• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-9-10-11638img10334878.jpg

آیا ایران و 5+1 توافق می کنند؟ هفت ماه نه، تنها 2 ماه زمان باقی مانده
- تمدید مذاکرات هسته ای ایران و 5+1،برای هفت ماه دیگر آن هم در شرایطی که همه طرفین بر مطرح نبودن سناریوی تمدید تاکید می کردند، عموم ناظران موضوع هسته ای ایران را متعجب کرد.
سعید جعفری پویا: کمتر کسی پیش بینی می کرد خروجی هشتمین دور مذاکرات هسته ای میان ایران و 5+1 امضای توافق جامع باشد، همانطور که اندک بودند تحلیلگرانی که بر شکست قطعی گفتگوها در پایتخت اتریش نظر داشتند. اما در عین حال شاید تعداد کارشناسانی که انتظار تمدید هفت ماهه را می کشیدند هم انگشت شمار بود. فضای کلی حاکم بر مذاکرات در روزهای پایانی وین 8 حاوی چند نکته مهم بود.

1 - هنوز اختلافات زیادی میان طرفین باقی مانده که امکان حل و فصل آنها تا سوم آذر وجود ندارد.

2 - همه طرفین تاثیرگذار حاضر در گفتگوها نیت و قصد جدی برای به نتیجه رساندن گفتگوها دارند. به این معنا که نه ایران و نه آمریکا تنها برای وقت گذرانی و کش دادن مذاکرات و گذراندن تعطیلات در آن روزهای سرد به اتریش سفر نکرده اند.

3 - هم ایران و هم ایالات متحده نیک می دانستند که با ادامه یافتن حتی یک روزه مذاکرات، امکان حصول به توافق دشوار و دشوارتر می شود. تندروهای ایرانی و آمریکایی آماده اند تا بهانه ای برای زدن زیر میز و پایان دادن به راهکار دیپلماسی بیابند. از سوی دیگر سناتورهای تازه ای که قرار است از اواخر ژانویه بر صندلی های کار خود بنشینند، بر سر اعمال تحریم های جدید علیه ایران جدی هستند.

4 - دیپلمات های ایرانی به مرور زمان دریافتند که قرار نیست از جبهه روسیه و چین تحولی در روند مذاکرات حاصل شود و از طرح های ابتکاری پکن و مسکو خبری نیست و متحدین شرقی ایران خود را کنار کشیده اند و عملا حضورشان با نبودشان تفاوتی ندارد.

5 - نکته بعدی پیروی اروپاییان از سیاست های آمریکا است. به این معنا که برخلاف باور رایجی که در ادبیات سیاسی ما فراوان دیده می شود که می گوید کشورهای اروپایی به آمریکا فشار می آورند تا هرچه سریعتر تحریم ها علیه ایران برداشته شود و حتی در صورتی که ایالات متحده با ایران به نتیجه نرسد، اتحادیه اروپا مسیر مستقل خود را خواهد رفت و راه تعامل و افزایش مراودات با تهران را پی می گیرد، کشورهای اروپایی آنطور که در رسانه ها منتشر و منتقل شده موضوع هسته ای ایران و حل و فصل آن را دغدغه و مسئله خود ندانستند. به این معنا که آنها مدیریت و پیگیری موضوع را به آمریکا واگذاشتند و ترجیح دادند در کنار دوست و متحد قدیمی باقی بمانند.

در این فضا طبیعتا موضوع تمدید هفت ماهه نه تنها قابل پیش بینی نبود، که حتی تا اندازه زیادی اساس رسیدن به توافق را با دشواری مواجه می سازد. چرا که اگر با عینک واقع بینی به روندهای سیاسی آمریکا بنگریم، در می یابیم که اولا نباید به کمک های چین و روسیه امید ببندیم که اساسا آنها قدمی بر نخواهند داشت. ثانیا کشورهای اروپایی هم نمی توانند تحولی در مسیر مذاکرات ایجاد کنند. در نتیجه ما می مانیم و دولت آمریکا که آن هم تحت فشار شدید و بی سابقه کنگره قرار دارد. مطالعه رفتارهای سیاسی سیاستمداران آمریکایی نشان می دهد که موضوع اختلاف نظر میان کاخ سفید و کنگره اصلا جنگ زرگری نیست. جان کری وقتی در نشست مطبوعاتی پایانی وین هشت سخن می گفت، وقتی به رفتار احتمالی کنگره در قبال تصمیم تمدید رسید، کلماتش را گم کرده بود. وزیر خارجه آمریکا که از ابتدا بسیار رسا، شیوا و سلیس سخن می گفت، تا به موضوع کنگره و اقداماتی که آنها می خواهند و یا می توانند در قبال ایران انجام دهند رسید، چندین و چند تپق اساسی زد. او با ملاحظه فراوانی در مورد سناتورها سخن می گفت و فقط از آنها دوستانه درخواست کرد به او اعتماد کنند و اجازه بدهند گفتگوها مسیر خود را برود.

چه خواهد شد؟ چقدر زمان داریم؟

شاید خیلی نتوان به درخواست وزیر خارجه اطمینان کرد، چرا که در شش سالی که از عمر دولت اوباما می گذرد شاهد بوده ایم که جمهوری خواهان بی سابقه ترین اقدامات را برای زمین گیر کردن نخستین رئیس جمهور سیاه پوست آمریکا انجام داده اند.

در نتیجه به نظر می رسد اگر قرار بر حصول به توافق باشد، تنها بازه زمانی حدودا دو ماهه برای طرفین باقی مانده است. یعنی تا روزی که سناتورهای فعلی همچنان بر سر کار هستند و نمایندگان جدید جانشین آنها نشده اند. اگر بخواهیم به دور از خوش بینی و با دیده واقع نگری موضوع را تحلیل کنیم تنها فرصت باقی مانده برای به نتیجه رساندن مذاکرات هسته ای، تا پایان ژانویه 2015 است. اگر ایران و 5+1 تا آن زمان توانستند به توافق سیاسی اعلام شده دست یابند، می توان به ادامه گفتگوها و امضای توافق جامع حتی بعد از روی کار آمدن کنگره جدید امیدوار بود، اما اگر تا آن زمان تفاهمی عملی و نه شفاهی به دست نیامده باشد، بعید است اوباما هم هزینه سیاسی بیشتری بر سر این موضوع بپردازد و بخواهد تحریم های تازه سنا را وتو کند. آن هم در شرایطی که قوه مجریه و مقننه آمریکا به اندازه کافی و بر سر مسائل داخلی، اختلاف نظرها، تنش ها و چالش های فراوانی با یکدیگر دارند. در نتیجه اگر پایتخت ها می خواهند مناقشه هسته ای ایران به پایان برسد، بهتر است همین حالا خط قرمزهای خود را کمرنگ کنند و به جای تاکید بر ایستادگی و کوتاه نیامدن در مقابل طرف مقابل، سود و زیان شکست احتمالی مذاکرات را بسنجند. شکستی که اصلا دور نیست.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر اقتصاد: قطعا خریداران ارز دوره فعلی ضرر می‌کنند/ از خریدهای هیجانی پرهیز کنید تا پشیمان نشوید
- نسیم آنلاین نوشت:
علی طیب‌نیا با تأکید بر اینکه شرایط بنیانی بازار ارز تغییر نکرده نوسانات اخیر نرخ ارز را ناشی از عوامل روانی دانست و هشدار داد کسانی که در این دوره خرید کنند قطعا با زیان مواجه و پشیمان خواهند شد.


علی طیب نیا با اشاره به نوسانات روزهای اخیر در بازار ارز، گفت: در شرایط بنیانی بازار ارز و سرمایه ایران، هیچ تغییر خاصی رخ نداده و انتظار ما ایجاد وضعیت باثبات در بازار ارز و سرمایه است.
او گفت: مردم بدانند در شرایطی که عوامل واقعی تغییر نکرده نباید رفتارهای هیجانی داشته باشند.کسانی که در این شرایط متأثر از عوامل روانی، رفتار کنند با زیان مواجه خواهند شد مانند شرایطی که در گذشته شاهد آن بوده ایم.

طیب نیا گفت: در دوره کوتاه مدت نرخ ارز افزایش می یابد و کسانی که در این دوره خرید کنند قطعا با زیان مواجه و پشیمان خواهند شد.
وی با بیان اینکه در یک سال اخیر چند بار این موضوع را تجربه کرده ایم، گفت: مردم ما که این تجربه را داشته اند از رفتار هیجانی پرهیز کنند.
طیب نیا گفت: تغییرات چند روز اخیر عمدتاً ناشی از برخی هیجانات و عوامل روانی است که در بازار رخ می دهد و متأثر از برخی خبرهای منتشر شده در بازار است.
او گفت: مردم مطمئن باشند در شرایط بنیانی و واقعی اقتصاد کشور هیچ تغییر خاصی حاصل نشده و این تغییرات گذراست.
طیب نیا درباره اینکه برای تقویت بازار سرمایه چه تمهیداتی اتخاذ شده است؟ گفت: اقدامات مثبتی صورت گرفته است.
او گفت: با فعالان بازار سرمایه تماس هایی داشته ایم و اشخاص حقوقی و افراد مؤثر بازار سرمایه به خوبی واقف هستند که نوسانات کوتاه مدت است و ادامه پیدا نمی کند.
وزیر اقتصاد گفت: بنابراین انتظار ما این است که این روند بزودی به انتهای خود برسد و باز شاهد یک روند مثبت و باثبات در بازار باشیم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جوانترین ساکنان قدرتمند جهان چه کسانی هستند؟
اقتصاد > اقتصاد سیاسی - سایت صدای اقتصاد نوشت:
چه کسی گفته است که سن کم، سد راه موفقیت است؟ مجله فوربس 72 نفر قدرتمندترین افراد جهان را فهرست کرده که از هر 100 میلیون نفر، یک نفر را شامل می شود. در میان این افراد، ده نفر سنی پایینتر از 50 سال دارند. در این فهرست، جوانترین فرد مارک زاکربرگ است که نفر 22 در رتبه بندی قدرتمندترین افراد جهان است. او مدیر عامل شرکت فیس بوک است.

سرجی برین و لری پیج، بنیانگذاران شرکت گوگل، نیز با سن 41 سال، از جمله قدرتمندترین جوانهای فهرست فوربس هستند. جالب این جاست که هیچ یک از این جوانها، شرکتهایشان بالاتر از دو دهه عمر ندارد.

در فهرست فوربس تعداد زیادی سیاستمدار جوان زیر 50 سال نیز وجود دارند که از دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس، تا بغدادی، خلیفه داعش، را شامل می شود. در زیر، فهرست جوانترین افراد قدرتمند جهان را در رتبه بندی فوربس می خوانید:



مارک زاکربرگ: 30 ساله، مدیر عامل فیس بوک (آمریکا) (رتبه 22)

d61f01e4-1dde-40d7-9be9-66c276b75784.jpg




کیم جونگ- اون: 31 ساله، **** کره شمالی (کره شمالی) (رتبه 49)

90e4d985-7a7d-484d-a2e9-5d5cb8d2c2b7.jpg




لری پیج و سرجی برین: 41 ساله، بنیانگذاران گوگل (آمریکا) (رتبه 9)

a6d09330-4467-4762-8150-b09d550a3fa9.jpg




الون ماسک: 43 ساله، مدیر عامل اسپیس ایکس (آمریکا) (رتبه 52)

09fa9b5e-327f-44c2-b34a-ccb3f8bfc191.jpg




ما هواتنگ: 43 ساله، مدیر عامل تن سنت (چین) (رتبه 53)

217fbc26-f435-4be6-8f3e-8212f3364fac.jpg




ابوبکر البغدادی: 43 ساله، خلیفه داعش (عراق) (رتبه 54)

6296d279-55a0-4132-a751-72f8dd5b5c32.jpg




رابین لی: 45 ساله، مدیر عامل بایدو (چین) (رتبه 41)

580ad6fe-4f73-460e-b33e-102938a1814f.jpg




جی لی: 46 ساله، قائم مقام سامسونگ (کره جنوبی) (رتبه 35)

10e67a22-3ce0-48bf-ad44-40c888e678a8.jpg




داگ مک میلان: 48 ساله، مدیر عامل وال مارت (آمریکا) (رتبه 29)

5f093d66-0f6e-4d0f-aaa0-560f0f22d699.jpg




دیوید کامرون: 48 ساله، نخست وزیر انگلیس (انگلیس) (رتبه 10)

5e10b88d-db84-4dde-8c1e-cc9ebb8ec620.jpg




ساتیا نادلا: 47 ساله، مدیر عامل مایکروسافت (آمریکا) (رتبه 64)

5c177cbc-7ed4-4393-8c52-1d398b202041.jpg




انریکو پنه نیتو: 48 ساله، رییس جمهور مکزیک (مکزیک) (رتبه 60)

4d86c9ce-59f6-4a7d-adc7-389451e0cf0a.jpg




3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-10-6-2158452.jpg

نامه مطهری به امام جمعه مشهد
- علی مطهری نماینده تهران به اظهارات اخیر آیت الله علم الهدی امام جمعه مشهد واکنش نشان داد.
به گزارش خبرآنلاین، مطهری در این نامه به برخی اظهارات اخیر امام جمعه مشهد انتقاداتی را وارد کرده که مشروح آن به شرح زیر است:


جناب آقای علم‌الهدی دامت برکاته
امام جمعه محترم مشهد


با اهداء سلام، ‌در سایتهای خبری دیدم مطالبی در ارتباط با سخنان اینجانب در دانشگاه فردوسی مشهد فرموده‌اید که لازم است مطالبی را به عرض برسانم.
یکی این که فرموده‌اید «کسی حق ندارد نظر مخالف خود را در مقابل نظر ***** قرار دهد» (نقل به مضمون) گذشته از این که این سخن با سیره پیغمبر اسلام و علی علیه‌السلام سازگار نیست و امیرالمؤمنین در بیان حقوق و وظایف متقابل حاکم و رعیت، از ضرورت نصیحت حاکم توسط مردم در علن و خفا سخن گفته‌اند (النصیحة فی المشهد و المغیب) با سیره و نظر **** انقلاب نیز همخوانی ندارد. ایشان در دیدار با دانشجویان در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه صنعتی امیر کبیر در22 اسفند 1379 فرمودند: «این که گفتند از ***** انتقاد نمی‌کنند، شما بروید بگویید انتقاد کنند. ما که نگفتیم از ما کسی انتقاد نکند، ما که حرفی نداریم، من از انتقاد استقبال می‌کنم.» البته بدیهی است که بیان انتقاد باید با حفظ جایگاه و احترام ولی‌فقیه باشد.


بعد تلویحا فرموده‌اید که ولی فقیه چون مورد حمایت امام زمان علیه‌السلام است اشتباه نمی‌کند و نوعی عصمت برای او قائل شده‌اید و به قضیه تصمیم امام *****(ره) برای سفر از فرانسه به ایران استناد کرده و به نقل از شهید مطهری از قول امام فرموده‌اید که «من متوسل به امام زمان شدم و بعد از توسل تصمیم گرفتم بیایم» و اضافه کرده‌اید امام زمان تصرف می‌کند در مغز انسان.
این که امام زمان علیه‌السلام احیانا در یک موقع حساس و حیاتی برای اسلام، از ولی فقیه و در واقع از امت اسلام دستگیری می‌کند قابل انکار نیست و عقل، شرع و تاریخ آن را تأیید می‌کند. اما با توجه به تمایل شدید عوام به وصل کردن همه چیز به امام زمان و در نتیجه خود را از زحمت تفکر و تعقل و تصمیم‌گیری و اظهارنظر رهاندن، به منقولات با واسطه و غیرمستقیم از بزرگان در این زمینه نمی‌توان اعتماد کرد. قطعا جناب‌عالی آن جمله را با واسطه از شهید مطهری نقل کرده‌اید زیرا شرایط اقتضا نمی‌کند که آن را مستقیما از ایشان شنیده باشید، لذا چندان قابل اعتماد نیست.
مؤید این مطلب آن است که پس از اعلام حکومت نظامی در روز 21 بهمن سال 57 ، شایع شد که پس از آن که امام ***** اعلام کردند که مردم به حکومت نظامی اعتنا نکنند و به خیابانها بیایند مرحوم آقای طالقانی از علت این تصمیم سؤال کردند و امام فرمودند «به من دستور داده شده است» یعنی امام زمان فرموده‌اند. این در حالی است که من همان روزها قضیه را مستقیما از پدرم شنیدم. ایشان فرمودند: «وقتی در روز 21 بهمن حکومت نظامی اعلام شد، در اتاق، من بودم و امام(ره). از امام پرسیدم مردم چه بکنند؟ امام فرمودند مردم اعتنا نکنند و به خیابانها بیایند. گفتم خوب است این را به صورت اعلامیه بنویسید تا در سطح شهر از پشت بلندگوها خوانده شود، ‌و همین کار انجام شد.» بنابراین هیچ صحبتی از امام زمان نبوده است و این، تمایل ذاتی عوام مردم بوده که این شایعه را ساخته است.
در ادامه فرموده‌اید: «خبرگان ناظر به عملکرد ***** نیستند. خبرگان هم ولو مجتهدند، ولایتی که **** بر تمام جامعه دارد، بر فرد خبره هم ولایت دارد. اینجا بحث نظارت بر عملکرد ***** نیست، نظارت بر بقای شرایط است، یعنی اگر در این **** شرایط سقوط کرد، بنابراین من بیعتم را از این **** برداشتم. خبرگان ناظر بر عمل و کارکرد ***** نیستند بلکه مولاّ علیه هستند.»
از شما می‌پرسم آیا نظارت بر بقای شرایط می‌تواند بدون نظارت بر عملکرد تحقق یابد. به عبارت دیگر مقدمه نظارت بر شرایط، نظارت بر عملکرد است و مقدمه واجب واجب است. این سخن جناب‌عالی نه با قانون اساسی سازگار است و نه با نظر مقام *****. ایشان می‌فرمایند: من نظارت را دوست می‌دارم و از گریز از نظارت - اگر در کسی و در جایی باشد - به شدت گله‌مندم. بر خود من هم هرچه بیشتر نظارت کنند خوشحال‌ترم.» در جای دیگر می‌فرمایند: «هیچ کس فوق نظارت نیست، خود ***** هم فوق نظارت نیست، چه برسد به دستگاه‌های مرتبط با *****. بنابراین همه باید نظارت شوند، نظارت بر کسانی که حکومت می‌کنند - چون حکومت به طور طبیعی به معنای تجمع قدرت و ثروت است، یعنی اموال بیت‌المال و اقتدار اجتماعی و اقتدار سیاسی در دست بخشی از حکام است - برای این که امانت به خرج دهند و سوء استفاده نکنند و نفسشان طغیان نکند، یک کار لازم و واجب است و باید هم باشد.»

در قانون اساسی نیز مجلس خبرگان مطابق اصول 111 و 108 دارای وظایف و اختیارات مهمی است که در میان آنها انتخاب **** و نظارت بر ***** اهمیت ویژه دارد. این مجلس کمیسیون تحقیق و نظارت بر ***** دارد که وظیفه نظارت را به عهده دارد.
اصول دیگری نیز در قانون اساسی هست که تقویت‌کننده و مؤکد این موضوع است، مانند اصل 107 که مبیّن تساوی مقام ***** با مردم در برابر قانون است. همچنین اطلاق امر به معروف و نهی از منکر و شمول آن به ***** در اصل 8 قانون اساسی. همین طور اصول 24 و 175 و 26 و 27 قانون اساسی که ناظر به قرار دادن ابزارهای نظارتی در اختیار شهروندان است، مانند اصل آزادی مطبوعات و رسانه‌های گروهی و آزادی احزاب و تشکیلات سیاسی و تجمعات و راه‌پیمایی‌ها در چارچوبهای مقرر در قانون اساسی.
بنابراین بهتر است حامی و پشتیبان منطقی و دوست دانای ********** باشیم و ناخودآگاه به این اصل مترقی و حیات‌آفرین ضربه نزنیم. ضمنا دوستان و هواداران شما در مشهد متأسفانه در نقل سخنان من در دانشگاه فردوسی تقوا و انصاف را رعایت نکردند، گاهی سؤال و جواب را مخلوط کردند، گاهی جمله‌ای از آخر سخنرانی را به جمله‌ای در وسط چسباندند و خلاصه آنچه را که مایل بودند منتشر کردند نه آنچه واقعیت داشت. حتی در انتشار فایل صوتی نیز این نقایص وجود داشت، سؤالها را و گاهی بخشی از جواب را حذف کرده بودند. مستدعی است تذکر لازم را به آنها بدهید.
برای جناب‌‌عالی آرزوی توفیق الهی مسئلت دارم.
با تقدیم احترام
8/9/93
علی مطهری

/212
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اسماعیلی در گفتگو با مهر:
جزئیات پروژه عظیم راه‌آهن شرق خزر/ ایران جاده ابرایشم را احیا کرد


معاون اطلاع رسانی دفتر رییس جمهور با اشاره به افتتاح پروژه راه آهن شرق خزر طی روزهای آینده، گفت: تحریم‌های ظالمانه هیچ تاثیری در گرایش کشورهای منطقه به استفاده از مزیت های همکاری با ایران نداشته است.
پرویز اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح جزییات این پروژه گفت: اين خط آهن 920 کیلومتری به عنوان كريدور ريلي شمال – جنوب از شهر اوزن در قزاقستان تا شهر گرگان در استان گلستان ساخته شده است كه از اين ميزان حدود 85 كيلومتر در خاك جمهوري اسلامي ايران، 700 كيلومتر در خاك تركمنستان و 140 كيلومتر نيز در خاك قزاقستان قرار دارد.

معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهور با اشاره به افتتاح راه آهن سرخس – تجن در سال 1375 به عنوان اولین اقدام ایران برای دسترسی كشورهاي آسياي مركزي به اقتصادي‏ ترين و مناسب‏ترين راه براي مبادلات اقتصادي با حاشیه خلیج فارس و سایر مناطق جهان، گفت: اکنون احياي مجدد جاده ابريشم با تدبير مسؤولين جمهوري اسلامي ايران تحقق يافته و زمينه رونق اقتصادي و سياسي اين منطقه را فراهم كرده است. زيرا با افزوده شدن خط آهن ایران – ترکمنستان و قزاقستان در منطقه اینچه برون، مسير حمل و نقل تجارت جهاني میان شرق (از چین تا آسیای مرکزی) و غرب جهان (بویژه اروپای غربی) حدود 10 هزار كيلومتر راه زميني كاهش يافته است.

اسماعیلی تاکید کرد: خط ريلي جديد كشورهاي تركمنستان و قزاقستان را از طريق خاك جمهوري اسلامي ايران به آبهاي آزاد خليج فارس متصل مي‌نمايد. همچنین خط ريلي جديد براي كل منطقه حائز اهميت است و حمل و ترانزيت بار ميان كشورهاي منطقه را تسهيل نموده و ضمن كوتاهتر شدن مسير شمال – جنوب در حدود 600 كيلومتر، زمان و هزينه هاي حمل بار را كاهش مي‌دهد.

معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهور در ادامه به سفر استانی رییس جمهوری به استان سیستان و بلوچستان و برنامه های دولت برای توسعه منطقه مکران و بندر چابهار اشاره کرد و افزود: با توجه به اتصال خطوط ريلي ايران به تركيه در غرب و امتداد خطوط ريلي كشور تا سرتاسر نوار جنوبی کشورمان در خليج فارس، اتصال به پاكستان در جنوب شرق، اتصال به عراق در جنوب غرب؛ و از سوی دیگر اتصال خطوط ريلي قزاقستان به روسيه در شمال و اتصال خطوط ريلي تركمنستان به ازبكستان در شمال شرق(و كشورهاي قرقيزستان و تاجيكستان) خط ريلي جديد تاثير قابل توجهي در تراتزيت و رشد حجم تجارت در تمام كشورهاي منطقه خواهد داشت.

وی گفت: در فاز اول راه اندازي اين خط، ظرفيت 2 تا 3 ميليون تن جابجايي بار در سال پیش بینی شده، ليكن به تدريج امكان افزايش ظرفيت سالانه تا 12 ميليون تن بار نيز وجود دارد و در همين ارتباط جمهوري اسلامي ايران طرح هايي را براي توسعه ظرفيت اين خط در دست دارد.

اسماعیلی با اشاره به موقعيت ژئوپلتيكي کشورمان، ايران را كوتاه ترين، امن ترين و با صرفه ترين مسير دسترسي آسياي مركزي به درياهاي آزاد خواند و تاکید کرد: بهره برداري از خط جديد علاوه بر تقويت پيوندهاي تجاري و رونق اقتصادي، ايجاد اشتغال در مسير تعامل فرهنگي، دوستی میان ملتها و ثبات و آرامش منطقه را در پی خواهد داشت.

معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهور در پایان تاکید کرد: افتتاح این پروژه بزرگ، ثابت می کند که تحريم هاي ظالمانه بين المللي و يكجانبه، بر خواست كشورهاي منطقه براي توسعه همكاری ها با ايران و استفاده از موقعيت ژئوپلتيكي كشورمان تاثیر گذار نبوده و نخواهد بود.

یاد آوری می شود مراسم افتتاح راه آهن سه جانبه جمهوري اسلامي ايران، تركمنستان و قزاقستان، با حضور روسای جمهور سه کشور و همچنین وزرا و مقامات سایر کشورهای منطقه 12 آذرماه سال جاري و همزمان با سفر استانی دولت تدبیر و امید به استان گلستان در مرز مشترك ايران - تركمنستان برگزار خواهد شد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
قائم مقام بانک مرکزی عنوان کرد؛
وعده جدید کاهش تورم به 13 درصد/ درخواست پایان سالی از بانک‌ها


قائم مقام بانک مرکزی با اعلام سیاست جدید دولت برای کاهش نرخ تورم به 13 درصد در سال آینده گفت: بانک ها در ماه های پایانی سال، اضافه برداشت ها را کنترل کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر کمیجانی با تاکید بر اینکه هدفگذاری ما برای سال 1394 کنترل تورم در سطح 14-13 درصد است به تعداد زیاد متقاضیان دریافت وام ازدواج از شبکه بانکی اشاره کرد و گفت: در سال جاری انتقادات بسیاری از عدم پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در رسانه‌ها مطرح بود ولی با تلاش بخش اعتبارات بانک مرکزی و بانک ها و اضافه شدن چند بانک و موسسه اعتباری جدید به خط پرداخت کنندگان وام ازدواج، عملکرد بهتری در این حوزه داشته‌ایم و امیدواریم پاسخگوی متقاضیان بیشتری در شبکه بانکی باشیم.

قائم مقام بانک مرکزی تامین سرمایه در گردش واحدهاي توليدي را براي خروج از رکود مهم دانست و گفت: عملکرد **** بانکی در این حوزه نسبت به سال گذشته بهبود نسبی داشته و نسبت تسهیلات سرمایه در گردش از کل تسهيلات پرداختي شبکه بانکي در سال جاری به 60 درصد رسیده که در مقایسه با 53 درصد سال گذشته 7 واحد درصد افزایش داشته است؛ بنابراین عملکرد اعتباری شبکه بانکی کشور با الزامات خروج از رکود اقتصادی همخوانی دارد.

کمیجانی در بخش دیگر سخنان خود وضعیت رشد نقدینگی را اینگونه تشریح کرد: رشد نقدینگی در مهرماه سال جاري نسبت به مهر سال گذشته به 28.7 درصد رسیده که از سطح 23 تا 25 درصد پیش‌ بینی ما کمی فراتر رفته است.

وی خاطرنشان کرد: البته 3.9 از این رشد مربوط به توسعه پوشش آمارهاي پولي بانک مرکزي و لحاظ اطلاعات بانک ها و موسسات جدیدالتاسیس است؛ ولی با تمام این اوصاف، براي حصول به اهداف تورمي بايد تلاش‌ های بیشتری در زمينه کنترل نقدینگی صورت پذيرد.

قائم مقام بانک مرکزی افزود: حصول به اهداف تورمی یاد شده، مستلزم رعایت الزاماتی در حوزه سیاست پولی و کنترل رشد نقدینگی است. بدیهی است در صورت عدم توجه به این الزامات و افزایش رشد نقدینگی از حدود تعیین شده، عملکرد نرخ تورم نیز از اهداف تعیین شده فراتر خواهند رفت.

کمیجانی از مدیران عامل بانک ها درخواست کرد در ماه های پایانی سال با رعايت انضباط مالی و کنترل اضافه برداشت خود از منابع بانک مرکزي، دولت و بانک مرکزی را در دستیابی به اهداف اقتصادی تعيين شده یاری رسانند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
طیب‌نیا اعلام کرد؛
توافقات جدید اقتصادی ایران و روسیه/ افزایش 10برابری سرمایه‌گذاری مشترک


وزیر اقتصاد ایران و وزیر توسعه اقتصادی روسیه با یکدیگر دیدار و در زمینه توافقات جدید اقتصادی بین دو کشور گفتگو کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی طیب نیا در جریان دیدار با "الکساندر اولیوکایف" که در محل وزارت اقتصاد برگزار شد، طی سخنانی بر اراده جمهوری اسلامی برای توسعه بیش از پیش روابط دو کشور تاکید کرد.

وی با اشاره به مذاکرات سازنده سران ایران و روسیه برای گسترش روابط اقتصادی دو کشور همسایه اظهارداشت: قرار داشتن دو کشور ایران و روسیه تحت تحریم های یکجانبه غرب، زمینه بسیار مناسبی را برای برآورده کردن نیازهای مشترک دو کشور از طریق مبادلات تجاری و سرمایه گذاری مشترک فراهم آورده است.

طیب نیا همچنین سفر وزیر توسعه اقتصادی روسیه به ایران را در راستای عملی کردن توافقات سران دو کشور برای توسعه روابط پیش گفته عنوان کرد و گفت: در گفتگو با "اولیوکایف" در خصوص برخی از مشکلات و موانع موجود بر سر راه توسعه روابط ایران و روسیه بررسی و قرار شد، موافقتنامه گسترش همکاری های گمرکی و موافقتنامه مربوط به سرمایه گذاری خارجی بین دو کشور هر چه سریع تر نهایی شده و به امضا برسد.

وی افزود: همچنین توافق شد، به منظور تسهیل و افزایش صادرات موادغذایی و محصولات کشاورزی و سایر اقلام مورد نیاز روسیه، این کشور یکسری اصلاحات را در تعرفه های تجاری خودش اعمال کند.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: در مجموع در این دیدار، توافقات خوبی بین دو کشور صورت گرفت، از جمله قرار شد یک کمیته مشترک سرمایه گذاری به منظور افزایش چندین برابری حجم سرمایه گذاری بین دو کشور تشکیل شود.

طیب نیا کشورمان با بیان اینکه سطح مبادلات دو کشور خیلی محدود بوده و متناسب روابط سیاسی دو کشور نیست، حجم این مبادلات را حدود یک میلیارد دلار در سال ذکر کرد که به گفته وی به سادگی و ظرف یک مدت کوتاه می تواند به طور چشم گیری افزایش یابد.

وی همچنین با ابراز تاسف از نازل بودن سطح سرمایه گذاری دو کشور اظهارداشت: وزیر توسعه و اقتصاد روسیه تاکید داشت که سطح سرمایه گذاری های دو کشور می تواند به بیش از 10 برابر افزایش یابد.

وزیر اقتصاد افزود: امیدواریم با پیگیری موضوع و رفع مشکلات و موانع روابط تجاری و سرمایه گذاری دو کشور، بتواند به جایگاه واقعی خودش نزدیک شود.

همچنین "الکساندر اولیوکایف" نیز طی سخنانی در این دیدار، با تاکید بر این نکته که قطعا پتانسیل همکاری های دو کشور خیلی بیشتر از وضعیت فعلی است گفت: در همین راستا و به منظور رفع موانع سر راه تجارت دو کشور تلاش می کنیم از امکانات لجستیک حمل و نقل دریایی، هوایی، راه آهن و ترانزیت از طریق آذربایجان برای تسهیل تجارت فیمابین استفاده کنیم.

وزیر توسعه اقتصادی روسیه گفت: به منظور رفع نیازهای مبادلاتی و صنعتی دو کشور، لازم است طرح های بزرگی تعریف کنیم که محصول مشترک آن رافع نیازهای دو کشور بوده و مازاد آن به کشورهای ثالث صادر شود
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اظهارات تند و متفاوت محمدرضا تاجیک


بی‌اغراق، حرف‌های محمدرضا تاجیک در این گفت‌وگو، تندترین حرف‌هایی است که در این مدت می‌شد از یک اصلاح‌طلب، آن هم در نقد اصلاحات شنید. موضوع مصاحبه، نحوه عملکرد جریان اصلاحات در یک‌سال و نیم گذشته در دولت تدبیر و امید بود و اینکه آیا این جریان سیاسی در شرایط کنونی در پی بازسازی خود بوده است؟

به گزارش ایسنا، «آفتاب» با این مقدمه نوشت: موضوع را می‌شد با دو دیدگاه وضعیت داخلی اصلاح‌طلبان و فشارهای خارجی بر آنها تقسیم کرد و هر کدام را جداگانه بررسی کرد اما پاسخ‌های دکتر تاجیک با همان ادبیات مخصوص که تنها منحصر به خود اوست، بر موضع انفعالی اصلاحات متمرکز شد چراکه از دیدگاه وی، این تنها مشکلی است که جریان اصلاحات با آن روبه‌روست.

تاجیک این موضوع را با استدلال‌های گوناگون به اثبات رساند تا در پایان به این نتیجه برسیم که اصلاح‌طلبان نخست باید تکلیف خود را با خودشان مشخص کنند و ابتدا به تدبیر منزل خود بپردازند. بدین ترتیب محور دوم مصاحبه که تحمیل شرایط بیرونی بر اصلاح‌طلبان بود با دلایل صریح و گاه ناامیدکننده‌ای که شرحی از اوضاع اصلاحات بود، به حاشیه رفت و تمرکز بر وضعیت درونی این جریان قرار گرفت.

***

* رئیس دولت یازدهم شاید مشخصا اصلاح‌طلب نباشد اما وابستگی‌هایی به جریان اصلاحات دارد. با این توضیح در وضعیت کنونی با اینکه یک دولت نزدیک به اصلاحات بر سر کار است، چرا هنوز اصلاح‌طلبان منفعل هستند و از این موقعیت استفاده نمی‌کنند و در پی بازسازی خود نیستند؟

نخست باید بدانیم که شرایط مطلوب، نه‌تنها ضرورتا به تاملی انتقادی در خود ره نمی‌برد، بلکه گاه در خلسه‌ مسرورکننده‌ خود، آدمیان را گرفتار انفعالی مضاعف می‌کند و آنان را از محاسبه‌ نفس خود غافل می‌نماید. متاسفانه در شرایط کنونی شاهد نوعی «اختگی» و «خمودگی آموخته‌شده» در نزد بسیاری از اصلاح‌طلبان هستیم. به بیان دیگر، انفعال به‌طور فزاینده‌ای در حال تبدیل شدن به طبیعت اولیه‌ بسیاری از اصلاح‌طلبان است. این‌ نوع اصلاح‌طلبان از حیاتی نباتی و موضعی و مقطعی (اگر نگویم انگلی) برخوردار شده‌اند که جز با دم مسیحایی قدرت، فعال نمی‌گردند و جز در ایام چرخش قدرت، هوشیار نمی‌گردند. طنز قضیه در اینجاست که این اصلاح‌طلبان سنگین‌پا و بسته‌ذهن، دهان‌های بس گشوده‌ای دارند و هر آن کس را که به مشرب و مکتب انفعال آنان در نیاید و سودای درانداختن طرحی نو در سر باشد، مورد آماج خشونت گفتمانی خود قرار می‌دهند.

* آیا این شرایط آنقدر بر اصلاح‌طلبان تحمیل می‌شود که در وضعیت کنونی خروج از آن ممکن نیست؟ یعنی شرایط بیرونی آنقدر تاثیرگذار است که نتوان تصور تحول داشت؟

همواره گفته‌ام که «قفل به معنای آن است که کلیدی هم هست» و همواره از قول سارتر گفته‌ام که «انسان فلجی که در مسابقه‌ دو اول نشود، تقصیر خودش است». این یک واقعیت است که راه اصلاح‌طلبی در این مرز و بوم، همواره «ناهموار بوده است و زیرش دام‌ها» اما این راه ناهموار با دیو و ددان خفته در آن نباید آنانی را که سودای کارگزاری تغییرات تاریخی خود را در سر می‌پرورانند، از گام نهادن در راه و رفتن باز دارد. با این بیان می‌خواهم بگویم که سیاست، عرصه‌ «ممکنات» است نه «ناممکنات»، لذا چنانچه اسیر دیو «ناممکنات» شدیم، باید بدانیم که در واقع، اسیر خود شده‌ایم و این «خود» باید از میان برخیزد تا تحول حال و احوال، ممکن و میسور گردد.

* به صورت عملی و نه به صورت کلامی، اصلاح‌طلبان چگونه می‌توانند وضعیت را مدیریت کنند و از ابزارهای موجود همچون دولت استفاده کنند و احزاب را سامان بدهند تا از انفعال خارج شوند؟

همان‌گونه که گفتم، اصلاح‌طلبان، نخست باید تکلیف خود را با خودشان مشخص کنند، نخست باید خود را مدیریت کنند و نخست باید به تدبیر منزل خود بپردازند. به بیان دیگر، اصلاح‌طلبان نخست باید بازتعریفی از چیستی و کیستی هویتی و گفتمانی خود، مشی و منش کارکردی خود و قاب و قالب رفتار جمعی خود - در شرایط کنونی - به‌دست دهند تا در پرتو آن قادر شوند «چه باید کردها و چه نباید کردها»ی خود را در ساحت‌ها و عرصه‌های گوناگون اجتماعی و سیاسی ترسیم نمایند.

* اگر بنا باشد یک شمای کلی از وضعیت اصلاحات در دولت اعتدال ارائه بدهید، جایگاه اصلاح‌طلبان و اساسا اصلاحات را چگونه می‌بینید؟

دولت اعتدال هم به اقتضای طبع و طبیعت درونی‌اش و هم به استلزام حال و احوال بیرونی‌اش در مورد جریان اصلاح‌طلبی و اصلاح‌طلبان، در نوعی شرایط «فقدان تصمیم و تدبیر» قرار دارد. به بیان دریدایی، از منظر گفتمانی دولت اعتدال، «اصلاح‌طلبی» و «اصلاح‌طلبان» از خانواده‌ «تصمیم‌ناپذیرها» هستند؛ همان‌هایی که باید «با فاصله» از آنان و با آنان سخن گفت، همان‌هایی که باید از مواهبشان بهره برد و از مضارشان در امان ماند، همان‌هایی که باید گاه «خودی» و گاه «دگر» تعریف و تصویر شوند، همان‌هایی که همچون فارماکون افلاطون هم «دردند» و هم «درمان»، هم «زهرند» و هم «پادزهر» و همچون پرومته، الهه‌ «آب و آتشند» و در یک کلام، همان‌هایی که خیلی نمی‌دانند با آنان چه باید کرد و چه نباید کرد. بدیهی و طبیعی است که در گستره‌ این نگاه، تنها و تنها جایگهی یا جایکی (جای کوچک) برای اصلاح‌طلبان خاص می‌بینیم؛ اصلاح‌طلبان کاملا بهداشتی و پاستوریزه‌شده و اولتراخودی، اصلاح‌طلبانی که از فردای قرار گرفتن در جایگه مقامان و عالی‌مقامان نوعی دگردیسی یافتند و به نوعی آلزایمر مصلحتی و منفعتی دچار شدند. گله‌ای از آنچه می‌گذرد، می‌شود و می‌کنند ندارم. برای من و امثال من، گشوده‌شدن یک روزنه‌ کم‌حوصله و وزیدن نسیمی کم‌رمق و باریدن قطره‌ای باران، موهبتی است که شکر آن نتوانیم.

* بازسازی تشکل‌های اصلاحات در شرایط موجود نیازمند چه پیش‌شرط‌هایی است؟

همان‌گونه که بارها گفته‌ام، اصلاح‌طلبی پروژه و پروسه‌ ناتمام جامعه‌ ماست؛ لذا عبور از آن نه ممکن است و نه مطلوب اما توقف منفعلانه در آن نیز نه پسندیده است و نه پذیرفته. چنان‌چه می‌خواهیم اصلاح‌طلبی همچون جریان و بازیگری موثر در تاریخ اکنون ایفای نقشی فعال و پیشتاز و نه انفعالی و پستاز داشته باشد، باید هدف خود را انتزاعی روشن (به‌طور نسبی) از شرایط متحول کنونی و فهم تغییراتی که در اطرافمان رخ می‌دهند - به‌ویژه درک این واقعیت تاریخی که ما در مرحله‌ کنش تاریخی متفاوتی نسبت به گذشتگان خود قرار داریم - قرار دهیم. تنها زمانی می‌توانیم تعهد و رسالت خود را به‌عنوان یک اصلاح‌طلب به انجام برسانیم که از همه‌ تغییرات آگاه بود و برای انطباق گفتمان خود با این تغییرات تلاش کنیم. راهنمای ما در انجام این رسالت، باید تامل و تعمقی انتقادی در خود و بر خود - که با بهره‌ای آزادانه از لئوناردو می‌توان آن را «قانون کار فکری» دانست - باشد؛ تامل و تعمقی که هیچ فضایی برای انفعال اصلاح‌طلبانی که صرفا نامی از آن را با خود دارند و به توجیهی متروک از اصلاح‌طلبی دخیل بسته‌اند، باقی نمی‌گذارد. با این بیان می‌خواهم بر موقعیت‌مندی و زمینه‌پروردگی گفتمان‌ اصلاحات تاکید نموده و بگویم این خوانش امروز ماست که به گفتمان دیروز ما روح جدیدی می‌دمد و آن را با استلزامات زمانه و شرایط اکنون ما همسو و همنوا می‌سازد. گفتمان‌ها منظومه‌های معنای متصلب و فراتاریخی نیستند، بلکه لجوجانه تلاش دارند تا روح زمانه‌ خود باشند و نقش راهنمای نظر و عمل فردی و اجتماعی (پراکسیس) آدمیان در ساحت‌های مختلف را ایفاء نمایند. بنابراین، گفتمان‌ها برای مانایی خود نیازمند پویایی هستند و این پویایی ممکن نمی‌گردد مگر اینکه گفتمان‌ها از همان آغاز تولد ساز و کار «نونو شدن» (به بیان مولانا) و عصری‌شدن را در خود لحاظ کرده باشند. گفتمان اصلاح‌طلبی نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ از این‌رو برای تبدیل شدن به «افق معنایی» و «بستر کنشی» نسل چهارم انقلاب ضرورتا باید خود را با استلزامات دهه‌ چهارم انقلاب انطباق دهد و در صورت لزوم چیزی از خود بکاهد و چیزی بر خود بیفزاید تا کماکان به مثابه یک گفتمان هژمونیک در افق منظر و نظر کنش‌گران اجتماعی و سیاسی جامعه‌ ایرانی باقی بماند.

* چقدر به تغییر شرایط و جان دوباره اصلاحات امیدوار هستید؟

آینده موضوع اراده‌، معطوف به آگاهی و کنش ماست. «تغییر» جایی در گوشه و کنار تاریخ به انتظار ما ننشسته است بلکه «تغییر» در «ما» و با «ما»ست. به بیان دیگر، «تغییر» موضوع «امید» نیست، موضوع «اراده» است. اما اگر «اراده» همان نشان تغییر است، در میان اصلاح‌طلبان این نشان را نمی‌بینم.

* شرایط بیرونی و خارج از تصمیم‌گیری جریان اصلاحات تا چه حد در مقابل این امیدواری می‌تواند عمل کند؟

شرایط بیرونی موثر است اما شرایط درونی، موثرتر. اصلاح‌طلبان به تجربت و دانش، نیک دریافته‌اند که شرایط بیرونی تابعی از شرایط درونی آنان است و نیز دریافته‌اند که «شرایط مطلوب» امری «بخشودنی» و «دادنی» نیست، بلکه امری «ساختنی» و «گرفتنی» است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هاشمی رفسنجانی: «ناراضی تراشی»، نقشه استعمار و استبداد برای تقویت گروه‌های تندرو است
۱

رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** «ناراضی تراشی» را برنامه شوم تروریست‌ها در میان ملت‌ها دانست و اظهار کرد: متأسفانه استبداد، استعمار و ترورریسم با استفاده از اختلافات قومی و مذهبی، مردم را به ایجاد نا امنی تحریک می‌کنند.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایرران(ایسنا)، آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار ملادینوف، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور عراق با اشاره به نا امنی‌ها و عدم ثبات عراق و تأثیر آن در منطقه، گفت: ایران تجربیات ارزشمندی در مقابله با تروریست‌ها دارد که اوایل پیروزی انقلاب با اقدامات مسلحانه به شورش‌های کور، ترور شخصیت‌ها و تجزیه طلبی روی آورده بودند.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با اشاره به نقش استبداد و استعمار در خلق، پرورش و تقویت تروریست‌ها، خاطر نشان کرد: تا زمانی که این دو عامل باشند، تروریست‌ها هستند و اصلاً در این فضا بیشتر رشد می‌کنند.



هاشمی رفسنجانی، قاطعیت و ***** را برای مقابله با پدیده تروریست ضروری و در عین حال ناکافی دانست و اظهار کرد: در برخورد با پدیده‌های زشت و خشن، باید ریشه‌ها را بررسی و راه‌های خلق تروریست‌ها را به دور از سیاسی کاری و رفتار متناقض مسدود کرد تا بلای جان ملت‌ها نشوند.



وی اوضاع امروز کشورهای لیبی، تونس، سوریه، افغانستان و عراق را مصداق روشن برخورد ناقص و متناقض با تروریست‌ها برشمرد و گفت: با شیوه‌های کنونی مقابله دروغین با این پدیده زشت، جهان باید هر روز شاهد جنایات تروریست‌ها در قالب سلفی‌ها، طالبان، بوکوحرام، الشباب سومالی، القاعده و داعش باشد، چون به واقعیت کشورها و ترکیب جمعیتی آنها توجه نمی‌شود و سردمداران مدعی مبارزه با تروریسم از گروه‌هایی کمک می‌گرفتند که بقایای دوران استبداد هستند.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** همچنین تبعیض‌های سیاسی و مذهبی را موجب ایجاد ناعدالتی‌های اجتماعی و به تبع آن نارضایتی مردم خواند و افزود: به خاطر فعالیت‌های تبلیغاتی جهانی تروریست‌ها، معمولاً ناراضیان مدنی و سیاسی در دنیا جذب این گروه‌های خشن می‌شوند که برخلاف گذشته به هر نوع سلاح خطرناک مسلح شده‌اند و نگرانی مهمتر اینکه ممکن است در آینده به سلاح‌های کشتار جمعی شیمیایی و میکروبی نیز دست یابند.



هاشمی رفسنجانی با بیان مصادیقی از ناتوانی تروریست‌ها در اداره جامعه، خاطر نشان کرد: حاکمیت این گروه‌ها نقطه آغاز ناامنی‌های پایدار است که نمونه آنها را در افغانستان زمان طالبان دیده‌ایم.



وی «ناراضی تراشی» را برنامه شوم تروریست‌ها در میان ملت‌ها دانست و اضافه کرد: متأسفانه استبداد، استعمار و ترورریسم با استفاده از اختلافات قومی و مذهبی، مردم را به ایجاد نا امنی تحریک می‌کنند.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با بیان برنامه‌ها، اقدامات و فعالیت‌های سازمان ملل در عراق گفت: مهم است که مردم فکر نکنند خارجی‌ها برای استثمار منابع عراق آمده‌اند که در آن صورت به تروریست‌پروری روی می‌آورند.



هاشمی رفسنجانی مبارزه با ویروس تروریسم را مستلزم یک برنامه جامع و توجه به همه سلایق سیاسی و اجتماعی خواند و تصریح کرد: حضور داعش در عراق همیشگی نیست، اما باید برای جلوگیری از نفوذ این اندیشه و سایر اندیشه‌های انحرافی مشابه در جامعه برنامه‌ریزی کرد که برای هر دوره‌ای خطرناکند و حتی بعد از گرفتن مراکز تحت اشغال تروریست‌ها، بقایای آنها در نقاط مختلف کشورها باقی و مزاحم هستند.



وی برخورد ریشه‌ای با پدیده تروریسم را وظیفه ذاتی سازمان ملل خواند و گفت: تحقق این مهم و راز موفقیت در این راه، احترام واقعی و عملی به حقوق بشر در همه شئون و در همه کشورها، بدون تبعیض و سیاسی کاری است.



هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به ادعاهای ائتلاف ضد داعش و اوضاع نابسامان شهر کوبانی در سوریه، اظهار کرد: افکار عمومی نمی‌تواند بپذیرد که ائتلاف ارتش 40 کشور اروپایی و عربی دو ماه در مبارزه با یک گروه کوچک تروریستی در یک شهر ناتوان است.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** همچنین به ناکامی‌های ائتلاف‌های جهانی برای دستیابی به اهداف اعلام شده آنان جهت حضور در منطقه اشاره کرد و گفت: اشغالگران ادعا می‌کردند مبارزه با مواد مخدر یکی از برنامه‌های آنان برای حضور در افغانستان است، ولی اکنون خودشان اعتراف می‌کنند که کشت مواد مخدر در این کشور 8 برابر شده است.



بر اساس این گزارش، ملادینوف نیز در این دیدار با بیان اهداف و برنامه‌های سفر خود و هیأت همراه به جمهوری اسلامی ایران خاطر نشان کرد: اوضاع عراق برای ایران، همسایگان، منطقه و جهان بسیار مهم است.



نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور عراق با یادآوری مشکلات حدود 2 میلیون آواره عراقی، گفت: به عنوان سازمان ملل به دولت عراق و مردم آواره کمک می‌کنیم تا زندگی خود را دوباره بسازند.

وی اهداف و برنامه‌های داعش را نفرت‌انگیز خواند و گفت: برخلاف ادعاها، به راحتی می‌توان داعش را از نظر نظامی شکست داد و از اذهان مردم زدود، چون جایی بین مردم در جوامع ندارد.



ملادینوف همچنین با یادآوری اشغال نظامی موصل توسط داعش و اقدامات سیاسی و انسانی سازمان ملل،اظهار کرد: باید اختلافات قومیت‌ها و مذاهب در عراق را کاهش داد و گارد ملی عراق را برای کمک مردم در استان‌ها و مرزها مستقر کرد تا هیچ تروریستی احساس امنیت نکند.



نماینده سازمان ملل در امور عراق اجرای عدالت سیاسی و قضایی را برای برگشت امنیت در عراق مهم خواند و گفت: باید دولت مرکزی عراق را تقویت کرد تا با ایجاد آشتی ملی و همکاری با همسایگان به مبارزه با تروریست‌ها برخیزند.



وی با تصدیق سخنان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی مبنی بر «ویروسی بودن تروریست» اظهار کرد: علم پزشکی می‌گوید که باید سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با حضور و عفونت ویروس تقویت کرد و تمام تلاش سازمان ملل در این راستاست.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دیلی صباح گزارش داد:
عربستان از قدرت ایران در منطقه سرخورده است


روزنامه دیلی صباح در گزارشی تحلیلی با اشاره به افزایش قدرت ایران در منطقه در سال‌های اخیر نوشت: سفر غیر منتظره وزیر امور خارجه عربستان به وین (در زمان مذاکرات ایران و 1+5) نشان دهنده میزان سرخوردگی آن‌هاست.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه دیلی صباح در ادامه گزارش خود نوشت: تحولات اخیر در منطقه خاورمیانه شامل سقوط طالبان در افغانستان، سرنگونی صدام حسین، دیکتاتور پیشین عراق و گسترش ناآرامی‌ها در جهان عرب از دسامبر سال 2010 تاکنون موجب بروز تغییراتی شده که افزایش قدرت ایران در خاورمیانه را در پی داشته است.

از طرفی دیگر آغاز مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 مقدمه‌ای بوده است برای گفت‌و‌گوی تهران - واشنگتن که از زمان وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 تقریبا ً متوقف شده بود. هم‌چنین درخواست کارشناسان برای همکاری ایران و آمریکا به منظور مقابله با داعش در عراق و سوریه شنیدنی و قابل توجه بوده است و به نظر می‌آید دولت باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا ترجیح داده است مخالفت تل‌آویو را تحمل کند و برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران با مقامات این کشور وارد مذاکره شود.

به نوشته این روزنامه ترکیه‌یی،‌ بسیاری انتظار داشتند که مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 در آخرین دور خود در وین پایتخت اتریش به یک نتیجه جامع منجر شود اما مذاکره کنندگان توافق کردند که رایزنی‌های خود را به منظور جلوگیری از شکست آن یکبار دیگر تمدید کنند. این کشورها تا ژوئن شال 2015 فرصت دارند تا به توافق نهایی برسند.

اگر این مذاکرات به توافق جامع مورد نظر دست پیدا کند ،‌نفوذ ایران در آینده نزدیک افزایش خواهد داشت اما واضح است که عربستان و بسیاری دیگر از این افزایش نفوذ ایران که ممکن است با همکاری با آمریکا برای مقابله با داعش همراه شود، ناخرسند خواهند بود. این حقیقت که سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان در سفری غیر مترقبه به پایتخت اتریش رفته است نشان دهنده سرخوردگی آن‌هاست.

با این حال تمدید مذاکرات به جمهوری خواهان آمریکا که اکنون کنترل کنگره را در اختیار دارند این فرصت را داده است که باز هم بگویند ایران از این تمدید سود می‌برد و به اوباما یادآور شوند که قبلا درباره این مساله به وی هشدار داده‌اند، اما ایران در مذاکرات هسته‌ای و مساله مقابله با داعش در بازی شطرنج منطقه یک حرکت مناسب را انجام داده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر اقتصاد روسیه:
تهاتر نفت و کالای ایران و روسیه به زودی عملیاتی می‌شود



وزیر اقتصاد روسیه ابراز امیدواری کرد قرارداد عرضه غلات و تجهیزات به ایران در ازای دریافت نفت به زودی امضا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نقل از خبرگزاری نووستی روسیه، آلکسی اولیوکایف وزیر اقتصاد روسیه گفت: قرارداد تهاتر نفت و کالا نه تنها غلات بلکه فهرست بلندی از کالاها را شامل می شود. ما انتظار داریم که این قرارداد در آینده نزدیک امضا شود.

رویترز در ماه ژانویه گزارش داد که تهران و مسکو در حال مذاکره در خصوص یک قرارداد تهاتر نفت و کالا به ارزش حداکثر 20 میلیارد دلار هستند که براساس آن مسکو روزانه 500 هزار بشکه از نفت ایران را در ازای صادرات کالاها و تجهیزات به ایران وارد خواهد کرد.

چنین توافقی ایران را قادر خواهد ساخت که صادرات نفت خود را به رغم تحریمهای بین‌المللی به شکل قابل توجهی افزایش دهد و از سوی دیگر اقتصاد راکد روسیه نیز تکان قابل توجهی خواهد خورد.

اما این قرارداد از سوی دیگر باعث تنش در روابط روسیه و غرب در برهه‌ای خواهد شد که به دلیل بحران اوکراین متزلزل شده است.

آمریکا به روسیه هشدار داده که قرارداد نفت در برابر کالا بر خلاف جریان گفتگوهای هسته‌ای بین قدرت‌های جهانی و ایران است و می تواند تحریمهای آمریکا را به دنبال داشته باشد.

وزارت اقتصاد روسیه در این زمینه اظهار نظری نکرده اما آنتوان سیلوانف وزیر دارایی روسیه در ماه آوریل اعلام کرد که مسکو در این خصوص تنها از تحریم های سازمان ملل تبعیت می‌کند و به تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران توجهی ندارد.

اولیوکایف به زمان شروع تحویل غلات و تجهیزات به ایران اشاره نکرده اما گفت که مذاکرات در این زمینه در جریان است.

وی افزود: ‌روسیه در حال مذاکره برای عرضه تجهیزات صنعت نفت و گاز، ماشین‌آلات کشاورزی، خودرو، هواپیما و ژنراتورهای تولید برق به ایران است.

ایران و شش قدرت جهانی هفته گذشته مذاکرات خود برای حل بن بست هسته‌ای ایران را به مدت هفت ماه تمدید کردند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پیش‌بینی تحقق تورم کمتر از 17 درصد در سال جاری
سیف به بانک‌ها هشدار داد


رییس کل بانک مرکزی با پیش بینی تورم کمتر از 17 درصدی تا پایان سال جاری، به بانکها تاکید کرد که به گونه‌ای رفتار کنند تا بانک مرکزی مجبور به تحمیل نرخ های تکلیفی به بانک‌ها نشود.



به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، ولی الله سیف در نشست اخیر خود با مدیران عامل و اعضای هیات مدیره بانک‌ها با اشاره به روند صحیح تحولات اقتصادی کشور در یک سال اخیر و تاکید بر اینکه پارامتر‌های اصلی اقتصاد در حال کنترل است، گفت: بانک‌ها باید خود را در این مسیر متعهد دانسته و با خارج شدن از چرخه ناسالم رقابت از اصول حرفه‌ای تبعیت کنند.



وی با اشاره به متوسط نرخ 18.2 درصدی تورم آبان ماه افزود: پیش‌بینی‌های قبلی در حال تحقق است و با ادامه روند فعلی، در پایان امسال رقم تورم به کمتر از 17 درصد خواهد رسید.



سیف تمرکز فعالیت‌های بانک مرکزی را در حال حاضر معطوف بر سال 1394 دانست و بیان کرد: ما بر اساس اهدافی که برای رشد داریم، خود را متعهد می‌دانیم تورم را با برنامه‌ای دقیق، به کمتر از سال 1393 برسانیم که البته یکی از مهمترین فاکتور‌ها در این زمینه، نرخ سود بانکی است.



وی با تاکید بر لزوم تبعیت نرخ‌های سود بانکی از نرخ تورم ادامه داد:‌ در شرایطی که ما به دنبال تورم تک نرخی هستیم و نرخ تورم در مسیر نزولی قرار دارد، برخی از بانک‌ها، بر سر نرخ سود رقابت گذاشته‌اند و در تلاش برای جذب منابع بیشتر، نرخ‌های بالاتری را به مشتریان خود پیشنهاد می‌دهند که افراط در این زمینه می‌تواند در آینده هم برای رشد اقتصادی و هم برای تورم مضر باشد.

رییس شورای پول و اعتبار تصریح کرد: باید بر اساس اصول صحیح و آزموده شده حرکت کنیم. دولت مصمم است تورم را کنترل کند و شبکه بانکی نباید با بی‌مبالاتی و عدم توجه به نقش و جایگاه خود در اقتصاد، مانع دستیابی به تحقق این هدف شود.



توصیه رییس کل به بانکها
سیف با توصیه به بانک‌ها برای نظارت بر عملکرد واحدهای خود و حل معضلات بازار بانکی تصریح کرد:‌ نباید بانک مرکزی مجبور شود در این قبیل مسائل ورود کرده و مثل گذشته نرخ‌های تکلیفی را به بانک‌ها تحمیل کند.

وی ادامه داد: برخی از مدیران عامل بانک‌ها از ما درخواست می‌کنند نرخ سود را دستوری کنید، اما ما در حال حاضر این رویکرد را دنبال نمی‌کنیم؛ چرا که این رویکرد بدترین حالت ممکن است و رقابت در بازار بانکی را مخدوش می‌کند، این درحالی است که طبق یک طرح آماری که توسط بانک مرکزی اجرا شد، بانک‌ها بعضا از سقف‌های تعیین شده برای نرخ سود سپرده بانکی انحرافاتی داشتندکه در پی آن انتقادات در این زمینه نیز زیاد است و حتی افکار عمومی خواهان رعایت نظم و انضابط از سوی بانکها هستند.



سودهای بالا ورود به سرمایه گذاری پر ریسک
رئیس شورای پول و اعتبار با تاکید بر مقوله ریسک در سرمایه‌گذاری بانک‌ها عنوان کرد: بانکی که نرخ 28 درصدی را به مشتری پیشنهاد می‌دهد، معلوم است که وارد یک سرمایه‌گذاری پر ریسک و غیر معمول شده و این موضوع احتمال عدم بازگشت منابع به بانک‌ را افزایش می‌دهد. در شرایط التهاب بازار، مدیریت ریسک و رقابت سالم بهترین راه حل برای برون رفت و گذر از شرایط بحرانی به حساب می‌آید.





نظر سیف در مورد کاهش نرخ سپرده قانونی
وی در باره امکان کاهش نرخ سپرده قانونی هم بیان کرد:‌ کاهش نسبت سپرده‌های قانونی که از سوی برخی بانک‌ها مطالبه می‌شود، بدون توجه به آثار و نتایج منفی آن بر سایر متغیر‌های اقتصادی مطرح می شود.



بانکها زیر بار تسهیلات تکلیفی نروند


سیف با تاکید بر اهمیت مدیریت منابع و مصارف و نقش مدیران عامل بانکها در انضباط‌ بخشی به آن گفت: بانک‌ها نباید به اتکای منابع بانک مرکزی، زیر بار تسهیلات تکلیفی بروند و بهتر است در پذیرش این‌گونه تعهدات به منابع و مقدورات خود توجه داشته باشند. باید توجه داشت درخصوص پرداخت‌ تسهیلاتی که در اولویت دولت قرار گیرند، دولت نیز مکلف به پرداخت مابه‌التفاوت نرخ تسهیلات پرداختی تکلیفی شده است.



بانکداری فقط سپرده گذاری نیست
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به فرهنگ غلط جا افتاده در شبکه بانکی مبنی بر در نظر گرفتن رشد سپرده به عنوان معیار کارایی، گفت: این تصور غلط، موجب انجام هر اقدامی برای جذب سپرده می‌شود و رقابت ناسالمی در بین بانک‌ها ایجاد می‌کند که با اصول مسلم بانکداری حرفه‌ای همخوانی ندارد؛ برای رقابت‌ باید خط قرمزها را رعایت کرد. بانک‌داری فقط سپرده‌پذیری نیست و اساس رقابت باید بر مبنای اصول حرفه‌ای و با رعایت الزامات کنترل ریسک‌ استوار باشد.



اکنون بهترین زمان برای حل معضل معوقات است
وی همچنین با اشاره به مطالبات معوق به عنوان یکی از چالش‌های **** بانکی گفت: خوشبختانه تعامل خوبی بین ما و قوه قضائیه ایجاد شده و مبنای تصمیم‌گیری‌ها بر اساس واقعیات شده است.

سیف افزود: شرایط فعلی بهترین زمان برای سرعت بخشیدن به حل و فصل این موضوع و برگرداندن بخش عمده‌ای از منابع غیر قابل استفاده و بدون بازده به بانک‌ها است. البته ما به دنبال طراحی نرم‌افزار جامعی هستیم که با حساسیت بالا، مطالبات معوق را رصد نماید و در زمان مناسب به ما هشدار دهد.





تعامل برای مصوبه بافت های فرسوده
رییس کل بانک مرکزی اشاره ای هم به مصوبه دولت درباره بافت های فرسوده داشت و گفت که ساز و کار آن در حال حاضر ایجاد شده و با وزارت راه وشهرسازی در حال تعامل هستیم.

سیف در موضوع حمایت از واحد‌های تولیدی نیز افزود: برخورد مسئولانه با موضوع تامین سرمایه در گردش واحدهایی که چرخ تولید آن‌ها با این منابع به حرکت در می‌آید در اولویت برنامه‌های تسهیلات دهی بانک‌ها قرار گیرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ادعای مدیرعامل یک شرکت ساخت واگن
واگن‌های ساخت داخل مشتری ندارد



مدیرعامل یک شرکت ساخت واگن با بیان این‌که محصولات ایرانی با کیفیت تاییدی اتحادیه اروپا ساخته می‌شود، اظهار کرد: محدودیت مالی شرکت‌های داخلی باعث شده این واگن‌ها مشتری نداشته باشد.

محمد سعیدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این مطلب تصریح کرد: هر چند درسال های گذشته با توجه به افزایش خصوصی سازی و بالا رفتن تعداد شرکت‌های حمل و نقل فعال در عرصه ریل امید برای بالا رفتن فروش واگن‌های جدید بیشتر شد اما در عمل به دلیل وجود محدودیت‌های اقتصادی اتفاق خاصی نیفتاد.

وی اضافه کرد: شرکت ایریکو به عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های سازنده واگن در ایران هر چند توان ساخت سالانه بیش از 500 واگن باری و 200 واگن مسافرتی را دارد اما در عمل به دلیل نبود خریدار و کمک‌های مالی مناسب بخش عمده‌ای از خط تولید این شرکت متوقف شده است.

سعیدی با بیان این‌که شرکت‌های حمل و نقل در حال حاضر نسبت به خرید واگن‌های دست دوم گرایش دارند اظهار کرد: حمایت صندوق توسعه ملی از خرید این واگن‌ها که با پرداخت تسهیلاتی با بهره پایین انجام می‌شود در کنار زمان بندی کوتاه مدت شرکت های خارجی در تحویل واگن‌ها باعث شده اگر شرکت‌های حمل و نقل داخلی نیز علاقه‌ای به خرید واگن‌های جدید داشته باشند برای نمونه های خارجی اقدام کنند.

سعیدی اضافه کرد: این مساله نه تنها به تولید ملی و اهداف دولت در رشد اقتصادی ضربه می زند که ارز زیادی را نیز از کشور خارج می کند در حالی که با توجه به توان موجود در شرکت‌های داخلی می‌توان مانند همین محصول را در داخل کشور تولید کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به لغو تحریم ها و توجه ویژه‌ای که دولت به رشد صنعت ریلی دارد امیدواریم از آغاز سال 1394 حمایت‌های ویژه‌ای از این صنعت آغاز شده و نتیجه آن نیز در بازارهای داخلی و خارجی ببینیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدیرعامل شرکت توانیر در گفت‌وگو با ایسنا:
زیرزمینی کردن کابل‌های برق باید توجیه اقتصادی داشته باشد

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: صنعت برق کشور ما با 72 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق قدرت اول منطقه است.



همایون حائری، مدیرعامل شرکت توانیر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینکه ارزش افزوده صنعت برق را باید در فعالیت های کلی کشور ببینیم و در افزایش توسعه ملی و رفاه اجتماعی معرفی کنیم، اظهار کرد: صنعت برق کشور به عنوان صنعتی تخصصی و دانش محور است که بدون کمک دانشگاه ها، نوآوری و پژوهش حرکت های بعدی آن انجام نمی شود.



وی صنعت برق کشور را صنعتی در سطح جهانی دانست و افزود: صنعت برق برای ادامه حیات خود و رقابت با کشورهای پیشرفته دنیا ضرورت دارد که از افراد نخبه و دانشگاهیان استفاده کند، خوشبختانه ما در این مسیر اقدامات خوبی داشته و با دانشگاه ها تفاهم داریم و کارهای جدیدی که در صنعت برق و در زمینه تکنولوژی ها و فناوری های پیشرفته انجام می دهیم با حمایت دانشگاه ها است.



حائری ادامه داد: اتوماسیون شبکه های توزیع و انتقال برق، نسل جدید نیروگاه ها با شاخص های خوب محیط زیستی، حذف شبکه های فرسوده، استفاده از شبکه های زمینی و حذف شبکه های هوایی و استفاده از فناوری های پیشرفته راهکارهای موثری است تا سرعت پیشرفت صنعت برق با سرعت بیشتری ادامه یابد.



مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه صنعت برق کشور ما با 72هزار مگاوات ظرفیت تولید برق قدرت اول منطقه است، گفت: متناسب با این ظرفیت با وجود نیروهای متخصص که شاخص هستند حتی در دنیا حرفی برای گفتن دارند، بزرگترین ویژگی صنعت برق این است که بعنوان تخصصی‌ترین صنعت در کشور بوده و وظیفه اصلی آن تامین برق کشور است.



وی با بیان اینکه صنعت برق هیچگاه مانع رشد و توسعه کشور نبوده و همواره تامین برق به موقع را تضمین کرده است، ادامه داد: ما با وجود 32 میلیون مشترک، 99.9 نفوذ برق داریم یعنی روستاهای بالای 10 خانوار ما نیز از نعمت برق بهر‌ه‌مند هستند این امر درحالیست که بیش از یک میلیارد از جمعیت دنیا را افرادی تشکیل می‌دهند که از نعمت برق محروم هستند.



حائری در خصوص ویژگی استفاده از کابل‌های زیرزمینی در تولید برق گفت: استفاده از کابل‌های زیرزمینی یکی از اولویت‌های ما نیز هست؛ اما باید توجیه اقتصادی آن نیز فراهم باشد زیرا هزینه‌های سرمایه‌گذاری بر آن بالاست ولی از طرفی مزایایی همچون بحث مبلمان شهری، کاهش زیاد قطعی برق و کیفیت‌افزایی آن را نمی‌توان نادیده گرفت لذا باید با بررسی شرایط به تعادلی دست یافت تا متناسب با افزایش توانایی‌های صنعت برق استفاده از کابل‌های زیرزمینی را نیز در اولویت قرار دهیم.



مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه میزان تلفات انرژی الکتریکی در زمان خروج از نیروگاه و رسیدن به مشترکین طی یک ماه گذشته 15.5درصد بوده است، عنوان کرد: براساس طرحی جهادی، علمی و تخصصی مقرر شد طی یکسال تلفات را از 15.5 درصد به زیر 10درصد برسانیم.



وی با بیان اینکه تغییر سند انرژی در داخل کشور از سوخت‌های فسیلی به سمت استفاده از انرژی‌های نو یکی از تاکیدات وزیر نیرو است، یادآور شد: در خصوص استفاده از انرژی‌های نو همچون انرژی بادی و خورشیدی در تولید برق اقدامات اساسی و زیربنایی در داخل کشور انجام شده که برای دستیابی به نتایج مطلوب به زمان بیشتری نیاز داریم.



حائری در پایان خاطرنشان کرد: تلاش بر این است که در پایان امسال نسبت به پایان سال گذشته سهم انرژی‌های نو در نیروگاه‌های بادی و خورشیدی را به 2 برابر برسانیم و این عمر طی سال‌های متمادی ادامه داشته باشد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رشد نقدینگی فراتر از انتظار
پیش‌بینی بانک مرکزی از تورم سال آینده



در حالی آخرین آمار بانک مرکزی از عبور نقدینگی از مرز 650 هزار میلیارد تومان خبر می‌دهد که قائم مقام بانک مرکزی معتقد است که رشد 28.7 درصدی نقدینگی در مهرماه فراتر از بیش بینی این بانک بوده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اکبر کمیجانی در نشستی با حضور مدیران عامل بانکها با اشاره به وضعیت رشد نقدینگی در کشور اظهار کرد: رشد نقدینگی در مهر ماه سال جاری نسبت به مهر سال گذشته به 28.7 درصد رسید که از سطح 23 تا 25 درصد پیش‌بینی ما کمی فراتر رفته است..

وی این توضیح را هم داد که 3.9 درصد از این رشد مربوط به توسعه پوشش آمارهای پولی بانک مرکزی و لحاظ اطلاعات بانکها و موسسات جدید التاسیس است؛ اما با تمام این اوصاف، برای حصول به اهداف تورمی باید تلاش‌های بیشتری در زمینه کنترل نقدینگی انجام شود.



تورم 13 تا 14 درصدی در سال آینده
اما در حالی که رییس کل بانک مرکزی پیش بینی کرده که تورم در پایان امسال به کمتر از 17 درصد خواهد رسید کمیجانی نیز اعلام کرد که هدف‌گذاری کنترل تورم برای سال آینده 13 تا 14 درصد خواهد بود.

قائم مقام بانک مرکزی تحقق اهداف تورمی را مستلزم رعایت الزاماتی در حوزه سیاست پولی و کنترل رشد نقدینگی دانسته و به مدیران عامل بانکها تاکید کرده است که در ماههای پایانی سال با رعایت انضباط مالی و کنترل اضافه برداشت خود از منابع بانک مرکزی ، دولت و بانک مرکزی را در دستیابی به اهداف اقتصادی تعیین شده یاری کنند.



رشد 7 درصدی عملکرد تسهیلات بانکی
کمیجانی همچنین تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی را برای خروج از رکود را هم مورد توجه قرار داد و افزود: عملکرد **** بانکی در این حوزه نسبت به سال گذشته بهبود نسبی داشته است به طوری که نسبت تسهیلات سرمایه در گردش از کل تسهیلات پرداختی شبکه بانکی در سال جاری به 60 درصد رسیده که در مقایسه با 53 درصد سال گذشته 7 واحد درصد افزایش داشته است.

به گفته وی، عملکرد اعتباری شبکه بانکی کشور با الزامات خروج از رکود اقتصادی همخوانی دارد.



عملکرد مناسب بانکها در وام ازدواج
به گزارش بانک مرکزی، کمیجانی دربخش دیگری از این نشست با اشاره به تعداد زیاد متقاضیان دریافت وام ازدواج از شبکه بانکی گفت: در سال جاری انتقادات بسیاری از عدم پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در رسانه‌ها مطرح بود، ولی با تلاش بخش اعتبارات بانک مرکزی و بانک‌ها و اضافه شدن چند بانک و موسسه اعتباری جدید به خط پرداخت کنندگان وام ازدواج، عملکرد بهتری در این حوزه داشته‌ایم و امیدواریم پاسخگوی متقاضیان بیشتری در شبکه بانکی باشیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دبیر کانون عالی شوراهای اسلامی کار هشدار داد
تبعات پایین بودن دستمزد


دبیرکل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور با بیان اینکه 50 درصد کارگران کشور از داشتن مسکن محرومند نسبت به تبعات پایین بودن دستمزد کارگران در جامعه هشدار داد.



رحمت‌الله پورموسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: هنگامی که حقوق کارگر کم باشد، تبعاتش در جامعه زیاد می‌شود و اولین ضرر آن افزایش بیکاری است.



وی افزود: کارگری که با 600 هزار تومان حقوق نمی‌تواند زندگی‌اش را تامین کند ناچار است که در شیفت دوم و سوم بایستد و کار کند ولی با این کار فضای اشتغال یک فرد جویای کار را می‌گیرد.



پورموسی با بیان اینکه پایین بودن حقوق و دستمزد کرامت انسانی را زیرپا می‌گذارد و خانواده‌ها را از هم دور می‌کند، گفت: متاسفانه امروز در برخی کارگاهها با معوقات چندین ماهه روبه رو هستیم و برخی شرکتها نیز به دلیل کمبود نقدینگی حقوق ماهانه نیروهای خود را دو ماهه و سه ماهه پرداخت می‌کنند.



دبیرکل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در ادامه درباره جلسه دستمزد سال گذشته شورای عالی کار گفت: درست است که سال گذشته یکی از بهترین سالها در زمینه تعیین دستمزد بر مبنای چانه‌زنی‌ بود و کارگران نتایجی گرفتند و دستمزد مصوب نیز به تورم اعلامی بانک مرکزی نزدیک شد ولی مطالبات انباشته کارگران همچنان برسرجای خود است.



وی ادامه داد: در طول 8 سال دفاع مقدس کارگران برای برقراری و پایداری میهن ایثار و از خودگذشتگی کردند اما افزایش حقوق آنطور که باید نبود در صورتی که قانون کار در سال 69 به تصویب رسید و باید بر اساس آن هر سال به میزان تورم افزایش حقوق اعمال می‌شد ولی این اتفاق نیفتاد و امروز کارگران مطالبات انباشته بابت دستمزد دارند.



پورموسی با اشاره به ماده 41 قانون کار ایران گفت: در این ماده صراحتا اعلام شده است که دستمزد بر اساس میزان تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی و سبد معیشت یک خانوار تعیین شود و سبد معیشت شامل هزینه‌های درمان، تحصیل، آموزش، موادغذایی و مسکن است.



وی گفت: هم اکنون بیش از 50 درصد کارگران کشور به ویژه ساکنان حاشیه کلان‌شهرها از داشتن مسکن محرومند و بخش اعظمی از دریافتی خود را بابت اجاره‌های سنگین مسکن می‌پردازند، از سویی دیگر با دفترچه‌های تامین اجتماعی که حالت فرمایشی دارد از عهده هزینه‌های درمان فعلی بر نمی‌آیند.



دبیرکل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور گفت: متاسفانه حقوقی که به یک کارگر داده می‌شود به قدری است که او رغبتی برای کار در یک کارگاه تولیدی ندارد، در نتیجه امروز شاهد هستیم که برخی افراد با گرفتن وام‌های بانکی و خرید خودرو و وانت دست دوم به حمل بار در سطح شهر روی آورده‌اند تا امرار معاش کنند و دیگر حاضر نیستند با دستمزد 600 هزار تومانی به کاری مشغول شوند که هیچ تضمینی به بستن قرارداد و داشتن امنیت شغلی ندارد و هر لحظه باید نگران پر کردن هشت ساعت کار و فشار کارفرما برای کم کاری باشد.



این فعال کارگری در پایان بر خروج از اقتصاد تک محصولی و نفتی تاکید و اظهار کرد: باید به سمت تولید و صنعت برویم و با فعال کردن واحدهای تولیدی اشتغال را رونق دهیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بیکاری پنهان و موج گسترش سوپرمارکتها...!



این روزها افراد جویای کار پیوسته در جست‌وجوی شغل مناسب خود هستند، آزمونهای استخدامی را با جدیت دنبال می‌کنند، پیگیر آگهی‌های روزنامه‌ها هستند و رزومه خود را برای شرکتها ارسال می‌کنند اما بعضا با وجود تلاش بسیار موفق به پیدا کردن شغل مناسب خود نمی‌شوند.



به گزارش ایسنا، کارشناسان حوزه کار عدم تناسب **** عرضه و تقاضا در بازار کار را در این امر موثر می‌دانند و نسبت به پیوستن جویندگان کار به صف نیروهای بیکار و گسترش پیامدهای اجتماعی و اقتصادی آن هشدار می‌دهند؛ گذشته از آن امروز کمتر کسی را می‌توان یافت که به دنبال کسب و کاری کم زحمت اما پر سود و درآمد نباشد چرا که صرفنظر از ملاک‌ها و معیارهایی که افراد معمولا برای انتخاب شغل مورد نظر خود دارند، در این مقطع زمانی پیدا کردن یک کار مناسب با درآمد راضی کننده به یک دغدغه اساسی میان جوانان جویای کار تبدیل شده است؛ دغدغه‌ای که جویندگان کار را از رسیدن به شغل مناسب و مورد علاقه خود در بازار کار باز داشته است.








کارشناسان حوزه کار می‌گویند ممکن است بسیاری از دانش آموختگان وفارغ التحصیلان دانشگاهی با معدل بالا فارغ التحصیل شده باشند ولی هنگام ورود به بازار کار این اولویتها هستند که حرف اول را می‌زنند از این رو پیشنهاد می‌کنند که افراد برای بالا بردن فرصتهای شغلی خود صرفنظر از حقوق و درآمد دلخواه و تناسب با رشته تحصیلی، نیاز بازار کار و امکان پیشرفت خود در آن حرفه را بررسی کنند و شاید به همین دلیل باشد که حسن طایی - معاون اشتغال وزیر کار - به جوانان جویای کاری که قصد ورود به بازار کار را دارند توصیه می‌کند که شرایط موجود بازار کار را درک کرده و بپذیرند چرا که ممکن است یک شغل در ابتدا جذابیت لازم را برای آنها نداشته باشد ولی با ورود به آن حرفه، آشنایی با محیط کار و افزایش بهره‌وری زمینه‌های پیشرفت برایشان فراهم می‌شود.



به اعتقاد وی هیچ فرد شاغل موفقی نبوده که با فراهم بودن همه امکانات کار خود را آغاز کرده باشد از این رو فارغ التحصیلان دانشگاهی و جوانان کارجو بهتر است که از فرصتهای موجود استفاده کنند و خود را ارتقا دهند.



در حال حاضر یک شغل مناسب از ابعاد و زوایای مختلف بررسی می‌شود و به طور عمده ملاک‌هایی نظیر مدرک تحصیلی، رضایتمندی، کسب درآمد و داشتن آینده را در انتخاب آن موثر می‌دانند. توصیه کارشناسان به جویندگان کار این است که برای رسیدن به یک موفقیت شغلی به دنبال شغلی باشند که با رضایت کامل‌ آن را انجام دهند حتی اگر مطابق سلیقه و علاقه آنها نباشد.



داوود امیری - کارشناس حوزه کار - در این باره می‌گوید: شغل مناسب از دید فرد شغلی است که به آن علاقه داشته باشد و با انجام آن احساس رضایت درونی پیدا کند.



وی می‌افزاید: جویندگان کار می‌توانند مشاغل مختلفی را انتخاب کنند ولی نباید نیاز جامعه را نادیده بگیرند بلکه باید پیش از هر چیز بررسی کنند و ببینند که نیاز جامعه به سمت چه حرفه‌ها و کسب و کارهایی است و چه رشته‌هایی در بازار کار اولویت دارد.



به گفته امیری امروز مشاغل خدماتی گوی سبقت را از دیگر حرفه‌ها ربوده و نوعی بیکاری پنهان را بر اقتصاد کشور تحمیل کرده است زیرا مشاغل پایداری که مولد و زاینده باشند کاهش یافته و این امر اقتصاد کشور را آسیب‌پذیر کرده است.



وی معتقد است مشاغل خدماتی لزوما بد نیست ولی نباید از نیاز بازار کار فراتر رود مثلا در یک محله وجود چند سوپرمارکت به جای یکی نشان از بیکاری پنهان دارد چرا که آن محله به اندازه نیاز خود فروشگاهی که تامین کننده نیازهای اولیه افراد محله باشد را دارد ولی به دلیل آنکه صاحبان سوپرمارکتها نتوانسته‌اند شغل مولد و فزاینده‌ای داشته باشند، به یک شغل خدماتی روی آورده و به تقسیم سطح درآمد خود رضایت داده‌اند.








این کارشناس حوزه کار درعین حال با انتقاد از افزایش تعداد رانندگان تاکسی در سطح شهر می‌افزاید: قبلا در خیابانها شاهد حضور خودروهای تک سرنشین بودیم ولی امروز این تعداد تاکسی‌ها است که بیشتر شده و نشان می‌دهد افراد جویای کار از سرناچاری به مشاغل خدماتی گرایش پیدا کرده‌اند.



امیری در پاسخ به این پرسش که درآمدزایی چه میزان در انتخاب شغل مناسب مهم است؟ می‌گوید: طبعا کسب درآمد مهم است ولی اینکه جوانان در همان گام نخست به درآمد شغل فکر کنند میسر نیست زیرا نابرده رنج گنج میسر نمی شود لذا باید روی برنامه و اهدافی که مدنظر دارند حرکت کنند.



پیشنهاد وی به جویندگان کار این است که خلاها و عطش بازار کار را به خوبی شناسایی کنند و به دنبال کسب وکارهایی بروند که کمبود آنها در جامعه احساس می‌شود.



او از مشاغل فنی و تخصصی و عرصه‌های کشاورزی، تولید و بسته‌بندی، تامین مواد اولیه و فراوری به عنوان حوزه‌هایی نام می‌برد که در حال حاضر خلأ آنها در جامعه به شدت احساس می‌شود.



به گزارش ایسنا، پژوهش‌ها نشان می‌دهد افرادی که در یک زمینه شغلی پیشرفت کرده و زندگی شغلی هدفمندتری داشته‌اند به دلیل برنامه‌ریزی شغلی موفقی بوده که برای خود ترسیم کرده‌اند؛برنامه‌ریزی شغلی گامی موثر در دستیابی به موفقیتهای شغلی و حرفه‌ای است و تصمیم‌گیری شغلی برای افراد را دقیق‌تر و آسان‌تر می‌کند.



در حال حاضر بسیاری از افراد به دلیل عدم اطلاع از شغل متناسب با ویژگی‌ها و خصوصیات خود، در انتخاب مسیر شغلی مناسب و پیشرفت در آن دچار سردرگمی می‌شوند.



این افراد از فرصت‌ها و منابع اطراف خود بهره‌برداری صحیح و مناسبی نداشته و اغلب در زندگی حرفه‌ای خود احساس نارضایتی می‌کنند در حالی که با داشتن برنامه‌ریزی شغلی ضمن افزایش امکان فرصتهای موجود با دقت و آگاهی بهتری درباره آینده شغلی خود تصمیم می‌گیرند.



بخش اعظمی از فارغ التحصیلان و جوانان جویای کار با وجود داشتن تحصیلات عالیه و مدرک دانشگاهی حرفه‌ مناسب خود را پیدا نمی‌کنند و پس از اتمام تحصیل تازه به این نتیجه می‌رسند که باید وارد حرفه دیگری شوند تا کسب درآمد و امرار معاش کنند در نتیجه گاهی از شغل دلخواه و متناسب با تخصص خود دست می‌کشند.



تحلیلگران بازار کار تاکید دارند که در انتخاب شغل توانمندی و شایستگی‌های افراد برای برخورداری از آن حرفه و شغل لازم است از این رو در کنار میزان شایستگی و توانمندی عوامل متعددی همچون انگیزه، علاقه، شناخت، توان علمی، استعداد تحصیلی، اعتماد به نفس، نوع شخصیت،نفوذ والدین، بازار اشتغال، محیط دانشگاهی، توجه به علایق و ارزشها و سطح اقتصادی را در انتخاب شغل خوب تأثیرگذار می‌دانند، با این حال باید پذیرفت که این روزها انتخاب یک شغل خوب با درآمد مناسب از گذشته خیلی سخت‌تر شده و بالا رفتن سطح توقعات و انتظارات، عدم تناسب عرضه و تقاضا در بازار کار، افزایش کسب و کارها و تغییر پذیری شغل‌ها در این امر بی تاثیر نبوده است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
شافعی عنوان کرد
ناکامی‌های توافقات وزارت ارتباطات و اتاق بازرگانی



رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به ناموفق بودن راه‌اندازی اتاق اکو و مسکوت ماندن منشور امضا شده میان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و اتاق بازگانی اشاره و پیشنهاد کرد: کمیته مشترکی میان وزارت ارتباطات و اتاق بازرگانی شکل بگیرد.



به گزارش ایسنا، غلامحسین شافعی امروز - یکشنبه - در جلسه صبحانه کاری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعضای اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: 30 سال است که تشکل‌های تخصصی در حوزه ICT فعال هستند و کمیسیون تخصصی در اتاق نیز فعالیت می کند.



وی یادآور شد: 12 تشکل در حوزه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات و 2500 شرکت در سطح کشور در مجموعه این تشکل‌ها فعالیت می‌کنند که این تعداد ظرفیت قابل توجهی به شمار می‌رود.



رییس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به این‌که در حال حاضر تدوین برنامه ششم توسعه در حوزه‌های مختلف در حال اجرا است، عنوان کرد: اکنون مناسب‌ترین زمان است که همکاری افراد صنفی با سیاست‌گذاران گسترش پیدا کند.



وی در بخش دیگری از صحبت های خود به بی نتیجه بودن مواردی مانند اتاق اکو اشاره کرد و اظهار امیدواری کرد که اتاق مشابه دیگری تشکیل شود که بتواند موثر واقع شود.



شافعی همچنین به منشوری که در سال 1390 برای همکاری وزارتخانه و اتاق امضا شده بود اشاره و خاطر نشان کرد: در اجرایی شدن این منشور توفیقی حاصل نشد و این منشور مسکوت ماند که پیشنهاد می شود کمیته مشترکی میان وزارت ارتباطات و اتاق بازرگانی شکل بگیرد.



وی همچنین به طرح این سوال پرداخت که در نهایت وضعیت پارازیت‌ها چگونه است و آیا این پارازیت‌ها روی سلامت افراد تاثیر منفی دارد یا خیر؟



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سولانا: غرب فرصت بی‌نظیری برای توافق با ایران دارد
مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تاکید بر فرصت بی‌نظیر غرب برای توافق با ایران، این توافق را عاملی برای ثبات منطقه و جهان دانست.


13920113000044_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «خاویر سولانا» مسئول اسبق سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز شنبه در مطلبی که در پایگاه «پراجکت سیندیکیت» منتشر شد، بر وجود «فرصتی بی‌نظیر» برای توافق هسته‌ای با ایران تاکید کرد.

    خاویر سولانا مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گزارشی برای پایگاه «پراجکت سیندیکیت» نوشت: «رسیدن به توافق با ایران بر سر برنامه هسته‌ای آن، همچنان یک کار ناتمام در عرصه سیاست جهانی باقی مانده است. مذاکرات در وین نتوانست به توافقی که بسیار برای ثبات منطقه و جهان حیاتی است، منجر شود».

    دبیرکل اسبق ناتو در این مقاله با اشاره به فضای موجود در مذاکرات هم می‌گوید: «البته فضا، مثبت است؛ ایران تعهداتش مبتنی بر توافق موقت سال گذشته(ژنو) عمل کرده و E3+3 (گروه 1+5) برای پایان دادن تحریم‌ها تمایل نشان داده است و اکنون ضرب‌الاجل تا ژوئن 2015 تمدید شده است».

    مسئول پیشین پرونده مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در ادامه افزود: «غرب فرصتی بی‌نظیر (برای توافق هسته‌ای) دارد. حصول این توافق برای اجتناب از درگیری جدید و احتمالا فاجعه‌بار در خاورمیانه، موضوعی اساسی است».

    سولانا با تاکید بر لزوم استفاده از نقش ایران برای حل مشکلات موجود امنیتی خاورمیانه گفت: «مذاکرات و دیپلماسی تنها راه‌هایی هستند که در درازمدت مساله هسته‌ای ایران را حل کرده و نیز سبب عادی‌سازی نقش حیاتی ایران در امنیت منطقه می‌شود».

    اظهارات و نظرات سولانا در ادامه تاکیدات این مقام پیشین ارشد غربی درباره لزوم استفاده از فرصت مذاکرات هسته‌ای با ایران و عدم از دست دادن آن مطرح شده است به نحوی که وی پیشتر نیز در مقاله‌ای، توافق نهایی هسته‌ای با ایران را زمینه‌ساز بهبود شرایط امنیتی منطقه خاورمیانه خوانده بود.

    این اظهارات در حالی مطرح شده که مذاکرات اخیر ایران و گروه 1+5 پس از پایان گفت‌وگوها در وین، برای هفت ماه دیگر تمدید شد که بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان حتی غربی در بیان توضیح علت عدم موفقیت طرفین در نیل به توافق جامع هسته‌ای «درخواست‌های زیاده‌خواهانه غرب و بویژه آمریکا» را علت اصلی این موضوع عنوان کرده‌اند.

    انتهای پیام/ق
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-11-29-18172924143_635276397740535423_l.jpg

آیت الله هاشمی رفسنجانی: اگر به رهنمود ***** در خصوص انتخابات توجه شود، حقی از مردم ضایع نمی‌شود
- رییس مجمع تشخیص مصلحت **** با اشاره به جمله **** معظم انقلاب به عنوان مجتهدی صالح، آگاه و بصیر به امور قبل و بعد از انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه «رای مردم حق الناس است» گفت: اگر این رهنمود ***** به طور کامل در مقدمات انتخابات، حین برگزاری و مراحل پس از آن توسط کاندیداها، مجریان و ناظران انتخابات مورد توجه قرار گیرد، هیچ حقی از رأی مردم ضایع نمی‌شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت ****، آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی در جلسه امروز (شنبه) مجمع تشخیص مصلحت **** با تشکر از ***** معظم انقلاب به خاطر ارجاع پیش نویس سیاست‌های کلی انتخابات، این مسوولیت را قطعه‌ای تاریخی مهم برای مجمع ذکر کرد.

وی اظهارداشت: اینکه ***** معظم به این مرحله رسیده‌اند که روند جاری انتخابات باید مورد اصلاح و بازنگری قرار گیرد مسوولیت بزرگی بر عهده مجمع تشخیص مصلحت **** قرار گرفته که امیدوارم با سعه صدر، جامع‌نگری و کار کارشناسی، قانونی جامع، ماندگار و مفید برای آینده کشور در مجمع تدوین شود تا مورد افتخار **** مردم سالاری دینی و قضاوت خوب و مثبت همه آحاد مردم قرار گیرد.

رییس مجمع تشخیص مصلحت **** جمله ***** معظم انقلاب به عنوان مجتهدی صالح، آگاه و بصیر به امور قبل و بعد از انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه «رأی مردم حق الناس است» را جمله‌ای تاریخی و برگرفته از اصول مسلم دینی و قرآنی ذکر کرد و گفت: پس از این سخنان حکیمانه *****، متأسفانه توسط اشخاص، مبلغین، دستگاه‌های ارتباطی و تبلیغاتی حتی صداوسیما زیاد به ابعاد جامع این جمله پرداخته نشد.

هاشمی رفسنجانی ادامه داد: اگر این رهنمود ***** به طور کامل در مقدمات انتخابات، حین برگزاری و مراحل پس از آن توسط کاندیداها، مجریان و ناظران انتخابات مورد توجه قرار گیرد، هیچ حقی از رأی مردم ضایع نمی‌شود.

وی افزود: مبنای دمکراسی دینی در کشور پیاده کردن این فرمان ***** است و باید نمونه‌ای از دمکراسی براساس مکتب اهل بیت(ع) در جامعه تثبیت شود که موجب افتخار کشور در داخل و دنیا خواهد بود.

رییس مجمع تشخیص مصلحت **** خطاب به اعضای این مجمع گفت: باید به طور جدی و فعال و با سعه صدر و به دور از مسایل سیاسی و جناحی، مقررات و قانون سیاسی جامعی برای انتخابات در مجمع شکل بگیرد که ضابطه‌مند، جامع و فراگیر باشد.

هاشمی رفسنجانی اظهار داشت: حفظ آبرو و حیثیت و پرهیز از تهمت و دروغ نسبت به مؤمن و مؤمنین در اسلام مورد احترام و سفارس خاص قرار گرفته است که متأسفانه این موضوع در بسیاری از موارد جرم محسوب نشده که باید برای جلوگیری از ترویج این گونه مسائل ضدفرهنگی و اخلاقی فکری کرد.

وی با توجه به ضرورت مطالعه جامع قانون انتخابات در سایر کشورهای جهان و بهره‌گیری از تجارب دیگران، از علی‌اکبر ولایتی رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت **** و کارکنان این مرکز خواست تا نسبت به مطالعه دقیق کارشناسانه در قانون انتخابات دنیا به منظور ارایه پیشنهادات جامع در این خصوص، اعضای مجمع را در تدوین قانون جامع انتخابات کمک و یاری کنند.

کلیات سیاست‌های کلی انتخابات که پیش نویس آن توسط ***** معظم انقلاب به مجمع تشخیص مصلحت **** ارجاع شده بود، در جلسه امروز مجمع به تصویب اعضا رسید.
 
بالا