• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سیدحسن *****:
کدورت‌ها را باید ریشه‌کن کرد


یادگار امام (ره) گفت: رفع کدورت شخصی نیست و کدورت‌ها را باید در جامعه ریشه‌کن کرد و باید تلاش کنیم کینه‌ها برداشته شود.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کویر، حجت‌الاسلام و المسلمین سید حسن ***** در مراسم سومین سالگرد امام جمعه فقید رفسنجان گفت: یکی از داشته های بزرگ انقلاب، محبت مردم به امام و همراهی با ایشان بود که دشمنان سعی می کنند این را مورد هدف قرار دهند؛ زیرا می دانند اگر به هدف برسد، انقلاب را مورد هدف قرار داده اند.



وی با گرامیداشت یاد امام جمعه فقید رفسنجان گفت: مرحوم آیت الله هاشمیان با امام در راه انقلاب پیوند بست و تا آخر در این راه پایدار ماند و مردم رفسنجان و حتی ایران یاد او را باید همراه گرامی بدارند.



***** با اشاره به خیانت‌های صورت گرفته در تاریخ اسلام تصریح کرد: تنها 50 سال بعد از رحلت پیامبر فرزندان پیامبر را در یک بیابان سر بریدند؛ چه اتفاقی افتاد، پیامبری که نمی گذاشتند آب وضویش به زمین بیفتد، بعد از 50 سال فرزاندنش را سر می برند.



یادگار امام (ره) گفت: امروز در شهر شما فرزند کوچکی آمده و مردم اینگونه ابراز محبت می کنند اما چه اتفاقی افتاده بود که پیامبر با آن جایگاهش و با توجه به اینکه اعراب را از منجلاب به اوج رساند فرزندانش را آن گونه در صحرای کربلا به شهادت رساندند.



وی با بیان اینکه کربلا یک نقطه از جغرافیا و یک نقطه از تاریخ نیست، ممکن است کربلا هر آن و هرجا باشد افزود: ظهر عاشورا آن جمعیت در مقابل امام حسین ایستادند و نماز خواندند و در نماز به پیامبر صلوات فرستادند و بعد از دو ساعت فرزند او را شهید کردند.



سیدحسن ***** تصریح کرد: رفع کدورت شخصی نیست و باید از بن در جامعه کدورت ها را ریشه کن کرد و باید تلاش کنیم کینه ها برداشته شود.



وی با اشاره به روایتی مبنی بر اینکه «کسی که در از بین بردن ناراحتی و کدورت پیشقدم شود، برتر است»، افزود: در جامعه اسلامی اگر کسی از کسی کینه داشته باشد، رفاقت از بین می رود و رفاقت که برداشته شود، آغاز فروپاشی اجتماعی است.



یادگار امام با مطرح کردن این سئوال که چه اتفاقی می فتد که فرزند پیامبر(ص) را سر می برند؟ تصریح کرد: کوفه تکرار شدنی است و ممکن است کربلا تکرار شود.



وی با اشاره به اینکه ما هرچه داریم از امام حسین(ع) و خاندان ایشان داریم، بیان کرد: امام حسین(ع) هادی جامعه است و در روز عاشورا دلش به حال کوفیان و شامیان بیشتر می سوخت.

پیامبر نیز نسبت به امت همواره دلسوز بوده و آنها را نفرین نکرده است و آیه قرآن نیز درباره ایشان است که «اگر ذره ای تندی در تو بود، مردم رهایت می کردند».



وی اظهار کرد: بعد از پیامبر(ص) جامعه دچار فساد سیاسی و قدرت از جای خود منحرف شد، این قابل حل بود، اما زمانی که جامعه دچار فساد اقتصادی شد و شکم ها آمیخته از حرام شد و درون مایه های صداقت در جامعه از بین رفت، فرهنگ، جامعه و سیاست از بین رفت.



یادگار امام در ادامه گفت: یک توهین به امام بزرگوار، جامعه ایران را منفجر کرد و 9 دی را رقم زد، اما چه شد که سر امام حسین(ع) را بریدند و آب از آب تکان نخورد.



وی با اشاره به حضور پرشور مردم رفسنجان در مراسم بزرگداشت حجت الاسلام هاشمیان تصریح کرد: مردم کشور ما به یک اشاره امام (ره) جوانان خود را پرپر کردند. عکس یک دختر شهید قلب امام را به لرزه در می آورد.



وی افزود: اینکه امروز مردم با آرامش به کربلا قدم می گذارند، حاصل خون شهدای شما مردم است و می بینیم که آن دیوانه‌ها امروز کجایند و ما کجاییم؟ امروز امنیت عراق را فرزندان سرزمین ما تعیین می کنند.



نوه امام *****(ره) در ادامه با اشاره به اینکه اربعین، تذکار سیدالشهداست و امام حسین پرچم بلند مبارزه با فساد است، گفت: جامعه ای که فساد در آن باشد و اگر کسانی که باید زنگ هشدار در مقابل فساد باشند، به هر علت لب فرو می بنندند، فاجعه است.



وی گفت: فساد اخلاقی فرع فساد سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است.



***** با اشاره به اینکه قیام امام حسین برای اصلاح امت جدش بود، تصریح کرد: سئوال این است که نمی شد امام حسین(ع) اصلاح را به گونه دیگری پیش می برد؟ جواب منفیست، زیرا جامعه خفته را خون حسینی باید بیدار کند.



وی افزوود: بعضی وقت ها برای کار بزرگ باید هزینه بزرگ داد و بعد از عاشورا جامعه اسلامی نهیب می خورد و از درون متوجه می شود که یک جای قضیه مشکل دارد و جامعه اسلامی به این تنبه می رسد که یک بیماری وجود دارد و باید آن را درمان و اصلاح کرد.



یادگار امام بیان کرد: خون امام حسین(ع) و شهادت ایشان تلنگر به جامعه اسلامی نیست، بلکه یک انفجار در درون جامعه اسلامی است.



وی افزود: پیام دیگر عاشورا این است که مراقب باشیم که اصلاح جامعه محتاج خون سیدالشهدا نباشد و جامعه باید محتاج تذکار سیدالشهدا و تذکر باشد.



سیدحسن ***** با تاکید بر اینکه امروز باید همه در جامعه خودمان مراقب باشیم، گفت: بیان دردها بعضا شجاعت می خواهد و باید شجاعت داشته باشیم.



وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر که همه فلسفه قیام سیدالشهداست، نباید تنها به چند امر کوچک و چند گناه ظاهری محدود شود. باید مراقب شکم های پر از حرام بود که همه پیام عاشورا در همین جمله امام خلاصه می شود.



نوه امام *****(ره) اظهار کرد: باید نسبت به جریان فاسد اقتصادی در هر جا که هست حساس بود و تعبیر مقام معظم ***** تعبیری درست و نکته کاملی است. این کار هم لوازمی دارد و لوازم امر به معروف و نهی از منکر، آزادی کسانی است که در این مقام هستند، آزادی رسانه ها و آزادی تریبون دارهاست و باید بتوانند در درد را فریاد.



یادگار امام اظهار کرد: بزرگ‌ترین راه نجات یک جامعه از فساد این است که جامعه خودش را کنترل کند و آحاد جامعه نسبت به مشکلات آن جامعه حساس باشند و طبیعتا ابزراهایی لازم دارند.



وی با اشاره به اینکه پیام سیدالشهدا(ع) به همه ما این است که مراقب جامعه خود باشیم، افزود: امام بزرگوار آمد دین را به مردم عرضه داشت و جامعه را با دین آشتی داد. شهدای ما پرورش یافته مکتب ***** هستند و شهیدان لشکر 41 ثارالله همه فرزندان امام هستند که به شهدات رسیده اند.



سیدحسن ***** گفت: امام با فرزندان خود میراثی را برای ما گذاشت و امروز همین حادثه بزرگ پیاده روی چند میلیونی به سمت مضجع مطهر سیدالشهدا(ع) میراث فرزندان شما مردم است.



وی بیان کرد: همه ما نسبت به حفظ میراث امام مسئول هستیم و این مسئولیت بیش از هر چیز شجاعت لازم دارد و نباید چشممان را بر زشتی ها ببندیم و اگر جایی انباشت نامشروع ثروت و قدرت است، اعلام کنیم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سفیر ایران در هند:
روابط تجاری ایران و هند رو به گسترش است


سفیر ایران در هند گفت: روابط تجاری و اقتصادی ایران و هند رو به گسترش است و امید می‌رود حتی با وجود تحریم‌ها این تعاملات روزبه روز گسترش یابد.



به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، انصاری در حاشیه دیدار عصر امروز 20 آذر ماه علی اکبر ولایتی رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع با جوشی رییس مرکز مطالعات آبزرو هند در پاسخ به پرسش ایسنا درباره دیدار رییس دو مرکز تحقیقاتی ایران و هند گفت: مدت‌های زیادی است که نهادهای تحقیقاتی هند علاقه دارند با نهادهای همتای خود در ایران در رابطه‌ با مسائل مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی همکاری داشته باشند.



وی ادامه داد: موسسه آبزرو هند از جمله موسسات معتبر تحقیقاتی در این کشور است که قرار است در صورت امکان با مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت **** تعامل داشته باشد. همچنین طرف‌های هندی برای برقراری این ارتباط ابراز علاقه زیادی کرده‌اند.



انصاری در پاسخ به سئوال دیگر ایسنا در زمینه تعامل‌های ایران و هند خاطرنشان کرد: روابط و تعامل‌های دو کشور بسیار گسترده است و این تعامل‌ها در حوزه‌های اقتصادی و سیاسی برقرار هستند. همچنین با توجه به مسائل امنیتی منطقه این روابط و همکاری‌ها متناسب با مسائل منطقه صورت خواهد گرفت.



سفیر ایران در هند درباره این که ایران و هند در چه زمینه‌ای بیشترین تعاملات را داشته‌اند گفت: این تعامل‌ها در بخش اقتصادی بهترین افزایش را داشته است و هند یکی از کشورهایی است که نفت ایران را حتی در زمان تحریم‌ها خریداری کرده و این تعامل در زمینه فروش نفت ادامه دارد و منابع مالی حاصل از فروش نفت را در راستای افزایش تعاملات تجاری و اقتصادی دو کشور صرف می‌شود.



وی در پایان گفت: روابط تجاری ایران و هند چیزی حدود 15 میلیارد و 250 میلیون دلار در سال بوده است که امیدواریم این رقم امسال نیز با وجود تحریم‌ها افزایش یابد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بنابر برآوردهای لایحه بودجه 94؛
راه آهن تهران - مشهد تا سال 97 برقی می‌شود


بنابر لایحه بودجه سال آینده راه آهن تهران - مشهد در مجموع با اختصاص 5828 میلیارد تومان اعتبار تا پایان سال 1397 برقی می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پروژه برقی شدن راه آهن تهران - مشهد از سال 1387 شروع شده و تا قبل از سالهای برنامه پنجم توسعه حدود هفت میلیارد و 261 میلیون تومان از بودجه پیش بینی شده را دریافت و هزینه کرده است.

بودجه‌های مصوب برای این پروژه در طول برنامه پنجم به گونه ای اختصاص داده شده که در سال 1390 حدود 126 میلیون تومان عملکرد داشته است.

اما در سال 1391 بودجه ای در پروژه برقی کردن راه آهن تهران- مشهد هزینه نشده و عملکرد آن صفر است و در سال 1392 نیز مجموع بودجه تخصیص یافته به آن به حدود 71 میلیون تومان می رسد.

عملکرد بودجه این پروژه در سال جاری نیز حدود 97 میلیون تومان برآورد می شود با این توضیح که دولت در بوجه امسال طرح های عمرانی را برای تامین اعتبار براساس الگویی الویت بندی کرد به گونه ای که بودجه عمرانی طبق پیشرفت فیزیکی طرح‌ها از صفر تا 20 ، 20 تا 80 و بالای 80 درصد تقسیم شد در این حالت هدف اصلی تامین اعتبار طر‌ح‌هایی قرار گرفت که در سال1393 خاتمه پیدا می کردند.

بنابراین برخی از طرح هایی که در الویت نبودند به میزان ادامه فعالیت و اینکه تعطیل نشوند بودجه دریافت کردند که به نظر می رسد پروژه هایی از قبیل برقی شدن راه آهن تهران- مشهد از جمله طرح هایی هستند که بودجه چندانی دریافت نکرده وتنها به اندازه عدم تعطیلی اعتبار گرفته اند.

این درحالی است که برای سال 1394 نیز بودجه ای حدود یک میلیارد و 100 میلیارد تومان برای این طرح پیش بینی شده است.

بنابراین گزارش، در لایحه بودجه سال آینده این گونه برآورد شده که طرح عمرانی برقی شدن راه آهن تهران- مشهد در مجموع با بودجه ای بالغ بر 5828 میلیارد تومان در به مدت 10 سال یعنی از سال 1387 تا 1397 به پایان برسد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بررسی سهم درآمدهای نفتی در بودجه از دهه٨٠ تاکنون
از بودجه ٦٨ درصد نفتی سال ٨١ تا حداقل درآمد نفتی در لایحه ٩٤+ جدول


بررسی بودجه‌های سنواتی کشور نشان از آن دارد که همواره درآمدهای نفتی نقش مهمی در قوانین بودجه داشته است، به طوری که از دهه٨٠ تاکنون بیشترین وابستگی به این درآمدها با سهم ٦٨درصد مربوط به سال١٣٨١ بوده، اما در سال جاری تحریم‌ها و کاهش کم سابقه قیمت نفت اتکا به درآمدهای نفتی را به حداقل رسانده است.





به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اگر چه طبق قوانین بالا دستی موجود میزان وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی باید کاهش یابد، اما طی سال‌های گذشته به رغم تمرکز دولت بر روی افزایش درآمدهای مالیاتی به عنوان جایگزینی برای درآمدهای نفتی، به دلیل افزایش قیمت نفت، این امر محقق نشده و همواره درآمدهای نفتی نقش مهمی در بودجه‌های سنواتی داشته است.





اما در لایحه بودجه ١٣٩٤ کل کشور، سهم درآمدهای نفتی به کمترین میزان طی دو دهه گذشته و معادل ٣١ درصد رسیده است.





بر این اساس در کنار محدودیت ایران در زمینه صادرات نفت و میعانات گازی، کاهش قیمت نفت به کمترین سطح طی حدود ٥ سال گذشته، دولت را بر آن داشت تا قیمت نفت را از ١٠٠ دلار در بودجه 1393 به حدود٧٢ دلار در لایحه بودجه ١٣٩٤ کل کشور کاهش دهد تا کمترین میزان تحقق درآمد و کسری بودجه را در سال آینده شاهد باشد و کمترین آسیب را از جنگ کاهش قیمت نفت ببیند.





سهم درآمد‌های نفتی از منابع بودجه




سال میزان درآمدهای نفتی سهم
1380 74957 53
1381 155318 68
1382 171444 47
1383 205789 42
1384 316277 43
1385 374109 65
1386 336063 54
1387 456511 56
1388 387238 46
1389 456152 47
1390 581118 38
1391 683608 47
1392 577111 34
1393 777993 37
1394 710759 (لایحه) 31




انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون وزیر بهداشت در نشست با دانشجویان:
جامعه دانشجویی به عقلانیت بیش از برخوردهای هیجانی نیاز دارد



معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت با بیان این که اگر فکر کنیم تفکرات و اندیشه‌های ما به طور مطلق درست هستند و فضا را برای دیگران محدود کنیم، منطق درستی نیست، گفت: با رعایت اخلاق و جلوگیری از اتهام زنی در یک فضای دوستانه می توانیم با یکدیگر کار کنیم. طرح اتهام نسبت به هم یا صحبت کردن با خشونت زبانی برای کسانی که قرار است در **** جمهوری اسلامی برای همه دنیا الگو و نمونه باشند، زیبنده یک جامعه اسلامی نیست.



به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه خوزستان - محمدرضا داود‌آبادی‌ فراهانی در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهواز در تالار شهدای این دانشگاه برگزار شد، با تبریک روز دانشجو و ابراز مسرت از حضور در جمع صمیمی و دوستانه دانشجویان، با اشاره به مطالب برخی دانشجویان که امکانات دانشگاه را در حد و اندازه یک دانشگاه تیپ یک ندانستند، اظهار کرد: البته در این مدت کوتاه متوجه شدم که دانشگاه علوم پزشکی اهواز به لحاظ شور و نشاط دانشجویی واقعا یک دانشگاه تیپ یک است.



وی برگزاری این گونه جلسات را نمودی از تفاوت سلایق و آراء مختلف توصیف و خاطرنشان کرد: البته در هر جمع دانشجویی یا بشری همگان همانند یکدیگر فکر و اندیشه ورزی نمی کنند و نتیجه اندیشه ورزی آنان نیز الزاما یک خروجی مشترک نخواهد داشت به همین دلیل لازم است انسان ها بر اساس یک مبانی مشترک با یکدیگر گفتگو کنند و نسبت به یکدیگر تحمل و سعه صدر داشته باشند.



معاون دانشجویی و فرهنگی وزیر بهداشت سخنان مطرح شده از سوی دانشجویان در این جلسه را از یک جهت خوشایند و از منظر دیگر شاید ناراحت کننده دانست و گفت: طرح این مباحث از این جهت خوشایند بود که یک شور و نشاط دانشجویی را در این جلسه شاهد بودم و از یک جهت و منظر دیگر شاید ناراحت کننده بود زیرا ما در حد ایده آل نیستیم که به همدیگر اتهام زنی نکنیم.



داودآبادی فراهانی افزود: ممکن است افراد حتی در اندیشه ورزی و کنش سیاسی خود اشتباه کنند اما دلیلی وجود ندارد که اشتباهات گذشته را به رخ همدیگر بکشیم. ما در یک کشور اسلامی زندگی می کنیم و در شرایط خاص منطقه ای به سر می بریم؛ اکنون در اکثر کشورهای منطقه و خاورمیانه امنیت و ثبات سیاسی وجود ندارد اما در کشور ما به برکت **** جمهوری اسلامی امنیت و ثبات سیاسی حاکم است هر چند نمی توان گفت به لحاظ توسعه سیاسی کشوری توسعه یافته هستیم.



وی با اشاره به پیشینه چندین هزار ساله **** استبدادی و شاهنشاهی در کشور خاطرنشان کرد: تنها در یک دوره کوتاه سی و چند ساله است که مردم سالاری دینی را تمرین می کنیم و طبیعتا هنوز به آرمان های خود در این حوزه نرسیده ایم؛ اگر به آحاد جامعه نگاه کنید هنوز ته مایه و نمادی از این استبداد چندهزار ساله در تفکر ما وجود دارد.



داودآبادی فراهانی ادامه داد: مطلق گرایی نسبت به خود، نمادی از همان استبداد است و تا زمانی که واقعا آن روش استبدای چند هزار ساله به سمت مردم سالاری دینی تغییر کند، شاید صدها سال دیگر زمان لازم داشته باشد؛ بنابراین نباید مطلق انگاری کنیم و باید با توجه به نظرات یکدیگر، با هم گفتگو کنیم.



معاون دانشجویی و فرهنگی وزیر بهداشت همچنین با بازخوانی سخنان **** انقلاب در دیدار اخیر با دانشجویان که فرمودند "بگذارید در دانشگاه ها نظرات دیگران هم مطرح شود، شما آن قدر استحکام در مبانی دارید که بتوانید باهم بحث کنید و به یک نقاط مشترک برسید." اظهار کرد: اگر فکر کنیم تفکرات و اندیشه های ما به طور مطلق درست هستند و فضا را برای دیگران محدود کنیم، منطق درستی نیست؛ از این جهت که در دانشگاه نظرات مختلف مطرح می شود واقعا خوشحال هستم و فکر می کنم با رعایت اخلاق و جلوگیری از اتهام زنی در یک فضای دوستانه بتوانیم با یکدیگر کار کنیم. طرح اتهام نسبت به هم یا صحبت کردن با خشونت زبانی برای کسانی که قرار است در **** جمهوری اسلامی برای همه دنیا الگو و نمونه باشند، زیبنده یک جامعه اسلامی نیست.



داودآبادی فراهانی با بیان این که فضای جدیدی برای برگزاری کرسی های آزاداندیشی ایجاد شده است، به آئین نامه قبلی اشاره و تصریح کرد: سلایق متفاوت هم بر این نکته اتفاق نظر داشتند که آزادی پس از بیان تا حدودی کم است و شاید پس از طرح صحبت ها احساس می شد که امنیت کافی ندارند؛ با توجه به این موضوع در ماه های اخیر آئین نامه ی جدیدی در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح و تصویب شد که تا حدودی فضا را برای طرح آزادانه دیدگاه ها در جمع های دانشجویی مساعدتر می کند.



وی با تصریح بر طبیعی بودن طرح برخی نظرات احساسی بین دانشجویان، آن را اقتضای سنین جوانی دانست و خاطرنشان کرد: البته اکنون جامعه دانشجویی ما به عقلانیت، اندیشه ورزی، مطالعه و گفتگو بیش از برخوردهای هیجانی نیاز دارد و فکر می کنم با گفتگو بتوان راه هایی برای رسیدن به افق های مشترک پیدا کرد و این دور از دسترس نیست که افکار و اندیشه های خود را به همدیگر نزدیک کنیم.



معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت افزود: البته مشخص است که نمی توان یک اندیشه و تفکر را با تزریق به انسان ها انتقال داد که در یک جامعه دانشگاهی کسی تصور کند دارای یک اندیشه برتر است و باید در فضایی که فقط او صحبت می کند، همه این صحبت ها را بشنوند و الزاما هم آن را بپذیرند.



داودآبادی فراهانی تصریح کرد: اندیشه انسان ها هنگامی دارای ارزش است که در بستر انتخاب شکل گرفته باشد؛ یعنی با شنیدن اندیشه های مختلف و انتخاب به آن رأی و نظر برسد که در این صورت آن انتخاب محکم، مستحکم و متقن خواهد بود؛ بنابراین باید فضا برای طرح دیدگاه های همگان در چهارچوب **** جمهوری اسلامی ایجاد شود و کسانی که به **** جمهوری اسلامی، قانون اساسی و آنچه در قانون اساسی آمده، معتقدند باید فضا داشته باشند که بتوانند فعالیت سیاسی انجام دهند.



وی افزود: همچنین دلسوزان **** و انقلاب باید متوجه این نکته باشند که هرچه بتوانیم این فضا را بیشتر ایجاد کنیم و سلایق بیشتری بتوانند در چارچوب **** فعالیت کنند، به استحکام **** و امنیت ملی قطعا کمک خواهد کرد. دولت تدبیر و امید هم در واقع درصدد بوده است که چنین فضایی را ایجاد کند و همچنین معتقد است که افراطی گری و دوری گزیدن از اندیشه ورزی و تعقل می تواند به جامعه آسیب برساند، همانطور که این افراطی گری در گذشته ظرفیت های بزرگی را از **** سلب کرد.



معاون دانشجویی و فرهنگی وزیر بهداشت با یادآوری نشاط حاکم بر جامعه قبل از انتخابات در سال 88 ادامه داد: پیش از برگزاری انتخابات حتی کسانی که با یکدیگر اختلاف نظر و دیدگاه داشتند، با سعه صدر با یکدیگر برخورد می کردند؛ چرا آن ظرفیت ها به دلیل ندانم کاری ها از بین رفت و به کشور آسیب رسید؟ امنیت ملی هم مورد تهدید قرار گرفت و از سوی دیگر هم آن شور و نشاط کمرنگ شد و به تبع آن یک فضای امنیتی به وجود آمد در صورتی که اگر آن زمان افراد اندیشه ورزی و تعقل می کردند و با رعایت قواعد بازی برای بهبود شرایط تلاش می کردند قطعا فضای بهتری در جامعه حاکم می شد.



داودآبادی فراهانی با اشاره به پرسش یکی از دانشجویان در خصوص نبود فضای شادی و نشاط در دانشگاه و به نوعی ایجاد یک روزمرگی برای دانشجویان تصریح کرد: در خصوص نشاط و فعالیت های فوق برنامه، ما هم معتقد هستیم در دانشگاه های علوم پزشکی به علت طولانی بودن زمان تحصیل، تمام توجهات به امر تحصیل معطوف می شود و دانشجویان فرصت حضور در برنامه های تفریحی، فرهنگی و ورزشی را پیدا نمی کنند که این موضوع واقعا به دانشجویان آسیب می رساند.



وی اظهار داشت: هیچ مشکلی با نشاط و شادی به شرط رعایت مبانی شرع و مخدوش نکردن آن چه مورد احترام اکثر مردم جامعه است، نداریم و حتی در بعضی موارد هم زیاده روی شده است که به طور مثال برای شرکت در یک جشنواره فرهنگی هنری در تهران، دانشجویان منتخب را از شهرستان ها با مینی بوس جداگانه اعزام می کردند به طوری که چهار یا پنج دانشجوی دختر با یک دستگاه مینی بوس و همین تعداد دانشجوی پسرهم با یک دستگاه مینی بوس دیگر اعزام شده بودند و وقتی علت را جویا شدیم گفتند اردوی مختلط ممنوع است؛ در حالی که همین دانشجویان وقتی می خواهند به خانه خود در شهرستان بازگردند، در اتوبوسی سوار می شوند که هم مرد و زن سوار می شوند. چرا این اتوبوس با آن مینی بوس فرق می کند؟



معاون دانشجویی و فرهنگی وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: برگزاری اردوی علمی مختلط اما به شرط رعایت شئونات چه اشکالی دارد؟ شما در دانشگاه هم کلاس مختلط دارید، بنابراین بحث بر سر اصول است که هر فعلی انجام می دهیم ان موازین شرعی رعایت شود زیرا اگر حتی کسی به اعتقادات دینی و رعایت آن شئونات التزام نداشته باشد، **** های اجتماعی همه را ملزم می کند که به قوانین و آن چه در عرف جامعه میان اکثریت پذیرفته شده است، احترام بگذارند و این حد شرعی مسئله است و به نظر می رسد بیش از آن جایز نیست.



داودآبادی فراهانی افزود: البته احساس می کنم اگر در دانشگاه کمتر به این موضوع پرداخته ایم بخشی از آن به منابع مالی برمی گردد؛ در حال حاضر طرح هایی در وزارت خانه پیگیری می شود که هر دانشجو بتواند در طول یک سال در یک اردو شرکت کند که این امر به افزایش نشاط جامعه دانشجویی کمک می کند.



وی همچنین با اشاره به موضوع موسیقی تصریح کرد: چرا ما باید از مراجع، ***** یا امام(ره) دیدگاه تندتری در مورد موسیقی داشته باشیم و به طور مطلق آن را نفی کنیم؟ وقتی یادگیری سازهای ایرانی را نفی کردیم در واقع این ابتذال در موسیقی ایجاد می شود و شاهد هستیم که گرایش سلایق جوانان به موسیقی اصیل و سنتی ایرانی کاهش یافته است در حالی که موسیقی ایرانی یک موسیقی اصیل عرفانی است؛ وقتی برخی فضاها را مسدود کردیم به طور طبیعی جوان به مسیر دیگری هدایت می شود که مسیر درستی نیست. ایجاد کانون موسیقی برای یادگیری یک آواز یا ساز البته همراه با رعایت شئونات و حدود شرعی چه اشکالی دارد؟



داودآبادی فراهانی ضمن سخنان خود در پاسخ به درخواست یکی از دانشجویان برای تعریف شادی و نشاط، تصریح کرد : معتقدم این سخن درستی است که باید شادی و نشاط را تعریف کنیم و باید در این حوزه اندیشه ورزی کنیم که در برنامه ها با ایجاد فضای شادی و نشاط، حدود شرعی نیز رعایت شود و این یک امر مسلم و قابل قبول است.



معاون دانشجویی و فرهنگی وزیر بهداشت افزود: باید به دانشجویان فرصت دهیم و به آن ها اعتماد کنیم؛ ممکن است اشتباهاتی هم به وجود آید ولی ما باید اجازه اشتباه کردن را بدهیم زیرا هیچ کدام از ما معصوم نیستیم و دانشجویانی که زمانی نوجوان بودند قرار است در کشور مسئولیتی را بپذیرند و یا یک مسئولیت اجتماعی یا خانوادگی را برعهده بگیرند و باید آن را تمرین کنند؛ این تمرین یک دوران گذار می خواهد که این دوران گذار هم دانشگاه است؛ به عبارت دیگر باید فضایی ایجاد کنیم که در عین نشاط اشکالات نیز رفع شود و این با تمرین امکان پذیر است نه آن که یکدیگر را محکوم کنیم.



وی با بیان این که راحت ترین راه حل یک مسئله حذف آن است، خاطرنشان کرد: ما می گوییم نباید مسئله را حذف کنیم بلکه باید با رفع اشکالات، به آن نقطه تعادل برسیم و من هم فکر می کنم کسانی که این فعالیت ها را انجام می دهند خودشان باید به این نکته رسده باشند که اگر از آن مرزهای مشخص در قانون و عرف عبور کنند اصل موضوع را ازدست می دهند و این همان عقلانیت است.



معاون وزیر بهداشت با تصریح بر این که اشکالات قابل حل و اصلاح است، اظهار کرد: شما دانشجویان اندیشه ورزی می کنید و در واقع وزن هر موضوع را محاسبه و تحلیل می کنید و عوارض آن را می بینید؛ همه باید بدانند اگر چارچوب ها رعایت نشود، قانون و احترام به اکثریت این فضا را از آن ها سلب خواهد کرد.



داودآبادی فراهانی به علت ابراز دیدگاه های مختلف از سوی دانشجویان در خصوص موسیقی، پیشنهاد برگزاری یک کرسی نظریه پردازی را در این خصوص مطرح کرد و گفت: موسیقی یک باب خیلی مهم است و مباحث شرعی آن نیز خاص است زیرا یک نوع موسیقی ممکن برای کسی طرب و گناه آلود نباشد در حالی که برای شخص دیگری گناه آلود باشد که لازم است به صورت علمی در باره آن گفتگو کنید.



معاون دانشجویی و فرهنگی وزیر بهداشت در حوزه تشکل ها با بیان این که قانون ملاک است، خاطرنشان کرد: هر مجموعه ای که طبق قانون و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست تاسیس انجمن یا هر تشکلی داشته باشد، منع نمی شود و مجوز فعالیت به آن ها داده می شود؛ از لحاظ قانونی نیز هر اسم تشکل یا انجمن که در دانشگاه وجود داشته باشد، آن اسم به منزله یک برند است و گروه دیگر نمی تواند آن را درخواست کند. البته این موضوع که یک تشکل، انجمن مستقل بوده اما بعد مستقل نشده، یک موضوع حقوقی است اما این که کسانی یک انجمن اسلامی را که در گذشته با تفکرات و اندیشه دیگری فعالیت می کرد، با آن تفکرات گذشته قبول نداشته باشند و اسم دیگری برای آن درخواست کنند، اشکالی ندارد.



داودآبادی فراهانی تصریح کرد: هرکسی می تواند در شورای نظارت درخواست کند و مجوز فعالیت اخذ کند؛ ما قصاص قبل از جنایت هم نمی کنیم اما هر تشکلی که خواستار فعالیت است باید آن چارچوب های قانون را رعایت کند و اگر بخواهد از آن چارچوب ها خارج و ساختار شکنی کند قطعا قوانین هم اجازه فعالیت نمی دهد.



وی در خصوص گلایه های دانشجویان از امکانات رفاهی دانشگاه نیز با بیان این که امکانات واقعا کم است و خودم هم واقعا شرمنده هستم، گفت: در مدت 5، 6 ماهی که این مسئولیت را برعهده گرفتم واقعا متوجه شدم امکانات خوابگاه ها فوق العاده نامطلوب است و در حد ایده آل نیست، اما می دانید که دولت با محدودیت منابع مواجه است؛ امسال هم با کاهش قیمت نفت، درآمدهای نفتی ما کاهش می یابد و منابع دولتی برای این موارد وجود ندارد.



داودآبادی فراهانی با بیان این که در قانون اساسی هم تحصیل تا زمانی که نیازها رفع شود، رایگان است تصریح کرد: در قانون هم نیامده است که حاکمیت باید معیشت دانشجویی را تامین کند بلکه با توجه به برخی اصول دیگر در قانون اساسی که مبنای آن عدالت اجتماعی است، می خواهیم این فرصت و امکانات را برای کسانی که از دیگر نقاط کشور در دانشگاهی دیگر تحصیل می کنند و توانایی تقبل هزینه های معیشت در شهر دیگر را ندارند، فراهم کنیم که البته دولت هم روز به روز در این زمینه ناتوان تر می شود که بتواند معیشت دانشجویی را به خوبی اداره و هزینه های آن را تامین کند.



معاون دانشجویی و فرهنگی وزیر بهداشت با اشاره به مسئله ژتون و صرف بیشتر اعتبارات دانشگاه برای ارائه غذا به دانشجویان خاطرنشان کرد: اکنون همه دانشگاه های علوم پزشکی کشور مبلغ ناچیزی را دربرابر ژتون از دانشجویان و مبلغی نیز از دولت دریافت می کنند اما دو برابر مجموع این دو رقم را هزینه می کنند که با پیمانکار قرار داد منعقد کنند که غذای دانشجویان را تأمین کند این مقدار کسری نیز از حوزه های دیگر مانند پژوهش و آموش تامین می شود.



وی افزود: البته با توجه با این که سرفصل فرهنگی، رفاهی و آموزش در بودجه با هم دیده شده است، دانشگاه اعتباری را که دریافت می کند در وهله نخست برای تامین غذا صرف می کند به همین دلیل برای حوزه فرهنگ اعتباری باقی نمی ماند؛ امسال کاری که انجام شد این بود که با توجه به نامگذاری سال به نام فرهنگ، درخواست کردیم سرفصل بودجه فرهنگی دانشگاه جدا شود که دانشگاه ها نتوانند آن را به حوزه های دیگر اختصاص دهند؛ اگر این کار انجام شود در آینده برای تامین مالی تشکل های سیاسی، فرهنگی و حوزه ورزش گشایشی ایجاد می شود.



داودآبادی فراهانی با اشاره به مصوبه مجلس که به دستگاه ها این اختیار را می دهد تا یک درصد بودجه خود را در سال های آینده صرف ورزش کنند از دانشجویان خواست در این خصوص از رئیس دانشگاه مطالبه کنند تا حتما دانشگاه از سال آینده این رقم را به ورزش اختصاص دهد.



وی در خصوص اعتراض دانشجویان به تجمیع واحدهای پردیس بین الملل و دانشگاه سراسری نیز گفت: در سال های گذشته 5 برابر ظرفیت برای پردیس برای مصاحبه دعوت می شد که شاید دانشگاه ها دانشجویی را پذیرش می کردند که به لحاظ علمی سطح پایینی داشت اما امسال فاصله رتبه دانشجویانی که در پردیس ها پذیرش شدند با آخرین رتبه پذیرفته شده در دانشگاه سراسری بسیار کم است.



معاون دانشجویی و فرهنگی وزیر بهداشت ادامه داد: به طور مثال آخرین رتبه پذیرفته شده منطقه یک امسال در دانشگاه تهران اگر 120 بوده است، رتبه آخرین نفر پردیس در دانشگاه تهران 230 است؛ به عبارتی والدین دانشجوی با رتبه 230 که در دانشگاه تهران پذیرفته نمی شد و می توانست مثلأ دانشگاه شهید بهشتی قبول شود، حاضر شدند در ازای پرداخت شهریه فرزندشان در دانشگاه تهران تحصیل کند؛ یعنی فقط با یک اختلاف کم دانشگاه های محل تحصیل جابجا شده است اما این نکته را هم باید بگویم که این کار از سوی وزارت بهداشت انجام نشده و در واقع مصوبه مجلس است که وزارت بهداشت آن را اجرا می کند.



به گزارش ایسنا در این نشست دانشجویان نیز به طرح دیدگاه ها و دغدغه های خود پرداختند که باز شدن فضای فرهنگی دانشگاه برای یک تضارب آراء، ارائه مجوز تأسیس کانون موسیقی، افزایش بودجه فرهنگی، توجه به افسردگی دانشجویان علوم پزشکی پس از فارغ التحصیلی، ارائه برخی تسهیلات به فعالان فرهنگی، توجه به امکانات ورزشی دانشگاه، برگزاری هرساله المپیاد ورزشی دانشگاه های علوم پزشکی به جای دو سال یک بار، توجه به نبود الگوی صحیح ایده پردازی و فرسایش مشهود در کیفیت و کمیت مطالبات دانشجویی، سرمایه گذاری بر موضوع جهاد سلامت با محوریت کانون هلال احمر، اختصاص مبلغی از اعتبار طرح تحول **** سلامت به تسهیل ازدواج دانشجویی، اعتراض به تجمیع واحد بین الملل و دانشگاه سراسری، درخواست احیا انجمن اسلامی تحکیم وحدت و متناسب سازی فضای رفاهی و آموزشی با تعداد دانشجویان از اهم از مطالب بود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون توسعه مدیریت و منابع راه‌آهن ایران اعلام کرد
جابه‌جایی 25 میلیون نفر مسافر از طریق ناوگان ریلی کشور

معاون توسعه مدیریت و منابع راه‌آهن ایران از جابه‌جایی 25 میلیون نفر مسافر طی سال گذشته از طریق ناوگان حمل و نقل ریلی کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، محمدرضا نصرت‌نظامی در حاشیه مراسم تودیع و معارفه مدیران‌کل راه‌آهن شمال‌غرب کشور، در جمع خبرنگاران با اشاره به عملکرد ناوگان حمل و نقل ریلی کشور در بخش مسافر، افزود: جابه‌جایی 25 میلیون نفر مسافر از طریق ناوگان حمل و نقل ریلی کشور در سال گذشته، در حالی صورت گرفته است که از این میزان، جابه‌جایی 8 درصد مسافران و یا به عبارتی دو میلیون نفر سهم راه‌آهن شمال‌غرب کشور بوده است.

وی با اشاره به اینکه این ناوگان در سال گذشته به لحاظ حمل کالا نیز آمار قابل توجهی را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: در این راستا سال گذشته 22 میلیارد تن کیلومتر بار در کشور جابه‌جا شده است که سهم راه‌آهن شمال‌غرب کشور از این میزان بار حمل شده در سال گذشته، 122 میلیون تن کیلومتر بار بوده است.

این مسوول با یادآوری اینکه راه‌آهن شمال‌غرب کشور به واسطه امکانات خوبی که در اختیار داشته، توانسته است در بحث جابه‌جایی مسافر عملکرد خوبی به جا بگذارد، اظهار کرد: این در حالی است که در بحث میزان تناژ بار در سال گذشته نیز باید اظهار کرد که از 32 میلیون تن بار جابه‌جا شده، 237 میلیون تن یعنی معادل هشت دهم درصد متعلق به ناوگان ریلی شمال‌غرب کشور است.

نصرت‌نظامی همچنین در ادامه با اشاره به اینکه برای ساخت پروژه راه‌آهن گرگان - قزاقستان - ترکمنستان در حدود 130 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است، خاطرنشان کرد: 80 درصد این پروژه بین‌المللی مربوط به راه‌آهن شمال‌غرب است که تاثیر به سزایی در توسعه مبادلات اقتصادی و تجاری در عرصه بین‌الملل دارد.





تخصیص سالانه 1500 میلیارد تومان بودجه برای توسعه راه‌آهن
معاون توسعه مدیریت و منابع راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران از تخصیص سالانه 1500 میلیارد تومان بودجه برای طرح‌های عمرانی و عملیاتی کردن توسعه راه‌آهن خبر داد.

نصرت‌نظامی همچنین در مراسم تودیع و معارفه مدیران‌کل راه‌آهن شمال‌غرب کشور با بیان اینکه مقوله راه‌آهن در هر کشور، عامل توسعه آن منطقه به شمار می‌رود، افزود: به همین خاطر بخش قابل توجهی از بودجه کشور به شبکه راه‌آهن تخصیص پیدا می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه با تکیه بر اعتبارات دولتی به هیچ وجه نمی‌توان در خصوص توسعه ابعاد خطوط ریلی اقدامات قابل قبولی انجام داد، تصریح کرد: ناوگان حمل و نقل ریلی کشور برای توسعه نیاز به تأمین اعتبار جدی دارد، از این رو در افق چشم‌انداز تا سال 1400 به میزان 75 هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه این بخش مورد نیاز است.

این مسوول با اشاره به اینکه باید اقدامات زیربنایی برای تشویق سرمایه‌گذاران جهت حضور جدی در این بخش صورت گیرد، اظهار کرد: حدود 10 هزار و 400 کیلومتر خطوط داریم که از این میزان 571 کیلومتر متعلق به ناوگان ریلی شمال‌غرب (5.5 درصد) است. همچنین 13 هزار و 241 کیلومتر راه اصلی و فرعی داریم که از این میزان 715 کیلومتر ناوگان ریلی معادل 5.4 درصد متعلق به شمال‌غرب کشور است.



نصرت‌نظامی با بیان اینکه ناوگان حمل و نقل ریلی کشور بدون مشارکت بخش خصوصی قادر به تداوم عملکرد موفق خود در حوزه مسافر و کالا نخواهد بود، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم برنامه‌های توسعه‌ای خود را در این بخش به خوبی به پیش ببریم، چاره‌ای جز تشویق سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای مشارکت در این حوزه نداریم.



در ادامه این مراسم، معاون برنامه‌ریزی استاندار زنجان نیز با یادآوری اینکه اجرای برنامه‌های توسعه‌ای در صنعت ریلی در استان نیاز به حضور سرمایه‌گذار بخش خصوصی دارد، افزود: چرا که دولت به تنهایی نمی‌تواند برنامه‌های این صنعت را اجرا کند، به همین خاطر مشارکت بخش خصوصی در این زمینه یکی از الزامات تداوم عملکرد موفق ناوگان حمل و نقل ریلی کشور است.



رحیم عصفوری با بیان اینکه استان زنجان ظرفیت لازم برای توسعه صنعت ریلی را دارد، تصریح کرد: صنعت ریلی کم‌دردسرترین و کم‌خطرترین راه ارتباطی است، به همین خاطر از جایگاه ویژه‌ای در سطح کشور برخوردار است، لذا معتقدیم مدیر جدید باید برای دو خطه کردن راه‌آهن تهران به زنجان و نیز برق‌دار کردن خطوط ریلی تمام توان خود را بگذارد.



مدیرکل جدید راه‌آهن شمال‌غرب کشور نیز در ادامه این مراسم با تأکید بر اینکه با توسعه صنعت ریلی میزان جابه‌جایی بار هم افزایش پیدا می‌کند، اظهار کرد: خوشبختانه دولت تدبیر و امید توجه ویژه‌ای به بحث توسعه صنعت ریلی دارد.



علی خدایی از صنعت ریلی به عنوان یکی از شاخصه‌های مهم توسعه کشور یاد کرد و ادامه داد: بحث دو خطه کردن راه‌آهن تهران به زنجان در اولویت کاری است که با همکاری و مساعدت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران این برنامه هر چه زودتر عملیاتی خواهد شد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
گفت‌وگوی فارس با یوسفیان‌ملا درباره فساد اخیر بانکی
دخالت ۵ بانک در فساد ۱۲ هزار میلیاردی/ عدم اطلاع‌رسانی باعث فساد می‌شود
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأکید بر اینکه بزرگترین محکمه برای مقابله با فساد افکار عمومی هستند، گفت: فساد در عدم شفافیت اتفاق می‌افتد.


465083_PhotoA.jpg


  • عزت‌الله یوسفیان‌ملا نماینده مردم آمل و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به اعلام خبر کشف فساد مالی 12 هزار میلیارد تومانی، اظهار داشت: چند وقت پیش آقای وزیر اقتصاد برای پاسخ به سؤال یکی از نمایندگان در مجلس حضور یافته بود که بنده در این زمینه از وی سؤال کردم که این رقم فساد 12 هزار میلیارد تومان است یا 70 میلیارد تومان؟

    وی افزود: وزیر اقتصاد در این زمینه به بنده توضیح داد و گفت که اصل پول اولیه که در اختیار بانک بوده حدود 75 میلیارد تومان بوده و شاید نزدیک به 10 سال گردش مالی این پول به 12 هزار میلیارد تومان رسیده است.

    یوسفیان‌ملا با بیان اینکه در موضوع فساد 12 هزار میلیاردی گردش مالی مهم است، تصریح کرد: بسیاری از مواقع پیش می‌آید که برخی برای اخذ پول چکی که در اختیار دارند، به بانک‌ها مراجعه می‌کنند و عملاً پولی دریافت نمی‌کنند و به حسابشان واریز می‌کنند که در واقع تنها یک عدد به حسابشان اضافه می‌شود، این گردش مالی است.

    وی بر همین اساس یادآور شد: رقم گردش مالی در آن فساد به 12 هزار میلیارد تومان رسیده و این پول به تدریج از حساب بانک خارج و بانک این سرمایه را در تجارت و اقتصاد هزینه کرده است.

    این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در با بیان اینکه اصل فساد در عدم شفافیت و اطلاع‌رسانی اتفاق می‌افتد، متذکر شد: به گفته وزیر اقتصاد 4 یا 5 بانک در موضوع فساد 12 هزار میلیارد تومانی دخیل بودند، اگر شفافیت وجود داشته باشد بخش عمده‌ای از فساد سقوط می‌کند و همه مسئولان باید بدانند عدم اطلاع‌رسانی باعث فساد می‌شود یعنی محرمانه بودن امور فساد را به وجود می‌آورد.

    وی گفت: به گفته وزیر اقتصاد 4 یا 5 بانک در این فساد دخیل بودند، هزاران میلیارد تومان این چند بانک با آن پول کار اقتصادی انجام دادند که تخلف است.

    وی خاطرنشان کرد: طبق ماده 3 قانون ارتقای سلامت اداری، همه دستگاه‌ها باید اقداماتشان را به اطلاع عموم برسانند؛ شفاف‌سازی یکی از راهکارهای مقابله با فساد است و بزرگترین محکمه برای مقابله با فساد افکار عمومی هستند؛ شفاف‌سازی اولین مسئله‌ای است که باید برای مبارزه با فساد در نظر گرفته شود.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
گزارش چشم‌انداز سازمان ملل متحد درسال 2015
پیش بینی رشد اقتصادی ایران و منطقه آسیا برای سال آینده/رشد اقتصادی 6.3 درصد هند درسال 2016
سازمان ملل متحد در جدیدترین گزارش پیش بینی کرد که کشورهای منطقه آسیا و ایران به رغم چالش‌های جغرافیایی در منطقه رشد اقتصادی مناسبی خواهند داشت هند با رشد 6.3 درصد تا سال 2016 مناسب ترین رشد را خواهد داشت.


13930817000296_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، سازمان ملل متحد در جدیدترین گزارش خود اعلام کرده است که رشد اقتصادی هندوستان در سال2016 به 6.3 درصد می‌رسد.

    سازمان ملل متحد در گزارش چشم‌انداز سال 2015 و وضعیت اقتصادی دنیا، اعلام کرده است هندوستان احتمالاً پیشرفت‌های خوبی در اجرای اصلاحات و سیاست‌های اقتصادی و حمایت از مشاغل و جلب اعتماد مصرف‌کنندگان داشته است.

    در این گزارش پیش‌بینی شده است که رشد اقتصادی دنیا به روند افزایش خود طی دو سال آینده به رغم ادامه‌دار بودن بحران‌های اقتصادی و نیز چالش‌های نوظهور در منطقه نظیر کشمکش‌های جغرافیایی اوکراین و بروز بیماری ابولا در غرب آفریقا افزایش می‌یابد.

    بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، اقتصاد جهانی پیش‌بینی می‌شود به 3.1 درصد در سال 2015 و 3.3 درصد در سال 2016 ارتقا یابد که این رقم در سال 2014 به میزان 2.6 درصد پیش‌بینی شده است.

    همچنین این گزارش اعلام کرده است رشد اقتصادی هند که در سال 2014 به 5.4 درصد می‌رسد رشد تولید ناخالص داخلی این کشور با بهبود مناسب به 5.9 درصد در سال آینده و 6.3 درصد در سال 2016 خواهد رسید.

    رشد اقتصادی در آسیای جنوبی هم به تدریج افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود از 4.9 درصد در سال جاری به 5.4 درصد در سال آینده و 5.7 درصد در سال 2016 برسد.

    این گزارش اضافه کرده است که در حالی که اقتصاد هند با بهبود مناسب تا 70 درصد در خروجی این منطقه تأثیرگذار بوده اما اقتصاد سایر کشورها نظیر بنگلادش و ایران هم پیش‌بینی می‌شود رشد قوی‌تر اقتصادی را در این دوره تجربه کنند.

    در سال 2012 با کاهش به 4.7 درصد رسیده بود طی سال 2014 آسیای شرقی شامل چین، به نحوی اقتصاد کشور خود را مدیریت کرد که رشد نسبتاً مناسبی داشت در حالی که هندوستان در آسیای جنوبی یک رشد اقتصادی متعادل‌تری را تجربه کرد.
    در کشورهای در حال توسعه انتظار است که رشد اقتصادی 4.8 درصدی را در سال 2015 و 5.1 درصدی را در سال 2016 تجربه کنند که بالاتر از رقم فعلی 4.3 درصد در سال 2014 خواهد بود.

    همچنین گزارش سازمان ملل متحد اضافه می‌کند که با افزایش تقاضای خارجی رشد اقتصادی از بهبود مناسب‌تری به دلیل افزایش مصرف داخلی و سرمایه‌گذاری کشورهایی که شرایط اقتصاد کلان مناسب‌تری دارند خواهد داشت.

    چندین کشور به ویژه هندوستان احتمالاً پیشرفت مناسبی در اجرای اصلاحات سیاسی اقتصادی خواهند داشت و این افزایش متاثر از حمایت از مشاغل و افزایش اعتماد مصرف‌کنندگان حمایت خواهد بود.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
شجاعی کیاسری انتقاد کرد:
بانک‌ها در اختیار مافیای خانوادگی


عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با انتقاد از نظارت ضعیف بانک مرکزی، گفت: متاسفانه برخلاف قانون، ۶۰ تا ۷۰ درصد سهام بعضی از بانک‌ها در اختیار افراد یک خانواده قرار دارد.
سید رمضان شجاعی کیاسری در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی مهر، اظهار داشت: بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی، افراد حقیقی می‌توانند پنج درصد از سهام یک بانک را داشته باشند و افراد حقوقی ۲۰ درصد از سهام بانک‌ها، در حال حاضر در بعضی از بانک‌های خصوصی افراد حقیقی ۶۰ تا ۷۰ درصد سهام بانک را به نام خود و افراد خانواده‌شان کرده‌اند.

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نتیجه این اقدام این است که کل سپرده مردم که در نزد یک بانک گذاشته‌‌اند، در اختیار یک خانواده قرار می‌گیرد و آنها نیز این سرمایه را صرف ساخت و ساز و کارهای دلالی می‌کنند.

شجاعی کیاسری تصریح کرد: تخلفاتی که هر از چند گاهی بحران اقتصادی در بازار ایجاد می‌کنند، ناشی از همین جاست.

وی تاکید کرد: متاسفانه نظارت بانک مرکزی، نظارت ضعیفی است و این امر موجب می‌شود مردم نگران سپرده‌هایشان در بانک‌ها باشند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
زنگنه به مهر خبر داد:
تهاتر نفت با کالاهای روسی صحت ندارد/ نحوه مشارکت نفتی ایران و روسیه


وزیر نفت اظهارات برخی از مقامات روسی مبنی بر توافق ایران و روسیه بر تهاتر نفت و برخی از کالاهای اساسی را رد کرد و گفت: دو کشور صرفا در حوزه صنایع نفت و گاز با یکدیگر همکاری می‌کنند.
بیژن زنگنه در گفتگو با مهر درباره اظهارنظر وزیر توسعه اقتصادی روسیه مبنی بر احتمال آغاز تهاتر نفت خام و کالا بین ایران و روسیه، گفت: تهاتر نفت ایران در مقابل کالاهای روسی صحت ندارد و اصلا چنین توافقی بین دو کشور انجام نشده است.

وزیر نفت ایران با اعلام اینکه ایران و روسیه صرفا بر روی توسعه همکاری های دو جانبه در صنایع نفت و گاز مذاکره و به توافق دست یافته اند، تصریح کرد: بر این اساس ایران از توان فنی و عملیاتی شرکت های روسی در صنایع نفت و گاز استفاده می کند.

این عضو کابینه دولت تدبیر و امید همچنین از اظهار نظر وزیر توسعه اقتصادی روسیه مبنی بر تهاتر نفت و کالا بین دو کشور اظهار بی اطلاعی کرد.

الکساندر نواک وزیر انرژی فدراسیون روسیه هم شهریور ماه امسال در حاشیه کنفرانس مشترک اقتصادی بین ایران و روسیه در پاسخ به پرسش مهر در مورد شباهت نفت اورال روسیه با برخی از نفت خام های ایران درباره احتمال تهاتر نفت و کالا بین ایران و روسیه با یادآوری اینکه تاکنون هیچگونه توافقی بین ایران و روسیه برای تهاتر نفت و کالا امضا نشده است، گفته بود: در یادداشت تفاهم مشترک اقتصادی بین دو کشور هم صحبتی از تهاتر نفت و کالا نشده است.

این در حالی است که " پولاد بلبل اوغلو " سفیر جمهوری آذربایجان در مسکو ۳۰ شهریور ماه سال جاری با بیان اینکه جمهوری آذربایجان برای مشارکت در زمینه عرضه نفت ایران به روسیه در قالب سواپ سه جانبه اعلام آمادگی دارد، تاکید کرده است: آماده مذاکره در خصوص سواپ سه جانبه نفت با ایران و روسیه است.

در همین حال مسکو تایمز هفته گذشته با انتشار گزارشی، اعلام کرده است: روسیه ممکن است ارسال کالا به ایران بر اساس قرارداد نفت در برابر کالا را امسال آغاز کند.

آلکسی یولیکایف وزیر توسعه اقتصادی روسیه روز پنجشنبه هفته گذشته گفته است: "من این احتمال را رد نمی کنم که اجرای این قرارداد قبل از پایان امسال شروع شود."

از سوی دیگر، جن پساکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکااخیرا تاکید کرده است: واشنگتن از مذاکرات ایران و روسیه «آگاه» است و آمریکا در صورتی که فکر کند این قرارداد تهاتری تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را نقض می کند، واکنش نشان خواهد داد.

به گزارش مهر، طرح سوآپ معکوس نفت ایران به روسیه به دلیل شباهت قابل توجه برخی از نفت خام‌های ایران با نفت اورال روسیه از حدود دو سال گذشته تاکنون با واکنش های مختلفی از سوی مقامات ایران، روسیه و حتی ایالات متحده آمریکا روبرو شده است.

این موضوع ابتدا مورد تائید مسئولان ارشد ایران و روسیه قرار گرفته به طوری که اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوریبهمن ماه سال گذشته درباره جزئیات مذاکرات نفتی ایران-روسیه برای تهاتر نفت و کالا و راه اندازی طرح سوآپ معکوس نفت در جمع خبرنگاران، گفت: با روس‌ها بحث‌هایی برای مبادله حجم بالایی از منابع نفت و دریافت کالا در ازای آن مطرح کردیم که عده‌ای نسبت به این مسئله اعتراض کردند ولی باید بگوییم اگر به ایران وارد نشوید، افراد دیگری در این بازار حاضر می‌شوند و جایی برای شما نمی‌ماند.

پس از آن مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه هم در گفتگو با دیلی کومرسانت با تایید مذاکرات تهران و مسکو برای تهاتر نفت در برابر کالا، گفت: روسیه می‌تواند در قبال خرید نفت از ایران، دومین رآکتور نیروگاه بوشهر را بسازد ضمن آنکه روسیه می‌تواند برای پرداخت پول نفت ایران به این کشور، کامیون، ریل راه‌آهن یا کالاهای دیگر صادر کند یا برای این کشور پالایشگاه‌های کوچک بسازد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدودف: تحریم‌ها همزمان به اقتصاد روسیه و غرب ضرر زده است / آمریکا قابل پیش‌بینی نیست



نخست‌وزیر روسیه چهارشنبه) گفت، تحریم‌های غرب به دلیل بحران اوکراین هم برای اقتصاد روسیه زیان‌بار بوده و هم اقتصاد کشورهای غربی از آن متضرر شده است.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دیمیتری مدودف، نخست‌وزیر روسیه در مصاحبه‌ سالیانه با شبکه‌های تلویزیونی کشورش تاکید کرد: تحریم‌ها به اقتصادها و شرکت‌های کشورهایی که روسیه را تحریم کرده‌اند، آسیب رسانده و ضررها تنها متوجه ما نبوده است.



وی همچنین تاکید کرد، چنانچه شرایط اقتصادی به شدت تغییر کند، روسیه مجبور می‌شود تا در بودجه سال 2015 خود بازنگری کند.



قدرت‌های غربی به دنبال ناآرامی‌های اوکراین، روسیه را تحریم‌ اقتصادی کردند که شامل طیف وسیعی از اقدامات از جمله ضبط دارایی‌ها و منع سفر به پایتخت‌ کشورهای خارجی بوده است. روسیه نیز در اقدامی متقابل، واردات میوه را از اتحادیه اروپا ممنوع اعلام کرد.



مدودف همچنین درباره اوضاع شبه‌جزیره کریمه گفت: بازگشت کریمه، تقدیر روسیه بود. کریمه مساله اقتصادی نیست. ما درباره کریمه حرف می‌زنیم و می‌دانیم که این خاک بخشی از تاریخ ماست؛ رنج و تقدیر ماست. تعداد زیادی از مردم ما در آنجا زندگی می‌کنند که با رای خود اعلام کردند می‌خواهند به فدراسیون روسیه بازگردند.



نخست‌وزیر روسیه با اشاره به تصمیم واشنگتن به اعمال دور جدید تحریم‌ها علیه روسیه افزود: سیاست آمریکا قابل پیش‌بینی نیست. اکنون حرف بر سر کفایت، شایستگی و قابل پیش‌بینی بودن یک شریک است. آمریکایی‌ها چه می‌کنند؟ کشور ما را تحریم می‌کنند و سعی می‌کنند جبهه غیر دوستانه‌ای علیه روسیه بگیرند. فعالیت غیردوستانه انجام دهند، اقداماتی که کاملا واضح و آشکار است.



مدودف با تاکید بر اینکه اقتصاد اروپا 50 میلیارد دلار از تحریم‌ها ضرر کرده، گفت:‌ تحریم‌های غرب علیه روسیه چندین میلیارد دلار به روسیه ضرر رساند و اقتصاد اروپا نیز در سال جاری حدود 50 میلیارد دلار ضرر کرد و احتمالا ضرر آنها در سال آتی به 62 میلیارد دلار می‌رسد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در دیدار نخست‌وزیر سابق نروژ
ظریف: ایران در مذاکرات جدی است


شل ماگنه بوندویک، نخست وزیر سابق نروژ که برای شرکت در اولین همایش بین المللی جهان علیه خشونت و افراطی‌گری به تهران سفر کرده است در حاشیه این همایش با دکتر محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر محمد جواد ظریف در این دیدار با اشاره به اقدامات جمهوری اسلامی ایران در نزدیک شدن دیدگاه‌ها در مقابله با موضوع افراطی گری گفت: اخیرا اجلاسی در قم با حضور علمای برجسته بر ضد موضوع تکفیر برگزار شد و در این اجلاس بر لزوم همفکری ادیان مختلف در جهت یافتن راه های مبارزه با تروریسم و افراطی گرایی تاکید شد.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با اشاره به تحولات منطقه خاورمیانه اضافه کرد: همه باید کمک کنند تا جبهه ضد تروریسم تقویت شود و کشورهای منطقه باید دراین رابطه نقش فعالتری ایفا کنند.



محمد جواد ظریف همچنین با اشاره به مذاکرات هسته‌ای بین جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 گفت: جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات جدی است و رسیدن به توافق به اراده طرف مقابل بستگی دارد.



در ادامه شل ماگنه بوندویک ، نخست وزیر سابق نروژ با اشاره به گسترش افراطی گری در خاورمیانه و پیوستن افرادی از اروپا به گروه‌های افراطی در منطقه ابتکار دکتر روحانی در خصوص مبارزه علیه خشونت و افراطی گری را ایده ای بسیار مناسب دانست.



وی ابراز امیدواری نمود مذاکرات هسته‌ای بین گروه 1+5 و جمهوری اسلامی ایران به توافق نهایی منجر شده و در پی آن تحریم های غیر سازنده علیه جمهوری اسلامی ایران برداشته شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در جلسه هیات دولت مطرح شد
تحلیل رییس‌جمهور از توطئه‌ کاهش قیمت نفت


رییس‌جمهور با تسلیت فرارسیدن اربعین حضرت اباعبدالله الحسین (ع) گفت: عشق و شیفتگی به فرهنگ عاشورا تنها مختص به مسلمانان نیست و بسیاری از پیروان ادیان دیگر نیز نسبت به روز عاشورا و امام حسین (ع) احترام خاصی قائل هستند.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در ابتدای جلسه هیات دولت، با اشاره به اجتماع بزرگ شیعیان در سرزمین مقدس کربلا، از تمام دستگاههای دولتی و مرزی خواست تا شرایط و امکانات را به گونه ای فراهم آورند که عاشقان خاندان عصمت و طهارت حداکثر بهره را از این سفر ببرند و به سلامت به وطن بازگردند.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به کاهش بهای جهانی نفت اشاره کرد و گفت: کاهش قیمت نفت خام صرفا یک موضوع اقتصادی نیست بلکه ناشی از توطئه و برنامه ریزی سیاسی برخی از کشورها بوده است.

رییس جمهوری افزود: کاهش قیمت نفت توطئه ای علیه مردم منطقه و مسلمانان بوده که نفع آن صرفاً برای برخی دیگر از کشورها می باشد.

روحانی با بیان اینکه مردم منطقه این گونه توطئه ها علیه جهان اسلام را از یاد نخواهند برد ، اظهارداشت: مسلما مردم به این توطئه عکس العمل نشان خواهند داد و کشورهایی که پشت این توطئه هستند باید بدانند که نفرت را در جهان اسلام نسبت به خود افزایش می دهند.

رییس جمهوری تاکید کرد: مردم مطمئن باشند دولت توانایی اداره کشور را به خوبی و با همین قیمت نفت دارد و این کاهش ، عدم اتکای بودجه کشور به نفت را افزایش می دهد.



بودجه ۹۴ کمترین اتکا را به درآمدهای نفتی دارد
روحانی با بیان اینکه بودجه ۹۴ کمترین اتکا را به درآمدهای نفتی دارد، گفت: این امر نسبت به سالهای گذشته بی سابقه بوده و این کاهش قیمت نفت فرصتی است تا وابستگی بودجه را از درآمدهای نفتی جدا کنیم.

رییس جمهوری تاکید کرد که دولت به اجرای همه بندهای اقتصاد مقاومتی پایبند است و از دستگاههای اجرایی می خواهم که همه بندهای اقتصاد مقاومتی را مورد توجه قرار داده و عملیاتی کنند.

روحانی ادامه داد: اقتصاد کشور با توجه به منابع طبیعی سرشار و نیروی انسانی، مسوولان دلسوز و با تجربه و همچنین وجود پربرکت مقام معظم ***** باید به گونه ای ساخته شود که با توفان‌هایی فراتر از کاهش بهای نفت نیز آسیبی نبیند و به راحتی از این مسیر عبور کنیم.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه باید طرحهای نیمه تمام عمرانی را به بخش خصوصی واگذار کنیم ، گفت: همه دستگاههای اجرایی باید تلاش کنند تا این پروژه ها تکمیل شوند که این امر باعث افزایش امید در میان مردم و رونق اقتصادی می شود.

روحانی به اهمیت تسریع در تصویب لایحه خروج از رکود در مجلس اشاره کرد و گفت: در این لایحه موضوع مشوق ها برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در نظر گرفته شده است که این در راستای اقتصاد مقاومتی و خنثی کردن توطئه قیمت نفت می باشد.

رییس جمهوری با اشاره به موقعیت ژئوپلتیکی کشور و توان بالا در زمینه صادرات محصولات غیرنفتی ، گفت: در کشور امکانات بسیار زیادی در بخش ترانزیت جاده ای ، ریلی و هوایی وجود دارد که باید از آن ها به خوبی بهره گرفت.

روحانی ادامه داد: باید کاری کنیم که اتکا بودجه به درآمدهای نفتی به حداقل برسد تا به صادرات نفت خام متکی نباشیم و تا پایان امسال رقم درآمدهای صادرات غیرنفتی کشور به ۵۰ میلیارد دلار می رسد.

رییس جمهوری به ضرورت کاهش هزینه های جاری در کشور اشاره کرد و گفت: با تحقق این امر می توانیم کاهش درآمدهای نفتی را جبران کنیم و دولت اجازه نخواهد داد که دستاوردهای اقتصادی که تاکنون بدست آمده ، از بین برود.

روحانی با بیان اینکه دولت خادم مردم است ، گفت: همبستگی و پیوستگی مردم سرمایه بزرگی برای دولت است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
راه‌آهنی که پیچ‌هایش با دست باز می‌شود
کریدور شرق خزر در گرو نوسازی راه‌آهن گرگان

هرچند با افتتاح کریدور شرق دریای خزر امکان ترانزیت ریلی ایران افزایشی قابل توجه پیدا کرد، اما برای استفاده از امکانات عملی این خط باید زیرساخت‌هایی تامین شود که باتوجه به عمر بالا برخی از آن‌ها با مشکلات مواجه‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، چندی پیش مدیر عامل شرکت راه‌آهن اعلام کرد: با توجه به بالا رفتن عمر برخی از خطوط ریلی در ایران بسیاری از آن ها به پایین ترین حد از توان خدمت رسانی در طول تاریخ چند دهه‌ای رفت و آمد قطارها در ایران رسیدند و برای ادامه پیدا کردن رفت و آمد قطارها بر روی آن‌ها باید برنامه نوسازی ویژه‌ای طراحی کرد.

هر چند در بین این خطوط راه‌آهن جنوب با توجه به عمر بالا و استفاده منحصر به فردی که از آن صورت می گیرد در اولویت برنامه‌های نوسازی راه‌آهن قرار گرفته اما خط ریلی شمال شرق ایران نیز با توجه به عدم استفاده از ظرفیت‌های نوسازی در چندین دهه مختلف حال و روز خوشی ندارد.

شرایط بحرانی این خط تا حدی بالا است که به گفته پورسیدآقایی در حال حاضر قطارها در این مسیر با حداکثر سرعت 30 کیلومتر در ساعت حرکت می کنند و مشکل به حدی گسترده است که برخی از پیچ‌های این خط آهن را می توان با دست باز کرد.

این در حالی است که با فعال شدن خط ریلی بین المللی ایران – ترکمنستان – قزاقستان یک ظرفیت بزرگ ترانزیتی برای خطوط ریلی ایران فراهم آمده که قطعا برای بالفعل کردن ظرفیت‌های آن باید امکانات زیرساختی کشور را به حد استاندارد بازگرداند.

در حالی که این خط بین‌المللی توان رفت و آمد قطارهای مسافرتی را با سرعت 160 کیلومتر و قطارهای باری را با سرعت 120 کیلومتر مهیا کرده اما اگر توان خطوط ریلی کشور اجازه استفاده از این ظرفیت را ندهد عملا بخشی از ظرفیت‌ها از بین خواهد رفت.

نوسازی و بازسازی خطوط ریلی قدیمی کشور هر چند در سال های گذشته بارها در لیست برنامه‌های زیربنایی راه‌آهن قرار گرفته اما محدودیت بودجه عمرانی از یک سو و فشار فزاینده طرح‌های نیمه تمام باقیمانده از سوی دیگر باعث شده عملا بخشی از این پروژه‌ها نادیده گرفته شود.

هر چند وزیر راه و شهرسازی در حاشیه سفر اخیر خود به همراه رییس جمهور به گرگان خبر از تصمیم گیری جدی برای بهبود وضعیت راه آهن گرگان داده اما تا زمان تخصیص بودجه‌ها و عملی شدن این وعده‌ها سرعت قطارهایی که از این محور قصد ورود به مرکز و غرب ایران را دارد عملا بسیار پایین تر از چیزی است که صاحبان محموله‌های ترانزیت در انتظار آن هستند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پورابراهیمی:
وابستگی به درآمدهای نفتی برای نخستین بار به یک سوم کاهش یافت



نایب رئیس کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تقدیر از دولت برای ارائه به موقع لایحه بودجه سال 94 گفت:خوشبختانه در این بودجه وابستگی به درآمدهای نفتی برای نخستین بار به یک سوم کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کویر، "محمدرضا پورابراهیمی" با اعلام این خبر اظهار کرد: کاهش وابستگی به درآمد نفتی این پیام را به دنیا مخابره کرد که اگر تحریم‌ها را اعمال کنند، **** جمهوری اسلامی ایرن از مواضع به حق خود کوتاه نخواهد آمد و نمی توانند با تحریم سبب عقب‌نشینی ما از مواضع‌مان بشوند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در ادامه با تاکید بر اینکه قانون‌هدفمندی باید مورد توجه دولت قرار گیرد، تصریح کرد: این قانون از ابتدای سال دولت را مکلف کرد که دهک‌های پر درآمد از دریافت یارانه نقدی حذف شوند، اما دولت در ماه‌های پایانی سال با وجود اینکه اعلام کرده بود 10 میلیون خانوار پردرآمد شناسایی شده، اقدامی در این زمینه انجام نداد.

وی از دولت نسبت به ارائه نکردن آیین‌نامه‌های اجرایی بودجه سال 93 انتقاد کرد و گفت: دولت هنوز آیین‌نامه‌های اجرایی بودجه سال جاری را به مجلس ارائه نکرده و یکی از این آیین نامه‌ها در خصوص صرفه جویی سوخت است که متاسفانه هنوز آیین‌نامه آن ابلاغ نشده است.

پورابراهیمی به وضعیت نابسامان نان در کشور اشاره و اظهارکرد: می بایست برای سرو سامان دادن به نانوایان، قیمت نان آزاد شود و این در شرایطی است 70 هزار نانوا در سراسر کشور وجود دارد که مشکلات متعددی دارند.







وی تاکید کرد: در حالی شاهد تغییر همزمان قیمت آرد و قیمت نان در کشور هستیم که هیچ تاثیری بر رفع مشکلات این قشر از جامعه نداشت.







نایب رئیس کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: از رئیس مجلس درخواست می شود گزارش تغییر قیمت نان در صحن علنی قرائت شود زیرا افزایش قیمت در سراسر کشور یکسان نبوده و از 30 درصد تا 100 درصد قیمت این کالای اساسی افزایش قیمت داشته است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در جلسه هیات دولت و جهت تسهیل مسافرت زائران صادر شد؛
دستور رییس‌جمهور برای اتصال راه‌آهن خرمشهر به بصره



براساس دستور رییس جمهور و با توجه به اشتیاق فراوان مردم برای زیارت عتبات عالیات، وزارت راه و شهرسازی مامور شد با اولویت، اجرای طرح اتصال راه آهن خرمشهر به بصره در کشور عراق و برقراری ارتباط ریلی بین دوکشور را با هدف تسهیل مسافرت زائران و تقویت مناسبات اقتصادی دو کشور دنبال کند.



به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، در جلسه (چهارشنبه) هیات وزیران، وزارت نفت گزارشی در خصوص «بررسی و تحلیل بازار نفت و چشم انداز آینده آن» به هیات وزیران ارایه داد.

همچنین گزارش کمیسیون خاص امور کلانشهر تهران و سایر کلانشهرها در خصوص «اصلاح آیین نامه اجرایی نحوه انجام معاینه و صدور برگ معاینه فنی خودرو» از سوی هیات وزیران مورد بررسی قرار گرفت.

با توجه به نقش معاینه فنی در کاهش آلودگی هوا ناشی از تردد وسایل نقلیه موتوری و همچنین سنجش سلامت فنی و ارتقای ایمنی خودرو و به منظور ایجاد وحدت رویه، جلوگیری از تخلفات و بهبود نظارت مستمر بر امور معاینه فنی وسایل نقلیه سبک و سنگین، اصلاحاتی در آیین نامه مذکور به تصویب رسید.

بر اساس این اصلاحات، رانندگی با وسیله نقلیه فاقد گواهی معاینه فنی ممنوع خواهد بود. دوره معاینه فنی برای انواع وسایل نقلیه عمومی با عمر 10 سال یا کمتر، شش ماه و برای وسایل نقلیه عمومی با عمر بیشتر از 10 سال، سه ماه و برای انواع وسایل نقلیه سبک شخصی و دولتی یک سال تعیین شد.

همچنین وزارت کشور موظف است سامانه ملی یکپارچه معاینه فنی را راه اندازی نماید.

در جلسه امروز همچنین تعدادی از پیشنهادهای دستگاه های اجرایی به تصویب هیات وزیران رسید.

آیین نامه اجرایی قانون حمایت از احیاء ، بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری در این جلسه هیات دولت از تصویب اعضا گذشت.

با توجه به اینکه بیش از 70 هزار هکتار بافت فرسوده در کشور وجود دارد و میلیون ها نفر از شهرنشینان ایران در مناطقی زندگی می کنند که هدف برنامه های بهسازی و نوسازی است و همچنین به دلیل پایین بودن کیفیت زندگی در این محله های عمدتا نامطلوب و سطح خدمات عمومی پایین تر از متوسط شهری ، آیین نامه مذکور به تصویب هیات وزیران رسید.

هدف از تصویب این آیین نامه فراهم آوردن امکان جذب منابع مالی نقدی و غیر نقدی، جذب مشارکت سرمایه گذاران خارجی در پروژه های واقع در محدوده مصوب بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری و تسهیل در استفاده حداکثری ظرفیت های داخل کشور برای احیا، بهسازی و نوسازی این بافت ها با استفاده از ابزارها و نهادهای مالی مربوط از جمله شهرداری های سراسر کشور و شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، صندوق سرمایه گذاری و صندوق پس انداز مسکن و احکام تضمین کننده اجرای آنها در قالب بسته اجرایی جامع است.

همچنین با تصویب دولت، مبلغ 5 میلیارد ریال اعتبار برای جبران خسارت های وارده به واحدهای دامداری گاو شیری شهرستان های آمل و ساری ناشی از بیماریهای دامی و تب برفکی اختصاص یافت.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نیویورک‌پست:
هم‌پیمانی ایران و روسیه برای مقابله با تحریم‌ها



روزنامه نیویورک‌پست در گزارشی با پرداختن به همکاری ایران و روسیه در حوزه‌های مختلف نوشت: مقابله با تحریم‌ها، افزایش قدرت در منطقه و حمایت از سوریه از تهران و مسکو هم‌پیمان ساخته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و به نوشته روزنامه نیویورک‌پست، ایران و روسیه که سال‌ها پیش با یکدیگر خصومت داشتند اکنون یک دشمن مشترک به نام آمریکا دارند.

دو کشور به دلیل محدوده‌های سیاسی‌شان در مواجهه با آمریکا و هم‌پیمانانش در اروپا و خاورمیانه مشترکات زیادی دارند. هر دوی آن‌ها هدف تحریم‌هایی قرار گرفته‌اند که بر اقتصادشان تأثیر گذاشته و با تأثیرات بحران اقتصادی جهان آمیخته شده است. این دو کشور هم‌چنین می‌گویند که کاهش قیمت جهانی نفت در نتیجه نقشه‌های واشنگتن و هم‌پیمانان عرب آن است تا بتوانند ایران و روسیه را تحت فشار قرار دهند. شاید بتوان گفت که تهران و مسکو متقاعد شده‌اند آمریکا در طول سالیان متمادی با استفاده از اهرم فشار اقتصادی و انقلاب‌های رنگی به دنبال تغییر **** در این کشورها بوده است.

دو کشور علاوه بر افزایش قدرت خود در مطنقه، اکنون با یکدیگر همکاری می‌کنند تا با نفوذ آمریکا در آسیای مرکزی مبارزه کنند. تحلیل‌گران و سیاست‌گذاران در مسکو معتقدند که روسیه و ایران می‌توانند از مدت زمان باقیمانده تا پایان دوران ریاست جمهوری باراک اوباما برای ایجاد واقعیاتی غیرقابل بازگشت در شرق اروپا، خاورمیانه و آسیای مرکزی استفاده کنند.



آن‌ها باراک اوباما را دریچه‌ای رو به فرصت می‌دانند که نشان می‌دهد رییس جمهور آینده آمریکا شاید به انعطاف‌پذیری رییس‌جمهور کنونی این کشور نباشد. بنابراین آن‌ها باید از این فرصت برای رسیدن به یک سری اهداف استفاده کنند.

یکی از این اهداف می‌تواند حمایت از باقیمانده حکومت بشار اسد در سوریه باشد تا اطمینان حاصل شود که هیچ دولت دیگری نمی‌تواند در این کشور روی کار بیاید. اگرچه بخش زیادی از سوریه اکنون تحت کنترل اسد قرار ندارد، همین میزان کافی خواهد بود.

هدف بعدی کاهش تأثیر تحریم‌هاست. گفته می‌شود روسیه هم‌اکنون قراردادی 20 میلیارد دلاری برای خرید نفت ایران و ایفای نقش واسطه برای فروش آن امضا کرده است تا بتواند بر طرح آمریکا برای مسدود کردن بازار نفت ایران غلبه کند.

مسأله حائز اهمیت دیگر این است که ایران و روسیه ماه گذشته قراردادی را برای تسریع در برنامه هسته‌ای ایران و ساخت راکتور جدید در نیروگاه بوشهر امضا کردند که نشان دهنده تمایل دو کشور برای بهبود روابط دوجانبه‌شان طی پنج سال آینده است.

ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه اوایل سال جاری تلاش کرد تا چین را برای تبدیل گروه موسوم به شانگهای که برای مقابله با تروریسم تشکیل شده است به یک ائتلاف نظامی تمام عیار با حضور ایران متقاعد کند. زمانی که چین از این طرح استقبال نکرد، پوتین تمرکز خود را روی همکاری بیش‌تر و نزدیکتر با تهران قرار داد.

رییس‌جمهور روسیه ماه گذشته در یک سخنرانی بر این مسأله تأکید کرد که آمریکا به دلیل توان نظامی روسیه به آن توجه می‌کند، به چین به دلیل قدرت اقتصادی‌اش و به ایران به دلیل برنامه هسته‌ای‌اش توجه دارد.

نیویورک پست در ادامه نوشت: ایران و روسیه علاوه بر این در افغانستان با یکدیگر همکاری می‌کنند و امیدوارند بتوانند برای مقابله با طرح آمریکا سدی را در محدوده کشورهای حوزه بالتیک تا خلیج فارس ایجاد کنند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد
چرایی عدم موفقیت برخی برنامه‌ها در ایران


یک کارشناس اقتصادی، تنظیم ایستا و غیرپویای برنامه‌های پنج ساله‌ی توسعه در ایران را دلیل عدم موفقیت 70-60 درصد از اهداف این برنامه‌ها دانست.



وحید شقاقی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: برنامه‌های توسعه در کشورهای پیشرفته به صورت پویا و سناریویی با راهبردهای مختلف تنظیم می‌شوند؛ در حالی که در ایران قالب برنامه‌ها ایستا هستند.



وی افزود: باید راهبردها، مشخص و هرکدام از بندهای سیاست‌های کلی دارای یک برنامه‌ی راهبردی باشد. هم‌چنین برنامه باید به صورت فرابخشی تنظیم شود تا بتواند سیاست‌های کلی برنامه ششم را محقق کند.



این کارشناس اقتصادی با بیان این‌که برنامه ششم باید مشخص، شفاف، واقعی، قابل اندازه‌گیری و مبتنی بر آسیب‌شناسی سیاست‌های کلی و برنامه‌های توسعه‌ی پیشین باشد، گفت: مشکل برنامه‌ریزی در کشور ما انباشت بیش از حد مواد قانونی و اولویت‌های متعدد است که طبیعتا در پنج سال قابل اجرا نیستند.



به گفته شقاقی، برنامه ششم باید بسیار محدود و مبتنی بر اولویت‌های مشخص پنج ساله باشد. الان در برنامه‌های توسعه 300 – 400 ماده می‌آوریم که با توجه به امکانات و منابع موجود قابلیت اجرا ندارند. این برنامه‌ها باید به 10 ماده راهبرد اصلی بر اساس اولویت‌های کشور، تنظیم و عملیاتی شوند.



وی با بیان این‌که برنامه ششم، سه چالش اساسی را پیش روی خود می‌بیند، گفت: جمعیت و خانواده، آب و امنیت غذایی و نیز اقتصاد دانش‌بنیان، چالش‌های فراروی این برنامه هستند. درباره جمعیت باید گفت میانگین رشد باروری در کشور 1.3 تا 1.5 است که با میانگین جهانی (2.1) فاصله‌ی زیادی دارد. دولت برای رساندن میانگین رشد باروری به 2.1 باید اصلاحات ساختاری در زمینه‌هایی همچون سبک زندگی، اشتغال، فرهنگ، **** اداری و ... ایجاد کند. در سیاست‌های برنامه ششم باید اهداف و ابرتهدیدها مدنظر قرار گیرند.



شقاقی با اشاره به میزان موفقیت برنامه‌های پنج ساله قبلی گفت: مناسب نبودن قالب ریخته شده، دلیل عدم موفقیت کامل این برنامه‌ها بوده است. **** و چارچوب این برنامه‌ها سالهای بسیار پیش آماده شده‌ و دولت‌هایی که با یک نگاه غیرپویا در قالب آن قرار گرفتند، موفقیت چندانی کسب نکردند.



این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: دولت‌ها معمولا چیزی را ولو به اشتباه می‌سازند بعد بر اساس آن حرکت می‌کنند. **** برنامه‌ریزی که ایستا تنظیم شود با تغییر یکی از متغیرهای اقتصادی همچون نرخ ارز کل برنامه‌ریزی به هم می‌ریزد. دولت‌ها فکر می‌کنند مواد قانونی را باید تغییر دهند در حالی که مواد مشکلی ندارند بلکه **** و ساختار برنامه‌ریزی باید تغییر کند و با چنین ساختار برنامه‌ریزی امکان تحول و پیشرفت شتابان وجود ندارد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دبیرکل شورای عالی ایرانیان خارج از کشور نهاد ریاست جمهوری:
7 درصد ایرانی‌ها مقیم خارج کشور هستند/ حضور 24 ایرانی در جمع سکانداران علم جهان
دبیرکل شورای عالی ایرانیان خارج از کشور نهاد ریاست جمهوری گفت: ایرانیان مقیم خارج هفت درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و بین 5 تا 6 میلیون نفر هستند.


13930727000771_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، سیدجواد قوام شهیدی در جلسه شورای هماهنگی و مدیریت روابط خارجی استان قزوین که بعد از ظهر امروز در محل دفتر نمایندگی وزارت خارجه در استان برگزار شد، اظهار کرد: شورای عالی ایرانیان گرچه در گذشته کارهای مهمی انجام داده و امیدهایی را در دل ایرانیان خارج از کشور ایجاد کرده است اما ابهاماتی نیز داشته و فراز و نشیب‌های زیادی را از سر گذرانده است.

    وی افزود: 23 سال از تأسیس شورا می‌گذرد و دولت تدبیر و امید به دنبال ساماندهی امور ایرانیان خارج از کشور است تا فهم صحیح و دقیقی از مهاجرت و سرمایه ایرانیان مقیم خارج از کشور صورت گیرد.

    دبیرکل شورای عالی ایرانیان خارج از کشور نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه سطح تحصیلات و توان اقتصادی ایرانیان خارج از کشور از متوسط مهاجران خارجی دنیا بالاتر است، ادامه داد: ایرانیان مقیم آمریکا تنها قومی هستند که نه تنها هیچ گونه هزینه‌ای برای این کشور ندارند بلکه سهم آورده آنان برای کشور میزبان بالاست.

    قوام شهیدی عنوان کرد: در حال حاضر سه هزار و 200 نفر به عنوان سکان‌داران علم در جهان مطرح می‌شوند که 24 نفر از این مجموعه ایرانی هستند.

    وی افزود: توان اقتصادی و سهم گردش مالی ایرانیان خارج از کشور بین یک هزار و 500 تا 4 هزار میلیارد دلار است که نشان از جایگاه و ظرفیت بالای اقتصادی دارد و در همه دنیا از آن به خوبی استفاده می‌شود.

    دبیرکل شورای عالی ایرانیان خارج از کشور نهاد ریاست جمهوری بیان کرد: تاکنون نگاه استراتژیک به ایرانیان مقیم خارج از کشور نداشته‌ایم در حالی که این موضوع حلقه مفقوده‌ای در اقتصاد و بحث‌های هویتی و ملی ماست که باید مورد توجه جدی مسئولان و مدیران قرار گیرد.

    وی با اعلام اینکه ایرانیان مقیم خارج هفت درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند که بین 5 تا 6 میلیون نفر هستند، یادآور شد: بخش اعظم این حجم از جمعیت از جمله افرادی هستند که توان علمی و اقتصادی بالایی دارند که می‌توانند به کشور کمک کنند، بنابراین باید در سیاست‌ها و برنامه‌ها به این موضوع توجه شود.

    قوام شهیدی گفت: شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور تشکیلاتی است که می‌تواند فعال و کارآمد باشد چون از ساختار خوب و مناسبی برخوردار است و درحال حاضر 10 وزیر، دو معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان صدا و سیما عضو شورای ایرانیان خارج از کشور هستند.

    وی افزود: شورا می‌تواند مسائل و مشکلات ایرانیان خارج از کشور را از دو منظر فرصت و خدمت بررسی و پیگیری کند که در محور خدمت اگر به این موضوع توجه نشود رسیدگی به ایرانیان خارج از کشور بلاتکلیف نمی‌ماند بلکه دیگران به آنها می‌رسند.

    وی گفت: باید مباحث هویت، زبان فارسی و شکاف نسل‌های سوم و چهارم ایرانیان مقیم خارج در دستور کار قرار بگیرد و برای آن برنامه داشته باشیم و هزینه کنیم.

    دبیرکل شورای عالی ایرانیان خارج از کشور نهاد ریاست جمهوری افزود: در رویکرد فرصت‌محور این قشر گنجینه بزرگی هستند که در سراسر دنیا پخش شده‌اند و باید از این ظرفیت استفاده کرد.

    در این برنامه مرتضی روزبه استاندار قزوین و جمعی از مسئولان استان نیز حضور داشتند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روسیه: از بهبود روابط ایران و آمریکا حمایت می‌کنیم
وزیر امور خارجه روسیه گفت: مسکو از هر تلاشی که منجر به حصول یک توافق جامع میان ایران و گروه 1+5 شود استقبال می‌کند.

به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در گفت‌وگو با خبرگزاری ریانووستی درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 گفت: مسکو از هر گامی که به دستیابی به یک توافق جامع درخصوص برنامه هسته‌ای بحث برانگیز تهران کمک کند استقبال می‌کند.

او افزود: روسیه از عادی‌سازی روابط میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند. دیدگاه ما این است که زمان یک گفت‌وگوی سیاسی کامل میان تهران و واشنگتن درباره مسائل مربوط به امنیت منطقه‌یی رسیده است.

وی تصریح کرد: ما بر این باوریم که بهبود روابط میان دو کشور می‌تواند به افزایش ثبات در منطقه خاورمیانه و فرای آن به علاوه حل مساله پیرامون برنامه هسته‌ای ایران و افزایش تاثیر مبارزه علیه تروریسم جهانی و تهدید مواد مخدر کمک کند.

براساس گزارش خبرگزاری ریانووستی، روابط میان ایران و آمریکا بیش از 30 دهه است که تقریبا متوقف شده است. اما دو کشور مدتی است که با هدف دستیابی به یک توافق جامع درباره برنامه هسته‌ای ایران و لغو تحریم‌های بین‌المللی علیه این کشور وارد رایزنی‌های مستقیم شده‌اند. واشنگتن از سال 2003 تاکنون ایران را به تلاش برای دستیابی به ظرفیت تولید سلاح هسته‌ای متهم می‌کند.

این درحالی است که تهران همواره این اتهامات را رد و تاکید می‌کند برنامه هسته‌ای‌اش ماهیت کاملا صلح‌آمیز دارد.
 
بالا