• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


لس‌آنجلس تایمز:
برنامه هسته‌ای، بخشی از غرور ایرانی‌هاست/ ظرفیت ایران برای تحمل تحریم‌ها‌ بیش از تصور است
یک روزنامه آمریکایی در ارتباط با تمدید مذاکرات هسته‌ای نوشت که به چالش‌ کشیدن غرب در موضوع هسته‌ای، مسئله غرور ایران است و این موضوع به بخشی از هویت ایران تبدیل شده است.


13930904000661_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «آرون دیوید میلر» از مرکز «وودرو ویلسون» در مقاله‌ای در روزنامه «لس‌آنجلس‌تایمز» به مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس،فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) اشاره کرد و نوشت زمانی در زندگی وجود دارد که به آنچه می‌خواهید، نمی‌رسید اما ممکن است به آنچه که لازم دارید برسید. ممکن است که چیزی که به آن می‌رسید همه چیز نباشد اما باز هم خوب است.

    وی سپس این موضوع کلی را به مسئله هسته‌ای ایران اشاره داد و نوشت در هر مذاکره‌ای که کارساز می‌شود، هیچ‌کس به آنچه می‌خواهد نمی‌رسد و هیچ‌کس به 100 درصد نمی‌رسد اما دستکم به آنچه که برای توافق لازم است، دست پیدا می‌کند.

    این گزارش ضمن اشاره به این مطلب که به چالش کشیدن غرب در موضوع هسته‌ای به یک موضوع پرافتخار برای ایران تبدیل شده است، نوشت که این مسئله صحت دارد که تحریم‌های واشنگتن، اروپا و شورای امنیت در آوردن ایران به میز مذاکره، نقش مهمی را ایفا کرده است اما این بدان مفهوم نیست که فشار اقتصادی و مالی به اندازه‌ای کافی بوده که به حصول توافق هسته‌ای با ایران منجر شود.

    لس‌آنجلس تایمز ادامه داد، ایران از کاهش فروش نفت، افت ارزش ارز، کسری بودجه و محدودیت‌های بانکداری و مالی رنج می‌برد اما ظرفیت ایران برای تحمل فشار اقتصادی و مشارکت در «اقتصاد مقاومتی» بسیار بیشتر از تصور ما است.

    بر اساس این گزارش، ایران قصد دور ریختن میلیاردها دلار بودجه‌ای که صرف زیرساخت هسته‌ای خود کرده است، را ندارد. غرب، اهمیت برنامه هسته‌ای ایران بعنوان یک سمبل قدرت بزرگ در منطقه را درک نمی‌کند. موضوع هسته‌ای به بخشی از هویت ایران تبدیل شده است.

    انتهای پیام/م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در گفت‌وگو با ایسنا
خرم: بخش اعظم مذاکرات هسته‌ای انجام شده است



سفیر و نماینده پیشین ایران در مقر اروپایی سازمان ملل متحد گفت: اجرای سند چشم انداز بیست ساله که مورد توجه مقام معظم ***** بود از سال 1384 آغاز شده و در طول دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد به فراموشی سپرده شد و پس از این مدت روحانی و همکاران او نخستین کسانی هستند که عزم خود را برای تحقق این سند به کار گرفته‌اند.



سید علی خرم در گفت‌و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، با اعتقاد به اینکه بخش اعظم مذاکرات 1+5 انجام شده است، اظهار کرد: به نظر می‌رسد طرفین طی چند ماه آینده به توافق جامع دست یابند .



وی درباره میزان پایبندی طرف غربی به ویژه آمریکا بر نتیجه توافق جامع افزود: سال گذشته ایران و 1+5 موفق به امضای سند برنامه اقدام مشترک شدند و طی این یک سال همه طرفین مذاکره بر چارچوب‌های تعیین شده در جریان مذاکرات پایبند بوده‌اند و از این پس نیز هر دولتی که در هر کدام از کشورهای 1+5 به قدرت برسد ناچار است به نتیجه مذاکرات پایبند بوده و به آن احترام بگذارد.



نماینده اسبق ایران در مقر اروپایی سازمان ملل متحد درباره مدت اعتماد سازی ایران با غرب گفت: اگر چه به صورت کلی روند اعتماد سازی برای آن دسته از کشورهایی که قصد دستیابی به دانش هسته‌ای و غنی سازی صلح آمیز اورانیوم را داشته‌اند هشت تا 18 سال بوده اما به نظر می‌رسد این میزان برای ایران کمتر از ظرفیت حداکثری تعیین شده برای سایر کشورها باشد.



وی در پاسخ به این سوال که غرب تا چه حد برای رفع تحریم‌های مصوب علیه ایران جدی است، ادامه داد: تحریم‌های اتحادیه اروپا به راحتی قابل لغو است و تحریم‌های مصوب کنگره آمریکا نیز پس از رای قطعی کشورهای مذاکره کننده با ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در صلح آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و توافق بر سر میزان غنی سازی و ذخایر هسته‌ای ایران ملزم به لغو شدن است و نمایندگان این کشور باید به حکم جهانی تمکین کنند.



خرم پذیرش پروتکل الحاقی توسط جمهوری اسلامی ایران را منوط به سرنوشت مذاکرات دانست و خاطر نشان کرد: در سال 1993 اعضای آژانس بین المللی انرژی اتمی تصمیم گرفتند علاوه بر اساس نامه تعیین شده آژانس در پیمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته‌ای (NPT) پروتکل سخت گیرانه‌تری را وضع کنند و بر همین اساس "پروتکل الحاقی 93+2" به منظور تقویت کارآیی و ارتقاء راندمان سیستم پادمان در راستای مشارکت در اهداف منع گسترش هسته‌ای جهانی، برای کشورهایی که دارای موافقت‌نامه پادمان با آژانس هستند، طراحی شد و تاکنون نیز چند ده کشور این پروتکل را پذیرفته‌اند و ایران نیز در ادامه مذاکرات و پس از رسیدن به توافق جامع هسته‌ای می‌تواند آن را بپذیرد.



مشاور وزیر امور خارجه پیشین در تبیین سیاست خارجی دولت یازدهم با تاکید بر اهداف سند چشم انداز 20 ساله گفت: اجرای سند چشم انداز بیست ساله که مورد توجه مقام معظم ***** بود از سال 1384 آغاز شده و در طول دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد به فراموشی سپرده شد و پس از این مدت روحانی و همکاران او نخستین کسانی هستند که عزم خود را برای تحقق این سند به کار گرفته‌اند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در آستانه افتتاح پروژه راه آهن شرق خزر
اسماعیلی: استراتژی ایران، توسعه و ارتقای امنیت منطقه‌ای است

معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهور با اشاره به افتتاح پروژه عظیم راه آهن شرق خزر طی روزهای آینده، گفت: استراتژی جمهوری اسلامی ایران، همکاری در جهت توسعه و ارتقای امنیت منطقه ای است و تحریم های ظالمانه هیچ تاثیری در گرایش کشورهای منطقه به استفاده از مزیت های همکاری با ایران نداشته است.



به گزارش خبر گزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پرویز اسماعیلی در تشریح جزییات این پروژه تصریح کرد: این خط آهن 920 کیلومتری به عنوان کریدور ریلی شمال – جنوب از شهر اوزن در قزاقستان تا شهر گرگان در استان گلستان ساخته شده است که از این میزان حدود 85 کیلومتر در خاک جمهوری اسلامی ایران، 700 کیلومتر در خاک ترکمنستان و 140 کیلومتر نیز در خاک قزاقستان قرار دارد.



معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهور با اشاره به افتتاح راه آهن سرخس – تجن در سال 1375 به عنوان اولین اقدام ایران برای دسترسی کشورهای آسیای مرکزی به اقتصادی‏ترین و مناسب‏‌ترین راه برای مبادلات اقتصادی با حاشیه خلیج فارس و سایر مناطق جهان، گفت: اکنون احیای مجدد جاده ابریشم با تدبیر مسؤولین جمهوری اسلامی ایران تحقق یافته و زمینه رونق اقتصادی و سیاسی این منطقه را فراهم کرده است. زیرا با افزوده شدن خط آهن ایران – ترکمنستان و قزاقستان در منطقه اینچه برون، مسیر حمل و نقل تجارت جهانی میان شرق (از چین تا آسیای مرکزی) و غرب جهان (بویژه اروپای غربی) حدود 10 هزار کیلومتر راه زمینی کاهش یافته است.



اسماعیلی تاکید کرد: خط ریلی جدید کشورهای ترکمنستان و قزاقستان را از طریق خاک جمهوری اسلامی ایران به آبهای آزاد خلیج فارس متصل می‌نماید. همچنین خط ریلی جدید برای کل منطقه حائز اهمیت است و حمل و ترانزیت بار میان کشورهای منطقه را تسهیل نموده و ضمن کوتاهتر شدن مسیر شمال – جنوب در حدود 600 کیلومتر، زمان و هزینه های حمل بار را کاهش می‌دهد.



معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهور در ادامه به سفر استانی رییس جمهوری به استان سیستان و بلوچستان و برنامه‌های دولت برای توسعه منطقه مکران و بندر چابهار اشاره کرد و افزود: با توجه به اتصال خطوط ریلی ایران به ترکیه در غرب و امتداد خطوط ریلی کشور تا سرتاسر نوار جنوبی کشورمان در خلیج فارس، اتصال به پاکستان در جنوب شرق، اتصال به عراق در جنوب غرب؛ و از سوی دیگر اتصال خطوط ریلی قزاقستان به روسیه در شمال واتصال خطوط ریلی ترکمنستان به ازبکستان در شمال شرق(و کشورهای قرقیزستان و تاجیکستان) خط ریلی جدید تاثیر قابل توجهی در تراتزیت و رشد حجم تجارت در تمام کشورهای منطقه خواهد داشت.



وی گفت: در فاز اول راه اندازی این خط، ظرفیت 2 تا 3 میلیون تن جابجایی بار در سال پیش بینی شده، لیکن به تدریج امکان افزایش ظرفیت سالانه تا 12 میلیون تن بار نیز وجود دارد و در همین ارتباط جمهوری اسلامی ایران طرح هایی را برای توسعه ظرفیت این خط در دست دارد.



اسماعیلی با اشاره به موقعیت ژئوپلتیکی کشورمان، ایران را کوتاه ترین، امن ترین و با صرفه ترین مسیر دسترسی آسیای مرکزی به دریاهای آزاد خواند و تاکید کرد: بهره برداری از خط جدید علاوه بر تقویت پیوندهای تجاری و رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال در مسیر تعامل فرهنگی، دوستی میان ملتها و ثبات و آرامش منطقه را در پی خواهد داشت.



معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهور در پایان تاکید کرد: افتتاح این پروژه بزرگ، ثابت می کند که تحریم های ظالمانه بین المللی و یکجانبه، بر خواست کشورهای منطقه برای توسعه همکاری ها با ایران و استفاده از موقعیت ژئوپلتیکی کشورمان تاثیر گذار نبوده و نخواهد بود.



مراسم افتتاح راه آهن سه جانبه جمهوری اسلامی ایران، ترکمنستان و قزاقستان، با حضور روسای جمهور سه کشور و همچنین وزرا و مقامات سایر کشورهای منطقه 12 آذرماه سال جاری و همزمان با سفر استانی دولت تدبیر و امید به استان گلستان در مرز مشترک ایران - ترکمنستان برگزار خواهد شد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
خاطره آیت‌الله وحید از هاشمی رفسنجانی


آیت‌الله وحید خراسانی در دیدار رئیس دانشگاه آزاد، ماجرای نخستین دیدار خود با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را بازگو کرد.



به گزارش ایسنا یه نقل از تیک، معاون فرهنگی رئیس دانشگاه آزاد، بخشی از سخنان آیت‌الله وحید خراسانی را در صفحه شخصی خود قرار داده، که متن آن در زیر می‌آید:



آیت‌الله وحید خراسانی نکته‌ای در باره عدم نتیجه‌گیری در مذاکرات هسته‌ای متذکر شدند و گفتند اسرائیل و سعودی از نتیجه مطلوب ممانعت کردند و راه قطعی این است که اقای هاشمی به عربستان سفر کند.



چند بار تاکید کردند که باید این سفر انجام شود چون تنها شخصیتی که می‌تواند عربستان را مجاب کند آقای هاشمی است سفر او به نفع جهان اسلام و ایران است.



ایشان فرمودند آقای هاشمی را سالیان متمادی است که می‌شناسم از همان اول انقلاب و خاطره‌ای تعریف کرد که وقتی آقای ***** آمدند من وقت خواستم که خدمت ایشان برسم فوری وقت دادند و من (آیت‌الله وحید) به ملاقات ایشان رفتم. آقای وحید ادامه داد که من کنار آقای ***** نشستم و روبروی ما آقای اشراقی داماد آقای ***** نشسته بود دیدم یک شیخ جوانی آمد و فردی را مطرح کرد و گفت این آقا خوب است والی (استاندار) اصفهان باشد و ایشان قبول کرد چند دقیقه بعد آمد و فرد دیگری را به آقای ***** معرفی کرد و گفت این آقا مناسب است استاندار فلان استان باشد باز هم او تایید کرد دوباره آمد خدمت آقای ***** و گفت آقای امامی کاشانی مناسب است مسئول مدرسه سپهسالار باشد باز هم آقای ***** قبول کرد آیت‌الله وحید ادامه داد برای من عجیب بود پیش خود گفتم این شیخ کیست که **** انقلاب اینهمه به او اعتماد دارد و حرف او را می‌پذیرد رو کردم به آقای اشراقی و گفتم این شیخ کیست او هم جواب داد ایشان آشیخ علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی است ...



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
1-1.jpg

بررسی ابعاد اقتصادی سوءتغذیه/ حسین راغفر: افزایش قیمت غذا بیش از متوسط تورم است
اقتصاد > اقتصاد سیاسی - حسین راغفر، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا اعتقاد دارد که افزایش قیمت غذا در کشور همواره به مراتب بیش از قیمت متوسط نرخ تورم بوده است.
ندا گنجی:

«حسین راغفر» اقتصاددان و پژوهشگر حوزه فقر و عدالت اقتصادی می‌گوید به طور متوسط 14 درصد جمعیت کشور دچار سوءتغذیه حاد و گرسنگی هستند. یعنی کل مخارج این گروه، کالری و غذای مورد نیاز آنها را تامین نمی‌کند. او بر این عقیده است که پس از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها، قیمت محصولات غذایی افزایش یافت و قدرت خرید خانوارها به این تناسب ارتقا نیافت و مردم نیز غذاهای اصلی را از سبد خانوار حذف کرده و به سوی غذاهای پرکالری مانند نان رفتند.

*در هفته‌های اخیر اخباری از وضعیت سوءتغذیه و ناامنی غذایی در برخی استان‌ها منتشر شده است؛ ناامنی غذایی چه تعریفی دارد و چگونه محاسبه می‌شود؟

ناامنی غذایی با امنیت غذایی تعریف می‌شود و منظور از امنیت غذایی دسترسی آحاد جامعه در طول سال به غذای لازم و کافی است. به این معنا که فرد بتواند غذایی ایمن را به راحتی خریداری کند. در این تعریف چند مولفه حائز اهمیت است. یکی از مولفه‌ها food securiti به معنای امنیت غذا و یکی دیگر از مولفه‌ها نیز food savety به معنای ایمنی غذاست. امنیت غذا شامل دسترسی و توانایی خرید حداقل‌های مورد نیاز افراد در ایام سال است که دسترسی، طرف عرضه، تولید داخلی و واردات را نیز شامل می‌شود. کافی مقوله ایمنی غذا نیز شامل کیفیت غذا می‌شود. ایمنی به این معنا که غذاهای مصرفی حاوی عناصر مضر نباشد و دارای ویتامین‌ها و ریزمغذی‌های نیز باشد. وقتی بحث ایمنی غذا به میان می‌آید، غذا دیگر صرفاً برای سیری شکمی یا تامین کالری مورد توجه قرار نمی‌گیرد چرا که باید ویتامین‌ها و ریز‌مغذی‌های بدن را نیز تامین کند. حال ممکن است، افراد در اثر افزایش قیمت کالا مجبور شوند، غذاهای پرکالری استفاده کنند که فاقد ویتامین‌های لازم باشد. شواهد در ایران نشان می‌دهد افزایش قیمت غذا در طول سال‌های مختلف تاثیر رفاهی منفی روی گروه‌های دهک‌های پایین درآمدی گذاشته است. بیشترین افزایش قیمت غذا در طول دولت‌های نهم و دهم رخ داد؛ اما این افزایش از سال 87 به این سو، شیب تندتری داشته است. قیمت غذا در سال‌های 90 و 91 به شدت افزایش یافت و متاسفانه کماکان ادامه دارد. نشانه آسیبی که از این ناحیه بر خانوارها وارد شد، در گزارش‌های رسمی نیز نمود یافته است.

*بروز سوءتغذیه چه نسبتی با فقر دارد؟

سوءتغذیه ضرورتاً همواره به دلیل فقر به وقوع نمی‌پیوندد. برآوردها نیز نشان می‌دهد ظاهراً 55 تا 56 درصد کشور دچار سوءتغذیه هستند که البته همه این جمعیت به دلیل ناتوانی در تامین غذا به این وضعیت مبتلا نشده‌اند.

سوءتغذیه ممکن است به دلیل عادات بدغذایی نیز رخ دهد. اما وقتی سوءتغذیه ناشی از نا‌امنی غذایی باشد مواردی نظیر عرضه و توانایی تقاضا در آن دخیل است و به گسترش فقر و نابرابری‌ها در جامعه ارتباط دارد. طرف عرضه، شامل تولید و واردات است که شاخص‌های تولیدی نشان می‌دهد، تولید محصولات غذایی در کشور کاهش یافته است. همزمان واردات کالا نیز افزایش یافته است. در سال‌های اخیر به دلیل افزایش قیمت ارز قیمت محصولات غذایی به شدت افزایش پیدا کرد. افزایش قیمت غذا و گسترش فقر سبب شده است برخی گروه‌ها قادر به تامین نیازهای غذایی خود نباشند. کاهش دسترسی به مواد غذایی موجب شیوع کوتاهی قد، کجی اندام و البته شیوع سوءتغذیه حاد در مناطق جنوب شرقی کشور شده است. در مورد گرسنگی نیز آمارهای ما نشان می‌دهد به طور متوسط 14 درصد جمعیت کشور دچار گرسنگی هستند. یعنی کل مخارج این گروه برای تامین غذا، کالری مورد نیاز آنها را تامین نمی‌کند. به بیان ساده‌تر، این جمعیت دچار گرسنگی و تغذیه ناکافی هستند. این مساله بسیار جدی‌ای است که حتی می‌تواند ابعاد سیاسی گسترده‌ای داشته باشد.

*تفکیک این جمعیت در شهرها و روستاها چگونه است؟

آماری که ما داریم در مناطق روستایی این رقم بالغ بر 18 درصد است و در مناطق شهری حدود 10 درصد است که میانگین این ارقام حدود 14 درصد است. بیشترین میزان سوءتغذیه، در مناطق محروم و مناطقی که با فقر دست به گریبان هستند، مشاهده می‌شود. مناطق دیگری از جنوب غربی و غرب کشور هم تا حدودی درگیر این معضل هستند. البته، گرسنگی شکل حاد سوءتغذیه است و در اشکال دیگر حتی می‌تواند در افرادی که دچار پرخوری هستند نیز نمود یابد.

*‌در پنج سال اخیر، دولت اقدام به پرداخت یارانه کرد و به نظر می‌رسد، در استان‌هایی که اکنون به عنوان استان‌هاي ناامن غذایی معرفی شده به دلیل بعد خانوار درآمدها افزایش یافته باشد. اما اخیراً وزارت اقتصاد در نشریه داخلی خود كه منتشر کرد گزارش داد مردم پس از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها فقیرتر شده‌اند و قدرت خرید در میان مردم کاهش یافته است، در این صورت می‌توان این گونه نتیجه گرفت که اجرای این قانون سوءتغذیه را هم تشدید کرده است؟

پرداخت یارانه‌ها و یارانه نقدی در این حجم گسترده که صورت گرفت، عمدتاً موجب افزایش قیمت‌ها شد؛ همزمان با اینکه تولید و توزیع محصولات غذایی در داخل کشور محدود شد، قیمت غذا در بازارهای جهانی نیز افزایش یافت. این اتفاقات دست به دست یکدیگر داد تا قیمت محصولات غذایی در داخل افزایش پیدا کند. ضمن آنکه مطالعات در سال‌های اخیر نشان داده است پرداخت یارانه‌ها ممکن است آثار معکوسی روی جامعه بگذارد. اما مساله اساسی این است که افزایش قیمت غذا در کشور همواره به مراتب بیش از قیمت متوسط نرخ تورم بوده است. یعنی تورم غذا همواره بیشتر از میانگین تورم جامعه بوده است و آثار این اختلاف، در کیفیت غذای خانوارها خود را نشان می‌دهد. در چنین شرایطی، خانوارها غذای پرکالری مانند نان را بیشتر مصرف می‌کنند و کالاهایی را که حاوی ویتامین است کمتر می‌توانند مصرف کنند. پس از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها، قیمت محصولات غذایی افزایش یافت و قدرت خرید خانوارها به این تناسب افزایش نیافت. نتیجه آنکه در بین گروه‌های فقیر جامعه و به خصوص در مناطق محروم، سهم غذا از کل مخارج خانوارها به حدود 35 تا 40 درصد افزایش یافت. این سهم در شهری مانند تهران، حدود 18 درصد است. اگر افزایش قیمت غذا به شدت صورت گیرد معنایش این است که خانوارها قادر به جابه‌جایی مخارج‌شان نخواهند بود. چرا که آنها روی لبه باریکی از فقر زندگی می‌کنند. بنابراین اگر قیمت غذا افزایش یابد، آنها ناگزیر از تغییر ترکیب غذایشان می‌شوند. به همین دلیل است که مثلاً خیلی از آنها به خرید کالاهایی نظیر نان روی می‌آورند که کالری دارد و غذاهای اصلی‌تر را که دارای ویتامین یا پروتئین است ، حذف می‌کنند. تغییر ترکیب غذایی موجب شکل‌گیری بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان، کوتاهی قد، رشدنیافتگی ذهنی و اشکال مختلف بیماری‌ها در افراد می‌شود. پیامدهای منفی سوءتغذیه، در بلندمدت خود را به صورت نابرابری‌های اقتصادی نشان می‌دهد. فردی که تغذیه مناسبی ندارند، از رشد ذهنی مناسبی هم برخوردار نخواهد بود و در تحصیلات عقب می‌افتد. این فرد در آینده نمی‌تواند شغل مناسبی اختیار کند. این گونه نابرابری در جامعه حفظ می‌شود. بنابراین مساله تغذیه آثار اقتصادی و اجتماعی گسترده‌ای دارد که متاسفانه کمتر به این مساله توجه شده است. بنابراین افزایش درآمد خانوارها در اثر پرداخت یارانه‌ها به نسبتی نبوده است که آنها بتوانند کمبودهای خود را در مقابل افزایش قیمت غذا جبران کنند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون نظارت بانک مرکزی به ایسنا اعلام کرد
کاهش نرخ سود سپرده در دستور کار نیست



معاون نظارت بانک مرکزی تاکید کرد: در حال حاضر کاهش نرخ سود بانکی به طور جدی در دستور کار شورای پول و اعتبار نیست و بعید است به زودی در این مورد تصمیم گیری شود.



حمید تهرانفر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، درباره اظهارات متفاوتی که اخیرا در رابطه با بررسی کاهش مجدد نرخ سود بانکی در شورای پول و اعتبار مطرح می شود، اظهار کرد: ما در بانک مرکزی اعلام نکردیم که نرخ سود بانکی کاهش می‌یابد، بلکه فقط عنوان کردیم که با توجه به کاهش نرخ تورم، قابل بررسی است؛بنابراین کاهش نرخ سود بانکی به هیچ عنوان به‌طور جدی در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار ندارد.





وی همچنین با بیان اینکه زمان مشخصی برای کاهش نرخ سود بانکی تعیین نشده و فکر نمی کنم در آینده نزدیک مورد بررسی قرار گیرد، گفت: اما برآوردها حاکی از آن است که با کاهش تورم ثبات بیشتری برای اقتصاد کشور به دست می‌آید و هرچه که این روند ادامه داشته باشد کاهش نرخ سود مقبول‌تر است.



تهرانفر با اشاره به اینکه اگر روندهای مورد نظر برای کاهش نرخ تورم ادامه یابد به نقطه ای خواهیم رسید که بانکها هم کاهش نرخ سود را می پذیرند، بیان کرد: به عبارتی دیگر اگر اکنون می‌گوییم که قاعده نرخ‌های سود 26.5 تا 27 درصد است وقتی که چنین اتفاقی افتاد طبیعی است که نظم بازار هم در نرخ‌های پایین‌تری عمل کرده و ما از بازار دنباله‌روی می کنیم و بانک‌ها هم وادار می شوند که خودشان را با شرایط تطبیق دهند.



به گزارش ایسنا، با رقابتی شدن تعیین نرخ سود سپرده های بانکی که در اواخر سال گذشته به اوج رسید ، با تفاهم انجام شده بین بانکها و تایید بانک مرکزی نرخ سود سپرده در اردیبهشت ماه امسال ساماندهی و کاهش یافت.

براین اساس نرخ های سودی که گاهی از 30 درصد عبور می کرد به گونه ای تصویب شد که سود روزشمار به 10 درصد و سود سپرده یکساله به حداکثر 22 درصد کاهش یافت.



اما در ادامه روند کاهشی تورم در سال جاری و ریزش آن به زیر 20 درصد زمزمه های کاهش مجدد نرخ سود بانکی مطرح شد که گاها عنوان شد که در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار گرفته است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در دهمین سفر استانی صورت می گیرد؛
سه شنبه روحانی در گلستان/افتتاح راه‌آهن شرق خزر با حضور 3 رئیس جمهور


کاروان تدبیر و امید در ادامه سفر استانی خود به منظور افتتاح خط ترانزیتی شرق دریای خزر (گرگان - اینچه‌برون - ترکمنستان) به استان گلستان سفر خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در دهمین سفر استانی خود سه شنبه به استان گلستان می رود.

در این سفر که جنبه بین المللی دارد قرار است خط ترانزیتی شرق دریای خزر (گرگان - اینچه‌برون - ترکمنستان) افتتاح شود.

‌خط‌ آهن گرگان – اینچه‌برون سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان را به یکدیگر متصل می‌کند؛ طول راه‌آهن گرگان - اینچه برون - اترک - برکت در ۳ کشور قزاقستان، ترکمنستان و ایران حدود ۹۰۸ کیلومتر است و در شرق دریای خزر ساخته شده که ۱۲۰ کیلومتر آن در قزاقستان، ۷۰۰ کیلومتر در ترکمنستان و ۸۸ کیلومتر در ایران قرار دارد و این خط ریلی کشورهای ‌(CIS) را به خلیج فارس و کشورهای جنوب شرق آسیا متصل می‌کند.

راه آهن اینچه برون- گرگان نیز بخشی از این پروژه ریلی است که از ناحیه "اوزن" قزاقستان آغاز و پس از عبور از شرق دریای خزر به کشور ترکمنستان رسیده و پس از عبور از محدوده اترک در خاک ایران از اینچه برون به گرگان ادامه پیدا می کند.

فاز اول ايستگاه راه آهن اينچه‌برون به مساحت ۳ هزار متر به اتمام رسيده و در فاز بعدي ۹ هزار متر به اين فضا اضافه مي‎شود.

ساختمان فعلي شامل فضاهاي مسافري، گمرکي، ايستگاه پياده و سوار مسافر، پليس و نمازخانه است و در حدفاصل گرگان تا اينچه‌برون چهار ايستگاه احداث شده که عمليات ساخت اين ايستگاه‎ها در مراحل پاياني قرار دارد.

علاوه بر كشورهای مذكور، این خط ريلی جديد برای كل منطقه حائز اهميت است و حمل و ترانزيت بار را ميان كشورهای منطقه تسهيل نموده و ضمن كوتاهتر شدن مسير شمال- جنوب در حدود ۶۰۰ كيلومتر، زمان و هزينه های حمل بار را كاهش می دهد. با توجه به اتصال خطوط ريلی ايران به تركيه در غرب و امتداد خطوط ريلی كشور تا بندر عباس در خليج فارس و همچنين اتصال به پاكستان در جنوب شرق و اتصال به عراق در جنوب غرب و اتصال خطوط ريلی قزاقستان به روسيه در شمال، اتصال خطوط ريلی تركمنستان به ازبكستان در شمال شرق (و كشورهاي قرقيزستان و تاجيكستان)، می توان پيش بينی نمود كه خط ريلی جديد تاثير قابل توجهی در ترانزيت و رشد حجم تجارت دركشورهای منطقه خواهد داشت.

این خط ریلی قرار است روز چهارشنبه با حضور رؤسای جمهور سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان ابتدا در ایستگاه خاک ترکمنستان و سپس ایستگاه خاک ایران به بهره‎برداری برسد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آهنی: از غنی‌سازی صرف نظر نمی‌کنیم


سفیر ایران در پاریس تاکید کرد: ایران از غنی‌سازی صرف‌نظر نخواهد کرد. این حقی است که برای هر کشوری که پیمان ان پی تی را امضا کرده در نظر گرفته شده است در حالیکه **** صهیونیستی همواره از پیوستن به این پیمان سر باز زده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، علی آهنی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاریس در گفت‌وگو با روزنامه اوپینیون در پاسخ به این سوال که آیا تمدید مذاکرات در وین به معنای شکست است، گفت: نه، ما در ماههای گذشته پیشرفت هایی کرده ایم. ولی مذاکرات از سوی برخی در منطقه که تلاش دارند با انتشار تبلیغاتی بی اساس درباره ماهیت برنامه هسته‌ای ایران دسترسی به توافق را با اخلال مواجه کنند مواجه شده است. برنامه هسته‌ای نظامی در دکترین دفاعی ما جایی ندارد زیرا ما فکر نمی کنیم که حتی هسته ای نظامی تاثیر بازدارندگی داشته باشد. **** صهیونیستی اسرائیل بمب اتمی دارد ولی با این حال در مقابله با حماس در نوار غزه شکست خورده است. ما می‌خواهیم فناوری هسته ای غیر نظامی را به دست بیاوریم تا اقتصاد خودمان را به خصوص در زمینه بهداشت و تولید برق توسعه دهیم.

وی درباره عوامل بلوکه شدن مذاکرات هسته‌ای گفت: ما موفق نشدیم در زمان مقرر درباره ظرفیت غنی‌سازی و تعداد سانتیرفیوژها و تقویم برداشته شدن تحریم ها به توافق برسیم. در دسامبر مذاکرات در سطح فنی از سر گرفته می‌شوند تا به تفاهمی که به امضای توافق نهایی منجر شود برسیم. مطمئنا ایران از غنی سازی صرفنظر نخواهد کرد. این حقی است که برای هر کشوری که پیمان ان پی تی را امضا کرده در نظر گرفته شده است در حالیکه **** صهیونیستی همواره از پیوستن به این پیمان سر باز زده است.

سفیر ایران در پاریس درباره اینکه اکثریت کنگره آمریکا در ژانویه آینده در اختیار جمهوری خواهان قرار می‌گیرد، افزود: این مذاکرات همواره از سوی لابی‌های مختلف و اپوزیسیون با اخلال مواجه شده است. این به عهده رئیس‌جمهور اوباما است که با آن مقابله کرده و راه حل‌هایی را بیابد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا کاهش قیمت نفت وسیله‌ای از سوی آمریکا و عربستان سعودی برای اعمال فشار به ایران است؟ ، تصریح کرد: بیش از ایران، هدف تضعیف اقتصاد روسیه در شرایط تنش میان روسیه و غرب است. قدرت‌های بزرگ می‌خواهند صادرات انرژی روسیه را مختل کنند.

آهنی ادامه داد: روسیه از تحریم‌های غربی برای رشد همکاری های اقتصادی خود با ایران بهره برده است. این کشور در آینده دو راکتور هسته ای برای نیروگاه بوشهر تامین خواهد کرد و شش راکتور دیگر را نیز در حال مذاکره دارد. این بازار مهمی است که اروپا آن را از دست داده است. این مسایل مستقیما به مذاکرات جاری مربوط نمی شوند ولی امضای توافق نهایی اجازه خواهد داد که زمینه همکاری های امنیتی در خاورمیانه و همکاری صادرات گاز ایران به سوی اروپا فراهم شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا گروه های اروپایی از توافق موقتی امضا شده در نوامبر 2013 بهره بردند؟ ، افزود: این توافق از سوی اروپایی ها مورد بهره برداری قرار نگرفت. دلیل اصلی آن به تهدیدهای اعمال مجازات از سوی خزانه داری آمریکا علیه شرکت های اروپایی باز می گردد. دولت ها و بانک های اروپایی ثابت کردند که شهامت آن را ندارند که اجرای این توافق اولیه را مطالبه کنند در حالیکه آمریکایی ها زمینه را برای شرکت های اتومبیل سازی ، صنایع غذایی کشاورزی و همچنین هواپیمایی خودشان فراهم می کنند. بوئینگ به ناوگان هوایی ما قطعات یدکی می دهد و به دنبال آن است که به ما هواپیما بفروشد.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پاشنه آشیل صادرات ایران چیست؟


یک کارشناس اقتصادی، نبود اتصال در زنجیره بهره‌وری را پاشنه آشیل صادرات غیرنفتی ایران دانست و بر لزوم توجه به اقتصاد مقاومتی و خوداتکا تاکید کرد.



بهمن محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: بعضی از امکانات کشور شناسایی شده اما در مجموعه‌ی بهره‌وری قرار نگرفته‌اند. در برخی موارد کارآیی برقرار است اما اثربخش نیست. در بعضی جاها کارآیی و اثربخشی هست اما بهره‌وری نیست. باید با تکیه بر مبانی اقتصاد مقاومتی، حلقه‌های مفقوده را شناسایی کنیم تا زنجیره تولید درون‌زا و صادرات محور به هم پیوسته شود.



وی افزود: شرایط بین‌المللی موجود به گونه‌ای است که هرچه جلوتر می‌رویم لزوم توجه به اقتصاد مقاومتی بیشتر احساس می‌شود. نظریه حکیمانه مقام معظم ***** درباره اقتصاد مقاومتی در ابتدا کمی برای افکار عمومی نامانوس بود اما خیلی‌ها به مرور متوجه شدند که اقتصاد ما باید به ظرفیت‌های داخلی خود رجوع کند.



محمدی با بیان این‌که طی یک سال اخیر صادرات نفت ایران از یک میلیون بشکه فراتر نرفته، گفت: کاهش 30 درصدی قیمت نفت در ماه‌های اخیر هم مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده، لذا باید از ظرفیت‌های غیرنفتی برای کشور استفاده کرد.



محمدی با بیان این‌که ما یک راه مطمئن داریم و آن هم تکیه بر توانمندی‌های موجود داخلی اقتصاد است، گفت: به جای نگاه به خارج از مرزها باید به درون کشور توجه کنیم. در فضای بین‌الملل تعامل دوستانه برقرار کنیم اما نباید به خارجی‌ها بیش از حد تکیه کنیم. اگر این غفلت صورت گیرد آنها از نقطه ضعف‌های ما استفاده می‌کنند.



وی شناسایی ظرفیت‌های داخلی را ضروری دانست و افزود: ظرفیت‌های نهفته‌ای در کشور وجود دارند که اگر روی آنها کار کنیم می‌توانیم کالاهایی با ارزش افزوده صادر کنیم. در حال حاضر با توجه به بالا بودن قیمت ارز، صادرات مقرون به صرفه است.



محمدی، استفاده از توان ژئوپلتیک کشور را از جمله پتانسیل‌های مغفول مانده دانست و افزود: افزایش توان ریلی و جاده‌ای از جمله مزیت‌های نسبی کشور است که رقابتی هم نیست و بسیار می‌تواند برای ما درآمدزا باشد اما استفاده‌ی مطلوبی از آن صورت نگرفته که در این خصوص ایجاد زیرساخت‌های ترانزیت هوایی، ریلی، جاده‌ای و بنادر ضروری است.



این نماینده‌ی سابق مجلس با اشاره به اهمیت توجه بیش از پیش به اصل 44 و بخش خصوصی گفت: بخش خصوصی در ایران شبه دولتی است. بخش خصوصی واقعی می‌تواند تولید ناخالص داخلی را افزایش داده و شغل ایجاد کند. این بخش از یارانه‌هایی که به بخش دولتی داده می‌شود محروم می‌ماند که این مساله به ایجاد یک رقابت نابرابر می‌انجامد و همواره باعث رکود در بخش خصوصی می‌شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با تحصیل 440 هزار دانش‌آموز در 260 رشته کارودانش اعلام شد
بروزرسانی و راه‌اندازی رشته‌های جدید کار و دانش


مدیرکل دفتر کارو دانش وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه آیا رشته‌های جدیدی در شاخه کار و دانش در سال تحصیلی جدید دایر خواهند شد، گفت: در صورت اعلام نیاز بخش صنعت، کشاورزی و خدمات، راه‌اندازی رشته‌های جدید در دستورکار قرار می‌گیرد. این امر در جریان است و امسال رشته‌های مختلف یا بروزرسانی و یا راه‌اندازی می‌شوند.



مهندس مصطفی آذرکیش در گفت‌وگو با خبرنگار«آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه 440 هزار دانش‌آموز در پایه دوم و سوم در شاخه کار و دانش تحصیل می‌کنند، اظهار کرد: امسال نیز متناسب با آنچه که اسناد فرادستی و تکالیف قانونی مشخص کرده، دستوراتی در راستای توسعه مراکز کار و دانش به استان‌ها ابلاغ شده است.



وی به انعطاف شاخه کار و دانش در زمان، مکان، محتوای اجرا و پوشش صد در صدی ایجاد شده در تمام نقاط کشور اشاره و عنوان کرد: امر توسعه متناسب با سیاست وزارت آموزش و پرورش، شرایط استان‌ها و نیاز ملی و منطقه‌ای ما در سال جدید صورت می‌پذیرد.



مدیرکل دفتر کارو دانش وزارت آموزش و پرورش افزود: یکی از سیاست‌ها برون‌سپاری و استفاده از ظرفیت خارج از آموزش و پرورش متناسب با نیاز بازار کار و در جهت ارتقای بهره‌وری است. در همین راستا سعی می‌کنیم مشارکت‌هایی را در تجهیز و آموزش جلب کنیم.



آذرکیش با اشاره به اینکه در شاخه کار و دانش شرایط آموزش ما تعاملی و تقاضامحور است، اظهار کرد: تفاهم‌نامه‌های خوبی با وزارتخانه‌ها و نهادهای ذیربط در بخش صنعت، کشاورزی و خدمات در حال تدوین و یا انعقاد است.



وی افزود: در مجموع بیش از 260 رشته در زمینه صنعت، کشاورزی و خدمات داریم.



مدیرکل دفتر کارو دانش وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه آیا رشته‌های جدیدی در شاخه کار و دانش در سال تحصیلی جدید دایر خواهند شد؟ گفت: آموزش‌های کار و دانش بروز هستند و متناسب با نیازهای ملی و منطقه‌ای طراحی شده‌اند و همیشه این امکان وجود دارد که به علت انعطاف موجود، رشته‌هایی اضافه یا کم شوند. به عنوان مثال سال‌ها پیش آموزش تعمیر تلویزیون‌های سیاه و سفید را داشتیم، بعد تلویزیون‌های رنگی آمدند و حالا آموزش تعمیر موبایل را داریم.

آذرکیش افزود:‌ بنابراین در صورتی که متولیان امر در بخش‌های صنعت، کشاورزی و خدمات به آموزش و پرورش اعلام نیاز کنند، راه‌اندازی رشته‌های جدید در قالب همکاری و چارچوب استانداردی که معرفی می‌کنیم و محتوایی که آنها در فهرست سیاست‌های آموزش و پرورش ارائه می کنند در دستورکار قرار می‌گیرد. این امر در جریان است و رشته‌های مختلف یا بروزرسانی و یا راه‌اندازی می‌شوند.



وی با بیان اینکه آموزش‌ کار و دانش بیشتر بر استانداردسازی آموزش‌های غیر رسمی تاکید دارد، گفت: وزارت آموزش و پرورش متولی آموزش رسمی و سازمان فنی و حرفه‌ای متولی آموزش غیر رسمی مهارت‌های فنی در کشور است. اکنون تفاهم‌نامه‌ای در راستای تحقق این امر با سازمان فنی‌و حرفه‌ای کشور امضا شده است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سخنان علی مطهری درباره درخواست کروبی
علی مطهری درباره اظهارات اخیر امام جمعه مشهد و احمدی‌نژاد و برخی درخواست‌های کروبی از خودش به خبرنگاران توضیح داد.

به گزارش ایسنا،‌ نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس در مورد پاسخ علم الهدی امام جمعه مشهد به نامه وی گفت:‌ این مسئله نشان می‌دهد که وی قبل از اینکه نامه من را بخواند ظاهرا به وی گفته بودند جوابی بدهد که چند جمله‌ای گفتند، ولی معلوم بود که نامه من را نخواندند؛ به هر حال حرف‌های من همان است که درآن نامه نوشتم.

نماینده مردم تهران در مجلس همچنین در مورد نقل قولی از احمدی‌نژاد نسبت به وی که گفته " آقای مطهری خیلی مرد است" گفت:‌ سیاق جملات می‌خورد که حرف ایشان باشد، اما خب تکذیب شد. به هر حال در عالم سیاست رسم است که حرفی را می‌زنند و بعد هم تکذیب می‌کنند اما این‌که از کجا نشات گرفته معلوم نیست یا این است که در یک جمعی گفته یا این‌که در اثر شنودها پیدا شده است، به هر حال نوع بیان به آقای احمدی‌نژاد می‌خورد.

مطهری درباره نامه اخیری که منتسب به مهدی کروبی است و در آن درخواست‌هایی از علی مطهری مطرح شده است گفت:‌ گویا این نامه منتسب به خانواده‌ آقای کروبی بوده است اما قبل از این‌که ایشان نامه بدهد من پیگیر برخی موارد مطرح شده در این نامه بوده‌ام.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جدیدترین خبرهای نعمت‌زاده از تجارت ایران و روسیه



وزیر صنعت، معدن و تجارت آخرین خبرها از توافقات تجاری ایران و روسیه را تشریح کرد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدرضا نعمت‌زاده گفت: در جهت همکاری در تأمین نیازمندی های روسیه به مواد غذایی، میوه و تره‌بار، با مقامات آذربایجان صحبت شد تا شرکت های آذربایجانی و ایرانی در این زمینه همکاری کنند.



وی که به جمهوری آذربایجان سفر و با مقامات آذربایجانی دیدار کرده، در مصاحبه با خبرگزاری آذری‌ترند، نتایج سفر خور را تشریح کرد و گفت: در دیدار با حیدر اسد اف، وزیر کشاورزی آذربایجان قرار شد که یک موافقت‌نامه امور دامی و دامپزشکی بین دو کشور منعقد شود. این توافق‌نامه را طرفین تأیید کرده‌اند و آماده امضاست.



به گفته نعمت زاده توافقنامه یاد شده در اولین فرصت بین وزرای کشاورزی ایران و جمهوری آذربایجان امضا خواهد شد.



وزیر صنعت، معدن و تجارت نعمت زاده همچنین به دیدار خود با کمال الدین حیدراف، وزیر امور غیر مترقبه آذربایجان اشاره و اظهار کرد: این مقام آذربایجانی از توسعه مناسبات میان دو کشور استقبال کرده و قرار شده مساعدت برای سرمایه گذاری های مشترک و توسعه تجارت میان دو کشور انجام شود.



توافق ایران و جمهوری آذربایجان برای ایجاد شرکت داروسازی


وی همچنین گفت که شرکت های ایران و آذربایجان در چارچوب ایجاد یک شرکت داروسازی توافق کردند و در زمینه تولید خودرو نیز مذاکره شده که قرار شد در این زمینه تحقیقات بیشتری انجام شود و سپس تصمیم گیری شود.



نعمت‌زاده به بازدید خود از پارک تولید محصولات شیمیایی سومقاییت در جمهوری آذربایجان اشاره کرد و گفت: در توسعه صنایع مختلف، صنایع شیمیایی و پتروشیمی مذاکراتی شد و ما هم بازدیدی از پارک صنایع شیمیایی سومقاییت داشتیم؛ کارهای خوبی انجام شده است و ما هم هر چه بتوانیم، در زمینه خدمات مهندسی، اجرایی، تعمیر ماشین آلات یا سرمایه گذاری مشترک مایل به همکاری با همسایه شمالی هستیم.





افتتاح نمایندگی سایپا در جمهوری آذربایجان


همزمان سعید مدنی، رییس گروه سایپا که همراه نعمت زاده به باکو سفر کرده بود، در مصاحبه با خبرگزاری آذرتاج گفت: شرکت خودروسازی سایپا قصد گشایش دفتر نمایندگی در جمهوری آذربایجان را دارد.



سعید مدنی با اشاره به روابط این شرکت با جمهوری آذربایجان گفت: بهبود هر چه بیشتر مناسبات بین دو کشور باب میل کارفرمایان است.

وی ادامه داد: اگر شریک از همسایه باشد، بسیار مقرون به صرفه است. در دو سال اخیر 2000 خودرو ما در جمهوری آذربایجان به فروش رسیده است. قصد گشایش دفتر مرکزی و احداث کارخانه ای برای کشورهای منطقه در این کشور را داریم. برای همین منظور نیز به جمهوری آذربایجان سفر کرده ام. مذاکرات مان امیدوارکننده است.



مدنی با اشاره به گسترش روابط بین المللی گروه سایپا ادامه داد: محصولات این شرکت در اوکراین و روسیه به فروش می رسد و مؤسسات این شرکت در عراق، ونزوئلا، سودان، سوریه و سایر کشورها فعالیت می کنند. در حال حاضر این گروه که هفت کارخانه و حدود 100 شرکت فرعی دارد سالانه 20 مدل به تیراژ 800 هزار خودرو تولید می کند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک اقتصاددان:
40درصد نیروهای فعال ایران ثروت‌آفرین نیستند

یک اقتصاددان معتقد است: پایه و اساس مشکل اقتصاد ایران، این است که براساس اقتصاد توزیع محور است نه تولید محور.



دکتر علیرضا شکیبایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کویر، اظهار کرد: زمانی اقتصاد ایران تولید محور می‌شود که فضا و شرایط کسب و کار در ایران مناسب شود. تا زمانی که ریلی را درست نکنید صحبت از اینکه آیا واگن خوب کار می‌کند یا خیر یک اشتباه است.



وی بیان کرد: در اقتصاد بخش‌هایی که مولد ارزش باشند را اصطلاحا تولید می‌گویند.( تولید کالا یا خدمات). هر بخشی که مولد ارزش باشد و یک ارزش جدید در اقتصاد ایجاد کند مفید است، اما برخی فعالیتها مانند بخش واسطه‌ای و توزیع در اقتصاد مولد ارزش نیستند.



پیش رفتن اقتصاد ایران به سمت توزیع



شکیبایی افزود: آمارها در ایران نشان می‌دهد، در بخش اقتصاد، جذابیت بخش توزیع بیشتر است و سرمایه‌گذاران به این سمت حرکت می‌کنند. فعالان اقتصادی که به بحث سود و زیان توجه می‌کنند بیشتر به سمت توزیع کالا می روند تا تولید کالا. هر چند که توزیع کالا ثروت آفرین است نه ارزش آفرین.



وی تصریح کرد: لازم است در اقتصاد بخشی وجود داشته باشد که تولید کننده را به مصرف کننده وصل کند اما باید دقت کرد که وجود این بخش‌ها در حداقل خود باشند. در ایران آمارها به طور رسمی نشان می‌دهد که حدود 2 میلیون و پانصد هزار بنگاه اقتصادی توزیع کننده وجود دارد که نیروی کار فعال و سرمایه‌ را به خود اختصاص داده‌اند و هزینه‌هایی بر اجتماع تحمیل می‌کنند اما متاسفانه مولد ارزش نیستند.



این دکتری اقتصاد با بیان این پرسش که چرا در اقتصاد ایران به سمت بخش تولیدی که ثروتی را تولید می‌کنند نمی رویم، اظهار کرد: جواب آن بر می‌گردد به سیاستهای اقتصادی کلان کشور که مجموعا شرایط را برای تولید کنندگان واقعی فراهم نکرده اما برای توزیع کنندگان این شرایط فراهم شده است. توزیع کنندگان سرمایه اندک می‌خواهند و باری روی دوش دولت، ظاهرا ندارند و همین امر باعث می‌شود که مجموعه سیاستهای اقتصادی کشور را به سمت توزیع و گسترش بخش توزیع در اقتصاد سوق دهد.



وی افزود: یکی از مسائل اساسی و چالشی اقتصاد ایران، وجود همین بنگاه‌های اقتصادی کم‌ارزش است که باید تمهیداتی در جهت کاهش بنگاه‌های توزیعی اندیشه شود و این بنگاه‌ها را کارآمد و علمی کنیم.





شکیبایی با توضیح اینکه، بنگاه‌های توزیع کارآمد، بنگاه‌هایی هستند که هزینه توزیع آنها در حد 2 تا 3 درصد باشد نه 30 تا 40 درصد، تصریح کرد: اگر 2.5 میلیون بنگاه توزیع در کشور وجود داشته باشد و میانگین اشتغال هر یک از آنها را حداقل 3 نفر در نظر گرفت 7.5 میلیون نفر از نیروهای فعال اقتصادی در این بخش هستند. از جمعیت 75 میلیون نفری ایران، حدود 55 میلیون نفر به دلایل شرایط سنی نیروی غیرفعال محسوب می‌شوند، پس نیروی فعال کشور حدودا 20 میلیون نفر است که در اقتصاد می‌توانند فعالیت کنند.



این استاد اقتصاد دانشگاه گفت: از 20 میلیون نفر 7.5 میلیون نفر در بخش توزیع فعالیت می‌کنند و این نشان دهنده آن است که نزدیک به 40 درصد از نیروی فعال ایران در بخش توزیع هستند که ثروت آفرین و خالق ارزش نیستند.



وی ادامه داد: به طور کلی دست غیرمولدها در جیب تولید کنندگان است. یک تولیدکننده واقعی نه تنها باید جور خانواده خود را بکشد بلکه جور سه خانواده دیگر را نیز بکشد.



تولید توجیه اقتصادی و سودآوری ندارد!



این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان تصریح کرد: یک تولید کننده در ایران باید معاش 4 خانواده را تامین کند، به همین دلیل تولید مقرون به صرفه نیست و توجیه اقتصادی و سودآوری ندارد. کسی تمایل به تولید با سرمایه‌های شخصی ندارد، به همین دلیل دولت در گذشته جور کار را کشیده و کمک کرده، یارانه، وام و تسهیلات داده است تا تولید کننده بتواند دوام بیاورد و بتواند تولید کند.



وی با اظهار به اینکه این روش یک روش کوتاه مدت است گفت: دولت تا کی می‌تواند به تولیدکنندگان کمک کند تا بتواند بار خود را به مقصد برساند؟ بهترین راه این است که بار آن را سبک کنیم و بخش توزیع را کارآمد و چابک سازی کرد. باید هزینه‌های توزیع را پایین آورد که این کار عملی و بسیار ساده است. فقط همت می‌خواهد و به پول و سرمایه نیاز ندارد. فقط یک مدیریت صحیح می‌طلبد تا در سایه آن بتوان بخش توزیع که به شدت سنتی است را مدرن کرده و از تکنولوژی، آگاهی و علم روز در این زمینه استفاده کرد و این بخش را همپای سایر بخش‌های اقتصادی جلو برد و رونق داد.



اقتصاد توزیع محور، عامل تعامل نداشتن با اقتصاد دنیا



این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه، اقتصاد توزیع محور پایه و اساس مشکل در اقتصاد ایران است، افزود: بعضی دلالها، واسطه‌ و برخی خرده فروش هستند که لازم است در جامعه وجود داشته باشد. این 7 و نیم میلیون نفر را می توان به 2 یا 3 میلیون نفر کاهش داد بدون اینکه آسیبی به اقتصاد ایران وارد شود. شاید یکی از دلایلی که ایران نمی تواند در صحنه اقتصادی با دنیای خارج تعامل کند در این است که اقتصاد ایران بر پایه اقتصاد توزیع محور است نه تولید محور.



سنتی بودن بخش توزیع در کشور



وی با اشاره به سنتی بودن بخش توزیع در کشور گفت: در کشورهای دیگر بخش توزیع مدرن‌تری وجود دارد ولی در ایران این بخش سنتی است و این دو قابل رقابت با یکدیگر نیستند. همیشه این چالش وجود داشته است که آیا وقتی صحبت از مدرن سازی صحنه تکنولوژی و اقتصاد می‌شود باعث افزایش بیکاری می‌شود؟ که قطعا جواب این سوال منفی است.



شکیبایی ادامه داد: مدرن سازی، اشتغال آفرین است، اشتغال، مولد می‌آفریند و غیرمولد را حذف می‌کند. این را با اطمینان کامل می‌گویم که مدرن ساز نه تنها باعث کاهش اشتغال نمی‌شود بلکه باعث افزایش اشتغال می‌شود. یک فعال اقتصادی که در بخش توزیع است، اتفاقا می‌تواند یک کارآفرین خیلی خوبی نیز باشد. اگر این فرد در راس یک بنگاه اقتصادی تولید کننده قرار بگیرد این فرد به جای ایجاد 3 فرصت شغلی می‌تواند برای 300 نفر اشتغال ایجاد کند.



ضربه سیستم‌های بانکی به تولید



این دکترای اقتصاد افزود: سیستم بانکی و مالیاتی ایران مشوق اقتصاد تولید محور و تولید کننده نیست. امروز تولید کننده در ایران باید با تولیدکننده‌ای در خارج کشور به رقابت بپردازد ولی شرایط رقابت یکسان نیست. نرخ سود بانکی در دنیا بین 0.5 تا 2.5 درصد است اما نرخ سود بانکی در ایران 25 تا 45 درصد است. نرخ بهره‌ای که یک تولید کننده می‌پردازد اکنون در شرایط رسمی 25 تا 45 درصد است.



وی تصریح کرد: چگونه یک تولید کننده می‌تواند با 25 تا 45 درصد هزینه‌ای که به او تحمیل می‌شود با تولید کننده‌ای که در خارج کشور با کمتر از 2.5 درصد بهره بانکی کار می‌کند رقابت کند و هر تلاشی که بکند امکان پذیر نیست. نباید خود را فریب دهیم، تولید با نرخ بهره 25 تا 35 درصد سود آور نیست. اگر مدیر ماکروسافت را که به عنوان موفق ترین مدیر اقتصادی دنیا است در راس بنگاههای اقتصادی ایران قرار دهید، نمی‌تواند هیچ کاری برای شما بکند، چون باید 30 درصد نرخ بهره بدهد.



این عضو هیئت علمی دانشگاه باهنر کرمان با اشاره به سیستم مالیاتی کشور گفت: سیستم مالیاتی بنگاه‌های اقتصادی تولید کننده رسمی را شناسائی می‌کند و از آنها مالیات دریافت می‌کند، بیشترین مالیت پرداختی به دولت را بنگاه‌های تولید کننده می‌دهند.



وی افرود: شرکت تولیدی باید بیشترین مالیات را به دولت بدهد، بیشترین نرخ سود بانکی را باید به بانکها بدهد و بیشترین هزینه توزیع به آن تحمیل می‌شود، چگونه انتظار دارید که بتواند کار کند و متاسفانه تولید کنندگان نیز فکر می کنند، نقص و اشکال در خودشان است. ممکن است سیستم مدیریت داخلی یک بنگاه اقتصادی دچار اشکال باشد و مدیریت علمی نداشته باشند اما قبل از اینکه مشکل به اینجا برگردد باید محیط و شرایط کسب و کار در ایران مناسب کرد. تا ریل را درست نکنید صحبت از اینکه آیا واگن خوب کار می کند یا خیر یک اشتباه است چون ریل خودش دارای نقص است.



شکیبایی اضافه کرد: اگر شرایط و محیط کسب و کار در ایران مناسب بود، آنگاه بحث مدیریت بنگاه‌ها و بحث مدیریت منابع انسانی، نقدینگی، بازاریابی و روشهای جدید بازاریابی مطرح می‌شد و از این نظر به بنگاه کمک می‌شد تا از این شرایط عبور کند. اقتصاد ایران در شرایط رکود است و این واقعیتی است که در همه کشورها وجود دارد. اینکه چگونه می‌توان از رکود عبور کرد، مهم است.



وی با بیان اینکه، فعالان زیرک و باهوش در صحنه اقتصاد ایران به بخش توزیع پناه می‌برند، تاکید کرد: فعالان اقتصادی سعی می‌کنند در بخش تولید فعالیت نکنند زیرا کسی که در بخش تولید است صدمه خواهد خورد.



بانکها آدرس غلط به مردم می‌دهند



این استاد دانشگاه با بیان اینکه بانکها دروغ می‌گویند که تولید پول 20 درصد هزینه می‌برد، اظهار کرد: بانکها به مردم ایران دروغ می‌گویند. بانکها آدرس غلط به مردم می‌دهند. مردم ایران را دچار یک شک و تردید کرده‌اند، بانک یک بنگاه اقتصادی نیست که یک درآمد و هزینه‌ای داشته باشد. باید اختلاف آنها مثبت باشد. بانک یک واسطه مالی و یک واسطه پولی است و بانک قدرت خلق پول در جامعه دارد.



وی ادامه داد: هر بانکی در ایران می‌تواند از هر یک واحد سپرده‌ای که دریافت می‌کند، حداقل 5 برابر آن را تسهیلات دهد. بانکها همیشه در ظاهر در ارقام زیان ده هستند ولی در واقعیت همیشه سودآورترین هستند. کارخانه ها تعطیل می‌شوند اما ساختمانهای لوکس در بانکها روز به روز برج مانند بالا می‌روند.



بانکها در انتظار ورشکستگی کارخانه‌ها!



این دکتری اقتصاد تاکید کرد: بانکها تمایل دارند روز به روز دارائی‌ها و سرمایه‌های خود را زیادتر بکنند و منتظر آن هستند که کارخانه‌ها ورشکسته شوند و آنها را مصادره کنند که این یک اشتباه بزرگ است که متاسفانه به دلیل کم دانشی مدیران بانکها و مدیریت اقتصادی کشور در ایران بیش از سایر نقاط دنیا اتفاق می‌افتد.



وی معتقد است: سوال اینجاست که اگر بانکی ورشکسته می‌شود و معوقه دارد چگونه می‌تواند سختمانهای لوکس با قیمتهای 3 برابری خریداری ند. این نشان دهنده پولداری و درآمدزایی بانکها است. متاسفانه از مردم و بنگاه‌های اقتصادی بهره می‌کشند و این اطلاعات غلطی است که بانکدارها همیشه به مردم ایران داده‌اند و با این اطلاعات غلط، سیاستگذاران تصمیمات غلط می‌گیرند.



این استاد دانشگاه با بیان اینکه، مدیران دانش و اقتصاد بانکداری را نمی دانند، تصریح کرد: بانک در هیچ جای دنیا بنگاه اقتصادی نیست. فرق بانک با بنگاه اقتصادی در این است که به بانک یک قدرتی داده شده است که نمی تواند بنگاه دار باشد. خطرناکترین حالت در اقتصاد زمانی است که بانک بنگاه دار شود. این برای اقتصاد یک پدیده خطرناکی است. مسئولین تراز اول کشور به بانکها تذکر می‌دهند تادست از بنگاه داری بردارند.



وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در جامعه از لحاظ فرهنگی به تولید و سرمایه‌گذار تولید و مولد به دید یک ارزش آفرین و فرد مقدس نگاه نمی‌شود، اما در فرهنگ سنتی ایران کسانی که کسب و کار ایجاد می‌کنند به عنوان حبیب خداوند محسوب می‌شوند.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت‌‌وگو با فارس خبر داد
افزایش نرخ حامل‌‌های انرژی به میزان تورم/ لایحه خروج از رکود هفته آینده در دستور کار مجلس
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، میزان افزایش نرخ حامل‌های انرژی را در راستای اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها به میزان تورم عنوان کرد.


13920629000377_PhotoA.jpg


  • جعفر قادری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد اجرای مرحله جدید قانون هدفمندی یارانه‌ها در بودجه 94 کشور اظهار داشت: فکر می‌کنم تغییرات جزئی در قیمت‌ها وجود داشته باشد، اما با توجه به فضای موجود شاید امکان تغییرات فاحش یا توزیع درآمدها در سال آینده فراهم نباشد .

    عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه به نظر می‌رسد، نرخ حاملهای انرژی به اندازه تورم یا کمی بیش از آن افزایش خواهد یافت، گفت: باید افزایش نرخ حامل‌های انرژی در بودجه 94 کمی بیش از تورم باشد، تا بتواند فاصله رسیدن به اهداف قانون را محقق کند.

    قادری تاکید کرد: البته نباید افزایش‌ نرخها به قدری باشد که به تورم دامن بزند و اثرات مثبت آن از بین برود، تا زمانی که تورم روشن و تثبیت نشده باشد، نمی‌توان حرکت جدی در این زمینه داشت.

    این نماینده شیراز در مجلس در مورد بررسی لایحه رفع موانع تولید در نشست علنی مجلس تصریح کرد: در هفته جاری لایحه خروج از رکود میان نمایندگان توزیع می‌شود و پس از بررسی و تصویب لایحه تنظیم بخشی مقررات مالی دولت، در دستور کار قرار گیرد.

    وی ادامه داد: این لایحه تا پایان هفته جاری به تصویب نمایندگان خواهد رسید.

    به گزارش فارس منابع نزدیک به دولت خبر می‌دهند، سقف درآمدهای هدفمندی یارانه‌ها در لایحه بودجه 94 نیز همان رقم قانون بودجه سال جاری 48 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده و این موضوع نشان می‌دهد، دولت به دنبال اجرای مرحله جدید هدفمندی یارانه نبوده و امکان دارد، تغییرات جزئی در نرخ حامل‌های انرژی ایجاد شود.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با اشاره به مذاکرات ایران و 1+5
عراقچی: مسیر دستیابی به تفاهم تا حد زیادی هموار شده است



معاون وزیر خارجه ایتالیا با معاون امور حقوقی و بین‌المللی و معاون عربی آفریقایی وزارت امور خارجه دیدار کرد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) لاپو پیستلی، معاون وزیر خارجه ایتالیا عصر امروز با دکتر عراقچی، معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه دیدار و در خصوص آخرین تحولات و روند مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 گفت‌وگو نمود.



در این دیدار عراقچی با اشاره ای گذرا به اهم مباحث مطرح شده در جریان آخرین دور مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و 1+5 در وین ، مواضع اصولی کشورمان در خصوص موضوعات محوری مرتبط با برنامه صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران را تشریح و تاکید نمود :پس از چندین ماه مذاکره سخت و پرداختن به مسائل به شدت فنی و پیچیده اکنون مسیر دستیابی به تفاهم تا حد زیادی هموار شده و چنانچه طرف غربی با حسن نیت مصمم به نیل به توافقی مرضی الطرفین باشد ، شرایط آن بیش از هر زمان دیگر فراهم است .



معاون وزیر خارجه ایتالیا نیز با ابراز خرسندی از پیشرفت های حاصله در مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران و 1+5 اظهار داشت : مذاکرات هسته ای نشان داد که گفت‌وگو می تواند الگویی مناسب برای همکاری طرفین در مورد مسائل منطقه ای و بین المللی باشد .

وی با یاد کردن از مذاکرات جاری هسته ای به عنوان یک فرصت تاریخی برای دستیابی به توافق جامع ، نیل به این توافق را بسیار مهم و حیاتی دانست.



معاون وزیر خارجه ایتالیا همچنین با حسین امیر عبداللهیان معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه کشورمان دیدار و درخصوص مسائل و آخرین تحولات منطقه و لزوم مبارزه با افراط گرایی و تروریسم در منطقه تبادل نظر نمود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دیدگاه معاون اجرایی رییس جمهور درباره راه آهن ایران - ترکمنستان - قزاقستان



معاون اجرایی رییس جمهور، افتتاح راه آهن ترانزیتی و بین المللی ایران - ترکمنستان - قزاقستان را در توسعه روابط و مناسبات اقتصادی و فرهنگی این سه کشور بسیار مهم دانست.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،محمد شریعتمداری اظهار داشت: افتتاح این خط ریلی کشورهای آسیای میانه و نیز چین و روسیه را به ایران و کریدورهای ریلی غرب و جنوب کشور متصل خواهد کرد.



وی گفت: با افتتاح این خط ریلی ظرفیت بار بسیار افزایش خواهد یافت ضمن اینکه این خط ریلی می تواند در جابجایی مسافر و گردشگر نیز موثر و مورد استفاده قرار گیرد.



شریعتمداری اضافه کرد: باتوجه به مشترکات فرهنگی سه کشور ایران - ترکمنستان - قزاقستان این خط ریلی می‌تواند زمینه ساز توسعه مناسبات و روابط فرهنگی سه کشور نیز باشد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس جمهور:
راه‌آهن ایران، ترکمنستان و قزاقستان به دریای عمان متصل خواهد شد


رییس‌جمهور کشورمان با اشاره به اهمیت افتتاح خط راه آهن میان سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان، خاطرنشان کرد: ما امروز گام مهمی در راستای رفع نیازهای منطقه و توسعه کشورهای منطقه برداشته‌ایم، اما این گام، گامی اولیه است و باید آن را تکمیل کنیم.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس‌جمهور کشورمان در مراسم بهره‌برداری از خط راه‌آهن ایران، ترکمنستان و قزاقستان که با حضور روسای جمهور سه کشور در ایستگاه آک‌یایلا در منطقه مرزی اینچه‌برون برگزار شد، با بیان اینکه مراسم امروز یک مراسم تاریخی و به یاد ماندنی برای کشورهای منطقه به ویژه سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان است، اظهار کرد: ‌باید امروز مسرت وصف‌ناشدنی خود را از طرف ملت بزرگ ایران و ملت‌های منطقه به ویژه ترکمنستان و قزاقستان ابراز نمایم.



وی گفت: ما سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان گرچه از لحاظ سیاسی دارای استقلال کامل و دارای **** خاص حکومتی و حقوقی هستیم اما از لحاظ تاریخی، فرهنگی، دینی و اعتقادی به قدری به یکدیگر نزدیک هستیم که شاید نظیر این وحدت و اتحاد و نزدیکی کمتر در تاریخ کشورهای مختلف یافت شود.



رییس‌جمهور با بیان اینکه این زیربنا برای ما دارای اهمیت ویژه‌ای است، خاطرنشان کرد: ملت‌های ما از ما می‌خواهند که شرایط را آنچنان مهیا کنیم تا روابط مختلف ملت‌ها و دولت‌های منطقه به ویژه سه کشور همسایه ایران، ترکمنستان و قزاقستان که هر سه در کنار دریای خزر حضور دارند با یکدیگر نزدیک‌تر و پیوسته‌تر شوند.



روحانی با بیان اینکه مردم از ما می‌خواهند که بتوانند راحت‌تر به کشورهای یکدیگر رفت و آمد کنند، اضافه کرد: مردم می‌خواهند که کالاهای آنها مناسب‌تر به دست کشورهای دیگر برسد. آنها همچنین از ما می‌خواهند تا ارتباطات را آنچنان توسعه دهیم که شرایط برای همکاری‌های مختلف سه ملت بیشتر فراهم شود.



وی در ادامه با تاکید بر اینکه امروز گام مهمی در راه اجرای خدمت به مردم منطقه از طریق ریل و راه‌آهن فراهم شده است، تصریح کرد: امروز از طریق ریل و راه‌آهن نه تنها سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان به یکدیگر متصل شده‌اند، بلکه این راه‌آهن وسیله‌ای خواهد بود تا این کشور راحت‌تر به خلیج‌فارس و دریای عمان و کشورهای شرقی منطقه، چین،‌روسیه، ترکیه، اروپا و مدیترانه نزدیک‌تر شوند.



رییس‌جمهور با اشاره به اهمیت افتتاح خط ریلی میان سه کشور منطقه، خاطرنشان کرد: این گام برای مردم منطقه ما و کشورهای همسایه دارای اهمیت خاصی است و ما در این راستا گام مهمی برداشته‌ایم اما باید اعلام کنم که این گام، گام پایانی ما نیست بلکه گام اولیه‌ای است که باید آن را تکمیل کنیم.



روحانی با اشاره به ظرفیت‌های ایجاد شده در پی افتتاح خط ریلی میان سه کشور منطقه، اظهار کرد: راه‌آهنی که امروز سه کشور منطقه را به یکدیگر متصل می‌کند توان جابجایی میلیون‌ها تن بار و هزاران نفر مسافر را در طول سال دارد اما ما باید این ظرفیت‌ها را توسعه دهیم و باید نیازی که سه کشور دارند از طریق توسعه برطرف کنیم.



وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران این آمادگی را دارد که در مرحله دوم با همکاری کشورهای ترکمنستان و قزاقستان ظرفیت‌های موجود را افزایش دهد و راه‌آهن مشترک میان سه کشور را به نقاط جدیدتری متصل کند، تاکید کرد: به زودی و در سال‌های آینده راه‌آهن موجود به دریای عمان متصل خواهد شد و دسترسی جدیدی را از طریق راه‌آهن به کشورهای بزرگ منطقه فراهم خواهیم آورد.

رییس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه در شرایطی هستیم که باید اقدامی انجام دهیم تا انتقال کالا بین کشورها ارزان‌تر و همکاری اقتصادی میان کشورهای منطقه باصرفه‌تر باشد،افزود: بنابراین در کنار اقدامی که در ریل انجام داده‌ایم در آینده باید در زمینه جاده و همچنین کشتیرانی میان کشورهای ساحلی دریای خزر به قدری فعالیت‌ها را گسترش دهیم که شرایط اقتصادی را برای توسعه فراهم کنیم.



روحانی اضافه کرد: خوشبختانه ما می‌توانیم از این طریق کشورهای عضو سازمان اکو را به کشورهای عضو سازمان شانگهای متصل کنیم و شرایط را حتی برای انتقال انرژی و سوآپ مواد نفتی نیز آماده کنیم.



وی ادامه داد: راه آهن بین‌المللی سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان زمینه‌ای است تا در کنار آن اقدامات موثر دیگری برای رفت و آمد مسافران، تسهیل روادید میان تجار و مردم کشورهای منطقه و ایجاد مقررات برای حمل و نقل راحت‌تر و سریعتر کالاها را فراهم کنیم و شرایط بهتری را برای اقتصاد و رفاه مردم خود و منطقه ایجاد نماییم.

رییس‌جمهور اظهار کرد: امروز نه تنها روز شادمانی و خوشحالی برای سه کشور منطقه است بلکه روز شادمانی برای کشورهای منطقه و همه کشورهایی است که می‌توانند با واسطه یا بی‌واسطه از این راه آهن استفاده نمایند.

روحانی در پایان تصریح کرد: ما باید تلاش کنیم تا پیوند و روابط کشورها به یکدیگر نزدیک‌تر شود؛ چرا که توسعه، امنیت و ثبات کشورهای همسایه، توسعه، امنیت و ثبات یکدیگر است.



به گزارش ایسنا، پیش از سخنرانی رییس‌جمهور قربانقلی بردی محمداف رییس‌جمهور ترکمنستان نیز طی سخنانی به بیان اهمیت افتتاح خط ریلی میان سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان پرداخت.

وی با بیان اینکه این خط ریلی کمک می‌کند تا فاصله میان آسیای میانه و خاورمیانه و مسیر کریدور شمال -جنوب کاهش یابد، به دورنمای اقتصادی این خط ریلی اشاره و خاطرنشان کرد: این پروژه کمک بسیاری به مبادله بیشتر اقتصادی میان کشورهای منطقه و همچنین کاهش زمان تبادلات اقتصادی میان کشورهای منطقه می‌کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی:
ایران نوزدهمین اقتصاد بزرگ دنیاست/تامین 45 درصد هزینه‌های جاری دولت از مالیات

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: ایران در جایگاه نوزدهم اقتصاد‌های بزرگ جهان قرار دارد.



به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، علی عسکری در همایش معاونان و مدیران اداری و مالی کلان‌شهر‌های کشور که صبح امروز در مشهد برگزار شد، اقتصاد ایران را اقتصادی بزرگ در سطح بین‌المللی دانست و اظهار کرد: ایران در جایگاه نوزدهم اقتصاد‌های کلان قرار دارد و علیرغم تمام وابستگی‌های نفتی در صورت حذف این وابستگی‌ها باز هم می‌تواند خود را سامان‌دهی کند و یکی از علل اصلی مقاومت در برابر استکبار‌های جهانی نیز همین اقتصاد عظیم ایران است.





تدوین پیش‌نویس لایحه مالیات بر ارزش افزوده


وی از تدوین پیش‌نویس قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده خبر داد و گفت: شنبه نیز یک جلسه خاص با وزارت کشور داریم تا با بررسی و مرور مجدد، بتوانیم لایحه را با قوت بیشتری تقدیم مجلس کنیم.



رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در مقایسه با اقتصاد جهانی در چارچوب‌های کاری مالیاتی بسیار عقب‌مانده هستیم و علی رغم همه بحث‌ها و مطالعات انجام شده، به جز مواردی اندک، هیچ اقدام موثری که شرایط موجود را تغییر دهد انجام نشده است.



عسکری افزود: در چندسال اخیر از گوشه‌کنار به صورت مستقیم و غیرمستقیم دغدغه‌ها را می‌شنویم و چاره‌ای جز تغییر شرایط نداریم و اکنون **** مالیاتی کشور یک تحول بنیادی و اساسی را طی می‌کند و در حال حاضر در اوج این تحول قرار داریم.



وی با بیان اینکه در این تغییرات به اصلاح زیرساخت‌ها توجه ویژه‌ای داشته‌ایم، عنوان کرد: از دو سال و نیم گذشته زیرساخت‌ها را هم از نظر فناوری و هم از نظر نیروی انسانی اصلاح کرده‌ایم و در این راستا برای شرکت‌های زیرساختی همچون مخابرات در کل ایران، **** جامع در چارچوب طرح جامع فراهم کرده‌ایم.



رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور خاطرنشان کرد: بر اساس تغییرات مفیدی که در زیرساخت‌های مالیاتی در سال‌های اخیر ایجاد شده است، اکنون زیر‌ساخت‌های این **** از زیر‌ساخت‌های بسیاری از دستگاه‌های دیگر مدرن‌تر و مجهز‌تر است.



عسکری به اصلاح قانون مالیات مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده اشاره و عنوان کرد: قانون‌های فعلی ****‌‎مندی‌های جدید را ارضا نمی‌کند و در این راستا از چهارسال گذشته اصلاحات را در دستور کار قرار داده‌ایم که متاسفانه تصویب یک فوریتی آن در مجلس بیش از دو سال به طول انجامید اما خوشبختانه در این مصوبات بیش از 90 درصد از توقعات ما عملی شده است.



وی با اشاره به اینکه در اصلاحات قوانین جدید بسیاری از عملیات را الکترونیکی کرده‌ایم، اضافه کرد: همچنین در این قوانین مبنای تشخصی مالیات را متکی بر اطلاعات قرار داده‌ و تشخیص علی‌الراس را حذف کرده‌ایم.





پیاده‌سازی **** مالیاتی در 7 استان تا پایان سال


رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه چارچوب طرح جامع را که اکنون چهارمین سال طراحی، تولید و اجرای آزمایشی آن است از سال گذشته در استان‌های تهران، اصفهان و کرمانشاه پیاده‌سازی کرده‌ایم، اظهار کرد: تا پایان سال علاوه بر خراسان رضوی این طرح جامع را در شش استان دیگر و در سال آینده نیز در سایر استان‌ها پیاده‌سازی می‌کنیم تا از این طریق **** مالیاتی به عنوان یک نرم‌افزار یکپارچه ملی تبدیل شود.



وی افزود: در این **** همچنین سعی بر این داشته‌ایم که ابعاد کاری حضوری و ارتباط **** مالیاتی با کارمند را حداقل ممکن کاهش دهیم.



عسکری با بیان اینکه مالیات کمتر از هفت درصد از تولید ناخالص ملی اخذ می‌شود، گفت: 41 درصد از اقتصاد نیز زیر چتر مالیاتی کشور نیستند، 20 درصد نیز دچار فرار مالیاتی هستند و در عمل بار مالیاتی تنها بر دوش 40 درصد از اقتصاد کشور است که این درصدی خوبی نیست و باید حتما گسترش یابد.





تحقق 95 درصد درآمدهای مالیاتی
رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه باید تمام هزینه‌های جاری از مالیات تامین شود، گفت: در حال حاضر تنها 45 درصد از هزینه‌های جاری کشور از مالیات تامین می‌شود ولی علیرغم تمام فشار‌های موجود از 60 هزار میلیارد تومان درآمد‌ مالیاتی تاکنون موفق شده‌ایم که 95 درصد آن را محقق کنیم.



وی اظهار کرد: اگر به **** مالیاتی به عنوان یک **** کارآمد نگاه کنیم باید مسائل را جدی‌تر و دقیق‌تر رصد کنیم و بدون تغییر شرایط چیزی عوض نخواهد شد و با تعارفات نمی‌توان مشکلات و مسائل را حل کرد هرچند که این تغییرات حتما نکوهش، سختی، اعتراض و فشار را به همراه دارد.



عسکری با بیان اینکه در قانون مالیت‌های فعلی، شهرداری‌ها معاف از پرداخت مالیات و موسسات و شرکت‌های وابسته به شهرداری موظف به پرداخت مالیات هستند، خاطرنشان کرد: هرچند شهرداری‌ها معاف از پرداخت مالیات هستند اما در قانون جدید مالیات‌ها شناسایی شده و همه حساب و کتاب‌ها انجام می‌شود اما به عنوان اعتبار دریافت نمی‌شود.



رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور به تغییرات در اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد و گفت: یکی از گرفتاری‌های مالیاتی این است که عوارض و مالیات به عنوان دو قلم جدا از هم هستند و اعتبارات در برخی موارد جا‌به‌جا واریز می‌شود و در قانون جدید برای حل این معضل عوارض و مالیات یک قلم تعریف شده است اما در هنگام تخصیص اعتبارتفکیکی انجام می‌شود.



وی با اشاره به اینکه همچنین در این تغییرات مالیات‌های ملی و منطقه‌ای نیز تفکیک می‌شوند، گفت: برخی از فرآورده‌ها همچون فرآورده‌های نفتی و حامل‌های انر‍ژی نظیر نفت و بنزین و بخش‌هایی همچون مخابرات و برق که مورد استفاده عموم کشور است به عنوان مالیات ملی تعریف می‌شوند.





کمک مالیات به شهرداری‌ها و دهیاری‌های کوچک


عسکری از کمک مالیات به شهرداری‌ها و دهیاری‌های کوچک خبر داد و افزود: این قانون پیشنهاد نمایندگان مجلس بوده که در تغییرات نیز به تصویب رسیده است که بر اساس آن یک درصد از درآمد مالیاتی کل کشور به شهرداری‌ها و دهیاری‌های کوچک که زیر 200 هزار نفر جمعیت دارند تعلق می‌گیرد.



رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور اعتبار اختصاص یافته از امور مالیاتی کشور به شهرداری‌ها از سال 1387 تا 1392 را به ترتیب 360 میلیارد تومان، دو هزار میلیارد تومان، دو هزار و 900 میلیارد تومان، پنج هزار و 300 میلیارد تومان، پنج هزار و 100 میلیارد تومان، هشت هزار و 400 میلیارد تومان، اعلام کرد و گفت: در هشت ماهه نخست سال نیز امور مالیاتی کشور به شهرداری‌ها هفت هزار میلیارد تومان اعتبار داده است و در ماه جاری نیز دو هزار و 200 میلیارد تومان توزیع خواهد شد.



وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال امورمالیاتی کشور بالغ بر 13 هزار میلیارد تومان به شهرداری‌ها پرداخت کند، گفت: از ابتدای اجرای قانون در مجموع، افزون بر 32 هزار میلیارد تومان به شهرداری‌های کل کشور واریز شده است.



عسکری با بیان اینکه در مجموع میزان پرداختی‌های مالیات ار ابتدای اجرای قانون به شهرداری مشهد 484 میلیارد تومان بوده است، گفت: میزان پرداخت‌های امورمالیاتی از سال 1387 تا 1392 به شهرداری مشهد به ترتیب یک میلیارد تومان، 23 میلیارد تومان، 36 میلیارد تومان، 60 میلیارد تومان، 100 میلیارد تومان، و 145 میلیارد تومان گزارش شده است.



رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور افزود: در هشت ماهه نخست سال نیز 124 میلیارد تومان به شهرداری مشهد پرداخت شده است و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال 200 میلیارد تومان فقط به شهرداری مشهد تعلق گیرد.





تدوین لایحه استفاده شهرداری و نظارت برصندوق‌های فروش


وی همچنین از تدوین لایحه استفاده شهرداری و نظارت بر صندوق‌های فروش خبر داد و گفت: بر اساس این قانون ****‌مندی صحیحی برای بخش توزیع در نظر گرفته می‌شود که طبق آن می‌توانیم حداقل دو برابر مالیات ارزش افزوده فعلی را دریافت کنیم.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


ابراهیم رزاقی
این نسخه بدیل ندارد

بعضی از متولیان امر اقتصاد در عمل، خود را مکلف و معتقد به اجرای سیاست های اقتصاد سرمایه داری می دانند اما در شعار نشان می دهند که به سیاست های اقتصاد مقاومتی وفادارند، بنابراین، به سیاست‌ها و برنامه ریزی‌های کاپیتالیستی خود، لباسی از اقتصاد مقاومتی می‌پوشانند.

13911120000118_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس روزنامه «حمایت» در یادداشتی به قلم «ابراهیم رزاقی» نوشت:

    در طول سالیان پس از پیروزی انقلاب اسلامی واژه ای به اسم «مقاومت»، همواره در ادبیات مسئولین و مردم، جایگاه ویژه ای داشته است و افراد و گروه هایی که خود را مقید به اجرا کردن این واژه مقدس در عرصه‌های گوناگون می نمودند از ارج و قرب خاصی هم برخوردار بودند. در چند سال اخیر با علنی تر شدن تهدیدات دشمن، بر اساس ارشادات مقام معظم *****، عبارت «اقتصاد مقاومتی» هم به فرهنگ واژگان انقلاب افزوده شده است. سیاست های اقتصاد مقاومتی یا به عبارت دیگر «استقلال اقتصادی» به علت تهاجم خارجی اهمیت شایانی پیدا کرده است. استقلال، از اصولی ترین شاخصه های انقلاب اسلامی است و حتی بر شعار «آزادی و جمهوری اسلامی» اولویت دارد. با وجود مشکلات معیشتی، مردم قلباً مایلند برای تغییر اقتصادی کشورشان کاری انجام دهند و حتی مشارکت کنند،‌ اما چنین موقعیتی، آنچنان که باید و شاید از سوی مسئولین به وجود نیامده است. کاملاً‌ آشکار است که با تشدید شدن تحریم ها، به واقع درآمد کشور رو به کاهش گذاشته چون اتّکای اقتصاد ما به درآمدهای نفتی بوده است. اگر بخواهیم از کلیدواژه های بعضی از مسئولین، آدرس بگیریم، به یک کلمه که نشان از واقعیتی تلخ دارد، دلالت می شویم و آن «کاپیتالیسم» یا اقتصاد سرمایه داری است. طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اقتصاد کشور ما نه سرمایه داری است و نه سوسیالیستی. در اصل 44 قانون اساسی به متولی امر اقتصاد در حیطه بخش دولتی تصریح شده اما در کنار آن به مالکیت و سرمایه گذاری بخش خصوصی در کنار تعاونی ها نیز اشاره گردیده است ولی این تلفیق از نگاه مسئولین، مورد غفلت قرار گرفته است. نکته اینجاست که بعضی از متولیان امر اقتصاد در عمل، خود را مکلف و معتقد به اجرای سیاست های اقتصاد سرمایه داری می دانند اما در شعار نشان می دهند که به سیاست های اقتصاد مقاومتی وفادارند، بنابر این، به سیاست ها و برنامه ریزی های کاپیتالیستی خود، لباسی از اقتصاد مقاومتی می پوشانند. به زبان دیگر، تفسیری از اقتصاد مقاومتی دارند که ارتباطی به آن ندارد. سوالی که در این میان به ذهن متبادر می شود این است که چرا علی‌رغم تاکیدات مکرر **** انقلاب برای مبارزه با فساد و در زمانی که اقدام واقعی برای جلوگیری از فساد صورت نمی گیرد، کاری موثر صورت نمی دهند؟ مشروعیت مسئولین و **** ما در میان کشورهای متمدن و صاحب دموکراسی از رتبه بالایی برخوردار می باشد که گواه آن، میزان مشارکت 80 یا 90 درصدی مردم در انتخابات است در حالی که در انتخابات اخیر میان دوره ای کنگره آمریکا، میزان مشارکت، زیر 19 درصد بوده است و چنانچه مسئولین، حرکتی جدی برای سر و سامان دادن اقتصاد صورت دهند با همراهی گسترده آنان مواجه خواهد بود. بعضی از مسئولین به هنگام قبول منصب، متعهد به قانون اساسی می شوند اما در اجرا، قانون اساسی را نادیده می گیرند و در جهت منافع شخصی و گروهی خود حرکت می کنند.

    اگر نمایندگانی نتوانستند از منافع مردم و سیاست های اقتصاد مقاومتی دفاع کنند، باید آنقدر در مقابل جمع کثیر این جریان ارزشی، قلیل و شرمنده به نظر آیند که در دور بعدی انتخابات، موفق به ورود به مجلس و مناصب دیگر نشوند. نمایندگان وظیفه دارند اگر مجموعه ای در راستای اقتصاد مقاومتی حرکت نمی کند، به افشاگری دست بزنند. کسب استقلال اقتصادی کار بسیاری سختی است و نیاز به همراهی همه مردم دارد و اگر کسانی که از ضعف ها آگاه هستند، سکوت اختیار کنند، طبیعی است که مردم در ناآگاهی باقی مانده و نمی توانند برای تامین این هدف بزرگ، کمک کار باشند. این روشنگری ها می توانند به مردم کمک کند تا مسئولین ناشایست را بشناسند و آنان را برای دور بعدی مسئولیتشان انتخاب نکنند و افرادی لایق که اعتقاد عملی - و نه فقط اقرار لسانی- دارند، جایگزین آنان شوند.در حال حاضر که ما در موج مذاکرات هسته ای قرار داریم نباید وضعیت فوق العاده خود را فراموش کنیم. آمریکا به فرموده امام و ***** هیچ غلطی نمی تواند بکند اما بی تدبیری مسئولین در غفلت کردن از مستحکم نمودن اقتصاد، بیشتر از دشمن بیرونی، آسیب زاست. بنابراین نباید سرنوشت اقتصادی را به نتیجه مذاکرات گره زد. بعد از جریانات فتنه در سال 88، هجمه جدید دشمن به شکل علنی رونمایی شد و اگرچه بُعد امنیتی آن کنترل گردید اما فشار اقتصادی دشمن همچنان ادامه دارد. امید دشمنان - که از اعلام علنی آن هم اِبایی ندارند- تحت فشار قرار دادن اقشار آسیب پذیر از لحاظ اقتصادی است به حدّی که برانگیخته شده و علیه **** موضع بگیرند. دشمن سعی می کند مردمی که خود این **** را برپا کردند، علیه **** قرار دهد. قاطبه مردم کشورمان، به فرمایشات ***** معظم اعتقاد قلبی دارند و تمام آحاد جامعه همانگونه که در مقابل ظلم و استکبار جهانی مقاومت کردند، با جان و دل با اقتصاد مقاومتی همراه هستند جز عدّه ای قلیل که به دلیل منافع خود با کارشکنی در مقاطع حساس، مانع تحقق بخشیدن به آن شده و می شوند.

    وقتی ما می دانیم که در بازی شطرنج دشمن، حرکت بعدی، به عنوان مثال تحریم واردات مواد غذایی، ماشین آلات و دارو است، چه دلیلی دارد که ما چنین نیازهایی را در داخل تولید نمی کنیم ؟ وقتی قطعات کارخانجات تامین نشود در نتیجه به تعطیلی کشانده می‌شوند؛ پس چرا دولت این قطعات را تولید نمی کند ؟ چرا مانند صنایع نظامی که بر اثر تحریم های طول جنگ، اکنون صاحب فناوری هستیم و علاوه بر نیاز داخلی، صادرات هم داریم، در عرصه اقتصاد نیز این فرمول تجربه شده را عملی نمی کنیم ؟ چرا چهره اقتصادی ایران در عرصه جهانی، مثل چهره مقاومت‌ ما نیست ؟ باید راه امید دشمنان داخلی و خارجی را بست و اقتصاد و مقاومت را با یکدیگر تلفیق کرد تا آخرین تیر ترکش دشمن به سنگ بخورد. راه چاره همانست که **** معظم انقلاب در سخنرانی نوروزی خود فرمودند: «اگر تحریم‌ها اثر گذاشته است، علت آن اشکال اساسی در وابسته بودن اقتصاد کشور به نفت است و بر همین اساس باید اقتصاد بدون نفت از برنامه‌های اصلی و اولویت‌های دولت باشد.»



    انتهای پیام/ز
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


وزیر راه و شهرسازی:
سرعت ریلی تهران به گرگان قابل قبول نیست/ باید منافع کشور را با منافع سایر ملت‎ها گره بزنیم
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مردم حق دارند از امکانات ریلی بیشتری برخوردار شوند، گفت: سرعت ریلی که در حال حاضر از تهران به گرگان انجام می‌شود قابل قبول نیست زیرا زیرساخت‎های ریلی این مسیر قدیمی است.


13920520000541_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، عباس آخوندی صبح امروز در جمع خبرنگاران گلستان اظهار کرد: در مسیر ریلی گرگان به اینچه‎برون 18 کیلومتر ریل را از گرگان تا قره‎تپه تعویض کردیم و بنا داریم مابقی مسیرهای ریلی در گلستان را که سرعت قطار به 30 کیلومتر هم نمی‎رسد نوسازی کنیم.

    وی تصریح کرد: هدفی که در وزارتخانه ترسیم کرده‌ایم این است که بتوانیم سرعت مسافر را به حداقل میانگین کشور یعنی 160 کیلومتر افزایش دهیم تا کسانی که می‎خواهند از این مسیر عبور کنند از سرعت خوب و امنیت بهتر بهره‎مند شوند.

    وزیر راه و شهرسازی موقعیت ایران را استراتژیک خواند و گفت: کریدورهای شمال به جنوب و کریدور شرق به غرب از اهمیت فراوانی برخوردار است.

    آخوندی با بیان اینکه کریدور ریلی شمال به جنوب که امروز با حضور روسای جمهور سه کشور به بهره‎برداری می‎رسد از لحاظ تجارت و امنیت حائز اهمیت است و ارتباط و منافع مشترک منطقه با ایران را افزایش می‌دهد.

    وی با بیان اینکه باید منافع کشور را با منافع سایر ملت‎ها گره بزنیم، خاطرنشان کرد: منافع ملت ایران با آسیای میانه و آسیای دور می‌تواند یک امنیت و تجارت درازمدت در کشور ایجاد کند.

    وزیر راه و شهرسازی گفت: پرداختن به راه‌آهن علاوه بر اهمیت محلی که حداکثر بهره را مردم استان‎های همجوار نیز می‎برند این است که این مهم می‎تواند اهمیت ملی داشته باشد و در نقل و انتقال بار در جهان اثرات بسیار گسترده‎ای دارد.

    آخوندی بر ضرورت برخورداری از کریدورهای پایدار تاکید کرد و ادامه داد: کریدور باید در حوزه اقتصاد قابل رقابت باشد و اگر نتوان این رقابت را ایجاد کرد دچار فرسودگی و از بین رفتن می‎شود.

    وی با تاکید بر اینکه زیرساخت‎ها باید به سمت سیستم‎های مقررات تجاری پایدار و روابط تجاری پایدار رهنمون شود، افزود: لازم است کشورهایی که در سطح جهان تجارت انجام می‎دهند مجموعه ابزارهای آن را در کشور ایجاد کنیم.

    وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: کریدور فقط یک مسیر نیست بلکه باید بتوانیم با ترمینال‎ها، سیلوها و انبارهای بزرگ ارتباط برقرار کنیم.

    آخوندی از بهسازی خطوط ریلی در برنامه راه و شهرسازی خبر داد و یادآور شد: برخی از مسیرها را برقی خواهیم کرد که از این طریق سرعت، محیط زیست و ایمنی افزایش می‎یابد.

    انتهای پیام/83001/ر40/ژ
 
بالا