• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
حاشیه های سخنرانی زیباکلام در کرمان
در پی نمایش این پلاکارد و ایراد شعار، زیباکلام اجازه سخنرانی خواست و گفت که همه چیز دست شماست، ولی دو ساعت مرا تحمل نمی کنید.
نشست دکتر صادق زیباکلام با دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان حاشیه هایی به همراه داشت.

به گزارش ایرنا، این نشست ساعت 12 روز یکشنبه در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان آغاز شد و قرار بود تا ساعت 14 ادامه یابد اما ساعت 13 و 30 دقیقه پایان یافت.

اطلاع رسانی روی بنر در سطح دانشگاه نیز ساعت 12 تا 14 را نشان می داد.

این نشست به دلیل برنامه سخنرانی محمدحسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت **** که قرار بود ساعت 14 در همین مکان انجام شود، تمام شد.

این گونه پایان یافتن نشست استاد دانشگاه تهران مورد پسند برخی دانشجویان قرار نگرفت.

هنگامی که صادق زیباکلام درباره فعالیت هسته ای ایران سخن می گفت و اینکه ایران تنها کشوری است که فعالیت هسته ای می کند و رییس جمهوری سابق رسما اعلام کرد می خواهیم اسراییل را نابود کنیم. چند نفر از دانشجویان در گوشه سالن پلاکاردی را با عنوان 'دانشجو می میرد ذلت نمی پذیرد' نمایان کردند.

در پی نمایش این پلاکارد و ایراد شعار، زیباکلام اجازه سخنرانی خواست و گفت که همه چیز دست شماست، ولی دو ساعت مرا تحمل نمی کنید.

وی در ادامه صحبت های خود که با دست زدن متوالی سایر دانشجویان همراه شد، گفت: این زشت است که شما تمام رسانه ها را دارید ولی برنامه ای که دو ساعت مال گروهی دیگر است را تحمل نمی کنید.

زیبا کلام بعد از تقدیر و تشکر مجری با خنده گفت: این یعنی چی؟ یعنی وقت تمام است؟
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مقام اسرائیلی: به دنبال افزایش تحریم ها علیه ایران نیستیم
وی تاکید کرد: به احتمال زیاد درخواست اسرائیل برای نابودی و برچیدن برنامه هسته ای ایران در هیچ توافقی تایید نمی شود.
یک مقام اسرائیلی گفت که تل آویو به دنبال اعمال فشار بر آمریکا برای تشدید تحریم ها علیه ایران نیست.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، "یوال ولمن" مدیر کل وزارت اطلاعات و امنیت اسرائیل اظهار داشت: اسرائیل در طول مذاکرات هسته ای تهران و 1+5 در 6 ماهه آینده، برای تشدید تحریم ها علیه ایران، بر آمریکا اعمال فشار نخواهد کرد.

مدیر کل وزارت اطلاعات و امنیت اسرائیل افزود: ما به آمریکا اعتماد داریم که بر درخواست ها برای اعمال محدودیت بر فعالیت های هسته ای ایران پافشاری کند.

وی تاکید کرد: به احتمال زیاد درخواست اسرائیل برای نابودی و برچیدن برنامه هسته ای ایران در هیچ توافقی تایید نمی شود.

وولمان در مصاحبه با رویترز ادامه داد: در چارچوب مذاکرات هسته ای با ایران، معتقدیم کار درست ، سیستم تحریم های مستمر و قوی است.

وی افزود: ما به دنبال تحریم های بیشتر علیه ایران نیستیم. من از وجود موضعی برای افزایش تحریم های ایران به صورت رسمی و غیررسمی اطلاعی ندارم.

این مقام ارشد اسرائیلی ادامه داد: در صورتی که تا 9 تیر آینده، در مذاکرات هسته ای، توافقی به دست نیاید اسرائیل از قدرت های جهانی خواهد خواست تعلیق برخی تحریم های ایران لغو شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
واکنش مکارم شیرازی به فساد 12 هزار میلیاردی
وی در ادامه وقوع برخی مفاسد از جمله فسادهای اقتصادی را زیبنده **** اسلامی ندانست و با اشاره به انتشار خبر تخلف و فساد 12 هزار میلیاردی بانکی، یادآورشد: این‌که هراز چندگاهی اخبار سؤاستفاده‌های مالی در رسانه‌ها و مطبوعات بیان می‌شود نشان می‌دهد که یا نظارت درست نداشته‌ایم، یا تشکیلات قضایی اشکال داشته و یا در دیگر امور دچار نقص بوده‌ایم؛ ما باید به گونه‌ای عمل کنیم که اثری از فساد در جامعه نباشد.
آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید، اجتماع میلیونی عزاداران و سوگواران حسینی در کربلای معلی را عامل وحشت و هراس بدخواهان و دشمنان اسلام و مکتب اهل بیت(ع) دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه قم، این مرجع تقلید همزمان با اربعین حسینی در جمع عزاداران و سوگواران حرم کریمه اهل بیت(ع) حضور گسترده مردم در مراسم اربعین حسینی در نقاط مختلف کشور را نشان دهنده عشق بی‌نظیر آنان به حضرت سیدالشهدا(ع) دانست.

وی عظمت راهپیمایی میلیونی اربعین حسینی امسال در کربلای معلی را دارای پیام‌های بسیار مهمی دانست و تصریح کرد: این‌که در یک روز چنین جمعیتی در یک مکان جمع شود سابقه ندارد، در حج با آن عظمتش چنین جمعیتی حضور ندارند و باید قدر چنین سرمایه ارزشمندی را بدانیم.

وی اظهار کرد: یقینا چنین حرکت با عظمت و شکوهی، رعب و وحشت در دل دشمنان اسلام و مکتب اهل بیت(ع) می‌اندازد و بدخواهان متوجه می‌شوند نمی‌توانند عشق به حضرت سیدالشهدا(ع) را از دل ها بیرون کنند.

این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود با تبیین اهداف قیام امام حسین(ع) و یاران با وفای ایشان، اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر، مبارزه با بدعت‌ها و احیای دین از مهم‌ترین اهداف قیام آن حضرت بوده است و ما نیز اگر می‌خواهیم به معنای واقعی کلمه حسینی باشیم باید در چنین مسیری حرکت کنیم.

وی در ادامه وقوع برخی مفاسد از جمله فسادهای اقتصادی را زیبنده **** اسلامی ندانست و با اشاره به انتشار خبر تخلف و فساد 12 هزار میلیاردی بانکی، یادآورشد: این‌که هراز چندگاهی اخبار سؤاستفاده‌های مالی در رسانه‌ها و مطبوعات بیان می‌شود نشان می‌دهد که یا نظارت درست نداشته‌ایم، یا تشکیلات قضایی اشکال داشته و یا در دیگر امور دچار نقص بوده‌ایم؛ ما باید به گونه‌ای عمل کنیم که اثری از فساد در جامعه نباشد.

زائران و مجاوران کریمه اهل بیت(ع) در شبستان امام *****(ره) و دیگر صحن‌های حرم مطهر نماز جماعت ظهر و عصر اربعین حسینی را به امامت حضرت آیت الله مکارم شیرازی اقامه کردند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ابراهیم یزدی: از روحانی انتظار معجزه نداشتیم
در عالم سیاست نه دوست دائم و نه دشمن دائم داریم٬ قهر نیز تا روز قیامت معنی ندارد. اگر با کسی اختلافی داریم٬ بهتر است با آن فرد صحبت کرد که این کار در حال انجام است.

یک فعال سیاسی تاکید کرد: ما از آقای روحانی انتظار معجزه نداشتیم برای اینکه آقای روحانی وارث نابسامانی‌های بسیاری است که از دولت گذشته باقی مانده است.

ابراهیم یزدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص ارزیابی‌اش از عملکرد دولت یازدهم گفت: ما از آقای روحانی انتظار معجزه نداشتیم برای اینکه آقای روحانی وارث نابسامانی‌های بسیاری است که از دولت گذشته باقی مانده است.

وی ادامه داد: البته باید بگویم آقای روحانی در عملی کردن تعهدات داخلی‌اش موفق نبوده است.

وزیر امور خارجه دولت موقت با اشاره به موفقیت‌های دولت در عرصه سیاست خارجی٬ اظهار داشت: دولت در عرصه سیاست خارجی تابوی مذاکره با آمریکا را شکسته است. باید بگویم که در عالم سیاست نه دوست دائم و نه دشمن دائم داریم و قهر نیز تا روز قیامت معنی ندارد. اگر من با کسی اختلافی دارم٬ بهتر است با آن فرد صحبت کرد که این کار در حال انجام است.

یزدی در خصوص دلایل عدم عملی شدن تعهدات داخلی روحانی تصریح کرد: باید بپذیریم اختلافات عمده‌ای میان کارگردانان و کنش‌گران دولتی و بالادستی وجود دارد و آن نیز چیزی نیست که یکی، دو روزه حل شود و باید صبر و حوصله داشت اما معتقدم آقای روحانی اگر به پتانسیل‌ها و ظرفیت‌هایی که موجب رای آوردنش شد توجه کند٬ می‌تواند این مسائل را حل کند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سردار عبداللهی در نشست خبری:
در ساخت خط ریلی اینچه برون ـ گرگان رکورد زدیم


فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) گفت: قرارگاه سازندگی در ساخت خط ریلی اینچه برون ـ گرگان رکورد زد.
به گزارش خبرنگار مهر، سردار عبادالله عبداللهی، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) صبح امروز در نشست خبری که به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد تاسیس این قرارگاه برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس اصل 147 قانون اساسی و اذن مقام معظم *****، **** پاسداران انقلاب اسلامی قرارگاه خاتم را تاسیس کرد که این قرارگاه نیز از ابتدا تاکنون متولی و مجری بزرگترین طرح‌های صنعتی و عمرانی در کشور است.

وی با بیان اینکه این قرارگاه از ابتدای تاسیس تاکنون بیش از 2000 پروژه ملی و استانی را به سرانجام رسانده است، افزود: قرارگاه خاتم‌الانبیاء در بخش صنعت پالایشگاه 15 و 16 پارس جنوبی را بر اساس اصول فنی و مهندسی، تجهیز، طراحی، احداث و به بهره‌برداری رساند.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) ادامه داد: طراحی، احداث و ساخت فازهای 15 و 16 در حالی توسط مهندسان ایرانی به سرانجام رسید که شرکت‌های خارجی از جمله توتال، شِل و ... کار را بر روی زمین گذاشته بودند.

سردار عبداللهی افزود: تِرین این پالایشگاه هم‌اکنون زیر بار است و تا حدود چهار میلیون و 700 میلیون مترمکعب گاز به شبکه اصلی تزریق می‌کند و در آینده نزدیک نیز ترین چهار آن راه‌اندازی خواهد شد.

وی گفت: ما همچنین توانستیم هفته گذشته از سکوی 16، گاز را به فازهای 15 و 16 برسانیم که از مجموع 30 میلیون مترمکعب حدود 10 میلیون مترمکعب از فاز 16 به پالایشگاه گاز وارد می‌شود.

سردار عبداللهی با اشاره به اقدامات قرارگاه خاتم‌الانبیا در حوزه‌های زیرساخت‌های جاده‌ای و ریلی، اظهار داشت: این قرارگاه حدود سه هزار و 700 کیلومتر زیرساخت جاده‌ای و ریلی در کشور احداث کرده است که از این میزان نیز 907 کیلومتر به قطعه اول پروژه حرم تا حرم اختصاص داده است که آمادگی داشتیم این پروژه را در هفته دولت به بهره‌برداری برسانیم، اما بنا به مصلحت مسئولان وزارت راه و شهرسازی به منظور نصب علائم ترافیکی، افتتاح این پروژه به تاخیر افتاد و انشاءالله به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با اشاره به پروژه‌های خطوط ریلی این قرارگاه، گفت: ساخت خطوط ریلی اینچه برون ـ گرگان که ظرف مدت کمتر از یک سال به سرانجام رسید، رکوردی بود که توسط این قرارگاه زده شد و همگان نیز شاهد بهره‌برداری این پروژه توسط سه رئیس‌جمهور بودند، این پروژه هم‌اکنون ظرفیت انتقال سه میلیون بار را دارد و می‌تواند این ظرفیت را به 10 میلیون ارتقا دهد.

سردار عبداللهی با اشاره به پروژه‌های تونل و مترو قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص)، گفت: این قرارگاه هم‌اکنون در حال انجام پروژه‌های خطوط 7 مترو‌های تهران، مشهد، قم و تبریز است و همچنین در این میان نیز 730 کیلومتر تونل آب و راه ساخته‌ایم که از شاخص‌‌ترین تونل‌های آبی نیز می‌توان به تونل 44 کیلومتری که در یکی از استان‌ها به سرانجام رسید، اشاره کرد.

وی همچنین به پروژه‌های انتقال آب اشاره کرد و اظهار داشت: پروژه‌های خطوط انتقال آب با قطر 1400 تا 2000 در حدود 11 استان در حال انجام است و همچنین ما به مساله ساخت مخازن سد ورود پیدا کرده‌ایم که در این زمینه نیز 21 میلیارد مترمکعب مخازن سد توسط قرارگاه احداث شده است.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با بیان اینکه سد «بتوند» که از مهم‌ترین پروژه‌های سدسازی توسط این قرارگاه است، گفت: این سد 5.5 میلیون مترمکعب ظرفیت ذخیره آب دارد و همچنین بلندترین سد خاکی کشور محسوب می‌شود.

سردار عبداللهی با بیان اینکه این قرارگاه حدود 163 دستگاه پل در سراسر کشور به احداث رسانده است، گفت: ما همچنین توانسته‌ایم در حوزه زیرساخت‌های مخابرات، 10 هزار کیلومتر خطوط فیبر نوری به بهره‌برداری برسانیم که این مساله نیز خود از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با اشاره به پروژه‌های کارخانه‌های معدنی، گفت: ساخت کارخانه احیا، فولاد، ذوب و پالایش 100 درصد توسط قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا ساخته شده و همچنین کارخانه تبریز مس نیز به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه هم‌اکنون عملیات بزرگترین لایروب‌ها در دریاهای کشورمان توسط قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) انجام می‌شود، با اشاره به برنامه‌های محرومیت‌زدایی این سازمان، گفت: با توجه به سیاست قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) به شعاع 70 کیلومتری هر پروژه عمرانی باید محرومیت‌زدایی انجام شود که ما در طول این مدت توانسته‌ایم از محل بودجه و اعتبارات قرارگاه، حدود 8 تا 10 هزار پروژه محرومیت‌زدایی را به سرانجام برسانیم که شامل ساخت جاده، مساجد، خطوط انتقال آب و بهداشتی و درمانی می‌شود.

سردار عبداللهی با اشاره به نیروی انسانی و تجهیزات این قرارگاه، گفت: در حال حاضر نیز 135 هزار نفر به طور مستقیم توسط پیمانکاران به کار گرفته می‌شوند، در پروژه‌های عمرانی قرارگاه فعالیت دارند و درصد بسیار کمی از این افراد، نیروهای رسمی **** هستند و در زمینه تجهیزات نیز ما هم‌اکنون 13 هزار دستگاه و تجهیزات بی‌بدیل در اختیار داریم که می‌توانیم بزرگترین پروژه‌های عمرانی را به سرانجام برسانیم.

وی با اشاره به برخی انتقادها که عنوان شده قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص) عرصه را بر بخش خصوصی تنگ کرده است، اظهار داشت: ما انحصارها را شکسته‌ایم و بستر را برای داخل فراهم کرده و عرصه را برای خارجی‌ها تنگ کرده‌ایم.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) تصریح کرد: ما به هیچ عنوان نیازمند وارد کردن خدمات مهندسی برای انجام پروژه‌های عمرانی به کشور نیستیم و آمادگی داریم پروژه‌های بزرگ و صنعتی را در خارج از کشور انجام دهیم.

سردار عبداللهی با اشاره به رابطه دولت و **** در عرصه سازندگی، بیان کرد: قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) همیشه همراه و یار دولت‌ها بوده و هیچ تفاوتی بین دولت‌ها نگذاشته‌ایم. در این میان اگر ارتباط کاری‌مان، ارتباط خوبی نباشد، نمی‌توانیم پروژه‌های ملی را به سرانجام برسانیم.

وی ادامه داد: ارتباط ما با دولت خوب و حسنه است و مشکل خاصی نداریم. البته در بعضی موارد امکان دارد کسری بودجه‌ای وجود داشته باشد که یک مساله کلی است.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در پاسخ به این سئوال که سرانجام پروژه آزادراه تهران ـ شمال به کجا رسید، گفت: در دولت قبل توافقنامه بین قرارگاه و وزارت راه و شهرسازی به صورت مشارکتی انجام شدو همچنان به قوت خود باقی است تا زمانی که دولت تصمیم جدیدی بگیرد. اگرچه امروز دلیل انجام نشدن آزادراه تهران ـ شمال به دلیل مسائل مالی و مسائل زیست محیطی است.

سردار عبداللهی افزود: همچنین در این میان قراردادی هم با بنیاد مستضعفان وجود داشته و اگر مسئولان تشخیص دهند که ما کار را با هم به صورت مشارکتی پیش ببریم، مشکلی وجود ندارد.

وی با اشاره به ساخت بزرگترین پالایشگاه در تولید بنزین، گفت: این پالایشگاه که توسط قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص) در حال ساخت بوده، دارای پیشرفت فیزیکی 75 درصد است. همچنین این پالایشگاه توانایی تولید روزانه 60 میلیون لیتر بنزین، گازوئیل و دیگر مواد را دارد و در صورت تامین مالی به زودی این پروژه افتتاح خواهد شد.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با اشاره به تعامل این قرارگاه با دانشگاه‌ها جهت جذب دانشجویان برتر و ممتاز در عرصه عمرانی، گفت: ما تاکنون جلسات بسیار خوبی با روسای دانشگاه‌ها داشته‌ایم و از دانشجویان نیز برای طراحی، اجرای انواع ابنیه‌ها استفاده کرده‌ایم و آنها می‌توانند پس از گذراندن دوره‌های آموزشی و تئوری خود در دانشگاه‌ها، به مدت دو سال در کارگاه‌های قرارگاه به طور عملیاتی کار کنند و پس از آن نیز جذب قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) شوند.

سردار عبداللهی با بیان اینکه شعار قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) در ساخت پروژه‌های عمرانی، کیفیت، سرعت و قیمت است، با اشاره به درآمدزایی این قرارگاه، تصریح کرد: با توجه به اینکه این قرارگاه به حدود 95 درصد از کارکنان و نیروهای شاغل خود حقوق پرداخت می‌کند، باید انجام پروژه‌های آن به صرفه، اقتصادی و درآمدزا باشد و این یک موضوع بسیار طبیعی است.

وی ادامه داد: با توجه به وضعیتی که در کشور وجود دارد و سودی که بانک‌ها به سپرده افراد می‌دهند، واقعا انجام کارهای عمرانی سود ده نیست و تاکنون نیز با توجه به عدم نقدینگی کافی، ما هیچ پروژه عمرانی را تعدیل و یا تعطیل نکرده‌ایم.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) در پاسخ به این سئوال که نحوه فعالیت قرارگاه در پذیرش پروژه‌های عمرانی به چه شکلی است، اظهار دارد: نحوه کار قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) بر اساس تصمیم دولت است. برخی از پروژه‌ها با توجه به وضعیتی که دارند به طور مستقیم و ترک تشریفات به قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) سپرده می‌شوند.

سردار عبداللهی با اشاره به موضوع تحریم‌ها و تاثیرگذاری آن بر روند پروژه‌های عمرانی در کشور، بیان کرد: ما نمی‌گوییم تحریم‌ها تاثیر گذاشته اما نباید تسلیم تحریم‌ها شویم، بلکه باید با اقتدار، مقاومت و از توانمندی داخلی استفاده کنیم.

وی با اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتی، افزود: اقتصاد مقاومتی افتخار کشور است و در این موضوع نیز دشمن از هر طریقی وارد عمل می‌شود، اما ما باید با استفاده از پتانسیل‌های داخلی به اهداف خود برسیم.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) همچنین تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی به منظور این است که ما بتوانیم از نیروی انسانی، منابع طبیعی و ... خود بهترین بهره را ببریم و چنانچه اگر امروز کاهش قیمت نفت مطرح است، ما جایگزین آن را صنایع معدنی می‌دانیم و این منابع نیز می‌توانند جایگزین نفت باشند و به جایی برسیم که ما هیچ احتیاجی به نفت نداشته باشیم.

سردار عبداللهی درباره پروژه‌های عمرانی قرارگاه خاتم‌الانبیاء که در دست بهره‌برداری هستند، گفت: قطعه اول پروژه حرم تا حرم، کارخانه تبریز مس با ظرفیت 150 هزار تن در سال و فولاد میانه با ظرفیت یک میلیون تن در سال آماده بهره‌برداری هستند.

وی افزود: شروع ساخت آزادراه جنوب تهران(از آبیک قزوین تا چرم شهر ورامین) در آینده نزدیک انجام خواهد شد و همچنین ترین چهار فاز 15 و 16 پارس جنوبی در هفته آینده زیر بار خواهد رفت که بخش عظیمی از کمبودهای گاز کشور را فراهم می‌کند.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) همچنین درباره سقف قراردادهای پروژه‌های عمرانی، گفت: قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) پروژه‌های عمرانی زیر 100 تا 150 میلیارد تومان را قرارداد نمی‌بندد و سعی داریم بیشتر به پروژه‌های ملی، بزرگ و کلان ورود پیدا کنیم.

سردار عبداللهی تصریح کرد: ما همچنین به دولت پیشنهاد دادیم که شورای عالی سازندگی تشکیل شود و از ظرفیت‌های موجود در جهت عمران و آبادانی کشور استفاده کنیم.

وی همچنین با بیان اینکه تکمیل برخی پروژه‌های عمرانی با حضور معاون اول رئیس‌جمهور مورد بررسی قرار گرفت، افزود: پروژه‌هایی که بالای 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، بنا به تشخیص دولت در اولویت‌بندی قرار می‌گیرند تا در مدت زمان کوتاهی به بهره‌برداری برسند.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) با اشاره به فعالیت‌های این قرارگاه در خارج از کشور، گفت: بر اساس تدابیر راهبردی قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) ما با کشورهای همسو تعامل خواهیم داشت که در این زمینه نیز تعدادی پروژه عمرانی از جمله خطوط انتقال گاز و تصفیه‌خانه و توسعه حرم حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) در حال انجام است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
گفتگوی مشروح مهر؛
خط آهن ۷۶ ساله جوان می شود/ بازسازی ۶۰ کیلومتر از گلوگاه ریلی جنوب

لرستان
خرم آباد - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار لرستان با اشاره به آخرین پیگیری های انجام شده برای نوسازی خطوط فرسوده ریلی جنوب از بازسازی ۶۰ کیلومتر از این خط آهن ۷۶ ساله طی امسال خبر داد.
محمد اصلانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تلاشهای مسئولان برای بازسازی خطوط فرسوده ریلی در لرستان اظهار داشت: از ابتدای سالجاری تا کنون ۶۰ کیلومتر از خطوط ریلی فرسوده استان لرستان بازسازی شده است.

بررسی حوادث و سوانح حوزه ریلی کشور در طول سالهای اخیر بیانگر این است که از میان شش محور اصلی موجود در کشور محور ریلی لرستان با سوانح بیشتری روبرو بوده که علت اصلی این موضوع نیز فرسودگی و طولانی بودن این محور است. وی بیان داشت: بررسی حوادث و سوانح حوزه ریلی کشور در طول سالهای اخیر بیانگر این است که از میان شش محور اصلی موجود در کشور که در برگیرنده ۱۱ هزار کیلومتر خطوط راه آهن کشور است محور ریلی لرستان با سوانح بیشتری روبرو بوده که علت اصلی این موضوع نیز فرسودگی و طولانی بودن این محور است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار لرستان به ویزگیهای این خط آهن اشاره کرد و گفت: محور ریلی لرستان ۱۵۵ کیلومتر طول، ۱۱ ایستگاه، ۹۷ تونل و ۵۸۰ دستگاه پل دارد.

اصلانی عنوان کرد: این محور یکی از استراتژیک ترین و قدیمی ترین راه آهنهای کشور محسوب شده که عمری ۷۶ ساله دارد و به واسطه عدم بازسازی خطوط آن با مشکلاتی متعددی روبرو بوده است.

IMG19513447.jpg


وی با بیان اینکه این مشکلات تنها به عمر دولت یازدهم ختم نمی شود تصریح کرد: این امر ریشه در بی توجهی دولتهای قبل و متولیان آنها به بهسازی این محور دارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار لرستان افزود: آنچه که مسلم است در حال حاضر مشکلات ریلی محور لرستان یک شبه به وجود نیامده و بررسی کارشناسان فنی این موضوع را نیز تایید می کند که بی توجهی متولیان وقت در سالهای گذشته و تعویق در بازسازی خطوط این محور موجب شده تا امروز این محور یکی از خطوط پر سانحه تبدیل شود.

وی با تاکید بر اینکه در این راستا در طول یک سال گذشته خطوط ریلی و توسعه آن و همچنین بازسازی و بهسازی خطوط موجود به عنوان یکی از اولویتهای اصلی مدنظر متولیان بوده است ادامه داد: در این راستا طی سالجاری ۶۰ کیلومتر از خطوط ریلی محور ریلی لرستان که ۷۶ سال از عمر آن می گذرد مورد بازسازی قرار گرفته است. بررسی کارشناسان فنی این موضوع را نیز تایید می کند که بی توجهی متولیان وقت در سالهای گذشته و تعویق در بازسازی خطوط این محور موجب شده تا امروز این محور یکی از خطوط پر سانحه تبدیل شود.

اصلانی تصریح کرد: دولت یازدهم با اشراف به حساسیت بالای محور ریلی لرستان و همچنین سوانح اخیر و با این نگاه که اتمام هر چه سریع تر عملیات بازسازی و بهسازی این خطوط علاوه بر رفع مشکلات موجود ارتقا کیفیت و ایمنی را به همراه دارد تا کنون کار بازسازی چهار بلاک از بلاکهای این محور را آغاز و بر اساس برنامه زمانبدی تا پایان امسال عملیات بازسازی سایر بلاک های بحرانی دیگر نیز انجام خواهد شد.

IMG19513397.jpg


معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار لرستان ادامه داد: اقدامات انجام شده در عمر یک ساله دولت یازدهم در این محور که همواره به عنوان یکی از مناطق صعب العبور و کوهستانی از آن یاد شده نکته مثبتی در کارنامه ریلی دست اندرکاران آن است.

اصلانی گفت: هر چند متولیان ریلی با حذف برنامه حرکت برخی قطارهای این محور سعی در تسریع اجرای عملیات بازسازی آن دارند اما آنچه که مسلم است بهسازی و بازسازی آن کار پیچیده و زمان بری است.

وی با بیان اینکه با پیگیری های راه آهن جمهوری اسلامی امسال کار بازسازی شروع شده است افزود: در حال حاضر کار به صورت جدی در حال اجرا است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار لرستان با بیان اینکه در گذشته اقدامی برای رفع مشکلات حاد این محور ریلی انجام نشده است ادامه داد: مشکلات کنونی میراث به جای مانده برای مسئولان استان است هر چند که خود را موظف می دانیم به مطالبات مردم در این زمینه پاسخگو باشیم.

IMG19513372.jpg


اصلانی با تاکید بر اینکه تلاش می شود که کار بازسازی خطوط خلل چندانی در تردد قطارهای محلی در منطقه ایجاد نکند افزود: با این حال به دلیل عملیات بازسازی و نوسازی خطوط ریلی منطقه تعداد قطارهای محلی کاهش یافته است.

تلاش می شود که کار بازسازی خطوط خلل چندانی در تردد قطارهای محلی در منطقه ایجاد نکند. با این حال به دلیل عملیات بازسازی و نوسازی خطوط ریلی منطقه تعداد قطارهای محلی کاهش یافته است. وی خواستار پیگیری و نظارت رسانه بر روند بازسازی این خطوط فرسوده ریلی به منظور تسریع در روند کار شد و بیان داشت: در عین حال مسئولان استان نیز نظارت جدی را در این زمینه خواهند داشت تا کار با سرعت و دقت مطلوب انجام شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار لرستان ضمن تشکر از اهالی بومی منطقه، از مردم خواست با سعه صدر همکاری لازم را برای نوسازی این خطوط فرسوده ریلی داشته باشند یادآور شد: تحمل مشکلات موجود به طور کوتاه مدت بهتر از تردد قطارها در یک مسیر غیرایمن و با احتمال وقوع حوادث مختلف است.

بنابر این گزارش وقوع حوادث متعدد در محور ریلی جنوب در محدوده استان لرستان که بارها توسط رسانه های مختلف مورد پیگیری قرار گرفت بالاخره باعث واکنش متولیان امر شد تا با تلاش مسئولان استانی به ویژه استاندار لرستان کار در این زمینه شتاب بگیرد.

IMG21063124.jpg


در این راستا روابط عمومی راه آهن جمهوری اسلامی ایران ماه گذشته در اطلاعیه ای که بر روی خروجی سایت اطلاع رسانی خود قرار داد از شتاب گرفتن عملیات بازسازی محور ریلی جنوب خبر داده و گفت: به منظور سرعت گرفتن عملیات بازسازی و بهسازی محور جنوب به ناچار یكسری از قطار مسافری این محور حذف شد و این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده كه طبق برنامه ریزی صورت گرفته به منظور بازسازی و بهسازی محور جنوب در حال حاضر كار بازسازی ۴ بلوك از بلوك های این محور شروع شده و براساس برنامه زمان بندی تا پایان سال عملیات بازسازی سایر بلاك های بحرانی نیز آغاز خواهد شد.

محور ریلی جنوب از زمان احداث تا اواسط دهه ۷۰ تنها فعالیت های نگهداری خطوط آن انجام گرفته است و در بازه زمانی سالهای ۷۰ تا ۷۷ به واسطه سوانح عدیده مورد بهسازی قرار گرفته، این در حالی است كه طبق اظهار نظر كارشناسان بهسازی محورهای پرترافیكی مانند محور جنوب باید هر ۱۰ الی ۱۵ سال یكبار انجام شود ودر پی آن بعد از هر دو مرتبه بهسازی باید نوسازی صورت گیرد.

با این تفاسیر و با توجه به حساسیت بالای این محور از خطوط ریلی كشور و همچنین درنظر گرفتن سوانح اخیر به نظر می رسد اتمام هرچه سریعتر عملیات بازسازی و بهسازی این خطوط به منظور افزایش ارتقای كیفیت و ایمنی علاوه بر رفع مشكلات موجود می تواند زمینه بهره برداری مطلوب ازاین محور را در آینده فراهم كند.

در این راستا انتظار می رود ضمن سرعت بخشیدن به عملیات بازسازی خطوط فرسوده زمینه رفع مشکل مردم منطقه که از قطارهای محلی استفاده می کنند و راه دسترسی غیر از خط آهن ندارند نیز توسط مسئولان فراهم شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون ربیعی به مهر اعلام کرد:
جزئیات ۴ سیاست جدید بازار کار/ گشایش‌ خطوط ویژه برای اشتغال


معاون وزیر کار سیاست‌گذاری، تقویت **** اطلاعات، ساماندهی اشتغال اتباع خارجی و اعزام نیروی کار به خارج را ۴ راهبرد جدید بهبود عملکرد بازار کار اعلام کرد.
حسن طایی در گفتگو با مهر از تدوین بسته ای به منظور اجرایی شدن سیاست های ایجاد اشتغال در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد و گفت: این بسته به تصویب کمیسیون شورای عالی اشتغال رسیده است.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار اظهارداشت: در این بخش می توان بهبود سیاست گذاری ها در بازار کار و تقویت **** اطلاعات، ساماندهی اشتغال اتباع خارجی و موضوع اعزام نیروی کار به خارج را به عنوان راهبردهای جدید تقویت سیاست گذاری در بازار کار نام برد.

طایی با تاکید بر اینکه در بخش صدور نیروی کار به خارج علاوه بر اینکه باید نیروی کار خارجی بپذیریم، باید نیرو نیز به خارج اعزام کنیم خاطرنشان کرد: باید از فرصت های بازار کار خارجی برخوردار شویم. با وجود ۴.۵ میلیون دانشجویی که در کشور در حال تحصیل هستند، ایران بالاترین پتانسیل را برای اعزام نیروی کار به خارج دارد.

این مقام مسئول در وزارت کار با اشاره به حل مشکل زبان خارجی متقاضیان اعزام به بازارهای جهانی کار افزود: همچنین در برخی رشته ها مانند علوم انسانی و کشاورزی نیز دارای اولویت هایی در اعزام نیروی کار به خارج هستیم.

وی با اشاره به اختصاص منابع جدید برای اجرای سیاست های بازار کار به وزارت کار در سال آینده گفت: این گشایش های اعتباری در ۵ سال اخیر متوقف بوده است و هیچ بودجه ای در این بخش وجود نداشت.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روحانی در جمع مدیران بانکها

تورم 40 درصدی نتیجه مسکن مهر بود/ ناچاریم این پروژه را تکمیل کنیم



رئیس جمهور با بیان اینکه مسکن مهر موجب تورم 40 درصدی شد، گفت: برای مسکن مهر، بانک مرکزی 45 هزار میلیارد پول چاپ کرد و در اختیار بانک مسکن قرار داد.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن روحانی در پنجاه و چهارمین مجمع سالیانه بانک مرکزی که صبح امروز در سالن همایش‌های بانک مرکزی برگزار شد ضمن گرامیداشت روزهای متبرک و مقدس این هفته و هفته پیش رو، گفت: خوشحالم امروز 24 آذر یعنی درست یک سال و شش ماه بعد از گذشت 24 خرداد 1392 در خدمت شما هستم.

وی افزود: یک سال و نیم از حماسه ملی مردم می گذرد و خوشحالیم که امروز در مجمع بانک مرکزی گزارش 92 را استماع کردیم و تصمیمات لازم اتخاذ شد.

همچنین رئیس جمهور یکی از مسئولیت های بانک مرکزی را کنترل تورم نامید و گفت: ما در یک سال و نیم گذشته امتحان کردیم و متوجه شدیم که یکی از مسائل اساسی در تورم، پایه پولی است و خطرناک‌ترین وسیله برای افزایش تورم، پول پرفشار در مبادلات پولی است.

روحانی افزود: وقتی دولت شروع به بی انضباطی پولی کند بانک مرکزی را مجبور به چاپ پول می‌کند اما این کار از لحاظ شرعی و قانونی مجاز نیست چرا که بلافاصله بر جیب مردم اثرگذار است و قدرت خرید آنها را پایین می آورد.

وی یادآور شد: دیدید که یک تصمیم گیری برای مسکن مهر چه بلایی بر سر کشور آورد، چه طور پول چاپ کردند، هر پولی که در تاریخ ایران چاپ شده بود چهل و چند درصد آن توسط بانک مرکزی چاپ شد، یعنی بانک مرکزی 45 هزار میلیارد چاپ کرد و در اختیار بانک مسکن قرار داد.

روحانی گفت: ما نیز مجبور شدیم این راه را ادامه دهیم و ناچاریم آن را تکمیل کنیم، به خاطر اینکه مردم به دولت اعتماد کردند و این اعتماد نباید از بین می رفت.

رئیس جمهور با بیان اینکه بی انضباطی مالی کشور را به هم می ریزد، ادامه داد: اثر آن پول چه شد؟ اثر آن پول تورم 40 درصدی و 45 درصدی نقطه به نقطه شد و ما کشور را در این شرایط تحویل گرفتیم.

رئیس جمهور در بخشی از سخنان خود با تاکید بر اینکه بانکها باید بنگاه داری را کنار بگذارند گفت: قرار این است که بانک واسطه بین مردم و تولید باشد و تسهیلات را به صورت عادلانه در اختیار کارآفرینان قرار دهد.

روحانی با بیان اینکه رقابت ناسالم موجب انحصار و عدم رقابت مشکل آفرین است، گفت: ما باید راه درست و سالم برای رقابت پیدا کنیم. مثلا می‌بینیم برای آنکه یک درصد نرخ سود را بالا ببرند کلاه شرعی روی سرشان می گذارند اما باید ما برای کاهش نرخ تسهیلات یک رقابت سالم ایجاد کنیم.

وی افزود: در گذشته یک فرقی میان بانک ها وجود داشت و ما امروز نیز باید یک رقابت سالم بین بانک ها درست کنیم تا بانک ها وظیفه خود را در مهار تورم و بحث پولی و مالی درست انجام دهند.

رئیس جمهور نظارت را یکی از مهمترین وظایف بانک مرکزی نامید و گفت: مردم به پشتوانه بانک مرکزی در بانکها سرمایه گذاری می کنند و بانک مرکزی باید بداند که بار اصلی بر دوش اوست بنابراین باید با نظارت دقیق تر، اعتماد مردم را کسب کند.

روحانی همچنین نظارت بانک مرکزی و دیگر بانک ها را ضروری و لازم دانست و گفت: از سوی دیگر بانک مرکزی نباید سخت گیری های بی جا بکند چرا که افراط و تفریط غلط است. یک نظارت دقیق و عادلانه بر بانک ها باید صورت بگیرد که به نفع مردم باشد چرا که این دولت، دولت اعتدال است.

وی همچنین با تاکید بر اینکه ما تحریم ها را از پیش پای مردم برمی داریم، گفت: ممکن است عده ای خوششان نیاید چرا که تعداد کمی هستند که از این آب گل آلود ماهی می گیرند اما اکثریت قاطع ملت ما فرهیختگان، علما، ***** و بزرگان ما همه به دنبال این هستیم که این زنجیر ظالمانه تحریم ها را بگسلیم.

رئیس جمهور تصریح کرد: دنیا چاره ای جز آنکه با جمهوری اسلامی ایران پای میز مذاکره بنشیند، ندارد چرا که راههای دیگر غلط است و آن را هم تجربه کرده و اگر بخواهد باز تجربه کند، ضرر می بیند.

روحانی فعالیت های هسته ای ایران را شفاف، قانونی و صلح آمیز نامید و گفت: ما مذاکره منطقی، شفاف و حساب شده می کنیم و کل مذاکرات ما روزی پخش خواهد شد و دنیا خواهد دید که مذاکره کننده ما با چه سختی مذاکره کرده است.

وی مذاکرات هسته ای را پیچیده خواند و گفت: ما به مذاکره کنندگان خودمان صد در صد اعتماد فنی و حقوقی داریم و کارکشته هستند، مردم هم کاملا اعتماد داشته باشند که راهی را که انتخاب کرده ایم، درست است و آن را پیش خواهیم برد و در عین حال حواسمان باید جمع باشد که چگونه این مسیر را طی کنیم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بعضی ها می گویند مذاکرات را رها کنید و بعضی ها می گویند زود باشید و آن را به نتیجه برسانید، ما حرف هیچ کدام را گوش نمی کنیم و آرام آرام سنگ گنده ای که 12 سال پیش در چاه عمیق افتاده است را بیرون می آوریم چرا که هم طنابش را داریم و هم زورش را و قادریم این سنگ بزرگ را بیرون بیاوریم تا مردم به حقوق خود دست یابند.

روحانی همچنین خطاب به مدیران بانک‌ها، گفت: شما خودتان را برای تعامل با دنیا آماده کنید چرا که در آینده ای نزدیک سرمایه گذاران زیادی وارد کشور می شوند و امروز توریست‌ها در برخی زمینه‌ها به دو برابر یا سه برابر رسیده‌اند.

وی همچنین با بیان اینکه بانک‌ها را باید توانمند کنیم، گفت: بانک‌های ما می‌خواهند که فعالیت کنند اما دستشان پر نیست، ما باید بانک‌ها را تقویت کنیم تا آنها نیز بتوانند صنعت و تولید را تقویت کنند.

روحانی معوقات بانکی را یکی از مشکلات بانک‌ها نامید و گفت: کسی آمده وامی گرفته، با شرایط تحریم مواجه شده، نتوانسته فعالیت اقتصادی خود را انجام دهد و معوقاتش عقب افتاده است، ما باید به او کمک کنیم.

رئیس جمهور افزود: از سویی دیگر ممکن است یکی هم تسهیلاتی گرفته باشد با یک نامی. برخی از بانک ها یا شبه بانک ها با یک نام مقدس می آیند تسهیلات می گیرند، شرکت و یا صندوق راه می اندازند اما معلوم نیست این تسهیلات در چه راهی خرج می‌شود. پس همه یکی نیستند، هر کسی که تخلف کرده باید با او برخورد شود و آن کسی هم که مقصر نیست باید یک راه حلی پیدا کنیم تا بتواند فعالیت اقتصادی خود را انجام دهد.

کنترل تورم از وظایف اصلی بانک مرکزی است

رئیس جمهور همچنین در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به وظایف بانک مرکزی ادامه داد: یکی از مهمترین وظایف بانک مرکزی در قدم اول کنترل تورم است و خیلی مهم است که چگونه با این افراد رفتار کنیم.

وی افزود: بانک ها اصولا هدف نهایی شان خدمت به مردم است می خواهند خدماتی را در زمینه مسائل اقتصادی به ویژه پولی به مردم ارائه کنند و این خدمات اگر در زمینه تولید باشد، منفعت بیشتری به مردم خواهد رسید.

بانک ها از ابزار تحقق دولت الکترونیک

روحانی یکی از ابزارهای محقق شدن دولت الکترونیک را بانک مرکزی نامید و گفت: در جلسه روز گذشته هیات دولت، بانک مرکزی گزارشی داد که امیدوارکننده بود. این گزارش نشان می دهد بانک مرکزی تلاش می کند همپای دنیا از تکنولوژی روز و قابل اتصال به سایر کشورها استفاده کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز بانک مرکزی مورد اعتماد مردم است، گفت: مردم سرمایه و زندگی و پس‌اندازشان را جایی نمی گذارند که مورد دستبرد قرار گیرد؛ چراکه دارایی مردم جزء اسرار زندگی شان است و شما در بانک ها مانند پزشک می مانید که باید اطلاعات مردم را نگه دارید که اگر این اطلاعات افشا شود، راحتی و امنیت را از مردم سلب کرده اید.

وی همچنین در کنار اعتماد، دقت عمل و سرعت عمل را نیز برای بانک ها ضروری دانست و گفت: کاری کنید مردم از لحاظ دینی از هر مذهب مختلفی که هستند بتوانند به راحتی سرمایه شان را در بانک ها بگذارند و از آن بهره برند و هم این اعتماد را داشته باشند که فعالیت های بانکی، اسلامی و در چارچوب مقررات دینی صورت می گیرد.

روحانی با اشاره به سفرش به ترکیه یادآور شد: در سفرم به ترکیه یکی از مقامات بلندپایه این کشور گفت: بزرگترین بانک ما اسلامی است و حدود ۴۰ میلیارد دلار سرمایه دارد؛ چراکه مردم می گویند پولی که از این بانک می گیرند، حلال است و برکت دارد و فعالان اقتصادی نیز با این بانک قرارداد می بندند.

رئیس جمهور با بیان اینکه بانک‌های ما نیز بر طبق قواعد اسلامی کار می کنند، گفت: اگر می‌خواهید برای تاسیس بانک‌ها مجوز بدهید، بانک اسلامی تاسیس کنید که به صورت دقیق تر و شفاف تر سود و زیان در آن مشخص باشد؛ چراکه ربا در اسلام کیفر بالایی دارد؛ ما باید از پول در اقتصاد استفاده کنیم، نه از پول با پول.

وی همچنین با انتقاد از تعدد بانک‌ها و شعبات آن در کشور گفت: بانک مرکزی باید نسبت به شعبات بانک ها و تعداد بانک‌ها یک مقدار تجدیدنظر و نظارت داشته باشد، مگر ما چند بانک می خواهیم؟ هر چند صد هزار نفر چند بانک می‌خواهند؟ یک میلیارد دلار چند بانک و چند شعبه می‌خواهد؟ بنابراین باید یک حساب و کتاب و چارچوبی برای تعداد شعبات و بانک ها باشد.

بانک‌ها به جای اینکه پول را صرف تاسیس شعبه جدید کنند، آن را به تولید هدایت سازند

روحانی با اشاره به افزایش تعداد بانک ها در ۱۰ سال اخیر ادامه داد: بانک ها بجای آنکه پول ها را صرف تاسیس شعبه‌های مجلل کنند، پول آن را در تولید بیاورند و بانک های دولتی هم سرمایه های خود را در اختیار کارآفرینان مولد قرار دهند.

رئیس جمهور همچنین در بخش دیگر از سخنان خود با اشاره به شرایط اقتصادی کشور در آغاز دولت یازدهم گفت: ما کشور را در شرایط تورم ۴۰ درصدی تحویل گرفتیم و در اولین قدم باید ثبات اقتصادی ایجاد می کردیم که لازمه آن جلوگیری از تورم بود. بنابراین ناچار بودیم تورم را مهار و حرکت پایه پولی را کند کنیم.

وی افزود: خیلی از اقتصاددانان موافق نبودند و گفتند پول و نقدینگی را باید آزاد بگذارید تا اقتصاد از رکود خارج شود؛ چراکه اگر از رکود خارج شدیم به رونق اقتصادی می رسیم اما ما دیدیم که بی ثباتی رونق نمی آورد و اول باید ثبات ایجاد کنیم.

کاهش تورم در دولت یازدهم در مقایسه با تاریخ ایران بی‌نظیر است

روحانی یادآور شد: الحمدالله تورم ما از ۴۰.۴ در سال گذشته به تورم ۱۸.۲ رسیده است و ۲۲ واحد درصد تورم پایین آماده که این کار در طول یکسال در تاریخ ایران بی نظیر است.

رئیس جمهور با بیان اینکه بانک مرکزی در کنترل تورم به دولت کمک فراوانی کرده است گفت: حفظ و کاهش تورم، ضرورت دارد و ما باید بتوانیم این کاهش تورم را قدم به قدم پیش ببریم و این راه را ادامه دهیم و به تورم تک رقمی برسیم.

وی با بیان اینکه چند کشور در دنیا تورم دو رقمی دارد، گفت: اکثر کشورهای جهان تورمشان یک رقمی است و باید برنامه ریزی ما در سیاست پولی و مالی به گونه ای باشد که تورم سال آینده کمتر از امسال بشود و تا سال ۹۵ نیز تورم ما تک رقمی شود.

روحانی تاکید کرد: وقتی تورم پایین می آید، نرخ بهره هم باید پایین بیاید رقم سودی که امروز گرفته می شود، نادرست است و باید آن را قدم به قدم اصلاح کنیم.

اقتصاد دستوری را قبول ندارم

رئیس جمهور با بیان اینکه من اقتصاد دستوری و فرمانی را قبول ندارم، گفت: نمی گویم که نرخ بهره را یک شبه اصلاح کنید؛ چراکه اقتصاد با آچار اقتصاد درست می شود.

وی خلق پول را از دیگر وظایف بانک مرکزی نام برد و گفت: خلق پول خطرناک است و باید حساب شده باشد و باید بانک مرکزی در این زمینه دقت لازم را انجام دهد.

روحانی خاطر نشان کرد: البته ما از رشد نقدینگی و پایه پولی راضی نیستیم و باید پایه پولی ما بر مبنای کاهش تورم باشد.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار ایران گفت: این دولت نه به بانک مرکزی و نه به مرکز آمار هیچ دستوری برای چگونگی محاسبه نداده است و نگفته ایم که آن را چه زمانی اعلام کنید بلکه تاکید ما این بوده است که آمارها را به‌روز، سریع، روشن و شفاف اعلام کنید و در اختیار مردم قرار دهید تا مردم به آمار مراجع رسمی اعتماد داشته باشند.

گام‌های اولیه را در زمینه خروج از رکود برداشته‌ایم

وی با بیان اینکه آمارها به ما نشان می دهد که ما قدم های اولیه را در زمینه خروج از رکود برداشته ایم گفت: همه آثار و علائم به ما می گوید که رشد اقتصادی ما تا پایان سال مثبت خواهد بود.

روحانی با اشاره به نقش بانک ها در ایجاد رونق اقتصادی ادامه داد: خبر خوشی که برای مردم داشته ایم این بود که اعتباری که برای بودجه عمرانی اختصاص دادیم و عمل کردیم بی سابقه بوده است و تاکنون ۲۱ هزار میلیارد تومان برای بخش عمرانی اختصاص دادیم که این رقم تا پایان سال افزایش خواهد یافت.

رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه رقم بودجه عمرانی در سال گذشته بیشتر از امسال خواهد شد، گفت: این یک حرکت بسیار مهمی است هر چه بتوانیم بودجه جاری را محدود کنیم به معنی حرکت در مسیر رونق است.

وی همچنین با اشاره به پروژه های نیمه تمام در کشور گفت: برای اتمام پروژه های نیمه تمام بانک مرکزی و بخش خصوصی باید به میدان بیایند که ما بخشی از آنها را بفروشیم و با اقساط بلندمدت واگذار کنیم.

روحانی افزود: تسهیلات بانک ها باید عمدتا سرمایه در گردش باشد و ۶۰ درصد تسهیلات برای گردش مالی در بخش صنعت، معدن و کشاورزی و در کل تولید اختصاص یابد که این روند را باید ادامه دهیم.

رئیس جمهور در پایان خاطر نشان کرد: آبادانی کشور و خدمت به مردم اساس اعتماد جامعه به بانک ها است و این اعتماد با نظارت دقیق و اطلاع رسانی دقیق بانک مرکزی صورت می گیرد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
احمد پژمان: چشمم از این ارکستر آب نمی‌خورد

یک پیشکسوت حوزه‌ی موسیقی گفت: چشمم آب نمی‌خورد که ارکستر سمفونیک تهران به‌دردی بخورد، اما بودنش خوب است.



به گزارش خبرنگار بخش موسیقی ایسنا،‌ احمد پژمان درباره‌ی چالش‌های ارکستر سمفونیک تهران در چند سال اخیر، گفت: در ایران، ارکستر در دست **** آن است، مثلا یک **** جوان را می‌آورند که تازه می‌خواهد تجربه کسب کند. **** درجه‌ی یک هم ارکستر سمفونیک تهران را ***** نمی‌کند. خیلی از آدم‌های بی‌تجربه آمدند و با ارکستر سمفونیک ***** یاد گرفتند، چون ارکستر ضعیف بود.



آهنگساز فیلم «شازده احتجاب» ادامه داد: این موضوع دو دلیل دارد که مورد اول، خودخواهی رهبران است، آن‌ها می‌خواهند خودشان را مطرح کنند و بعد در کشور دیگری روی صحنه بروند. اگر هم ارکستر سمفونیک داشته باشیم، همه می‌خواهند کارهای کشورهایی را اجرا کنند که می‌خواهند چند سال بعد، ارکستر آن کشور را ***** کنند. البته ارکستر ملی، تمرین‌های خوبی با «بردیا کیارس» داشت و خیلی خوب پیشرفت کرده بود.



او با بیان این‌که به هر حال، جوانان امروز پیشرفت کرده‌اند و حتی خودشان هم ارکستر مجلسی درست می‌کنند، اظهار کرد: دولت ارکستر را برای خودنمایی می‌خواهد. ای کاش مقداری از آن بودجه‌ای را که به سازمان‌های دیگر اختصاص می‌یابد، به موسیقی می‌دادند.



این آهنگساز پیشکسوت همچنین گفت: چند سال پیش، به قطر رفته بودم که به‌نظر من، یکی از بهترین ارکسترهای دنیا را دارد. من از ارکستر سمفونیک تهران چیزی ندیده‌ام که حالا اگر بخواهد کاری از من را اجرا کند، خوشحال باشم. رهبران درجه‌ی یک هم این ارکستر را ***** نمی‌کنند. **** درجه‌ی یک «علی *****» بود که از ایران رفت، البته می‌دانم که آرزو دارد برگردد.



پژمان با بیان این‌که وقتی به موسیقی توجه زیادی نمی‌شود نباید انتظار خاصی داشته باشیم‌، افزود: وقتی تلویزیون ساز را نشان نمی‌دهد، شما انتظار دارید؟ ارکستر سمفونیک را برای‌تان در طبق بگذارند‌؟



او گفت: من خوشحالم که موسیقی کار می‌کنم و عده‌ای هم موسیقی من را دوست دارند.



این هنرمند در پاسخ به پرسشی مبنی بر تغییر فضای روحی هنرمندان جوان، بیان کرد: پیش از انقلاب، موزیسین‌های درجه‌ی یکی فعالیت می‌کردند که محل فعالیت‌شان رادیو بود. سال‌ها پیش، شارلاتان‌بازی در موسیقی وجود نداشت و در موسیقی پاپ و موسیقی ایرانی، فضای بدی حاکم نبود؛ اما نمی‌دانم چرا حالا شارلاتان‌بازی مد شده است. بعضی‌ها برای این‌که به موفقیت برسند شارلاتان‌بازی می‌کنند وسیله‌اش هم برای‌شان محیا است. از همین فیس‌بوک و یوتیوپ برای فعالیت‌های‌شان استفاده می‌کنند، به خارج از کشور می‌روند و خودشان را مطرح می‌کنند. آدم باید حواسش باشد که تحت تأثیر این شارلاتان‌بازی‌ها قرار نگیرد.



پژمان در بخش دیگری از سخنانش گفت: خیلی جالب است که دولت کاسب شده است؛ دم از موسیقی فاخر می‌زند، ولی دست کم کارهای خوب موسیقی را معرفی نمی‌کند، این کاش دست کم فقط اعلام می‌کردند که مثلا احمد پژمان یا هوشنگ کامکار فلان اثر را منتشر کرده است.



آهنگساز فیلم «روسری آبی» که در نشست نخستین دوسالانه‌ی «آهنگسازی احمد پژمان» سخن می‌گفت،‌ درباره‌ی دلیل تشکیل چنین مسابقه‌ای اظهار کرد: چندی پیش، حمیدرضا دیبازر و امیرحسین اسلامی‌بانی این کار شدند و به من پیشنهاد برگزاری چنین مسابقه‌ای را دادند؛ من اول فکر کردم که دوست ندارم مسابقه‌ای با نام من ایجاد شود، اما بعد با خودم گفتم در محیطی که موسیقی علمی مخصوصا موسیقی ایرانی علمی مورد توجه قرار نمی‌گیرد‌، ایجاد چنین فضایی خوب است‌.



او ادامه داد: گاهی در دانشگاه می‌دیدم که محیط به موسیقی علمی آوانگارد تبدیل شده است. برای همین تصمیم گرفتیم این مسابقه برگزار شود. وقتی هم فهمیدم که دانشجویان در دانشگاه دارند برای این مسابقه قطعه می‌نویسند، خوشحال شدم.



پژمان در ادامه‌ی سخنانش اظهار کرد: کسانی که در زمینه‌ی موسیقی علمی فعالیت می‌کنند، باید به این نکته توجه داشته باشند که موسیقی وطن خودمان را هم در نظر بگیرند. در این سال‌ها به این نتیجه رسیده‌ام که کشور ما از هر گوشه، موسیقی جالبی برای خود دارد و سعی می‌کنم در کارهایم به آن‌ها توجه کنم.



وی گفت: شرکت کردن خیلی از آهنگسازان جوان که راهی پیش روی خود ندارند‌، در این مسابقه می‌تواند دریچه‌ی کوچکی به امید باشد. نمی‌خواهم خودم را مطرح کنم، اما خوشحال می‌شوم تا افرادی را که در زمینه‌ی موسیقی سمفونیک فعالیت می‌کنند تا حدی به سمت خودمان بکشم. دوست دارم عده‌ای به سمت موسیقی ایران بیایند. امیدوارم کسانی که فضایی برای نشان دادن خودشان ندارند، از این فرصت برای مطرح شدن استفاده کنند.



پژمان درباره‌ی روند برگزاری این مسابقه توضیح داد: افرادی که در دوسالانه‌ی «آهنگسازی احمد پژمان» شرکت می‌کنند، باید از مصالح موسیقی ایرانی بهره بگیرند. حالا از دستگاه گرفته تا ریتم و ... هدف این است که به موسیقی خودمان توجه کنیم.



او در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره‌ی فضای موسیقی در زمان جوانی‌اش، گفت: محیطی که ما در آن بزرگ شدیم، چندان هنری نبود‌؛ ما در محیطی بزرگ شدیم که وقتی ویلن دستم بود، خجالت می‌کشیدم. قرار بود من و «تیمور پورتراب» با هم یک دوئت داشته باشیم که باید برای تمرین به خانه‌ی پورتراب به سلسبیل می‌رفتم، من با ترس از آن محله رد می‌شدم و سرانجام یک جعبه برای سازم پیدا کردم تا دیده نشود.



وی افزود: اما مثلا شخصی مانند «خاچاطوریان» در یک کنسرواتوآر تحصیل می‌کرد و فضایش با ما فرق داشت. ما باید آرام‌آرام فضا را می‌ساختیم و شروع به ایجاد موسیقی علمی می‌کردیم، البته این، تقصیر ما نبود.



به گزارش ایسنا، در این نشست که صبح امروز (دوشنبه، 24 آذرماه) در سازخانه‌ی تهران برگزار شد، هوشنگ کامکار به‌عنوان یکی از اعضای هیئت داوران این مسابقه، اظهار کرد: این مسابقه را موسسه‌ای برگزار می‌کند که با جایی ارتباط ندارد و مستقل است و این برای من جای خوشحالی دارد.



این آهنگساز پیشکسوت ادامه داد: روزی که از من دعوت کردند تا به این مسابقه بیایم، گفتم برای من اتفاق بزرگی است که داور باشم. به هر حال، جوانان در این مسابقه شرکت می‌کنند و تجارب جدیدی عرضه خواهند کرد، دوستانی هم با عشق و علاقه در کنار هم هستند. امیدواریم با حضور این صاحب‌نظران قطعات شایسته‌ای را در کمال آزادی انتخاب کنیم.



کامکار در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر این‌که بعضی هنرمندان قصد مطرح کردن خود را به هر نحوی دارند، گفت: در هر نوع موسیقی، تکنیک و ارزش وجود دارد. اگر کسی گفت سمفونی می‌سازد به این معنا نیست که آهنگساز خوبی است. شاید سمفونی‌اش دوزار نیارزد و نتوان 15 ثانیه به آن گوش کرد؛ اما یک نفر هم سمفونی باارزش می‌سازد.



او ادامه داد: موسیقی پاپ هم همین است، یک موسیقی پاپ می‌تواند با ارزش باشد و از طرفی هم می‌تواند بی‌ارزش و حاوی هیچ باشد. باید تکنیک کار را بلد بود و خلاقیت داشت.



وی در پایان سخنانش، با انتقاد از رسانه‌ها گفت: شما خیلی بی‌مسوولیت هستید؛ گاهی خبرهایی را پیگیری نمی‌کنید، شما باید به ما کمک کنید. من برای‌تان ارزش زیادی قائل هستم. مثلا اگر من بگویم دو روز پیش، از دانشگاه هاروارد جایزه گرفته‌ام آیا شما نباید این خبر را پیگیری کنید،‌ متأسفانه امروز زمانی رسیده است که همه الکی از خودشان تعریف می‌کنند.



در بخش دیگری از این نشست، امین هنرمند به‌عنوان یکی از اعضای هیئت داوران این مسابقه، گفت: امسال مسابقه در قالب «کوئینتت کلارینت» برگزار می‌شود‌، اما ترکیب سازی هر سال به این صورت نیست و تغییر خواهد کرد. در نهایت هم آثاری انتخاب می‌شوند که در چارچوب باشند.



وی افزود: این مسابقه چند جنبه‌ی مثبت دارد؛ نخست، ایجاد انگیزه برای تولید یک اثر که باعث رقابت می‌شود و دوم، برگزاری یک کنسرت برای اجرای آثار منتخب و ضبط آن‌ها.



حمیدرضا دیبازر نیز که به‌عنوان یکی دیگر از اعضای هیئت داوران مسابقه در این نشست حضور داشت‌، گفت: برای نوازندگان قطعات موسیقی، محدودیت سنی وجود ندارد. درباره‌ی انتخاب ساز کلارینت نیز باید بگویم که در سال‌های اخیر، نوازندگان خوبی همراه مدرسان حرفه‌ای در این عرصه وارد شده‌اند و مطمئن باشید که نتیجه‌ی کار، خوب است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هاشمی رفسنجانی :

کشورهای اسلامی، اعضای یک خانواده بزرگ روی کره زمین هستند



رئیس مجمع تشخیص مصلحت ****، همکاری‌های علمی و دانشگاهی کشورهای اسلامی و گسترش تعامل با کشورهای تازه استقلال یافته آسیای میانه را ضروری دانست.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار سفیر قزاقستان در تهران، استقلال کشورهای آسیای میانه و قفقاز را برای منطقه خوب توصیف کرد و با اشاره به حضور قزاقستان در میدان‌های بین‌المللی، گفت: عقلانیت دیپلماتیک حکم می‌کند که کشورها در تعامل با دنیا به رونق اقتصادی، فرهنگی و سیاسی برسند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مشاور کانون عالی شوراهای اسلامی کار تاکید کرد
توافق دولت و کارفرمایان درباره سبد معیشت کارگران


مشاور کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور با بیان اینکه افزایش 14 درصدی دستمزد تامین کننده حقوق کارمندان نخواهد بود و نیازمند بازنگری است، ابراز امیدواری کرد: دولت و کارفرمایان درباره سبد معیشت خانوارهای کارگری به یک توافق منطقی برسند.



علی خدایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: مبنای محاسبه حقوق و دستمزد کارگران، قانون کار است و اینکه دولت در بودجه خود، نرخ تورم را چند درصد دیده و افزایش دستمزد را چگونه محاسبه کرده ملاک عمل ما نیست.



وی ادامه داد: ماده 41 قانون کار دو بند دارد که یکی به نرخ تورم و دیگری به سبد هزینه خانوار اشاره کرده است علیرغم اینکه سالهای گذشته تاکید داشتیم که قانون کار می‌گوید تعیین دستمزد مطابق نرخ تورم صورت گیرد اما وزارت کار و دیوان عدالت اداری به ما قبولاندند که استناد قانون توجه به نرخ تورم است نه مطابقت با نرخ تورم و در رای دیوان عدالت اداری درباره پرونده شکایت کارگران اعلام شد که قانون اصراری بر مطابقت تعیین مزد با نرخ تورم ندارد، بر این اساس نمی‌تونیم پیش بینی نرخ تورم و نرخ تورم محقق شده را ملاک عمل قرار بدهیم.



خدایی تصریح کرد: بند 2 ماده 41 قانون کار تاکید می‌کند که دستمزد تعیین شده باید مخارج زندگی یک خانوار چهار نفره را به طور متوسط تامین کند لذا رقم دستمزد کارگران در سال آینده باید این هدف را محقق کند.



مشاور کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در ادامه با اشاره به جلسه ستاد دستمزد وزارت کار اظهار کرد: در این جلسه به نمایندگی از کانون عالی شوراهای اسلامی کار پیشنهاد کردیم که تا شب عید و زمان تعیین دستمزد سر موضوع سبد معیشت خانوارهای کارگری به یک توافق منطقی برسیم و بر این قضیه متمرکز شویم که منظور قانونگذار از حداقل معیشت یا مخارج حداقلی یک خانوار چیست؟



این فعال کارگری خاطرنشان کرد: کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور سبد هزینه خانوار کارگری را به طور جداگانه محاسبه کرده است ولی در جلسه ستاد مزد وزارت کار پیشنهاد ما این بود که وزارت کار و کارفرمایان درباره سبد معیشت خانوار کارگری به توافق برسند و بعد به موضوع تامین حداقل معیشت ورود کنیم.



به اعتقاد خدایی، حتی افزایش 14 درصدی دستمزد کارکنان دولت تامین کننده زندگی و معیشت آنها نخواهد بود و نیازمند بازنگری است.



وی گفت: با توجه به رصد اقلام ضروری زندگی و افزایش قیمتی که حداقل در قسمت خوراکی‌ها شاهد هستیم معیشت کارمندان دولت نیز با افزایش 14 درصدی دشوار خواهد بود هرچند که ممکن است در نهادهای دولتی حمایتهای دیگری در کنار افزایش دستمزد دیده شود.



به گفته مشاور کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، درباره کارگران به ویژه کارگران بخش خصوصی که هیچگونه مزایایی در کنار حداقل دستمزد ندارند باید روی حداقل مزد تاکید کرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرد
رشد 10 تا 15 درصدی آمار قاچاق در هر سال


رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضمن اعلام رشد 10 تا 15 درصدی آمار قاچاق در هر سال گفت: برنامه راهبردی پیشگیری و مقابله با قاچاق کالا و ارز مشتمل بر شش راهبرد، 18 هدف راهبردی و 135 برنامه کلان تهیه و بعد از تایید اعضای ستاد به دولت ارائه می شود.



به گزارش ایسنا، حبیب‌الله حقیقی در یکصد و دومین جلسه اعضای اصلی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ساختار برنامه راهبردی پیشگیری و مقابله با قاچاق کالا و ارز را همسو با سیاست‌های کلی **** از جمله اقتصاد مقاومتی و مستند به قوانین و مقررات بخشی و فرابخشی اعلام کرد و افزود: برای مبارزه مؤثر با قاچاق کالا و ارز تبیین افق روشن و برنامه مشخص لازم است چرا که در غیر این‌صورت دچار روزمره‌گی خواهیم شد.



وی افق برنامه تهیه شده را پنج ساله ارزیابی کرد و افزود: با برنامه راهبردی روشن و زمانبندی تعریف شده ضمن آسیب‌شناسی قاچاق کالا و ارز در یک افق پنج ساله کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت به سمت پیشگیری و سپس کاهش قاچاق حرکت می کنیم.



حقیقی رویکرد برنامه تدوین شده را در ابتدا مهار و کنترل رشد قاچاق و در مرحله بعد کاهش قاچاق که در سال پنجم محقق خواهد شد، عنوان و اظهار کرد: در صورتی که 50 درصد حجم قاچاق را در سایه افق تعیین شده کاهش دهیم به نیمی از هدف خود در مسیر مبارزه با قاچاق رسیده‌ایم.



وی ضمن اعلام رشد 10 تا 15 درصدی آمار قاچاق در هر سال خاطر نشان کرد: با تعیین رویکرد مناسب مبارزه با فساد که قاچاق نیز از اثرات آن است می‌توان تا حدودی در رفع دغدغه‌های **** معظم انقلاب در زمینه مبارزه با فساد گام برداشت.



حقیقی در بخش دیگری از سخنان خود قاچاق سوخت را مساله‌ای قابل توجه دانست و گفت: اینکه هشت درصد فرآورده‌های نفتی توزیعی به سمت قاچاق سوق داده می‌شود معضل بزرگی است که باید مورد توجه و بررسی قرار گیرد.



وی اصلاح فرآیندها در تمامی مراحل توزیع را ضروری دانست و افزود: برای مثال بر اساس گزارش‌های دریافتی در یک دوره مشخص 11 هزار کامیون و تریلی سهمیه سوخت دریافت می‌کنند اما باری را جابجا نمی‌کنند و خارج از چرخه حمل و نقل هستند.



رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز قاچاق سوخت را نتیجه فرآیندهای معیوب برشمرد و گفت: قاچاق سوخت ناشی از عدم کنترل‌های لازم در مبدا و یا فرآیند های نادرست در مسیر توزیع است در نتیجه لازمه مبارزه مؤثر در این زمینه اتخاذ رویکرد فرآیندی است که کارگروه مربوطه در ستاد برنامه‌های جامعی در این زمینه تهیه کرده و به زودی شاهد دست آوردهای آن خواهیم بود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تجارتی جدید با استفاده از چک‌های برگشتی

همزمان با افزایش میزان چک‌های برگشتی در کشور، مشاغلی ترویج پیدا کرده‌اند که طبق ادعای خودشان می‌توانند سوءاثر چک برگشتی را رفع کنند.



به گزارش ایسنا، اقتصادنیوز با این مقدمه، نوشت:



- سلام. من سه برگه چک برگشتی دارم.



- چه بانکی؟



- فرقی هم دارد؟ سه بانک متفاوت. یکی هم شهرستان.



- نه فرق چندانی ندارد. تاریخ چک‌ها چه زمانیه؟



- دو سال، یک سال و پنج ماه پیش.



- مبلغ چک‌ها چقدر است؟



- 70 میلیون، 35 میلیون و 10 میلیون تومان.



- مشخصات افرادی که چک را برگشت زده‌اند، بدهید. برای چک‌های 70 و 35 میلیونی یک درصد از مبلغ چک و برای چک 10 میلیونی، 300 هزار تومان می‌گیریم. رضایت‌نامه معتبر محضری می‌دهیم که به بانک بدهید.



- یعنی بدون وجود کسی که چک را برگشت زده، رضایتنامه محضری می‌دهید؟



- بله. خیالتان راحت.



برگشت خوردن 523 هزار برگ چک در مهرماه امسال که ارزش مجموع آنها به عدد 6277 میلیارد تومان می‌رسد، نشان‌دهنده این است که در 12.6 درصد از کل میزان چک‌های مبادله شده در مهرماه امسال چک‌های بی‌اعتبار صادر شده‌اند.



البته باید به این نکته اشاره کرد که این نسبت در دو سال اخیر بی‌سابقه بوده است.



در این مورد باید بررسی کرد که آیا قوانین کشور ضعف دارد یا مسائل دیگری است که در نهایت منجر به این می‌شود که روند برگشت خوردن چک‌ها در کشور نه‌تنها کم نشود بلکه بیشتر هم شود. یکی از ابزارهای برخورد با چک‌های برگشتی، قوانین مربوط به سوءاثر چک است که طبق مقررات بانک مرکزی، اگر چک برگشتی قبل از 10 روز پاس شود، در سیستم بانک مرکزی ثبت نمی‌شود اما پس از 10 روز تا هنگامی که پاس شود سابقه سوء‌اثر باقی می‌ماند.



باقی ماندن سوءاثر باعث می‌شود که صاحبان چک برگشتی در ادامه کارهای بانکی خود اعتبار گذشته خود را نداشته باشند و بانک با آنها متفاوت از دیگر مشتریان برخورد می‌کند. به همین دلیل معمولاً صاحبان چک برگشتی به دنبال آن هستند که به هر طریق ممکن سوءاثر چک برگشتی را رفع کنند.



در صورتی که چک برگشتی به هر دلیل نخواهد پاس شود، یا لاشه چک باید به بانک برگردد یا رضایتنامه محضری از کسی که چک را برگشت زده لازم است که ترتیب رفع سوء‌اثر چک داده شود.



البته به دلیل ارتباطات خاص مالی که گاهی بین افراد پیش می‌آید و جلوگیری از بی‌اعتباری مشتریان بانکی، بانک مرکزی راه دیگری پیش روی افراد می‌گذارد که از سوءاثر جلوگیری شود و بدون ارائه لاشه چک یا ضمانتنامه هم بتوان سوءاثر را پاک کرد. برای استفاده از این راه، صاحب حساب باید به میزان مبلغ چک یا چک‌های برگشتی، موجودی در حساب جاری خود داشته باشد، اما از بانک بخواهد این موجودی را مسدود و از پاس کردن چک‌های مربوطه هم جلوگیری کند تا تکلیف چک‌های برگشتی مشخص شود. مدتی که بانک برای این کار در نظر گرفته شده ، 24 ماه است.



در این شرایط شرکت‌های زیادی در جراید و سایت‌ها با تبلیغ رفع سوء‌اثر چک به فعالیت مشغولند. روند کاری این شرکت‌ها به این صورت است که با گرفتن مشخصات فردی که چک را برگشت زده، رضایتنامه محضری می‌دهند که به بانک داده شود و رفع سوءاثر انجام می‌شود.



آن طور که اغلب اپراتورهای این شرکت‌ها می‌گویند، کار آنها کاملاً قانونی است، اما مشخص نیست چگونه بدون حضور فرد، رضایتنامه محضری ارائه می‌شود و کاملاً قانونی است!



این در حالی است که بانک مرکزی در اعلامیه‌هایی به طور مکرر اعلام کرده که تبلیغات غیرقانونی رفع سوءاثر چک در برخی رسانه‌ها مورد تأیید بانک مرکزی نیست اما این رسانه‌ها هنوز تبلیغات این نوع شرکت‌ها را انجام می‌دهند.



نرخ رفع سوءاثر چک برگشتی



آن طور که اغلب اپراتورهای این شرکت‌ها عنوان می‌کنند، قیمت رفع سوءاثر چک در این شرکت‌ها، حدود یک درصد مبلغ چک است. البته کف بازار بین 300 تا 350 هزار تومان است اما اگر تعداد فقره چک زیاد باشد، تخفیف هم می‌دهند.



نکته قابل توجه این است که اگر مبلغ چک کمتر از کف بازار باشد، باز هم باید این مبلغ پرداخت شود. البته گفته صاحبان این کسب و کار گواه این است که کاربرد این روش، بیشتر برای مواردی است که چند سال از مدت برگشت خوردن چک گذشته است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در گفت‌وگو با ایسنا عنوان شد
عوام‌فریبی در فروش لوازم خانگی/ فروش یخچال‌های 14 فوتی به جای 25 فوتی

رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران گفت: در بسیاری از فروشگاه‌ها یخچال‌های 14 فوتی به دروغ به عنوان یخچال 25 فوتی فروخته می‌شود. و این اتفاق در زمینه بخاری و کولر نیز رخ می‌دهد که عوام‌فریبی است.



محمد طحان‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه ضرورت اجباری شدن استاندارد در لوازم خانگی بسیار احساس می‌شد، اظهار کرد: در حال حاضر استاندارد برای کالاهایی مثل بخاری، آب‌گرمکن گازی و اجاق گاز اجباری است چون در بعضی از لوازم خانگی که ساخت آسانی دارد، تعدد کارخانه و تولیدکننده غیر قانونی هم وجود دارد.



وی بیان کرد: استاندارد اجباری در بسیاری از کالاها وجود داشت ولی با توجه به اینکه تعدد کارخانه‌ها زیاد شده و خیلی از تولیدکنندگان استاندارد را رعایت نمی‌کردند، همین موضوع باعث شد که بحث استاندارد در همه لوازم خانگی اجباری شود.



طحان‌پور افزود: نیروی انسانی کافی برای نظارت در همه مغازه‌های لوازم خانگی وجود ندارد ولی اجباری شدن استاندارد و اجرای دقیق آن می‌تواند از بسیاری مشکلات بکاهد.



تولید اجاق گاز رومیزی غیر استاندارد در انباری خانه‌ها!


رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان اینکه در حوزه تولید برخی لوازم خانگی با مواردی از تخلف مواجه شدیم، گفت: به عنوان مثال بعضا افرادی در انباری خانه‌شان اجاق گاز رو میزی تولید می‌کنند که استاندارد ندارد ولی آنها مدعی هستند که کارشان استاندارد است.



وی تاکید کرد: تعدادی از خریداران به ما شکایت کردند که یخچالی را به عنوان 24 فوت خریده‌اند ولی 14 فوت بود که پیشنهاد می‌شود مراجع ذی‌ربط بحث فروش یخچا‌ل‌ها را از این پس فقط بر اساس لیتر عنوان کنند.



طحان‌پور با بیان اینکه هر فوت یخچال حدود 28.3 لیتر است، گفت: ‌به دنبال بازدید از یکی از کارخانه‌های تولید یخچال با موردی برخورد کردم که کارخانه مربوطه یخچال‌های دوقلو را که در بازار به عنوان 35 فوت به فروش می‌رساند در واقع 17 فوت است؛ این موضوع یک عوام‌فریبی محسوب می‌شود و مراکز مربوطه باید به آن رسیدگی کنند.



وی تاکید کرد: یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه شود این است که فروشگاه‌ها باید یخچال‌ها را بر اساس لیتر اعلام کنند، نه فوت.



رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران در ادامه با بیان اینکه در کولرها معمولا از عنوان وات استفاده می‌شود ولی کولرهایی که به عنوان مثال به عنوان 7000 وات فروخته می‌شود در واقع مدل 7000 هستند، اظهار کرد: متاسفانه در حوزه فروش بخاری نیز شاهد بودیم که برخی از بخاری‌ها به عنوان بخاری 12 هزار کالری فروخته می‌شوند و این در حالی است که فقط عنوان مدل این بخاری ها 12 هزار است.



به گزارش ایسنا، چندروز پیش با تایید سازمان ملی استاندارد ایران، طرح تشویقی استانداردسازی اجباری لوازم خانگی به منظور جلوگیری از نابسامانی های موجود تصویب شد تا از این پس خدمات و سایر اقدامات به شکل بهینه و هدف دار ارائه شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آغاز رایزنی عراقچی، روانچی و شرمن در ژنو
معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا لحظاتی پیش در ژنو به منظور حل اختلافات موجود بر سر راه حصول توافق جامع هسته‌ای بر سر یک میز به گفت‌وگو نشستند.


13930322000281_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر امور خارجه ایران و وندی شرمن قائم مقام موقت و معاون سیاسی وزیر خارجه آمریکا لحظاتی پیش (۱۶ به وقت تهران ۱۳:۳۰ به وقت محلی) در راستای رایزنی‌ها به منظور حصول توافق جامع هسته‌ای در شهر ژنو بر سر یک میز به گفت‌وگو نشستند.

    پیش از این اعلام شده بود که این رایزنی‌ها ساعت ۱۳ به وقت ژنو برگزار می‌شود که با تاخیری نیم ساعته لحظاتی پیش آغاز شد.

    سیدعباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی، مجید تخت‌روانچی معاون اروپا و آمریکا، حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه، داوود محمدنیا مشاور وزیر خارجه، محمد امیری مدیر کل امور پادمان‌های سازمان انرژی اتمی و پژمان رحیمیان مدیر کل حوزه ریاست سازمان انرژی اتمی، اعضای تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران را تشکیل می‌دهند.

    «وندی شرمن» قائم مقام موقت وزارت خارجه، «رابرت مالی» مدیر ارشد دایره ایران، عراق، کشورهای منطقه خلیج (فارس) در شورای امنیت ملی، «جیمز تیمبی» مشاور ارشد معاون وزارت خارجه در امر کنترل تسلیحاتی و امنیت بین‌الملل، «پائول اروین» مدیر بخش منع اشاعه در شورای امنیت ملی، «نوول های‌اسمیث» معاون مشاور حقوقی وزارت خارجه، «کوین ویل» مدیر دفتر پادمان‌ها و امنیت هسته‌ای اداره ملی امنیت هسته‌ای وزارت انرژی، «فلیسیا سویندلز» مشاور ارشد سیاست تحریمی وزارت خزانه‌داری و «جولیا یاکوبی» دستیار ویژه قائم مقام موقت وزیر خارجه اعضای تیم مذاکره کننده آمریکایی در این مذاکرات هستند.

    شهر ژنو پیش از این نیز دو بار میزبان رایزنی‌های دوجانبه معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا و یک دور مذاکرات سه جانبه با حضور هلگا اشمیت معاون وقت کاترین اشتون پس از توافقنامه ژنو بوده است.

    عراقچی، روانچی، برنز و شرمن 13 و 14 شهریور ماه 1393 در ژنو به مدت 12 ساعت و نیم به گفت‌وگو نشستند. کارشناسان دو طرف نیز جمعا هشت ساعت طی این دو روز گفت‌وگو کردند.

    معاونان ظریف و کری 16 مرداد ماه سالجاری نیز به مدت چهار ساعت در شهر ژنو بر سر یک میز به گفت‌وگو نشستند و عراقچی در پایان، این مذاکرات را خوب و مفید خواند.

    19 خرداد ماه و پیش از پنجمین دور مذاکرات ایران و گروه 1+5 درباره راه‌حل جامع هسته‌ای، نیز عراقچی، روانچی و ویلیام برنز و وندی شرمن با حضور هلگا اشمیت در شهر ژنو بر سر یک میز به رایزنی پرداختند که 2 روز به طول انجامید و دو طرف جمعا 12 ساعت گفت‌وگو کردند.

    هیأت مذاکره کننده هسته‌ای ایران همچنین با دیگر اعضای 1+5 به گفت‌وگو خواهند نشست و سه‌شنبه 25 آذر نیز رایزنی دوجانبه‌ای با هیأت مذاکره کننده فرانسوی برگزار خواهد شد.

    قرار است دور جدید مذاکرات ایران و گروه 1+5 در مدت زمان تمدید هفت ماه توافقنامه ژنو در سطح معاونان روز چهارشنبه 26 آذر ماه در شهر ژنو برگزار شود.

    پس از آنکه وزرای خارجه ایران و شش کشور (آمریکا، فرانسه، روسیه، چین، انگلستان و آلمان) به همراه کاترین اشتون مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سوم آذر ماه سال گذشته 1392 بر سر برنامه هسته‌ای ایران به توافقی تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» دست یافتند و این توافقنامه سی‌ام دی ماه همان سال وارد مرحله اجرا شد، گفت‌وگوها برای رسیدن به راه‌حل جامع هسته‌ای از بهمن ماه در شهر وین آغاز و هیأت‌های مذاکره کننده ایران و شش کشور 10 دور در این زمینه به مذاکره پرداختند و شهر وین میزبان هشت دور مذاکره بود و یک دور در نیویورک و یک دور نیز در مسقط برگزار شد.

    در ششمین دور مذاکرات جامع هسته‌ای که تیر ماه و در پایان شش ماه گام اول توافقنامه ژنو برگزار شد پس از آنکه طرفین به این نتیجه رسیدند که به دلیل اختلافات عمده بر سر غنی سازی و شیوه رفع تحریم‌ها حصول توافق امکانپذیر نیست این مذاکرات را برای چهار ماه دیگر تمدید کردند و سوم آذر ماه سال جاری زمان پایان این ضرب الاجل چهار ماهه بود.

    هیأت‌های مذاکره کننده ایران و شش کشور در دهمین دور مذاکرات که از 27 آبان ماه سالجاری در شهر وین آغاز شد رایزنی‌های گسترده‌ای را انجام دادند ولی به علت کم بودن زمان و اختلافات موجود، توافقی حاصل نشد و طرفین با صدور بیانیه‌ای در وین توافق کردند که توافقنامه ژنو را برای هفت ماه و هفت روز دیگر (تا 9 تیرماه سال 1394) تمدید و طی چهار ماه آینده در راستای حصول توافق کلی به رایزنی و گفت‌وگو بپردازند.

    در این بیانیه که توسط ظریف و کاترین اشتون قرائت شد، آمده است: « بر مبنای تعهد محکم تمام طرف‌ها برای نیل به یک راه‌حل جامع دراز مدت مورد توافق، طی ماه‌های گذشته، ده دور مذاکره و جلسات متعددی برگزار کرده‌ایم. ایده‌های مختلفی مطرح شده است اما با توجه به ماهیت فنی این تلاش‌ها و تصمیماتی که باید اتخاذ شوند، برای بررسی و نهایی کردن آن‌ها به نحو مقتضی نیاز به کار بیشتری است. ترجیح ما این بود که همین جا در وین راه حل جامع را نهایی کنیم. اما بر اساس پیشرفت‌های صورت گرفته و با توجه به ایده‌های جدیدی که نیاز به بررسی بیشتر دارند، اطمینان داریم که مسیر مطمئنی برای نیل به یک راه حل جامع وجود دارد.

    بنابراین، ما و وزرای خارجه کشورهای 1+5، توافق کرده‌ایم که تلاش‌های دیپلماتیک خود را ادامه دهیم. تصمیم گرفته‌ایم که مفاد برنامه اقدام مشترک را تا نهم تیر ماه سال 1394 تمدید کنیم تا امکان مذاکرات بیشتر فراهم شود. ما قصد داریم که با استفاده از شتاب ایجاد شده کنونی، مذاکرات را در کوتاه‌ترین زمان ممکن حداکثر طی چهار ماه نهایی کنیم و در صورت ضرورت از زمان باقی‌مانده تا نهم تیر ماه به منظور نهایی کردن هرگونه تعهدات کار فنی و یا نگارشی احتمالی باقی مانده استفاده کنیم. ایران و کشورهای 1+5 مجدداً تاکید می‌کنند که کماکان تعهدات خود در برنامه اقدام مشترک را به صورت موثر و به موقع اجرا خواهند کرد.

    از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواسته خواهد شد که به نظارت بر اقدامات داوطلبانه وفق برنامه اقدام مشترک ادامه دهد. نشست بعدی برای ادامه کار در آذر ماه برگزار خواهد شد.»

    انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


خیز پاکستان برای تجارت با روسیه/حل چالش‌های اقتصادی پس از 17 سال
اگر پاکستان و روسیه بتوانند در مذاکرات اقتصادی با هم به توافق برسند زمینه تجارت آزاد بین دو کشور فراهم می‌شود.


13920606000040_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلام‌آباد، قرار است نمایندگان اقتصادی پاکستان و روسیه در ماه جاری میلادی برای گسترش روابط تجاری با یکدیگر مذاکره کنند.

    گزارش‌ها حاکی از این است که اگر پاکستان و روسیه بتوانند در مذاکرات اقتصادی با هم به توافق برسند زمینه تجارت آزاد بین دو کشور فراهم می‌شود.

    طبق این گزارش پاکستان در تلاش است اختلافات مالی با روسیه را که از 17 سال پیش ادامه داشته و مانع گسترش روابط تجاری اقتصادی بین دو کشور شده را حل کند.

    بر اساس این گزارش قرار است موضوع گسترش روابط تجاری مسکو- اسلام‌آباد در اتحادیه گمرکی قزاقستان،‌ بلاروس و روسیه مطرح شود و بعد از آن نتیجه قطعی مراودات تجاری بین 2 کشور مشخص خواهد شد.

    گزارش‌ها حاکی از این است که اگر دو کشور با هم به توافق برسند صادرات محصولات نساجی، برنج و نارنگی به روسیه درآمد سرشاری را برای پاکستان به دنبال خواهد داشت و به منزله یک جهش اقتصادی برای این کشور می‌باشد.

    طبق این گزارش روسیه در صدد 6 تا 7 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در پاکستان است.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
/سومین همایش پژوهش در قانونگذاری/
ناطق نوری: نه قاعده بازی را بلدیم و نه ابزار دموکراسی را داریم

یک عضو مجمع تشخیص مصلحت **** گفت: با بررسی و آسیب شناسی مسائل کشور به این موضوع پی می‌بریم که نوعا روی موج حرکت می‌کنیم اما نمی‌شود کشور را موجی اداره کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، حجت‌الاسلام علی اکبر ناطق نوری در سومین همایش ملی نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری با بیان اینکه احزاب ابزار دموکراسی هستند گفت: با گذشت 35 سال از انقلاب اسلامی با حکمفرمایی دموکراسی در آن باید حزب و احزاب وجود داشته باشد.

وی افزود: مردم عادی و عامی کشور برای انتخاب خبره جهت برگزیدن رئیس جمهور، نماینده مجلس، و حتی خبرگان ***** باید بتوانند به احزاب مراجعه کنند چون اگر خبره نباشد دچار قومیت، قبیله بازی و یا موج گرایی می‌شویم.

رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد:‌ در شرایط بومی وقتی مسائل در کشور را بررسی و آسیب شناسی می‌کنیم می‌بینیم نوعا روی موج حرکت کردیم، اما نمی‌شود کشور را موجی اداره کرد.

وی توضیح داد: یک دفعه یک موج می‌آید و یک گروه وارد قدرت می‌شود و گروه دیگری می‌آید؛ حال این که در کشور ما غیر از این موضوع ابزار نداریم و قاعده‌ی بازی را نیز نداریم. قاعده‌ای که در کشورها بر اساس معیارهای مختلف انجام می‌شود.

ناطق نوری گفت: در کشوری اگر گروهی بر سر کار آید و گروه دیگری از مسند قدرت کنار رود حداکثر وزیر و معاونان تغییر می‌کند و دیگر مسئولان و کارشناسان از رده‌ی وزرا به پایین تغییر نمی‌کنند اما در کشور ما به دلیل این که قاعده بازی را بلد نیستیم اگر گروهی سر کار آید حتی تا فراش مدرسه را نیز عوض می‌کنند و به دنبال آن گروه دیگری که سر کار می‌آید همین رویه را دنبال می‌کند.

وی تاکید کرد: این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که ما این کشور را بعد از انقلاب اسلامی 35 سال اداره کرده‌ایم و دیگر این کارهای مبتدی و ناچیز خریدار ندارد و اکنون ما نه قاعده بازی را بلدیم و نه ابزار دموکراسی داریم.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت **** گفت: طبیعتا اگر احزاب وجود داشته باشد مردم به مرکزیت و راس حزب نگاه و اعتماد می‌کنند به تبع آن احزاب، کارشناس و کاندیدا معرفی کرده و مردم نیز انتخاب خود را انجام می‌دهند. در کشوری که برگزاری انتخابات در آن زیاد است حزب هم باید وجود داشته باشد که ما تاکنون از این بی‌قاعدگی کم آسیب ندیده‌ایم.

به گزارش ایسنا، ناطق نوری در بخش دیگری از سخنانش ضمن قدردانی از علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس هیات امنای مرکز پژوهش‌ها و کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: حضور در این همایش موجب تجدید دیدار با همکاران و تجدید خاطرات بنده در دوران خدمت‌گزاری‌ام در مجلس شد.

وی افزود، البته امسال از لحاظ علمی و کار در مقطع و شرایطی قرار می‌گیرد که عمدتا با خاطرات زندگی می‌کند، بخصوص اگر خداوند توفیق داده باشد که در آن دوره انسان آنچه را انجام داده موجب دلسردی، دل شکستگی و آزار و تحقیر کسی نشده باشد. در این صورت است که خاطرات بسیار زیبا و آرامش بخش خواهد بود.

رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی یادآور شد: وقتی به یاد دوران خدمتم در مجلس می‌افتم تاسیس و تشکیل مرکز پژوهش‌ها برای من آرامش بخش است؛ البته لازم است که از آقای جواد لاریجانی برای همیاری جهت انجام این کار بسیار قدردانی کنم.

وی با اشاره به نحوه تشکیل مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: در دورانی که بنده در مجالس اول و دوم و سوم حضور داشتم زمانی که خدمت امام رسیدیم ایشان می‌فرمودند که مجلس تلاش کند از کارشناسان و محققان خارج از مجلس استفاده کند و از نظرات آنها در شهرها و لوایح بهره گیرد.

وی افزود: زمانی که توفیق ریاست مجلس را در دوران چهارم داشتم بیانات امام را به کار گرفته و نسبت به تشکیل مرکز پژوهش‌ها با همکاری آقای جواد لاریجانی اقدام کردم.

به گفته‌ی وی، در سال 72 استارت تدوین طرح تشکیل مرکز پژوهش‌ها خورده شد و در سال 74 در مجلس به تصویب رسید. آن هم با این مولفه که این مرکز می‌تواند از نیروهای مختلف خارج از ضوابط مجلس استفاده کند.

ناطق نوری همچنین در ادامه صحبت‌هایش با بیان این که فلاسفه و بزرگان عوامل مختلفی را برای ساختن جامعه‌ای بهتر و سعادتمند نام می‌برند گفت: برخی معتقدند که داشتن مجریان لایق جامعه‌ای را سعادت‌مند می‌کند و برخی دیگر قائلند که قوانین و نظامات متقن می‌تواند جامعه را به سعادت برساند و برخی بزرگان بر این موضوع تاکید دارند که قانون و مجری به تنهایی برای داشتن جامعه سعادتمند کافی نیست و باید هر دو در کنار یکدیگر باشد.

وی با بیان اینکه مجلس مرکز دموکراسی در کشورهاست گفت: مجلس شورای اسلامی از نظر قانون اساسی جزو مقتدرترین مجالس دنیاست که حتی کنگره آمریکا نیز به اندازه مجلس ایران چنین اقتداری را ندارد؛ چرا که کنگره آمریکا در برخی موارد قابلیت انحلال دارد و همچنین ممکن است مصوباتش وتو شود.

ناطق نوری یاد آور شد: در زمان نگارش قانون اساسی برخی پیشنهاد انحلال مجلس را داده بودند که یکی از کسانی که با این موضوع مخالفت کرد مقام معظم ***** بودند.

وی با بیان این که مجلس علاوه بر انجام کار قانونگذاری قابلیت نظارت بر کار قوای دیگر را دارد گفت: مجلس شورای اسلامی در دوران انقلاب اسلامی رای به عدم کفایت سیاسی، اولین رئیس جمهور را دارد که تمامی این موارد نشان از جایگاه والا و مسئولیت مجلس دارد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


مدیرعامل اسبق ایران‌ایر مطرح کرد
لزوم کاهش نقاط ممنوعه پروازی فضای کشور/ از نقشه راه سند جامع توسعه هوافضای کشور دور شده‌ایم
یک استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه از نقشه راه سند جامع توسعه هوافضای کشور دور شده‌ایم، گفت: استفاده بهینه از منابع انسانی و ظرفیت زمین و آسمان کشور ضروری است، باید نقاط ممنوعه پروازی کاهش یابد، فضای کشور ما ایمن اعلام شده است که باید از این ظرفیت بیشتر استفاده کنیم.


13920810000050_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، حسن شفتی در نشست تخصصی صنعت حمل و نقل هوایی با موضوع بهره‌وری که در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، اظهار داشت: برایند، تلفیق و همراهی بخش‌های اجرایی و پژوهشی خمیرمایه خلاقیت است‌ و صنعت هوانوردی با عقلانیت و نظم عجین شده است.

    وی ادامه داد: در صنعت حمل و نقل هوایی ما در برخی از شرایط، مسیر‌ها متفاوت شده است البته مسیر متفاوت بد نیست اما می‌توان از تجربیات قبل هم استفاده کرد؛ اگر قرار باشد همه راه‌ها را بر خلاف مسیرهای معمول برویم زیان می‌بینیم.

    مدیرعامل اسبق ایران‌ایر افزود: مجلس و دانشگاه و سازمان‌های مردم‌نهاد می‌توانند در تدوین راهبردها در صنعت حمل و نقل هوایی راهگشا باشند.

    شفتی بیان کرد:‌ در صنعت استفاده از مراکز علمی - پژوهشی به عنوان اتاق فکر بی‌توجه مانده است که این نشان می‌دهد استفاده از دانش در دستگاه‌های ما مهجور شده است.

    مدیرعامل اسبق ایران‌ایر بیان کرد: متأسفانه سهم ایرلاین‌های ما در جابه‌جایی مسافران منطقه بسیار کم است و بزرگترین فرودگاه ما در بین 12 فرودگاه منطقه جایگاه یازدهم را دارد.

    شفتی افزود: از 20 ایرلاین برتر دنیا 10 ایرلاین در اسیا و اقیانوسیه قرار دارند اما باید دید جایگاه ایرلاین‌های ما در این رتبه‌بندی کجاست.

    وی افزود: متأسفانه در سال‌های اخیر ترکیبی از مشکلات در صنعت نظیر سرمایه‌گذاری‌های اندک، از دست دادن فرصت‌ها و مشکلات تحریم‌ داشته‌ایم؛ سازمان هواپیمایی در 35 سال 23 مدیر عوض کرد و این موارد همه نوعی چالش است زیرا در ایران تغییر مدیر یعنی تغییر سیاست‌ها زیرا برنامه مشخصی وجود ندارد.

    شفتی بیان کرد: لازم است فرصت‌های از دست رفته، فرصت‌های به تهدید تبدیل شده و تهدیدهای به فرصت تبدیل شده در صنعت بررسی شوند.

    مدیرعامل اسبق ایران‌ایر گفت: در سند جامع توسعه هوافضای کشور نقشه راه تعیین شده است اما ما از این مسیر دور مانده‌ایم.

    وی اضافه کرد: مصالح جامع، منافع ملی و جایگاه مردم به عنوان اولین اولویت باید در صنعت مورد توجه باشد و باید به این موضوع فکر کنیم که مسئولیت اجتماعی چقدر در صنعت حمل و نقل هوایی ما نهادینه شده است.

    شفتی تأکید کرد: فارغ از وضعیت مالی ایرلاین‌ها و جدا از مسائل تحریم، ایمنی قابل مصالحه نیست.

    مدیرعامل اسبق ایران‌ایر گفت: درک پیچیدگی و وابستگی‌های متعدد صنعت و اجرای نوعی تفکر سیستمی قبل از اعمال مدیریت، یکی از اصول لازم در این صنعت است.

    شفتی با تأکید بر اینکه توسعه منابع انسانی، تقویت استعدادهای، خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها در صنعت ضروری است، گفت: در حال حاضر سالانه 3 میلیارد نفر مسافر توسط سیستم حمل و نقل هوایی در دنیا جابه‌جا می‌شوند و این رقم در سال 2030 باید به 6 میلیارد نفر مسافر در سال برسد اما باید توجه کرد که جایگاه واقعی ما در این جابه‌جایی‌ها کجاست.

    مدیرعامل اسبق ایران‌ایر با تأکید بر لزوم فراهم‌سازی فضای مناسب کسب و کار در صنعت بیان کرد: فرهنگ‌سازی در تضمین و کنترل کیفیت در ابعاد فنی و عملیاتی و در خدمات صنعت هوانوردی باید مورد توجه باشد.

    شفتی با تأکید بر اینکه توجه به بخش خصوصی با نگاه بهینه‌سازی و عنایت به منابع کمیاب اصلی ضروری در صنعت است، گفت: استفاده بهینه از منابع انسانی، منابع مالی نظیر ظرفیت زمین و آسمان کشور ضروری است، فضای کشور ما ایمن اعلام شده است که باید از این ظرفیت بیشتر استفاده کنیم.

    مدیرعامل اسبق ایران‌ایر به لزوم کم کردن نقاط ممنوعه فضای کشور اشاره کرد و گفت: راهبری موثر و کارآمد در صنعت هوانوردی، چیزی فراتر از مدیریت است تا بتوان بدین ترتیب مجموعه را متوجه اهداف کرد.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


روحانی در جمع مدیران بانک‌ها:
نرخ تورم باید تک‌رقمی شود/ به تیم مذاکره‌کننده صددرصد اعتماد دارم
رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه نرخ تورم باید یک رقمی، کاهنده و باثبات باشد، خطاب به مسئولان بانک مرکزی گفت: برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های پولی و مالی باید به گونه‌ای باشد که تورم ما هر سال کاهش یابد و تا پایان سال ۹۵، به مرز تورم تک‌رقمی برسیم.


13930924000540_PhotoA.jpg


  • به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حسن روحانی روز دوشنبه و در جمع مدیران بانک‌ها و کارکنان بانک مرکزی، گفت: اولین قدم برای بازگشت ثبات به اقتصاد کشور، کنترل نرخ تورم بود، زیرا سرمایه‌گذاری و فعالیت اقتصادی در شرایطی رخ می‌دهد که فعالان عرصه اقتصاد بتوانند آینده بازار را پیش‌بینی کنند.

    رییس جمهوری با اشاره به برنامه دولت یازدهم برای استقرار انضباط پولی، مقابله با ناهماهنگی‌ها و معضلات، جلوگیری از برهم‌ریختگی در بازار و زدودن فضای ابهام و تاریکی از آینده، اظهار داشت: بی‌ثباتی رونق را درست نمی‌کند و خوشبختانه دولت موفق شد کار سخت ایجاد ثبات و خروج از رکود را توأمان انجام دهد.

    روحانی گفت: تورم 40.4 درصد سال گذشته به عدد 18.2 دهم در آبان‌ماه امسال رسیده است و این کار در تاریخ ایران بی‌نظیر است و پیامش به مردم اطمینان و آرامش است.

    رییس جمهوری خطاب به مسوولان بانک مرکزی خاطر نشان کرد: کاهش تورم با تلاش و کوشش فراوانی به دست آمده اما حفظ این دستاورد از خود آن مهم‌تر است و باید کاهش تورم را قدم به قدم تا رسیدن به نرخ تک‌رقمی پیش ببریم.

    دکتر روحانی با اشاره به اینکه تنها در چند کشور دنیا تورم دو رقمی 20، 30 و 40 درصدی وجود دارد، اظهار داشت: اغلب کشورهای جهان امروز تورمشان یک رقمی است و برای چندین سال این وضعیت ثبات دارد.

    رییس جمهوری با بیان اینکه اگر مردم به دولت و سیاست‌های پولی اطمینان داشته باشند، در رونق تأثیرگذار خواهد بود، خواستار متناسب شدن نرخ بهره همگام با کاهش نرخ تورم شد و گفت: پرداخت تسهیلات با این نرخ سود به بخش تولید کشور نادرست است و معقول نیست و شورای پول و اعتبار و دستگاه‌های دیگر باید در این زمینه اصلاحات لازم را آرام آرام انجام دهند.

    وی با تأکید بر اینکه هیچ امر اقتصادی با بخشنامه، دستور و فرمان محقق نخواهد شد، انجام مطالعه و ضرورت استفاده از نظرات کارشناسان امر، برای تغییر شرایط را مورد تاکید قرار داد و گفت: اقتصاد را تنها باید با ابزار اقتصادی درست کرد و اهرم‌های دیگر کارآ نیستند

    روحانی افزود: خلق پول ابزار خطرناکی است،به همین دلیل تعداد بانک‌ها و شرایط تأسیس بانک‌ها اهمیت ویژه‌ای برای حرکت اقتصادی جامعه دارد. دولت با هر ابزاری که در اختیار دارد، در زمینه مهار تورم حرکت خواهد کرد و بانک مرکزی در انجام این رسالت وظیفه مهمی بر دوش دارد.

    رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت ارایه اطلاعات صریح، روشن و شفاف به مردم، گفت: مردم باید کاملاً به آمار و اطلاعات ارایه شده از سوی مراجع رسمی اعتماد داشته باشد و بر صحت آن تأکید کنند.

    وی ادامه داد: دولت تاکنون هیچ دستوری به بانک مرکزی و مرکز آمار در خصوص اینکه چگونه و چه زمان اطلاعات خود را منتشر کنند، نداده و نخواهد داد.

    رییس جمهوری با بیان اینکه حرکت بانک‌ها باید در جهت عبور از رکود و ورود به رونق اقتصادی باشد، گفت: همه محاسبات ما نشان می‌دهد که در این زمینه گام‌های اولیه را برداشته‌ایم و همه این علائم و آمار نشان می‌دهد که تا پایان سال رشد اقتصادی کشور، مثبت خواهد شد.

    رییس شورای عالی اقتصاد با ابراز خرسندی از اینکه امسال تمام بودجه اختصاص یافته به بخش عمران کشور تحقق یافته است، گفت: این امر تقریباً بی‌سابقه بوده است، به طوری که تا به امروز 21 هزار میلیارد تومان پول برای بخش عمرانی در استان‌ها و کشور هزینه شده و تا پایان سال بیشتر خواهد شد.

    دکتر روحانی خاطر نشان کرد: هر چه بودجه عمرانی کشور افزایش یابد و بودجه جاری محدود شود، یعنی حرکت در مسیر رونق شدت یافته و در این راه بانک‌ها نقش بسزایی دارند.

    رییس جمهوری با بیان اینکه پروژه‌های عمرانی نیمه‌کاره یا باید فروخته شوند و یا با اقساط بلندمدت واگذار شوند، خواستار حضور بانک‌ها در این عرصه شد.

    روحانی ادامه داد: تسهیلاتی که بانک‌ها ارایه می‌دهند باید به سمت سرمایه در گردش برود. البته هم‌اکنون نیز 60 درصد تسهیلات برای گردش مالی در بخش صنعت، معدن و کشاورزی و تولید هزینه می‌شود که این رقم باید افزایش یابد.

    رییس جمهوری ادامه داد: بانک‌ها باید با قدرت در زمینه اقتصادی حرکت کنند و با متخلفان بانکی برخورد شود، البته اکثریت قاطع بانک‌ها در حال خدمت هستند و مدیران لایق و سالم بانک‌ها بدانند دولت با تمام قدرت و بدون تردید از آنها پشتیبانی خواهد کرد، زیرا افزایش تولید و خروج از رکود بدون حضور بانک‌ها محقق نمی‌شود.

    دکتر روحانی از بانک‌ها خواست تا بنگاه‌داری را کنار بگذارند و تصریح کرد: قرار این است، بانک واسطه بین مردم و تولید باشد و تسهیلات را عادلانه در اختیار کارآفرینان قرار دهد. بگذاریم در کشور رقابت سالم انجام شود، زیرا انحصار و عدم رقابت مشکل‌ساز است.

    رییس جمهوری با اشاره به اینکه بانک‌ها گاهی برای جذب سپرده‌گذاری مردم دنبال راه هایی می روند تا نیم درصد سود را افزایش دهند، گفت: باید این رقابت در ارایه تسهیلات با سود کمتر به کارآفرینان هم وجود داشته باشد، تا کسی تبانی پشت پرده و عدم وجود تفاوت بین بانک‌ها را برداشت نکند.

    دکتر روحانی تأکید کرد: نظارت وظیفه دیگر بانک مرکزی است، علت اینکه بانک‌های کوچک فعال می‌‌شوند و مردم پول‌هایشان را در اختیار آنها قرار می‌دهند اعتمادشان به همان مجوز بانک مرکزی است که بر تابلوی آنها درج شده است.

    رییس جمهوری گفت: اعتماد مردم به بانک مرکزی است و بانک مرکزی باید بداند بار سنگینی بر دوش دارد و باید با نظارت دقیق بر همه امور، اشراف داشته باشد که خوشبختانه با سامانه جدید که گزارش آن شب گذشته در جلسه هیأت دولت ارایه شد، می‌توان به این امر امیدوار بود.

    دکتر روحانی با تأکید بر اینکه نباید سختگیری بیجا داشته باشیم و باید از افراط و تفریط دوری کنیم، گفت: بنای دولت در همه امور اعتدال است. نظارت دقیق، قانونی و عادلانه بر کل بانک‌ها انجام دهیم که نفع کشور، مردم و خود بانک‌ها را در پی دارد.

    رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه بانک‌ها باید خود را برای شرایط پس از تحریم آماده کنند، گفت: به حول و قوه الهی این تحریم را از پیش پای مردم برمی‌داریم البته ممکن است عده‌ای خوششان نیاید. تعداد کمی که از آب گل‌آلود ماهی می‌گیرند اما اکثریت قاطع مردم، فرهیختگان، جوانان، علما و دانشگاهیان و **** معظم انقلاب، دنبال این هستند که زنجیر غلط و ظالمانه تحریم گسسته و پاره شود و ان‌شاء‌الله این کار را خواهیم کرد.

    دکتر روحانی ادامه داد: دنیا چاره‌ای ندارد، جز اینکه با جمهوری اسلامی ایران پای میز تعامل بنشیند، فعالیت ما شفاف، صلح‌آمیز، قانونی و منطقی بوده و خواهد بود و من به تیم مذاکره‌کننده کشورمان صددرصد اطمینان دارم.

    رییس جمهوری گفت: یک سنگی را عده‌ای در چاه انداختند، بعد از 12 سال ما داریم آن را در می‌آوریم، حالا برخی می‌گویند زود باشید و برخی دیگر هم می‌گویند آن را رها کنید اما ما با ابزار کافی و با صبر این سنگ بزرگ را از این چاه عمیق بیرون خواهیم آورد.

    دکتر روحانی خطاب به مدیران بانک‌ها گفت: بانک ها خود را برای ورود سرمایه‌گذاران فراوانی که در آینده وارد کشور می‌شوند آماده و مجهز کنند.

    رییس جمهوری در بخش دیگری با اشاره به اینکه بانک‌ها دست‌شان برای تأمین نیازمندی‌های کشور، خالی است، گفت: در لایحه خروج از رکود بندی در جهت تقویت بانک‌ها، وجود داشت تا آنها بتوانند به بخش‌های مختلف تسهیلات دهند.

    دکتر روحانی همچنین با اشاره به معوقات و مطالبات بانک‌ها گفت: نباید با یک چوب همه را برانیم. کسی وامی گرفته و بخاطر شرایط تحریم نتوانسته وام را بازپرداخت کند، باید با تشکیل کارگروه‌هایی و بررسی شرایط افراد کسانی که مقصر نیستند را شناسایی کنیم و برای حل مشکل‌شان راه‌حل پیدا کنیم در عین حال اگر کسی خلافی کرده با او برخورد شود.

    رییس جمهوری با اشاره به دقت بر رفتار برخی مؤسسات مالی و پولی که گاهی حتی نام‌های مقدسی هم بر روی آنها و پروژه‌هایشان وجود دارد، گفت: متأسفانه برخی بانک‌ها و شبه بانک‌ها در زیر لوای نام‌های مقدس کارهایی می‌کنند که باید مراقب بود. برخی اوقات پول‌هایی از مردم گرفته اند، به اسم ایجاد کارخانه و کارآفرینی که معلوم نیست کجا رفته است.

    دکتر روحانی همچنین مزایای دولت الکترونیک و بانکدارای الکترونیک را یادآور شد و گفت: بانک وظیفه‌اش خدمت‌رسانی به مردم است، لذا باید بانک‌ها مورد اعتماد مردم باشند تا بتوانند بهتر فعالیت کنند.

    رییس شورای عالی اقتصاد افزود: حساب‌های مالی مردم جزو اسرار زندگی آنهاست و بانک‌ها مانند پزشکان باید امین مردم باشند و اسرار زندگی آنها را حفظ کنند.

    رییس جمهوری با تأکید بر دقت عمل و سرعت در عملیات بانکداری خواستار تأسیس شعبات بانکی شد که فعالیت کاملاً اسلامی انجام دهند تا هرکس با هر دینی و مذهب بتواند راحت پولش را در بانک بگذارد، تا هم کار مزد پولشان را ببرند و هم مطمئن باشند فعالیتی که با پول آنها می‌شود، کاملاً اسلامی است و در چارچوب مقررات دینی است.

    دکتر روحانی با اشاره به فعالیت بانک اسلامی در کشور ترکیه و استقبال مردم این کشور از بانکداری اسلامی، گفت: البته بانک‌های ما نیز با قواعد اسلامی کار می‌کنند و در چارچوب اسلام هستند، اما می‌توان شعبات ویژه‌ای در برخی از استان‌ها که حساسیت ویژه‌ای وجود دارد، ایجاد کرد تا مبنای کار در آن قواعد روشن و شفاف اسلامی باشد.

    رییس جمهوری همچنین با انتقاد از افزایش تعداد بانک‌ها و شعبات بانکی در 10 سال اخیر، گفت: باید برای این رشد، استاندارد و مبنایی وجود داشته باشد.

    دکتر روحانی با بیان اینکه برخی مدیران بانک‌ها فکر می‌کنند، ساختمان‌های شیک و تعداد شعبات اعتمادساز است، گفت: باید این پول‌ها را بجای خرج در شعبات به سمت تولید بیاوریم و بانک‌های دولتی باید سرمایه‌ها را در اختیار کارآفرینان مولد قرار دهند.

    رییس جمهوری همچنین با انتقاد از انتشار پول برای احداث مسکن مهر در سال‌های گذشته، گفت: واقعاً چاپ پول بدون پشتوانه از نظر شرعی و قانونی مسأله‌دار است. با کدام مجوز این اتفاق رخ داد که بلافاصله در جیب مردم تأثیرگذاشت و اموال و قدرت و ارزش پول را پایین آورد.

    دکتر روحانی ادامه داد: یک تصمیم‌گیری برای مسکن مهر بلایی بر سر کشور آورد و بانک مرکزی را زیر سوال برد.

    رییس‌ جمهوری با ابراز تأسف از اینکه 44 درصد کل پولی که در تاریخ کشور ایجاد شد در این تصمیم‌گیری، چاپ و در اختیار بانک مسکن قرار گرفت، اظهار داشت: آیا کسی آمد تا حساب کند برای مردم که این افزایش پایه پول برای مسکن مهر از پول متعلق به همه آنها بوده است؟دولت یازدهم با وجود آگاهی، ناچار بود راه بوجود آمده در مسکن مهر را طی کند، زیرا دولت نمی‌خواهد مردم را نسبت به نهاد دولت بی‌اعتماد کند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت خبر داد
لایحه ۳۴ ماده‌ای خروج از رکود به مجلس می‌رود/ رشد ۲ و ۴ درصدی برای ۹۳ و ۹۴/ سال ۹۵ را با تورم ۱۵ درصد شروع می‌کنیم
مشاور رئیس‌جمهور از ارائه لایحه ۳۴ ماده‌ای خروج غیرتورمی از رکود با قید یک فوریت به مجلس در هفته جاری خبر داد.


13930518000355_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمدعلی نجفی مشاور رئیس‌جمهور در نشست خبری توجیهی برای همایش روز سه شنبه درباره بسته خروج غیر تورمی از رکود اظهار داشت: اقتصاد کشور از سال 91 تاکنون، دچار دو عارضه مهلک شده که البته سوابقی در اقتصاد کشور داشته، اما عمق آن کمتر بوده است، یکی مسئله رکود و دیگری تورم است. دو سال 91 و 92 اقتصاد رشد منفی داشته و تورم به مرز 40 درصد رسیده است.

    * جزو 8 کشور دارای تورم بالا در دنیا هستیم

    وی افزود: بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، تورم 8 کشور در دنیا بالای 10 درصد بوده که ایران دومین کشور بوده و مقام اول را کشور ونزوئلا داشته است.

    نجفی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی کشور در سال 91 منفی 6.8 و در سال 92، منفی سه درصد بوده است، تصریح کرد: در شرایط دشورای از نظر اقتصادی به سر می‌بریم 4.5 ماه است مسئله خروج از رکود در دستور کار ستاد بوده و شش ماه اول مسئله تورم به میزانی کنترل شد و دوره نگران‌کننده را پشت سر گذاشته‌ایم و نه اینکه راضی کننده باشد، بلکه کاهش داشته است.

    به گفته مشاور رئیس جمهور تیم اقتصادی در کنار دولت به همراه کارشناسان مسئله رکود را بررسی کرده و هر سیاستی برای خروج از رکود باشد نسخه‌‌های مشخصی داشته که به تورم دامن می‌زند، از جمله آن انبساط پولی است، با این حال دستگاه‌های مختلف اجرایی و کارشناسی همکاری داشتند و در حضور رئیس‌جمهور سیاست‌های پیشنهادی بررسی شد.

    *برای اولین بار در کشور دلایل اجرای سیاست‌های خروج از رکود را اعلام کردیم

    نجفی با بیان اینکه اولین بار در کشور قبل از ارائه برنامه، سیاست و دلایل خود را اعلام کردیم، گفت: خواستیم کارشناسان نقاط ضعف این بسته را بیان کنند و بعد از آن بسته در اختیار کارشناسان قرار گرفت، امیدواریم اشکالات به حداقل برسد و این برنامه برای سال 93 و 94 است که امیدواریم تا پایان 94 به طور قطعی بگوییم اقتصاد کشور از رکود خارج شده است.

    وی تأکید کرد: برنامه ششم از سال 95 شروع می‌شود و امیدواریم با خروج از رکود رشد اقتصادی پایدار را شروع کنیم و این برنامه مقدمه برنامه ششم توسعه کشور است.

    نجفی با اشاره به اینکه امیدواریم تورم در حد پیش‌بینی شده، کاهش یابد، بیان داشت: روز سه‌شنبه هفته جاری همایشی برگزار خواهد شد که در تاریخ اقتصاد کشور کم‌سابقه است و چهار گروه مدیران بخش‌های دولتی از جمله مدیران بخش‌های دولتی به خصوص اقتصادی، فعالان اقتصادی بخش خصوصی، استادان و کارشناسان اقتصادی و صاحب‌نظران رسانه و اصحاب رسانه حضور دارند.

    وی عنوان کرد:‌ وزیر اقتصاد، نفت، راه و شهرسازی، صنایع ، رئیس کل بانک مرکزی و معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور به عنوان اعضای اصلی همایش بوده که از ابتدا تا انتها حضور دارند و هر کدام سخنرانی خواهند کرد و بعدازظهر شش میزگرد با حضور فعالان اقتصادی برگزار می‌شود.

    به گفته نجفی بخشی از موادی که در بسته دولت آمده نیاز به مصوبه مجلس دارد که در این راستا 34 ماده به عنوان لایحه با قید یک فوریت در هفته جاری به مجلس ارائه می‌شود.

    همچنین بخش عمده این سیاست‌‌ها نیاز به مصوبه مجلس ندارد و با تصویب هیأت دولت به دستگاه‌ها برای اجرا ابلاغ خواهد شد.

    * بسته خروج از رکود فردا در جلسه دولت نهایی می‌شود

    مشاور رئیس‌جمهور از تشکیل ستادی برای نظارت و کنترل در اجرای بسته خروج از رکود خبر داد و گفت: در جلسه فردای هیأت دولت سیاست‌‌های بسته کاملا به پایان می‌رسد و بخشی از مواد آن به دستگاه‌ها ابلاغ خواهد شد.

    دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در پاسخ به این پرسش که بخش عمده اتکاء تأمین مالی بسته خروج از رکود دولت، شبکه بانکی است و اکنون شبکه بانکی در شرایطی نیست که پاسخگوی فعالان اقتصادی باشد، گفت: این بسته با هماهنگی تمام دستگاه‌های ذیربط تهیه شده است و موارد مطرح در بسته مواردی است که بانک‌ها هم قبول دارند باید انجام دهند.

    *تسویه بدهی دولت به بانک‌ها تا یک سال و نیم آینده

    وی ادامه داد: 3 راهکار در این باره مورد توجه بوده است، اول بدهی دولت به بانک‌ها است، دولت در سال‌های قبل به بانک‌ها به عنوان خزانه خود نگاه می‌کرده و همواره دست در جیب بانک‌ها داشته است، در بسته دیده‌ایم بدهی دولت به بانک‌ها طی یک سال و نیم آینده تسویه شود.

    نجفی نکته دوم را فروش اموال خود بانک‌ها عنوان کرد و افزود: بانک‌ها بخش عمده‌ای از دارایی‌ خود را به خرید اموال منقول و غیرمنقول اختصاص داده‌اند بنابراین پیش‌بینی شده است در هر سال 33 درصد منابع مازاد منقول و 20 درصد اموال مازاد غیرمنقول آنها فروخته شود.

    وی ادامه داد: مسئله سوم هم افزایش سرمایه بانک‌ها است. به چند روش پیش‌بینی کرده‌ایم افزایش سرمایه انجام شود و به ازای هر یک ریال افزایش، بانک می‌تواند 12.5 برابر تسهیلات بپردازد.

    نجفی گفت: بخش مهمی از مسئله خروج از رکود به منابع مالی بازمی‌گردد، قوی‌ترین بخش بسته هم تأمین مالی است و امیدواریم در ماه‌های آینده توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها افزایش یابد.

    دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در پاسخ به سؤالی درباه استفاده از نظرات صاحب‌نظران اقتصادی در تدوین بسته خروج غیرتورمی از رکود اظهار داشت: تدوین‌کنندگان اصلی بسته خروج از رکود 10 نفر از اقتصادانان هستند که برخی نیز مانند آقای دکتر کمیجانی در بدنه دولت نیز حضور دارند.

    *ارائه بسته تکمیلی خروج رکود طی دو تا 3 ماه آینده

    وی افزود: بسته را در معرض اظهارنظر کارشناسان قرار داده‌ایم، با فعالان اقتصادی جلساتی در اتاق‌های بازرگانی داشته‌ایم. وزیر اقتصاد و معاون اول رئیس‌جمهور نیزجلساتی با فعالان اقتصادی داشته‌اند.

    نجفی تصریح کرد: احتمالا ظرف 2 تا 3 ماه آینده ما یک بسته تکمیلی در این بسته خواهیم داشت.

    نجفی گفت: اصرار داریم اسم این بسته خروج غیرتورمی از رکود باشد و به هیچ عنوان نمی‌خواهیم کاری کنیم که پایه پولی افزایش یابد.

    وی گفت: حتی در بخش تحریک تقاضا به ما این انتقاد شد که به بحث تقاضا کمتر توجه کرده‌ایم، ما تلاش کردیم قبل از حمایت از عرضه، تقاضا را تحریک نکنیم.

    مشاور رئیس جمهور ادامه داد: بخش عمده تحریک تقاضای ما تحریک تقاضای خارجی با توسعه صادرات است.

    *صندوق توسعه ملی و فساد قانون مستقل دارند

    از نجفی سؤال شد که به بسته انتقاد شده است که کمتر به ظرفیت‌های صندوق توسعه ملی پرداخته است.

    وی پاسخ داد: اولا ما توجه کردیم اگر بناست از منابع ریالی استفاده شود، استفاده از این منابع به افزایش پایه پولی نینجامد، باید به این محدودیت برای کنترل تورم توجه می‌کردیم.

    نجفی ادامه داد: صندوق توسعه ملی قانون و هیأت امنایی دارد و ما در بسته خروج از رکود سعی کردیم، به نکاتی بپردازیم که مطلب جدید و یا سیاست جدیدی است. برخی سیاست‌های جدید لازم است به تصویب مجلس برسد. خارج از این موارد لازم نبود برای آنچه که قانون داریم دوباره در بسته پیش‌بینی و تکرار کنیم.

    دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ادامه داد: به عنوان مثال گفته‌اند در بسته به بحث فساد اقتصادی پرداخته نشده است. ما در این رابطه قانون و شورایی داریم و خارج از آن لازم نبوده است.

    نجفی تأکید کرد: روی توانایی صندوق توسعه ملی نباید مانور شود. صندوق تکالیفی را پذیرفته و متناسب با میزان درآمد نفتی باید برنامه‌ریزی ما صورت گیرد. اگر بتوانیم دوره تحریم را پشت سر بگذاریم درآمد نفتی هم بالا می‌رود، اما تا زمانی که درآمدهای حاصل از فروش نفت محدود است، نباید خارج از توان تکالیفی را بر دوش صندوق توسعه ملی گذاشت.

    نجفی در پاسخ به پرسشی در خصوص احتمال تغییر برنامه‌هایی که در بسته برای سه بخش اجرایی دیده شده است، اظهار داشت: ما بخش نفت و گاز، مسکن و صنعت، معدن و تجارت را در بسته دیده‌ایم، تصور می‌کنیم در بررسی‌های نهایی خروج از رکود کمتر از 10 درصد بسته در دولت و مجلس تصویب نشود.

    وی ادامه داد: اگر دیدیم در سال 93 و 94 برنامه‌های دیده شده جواب نمی‌دهد، آنها را از بسته خارج خواهیم کرد.ما صرفا بر مواردی تأکید داریم که در سال 93 و 94 اقدام عاجلی روی آن انجام شود.

    *بسته خروج از رکود مقدمه اجرایی برنامه ششم

    دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در پاسخ به این پرسش که منظورش از تدوین بسته به عنوان مقدمه برنامه ششم چیست، گفت: منظورم از مقدمه یک مقدمه اجرایی برای برنامه ششم بود وگرنه بسته سیاستی یک برنامه توسعه‌ای و یا بخشی از یک برنامه توسعه هم نمی‌تواند باشد. کار تنظیم برنامه ششم بر عهده معاونت برنامه‌ریزی است و اکنون در حال انجام این کار است.

    *کدام بخش بسته خروج از رکود تابع برنامه‌های صندوق بین المللی پول است؟

    خبرنگار فارس به نجفی گفت: 2 اقتصاددان مجلس در نامه‌ای انتقادی بسته خروج از رکود را تداوم سیاست‌های شکست خورده تعدیل اقتصادی دانسته‌اند که عمده‌ترین ویژگی آن تشدید شکاف طبقاتی در جامعه بود.

    مشاور رئیس جمهور پاسخ داد: انتقاداتی به این بسته شده است و به جز 2 اقتصاددان مجلس که تریبون داشته‌اند و نقدشان را مطرح کردند دیگران هم نظراتی دادند. ما مجموعه این انتقادات را جمع‌آوری می‌کنیم. آن بخش که فکر می‌کنیم وارد است را اعمال خواهیم کرد و به بخشی که فکر کنیم لازم است پاسخ خواهیم داد.

    وی تصریح کرد: اینکه بگویند این بسته تداوم سیاست‌های تعدیل اقتصادی است باید دقیقا عنوان کنند در کدام بخش.اینکه شما مهری داشته باشید و هر وقت بخواهید کسی را نقد کنید آن را روی پیشانی وی بکوبید پذیرفتنی نیست.

    وی گفت: این نگرانی مطرح شده که نقش دولت در اقتصاد از بین برود. اگر بخواهید نقش دولت قیمت‌گذاری باشد خیر؛ ما گفته‌ایم دولت تدریجا نقش خود را در قیمت‌گذاری کالاها کم کند بنابراین نقش دولت را در آن بخش هم حذف نکرده‌ایم.

    وی ادامه داد: نقش دولت ایجاد ثبات در اقتصاد کلان، مقابله با انحصار و ایجاد فضای رقابتی است. در هر کجای دنیا بپرسید نقش دولت اولی است یا دومی قطعا پاسخ بخش دوم خواهد بود.

    * دو راهکار برای رونق بورس در بسته

    نجفی دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در خصوص جایگاه بورس ایران در راستای خروج ایران از رکود اقتصادی اظهارداشت: جایگاه بورس خیلی قوی در نظر گرفته شده و اقتصاد باید به سمتی برود که تامین منابع مالی بنگاه از طریق بازار سرمایه و بورس باشد.

    وی ادامه داد: پیش‌بینی امکان خرید و فروش اوراق و ایجاد صندوق پروژه در نظر گرفته شده است.

    نجفی با تاکید بر اینکه بورس نقش پررنگی در اقتصاد خواهد داشت، تصریح کرد: یکی از موارد پیش‌بینی شده جذب و هدایت سرمایه‌های مردمی در جهت تولید از طریق بورس است.

    * نتایج بسته از نیم سال دوم ظاهر می‌شود

    نجفی در پاسخ به این سئوال که فعالان اتاق بازرگانی عنوان می‌کنند این بسته قابلیت اجرایی ندارد و دولت با وجود نرخ تورم کنونی توفیقی در این راستا نخواهد داشت، عنوان کرد: در سال 95 از نظر وضعیت اقتصادی به سال 90 می‌رسیم، در حقیقت عقب‌ماندگی این سال‌‌ها را جبران ‌کنیم و نتایج بسته در نیمه دوم سال 93 ظاهر خواهد شد و به تدریج تورم کاهش خواهد یافت.

    * شروع رشد اقتصادی از امسال خواهد بود

    به گفته مشاور رئیس جمهور سال 95 انتظار رونق و جهش اقتصادی را می‌توانیم داشته باشیم، چیزی که پیش‌بینی می‌شود این است که سال 93 میزان کمی رشد اقتصادی داشته باشیم و البته این موضوعی نیست که بعد از دو سال رشد منفی به معنای رونق باشد و پیش‌بینی می‌شود سال 94 رشدی برابر 3 تا 4 درصدی وجود داشته باشیم.

    وی تاکید کرد: مطمئن باشید اگر سیاستهای این بسته به درستی اجرا شود آثار مثبت آن دیده خواهد شد.

    * اختصاص 60 درصد منابع بانک‌ها به سرمایه در گردش تولید

    دبیر ستاد هماهنگی‌های اقتصادی دولت با اشاره به مشکل بنگاه‌ها گفت: در بسته خروج از رکود امکان تسهیلات دهی بانک‌ها پیش‌بینی شده است که 60 درصد کل منابع بانک‌ها برای سرمایه در گردش واحدهای صنعتی اختصاص یابد و در نیم‌سال دوم 93 مشکل سرمایه در گردش به شدت کاهش خواهد یافت.

    *دو نکته راهبردی در بسته رکود

    وی به دو نکته در بسته خروج از رکود اشاره کرد و گفت: نکته اول این است که احکام آن منجر به بالا رفتن تورم نشود تا جایی که تورم از حد امسال نیز پایین‌تر بیاید و همچنی تورم در سال 93 بیش از آن چیزی که سال پیش اعلام کردیم کاهش خواهد یافت.

    * نباید انتظار جذب سرمایه خارجی داشت

    نجفی در خصوص سیاستهای بین‌المللی خروج از رکود و نقش تحریم‌ها در اجرای بسته دولت مطرح کرد: مسائل سیاست خارجی خیلی موثر در مسائل اقتصادی است و در ابلاغیه سیاستهای اقتصاد مقاومتی مقام معظم ***** پیش‌بینی شده، اقتصاد کشور درون‌زا و برون نگر باشد که دیپلماسی قوی برای ارتباط با خارج می‌خواهد.

    وی ادامه داد: به گفته دوستان و دشمنان خارجی در یک سال دولت یازدهم، فضای دیپلماسی خوب بوده و ارتباط منطقی با دنیا تعریف شده که هر روز این فضا بهتر خواهد شد تا بتوان اهداف را دنبال کرد.

    نجفی افزود : در مقدمه بسته خروج از رکود با فرض وجود تحریم‌ها پیش‌بینی شده است اما به دنبال رفع تحریم‌ها هستیم و در صورت کاهش آنها سرعت اجرای بسته افزایش می‌یابد و احتمال ارائه سیاستهای جدید نیز قابل تعریف است.

    * رشد اقتصادی 2 و 4 درصدی برای 93 و 94

    وی در خصوص چشم‌انداز اقتصادی اجرای بسته نیز گفت: برای این موضوع در حال بحث و بررسی هستیم و اکنون نمی‌توان محاسبات دقیق ارائه کرد، امیدواریم دو رشد اقتصادی 2 و 4 درصدی در سال 93 و 94 به ارمغان آید و تورم سال 95 را زیر 20 درصد شروع کنیم که البته فکر می‌کنیم بتوان تورم را زیر 15 درصد برسانیم.

    * ایجاد قطب سوم صنعت خودرو با نگاه صادراتی

    به گفته نجفی بخش خودرو به صورت مشخص در بسته جایی نداشته اما کلیت آن با اولویت در نظر گرفته شده، اکنون 2 قطب خودروسازی داریم که نیاز به قطب سوم برای ارتباط بیشتر با تکنولوژی خارج با نگاهی صادراتی وجود دارد.

    مشاور اقتصادی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه کلید حل اقتصاد کشور جذب و هدایت سرمایه‌های داخلی در تولید است به دو نکته مهم در بسته اشاره کرد و گفت: بهبود فضای کسب و کار و سیاستهای تشویقی سرمایه‌گذاری و تسهیل امور تولیدی از جمله این مباحث بوده و تا وقتی تحریم هستیم نباید انتظار برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشور بالا برود. در سفری که به اسپانیا داشتم فعالان بخش خصوصی آنها اعلام کردند بزرگترین لطمه تحریم به آنها رسیده اما ترس برای سرمایه‌گذاری وجود دارد.

    * چیزی از نامه مفصل آقایان در نمی‌آید

    وی در بخشی از اظهارات خود در واکنش به تحلیل دو نماینده مجلس راجع به بسته خروج از رکود تصریح کرد: در بحث شناورسازی ارز این دو نماینده اشتباه کردند و حذف تدریجی برای شفاف‌سازی ارز دولتی و آزاد در نظر گرفته شده و شناورسازی معنا ندارد، در اینکه بتوانیم ارز را تک نرخی کنیم آقایان هم شکی ندارند در نتیجه با نگاه بلند پروازانه رفتار نکردیم و امیدواریم حذف تدریجی برای رفع شکاف ایجاد شود و ارز آزاد را به دولتی برسانیم.

    وی تاکید کرد: چیزی از نامه مفصل آقایان در نمی‌آید رقابت حداقلی از نظر سود بانکی باید ایجاد شود که متناسب با تورم انتظاری باشد اما چه کسی گفته است تورم انتظاری 25 درصد است. آقایان بر اساس یک فرض، نرخ سود بانکی را در نظر گرفته و در ادامه همه مباحث را اشتباه پیش‌بینی کرده‌اند.

    مشاور رئیس جمهور با اشاره به اینکه تورم انتظاری پایین 25 درصد است، بیان داشت: نرخ سود بانکی الان 22 درصد است و در حقیقت نشان می‌دهند آقایان براساس فروض خود بسته را نقد کردند.

    * دو ضمانت اجرایی بسته خروج از رکود

    دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با اشاره به دو ضمانت اجرایی بسته خروج از رکود اظهارداشت: تنظیم این بسته با همکاری دستگاه‌های اجرایی بوده و برای اجرای آن اعلام آمادگی کردند. ضمانت بعدی؛ ایجاد ستادی زیر نظر معاون اول رئیس جمهور بوده که چند نفر از اعضای دولت و بیرون از دولت در آن حضور دارند و پس از بسته، نقشه راه، برنامه عملیاتی دستگاه‌ها، کنترل اجرایی و گزارش‌های نظارتی و رصد کردن انجام خواهد شد و تا پایان 94 برای ادامه این سیاست تصمیم‌گیری می‌شود.

    *عرضه مسکن وجود دارد تقاضا را تحریک می‌کنیم

    نجفی در خصوص بخش مسکن نیز گفت: آنچه در بسته آمده تقاضای موثر در بخش مسکن بوده که این ایجاد تقاضا از طریق تشکیل صندوق‌های مسکن با همکاری بانک مرکزی خواهد بود تا بتوان به متقاضیان تسهیلات ارائه کرد. وزارت راه مجموعه‌ای از سیاستهای این بخش را پیشنهاد کرده که در بسته نرسیدیم جمع‌بندی کنیم اما در بسته تکمیلی ارائه خواهد شد.

    به گفته این مقام مسئول، مسئولان وزارت راه و شهرسازی معتقدند سالانه 900 تا یک میلیون و 100 مسکن جدید نیاز است و اکنون نیز بسیار از عرضه مسکن بدون تقاضا مانده که باید به آن پاسخ داد.

    * پیش بینی نیازهای اساسی مردم

    مشاور اقتصادی رئیس جمهور گفت: وزارت جهاد کشاورزی نیز برنامه‌های خوبی پیشنهاد کرده و در این راستا هر یک از اقلام مورد نیاز مردم و میزان خودکفایی آنها مشخص شده و پیش بینی کرده است که در 5 سال آینده در این اقلام در چه جایگاهی قرار خواهیم داشت.

    وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم لایحه دولت در مجلس تغییر زیادی نکند زیرا مسلما سرعت ما را در خروج از رکود کم خواهد کرد.

    انتهای پیام/م

    انتهای پیام/ب
 
بالا