• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با دعوا و حلوا به کجا می رویم؟!
ایران در 11 سال بعد ...
در واقع وقتی پروژه ای در 10 سال پیش طراحی می شود، بر اساس تکنولوژی های همان زمان شکل می گیرد و ادامه می یابد، ولی هنگامی که به جای 3 سال در 10 سال یا بیشتر به بهره برداری می رسد در مقایسه با پروژه های دیگر جهان که همزمان به بهره برداری رسیده اند، عقب مانده تر است.
عصرایران ؛ جعفر محمدی - "ایران در سال 1404 باید قدرت اقتصادی اول منطقه باشد." ایران را سند چشم انداز ایران در 1404 می گوید که مهم ترین سند قانونی ایران بعد از قانون اساسی است.

تنها 11 سال تا 1404 باقی است و این در حالی است که:
- تورم برغم کنترل نسبی آن در یک و نیم سال گذشته ، همچنان بالاست،
- اقتصاد ملی یک رکود فراگیر را تجربه می کند،
- نرخ بیکاری دو رقمی است،
- هزاران پروژه نیمه کاره مانند وزنه هایی بر پای اقتصاد، آن را از حرکت باز می دارند،
- هزاران واحد صنعتی تعطیل هستند یا با ظرفیت حداقلی کار می کنند،
- موانع ایجاد کسب و کارهای جدید، هفت خان رستم را تداعی می کنند،
- خروج سرمایه ها از کشور، یک اپیدمی شده و در مقابل، جذب سرمایه های خارجی، به ندرت اتفاق می افتد،
- میزان مصرف انرژی در داخل رو به تزاید است و دور نیست روزی که میزان تولید نفت و گاز ایران با میزان مصرف آن یکسان و سپس ایران به وارد کننده نفت و گاز تبدیل شود،
- تحریم ها همچنان اقتصاد ایران را تحت فشار قرار داده اند،
- رقبای منطقه ای ایران نیز به سرعت در مسیر توسعه قرار دارند و از جمله قطر در میدان مشترک گازی پارس جنوبی چند برابر ایران بردداشت می کند و ... .

در چنین وضعیتی، که اصولاً باید یک نگرانی عمومی به ویژه در سطح نمایندگان مجلس و دولتمردان درباره روند کُند توسعه کشور شکل بگیرد -و البته با امید به آینده همراه باشد- شاهد آن هستیم که بحث های بیهوده شعاری و جناحی که با عرض معذرت بیشتر به حرف های "خاله زنکی" می مانند جای مباحث حیاتی کشور را گرفته اند. این مانند آن است که ملوانان یک کشتی که آسیب های متعددی بر بدنه اش وارد شده، به جای اصلاح آن برای جلوگیری از خطرات آتی، با یکدیگر سر این که اتاق شان چه رنگی باشد و چه کسی شب ها روی کدام تخت بخوابد، دعوای دائمی داشته باشند!

واقعیت این است که برای هر گونه رشد و توسعه ای، حتماً و الزاماً باید به منابع و توانمندی های داخلی تکیه کرد ولی این اصل اساسی، هرگز به معنای آن نیست که اقتصاد ایران می تواند در میان حصاری که آن را از دنیای خارج جدا می کند رشد جدی کند و ظرف 11 سال آینده به رتبه اول منطقه تبدیل شود.

بنابرایرن، تا وقتی تحریم های ظالمانه علیه ایران برقرار است، سخن گفتن از تحقق آرمان ایران 1404، خوش بینی صرف خواهد بود.
به عنوان مثال ، میدان پارس جنوبی که بین ایران و قطر مشترک است را در نظر بگیرید. قطری ها ، از رهگذر این میدان به ثروتی افسانه ای دست یافته اند به گونه ای که در سال های اخیر، بالاترین درآمد سرانه در جهان را به خود اختصاص داده اند ولی در این سوی خلیج فارس، بسیاری از پروژه ها متوقف اند یا به کندی پیش می روند، چرا که قطعات مربوط به آنها مشمول تحریم اند و در داخل هم امکان تولیدشان نیست.

بنابراین باید تحریم ها را دور زد. دور زدن تحریم ها هم از یک سو، ایجاد یک رانت گسترده در داخل می کند که تبعات آن، گسترش و نهادینه شدن فساد اقتصادی عمیق در کشور است و از سوی دیگر، هزینه تمام شده پروژه ها را 3 الی 4 برابر بیشتر از حالت متعارف می کند.

این بدان معناست که اگر تحریم ها نبود، می شد به اندازه 3 الی 4 برابر همه فازهای پارس جنوبی، تأسیسات گازی و نفتی احداث کرد. این عدد را به کل پروژه های کشور که نیاز خارجی دارند تعمیم دهید تا ببینید که چه ضرر مالی نجومی و هنگفتی به کشور وارد می شود و چه سود عجیب و غریبی از کیسه ملت ایران، به جیب دلالان می رود!

افزایش قیمت تمام شده، تنها یکی از آسیب هاست. تحریم ها باعث می شوند پروژه ها به کندی پیش بروند و دیرتر به بهره برداری برسند. از این رو، میلیادرها دلار خسارت نیز ناشی از تأخیر بر اقتصاد کشور وارد می شود و فرصت های شغلی نیز دیر به دیر به وجود می آیند.

آسیب دیگر این تأخیرها نیز این است که پروژه های تکمیل شده با تکنولوژی چند سال پیش به بهره برداری می رسند. در واقع وقتی پروژه ای در 10 سال پیش طراحی می شود، بر اساس تکنولوژی های همان زمان شکل می گیرد و ادامه می یابد، ولی هنگامی که به جای 3 سال در 10 سال یا بیشتر به بهره برداری می رسد در مقایسه با پروژه های دیگر جهان که همزمان به بهره برداری رسیده اند، عقب مانده تر است. این فاجعه ای است که کمتر بدان توجه می شود زیرا بعد از اتمام پروژه های عقب افتاده، راندمان و بهره وری شان در قیاس با رقبا کمتر است و این، یعنی عقب ماندگی مخفی در طول دهها سالی که آن پروژه در حال بهره برداری است.

آنچه در سطور فوق گذشت، تنها شمه ای از اثرات تخریبی تحریم ها در بخش تولید بود که نظیر آن کمابیش در بخش های دیگر اقتصاد کشور از کشاورزی و سلامت گرفته تا و صادرات و واردات وجود دارد.

این ها ، مسائل کلان کشور هستند که جای دلواپسی واقعی دارند. بنابراین از همه کسانی که هنوز دل در گرو آینده کشورشان دارند و هنوز می خواهند ایران در سال 1404 قدرت اول اقتصادی منطقه باشد، انتظار می رود "خردمندانه و شرافتمندانه" تیم مذاکرات هسته ای را یاری کنند تا گام اول تنش زدایی از سیاست خارجی را در پرونده هسته ای با موفقیت بردارد و بعد از آن، قدم به قدم مسیر ارتقا جایگاه بین المللی ایران طی شود زیرا تبدیل ایران به قدرت اقتصادی برتر منطقه جز با اصلاح جایگاه جهانی آن میسر نیست.

هر ایرانی میهن دوستی، حتماً آرزو دارد که ایران در سال 1404 و حتی زودتر از آن، قدرت اول اقتصادی منطقه باشد ولی چه خوش گفته اند نیاکان ما که " با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی شود"!
اینک نه وقت حلوا حلوا گفتن و نه فرصت دعواست؛ وقت به خود آمدن و جنبیدن است ، آن هم در منطقه ای که به جز چند کشور معدود، بقیه پای در مسیر توسعه گذاشته، رقابت بزرگی را آغاز کرده و بسیاری شان از ما پیشی هم گرفته اند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اکونومیست برای ایران رشد اقتصادی 2 درصد و تورم 5/15 درصد پیش‌بینی کرد
اقتصاد 80 کشور در 2015
روزنامه دنیای اقتصاد -
0e0d583e8937289c3cab22216c9dc228.jpg

دنیای اقتصاد: نشریه اکونومیست پیش‌بینی خود را از وضعیت اقتصاد جهان در سال 2015 میلادی منتشر کرد. در ویژه‌نامه سال 2015 اکونومیست نرخ رشد اقتصادی ایران 0/2 درصد و نرخ تورم 5/15 درصد پیش‌بینی شده است. بر این اساس، جمعیت کشورمان در سال 2015 بالغ‌ بر 5/79 میلیون نفر خواهد بود. اکونومیست، همچنین نرخ رشد اقتصادی کشورهای جهان را پیش‌بینی کرده و 10 کشوری که بالاترین نرخ رشد اقتصادی را به خود اختصاص می‌دهند، معرفی کرده است. در این فهرست هیچ اثری از اقتصادهای نوظهور بزرگ مشاهده نمی‌شود و اکونومیست این موضوع را نشانه‌ای از دوران سخت اقتصادی برای نوظهورها دانسته است. بر این اساس، اقتصاد پاپوآ گینه نو، با رشد 8/14 درصدی رتبه نخست را در بین سریع‌ترین اقتصادهای جهان به خود اختصاص داده است. اکونومیست در مورد فضای کسب‌و‌کار جهان افزوده است: پنج سال پس از رکود بزرگ، اقتصاد جهان هنوز در وضعیت خوبی نیست؛ اما سال 2015 امید برای بهبود را زنده نگه می‌دارد. کشورهای در حال توسعه، رشدی 3/5 درصدی را تجربه خواهند کرد. کشورهای ثروتمند، خواهند توانست به مدد احیای اقتصاد آمریکا رشد 5/2 درصدی را تجربه کنند. اکونومیست قیمت هر بشکه نفت در سال 2015 را به‌طور میانگین 98 دلار پیش‌بینی کرده است.


شادی آذری : نشریه اکونومیست طبق روال هر ساله در آستانه سال نوی میلادی پیش‌بینی خود از وضعیت اقتصاد جهان در سال 2015 میلادی را منتشر کرده است.


در ویژه‌نامه امسال اکونومیست، نرخ رشد اقتصادی کشورهای جهان برای سال آینده میلادی پیش‌بینی شده و نام 10 کشوری که بالاترین نرخ رشد اقتصادی را به خود اختصاص می‌دهند، به ترتیب آمده است. در این فهرست هیچ اثری از اقتصادهای نوظهور بزرگ مشاهده نمی‌شود و اکونومیست این موضوع را نشانه‌ای از دوران سخت اقتصادی برای نوظهورها دانسته است.

هیچ یک از گروه‌های اقتصادهای نوظهور از جمله بریکس (شامل ابرقدرت‌های اقتصادی همچون برزیل، روسیه، هندوستان، چین و آفریقای جنوبی)، گروه سیوتس (شامل کلمبیا، اندونزی، ویتنام، مصر، ترکیه و آفریقای جنوبی) و گروه مینت (شامل اقتصادهای متوسطی چون مکزیک، اندونزی، نیجریه و ترکیه) در فهرست اقتصادهای دارای بالاترین نرخ رشد جایی ندارند. در عوض، بازارهای کوچکی که بر سرمایه‌گذاری روی یک صنعت در حال رونق تکیه کرده‌اند، در این فهرست جای گرفته‌اند.

بر این اساس، اقتصاد پاپوآ گینه نو، رتبه نخست را در بین سریعترین اقتصادهای جهان به خود اختصاص داده است و رشدی 8/14 درصدی برای آن در سال 2015 پیش‌بینی شده است. علت رشد این اقتصاد، رونقی است که پروژه بزرگ گاز مایع (ال ان جی) شرکت اکسون موبیل به آن می‌بخشد. این پروژه تولید خود را در سال 2014 آغاز کرده است. ماکائو دومین رشد سریع را در سال 2015 به خود اختصاص خواهد داد.

درآمد حاصل از کازینوها عامل رشد این اقتصاد خواهد بود، اما استخراج منابع طبیعی، سنگ بنای رشد اقتصادی سایر اقتصادهایی است که در فهرست 10 اقتصاد سریع جهان قرار گرفته‌اند. منابعی همچون معادن مس و طلا در اریتره این اقتصاد را در رتبه پنجم این فهرست قرار داده و توسعه گازی در ترکمنستان آن را در جایگاه چهارم قرار داده است.

استخراج گاز در تانزانیا هم آن را در رتبه دهم قرار داده و تولید نفت در کنگو آن را در رتبه نهم قرار داده است. کوهستان‌های بوتان به این کشور یک مزیت اقتصادی بخشیده است تا بتواند نیروی آبی خود را به هندوستان صادر کند. این مزیت بوتان را در رتبه دهم و هم‌تراز با کامبوج و تانزانیا قرار داده است. گذشته از منابع طبیعی، گردشگری و رونق اقتصادی در تایلند باعث می‌شود که لائوس در رتبه هفتم قرار گیرد و بالاخره در کامبوج صنعت پوشاک موجب رشد اقتصادی سریع و قرار گرفتن این اقتصاد در جایگاه دهم خواهد شد.

ر این اساس، جدول اقتصادهایی که در سال 2015 میلادی بیشترین رشد اقتصادی را به خود اختصاص خواهند داد به شرح زیر است:




در ویژه نامه سال 2015 اکونومیست، نرخ رشد اقتصادی ایران 0/2 درصد و نرخ تورم 5/15 درصد پیش‌بینی شده است. بر این اساس، جمعیت کشورمان در سال 2015 بالغ بر 5/79 میلیون نفر خواهد بود. اکونومیست همچنین نوشته است حسن روحانی، دورانی مصالحه‌آمیزتر را رقم می‌زند، اما احتمالا مخالفان او مذاکره برای پایان تحریم‌ها را به منزله ضعف تلقی خواهند کرد. پیشرفت مذاکرات هسته‌ای، گرچه اکنون متوقف شده است، به ایران کمک خواهد کرد و بازگشایی مسیرهای بلوکه شده اقتصاد، بر رشد اقتصادی ایران خواهد افزود.

اکونومیست در مورد فضای کسب و کار جهان در سال 2015 افزوده است: پنج سال پس از رکود بزرگ، اقتصاد جهان هنوز در وضعیت خوبی نیست اما سال 2015 امید برای بهبود را زنده نگه می‌دارد. کشورهای در حال توسعه، برخی از ضعف‌های خود را جبران می‌کنند و رشدی 3/5 درصدی را تجربه خواهند کرد. کشورهای ثروتمند، خواهند توانست به مدد احیای اقتصاد آمریکا رشد 5/2 درصدی را تجربه کنند. دوران تسهیل پولی که به‌خاطر برنامه خرید اوراق قرضه فدرال رزرو آمریکا ایجاد شده بود، به سر می‌رسد.

شرکت‌ها مشتاقانه افزایش نرخ بهره آمریکا را انتظار می‌کشند. واحد اطلاعات اکونومیست پیش‌بینی می‌کند که در حدود اواسط سال 2015 نخستین افزایش نرخ بهره در آمریکا تحقق یابد. این اقدام موجب خواهد شد سرمایه‌ها به سمت آمریکا راهی شوند و خطرات موجود در بازارهای نوظهور را با خود به همراه کشند. اما در هر صورت سرمایه‌گذاران هنوز دلایل خوبی خواهند داشت تا بازگشت سرمایه مناسبی را از جهان در حال توسعه انتظار داشته باشند. بزرگ‌ترین خطراتی که اقتصاد جهان را مورد تهدید قرار می‌دهند، در اروپای غرق در بدهی‌ها نهفته است.

در این قاره خطر تنزل قیمت‌ها نیز وجود خواهد داشت. اما چین در طرف دیگر داستان قرار دارد: رشد 7درصدی تولید ناخالص داخلی چین به ایجاد ثبات برای شرکای تجاری این کشور در آسیا و سایر نقاط جهان کمک خواهد کرد. اما مقامات چین با یک مشکل مواجه خواهند بود: حفظ بخش مالی که به شدت مقروض است و در عین حال حفظ رشد اقتصادی قدرتمند. احتمال خطر برداشتن یک گام اشتباه بسیار زیاد است. تجارت جهانی 5درصد رشد خواهد کرد و یوآن چین برای تامین بودجه تجارت بیشتر مورد استفاده قرار خواهد گرفت. اگر کشورهای حوزه پاسیفیک و اروپا هر کدام جداگانه معاهدات تجارت آزاد را با آمریکا امضا کنند، چشم‌انداز تجارت جهانی بسیار روشن‌تر خواهد شد. دستیابی به هر دوی این معاهدات در سال 2015 امکان‌پذیر خواهد بود. اکونومیست در این پیش‌بینی خود همچنین قیمت هر بشکه نفت در سال 2015 را به‌طور میانگین 98 دلار پیش‌بینی کرده و نوشته است که مصرف انرژی در سطح جهان تا 3 درصد افزایش خواهد یافت.

در جدول زیر پیش‌بینی اکونومیست از رشد اقتصادی، درآمد سرانه، نرخ تورم و جمعیت کشورهای جهان آمده است:

 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-6-16-94912_mg_0314.jpg

تحریم های داخلی بخش خصوصی را رها نمی کند
اقتصاد > اقتصاد کلان - پایان دوران تحریم های کوبا، امیدهایی را در دل بخش خصوصی ایران و فضای حاکم براقتصاد کشور به وجود آورده تا شاید دوران تحریم های ایران نیز به سرانجام برسد.
به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين، فعالان اقتصادي در ايران طي يک سال و نيم گذشته چشم اميدشان به آينده فضاي ديپلماسي دوخته شده است. در همين حال فاطمه مقيمي عضو هيات نمايندگان اتاق ايران معتقد است مشکلات اقتصادی ایران بیش تر از تحریم به سیاست های داخلی و اوضاع نابسمان اقتصاد بین المللی مربوط می شود:« رکود اقتصادی در تمام دنیا به وجود آمده و آنچه به عنوان معیشت مردم با مشکل مواجه شده، تنها مربوط به ایران نیست. مشکلات اقتصادی موجی در تمام دنیا بود که ایران را هم گرفت. حتی در کشورهای تحریم کننده ی ما نیز مشکلاتی به وجود آمد. ما نمی توانیم مشکلات مان را تنها ناشی از تحریم ها بدانیم چرا که تحریم ها حتی موجب شکوفایی هایی نیز شده. خیلی از تکنولوژی های وارداتی را توانستیم خودمان تولید کنیم و این باعث پیش رفت شد. نمی گویم از نظر تکنولوژی و ... در سطح کشورهای پیش رفته هستیم اما در خیلی از جاها پس روی نداشتیم و در جایگاه خوبی قرار گرفتیم.»

مقیمی، همچون بسیاری از کارشناسان و فعالان داخلی معتقد است ایران و کوبا با یک دیگر قابل مقایسه نیستند که بتوان از تعامل کوبا و آمریکا سرمشق گرفت:«ایران از نظر فرهنگ، جمعیت و **** حاکم قابل مقایسه با کشور کم جمعیت و سوسیالیستی کوبا نیست اما نگاه به تجربیات و مدیریت های مختلف می تواند کمک خوبی باشد. کوبا قریب نیم قرن با وجود محدودیت¬های آمریکا با اروپا و ... تعامل داشت اما کشور ما از سوی اتحادیه اروپا نیز با تحریم های زیادی مواجه شد. اما در نهایت برای مقابله با تحریم ها برنامه ی اقتصاد مقاومتی چنانچه به نحو صحیحی انجام شود، نقشه ی راه خوبی خواهد بود.»
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-3-9-125426lelaz_ren.jpg

سعید لیلاز: رشد اقتصادی 4 درصدی دقیق است
اقتصاد > اقتصاد کلان - انتشار آمار مربوط به رشد اقتصادی 4 درصدی با برخی تردیدها در محافل کارشناسی همراه شده است ولی سعید لیلاز اقتصاددان اعتقاد دارد این رقم صحیح است.
به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين، آمار بانک مرکزي نشان مي دهد، نرخ رشد اقتصاد ايران در شش ماهه سال 93 در قياس با شش ماهه سال 92 رشدداشته و به عدد 4 درصد رسيده است. با اين وجود نرخ رشد اقتصادي کل سال 93 هنوز به صورت دقيق مشخص نيست.

در این خصوص اما «سعید لیلاز» با تاکید براینکه بانک مرکزی بهترین و قانونی ترین مرجع برای انتشار آمار رسمی اقتصادی است، گفت: من قبول ندارم که مرجعی بهتر و معتبرتر از بانک مرکزی برای اعلام شاخص های اقتصادی کشور وجود دارد.

این کارشناس مسائل اقتصادی به این ترتیب برآورد بانک مرکزی از رشد اقتصادی 4 درصدی را مبتنی بر واقعیت دانست و در عین حال تشکیک در این آمار را غیرکارشناسانه خواند.

او با اذعان به اینکه پیش از این رشد اقتصادی شش ماهه را حدود 4 درصد پیش بینی کرده بودم، تصریح می کند: براین اساس پیش بینی می شود رشد اقتصادی 9 ماهه سال جاری هم به حدود 3 درصد برسد که بخشی از این کاهش رشد به واسطه کاهش قیمت نفت خواهد بود.

لیلاز اظهارات خود را اینگونه تکمیل می کند: باتوجه به تداوم کاهش قیمت جهانی نفت، در صورتی که رشد اقتصادی بخش صنعت و معدن روند کنونی خود را طی کند، رشد اقتصادی کشور در پایان امسال بین 2 تا 2.5 درصد خواهد بود.

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
13-9-18-14316corbis-42-20342407.jpg

براساس اعلام بانک مرکزی: رشد اقتصادی به 4 درصد رسید
اقتصاد > اقتصاد کلان - آخرین بررسی ها بانک مرکزی نشان می دهد که رشد اقتصادی کشور به رقم 4 درصد رسیده است.
به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين، پيش از اين رئيس جمهور اعلام کرده بود تا پايان سال 93 رشد اقتصادي کشور به رقم 3.5 درصد مي رسد. رئيس کل بانک مرکزي نيز در اظهارنظري جداگانه رقم رشد اقتصادي تا پايان امسال را 3 درصد اعلام کرده بود. در همين حال امروز بانک مرکزي عدد رشد اقتصادي شش ماه اول امسال را 4 درصد اعلام کرد. براساس محاسبات مقدماتی و اولیه اداره حسابهای اقتصادی این بانک، تولید ناخالص داخلی کشور به قیمت پایه و به قیمت های ثابت سال 1383 در شش ماهه اول سال 1393 به 1022808 میلیارد ریال رسید که این رقم نسبت به میزان مشابه شش ماهه اول سال 1392 به میزان 4 درصد رشد نشان می دهد.

14-12-24-10134roshed1.png




14-12-24-101940roshd2.png


آخرين رقم رشد اقتصادي در دولت گذشته از سوي بانک مرکزي 6.8 درصد اعلام شده بود. نرخ رشد اقتصادي 4 درصدي که از سوي دولت اعلام شده، نسبت وضعيت اقتصادي ايران در شش ماه اول امسال به شش ماه اول سال گذشته را نشان مي دهد. براين اساس طي شش ماه اول سال جاري وضعيت صنايع و اقتصاد کشور در قياس با شش ماه اول سال گذشته بهبود يافته است. در اين دوره زماني سياست هاي خروج از رکود براي بهبود فضاي کلي اقتصادي ايران اجرايي شده بود. پيش از اين هم بانک جهاني و صندوق بين المللي پول پيش بيني کرده بود که نرخ رشد اقتصادي ايران در پايان ده ماه سال 93 به رقم 1.5 درصد مي رسد. براين اساس اعلام نظر رئيس کل بانک مرکزي در مورد عدد رشد اقتصادي پايان سال 93 در قياس با اطلاعات بانک جهاني 2 درصد فاصله دارد.

14-12-24-1065983610_orig.JPG


برنامه پنجم توسعه نرخ رشد متوسط اقتصاد ايران را 8 درصد در نظر گرفته بود.

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-12-24-17564image635550398046906016.jpg

اظهارات اقتصادی رئیس‌جمهور: وجود رانت، عدم شفافیت و منافع زودگذر از مهمترین مشکلات ماست
- رییس جمهوری با تأکید بر اینکه دولت باید خادم مردم باشد و اگر نباشد خائن به مردم است گفت : دستگاه‌های حکومتی نه در زبان بلکه در عمل باید بدانند که صاحب اصلی این کشور مردم هستند و دولت و دستگاه‌های اجرایی برای این است که شرایط را برای فعالیت مردم مهیا کنند.
به گزارش خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه و در جریان سفر به استان خراسان جنوبی در جلسه توسعه و سرمایه‌گذاران استان، با بیان اینکه تولیدگران و کارآفرینان بار سنگین حرکت اقتصادی کشور را بر دوش دارند، اظهارداشت: امروز بخش تولید با موانع و مشکلاتی مواجه است وسرمایه گذار اگر نتواند در بازار مصرف جای پای محکمی پیدا کند و سرمایه‌ای که برای تولید هزینه کرده با سود قابل قبول برنگردد، بی‌تردید تولید دچار مشکل خواهد بود.

رییس جمهوری گفت: باید چرخه تولید به گونه‌ای به حرکت درآید که مردم هم به تولید تشویق شوند و هم تولید بتواند مشوق آنها برای گسترش فعالیت و سرمایه‌گذاری‌شان باشد.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه مسیری که طی سال‌های گذشته در کشور در بخش تولید طی شده با اشکالاتی همراه بوده است، گفت: باید گام به گام موانع و اشکالات موجود را برطرف کنیم.

رییس جمهوری اضافه کرد: زمانی با توجه به قیمت نفت، به طور طبیعی دنبال واردات رفته و بازار با اجناس وارداتی اداره می‌شد و دراین دوره اگر چه مردم ممکن بود در کوتاه‌مدت با قیمت پایینی اجناس مورد نیاز خود را تهیه کنند اما شرایط برای تولیدگر داخلی مشکل و سخت بود.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه اساس ادارات دولتی حتی در بخش وزارتخانه‌های اقتصادی بیشتر بر مبنای واردات بنیان‌گذاری شده است، گفت: کارشناسان موجود در دستگاه‌های اداری با عرصه واردات به خوبی آشنایی داشته و طرف مقابل خود را نیز کاملاً می‌شناسند، اما با عرصه صادرات نه آشنایی دارند و نه طرف مقابل خود را می‌شناسند.

رییس جمهوری با بیان اینکه صادرات تنها فعالیت تولیدی و صنعتی نیست، بلکه باید بتوان بازار مصرف را فتح کرد، اظهار داشت: در شرایط کنونی جهان، فتح بازارهای اقتصادی برای ما بسیار مهم است که البته بخشی از آن داخلی و بخشی نیز باید بازار خارجی باشد.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه اگر تولید کشورمان تنها به بازار داخلی اختصاص پیدا کند، راه درست خود را پیدا نخواهد کرد، گفت: دنیای اقتصاد، دنیای رقابت است و اقتصاد زمانی استحکام پیدا می‌کند که به دور از انحصار و رانت، رقابتی و آزاد باشد.

رییس جمهوری تصریح کرد: اگر مزایده‌ها و مناقصه‌ها به صورت واقعی برگزار شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. مشکل ما در بسیاری از موارد وجود رانت، عدم شفافیت و منافع زودگذر است.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه مردم صاحبان اصلی کشور هستند، ‌گفت: شاید تصور اشتباهی در اذهان برخی وجود داشته باشد که دولت صاحب کشور بوده و مردم رعیت هستند. چنین تصوری کاملاً‌ اشتباه است چرا که صاحبان اصلی کشور مردم هستند.

رییس جمهوری با بیان اینکه امروز در دوران گذار قرار داریم و هنوز به جایگاه مطلوب نرسیده‌ایم، اظهار داشت: جایگاه مطلوب جایی است که حداقل فعالیت اقتصادی از طرف دولت و حداکثر آن توسط مردم انجام شود و امروز هنوز به این شرایط و جایگاه نرسیده‌ایم و در بسیاری از امور به جای رقابت، انحصار و در برخی موارد رانت و عدم شفافیت وجود دارد.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه مردم باید همواره در صحنه حضور مستمری داشته باشند، گفت: دولت‌ها گذرا هستند و این مردم هستند که همواره حضور داشته و باید تا آخر بر کار دولت نظارت کنند، کار مردم تنها در روز رأی‌گیری نیست، بلکه باید، دولت را هدایت و نقد کنند و راه‌حل ارایه دهند و در مقابل وظیفه شرعی و قانونی دولت این است که انتقادها را بپذیرد.

رییس جمهوری افزود: یکی از فلسفه‌‌های سفرهای استانی این است که صداهای متنوع مردم شنیده شود.

دکتر روحانی با اشاره به وظایف متقابل دولت و مردم در عرصه اقتصاد اظهار داشت: وظیفه اصلی دولت این است که ثبات اقتصادی ایجاد کرده، زیرساخت‌ها را مهیا کند و امنیت و ثبات برقرار سازد، چرا که معتقدیم تغییرات متعدد و بی‌ثباتی اقتصادی بزرگترین مشکل را در زندگی و فعالیت مردم ایجاد می‌کند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روحانی در جمع مردم بیرجند:
تورم را به ۱۷ درصد رساندیم/ از توطئه نفتی عبور خواهیم کرد


رئیس جمهور با بیان اینکه در آغاز فعالیت دولت یازدهم شاهد تورم بالای ۴۰ درصد بودیم، گفت: خوشبختانه با اقدامات انجام شده و با گذشت ۱۶ ماه از عمر دولت توانسته ایم تورم را به ۱۷درصد برسانیم.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن روحانی روز چهارشنبه با حضور در ورزشگاه آزادی بیرجند و در جمع مردم اظهار داشت: امیدوارم همه ما بتوانیم از برکات این ماه که ماه ولادت و وحدت است بهره مند شویم و استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه بنده در سفر چند ماه گذشته خود به خراسان رضوی خبر خروج از رکود کشور را به مردم اعلام کرده ام، افزود: ما از آغاز این دولت با دو معضل بزرگ تورم و رکود مواجه بودیم و لازم بود که این دو مشکل را از پیش پای مردم برداریم.

رئیس قوه مجریه با اشاره به مسئله تورم ادامه داد: از ابتدای آغاز فعالیت دولت یازدهم تورم بالای ۴۰ درصد بود که در این میان لازم بود با کمک مردم و با همت مسئولان قدم به قدم تورم را کاهش دهیم، در این مسیر با گذشت ۱۶ ماه از عمر دولت یازدهم توانستیم با تدابیر اندیشیده شده و اقدامات انجام شده تورم را به ۱۷ درصد برسانیم.

روحانی با اشاره به مسئله رکود به عنوان دومین معضلی که دولت یازدهم با آن روبرو بود، تاکید کرد: در سال های گذشته رشد اقتصادی ما منفی بوده یعنی نه تنها حرکتی رو به جلو نداشتیم بلکه پس رفت نیز داشتیم.

وی افزود: طبق اعلام رسمی بانک مرکزی میزان رشد اقتصادی ما در سه ماهه نخست سال جاری نسبت به سه ماهه سال حدود ۴ درصد بوده است در حالیکه ما دو سال گذشته را با رشد منفی سپری کردیم.

رئیس جمهور تصریح کرد: ما در سه ماه ابتدای سال جاری دارای رشد اقتصادی بودیم که به معنای خارج شدن از رکود و آغاز رونق و شکوفایی و حرکت رو به جلو بود و امروز افتخار داریم در خراسان جنوبی به ملت ایران اعلام کنیم که با توجه به آمار شب گذشته بانک مرکزی در سه ماه دوم سال جاری نیز رشد اقتصادی ما مثبت بوده است.

روحانی ادامه داد: ما مجموعا در ۶ ماه ابتدای سال دارای رشد اقتصادی ۴ درصد بودیم این در حالی است که رشد اقتصادی ما در سال ۹۱ منفی ۶.۸ درصد و در سال ۹۲ کمتر از منفی ۲ درصد بوده است.

وی گفت: وقتی کشوری ۶ ماه را با رشد اقتصادی سپری می کند به معنای آغاز رونق اقتصادی است که ما نیز آن را محقق کردیم.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تمام پیشرفت کشور در این ۱۶ ماه به دست توانمند شما مردم ایران انجام شده است و ما به دنبال آن هستیم تا اهداف، مطالبات و نظرات شما را با کمک، همت و هدایت خود مردم به پیش بریم.

وی افزود: آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد ما در زمینه نفت و گاز، پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته‌ایم. همچنین در زمینه خدمات دارای پیشرفت هستیم و در حوزه کشاورزی حرکت‌های رو به جلویی داشتیم و حتی در بخش مسکن که حرکتی نداشتیم الحمدالله امسال پس از گذشت ۶ ماه حرکت در حوزه ساخت و ساز به برکت بودجه‌های عمرانی که امسال اختصاص دادیم آغاز شده است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون نسبت به ۹ ماهی که گذشته است برای بودجه عمرانی استان‌ها ۹۴ درصد معادل ۲۲ هزار میلیارد تومان پرداخت کرده‌ایم که در تاریخ سال‌های گذشته بی‌سابقه بوده است.

روحانی با بیان اینکه ما در حوزه نفت و گاز رشد بسیار خوبی داشتیم گفت: تولید روزانه گاز کشور تا پایان سال جاری به ۱۰۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید. همچنین در حوزه نفت گرچه شرایط توطئه نفتی قیمت نفت را کاهش داده اما با همت شما مردم از این مرحله عبور خواهیم کرد و قیمت نفت هم به صورت فعلی باقی نخواهد ماند و هرچقدر هم که توطئه کنند افق ملت ما روشن است و مردم پیروز تمام صحنه‌ها خواهند بود که تنها شرط این پیروزی حفظ امید، وحدت و انسجام و یکپارچگی است.

وی افزود: ما باید در مسائل جزئی اختلافات را کنار بگذاریم زیرا ما اهل یک کشور و زیر پرچم جمهوری اسلامی ایران هستیم و زیر خیمه ایران زندگی می‌کنیم و به قانون اساسی‌مان، به *****‌مان و به وحدتمان پایبندیم.

رئیس قوه مجریه ادامه داد: این جناح و آن جناح، راست و چپ و این سمت و آن سمت، این مذهب و آن مذهب، این دین و آن دین معنا ندارد زیرا افتخار تمام ما این است که مسلمان و ایرانی هستیم.

روحانی با بیان اینکه وحدت، اتحاد و برادریمان را باید حفظ کنیم، تصریح کرد: نباید لکه‌های سیاه گذشته را نگه داریم، باید اجازه دهیم آفتاب اسلام و اخوت این لکه سیاه را بزداید، مدام به آن لکه سیاه اشاره نکنیم بلکه باید به سفیدی دل پاک این ملت افتخار کنیم.

وی افزود: ملت بداند دولت در زمینه نفت و گاز، آب، محیط زیست، کشاورزی، گردشگری، فرهنگ، دانش و علم، اقتصاد دانش‌بنیان، و پیشبرد سیاست خارجی و به کرسی نشاندن حقوق ملت ایران هرگز از حرکت باز نخواهد ایستاد.

رئیس قوه مجریه تاکید کرد: دولت یازدهم پس از ۱۶ ماه امروز افتخار می‌کند که در ایران هیچ‌کس نیست که زیر پوشش بیمه درمانی قرار نگرفته باشد و این افتخاری است که برای نخستین‌بار توسط دولت یازدهم و همت شما مردم عملیاتی و اجرا شد.

روحانی گفت: ما در حوزه امنیت غذایی و اقشار کم‌درآمد و محروم و کسانی که زیر پوشش کمیته امداد هستند، اهدای سبد کالای غذایی را امسال و سال آینده هم ادامه خواهیم داد.

وی با اشاره به اقدامات دولت در حوزه سلامت و کاهش هزینه‌های مردم اظهار داشت: ما طرح تحول سلامت را به کمک شما مردم ادامه خواهیم داد.

رئیس‌جمهور به برنامه‌های در نظر گرفته شده دولت برای استان خراسان جنوبی در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: شاید کمبود آب در این استان به چشم بخورد اما فرهنگ، ادب و اخلاق فراوان است.

روحانی افزود: تمام پروژه‌های عمرانی استان خراسان جنوبی که امکان اتمام آنها تا پایان سال جاری و ۹۴ و حتی ۹۵ وجود داشته باشد انجام خواهند شد و در همین زمینه نیز سد فرخی‌قائم به زودی و سد سیاهو در سال ۹۴ به بهره‌برداری خواهند رسید همچنین مجتمع آبرسانی روستایی در این استان که ۲۵ هزار نفر را پوشش می‌دهد تا پایان سال ۹۴ اجرایی و عملیاتی خواهد شد.

وی با بیان اینکه پروژه تصفیه‌خانه آب شرب بیرجند در چند ماه آینده عملیاتی می شود، گفت: طرح انتقال آب با لوله‌گذاری به طول ۶۰۰ کیلومتر در بخش کشاورزی تا پایان سال ۹۴ عملیاتی خواهد شد.

رئیس قوه مجریه همچنین با اشاره به طرح‌های مربوط به حوزه کشاورزی بیان کرد: طرح‌های آبخیزداری و همچنین ۸ طرح گلخانه‌ای و ۱۸ طرح دامپروری با توجه به توان مالی دولت نیز تا پایان سال ۹۴ عملیاتی خواهد شد.

روحانی با بیان اینکه راه‌های مواصلاتی یکی از مشکلات مردم این استان است، افزود: حدود ۱۰۰ کیلومتر از راه‌های مواصلاتی اصلی استان خراسان جنوبی در سال‌های ۹۴ و ۹۵ به بزرگراه تبدیل خواهد شد.

وی با اشاره به مسئله راه‌آهن تصریح کرد: اینکه طرح راه‌آهن باید در استان خراسان جنوبی اجرایی و عملیاتی شود مورد نظر هیات دولت بوده، ما اهمیت این استان را از نظر راه‌آهن کاملا درک می‌کنیم و تمام طرح‌های راه‌آهن از دید این دولت کاملا مصوب است، در بودجه سال آینده هم ردیف بودجه و هم ۱۰ میلیارد تومان بودجه برای مطالعه و ایجاد راه‌آهن برای این استان در نظر گرفته‌ایم.

رئیس‌جمهور گفت: دولت با تمام همت طرح راه‌آهن این استان را پیگیری می‌کند تا بیرجند و استان خراسان جنوبی به راه‌آهن سراسری متصل شوند، تمام تلاش خود را برای مطالعه و فراهم آوردن فاینانس انجام خواهیم داد و تمام این اقدامات نیز به اطلاع شما مردم می‌رسد.

روحانی با بیان اینکه دولت در زمینه صنعت و معدن برنامه‌ریزی‌های خوبی برای این استان انجام داده است، افزود: برخی از کارخانه‌ها و مراکز تولیدی در این استان به دلیل مشکلات مالی و سرمایه در گردش به طور کامل فعالیت نمی‌کنند و از تمام ظرفیت‌ها به خوبی استفاده نمی‌شود که این مساله با حضور رئیس‌کل بانک مرکزی در تهران مورد بررسی قرار گرفت و در پی آن حدود ۶۰ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار مراکز تولیدی به عنوان سرمایه در گردش قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به مساله معادن در استان خراسان جنوبی گفت: این استان از نظر معادن دارای ظرفیت‌های زیادی است که ما توسعه این معادن از جمله ذغال سنگ را دنبال خواهیم کرد و طرح‌هایی در این زمینه نیز در جلسه شورای اداری این استان مطرح و مصوب خواهد شد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در حوزه محیط زیست در خراسان جنوبی نیازمندیم که بیش از گذشته در کاشت بوته و مالش‌پاشی برنامه‌ریزی کنیم، اظهار داشت: دولت این طرح را امسال اجرایی خواهد کرد و با توجه به توان مالی در سال آینده ادامه خواهد داد.

روحانی تاکید کرد: در این سفر نیز منطقه ویژه اقتصادی بیرجند افتتاح و فعال می‌شود.

وی با اشاره به طرح‌های دولت در حوزه سلامت اظهار داشت: بیمارستان بیرجند با توجه به بودجه‌ای که دولت به آن اختصاص خواهد داد نیمه اول سال ۹۴ تکمیل خواهد شد. همچنین ۳ بیمارستان هم در این استان تکمیل شده اما متاسفانه نیروی انسانی مورد نیاز وجود ندارد که ما اعتبارات لازم را برای آن پیش‌بینی خواهیم کرد تا ظرف امسال و سال آینده این ۳ بیمارستان از نظر پرسنل و تجهیزات تکمیل شوند.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در این سفر ۲۱ طرح و پروژه به تصویب دولت رسیده که این طرح‌ها در جلسه امشب شورای اداری استان اعلام خواهد شد، تمام این طرح‌ها نیز تا پایان سال ۹۵ عملیاتی و اجرایی می‌شود و دولت ۲۷۰ میلیارد تومان برای این طرح‌ها در نظر گرفته است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رکود اقتصادی در انتظار روسیه

رویترز گزارش داد: سال 2015 میلادی می‌تواند سیاست‌های اقتصادی" ولادیمر پوتین" را به چالش بکشاند.
به گزارش خبرنگار مهر،رویترز گزارش داد: طبق نظر سنجی های صورت گرفته در میان تحلیلگران اقتصادی، روسیه در سال 2015 میلادی، شرایط نابسامان اقتصادی را تجربه خواهد کرد و به اولین رکود اقتصادی خود پس از بحران مالی جهانی گام خواهد برداشت و نرخ تورم در این کشور دو رقمی خواهد شد.

به گفته این تحلیلگران عوامل این رکود را می توان در سقوط آزاد قیمت نفت و اعمال تحریم های غرب علیه این کشور دانست.

در همین حال طبق پیش بینی های انجام شده، تولید ناخالص داخلی روسیه که در سال جاری میلادی دارای رشد 0.5 درصدی بود در سال آینده میلادی با 3.6 درصد تنزل روبرو می شود. این پیش بینی ها می تواند وعده های پوتین را که هفته گذشته اعلام کرده بود" روسیه می تواند این شرایط سخت را بهبود بخشد" را به چالش خواهد کشاند.

همچنین پیش بینی شده که پول این کشور"روبل" همچنان تحت فشار باشد و بانک مرکزی این کشور را مجبور به بالا بردن نرخ بهره بانکی کند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در گفتگو با مهر اعلام شد:
صنعت نفت ایران رقیب آمریکا شد/ برنامه جدید تولید شیل نفت در ایران


پس از آغاز تولید نفت از ذخایر نامتعارف و شیل‌ها در آمریکا، شرکت ملی نفت ایران با وجود سقوط آزاد قیمت طلای سیاه اکتشاف و استخراج از ذخایر نامتعارف نفت و گاز در غرب کشور را آغاز کرده است.
هرمز قلاوند در گفتگو با مهر درباره برنامه شرکت ملی نفت ایران برای کشف و شناسایی ذخایر نامتعارف نفت و گاز "شیل گس و شیل اویل‌ها" گفت: هم اکنون پروژه اکتشاف و شناسایی ذخایر شیل نفت در منطقه خرم آباد از پیشرفتی حدود 95 درصد برخوردار است.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه در کنار اکتشاف و شناسایی ذخایر شیل گس، شناسایی تکنولوژی های جدید اکتشاف و استخراج ذخایر نا متعارف نفت هم در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: بر این اساس روش های مختلف کشف و برداشت از ذخایر متعارف در حال شناسایی بوده و به دنبال استفاده از اقتصادی ترین روش برای برداشت نفت از ذخایر نامتعارف هستیم.

این مقام مسئول در پاسخ به سوال دیگر مهر مبنی بر هزینه تولید یک بشکه نفت از ذخایر نامتعارف اظهار داشت: هنوز تولید یک بشکه نفت از ذخایر نامتعارف هنوز برآورد نشده است.

قلاوند همچنین از مشارکت با پژوهشگاه صنعت نفت برای استفاده از فنآوری های جدید کشف و استخراج نفت و گاز در منطقه غرب کشور خبر داد و افزود: در کنار آغاز کشف ذخایر نامتعارف نفت در منطقه غرب کشور، سازندهایی ذارای ذخایر نامتعارف گاز هم شناسایی شده است.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه با انجام حفاری این شیل‌های گازی شکسته می‌شود که از آنها گاز متصاعد خواهد شد، تبیین کرد: با این وجود تاکنون برآورد دقیقی درباره حجم ذخایر قابل برداشت از منابع گازهای نا متعارف کشور انجام نشده است.

به گزارش مهر، همزمان با سقوط آزاد قیمت طلای سیاه تولید و استخراج از ذخایر نا متعارف در کشورهای مختلف جهان فاقد توجیه اقتصادی شناخته شده است به طوری که کارشناسان اعتقاد دارند با احتساب نفت 60 دلاری تولید از ذخایر نامتعارف هیدروکربوری توجیه فنی و اقتصادی ندارد.

در همین حال علی خواجوی یک کارشناس اقتصاد انرژی با بیان اینکه هم اکنون هزینه تولید یک بشکه نفت غیر متعارف در آمریکا را 64 دلار است گفته است: افزایش تولید نفت در آمریکا پایدار نبوده و تا چند سال آینده تولید طلای سیاه در این کشور روندی نزولی به خود می گیرد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عباسپور:
راه آهن قزوین به قم در سال آینده باید عملیاتی شود

قزوین- نماینده مردم بوئین زهرا در مجلس شورای اسلامی گفت: پروژه راه آهن قزوین، بوئین زهرا به قم از کارهای مهمی است که در کاهش سوانح و جابجایی مردم بسیار مهم است که امیدواریم در سال آینده عملیاتی شود.
به گزارش خبرنگار مهر؛ روح الله عباسپور روز چهارشنبه در مراسم معارفه مدیرکل جدید راه و شهرسازی استان قزوین که در استانداری برگزار شد اظهارداشت: استان قزوین در حوزه ساخت مسکن مهر در جایگاه کشوری قرار دارد و با کیفی سازی و سرعت بخش در کارها توانست الگوی مناسبی ارائه کند که البته امیدواریم با تکمیل کارهای انجام شده این کار بزرگ در کام مردم شیرین شود.

عباسپور بیان کرد: خوشبختانه هم در دولت گذشته و هم دولت یازدهم وزرای راه و شهرسازی با روحیه بسیجی در مسیر خدمت رسانی به مردم حرکت کرده اند و ساخت 27 هزار واحد مسکن مهر در استان از کارهای بزرگی بود که توانست با ایجاد سرپناه برای طبقات کم درآمد امید خانه دار شدن را در میان مردم زنده کند.

نماینده مردم بوئین زهرا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: خوشبختانه در حوزه راههای استان اقدامات خوبی صورت گرفته اما در برخی قسمتها از جمله جاده بوئین زهرا به ساوه به دلیل تراکم تردد همچنان شاهد سوانح جاده ای هستیم که این مشکل باید بسرعت برطرف شود.

733748.jpg


وی اظهارداشت: پروژه مسیر بوئین زهرا به رزن و قزوین به آبیک هم باید تسریع شود تا شاهد کاهش سوانح در این مسیر هم باشیم و راه آهن قزوین به قم هم از کارهای خوبی است که در صورت اجرایی شدن می تواند تحول اساسی در جابجایی مردم ایجاد کند.

عباسپور اضافه کرد: حوزه اقتصاد مقاومتی می تواند ما را به توسعه و پیشرفت برساند و خوشبختانه در سالگرد سفر ***** به استان در همایشی که به همین مناسبت در قزوین برگزار شد با پیشنهاد دکتر آقامحمدی مشاور اقتصادی دفتر مقام معظم ***** این استان برای پایلوت شدن در این کار مهم انتخاب شد که امیدواریم نتایج ارزشمندی برای استان و کشور داشته باشد.

وی افزود:حمل و نقل در بخش های ریلی، جاده های، دریایی و هوایی می تواند توسعه کشور راشتاب بیشتری بخشد و امیدواریم با موقعیت استراتژیک استان در این حوزه بتوانیم نقش بیشتری در این زمینه ایفا کنیم.

نماینده بوئین زهرا در مجلس شورای اسلامی اظهارامیدواری کرد پروژه راه آهن قزوین، بوئین زهرا به قم در سال آینده عملیاتی شود.

مسئولیت امانت است

عباسپور یادآورشد: مسئولیت در **** اسلامی امانتی است که باید به اهلش سپرده شود و استفاده از مدیران توانمند و شایسته می تواند موفقیت در کارها را بیشتر کند.

این نماینده گفت: مسئولیت پذیری در جمهوری اسلامی یک توفیق الهی است به شرط آن که از این فرصت برای خدمت استفاده کنیم و مدیران بتوانند محل مراجعه مردم برای حل مشکلاتشان باشند.

عباسپور با تشکر از خدمات ارزشمند نادر محمدزاده برای مانی فر مدیرکل جدید راه و شهرسازی استان هم آرزوی موفقیت کرد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نامه ظریف به همتایان در جهان/ تعلق خاطر به تحریم مانع توافق جامع است


وزیر امور خارجه گفت:تعلق خاطرشدیدبه تحریم هانه تنها در مسیرحصول به یک توافق جامع دراز مدت ایجاد مانع کرده، بلکه موجب شده حتی پس از انعقاد برنامه اقدام مشترک نیز نتواند اعتمادمردم ایران رامجدداجلب کند.
به گزارش خبرگزاری مهر ، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان طی نامه های جداگانه ای به وزرای امور خارجه کشورهای مختلف جهان مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در خصوص مذاکرات هسته ای را تشریح کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان در این نامه تاکید کرد: همانگونه که در این مذاکرات در مقابل مطالبات نامشروع و تحقیر آمیز ایستادگی کرده و آنرا قاطعانه رد می کنیم، جمهوری اسلامی ایران در همین راستا راه حل هائی عملی ، متوازن و واقع گرایانه ارائه کرده است اما عزم و اراده راسخ جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به توافقی عادلانه و عاقلانه بر اساس منافع و احترام متقابل را نیز به نمایش گذاشته ایم.

وزیر امور خارجه کشورمان در این نامه خاطر نشان ساخت: در برنامه اقدام مشترک ما یک هدف مشترک را برای این مذاکرات در نظر گرفتیم که عبارت بود از «نیل به یک راه حل جامع درازمدت و مورد توافق که تضمین نماید برنامه هسته ای ایران منحصرا صلح آمیز خواهد بود» و «منجر به رفع کامل تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد و نیز تحریم های چند جانبه و ملی مرتبط با برنامه هسته ای ایران بشود».

محمد جواد ظریف در مورد هدف ا ول برنامه اقدام مشترک تصریح کرد: دستیابی به هدف اول کار دشواری نیست چرا که ایران نه خواهان سلاح های هسته ای است و نه به آنها نیاز دارد. از دید ما سلاح های هسته ای ابزارهائی هستند متعلق به گذشته ، که کارائی خود را از دست داده اند و از ایجاد امنیت خارجی یا ثبات داخلی عاجز هستند. این موضوع به ویژه در مورد ایران صدق می کند، ایرانی که از وسعت ، جغرافیا ، منابع طبیعی و سرمایه انسانی خود خرسند است و در تمام سه قرن گذشته آغاز گر هیچ جنگی نبوده است یک ارزیابی راهبردی هوشیارانه نشان خواهد داد که سلاح های هسته ای مضر به امنیت ایران هستند.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: ایران بر مبنای آموزه های دینی خود دارای سابقه ای ثابت و مستحکم در مخالفت با تمام سلاح های کشتار جمعی است. حضرت آیت الله ***** ای مقام معظم ***** همانند سلف خویش حضرت امام ***** ( ره ) اعلام کرده اند که تمام سلاح های کشتار جمعی موکدا در اسلام حرام هستند. به همین دلیل وقتی که صدام حسین،نیروهای نظامی و شهروندان ما را در مقیاسی که از جنگ جهانی اول به این سو مشاهده نشده بود مورد حمله شیمیائی قرار داد، ایران حتی برای مقابله به مثل نیز از سلاح های شمیائی استفاده نکرد.

محمد جواد ظریف در مورد برنامه غنی سازی کشورمان نیز تاکید کرد: محدودیت ها نباید شامل محدودیتهای بی دلیلی که هدف از آن محدود کردن برنامه غنی سازی ایران تا حد یک برنامه نمایشی است بشود. چنین چیزی نه عملی و نه واقع گرایانه است.

وزیر امور خارجه کشورمان در مورد دومین هدف برنامه اقدام مشترک نیز خاطر نشان ساخت: رفع تمام تحریم ها جزء اساسی هر توافقی است اما برخی نسبت به دست کشیدن از این ابزار غیر انسانی ، غیر قانونی و غیر سازنده حتی به بهای مخاطره افکندن تمام فرایندی که ایجاد اطمینان کرده و شفافیت را تضمین می نماید ، تردید دارند. تعلق خاطر شدید به تحریم ها نه تنها در مسیر حصول به یک توافق جامع دراز مدت ایجاد مانع کرده ، بلکه موجب شده حتی پس از انعقاد برنامه اقدام مشترک نیز نتواند اعتماد مردم ایران را مجددا جلب کند.

ظریف در ادامه از برخی تلاشها در آمریکا و اروپا که به جای پایبندی به تعهدات خود مبنی بر سهل کردن تحریم ها ، کوشیده اند تا اقدامات بیشتری را برای حفظ و تقویت **** تحریمها تحمیل کنند ابراز تاسف کرد و افزود: این در حالی است که ایران با اجرای تعهدات خود، حسن نیت لازم را نشان داده است.

وزیر امور خارجه کشورمان در پایان این نامه خطاب به همتایان خود در کشورهای مختلف جهان تاکید کرد: من اطمینان دارم که توافق جامع کاملا در دسترس است. آنچه مورد نیاز است، آینده نگری ، اراده سیاسی و قبول واقعیت ها و نیز جسارت برگزیدن یک انتخاب صحیح است تا به جای تسلیم شدن در برابر منافع خاص و امیال گروه های فشار پر سر و صدائی که به طور فزاینده محبوبیت خود را از دست داده اند، تمامی جامعه جهانی از آن منتفع شوند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


ربیعی در جمع تعاونگران خبر داد
موافقت بانک مرکزی با تشکیل مؤسسات اعتباری تعاونی/ اعتبار ۲۰۰۰ میلیارد تومانی صندوق بیمه بیکاری
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از موافقت بانک مرکزی با تشکیل موسسات مالی و اعتباری در قالب تعاونی‌های سهامی عام خبر داد.


13920909000523_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مرکز روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست با مدیران اتحادیه‌های تعاونی سراسر کشور اظهار داشت: بر اساس ماده 154 قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر افزایش سهم بخش تعاون به 15 درصد از بازار پولی کشور، بانک مرکزی با تشکیل موسسات مالی و اعتباری در قالب تعاونی سهامی عام موافقت کرد و مقرر شد، اقدامات بعدی صورت گیرد.

    ربیعی همچنین از اعتبار 2 هزار میلیارد تومانی صندوق بیمه بیکاری خبر داد و گفت : در فرآیند اشتغال مجدد مقرری بگیران بیمه بیکاری، وزارت تعاون، کار و رفاه آمادگی دارد موضوع اشتغال این افراد را در تعاونی‌ها مدنظر قرار دهد.

    وی گفت: در صورتی که تعاونی‌ها آمادگی داشته باشند ما می‌توانیم این افراد را به تعاونی‌ها معرفی کنیم، تا بخشی از حقوق آنان را دولت و بخش دیگر را کارفرمایان بخش تعاون به آنان پرداخت کنند.

    وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بخش تعاون را بخش اخلاقی و عدالت جویانه اقتصاد نام برد و با تاکید بر اعتقاد دولت به توسعه بخش تعاون از پی گیریهای صورت گرفته برای در اولویت قرار گرفتن بخش تعاونی در واگذاری‌های دولتی خبر داد و گفت: در موضوع سهام عدالت در حال گفت‌وگو با وزارت اقتصاد هستیم تا مشکلات موجود مرتفع شود.

    وی بر لزوم تلاش تعاونگران، رسانه‌های گروهی و دیگر افراد موثر برای ترویج نهضت تعاون در کشور تاکید کرد و با اشاره به اینکه باید صدای تعاون در جامعه شنیده شود و پیرامون تعاونی گفت و گوی اجتماعی شکل گیرد، یادآور شد: به منظور معرفی توانایی‌های بخش تعاون، به زودی نمایشگاهی از محصولات تعاونی‌ها را برگزار می‌کنیم .

    وی عملکرد بخش تعاون در توزیع سبد حمایت غذایی را چشمگیر توصیف کرد و با تاکید بر اینکه دولت نیز معتقد است تعاونی‌ها در این زمینه بسیار موفق عمل کرده‌اند، افزود: از این پس نیز می توان کارهای بسیار بزرگتری را به بخش تعاون واگذار کرد .

    ربیعی از امضای تفاهمنامه با وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در این تفاهمنامه تلاش می‌شود علاوه بر دریافت تسهیلات برای کارگران و سایر قشرهای دیگر تعاونی ها نیز در اولویت همکاری برای دریافت امکانات برای توسعه و مسکن قرار گیرند و تعاونی ها را نیز در این رابطه مورد توجه قرار خواهیم داد.

    وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه اتحادیه تعاونی ها نیز باید در جهت انسجام حرکت کنند و تشکل تعاونی ها نیز در این زمینه کمک موثری باشد گفت: همان گونه که من در حوزه تعاون معتقد به عدم مداخله هستم و تاکید دارم که بخش تعاون، یک تفکر است و دولت در این حوزه تسهیلگر و حمایتگر است و این حوزه جایی برای کار سیاسی نیست بلکه باید تعاونی ها در کنار دولت با هم افزایی برای ارتقای بخش تعاون در جامعه تلاش کند.

    وزیرتعاون، کار و روفاه اجتماعی اعلام کرد: موضوع تعاونی ها دغدغه مهم مقام معظم ***** ، مجلس شورای اسلامی و رئیس جمهور است، بنابراین باید موانع حضور تعاونی‌ها را در کشور از میان برداریم، به همین جهت موضوع مشارکت اقتصادی تعاونی‌ها را در کمیسیون اقتصادی دولت مطرح می‌کنیم .

    وی افزود : امروز بیش از نیمی از جمعیت کشور در تعاونی های کشور عضویت دارند و این امر نشان دهنده اهمیت تعاونی هاست.

    وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی افزود: متاسفانه جایگاه تعاون درکشور به رغم فرمایشات مقام معظم *****، مجلس شورای اسلامی و رئیس جمهور جایگاه مناسبی نیست و تا کنون نتوانسته‌ایم با سهم 25 درصدی تعاونی ها در نقطه مناسبی قرار بگیریم .

    ربیعی اظهار کرد: در این نشست برای رسیدن به هم افزایی بیشتر در بخش های مختلف مصرف و تولید به بررسی چالش‌ها پرداختیم و موضوع قانون جدید تعاون و دیدگاه تعاونی‌ها را در این خصوص مورد واکاوی قراردادیم.

    وی اضافه کرد: در نشستنی که امروز با اتحادیه‌های تعاونی سراسر کشور به عنوان نماینده میلیون‌ها تعاونی داشتیم تصمیم گرفتیم سهم افراد در تعاونی‌ها و اقتصاد بیشتر شود و این موضوع را درکمیسیون اقتصادی دولت مطرح می‌کنیم.

    وزیرتعاون،کار و رفاه اجتماعی حرکت به سمت تعاونی های سهام عدالت را بهینه تر توصیف کرد و گفت: فعالیت مجدد بخش مسکن تعاونی‌ها در گروه های مختلف اجتماعی نیز از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.

    ربیعی خاطرنشان ساخت: بیش از 90 درصد تعاونی‌های کشور در شهری فعالیت دارند که بخشی از آنها دچار فرسودگی شده‌اند و باید از محل هدفمندی یارانه ها به بهینه شدن این بخش کمک کرد.

    وی پرداختن به تعاونی‌های اعتباری و چگونگی شیوه کنترل بانک مرکزی را از دیگر مسائل مطرح شده در این نشست مهم عنوان کرد و افزود: ما اعتقاد داریم در قالب تعاونی ها ، افراد با سرمایه اندک بدون اختلال در فرآیند مالی کشور می توانند فعالیت داشته باشند .

    وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تشکیل چند کمیته و یک اتحادیه دامپروری، اقتصادی و طراحی پنج کمیته موضوعی را از دیگر نتایج این نشست برشمرد و افزود : با این تصمیمات تمام ابعاد تعاونی‌ها از آموزش گرفته تا مسائل تسهیلاتی و اعتباری را بررسی می‌کنیم تا سهم تعاون گسترده شود .

    ربیعی تاکید کرد: باید به فرهنگ تعاون اعتقاد داشته باشیم و تصمیم گیران و تصمیم سازان برای حل چالش های موجود در بخش های اداری و فرهنگ سازی، آموزش و مصرف بهبود در تعاونی ها تلاش بیشتری داشته باشند .

    در ابتدای این نشست حسن طایی معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی با اشاره به 7 راهبرد اساسی برای تحول در بخش تعاونی این راهبردها را ترویج فرهنگ تعاون، توسعه مدیریت و توانمندسازی منابع انسانی تعاونی ها ، تحکیم تعاملات شبکه ای ، تقویت همکاری بین دستگاهی، تامین مشوق ها و منابع مالی، توسعه بازار تعاونی ها و تقویت برند تعاونی و تعمیم نظارت بر تعاونی ها اعلام کرد .

    در ادامه این جلسه برخی از مدیران اتحادیه های تعاونی های تولیدی ، توزیعی و مصرفی به بیان نقطه نظرات و مشکلات تعاونی‌ها پرداختند و در ادامه پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت تعاونی ها در کشور ارائه کردند .

    در این جلسه بهرامی مدیرعامل اتحادیه فرش دستباف کشور گفت: از ابتدای دولت تدبیر و امید اتفاقات بسیار خوبی در حال وقوع است؛ به عنوان مثال، طی یک سال گذشته با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به 4200 نفر آموزش قالیبافی داده‌ایم .

    وی ادامه داد: ما دارای بزرگترین اتحادیه هستیم به طوری که 3 هزار اتحادیه تحت پوشش داریم و 113 هزار کارگاه آماده به کار داریم و 459 هزار نفر نیز عضو اتحادیه هستند .

    بهرامی افزود: با توجه به این که دو بانک زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند باید از ظرفیت آن ها برای رونق بخش تعاون استفاده کرد .

    وی همچنین خواستار استفاده از مزیت های سازمان تامین اجتماعی در این حوزه از جمله صدور پروانه کار شد .

    در ادامه این نشست، خاکفرجی از اتحادیه تعاونی مسکن ضمن بیان نظرات خود، خواستار استفاده از 25 درصد سهم تعاونی در اقتصاد و پیگیری آن شد .

    وی با تاکید بر این که بخش مسکن با معضلات جدی مواجه است، افزود: در حال حاضر 21 میلیون خانوار در کشور وجود دارد که علی رغم وجود 500 هزار واحد مسکونی مازاد، اما بسیاری از این خانوارها مسکن ندارند .

    وی سوداگری زمین در کشور را یکی از معضلات بخش مسکن خواند که وی خواستار برخورد با آن شد .

    خاکفرجی در ادامه تصریح کرد: سهم زمین و قیمت تمام شده زمین در کشور ما نسبت به کشورهای توسعه نیافته زیاد است که همین امر موجب افزایش قیمت زمین شده است.

    وی همچنین مالیات بر ارزش افزوده را یکی از مشکلات بخش مسکن عنوان و تصریح کرد: متاسفانه مالیات باعث شده قیمت مسکن نسبت به بخش خصوصی افزایش یابد .

    خاکفرجی پیشنهاداتی را مبنی بر واگذاری زمین سالم به تعاونی ها ، تدوین قوانین شهرسازی، اختصاص نقدینگی، شناسایی تعاونی های برتر و توانمند، اصلاح مقررات و دستورالعمل با هدف تبیین چارچوب وظایف، را ارائه کرد.

    در ادامه این نشست تیموری از اتحادیه تاکسیرانی تعداد اعضای این اتحادیه را یک میلیون و 400 هزار نفر اعلام و تاکید کرد: فرسودگی ناوگان یکی از مشکلات اساسی این اتحادیه است به طوری که هم اکنون 62 هزار تاکسی فرسوده داریم.

    وی در ادامه کمک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جهت استفاده از خودروهای مناسب و معرفی به بانک های عامل را خواستار شد .

    تیموری بیمه رانندگان بخش حمل و نقل را مورد تاکید قرار داد و خواستار کمک وزارتخانه در این حوزه نیز شد .

    وی در ادامه خواستار راه اندازی رشته حمل و نقل عمومی با کمک سازمان فنی و حرفه ای کشور شد تا از این طریق افراد متخصص وارد این سیستم شوند.

    در ادامه، مدرسی‌فر مدیرعامل اتحادیه‌های تعاونی های مصرف به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطمینان داد که این اتحادیه با قدرت می تواند نسبت به توزیع سبد کالا اقدام نماید و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

    مالیات بر ارزش افزوده نیز از مشکلاتی بود که مدیرعامل اتحادیه تعاونی های مصرف مطرح و خواستار رفع این مشکل شد .

    مدرسی‌فر در ادامه به ربیعی پیشنهاد کرد که تشکلی در این حوزه تشکیل شود که توان رقابت با بخش خصوصی را داشته باشد و بتواند در واردات و صادرات نیز فعال شود و منابع مالی را با شرایط بهتری ایجاد کند.

    وی در پایان اعلام کرد که تعاونی های مصرف نه تنها ریزش نیرو نداشته اند و به تعداد شاغلین در بخش تعاونی افزوده شده است .

    آل سارا از اتحادیه لاستیک و روغن در ادامه این نشست، آینده بخش تعاون را نگران کننده خواند و رسیدن به سهم 25 درصد تعاون در بخش اقتصاد را یک رویا دانست .

    وی مشکل تعاونی ها را کمبود نقدینگی دانست و تاکید کرد: کمبود نقدینگی زمانی خودنمایی می کند که نمی تواند کالای مورد نیاز خود و مصرف کنندگان را تامین نماید .

    در ادامه رضازاده از اتحادیه تعاونی های توزیعی خواهان معافیت مالیاتی در این حوزه شد و تاکیدکرد: متاسفانه این حوزه به شدت از این موضوع رنج می برد که باید در این خصوص اقدامات اساسی انجام شود .

    خانم میکائیلی از اتحادیه های علمی و کاربری نیز مترادف بودن وظایف این بخش با وظایف وزارت صنعت و معدن را مشکل ساز دانست و گفت: همواره در این حوزه تداخل‌هایی ایجاد می‌‌شود که در این خصوص باید اقدامات لازم صورت گیرد .

    همچنین همامی از اتحادیه فولاد و معدن خواستار استفاده از کارگران بیکار برای تعاونی ها شد و تاکید کرد: امسال در بودجه حدود 100 هزار میلیارد تومان برای کارگران بیکار در نظر گرفته شده که در صورت استفاده از کارگران در تعاونی ها تا حدود زیادی به اشتغال کمک کرده ایم .

    فاضلی از اتحادیه بخش کشاورزی نیز در این نشست کمبود نقدینگی و نبود اطلاعات جامع از میزان تولید در این حوزه را از مشکلات این بخش اعلام کرد و گفت : دولت برای رفع مشکلات باید مطالعات و تحقیقات مدونی را در این حوزه انجام دهد.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با فارس:
۲۰ درصد اشتغال و ۱۲ درصد تولید ناخالص داخلی از کشاورزی است/ کشاورزی بعد از نفت زمینه جذب سرمایه‌گذاری دارد
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه لازمه توسعه کشاورزی، ایجاد یک نهضت ملی است، گفت: ۲۰ درصد اشتغال کشور و ۱۲ درصد تولید ناخالص داخلی از کشاورزی است.


13921206000078_PhotoA.jpg


  • اسکندر زند معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد اینکه بخش کشاورزی برای فاصله گرفتن از اقتصاد وابسته به نفت دارای چه قابلیت‌هایی است، گفت: اگر کشور دارای دو مزیت اقتصادی بزرگ باشد، یکی نفت و دیگری کشاورزی است، بنابراین در صورتی که امکان سرمایه‌گذاری بر روی نفت نباشد، می‌توان در بخش کشاورزی سرمایه‌گذاری کرد.

    وی با بیان اینکه کشاورزی 20 درصد اشتغال و حدود 12 درصد تولید ناخالص ملی را تشکیل می‌دهد، افزود: اگر کشاورزی ایران را دانش‌بنیان کنیم و سواد، آگاهی و اطلاعات کشاورزان را ارتقاء دهیم، می‌توانیم دانش در هکتار، دانش در مزرعه و دانش در واحد تولیدی را افزایش دهیم.

    رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: دانش بنیان شدن کشاورزی در گرو حمایت از بخش کشاورزی و بها دادن به تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی است، در حالی که از این بخش به اندازه کافی حمایت نمی‌شود.

    زند اظهار داشت: کشاورزان دانش‌بنیان به دلیل برخورداری از دانش کافی و برخورداری از شیوه‌ علمی حدود 4 برابر متوسط از زمینشان برداشت و محصول تولید می‌کنند.

    معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه لازمه توسعه کشاورزی، ایجاد یک نهضت ملی است، گفت: کشاورز برای ادامه فعالیت در روستا نیازمند بهداشت، جاده، آموزش و پرورش، مخابرات، دانشگاه و یکسری امکانات رفاهی است.

    رئیس سازمان‌ تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: همچنین کشاورز پس از تولید نیازمند بازار فروش و تجارت است که اگر همت عمومی و هماهنگی وزارتخانه‌های مختلف برای تأمین نیاز روستائیان و کشاورزان فراهم نشود، رسیدن به توسعه و پیشرفت در این بخش میسر نخواهد بود.

    زند اظهار داشت: صرفا تکیه بر داشته‌های بخش کشاورزی منجر به توسعه و ترویج کشاورزی نمی‌شود، بلکه باید تمامی وزارتخانه‌ها برای تقویت بخش کشاورزی با یکدیگر همکاری کنند.

    معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ظرفیت‌های بالقوه این بخش به بالفعل تبدیل نشده است، گفت: زمانی 80 درصد کالری مورد نیاز مردم کشور از بخش کشاورزی تأمین می‌شد، در حالی که هم‌اکنون 55 درصد آن از بخش کشاورزی تأمین می‌شود.

    وی با اشاره به این مطلب که دولت به صنعت بیش از کشاورزی اهمیت می‌دهد، افزود: برای شکوفایی و توسعه کشاورزی باید همه وزارتخانه‌ها به کمک هم بیایند.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نهایی شدن ائتلاف جدید روسیه با 4 کشور شوروی سابق


روسیه و چهار کشور شوروی سابق ایجاد ائتلاف جدید اقتصادی را با هدف تقویت یکپارچگی طرفین نهایی کردند.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، البته این گروه جدید همزمان با انتقاد رئیس‌جمهور بلاروس از مسکو تا حدودی دچار تزلزل شده است.



این ائتلاف با نام "اتحادیه اقتصادی اورآسیا" شامل روسیه، بلاروس، قزاقستان، ارمنستان و قرقیزستان از اول ژانویه 2015 اعلام موجودیت می‌کند و علاوه بر اقتصاد و تجارت آزاد، به دنبال همکاری در سیستم‌های مالی اعضا و تنظیم سیاست‌های صنعتی و کشاورزی در کنار شبکه‌های حمل‌ونقل و بازار کار است.



روسیه تلاش کرد تا اوکراین را نیز به این جمع اضافه کند اما رئیس‌جمهور سابق این کشور که حامی روسیه نیز بود در فوریه 2014 و در پی یکسری تظاهرات از کار برکنار شد. روسیه شبه‌جزیره کریمه را به خود الحاق کرد و همین امر باعث تنش‌هایی در منطقه شد.



ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه گفته که این ائتلاف جدید اقتصادی می‌تواند ببازدهی 4.5 میلیارد دلار دربر داشته باشد، باعث شود تا 170 میلیون تن با یکدیگر در ارتباط باشند.



وی پس از مذاکرات با رهبران کشورهای عضو این ائتلاف جدید افزود: یکپارچگی اورآسیا بر مبنای منافع و سودهای مشترک است.



بلاروس که بین اتحادیه اروپا و روسیه عملا گیر افتاده به خاطر اعمال تحریم‌های غرب علیه مسکو ضرر و زیان زیادی متحمل شده است.



مقام‌های روس نیز در قبال این تحریم‌ها دست به اقدامات تلافی‌جویانه زده و واردات گوشت و شیر بلاروس را متوقف کرده‌اند که همین امر باعث ضرر زیادی به اقتصاد بلاروس شده است.



لوکاشنکو در این باره گفت: به خاطر نقض هنجارهای بین‌المللی، ما با ممنوعیت و لغو صادرات و واردات مواجه شده‌ایم این اقدامات یکطرفه و بدون رایزنی انجام گرفتند.



رهبران روسیه، بلاروس، قزاقستان، ارمنستان و قرقیزستان
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ماری هارف اعلام کرد
توافق اولیه هسته‌ای با ایران دستاورد وزارت خارجه آمریکا در سال 2014


سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا دستیابی به توافق اولیه هسته‌ای با ایران را یکی از دستاوردهای وزیر امور خارجه کشورش در سال 2014 دانست.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ماری هارف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به این سوال که وزیر امور خارجه در سال 2014 چه موفقیت‌ها و شکست‌هایی داشته است،‌ گفت: اگر شما به جایی که الان در آن قرار داریم نگاه کنید در ابتدای سال جاری برنامه اقدام مشترک هنوز اجرایی نشده و برنامه هسته‌ای ایران محدود نشده بود.



بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا هارف افزود: ما اکنون بر سر میز مذاکره قرار داریم تا ببینیم می‌توانیم به توافق جامع دست پیدا کنیم یا نه و از هر زمان دیگری به رسیدن به این توافق جامع نزدیک هستیم چون برنامه هسته‌ای ایران برای اولین بار در یک دهه گذشته محدود شده است.



وی تأکید کرد: من فکر می‌کنم این یک دستاورد مهم محسوب می‌شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آرزوهای جان کری در سال 2015

شبکه ای بی سی نیوز در گزارشی با پرداختن به اهداف سیاست خارجی آمریکا در سال آینده میلادی نوشت: دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران از آرزوهای سال نو جان کری است.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شبکه خبری ای بی سی نیوز در گزارش خود نوشت: دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران در لیست آرزوهای جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در سال 2015 قرار دارد.



این شبکه خبری در ادامه گزارش خود با اشاره به روی کار آمدن حسن روحانی، رئیس‌جمهور میانه‌رو ایران در سال 2013 نوشت که وزیر امور خارجه آمریکا در این زمینه خوش‌بین به نظر می‌رسد.



ای بی سی نیوز همچنین برقراری صلح در خاور میانه را از دیگر آرزوهای جان کری در سال جدید میلادی دانست.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روحانی/1/: از افتخارات دنیا این است که مبدا تاریخش از زندگی دو پیامبر نشات گرفته است
رییس‌جمهور گفت: از افتخارات دنیاست که مبداء تاریخ میلادی و اسلامی از زندگی دو پیامبر عظیم‌الشان یعنی عیسی مسیح و رسول اکرم نشات گرفته است که به معنای اتصال جامعه اسلامی به نبوت، رسالت و وحی آسمانی می‌باشد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی دقایقی پیش با حضور در جمع اقشار مختلف مردم بیرجند با تشکر از استقبال پرشور و گرم مردم خراسان جنوبی و بیرجند اظهار کرد: از ملت بزرگ ایران تشکر می‌کنم که در ماه محرم و صفر امسال در زمینه عشق به خاندان رسالت حضرت اباعبدالله‌الحسین (ع)، پیامبر اسلام، امام مجتبی (ع) و امام رضا (ع) که فخر همه ایرانیان است اقدامات بسیار خوبی را انجام دادند.

وی با بیان این‌که اگرچه خراسان به بخش شمالی، رضوی و جنوبی تقسیم می‌شود، اما هر سه خراسان، رضوی و در پناه امام هشتم هستند، افزود: امام رضا (ع) فخر همه ما ایرانیان است و استان‌های خراسان این افتخار را دارند که در پناه علی‌ابن موسی‌الرضا (ع) هستند.



رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به این‌که امروز اول ماه ربیع‌الاول و روز هجرت پیامبر عظیم‌الشان اسلام از مکه به مدینه است، گفت: مبدا تاریخ ما مسلمانان هجرت نبی اکرم از شهر مکه به مدینه است که این هجرت داستان‌ها و عبرت‌های فراوانی دارد و آنقدر با اهمیت است که مبدا تاریخ اسلام نه ولادت و نه رحلت پیامبر است، بلکه مبدا تاریخ اسلام، هجرت پیامبر اکرم (ص) قرار گرفته است.



روحانی با بیان این‌که ما مسلمانان دارای تاریخ خاص خود هستیم و این از افتخارات تمدن اسلامی است، تصریح کرد: اگر دنیا برای خود تاریخی به عنوان تاریخ میلادی دارد و امشب نیز شب میلاد حضرت عیسی مسیح (ع) است مبدا تاریخ ما مسلمانان چه هجری شمسی و چه هجری قمری هر دو هجرت پیامبر اکرم (ص) است.

ادامه دارد...
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روحانی/2/: کشور در شش ماهه اول سال جاری، رشد چهار درصد داشته است


رییس‌جمهور با بیان اینکه دولت از ابتدا با دو معضل تورم بالای 40 درصد و رکود مواجه بود، اظهار کرد: امروز تورم از 40 درصد به 17 درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی اظهار داشت: ما در سال گذشته رشد منفی داشته‌ایم اما در سه ماه اول سال 93 با محاسبات بانک مرکزی توانستیم نسبت به سه ماه اول سال 92 رشد داشته باشیم. در این سه ماه رشد بالای 4 درصد داشتیم در حالیکه در سال‌های 91 و 92 رشد ما منفی بوده است در واقع در این سه ماه ما از رکود خارج شده‌ایم.

وی همچنین افزود: امروز افتخار دارم که به ملت ایران اعلام کنم طبق آماری که دیشب بانک مرکزی اعلام کرده در سه ماه دوم سال جاری نیز کشور رشد مثبت داشته است. در مجموع در شش ماهه اول سال جاری کشور شاهد رشد چهار درصد بوده این در حالی است که در سال 91 ما رشد منفی 6.8 درصد داشتیم و در سال 92 هم رشد منفی داشتیم. هنگامی که کشور در شش ماه اول سال جاری رشد داشته یعنی رونق اقتصادی آغاز شده است.

روحانی در ادامه با بیان اینکه تمام پیشرفت‌های کشور در شانزده ماه گذشته به دست توانمند مردم ایران انجام شده، اظهار کرد: دولت خادم مردم بوده و دنبال آن است که مطالبات و اهداف مردم را با کمک مردم برآورده سازد.

رییس‌جمهور همچنین با بیان اینکه کشور طبق آمار بانک مرکزی در حوزه‌های نفت و گاز، معادن، خدمات و مسکن پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته، افزود: رونق در زمینه ساخت و ساز نیز آغاز شده است. اکنون 94 درصد بودجه عمرانی استان‌ها معادل 22 هزار میلیارد تومان پرداخت شده که این رقم نسبت به سال‌های گذشته بی‌سابقه است.

وی همچنین افزود: ما در زمینه نفت و گاز نیز رشد بسیار خوبی داشتیم. تا پایان سال رشد تولید گاز روزانه 100 میلیون متر مکعب اضافه می‌شود. گرچه شرایط جهانی و به ویژه توطئه برخی کشورها قیمت نفت را کاهش داده اما ما از این مشکلات با همت مردم عبور می‌کنیم. قیمت نفت نیز به این صورت باقی نمی‌ماند و هر چه توطئه انجام شود افق آینده ما روشن است.

روحانی خاطرنشان کرد: موفقیت ما به حفظ وحدت، انسجام و یکپارچگی ما و کنار گذاشتن اختلافات بستگی دارد. ما هم اهل یک کشوریم و زیر خیمه اسلام و ایران بوده و به قانون اساسی، ***** و وحدت خود پایبندیم. ما باید مسائل ریز و جزئی مثل این جناح یا آن جناح، راست و چپ، این مذهب و آن مذهب، این دین و آن دین را کنار بگذاریم و افتخار کنیم که همگی ایرانی و مسلمانیم.

ادامه دارد
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روحانی /پایانی/: برای به کرسی نشاندن حقوق ملت هرگز از حرکت باز نمی‌ایستیم


به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجوین ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی با اشاره به اهمیت وحدت، اتحاد و برادری و اخوت در کشور، گفت: این‌که سه سال، 10 سال یا 15 سال پیش گروهی یا فردی اقداماتی را انجام دادند، نباید مورد توجه قرار گیرد و باید بگذاریم لکه‌های سیاه با آفتاب سفید شود و بگذاریم آفتاب تابان ایران زمین و آفتاب اسلام و برادری و اخوت در صورتی که لکه سیاهی روی پیراهن سفید اسلام و ایران وجود دارد، آن را بزداید و به لکه سیاه اشاره نکنیم، بلکه به سفیدی دل پاک این ملت افتخار کنیم.

رییس‌جمهور در جمع مردم بیرجند با بیان اینکه ملت بزرگ ایران بداند که این کشور در زمینه نفت و گاز، آب، محیط زیست، کشاورزی و گردشگری، فرهنگ، دانش، علم، اقتصاد دانش بنیان، سیاست خارجی پتانسیل‌های فراوانی دارد، گفت: برای به کرسی نشاندن حقوق ملت ایران هرگز از حرکت باز نمی‌ایستیم.

روحانی خاطرنشان کرد: مردم ایران و دولت یازدهم بعد از شانزده ماه امروز افتخار می‌کنند در ایران هیچ کسی نیست، مگر آنکه زیر پوشش بیمه درمانی قرار گرفته‌اند و دفترچه بیمه درمانی برای همه مردم به صورت همگانی صادر شده است و این افتخار برای اولین بار در کشور ایران به دست دولت یازدهم و به همت مردم عملیاتی شده است.

رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به این‌که در زمینه امنیت غذایی برای اقشار کم درآمد و محروم تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد سبد کالایی غذایی را امسال و سال آینده ادامه خواهیم داد، تصریح کرد: در زمینه سلامت گام بسیار بلندی برای کم کردن آلام همه بیماران برخواهیم داشت و شاهدیم امروز که به بیمارستان‌ها می‌رویم چهره بیماران با شانزده ماه پیش فرق کرده است، پس ما طرح تحول سلامت را به کمک ملت ایران ادامه خواهیم داد.

رییس‌جمهور با اشاره به ویژگی‌های مردم استان خراسان جنوبی، گفت: من در سال 53 چند ماهی در بیرجند بودم و آن روز و امروز این شهر نشان می‌دهد که بیرجند یکی از پاکیزه‌ترین شهرهای ایران است و مردم استان خراسان جنوبی که دل‌هایشان پاک و مصفاست، کوچه و خیابان‌شان نیز پاک و مصفاست و به محیط زیست و سلامتی و پاکی اهمیت می‌دهند.

روحانی با بیان این‌که اگر در استان خراسان جنوبی آب کم است فرهنگ، ادب و اخلاق فراوان است، افزود: اولین قدم که دولت یازدهم برای استان خراسان جنوبی برخواهد داشت، در زمینه آب است؛ چرا که همواره ملت ایران قدر نعمت خداداد یعنی آب حیاتی را دانسته است.

وی ادامه داد: برای حل مشکلات آب استان تا سال 95 طرح‌هایی را به اجرا در خواهیم آورد از جمله این‌که چند سد به اتمام خواهد رسید از جمله سد سیاهو و سد فرخی قائم که در سال 94 به اتمام و افتتاح خواهند رسید. همچنین مجتمع آبرسانی روستایی برای 25 هزار نفر تامین آب خواهد کرد یعنی مجتمع آبرسانی روستایی تا پایان سال 94 تکمیل خواهد شد و تصفیه خانه آب شرب شهر بیرجند در ماه‌های پیشرو اجرایی و عملیاتی می‌شود. البته در زمینه طرح انتقال آب با لوله نیز برای حدود 600 کیلومتر در سال‌های 93 و 94 طرح‌هایی داریم که به اجرا در خواهند آمد.

رییس‌جمهور اضافه کرد: طرح‌هایی نیز برای توسعه کشاورزی مدنظر دولت یازدهم است از جمله طرح‌های آبخیزداری که در حد توان دولت در بودجه سال آینده برای آن بودجه در نظر گرفته شده است؛ چراکه طرح آبخیزدرای می‌تواند از آب‌های موجود استان حفاظت کند و باعث توسعه کشاورزی شود. در ادامه نیز هشت طرح گلخانه‌ای و هجده واحد برای دامپروری در نظر داریم.

رییس دولت یازدهم با اشاره به این‌که راه از مشکلات مردم استان خراسان جنوبی است، گفت: راه‌های استان در مسیرهای اصلی باید تبدیل به بزرگراه شوند و 100 کیلومتر از این راه‌ها را در سال‌های 94 و 95 به بزرگراه تبدیل می‌کنیم و این مسیر ادامه خواهد داشت.

روحانی با تاکید بر این‌که باید طرح راه‌آهن استان اجرایی و عملیاتی شود، افزود: تمام طرح‌های راه‌آهن از دید دولت مصوب است و در بودجه سال آینده برای آن ردیف پیش‌بینی شده است و 10 میلیارد تومان پول برای مطالعه و طراحی راه‌آهن استان در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: قول می‌دهم که دولت با همه توان راه‌آهن را دنبال خواهد کرد تا بیرجند و خراسان جنوبی به راه‌آهن سراسری متصل شود.

رییس‌جمهور با اشاره به این‌که برخی کارخانه‌های استان به دلیل مشکلات مالی در زمینه تولیدی به کمال کار نمی‌کنند، خاطرنشان کرد: قرار بر این شد 60 میلیارد تومان تسهیلات در اختیار مراکز تولیدی به عنوان سرمایه در گردش قرار گیرد؛ چرا که این استان از نظر معادن نیز ظرفیت‌های بسیاری دارد.

روحانی به مسائل زیست محیطی استان خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: نیاز به بخش بزرگی بوته‌کاری و مالچ پاشی وجود دارد که این طرح‌ نیز از سوی دولت دنبال خواهد شد. البته منطقه ویژه اقتصادی بیرجند نیز افتتاح و فعال خواهد شد.

وی با بیان این‌که در نیمه سال 94 ساختمان بیمارستان بیرجند تکمیل خواهد شد، گفت: سه بیمارستان در این استان تکمیل شدند، اما نیروی انسانی ندارند که اعتبارات لازم برای تامین آن نیز در نظر گرفته خواهد شد.

رییس‌جمهور تصریح کرد: در این سفر 21 طرح و پروژه به تصویب دولت رسیده است که امشب در شورای عالی اداری استان اعلام می‌شود و تمام طرح‌ها و پروژه‌ها تا پایان سال 95 اجرایی و عملیاتی خواهد شد و دولت 270 میلیارد تومان اعتبار برای این طرح‌ها مدنظر قرار داده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس جمهور:باید بتوانیم بازارها را فتح کنیم

رییس جمهور کشورمان تصریح کرد که باید بتوانیم بازارهای جهانی را فتح کنیم.



به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در جریان یازدهمین سفر استانی کاروان تدبیر و امید به استان خراسان جنوبی در جلسه توسعه و سرمایه گذاران این استان که در سالن علامه فرزان اداره کل فرهنگ و ارشاد استان خراسان جنوبی برگزار شد با ابراز خوشحالی از حضور در جمع کارآفرینان و سرمایه گذاران استانی اظهارکرد: ما در کشور باید به نقطه‌ای برسیم که در آن تولیدگر منتظر دولت نباشد، بلکه دولت منتظر فعالیت تولیدگر باشد.



وی با بیان این‌که امروز در بخش تولید کشور با موانع و مشکلات بسیاری مواجه است اظهار کرد: اگر تولید نتواند در بازار مصرف جای پای محکمی برای خود بیابد و سرمایه‌ای که برای تولید مصرف شده است را با سود قابل قبولی بازگرداند، دچار مشکلاتی می‌شود.



رییس جمهور کشورمان با تاکید بر این‌که باید در کشور چرخه تولید را به گونه‌ای به حرکت در آوریم که طی آن هم مردم نسبت به تولید تشویق شوند و هم تولید مشوقی برای آن‌ها باشد به مسیر کشور در سال‌های گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: مسیری که در سال‌های گذشته در کشور وجود داشته، بی‌تردید دارای اشکالاتی است، امروز نیز این مسیر خالی از این اشکالات نیست و باید نسبت به برطرف کردن آن‌ها تلاش کنیم. در سال های گذشته ما نفت را زیاد و گران می‌فروختیم و سپس به واردات روی می‌آوردیم و بازار را با اجناس وارداتی پر می‌کردیم. در این دوران ممکن بود مردم در کوتاه مدت بتوانند اجناسی با قیمت مناسب‌تر خریداری کنند.



وی اضافه کرد: در سال‌های قبل اساس ادارات دولتی ما حتی در بخش وزارتخانه‌های اقتصادی بیشتر بر مبنای واردات بنیان گذاری شده بود.



روحانی با بیان این‌که کارشناسان ما در بحث صادرات نه به اندازه کافی کار بلد هستند و نه طرف خود را می‌شناسند، اظهار کرد:‌ متاسفانه کارشناسان ما در دستگا‌ه های اداری و اقتصادی نسبت به واردات از آگاهی و تخصص بالایی برخوردار هستند، اما در صادرات نه اطلاعات کافی دارند و نه طرف خود را می‌شناسند.



وی با تاکید بر این‌که ما باید بتوانیم بازارهای جهانی را فتح کنیم خاطرنشان کرد: امروز فتح بازارها برای ما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است ما باید بتوانیم بازارهای خود را در بخش داخلی و خارجی فتح کنیم چرا که اگر تولید صرفا به داخل اختصاص یابد راه درست خود را پیدا نخواهد کرد و اقتصاد زمانی پامی‌گیرد که در یک شرایط رقابتی قرار بگیرد.



روحانی در ادامه صحبت‌های خود با بیان این‌که ممکن است در کشور برخی مردم تصور کنند که دولت صاحب مملکت است و آن‌ها رعیت هستند تصریح کرد: صاحب کشور مردم هستند و دولت و دستگاه‌های حکومتی یا خادم مردم هستند یا اگر اینگونه نباشند خائن به آن‌ها هستند؛ چرا که دستگاه‌ها باید بپذیرند که صاحب کشور مردم هستند و دولت برای کمک و مساعدت به آن‌ها وارد می‌شود.



رییس جمهور با بیان این‌که دولت برای ایفای این نقش خود در دوران گذار قرار دارد خاطرنشان کرد: هنوز به نقطه مطلوب خود که در آن حداقل‌های اقتصاد را دولت انجام دهد و حداکثرهای اقتصادی توسط مردم انجام بگیرد دست پیدا نکرده‌ایم و امروز در شرایطی هستیم که در بسیاری از امور دولت حضور دارد و فعال است و در بسیاری از موارد هنوز انحصارها و رانت وجود دارد و شفافیت‌های لازم در بسیاری از موارد وجود ندارد.



رییس جمهور با تاکید بر لزوم ایستادگی مردم در همه مراحل خاطرنشان کرد: دولت‌ها روی کار می‌آیند و کنار می‌روند، اما این مردم هستند که باید به طور دائمی همواره در صحنه‌ها بایستند و تا پایان کار دولت‌ها بر آن‌ها نظارت و آن‌ها را هدایت کنند. مردم باید از دولت‌ها انتقاد کنند و به آن‌ها راه حل ارائه دهند؛ چراکه دولت‌ها نیز ممکن است اشتباه کنند، چنان‌چه ما اشتباه کنیم و به ما بگویند که ما اشتباه کرده‌ایم ما باید این موضوع را بپذیریم، چرا که یکی از وظایف قانونی ما شنیدن و پذیرفتن انتقادات و پیشنهادات مردم است.



روحانی با اشاره به سفر کاروان تدبیر و امید به استان خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: یکی از فلسفه‌های سفر دولت به استان‌های مختلف این است که صداهای متنوع مردم را بشنود.



وی با تاکید بر این‌که در کشور وظیفه انجام برخی از امور بر دوش دولت است و دولت باید آن‌ها را انجام دهد، به وظایف قانونی که دولت از لحاظ حاکمیتی بر دوش دارد اشاره کرد و گفت: دولت وظیفه دارد که ثبات اقتصادی در کشور ایجاد و زیرساخت‌های موردنیاز کشور را مهیا کند. دولت همچنین وظیفه دارد که در اموری مانند تامین امنیت و همچنین ثبات که انجام آن‌ها توسط مردم امکان پذیر نیست، کار را بر عهده بگیرد و نسبت به انجام آن اهتمام بورزد.

رییس جمهور با تاکید بر لزوم ایجاد ثبات در کشور اظهار کرد: تغییرات متعدد و بی ثباتی بزرگترین مشکل ها را در زندگی مردم ایجاد می‌کند و استمرار ثبات یکی از وظایفی است که بر دوش دولت قرار دارد؛ چرا که مردم در زندگی خود ثبات می‌خواهند.



وی در ادامه با اشاره به تورم ارزی و ریالی در کشور و همچنین تغییرات متعدد قیمت‌ها خاطرنشان کرد: متاسفانه در کشور روزهایی بر مردم گذشته است که طی آن مسائل بسیار ساده تغییر کرده‌اند به طور مثال در آن شرایط مردم ماشین آلات خریداری می‌کردند، اما قبل از این‌که به دستشان برسد مشاهده می‌کردند که به یکباره به دلیل تغییرات ناگهانی قیمت ارز ، قیمت آن چند برابر شده است.



روحانی با تاکید بر این‌که عدم تعادل و ثبات در جامعه مشکلات بسیاری ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: دولت باید کاری کند که شرایط اقتصادی را هم متعادل و هم باثبات کند.



رییس جمهور با اشاره به اقدامات انجام گرفته طی 16 ماه اخیر خاطرنشان کرد: در این 16 ماه از روز نخست به مردم قول دادیم که در کشور ثبات ایجاد کنیم و برای اینکه این کار را انجام دهیم به همه کارآفرینان اعلام کردیم که بنای دولت یازدهم به کاهش مستمر تورم در کشور است.

روحانی با بیان اینکه کاهش تورم امری سخت و استقرار آن امری سخت تر است اضافه کرد: بنای دولت بر کاهش مستمر تورم است، اما همگان می‌دانیم که در دنیای اقتصاد چیزی دست ما نیست. چرا که به هرحال فروشنده نفت هستیم، اما همه کاره بازار نفت نیستیم و قیمت نفت و اجناس دیگر گاهی افزایش و گاهی با کاهش مواجه می‌شوند.

روحانی با بیان این‌که متاسفانه نفت از دیگر کالاها سیاسی‌تر است و در زمانی کوتاه قیمت آن افزایش یا کاهش می‌یابد اظهار کرد: اما اختیار مسائل دیگر بر عهده ماست و ما در کنترل آن‌ها تلاش خود را می‌کنیم اساس امر بر این است که ما به یکدیگر وعده دهیم و هر دو به وعده خود عمل کنیم و تقسیم کار علمی با مردم انجام دهیم و هرکدام کار خود را به خوبی انجام دهیم.

وی با اشاره به تصمیم و تاکید دولت بر کاهش نرخ تورم اظهار کرد: در ابتدا که دولت تصمیم گرفت که کار خود را از تورم آغاز کند بسیاری از دولت گله گرفتند و اظهار کردند که دولت باید کار خود را از رونق آغاز کند، اما ما در جلسات فراوانی که داشتیم به این نتیجه رسیدیم که چون نرخ تورم بالای 40 درصد است ابتدا باید به این موضوع بپردازیم.

روحانی اضافه کرد: زمانی که ما کار خود را آغاز کردیم و تورم را کاهش دادیم برخی از دوستان بار دیگر اظهار کردند که دیگر امکان پذیر نیست که دولت بتواند برای رکود کاری انجام دهد و کار آن چنان گره کوری خورده است که از عهده دولت خارج است، اما ما با مشورت با کارشناسان و اقتصاددانان به این نتیجه رسیدیم که این کار شدنی است.

وی با اشاره به وعده دولت نسبت به مهار تورم تا پایان سال 93 اظهار کرد: ما طبق برنامه به مردم قول داده بودیم که تا پایان سال 93 بتوانیم تورم را مهار و به رونق دست یابیم در این راستا نیز لایحه ای برای خروج اقتصاد از رکود ارائه دادیم و به لطف خدا پیش از این‌که مجلس به بررسی این لایحه بپردازد ما توانستیم با دستورالعمل‌های دولت بر رکورد فائق آییم.

رییس جمهور با اشاره به سفر اخیر به خراسان رضوی خاطرنشان کرد: من در سفر به خراسان رضوی علی رغم این‌که باور این موضوع برای برخی سخت بود توانستم اعلام کنم که کشور از رکود عبور کرده است و محاسبات اقتصادی نشان می‌دهد که در 3 ماهه نخست اول سال 93 نسبت به سال 92 اقتصاد با رشد 4.4 درصدی روبه رو بوده است.

وی با بیان اینکه مشخص نبود که ما بتوانیم این اقدام را در 3 ماهه دوم سال جاری ادامه دهیم اظهار کرد: شب گذشته بانک مرکزی اعلام کرد که رشد ما در 6 ماهه نخست سال 93 نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته 4 درصد است و این بدان معناست که ما در دو فصل متوالی رشد داشته ایم یعنی ما به رونق رسیده‌ایم.



رییس جمهور کشورمان در ادامه خاطرنشان کرد: دولت از 16 ماه قبل به مردم قول داده که نسبت به تورم و رکود که از مسائل اساسی اقتصاد هستند، توجه و مشکلات آن را برطرف کند و امروز نیز به قول خود عمل کرده و اعلام می‌کند که در بازار نیز تلاش می‌کند تا بازار آرام باشد.



روحانی با اشاره به وعده های دولت نسبت به روابط اقتصادی با دنیا اظهار کرد: بنای دولت در روابط اقتصادی با دنیا گسترش روابط اقتصادی با دنیا است، چه در واردات و چه در صادرات.



وی با تاکید بر این‌که هیچ کشوری در دنیا پیدا نمی‌شود که با انزوا بتواند به توسعه دست پیدا کند گفت: امکان پذیر نیست که ما به گوشه ای تنها برویم و درها را قفل کنیم و بگوییم که می‌خواهیم در همه چیز خودکفا باشیم؛ خودکفایی بسیار خوب است، اما برخی اقدامات زمان می‌برد و برخی اقدامات در همه جا امکان پذیر نیست و امروز هیچ کشوری وجود ندارد که بگوید من در همه موضوعات خودکفا شده‌ام اگر هم چنین چیزی امکان پذیر باشد، نیز این اقدام به صرفه نیست.



روحانی با تاکید بر لزوم حرکت کشور مطابق با برنامه ریزی انجام گرفته اظهار کرد: ما باید بتوانیم مشکلات خود را با برنامه‌ریزی خود برطرف کنیم باید توانمان را به کار بگیریم و از هر تجربه و دانشی که داریم استفاده کنیم تا بتوانیم بر مشکلات خود فائق بیاییم.



وی با بیان این‌که ممکن است بخش خصوصی نتواند در برخی امور فعالیت‌های لازم را انجام دهد و کار را برعهده بگیرد گفت: دولت باید در مواردی که بخش خصوصی از جمله راه سازی ، جاده سازی، تامین خطوط ریلی که عهده انجام آن برنمی‌آید بار را به دوش بکشد.



روحانی با تاکید بر اهمیت خطوط ریلی کشور اظهار کرد:‌یکی از برنامه‌هایی که دولت در استان خراسان جنوبی که ردیف بودجه آن نیز در بودجه سال آینده پیش بینی شده است انجام کار مطالعاتی برای احداث راه آهن در استان خراسان جنوبی است، اگر ما بتوانیم این استان را به راه آهن کشور متصل نماییم هم برای استان و هم برای کریدور جنوب به شمال استان اهمیت بسیاری دارد.



روحانی در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر لزوم وجود آرامش در کشور گفت: فضای کشور باید آرام باشد؛ چرا که از جنگ و درگیری اقتصاد حاصل نمی شود در این جا آنچه که به دولت مربوط می شود نمی گذاریم فضای کشور ناآرام شود.



وی با تاکید بر این‌که باید در مقابل بسیاری از حرف ها که مطرح می‌شود تحمل داشته باشیم به بحث امر به معروف و نهی از منکر اشاره و اظهار کرد: همه باید همدیگر را به خیر و معروف دعوت و از منکر نهی کنیم، اما اگر عده‌ای بخواهند بگویند که ما چند نفر پیغمبرزاده‌ایم و بگویند می‌خواهیم کشور را اصلاح کنیم و بقیه فاسد هستند ما نمی‌پذیریم و دولت نمی‌گذارد که چنین اتفاقی بیافتد.



روحانی اضافه کرد: همه باید تلاش کنیم که فضای سالم فرهنگی در کشور ایجاد کنیم؛ چراکه همه مانند همدیگر هستیم و همه مردم به اهل بیت علاقه مند هستند. همه باید آمر به معروف و ناهی از منکر باشیم و در کشور عده‌ای فکر نکنند که آن‌ها همه کاره‌اند و بقیه باید تحت سلطه آن‌ها باشند و آن‌ها همواره باید نگاهی غضب آلود داشته باشند و بگویند که باید این گونه بشود و آن‌گونه نشود.



وی در پایان با اشاره به ویژگی‌ها و ظرفیت‌های استان خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: استان خراسان جنوبی با وجود خشکسالی در بسیاری از محصولات صادرکننده و نام آور است. این استان لیاقت‌ها و استعدادهای بسیار زیادی دارد و باید تلاش شود که با جذب سرمایه‌گذاران و با کمک دولت موجبات توسعه استان فراهم شود.



انتهای پیام
 
بالا