• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
میدویدیف طرح ضد بحران یکساله روسیه را امضا کرد
نخست‌وزیر روسیه طرح ضد بحران روسیه به ارزش ۳۵ میلیارد دلار را امضا کرد که براساس آن این کشور طی یک سال به پایداری اقتصادی برسد.

13921211000174_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، نخست‌وزیر روسیه طرح یک ساله ضد بحران را برای پایداری اقتصادی این کشور امضا کرد. این طرح شامل 60 معیار است که هزینه اجرای آن 35 میلیارد دلار معادل 2.3 تریلیون روبل خواهد بود.

    براساس این گزارش هنوز هزینه نهایی کامل به جمع‌بندی نرسیده است اما اظهارات رسمی مقامات دولتی که روز گذشته منتشر شد نشان می‌دهد روسیه 35 میلیارد دلار را برای این کار هزینه می‌کند که 15 میلیون دلار آن شامل حمایت‌های دولتی بانک‌های روسیه است که سال گذشته موافقت شد.

    براین اساس انتظار می‌رود هزینه نهایی این طرح تا پایان مارس 2015 شفاف‌سازی شود یعنی بعد از آنکه معاونین و اعضای شورای فدرال در این باره موافقت بکنند.

    این طرح استفاده از تضمین‌های دولتی و حمایت از صنایع داخلی را شامل می‌شود و همچنین بخش زیادی از آن کاهش هزینه های اجرایی طرح های تجاری را در بر می گیرد.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نصراللهی در گفت‌وگو با ایسنا:
آخرین آمار قاچاق پارچه و پتو/ دیوارهای بلند تعرفه کوتاه می‌شود

مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت آخرین آمار قاچاق پارچه و پتو به داخل کشور را اعلام کرد و درباره تعرفه‌های واردات، مسائل مربوط به مد و طراحی پوشاک داخلی و توضیح داد.



گلناز نصراللهی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این‌که با توجه به اعلام سایت‌های رسمی میزان ورود پارچه به کشور در سال 2011 معادل 200 هزار تن بوده است، گفت: براساس برآورد آمار کمتر از 50 درصد این کالاهای وارد شده از طریق گمرکات و مناطق آزاد بوده است.



وی افزود: در بخش پتو نیز حدود شش تا هفت میلیون تخته پتو یعنی مطابق با تولید داخل به صورت قاچاق وارد کشور شده که همین موضوع در بحث پوشاک نیز وجود دارد.



نصراللهی با بیان این‌که باید تدابیری اندیشیده شود تا در مبادی عرضه فروشگاهی نیز بحث قاچاق بودن کالاها پیگیری شود، اظهار کرد: همه بحث قاچاق کالا مربوط به تعرفه نیست بلکه برخی دوست دارند مسائل مالی‌شان شفاف نباشد.





دیوارهای بلند تعرفه کوتاه خواهد شد


مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت با بیان این‌که ما به طور مرتب در دفتر صنایع نساجی آمارهای وارداتی مواد اولیه را کنترل می کنیم، اظهار کرد: مواد اولیه اصلی شامل الیاف و پس از آن کالاهای واسطه ای یعنی نخ می شود. در سال گذشته به علت برخی مسائل برای اولین بار واردات نخ نسبت به الیاف پیشی گرفت.



وی اضافه کرد: به همین دلیل با برگزاری جلساتی به این نتیجه رسیدیم که برخی کالاهایی که تولید داخلی دارند نباید ارز مبادله ای بگیرند که با این سیاست، آمار واردات در 9 ماهه امسال تقریبا به روال سابق خود بازگشته است.



نصراللهی با بیان این‌که واردات مواد اولیه متعادل‌تر شده است، گفت: کشورهایی که ما با آن ها مبادلات سیاسی داریم کشورهایی هستند که صنعت نساجی قوی دارند؛ بنابراین هم دولت باید توجهش به صنعت نساجی داخل باشد و هم بخش خصوصی بداند که دیر یا زود دیوارهای بلند تعرفه کوتاه خواهد شد.





آمار صادرات و واردات نساجی
مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت با اشاره به میزان صادرات و واردات قانونی صنایع نساجی در 9 ماهه امسال گفت: صادرات ما در سال جاری یک مقدار کم شده بود و در برخی از ماه‌ها با کاهش 10 درصدی نیز همراه بوده است اما این کاهش‌ها به ندرت کم شده و توانستیم در 9 ماهه با سال گذشته برابر شویم.



وی با بیان این‌که ارزش صادرات صنایع نساجی در 9 ماهه سال جاری 944.6 میلیون دلار بوده است، اظهار کرد: صادرات در سال گذشته 944.7 میلیون دلار بوده که این نشان می دهد صادرات در سال جاری با سال گذشته برابر شده است.



نصراللهی همچنین با اشاره به آمار واردات اظهار کرد: واردات مواد اولیه شامل الیاف مصنوعی و نخ‌ها در 9 ماهه امسال از طریق گمرک 350 هزار تن بوده که تقریبا مشابه آمار سال گذشته است.



مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت افزود:‌ از سوی دیگر نکته مثبت این است که رقم واردات نخ نسبت به الیاف متعادل‌تر شده است؛ به طوری که در 9 ماهه سال گذشته 120 هزار تن نخ وارد کشور شده اما این مقدار در سال جاری به 90 هزار تن کاهش یافته است.





مسئولان فشار بی دلیل روی مد و طراحی پوشاک داخلی نیاورند
وی با تاکید بر توجه واحدهای تولیدی داخل به بحث طراحی و مد ادامه داد:‌ باید به بخش خصوصی بگوییم که کیفیت، بهره وری، توجه به تولید داخلی و مد و طراحی خود را افزایش دهد از سوی دیگر به فکر کاهش قیمت تمام شده باشد.



نصراللهی افزود: همچنین شاید لازم باشد مسئولان بدانند برخی از محدودیت‌هایی که برای طراحی و مد در کشور ما وجود دارد اگر نیازهای واحدهای پوشاک را در رابطه با این قضیه تامین نکند مشابه آن از خارج از کشور به صورت قاچاق وارد می‌شود و این امر تنها باعث ضعیف شدن صنعت پوشاک ما می‌شود.



وی ادامه داد: مسئولان کشور باید حواس‌شان باشد که اجازه دهند تولید داخلی روی مد و طراحی کار کند و فشار بی دلیل روی برندها نیاوریم.



مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت درباره بحث قرارداد تجارت ترجیحی ایران و ترکیه در حوزه نساجی گفت: سابقه تعرفه‌های ترجیحی حداقل در این دفتر به سال 1390 برمی گردد. البته برخی نقدها دراین زمینه وجود دارد که چرا از 10 یا 15 درصد تخفیف شروع نکردیم.



وی افزود: شاید لازم باشد این موارد گفته شود که در حال حاضر تعرفه گمرکی پوشاک 100 درصد است و با توجه به قرار گرفتن آن در اولویت های گروه 10 این تعرفه دو برابر خواهد شد، از سوی دیگر با ارز متقاضی وارد می‌شود.



عمده واردات پوشاک، قاچاق است
نصراللهی با بیان این‌که تجارت‌های ترجیحی معمولا با نگاه به توانمندی‌های متقابل دو کشور انجام می‌شود، اظهار کرد: باید توجه داشته باشیم که در بحث پوشاک، کشور ما واردات چندانی ندارد و عمده پوشاک به صورت قاچاق وارد می‌شود.



مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت بحث رکود صنایع را تشدیدکننده ایجاد حساسیت‌ها در این موضوع دانست و گفت: شاید اگر من بودم در این شرایط با درصد کمتری این کار را آغاز می کردم چرا که در حال حاضر در رکود نیز هستیم، در استانه شب عید هستیم و رونقی که قبلا در پوشاک کشور وجود داشته امروز وجود ندارد. البته من تمام صحبت‌ها و انتقادات نسبت به این قرارداد را زیر سوال نمی برم.



وی با بیان این‌که وزیر صنعت، معدن و تجارت به ما دستور داده تا با برگزاری جلسات کارشناسی بحث تجارت ترجیحی در نساجی و پوشاک را بررسی کنیم، گفت: در پیشنهادات و انتقاداتی که وارد می‌شود حتما انجمن‌ها و اتحادیه‌ها باید بگویند که مشکلی دراین زمینه وجود دارد و چه برنامه دقیقی برای وارد شدن به مسیرهای عادی‌تر واردات دارند.



افزایش حساسیت روی قاچاق پوشاک


نصراللهی خاطرنشان کرد: در جلسه ای که درباره پوشاک با قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت داشتیم قرار شد این صنعت جزو کالاهایی محسوب می شود که روی قاچاقش حساس خواهیم شد. مسلما در این بخش حتما گفته خواهد شد که یکسری مبادی را راحت تر بگذارند تا بتوان قاچاق را بیشتر کنترل کرد.



مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت با بیان این‌که در بحث تجارت ترجیحی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مقابل یک کار انجام شده قرار گرفته بود، گفت: در عین حال معتقدم با وجود همین تخفیف‌ها در تعرفه واردات با توجه به بالا بودن میزان قاچاق و حقوق ورودی تاثیر چندانی بر مساله واردات نخواهد داشت.

وی با بیان این‌که مخالفت ها در این زمینه باید مستند باشد، اظهار کرد: زمانی که دولت تصمیم می گیرد قرارداد تعرفه ترجیحی برقرار کند بهترین راه برای صنایع این است که ما مخالفیم؛ اما این درحالی است که باید توضیح قانع کننده برای این موضوع داشته باشند. البته این را هم باید توجه داشت که تمامی این قراردادها در طول سالیان قابل بازنگری است.





قیمت تمام شده پوشاک ترک از کالاهای قاچاق و بنجل چینی بالاتر است


نصراللهی با بیان این‌که براساس قراردادهای تعرفه ترجیحی باید کالای وارد شده ساخت همان کشور باشد، اظهار کرد: در حال حاضر عمده پوشاک وارداتی به کشور چینی است؛ بنابراین زمانی که کالاهای چینی و استوک وارد کشور شود صنعت پوشاک ما بیشتر درحال تهاجم قرار می‌گیرد.



مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت با بیان این‌که قیمت تمام شده کالاهای ترک بسیار بالاتر از قیمت کالاهای قاچاق و بنجلی است که از چین وارد می‌شود، اظهار کرد: نساجی صنعتی نیست که دولت بتواند بی‌خیال از کنار آن رد شود.





سرانجام نمایشگاه پوشاک ایران


وی همچنین درباره برگزاری نمایشگاه پوشاک در تاریخ 12 تا 15 بهمن ماه در نمایشگاه بین المللی گفت: براساس آماری که داریم قسمتی که واحدهای تولیدی ما گرفته اند بسیار خوب غرفه بندی شده و واحدهای توانمندی نیز در این نمایشگاه شرکت دارند.



نصراللهی درباره برخی انتقادات نسبت به برگزاری این نمایشگاه گفت: تولیدکنندگان ما مواردی را راجع به تبلیغات مطرح کرده بودند که ما وارد قضیه شدیم و مراتب را پیگیری کردیم.



مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت افزود:‌ به هرحال صنعتی با توجه به برنامه ریزی های خودش نسبت به تبلیغات تصمیم گیری می کند اما وظیفه خودمان دانستیم با کمک به صنعت پوشاک شرایطی را فراهم کنیم تا آن ها توانمندی‌های خود را به صورت کامل ارائه دهند.



وی با بیان این‌که برخی مطالبی که در این زمینه بروز داده می‌شود باعث ضعیف نشان دادن صنعت نساجی می‌شود، اظهار کرد: این مطالب بعضا باعث می شود این گونه به نظر بیاید که نساجی ما ناتوان است یا توان رقابت با تولید خارجی را ندارند در حالی که این گونه نیست.



نصراللهی با اشاره به اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت برای کمک به تولیدکنندگان پوشاک کشور گفت: از طریق نمایشگاه توانستیم برای قسمتی از غرفه ها تخفیف بگیریم که واحدهای پوشاک بتوانند آن تخفیف صرف تبلیغات خود کنند.



مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت درباره دلایل تعویق یک ماه برگزاری نمایشگاه پوشاک ایران نیز اظهار کرد: انجمن و اتحادیه پوشاک در ابتدا قصد داشتند نمایشگاه را در آذر ماه برگزار کنند و گلایه کردند که سالن خوبی به ما ندادند و ما نیز پیگیری کردیم که گفتند در آن زمان نمایشگاه دیگری بوده و سالن مورد نظر واحدهای پوشاک در دسترس نیست.



وی با بیان این‌که برگزاری این نمایشگاه به صورت همزمان با نمایشگاه ترکیه هیچ تفاوتی با حالت قبل ندارد، اظهار کرد: باید بتوانیم کاری کنیم که توانمندی های پوشاک ایرانی در این نمایشگاه دیده شود. از سوی دیگر تا پیش از این نسبت به تبلیغات بی اهمیت بوده ایم که این موضوع باعث شد توجه بیشتری به تبلیغات داشته باشیم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک کارشناس اقتصادی:
با کاهش قیمت نفت باید کمربند‌ها را محکم‌تر ببندیم


بک عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: همزمان با آزاد‌شدن دارایی‌های بلوکه شده، اقتصاد ایران با مساله کاهش قیمت نفت روبه‌رو است و هرچه ارز بیشتری آزاد شود، برای جبران کاهش قیمت نفت کافی نیست. بنابراین در شرایط فعلی کاهش قیمت نفت باید کمربند‌ها را مقداری محکم‌تر از قبل ببندیم.





دکتر مهدی تقوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه باید بین نرخ رشد اقتصادی اسمی و نرخ رشد اقتصادی واقعی تمایز قائل شویم، چرا که در رشد واقعی تورم لحاظ می‌شود. افزود: بعد از هدفمندی یارانه‌ها مدت‌ها و تا چند سال نرخ رشد اقتصادی منفی داشتیم و این به معنی کاهش درآمد سرانه مردم بود و افزایش تورم مقادیر واقعی رشد اقتصادی کمتر از رشد اقتصادی اسمی است.





وی در توضیح رشد اقتصادی اسمی گفت: این نرخ رشد، تغییرات درآمد سرانه به کل درآمد سرانه است به عنوان مثال اگر درآمد سرانه هر ایرانی در سال گذشته 4000 تومان بوده و در حال حاضر به 4500 تومان رسیده باشد، یعنی 500 تومان که برابر با 12.5 درصد است رشد اقتصادی اسمی داشته‌ایم.





این کارشناس اقتصادی گفت: با فرض این‌که تحریم‌ها علیه ایران وجود نداشت، تورم افزایش پیدا نمی‌کرد و از سوی دیگر نرخ رشد اقتصادی نیز کاهش نمی‌یافت.





وی ادامه داد: نرخ دلار قبل از تحویل گرفتن دولت توسط احمدی‌نژاد حدود 800 تومان بود، اما زمانی نرخ دلار به 4000 تومان رسید باعث ایجاد تورم در کشور شد و اثر آزاد‌کردن دارایی‌های بلوکه شده ایران در جریان مذاکرات باعث گرفتن ارز بیشتری در اقتصاد و کاهش قیمت ارز در کشور می‌شود.









عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: لازمه‌ی یکسان‌سازی نرخ ارز این است که باید ارز کافی وجود داشته باشد و در حال حاضر با توجه به کاهش قیمت نفت وضعیت موجودی ارز مطلوب نیست، زیرا که دولت از محل صدور نفت، ارز کمتری می‌گیرد و همچنین صادرات غیرنفتی ناچیز است و جوابگوی ارز کشور نیست.





تقوی ادامه داد: اگر یکسان‌سازی نرخ ارز اجرا شود با دو بازار رسمی و بازار سیاه روبه‌رو هستیم. در صورت کمبود ارز کافی که شاهد نوعی جیره‌بندی ارز می‌باشیم دولت برای واردات کالاهای اساسی، ارز با قیمت رسمی اختصاص می‌دهد، در صورتی که برای واردات کالاهای غیراساسی با ارز‌های آزاد صورت می‌گیرد که تورم افزایش می‌یابد.





این اقتصاد‌دان با بیان این‌که اعلام نرخ رشد هشت درصدی برای پایان سال جاری اغراق‌آمیز است، افزود: وقتی که رشد اقتصادی صفر یا منفی باشد رساندن آن به سه یا چهار درصد کار به نسبت ساده‌تری است تا این‌که بخواهیم رشد اقتصادی را از چهار به هشت درصد برسانیم، زیرا نوعی قانون بازده نزولی بر آن حاکم است.





وی درباره‌ی تغییر سال پایه در محاسبه‌ی رشد اقتصادی از سال 1376 به سال 1390 نیز گفت: این کار خللی در محاسبه نرخ رشد وارد نمی‌کند، چون باید شاخص قیمت را از سال پایه تا سال مورد نظر بگیریم و تورم‌زدایی کنیم و این تغییر اثر‌گذار است، اما اختلاف آن زیاد نیست.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آغاز به کار صفحه رسمی علی مطهری در اینستاگرام


صفحه رسمی علی مطهری، نماینده مردم تهران ،ری،اسلامشهر و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی در شبکه اجتماعی اینستاگرام راه‌اندازی شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،‌ کاربران شبکه اجتماعی اینستاگرام می‌توانند اخبار علی مطهری را از طریق شبکه اجتماعی اینستاگرام به آدرس alimotahari_ir پیگیری کنند.

بر اساس اعلام سایت شخصی علی مطهری، این تنها صفحه رسمی علی مطهری در این شبکه اجتماعی است و سایر صفحات، تنها جنبه هواداری دارند و رسمی نیستند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
براساس نتایج آمارگیری نیروی کار در پاییز ۹۳
۳ استان رکورددار نرخ بیکاری/ کمترین نرخ بیکاری مربوط به استان مرکزی/ تهران 11.4 درصد
براساس شاخص‌های عمده نیروی کار در جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر در تفکیک استان‌ها، کرمانشاه با ۱۵.۳ درصد، لرستان ۱۴.۹ درصد و قزوین در کنار چهارمحال و بختیاری چهار استان پیشتاز در نرخ بیکاری هستند، اما استان‌های مرکزی، خراسان جنوبی و سمنان کمترین میزان بیکاری را دارند.


13920419000334_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، براساس نتایج آمارگیری نیروی کار، در بخش شاخص‌های عمده نیروی کار در جمعیت 15 ساله و بیشتر به تفکیک استان، کرمانشاه با 15.3 درصد، لرستان 14.9 درصد و قزوین در کنار چهارمحال و بختیاری چهار استان پیشتاز در نرخ بیکاری هستند، اما استان‌های مرکزی، خراسان جنوبی و سمنان کمترین میزان بیکاری را دارد.

    براساس این گزارش، آذربایجان شرقی 8.1 درصد، آذربایجان غربی 9.9 درصد، اردبیل 12.2 درصد، اصفهان 11.8 درصد، البرز 9.6 درصد، ایلام 8.7 درصد، بوشهر 7.9 درصد، تهران 11.4 درصد، چهارمحال بختیاری 14.1 درصد، خراسان جنوبی 7.4 درصد و خراسان رضوی 8.9 درصد و خراسان شمالی 13.5 درصد طبق اعلام مرکز آمار میزان نرخ بیکاری‌شان است.

    در ادامه، خوزستان با 9.5 درصد، زنجان 8.7 درصد، سمنان 7.8 درصد، سیستان و بلوچستان 11.1 درصد، فارس 10.1 درصد، قزوین 14.1 درصد، قم 8.1 درصد، کردستان 11.1 درصد و کرمان 8.4 درصد نرخ بیکاری دارند.

    در ادامه این گزارش، کرمانشاه 15.3 درصد، کهگیلویه و بویر احمد 13.7 درصد، گلستان 12.2 درصد، گیلان 12.3 درصد، لرستان 14.9 درصد و مازندران 13.8 درصد اعلام شده است.

    در بین استان‌ها استان مرکزی با 5.6 درصد کمترین میزان نرخ بیکاری را دارد.

    بنا بر این گزارش، استان هرمزگان، همدان و یزد به طور متوسط 6.9 درصد نرخ بیکاری دارند.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
استاندار البرز:
آب منطقه‌ای 50 درصد سهم حق آبه استان البرز را باز گرداند
نماینده عالی دولت در استان البرز گفت: آب منطقه ای استان پیگیری بازگشت سهم 50 درصدی حق آبه این استان که به پایتخت منتقل می‌شود را باید به عنوان یک مأموریت ویژه در دستور قرار دهد.

13931014000117_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس از کرج به نقل از روابط عمومی استانداری البرز، سید حمید طهایی اظهار داشت: در حال حاضر 12 هزار متر مکعب بر ثانیه آب از سدهای استان خارج می شود؛ به بیانی دیگر روزانه معادل یک رودخانه آب از استان خارج می شود به ازای آن هیچ آبی به استان باز نمی گردد، همین امر کاهش بی رویه حجم آب های استان و تشدید بحران خشکسالی در آینده نزدیک خواهد شد.

    وی تصریح کرد: حداقل 50 درصد از آبی که از سدهای موجود در این استان خارج می‌شود باید بازگشت داشته باشد در غیر این صورت با بحران جدی کم آبی مواجه خواهیم شد.

    طهایی آب منطقه‌ای استان البرز را مأمور کرد تا پیشنهاد بازگشت 50 درصدی سهم حق آب استان را که در جریان سفر وزیر نیرو به البرز مطرح شد را پیگیری و مطالبه گری کند و مهم در دستور کار ویژه شورای عالی آب استان قرار گیرد.

    *بازگشت آب های مرزی، استان‌های تشنه را سیراب می‌سازد

    استاندار البرز در ادامه پیشنهاداتی را نیز در شورای عالی آب استان جهت پیگیری و برون رفت از وضعیت موجود مطرح ساخت.

    وی با بیان اینکه البرز در تقسیمات منطقه‌ای کشور، در کنار استان‌های تهران، قم، قزوین، سمنان، مازندران و گلستان در زمره استان‌های منطقه (1) محسوب می‌شود، افزود: بخشی از آب‌های کشور که از استان‌های شمالی به سمت دریای خزر می‌ریزد به عنوان رودخانه‌های مرزی در تقسیمات منطقه‌ای می‌توان به استان‌های هم منطقه بازگشت داشته باشد و از کشور خارج نشود.

    *تولید باران از ابرهای بارور و مطالعه

    طهایی همچنین انجام طرح‌های مطالعاتی الگوهای گردشی جو،به منظور باورسازی ابرها در مناطق محروم از بارندگی را دیگر راهکارهایی دانست که می‌تواند وضعیت بارش‌های جوی را در شرایط متعادل تری قرار دهد و مقابله ای بحران خشکسالی باشد.

    وی شناسایی مناطق آبخوان و آبخیزدار و انجام مطالعه اولیه بر این مناطق را نیز موضوعی مهم برشمرد.

    * مقابله با بیابان زدایی

    استاندار البرز همچنین با اشاره به وجود کویر اشتهارد در استان، بر ضرورت مقابله با افزایش مناطق کویری و بروز رسانی مطالعه پایه و اولیه در این مناطق و استفاده از مزایای طرح تصفیه پساب ها را مورد تأکید قرار داد.
    فعال شدن سمن های آب در استان به منظور آگاهی بخشی به اقشار مختلف جامعه و مدیریت بهینه در دستور کار شورای عالی آب استان قرار گرفت.

    انتهای پیام/2302/ح
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

فارس از جزئیات متغیرهای بانکی در ۹ ماهه اول سال گزارش می‌دهد
بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی ۲۹.۶ درصد رشد کرد/ وام‌گیری دولت از بخش غیردولتی پیشی گرفت
براساس گزارش خلاصه دارایی‌ها و بدهی‌های بانک‌ها و موسسات اعتباری در آذر ماه امسال، بدهی بخش دولتی در 9 ماهه اول امسال با 26.7 درصد رشد 96 هزار و 99 میلیارد تومان و بدهی بانک‌ها و موسسات به بانک مرکزی با 29.6 درصد افزایش به 77 هزار و 161 میلیارد تومان رسید.


13920427000324_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بر اساس آخرین گزیده آمارهای اقتصادی حجم کل دارایی‌های خارجی بانک‌ها در پایان آذر ماه امسال به 215 هزار و 619 میلیارد تومان رسیده است که رشد 19 درصدی نسبت به آذر ماه سال قبل و افزایش 5.6 درصدی نسبت به اسفند را نشان می‌دهد.

    بر اساس گزارش بانک مرکزی در بخش دارایی‌ها، اسکناس مسکوک با 53.5 درصد رشد نسبت به اسفند به 8 هزار و 684 میلیارد تومان رسیده و سپرده بانک‌ها نزد بانک مرکزی که شامل سپرده قانونی و سپرده‌های دیداری می‌شود به 76 هزار و 898 میلیارد تومان بالغ شده که تنها 1.5 درصد نسبت به اسفند سال گذشته رشد داشته است که در مقایسه با آذر ماه سال گذشته 20 درصد افزایش یافته است.همچنین سپرده قانونی در 9 ماهه امسال 14.8 درصد نسبت به آذر سال گذشته 26.9 درصد رشد کرده است.

    بدهی بخش دولتی به بانک‌ها با 26.7 درصد افزایش در 9 ماهه امسال و 34 درصد رشد در 12 ماه منتهی به آذر امسال به 96 هزار و 99 میلیارد تومان رسیده که بدهی دولت 93 هزار و 297 میلیارد تومان و بدهی شرکت‌ها و موسسات دولتی 2 هزار و 801 میلیارد تومان است.

    بدهی بخش غیر دولتی نیز با 10.9 درصد رشد به 560 هزار و 827 میلیارد تومان بالغ شده است.

    بر اساس این گزارش سایر دارایی‌ بانک‌ها هم 34 هزار و 641 میلیارد تومان محاسبه شده که نسبت به آذر ماه سال قبل 37.3 درصد و نسبت به اسفند سال گذشته 24.7 درصد افزایش داشته است. در مجموع کل دارایی‌های سیستم بانکی به یک تریلیون و 517 هزار و 407 میلیارد تومان رسیده که در 12 ماه منتهی به آذر 23.2 درصد و در 9 ماهه امسال 13.9 درصد افزایش یافته است.

    در بخش بدهی‌ها، بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی همچنان به سیر صعودی خود ادامه داده به طوری که در 12 ماه منتهی به آذر امسال 36.5 درصد رشد و در مقایسه با اسفند 29.6 درصد افزایش داشته و به رقم 77 هزار و 161 میلیارد تومان رسیده است.

    حجم سپرده‌های بخش غیر دولتی در 9 ماهه امسال 16.6 درصد رشد داشته و به 654 هزار و 488 میلیارد تومان رسیده است. در این میان حجم سپرده‌های دیداری با 0.4 رشد 86 هزار و 12 میلیارد تومان، سرمایه‌گذاری مدت‌دار با 20.8 درصد افزایش 522 هزار و 514 میلیارد تومان سپرده قرض‌الحسنه که شامل سپرده‌های صندوق بانک مسکن هم می‌شود 33 هزار و 710 میلیارد تومان برآورد شده که 2.6 درصد افزایش داشته است.

    سایر سپرده‌ها هم با 19.2 درصد افزایش 12 هزار و 250 میلیارد تومان محاسبه شده است.

    به گزارش فارس، با وجود رویکرد دولت و بانک مرکزی در اتخاذ سیاست انضباط مالی رشد بدهی بخش دولتی به ویژه دولت به بانک‌ها بسیار زیاد بوده است.

    ارقام به میلیارد تومان

    سال بدهی بخش دولتی به بانک‌ها درصد تغییر بدهی بانک‌ها و موسسات به بانک مرکزی درصد تغییر
    91 59608 42.1 48831 16.7
    92 75856 27.3 59547 21.9
    9 ماهه اول 93 96099 26.7 77161 29.6
    انتهای پیام/م


 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون اتاق‎های تجارت افغانستان در گفت‌وگو با فارس خبر داد
وجود بازار مناسب برای کالاهای ایرانی/ تجارت 1.5 میلیاردی دو همسایه
معاون اتاق‎های تجارت افغانستان با تأکید بر اینکه تجارت با ایران از ارزش بالایی برای افغانستانی‌ها برخوردار است، گفت: تجارت این دو همسایه سالانه حدود 1.5 میلیارد دلار است.

13910614000204_PhotoA.jpg


  • «خان‎جان الکوزی» معاون اتاق‎های تجارت افغانستان در گفت‎وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، گفت: تجارت کالاهای ایرانی در افغانستان رو به رشد بوده و هم‎اکنون کالاهای وارداتی ایران در این کشور در درجه دوم از نگاه کیفیت و بازار است.

    الکوزی افزود: اکثر کالاهایی که از ایران وارد افغانستان می‎شود، شامل مواد نفتی و سوختی بوده و بدون این کالاها حجم تجارت ایران با افغانستان اندک است.

    وی تأکید کرد: مواد ساختمانی، غذایی، شوینده، شیمی، دارو و میوه تازه از ایران وارد افغانستان شده و مجموع کالاهای وارداتی افغانستان از ایران به صدها قلم کالا می‎رسد.

    به گفته وی، تجارت افغانستان با ایران سالانه حدود 1.5 میلیارد دلار بوده که شامل تمام کالاها و اجناس ایران شامل نفت و گاز می‎شود.

    معاون اتاق‎های تجارت افغانستان در ادامه با اشاره به بازار خوب کالاهای ایرانی در افغانستان گفت: بیشترین بازار و تقاضاکنندگان کالاهای ایران ولایت‎های غربی افغانستان مانند «نیمروز»، «هرات»، «بادغیس» و «فراه» است.

    وی تصریح کرد: نزدیکی جغرافیایی ایران با ولایت‌های غربی، باعث شده که مردم و تجار این ولایت به تجارت با ایران اهتمام بیشتری نشان دهند.

    خان‎جان الکوزی در ادامه سخنان خود گفت: بخشی از کالاهای ایرانی در بازارهای ولایت‎های شمالی، شرقی، مرکزی و همچنین جنوبی نیز بازار خوبی دارد و این کالاها شامل کالاهایی است که از ماندگاری بالایی نیز برخوردار است.

    الکوزی دوری راه ایران با برخی مناطق افغانستان را مشکل اصلی کالاهای ایران در این کشور دانست و گفت: به همین دلیل کالاهای ایرانی با کالاهای پاکستانی قدرت رقابت ندارد.

    وی در ادامه گفت: اکثر تجارت کالاهای افغانستان و همچنین واردات کالاها در این کشور از کشورهای پاکستان، ایران، هند و چین است که در این میان بدون داروهای وارد شده از ایران سایر کالاهای وارد شده در افغانستان رضایت بخش نیست.

    معاون اتاق‎های تجارت افغانستان تأکید کرد: از لحاظ کیفیت و داشتن بازار خوب کالاهای خارجی در افغانستان، کالاهای پاکستانی در صدر و پس از آن به ترتیب ایران، هند و چین قرار دارند.

    وی با اشاره به برخی شایعاتی مبنی براینکه در برابر کالاهای ایرانی برخی موانع از سوی دولت ایجاد می‎شود این شایعات را تکذیب کرد و گفت: هیچ نوع مشکل در برابر تجارت با ایران وجود ندارد همان طور که به کالاهای سایر کشورها امتیاز داده شده به کالاهای ایرانی نیز دولت امتیازاتی قائل است.

    الکوزی تصریح کرد: در برخی موارد بازرگانان ایرانی در فرستادن کالاهای آن کشور مشکل دارند، و کالاهای مورد نیاز افغانستانی‎ها در زمان مناسب آن به این کشور نمی‎رسد.

    وی افزود: دولت افغانستان هیچ مشکل و مانعی فرا روی کالاهای ایرانی قرار نداده و تجارت با ایران همچنین به صورت عادی جریان دارد.

    وی با تأکید به اینکه در بخش تعرفه نیز دولت افغانستان برای کالاهای ایرانی مشکل‎سازی نکرده گفت: در برخی موارد تعرفه کالاهای ایران همانند مواد شوینده ایرانی از تعرفه کمتری برخوردار است، اما سایر کالاها مانند کالاهای دیگر کشورها با تعرفه مساوی وارد این کشور می‎شود.

    معاون اتاق‎های تجارت افغانستان در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: هم‎اکنون صدها قلم کالای ایرانی وارد بازارهای افغانستانی شده و این روند به نظر می‎رسد که در حال افزایش است.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


رئیس کارگروه مزد شوراهای اسلامی کار در گفت‌وگو با فارس خبر داد
بررسی هزینه 38 قلم کالای خوراکی و غیرخوراکی سبد معیشتی کارگران/ عقب‌ماندگی یک میلیون و 300 هزار تومانی مزد
مشاور کارگری شورای عالی کار با اشاره به نتیجه آخرین بررسی‌ تبصره دوم ماده 41 قانون کار در مورد سبد معیشتی کارگران گفت: 38 قلم کالای خوراکی و غیرخوراکی که حداقل زندگی یک خانواده 4 نفره یک کارگر را شامل می‌شود، در حال بررسی هزینه‌ای است.


13921226000265_PhotoA.jpg


  • علی خدایی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد آخرین بررسی‌ انجام شده توسط کارگروه مزد شوراهای اسلامی کار کشور که به استان‌ها ابلاغ شده است، اظهار داشت: این گزارش تا 10 بهمن ماه توسط استان‌ها به کارگروه مزد شوراهای اسلامی کار کشور ارسال خواهد شد و 15 بهمن ماه هم نتیجه نهایی بررسی‌ها اعلام می‌شود.

    وی افزود: در این بررسی سبد معیشتی کارگران معیارهایی که حداقل زندگی یک کارگر را شامل می‌شود،‌ اعلام خواهد شد که بر این اساس به دنبال حداقل‌های تامین زندگی خانوار 4 نفره کارگری است.

    رئیس کارگروه مزد شوراهای اسلامی کار با تاکید بر اینکه طبق بند 2 ماده 41 قانون کار باید حداقل هزینه سبد معیشتی کارگران اعلام شود، گفت: بر همین اساس 38 قلم کالای خوراکی و غیرخوراکی به استان‌ها اعلام شده و نتیجه نهایی هم تا 15 بهمن ماه به شورای عالی کار پیشنهاد می‌شود.

    وی درباره عقب‌ماندگی‌های دستمزد کارگران نسبت به هزینه‌های سبد معیشت تاکید کرد: اگر میزان افزایش حداقل دستمزد کارگران طی سال‌های گذشته نسبت به تورم مقایسه شود که قبلا میزان تورم توسط مراجع رسمی از جمله مرکز آمار و بانک مرکزی اعلام شده، استناد کنیم، هم اکنون یک میلیون و 300 هزار تومان عقب‌ماندگی وجود دارد.

    خدایی با بیان اینکه سال گذشته 187 هزار تومان دیگر به فاصله هزینه سبد معیشتی کارگران با حداقل دستمزد اضافه شد، گفت: به دنبال راهکاری هستیم که فاصله هزینه تامین سبد معیشتی و حداقل دستمزد کارگران حفظ شود.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


مسئول اسبق میز ایران در وزارت خارجه انگلیس:
وقت آن است با ایران متحد شویم/عربستان دوستی است که ما را از دشمن بی‌نیاز می‌کند
مسئول اسبق میز ایران در وزارت خارجه انگلیس در یادداشتی در یک روزنامه می‌نویسد وقت آن است که غرب با ایران برای ایجاد ثبات در منطقه متحد شود.


13931109000017_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک مقام اسبق وزارت خارجه انگلیس در یادداشتی در روزنامه انگلیسی گاردین با اشاره به تحولات منطقه خاورمیانه نوشته غرب باید با توجه به اینکه ایران یکی از نیروهای ثبات در منطقه به شمار می‌رود از ایده اتحاد با این کشور استقبال کند.

    «مایکل آکسورثی» که بین سال‌های 1998 تا 2000 در وزارت خارجه انگلیس مسئول میز ایران بوده مرگ پادشاه بیمار عربستان سعودی، موفقیت‌های حوثی‌ها در یمن و تلاش‌های نمایندگان 20 کشور از جمله انگلیس و آمریکا برای مقابله با گروه تروریستی داعش را مصداق‌هایی از جدیدترین تحولات خاورمیانه برشمرده است.

    آقای آکسورثی با اشاره به اینکه دولتهای غربی در سایه این تحولات عظیم اکنون بر سر دو راهی قرار گرفته‌اند، دوام حکومت بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه برای موفقیت سیاست غرب در مقابله با تهدید گروه تروریستی داعش را «یک ضرورت» خوانده است.

    وی می‌نویسد: «همین چند وقت پیش ما مصمم به بمباران سوریه برای براندازی **** اسد در سوریه بودیم؛ اکنون غرب بعد از گذشت تنها 18 ماه یا بیشتر، برای موفقیت در سیاست‌هایش در منطقه و نابودی یا مهار گروه به مراتب خطرناک‌تر داعش دوام حکومت اسد را یک ضرورت می‌بیند.»

    این نویسنده و استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به تغییر دیدگاه غرب نسبت به ایران می‌نویسد هفته گذشته از اینکه شنیده یکی از همکارانش ایران را یکی از نیروهای ثبات در منطقه خلیج فارس خوانده به وجد آمده است.

    وی به رغم این می‌نویسد تغییر دیدگاه‌ها در قبال ایران هنوز به حدی نبوده که کشورهای غربی بتوانند به طور کامل از ایده اتحاد با ایران در عراق و سوریه استقبال کنند.

    آکسورثی با تأکید بر«نادرست» بودن این دیدگاه می نویسد در حال حاضر «صداهای پرنفوذی» در آمریکا شنیده می‌شود که همانند سعودی‌ها درباره توسعه‌طلبی ایران هشدار می‌دهند.

    این دیپلمات اسبق انگلیس در ادامه در انتقاد از نظرات این عده می‌نویسد آنها همان کسانی هستند که با ستایش از پادشاه «عبدالله بن عبدالعزیز» این دیدگاه را نادیده گرفته‌اند که برخی از افراطی‌ترین گونه‌های افراط‌گرایی و تروریسم چه از لحاظ مالی و چه از لحاظ ایدئولوژی، ریشه در عربستان سعودی دارند.

    اکسورثی، بر همین اساس می‌نویسد: «در چنین وضعیتی، کشوری که ما به حسب عادت آن را دشمن خود دیده‌ایم (یعنی ایران) اکنون بیشتر در شمایل یک دوست بالقوه ظاهر می‌شود و کشوری که با آن به عنوان متحد برخور کرده‌ایم اگر هم کاملاً دشمن نباشد دارد هر چه بیشتر و بیشتر شبیه آن دسته از دوست‌هایی می‌شود که ما را از داشتن دشمن بی‌نیاز می‌کند.»

    وی تأکید می‌کند غرب در صورتی که در پی دست یافتن به هدف ثبات در منطقه است باید به طور کامل منافع خود از فروش سلاح به عربستان سعودی را کنار بگذارد.

    انتهای پیام/ا.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


فارس گزارش می‌دهد
رشد لجام گسیخته بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی/ بدهی بانک‌های غیردولتی و تجاری 4 برابر شد
بدهی بانک‌های تجاری به بانک مرکزی که شامل بانک‌های تجاری دولتی و غیردولتی می‌شود، به شکلی غیرعادی در ۹ ماهه اول امسال 303.4 درصد و بدهی بانک‌ها و موسسات غیردولتی 361.6 درصد افزایش یافته است.


13930716000434_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با نگاه به آمار دارایی‌ها و بدهی‌های بانک‌ها و موسسات اعتباری، این نگرانی به وجود می‌آید که **** بانکی در چه مسیری در حال حرکت است؟

    سیر فزاینده رشد بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی و بدهی بخش دولتی به بانک‌ها، ساختار سیستم بانکی را به شدت تهدید می‌کند. به نظر می‌رسد مخاطرات این دو شاخص، کمتر از مطالبات معوق بانک‌ها نباشد.

    این نگرانی وقتی شدید‌تر می‌شود که جزئیات آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد در یک سال اخیر، بدهی بانک‌های تخصصی _که دولتی هستند_ در سال جاری کنترل شده و میزان رشد بدهی آنها به بانک مرکزی تنها 3.4 درصد بوده است.

    اما بدهی بانک‌های تجاری به بانک مرکزی در 9 ماهه اول امسال 303.4 درصد رشد کرده و به 10 هزار و 744 میلیارد تومان رسیده است. از طرف دیگر بدهی بخش دولتی به بانک‌های تجاری 21.2 درصد رشد داشته است.

    بدهی بانک‌های غیردولتی با رشد بی‌سابقه 341.6 درصد به 9 هزار و 771 میلیارد تومان افزایش یافته است. بدهی بخش دولتی به بانک‌های غیردولتی در 9 ماهه اول امسال 19.3 درصد بوده است.

    همه این‌ها در حالی است که بدهی بخش غیردولتی به بانک‌های تخصصی، 8.1 درصد، بانک‌های تجاری 6.5 درصد و بانک‌های غیردولتی 13.7 درصد افزایش داشته است.

    در واقع با این اعداد و ارقام می‌توان اینگونه استنباط کرد که سهم بخش دولتی از دریافت تسهیلات بیشتر از بخش غیردولتی شده است، همچنین سهم بانک‌های غیردولتی و بانک‌های تجاری دولتی از بدهی‌ به بانک مرکزی افزایش یافته است. به عبارت دیگر رشد بدهی‌‌های مجموعه بانک‌ها و موسسات اعتباری به بانک‌ مرکزی از بانک‌های تخصصی دولتی به بانک‌های تجاری دولتی و غیردولتی منتقل شده است.

    *بدهی بانک‌ها و موسسات به بانک مرکزی

    سال بانک‌های تخصصی درصد تغییر بانک‌های تجاری درصد تغییر بانک‌های غیردولتی درصد تغییر
    9 ماهه 93 56646 3.4 10744 303.4 9771 361.6


    *بدهی بخش دولتی به بانک‌ها و موسسات

    دوره بانک‌های تخصصی درصد تغییر بانک‌های تجاری درصد تغییر بانک‌های غیردولتی درصد تغییر
    9 ماهه 93 29526 44.7 26977 21.2 39595 19.3


    *بدهی بخش غیردولتی به بانک‌ها و موسسات

    دوره بانک‌های تخصصی درصد تغییر بانک‌های تجاری درصد تغییر بانک‌‌های غیردولتی درصد تغییر
    9 ماه اول 93 154506 8.1 92023 6.5 314297 13.7
    انتهای پیام/م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


بررسی پروژه‌های ریلی در دیدار معاون وزیر راه ایران با سفیر تاجیکستان
در دیدار سفیر تاجیکستان در ایران با مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی، مسائل حمل ونقل ریلی بین ۲ کشور مورد بررسی قرار گرفت.


13931108000050_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «نعمت الله‌امام زاده» سفیر تاجیکستان در ایران با «محسن پورسید آقایی» معاون وزیر‌ راه و شهرسازی و مدیر عامل راه‌آهن دیدار و گفت‌وگو کرد.

    بنا بر اطلاع بخش مطبوعاتی وزارت امور خارجه تاجیکستان، امام زاده در این دیدار با آقایی در مورد مسائل فعلی و چشم انداز همکاری‌های تاجیکستان و ایران، از جمله در مورد پروژه‌های حمل‌و نقل منطقه‌ای تبادل نظر کردند.

    همچنین امام زاده و آقایی در رابطه با افزایش همکاری‌های بین تاجیکستان و ایران در حوزه‌های تجارت و اقتصاد نیز اظهار نظر کردند.

    در پی استقلال جمهوری تاجیکستان در 9 سپتامبر 1991، جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری بود که استقلال تاجیکستان را به رسمیت شناخت و سفارت خود را در شهر «دوشنبه» افتتاح کرد. در تبیین روابط بین 2 ملت ایران و تاجیکستان فرهنگ می‌تواند نقش مهم و اساسی داشته باشد.

    ایران و تاجیکستان از لحاظ تاریخ، ارزش‌ها و سنت‌ها زمینه‌های مشترک و طولانی دارند.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ظریف:قدم زدن با آمریکایی‌ها موضوع تازه‌ای نیست
وزیر امور خارجه ادامه داد: "به هر حال قدم زدن در طول مذاکرات چیز تازه‌ای نیست، قدم زدن در طول مذاکرات با آمریکایی‌ها هم چیز تازه‌ای نیست اما اینکه ناگهان در این زمینه دیدگاه‌هایی مطرح می‌شود، خب بنده بازهم به همه این دیدگاه‌ها احترام می‌گذارم اما فکر می‌کنم خوب است قدری توجه کنند بنده و همکارانم که تعدادمان به اندازه تعداد انگشت‌های دو دست است و با این فشار در حال مذاکره هستیم، چه میزان توان تحمل فشار از داخل را داریم."
وزیر امور خارجه کشورمان، قدم زدن با آمریکایی در طول مذاکرات را موضوع تازه ای ندانست و گفت: "ما در شرایط بسیار دشواری درحال مذاکره هستیم. مگر چقدر انسان توان تحمل فشار از داخل را دارد؟"

به گزارش تسنیم، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، در گفتگو با خبرگزاری ایرنا گفت: "به همه دوستانی که در داخل در مورد مذاکرات انتقاد می کنند عرض می کنم، ضمن اینکه به نظر همه احترام می گذارم و انتقاد را حق مردم، رسانه ها و نمایندگان محترم مجلس می دانم، می خواهم دو نکته را در نظر داشته باشند."

وی اظهار داشت: "یک نکته اینکه مراقب باشند انتقادهایشان مخرب منافع ملی نباشد، مخرب تیم مذاکره کننده هیچ مشکلی نیست. البته این نکته نیز حایز اهمیت است که ما به عنوان نماینده کشور مذاکره می کنیم اما حداقل تخریب منافع ملی را به عنوان خط قرمز قبول داشته باشند."

رییس تیم مذاکره کننده هسته ای ادامه داد: "نکته دوم که می خواهم از آنها تقاضا کنم، این است که بدانند مذاکره در این شرایط کار بسیار دشواری است و ما در شرایط بسیار دشواری در حال مذاکره هستیم."

ظریف گفت: "به فرموده **** معظم انقلاب تیم هسته ای کشورمان یک تنه مقابل یک لشکر ایستاده، یک لشکر به مذاکره با ما می آیند، اعضای تیم مذاکره کننده نمی توانند همزمان که با یک لشکر مذاکره می کنند ، نگران این باشند که در کشور چندین دیدگاه و نظریه می‌خواهد هر حرکت، گفته و صحبت‌شان را به چالش بکشند؛ نه به نقد بکشند بلکه به چالش بکشند."

وزیر امور خارجه ادامه داد: "به هر حال قدم زدن در طول مذاکرات چیز تازه‌ای نیست، قدم زدن در طول مذاکرات با آمریکایی‌ها هم چیز تازه‌ای نیست اما اینکه ناگهان در این زمینه دیدگاه‌هایی مطرح می‌شود، خب بنده بازهم به همه این دیدگاه‌ها احترام می‌گذارم اما فکر می‌کنم خوب است قدری توجه کنند بنده و همکارانم که تعدادمان به اندازه تعداد انگشت‌های دو دست است و با این فشار در حال مذاکره هستیم، چه میزان توان تحمل فشار از داخل را داریم."

ظریف اضافه کرد: "البته باز هم حق دارند انتقاد کنند، ما هم به آنها احترام می‌گذاریم اما انتظار داریم آنها هم مقداری راجع به این نکات فکر کنند."

ظریف در پاسخ به این سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه گفته شده قرار است جنابعالی در مونیخ با فابیوس و اشتاین مایر و دو وزیر دیگر اروپایی درباره مذاکرات هسته‌ای میزگرد داشته باشید، گفت: "همزمان بسیاری از ما در مونیخ خواهیم بود، بنده در کنفرانس امنیتی مونیخ حضور خواهم داشت، آقای کری وزیر خارجه آمریکا، آقای فابیوس وزیر خارجه فرانسه و آقای اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان هم که میزبان است ؛ همه ما در مونیخ حضور خواهیم داشت."

وی با بیان اینکه "صحبت هایی در مورد ملاقات های دو جانبه بین ما انجام شده است" گفت: "معمولا من نیز جلسه عمومی دارم. سال گذشته در جلسه‌ای که در مورد ایران بود، بیش از همه موضوع هسته‌ای مطرح شد ، البته در آن جلسه تنها عضو شرکت کننده از گروه مذاکره کننده من بودم و آقای آمانو و یک سناتور آمریکایی و اگر اشتباه نکنم یک مقام اروپایی نیز شرکت کرده بود و هیچ کدام از روسای تیم‌های مذاکره کننده کشورهای دیگر حضور نداشتند."

وی ادامه داد: "در مورد امسال چیزی به من نگفته‌اند، می‌دانم که رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ چنین صحبتی کرده است که با وزرای اروپایی در مورد مذاکرات هسته‌ای میزگرد دارم، ما تا کنون خبری نداریم که در میزگردی که قرار است من شرکت کنم آیا وزرای دیگر هم هستند یا فقط من حضور دارم، به من خبری نداده‌اند."

ظریف با اشاره به اینکه امکان دیدارهای دوجانبه وجود دارد، ادامه داد: "هنوز برنامه‌ریزی نکرده‌ایم، چند جلسه در پیش داریم از جمله جلسه‌ای که دوستان ما (معاونان وزارت خارجه) روز پنج‌شنبه با اتحادیه اروپا دارند، لذا هنوز ما تصمیم‌گیری نکرده‌ایم."

خبرنگار ایرنا پرسید: "آیا برخی اختلافات با آمریکایی ها را حل کرده اید که اکنون قرار بر مذاکره معاونان وزیران خارجه ایران و سه کشور اروپایی گرفته شده است یا اینکه می خواهید پیشنهاد جدیدی از اروپایی ها دریافت کنید؟ یک تحلیل هم این است که مذاکره آتی با اروپایی ها برای گرفتن نظر آنها نسبت به توافق با آمریکا است."

وزیر امور خارجه پاسخ داد: "در مورد جلسه با اتحادیه اروپا ما در طول یکسال گذشته همزمان با همه اعضای 1+5 مذاکره کرده‌ایم، گاهی اوقات مذاکرات ما به صورت جمعی، گاهی دوجابنه و گاهی چندجانبه بوده است اما معمول این بوده که سه کشور اروپایی با هم به مذاکره ما می‌آمدند."

وی تصریح کرد: "این بار هم با توجه به موضوعات مهمی که در دستور کار است، دکتر عراقچی و دکتر روانچی تصمیم گرفتند که شاید مناسب باشد ملاقاتی با سه کشور اروپایی داشته باشند که موضوعات به صورت ریز بحث شود چرا که ما اکنون به بحث جزییات رسیده‌ایم که نیاز به بحثهای فنی دارد به همین دلیل این جلسه شکل می‌گیرد."

ظریف گفت: "در مورد مذاکره با آمریکایی ها ما از ابتدا توافق کرده بودیم تا روی تمام موضوعات به تفاهم نرسیم، روی هیچکدام از موضوعات تفاهم نداریم."

وی با تاکید بر اینکه کلیات همه موضوعات مشخص است، تصریح کرد: "اینکه برنامه غنی سازی ایران باقی می‌ماند، تحریم‌ها از بین می‌رود، هیچ سایتی تعطیل نمی‌شود و برخی نظارت‌ها را ایران می‌پذیرد، اینها همه مشخص است اما درباره جزییات در برخی موارد بیشتر پیش رفتیم، در برخی موارد کمتر، برخی موارد وارد نکات خیلی ریز و جزیی شدیم، در برخی موارد هنوز یا نیاز نبوده وارد نکات ریز و جزیی شویم یا همکاران ما احساس می‌کردند که باید مثلا دو موضوع مهمتر غنی‌سازی و تحریم را از سر راه بردارند تا اینکه سایر موضوعات راحت‌تر قابل حل و فصل باشد."

رییس تیم مذاکره کننده هسته‌ای ادامه داد: "لذا مذاکرات ما با اروپایی‌ها، آمریکایی‌ها، روس‌‌ها و چینی‌ها که ما با آنها در سطح بسیار بالا مذاکره داریم، ادامه دارد."

ظریف گفت: "به عنوان مثال در سفر اخیر به اروپا، وزرای خارجه آمریکا، فرانسه و آلمان را ملاقات کردم، با وزیر خارجه انگلیس تلفنی صحبت کردم و با خانم موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز ملاقات کردم در واقع اکثرا حضوری ملاقات انجام شد."

ظریف توضیح داد: "روز قبل از اینکه من به اروپا بروم، معاون وزیر خارجه روسیه در تهران بود، که همکاران من یک روز کامل با وی مذاکره داشتند، و خود من هم یک مذاکره طولانی با وی داشتم لذا ما مذاکرات‌مان با همه اعضای 1+5 ادامه داشته است."

وی با بیان اینکه طرف مقابل نمی‌تواند هم تحریم داشته باشد و هم به راه‌حل برسد، گفت: "ما اعتقاد داریم که اگر اراده سیاسی داشته باشند رسیدن به راه‌حل کار دشواری نیست."

ظریف گفت: "همه این مذاکرات روال معمول است البته این دفعه مذاکرات ما با سه کشور اروپایی، بسیار ریز و کارشناسی خواهد بود و کارشناسان هسته‌ای دو طرف هم در این مذاکره حضور دارند."
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


بر اساس اعلام مرکز آمار ایران
نرخ بیکاری پاییز به 10.5 درصد افزایش یافت
نرخ بیکاری پاییز امسال 10.5 درصد اعلام شد که این نرخ در تابستان 9.5 درصد بوده است، همچنین این نرخ نسبت به مدت مشابه سال قبل 0.2 درصد رشد نشان می‌دهد.


13920930000463_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مرکز آمار ایران نرخ بیکاری فصل پاییز سال 93 را منتشر کرد.

    بر این اساس نتایج به دست آمده در فصل پاییز، نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیشتر در کل کشور 10.5 درصد بوده است، این شاخص در بین مردان 8.7 درصد و در بین زنان 20.3 درصد محاسبه شده است.

    طبق این آمار، نتایج بیانگر آن است که نرخ بیکاری در نقاط شهری بیشتر از نقاط روستایی است، به طوری که نرخ بیکاری در نقاط شهری 11.7 درصد و در نقاط روستایی 7.4 درصد است، چنانچه جمعیت فعال 15 ساله و بیشتر در نظر گرفته شود، نرخ بیکاری 10.5 درصد به دست می‌آید.

    همچنین بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی نشان می‌دهد در پاییز 93 نسبت به پاییز 92 این شاخص در جمعیت 10 ساله و بیشتر 7 درصد افزایش داشته است.

    مقایسه نرخ مشارکت اقتصادی در گروه‌های سنی نشان می‌دهد، بیشترین نرخ مشارکت اقتصادی در گروه سنی 34ـ30 ساله بوده که 56.3 درصد است.

    بر این اساس، نرخ مشارکت اقتصادی در جمعیت 10 ساله و بیشتر در کل کشور 37.3 درصد بوده است.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌وگو با فارس خبر داد
دستور دور از انتظار ستاد تدابیر ویژه به بانک مرکزی/ 1.2 میلیارد دلار از درآمدهای وصول نشده نفتی تبدیل به ریال شد
یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از حضور رئیس کل بانک مرکزی در جلسه این کمیسیون و اعتراف وی به پرداخت معادل 1.2 میلیارد دلار از درآمدهای وصول نشده نفتی به دولت خبر داد و گفت: سهم صندوق توسعه ملی از این مبلغ پرداخت نشده است.


13930308000424_PhotoA.jpg


  • این نماینده مجلس با اشاره به اظهارات رئیس کل بانک مرکزی در جلسه مذکور، گفت که دولت در سال جاری با مصوبه ستاد تدابیر ویژه 1.2 میلیارد دلار پول از بانک مرکزی گرفته است.

    وی تصریح کرد: این مبلغ پول نفت بوده که فروخته شده اما ارز آن وصول نشده است و به همین دلیل دولت با مصوبه ستاد تدابیر ویژه بانک مرکزی را مکلف کرده که این پول را وصول شده تلقی کرده و معادل ریالی آن را به دولت بپردازد. این در حالی است که مجلس مصوبات ستاد تدابیر ویژه در این خصوص را فاقد وجاهت قانونی می‌داند.

    این نماینده مجلس با بیان اینکه تنها درآمدهای وصول شده قابل تبدیل به ریال است، تصریح کرد: دولت معتقد است که ستاد تدابیر ویژه برای همین مباحث شکل گرفته است اما اگر اینگونه باشد دیگر کار مجلس معنا ندارد.

    وی تأکید کرد: قطعاً این موضوع خلاف قانون بوده و دولت نمی‌تواند کارهای غیر قانونی در قالب مصوبات تدابیر ویژه انجام دهد.

    وی تأکید کرد: رئیس کل بانک مرکزی نیز درباره این اقدام توضیحاتی ارائه کرد و این موضوع نیز تأیید شده است.

    به گفته این عضو کمیسیون و برنامه بودجه مجلس دولت بدون آنکه پولی وصول کند از بانک مرکزی ریال گرفته که این موضوع منجر به پول پرقدرت می‌شود و همچنین ارزی وجود نداشته که در بازار ریال آن را جمع‌آوری کند.

    این نماینده مجلس یادآور شد: اگر اینگونه باشد نیز می‌توان پول‌های بابک زنجانی را که اکنون بلوکه است وصول شده تلقی کرد و آن را صرف هزینه‌‌های مختلف بکنند.

    وی تأکید کرد:‌ 1.2 میلیارد دلار وصول نشده ریال آن توسط بانک مرکزی پرداخت شده است که حتی سهم صندوق توسعه ملی و سایر محل‌های مشخص شده برای تخصیص سهم از درآمدهای نفتی نیز پرداخت نشده است.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


انتخابات یونان بر اقتصاد آمریکا هم تأثیر گذاشت
انتخابات یونان با کاهش ارزش یورو اقتصاد ایالات متحده را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد و احتمالا بخش زیادی پول به دلیل تضعیف یورو به آمریکا منتقل شود که در این صورت سیاست‌های فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.


13931106000689_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از ای بی سی نیوز، حزب سیریزا در انتخابات اخیر یونان برنده شده است و این حزب بارها مخالفت خود را با سیاست های ریاضت اقتصادی اتحادیه اروپا اعلام کرده است.

    در نتیجه این انتخاب مردم یونان، ارزش یورو در بازارهای بین المللی کاهش یافته بازارهای اروپایی تا حدودی ثبات خود را از دست داده اند.

    از همین روی پیش بینی می شود با هجوم سرمایه ها برای تبدیل شدن از یورو به دلار اقتصاد آمریکا نیز تحت تأثیر قرار خواهد گرفت و سرمایه داران در اروپا پول خود را به آمریکا منتقل کنند.

    بانک مرکزی آمریکا به دلیل رشد اقتصادی خوب این کشور قصد داشت تا در تابستان سال جاری نرخ سود بانکی را در این کشور افزایش دهد که با افزایش انتقال پول به داخل آمریکا افزایش نرخ بانکی کمتر از میزان مورد انتظار خواهد بود.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
میدویدیف: اعمال محدودیت برای مسکو در سوئیفت، اقدام متقابل روسیه را به دنبال دارد
نخست‌وزیر روسیه هشدار داد که تلاش‌های غرب برای محدودیت فعالیت این کشور در ساختار سوئیفت، اقدام متقابل مسکو را به دنبال خواهد داشت.


13930629000730_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در شرایطی که کشورهای غربی روسیه را تهدید کردند که اقدامات این کشور را در سیستم مالی بین‌المللی سوئیفت محدود می‌کنند، «دیمیتری میدویدیف» نخست‌وزیر روسیه اعلام کرد که هرگونه اقدامی در این زمینه واکنش متقابل و بدون محدودیت روسیه را به دنبال خواهد داشت.

    «تاس» به نقل از میدویدیف نوشت:«ما شرایط را به خوبی زیرنظر داریم و اگر اینچنین تصمیمی گرفته شود، باید بگویم که واکنش اقتصادی خواهیم داشت و دیگر اقدامات را بدون محدودیت پیگیری می‌کنیم.»

    اواخر آگوست 2014 و در پی تنش‌ها میان روسیه و غرب بر سر مسئله اوکراین رسانه‌ها اعلام کردند که انگلیس قصد دارد با هدف اعمال تحریم‌های بیشتر مانع فعالیت روسیه در چارچوب سوئیفت شود با این حال کشورهای اروپایی از این پیشنهاد حمایت نکرده بودند. اما پس از ناآرامی‌های اخیر در ماریوپل برخی از کشورهای غربی بار دیگر روسیه را به خروج از سوئیف تهدید کردند.

    در سامانه سوئیفت سالانه 1.8 میلیارد دلار پول جا به جا می‌شود و فعالیت‌های بیش از 10 هزار سازمان اقتصادی از 210 کشور جهان را شامل می‌شود.

    انتهای‌پیام/
 

echargeshop

Registered User
تاریخ عضویت
22 نوامبر 2011
نوشته‌ها
100
لایک‌ها
20
رکورد بیشترین سود شرکت‌های سهامی توسط شرکت اپل شکسته شد |ایشارژ سایت


شرکت اپل، تولید کننده محصولات کامپیوتری، رکورد بالاترین سود ثبت شده برای یک شرکت سهامی را شکسته است.

این شرکت اعلام کرده که سود این شرکت در سه ماهه اول سال مالی شرکت به ۱۸ میلیارد دلار رسید که بیشترین سودی است که تا کنون یک شرکت سهامی به دست آورده است .


ادامه مطلب در ایشارژ سایت : http://www.esharjsite.ir/post/2543

 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بنیاد هریتیج گزارش داد
آزادی اقتصادی در ایران بیشتر شد/ صعود 2 پله‌ای ایران
بنیاد هریتیج در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد، رتبه ایران از لحاظ شاخص آزادی اقتصادی در میان ۱۷۷ کشور جهان با 2 پله صعود به 171 رسیده است.


13931108000667_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس، بنیاد «هریتیج» در جدیدترین گزارش خود با نام «شاخص آزادی اقتصادی 2015» به بررسی آزادی فعالیت‌های اقتصادی در 177 کشور جهان پرداخته است.

    بر اساس این گزارش، ایران با افزایش 1.5 واحدی نسبت به سال گذشته امتیاز 41.8 را از لحاظ شاخص آزادی اقتصادی را کسب کرده است. ایران سال گذشته امتیاز 40.3 را کسب کرده و در رتبه 173 جهان قرار گرفته بود اما امسال با 2 رتبه صعود در جایگاه 171 قرار گفته است.

    بر اساس این گزارش، این آمار نشان‌دهنده بهبود وضعیت آزادی اقتصادی در ایران است.

    شاخص آزادی اقتصادی میزان آزادی فعالیت‌های اقتصادی بر اساس اصول اقتصاد بازار آزاد را نشان می‌دهد و به هر کشور در این شاخص امتیازی از صفر تا 100 داده می‌شود، هر چه این امتیاز بیشتر باشد نشان‌دهنده آزادی بیشتر اقتصادی این کشور است.

    این گزارش، در بازار آزاد به آزادی معامله در ایران امتیاز 41.4، به آزادی سرمایه‌گذاری امتیاز صفر و به آزادی مالی امتیاز 10 داده است.

    از لحاظ اجرای قانون، حقوق دارایی در ایران امتیاز 10 و آزادی رشوه‌خواری امتیاز 25 را به خود اختصاص داده است. که در زمینه آزادی رشوه‌خواری امتیاز ایران در سال گذشته برابر با 23.4 بوده است.

    از نظر کارایی نظارت، آزادی تجارت در ایران امتیاز 57، آزادی نیروی انسانی امتیاز 51.3 و آزادی پولی امتیاز 48.7 را از آن خود کرده‌اند.

    از دیگر موارد ارزیابی شده برای شاخص آزادی اقتصادی، شاخص دولت کوچک است که معیارهای مخارج دولت و آزادی مالیاتی را در برمی‌گیرد که امتیاز این موارد برای ایران به ترتیب 93 و 81.2 تخمین زده شده است.

    بر اساس این گزارش، هنگ‌کنگ با امتیاز 89.6 در رتبه نخست جهان، سنگاپور با امتیاز 89.4 و نیوزیلند با امتیاز 82.1 در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

    استرالیا، سوئیس، کانادا، شیلی، استونی، ایرلند و موریتیس نیز به ترتیب در رتبه‌های چهارم تا دهم قرار گرفته‌اند.

    آمریکا با امتیاز 76.2 رتبه 12 را به خود اختصاص داده است. جایگاه این کشور نسبت به سال گذشته تغییری نکرده است.

    بر اساس این گزارش، رتبه انگلیس 13، آلمان 16، ژاپن 20، اردن 38، کره جنوبی 29، فرانسه 73، ترکیه 70، عربستان 77، هند 128 و روسیه 143 عنوان شده است.

    کره شمالی نیز با امتیاز 1.3 و 0.3 واحد افزایش نسبت به سال گذشته در رتبه آخر این رده‌بندی قرار گرفته است. پس از آن کوبا و ونزوئلا قرار گرفته است.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یادداشت
همگانی کردن علم اقتصاد
روزنامه دنیای اقتصاد -
دکترتیمور رحمانی
آنچه علم اقتصاد در تحلیل پایه‌ای خود می‌آموزد، ضمن آنکه بسیار ساده و بدیهی به نظر می‌رسد درس‌های تلخی برای رخدادهای واقعی اقتصادی و سیاست‌گذاری اقتصادی در بر دارد. همین موضوع است که ترویج و همگانی کردن علم اقتصاد و آموزه‌های آن را تبدیل به کار دشواری می‌کند. در همین راستا است که کار روزنامه‌نگاری و تهیه مطلب و چینش آن در رسانه‌ای مانند روزنامه برای علم اقتصاد کاری است بس دشوار و در مواردی بسیار بااهمیت‌تر از کار اقتصاددانان.
علم اقتصاد از این جهت که بیش از هر علمی با مسائل روزمره زندگی مردم از تهیه غذا، پوشاک و مسکن گرفته تا نحوه سرمایه‌گذاری پس‌اندازهای انباشته‌شده در انواع دارایی‌ها و از نحوه برخورد با ساماندهی ترافیک شهری گرفته تا نحوه بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی و حفاظت از محیط زیست سروکار دارد، می‌تواند مخاطبان عام بیشتری نسبت به سایر علوم داشته باشد.علم اقتصاد با این قانون عمومی به تحلیل پدیده‌ها می‌پردازد که شکل‌گیری روابط اقتصادی و تحولات اقتصادی از تغییرات قیمت یک محصول کشاورزی مانند سیب زمینی گرفته تا شکل‌گیری رونق و رکود فعالیت‌های بخش مسکن در کل اقتصاد، همگی از پیگیری منفعت شخصی عاملان اقتصادی سرچشمه می‌گیرد. گرچه در جامعه بشری موارد اندکی به‌عنوان استثنا می‌توان یافت که پیگیری نفع شخصی شکل‌دهنده رفتار فرد نباشد، اما رفتار غالب و توده مردم در غالب شرایط پیگیری نفع شخصی است و این پیگیری نفع شخصی شکل‌دهنده آنچه است که در محیط پیرامونی ما در بازارهای مختلف رخ می‌دهد. پیگیری این نفع شخصی موتور رشد و شکوفایی جامعه بشری است و بدون آن جامعه بشری به آنچه در آن قرار دارد دست نمی‌یافت. این نیز از خلقت پر از ظرافت خداوند است که در وجود بشر نیرویی برای سعی و تلاش و تکامل و تعالی بیافریند. البته این به آن معنی نیست که پیگیری نفع شخصی به‌عنوان اصل اساسی علم اقتصاد در تشریح رفتار اقتصادی انسان و تبیین آنچه در اقتصاد می‌گذرد، آرمانی و بی‌عیب و نقص است. علم اقتصاد ادعا نمی‌کند که پیگیری نفع شخصی بهترین ممکن را در زندگی اجتماعی می‌آفریند، بلکه صرفا ادعا می‌کند که چنین است. آشکار است که این اصل اساسی در تحلیل اقتصادی به ما می‌آموزد که در عرصه سیاست‌گذاری بخش عمومی با چه محدودیت‌هایی روبه‌رو هستیم و چگونه می‌توانیم با شناخت بهتر از ماحصل رفتار اقتصادی انسان به پیامدهای مثبت بسیار آن بیفزاییم و از پیامدهای منفی آن بکاهیم.
روزنامه «دنیای اقتصاد» از این منظر کارنامه درخشانی دارد. روزنامه‌ای حرفه‌ای که با طرح دیدگاه‌های مختلف راجع به موضوعات مهم اقتصادی و طرح به موقع آنها و به بحث گذاشتن آنها به ترویج علم اقتصاد کمک بسیاری کرده است. آشکار است که گرچه دیدگاه‌های مختلفی حتی از سوی جریانات حاشیه‌ای علم اقتصاد در روزنامه مطرح شده است و طرح آنها هم حتی اگر تحلیل بی‌اساسی از موضوعات اقتصادی داشته باشند برای جلو‌گیری از تک‌صدایی شدن علم اقتصاد اجتناب‌ناپذیر است و روزنامه «دنیای اقتصاد» از این نظر نیز عملکرد مطلوبی داشته است، اما جریان حوادث اقتصادی سبب می‌شود بیشتر آنچه مورد توجه قرار گیرد که از جریان اصلی علم اقتصاد به تحلیل وقایع می‌پردازد. به‌عنوان مثال، آنچه برای پس‌انداز‌کنندگان کوچک که در بازار سهام سرمایه‌گذاری کرده‌اند بااهمیت است آن است که بازار سهام چه سمت‌و‌سویی را دنبال خواهد کرد و نه مباحث فلسفی و روش‌شناسی آکادمیک علم اقتصاد که صرفا در حد محدود در محافل دانشگاهی حائز اهمیت است. همین نیاز مخاطبان است که سبب شکل‌گیری و طرح مسائل در روزنامه می‌شود و روزنامه «دنیای اقتصاد» واکنش قابل قبولی به نیازهای خوانندگان خود داده است. امید است به‌عنوان حرفه‌ای‌ترین روزنامه‌ای که به‌دنبال کردن موضوعات روز اقتصادی می‌پردازد بیش از پیش به ترویج و همگانی کردن آموزه‌های بنیانی علم اقتصاد که بسیار هم مورد نیاز جامعه ما است بپردازد.
*دانشیار دانشکده اقتصاددانشگاه تهران
این مطلب به مناسبت 12سالگی دنیای اقتصاد از سوی دکتر تیمور رحمانی تدوین شده‌است.
 
بالا