• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با ۱.۳ درصد کاهش
نرخ تورم آبان ماه به ۱۷.۸ درصد رسید/ تورم نقطه به نقطه ۱۳.۲ درصد
مرکز آمار ایران نرخ تورم میانگین در پایان‌ آبان ماه را با 1.3 درصد کاهش 17.8 درصد و تورم نقطه به نقطه را با یک درصد کاهش 13.2 درصد اعلام کرد.


13910925000125_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس، مرکز آمار ایران شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در آبان ماه امسال را اعلام کرد.

    بر این اساس شاخص کل (بر مبنای 100=1390) در آبان ماه سال 1393 عدد 198.6 را نشان می‌دهد که نسبت به ماه قبل 0.8 درصد افزایش داشته است. افزایش شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 13.2 درصد می‌باشد که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (14.2) کاهش یافته است. درصد تغییرات شاخص کل (نرخ تورم شهری) در دوازده ماه منتهی به آبان ماه سال 93 نسبت به دوره مشابه سال قبل 17.8 درصد است که نسبت به همین اطلاع در مهرماه 1393 (19.1) کاهش یافته است.

    شاخص گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» در این ماه به رقم 232.3 رسید که نسبت به ماه قبل 0.7 درصد افزایش داشته است. شاخص گروه اصلی «خوراکی‌ها» در ماه مورد بررسی به عدد 230.1 رسید که نسبت به ماه قبل 0.8 درصد افزایش نشان می‌دهد. شاخص گروه اصلی «خوراکی‌ها» نسبت به ماه مشابه سال قبل 7.4 درصد افزایش نشان می‌دهد و نرخ تورم دوازده ماهه این گروه 15.6 درصد است. شاخص گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه مشابه سال قبل 7.3 درصد افزایش نشان می‌دهد و درصد تغییرات این گروه در دوازده ماه منتهی به آبان ماه 93 نسبت به دوره مشابه سال قبل 15.5 درصد است که نسبت به همین اطلاع در مهرماه 1393 (18.1) کاهش یافته است.

    شاخص گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» در آبان ماه 93 به رقم 187.0 رسید که 0.8 درصد نسبت به ماه قبل افزایش نشان می‌دهد. میزان افزایش شاخص گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» نسبت به ماه مشابه سال قبل 16.0 درصد بوده است و نرخ تورم دوازده ماه منتهی به آبان ماه سال 1393 نسبت به دوره مشابه سال قبل این گروه 18.9 درصد است که نسبت به تورم دوازده ماهه منتهی به مهرماه 1393 (19.6) کاهش یافته است.

    *درصد تغییر ماهانه شاخص

    دوره‌های زمانی شاخص کل خوراکی‌ها، آشامیدنی‌‌ها و دخانیات کالاهای غیرخوراکی و خدمات
    مهر 1393 1.4 0.2 1.9
    آبان 1393 0.8 0.7 0.8
    *تغییرات شاخص نسبت به ماه مشابه سال قبل

    دوره‌های زمانی شاخص کل خوراکی‌ها،‌آشامیدنی‌ها و دخانیات کالاهای غیرخوراکی و خدمات
    مهر 1393 14.2 7.8 17.1
    آبان 1393 13.2 7.3 16
    *تورم 12 ماهه شاخص

    دوره‌های زمانی شاخص کل خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات کالاهای غیرخوراکی و خدمات
    مهر 1393 19.1 18.1 19.6
    آبان 1393 17.8 15.5 18.9
    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
انصاری: گفتمان اصلاح‌طلبی واقعی و اصولگرایی واقعی به همدیگر بسیار نزدیک هستند



دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز گفت: هویت و فلسفه پیدایش اصلاح‌طلبان وابسته به اندیشه امام(ره) است.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری در خصوص برخی اظهارنظرها درباره دیدگاه‌های اصلاح‌طلبان درباره اندیشه‌های امام ***** با تأکید بر این که هویت و فلسفه پیدایش اصلاح‌طلبان به اندیشه امام است، گفت: ما امام را اصلاح‌طلبی بزرگ می‌دانیم که آمدند و مفاسدی را که در تاریخ و سرزمین ایران به لحاظ ساختار سیاسی و وابستگی به بیگانگان و رسوبات تحجرگرایی و غربزدگی و خودباختگی وجود داشت را برجسته کرده و در این میدان دست به یک اصلاح بزرگ زدند. امام اصلاح‌گری بودند که ابتدا در حوزه اندیشه و فکر، اصلاحات کردند و بعد اقدام به اصلاحات ساختاری نمودند و **** شاهنشاهی را برانداختند و **** جمهوری اسلامی را مستقر کردند. این اکمل اصلاح‌طلب و اصلاح‌گر که مانند جد بزرگوارشان حضرت امام حسین (ع) رویکردی مصلحانه داشتند مقتدای اصلاح‌طلبان بوده‌اند و خواهند بود. بخصوص جریانات اصیل و ریشه‌دار اصلاح‌طلب مانند مجمع روحانیون مبارز که تاسیس‌شان به وسیله امام بوده و افتخارش این بوده که در همه فراز و فرودها علی رغم همه بی‌مهری‌ها و تلخکامی‌ها سعی کرده از حریم اندیشه امام دفاع کند امروز هم با افتخار خود را وفادار به اندیشه ها و مکتب سیاسی امام می دانند. شخصیت‌های بزرگ ما نیز چنین‌اند. ما اگر افتخاری داریم از امام و پیروی از امام است.



وی تاکید کرد: به صراحت عرض می کنم راه حل بسیاری از مسائل سیاسی و مدیریتی و اجتماعی کشور بازگشت به سیره امام ***** است و بنده به عنوان یک اصلاح طلب و دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز عرض می‌کنم و تشکل ما نیز چنین اعتقادی دارد که راه حل بسیاری از معضلات و مشکلات کشور در بازگشت به افکار و آرمان های امام است و فاصله گرفتن از این مکتب بزرگ برای ما مشکلاتی ایجاد کرده است. امروز اگر ما شاهد مشکلات اخلاقی هستیم و بداخلاقی در کشور وجود دارد و تهمت‌زنی‌ها و اختلاف انگیزی‌ها و اختلاف شیعه و سنی اگر وجود دارد به دلیل بی توجهی به آموزه های امام است. امام بنیانگذار وحدت شیعه و سنی است. امام از هر اقدامی که می‌توانست منشأ اختلاف فرق اسلام شود پرهیز می دادند. برخی اقداماتی که به ظاهر در قالب تشیع انجام میشد امام برای مصلحت بزرگ وحدت جهان اسلام منع می کردند. ریشه اصلاح طلبان در اندیشه امام است. افتخارشان به این دیرینه پرشکوه است و امروز نیز وفادارانه به پای اندیشه های امام و دفاع از امام ایستاده اند و در آینده نیز خواهند ایستاد.



وی در ادامه سخنان و درباره تحلیل های ارائه شده درباره نسبت اصلاح طلبان و امام ***** با بیان اینکه در این باره باید به نکاتی توجه کرد، گفت: نخست آن که ممکن است هرکسی ادعایی را مطرح کند؛ این امر از نقطه نظر علمی قابلیت پرداختن ندارد؛ مگر این که بر یک پژوهش یا رای گیری و نظرسنجی علمی مبتنی باشد، در غیر این صورت هرکسی ممکن است هر سخنی را مطرح کند



انصاری افزود: ثانیا امام *****(ره) شخصیتی ورای جریانات سیاسی و حتی مافوق مقاطع زمان و حوادث تاریخی است. به تعبیر زیبای آیت الله سید حسن ***** "ما نباید راجع به امام تاریخی بلکه باید درباره امام تاریخ ساز سخن بگوییم." شخصیت های بزرگ تاریخ ساز به ویژه اگر معنوی و الهی هم باشند و یا از سلسله انبیا و اولیای الهی باشند در حوزه یک زمان و مکان خاص نباید آن ها را تحلیل کرد. هرچند در اجتهاد تفکراتشان حتما عنصر زمان و مکان مطرح است. اما آن ها فراتر از زمان و مکان هستند و اثرگذاری آن ها قرن ها و گاهی تا ابدیت در تاریخ باقی است و باید از خورشید وجودشان بهره برد.



وی ادامه داد: امام ***** به دلیل اینکه فقیه و اسلام شناس و مفسر بزرگ و مرجع تقلید و صاحب اندیشه ای سیاسی و احیاگر اندیشه دینی و به ویژه اسلام ناب در قرن حاضر بوده اند پرداختن به شخصیت و اندیشه ایشان از زاویه تنگ سیاسی و جناحی و باندی و گروهی یک جفای تاریخی است. هم به امام و تاریخ و هم به نسل های آینده. باید مراقب بود که امام را وجه المصالحه این نوع نگاه ها نکنیم. چه کسانی که به نقد این نوع حرف ها می پردازند و چه کسانی که در نقطه مقابل هستند.



انصاری با بیان اینکه "ظرفیت مکتب سیاسی و اندیشه های امام بسیار بالاتر از این رویه تحلیل هاست" اضافه کرد: ایشان صرفا یک نظریه پرداز نبودند. امام صاحب یک مکتب سیاسی مستخرج از متن قرآن و سیره پیامبر و ائمه بودند که توانستند این نظریه را در میدان عمل به اثبات برسانند و نظامی را به پیروزی برسانند که در برابر سلطه استبداد ایستاد و حقوق سلب شده مردم را به مردم بازگردانده و استقلال از دست رفته ایران را برگرداند و به مردم ارزانی داشت. علاوه بر استقرار **** جمهوری اسلامی در ایران پیام اسلام ناب را به عنوان برداشتی درست از اسلام زنگار گرفته به جهانیان عرضه کرد و در واقع از چهره واقعی اسلام غبار زدایی کردند. ایشان در برابر تحجر ایستادند. اسلامی که در قالب اندیشه های تکفیری موجب مصیبت و خونریزی شده بود و هنوز هم هست، امام اندیشه ناب اسلامی را از چنگال اینان بیرون کشید و با این اندیشه های خشن در ستیز بود و چهره اسلام رحمانی و منطبق با حقوق بشر و اسلام سعادت آفرین را تبیین کرد.



معاون پارلمانی رییس جمهور یکی از آثار وجودی امام را متن قانون اساسی دانست و با افتخار آمیز توصیف کردن آن افزود: امام نظامی را تاسیس کرد که مبتنی بر اراده و تاثیر مستقیم و جدی آرای مردم در تشکیل حکومت و انتخاب مسئولان از ***** تا نمایندگان مجلس و رییس جمهور و همه خدمتگزاران کشور است. پس از قرن ها استبداد که در ایران حاکم بود و همچنین قرائتی از اسلام جزم اندیش تحجری تبلیغ می شد. ایشان بین اسلام و دموکراسی و رای مردم نه تنها آشتی بلکه عینیت ایجاد کردند و فرمودند: جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد. مقام معظم ***** در تعبیری در تبیین این اندیشه امام فرمودند که جمهوریت یک قید انضمامی نیست. بلکه این ها یک موضوع و یک حقیقت است. اینگونه نیست که اسلام چیزی باشد که جمهوریت را به آن منضم کرده باشیم. حق رای و کرامت مردم در ذات اسلام است. اسلام منهای آزادی مردم و حق حاکمیت مردم اسلام نیست. اسلام تحریف شده است. امام با این اندیشه حرکت کرد. ظرفیت وجودی امام تنها به سیاست‌ورزی محدود نمی شود. دیدگاه های وسیع و نوآوری‌های ایشان در فقه و راهکاهاری ایشان برای زندگی مدرن جامعه در قالب فقهی منعطف و مبتنی بر نظریه مجتهدانه نیز یکی دیگر از نقاط برجسته ایشان است. امام فقهی را ابداع کرد که کوچه بن بست ندارد.



اینکه بر یک اشتباه پافشاری کنیم و برای توجیه اشتباهمان به طور گزینشی و بریده و بدون در نظر گرفتن مقتضیات زمان،‌ برخورد کنیم، ظلم به امام است
انصاری در ادامه خاطرنشان کرد: امام فیلسوف و اصولی بزرگی بود. ایشان فلسفه را با فقه آمیخت و در عین حال حریم هر دو را نگاه داشت. عارفی بزرگ در میدان عرفان عملی. زمامدار و حاکمی مطلوب بود. ایشان شاخص هایی از خود به جا گذاشتند که معمای چند وجهی وجود مبارک حضرت امیرالمومنین علی (ع) را تا حدودی برای ما حل کردند و ماکت و الگویی کوچک از آن وجود عظیم بودند. حال اگر ما بخواهیم چنین شخصیتی را در قالب های تنگ و کودکانه گروهی و جناحی بریزیم و ایشان را وجه المصالحه رقابت های سیاسی و انتقام‌جویانه قرار دهیم واقعا جفاست. لذا به نظر من هرکس که در قول و عمل امام را قبول دارد باید توجه کند استفاده ابزاری برای کوبیدن دیگران و یا برای توجیه رفتارهای نادرست جفا به امام است. اگر در رفتارمان اشکالی داریم و اگر دستگاه ها و حکومت و **** دچار اشکال است عیبی نیست اگر به اشتباه خود اذعان کند. کما اینکه حضرت امام این راه را نشان دادند و خود ایشان بارها در موضوعاتی از مردم عذرخواهی کردند. اما اینکه ما بر یک اشتباه پافشاری کنیم و برای توجیه اشتباهمان به طور گزینشی و بریده و بدون در نظر گرفتن مقتضیات زمان و اقتضائات فرمایشات ایشان در زمان خود،‌ برخورد کنیم، ظلم به امام است.



وی افزود: ما فکر می کنیم همه دلسوزان و فرزندان انقلان و این مرز بوم زیر نام امام و تحت لوایی که امام برافراشت باید خود را تعریف کنند. باید با همان قواعد بازی که قانون می گوید و امام آن را ترسیم کرده‌اند، رفتار کنند. خوشبختانه رفتار سیاسی امام در ساختار سیاسی که خود مستقر کردند وجود دارد. مقام معظم ***** بارها و بارها در تبیین اندیشه های امام و موضوع مهم جمهوریت و اسلامیت اظهار نظر کرده اند و تاکید کرده اند راه ما راه امام و مکتب ما مکتب امام است و اصلا این انقلاب در هیچ کجای جهان بدون نام امام شناخته شده نیست. این ها فرمایشات ***** است. من فکر می کنم کسانی که خود را معتقد به ********** می دانند و چنین ادعایی دارند لااقل در عمل پایبند باشند و سعی نکنند از فرصت هایی از این دست برای اختلاف و برای برچسب زدن به چهره های ارزشمند اصلاح طلب و جریان آن ها لطمه بزنند. یادم هست مقام معظم ***** در مسافرتی که به کرمان تشریف برده بودند و ما نیز در خدمت شان بودیم ضمن یک سخنرانی تعبیری با این مضمون داشتند که ما به دنبال اصولگرایی اصلاح طلبانه هستیم، تعبیر خیلی زیبایی است.



وی خاطرنشان کرد: چرا سعی می شود بین اصول و اصلاحات تباین القا شود؟ بدتر از این دفاع‌های ناشیانه ای است که این روزها در واکنش به این صحبت‌ها در رسانه ها صورت گرفته. انقلابی‌گری امام را در مقابل قانون‌گرایی ایشان قرار داده اند. این چه منطقی است؟ هنر امام در این بود که مثل حضرت علی رفتار می کردند. امام علی(ع) یک مجاهد انقلابی بود و به اندازه سر سوزن از مقررات تخطی نداشت. علی علیه السلام میزان اعمال بود. قانون مجسم بود. امام هم اینگونه بودند. اگر امام،امام شدند به خاطر نظم قانونی بود که مانند ساعت بر رفتارهای شخصی و سیاسی و حوزوی و مدیریتی ایشان حاکم بود. امام اگر انقلابی بود در چارچوب قواعد منطقی و عقلانی قانون و مقررات بود. اگر یک بسیجی واقعی بود و خود به این افتخار می کرد بسیجی را اینگونه تعریف می کرد که قانون را به رسمیت می شناسد و به دیگران تعرض نمی کند. مگر اسلام غیر از مجموعه قوانین است ؟ امام حتی در مستحبات و احکام گامی فراتر از قانون نگذاشت.



انصاری با تاکید بر اینکه "اسلام همین بود که امام عرضه می کرد" اظهار داشت: هنر امام این بود که از چهره اسلام ناب مظلوم غبارزدایی کرد و غبار تحجر و واپس گرایی و ایستادن در زمان و ایستادن در ظواهر و سطح را از دین اسلام زدود. در موضوع عزاداری محرم با تقید شدیدی که به روضه امام حسین داشتند به شدت ملتزم بودند که این حوزه با حوزه خرافات و هیجانات کاذب در هم آمیخته نشود. این ها موجب ایجاد اختلاف در میان فرق اسلامی نشود. یکی از کارهای امام این بود که سعی می کردند خطبه های نمازجمعه تهران را از رادیو گوش می کردند و حتی المقدور مذاکرات مجلس را نیز می شنیدند. اخوی ما آقای محمدعلی انصاری می‌فرمودند که یکبار در خطبه های پیش از نمازجمعه تهران مداحی به مناسبتی دعوت شده بود و ایشان برای گرفتن اشک از مردم بسیار شکل عاطفی گرفته بود و به نوعی حالت ذلتی را ایجاد کرده بود و آن را پیوند داده بود به فضای جبهه ها و تعابیری درباره بچه های یتیم شهدا و ... به کار برده بود. امام تماس گرفته بودند و فرموده بودند به ستاد نماز جمعه تهران بگویید از کسانی دعوت کنند که از حماسه امام حسین و شجاعت رزمندگان بخوانند. یعنی تا این حد ایشان بر جزییات مقید بودند که اشک توام بر حماسه و مبتنی بر شجاعت اهل بیت از مردم گرفته شود نه اشک مبتنی بر ذلت و خفت و تحقیر رزمندگان.



معاون پارلمانی رییس جمهور در پاسخ به این سوال که اگر امام امروز زنده بودند در کدام سوی تفکرات سیاسی موجود ایستاده بودند، اظهار داشت: پاسخ سوال شما را امام در پاسخ به نامه‌ای خطاب به برادر ما جناب آقای محمد علی انصاری در منشور برادری داده‌اند. در آن زمان ابهاماتی بود که چگونه امام هر دو جناح را تایید می‌کنند؟ امام در آن جا به صراحت سخن گفته‌اند.



وی افزود: عقیده من این است که اگر امروز امام در میان ما بودند اولین فریادی که بر سر فرزندان انقلاب و جریانات سیاسی برمی کشیدند این بود که چرا بد اخلاقی می کنید؟ چرا اخلاق را بوسیده اید و در سیاست کنار گذاشته اید؟ چرا بی انصافی می کنید؟ انصاف کجا رفته است؟ این روزها از بعضی تریبون‌ها علی‌رغم اینکه دولت منتخب مردم با همه سختی وسط میدان اداره کشور قرار گرفته و مشکلات باقی مانده از سیاست های غلط اقتصادی دوره گذشته، فشارهای ناشی از تحریم اقتصادی و کینه‌ورزی‌های دشمنان، ناامنی های همسایگان و داعش و مشکلات رکود و تورم و بیکاری و همه مسائلی که دست به گریبان مردم است او را احاطه کرده، دولتی که مورد تایید ***** هم هست و تیم مذاکره کننده ای که به مثابه سربازان خط مقدم جبهه نبرد سخت‌ترین کار جهادی را انجام می دهند چنین دولتی را با مشکل مواجه می کنند.



دشواری دکتر ظریف و همکاران‌شان در حوزه مذاکره حتما دشوارتر از کار رزمندگانی است که در شب های عملیات می‌خواستند به دشمن حمله ور شوند
انصاری گفت: خدا می داند که دشواری آقای دکتر ظریف و همکاران‌شان در حوزه مذاکره حتما دشوارتر از کار رزمندگانی است که در شب های عملیات می خواستند به دشمن حمله ور شوند. چون آنجا رودررویی مستقیم با دشمن است و ارضاء روح حماسی انسان و در اینجا همزمان زخم زبان‌های پی‌درپی برخی رسانه‌های داخلی و نامهربانی ها و تنگ‌نظری‌های کودکانه برخی اشخاص از برخی تربیون‌های رسمی و متهم کردن رییس جمهور و دولت، فشارها و دقیقا در میدان اسراییل و دشمنان بازی کردن. این ها بداخلاقی هایی است که اگر امام بودند بر سر این بداخلاقی ها فریاد می زدند و همه را به بازگشت به انصاف و اخلاق فرامی خواندند و رعایت قانون در رقابت‌های سیاسی.

به گفته وی، متاسفانه این افراط و تفریط ها از همه سو دیده می شود. من نمی خواهم یک جناح سیاسی خاص را متهم کنم. اما بعضی ها بیشتر در این حوزه‌ها پیشتاز هستند. من تصور می کنم آن قدر مکتب و سیره سیاسی امام شفاف هست که اگر واقعی و خالصانه بخواهیم از امام استفاده کنیم و نخواهیم امام را برای توجیه رفتارمان خرج کنیم حتما راه پیدا می شود. ما باید خودمان و رفتارهایمان را بر امام عرضه کنیم. نه اینکه رفتارهای خودمان را به هر ترتیب ممکن از طریق سوء استفاده از امام توجیه کنیم.



دبیر مجمع روحانیون مبارز در پایان گفت: در جریان اصولگرایی می توان همراهان امام حلقه اول نزدیکان امام را مشاهده کرد. چه در بازار و چه در دانشگاه. جریاناتی را نیز شاهدیم که در آن حلقه‌ای هستند که امام از دست آنها خون دل می‌خورد و با آن ها مبارزه می‌کرد و امروز ادعای اصولگرایی می‌کنند. کسانی که اصلا حاکمیت مردم را برنمی‌تابیدند و بر نمی‌تابند. اساسا برای رای مردم حرمتی قائل نیستند. جریانات سوداگری که اصولگرایی را چتری برای توجیه خود قرار داده‌اند. در جریان اصلاح طلبی نیز جریانات ریشه‌دار از حلقه اول یاران امام هستند. معتقد به اصول امام و در زمره بنیانگذاران بسیاری از تاسیسات این **** هستند. از ابتدا با امام بوده‌اند و به خاطر اندیشه‌های امام زجر کشیده و زندان رفته‌اند. جریاناتی مانند مجمع روحانیون مبارز و امثالهم.

انصاری در گفت‌وگوی خود با سایت جماران، اظهار داشت: ممکن است در این میان هم کسانی باشند که ادعای اصلاح طلبی کنند و قرابتی با اندیشه های امام نداشته باشند. این ها اشکالاتی است که وجود دارد. اما گفتمان اصلاح طلبی واقعی و اصولگرایی واقعی به همدیگر بسیار نزدیک هستند. در گذشته هم این دو گفتمان بوده و امام از هر دو جریان حمایت کرده اند و سعی کرده اند با تذکراتشان اشکالات هر دو جریان را برطرف کنند. شخصیت های هر دو جریان را زیر بال پر خود قرار می دادند و اگر احیانا شخصیتی از هر دو سو مورد هجمه قرار می گرفت امام از ایشان حمایت می کردند. تلاش امام ایجاد موازنه سیاسی بین نیروهای انقلاب بود. البته روشن است که دیدگاه های ایشان به جریان نیروهای خط امام نزدیک تر بود. موضوعاتی در حوزه مسائل اقتصادی، محرومیت زدایی،استکبارستیزی، دفاع از حق و آزدی مردم، انتخابات سالم و آزاد و مبارزه با قیمومیت گرایی تحکم آمیز.



وی تاکید کرد: امام همان امام است و ما باید امام را همانگونه که بودند، بخواهیم و بشناسیم و از ایشان پیروی کنیم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تمدید تعلیق تحریم‌های آمریکا علیه ایران



وزارت خزانه‌داری آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که روند تعلیق تحریم‌های محدود و برگشت پذیر آمریکا علیه ایران را تا 30 ژوئن تمدید می‌کند.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وزارت خزانه‌داری آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که تعلیق برخی تحریم‌های مشخص به طور موقت در راستای اجرای برنامه اقدام مشترک که در 24 نوامبر 2013 میان ایران و گروه 1+5 توافق شد، را تا 30 ژوئن 2015 تمدید شد.



در 19 ژوئیه 2014 بر اساس توافق ایران و گروه 1+5 برنامه اقدام مشترک تمدید شد و در 24 نوامبر2014 بار دیگر میان دوطرف توافق شد که با تعلیق تحریم‌های موقت بر اساس برنامه اقدام مشترک این اجازه به ایران و گروه 1+5 داده شود تا مذاکرات خود را درباره دستیابی به توافق بلند مدت جامع در جهت تضمین صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران ادامه دهند.



بر اساس این دوره که از 20 ژانویه 2014 شروع شده و تا 30 ژوئن 2015 ادامه دارد، تعلیق تحریم‌های آمریکا که بر اساس برنامه اقدام مشترک توافق شده بود اجرا خواهد شد. این تحریم‌های محدود در هر زمانی که ایران در اجرای تعهداتش در برنامه اقدام مشترک شکست بخورد بار دیگر از تعلیق خارج خواهد شد.



به گزارش ایسنا، روز گذشته اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای اعلام کرد که بر اساس توافق ایران و گروه 1+5 در 3 آذرماه مبنی بر تمدید مذاکرات تا 10 تیرماه به تعلیق تحریم‌های خود بر اساس برنامه اقدام مشترک ادامه خواهد داد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روایت ریابکوف از آنچه در وین گذشت


معاون وزیر امور خارجه روسیه در اظهاراتی درباره روند مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 گفت: روسیه امیدوار است که ایران و 6 عضو 1+5 برای آخرین بار مذاکرات را تمدید کرده باشند و توافق نهایی به زودی آماده شود.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و به نقل از خبرگزاری ایتارتاس، سرگئی ریابکوف، مذاکره کننده روسیه در مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 ادامه داد: مسائل باقیمانده بسیار روشن و آشکار هستند. ما امیدواریم که این تمدید آخرین باشد. اما هنوز معلوم نیست که نهایی است یا نه.

ریابکوف اضافه کرد: تلاش‌های قابل توجهی به کار گرفته شد تا درباره ضمیمه‌های تکنیکی توافق شود. اما من معتقدم که بسیاری از موارد سند اصلی به‌زودی آماده شود. من می‌دانم که بسیار دشوار است دیدگاه‌های موجود در مذاکرات را تغییر داد اما یک گام حتی نیم گام از مسیر دستیابی به توافق خارج نمی‌شویم. آن چه که مهم است این است که همه طرف‌ها به پیشرفت‌هایی در همه مسائل دست یافته‌اند. این اغراق نیست بلکه همه مقامات در پایتخت‌های مختلف به این مساله اشاره کرده‌اند. ممکن است این پیشرفت از سوی طرف‌های مختلف به گونه‌ای متفاوت سنجیده شود.

معاون وزیر خارجه روسیه ادامه داد: بر همین اساس امکان دارد این پیشرفت براساس تعداد صفحاتی که توافق شده یا پیچیدگی تصمیمات گرفته شده سنجیده شود. مسکو امیدوار است که توافق‌های حاصل شده میان ایران و 6 عضو جامعه بین‌المللی توسط یک سونامی سیاسی شسته نشود. هرگونه تاخیر در مذاکرات یا تاخیر در دستیابی به راه‌حل نه تنها تاثیرات روانشناسی بر مذاکره‌کنندگان دارد بلکه امواج سیاسی نیز به همراه دارد. ما امیدواریم که این امواج به اندازه ایجاد یک سونامی نباشد.

ریابکوف افزود: مسکو تمام توان خود را برای دستیابی به توافق به کار خواهد گرفت. همه کشورهای حاضر در مذاکرات هسته‌ای پیشنهادهای جدیدی را در این دور از مذاکرات ارائه کردند. به همین دلیل نمی‌توان مذاکرات وین را به عنوان یک رسوایی درنظر گرفت. هم‌چنین موضوعاتی مانند سوریه و یا حتی عراق و یا مبارزه علیه داعش تاثیر مستقیمی بر مذاکرات میان ایران و گروه 1+5 نداشته است. ما تنها درباره موضوع هسته‌ای ایران صحبت کردیم و هیچ موضوع دیگری ردو بدل نشد. البته من درباره دیدارهای دوجانبه میان وزیران گفت‌وگو نمی‌کنم زیرا زمانی که وزیران خارجه با یکدیگر دیدار می‌کنند مسائل مختلفی را از جمله مسائل فرامنطقه‌یی را مورد گفت‌وگو قرار می‌دهمندو این طبیعی است که آن‌ها درباره مشکلات مختلف از جوانب گوناگون گفت‌وگو کنند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
محمد خاتمی: همه باید در انتخابات شرکت کنیم/کار روحانی درست است


رییس بنیاد باران گفت: حضور در انتخابات به معنای این است که افراد بتوانند از راه‌های قانونی و مردم‌سالارانه که بیان شده است مشارکت بیشتری در عرصه مدیریت و تصمیم‌گیری کشور داشته باشند.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی در دیدار جمعی از دانشجویان و استادان دانشگاه مفید با اشاره به دغدغه‌هایی که حاضران درباره انتخابات مطرح کردند، افزود: همه باید تلاش کنیم که راه‌های دموکراتیک به معنای واقعی دموکراتیک باشند؛ یعنی تنها عنوان نباشد و زمینه آن وجود داشته باشد. عمدتا هم باید حاکمیت آن را فراهم آورد تا آن راهی که در قانون مشخص شده است و انقلاب ما خواسته، تحقق پیدا کند. همه ما هم باید شرکت کنیم. لابد دوستانی هم در حال فکر کردن به آن هستند و ان‌شاءالله که بتوانند به نتیجه ای هم برسند.



وی با اشاره به رویکردها و شیوه‌های متنوع نسبت به مسایل گفت: افراد و گروه‌ها دیدگاه‌های مختلفی دارند و ممکن است دیدگاه‌شان با ما مخالف باشد، این اشکالی ندارد اما همه حرف ما این است که باید دیدگاه‌ها مطرح شود و به این شکل نباشد که بعضی دیدگاه‌ها محدودیت‌های فراوانی داشته باشند، در حالی که تمام زمینه‌ها برای طرح دیدگاه‌هایی دیگر فراهم شود و کسانی که آن دیدگاه را دارند برای انجام هر عملی در این کشور مصونیت داشته باشند. خوب است که همه دیدگاه‌ها باشند اما باید داوری را به عهده مردم گذاشت که کدام رویکرد، دیدگاه و روش را بیشتر می‌پسندند و همه تن به انتخاب مردم دهیم.



وی به انتخابات 92 اشاره کرد و یادآور شد: در آن انتخابات یک رای 51 درصدی داشتیم و چند رای که مجموعا 8-47 درصد می‌شد اما این تفکری که امروز در پاره‌ای از دستگاه‌های کشور وجود دارد، کدام بخش جامعه را نمایندگی می‌کنند؟ آیا رواست که نمایندگان 7 تا 10 درصد خواسته‌های خود را به نام مردم بر جامعه و دولت تحمیل کنند و جلوی خواست مردم که حداقل به صورت 51درصد تجلی پیدا کرده است را بگیرند؟ البته این را هم باید در نظر گرفت که متجاوز از سی درصد جامعه در انتخابات شرکت نکرد که اگر آن‌ها شرکت می‌کردند، یقینا کفه به نفع این 51 درصد بالا می‌آمد. حتی می‌توان گفت که بخش قابل توجهی از جامعه چیزهایی فراتر از آن‌چه آقای روحانی مطرح کرد، می‌خواستند و از این جهت شرکت نکردند؛ حتی کف خواسته‌های‌شان در حد شعارهای مطرح شده نبوده است. زمان اصلاحات هم همین‌طور بود. به طور مثال اگر حدود هشتاد درصد مردم شرکت کردند، آن بیست درصد کسانی بودند که احساس می‌کردند حتی کف خواسته‌شان در شعارها و رویکرد افراد موجود مطرح نیست.



رییس‌جمهور پیشین ایران اظهار کرد: بر این اساس علاقه ما این است که معدل مجلسی که سر کار می‌آید، نماینده اکثریت جامعه ما باشد؛ و خواست اول ما این است که فضا به گونه‌ای نباشد که فقط اقلیتی که در جای خود هم محترم است، بتواند محور و مدار باشد و جا را بر دیگران تنگ کند. در حقیقت فعلا بیشتر باید به چه نباید باشد، بیندیشیم تا چه باید باشد؛ البته اگر آن‌چه باید باشد هم به دست آید، بسیار خوب است.



وی افزود: شعارهای آقای روحانی شعارهای خوبی بود و مردم پذیرفتند و همه قبول کردیم و رای هم دادیم اما دستاورد مهم تحقق چه نباید باشد بود. اگر مجلس عاقل، مدبر، معتدل و خوبی داشته باشیم که بیشتر از اکثریت جامعه و رویکردهایی که در جامعه وجود دارد، نمایندگی کند، همه سود می‌برند. باید در این زمینه تلاش کرد و کوشید که ان‌شاءالله انتخاباتی باشد در فضای باز و آزاد و در اثر آن انسان‌های کارآمد، مدبر و عاقل بیایند و واقعا از خواست و گرایش اکثریت جامعه نمایندگی کنند. به نظر می‌رسد این کار چندان دور از دسترس نیست یعنی زمینه اجتماعی آن کاملا فراهم است و ان‌شاءالله که زمینه‌های اجرایی و نظارتی انتخابات هم به صورتی باشد که این خواست که خواست انقلاب و ملت است، تامین شود و دوستان هم باید به دنبال این مساله باشند.



وی در پاسخ به پرسشی درباره میزان موفقیت روحانی گفت: باید دید که وضعیت چیست؟ معلوم است که آقای روحانی نتوانسته است به همه آن شعارها و رویکردهایی که داشته است، جامه عمل بپوشاند؛ خود ایشان هم مدعی این امر نیست. شعارها یعنی ما به آن سو می‌رویم، حال این‌که چقدر در این سو پیش رفتیم، بسته به موانع، مشکلات و البته تدبیر و کارآمدی کسانی دارد که شعار هم دادند. ممکن است بعضی وقت ها هم انتقاد و مشکلی باشد مبنی بر این‌که می‌شد بهتر از این کار کرد؛ چنان‌که در دوره ما هم اشکال بسیاری می‌تواند وارد باشد اما بخش عمده این است که چقدر می‌توانستیم انجام دهیم؟ خوشبختانه دولت جناب آقای روحانی در عرصه‌های مختلف اقتصادی، بین المللی، داخلی، سیاسی و فرهنگی از رویکردهایی که داشته، روی برنگردانده است. نمونه آن همین وزارت آموزش عالی است. به هر حال آقای روحانی رویکردی برای دانشگاه دارد که مورد قبول ما هم هست، البته مورد قبول بخش‌هایی از جامعه نیست اما روی این رویکرد ایستاده و هزینه هم پرداخته است. این در جامعه ما ارزشمند است.



خاتمی خاطرنشان کرد: آثار مثبت و برکات کار دولت را در عرصه اقتصادی، فرهنگی و بخصوص در عرصه سیاست خارجی مشاهده می‌کنیم. باید انصاف داد؛ رساندن تورم بالای چهل درصد به 4-23 درصد کار بسیار بزرگی است. آن هم در وضعیتی که کشور در تحریم و دارای مشکل است، سرمایه گذاری در آن صورت نگرفته و رشد اقتصادی نیز در دو سال پیش 5.5 درصد منفی بوده است. این رکود تورمی حاکم بر جامعه، بیکاری، گرانی و مسایل دیگری که وجود داشت، واقعا وحشتناک بوده است. بدتر از آن لطمه‌ای است که به زیرساخت‌های کشور در عرصه‌های مختلف خورد. این مشکل را نمی‌توان یک شبه حل کرد اما پایین آوردن تورم حدود 46 درصدی به 4-23 درصد واقعا کار بزرگی است؛ البته باید این را در جامعه توجیه کرد.



وی توضیح داد: کاهش تورم به معنای ارزانی در جامعه نیست بلکه نشان دهنده کاهش شدت گرانی در جامعه است. به این معنا که اگر امسال برای خرید باید 45 درصد بیشتر نسبت به قیمت سال گذشته می‌پرداختند، در حال حاضر باید 24 درصد بپردازند یعنی 20 درصد کمتر می‌پردازند اما هنوز نسبت به سال گذشته 25 درصد گران شده است. نمی‌توان انتظار داشت که ارزانی شود. بله! ما هم دوست داریم ارزانی باشد اما مگر دولت گفته بود که ظرف یکسال ارزانی ایجاد می‌کند؟ می‌توان گفت مسیر، مسیر درستی است و در حال پیش رفتن است اما در مسایل سیاسی و فرهنگی کمی مشکلاتی وجود دارد که اتفاقا خود آقای روحانی هم تحت فشار هستند.



وی ادامه داد: به اعتقاد من برخوردهایی که صورت می گیرد، بیش از این‌که با هدف تحت فشار قرار دادن جناح‌های سیاسی باشد، برای فشار آوردن به آقای روحانی است تا به او بگویند ما هنوز هستیم و قدرت داریم و نمی‌گذاریم به آن شکل که شما می‌خواهید کار انجام بگیرد. در عرصه‌هایی که می‌توانند و دست‌شان می‌رسد حتی در زمینه مذاکرات خارجی هم بسیار تلاش می‌کنند اما باید انصاف داد که خوشبختانه ***** حمایت می‌کنند و دل‌شان می‌خواهد با آبرومندی و حفظ مصالح ملی و انقلابی مسایل حل شود.



رییس بنیاد باران افزود: دولت آقای روحانی امکاناتی بی‌نهایت ندارد باید پیشرفت کارها را با توجه به امکانات ارزیابی کند دولت در انجام مسوولیت خود اولویت‌هایی را در نظر می‌گیرد و همه دولت‌ها همین‌طور هستند، ما هم همین‌طور بودیم. ما این اندازه سرمایه نداریم که برای حل همه این مشکلات به کار اندازیم، البته باید حل همه مشکلات، مورد توجه دولتِ آینده‌نگر و گسترده‌اندیش باشد و فکر کند اما در عمل بالاخره باید اولویت‌هایی را در نظر بگیرد. اولویت ایشان این بود که مشکل خارجی را حل کند یعنی مساله‌ای که چنگ بر گلوی کشور انداخته و دولت و کشور را به نفس نفس انداخته بود و این رویکرد درستی بود.



وی گفت: مشاهده می‌شود که فضا نیز بسیار متفاوت شده است و آثار روانی آن در جامعه وجود دارد؛ حتی بخش قابل توجهی از موفقیت‌های فعلی در اقتصاد، تاثیر روانی رویکردی است که دولت دارد. البته تا حدی نیز امکاناتی عینی فراهم شده است. بخشی از دارایی‌های کشور بیشتر در اختیار مردم قرار گرفته، روابط با خارج از کشور بیشتر و بهتر شده است. به هر حال توسعه و پیشرفت جز با همراهی جامعه بین الملل، استفاده از ثروت جامعه بین الملل، استفاده از دانش و فناوری های جدید و نیز حضور در بازارهای جهانی میسر نیست. نمی‌توان درهای کشور را به روی دنیا بست و پیشرفت هم کرد. در آن صورت مانند آلبانی می‌شویم که در زمان انورخواجه و کمونیست‌ها وجود داشت یا چیزی نظیر کره شمالی فعلی که می‌دانیم چقدر وضع مشکلی دارد.



وی یادآوری کرد: ما باید با حفظ منافع و اصولی که داریم، با دنیا رابطه داشته باشیم. هر دولت متعهدی باید پایبند به مصالح ملی و منافع کشور باشد و سر منافع و مصالح کشور کوتاه نیاید اما بتواند رابطه برقرار کند. دو اصل تنش‌زدایی و تعامل که در دولت ما بود، همین بود. در آن دوره هم تنش‌زدایی به معنای کوتاه آمدن سر مصالح نبود؛ البته تاریخ قضاوت خواهد کرد. امروز هم می‌توان قضاوت کرد که در آن هشت سال بیشتر منافع، مصالح و عزت ملی حفظ شد یا بعد از آن؟ در عین حالی که از امکانات دنیا استفاده شد.



خاتمی در ارائه مثالی به منطقه عسلویه اشاره کرد و گفت: منطقه عسلویه، زمینی خشک، شور و بیابانی بود که به کانون زنده تولید اقتصاد با متجاوز از هفتادهزار نیروز کارآمد تبدیل شد. ما سالی هفتصد، هشتصد نفر فقط از فارغ التحصیلان دانشگاه های خودمان را در آن‌جا می‌گرفتیم؛ به علاوه بسیاری از نیروهای کار تخصصی، با مهارت و نیز نیروهای خارجی در آن‌جا کار می‌کردند. شاید در آن دوران متجاوز از سی-چهل میلیارد دلار پول در عسلویه سرمایه‌گذاری شد که بخش قابل توجهی از آن از امکانات خارجی بود که هم از تکنولوژی خارجی و هم از سرمایه‌های خارجی استفاده می‌کردیم. متاسفانه وضعیت ما به گونه‌ای بود که مشارکت خارجی که ارزان‌تر و بهتر تمام می‌شد، چندان آسان نبود اما به صورت فاینانس و بیع متقابل سرمایه‌گذاری شد. کل صادرات غیرنفتی ما در دوره اصلاحات شامل ده تا دوازده میلیارد دلار می‌شد، در حالی که آقای احمدی نژاد به درستی می‌گوید که متجاوز از بیست میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشته است. در این مساله باید دید این صادرات غیرنفتی چیست؟ عمده آن پتروشیمی بود. این نکته قابل توجه است که در زمان آمدن من به دولت، 500میلیون دلار درآمد پتروشیمی بود و وقتی از دولت می رفتم، صادرات پتروشیمی کشور حدود سه میلیارد دلار بود. و مرتب طرح‌ها به ثمر رسید تا زمانی که ایشان می‌رفت شش-هفت میلیارد دلار فقط پتروشیمی بود که صادر می‌شد. این موارد را به درستی، جزو صادرات غیرنفتی آوردند؛ البته ما میعانات نفتی را جزو درآمد نفتی حساب می‌کردیم و آقایان حساب نمی‌کردند.



خاتمی گفت: با سرمایه‌گذاری آن روز و با تنش‌زدایی و تعامل با دنیا با حفظ مصالح کشور بود که مملکت کار کرد. ما کار می‌کردیم و خط قرمزهای منطقی و معقول هم داشتیم که ما کلا رعایت می‌کردیم البته مهم‌ترین خط قرمز باید این باشد که منافع و مصالح ملی لطمه نبیند. البته هر کاری انجام شود، کسانی که طرف مقابل ما در دنیا هستند، بهانه‌جویی می‌کنند، گرچه من معتقدم که دولت فعلی آمریکا می‌خواهد ماجرا حل شود و شاید در زمان ما بیشتر بازیگری می‌کردند. به همین دلیل بود که ما هم تدبیر کردیم و طرف‌مان را اروپایی‌ها قرار دادیم. آمریکا کنار بود در حالی که بعد از دولت اصلاحات، ابتکار عمل در مقابله با ایران به دست آمریکا و بعد هم شورای امنیت افتاد. منظور این است که تمام حرف امروز ما این است که تحریم‌ها لغو شود در حالی که زمان ما اصلا تحریم‌های شورای امنیت نبود که بخواهد لغو بشود. به هر حال آقای روحانی اولویت خود را این موضوع قرار داده که انصافا هم کار درستی است.



وی اظهار کرد: شاید بتوان گفت دولت در مسایل سیاسی و فرهنگی از جمله حصر و زندانیان می توانست بهتر عمل کند اما این را هم باید گفت که این موضوعات دست دولت نیست امکانات دولت محدود است و نمی‌تواند در همه جا صرف شود. از سوی دیگر می‌توان گفت که امکان داشت کمی جدی تر با این مساله برخورد می‌شد و مطالبه دولت در این زمینه بیشتر بود. از جمله اولویت‌ها در این زمینه این است که لااقل به وضع زندگی آن‌هایی که محصور و محبوس هستند، رسیدگی شود که انصافا آقای روحانی در این زمینه کار کرده‌اند و کسانی مامور شده‌اند که به وضع زندگی و بخصوص سلامت این عزیزان بیشتر رسیدگی کنند.



وی در ادامه به نسبت میان فرهنگ و سیاست اشاره کرد و گفت: هیچ سیاستی نیست که مبتنی بر یک سلسله رویکردهای فکری و ارزشی نباشد و اصلا بینشی که انسان نسبت به جهان و انسان دارد، در اینجا به نوعی اولویت در فرهنگ و تاثیرگذاری آن در سیاست مشاهده می‌شود اما وقتی سیاست که با زندگی روزمره مردم و عینیت زندگی سر و کار دارد، مستقر شد به نوبه خود در فرهنگ اثر می‌گذارد. به این معنا که اگر از دل فرهنگ، یک سیاست استبدادی درآید، خود این استبداد سبب تقویت فرهنگ استبدادی می‌شود یا اگر سیاست، سیاست مبتنی بر تکنولوژی باشد، خود تکنولوژی روی اخلاق، رفتار و فرهنگ انسان‌ها اثر می‌گذارد.



رییس بنیاد باران با توجه به این‌که حاضران از دانشجویان دانشگاه مفید؛ دانشگاهی با گرایش اسلامی و در حوزه علمیه قم بودند، گفت: مساله دیگری که در حال حاضر اهمیت بسیاری برای ما دارد، و در حوزه علوم انسانی در خور توجه است این است که با انقلاب بزرگ‌مان به کدام سو می‌رویم و می‌توانیم برویم و تکلیف ما را نسبت به **** و جامعه و انقلاب‌مان بیشتر روشن می‌کند.



وی گفت: هگل که تاریخ را بستر جریان عقل با روح می‌دانست در باب تحولات تاریخی و بخصوص تحولات فکری مطالب جالبی دارد. هگل، اصطلاحی استعاری را به کار می‌گیرد که به اسطوره‌های قدیم مربوط می‌شود؛ می‌گوید که «جغد مینروا شامگاهان بال خود را می‌گشاید». از این استفاده می‌کند برای بیان این‌که عقل در هر دوره زمانی به اوج خود می‌رسد که پایان دوران یا یک تمدن است. به این معنا که بروز و ظهور عقلانیت خاص هر دوره‌ای در پایان آن دوره مشاهده می‌شود و وقتی به کمال خود می‌رسد که انحطاط آن تمدن شروع شده و تمدن از بین رفته یا در حال از بین رفتن است. در این زمینه می‌توان نمونه‌هایی را ذکر کرد. به طور مثال اوج تفکر یونان در قرن چهارم و پنجم قبل از میلاد و در زمان سقراط، افلاطون و ارسطو است. این امر کی رخ می‌دهد؟ در زمان آقای ارسطو دولت شهرهای یونان از بین رفت، مقدونیه آمد و بعد به صورت یک نوع دیکتاتوری فراگیرتر جانشین دولت شهر شد، یعنی تفکر آن دوران وقتی به اوج خود می‌رسد که تمدنی که زاینده آن است، به پایان خود می‌رسد.



وی ادامه داد: مثالی دیگر در دوره قرون وسطی است که البته تفکر عقلانی در آن دوره مورد نظر من است. اگر اوج تفکر الهیاتی قرون وسطی را در سن توماس آکویناس در قرن یازدهم - دوازدهم ببینیم، می‌توان گفت تقریبا همزمان با پایان قرون وسطی است و این تفکر در موقعی به اوج خود می‌رسد که تمدن قرون وسطائی به پایان خود می‌رسد. مثالی دیگر، این بار در مورد تمدن اسلامی است؛ حکمت متعالیه صدرالمتالهین که جمع بین حکمت مشا، اشراق، تصوف و عرفان و به یک معنا کلام است، می‌توان گفت که عقلانیت موجود در تمدن اسلامی در ملاصدرا به اوج می‌رسد. یعنی اگر شکوه تمدن اسلامی در قرن های چهارم و پنجم هجری بوده است در دوره ملاصدرا تنزل می‌کند و آثار انحطاط را در آن می‌توان دید. در حالی که تفکر مربوط به تمدن اسلامی با ملاصدرا به کمال می‌رسد.



خاتمی اظهار کرد: وقتی از گفت‌وگوی تمدن‌ها صحبت می‌شود، باید دانست که فعلا یک تمدن مسلط (که توسعه طلب هست) وجود دارد و تمدن‌های دیگر در حالت ضعف و کمون به سر می‌برند. بله! اگر تمدن، نحوه زندگی کردن، تعامل انسان با انسان‌های دیگر، با جهان و طبیعت و مسایل دیگر و راهکارهایی باشد که برای زندگی‌اش انتخاب می‌کند، این بیشتر غربی‌ها هستند که تعیین کننده‌اند.



وی توضیح داد: به طور مثال وقتی صنایع دستی فقط تبدیل به پدیده‌هایی زینتی می‌شود، این حالت پیش می‌آید. این صنایع دستی یک روز عین زندگی مردم بوده است؛ مردم با همان کاسه‌های سفالی، چاقو، زین، رکاب و دیگر وسایلی که وجود داشت، زندگی می‌کردند اما امروز دیگر با آن‌ها زندگی نمی‌کنند، بلکه به عنوان کالاهای لوکسی مطرح هستند که یک نوع زندگی در گذشته را نشان می‌دهند و در واقع موزه‌ای می‌شود. وقتی هم که موزه‌ای شد، کاربرد آن در زندگی از بین می‌رود یعنی آن تمدن، دیگر تمدن موجود نیست ولی به هر حال ذهن، فرهنگ و ارزش‌های ما که متعلق به یک تمدن و فرهنگ دیگر هستیم، متفاوت از ارزش‌ها و ذهنیتی است که تمدن جدید را ساخته یا از تمدن جدید برآمده است. این‌جاست که باید گفت وقتی در گفت‌وگوی تمدن‌ها و فرهنگ‌ها سخن می‌گوییم بیشتر گفت‌وگو بین فرهنگ‌هاست تا گفت‌وگوی بین تمدن‌ها. ما دوست داریم براساس اصول و ارزش‌هایی که به آن پایبند هستیم، تمدنی داشته باشیم که مزایای تمدنی که امروز هست را داشته باشد و معایب آن را نداشته باشد.



وی گفت: ممکن است در این مورد کسانی خیالی و پنداری با این مساله برخورد کنند. در زمانی، شاه می‌گفت «ما داریم وارد دروازه‌های تمدن بزرگ می‌شویم» و منشور صادر می‌کرد که «ما باید این تمدن را بسازیم». برخی گمان می‌کنند تمدن به این شکل است. امروز هم دیده می‌شود بعضی می گویند که ما می‌خواهیم تمدن اسلامی بسازیم یعنی وارد کدام تمدن اسلامی؟ آن تمدن اسلامی که پاسخگوی نیازهای انسان قرن چهارم و پنجم هجری بوده است؟ تمدن اسلامی که محور و مدار سیاست آن استبداد و دیکتاتوری نفس گیر توجیه شده توسط دین و فلسفه بوده است یا جامعه و مدنیتی که با دنیای امروز مناسبت دارد؟ بنده زمانی آمدم و گفتم که جامعه مدنی ما ریشه در مدینه النبی دارد. دو سوء تفاهم پیش آمد؛ عده‌ای گفتند که این خاتمی اصلا جامعه مدنی را نمی‌فهمد و می‌خواهد ما را به ساز و کارهایی که در جوامع قبیلگی و دنیای محدودی که با شمشیر و نیزه می جنگیدند و... برگرداند. عده‌ای دیگر هم گفتند چون خاتمی گفته که می‌خواهیم مدینه النبی درست کنیم، پس این کار خوبی است. در حالی که اصلا اینجوری نبود. جامعه مدنی ما که جامعه مدنی متعلق به دنیای امروز است و جامعه مدنی امروز با **** های دموکراتیک سازگار است ولی معتقدیم می‌توان جامعه مدنی به معنی امروزش داشت و ریشه‌های آن را در مدینه النبی می‌توان پیدا کرد. در مدینه‌النبی ارزش‌ها و اصولی بود که قالب‌هایش در آن زمان به آن شکل بود اما آن ارزش‌ها ثابت است. من دلم می‌خواهد آن ارزش‌ها در جامعه مدنی و پیچیده امروز که نهادهای مدنی واسطه میان حکومت و جامعه هستند، مستقر بماند.



رییس بنیاد باران با اشاره به تعبیر دیگر خود مبنی بر این‌که «ما نیازمند تجدد هستیم» توضیح داد: تجدد به معنی مدرنیته ای که در غرب به وجود آمد، متعلق به تاریخ غرب است. این امور هم امور تاریخی است و امور مطلق فراتاریخی نیست. این اشکالی است که بعضی از پدران ما هم داشتند و می‌گفتند که شما می‌خواهید متجدد بشوید، باید از فرق سر تا ناخن پا فرنگی شوید و گمان می‌کردند با فرمان دادن این‌ها ما متجدد می‌شویم. در حالی که این میسر نیست. ما تاریخ، گذشته، ارزش‌ها و هویت تاریخی و فرهنگی دیگری داریم. غربی که مدرنیته را به وجود آورده است، هویت، تاریخ، مسایل و حوادث تاریخی خود را دارد. شما که تاریخ و شرایط دیگر دارید، نمی‌توانید مدرن بشوید به آن معنایی که آن‌ها می‌گویند. تازه اگر هم بتوانید بشوید، مطلوب نیست اما جهان تغییر کرده است.



وی با بیان این‌که «تحول، تقدیر الهی است که صورت گرفته و ذهن و زندگی انسان‌ها عوض شده است» اظهار کرد: شما نمی‌توانید با معیارهایی که متعلق به دنیای تحول نایافته چند قرن پیش باشد، زندگی کنید. باید نو شوید و باید از نو بسازید. ما نیازمند یک نوع تجددی هستیم اما تجددی که پایه و ریشه در سنت خود ما داشته باشد البته با قبول این مطلب که در سنت هم می‌توان اجتهاد کرد. البته یک سلسله ارزش‌های ثابت و مهم وجود دارند که باید آن‌ها را رعایت کرد. «ﻟﻘﺪ ارﺳﻠﻨﺎ رﺳﻠﻨﺎ ﺑﺎﻟﺒﯿﻨﺎت و اﻧﺰﻟﻨﺎ ﻣﻌﻬﻢ اﻟﮑﺘﺎب و اﻟﻤﯿﺰان ﻟﯿﻘﻮم اﻟﻨﺎس ﺑﺎﻟﻘﺴﻂ» جامعه‌ای که ارزش نبوی در آن وجود دارد، جامعه‌ای است که قسط بر او حاکم است یا «بعثت لأتمم مکارم الأخلاق» جامعه آن جامعه‌ای است که معیارهای اخلاقی بر او حاکم است. هر دو این‌ها در دنیای مدرن امروز گم شده است.



وی ابراز عقیده کرد: در روابط بین‌المللی ببینید که امروز سیاستمداران و قدرت های غرب چه می‌کنند. من این را قبول ندارم که دیگران کلاسی گذاشته‌اند و آمده‌اند داعش را درست کرده‌اند اما به هر حال بخش قابل توجهی از این افراط و خشونت‌گرایی که در دنیای اسلام و غیردنیای اسلام است، ناشی از خشونت‌هایی است که قدرت‌های استعماری و نواستعماری انجام داده‌اند و راه‌ها را بسته‌اند یعنی راه دموکراتیزه شدن جوامع ما را با حمایت از ****‌های مستبد و خونخوار موجود یا با کودتا و جنگ‌ها و *****‌ها و تحقیرهایی که کردند، بسته‌اند. اتفاقا باید گفت که خشونت گرایی امروز، عکس العملی است از خشونت گرایی ای که در تمدن غرب بخصوص در خارج مرزها و روابط خارجی اش وجود داشته است. البته در چنین فضائی وقتی ظاهر گرائی، قشریگری و تعصب نابجا و عقب افتادگی از زمان وجود داشته باشد عنصر خشونت رشد می کند و حتی تقدس می یابد چنانکه آنرا در میان بعضی گرایش های به اصطلاح اسلامی می بینیم. من تمدنی که در آن این خشونت و بی عدالتی باشد را نمی خواهم. من مسلمان، ایرانی و وابسته به فرهنگ خود هستم اما باید نو شوم. شما باید به پرسش ها و نیازهای امروز پاسخ بگویید. فقها و علمای ما باید این نواندیشی را در اندیشه خود داشته باشند.



رییس‌جمهور پیشین ایران با اعتقاد بر این‌که «ما نیازمند یک نوع تجددی هستیم که ریشه در سنت خود ما داشته باشد» گفت: خود سنت هم اجتهادپذیر است. منظور از سنت، آن سنتی نیست که در قرآن و آیه «لن تجد لسنة الله تبدیلا» اشاره شده که سنت خدا تبدیل نمی پذیرد. خداوند اراده کرده است که انسان‌ها بیدار شوند و زیر بار ستم نروند و اراده خداوند و سنت او در تاریخ تحقق خواهد یافت و آثار تحقق آن را می‌بینیم. امروز، تحولی که بشری است و نه غربی اینست که انسان ها همه به این نتیجه رسیده اند که استبداد بد است و انسان بر سرنوشت خود حاکم است. این را نمی‌توان انکار کرد. اراده تکوینی خدا بر این رشد و بیداری جامعه بشری قرار گرفته است و اراده تشریعی خدا هم نمی‌تواند مقابل این باشد. فقه، حقوق و نظامی که ما داریم باید با این تحولی که آمده است و امروز، بشر استبداد و استبدادزدگی را به هر صورتی نفی می کند، سازگار باشد.



وی با اشاره به تفاوت بشر امروز با دیروز اظهار کرد: تئوری، ****‌ها و زندگی اجتماعی ای که امروز مورد قبول است با آن‌چه که در گذشته مورد پذیرش بود، زمین تا آسمان فرق کرده است. این تحولی است که در تاریخ و در ذهن انسان به وجود آمده و اراده تکوینی الهی بر این قرار گرفته است که معتقدم اراده تشریعی الهی که به صورت **** ها، ضوابط، اصول و معیارها و احکام و اشکال و قالب هایی که بیان می‌شود، باید متناسب با این جریان باشد. به هر حال شما بروید به فکر تجددی باشید که جوابگوی نیازهای زندگی امروزتان باشد و در عین حال نسبت به هویت تاریخی خود پایبند باشید؛ ما به عنوان مسلمان، پیرو پیامبر(ص) و شیعه حضرت علی(ع) می‌توانیم آن ارزش‌ها را بیابیم و به کار گیریم. به ویژه از امیرالمومنین(ع) که محور یک حکومت عینی بعد از پیامبر(ص) است. خود پیامبر(ص) موقعیت خاصی داشت اما قرار گرفتن امیرالمومنین(ع) در آن موقعیت، می‌تواند ملاک‌ها و معیارهای خوبی به ما دهد که خداوند خواسته است چگونه زندگی کنیم؟ حکومت و روابطمان با دیگران چگونه باشد؟ البته بشر امروز با بشر دیروز فرق کرده است؛ مسایل و پرسش‌های بشر امروز متفاوت با دیروز است و دین خدا نیز اگر جاودانه است که هست، باید بتواند به این پرسش ها، پاسخ ها و نیازهایی که متعلق به امروز است، جواب دهد.



وی تاکید کرد: در اینجا نقش مهم اجتهادهای نو مطرح می‌شود و من واقعا دلبسته‌ام به اجتهادهای نویی که در حوزه‌های علمیه ما وجود دارد. گرچه ظاهرا این نوگرایی روش‌مند چندان میدان ندارند اما زیر پوسته حوزه‌ها مشاهده می‌شود که این نوآوری و نواندیشی وجود دارد که در عین وفاداری و پایبندی به معیارهای اصلی دین خدا می‌کوشد تا دین خدا را آن‌گونه بفهمد و از آن استنباط کند بتواند پاسخگوی پرسش ها و نیازهای انسان امروز باشد.



وی که در ایام شهادت حضرت امام سجاد زین العابدین علی بن الحسین(ع)، سخن می‌گفت در ابتدای سخنان خود ضمن تسلیت شهادت ایشان اظهار کرد: امیدوارم که بتوانیم مقام و منزلت این بزرگوار که در بحرانی‌ترین دوران تاریخ اسلام، مسوولیت هدایت، ***** و امامت امت اسلامی را به عهده داشتند، درک کنیم و از تدبیر و راهکار مناسبی که در خفقان‌زده‌ترین دوران تاریخ برای ارشاد جامعه و حفظ اصول و ارزش‌ها و معیارهای اساسی انتخاب کردند، درس بگیریم و بدانیم که انسان‌های‌ متعهد در همه مراحل با تدبیر راهکارهای انجام رسالتی که بر عهده دارند را می یابند و آن را عملی می کنند.



وی تصریح کرد: صحیفه سجادیه به تعبیر حضرت امام(ره) قرآن صاعد است؛ البته دعا را قرآن صاعد می‌گویند. قرآن وحی الهی است؛ باید نازل شود و نزول آن در ابتدا به قلب مبارک حضرت پیامبر(ص) است و بعد از قلب مبارک ایشان به اذهان ما که انسان هایی زمینی هستیم، نزول پیدا کند تا بتوانیم به عنوان انسان هایی که در این جهان و با این شرایط زندگی می‌کنند، آن را درک کنیم. در حالی که دعا به تعبیر امام(ره) و عرفا قرآن صاعد است. به این معنی که وقتی این انسان زمینی کمال پیدا می‌کند، به آن منبع متصل می‌شود و بدون این‌که زمین را بدور افکند، از زمین کنده می‌شود، این تعالی او و ارتقایی که یافته است، در صورت دعا تجلی پیدا می‌کند. به هر حال دعا اصل دین است و مشاهده می‌شود که حضرت سجاد(ع) چگونه در حقیقت دعا راهکار یک زندگی سعادتمندانه و انجام وظایفی را که هر انسان متعهد دارد، بیان می‌کند.



وی با اظهار امیدواری نسبت به این‌که «خداوند به همه ما این توفیق را بدهد که بتوانیم عظمت این پیشوایان را درک کنیم و از آن‌ها پیروی واقعی داشته باشیم» ادامه داد: از این جهت که نه فقط اظهار علاقه و عشق و عاطفه کنیم بلکه شخصیت خود را برتراز شخصیت این بزرگواران بسازیم و تکلیف خود را در همه مراحل و همه عرصه ها بدانیم و به آن عمل کنیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سخنگوی دولت :
حقوق کلیه کارکنان دولت به اندازه نرخ تورم افزایش خواهد یافت



سخنگوی دولت اعلام کرد که در جلسه هیات وزیران ، وزیر امور خارجه گزارشی درخصوص مذاکرات وین ارائه کرد.



به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد باقر نوبخت در حاشیه جلسه امروز هیأت دولت با اعلام این خبر گفت: با توجه به فعالیت‌های تیم مذاکره کننده هسته‌ای، رئیس جمهور و هیات وزیران صمیمانه از فعالیت های ارزنده تیم هسته‌ای تشکر کردند.



نوبخت با اشاره به این‌که سومین سال تحریم های ظالمانه و به اصطلاح کشورهای تحریم کننده ، تحریم های فلج کننده را پشت سر گذاشتیم تصریح کرد: مرکز آمار ایران ،‌آمار تورم ماه آبان را اعلام کرد و همچنان روند نرخ تورم کاهنده است یعنی نرخ تورم سالانه 8/ 17 درصد نرخ تورم نقطه به نقطه 3/ 13 و تورم ماهانه 8/ 0 درصد بوده است.

سخنگوی دولت با اشاره به این که در جلسه هیأت وزیران بررسی لایحه بودجه سال 94 نیز مورد بحث قرار گرفت خاطر نشان کرد :بودجه سال 94 در هزینه های جاری نهایت صرفه جویی را دنبال خوادهد کرد و در اعتبارات عمرانی تمرکز بر تکمیل طرح های ناتمام و بازپرداخت بدهی پیمانکاران را مدنظر داریم.



وی اضافه کرد‌: اعتبارات عمرانی نسبت به سال جاری 20 درصد افزایش می یابد در حالی که درهزینه های جاری صرفه جویی می‌شود همچنین سیاست مهار تورم و افزایش رشد اقتصادی مثبت در سال 94 دنبال خواهد شد.



نوبخت خاطر نشان کرد : در سال 94 حقوق کلیه کارکنان دولت به اندازه نرخ تورم افزایش خواهد یافت.



سخنگوی دولت با اشاره به این‌که در مورد بودجه سال 94 یک سوم تبصره در هیأت وزیران به تصویب رسیده است تصریح کرد: تا اواسط سال آینده لایحه بودجه در دولت به تصویب خواهد رسید و در وقت قانونی لایحه را به مجلس تقدیم خواهیم کرد البته قبل از آنکه بودجه به مجلس رود برای اصحاب رسانه همه اجزای بودجه سال 94 به صورت شفاف بیان خواهد شد.



به گزارش ایسنا در ادامه این جلسه نوبخت در پاسخ به سوالی در مورد تاثیر مذاکرات وین بر اقتصاد کشور، گفت: نتیجه مذاکرات قطعا منفی نیست، چون در این‌صورت باید سناریوی بدبینانه ای که پیش بینی کرده بودیم اجرایی می شد، اما وضع خوشبینانه هم به معنای توافق کامل اتفاق نیافتاده است پس مذاکرات را در جهت استمرار وضع موجود و گام به جلو می دانیم.



نوبخت با تاکید بر این‌که ما همچنان بر منافع ملی و چارچوب هایمان پافشاری می کنیم خاطرنشان کرد:‌ استمرار وضع موجود با امید دست یافتن به یک توافق با تامین کامل منافع ما مدنظر است.



وی همچنین در جواب سوالی در مورد بودجه حوزه ورزش گفت:کمک به بخش ورزش را در ردیف های مستمر و دائمی وزارت ورزش می بینیم و نهایت تلاشمان را برای این بودجه خواهیم کرد.



سخنگوی دولت همچنین در مورد سوالی در رابطه با آزاد سازی پول‌های بلوکه شده ایران گفت:700 میلیون دلار در هر ماه آزاد خواهد شد.



وی توضیح داد: فرق استفاده ما از این مبالغ ارزی بافروش نفت این است که فروش نفت محدودیت هایی برای واردات هر نوع کالا دارد که عمده آنها معطوف به کالاهای اساسی و دارو می‌شود.



نوبخت تصریح کرد: این رقم را می‌توانیم به صورت نقد یعنی به صورت اسکناس بیاوریم و علت تاخیر در قسمت قبلی که تا آخرین سنت آن را دریافت کردیم این بود که می خواستیم به صورت وجه نقد داخل بیاوریم که به شکر خدا موفق شدیم و الان اسکناس آن در بانک مرکزی موجود است.



وی تصریح کرد: بر اساس وعده ای که گذاشته شده بود، این مبالغ به داخل آورده شده است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا کل بودجه سال 94 عملیاتی است و یا این‌که مربوط به برخی دستگاه ها می‌شود گفت: ما در همه دستگاه ها به صورت عملیاتی عمل کرده ایم. چون در عملیاتی باید قیمت تمام شده را محاسبه کنیم و بعضی از دستگاه ها را به خاطر نوع فعالیتشان نمی شود باقیمت تمام شده محاسبه کرد بنابراین در این طور موارد نیازی نبود این اتفاق بیافتد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بانک مرکزی اعلام کرد
کاهش تورم آبان به 18.2 درصد


تورم آبان ماه با کاهش 1.2 درصدی نسبت به ماه قبل 18.2 درصد ثبت شد.





به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بنابر اعلام بانک مرکزی، شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در آبان‌ماه 1393 به 207.8 رسید که بیانگر تورم ماهانه 1.5 درصدی است.





این درحالی است که شاخص کالا و خدمات در ماه گذشته نسبت به ماه مشابه سال قبل(تورم نقطه به نقطه) 15.1درصد افزایش یافته است.





تورم نقطه به نقطه آبان نسبت به مهرماه که 14.6 درصد بود 0.7 درصد افزایش یافته است.





همچنین نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به آبان‌ماه در حالی به 18.2 درصد رسیده که در مهرماه 19.4 درصد گزارش شده بود.





این در حالی است که مرکز آمار نیز در روز گذشته تورم آبانماه را 17.8 درصد اعلام کرده بود.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رشد میکند
اقتصاد > اقتصاد کلان - اشخاص حقوقی که سهمی معادل 20 درصد از محصول ناخالص داخلی را در اختیار دارند 70 درصد از پرداخت مالیات را به خود اختصاص داده اند.


بهاره چراغي: در ایران با این که قانون مالیات به شکل مدرن و البته کمی دیر در میانه دهه 40 شمسی تصویب شد اما از آن زمان تا حدود 10 سال پیش تغییر اساسی در ساختار مالیاتی انجام نشده بود. این در حالی است که اتفاقاتی از جمله دو شوک بزرگ نفتی،انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی در این مدت واقع شد که هر کدام می توانستند **** مالیاتی را دگرگون سازند. این در حالی است که مقدار مالیاتی که در ایران پرداخت نمی شود حدود نیمی از حجم اقتصاد کشور را در بر می گیرد.

براساس نظر برخی تحلیلگران، مهمترین چالش موجود در سیستم مالیاتی کشور ترکیب نامناسب تولید ملی و توزیع درآمد است. بخش خدمات بیشترین سهم را از درآمد ملی کشور به خود اختصاص داده است. این بخش حدود نیمی از اقتصاد کشور را در بر گرفته و به تنهایی ارزش افزوده ای هم تراز با نفت و صنعت و کشاورزی ایجاد کرده است. همچنین با اینکه حدود 30 درصد از ارزش افزوده ایجاد شده در بخش مشاغل بوده اما کمتر از 10 درصد مالیات پرداختی توسط این بخش صورت گرفته است.

اشخاص حقوقی که سهمی معادل 20 درصد از محصول ناخالص داخلی را در اختیار دارند 70 درصد از پرداخت مالیات را به خود اختصاص داده اند. این بخش به دلیل شفافیت فعالیت های مالی، بیشترین بار مالیاتی را به دوش کشیده و در مقابل عدم شفافیت گردش مالی فعالان اقتصادی در بخش مشاغل و عدم دسترسی به اطلاعات آنها در بخش خدمات یا عدم ثبت بسیاری از فعالیت ها، باعث افزایش فرار مالیاتی در این بخش شده است. البته در این میان بخش بخش کشاورزی که کمتر از 10 درصد از درآمد ملی را ایجاد کرده، معمولا از پرداخت مالیات معاف بوده است.

اما از سوی دیگر حجم بزرگ اقتصاد غیررسمی و زیرزمینی کشور که بخش عمده از اقتصاد کشور را در بر گرفته، بازار سیاه است که به روشنی در حال فعالیت است و مالیاتی پرداخت نمی کنند. این امر باعث می شود تا بسیاری از مردم که از این راه کسب درآمد میکنند و البته تعدادشان هم کم نیست بدون پرداخت هیچ مالیاتی از خدمات عمومی دولت بهره ببرند. طبق آمارهای رسمی حدود 700 میلیارد دلار درآمد از طریق قاچاق ایجاد می شود. ازسوی دیگر با نگاهی به برآوردهای رسمی، حدود 40 درصد از فعالیت های اقتصادی کشور به طور غیرقانونی و زیرزمینی صورت می گیرند.

با این حال سال گذشته 76 تریلیون ریال مالیات پرداخت شده است که از این مقدار سهم کارکنان بخش عمومی 21 تریلیون، کارکنان بخش خصوصی 28 تریلیون و سهم مشاغل 21 تریلیون ریال بوده است. نکته قابل توجه این است که مالیات بر درآمد مجموعا نزدیک به 25 درصد از مالیات های مستقیم و حدود 15 درصد کل درآمد مالیاتی را شامل می شود. مالیات بر ثروت نیز از اجزای مالیات های مستقیم است که در سال گذشته حدود 22 تریلیون ریال عایدی در بر داشته است. سهم مالیات بر ارث حدود 3 تریلیون ریال، سهم مالیات بر نقل و انتقال سهام بیش از 5 تریلیون ریال، سهم مالیات بر نقل و انتقال املاک نزدیک به 2.5 تریلیون ریال و مالیات بر نقل و انتقال سرقفلی در حدود 4 تریلیون ریال بوده است.

اما در سوی دیگر مالیات های وجود دارند که پرداخت کننده آن به طور مستقیم مشخص نیست. در سال گذشته 136 تریلیون ریال از طریق مالیات بر کالا و خدمات اخذ شده که نسبت به سال 91 دو برابر شده است. از این مقدار 21 تریلیون ریال از طریق مالیات بر فروش فرآورده های نفتی، 2.5 تریلیون ریال مالیات بر فروش سیگار، 7 تریلیون ریال مالیات بر نقل و انتقال و شماره گذاری خودرو و بیش از 100 تریلیون ریال از طریق مالیات بر ارزش افزوده به دست آمده است.

تفکیک میزان مالیات پرداختی در سال های گذشته


سال

اشخاص حقوقی

درآمدها

ثروت

کالاها و خدمات

واردات

کل

84

64.5

15.2

4.3

14.6

36.0

134.6

85

72.9

19.4

5.4

14.1

39.8

151.6

86

92.6

26.0

7.8

16.7

48.8

191.8

87

127.8

31.6

7.8

15.9

56.7

239.7

88

167.3

33.9

7.8

28.4

62.6

300.0

89

116.5

41.1

11.1

37.9

77.9

284.5

90

157.9

49.6

12.9

60.1

78.9

359.4

91

169.7

62.7

15.9

70.5

76.4

395.2

92

180.0

76.1

21.8

136.0

-

395.2

منبع:سازمان امور مالیاتی

3535

 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-11-26-10623dollar-.jpg

آیا جایگاه دلار در اقتصاد جهان تضعیف شده است؟
اقتصاد > جهان - بسیاری ادعا می کردند که بحران مالی جهانی به جایگاه دلار در اقتصاد جهان آسیب می زند اما شرایط فعلی اقتصاد جهان چنین ادعایی را تایید نمی کند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، از زمان بحران مالی جهانی سال 2008 بسیاری ادعا می کردند که دوران تسلط دلار آمریکا بر **** مالی جهان به سر آمده است. در حالیکه اقتصاد آمریکا وارد رکود می شد اعتمادها به دلار به عنوان اصلی ترین ذخیره ارزی بانک های مرکزی جهان نیز رو به کاهش بود. در پکن، مسکو و دیگر نقاط جهان، سیاستگذاران نسبت به غلبه دلار بر **** مالی جهانی اعتراض می کردند و خواستار جایگزینی برای آن بودند. بانک های مرکزی در اقتصادهای نوظهور نیز ادعا می کردند که جهانی بودن دلار باعث شده که نوسانات اقتصاد آمریکا باعث ایجاد شوک در دیگر کشورها بشود. اما آیا همه این انتقادها باعث تضعیف جایگاه دلار در **** مالی جهانی شده اند؟ هفته نامه تایم می نویسد که اکنون یعنی شش سال پس از بحران، دلار ثابت کرده که تا چه حد آسیب ناپذیر است. شاخص دلار، که برای برآورد ارزش دلار نسبت به دیگر ارزهای مهم جهان به کار می رود، به بالاترین حد طی چهارسال اخیر رسیده و سیاستگذارانی که اصلی ترین منتقدان دلار بوده اند نیز علاقه ای به خلاص شدن از دست دلارهایشان نشان نمی دهند.

برای مثال ارزش اوراق قرضه دولتی آمریکا که در اختیار چین است اکنون به 1.27 هزار میلیارد دلار رسیده که 75 درصد بیشتر از سال 2008 یعنی زمان وقوع بحران مالی جهانی است. در واقع اکنون به سختی می توان جایگزینی را برای دلار متصور بود. در میان اقتصادهای توسعه یافته، اقتصاد آمریکا فعلا بهترین عملکرد را دارد و رشد اقتصادی آن به 3.5 درصد رسیده و این در حالی است که اقتصاد منطقه یورو همچنان با مشکلاتی جدی مواجه است. همچنین بحران بدهی های دولتی طی سال های اخیر نیز تا حد زیادی به اعتبار یورو آسیب زده است. چین هم علاقه مند است که جایگاه واحد پولی این کشور، یوان، را بهبود ببخشد اما چنین رخدادی نیازمند اصلاحاتی جسورانه در **** مالی چین است که هنوز به وقوع نپیوسته اند. به همین خاطر شاید اقداماتی مانند حذف دلار از مبادلات دوسویه روسیه و چین تا حدی از تقاضای دلار در بازار جهانی بکاهد اما حقیقت این است که غلبه دلار بر **** مالی جهان همچنان خدشه ناپذیر به نظر می رسد.

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
شافعی عنوان کرد
بازارهای کشورهای همسایه را از دست داده‌ایم



رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: برنامه مدونی برای توسعه صادرات نداریم و بازارهای کشورهای همسایه را از دست داده‌ایم.



به گزارش خبرنگار ایسنا در خراسان، غلامحسین شافعی در مراسم تجلیل از صادر کنندگان نمونه خراسان رضوی که در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، خاطرنشان کرد: براساس شعار سال و تاکید مقام معظم ***** بر صادرات غیرنفتی، باید عوامل خطر و رفع آن را در اقتصاد بررسی کنیم.



وی ادامه داد: اقتصاد کنونی کشور بر صادرات نفت متکی است و تا زمانی که همین روند ادامه داشته باشد شرایط جهانی بر روی اقتصاد ما تاثیر گذار است و راه جدایی از این چالش تکیه بر صادرات غیرنفتی است.



رییس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: بنابراین صادرات غیرنفتی باید به عنوان محور اصلی توسعه قرار بگیرد و برای اینکه صادرات محور اصلی تولید قرار بگیرد باید تولید صادرات محور داشته باشیم.



وی گفت: بدست آوردن بازارهای کشورهای همسایه از یک برنامه پیش تعیین شده نبوده و برحسب یکسری اتفاقات این بازارها را بدست آوردیم و در واقع یک بازار باد آورده برایمان بوده است.



رییس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: زیرساخت‌های لازم برای صادرات مشخص نشده و یکی از مشکلاتی که در صادرات با آن ربرو هستیم تسهیل مقررات در کشور است.



وی با بیان اینکه پایداری صادرات مبتنی بر تولید قوی است، خاطرنشان کرد: یکی از جاهایی که می‌تواند در توسعه صادرات غیرنفتی موفق باشد مناطق آزاد است.



شافعی یادآور شد: در سال 1388 بودجه‌ای برای جوایز صادراتی تصویب نشد و در شورای عالی صادرات رقم ناچیزی برای مشوق‌های صادراتی مصوب شد که قرار شد به صادرکنندگان پرداخت شود.



وی افزود: تقاضاهای کشورهای همسایه برای اعزام هیات‌های صادراتی زیاد است و در حال حاظر دولت باید یک برنامه مشخص برای صادرات تدوین کند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
منتجب‌نیا: در انتخابات حضوری گسترده خواهیم داشت


قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی با بیان این‌که امیدواریم بتوانیم هرچه زودتر خود را آماده حضور اثرگذار و گسترده در انتخابات سال آینده کنیم،گفت: ان‌شاءالله در آینده همایش‌های بسیار بزرگتری برگزار خواهیم کرد. هیچ جناحی از این همایش‌ها وحشت نکند، ما می‌توانیم دوستانه و مسالمت‌آمیز با یکدیگر رقابت کنیم و این رقابت نیز اخلاقی، سیاسی و سالم خواهد بود.



حجت‌الاسلام والمسلمین رسول منتجب‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به فعالیت‌های حزب اعتماد ملی، خاطرنشان کرد: مدتی است که حزب اعتماد ملی فعالیت‌های خود را از نو شروع کرده است و آرام آرام در حال پیش بردن کارها و فعالیت‌های خود است.



وی با اشاره به دشواری‌ها و موانع موجود در مسیر حزب برای آغاز به کار مجدد فعالیت‌های حزب، اظهار کرد: از آن جایی که حدود 5-4 سال عملا حزب تعطیل بود، امروز با یک سری سختی‌ها و دشواری‌هایی مواجه است و الان نمی‌تواند به سادگی حرکت قبلی خود را در پیش بگیرد. اما با این حال در حال فراهم کردن یک سری مقدمات برای حضور فعال حزب اعتماد ملی در عرصه سیاسی کشور هستیم.



قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی با بیان این‌که در حال فعال کردن برخی کمیته‌ها و دفاتر حزب در سراسر کشور هستیم، گفت: امروز برخی از کمیته‌ها و دفاتر حزب فعال شده است و شورای مرکزی حزب نیز به صورت فصلی جلسات خود را برگزار می‌کند. همچنین برخی از همایش‌های حزب که در گذشته برگزار می‌شد در حال پیگیری است که در آینده نیز همایش‌های متعددی در حزب برگزار می‌شود. امیدواریم بتوانیم خود را به زودی آماده کنیم تا در انتخابات آینده حضوری اثرگذار و گسترده از خود نشان دهیم.



منتجب‌نیا در ادامه با اشاره به برگزاری یکی از همایش‌های شاخه جوانان حزب اعتماد ملی در ماه‌های اخیر و حواشی ایجاد شده در پی آن، با تأکید بر این‌که این همایش کاملا قانونی بوده و مجوزهای لازم را نیز هم از اماکن و هم از فرمانداری کسب کرده بود، اظهار کرد: با وجود این‌که تاکنون برای برگزاری یک همایش صرفا اخذ مجوز از فرماندار شهرستان که رئیس شورای تأمین شهرستان نیز هست کافی بوده، حزب اعتماد ملی ملزم به اخذ مجوز از اماکن شد و همایش اخیر شاخه جوانان این حزب با اخذ دو مجوز از دو نهاد به صورت کاملا قانونمند و در چارچوب‌های قانونی برگزار شد و طی برگزاری آن نیز هیچ مشکلی به وجود نیامد.



وی همچنین به هجمه‌ها و انتقادات وارده به همایش اخیر حزب اعتماد ملی اشاره کرد و با بیان این‌که نگرانی آقایان از اصل برگزاری همایش بوده است، اظهار عقیده کرد: مسائلی که آقایان و منتقدان مطرح کردند صرفا بهانه‌ای بیش بوده است چرا که جناح مقابل یعنی جناح اصولگرایان تمام نیروهای خود را در همایشی تحت عنوان وحدت خلاصه کردند اما با موفقیت همراه نشدند.



این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: تعدادی از جوانان حزب اعتماد ملی در تهران با پرداخت حداقل هزینه همایشی برگزار کردند که طی آن تمام تلاش‌های جناح اصولگرا تحت‌الشعاع قرار گرفت و آقایان با خود گفتند حال که این شاخه جوانان حزب تهران که توانسته است چنین همایشی برگزار کند اینگونه با استقبال فوق‌العاده و بازتابی گسترده در داخل و خارج مواجه شده است، چنانچه حزب اعتماد ملی یا کل اصلاح‌طلبان وارد صحنه شوند و همایشی برگزار کنند چه تأثیرگذاری می‌تواند داشته باشد؟



قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی با بیان این اعتقاد که طرف مقابل کاملا وحشت‌زده و مضطرب شد، اظهار کرد: پس از برگزاری همایش شاخه جوانان حزب طرف مقابل احساس کرد که تمام بافته‌هایش پنبه شده اما من به آنها می‌گویم که نگران نباشند؛ نه اصلاح‌طلبان می‌خواهند جای کسی را بگیرند و نه حزب اعتماد ملی تصمیم دارد حرکتی برخلاف قواعد بازی‌های سیاسی داشته باشد.



منتجب نیا تصریح کرد: ما می‌گوییم باید در کشور رقابت سیاسی برقرار باشد و گروه‌ها و احزاب و جناح‌ها رقابتی سالم داشته باشند. چرا که چنانچه وضعیت این‌گونه باشد هر کس برحسب وزن اجتماعی خود فعالیت می‌کند.



وی با تأکید بر این‌که طرف مقابل نباید وحشت کند، گفت: من به دوستانمان که رسانه‌های خود را علیه حزب اعتماد ملی و اصلاح‌طلبان بسیج کرده‌اند، بشارت، نوید و تسلی می‌دهم که نگران نباشید؛ ما به دنبال حذف هیچ شخص و جناحی نیستیم، ما می‌گوییم هر کسی یک جایگاهی دارد؛ شما نیز مانند ما در جامعه وزن و اعتباری دارید، به همین دلیل هر کس باید براساس وزن و اعتبار خود در جامعه فعالیت کند.



قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی با بیان اینکه ان‌شاءالله در آینده نیز همایش‌های بسیار بزرگتری برگزار خواهیم کرد،گفت: هیچ جناحی از این همایش‌ها وحشت نکند، ما می‌توانیم دوستانه و مسالمت‌آمیز با یکدیگر رقابت کنیم و این رقابت نیز اخلاقی، سیاسی و سالم خواهد بود.



منتجب نیا در ادامه با اشاره به وضعیت روزنامه اعتماد ملی، اظهار کرد: هرچند مجوز روزنامه اعتماد ملی به نام دبیرکل حزب صادر شده است ولی از ابتدا بنا بر این بوده که این روزنامه نقش ارگان حزب را ایفا کند.



وی با بیان این‌که این روزنامه در حال حاضر از سوی دستگاه قضایی توقیف شده است، اضافه کرد: مدت‌هاست که خبر می‌رسد به پرونده روزنامه اعتماد ملی رسیدگی شده و مشکلات مطرح شده برطرف شده و بزودی نیز رأی رفع توقیف آن صادر می‌شود اما نمی‌دانم چه مانعی وجود دارد که هنوز این اتفاق نیفتاده است اما ما منتظر هستیم به محض صدور رأی رفع توقیف مقدمات بازگشایی و بازانتشار روزنامه اعتماد ملی را فراهم کنیم.



منتجب نیا همچنین با اشاره به نقش مطبوعات و رسانه‌ها در توسعه سیاسی کشور، اظهار کرد: مطبوعات به عنوان بهترین ابزار برای آگاهی‌بخشی و فرهنگ‌سازی در جامعه می‌توانند ایفاگر نقش "واسطه" میان مردم و حاکمیت باشند.



این فعال سیاسی اضافه کرد: رسانه‌ها می‌توانند هم خواسته‌های مردم را به مسئولان منعکس کنند و هم بر مسئولان و دستگاه‌های اجرایی کشور نظارت داشته باشند. رسانه‌ها و مطبوعات همچنین می‌توانند پاسخ‌های مسئولان و دیدگاه‌ها و گزارشات آنها را در زمان مناسب به مردم انتقال دهند.



قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی با تأکید بر اینکه رسانه‌ها و مطبوعات نقش بی‌بدیلی در آگاهی‌بخشی به مردم دارند و هیچ نهادی جز رسانه‌ها نمی‌تواند ایفاگر چنین نقشی باشد، به ملزومات رسانه‌ها برای ایفای این نقش اشاره کرد و گفت: استقلال رسانه‌ها و وابسته نبودن آنها به حکومت‌ها و دولت‌ها یکی از شرایطی است که می‌تواند رسانه‌ها را در ایفای نقش بی‌بدیل خود کمک کند. چنانچه رسانه‌ها به حکومت‌ها و دولت‌ها وابستگی نداشته باشند می‌توانند با اظهار نظرها و بیان مطالب بیطرفانه و منصفانه همه آن‌چه را که واقعیت است در چارچوب‌ها و قالب‌های منافع ملی مطرح و منعکس کنند.



وی با تأکید بر اینکه مطبوعات نقشی پیشگیرانه نسبت به اربابان قدرت دارند، خاطرنشان کرد: اگر مطبوعات در زمان مناسب به وظیفه نظارتی خود عمل کنند می‌توانند جلوی بروز بسیاری از اتفاقات نظیر مفاسد، اختلاس‌ها و حتی انحراف‌هایی که در برخی از اربابان قدرت به وجود می‌آید را بگیرند چرا که چنانچه مسئولان بدانند چشمی از سوی مردم ناظر بر عملکرد آنان است کاملا مراقبت می‌کنند و نمی‌گذارند که خطایی از سوی آنها سر بزند، چنانچه نیز مرتکب خطایی شوند تلاش می‌کنند تا در مراحل ابتدایی خطای صورت گرفته را اصلاح کنند.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
شیفت کاری ۵۰ تا ۶۰ درصد دزدان ۸ تا ۱۲ صبح است
فرمانده نیروی انتظامی گفت: روند توسعه پلیس نسبت به روند توسعه کشور ناکافی است و مردم باید بدانند که امروزه دزدها، خرج‌شونده‌ها را نه یخچال و فرش را می‌دزدند.

به گزارش فارس سردار اسماعیل احمدی‌مقدم در همایش روسای پلیس آگاهی کشور، اظهار داشت: سرقت شاید نسبت به جرایم دیگر کم‌اهمیت‌تر از جرایمی همچون قتل، آدم‌ربایی، انفجار و جرایم تروریستی است اما اعصاب و روان مردم را به هم می‌ریزد چرا که تعداد بالاست و شیوع دارد.

فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: شاید قتل حداکثر دو هزار مورد باشد اما سرقت روزانه 2 هزار تا 2 هزار و 500 مورد است که البته همه آن ثبت نمی‌شود چرا که مردم منصرف شده و مراجعه نمی‌کنند.

وی با بیان این مطلب که 99 درصد قتل‌ها ثبت می‌شود، گفت: یک درصد باقیمانده هم به این مسئله برمی‌گردد که شاید معلوم نباشد کسی کشته شده و به عنوان فقدانی ثبت شده باشد.

وی تصریح کرد: افزایش انتظارات از یک سو سخت است چرا که نمی‌توان همه را پاسخ داد و از سوی دیگر این مسئله را می‌رساند که مردم توانمندی ناجا را باور کرده‌اند.

این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: در اسید‌پاشی توقع مردم این است که صد در صد این جرم را باید کشف کنیم چرا که کارآمدی را در ناجا دیده‌اند و ما هم باید تلاش کنیم که امنیت مردم را فراهم کنیم.

سردار احمدی‌مقدم سرقت را جرم ظاهرا ساده ولی از لحاظ ریشه، پیچیده عنوان کرد و گفت: سرقت نسبت به جرایم دیگر کم‌هزینه‌تر است و در این مورد نمی‌توان به دستگاه قضا هم ایراد گرفت چرا که در مجازات تناسب جرم و مجازات را در نظر می‌گیرند.

فرمانده نیروی انتظامی زندان را برای سارق آسایشگاهی عنوان کرد و گفت: زندان برای سارق بازدارنده نیست و قطع ید نیز با مجموعه فضاهایی که می‌بینیم اجرایی شدنش فراهم نیست؛ همین مسئله قصاص را بنگرید یا اعدام قاچاقچیانی که مواد به اروپا ترانزیت می‌کنند که به ما اعتراض می‌کنند که چرا اعدام می‌شوند و به اعدام آنها عنوان اقدام علیه حقوق بشر می‌دهند.

سردار احمدی‌مقدم، تصریح کرد: 99 درصد اعدام‌ها در حوزه مواد مخدر و اندکی نیز در حوزه قصاص است که قصاص به ما ربطی ندارد و حکومت نیز به نمایندگی جان‌باختگان قصاص می‌کند.

وی با بیان این مطلب که مجازات حداکثری به غیر از قطع ید، بازدارنده نیست، گفت: وقتی که سارقان را می‌گیریم احساس ندامت هم نمی‌کنند چرا که زندان رفتن را جزئی از شیفت‌شان می‌دانند.

فرمانده نیروی انتظامی فشار اقتصادی را عامل موثر دیگری در این زمینه عنوان کرد و گفت: از پارسال که ثبات پیدا شد رشد سرقت کاهش یافت و در شهریور یک درصد و در مهر سه درصد کاهش سرقت داشته‌ایم و در پایان امسال امیدواریم که سرقت عددش منفی شود.

وی اعتیاد را ریشه‌ای‌ترین موضوع در معرض آسیب‌شناسی و مخصوصا سرقت خرد ارزیابی کرد و تصریح کرد: اعتیاد یک مسئله ریشه‌ای در زمینه سرقت است و شاید 88 درصد زندانیان کشور را مواد مخدر و سرقت تشکیل می‌دهند.

سردار احمدی‌مقدم به نوآوری ابتکارات مجرمان اشاره داشت و گفت: فضای مجازی و دزدان نامرئی هم به میدان آمده‌اند و تکنولوژی هم امروز به کمک سارقان آمده.

وی به مردم توصیه کرد که خودشان را دست‌کم نگیرند و پول و ارز را در بانک نگهداری کنند چرا که ایرانی‌ها از قبل عادت داشته‌اند که طلا بخرند و برای روز مبادا نگه دارند. از طرفی باید بدانند که امروز سارقان فرش و یخچال آکبند هم نمی‌‌برند و الان همه دزدها خرج‌شونده‌ها را می‌دزدند.

این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: روند توسعه پلیس نسبت به روند توسعه کشور ناکافی است و از طرفی سرعت افزایش نیازهای انتظامی بر سرعت پیشرفت پلیس غلبه دارد.

بیش از یک سوم اموال کشف شده به مالباخته‌ها برنمی‌گردد

سردار اسماعیل احمدی‌مقدم در ادامه نشست روسای پلیس آگاهی به طرح آمایش اشاره داشت و اظهار داشت: حتی ما مشکل امایش هم داریم و در شهرهای زیادی بر اساس جغرافیای جرم آگاهی ما توسعه پیدا نکرده.

وی به مطالبات جدید در هر نقطه از ناجا اشاره کرد و گفت: در هر بیمارستان، اداره، بانک و سازمانی از ناجا مامور می‌خواهند حتی در 8 هزار و چند صد کیلومتر مرزی می‌گویند نیروی انتظامی بگذارید و هر روز می‌گویند چرا ترقه‌ای در فلان شهر منفجر شده و مدام از این صحبت می‌کنند که تقویت کنید در صورتی که ما عقب‌ماندگی‌ای نسبت به افزایش بار انتظامی داریم و از آن چیزی که تخفیف داده شده کمتر است.

وی ادامه داد: البته ما با برنامه‌ریزی و ابتکارات حرفه‌ای فاصله را کاهش داده‌ایم و ضریب امنیتی کشور را نسبت به تهدیدات افزایش داده‌ایم.

این مقام ارشد انتظامی اظهار داشت: وقتی بیشتر کشورهای شرق و غرب ما دست‌هایشان را بالا می‌آورند که خودتان مسئول دو طرف مرزها باشید و مرزبانی ما دو سویه است تکلیف ما مشخص است.

وی فیلم‌ها و شبکه‌های ماهواره‌ای را که آرزوهای بالای جوانان را تهییج می‌کنند از جمله عوامل دیگر سرقت ارزیابی کرد و گفت: کوتاه‌ترین و کم‌ریسک ترین شیوه سرقت است و هیچ دزدی نیست که ضرر کند چرا که بعد از دستگیری به زندان می‌رود زندانی که برایش هتل است و موقع بیرون آمدن هم در نهایت مقداری از مال و ثروت را پس می‌دهد.

سردار احمدی‌مقدم با بیان اینکه کاهش 5 درصدی سرقت در پایان سال شدنی است، گفت: مسئول‌سازی دستگاه‌ها و موسسات از اقدامات معلوم در این زمینه است.

وی به بسیج استانداران در خصوص مواد مخدر از سوی وزیر کشور اشاره کرد و گفت: امیدواریم ظرفیت و شرایطی مهیا شود که بتوانیم معتاد ولگرد و مواد فروش خرد را نداشته باشیم و آنها را در جایی نگهداری کنیم که درمان هم بشوند.

وی گفت: باید به مردم آموزش دهیم و صدا و سیما و رسانه‌ها بستر خوبی در این زمینه هستند تا مردم حفظ و نگهداری از اموال خود را یاد بگیرند؛ همچنین با توسعه صندوق‌‌های امن در بانک‌ها و موسسات بانکی می‌توانیم در حفظ و نگهداری اموال به مردم کمک کنیم.

فرمانده نیروی انتظامی مسئله بعدی را اقدامات عملیاتی دانست و افزود: حتما باید آگاهی‌ها را به ابزار فن‌آوری و نیروی انسانی بیش از پیش تجهیز کنیم.

این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: می‌توان از ظرفیت پلیس افتخاری در این زمینه استفاده کرد؛ البته 50 تا 60 درصد شیفت کاری دزدان 8 تا 12 است و مردم باید این مسئله را بدانند که فقط دزدان شب‌ها به دزدی نمی‌روند.

سردار احمدی‌مقدم مسئله کنترل مال‌خران را نیز مسئله مهم دیگری دانست و گفت: اگر خریدار اموال سرقتی نباشد سرقت هم رخ نمی‌دهد به خصوص در زمینه خرید قطعا خودرو یا سرقت محموله‌ها و بار کامیون‌ها؛ باید تمهیدات ویژه اندیشیده شود و به کامیون‌دار‌ها آموزش لازم داده شود.

این مقام ارشد انتظامی اعلام کرد: دو سوم اموال پرونده‌ها به کشف منجر می‌شود اما باور من این است که یک سوم بیشتر به مالباخته برنمی‌گردد چرا که بحث حقوقی و قانونی مطرح است و بسیاری از اموال بلاصاحب می‌شوند و بعد فروخته و به حساب دولت ریخته می‌شود.

وی با بیان این مطلب که باید مسیر قانونی این امر اصلاح شود، گفت: باید سیستمی در نظر گرفت که مردم اموال‌شان را بیمه کنند و اگر سرقتی رخ داد مردم پولش را از بیمه بگیرند و مبالغ حاصل از فروش را بیمه بردارد تا بدین صورت مشکل مردم حل شود و بعد پلیس با بیمه طرف باشد و این مسئله‌ای است که باید در مورد آن فکر کرد تا هم به بیمه انگیزه‌های بیشتری داده شود و هم مردم اموال خود را بیمه کنند.

فرمانده نیروی انتظامی به قضیه دزدی موتور‌ها اشاره داشت و گفت: درصد کشف در این زمینه بالاست اما نمی‌دانیم موتور کشف شده کدام موتور گمشده است و این کار را پیچیده می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر ما سرقت و مواد مخدر را جمع کنیم 99 درصد مردم از ناجا راضی می‌شوند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هشدار پوتین نسبت به وقوع انقلاب‌های رنگی در روسیه
پوتین حین دیدار با مشاور شورای امنیت ملی روسیه گفت در جهان نوین امروزی از افراط گرایان به عنوان ابزاری ژئو پلتیکی و شکل‌دهی روش‌های نفوذ به دیگر کشورها استفاده می‌شود.
رییس جمهور مقتدر روسیه طی سخنانی نسبت به وقوع انقلاب رنگی در این کشور هشدار داد.

به گزارش فارس، «ولادیمیر پوتین» رییس جمهور روسیه اعلام داشت که ضرورت دارد تا مسکو تمامی اقدام‌های لازم را برای مانع ایجاد کردن در برابر افراط‌گرایان بکار بندد و مانع از نفوذ انقلاب رنگی در روسیه شود.

خبرگزاری انگلیسی «رویترز» با انتشار این خبر نوشت: پوتین حین دیدار با مشاور شورای امنیت ملی روسیه گفت در جهان نوین امروزی از افراط گرایان به عنوان ابزاری ژئو پلتیکی و شکل‌دهی روش‌های نفوذ به دیگر کشورها استفاده می‌شود.

پوتین در این رابطه افزود:« این درسی برای ما و نوعی هشدار است. پس بهتر است که هر اقدام لازم را برای ممانعت از وقوع انقلاب رنگی اتخاذ شود.»

گفتنی است که رییس جمهور روسیه اخیرا از سوی نشریه آمریکایی «فوربس »به عنوان مقتدرترین رییس جمهور جهان انتخاب شد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نماینده مجلس: فتنه در دست عده‌ای وسیله‌ای برای کاسبی شده است/ در تشییع کدام یک از ما به اندازه مرتضی پاشایی شرکت خواهند کرد؟
حداقل یک نسل از کشورمان به صورت مستقیم تحت تأثیر فتنه سال 88 خواهد بود،لذا لازم است شاخصه‌های مشارکت افراد در آن مشخص شود تا برخی جریانات سیاسی برای حذف رقبای خود از فتنه سوءاستفاده نکنند.
نماینده بناب در مجلس گفت: فتنه در دست عده‌ای وسیله‌ای برای کاسبی شده و هرجا که می‌خواهند کسی را حذف کنند، به فتنه سال 88 متمسک می‌شوند.

به گزارش عصرایران به نقل از فارس، حجت‌الاسلام محمد باقری بنابی نماینده بناب در مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر یکشنبه در نطق میان‌ دستور خود در صحن علنی اظهار داشت: این روزها هر نشست و جلسه‌ای برگزار می‌شود، بحث فتنه سال 88 است و از آنجا که در منطق عده‌ای، اصل بر اتهام است، نه بر برائت، بنده نیز با صراحت فتنه ننگین سال 1388 را برای چندمین بار محکوم می‌کنم، تا بدینوسیله به هزار کار نکرده، متهم نشوم.

وی افزود: من معتقدم که حداقل یک نسل از کشورمان به صورت مستقیم تحت تأثیر فتنه سال 88 خواهد بود، از این رو لازم است تا دستگاه‌های نظارتی به صورت شفاف شاخصه‌هایی که افراد در فتنه سال 88 نقش داشته‌اند را مشخص کنند تا برخی از جریانات سیاسی برای حذف رقبای خود از فتنه سال 88 سوءاستفاده نکنند.

نماینده بناب خاطرنشان کرد: فتنه در دست عده‌ای وسیله‌ای برای کاسبی شده و هرجا که می‌خواهند کسی را حذف کنند به فتنه سال 88 متمسک می‌شوند، ما همانگونه که فتنه سال 88 را محکوم می‌کنیم، فقر و فساد و پرونده‌های فساد و آمار بالای طلاق و بیکاری را نیز محکوم می‌کنیم.

باقری با اشاره به حضور پرشور مردم در تشییع جنازه مرتضی پاشایی گفت: از همکاران خودم به ویژه نمایندگان تهران سوال می‌کنم اگر چنین اتفاقی برای شما رخ دهد می‌توانید بگویید چند درصد از حاضران در مراسم این خواننده پاپ در مراسم تان شرکت می‌کنند، مگر نه اینکه خیل عظیم جوانان حاضر در این مراسم موکلانتان هستند و شما به واسطه رأی آنها به مجلس آمده‌اید، باید کمی تأمل کنیم تا بفهمیم کجای کار دچار اشکال است.

وی با اشاره به مذاکرات ایران با 1+5 ادامه داد: تیم مذاکره‌کننده ایران با تکیه بر اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی در صحنه بین‌المللی حاضر شدند و با زبانی مودبانه منافع ملی را دنبال کردند و نتیجه نهایی مذاکرات هرچه که باشد، پیروز میدان، ملت ایران خواهد بود، چراکه رهبرشان فرمودند آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند.

نماینده بناب در پایان با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه خود در بخش‌های مختلف از مسئولان خواستار رسیدگی و حل آنها شد.
منبع: فارس
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نوبلیست های اقتصاد در یک دهه قبل چه کسانی بودند؟
اقتصاد > اقتصاد کلان - سایت صدای اقتصاد نوشت:
از سال 1969، در سیصدمین سالگرد تاسیس بانک مرکزی سوئد، این بانک تصمیم گرفت که هر سال پژوهشگران برجسته در علم اقتصاد را معرفی و به آنها جایزه نوبل اقتصاد اعطا کند. برای نخستین بار دو اقتصاددان آلمانی و نروژی این جایزه را از آن خود کردند اما در طول سالهای اخیر اما بیشتر اقتصاددانان آمریکایی بودند که این جایزه ارزشمند را به خانه بردند. هر ساله این اقتصاددانان به واسطه نوع فعالیتها و تحقیقات خود جزو گزینه های دریافت نوبل اقتصاد قرار میگیرند. در سال جاری میلادی نوبل اقتصاد به یک اقتصاددان فرانسوی بابت بررسی نحوه نظم بخشید به فعالیت بازارها اختصاص یافت.
در اینجا لیست برخی از برندگان نوبل اقتصاد در سالهای اخیر آمده است؛

اقتصاددان
ملیت


سال دریافت جایزه نوبل

موضوع تحقیقات

ژان تیلور

فرانسه

2014

بررسی نحوه نظم بخشیدن به فعالیت بازارها

فرانسیس یوجین ژن فاما
لارس پیتر هانسن
رابرت شیلر

آمریکا

2013

تحلیل تجربی قیمت دارایی

الوین روث
لوید اس. شپلی

آمریکا

2012

تئوری تخصیص‌های پایدار و شیوه طرح بازار

توماس سارجنت
کریستوفر سیمز

آمریکا

2011

بررسی در خصوص رابطه علت و معلولی بین اقتصاد و ابزارهای سیاستگذاری چون نرخ بهره و هزینه‌های دولت

پیتر دایموند
دیل مورتنسن
کریستوفر پیساریدس

آمریکا
آمریکا
انگلیس

2010

تئوری ای در این خصوص که چگونه سیاست‌های اقتصادی بر بیکاری تاثیر می گذارد

الینور اوستروم
اولیور ویلیامسون

آمریکا

2009

تجزیه و تحلیل مدیریت دولتی در اقتصاد

پول کروگمن

آمریکا

2008

بررسی در این خصوص که چنانچه امریکا اقداماتی گسترده و جدی برای احیای اقتصاد و **** بانکی خود انجام ندهد ممکن است یک دهه رشد اقتصادی به خود نبیند

لئونید هارویکز
اریک ماسکین
راجر مایرسون

آمریکا

2007

ارائه نظریه طرح مکانیسم و نهادهای اقتصادی

ادموند فپس

آمریکا

2006

تحقیقات در خصوص سیاست‌های کوتاه و بلند‌مدت اقتصاد کلان و کمک به فهم روابط پیچیده میان دستمزدها، بیکاری و تورم

توماس شلینگ

آمریکا

2005

نظریه بازی‌ها در بررسی برخورد و مشارکت

فین کیدلند
ادوارد پرسکات

آمریکا

2004

اقتصاد کلان پویا و سازگاری زمانی سیاستهای اقتصادی

کلایو دبلیو جی گرانجر
رابرت اف انگلی

انگلیس
آمریکا

2003

شیوه های تحلیل مجموعه های زمانی اقتصادی با ثبات فصلی وهم گرایی کلی شایسته

دانیل کانمن
ورنون ال اسمیت

آمریکا

2002

الگوسازی تجربی داده های مفید در تحقیقات علوم اقتصادی

مایکل اسپنس
جورج اکرلوف
جوزف استیلیتز

آمریکا

2001

تجزیه و تحلیل بازارهای‌ با اطلاعات نامتقارن

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر صنعت خبر داد
سهم صنعت در تولید ناخالص ملی ۵ درصد افزایش می‌یابد/ پیشرفت ایران در ساخت تجهیزات آب و آبفا
وزیر صنعت، معدن و تجارت از پیشرفت‌های مناسب ایران در ساخت تجهیزات مربوط به صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب و مواد پلیمری خبر داد و گفت: سهم صنعت در تولید ناخالص ملی تا چشم‌انداز ۱۴۰۴ از ۲۰ به ۲۵ درصد افزایش می‌یابد.

13921127000437_PhotoA.jpg


  • به‌گزارش خبرگزاری فارس از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون) محمدرضا نعمت‌زاده در حاشیه بازدید از دهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران، در جمع خبرنگاران گفت: اغلب تجهیزات صنعت آب ازقبیل انواع لوله و اتصال‌ها در کشور تولید می‌شود.

    وی افزود: به‌جز برخی تجهیزات کنترلی صنعت آب و فاضلاب که وارد کشور می‌شود، مابقی تجهیزات در کشور به تولید داخل رسیده است.

    وی با اشاره به لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب، آبیاری تحت فشار و کشاورزی مکانیزه را با توجه به محدودیت‌های آبی به نفع کشور دانست و گفت: بخش آب همواره در خدمت توسعه کشاورزی و صنعت قرار داشته است.

    وی همچنین با اشاره به دستاوردهای ارایه‌شده در دهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب، اظهار داشت: ایران در صنعت آب به‌ویژه ساخت تجهیزات مربوط به این صنعت و مواد پلیمری پیشرفت‌های خوبی داشته و این نمایشگاه درمقایسه با دوره پیشین از نظر کمی و کیفی رشد قابل‌توجهی داشته است.

    وی سهم صنعت در تولید ناخالص ملی را 20 درصد عنوان کرد و گفت: ما در تلاش هستیم که سهم صنعت را در تولید ناخالص ملی تا چشم‌انداز 1404 به 25 درصد افزایش دهیم.

    وی خاطرنشان کرد: دولت از صنایع حمایت‌های لازم را انجام می‌دهد و در جهت رفع موانع تولید برنامه‌ریزی‌های خوبی انجام داده است.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
فارس گزاش می‌دهد
تحریم غرب؛بی‌تاثیر برای روسیه و خسارت یک تریلیون دلاری به اتحادیه اروپا
در حالی که 8 ماه از تحریم‌های غرب علیه روسیه می‌گذرد مسولان ارشد این کشور این تحریمها را بی‌تاثیر و ضربه یک تریلیون دلاری به اقتصاد اتحادیه اروپا و اوکراین عنوان می‌کنند.


13930509000088_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس روابط روسیه و غرب در رابطه با اوضاع اوکراین روبه تیرگی گراییده است. آمریکا و اتحادیه اروپا در واکنش به پیوستن کریمه به روسیه در نتیجه همه پرسی ماه مارس امسال و نیز در رابطه با رویدادهای بعدی شرق اوکراین، تحریم‌هایی را علیه تعدادی از سیاستمداران، نمایندگان پارلمان، کارآفرینان و شرکت‌های روسیه اعمال کردند.

    از جمله اتحادیه اروپا و آمریکا از اول اوت صادرات تجهیزات برای اکتشاف و استخراج نفت در اعماق آب، کار در قطب شمال و معادن نفت شیل به روسیه را ممنوع کردند. حال واگذاری خدمات برای اجرای چنین طرح هایی ممنوع است. محدودیت های اتحادیه اروپا تمام صنعت نفت و گاز روسیه را در بر می گیرد اما آمریکا بطور مشخص شرکت های "گازپروم"، "گازپروم نفت"، "روس نفت"، "لوک اویل" و "سورگوت نفت گاز" را تحریم کرده است.

    اما آیا این تحریم‌ها واقعا برای روسیه تاثیر گذار بوده است؟

    روسیه بلافاصله در واکنش به تحریم غرب واردات محصولات کشاورزی از اتحایه اروپا را به مدت یکسال ممنوع کرد و اکنون محصولات مورد نیاز خود را از کشورهای شرق و خاورمیانه وارد می‌کند.

    همچنین این کشور پیمان‌های دوجانبه ارزی با برخی کشورها به ویژه چین و ایران برای بی‌اثرسازی دلار در مبادلات انجام داد.

    در بحث نفتی هم حتی بعداز اعمال تحریم‌ها شاهد اجرای طرح توسعه‌ای در بخش نفت روسیه بودیم به طوری که اخیرا،‌معاون مدیرعامل شرکت دولتی گازپروم نفت روسیه از برنامه این شرکت برای اجرای طرحهای توسعه پس از اعمال تحریمها خبر داد، "وادیم یاکوولوف" اعلام کرد که با وجود تحریمهای غرب علیه روسیه، گازپروم نفت، بخش نفتی شرکت گازپروم، برنامه های توسعه ای خود را در میدان نفتی پریرازلومنوی در قطب شمال دنبال می کند.

    میدان نفتی پریرازلومنوی نخستین میدان فراساحلی روسیه در قطب شمال و منبع اصلی رشد تولید انرژی هیدروکربنی این کشور در آینده به شمار می رود.

    به گفته یاکوولوف تولید نفت این میدان باید تا سال ٢٠٢١ میلادی به ٥,٥ میلیون تن معادل ١١٠ هزار بشکه در روز برسد که پس از آن نیز می تواند تا سه سال بیش از چهار میلیون تن نفت در سال تولید کند.



    یاکوولوف در ادامه گفت که این شرکت اهداف بلندمدت خود را برای تولید ١٠٠ میلیون تن معادل نفت تا سال ٢٠٢٠ میلادی تغییر نمی دهد.

    به رغم تحریم‌های غرب پیشرفت‌هایی در بخش توسعه میادین واکتشافات نفتی این کشور رخ داده است، دولتمردان آنها هم از موضع محکمی در مقابل تحریم‌های غرب سخن می‌گویند و آنچه از فحوای کلام دولتمردان روسی برمی‌آید این تحریم‌ها برای روسیه تاثیری نداشته است.

    پوتین: تحریمات فقط قاطعیت روسیه برای پیشرفت ثمربخش را بیشتر می کند

    اخیرا رئیس جمهور روسیه اعلام کرد از بی‌اثر بودن تحریمهای غرب صحبت کرد

    ولادیمیر پوتین"رئیس جمهور روسیه اعلام کرد تحریم‌های غرب فقط باعث افزایش قاطعیت مسکو در راه رسیدن به نتایج مشخص در پیشرفت کشورخواهد شد.

    پوتین در سخنرانی خود در ششمین همایش سالانه سرمایه گذاری ترتیب داده شده توسط گروه تجارت و سرمایه گذاری "وت ب کاپیتال" تحت عنوان" روسیه فرا می خواند!" گفت: "محدودیت های خارجی فقط باعث افزایش قاطعیت ما برای رسیدن به نتایج مشخص در راستای اولویت داررشد کشور می شوند".

    مشاورپوتین: ادامه تحریم روسیه یک تریلیون یورو ضرر برای اتحادیه اروپا به بارمی آورد

    "سرگی گلازییف" مشاور "ولادیمیر پوتین"رئیس جمهور روسیه در امور همگرایی اوراسیا معتقد است ادامه تحریمات علیه روسیه حدود یک تریلیون یورو ضرر برای اتحادیه اروپا به بارمی آورد.

    سرگی گلازییف در یک کنفرانس علمی ـ کاربردی در بیشکک تحت عنوان "امنیت اقتصادی جمهوری قرقیزستان: خطرات و امکانات" ضمن اعلام این مطلب گفت:" تحریمات بیشتر بر رشد خود اروپا تاثیر منفی می گذارند که اقتصاد آن از جمله در مقایسه با چین در وضع بسیار نامساعدی قرار دارد.

    مشاور پوتین تاکید کرد همگرایی اوراسیایی در راستای "کاهش نفوذ غرب بر کشورهای ما" قرار دارد.

    *مدودف: تمام تولید کنندگان غربی نخواهند توانست به بازار روسیه بازگردند

    مدودف نخست وزیر روسیه معتقد است پس از لغو تدابیر حمایتی در کشور وی تمام تولید کنندگان غربی نخواهند توانست به بازار روسیه بازگردند.

    مدودف ضمن اعلام این مطلب گفت: "مواد غذایی مرغوب و خوشمزه و همچنین کالاهای وارده از دیگر کشور ها از جمله کشور های عضو اتحادیه گمرکی ، کشور های عضو اتحادیه کشور های مستقل همسود و کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه" جای کالاهای غربی را می گیرند.

    نخست وزیر روسیه افزود رهبران کشور هایی که در حاشیه اجلاس سران شرق آسیا در میانمار با آنها گفتگو کرد تمایل زیادی به صادرات مواد غذایی به بازار روسیه نشان دادند.

    مدودف گفت در حاشیه اجلاس سران شرق آسیا با عملا تمام شرکای کلیدی روسیه در آسیا از حمله هند، ویتنام ، میانمار، لائوس، کامبوج و تایلند تماس های مفیدی داشته است.

    "ولادیمیر پوتین" رییس جمهور روسیه 6 اوت در پاسخ به تحریمات غرب، فرمانی درباره اتخاذ برخی از تدابیر اقتصادی ویژه برای تامین امنیت کشور امضا کرده که طبق آن واردات تعدادی از کالاها از کشور های تحریم کننده روسیه برای یک سال ممنوع شده است.

    *پوتین: غرب با تحریم بانک های روسیه به اقتصاد اوکراین لطمه می زند

    ولادیمیر پوتین" رییس جمهور روسیه اعلام کرد تحریم های اعمال شده توسط غرب علیه بانک های روسیه می تواند بر اقتصاد اوکراین تاثیرگذار باشد.

    رئیس جمهور روسیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ARD آلمان در حاشیه اجلاس سران کشورهای گروه بیست در شهر بریزبن استرالیا، با اعلام این مطلب یاداور شد که بانک های روسیه اعتباراتی به ارزش 25 میلیارد دلار برای اقتصاد اوکراین تخصیص داده اند.

    وی گفت: "در صورت وارد آمدن لطمه به بانک های روسیه، به اقتصاد اوکراین نیز لطمه وارد خواهد آمد".

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آل‌اسحاق به مهر عنوان کرد:
نفت 70 دلاری و ارز 3 هزار تومانی در بودجه 94/ راهکار جدایی بند ناف بودجه از نفت


رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با بیان اینکه نظر دولت نرخ 70 تا 80 دلاری برای هر بشکه نفت در بودجه سال 94 کل کشور است، گفت: به نظر می‌رسد پیش بینی دلار با نرخ اندکی کمتر از 3 هزار تومان در بودجه معقول است.
یحیی آل‌اسحاق در گفتگو با مهر گفت: قیمت نفت در فضای بین المللی و منطقه‌ای و بر حسب شرایط عرضه و تقاضای بازار تعیین می‌شود، ولی مهم این است که بودجه سال آتی کل کشور که قسمت عمده ای از آن، وابسته به نفت است، براساس یک قیمت واقع بینانه‌ای برای نفت تدوین و تصویب شود. اینکه قیمت نفت بالا خواهد رفت یا پایین خواهد آمد، معلوم نیست و به نظر می رسد قیمت آن، آبستن حوادث است.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: هرچقدر بتوانیم وابستگی خود را به نفت در بودجه کم کنیم، از این خطرات و ریسک ناشی از نوسانات قیمت نفت جلوگیری خواهد شد، در عین حال دولت قیمت نفت را در بودجه، بین 70 تا 80 دلار در هر بشکه ظاهرا در نظر خواهد گرفت.

وی تصریح کرد: به هر صورت واقعیت این است که بازی نفت، یک بازی سیاسی در دنیا است و مشکلات تاریخی ایران در رابطه با بودجه این است که بودجه کشور را وابسته به نفت کرده‌ایم و اصلاح آن، اکنون اندکی مشکل است. در عین حال، صادرات غیرنفتی می‌تواند راهی برای جدا شدن بودجه از نفت باشد، ضمن اینکه صادرات به جای خود نقش کلیدی را در اقتصاد دارد و باید مورد توجه قرار گیرد؛ بنابراین، پایین آمدن قیمت نفت، فرصتی برای رونق و اعتنای بیشتر به صادرات غیرنفتی است.

آل اسحاق با بیان اینکه قیمت ارز باید اندکی کمتر از 3 هزار تومان در بودجه سال 94 کل کشور تعیین شود، خاطرنشان کرد: نظر من این است که تعادل اقتصادی ارز، در حوزه های مختلف از جمله درآمد دولت، صادرات، واردات، مصرف کننده و تعادل اقتصادی تاثیرگذار است و بر همین اساس، به نظر می رسد این نرخ، اندکی پایین تر از 3000 تومان باید باشد اما هرچقدر قیمت ارز به سمت پایین 3 هزار تومان برود، تعادل اقتصادی کشور حول و حوش آن شکل می‌گیرد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رئیس اتحادیه ملی راه آهن روسیه تاکید کرد
همکاری ریلی ایران و روسیه


رئیس اتحادیه ملی راه آهن روسیه گفت: روسیه در زمینه راه آهن یکی از جدیدترین تکنولوژیهای روز دنیا دارد.



به گزارش خبرنگار ایسنا، منطقه همدان، "یوری بو سینکینگ" در کارگروه تخصصی صنعت همایش بین المللی فرصتهای سرمایه گذاری استان همدان با رویکرد اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: اتحادیه راه آهن روسیه با بیش از 23 هزار شرکت ارتباط داشته به طوریکه اتحادیه های راه آهن، ماشین آلات و خدمات ساخت ریل در هزار و 500 زمینه فعالیت دارند.



وی با بیان اینکه در روسیه یک اتحادیه قوی به عنوان یک سازمان فعالیت می کند، اظهار کرد: سعی داریم همکاری مساعدی با ایران داشته باشیم به طوریکه ایران به سمت ما و ما به سمت ایران پیش رویم.



روسینکینگ ادامه داد: ما در گذشته با کمپانی شرکت بتن بریس همدان مذاکراتی مشترک داشتیم که نخستین گام برای همکاری بوده و امیدواریم بیش از پیش ارتباط بین این دو کشور افزایش یابد.



وی اذعان کرد: با توجه به اتفاقات پیش آمده در غرب و روابط روسیه، رئیس جمهور کشور ما تصمیم گرفت که روابط بیشتر و قوی تری با شرق برقرار کند.



وی در پایان ضمن تشکر از برگزاری این همایش، اظهار کرد: تیم کاری ما به دعوت استاندار و اتاق بازرگانی همدان و شرکت بتن بریس به این شهر آمده که برگزاری این همایش به نفع ایران و روسیه بوده و می تواند منفعت زیادی برای این دو کشور در پی داشته باشد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس‌جمهور در همایش هم‌اندیشی مدیران ارشد دولت:
گاه اگر مهر سکوت بر لب بزنیم، موجب جلوگیری از انحراف در مسیر و نجات کشور می‌شود



رییس‌جمهور با بیان اینکه دولت برای پیشبرد امور کشور تمام تلاش خود را به کار گرفته و خواهد گرفت، گفت: این دولت شهامت لازم برای تصمیم‌گیری، پذیرش مسئولیت و انتخاب مسیرهای مختلف برای رسیدن به اهدافش را دارد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی شامگاه چهارشنبه و در همایش هم‌اندیشی مدیران ارشد دولت تدبیر و امید در سالن اجلاس سران اظهار داشت: برای دستیابی به توافق جامع هسته ای ممکن است طرف مقابل ما برخلاف ادعاهایش در مقام عمل اراده و تصمیم جدی نداشته باشد، اما باید زیاده‌خواهی را کنار بگذارد و بداند که تعامل و رسیدن به نقطه توافق به نفع مردم، منطقه و جهان است.

رییس جمهوری گفت: سربازان خط مقدم مذاکرات، همه آموزش‌های لازم را دیده‌اند و دارای لیاقت و شهامت لازم هستند. **** معظم انقلاب، همواره از آنها پشتیبانی کرده و ملت ما نیز همواره پشتیبان آنها بوده اند.

رییس شورای عالی امنیت ملی با تشریح روند مذاکرات گفت: هدف دولت رسیدن به توافقی است که حقوق و منافع ملت و همچنین استقلال و عزت کشور را تضمین کند و در نهایت همه در پیشگاه خداوند ، تاریخ و مردم سربلند باشیم.

روحانی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه باید در چارچوب قانون اساسی و مردم‌سالاری حرکت کنیم، گفت: وقتی می‌گوییم که به قانون اساسی پایبند هستیم، ما نمی‌توانیم کاری به مجلس و قوه قضائیه نداشته باشیم یا خدای ناکرده آنها بگویند که با دولت کاری ندارند.

رییس‌جمهور با بیان اینکه دولت در یکسال و چند ماه گذشته تلاش کرده که با قوای دیگر تعامل سازنده داشته باشد، گفت: هدف مهم ما، اداره کشور، نگهداری از **** و انقلاب و خدمت به مردم است.



گاهی اگر مهر سکوت بر لب بزنیم، موجب جلوگیری از انحراف در مسیر و نجات کشور می‌شود
روحانی در عین حال افزود: نمی‌گویم ساکت باشیم و واقعیت‌ها را به مردم نگوییم ولی گاهی مواقع اگر مهر سکوت بر لب بزنیم، موجب جلوگیری از انحراف در مسیر و نیز نجات کشور می‌شود.

رییس جمهوری تصریح کرد: باید با هم کار کرده و در کنار یکدیگر تلاش کنیم تا قدرت‌هایمان هم‌افزا شود. نباید از اینکه رییس‌ جمهوری گزینه‌ای را برای وزارت به مجلس معرفی کرده و مجلس به او رأی نداده ناراحت و عصبانی شویم.



نباید از عدم رای اعتماد مجلس به گزینه‌های پیشنهادی دولت ناراحت و عصبانی شویم
روحانی گفت: این نکته را بدانیم ما در چارچوب قانون اساسی حرکت می‌کنیم رییس‌ جمهور وظیفه دارد وزیر را معرفی کند و در عین حال از مجلس برای او درخواست رأی اعتمادکند، به هر حال اصل تعامل بر قواست اگر اشکالی ما داریم یا آنها دارند باید مشکلات را حل کنیم و در کنار هم باشیم، زیرا اگر اختلاف پیدا کنیم این اختلاف ما را از پای در می‌آورد.

رییس شورای عالی امنیت ملی با اشاره به تأکید **** معظم انقلاب و سخن امام *****(ره) مبنی بر ضرورت حفظ وحدت کلمه تأکید کرد: هیچ عاملی مهم‌تر از وحدت، برادری، صمیمیت، هم‌نوایی و هم‌سخنی نیست. خطری که ما را از پا در می‌آورد اختلاف است، وجود جناح‌ها، افراد، احزاب و رقابت‌ها، اشکالی ندارد، اما همه باید رقابت‌ سالم را بپذیریم و در چارچوب قانون اساسی حرکت کنیم تا موفق و پیروز شویم.

روحانی گفت: دولت موفقیت‌های بسیاری داشته است اما نباید دچار غرور و عجب و ریا شویم. در بخش اقتصادی قدم‌های بلندی برداشته‌ایم و این اتفاق جز با کمک کارمندان و مدیران ارشد دستگاه‌های اجرایی میسر نشده است.

رییس‌جمهور با بیان اینکه در حوزه اقتصاد حرکت ما توأم با آرامش و اطمینان بوده است، گفت: شرایط منطقه‌ای، فضای دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی، علمی و فرهنگی ما با یکسال گذشته متفاوت است، حتی کسانی که در همه چیز تردید می‌کنند در پیشرفت‌های کشور در حوزه سلامت دچار تردید نیستند یا در سیاست خارجی کسی نمی‌تواند در گام‌های بلند برداشته شده، تردید کند، حتی بدترین دشمنان ما امروز با نگاه احترام‌آمیز به ****، مسئولین و مردم ایران نگاه می‌کنند.

روحانی امنیت، آرامش و امید در بخش‌های مختلف کشور را یادآور شد و گفت: کشور در مسیر خوبی قرار گرفته است و حرکت خوبی انجام شده که امیدواریم منجر به حل مشکلات اساسی نظیر معضل بزرگ بیکاری شود.

رییس‌جمهور تأکید کرد: همه باید با قدرت، امید و اطمینان تلاش کنیم و از توان یکدیگر بهره بگیریم در این صورت شک و تردیدی نیست که نصرت خداوند و توجهات حضرت ولی‌عصر(عج) در کنار ما خواهد بود و ما را به نقطه پیروزی خواهد رساند.

روحانی ادامه داد: نباید به موفقیت‌های به دست آمده در یکسال و نیم گذشته راضی باشیم، باید سال دوم خدمت ما بهتر از سال اول و سال سوم دولت بهتر از دو سال پیش باشد، زیرا مردم این بار مسئولیت را بر دوش ما گذاشته‌اند.

رییس‌جمهور اظهار امیدواری کرد چنین نشست‌هایی باعث یافتن راهکارها برای حل مشکلات شود که اجر بسیار بالایی نزد پروردگار دارد.

روحانی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه هر چقدر همفکری و هماهنگی، قرابت فکری و نظری میان مدیران ارشد، بیشتر باشد، ما راحت‌تر و سریع‌تر به اهدافمان دست می‌یابیم، گفت: قضاوت‌کننده اصلی نسبت به اینکه دولت چه مقدار در برنامه‌هایش موفق بوده، افکار عمومی است و اگر افکار عمومی به عنوان معیار اصلی مطرح است، لازم است که فعالیت‌های دولت برای مردم به خوبی منعکس شود.

روحانی ادامه داد: امام *****(ره) همواره بر مسأله تبلیغات و بیان خدمات تأکید می‌کردند. البته نواقص و اشکالات وجود دارد، اما اگر بنا باشد، نواقص و اشکالات بیش از حد واقعی برجسته شود و تلاش‌ها و خدمات منعکس نشود، آنگاه قضاوت مردم از دولت نمی‌تواند بر پایه اطلاعات دقیق باشد.

رییس جمهوری تأکید کرد: اداره کشور بدون توجه به افکار عمومی ممکن نیست و مشکلات اقتصادی بدون حمایت، حضور و کمک مردم حل و فصل نخواهد شد.

روحانی ادامه داد: باید جوانان و فرزندان ما امیدوار باشند تا مشتاقانه درس بخوانند و فعالیت کنند، اگر به جامعه مرتب تزریق کنیم که شغلی در کار نیست و وضع کشور بدتر خواهد شد، جوانان کشور از ادامه کار و فعالیت ناامید خواهند شد.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: تمام دستگاه‌های اجرایی و دولت باید از همه ظرفیت‌ش در بیان خدمات استفاده کنند روابط عمومی‌ها در فضای رسانه که فضای سرعت و ثانیه است، باید به دقت همه امور را رصد کنند، حضور داشته باشند، حرف بزنند و تبلیغ بکنند، تا تلاش‌های دولت به اندازه‌ای که انجام می‌گیرد در جامعه منعکس شود.

روحانی ادامه داد: افکار عمومی هم در دنیا و هم در داخل بسیار مهم‌اند و وظیفه همه ما این است که اقدامات و خدماتی که انجام می‌دهیم بیان کنیم.

انتهای پیام
 
بالا