• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز:
بسترهای حضور سرمایه‌گذاران در البرز فراهم است
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان البرز گفت: بسترهای حضور سرمایه‌گذاران در البرز فراهم شده است.


13910620000008_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، ‌ایرج موفق ظهر امروز در مراسم افتتاح شرکت دارویی و تجهیزات پزشکی که در شهرک صنعتی بهارستان راه‌اندازی شد، اظهار کرد: استان البرز دارای ظرفیت‌های بسیاری برای سرمایه‌گذاری است لذا باید بسترهای این حضور فراهم می‌شد که با تدابیر و برنامه‌ریزی‌های انجام شده این مهم اکنون مهیا شده است.

    وی با بیان اینکه در حال حاضر 2 هزار واحد صنعتی در البرز جواز تأسیس گرفته‌اند، افزود: به دنبال توسعه صنعت در بخش‌های مختلف بوده و بسترهای این مهم را یکی پس از دیگری فراهم خواهیم کرد.

    مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان البرز ادامه داد: یکی از مهم‌ترین اقداماتی که هم اکنون در دستور ویژه قرار گرفته است ساماندهی کارت‌های شناسایی و گواهی فعالیت واحدهای تولیدی در استان البرز است که این مهم به جدیت دنبال می‌شود.

    موفق اعلام کرد: با اجرای این طرح مسائل معافیت‌ها و صدور مجوز نیز به راحتی انجام خواهد شد.

    وی با اعلام این مطلب که تا چندی پیش گواهی معافیت گمرکی واردات ماشین‌آلات مورد نیاز واحدهای صنعتی اجرا نمی‌شد، افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته این امر نیز در آینده نزدیک به مرحله اجرا گذاشته می‌شود.

    این مسئول خاطرنشان کرد: در این راستا در حال حاضر 2 هزار واحد صنعتی در استان البرز مشمول معافیت‌های گمرکی برای صدور ماشین‌آلات صنعتی خود شده‌اند.

    * 200 طرح وی.آی.پی در البرز وجود دارد

    موفق در بخشی دیگری از سخنان خود به ظرفیت‌های بالای این استان در جذب سرمایه‌گذاران اشاره و بیان کرد: البرز به عنوان استانی مهم می‌تواند با دارا بودن ظرفیت‌های بسیار بالا در جذب سرمایه‌گذاران اقدامات موثر و مفیدی را انجام دهد.

    وی با اشاره به اینکه 20 طرح وی.آی.پی در استان وجود دارد، ادامه داد: هر یک از این طرح‌ها اعتباری بالغ بر 20 میلیارد تومان و اشتغال‌زایی 300 نفر را دارند.

    مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان البرز در ادامه کمبود آب در بخش صنایع را یکی از مهم‌ترین مشکلات این بخش عنوان کرد و گفت: در این راستا صنایعی که به تازگی مجوز فعالیت می‌گیرند دارای شرایطی چون صنایع کم‌ آب‌بر، سبز و با اشتغال‌زایی بالا هستند.

    موفق اعلام کرد: صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی در استان البرز رتبه دوم پس از استان تهران را به خود اختصاص داده است و در حال حاضر 50 شرکت در بخش صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی در استان البرز فعال است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


به دلیل وجود آنتی‌بیوتیک
روسیه واردات گوشت مرغ از آمریکا را محدود کرد
اداره نظارت بر محصولات کشاورزی و دامپروری روسیه واردات گوشت مرغ و دیگر محصولات مربوطه از آمریکا را به طور موقت محدود کرد.


13930603000003_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از صدای روسیه، اداره نظارت بر محصولات کشاورزی و دامپروری روسیه واردات گوشت مرغ و دیگر محصولات مربوطه از آمریکا را بطور موقت محدود کرد.



    این اداره در توضیح اعلام کرد به این ترتیب امنیت مصرف کنندگان روسیه تامین می شود چون در محصولات صادراتی صنعت مرغداری آمریکا مواد مضر و ممنوعه از جمله آنتی بیوتیک های گروه تتراسایکلین کشف شده که حاکی از عدم کنترل کافی این محصولات از سوی اداره دامپروری ایالات متحده بوده و به منزله نقض مطالبات و موازین معتبر در اتحادیه گمرکی و روسیه است.



    علاوه بر این آمریکا اسناد حاکی از رفع موارد متعدد نقض قوانین اتحادیه گمرکی و روسیه را که پیشتر روسیه به اطلاع نهاد کنترل ایمنی مواد غذایی در ایالات متحده (FSIS ) رسانده، به مسکو ارائه نداده است.

    انتهای پیام/


 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


نهاوندیان عنوان کرد
احیای جاده ابریشم با خط آهن ایران ترکمنستان/لایحه بودجه ۹۴ بدون کسری/ شوک‌های خارجی نمی‌تواند رشد اقتصاد ایران را تهدید کند
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان این که شوک‌های خارجی نمی‌تواند جریان روبه رشد اقتصاد ایران را تهدید کند،گفت: جاده ابریشم با خط آهن ایران، ترکمنستان و قزاقستان احیا می‌شود.


13920619000360_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، محمد نهاوندیان در گفت‌وگوی ویژه خبری گفت: ما حتماً باید توسعه ریلی کشور را هم در سواحل جنوب که کمک می‌کند به شکوفایی اقتصادی جنوب و هم در شمال باید گسترش دهیم و هم کریدور شمال – جنوب ما باید تقویت شود و گزینه‌ها جدیدی را پیدا کند و هم باید با همه کشورهای همسایه ما راه‌آهن متصل داشته باشیم.

    رئیس دﻓﺘﺮ رﯾﯿﺲ ﺟﻤﻬﻮری و سرپرست نهاد ریاست جمهوری با تشریح دستاوردهای دولت یازدهم برای خروج اقتصاد کشور از رکود و ورود به دوران رونق باوجود تداوم تحریم ها، تصریح کرد: این موفقیت ها حاوی این پیام بود که اقتصاد ما از نظر توان ایستادگی و اتکا به خودش به مرحله‌ای رسیده است که شوک‌های خارجی نمی‌تواند جریان متین روبه رشدش را مورد تهدید قرار دهد.

    ﻣﺤﻤﺪ ﻧﻬﺎوﻧﺪﯾﺎن ﺑﺎ ﺣﻀﻮر در ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﮔﻔﺖ وﮔﻮی وﯾﮋه ﺧﺒﺮی ﮐﻪ ﭘﻨﺠﺸﻨﺒﻪ ﺷﺐ از ﺷﺒﮑﻪ دوم ﺳﯿﻤﺎ ﭘﺨﺶ شد، افزود: البته اگر عوامل بیرونی مساعد شود ما به شتاب و سرعتمان اضافه می‌کنیم، اما این طور نیست که ما را از حرکت باز بدارد این برای مذاکرات هسته‌ای ما بسیار خوب بود که با وجود اینکه هنوز مذاکرات ادامه داشت ما توانستیم تورم را کاهش دهیم و کشور را از رکود خارج کنیم.

    این گفت و گوی خبری با طرح پرسشی درباره اتصال خط آهن ایران، ترکمنستان و قزاقستان و اثرات آن روی منطقه آغاز شد.

    نهاوندیان: اتصال خط آهن ایران، ترکمنستان و قزاقستان به یکدیگر، ایجاد یک ظرفیت نه تنها منطقه‌ای بلکه ظرفیت بین‌المللی را با خودش به همراه داشت با توجه به اینکه خط آهن قزاقستان تا چین هم می‌رود و از این طرف هم به روسیه و در واقع این تعبیر هیچ اغراق نیست که جاده ابریشم آهنی وصل شد.

    الان از سین کیانک چین تا خلیج فارس خط آهن داریم و یک گزینه جدید برای تزانزیت منطقه ایجاد شد که البته از این طرف هم می‌تواند تا اروپا امتداد یابد.

    این یک تجلی ارزشمند از آن رویکردی است که دولت دنبال کرده است و آن استفاده از ظرفیت تزانزیتی ایران است.

    به هرحال این سرمایه ژئواکونومیکی که ایران دارد باید با سرمایه‌گذاری به یک صرفه‌جویی در هزینه تبدیل شود. ما هم دریایی و هم ریلی و هم هوایی باید از این موقعیت استفاده کنیم.

    یکی از اصلی‌ترین اهداف سفرهای ریاست جمهور، تأکید بر اولویت‌های برنامه‌هاست. اینکه در این سفر اولویتی که از آغاز دولت مورد تأکید بوده، خاطرتان هست بعد از سفری که به سیستان و بلوچستان و بندرعباس داشتیم در این خصوص صحبت شد.

    ما حتماً باید توسعه ریلی کشور را هم در سواحل جنوب که کمک می‌کند به شکوفایی اقتصادی جنوب و هم در شمال باید گسترش دهیم و هم کریدور شمال – جنوب ما باید تقویت شود و گزینه‌ها جدیدی را پیدا کند و هم باید با همه کشورهای همسایه ما راه‌آهن متصل داشته باشیم.

    پروژه خواف - هرات را وزارت راه دنبالش است و همچنین رشت - انزلی - آستارا ما را به آذربایجان وصل خواهد کرد. با این تأکید بخش خصوصی داخلی و خارجی هم پیام مربوطه را می‌گیرد. اینکه سرمایه‌گذاری در صنعت ریلی در ایران مورد حمایت دولت است و با امکانات بانکی و صندوق توسعه ملی حتماً مورد حمایت قرار خواهد داد.

    در واقع یک محور اشتغال جدید را مورد تأکید و تشویق قرار می‌دهد. البته این بدان معنا نیست که ما در رابطه با ارتباط جاده‌ای نباید سرمایه‌گذاری کنیم. همچنان که در گزارش‌های شما هم مورد اشاره بوده، ما حتماً می‌باید در استان گلستان اتصال استان را به استان‌های همجوار تقویت بکنیم. لذا اتصالش در استان سمنان مورد تأکید بوده جاده جدیدی که جنگل گلستان را دور بزند از مدت‌ها بحث بوده الان باید به فکر تأمین مالی آن باشیم صنعت جاده‌ای هم مورد تأکید است.

    در مورد استان گلستان، مثل خیلی از استان‌های دیگر پتانسیل‌های فوق‌العاده‌ای دارد. غیر از اینکه یک استان مرزی است، غیر از بحث راه‌آهن که مورد تأکید قرار گرفت، یک زمانی در واقع مخزن پنه ایران بوده نه فقط ایران بلکه با اتکا به این استان صادرات به کشورهای دیگر داشتیم و یکی از مرغوب‌ترین پنبه‌ها هم در همین گرگان فرآوری می‌شد. اشتغال زیادی داشت. متاسفانه با غفلت‌هایی که در گذشته اتفاق افتاده مرتباً میزان کشت و تولید پنبه ما کاهش پیدا کرده، یک جهتش این است که مسأله آب و کشاورزی مورد توجه لازم قرار نگرفته بوده است.

    به هرحال ما اگر زهکشی زمین‌هایمان را مورد اولویت قرار ندهیم و به موقع عمل نکنیم آرام آرام زمین‌های ما از آن بهره‌وری لازم می‌افتد و صرفه اقتصادی ندارد و نیروی انسانی به جای دیگری می‌رود و به کشاورزی برنمی‌گردد.

    لذا در همه سفرها، بحث آبیاری و زهکشی از اولویت ها بوده و در استان گلستان هم یکی از محورها که عامل عمده توسعه استان است، بحث کشاورزی بود روی زهکشی زمین‌ها هم، فعلا برای 22 هزار هکتار در بودجه پیش‌بینی شده که ان شاء‌الله در سالهای آینده هم ادامه پیدا کند و چیزی در حدود 280 هزار هکتار اگر این کار انجام بشود، بهره‌وری کشاورزی‌مان ما را به شرایط رقابتی برمی‌گرداند.

    ** برگشت به تولید گندم تا چه اندازه صورت گرفته است؟

    با تجربه ای که ما سال گذشته داشتیم، این دیگر آرزو نیست، بلکه یک امر تحقق پذیر است، با یک کار ساده که اعلام به موقع قیمت گندم بود ما در سال گذشته مشاهده کردیم که چه جهشی را در تولید گندم داشتیم و یک پرداخت به موقع توانست بدهی های قبلی را صاف کند و کشاورز مطمئن باشد که وقتی گندمش را می‌فروشد ظرف یک یا دو هفته می تواند پولش را بگیرد و پول برای چندین ماه نمی‌ماند از آن مهمتر شاید اعلام به موقع قیمت قبل از این که این تصمیم برای کاشت یا نکاشتن بوده است مطمئن شود که قیمت می‌تواند زندگی او را تامین کند.

    این کار در سال گذشته جواب داد امسال هم قیمت جدید اعلام و اعمال شد و ما مطمئن هستیم در استان‌های حاصلخیز ما مثل گلستان این برگشت به تولید گندم صورت گرفته و خواهد گرفت منتهی کشاورز نیاز به کمک های حمایتی دارد.

    یک بخش زهکشی و آبیاری است یکی دیگر بحث نهاده‌ها است این که ما در رابطه با نهاده‌ها به موقع و با قیمت مناسب تامین کنیم ما امیدوار هستیم که نیروی انسانی ما را به روند بهره وری بالا برگرداند، به هر حال یادمان نرود که هر بخش‌مان را رقابتی کنیم در مورد برنج شاید کمتر کسی باور کند ما در همین استان گلستان که میزان بارندگی بالا را داریم ،مشکل آب داریم.

    اگر در استان گلستان کشت برنج با استفاده از چاه آب را به وفور داشته باشیم، این کار از منطق برخوردار نیست و باید به منطق خودش برگردد. با سیاست هایی که وزارت جهاد کشاورزی دارد دنبال می کند این امیدواری پیدا شده که موضوع به منطق معقول باز گردد. اجازه دهید غیر از کشاورزی به صنعت هم اشاره کنم.

    مردم گلستان همیشه می گفتند این چهره زیبای استان ما متاسفانه مشکلات خود را پنهان می‌دارد به هر حال بیکاری بالا تنها در صورتی قابل معالجه است که ما فرصت های شغلی جدید ایجاد کنیم.

    دو حوزه مورد مطالعه قرار گرفت در مطالعاتی که قبل از سفر صورت گرفت که صنعت ما در استان گلستان متناسب جمعیت و مسائلش هنوز رشد صنعتی نداریم این بخشی که به عنوان منطقه آزاد اینچه‌برون با استفاده از موقعیت اتصال ریلی حاصل شده و می تواند آنجا یک منطقه بسیار امیدبخش صنعتی و تجاری ایجاد کند.

    می دانید که قزاقستان یکی از صادرکنندگان فلزات به ایران است با معادن سرشاری که دارد و این اتصال راه آهن برای این کشور، یک فرصت کم نظیری ایجاد می کند برای ما یک امکان شهرک متالوژی را و در اینچه برون حاصل می‌کند که سنگ آهن می‌تواند قسمتی از فرآوری ایران را صورت دهد.

    این موضوع هم برای کشورمان نفع دارد و می تواند برای ما ایجاد اشتغال کند و هم برای آن کشور البته فقط سنگ آهن نیست فولاد و دیگر سنگ های معدنی مورد مطالعه قرار گرفته و در کنار این مجموعه یک بازار بزرگی می تواند نه فقط برای مصرف داخل ایران بلکه برای مقاصد بعدی اینجا شکل گیرد.

    می دانید راه آهن کشورهای شوروی سابق از نظر ریلی عرض‌شان با عرض بین المللی فرق می کند، لذا این پیش بینی شده است که این قطار بتواند وارد منطقه آزاد شود و اگر تمایل داشت آن جا تخلیه صورت گیرد اگر به مقصد نهایی نمی‌خواهد همه آن منتقل شود و این یعنی یک امکان اشتغال‌زایی در خدمات تجاری که یکی از بحث‌هایی با دو رییس جمهور آقای دکتر روحانی داشتند این بود که برای آن ها منطقه آزاد در اینچه برون یک فرصت است و اقتضا می کند ما یک همکاری نزدیک تری داشته باشیم همان جا یک کمیسیون سه جانبه تشکیل داده شد که مورد استقبال قرار گرفت از جمله کشورهایی که بودند ترکمنستان، قزاقستان و ایران تا بررسی کنند که با این ظرفیت جدید می توانند با هم چه کاری انجام دهند البته قسمتی هم به گردشگری بر می گردد.

    استان گلستان جاذبه های عظیم گردشگری دارد اما صرفا داشتن جاذبه کافی نیست شما جاده، خدمات و هتل و رستوران کامل می خواهید. آشوراده به عنوان یک ظرفیت بی‌نظیر داریم که تنها جزیره دریای خزر است که می تواند خیلی از گردشگران را چه داخل و خارج از کشور به خود جذب کند.

    اما همیشه این تعارض بین اقتضائات گردشگری و حفظ محیط زیست مانع کار بوده این سفر این ویژگی را داشت که بین این دو دستگاه جلسات متعددی برگزار شد و به یک توافقی رسیدند که به اصطلاح عامیانه نه سیخ بسوزد و نه کباب رسیدند.

    به این معنا که یک استاندارد ویژه‌ای از گردشگران و تاسیسات گردشگری در آشوراده تاسیس شود که به محیط زیست و زیبایی‌های آن لطمه نزند در عین حال وسایل رفاهی را هم فراهم کند، ما بسیار امیدواریم با رفع این مانع و با علاقه زیادی که بخش خصوصی داخل و خارج ما ابراز کرده ما این محور جدید توسعه را هم در استان داشته باشیم.

    سوال: در بحث گردشگری این تاکید را می شود داشت که اگر با تفکرات جدید گردشگری صنعتی بخش خصوصی ورود کند و با حفظ محیط زیست طبیعی یک خدمات گردشگری طبیعی را ارائه دهند جذابیت بیشتر داشته باشد و مورد توجه قرار گیرد نظر شما چیست؟

    نهاوندیان: یک موضوع اقتصاد و فرهنگ است، امسال نیز با نام اقتصاد و فرهنگ نامگذاری شده است واقعاً ما روی مرکب و محمل گردشگری بسیاری از رسالت های فرهنگی‌مان را می توانیم پیاده کنیم یعنی خیال نکنیم که صنعت گردشگری فقط یک کار اقتصادی در کنار کارهای اقتصادی دیگر است.

    ما از این فرصت که فرصت آشنایی‌های فرهنگی است، تبادل فرهنگی بین اقوام و ملل مختلف است می‌توانیم استفاده بسیار خوبی کنیم و من از فرصت می‌خواهم استفاده می کنم و از همه تلاشگران عرصه فرهنگ دعوت می کنم، کار فرهنگی نباید محدود باشد به همان شیوه ها و رسوم معمول، کار فرهنگی فقط سخنرانی و کتاب منتشر کردن نیست، حوزه گردشگری یک حوزه بسیار زنده و جذاب برای کار فرهنگی کردن است و فرهنگی کاران باید به میدان بیایند و دست به ابتکارات جدیدی بزنند.

    سوال: بحث آب آشامیدنی در استان گلستان از مباحث مهم و دغدغه های مردم است، دولت در این حوزه چه برنامه هایی دارد؟

    نهاوندیان: در حوزه کشاورزی به این موضوع اشاره کرده اند، در بحث آب کشاورزی بالا بردن بهره وری آب در کشاورزی، مشکل آب شرب را نیز حل می کند، در همه ایران این است که 90 درصد آب ما به مصرف کشاورزی می رسد، کافی است ما قدری بهره وری را در آب کشاورزی بالا ببریم، کلی منابع برای آب شرب آزاد می شود.

    البته تعدادی از این پروژه ها که 121 پروژه مورد اشاره رئیس جمهور در سفرش قرار گرفت که هم در سال 93 و هم در سال 94، اگر از این تعداد 121 پروژه 102 پروژه با کنترل، تا پایان 93 تحویل خواهد شد، 19 پروژه که در سال 94 در گزارش اولیه برنامه شما مطرح شد، ما در سفر مصوبه‌ای نداشتیم، همه بررسی ها قبل از سفر صورت می گیرد و در صورتی که کار کارشناسی و هماهنگی بین دستگاه ها انجام شده باشد امکاناتش هم وجود داشته باشد، به عنوان پروژه ای که پیگیری خواهد شد با موعد مشخص، اعلام می شود.

    اعتباری که برای این 121 پروژه گذاشته شده، 581 میلیارد تومان است که در سال 93، 357 میلیارد تومان و در سال 94، 224 میلیارد تومان تخصیص پیدا می کند.

    این گونه که مردم، دستگاه ها تکلیف خود را می‌دانند یعنی به جای این یک آرزوی دست نیافتنی مطرح شود ما براساس امکاناتمان مشخص می کنیم که دولت می تواند چه کاری انجام دهد و چه اولویت هایی را مورد تشویق قرار می دهد که بخش خصوصی به میدان بیاید، البته اگر مردم به میدان بیایند، منابع مردم بی‌اندازه است، یعنی می توانند یک جریان سرمایه گذاری منتهی به رشد پایداری را شکل دهند. ما فکر می کنیم که اگر درجه اعتماد مردم نسبت به آن چه که دولت می گوید و آن چه که دولت عمل می کند را افزایش دهیم بزرگترین خدمت را به توسعه پایدار استان ها انجام داده ایم.

    سوال: در آستانه تقدیم بودجه 94 از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی هستیم، فرآیند بودجه چه شکلی است و اکنون در چه مرحله ای است؟

    نهاوندیان: حتما مردم شریف مان اخبار جلسات دولت را دنبال کرده اند، در هفته گذشته چند روز صبح و بعدازظهر دولت جلسات فوق العاده ای برگزار کرد، برای همین منظور که در موعد مقرر قانونی لایحه بودجه سال 94 تقدیم مجلس شورای اسلامی شود.

    چون تبصره های معمول بودجه در لایحه دیگر تقدیم مجلس شده بود و بنا هم همین بود تفاهمی که بین دولت و مجلس شد که ما این تبصره ها را خارج از بودجه به صورت قانون دائمی داشته باشیم که دیگر نیازی نباشد در فضای بودجه یک یک تبصره ها مطرح شود، اما چون به موقع به تصویب نرسید، ناچار باید در بودجه 94 این کار صورت می گرفت، تبصره ها زمان زیادی را برد، در بحث ردیف‌ها و اعتبارات یک جنبه، جنبه درآمدی است و بعد از تخصیص‌ها بین ردیف‌های مختلف در بحث درآمدی ما با یک شرایط جدیدی در قیمت نفت در بازار جهانی روبه رو شدیم.

    البته این یک چالش مهمی بود که چگونه می‌توانیم بودجه ای را بدون کسری داشته باشیم، به سبب این که دولت در این عزم جدی که برای انضباط مالی داشته و استقراض آشکار و پنهان خودش را از بانک مرکزی و سیستم بانکی متوقف کرده که این عامل اصلی توفیق در بحث مهار تورم بوده و از رقم‌های بالای تورم که 35 درصد و 45 درصد به چیزی حدود 17، 18 درصد رسیده ایم.

    دولت این سیاستش را نمی‌خواهد به هیچ وجه از دست بدهد لذا دولت به دنبال ارائه بودجه ای با کسر بودجه نبوده و نیست، خوشبختانه با بررسی‌هایی که شد لایحه بودجه، لایحه‌ای بدون کسری خواهد بود. نکته مهمی که وجود دارد در ردیف و اعتبارات عمرانی بوده که هم چنان در بودجه 93 مورد توجه و عمل قرار گرفت که رقم قابل توجهی است که رشد نشان می دهد.

    نکته اثرگذار در سال 93 مطرح بود این بود که در ماه های اول تخصیص اعتبارات عمرانی یک جهش نسبت به سال گذشته داشتیم که نیمه اول سال که عمدتا فصل کاری در بهار و تابستان است، استان ها توانستند رقم های خوبی را بگیرند، در بودجه عمرانی استان ها 100 درصد تخصیص صورت گرفت، به همین جهت کار، فعالیت و ساخت و ساز در استان ها راه افتاد و اثرات فزاینده خود را روی بخش خصوصی برجای می گذارد.

    از آن طرف هم پرداخت بعضی‌ از بدهی‌هایی که دولت به پیمانکاران داشت این هم کمک کرده است بعضی از بخش‌های ما راه افتاده است.

    اینها در بخش‌های مختلف حکمش متفاوت است در بعضی از بخش‌ها شاهد رشد هستیم رشد خوب هم هستیم مثل صنعت خودرو سازی و قطعه‌سازی که به دنبال آن است. در صنایع غذایی همین‌طور است در بعضی از بخش‌ها هنوز حرکت آنچنان که باید مطلوب نیست هنوز در بحث ساخت و ساز و مسکن منتظر است.

    اما در مجموع با این رویکردی که دولت دارد که انضباط خود را در بودجه جاری بیشتر بکند و آنچه توان دارد بگذارد برای بودجه عمرانی. این آثار خود را در کلان اقتصاد دارد. اصلاحی که شد در بحث هدفمندکردن یارانه منابع جدیدی که پیدا شد دیگر نرفت باز در رویکرد مصرف گرایانه بلکه به بخش **** سلامت رفت. در **** سلامت اثرش این شد که هم رضایتمندی را بالا برد و هم به بخش‌ها و حلقه‌هایی که به سلامت مربوط است کمک کرد. مثل صنعت دارو که الان رشد خوبی را در شاهد هستیم. مجموعه‌ای که در بخش خدمات درمانی کار می‌کنند با به روز شدن پرداخت بدهی‌ها توسط تأمین اجتماعی سیستم بیمه‌ای، داروهاخانه‌های ما وضع نقدینگی‌شان بهتر شد آنها توانستند پولشان را به کارخانجات داروسازی بدهند در آن بخش هم خوشبختانه ما شاهد یک رونقی شدیم و از این به بعد هم هر منبع جدید برای مدیریت یارانه‌ها در آینده باشد باز جهت‌گیری همین است که ما این امکانات کلانی را که در اقتصاد پیدا می‌کنیم این را به زخم بعضی از مشکلات اساسی‌مان بزنیم و اینطور نباشد که به جای اینکه ما به تولید کمک کنیم، مصرف را مورد تشویق قرار داده باشیم.

    خوشبختانه این رویکرد در لایحه بودجه است، میزانی که از منابع یارانه‌ای برای تولید در نظر گرفته شده، مورد توجه بوده در رابطه با پرداخت جبرانی فاصله نرخ سود که برای حمایت از تولید است امسال مورد تأکید و توجه قرار گرفته است. آن بحث پرداخت بدهی‌های دولت، بحث افزایش سرمایه‌ای بانک‌ها که در مجموعه مصوبات قبلی و لایحه خروج از رکود بود و متأسفانه هنوز به تصویب نرسیده ناچار دولت مجدداً در این لایحه مورد تأکید قرار داد.

    مطمئنم با یک همکاری بین دولت و مجلس در تصویب لایحه می‌تواند این پیام امیدواری نسبت به آینده و تحقق رونق را ادامه بدهد. یک پیام دیگر هم داشت و آن اینکه اقتصاد ما از نظر توان ایستادگی و اتکا به خودش به مرحله‌ای رسیده است که این شوک‌های خارجی نمی‌تواند جریان متین روبه رشدش را مورد تهدید قرار دهد.

    البته اگر عوامل بیرونی مساعد شود ما به شتاب و سرعتمان اضافه می‌کنیم، اما اینطور نیست که ما را از حرکت باز بدارد این برای مذاکرات هسته‌ای ما بسیار خوب بود که با وجود اینکه هنوز مذاکرات ادامه داشت در همین مدیریت اقتصادی کشور ما توانستیم تورم را کاهش دهیم و توانستیم کشور را از رکود خارج کنیم. عین همین مطلب در واکنش نسبت به کاهش قیمت نفت اگر پیامی که از تصویب لایحه بودجه ما بر می‌آید این است که 30 درصد قیمت نفت کاهش پیدا کرده باشد این اقتصاد توانسته است 30 درصد فروش نفتش را با راه‌های ابتکاری بالا ببرد و مشتری‌های دیگری را هم پیدا کرده و می‌تواند با صادرات غیرنفتی و با اتکا به تولید ملی حرکت خود را، مدیریت بودجه خود را و دادن پیام رونق به اقتصاد خودش را ادامه دهد.

    البته هم توان مذاکراتی ما در این رویکرد دیپلماسی فعال و هم این پیامی که از صحنه اقتصاد آمد همچنان که شما دنبال می‌کنید تحلیل‌های داخلی و خارجی را می‌بینید. همه احتمال بیشتر را به این می‌دهند که توافق نهایی مذاکرات هسته‌ای به زودی حاصل بشود.

    بعضی از سران کشورها صریحاً گفتند که ما برای حصول توافق نهایی فقط یک مقدار زمان کم داشتیم یعنی خوشبختانه تیم مذاکراتی کشورمان که خوشبختانه مورد تایید مقام معظم ***** هم قرار گرفت ثابت کرد که منطق ایران قابل شکستن نیست و در همه حوزه های مورد مناقشه ایران توانست حقانیت خاص خودش را به کرسی بنشاند البته در جزئیاتی و دقایقی می باید مذاکرات ادامه پیدا می کرد. پیام این مطلب به اقتصاد ما هم مثبت بوده است یعنی این دو تا در یک رابطه دوسویه قرار دارند قوت اقتصاد ما به مذاکرات و حضور ما در صحنه بین الملل و رفع تحریم های ظالمانه کمک می کند و توفیق ما هم در مذاکرات، به اقتصاد ما قطعا کمک می کند.

    سوال : آقای نهاوندیان ما پیش از سفر به استان گلستان 9 سفر را در دولت یازدهم مرور کردیم و این هم سفر دهم درهرصورت بر کسی پوشیده نیست اهمیت این سفرها هم مایه دلگرمی مردم ان مناطق است که دولتمردان به آن مناطق سر می زنند، هم دولتمردان می روند و از نزدیک با ان استان، پتاسیل ها و ظرفیتها و مشکلات آشنا می شوند. می خواهیم قدری این موضوع را با حضرت عالی مرور کنیم و راجع به اهمیت سفرهای دولت و کاروان تدبیر و امید به مراکز مختلف کشورمان صحبت کنید.

    نهاوندیان: سوال بسیار خوبی است به هر حال 10 سفر انجام شده و می شود یک فصل را مرور کرد. در کل فلسفه سفرها شاید بتوان چند مورد را مورد تاکید قرار داد. یکی همان است که عرض کردم، سفر رییس جمهور ، صحبت مستقیم ایشان با مردم، صحبت ایشان با سرمایه گذاران استانی و کسانی که از استانهای دیگر و حتی کسانی که از خارج از کشور آمدند و در هر استان یکی از قسمتهای بسیار مهم برنامه، همین جلسه توسعه و سرمایه گذاری است این در واقع اولویت هاتی مورد تاکید دولت را در چشم همگان می نشاند و به دنبال خودش یک حرکت گسترده مردمی در واقع ایجاد می کند ما اعتقاد نداریم که همه کارها را دولت باید انجام دهد دولت می باید هدایتگری کند، علامت اطمینان بخش را بدهد، سرمایه گذاری را باید مردم انجام دهند چه سرمایه گذار داخلی چه سرمایه گذار ایرانی مقیم خارج چه سرمایه گذار خارجی. دوم این است که سفر استانها درواقع یک نظارت و بازرسی و پایشی است روی این کارها که ببینم خوب انجام می شود .مردم فرصتی پیدا می کنند مستقیم از نزدیک با رییس جمهور خود حرف بزنند .با این سامانه ارتباط مردمی هر کسی در اقصی نقاط استان با یک تلفن می تواند حرف خود را بزند من شاید در خبر بود روز اول سفر رفتم به همین مجموعه ای که در گرگان حدود 180 نفر از خانم ها و آقایان از همکاران دستگاه های مختلف به مدت 4 شبانه روز نشسته بودند 180 خط تلفن پاسخ می داند ما شاید اولین سفر که به خوزستان رفتیم در همان ماشینی که من بودم تعداد نامه هایی که مردم می دانند در فاصله نیم ساعت تقریبا بخش عمده ماشین را پر کرد و مردم با چه زحمتی خودشان را به ماشین باید می رساندند. ادم واقعا شرمنده مردم می شود. با راه افتادن این سامانه دیگه نیازی به این کار نیست . در سفر قبلی که به زنجان بود من گزارش گرفتم که همه تلفن هایی که به این سامانه شده است باید ظرف دو هفته حتما پاسخ داده شود البته پاسخ همه به این معنا نیست که کار مورد نظر انها انجام شده و رفع مشکل شده اما معنای آن توجه و رسیدگی به آن موضوع است البته بعضی موارد هم بود پریروز که من رفتم انجا یک موردی را صبح تلفن کرده بودند یک مورد بیماری بود بیماری صعب العلاج هم بود به فاصله 4 ساعت دستگاه مربوطه مراجعه کرده بود و ترتیبات انتقال ان بیمار به بیمارستان هم داده شده بود که واقعا ان خانواده خیلی به درگاه خدا شکر می کردند که یک چنین رویکردی اتخاذ شده است.

    سوال: برای تداوم در طول سال هم باید یک فکری کرد .

    نهاوندیان: همین را می خواهم عرض کنم ما البته خوشحال نیستم از اینکه تلفن ها زیاد باشد هر چه تعداد این تلفن ها زیاد باشد معلوم می کند که سیستم کار خودش را انجام نمی دهد می باید خدمات درمانی ما طوری باشد و چنان رسیدگی بکند که اصلا نیازی به این درواقع پلکان اضطراری نماند . آموزش و پرورش ما باید طوری خدمات بدهد که کسی مشکلی در آموزش و پرورش نداشته باشد که حالا از این سامانه استفاده کند. در واقع این سامانه برای این است که به ما یک گزارش مستقیمی بدهد که بتوانیم ارزیابی کنیم که خدمت رسانی دستگاه ها چگونه است اما در عین حال ممکنه است یک جایی هنوز نارسایی وجود داشته باشد.

    از برکات سفر رییس جمهور به استان این باید باشد که مردم بتوانند با سه شماره بتوانند حرف خود را به دفتر رییس جمهور برسانند و همچنین رییس جمهور و وزرا هم فرصتی برای ارتباط مستقیم با مردم داشته باشندو اولویت ها و جهت گیریها را با آنان مطرح کنند.

    نکته مهم دیگر این است که در سفر پتانسیل های آن استان فرصت یک خیزش پیدا کند اشاره کردم در آن جلسه توسعه و سرمایه گذاران از مثلا گلستانی هایی که در خارج از کشور بوده اند از امریکا از امارات از ترکیه از خیلی از کشور ها با تمهید و دعوت قبلی آمده بودند و همان جا در حضور آقای رییس جمهور حدود 14 پروژه در واقع توافق نامه آنها نهایی شد. سرمایه گذاری قابل توجهی توسط خود مردم علاقه مند گلستان صورت گرفت البته بعضی از آنها شریک خارجی داشتند و بعضی از آنها گفتند ما تامین مالی و فاینانس خارجی می آورند در واقع یک پویایی استان شکل می گیرد و نه با تکیه بر ردیف بودجه دولتی و نه حتی لزوما با تکیه بر تسهیلات بانکی بلکه با تکیه بر امکانات مردمی یعنی این پویایی استان مورد توجه است.

    نکته مهم دیگر این است که ما در توسعه استانها اولویت های منطقه ای را مورد تاکید قرار دهیم بعضی از آن امور است که فرا استانی است. مسئله آب را اشاره کردید . حل مسله آب این طور نیست که در یک استان خاص بتواند صورت بگیرد و می باید بین استانها هماهنگی بشود این هم در هماهنگی های استانی مورد تاکید قرار می گیرد.

    مجری: خیلی خیلی متشکرم جناب آقای دکتر نهاوندیان، کوتاه بگویم دغدغه تداوم این ارتباط تنگاتنگ در طول سال است و مسئولان استانی این وظیفه را بر عهده دارند...

    نهاوندیان: من همین جا عرض کنم شماره تلفن 111 در تمام طول سال پاسخگوی مردم است.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان البرز:
معافیت گمرکی دو هزار واحد صنعتی در البرز/ ساخت دوشهرک صنعتی جدید در البرز ضروری است


رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان البرزگفت: کبود فضا در شهرک‌های صنعتی استقرار صنایع جدید در استان را با محدودیت مواجه ساخته است.
به گزارش خبرنگارخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه البرز، ایرج موفق پیش از ظهرامروز(15آذر)، در مراسم افتتاح شرکت سینا تجهیز البرز، اظهارکرد:تا کنون مجوز بهره‌برداری از سه هزارو300 واحد صنعتی در استان البرز صادر شده است.
وی افزود: تا چندی پیش هیچ یک از واحدهای صنعتی استان مشمول معافیت گمرکی برای واردات ماشین‌آلات مورد نیاز خود نمی‌شدند ولی خوشبختانه با تمهیدات انجام شده در حال حاضر بیش از دو هزار واحد صنعتی از معافیت گمرکی برخوردار هستند.
موفق خاطرنشان کرد: علاوه بر موارد مذکور تا کنون بیش از دو هزار جواز تأسیس واحد صنعتی در استان صادر شده است که بدون شک با راه‌اندازی این واحدها شاهد رشد قابل توجهی در بخش صنعت خواهیم بود.
این مسئول ادامه داد: ایجاد صنایع جدید در استان مستلزم جذب سرمایه‌گذار در حوزه‌های مختلف است که در تلاش هستیم سرمایه‌گذارانی از استان تهران و سایر استان‌ها را برای ایجاد واحدهای صنعتی جدید در البرز مجاب کنیم.
موفق تأکید کرد: بدون شک برای ایجاد واحدهای جدید صنعتی نیاز به فضای فیزیکی مناسب داریم ولی متاسفانه فضای شهرک‌های صنعتی موجود پاسخ‌گوی این نیاز نبوده و برای استقرار واحدهای جدید با محدودیت مکانی مواجه هستند.
این مسئول تصریح کرد: برای این که بتوانیم به درخواست‌های سرمایه گذرانی که قصد راه‌اندازی واحدهای صنعتی در استان البرز را دارند به خوبی پاسخ دهیم باید دو شهرک صنعتی جدید به شهرک‌های موجود اضافه کنیم تا مشکل تامین فضا و مکان برای استقرار این واحدها حل شود.
رییس سازمان صنعت ،معدن وتجارت استان البرز با اشاره به پیشرفت فیزیکی رضایت بخش واحدهای صنعتی در دست احداث استان، گفت: خوشبختانه پیشرفت فیزیکی بیش از هزارواحد صنعتی استان که مجوزاحداث خود را دریافت کرده‌اند مناسب ارزیابی می‌شود و امید است به مرور زمان و در آینده‌ای نزدیک شاهد بهره‌برداری از این واحدها باشم.
موفق گفت: در حال حاضر 200 طرح وی آی پی در استان البرز در حال اجراست که هر کدام از این طرح‌ها به طور مجزا به حدود 20 میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد.
این مسئوول اظهار کرد: با تکمیل هریک از این طرح‌ها 300 نفر به جمعیت شاغلین استان اضافه خواهد شد واز این طریق بخشی از مشکل بیکاری استان مرتفع می‌شود.
وی دربخش دیگری از صحبت‌های خود به طرح ساماندهی صنوف داخل شهر استان نیز اشاره کرد و افزود: بخشی از آلودگی و ترافیکی که شهرهای استان با آن درگیر هستند به استقرار برخی صنوف در محدوده داخل شهر باز می‌گردد.
رییس سازمان صنعت ،معدن و تجارت استان البرزدر پایان گفت: باید چند شهرک صنعتی در اطراف کرج و خارج از محدوده شهری ایجاد شود تا واحدهای صنفی خدماتی و تولیدی داخل شهر به این شهرک‌ها انتقال داده شوند.

خبرگزاری ایسنا
خبرنگار: 58001
انتهاي پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روسیه سامانه پدافند هوایی s-500 را از سال 2016 عملیاتی می‌کند


رئیس پدافند هوایی ارتش روسیه اعلام کرد که ارتش این کشور تا سال 2016 سامانه موشکی ضد هوایی S-500 را رسما به کار می‌گیرد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری ایتارتاس، ژنرال ویکتور گومنی، رئیس پدافند هوایی ارتش روسیه در مصاحبه با رادیو بازتاب مسکو گفت: با پایان سال 2015 و در اوایل 2016 سیستم دفاع موشکی S-500 که مدرن‌ترین سیستم دفاع موشکی روسیه است، در نیروهای مسلح مورد استفاده قرار خواهد گرفت.



وی گفت، که این سیستم‌های پیشرفته به هدف دفاع از حریم هوایی و همچنین مقابله با سلاح‌های مافوق صوت به کار گرفته خواهند شد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با اعلام حضور موگرینی در مذاکرات وزیران
اشتون در مذاکرات ابقا شد


اتحادیه اروپا اعلام کرد کاترین اشتون، مسئول پیشین سیاست خارجی این اتحادیه به عنوان مشاور فدریکا موگرینی جانشین خود به مذاکرات با ایران درباره برنامه هسته‌ای تهران ادامه می‌دهد.



به گزارش خبرگزاری داتنشجویان ایران(ایسنا) به نقل از خبرگزاری فرانسه از بروکسل، بخش دیپلماتیک اتحادیه اروپا در بیانیه ای اعلام کرد « فدریکا موگرینی تصمیم گرفت کاترین اشتون را به عنوان مشاور ویژه خود منصوب کند و وظیفه او تسهیل مذاکرات هسته ای با ایران است .»





کاترین اشتون انگلیسی به عنوان مسئول بلند پایه امور خارجی اتحادیه اروپا و نماینده گروه پنج به اضافه یک ( آمریکا، چین، روسیه، فرانسه، انگلیس و آلمان ) در این مذاکرات حضور خواهد داشت.





مذاکرات تهران و قدرت های بزرگ 24 نوامبر بعد از یک سال مذاکرات فشرده به منظور رسیدن به توافق نهایی تا تابستان 2015 تمدید شد.





به گزارش واحد مرکزی خبر، بر اساس بیانیه اتحادیه اروپا، انتصاب اشتون که هلگا اشمید مدیر سیاسی دستگاه دیپلماتیک اتحادیه اروپا او را همراهی خواهد کرد قرار است زمینه را برای تضمین ادامه مذاکرات فراهم می کند که لازمه آن تعهد همه جانبه است .»





فدریکا موگرینی اول نوامبر به عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا جانشین کاترین اشتون شد. در همین حال وزیر امور خارجه سابق ایتالیا زمانی که نشست ها در سطح وزیر برگزار شود در مذاکرات و در دیدارها با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران شرکت خواهد کرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
/علل بروز فساد و راه‌های مقابله با آن/
راغفر: برای جلوگیری از فساد باید با انحصار مقابله کرد


یک استاد دانشگاه گفت: یکی از راه‌های مقابله با فساد شفاف‌سازی فرایندهای صورت گرفته است؛ در حقیقت می‌توان گفت ریشه اصلی فساد استفاده از منابع عمومی برای منافع شخصی است.



حسین راغفر در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در رابطه با جلوگیری از فساد در کشور چنین ابراز عقیده کرد که متاسفانه در نهادهایی شاهد حضور افرادی هستیم که به فساد آلوده بوده و هستند، اما شاهد هیچ اقدام جدی از سوی دستگاه‌ها در برخورد با فساد در درون خودشان نبوده‌ایم.



وی ادامه داد: فساد اشکال متنوع و مختلفی دارد که می‌توان به فساد سیاسی، اقتصادی، مالی، اجتماعی و اخلاقی اشاره کرد، اما نکته اساسی این است که ریشه اصلی فساد استفاده از منابع عمومی برای منافع شخصی است.



این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: یک فرمول برای فساد وجود دارد که نشان می‌دهد فساد چگونه باید کنترل شود. این فرمول به ما می‌گوید فساد مساوی است با انحصار به علاوه صلاحدید منهای پاسخگویی که معنایش این است چه در سطح خرد و چه در سطح کلان اگر این گونه روابط شکل بگیرد محصول آن فساد است.



راغفر تصریح کرد: در یک سطح خرد برای مثال اگر در یک اداره یا در دستگاهی که باید مجوزی را صادر کند و این وظیفه بر عهده مدیر یا کارمندی واگذار شود و آن از این فرصت سوء‌استفاده کند و به کسی هم پاسخگو نباشد حتما فساد صورت می‌گیرد. در سطح کلان نیز بودجه‌های عمومی کشور مانند منابع نفتی که قرار است برای توسعه کشور استفاده شود، اما هرجور که دلشان خواسته از آن استفاده کرده و وقتی که مشخص شده میلیاردها تومان دزدی و فساد صورت گرفته هیچ برخوردی با آن‌ها صورت نگرفته است.



وی گفت: راه حل مقابله با فساد بر اساس این فرمول دقیقا این است که باید با انحصار مقابله کرد؛ از این رو یکی از راه‌کارهای آن شفاف‌سازی فرایندهاست تا افراد نتوانند از فرصت‌هایی که در اختیارشان قرار گرفته به تشخیص و مصلحت خود سوءاستفاده کنند؛ بنابراین اگر فرایندها شفاف شود این امکان به وجود می‌آید که قبل از اینکه ارتکاب جرم صورت گیرد جامعه اخطارهای لازم را بدهد تا جلوی ارتکاب جرم گرفته شود.



این استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا ادامه داد: طبیعی است که در این فرآیند نمی‌توان همه چیز را به دولت و ساختار قدرت واگذار کرد؛ بنابراین مردم باید اصلی‌ترین ناظر باشند و باید نظارت‌های بیرونی بر استفاده از منابع، فرصت‌ها و امکانات عمومی که در اختیار افرادی که در درون قدرت هستند قرار می‌گیرد امکان پذیر باشد. به همین دلیل رسانه‌های آزاد، احزاب سیاسی مستقل، تشکل‌های غیردولتی و مردمی ابزارهایی هستند که می‌توانند در یک فضایی اطلاعات منابع عمومی را به‌طور شفاف در اختیار عموم مردم قرار دهند.



راغفر معتقد است: برای اینکه فساد کمتر اتفاق بیفتد باید این اقدامات صورت گیرد، اما در کشور افرادی در درون قدرت فساد کردند اما برخورد مناسبی با آن‌ها صورت نگرفته است، در حالی که به راحتی قابل شناسایی بودند؛ لذا انتظار می‌رود اگر این افراد شناسایی شدند دستگاه قضایی با قاطعیت و بی‌طرفی کامل با این افراد برخورد کند.



وی گفت: مشکل اصلی در مورد فسادهای اقتصادی است که امثال بابک زنجانی و مه آفرید انجام دادند. خود این افراد نبودند در واقع فرایندهایی وجود داشته که محیط این کار را فراهم کرده است؛ بنابراین نکته‌ای که وجود دارد این است که امثال بابک زنجانی و مه آفرید در فساد رخ داده تنها نبوده و به شبکه قدرت وصل بودند؛ لذا در این راستا قدرت باید پاسخگو باشد.



این استاد دانشگاه بیان کرد: زمانی که با فساد صورت گرفته برخورد جدی صورت نمی‌گیرد بدین معنی است که فساد سازمان‌یافته و مورد حمایت قدرت است که این آسیب‌های جدی را برای **** به وجود می‌آورد؛ لذا باید اقداماتی انجام داد که منتهی به شفاف سازی شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سخنگوی کاخ سفید: اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران غیرعاقلانه است


سخنگوی کاخ سفید گفت: اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران در حالی که مذاکرات هسته‌ای سازنده در جریان است، کاری غیرعاقلانه است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری روز جمعه خود درباره‌ مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 و تمایل کنگره برای اعمال تحریم‌های جدید علیه این کشور پس از تمدید این مذاکرات گفت: ما بر این باوریم که در حالی که این مذاکرات سازنده در جریان است اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران غیر عاقلانه است.

جاش ارنست تصریح کرد: موفقیت اجرای تحریم‌های جدید علیه ایران منوط به توانایی و تمایل شرکای ما در سراسر جهان برای اعمال و پیروی از این تحریم‌هاست.

سخنگوی کاخ سفید در ادامه سخنانش مدعی شد تحریم‌های پیشینی که کنگره و دولت آمریکا علیه ایران وضع کرد موجب شد تا اقتصاد این کشور تحت فشار قرار گیرد و پای میز مذاکره بنشیند.

وی ادامه داد: همانطور که می‌دانید روابط تجاری مستقیمی میان ایران و آمریکا وجود ندارد و ما به کشورهایی که تعاملات بیشتری با ایران دارند برای اعمال تحریم‌هایمان اعتماد می‌کنیم و معتقدیم که این روش تاثیر خود را روی اقتصاد ایران گذاشته است. اکنون آنها پای میز مذاکره آمده‌اند تا ما و شرکایمان در گروه 1+5 بتوانیم برای پایان دادن به نگرانی‌های بین‌المللی در خصوص برنامه‌ هسته‌ای این کشور تلاش کنند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نشست "دیالوگ منامه"
موسویان: کشورهای عرب تصمیم بگیرند ثبات منطقه با ایران یا بدون ایران؟


سید حسین موسویان در کنفرانس امنیت و همکاری در خلیج فارس که روز جمعه در بحرین برگزار شد، خطاب به رهبران غرب گفت: کشورهای عرب همسایه ایران باید تصمیم بگیرند که می خواهند ثبات و امنیت در منطقه را "با ایران" یا "بدون ایران" و از مسیر"تقابل با ایران" یا "تعامل با ایران" به سرانجام برسانند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) این دیپلمات پیشین کشورمان در این نشست ادامه داد: در سه دهه گذشته قدرت های جهانی با همکاری برخی از کشورهای عربی تمام شیوه های "براندازی"، "تغییر ****" و "تضعیف" ایران را آزموده اند. از تجاوز به خاک ایران تا استفاده از سلاح های کشتار جمعی و از "جنگ سیاسی" تا "جنگ اقتصادی تمام عیار" دریغ نکردند. در عین حال گله اصلی امروز آنها این است که ایران قدرتمند و دارای نفوذ عظیم در منطقه است اما آنها باید رویکرد 35 سال تقابل با ایران را کنار بگذارند و وارد یک مسیر تعامل و همکاری سازنده با ایران شوند.



به گزارش ایسنا، اجلاس "دیالوگ منامه" که با حضور حدود 500 شخصیت برجسته در بحرین تشکل شده است، نشست افتتاحیه خود را به یک پنل با حضور وزریران خارجه مصر و بحرین، وزیر دارایی عراق و حسین موسویان معاون پیشین سیاست خارجی شورای عالی امنیت ملی ایران اختصاص داد. این جلسه به بحران های منطقه و راهکاری های تامین ثبات در آن پرداخت.



موسویان گفت: "بحران فلسطین" مادر تمام بحران های خاورمیانه است و ظهور تروریسم تکفیری، جنگ شهری، جنگ قومی، سقوط برخی از کشورهای عربی، بحران در برخی دیگر از کشورهای عربی منطقه را به سمت سقوط می‌کشاند. نبود یک سیستم همکاری جمعی منطقه ای بین کشورهای قدرتمند منطقه، خلائی است که روند همکاری برای حل بحران ها را فلج کرده است. منطقه وابسته به قدرت های بزرگ بوده و متاسفانه هنوز هم برخی از کشورهای عرب منطقه همچون یک کودک سه چهار ساله که قادر به اداره امور خود نیست، از قدرت های جهانی برای مداخله در امور منطقه دعوت می کنند و سیاست خود را بر اساس "مداخله خارجی" به جای "همکاری منطقه ای" بنا نهاده اند. کشورهای منطقه باید به خود اتکا کنند و خود را باور کنند.

وی پیشنهاد داد: اجلاس سران کشورهای ایران، GCC (شورای همکاری خلیج فارس)و عراق هرچه زودتر تشکیل و ضمن گفت وگو در مورد بحران های جاری، ایجاد یک سیستم همکاری جمعی در خلیج فارس را در دستور کار و پیگیری قرار دهند.

معاون پیشین سیاست خارجی شورای علی امنیت ملی ایران گفت: برخی از کشورهای عربی و قدرت های غربی، ایران را باعث همه مشکلات قلمداد می کنند در حالی که ایران هیچ حضوری در لیبی نداشت. کشورهای غربی عضو ناتو با همکاری برخی از کشورهای عربی به لیبی تجاور کردند و این کشور را به روزگار فعلی مبتلا کردند. مبارک در مصر و بن علی در تونس بدون حضور و نفوذ و ذخالت ایران ساقط شدند و غرب و کشورهای عربی نتوانستند آنها را نجات دهند.

این دیپلمات پیشین ایران فقر، بیکاری، خلاء دموکراسی، **** های دیکتاتور، فاسد و مداخله خارجی را ریشه مشکلات امروز جهان عرب دانست و افزود که این مسایل هیچ ربطی به ایران ندارد.

موسویان در مورد گروه تروریستی داعش گفت: ما باید فراگیر فکر کنیم. موضوع تروریسم تکفیری به داعش محدود نمی‌شود. القاعده، جبهه النصره و داعش بخشی از این جریان خطرناک هستند. برای مبارزه با این پدیده باید هم فراگیر، جامع و درازمدت فکر کرد. باید از صدور ایدئولوژی که موجب ایجاد این جریان خطرناک شده جلوگیری کرد. علاوه بر آن باید اقدامات سخت گیرانه و جدی برای بستن راه های کمک های مالی و تسلیحاتی اتخاذ کرد.

وی تاکید کرد که قدرت های منطقه با تهدید مشترک مواجه هستند و همکاری مشترک منطقه ای بین ایران، GCC ، ترکیه، مصر و عراق ضروری و اجتناب ناپذیر است.

موسویان در پاسخ به سوال یکی از حاضران در این نشست مبنی بر این که ایران با حمایت خود از حزب الله، مانع بزرگی برای لبنان به وجود آورده است گفت: حزب الله لبنان وقتی به وجود آمد که اسراییل به لبنان تجاوز کرد و بیروت را اشغال و هزاران نفر را کشت و کشورهای عربی و قدرت های جهانی هم هیچ کاری نکردند. حزب الله با کمک ایران ایجاد شد و تنها عاملی که باعث دفع تجاوز اسرایل از لبنان شد، حزب الله بوده و هست. تنها عاملی که باعث شد اسراییل، لبنان را ترک کند مقاومت حزب الله بود. اگر امروز حزب الله نباشد، اسراییل ظرف 24 ساعت می تواند تا بیروت پیشروی کند و با هیچ مانعی هم برای تجاوز مواجه نخواهد شد.

وی هم چنین در پاسخ به سوالی درباره حضور ایران در سوریه و عراق اظهار کرد: زمانی که صدام به ایران تجاوز کرد و صدها هزار نفر را کشت و بسیاری از کشورهای عربی از او حمایت کردند، سوریه در کنار ایران ایستاد، هم چنین در آن زمان ایران در کنار اپوزیسیون صدام ایستاد و از آنها حمایت کرد، از این رو تاریخ را فراموش نکنید و در تحلیل شرایط امروز دچار اشتباه نشوید.

به گزارش ایسنا، در این اجلاس تعدادی از وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، کانادا، قبرس، مصر، عراق، هلند، انگلیس و نیز وزیران دفاع استرالیا، فرانسه، سنگاپور، انگلیس، و فرمانده کل ارتش آمریکا و رییس شورای امنیت ملی یمن، کویت، و بیش از یکصد تن از فرماندهان نظامی کشورهای مختلف جهان در این اجلاس حضور یافتند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نوروزی مطرح کرد
راه آهن شرق خزر زمینه ساز تحول در اقتصاد گلستان


عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: راه اندازی راه آهن ایران- ترکمنستان - قزاقستان زمینه ساز تحول در بخش‌های کشاورزی و اقتصاد استان گلستان و توسعه کشوراست.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رحمت اله نوروزی اظهارامیدواری کرد که با توجه به اعلام رییس جمهوری این خط ریلی تا جنوب کشور نیز ادامه پیدا کند.



وی اظهار داشت: این خط ریلی سبب افزایش صادرات و واردات ایران با کشورهای همسایه می شود.



نوروزی تصریح کرد:مهم ترین صادرات و واردات استان گلستان در بحث دام و طیور است که افتتاح این خط آهن سبب افزایش نقاط قوت در این بخش ها خواهد شد.



نماینده علی آبادکتول در مجلس شورای اسلامی ادامه داد : با افتتاح این خط آهن امکان سرمایه‎گذاری وسیع در همه بخش‎ها بخصوص مواد غذایی در استان گلستان و نقاط دیگر کشور فراهم می شود.



نوروزی با اشاره به ایجاد منطقه آزاد تجاری در اینچه‎برون استان گلستان یادآور شد : منطقه آزاد در کنار این خط آهن نیز موجب رشد بخش کشاورزی می شود و نیازهای واردات و صادرات استان و کشور را تامین می کند.



این نماینده مجلس اظهار امیدواری کرد که با توجه به مزیت‎هایی که کشور ما و همسایگان در زمینه‎های مختلف دارند این تعامل و توسعه در همه بخش‎ها رخ دهد تا تحول عظیم اقتصادی را در استان گلستان و ایران اسلامی شاهد باشیم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مشاور وزیر خارجه:
سخنان ظریف نافی پیشرفت‌های نهادهای نظامی، دفاعی، اطلاعاتی و امنیتی نیست


مشاور وزیر امور خارجه گفت: از مهمترین اهدافی که ***** معظم انقلاب برای ورود جمهوری اسلامی ایران به "مذاکرات" هسته ای با کشورهای 1+5 مطرح فرموده و وزارت امورخارجه ، عهده‌دار آن گردید "شکستن فضای خصمانه جبهه استکبار برضد ایران" بود.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) سید محمد حسینی با اشاره به سخنان وزیر امور خارجه کشورمان در همایش دیپلماسی هسته‌ای در مطلبی با عنوان "دستگاه دیپلماسی و ضرورت دفع تهدیدات بالقوه و افزایش ضریب امنیتی کشور" گفت: از مهمترین اهدافی که ***** معظم انقلاب برای ورود جمهوری اسلامی ایران به "مذاکرات" هسته ای با کشورهای 1+5 مطرح فرموده و وزارت امورخارجه ، عهده دار آن گردید "شکستن فضای خصمانه جبهه استکبار برضد ایران" بود. ایشان در بیانات روز بیستم فروردین ماه 93 خود این گونه فرمودند :" موافقت با این مذاکرات برای شکستن فضای خصمانه جبهه استکبار بر ضد ایران بود و این مذاکرات باید ادامه یابد".



آنچه که در سخنرانی آقای دکتر ظریف در روز سه شنبه 93/9/11 در همایش دیپلماسی هسته ای در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی کاملا مشهود بود پرداختن به همین فضای جبهه استکباری و در سایه آن ، پروژه چند وجهی ایران هراسی ، اسلام هراسی و شیعه هراسی بود که قطعا بعنوان تهدیدی علیه امنیت جمهوری اسلامی ایران بشمار می رفته و می رود .



سخنان وزیر محترم امور خارجه کشورمان تبیین تحرک تیم مذاکره کننده هسته ای در راستای هدف ترسیم شده از سوی مقام معظم ***** و ریاست محترم جمهوری برای شکستن آن فضای استکباری و دفع آن تهدید قطعی و نهایتا تقویت امنیت کشور و همچنین بیان برخی از دستاوردها در این زمینه بوده و طبعا این سخن نافی مجاهدتها و پیشرفتهای فوق العاده نهادهای نظامی و دفاعی و اطلاعاتی و امنیتی کشور که مایه فخر و روشنی چشم نه تنها ملت ایران بلکه ملتهای مسلمان و مستضعف جهان می باشد، نیست.



امنیت کشور، همانگونه که در سخنان سردار جعفری ، فرمانده محترم و معزز کل **** پاسداران انقلاب اسلامی و تعدادی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی آمده ،" مدیون تفکر و اندیشه رهبران بزرگ انقلاب اسلامی حضرت امام ***** (ره) و ************* (مدظله العالی) است که با معماری قدرتمندی از یک ساختار انقلابی ، مردمی ، مستحکم و تزلزل ناپذیر به وجود آمده و بسیج دهها میلیونی از آن متولد و رشد یافته است".



سخنان آقای دکتر ظریف نیز بدون آنکه این حقیقت روشن را نادیده بگیرد ، تاکیدی است بر مسئولیت دستگاه دیپلماسی در دفع و خنثی سازی تهدیدات بالقوه و همچنین حفاظت و تقویت امنیت کشوراز این طریق؛ چرا که تامین و تقویت امنیت ملی و حراست از سرمایه و منافع ملی امری است که تمامی نهادهای ذیربط اعم از نیروهای مسلح و جان برکف ، امنیتی و اطلاعاتی، سیاسی و دیپلماسی کشور نسبت به آن مسئولیت داشته و عمل به این مسئولیت جزیی از وظایف ذاتی آنهاست و کسب موفقیت در یک حوزه نافی و معارض موفقیتهای چشمگیر و افتخار آمیز در حوزه های دیگر نبوده بلکه یک روند هم افزایی مبارک بشمار می رود.



در این باره و نیز با توجه به اهمیت موضوع ، مناسب است به فرازهایی از فرمایشات مقام معظم ***** در دیدار با سفرا و مسئولین وزارت خارجه در 22 مردادماه ۹۳، اشاره ای کوتاه شود آنجا که می فرمایند:



"دستگاه دیپلماسی کشور ، مدافعان خط مقدم دفاع از اهداف ، منافع ملی و سرمایه ملی ایرانیان است."



"یک دیپلماسی هوشمندانه و فعال می تواند دستاوردهای بسیار مهم سیاسی ، اقتصادی ، انسانی و اجتماعی به همراه بیاورد که با هیچ حرکتی از جمله جنگهای پرهزینه و پرخطر نیز حاصل نمی شود و این واقعیت نشان دهنده وزن و جایگاه دستگاه دیپلماسی در مجموعه مدیریت یک کشور است."



"قدرتهایی تلاش کردند با زور و اسلحه منافع خود را تامین کنند که ناکام ماندند اما کسانی با ظرافت ، هوشمندی و تحرک توانستند منافع خود را بخوبی تامین کنند".



سخن آخر اینکه انتظار طبیعی تیم 8-7 نفره مذاکره کننده هسته ای کشورمان /که به تعبیر کریمانه مقام معظم ***** "یک تنه در مقابل یک لشگرند"و " تلاش و پرکاری"، "جدیت و دلسوزی" ، "ایستادگی و پایمردی"، "گفتار و رفتار منطقی" و نهایتا " صداقت و ثبات قدم در گفتار و اعلام مواضع" آنان در مقابل طرفهای مذاکره ، مورد تایید و تحسین معظم له دربیانات 6 آذرماه 93 قرارگرفته/ ازمسوولین محترم در حوزه های مختلف ، حمایت و حسن ظن افزونتر و البته دعای خیر و نقد منصفانه و مشفقانه است که راه پرفراز و نشیب مذاکرات هنوز در نیمه است و بقول رییس هیات مذاکره کننده کشورمان، این تیم مصصم است تا با توکل به خدا و با استعانت از ارواح طیبه ائمه هدی علیهم السلام و شهدای عظیم‌الشان و با اتکاء به قدرت بی انتهای مردم ایران با موفقیت این کار را به پایان برد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مسئول روابط عمومی کل **** مطرح کرد
راه آهن گرگان- اینچه برون نقطه عطف تعامل **** و دولت



مسئول روابط عمومی کل **** با تأکید بر اهمیت پروژه راه‌آهن گرگان – اینچه برون گفت: درخشش قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) در اجرای این پروژه‌های راهبردی و فراملی نقطه عطفی در تعامل **** و دولت در روند توسعه اقتصادی کشور است.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف مسئول روابط عمومی کل **** پاسداران انقلاب اسلامی، در پی بهره‌برداری از پروژه مهم و راهبردی راه آهن گرگان – اینچه برون با حضور رؤسای جمهوری اسلامی ایران، قزاقستان و ترکمنستان اظهار کرد: اجرای این پروژه بزرگ و راهبردی آرزوی دسترسی کشورهای آسیای میانه به آب‌های آزاد را محقق و ایران را به گذرگاه حمل و نقلی آسیا از شمال به جنوب و خلیج فارس تبدیل کرده است.



وی افزود: امروز بیشتر از هر زمان دیگر قابلیت‌ها و نقش پذیری‌های **** در قالب قرارگاه خاتم الانبیاء در روند توسعه و پیشرفت اقتصاد کشور آشکار و دامنه آن به فراتر از مرزهای کشور نیز افزایش یافته است به گونه‌ای که اجرای پروژه‌ خط ریلی بین ایران، قزاقستان و ترکمنستان منافع و فرصت‌های جدیدی را فراروی دولت‌های این سه کشور گشوده است و این نقش آفرینی برای **** موجب افتخار و سربلندی است.



مسئول روابط عمومی کل **** با بیان این‌که افزایش تعاملات اقتصادی به گسترش مناسبات سیاسی و ا رتقای ثبات منطقه‌ای کمک بسزایی خواهد کرد، تصریح کرد: شکی نیست روحیه و مدیریت جهادی در قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) که منجر به اجرای سریع این پروژه شده زنجیره‌ای از تعاملات اقتصادی را رقم زده که به پیوند و رونق اقتصادی سه کشور و اتحاد بین ملت‌ها منجر خواهد شد.



شریف خاطرنشان کرد: فرزندان ملت ایران و متخصصین قرارگاه خاتم ا لانبیاء، بار دیگر در صحنه‌ای جدید نشان دادند که تحریم‌های ظالمانه یک جانبه و چند جانبه قدرت‌های بلوک سلطه و استکبار علیه جمهوری اسلامی هیچ تأثیری بر روی کشورهای منطقه نداشته و آنان مشتاقانه به تعامل و مناسبات با **** اسلامی می‌اندیشند و آمال و آرزوهای دست نیافتنی مانند رؤیای احیای جاده ابریشم را تحقق یافته می‌یابند.



وی با تأکید بر این‌که "این پروژه علاوه بر ملت ایران چرایی جیغ بنفش و هجمه‌های رسانه‌ای و عملیات روانی رسانه‌های غربی – صهیونیستی علیه فعالیت‌های **** و قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) در عرصه سازندگی و توسعه کشور را برای ملت‌های منطقه را به خوبی آشکار می‌سازد." افزود: امروز قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) علاوه بر تأثیرگذاری در روند رونق اقتصادی کشورها نقش خود در تقویت اتحاد و همگرایی و اندیشیدن به ثبات، صلح و امنیت مشترک منطقه‌ای را آشکار ساخته است و این برای جبهه معاندین **** و ضدانقلاب بویژه بیگانگان و شرکت‌های خارجی که چشم طمع به ثروت ملت ایران دوخته‌اند غیرقابل تحمل است.



شریف تصریح کرد: اقدامات **** و اعتماد دولت و ملت به قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) در اجرای پروژه کلان و راهبردی کشور اثبات کرده است تاریخ مصرف جریان‌سازی‌های رسانه‌ای دشمن مبنی بر عدم تعامل مثبت **** و دولت، گذشته است و تأثیری بر افکار عمومی جامعه فهیم، هوشمند و قدرشناس ما نخواهد گذارد.



وی همچنین گفت: امروز دولت و ملت با قاطعیت پذیرفته‌اند که **** در انجام کارهای اساسی در روند پیشرفت کشور و حل نیازهای مردمی مناطق محروم پرشور و با انگیزه و اخلاص، احساس تکلیف کرده و به عرصه‌های سخت پای می‌گذارد.



مسئول روابط عمومی کل **** پروژه خط ریلی 920 کیلومتری گرگان – اینچه برون را پروژه‌ای ممتاز و الگو قلمداد و با برشماری برخی مشخصات فنی آن گفت: مشخصات فنی این پروژه از جمله احداث 220 دستگاه پل، انجام 2 میلیون متر مکعب خاک‌ریزی، احداث 4 ایستگاه از جمله ایستگاه تشکیلاتی و بزرگ اینچه برون، بکارگیری 1200 دستگاه ماشین آلات و 2 هزار نیروی انسانی با روحیه جهادی و بسیجی در یک زمان‌بندی کوتاه و سریع، افزایش ظرفیت حمل و نقل بار و مسافر، اشتغال زایی در منطقه و تأمین ارتباطات فرامنطقه‌ای و بین‌المللی کشور در زمره مهم‌ترین دستاوردهای این پروژه قابل ذکر است.



شریف در پایان با بیان این‌که "سرلشکر جعفری فرمانده کل **** و حجت الاسلام والمسلمین سعیدی نماینده ولی فقیه در **** با دریافت گزارش اقدامات قرارگاه سازندگی در روند اجرای پروژه خط ریلی گرگان – اینچه برون، رضایت، خرسندی و قدردانی خود را ابراز و این پروژه فاخر را برای **** مایه سربلندی و سرافرازی دانستند" تأکید کرد: سرعت، کیفیت و دقت در پیشانی تمامی اقدامات قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) می‌درخشد و الگویی از یک مجموعه‌ی توانمند و بن بست شکن را ارائه کرده است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
طیب‌نیا عنوان کرد
فساد مالی 12 هزار میلیارد تومانی در شبکه بانکی



وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به کشف فساد مالی 12 هزار میلیارد تومانی در یکی از بانک‌ها از بازگشت نزدیک به صد درصدی این منابع با پیگیری مقام قضایی به بانک مورد نظر خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، علی طیب نیا امروز شنبه در نشستی درباره نحوه نظارت وزارت اقتصاد برای جلوگیری از فسادهای مالی در کشور گفت: کسی نمی‌تواند تضمین کند که در آینده فسادی به وجود نیاید اما تمام تلاش ما این است که زمینه های بروز فساد را محدود کنیم که هر چقدر سیستم های ما پیشرفته تر شود افرادی که در این حوزه عمل می کنند نیز سعی می کنند کار خود را پیشرفته تر انجام دهند.

وی با بیان این‌که ما علاوه بر پیشگیری بحث نظارت را نیز داریم، اظهار کرد: در سال گذشته مواردی کشف شده که به دستگاه قضایی معرفی شده است و متهمین آن نیز دستگیر شده و در حال رسیدگی هستند که برخی ازآن ها نیز ممکن است بزرگ باشد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به یکی از موارد کشف شده گفت: یکی از موارد فساد مالی در ماه‌های اخیر کشف شد که مجموعه ارزش اقدامات خلافی که در این زمینه صورت گرفت حدود 12 هزار میلیارد تومان بود که این موضوع در دستگاه قضایی پیگیری شد و نزدیک به صد درصد این مبلغ به بانک بازگشت و در حال حاضر نیز متهمین آن در زندان به سر می برند.

طیب نیا با بیان این‌که این 12 هزار میلیارد تومان مجموع گردش چک‌های بین بانکی بلاوجه و برخی ضمانت نامه‌های بانکی است، خاطرنشان کرد: همین موضوع سبب شد که نحوه صدور ضمانت نامه های بانکی در شورای پول و اعتبار اصلاح شود و سامانه آن با مدیریت بانک مرکزی برای جلوگیری از صدور ضمانت نامه‌های جعلی فعال شود که البته این اقدامات خلاف در یک بازه زمانی دو ساله رخ داده است.

امسال کسری بودجه نداریم

وی در خصوص جبران کاهش درآمدهای نفتی برای سال جاری و آینده تصریح کرد: برای سال جاری هیچ گونه نگرانی نداریم و بودجه سال جاری بدون کسری عملکرد بسته خواهد شد. البته کسری یعنی دولت هزینه ای کند که در مقابل آن درآمدی وجود ندارد که به این ترتیب باعث می شود دولت از بانک مرکزی ، بانک‌های تجاری یا منابع خارجی استقراض کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این‌که برای سال جاری مقدار کمی عدم تحقق درآمد پیش بینی کرده ایم درباره کم بودن این مقدار گفت: علت کم بودن عدم تحقق درآمد این است که ما در شش ماهه نخست سال فروش نفتی خوبی داشته ایم و درآمدهای نفتی نیز با وقفه چند ماهه به کشور بازمی گردند.

طیب‌نیا افزود: از سوی دیگر درحوزه مالیات عملکرد بسیار خوبی داشتیم و به رغم این که رشد درآمد مالیاتی برای سال جاری 42 درصد پیش بینی شده بود تاکنون نزدیک به 95 درصد از درآمدهای پیش بینی شده محقق شده که در چند سال اخیر بی سابقه بوده است.

وی همچنین با بیان این‌که در حوزه واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و اموال و دارایی‌های دولت عملکرد مناسب بوده است، تصریح کرد: تاکنون میزان پرداخت هزینه های عمرانی 21 هزار میلیارد تومان بوده که امیدواریم تا پایان سال به بیش از 30 هزار میلیارد تومان برسد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره بودجه تنظیم شده برای سال آینده نیز، اظهار کرد: بودجه سال آینده بدون هر گونه کسری پیش بینی شده و براساس برآوردهای کاملا واقع بینانه از درآمدها است و ما اطمینان داریم سال آینده نیز بودجه ما کسری نخواهد داشت.

طیب‌نیا خاطرنشان کرد: ما در بودجه برای نفت عدد ریالی پیش بینی می کنیم بنابراین نه تعداد بشکه ، نه قیمت دلاری نفت و نه نرخ ریالی آن در بودجه ذکر نمی شود اما من این اطمینان را میدهم که دولت به هیچ عنوان برای افزایش درآمد از افزایش نرخ ارز استفاده نمی کند.

استقلال و پرسپولیس تا پایان سال واگذار می شوند

وی در ادامه در خصوص واگذاری تیم های استقلال و پرسپولیس گفت: حکم قانون این است که تا پایان سال این دو باشگاه واگذار شوند و از نظر ما تفاوتی میان آن ها با سایر موارد از لحاظ فنی وجود ندارد. در همین زمینه سازمان خصوصی سازی مشغول رسیدگی به صورت‌های مالی آن‌ها و تعیین قیمت است که در عین حال صورت های مالی با پیچیدگی خیلی خاصی مواجه نیستند بنابراین برای واگذاری آن‌ها هماهنگ با وزارت ورزش عمل خواهد شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره امکان ورود باشگاه های استقلال و پرسپولیس به بازار سرمایه اظهار کرد: امکان ورود این دو باشگاه به دلیل وضعیت نامناسب صورت‌های مالی به بورس و فرابورس وجود ندارد بنابراین روش واگذاری آن‌ها مزایده خواهد بود.

پیگیری وضعیت موسسات مالی غیر مجاز حتی به قیمت انحلال

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین درباره مقابله با موسسات مالی بدون مجوز گفت: بحث مقابله با این موسسات با توجه به این که ممکن است باعث یک بحران اجتماعی شود با دقت پیگیری شود و بانک مرکزی به صورت جدی در جهت ساماندهی آن ها عمل می‌کند.

طیب نیا با بیان این‌که اولویت ما این است که این موسسات ساماندهی شوند، تصریح کرد: ما سعی می کنیم موسساتی که نظم پذیرند را ساماندهی کنیم اما آن هایی که نظم پذیر نیستند ولو به قیمت انحلال موضوع را تا پایان پیگیری می کنیم.

وی در ادامه درباره واگذاری اموال مازاد بانک‌ها گفت:‌ آن چیزی که بانک مرکزی به عنوان ضابطه اعلام کرده این است که بانک ها مجازند به اندازه 40 درصد دارایی خود اموال و مستغلات داشته باشند که در حال حاضر این نسبت به طور میانگین 50 درصد است البته در برخی بانک‌ها ممکن است این رقم تا 200 درصد هم برسد اما بانک ها مکلف شده‌اند در یک زمان بندی سه ساله اموال مازاد خود را واگذار کنند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به 18 آذر به عنوان روز جهانی مبارزه با فساد، اظهار کرد:‌ در جامعه‌ای که فساد رواج پیدا کند هم رشد و توسعه اقتصادی به خطر می افتد و هم دستیابی به عدالت اجتماعی مشکل خواهد شد به همین دلیل در راهبردهای دولت مقابله با فساد و ایجاد شفافیت و انضباط مالی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

طیب نیا با بیان این‌که در زمینه مبارزه با فساد سه نوع رویکرد مقابل ما است تصریح کرد: رویکرد اول غوغا سالاری، جنجال آفرینی و ایجاد سر و صدا در رسانه ها و تریبون‌های مختلف است که ما صرفا مصادیق فساد را پشت تریبون‌ها اعلام کنیم بدون این که به ریشه‌های فساد و راهکارهای آن بپردازیم که هدف آن جمع‌آوری رای و ایجاد محبوبیت در بخش هایی جامعه و منحرف کردن افکار عمومی از برخی موضوعات اصلی جامعه است.

وی با بیان این‌که ما در گذشته در برخی موارد با این رویکردها مواجه بوده‌ایم، گفت:‌ تجربه به ما ثابت کرده که با این رویکرد نتیجه خوبی در زمینه مبارزه با فساد نمی گیریم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به رویکرد دوم در زمینه مقابله با فساد اظهار کرد: رویکرد دوم تدوین وابلاغ آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌های مختلف است که این روش نیز منفعلانه به نظر می رسد. چرا که بعد از وقوع حادثه و رخداد سعی می کند به آن بپردازد از سوی دیگر در جامعه ای که قوانین و آیین نامه های متعددی وجود دارد ابهام زیاد می شود و زمینه برای بروز فساد نیز بیشتر فراهم خواهد شد.

طیب نیا افزود: رویکرد سوم برای مقابله با فساد یک رویکرد بنیادی، اصولی و سیستمی است که یک نگاه پیشگیرانه دارد به این صورت که ما فساد را تعیین و تبیین و ریشه های آن را شناسایی می کنیم و سعی می کنیم با استفاده از شیوه های جدید ریشه های فساد آن را خشکانده و با عوامل اصلی آن مقابله کنیم که به این ترتیب با این نگاه می توان با ایجاد آیین نامه های اصلوی با فساد مقابله کرد.

وی با بیان این‌که دو رویکرد اول با نگاه دولت تدبیر و امید سازگار نیست، تصریح کرد: نگاه های غوغاسالار جز ایجاد ابهام های جدید و تیره کردن فضای کسب و کار کشور چیزی به بار نمی آورد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره راهکارهای پیاده سازی رویکرد سوم گفت:‌اولین مرحله ساده سازی قوانین و مقررات است که در سال های اخیر یکی از مشکلات کشور حجم بسیار بالای آیین نامه‌های تولیدی است و گزاف نیست که اگر بگوییم ما از نظر تولید آیین نامه در ایران رتبه اول را در دنیا داریم که در این شرایط جا برای برداشت‌های نادرست و تفسیرهای شخصی باز می‌شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این‌که هدف ما کوچک سازی ، شفاف سازی و هوشمندسازی دولت و استفاده ازروش های الکترونیک در انجام امور است، تصریح کرد: برای مقابله با فساد باید دولت را کوچک کرده و دخالت های آن را در امور اقتصادی به حداقل برسانیم و در عین حال سعی کنیم تا با استفاده از شیوه‌های الکترونیک مواجهه چهره به چهره ماموران دولتی با مراجعین را به حداقل برسانیم.

طیب‌نیا با اشاره به طرح **** جامع مالیاتی برای شفاف سازی مالیات‌ها در کشور، تصریح کرد: این کار از سال 1384 شروع شده و ما اخیرا سرعت بالایی به آن داده‌ایم که در آن وضعیت موجود **** مالیاتی مطالعه و چالش‌ها را دیده شده است و 32 پروژه برای این که سیستم مالیاتی از وضع موجود به وضع مطلوب برسد تدوین شده است که در این زمینه از مشاوران خارجی و تجربه‌های موفق در دنیا بهره گیری کامل شده و در حال حاضر در برخی استان‌ها بخش عمده ای از این طرح به صورت پایلوت در حال اجرا است.

وی با بیان این‌که در این سیستم یک بازنگری اساسی در نحوه شناسایی درآمدها انجام می‌شود، تصریح کرد:‌در شرایطی که ما اطلاعات مناسبت راجع به درآمدها نداریم و تشخیص را تنها بر شناخت ماموران خود واگذار می کنیم زمینه برای بروز فساد و بی عدالتی ایجاد می شود.بنابراین اگر ما تمام اطلاعات مالی یک مودی را در یک جا جمع کنیم زمینه برای فرار مالیاتی و فساد به حداقل ممکن می رسد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این‌که با اجرای این **** علی الراس از **** مالیاتی به طور کامل حذف خواهد شد، اظهار کرد: با اجرای این طرح هیچ پرونده مالیاتی بدون اظهارنامه مورد رسیدگی قرار نخواهد گرفت و رسیدگی توسط یک مامور از ابتدا تا انتها انجام نخواهد شد و بررسی مالیاتی به صورت یک خط تولید توسط ماموران مختلف و در نقاط جغرافیایی مختلف انجام خواهد شد.

طیب نیا با بیان این‌که کار مشابهی به همین ترتیب در مجموعه گمرک انجام شده و درحال تکمیل شدن است، گفت: با اجرای این سیستم موفق شدیم درآمدهای دولت را 120 درصد افزایش دهیم که به این ترتیب هم فساد کاهش و هم درآمدهای دولت افزایش یافته و هم صادرکنندگان و واردکنندگان به شدت اظهار رضایت می‌کنند.

معمای تسویه بدهی‌های بانکی پیش روی وزارت اقتصاد

وی همچنین در خصوص تسویه بدهی بدهکاران بانکی گفت: در خصوص بدهکاران از یک طرف فشار زیادی روی بانک‌ها و مقامات ناظر بانکی وجود دارد که چرا به دنبال وصول مطالبات از بدهکاران هستیم.چرا که بدهکاران بیشتر به عنوان تولیدکننده تسهیلات دریافت می کنند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: از سوی دیگر عده ای دیگری نیز اعتراض دارند که چرا بانک ها به دنبال وصول مطالبات بدهکاران نیستند واین برای ما معما شده که چگونه باید آن را حل کنیم.

طیب‌نیا با بیان این‌که به همین دلیل ما بدهکاران را به دو دسته خوش حساب و بد حساب تفکیک می کنیم اظهار کرد: این کار از طریق صورت های مالی و فعالیت اقتصادی افراد انجام می شود به طوری که اگر فرد یا بنگاهی تا دو سال پیش صورت های مالی مناسبی داشته و در حال حاضر با مشکل مواجه شده است جزو خوش حسابان است و وظیفه ما است که کمال همراهی را با او داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر فردی در پرونده‌اش از 20 سال پیش همیشه مشکل بازپرداخت وام بانکی و مالیات را داشته نمی توانیم بپذیریم که این شخص به دلیل وضعیت حاضر دچار این مشکل شده است بنابراین با استفاده از همه ابزارهای ممکن سعی می کنیم مطالبات بدهکاران را وصول کنیم که در این زمینه کمیته‌ای در بانک مرکزی تشکیل شده و مشغول بررسی بدهکاران بزرگ بانکی است.

انتشار آزاد اطلاعات چشم اسفندیار فساد است

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر نقش جریان آزاد اطلاعات در مبارزه با فساد، گفت: انتشار آزاد اطلاعات چشم اسفندیار فساد است و ما باید به سمتی برویم که تمامی مزایده ها و مناقصه ها به صورت مشخص در اختیار همه مردم قرار بگیرد. از سوی دیگر بحث رقابتی سازی و آزادسازی یکی دیگر از راه حل های اساسی برای مقابله با فساد است که سبب می شود توزیع رانت‌های ناشی از استخراج نفت در کشور حذف شود.

طیب‌نیا با بیان این‌که یکی دیگر از موارد رانت در کشور ایجاد ارز چند نرخی است گفت: زمانی که در جامعه بازار ارز دو یا چند نرخ داشته باشد طبیعی است که کسانی که به ارز ارزان دسترسی دارند درآمد چند برابری کسب می کنند که این مساله در مورد سودهای ترجیحی **** بانکی نیز صدق می کند.

وی با بیان این‌که یکی از پروژه‌های بزرگ وزارت اقتصاد ایجاد سیستم یکپارچه تبادل اطلاعات اقتصادی است، اظهار کرد: در حال حاضر همه دستگاه‌ها اطلاعاتی تولید می کنند که ممکن است که برای سایر دستگاه ها و واحدهای دولتی مورد استفاده قرار گیرد.به همین دلیل ما درحال ایجاد بستری هستیم که سازمان‌های مختلف بتوانند اطلاعات خود را در قالب و شکل هماهنگ تولید و تبادل کنند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به در دسترس نبودن اطلاعات درست از درآمدها تصریح کرد:‌در حال حاضر شرایطی ایجاد شده که راست گویان تنبیه و دروغگویان تشویق می شوند که امیدواریم تا انتهای سال آینده با اجرای **** جامع مالیاتی این مشکلات به حداقل برسد.

طیب‌نیا همچنین بااشاره به ایجاد سامانه ای در خزانه کشور گفت:‌در حال حاضر تمام دریافت ها و پرداخت ها به صورت الکترونیک و شفاف صورت می گیرد همچنین نمونه مشابهی از نرم افزار یکپارچه سازی عملیات در بیمه درحال طراحی است.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره قانون اخیر مجلس شورای اسلامی در خصوص معاف نبودن نهادهای عمومی مثل آستان قدس رضوی از مالیات اظهار کرد: در این خصوص تغییری اتفاق نیفتاده و نهادهای عمومی مثل آستان قدس رضوی خودشان از پرداخت مالیات عملکرد معافند اما شرکت های تابعه آن ها موظف به پرداخت مالیات هستند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون وزیر اقتصاد خبر داد
80 درصد مطالبات معوق در دست 500 بدهکار بانکی


معاون امور بانکی وزیر اقتصاد با اشاره به بررسی وضعیت بدهکاران بانکی، در کمیته بانک مرکزی گفت: 80 درصد از مطالبات معوق بانکی در اختیار 500 بدهکار اصلی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد پاریزی در نشستی خبری با بیان این‌که یکی از محوری‌ترین برنامه های ما بحث شفافیت در بانکها و بیمه‌ها به عنوان دو پروژه بزرگ ملی است، اظهار کرد: یکی از چهار محور اصلی طرح تحول **** بانکی مربوط به طراحی معماری **** یکپارچه بانکی است که اگر این کار انجام شود بخش مهمی از ظرفیت‌هاو اقدامات بالقوه فساده از بین می رود.

وی در مورد بیمه نیز گفت: بیمه ایران با یک تیم کار طراحی **** یکپارچه بیمه گری را آغاز کرد‌ه‌اند که بحث ارتقا و توسعه نظارت از طریق راهبردهای اصلی برای مقابله با فساد را فراهم می کند.

معاون امور بانکی وزیر اقتصاد با اشاره به نظارت بر عملیات بانکی و بیمه‌ای اظهار کرد: یکی از تکالیفی که دراین حوزه وجود دارد توسعه نظارت و حسابرسی داخلی است که سهم عمده‌ای در ارتقای سلامت اداری دارد.

وی افزود: بخش دیگر مربوط به بهبود مدیریت است یعنی جاهایی که در معرض فساد قرار دارند به جای این که فرد محور شود عملیات آن سیستم محور شده و اگر در اثر استقرار سیستم‌های یکپارچه دامنه اختیارات افراد کاهش پیدا کند سطح مدیریت ارتقا و زمینه ابتلا به فساد نیز کاهش می یابد.

پاریزی با اشاره به مصوبات شورای پول و اعتبار در یک سال اخیر، تصریح کرد: بسیاری از مقررات در طول این یک سال اصلاح شد که استفاده از ال سی‌های داخلی و قوانین مربوط به صدور ضمانت نامه‌ها از جمله آن‌ها است.

وی همچنین ازتشکیل کمیته ای برای بررسی وضعیت بدهکاران بانکی خبر داد و اظهار کرد:‌در حال حاضر این کمیته 500 بدهکار اصلی را به ترتیب اهمیت در دست بررسی قرار داده که 80 درصد از حجم مطالبات معوق بانکی در اختیار این 500 بدهکار قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به غیر از پرونده اول که مربوط به امیر منصور آریا بوده و اقدامات آن نیز انجام شده بقیه پرونده ها نیز در حال بررسی است که هر طوری که لازم باشد از ظرفیت و اختیارات بانک‌ها یا دستگاه قضایی برای حل این موضوعات استفاده خواهد شد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در جلسه امروز هیات واگذاری چه گذشت؟
اظهارات طیب‌نیا،گودرزی،پوری حسینی و شیوا درباره واگذاری سرخابی‌ها


مهم‌ترین دستور جلسه امروز هیات واگذاری، قیمت‌گذاری و واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بود،جلسه ای که به دلیل اشکالات صورتهای مالی به نتیجه نرسید و به هفته ی آینده موکول شد.



به گزارش ایسنا، جلسه هیات واگذاری صبح امروز با حضور اعضا در وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل شد و در این جلسه گزارش نحوه آماده‌سازی شرکت‌های فرهنگی و ورزشی پرسپولیس و استقلال جهت واگذاری ارائه شد.



وزیر امور اقتصادی و دارایی در این جلسه تاکید کرد: با توجه به مصوبات قانونی و نظر هیات دولت، واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس قطعی است.



علی طیب نیا با بیان اینکه واگذاری سهام این دو باشگاه از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است، تصریح کرد: بر اساس قانون سهام استقلال و پرسپولیس تا پایان سال 1393 می بایست واگذار شوند؛ بعلاوه این که نظر هیات دولت نیز تاکید بر واگذاری سهام این دو باشگاه است.



وزیر ورزش و امور جوانان هم در این جلسه گفت:گفت: تا زمانی که استقلال و پرسپولیس واگذار نشوند مشکلات آنها باقی خواهد ماند.



محمود گودرزی با بیان این که واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس باید به بهبود عملکرد و مدیریت این دو باشگاه منجر شود گفت: آمادگی همکاری و کمک کامل به سازمان خصوصی سازی را برای تسهیل واگذاری سهام این دو تیم داریم.



وزیر ورزش و امور جوانان با تاکید بر این که سهام دو تیم استقلال و پرسپولیس باید هر چه زودتر واگذار شود تصریح کرد: بر اساس قانون اصل 44، سهام این دو باشگاه باید به بخش خصوصی واگذار شود، بعلاوه این که تا زمانی که خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس انجام نشود مشکلات این دو باشگاه حل نشده باقی خواهد ماند.



رئیس کل سازمان خصوصی سازی هم در این نشست اظهار کرد: در صورتی که صورتهای مالی استقلال و پرسپولیس به امضای هیات مدیره برسد قیمت گذاری سهام این دو باشگاه در دستور کار هیات واگذاری قرار خواهد گرفت.



پوری حسینی گفت: در راستای آماده سازی سهام این دو باشگاه جلسات خوبی با هیات مدیره استقلال و پرسپولیس برگزار شده است و همکاری خوبی هم در این زمینه شاهد هستیم؛ هر چند متاسفانه تاکنون به بهانه های مختلف صورتهای مالی این دو تیم توسط هیات مدیره آنها امضا نشده است.



وی افزود: هفته گذشته نیز جلسه ای با اعضای هیات مدیره استقلال و پرسپولیس داشتیم که قرار شد در هفته جاری صورتهای مالی این دو باشگاه امضا شود.

پوری حسینی در خصوص اصرار این سازمان بر امضای صورتهای مالی دو تیم سرخابی اذعان داشت: لازمه برگزاری مجامع این دو باشگاه، تهیه و امضای صورتهای مالی است تا پس از آن کار حسابرسی انجام و مجمع عمومی استقلال و پرسپولیس برگزار شود. بعد از آن نیز قیمت‌گذاری سهام این دو تیم انجام و در هیات واگذاری مطرح می شود که پس از تایید این هیات، مزایده واگذاری سهام سرخابی برگذار خواهد شد.

وی اضافه کرد: البته همزمان با پیگیری انجام امضای صورتهای مالی استقلال و پرسپولیس، کار کارشناسی و قیمتگذاری سهام این دو تیم توسط سازمان خصوصی سازی برای استفاده از زمان در حال انجام است.



معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در صورتی که صورتهای مالی استقلال و پرسپولیس به امضای هیات مدیره برسد قیمتگذاری سهام این دو باشگاه در دستور کار هیات واگذاری قرار خواهد گرفت.



وی در خصوص درصد سهام قابل عرضه این دو باشگاه نیز تصریح کرد: بر اساس قانون فعلی، استقلال و پرسپولیس جزو گروه 2 واگذاریها هستند که 80 درصد سهام آنها باید به بخش خصوصی واگذار شود؛ هر چند از نظر قانون منعی برای عرضه 100 درصد سهام آنها وجود ندارد و مکاتباتی نیز با هیات وزیران برای انتقال استقلال و پرسپولیس از گروه 2 به گروه یک واگذاریها در حال انجام است.



پوری حسینی در ادامه با بیان این که براساس قانون امکان عرضه سهام استقلال و پرسپولیس در بورس وجود ندارد گفت: در صورت لزوم می توان مالک آینده هر یک از این دو تیم را تشویق و مجاب کرد در مدت سه تا چهار سال، مقدمات ورود سهام سرخابی را به بورس فراهم کند.



وی تاکید کرد: در راستای واگذاری سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس باید قوانین فیفا و مقررات حاکم بر مدیریت و مالکیت باشگاهها در سطح بین المللی نیز مورد توجه قرار گیرد.



رضا شیوا - رئیس شورای رقابت - نیز در این جلسه گفت: حساس بودن واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس و نیاز به کارشناسی بیشتر، دلیل تعویق در خصوصی سازی سهام این دو تیم است.یکی از دلایل اصلی تاخیر در واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس حساسیتهای موجود در این زمینه است که نیاز به کارشناسی بیشتری دارد.



رئیس شورای رقابت افزود: تاکنون کارهای خوبی توسط سازمان خصوصی سازی در مسیر واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس صورت گرفته است.



وی اذعان کرد: همچنین در راستای قیمت‌گذاری برند استقلال و پرسپولیس اقدامات خوبی انجام شده که قابل دفاع است؛ چرا که از روشهای متداول و روز دنیا در این زمینه استفاده شده است.



بنا بر اعلام سازمان خصوصی‌سازی، در جلسه امروز هیات واگذاری همچنین قیمت پایه و شرایط واگذاری املاک شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی از شرکتهای زیرمجموعه وزارت ورزش و جوانان جهت واگذاری از طریق مزایده و قیمت پایه و شرایط واگذاری عرضه مجدد 36.18 درصد سهام شرکت مقره سازی از شرکتهای زیرمجموعه شرکت مادر تخصصی وزارت نیرو جهت واگذاری از طریق مزایده به تصویب رسید.



افزون بر این؛ در این جلسه با قیمت پایه و شرایط واگذاری املاک شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران(جایگاه های سوخت – استان گلستان) و 20 درصد سهام شرکت بهمن گنو هر دو از شرکتهای زیرمجموعه شرکت مادر تخصصی وزارت نفت از طریق مزایده موافقت شد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-12-5-105314potin.jpg

روسیه رسماً وارد بحران اقتصادی شد/ پوتین هم تلافی کرد
اقتصاد > جهان - هرچند هنوز برخی بر این باورند تا وارد شدن اقتصاد روسیه به فاز بحران، چند ماه دیگر زمان باقی است؛ اما اقدام تلافی جویانۀ پوتین در تعلیق کردن پروژۀ سوت استریم (استریم جنوبی) به همه اطمینان داد که اقتصاد روسیه بدون شک در فاز بحرانی است.
زهرا خدایی: روسیه رسماً وارد بحران اقتصادی شد. روزنامۀ روسی مسکوتایمز چندی پیش در گزارشی نوشته بود: " درصورتی که قیمت نفت به زیر 80 دلار برسد، روسیه رسماً وارد بحران اقتصادی می‌شود" و این در حالیست که امروز قیمت نفت بر روی 60 دلار مانور می‌دهد و اقتصاددانان می گویند روسیه برای گرداندن امورش به نفت بشکه ای 100 دلار نیاز دارد.

هرچند هنوز برخی بر این باورند تا وارد شدن اقتصاد روسیه به فاز بحران، چند ماه دیگر زمان باقی است؛ اما اقدام تلافی جویانۀ پوتین در تعلیق کردن پروژۀ سوت استریم (استریم جنوبی) به همه اطمینان داد که اقتصاد روسیه بدون شک در فاز بحرانی است. اگر کاهش 50 درصدی ارزش روبل روسیه در مقابل دلار را نیز به این پدیده اضافه کنیم؛ دیگر جای تردیدی باقی نمی ماند که روسها روزهای دشواری را پشت سر می گذارند.

ولادیمیر پوتین، چند روز پیش به دنبال کاهش 8 درصدی روبل روسیه در مدت یک روز و آنهم تنها در چند ساعت، دستور داد تا بزرگترین پروژه خط لولۀ انتقال گاز به اروپا به حالت تعلیق درآید. ولادیمیر پوتین در سفرش به آنکارا اعلام کرد که روسیه در وضعیتی نیست که بتواند پروژه انتقال گاز روسی- ایتالیایی را دنبال کند. کمیسیون اروپا نیز بلافاصله پس از این اقدام پوتین اعلام کرد: این مسئله ضرورت تنوع بخشی به منابع تأمین گاز اروپا را بیش از پیش برجسته ساخت و باید هر چه سریعتر مقامات اروپایی راهکاری برای آن بیابد.

پروژه سوت استریم در سال 2012 و پس از توافق 16 میلیارد یورویی میان گازپروم روسی و شرکت ایتالیایی انی آغاز شد. این خط لولۀ 3600 کیلومتری که روسیه را به بلغارستان وصل می کند، از زیر دریای سیاه عبور کرده تا گاز اروپای غربی از جمله کشورهای ایتالیا، یونان را با عبور از صربستان، مجارستان و اسلوونی تأمین کند. گفته می شود این طرح گنجایش انتقال 36 میلیارد مترمکعب در سال را دارد؛ یعنی معادل گازی که اروپایی ها از طریق اوکراین از روسیه می خرند.

اما امروز روسها در وضعیت بحرانی گرفتارند؛ علاوه بر اینکه قیمت نفت در بازارهای جهانی به شدت کاهش یافته و مسکو به شدت از این مسئله متضرر شده، اروپا و غرب نیز طی ماههای اخیر تحریمهای سنگینی را علیه روسیه متعاقب بحران اوکراین وضع کرده اند. هرچند اروپا به شدت به گاز روسیه و روسیه نیز به شدت به درآمد منابع نفتی خود وابسته است، اما علامتی از کوتاه آمدن در هیچیک از طرفین دیده نمی شود و شاید این اقدام پوتین در تعلیق بزرگترین پروژه انتقال گاز، تنها راهکار باقیمانده برای نجات اقتصاد روسیه بود که اکنون در باتلاق سختی گرفتار شده است.

طبق گزارشی که به تازگی از سوی بانک جهانی منتشر شده، رشد تولید ناخالص داخلی روسیه از 1.1% سال 2013 به 0.5% کاهش یافته است. روبل روسیه تنها در ماه نوامبر به شدت ارزش خود را در برابر دلار و یورو از دست داد و در مجموع از ابتدای سال جاری روبل در مقابل دلار 50% ارزش خود را از دست داده است. وزیر دارایی روسیه نیز گفته است، تحریمهای غرب نزدیک به 40 میلیارد دلار به اقتصاد روسیه خسارت وارد کرده و اگر این روند ادامه داشته باشد، ارقام خسارت بیشتر خواهد شد.

بانک مرکزی روسیه برای مقابله با روند رو به نزول روبل اعلام کرد که قیمتی برای روبل در برابر سایر ارزها از جمله دلار و یورو ندارد و ارزش آن سیال است. همین سیاست بانک مرکزی روسیه، ارزش روبل را تنها در یک روز 3% افزایش داد. با این حال یک کارشناس روس موسسه بلومبرگ در این باره می نویسد: این بدان معنا نیست که روند رو به نزول اقتصاد روسیه، متوقف شده است؛ روبل یک واحد پول نفتی است، تا زمانی که ارزش نفت در بازارهای جهانی رو به نزول باشد، روبل روسیه نیز به همین سرنوشت دچار است.

روبل ضعیف یعنی وارد کردن اجناس گرانتر می شود و این مسئله برای کشورهایی همچون روسیه که 40% از کالاهای مورد نیازشان را از خارج وارد می کنند و اقتصادشان بر مبنای پول نفت و گاز می چرخد، بسیار سخت تر است.

روسیه هنوز بزرگترین ذخایر ارزی جهان را دارد- 454.2 میلیارد دلار در ابتدای نوامبر- اما این مقدار برای مقابله با تحریمهای بلندمدت غرب و جبران کاهش ارزش نفت- تقریباً تنها منبع درآمد روسیه- کافی نیست. تصمیم اخیر اوپک نیز متأسفانه بیانگر اینست که قیمت نفت قرار نیست به این زودی‌ها جان بگیرد. ارزش قیمت نفت از تابستان سال جاری بیش از 40% کاهش یافته است.

طبق گزارشها از روسیه، قفسه های خالی مواد غذایی در مغازه ها و صفوف طولانی در مقابل دستگاههای ATM (عابربانک) بیانگر اینست که تحریمهای غرب بر زندگی روزمرۀ مردم تأثیر گذاشته است. مسئله ای که به اعتقاد برخی کارشناسان می تواند محبوبیت پوتین در روسیه را تحت تأثیر قرار دهد؛ هر چند دولت هنوز به شدت رسانه ها را کنترل می کند و از محبوبیت روزافزون پوتین خبر می دهد.

اینکه آیا پوتین در مقابل گرفتار شدن بیشتر در باتلاق بحران اقتصادی دست به حرکت تهاجمی دیگر بزند؛ هنوز نمی توان به صراحت از آن سخت گفت. نولان پترسون، کارشناس مسائل سیاسی در تحلیلی برای پایگاه اینترنتی بلوفورس می نویسد:

در برابر کاهش ارزش نفت، سقوط روبل و از دست رفتن منابع پولی، این احتمال هست که آقای رییس جمهور دست به ایجاد یک بحران جدید دیگری برای مشروع جلوه دادن ***** خود شود. در تنگنا گذاشتن بیشتر اوکراین، تهاجم دوباره به این کشور، گرفتن خطوط گازی آن، احتمال دخالت در سایر کشورهای حوزۀ بالتیک از جمله لتونی، لیتوانی و استونی که به تازگی به ناتو پیوسته اند از احتمالاتی است که باید آنرا در نظر داشت.

گرفتن خطوط گازی اوکراین از مهمترین احتمالاتی است که نباید آنرا از نظر دور داشت. طبق تحقیقی که در سال 2010 از سوی آمریکایی ها صورت گرفت در حدود 218 میلیون بشکه نفت خام و 4.093 میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی در سواحل آزوف- که روسیه و اوکراین در آنجا مرز ساحلی دارند- وجود دارد.

استراتژی روسیه در حوزۀ انرژی و وابسته نگاه داشتن اروپا به نفت روسیه، در واقع پاشنۀ آشیل کرملین است. روسیه با این سیاستش می تواند با کاهش خطرات در حوزۀ امنیت ملی، نفوذ ژئوپولیتیک و اقتصادی خود را در محیط پیرامونش افزایش دهد.

در سال 2009- زمانی که پوتین نخست وزیر بود- دستور داد تا گازپروم، صادرات گاز به اروپا را قطع کند؛ تصمیمی که ضربۀ مهلکی به اروپا زد و بسیاری از کشورها را در سرمای طاقت فرسایی فرو برد. شرکتها روسیه نزدیک به 38% از گاز آلمان و همچنین 100% از گاز بسیاری از کشورهای اروپایی را تأمین می کنند. در مجموع گفته می شود اروپا 25% از گازش را از روسیه تأمین می کند.

با قطع پروژه سوت استریم به نظر می رسد پوتین دوباره دست به دامن همان سیاست شده و باید منتظر بود و دید که آیا دوباره اروپایی ها در همان سرمای وحشتناک سال 2009 فرو می روند و یا اینکه اروپایی ها راهکاری برای آن در آستین دارند.

در نقشه ذیل، مسیر پروژه گازی سوت استریم به تصویر کشیده شده است

14-12-5-105134south-stream-map-en.jpg
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


افتتاح خط‌ آهن ایران-ترکمنستان-قزاقستان از دریچه دوربین
پس از ۳ سال تاخیر در راه‌اندازی خط آهن ایران-ترکمنستان-قزاقستان، سرانجام ساعاتی پیش این طرح عظیم منطقه‌ای با حضور رؤسای جمهوری ۳ کشور رسما افتتاح شد.


13930912000507_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اعزامی دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس به منطقه «آقایایلا» (یلاقی سفید) در ورودی مرز ایران و ترکمنستان، پس از 3 سال تاخیر در راه‌اندازی خط آهن ایران-ترکمنستان-قزاقستان، سرانجام ساعتی پیش این طرح عظیم منطقه‌ای با حضور رؤسای جمهوری 3 کشور مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

    13930912000492_PhotoL.jpg


    13930912000491_PhotoL.jpg


    13930912000490_PhotoL.jpg


    13930912000489_PhotoL.jpg


    13930912000493_PhotoL.jpg


    13930912000488_PhotoL.jpg


    13930912000487_PhotoL.jpg


    13930912000486_PhotoL.jpg


    13930912000485_PhotoL.jpg


    13930912000484_PhotoL.jpg


    انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با حضور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی انجام شد
بهره‌برداری از ۲ فروند کشتی کانتینربر یخچالی ساخت داخل
۲ فروند کشتی‌ کانتینربر یخچالی ساخت داخل امروز با حضور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان به بهره‌برداری رسید.


13920623000182_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بعد از ظهر امروز با حضور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی (سعیدنژاد) 2 فروند کشتی کانتینربر یخچالی گناوه 11 و 12 با مجموع ظرفیت 192 TEU کانیتنر و قدرت مجموع موتورها 1620KW در مجمع کشتی‌سازی فراساحل بندرعباس به بهره‌برداری رسید.

    این شناورها با طول 70 متر، عرض 12 متر و آبخور 2.5 متر به دست متخصصان داخلی کشور ساخته شده است.

    تأمین منابع مالی ساخت این شناورها از محل وجوه اداره شده سازمان بنادر و دریانوردی بوده است.

    همچنین امروز یک فروند لندینگ چراغ با طول 70 متر، عرض 15 متر و آبخور 2.8 متر در مجتمع کشتی‌سازی شهید درویشی افتتاح شد. این شناورها در مدت‌زمان 18 ماه با اعتبار 120 میلیارد ریال ساخته شده است که در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان جابه‌جایی کالا را برعهده خواهند داشت.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد



مدیرکل تعاون،کارو رفاه اجتماعی استان البرز:
قریب به 11 هزار نفر در البرز بیمه بیکاری می‌گیرند/ نرخ بیکاری در البرز 12.7 درصد است


مدیرکل تعاون ،کارو رفاه اجتماعی استان البرز گفت: طی یک سال و نیم گذشته 14 هزار نفر به جمعیت بیمه بگیران استان اضافه شده است.
علی ایمانی، درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه البرز، اظهار کرد: در حال حاضر نرخ بیکاری در استان البرز 12.7 درصد است که این رقم نسبت به متوسط کشوری بالاتراست .
وی خاطرنشان کرد: مهاجرپذیری بالا و رشد سریع جمعیت از مهم‌ترین دلایل بالابودن نرخ بیکاری استان البرز به نسبت سایر استان ها است .
ایمانی افزود: میانگین رشد جمعیت در کشور 1.29 درصد است این درحالی است که این رقم در البرز به .3.4درصد می‌رسد.
این مسئول در بخش دیگری از صحبت‌های خود به افزایش تعداد بیمه بگیران استان اشاره کرد و گفت: طی یک سال و نیم گذشته جمعیتی که در استان البرز تحت پوشش بیمه اجباری قرار گرفته‌اند حدود 14 هزار نفر است .
ایمانی ادامه داد: در حال حاضر 267 هزار نفر در استان البرز تحت پوشش بیمه اجباری قراردارند.
وی به کاهش جمعیت بیمه بیکاری بگیران استان نیز اشاره کرد وگفت:تعداد کسانی که در استان البرز از بیمه بیکاری استفاده می‌کنند از 18 هزار نفر به حدود 11 هزار نفر کاهش یافته است .
مدیرکل تعاون ،کارو رفاه اجتماعی استان گفت: این کاهش هفت هزار نفره از بهبود وضعیت کار دراستان البرز خبر می‌دهد.
این مسئول در پایان گفت: خوشبختانه طی یکسال اخیر اکثر نیروهای قراردادی شاغل در بخش‌های مختلف مجدداً تمدید قرارداد شده و تعدیل نشده‌اند .

گفتگو
خبرنگار: 58002
انتهاي پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس جمهور/1/:برخی می‌خواهند جنبش دانشجویی را به فضایی خاص منحصر کنند


رییس جمهور تصریح کرد که برخی می‌خواهند جنبش دانشجویی را به فضایی خاص منحصر کنند.





جنبش دانشجویی فراتر از بحث حزب و جناح و خط است


به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان صبح امروز در مراسمی که به مناسبت روز دانشجو در سالن رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، با تبریک این روز به همه‌ی دانشجویان کشور، و اساتید اظهار کرد:‌خوشحالم که شانزده آذر امسال را در دانشگاهی حضور دارم که جزو نخستین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت یازدهم برای فعالیت مجدد محسوب می‌شود.



وی با اشاره به وقایع 16 ْآذر ماه سال 32 خاطر نشان کرد: 16 آذر سرآغاز و نطقه عطف جنبش دانشجویی است. جنبش دانشجویی فراتر از بحث حزب و جناح و خط و به معنای حضور همه دانشجویان در عرصه‌ی فرهنگ و سیاست است.



روحانی با اشاره به سالگرد شهیدان روز 16 آذر سال 32 گفت: شهیدان شریعت رضوی، قندچی و بزرگ‌نیا دانشجویان به خون خفته‌ای هستند که پرچم حرکت دانشجویی را به احتزاز درآوردند.



رئیس جمهور کشورمان در ادامه با تاکید بر این که جنبش دانشجویی یک حرکت به هم پیوسته است به بیان ویژگی‌های جنبش دانشجویی در کشور پرداخت و تصریح کرد: جنبش دانشجویی هم برای استقلال و ضد استعمار است و هم برای آزادی و ضد استبداد. این جنبش همچنین هم برای وطن خواهی و عشق به وطن است و هم برای انواع ظلم ستیزی‌ها.





امروز کسی جنبش دانشجویی را منکر نمی‌شود
وی با بیان این‌که در دوره‌ای عده‌ای بودند و هنوز نیز هستند که شاید جنبش دانشجویی را باور نکرده بودند و اگر هم می‌دیدند، از سر نفرت روی بر می‌تافتند اظهار کرد: امروز روزگاری است که کسی جنبش دانشجویی را منکر نمی‌شود ؛گرچه برخی می‌خواهند این جنبش را به فضایی خاص منحصر کنند، اما اساس این جنبش حرکتی مستمر بوده و خواهد بود.



روحانی با تاکید بر این‌که جنبش دانشجویی به معنای حرکت یک جامعه بزرگ دانشگاهی در دوران مشخص است، اظهار کرد:‌ممکن است حزب ادامه داشته باشد و اعضای حزب تا آخر عمر عضو حزب باشد اما در جنبش دانشجویی دانشجو بودن به مفهوم لغوی ادامه دارد و به معنای عضویت در دانشگاه و دوره‌ی کسب دانش است.

ادامه دارد ...
 
بالا