• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در آیین نکوداشت روز دانشجو
ظریف: دانشجویان عرصه روابط خارجی را منصفانه نقد کنند



مراسم بزرگداشت 16 آذر روز دانشجو در دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه با حضور وزیر امور خارجه کشورمان برگزار شد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در این مراسم در سخنانی روز دانشجو را به عنوان نماد بزرگداشت و تکریم مقام دانشجو که مقام جویای علم، آزاداندیشی و آزادنگری است، گرامی داشت.

او دانشجویان را مهم‌ترین سرمایه کشور خواند که در پرتو آزادی منبعث از انقلاب اسلامی و با استعانت از ارواح طیبه شهدای جنبش دانشجویی در حال تحصیل علم هستند.

ظریف دانشگاه را مرکز فکر و اندیشه دانست و تاکید کرد: دانشجوی ایرانی نباید صرفا استفاده کننده نظریات دیگران باشد. ما نیاز داریم ضمن آگاهی از همه تفکرات و واقعیات جهان اطراف، خودمان صاحب فکر، اندیشه و تفکر باشیم.

وزیر امور خارجه کشورمان بر لزوم تولید علم و نظریه‌پردازی در زمینه سیاست خارجی در داخل کشور تاکید کرد و افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اندیشه‌ورزی در محیط دانشگاهی به مفهوم مقابله با استبداد بود و در شرایط کنونی اندیشه‌ورزی به معنی جهاد آماده‌سازی کشور برای حضور در عرصه بین‌المللی و مقابله با بدخواهان کشور است.

ظریف هم‌چنین لزوم مجهز شدن دانشجویان حوزه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل به ابزار شناسائی محیط پیرامونی جمهوری اسلامی ایران و پیش‌بینی آینده منطقه و جهان را خاطرنشان کرد و افزود: از دیگر موضوعاتی که وزارت امور خارجه و دستگاه دیپلماسی نیازمند محیط‌های دانشگاهی است نقد، نظارت و رسیدگی عالمانه و به دور از تعصبات جناحی و سیاسی بر عملکرد این دستگاه است.

وی تاکید کرد: دانشجویان و دانش‌پژوهان می‌توانند در این حوزه همواره ناظر و ناقد بوده و آن چه در عرصه روابط خارجی اتفاق می‌افتد را منصفانه و مبتنی بر واقعیات نقد کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان آگاهی بخشی عمومی و تولید مطالب علمی قابل استفاده در محیط‌های داخلی و بین‌المللی را از دیگر وظایف دانشجویان حوزه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانست.

او با بیان این که ما امروزه در حوزه روابط بین‌الملل حرف داریم ، تصریح کرد: ما باید حرف‌های خود که حرف‌هایی منطقی و مبتنی بر دیدگاه‌های انقلابی است را بیان کنیم.

در پایان این مراسم نیز وزیر امور خارجه کشورمان با اهدای لوح تقدیر از تعدادی از دانشجویان نمونه دانشکده روابط بین‌الملل که در مقاطع بالاتر پذیرفته شده‌اند تشکر و قدردانی کرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رئیس جمهور/2/: دیوار دولت فعلا" از همه کوتاه‌تر است

» سرویس: سياسي - دولت
کد خبر: 93091609706
یکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۸
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رئیس جمهور در ادامه با بیان این‌که جنبش دانشجویی از لحاظ پیوستگی یکی حرکت دائمی است، خاطرنشان کرد: در نهضت اسلامی دانشگاه جزو پیشتازان بوده است. دانشگاه از سال 42 در کنار روحانیت حضور داشته و همان زمانی که بزرگان روحانیت در زندان رفتند، بزرگانی از دانشگاه نیز مثل بازرگان به زندان رفتند. همان دورانی که در مساجد سخنان انقلابی توسط بزرگان روحانی بیان می‌شد در دانشگاه نیز امثال طالقانی، شریعتی، مطهری، بهشتی و مفتح به صحنه آمدند و در برابر استعمار و مزدوران آنها مقاومت کردند. دانشگاه در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز پیشتاز بوده است.



از گوجه فرنگی گرفته تا مسائل هسته‌ای دولت را نقد می‌کند
روحانی همچنین اظهار کرد: دانشجو باید منتقد،‌دیده‌بان و ناظر باشد. اگر نگذاشتند دانشجو انتقاد کند، لااقل نسبت به دولت انتقاد کند. دیوار دولت فعلا" از همه کوتاه‌تر است. هر کسی به هر بهانه‌ای از گوجه فرنگی گرفته تا مسائل هسته‌ای دولت را نقد می‌کند. دولت به انتقاد دلسوزانه و شرافتمندانه افتخار می‌کند، زیرا بدون نقد ما نمی‌توانیم پیشرفت کنیم. انتقاد، علم و پژوهش دو روی یک سکه هستند.



وی در ادامه با بیان این‌که دانشجو باید به دنبال پیشرفت علمی باشد، خاطرنشان کرد: با این وجود دانشجو باید نسبت به مسائل جامعه نیز حساس باشد و احساس مسئولیت اجتماعی داشته باشد. دانشجو در پی حکمرانی و تصرف میز قدرت نیست، بلکه دانشجو بهترین منتقد پرنشاط دولت است. حاکمیت نیز به نقد نیاز دارد. پیامبر (ص) و امام علی (ع) نیز از انتقاد استقبال می‌کردند.



دولت از نقد استقبال می‌کند
روحانی در ادامه با بیان این‌که دولت از نقد استقبال می‌کند و دانشجو نیز باید علاوه بر دانش‌پژوهی نسبت به جامعه حساس باشد، گفت: مگر می‌شود دانشجو نسبت به وضعیت آب، انرژی، محیط زیست، فرهنگ، آسیب‌های اجتماعی و نرم‌افزاری حساس نباشد؟ دانشجو در کلیات خود دنبال کار حزبی نیست و دانشگاه هم خانه احزاب نیست. البته ممکن است عده‌ای دانشجو هم عضو شاخه یک حزب باشند، اما حزب کار دیگیری می‌کند. دانشجو باید بفهمد در جامعه چه می‌گذرد.



وی در بخش دیگری از سخنان خود، خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی، حاکمیت ملی را به عنوان یک ارزش بزرگ و انقلابی در نظر گرفت و مردم‌سالاری نیز یک اصل بزرگ و حقوق اساسی تلقی شد. دیگر هیچ کس نمی‌تواند به گذشته بازگشت کند. در کشور ما صندوق رأی مبنای مشروعیت حقوقی و سیاسی است. ما نمی‌توانیم این حق سیاسی را کنار بگذاریم، بلکه باید از آن حراست کنیم.



ادامه دارد...
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس بانک مرکزی:
به دنبال انحلال هیچ بانکی نیستیم/جرئیات فساد 12 هزار میلیاردی



رییس کل بانک مرکزی با اعلام این‌که این بانک در حال انحلال هیچ بانکی نیست به ارائه‌ی توضیحاتی درباره فساد 12 هزار میلیاردی شبکه بانکی و عوامل ایجاد اختلالات اخیر در بازار ارز پرداخت.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در حالی که در روزهای اخیر انتشار برخی اخبار مبنی بر انحلال یک بانک خصوصی و یا یک موسسه شبکه بانکی را تحت تاثیر قرار داد و موجب نگرانی سپرده‌گذاران را فراهم آورد، رییس کل بانک مرکزی با واکنش نسبت به رسانه‌ای شدن این موضوع تاکید کرد: جای نگرانی وجود ندارد و بانک مرکزی در حال انحلال هیچ بانکی نیست.



ولی‌الله سیف با بیان این‌که بانک مرکزی مصمم است تا به هیچ وجه کوچک‌ترین تزلزلی در اعتماد مردم به بانک‌ها ایجاد نشود و به موقع نسبت به شفاف‌سازی خبری که به هر حال منتشر شده بود اقدام کرد، گفت: اما همواره به سپرده‌گذاران توصیه کرده‌ایم که توجه کنند که آیا محل انتخابی برای سرمایه‌گذاری بانک یا موسسه دارای مجوز بانک مرکزی است؟



رییس کل بانک مرکزی توضیح داد: سپرده‌گذاران باید بدانند که دریافت سود بالاتر نمی‌تواند عاملی برای پذیرفتن ریسک‌های بالا باشد، چرا که این نرخ نمی‌تواند امنیت منابع آنها را تضمین کند.



وی با بیان این‌که بانک مرکزی بر مبنای اصول خود با دقت نظر کامل بانک‌های تحت نظر را رصد می‌کند، افزود: اگر موسسه یا بانکی برخلاف عادت و قوانین و مقررات بانک مرکزی عمل کند و تمایلی برای تطبیق با اصول نداشته باشد، نه تنها با آن برخورد می‌کنیم بلکه حتی اگر لازم باشد تا مرحله‌ی انحلال هم پیش می‌رویم.



مجوز پنج هسته از 14 هسته تعاونی


سیف همچنین با اشاره به اقدامات بانک مرکزی برای ساماندهی موسسات و بانک‌های بدون مجوز خاطر نشان کرد: در تعاملی که از گذشته شکل گرفته هسته‌هایی را تشکیل و به تدریج گسترش پیدا کردند که بانک مرکزی نسبت به آنها اشرافی نداشت. به عنوان نمونه تعاونی‌های اعتباری که از وزارت تعاون مجوز گرفته اما مشخص نبود که قرار است مبادلات بانکی انجام دهند. براین اساس بانک مرکزی از زمان آگاهی آن را متوقف کرد.





وی با بیان این‌که تعاونی‌های اعتباری اکنون تعداد زیادی شعبه داشته و بانک مرکزی آنها را در 14 گروه شناسایی و شروع به تطبیق آنها با مقررات و ضوابط خود کرده است، ادامه داد: در حال حاضر پنج گروه از این هسته‌ها مجوز‌ دریافت کرده و به بقیه اخطار داده‌ایم تا در این مورد کوتاهی نکننده در غیر این صورت ناچار به منتفی‌کردن آنها هستیم.



رییس کل بانک مرکزی درباره‌ی آمار هفت هزار موسسه‌ای که اخیرا معاون نظارت بانک مرکزی به آن اشاره کرده بود، بیان کرد: اینها به طور مقطعی شکل گرفته و اکنون طبقه‌بندی شده‌اند و اغلب در حال کارهای قرض‌الحسنه هستند. این درحالی است که زمینه‌ای ایجاد شده تا بتوان با همراهی دستگاه‌هایی دیگر ساماندهی شود.



توضیح سیف درباره فساد مالی 12 هزار میلیارد تومانی
به گزارش ایسنا، سیف که در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت در بخش دیگری به طرح جزییاتی از فساد 12 هزار میلیاردی شبکه بانکی که اخیرا وزیر اقتصاد آن را اعلام کرده بود پرداخت.



وی با بیان این‌که این سوء جریان از سال 1385 تا اوایل سال 1391 شکل گرفته گفت: در اواخر شش ماهه سال گذشته این موضوع کشف شد و از آن به بعد در هیات نظارت مورد پیگیری بوده و گزارش مفصلی به مراجع قضایی ارائه و بررسی شد.



رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر این‌که 12 هزار میلیارد تومان همه حجم سوء استفاده از شبکه بانکی نیست، بلکه گردش عملیات آن است، گفت: این در حالی است که کل مبلغ مورد نظر در بالاترین سطحی که در اختیار سوء استفاده‌کنندگان بوده 70 میلیارد تومان است اما با توجه به این‌که طی چهار تا پنج سال به گردش بوده به 12 هزار میلیارد تومان رسیده است.



سیف با اعلام این‌که کلیه عوامل فساد 12 هزار میلیاردی شبکه بانکی شناسایی شده و تحت پیگیری قرار دارند، ادامه داد: یک نفر بازداشت و چند نفر با قید وثیقه در شرف محاکمه قضایی قرار گرفته‌اند. ضمن این‌که کل منابع وصول شده و جریمه با نرخ 34 درصد محاسبه و در شش قسط پرداخت خواهد شد.



به گفته رییس کل بانک مرکزی تاکنون چهار قسط از طلب 12هزار میلیارد تومانی سوء ‌استفاده کنندگان وصول شده و دو قسط دیگر باقی‌مانده است که آخرین مرحله‌ی آن در 22 دی‌ماه سال جاری وصول خواهد شد.



وی این توضیح را هم داد که بانک مرکزی راضی نیست که فسادی کشف شده و برای آن اقدام کند، بلکه باید قبل از شروع هر جریان منفی ریشه آن پیگیری و از بروز بیشتر جلوگیری شود.



یک سوم کل مطالبات معوق در 575 پرونده


سیف در ادامه اشاره‌ای هم به آخرین وضعیت معوقات بانکی داشت و بیان کرد: در مقطعی به بانک‌ها اعلام کردم که درشت‌ترین پرونده‌های خود را مشخص کنند براین اساس هر بانکی حدود 20 پرونده آورد که در مجموع 575 مورد شد.





رییس کل بانک مرکزی ادامه داد: حجم درشت‌ترین پرونده‌های **** بانکی حدود 25 هزار میلیارد تومان بود که یک سوم کل مطالبات معوق **** بانکی که نزدیک به 88 هزار میلیارد تومان است را تشکیل می‌دهد.



وی همچنین آمار اعلامی 150 هزار میلیاردی معوقات بانکی را رقم چندان دقیقی ندانست و اظهار کرد: بحث اصلی به تبصره‌های بودجه در سال 1389، 1390 و 1391 برمی‌گردد که شبکه بانکی را الزام به تقسیط مطالبات غیرجاری کرده بود که در این حالت از حالت معوق خارج شده و در سرفصل جاری قرار می‌گرفتند و ادامه‌ی این موضوع به مرحله‌ای می‌رسد که مجموع سود و اصل پول تا حدود 150 هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود.



سیف همچنین درباره‌ی پیش‌بینی خود از آمار معوقات بانکی تا پایان اسفند‌ماه سال آینده خاطر نشان کرد: نمی‌توانم رقمی را مشخص کنم، اما امیدوارم که حجم معوقات غیرجاری و نسبت آن به کل تسهیلات که در حال حاضر 14.5 درصد است به استاندارد‌های بین‌المللی که به کمتر از 5.5 درصد می‌رسد نزدیک شود. این در حالی است که می‌توانم اطمینان بدهم که آن بخشی که مربوط به **** بانکی است اجرایی خواهد شد.




تحلیل غلط بازار ارز را مختل کرد


رییس کل بانک مرکزی همچنین در رابطه با علت نوسان اخیر در بازار ارز بیان کرد: گاهی برخی خبرهایی منتشر می‌شود که تحلیل غلط و اشتباه در مورد آن موجب تاثیر منفی در بازار ارز خواهد شد که در اتفاقات هفته‌های گذشته بازار نیز این مورد بی‌تاثیر نبود.





وی در مورد این‌که آیا تعیین نرخ 2850 تومانی در بودجه سال آینده برای دلار در نوسان بازار بی‌تاثیر نبوده، توضیح داد: خیر این موضوع جدیدی نیست که بتواند افزایش آن بازار آزاد را تحت تاثیر قرار دهد، به‌طوری که در سال جاری هم که نرخ 2650 تومان تعیین شد از همان ابتدای سال اعمال نکردیم و به تدریج به این نرخ رسیدیم. بنابراین نباید برای بازار تحلیل و علامت غلط داد.


زمان مساعدی برای یکسان سازی نرخ ارز نداریم
رییس کل بانک مرکزی اشاره‌ای هم به تصمیم برای یکسان‌سازی نرخ ارز در زمان پیش‌رو داشت و گفت: هدف ما برای تک‌ نرخی شدن ارز قطعی است، اما پیش شرط اصلی آن باید مهیا باشد.





سیف ادامه داد: ارتباطات بین‌المللی **** بانکی شرط اصلی یکسان‌سازی نرخ ارز است و تا زمانی که تثبیت نشده و روابط کارگزاری‌ بانک‌های ما با بانک‌های بین‌المللی کافی نباشد، برنامه ما در اصل به همین ترتیب فعلی پیش خواهد رفت.


پیمان‌های پولی دوجانبه از دستور کار بانک مرکزی خارج نیست


به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از گفت‌وگوی سیف موضوع پیمان‌های پولی دوجانبه مطرح شد و وی در مقابل انتقادات نسبت به کم‌توجهی بانک مرکزی برای ورود به این مساله پاسخ داد.





سیف با بیان این‌که پیمان‌های پولی دوجانبه روش بسیار مناسب و مطلوبی است، گفت: اما لازمه‌ی ورود به این موضوع وجود تعادل بین حجم مبادلات کشور ما با کشوری است که قرار خواهد بود با آن وارد پیمان‌های پولی شویم.





رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: با توجه به این‌که حساب مشترکی بین دو کشور باز و مبادلات کالایی انجام می‌شود، باید در پایان دوره تسویه انجام شود، بنابراین اگر یکی از دو کشور در پایان دوره مانده داشته باشد، باید آن را به صورت نقدی تسویه کنیم که در غیر این صورت پیمان پولی متوقف خواهد شد. بر این اساس لازم است تا حتما کشور طرف قرار‌داد با ما از نظر تعادل در سطح بالایی باشد که در این صورت ما نیز به این پیمان وارد می‌شویم.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس‌جمهور / پایانی/:به قولی که به مردم در همه زمینه‌ها دادم پایبند هستم


به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ رییس‌جمهور در ادامه با بیان این‌که صدها و هزاران شرکت منتظر شرایط آینده هستند تا وارد ایران شوند و کشور را به لحاظ سرمایه تامین کنند، خاطرنشان کرد: اما عده‌ای از این وضع خوشحال نیستند. آنها باید از منافع زودگذر خود بگذرند. سیاست خارجی ما هر چه موفق شود نفع آن به همه مردم می‌رسد. آنهایی که امروز مسئول سیاست خارجی هستند افرادی انقلابی بوده و بعضا چهره‌هایی هستند که سوابق آنها در انقلاب به روزهای اول آن باز می‌گردد.



روحانی در ادامه گفت: عده‌ای تازه به دوران رسیده که ما هم به آنها احترام می‌گذاریم لازم نیست نسبت به آینده و ارزش‌های اسلام و انقلاب دل‌نگران باشند.



دنیا باور دارد مذاکرات جدی، منطقی و رو به جلو است
وی با بیان این‌که امروز دنیا باور دارد مذاکرات جدی، منطقی و رو به جلو است، افزود: دنیا قبول دارد جمهوری اسلامی مسلح به سلاح منطق و عقلانیت است. امروز همه قبول دارند ایران ضد خشونت و افراطی‌گری است. پیشنهاد جمهوری اسلامی برای جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری در مجمع سازمان ملل با اتفاق آراء و مخالفت دو سه کشور مثل آمریکا و اسرائیل به تصویب جهانی رسیده است.





خواهش می‌کنم از دولت نقد کنید
رییس‌جمهور همچنین با اشاره به این‌که من به قولی که به مردم در همه زمینه‌ها دادم پایبند هستم، گفت: هر جا منافع ملی، امنیت ملی و حقوق ملت در پیش باشد، نه از انتقاد می‌ترسیم و نه از تخریب و نه فریاد و از هیچ سر و صدایی باک نداریم. راه ما همان است که گفته‌ایم. البته ما به همفکری و همراهی نیز نیاز داریم. من خواهش می‌کنم از دولت نقد کنید و همچنین از دولت حمایت کنید. ما بدون نقد و حمایت به نقطه نهایی دست نمی‌یابیم.

وی در پایان افزود: من از تلاش دکتر هاشمی و فرهادی برای ادامه راهی که جزو مطالبات مردم است تشکر می‌کنم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معین: افق آینده جنبش دانشجویی را روشن می‌بینم


وزیر علوم دولت اصلاحات گفت: من افق آینده جنبش دانشجویی کشور را به دلیل وجود نسل جدید و خردمندی و آگاهی این نسل روشن و امیدبخش ارزیابی می کنم و فکر می کنم این نسل بتوانند در آینده کمتر دچار افراط و تفریط شوند.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مصطفی معین در مراسمی که به عنوان «استاده‌ایم چو شمع زآتش مترسانم» که از سوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در سالن شهید چمران دانشگاه تهران، به مناسبت روز دانشجو برگزار شد با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای روز 16 آذر با بیان این‌که من هنوز خودم را یک دانشجو می دانم و جوانان و دانشجویان کشور دوستان من هستند اظهار کرد: در کشورهای جهان سوم کار سیاسی متحمل هزینه هایی است و من با افتخار می گویم بیشتر هزینه های کار سیاسی خود را به خاطر دوستی با جوانان و دانشجویان کشور پرداخته ام.



وی خاطر نشان کرد :‌از سال 48 و زمانی که من وارد فضای دانشگاه شدم در مراحل مختلف چه دانشجویی، معلمی و چه ریاست در دانشگاه و وزارت در وزارت علوم همواره احساس می کردم که نسبت به مردم مظلوم وبی پناه و جوانان و دانشجویان ما کم لطفی شده است.



این فعال سیاسی با بیان این‌که فراموش کردن گذشته یکی از خطراتی است که همواره ما را تهدید می‌کند، گفت: من در سال 68 پس از این‌که به مسند وزارت علوم نشسته ام، یکی از سریعترین اقداماتی که انجام دادم و در آن زمان به تصویب رسید به رسمیت بخشیدن به روز دانشجو ووارد کردن این روز به تقویم دانشگاهی بود.



معین با تاکید بر لزوم احترام به دانشجویان اظهار کرد: به نظر من ما و مسوولان تا دانشجو را به درستی نفهمیم و حداقل آن‌ها را در یک روز محترم نشماریم و از حقوق آن‌ها دفاع نکنیم قطعا نه دانشگاه ها و نه توسعه دانش را نمی شناسیم.



وی با تاکید بر این‌که گسستگی خطری برزگ برای فرهنگ محسوب می‌شود گفت: نه تنها دانشجو بودن جرم نیست، بلکه یک وظیفه است و کسی که از دانشجو دفاع نمی کند متهم محسوب می‌شود.



وی با اشاره به دوران حضور خود در وزارت علوم اظهار کرد: من در زمان مسوولیت در وزارت علوم دفاع از کیان دانشجویان را جز اولویت خود و وظیفه مهمی برای خود قرار داده ام.



وی در ادامه با بیان این‌که آنچه دیروز ما را به امروز پیوند می‌دهد توجه به اهداف و آرمان های دانشجویان است، آزادی ، نفی زور و سلطه ، مردم سالاری ، دفاع از حقوق شهروندی وحقوق بشر ، دفاع از حقوق مظلومان و تاکید بر کرامت اسلامی آحاد جامعه و استقلال دانشگاه ها را از جمله این اهداف دانست.



وی با تاکید بر لزوم پویایی فضای دانشگاهی کشور خاطرنشان کرد : چنانچه جنبش دانشجویی ما فعال و پویا باشد قطعا فضای جامعه ما نیز از نشاط و پویایی بیشتری برخوردار می‌شود و این موجب به وجود آمدن فضای بهتر در جامعه خواهد شد.



وزیر علوم دوره اصلاحات با بیان این‌که متاسفانه امروز جامعه به شدت آسیب پذیر است به استعفای خود از سمت وزارت در وزارت علوم اشاره کرد و در بیان علل این اقدام ، بی حرمتی به دانشجو و خشونت علیه فضای دانشگاهی ، وجود تداخل جدی میان شورای عالی انقلاب فرهنگی وشخص وزیر علوم و ایجاد مانع به واسطه این تداخل در رشد کشور در جهت قرار گرفتن آموزش عالی در محور توسعه و همچنین ایجاد موانع مختلف در ایجاد تحول در ساختار اداری و اجرایی کشور را از جمله دلایل خود برای استعفا از سمت وزارت دانست.



وی با تاکید بر این‌که یکی از مواضع مهم رئیس جمهور وقت آقای خاتمی ایجاد تحول در ساختار اداری واجرایی کشور بود خاطر نشان کرد : ما در وزارت علوم از ابتدا این تحول را در دستور کار خود قرار دادیم و پس از دو سال که این طرح به نتیجه رسید و از سوی دولت و مجلس نیز تصویب شد، شورای نگهبان با طرح مطالبی علیه این موضوع باعث توقف این طرح و تحول شد و با وجود تمام تلاش ها این طرح به نتیجه نرسید.



معین با تاکید بر این‌که استعفا گناه کبیره نیست، اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما و درعرف سیاست و مدیریت و افکار عمومی چنانچه در جهت دفاع از فضای ملی و پاسداری از **** استعفا دهید یا به دلیل مناسب نبودن فضا استعفا دهید تا فرد بعدی بیاید و در فضای بهتر مسئولیت را برعهده بگیرد،‌ اینگونه بیان می‌شود که استعفا جزو گناهان کبیره است اما شما بدانیدکه استعفا گناه کبیره نیست و عدم استعفا و چسبیدن به میز وصندلی درشرایطی که شما توانایی بر عهده گرفتن مسوولیت را ندارید یک خیانت محسوب می‌شود.



وزیر علوم دولت اصلاحات با تاکید بر این‌که جامعه ما جامعه ای آسیب دیده است، خاطر نشان کرد : تا زمانی که جامعه ما از آگاهی کافی و لازم نسبت به حقوق خود از جمله آموزش و پرورش رایگان ، بهداشت و درمان رایگان،‌ پوشاک ،‌ مسکن ، اجتماعات،‌ آزادی اندیشه،‌ آزادی بیان که همگی از آزادی های فکری محسوب می‌شود، برخوردار نباشند پیشرفتی نخواهند داشت.



وی با اشاره به نقش NGOها و نهادهای مدنی در پیشرفت و توسعه کشور با بیان این‌که نخبگان علمی این کشور باید نسبت به شکل دادن و تاسیس NGOها و نهادهای مدنی توجه و اهتمام بیشتری بورزند گفت: ما متاسفانه در زمینه تاسیس نهادهای مدنی به دو دلیل عقب هستیم و آن دو دلیل عبارتند از اینکه یا ما به این موضوعات توجه نکرده ایم یا این‌که حکومت چنین نهادهایی را بازوهای دشمن می‌داند.



معین با اشاره به فعالیت خود در یکی از نهادهای مدنی فعال در حوزه های آسیب های اجتماعی خاطر نشان کرد:‌ من از سال 82 تا امروز در نهادی که در آن به بررسی آسیب های اجتماعی پرداخته می‌شود وضعیت جامعه را بررسی می کردم . در این نهاد در بررسی شاخص های آسیب پذیری جامعه به موردی از جمله نرخ بالای بیکاری، درصدبالای فقر، خالی شدن روستاها و افزایش حاشیه نشینی شهری، نرخ بالای جرم، جنایت خشونت ، نسبت بالای وابستگی اقتصادی کشور به نفت پس از پنج سال، بالارفتن نرخ بی سوادی و تحصیلی رسیدیم.



وی با اشاره به تحولات صورت گرفته در فضای دانشگاهی کشور خاطر نشان کرد: دانشگاه‌ها در یکی دو دهه اخیر رسالت های بسیاری را داشته است . رسالت آموزشی رسالت کلاسیک ما محسوب می‌شد، اما بعدها مواردی از جمله فرهنگی نیز به رسالت های دانشگاه های ما اضافه شد. بعدها و پس از سال 2000 میلادی نیز رسالت اجتماعی در کنار رسالت‌های دیگر دانشگاه های کشور ما قرار گرفت .



وی با تاکید بر نقش دانشگاه‌ها نسبت به جامعه اظهار کرد: دانشگاهی که با جامعه خود پیوند نداشته باشد و از درد جامعه خود با خبر نباشد دیگر دانشگاه محسوب نمی‌شود دانشگاه ها باید نسبت به جوامع خود احساس مسوولیت بیشتری داشته باشد.



معین با بیان این‌که دانشگاهی می تواند به جامعه خود خدمت کند که خود آسیب دیده نباشد، خاطر نشان کرد: دانشگاه‌های ما تا سال 84 یکی از پاک ترین نهادهای کشور با وجود اتهامات وارده محسوب می شدند، اما پس از این سال دچار آسیب هایی جدی و اساسی بسیاری شد.



وی در بیان آسیب هایی که به گفته او دانشگاه‌های کشور از سال 84 گرفتار آن‌ها بودند، گفت: گسترش بی ضابطه ظرفیت های مراکز واحدهای دانشگاهی ، عدم تناسب میان دانش آموختگان ونیاز نیروی انسانی بازار کار حتک حرمت دانشجویان و استادان ، بی ثباتی مدیریتی در سیستم اموزش عالی، ایجاد دوگانگی در **** آموزشی با ایجاد معاونت فناوری و همچنین سقوط اخلاق علمی و آکادمیک و نبود حافظه تاریخی در جنبش دانشجویی از جمله دستاوردهای دولت قبل در به وجود آوردن آسیب های جدی در فضای دانشگاهی کشور محسوب می‌شود.



معین با اشاره به راهکار های مقابله با آسیب های فضای دانشگاهی کشور ، احتیاج به ثبات مدیریت دانشگاه‌ها را از جمله اقدامات لازم برای مقابله با آسیب های به وجود آمده دانست و اظهارکرد: بازگرداندن اختیارات قانونی ستادی وزارتین علوم و بهداشت به وزارتخانه ها ، تمرکز زدایی از دانشگاه‌ها ، رفع سیاست زدگی از دانشگاه ها و بازنگری یا تجدید نظر در سیاست و برنامه‌ها و اقداماتی که به صورت غیر قانونی و غیرعلمی انجام شده است از جمله دیگر اقداماتی است که باید در فضای امروز جامعه مورد تاکید و توجه قرار بگیرد.





وی در پایان با بیان این‌که افق آینده جنبش دانشجویی کشوررا روشن و امیدبخش ارزیابی می کنم، اظهار کرد: من افق آینده جنبش دانشجویی کشور را به دلیل وجود نسل جدید و خردمندی و آگاهی این نسل روشن و امیدبخش ارزیابی می کنم و فکر می کنم این نسل بتوانند در آینده کمتر دچار افراط و تفریط شوند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون وزیر کار:
نرخ 9.5 درصدی بیکاری زنگ خطر است


معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دو میلیون و 800 هزار نفر بیکار در کشور وجود دارد، گفت: طبق اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری کشور 9.5 درصد است که این یک زنگ خطر برای کشور محسوب می‌شود.



به گزارش خبرنگار ایسنا در گیلان، کوروش پرند - رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور - در جلسه سرمایه گذاری و توسعه اشتغال گیلان گفت: 1.5 میلیون نفر دانشجوی انباشته در بعضی از رشته‌های دانشگاهی در کشور حضور دارند که این امر نشان دهنده این است که رشته‌های دانشگاهی منطبق با نیاز کشور نیست.



وی با بیان اینکه 40 میلیون نفر جمعیت غیر فعال در کشور داریم، یادآور شد: پنج میلیون و 300 هزار نفر دانشجو داریم که به زودی به جمعیت مذکور اضافه می شوند.



پرند به ثبت‌نام یک‌میلیون نفر در کارشناسی ارشد در سال جاری اشاره کرد و افزود: اغلب این شرکت کنندگان افراد دارای مدرک لیسانس هستند که چون نتوانستند کار پیدا کنند و مایوس شدند ادامه تحصیل را در پیش گرفتند.



معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تصویب طرح ارتقای شایستگی در شورای عالی اقتصاد تصریح کرد: 10 بسته آموزشی و مدل برای طرح مذکور ارائه شده است.





باید تحول جدیدی برای کارآفرینی در استان ایجاد کنیم


محمدعلی نجفی، استاندار گیلان در ادامه این جلسه گفت: مشکلات زیادی در بحث اشتغال گیلان داریم.



وی اضافه کرد: باید تحول جدیدی برای کارآفرینی در استان ایجاد کنیم و در ایجاد کسب و کارهای خرد و متوسط می توان گام‌های اساسی در استان برداشت.



استاندار گیلان با اشاره به اینکه زیرساخت های استان برای توسعه کسب و کار در بخش کشاورزی و صنعت به خصوص در بخش گردشگری فراهم است، خاطر نشان کرد: امیدواریم با اجرایی شدن طرح های آموزش فنی و حرفه ای کشور در گیلان ظرفیت های بالقوه استان به بالفعل تبدیل شوند.





افزایش تولید منجر به افزایش اشتغال می شود


در ادامه این جلسه علیرضا شعبان نژاد، رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: سازمان جهاد کشاورزی متولی تولید است نه متولی اشتغال.



وی با بیان اینکه ما افزایش تولید محصولات کشاورزی را در برنامه داریم، تصریح کرد: افزایش تولید منجر به افزایش اشتغال هم می شود.



شعبان نژاد خاطرنشان کرد: در گیلان 59 مرکز ترویج محصولات کشاورزی وجود دارد که ارتقای مهارت در این مراکز می تواند منجر به افزایش تولید و در نهایت منجر به افزایش اشتغال شود.





بافت فرش دستباف یکی از راهکارهای کاهش بیکاری در گیلان


علی منتظری، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه فنی و حرفه ای در بحث ارتقای مهارت بخش صنعت گیلان اقدامات خوبی انجام داده است، گفت: از سوی مرکز فنی و حرفه ای گیلان 16 مرکز در جهت توسعه فرش بافی به ما معرفی شده است که 4 مرکز را تجهیز کرده ایم.



وی اضافه کرد: البته برخی از این مراکز در وضعیت خوبی نیستند و راه اندازی آن ها به هزینه های زیادی نیاز دارد.



منتظری خاطرنشان کرد: بافت فرش ابریشمی در گیلان در حال توسعه است.



وی با بیان اینکه در حال حاضر فرش های با برند قم و کاشان در گیلان بافته می شوند، تصریح کرد: وجود برند برای استان می تواند کیفیت خوب فرش استان را به دنیا معرفی کند.





تولیدات خوب صنایع دستی گیلان بازار فروش مناسب ندارند


رضا علیزاده، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در ادامه این جلسه گفت: ما بیش از 20 هزار هنرمند در بخش صنایع دستی داریم که تولیدات خوبی دارند اما فروش مناسبی ندارند.



وی اضافه کرد: به نظر می رسد استفاده از نظرات کارآفرینان ما را به برون رفت از این چالش رهنمون کند.



ارتقای مهارت به زنان حاشیه نشین شهرها اشتغالزایی ایجاد می کند


ساحره سیدی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان در این جلسه از مسئولین حاضر خواست تا نسبت به توانمندسازی زنان حاشیه نشین شهرهای گیلان توجه بیشتری داشته باشند.



وی اضافه کرد: اگر ارتقای مهارت لازم در سکونتگاههای غیر رسمی به زنان ساکن در این مناطق به طور مستمر انجام شود آمار بیکاری استان کاهش می یابد.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رئیس جمهور: تورم تا پایان سال به کمتر از 20 درصد می‌رسد


رئیس جمهور با بیان این‌که در سال گذشته اعلام کردم کاهش تورم با بازگرداندن ثبات به بازار اولویت اول من است،‌ اظهار کرد: ما سعی کردیم به جای کنترل دستوری قیمت‌ها، با کنترل مهمترین عوامل ایجاد تورم یعنی کنترل رشد پایه پولی و کنترل انتظارات تورمی، تورم را کاهش دهیم.



مردم باید با ما همراه شوند
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، که صبح امروز (یک شنبه) جهت تقدیم لایحه بودجه 94 در مجلس حضور یافته بود، با اشاره به این‌که سال گذشته شاخص‌های اقتصادی در وضع نامطلوبی بودند و ما با این مشکل مواجه بودیم که چگونه تحولات مثبت اقتصادی را به یک باور عمومی تبدیل کنیم، گفت: وقتی مردم آمار تغییر سریع قیمت‌ها و نرخ تورم 40 درصد را در سال گذشته لمس می‌کردند، نوید دستیابی به تورم 35 درصد در پایان سال 92 دشوار بود و اعلام تورم 25 درصدی در سال 93 بلندپروازانه تلقی می شد.



وی در ادامه افزود: هدفمندی یارانه‌ها به صورت مجموعه‌ای از سوالات بی‌پاسخ و معماگونه باقی مانده بود. صادرات غیرنفتی مسیر نزولی داشت و ابهامات زیادی در این زمینه بود. برای خروج از رکود در سال 93 به جای هدف، آرزو جلوه می‌کرد، اما دولت کار را آغاز کرد. اما نگرانی ما این بود که تصویر ترسیم شده ما به باور عمومی تبدیل نشده و انتظارات با سیاست‌ها همراه نشود.



روحانی با بیان این‌که باور ما این است که هنگامی تدبیر ما با امید مردم همراه شود جواب می‌گیریم، خاطرنشان کرد: مردم باید با ما همراه شوند، البته این همراهی باید دوطرفه بوده و ما نباید از قضاوت‌های مردم فاصله بگیریم.



به گزارش ایسنا، رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: از سوی دیگر دولت موفق به مدیریت انتظارات شد به گونه‌ای که نااطمینانی موجود در اقتصاد را با اعتماد و اطمینان و امید به آینده جایگزین کند. لذا از این طریق هدف ایجاد آرامش و ثبات را در بازار محقق نماید.



روحانی خاطرنشان کرد: سال گذشته در همین ایام هدف تورم 35 درصدی تا پایان سال 92 و 25 درصدی تا پایان سال 93 را اعلام کردم. در آن شرایط برخی معتقد بودند به این اهداف نخواهیم رسید، اما بهبود در شرایط اقتصادی با سرعت آنچه پیش‌بینی می‌شد، محقق شد. ما به هدف 35 درصدی رسیدیم و مدتی است که به هدف 25درصدی دست یافته‌ایم.



نگاه به بانک مرکزی به عنوان قلک دولت تغییر کرده است
رئیس جمهور با بیان این‌که امیدواریم تورم تا پایان سال کمتر از 20 درصد باشد، گفت: بدون شک این اتفاق محصول انتظارات مثبت نسبت به آینده و اعتماد به دولت در مدیریت اقتصاد بوده است.



وی ادامه داد: در این دولت پایه پولی را به عنوان خط قرمز تعیین کرده‌ایم و نگاه به بانک مرکزی به عنوان قلک دولت تغییر کرده است. دولت سختی را خرید، اما به سمت تأمین منابع از بانک مرکزی نرفت.



رئیس جمهور همچنین ابراز عقیده کرد: رشد باثبات اقتصادی از مسیر دست اندازی به منابع بانک مرکزی حاصل نمی‌شود. به صراحت اعلام می‌کنم دولت کاهش تورم را جزو دستاوردهای بزرگ خود می‌داند و به حفظ این دستاورد بزرگ مصمم است.



روحانی با اشاره به این‌که بودجه سال 94 با ملاحظه هدف کنترل تورم تدوین شده است، گفت: رشد پایه پولی تا پایان مهرماه نسبت به سال قبل 18.1 درصد در مقایسه با 23 سال گذشته که 21.1 درصد بوده از کاهش 3 درصدی حکایت می‌کند.



وی تصریح کرد: طبق برنامه دولت برای کاهش تورم به منظور کاهش مستمر تورم لازم است تا رشد پایه پولی در سال‌های آینده از این سطح هم پایین‌تر آید. در این زمینه تمهیداتی در مورد کنترل اضافه برداشت بانک‌ها، کنترل بدهی بانک مرکزی و همچنین فشار از طرف دولت به بانک‌ها و تسهیلات تکمیلی در نظر گرفته شده است.



کاهش تورم شرط لازم خارج از رکود است
روحانی همچنین با اشاره به رشد نقدینگی سال 93 نسبت به 92 گفت: این رشد 3.9 درصد بوده که مربوط به افزایش پوشش پولی جدید است. لذا با کسب 3.9 درصدی عملاً رشد نقدینگی معادل 24.8 درصد خواهد بود که در بازه 23 تا 25 درصدی اعلام شده قبلی قرار دارد.



رئیس جمهور تأکید کرد: برنامه این است که با حفظ روند کاهش پولی و نقدینگی هدف کاهش تورم را محقق سازیم و بارها گفته‌ام اولویت خود در اقتصاد را با کاهش تورم اعلام کردیم. در شرایط بی‌ثباتی اقتصادی سرمایه‌گذاری شکل نمی‌گیرد و فعالیت اقتصادی توسعه نمی‌یابد.



رئیس قوه مجریه اظهار کرد: کاهش تورم شرط لازم خارج از رکود است. آمارها در فصل بهار خود شاهدی بر صحت این تحلیل است. امروز اعتقاد داریم هیچ رشد باثباتی به قیمت تورم‌های 30 و 40 درصدی حاصل شدنی نیست.

رئیس جمهور افزود: سال گذشته ما با معضل رکود عمیق اقتصادی مواجه بودیم بنابراین سعی کردیم با اجرای بسته سیاستی خروج از رکود با تأکید بر حفظ ثبات اقتصاد کلان و بهبود شرایط اقتصادی، رشد تولید و سرمایه‌گذاری را بهبود ببخشیم. در زمینه مدیریت منابع و مصارف عمومی نیز دولت با تأکید بر منابع غیرنفتی به خصوص مالیات و اولویت‌بندی طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و اختصاص بهینه یارانه‌ها به مواردی همچون بیمه درمانی و سلامت و امنیت غذایی گروه‌های کم درآمد تلاش کرد ساختارهای اقتصادی را بهبود و رفاه مردم را افزایش دهد.



روحانی در ادامه با اشاره به اینکه دولت در بسته خروج از تورم به دنبال افزایش توان تسهیلات دهی بانک‌ها و هدایت آنها به سمت سرمایه در گردش بنگاه‌هاست، خاطرنشان کرد: سیاست دولت در این زمینه موفق بوده است. تسهیلات بانک‌ها در 7 ماهه اول امسال معادل 177 هزار میلیارد تومان بوده که کاملاً در مسیر تحقق هدف 280 هزار میلیارد تومانی دولت بوده است. 59.8 درصد کل تسهیلات نیز به سرمایه درگردش اختصاص یافته است.



در لایحه تقدیمی بنا داریم مشکلات بانک‌ها در جهت افزایش قدرت اعطای تسهیلات را حل کنیم
رئیس جمهور با بیان اینکه سیاست‌های دولت در حوزه بانکی و اعتباری تداوم می‌یابد، خاطرنشان کرد: در لایحه تقدیمی برای حمایت از تولید رقابت‌پذیر بنا داریم مشکلات بانک‌ها در جهت افزایش قدرت اعطای تسهیلات را حل کنیم.



روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این‌که افزایش صادرات غیرنفتی از محورهای تلاش دولت است، اظهار کرد: هدف ما این است که صادرات غیرنفتی سهم قابل توجهی در رشد اقتصادی داشته باشد. صادرات غیرنفتی در پایان آبان به 31.5 میلیارد دلار رسیده که رشد 19.7 درصدی داشته است. امیدواریم تا پایان سال صادرات غیرنفتی از مرز 50 میلیارد دلار بگذرد.

روحانی در ادامه افزود: در برنامه خروج از رکود سیاست‌های مختلفی را برای توسعه صادرات غیرنفتی تصویب کرده‌ایم. مقرر شده صندوق توسعه ملی یک میلیارد دلار نزد بانک توسعه صادرات سپرده‌گذاری کند تا نیاز ارزی صادرکنندگان برای بازاریابی و ورود به بازارهای هدف حل شود. بانک مرکزی موظف شده که علاوه بر حمایت از صادرکنندگان خدمات مهندسی و فنی، مبلغ 200 میلیون دلار به عنوان پشتوانه صدور ضمانت‌نامه‌های مورد نیاز صادرکنندگان در بانک‌های خارجی سپرده‌گذاری کند.



تا پایان سال جاری 210 طرح و 712 پروژه عمرانی ملی را به پایان می‌رسانیم
رئیس جمهور با اشاره به اینکه مفصل‌ترین بخش‌های سیاست‌های دولت در خروج از رکود معطوف به افزایش صادرات غیرنفتی، افزایش قدرت اعطای تسهیلات بانک‌ها و بهبود محیط کسب و کار است، گفت: از دیگر اقداماتی که برای خروج از رکود دنبال می‌شود اولویت بندی طرح‌های عمرانی و دسته‌بندی آنها از لحاظ زمان و تأثیر آنها در ایجاد تحرک در اقتصاد است. تا پایان سال جاری 210 طرح و 712 پروژه عمرانی ملی را به پایان می‌رسانیم.



وی در ادامه با بیان اینکه تولیدات پتروشیمی به میزان 6.9 درصد در سه ماه اول سال 93 رشد داشته است، گفت: این رقم در دوره مشابه در سال 92، 2.5 درصد بوده است. انواع خودروها به میزان 79.8 درصد در سه ماه اول 93 رشد داشته که این رقم در دوره مشابه در سال قبل 50.7- درصد رشد داشته است. محصولات فولادی 50.5 درصد در سه ماه اول 93 رشد داشته این رقم در دوره مشابه در سال 92، 5.5- درصد بوده است. افزایش درصد تحقق اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای دولت به 24 درصد در هفت ماهه اول 92 ، به 54 درصد در هفت ماهه اول سال 93 رسیده است.



روحانی همچنین خاطرنشان کرد: به رغم اینکه تا پایان سال 92 قریب به 22 هزار میلیارد تومان به طرح ‌های عمرانی اختصاص داده شد، در سال جاری در حال حاضر 20 هزار میلیارد تومان تخصیص داده شده است. در این میان اعتبارات عمرانی استان‌ها در شش ماه اول 100 درصد اختصاص داده شده است. افزایش درصد تحقق درآمدهای مالیاتی از 74 درصد در هفت ماهه اول سال 92 به 97 درصد در هفت ماهه سال 93 رسیده است. واردات کالاهای سرمایه‌ای و واسطه‌ای رشدهای مثبت 56 و 16 درصدی را در هفت ماهه اول سال جاری نسبت به هفت ماهه سال قبل داشته است.



رئیس جمهور با بیان اینکه آمارهای غیررسمی از فصل تابستان حاکی از تداوم رشد مثبت اقتصادی در این فصل است، اظهار کرد: ما چاره‌ای جز تداوم رشد مثبت اقتصادی و دستیابی به نرخ‌های رشد بالاتر نداریم. هرچند شاخص‌های اقتصادی بهبود قابل توجهی دارند اما حکایت از رضایت کامل ما ندارد.





لازم است بودجه سال آینده را با احتیاط تنظیم کنیم


روحانی با بیان این‌که سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در برنامه ششم توسعه باید ملاک عمل قرار گیرد، اظهار کرد: این سیاست‌ها با هدف دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز 20 ساله و مقاوم سازی اقتصاد با رویکرد جهادی انعطاف‌پذیر، مولد، درون‌زا و برون‌گرا ابلاغ شده. هدف اصلی این سیاست‌ها نیز دستیابی به رشد اقتصادی و کاهش آسیب‌ها از مخاطرات جهانی است. درون‌زا بودن به این معناست که ما بیاد به دنبال بهره‌برداری حداکثر از ظرفیت‌های درونی کشور بوده و رشد اقتصادی را با منشأ داخلی دنبال کنیم. برون‌گرا بودن نیز یعنی بهره‌برداری حداکثری از فرصت‌های جهان خارج. سیاست‌های دولت نیز در راستای توسعه تعامل با کشورهای دیگر بویژه کشورهای منطقه بوده است.



رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: افزایش قیمت انرژی و مصرف هدفمند منابع حاصل از آن در بهبود **** سلامت، ارتقای کمیت و کیفیت سبد غذایی گروه‌های کم‌درآمد و پوشش کامل بیمه درمان از اقدامات دولت بوده است. ما به وسیله منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها توانستیم طرح سلامت را به اجرا درآوریم که امروز یکی از اقدامات موفق دولت و **** تلقی می‌شود.



وی اضافه کرد: برای سال آینده از آنجا که دولت از همه ظرفیت‌های اجازه داده شده توسط مجلس در قالب تبصره 21 بودجه سال جاری استفاده نکرده، لذا ترجیح دادیم تبصره 21 را با تکرار مبلغ در سال 93 تنظیم کنیم.



روحانی همچنین درباره تحولات قیمت نفت و تأثیر بودجه آن در سال 94، اظهار کرد: پس از چند سال متوالی ما شاهد کاهش قیمت نفت بوده‌ایم. اکنون قیمت نفت برنت از بیش از 110 دلار به کمتر از 70 دلار رسیده است که چنینی کاهشی کم‌سابقه بوده است و لازم است بودجه سال آینده را با احتیاط تنظیم کنیم. البته ممکن است کاهش قیمت نفت در کوتاه مدت بودجه دولت را تحت فشار قرار دهد، اما از سوی دیگر این اتفاق منافع دیگری را به دنبال دارد. اقتصاد ما باید بر توسعه صادرات غیرنفتی متکی باشد. کاهش قیمت نفت شرایطی را فراهم می‌کند تا در این حرکت شتاب ایجاد شود. ما برای جبران کاهش قیمت نفت باید توسعه صادرات غیرنفتی را افزایش دهیم. ما این برنامه را انجام داده و دنبال می‌کنیم.



روحانی با بیان این‌که باید همچنین به دنبال اعمال اصلاحات در **** مالی کشور هم باشیم، خاطرنشان کرد: ما برای جبران کاهش قیمت نفت سه راه را دنبال می‌کنیم. اول، کنترل افزایش هزینه جاری دولت. دوم، افزایش درآمدهای غیرنفتی دولت به گونه‌ای که درآمدهای غیرنفتی نقش اساسی در بودجه 94 خواهند داشت. درآمدهای مالیاتی بر سایر درآمدهای غیرنفتی با رشد مواجه خواهد بود. سوم، استفاده از صندوق توسعه ملی.



تلاش شد تا بودجه از کاهش قیمت نفت آسیب جدی نبیند
وی افزود: در سال 93 27.5 میلیارد دلار درآمد نفتی در بودجه در نظر گرفته شده بود که این رقم برای سال 94 به 24 میلیارد دلار رسیده است. بنابراین تلاش شد تا بودجه از کاهش قیمت نفت آسیب جدی نبیند و بتوانیم بودجه متوازن و بدون کسری به مجلس تقدیم کنیم. سهم نفت در لایحه بودجه آینده یکی از کمترین مقادیر خود را دارد. متوسط سهم نفت در بودجه در 20 سال گذشته حدود 45 درصد بوده که در سال 94 به رقم 31.5 درصد رسیده است. فراز و نشیب بازار نفت به ما می‌آموزد در زمان وفور درآمد نفتی باید به فکر روزهای سخت آینده باشیم. صندوق توسعه ملی این امکان را فراهم می‌کند تا نوسانات بازار نفت بودجه دولت را تحت تأثیر قرار ندهد.





در بودجه 94 در جهت انضباط مالی تلاش شد


روحانی با بیان این‌که در بودجه 94 در جهت انضباط مالی تلاش شد، خاطرنشان کرد: ما تلاش کردیم شفافیت، قانونمندی و پاسخگویی از وجوه آن باشد. در این راستا اقدامات مهمی انجام شده که در لایحه منعکس شده است.



رئیس جمهور اضافه کرد: بودجه کل کشور در سال 94 بالغ بر 8 میلیون و 379 هزار و 801 میلیارد ریال برآورد شده است که نسبت به سال جاری 4.3 درصد افزایش داشته است. بودجه عمومی دولت در این سال با رشد 6 درصد نسبت به 93 بالغ بر 2 میلیون و 673 هزار و 572 میلیارد ریال است. بودجه شرکت‌ها دولتی، موسسات انتفاعی وابسته به دولت دارای کمی رشد منفی 08/0 درصد است و بالغ بر 5 میلیون 966 هزارو 695 میلیارد ریال است. در راستای تأمین منابع لازم برای تحقق رشد اقتصادی مجموعه سرمایه‌گذاری دولت و شرکت‌های دولتی در سال آینده معادل 1 میلیون و 511 هزار و 589 میلیارد ریال برآورد شده است که نسبت به سال گذشته حدود 18.7 درصد افزایش داشته است.



رئیس جمهور همچنین گفت: در بودجه سال 94 منابع غیرنفتی نقش اساسی در تأمین منابع عمومی دولت دارد. درآمدهای مالیاتی و صادرات غیرنفتی نسبت به سال 93 از رشدی معادل 23 و 11 درصد برخوردارند. نسبت درآمدهای غیرنفتی به کل درآمدهای عمومی از 47 درصد سال 93 به 53 درصد افزایش می‌یاید. سهم درآمدهای عمومی در تأمین اعتبارات هزینه‌ای جاری از 67.2 درصد در سال 93 به 72.6 درصد افزایش می‌یابد و کسری طراز عملیاتی بودجه بیش از 10 درصد کاهش می‌یابد. تلاش می‌شود تا درآمدهای مالیاتی افزایش یابد و ظرفیت‌های این منابع شفاف شود.



روحانی با بیان این که بودجه سال 94 با توجه به رویکردهای برنامه پنجم توسعه و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تنظیم گردیده است، گفت: اتکای بودجه به درآمدهای حاصل از نفت به یک سوم کاهش یافته است که با برنامه پنجم توسعه و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی هماهنگ است.





اعتبارات هزینه‌ای در لایحه بودجه 94 حدود 11 درصد افزایش داشته است


رئیس جمهور همچنین گفت: اعتبارات هزینه‌ای در لایحه بودجه 94 حدود 11 درصد افزایش داشته است. دولت با توجه به تورم پیش‌بینی شده در سال آینده به دنبال صرفه‌جویی در هزینه‌های جاری است. با این وجود بخش کشاورزی، محیط زیست، زیرساخت‌ها، ارتباطات و فناوری اطلاعات، مسکن و شهرسازی، انرژی، سلامت، آموزش و پرورش و آموزش عالی از افزایش اعتبار برخوردار شده‌اند.برای دستمزد و حقوق نیز متناسب با رشد تورم افزایش در حد 14 درصد پیش‌بینی شده است. پوشش بیمه افراد فاقد دفترچه بیمه درمانی نیز ادامه می‌یابد.



وی خاطرنشان کرد: اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای لایحه بودجه 94 به 480 هزار میلیارد ریال برآورد شده است که نسبت به بودجه 93، 16.5 درصد افزایش داشته است. در این اعتبارات، فصول حمل و نقل با رشد 22 درصد، منابع آب با رشد 23 درصد، مسکن و عمران شهری و روستایی و عشایری با رشد 17 درصد، آموزش با رشد 19 درصد، انرژی با رشد 17 درصد از اولویت بیشتری برخوردارند. این 5 فصل در مجموع حدود 72 درصد از اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای به خود اختصاص می‌دهد.



روحانی خاطرنشان کرد: مهمترین ویژگی تبصره لایحه بودجه 94 توجه به موضوعاتی است که موجب تمایز این بودجه با لایحه بودجه سال قبل می‌شود از جمله استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای تقویت منابع و سرمایه بانک‌های توسعه‌ای و تجاری،‌ صرفه‌جویی در مصرف آب و حفظ محیط زیست، انتشار اوراق مالی بهادار، بسترسازی برای استقرار **** بودجه‌ریزی، تأمین یارانه بخش مسکن زوج‌های جوان، اقشار آسیب‌پذیر و روستایی و کمک به برنامه‌های اشتغال جوانان و فارغ‌التحصیلان و دانشگاهیان.



رئیس جمهور با بیان این‌که من مطمئن هستم نمایندگان مجلس با دقت لایحه بودجه را مورد بررسی قرار می‌دهند، گفت: هر تغییری که در لایحه بودجه ایجاد شود در مسیر بهبود و تکمیل آن خواهد بود. می‌دانم نیاز به تأکید نیست که اقدامات درست در سیاست‌های مالی در تداوم رشد مثبت اقتصادی و کاهش تورم با توجه به قیمت نفت در شرایط فعلی به ظرافت‌های زیادی نیاز دارد.



روحانی در پایان افزود: تجربه اصلاحیه بودجه سال 92 و تجربه لایحه سال 93 نشان داد که هرچه سقف بودجه واقع‌بینانه‌تر تنظیم شود، عملکرد به ارقام مصوب نزدیک‌تر خواهد شد و منویات قانون‌گذار بهتر مراعات می‌شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس جمهور:دولت از نقد استقبال می‌کند/عهد ما با شما شکستنی نیست


رییس جمهور با بیان‌ این‌که امروز روزی نیست که با صاحبان نفوذ سر و سری داشته باشیم و از آنها رأی اعتمادی بگیریم تاکید کرد: دولت از خط و راه خود نسبت به دانشگاه‌ها بازگشت نخواهد داشت.





جنبش دانشجویی فراتر از بحث حزب و جناح و خط است


به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان صبح امروز در مراسمی که به مناسبت روز دانشجو در سالن رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، با تبریک این روز به همه‌ی دانشجویان کشور، و اساتید اظهار کرد:‌خوشحالم که شانزده آذر امسال را در دانشگاهی حضور دارم که جزو نخستین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت یازدهم برای فعالیت مجدد محسوب می‌شود.



وی با اشاره به وقایع 16 ْآذر ماه سال 32 خاطر نشان کرد: 16 آذر سرآغاز و نقطه عطف جنبش دانشجویی است. جنبش دانشجویی فراتر از بحث حزب و جناح و خط و به معنای حضور همه دانشجویان در عرصه‌ی فرهنگ و سیاست است.



روحانی با اشاره به سالگرد شهیدان روز 16 آذر سال 32 گفت: شهیدان شریعت رضوی، قندچی و بزرگ‌نیا دانشجویان به خون خفته‌ای هستند که پرچم حرکت دانشجویی را به اهتزاز درآوردند.



رئیس جمهور کشورمان در ادامه با تاکید بر این که جنبش دانشجویی یک حرکت به هم پیوسته است به بیان ویژگی‌های جنبش دانشجویی در کشور پرداخت و تصریح کرد: جنبش دانشجویی هم برای استقلال و ضد استعمار است و هم برای آزادی و ضد استبداد. این جنبش همچنین هم برای وطن خواهی و عشق به وطن است و هم برای انواع ظلم ستیزی‌ها.





امروز کسی جنبش دانشجویی را منکر نمی‌شود
وی با بیان این‌که در دوره‌ای عده‌ای بودند و هنوز نیز هستند که شاید جنبش دانشجویی را باور نکرده بودند و اگر هم می‌دیدند، از سر نفرت روی بر می‌تافتند اظهار کرد: امروز روزگاری است که کسی جنبش دانشجویی را منکر نمی‌شود ؛گرچه برخی می‌خواهند این جنبش را به فضایی خاص منحصر کنند، اما اساس این جنبش حرکتی مستمر بوده و خواهد بود.



روحانی با تاکید بر این‌که جنبش دانشجویی به معنای حرکت یک جامعه بزرگ دانشگاهی در دوران مشخص است، اظهار کرد:‌ممکن است حزب ادامه داشته باشد و اعضای حزب تا آخر عمر عضو حزب باشد اما در جنبش دانشجویی دانشجو بودن به مفهوم لغوی ادامه دارد و به معنای عضویت در دانشگاه و دوره‌ی کسب دانش است.





جنبش دانشجویی حرکتی دائمی است


رئیس جمهور در ادامه با بیان این‌که جنبش دانشجویی از لحاظ پیوستگی یکی حرکت دائمی است، خاطرنشان کرد: در نهضت اسلامی دانشگاه جزو پیشتازان بوده است. دانشگاه از سال 42 در کنار روحانیت حضور داشته و همان زمانی که بزرگان روحانیت در زندان رفتند، بزرگانی از دانشگاه نیز مثل بازرگان به زندان رفتند. همان دورانی که در مساجد سخنان انقلابی توسط بزرگان روحانی بیان می‌شد در دانشگاه نیز امثال طالقانی، شریعتی، مطهری، بهشتی و مفتح به صحنه آمدند و در برابر استعمار و مزدوران آنها مقاومت کردند. دانشگاه در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز پیشتاز بوده است.





از گوجه فرنگی گرفته تا مسائل هسته‌ای دولت را نقد می‌کنند


روحانی همچنین اظهار کرد: دانشجو باید منتقد،‌دیده‌بان و ناظر باشد. اگر نگذاشتند دانشجو انتقاد کند، لااقل نسبت به دولت انتقاد کند. دیوار دولت فعلا" از همه کوتاه‌تر است. هر کسی به هر بهانه‌ای از گوجه فرنگی گرفته تا مسائل هسته‌ای دولت را نقد می‌کند. دولت به انتقاد دلسوزانه و شرافتمندانه افتخار می‌کند، زیرا بدون نقد ما نمی‌توانیم پیشرفت کنیم. انتقاد، علم و پژوهش دو روی یک سکه هستند.



وی در ادامه با بیان این‌که دانشجو باید به دنبال پیشرفت علمی باشد، خاطرنشان کرد: با این وجود دانشجو باید نسبت به مسائل جامعه نیز حساس باشد و احساس مسئولیت اجتماعی داشته باشد. دانشجو در پی حکمرانی و تصرف میز قدرت نیست، بلکه دانشجو بهترین منتقد پرنشاط دولت است. حاکمیت نیز به نقد نیاز دارد. پیامبر (ص) و امام علی (ع) نیز از انتقاد استقبال می‌کردند.



دولت از نقد استقبال می‌کند
روحانی در ادامه با بیان این‌که دولت از نقد استقبال می‌کند و دانشجو نیز باید علاوه بر دانش‌پژوهی نسبت به جامعه حساس باشد، گفت: مگر می‌شود دانشجو نسبت به وضعیت آب، انرژی، محیط زیست، فرهنگ، آسیب‌های اجتماعی و نرم‌افزاری حساس نباشد؟ دانشجو در کلیات خود دنبال کار حزبی نیست و دانشگاه هم خانه احزاب نیست. البته ممکن است عده‌ای دانشجو هم عضو شاخه یک حزب باشند، اما حزب کار دیگیری می‌کند. دانشجو باید بفهمد در جامعه چه می‌گذرد.



وی در بخش دیگری از سخنان خود، خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی، حاکمیت ملی را به عنوان یک ارزش بزرگ و انقلابی در نظر گرفت و مردم‌سالاری نیز یک اصل بزرگ و حقوق اساسی تلقی شد. دیگر هیچ کس نمی‌تواند به گذشته بازگشت کند. در کشور ما صندوق رأی مبنای مشروعیت حقوقی و سیاسی است. ما نمی‌توانیم این حق سیاسی را کنار بگذاریم، بلکه باید از آن حراست کنیم.





وزیر علوم جدید ادامه دهنده راه عزیزان پیش از خود در دولت یازدهم خواهد بود


رئیس جمهور کشورمان در ادامه با تأکید بر این‌که دیگر در دنیایی نیستیم که بگوییم کاری با مردم نداریم و افکار عمومی و قضاوت عمومی کاری با ما ندارد، اظهار کرد: دیگر در دنیایی نیستیم که اگر در آن بخواهیم مسئولی را در دانشگاه‌ها تعیین کنیم به نظر دانشگاهیان بی‌توجهی کنیم و وزیری را برگزینیم و با صاحبان نفوذ نیز سر و سری داشته باشیم و از آنها رأی اعتمادی بگیریم تا وزیر بر مسند قدرت بنشیند.



روحانی با بیان این‌که مبنای دولت یازدهم این‌گونه نیست، افزود: مبنای دولت یازدهم از روز اول این بوده که در همه امور تخصصی با صاحبان نظر در آن امور مشورت داشته باشد و امروز بسیار خوشحال هستم که در طی رفت‌ و ‌آمدها به مجلس و در روند اخذ رأی اعتماد برای وزیر علوم در دانشگاه‌ها نظرسنجی‌های خوبی انجام گرفت و همه این نظرسنجی‌ها تأیید کردند که راه دولت یازدهم در دانشگاه‌ها مورد تأیید اساتید و دانشگاهیان است.





وی همچنین با اشاره به اعتماد نمایندگان مجلس به محمد فرهادی به عنوان پنجمین وزیر پیشنهادی وزیر علوم در دولت یازدهم، خاطرنشان کرد: خط و راهی که دولت یازدهم تاکنون نسبت به دانشگاه‌ها داشته است یکی است و هیچ‌گاه از آنها بازگشت نخواهد کرد و وزیر علوم جدید نیز ادامه دهنده راه و مسیر عزیزان پیش خود در دولت یازدهم خواهد بود.





عهد ما با شما شکستنی نیست


رئیس جمهور اضافه کرد: امروز همان راهی را ادامه می‌دهد که بنا بود میلی منفرد آن را ادمه دهد و نگذاشتند؛ بنا بود دکتر توفیقی ادامه دهد و نگذاشتند؛ دکتر فرجی دانا آمد و این راه را بر عهده گرفت ، اما ادامه راه برای وی ممکن نشد و همان راه را دکتر نجفی ادامه داد؛ همان راهی را که قرار بود دکتر نیلی احمدآبادی و دکتر دانش آشتیانی ادامه دهند.



روحانی در ادامه خطاب به دانشجویان با تأکید بر این‌که راه و مسیر ما همانی است که از روز نخست به شما وعده دادیم، گفت: عهد ما با شما شکستنی نیست.





دانشگاه‌ها راه‌حل به دولت ارائه دهند


وی در بخش دیگری با تأکید بر این‌که باید امروز در راهی که قرار داریم باید به یکدیگر کمک کنیم و در حل معضلات داخلی و خارجی دست به دست هم دهیم، با طرح این پرسش که اگر امروز مسائلی در داخل کشور داریم چه کسی باید آنها را حل و درباره آنها اعلام نظر کند، اظهار کرد: گرچه در مسأله اقتصاد اساتید دانشگاه از طریق بیان حضوری و نامه و ایمیل نظرات خود درباره تورم را به دولت اعلام کرده باشند، اما من دلم می‌خواهد که دانشگاه‌ها بیش از آنچه که تا به امروز فعال بودند برای حل معضلات کشور فعال شوند و اعلام نظر کنند و نقد دلسوزانه داشته باشند و راه‌حل به دولت ارائه دهند.



رئیس جمهور کشورمان همچنین با اشاره به تحقق وعده دولت در سال گذشته در مورد رساندن نرخ تورم به 35 درصد و رساندن این رقم به 25 درصد تا پایان سال جاری، گفت: امروز به مراتب پیشتر از هدفی هستیم که در سال گذشته اعلام کرده‌ایم و امروز تورم ما میان 17 تا 18 درصد است.



روحانی با بیان این‌که دولت در مسائل اقتصادی، سیاست خارجی و مسائل اجتماعی گام‌های بلندی را با کمک و همت دانشگاهیان برداشته است به اقدامات دولت در عرصه سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: امروز جایگاه ایران در افکار عمومی دنیا و میان سیاستمداران با چند سال اخیر زمین تا آسمان متفاوت است و مردم سراسر جهان به فضا و امنیت ایران اعتماد کرده‌اند.



وی با اشاره به حضور گردشگران خارجی در کشور، خاطرنشان کرد: ما امروز مشاهده می‌کنیم که هتل‌های کشور که در سال 91 خالی بودند و در سال 92 تا حدی رونق پیدا کرده بود در سال جاری هیچ هتل قابل ذکری به ویژه در مناطق گردشگری جای خالی ندارد و این هتل‌ها حتی تا سال آینده نیز رزرو شده‌اند.





برخی باید از منافع زودگذر خود بگذرند


رییس‌جمهور در ادامه با بیان این‌که صدها و هزاران شرکت منتظر شرایط آینده هستند تا وارد ایران شوند و کشور را به لحاظ سرمایه تامین کنند، خاطرنشان کرد: اما عده‌ای از این وضع خوشحال نیستند. آنها باید از منافع زودگذر خود بگذرند. سیاست خارجی ما هر چه موفق شود نفع آن به همه مردم می‌رسد. آنهایی که امروز مسئول سیاست خارجی هستند افرادی انقلابی بوده و بعضا چهره‌هایی هستند که سوابق آنها در انقلاب به روزهای اول آن باز می‌گردد.





روحانی در ادامه گفت: عده‌ای تازه به دوران رسیده که ما هم به آنها احترام می‌گذاریم لازم نیست نسبت به آینده و ارزش‌های اسلام و انقلاب دل‌نگران باشند.







دنیا باور دارد مذاکرات جدی، منطقی و رو به جلو است


وی با بیان این‌که امروز دنیا باور دارد مذاکرات جدی، منطقی و رو به جلو است، افزود: دنیا قبول دارد جمهوری اسلامی مسلح به سلاح منطق و عقلانیت است. امروز همه قبول دارند ایران ضد خشونت و افراطی‌گری است. پیشنهاد جمهوری اسلامی برای جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری در مجمع سازمان ملل با اتفاق آراء و مخالفت دو سه کشور مثل آمریکا و اسرائیل به تصویب جهانی رسیده است.





خواهش می‌کنم از دولت نقد کنید


رییس‌جمهور همچنین با اشاره به این‌که من به قولی که به مردم در همه زمینه‌ها دادم پایبند هستم، گفت: هر جا منافع ملی، امنیت ملی و حقوق ملت در پیش باشد، نه از انتقاد می‌ترسیم و نه از تخریب و نه فریاد و از هیچ سر و صدایی باک نداریم. راه ما همان است که گفته‌ایم. البته ما به همفکری و همراهی نیز نیاز داریم. من خواهش می‌کنم از دولت نقد کنید و همچنین از دولت حمایت کنید. ما بدون نقد و حمایت به نقطه نهایی دست نمی‌یابیم.



وی در پایان افزود: من از تلاش دکتر هاشمی و فرهادی برای ادامه راهی که جزو مطالبات مردم است تشکر می‌کنم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در گفت‌وگو با ایسنا
خادم:‌ آماده پاسخگویی در هر جایی هستم/ اگر مصلحت‌اندیش و محتاط بودم،وارد این مسائل نمی‌شدم



معاون وزیر ورزش و جوانان درباره شکایت شرکت بهنام پیشرو کیش از او می‌گوید آماده است تا در هر مرجعی پاسخگو باشد.



امیررضا خادم در گفت‌وگو با ایسنا، درباره احضارش به دادسرا اظهار کرد: دیواری کوتاه‌تر از دیوار من نیست. از همه جا دائما برایمان شکایت می‌آید (با خنده). اصل مطلب این است که به نظر می‌آید اشتباه بود که من وارد مسائل پیچیده و پر از ابهام این دو باشگاه شدم که به نوعی باز شدن خیلی از موضوع‌ها، حاشیه‌های زیادی را می‌سازد که این حاشیه‌ها می‌تواند برای هر فردی دردسرساز شود.



وی اضافه کرد: شاید اگر کمی مصلحت‌اندیش و محتاط بودم، بهتر بود که وارد این مسائل نمی‌شدم. زیرا طبیعتا به همراه این حاشیه‌ها، برایم دردسرهایی ساخته شده است و مجبورم این صحبت‌ها را بشنوم و تحمل کنم. امیدوارم اصل مطلب که بحث خصوصی‌سازی دو باشگاه است، هرچه زودتر به نتیجه برسد. آن چیزی که در حال حاضر هواداران استقلال و پرسپولیس می‌خواهند واگذاری آن‌ها به بخش خصوصی است. من خودم را موظف می‌دانم این کار را انجام دهم اما در مورد حرف و حدیث‌ها باید بگویم آمادگی برای پاسخگویی را دارم و هر جا که نیاز باشد، برای پاسخگویی می‌روم اما امیدوارم با تحمل همه این مشکلات این دو باشگاه در نهایت واگذار شوند.



وی درباره توقف روند خصوصی‌سازی باشگاه استقلال و پرسپولیس اظهار کرد: این کار بر اساس مصوبه قانونی که وجود دارد باید انجام شود و ما همه سازوکارهایی که در اختیار ما است را انجام داده‌ایم و تنها چیزی که باقی مانده است، امضای صورت‌های مالی باشگاه‌هاست که باید به امضای اعضای هیات مدیره باشگاه‌ها برسد. با توجه به عدم شفافیت حساب‌های مالی، اعضای هیات مدیره نگران این امضا هستند که فردا مشکلی پیش نیاید که قرار شد در جلسه‌ی مشترکی با سازمان خصوصی‌سازی این مشکل هم حل شود. در غیر این صورت در جلسه‌ای که روز شنبه در شورای واگذاری داشتیم، مصوب شد که باشگاه‌ها واگذار شوند و وزارت ورزش هم بر این امر اصرار دارد. البته اگر منع قانونی و مستنداتی وجود داشته باشد، ما تابع قانون هستیم، البته درباره نامه‌ای که شعبه مربوطه دادسرا برای ما ارسال کرده باید بگویم رایزنی‌های لازم با ایشان انجام می‌شود، البته این مطلب به سازمان خصوصی‌سازی که متولی این کار است مربوط می‌شود.



وی افزود: کاری که نیاز بود ما انجام دهیم را انجام داده‌ایم و هر تصمیمی که در قالب چارچوب‌های قانونی گرفته شود می‌پذیریم. از سمت ما بحث واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس به قوت خود باقی است و هر زمانی که موانع قانونی برطرف شود، باشگاه‌ها باید واگذار شوند.



خادم در ادامه با بیان اینکه در چند ماه گذشته فشارهای زیادی به او و وزارت ورزش و جوانان وارد شده است به ایسنا گفت: در چند ماه گذشته حواشی بسیار زیادی وجود داشت و در آینده هم وجود خواهد داشت، باید با این حواشی مقابله کنیم زیرا می‌خواهیم به وظیفه قانونی خودمان عمل کنیم. امیدوارم بحث واگذاری این دو باشگاه در نهایت به نحوه احسن انجام شود. اگر هم به هر دلیلی نتوانیم باشگاه پرسپولیس را واگذار کنیم مطمئنا باشگاه استقلال واگذار خواهد شد.



به گزارش ایسنا، وزیر ورزش و جوانان در صحبت‌هایی که انجام داده بود اعلام کرده بود که واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس فعلا امکان پذیر نیست اما قطعا این واگذاری انجام می‌شود. خادم در واکنش به این اظهارات گفت: آن چیزی که وزارت ورزش و جوانان در حیطه کاری خود می‌بیند مشکلاتی وجود دارد اما از جهت اجرایی، کار در حیطه وظایف وزارت اقتصاد و دارایی و همین طور سازمان خصوصی‌سازی است. ما فقط فراهم کننده شرایط این واگذاری هستیم. آن چیزی که ما می‌بینیم این است که عدم شفافیت مالی به صورت مشهود وجود دارد اما با توجه به تخصص و تجربه‌ای که سازمان خصوصی‌سازی دارد، عنوان کرده‌اند که مشکل را هرچه زودتر حل می‌کنند تا باشگاه‌ها واگذار شوند.



وی در پاسخ به این سوال که آیا زمان واگذاری این باشگاه‌ها مشخص شده است گفت: بر اساس اعلام رییس سازمان خصوصی‌سازی تا انتهای آذرماه قیمت گذاری انجام خواهد شد و در زمستان مزایده برگزار خواهد شد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اکثریت آلمانی‌ها می‌خواهند مرکل برای چهارمین بار صدراعظم شود


بر اساس یک نظرسنجی جدید مشخص شد اکثریت آلمانی‌ها می‌خواهند آنگلا مرکل برای بار چهارم صدراعظم باشد و قریب به سه چهارم آنها معتقدند که این زن تمایل دارد تا پس از 2017 که مدت صدراعظمی‌اش تمام می‌شود، در قدرت بماند.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، سال گذشته میلادی برخی از مفسران پیشروی آلمانی به این گمانه‌زنی پرداختند که آنگلا مرکل 60 ساله در میانه دوره سوم صدراعظمی‌اش احتمالا کناره گیری کرده و پیش از انتخابات آتی فدرال، جای خود را به جانشین‌اش بدهد.

اما یک سال مانده به پایان دور سوم صدراعظمی، مرکل از آنچنان سطح بالای محبوبیتی برخوردار شده که پیشینیانش نتوانستند این محبوبیت را کسب کنند و در همین حال، کاندیدای پیشرویی که می‌تواند جانشین مرکل 60 ساله شود، "اورسولا فون در لاین"، وزیر دفاع از حزب محافظه کار دموکرات مسیحی است.



این نظرسنجی چند روز پیش از حضور مرکل در کنگره سالانه حزب در کلن آلمان صورت گرفت.



در این نظرسنجی که توسط گروه Emnid و برای روزنامه بیلد یکشنبه انجام شد 56 درصد از شرکت کنندگان تمایل خود را بابت نامزدی مرکل برای چهارمین بار با هدف کسب سمت صدراعظمی اعلام کرده و 37 درصد هم مخالفت کردند. 74درصد هم گفتند که معتقدند مرکل می‌خواهد برای بار چهارم نامزد شود.

در آلمان پس از جنگ جهانی دوم، تنها هلموت کهل، پدر اتحاد مجدد آلمان توانسته بود چهار دوره صدر اعظم باشد.



در نظر سنجی جداگانه توسط شبکه خبری ARD نیز 67 درصد از شرکت کنندگان تایید کردند که مرکل کار خود را به خوبی انجام می‌دهد.



همچنین 39 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی نیز فون درلاین را مورد تایید قرار دادند.



انتهای پیام



کد خبرنگار: 71129
برچسب : آلمان
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هاشمی رفسنجانی: حضور دانشجویان، آینده کشور را برای توسعه و پیشرفت تضمین می‌کند


رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** اظهار کرد: احزاب می‌توانند ضربه‌گیر **** باشند، چراکه اگر حزبی اشتباه و در اجرا کم کاری کند، بدون اینکه اصل **** صدمه ببیند، مردم در انتخابات به برنامه‌های حزب دیگری روی می‌آورند و در این رقابت‌ها، احزاب نیز سعی می‌کنند عملکرد خود را در راستای رضایت مردم قرار دهند.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار دبیران کل هفت حزب سیاسی کشور از جریان‌های اصولگرا، اصلاح طلب و مستقل، با یادآوری و گرامیداشت 16 آذر و روز دانشجو و تبریک این روز به همه دانشجویان کشور در دانشگاه‌های داخل و خارج،اظهار کرد: دانشجو دو امتیاز مثبت دارد که علاوه بر آگاهی، ذهنیاتش به وابستگی‌ها آلوده نیست.



هاشمی رفسنجانی با تأکید بر نقش و جایگاه ارزشمند دانشگاهیان، دانشجویان و تحصیل‌کردگان فرهیخته که مجموعه بزرگی برای کشور هستند، گفت: در **** جمهوری اسلامی ایران که مبنای آن مردم هستند، باید توجه و عنایت و تأکید بیشتری به نقش جوانان بویژه دانشجویان و تحصیل کردگان و استادان برای مسؤولیت‌های مدیریتی و اجرایی کشور داشت.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با بیان اینکه «امروز فرهیختگان، استادان و دانشجویان ما حق زیادی بر کشور دارند»، خاطر نشان کرد: شاید بتوانیم با افتخار بگوییم که در حال حاضر کمتر روستایی در ایران وجود دارد که دانشجو ندارد و این امتیاز در کنار دانش آموزانی که نشان داده‌اند تحلیل‌های درست و منطقی از اتفاقات دارند، آینده کشور را برای تعیین مسیر در جهت پیشرفت، توسعه و تعالی تضمین می‌کند.



هاشمی رفسنجانی با اشاره به اهمیت حضور جوانان در مباحث سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، گفت: اگر احزاب، شاخه‌های جوانان و دانشجویان خود را فعال کنند، می‌توانند برای افق‌های دور دست برنامه‌ریزی کنند.



وی همچنین با اشاره به اهمیت کادرسازی برای آینده ****، اظهار کرد: اگر واقعاً می‌خواهیم مسلمان باشیم و اسلامی فکر کنیم، باید سنگینی وظیفه تلاش برای آینده انقلاب را بر دوش خود احساس کنیم و یکی از راه‌های آن تسلیح جوانان به علم، دانش و افکار سیاسی است.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با اشاره به تجربیاتی که از دوران مبارزه و پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مسؤولیت‌های متعدد تقنینی، اجرایی و تدوین سیاست‌های کلی دارد، گفت: آموزه‌های اسلام اصیل نیز بر تکیه به مردم در بنای حکومت تأکید دارد و امام راحل که بی‌نظیرترین مجری احکام اسلام پس از سال‌ها انزوای سیاسی فقه شیعه بودند، در نخستین روز های پس از پیروزی، بر نظر خواهی از مردم جهت تعیین نوع حکومت اصرار و تأکید داشتند.



هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اینکه به دلیل آگاهی، دانش و رشد افکار عمومی، دیگر هیچ حکومت مستبدی در حاشیه امنیت نیست، افزود: مردم جهان به چنان درک سیاسی رسیده‌اند که برای احقاق خواسته‌های خویش باید وحدت نظر داشته باشند.



وی اتفاقات این روزهای هنگ‌کنگ و اعتراضات سیاه‌پوستان در آمریکا را مصداقی برای سخنان خود خواند و گفت: حکومت‌های مستبد شاید بتوانند مردم را به صورت مقطعی خاموش کنند، ولی این فرق دارد با اینکه مردم بلند مدت برای موضوعی قانع شوند.



هاشمی رفسنجانی در ادامه تحزّب را راهکاری اسلامی برای اداره درست جامعه در عصر حاضر دانست و اظهار کرد: دنیا به تدریج به سوی تأثیرپذیری از آرای مردمی در سرنوشت سیاسی و اجتماعی جوامع پیش می‌رود و در این راستا، نقش احزاب بسیار برجسته است.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت ****،همچنین به اصول قانون اساسی مربوط به احزاب و تعدد آنها اشاره کرد و افزود: احزاب می‌توانند ضربه‌گیر **** باشند، چون اگر حزبی اشتباه و در اجرا کم کاری کند، بدون اینکه اصل **** صدمه ببیند، مردم در انتخابات به برنامه‌های حزب دیگری روی می‌آورند و در این رقابت‌ها، احزاب نیز سعی می‌کنند عملکرد خود را در راستای رضایت مردم قرار دهند.



وی خطاب به دبیران کل احزاب حاضر در جلسه، گفت: باید اعتدال که شیوه‌ی اسلامی و مورد تأکید قرآن در «و جعلناکم امه وسطا» و حضرت علی(ع) در نهج‌البلاغه است، سرمشق همه‌ی فعالیت‌های ما در امور سیاسی و اجتماعی باشد.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با اشاره به بیانات مقام معظم ***** در دوران انتخابات ریاست جمهوری سال 92 در مورد «حق‌الناس بودن رأی مردم»، این جمله را یک نکته سیاسی از یک مجتهد فقیه و مرجع دانست و گفت: معلوم نیست که چرا بعضی از مدعیان تندرو، به جای تبلیغ این جمله تاریخی، از تکرار آن نگرانند، در حالی که اگر این نکته در فرهنگ جامعه نهادینه شود، تبلیغات سوء دشمنان در خصوص انتخابات برای همیشه خنثی خواهد شد.



هاشمی رفسنجانی با تأکید بر این که انتخابات لوازمی در پس و پیش دارد، تاکید کرد: دخالت غیر مسؤولانه و هرگونه تلاشی که بر حضور حماسی مردم در انتخابات تأثیر منفی داشته باشد، همان حق‌الناس است که خداوند هم آن را نمی‌ببخشد.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** در مورد تقویت روزافزون نقش ایران در مسایل منطقه‌ای نیز خاطر نشان کرد: پیروزی‌های ایران از همان مقطعی شروع شد که امام راحل با تدبیر خویش، قطعنامه را پذیرفتند که همان مقدمه‌ای برای سقوط **** بعث و ارتقای جایگاه مردم ایران در منطقه شد و به فرموده خود ایشان جام زهر را در کامشان شیرین کرد، چون دیدیم پس از جنگ، شرق، غرب و همسایگانی که در جنگ حامیان مادی، نظامی و اطلاعاتی ارتش بعث بودند، برای ایجاد روابط با ایران مسابقه می‌گذاشتند.



وی درباره گسترش گروه‌های تروریستی در جهان و ظهور این پدیده در عراق، گفت: تروریست ویروسی است که در محیط‌های آلوده و نا امن بیشتر رشد می‌کند و برای از بین بردن آن که عامل بسیاری از بیماری‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در جوامع بشری است، باید عقلای جهانی به دور از تعصبات فرقه‌ای و مذهبی، تصمیمات معقولی بگیرند.



هاشمی رفسنجانی در پایان درباره سیاست کلی انتخابات که اخیراً در جلسات مجمع تشخیص مصلحت **** بحث می‌شود، اظهار کرد: به خاطر روح آزادانه و فضای تحقیقی که در جلسات مجمع حاکم است، اعضا با توجه به همه نکات مثبت و منفی بحث می‌کنند و امیدواریم شاهد سیاست‌های جامعی و سپس در چارچوب آن قوانین عادلانه‌ای باشیم که پس از آن هیچ‌کس به خاطر انتخابات و مقدمات و مؤخرات آن نگرانی نداشته باشد.



بر اساس این گزارش در این مراسم رئوفیان به نمایندگی از دبیران کل 7 حزب اصلاح‌طلب و اصولگرا مستقل حاضر در جلسه، ضمن ارائه گزارشی از تلاش‌های این جریان‌ها برای هم اندیشی، به بیان دیدگاه‌های خویش در خصوص مسایل سیاسی بویژه نقش احزاب در انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی پرداختند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
/همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد/
مژدهی: اصلاح قیمت نان،‌ کیفیت آن را بالا می‌برد


رییس سازمان تعزیرات حکومتی گفت: اصلاح 30 درصدی قیمت نان طبیعتا کیفیت نان را بالا می‌برد.



به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی مژدهی در حاشیه همایش ملی ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد درباره قاچاق ارز گفت: پرونده‌های متفاوتی در خصوص قاچاق ارز مانند پرونده بندر عباس که حکم آن نیز صادر شده وجود داشت که به آنها رسیدگی کردیم. غیر از تعهدات ارزی و قاچاق ارز اگر در سطح بازار نوساناتی وجود داشته باشد به آن‌ها نیز رسیدگی خواهیم کرد.



وی در مورد نوسانات قیمت میوه گفت: همکاران ما و دیگر سازمان‌های متولی ستادی یا کارگروهی در رابطه میوه و تره بار تشکیل دادند که فعالیت‌شان چند ماه است آغاز شده و همکاران ما از 12 شب تا صبح با حضور در میادین میوه و تره بار به موضوع نوسانات قیمت میوه رسیدگی می‌کنند.



به گفته وی حضور مداوم و اطلاع رسانی و گزارش مردمی در برقراری نظم خوب در بازار شهرستانی کمک کرده است.



مژدهی درباره پرونده یکی از داروخانه‌ها که بابت تخلف 600 تومانی تنها 5 هزار تومان جریمه شده است گفت: این پرونده به گونه‌ای نیست که آن را مطرح کردند، اگر حکمی هم صادر شده باشد بدوی است که در مرحله تجدیدنظر مورد برررسی قرار می‌گیرد.



رییس سازمان تعزیرات حکومتی درباره اصلاح 30 درصدی قیمت نان در هفته گذشته، گفت: افزایش قیمت نان طبیعتا کیفیت نان را بالا می‌برد.



وی با بیان اینکه وضعیت فعلی بازار آرام است، گفت: در گذشته شاهد نوسانات بدی در بازار بودیم. نمی‌گویم قیمت‌ها پایین آمده، اما به این صورت نیست که روزانه یا هفتگی با تغییر قیمت مواجه باشیم. هر چند قیمت‌ها بالاست، اما فضای حاکم بر بازار فضای خوبی است.



مژدهی درباره وظایف سازمان تعزیرات حکومتی در بحث ارز و سکه گفت: سازمان تعزیرات حکومتی در دو قسمت ورود پیدا می‌کند. یکی تعهدات ارزی و دیگری قاچاق ارز. اگر کسی از بانک ارزی دریافت کند تا کالایی وارد کند اما آن را در مسیر مناسب هزینه نکند مکلف و محکوم می‌شود که آن ارز را برگرداند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نتانیاهو: دولت آمریکا مواضعی سخت‌تر علیه ایران اتخاذ کند

نخست‌وزیر **** صهیونیستی مدعی شد که این **** نقشی کلیدی در حاصل نشدن یک توافق بد با ایران داشته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و به نوشته روزنامه‌ی هافینگتن پست، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر **** صهیونیستی در پیامی که روز یک‌شنبه به صورت ویدیو کنفرانس در نشست مجمع "سابان" در واشنگتن بخش شد با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 مدعی شد: صدای ما و نگرانی‌های ما نقش کلیدی در جلوگیری از حصول یک توافق بد ایفا کرده است.

نتانیاهو که روابط سختی با دولت باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا داشته است در این پیام خود به طور غیرمنتظره تاکید کرد از حصول توافقی با ایران که بد نباشد حمایت می‌کند.

او در ادامه از دولت آمریکا خواست تا فشارها علیه ایران را افزایش دهد.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، جمهوری خواهان کنگره نیز پس از تمدید مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 خواستار اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران شده‌اند. مساله‌ای که کاخ سفید به عنوان اصلی‌ترین حامی این مذاکرات با آن مخالفت کرده است.

نخست‌وزیر **** صهیونیستی بخش دیگری از سخنانش را به مساله فلسطین اختصاص داد و فلسطینی‌ها را برای مشکلات در روند مذاکرات صلح میان دولتش و این کشور مقصر دانست.

وی در این پیام تاکید کرد: آمریکا باید مواضعی سخت‌تر علیه ایران اتخاذ کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ریابکوف: فدریکا موگرینی در مذاکرات هسته‌ای حضور خواهد داشت


معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: رییس جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست‌های ایران و گروه 1+5 در سطح وزیران امور خارجه شرکت خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5، گفت که دور بعدی این مذاکرات تا پیش از بیستم دسامبر برگزار خواهد شد اما محل آن وین نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری ایتارتاس، معاون وزیر امور خارجه روسیه افزود: به طور قطع دور بعدی این مذاکرات پیش از آغاز سال جدید برگزار می‌شود اما نه در وین. بیستم دسامبر نیز دیر است بنابراین دور بعدی مذاکرات قبل از این تاریخ برگزار می‌شود.

ریابکوف یادآور شد: در چند روز آینده درباره تاریخ مذاکرات تصمیم‌گیری می‌شود.

او تاکید کرد: فدریکا موگرینی، رییس جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 در سطح وزیران امور خارجه شرکت خواهد کرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
/همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد/
صادقی: در زمینه فساد متاسفانه ما با معلول‌ها مبارزه می‌کنیم



معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت که برگزاری همایش ملی ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد، نشان‌دهنده‌ عزم جدی دولت در مبارزه با فساد است.



به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام و السلمین هادی صادقی در حاشیه همایش ملی ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز، روز جهانی مبارزه با فساد است و ما باید در مبارزه با فساد جدیت خود را نشان دهیم و در این زمینه فرهنگ‌سازی کنیم.



وی با بیان این که برگزاری این گونه همایش‌ها در جامعه تاثیر فرهنگ‌سازی در مبارزه با فساد دارد، ادامه داد: باید در زمینه‌ مبارزه با فساد موجی را ایجاد کنیم و آن را تبدیل به ارزش کنیم؛ چرا که مبارزه با فساد برای ما همواره جدی و ارزشمند است.



معاون فرهنگی قوه قضاییه با بیان اینکه هیچ گونه فسادی برای ما قابل تحمل نیست، ادامه داد:‌ ممکن است در هر جامعه‌ای فسادهایی وجود داشته باشد، اما مهم این است که با این گونه فسادها مبارزه جدی کنیم و عزم جدی‌مان را در مبارزه با فساد انجام دهیم.



معاون فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به اینکه یکی دیگر از راهکارهای مبارزه با فساد پیشگیری از فساد است، گفت: مهمترین راه مبارزه با فساد پیشگیری است و باید راهکارهای مبارزه با مفسدین و برخورد با آنها نیز شناسایی شوند.



صادقی یادآور شد: در ****‌های اقتصادی همه دنیا راه‌های نفوذ فساد بی شمار است، اما باید تلاش کرد تا آنها را پیدا کنیم و جلوی آنها را بگیریم یعنی باید زیر ساخت‌های اقتصادی و اداری را به نحوی سامان دهیم تا هرچه بیشتر جلو می‌رویم مانع از بروز فساد در جامعه شویم.



صادقی درباره نقش دستگاه‌های فرهنگی در مبارزه با فساد گفت: به نظر می‌رسد دستگاههای فرهنگی ضمن فرهنگ‌سازی در این زمینه باید توجه جدی به شناسایی علت‌ها داشته باشند و در مبارزه با فساد بتوانند از معلول‌ها به علت برسند و علل اصلی ظهور فساد را پیدا و تحلیل و ارزیابی کنند.



وی افزود: متاسفانه ما اکنون در کشورمان بیشتر با معلول‌ها مبارزه می‌کنیم و زمانی که فسادی در بانکی ایجاد می‌شود افراد را دستگیر و محاکمه و مجازات می‌کنیم، اما به سراغ علل کمتر می‌رویم؛ بنابراین یکی از اقدامات فرهنگی این است که مسئولان بیشتر علل و زمینه بروز فساد را در جامعه از بین ببرند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
/همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد/
روحانی:زیرمیزی‌ها تبدیل به رومیزی شده/راه‌حل مبارزه با فساد، مقررات صحیح، شفاف و کوتاه است


رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید تجمیع قدرت را از بین ببریم، گفت: با تجمیع قدرت در یک نهاد، فساد درست می‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رییس‌جمهور در همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد که در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، اظهار کرد: اگر تفنگ، پول، روزنامه، سایت و تبلیغات یک جا جمع شود حتما فساد درست می‌شود پس دنیا عقلش رسیده است که این قدرت‌ها را تفکیک کرده است.

روحانی با اشاره به اینکه در گذشته به ما فشار می‌آوردند که دستگاه اطلاعاتی کشور را به یک نهاد نظامی بدهیم و ما در این زمینه از امام سوال کردیم و ایشان فرمودند چنین نظری ندارند، افزود: در آن شرایط وزارتخانه‌ای را برای اطلاعات درست کردیم تا مجلس بتواند نظارت کند و تاکید کردیم در وزارت اطلاعات نباید نیروی مسلح وجود داشته باشد تا بتوانیم آن را کنترل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر اطلاعات، تفنگ، پول، سرمایه، سایت، روزنامه و خبرگزاری را همه یکجا جمع کنیم ابوذر و سلمان هم فاسد می‌شوند.

رییس دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه تجمیع قدرت در یکجا باعث فساد می‌شود، به دلایل وجود قوای سه‌گانه اشاره کرد و گفت: تفکیک قوا برای کنترل قدرت است و حتی بالاترین مقام کشور ما یعنی مقام معظم ***** که فقیهی عادل است بر اساس قانون مورد نظارت و لطف خبرگان ***** است تا در شرایطی روی صفات ***** نظارت کند. مجلس خبرگان در زمان امام (ره) درست شده است و امام آن را امضا کرده‌اند چون بر هر قدرتی در کشور نظارت نباشد مشکل پیش می‌آید و باید راه نظارت در هر مورد را درست کنیم تا فساد ایجاد نشود.

روحانی با بیان اینکه فساد معانی گسترده دارد، افزود: حتی آنجا که اولویت‌ها را عوض کنیم یعنی به جای آنکه جاده بسازیم، به سراغ ساختن سد برویم فساد اتفاق افتاده است پس در اولویت برنامه‌ها و تخصیص منابع نیز اگر عادلانه عمل نشود به معنای فساد است.

روحانی با بیان اینکه در قانون اساسی ما دستگاه‌های نظارتی مانند بازرسی کل کشور، دیوان عدالت، دیوان محاسبات و ... وجود دارند، گفت: همه اینها برای این است که نظارت‌ها دقیق‌تر و حساب‌ شده‌تر باشد و در نهایت قاضی در قوه قضاییه به تخلف‌های قانونی و جرایم رسیدگی می‌کند.

رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه ما توان نظارت بر همه چیز را نداریم پس اولویت‌بندی در نظارت یک اصل است، توضیح داد: اگر پرونده مهمی را مورد رسیدگی قرار دهیم و مردم از مجازات و برخوردها مطلع شوند بازدارندگی اتفاق می‌افتد چرا که هدف اصلی ما مجازات یک فرد نیست بلکه هدف اصلی و اساسی بازدارندگی است تا دیگران بدانند راه ناصواب، پایانش کجاست.

روحانی با بیان اینکه اگر در یک کشور قبح رشوه، دزدی و فساد از بین برود باید به خدا پناه برد، گفت: آنجا که قبح شکسته شود به جایی خواهد رسید که حکم و راه خدا و حق انکار می‌شود و حتی قانون و آیه شریفه قرآن مورد استهزا قرار می‌گیرد.



گزارشاتی رسیده که زیرمیزی‌ها تبدیل به رومیزی شده
رییس‌جمهور با بیان اینکه خدا نکند به مرزی رسیده باشیم که قبح فساد شکسته شده باشد، گفت: اما گزارشاتی به گوش می‌رسد که زیرمیزی‌ها تبدیل به رومیزی شده در حالیکه در قدیم بیشتر زیرمیری مطرح بود یعنی قبح این مساله وجود داشت.

وی با بیان اینکه نباید در برابر فساد عقب‌نشینی و اعلام ناتوانی کنیم، تاکید کرد: عقب‌نشینی در برابر فساد به معنای زیر پا گذاشتن بالاترین وظیفه یعنی امر به معروف و نهی از منکر است و در واقع به معنای از دست دادن **** و انقلاب خواهد بود.

روحانی تاکید کرد: ادامه و گسترش و تعمیق فساد به معنای در خطر افتادن اصل **** و انقلاب است.

رییس‌جمهور با بیان اینکه مردم نوکر اسم جمهوری اسلامی نیستند، اظهار کرد: مردم نوکر اسلام و جمهوریت هستند یعنی مردم می‌خواهند هم جمهوریت یعنی اراده مردم و هم اسلامیت یعنی فرمان خدا اجرا شود.

وی با تاکید بر اینکه امروز باید کمربندها را محکم‌تر ببندیم، تصریح کرد: چند ماه پیش که برای ارائه گزارش مبارزه با فساد خدمت مقام معظم ***** رفتم ایشان فرمودند در این مسیر جدی باشید و تا هر جا که باشد اقدام کنید و من حمایت می‌کنم. پس وقتی ***** روی این مساله حساس هستند و چنین پافشاری می‌کنند قوای سه‌گانه نیز باید دقت و پافشاری لازم را داشته باشد و مردم هم به صحنه بیایند.

رییس‌جمهور گفت: مردم بدانند اگر خودشان به صحنه نیایند و فداکاری نکنند موقعیت ما در حد لازم و کافی بر امر مبارزه با فساد نخواهد بود چرا که ما نیازمند نظارت عامه هستیم و این ولایت را باید نسبت به هم اعمال کنیم پس اگر می‌خواهیم رحمت خدا شامل ما شود در این زمینه باید امر به معروف و نهی از منکر کنیم.

روحانی با طرح این سوال که چرا یک رسانه تهمت می‌زند که یک منکر آشکار است، ادامه داد: چرا یک رسانه یک قوه را استهزا می‌کند و یا یک فرد را بزرگ و فرد دیگر را خار می‌کند و چرا عده‌ای در زیر تابلوی کار خیر به فساد می‌پردازند و با آن برخورد نمی‌شود؟

وی با بیان اینکه در مساله مبارزه با فساد اول رییس‌جمهور و قوه مجریه و قوه مقننه و قضاییه باید به صحنه بیایند، خاطرنشان کرد: همه قوا و بعد مردم در مساله مبارزه با فساد باید به صحنه بیایند همچنین نهادهای مدنی و روزنامه‌ها، چون مردم و دستگاه‌ اجرایی به تنهایی نمی‌توانند در این مساله کار کنند و باید تمام سندیکاها، انجمن‌ها و احزاب و گروه‌ها نقش خود را ایفا کنند چرا که بدون رسانه و بدون مبارزه عمومی و آمدن جامعه مدنی و حضور مردم در صحنه نمی‌توانیم به نتیجه برسیم.

رییس‌جمهور در ادامه به روایتی از امیرالمومنین (ع) در هنگام آمدن به بازار کوفه اشاره کرد و گفت: مگر با برتری‌جویی بر یکدیگر و فساد و آلودگی می‌توانیم به بهشت و سرای آخرت و رضوان خدا دست یابیم.



راه‌حل مبارزه با فساد، وجود مقررات صحیح، شفاف و کوتاه است
روحانی با بیان اینکه یک راه‌حل مبارزه با فساد، وجود مقررات صحیح، شفاف و کوتاه است، خاطرنشان کرد: هر چه کار مردم را طولانی کنیم در آن فساد رخ می‌دهد چرا که فساد در تاریکی رشد می‌کند پس باید مقررات شفاف باشند.

وی افزود: مجلس باید قوانین و نظارتش شفاف باشد و قوه قضاییه هم که پایان کار است باید بتواند دقیق و سالم و عادلانه عمل کند یعنی خدا نکند که فساد به قوه قضاییه برسد.

رییس‌جمهور به برگزاری همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد اشاره کرد و گفت: این سمینار در صورتی موثر است که پایان امروز به پنج راه‌حل روشن برای عمل برسیم و اثر آن را سه ماه دیگر در جامعه ببینیم و سمینار دیگری تشکیل دهیم و اگر خدای ناکرده این سمینار مثل برخی دیگر از سمینارها باشد نمی‌توانیم به هدف بلند آن دست یابیم.

روحانی در ابتدای صحبت‌هایش ضمن گرامیداشت اربعین حسینی (ع) با بیان اینکه اباعبدالله‌الحسین (ع) به عنوان مظهر ایستادگی و آزادگی در برابر ظلم‌ها و فسادها بود، گفت: قیام اباعبدالله‌الحسین (ع) ایجاد صلاح و اصلاح در جامعه و مبارزه با انواع مفاسد بود.

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین اهداف و موضوعات مربوط به اصل انقلاب، موضوع مبارزه با فساد است، تصریح کرد: همواره در طول نهضت اسلامی از **** گذشته به عنوان **** فاسد پهلوی یاد شده است و یک عامل مبارزه و دلیل حرکت مردم برابر **** شاه این بود که آن را رژیمی فاسد و مفسد می‌دانستند پس مردم انقلاب کردند تا کشور از فساد بازسازی شود و هیچ مفسدی بر صندلی حکومت و ریاست تکیه نزند.

رییس‌جمهور اضافه کرد: خدا نکند ما در مبارزه با فساد ناتوان باشیم چرا که به مفهوم ضعف و ناتوانی انقلاب اسلامی و دست نیافتن به یکی از اهداف مهم انقلاب است.

روحانی خاطرنشان کرد: موضوع فساد از دید مردم چنین است که یا مسئولان می‌دانند و در برابر فساد نمی‌ایستند پس خودشان آلوده‌اند و در واقع کل **** و انقلاب زیر سوال است و یا اینکه نمی‌دانند و اگر می‌دانند ناتوان در مبارزه هستند پس یعنی دولت اسلامی دولتی ناکارآمد است.

وی با بیان اینکه فاسد بودن و ناکارآمد بودن **** از دید مردم به معنای آن است که ما به یکی از مهم‌ترین اهداف انقلاب دست نیافته‌ایم، اظهار کرد: مبارزه با فساد و ریشه‌کنی آن آرمانی همچون استقلال، مبارزه با استعمار، استبداد و ایجاد حاکمیت ملی است.

رییس‌جمهور با اشاره به اینکه امام بزرگوار ما در زمینه مبارزه با فساد و تبانی در بخش‌های مختلف سخن گفته‌اند، افزود: مقام معظم ***** نیز مساله فساد را در کنار فقر و تبعیض قرار دادند و خواسته‌اند جامعه ما از فقر و فساد و تبعیض مبرا باشد.

روحانی با اشاره به اینکه امروز هدف اولیه دولت این است که کشور از لحاظ اقتصادی و فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از معضلات و مشکلاتی که در سال‌های گذشته با آن مواجه بوده رها شود، گفت: در سال‌های گذشته مردم از تورم بالای 40 درصد در فشار بودند و کشور رشدی نداشت و یا رشد منفی یعنی منفی 9 درصد را در دو سال تجربه کرد و همچنین بیکاری و عدم اشتغال مشکل روشن همه خانواده‌ها بود و ارتباط ما با جهان دچار اختلال بود و همچنین آسیب‌های اجتماعی نگران‌کننده وجود داشت بنابراین مردم در حماسه سیاسی 24 خرداد شرکت کردند تا دولتی کار را آغاز کند که بتواند این معضلات را حل و فصل کند.

وی با بیان اینکه هدف مردم در آمدن به صحنه انتخابات و ایجاد حماسه سیاسی، ایجاد دولتی بود که بتواند برای معضلات اساسی جامعه راه حل پیدا کند، تصریح کرد: اگر دولت در پیدا کردن راه‌حل و یا اجرای آن ناتوان باشد به معنای ناکارآمدیش خواهد بود.

روحانی با بیان اینکه برای عملکرد خود به معیار رضایت خداوند و رضایت مردم نیاز داریم، گفت: تشخیص رضایت خداوند کار خیلی مشکلی نیست اما لمس آن برای همه جامعه شاید آسان نباشد اما در مورد رضایت مردم، امیر‌المومنین (ع) خطاب به ابوبکر فرمود در دوران ولایت چیزی را برای عموم مردم بخواه که برای خودت و خانواده‌ات می‌خواهی.

رییس‌جمهور ادامه داد: اگر مردم احساس کردند، فرزندان و برادران و خواهران و مادران مسئولین هستند و دیدند که رییس‌جمهور یا روسای دیگر قوا و وزرا و مقامات و قضات و نمایندگان مجلس آنچه برای بچه‌هایشان می‌خواهند همان را برای مردم می‌خواهند، در این صورت رضایت عموم مردم حاصل می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر در جامعه‌ای فساد باشد و کار اداری با رشوه حل شود، طبقات ساختمان با رشوه مرتفع شود و جنگل و مرتع به عنوان منافع ملی کشور مورد دست‌اندازی قرار گیرد، گفت: آنچه به عنوان مزایده و مناقصه مطرح است، اگر پشت و روی پرده داشته باشد مردم از این وضعیت راضی نخواهند بود.



مقام معظم ***** خواستار تصمیمی قاطع، علمی، بدون ملاحظه برای مبارزه با فساد شدند
روحانی گفت: مقام معظم ***** ذیل نامه مربوط به این سمینار خواستار تصمیمی قاطع، علمی، بدون ملاحظه برای مبارزه با فساد شدند که این خواست عموم مردم است.

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید با فساد مبارزه کنیم تا کشور در ریل درست قرار بگیرد، گفت: در مبارزه با فساد نباید ملاحظه هیچ کسی را کنیم یعنی هر کس در هر مقام اگر به اموال بیت‌المال و منافع عمومی کشور دست‌اندازی کند و باعث افزایش شکاف اجتماعی و فقر و بیکاری در جامعه شود باید در برابر او ایستاد.

روحانی با بیان اینکه برای ما اصل حکم خدا، رضایت پروردگار و حکم و رضایت مردم است، خاطرنشان کرد: مشروعیت سیاسی و حقوقی‌مان را از آرای مردم به دست می‌آوریم و حتی بخشی از مشروعیت شرعی‌مان مربوط به شور با مردم است.

وی با بیان اینکه فساد موریانه‌ای است که پایه را فاسد می‌کند، گفت: باید فساد را همزمان با تورم و رکود و بیکاری از بین برد و با آن مبارزه کرد.

رییس‌جمهور با بیان اینکه متاسفانه فساد در جامعه ما وجود دارد و یک روزه تمام نمی‌شود، تصریح کرد: همه ما باید همه توان را به کار گیریم که قدم به قدم فساد را کم کنیم و این کاهش باید به گونه‌ای باشد که برای مردم ملموس باشد یعنی مردم ببینند اراده جدی در سطح مسئولان بالا و میانی کشور برای مبارزه با فساد وجود دارد.

روحانی با بیان اینکه امروز ما رونق اقتصادی، شکستن رکود، توانمند کردن کشور و بالا بردن قدرت و ثروت ملی و همچنین پیشرفت علم و دانش در جامعه را دنبال می‌کنیم، گفت: مگر ممکن است به رونق اقتصادی بدون حضور بخش خصوصی برسیم و با فساد بخش خصوصی نمی‌تواند حضور داشته باشد و رقابت کند.

وی با تاکید بر اینکه انحصار عامل فساد است، گفت: باید با انحصارها مبارزه کنیم چون هر چیزی در جامعه رقابتی نباشد و منحصر باشد یعنی مدیریت انحصاری داشته باشد مشکلات ایجاد می‌کند و در مواردی که متاسفانه انحصار وجود دارد باید نظارت دقیق داشته باشیم.

رییس‌جمهور تاکید کرد: باید شرایط رقابت در همه امور ایجاد شود چرا که بزرگ‌ترین فساد از رانت اطلاعاتی آغاز می‌شود.

روحانی با بیان اینکه باید رابطه مردم را برای حل مسائل مهم روزمره‌شان با کارمندان کاهش دهیم، گفت: باید رابطه مردم را با کارمندان از 20 تا 50 نفر به یک نفر برسانیم چون نظارت بر یک نفر آسان‌تر است و در این صورت می‌توان سطح فساد را به یک نفر کاهش داد.

وی با بیان اینکه باید دولت الکترونیک را توسعه دهیم، گفت: مردم باید تمام مکاتبات اداری خود را از طریق سیستم الکترونیک قابل نظارت انجام دهند تا فساد کاهش یابد.

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید از فناوری نو برای مبارزه با فساد استفاده کنیم، اظهارکرد: اولین قدم در مبارزه با فساد ایجاد فرهنگ است چرا که ممکن است همه جا کنترل درونی و معنوی حضور فعالی نداشته باشد یعنی گرچه وجدان افراد موثر است اما ممکن است در برخی موارد کارساز نباشد پس باید از فناوری‌های نو استفاده کنیم تا رابطه مردم را با کارمند به حداقل برسانیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ادعاهای کری درباره ایران برای رضایت صهیونیست‌ها


وزیر امور خارجه آمریکا با اختصاص بخش زیادی از سخنرانی روز یکشنبه خود به موضوع مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5، گفت: هدف ما رسیدن به توافقی است که موجب رفع نگرانی‌های بین‌المللی نسبت به برنامه هسته‌ای ایران شود.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در سخنرانی روز یکشنبه خود در نشست مجمع سابان در واشنگتن که با همکاری اندیشکده بروکینگز برگزار شد، با تکرار ادعاهای پیشین غرب مبنی بر تلاش ایران برای دستیابی به ظرفیت تولید سلاح هسته‌ای، گفت: جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، هسته مرکزی سیاست خارجی باراک اوباما از زمانی بود که به ریاست جمهوری رسید. این سیاست تغییر نکرده است و زمانی که وی با من برای پست وزیر امور خارجه صحبت می‌کرد، تأکید کرد که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نخواهد کرد و من هر آنچه که لازم است انجام می‌دهم.



بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا جان کری ادامه داد: رئیس جمهور هیچ گاه این دیدگاه خود را تغییر نداده و بنابراین سیاست وی تغییر نکرده است. اگرچه شاید از نظر تاکتیکی اختلافاتی داشته باشیم اما وقتی صحبت از اهداف راهبردی و محوری در میان است یعنی عدم ساخت سلاح هسته‌ای کوچکترین اختلاف نظری بین آمریکا و اسرائیل وجود ندارد. این دلیلی است که ما در طول یک سال گذشته با شرکایمان با گروه 1+5 وارد مذاکراتی سخت و جدی با ایران شده‌ایم تا بتوانیم به یک راه‌حل جامع، قابل راستی آزمایی و بادوام برسیم که موجب پایان دادن به نگرانی‌های جامعه بین‌الملل شود.



وزیر امور خارجه اظهار کرد: اکنون من از شما می‌خواهم یک لحظه فکر کنیم و به یاد آوریم که چطور به این نقطه رسیدیم. ما اینجاییم نه به دلیل تاریخ سخت میان ایران و آمریکا اگرچه این سابقه دشوار بوده است.

وی با بیان این ادعا که همچنین اتهامات ناراحت کننده‌ای هم به یک روزنامه‌نگار آمریکایی در ایران وارد شده که تنها مشغول انجام کار خود بوده است، افزود: ما حتی به دلیل تهدیدات غیرقابل دفاع مقامات ایران علیه اسرائیل اینجا نیستیم. اگرچه این تهدیدات غیرقابل دفاع هستند.



جان کری در ادامه ادعاهای خود گفت: ما حتی به خاطر اقدامات تروریستی که ایران از آنها حمایت کرده و فعالیت های بی‌ثبات کننده این کشور در منطقه در مذاکرات حضور نداریم. هرچند ما این اقدامات را هر زمان و در هر مکانی که به وقوع بپیوندند محکوم می‌کنیم.



وی افزود: ما برای چند دلیل ساده اینجا هستیم. از جمله این‌که ایران در طول سال‌های گذشته به نگرانی‌های جهان در خصوص برنامه هسته‌ای‌اش پاسخ نداده و این‌که جامعه بین‌الملل احساس می‌کند ایران باید به تعهدات بین‌المللی خود عمل کند. بنابراین ما چندین سال وقت صرف کردیم تا گسترده‌ترین و عمیق‌ترین **** تحریم‌ها در طول تاریخ را علیه ایران اعمال کنیم تا به پاسخ‌های مورد نظر جهان برسیم. زمانی که این تحریم‌ها به تصویب رسید من رئیس کمیته روابط خارجی سنا بودم و مانند تمام اعضای کنگره به اثر تحریم‌ها افتخار می‌کنم. بدون آنها ما اکنون پای میز مذاکره نبودیم.



این دیپلمات ارشد آمریکایی همچنین اظهار کرد: ما در نهایت اینجا هستیم چون معتقدیم که بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای از طریق یک توافق قابل راستی‌آزمایی و بدست آمده از مسیر مذاکرات است. ما متقاعد شده‌ایم که بهترین راه برای ایجاد مسئولیت (در ایران) مذاکره و رسیدن به توافق قابل راستی‌آزمایی است که نگرانی‌های مشروع جامعه بین‌الملل را حل و ثابت کند برنامه هسته‌ای ایران همان‌گونه که می‌گوید ماهیت کاملاً صلح‌آمیز دارد و بعلاوه به مردم ایران که ما خصومت خاصی با آنها نداریم فرصتی برای آینده بهتر بدهد.



کری ادامه داد: اکنون واضح است که این روند زمان می‌برد. اختلافات زیاد است و مسائل فنی و پیچیده هستند و اگر ما واقعاً می‌خواهیم تمام مسیرهایی که ایران می‌تواند از طریقشان به مواد شکاف‌پذیر مورد نیاز برای ساخت یک بمب هسته‌ای دست پیدا کند را ببندیم هر یک از جزئیات اهمیت فوق‌العاده‌ای خواهد داشت. اما این مسأله زمان‌بر است چون ما نمی‌خواهیم به هر توافقی تن دهیم. ما خواستار یک توافق درست هستیم.



وزیر امور خارجه آمریکا به سخنرانی سال گذشته خود در این مجمع اشاره کرد و گفت: سال گذشته من اندکی پس از امضای برنامه اقدام مشترک که امکان آغاز مذاکرات رسمی با ایران را فراهم کرد، سخنرانی کردم و به یاد می‌آورم که آن روز بسیاری ادعا می‌کردند ما اشتباه فجیعی مرتکب شده‌ایم. به ما گفته شد که ایران تقلب خواهد کرد ورژیم تحریم‌هایی که طی سال‌های طولانی ساخته شده بود، فرو می‌ریزد. ما همچنین به برهم زدن امنیت و ایمنی کشور خود و متحدان نزدیکمان متهم شدیم. من در آن زمان به شما گفتم که آمریکا و شرکایمان شامل اسرائیل و تمام جهان امن‌تر شده است و دقیقاً همان اتفاقی افتاد که گفته بودم.



وی افزود: یک سال پیش برنامه هسته‌ای ایران با تمام سرعت به سمت ذخایر بیشتر،‌ظرفیت بزرگ‌تر غنی‌سازی اورانیوم، تولید پلوتونیوم در سطح تسلیحاتی و کاهش زمان گریز هسته‌ای پیش می‌رفت. اکنون ایران به تمام تعهداتش طبق توافق اولیه عمل کرده است. پیشرفت برنامه هسته‌ای این کشور برای اولین بار در یک دهه به عقب رانده شده است. ما چگونه این را می‌فهمیم از آنجا که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توانسته‌اند تأیید کنند ایران به معنای واقعی به تعهدات خود در برنامه اقدام مشترک عمل کرده است.



کری تصریح کرد: امروز بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روزانه به تأسیسات غنی‌سازی ایران شامل فردو دسترسی دارند و ما شناختی عمیق‌تر از برنامه هسته‌ای ایران، تولید سانتریفیوژهایش و معادن و آسیاب‌های این کشور داریم. هر اونس از ذخیره اورانیوم غنی‌شده ایران در سطح 20 درصد نیز رقیق یا تبدیل شده است. آنها همچنین غنی‌سازی اورانیوم بالاتر از 5 درصد را به حالت تعلیق درآورده‌اند. پیشرفت رآکتور پلوتونیوم اراک متوقف شده و هیچ قطعه جدیدی در آن نصب نشده است که به آن اجازه راه‌اندازی بدهد.



وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به این‌که عدم دستیابی به یک توافق بهتر از یک توافق بد است، گفت: من می‌توانم به شما اطمینان دهم که آمریکا همزمان که ما برای رسیدن به یک توافق جامع تلاش می‌کنیم همان‌گونه که اسرائیل گفته اعتقاد دارد که عدم توافق به یک توافق بد ارجحیت دارد و به همین دلیل مذاکرات را تمدید کردیم. ما می‌دانیم که هر توافقی مانند برنامه اقدام مشترک تحت قضاوت مشروع شهروندانمان، کنگره و نزدیکترین دوستانمان خواهد بود.



وی ادامه داد: ما همچنین نمی‌خواهیم برای همیشه مذاکره کنیم. اگر مذاکرات پیشرفت محسوسی نداشته باشد چه کسی می‌داند تا کجا می‌توان ادامه داد. در حال حاضر با توجه به اختلافات مهمی که وجود دارد نمی‌دانیم می‌توانیم به نتیجه برسیم یا نه. اما اطمینان داریم که یک نتیجه به دست آمده از مسیر مذاکرات اگر موجب برآورده شدن خواسته‌هایمان شود بهترین راه برای اطمینان از ماهیت صلح‌آمیز هسته‌ای ایران خواهد بود.



کری در این باره گفت: طی هفته‌های اخیر ما شاهد ارائه ایده‌های جدید بودیم که تکرار می‌کنم می‌توانست برخی مسائل دشوار را حل کند. این دلیلی است که وقتی ما دو هفته قبل در وین زمانی که به ضرب‌الأجل تعیین شده برای مذاکرات رسیدیم با تمدید مذاکرات برای یک دوره زمانی مختصر موافقت کردیم. اگرچه این زمان 7 ماه اعلام شده است. ما به دنبال آن نیستیم. من فکر می‌کنم هدف ما 3 یا 4 ماه است و حتی امیدوارم که در صورت امکان حصول توافق زودتر محقق شود.



این دیپلمات آمریکایی ادامه داد: دلیل این‌که این کار را می‌کنیم این است که من معتقدم رئیس جمهور اوباما بر این باور است که دولت عمیقاً اعتقاد دارد ترک میز مذاکره در شرایطی که حصول یک توافق مسالمت‌آمیز می‌تواند ممکن باشد خلاف منافع ما و متحدان نزدیکمان است. اگر این تلاش‌ها به شکست بیانجامد ما به صراحت گفته‌ایم که آنچه را لازم است انجام می‌دهیم اما اگر بتوانیم به توافق دست پیدا کنیم تمام جهان شامل اسرائیل، به واسطه آن امن‌تر خواهد بود.



وی تأکید کرد: اکنون هیچ کس نباید یک لحظه در خصوص استحکام همیشگی روابط آمریکا و اسرائیل تردید داشته باشد. من می‌خواهم کاملاً مشخص کنم فارغ از این که دیدگاه‌های سیاسی ما چه چیزی باشد و این‌که ممکن است اختلافاتی میانمان شامل اختلاف نظرهای تاکتیکی وجود داشته باشد، همکاری‌های روزانه، ماهانه و بلندمدت ما در موضوع همکاری‌های امنیتی شامل گنبد آهنین رایزنی‌های هفتگی و روزانه و بعلاوه اطلاعاتی که ما درباره ایران و مسائل دیگر ارائه می‌دهیم ادامه دارد و هیچ‌گاه بهتر از امروز نبوده است. ما همچنین از اسرائیل که از سوی غزه و نقاط دیگر تحت محاصره است حمایت می‌کنیم.



به گزارش ایسنا، مجمع سابان یک گروه آمریکایی – اسرائیلی است که هرساله به میزبانی هاییم سابان میلیاردر صهیونیستی و اندیشکده بروکینگز نشستی را با هدف بررسی روابط آمریکا و **** صهیونیستی برگزار می‌کند.



غرب به ***** آمریکا و **** صهیونیستی در حالی ایران را به تلاش برای دستیابی به ظرفیت تولید سلاح هسته‌ای متهم می‌کنند که ایران همواره تأکید می‌کند برنامه هسته‌ای‌اش ماهیت کاملاً صلح‌آمیز دارد.



**** معظم انقلاب در آخرین سخنرانی‌شان با دفاع از تلاش‌های تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی در مورد ضرورت حفظ امنیت **** صهیونیستی در سایه مذاکرات هسته‌ای تأکید کردند این را بدانید چه توافق هسته‌ای حاصل بشود و چه نشود اسرائیل روز به روز ناامن‌تر خواهد شد.



حضرت آیت‌الله *****‌ای در همین زمینه افزودند: البته مقامات آمریکایی حتی در همین حرفشان نیز صادق نیستند چرا که دولتمردان آمریکا در واقع دنبال منافع و امنیت فردی خودشان هستند نه امنیت اسرائیل.



ایشان یادآور شدند: آنها در مجالس خصوصی و نامه‌پراکنی یک جور حرف می‌زنند و در سخنان عمومی یک جور دیگر. هدف اصلی آمریکایی‌ها راضی نگه داشتن شبکه جهانی سرمایه‌داران صهیونیست است چرا که این شبکه هم به آنها رشوه و پول و مقام می‌دهد و هم در صورت مخالفت آنها را تهدید، رسوا یا حتی ترور می‌کند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدیر کل مقررات صادرات و واردات اعلام کرد
موافقت نعمت‌زاده با حذف کارت بازرگانی/ اتاق بازرگانی حق ندارد شرط و شروط بگذارد


مدیر کل مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت معدن، معدن و تجارت به نمایندگی از نعمت‌زاده اعلام کرد که این وزارتخانه با حذف الزام داشتن کارت بازرگانی برای صادرات موافق و معتقد است کارت بازرگانی باید در ساده‌ترین شرایط و زمان صادر شود و اتاق بازرگانی حق ندارد برای ورود رقبای جدید به تجارت خارجی، شرط و شروط بگذارد.



به گزارش ایسنا، برنامه پایش شب گذشته - 16 آذر - با ارائه مصادیق متعدد، سیستم مجوزهای کسب توسط دستگاه‌های دولتی و صدور کارت بازرگانی توسط اتاق بازرگانی را به چالش کشید.



بر اساس آنچه در این برنامه عنوان شد که داوطلبان تولید و سرمایه‌گذاری در ایران چقدر توسط ادارات دولتی برای دریافت مجوز با مانع تراشی روبرو هستند و مقررات پیچیده و ضد دولتی موجود برای صدور مجوزهای کسب و کار، چطور باعث ضربه به سرمایه گذاری و تولید و اشتغال شده است.



که در این زمینه میر شجاعیان - مدیر دفتر پایش و بهبود محیط کسب و کار در وزارت اقتصاد - اظهار کرد: طی سال‌های بعد از انقلاب، 36 قانون درباره مجوزهای کسب و کار تصویب شده اما این قوانین در جهت کاهش مجوزهای زائد، اجرا نمی‌شوند.



وی تاکید کرد: بر اساس جدیدترین قانون درباره مجوزها، هیچ مسئولی حق ندارد به بهانه اشباع بودن، از صدور مجوز برای داوطلبان ایجاد کسب و کار جلوگیری کند و اگر مسئولی به بهانه اشباع بودن بازار از صدور مجوز برای داوطلبان ورود به بازار جلوگیری کند، با شکایت ذینفع به شورای رقابت، وزیر مربوطه به شورای رقابت احضار می شود تا طی هفت روز مجوز مورد نظر را صادر کند.



همچنین طبق نظرسنجی مخاطبان 80 درصد موافق حذف الزام داشتن کارت بازرگانی برای صادرات بودند.



حسینی - مدیر کل مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت معدن و تجارت - نیز به نمایندگی از وزیر اعلام کرد این وزارتخانه به گزینه حذف کارت بازگانی رای می دهد و معتقد است کارت بازرگانی باید در ساده ترین شرایط و زمان صادر شود و اتاق بازرگانی حق ندارد برای ورود رقبای جدید به تجارت خارجی ، شرط و شروط بگذارد.



همچنین نتیجه نظر اساتید اقتصادی، نمایندگان مجلس، کارافرینان و خبرگان اقتصادی حذف شرط داشتن کارت بازرگانی برای صادرات بود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نوبخت اعلام کرد
افزایش 14 درصدی حقوق کارمندان در سال 94 /انجام استخدام‌های تعهد شد‌ه‌ در سال آینده

در نشست تبیین ابعاد لایحه بودجه 1394، افزایش 14 درصدی حقوق کارکنان، سیاست دولت در اجرای قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها، برنامه ارزی در سال آینده و تغییرات قیمت نان محور سخنان معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدباقر نوبخت به روال سال‌های گذشته یک روز پس از ارائه لایحه بودجه به مجلس، در نشستی خبری به تبیین ابعاد لایحه بودجه سال 1394 پرداخت.

وی درباره تصمیم دولت برای اجرای فاز سوم قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها در سال آینده به توضیح تبصره 21 لایحه بودجه 1394 پرداخت و گفت: منابع هدفمندی‌ یارانه‌ها در سال آینده از دو محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی تا 48 هزار میلیارد تومان و منابع بودجه عمومی که برای سال آینده نسبت به امسال کمتر خواهد بود، تامین می شود.

نوبخت ادامه داد: 42 هزار میلیارد تومان برای پرداخت نقدی و غیر نقدی (در قالب بسته حمایت غذایی) توزیع می‌شود که سقف آن نسبت به سال جاری تغییری نکرده است.

وی همچنین با اشاره به سایر پرداختی‌های قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها بیان کرد: 5200 میلیارد تومان برای تولید به عنوان مابه التفاوت سود، 4800 میلیارد تومان برای طرح تحول سلامت، 1300 میلیارد تومان برای وام های ارزان قیمت به عنوان مابه‌التفاوت سود به زوج های جوان و هزار میلیارد تومان هم برای اشتغال تخصیص داده می شود.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور تاکید کرد: در سال‌های گذشته هدفمندی یعنی که افزایش قیمت و توزیع پول اما ما در سال جاری این گونه عمل نکردیم و علاوه بر افزایش قیمت و توزیع پول حدود 4800 میلیارد تومان هم به بخش درمان اختصاص داده‌ایم که می‌توانیم آثار آن را در بخش درمان و بهداشت مشاهده کنیم.





نشست خبری لایحه بودجه ۱۳۹۴


صرفه‌جویی منابع انصراف دهندگان به استانشان بر می‌گردد
وی همچنین در پاسخ به این سوال که با ثابت ماندن سقف 42 هزار میلیارد تومانی توزیع نقدی در قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها در سال آینده آیا قرار نیست یارانه ثروتمندان قطع شود؟ بیان کرد: اگر افراد پر درآمد هر جایی انصراف خود را اعلام کنند و یا کم شوند منابع به دست آمده صرف طرح های موجود عمرانی در استان‌های آن‌ها خواهد شد.

نوبخت تصریح کرد: در طول اجرای قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها هیچ رقمی وارد خزانه دولت نشده است، بنابراین نه تنها پولی به دولت نرسیده بلکه همواره هزینه پرداخته است.



معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور همچنین در مورد میزان پرداختی‌های ناشی از اجرای قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها در سال جاری گفت: تاکنون بیش از 50درصد در حدود 30 هزار میلیارد تومان پرداختی داشته ایم.

وی یادآور شد: شناسایی افراد پر درآمد همچنان ادامه داشته و سقف پرداختی در سال آینده نیز تغییر نمی کند.





نشست خبری لایحه بودجه ۱۳۹۴


به هیچ عنوان نرخ ارز را افزایش نمی‌دهیم
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در ادامه به تغییرات نرخ ارز در بودجه اشاره کرد و افزود: نرخ ارز در بودجه سال 1392 حدود 2477 تومان و در سال جاری 2650 تومان بود که با رشد حدود 10 درصدی به 2850 تومان در بودجه سال آینده افزایش یافته است و مبنای عمل بانک مرکزی قرار می گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در صورت مواجهه با کسری بودجه نرخ در سال آینده افزایش می یابد، تصریح کرد: در راستای یکسان سازی نرخ ارز باید بازار خود را با دلار مبادله‌ای منطبق کند بنابراین ما حتی اگر با کسری بودجه مواجه شویم به هیچ عنوان نرخ ارز را در بازار افزایش نمی دهیم چرا که سیاست ما کنترل تورم است و از آنجایی که با نرخ ارز و تغییرات آن مرتبط می شود تنها نسبت به کنترل آن اما نه به طور دستوری اقدام می کنیم تا نرخ بازار به رقم 2850 تومان بانک مرکزی نزدیک شود.





قیمت نفت سال آینده به طور قطعی قابل پیش بینی نیست
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور همچنین درباره برخی از انتقادات مبنی بر نرخ نامناسب 72 دلاری نفت در بودجه سال آینده با توجه به پیش بینی های انجام شده در روند تغییرات قیمت جهانی نفت، تاکید کرد: زمانی ما در سال گذشته قیمت نفت را صد دلار تعیین کردیم که نرخ روز بالاتر از این مقدار بود و هیچ گاه نمی توانستیم پیش بینی کنیم به یکباره در سال جاری نرخ تا 30 درصد کاهش می یابد، بنابراین در شرایط فعلی هم هیچ کارشناسی نمی تواند به طور قطعی بگوید که قیمت نفت در سال آینده چقدر کاهش و یا افزایش دارد.

وی یادآور شد: اما ما در هر حال بودجه را به گونه ای پیش بینی کردیم که اگر کمتر و یا بیشتر شد بر اساس آن برنامه داشته باشیم.



نان در سال آینده گران نمی شود
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در رابطه با این که آیا کاهش یارانه نان در بودجه سال آینده به معنای افزایش قیمت حامل‌های انرژی است؟‌ تاکید کرد: به هیچ عنوان قیمت نان در سال آینده افزایش نخواهد یافت.

نوبخت با بیان این‌که افزایش فعلی قیمت نان هم با وجود مقاومت طولانی مدت دولت در مقابل نانوایی‌ها و کارخانه‌های آرد بوده است، گفت: آن‌ها اعلام می کردند که اگر دولت می خواهد قیمت نان را افزایش نداده و در مقابل آن یارانه بپردازد، اما ما مشکل افزایش هزینه ، کارگر و سوخت داریم که باید آن را تامین کنیم.

وی افزود: نانوایان و صاحبان کارخانه آرد اکنون از این افزایش 30 درصدی قیمت نان راضی نیستند و چندان آن را نپذیرفتند این درحالی است که در خواست آن ها چندان غیر منطقی نمی تواند باشد.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور یادآور شد: ما از سازمان حمایت می خواهیم تا در مقابل افزایش قیمت نان نسبت به کیفیت آن نیز نظارت داشته باشد.



نشست خبری لایحه بودجه ۱۳۹۴


هیچ برداشتی از صندوق توسعه ملی انجام نمی‌شود
در بخشی دیگری از این نشست در پاسخ به این سوال که آیا واریز فقط 20 درصد از منابع نفتی در سال جاری به صندوق توسعه ملی برخلاف قانون برنامه نیست، دژپسند معاون بودجه معاونت برنامه ریزی به ارائه توضیح پرداخت و گفت: درخواستی که در رابطه با صندوق توسعه ملی در لایحه بودجه سال آینده مطرح کرده ایم به هیچ عنوان به مبنای برداشت از منابع آن نیست بلکه در حدی که در سیاست‌های کلی برنامه پنجم توسط مقام معظم ***** تعیین شده در سال بعد به صندوق واریز می شود که این حداقل 20 درصد خواهد بود.

وی با بیان این‌که در سال 1390 درآمدها از رونق برخوردار بود و برای کنترل این منابع واریز سالانه سه درصدی علاوه بر 20 درصد مبنا پیشنهاد شد، ادامه داد: اما با توجه به شرایط خاصی که اکنون برای درآمدهای نفتی به وجود آمده با رایزنی و هماهنگی هایی که انجام داده ایم برنامه را بر واریز 20 درصد حداقل تعیین شده در قانون گذاشته ایم.



حساب ذخیره ارزی همچنان پابرجاست
اما در توضیح سازوکار حساب ذخیره ارزی نیز صالح - معاون امور مجلس و استان‌های معاونت برنامه‌ریزی بیان کرد: با وجود راه اندازی صندوق توسعه ملی بنا بر ماده 84 قانون برنامه طبق ماده 85 نیز حساب ذخیره ارزی همچنان وجود دارد. این درحالی است که وقتی تمامی درآمدهای ناشی از نفت ، گاز و میعانات گازی کسب شده و سهم بودجه سالانه و صندوق توسعه ملی پرداخت می شود، مازاد آن به حساب ذخیره ارزی تعلق می گیرد.

وی ادامه داد: اما باید توجه داشت که در رابطه با حساب ذخیره ارزی تعهد جدیدی ایجاد نمی شود و با محدودیت هایی همراه است. به گونه ای که تعهدات قبلی که نسبت به این حساب وجود داشته اجرایی می‌شود. حتی بخشی از وام هایی که قبلا پرداخت شده را می توانیم بازپرداخت آن را به عنوان افزایش سرمایه بانک‌ها از محل حساب ذخیره ارزی بپردازیم.

صالح در مورد موجودی فعلی حساب ذخیره ارزی یادآور شد: این موجودی به حساب افزایش سرمایه بانک‌ها منتقل می شود که در مجموع حدود پنج میلیارد دلار را تشکیل می دهد و از این رقم توان وام دهی بانک به 20 میلیارد دلار افزایش می یابد.



ابعاد بودجه 1394 به روایت نوبخت
به گزارش ایسنا، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با اشاره به لایحه بودجه سال 1394 که با 10 پیوست به مجلس تقدیم شد، گفت: این بودجه با توجه به این که در سال پایانی برنامه پنجم اجرایی خواهد شد، اهداف این برنامه را دنبال می کند.

وی با اشاره به آثار ناشی از اجرای قانون بودجه سال 1394 توضیح داد: افزایش رشد سرمایه‌گذاری به چهار درصد، رشد اقتصادی 2.5 درصدی، نقدینگی 17 درصدی و مهار تورم تا 14 درصد از اهداف دولت در سال آینده است.

نوبخت به توضیح اعداد و ارقام لایحه بودجه پرداخت و گفت: کل بودجه سال 1394 با رشد 4.3 درصدی نسبت به امسال حدود 838 هزار میلیارد تومان پیشنهاد شده که بودجه عمومی حدود 267 هزار میلیارد تومانی با رشد 13.8 درصدی را نیز به همراه دارد.

به گفته وی، بودجه شرکت های دولتی با بیش از 596 هزار میلیارد تومان در سال آینده 0.1 درصد در مقایسه با سال جاری کاهش پیدا کرده است.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور همچنین منابع عمومی دولت به عنوان جزیی از کل بودجه عمومی را 224 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در این بخش عمده منابع ما در مجموع به درآمدها که مالیات سهم زیادی در حدود 86 هزار میلیارد تومان را تشکیل می‌دهد اختصاص دارد که این منابع مالیاتی نسبت به سال جاری 22.6 درصد افزایش پیدا کرده است.

نوبخت با اشاره به مجموع 119 هزار میلیارد تومانی درآمدها به عنوان بخشی از منابع عمومی رشد آن را 19.1 درصد بیان کرد و گفت: در بخش واگذاری دارایی‌های مالی 31 هزار میلیارد تومان پیش بینی کردیم که افزایش 0.8 درصدی دارد.



نشست خبری لایحه بودجه ۱۳۹۴


کاهش وابستگی به نفت تفاوت بودجه 94 و 93
وی از مجموع رقم 73 هزار و 600 میلیارد تومانی واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای که عمده آن را نفت تشکیل می دهد به عنوان بخش دیگری از منابع عمومی یاد کرد و گفت: این درآمد نیز 7.8 درصد به دلیل کاهش نرخ قیمت نفت در بودجه کاهش داشته است.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با بیان این‌که ترکیب مناسب منابع در بودجه این است که سهم درآمد بیشتر از نفت و اوراق مشارکت باشد خاطرنشان کرد: اکنون چنین اتفاقی افتاده و ترکیب درآمدهای ما به نحو مطلوبی مثبت شده و نسبت به سایر بخش های درآمدی از رقم بیشتری برخوردار شده است.



مصارف بودجه در کجاست؟
نوبخت در ادامه به تشریح مصارف تعیین شده در لایحه بودجه 1394 پرداخت و گفت: ما در بخش اعتبارات هزینه ای از مجموع هزینه عمومی 166 هزار میلیارد تومان به هزینه های جاری که عمده آن را حقوق ودستمزد تشکیل می دهد اختصاص داده ایم که نسبت به سال جاری 11.2 درصد رشد دارد.



افزایش حقوق سال آینده 14 درصد
وی همچنین اولویت دولت در هزینه های جاری را توضیح داد و گفت: با توجه به این که عمده هزینه های جاری را حقوق و دستمزد تشکیل می دهد، ما بنا بر پیش بینی تورم در سال آینده ومتوسطی که تا حدود 14 درصد تخمین زده می شود درصد افزایش حقوق کارمندان نیز در 14 درصد تعیین کرده ایم.



تمامی استخدام‌های وعده داده شده در سال آینده انجام می شود
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با اشاره به انجام استخدام‌های اجتناب ناپذیر در قالب هزینه‌های جاری در سال آینده گفت: پیش از این عده‌ای برای استخدام اقدام کرده بودند که تعهدات آنها برای ما به جا مانده اما با توجه به این که منابع مالی کافی نداشتیم نتوانستیم آنها را استخدام کنیم، اما در سال 1394 با بودجه ای که در نظر گرفته‌ایم تمامی استخدام های تعهد شده را انجام خواهیم داد.



نشست خبری لایحه بودجه ۱۳۹۴


تکمیل 210 طرح و 470 پروژه عمرانی در سال‌ آینده
نوبخت همچنین به اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای در سال آینده که نسبت به رقم 41 هزار میلیارد تومانی امسال 15.8 درصد افزایش یافته داشت و افزود: در حالی بودجه مربوط به تملک دارایی های سرمایه ای به حدود 47 هزار و 700 میلیارد تومان افزایش یافته که با در نظر گرفتن هفت هزار میلیارد تومانی که مهار آب‌های مرزی از صندوق توسعه ملی برداشت می شود این رقم به حدود 52 هزار میلیارد تومان می رسد که رشد نزدیک به 30 درصدی را ایجاد می کند.

وی با بیان این‌که در سال آینده همانند سال جاری اختصاص اعتبار به پروژه های عمرانی براساس میزان پیشرفت فیزیکی انجام خواهد شد، گفت: این در حالی است که علاوه بر این شرط برای تخصیص بودجه های عمرانی طرح هایی که برای توازن منطقه ای موثر باشند بودجه بیشتری دریافت خواهند کرد.

به گفته معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور، در سال آینده 210 طرح و 470پروژه تکمیل می شوند.

وی همچنین با اشاره به بخش دیگری از برنامه‌های دولت در اجرای پروژه‌های عمرانی در سال آینده خاطرنشان کرد: افزایش تولید در پارس جنوبی تا 75 میلیون متر مکعب، افزایش تولید نفت به میزان 90 هزار بشکه، افزایش 7000 مگاوات برق به ظرفیت کشور از پروژه‌های سیکل ترکیبی، توسعه و نوسازی مسکن و ساخت یک میلیون و 800 هزار واحد مسکن تا سال 1389 و ساخت 2000 مسکن برای روستاها و اختصاص 1300 میلیارد تومان مابه التفاوت پرداخت سود برای تامین مسکن جوانان، ساخت 30 هزار کیلومتر مربع راه و آماده سازی و بهبود آن از اهداف عمرانی با توجه به تخصیص بودجه‌های عمرانی است.



نشست خبری لایحه بودجه ۱۳۹۴
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


رئیس‌کل بانک مرکزی خبر داد
تخلف ۱۲ هزار میلیارد تومانی یک گروه طی ۶ سال/ هیچ بانک خصوصی منحل نمی‌شود/ رقم ۸۷ هزار میلیاردی معوقات بانکی
رئیس‌کل بانک مرکزی از تخلف بانکی ۱۲ هزار میلیارد تومانی یک گروه از سال ۸۵ تا ۹۱ در **** بانکی خبر داد و تاکید کرد هیچ بانک خصوصی قرار نیست منحل شود.


13920921000322_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،‌ رئیس کل بانک مرکزی ولی‌الله سیف شب گذشته در برنامه نگاه یک در خصوص برنامه‌های بانک مرکزی برای نظارت بر بانک‌ها و موسسات اعتباری اظهار داشت: با شیوه‌های سنتی نمی‌توان بر بانک‌ها نظارت کرد به همین دلیل باید شیوه‌ها و ابزارهای جدید نظارتی مورد استفاده قرار گیرد.

    وی افزود:‌ استانداردهای حاکمیت شرکتی یکی از مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد، ارتباط اشخاص حقوقی در بانک، بنیه‌های مالی و نوع دقت نظر در ریسک‌ها مقولاتی است که در این زمینه باید به آن پرداخته شود و با تقویت کنترل داخلی بانک‌ها، بانک مرکزی می‌تواند چارچوب اطمینان‌بخشی را ایجاد کند و این نظامات در حال شکل‌گیری است.

    رئیس کل بانک مرکزی افزود: پروژه‌های زیادی برای تحقق برنامه کلان بانک مرکزی سال 1400 تعریف شده که عمدتاً در جهت بالا بردن کیفیت و اعمال نظارت بانک مرکزی و اصلاحات ساختاری و توسعه آی‌تی و نرم‌افزارهای جدید است.

    به گفته وی سه برنامه اصلی بانک مرکزی برای دوره 10 ساله تعریف شده که بانک مرکزی را در بعد نظارت به شدت تجهیز می‌کند و در این شرایط امکان شکل‌گیری فساد به حداقل می‌رسد زیرا به محض بروز تخلف قابل رویت خواهد بود.

    * نسیم و چکاوک؛ دو پروژه نظارتی بانک مرکزی

    سیف با اشاره به جاده‌‌سازی طرح سامانه نسیم، گفت: با راه‌اندازی این سامانه تمام منابعی که متعلق به دولت است به حسابی نظیر بانک مرکزی منتقل خواهد شد و وظیفه‌ای که سال‌ها پیش در قانون تعریف شده و بانک مرکزی آن را به بانک‌های دیگر داده است به بانک مرکزی باز خواهد گشت.

    وی افزود: هم اکنون 200 هزار حساب در این سامانه تعریف شده که اولین حساب مربوط به گمرکات است که متصل شده و به تدریج سایر دستگاه‌ها حساب خود را متصل خواهند کرد.

    رئیس کل بانک مرکزی سامانه دیگر در دست طراحی را چکاوک عنوان کرد و گفت: در 4 سال منتهی به سال 92 حدود 22 میلیون چک برگشت خورده است که رقم بسیار بالایی است و ما با طراحی سامانه چکاوک می‌خواهیم اعتبار چک را برگردانیم.

    * بهره برداری کامل از چکاوک تا 22 بهمن

    سیف با اشاره به کارکرد این سامانه، گفت: گیرنده چک به محض صدور چک می‌تواند شماره سریال آن را به سامانه چکاوک ارسال و اطلاعات صادرکننده چک را در خصوص سابقه صدور چک بلامحل و اطلاعات مورد نظر دیگر دریافت کند، این چک‌ها در تمام شعب بانک‌ها قابل وصول است و امیدواریم تا 22 بهمن ماه در کل کشور به بهره‌برداری برسد.

    وی در پاسخ به این سوال که آیا از **** بانکی نسبت به نظارت بر عملکردها راضی هستند،گفت: انتظار بیشتری دارم و فکر می‌کنم نسبت به فناوری‌های روز دنیا در حوزه بانکی عقب هستیم، همچنین اصول بال دو و سه و حاکمیت شرکتی خلاء‌هایی احساس می‌شود.

    وی ادامه داد: اگر بانک در شرایط خود کنترلی قرار گیرد دیگر امکان رشد و شکل‌گیری جریانات سوء وجود نخواهد داشت و هدف ما این است که در 2 تا 3 سال آینده به این هدف برسیم.

    رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به برنامه این بانک برای نظارت بر همه بانک‌ها و موسسات اعتباری، گفت: تا کنون با حدود 20 بانک به صورت مجزا جلساتی داشتیم؛ در این جلسات اعضای هیات مدیره و مدیرعامل به بانک مرکزی می‌آیند و تمام مشکلات بانک مورد بررسی قرار می‌گیرد،برای حل آن مشکلات زمانبندی مشخصی تعیین می‌شود که بر اساس آن هر بانک باید در آن برنامه زمانبندی که خود ارائه می‌دهد به صورت ماهانه گزارشی به بانک مرکزی ارسال کند تا میزان پیشرفت کار مشخص شود.

    *اجرای 54 پروژه بانکی تا سال 1400

    وی با اشاره به برنامه بانک مرکزی در سال 1400 اظهار داشت: این برنامه زمانبندی شده است و هر سال کاملا مشخص است که چه اقداماتی باید انجام شود و کل پروژه‌هایی که در این دوره باید عملیاتی شود 54 پروژه است.

    سیف در خصوص سیاست‌های اقتصاد مقاومتی گفت: بانک مرکزی برنامه خود را به دولت ارائه کرد که در جلسه 26 آبان شورای اقتصاد به تصویب رسید.

    * تصویب برنامه اقتصاد مقاومتی بانک مرکزی در قالب 11 سیاست و 4 برنامه اجرایی

    وی افزود: این برنامه بانک مرکزی با سه هدف، 11 سیاست و 4 برنامه اجرایی تنظیم شده است و این 4 برنامه در سال 93، 94 و برنامه ششم توسعه عملیاتی می‌شود.

    سیف در خصوص محورهای اصلی برنامه بانک مرکزی در حوزه اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: در این برنامه ثبات و آرامش در اقتصاد و بازار هدف اصلی است، یکسان‌سازی نرخ ارز، تعادل نرخ سود و تورم و کاهش مستمر و تک‌نرخی کردن تورم از اولویت‌های اصلی است.

    وی اضافه کرد:‌ اجرای یک سیاست پولی منضبط می‌تواند کشور را به جلو ببرد، تعادل در مصرف ارز و عرضه و تقاضا، بالا بردن اثربخشی نظارت بانک مرکزی، استفاده بهینه از منابع محدود و هدایت به مسیرهای درست از جمله اهداف سیاستگذار پولی است.

    رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که در همایش پیش‌رو بانک مرکزی چه چیزهایی را ارائه خواهد کرد، گفت: در این همایش سامانه‌هایی که در بانک مرکزی برای جلوگیری از بروز سوء جریانات و سالم‌سازی فرآیندها و اصلاح ساختار و استفاده از فناروی‌های روز دنیا طراحی شده است را مطرح خواهیم کرد.

    * اجرای استانداردهای بال 2 و 3 در دستور کار بانک مرکزی

    وی اضافه کرد: در یکسال اخیر تحولات خوبی در حوزه نظارت بانک مرکزی شروع شده و اجرای استانداردهای بال 2 و 3 و حاکمیت شرکتی از برنامه‌های در دست اجرا است.

    سیف گفت: یکی از گلوگاه‌های بروز سوء جریان‌ها رانت در نرخ‌های بانکی است و در این زمینه بانک مرکزی تمام تلاش خود را کرده است نرخ‌ها به روز باشد و مطابق با قیمت‌های واقعی تعیین می‌شود،اگر نرخ‌ها را ***** کنیم رانت ایجاد می‌شود و به عنوان مثال در شرایطی که تورم 20 درصد است نباید نرخ سود را 15 درصد تعیین کرد.

    به گفته رئیس کل وقتی ساختارها منظم باشد می‌تواند نرخ‌ها را به تعادل برساند و اصلی‌ترین رویکرد بانک مرکزی پرهیز از اعمال نرخ‌های دستوری است زیرا باید اجازه دهیم با عرضه و تقاضا تعادل در بازار ایجاد شود.

    به گزارش خبرنگار فارس در خصوص شفافیت اطلاعات در سیستم بانکی و برنامه عملی بانک مرکزی در این زمینه اظهارداشت: یکی از اولویت‌های اساسی این است که رانت را از بین ببریم و اگر شفافیت اطلاعات وجود داشته باشد این رانت از بین می رود.

    وی افزود: در این راستا بانک‌ها بسیاری از اطلاعات را باید از طریق درگاه اینترنتی منتشر کنند که شامل صورتهای مالی، وضعیت سپرده‌ها و حاکمیت شرکتی است.

    رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بانک باید بین ذینفعان که شامل دولت، سپرده گذار، گیرنده تسهیلات و سهامدار است، عدالت ایجاد کند که انتشار اطلاعات یکی از این موارد است.



    * برنامه‌ای برای انحلال بانک خصوصی نداریم

    وی در خصوص انحلال یک بانک خصوصی گفت: خیر، بانک مرکزی در حال انحلال بانک خصوصی نیست،بانک مرکزی در جهت صیانت منابع و سرمایه‌های مردم که به بانک‌ها سپرده می‌شوند الزاماتی را تکلیف می‌کند و بانک باید آن را رعایت کند.

    سیف ادامه داد: به همین دلیل بانک یا موسسه باید از بانک مرکزی مجوز فعالیت بگیرد،اما در مقاطعی هسته‌هایی شکل گرفته که بانک مرکزی بر آن اشراف نداشته است که یکی از آنها تعاونی‌های اعتبار بود.

    سیف با بیان اینکه تعاونی‌های اعتبار از وزارت تعاون مجوز گرفته بودند،گفت: بانک مرکزی در ابتدا آنها را شناسایی و به 14 گروه تقسیم کرد و هرکدام از این 14 گروه صندوق‌های مختلفی را در خود ادغام کردند؛ از این 14 گروه چند گروه از بانک مرکزی مجوز اولیه را گرفته‌اند اما برای دریافت مجوز نهایی باید ضوابطی را با خود تطبیق دهند و بانک مرکزی به آنها اخطار کرده که اگر در فاصله زمانی تعیین شده آن استانداردها را کسب نکنند، بانک مرکزی مجبور می‌شود توافقات را منتفی کند به همین دلیل باید هرچه سریعتر از این مرحله عبور کنند.

    وی تاکید کرد: این موسسات مجاز به گرفتن سپرده جدید نیستند و تنها سپرده‌های دریافت شده در گذشته را باید مدیریت کنند و پس از تطبیق خود با الزامات بانک مرکزی می‌توانند مجوز دریافت کرده و سپرده جدید بگیرند.

    وی با اشاره به همکاری نیروی انتظامی و مراجع غذایی در توسعه سطح نظارت بانک مرکزی گفت: مؤسسات دارای مجوز و بانک‌هایی بودند که در مواردی تخلف کرده‌اند و هم اکنون پرونده آنها در هیأت انتظامی بانک‌هاست، اما بانک مرکزی سعی می‌کند از اختیار انحلال استفاده نکند اما اگر مجبور شود ممکن است این کار را انجام دهد.

    سیف با اشاره به اطلاعیه‌ای که بانک مرکزی به تازگی در این باره منتشر کرده است، افزود: به مردم توصیه می‌کنیم در سپرده گذاری اطمینان حاصل کنند که آیا این موسسه یا بانک از بانک مرکزی مجوز دارد یا خیر و تنها نرخ سود را ملاک قرار ندهیم،اگر موسسه‌ای خلاف مقررات عمل کند بانک مرکزی با آن برخورد خواهد کرد که این سطح برخورد تا آخرین قدم هم ممکن است.

    * تخلف 12 هزار میلیارد تومانی یک گروه طی 6 سال



    وی در پاسخ به سوالی در خصوص سوء جریان 12 هزار میلیارد تومانی اظهارداشت: این مسئله از سال85 تا 91 رخ داد و در سال 92 کشف شد؛ گردش مالی این جریان بسیار زیاد بوده و هم اکنون مراجع قضایی موضوع را پیگیری می‌کنند.

    وی ادامه داد: عدد 12 هزار میلیارد تومان حجم کل گردش مالی این تخلف بوده اما کل مبلغی که در اختیار متخلفان بوده 70 میلیارد تومان برآورد شده است، گردش مالی زیاد در مدت چند سال عدد را افزایش داده است؛ عوامل متخلف تحت پیگرد قرار دارند و برخی افراد هم بازداشت شده‌اند.

    رئیس کل بانک مرکزی گفت: کل مبلغ وصول شده و جریمه‌ای با نرخ 34 درصد هم تعیین شده که 4 قسط آن وصول و آخرین قسط در29 دی‌ماه وصول می‌شود.

    وی تاکید کرد: دستگیری این افراد رضایت بانک مرکزی را برآورده نمی‌کند زیرا باید از ابتدا ساختارها به گونه‌ای باشد که امکان بروز چنین اتفاقاتی را ندهد و باید از ابتدا پیشگیری کرد.

    سیف در خصوص میزان معوقات بانکی و پرونده‌های درشت گفت: در دوره‌ای از بانک‌ها خواسته شد درشت‌ترین پرونده مالی خود را به بانک مرکزی ارسال کنند و همه بانک‌ها هرکدام 20 پرونده درشت خود را ارائه کردند که مجموع آنها با توجه به برخی همپوشانی‌ها به 575 پرونده رسید.

    رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: ارزش ریالی این پرونده‌ها 24 هزار میلیارد تومان بود که یک سوم کل مطالبات معوق **** بانکی است؛ حجم کل مطالبات معوق 87 هزار میلیارد تومان است که نسبت آن با مانده کل تسهیلات 14.3 درصد است.

    * رقم 150 هزار میلیارد تومان معوقه بانکی درست نیست

    وی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود حجم مطالبات معوق بانک‌ها 150 هزار میلیارد تومان است، گفت این رقم دقیق نیست،عمدتاً از اینجا ناشی می‌شود که در بودجه سالهای 89، 90 و 91 بخشی از مطالبات معوق استمهال 5 ساله شد و چون اصول و چارچوبی نداشت در سرفصل‌های جاری بانک‌ها منتقل شد و پس از گذشت دوره مجدداً به سرفصل غیرجاری بانک‌ها رفت، به همین دلیل برخی‌ها عنوان کردند که ممکن است مطالبات معوق 150 هزار میلیارد تومان باشد اما چنین رقمی درست نیست.

    وی تاکید کرد: حجم معوقات در **** بانکی بالاست که علت آن باید تحلیل شود،اما تسهیلات تکلیفی و طرح بنگاه‌های زود بازده تاثیر زیادی بر مطالبات معوق داشته‌اند.

    وی گفت: اصطلاحی در **** بانکی بود مبنی بر اینکه علاوه بر تسهیلات تکلیفی، تسهیلات تحمیلی هم وجود دارد و تکالیفی بود که دولت رأساً به بانک ها تحمیل می کنند اما خوشبختانه هم‌اکنون نگاه مثبتی در دولت وجود دارد و وحدت نظر در تیم اقتصادی دولت مشاهده می‌شود.

    سیف با اشاره به جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: در این چارچوب کمیته‌هایی برای وصول مطالبات معوق شکل گرفت و علاوه بر این هر بانک کمیته‌ای تشکیل داد که براساس آن پرونده‌ها مورد به مورد بررسی می‌شود هر جا که مشکلی احساس شود کمیته بانک مرکزی به آن کمک خواهد کرد.

    وی در پاسخ به این سوال که مردم فکر می‌کنند بانک‌ها و بانک مرکزی چندان به بدهکاران دانه درشت فشار نمی‌آورند اما کسانی که تسهیلات خرد دریافت کرده‌اند بانک به شدت با انها برخورد می‌کند، گفت: پیگیری پرونده‌ای که به عنوان مثال 500 میلیارد تومان معوقه دارد مسیر سخت‌تری است زیرا ذینفعان در این پرونده بیشتر است، اما از فردی که 50 میلیون تومان بدهکار است در همان شهرستان شکایت می‌شود و مراحل وصول و پیگیری انجام می‌شود.

    وی ادامه داد: کسی که 500 میلیارد تومان بدهکار است به هر شیوه‌ای متوسل می‌شود که پول را پرداخت نکند. وثیقه‌های بانکی برای تسهیلات کلان ممکن است کارخانه باشد اما در برخی مواقع مشاهده شده که تسهیلات براساس اعتماد یا تخلف مدیر یا کارمند پرداخت شده، تسهیلات تکلیفی بوده است و یا طرحی در ابتدا توجیه اقتصادی داشته اما با تحولات اقتصادی توجیه اقتصادی آن از بین رفته است، اما تحریم و نوسانات نرخ ارز مواردی است که بنگاه را در بازپرداخت تسهیلات با مشکل مواجه می‌کند.

    مجری برنامه از ریس کل بانک مرکزی پرسید اگر ما با شما اسفند سال آینده جلسه داشته باشیم در آن زمان حجم مطالبات معوق به چه رقمی رسیده است؟ که سیف پاسخ داد: رقمی نمی‌توانم اعلام کنم، اما امیدوارم به سطح استانداردهای بین‌المللی که زیر 5 درصد است برسیم. باید توجه داشته باشیم که **** بانکی یک طرف قضیه است و ما تلاش می‌کنیم اقدامات لازم را انجام دهیم اما طرف دیگر هم باید در این زمینه همکاری کند که ایر نهادها را در بر می‌گیرد.

    رئیس کل بانک مرکزی در خصوص برنامه‌های بانک مرکزی برای خروج از رکود گفت: برآورد ما این بود که امسال 240 هزار میلیارد تومان قدرت تسهیلات دهی بانک‌ها است که برای خروج از رکود و افزایش توان تسهیلات‌دهی برنامه‌های واگذاری بنگاه‌های بانک‌ها، فروش املاک و مستغلات، پیگیری وصول مطالبات معوق و افزایش سرمایه بانک ها را در دستور کار قرار دادیم.

    سیف ادامه داد: هدف ما پرداخت 280 هزار میلیارد تومان تسهیلات با اولویت 60 درصد برای سرمایه در گردش بود که هم‌اکنون در 7 ماهه اول امسال 177 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است که 60 درصد به سرمایه در گردش اختصاص یافته است و همچنین در بخش صنعت 80 درصد سرمایه در گردش در این بخش پرداخت شده است.

    وی افزود: خوشبختانه در 3 ماهه اول امسال تولید ناخالص داخلی با 4.6 درصد رشد از 460 هزار میلیارد ریال به 480 هزار میلیارد ریال رسیده است.

    سیف ادامه داد: در دوره‌های گذشته معمولاً همه بخش‌ها به‌غیر از کشاورزی منفی بوده اما در این دوره بخش‌های مختلف رشد داشته‌اند.

    وی در پاسخ به این سوال که چرا مردم خروج از رکود را لمس نکرده‌اند، گفت: این ملموس نبودن طبیعی است و اگر یک کوه یخ را فرض کنیم از دمای منفی 50 درجه به تدریج به منفی 40، منفی 30، منفی 20 و صفر میرسد و زمانی افزایش دما ملموس می‌شود که درجه حرارت به صفر برسد.



    * گزارش رشد اقتصادی تابستان اواخر آذر منتشر می‌شود

    رئیس کل بانک مرکزی از انتشار گزارش رشد اقتصادی 3 ماهه دوم سال جاری تا اواخر آذرماه امسال خبر داد.

    وی در خصوص تفاوت آماری بانک مرکزی و مرکز آمار و اینکه چرا بانک مرکزی با وجود مرکز آمار همچنان به انتشار آمارها مبادرت می‌کند، گفت: بانک مرکزی تجربه طولانی در انتشار آمار و نرخ تورم دارد اما مرکز آمار به تازگی نرخ تورم را منتشر می‌کند که البته هیچ مشکلی برای انتشار آمار توسط این دو نهاد نیست و حتماً لازم نیست هر دو نهاد رقم مشابه و دقیقی را منتشر کنند.

    وی در خصوص علت بنگاه داری بانک‌ها گفت: بخشی از این بنگاه‌ها به دلیل بدهی دولت به بانک‌ها تحمیل شده است البته مواردی هم وجود دارد که بانک‌ها خود وارد شده و خریداری کرده‌اند.

    سیف تصریح کرد: از نظر بانک مرکزی 3 گروه بنگاه مشخص شده است که بانک در گروه اول که شامل صرافی بانک و شرکت‌های مربوط به عملیات بانکی است 49 درصد سهام می‌تواند داشته باشد و در شرکتهایی که با هدف کسب سود از طریق بازار سرمایه خریداری می‌شود حداکثر 20 درصد سهم می‌توانند بخرند که مجموع بنگاه‌ها و شرکتهایی که در تملک بانک قرار می‌گیرند نباید از 40 درصد سرمایه پایه بانک بیشتر شود.

    وی با اشاره به برنامه زمان‌بندی 3 ساله برای رسیدن به نسبت‌های تعیین شده گفت: هم اکنون مجموع سیستم بانکی 52 تا 53 درصد سرمایه پایه خود را بنگاه دارند که در این برنامه 3 ساله باید به نسبت 40 درصد برسند؛ البته البته واگذاری‌ها متناسب با کشش بازار و شرایط بازار سرمایه انجام می‌شود زیرا نباید عرضه‌ها به گونه ای باشد که با بازار را با مشکل مواجه کند.

    سیف با اشاره به تورم و رقم نزولی آن گفت: شاخص بهای تولید کننده به عنوان شاخص پیش‌نگر 17.7 درصد و شاخص نقطه به نقطه آن در آبان 13 درصد بوده است و رشد ماهانه آن 0.6 درصد گزارش شده است؛ برنامه ما رسیدن به تورم زیر 17 درصد در پایان سال جاری است.

    رئیس کل بانک مرکزی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در 24 سال گذشته نرخ تورم ماهیانه 1.5 درصد بوده و در یک سال منتهی به شهریورماه 3.5 درصد و یکسال منتهی به آبان امسال 1.1 درصد بوده است، بنابراین تورم در یکسال اخیر از 24 درصد کمتر بوده است.

    وی در خصوص نرخ سود بانکی گفت: بانک مرکزی از اعمال نرخ‌های دستوری پرهیز می‌کند و قطعاً با ادامه روند نزولی تورم در نرخ سود هم بازنگری می‌شود، اما باید این اقدام دارای فاصله زمانی باشد زیرا وقتی تورم 45 درصد بود نرخ سود به آن میزان افزایش داده نشد چون باید به روند بلند مدت توجه کرد.

    انتهای پیام/م
 
بالا