• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اتوبان همت، به جهان نما می‌رسد



استاندار البرز از اتصال قطعه دوم پروژه اتوبان همت به شهرک جهان‌نما، تا سال‌جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سیدحمید طهایی ، در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر گفت: استان البرز شاهراه مواصلاتی 13 استان کشور است و همین امر نقش این محور را در ترددهای برون شهری حایز اهمیت ساخته است.

وی با اشاره به حجم ترددها از محورهای مواصلاتی البرز در تعطیلات اخیر، خاطرنشان کرد: پروژه همت از جمله طرح‌های ملی است که با رفتن زیر بارترافیک بخش قابل توجهی از حجم ترددها را تسهیل خواهد کرد.

طهایی با اشاره به روند پروژه همت، گفت: با رفع معارضان در مسیر این پروژه، کارگاه فعال شده و عملیات ساخت راه ادامه دارد.

وی افزود: وعده اتصال اتوبان همت تا جهان‌نما نیز مورد پیگیری قرار گرفته و با قول مساعد پیمانکار پروژه، قطعه دوم این محور آبان ماه 93 به شهرک جهان نما متصل خواهد شد.

طهایی در پایان گفت: استان البرز به جهت قرارگیری در مسیر ترددی استان‌های کشور در بخش توسعه راه‌ها و حمل و نقل برون شهری نیازمند نگاه ویژه‌ای است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بازدید وزیر راه از خط آهن ایران - قزاقستان


وزیر راه و شهرسازی از خط ریلی ایران - ترکمنستان - قزاقستان در نوار مرزی اینچه برون در شمال استان گلستان بازدید کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عباس آخوندی در سفر خود به گرگان همزمان با حضور رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت در استان گلستان، در جمع خبرنگاران تصریح کرد: خط ریلی ایران - ترکمنستان - قزاقستان از نظر اقتصادی، ایران را به راحتی به چین و کشورهای آسیای میانه متصل می‌کند.

وی افزود: همچنین این خط ریلی، ما را به دنیای کهن و ارتباطات بسیار عمیقی که با آسیای میانه داشتیم برمی‌گرداند و روابط ما را با کشورهای ترکمنستان و قزاقستان تحکیم می‌بخشد.

ساخت راه‌آهن ایران - ترکمنستان - قزاقستان از سال 90 با توافق این سه کشور در طول نزدیک به 926 کیلومتر آغاز شد. 80 کیلومتر از این خط آهن در ایران، 700 کیلومتر در ترکمنستان و بیش از 120 کیلومتر آن در خاک قزاقستان واقع شده و بعد از راه‌آهن خراسان رضوی، دومین کریدور شرق به غرب کشور است.

این خط آهن از شهر اوزن (Uzen) در قزاقستان تا قزل قایا در مرز قزاقستان و ترکمنستان و از آن نقطه تا شهر برکت در ترکمنستان و از برکت تا اترک و اینچه برون در مرز ایران و ترکمنستان و از اینچه برون تا شهر گرگان ساخته شده و آماده بهره‌برداری است و قرار است فردا (چهارشنبه) در نقطه صفر مرزی اینچه برون - مرز مشترک ایران و ترکمنستان - با حضور روسای جمهوری سه کشور افتتاح شود.

این پروژه بزرگ، مسیر حمل و نقل تجارت جهانی میان شرق از چین تا آسیای مرکزی و غرب جهان به‌ویژه اروپای غربی را حدود 10 هزار کیلومتر راه زمینی کاهش می‌دهد و اکنون احیای آن با تدبیر مسئولان جمهوری اسلامی ایران تحقق یافته و زمینه رونق اقتصادی و سیاسی این منطقه را فراهم کرده است.

در این بازدید، مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی، مدیرکل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، رئیس سازمان راهداری، مدیرکل راه و شهرسازی و دیگر مسئولان بخش حمل و نقل گلستان، وزیر راه و شهرسازی را همراهی می‌کردند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دفاع صندوق بین‌المللی پول از بسته خروج غیرتورمی از رکود ایران



رییس اداره خاور‌میانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول تاکید کرد: این صندوق از بسته خروج غیرتورمی از رکود ایران به طور کامل دفاع می‌کند آن هم نه برای خود ایران که حتی برای استفاده منطقه از آن.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،مسعود احمد در نشستی با حضور اساتید دانشگاه، مقامات دولتی و مسئولان **** بانکی، به تشریح وضعیت اقتصاد جهانی در قالب چشم‌انداز کوتاه‌مدت و هم‌چنین روندهای آتی بلندمدت آن پرداخت و گفت: روند بهبود اقتصاد جهانی در چهار سال گذشته ضعیف و غیرمتوازن بوده است و اگرچه پیش‌بینی می‌شد امروز روند بهبود قوی‌تر باشد اما آخرین آمار نشان از آن دارد که آن چه روی داده کمتر از حد انتظار بوده است، آن گونه که صندوق بین المللی پول در آخرین بازبینی خود از پیش‌بینی رشد اقتصاد جهانی در سال 2014، آن را از 7.3 درصد به 4.3 درصد کاهش داد.

وی ادامه داد: در چند سال آتی اگرچه اقتصادهای نوظهور بهتر از اقتصادهای پیشرفته عمل خواهند کرد، اما رشد اقتصادی آنها کمتر از گذشته خواهد بود.

احمد با تاکید بر اینکه ریسک بوجود آمدن بحرانی دیگر در اقتصاد جهانی اکنون کمتر از دوسال گذشته است اما هنوز مسائلی وجود دارد که برای به حداقل رساندن این ریسک، باید حل شود، از جمله اصلاح ساختار **** مالی ادامه داد: اگر چه از سال 2008 که رکود رخ داد، بانک‌ها به سوی اصلاحات مالی رفتند اما اکنون بانک‌های بین‌المللی در برابر اصلاحات بیشتر مقاومت می‌کنند، زیرا این اصلاحات منافع کوتاه‌مدت آنان را محدود می‌کند.

وی بیان کرد: در طول روند بهبود، بانک‌های مرکزی نرخ بهره خود را در سطح حداقلی نگه‌داشتند که این امر به این روند کمک کرد اما امروز این خطر وجود دارد که نرخ‌های بهره سریع و غیرمنتظره افزایش‌یابد که می تواند منجر به ایجاد شوک شود.

او همچنین ریسک دیگر اقتصاد جهانی را به خصوص در اروپا، بوجود آمدن تورم منفی دانست و گفت: سختی مقابله با تورم منفی به میزان سختی مقابله با تورم مثبت است. وی یکی دیگر از ریسک های کوتاه‌مدت را تنش‌های ژئوپلتیکی دانست که امروز پررنگ‌ترازگذشته است.



روندهای ساختاری بلندمدت اقتصاد جهانی
مسعود احمد سپس به تشریح روندهای ساختاری بلندمدت در اقتصاد جهانی پرداخت و ادامه داد: اولین روند "انتقال قدرت" در دوسطح است؛ سطح اول انتقال قدرت از سوی کشورهای پیشرفته به کشورهای نوظهور و سطح دوم، انتقال قدرت از سوی دولت به نهادهای غیردولتی.

وی افزود: دومین روند، ارتباطات بسیارسریع است که شکل بازارهای مالی را تاکنون دگرگون کرده و این روند همچنان ادامه خواهد داشت.

رییس اداره خاور‌میانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول سومین روند ساختاری را فشار بیشتر بر محیط زیست و منابع طبیعی در پی افزایش جمعیت و رشد درآمد سرانه که آثار بلندمدتی بر اقتصاد جهانی خواهد گذاشت دانست و گفت: چهارمین روند، رشد نامتوازن جمعیت است، به طوری که کشورهای پیشرفته با نرخ رشد جمعیت بسیار پایین مواجه هستند و در دیگر کشورها، رشد بالای جمعیت باعث شده تا هر سال نیروی کار بیشتری وارد بازار شود.

احمد عنوان کرد: پنجمین روند ساختاری، نابرابری درآمدی است که ناشی از پیشرفت‌های تکنولوژیکی، جهانی شدن و سیاست‌های اقتصادی دولت‌ها در دو دهه گذشته است. امری که امروز در بیشتر کشورهای جهان از ایالات متحده تا چین به چشم می‌خورد و مردم کاملا آن را احساس می‌کنند و از همین رو کتاب اخیر اقتصاددان فرانسوی، پیکتی، مورد استقبال عمومی قرار گرفته است.



اصلاحات مورد نیاز اقتصاد ایران
رییس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول در ادامه سخنرانی خود گفت: ایران باید با توجه به چشم انداز اقتصاد جهانی و روندهای بلندمدت آن، نقش خود را تعریف و سیاست‌های اقتصادیش را سامان دهد.

وی با اشاره به صحبت های روحانی در اجلاس داووس گفت: رئیس جمهوری اظهار امیدواری کردند که ایران بازار نوظهور اقتصادی بعدی خواهد بود و اگر به پتانسیل های ایران نگاه کنیم امکان تحقق این امر وجود دارد. اما پرسش این است که چگونه می‌توان سریعتر به این هدف دست یافت؟

مسعود احمد ادامه داد: صندوق بین‌المللی پول گزارش جالب توجهی را در مورد اقتصاد ایران منتشر کرده که می‌تواند به این پرسش پاسخ دهد و من در اینجا چند محور آن را بیان می‌کنم. اولین مساله مدیریت حامل‌های انرژی است. این مدیریت می‌بایست همراه با سرمایه‌گذاری در بخش عرضه و مدیریت مصرف انرژی همراه با اصلاح یارانه‌های انرژی باشد.

احمد با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای سردمدار در اصلاح یارانه‌های انرژی بوده است و فاز اول اصلاح یارانه‌ها گام موثری بود هر چند در اجرا با مشکلاتی روبرو شد بیان کرد: اما نکته اصلی در اصلاح یارانه‌ها آن است که اصلاح قیمتی می‌بایست همراه با اصلاح و افزایش کارایی در بنگاه‌ها باشد، تا آنها بتوانند افزایش قیمت انرژی را تحمل کنند. برای موفقیت، باید هر دو اصلاح با هم انجام شود.

وی با اشاره به اینکه مساله دیگری که ایران باید روی آن کار کند اصلاحاتی است که باعث افزایش رشد اقتصادی خواهد شد، ادامه داد: ایران به مدلی نیاز دارد که بتواند با بالا بردن بهره‌وری، رشد پویای بنگاه‌ها را حفظ کند. اصلاح فضای کسب و کار می تواند سنگ بنای این مدل باشد که سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را حفظ می‌کند. با وجود این اصلاحات، صرف نظر از این که محیط بین‌الملل چه باشد، رشد اقتصادی ایران مناسب خواهد بود. البته اگر سیاست‌های تبعیض‌آمیز علیه ایران وجود نداشته باشد، رشد بالاتر خواهد رفت، اما بسته سیاستی مستقل از فشارهای بیرونی است.



احمد دغدغه دیگر اقتصاد ایران را ایجاد شغل برای نسل جوان دانست و اضافه کرد:. آنچه باعث شد تا جوانان در بهار عربی به خروش افتند، فقدان آینده برای آنان بود. اجماع اجتماعی در یک کشور تنها زمانی رخ می دهد که افراد آینده مطلوبی را برای خود به تصویر کشند. از سوی دیگر بر خلاف بقیه دنیا در کشورهای خاور‌میانه رابطه بین میزان تحصیلات و نرخ بیکاری مستقیم است، یعنی هر چه میزان تحصیلات بالاتر می‌رود نرخ بیکاری هم به تبع آن افزایش می‌یابد. این مشکل هم ناشی از عدم هماهنگی سیستم آموزشی و نیازهای شغلی بازار کار است که البته کشورهای بسیاری بوده‌اند که این مشکل را حل کرده‌اند. با وجود این نباید از یاد برد که بدون رشد اقتصادی نمی‌توان مشکل بیکاری را حل کرد.



وی افزود: حل این مسایل با هزینه‌هایی در کوتاه مدت همراه خواهد بود و مهم این است که مردم پذیرای این هزینه‌ها در کوتاه مدت باشند چراکه چالشی بزرگ برای اصلاحات است.

مسعود احمد در پایان با اشاره به نقش صندوق بین‌المللی پول در این پروسه یادآور شد: اولین مورد ارزیابی مستقل از اقتصاد ایران و بیان کارشناسانه ریسک‌ها و مسائل آن است که به صورت گزارش‌های ادواری منتشر می‌شود.

وی صندوق را محلی برای به اشتراک گذاردن تجربه دیگر کشورها دانست که اعضا می‌توانند برای سیاست‌های پولی و مالی خود از آن بهره برند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سال 95 را با تورم زیر 20درصد آغاز می کنیم/ ظاهر شدن نتایج بسته از نیمه دوم 93


دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با بیان این‌که نتایج بسته خروج غیر تورمی رکود از نیمه دوم سال 93 ظاهر می‌شود، گفت: سال 95 را با تورم زیر 20 درصد آغاز خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمدعلی نجفی در نشست خبری تشریح همایش خروج غیر تورمی از رکود و سیاست‌های مرتبط با آن که در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، با بیان این‌که با عملیاتی شدن سیاست‌های بسته خروج غیر تورمی نتایج آن به تدریج ظاهر خواهد شد، اظهار کرد: اگر طبق برنامه پیش برویم سال 95 می توانیم انتظار رونق و جهش اقتصادی را داشته باشیم.

وی افزود: پیش بینی ما در سال 93 بین یک تا دو رشد اقتصادی است که البته بعد از دو سال رشد منفی چیزی نیست که بگوییم وارد رونق اقتصادی شده‌ایم.

رشد 3 تا 4 درصدی اقتصادی تا پایان 94

مشاور رییس جمهور با بیان این‌که که در سال 94 امیدواریم رشد سه تا چهار درصدی را داشته باشیم، تصریح کرد: امیدواریم از سال 95 رونق اقتصادی اتفاق بیفتد و مطمئن باشید اگر این برنامه به درستی اجرا شود آثار آن از همین سال 93 دیده خواهد شد.



احتمال کاهش تورم تا 15 درصد

نجفی همچنین درباره کاهش تورم در طی این برنامه یک و ساله نیم گفت: آن چیزی که بتوانیم با اطمینان بگوییم این است که سال 95 را با تورم زیر 20 درصد آغاز خواهیم کرد؛ همچنین فکر می‌کنیم تا انتهای سال 94 بتوانیم تورم را به حدود 15 درصد برسانیم که البته اجازه دهید در این مورد بررسی‌ها انجام شود.



دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با بیان این‌که از سال 91 دچار عارضه مهلک رکود تورمی شدیم، گفت: در سال‌های 91 و 92 رشد اقتصادی منفی را داشتیم و تورم به مرز 40 درصد رسید که براساس گزارش صندوق بین المللی پول در سال 2013 میلادی تنها هشت کشور دنیا تورم بالای 10 درصد داشتند که ما رتبه دوم را داشتیم و تنها کشور با تورم بالاتر از ما کشور دوست و هم پیمان ونزوئلا بود.

نجفی با اشاره به کاهش نرخ تورم در شش ماهه اول کار دولت اظهار کرد: تا حدودی از دوره نگران کننده تورمی خیالمان راحت شده اما هنوز راضی نیستیم.

وی همچنین درباره نحوه تدوین بسته خروج از رکود اظهار کرد: در این مدت از کارشناسان دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی و همچنین فعالان بخش خصوصی مشورت گرفته شده که البته از این بسته انتظار برنامه توسعه یا جامع اقتصادی را نداریم بلکه این برنامه برای سال 93 و 94 است که امیدواریم مقدمه‌ای برای برنامه ششم با رشد اقتصادی پایدار باشد.

جزییات بزرگترین همایش اقتصادی دولت

دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت همچنین درباره همایش خروج از رکود اظهار کرد: این همایش روز سه شنبه بیست و یکم مرداد ماه برگزار خواهد شد که در نوع خود در تاریخ اقتصاد کشور کم سابقه است و چهار گروه فعالان اقتصادی، اساتید و کارشناسان اقتصادی، مدیران در بخش های مختلف و صاحب نظران و اصحاب رسانه در این همایش شرکت می کنند.

وی افزود: این همایش با سخنان رییس جمهور آغاز شده و شش نفر از اعضای دولت یعنی وزرای امور اقتصادی و دارایی، نفت، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت ، رییس کل بانک مرکزی و معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در این مراسم سخنرانی خواهند کرد و پس از آن در بعدازظهر سه شنبه شش میزگرد در این زمینه‌ها برگزار خواهد شد که امیدواریم بلافاصله بعد از همایش کار عملیاتی کردن سیاست‌های بسته را آغاز کنیم.



مشاور رییس جمهور با بیان این‌که بخش عمده‌ سیاست‌های بسته یعنی حدود 140 تا 150 بند آن نیاز به تصویب مجلس ندارد، اظهار کرد: البته بخشی از این بسته نیاز به مصوبه مجلس دارد که امیدواریم با توجه به تاکیدی که مجلس بر ارائه این برنامه دارد به سرعت درباره آن تصمیم گیری شود.

وی همچنین درباره نقش دستگاه‌های مختلف اجرایی در اجرای این بسته خاطرنشان کرد: بسته سیاستی دولت با هماهنگی تمام دستگاه‌های ذیربط که برایشان وظایفی تعیین شده تدوین شده است و خود دستگاه‌ها نیز وظایفشان را قبول دارند که این به نوعی یکی از ضمانت‌های اجرایی این بسته است.



راهکارهای دولت برای تامین مالی بسته از بانک‌ها



نجفی درباره چگونگی تامین مالی اجرای این بسته که بخشی از آن به عهده بانک ها قرار دارد، تصریح کرد: بدهی دولت به بانک‌ها یکی از نقاط ضعف آن‌ها است که در سال‌های گذشته دولت بانک‌ها را به عنوان بخشی از خزانه می‌دیده است. بنابراین پیش بینی کردیم در طول یک سال و نیم آینده تا جایی که ممکن است بدهی دولت به بانک‌ها پرداخت شود.

وی افزود: مساله دوم فروش اموال مازاد بانک‌ها است که متاسفانه بانک‌ها بخشی از دارایی خود را صرف خرید امول منقول و غیر منقول کرده‌اند که براین اساس بانک‌ها موظف شده‌اند در هر سال 33 درصد از اموال منقول خود که بالاتر از حد مجاز اعلام بانک مرکزی است و همچنین 20 درصد از اموال غیر منقول فروخته شود.

مشاور رییس جمهور با بیان این‌که مساله سوم افزایش سرمایه بانک‌ها است که چند روش برای آن در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: به ازای هر یک ریال افزایش سرمایه بانک‌ها می‌توانند 12.5 برابر تسهیلات ارائه کنند.

نجفی همچنین با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان و فعالان اقتصادی تصریح کرد: برای تدوین بسته خروج از رکود جلسات متعددی با کارشناسان و فعالان اقتصادی برگزار شده که یک جلسه در اتاق بازرگانی تهران، یک جلسه در اتاق بازرگانی خراسان، جلسه‌ای با بخش عمده فعالان در زمینه صادرات و واردات، جلسه وزیر امور اقتصادی و دارایی با اقتصاددانان دانشگاه‌ها و جلسه معاون اول رییس جمهور با جمعی از اقتصاددانان بوده است.



ارائه بسته تکمیلی خروج از رکود تا سه ماه آینده



وی با بیان این‌که احتمالا ظرف دو تا سه ماه آینده بسته تکمیلی نیز برای خروج از رکود اضافه بر این بسته خواهیم داشت، گفت:‌در آن بسته برخی دستگاه‌های اجرایی دیگر نیز وارد خواهند شد و وظایفی را بر عهده می گیرند.

دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در پاسخ به سوالی درباره این که آیا با راهکارهای خروج از رکود تورم افزایش پیدا خواهد کرد اظهار کرد: این که ما اصرار داریم اسم این بسته خروج غیر تورمی از رکود باشد به همین دلیل است و در لابه لای سیاست‌های خود دقت کرده‌ایم که کاری نکنیم که منجر به افزایش پایه پولی و دیگر اتفاقاتی که تورم را افزایش می‌دهد شود.بنابراین تا زمانی که عرضه افزایش پیدا نکرده است تقاضا را تحریک نمی کنیم و بخش عمده فعالیت ما مربوط به تقاضای خارج از کشور است و در مورد تقاضای داخل کمی احتیاط می‌کنیم.

در ادامه خبرنگاری به کم بودن استفاده از منابع صندوق توسعه ملی انتقاد کرد که نجفی در پاسخ گفت: در مورد صندوق توسعه ملی اولا توجه به این نکته است که اگر بنا است از منابع ریالی استفاده شود استفاده از آن به افزایش پایه پولی نیانجامد همچنین در مورد منابع ارزی صندوق نیز خود صندوق یک قانون و هیات امنا دارد و وظایف آن درچارچوب‌ آیین‌نامه‌ها مشخص شده با توجه به این که ما مواردی را در این بسته مطرح کرده‌ایم که مطلب جدیدی بوده است بنابراین لازم نیست آن چه که قبلا به عنوان قانون وجود داشته را مجددا در بسته بیاوریم.

وی با بیان این‌که روی توانایی صندوق نیز نباید به اندازه‌ای حساب شود که خارج از ظرفیت آن باشد، تصریح کرد: تا زمانی که درآمد ما از نفت محدود باشد باید طبق درآمدهای نفتی برنامه ریزی انجام دهیم اما اگر تحریم‌ها برداشته شود که امیدواریم این اتفاق بیفتد می‌توانیم استفاده بیشتری از منابع صندوق انجام دهیم.

نجفی با بیان این‌که تاکنون وزارتخانه‌های نفت، صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی در این بسته فعال هستند، گفت: براساس محاسبات ما مواردی که ممکن است دراین بسته تصویب نشود شاید کمتر از 10 درصد باشد.

دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با بیان این‌که بقیه دستگا‌ه‌ها نیز در مراحل بعدی وارد وظایف اجرایی خروج از رکود خواهد شد اظهار کرد: البته اگر ببینیم هر کدام از دستگاه‌ها نمی‌توانند در این یک سال و نیم در برنامه موفق باشند از برنامه خارج خواهد شد.



پاسخ دولت به انتقاد دو نماینده مجلس



نجفی همچنین درباره انتقاد دو تن از نمایندگان مجلس درباره این بسته تصریح کرد:‌ مجموعه انتقاداتی که در مورد بسته شده جمع‌آوری و دسته بندی خواهد شد و انتقاداتی که وارد باشد را اعمال و مابقی را پاسخ خواهیم داد.





وی افزود: در مورد خواست نامه دو تن از نمایندگان مجلس نیز روی خیلی از نکات دقت کافی انجام نشده این که این سیاست‌ها همان سیاست‌های صندوق پولی است نکته علمی و دقیقی نیست.

دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با بیان این‌که انتقاد کرده‌اند که شما نقش دولت را می‌خواهید به طور کلی در این بسته از بین ببرید، اظهار کرد: اصلا این گونه نیست اگر نقش دولت را فقط قیمت گذاری بدانید بله چرا که ما اعتقاد داریم در یک اقتصاد رشد یابنده دولت نباید تنها قیمت گذاری مستقیم داشته باشد اما به تدریج نقش خود را ایفا خواهد کرد.

نجفی با بیان این‌که نقش دولت ایجاد ثبات در اقتصاد کلان، مبارزه با فساد و ایجاد فضای رقابتی است، تصریح کرد: اگر از هر ارگان جهانی سوال کنید می گوید که نقش دولت در اقتصاد مورد دوم است.

وی نقش بازار سرمایه را در بسته خروج از رکود بسیار قوی دانست و تصریح کرد: ما باید اقتصادمان را به سمتی هدایت کنیم که تامین منابع مالی بنگاه‌های بزرگ از طریق بورس انجام شود که در این زمینه امکاناتی از جمله ایجاد صندوق‌های پروژه و خرید و فروش اوراق سرمایه در نظر گرفته شده است.

دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت همچنین در پاسخ به سوالی درباره تاثیر سیاست خارجی بر اقتصاد کشور گفت: مسائل سیاست خارجی قطعا روی مسائل اقتصادی کشور تاثیرگذار است که در همین ابلاغیه اخیر مقام معظم ***** درباره اقتصاد مقاومتی نیز ایشان در مقدمه گفتند که اقتصاد کشور باید درون زا و برون گرا باشد که برون گرایی یعنی ارتباط با خارج و نیاز به دیپلماسی قوی دارد.

نجفی با بیان این‌که همه در خارج و داخل کشور اذعان دارند در یک سال اخیر فضای دیپلماسی در کشور ما بسیار فضای خوبی شده و ارتباط ما با دنیا منطقی و تعریف شده است، اظهار کرد: با این دیپلماسی فضای دیپلماسی کشور هر روز بهتر می‌شود و ما نیز می توانیم امیدواریم باشیم اهداف اقتصاد برون گرا را اجرا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: درباره تحریم‌ها نیز فرض ما بر تدوین سیاست ها این است که تحریم ها به شکل فعلی ادامه دارد که اگر این تحریم‌ها برداشته شود سرعت اجرای سیاست‌ها افزایش پیدا کرده و همچنین می‌توان سیاست‌های جدیدی را تعریف کرد.

دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت درباره نرخ رشد اقتصادی و تورم در پایان برنامه خروج از رکود تصریح کرد: در حال حاضر در حال بحث و بررسی هستیم و محاسبات ابتدایی را انجام داده‌ایم بنابراین نمی توانم عدد دقیق بگویم چرا که اگر عدد دقیق بگویم ممکن است مورد اعتراض کارشناسان قرار بگیرد.

وی با بیان این‌که امیدواریم در سال 93 و 94 به ترتیب رشدهای دو و چهار درصدی را داشته باشیم، تصریح کرد: سال 95 را اطمینان داریم که با تورم زیر 20 درصد شروع خواهیم کرد و فکر می کنیم بتوانیم تورم را به حدود 15 درصد نیز برسانیم.



سرمایه‌گذاری داخلی کلید حل مشکل اقتصاد کشور است



نجفی با بیان این‌که این سرمایه گذاری داخلی کلید حل مشکلات اقتصادی کشور است اظهار کرد: ما باید سرمایه ها را به سمت تولید هدایت کنیم که در این بسته دو راهکار برای تشویق سرمایه‌گذاران در نظر گرفته شده است که یکی از آن ها بهبود فضای کسب و کار و نکته دوم کاستن از بروکراسی‌های دولتی برای سرمایه‌گذاری به خصوص در تولید است.

دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت درباره سرمایه‌گذاری خارجی نیز تصریح کرد: تا زمانی که تحریم هستیم نباید در این زمینه انتظارمان را خیلی بالا ببریم. چرا که بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی می دانند در ایران مزایای زیادی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد اما هم از نظر اقتصادی و هم سیاسی از تحریم‌ها می‌ترسند.

وی همچنین درباره برخی انتقادات به این که قرار است نرخ ارز شناورسازی شود، گفت: اصلا چنین چیزی وجود ندارد بلکه حرف ما حذف تدریجی شکاف بین ارز دولتی و آزاد است بنابراین ما نه گفته‌ایم ارز دولتی را بالا می بریم و نه این که ارز آزاد را پایین می‌آوریم.

نجفی خاطرنشان کرد: در این که اگر بتوانیم ارز را تک نرخ کنیم کار بزرگی را انجام داده ایم فکر نمی کنم حتی خود منتقدان نیز اعتراض داشته باشند حال اگر بتوانیم شکاف را به صفر برسانیم ارز را تک نرخی کرده‌ایم که البته امیدواریم در این زمینه ارز آزاد پایین آمده و به دولتی برسد.

وی همچنین درباره ضمانت‌های اجرایی بسته خروج غیر تورمی از رکود گفت: ما در مورد اجرا دو ضمانت اجرایی داریم که یکی از آن در داخل خود بسته است به طوری که تمام دستگاه‌های اجرایی در تدوین بسته نقش داشته‌اند و با وظایف خود کاملا موافقند.

دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت افزود: ضمانت بعدی که پیش بینی کرده‌ایم ستادی زیر نظر معاون اول رییس جمهور است که متشکل از اعضای دولت و چند نفر بیرون از دولت است که بر اجرای این سیاست‌ها نظارت می کند.

نجفی با بیان این‌که برای خروج مسکن از رکود نیز ایجاد تقاضای موثر را به عنوان برنامه در نظر داریم، اظهار کرد: برای ایجاد تقاضای موثر به وزارت راه و شهرسازی پیشنهاداتی داده که یکی از آن‌ها ایجاد صندوق‌های مسکن است که براساس این پیشنهاد تعداد زیادی از صندوق‌ها در حال حاضر وجود دارند که می توان بدون قانون جدید آن ها را فعال و مردم را تشویق به سپرده‌گذاری در آن‌ها کرد که در این بسته فعلا عمدتا همین راهکار مدنظر قرار دارد.

وی با بیان این‌که ما در حال حاضر با توجه به تعداد مسکن‌های خالی تعداد زیادی عرضه بدون تقاضا داریم تصریح کرد: ما باید با برنامه حساب شده تقاضا ایجاد کنیم از سوی دیگر وزارت راه و شهرسازی نیز محاسبه کرده که در سال بین 900 هزار تا یک میلیون و صد هزار مسکن جدید نیاز است.

دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت درباره چرایی عدم مشارکت وزارت جهاد کشاورزی در بسته خروج از رکود گفت: وزارت جهاد کشاورزی برنامه بسیار خوبی به ما پیشنهاد کرده است که البته درباره خروج از رکود نبوده است که می تواند آن را انتشار دهد هر چند که انتشار این بسته برای این وزارتخانه تعهد ایجاد می‌کند.

نجفی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره این که اگر بخشی از سیاست‌های بسته توسط دولت یا مجلس به تصویب نرسد برنامه با مشکل مواجه نخواهد شد؟ اظهار کرد: در ارتباط با دولت فکر نمی کنم به مشکلی بربخوریم البته برخی از نکات جابه جا شده‌اند اما مشکلی در کلیت آن وجود ندارد در مورد مجلس نیز لایحه در 32 یا 34 ماده تنظیم شده که امیدواریم خیلی تغییر نکند چرا که اگر بخشی از آن تغییر کند سرعت ما کم خواهد شد مگر این که خود مجلس پیشنهادات خوبی به عنوان جایگزین برای آن به ما بدهد.

وی افزود: به طور کلی توصیه می کنم که در تصویب بسته به کلیات آن توجه شود تا بتوانیم مسیر را با سرعت مناسب طی کنیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس اتحادیه کارگران قراردادی:
رشته‌های فاقد بازار کار را حذف کنید!


رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور تشکیل کارگروهی تخصصی به منظور بررسی ماهیت شغل و بازار کار رشته‌های دانشگاهی را خواستار شد و پیشنهاد کرد: وزارت علوم با همکاری و همفکری وزارت کار در آن دسته رشته‌های دانشگاهی که هیچ بازار کاری برای جوانان ندارد، تجدید نظر کنند.



فتح الله بیات به خبرنگار ایسنا، گفت: هم اکنون در بسیاری از رشته‌های مهندسی زنان دوشادوش مردان می توانند ادامه تحصیل دهند اما وقتی خانمی در رشته مهندسی پذیرفته می‌شود انتظار دارد که بازار کارش هم فراهم شود تا پس از اتمام تحصیل شاغل شود.



*درخواست از وزارت علوم برای بازسازی رشته‌های دانشگاهی



وی ادامه داد: متاسفانه گره کور بازار کار کشور این است که فارغ التحصیلان ما عمدتا در رشته‌هایی فارغ التحصیل می‌شوند که بازار کاری ندارد از این رو وزارت علوم باید رشته‌های دانشگاهی را بازسازی کند و با همکاری و همفکری وزارت کار روی رشته‌هایی که بازار کار ندارند تجدید نظر کند، بالعکس رشته‌هایی را که بیشتر مورد نیاز جامعه است افزایش ظرفیت بدهد.



رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور افزود: برخی مشاغل هستند که ماهیت شغلی و کاری آنها سخت و زیان آور است و به لحاظ سنگین بودن و طاقت فرسایی به زنان توصیه نمی‌شود مثلا کار در معادن و برخی کارخانجات برای زنان مضر است در حالی که مردان بهتر و راحت‌تر می توانند این کارها را انجام بدهند.



بیات افزود: در مقابل ورود زنان به بخشهای فرهنگی، هنری و اجتماعی مناسبتر و اشتغال به کار در این بخشها برای زنان بهتر است.



*تشکیل کارگروه تخصصی بررسی ماهیت شغل



رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور در ادامه گفت‌وگو با ایسنا تشکیل کارگروهی تخصصی به منظور بررسی ماهیت مشاغل موجود و بازار کار این حرفه‌ها را خواستار شد و افزود: این کارگروه می‌توانند به دور از هرگونه قضاوت شتابزده مشاغل را به لحاظ سختی کار، صرف انرژی معایب و محاسن و مناسب بودن برای بانوان و مردان مورد ارزیابی قرار بدهد؛ همچنین مشاغل موجود را به لحاظ فرهنگی، اجتماعی، روان شناختی و سخت و طاقت فرسا بودن مورد بررسی قرار بدهد.



بیات افزود: متاسفانه بسیاری از بانوان علیرغم داشتن مدارک بالای دانشگاهی در مشاغل سبک و سطح پایین با حقوق و دستمزد کم مشغول کار می شوند و مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند در حالی که با تن دادن به شغل‌های ارزان هم به خود هم به مردان و هم بازار کار کشور لطمه می‌زنند زیرا کارفرمایان از نیروی ارزان بیشتر استقبال می‌کنند و همین امر معادلات بازار کار را برهم می زند.



*کاهش سهم زنان در بازار کار با تفکیک جنسیتی



وی تصریح کرد: هم اکنون زنان همچون مردان در سطوح مدیریتی و مهندسی حضور فعالی دارند و نباید تفکیک جنسیتی سهم آنان از بازار کار را کاهش دهد ولی اگر قرار است که زنان در بعضی مشاغل ورود نکنند نباید رشته دانشگاهی آن شغل‌ها را ایجاد کرد چرا که جوانان با صرف وقت و انرژی و هزینه‌های بسیار بعد از سالها تحصیل به جست و جوی شغل می‌پردازند ولی بازار کاری برای خود نمی‌بینند بنابراین از دولت انتظار می‌رود که به طور جدی به این مساله ورود کند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پیام وزیر اقتصاد به مناسبت روز خبرنگار؛
بازگرداندن امید و آرامش به جامعه با همراهی شما میسر شد



وزیر اقتصاد در پیامی به مناسبت روز خبرنگار گفت: بازگرداندن امید و آرامش به جامعه با همراهی شما میسر شد.

به گزارش ایسنا، در پیام طیب نیا آمده است: حرمت، ارزش و قداست قلم آنگاه که نگارش گر حقایق و روایت کننده واقعیت هاست بیشتر عیان می شود و این تنها در مقام خبر و اطلاع رسانی است که نمود می یابد. در طول همه سالهای پرفراز و نشیب پس از انقلاب چه در ثبت و ضبط وقایع منجر به پیروزی انقلاب،چه در ایام دفاع مقدس چه در روزهای سخت وقوع بلایای طبیعی و چه در روزهای شیرین پیروزی ها و موفقیت های ملت بزرگ ایران اسلامی خود شاهد تلاش بی بدیل فعالان عرصه خبر و اطلاع رسانی بوده ام آنهایی که امروز به واقع مصداق زبان گویا و فریاد رسای ملتند. به این بهانه می خواهم بگویم که اعتقاد راسخ دارم اگر امروز و پس از گذشت یکسال از استقرار دولت تدبیر و امید شاهد موفقیت ها و دستاوردهای خوب و امید بخشی از سوی دولت یازدهم هستیم یکی از ارکان و عوامل اصلی آن رسانه ها و اصحاب سخت کوش آن هستند. همراهی کم نظیر اصحاب رسانه برای بازگرداند آرامش و امید به جامعه،کمک به شفاف سازی و جلوگیری از ویژه خواری‌ها، ارایه اطلاعات واقعی و صادقانه به مردم و بازگرداندن امور به محور عقلانیت که همه و همه جزء اصول دولت یازدهم بوده و هست انکار نشدنی است.

من در اینجا از این فرصت استفاده می‌کنم و ضمن بزرگداشت یاد و خاطره همه شهدای عرصه اطلاع رسانی به ویژه شهید علیرضا صارمی، این روز را به همه فعالین، دست اندرکاران و اصحاب رسانه اعم از نوشتاری، دیداری و شنیداری تبریک عرض کرده و از صمیم قلب برایشان آرزوی موفقیت می‌کنم. همچنین تبریک ویژه ای نیز خدمت فعالان رسانه ای حوزه اقتصاد اعم از موافقین و منتقدین عرض می کنم که در سال نخست فعالیت دولت یازدهم با اطلاع رسانی به هنگام خود دولت را در این مسیر پرفراز و نشیب همیاری کردند تا امروز شاهد ایجاد حس خوب آرامش و اعتماد توام با امید و خوشبینی نسبت به آینده در جامعه باشیم.



هر چند بر این این باورم که بزرگداشت و قدردانی از زحمات شما در یک روز و یک پیام نمی گنجد اما بر خود فرض دانستم بدین وسیله مکنونات قلبی خود را نسبت به شما ابراز دارم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
افق اقتصاد ایران کجاست؟



بخش اقتصادی برای پیشرفت با چالش‌هایی مواجه شده که برون‌رفت از آنها در جهت دستیابی به افق 1404 اگر نگوییم غیرممکن اما مشکل شده است.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با توجه به گذشت 9 سال از تدوین برنامه‌های کلان در قالب افق 1404، بخش اقتصادی توفیق قابل توجهی برای تحقق اهداف این سند به دست نیاورده است. طبق سند چشم‌انداز، کشور در بخش اقتصادی قرار است تا سال ۱۴۰۴ شمسی (۲۰۲۵ میلادی) به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه‌ی آسیای جنوب غربی دست یابد.



حال، سوالی که مطرح می‌شود این است که طی 9 سال گذشته چه اقدام قابل توجهی برای پیشرفت اقتصادی صورت گرفته و آیا زمینه‌های لازم برای دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز طی 11 سال آینده فراهم شده است؟



با توجه به تحریم‌های نفتی و مبادلات ارزی و سایر تحریم‌ها در سال‌های اخیر که به یکباره کشور را از درآمد‌های هنگفت دوره‌های گذشته تهی کرد و مساله‌ی اجرای هدفمندی یارانه‌ها که باری بر دوش دولت تحمیل کرد به اعتقاد کارشناسان راه سختی پیش روی سیاست‌گذاران اقتصادی است که اقتصاد را به جایگاه سال‌های قبل خود بر گردانند. این به معنای عقب‌گرد اقتصادی در طول هشت سال دولت‌های نهم و دهم است. لذا راه افق 1404 راهی طولانی شده است.



با توجه به غفلت‌هایی که از پتانسیل‌های غیرنفتی کشور طی دهه‌های گذشته صورت گرفت، اقتصاد تک محصولی هم‌چنان حرف اول را در اقتصاد کشور می‌زد تا این‌که طی سال‌های گذشته فروش نفت هم به مشکل برخورد. شوکی که تحریم نفتی به اقتصاد ما وارد کرد موجب رشد منفی در اقتصاد شد. وقتی فروش نفت نسبت به گذشته به یک سوم کاهش پیدا کرده یا صنعت کشور که یک سوم GDP (تولید ناخالص داخلی) ما را تشکیل می‌داد به یک سوم کاهش پیدا کرد بدیهی است که رشد اقتصادی ما منفی می‌شود.



بخش خصوصی از جمله بخش‌هایی بود که می‌توانست کمک خوبی به افزایش تولید ناخالص داخلی کشور در جهت افق 1404 کند. به همین منظور با ابلاغ بند «ج» اصل 44 در سال 85 واگذاری بخش‌های کلان اقتصاد ایران به بخش خصوصی، مجاز شمرده شد.



اما حرکت به سمت استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی بسیار کند صورت گرفت؛ چرا که مدیران دولتی، بزرگ‌ترین مانع برای واگذاری‌های دولتی به بخش خصوصی محسوب می‌شدند. شرکت‌هایی هم که واگذار شدند بعضا توسط مدیران دولتی و با تکنیک‌هایی همچون رانت، روابط پشت پرده، فامیل‌بازی، تبانی و ... تصاحب شدند تا نسل جدیدی به نام مدیران «خصولتی» در اقتصاد ایران شکل بگیرد.



همواره هر دولتی که سر کار آمده خود را حامی بخش خصوصی می‌داند. حال آن‌که همه نتایج برعکس این مساله را نشان می‌دهد. با توجه به عدم پیش‌بینی رگولاتورهای لازم، مدیران دولتی، بزرگ‌ترین رقیب بخش خصوصی شده و جلوی رشد اقتصادی را سد کردند.



به نظر می‌رسد دخل و تصرف‌هایی خارج از اصول شناخته شده چشم‌انداز، برنامه‌ریزی را از نگاه واقعی به آینده خارج کرد. اعمال نظرهای شخصی، موردی و بدون تحلیل، برنامه چشم‌انداز را به شمایل شتر گاو پلنگ درآورد.



دکتر کاوه محمد سیروس - عضو هیات علمی دانشگاه امیر کبیر- در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: برنامه‌های چشم‌انداز اقتصادی باید هر لحظه مدیریت شوند. برنامه نباید یک بعدی تنظیم شود بلکه باید ابعاد مختلف یک پروژه در آن لحاظ شود. ما باید توجه کنیم که در جهان کنونی ایزوله نیستیم بلکه تمام عوامل بین‌المللی و داخلی می‌تواند شاخص‌های اقتصادی را در هر لحظه دچار نوسان کند. لذا در ماشین اقتصاد همواره باید چشم‌مان به داشبورد مدیریتی باشد زیرا تدوین برنامه‌های اقتصادی بر مبنای خطی و درازمدت که در آن جایگاهی برای تغییرات ضروری پیش‌بینی نشود غالبا به شکست می‌انجامد.



در حال حاضر به نظر می‌رسد امیدواری‌هایی در بهبود روابط سیاست خارجی با روی کار آمدن دولت یازدهم ایجاد شده که به گفته‌ی کارشناسان، این امیدواری بسیار شکننده است. هنوز روابط بانکی ما با سیستم جهانی برقرار نشده، صادرات بعضی از تجهیزات و تکنولوژی به ایران مشمول تحریم‌ها است و نمی‌توانیم از اعتبارات بین‌المللی هم استفاده مطلوبی صورت دهیم.



به گفته‌ی کارشناسان اقتصادی از جمله راهکارهای برون‌رفت اقتصاد از شرایط کنونی و سوق دادن قطار اقتصاد به ریل افق 1404 امیدواری به پیشرفت مذاکرات هسته‌یی، ارتباط با بازارهای جهانی، افزایش سهم سرمایه‌گذاری در تولید ناخالص داخلی، توسعه صادرات غیرنفتی، توسعه بخش خصوصی، توازن ارزش پول ملی با فعالیت‌های اقتصادی، استقلال بانک مرکزی و رفع مشکلات هدفمندی یارانه‌ها است تا بخش اقتصادی بیش از این از سند گمشده خود زاویه نگیرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در مراسم تسلیم استوارنامه سفیر جدید ایران
رییس‌جمهور کره جنوبی: شرکت‌های کره‌ای به حضور در بازارهای ایران علاقه‌مندند

حسن طاهریان، سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در کره جنوبی، در دیدار با خانم پارک گون هه، رییس‌جمهوری این کشور، استوارنامه خویش را تسلیم کرد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پارک گون هه در این دیدار با اشاره به روابط خوب دو کشور ابراز امیدواری کرد روابط دو کشور بیش از پیش توسعه یابد.

او با اشاره به نقش و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه، خاطرنشان کرد که شرکت‌های کره‌ای به حضور در بازارهای ایران علاقه‌مند هستند.

وی افزود: ما روند مذاکرات هسته‌ای ایران را به دقت رصد می‌کنیم و امیدواریم که مذاکرات جاری هسته‌ای به نتیجه مطلوب منجر شود.

سفیر کشورمان در سئول نیز با ابلاغ سلام‌های رییس‌جمهوری ایران به همتای کره‌یی خود با اشاره به روند خوب روابط دو جانبه اظهار کرد که زمینه گسترش همکاری‌ها و تعمیق روابط در تمامی زمینه‌ها وجود دارد.

طاهریان در پایان ابراز امیدواری کرد که مناسبات دوجانبه بیش از پیش توسعه یابد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
درس ناطق نوری به بدخواهان هاشمی



مدیرکل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت **** به ماجرایی که برخی رسانه‌ها اخیرا از خاطرات ناطق نوری علیه هاشمی استفاده کرده‌اند اشاره و پاسخ ناطق به آن را نیز تحلیل کرده است.



رضا ******* در انتخاب می‌نویسد: در روزگاری نه چندان دور که تلویزیون فیلم‌های وسترن با داستان جویندگان طلا پخش می‌کرد، فراوان می‌دیدیم که گروهی راحت‌طلب و در عین حال، اهل خشونت، به جای تلاش و کوشش برای کسب و کار و به تبع آن زندگی با شرافت، در آرزوی یافتن طلا، به کوه و بیابان می‌زدند و مناطقی را برای یافتن طلا بین خود تقسیم می‌کردند و به محض دیدن نشانه‌هایی از طلا، هم‌قطاران خود را به سبک کشف ارشمیدوس در حمام، با گفتن «یافتم، یافتم» صدا می‌زدند و جالب‌تر اینکه بسیاری از مواقع نیز، مشخص می‌شد که دچار توهم شده‌اند و اصلاً طلایی در کار نیست و حتی برخی موارد بر سر یافته‌ها یا نیافته‌های خویش نیز به جان هم می‌افتادند.



به نظر می‌رسید آن اتفاقات و یا به اصطلاح سناریوها، فقط در فیلم‌ها اتفاق می‌افتد، اما با مشاهده رفتارهای سیاسی مغرضانه برخی گروه‌های تریبون‌دار داخلی، دریافتم که چنین صحنه‌هایی آن هم در عرصه رسانه‌ای کشور، به ویژه پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، در حال افزایش است. البته نه در معنای حقیقی جستجوی طلا برای نیازهای اقتصادی، بلکه برای یافتن سوژه‌های طلایی سیاسی اختلاف‌انگیز.



این رسانه‌های افراطی نزدیک به دولت گذشته، در متون و بطون مختلف، از خاطرات سالهای دور گرفته تا مصاحبه‌ها و گفتارهای شخصیت‌های معتدل، حتی در اوایل انقلاب اسلامی، ذره‌بین به دست، می‌گردند به امید اینکه، شاید ماهی مراد سیاسی جناح خویش را، از آب گل‌آلود بگیرند و آنگاه به طور همزمان و مستمر در بلندگوهای مکتوب، شنیداری و دیداری خویش بدمند که، ‌ای هم‌قطاران سیاسی، گنجی نایافتنی، یافته‌ایم که بدون رنج و زحمت، شخص یا جناح مخالف را به زعم خود رسوا کرده و می‌توانیم با آن کاخی دیگر ولو 8 ساله برای آرزوهای خویش بسازیم.



نمونه اخیر این کشف و «یافتم، یافتم‌ها» ماجرای انتشار بخشی از خاطرات ارزشمند حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر ناطق نوری در مورد زمان مسئولیت وزارت کشور ایشان در سال 62 است. ماجرا از آنجا شروع شد که یکی از روزنامه‌های حامی دولت‌های نهم و دهم، با کنکاش در یکی از صفحات کتاب دو جلدی خاطرات حاج آقا ناطق نوری، جمله‌ای یافت که خلاصه آن در مورد موضوع استیضاح جناب آقای ناطق نوری به خاطر اقدام حاکم شرع وقت شهرداری تهران در مورد واگذاری زمین‌های اطراف تهران به افراد بی‌بضاعت بود و در آن نامی از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی آمده بود که خود آقای ناطق نوری توضیح می‌دهد که: «این کار آقای سیدمهدی طباطبایی شیرازی (حاکم شرع شهرداری) اعتراض وزارت مسکن را در پی داشت و آقای گنابادی که وزیر مسکن بودند، مرتب به مجلسی‌ها می‌گفت: «من این موضوع را به وزیر کشور می‌گویم، ولی گوش نمی‌دهد» در حالی که در واگذاری این اراضی، بنده نقشی نداشتم، فقط گاهی اوقات افرادی را مثل بقیه آقایان به حاکم شرع برای واگذاری زمین، معرفی می‌کردم.» (جلد دوم خاطرات جناب آقای ناطق نوری، ص 51)



ایشان در فراز دیگری از این خاطرات اضافه می‌کند که: «لیست اکثریت نمایندگان مجلس که زمین گرفته بودند یا با نوشتن نامه درخواست زمین (برای دیگران) کرده بودند را تهیه کردم، حتی اسم آقای هاشمی رفسنجانی هم بود.» (همین کتاب ص 53)



فردای آن روز چند سایت و روزنامه همسو و مخالف شخصیت‌های معتدل **** که پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 92 به شدت در تکاپوی یافتن نکته‌ای منفی، اختلافی، ضد و نقیض و... از گفتار، رفتار و کردار مخصوصاً آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در اسناد دیداری، شنیداری، گفتاری و حتی محفلی و غیرگفتاری و شنیداری هستند، گویی سوژه سیاسی طلایی ناب پیدا کرده و با فریاد «یافتم، یافتم» همزمان جمله «ثبت‌نام هاشمی برای دریافت زمین دولتی» را تیتر یک خویش قرار دادند و پس از آن در اقدامی هماهنگ در رسانه‌های زنجیره‌ای، ضمن درج خبر خودساخته، اقدام به درج تحلیل‌های کارشناسانه!! و مصاحبه‌های ناصواب با دوستان و همفکران کلیشه‌ای خود در این مورد کردند که این هم نمونه‌ای از اشرافیت در زندگی آقای هاشمی که حتی از زمین دولتی هم نمی‌گذرد!! و آن را دست‌مایه تخریب‌های جدید و تکرار تهمت‌های گذشته و نو کردند.



اگر با خوش‌بینانه‌ترین حالات ممکن، این اقدام همزمان رسانه‌ای را براساس وظیفه اطلاع‌رسانی آنها بدانیم، شرع، عرف و قانون مطبوعات، صراحت دارند که اگر موضوعی را سهوا،ً غیرواقعی و کذب انتشار داده‌اند، در اولین شماره پس از کشف واقعیت، در همان ستون یا صفحه، نسبت به اصلاح آن اقدام کنند و در این موضوع نیز شخص حجت‌الاسلام والمسلمین آقای ناطق نوری، وقتی دیدند و شنیدند که گروهی در مقام مفسّر خاطرات ایشان با سوءاستفاده، با ذوق و شوق در جهت تخریب آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، دروغی را در جامعه نشر داده اند، در مصاحبه با «خبر آنلاین» که در تاریخ 31 تیر ماه پخش شد، به این نکته اشاره کرده و گفت: «به نظر می‌رسد که تندروهای سیاسی از هر دو جریان، ظاهراً به یک نقطه مشترک رسیده‌اند و آن هم ایجاد شکاف در بین نیروهای قدیمی انقلاب! از یک طرف برای ایجاد حساسیت می‌گویند که اینها (آقای هاشمی، بنده و آقای خاتمی) نشسته‌اند برنامه‌ریزی برای مجلس آینده کرده اند و چه و چه که حرف بی‌ربط و خلاف واقعی است.



از طرف دیگر عده‌ای از همان قماش و با نیت ناپاک، با همان هدف، دست به خبرسازی هدفمند می‌زنند و مثلاً با تحریف متن کتاب خاطرات بنده، سعی کرده‌اند یک موضوعی را وارونه القا کنند تا فرصتی برای تفرقه بین امثال ما به وجود آورند.



در روایت دارد پیامبر(ص) می‌فرماید: می‌خواهید بدترین شما را بگویم چه کسی است؟ فرمود: کسی که مشی و رویه او نمّامی و تفرقه انداختن بین انسان‌ها است. حالا شما حساب کنید در ماه رمضان که می‌گویند دست و پای شیطان بسته است، ببینید که اینها دیگر چه شیطان‌هایی هستند! آمده‌اند با نیت تفتین، خاطره‌ای از من که اسمی از آقای هاشمی هم آنجا هست را تحریف کرده‌اند و خب شما می‌دانید که قرآن را هم اگر قرار باشد از آن سوءاستفاده بکینم می‌شود تحریف کرد. مثلاً قرآن می‌گوید «یا ایها الذین آمنوا لا تقربوا الصلاه و انتم سکاری»، کسی که می‌خواهد سوءاستفاده کند می‌گوید: خدا خودش در قرآن می‌گوید (لاتقربوا الصلاه) یعنی نمی‌خواهد نماز بخوانید! بعد (انتم سکرا) را بیان نمی‌کند.



خاطرات بنده هم که اخیراً دیدم بخش‌هایی از آن در فضای مجازی با اهدافی بازنشر داده شد، باید بگویم کتاب خاطرات بنده را اگر کسی می‌خواهد بخواند، باید حداقل یک فراز آن را بخواند تا متوجه مطلب گوینده بشود! موضوع از این قرار است که در ماجرای استیضاح بنده وقتی که وزیر کشور بودم (سال 62) یک سؤال راجع به زمین و واگذاری زمین به مردم و افراد محروم مطرح شده بود. آقای مهندس گنابادی آن زمان وزیر وقت مسکن بود، به او گفته بودند این وزیر کشور زمین تقسیم می‌کند. او هم مدام به ما نامه می‌نوشت. من هم به مرحوم مهندس کازرونی که معاون عمرانی من بود، کار را ارجاع دادم که ببیند ماجرا چیست که معلوم شد حاکم شرعی مستقر در شهرداری تهران (آن وقت شهرداری زیرمجموعه وزارت کشور بود)، زمین‌های بی‌صاحب را براساس تشخیص خودش به فقرا، مستضعفین و حتی پاسدارهایی که بی‌خانه بودند، واگذار می‌کرد.



جمعی از نماینده‌ها برای ایشان نامه می‌نوشتند و توصیه می‌کردند که فلان کس را می‌شناسیم وضعیتش را بررسی کرده‌ایم و می‌دانیم که فقیر و مستحق است که یک تکه زمین به او داده شود. از جمله این توصیه‌ها برای افراد بی‌بضاعت، یک توصیه‌ای است که آقای هاشمی انجام داده بود و کسی را معرفی کرده و گفته بود: آقای حاکم شرع! اگر زمینی در اختیار نیازمندان قرار می‌دهید، این فرد هم بیچاره است و مستحق دریافت. خود من هم از این توصیه‌ها داشتم. مثلاً آقای طباطبایی (حاکم شرع) یک لیستی را خطاب به من فرستاده و نوشته بود: «این آدم‌ها می‌گویند مستحق هستند و زمین می‌خواهند. می‌گویند شما اینها را می‌شناسید؟» من در جواب نوشتم: «این افراد فقیر هستند و فقر آنها برای بنده مورد تأیید است.»



اصل ماجرای زمین در استیضاح این بود و خب این بهانه‌ای شده بود برای استیضاح‌کنندگان که در کنار سایر موارد مطرح کنند. منتها در کتاب خاطرات بنده عبارت نارسایی وجود دارد با این مضمون که «آقایان زمین گرفتند از جمله آقای هاشمی» خب ملاحظه می‌کنید که اصل ماجرا چه بوده و این افراد بد دل چگونه عنوان کرده‌اند وگرنه ایشان همان‌طور که ***** در خطبه‌های 29 تیر ماه 88 گفتند: آقای هاشمی سرمایه‌های شخصی خودش را برای انقلاب گذاشت و اصلاً چه نیازی داشت به یک قطعه زمین مثلاً در باغ فیض که آن وقت‌ها هم بیابانی بیش نبود نه مثل حالا.»



در ادامه از جناب آقای ناطق نوری سؤال می‌شود: «صحیح است که آقای هاشمی در حین دفاعیات شما در استیضاح، شما را برحذر داشتند که اسامی نماینده‌ها را اعلام کنید؟»

«این درست نیست! شیطنت این است که گفتند آقای هاشمی از من خواسته بودند که این لیست را نخوانم. در صورتی که ماجرا این‌طور نبود. من در آن جلسه استیضاح خطاب به نماینده‌ها گفتم که عده‌ای از شما هم کسانی را معرفی کرده‌اید، می‌خواهید اسامی این عده را برای شما بخوانم؟



برخی گفتند بخوانید، برخی گفتند نخوانید. فضا متشنج شد. بالاخره عده‌ای گفتند اسامی را بخوان ببینیم چه کسی هستند؟ من هم اسم یک بنده خدایی که اتفاقاً از امضاکنندگان استیضاح هم بود را خواندم. اسم این فرد را که خواندم سروصدا بلند شد که آقا! نخوان. مجلس متشنج شد. آقای هاشمی به من گفت: آقا! خوب اگر نمایندگان می‌گویند نخوانید، خب نخوانید. در نهایت آقای هاشمی گفتند: «در اختیار خود آقای وزیر است که اگر مایل هست اسامی را بخواند و اگر هم مایل نیست نخواند» بنده هم ترجیح دادم فضا متشنج‌تر نشود و بالاخره نخواندم. ضمن اینکه ایشان در آن استیضاح دفاع مفصلی از بنده داشت و لطف شایانی به من کرد که بنده هنوز از ایشان به خاطر آن محبت سپاسگزارم.»



نکته ظریفی که در توضیحات حاج آقا ناطق نوری آمده، استناد به خطبه‌های تاریخی ***** معظم انقلاب در تاریخ 29/3/88 است که در پاسخ به اظهارات رئیس جمهور دهم در آن مناظره کذایی و تهمت زدن به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و حجت‌الاسلام والمسلمین ناطق نوری در منظر دست کم 60 میلیون بیننده و شنونده داخلی، فرمودند: ... بنده در نماز جمعه هیچ وقت رسمم نبوده است از افراد اسم بیاورم، اما اینجا چون اسم آورده شده است، مجبورم اسم بیاورم. به طور خاص از آقای هاشمی رفسنجانی، از آقای ناطق نوری من لازم است اسم بیاورم و باید بگویم. البته این آقایان را کسی متهم به فساد مالی نکرده، حالا در مورد بستگان و کسان، هر کس هر ادعایی دارد، بایستی در مجاری قانونی خودش اثبات شود و قبل از اثبات نمی‌شود اینها را رسانه‌ای کرد. اگر چیزی اثبات شود، فرقی بین آحاد جامعه نیست، اما اثبات نشده، نمی‌شود اینها را مطرح کرد و قاطعاً ادعا کرد. وقتی این جور حرف‌ها مطرح می‌شود، تلقی‌های نادرست در جامعه به وجود می‌آید، جوان‌ها چیز دیگری خیال می‌کنند، چیز دیگری می‌فهمند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک عیدی و سه سال بدهی به صندوق توسعه
800 میلیون دلار از عیدانه 91 برگشت



دولت دهم در حالی در آخرین ماههای حضور خود 2.7 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی را برداشت و بی مهابا بین مردم تقسیم کرد که به طور یقین از عواقب تزریق این رقم نقدینگی در ایام پایانی سال و بدهی که برای دولت بعد بر جای می گذاشت باخبر بود.





به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در اواخر سال 1391 که یکی از سخت ترین سالهای اقتصادی کشور طی سالهای گذشته بود و رشد اقتصادی تا منفی 5.8 و تورم فزاینده دو رقمی برای آن ثبت شد رییس دولت دهم که آخرین ماه های ریاست خود را سپری می کرد تصمیم گرفت در ایام پایانی سال به بهانه سال اقتصادی سختی که مردم پشت سر گذاشته بودند به آنها عیدانه بدهد.





دولت با مذاکراتی که با نمایندگان مجلس داشت به این نتیجه رسیدند که در کنار یارانه نقدی 45 هزارو 500 تومانی که به هر یارانه بگیر که شاید بیش از 76 میلیون نفر بودند پرداخت می شد در اسفند ماه 85 هزار تومان عیدی بدهد که این رقم برای افراد تحت پوشش کمیته امداد امام ***** به 100هزار تومان هم می رسید.





براین اساس رییس جمهور وقت کشورمان در شامگاه پنجم اسفندماه سال 1391 در گفت‌وگوی خود با مردم از طریق رسانه ملی از آغاز واریز این عیدانه خبر داد. البته احمدی نژاد عبارت "عیدانه" را برای این خرج نمی پسندید و عنوان کرد که واژه "جبرانی" را ترجیح داده و بیشتر می پسندد.





وی این را هم مورد تاکید قرار داد که بخش وسیعی از مردم امسال تحت فشار قرار گرفته‌اند و اثر قدرت خرید اضافه‌ای که به وسیله یارانه‌ها برای مردم ایجاد شد، در حال صفر شدن بود؛ بنابراین دولت جلسات متعددی را برگزار کرد و از طریق منابع هدفمندی و رقمی که از صندوق توسعه ملی قرض گرفته کمکی را در آستانه عید برای مردم در نظر گرفت.





اما عیدانه، جبرانی و یا هر نام دیگری که به واریز ارقامی به حساب سرپرستان خانوار منتهی شد و شاید در عرض کمتر از یک هفته هزینه و در خاطر دریافت کنندگان هم نماند که آن را چگونه صرف کردند جدای از تمامی مواردی که می توانست به دنبال داشته باشد بدهی حدود 6600 میلیارد تومانی را برای دولت بعد نسبت به صندوق توسعه ملی بر جای گذاشت چراکه دولت دهم 2.7 میلیارد دلار برای تامین این هزینه را از صندوق برداشت کرده بود.





برای برگرداندن بدهی 2.7 میلیارد دلاری به صندوق توسعه ملی بنا براین شد که طی سه قسط در سه سال در کنار سهم سالانه ای که از منابع نفتی به صندوق واریز می شود دو درصد نیز اضافه تر برای این طلب واریز شود. بر این اساس سالهای 92،93 و 94 زمانهای واریز این اقساط هستند.







عیدی یک سال سه سال برمی گردد


در همین زمینه سید قاسم حسینی-قائم مقام صندوق توسعه ملی- اعلام کرد که طلب صندوق توسعه ملی بابت عیدانه سال 1391 در حال بازگشت تدریجی از سوی دولت است.





وی به ایسنا گفت: تاکنون حدود 800 میلیون دلار از مجموع 2.7 میلیارد دولت طلب صندوق به آن باز گشته و دریافت مابقی آن ادامه دارد.





حسینی این را هم تاکید کرد که دولت باید مانده این طلب را در سال جاری و آینده به حساب صندوق توسعه ملی بازگرداند.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
توصیه علی مطهری به خانواده ستار بهشتی


علی مطهری پیرامون حکم صادره برای متهم پرونده ستار بهشتی - وبلاگ‌نویسی که در بازداشتگاه پلیس فتا درگذشت - یادداشتی با عنوان «آموزه‌های پرونده‌ ستار» در روزنامه شرق نوشته است.

به گزارش ایسنا در این یادداشت می‌خوانیم: «درباره متهم به قتل ستار بهشتی با رأفت رفتار شده. مساله ضرب‌ و شتم ستار بهشتی قابل انکار نیست ولی ظاهرا اتهام متهم منحصر به توهین و تهدید شده و بر اساس آن حکم صادر شده است. بهتر بود مسئولان مربوطه به خاطر عملکرد بدشان از خانواده ستار بهشتی و مردم ایران و مقام ***** عذرخواهی می‌کردند، همان چیزی که من در جلسه سوال از وزیر وقت کشور در صحن علنی مجلس از او خواستم و او زیر بار نرفت و من هم از پاسخ او قانع نشدم. اگر عذرخواهی می‌کردند از یک طرف فرهنگ عذرخواهی مسئولان از مردم ترویج می‌شد و از طرف دیگر خانواده ستار هم درخواست قصاص نمی‌کردند. به هر حال یک مساله ساده و غیرضروری را یک دوست نادان انقلاب به شکل یک نقطه منفی برای **** درآورد. خود مسئولان گفتند وبلاگ ستار بهشتی در روز حداکثر هشت بازدیدکننده داشته. فرض کنیم او که یک کارگر ساده بود و از سختی معیشت رنج می‌برد و بدترین توهین‌ها را به مقامات کرده باشد، اساسا چه تاثیری در جامعه داشته و چه ضرورتی برای برخورد وجود داشته است؟! این حادثه ناشی از برداشت غلط برخی از سیاسیون و خصوصا مأموران امنیتی و اطلاعاتی از مقوله حفظ **** است. یعنی گاهی دوستان نادان به **** ضربه می‌زنند. به هر حال این حادثه باید موجب عبرت برای مسئولان مربوط باشد. به نظر من امروز که حکم قضایی صادر شده است بهتر است به آن تمکین شود و اگر خانواده ستار‌ بهشتی ناراضی هستند آن را به خدا واگذار کنند. همین که این موضوع از طرف آنها و دیگران پیگیری شد برکاتی از نظر اصلاح برخی رفتارها در **** جمهوری اسلامی داشت.»

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
صنایعی که عاشق تحریم هستند



یک کارشناس اقتصادی معتقد است انحصار ایجاد شده از تحریم باعث افزایش تولید و قیمت محصولات برخی شرکت‌های داخلی می‌شود، لذا این شرکت‌ها عاشق تحریم هستند.



مرتضی دلخوش در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: صنایع خودروسازی با توجه به عدم پیشرفت، نه تنها به چشم‌انداز اقتصادی کمک نمی‌کنند بلکه آسیب‌های زیست محیطی و اجتماعی را به دنبال می‌آورند.



وی افزود: دولت باید مزیت‌های اقتصادی کشور را در افق 1404 بشناسد و از حرکات هیجانی دست بردارد. حمایت بی‌مورد از صنایعی همچون خودروسازی باید برداشته شود. این صنایع در حال ضربه زدن به اقتصاد، محیط زیست، سلامت جامعه و ... هستند. ما از سال 46 تا الان داریم از صنعت خودروسازی حمایت می‌کنیم در حالی که بجز آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی هیچ فایده‌ای برای ما نداشته است.



این کارشناس اقتصادی ادامه داد: تکنولوژی ساخت پراید مربوط به 40 سال قبل است. هزینه‌های پنهانی که صنایع خودروسازی به کشور تحمیل می‌کنند بسیار بیشتر از منافع آشکار آنهاست. ما چه بخواهیم چه نخواهیم باید بپذیریم که در صنعت خودرو دارای مزیت نیستیم. این صنایع دارد اقتصاد و جامعه ما را از لحاظ جسمی و روحی می‌بلعد.



دلخوش، رسیدن به رشد اقتصادی 3 درصد را طی دو سال آینده بسیار مطلوب دانست و تصریح کرد: اگر دولت بتواند در سیاست خارجی توفیق یابد و موفق به شکستن تحریم‌ها شود رشد اقتصادی سرعت می‌گیرد و احتمال دستیابی ما به اهداف سند چشم‌انداز بیشتر می‌شود. البته این احتمال در حال حاضر حدود 10 درصد است.



وی اظهار کرد: مشکلات سیاست خارجی ما با کشورهای غربی فراتر از گفت‌وگوهای هسته‌ای است و ریشه در مباحث ایدئولوژیک دارد. لذا حتی اگر در مذاکرات هسته‌ای به نتیجه برسیم، قطعا جنبه‌های دیگری را بهانه تحریم قرار خواهند داد.



به گفته این کارشناس اقتصادی، رشد اقتصادی طی هشت سال قبل خصوصا در دو سه سال پایانی دولت دهم که به منفی 5.8 درصد رسید نوعی بازگشت به عقب محسوب می‌شد. با گذشت یک سال از شروع به کار دولت یازدهم تلاش بسیاری صورت گرفت تا تورم از 44 درصد به 25 درصد برسد. یعنی دولت تازه جلوی پیشرفت تورم را گرفته، نه این‌که رشد اقتصادی را مثبت کند. پیش‌بینی من این است که دولت در سال آینده خیلی هنر کند بتواند تورم را بین 15 تا 20 درصد نگه دارد.



دلخوش تصریح کرد: تورم ناشی از افزایش نقدینگی است. اگر این نقدینگی به سمت تولید و اشتغال برود باعث رشد اقتصادی خواهد شد. اگر دولت از حالت رکود خارج شود و بتواند 1.5 درصد رشد اقتصادی داشته باشد بسیار مطلوب خواهد بود که البته بعید به نظر می‌رسد در بهترین حالت بتوانیم به رشد بالای یک درصد دست یابیم، مگر این‌که دولت بتواند در شش ماه اول امسال تحریم‌ها را کنار بزند.



وی، پیش‌بینی تورم بهمن ماه را در برنامه‌ریزی اقتصادی سال آینده ضروری دانست و گفت: اگر دولت بتواند یارانه 10 میلیون اقشار پردرآمد را حذف کند و آورده‌های نقدی ناشی از افزایش حامل‌های انرژی را در تولید سرمایه‌گذاری کند کمک بسیار خوبی به رشد اقتصادی خواهد کرد.



این کارشناس اقتصادی، پیش‌بینی اول شدن اقتصاد ایران در منطقه آسیای جنوبی غربی در سال 1404 را منوط به ایجاد شرایطی، قابل تحقق دانست و افزود: با فرض ثابت ماندن کشورهای منطقه نمی‌توانیم به اول شدن فکر کنیم بلکه باید متناسب با رشد اقتصادی این کشورها پیش برویم.



دلخوش، هماهنگی سیاست خارجی با برنامه‌های اقتصادی، افزایش تولید ناخالص داخلی، ایجاد تسهیل در ورود به WTO، اصلاح سیاست‌های پولی و مالی، استقلال بانک مرکزی، شفافیت قوانین و مقررات بورس را از جمله راهکارهایی دانست که به پیشرفت اقتصادی ایران در چشم‌انداز اقتصادی کمک خواهد کرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دریادار سیاری: ایران مقتدرترین و امن‌ترین کشور خاورمیانه است


فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ملت ما زنده است چون توان دفاع از خود را دارد.





به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، امیر دریادار حبیب‌الله سیاری در آئین نکوداشت مرحوم حسین اسلامی نماینده فقید ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی افزود: همانگونه که مقام معظم ***** فرمودند، ملتی که نتواند از خودش دفاع کند زنده نیست و ملت ما از آنجا که می‌تواند از خودش به خوبی و بسیار قدرتمندانه دفاع کند ملتی زنده و در صحنه است.





وی در ادامه با اشاره به استیصال مستکبران در برابر قدرت معنوی و قدرت نظامی نیروهای مسلح به سخنان مقام معظم ***** اشاره کرد و گفت: همانگونه که **** معظم انقلاب فرمودند جهان روی نیروهای مسلح ما حساب باز می‌کند و ملت ما ملتی قوی، شجاع و الگوی سایر ملت‌های آزادیخواه جهان است.





وی به قدرت بازدارندگی ایران اسلامی در عرصه‌های مختلف نظامی اشاره کرد و گفت: در عرصه دفاع از مرزهای آبی کشور نیروی دریایی ارتش نه تنها از مرزهای کشور به خوبی صیانت می‌کند بلکه ماموریت‌های فرامرزی خود را به نحو احسن انجام داده است.





وی تصریح کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران مقتدرترین و امن‌ترین کشور در منطقه خاورمیانه است و این امر حاصل ایستادگی و مقاومت و دستاوردهای دوران دفاع مقدس و پس از آن است.





دریادار سیاری ادامه داد: امروز نیروهای مسلح جمهوری اسلامی توانمندتر از گذشته، آماده دفاع از کیان اسلامی در برابر هرگونه تجاوزی هستد و ملت بزرگ ایران نیز همواره پشتیبان و حامی نیروهای مسلح در انجام ماموریت‌ها و وظایف هستند و هشت سال دفاع مقدس دلیلی بر این ادعاست.





فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه با اشاره به روحیه خدمتگزاری و ولایتمداری نماینده فقید ساوه و زرندیه گفت: بنده سال‌ها با آن مرحوم همکار بودم و ایشان علاوه تخلق به اخلاق اسلامی و شئونات یک روحانی، یک نظامی تمام عیار بود که در ساماندهی نیروها به عنوان رئیس عقیدتی سیاسی نقش پر رنگی ایفا کرد.





وی گفت: مرحوم اسلامی در دوران نمایندگی‌شان نیز از جمله نمایندگان برجسته مجلس و مورد توجه مقامات **** بودند.





وی با اشاره به حضور پرشور مردم در نکوداشت مرحوم اسلامی در سومین سالگرد ارتحال وی گفت: وقتی چنین جمعیتی برای پاسداشت شخصی که سه سال از وفاتش می‌گذرد گرد هم می‌آیند یعنی اینکه مردم به روحانیت و مسئولینی که برای رضای خدا کار کرده باشند احترام می‌گذارند.





به گزارش ایسنا، در ادامه این مراسم که با پیام «امیری» قائم‌مقام وزیر کشور آغاز شد، سعید اسلامی فرزند مرحوم اسلامی با اشاره به ویزگی‌های آن مرحوم گفت: ساوه مهد بزرگانی است که هر یک از این بزرگان منشاء خیر و برکت برای این آب و خاک بوده‌اند.





وی افزود: با گرامیداشت یاد این شخصیت‌ها باید بیاموزیم که چگونه می‌توان حسین اسلامی و دکتر چمران‌های دیگر را پرورش داد.





انتهای پیا
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
کمیجانی به ایسنا اعلام کرد
عزم جدی برای یکسان سازی نرخ ارز/ سود شناور به شرط تورم تک‌رقمی



قائم مقام بانک مرکزی با تاکید بر جهت‌گیری دولت به سمت یکسان‌سازی نرخ ارز تا پایان سال جاری گفت: این جزء اهداف میان‌مدت ما و مشروط به فراهم‌شدن الزامات است.



‌علی‌اکبر کمیجانی در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مورد چگونگی یکسان‌سازی نرخ ارز تا پایان سال جاری طبق وعده قبلی اظهار کرد: این جهت‌گیری مشروط به الزاماتی است به‌طوری که می‌باید تا حدودی محدودیت‌های ارزی که با آن مواجهیم رفع شده و نرخ تورم نیز به حد ایده‌آل برسد.





وی گفت: هر اندازه تورم در کشور ما بالاتر و فاصله بیشتری با نرخ تورم در کشور شرکای تجاری ما داشته باشد، به نوسان بی‌ثباتی و ناپایداری نرخ ارز دامن می‌زند.





قائم مقام بانک مرکزی از مهم‌ترین الزامات تک‌نرخی شدن ارز را کاهش تورم به سطح قابل قبول، پایدار و مطمئن عنوان کرد و افزود: این در حالی است که تورم بالای ناشی از سیاست‌های بی‌انضباط مالی و پولی سالیان گذشته است که دولت توانسته در طول یکسال گذشته آن را کنترل و دستاوردهای مناسبی به دست آورد.





کمیجانی با بیان این‌که علاوه بر کنترل تورم شرایط مربوط به درآمد‌های نفتی و روابط خارجی نیز در یکسان‌سازی نرخ ارز قابل اهمیت است، بیان کرد: حتی اگر اعلام کنیم که نرخ یکسان شده اما الزامات آن فراهم نباشد عملا ماندگار نخواهد بود و هر نوع ناپایداری مجدد آرامش و اطمینان ایجاد شده را دستخوش تغییر می‌کند.





رشد اقتصادی مثبت در سال 93


وی در پاسخ به سوالی در مورد این‌که آیا می‌توان میزان رکود را نیز به مانند تورم اندازه‌گیری کرد، توضیح داد: امکانی برای این مورد نیست اما می‌توان گفت با توجه به این‌که در سال‌های گذشته رکود شدیدی بر اقتصاد ایران حاکم بوده و رشد منفی‌ای را به آن تحمیل کرده است هراندازه که رشد منفی طولانی‌تر باشد عمق رکود نیز بیشتر خواهد بود.





قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به تغییرات شاخص‌های اقتصادی در سال گذشته بیان کرد: بررسی شاخص‌ها تا پایان سال 1392 نشان می‌دهد که از شدت رکود در نیمه دوم سال گذشته کاسته شده و علائم مثبت ادامه‌داری را نشان می‌دهد و این امیدواری را ایجاد می کند که سال جاری نیز رشد اقتصادی به صفر رسیده و به سمت مثبت حرکت کند.







نرخ سود شناور به شرط ثبات اقتصاد کلان


کمیجانی همچنین در مورد امکان نرخ سود شناور در بانک‌ها با توجه به روند کاهشی نرخ تورم گفت: نرخ سود متناسب با شرایط حاکم بر اقتصاد کلان تعیین می‌شود، بنابراین هر اندازه مهار تورم و کاهش آن با موفقیت بیشتری همراه باشد این احتمال وجود دارد که چگونگی تعیین نرخ سود به مکانیزم بازار و وضعیت رقابت بین بانک‌ها مشروط شود.





وی با بیان این‌که در نرخ تورم بالا ریسک‌های بیشتری وجود داشته و ناچار به هدایت و کنترل لازم در مورد سودهای اعمال شده هستیم، گفت: بر این اساس بود که با توجه به نرخ تورم موجود و رقابت مخرب بانک‌ها در تعیین نرخ سود در اواخر سال گذشته بانک‌ها در مورد سود‌های سپرده به تفاهم رسیده و آن را تنظیم کردند.





قائم مقام بانک مرکزی در مورد این‌که آیا ممکن است با کاهش نرخ تورم نرخ سود تعیین شده موجود کاهش یابد، بیان کرد: این مورد مشروط به تک‌رقمی شدن نرخ تورم و ایجاد ثبات و پایداری در فضای اقتصاد کلان است. این درحالی است که قطعا در این شرایط نرخ سود هم از ثبات برخوردار خواهد شد.





سود تسهیلات کشاورزی تعدیل نمی‌شود


کمیجانی در مورد امکان تغییر سود 22‌درصدی تسهیلات کشاورزی گفت: نرخ تعیین شده در این بخش همان مصوبه‌ شورای پول و اعتبار است و تغییر نخواهد کرد.





قائم مقام بانک مرکزی یادآور شد: در صورتی که تمهیداتی برای آنچه که مورد نظر وزارت کشاورزی است اتخاذ شود و یارانه‌ای از سوی دولت تعلق گیرد آنگاه این بخش مورد حمایت قرار می‌گیرد.





وی تاکید کرد: ما اعتقادی به تعدیل نرخ سود تسهیلات کشاورزی نداریم و تاکید می‌کنیم که باید نرخ سود در تمامی بخش‌ها واحد‌ باشد، چرا که در غیر این صورت به ایجاد انحراف و در نهایت رانت‌هایی تحت عنوان حمایت خواهد انجامید.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عارف: برخی بداخلاقی‌های سیاسی مردم را خسته کرده است



رئیس بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه "برخی بداخلاقی‌ها در مواضع سیاسی مردم را خسته کرده است"، تاکید کرد: اگر روحیه اخلاقی و پهلوانی کنار برود از دانش و علم به عنوان ابزار قدرت و زور، بهره‌برداری می‌شود.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمدرضا عارف در دیدار با رئیس فدارسیون پهلوانی و زورخانه‌ای و اعضای ستاد ترویج فرهنگ پهلوانی، با تبریک روز خبرنگار به خبرنگاران و اهالی رسانه گفت: امیدوارم این قشر کوشا و تأثیرگذار بتوانند همانند همیشه فرهنگ و اخلاق را در جامعه ترویج دهند، به ویژه اهالی رسانه می‌توانند مروجان خوبی برای فرهنگ پهلوانی در سطح قشرهای گوناگون کشور باشند.



عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: امسال هم‌زمان با روز فرهنگ پهلوانی (17 شوال)، رویداد و مناسبت روز مقاومت اسلامی را داریم. به عنوان یک ضرورت و نیاز در جامعه جهانی باید بگویم بسیاری از نهادهای بین‌المللی که وظیفه اصلی‌شان ترویج اخلاق است در مقابل جنایت‌های یک **** غاصب و مجعول بویژه در 30 روز گذشته، سکوت اختیار کرده‌اند.



وی با انتقاد از سکوت و بی‌تفاوتی برخی نهادهای بین‌المللی در برابر نسل‌کشی و کودک‌کشی **** صهیونیستی، تصریح کرد: برخی نهادهای مدعی چگونه می‌توانند در برابر اینگونه وحشی‌گری **** صهیونیستی سکوت پیشه کنند؟ متأسفانه اخلاق در سطح جهانی کم رنگ شده است، اگر اعتقاد به اخلاق، مرام جوانمردی و فرهنگ پهلوانی در جهان ترویج بشود، دیگر نباید شاهد چنین بی‌اعتنایی‌ها و بی‌اخلاقی‌ها باشیم.



این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: انقلاب اسلامی مردم ایران به عنوان یک انقلاب فرهنگی در جهان معرفی می‌شود؛ بنابراین باید امور فرهنگی و از جمله ترویج مرام و روحیه "پهلوانی" باید در همه زمینه‌ها و کارها از جمله ورزش در اولویت قرار بگیرد.



وی با بیان اینکه قهرمان پروری، بدون در نظر گرفتن آموزه‌های اخلاقی، آسیب‌های جدی در ورزش ایجاد کرده است، گفت: در حالی که با تأسی به الگوی پهلوانی‌مان، همچون امام علی (ع) که در مقابل ضعیفان و ستمدیدگان با محبت رفتار می‌کردند، باید پهلوان‌پروری در همه رشته‌های ورزشی کشورها ترویج شود. هدف‌گذاری برای "پهلوان‌پروری" ما را به هدف "قهرمان‌پروری" هم می‌رساند.



این عضو مجمع تشخیص مصلحت ****، زنده‌یاد تختی را نمونه‌ای از یک پهلوان دانست که با پیروی از پیشوای پهلوانان - امام علی (ع) - توانست حتی در آوردگاه‌های جهانی در مقابل حریفانی که ضعیف بودند مرام جوانمردی داشته باشد.



عارف تاکید کرد: روحیه پهلوانی و اخلاق‌مداری باید در همه فعالیت‌های علمی، فرهنگی، ورزشی و حتی سیاسی در ایران و پس از آن در سطح جهان ترویج شود، چون اگر روحیه اخلاقی و پهلوانی کنار برود از دانش و علم هم به عنوان ابزار قدرت و زور، بهره‌برداری می‌شود.



وی تصریح کرد: در ایران اسلامی، الگوگیری از معصومین (ع) در اوج الگوهای فرهنگ پهلوانی در نزد مردم نهادینه شده است. اکنون هم با استفاده از عقبه و پیشینه غنی فرهنگ پهلوانی و با توجه به این که انقلاب مردم کشورمان یک انقلابی فرهنگی بوده، می‌توانیم در دنیا فرهنگ پهلوانی را ترویج کنیم و افتخارمان این است که فرهنگ پهلوانی، سرشار از آموزه‌های فرهنگ اسلامی و ایرانی است که باید در همه قشرهای جامعه ترویج شود.



عارف تصویب آئین‌نامه ترویح فرهنگ پهلوانی در شورای فرهنگ عمومی و راه‌اندازی ستادی به همین نام با حضور نهادهای کارگزار فرهنگی کشور را تبریک گفت و ادامه داد: امیدوارم فدراسیون پهلوانی و زورخانه‌ای که همواره با بودجه کم - نسبت به دیگر فدراسیون‌ها - توانسته تلاش‌های فرهنگی و اخلاقی مؤثری را در سطح ورزش کشور ترویج کند، باز هم بتواند با پشتیبانی همه فدراسیون‌های ورزشی و دیگر نهادهای کشوری، فرهنگ پهلوانی را ترویج کند.



وی با بیان اینکه "مردم ذهنیت خوبی نسبت به آئین‌های پهلوانی و زورخانه‌ای دارند"، یادآور شد: البته برخی بداخلاقی‌ها در مواضع سیاسی مردم را خسته کرده است اما با عناصر فرهنگی انقلاب اسلامی مان که یکی از همین نمادها، فرهنگ پهلوانی است، می‌توانیم این روند را اصلاح کنیم و فرهنگ غنی کشورمان را به دیگر کشورها هم صادر کنیم.



وس با بیان اینکه در شواری عالی انقلاب فرهنگی ستاد مهندسی فرهنگی کشور در حال راه‌اندازی است"، افزود: پیشنهادم این است که ستاد ترویج فرهنگ پهلوانی با این ستاد همکاری ویژه‌ای برقرار کند و حتی مسئولیتی را در ستاد مهندسی فرهنگی کشور بپذیرد تا بتوانیم فرهنگ پهلوانی را در سطح قشرهای گوناگون کشور بویژه جوانان ترویج دهیم و در همه برنامه‌ها و طرح‌های عملیاتی بدنبال پهلوان‌پروری باشیم. بر این باورم که روحیه پهلوانی و حاکمیت فرهنگ پهلوان‌پروری می‌تواند برخی از مشکلات و کمبودهای ما را در اجرای برنامه‌ها حل کند و انگیزه خدمت و تلاش را در همگان و بویژه جوانان بالا ببرد.



عارف تاکید کرد: باید نمایندگان محترم نهادها در ستاد ترویج فرهنگ پهلوانی کاملا با همدلی در همه دستگاه‌های کشور به فدراسیون پهلوانی و زورخانه‌ای برای گسترش اخلاق یاری دهند. ستاد ترویج فرهنگ پهلوانی هم باید تلاش کند تا همه تلاشگران جوانمرد و پهلوان نهادها را شناسایی کند.



رئیس بنیاد امید ایرانیان در پایان ابراز امیدواری کرد که فدراسیون پهلوانی و زورخانه‌ای در میان فدراسیون‌های ورزشی کشور یک الگوی شایسته برای ترویج اخلاق و مرام جوانمردی در کشور باشد.



در آغاز این دیدار فرهاد طلوع کیان رئیس فدراسیون پهلوانی و زورخانه‌ای کشور گزارشی از عملکرد این فدراسیون ارائه کرد و خواستار توجه بیشتر مسئولان به فرهنگ پهلوانی شد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


با کاهش ۱۳.۳ درصدی نسبت به اسفند ۹۲
حجم اسکناس و مسکوک در خرداد ماه ۲۹ هزار و ۸۲ میلیارد تومان شد/ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی؛ ۳۰.۷ درصد
در خرداد ماه امسال حجم اسکناس و مسکوک در دست اشخاص ۲۹ هزار و ۸۲ میلیارد تومان، پول ۱۱۴ هزار و ۳۷۴ میلیارد تومان، شبه پول ۵۰۳ هزار و ۷۱۱ میلیارد تومان و حجم کل نقدینگی ۶۱۸ هزار و ۸۵ میلیارد تومان بالغ شده است.


13920518000210_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در پایان خرداد ماه امسال مجموع اسکناس و مسکوک در دست اشخاص به 29 هزار و 82 میلیارد تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال گذشته 13.3 درصد کاهش نشان می‌دهد.

    حجم اسکناس و مسکوک در دست اشخاص نسبت به خرداد سال گذشته، 4.5 درصد رشد داشته است.

    حجم پول 114 هزار و 374 میلیارد تومان است که 4.5 درصد افزایش نسبت به اسفند و 6.8 درصد افزایش نسبت به خرداد سال 92 داشته است.

    شبه پول 503 هزار و 711 میلیارد تومان و حجم کل نقدینگی 618 هزار و 85 میلیارد تومان است. رشد شبه پول و نقدینگی در بهار امسال به ترتیب 5.9 درصد و 3.9 درصد بوده است.

    البته رشد نقدینگی در 12 ماه منتهی به خرداد ماه امسال 30.7 درصد و رشد شبه پول 37.7 درصد بوده است.

    براساس این گزارش، در پایان آبان ماه سال گذشته به علت تلفیق صورت‌های مالی تعاونی‌های اعتبار صالحین، پیشگامان و آتی در بانک آینده، آمار مربوط به این موسسات در محاسبه نقدینگی و اجزای تشکیل دهنده آن لحاظ شده است. همچنین در پایان آذر ماه آمار پنج بانک ایران زمین، قرض‌الحسنه رسالت، خاورمیانه، بین‌المللی کیش و ایران و ونزوئلا به آمار سیستم بانکی کشور اضافه شده است.

    انتهای پیام/


 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر صنعت، معدن تجارت تاکید کرد:
جلوگیری از مهاجرت نیروی کار با تکمیل شهرک‌های صنعتی


وزیر صنعت،معدن وتجارت گفت: ایجاد شغل مولد وپایدار یکی از مشخصه‌های شهرک‌های صنعتی است وبا گسترش زیرساخت‌ها و امکانات آن می توان از مهاجرت نیروی کار به شهر‌های بزرگ جلوگیری شود.



به گزارش ایسنا، محمد رضا نعمت زاده با حضور در شهرستان ورامین، پیشوا و قرچک و بازدید از شهرک صنعتی پیشوا، بر ضرورت حمایت از توسعه و تقویت شهرک‌ها تأکید کرد و گفت: نقش شهرکهای صنعتی در ایجاد اشتغال و رونق سرمایه گذاری بسیار حائز اهمیت است وکمک زیادی به توسعه اقتصادی کشور می کند.



نعمت زاده در ادامه در پاسخ به خواسته‌های مسئولان این شهرک در خصوص مستثنی شدن از ضوابط صنایع در شعاع 120 کیلومتری تهران افزود: قانون جلوگیری از صنایع در شعاع120 کیلومتری تهران مربوط به صنایعی است که آلایندگی ایجاد می‌کنند و صنایع غذایی و صنایع با تکنولوژی بالا و پیشرفته می‌توانند از این امر مستثنی شوند.



وی گفت: تلاش می‌کنیم تا بخشی از صنایع و برخی از مناطق شهرکها که از این قابلیت برخوردار هستند بتوانند از مستثنی شدن از قوانین شعاع 120 کیلومتری تهران بهره مند شوند.



به گفته وزیرصنعت،معدن وتجارت بستر سازی لازم و ایجاد امکانات زیربنایی از وظایف شهرکهای صنعتی است که باید با قدرت هر چه بیشتر در این راستا به پیش رویم.



وی درخصوص تقاضای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی درورامین تصریح کرد: برای احداث یک منطقه ویژه یا آزاد اقتصادی در ابتدا باید هدف گذاری‌ها مشخص شود و اینکه آیا این اقدام با نگاه به افزایش تولید داخل صادرات، افزایش تجارت و... صورت می‌گیرد چرا که بدون هدف‌گذاری و سازمان یافتگی نمی‌توان به نتیجه مطلوب دست پیدا کرد لذا ما ضمن پیگیری ایجاد این منطقه در شهرستان ورامین خواستار منطبق شدن هدف‌ها با نیازهای واقعی هستیم.



وزیرصنعت،معدن وتجارت در ادامه با شنیدن مسائل وموضوعات برخی از صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی در پی‌گیری و تلاش برای رسیدن به خواسته‌ها و تقاضاهای آنان تأکید کرد.



وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین ضمن بازدید از شهرک صنعتی قرچک که بهره‌برداری از آن چندین سال به طول انجامیده با حضور در فرمانداری قرچک تصریح کرد: فعال کردن این شهرک صنعتی و حل مشکلات آن را با جدیت پیگیری خواهیم کرد.



به گفته وی ایجاد جاذبه و تشویق سرمایه گذاران به حضور بیشتر در این شهرک از موضوعاتی است که مسئولان وزارتخانه و شهرستان باید به آن اهتمام ورزند جرا که نزدیکی این شهرک به تهران و داشتن نیروی کار زیاد در این منطقه فرصت خوبی است سرمایه گذاری است.



وی همچنین مقررات زدایی و حذف قوانین زائد را مورد تأکید قرار داد و گفت: در این زمینه نیازمند استفاده از روش‌های کارشناسانه برای تسهیل امور هستیم.



مهندس نعمت زاده انتقال برخی صنایع که بصورت پراکنده در سطح استان تهران استقرار یافته‌اند را به این شهرک‌ها حائز اهمیت دانست و در رونق شهرک‌های صنعتی مهم برشمرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تا سال 1400
ایران در معرض هجوم تحصیل‌کردگان جویای کار


در حالیکه سیاست‌هایی از جمله سیاست افزایش جمعیت و ممنوعیت استفاده از روش‌های جلوگیری از بارداری از جمله سیاستهای کلان و درجه اول مورد توجه دولت است و بحث افزایش جمعیت پیر در کشور باعث نگرانی مسوولان رده بالای کشوری شده‌ است، مساله‌ای که بیش از پیش ذهن را به خود مشغول می‌کند، نحوه به کارگیری و بهره‌وری از جمعیت جوان حاضر در کشور است.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، طبق سرشماری سال 1390 از جمعیت 75 میلیونی ایران، 63 میلیون و 500 هزار نفر در سن کار بوده‌اند که این امر نشان می‌دهد شکل هرم جمعیتی کشور در این سال به اصطلاح رایج هرم زنگوله‌ای شکل است که در آن تعداد جمعیت جوان زیاد است.



در عین حال گسترش مراکز آموزش عالی در کشور به ویژه پس از انقلاب اسلامی نه تنها به بهبود یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی، یعنی میزان سواد در جامعه کمک کرد بلکه از سوی دیگر به افزایش مدرک‌گرایی در کشور انجامید که همین امر باعث شد تمایل جوانان در کشور به ادامه تحصیل در هر دو گروه جنسیتی افزایش پیدا کند.

با نگاهی دوباره به هرم جمعیتی کشور و میزان جمعیت بین 18 تا 65 سال یعنی افردای که باید در عرصه‌های کار و فعالیت جامعه حضور داشته باشند، 23 میلیون و 300 هزار نفر جمعیت فعال دیده‌می‌شود که نزدیک به سه میلیون نفر آن بیکار هستند یعنی افرادی که به دنبال شغل مناسب هستند. در بین این جمعیت جویای کار از جوانان 18 یا 20 ساله‌ای که به دنبال استقلال مالی هستند تا مردان و زنانی که برای تامین معاش خانواده با مشکل مواجه‌اند دیده می‌شود.

از سوی دیگر نیز نزدیک به 40 میلیون نفر از جمعیت در سن کار، جمعیت غیر فعال جامعه محسوب می‌شوند که حدود پنج میلیون و چهارصد هزار نفر از آنها دارای تحصیلات عالی هستند و نزدیک به چهار میلیون و 500 هزار نفر نیز دانشجویانی هستند که پس از فراغت از تحصیل به جمع بیکاران جویای کار می‌پیوندند.

با توجه به اینکه این آمار توسط سازمان همیاری اشتغال دانش‌آموختگان جهاد دانشگاهی در سال 90 تهیه شده است، پس از گذشت سه سال، اقتصاد کشور باید برای جایابی بخشی از این جمعیت جویای کار آمادگی لازم را پیدا کرده ‌باشد.

بررسی وضعیت اشتغال جوانان ایران به عنوان کشوری که حدود 70 درصد از جمعیت آن را جوانان تشکیل داده ‌اند، نشان می‌دهد تعداد مشاغلی که باید تا سال 1400برای جوانان آن تامین شود بین 871 هزار تا یک میلیون و 500 هزار شغل است که علاوه بر مشاغل جایگزین به علت کاهش شدید نسبت اشتغال در گروه سنی 15 تا 19 سال باید سالیانه بین 34 تا 60 هزار شغل جدید برای آنها ایجاد کند.

با افزایش سطح سواد در بین جوانان، انتظارات شغلی این قشر از جامعه افزایش پیدا کرده‌ است همچنین شرایط و سطح و جایگاه شغلی که برای این قشر تحصیل کرده جامعه در نظر گرفته می‌شود باید متناسب با تحصیلات آنها باشد. این تناسب بین شغل و تحصیلات نه تنها از نظر انتظارات جوانان دارای اهمیت است بلکه با در نظر گرفتن هزینه‌ای که جامعه برای پرورش این افراد متحمل شده‌است نیز باید این تناسب شغلی رعایت شود.



نرخ 10.5 درصدی بیکاری مطلق



با در نظر داشتن آمار گفته شده و نگاهی به تحقیقات صورت گرفته در زمینه نرخ بیکاری در زمستان92، 10.5 در صد از جمعیت فعال جامه بیکار هستند که تعداد آنها 2.5 تا 3 میلیون نفر برآورد شده‌ است. براساس همین گزارش نرخ بیکاری در بین مردان 9.1 درصد و در بین زنان 18.9 درصد بوده‌است.

این آمار گرچه در نگاه اول ممکن است آماری امیدوار کننده نسبت به وضعیت هرم سنی و میزان اشتغال زایی در کشور باشد اما باید توجه داشت در محاسبه این آمار افرادی را که به مدت یک ساعت در طول هفته حتی به طور رایگان مشغول باشند، شاغل و مابقی را که مطلقا هیچگونه فعالیتی نداشته‌اند، بیکار دانسته‌است.

باتوجه به این نوع محاسبه، حداقل تعداد بیکاران جامعه که 2.5 میلیون نفر تخمین زده‌شده است بیکاران مطلق هستند و اگر در محاسبه این آمار افراد با درآمد ناکافی، مأیوس شده‌گان از اشتغال و افراد در آستانه بیکاری نیز در نظر گرفته‌شود، تعداد بیکاران کشور در سال آمارگیری حدود 6 میلیون نفر بوده‌است.

نرخ بیکاری با در نظر گرفتن همان معیارهای گذشته در بهار سال 93، 10.7 درصد بوده است.

بهتر است بار دیگر نگاهی به میزان تحصیلات به ویژه تحصیلات دانشگاهی در بین جوانان کشور و مقایسه آن با وضعیت اشتغال، چگونگی به کارگیری نیروهای شاغل، میزان رضایت شغلی و درآمد این قشربیندازیم.

با توجه به گسترش بی حد و مرز دانشگاه ها و سایر مراکز آموزش عالی دولتی و خصوصی تعداد افراد تحصیل کرده افزایش پیدا کرده است به طوریکه با توجه به نتایج آمارگیری سال 90 در این زمینه بیش از 92 درصد از جمعیت کشور را قشر باسواد تشکیل داده اند و بیشتر از 18 درصد از جمعیت نیز دارای تحصیلات دانشگاهی و یا حوزوی هستند.

همچنین طبق همین آمار میزان تحصیلات عالی برای مردان 18.2 و برای زنان 18.4 درصد است. افزایش سطح سواد در کشور به خودی خود شاخص باارزشی برای اثبات میزان توسعه یافتگی به حساب می آید ولی در کنار آن پیش بینی می شود که با ادامه روند کنونی در سالهای آینده نسبت جامعه دارای تحصیلات دانشگاهی کشور به کل جمعیت و نیز جمعیت با سواد کشور افزایش قابل ملاحظه ای داشته باشد که این امر مستلزم افزایش همزمان فرصتهای متناسب شغلی است؛ موضوعی که هم اکنون به یکی از دغدغه‌های مهم تصمیم سازان حوزه اشتغال کشور تبدیل شده است.

بیش از 700 هزار بیکار دانشگاهی

با در نظر داشتن نمودار جمعیتی اقشار تحصیل کرده و وضعیت اشتغال این افرد طبق آمار سال 90، قشر دارای تحصیلات عالی در کشور نزدیک به 10 میلیون نفر بوده‌اند که از این میان نزدیک به نیمی از این افراد را فعالان اقتصادی جویای کار تشکیل می دهند. از پنج میلیون نفر قشر تحصیل کرده فعال اقتصادی، 4 میلیون و 268هزار نفر شاغل و حدود 768 هزار نفر بیکار هستند.

برای تعیین جایگاه ایران در بین سایر کشورهای جهان بر مبنای بازار کار و همچنین محاسبه شاخص‌های کلیدی بازار کار لازم است نگاهی دقیق‌تر به وضعیت بیکاری و اشتغال دانش آموختگان شود.

نرخ 15.6 درصدی بیکاران دارای مدرک دانشگاهی

طبق نتایج آماری در این زمین در سال 90 در حالیکه نرخ بیکاری کل جامه 10.5درصد بوده است، این نرخ در بین اقشار دارای تحصیلات دانشگاهی 15.6 را نشان می دهد. این ارقام نشان دهنده آن است که نرخ بیکاری در بین اقشار دارای تحصیلات دانشگاهی بیش از متوسط جامعه است در حالیکه تصور عامه مردم آن است که با تلاش برای ورود به دانشگاه و کسب دانش و مدرک تحصیلی بالاتر می توانند موقعیت های شغلی بهتری را برای خود رقم بزنند.

شاید یکی از ریشه‌های معضل بیکاری دانش آموختگان را بتوان در بحث عدم کسب مهارت در دانشگاه ها یافت زیرا بازار کار کشور هوشمندانه به دنبال افرادی می رود که نه لزوما مدرک دانشگاهی بلکه مهارت کافی برای انجام شغلی را داشته باشند.





به گزارش ایسنا، بار دیگر با توجه به این مساله که با نرخ رشد جمعیت فعلی کشور تا سال 1400 جمعیت جوان و فعال به 61 میلیون نفر خواهد رسید و این جمعیت تا سال 1400 به 29 میلیون فرصت شغلی نیازمندند، سوالی که در ابتدای گزارش به ذهن متبادر می شود بار دیگر مطرح خواهد شد که با آمار بیکاری دانش آموختگان در حال حاضر و کاهش سطح رفاه به تبع بیکاری این افراد، سیاستهای دولت مردان برای جلوگیری از تشدید بحرانهایی از این دست پس از اجرای سیاستهای افزایش جمعیتی چه خواهد بود؟





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
گفتگوی مشروح با عسگراولادی؛
پشت پرده توقف راه‌اندازی بانک ایرانی در چین/ پیش‌بینی نتایج مذاکرات ایران و 1+5 در 2014


پیش بینی نتایج مذاکرات ایران و گروه 1+5، پشت پرده توقف راه اندازی بانک ایرانی در چین، جزئیات مذاکره طیب‌نیا با چشم بادامی‌ها برای افزایش فروش نفت ایران، دستیابی به 70 میلیارد دلار مبادلات تجاری، سهم خاص چینی‌ها در برنامه ششم توسعه و سرمایه گذاری 2 میلیارد دلاری آنها در دولت تدبیر و امید؛ محورهای گفتگوی مشروح مهر با اسدالله عسگراولادی، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین است.
اسدالله عسگراولادی در گفتگوی مشروح با مهر گفت: ایران در اقتصاد با چین باید به درازمدت نگاه کند و در این میان نباید به این موضوع متکی باشد که با اروپا تفاهم خواهد کرد و این تفاهم باعث شود که چینی ها را در روابط اقتصادی خود کنار بگذاریم، این در حالی است که اگر تفاهمی نیز با اروپا شکل گیرد، تا شرایط به مرز عادی شدن روابط اقتصادی برسد، چندین سال زمان می برد و این گونه نیست که با امضای موافقت نامه، از فردا صبح همه چیز حل شود.

دو هدف ایران از توسعه روابط اقتصادی با چین

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین افزود: به دلیل اینکه بداخلاقی غربی ها هنوز وجود دارد، باید به چین و روسیه نگاه درازمدتی داشته باشیم، به خصوص چین. نیز باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، این در حالی است که چین در شرایط فعلی، بزرگترین صادرکننده به ایران و واردکننده از ایران است و این کشور، روزانه چند صد هزار بشکه نفت از ایران خریدار می کند. البته بنده تعداد دقیق بشکه های نفتی صادر شده به چین را می دانم اما نباید آن را منتشر کنیم.

وی تصریح کرد: با حجم عظیمی از انرژی، پتروشیمی و میعانات گازی که چین از ایران خریداری می کند، در حال حاضر باید روابط میان دو کشور به صورت درازمدت تعریف شود، تنها مساله کوچکی که باید در این میان مدنظر قرار گیرد این است که ایران نمی تواند کالاهای مصرفی بی کیفیت چینی را خریداری کند، بلکه باید خرید کالاهای با کیفیت چینی را نیز به حداقل برساند و بیشتر به سمت سرمایه گذاری های مشترک پیش رود.

به گفته عسگراولادی، باید به سرمایه گذاران چینی فشار وارد آوریم که سرمایه گذاری مشترک با ایران داشته باشند، البته ایران نیاز به منابع مالی چین ندارد و بیشتر هدف ایران از سرمایه گذاری مشترک با این کشور، دریافت تکنولوژی روز دنیا و داشتن سهم بازار از صادرات است. بر همین اساس، سمینارهای متعددی از سوی دو کشور برای افزایش میزان سرمایه گذاری برگزار شده است و در نیمه دوم سال جاری میلادی نیز، دو سمینار در ایران و چین برگزار خواهد شد که هدف آن، تشویق سرمایه گذاری چینی ها در ایران و ایرانی ها در چین است.

وی اظهار داشت: هدف دومی که در توسعه روابط میان دو کشور دنبال می شود، این است که مطابق با قرارداری که ایران در فروش نفت به چین دارد، باید مبلغی به صورت پول نقد و مبلغی به صورت کالا دریافت کند، اما با توجه به اینکه کالاهای مورد نیاز ایران، تامین کننده تمامی رقمی نیست که ایران از چین طلب دارد، قرار بر این شد که به ازای هر یک دلار از این مبلغ، دو دلار سرمایه گذاری در ایران صورت گیرد.

حجم روابط تجاری به 70 میلیارد دلار می رسد

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین ادامه داد: بانک مرکزی نیز مذاکراتی به تازگی در رابطه با این فاینانس داشته و قرار است که این فاینانس عملیاتی شود. با عملیاتی شدن این حجم از فاینانس ها، روابط اقتصادی ایران و چین که در مرز 45 میلیارد دلار است، امسال با 10 درصد افزایش از مرز 50 میلیارد دلار می گذرد.

به گفته وی، روسای جمهور دو کشور قول داده اند که حجم روابط تجاری مشترک دو کشور به 70 میلیارد دلار برسد که اگر این روابط، هر سال 10 درصد افزایش یابد، ظرف مدت سه سال می توان به این توافق مشترک روسای جمهور دست یافت.

عسگراولادی خاطرنشان کرد: سفیر جدید چین به تازگی به ایران آمده است و مشخصه های خاصی دارد که می تواند به رونق روابط دو کشور کمک کند؛ چراکه وی فردی است که ایران و منطقه را به خوبی می شناسد و در گروه 1+5 نیز عضو بوده است و این امتیاز برای ما مهم است؛ البته وی هنوز هم در هیات نمایندگی چین در این دور از مذاکرات غرب با ایران نیز حضور دارد.

پیش بینی نتایج مذاکرات ایران با گروه 1+5

وی ضمن پیش بینی مذاکرات هسته ای ایران با گروه 1+5 خاطرنشان کرد: چینی ها منتظر نتایج مذاکرات ایران با غرب نمانده اند و روال عادی است، البته به نظر می رسد که برای آنها، نتایج مذاکرات نیز چندان اثری در روابط با ایران نداشته باشد. چینی ها هم به خوبی می دانند که تفاهم ایران با غرب تا پایان سال جاری میلادی به سرانجام نخواهد رسید.

عسگراولادی با توضیح بیشتر این پیش بینی خود، گفت: آمریکایی ها در سال جاری انتخابات مهمی پیش رو دارند و البته مسائل اسرائیل با فلسطین نیز که اکنون حاد شده، مزید بر علت است، ضمن اینکه تحرکات برخی گروهک های تروریستی در منطقه، ادامه مذاکره با ایران را به تعویق می اندازد.

سهم خاص چین در برنامه ششم توسعه

وی ادامه داد: سال آینده میلادی که آغاز بررسی برنامه ششم توسعه است، برای ایران و چین مهم به شمار می رود، چرا که در این برنامه قرار است که جایگاه خاص و ویژه ای برای چین قرار داده شود، به نحوی که سالانه 15 تا 20 درصد افزایش حجم مبادلات تجاری میان دو کشور صورت گیرد.

به گفته عسگراولادی، بر اساس تصمیم دولت، قرار است که چینی ها سهم بزرگتری در پروژه های مهم ایران ایفا کنند و سرمایه گذاری بیشتری در ایران داشته باشند. البته ایرانی ها نیز قرار است که سرمایه گذاری بیشتری در چین داشته باشند.

سرمایه گذاری 2 میلیارد دلاری چینی ها در دولت تدبیر و امید

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین، ادامه داد: در سال 2014 میلادی بنا بر آمارهای سازمان سرمایه گذاری خارجی، چینی ها 2 میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری کرده اند، البته چینی ها آمار دقیق سرمایه گذاری در ایران را به صورت رسمی اعلام نمی کنند.

وی با انتقاد از انتشار برخی از شایعات مبنی بر اینکه واردات ایران از چین در سه ماهه ابتدای سال 93 حدود سه برابر شده است، گفت: واردات ایران از چین سه برابر نشده بلکه صادرات ایران به چین افزایش یافته است.

عسگراولادی افزود: برخی شایعات مرتبط با تجارت ایران و چینی سیاسی است و خیلی از غربی ها مخالف توسعه روابط ایران با چین هستند در حالی که تجارت دو کشور در سال گذشته در مرز 44 تا 45 میلیارد دلار بوده و سال گذشته نیز این رقم، 43 میلیارد دلار ثبت شده و چین نیز اولین خریدار کالاهای صادراتی ایرانی در دنیا است.

سیف اجازه مذاکره برای تاسیس بانک ایرانی- چینی را نداد

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین گفت: بانک‌های چینی همچنان در شرایط تحریم برای ایران نقش آفرینی دارند ولی مشکلات بانکی هنوز حل نشده است و تنها یک بانک چینی، به صورت انحصاری در شرایط تحریم برای ایران عمل می کند اما تقاضای ما از چینی ها این است که اجازه نقل و انتقال پول و فاینانس را در سطح گسترده به ایران بدهند که هنوز انجام نشده است.

وی اظهار داشت: البته رئیس کل بانک مرکزی در سفری که به تازگی به چین داشته است، قرار بود در مورد این مسائل نیز صحبت کند، البته این اصرار بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران است که گشایش بانکی با چین فراهم شود.

عسگراولادی جزئیات مذاکره وزیر امور اقتصادی و دارایی در سفری که ظرف ماه‌های گذشته به چین داشته است را اعلام و تصریح کرد: افزایش خرید نفت و حل مشکلات بانکی در این سفر مورد مذاکره قرار گرفته، اما هنوز به صورت جدی کار عملیاتی نشده است.

وی در خصوص تاسیس بانک ایرانی در چین نیز افزود: بانک مرکزی این موضوع را دنبال نکرد در حالی که بنده شخصا به رئیس کل بانک مرکزی این موضوع را پیشنهاد داده و اعلام آمادگی کردم تا برای مذاکره با چینی ها پیشقدم شوم. البته رئیس کل بانک مرکزی معتقد است که راه اندازی این بانک مشکلاتی دارد.

عسگراولادی ادامه داد: تصور رئیس کل بانک مرکزی این است که طرف چینی این پیشنهاد را قبول نمی کند در حالی که من مبتکر این کار بودم و اعلام کردم که در چین به راه می افتم و سرمایه بانک را نیز با استفاده از توان بخش خصوصی تامین می کنم، فقط از بانک مرکزی اجازه می‌خواستم که مجوز راه اندازی این بانک را صادر کند.

وی افزود: سرمایه این بانک را از اشخاص و از تجار می گیرم. البته این بانک نباید دولتی باشد، چراکه در شرایط تحریم غرب نتواند آن را محدود کند. فقط دولت باید اجازه بانک را صادر کند.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین با بیان اینکه آف شور بانک‌هایی که قرار است در مناطق آزاد راه اندازی شود، نمی تواند جایگزین بانک ایرانی در چین شود، گفت: قوانین چین اجازه می دهد تا خارجی ها 15 درصد در یک بانک سهامدار باشند، اما با مذاکره می توان این سهم را افزایش داد اما بانک مرکزی اجازه این مذاکره را نمی دهد.

وی تصریح کرد: ایران خواستار این است که 40 تا 50 درصد در بانک چینی سهامدار باشد، اما این نیاز به مذاکره دارد، ضمن اینکه اگر بانک مرکزی اجازه می داد می رفتم مذاکره می کردم و این اجازه را می گرفتم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بیماری جدید در **** تجاری

دنیای اقتصاد: قائم‌مقام بانک مرکزی با تاکید بر ضرورت حرکت به سمت متعادل‌سازی بازارها، از بروز یک «بیماری» در **** تجاری کشور در سال‌های گذشته خبر داد. به گفته وی، از انتهای سال 1383 به بعد و در نتیجه برخی سیاست‌ها، «شاخص تعادل بازرگانی» که نسبت صادرات به واردات را نشان می‌دهد، تا حدود «سه‌دهم» کاهش یافت. کمیجانی با اشاره به رشد صادرات غیرنفتی در ماه‌های اخیر، بافت این صادرات را به دلیل غلبه «خام‌فروشی»، همچنان «آسیب‌پذیر» دانست.
مسوولان ارشد بانك مركزي تشريح كردند
بروز يك بيماري در **** تجارت خارجي

گروه بازار پول: دو مقام مسوول در حوزه پولی کشور به تشریح برنامه‌های بانک مرکزی و مجموعه اقتصادی دولت برای ایجاد تعادل در شاخص‌ها، سیاست‌های اقتصادی و بخش‌های مختلف دستگاه اجرایی پرداختند.

روز گذشته ولی‌الله سیف با بیان اینکه «بانک مرکزی مقابله با تورم و رکود را به صورت همزمان و متعادل پیش می‌برد و به دنبال افراط و تفریط نیست»، تاکید کرد: «هر کدام از مسوولان بخشی، اهدافی را در حوزه‌های خود دنبال می‌کنند و در این بین، بانک مرکزی حفظ انسجام در مجموعه دولت و هدایت سیاست‌ها به سمت ثبات را دنبال می‌کند.» تاکید مسوولان بانک مرکزی بر ایجاد تعادل در اقتصاد و سیاست‌ها، در حالی است که در سال‌های گذشته، مجموعه سیاست‌های انبساطی پولی و مالی در کنار افزایش قابل توجه درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت، به بروز وضعیتی «ویژه‌» و «نامتعادل» در اقتصاد کشور منجر شد که نتیجه آن «تورم بالای داخلی»، «انحراف گسترده منابع»، «ثبات ناپایدار نرخ ارز» و «وابستگی گسترده به واردات» بود. وضعیتی که قائم مقام بانک مرکزی، آن را چنین توصیف می‌کند: «وقتی اقتصاد به‌گونه‌ای سیاست‌گذاری می‌شود که شکاف بزرگی بین صادرات و واردات ایجاد می‌شود، دشمن به جای ‌آنکه لشکرکشی کند، با وضع تحریم‌ها کم‌هزینه‌ترین جنگ را در اقتصاد ما به راه می‌اندازد.» این مقام اقتصادی پس از اینکه به اهمیت و ضرورت «افزایش ثروت و رفاه ملی» اشاره کرد، تنها راه افزایش ثروت ملی را «توسعه تجارت» دانست. کمیجانی اما در ادامه با اشاره به تغییرات «شاخص تعادل بازرگانی» در سال‌های گذشته، از بروز یک «بیماری» در تجارت خارجی کشور خبر داد. به گفته او، «مقدار شاخص تعادل بازرگانی که نسبت صادرات به واردات را نشان می‌دهد، باید معادل یک باشد اما در سال‌های 83 تا 92، این نسبت بین 4/0 تا 3/0 بوده است؛ یعنی میزان صادرات ما یک‌سوم واردات بوده است که بیانگر بروز یک بیماری در شاخص تعادل بازرگانی خارجی کشور است.» این در حالی است که در حال حاضر نیز، یکی از محورهای بسته سیاستی دولت برای خروج از رکود، افزایش تقاضا ازطریق «تقویت صادرات غیرنفتی» عنوان شده است.
کمیجانی با بیان اینکه «بافت صادرات غیرنفتی ایران آسیب‌پذیر است»، از «پایین بودن ارزش افزوده» و «خام‌فروشی» در صادرات غیرنفتی ایران انتقاد و تاکید کرد که «باید از صادرات کالای خام به سمت کالای تکنولوژیک برویم تا زمینه ورود به بازار جهانی را فراهم کنیم.» این در حالی است که به گفته سیف، بانک مرکزی تلاش کرده در سال جاری به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که «خروج از رکود»، با تکیه بر منابع بانک‌ها انجام شود، نه به شیوه گذشته با استفاده از «استقراض از بانک مرکزی.» سیف در این زمینه از تمهید راهکارهایی برای «تقویت توان تسهیلات‌دهی شبکه بانکی» از یک سو و «اولویت‌بندی تسهیلات» از سوی دیگر اشاره و تاکید کرد که تلاش می‌شود پرداخت تسهیلات، به مواردی مثل «سرمایه در گردش» باشد که بالاترین بازدهی را برای اقتصاد به همراه دارد.



ایجاد تعادل بین تورم و رکود
رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: برخی افراد رشد پایه پولی و نقدینگی در یک سال اخیر را مورد انتقاد قرار می‌دهند و برخی می‌گویند بانک مرکزی رکود را فدای تورم کرده است درحالي‌كه هدف ما ایجاد تعادل بین مهار تورم و خروج از رکود است. به گزارش خبرگزاری فارس، ولی‌الله سیف در خصوص اینکه آیا نرخ رشد حدودا 31 درصدی نقدینگی، سیاست کاهش تورم را مخدوش نخواهد کرد، اظهار کرد: تمام تلاش بانک مرکزی این است که یک حرکت منطقی و متعادل در کنترل نقدینگی و سایر متغیرهای پولی پیش گرفته و دچار افراط یا تفریط نشود.
وی افزود: هم‌اکنون که این نقد مطرح می‌شود، بانک مرکزی با انتقادهاي زیادی مواجه است که اظهار می‌کنند سیاست‌گذار پولی در کنترل شدید نقدینگی و تمرکز عمده بر مهار تورم رکود را فراموش کرده است. رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه بانک مرکزی سعی کرده تعادلی بین این دو دیدگاه ایجاد کند، تصریح کرد: هر کدام از مسوولان بخشی، نگاه ویژه‌ای به حوزه کاری خود دارند و اهدافی را در حوزه‌های خود دنبال می‌کنند. در حالی که حفظ انسجام در باور مجموعه دولت و جهت دادن سیاست‌ها به سمتی که ثبات را مدنظر داشته باشد، از اهداف بانک مرکزی است.


اتکا به بانک‌ها به جای بانک مرکزی
رئیس‌کل بانک مرکزی ادامه داد: در این مدت بانک مرکزی توانسته ثبات را به اقتصاد کلان بازگردانده و تورم را کنترل کند و جهت‌گیری‌های مشخصی را که نشان‌دهنده خروج تدریجی از رکود است نمایان کند. وی گفت: امیدواریم با اجرایی شدن برنامه دولت برای خروج غیرتورمی از رکود، این جهت‌گیری تکمیل و نهایی شود. سیف با اشاره به برنامه‌های بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی اظهار کرد: برای اینکه در برنامه خروج از رکود نیازی به منابع بانک مرکزی نباشد، باید توان تسهیلات‌دهی بانک بیشتر شود که به همین منظور چندین راهکار از جمله افزایش سرمایه بانک‌ها، فروش املاک و مستغلات، تمرکز بر وصول مطالبات غیر جاری و فروش بخشی از بنگاه‌های زیرمجموعه بانک‌ها در دستور کار قرار گرفته است. او افزود: با این اقدامات توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها از 240 هزار میلیارد تومان به 280 هزار میلیارد تومان در سال جاری افزایش می‌یابد. وی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات بانکی را اولویت‌بندی کرده‌ایم، افزود: اولویت اصلی **** بانکی باید تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی باشد؛ زیرا همه زیرساخت‌ها برای فعالیت این بنگاه‌ها آماده است و در مدت کوتاهی به تولید می‌رسد؛ این نوع تسهیلات بالاترین بازدهی را خواهد داشت. رئیس شورای پول و اعتبار با بیان اینکه هدف ما جلوگیری از هدررفت منابع بانکی و تامین مالی تولید است، تاکید کرد: با مدل طراحی‌شده، نقدینگی قابل کنترل خواهد بود. سیف در پاسخ به این سوال که آیا برای پایه پولی و نقدینگی رقم خاصی را هدف‌گذاری کرده‌اید، گفت: وقتی هدف‌‌گذاری برای پرداخت 280 هزار میلیارد تومان تسهیلات در سال جاری می‌‌شود، به‌نوعی نقدینگی و پایه پولی به تبع آن کنترل خواهد شد، اما نرخ قطعی برای رشد پایه پولی و نقدینگی فعلا در نظر گرفته نشده است.



توسعه واردات در پی انبساط مالی
همچنین به گزارش خبرگزاری‌ها، اکبر کمیجانی نیز صبح دیروز در چهارمین همایش صادرات غیرنفتی خاطرنشان کرد: باید سیاست‌هایی در جهت افزایش ثروت ملی در نظر گرفت؛ چراکه زمانی پس‌انداز و ثروت مردم به نگه ‌داشتن طلا خلاصه می‌شد، اما اکنون رسیدن به این هدف جز با توسعه تجارت امکان‌پذیر نیست.
وی با تاکید بر اینکه حمایت از صادرات نقش مهمی برای ورود به تجارت جهانی ایفا می‌کند، خاطرنشان کرد: این هوشیاری که اتکا به درآمدهای نفتی آسیب‌زا است، از ابتدای انقلاب در بین نخبگان اقتصادی و سیاست‌گذاران وجود داشته و در کنار آن دولت‌ها بنا به شرایط زمانی و اقتصادی خودشان سیاست‌هایی را در راستای حمایت از صادرات در پیش گرفته‌اند؛ اما همواره اتفاقاتی مانع از بروز آن شده است. قائم‌مقام بانک مرکزی به این نکته اشاره کرد که به‌رغم افزایش درآمدهای نفتی کشور از سال 83 تا کنون به دلیل ضعف مدیریت نه‌تنها نتوانستیم از درآمد نفتی بالغ بر 650میلیارد دلار استفاده کنیم؛ بلکه به بدترین شکل سیاست‌های راحت‌طلبانه را در پیش گرفتیم.
تا جایی که سیاست‌های انبساطی مالی به توسعه واردات دامن زد. برخی می‌گویند وارداتی را که به رونق تولید کمک کند و منجر به صادرات با ارزش افزوده شود رد نمی‌کنیم، اما عملا شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد با افزایش واردات و تزریق به تولید، ارزیابی خوبی از عملکرد اقتصاد نداریم؛ تا جایی که در سال‌های گذشته صادرات بدون نفت ما به مرز منفی 60 میلیارد دلار رسید و در عمل ابزاری در اختیار دشمن قرار دادیم.
وی ادامه داد: وقتی اقتصاد به‌گونه‌ای سیاست‌گذاری می‌شود که شکاف بزرگی بین صادرات و واردات ایجاد می‌شود، دشمن به جای ‌آنکه لشکرکشی کند، با وضع تحریم‌ها کم هزینه‌ترین جنگ را دراقتصاد ما به راه می‌اندازد، اما در دولت جدید به دنبال راهکاری برای عبور از این وضعیت هستیم.
عدم تناسب تغییرات ارزی با تفاضل تورم
کمیجانی با اشاره به تدوین بسته سیاست‌های اقتصادی دولت برای خروج غیرتورمی از رکود اظهار کرد: برای حل مشکلات اقتصادی کشور از تفکر حاکم میان نخبگان و سیاست‌گذاران اقتصادی استفاده شده و در کنار آن اعضای اتاق‌های بازرگانی نیز نقش بسزایی را ایفا کرده‌اند. معاون بانک مرکزی به نقش قیمت نفت در ثبات نرخ ارز اشاره کرد و گفت: در سال‌های 78 و 79 وقتی برنامه سوم توسعه در حال شکل‌گیری بود، درآمدهای نفتی به زیر 10 دلار در هر بشکه رسید که هشداری به برنامه‌ریزان اقتصادی کشور بود و با مراقبت‌های خوب رشد اقتصادی به 6 درصد رسید و نرخ بیکاری و تورم کاهش پیدا کرد؛ در عین حال زمینه برای اجرای سیاست‌های یکسان‌سازی نرخ ارز فراهم شد. وی ادامه داد: انتظار می‌رفت سیاست‌های ارزی اعلام شده که بر مبنای **** شناور مدیریت شده ارزی بود، در سال‌های بعد نیز ادامه پیدا می‌کرد تا یکسان‌سازی ارزی با اجرای تناسب نرخ ارز با تفاضل تورم در داخل و خارج حفظ شود.
کمیجانی از عزم جدی دولت جدید برای اصلاح قوانین و مقررات برای حمایت از تولید خبر داد و گفت: امیدواریم در دل سیاست‌هایی که تولید را هدف قرار داده، صادرات هم مورد توجه قرار گیرد. گاهی منتقدان به دولت و بانک مرکزی خورده می‌گیرند که برای مهار تورم به رکود بی‌اعتنایی شده است. در حالی که این چنین نبوده و اگر به عملکرد پولی نگاه کنیم، انضباط پولی حاکم شده است. قائم مقام بانک مرکزی به آمار رشد نقدینگی در 4 ماهه ابتدای امسال اشاره کرد و گفت: نقدینگی نسبت به دوره مشابه 31 درصد رشد داشته که بخشی از آن مربوط به گردش مالی موسسات اعتباری بدون مجوز است.


بیماری در «شاخص تعادل بازرگانی»
کمیجانی داشتن **** ارزی منسجم و نرخ ارز ثابت و پایدار را در پی مهار تورم ممکن دانست و گفت: امیدواریم هزینه تولید و تامین مالی کاهش یابد تا ثبات در نرخ ارز هم ایجاد کند؛ چراکه به‌رغم رشد درآمد نفتی در 5 تا 6 سال اخیر، با رشد منفی سرمایه‌گذاری روبه‌رو بوده‌ایم. به این معنا که فرصت‌های شغلی هم ایجاد نشده است و در ترکیب جمعیتی فارغ‌التحصیلان با بیکاری زیادی مواجه بودیم. حتی در حفظ سرمایه‌گذاری‌های انجام شده هم دقتی صورت نگرفته است. قائم‌مقام بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود به شاخص تعادل بازرگانی اشاره کرد و گفت: وقتی به آمار صادرات و واردات نگاه کنیم شاهد یک بیماری درشاخص تعادل بازرگانی هستيم که باید نسبت صادرات به واردات یک باشد، اما در سال‌های 83 تا 92،معادل 4/0 تا 3/0 بوده است؛ یعنی میزان صادرات ما یک سوم واردات بوده است. به گفته کمیجانی، این موضوع نشان می‌دهد صادرات با ارزش افزوده بالا نیست و خام‌فروشی نقش اصلی را بازی می‌کند. اگرچه صادرات غیر نفتی طی این مدت با توفیق همراه بوده، اما بافت آن آسیب‌پذیر است و باید از صادرات کالای خام به سمت کالای تکنولوژیک برویم تا زمینه ورود به بازار جهانی را فراهم کنیم.
 
بالا