• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
قائم‌مقام وزیر نیرو:
امنیت اقتصادی حق سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است


قائم‌مقام وزیر نیرو گفت: سرمایه‌گذارانی که به عرصه تولید وارد می‌شوند و به سرمایه‌گذاری در پروژه‌های آب و فاضلاب تمایل دارند، نخستین انتظار به‌حق آنان برخورداری از امنیت شغلی و سرمایه‌ای است.

به‌گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ستار محمودی در پنل اختصاصی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در پروژه‌های آب و فاضلاب که در حاشیه برگزاری دهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران تشکیل شد، اظهار داشت: سرمایه‌گذاران نگران هستند با تغییر سیاست‌ها و نگرش‌ها، برنامه‌ها نیز تغییر کند و با راکد ماندن پروژه‌ها، سرمایه آنان به خطر بیفتد.

وی با بیان اینکه کارهای اجرایی باید از صرف دولتی بودن خارج شده و به سمت بنگاه‌داری سوق پیدا کند و شیوه‌های بنگاه‌داری نیز الزام‌هایی را می‌طلبد، اظهار داشت: در **** بنگاه‌داری باید افزون‌بر شفافیت در کارها، امنیت سرمایه بخش خصوصی حفظ شود ضمن آنکه لازم است از بازار مطمئنی نیز برخوردار باشیم.

قائم‌مقام وزیر نیرو با بیان اینکه در **** آب و آب و فاضلاب، با توسعه روزافزون شهرها و روستاها بازار کار برای داخل و خارج وجود خواهد داشت و چنانچه شفافیت در رقابت باشد، امنیت سرمایه‌گذاری با سازوکار قراردادها نیز حاصل خواهد شد، افزود: برای درک متقابل لازم است در برخی مواقع جای کارفرما و پیمان‌کار تغییر کند تا هر دو قشر با مشکلات پیش رو آشنا شوند.

وی ادامه داد: وجود بیش از 1200 شهر و 37 هزار روستا که نیازمند کار بیشتر یا پروژه‌های تکمیلی و جدید هستند، می‌طلبد که بخش خصوصی حضور گسترده‌تری در پروژه‌های آب و داشته باشد.

وی با بیان اینکه در طول سال‌های گذشته مجموع شرکت‌های آبفای شهری و روستایی کار خود را به‌خوبی انجام داده‌اند و جذب بخش خصوصی در همه عرصه‌ها به‌ویژه سرمایه‌گذاری مطلوب بوده است، افزود: حدود 3200 میلیارد تومان سرمایه از سوی بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری و تعهد سرمایه‌ای وارد بخش‌های آب و آب و فاضلاب شهری و روستایی شده است.

وی با بیان اینکه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور جرات به خرج داده و مسیر ایجاد ظرفیت برای حضور بخش خصوصی را در پروژه‌های آبفا هموار کرده است به‌طوری که حضور بخش خصوصی در نقاط مختلف کشور حس می‌شود، ابراز امیدواری کرد: از این پس از صفر تا صد پروژه‌های آب و فاضلاب به دست بخش خصوصی انجام شود.

محمودی با بیان اینکه منطق حکم نمی‌کند روی پول نفت حساب باز کنیم و مانند گذشته پروژه‌ها را به‌کندی پیش ببریم، ادامه داد: وقتی دولت سرمایه‌گذاری کند، فروش محصول هم دولتی است و پروسه پرداخت یارانه‌ ادامه خواهد یافت اما با انتخاب مسیر مناسب، **** تعرفه‌ای نیز اصلاح خواهد شد.

محمودی ادامه داد: وقتی تاسیساتی را دستگاه دولتی با پول دولت اجرا می‌کند، چنانچه کیفیت کاهش یابد، باید از چه کسی گلایه کرد؟ شرکت دولتی که نمی‌تواند از خود به خودش شکایت ببرد لذا دولت بایستی با ایجاد تسهیلات مناسب مانند تسهیلات بانکی و فاینانس‌ها و غیره فضا را برای حضور بیشتر بخش خصوصی فراهم کند.

قائم‌مقام وزیر نیرو ضمن قدردانی از حضور بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری‌های بخش آب و آب و فاضلاب، گفت: قدر تلاش‌ها و فعالیت‌های بخش خصوصی را که ایثارگرانه وارد کار شده و در سخت‌ترین شرایط تحریم سرمایه‌گذاری کرده است را می‌دانیم و بر این امر واقف هستیم که فعالان بخش خصوصی دل در گرو عشق به کشور دارند و وقتی وارد کار تولید و سرمایه‌گذاری می‌شوند، عشقی بالاتر از بازگشت سود بیشتر و بنگاه را درنظر دارند و این عشق همان عشق به خدا، میهن و هم‌وطنان است.

وی از بخش خصوصی درخواست کرد: با گشایش‌هایی که در بحث منابع ارزی در آینده اتفاق خواهد افتاد، شرایط مناسب را برای ورود کالاهای باکیفیت بالا به بازار با قیمت مناسب فراهم کنند.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی‌ها طوری باشد که اصل، سرمایه‌گذاران داخلی باشند و محور اصلی فعالیت‌ها نیز به دست آنان باشد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدیر کل توسعه بازار کالا خبر داد
خرده‌فروشی‌ها تجمیع می‌شوند/ افزایش تعداد فروشگاه‌های زنجیره‌ای


مدیر کل دفتر توسعه بازار کالا، خدمات و نظارت بر استاندارد مصرف از افزایش تعداد فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین میوه و تره بار خبر داد و اعلام کرد: از راه‌اندازی واحدهای خرده‌فروشی مواد غذایی جلوگیری می شود و این واحدها در قالب فروشگاه‌های زنجیره‌ای و هایپرمارکت تجمیع خواهند شد.



به گزارش خبرنگار ایسنا، کلامی امروز - سه‌شنبه - در جمع خبرنگاران با اشاره به وجود بیش از دو میلیون واحد خرده‌فروشی در کشور، اظهار کرد: در دنیا به ازای بیش از 130 مشتری یک مغازه خرده‌فروشی وجود دارد در حالی که در ایران به ازای هر 30 نفر یک مغازه خرده فروشی راه اندازی شده است.



تجمیع خرده‌فروشی‌ها در قالب فروشگاه زنجیره‌ای


وی تصریح کرد: در گام اول از افزایش مغازه های خرده فروشی و صدور راه اندازی این واحدها جلوگیری خواهد شد و پس از آن نیز برنامه برای تجمیع آن‌هاست تا تعداد واحدهای خرده فروشی افزایش یابد و رقابت ایجاد شود.



کلامی اظهار کرد:‌ در حال حاضر تعداد فروشگاه‌های زنجیره‌ای در کشور کم است و این فروشگاه‌ها رقابتی نیستند.



مدیر کل دفتر توسعه بازار کالا و خدمات و نظارت بر استاندارد مصرف اظهار کرد: در حال حاضر واحدهای خرده فروشی بر اساس سود خود، تعیین کننده فروش نوع کالا به مشتری هستند.





تعداد میادین میوه و تره بار افزایش می یابد


وی همچنین اظهار کرد:‌ تعداد میادین میوه و تره بار در کشور کافی نیست و چگونگی پراکندگی آن ها نیز با نیاز مردم متناسب نیست. لذا برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت افزایش میادین میوه و تره بار است.



به گفته کلامی با توجه به این که **** توزیع در کشور ما سنتی است در حق مصرف‌کننده اجحاف می شود. لذا وزارت صنعت، معدن و تجارت به دنبال تغییر **** توزیع توسط شرکت‌ها است. همچون **** توزیع دارو که کاملا توسط شرکت‌های پخش انجام می‌شود و از تعدد واسطه‌ها و سوء استفاده وافزایش قیمت دراین مسیر جلوگیری شده است.



وی یادآور شد: در حال حاضر 20 درصد از محصولات زراعی و باغی به صورت بسته‌بندی عرضه می شوند که از طریق شرکت های پخش توزیع‌شان صورت می گیرد اما بیش از 80 درصد از این محصولات به صورت فله‌ای هستند که به دلیل مشکل زیرساختی و نبود بسته بندی، **** توزیعی سنتی و واسطه ای دارند.



مدیر کل دفتر توسعه بازار کالا و خدمات و نظارت بر استاندارد مصرف با اشاره به اینکه قیمت گذاری که یکی از وظایف بخش بازرگانی داخلی است، گفت: این سیاست را در پیش گرفته ایم که حرکت به سمت عرضه و تقاضا و ایجاد فضای رقابتی باشد.





احتمال نصب اتیکت روی کالا به جای درج قیمت کالا


کلامی همچنین از احتمال تغییر شیوه نصب قیمت روی کالاها خبر داد و گفت:‌ در اتاق فکر، روش بهتر برای حفظ حقوق مصرف کننده در زمینه نصب اتیکت یا درج قیمت کالا در حال بررسی است.



وی افزود: در کشورهای دیگر در مراکز عرضه به جای درج قیمت روی کالا، اتیکت نصب می کنند اما در کشور ما همه واحدهای تولیدی باید قیمت را روی کالا درج کنند و این یعنی قیمت گذاری که باعث شده مصرف‌کنندگان هیچ کاهش قیمت را تجربه نکنند.





قیمت مرغ هنوز با قیمت حمایتی آن فاصله دارد


همچنین اصغر فغفوری - مدیر کل دفتر برنامه ریزی تامین و توزیع کالا - درباره افزایش قیمت گوشت مرغ با وجود افزایش عرضه آن گفت: تنظیم بازار محصولات کشاورزی به عهده وزارت جهاد کشاورزی است اما با توجه به این که قیمت حمایتی هر کیلوگرم مرغ 7000 تومان است اکنون این قیمت کمتر از 7000 تومان بوده و با قیمت تمام شده و حمایتی فاصله داریم. همچنین نهاده‌های صنعت مرغ وارداتی است و با ارز مبادله‌ای محاسبه می شود. لذا باید از تولید حمایت کنیم.





تنظیم بازار کالاهای صنعتی بر عهده وزات صنعت، معدن و تجارت


فغفوری یادآور شد: کالاهای اساسی که جزو کالاهای تنظیم بازاری هستندف توسط مسئولان ستاد تنظیم بازار قیمت گذاری می شوند. کالاهای کشاورزی نیز توسط وزارت جهاد کشاورزی باید تنظیم بازار شوند و کالاهای صنعتی به عنوان کالاهای گروه دوم تنظیم بازارشان بر عهده معاونت بازرگانی داخلی است.



به گفته وی، فولاد، سیمان،‌ آلومینیوم، مس، تایر، کاغذ چاپ و نشر، محصولات شوینده و محصولات پتروشیمی کالاهای گروه دوم و صنعتی هستند.



مدیر کل دفتر برنامه ریزی تامین و توزیع کالا یادآور شد: وظیفه اصلی بازرگانی داخلی بعد از اجرای قانون تمرکز وظایف به بخش کشاورزی، کاهش هزینه‌های مبادله است که شامل هزینه‌های رساندن کالا به مصرف‌کننده نهایی داخلی به غیر از هزینه‌های تولید کالا می شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
موافق وزیر پیشنهادی علوم،
مطهری: اصرار بر فتنه‌گر بودن افراد کار درستی نیست



علی مطهری که در دفاع از وزیر پیشنهادی علوم سخن می‌گفت از نمایندگان مجلس خواست کاری نکنند که از مجلس نهم خاطره بدی در ذهن مردم باقی بماند.



به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد: طوری سخن نگوییم که گویا اساسا در ایران کسی حق اظهارنظر ندارد.



مطهری با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم، گفت: ما نمایندگان مجلس باید بنیان کارمان را بر یک پایه و اساسی محکم یعنی تقوای الهی بگذاریم و تا زمانی که حجت بر ما تمام نشده رای مثبت یا منفی ندهیم.



وی ادامه داد: من در طول دوران نمایندگی‌ام در سه جا به طور قاطع وارد شدم و طراح بودم. یکی استیضاح وزیر کشور سابق، دوم استیضاح وزیر کار سابق و سوم سوال از رییس‌جمهور سابق. در اولی مساله دروغ مطرح بود که نمی‌شد از آن گذشت. در دومی قانون‌گریزی و بلکه قانون‌ستیزی مطرح بود و در سومی هم که سوال از رییس‌جمهور مطرح بود باز هم مساله قانون‌ستیزی مطرح بود که رییس‌جمهور وقت به صراحت اعلام می‌کرد که من قانونی را که خودم تشخیص دهم با قانون اساسی منطبق نیست اجرا نمی‌کنم و این یعنی اینکه مجلس حتی یک ساعت نباید به چنین کسی اجازه باقی ماندن در این مسند را بدهد، چه آقای احمدی‌نژاد باشد، چه آقای روحانی و چه هر کس دیگر.



نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: امروز هم برای دادن یا ندادن رای اعتماد به آقای دکتر دانش آشتیانی باید حجت داشته باشیم، من شخصا روشی را که برخی از نمایندگان درباره وزارت علوم پیش گرفته‌اند نمی‌پسندم و یا حداقل ضروری نمی‌دانم، ضمن اینکه نفس حساسیت داشتن و رصد کردن امور وزارت علوم و دانشگاه‌ها را قابل تقدیر می‌دانم.



مطهری گفت: غیر از نگرانی‌های فرهنگی که معمولا در مورد اصلاح‌طلبان وجود دارد که با تسامح و تساهل به امور فرهنگی می‌نگرند بقیه نگرانی‌ها را چندان موجه نمی‌دانم، نگرانی‌های فرهنگی هم در مورد آقای دانش آشتیانی در حداقل است و بلکه وجود ندارد.



وی تاکید کرد: معتقدم مجلس در چند ماه اخیر و در جریان استیضاح و رای اعتماد اخیر ناخودآگاه در جهت تقویت جریان فتنه سال 88 گام برداشته است، وقتی افرادی با سابقه درخشان در انقلاب را حامی فتنه معرفی می‌کنیم، این سوال برای مردم پیش می‌آید که این چه فتنه‌ای است که بخشی از انقلابیون و بزرگان کشور طرفدار آن هستند، نکند این جریان بهره‌ای از حق داشته باشد.



نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وقتی ما فردی مانند آقای فرجی‌دانا را که از جنس شهید چمران است و از فرماندهان دفاع مقدس بوده و سردار علی فضلی می‌گوید افتخار من این بوده که دوره‌ای از جنگ فرمانده من فرجی‌دانا بوده است، وقتی چنین کسی را که بزرگان روحانی و دانشگاهی ما آن را تایید می‌کنند حامی فتنه می‌نامیم جریان فتنه را تقویت کرده‌ایم.



وی گفت: همین‌طور در مورد آقای نیلی احمدآبادی که مدتی معاون فرماندهی نیروی هوایی **** پاسداران بوده و امروز درباره دکتر دانش آشتیانی که حضور فعال در جبهه و جنگ و همکاری فراوان با **** پاسداران انقلاب اسلامی داشته است همان‌ حرف‌ها را تکرار می‌کنیم.



مطهری گفت: در واقع داریم انقلابیون اصیل را به دو بخش تقسیم می‌کنیم و القای تفرقه می‌کنیم. بسیاری از حرف‌هایی که در این جلسات گفته می‌شود به نفع آقایان موسوی و کروبی است. سعی کنیم دوست دانای انقلاب باشیم، کاری کنیم که اصولگرایان معتدل و اصلاح‌طلبان معتدل با هم کار کنند، همان انتظاری که از شعار اعتدال داشتیم و البته دولت چندان در آن موفق نبوده است.



نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مجلس نباید تحت تاثیر مخالفان خارج از مجلس واقع شود بلکه باید استقلال خود را حفظ کند، نقد خود و به اصطلاح خودانتقادی یک امر پسندیده است. چه اشکالی دارد که ما مجلسیان همان‌طور که کل کشور را نقد می‌کنیم خودمان را هم نقد کنیم. اکنون زبان حال برخی از ما نمایندگان این است که وزیر را ما معرفی کنیم و دولت تایید کند، درست عکس آنچه که در قانون دیده شده است.



مطهری به فتنه هم اشاره کرد و افزود: ما مساله فتنه را مطرح می‌کنیم بدون آنکه به شرایط آن روز توجه داشته باشیم. اصرار بر فتنه‌گر بودن افراد در حالیکه خودشان تبری می‌جویند کار درستی نیست. فتنه برای ما هم خط قرمز است اما فتنه به معنی واقعی آن به معنی اینکه همه عوامل فتنه چه آنهایی که زمینه فتنه را آفریدند و چه آنهایی که آن را شعله‌ور کردند بر اساس عدالت مورد بررسی قرار بگیرند.



وی در ادامه به ذکر خاطره‌ای از سال 88 پرداخت و گفت: سه روز بعد از انتخابات سال 88 تلویزیون از بنده دعوت کرد تا درباره انتخابات مصاحبه‌ای داشته باشم. آنجا به صراحت عرض کردم که تقلب از نظر شمارش آراء اتفاق نیفتاده اما مقادیر و مقدمات آرای آقای احمدی‌نژاد دچار خلاء است که باید بررسی شود. در آنجا مسئولان تلویزیون به من می‌گفتند ما از هر کس دعوت می‌کنیم که درباره این موضوع صحبت کند چه اصولگرا و چه اصلاح‌طلب، حاضر نمی‌شوند. همه می‌گویند ما در موضوع شک داریم.



نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید شرایط آن روز را در نظر بگیریم و بعد اظهارنظر کنیم و افراد را فتنه‌گر بنامیم، مثلا سخنرانی آقای توفیقی در دانشگاه تهران در چه شرایطی بود؟ درست روز حمله به کوی دانشگاه بود که خود **** انقلاب فرمودند حادثه‌ای بود که دل انسان را خون می‌کند. با دعوت وزیر علوم وقت، حضور نماینده ولی فقیه و رییس دانشگاه بوده. دانشجویانی که می‌خواستند منفجر شوند و به داخل خیابان‌ها بریزند، ایشان آنها را کنترل کرد. حالا جمله‌ای از دهانش در رفته که آن جمله را نباید می‌گفت. ما بیاییم این را رها نکنیم و بگوییم شما فتنه‌گرید؟



مطهری ادامه داد: طوری سخن نگوییم که گویا اساسا در ایران کسی حق اظهارنظر ندارد و اندیشه جبر را ترویج کنیم که آنچه هست همان است که باید باشد و آنچه نیست همان هست که نباید باشد. در واقع همان منطق حکومت اموی در مقابل حضرت زینب (س) که آنچه پیش آمد اراده خدا بود.



وی افزود: مساله نگرانی از وضع دانشگاه‌ها چندان موجه نیست. در این یک سال و نیمی که از عمر این دولت گذشته چه مشکلی در دانشگاه‌ها داشتیم؟ نشاط علمی و سیاسی در دانشگاه‌ها ایجاد شده، دانشگاه‌ها فضای بسیار آرامی دارند. اینکه چند تا شعار بدهند طبیعت دوره جوانی است. ما نباید فضا را آنقدر ببندیم که احساس خفقان شود و کاری نکنیم که خاطره بدی از مجلس نهم در ذهن مردم و دانشگاهیان باقی بماند و این مجلس یادآور مجلس ششم اما از نوع اصولگرای آن شود.



وی درباره ضرورت مشورت دولت با مجلس نیز گفت: مشورت دولت با مجلس قبل از معرفی وزیر کار خوبی است اما اگر هم این اتفاق نیفتد ما نباید موضع‌گیری کنیم که چون دولت قبلا با ما مشورت نکرده پس ما هم رای منفی می‌دهیم. آقای دانش آشتیانی در زمان تحصن مجلس ششم اساسا معاون وزیر نبودند که چیزی را امضا کرده باشند. ایشان هیچ نامه‌ای را علیه **** امضا نکرده و منابع امنیتی این امر را تایید می‌کند. پاسخ همه استعلام‌ها هم مثبت بوده. نگاه ایشان به فتنه 88 هم نگاه درست و معتدلی است که فتنه را محکوم می‌کند اما نه همه عوامل فتنه را. کاری نکنیم که برای ما طنز درست کنند و به صورت پیامک در بیاید که برای حل مشکل دولت و مجلس، وزیر پیشنهادی باید بعد از فتنه 88 به دنیا آمده باشد.



نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به شخصیت علمی و فرهنگی فخرالدین احمدی دانش آشتیانی نیز گفت: پدر ایشان روحانی و نماینده دوره اول مجلس شوای اسلامی بوده، ایشان در دبیرستان علوی تحصیل کردند که خود یک مکتب است و اشخاص بزرگ و موثری از آن مدرسه فارغ‌التحصیل شدند. خود من در آن مدرسه بودم و آقای آشتیانی سه کلاس بالاتر از من بودند و من ایشان را از آن دوره می‌شناسم، چه افراد بابصیرت و چه فرد فتنه‌گری مثل بنده، همه در دبیرستان علوی بودیم. ایشان دانش‌آموز شهید رجایی بوده و در اداره دبیرستان مفید که 70 شهید دانش‌آموز دارد نقش موثری داشته است.



مطهری ادامه داد: ایشان به طور کلی یک شخصیت علمی و فرهنگی است نه سیاسی. شانزده سال خدمت در وزارت علوم داشته و همزمان با ورود دکتر فرهادی در سال 64 به وزارت علوم آمده، ایشان بیش از آنکه به آقای معین منسوب شود به آقای دکتر فرهادی منتسب می‌شود، ایشان فرزند جنگ و دانشگاه هستند. نقطه پیوند آموزش عالی با دفاع مقدس را در عمل نشان دادند و طراح و مجری دانشگاه در جبهه بوده و تدوین‌کننده مقررات به نفع دانشجویان شاهد و ایثارگر است.



به گفته وی، وزیر پیشنهادی علوم نکات مهمی در برنامه پیشنهادی‌اش دارد که شامل توسعه کیفی دانشگاه‌ها، ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، تجاری کردن علم، توجه ویژه به اسلامی کردن دانشگاه‌ها و توجه ویژه به ارزش‌ها و احکام و شعائر اسلامی است که در نتیجه نگرانی از تسامح فرهنگی بی‌مورد است و ایشان با برگزاری اردوهای مختلط مخالف است.



نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی سخنانش در پاسخ به این مساله مطرح شده توسط مخالفان که می‌گویند همه کسانی که معرفی شده‌اند در یک حلقه هستند، گفت: این حرف درستی نیست، اینکه این افراد با هم دوست هستند به این معنی نیست که آنها در یک حلقه هستند، تیپ شخصیتی آقای دانش آشتیانی با تیپ شخصیتی آقای توفیقی و میلی منفرد متفاوت است.



وی گفت: می‌گوید ایشان عضو حزب منحله مشارکت بوده، این حزب زمانی قانونی بوده و ایشان عضو موثر آن نبوده مثل این است که بگوییم همه کسانی که عضو حزب جمهوری اسلامی بودند چون بعدا امام فرمودند این حزب منحل شود پس همه آنها فتنه‌گرند.



مطهری ابراز امیدواری کرد که نمایندگان با رای مثبت به دانش آشتیانی خود را در مقابل مردم و دانشگاهیان قرار ندهند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دومای روسیه: در حال مذاکره با ایران درباره تهاتر نفت و کالا هستیم


رئیس کمیته بین‌الملل مجلس روسیه گفت ایران و روسیه در حال مذاکره درباره قراردادی برای تهاتر نفت و کالا هستند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آلکسی پوشکف رئیس کمیته بین‌الملل مجلس دومای روسیه درباره نتایج سفر سرگئی ناریشکین رئیس دومای این کشور به تهران گفت: سطح تجارت بین روسیه و ایران احتمالا به زودی از سطح کنونی یک میلیارد و 700 میلون دلار به سه میلیارد دلار خواهد رسید.

پوشکف خاطرنشان کرد: دو طرف هم اکنون در حال مذاکره درباره قراردادی برای تهاتر نفت و کالا هستند که به دلیل موانع سر راه به همان سرعتی که دو طرف می‌خواهند اجرایی نخواهد شد ولی در حال تحقق است.

رئیس کمیته بین‌الملل دومای روسیه گفت: فکر می‌کنم از آنجا که این قرارداد در برنامه دو کشور است، سرانجام به راهکارهایی برای مشکلات سر راه نهایی شدن آن خواهیم رسید.

پوشکف افزود: هیئت روسیه در سفر به ایران روی همکاری‌های اقتصادی متمرکز بوده است.

وی خاطرنشان کرد: تجارت بین روسیه و ایران آنطور که باید بالا نیست. این سطح تجاری در حال حاضر یک میلیارد و 700 میلیون دلار است اما برخی کارشناسان می‌گویند سطح مبادلات تجاری دو کشور می‌تواند در سه سال آینده به سه میلیارد دلار برسد.

رئیس دومای روسیه در سفر به تهران با علی لاریجانی رئیس مجلس ایران و آیت الله هاشمی رفسجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** دیدار کرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رئیس سازمان محیط زیست
مناطق حفاظت‌شده تهران با زمین‌خواری گسترده‌ روبروست


رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه در دولت تدبیر و امید موضوع محیط زیست با جدیت دنبال می‌شود، گفت: دولت حساسیت ویژه‌ای نسبت به مشکلات زیست‌ محیطی دارد.



به گزارش خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایرانایسنا) -منطقه زنجان، معصومه ابتکار امروز دوشنبه در دیدار با حجت‌الاسلام و المسلمین "علی خاتمی" نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه زنجان، از منابع آبی، تالاب‌ها و محیط زیست به عنوان سرمایه فوق‌العاده برای انسان‌ها یاد کرد و افزود: بی‌تردید آسیب دیدن این سرمایه باعث خواهد شد تا مشکلات زیادی متوجه جوامع شود، لذا معتقدیم از دست رفتن تالاب‌ها و منابع آبی، شرایطی را حادث می‌کند که تبعات آن متوجه محیط زیست خواهد شد.



وی با تأکید بر اینکه عقب‌ماندگی‌ها و مشکلات زیادی در کشور وجود دارد که با همدلی و همراهی می‌توان آن‌ها را رفع کرد، تصریح کرد: باید با تلاش و همت مانع از دست رفتن سرمایه بزرگ زیست‌محیطی شویم، این در حالی است که سازمان محیط زیست هم‌اکنون با چالشی به نام استفاده از آب‌شرب برای مصارف کشاورزی مواجه است، به همین خاطر کشاروزی ما باید دچار انقلاب اساسی در عرصه محیط زیستی شود.



معاون رئیس‌جمهور در ادامه، مقوله زمین‌خواری را یکی از چالش‌های اساسی امروز دانست و اظهار کرد: متاسفانه مناطق حفاظت شده در تهران با پدیده زمین‌خواری آن‌هم به طور گسترده مواجه است، به همین دلیل بخش مهمی از فعالیت‌های محیط زیست، رفع و مقابله با این زمین‌خواری‌ها است.



ابتکار همچنین از تشکیل اتاق فکر در این سازمان خبر داد و با بیان اینکه این اتاق فکرها باید در مراکز استان‌ها نیز ایجاد شود، خاطرنشان کرد: این اتاق‌های فکر باید با مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد حوزه محیط زیست دانشگاه‌ها و بخش خصوصی صنعت تشکیل شود تا با تحقق این مهم بتوانیم گام بلندی در راستای رفع چالش‌های زیست‌محیطی کشور برداریم.



وی با اشاره به اینکه حفاظت از محیط زیست مقوله‌ای است که برای اهتمام به آن همکاری و تعامل مردم و نهادهای غیردولتی ضروری است، افزود: تعامل همگانی باعث می‌شود که حوزه محیط زیست از چالش‌ها به دور بماند.





بهره‌برداری 3.5 برابر ظرفیت زیستی از محیط در کشور


ابتکار در نشست تخصصی محیط زیست زنجان نیز با بیان اینکه در ایران 3.5 برابر ظرفیت زیستی از محیط‌ بهره‌برداری می‌شود، گفت: اصلاح الگوی مصرف آب و انرژی در کشور بسیار ضروری است.

وی تصریح ‌کرد: باید به این نکته توجه کرد که محیط زیست تا حدی ظرفیت دارد و نمی‌توان بیشتر از آن انتظار برداشت داشت، در حالی ‌که در شرایط فعلی بشر فشار بیش از حد توان به محیط زیست وارد می‌کند که این خیانت به نسل‌های آینده است.



وی با بیان اینکه یکی از دلایل استفاده بیش از حد از انرژی و ذخایر آب در کشور اختصاص یارانه به این بخش‌هاست، افزود: مجانی بودن باعث افزایش مصرف شده و اکنون شاهد این هستیم که در حوزه آب با چالش‌های جدی مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه یارانه دادن ما را به عدالت نزدیک نمی‌کند، خاطرنشان‌ کرد: عدالت در این است که از ظرفیت‌ها به درستی استفاده کرده و به قوانین توجه داشته باشیم و در این شرایط است که می‌توانیم انتظار همراهی طبیعت با توسعه را داشته باشیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ ز‌ِیست با بیان اینکه محیط‌ زیست به اندازه کافی از بی‌توجهی‌ها آسیب دیده است، افزود: مردم انتظار دارند مدیران آینده‌نگر بوده و در اجرای برنامه‌ها به حقوق آیندگان نیز توجه داشته باشند.

ابتکار، دولت تدبیر و امید را آینده‌نگر دانست و خاطرنشان ‌کرد: برنامه‌ریزی پایدار در گرو آینده‌نگری محقق می‌شود و در دولت سعی شده است که به این نکات در حین برنامه‌ریزی توجه شود و در این راستا باید از فناوری‌های نوین بهره برد.

وی ضرورت توجه به طرح آمایش در ارایه برنامه‌های توسعه‌ای را ضروری عنوان‌ کرد و یادآور شد: تاکید ما تهیه طرح‌های آمایش در همه استان‌ها و استفاده راهبردی از آن در حوزه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی و زیست‌محیطی است.



این مقام مسوول همچنین با بیان اینکه استان زنجان در حوزه زیست‌محیطی از پتانسیل بالایی برخوردار است، اظهار کرد: ظرفیت‌ها نباید قربانی توسعه شود و جهت‌گیری‌ها در توسعه استان باید با نگاه به طرح آمایش سرزمین باشد.

وی ادامه داد: با فناوری‌های جدید می‌توان امور را سازگار با محیط ‌زیست پیش برد و در استان زنجان انتظار داریم به این موضوع توجه شود، به‌ ویژه در امر نگهداری از حیات‌وحش از جمله آهوان دشت سهرین که بر اساس اعلام مسوولان تعداد آن‌ها امسال 14 درصد کاهش داشته است.

وی همچنین به توانایی محیط ‌زیست استان در توسعه گردشگری طبیعی نیز اشاره کرد و یادآور شد: دشت سهرین قابلیت بالایی در این امر دارد و امیدواریم برنامه‌ریزی مناسبی در این حوزه انجام شود.





حجت‌الاسلام ‌و المسلمین"علی خاتمی" نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه زنجان نیز در این نشست با اشاره به اینکه در دین مبین اسلام به مسائل مختلف زیست‌محیطی اشاره شده است، اظهار کرد: این نکات نشان‌دهنده اهمیت ویژه اسلام به محیط طبیعی و آینده‌نگری در این حوزه است.

وی ادامه داد: با نگاه به آموزه‌های دینی مشاهده می‌کنیم که پیامبر و معصومین(ع) گرفتاری‌های زیست‌محیطی امروز را پیش‌بینی کرده بودند و همه آن‌ها دستورالعمل دارد.



جمشید انصاری استاندار زنجان نیز در این جلسه با اشاره به مشکلاتی که محیط زیست استان با آن دست ‌و پنجه نرم می‌کند، اظهار کرد: استان زنجان دارای قابلیت‌های بالایی به‌ ویژه در حوزه کشاورزی است، اما مشکلی که در این حوزه داریم استفاده غیراصولی از آن و همچنین بهره‌گیری بیش از حد از کود است که باعث تخریب خاک می‌شود.

وی واقعی کردن قیمت نهاده‌ها را در کاهش آسیب به زمین حائز اهمیت دانست و یادآور شد: اگر آب به قیمت واقعی در حوزه کشاورزی عرضه شود، قطعاً شاهد کاهش مصرف این نعمت الهی و همچنین افزایش بهره‌وری خواهیم بود.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت معدنی استان، گفت: بهره‌برداری از معادن با تخریب محیط ‌زیست همراه است که باید با راهکارهایی شاهد توسعه فعالیت‌های معدنی در کنار کاهش تخریب محیط ‌زیست باشیم.

وی در ادامه با بیان اینکه تا یک سال آینده تکلیف اراضی استان مشخص خواهد شد، تصریح ‌کرد: اصلاح اقداماتی که در گذشته به نادرستی انجام شده زمان‌بر است و باید با دقت برنامه‌ریزی در این حوزه را پیگیری کنیم.

انصاری با ارایه پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت زیست‌محیطی، اظهار کرد: ارائه یارانه در حوزه محیط‌ زیست می‌تواند شرایط را برای اجرای برنامه‌هایی همچون توسعه شبکه فاضلاب در شهرک‌های صنعتی و شهرها کمک کند.

وی، شفافیت با مردم را یکی دیگر از خواسته‌های خود برای بهبود شرایط در این حوزه عنوان ‌کرد و گفت: بازنگری در ضوابط زیست‌محیطی نیز راهکار دیگری برای بهبود شرایط است.

قربانعلی محمدپور مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان زنجان نیز گفت: در استان زنجان سه منطقه حفاظت شده به همراه سه منطقه شکارممنوع وجود دارد که وسعت آن‌ها با استانداردهای جهانی تطابق دارد، اما انتظار داریم با همکاری مسوولان شاهد ارتقاء در وضعیت برخی مناطق باشیم.



وی تصریح‌کرد: تنوع چشمگیر جانوری و گیاهی در استان زنجان ظرفیت بالایی است که با بهره‌گیری از آن می‌توانیم شاهد ارتقاء شاخص‌های زیست‌محیطی استان باشیم.

وی به پتانسیل بالای استان در حوزه صنعتی و معدنی نیز اشاره کرد و گفت: 1175 واحد صنعتی در استان فعال است که 71 واحد خارج از حریم شهرک‌های صنعتی فعال بوده و پایش‌های مستمری از عملکرد آنها انجام می‌شود.

این مسوول با اشاره به تهدیدات زیست‌محیطی استان، گفت: استقرار شهرک صنعتی روی و فعالیت شرکت سرب و روی و کالسمین از تهدیدات زیست‌محیطی به‌ شمار می‌آید.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مشاور رییس‌جمهور:
دولت یازدهم هیچگاه قصد تضعیف مجلس را نداشته و ندارد



مشاور رییس‌جمهور تصریح کرد که دولت یازدهم هیچگاه قصد تضعیف مجلس را نداشته و ندارد.



محمدرضا صادق در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در پاسخ به این سوال که نقل قول منتسب به حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس‌جمهور در ارتباط با جایگاه مجلس را چطور ارزیابی می‌کنید، گفت: همراهان و همکاران رییس‌جمهور در دولت تدبیر و امید به لحاظ آگاهی و اعتقاد خودشان و هم به علت تاسی از دکتر روحانی که خود یک حقوقدان و فرزند مجلس است هیچگاه قصد تضعیف مجلس که به تعبیر امام راحل در راس امور قرار دارد را نداشته و ندارند.



وی تاکید کرد: جملات تقطیع شده‌ای که در بعضی شبکه‌های پیامکی و سایت‌ها از برخی مشاوران و خدمتگزاران دولت خصوصا در مقاطع خاص برجسته‌سازی می‌شود، عملیاتی روانی است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
موافق وزیر پیشنهادی علوم؛
تابش: بگذاریم دولت کارش را بکند


یک نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی از نمایندگان خواست اجازه دهند دولت کارش را بکند و به وزیر پیشنهادی علوم رای دهند.



به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدرضا تابش در سخنانی در موافقت با وزیر پیشنهادی علوم، گفت: موقعیت تعیین‌کننده‌ای است و امروز خانواده انقلاب باید دست در دست هم برای ساختن کشور و گشودن گره‌ای از امور پیش‌رو با هم همراه و هم‌رای شوند.



وی ادامه داد: اکنون دانشگاهیان و دانشگاه‌ها که نقش بی‌بدیل و بی‌نظیری در دستاوردهای انقلاب اسلامی داشته‌اند چشم به تصمیم ما دوخته‌اند تا ببینند ما نمایندگان چگونه دولت را در این شرایط خطیر و حساس یاری می‌کنیم.



این نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دغدغه‌های رییس‌جمهور در روز تنفیذ را به یاد بیاوریم که جهت‌گیری دولت را بیش از پیش و بیش از هر چیز حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، مهار آسیب‌های اجتماعی، نجات اقتصاد ایران، احیای اخلاق و تعامل سازنده با جهان و ارتقای منزلت ایران بر اساس تامین منافع ملی و رفع تحریم‌های ظالمانه کنونی برشمردند و از همه استمداد کردند تا بگذاریم شایستگان به ملت خدمت کنند.



تابش ادامه داد: توجه داشته باشیم که همه خط قرمزهای **** را موکول به رعایت خط قرمز اخلاق بدانیم، گم شده‌ای که متاسفانه در جمهوری اسلامی ما آن را خدشه‌دار کرده‌ایم.

نماینده مردم اردکان در مجلس همچنین با تاکید بر رعایت انصاف، بیان کرد: آیات قرآن بر پرهیز از عیب‌جویی، تجسس در کار دیگران و پرهیز از ظن و گمان بد تاکید دارد.

وی خاطرنشان کرد: دوستان منتقد و مخالف مسائلی را مطرح کردند که جای طرح این مسائل در تریبون مجلس شورای اسلامی نیست و ان‌شاءالله آقای دکتر دانش به خوبی جواب این شائبه‌ها را خواهند داد.

تابش با بیان اینکه مردم تشنه خدمات صادقانه هستند و انتظار حل مشکلات را دارند، گفت: مردم بداخلاقی‌ها، ناهماهنگی‌ها و ناکارآمدی‌ها را بر نمی‌تابند و گاهی اتفاقاتی در جامعه می‌افتد که برای ما هشدار دهنده است و باید ریل‌گذاری کنیم تا دولت کار خود را به خوبی انجام دهد و عدم رای اعتماد به کاندیداهای معرفی شده جهت تصدی وزارت و عزل دیگری چه پیامی را به جامعه منتقل می‌کند؟

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مبادا اختلاف ما جنگ قدرت و ناکارآمدی **** را به جامعه تلقین کند که این گناهی بس نابخشودنی است چرا که مردم برای این **** خون داده‌اند و از جان و مال خود گذشته‌اند.

وی افزود: مردم از ما حکومت‌داری می‌خواهند و مجلس و دولت باید در سایه تعامل، همدلی و وحدت ید واحدی شوند و ما نباید اجازه دهیم اختلاف سیاسی منجر به شکاف عمیق میان نیروهای دلبسته به انقلاب اسلامی شود چرا که ما جمعی از این وفاداران را متهم می‌کنیم که این سیل مهاجرت نخبگان را رقم می‌زند.

تابش خاطرنشان کرد: من نمی‌خواهم پاسخگوی ظن و گمان‌ها باشم چرا که آقای دکتر دانش خود توضیح خواهند داد.

نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی به برخی از ویژگی‌های فردی و مدیریتی وزیر پیشنهادی اشاره کرد و گفت: ایشان مطابق خواست و انتظار اغلب دانشگاهیان است و نظرسنجی‌های اخیر مدیریت نوع ایشان را تایید می‌کند و ایشان همیشه جزو اولین نامزدهای مسئولیت‌های کلان بوده است.

تابش در پایان گفت: آقای دکتر دانش شخصیتی بی‌حاشیه است به شرط آنکه با شایعه و تهمت و فضاسازی رسانه‌ای و سیاسی برای او حاشیه درست نکنند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران:
23 درصد مردم دنیا در فقر مطلق زندگی می‌کنند



نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران گفت: مفاهیم حمایت‌های اجتماعی امروزه تغییر کرده و می‌توان گفت تنها ارائه امنیت ملاک نیست بلکه باید برنامه‌هایی برای رشد و توانمندسازی بیشتر افراد نیازمند فراهم کرد.



به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیوان کاداناپالا در نخستین همایش علمی رفتارهای حمایت گرانه در عصر جهانی شدن گفت: حمایت اجتماعی به معنای دسترسی اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی به فرد نیازمند است و رشد GDP‌ منجر به اشتغال بیشتر و فقر کمتر می‌شود.



این نماینده سازمان ملل در ارتباط با افزایش GDP گفت: افزایش GDP منجر به توزیع بهتر درآمدها در جامعه شده و یکی از اهداف مهم در سازمان ملل متحد ایجاد رشد پایدار بر اساس استراتژی‌های نوین است که تضمین کننده رشد پایدار خواهد بود.



وی در ارتباط با نظر سازمان ملل متحد درباره فعالیت‌های کمیته امداد امام ***** (ره) گفت: در حال حاضر سازمان ملل متحد تصدیق کرده است که کمیته امداد با عنوان بازویی بسیار مستحکم در عرصه مبارزه با فقر در ایران عمل می‌کند و برنامه‌های بسیار زیادی را در زمینه محرومیت زدایی انجام می‌دهد.



کاداناپالا همچنین به عدم تساوی در سطح جهانی اشاره کرد و گفت: مسایل جهان روز به روز دچار پیچیدگی‌های بیشتر می‌شود و جهانیان بسیار بیشتر از پیش با یکدیگر در ارتباط هستند.



وی همچنین ادامه داد: متاسفانه به گزارش یکی از NGO‌های فعال، متوجه شده‌ایم که نیمی از ثروت جهان تنها متعلق به یک درصد از مردم است و در ازای هر 10 نفری که در جهان هستند هفت نفر دچار نابرابری‌های اقتصادی هستند و در واقع این عدم تساوی امنیت بین المللی را نیز به مخاطره می‌اندازد.



نماینده سازمان ملل در ایران ادامه داد: عادلانه است که بگوییم در تمامی جهان چه در کشورهای ثروتمند و توسعه یافته و چه کشورهای در حال توسعه مسئله عدم تساوی وجود داشته و تا کنون پاسخی برای رفع آن نیافته‌ایم.



وی همچنین به ارائه آمارهایی پرداخت و گفت: در جهان حدود 17 درصد افراد بی سواد بوده و 23 درصد هیچگونه سرپناهی ندارند. 15 درصد افراد در فقر مطلق زندگی کرده و 13 درصد از آب آشامیدنی سالم برخوردار نیستند.



کاداناپالا ادامه داد: در حال حاضر جهان ما با تغییرات بسیار زیاد و همه جانبه‌ای روبرو است و وظیفه دولت‌ها و ملت‌هاست که خود را با این تغییرات وفق دهند.



وی در پایان گفت: در چنین شرایطی برای احقاق حقوق نیازمندان و در جهت رفع نابرابری‌های موجود باید بسیار بیش از پیش در جهت همکاریهای بین المللی تلاش کنیم تا بتوانیم جهانی آرام داشته باشیم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دوتار نواز برجسته خراسانی در کما
ذوالفقار عسکریان دوتار نواز برجسته خراسانی چند روزی است به کما رفته و در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد بستری است.

ذوالفقار عسکریان دوتار نواز برجسته خراسانی چند روزی است به کما رفته و در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد بستری است.

به گزارش سایت انجمن موسیقی فرزند ذوالفقار عسکریان ضمن اعلام این خبر گفت: پدرم از قبل دچار بیماری دیابت بود که متاسفانه 5 روز قبل دچار تب شدید شد و همزمان پلاکت خونش پایین آمد که این اتفاق در نتیجه منجر به بیهوشی او شده است.

محسن عسکریان در ادامه افزود: پدرم را از همان 5 روز قبل به بیمارستان امام زمان(عج) مشهد منتقل کردیم و پس از دو روز برای ادامه درمان به بیمارستان امام رضا(ع) مشهد انتقال دادیم و متاسفانه باید بگویم که پدرم همچنان در حالت بیهوشی به سر می برد.
وی همچنین عنوان کرد: پزشکان هنوز جوابی قطعي در مورد وضعیت کنونی پدرم ارائه نکرده اند. البته روز گذشته آزمایش هایی از پدرم انجام گرفته که قرار است امروز پزشکان با مطالعه این آزمایش ها در مورد وضعیت پدرم تصمیم گیری کنند که چه باید انجام دهیم.

استاد ذوالفقار عسگري پور معروف به عسگريان دوتار نواز برجسته خراسانی متولد 1311 است. وی از سن 7 سالگي به ياد گيري دوتار نزد پدر پرداخت و به واسطه زندگي سيالي که داشت توانست مجموعه ارزشمندي از موسيقي سراسر خراسان (شمال تا جنوب) را بياموزد و اجرا کند که همين ويژگي او را از تمام نوازندگان خراسان متمايز مي کند.

استاد ذوالفـقار در جشنواره هاي مختلف موسيقي در داخل و خارج کشور شرکت کرده که ماحصل آنها کسب ديپلم افتخار سومين ، چهارمين ، پنجمين و هفتمين جشنواره موسيقي فجر و اجرای برنامه در کشورهاي ايتاليا ، فرانسه ، سوییس ، هلند ، بلژيک و ... است.

تکنيک‌هاي خاصي که عسگريان در دوتار نوازي دارد، موجب شده تا نامش به عنوان يک نوازنده مبـدع و صاحب سبک شناخته شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روسیه: برای لغو تحریم ها التماس نمی‌کنیم
وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه تحریم‌ها علیه مسکو به هیچ جایی نمی‌رسد، تاکید کرد به دنبال تقابل با اروپا نیستیم.

وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه تحریم‌ها علیه مسکو به هیچ جایی نمی‌رسد، تاکید کرد به دنبال تقابل با اروپا نیستیم.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اسپوتنیک، وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه تحریمها علیه مسکو به هیچ جایی نمیرسند تاکید کرد که به دنبال تقابل با اروپا نیستیم.

وزیر خارجه روسیه همچنین گفت که مسکو قصد ندارد برای برداشته شدن تحریمها به غرب التماس کند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون وزیر کار عنوان کرد:
اشتغال 2.5 میلیون تبعه خارجی در ایران/ اخراج خارجی‌ها به صلاح نیست!

معاون وزیر کار با تاکید بر اجرای برنامه های جدید در بازار کار کشور، گفت: 1.5 تا 2.5 میلیون تبعه خارجی در ایران مشغول به کار هستند که مسئولان اخراج آنها را به صلاح نمی دانند.
به گزارش خبرگزاری مهر، حسن طایی با تبیین بسترها و زیرساخت های لازم برای ایجاد اشتغال گفت: اشتغال محصول جریان تحول و دانش محوری در اقتصاد است و جهان به این سمت در حال حرکت است.

معاون وزیر کار با بیان اینکه حرکت در این مسیر نیازمند آموزش در بخش های مختلف است اظهارداشت: وزارت علوم، سازمان فنی و حرفه ای و آموزش پرورش، نقشی مهم در ارائه آموزش های لازم به نیروهای کار ایفا می کنند.

وی آموزش و مهارت، سرمایه گذاری و رشد تولید، محیط مناسب، وجود تقاضا و بازار مناسب، جریان تجارت خارجی دوسویه، فرهنگ مناسب بهره وری نیروی کار و **** اداری تسهیل گر و کارآمد را از جمله مولفه ها و زیرساخت های ایجاد اشتغال برشمرد و افزود: در برخی استان ها عدم تکریم کارآفرینان و سرمایه گذاران ازسوی کارکنان دستگاه های اداری موجب دلزدگی و کم کارشدن سرمایه گذاران شده است.

طایی با بیان اینکه استان اصفهان بیشترین نرخ کارایی سرمایه گذاری در کشور را به خود اختصاص داده است تاکید کرد: رتبه کشور در بخش فضای کسب و کار نسبت به دو سال گذشته ارتقا یافته اما با جایگاه واقعی خود فاصله دارد.

معاون وزیر کار از فرآیند طولانی اخذ مجوزها از سوی دستگاه های اجرایی انتقاد کرد و گفت: این روند سبب انصراف سرمایه گذار می شود.

این مقام مسئول در وزارت کار با اشاره به این نکته که تحلیل گران اقتصادی نیز طولانی بودن فرایند و مراحل صدور اخذ مجوز را از عوامل انصراف افراد از گرفتن مجوز دانند، بر ضرورت حل این مشکل در اسرع وقت تاکید کرد.

طایی پیگیری در خصوص سرمایه گذاری و اعتبارات لازم، دنبال کردن بنگاه پشتیبان و ایجاد اشتغال روستایی را از جمله برنامه های این وزارتخانه در سال جاری عنوان و تصریح کرد: ساماندهی کسب و کارهای خُرد و کوچک از اولویت های مهم وزارت کار است.

وی افزود: وزارت کار با پرداخت یارانه سود و کارمزد زمینه را برای سرمایه گذاری بیشتر در صنعت و ایجاد اشتغال در استان ها فراهم می کند.

معاون وزیر کار در خصوص مشاغل دانش بنیان بیان داشت: مشاغل دانش بنیان راه حل معضل بیکاری دانش آموختگان است و امروز جامعه ایران همچون دیگر جوامع پیشرفته به مشاغل دانش بنیان نیاز مبرم دارد.

طایی با بیان اینکه 4.5 میلیون دانشجو در کشور وجود دارد افزود: همچنین 1.5 تا 2.5 میلیون نفر نیروی کار خارجی در کشور مشغول به کار هستند که مسئولان کشوری اخراج این افراد را به صلاح نمی دانند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با طرح وزارت نفت و نیرو موافقت شد/
گزارش جدید بانک مرکزی به شورای اقتصاد/ جهانگیری: تورم در سال 95 تک‌رقمی می‌شود

معاون اول رئیس جمهور با اعلام تدوین برنامه جدید دولت برای مهار نرخ تورم گفت: این نرخ در سال 95 تک رقمی خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه شورای اقتصاد امروز (دوشنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد و وزارت جهاد كشاورزی و بانک مركزی گزارشی از برنامه های عملیاتی خود برای اجرای سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی ارائه كردند.

اسحاق جهانگیری گزارشات ارائه شده از سوی این دو دستگاه اجرایی را خوب و مثبت ارزیابی كرد و افزود: خوشبختانه برنامه‌های دقیق و جامعی تدوین شده و به خصوص بانک مركزی علیرغم نقدهایی كه نسبت به عملكرد آن مطرح می شود، جهت گیری مناسبی در كنترل تورم داشته و امیدوارم با برنامه ریزی‌های آتی، بتوانیم در سال 95 به نرخ تک رقمی در تورم دست پیدا كنیم

در این جلسه رئیس كل بانک مركزی گزارشی از اهداف و اقدامات صورت گرفته در راستای اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ارائه كرد و در خصوص اهداف اصلی نظیر ثبات قیمتی و مهار تورم، ایجاد ثبات پایدار در **** مالی اقتصاد، کاهش دامنه نوسان نرخ ارز و ارتقای شفافیت و کارایی بازار ارز توضیحاتی ارائه كرد.

وزیر جهاد كشاورزی هم در این نشست به ارائه گزارشی از برنامه اقتصاد مقاومتی بخش کشاورزی و منابع طبیعی پرداخت و افزایش تولید محصولات راهبردی و ارتقای ضریب خود اتکایی آنها، افزایش تولید داخلی نهاده های کشاورزی، تامین ذخایر مطمئن راهبردی، تنظیم بازار داخلی و حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع طبیعی و پایه را به عنوان اهداف اصلی این وزارتخانه مطرح كرد.

در این گزارش همچنین برنامه های اصلی این وزارتخانه مطرح شد كه عبارتند از: افزایش کمی و کیفی تولید به ویژه در محصولات راهبردی و ارتقای ضریب خودکفایی، افزایش تولید و ارتقای بهره وری منابع و عوامل تولید، تأمین ذخایر مطمئن راهبردی و تنظیم بازار داخلی، توسعه صادرات محصولات کشاورزی، گیاهان دارویی، صنعتی، خوراکی، فرآورده ها و حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع طبیعی و پایه.

همچنین در ادامه این نشست كه وزرای امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، نفت، تعاون، كار و رفاه اجتماعی، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز حضور داشتند، با درخواست‌های وزارتخانه‌های نفت و نیرو مبنی بر طرح جایگزینی 17 هزار اتوبوس فرسوده دیزلی درون شهری با اتوبوس‌های تمام گازسوز و استفاده از تسهیلات مالی خارجی برای افزایش قرارداد «طرح نیروگاه آبی رودبار لرستان» موافقت شد.

براساس گزارش معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، نوسازی ناوگان اتوبوس‌های درون‌ شهری، کاهش مصرف سوخت، کاهش آلودگی‌های زیست محیطی و صوتی، صرفه جویی 4300 میلیون لیتر در مصرف نفت گاز و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای به میزان حدود 4.5 میلیون تن از فواید جایگزینی 17 هزار دستگاه اتوبوس فرسوده دیزلی است.

زمانبندی اجرای این طرح 42 ماه از تاریخ تصویب است و وزارت نفت براساس بند ق تبصره 2 قانون بودجه سال 1393 کل کشور مجاز است طی 8 سال و در مجموع تا سقف حدود 1.8 میلیارد دلار یا معادل ریالی آن برای این طرح هزینه نماید.

علاوه بر این سازمان شهرداری‌ها و دهیاری ها موظفند در قبال شماره‌ گذاری هر دستگاه اتوبوس جدید یک دستگاه اتوبوس دیزلی بالای 10 سال را از رده خارج نمایند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رئیس کل بانک مرکزی:
دوسوم ممنوع‌الخروج‌های بانکی آزاد شدند/ کاهش ۶.۵ درصدی نرخ ارز/ ۳۱.۷ درصد تسهیلات بانک‌ها به صنعت پرداخت شد
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به پرداخت ۳۱.۷ درصد تسهیلات بانکی در ۶ ماه اول امسال به بخش صنعت گفت: تورم نقطه به نقطه تولید به رقم ۱۵.۴ درصد رسیده است
.

13930308000399_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، ولی‌الله سیف امروز در صبحانه کاری اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این که برخی بانک‌ها نرخ سود 22 درصدی را رعایت نمی‌کنند، اظهار داشت: در ماه‌های اخیر نرخ سود بانکی را کمی اصلاح کردیم، اما هنوز کامل نشده است.

    وی ادامه داد: حداقل نرخ سود برای عقود مشارکتی 22 درصد در نظر گرفته شده تا به این وسیله منابع سپرده‌گذاری به سمتی برود که حقوق آن تأمین شود، چون بانک مرکزی نمی‌تواند به ضرر سپرده‌گذار حاتم‌بخشی کند.

    رئیس کل بانک مرکزی افزود: می‌توان به عملکرد برخی از بانک‌ها در نحوه اجرای بانکداری اسلامی و رعایت کامل عقود بانکی و نرخ‌های سود ایراد گرفت.

    سیف ادامه داد:‌ با توجه به اینکه نرخ تورم در حال طی کردن روند نزولی است، رشد 4.5 درصدی در اقتصاد غلط نیست و امکان دارد، چون ما هیچ گاه آمار غلط به مردم نمی‌دهیم.

    وی افزود: نرخ ارز در مهرماه امسال نسبت به سال گذشته 6.5 درصد کاهش پیدا کرده است.

    رئیس کل بانک مرکزی به شاخص منفی 2 دهم درصد بهای تولید در 7 ماهه نخست امسال اشاره کرد و گفت: این آمار نشان‌دهنده عملکرد فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در بخش تولید است، البته تورم نقطه به نقطه تولید هم 15.4 درصد شده است.

    وی حجم تسهیلات پرداختی **** بانکی در نیمه اول امسال را 146 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: 31.7 درصد این تسهیلات به بخش صنعت پرداخت شده است.

    وی درباره ممنوع‌الخروج‌های بانکی نیز گفت: بعد از اینکه بانک مرکزی بخش‌‌نامه ممنوع‌الخروج‌ها را صادر کرد، دو سوم این افراد طبق همان بخشنامه آزاد شده‌اند.

    وی اضافه کرد: بانک مرکزی جلسات زیادی با بانک‌ها در این باره گذاشته اما ما مرجع قضایی نیستیم و اینطور نیست که یک فردی از فرد دیگر شکایت کند و بانک مرکزی به این مسئله ورود کند که چرا شکایت شده است.

    سیف بیان داشت: در این مدت نامه‌های زیادی به دست من می‌رسد که در آن فرد بدهکاری اعلام می‌کند من بدهکار هستم، ولی از طرف بانک ممنوع‌الخروج شده‌ام، وقتی وارد مسئله شده‌ام دیدم که این فرد پرونده کلاهبرداری و جعل اسناد هم دارد.

    وی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی مرجع سیاست‌گذاری و مسئول سیاست‌های ابلاغی و اجرای آن به وسیله بانک‌ها است، ادامه داد: بیشترین عاملی که مؤثر واقع شده است، انضباطی است که در بانک‌ها اتفاق افتاده است.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نماینده کرج:
شتاب رشد جمعیت در البرز غیر قابل کنترل است/اکثر زیرساخت‌های استان با ضعف جدی مواجه هستند


نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی گفت: هوشمند سازی و الکترونیکی کردن خدمات ثبتی در البرز نیازمند نگاه ویژه مسئولان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه البرز، عزیز اکبریان عصر امروز(26آبان)، در مراسم آغاز فعالیت کانون دفترداران و دفتریاران استان البرز که در باشگاه میلادکرج برگزار شد، اظهار کرد: زیر ساخت‌های استان البرز نه تنها در حوزه ثبت اسناد و املاک بلکه در سایر حوزه‌ها نیز ضعیف است.
وی ادامه داد: علی‌رغم این که البرز تنها سه دهم درصد از خاک کشورا دارد اما چهار درصد از جمعیت کشور را در خود جای داده است.
اکبریان تاکید کرد: سرانه رشد جمعیت در استان البرز شتاب فزاینده‌ای دارد و علی‌رغم این که مجلس طرح افزایش جمعیت در کشور را به تصویب نرساند ولی باز شاهد سرانه رشد جمعیتی 3.4درصدی در البرز هستیم این درحالی است که این سرانه در کشور 1.2 درصد است .
نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به لزوم تسریع در الکترونیکی شدن خدمات ثبتی در استان اشاره کرد و گفت: استان البرز به لحاظ موقعیت‌
ویژه‌ای که دارد باید در این بحث در اولویت مسئولان قرار بگیرد
این مسئول ادامه داد: باید زیرساخت‌های هوشمندسازی خدمات ثبت الکترونیکی اسناد در البرز در کوتاهترین زمان ممکن ایجاد شود تا از این طریق شاهد کاهش دعاوی مردم و پرونده‌های جعل اسناد باشیم.
وی درپایان صحبت‌های خود با اشاره به تعداد بالای اشتغالی که دفاتر اسناد رسمی در کشور ایجاد کرده‌اند، گفت: با توجه به آثاری که این مراکز در کاهش آمار بیکاری دارند مجلس نیز تا حد امکان و و در حد اختیارات خود از آنها حمایت می‌کند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تاجگردون:
باید قوانین متضاد در اقتصاد کشور را حذف کنیم


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: ما وظیفه داریم بسیاری از دستورالعمل‌ها، کارها و قوانین متضاد موجود در اقتصاد را شناسایی و برای حذف آن‌ها اقدام کنیم.



به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا- منطقه خراسان، غلامرضا تاجگردون با اشاره به اینکه باید از بانک‌محوری خارج شویم و یا آن‌ها قوانین را تغییر دهند، اظهار کرد: باید امکان این فراهم شود که وام‌ها به بخش تولیدی تخصیص داده شود، زیرا افزایش تولید سبب کاهش اثر تحریم‌ها خواهد بود.



وی یادآور شد: باید امکان این فراهم شود که وام‌ها به بخش تولید اختصاص داده شود، زیرا افزایش تولید سبب کاهش اثر تحریم‌ها می‌شود.



تاجگردون با بیان این که در **** بانکی اگر ورود پول معیوب باشد ساختار به هم می‌ریزد، اظهار کرد: بانک‌ها با همکاری‌های سنگین و مطالباتی که دارند سیستم را به طور زنجیره‌ای درگیر کرده‌اند و این مجموعه با منابع و مقررات تبیین شده، برازنده اقتصاد کشور نیست.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
گزارش بانک مرکزی از قیمت موادغذایی/ میوه یکساله 40 درصد گران شد

بانک مرکزی با انتشار تغییرات قیمت 11 گروه مواد غذایی در هفته منتهی به 93.08.023، اعلام کرد: قیمت میوه های تازه نسبت به هفته مشابه سال قبل حدود 40 درصد افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، بانک مرکزی متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به 1393.8.23 را اعلام کرد. بر این اساس، قیمت 2 گروه غذایی کاهش، 6 گروه افزایش و 3 گروه نیز ثابت مانده است.

لبنیات و تخم مرغ

در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات بهای تمام اقلام بدون تغییر بود. قیمت تخم مرغ معادل 0.8 درصد کاهش داشت و شانه ای 80000 الی 105000 ریال فروش می رفت.

برنج و حبوب

در این هفته در گروه برنج، بهای برنج داخله درجه یک معادل 0.1 درصد افزایش ولی قیمت برنج داخله درجه دو 0.1 درصد کاهش یافت. در گروه حبوب بهای لوبیا سفید ثابت بود. قیمت نخود معادل 1.9 درصد و لوبیا قرمز 0.9 درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 0.4 درصد تا 4.6 درصد افزایش داشت.

میوه ها و سبزی های تازه

در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری هندوانه عرضه نمی شد و گوجه فرنگی عرضه کمی داشت ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه فروشی ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می گردید.

میوه فروشی های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می نمودند که در گروه میوه های تازه قیمت سیب قرمز تخم لبنان معادل 0.1 درصد، پرتقال درجه یک 7.5 درصد و لیمو شیرین .9 درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 0.2 درصد تا 3.4 درصد افزایش یافت.

در گروه سبزی های تازه قیمت لوبیا سبز بدون تغییر بود. بهای گوجه فرنگی دو کدو سبز به ترتیب معادل 109.1 درصد 50.4 درصد و قیمت سایر اقلام این گروه بین 0.8 درصد تا 26.8 درصد افزایش داشت.

گوشت قرمز و گوشت مرغ

در هفته مورد گزارش بهای گوشت تازه گاو و گوساله ثابت بود. قیمت گوشت گوسفند معادل 0.1 درصد افزایش ولی بهای گوشت مرغ 2.9 درصد کاهش یافت.

قند، شکر، چای و روغن نباتی

در این هفته قیمت قند معادل 0.3 درصد و چای خارجی و روغن نباتی جامد هر یک 0.1 درصد افزایش ولی بهای شکر 0.2 درصد کاهش داشت. قیمت روغن نباتی مایع بدون تغییر بود.

قیمت لبنیات نسبت به هفته مشابه سال قبل 12.7 درصد، میوه های تازه 39.5 درصد، سبزی های تازه 19.4 درصد، گوشت قرمز 4.3 درصد، قند و شکر 6.4 درصد، چای 11 درصد و روغن نباتی نیز 3.8 درصد افزایش یافته است.

در عین حال، قیمت تخم مرغ در یکسال گذشته 3 درصد، حبوب 5.9 درصد و گوشت مرغ نیز 18.3 درصد کاهش نشان می دهد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
به چی «گیر» بدیم؟


«خبر، مردم است»؛ این جمله را «لرد نورث‌کلیف» یکی از بارون‌های مطبوعاتی انگلیس در تعریف خبر می‌گوید. این جمله سه کلمه‌ای بسیار ساده، اگرچه تعریف جامع و مانعی از خبر نیست که اهل فن روی آن اتفاق داشته باشند، اما رگه‌هایی از واقعیت را در دل خود دارد و آن اینکه اگر «خبر» را یک «کالا» در نظر بگیریم، «مشتری» نهایی آن «مردم» هستند و مهم‌تر از آن اینکه آن خبری برای مردم جذابیت دارد که به نوعی زاییده زندگی و روزمرگی‌های آنان باشد و پاسخی به نیازهای عینی و واقعی آنان.

این نکته مهم، بسیاری اوقات در هیاهوها و رویدادهایی که عموما سیاسی هم هستند، گم می‌شود و تحریریه رسانه‌ها هم از آن غافل می‌شوند. به همین دلیل است که می‌بینیم معمولا نقش اول صفحات روزنامه‌ها یا سایت‌ها را چهره‌های مسوول و مشهور بازی می‌کنند و ایفای نقش آنان در رسانه، گاهی لزوما در زندگی مردم اثری ندارد و دانستن و ندانستن رویدادهای مرتبط با آنان، مستقیم یا غیرمستقیم نمی‌تواند تاثیری در زندگی مردم داشته باشد.

در اینجا بحث بر سر انعکاس نظرات مردم نیست؛ چرا که بسیاری از رسانه‌ها امروزه در بخش نظرات خود، کم و بیش، دیدگاه‌های مردم را منعکس می‌کنند. موضوع مورد بحث، طرح «سوژه» از طرف «مردم» و پرداختن به آن برای «رفع نیازهای واقعی و روزمره» آنان است؛ خودِ خودِ مردم.

این سوال ساده در تحریریه رسانه‌ها برای «سوژه‌یابی» مرسوم است: «رو چی کار کنیم؟» یا «به چی گیر بدیم؟». حالا اگر شما فارغ از جایگاه اجتماعی‌تان به عنوان یک شهروند و یکی از همین مردم، در جلسه سوژه‌یابی تحریریه یک روزنامه یا خبرگزاری حضور داشته باشید، پاسختان به این سوال چیست و به نظرتان کجای روزمرگی‌های مردم، قابلیت تبدیل شدن به یک «سوژه» را دارد؟ با این توضیح که این سوژه می‌تواند تا حد «وضعیت پاکیزگی یک خیابان» جزئی باشد. پیشنهاد بدهید.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
خاتمی: اصلاح‌طلبان برای مردم دنیا حرف دارند


رییس بنیاد باران گفت: سیاست و فرهنگ در ارتباط وثیق با یکدیگر هستند.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی در دیدار اعضای شورای مرکزی فرهنگیان اظهار کرد: سیاست‌های مختلف مبتنی بر یک سلسله اصول و ارزش‌های فرهنگی، فکری و معنوی هستند و سیاست هم به نوبه خود بر فرهنگ اثر می‌گذارد، همچنانکه فرهنگ در ایجاد روش، سلوک و منشی که افراد در درون سیاست دارند، موثر است.



وی ادامه داد: هیچ سیاستی نیست که مبتنی بر یک سلسله ارزش ها، اصول و معیارهایی نباشد که آن‌ها فرهنگی هستند و هیچ سیاستی هم نیست که در عرصه فرهنگ در جامعه اثرگذار نباشد. سیاست ناشی از یک سلسله اصول فرهنگی است و بعد خود سیاست هایی که مستقر می شوند، تاثیرات مهمی در فرهنگ جامعه دارند و به تسامح می توان گفت که نوعی دیالکتیک در اینجا برقرار است.



وی با بیان این‌که «تمدن‌ها هم مبتنی بر فرهنگ هستند» افزود: کدام تمدن است که مسبوق و مبتنی بر اصول فرهنگی نباشد؟ مهم‌ترین بخش فرهنگ نگاهی است که انسان به «هستی» و «انسان» دارد. وقتی این نگاه عوض شد، خود به خود به دنبالش تمدن تازه پدیدار می‌شود و در درون تمدن هم سیاست به وجود می‌آید.



رئیس موسسه بین المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها؛ با بیان این‌که «تمدن بزرگ اسلامی حول محور یک متن یعنی قرآن کریم تحقق پیدا کرده است» افزود: البته این به آن معنا نیست که همه اندیشه‌ها مستقیما از قرآن گرفته شده است، بلکه فرهنگ و تمدن‌های دیگر هم اثر داشتند. بینش اسلامی بود که جان و ذهن خود را بر روی فرهنگ های دیگر باز کرد و بر فرهنگ‌های دیگر تاثیر گذاشت، اما اصل قضیه این بود که متن و پیامبری آمد و دیدگاه انسان را نسبت به جهان و انسان عوض کرد و به دنبال آن یک تمدن بسیار درخشانی ایجاد شد؛ گرچه آن ارزش‌هایی که باید مبنای سیاست درست باشد، بعد از پیامبر مورد غفلت و حتی بعد از مدتی مورد معارضه قرار گرفت و آن‌چه که به نام سیاست در دنیای اسلام رخ نمود هیچ سنخیتی با ارزش‌ها و منش پیامبر، نداشت و خلاف آن بود اما این یک نوع ارتجاع بود.



وی یادآور شد: در دوران جدید نیز چند قرن قبل از این‌که رنسانس و انقلاب های بزرگ رخ دهد، دیدگاه انسان غربی نسبت به هستی، عالم و آدم عوض شد و در اواخر قرون وسطا به نوع دیگری به انسان و جهان و هستی نگاه کردند و در نتیجه تمدن جدید به وجود آمد.



وی با تشریح اهمیت فرهنگ اظهار کرد: آن چنان که قرآن کریم می‌فرماید اولا رسالت انحصاری پیامبر، ابلاغ است. حقیقت، اصول و معیارهای فکری و رفتاری است که پیامبر مامور به ابلاغ آن‌هاست، بینش توحیدی، استواری جامعه مطلوب الهی بر عدل و اخلاق، اهتمام به فضیلت های فردی و جمعی و ... و پیامبر این همه را ابلاغ می‌کند. از سوی دیگر قرآن به صراحت می‌گوید، پیامبر را فرستادیم تا تعلیم کتاب و تزکیه کند؛ یعنی پیامبر آمده تعلیم و تربیت کند که مهم ترین کار و رسالت فرهنگی است.



خاتمی با اشاره به آیات قرآن کریم نیز اظهار کرد: خداوند به جبر انسان را وادار نکرده که راه خاصی را برود، اما خداوند برای این انسان، پیامبر را فرستاده تا تربیت کند و انسان با عقل خودش که متکی به وحی است و با اراده خودش راه درست را برود. پیامبر تذکر می‌دهد که جامعه مطلوب جامعه‌ای‌ست که عدل بر آن حکومت کند. جامعه مطلوب جامعه ای‌ست که اخلاق در آن رایج باشد، اما خود مردم باید به قسط برخیزند. اگر جامعه تربیت شد و ارزش قسط را فهمید، اگر ارزش عبودیت و بندگی خدا را که عین آزادی‌ست فهمید، آن جامعه، آزاد، با کرامت و عادلانه خواهد بود. کار عمده پیامبران، کار فرهنگی است.



وی عمق حرکت امام حسین(ع) را یک حرکت فرهنگی دانست و گفت: گرچه امام حسین(ع) در بدترین وضع رویارویی با دشمن قرار گرفت و جنبه سیاسی هم در آن دخالت داشت اما حضرت می‌گوید معالم دین خدا گم شده و زیر پا گذاشته شده است. منظور از معالم، نشانه‌های راه است از جمله قسط و اخلاق.



رییس بنیاد باران ادامه داد: مهمترین بد اخلاقی این است که انسان تحقیر شود و برای انسان حق و حرمت قائل نباشند، انسان حق نداشته باشد که حق خود را بشناسد و از آن دفاع کند و اسلام برای مبارزه با اینهاست. این‌ها معالم دین است و امام حسین می فرماید علامت های راهنما در جامعه لطمه دیده و او قیام می کند که معالم دین را زنده کند.



وی با بیان این‌که «معروف یعنی نیکی، خیر و زیبایی و منکر یعنی زشتی و بدی» افزود: امام می فرماید، نمی بینید که به معروف عمل نمی شود، جلوی منکر گرفته نمی شود من آمده‌ام تا امر به معروف و نهی از منکر کنم. و مهم‌ترین منکر را حکومت بیداد و مهم‌ترین معروف را عدالت می‌داند و این نشان می‌دهد که فرهنگ مساله بسیار مهمی است و باید به آن توجه شود.



وی در بخشی از سخنانش با اشاره به آن‌چه جامعه از انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی می خواست، افزود: ما جمهوری اسلامی خواستیم، یک گام بالاتر از آنچه مشروطیت می‌خواست. مشروطیت حاکمیت مردم و مهار کردن استبداد و جباریت را می خواست که متاسفانه موفق هم نشد. اصل این بود که مردم هستند و حق دارند و حرمت دارند. مملکت شایسته این است که پیشرفت داشته باشد و از عقب افتادگی نجات یابد. مشروطیت را بنیان نهادند و ما یک گام جلوتر رفتیم؛ جمهوریت یعنی خود مردم مستقیما روی کار بیایند و کار کنند و حکومت‌ها نماینده‌های آن‌ها باشد. البته جمهوری اسلامی یعنی معالم دین هم در آن حاکم شود که مهم ترین مساله عدل، اخلاق و آزادی است. توحید یعنی رها شدن از بند بندگی و بردگی و عوامل زمین گیر کننده انسان در جنبه فردی و اجتماعی و متصل شدن به خیر مطلق؛ آزادی و قدرت مطلق که خداست.



وی توضیح داد: در ذات **** دینی، آزادی، حرمت و کرامت انسان نهفته است و جمهوری اسلامی که ما می‌خواهیم هم جمهوری است، یعنی حق با مردم است، رای مردم تعیین کننده است و حکومت نماینده مردم است و نیز این‌که در آن آزادی، مسوولیت و تلاش برای پیشرفت وجود دارد. در اسلامی که ما می گوییم اخلاق حاکم است.



وی با بیان این‌که «یکی از مسایل مهمی که **** های دموکراتیک دنیا از آن رنج می‌برند، بد اخلاقی است» گفت: هم بد اخلاقی در عرصه‌های داخلی خودشان و هم بداخلاقی در عرصه‌های بین‌المللی. ما جمهوری اسلامی می‌خواهیم که اخلاق بر آن حاکم باشد و مهم‌ترین مساله اخلاق، حرمت نهادن به دیگری و حق دیگری را شناختن است و برای همه انسان، زن و مرد، حق قائل بودن و تلاش کردن برای این‌که حق شان ادا شود. این‌ها ارزش‌های فرهنگی است که اگر باشد ما پیشرفت می کنیم.



خاتمی در ادامه این پرسش را مطرح کرد که «آیا از نظر فرهنگی ما برای زندگی کردن در متن جمهوری آمادگی داریم و می توانیم یکدیگر را تحمل کنیم؟ » و افزود: در این مساله نباید تنها متوجه حکومت ها باشیم، قدرت در دست حکومت هاست و همیشه این نگرانی‌هایی هست، ولی در جامعه و خانواده و فرزندانمان در مساله تعلیم و تربیت هم باید همزیستی، تحمل و مسؤولیت مشترک را برقرار کنیم. آیا ما این برنامه را داشته ایم که فرزندانمان را اجتماعی و جمهوری خواه و البته در چارچوب جمهوری اسلامی بار بیاوریم؛ اگر همه جامعه این ارزش ها را بخواهند و همه در عرصه باشند، چه کسی می تواند مانع آنها شود و حق آنها را بگیرد.



رییس بنیاد باران با تاکید بر ضرورت حضور خانم ها و معلمان و کاندیداهای شایسته در انتخابات آتی یادآور شد که حضور پررنگ تر زنان در مجلس آینده می‌تواند در حل مسایل و مشکلات زنان جامعه موثر باشد و زنان بهتر می توانند از حق خود و حق جامعه دفاع کنند.



خاتمی با بیان این‌که جامعه ما به روحیه مثبت زنانه نیاز دارد گفت: مگر مشکل کشورها و جهان امروز خشونت نیست؟! اتفاقا ما باید روحیه لطافت، مهربانی، با هم و در کنار هم بودن را در دولت و در عرصه بین المللی تزریق کنیم. وقتی جامعه بسیار مردانه می شود، باید انتظار داشت، خشونت و سختی بیشتری در آن باشد. در کنار اینکه زن و مرد باید مسایل اخلاقی را رعایت کنند یکی از راه های درمان مشکلاتی که امروز در جامعه و منطقه و جامعه بین المللی وجود دارد، این است که روحیه مثبتی که در زنان فراوان است در جامعه تقویت شود.



رییس جمهور پیشین ایران، موضوع مهم را برگزاری یک انتخابات سالم، خوب و پر رونق دانست و افزود: سخت گیری ها و تنگ نظری ها در مورد صلاحیت ها کاهش یابد و زمینه حضور پرشور ملت فراهم شود.



وی با طرح این پرسش که «مگر جریان اصلاح طلبی یک جریان سیاسی وابسته به چند شخصیت حقیقی یا حقوقی است که در جامعه اگر حذف یا امتیاز آن را لغو کنند، از بین برود؟» گفت: جریان اصلاح طلبی در متن جامعه ما جریان دارد. اصلاح طلبی به دین پایبندی دارد، اما قرائتی از دین که متناسب با روزگار ماست، دینی که حق انسان را به رسمیت می شناسد، دینی که برای زن و مرد و برای انسان حق و حرمت قائل است و دینی که می گوید رای مردم معتبر است و باید مبنای عمل قرار گیرد؛ ما از این دین با همه وجود دفاع می کنیم.



خاتمی با اشاره به این‌که گاهی عنوان دین کار را سخت می کند، اظهار کرد: امروز این جریان متعصب و آدم کش و تروریستی که در دنیا هست، بسیار اظهار باور به دین می کنند، ظواهر را انجام می دهند منتها با بعضی از صورت هایی که در گذشته وجود داشته و توجهی به محتوا ندارد و می خواهند جامعه را برگردانند به آنجا که امکان پذیر نیست. خداوند این جامعه را رشد داده و به این مرحله رسیده است. انسان امروز در سیر تکاملی خودش که خدا خواسته است، به اینجا رسیده است. شما نمی توانید آنها را برگردانید.



به گزارش ایسنابه نقل از روابط عمومی دفتر خاتمی؛ وی ادامه داد: در دوران مشروطیت بودند کسانی که به نام دفاع از دین از استبداد طرفداری می کردند و در مقابل نهضت مشروطیت ایستادند و با حسن نیت هم این کار را کردند، منتها اینها می خواستند جامعه را به عقب برگردانند. امروز هم می گوییم که جامعه ما به ماقبل مشروطیت بر نمی گردد. باید سعی کنیم معیارها و ارزش های دینی به نحوی که بتواند جوابگوی انسان امروز باشد در جامعه ما مورد توجه قرار گیرد.



خاتمی با بیان این‌که «باید این رشد فکری را به جوانان بدهیم و بگوییم که ما چه می خواهیم» گفت: معالم فرهنگی که باید در جمهوری اسلامی ما باشد، معالم فرهنگی که در انقلاب ما و حرکت پیامبر و ائمه و بسیاری از صحابه بزرگوار ایشان بود، باید آن معالم را حفظ کنیم و به معالمی که امروز بتواند جوابگوی نیازها و پرسش های بشر امروز باشد توجه کنیم.



وی اظهار کرد: از تشکیلات انجمن اسلامی این توقع است که بیشتر به مساله توسعه فرهنگی بیاندیشد، البته من معتقدم که توسعه فرهنگی با توسعه سیاسی، اقتصادی و علمی دست در گریبان هم هستند. ما توسعه پایدار و همه جانبه می خواهیم، ولی اگر معلمان و اصحاب فرهنگ روی تخصص های خود یعنی رشد ارزش های اخلاقی، اجتماعی و ارزش هایی که متناسب با زمان است مانند احداث مدارس، نشست های گوناگون با اصحاب فکر و فرهنگ جوانان و... کار کنند، موفق تر خواهند بود.



وی گفت: اصلاحات اگر حرفی دارد برای این ست که همین **** تقویت شود و اگر خدای ناکرده انحرافی هست، اصلاح شود. دیگرانی می‌خواهند این **** برافتد ما می گوییم این **** باید باشد و البته باید اصلاحات لازم را بپذیرید، وگرنه بسیاری از مسایلی که گفته می شود این عین **** است، خودش ضربه به **** می‌زند.



خاتمی با بیان این‌که ما به قدرت هم نگاه داریم اما نه این‌که برای ما قدرت اصل باشد افزود: حتی به این صورت نگاه می کنیم که قدرت به گونه ای باشد که حق حرمت مردم را نگاه دارد و ما هم به عنوان بخشی از خادمان ملت بتوانیم با امنیت و آزادی بیشتر کارمان را کنیم، نه این‌که به محض این‌که خواستیم روزنامه منتشر کنیم و نشست و انجمنی داشته باشیم، هیاهو شود و بعضی از جریانات کج فکر و تندرو بخواهند اینها را بهم بزنند. ما قدرتی می خواهیم که حقی که قانون و شرع به ما دادند، استفاده کنیم و با مردم صحبت کنیم.



رییس بنیاد باران با طرح این پرسش که «واقعا امروز مهم ترین مساله ما بد حجابی است؟» گفت: البته هیچ کس بد حجابی را تأیید نمی‌کند، اما سیاسی کردن حجاب سبب می شود که بروز و ظهور بد حجابی به عنوان یک اعتراض سیاسی مطرح شود که اگر حساسیت های نابجا برداشته شود این مسایل نیز حل می شوند؛ آنچه برای ما مهم است حقی است که از زن در روستاها، شهرها و خانواده ها ضایع می شود. اگر زنان ما احساس کنند که جمهوری اسلامی و اصحاب فرهنگی برای رفع ظلم هایی که بر زنان وارد می شود، مدافع آنها هستند، بسیاری از مسایل در جامعه حل می شود و می توانیم به تناسب موقعیت هایی که داریم این رویکردها را داشته باشیم و به صورت برنامه در بیاوریم و انجام دهیم.



وی ادامه داد: البته در کنار آن، مساله سیاست مطرح است یعنی کسی حق ندارد که شما را از شرکت در سرنوشت اجتماعی خودتان محروم کند و شما هم حق دارید، بگویید و تلاش کنید که زمینه ای فراهم آید تا این حق را اعمال کنید و وقتی که اعمال کردید این حق شما محفوظ شود و از آن حفاظت و حراست شود. حکومت باید از حق و رای مردم حراست کند.



وی با بیان این‌که همه ما خواستار ایرانی سربلند، پیشرفته و ایرانی هستیم که زن، مرد، جوان، کارگر، کارفرما در امنیت زندگی کنند و مسیر به سوی توسعه با نگاه به عدالت در جامعه باشد، گفت: در چشم اندازی که در زمان ما تدوین و تأیید شد و به تصویب رسید، آمده است که ما توسعه را به عنوان یک اصل مهم در جامعه در نظر گرفتیم. عقب ماندگی اقتصادی، علمی، فرهنگی و سیاسی بدبختی است که باید آن را از بین ببریم و توسعه یابیم. البته توسعه ای که نگاهش به عدالت اجتماعی باشد.



خاتمی گفت: باید برویم به سوی این‌که بگوییم حقوقی را خداوند و قانون اساسی به ما داده است از این حقوق دفاع می کنیم و از کسانی که قدرت در دستشان است می خواهیم که رعایت کنند و ملت و دولت در کنار هم نه در مقابل یکدیگر بتوانند مسیر را پیش بروند. هر چه آزادی و قدرت انتخاب مردم بیشتر باشد و هر چه مردم احساس کنند که تواناتر هستند، امنیت در جامعه زیادتر می شود، امکانات جامعه بالفعل تر می شود و دولت و حکومت باید زمینه کار مردم را در عرصه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی فراهم کنند.



وی با ابراز تاسف از آن‌چه «در منطقه به نام اسلام به بدترین شکل‌های خشونت در حال اعمال شدن است» خاطرنشان کرد: اگر آن‌ها خلافت اسلامی را مطرح می کنند، امام (ره) جمهوری اسلامی را مطرح کردند. الگویی که در آن مردم اصل هستند، مردم حق دارند، حکومت وابسته به مردم است، مسوول در مقابل مردم است، در آن آزادی فکری، عدالت و اخلاق است. اتفاقا الان جایی است که باید حداقل از قرائتی که ما از جمهوری اسلامی داریم، دفاع کنیم.



وی با بیان این‌که اصلاح طلبان وفادار به دین، حق و حرمت مردم برای دنیا حرف دارند افزود: در داخل نیز باید همه بزرگان و دلسوزان را قانع کنیم که این دیدگاه و بینش است که در زمان ما می تواند اسلام را تقویت کند و مانع خشونت های وسیع شود. می تواند هزینه های حاصل از خشونت را برای جامعه و منطقه ما کاهش دهد.



وی با توضیح این‌که «وقتی می گوییم ملایم هستیم به این معنا نیست که در مقابل منافع ملی خود کوتاه بیاییم» گفت: در کدام دوران بیشتر از منافع ملی دفاع شد و منافع ملی مورد توجه قرار گرفت، در عین حال از تنش زدایی حدالامکان سعی شد، جلوگیری شود. حرمت و عظمت ما این نیست که مدام با دنیا جنگ کنیم، هر چقدر بتوانیم مانع جنگ و ستیز برای حفظ منافع شویم، این گام مهمی است.



وی اظهار امیدواری کرد که دولت در مذاکرات هسته ای موفق باشد و بتواند هم حق مردم را استیفا کند و هم فشارها را بردارد و به توافقی مطلوب برسد؛ و نیز تهدیدها کمتر و به فرصت تبدیل شوند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نیویورک تایمز: با توافق هسته‌ای ایران می‌تواند مانند ژاپن غنی‌سازی کند



روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی با موضوع مذاکرات هسته‌ای ایران نوشت: پیشرفت‌های حاصل شده در این مذاکرات ثابت کرده است ایران حق دارد از غنی‌سازی اورانیوم در خاک خود بهره‌مند باشد. اگرچه تامین خواسته‌های هر دو طرف در توافق نهایی کار بسیار دشواری است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه نیویورک تایمز در این‌باره نوشت: اکنون اوباما بیش از هر زمان دیگری به یک موفقیت در عرصه سیاست خارجی نیاز دارد و وی شاهد این است که زمان امیدواری‌اش برای تغییر حساب و کتاب‌ها در منطقه خاورمیانه که نیروهای آمریکایی برخلاف میلش به آن بازگشته‌اند روبه اتمام است.

مشاوران باراک اوباما در حوزه امنیت ملی اکنون که قرار است مذاکره‌کنندگان ایران و 1+5 احتمالا برای آخرین‌بار به وین پایتخت اتریش بروند می‌گویند شانس دستیابی به توافق نهایی را در ماه جاری 40 تا 50 درصد می‌دانند. اوباما اخیرا در گفت‌وگو با یک گروه از بازدیدکنندگان در کاخ سفید گفت: این مساله در نهایت یک تصمیم سیاسی برای ایرانی‌هاست، جمله‌ای که به نظر می‌آید برای خود او مصداق داشته باشد.

رابرت لینواک، یک کارشناس مرکز ویلسون معتقد است که برای هریک از کشورهای درگیر در مذاکرات هسته‌ای، این مذاکرات بخشی از یک موضوع بزرگ‌تر است و برای اوباما نیز آزمایش قدرت و استراتژی‌اش است.



این کارشناس هم‌چنین بر این باور است که توافق هسته‌ای برای دیگر بازیگران کلیدی این مذاکرات شامل اسراییل، عربستان سعودی، روسیه و غرب اروپا نیز یک امر مهم است.



بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر **** صهیونیستی که همواره از مخالفان مذاکرات هسته‌ای بوده است، در هفته‌های اخیر بارها ابراز نگرانی کرده که ایران دشمن آمریکاست، نه دوست او و اسراییل از توافقی که به این کشور اجازه دهد ظرفیت هسته‌ای‌اش را حفظ کند پیروی نخواهد کرد.



سعودی‌ها نیز نگرانند حصول توافق میان ایران و آمریکا موجب خواهد شد تا واشنگتن برای حل مسائل منطقه‌یی با تهران همکاری کند و کم‌تر به عربستان متمایل باشد.



نیویورک تایمز در ادامه نوشت: شاید پیچیده‌ترین بازیگر سیاسی در این مذاکرات روسیه باشد. این کشور هنوز یکی از اصلی‌ترین عناصر در میان مذاکره‌کنندگان است. اگرچه مسکو بر سر مساله‌ اوکراین اختلافاتی با غرب پیدا کرده است،‌ هنوز در نقش یک بازیگر کلیدی باقی مانده است و شاید بخواهد مقصد ذخیره اورانیوم غنی شده ایران در سطوح پایین باشد.



مارک فیتز پاتریک، یک کارشناس حوزه ایران هسته‌ای در موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک در لندن گفت که به غیر باراک اوباما، یکی دیگر از طرفداران مبهم توافق‌ هسته‌ای کشورهای اروپایی هستند. بسیاری از اروپایی در مواجهه با ایران کم‌تر احساس خطر می‌کنند چون می‌دانند که اسراییل که خود گفته می‌شود سلاح هسته‌ای در اختیار دارد درباره تهدیدات هسته‌ای تهران اغراق می‌کند.

شاید بتوان گفت که فرانسه تنها استثناء در میان اروپایی‌هاست. این کشور پیش از این با اتخاذ رویکرد سختگیرانه اعلام کرد که خواهان نقش خود در این مذاکرات است.

اما با این حال بزرگ‌ترین مانع بر سر راه موفقیت مذاکرات با ایران ممکن است جمهوری‌خواهانی باشند که پس از پیروزی در انتخابات میان‌دوره‌یی آمریکا اکنون کنترل ستاد کنگره را در دست دارند. آن‌ها اوباما را به کوتاه آمدن در برابر ایران متهم می‌کنند، اگرچه مقامات دولت اوباما این اتهام را رد می‌کنند.

نیویورک تایمز در ادامه گزارش خود نوشت: برخی بر این باورند که زمان به نفع ایران است چون انتخابات اخیر موجب تضعیف اوباما شده است و مذاکرات تا به امروز به نوعی اذعان کرده است که ایران دارای حق غنی‌سازی اورانیوم در خاک خودش است و هر زمان که یک توافق نهایی به پایان برسد این کشور می‌تواند همانند ژاپن غنی‌سازی اورانیوم در سطح صنعتی داشته باشد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هاشمی رفسنجانی :دریای خزر باید منطقه نمونه صلح در دنیا باشد


ریس مجمع تشخیص مصلحت **** تصریح کرد که دریای خزر باید منطقه نمونه صلح در دنیا باشد.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** عصر امروز در دیدار سرگئی نارشکین، رئیس دومای دولتی فدراسیون روسیه و هیأت همراه، سفر هیأت پارلمانی روسیه به جمهوری اسلامی ایران را شروع خوبی برای دور جدید روابط تهران مسکو خواند و گفت: بعد از انقلاب مایل بودیم که روابط خود را با بلوک شرق، تقویت کنیم.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با اشاره به سفر خویش در زمان ریاست مجلس شورای اسلامی به شوروی سابق گفت: با مطالعاتی که از پیش داشتیم و در آن سفر دیدیم، قرارداد بسیار محکمی با مسؤولان آن زمان منعقد شد که هنوز هم اهمیت خود را حفظ کرده‌اند و قابل اجرا هستند.



وی با اشاره به مذاکرات اخیر دکتر روحانی و پوتین، گفت: ظرفیت همکاری دو کشور بسیار بالاست و به خاطر همسایگی ایران و روسیه، گسترش روابط به نفع امروز و آینده هر دو کشور است.



هاشمی رفسنجانی همکاری در دریای خزر را یکی از مهمترین زمینه‌های همکاری دو کشور خواند و گفت: دریای خزر باید منطقه نمونه صلح در دنیا باشد که این مهم با همکاری همه کشورهای حاشیه منطقه امکان‌پذیر است.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت ****، همکاری‌های آموزشی و پژوهشی دو کشور را مهم دانست و گفت: این نوع همکاری‌ها می‌توانند پایه‌های روابط عمیق دو کشور را برای بخش‌های خصوصی و دولتی مستحکم‌تر کنند.



وی تقویت همکاری‌های دو جانبه، به ویژه در زمینه نفت و گاز را برای ایران و روسیه مهم دانست و گفت: هر چه همکاری‌های دو کشور قوی شود، همگرایی و همکاری کشورهای اطراف دریای خزر مستحکم‌تر می‌شود.



هاشمی رفسنجانی، همکاری‌های بین‌المللی و منطقه‌ای را برای دو کشور اجتناب نا‌پذیر توصیف کرد و گفت: تروریست‌ها امنیت منطقه ما را مخدوش کرده‌اند و ایجاد ثبات پایدار، همکاری هر چه بیشتر ایران و روسیه را می‌طلبد.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با ابراز نارضایتی از سطح همکاری‌های تجاری دو کشور گفت: با وجود راه‌های دریایی، هوایی و ریلی، تمایل و نیاز دو کشور به گسترش همکاری‌ها، وظیفه مسؤولان دو طرف است که موانع را بردارند و گسترش روابط را تسهیل کنند.



وی روان شدن همکاری‌های دو کشور در همه سطوح را لازمه شرایط جدید دانست و گفت: اقتصاد، صنعت، تجارت و انرژی زمینه‌های بسیار خوبی برای همکاری‌های دو کشور دارند.



سرگئی نارشکین، رئیس مجلس دومای روسیه، نیز در این دیدار با یادآوری خاطرات سفر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به شوروی سابق و امضای قراردادهای مهم در این سفر، گفت: مردم روسیه شما را بنیان‌گذار روابط دو کشور می‌دانند.



وی مراودات و تعامل مسؤولان دو کشور را برای هماهنگی در مسایل منطقه‌ای و جهانی مهم خواند و گفت: اتفاقات در کشورهای منطقه ما به گونه‌ای است که روابط ایران و روسیه را برای برقرای نظم بین‌المللی می‌طلبد.



وی با انتقاد از رویکرد بعضی از کشورها در قبال مسایل کشورهای منطقه گفت: بسیاری از سیاست‌های آنها هیچ تطابقی با منافع کشورهای منطقه ندارد.



رئیس مجلس دومای روسیه با ابراز تمایل کشور متبوع خویش به گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران گفت: نفت، گاز، انرژی اتمی و همه ابعاد تجاری و اقتصادی زمینه‌های همکاری دو کشور هستند.



سرگئی نارشکین با اشاره به مشکلات مواد مخدر و تروریسم در جهان و به ویژه در منطقه ما، گفت: شاید مقابله به تنهایی کشورها با این پدیده‌ها سخت و تقریباً غیرممکن باشد و باید از تجربیات گذشته استفاده کرد و سطح روابط را گسترش داد.



وی با ابراز نارضایتی از سیاست‌های اعمال تحریم علیه کشورها که این روزها سلاح بعضی از کشورها شده است، گفت: این کار هم نقض حقوق بین‌الملل و هم دخالت در امور کشورهاست.



انتهای پیام
 
بالا