• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر خارجه نیکاراگوئه در گفت و گوی اختصاصی با ایسنا:
بدهی نفتی نیکاراگوئه را میتوان وام سیاسی تلقی کرد / موضوع حل شد!

از ایران اصرار، از نیکاراگوئه انکار! نیکاراگوئه در سال 1983 از ایران 53 میلیون دلار نفت دریافت می کند؛ بدون این‌که درصدد بازپرداخت بدهی خود باشد؛ اکنون ارزش بدهی آن کشور به بیش از 164 میلیون دلار رسیده است، اما ظاهرا با سیاسی تلقی کردن این بدهی، نیکاراگوئه تلاش می کند تا از بازپرداخت بدهی خود سرباز زند.

ساموئل سانتوز لوپز، وزیر امور خارجه کشور نیکاراگوئه درحالی که برای دعوت از ایران در راستای سرمایه‌گذاری در آن کشور به کشورمان آمده است، درمورد بدهی نفتی مذکور در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تاکید کرد: مسئله بدهی نیکاراگوئه در اوایل سال جاری با کشور ایران حل شده است.

وی با بیان این که قرض ایران به کشور نیکاراگوئه در زمان خودش یک بدهی سیاسی تلقی می شود، اظهار کرد: نیکاراگوئه در آن زمان (سال 1983م) مورد هجوم قرار گرفته بود و به ایران نیز هجوم آورده بودند. با توجه به این که هر دو کشور انقلابی بودند، با هم تعامل داشته و این وام به نیکاراگوئه داده شد بنابراین می‌توانیم آن را بدهی سیاسی تلقی کنیم.

سانتوز لوپز در واکنش به تکرار سوال ایسنا مبنی بر مقدار ارزش کنونی بدهی، سالن اجلاس وزارت نیرو را با سرعت ترک کرد.

به گزارش ایسنا وزیر امور خارجه کشور نیکاراگوئه درحالی که اعتقادی به اذعان بازپرداخت بدهی نفتی کشور خود به ایران ندارد از وزیر نیرو ایران تقاضای دیدار برای جذب سرمایه ایرانیان را کرده بود و نیکاراگوئه را کشوری امن و مطمئن برای سرمایه گذاری معرفی کرد.

حمید چیت چیان اما با تفاوت چشمگیر دیدگاه با وزیر امور خارجه نیکاراگوئه درباره بازپرداخت بدهی آن کشور در گفت و گو با خبرنگار ایسنا تاکید کرد که با نیکاراگوئه بر سر بازپرداخت اقساطی بدهی نفتی آن کشور توافق شده است.

با وجود ابلاغ قانون وصول مطالبات معوق جمهوری اسلامی ایران از کشورهای سودان، تانزانیا، نیکاراگوئه، اردن و کره شمالی در سال 1387 و اعزام هیات‌هایی به کشور نیکاراگوئه در راستای وصول بدهی های ناشی از صدور نفت خام توسط شرکت ملی نفت ایران در سال 1983میلادی تا کنون ایران بدهی خود را دریافت نکرده است و این دور ظاهرا باطل اصرار و انکار ادامه دارد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر کار اعلام کرد
هزار میلیارد تومان بودجه اشتغال سال آینده



وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به بحث خروج از رکورد گفت: برای بودجه سال آینده هزار میلیارد تومان برای اشتغال و دو هزار میلیارد تومان برای صنعت و معدن درنظر گرفته شده است.





به گزارش خبرنگار ایسنا، منطقه همدان، علی ربیعی با بیان اینکه سه سیاست رفاهی، اقتصادی و خارجی اولویت کاری دولت تدبیر و امید است، گفت: در بخش سیاست خارجی دولت تدبیر و امید از ابتدا با توجه به تنشهای موجود کشورهای همسایه بر آن بوده که کشورمان را از هر گونه تنش دور سازد.

وی در شورای اداری شهرستان اسدآباد، با بیان اینکه در استراتژی رفاهی نیز شورای عالی رفاه پس از هشت سال فعال شد، افزود: سیاست رفاهی باید همراه کار کارشناسی و برنامه‌ریزی باشد تا در این راستا رفاه مردم افزایش یابد.



او با اشاره به اینکه سه هزار میلیارد تومان برای فقرزدایی در برخی بخشهای مختلف به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اختصاص یافته، اظهار کرد: فقر غذایی، سیاست فقر زندگی آینده و گسترش بیمه‌ها، فقر مسکن، سالمندی، فقر درمانی و فقر مبارزه با بیسوادی از جمله بخشهایی است که این میزان اعتبار به آن اختصاص یافته است.



ربیعی در بحث سیاست رفاهی و بحث گسترش بیمه‌ها، خاطرنشان کرد: امسال 6 میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند و 300 هزار نفر در دولت تدبیر و امید بیمه اجباری شده‌اند.



وی با اشاره به اینکه سیاست رفاهی به طور منسجم باید برای کاهش نابرابری و افزایش عدالت اجتماعی باشد، تصریح کرد: در سیاست اقتصادی به عنوان سومین اولویت کاری دولت، تورم در سال آینده به 20 درصد کاهش خواهد یافت.



وی با بیان اینکه دولت قصد اخلاقی کار کردن را دارد، یادآور شد: رضایت مردم اصلی ترین اولویت در مبدا کار دولت و مسئولان است.



ربیعی در ادامه با اشاره به اینکه طرح‌های توسعه شهرستان اسدآباد مطالعه خواهد شد، اظهار کرد: شعبه اجتماعی اسدآباد نیز از تیپ سه یه تیپ دو ارتقاء و درمانگاه تامین اجتماعی شهرستان به کلینیک تخصصی تبدیل خواهد شد.



وی در پایان یادآور شد: مشکل شهرک صنعتی اسدآباد نیز باید با پیگیری مداوا شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اذعان آمریکا بر پایبندی ایران به تعهداتش


سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تاکید کرد: ایران به تمام تعهداتش طبق برنامه اقدام مشترک عمل کرده است.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به گزارشی که در آن ادعا شده بود ایران به تعهداتش طبق توافق اولیه ژنو و محدودیت‌های سازمان ملل عمل نمی‌کند، گفت: اجازه دهید کاملاً شفاف باشم، ایران به تمام تعهداتش طبق برنامه اقدام مشترک عمل کرده است و ما همچنان این را باور داریم.



سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ادامه داد: من این گزارش را که درباره تهیه قطعات رآکتور آب سینگین اراک توسط ایران است دیده‌ام، اما این یک موضوع جدید نیست. ما رایزنی‌هایی با سازمان ملل و سازمان‌های دیگر درباره نگرانی‌هایمان داریم که به خاطر همین نگرانی‌ها تحریم‌هایی را اعمال کردیم. اما من تأکید می‌کنم که ایران به تمام تعهداتش عمل کرده است و من نمی‌توانم جزئیات بیشتری درباره گفت‌وگوهایمان با سازمان ملل ارائه دهم.



بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا جن ساکی تصریح کرد: ایرانی‌ها بارها تکرار کرده‌اند که گام‌هایی را برای پیشبرد برنامه‌شان برداشته‌اند و این دلیل اهمیت برنامه اقدام مشترک است چون موجب شده تا پیشرفت برنامه هسته‌ای آنها کند شده و بخش‌هایی از این برنامه به حالت تعلیق درآید.



وی افزود: واضح است که نه تنها آمریکا بلکه ابزارهای بین‌المللی دیگری در حال نظارت بر پایبندی ایران به تعهداتشان هستند و اگر تقلبی صورت می‌گرفت ما درباره آن گفت‌وگو می‌کردیم.



جن ساکی همچنین درباره زمان برگزاری دور بعدی مذاکرات ایران و گروه 1+5، گفت: هنوز تاریخ دقیقی برای آن مشخص نشده اما قصد داریم که آن را هرچه زودتر طی ماه جاری برگزار کنیم و به محض این‌که تاریخی تعیین شود من می توانم اطلاعات بیشتری درباره شرکت‌کنندگان دراین مذاکرات ارائه دهم.



این سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا بار دیگر تأکید کرد: ما در ارتباط نزدیک با شرکایمان در اسرائیل شامل بنیامین نتانیاهو نسخت وزیر آن و شرکای دیگرمان در جهان هستیم. وزیر امور خارجه و رئیس جمهور تأکید کردند که به دنبال یک توافق بد نیستند. اسرائیل هنوز یک شریک مهم برای ما است و ما موافقیم که نباید یک توافق بد انجام دهیم.



وی علاوه بر این گفت که دولت آمریکا گفت‌وگوهایی را با کنگره در خصوص مسائل مختلفی همچون ایران دارد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
راه‌اندازی نخستین دانشگاه تخصصی راه‌آهن هند


چین از سرمایه‌گذاری در پروژه راه‌اندازی نخستین دانشگاه راه آهن در هندوستان خبر داد.

به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «نارندرا مودی» نخست وزیر هند که اخیرا از پروژه تاسیس چهار دانشگاه راه آهن در هند خبر داده بود اعلام کرد: نخستین دانشگاه راه آهن هند با همکاری و سرمایه گذاری دولت چین احداث می‌شود.

اداره ملی راه آهن هند اعلام کرد: نمایندگان هندی فارغ از سرمایه گذاری طرف چینی در احداث دانشگاه‌های راه آهن همچنین از توسعه مشترک دوره‌های تحصیلی، طراحی فضای دانشگاهی و امکانات و همینطور برنامه‌های تبادل استاد و دانشجو و ارائه آخرین فن‌آوری‌های آموزشی چین به این کشور استقبال می‌کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از ایندین اکسپرس،‌ نحوه طراحی این دوره‌های تحصیلی به نحوی است که افراد می‌توانند مدارک تحصیلی دوگانه اخذ نمایند به طوری که یک بخش از آن را در هند و بخش دیگر را در دانشگاه‌های چینی تکمیل می‌کنند. مقامات ارشد دولت هند مقطع تحصیلی این دوره‌ها را از سطح کارشناسی تا دکتری اعلام کردند. در دانشگاه راه آهن رشته‌های مدیریت،‌ بازرگانی و مهندسی تخصصی ارائه می‌شود. اگرچه این دانشگاه از سوی اداره راه آهن هند اداره می‌شود اما با این حال هیچ تضمین شغلی برای استخدام دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگاه فوق وجود ندارد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ظریف: مذاکرات ایران و 1+5 به‌زودی برگزار می‌شود



وزیر خارجه کشورمان گفت: مذاکرات ایران و 1+5 به زودی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان سه‌شنبه عصر در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر این که این اجلاس با نشستی که چند هفته اخیر در قم برگزار شد چه تفاوتی دارد؟ گفت: هرکدام از این دو جلسه با یک هدف اما در دو جهت برگزار شده است. یکی این که صرفا هماهنگی‌های مذهبی علیه گروه‌های تکفیری صورت گیرد و این‌جا نیز هماهنگی‌های وسیع سیاسی صورت گرفت که یکی از ابعاد مهم این اجلاس بحث فرهنگی و مذهبی است اما ابعاد دیگری هم دارد که در حال بررسی است.

او گفت: اجلاس قم بسیار ارزنده بود به ویژه برای همکاری داخل جهان اسلام علیه حرکت‌های تکفیری و این اجلاس هم حرکت‌های مکمل آن اجلاس را در خود دارد البته ما در برگزاری اجلاس قم در محضر آیات عظام مکارم شیرازی و سبحانی بودیم و ان‌شاالله این دو اجلاس به هدف مشترک برخورد با حرکت‌های ضد اسلامی و تکفیری برسد.

وزیر خارجه درباره دیدار سه جانبه‌اش با وزیران خارجه عراق و سوریه که عصر روز سه‌شنبه در حاشیه کنفرانس بین‌المللی جهان علیه خشونت و افراطی‌گری برگزار شد گفت: عراق، سوریه و ایران کشورهایی هستند که در مبارزه با ترور و افراط از ابتدا دیدگاه مشترک داشتند بنابراین همکاری این کشورها ضروری است و در این اجلاس هم توافق کردیم که این همکاری‌ها ادامه یابد و این اولین جلسه همکاری ما است.

رییس دستگاه دیپلماسی درباره پیشنهاد رییس‌جمهور در کنفرانس جهان علیه خشونت و افراطی‌گری گفت: پیشنهادهایی که آقای روحانی مطرح کردند ما در جلسات مختلف بین‌المللی مطرح می‌کنیم و همین‌طور در این اجلاس هم مطرح شد و هدف مشترکی که ما داریم مبارزه با افراط و خشونت و حرکت‌های ضد اسلام و انسان و همه ادیان است که مردم بی‌گناه را قربانی می‌کند و سعی داریم این حرکت‌ها را کنترل و در نهایت از بین ببریم.

ظریف در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات بعدی ایران و 1+5 گفت: ان شاالله مذاکرات به‌زودی انجام می‌شود و کارها به خوبی پیش می‌رود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


از سوی وزیر صنعت؛
رئیس جدید سازمان حمایت منصوب شد
وزیر صنعت، معدن و تجارت طی حکمی سید‌محمود نوابی را به عنوان معاون وزیر و رییس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان منصوب کرد.


13920805000518_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شاتا، محمد رضا نعمت زاده در بخشی از این حکم اظهار امیدواری کرده است که رئیس جدید سازمان حمایت با بهره گیری از توان فکری و مدیریتی مدیران و کارشناسان سازمان و تشکل‌های مردم نهاد تخصصی در چارچوب مفاد اساسنامه موضوع فعالیت سازمان و سیاست‌های ابلاغی وزارت صنعت، معدن و تجارت و با رعایت قوانین و مقررات جاری کشور و در تعامل سازنده و هوشمندانه با ذی‌نفعان نسبت به برنامه ریزی و نظارت صحیح و اصولی در زمینه حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولید کنندگان اهتمام ورزد.

    نعمت زاده همچنین نظارت و کنترل قیمت کالا و خدمات، انجام فعالیتهای کارشناسی و نظارت اثر بخش بر بازار و سایر وظایف محوله همسو و هماهنگ با برنامه های معاونت توسعه بازرگانی داخلی را از دیگر وظایف مدیر عامل جدید سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان برشمرده است.

    نوابی پیش از این معاون سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، معاون سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و مدیر کل نظارت و بازرسی سازمان بازرسی کل کشور بوده است.

    همچنین وی بازرس کل امور صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور و مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور فرا بخشی را در کارنامه کاری خود دارد.

    وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از زحمات و خدمات سید جواد تقوی در طول مدت تصدی مدیر عاملی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان تقدیر و تشکر کرد.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یادداشت/
جای خالی راه‌ آهن در انتقال زائران اربعین حسینی
با نوسازی مسیر ریلی تهران ـ اهواز و احداث 25 کیلومتر راه‌آهن حدفاصل شلمچه تا بصره، این امکان فراهم می‌شود تا از سال آینده، حمل و نقل ریلی به آسان شدن زیارت اربعین کمک کند.


13930613000159_PhotoA.jpg


  • ‌این روزها خیل عظیم مشتاقان زیارت اباعبدالله در ایام اربعین با هر وسیله‌ای که در دسترس دارند، خود را به مرزهای غربی کشور می‌رسانند تا عازم این سفر معنوی و پر فیض شوند،اما در این میان حمل و نقل ریلی کشور با وجود ایمنی بالا و هزینه پایین سهمی در تسهیل انتقال مردم نداشته است.‌

    بر اساس نقشه خطوط ریلی موجود و توسعه شبکه ریلی کشور، در حال حاضر ‌خط‌آهن منتهی به شلمچه، تا مرز ایران و عراق امتداد دارد و در کنار آن مسیر اراک ـ کرمانشاه ـ خسروی برای اتصال شبکه ریلی به مرز ایران و عراق پیش بینی شده است.‌

    با این وجود، به دلیل عدم احداث 25 کیلومتر راه‌آهن حد فاصل بصره تا شلمچه، عملاً امکان جابجایی مسافر بین ایران و عراق با استفاده از حمل و نقل ریلی وجود ندارد.‌

    فرسودگی مسیر ریلی تهران ـ اهواز که به طولانی شدن بیش از حد زمان سفر به جنوب غرب کشور می‌‌انجامد نیز یکی دیگر از عواملی است که موجب شده است تا حمل و نقل ریلی نتواند نقشی در جابه‌جایی مسافر بین ایران و عراق داشته باشد.

    با توجه به سابقه روشن شرکت‌های پیمانکار ایرانی در امر احداث خطوط ریلی و ثبت حد نصاب یک سال برای احداث راه‌آهن گرگان ـ اینچه برون و همچنین توانمندی شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران برای نوسازی خطوط ریلی با استفاده از توان‌ داخل‌، این امکان وجود دارد تا شبکه ریلی ایران تا سال آینده به شبکه ریلی عراق متصل شود و مسافران خود را در زمانی مناسب به مقصد برساند.‌

    برای این منظور ضروری است تا اقدامات زیر توسط دولت ‌پیگیری شود:

    الف) رایزنی بین دولت های ایران و عراق برای احداث راه‌آهن شلمچه ـ بصره توسط دولت عراق که می‌تواند به کمک شرکت‌های پیمانکار ایرانی انجام شود.

    ب) نوسازی راه‌آهن تهران ـ اهواز به منظور افزایش ایمنی و سرعت قطارهای این مسیر که موجب افزایش ظرفیت ریلی این مسیر می‌شود.

    درصورتی که نوسازی راه‌آهن تهران ـ اهواز در قالب روش‌های همکاری عمومی ـ خصوصی و به شیوه نوسازی ـ اجاره و واگذاری (RLT) انجام شود، این پروژه می‌تواند در کمتر از یک سال بدون استفاده از بودجه دولتی و فقط با پرداخت اجاره طی دوره بهره‌برداری، به اتمام برسد.

    میثم قصری؛ کارشناس حمل و نقل ریلی

    انتهای پیام/م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


فارس گزارش می‌دهد
پیش بینی درآمد 25 هزار میلیارد تومانی مالیات ارزش افزوده در سال 94
براساس لایحه پیشنهادی بودجه سال آینده درآمد مالیات بر ارزش افزوده بالغ بر 25 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته است.


13930701000551_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس دولت در لایحه پیشنهادی بودجه 94 کل کشور درآمد 73 هزار میلیارد تومانی برای بخش مالیات‌ها در نظر گرفته است.

    براین اساس درآمدهای بخش مالیات شامل عوارض، درآمدهای گمرک، مالیات‌های مستقیم، ارزش افزوده و سایر است.

    در همین راستا دولت در بودجه سال آینده درآمدی معادل 25 هزار و 68 میلیارد و 660 میلیون تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده پیشنهاد داده است. این رقم در قانون بودجه سال جاری معادل 18 هزار و 233 میلیارد و 610 میلیون تومان است.

    همچنین روز گذشته نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور از تحقق 97درصدی درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده در سال جاری خبر داد.

    به گزارش فارس دولت نرخ مالیات بر ارزش افزوده در سال آینده را نیز 8 درصد اعلام کرد که به اضافه یک واحد درصد برای بهداشت و سلامت به 9 درصد خواهد رسید.

    امسال نیز این نرخ به همراه یک واحد درصد بهداشت و سلامت 8 درصد است.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


معاون اقتصادی بانک مرکزی در گفت‌وگو با فارس مطرح کرد
بانک‌مرکزی برای خروج از رکود انضباطی عمل کرد/ کاهش ۲.۱ درصدی پایه پولی/ سپرده قانونی در عمل ۱۱.۴ درصد است
معاون اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی علاوه بر پایه پولی به حجم کل نقدینگی هم توجه ویژه‌ای دارد، گفت: رشد ضریب فزاینده و به تبع آن، نقدینگی بهتر از زمانی است که نقدینگی به واسطه پایه پولی رشد کند.


13911025000351_PhotoA.jpg


  • پیمان قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین اهداف بانک مرکزی و دولت مهار تورم و کمک به رشد اقتصادی بوده است، اظهارداشت: خوشبختانه رویکردهایی که اتخاذ شد و سیاست‌هایی که به اجرا درآمد، تورم را کاهش داد و نشانه‌های خروج از رکود در فصل از بهار نمایان شد.

    معاون اقتصادی بانک مرکزی تصریح کرد: در همان زمان تاکید کردم، کاهش سطوح بالای تورم، آسان‌تر از عبور از سطوح تورم ساختاری اقتصاد ایران است؛ کاهش بیشتر تورم نظم و انضباط و دقت بیشتر را می‌طلبد.

    وی با بیان اینکه رویکرد بانک مرکزی برای کنترل رشد نقدینگی این بود که نقدینگی در سطح مناسبی کنترل شود، گفت: علاوه بر این، هدف دیگر بانک مرکزی سالم سازی ترکیب نقدینگی و هدایت مناسب نقدینگی بود، بنابراین بانک مرکزی به لزوم کنترل رشد نقدینگی (بدون لحاظ منشاء رشد آن) در محدوده مطلوب در راستای مهار تورم همواره توجه داشه است.

    قربانی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی در کنار این امر به ترکیب و مسیر نقدینگی هم توجه دارد، افزود: اساسا تاکید بر سالم سازی نقدینگی به این معنی نیست که اگر نقدینگی از محل ضریب فزاینده رشد کند، برای بانک مرکزی مهم نیست، بلکه به این معنی است که در سطح مشخص و مطلوبی از رشد نقدینگی بهتر است که رشد از محل ضریب فزاینده حاصل شده باشد و نه پایه پولی.

    قربانی با بیان اینکه بانک مرکزی حساسیت نسبت به افزایش رشد نقدینگی دارد، افزود: یکسال گذشته در مقوله مهار رشد نقدینگی با دو پدیده روبرو بودیم و در واقع هم باید نقدینگی را کنترل و هم به رشد اقتصادی کمک می‌کردیم، به همین دلیل رویکرد بانک مرکزی به جای سیاست انقباضی بر سیاست انضباطی استوار شد.

    معاون اقتصادی بانک مرکزی ادامه داد: باید نقدینگی در حد مناسبی اضافه و ضمن پرهیز از شوک درمانی در بازار، جریان نقدینگی به شکل مناسبی هدایت شود، در همین راستا مقرر شد 60 درصد تسهیلات اعطایی به سرمایه در گردش اختصاص یابد و گزارش عملکرد بانک‌ها نشان می‌دهد تسهیلات پرداختی در 7 ماهه امسال 177 هزار میلیارد تومان بوده که 60.2 درصد تسهیلات برای سرمایه در گردش تخصیص یافته و با توجه به اینکه اقتصاد ایران دو سال متوالی با رکود مواجه بوده و ظرفیت‌های خالی زیادی داشت، این رویکرد صحیح بود.

    معاون اقتصادی بانک مرکزی تصریح کرد: در مقوله رشد نقدینگی این مساله که بین رشد نقدینگی ناشی از ضریب فزاینده یا رشد از محل افزایش پایه پولی تفاوت وجود دارد، امر درستی است، اما باز هم تاکید می‌کنم بانک مرکزی در سیاست‌گذاری به رشد کل نقدینگی هم حساسیت دارد و همواره این رویکرد را دنبال کرده‌ایم.

    تفاوت اثرات رشد نقدینگی از محل پایه پولی با ضریب فزاینده

    قربانی با بیان اینکه بین این دو منشاء افزایش نقدینگی تفاوت‌هایی وجود دارد، افزود: اگر نقدینگی به واسطه ضریب فزاینده رشد کند، نشان می‌دهد فرایند سپرده‌گذاری و تسهیلات‌دهی بانک‌ها روانتر و با سرعت بیشتری در حال انجام بوده و سطح کارایی بانک‌ها در واسطه‌گری مالی بهبود یافته است.

    وی ادامه داد: اما وقتی نقدینگی از ناحیه پایه پولی رشد می‌کند – با فرض ثبات خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی در شرایط فعلی- بیانگر این است که یا بخش دولتی به منابع بانک مرکزی متوسل شده‌ و یا برای طرح‌هایی با ماهیت شبه بودجه ای مانند مسکن مهر، **** بانکی تحت فشار قرار گرفته و یا بانک‌ها عدم تعادل در منابع و مصارف داشته‌اند و به منابع بانک مرکزی متوسل شده‌اند که این هم عمدتا ناشی از تسهیلات تکلیفی بوده است.

    معاون اقتصادی بانک مرکزی اظهارداشت: وقتی دولت برای جبران تامین مالی یک پروژه‌ به بانک مرکزی اعمال تکلیف کند، در اقتصاد پدیده «جایگزینی جبری» را ایجاد می‌کند؛ یعنی استقراض دولت از بانک مرکزی منابع در دسترس بخش خصوصی از دو محل کاهش می‌یابد.

    وی گفت: اگر دولت از منابع شبکه بانکی استقراض یا اوراق فروخته باشد، منابع قابل پرداخت به بخش خصوصی کم می‌شود و و اگر از بانک مرکزی استقراض کند با ایجاد حق‌الضرب پول و مالیات تورمی، ارزش مانده نقدینگی واقعی در اختیار بخش خصوصی را کاهش می دهد.

    قربانی تصریح کرد: این فرق بین رشد نقدینگی از محل افزایش ضریب فزاینده با پایه پولی است؛ بنابراین رشد ضریب فزاینده و به تبع آن، نقدینگی بهتر از زمانی است که نقدینگی به واسطه پایه پولی رشد کند.

    وی تاکید کرد: با تمام این مباحث، برای بانک مرکزی رشد نقدینگی به طور کلی اهمیت دارد و در واقع نکته اصلی این است که وقتی باید نقدینگی در یک حد مشخصی رشد کند، بهتر است این رشد از محل ضریب فزاینده باشد و نه پایه پولی.

    *آمار جدید متغیرهای پولی

    معاون اقتصادی اقتصادی با اشاره به جدیدترین آمار متغیرهای پولی، گفت: حجم کل نقدینگی در مهر ماه 1393 نسبت به اسفند سال گذشته با 11.2 درصد رشد به 661 هزار و 399 میلیارد تومان رسیده و پایه پولی نیز با منفی 2.1 درصد رشد به 112.5 هزار میلیارد تومان رسیده است؛ ضریب فزاینده هم‌اکنون به عدد 5.877 افزایش یافته است که نسبت به اسفند ماه سال قبل 13.6 درصد رشد نشان می دهد.

    وی در پاسخ به این سوال که آیا سیاست افزایش ضریب فزاینده پولی در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد، اظهارداشت: ضریب فزاینده متاثر از سه عامل میل نقدینه خواهی مردم، نسبت سپرده قانونی و نسبت ذخایر اضافی بانک‌ها است و هر کدام از این سه عامل بر این ضریب تاثیرگذار خواهد بود.

    قربانی گفت: بانک مرکزی توانسته با توسعه بانکداری الکترونیک میل به نقدینه‌خواهی را کاهش دهد ودر خرداد ماه سال جاری نیز نسبت سپرده قانونی مقداری کاهش یافته است.

    *نسبت سپرده قانونی در عمل 11.4 درصد است

    معاون اقتصادی بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا پیشنهاد کاهش نسبت سپرده قانونی همچنان در بانک مرکزی بررسی می‌شود، گفت: هم‌اکنون طبق مصوبه شورای پول و اعتبار نسبت سپرده قانونی برای شبکه بانکی (منهای بانک‌های تخصصی) 13.5 درصد است؛ ضمنا بانک مرکزی بر اساس مصوبه شورا به بانک‌ها اجازه داده است 2 درصد از این مبلغ را به عنوان وجوه نقد در صندوق بانک نگهداری کنند، بنابراین در حال حاضر متوسط نسبت سپرده قانونی مورد عمل در شبکه بانکی 11.4 درصد است.

    وی افزود: هرگونه تصمیمی برای نسبت سپرده قانونی با رعایت رشد نقدینگی، شرایط اقتصاد کلان و میزان تورم توسط شورای پول و اعتبار تصمیم‌گیری خواهد شد.

    *کاهش درجه فساد با نزول تورم و بهبود رشد اقتصادی

    این مقام مسئول در بانک مرکزی در ادامه با تاکید بر اینکه ثبات اقتصاد کلان، کاهش تورم و کاهش تلاطمات در بازارهای مالی نقش ویژه‌ای در کاهش زمینه های فساد در جامعه دارند، اظهارداشت: در ادبیات نظری و تجربی نیز رابطه میان تورم و تلاطم تورمی با درجه فساد در جوامع مثبت است.

    قربانی گفت:‌ بنابراین اقدامات و سیاست‌های بانک مرکزی و دولت در کاهش تورم و بهبود رشد اقتصادی در عمل، زمینه‌های فساد در جامعه را نسبت به قبل محدود‌تر کرده است؛ البته در کنار انضباط پولی و مالی در جامعه، بانک مرکزی اقدامات متعددی را در جهت پیشگیری و کشف و مقابله با فساد مالی در کشور در دست انجام دارد که روز گذشته توسط رئیس کل بانک مرکزی تشریح شد.

    معاون اقتصادی بانک مرکزی افزود: اهتمام بانک مرکزی و التزام و تعهد بانک به اطلاع رسانی سریع آمار متغیر‌های اقتصادی هم در کاهش رانت‌های اطلاعاتی -که از عوامل فساد است- موثر بوده است.

    وی ضمن ابراز خرسندی از توجه و حساسیت دولت و رئیس جمهور نسبت به انضباط پولی و مالی در کشور، تصریح کرد: امیدواریم توامان شاهد تقویت و بهبود متغیرهای اقتصادی و ثبات هر چه بیشتر اقتصاد کلان و ارتقای شفافیت و سلامت در اقتصاد کشور باشیم.

    انتهای پیام/م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


وابستگی کشورهای اوراسیا به دلار و یورو کاهش می‌‌یابد
اتحادیه اقتصادی اوراسیا وابستگی کشورهای عضو به دلار و یورو را کاهش می‌دهند.


13930317000566_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از ریانوستی، "آلکساندر موریچف" مدیر اجرایی اتحادیه صنعتگران و کارآفرینان روسیه معتقد است همگرایی در چارچوب اتحادیه اقتصادی اوراسیا که قرار است از اول ژانویه سال 2015 میلادی جانشین اتحاد گمرکی روسیه، بلاروس و قزاقستان شود، باعث کاهش وابستگی این کشورها به دلار و یورو در معاملات اقتصادی و تجاری متقابل شان خواهد شد.



    موریچف در گنگره اقتصادی اوراسیا در مرکز مطبوعاتی خبرگزاری "روسیه امروز" اظهار داشت: "همگرایی اقتصادی در چارچوب اتحادیه اوراسیا به کشورهای عضو امکان می دهد که به استفاده از دلار و یورو در معاملات اقتصادی و تجاری متقابل خود پایان دهند".



    وی در باره احتمال استفاده از واحد پول واحد در فضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا افزود: "این کار حد اقل 10 سال وقت خواهد گرفت و در ابتدا لازم است که شرایط اقتصادی برای انجام این کار ایجاد شود".

    روسیه، بلاروس و قزاقستان ماه مه امسال پیمان تشکیل اتحادیه اقتصادی اوراسیا را امضا کرده و دیرتر آن را تصویب کردند. این پیمان از اول ژانویه سال 2015 میلادی اعتبار پیدا می کند . بعلاوه در ماه اکتبر قرارداد پیوستن ارمنستان به این اتحادیه امضا شد و هفته گذشته این سند به تصویب پارلمان ارمنستان رسید.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


هشدار بانک جهانی به اقتصاد روسیه در سال آینده
بانک جهانی نسبت به ادامه کاهش قیمت جهانی نفت و کاهش ارزش روبل روسیه در سال آینده میلادی هشدار داد.


13930916000666_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از بیزینس اینسایدر، بانک جهانی نسبت به ادامه روند کاهش جهانی قیمت نفت و تأثیر آن بر اقتصاد روسیه هشدار داد.

    بانک جهانی طی آخرین گزارش خود اعلام کرده است در صورت تثبیت متوسط قیمت 78 دلار برای قیمت نفت در سال آینده اقتصاد روسیه 0.7 درصد رشد منفی خواهد داشت.

    این مرجع بین المللی همچنین پیش بینی کرده است در صورت سقوط قیمت نفت به حدود 70 دلار اقتصاد روسیه رشد منفی 1.5 درصدی را در سال آینده تجربه خواهد کرد.

    کاهش قیمت نفت در بازارهای بین المللی از یک سو و کاهش شدید ارزش روبل این کشور از سوی دیگر از جمله اصلی ترین چالش های اقتصاد روسیه در سال آینده میلادی محسوب می شود.

    بانک مرکزی روسیه اعلام کرده است برای کنترل سقوط ارزش روبل طی ماه های گذشته بالغ بر 70 میلیارد دلار هزینه کرده است.

    این بانک اعلام کرده است تنها در هفته گذشته 4.53 میلیارد دلار برای حمایت از ارزش روبل در بازارهای مالی هزینه صرف کرده است.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


قائم‌مقام وزیر رفاه:
تعداد مقرری‌بگیران بیمه بیکاری ۲۰ درصد کاهش یافته است
به گفته قائم‌مقام وزیر رفاه، تعداد مقرری‌بگیران بیمه بیکاری ۲۰ درصد کاهش یافته است.


13930619000750_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، ابوالحسن فیروزآبادی قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی صبح امروز در مراسم افتتاحیه (همایش ملی رفاه اجتماعی در برنامه ششم توسعه) که در محل این وزارتخانه برگزار شد، اظهارداشت: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران توجه ویژه ای به رفاه اجتماعی شده است و در اصول 29 ، 31 و 43 چندین حق از جمله نیازمندی‌های آموزشی، پوشاک، درمان و تامین اجتماعی و امکانات برای همه مورد تاکید قرار گرفته است.

    وی تصریح کرد: در اصول دیگر قانون اساسی حقوق برای زنان باردار و زنان سرپرست خانوار نیز مورد توجه و تاکید قرار گرفته است و در جمهوری اسلامی همواره برنامه‌های توسعه اجتماعی و اقتصادی اجرا شده و توجه به حوزه رفاه نیز در روح قانون اساسی و انقلاب اسلامی نیز وجود دارد.

    فیروزآبادی با بیان اینکه در **** جمهوری اسلامی از سیاستهای حمایتی و بیمه‌ای حمایت شده است، بیان داشت: بعد از انقلاب نیز **** یارانه‌ای وجود داشت و هم‌اکنون این **** به شکل دیگری ادامه دارد.

    قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: نگاه کشورمان در دولت تدبیر و امید به توسعه اجتماعی و اقتصادی است و در یکسال اخیر در **** بهداشت، درمان و پوشش‌های بمیه‌ای، یارانه‌های هدفمند و حمایتی با توجه به اینکه فشارهای اقتصادی هم وجود داشته، اقدامات خوبی صورت گرفته است.

    وی با بیان اینکه از زمانی که سیاستهای انقباضی اتخاذ شد نیز شاخص‌های افسارگسیخته تورم، مهار و رو به بهبود است گفت: همچنین افرادی که تحت پوشش صندوق‌های بیمه بیکاری بودند حدود 20 درصد کاهش یافته‌اند.

    قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: همانگونه که دولت تدبیر و امید با اقتدار در صحنه‌های بین‌المللی گام برداشته در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی نیز گام‌های خوبی را برداشته است.

    وی خاطرنشان کرد: با توجه به برنامه ششم توسعه توجه ویژه‌ای به حوزه رفاه اجتماعی شده و در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز جلسات تخصصی با حضور وزیر رفاه برگزار شده است و در حال جمع‌آوری اطلااعت این حوزه هستیم و این همایش نیز در این زمینه به ما کمک خواهد کرد.

    فیروزآبادی گفت: با نگاه به برنامه‌های چهارم و پنجم توسعه می‌توان دریافت که همه برنامه های حوزه دفاع اجتماعی به خوبی محقق نشده‌اند لذا امیدواریم که به آسیب شناسی‌های فنی و تخصصی بتوانیم گام‌های خوبی در آینده برداریم.

    فیروزآبادی با بیان اینکه ما رفاه فراگیر مد نظرمان است، گفت: در طراحی **** رفاهی 4 اصل فراگیری جغرافیایی و شمول همه آحاد جامعه، فقر و خانواده، پایداری منابع مد نظرمان است و ما باید بتوانیم با حمایت از **** رفاهی با حداقل هزینه به اهدافمان برسیم و متناسب با **** رفاهی سرویس دهی کنیم.

    قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: در **** رفاهی با استانداردهایی که شایسته **** جمهوری اسلامی است فاصله داریم و در **** بیمه‌ای نیز مشکلاتی وجود دارد که باید این موارد مورد توجه قرار گیرد.

    فیروزآبادی گفت: **** حمایتی را باید بر اصل پیشگیری و توانمندی طراحی کنیم که نقش همه سازمانها در نقش پیشگیری از آسیب‌ها باید شفاف شود.

    وی با بیان اینکه در **** نهایی و سازو کارهای خودمان نیز باید اصلاحات اساسی انجام دهیم اضافه کرد: باید در **** بیمه‌ای اصلاحات اساسی انجام شود و در مدیریت منابع و مصارف نیز تجدید نظر شود.

    قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای بهبود شاخص‌های رفاه باید همه آحاد جامعه، سیاسیون، نخبگان و ... زیر پرچم اعتلای اجتماعی قرار گیرند تا بتوانیم از آراء و کمک‌های آحاد جامعه استفاده کنیم.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


در گفت‌وگو با «فارین پالیسی»
هارف: از زمان توافق ژنو، تحریم‌هایی را علیه ناقضان تحریم ایران وضع کرده‌ایم/منتقدان ما اهداف سیاسی دارند
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با نشریه «فارین پالیسی»، با بیان اینکه واشنگتن به طور مداوم موارد نقض احتمالی تحریم‌های ایران را رصد می‌کند، گفت کسانی که منکر اقدامات دولت آمریکا در برخورد با دور زدن تحریم‌ها می‌شوند، اهداف سیاسی دارند.


13930509000107_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «ماری هارف» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز (سه‌شنبه) گفت واشنگتن حتی در طول اجرای برنامه اقدام مشترک ایران و گروه 1+5، تحریم‌هایی را علیه ناقضان تحریم‌های ایران وضع کرده است.

    وی این اظهارات را در گفت‌وگو با نشریه «فارین پالیسی» و در واکنش به خبر دیروز این مجله در رابطه با گزارش آمریکا به یک هیئت سازمان ملل در رابطه با تحریم‌های ایران، مطرح کرده است.

    این نشریه دیروز گزارش داد (اینجا)، که واشنگتن در گزارشی به یک پنل هشت نفره از کارشناسان نظارت بر تحریم‌های ایران، مدعی شده است که تهران همچنان در تلاش است تا برای رآکتور آب سنگین اراک، قطعه خریداری کند.

    با وجود آنکه در توافق موقتی که سال گذشته در شهر ژنو سوئیس میان ایران و شش کشور به دست آمد، تنها تهران متعهد شده است که قطعه بزرگ جدیدی در اراک نصب نکند و تعهدی در رابطه با خرید قطعات نداده، اما همین گزارش به بهانه‌ تازه‌ای برای انتقاد از مذاکره با ایران بدل شده است.

    «اد رویس» رئیس جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز گذشته در واکنش به این گزارش، ایران را «متقلب» خوانده و مدعی شد که تهران «هیچ اراده‌ای برای پذیرش **** موثر راستی‌آزمایی از خود نشان نمی‌دهد.»

    وی افزود: «گزارش امروز نشان می‌دهد که ایران تلاش می‌کند تا قطعات لازم برای "کارخانه بمب پلوتونیوم" اراک را به صورت غیرقانونی مهیا کند. ایران نگرانی‌های بنیادین ما در زمینه راستی‌آزمایی و غنی‌سازی را پاسخ نمی‌گوید.»

    با این وجود، «جن ساکی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه بار دیگر اذعان کرد که از زمان توافق ژنو، ایران به طور کامل به این توافق پایبند بوده و به مفاد آن عمل کرده است. وی در این مورد به خبرنگاران گفت: «ایران به تمام تعهدات خود پایبند بوده است. ما همچنان به این مسئله باور داریم.»

    «مری هارف» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم در واکنش به این گزارش، در ایمیلی که به فارین پالیسی ارسال کرده، گفته است: «ما رایزنی‌های روزمره و مداومی با سازمان ملل در مورد مسئله نقض تحریم‌های مرتبط با ایران داریم. ما در صورتی که اطلاعاتی در این رابطه دریافت کنیم، موارد احتمالی را (به سازمان ملل) اطلاع می‌دهیم.»

    به عنوان نمونه، هارف اشاره کرده است که از دسامبر سال 2013، یعنی یک ماه پس از امضای توافق موقت، وزارت خارجه آمریکا چهار مجموعه را با ادعای مشارکت در ساخت رآکتور تهران، در لیست تحریم‌ها قرار داده است. با این حال مشخص نیست که این تحریم‌ها مربوط به فعالیت‌های پیش از توافق ژنو است، یا مواردی که بعد از توافق صورت گرفته است.

    هارف افزود: «اینکه گفته می‌شود ما به صورت علنی در مورد نگرانی‌هایمان صحبت نکرده‌ایم، واقعا نادرست است. ما حتی پس از برنامه اقدام مشترکی که سال گذشته به دست آمد، تحریم‌هایی را علیه کسانی که در خریداری غیرقانونی تجهیزات دخیل بودند، وضع کردیم. هرکس که غیر از این را می‌گوید، یا درست توجه نمی‌کند یا تلاش می‌کند اهداف سیاسی خود را پیش ببرد.»

    انتهای پیام/ق
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
راغفر: رونق اقتصادی در کنار رویکرد اجتماعی، راه ‏حل اساسی مبارزه با موادمخدر



این روزها موادمخدر صنعتی به دلیل ناخالصی‌هایی که دارد ارزان‌ در دسترس جوانان ‏قرار می‌گیرد. سوداگران مرگ برای دستیابی به سود بیشتر هر ناخالصی مانند گچ، خاک و حتی فضولات را ‏در تولید موادمخدر به کار می‌برند.



مسلما آسیب‌هایی که این موادمخدر صنعتی ناخالص روی بدن ‏مصرف‌کننده می‌گذارد، چندین برابر خواهد بود. اطلاع‌رسانی به موقع و مشارکت همه اقشار می‌تواند در ‏پیشگیری گرایش جوانان به چنین موادی موثر باشد. به همین سبب با تغییر دولت، وزیر کشور در کسوت ‏دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر مقابله با افیون خانمانسوز را با رویکرد اجتماعی پیش می‌برد. دکتر رحمانی ‏فضلی شفاف‌سازی در این زمینه را هم در دستور کار خود و همکارانش قرار داده است.



به گزارش سرویس «اجتماعی» ایسنا، یک اقتصاد‌دان برجسته ‏کشور با بیان به اینکه موادمخدر سرمایه ارزی کشور را هم کاهش می‌دهد، می‌گوید: مهم‌تر از ارزی که از ‏کشور خارج می‌شود، جوانان مملکتمان هستند که با گرایش به موادمخدر خانواده‌ها را به بدبختی و نکبت ‏می‌کشانند.‏



دکتر حسین راغفر در ادامه با اشاره به رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر می‌افزاید: مسلما هر اقدام ‏جمعی و عمومی در جامعه برای مقابله با پدیده‌های اجتماعی درست‌ترین رویکرد است. اما این سئوال ‏همیشه مطرح است که «چگونه منابع بزرگ موادمخدر وارد کشور می‌شود؟» پاسخ مسئولان نهادهای انتظامی ‏به این سئوال و همت بیشتر برای جلوگیری از ورود این حجم عظیم موادمخدر و پیش‌ساخت‌های به کشور، ‏می‌تواند رویکرد مبارزه با آن را روشن‌تر ‌کند.‏



به گفته این استاد دانشگاه، نباید با معضل اعتیاد و گرایش به موادمخدر، تنها به شیوه و اقدامات کنترلی، امنیتی ‏و انتظامی برخورد کرد. زیرا بیکاری، سرخوردگی‌های اجتماعی- اقتصادی و مسائلی از این قبیل بخش عمده‌ای ‏از عوامل گرایش به موادافیونی، به عنوان ساز و کار دفاعی برای بعضی از افراد جامعه محسوب می‌شود. راه ‏حل اساسی‌تر مبارزه با موادمخدر، رونق اقتصادی در کنار رویکرد اجتماعی است. برای کشوری که روی ‏اقیانوس نفت و گاز نشسته است، تحقق چنین رونقی دور از ذهن و خارج از دسترس نیست، بلکه عزم ‏سیاسی می خواهد.‏



دکتر راغفر در ادامه با اشاره به این که منابع بزرگ کشور تلف می‌شود، تاکید می‌کند: ریشه‌های سرخوردگی، ‏اتلاف فرصت‌ها در راستای خلق شغل برای جوانان و عدم دست‌یابی به سطح زندگی منطقی، در همین ‏اقتصاد ناکارآمد است.‏



وی در پاسخ به این سئوال که چرا جوانان تحصیلکرده‌ به موادمخدر گرایش پیدا کرده‌اند، می‌گوید: جوانان ‏تحصیلکرده انتظارات بیشتری از جامعه خود دارند و به هر کار و شغلی هم تمایل ندارند. آنها به دلیل ‏گذراندن دوره تحصیل، هر کاری را در حد خود نمی‌بینند و بیشتر دچار سرخوردگی می‌شوند. تحصیلکرد‌ه ها ‏احساس می‌کنند برای جامعه ارزشی ندارند و علیرغم تحصیلات، سرمایه گذاری و تلاشی که کردند، اجتماع ‏یک زندگی انسانی و در خور شان آنها را فراهم نکرده است.‏



این اقتصاددان برجسته کشورمان در ادامه به بررسی عکس‌العمل افراد در جامعه پرداخته و بر این باور است ‏که بخشی از افراد جامعه به عنوان ساز و کار دفاعی و به لحاظ روانی خودشان را از واقعیت‌های تلخ اجتماع ‏پنهان کرده و خروج از جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنند را راه‌حل خوبی می‌دانند. این خروج از جامعه ‏گاهی به صورت فرار مغزها و گاه طغیان علیه خودشان صورت می‌گیرد.



به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، راغفر در پایان با اشاره به اینکه طغیان علیه خود، نوعی خودکشی است، می‌افزاید: افراد به ‏اشکال مختلف خودکشی می‌کنند اما کسانی که وارد چرخه استعمال موادمخدر می‌شوند مجبور به تحمل هزینه ‏هم هستند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


در مصاحبه با خبرگزاری ترند
آلن ایر: در مذاکرات هسته‌ای پیشرفت قابل توجهی حاصل شده است
سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا در گفت‌وگو با خبرگزاری ترند می‌گوید که دستیابی به توافق جامع هسته‌ای با ایران میسر است.


13930314000371_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، آلن ایر سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا که از سال 2009 به تیم مذاکره هسته ای ایالات متحده آمریکا در گروه 5+1 پیوسته است، در گفتگو با خبرگزاری ترند می گوید که دستیابی به توافق جامع هسته ای با ایران میسر است.

    وی درباره زمان و مکان دوری بعدی مذاکرات که قرار است در دسامبر برگزار شود گفت: بحث در مورد زمان و مکان دور جدید مذاکرات ادامه دارد. طبق عرف ما, هنگامیکه زمان و مکان مشخص شده باشد، از طرف خانم اشتون که هماهنگ کننده اتحادیه اروپا برای مذاکرات است، اعلام می شود. اما ناگفته نماند که ما در این مورد تعلل یا اتلاف وقت نمی کنیم و من فکر می‌کنم مذاکرات در دسامبر برگزار می‌شود، ولی روز دقیق آن مشخص نشده است.

    وی در پاسخ به این پرسش که آخرین دور از مذاکرات هسته ای در 24 نوامبر منجر به تمدید مذاکرات هسته ای شد. چقدر از تمدید مذاکرات هسته ای و تعهداتی که طرفین قبول کردند راضی هستید؟ نیز گفت: خوب، این همان مسئله نیمه پر یا نیمه خالی بودن لیوان است. ما در وین منتهای سعی و کوشش خود را برای نیل به توافق جامع مورد پسند همه طرف ها قبل از مهلت سوم آذربه کار برده ایم. اما بخاطرپیچیدگی و فنی بودن مسائل باقی مانده روی میز تحقق این هدف امکان پذیر نشد. اما آنچه ما را تشویق می کند این است که در مذاکرات اخیر، پیشرفت واقعی و قابل توجهی داشتیم، طرح های جدیدی روی میز مذاکره گذاشته شدند و مواضع نزدیکتر به هم شدند. پس مشترکاً تصمیم گرفتیم مذاکرات -با هدف دستیابی به توافق سیاسی ظرف چهار ماه- به مدت هفت ماه تمدید شود. در پایان این چهار ماه، اگر خدای ناکرده دربارۀ مسائل عمده به توافق نرسیم- یعنی اگر تا این زمان در مورد عناصر اصلی به توافق نرسیم و هیچ مسیر روشنی وجود نداشته باشد، در آن موقع می توانیم دوباره نحوه ادامه این فرایند گفتگو کنیم. ناگفته پیدا است اگر زودتر بتوانیم کار را به سرانجام برسانیم, چه بهتر.

    اعتقاد ما هنوز این است که دستیابی به توافقی جامع که بتواند نگرانی های جهان در مورد ماهیت برنامه هسته ای ایران را برطرف کند، مطلوب و میسر است. در این مقطع به روشنی دریافته ایم که این توافق چگونه می تواند شکل بگیرد، اما کماکان اختلاف نظرهای قابل توجهی وجود دارد و باید روی آن ها کار کنیم.

    وی درباره جزئیات اختلافات ایران و گروه 1+5 در مذاکرات افزود:

    تعجب آور نیست اگر بگویم که در اثر نیاز مبرم همه طرف ها به نگه داشتن آنچه در مذاکرات می گذرد، نمی توانم به موضوع موارد اختلافات باقی مانده بپردازم. به این نکته بسنده می کنم که کماکان هدف ما این است که فرصت اثبات ماهیت صرفا صلح آمیز بودن برنامه هسته ای اش به ایران داده شود، تا با انجام این کار نگرانی های مشروع جامعه بین المللی رفع شوند.

    وی با اشاره به اینکه بعضی ها در ایران در مورد "زورگویی" آمریکا یا "زیاده خواهی" آمریکا در این مذاکرات صحبت می کنند مدعی شد؛ اولاً این تنها آمریکا نیست که خواستار پایبندی ایران به تعهداش است – بلکه کل نهاد های ذی صلاح و اکثر کشورهای دنیا هستند که در اعمال این تحریم ها شریک شده اند و همین خواسته ها را دارند. ثانیاً اینکه جامعه جهانی انتظار دارد ایران به تعهداتش بعنوان کشور امضا کننده ان. پی. تی عمل کند، مثل سایر کشورهای عضو، این زیاده خواهی نیست، این انصاف است – چرا ایران باید از قواعد مربوطه مستثنی باشد؟ مخصوصاً اینکه ایران اصرار دارد ماهیت برنامه هسته ای اش صرفا صلح آمیز است و آمادۀ پذیرش اقدامات شفافیت سازی و راستی آزمایی برای اثبات آن هستند.

    وی درباره اینکه چشم انداز مذاکرات هسته ای ظاهرا بهتر شده است هم ادامه داد؛ ما فکر می کنیم ظرف چهار ماه می توانیم به توافق سیاسی برسیم. جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است و مقام ***** (آیت الله علی ***** ای) هم فتوا صادر کرده است که دنبال سلاح کشتار جمعی نبوده، نیست و نخواهد بود. پس در اصل، حصول توافق جامع شدنی است و امیدواریم هم در مقام عمل میسر شود تا تحریم های هسته ای برداشته شوند.

    سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره اعمال تحریمهای جدید از سوی کنگره گفت: دولت و کنگره در مورد هدف مذاکرات کاملا همقدم هستند: که ایران هرگز به بمب هسته ای دست نخواهد یافت و دایماً دولت با کنگره مشورت و رایزنی می کند. در مورد وسیله برای رسیدن به این هدف، برکسی پوشیده نیست که سیاست دولت در قبال ایران منتقدینی در کنگره دارد. این امر طبیعی است و سیستم ما دارای ویژگی تفکیک قوا و تضارب آرا است. دولت سعی می کند با جلسات استماع و گفتگوهای غیررسمی تر, دیدگاه خود را توضیح دهد تا این منتقدین راضی شوند و فکر می کنم که اگر به توافق جامع مورد پسند ما دست یابیم، می توانیم همکاران ما در کنگره را راضی کنیم.

    انتهای پیام/م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر صنعت، معدن و تجارت:
آموزش‌های فنی و حرفه‌ای باید منطبق با نیازهای جامعه باشد


وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: باید آموزش های فنی و حرفه ای منطبق بر نیازهای جامعه و تقاضا محور باشد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد رضا نعمت زاده در مراسم امضای تفاهم نامه با وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد : در نظامات مختلف دنیا و به خصوص در رشته های فنی و حرفه ای آموزش با کار آموزی و کار توام شده است و با این روش دانش آموزان این رشته ها به مسائل مربوطه مسلط می شوند .



نعمت زاده با بیان اینکه همراه نبودن آموزشها با کار دررشته های علوم انسانی نیز به چشم می خورد افزود: اخیرا در زمینه پژوهشی نیز طی جلسه ای با مجلس نیز در این زمینه بحث کردیم و به جمع بندی خاصی در این زمینه رسیدیم که باید پس از این برای اجرا نیز متعهد شویم و باید کارهای هدفمند با دیدگاههای نوآورانه انجام دهیم.



نعمت زاده انجام بازدیدهای دوره‌ای از واحدهای صنعتی و معدنی را از سوی دانش آموزان بسیار مفید و مایه کاربردی کردن آموزشها عنوان کرد و افزود : بازدید از واحدها، کاری است که در نظر داریم به صورت دوره ای برگزار شود وباید واحدهای صنعتی و تولیدی ملزم به انجام این بازدیدها شوند.



در این مراسم همچنین وزیر آموزش و پرورش همکاری بین دستگاهی را از مصادیق تدبیر مورد اشاره رییس جمهور دانست.



علی اصغر فانی گفت: در شرایطی که کشور با مضایق مالی مواجه است راه حلی جز تدبیر و استفاده از توان و امکانات سایر نهادها نیست و آموزش و پرورش توسعه مشارکت را به عنوان یکی از سیاستهای جدی خود اتخاذ کرده است.



وی افزود : در همین زمینه مردم ، اولیاء دانش آموزان سایر دستگاهها اعم از دولتی و غیر دولتی و نهادهای مردم نهاد و موسسات غیر دولتی عمومی مانند شهرداریها با این وزارتخانه مشارکت می کنند.



فانی تصریح کرد : رویکرد مهمی که با امضای این تفاهم نامه دنبال می کنیم تقاضا محوری است که اگر این مورد در آموزش و پرورش مد نظر باشد راه حل اساسی برای برون رفت از شرایط فعلی به شمار می رود.



به گفته وی تا آخر برنامه پنجم توسعه باید 46.2 درصد دانش آموزان متوسطه باید به هنرستان وارد شوند در حالی که این آمار الان 41.5 درصد است و هنرستانها از لحاظ تنوع رشته ای هم مشکل دارند و 80 درصد رشته ها در 5 رشته محدود شده است .



وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد شورای 6 نفره متشکل از هر دو وزراتخانه بر حسن اجرای این تفاهم نامه نظارت و کار را عملیاتی خواهند کرد.



طبق این تفاهم نامه توسعه مشارکت دو دستگاه در تربیت نیروی انسانی ماهر ، کمک تکنسیسن و تکنسین متناسب با نیاز حال و آینده بازار کار داخلی و خارجی در بخشهای صنعت ، معدن و تجارت ، توسعه و تقویت نگرش مثبت و گرایش دانش آموزان هنر جویان و فرهنگیان به صنعت و تجارت کشور باید مد نظر قرار گیرد.



متناسب سازی سرفصل و محتوای آموزشهای سطوح مختلف تحصیلی مرتبط با بخش صنعت ، معدن و تجارت خصوصا فنی و حرفه ای و کاردانش ، همکاری در توسعه مفاهیمی چون کارآفرینی ، تجاری سازی ، فناوری پیشرفته ، بهره وری ،الگوی مناسب مصرف و رقابت پذیری و سایر مفاهیم توسعه ای بین دانش آموزان ، استفاده بهینه از ظرفیتهای آموزشی طرفین برای نیل به اهداف مشترک نیز از دیگر موضوعات این تفاهم نامه است.



همچنین همکاری در تالیف کتب درسی در زمینه معرفی خبرگان و کارآفرینان ، مدیران موفق و چهره های ماندگار بخش صنعت ، معدن و تجارت و آموزش و پرورش ، بهره گیری از توان خبرگان جهت برنامه ریزی درسی و تهیه محتوای آموزشی ، سخنرانی های تخصصی و حرفه ای ، ارائه مشاوره های شغلی و .. به دانش آموزان در حوزه صنعت ، معدن و تجارت از جمله زمینه های همکاری این دو وزارتخانه است.



همکاری مشترک در تاسیس دبیرستانهای تخصصی به ویژه در حوزه فناوریهای جدید مانند دبیرستان بایو فناوری ، نانو فناوری ، مدرسه کارآفرینی و اطلاع رسانی برنامه های مشترک با تعامل میان سایت آموزش وزارت صنعت با وزارت آموزش و پرورش ، تهیه برنامه های رسانه ای مشترک جهت معرفی مشاغل حوزه صنعت ، معدن و تجارت از دیگر زمینه های ذکر شده در این تفاهم نامه به شمار می رود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
/همایش ملی اعتدال/
عباس عبدی: تصمیم اعتدالی، پدیده‌ها را سیاه و سفید نمی‌بیند



یک فعال سیاسی گفت: مردم باید در تصمیم‌سازی سیاسی مشارکت داشته باشند تا برای اجرای این سیاست نیازی به اعمال زور نباشد، چنین تصمیمی تصمیم سیاسی اعتدالی خواهد بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عباس عبدی امروز در سخنرانی خود در یکی از کارگاه‌های همایش ملی اعتدال با بیان اینکه سیاست به معنای تصمیم‌گیری است، اظهار کرد: هم خود تصمیم اهمیت دارد و هم فرآیند تصمیم‌گیری.

وی در ادامه افزود: اگر در تعریف اعتدال بگوییم نه افراط و نه تفریط، راه به جایی نبرده‌ایم زیرا این تعریف تعریفی انفعالی است. ما باید اول بگوییم اعتدال چیست تا پس از آن افراط و تفریط مشخص شود.

عبدی همچنین با اشاره به اینکه اعتدال در سیاست یعنی تصمیمی که به بقا کمک کند، خاطرنشان کرد: اعتدال به معنای تلاش برای دستیابی به توسعه پایدار است. وقتی از توسعه پایدار صحبت می‌کنیم منظور توسعه همه‌جانبه است. در این توسعه حتی محیط زیست نیز مدنظر قرار می‌گیرد. اکنون نحوه بهره‌برداری ما از طبیعت به هیچ وجه اعتدالی نیست زیرا نگرانی ما هر روز از مساله آب، خاک و هوا بیشتر می‌شود.

عبدی اظهار کرد: سیاست اعتدالی مبتنی بر حداقل هزینه و حداکثر مشارکت است. راهبرد و تصمیم اعتدالی باید به گونه‌ای باشد که عقب‌نشینی در آن کم بوده و مترادف با شکست حیثیتی نباشد.

وی خاطرنشان کرد: سیاستمداری که ارتباط اجتماعی نداشته باشد نمی‌تواند تصمیم اعتدالی بگیرد. سیاستمدار باید با اقشار مختلف جامعه در ارتباط باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تصمیم اعتدالی نقدپذیر بوده و این آمادگی را دارد که مورد نقد قرار بگیرد، گفت: هر سیاستمداری که برای راهبرد خود خط قرمز بگذارد سیاستمدار اعتدالی نیست. تصمیم اعتدالی، پدیده‌ها را سیاه و سفید نمی‌بیند زیرا این نگاه موجب ایجاد خشونت می‌شود.

این فعال سیاسی در بخش دیگری از سخنانش گفت: تصمیم سیاسی اعتدالی به لحاظ محتوایی به رفع موانع ساختاری می‌پردازد. به طور مثال اگر وابستگی بودجه دولت به نفت موجب ناپایداری در درآمدها و در نتیجه تصمیمات می‌شود باید این منابع درآمدی جایگزین شود.

عبدی در پایان با بیان اینکه تصمیم اعتدالی در سیاست داخلی نافی خشونت است زیرا خشونت جامعه را قطبی و ناپایدار می‌کند، افزود: هر تصمیمی که موجب کاهش شکاف اجتماعی شده و نوع بازی را به بازی برد برد تبدیل کند تصمیم اعتدالی خواهد بود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس دومای روسیه: همکاری تهران-مسکو عاملی مهم برای حفظ ثبات و امنیت جهانی است



رییس دومای روسیه تاکید کرد: تهران - مسکو به یک اندازه اقدامات ایالات متحده در جهت اخلال در قوانین بین‌المللی را نقد می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از سایت خبری رادیوی صدای روسیه، ناریشکین، رییس دومای روسیه درباره دیدارها و مذاکراتش با مقامات ایرانی از جمله علی لاریجانی، همتای ایرانی‌اش گفت: در این دیدار همکاری دو کشور در سطح پارلمانی و بین‌المللی مورد گفت‌وگو قرار گرفت و دو طرف بر شباهت دیدگاه دو کشور درباره مسائل مهم حقوق بین‌الملل تاکید کردند.

او ادامه داد: هم‌چنین مساله سوریه، عراق، قفقاز، منطقه خزر و آسیای مرکزی در میان موضوعات مهم مذاکره بودند.

ناریشکین افزود که همکاری ایران و روسیه عامل مهمی برای حفظ ثبات بین‌المللی و امنیت جهانی است.

رییس دومای روسیه با اشاره به دیدارش با هاشمی رفسنجانی بر نقش مهم ایران در تامین امنیت منطقه‌یی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، رییس دومای روسیه روز گذشته در راس هیاتی بلند پایه به تهران آمد و با مقامات سطوح عالی ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
«توسعه یا پیشرفت»در نگاه زیباکلام و کشوری


مناظره‌ای با موضوع «توسعه یا پیشرفت» با حضور صادق زیباکلام، عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران و حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی کشوری، دبیر شورای راهبردی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به همت بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان در تالار پیامبر اعظم(ص) این دانشگاه برگزار شد.



به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، در این مراسم زیباکلام بابیان این‌که «باید الگوی توسعه کشورهایی که از مرز درحال‌ توسعه بودن گذشته‌اند را مورد بررسی و واکاوی اصولی قرار داد»، گفت: آیا از دید توسعه اسلامی ضدغربی کشورهایی مانند مالزی، چین، هند برزیل و ترکیه نیز جزئی از غرب محسوب می‌شوند؟ به‌صورت کلی باید پذیرفت که مفاهیم پیشرفت و توسعه مفهومی عام بوده که باید خارج از شرقی یا غربی یا مسیحی و یهودی بودن آن مورد بررسی و کاوش قرارداد.



وی با مورد توجه قرار دادن رشد اقتصادی ترکیه در دو دهه اخیر ادامه داد: بخش قابل‌ توجهی از اقتصاد کشور ترکیه و تولید ناخالص ملی این کشور در خلال سال‌های اولیه انقلاب مبتنی بر کشاورزی و فعالیت‌های دامی بود و صادرات این کشور در حالی پس از گذشت سه دهه از انقلاب اسلامی ایران به مبلغی بالغ‌بر 150 میلیارد دلار رسیده است که این کشور حتی از داشتن یک کپسول گاز و یا یک بشکه نفت هم بی‌بهره است.



وی با اشاره به صادرات ایران در مدت مشابه در مقایسه با ترکیه ادامه داد: صادرات ایران اکنون با تکیه ‌بر محصولات پتروشیمی، نفت و میعانت گازی به‌ سختی به مبلغ 40 میلیارد دلار می‌رسد و این آمار در شرایطی است که میزان صادرات محصولات غیرنفتی کشور از رقم 15 میلیارد دلار تجاوز نمی‌کند.



عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران با تأکید بر اقتصاد موفق برخی کشورهای آسیایی و آمریکای جنوبی خاطرنشان کرد: اکنون دنیا با کشورهایی در جهان روبه‌رو است که از مدار کشورهای درحال‌ توسعه گذشته‌اند و با این‌وجود ایران هنوز با اثبات تعاریفی مانند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و بومی‌سازی توسعه روبه‌رو است که جز بازی با کلمات و کلی‌گویی در عمل دستاورد دیگری برای کشور نداشته‌اند.



در ادامه این مناظره کشوری با بیان این‌که «طرح مسئله در حوزه مسائل تأسیسی، لازم و ضروری است»، اظهار کرد: انحلال در مسائل مشابه و یکسان‌انگاری، خطر مهمی است که پیش روی حوزه مسائل نوبنیاد در اسلام قرار دارد و باید به این نکته توجه داشت که خطر فوق حتی از تهدید شعارزدگی و یا کلی‌گویی نیز بیشتر است.



وی بیانات مقام معظم ***** در دانشگاه سمنان را آغازگر پیدایش گفتمان «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» در ایران معرفی و تصریح کرد: هدف انقلاب پیاده‌سازی مفاهیم اسلامی مانند عدالت در جامعه بود و اگرچه حرکت نخستین سیاست‌مداران صدر انقلاب اسلامی ایران در این راستا قرار داشت و نهادهای انقلابی و جهاد سازندگی نیز در این مسیر حرکات مؤثری انجام دادند اما در میانه مسیر برخی کارشناسان توسعه محور فعال در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در سطح کلان جامعه به این نتیجه رسیدند که عدالت باید در رتبه پس از توسعه قرار گیرد تا حتی اگر حقی از مردم ضایع شود درنهایت از این طریق سهم بیشتری از توسعه از آن مردم کند.



وی «نقطه اوج عدالت‌گریزی کارشناسان توسعه‌محور فعال در بدنه اجرایی کشور» را اوایل دولت احمدی‌نژاد دانست و گفت: اکنون فقدان عدالت به‌عنوان یکی از مکاتب توسعه در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان ازجمله آمریکا دیده می‌شود با این‌وجود سؤال اساسی اینجاست که آیا مکاتب غربی و پیش‌فرض‌های گوناگون تئوریک توسعه در کشورهای پیشگام و پیرو توانسته است پاسخی روشن برای دستیابی به توسعه بیابد؟ اگر آمریکا امروز در بسیاری از جنبه‌های کشورداری به پیشرفت‌هایی دست‌یافته پس چرا هنوز در این کشور 50 میلیون کوپن غذایی به‌ صورت روزانه در میان اقشار کم‌درآمد یا بی‌درآمد توزیع می‌شود؟ آیا علت اصلی این اقدامات چیزی جز جلوگیری از شورش‌های اجتماعی است؟



دبیر شورای راهبردی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ادامه داد: شورای راهبردی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از ابتدای شکل‌گیری خود در سال 85 همه توان و انرژی خود را برای تدوین یک نقشه راه مبتنی بر 81 مسئله غیرقابل‌حل و یا با راه‌حل ناقص از دیدگاه تئوریک غربی به کار گرفته است و برای هر یک از مسائل طرح‌ شده در این نقشه راه به نظریه‌پردازی‌های اصولی نیز پرداخته است.



در ادامه زیباکلام با اشاره به سرتیترهای روزنامه‌های مطرح منتشرشده پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، اظهار کرد: اقتصاد اسلامی با عنوان توحیدی بخش قابل‌توجهی از این روزنامه‌ها را پس از پیروزی انقلاب اسلامی به خود اختصاص داده بود؛ چراکه انقلابیون و مردم ایران به این باور رسیده بودند که مگر می‌شود اسلام، اقتصادی برای عرضه به پیروان خود نداشته باشد.



وی افزود: نسل انقلابی به دنبال اقتصادی بود که نه از اقتصاد شرق، سوسیالیستی یا اتحاد شوروی پیروی می‌کرد و نه اقتصادی غربی-سرمایه‌داری بود بلکه آن‌ها به دنبال اقتصادی تماماً اسلامی بودند و اگر امروز این بخش‌هایی از کتب نظریه‌پردازان اقتصاد اسلامی در سال‌های نخستین انقلاب اسلامی بازخوانی شود مردم جامعه به‌صورت شگفت‌انگیزی به یاد تعاریفی مانند عدالت و الگوی اسلامی-ایرانی خواهند افتاد. اقتصاد اسلامی در یک نگاه کلی به دو بخش عمده تقسیم می‌شد بخشی از آن عیوب اقتصاد سرمایه‌داری را مورد توجه قرار می‌داد و بخشی دیگر به معایب اقتصاد سوسیالیستی می‌پرداخت اما هیچ کجای این کتاب‌های پرطرفدار از اقتصاد اسلامی سخنی به میان نمی‌آوردند و طی این سال‌ها در حوزه اقتصاد به کلی‌گویی و سردادن شعار بوده است.



وی خطاب به کشوری خاطرنشان کرد: اگر امروز گروهی از سردمداران جنبش وال‌استریت به ایران بیایند و از شما و موسسه فعال شما در قم بخواهند که «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت » در حوزه اقتصاد را عرضه کنید چه الگویی برای ارائه در بخش اداره کشور دارید؟ الگوی اسلامی ایرانی توسعه در بخش‌های صنعت، امور مالی، بانک و مالیات در 35 سال گذشته کشور چه جایگاهی داشته است و به کدام موفقیت‌ها دست‌یافته است؟ اقتصاد ایران به‌قدری پوسیده است که اشاره به هر بخش منجر به فروپاشی و ویرانی آن خواهد شد. سود بانکی در کشور آمریکا که کشوری غیر اسلامی هم محسوب می‌شود 2 تا 3 درصد است این در حالی است که میزان سود بانکی در ایران چیزی در حدود 20 تا 30 درصد محاسبه‌شده و از مردم اخذ می‌شود.



کشوری هم با بیان این‌که «در غرب بسیاری از فیلسوفان و صاحب‌نظران مخالف سیاست‌های اقتصادی کشورهای غربی هستند» خطاب به زیباکلام گفت: خوب شنیدن بهتر از شنیدن است. اسلام مظلوم است و نویسندگان کتاب‌های اقتصاد اسلامی مانند بنی‌صدر نیز به‌نوعی بیان‌کننده سوسیالیست اسلامی بوده‌اند. از اوایل انقلاب اسلامی چهار جریان فکری انتقادی، شعارزدگی، اثبات تفاوت‌های عقیدتی با زمان پیش از انقلاب و پژوهشگرا، به دنبال بروز و ظهور خود در جامعه اسلامی ایران بوده‌اند و باید پذیرفت که نگارندگان کتاب‌های اقتصاد اسلامی به دنبال اثبات تفاوت‌ها و ویژگی‌های خود با گذشتگان و آشکارسازی توانمندی‌های خود و خدمت به‌**** و جامعه بوده‌اند.



وی افزود: برخی از ابتدای انقلاب تاکنون به دنبال پیاده‌سازی الگوهای توسعه‌ای غرب مانند «کینزی» و «نئوکینزی» در ایران بوده‌اند و پس از آشکار شدن ناکارآمدی این الگوها همه تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا باکمال وقاحت آن‌ها را به‌پای اسلام و انقلاب اسلامی بنویسند. مدیران سازمان سامان‌دهی کشور هیچ‌گاه به اسلام‌گرایی در اقتصاد اعتقادی نداشته‌اند. نویسندگان برنامه‌های اول، دوم، سوم و چهارم توسعه کشور نهادگرایانی بودند که اقتصاد کشور را در همه ادوار دولت‌ها بر اساس نظریه «تری گپس» نوشتند و کشور نیز چون در همه‌سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مواجهه با استکبار جهانی قرار داشت در برابر اقدامات این افراد سکوت کرد تا هم‌گرایی کشور حفظ شود.



وی با تأکید بر این‌که «سطوح برنامه‌ریزی و سامان‌دهی اقتصادی کشور از ابتدای انقلاب تا به امروز در دست نیروهای انقلابی نبوده است» خاطرنشان کرد: جریان برنامه‌ریز معاونت طرح و برنامه ریاست جمهوری که ردپایی از آن در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی و سازمان مدیریت نیز وجود دارد هیچ‌گاه بر اساس مبانی انقلاب اسلامی در طول این 35 سال برنامه‌ریزی نکرده است.



دبیر شورای راهبردی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تصریح کرد: تشکیل سرمایه یکی از محورهای اصلی اقتصاد کشور است و بر این اساس نظریه تشکیل سرمایه با محوریت بخش وقف توسط «شورای راهبردی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» تئوریزه شده و در چهارچوب یکی از مسائل هشتادویک گانه پژوهش شده توسط این مرکز قرارگرفته است.



وی با بیان این‌که «در نقشه راه تدوین‌شده توسط شورای راهبردی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نگاه اسلامی اعمال‌شده است» گفت: این مرکز برای تمامی معضلات و مشکلات جامعه اسلامی طرح‌های قابل اجرایی را به اثبات رسانده به‌طوری‌که به‌عنوان‌مثال برای جلوگیری از جرم نظریه پیشگیری بنیادین اسلامی از جرم، برای اعمال تربیت صحیح در جامعه نظریه بهبود مستمر فضای حاکم بر تعلیم و تربیت، برای مبارزه به ترجمه گرایی بانک سؤالات جهت‌دار و برای مقام برنامه‌ریزی سازمان مدیریت نظریه هسته‌های توازن با مدل پیشرفت اسلامی را در نقشه راه کشور تدوین کرده‌ایم.



در ادامه زیباکلام بار دیگر با مورد خطاب قرارداد کشوری ادامه داد: شما و همفکران شما برای حفظ داشته‌های اسلام و انقلاب چه کرده‌اید؟ بیایید الگوی اقتصاد غربی و یا حتی مدل‌های علوم انسانی با سبک غربی را به‌کلی فراموش کرده و نادیده بگیریم مدل علوم اسلامی علوم انسانی بر اساس باورهای خودتان تاکنون برای تحقق شکل صحیح حکومت‌داری، روابط خانوادگی و اشاعه عدالت در جامعه چه حرکت بنیادین و قابل‌درکی را پیشنهاد داده یا به مرحله عملیاتی رسانده است؟



وی خاطرنشان کرد: بیایید دست از شانتاژ خبری، تحریف و هیاهوگری برداریم و به‌صورت مسئله به شکلی دیگر نگاه کنیم وقتی غرب در سال‌های گذشته دچار بحران شد هیچ‌گاه سعی در پاک کردن صورت‌مسئله یا انداختن تقصیر به گردن مسلمانان نشد. غرب با منطق و استدلال علمی مسئله را مورد بازیابی و بازنگری کلی قرارداد و نقش دولت‌ها و بخش خصوصی در ایجاد بحران اقتصادی پیش روی خود را اندازه گرفت به‌عنوان‌مثال آمریکا پس از بحران وال‌استریت به شکل عمیق و ریشه‌ای اقتصاد خود، پیش‌فرض‌ها و محفوظ‌های آن را موردبررسی قرارداد اما در مقابل، ایران و اندیشمندان ایرانی همواره در برابر مشکلات اقتصادی خود عادت کرده‌اند که توپ را به میدان دیگری پاس دهند.



وی با طرح این سؤال که «مبنای عدالت چیست؟ » ادامه داد: آیا غیرازآن است که عدالت به مفهوم برخورداری حداقلی همه مردم از تسهیلات آموزش‌وپرورش، بهداشت و بیمه اجتماعی است؟ ایران ازنظر عدالت یکی ازعقب‌مانده‌ترین کشورهای دنیاست و باید گفت که مبنای سنجش عدالت نه شعارزدگی که ضریب جینی است به این مفهوم که هرچه فاصله طبقه‌بندی‌های اجتماعی کمتر باشد به همان میزان عدالت نیز بیشتر است.



کشوری نیز بابیان این‌که «آمریکا مرکز نهادگرایی و مسئولان سازمان مدیریت اجراکنندگان سیاست نهادگرایی در اقتصاد ایران بوده‌اند»، تصریح کرد: از ابتدای انقلاب برخی تلاش کردند تا از طریق کارشناسی‌های علمی امور کشور را به‌پیش ببرند اما همزمان برخی دیگر اعتقاد داشتند که استقلال، عدالت و توسعه از طریق عمل هوشمندانه مردم قابل‌دسترس است اما برخی آقایان در سازمان برنامه و توسعه با نهادگرایی ضدمدلگرایی های بومی، ملی و اسلامی همواره کشور را از رسیدن به رویکردهای توسعه اسلامی-ایرانی بازداشته‌اند.



وی رویکردهای احمدی‌نژاد در پذیرش الگوهای توسعه اسلامی-ایرانی را زیر سؤال برد و توضیح داد: اگرچه وی به مقوله عدالت بیش از سایر روسای جمهور پیش از خودپرداخت اما اعتقادی به استفاده از مدل‌های پژوهش شده ملی نداشت و به همین دلیل نیز برخلاف تاکیداتی که بر الگوی پیشرفت اسلامی به همراه عدالت شد در سال‌های پایانی مسئولیت اجرایی خود از مسیر اصلی خارج شد.



زیباکلام هم داشتن یک الگوی صرف ایرانی-اسلامی برای توسعه و پیشرفت ایران را بزرگ‌ترین مشکل پیش روی تصمیم‍گیران این عرصه دانست و گفت: اگر روزی از ایرانیان بپرسند که چرا به دنبال تحقق این الگوی ایران – اسلامی در کشور خود هستید احتمالا ما دلایلی مانند انسانی، اصولی یا اخلاقی بودن را بهانه قرار می‌دهیم و اگر جهانیان با شنیدن این جواب ما را در برابر یک الگو یا روشی کارآمدتری قرار دهند به‌طور حتم در مظان این اتهام قرار می‌گیریم که چرا باوجود چنین الگوی جامع و شاملی به دنبال دستیابی به الگوی ناقصی هستیم که کارآیی آن در جامعه ایران هنوز به اثبات نرسیده است؟



وی با اعتقاد به این‌که «هیچ مدل اقتصادی در جهان کامل نیست»، افزود: مدل اقتصاد غربی از ابتدای قرن 19 که بشر برای نخستین بار با عنوان اقتصاد آزاد غربی آشنا شد به‌دفعات با بحران روبه‌رو شده است به‌طوری‌که هیچ‌کس بحران دهه‌های اخیر این مدل اقتصادی را در کشورهایی مانند آمریکا و سپس قاره اروپا فراموش نمی‌کند اما منتقدان نظریه اقتصاد غربی باید بدانند که چالش اقتصادی ایجادشده در کشورهای پیرو این روش هیچ‌گاه به یک بحران جدی ادامه‌دار تبدیل نشد و این مدل اقتصادی توانست به شکلی آرام و اصولی خود را بازسازی و ترمیم کند.



وی خاطرنشان کرد: از انقلاب صنعتی به این‌سو سرمایه‌داری غربی در شرایط رسیدن به بحران اقتصادی با بهره‌مندی از عقل، علم و توان مشکلات پیش روی خود را از میان برداشته است اما دراین‌ بین ارائه‌دهندگان الگوهای بومی و اسلامی در کجای تاریخ می‌توانند سابقه درخشانی از تأثیر اقتصادهای پیشنهادی خود در جهان را به متفکران غربی ارائه دهند؟ و به همین دلیل نیز تفکر اسلامی-ایرانی پیشرفت محکوم‌به کلی‌گویی و بازهم کلی‌گویی است.



این عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران اظهار کرد: دولت‌های گذشته در ایران همواره دولت‌های پیشین را مقصران سیاست‌های اقتصادی موجود دانسته‌اند و مباحثی مانند دین، ملیت، فرهنگ و تمدن را به‌عنوان عواملی تأثیرگذار در برنامه‌های مدون توسعه و پیشرفت معرفی کرده‌اند اما آیا کشورهایی مانند هند، مالزی، آرژانتین و یا برزیل از داشتن شاخصه‌های فرهنگ‌ساز تعریف‌شده برای ایران بی‌بهره‌اند؟ آیا در آسیا کشوری وجود دارد که ازنظر وابستگی به سنت‌ها با هند قابل‌مقایسه باشد بااین‌حال چگونه این کشور توانست به قدرت برتر نرم‌افزار در جهان تبدیل شود و ایران هنوز برای چگونگی تعریف مفاهیم مربوط به بومی شدن خود را با مشکل روبه‌رو می‌بیند.



وی گفت: اگر روزی همه سیستم اقتصادی کشور در دستان من قرار بگیرد بدون شک تعدادی گروه تحقیقاتی را برای بررسی‌های تکمیلی پیرامون کشورهای موفق در عرصه توسعه جهانی به ترکیه، مالزی، هند، برزیل و کره می‌فرستم و گروهی دیگر را نیز برای واکاوی چگونگی موفقیت آمریکا و اتحادیه اروپا از بحران‌های اقتصادی بزرگ به این کشورها خواهم فرستاد و چون فردی لیبرال هستم اجازه می‌دهم که آقای کشوری و دوستان او در شورای راهبردی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در قم به فعالیت خود ادامه دهند و دعا می‌کنم که 81 مسئله طرح‌شده توسط آن‌ها به 800 عدد برسد.



وی ادامه داد: نگاه ایدئولوژیک برخی به مقوله اقتصاد و عدالت نیازمند تغییر بنیادین است و تا زمانی که این تغییر نگرش صورت نگیرد توسعه همه‌جانبه کشور رخ نخواهد داد؛ چراکه برخی نه‌تنها 7 میلیارد مردم جهان را به رسمیت نمی‌شناسند، بلکه گمان می‌کنند که خدای متعال جهان را برای نه 75 میلیون نفر جامعه ایرانی بلکه برای تنها 100 هزار نفر آفریده است.



کشوری هم تصریح کرد: مسائل و مشکلات کشور نیازمند گفت‌وگو و طرح مسئله است. جوان‌های امروز نگاه‌دارندگان **** جمهوری اسلامی ایران هستند چراکه مفهوم اصلی انقلاب مردم است.



وی با اشاره به ملاقات خود با مسئول پروژه اسلامی ایرانی پیشرفت وزارت اقتصاد گفت: وقتی فردی غیرمسلمان مسئولیت برنامه‌ریزی در چنین عرصه‌ای را بر عهده دارد و زمانی که متفکران ایرانی همچون آقای زیباکلام اقتصاد اسلامی را از کتاب‌های نویسندگانی مانند بنی‌صدر دنبال می‌کنند نمی‌توان انتظار بیشتری برای سرنوشت الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت متصور شد.



وی خاطرنشان کرد: پیش‌فرض دبیر شورای راهبردی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و مقام معظم ***** بر کارآمد بودن الگوی اسلامی پیشرفت بر حل معضلات و مشکلات مردم است و نهادهای درگیر موضوع همه همت و توان خود را به کار گرفته‌اند تا مردم مسلمان ایران را از باتلاق بی‌عدالتی‌های کشورهای توسعه‌یافته نجات دهند.



دبیر شورای راهبردی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ادامه داد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور از زمان آغاز به کار خود با ***** ابوالحسن ابتهاج تاکنون که آقای نوبخت و دوستان ایشان این سازمان را ***** و مدیریت می‌کنند هیچ‌گاه از پیاده‌سازی الگوهای غربی در کشور فاصله نگرفته است به‌طوری‌که اکنون نیز مجموعه دولت یازدهم بر اعمال نگاه منسوخ‌شده نهادگرایی فارغ از کارآیی این مدل در پیاده‌سازی عدالت در جامعه تأکید دارند و آن را مؤثرتر از دیدگاه مسئله گرایی الگوهای اسلامی-ایرانی پیشرفت می‌دانند.



وی اظهار کرد: به نظر می‌رسد باید دو طرف مناظره بدون پیگیری مناقشه بر روی عنوان اسلامیت این الگو به شکل منطقی، علمی و اصولی کارآیی و یا عدم کار آیی الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت را موردبررسی قرار دهند و از کلی‌گویی یا حاشیه پردازی خودداری کنند.



زیباکلام هم با موردتوجه قرارداد فساد اقتصادی گفت: به اعتقاد من مدل غربی اقتصاد در طول 35 سال گذشته در هیچ بخشی از ایران پیاده نشده است؛ چراکه اگر غیرازاین پیش‌فرض را بپذیریم باید از خود بپرسیم که چرا در هیچ‌یک از کشورهای غربی چنین حجمی از فساد اقتصادی مانند آن‌چه تاکنون در ایران شاهد آن بوده‌ایم رخ نداده است؟ بنابراین به‌جای این‌که آقازاده‌ها، روسای بانک‌ها یا اساتید دانشگاه را در بروز مفاسد اقتصادی مقصر بدانیم به این سؤال به شکل صادقانه‌ای پاسخ دهیم که چرا امروز شاهد شکاف طبقاتی هستیم؟



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس‌جمهور:
در مذاکرات هسته‌ای در چارچوب اصول **** حرکت کرده و از این راه دست برنخواهیم داشت


رییس جمهور در آستانه اربعین سرور و سالار شهیدان، حضرت ابااعبدالله الحسین(ع) به دیدار علی اوسط وکیلی جانباز روشندل ۷۰ درصد رفت و در فضایی صمیمی و معنوی با وی به گفت‌وگو نشست.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی شامگاه چهارشنبه در این دیدار سرزده خطاب به این جانباز جنگ تحمیلی گفت: شما کار بسیار بزرگی انجام دادید و بینایی خود را در راه خدا از دست دادید که خداوند به شما در دنیا و آخرت اجر خواهد داد.



روحانی با بیان اینکه ان‌شاءالله دولت لیاقت خدمتگزاری خانواده جانبازان و شهدا را داشته باشد، گفت: اجر هر کاری به نیت آن عمل است و نیت از خود عمل بالاتر است.



رییس جمهور ادامه داد: این صبر و تحمل شما همراه اجر خواهد بود و خانواده شما نیز در این اجر سهیم و شریک هستند.



روحانی در پایان در خصوص مذاکرات هسته ای با بیان اینکه ما در چارچوب اصول **** حرکت کرده و از این راه دست بر نخواهیم داشت، گفت: راه ما در مذاکرات اگر چه دشوار است چرا که به دشمنان ملت نمی توان اعتماد کرد و امروز طرف های غربی از روی ناچاری به پای میز مذاکره آمده اند، اما در این راه پرپیچ و خم با تلاش مضاعف به اهداف خود خواهیم رسید.



بر اساس این گزارش، این جانباز سرافراز در سال ۶۲ در عملیات خیبر بینایی خود را از دست داد و به درجه جانبازی نائل آمد.



رییس جمهوری در این دیدار که حجت‌الاسلام والمسلمین شهیدی معاون رییس‌جمهوری در امور ایثارگران و رییس بنیاد شهید و حسین فریدون دستیار ویژه رییس جمهوری نیز حضور داشتند، لوح تقدیری به رسم یادبود به این جانباز سرافراز دفاع مقدس اهدا کرد.



انتهای پیام
 
بالا