• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر سابق اقتصاد روسیه:
تأثیر تحریم‌ها برای اقتصاد روسیه کمتر از کاهش قیمت نفت و ارزش روبل نیست
وزیر سابق اقتصاد روسیه اعلام کرد، تحریم های غرب علیه روسیه، کاهش ارزش روبل و سقوط قیمت جهانی نفت اقتصاد روسیه را با یک بحران تمام عیار روبرو کرده است.


13910404000399_PhotoA.jpg

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین المللخبرگزاری فارسبه نقل ازایتارتاس، وزیر اقتصاد سابق روسیه طی اظهاراتی اعلام کرد این کشور در آستانه یک بحران کامل اقتصادی قرار دارد.

الکسی کردین افزود تأثیر تحریم های غرب علیه این کشور از تأثیر کاهش ارزش روبل و قیمت جهانی نفت بر اقتصاد روسیه کمتر نخواهد بود.

این مقام روسی ادامه داد از یک سو با تحریم های اعمال شده، بخش سرمایه گذاری در اقتصاد این کشور با محدودیت مواجه خواهد شد و از سوی دیگر کاهش درآمدهای نفتی روسیه را با مشکل مواجه خواهد کرد.

کردین تأکید کرد در صورت تثبیت قیمت نفت در دامنه 80 دلار، اقتصاد این کشور 2 درصد رشد منفی خواهد داشت.

این کارشناس روس ابراز داشت باقی ماندن قیمت نفت در دامنه 60 دلار اقتصاد روسیه را با 4 درصد رشد منفی مواجه خواهد کرد.

وی این رویداد را به همراه کاهش ارزش روبل و تحریم های موجود به عنوان یک بحران تمام عیار اقتصادی برای روسیه عنوان کرده است.

وزیر سابق اقتصاد روسیه تأکید کرد با کاهش ارزش روبل و تحریم های اروپا، واردات این کشور با کاهش 40 درصدی روبرو خواهد شد و تورم در این کشور نیز به 12 تا 15 درصد افزایش خواهد یافت که از جمله معضلات مهم اقتصاد این کشور در آینده محسوب خواهد شد.

ارزش روبل روسیه طی ماه‌های گذشته حدود 40 درصد کاهش یافته است.

انتهای پیام/

-
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

استاد اقتصاد دانشگاه شریف در گفت‌وگو با فارس عنوان کرد
سه پیشنهاد برای خروج از اقتصاد نفتی/ تولید متکی بر دانش جایگزین نفت شود
استاد اقتصاد دانشگاه شریف با اشاره به ضرورت‌ فاصله گرفتن اقتصاد ایران از نفت گفت: جایگزین نفت باید تولید متکی بر دانش و تکنولوژی باشد و به ارائه سه پیشنهاد برای خروج از اقتصاد نفتی پرداخت.


13930928000150_PhotoA.jpg

علی‌نقی مشایخی دانش آموخته اقتصاد از MIT موسسه تکنولوژی ماساچوست آمریکا و بنیانگذار دانشکده اقتصاد دانشگاه شریف در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره ضرورت فاصله گرفتن اقتصاد ایران از درآمدهای نفتی اظهار داشت: دو ضرورت در این زمینه وجود دارد، اول اینکه نفت و گاز منابع تجدیدناپذیر هستند و هر چه وابستگی کشور و نیاز به صادرات آنها بیشتر شود، زودتر تخلیه شده و دیر یا زود نمی‌توانند، جوابگوی نیاز کشور باشند.

استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: کشوری که اقتصاد وابسته به نفت دارد، با کاهش درآمدهای نفتی گرفتار شده و باید با سختی از آن عبور کند و نکته دوم اینکه وقتی اقتصاد کشور به شدت به نفت وابسته بود، هرگاه که قیمت نفت به دلایل سیاسی، تغییر تکنولوژی یا نوسانات اقتصاد جهانی با کاهش مواجه شود، این موج نوسانات، زندگی اقتصادی کشور را مختل می‌کند، بنابراین لازم است اقتصاد کشور از نفت جدا شود.

* ساماندهی **** مالیاتی

مشایخی درباره ظرفیت‌های موجود جایگزین نفت گفت: درآمدهای مالیاتی می‌تواند جایگزین مناسبی باشد که با سامان دادن و افزایش فعالیت‌ **** مالیاتی مالیه دولت می‌تواند از درآمدهای مالیاتی منتفع شود، اما این فقط یک جنبه از مسئله است، زیرا کاهش درآمدهای نفتی آثار دیگری هم بر اقتصاد کشور می‌گذارد، مانند اینکه موجب کاهش عرضه ارز و کاهش واردات می‌شود و اگر حتی امور مالیاتی هم سامان پیدا کند و دولت بتواند مالیات حقه را از مشمولان بگیرد، باز هم پایه‌های مالیاتی دولت با کاهش درآمدهای نفتی آسیب می‌بیند.

وی ادامه داد: زمانی که درآمد نفتی کاهش می‌یابد، واردات هم به تبع آن کم شده و مالیات‌های ناشی از واردات هم کاهش پیدا می‌کند.

این کارشناس اقتصادی افزود: باید دید که خود اقتصاد را چگونه می‌توان از نفت جدا کرد و به نظر می‌رسد که جایگزین نفت باید تولید متکی بر دانش و تکنولوژی باشد.

به گفته مشایخی، ممکن است بگوییم از درآمدهای حاصل از استخراج معادن و صادرات آن استفاده می‌کنیم، اما فروش مواد خام معدنی ارزش افزوده ندارد و باید تبدیل به کالا با محتوای دانش شده و آن کالا صادر شود، تا برای کشور ارزش افزوده به همراه داشته باشد.

این استاد اقتصاد بهبود فضای کسب و کار و کارآفرینی برای رشد افراد خلاق را از اقدامات مهم برای جایگزینی درآمدهای نفتی دانست و افزود: باید فضا برای نیروهای خلاق آماده شود، تا بتوانند برای کشور ثروت‌آفرینی کنند، البته این کار نیاز به عزم ملی همه مدیران به اضافه درایت و عقلانیت برای حرکت همه‌جانبه در این زمینه دارد.

* 3 پیشنهاد برای خروج از اقتصاد نفتی

مشایخی با ارائه 3 پیشنهاد برای خروج اقتصاد ایران از وابستگی به نفت اظهار داشت: پیشنهاد اول این است که در بخش‌هایی که پایه تولیدی وجود دارد، مانند پتروشیمی و معادن فلزی متمرکز شویم و ارزش افزوده آنها را با توسعه فعالیت در این حوزه بالا ببریم.

*عدم توفیق بانکها در هدایت منابع به تولید

وی، ساماندهی **** بانکی و بازار سرمایه را دومین پیشنهاد خود عنوان کرد و گفت: بانک‌ها در حال حاضر تحت فشار هستند و نتوانسته‌اند، منابع کشور را به سمت فعالیت‌های مولد هدایت کنند، از سوی دیگر افزایش معوقات بانکی به دلیل شرایط اقتصادی سالهای گذشته مشکلاتی را برای بانک‌ها ایجاد کرده و علاوه بر آن عده‌ای دیگری هم وام‌های زیادی از بانک‌ها گرفته‌اند که در راه تولید صرف نشده و باید سعی شود که این سرمایه‌ها به بانک‌ها برگردد.

وی اضافه کرد: همچنین بازار سرمایه کشور بازار جوانی است که باید هر چه بیشتر توسعه داده شود و با افزایش جذب منابع مردم برای ایجاد فعالیت‌های جدید و ثروت‌آفرینی فعال شود.

این استاد اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: پیشنهاد سوم این است که انحصارات و قدرت‌های اقتصادی ویژه در کشور مهار شود، یا حوزه فعالیت ‌آنها محدود شود تا میدان برای فعالیت بخش خصوصی فراهم شود، چون اغلب قدرت‌های اقتصادی با نفوذ سیاسی یا اداری که دارند، فعالیت می‌کنند، اما بهره‌وری کافی ندارند و این بخش در واقع ترمز تولید، ایجاد ثروت و اشتغال است.

وی ادامه داد: اگر کسی در بخش غیردولتی بهره‌وری کمی داشته باشد باید ورشکسته شود، اما این مراکز قدرت منابع را هدر داده یا از آنها استفاده بهینه نمی‌کنند، اما باز هم به فعالیت خود ادامه می‌دهند که باید دولت این مراکز را با شرایط مساوی در کنار بخش خصوصی قرار دهد و اگر این مسأله حل نشود بهره‌وری کاهش پیدا کرده و کشور نمی‌تواند از درآمدهای نفتی فاصله بگیرد.

انتهای پیام/ب

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930928000238#sthash.NTs0AX9D.dpuf
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بهترین راه کسب درآمد جوانان جویای کار اعلام شد

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ا‌ی استان تهران بهترین راه کسب درآمد جویندگان کار را ترویج و توسعه رشته‌های دارای بازار کار و فراهم کردن بستر اشتغال مولد و پایدار ذکر کرد.

حمید رضا خانپور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: فرهنگ مهارت آموزی باید جایگزین فرهنگ مدرک‌گرایی شود زیرا بازار کار به فارغ التحصیلان دانشگاهی نیاز ندارد بلکه به افراد ماهر و متخصصی نیاز دارد که آشنا به محیط واقعی کسب و کار باشند.

وی با اشاره به کمبود نیروهای ماهر و متخصص در صنایع بزرگ و کوچک بر لزوم بهبود فضای کسب و کار با اتکا به مهارت‌آموزی و علم و فناوری تاکید کرد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان تهران در ادامه با اشاره به وجود 6 هزار استاندارد آموزش مهارتی در سازمان آموزش فنی وحرفه‌ای کشور افزود: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، متولی اشتغال در سطح کلان شغلی نیست اما می‌تواند با ارائه آموزشهای فنی و حرفه‌ای و مهارتی و تربیت نیروی انسانی ماهر، ظرفیتهای زیادی در جهت توسعه اشتغال و افزایش تولید ایجاد کند.

خانپور بهترین راه کسب درآمد برای جوانان جویای کار را فراهم‌کردن زمینه اشتغال مولد و پایدار ذکر و اظهار کرد: برای مبارزه با معضل بیکاری جوانان و دانش‌آموختگان باید بستر ایجاد اشتغال مولد و پایدار با تکیه بر اصل آموزش، تولید، بازاریابی و فروش را به وجود آورد و رشته‌های محصول محوری که قابلیت عرضه در بازار کار را دارند ترویج و تقویت کرد.

وی در پایان توجه به کارآفرینان و نخبگان مهارتی، آشناکردن جوانان با دنیای واقعی کسب و کار و جلوگیری از واردات بی رویه کالا را درکاهش بیکاری، حمایت از تولید ملی وتحرک بخشیدن به بازار کار موثر خواند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
کاهش قیمت نفت، سیاسی یا اقتصادی؟
ابراهیم رزاقی

نزدیک به چند ماه است که شاهد کاهش شدید قیمت جهانی نفت هستیم؛ به طوری که قیمت سبد نفتی اوپک از 115 دلار به زیر 60 دلار رسیده است. به عنوان مثال قیمت نفت در دوماه اخیر با حدود 45 دلار کاهش از 103 به زیر 60 دلار کاهش است.

به گزارش «تابناک»؛ در حالی که قیمت نفت بتدریج در حال رسیدن به ارقام نگران‌کننده برای کشورهای تولیدکننده است، علت این کاهش و سیاسی یا اقتصادی بودن آن به معمایی تبدیل شده است. با توجه به این که بیشتر کشورهای تولیدکننده نفت، بودجه سالانه خود را با پیش بینی و در نظر گرفتن رقم ثابتی از فروش نفت می بندند، کاهش قیمت ها، تحقق درآمد بودجه ای این کشورها را با چالش مواجه میکند.

به عنوان مثال بودجه امسال ایران با نفت صد دلاری بسته شده که کاهش قیمت نفت، چشم انداز درآمدهای کشور را مبهم کرده است. همچنین بودجه سال اینده نیز با قیمت 72 دلار بسته شده است که چشم انداز اینده نشان می دهد که این عدد نیز محقق نخواهد شد.

کشورهای دیگر از جمله روسیه نیز مانند ایران بودجه اش را با نفت صد دلاری بسته و اکنون با چالش مواجه شده است، به طور کلی بیشتر کشورهای نفت خیز جهان بودجه شان را با قیمت نفت بین 90 تا صد دلار بسته اند. در همین حال با توجه به ناگهانی بودن این کاهش، کارشناسان دو دسته عوامل اقتصادی یا سیاسی برای آن متصورند.

معتقدان یه دلایل اقتصادی بیان می دارند که کاهش سرعت رشد اقتصادی در اروپا و چین، در کنار پیشرفت ایالات متحده در استفاده از تکنولوژی‌های جدید در استخراج نفت شیل، و مهم‌تر از آن افزایش تولید نفت عربستان سعودی، عراق و لیبی را مهمترین علت‌های سقوط بهای نفت در بازارهای جهانی می‌دانند.

اما عده ای که تعداد آنها نیز کم نیست، معتقدند علت کاهش قیمت نفت سیاسی است.حتی آقای نوبخت سخنگوی دولت در اظهاراتی که تاکنون به این صراحت بیان نشده بود از همراهی عربستان با آمریکا در جنگ کاهش بهای نفت گلایه کرده است. وی به صراحت اعلام کرده است که «آخرین كاری كه می‌خواهند با آن ما را در مضیقه قرار دهند كاهش قیمت نفت است و متاسفانه برخی كشورهای منطقه كه نام اسلامی را بر خود دارند با دشمنان همراهی می‌كنند.» و حتی آقای بیژن زنگنه وزیر نفت کسانی را که پشت سناریوی کاهش قیمت نفت هستند را همان طرفدران داعش قلمداد کرد.


در همین راستا دکتر ابراهیم رزاقی، استاد سابق دانشگاه و تحلیلگر ارشد بازار نفت در گفت و گو با تابناک به بررسی علل کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی و همچنین تاثیر این کاهش قیمت بر روی اقتصاد ایران پرداخته است.

عده ای معتقد بودند که اگر نفت ایران تحریم شود قیمت نفت به 200 دلار هم خواهد رسید. نفت ایران تحریم شد، اما امروز شاهد هستیم که قیمت نفت به شدت پایین آمده است؟

در آن دوران با کاهش عرضه نفت و افزایش تقاضا قیمت نفت به 140 دلار رسید. امروز نیز با عدم تغییر در میزان تولید اوپک در اجلاس اخیر و همچنین افزایش تولید نفت امریکا موسم به شیل اویل قیمت نفت به پایین ترین سطح قیمت در سال های اخیر رسیده است.

عده ای معتقدند که این عدم تغییر در سطح تولید و عرضه توسط برخی از کشورها برای ضربه زدن به کشورهایی همچون ایران و روسیه است و عامدانه می باشد. در این راستا باید گفت در زمان های گذشت گفته می شد که هزینه تولید پروژه نفت شیل بین 80 تا 100 دلار در هر بشکه خواهد بود. اما امروز با تکنولوژی جدید این نفت را با رقم های کمتری نزدیک به 50 دلار در هر بشکه تولید می کنند. جالب این است که گفته می شود که اگر امریکایی ها حتی نفت به 30 دلار هم برسد؛ تولید نفت به این شکل را ادامه می دهند، چرا که توقف تولید به ضرر این پروژه خواهد بود.

نبود رونق اقتصادی در کشورهای توسعه یافته از جمله چین که در سال های گذشته رشد اقتصادی بالایی نداشته یکی از دلایل کاهش قیمت نفت است.بی حسی اوپک در کاهش سقف تولید و تضاد کشورهای غربی با روسیه بر سر مسائل اوکراین نیز از دیگر عوامل کاهش قیمت نفت در بازار جهانی است.کشورهای توسعه یافته به طور معمول در چنین شرایطی(قیمت پایین) نفت را ذخیره می کنند و زمانی که قیمت نفت به کف رسید، ذخایر خود را پر می کنند.

هم اکنون امریکا نیمی از مصرف خود را تولید می کند، کشورهای اروپایی فاقد نفت هستند و کشورهایی نظیر چین، نفت اندکی دارند اما مصرف کننده بالایی می باشند. از سوی دیگر اقتصاد جهان با یک رکود اقتصادی روبرو می باشد و مصرف نفت کاهش پیدا کرده است. در این شرایط قیمت نفت پایین خواهد آمد. در این میان کشورهای دیگر از جمله عربستان نیز به این روند در بازارهای نفت کمک می کند و به نفع مصرف کنندگان نفت قدم بر می دارد. البته کاهش قیمت به ضرر امریکا نیز خواهد بود چرا که نفت شیل از لحاظ اقتصادی دیگر برای تولید ارزشی ندارد.

باید این نکته را هم اضافه کنم که یکی دیگر از دلایل کاهش قیمت نفت سفته بازی است. در واقع اقتصاد جهانی اقتصاد قمارخانه ای است. وقتی خریدار متوجه می شود که می تواند کالایی را با قمیت ارزان تر بخرد، خرید خود را عقب می اندازد که بتواند در آینده ارزان تر بخرد. بنابراین عامل روانی سفته بازی نیز یکی از دلایل دیگر برای کاهش قیمت نفت است. البته در بلند مدت این وضعیت نمی تواند ادامه پیدا کند. اما در کوتاه مدت این روند به این شکل ادامه پیدا می نماید. در این شرایط سقوط نفت در آینده کوتاه ادامه پیدا خواهد کرد. تا زمانی که رکود اقتصادی در اقتصاد جهانی ادامه دارد، تولید به این نحو ادامه دارد و از سوی دیگر امریکا به تولید خود ادامه دهد کاهش قیمت نفت ادامه خواهد داشت. این روند در کوتاه مدت باعث ضربه های شدید اقتصادی به ایران، روسیه، ونزولا و... خواهد زد.

چرا بعد از آن دوران که قیمت نفت پایین آمد؛ برنامه ریزی نکردیم که دوباره به همان دام دچار نشویم؟

این روند در بازر نفت قابل پیش بینی بود و کاملا مشخص بود که روند نزولی قیمت نفت با توجه به تحولات اقتصادی و سیاسی به این رقم ها می رسد. سئوال اینجاست که چرا تا ما الان برای این موضوع فکر نکردیم؟

وضعیت امروز قیمت نفت را می توان با دوره جنگ تحمیلی مقایسه کرد که بعد از انقلاب نفت به 40 دلار رسید و در ادامه به بشکه ای 7 دلار رسید. این کاهش قیمت در آن زمان نیز ضررهای زیادی به کشور ما زد.

دیدگاه لیبرالی اقتصادی که در ایران پیاده شده است، مشکل اصلی است. وگرنه با اقتصادی که قانون اساسی تاکید می کند باید به سمت استقلال اقتصادی برویم، این مشکلات پیش نمی آمد. ما باید نیازهای خودمان را در داخل تولید کنیم و مصرف کالاها را کم کنیم که البته در سال های گذشته کاملاً بر عکس عمل کردیم. ایران در سال 67 نزدیک به 12 میلیارد دلار واردات داشتیم ولی در سال 90 نزدیک به 120 میلیارد دلار رسید. این در حالی است که فقط جمعیت ما دو برابر شده است. اما معلوم نیست چرا به این شدت مصرف و به تبع آن واردات بالا رفته است. ما همین الان که می گویم صادرات غیر نفتی داریم، باز فراواردهای نفتی است را داریم صادر می کنیم. با این نوع نگاه به اقتصاد، مشکلات کشور ادامه خواهد داشت.

ما به جای اینکه چند میلیون تن گندم وارد کنیم و در سال بیش از یک میلیارد دلار گندم وارد کنیم، بیایم به تولید داخلی یارانه بدهیم که دیگر نیازی به واردات گندم نداشته باشیم. اما دقیقاً برعکس عمل کنیم، ما به وارد کننده دلار ارزان می دهیم و تولید داخل را از بین می بریم. مثلا با دلار ارزان به وارد کننده قیمت گندم را به 1000 تومان می رسانیم ؛ اما اگر دلار غیریارانه ای بدهیم قیمت گندم وارداتی به 2000 تومان می رسد که دیگر صرفه واراداتی ندارد. در واقع با دلار ارزان وارد کنندگان و قاچاق چیان را تشویق می کنیم که سود بیشتری در بازر داخلی به دست بیاورند. این که چرا این سیاست ها ادامه پیدا می کند بسیار مهم است.

ما در این شرایط که در داخل کالای لوکسی را تولید نمی کنیم، چرا مصرف کنیم. ما الان 50 درصد یارانه به دلار واردتی می دهیم. ما امروز وارادات کالاها به ضرر تولاید کنندگان داخلی، سفر خارجی و... را تشویق می کنیم که همه به ضرر اقتصاد کشور است. در واقع دلار ارزان آفت دیگر اقتصاد دانش بنیان است. واردکنندگان با دلار ارزان کالاها را ارزان وارد می کنند و این موضوع سبب می شود تولیدکننده داخلی نیز کمیت را بر کیفیت ترجیح داده و به سمت سود آوری برود این سود آوری پژوهش را که اصلی ترین راه کیفی کردن محصولات است بدون اقبال می گذارد.

دلار ارزان واردات را ارزان می کند این در حالی است که باید این یارانه در اختیار پژوهشگران داخلی قرار بگیرد اما نگاه ویژه دولت ها به مصرف گرایی و اشباع کردن بازار به وسیله کالای خارجی سبب شده است که توانی برای حمایت از تحقیق و پژوهش در تولیدکنندگان داخلی باقی نمایند.

الان در کشور 15 میلیون بی کار و نزدیک به 30 میلیون کم درآمد در کشور داریم که بسیار خطرناک است. متاسفانه در کشور ما تئوری اقتصاد لیبرالی را از امریکایی ها لیبرالی تر اداره می کنیم. کشورهای دیگر که اقداماتی در رابطه با خوداتکایی انجام داده اند امروز با این مشکل ها روبرو نیستند.

متاسفانه در 25 سال گذشته اقتصاد خود را از وابستگی به نفت رها نکردیم به طوری که وقتی قیمت نفت پایین می آید و درآمد کشور تحت تاثیر قرار می گیرد، کاری نمی توانیم بکنیم. زمانی که قیمت نفت بالا بود می توانستیم سرمایه گذاری و خود را از وابستگی به نفت رها کنیم. سه سال است که در معرض تحریم قرار داشتیم، در این سه سال برای رهایی از وابستگی به نفت بخصوص از سال 90 که درآمدهای نفتی خوب داشتیم، چه کردیم. آیا 100 تا 120 میلیارد دلار کالا و انواع خدمات به کشور وارد نکردیم.

در این میان بعضی از کارشناسان معتقدند که کاهش قیمت نفت سیاسی و اقدام توطئه آمیز نیست. برای صحبت خودشان نیز این دلیل را می آورند که عربستان در ماه های اخیر تولید نفت خود را کاهش داده است. در صورتی که در قبل که قیمت نزدیک به 100 دلار بود بیش از 10 ملیلون بشکه تولید می کرده است

آژانس بین المللی انرژی نفت اعلام کرده بود که تقاضا برای نفت اوپک 29 میلیون بشکه است . اما اوپک در این اجلاس اخیر 30 میلیون بشکه تولید را ثابت نگه داشت. سهم عربستان در اوپک قبل از تحریم ایران 7 میلیون بشکه بود که بعد از تحریم ایران، عربستان به وسیله نفت خودش به جای سهم ایران تولید کرد. در این دوران اگر موضوع سیاسی نبود، عربستان باید در این مقطع که قیمت ها کاهش یافته است، تولید خود را پایین می اورد که البته تاکنون این اقدام را انجام نداده است.

الان روسیه نیز به عنوان کشور هدف کاهش قیمت محسوب می شود. اما روسیه نیز خود تولید خودش را افزایش داده است و تولید این کشور به نزدیک 11 میلیون بشکه رسیده است. چرا روسیه تولید خودش را کاهش نمی دهد؟

روسیه تولید خود را بالا برده است. حتی این کشور در یک بهانه مسخره گفته است که چون اوپک تولید را پایین نمی اورد ما هم پایین نمی اوریم. در واقع روسیه خواهان حفظ سهمش در بازار بین المللی است که دلیل بسیار مسخره ای است. حفظ این سهم به چه قیمتی می باشد؟ شاید هم روسیه از ترس تحریم نفت خود، امروز حاضر است با قیمت پایین تر نیز نفت خودش را بفروشد. البته ایران هم نمی تواند تولید خود را پایین بیاورد چرا که بسیار زیر سهم خود از اوپک تولید می کند.

با توجه به اوضاع سیاسی و اقتصادی در جهان امروز پیش بینی شما از آینده بازار نفت چیست؟

هم اکنون قیمت یک گالن نفت 60 سنت و این در حالی است که یک بشکه نفت که 160لیتر حجم دارد هم اکنون حدود 70 دلار بفروش می رسد لذا قیمت نفت کمتر از آب و یا نوشابه است. من فکر می کنم این روند کاهشی قیمت ادامه پیدا می کند و به 30 تا 35 دلار خواهد رسید. در واقع با توجه به اینکه کشورهای صادر کننده کننده به تولید نفت نیاز دارند؛ این کاهش قیمت به یک روند واقعی تبدیل می شود.

متاسفانه کشورهای تولیدکننده نفت وابسته ترین کشورها به کالاهای دیگر کشورها هستند زیرا این دسته از کشورها فقط نفت تولید و با درآمد حاصل از آن کالاهای مورد نیاز خود را وارد می کنند. تنها راه برون رفت از این وضعیت این است که برای رشد اقتصادی باید وابستگی خود را بتدریج به درآمدهای نفتی کم کنیم زیرا با تداوم این وابستگی همواره اقتصاد کشورمان در معرض آسیب است. جدایی تدریجی از وابستگی به درآمدهای نفتی می تواند تولید و اشتغال را در کشور رونق دهد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
انتقاد علی ***** از فسادهای چندهزار میلیاردی
فسادهای چندهزار میلیارد تومانی ناراحتی شدید دوستداران انقلاب و **** را به همراه داشته است.

حجت الاسلام سیدعلی ***** شنبه شب در آیین عزاداری 28 ماه صفر در حسینیه امام(ره) قزوین، با تسلیت رحلت رسول اکرم(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع)، افزود: با بررسی قرآن پی می بریم که مبارزه با فساد و پیشگیری از آن مهمترین ماموریت ها و گوهر حرکت انبیاء بوده است.

به گزارش ایرنا، وی همچنین ریشه انقلاب اسلامی را مبارزه با فساد خواند و گفت: یکی از عوامل مهم و اساسی که موجب شد امام(ره) و مردم در مقابل **** طاغوت بایستند، مقابله با فساد بود.

وی، از بین بردن فساد و اقامه عدل در کشور را یکی از آرزوهای امام(ره) بیان کرد و گفت: هیچ بهانه ای برای اینکه در مبارزه با فساد، تلاش های لازم را نداشته باشیم، نداریم.

حجت الاسلام ***** با بیان اینکه «باید ببینیم بعد از گذشت بیش از سه دهه از انقلاب اسلامی در مواجه با فساد چه عملکردی داشته ایم»، افزود: فسادهای چندهزار میلیارد تومانی ناراحتی شدید دوستداران انقلاب و **** را به همراه داشته است.

وی با تاکید بر اینکه مردم باید به طور آشکار در جریان مبارزه با فساد قرار بگیرند، افزود: مسوولان باید اعلام کنند که در خصوص مبارزه با 'فساد سیستماتیک' چه کارهایی انجام می دهند.

نوه امام راحل، با یادآوری سخنان امیرالمومنان(ع) در خصوص مبارزه با فساد، تاخیر انداختن در این زمینه را جایز ندانست و گفت: نباید مبارزه با فساد را کم اهمیت شمرد و در این راه تاخیر انداخت.

وی تاکید کرد: تاخیر در این مبارزه، آسیب های غیرقابل جبرانی را به همراه خواهد داشت.

حجت الاسلام ***** با تاکید بر تلاش مسوولان برای توسعه دولت الکترونیک و کاهش کاغذبازی در دستگاه ها و ادارات، این موضوع را موجب کاهش زمینه های وقوع فساد دانست.

وی با تاکید بر اینکه ملت از کسانی که در برابر فساد می ایستند، پشتیبانی می کنند، افزود: ملت ما با مشت خود در برابر تانک و توپ ایستاد و امروز نیز در مقابله با فساد ایستادگی می کند.

حجت الاسلام *****، با بیان اینکه خوشحالیم که **** معظم انقلاب پرچمدار مبارزه با فساد هستند، ادامه داد: افتخار ماست که مسوولان پرچم مبارزه با فساد را برداشته و مردم نیز آنان را در این راه همراهی می کنند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پول‌های محلی برای تجارت با کدام کشورها استفاده می‌شود؟


قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: استفاده از پول و ارز‌های محلی باید برای کشور‌هایی باشد که روابط مان با آنها از تراز تجاری متوازنی برخوردار است.

مجتبی خسروتاج در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره‌ استفاده از ارزهای محلی در مبادلات تجاری و روابط بین‌المللی به جای دلار و یورو گفت: استفاده از پول‌های محلی در روابط بین‌المللی به این بر می‌گردد که تراز تجاری ما با کشور‌ طرف مقابل چگونه است.

وی با تاکید بر این‌که استفاده از پول‌های محلی باید با کشور‌هایی باشد که تراز تجاری ما با آنها متوازن است، گفت: اگر به دلایلی واردات و صادرات با کشور مقابل، تفاوت خیلی زیادی داشته باشد برای هر دو کشور جایگزینی پول محلی، پیچیدگی و سختی‌های خاص خود را خواهد داشت.

علیرغم تحریم بانکی تعدادی از بانک‌ها توانستند شرایط تحریم را دور بزنند
وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به این‌که در شش ماهه ابتدای سال 23 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ما بوده است، گفت: علیرغم تحریم بانکی تعدادی از بانک‌ها توانستند شرایط تحریم را دور بزنند و در شرایط امروز نیز می توان از همین تجربه استفاده کرد.

خسروتاج با بیان اینکه بخش بازرگانی برای خروج از رکود و رونق اقتصادی می تواند نقش مهمی را ایفا کند به ویژه در شرایطی که سیاست ضد تورمی در کشور وجود دارد، گفت: توجه به صادرات غیر نفتی بسیار با اهمیت است که در این راستا وزارت صنعت و معدن هم توانسته توازن را بین بخش صنعت و تولید کشور ایفا کند.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخشی از سخنان خود گفت: تنظیم بازار کالاهای اساسی یکی از سیاست های ما بوده که دنبال کرده‌ایم و امروزه در بسیاری از کالاهای اساسی کنترل بازار و ذخیره سازی مناسب انجام می شود.

ضرورت شفاف سازی توزیع میوه از باغ ها تا میادین میوه و تره بار
وی همچنین در پاسخ به این که با توجه به کوتاه شدن دست دلالان در میادین اما هم چنان شاهد افزایش قیمت و یا به نوعی دلال بازی در بیرون از میادین هستیم، گفت: تنظیم بازار میوه در میادین از مدت ها پیش آغاز شده ولی زمانی که میوه از باغ چیده شده تا زمانی که به دست مصرف کننده برسد، پروسه طولانی طی می‌شود که این پرسه باید باید شفاف سازی شود.

خسرتاج تاکید کرد: با این کار و با نظارت بیشتر در این بخش می توان از گران شدن میوه و فعالیت دلالان در این بخش نیز جلوگیری کرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
کاسترو: آمریکا باید به سیستم کمونیستی کوبا احترام بگذارد


رئیس‌جمهوری کوبا با درخواست از آمریکا برای احترام گذاشتن به سیستم کمونیست کشورش، هشدار داد تبعیدی‌های آمریکایی – کوبایی احتمالا تجدید روابط حسنه را با مشکل مواجه می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، باراک اوباما رئیس‌جمهوری آمریکا هفته گذشته با اعلام آغاز عصر جدیدی در سیاست واشنگتن در قبال کوبا اعلام کرد که تبادل زندانیان میان دو کشور پس از 18 ماه مذاکرات محرمانه صورت گرفت. کوبایی‌ها پایان رفتار خصمانه آمریکا را پیروزی برای خود قلمداد می‌کنند.

رائول کاسترو، رئیس‌جمهوری کوبا اعلام کرد، وی آماده مذاکرات در خصوص طیف گسترده‌ای از مسائل است اما این مذاکرات باید شامل آمریکا نیز شود و وی تاکید دارد که کوبا اصول سوسیالیستی خود را رها نخواهد کرد.

کاسترو در مجلس ملی کوبا گفت: از آنجایی که ما هرگز از آمریکا نخواسته‌ایم تا سیستم سیاسی خود را تغییر دهد، از آنها می‌خواهیم تا به سیستم کمونیستی کوبا احترام بگذارد.

با این حال کاسترو تاکید کرد، کوبا با راه دشوار و طولانی تا زمان برداشته شدن تحریم‌های آمریکا در پیش دارد که بخشی از آن به این علت است که تبعیدی‌های کوبایی - آمریکایی تلاش خواهند کرد تا در این روند خرابکاری کنند.

رائول کاسترو اعلام کرده است که برقراری روابط دیپلماتیک با آمریکا **** سیاسی کشورش را تغییر نخواهد داد. وی که روز شنبه در هاوانا سخنرانی می‌کرد، همچنین هشدار داد که تا زمان لغو تحریم تجاری - اقتصادی ایالات متحده علیه کوبا، این کشور با "چالش طولانی و دشواری" مواجه خواهد بود. رائول کاسترو گفت که تصمیم آمریکا مهم‌ترین تغییر در سیاست واشنگتن در قبال کوبا طی ۵۰ سال گذشته بوده است.

آمریکا از دهه ۱۹۶۰ میلادی برای انزوای کوبا تلاش کرد، اما دولت اوباما که این خط مشی را ناموفق می‌دانست سرانجام در آن تجدیدنظر و اعلام کرد که وقت آن رسیده که روش جدیدی در پیش گرفته شود. رائول کاسترو روز شنبه در هاوانا گفت، اظهارات اوباما مانع بر سر برقراری روابط دوجانبه را برداشته است.

وی گفت، کوبا آماده است که با ایالات متحده در مورد موضوعات مختلف گفتگو کند. **** کوبا در عین حال تاکید کرد که اصول سوسیالیستی را کنار نخواهد گذاشت، همان طور که کوبا هم از آمریکا نخواسته است **** سیاسی خود را تغییر دهد.

با آغاز روند از سرگیری روابط دوجانبه، کوبا "آلن گراس" شهروند آمریکایی را که از سال ۲۰۰۹ در کوبا زندانی بود آزاد کرد. وی به جاسوسی برای سازمان سیا در پوشش مقاطعه‌کاری برای آژانس ایالات متحده برای توسعه بین‌المللی (یو.اس اِید) متهم و در دادگاهی در کوبا محاکمه شده بود. آمریکا نیز متقابلا سه کوبایی را که به اتهام جاسوسی در ایالت فلوریدا زندانی بودند، آزاد کرد.

برقراری روابط دیپلماتیک با کوبا با واکنش بعضی از محافظه‌کاران در کنگره مواجه شده است که می‌گویند نخواهند گذاشت برای تاسیس سفارت آمریکا در کوبا یا در جهت بهبود روابط دو کشور، بودجه‌ای برای دولت فدرال اختصاص داده شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پوتین: ترسی از تحریم‌ها نداریم/ هشدار روسیه به غرب


رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که هیچ ترسی از اقداماتش در قبال شبه جزیره کریمه و اوکراین ندارد. این در حالی است که وزارت امور خارجه روسیه نیزهشدار داده آماده انجام اقدام متقابل به دنبال تحریم‌های جدید غرب علیه مسکو است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از خبرگزاری رویترز، اتحادیه اروپا و آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه سرمایه گذاری و شرایط اقتصادی کریمه تصویب کردند. کانادا نیز تحریم‌های جدیدی را علیه روسیه اعمال کرد.

در همین حال ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با انتقاد مکرر از این تحریم‌ها بار دیگر از الحاق کریمه به روسیه دفاع کرد و در جریان یک سخنرانی برای نیروهای امنیتی کشور گفت: من شنیده‌ام که مردم از روسیه می‌خواهند تا موضع مستقل خود را برای دفاع و حمایت از میهن پرستان و کریمه حفظ کند. مشخص است که هیچ کس نمی‌تواند ما را با این تحریم‌ها بترساند، مانع اقدامات ما و انزوای روسیه شود.

در همین حال وزارت امور خارجه روسیه روز شنبه گفت که تحریم‌های جدید غرب علیه منطقه کریمه با مجازات جامع و کاملی مواجه خواهد بود چرا که ساکنان این منطقه به اتفاق در همه پرسی رای به پیوستن به روسیه دادند.

این وزارت خانه در بیانیه‌ای آورده است: واقعا جای تاسف دارد که کشورهایی که خودشان دموکراتیک می‌خوانند چنین روش‌هایی را در قرن 21 انجام می‌دهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد: ما به دنبال انجام اقدامات تلافی جویانه به خاطر این تحریم‌های جدید هستیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در آبان ماه ثبت شد
کاهش تورم کالاهای صادراتی



روند تورم کالاهای صادراتی در آبان‌ماه سال جاری نیز در مسیر کاهشی قرار داشت.

به گزارش خبرنگار ایسنا، شاخص بهای کالاهای صادراتی در ایران در آبان ماه امسال به 267.5 رسید که نسبت به ماه قبل 0.4 درصد کاهش یافته است.

با وجود اینکه از سرعت ریزش تورم این بخش نسبت به مهر ماه که کاهش 0.9 درصدی را تجربه کرده بود است کاسته شده، اما روند کاهشی همچنان ادامه دارد.

شاخص بهای کالاهای صادراتی در ماه گذشته نسبت به آبان ماه سال قبل 4.9 درصد افزایش دارد به عبارت دیگر تورم نقطه به نقطه در این بخش در آبان ماه 4.9 درصد بود.

همچنین شاخص بهای کالاهای صادراتی در هشت ماهه سال جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل دو درصد ریزش دارد.

بنا بر اعلام بانک مرکزی این شاخص در 12 ماهه منتهی به آبان 1393 نسبت به 12 ماهه منتهی به آبان ماه 1392 نیز 5.2 درصد کاهش یافته است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نیروی کار ایرانی ارزان نیست

رییس هیات مدیره انجمن صنفی کاریابی‌های بین‌المللی کشور با بیان این که توانمندی نیروی کار ایرانی قابل مقایسه با کشورهای اعزام کننده ارزان نیست، گفت: هدف‌گذاری اعزام نیرو کار ایرانی به خارج مازاد بازار کار داخلی است و رشته‌هایی که کمبودشان در داخل احساس می‌شود در اولویت اعزام قرار نمی‌گیرند.

حسن کرباسی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: بر اساس بند شش سند توسعه اشتغال ابلاغی از سوی مقام معظم ***** تبادل نیروی کار با کشورهای نیرو پذیر مورد تاکید واقع شده است لذا برای آن که وارد بازار کار بین‌المللی شویم یکی از زیرساخت‌های مورد نیاز تعاملات بین‌المللی بود که باید شکل می‌گرفت.

وی از مذاکره با سفیران کشورهای هدف نیروپذیر خبر داد و گفت: با توجه به حوزه دیپلماسی ایران با کشورهای دیگر در سالهای گذشته اکنون این بازار برای ما مهیا شده است و با تاکیدات مقام عالی وزارت کار، کارگروهی متشکل از معاونت امور بین‌الملل، معاونت اشتغال و انجمن صنفی کاریابی‌های بین‌المللی ایران در وزارتخانه شکل گرفته و مذاکره با سفیران کشورهای هدف و نیروپذیر آغاز شده است.

کرباسی درباره حوزه‌های حضور نیروهای کار ایرانی در بازارهای کار بین‌المللی گفت: دستگاه‌های اجرایی کشورهای نیروپذیر همه ساله در ابتدای سال نیازهای بازار کار خود را رصد می‌کنند و به واسطه شرایط جذب نیرو از کشورهای دیگر امتیازبندی و نیروی بازار کار خود را تامین می‌کنند.

رییس هیات مدیره انجمن صنفی کاریابی‌های بین‌المللی کشور (اصکابا) اضافه کرد: اتحادیه اروپا با توجه به نیازهای بازار خود نیروهای کاری که تا سال 2020 نیاز دارد در کشورهای عضو پیمان شینگن شناسایی و یک شبکه رسمی برای جذب نیرو از کشورهای مختلف دنیا را با شرایط خاص راه‌اندازی کرده‌اند.

وی در عین حال از اخذ نمایندگی انحصاری شبکه مذکور خبر داد و گفت: بر این اساس نیروهای کار ایرانی واجد شرایط و مورد نیاز کشورهای اروپایی را شناسایی و بر حسب تعاملات خود اعزام خواهیم کرد.

کرباسی با اشاره به ارزان بودن نیروی کار کشورهای فیلیپین، بنگلادش و هند تصریح کرد: توانمندی نیروهای کار ایرانی در بازارهای کار جهانی قابل مقایسه با کشورهای اعزام کننده نیروی ارزان نیست. چرا که هم تقاضا برای نیروی کار ایرانی بسیار است و هم توانایی‌های نیروهای کار ایرانی متخصص و فنی به مراتب بالاتر است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پیام های توافق کوبا ، برای ایران و آمریکا
رائول بر خلاف برادرش فیدل ، به این نتیجه رسید که اگر اقتصاد کشورش را در دایره محدود داخل کشور نگه دارد و به اقتصاد شتابان جهانی متصل نسازد، باید فروپاشی اقتصاد کشورش را شاهد باشد که پیامد آن، آسیب جدی به ارزش هایی است که سال ها به خاطرشان با "امپریالیسم" مبارزه کرده اند.
عصرایران -، خبر از سرگیری روابط آمریکا و کوبا تیتر یک رسانه های جهان شد، به ویژه آن که این خبر بسیار غافلگیر کننده بود و بسیاری، بعد از اعلام توافق متوجه شدند که دو کشور از 18 ماه پیش با میانجیگری واتیکان درگیر مذاکره با یکدیگر در کانادا بودند.
در پی این توافق، مردم کوبا به خیابان ها ریختند و پایان نیم قرن قطع رابطه و تحریم را جشن گرفتند.


با توجه به این که ایران و آمریکا نیز دهه هاست که رابطه دیپلماتیک با یکدیگر ندارند و از این رو، تحریم های فراگیر متوجه کشورمان شده است، توافق کوبا می تواند برای دو کشور ایران و آمریکا، درس آموز باشد:

1 - باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا اذعان کرد که نیم قرن تحریم و منزوی کردن کوبا ، حاصلی نداشته است.
وی تصریح کرد: تصمیم گرفتیم سیاست قدیمی برای انزوای کوبا را پایان بدهیم سیاستی که نتوانست در کوبا تغییری ایجاد کند.

سخن اوباما، البته مقرون به واقعیت است.در سال 1961 فیدل کاسترو، اموال آمریکا در کوبا را ملی اعلام کرد. در واکنش به این اقدام ، آمریکا کوبا را تحریم کرد؛ تحریمی که بیش از نیم قرن به طول انجامید ولی سودی به حال آمریکا نداشت و حتی نتوانست حکومت را از "کاسترو" ها بگیرد و تغییری در **** سیاسی کوبا ، آن هم در 177 کیلومتری مرزهای ایالات متحده ایجاد کند.




تنها نتیجه تحریم ها، تنگدستی مردم کوبا بود که ناچار شدند به مدت نیم قرن در فشار زندگی کنند. اما فقر کوبایی ها چه سودی به حال آمریکا داشت؟ مردم کوبا تحت فشار زندگی کردند ولی از فقر آنها، نصیبی عاید آمریکا نشد.

تحریم نیم قرنی آمریکا علیه کوبا، نه تنها به تضییفات مادی شهروندان کوبایی انجامید، بلکه شرکت های آمریکایی را نیز از بازار همسایه و میلیاردها دلار پول راحت، محروم ساخت.

در این سوی دنیا نیز،سال هاست که آمریکا، ایران را تحریم کرده است. این تحریم هر چند مردم ایران را تحت فشارهای مادی قرار داده ، اما واقعیت این است که نمی تواند تغییری در حکومت ایجاد کند. ایران که سهل است، کره شمالی که هرگز به اندازه ایران ثروتمند و پر نفوذ نیست هم تحت تحریم ها ، همچنان به حیات خود ادامه داد و حتی به سلاح اتمی هم رسید. مردم کره شمالی ، البته فقیر شدند اما فقر آنها تأمین کننده اهداف آمریکا نبود.

بنابراین، همان گونه که اوباما به درستی گفته است، سیاست تحریم و منزوی ساختن کشورها، هرگز اهداف کشورهای تحریم گر را محقق نخواهد کرد. از این رو، درسی که آمریکا باید از توافق خودش با کوبا بگیرد، این است که سیاست تحریم را در قبال ایران نیز کنار بگذارد تا هر دو کشور و ملت، از مزایای سرشار ارتباط همسان، بهره مند شوند. این، نه فقط به سود ایران، که به نفع آمریکا نیز هست.

2 - رائول کاسترو، در شرایطی توافق با آمریکا را پذیرفت که اقتصاد کشورش در آستانه فروپاشی بود. او در سال های اخیر کوشید با اصلاحات اقتصادی، اوضاع را بهبود بخشد. از جمله خرید و فروش خانه را آزاد کرد و خصوصی سازی های محدود مانند داشتن فروشگاه های کوچک را بلامانع دانست. همچنین 6 سال پیش برای اولین بار ، داشتن تلفن همراه را در کشورش آزاد کرد که اتفاق مهمی در کوبا به شمار می رفت.

415990_667.jpg
با این حال، رائول بر خلاف برادرش فیدل ، به این نتیجه رسید که اگر اقتصاد کشورش را در دایره محدود داخل کشور نگه دارد و به اقتصاد شتابان جهانی متصل نسازد، باید فروپاشی اقتصاد کشورش را شاهد باشد که پیامد آن، آسیب جدی به ارزش هایی است که سال ها به خاطرشان با "امپریالیسم" مبارزه کرده اند.

اقتصاد ایران و سایر مؤلفه های قدرت در آن، به مراتب در سطح بالاتری از کوبای 11 میلیون نفری است. اما واقعیت این است که هر هیچ قدرتی ، هر اندازه هم که توانمند باشد، باز نمی تواند به تنهایی بار حیات در جهان جدید را به دوش بکشد به ویژه آن که دنیا، بسیار بیش از گذشته، درگیر رقابتی است که حتی یک روز هم در آن، اثرگذار است.

تدبیر ایجاب می کند که قبل از آن که وضعیت اقتصادی ایران به وضع کوبا دچار شود، بهبود روابط خارجی ایران به طور جدی تری در دستور کار قرار گیرد. بدیهی است که اگر این روند با در نظر گرفتن "عزت،حکمت و مصلحت" دنبال شود، هر گونه توافقی بزرگی در سیاست خارجی، می تواند از سر عزت امضا شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هشدار آلمان نسبت به تحریم‌های جدید علیه روسیه وزیر امور خارجه آلمان هشدار داد تحریم‌های جدید علیه روسیه می‌تواند اقتصاد این کشور را بیش از حد مورد انتظار با بحران مواجه کند. به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از دویچه وله، وزیر امور خارجه آلمان نسبت به استفاده بیش از حد از اهرم تحریم علیه روسیه هشدار داد. بر این اساس این مقام آلمانی اعلام کرد، تحریم های جدید می تواند تأثیرات منفی بر اقتصاد روسیه بگذارد و نتایج آنها از کنترل سیاست گذاران خارج شود. وی ادامه داد: اروپا باید نسبت به اعمال تحریم علیه روسیه محتاطانه عمل کند، چرا که تأثیر این تحریم‌ها می تواند از کنترل خارج شده و فراتر از میزان مورد انتظار رود. همانند گذشته تحریم های اعمال شده علیه روسیه می تواند علاوه بر اقتصاد این کشور تأثیرات متعاقبی هم بر اقتصاد خود اتحادیه اروپا داشته باشد. وزیر امور خارجه آلمان از جمله شخصیت های این کشور است که همواره بر اتخاذ اقدامات صلح جویانه و آشتی با روسیه تأکید داشته است. انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پوتین:فعالیت‌های آژانس‌های اطلاعاتی خارجی در روسیه افزایش یافته است


رییس‌جمهوری روسیه با اعلام این که فعالیت‌های آژانس‌های اطلاعاتی کشورهای خارجی در این کشور افزایش یافته است اعلام کرد که آژانس‌های امنیتی روس در سال 2014 مانع بروز 60 فقره جرم مرتبط با تروریسم شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه همچنین گفت که در سال 2014 سرویس‌های ضداطلاعاتی روسیه بیش از 230 تن از عوامل اطلاعاتی خارجی را شناسایی کردند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: فعالیت سرویس‌های اطلاعاتی خارجی در روسیه افزایش یافته است و بیش از 20 تا 30 تن مرتبط با این سروی‌ها که صرفا از طریق واحدهای ضداطلاعاتی شناسایی شده‌اند.

رییس‌جمهوری روسیه تاکید کرد که سرویس‌های اطلاعاتی این کشور باید توجه جدی‌تری را نسبت به حفاظت از مرزهای روسیه داشته باشند.

پوتین تصریح کرد: سرویس اطلاعات خارجی روسیه وظایف سنگینی دارد که عمدتا شامل پیش‌گیری و تعیین خطرات احتمالی و ارزیابی تحولات کلیدی در عرصه بین‌الملل است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سهم 45 درصدی مسکن در هزینه خانوارهای شهری/ 21 درصد مستاجراند


در حالی 45 درصد هزینه‌های غیر خوراکی خانوارهای شهری را مسکن در بر می‌گیرد که بیش از 21 درصد آنها مستاجر بوده و نتواسته‌اند مالک خانه باشند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، در حالی متوسط هزینه سالانه هر خانوار شهری در سال گذشته حدود 20 میلیون و 598 هزار تومان بوده و نسبت به سال 1391 حدود 25.4 درصد افزایش یافته که 73.3 درصد از آن را هزینه های غیر خوراکی تشکیل می دهد.

این در حالی است که 45 درصد یعنی بخش اعظم هزینه‌های غیر خوراکی خانوارهای شهری در بخش مسکن قرار دارد.

با این حال آمار مرکز آمار نشان می دهد که در سال گذشته از بین کل جمعیت شهری کشور 64.2 درصد مالک مسکن بوده‌اند که این رقم نسبت به سال 1391 چهار درصد کاهش دارد به عبارتی دیگر چهاردرصد از تعداد صاحبخانه های کشور کاسته شده است.

اما در سال گذشته حدود چهار درصد به مستاجران اضافه شده و از 21.7 درصدی که 1391 در سال دارای خانه‌های رهنی و اجاره‌ای بوده‌اند به 25.9 درصد در سال 1392 رسیده اند.

همچنین 1.5 درصد خانوارهای شهری در سال گذشته مسکن خود را در برابر خدمت( خانه‌های سازمانی) تامین کرده‌اند که تعداد این بخش نسبت به سال 1391 حدود 0.5 درصد کاهش دارد.

8.4 درصد خانوارهای شهری نیز در آخرین آمار در منازل رایگان زندگی می کنند که 0.6 درصد نسبت به سال قبل رشد دارند.

بنابر این گزارش، 0.1 درصد خانوارها هم در سایر خانه ها زندگی می کنند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
خاتمی: نمی‌گویم که در انتخابات ۸۸ تقلب شده/ از فضای باز سیاسی دوران اصلاحات سوءاستفاده شد
چند رسانه‌ای > فیلم - حجت‌الاسلام سیدمحمد خاتمی در نشستی با برخی از جوانان که در سال ۹۱ صورت گرفته است گفت: من نمی‌گویم که در انتخابات ۸۸ تقلب شده است.
logo.png







خاتمی در این نشست درباره چگونگی حضور خود در انتخابات ۷۶ گفت: دوم خرداد یک واقعه بود، یک حادثه بود مثل همه حوادث و وقایعی که رخ می‌دهد و این که حالا مثلاً فرض کنیم جنبش اجتماعی آمده و برنامه‌ریزی کرده، نه، این‌طور نبود، نه بنده قصد آمدن داشتم، واقعاً به‌زور آمدم؛ به‌زور منظورم این است که در یک رودربایستی و مسائل دیگر قرار گرفتم و بالاخره گیر کردم و حاشیه‌ای پیش آمد و خلاف انتظار بود.

وی همچنین با اشاره به سوءاستفاده افراد و جریانات سیاسی از فضای باز سیاسی دوران اصلاحات گفت: ببینید وقتی فضا یک خورده باز شد هرکسی یک ادعایی می‌کند، بنده بدبخت بیچاره هم آمده‌ام سر کار و حرف‌هایی که نتایج آن ممکن است مشترک باشد و مبانی آن کاملاً مختلف است، صحبت کرده هرکسی می‌آید یک حرف‌هایی می‌زند و من باید تاوان به حسین شریعتمداری بدهم که بله شما گفتید که علیه خدا هم می‌توان تظاهرات کرد، این را اصغرزاده گفته به من چه؟ یا شما گفتید امام ***** به موزه تاریخ سپرده شود، آن را گنجی گفت، من با گنجی اختلاف نظر داشتم. یا این‌که در عاشورا علیه امام حسین شعار دادند، خوب غلط کردند، این را چرا به حساب من می‌گذارید؟ شاید ما نقصمان این بود که روشن‌تر مطالب خود را نگفتیم.

حجت‌الاسلام خاتمی همچنین در این نشست به بررسی سیر شکل‌گیری جریان اصلاحات در ایران پرداخت و گفت: اتفاقاً یکی از مشکلات این‌که اصلاحات که ریشه عظیم و عمیق دارد تعاریف گوناگونی از آن شده است، اما یک جریان اجتماعی است، ۱۵۰ سال سابقه دارد که اوج آن در انقلاب اسلامی ایران بود و آن را من اصلاحات می‌دانم و من خودم را وابسته به آن می‌دانم. می‌دانید که من تا زمان انتخابات اصلاً عنوان اصلاحات را به کار نبردم، جامعه مدنی را گفتم، آزادی گفتم، دموکراسی دینی را گفتم که البته الآن اصلاحش می‌کنم و خیلی از آن‌ها به‌صورت گفتمان رایج شده است.

وی در این نشست با اشاره به اینکه پس از انتخابات ۸۸ نسبت به رفتارها و شعارها واکنش نشان داده است، گفت: من نسبت به شعارها موضع گرفتم، راجع به جمهوری اسلامی، راجع به اهانت به حضرت اباعبدالله‌ موضع گرفتم. من موضع گرفته‌ام و همیشه هم گرفته‌ام. البته شاید توقع این بوده که بیشتر موضع بگیرم.

منبع: تسنیم
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان البرز:
البرز استانی بی‌دروازه است/ تعداد شاغلان دیپلم و زیردیپلم استان از تحصیلکرده‌ها بیشتر است!

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز گفت: شرایط اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها مناسب نیست.
علی ایمانی، درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه البرز، اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر فرصت شغلی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها در استان البرز به نسبت افراد دیپلم و زیردیپلم کمتر است .
وی افزود: بیشتر فارغ التحصیلان حاضر به کار در شرایط، جایگاه و فضاهایی که افراد بدون مدرک دانشگاهی در آنها مشغول به کار هستند، نمی‌شوند که همین امر شانس اشتغال آنها را کاهش می‌دهد.
ایمانی خاطرنشان کرد: علاوه بر این بیشتر فارغ التحصیلان دروس خود را به صورت تئوری گذرانده‌اند و تبحر چندانی برای کار در شرایط واقعی و عملی را ندارند. ‌
وی ادامه داد: کارفرمایان به دنبال افرادی هستند که در کنار دانش علمی بتوانند به صورت عملی و در محیط واقعی کارها را از پیش ببرند ولی متاسفانه تخصص عملی فارغ التحصیلان کم است و به همین دلیل کارفرمایان ترجیح می‌دهند افرادی را به استخدام دربیاورند که تجربه عملی در محیط‌های کار داشته باشند.
این مسئول در بخش دیگری از صحبت‌های خود به درصد بالای رشد جمعیت در استان البرز نیز اشاره کرد و گفت: بخش زیادی از ساکنان البرز بومی این استان نبوده و از سایر استان‌ها مهاجرت کرده‌اند اما بدیهی است این افراد هم به کار نیاز دارند.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان البرز تاکید کرد: البرز استانی بی‌دروازه است؛ چراکه افراد بعد از این که نتوانستند در شهر خود کاری پیدا کنند با هدف مهاجرت به شهرهای بزرگ‌تر اولین گزینه‌ای که مد نظر قرار می‌دهند البرز است؛ چراکه هم به پایتخت نزدیک است و هم هزینه‌های زندگی تهران را ندارد.
وی اضافه کرد: دلایل مذکور باعث شده که نرخ رشد جمعیت در استان البرز تقریباً دو برابر و نیم سایر استان‌ها باشد.
ایمانی درپایان گفت: مساله اشتغال امروز به یکی از دغدغه‌های اصلی دولت و مسئولان تبدیل شده که برای حل آن باید فکری اساسی کرد و راه کارهای اجرایی ارائه داد؛ چرا که در غیر این صورت روز به روز به جمعیت بیکار کشور اضافه می‌شود
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

شیرزاد: از «چاه هسته‌ای» آبی برای ایران در نمی‌آید/زیباکلام:انرژی هسته ای شیره گلوسوزی نیست

همایشی که با عنوان بررسی ۱۰ سال مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ تدارک دیده شده بود حرف های نه چندان جدید اصلاح طلبان درباره مسائل پرونده هسته ای را تکرار کرد.

13930926000680_PhotoA.jpg


  • خبرگزاری فارس،‌ امیر توانا: سالن فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران؛ میزگردی برای بررسی 10 سال مذاکرات هسته ای میان ایران و کشورهای 5+1؛ میهمانان هم چهره های گمنامی نیستند و در بین اصلاح طلبان به خوبی شناخته شده اند.

    داوود هرمیداس باوند، صادق زیباکلام، احمد شیرزاد و سیروس ناصری که آخری به گفته مجری مراسم نتوانسته بود زمان بلیط هواپیمایش را هماهنگ کند تا به میزگرد برسد.

    برنامه به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده ادبیات برگزار شده و دست زدن‌ها و تائیدهای پشت سر هم حضار نشان می دهد که حرف های سخنرانان باب میل آنهاست.

    شیرزاد نماینده اصلاح طلب مجلس ششم تندتر از دو همراه دیگرش در همایش حرف زد؛ شاید اگر کسی می خواست صحبت های شیرزاد را خلاصه کند می توانست یک جمله را تیتر کند «انرژی هسته ای بدرد ایران نمی‌خورد!»؛ زیبا کلام هم مشکلات هسته ای را به گردن جمله امام ***** (ره) انداخت که فرموده بودند «اسرائیل باید از صحنه روزگار محو شود»

    نام همایش «درباره یک توافق» بود اما درباره توافق ژنو و انتقادات و حرف های پیرامون کمتر صحبت شد، بیشتر بحث ها سعی داشت یک چیز را القا کند: «ایران به انرژی هسته ای نیازی ندارد»

    تکرار این اظهارات از سوی چهره های اصلاح طلب به بهانه حمایت از دولت اما می تواند شروع یک موج برای بی تاثیر نشان دادن فناوری هسته ای استراتژی قدرت جمهوری اسلامی باشد که در پوشش مسائل روشنفکری و به ظاهر منطقی – علمی مطرح می شود.

    در ادامه به مرور بخش هایی از اظهارات سخنرانان این میزگرد می‌پردازیم:

    شیرزاد: چرا موضوع هسته ای را ناموسی کرده اید؟/ چه فرقی می کند 10 هزار سانتریفیوژ داشته باشیم یا 10 تا!؟

    احمد شیرزاد نماینده اصلاح طلب مجلس ششم با بیان اینکه هرکسی در هر دوره ای که تصمیم گرفته ایران را به سمت هسته ای شدن پیش ببرد اشتباه کرده گفت: از مسئولان سازمان انرژی اتمی در زمان مجلس ششم سؤال می‌کردم که استراتژی هسته‌ای ما چیست که هیچکس پاسخ روشنی در این باره به من نمی‌داد.

    عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم با بیان اینکه از این چاه (صنعت هسته‌ای) آبی در نمی‌آید، مگر اینکه برای برخی افراد نانی درآید، افزود: از سال 82 تاکنون دریغ از یک لیوان آب برای کشور.

    وی اظهار داشت: هیچکس در ایران نمی‌داند که ما به چه دلیلی به مسیر هسته‌ای شدن پا گذاشته‌ایم و این امر دقیقاً‌ به مانند ادامه جنگ بعد از آزادسازی خرمشهر بود در حالیکه برخی افراد شعارهایی مانند راه قدس از کربلا می‌گذرد را بیان می‌کردند.

    13930926000686_PhotoFree.jpg




    شیرزاد در ادامه با زیر سوال بردن پیشرفت های هسته ای کشورمان گفت: در زمینه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران نه منابع اولیه دارد و نه احاطه به علوم آن را.

    عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم افزود: تولید اورانیوم در جمهوری اسلامی ایران 10 برابر قیمت جهانی تمام می‌شود. ضمن اینکه هیچگونه برداشتی نیز از معدن ساغند یزد تا کنون به دست نیامده و فقط فعلاً از معدن گچین بندرعباس برداشت می‌کنیم.

    وی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای گفت:‌ جمهوری اسلامی ایران با ورود به صنعت هسته‌ای به خط قرمز برخی قدرت‌های بزرگ وارد شده است و هم‌اکنون باید در میز مذاکرات به آنها بگوییم که اگر ایران پای خود را از خطوط و دایره قرمز آنها عقب‌تر بگذارد چه چیزی را به ایران می‌دهند و این موضوع تنها در میز مذاکرات مشخص می‌شود.

    نماینده اصلاح طلب مجلس ششم با تأکید بر اینکه متأسفانه برخی افراد خصوصاً دلواپسان مسئله هسته‌ای را به ناموس یا ایدئولوژی **** تبدیل کرده‌اند، افزود: وقتی چیزی به ناموس تبدیل شود نمی‌توان برای آن چانه‌زنی کرد.

    این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تصریح کرد: در حال حاضر شورای عالی امنیت ملی به مسئله هسته‌ای نگاه منافع ملی دارد و دیگر به هیچ وجه به این موضوع نگاه ناموسی ندارد.

    وی اظهار داشت: رآکتور آب سنگین اراک بسیار مضر است و حادثه چرنوبیل از این دست رآکتورها را در خود داشت و حالا در طرف غربی در مذاکرات جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که آب سنگین این نیروگاه را با آب سبک عوض کند و این برای ما نیز بهتر است.

    شیرزاد با بیان اینکه غرب با **** جمهوری اسلامی ایران دچار اختلاف است، گفت: طرف غربی در مذاکرات در مورد اورانیوم دپو شده ایران مشکل دارد، در حالی که هیچ گونه نظری در مورد نیروگاه بوشهر ندارد، زیرا دپویی در آنجا صورت نگرفته است.

    وی افزود: وقتی اروانیوم به شکل UF6 غنی‌شده دپو می‌شود شبهاتی پیش می‌آید که اگر مجددا به دستگاه سانتریفیوژ بعدی تزریق شود، غنای آن می‌تواند بیشتر شود.

    این نماینده مجلس ششم تصریح کرد: وقتی اورانیوم در مخزن نگهداری می‌شود هزینه‌هایی را در بر دارد و وقتی مردم پشت ماشین احمدی‌نژاد می‌دویدند باید این هزینه پرداخت را نیز بدانند.

    این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: آقایان علم‌الهدی و رسایی پاسخ دهند که کجای ایدئولوژی اعلام شده که باید اورانیوم 20 درصد را نگه داریم.

    شیرزاد گفت: راکتورهای آب سنگین بسیار بدنام و حادثه‌ساز بوده‌اند و ایرانیان می‌توانند از مسئولان سوال کنند که راکتور ناامن در کشور داریم یا خیر.

    وی خاطرنشان کرد: حجم ذخایر فعلی اورانیوم تنها کفاف 5 سال ایران را می‌دهد، در حالی که 10 سال هم روس‌ها ضمانت دادند که سوخت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را تهیه کنند، پس چرا باید تحریم‌ها و فشارها را تحمل کنیم؟

    شیرزاد گفت: اگر جمهوری اسلامی ایران به جای 10 هزار دستگاه سانتریفیوژ 500 یا هزار و یا حتی 1 دستگاه داشته باشد چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

    وی با تاکید براینکه جامعه ایرانی رگ زیر بار زور نروی را دارد، افزود: وقتی غرب و دیگران به دنبال ضربه به منافع ملی ما نیستند و خاک کشورمان را نگرفته‌اند، چرا باید فشارها و تحریم‌ها را تحمل کنیم؟

    این نماینده مجلس ششم تصریح کرد: برخی افراد و مسئولان متوجه شدند که پافشاری و ایستادگی بر روی تعداد دستگاه‌های سانتریفیوژ منفعتی را برای ما ندارد.

    وی اظهار داشت: داشتن فناوری و صنعت هسته‌ای برای کشور ما هزینه تحمل تحریم‌ها و فشارها را در بر داشته است و اگر قرار بود این فشارها را تحمل کنیم، آیا بهتر نبود که نیروگاه و رآکتور کانادایی و یا فرانسوی را خریداری کنیم که بسیار بهتر از نیروگاه‌های عقب‌مانده با تکنولوژی قدیمی روس‌هاست؟

    شیرزاد گفت: مشکل هسته‌ای ایران از زمانی آغاز شد که این موضوع به شورای عالی امنیت ملی رفت و خود ما پذیرفتیم که این امر موضوعی امنیتی است و راه نقادی آن را بستیم.

    این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تصریح کرد: ما مثل کبک سرمان را زیر برف کرده‌ایم، ولی غرب با کمک عکسبرداری‌های هوایی و اقدامات سازمان مجاهدین خلق سر بزنگاه بر علیه ایران وارد عمل شدند و البته باور من این نیست که سازمان مجاهدین (منافقین) این برنامه را لو داده است.

    این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پایان اظهار داشت: در حالی که هم‌اکنون فناوری هسته‌ای را به دست آورده و علم آن را یاد گرفته‌ایم پس فرقی نمی‌کند که چه تعدادی دستگاه سانتریفیوژ در کشور داشته باشیم.

    زیبا کلام: ضرر انرژی هسته ای برای ایران از جنگ بیشتر بود!

    در ادامه این همایش نیز صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و فعال اصلاح طلب گفت: هر وقت به مردم، مطبوعات و رسانه‌ها اجازه اظهارنظر در مورد آن داده نشده متأسفانه حاصل کار خوب از کار درنیامده است.

    وی ادامه داد: اشغال سفارت آمریکا نیز اینگونه بود و اجازه داده نشد افکار و نظرات دیگر ارائه شود و تصمیمی بود که وحشتناک به زیان منافع ملی بود و همچنان از منافع ملی قربانی می‌گیرد.

    زیباکلام تصریح کرد: به راه افتادن آمریکاستیزی هم همین‌طور بوده است. در مسئله جنگ نیز اجازه داده نمی‌شد مسائل گفته شود. زمانی که آتش‌بس برقرار شد تا به امروز همچنان بحث و گفت‌وگو در این رابطه وجود دارد و افراد مختلف پذیرش قطعنامه 598 را بر گردن هم می‌اندازند.

    وی افزود: کسانی که تلاش می‌کردند مسائل هسته‌ای را پیش ببرند آدم‌های انقلابی، اسلامی، غیرتمند و غیور شدند و کسانی که صحبت‌های کژدار مریض می‌کردند به قول احمدی‌نژاد خائن شدند.

    زیباکلام اضافه کرد: من زمانی در یک جا گفتم هسته‌ای چه گلی به سر ملت زده است و فقط به خاطر این مسئله برایمان پرونده درست شد.

    عضو هیأت علمی دانشگاه تهران افزود: حکومت 2 استدلال در رابطه با مسئله هسته‌ای داشت. یکی از آنها این بود که می‌گفتند هسته‌ای باعث پیشرفت‌های علمی فراوانی می‌شود و استدلال دوم هم این بود که می‌گفتند هسته‌ای باعث به وجود آمدن صنایع انبوهی در کشور خواهد شد. احمدی‌نژاد هم در جایی گفت که مسئله‌ هسته‌ای 250 صنعت به وجود می‌آورد بنابراین چون غربی‌ها نمی‌توانند پیشرفت ما را ببینند با ما مخالفت می‌کنند.

    13930926000687_PhotoFree.jpg




    وی ادامه داد: من بارها از اصولگرایان پرسیدم حداقل یکی از این 250 صنعتی که هسته‌ای به وجود می‌آورد بگویید. هیچ پیشرفت و نوآوری علمی در رابطه با مسئله هسته‌ای نه تنها در ایران بلکه در هیچ کشوری وجود ندارد.

    عضو هیأت‌علمی دانشگاه تهران در قسمت دیگری از سخنانش افزود: فعالیت‌های هسته‌ای دست کم از سال 82 به این سو خیلی شیره گلوسوزی برای مملکت نبوده است، نه از نظر پیشرفت علمی خیلی خبری بوده و نه از لحاظ اقتصادی و چه بسا با مطالبی که مطرح شد به ضرر ما بوده است.

    این استاد دانشگاه گفت: نگاه وقتی نگاه ایدئولوژیک می‌شود آن وقت مسائلی مانند اینکه چه به خیر و صلاح مردم و مملکت است خیلی مطرح نمی‌شود. آن چیزی ارزش پیدا می‌کند که با ایدئولوژی می‌خواند.

    وی خاطرنشان کرد: این سوالی که در رابطه با مسئله هسته‌ای پرسیده شد را می‌توان در رابطه با مسائل دیگر مانند اینکه آیا فعالیت‌های سیاست خارجی ایران در سوریه و لبنان به نفع ما در بلند‌مدت بوده است یا اینکه آیا اشغال سفارت آمریکا و ادامه جنگ به نفع ما بوده است نیز پرسید.

    عضو هیأت‌علمی دانشگاه تهران تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که عملا اعلام کرده می‌خواهد یک کشور دیگر به نام اسرائیل را نابود کند، این در شعار هم خلاصه نشده و هرگاه توانستیم در رابطه با نابودی اسرائیل با کمک به حماس و لبنان و غیره گام برداشتیم و اگر سلاح‌های مرگبار هم به آنها نداده‌ایم به خاطر این بوده که نمی‌شده است.

    این استاد دانشگاه افزود: ما در مقابل همه تهدید‌هایی که داشته‌ایم فقط گفته‌ایم که اسلام با سلاح هسته‌ای مخالف است و علما و مقام معظم ***** فتوا داده‌اند که سلاح هسته‌ای حرام است و یک طلبه ساده هم می‌داند که فتوا تابع زمان است.

    این استاد دانشگاه اظهار داشت: اینکه می‌گویند اسرائیل باید نابود شود و با افتخار هم این حرف را می‌زنند باعث چنین مشکلاتی می‌شود و آن وقت با هر چیزی که در ایران ختم به کشتار جمعی شود مخالفت خواهند کرد.

    زیبا‌کلام ادامه داد: من معتقدم آنقدر که هسته‌ای به ما ضرر زده است جنگ نزده است.

    هرمیداس باوند: باید مشکلمان را با آمریکا حل کنیم/ هنوز برای گروگان گیری هزینه می دهیم

    داوود هرمیداس باوند کارشناس مسائل بین‌الملل با غیرمنطقی خواندن مقایسه ملی شدن صنعت نفت و دستیابی ایران به فناوری هسته ای گفت: وقتی ملت ایران به ***** دکتر مصدق به ملی کردن صنعت نفت اقدام کرد با یک مقبولیت مواجه شد.

    باوند با اشاره به برخی حوادث پس از انقلاب اظهار داشت: اما پس از انقلاب ایران یک نگاه ارزشی وجود داشت مبنی بر اینکه قراردادهای مطرح شده در زمان شاه همگی باید لغو شود و این یک کار انقلابی به نظر می‌آمد و ما به همین دلیل مقدار زیادی غرامت پرداخت کردیم.

    وی اضافه کرد: اقدام به ملی کردن صنعت نفت در آن دوران یک اقدام تاریخی بود ولی امروز با توجه به مسئله هسته‌ای مشکل بزرگ کشور ما برای جلب سرمایه‌‌های خارجی است.

    باوند با تأکید بر اینکه در زمینه ملی کردن صنعت نفت ما از نظر حقوق بین‌الملل پیروز بودیم و از نظر حقوقی این فضا به نفع ما بود، گفت: ولی در زمینه هسته‌ای فقط شاید بتوان عنوان‌ها را یکی فرض کرد نه چیز دیگری.

    این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: احمدی‌نژاد مدعی شد که یک استراتژی تهاجمی را باید در پیش گرفت و مذاکره‌کنندگان قبلی آب‌نبات گرفته و دّر داده‌اند؛ استراتژی احمدی‌نژاد نگاه به شرق بود و برایند این رفتار ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای حکام و پس از آن شورای امنیت شد.

    باوند اعلام بی‌نتیجه بودن پی در پی مذاکرات در دولت قبل را راهی برای اضافه کردن تحریم‌‌ها خواند و افزود: نتیجه این رفتار به بن‌بست کشیده شدن مذاکرات شد و عده‌ای گفتند که تحریم‌ها کاغذپاره است.

    وی ادامه داد: در شرایط کنونی باید از راه منطقی پرونده هسته‌ای ایران حل شود و برآیند مذاکرات نیز تاکنون مثبت بوده است.

    13930926000685_PhotoFree.jpg




    وی ادامه داد: البته برداشته شدن بخشی از تحریم‌ها آسان نیست؛ برخی تحریم‌ها درباره حقوق بشر و حمایت از تروریست بسیار پیچیده بوده و لغو آن به مصوبه دوباره کنگره نیاز دارد.

    باوند با بیان اینکه عوض شدن وضعیت پرونده هسته‌ای ایران خواست 18 میلیون نفر از مردم ایران است که به آقای روحانی رأی داده‌اند، اظهار داشت: در کل هیچ گونه رابطه منطقی بین ملی کردن صنعت نفت و بحث هسته‌ای وجود ندارد.

    وی با اشاره به حوادث ابتدای انقلاب اظهار داشت: ما از آغاز انقلاب تا امروز هنوز بابت مسئله گروگان‌گیری هزینه می‌دهیم.

    وی ادامه داد: ایران راجع به مردم فلسطین در هر محفل بین‌المللی دفاع حقوقی می‌کند ولی خط مشی که اتخاذ کرده‌ایم دال بر این است که منافع حیاتی نداریم و حتی برخی گروه‌هایی که مورد حمایت ما بودند در تحولات اخیر منطقه به سمت ترکیه رفتند.

    این کارشناس مسائل بین‌المللی با بیان اینکه مادامی که مشکلات خود را با آمریکا حل و فصل نکنیم مشکل ما ادامه دارد، اظهار داشت: مشکلات منطقه می‌تواند فرصت خوبی باشد تا اشتباهات خود را جبران کنیم و این فرصت‌ها برای حل مسائل به کارگیری شود.

    باوند اضافه کرد: اگر از این فرصت استفاده بهینه صورت نگیرد پیامدهای بسیار بدی را برای منافع ملی خواهد داشت و عقل سلیم حکم می‌کند به سمت نتیجه برویم.

    وی درباره چگونگی برداشته شدن تحریم‌ها در صورت توافق نهایی گفت: البته شرایط به گونه‌ای نیست که بگوییم کل تحریم‌ها برداشته شود بلکه باید یک روند گام به گام صورت گیرد.

    بنابر این گزارش، اظهارات مطرح شده از سوی این چهره های اصلاح طلب در حالی مطرح می شود که گروه های مختلف اصلاح طلبی مدعی هستند مذاکرات هسته ای دولت برای استیفای حقوق ملت ایران و کم کردن فشار تحریم ها همزمان با حفظ اقتدار علمی ایران دنبال می شود؛ اما با توجه به اظهارات این چهره های اصلاح شاید بتوان به عمق نگاه اصلاح طلبان به موضوع هسته ای پی برد و دلیل عقب نشینی ها پیاپی این جریان در سال های 82 تا 84 درباره مساله هسته ای را درک کرد.

    در اینجا این سوال نیز ایجاد می‌شود که آیا این تفکر توانسته در میان برخی مسئولان مرتبط با پرونده هسته ای نیز نفوذ داشته باشد یا خیر.

    /انتهای پیام/


 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
شمخانی: اگر به توافق هسته‌ای نرسیم نمی‌میریم



دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان گفت که تغییر نوری المالکی، نخست وزیر عراق و ابقای بشار اسد، رییس جمهور سوریه بر قدرت، باعث تقویت مواضع ایران در منطقه شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)‌ علی شمخانی در گفت‌وگو با روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز بیان کرد که مواضع ایران در منطقه با تغییر دولت در بغداد و ادامه حضور بشار اسد در سوریه، قویتر شده است.

وی ادامه داد: هم‌چنین به قدرت رسیدن حیدرالعبادی به جای نوری مالکی به عنوان نخست وزیر موجب تقویت مواضع ایران در خاورمیانه شده است.

شمخانی با اشاره به نقش ایران در عراق و کمک آن به دولت حیدرالعبادی در مقابله با داعش بیان کرد: دولت و ملت عراق بیشتر از گذشته به ایران نزدیک است چون آنها فهمیدند که ایران از نظر استراتژیک برایشان اهمیت دارد. علاوه بر آن اوضاع سوریه بیانگر پیروزی ایران در منطقه است.

وی هم‌چنین با ابراز امیدواری نسبت به از بین رفتن بحران در روابط تهران ریاض، افزود: بهتر است که نبود تفاهم و رقابت به سمت تحرکات سیاسی عادی تغییر کند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در ادامه به بررسی اوضاع منطقه و مذاکرات هسته‌ای پرداخت و تاکید کرد که تهران مایل نیست حتی بعد از دستیابی به توافق هسته‌ای به عادی سازی روابط دیپلماتیک با آمریکا بپردازد.

وی ادامه داد: حتی در صورتیکه توافق هسته‌ای به از بین رفتن بحران (در روابط) دو کشور بیانجامد تهران هرگز به دنبال عادی سازی روابط دیپلماتیک با واشنگتن نخواهد بود.

شمخانی با اشاره به روابط ایران و آمریکا بیان کرد: ایران و آمریکا می توانند روشی را در پیش بگیرند که بر اساس آن از توان‌شان علیه یکدیگر استفاده نکنند. توافق هسته‌ای نیز می‌تواند نقش سرنوشت‌سازی در این زمینه داشته باشد و طبیعتا همه چیز به میزان صداقت و راستی آمریکایی‌ها در مذاکرات هسته‌ای بستگی دارد.

شمخانی ادامه داد: اگر که به توافق هسته‌ای نرسیم نمی‌میریم و اگر که به توافق برسیم هم به بهشت نخواهیم رفت.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رویترز: فشار اقتصادی مانع اهداف هسته‌ای ایران نیست


خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: بعید است کاهش قیمت جهانی نفت مانع از تلاش ایران برای دستیابی به اهداف هسته‌ای‌اش شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از خبرگزاری رویترز، کارشناسان بعد از گمانه زمانی در خصوص بودجه سال آینده ایران که هم‌اکنون در اختیار پارلمان این کشور قرار گرفته است بر این باورند که اگرچه کاهش شدید قیمت جهانی نفت ممکن است به کیفیت زندگی ایرانی‌ها آسیب بزند بعید است مشکلات اقتصادی ایران را از تلاش برای دستیابی به اهداف‌ هسته‌ای‌اش باز دارد.

ادامه کاهش بهای نفت به معنای فشار بیشتر این عضو سازمان جهانی اوپک است که در سال‌های اخیر و در پی اعمال تحریم‌های اقتصادی تحت فشار زیادی بوده است. هر چند ایران به دنبال دستیابی به توافقی است که منجر به رهایی از تحریم‌ها و بازگشت به سیستم بانکداری جهانی و جذب سرمایه‌گذاران خارجی بیشتر شود تغییرات اساسی در استراتژی منطقه‌ای ایران و تن دادن به هر توافق هسته‌ای بعید به نظر می‌رسد.

علی واعظ کارشناس اندیشکده گروه بین‌المللی بحران در این باره گفت: کاهش قیمت نفت ممکن است به ایران آسیب بزند اما موجب نخواهد شد که مقامات این کشور یک توافق هسته‌ای را بپذیرند که تنها به نفع یک طرف است.

این کارشناس افزود: همچنین حمایت ایران از کشورهای هم‌پیمانش شامل عراق و سوریه یک لزوم استراتژیک است و این همان دلیلی است که کاهش ارزش ریال در سال 2012 و فشار اقتصادی در سال 2013 نتوانست بر این سیاست ایران تاثیر بگذارد.

ایران و قدرت‌های جهانی هم‌اکنون تلاش می‌کنند تا از طریق مذاکره به بیش از یک دهه بن‌بست بر سر برنامه هسته‌ای ایران پایان دهند. این در حالی است که این کشور هرگونه اتهام غرب مبنی بر تلاش برای دستیابی به ظرفیت تولید سلاح هسته‌ای را رد می‌کند.

رویترز در پایان گزارش خود تاکید کرد: ایران اگرچه به دنبال رهایی از وضعیت کنونی اقتصادی‌اش است، فشار بر بودجه سال آینده این کشور سبب نمی‌شود ایران وضع نرم‌تری در مذاکرات هسته‌ای اتخاذ کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وال استریت ژورنال: ایران کوبای دوم نیست


روزنامه وال استریت ژورنال با اشاره به رویکرد جدید رییس‌جمهور آمریکا برای بهبود روابط با کوبا، نوشت: ایران کوبای دوم آمریکا نیست حتی اگر مذاکرات هسته‌ای به یک نتیجه موفقیت‌آمیز منجر شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه وال استریت ژورنال در ادامه گزارش خود نوشت: اظهارات این هفته باراک اوباما رییس‌جمهور آمریکا مبنی بر اینکه آمریکا و کوبا روابط دیپلماتیک خود را از سر خواهند گرفت این گمانه‌زنی را به وجود آورده که روابط ایران و آمریکا نیز بعد از 35 سال باید از سر گرفته شود.

درست است که ایران محتاطانه از بهبود روابط آمریکا با کوبا استقبال کرده است و دولت اوباما از بهبود روابط با ایران نیز استقبال خواهد کرد اما ایران کوبا نیست. **** ایران برخلاف رائول کاسترو، **** کوبا علاقه‌ای به برقراری روابط با آمریکا ندارد. به دلایل زیادی ایران کوبای دوم نخواهد بود حتی اگر مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای تهران به یک نتیجه موفقیت‌آمیز منجر شود.

تحریم‌های آمریکا و هم‌پیمانان غربی‌اش فشار زیادی بر اقتصاد ایران وارد آورده و اکنون نیز این کشور در حال دست و پنجه نرم کردن با پیامدهای کاهش چشمگیر قیمت جهانی نفت است با این حال **** ایران به دنبال روابط با آمریکا نیست.

وال استریت ژورنال همچنین نوشت: آیت‌الله *****‌ای هنوز به شدت نسبت به نیات واشنگتن تردید دارد و بر این باور است که هدف آمریکا از توجه به برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت حقوق بشر تنها وسیله‌ای است برای پوشش برنامه آمریکا برای تغییر **** در ایران.

ایران و آمریکا در خصوص مسائل مختلف منطقه‌ای شامل بشار اسد رییس‌جمهور سوریه در دو جبهه مخالف قرار دارند. فردی که ایران از او حمایت می‌کند و آمریکا خواهان برکناری‌اش است. علاوه بر این ایران همچنان یک تهدید علیه اسرائیل که هم‌پیمان اصلی آمریکاست محسوب می‌شود و از گروه‌های مخالف اسرائیل شامل حزب‌الله لبنان و حماس در نوار غزه حمایت می‌کند.

ایران و آمریکا در سالی که گذشت به طور غیرمستقیم از روی کار آمدن حیدرالعبادی نخست‌وزیر عراق حمایت کردند اما ایران خواهان تضعیف و کاهش حضور آمریکا در منطقه خاورمیانه است.

این کشور سال‌هاست که نسبت به تلاش‌های آمریکا برای تسلط بر خاورمیانه و تهاجم فرهنگی غرب که نه تنها ایران بلکه کل جهان اسلام را تهدید می‌کند هشدار می‌دهد.

اما **** ایران به حسن روحانی رییس‌جمهور و وزیر امور خارجه‌اش اجازه داده تا برای دستیابی به یک توافق وارد مذاکره با غرب شود و خطوط قرمز را نیز برای آنها مشخص کرده است. آنها خواهان لغو تحریم‌ها هستند و اگر توافقی حاصل شود و تحریم‌ها از بین برود گام‌های بعدی برداشته خواهد شد اما روابط دیپلماتیک جزو آنها نخواهد بود.

شاید در صورت حصول توافق هسته‌ای نهایی آمریکا به دنبال افزایش روابط اقتصادی و تجاری با ایران باشد اما آیت‌الله *****‌ای معتقد است که بسیاری از مسائل منطقه‌ای دو کشور را از یکدیگر جدا می‌کند.

به گزارش ایسنا،در راستای این گزارش علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در گفت‌وگو با فایننشال تایمز تاکید کرد: حتی در صورتیکه توافق هسته‌ای به از بین رفتن بحران (در روابط) دو کشور بیانجامد تهران هرگز به دنبال عادی سازی روابط دیپلماتیک با واشنگتن نخواهد بود.



شمخانی با اشاره به روابط ایران و آمریکا بیان کرد: ایران و آمریکا می توانند روشی را در پیش بگیرند که بر اساس آن از توان‌شان علیه یکدیگر استفاده نکنند. توافق هسته‌ای نیز می‌تواند نقش سرنوشت‌سازی در این زمینه داشته باشد و طبیعتا همه چیز به میزان صداقت و راستی آمریکایی‌ها در مذاکرات هسته‌ای بستگی دارد.



شمخانی ادامه داد: اگر که به توافق هسته‌ای نرسیم نمی‌میریم و اگر که به توافق برسیم هم به بهشت نخواهیم رفت.

انتهای پیام
 
بالا