذاکرات دو جانبه ظریف با اشتون در جمع خبرنگاران گفت: ایران پیشنهادها و ایده‌های زیادی را همواره برای رسیدن به نتیجه ارایه کرده است و اگر بخواهد رفع نگرانی شود این ایده‌ها کفایت می‌کند.

به گزارش ایسنا، هم‌چنین یک منبع نزدیک به هیات مذاکره کننده ایران گفت که مذاکرات دو جانبه میان هیات‌های ایران و 1+5 عصر روز سه‌شنبه در هتل کوبورگ انجام می‌شود.

پیش از این برخی منابع غربی اعلام کرده بودند که عصر روز سه‌شنبه نشست عمومی ایران و ۱+5 انجام می‌شود.

مذاکرات کارشناسی میان هیات‌های ایران و 1+5 از صبح امروز آغاز شده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هزار مشترک خانگی برق مجانی می گیرند
آغاز ثبت‌نام از مشترکان خانگی برای نیروگاه‌های خورشیدی در بام منازل



مشترکان خانگی متقاضی برای نصب سامانه های خورشیدی با مراجعه به شرکت های توزیع برق مناطق خود، ثبت نام کنند.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری داشنجویان ایران (ایسنا)، در راستای اجرای بند "ز" تبصره "9" قانون بودجه سال 93، و اجرای دستورات وزیر نیرو، ثبت نام از مشترکان برق خانگی برای نصب سامانه های خورشیدی با یارانه 50 درصدی، آغاز شد.

براین اساس متقاضیان می توانند با حضوردر شرکت های توزیع نیروی برق منطقه خود، اقدام به ثبت نام و اخذ اطلاعات تمکیلی در خصوص نصب سامانه های خورشیدی نمایند.

برپایه این گزارش نصب سامانه های تولید برق از انرژی خورشیدی برای مشترکین خانگی با ارائه 50 درصد هزینه های نصب به صورت بلاعوض توسط شرکت توانیر از محل منابع عوارض برق، در سراسر کشور صورت می گیرد.

دراین طرح پیمانکاران ذیصلاح برای نصب سامانه های خورشیدی برای مشترکان ثبت نام شده، از سوی شرکت برق معرفی و نیمی ازهزینه سامانه نصب شده توسط صنعت برق پرداخت خواهد شد.

به گفته خانی، مجری طرح های عوارض برق توانیر در این طرح برای 10 هزار مشترک خانگی سامانه خورشیدی نصب خواهد شد.

به گفته این مقام مسئول، پیمانکاران پس از بررسی مدارک، ارائه ضمانت جهت تجهیزات نصب شده، کسب استانداردهای لازم و ....توسط شرکت های برق انتخاب و به متقاضیان معرفی خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: براساس دستورالعمل های ابلاغی، پیمانکاران باید یک دوره مشخص را به عنوان ضمانت محصول، به متقاضایان ارائه خدمت کنند.

برپایه این گزارش این مقام مسئول پیشتر نیز در خصوص این طرح گفته بود: ارائه تسهیلات 50 درصدی برای متقاضیان نصب سامانه های خورشیدی از محل منابع حاصل از عوارض برق پرداختی مشترکان صورت می گیرد.

خانی اظهار کرد: براساس قانون بودجه سال جاری، وزارت نیرو موظف است علاوه بر دریافت بهای برق به ازای هر کیلووات ساعت برق فروخته شده، مبلغ 30 ریال به عنوان عوارض برق در قبوض مربوطه درج و از مشترکان دریافت کند.

وی با تاکید بر این که براساس این برنامه ریزی، سهم هر کدام از شرکت ها و استان ها بر اساس پتانسیل استفاده از انرژی خورشیدی و شرایط استانی تعیین شده است، گفت: براساس این برنامه ریزی، نیروگاه های خورشیدی تا ظرفیت یک کیلووات برای مشترکان خانگی نصب خواهد شد و 50 درصد از هزینه آن نیز تا سقف 4 میلیون و 700 هزار تومان از محل عوارض برق پرداخت می شود.

مشترکان در این روش می توانند میزان برق اضافه مورد نیاز را از طریق شبکه سراسری تامین کنند.

انتهای پیام
 
بالا