• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نرخی که از 79.2 درصد به 9.8 درصد رسید
گام سوم تورم تک رقمی

دنیای اقتصاد: آمارها نشان می‌دهد نرخ تورم سالانه پس از گروه دخانیات و مواد خوراکی در گروه «اثاث، لوازم و خدمات مورداستفاده در خانه» نیز «تک‌رقمی» شده است. براساس تازه‌ترین گزارش‌های منتشرشده، نرخ تورم اقلام این گروه در مردادماه به حدود 9.8 درصد رسیده است. براساس داده‌های بانک مرکزی، در مردادماه سال گذشته این نرخ معادل 79.2 درصد بوده است. این در حالی است که در ماه‌های گذشته نیز نرخ تورم سالانه در دو گروه دیگر به‌ویژه «خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها» در اردیبهشت‌ماه سال جاری تک‌رقمی شده بود؛ بنابراین تاکنون از یازده گروه اقلام تشکیل‌دهنده سبد مصرفی خانوار، نرخ تورم در سه گروه تک‌رقمی شده است. نکته قابل‌توجه این است که در دوره صعود تورم در سال گذشته نیز، این سه گروه سریع‌ترین و شدیدترین واکنش‌ها را به اثرگذاری عوامل تشدیدکننده تورم داشتند و پیش از گروه‌های دیگر، وارد نقاط اوج خود شدند. علاوه‌بر این، ترتیب صعود نرخ‌های تورم در این سه گروه در دوره تلاطم قیمت‌ها، مشابه توالی کنونی تک‌رقمی شدن آنان بوده است؛ بنابراین به‌نظر می‌رسد که این سه گروه حساسیت بیشتری نسبت به تغییرات تورم دارند و در حال حاضر نیز، زودتر از سایر گروه‌ها با روند نزولی تورم همراه شده‌اند.



جدیدترین آمارهای مربوط به قیمت اقلام مصرفی نشان می‌دهد

تورم تک‌رقمی در سومین گروه

گروه بازار پول: آمارها نشان می‌دهد در مردادماه، نرخ رشد قیمتی سالانه گروه «اثاث، لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه» معادل با 9.8 درصد شده که موجب شده است تورم این گروه مصرفی، پس از ماه‌ها «تک‌رقمی» شود. پیش از این در بهمن ماه سال گذشته، نرخ تورم گروه «دخانیات» از محدوده دورقمی پایین آمده بود و در اردیبهشت‌ماه سال جاری نیز، نرخ تورم گروه «خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها» تک‌رقمی شد. به این ترتیب، گزارش‌های جدید نشان می‌دهد از بین 11 گروه اصلی تشکیل‌دهنده اجزای سبد مصرفی خانوارهای کشور، در حال حاضر نرخ تورم در سه گروه «تک‌رقمی» شده است. روند آمارها نشان می‌دهد این سه گروه در دورانی که جهت شاخص صعودی بوده زودتر از دیگر گروه‌های کالایی واکنش نشان داده‌اند و با روند صعودی شاخص کل هم جهت شده‌اند. از میانه تابستان سال قبل نیز که جهت شاخص کل قیمت‌ها روند نزولی در پیش گرفت این سه گروه جزو گروه‌های پیشرو در این روند بودند.


نکته معنا دار دیگر، روند آماری مربوط به توالی افزایش و کاهش این گروه‌ها است.در دوران افزایش نرخ تورم این سه گروه با یک توالی تقریبا سه ماهه با جهت شاخص کل هماهنگ شدند.اکنون نیز که شاخص در مدار نزولی قرار دارد این سه گروه به همین ترتیب خود را با جهت شاخص تنظیم کرده‌اند. این دو نشانه می تواند به معنای آن باشد که این سه گروه حساسیت بیشتری نسبت به تغییرات تورمی دارند و در حال حاضر نیز، زودتر از سایر گروه‌ها با روند کاهشی تورم همراه شده‌اند.

ورود اثاث و لوازم خانگی به تورم تک‌رقمی
آمارهای بانک مرکزی حاکی از این است که در مردادماه، سومین گروه از اقلام مصرفی سبد خانوار نیز دارای نرخ تورم سالانه تک‌رقمی شده است. بر اساس تازه‌ترین آمارهایی که درخصوص روند قیمت‌ها منتشر شده، تورم سالانه گروه «اثاث، لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه» در مردادماه معادل 9.8 درصد شده و این گروه، پس از «خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها» و «دخانیات» سومین گروه از اقلام مصرفی بوده که در یک سال گذشته، ورود به دامنه تورم تک‌رقمی را تجربه می‌کند. بانک مرکزی کالاها و خدمات مصرفی را در 11 گروه اصلی دسته‌بندی می‌کند و نرخ تورم نیز، بر اساس تغییرات قیمتی این گروه‌ها محاسبه می‌شود.
پیش از این در بهمن‌ماه سال گذشته گروه «دخانیات» نخستین گروهی بود که پس از جهش بزرگ قیمت‌ها در دو سال گذشته، ورود به محدوده نرخ‌های تورم سالانه تک‌رقمی را تجربه کرد. نرخ تورم این گروه در بهمن‌ماه سال گذشته معادل 5.4 درصد شد تا دخانیات، تنها گروه از اقلام مصرفی باشد که در سال 1392، تورم تک‌رقمی را تجربه می‌کند. در نتیجه افت قابل‌ملاحظه قیمت‌های دخانیات در اواخر سال گذشته که تاکنون نیز ادامه داشته است، نرخ تورم سالانه این گروه از فروردین‌ماه سال جاری منفی شد که بیانگر این موضوع است که قیمت‌های دخانیات در ماه‌های طی شده از سال جاری، در مقایسه با قیمت‌های این گروه در ماه‌های متناظر سال گذشته در سطح پایین‌تری قرار داشته است.

فواصل سه‌ماهه در تک‌رقمی شدن تورم‌ها
سه ماه پس از «تک‌رقمی شدن تورم دخانیات»، در اردیبهشت‌ماه سال جاری تورم سالانه گروه «خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها» نیز تک‌رقمی شد. آمارها نشان می‌داد نرخ تورم اقلام غذایی در اردیبهشت‌ماه سال جاری به میزان 6.7 درصد بوده است که رشد محدودی را در قیمت مواد خوراکی و آشامیدنی‌ها از اردیبهشت‌ماه سال گذشته تا میانه‌های بهار سال جاری نشان می‌داد. تورم تک‌رقمی در مواد غذایی از تیرماه سال 1389 به بعد در اقتصاد کشور مشاهده نشده بود. به عبارت دیگر، تورم تک‌رقمی مواد غذایی، پدیده‌ای بود که پس از 47 ماه در اقتصاد کشور، در اردیبهشت‌ماه سال جاری بروز یافت.
در نهایت و سه ماه پس از تک‌رقمی شدن تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها، آمارهای جدید نشان می‌دهد که در مردادماه نرخ تورم سالانه یک گروه دیگر یعنی «اثاث، لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه» تک‌رقمی شده و به سطح 9.8 درصدی کاهش یافته است. به این ترتیب، سومین گروه از گروه‌های یازده‌گانه اقلام مصرفی خانوارهای کشور نیز از تورم‌های دورقمی فاصله گرفت تا آرامش بیشتری به سبد مصرف‌کنندگان در کشور وارد شود. نکته جالب توجه این است که این رخدادها یعنی تک‌رقمی شدن تورم سالانه گروه‌های جدید، با فاصله‌های زمانی سه ماهه رخ داده است: در بهمن‌ماه سال گذشته تورم سالانه دخانیات تک‌رقمی شد؛ سه ماه بعد و در اردیبهشت‌ماه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها رشد تک‌رقمی قیمت‌ها در مقیاس سالانه را تجربه کرد و مجددا پس از گذشت سه ماه از این زمان یعنی در مردادماه، اثاث، لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه ورود خود را به گروه‌های دارای تورم یک‌رقمی اعلام کرد.

از تورم‌های شدید تا تک‌رقمی
نکته قابل‌توجه درخصوص هر سه گروهی که تاکنون از دامنه تورم دورقمی خارج شده‌اند، این است که هر سه آنها در مردادماه سال گذشته، با نرخ‌های تورم شدیدا بالایی مواجه بودند. بر اساس گزارش‌ها، نرخ تورم سالانه دخانیات در مردادماه سال گذشته معادل 90 درصد بود، مواد خوراکی و آشامیدنی نرخ تورم نسبتا شدید 50 درصدی را تجربه می‌کردند و تورم سالانه اثاث و لوازم خانه نیز در حوالی 80 درصد قرار داشت. البته هر کدام از این گروه‌ها در ماه‌های پیش از مرداد 1392، نرخ‌های تورم شدیدتری را نیز تجربه کردند. به‌عنوان مثال، در بهمن‌ماه سال 1391 نرخ تورم گروه «دخانیات» بالغ بر 115درصد شد که نشان می‌داد قیمت اقلام زیرمجموعه این گروه، طی این سال از دو برابر هم بیشتر شده است. این نرخ یکی از بالاترین سطوح تورم برای گروه‌های مصرفی در تاریخ آماری کشور را به نام خود ثبت کرد. همچنین، نرخ تورم سالانه خوراکی‌ها نیز در فروردین‌ماه سال گذشته با رسیدن به سطح 57.9 درصد، رکورد کم‌نظیری را در 10 سال اخیر به جا گذاشت. در نهایت، تورم سالانه گروه «اثاث، لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه» نیز در تیرماه سال گذشته با رسیدن به سطح نگران‌کننده 82.1 درصدی، بی‌ثباتی عمیقی را در بازارهای این اقلام ایجاد کرد.
گروه‌های پیشرو در تغییرات تورم؟
نکته جالب توجه این است که توالی رکوردزنی این سه گروه از لحاظ رسیدن به بالاترین نرخ تورم در سال‌های اخیر نیز، با ترتیبی مشابه با توالی اخیر آنها در تک‌رقمی شدن بوده است. همان‌طور که ابتدا دخانیات، سپس خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها و در نهایت اثاث و لوازم خانگی نرخ تورم تک رقمی را تجربه کردند، در دوره بحران تورمی نیز این سه گروه با همین ترتیب به نقطه اوج خود رسیدند: ابتدا دخانیات در بهمن 91، سپس خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در فروردین 92 و در نهایت نیز، اثاث و لوازم مورد استفاده در خانه در تیرماه سال گذشته. وقفه زمانی بین این نقطه‌اوج‌ها، از دخانیات تا خوراکی‌ها، معادل دو ماه و از خوراکی‌ها تا اثاث، حدود سه ماه بوده است که تقریبا با تاخیرهای زمانی اخیر (فواصل سه ماهه بین زمان تک‌رقمی شدن) مشابه است.
با توجه به زمان ورود این سه گروه به نقاط اوج خود در سال گذشته و همچنین، ترتیب تک‌رقمی شدن نرخ تورم آنها در سال جاری، می‌توان گفت این سه گروه، حساسیت بیشتری را در مقابل عوامل تغییردهنده تورم از خود نشان می‌دهند و زودتر از سایر گروه‌ها، با روندهای تورمی پیش‌رو خود را هماهنگ می‌کنند. همچنین شدت واکنش این سه گروه نیز قوی‌تر از گروه‌های دیگر بوده است؛ چراکه نقاط اوج تورم مربوط به آنها در سال گذشته، فاصله قابل ‌ملاحظه‌ای با نقطه اوج رشد شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) در سال گذشته دارد (رشد این شاخص در بیشترین مقدار خود به حدود 45 درصد رسید.) این موضوع نشان می‌دهد سایر گروه‌ها، دارای بیشینه تورم کوچک‌تری در سال گذشته بوده‌اند.

تورم میانگین به 23 درصد رسید
گروه بازار پول: بانک مرکزی اعلام کرد: شاخص بهاي کالاها و خدمات مصرفي در مناطق شهري ايران در مرداد‌‌ماه 1393 به عدد 199.3 رسيد که نسبت به ماه قبل 1.3 درصد افزايش يافت. شاخص مذکور در مرداد‌ماه 1393 نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل 14.7 درصد افزايش داشته است. نرخ تورم در دوازده ماه منتهي به مرداد‌‌ماه 1393 نسبت به دوازده ماه منتهي به مرداد‌ماه 1392 معادل 23.2 درصد است. این گزارش نشان می‌دهد پیش‌بینی‌ها درخصوص کاهش تورم به زیر 25 درصد که قبلا از سوی روزنامه «دنیای‌اقتصاد» عنوان شد محقق شده است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
طیب‌نیا:
کبوتر سرمایه‌گذاری بر بام ناامن نمی‌نشیند



وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به جایگاه سرمایه‌گذاری مستقیم در رشد اقتصادی کشور گفت: با ایجاد ثبات در اقتصاد، برقراری امنیت و بهبود فضای کسب‌وکار روند جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشور تسریع شده است.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی طیب‌نیا در مراسم افتتاح مرکز جذب و خدمات سرمایه‌گذاری استان تهران با اشاره به کاهش قابل توجه رشد اقتصادی در سال‌های گذشته و تاثیر نزول سرمایه‌گذاری خارجی در آن اظهار کرد: به منظور دستیابی به نرخ رشد اقتصادی مورد هدف در سند چشم‌انداز باید این رشد از طریق تقویت نهاده‌ها و افزایش بهره‌وری محقق شود.



وی با بیان این‌که باید برای رشد اقتصادی از تمام امکانات داخلی و خارجی استفاده کرد، گفت: در حالی رشد اقتصادی از ترکیب نهاده‌ها و ارتقاء بهره‌وری ایجاد می‌شود که باید میزان معینی از نهاده‌ها بتواند رشد بیشتری را به همراه داشته باشد.



طیب‌نیا با بیان این‌که افزایش حجم نهاده‌ها و بهره‌وری مستلزم سرمایه‌گذاری جدید بالاخص سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی است، گفت: سرمایه‌گذاری باید همراه با ورود دانش و فناوری‌های جدید با استفاده از ارتقای فنون مدیریتی و دسترسی به بازار‌های خارجی باشد.



وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به اصلاح قانون حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی در دهه 80 گفت: این درحالی است که با وجود این بازنگری نه تنها در سرمایه خارجی موفق نبودیم، بلکه سرمایه‌ی داخلی را نیز از دست داده و بخش زیادی از منابع از کشور خارج شد.



وی در ادامه به زمینه‌های اصلی برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی اشاره کرد و گفت: ایجاد ثبات اقتصادی در این مورد از اهمیت خاصی برخوردار است، چرا که وقتی تورم بالاست نرخ ارز در نوسان، سود تسهیلات و سپرده‌ها سرسام‌آور و هزینه‌ها بالا باشد سرمایه‌گذار خارجی تمایلی به ورود به ایران ندارد.



طیب‌نیا با تاکید بر برقراری امنیت برای ورود سرمایه‌گذاران خارجی گفت: برای یک سرمایه‌گذار ضمن اهمیت ثبات اقتصادی ریسک‌گریزی و امنیت بسیار قابل توجه است و باید گفت هیچ‌گاه کبوتر سرمایه‌گذاری بر بام ناامن نمی‌نشیند.



وزیر اقتصاد و دارایی در ادامه به فضای کسب‌وکار آرام برای ورود سرمایه‌گذاران خارجی اشاره کرد و افزود: متاسفانه در سال‌های اخیر محیط کسب‌وکار ساده و روان نبوده تا بتواند به عاملی برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی تبدیل شود.





وی با گلایه از آمارهای بین‌المللی که جایگاه واقعی فضای کسب‌وکار ایران را رتبه‌بندی نمی‌کنند، گفت: با وجود این‌که معتقدیم کم‌لطفی‌هایی در رتبه‌ ایران در فضای کسب‌وکار شده و عوامل سیاسی در آن تاثیر‌گذارند اما آمارهای خودمان هم نشان می‌دهد که در جایگاه مهمی قرار نداریم. با این حال برنامه‌های مناسبی را در این مورد در دستور کار قرار داده و به سمت بهبود فضای کسب و کار در حال حرکت هستیم.



انتهای پیام





طیب‌نیا


طیب‌نیا


طیب‌نیا


کد خبرنگار: 71467
برچسب : سرمايه‌گذاري
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-7-21-133724shogleee.jpg

هدایت اقتصاد ایران به سوی جهانی شدن/ از تقویت سیستم بانکی تا رفع موانع بوروکراتیک
اقتصاد > اقتصاد کلان - تجربه سایر کشورها در 30،35 سال اخیر اهمیت مساله اصلاحات ساختاری اقتصادی را نشان می‌دهد.
جواد شیرازی*: تجربه سایر کشورها در 30،35 سال اخیر اهمیت مساله اصلاحات ساختاری اقتصادی (Economic Structural Reforms) را نشان می‌دهد. در این دوره اقتصاددانان، روشنفکران و تصمیم‌گیرندگان سیاست اقتصادی به تدریج در مورد برخی واقعیت‌ها به توافق رسیدند. 50 سال پیش هنگام چاره‌اندیشی برای توسعه اقتصادی و تقلیل فقر این بحث مطرح می‌شد که کشورهای جهان سوم کمبود ارز دارند و اگر بتوان این کمبود ارز را از طریق کمک‌های بین‌المللی حل کرد، رشد اقتصادی بالاتر می‌رود. بحث «تحلیل دو شکاف» بسیار معروف بود یعنی «شکاف ارزی» (Foreign Exchange Gap) و «شکاف پس‌انداز» (Saving Gap). کشورهای در حال توسعه معمولاً شکاف پس‌انداز نداشتند؛ اما دچار شکاف ارزی بودند. بنابراین روش‌ها و سیاست‌های اقتصادی که کشورهایی چون هندوستان و کشورهای آمریکای لاتین دنبال کردند روی همین مبنا استوار شده بود. این طرز فکر اقتصادی، تقریباً از اوایل دهه 1980 تغییرات بسیار مهمی را تجربه کرد. بانی این تغییرات فکر هم اندیشمندانی از جامعه آکادمیک مثل مرحوم‌یان لیتل (Ian Little) و سازمان‌های بین‌المللی مثل بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول بودند. دو نتیجه مهم از این تغییر فکر به وجود آمد: نخست اینکه کمبود ارز یک مساله تصنعی است که علت اصلی آن، تعصب بر ضد صادرات (Anti-Export Bias) است. دومین نکته مهمی که در این زمینه روی آن توافق فکری صورت گرفت و برای ایران نیز حائز اهمیت به نظر می‌رسد این بود که ثبات اقتصاد کلان لازمه رشد و تعدیل ساختاری است. بدین معنا که حصول نتیجه مثبت در سرمایه‌گذاری، تجارت خارجی و بخش مالی منوط به ثبات اقتصادی است. این بزرگ‌ترین و مهم‌ترین آموزه‌ای است که تجربه چند دهه اخیر کشورهای در حال توسعه ارائه می‌کند. گام نخست اصلاحات ساختاری اقتصادی در ایران باید در مسیر ایجاد و تشدید رقابت باشد و بهترین محیط برای تمرین رقابت‌پذیری، بازار داخلی است. یعنی باید انحصارها و محدودیت‌هایی که در بازار داخلی مانع رقابت است، مورد شناسایی قرار گیرد و سپس این موانع به سرعت برطرف شود. مهم‌ترین اقدامی که هندوستان در سال 1991 به انجام رساند، سیستم اعطای مجوز برای بخش صنعتی را تقریباً شبانه از میان برداشت و برخی محدودیت‌ها را البته نگاه داشت. اما به طور کلی بسیاری از مجوزها را که برای فعالیت اقتصادی نیاز بود، حذف کرد. پیش از لغو این محدودیت‌ها، اگر کسی قصد داشت یک پیچ برای ماشین‌آلاتی که قبلاً وارد شده، وارد کند، اجازه نمی‌یافت. این فرد باید در ابتدا بازار داخلی را برای یافتن این پیچ، جست‌و‌جو می‌کرد. آنها تمام این محدودیت‌ها را از میان برداشتند و تنها برای برخی بخش‌های استراتژیک محدودیت‌هایی را قائل شدند. البته مجوزهایی مربوط به محیط ‌زیست و ایمنی کار به قوت خود باقی ماند اما اینکه دولت تصمیم بگیرد بخش خصوصی در کدام صنعت سرمایه‌گذاری کند دیگر موضوعیت نداشت. این اصلاحات، تاثیر مهمی بر تثبیت اقتصاد کلان گذاشت؛ چرا که سرمایه‌داران متوجه شدند، دولت برای تسهیل فضا جدی است. صاحبان سرمایه تمایل بیشتری به سرمایه‌گذاری پیدا کردند؛ به این دلیل که ضوابط روشن شد. در کنار این اقدامات، دولت، دروازه‌های تجاری هند را هم باز کرد. یعنی افزون بر کاهش تعرفه‌ها، سرمایه‌گذاری خارجی را نیز تشویق کرد. زمانی که هندی‌ها این پروژه را در سال 1991 آغاز کردند تعرفه واردات حتی روی کالاهای سرمایه‌ای و واسطه‌ای بالای 100 درصد بود. این تعرفه‌ها در طول مدت کوتاهی به 30 تا 35 درصد کاهش یافت. البته کره جنوبی تجربه دیگری در پیوستن به بازارهای جهانی دارد. کره در دهه 1970-1960 سیاست تشویق صادرات را هم‌زمان با تعرفه‌های بالا در پیش گرفت. اما کره‌ای‌ها نظامی ایجاد کردند که در آن کالاهای مورد نیاز صادرکنندگان برای تولید صادراتی از تعرفه معاف باشد. آنها موفق شدند اما بعید است که در دوران کنونی، تجربه کره جنوبی دیگر در هیچ جای دنیا قابل اجرا باشد. ضمن آنکه قوانین بین‌المللی و سازمان تجارت جهانی هم دیگر اجازه نمی‌دهد یک کشور تا این اندازه تبعیض تعرفه‌ای و یارانه صادراتی قائل شود. کره البته در نهایت در سال 1997 با مشکلاتی مواجه شد و ناگزیر برای پیوند با اقتصاد جهانی اصلاحاتی در **** تجاری خود ایجاد کرد. به طور کلی، جریان بازسازی مساله غامضی نیست. برای گرویدن به اقتصاد جهانی باید از داخل کشور آغاز کرد، باید سیستم موجود اعطای مجوز و رانت خواری از بین برود. طبیعی است که نوعی ترس و واهمه در ایران نسبت به ورود به بازار بین‌الملل وجود داشته باشد. اما اگر قرار است، رابطه تجاری، صنعتی و فرهنگی بیشتری با عرصه بین‌الملل برقرار شود، سیاستگذاران باید خود را برای سیاست اقتصادی و مدیریت باهوش آماده کنند. این را هم باید در نظر گرفت که دنیا فقط غرب نیست. کشورهای آسیایی نیز پیشرفت چشمگیری را کسب کرده‌اند و ایران می‌تواند مراوادت بیشتری با هند یا مالزی داشته باشد. به هر حال برخی صنایع ضعیف هستند و این صنایع ممکن است توانایی رقابت نداشته باشند. اما ورود به دنیای تجارت آزاد و تعامل با اقتصاد دنیا یک‌شبه صورت نمی‌گیرد. این روند چندین سال به طول خواهد انجامید و با تدبیر می‌توان تمام این مسائل را مدیریت کرد. همان‌طور که هندوستان در سایه این مدیریت به اقتصادی با رشد بیشتر و بالاتر تبدیل شد. اما به طور کلی در هیچ یک از کشورهای هندوستان، کره جنوبی، اندونزی و مالزی، ورشکستگی به گونه‌ای که صنعت نابود شود، رخ نداد. این کشورها البته ده‌ها سال در ایجاد ثبات در اقتصاد کلان دچار چالش بودند. برای مثال چنانچه روند تجارت آمریکای لاتین را در دهه 1980-1970 و ترکیه را تا قبل از سال 1991 مورد بررسی قرار دهیم درمی‌یابیم که مشکل اصلی آنها تورم بسیار بالا بود و این تورم بالا اجازه نمی‌داد که آنها از بازارهای جهانی به خوبی استفاده کنند و رقابت داشته باشند. آنها هم این مساله را حل کردند و اکنون کمتر کشوری وجود دارد که تورم دورقمی داشته باشد. به بیان دیگر، کشورهای مختلف توانسته‌اند سیاستی اتخاذ کنند که صنعت‌شان را رشد دهند و هم‌زمان از بازارهای جهانی بهره ببرند. البته به طور طبیعی فعالیت برخی صنایع در ایران که با یارانه و در شرایط انحصاری یا نیمه‌انحصاری خود را حفظ کرده‌اند، تحت تاثیر قرار می‌گیرد. از طرفی نباید فراموش کرد که در سال‌های گذشته، درآمدهای ارزی حاصل از نفت، برای ورود کالاهای مصرفی به کار گرفته شد. یعنی کالاهای مصرفی با ارز ارزان وارد کشور شد و به صنعت داخلی که در فعالیت‌های اقتصادی دچار محدودیت بود، آسیب رسید. اکنون باید شرایطی ایجاد شود که صنایع با محصولات وارداتی رقابت کنند. در روند جهانی شدن بازار تولید باید به سرعت با دنیا وارد تعامل معقول شود. اما مساله‌ای که تا حدودی دشوار به نظر می‌رسد، تعامل با بازار مالی است. بازار تولید را می‌توان نسبتاً سریع به سوی جهانی شدن سوق داد اما در مورد بازار مالی، جهانی شدن سخت‌تر است. برای مثال، این پرسش مطرح است که آیا به خارجی‌ها اجازه داده می‌شود که در بورس و بازار سهام داخلی فعالیت کنند؟ با چه سرعتی چنین اجازه‌ای داده خواهد شد؟ آیا وقتی دولت برای جبران کسری بودجه اوراق قرضه صادر می‌کند خارجی‌ها هم می‌توانند این اوراق را خریداری کنند؟ در شرایطی که بهره این اوراق بالاست و نرخ ارز هم تقریباً تثبیت شده است، برای خارجی‌ها دارای توجیه است که این اوراق را با سود 20 درصد خریداری کنند چرا که این سرمایه‌گذاری در کشور خودشان، با بهره دو تا سه درصد صورت می‌گیرد. تعامل بازار مالی ایران با بازار جهانی در شرایط کنونی بسیار مخاطره‌آمیز است و باید با آگاهی کامل و بسیار آهسته پیش رود. براثر تحولات فکری در اقتصاد آزاد، این توصیه مطرح می‌شود که کشورها باید در مورد حساب سرمایه و بازارهای مالی با احتیاط حرکت کنند. در نهایت ضرورت دارد که در ایران، مقررات تولید و تجارت، کنترل‌های بوروکراتیک و تعیین مجوزها سبک‌تر از وضع کنونی شود و قیمت‌های نسبی نیز معقول و منطقی شود. اکنون، از طرفی در اجرای سیاست درهای باز، تجارت بین‌الملل و سرمایه‌گذاری بین‌المللی نقش مهمی را ایفا می‌کند. این تلاش باید صورت گیرد که در بخش‌های مختلف، سرمایه‌گذار خارجی وارد شود. آن هم نه فقط برای تزریق سرمایه به اقتصاد که مدیریت صحیح سرمایه خارجی در افزایش بهره‌وری، ارتقای استاندارد مدیریت، فناوری و بازاریابی اثرات مثبتی دارد. ضمن آنکه، سرمایه‌گذاری خارجی، راه نفوذ به بازارهای جهانی را برای صادرات غیرنفتی باز می‌کند. اما تقویت **** بانکی برای ورود به اقتصاد بین‌الملل و تجارت جهانی بسیار حائز اهمیت است. به گونه‌ای که ورود سرمایه را بپذیرد و بر آن نظارت صحیح داشته باشد. بنابراین باید در این زمینه آمادگی ایجاد شود تا تجربه کشورهای جنوب شرق آسیا مانند تایلند، مالزی یا اندونزی تکرار نشود. این کشورها در دهه 1980 تا اواسط دهه 1990 در امر صادرات بسیار موفق بودند. اما همین کشورها در اواسط دهه 1990 به خاطر ضعف **** بانکی از هم پاشیدند. چرا که به شرکت‌های داخلی خود اجازه دادند در سطح بسیار بالایی از خارج استقراض کنند و به این ترتیب دچار انباشت بدهی شدند. ایران کشوری جذاب برای سرمایه‌های خارجی است؛ چرا که هم از بازار بزرگی برخوردار است و هم امکان رشد هفت تا هشت درصد برای مدت طولانی را داراست.*اقتصاددان
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس‌کل بانک مرکزی:
حذف ربا نقطه شروع بانکداری اسلامی است



حذف ربا از بانکداری نقطه شروع ایجاد بانکداری اسلامی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ولی الله سیف، رییس کل بانک مرکزی در بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی گفت: توقعات فعلی از **** بانکی به سوی منطقی شدن پیش می‌رود. وظیفه اصلی **** بانکی در حال پیشرفت است و بانک‌ها جایگاه خود را به عنوان بانک پیدا کرده‌اند در هدف‌گیری به سمت خروج از رکود بانک‌ها نقش عمده‌ای دارند.

وی افزود: یکی از موارد مورد تاکید وزیر امور اقتصادی و دارایی دور شدن بانک‌ها از بنگاه‌داری است و طبق برنامه بانک مرکزی بانک‌ها ظرف سه سال از بنگاه‌داری خارج می‌شوند.

وی افزود: هدف دیگر بانک مرکزی ساماندهی بازار غیر متشکل پولی است که به طور جدی توسط بانک مرکزی پیگیری می شود.

سیف بیان کرد: در رابطه با بانکداری اسلامی دو دیدگاه وجود دارد دیدگاه کسانی که عقیده دارند بخش قابل توجهی از بانکداری متعارف مغایرتی با بانکداری اسلامی ندارد و با اصلاح **** بانکی قابل ترمیم است. دیدگاه دوم مربوط به کسانی است که معتقدند **** بانکی به طور کلی با بانکداری اسلامی تعارض دارد و باید اصلاح شود.

رییس کل بانک مرکزی افزود: هیچ دلیل شرعی وجود ندارد که نتوان از بانکداری فعلی دفاع کرد. این رویکرد بین متفکرین بانکداری اسلامی غالب است و در آثارشان مشهود است.دیدگاه شورای فقهی بانک مرکزی نیز بر این دیدگاه متمرکز است اما دیدگاه دوم که بر ناکارآمدی **** بانکی تاکید دارد و معتقد است این **** باید به طور کلی کنار گذاشته شود باید اصلاح شود و با واقعیت جامعه مواجه شود؛ البته بانکداری متعارف به یکباره کنار گذاشته نشده و بانکداری اسلامی در کنار آن بوجود آمده و در حال رشد است. حذف ربا نقطه شروع بانکداری اسلامی است و به بانک‌ها اجازه داده شده با حذف ربا خدمات خود را ارائه دهند و با یکدیگر به رقابت بپردازند.

سیف در ادامه گفت: البته بانک‌ها باید ملتزم به حذف ربا نه تنها در قراردادهای بانکی بلکه در ارتباطات داخلی نیز دیده شود.

وی در ادامه بیان کرد: **** بانکی را نمی توان منتظر حل اختلافات گذاشت البته این اختلاف می تواند باعث توسعه نیز بشود. دیدگاه منتخب **** بانکی باید با نظرات علما تنظیم شود؛ بانکداری اسلامی و ربازدایی از ایران نه تنها پس از انقلاب بلکه قبل از انقلاب اسلامی نیز مورد توجه بود و ایجاد صندوق‌های قرض‌الحسنه از نمونه‌های عینی آن بوده است. در سال 1362 قانون جدید بانکداری با استفاده از آرای شهید صدر تصویب شد اما متاسفانه طبق پیش بینی 25ساله رای بازبینی دراین قانون تا به حال صورت نگرفته است.

سیف گفت:‌بازبینی یک ضرورت است انتظار می رود دستاوردهای این همایش به بانکداری اسلامی از منظر شرع و قانون کمک کند. در این نقد و بررسی باید به تمام نظرات علمی که وجاهت علمی و کارشناسی دارند توجه شود.

وی در ادامه مطرح کرد: بانک مرکزی اقدامات پژوهشی در فقه بانکی و شیوه روش شناسی فقه شیعه در نظر گرفته و از آن‌ها حمایت می کند. انتظار می رود این اقدام به رفع شبهات مراجع و آحاد مردم بپردازد.مطالعه تجارت بانکداری اسلامی در سایر کشورها و حضور خبرگان بانکی ایران در همایش‌های بین المللی از توصیه‌های بانک مرکزی است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هند بخشی از 400 میلیون دلار از سرمایه بلوکه شده را به ایران بازمی‌گرداند


هند تصمیم دارد این هفته بخشی از 400 میلیون دلار پول بلوکه شده ایران را بازگرداند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و به نقل از رویترز، بنابر گفته یک مقام آگاه دولت هند تحت شرایط توافق‌نامه کوتاه مدت ژنو و نیز هم‌زمان با دور نهایی مذاکرات هسته‌ای ایران و1+5 تصمیم دارد این هفته بخشی از 400 میلیون دلار پول‌های بلوکه شده را به ایران بازگرداند.

این مقام آگاه هم‌چنین تصریح کرد: پالایشگاه‌های نفتی هند مثل پالایشگاه مانگلور، صنایع نفتی آسال و نیز شرکت نفت پتروکمیکال به صورت مشترک این مبلغ را به ایران پرداخت خواهند کرد.

هند تا کنون در دو نوبت 900 میلیون دلار از پول‌های بلوکه شده ایران را تحت شرایط توافق‌نامه کوتاه مدت ژنو که به ایران اجازه داده است 2.8 میلیارد دلار از پول‌های بلوکه شده خود را در بانک‌های خارجی پس بگیرد پرداخت کرده است.

هم‌چنین منبع دیگری که با توجه به حساسیت موضوع خواست تا نامش فاش نشود به رویترز گفت:‌ پرداخت این بخش از پول بلوکه شده ایران حتی ممکن است تا فردا انجام شود.

خبرگزاری رویترز مدعی شده است که پرداخت این مبلغ پول به ایران از بانک RBI هند پس از تبدیل از روپیه به درهم و سپس از طریق بانک مرکزی امارات متحده عربی به ایران پرداخت خواهد شد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سپرده قانونی بانک‌ها 70 هزار میلیارد تومانی شد



سپرده های بانک‌ها و موسسات اعتباری (مجموع سپرده‌های قانونی و دیداری) نزد بانک مرکزی در حالی در پایان نیمه اول امسال نسبت به پایان سال گذشته 3.5 درصد کاهش یافته که مانده سپرده های قانونی با رشد نسبت به گذشته به 70 هزار میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بنابر ارقام ترازنامه منتشر شده بانک مرکزی از عملکرد بانکها در پایان شهریور ماه مجموع سپرده بانکها نزد بانک مرکزی به 73 هزار و 85 میلیارد تومان رسید.

میزان سپرده‌های بانکها نزد بانک مرکزی در اسفندماه سال گذشته حدود 75 هزار و 754 میلیارد تومان بوده است.

اما با توجه به تشکیل سپرده‌های بانکها نزد بانک مرکزی از دو بخش دیداری و قانونی، عمده این سپرده‌ها قانونی بوده و حدود 70 هزار میلیارد تومان آن را به خود اختصاص می‌دهد که نسبت به پایان سال قبل حدود 8.7 درصد افزایش یافته است.

بر این اساس سپرده های قانونی بانکها از حدود 43 هزار میلیارد تومان در سال 1391 به 70 هزار میلیارد تومان در شهریورماه سال جاری رسید.

این در حالی است که سهم سپرده‌های دیداری از مجموع سپرده‌های بانکها در بانک مرکزی حدود 2500 میلیارد تومان است که بیش از 76 درصد نسبت به اسفند ماه سال قبل کمتر شده است.

روند کاهش سپرده‌های دیداری از سال 1391 ادامه داشته و درصد تغییر آن از منفی 32 درصد به منفی 76 درصد رسیده به گونه ای که از 9250 میلیارد تومان به 2500 میلیارد تومان کاهش یافته است.‌

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
حسام‌الدین آشنا:
برای اجرای اعتدال نیازمند انتخاب سیاست‌های درست هستیم



مشاور فرهنگی رئیس جمهور گفت: انتخاب سیاست‌ها در ایجاد رویکرد افراطی، تفریطی و یا اعتدالی اهمیت دارد. برای بدست آوردن یک رویکرد اعتدالی نیازمند انتخاب سیاست درست هستیم.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسام الدین آشنا در همایش ملی اعتدال اظهار کرد: سیاست فرهنگی معطوف به عرصه های مشخصی است. عرصه فرهنگ به میراث فرهنگی ، هنر ، ارتباطات و رسانه ، سرگرمی و ورزش همچنین گردشگری تقسیم بندی می‌شود. ما باید در سه سیاست کلی برای خود تعیین تکلیف کنیم. سیاست اول مشخص شدن تکلیفمان در حوزه هویت فرهنگی، سیاست دوم حیات فرهنگی و سیاست سوم امنیت فرهنگمان است.



وی ادامه داد: هویت فرهنگی دو چالش اصلی دارد. یک ملت احتیاج دارد درخواست احساس هویت واحد در میان همه وابستگانش داشته باشد، اما واقعیت این است که باید چتر هویت عام تمام تنوع و تکثر هویت ها را هم دربربگیرد. اینکه ما میان آنها سیاست درست انتخاب کنیم نشان‌دهنده رویکرد اعتدالی و یا برعکس رویکرد افراطی و تفریطیمان است.گاهی چنان سفت می گیریم که هیچ هویتی جز هویت قالب قبول نمی کنیم در آن صورت به نسل کشی فرهنگی متهم می شویم و گاهی بایک گسست فرهنگی عمیق روبرو می شویم.

آشنا با باین این‌که سیاست فرهنگی اعتدال افتخار فرهنگی است تصریح کرد: سیاست فرهنگی اعتدال میان سیاست های دیگر باعث افتخار فرهنگی است که همگان می توانند به هویت بالاسری خود افتخار کنند و درعین حال هم در مورد هویت خودشان هم احترام ببینند . در مرحله حیات فرهنگی مسئله این است که چگونه فرهنگ را وارد زندگی مردم کنیم.

وی همچنین افزود: در میان فرهنگ با دو معضل عدالت و رونق فرهنگی مواجه هستیم. احتیاج در میان همه مردم امکانات دسترسی فرهنگ و تولید آن را گسترش دهیم.اینکه از ده گروه برای تولید فرهنگی دعوت کنیم ولی جامعه تولید ما را مصرف نکند ودر عوض آنچه را که نه تنها ما حمایت نمی کنیم بلکه منع می کنیم را استفاده کند، اصلا خوب نیست. فاصله میان آنچه که ما از آن حمایت می کنیم و مردم مطرح می‌کنند زیاد است.

آشنا با اشاره به درگذشت مرحوم مرتضی پاشایی یادآور شد: این‌که خواننده پاپ با عمر کاری دو ساله در خیابان های تهران و 26 شهر کشورمان در هنگام مرگ با بدرقه مواجه می‌شود جای سوال دارد که باید از خود بپرسیم آیا این حاصل تدبیر ما در سیاست و حیات فرهنگی است و یا تبعات ناخواسته اعمال سیاست ها و عدم اجرای سیاست های درست ما در این حوزه بوده است.



مشاور فرهنگی رئیس جمهور افزود: آفت حیات فرهنگی در عدالت و رونق ،ویژه خواری و مصرف گرایی است. ویژه خواری یعنی کسانی به صورت نابرابر و به اجبار و به عناوین مختلف از امکانات بهره مند شود. روزی به اسم حمایت از اصلاح طلبان ، روزی به اسم حمایت از اصولگرایان همچنین روزی برای مبارزه با تهاجم فرهنگی و روزی به اسم گفت‌و‌گوی تمدن ها رانت خواری می‌کنند.

آشنا همچنین گفت:‌بسیاری از نمایشگاه هایی که در روزهای اخیر دیده اید و یا در آینده مراجعه می کنید تولید کنندگان و غرفه دارانشان از مطالبه گرانش بیشتر است. در عرصه کتاب تعداد ناشران از تیراژ کتاب ها بیشتر است . درعرصه سینما تعداد فیلم های تولید شده که هرگز هم به اکران نمی رسد از فیلم های اکران شده بیشتر است که این فیلم هایی هستند که هزینه هایشان را نه در فروش، بلکه در دوران تولید به دست می آورند.



وی معضل مهم فرهنگ را مصرف زدگی فرهنگی خواند و ابراز عقیده کرد: معضل دوم در سیاست فرهنگی مسئله مصرف زدگی فرهنگی است. وقتی شهروندان ما نمی توانند برای تولید ،‌نقد و مدیریت زمان فرهنگی کاری انجام دهند ما با مصرف زدگی بالا روبرو می شویم . چرا سرنوشت یک وزیر و وزارت خانه توسط پیامک ها تعیین می‌شود چون ما نیاموختیم که پیامک قابل اعتماد نیست چون توانمند نشدیم که برای تصمیمات مهم به اندازه کافی وقت و دقت صرف کنیم.



وی ادامه داد:چرا جوانان و بزرگترهای ما به سمت شبکه های ماهواره ای می روند؟‌چگونه ذائقه فرهنگی یک ملت آنقدر پایین می آید که به "حریم سلطان" راضی می‌شود. وقتی سیاست های مناسب برای توانمندی تولید و مصرف وجود نداشته باشد شما باید منتظر مصرف گرایی بی مورد باشید.



مشاور فرهنگی رئیس جمهور با بیان این‌که همه کشورها در پی گسترش نفوذ فرهنگی خود هستند اظهار کرد: همه کشورها برای فرهنگ دو راهبرد دارند. یکی نفوذ فرهنگ خودشان به دیگر جاها و دیگری جلوگیری از نفوذپذیری مردمشان از فرهنگ های بیگانه. همه می خواهند فرهنگشان را توسعه دهند و به دیگران بشناسانند.



وی در پایان گفت:‌ باید نفوذپذیریمان را کنترل کنیم، وگرنه یا مصرف کننده فرهنگ می شویم و یا انزوای فرهنگی پیدا می کنیم و دیگران به راحتی فرهنگ ما را فتح می‌کنند.باید به جایی برسیم که بین نفوذ پذیری و نفوذگری‌مان بتوانیم انتخاب کنیم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
/همایش ملی اعتدال/
یونسی: عقلانیت راه مبارزه با افراط و تفریط است


مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و مذاهب گفت: خطر بازتولید خشونت‌های دینی و بازگشت جنگ‌های دینی و مذهبی کابوسی است که جهان را همیشه تهدید می‌کند.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) حجت الاسلام و المسلمین علی یونسی در همایش ملی اعتدال با اشاره به گروه‌های افراطی اسلامی به نام تکفیری‌ها اظهار کرد: منشاء این گروه‌ها کیست؟ قبل از این‌که وارد بحث شویم باید بگویم با تعریف حضرت علی(ع) تکفیریعنی جهل و نادانی که منشاء خروج از اعتدال است. این تعریف بسیار زیباست. نشان می‌دهد که اعمال گروه‌های افراطی و تفریطی جاهلانه است که در مقابل آن رفتار حاکمانه و خردمانه وجود دارد. اعتدال یعنی حرکت با عقل و درایت و حکمت، اگر خارج از آن عمل شود جاهلانه است. تعصبات دینی، مذهبی، قومی، نژادی و ناسیونالیستی غیرعلمی و غیرخردمندانه است.



وی با بیان این‌که «وقتی افراط دو ویژگی را پیدا کرد خطرناک می‌شود» در این‌باره توضیح داد: یکی آن‌که گروهی باشد و یکی آن‌که دینی باشد. وقتی افراط گروهی می‌شود خطرناک‌تر است؛ اگر این حرکت رنگ دینی پیدا کند متاسفانه ماندگار می‌شود. گروه‌های افراطی در مقطعی تولید خطر می‌کنند ولی دیر یا زود به عنوان یک اتفاق تاریخی ثبت می‌شوند و از بین می‌روند اما آن‌جا که رنگ دینی پیدا می‌کند ماندگارتر می‌شود و چون یک حرکت بنیادی و تردید ایده است، باقی می‌ماند . خطر بازتولید خشونت‌های دینی و بازگشت جنگ‌های دینی و مذهبی کابوسی است که جهان را تهدید می‌کند.



وی تصریح کرد: جنگ‌های صلیبی نمونه‌ای از جنگ‌های دینی است. همه مذاهب و ادیان بدون استثناء سابقه گروه‌های تکفیری را داشته‌اند هیچ مذهبی نمی‌تواند خود را از گروه‌های تکفیری مبرا بداند. حالا امروز دنیای اسلام درگیر است. در این خصوص باید چاره‌ای بیاندیشیم. پیدایش تفکر تکفیری در دنیای اسلام برای اولین بار در زمان کوتاه حکومت امام علی‌(ع) و از میان سربازان او شروع شد این گروه بعدها خوارج نامیده شد. یک جریان تندرو که با حکومت‌های دیگر هم درگیر شد.



مشاور رئیس‌جمهور در امور اقوام و مذاهب با بیان این‌که «شاخصه‌های عملی و نظری برای مبارزه با گروه‌های تکفیری وجوددارد» گفت:‌ بر طبق اسلام راهکارهای نظری و عملی برای مبارزه با این تفکر وجوددارد. شاخصه‌های نظری برای مقابله با بی‌اعتدالی افراط و تفریط هست که از همان آغاز بعثت پیامبر (ص) قرآن بر این شاخصه‌ها تاکید داشت. اولین‌اش عقل وعقلانیت است که معیارش حق و باطل قرار دارد همه چیز بر اساس عقل است. اصول دین هم گفته‌اند باید بر اساس عقل باشد.



وی افزود:‌ ویژگی بعدی علم است که از آغاز بعثت به آن تائید شده است. عدالت سومین ویژگی است که مهمترین آن‌ها به حساب می‌آید، از نظر شهید مطهری عدل مهمترین ملاک دین است، یعنی هرچه را که به دین نسبت می‌دهیم باید با عدل بسنجیم.



وی گفت:‌ این بخش نظری اسلام برای جلوگیری از افراط و تفریط است. شاخص یا شاخصه‌های عملی برای جلوگیری از تفسیر شاخصه‌های عملی است . این شاخصه‌ها را در حدیث‌های متواتر دیده‌ایم همه جهان مرجعیت دینی اهل بیت(ع) را برای مسلمین می‌پذیرند. اهل بیت(ع) همان الگوی شاخص عملی است.



یونسی یادآور شد: اسلام ما اجازه نمی‌دهد که حتی با دشمنان‌مان از اعتدال ، عدالت ،‌عقل و علم خارج شویم به قول حضرت حافظ آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است با دوستان مروت با دشمنان مدارا‌ . در مورد دشمنان هم باید عدالت داشته باشیم. نحوه رفتار ما با کفار و دشمنان نشان می‌دهد که ما تقوا داریم یا نه. خدا ما را شهید راه اعتدال قرار دهد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر اطلاعات: مردم امیدوار شده‌اند


وزیر اطلاعات گفت: اکنون با همدلی و وحدت بین مسوولان، مردم نیز به آینده امیدوارتر شده‌اند و عرصه بر عوامل ناسازگار و ماجراجو نیز تنگ شده است.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویانن ایران(ایسنا) حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمود علوی در نشست شورای اداری خراسان شمالی در بجنورد اظهار کرد: وقتی در جامعه نشاط، شادی و احساس امنیت وجود داشته باشد، امید و پویایی نیز ایجاد می شود و چرخه اقتصاد، صنعت و علم نیز به تحرک واداشته می شود.



وی اظهار کرد: وجود رونق اقتصادی در جامعه باعث می شود تا تحریم دشمنان نیز هر چند سخت، کارساز نباشد و جامعه به ثبات اقتصادی و علمی برسد. مردم محور اصلی امنیت در جامعه هستند و وزارت اطلاعات به دنبال ایجاد امنیت و احساس امنیت جامع در جامعه، با تکیه بر مشارکت مردم است. فرهنگ اطلاعاتی ما بر مبنای مفاهیم شرعی و دینی استوار است و از بدنه این وزارتخانه و نیروهای اطلاعاتی ما جز خدمت تراوش نمی کند.



وی گفت: امروز سربازان گمنام امام زمان(عج) تکیه گاهی برای امنیت مردم هستند و ما افتخار می کنیم که خدمتگزار این مردم هستیم. امروز در پرتو وحدت و امنیت، فضای رشد و بالندگی در کشور ایجاد شده و تمام مردم و اقشار مختلف می توانند براحتی ابراز عقیده کنند و احزاب و گروه های سیاسی نیز بدون هیچ مشکلی فعالیت و رقابت سالم خود را دارند.



وزیر اطلاعات گفت: احزاب و گروه های سیاسی در کشور تا زمانی که در چارچوب قانون فعالیت داشته باشند و حاشیه های امنیتی در اجتماعات آنها وجود نداشته باشد، مشکلی برای فعالیت نخواهند داشت. احزاب سیاسی نیز باید فعالیت خود را در چهارچوب یک رقابت سیاسی سالم تعریف کنند که در صورت شکل گیری چنین رقابتی، نیازی به دعوا و نزاع های سیاسی نیست.



وی گفت: وزارت اطلاعات و سربازان گمنام امام زمان (عج) گرایش به هیچ یک از گروههای سیاسی ندارند و کار خود را براساس قانون انجام می دهند. لازمه جامعه پویا و بانشاط تعدد احزاب و گروه های سیاسی است و از نظر ما تمام گروه ها و احزاب سیاسی که دارای مجوز قانونی اند، فرزندان یک خانواده محسوب می شوند و در یک خانواده نیز حضور چند سلیقه به معنای دعوا و نزاع نیست.



وی گفت: این امنیت و احساس امنیت برای دانشجو و استاد دانشگاه و حوزه ما نیز وجود دارد و آنها نیز می توانند در سایه همین امنیت بدون هیچ گونه مساله ای نظرات خود را اظهار کنند. دولت به دنبال به حاشیه راندن هیچ جریان سیاسی نیست و وزارت اطلاعات و سربازان گمنام امام زمان (عج) نیز برای ارتقا و یا حذف هیچ جریان سیاسی تلاش نخواهند کرد. از نگاه دولت تدبیر و امید هر فردی که برای توسعه کشور و استان تاثیرگذار باشد، فضای کار برای خدمت به مردم برایش فراهم خواهد بود.



وزیر اطلاعات اظهار کرد: تمام گروه ها و احزاب سیاسی در کشور باید در جهت هم‌افزایی تلاش کنند؛ چراکه ما در جمهوری اسلامی ایران زیر لوای ولی فقیه و ***** و به تعبیر رییس جمهوری زیر یک پرچم برافراشته و آن هم **** معظم انقلاب خدمت می کنیم. جمهور اسلامی از نظر منطق چنان دست پری دارد که جواب مخالفان سیاسی خود را با منطق و استدلال می دهد و در این مسیر نیازی به قهر و غضب نیست.



وی گفت: نیروهای اطلاعاتی ما تمام توان خود را بر این امر متمرکز کرده اند که نابجا آبرویی کسی را از بین نبرند و این دقت نظر حتی در پاسخگویی به استعلاماتی که برای افراد از این وزارتخانه انجام می شود نیز رعایت می شود. اگر در بررسی استعلام فردی نیروهای ما به این نتیجه برسند که ابهاماتی در پرونده وی وجود دارد با دعوت از فرد مربوطه و سووال از وی و بررسی میدانی، این ابهامات را از بین می برند تا حقی از کسی ضایع نشود.



وی ادامه داد: رعایت حق الناس برای نیروهای اطلاعاتی، قضایی و انتظامی ما بسیار مهم است و ما که بیشتر با مردم سر و کار داریم، باید رعایت حق الناس را در دستور کار خود قرار دهیم. این وزارتخانه وارد زندگی شخصی افراد نمی شود چون این را شرع مقدس حرام دانسته و ما نباید برای کسی اضطراب و ترس ایجاد کنیم. ما مامور نشده ایم که نیت خوانی کنیم، بلکه ما که با حق الناس سر و کار داریم باید دقت عمل بیشتری در رفتارمان داشته باشیم تا حقی از کسی ضایع نشود.



علوی با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی **** معظم انقلاب اسلامی به عنوان «فرهنگ، اقتصاد و مدیریت جهادی» گفت: تحقق این خواست ***** در جامعه نیازمند برقراری امنیت و نشاط است و باید این احساس امنیت در همه جا نمایان باشد.



وی روز سه شنبه در بدو ورود به خراسان شمالی، با حضور بر مزار شهدای مرکز این استان، به نثار گل و قرائت فاتحه برای شهیدان پرداخت و پس از آن با حجت الاسلام یعقوبی نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه بجنورد و آیت الله مهمان نواز، نماینده مردم این استان در مجلس خبرگان نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
واکنش بانک مرکزی به منتقدان آمار رشد اقتصادی


مدیر کل آمارهای اقتصادی بانک مرکزی در رابطه با انتقادات نسبت به آمار 4.6 درصدی رشد اقتصادی بانک مرکزی تاکید کرد: وقتی اداره حساب‌های اقتصادی بانک‌مرکزی اجزای رشد را کامل منتشر می‌کند و می‌گوید در کدام بخش‌ها رشد اتفاق افتاده و با مراجعه به مبانی می‌بینید صحیح است آنگاه موضوع خدشه وارد شدن به آمار کاملا رد می‌شود.



به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، علیرضا مقتدایی اظهار کرد: ممکن است کسی ادعا کند رشد منفی و کمتر از این بوده است. این دسته ‌کسانی هستند که رشد را براساس مدل‌های آماری و نه براساس روش‌هایی که مبتنی بر بررسی آماری است، عنوان می‌کنند. اگرچه روش‌های مبتنی بر مدل‌سازی در جهان از اعتبار برخوردارند، اما روش بررسی بر مدل سازی ارجح است.

وی افزود: مدل‌ها رفتار دوره‌های گذشته را در خودشان ثبت می‌کنند و براساس آن پیش‌بینی می‌کنند اما روش‌های مبتنی بر بررسی، واقعیت‌های جاری را احصاء می‌کنند. بخش اقتصادی بانک مرکزی هم که اجزای حساب ها را کامل منتشر می‌کند و بر روی سایت قرار می‌دهد از این لحاظ دیگر محلی از اشکال نمی بینیم.



احتمال کاهش تورم از حد فعلی
مقتدایی همچنین در مورد تحقق ارقام پیش بینی شده برای تورم یادآور شد:عدد پیش بینی حدود 20 درصد بوده که به پایین‌تر از این عدد هم رسید پس وعده دولت محقق شده است. البته می‌توان انتظار داشت با توجه به توفیقاتی که حوزه اقتصادی دولت در سیاست‌های اقتصادی داخلی و بین‌المللی داشته است، پائین‌تر خواهد رفت.



دورنمای وضعیت اقتصادی


مدیر کل آمارهای اقتصادی بانک مرکزی پیش بینی خود از دورنمای وضعیت اقتصادی را نیز این گونه عنوان کرد که باتوجه به نتایجی که هم اکنون به دست ما می‌رسد می‌توان گفت آرامشی در وضعیت بازار مشاهده می‌شود که به معنای رونق کسب و کار، اطمینان سرمایه‌گذار، رشد اقتصادی و بقیه مواردی که در رشد سه ماهه اول وجود دارد است. در نهایت این افق اقتصادی که ما امروز از شاخص‌های مختلف داریم چه حوزه صنعت، چه حوزه خدمات، ساختمان و شاخص‌های قیمت، نوید این موضوع را می‌دهند که آینده یک آینده آرام‌ نسبت به قبل خواهد بود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
/کنفرانس بین‌المللی جهان علیه خشونت و افراطی‌گری/
سیدعلی *****: باید نسبت به دغدغه افراط‌گرایی در حیطه اندیشه و نظر توجه شود


سیدعلی ***** اظهار کرد: مادامی که ریشه اندیشه افراط‌گرایی در خاک زمین وجود دارد شجره خبیثه افراط گرایی از آن رشد می‌کند که میوه آن جز خشونت نخواهد بود.



به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدعلی ***** در سخنانی در اولین کنفرانس بین‌المللی جهان علیه خشونت و افراطی‌گری با تقسیم افراطی‌گری به دو ساحت نظری و عملی، گفت: سازمان‌های بین‌المللی و قدرت‌های نظامی و سیاسی جهان مثل شورای امنیت وجه غالب همت خود را بر این گذاشتند که با افراطی‌گری فعلی و عملی در جهان مبارزه کنند. البته در این ‌که همه آنها واقعاً از سر صدق در این معرکه وارد شده‌اند تردید است و مقام معظم ***** در سخنرانی‌ اخیر خود نسبت به این موضوع مطالبی را بیان کردند.



سید علی ***** گفت: شایسته است بیش از برخورد با افراط‌گرایان در معرکه عملی نسبت به دغدغه افراط‌گرایی در حیطه اندیشه و نظر توجه شود، تا زمانی که می گویند «عقیده این است و جز این نیست» «من حقم و همه باطل».

نوه بنیانگذار انقلاب اسلامی گفت: ما از کشته شدن جوان فریب خورده در عراق و شام ناراحت می‌شویم اما چه می‌شود کرد وقتی اینها دستشان به خون مسلمانان،‌ یهودیان و مسیحیان آغشته است، اما این کنفرانس‌ها می‌تواند برای این باشد که بنیان اندیشه افراط گرایی را با جهادی فرهنگی ساکت کند. تا زمانی که بنیادهای صهیونیستی در دنیا اقدام **** صهیونیستی را محکوم نمی‌کنند و در ****‌های تفکرساز خود به تئوریزه کردن خشونت توسط آن **** می‌پردازند چشم انداز روشنی از، از بین رفتن افراط گرایی وجود ندارد.



وی ادامه داد: مادامی که دنیا با سیاست دوگانه به کشورهایی نگاه می کند که مرکز تفکر تکفیری هستند و آن‌ها را محکوم نمی‌کند چشم اندازی از صلح پایدار دیده نمی‌شود و هر اقدامی در حیطه مبارزه عملی و میدانی دفعی و تدریجی خواهد بود.





وی در پایان گفت:‌ به امید روزی که گزینه نظامی روی هیچ میزی نباشد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
10پیشنهادروحانی برای مبارزه فوری باتروریسم


رئیس جمهور در جهت مبارزه فوری با تروریسم جاری در منطقه و جهان 10 پیشنهاد ارائه داد.



به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی در اولین کنفرانس بین‌المللی جهان علیه خشونت و افراطی گری گفت: استقبال جهانی از ایده‌ی جهان علیه خشونت و افراطی گری و تشویق آن در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با رای قاطع کشورهای جهان میزان ضرورت و اهمیت پرداختن به مقوله خشونت در جهان را نشان می‌دهد.



وی افزود: من در 25 سپتامبر 2013 در شصت و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد ایده‌ی جهان عاری از خشونت و افراطی گری را ارائه نمودم و درهمان مجمع ایده مطرح شده تبدیل به قطعنامه شد. در آن سخنرانی من از رهگذر احساس و فهم خود به تبیین بیم‌ها و امید‌هایی پرداختم که در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی به چشم می‌خورد.

وی ادامه داد: اکنون ما در تهران گرد هم آمده‌ایم تا بر ابتناء امید‌ها بر بیم‌های ویرانگر و یاس آور فائق آییم. از آنجا که سنت الهی و ارائه عام جهانی پشتیبان امید‌های سازنده و الهام بخش است امیدوارم که اقدام جمعی ما با موفقیت قرین شود.

روحانی در ادامه اظهارکرد: گرچه همکاری‌های گسترده‌ی اقتصادی و تعامل سیاسی در بخش های مهمی از **** بین‌الملل خشونت و افراطی گری را کاهش داده است ولی در عین حال متاسفانه در بخش‌های دیگری من جمله در منطقه خاورمیانه خشونت همچنان حضور دارد و بعضا به طور روزانه جان دهها کودک و زن و مرد را می‌گیرد.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد:‌به نظر می‌رسد در ابتدای امر لازم است همه کشورها و جریان‌های حامی صلح و همکاری و تعامل درجه تفاهم ،هماهنگی و جدیت خود را در مبارزه با خشونت و افراطی گری به حداکثر برسانند.در این زمینه درک مشترک ما از علل ظهور خشونت بسیار مهم است. **** دانشگاهی، مراکز تحقیقاتی و رسانه‌ها به هر میزانی که در فهم افراطی گری و خشونت به نظرات مشترک برسند به سیاست‌گذاری‌ها و اجرای موفق سیاست‌ها منتهی خواهد شد.

روحانی با بیان این‌که در **** بین‌الملل امروز جنگ و درگیری‌های نظامی جز تولید هزینه و تنش و از هم گسیختگی زندگی اجتماعی و اقتصادی شهروندان هیچ نفعی ندارد، اظهار کرد: اروپایی‌ها بعد از قرن‌ها درگیری و نزاع دو جنگ جهانی در نهایت به همکاری‌های به هم تنیده اقتصادی گردن نهادند و با همگرایی اقتصادی ، سیاسی و امنیتی دستاوردی بزرگ برای صلح و امنیت منطقه خود به ارمغان آوردند.

وی افزود :خوشبختانه کشورهای آسیایی و آمریکای لاتین نیز با همکاری‌های گسترده منطقه اقتصادی در فرایند ائتلاف‌های موثر سیاسی و امنیتی قدم بر می‌دارند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: من از این فرصت استفاده می‌کنم و از عموم کشورهای منطقه درخواست می‌کنم که با همفکری ، هماهنگی و ایجاد ائتلاف و سیاست‌گذاری‌های منطقی و عقلانی به سوی خاورمیانه‌ای در صلح و امنیت سوق پیدا کنیم. طبیعی است که دولت‌های این منطقه به مراتب علاقمندتر و دلسوزانه‌تر در پی آرامش ومبارزه با خشونت هستند و هیچ ضرورتی دیده نمی‌شود که بازیگران فرا منطقه‌ای که منافع خاص خود را دنبال می‌کنند سرنوشت مردم این منطقه را رقم بزنند.

روحانی تاکید کرد: جهان عاری از خشونت در شرایطی محقق می‌شود که دولت‌ها با هم همکاری کنند و در سیاست‌گذاری‌ها هماهنگ باشد. وقتی دولت‌ها هماهنگ باشند جریان های افراطی در حاشیه‌ قرار خواهند گرفت. دولت‌های مقتدر اگر با همسایگان خود به سیاست مشترکی دست یابند می‌توانند در مدت زمان کوتاهی ریشه‌های خشونت را بخشکانند. این نوع همکاری‌ها در منطقه آسیا و اروپا و آمریکای لاتین به وضوح قابل مشاهده است و زمینه ساز کاهش افراطی‌گری شده است.

رئیس جمهور با مورد توجه قرار دادن رویکرد دولت جدید جمهوری اسلامی ایران در این راستا گفت : جمهوری اسلامی ایران در دوره‌ی جدید مدیریت دولت تدبیر و امید از روز اول مسئولیت خود بر ثبات و آرامش و مبارزه با خشونت تاکید کرده است و در عموم مجامع منطقه‌ای و بین‌المللی خواستار همکاری دولت‌ها برای ریشه کن کردن خشونت شده‌اند. تمام نهادها و ارگانهای جمهوری اسلامی در این هدف ملی با یکدیگر هماهنگ هستند.

وی افزود: در صورتی که کشورهای منطقه با یکدیگر به تفاهم برسند می‌توانند جریان‌های ضد اسلامی مانند داعش را در مدت زمان کوتاهی به حاشیه رانده و هزاران زن و مرد و کودک که به واسطه اعمال وحشیانه‌ی این جریان ضد انسانی بی‌خانمان و اسیر شده‌اند را آزاد کنند. در چنین شرایطی هیچ نیازی به حضور بیگانگان و نفوذ تدریجی آنها نیست.به گزارش ایسنا، روحانی در ادامه اظهار کرد: آموزه‌های دینی ما را همواره بر مدارا و تحمل و توسل به صلح و آشتی دعوت کرده است. اسلام دین رحمت و رفعت و سیره پیامبر اسلام (ص) مبتنی بر عطوفت است. قرآن کریم علت غائی رسالت پیامبر اسلام (ص) را برای جهان رحمت می‌داند. مضافا این که اسلام ارزشهای عدالت و صلح و همزیستی مسالمت آمیز را در آموزه های خود درهمه ابعاد زندگی بشر ترویج می‌دهد و ارتقاء می‌بخشد.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: این واقعیتی تلخ وشرم آور است که تروریست‌ها انواع خشونت‌ها مانند کشتار انسان‌ها، تخریب اماکن مقدس و آثار باستانی و خرید و فروش زنان را به نام دین انجام می‌دهند. بی‌تردید قتل عام انسان‌ها جفای آشکار در حد آموزه‌های صلح آمیز همه ادیان است که بر اساس آن کشتن یک انسان بیگناه همانند کشتن همه‌ی انسان‌هاست.

وی با بیان این که تفکرهای غلط و افراطی فقط یکی از مسیرهای منتهی به خشونت است، ادامه داد: توسعه نیافتگی و نیازهای مادی پاسخ داده نشده بیکاری ، فقر ، نبودن امکانات زندگی و نا امیدی، از دست دادن امید به آینده قابل تحمل و ارزشمند بسط خشونت طلبی است و این همان بلایی است که خاورمیانه و بخش مهمی از جهان گرفتار آن شده‌اند.

وی گفت: خود برتر بینی ، ظلم و بی‌عدالتی در مقیاس ملی و بین‌المللی و تقسیم کشورها به خودی و غیر خودی زمینه ساز فرهنگ خشونت و گسترش ناامنی در ابعاد بین‌المللی است. ضمن اینکه سایر انواع خشونت‌های ساختاری همچون تحریم و تحدید ناقض حقوق بشر و‌ آزادی‌های اساسی و نیز چالشی جدی برای امنیت در **** بین‌الملل محسوب می شود.



وی در ادامه سخنان خود با بیان این‌که جهان امروز ما دستخوش فرایندهایی است که به نابرابری‌ها دامن می‌زنند به بیان برخی از این فرایندها پرداخت و گفت: حکومت‌های مستبدی که حقوق شهروندان خویش را به رسمیت نمی‌شناسند و حق مشارکت همگانی در سیاست گذاری را محترم نمی‌شمارند موجبات افزایش فقر و توسعه نیافتگی را فراهم می‌کنند. همچنین مداخلات خارجی و اشکالی از استعمار نو که سبب شده است جوامع توانایی‌های خود را برای کاهش فقر و حذف زمینه‌های خشونت از دست بدهند این نیز از جمله‌ی این فرآیندهاست.

روحانی ادامه داد: فسادگسترده در ****‌های اداری و مدیریت توسعه که سبب می‌شود منابع کشورها به جای آن که صرف ایجاد زیر ساختهای توسعه‌ی پایدار شود، هدر رفته و یا راهی سرمایه‌گذاری در کشورهای توسعه یافته شوند و فقر بر جای بماند در کنار استبداد و خودکامگی برخی از حکومت‌ها که با نقض آزادی و حقوق بشر باعث سرخوردگی و به حاشیه راندن اقشار آسیب پذیر می‌شود را نیز باید از جمله این فرآیندها دانست.

رئیس جمهور اضافه کرد: متاسفانه به همه‌ی این فرآیند‌ها می‌توان فهرست طولانی‌تری نیز اضافه و بر این نکته تاکید کرد که مساله توسعه طلبی‌ها و انحصار گری‌های سیاسی و ژئوپلتیک نیز نقش مهمی در پیدایش خشونت ها دارند. تلاش قدرت‌های جهانی برای تامین منافع خود و ناکامی در ایجاد قواعد لازم‌الاجرا در **** بین‌الملل زمینه ساز این گونه خشونت‌هاست.

وی ادامه داد: گرچه تشکیل سازمان ملل متحد یکی از دستاورهای مهم جامعه‌ی جهانی است و این سازمان تاکنون نقش تاثیرگذاری در **** بین‌الملل ایفا کرده است اما واقعیت ناخوشایند این است که سازمان ملل متحد با همه‌ی موفقیت‌هایش در برابر مسائل بزرگی که جهان ما با آن روبرو است کاستی‌های قابل توجهی دارد.

روحانی گفت: با تاکید بر این واقعیت که " برآمدن خشونت، غروب انسانیت است" با این پرسش مواجه می‌شویم پس چه باید کرد تا انسانیت نجات یابد و زندگی بر سیاره زمین با کیفیت بهتری ادامه پیدا کند. تاکید بر تقویت مدارای فرهنگی و مدارای دینی و به رسمیت شناختن حقوق فرهنگی همه انسان‌ها راهی به سوی کاستن از ظرفیت‌های بروز خشونت برمبنای تمایزهای فرهنگی است.

وی با بیان این‌که سزاوار است در کنار یکدیگر اندیشه‌ورزی درباره‌ی اشکال آشکار خشونت و صورت‌های بارز بی عدالتی و سازوکارهای غلبه بر آنها را تقویت کنیم، اظهار کرد: ما توان آن را داریم که ده‌ها فیلسوف، هنرمند ، جامعه شناس، سیاست‌مدار، فعال جامعه مدنی و شماری دیگر از شخصیت‌های جهان را برای اندیشیدن درباره‌ی رفع خشونت و بی‌عدالتی و استقرار عدالت گرد هم آوریم و جامعه بشری را به در پیش گرفتن راه و روشی مطابق خردورزی همگانی برآمده از اندیشه عدالت و نفی افراطی‌گری فرا بخوانیم.

وی با تاکید بر این که برای پیشبرد مبارزه با خشونت و افراطی گری و گستری فرهنگ صلح و مدارا جهان نیازمند اقداماتی اساسی و خطیر هستیم، به بیان مهمترین این اقدامات را پرداخت و گفت: گسترش و تعمیق گفت و گو میان دولت‌ها و جامعه مدنی با هدف کاستن از سوء برداشت‌ها تنازعات و نیل به تفاهم و همکاری بیشتر ، تلاش در جهت گسترش آموزش همگانی و بهره‌مندی از روش‌های پیشرفته‌ی تربیتی با هدف بسط فرهنگ صلح و مدارا، اهمیت نقش زنان، جوانان، علمای دینی و روشنفکران، دانشگاهیان و هنرمندان در گسترش دانش و اندیشه و احساس و باورهای دینی و اخلاقی و همچنین ارتقاء همکاری‌های فرهنگی و اقتصادی و سیاسی به منظور شتاب بخشیدن به روند مبارزه دسته جمعی با خشونت و افراطی گری از جمله این اقدامات اساسی و خطیر است.

وی در بخش پایانی سخنان خود به بیان پیشنهادهایی برای مبارزه فوری با تروریسم جهانی در منطقه و جهان پرداخت و این پیشنهادها را به این ترتیب برشمرد:

1- کشورهایی که از راه سازمان دهی و تامین مالی به شکل گرفتن تروریسم کمک کرده‌اند باید به صراحت از آنها اعلام برائت نموده و تامین مالی مستقیم و غیر مستقیم خود از آنها را قطع کنند و در جهت مبارزه علیه تروریسم با کشورهای قربانی همکاری کرده و به آنها کمک‌های مالی، اطلاعاتی و نظامی کنند. عراق و سوریه متحمل تلفات و صدمات جانی بی‌سابقه‌ای شدند و کشورهایی که مسبب این صدمات بی شمار بوده‌اند لازم است وظیفه‌ی تامین مالی برای جبران خسارت وارده را بر عهده بگیرند.

2- کمک‌های بین‌المللی برای بازسازی خانه‌های ویران شده ، اماکن مذهبی تخریب شده و تاسیسات زیر بنایی نابود شده در اثر اقدامات تروریستی و خسارات ناشی از عملیات نظامی مقابله با آنان ضروری است.

3- تروریسم از فضای فقر و بیکاری سربازگیری می‌کند. با تاسیس صندوق بین‌المللی اشتغال زایی و توسعه برای کمک به رشد سرمایه‌گذاری در کشورهای قربانی تروریسم بین‌المللی باید زمینه اقتصادی رشد تروریسم را از میان برداشت.

4- همکاری منطقه‌ای برای اصلاح **** آموزش و پرورش عمومی و مدارس دینی جهت مقابله با تفسیرهای افراطی، تکفیری و خشونت‌آمیز از آموزه‌های مذهبی و روحی است. باید حقیقت اسلام رحمانی به جهانیان ارائه شود.

5- همه ی طرف‌هایی که در مبارزه با این فتنه‌ی تروریستی جدی هستند از طریق هماهنگی‌های منطقه‌ای، همکاری‌های لازم از جمله تبادل اطلاعاتی را سامان دهند.

6- لازم است رسانه‌های ملی و بین‌المللی نسبت به آگاه‌سازی افکار عمومی در مورد تهدید تروریست‌ها و جلوگیری از سوء استفاده از خیل جوانان بیکار و به حاشیه رانده شده برنامه‌ریزی جدی داشته باشند.

7- همکاری جهانی برای مقابله با سوء استفاده تروریست‌ها از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی ضروری است.

8- تروریست‌ها در تردد بین کشورها با مشکلات زیادی روبرو نیستند. کشورهای در مسیر ترانزیت تروریست‌ها باید با تقویت اراده سیاسی و مکانیزم های ضروری مسئولیت خود را در قبال بازگشت ثبات و امنیت به منطقه ایفا کنند.

9- تلاش جامعه بین‌المللی برای اصلاحات در سازمان ملل به ویژه شورای امنیت و کاربرد حق وتو که در موارد جدی تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی است و عملا سازمان ملل را فلج کرده است، تاکنون با موفقیت چندانی روبرو نبوده است. ناکارآمدی شورای امنیت در موارد جدی موجب تهدید صلح و امنیت بین‌المللی و موجب تشویق متجاوز از یک طرف و سرخوردگی قربانیان و زمینه‌ساز اقدامات خشونت‌آمیز آنها از طرف دیگر می‌شود. شایسته است روند این اصلاحات و بازپروری سازمان ملل از فلج‌های ادواری که گریبان‌گیرش می‌شود با اراده و استدلال قوی‌تر از جانب جامعه بین‌المللی پیگیری شود.

10- رئیس جمهور در بیان آخرین و دهمین پیشنهاد خود گفت که 18 دسامبر به عنوان روز جهانی علیه خشونت و افراطی‌گری نامگذاری شود.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این کنفرانس بتواند در پرتو هم اندیشی جدی و حصول تفاهم و رهنمودها و پیشنهادهای موثر و عملی در جهت اعتلای فرهنگ صلح و مدارا و مبارزه با خشونت و افراطی گری ارائه کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مهمترین تفاوت‌های بودجه امسال با سال آینده


اگر چه لوایح و قانون‌های بودجه همواره حاوی بندها و تبصره و گاها اعدادی است که هر ساله در آن تکرار شده و ثابت می ماند؛ اما در سویی دیگر بخشی از آن وابسته به شرایط و زمانی که بودجه سالانه در آن تدوین می شود نسبت به سال قبل متغیر بوده و جابجا می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، لایحه بودجه سال 1394 درحالی 16 آذرماه از سوی رییس جمهور به مجلس تقدیم شد که با وجود افزایش اندک سقف کلی آن نسبت به قانون سال جاری تغییراتی در برخی بندها و ارقام آن وجود داشت.





تفاوت عمده بودجه امسال با سال آینده
با توجه به اینکه سهم درآمدهای نفتی در بودجه سال 1394 نسبت به امسال کاهش یافته و سهم این منابع به یک سوم منابع عمومی دولت رسیده است، معاون برنامه ریزی رییس جمهور معتقد است که این کاهش وابستگی که به دلیل فشارهای اقتصادی و در راستای اقتصاد مقاومتی بوده عمده ترین تفاوت بودجه سال 1393 و1394 است.

درآمدهای ناشی از نفت و فرآورده های آن در سال آینده 71 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که حدود 7.8 درصد نسبت به 77 هزار میلیارد تومان امسال کاهش دارد.

این درحالی است که تراز عملیاتی بودجه سال آینده نیز مثبت تر شده و از منفی 48 هزار و 900 میلیارد تومان امسال به منفی 46 هزار و 462 تومان کاهش یافته است.



تغییرات نرخ های مبنای بودجه
تعیین برخی قیمتهای پایه در بودجه سال آینده از پرحاشیه ترین بخش های تدوین آن بود به گونه ای که به دلیل ریزشی که در چند ماه در قیمت جهانی نفت ایجاد شده و حدود 40 درصد کاهش یافت دولت ناچار به تعیین قیمت 72 دلاری برای هر بشکه در سال آینده شد.

این در حالی است که قیمت نفت در بودجه سال جاری 100 دلار تعیین شده بود که در شش ماه اول امسال با متوسطی حدود 104 دلار فروش رفت، اما در اواخر این نیمه رو به نزول گذاشت و در حال حاضر به حدود 60 دلار رسیده است.

اما نرخ مورد توجه دیگر مربوط به دلار است که در لایحه بودجه 1394 با رشد200 تومانی به 2850 تومان افزایش یافته ایت.

نرخ دلار لایحه سال آینده در حالی با رشد 10 درصدی همراه بود که برای سال جاری نرخ 2650 تومان و برای سال 1392 حدود 2477 تومان به عنوان مبنای تبدل دلار به ریال در نظر گرفته شده بود.



نوسان در اعداد و ارقام کلی بودجه
لایحه بودجه سال 1394 با سقف کلی 837 هزار و 907 میلیارد تومانی بسته شد که نسبت به مصوب 803 هزار و 348 میلیارد تومانی سال جاری با رشد 4.3 درصدی همراه بوده است.

همچنین کل بودجه های عمومی شامل منابع عمومی و درآمدهای اختصاصی دولت 267 هزار و 357 میلیارد تومان پیش بینی شد که در مقایسه با 235 هزار میلیارد تومان سال جاری 13.8 درصد رشد دارد.

همچنین مجموع منابع عموی شامل درآمدها، واگذاری دارایی های سرمایه ای و واگذاری دارایی های مالی 244 هزار میلیارد تومان تعیین شده که نسبت به 211 هزار میلیارد تومان بودجه 1393 افزایشی 33 هزار میلیارد تومانی دارد.

از دیگر ارقام اصلی تشکیل دهنده کل بودجه سال آینده بودجه شرکت‌های دولتی و موسسات انتفاعی وابسته به دولت و بانکهاست که برای سال آینده بیش از 596 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که در مقایسه با سال جاری 0.1 درصد کاهش دارد.



افزایش حقوق کارمندان 6 درصد کمتر از امسال افزایش می یابد
اما از مجموع بودجه های عمومی ، 166 هزار میلیارد تومان را بودجه جاری و حدود 48 هزار میلیارد تومان را بودجه های عمرانی تشکیل می دهد.

بخش عمده بودجه‌های جاری را در حالی حقوق و دستمزد تشکیل می‌دهد که دولت برای سال آینده میزان افزایش حقوق کارکنان را با توجه به پیش بینی تورم 14 درصدی در سال آینده ، 14 درصد در نظر گرفته است که شش درصد نسبت به افزایش حقوق سال جاری کاهش دارد.

این درحالی است که در سال جاری میزان افزایش حقوق 20 درصد تعیین شده بود.



بودجه های عمرانی بالا رفت
همچنین بودجه های عمرانی هم که با رشد حدود 16 درصدی همراه بود از 41 هزار میلیارد تومان سال جاری به حدود 48 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

بودجه عمرانی به روال سال جاری برای سال آینده نیز با توجه به میزان پیشرفت طرح ها اولویت‌بندی می شود؛ اما با این تفاوت که طرح هایی که در توازن منطقه ای موثر باشند در اولویت بالاتری قرار می گیرند.



ورودی مازاد صندوق توسعه ملی قطع می شود
اما در بین بندها و تبصره های بودجه سال آینده قرار بر این شده تا میزان واریزی به صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی در 20 درصد مصوب در قانون برنامه پنجم ثابت مانده و سه درصد واریزی در هر سال متوقف شود.

این در حالی است که باید برای سال آینده 32 درصد درآمدهای نفتی به صندوق توسعه ملی واریز شود که با درخواست دولت در لایحه، مازاد پرداختی با توجه به شرایط خاص موجود در درآمدهای نفتی واریز نشده و در اختیار دولت قرار کمی گیرد براین اساس برداشتی از صندوق انجام نمی شود بلکه ورودی مازاد بر 20 درصد قطع خواهد شد.



هدفمندی به موقع رسید
در بین تبصره های بودجه، تبصره هدفمندی از اهمیت ویژه ای برخودار است چرا که تعیین کننده مسیر دولت در ادامه اجرای این قانون در سال بعد خواهد بود.

برخلاف سال گذشته که دولت لایحه بودجه را بدون تبصره هدفمندی به مجلس فرستاد، اما بعد با فشار نمایندگان تبصره هدفمندی نیز در قالب تبصره 21 به لایحه اضافه کرد امسال برنامه های هدفمندی در تبصره 21 به همراه سایر تبصره ها در لایحه بودجه سال 1394 گنجانده شده است.

تبصره هدفمندی از لحاظ اعداد و ارقام کلی تغییر چندانی نداشته و درآمد دولت از محل افزایش قیمت حامل های انرژی 48 هزار میلیارد تومان یعنی همان رقم سال جاری و رقم توزیع یارانه نقدی و غیر نقدی ثابت در 42 هزار میلیارد تومان مانده است.



سازمان مدیرت و برنامه ریزی به بودجه آمد
در حالی که سازمان مدیریت و برنامه ریزی از سال 1386 منحل و به دو معاونت برنامه ریزی و معاونت توسعه تقسیم شد، از آن پس در لوایح و قوانین بودجه "معاونت برنامه ریزی نظارت راهبردی رییس جمهور " استفاده می شد. اما با توجه به برنامه دولت برای احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی و مصوبه اخیر شورای عالی اداری برای تشکیل این سازمان با ادغام دو معاونت برنامه ریزی و توسعه، در حالی که هنوز مراحل احیای سازمان به پایان نرسیده و نام معاونت در روی ساختمان اصلی آن همچنان معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور است ، در لایحه بودجه سال آینده بجای نام معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور، "سازمان مدیریت و برنامه ریزی" به کار برده شده است تا بیانگر ورود رسمی سازمان مدیریت و برنامه ریزی به زیرمجموعه های دولت باشد. تغییر نامی که هنوز مشخص نشده تا چه اندازه محتوای قبلی را نیز تغییر داده است.

متن کامل لایحه بودجه سال 1394 به شرح زیر است:

پیوست شماره یک : اعتبار طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای

پیوست شماره دو : درآمدها و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی

پیوست شماره سه : بودجه شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت

پیوست شماره چهار : اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برحسب برنامه و فعالیت

ماده واحده و جداول کلان منابع و مصارف بودجه

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عراقچی در کمیسیون امنیت ملی مجلس:
5+1 در مطالبات و خطوط قرمز خود تغییراتی داده است


در جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با حضور عراقچی معاون وزیر امور خارجه آخرین وضعیت مذاکرات هسته ای و توافقات با گروه 1+5 مورد بررسی قرار گرفت.



به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سخنگوی کمیسیون امنیت در این باره اظهار داشت: در ابتدای این جلسه عراقچی ضمن تاکید بر زمینه سازی برای ادامه مذاکرات در توافق ژنو مطرح کرد که فاصله بین دوطرف بسیار زیاد بوده و بعد از مذاکرات و توافق ژنو نقاط مشترک زیادی به دست آمد اما هنوز این فاصله زیاد است و خطوط قرمز طرفین همچنان حفظ شده اگرچه طرف مقابل تغییراتی در مطالبات و خطوط قرمز خود داده و برای نزدیک شدن فاصله‌ها مذاکرات 7 ماه دیگر تمدید شده است.



وی افزود: معاون وزیر خارجه در جلسه امروز با اشاره به وجود برخی اختلافات برای رسیدن به توافق جامع اظهار کرد که طی 4 ماه آینده توافق شده است که در جلسات به توافق کلی دست پیدا کنیم و در 3 ماه بعد روی جزییات بحث و تبادل نظر کنیم و در این مسیر در مذاکرات گذشته نشست‌های لازم ، دوجانبه و چندجانبه برگزار شده است اما باید توجه داشت که هرچه زمان مذاکرات طولانی تر شود شرایط سخت‌تر خواهد شد و فشار بر روی طرف‌های غربی نیز اضافه خواهد شد اما هیچ کدام از این مسائل باعث عبور تیم مذاکره کننده ما از خط قرمزها نخواهد شد.



نقوی حسینی با اشاره به صحبت‌های معاون وزیرخارجه در مورد مذاکرات مسقط گفت: طبق اظهارات عراقچی مذاکرات مسقط بد پیشرفته بود و در چنین شرایطی تیم مذاکره کننده هسته‌ای به خاتمه مذاکرات فکر می کرد اما تمدید مذاکرات هم براساس یک تصمیم معقول گرفته شد اما در عین حال عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان در جلسه امروز کمیسیون تاکید داشت که طرف ایرانی معتقد بود در زمان کمتری از 7 ماه می‌توان به توافق رسید و جمهوری اسلامی ایران در مسیر مذاکرات هسته‌ای در شرایط برتری قرار دارد و امروز صاحب یک قدرت در سطح منطقه است و همین برتری و قدرت پشتوانه مذاکرات با 1+5 است.



نماینده مردم ورامین در پایان تصریح کرد: در جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی، معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه به سوالات نمایندگان پاسخ داد و در پاسخ به نگرانی‌های اعضای کمیسیون تاکید داشت در مذاکرات خط قرمزهای کشور حفظ می‌شود و پروتکل الحاقی نیز منوط به پذیرش و تصویب مجلس است اما صهیونیست‌ها و برخی کشورهای منطقه با کلیت هر نوع توافق مخالفند و حتی تلاش می‌کنند غرب را علیه ایران حتی در سطح نظامی تحریک کنند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
فعالیت 50 شرکت داروئی در البرز
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز گفت: بعد از تهران بیشترین شرکت‌های تجهیزات پزشکی در البرز متمرکز شده‌اند .
ایرج موفق، درگفت وگو با خبرنگارخبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه البرز، اظهار کرد: استان البرز بعد از استان تهران رتبه دوم کشور در خصوص تعداد شرکت‌های داروئی و تجهیزات پزشکی فعال را به خود اختصاص داده است.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیش از 50 شرکت صنایع داروئی در استان البرز فعال است که این شرکت‌ها بخش زیادی از نیاز کشور در خصوص تولید داروهای مختلف را تامین می‌کنند .
وی ادامه داد: یکی از شرکت‌های مستقر در استان البرز که در زمینه تولید کیسه‌های خون فعالیت دارد توانسته به عنوان اولین شرکت ایرانی فعال در این زمینه بخش زیادی از نیاز کشور در زمینه تامین کیسه خون را تامین کند و از این طریق از خروج سالانه میلیون‌ها دلار ارز از کشور جلوگیری نماید .
این مسئول ابراز کرد: تا پیش از فعالیت این شرکت تمامی کیسه‌های خون مصرفی در تمامی استان‌ها وارداتی بوده ورودآنها به دلیل تحریم گاه و بیگاه با مشکل مواجه می‌شده است .
موفق گفت: خوشبختانه با سرمایه‌گذاری‌های زیادی که در بخش تولیدات دارو و لوازم پزشکی توسط بخش خصوصی در حال انجام است به زودی شاهد بی‌نیازی کشور به واردات بسیاری از داروها خواهیم بود .
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز در بخش دیگری از صحبت‌های خود به نامناسب بودن فضاو زیرساخت‌های برخی از شهرک‌های صنعتی استان اشاره کرد وگفت: فضای بسیاری از این شهرک‌ها از ابتدا با هدف ایجاد شهرک صنعتی طراحی نشده و بیشتر شهرک‌های صنعتی البرز پس از این که چند واحد صنعتی کنار هم فعالیت خود را آغاز کردند به وجود آمده‌اند و برنامه‌ریزی قبلی برای ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای واحدهای فعال این شهرک‌ها انجام نشده است .
موفق اضافه کرد: برای ایجاد شهرک‌های صنعتی باید موارد مختلفی چون ظرفیت فضای در نظر گرفته شده، تطابق صنایعی که قرار است در شهرک صنعتی استقرار بیابند با فاکتورهای زیست‌محیطی و اولویت‌بندی در استقرار صنایع خاص در شهرک مد نظر قرار گرفته شود که متاسفانه این المان‌ها در هیچ یک از شهرک‌های صنعتی استان رعایت نشده اسست .
این مسئول در پایان گفت: امیدواریم برای احداث شهرک‌های صنعتی جدید در استان برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شود تا شاهد ایجاد شهرک‌های استاندارد و با زیرساخت‌های لازم در البرز باشیم .
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر کار اعلام کرد
اهتمام دولت به تولیدگرایی



وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت تدبیر و امید به بعد تولیدگرایی در مقابل واردات گرایی و رانت‌گرایی اهتمام می‌ورزد.



به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه همدان، علی ربیعی در آیین افتتاح کارخانه کنستانتره سنگ آهن شهرستان اسدآباد، افزود: کشور با 56 درصد کسری رشد اقتصادی مواجه است که این برای یک جمعیت بزرگ خوشایند نیست چراکه به بیکاری منجر می شود و اگر این موضوع حل نشود برای آینده ایران بحرانی خواهد بود.



وی در ادامه با اشاره به اینکه برای آینده ایران راهی جز رشد نداریم، اظهار کرد: برنامه رشد را در اولویت قرار داده ایم و امیدواریم در سال آینده با رشد مناسب به رشد 6 درصدی برسیم.



وزیر کار تصریح کرد: 90 درصد از سهام صندوق حمایت از بازنشستگان فولاد به بحث سرمایه گذاری در بخش فولاد به ویژه گندله سازی اختصاص یافته که برای بیش از 300 نفر اشتغالزایی می کند.



وی ادامه داد: صندوق حمایت از بازنشستگان فولاد بیش از هفت هزار میلیارد تومان طرح توسعه را پیش بینی کرده است و در برنامه‌های خود دارد.

ربیعی با اشاره به اینکه در طرح‌های پیشنهادی صندوق حمایت از بازنشستگان فولاد برای بیش از 40 هزار نفر اشتغال پیش‌بینی شده است، خاطرنشان کرد: در سنوات گذشته صندوق بازنشستگی فولاد در پرداخت حقوق بازنشستگان بیش از 100 روز عقب ماندگی داشت اما امروز این عقب ماندگی جبران شده و در بهمن ماه امیدواریم جشن پایان عقب ماندگی پرداخت حقوق بازنشستگان این صندوق را برگزار کنیم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در نشست حزب جوانان ایران اسلامی مطرح شد
اصلاح‌طلبان 200 کرسی مجلس دهم را هدف گرفته‌اند


حسن رسولی عضو هیات مدیره بنیاد باران و امید ایرانیان و شهربانو امانی نماینده سابق مجلس در نشست حزب جوانان ایران اسلامی با موضوع "اصلاح طلبان و انتخابات مجلس دهم" سخنرانی کردند.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، شهربانو امانی در این نشست با اشاره به اینکه اصلاح‌طلبان قصد همکاری و حرکت مشترک با حامیان دولت در انتخابات آتی را دارند، گفت: تجربه نشان می دهد هرجا که مردم در انتخابات ریاست جمهوری به صورت گسترده شرکت کرده و رییس جمهوری را برگزیده‌اند، در انتخابات مجلس نیز به کمک دولت آمده‌اند و نمایندگان همراه و هم‌فکر با دولت را به مجلس فرستاده‌اند.



امانی با ابراز نگرانی نسبت به شیوه برخورد شورای نگهبان با نامزدهای اصلاح طلب مجلس آتی، با اشاره به مشکلات موجود در سر راه اصلاح طلبان در انتخابات آتی، نقش و حضور مردم را بسیار مهم دانست و گفت: در صورت حضور گسترده مردم در انتخابات، دیگر نمایندگانی نمی‌توانند با کسب کمتر از 10 درصد از آرای واجدان شرایط، خود را نماینده مردم بنامند. مجلس تریبون مردم و پژواک صدای آنان و محل احقاق حقوق آنان است و نباید اگر دولت جدید و وزرای آن قدمی در جهت این مسیر برمی‌دارند مورد سوال، تذکر و استیضاح قرار گیرند.



وی با بیان اینکه استانی شدن انتخابات مجلس می تواند به ارتقا شأن و جایگاه مجلس بینجامد، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات موجود در کشور ناشی از عدم نهادینه شدن تحزب است و تن ندادن به تحزب تاکنون هزینه‌های بسیاری را بر کشور تحمیل کرده است.



این فعال سیاسی از آغاز تکاپوی اصلاح طلبان برای انتخابات آتی خبر داد و گفت: هم در استان ها و هم در تهران اصلاح‌طلبان جلسات خود را برای هماهنگی در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی آغاز کرده‌اند و یقینا مشارکت حداکثری مردم، مجلس اصلاح طلب یا نزدیک به اصلاح طلبان را شکل خواهد داد. برخلاف القائات رسانه‌های مخالف دولت و اصلاح طلبان، هدف راهبردی اصلاح طلبان در انتخابات نه دور زدن دولت بلکه کمک به دولت روحانی است.



در ادامه این نشست،حسن رسولی با اشاره به اهداف و راهبرد اصلاح طلبان در انتخابات آینده گفت: هدف گذاری اصلاح طلبان کسب 200 کرسی مجلس دهم است.



عضو هیات مدیره بنیاد باران با اشاره به تجربه مثبت انتخابات 1392 و اشاره‌ای به عبرت‌های تشتت اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری 1384 گفت: شاخص، محور و ***** جبهه اصلاح‌طلبان با سیدمحمد خاتمی است و همه اصلاح‌طلبان پذیرفته‌اند که با محوریت خاتمی در عرصه سیاسی شرکت کنند و خاتمی فصل‌الخطاب باشد.



رسولی با اشاره به اینکه خاتمی با سازوکار دموکراتیک و با هم‌اندیشی و تصمیم‌گیری جمعی با مجمع مشورتی خود که از چهره‌های شاخص و از جمله احزاب و گروه‌های مختلف اصلاح طلب تشکیل شده است، به اجماع میان اصلاح طلبان کمک می کند، افزود: با تجربه انتخابات 1392 اصلاح طلبان آموختند که با هم حرکت کنند و در صورت وحدت و هماهنگی بین اصلاح طلبان، پیروزی آنها تا حدود زیادی تضمین می شود.



عضو هیات مدیره بنیاد امید ایرانیان ادامه داد: اصلاح طلبان به کرسی های مجلس به عنوان طعمه نگاه نمی کنند و هر گونه فعالیت انتخاباتی و نیز کاندیداتوری در این انتخابات بر اساس عقل جمعی صورت خواهد گرفت.



وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص مذاکرات ایران و 1+5 گفت: تحولات اخیر منطقه (تحرکات داعش) و تجارب گذشته (طالبان و القاعده)، نشان داده که ادامه شرایط کنونی میان ایران و غرب مقرون به صرفه نیست و می تواند یک همسویی با هدف تامین ثبات و امنیت منطقه ای میان طرفین اتفاق بیفتد.



در این نشست رسولی و امانی، رویکردهای اصلاح طلبان را در انتخابات آتی مجلس برشمردند و بر تفاوت انتخابات مجلس با ریاست جمهوری و خاصیت محلی و قومی بودن انتخابات در بسیاری از حوزه‌های رای‌گیری تاکید کردند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هاشمی رفسنجانی: جوانان مسلح به دانش و آگاهی، بهترین سرمایه برای هر جامعه‌ای هستند


رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با تاکید بر اینکه جهل جامعه، بهترین وسیله حاکمان برای ***** قیام‌هاست، اظهار کرد: آگاهی، بهترین آینده را برای جوامع ترسیم می‌کند و جوانان آگاه بهترین سرمایه در رسیدن به این هدف هستند.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** در دیدار اعضای مرکز بازشناسی نهضت جنگل، قیام میرزاکوچک خان را یک موضوع مهم تاریخی، اسلامی و ملی خواند و گفت: اسناد ذی‌قیمتی از این قطعه تاریخی وجود دارد که باید جوانان، دانشجویان و مردم با آن آشنا شوند.



وی با تشریح اوضاع سیاسی زمان نهضت جنگل، اظهار کرد: خیلی‌ها تلاش کردند با بدنام کردن میرزاکوچک‌خان، نهضت او را خاموش و در تاریخ فراموش کنند و این مانند کاری است که قاجاریه درباره امیرکبیر کردند.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با یادآوری علاقه‌ی طلبه‌های مبارز به زندگی شخصیت‌های چون امیرکبیر و میرزاکوچک خان،خاطر نشان کرد: به خاطر کینه‌های سیاسی پهلوی از قاجاریه، در خصوص تشریح کارهای امیرکبیر حساسیت نداشتند، اما ابا داشتند که نهضت جنگل به عنوان یک اقدام انقلابی و اسلامی بازگو شود.



وی با ارائه تحلیلی از چرایی ترس استعمار و استبداد نسبت به شناخته شدن میرزاکوچک خان در جامعه، افزود: ترس از اقدامات روحانیون انقلابی، باعث شد که برای بیان زندگی این سید شهید، به تحریف و سانسور روی آورند.



هاشمی رفسنجانی با اشاره به فیلمی که درگذشته برای رئیسعلی دلواری ساخته شد، گفت: خوب است از قابلیت‌های هنر برای نشان دادن اهداف، برنامه‌ها و اقدامات میرزاکوچک خان بیشتر استفاده شود که می‌تواند الهام بخش باشد.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** در ادامه جهل جامعه را بهترین وسیله حاکمان برای ***** قیام‌ها دانست و تصریح کرد: آگاهی، بهترین آینده را برای جوامع ترسیم می‌کند و جوانان آگاه بهترین سرمایه در رسیدن به این هدف هستند.



وی همچنین افزایش رشد آگاهی را مرهون انفجار اطلاعات خواند و گفت: مردمی که آگاه شوند با زبان منطق مسایل خود و جامعه را حل می‌کنند.



هاشمی رفسنجانی در ادامه به تلاش‌های استعمار و استبداد به عنوان دو لبه‌ی قیچی در چپاول منابع ملت‌ها اشاره کرد و خاطر نشان کرد: اگر چه این دو با امیدواری به حضور تندروها، برای دوام خویش امیدوارند، اما روزی که جوانان اسلامی مسلح به دانش و آگاهی شوند، هیچ دشمنی توان مقابله با آنان را نخواهد داشت.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** افزایش گروه‌های تروریستی را برنامه تنظیم شده استکبار و استعمار برای انحراف قیام‌های مردمی در جوامع انسانی و بویژه کشورهای اسلامی دانست و گفت: در منطقه ما تروریست‌ها زاییده‌ی حضور استعمار و استبداد هستند.



وی مبارزه با گروه‌های تروریست را سخت، اما امکان‌پذیر دانست و اضافه کرد: باید عقلای اسلام از بدنام کردن مسلمانان جلوگیری کنند که عده‌ای مردم را به نام دین آواره می‌کنند و می‌کشند.



هاشمی رفسنجانی اتفاقات سال‌های اخیر مصر را مصداق روشن همکاری مثلث شوم استکبار، استبداد و تندروها توصیف کرد و اظهار کرد: مردم مصر که سابقه‌ای بسیار درخشان در تمدن انسانی و فرهنگ اسلامی دارند، برخاستند و انقلاب کردند، اما دیدید که چگونه تندروها قیام مردم را منحرف کردند که منجر به برگشت نظامی‌ها و تبرئه مستبدین شد.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با یادآوری شرایط ایران در سال‌های اول پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: حضور مردم و ***** بی‌نظیر امام(ره)، فرصت و میدان را از دست تروریست‌ها گرفتند که به دنبال تجزیه کشور و شورش‌های کور بودند.



وی با مقایسه مبارزات مردم افغانستان، عراق، لیبی و یمن با انقلاب اسلامی در ایران، اظهار کرد: دو ویژگی مردمی بودن و ***** امام، مبارزه و پیروزی مردم ایران را با تشکیل انقلاب اسلامی از دیگر قیام‌ها متفاوت کرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نشنال اینترست: تحریم موجب امتیازدهی ایران نشد



نشریه نشنال اینترست در گزارشی نوشت: آمریکا اهرم فشار خود بر ایران از طریق اعمال تحریم علیه این کشور را بیش از اندازه جدی می‌گیرد، در حالی که این تحریم‌ها در حال شکست خوردن است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نشریه نشنال اینترست در ادامه گزارش خود نوشت: دومین ضرب‌الأجل میان ایران و گروه 1+5 در حالی بدون حصول یک توافق جامع سپری شد که لفاظی‌های جنگ‌طلبان آمریکا موجب افزایش بدبینی نسبت به موفقیت این مذاکرات در ضرب‌الأجل جدید ژوئن 2015 شده است. هم‌چنین درخواست برای تقویت تحریم‌ها علیه ایران نشان‌دهنده حمایت ضعیف کنگره از این مذاکرات و این مساله است که محرومیت اقتصادی موجب اجبار برای امتیازدهی نمی‌شود.

هرگونه تحریم جدید به‌ویژه آن‌هایی که تحت قانون جلوگیری از ایران هسته‌ای مطرح شده‌اند موجب تهدید مذاکرات و خارج شدن آن از مسیر درستش می‌شود.

قصه‌ای که در واشنگتن روز به روز برای وزارت امور خارجه پررنگ‌تر می‌شود این است که تمدید برنامه اقدام مشترک باعث تضعیف فشار آمریکا در مذاکرات و ایجاد فرصتی برای ایران به منظور بهبود وضعیت اقتصادی‌اش می‌شود چون این قصد بر این مبنا استوار است که دلیل ایران برای مذاکره تحریم‌هاست. اگرچه می‌توان گفت تحریم‌ها علیه **** بانکداری و بازار نفت ایران به‌علاوه کاهش قیمت جهانی نفت و سوء مدیریت اقتصادی فشارهایی را بر این کشور وارد کرده است، اما آمارهای صندوق جهانی پول نشان می‌دهد اقتصاد ایران به دلیل صادرات غیرنفتی، حفظ ذخایر مالی و افزایش تولید داخلی رشد 2 درصدی داشته است. تمام این اتفاقات پیش از تعلیق شدن تحریم‌ها و در واقع پیش از این رخ داده که ایران بتواند منفعتی از برنامه اقدام مشترک به‌دست آورد.

هم‌چنین اگرچه تجار ایرانی می‌گویند که تحریم‌ها محدودیت‌هایی را برایشان به وجود آورده است، آن‌ها با تجارت جهانی در ارتباط هستند. می‌توان گفت گریز از تحریم‌ها، همانند آب، راه خود را برای کم‌ترین مقاومت می‌یابد.

به نوشته نشنال اینترست، تقویت تحریم‌ها تنها موجب تمرکز بیش‌تر قدرت اقتصادی میان نخبگان ایرانی و تضعیف اهرم فشار آمریکا برای مذاکرات با هدف دستیابی به یک توافق موفقیت‌آمیز می‌شود.

ایران به احتمال زیاد خواهان لغو فوری سخت‌ترین این تحریم‌ها خواهد شد که در سال 2012 به مرحله اجرا درآمدند و بخش‌های انرژی، کشتیرانی و بیمه را هدف قرار دادند. اما احتمال این‌که باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا بدون اطمینان از پایبندی ایران به تعهداتش بخواهد این تحریم‌ها را از میان بردارد بسیار کم است. ولی هم‌چنین ممکن است خواهان باقی ماندن تحریم‌های دیگری شود که به بهانه مسائل بشردوستانه و حقوق بشر وضع شده‌اند که به طور قطع به تندروهای ایرانی اجازه می‌دهد بر این مسأله که تحریم‌ها ارتباطی با برنامه هسته‌ای ندارند تأکید کنند و حتی بگویند که شاید مذاکرات موفقیت‌آمیز نیست.

این نشریه در پایان به چندین دهه فشار و محدودیت علیه ایران اشاره کرد و نوشت: بیش از 30 سال تحریم‌های اقتصادی و محدودیت‌های بازرگانی موجب نشد تا ایران در برنامه هسته‌ای‌اش امتیاز بدهد و علیرغم این انزوای اقتصادی، این کشور هنوز اعلام انعطاف‌پذیری می‌کند.

بنابراین پذیرفتن تقویت تحریم‌ها تنها موجب آسیب به مشروعیت مذاکرات هسته‌ای، جسورتر شدن تندروها در ایران و انزوای موسسات مالی جهانی می‌شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نوبخت:
دلمان می‌خواهد حقوق کارکنان را 50 درصد افزایش دهیم اما نمی‌توانیم


معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور ضمن عذرخواهی از مردم نسبت به کمبود‌هایی در حوزه اقتصادی از محدودیت منابع برای افزایش بیش از 14 درصدی حقوق کارکنان و ضمانت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برای اختصاص یارانه تولید سخن گفت‌.





به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دولت در سال گذشته و در ایام بودجه که پیشنهاد افزایش حدود 18 درصدی حقوق کارکنان مورد انتقاد قرار گرفته بود، اعلام کرده بود که با توجه به پیش‌بینی تورم تا کمتر از 20 درصد در سال 1393، رشد حدود 18 درصدی افزایش حقوق غیرمنطقی و کم نیست ولی با این حال مجلس دو درصد به آن اضافه کرد و در نهایت افزایش حقوق کارکنان به 20 درصد رسید. این در حالی بود که در آن زمان نرخ تورم در حدود 30 درصد بود، اما در روزهای اخیر با ارائه‌ی لایحه بودجه 1394 به مجلس افزایش حقوق کارکنان 14 درصد پیشنهاد شده که حدود شش درصد نسبت به قبل کمتر بوده و برخی انتقادات را برانگیخته است.



در پاسخ به این انتقادات، محمدباقر نوبخت - معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور – می‌گوید در حال حاضر با توجه به این‌که تورم نقطه به نقطه حدود 13 درصد و تورم سالانه حدود 17 درصد است و پیش‌بینی می‌کنیم متوسط تورم در سال آینده به حدود 14 درصد برسد، بنابراین افزایش حقوق کارکنان که باید بنا بر قانون به اندازه تورم باشد تا حدود 14 درصد منطقی است.





نوبخت که در یک برنامه تلویزیونی به بررسی ابعاد لایحه بودجه سال 1394 پرداخته بود، این را هم تاکید کرد که ما دلمان می‌خواهد حقوق کارکنان را تا 50 درصد افزایش دهیم، اما محدودیت منابع این اجازه را به ما نمی‌دهد.





وی با بیان این‌که ما مدعی نیستیم که کشور هیچ مشکلی ندارد، ادامه داد: اما معتقدیم باید با گذر زمان مسائل پیش‌رو را حل کرده تا شرایط مناسبی را برای زندگی مردم مهیا کنیم، براین اساس با توجه به این‌که دولت فعلی با درآمد 700 تا 800 میلیارد دلاری سال‌های گذشته مواجه نیست و کشور را با درآمد حدود 25 میلیارد دلاری اداره می‌کند از مردم انتظار داریم که ما را درک کرده و به ما زمان دهند تا بتوانیم در راستای بهبود شرایط گام برداریم.





اظهار شرمندگی و عذرخواهی نوبخت از مردم


معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در عین حال از مردم به دلیل وجود کمبود‌هایی در اوضاع اقتصادی از مردم عذرخواهی کرد و گفت: متاسفانه شرایط فعلی به گونه‌ای است که ما نتوانسته‌ایم اوضاع را آن طور که باید در شأن مردم کشورمان باشد برای آنها فراهم کنیم و به مسائل اقتصادی آنها بپردازیم با این وجود اگر مردم از اوضاع فعلی رضایتی ندارند بدانند که با توجه به فشارهای موجود شرایط حتی می‌توانست بدتر از این هم باشد، اما سعی کردیم که در اوضاع مناسبت‌تری آن را نگه داریم.



وی همچنین اشاره‌ای هم به اوضاع اشتغال جوانان داشت و گفت: ما واقعا شرمنده جوانان و فارغ‌التحصیلان کشور و خانواده‌هایشان هستیم که نمی‌توانیم در فرصتی محدود برای تمامی آنها شغل ایجاد کنیم، اما با این وجود در کنار تمامی بودجه‌هایی که برای طرح‌های عمرانی که خود به نوعی ایجاد اشتغال می‌شود در نظر گرفته‌ایم، مبلغ هزار میلیارد تومان را برای کمک به اشتغال جوانان و فارغ‌التحصیلان در بودجه سال آینده پیش‌بینی کرده‌ایم.





نوبخت با بیان این‌که ما شرمسار زوج‌های جوان در کمک به تامین هزینه‌های آنها هستیم، یادآور شد: با این حال 1300 میلیارد تومان را برای پرداخت وام‌های ارزان قیمت در تامین مسکن آنها در بودجه تعیین کرده‌ایم.





تضمین بانکی نوبخت برای یارانه تولید


معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به پرداخت یارانه 5200 میلیاردی تولید در سال آینده اشاره کرد و گفت: اما قرار نیست که این مبلغ به طور نقدی بین واحد‌های تولیدی توزیع شود، بلکه آن را در قالب تسهیلات ارزان‌قیمت در اختیار آنها قرار می‌دهیم.





وی گفت: به وزارت صنعت، کشاورزی و راه اعلام می‌کنم که سازمان مدیریت و برنامه ریزی این تضمین بانکی را خواهد داد که در هر سررسیدی مابه‌التفاوت سود تسهیلات بانکی را بپردازد.





انتهای پیام
 
بالا