• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر روسی تاکید کرد:احتمال ادامه تحریم‌های غربی تا چند دهه آینده


وزیر اقتصاد روسیه گفت: تحریم‌های غربی بر سر نقش روسیه در بحران اوکراین ممکن است برای یک مدت طولانی، احتمالا چند دهه ادامه پیدا کند.



به گزارش ایسنا، الکسی اولیوکایف در مصاحبه با روزنامه ودوموستی که پنج شنبه منتشر شد گفت: زمانیکه یک قانون آمریکایی به تصویب می‌رسد تغییر آن بسیار دشوار است و بنظر می‌رسد چند دهه خواهد ماند.



اقتصاد روسیه تحت تاثیر تحریم‌هایی که از سوی غرب بر سر بحران اوکراین تحمیل شده اند و همچنین قیمت‌های ضعیف نفت که منبع مهم درآمد دولت به شمار می‌رود، به سوی رکود پیش می‌رود.



روبل از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از 45 درصد از ارزش خود را از دست داده است.



وزیر اقتصاد روسیه خاطرنشان کرده است عدم اصلاحات ساختاری اقتصاد این کشور در کشاندن روسیه به بحران کنونی تاثیر گذاشته است. وی در ادامه افزود: اگر هیچ تحریمی در کار نبود و قیمت‌های نفت کاهش پیدا نمی‌کرد، اقتصاد روسیه رشد سالانه 2.5 تا سه درصد را تجربه می‌کرد.



بر اساس گزارش رویترز، اولیوکایف هشدار داد تحریم‌ها ممکن است سال آینده با وخیم شدن اوضاع بازارهای نفت، دشوارتر شود.



در این بین خبرگزاری فرانسه به نقل از سخنگوی وزارت دارایی روسیه نوشت: این وزارتخانه برای پشتیبانی از روبل ارز خارجی می‌فروشد.



وزارت دارایی روسیه اعلام کرده حدود هفت میلیارد دلار برای حمایت از ارزش روبل در اختیار دارد. مداخله ارزی وزارت دارایی روسیه پس از اقدام بانک مرکزی این کشور در صرف بیش از 10 میلیارد دلار از ذخایرش از ابتدای ماه جاری تاکنون برای حمایت از ارزش روبل صورت می‌گیرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
به دنبال توافق برای تبادل زندانیان با آمریکا؛
کاسترو پایان تحریم‌های آمریکا را خواستار شد


رئیس‌جمهور کوبا اقدام تاریخی تبادل زندانیان با آمریکا را ستود و از باراک اوباما، همتای آمریکایی خود در این رابطه تقدیر کرد و خواستار پایان تحریم‌های اقتصادی علیه کشورش شد. دو کشور همچنین با عادی‌سازی روابط پس از پنج دهه خصومت موافقت کردند.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، آمریکا روز چهارشنبه سه تن از جاسوسان کوبایی را در مقابل آلن گراس، امدادگر آمریکایی در کوبا که از سال 2009 در این کشور زندانی بود، آزاد کرد.

آزادی این سه کوبایی پیروزی بزرگی برای رائول کاسترو، رئیس‌جمهور کوبا محسوب می‌شود.این سه تن برای 16 سال در زندان‌های آمریکا به جرم جاسوسی برای کوبا بوده‌اند.

کاسترو در سخنان تلویزیونی خود اعلام کرد که آزادی این زندانیان باعث شادی مردم و خانواده‌های آنها و تمامی کوبایی‌هاست.

در اقدامی نادر کاسترو از اوباما برای موافقت با تبادل زندانیان و آغاز روابط تازه با کوبا تقدیر کرد اما تاکید کرد: تحریم‌های اقتصادی 5 دهه گذشته آمریکا خسارت‌های فراوانی به کوبا وارد آورده و این تحریم‌ها باید هر چه زودتر برداشته شود.

وی در سخنرانی خود گفت: تصمیم باراک اوباما شایسته احترام و تقدیر است.

همزمان اوباما اعلام کرد دولتش تصمیم دارد روابط دیپلماتیک خود با کوبا را از سر بگیرد.

کاسترو همچنین از پاپ فرانسیس، **** کاتولیک‌های جهان، واتیکان و کانادا برای کمک به هاوانا و واشنگتن جهت حل اختلافات و رسیدن به توافقی تاریخی تشکر کرد.

مقام‌های آمریکایی گفته‌اند که علاوه بر گراس، کوبا تعداد زیادی از زندانیان سیاسی را آزاد کرده است.

کاسترو از ذکر جزئیات خودداری کرد اما در سخنان خود به این نکته اشاره کرد که یک عامل اطلاعاتی که اصلیت کوبایی دارد و در زندان به سر می‌برده آزاد شده است.

کاسترو 83 ساله از سال 2008 قدرت را از برادرش فیدل کاسترو تحویل گرفت و رئیس‌جمهور کوبا شد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اتحادیه اروپا آغاز روابط کوبا و آمریکا را "فروپاشی دیواری دیگر " خواند

25 سال پس از فرو ریختن دیوار برلین و اتحاد مجدد اروپا، اتحادیه اروپا از نوسازی روابط دیپلماتیک بین کوبا و آمریکا به عنوان یک «نقطه عطف تاریخی» در تاریخ کشورهای حوزه دریای کارائیب استقبال کرد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، فدریکا موگرینی، رییس سیاست خارجه اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای اعلام کرد: امروز فروپاشی دیواری دیگر آغاز شد. این وقایع نشانگر پیروزی گفت‌وگو بر درگیری و برخورد است.



دولت‌های اروپایی، همزمان با انتقاد از وضعیت حقوق بشر در کوبا، مدت‌هاست که از واشنگتن می‌خواهند تا از اقدامات آنها در بهبود روابط با این جزیره کمونیستی به ویژه پس از پایان جنگ سرد الگوبرداری کند.



موگرینی در ادامه اظهاراتش درباره این اتفاق تاریخی گفت: اتحادیه اروپا که تحریم‌های سیاسی علیه کوبا را در سال 2008 لغو کرده، گفتگو را به هر روش دیگری ترجیح می‌دهد.



این اتحادیه در ماه آوریل مذاکراتی را درباره توافق همکاری با این کشور آغاز کرد. اما این گفت‌وگوها اخیراً به دلیل ضرورت مذاکره درباره شرایط حقوق بشر در این کشور به تعویق انداخته شده است.

وی همچنین از پاپ فرانسیس به دلیل ذکاوت در کمک به عنوان یک واسطه بین هاوانا و واشنگتن قدردانی کرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
خوشحالی کوبایی ها بعد از آشتی با آمریکا (عکس)
سناتور دمکرات پاتریک لی‌هی، از سناتورهای ارشد کنگره، در بیانیه‌ای به اوباما و کاسترو در تغییر سیاستی «باقی‌مانده از جنگ سرد، که به اهدافش نرسیده» تبریک گفته است.
مردم کوبا بعد از اعلام از سر گیری روابط کشورشان و آمریکا در خیابان ها به جشن و پایکوبی پرداختند. این جشن ها در هاوانا نمود و ظهور بیشتری داشت. رانندگان خودروها نیز با روشن کردن چراغ های خودروهایشان خوشحالی خود را از این توافق ابراز کردند.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، گروهی از کشورهای آمریکا لاتین از جمله رهبران مکزیک، برزیل و آرژانتین نیز از عادی شدن روابط دو کشور استقبال کرده‌اند.
415830_558.jpg

بان کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، در واکنش به اعلام آغاز عادی‌سازی روابط، آن را «بسیار مثبت» توصیف کرده است.

او گفته است این موضوع مردم دو کشور را که مدتی طولانی از هم دور بودند، به هم نزدیک می‌کند.

در ایالات متحده نیز این خبر واکنش‌های مختلفی را سبب شده است.



گروهی از سیاستمتدران جمهوری‌خواه با آن مخالفت کرده‌اند؛ از جمله مارکو روبیو، سناتور جمهوریخواه ایالت فلوریدا گفته است که این کار، باعث «خفه‌شدن صدای مخالفان» می‌شود.

روزنامه وال استریت‌جورنال از قول جان بوهنر، نماینده جمهوری‌خواه و رئیس مجلس نمایندگان کنگره، نقل کرده است که روابط با حکومت کاسترو «تا زمانی که مردم کوبا از آزادی لذت نبرند» نباید بازبینی و عادی شود.

از سوی دیگر گروهی دیگر از دولتمردان و سیاستمداران آمریکایی از عادی سازی روابط استقبال کرده‌اند.



سناتور دمکرات پاتریک لی‌هی، از سناتورهای ارشد کنگره، در بیانیه‌ای به اوباما و کاسترو در تغییر سیاستی «باقی‌مانده از جنگ سرد، که به اهدافش نرسیده» تبریک گفته است.

جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده نیز، رخدادهای فعلی را با تغییرات موضع آمریکا در قبال ویتنام مقایسه کرده است. به گفته او تغییر سیاست در قبال ویتنام، آسان نبود و تا امروز کامل نشده است اما باید از جایی شروع می‌شد و و تاثیر خود را گذاشته است.

در سوم ژانویه ۱۹۶۱، پس از اینکه کوبا صنایع و دارایی‌های متعلق به آمریکا را ملی کرد، ایالات متحده مناسبات دیپلماتیک با کوبا را قطع کرد. یک سال بعد آمریکا به طور یکجانبه مناسبات تجاری با کوبا را به حال تعلیق در آورد که تا امروز به قوت خود باقی است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
توافق بزرگ از منظر اقتصاد
آمریکا و کوبا ؛ پایانی که "فیدل" فکرش را هم نمی کرد
هر چند اقتصاد کوبا در پایان زمانی که پیش بینی شده بود فرو نپاشید، ولی زنگ خطر نابودی اقتصادی را مقامات هاوانا هم شنیده بودند و به همین دلیل سخت می کوشیدند این کشتی را در آخرین لحظات قبل از غرق شدن، نجات دهند.
پول نیوز - در نهم فوریه 2009، رئیس دفتر نمایندگی حافظ منافع امریکا در هاوانا در یادداشتی که به واشنگتن فرستاد، با تشریح اوضاع نابسامان اقتصادی کوبا، پیش بینی کرد که اقتصاد این کشور به زودی فرو می پاشد. بر آورد"جاناتان فارار" این بود که این اتفاق در یکی دو سال آینده رخ می دهد.

هر چند اقتصاد کوبا در پایان زمانی که پیش بینی شده بود فرو نپاشید، ولی زنگ خطر نابودی اقتصادی را مقامات هاوانا هم شنیده بودند و به همین دلیل سخت می کوشیدند این کشتی را در آخرین لحظات قبل از غرق شدن، نجات دهند.

از همین رو بود که رائول کاسترو، که از 2008 ، جانشین برادرش فیدل شده بود، اصلاحاتی را در عرصه اقتصاد ملی آغاز کرد و بخشی از محدودیت های اقتصاد سوسیالیستی را حذف کرد.

در چنین پروسه ای، مقامات کوبا دریافتند که نمی توانند بهبود اقتصادی شان را بدون اتصال به اقتصاد جهانی شاهد باشند. البته آنها با کشورهایی مانند ونزوئلا ارتباطات اقتصادی داشتند - و دارند - که از آن جمله می توان به قرارداد خرید تهاتری نفت از ونزوئلا در سال 2000 اشاره کرد، اما به دلیل تحریم های آمریکا، از دسترسی به اقتصادهای مؤثر دنیا محروم بود.

415825_354.jpg

رائول کاسترو در حال سخنرانی رسمی برقراری روابط با آمریکامتوسط سطح زندگی مردم کوبا نیز بعد از فروپاشی شوروی نسبت به قبل از آن، کاهش یافته بود زیرا کمک های "لیدر بلوک شرق" از 1991 به اقمارش از جمله کوبا قطع شده بود.

در چنین شرایطی کوبا دو راه بیشتر نداشت ، یا باید تمام تلاش اش را معطوف "حفظ وضع حداقلی موجود و جلوگیری از فروپاشی اقتصادی" می کرد یا به "توسعه و رشد اقتصادی" می اندیشید. رائول کاسترو ، راه دوم را انتخاب کرد و بدین ترتیب، مذاکرات محرمانه ای بین کوبا و آمریکا با میانجیگری واتیکان آغاز شد و نهایتاً در 17 دسامبر 2014، نتایج مذاکرات رسماً اعلام شد: دو کشور روابط خود را بعد از نیم قرن تخاصم،از سر می گیرند.

با اعلام این خبر، موجی از شادی سراسر کوبا را فرا گرفت و میلیون ها کوبایی به خیابان ها ریختند و به جشن و پایکوبی پرداختند.

415827_441.jpg

جشن های خیابانی مردم کوبا بعد از شنیدن خبر برقراری روابط با آمریکا
اوباما نیز متعهد شد تحریم هایی که دولت کشورش علیه کوبا وضع کرده بود را لغو کند و موافقت کنگره برای لغو تحریم های کنگره آمریکا را نیز اخذ نماید.

توافق بزرگ آمریکا و کوبا، باعث خواهد شد سرمایه گذاری خارجی و مشخصاً سرمایه گذاری آمریکایی ها -که در 177 کیلومتری کوبا هستند- در این کشور به طرز قابل ملاحظه ای افزایش یابد، گردشگری کوبا که رونق نسبی داشت، وارد مرحله جدیدی شود، تاجران کوبایی مرزهای جدیدی را پیش روی خود ببینند و... .
این توافق، در منطقه آمریکای لاتین نیز اثرات سیاسی و متعاقب آن آثار اجتماعی و اقتصادی متعددی خواهد داشت و جریان ضدامپریالیستی را در کشورهایی مانند ونزوئلا، بولیوی، نیاکاراگوئه را تضعیف خواهد کرد.

در سوم ژانویه 1961 که فیدل کاسترو ، صنایع و دارایی های متعلق به آمریکا در کوبا را "ملی" اعلام کرد، شاید می توانست حدس بزند که این کار او می تواند به قطع رابطه دو کشور و حتی تحریم کوبا منجر شود ولی هرگز در مخیله اش نمی گنجید که مردم کشورش از سرگیری رابطه با آمریکا را در خیابان ها جشن خواهند گرفت.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روسیه: دور بعدی مذاکرات اوایل ژانویه برگزار می‌شود
دور بعدی گفت‌و‌گوهای هسته‌ای گروه 1+ 5 که شامل روسیه، چین، آلمان، انگلیس، فرانسه و آمریکا خواهد بود در اوائل ماه ژانویه سال 2015 برگزار خواهد شد.
415838_823.jpg
یک منبع دیپلماتیک ارشد روسی امروز پنجشنبه از ادامه مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه ۱+۵ تا حدود یک ماه دیگر خبر داد.

به گزارش فارس، دور بعدی گفت‌و‌گوهای هسته‌ای گروه 1+ 5 که شامل روسیه، چین، آلمان، انگلیس، فرانسه و آمریکا خواهد بود در اوائل ماه ژانویه سال 2015 برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری روسی «ایتارتاس»، «ریابکوف» ‌معاون وزارت خارجه روسیه با اعلام این خبر افزود که در مذاکرات روز گذشته با «عباس عراقچی» و «مجید تخت روانچی» همتایان ایرانی خود و همچنین «هلگا اشمیت» معاون دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدارهایی را برگزار کرده است.

خبرگزاری ایتارتاس در خاتمه این گزارش به نقل از وزارت خارجه روسیه نوشت: شرکت‌کنندگان در مذاکرات ژنو توجه خود را بر نحوه شکل‌گیری توافق هسته‌ای پایانی با لحاظ کردن حفظ برنامه‌های هسته‌ای ایران متمرکز کرده بودند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دستور روحانی برای تسریع اتصال خط آهن شلمچه-بصره
برای امتداد خط آهن شلمچه تا بصره به طول 37 کیلومتر و ساخت پلی به طول 700 متر، نشست هایی در سطح ستادی با طرف عراقی برگزار شده است.
مدیرکل راه آهن جنوب از دستور رییس جمهوری برای شتاب بخشی در اتصال خط آهن بصره - شلمچه خبر داد.

'عبدالکریم درویش زاده' روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: اتصال این خط آهن تاثیر بسزایی در رونق صنعت حمل و نقل ریلی و مبادلات تجاری با کشور عراق خواهد داشت.

به دنبال مذاکرات اولیه بین طرفین عراقی و ایرانی به منظور اتصال شلمچه به بصره، با توجه به استقرار خط آهن در شلمچه، این خط تا مرز ایران و عراق به طول 15 کیلومتر ساخته شده و صادرات سیمان و دیگر محموله های ساختمانی از این طریق به کشور عراق انجام می شود.

برای امتداد خط آهن شلمچه تا بصره به طول 37 کیلومتر و ساخت پلی به طول 700 متر، نشست هایی در سطح ستادی با طرف عراقی برگزار شده است.

درویش زاده همچنین دو خطه کردن محورهای سه گانه 'اهواز - بندر امام، اهواز - اندیمشک و اهواز - خرمشهر' را به عنوان یکی از اولویت های اصلی راه آهن جمهوری اسلامی ایران برشمرد و افزود: خط دوم اهواز - بندر امام در سال جاری آغاز شده و عملیات ترمیم و بازسازی خط نخست هم در دست انجام است .

وی اضافه کرد: دیگر مسیرها هم در مراحل بعدی و به تدریج دو خطه می شود و هم اینک عملیات ترمیم و بهسازی زیرسازی خط اهواز - بندرامام به طول 60 کیلومتر در حال اجراست که در این چارچوب عملیات دو خطه کردن مسیر هم انجام می شود.

عملیات دو خطه کردن مسیر اهواز - بندر امام یک سال به طول می انجامد که باعث افزایش ایمنی تردد، کوتاه شدن زمان سفر و حذف تلاقی ها خواهد شد.

وی با بیان این که 10 میلیون تن ظرفیت خالی در خط آهن جنوب برای جابه جایی بار وجود دارد گفت: با دو خطه کردن خطوط مزبور تا دو برابر این رقم بار، قابل حمل و جابه جایی است.

درویش زاده در عین حال با راهبردی خواندن گلوگاه محور ریلی جنوب در حد فاصل دورود - اندیمشک به برنامه بازسازی این خط اشاره کرد و افزود: به دلیل سختی کار عملیات بازسازی خط هم اینک آغاز شده و مابقی عملیات هم در دست انجام است و امسال دو 'بلاک' (فاصله بین دو ایستگاه بزرگ خط و فاصله بین دو ایستگاه مجاور) دیگر در این مسیر بازسازی می شود.

مدیرکل راه آهن جنوب همچنین با بیان این که توسعه هر کشوری مستلزم برخورداری از صنعت حمل و نقل جامع است، بر نقش حمل و نقل ریلی تاکید کرد و افزود: حمل و نقل مانند پایه های پلی است که در هر قدمی که برای توسعه و پیشرفت و دیگر زمینه ها برداشته می شود باید از روی آن عبور کرد.

خوزستان شش درصد شبکه ریلی کشور را در خود دارد و از نظر طول خط، رتبه هشتم کشور را به خود اختصاص داده است.

حداکثر جابه جایی کالا در محورهای ارتباطی خوزستان پنج میلیون تن است که از این نظر رتبه سوم کشوری را دارد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور:
نرخ مالیات بر مشاغل 10 درصد کاهش می‌یابد
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور از کاهش 10 درصدی نرخ مالیات بر مشاغل در لایحه در دست تصویب اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم خبر داد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور از کاهش 10 درصدی نرخ مالیات بر مشاغل در لایحه در دست تصویب اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم خبر داد.

علی عسکری در گفت وگویی با جام جم با اشاره به تغییرات قریب الوقوع در نرخ ها و روش دریافت مالیات از مودیان در چارچوب لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم اظهار کرد: در این اصلاحیه که حدود 95 درصد آن از تصویب مجلس گذشته و باقی آن نیز خیلی زود و در آینده ای نزدیک تصویب و اجرایی می شود، نرخ ها و شیوه دریافت مالیات از مردم تغییرات چشمگیری را شاهد خواهد بود.

وی افزود: اگر لایحه قانون مالیات مستقیم به تصویب برسد و ابلاغ شود ما در تمامی مشاغل ده درصد کاهش نرخ خواهیم داشت. به این ترتیب که سقف مالیات مشاغل که 35 درصد است به 25درصد کاهش پیدا می کند.

وی تصریح کرد: به عبارت بهتر، سیاست ما این است که با شناسایی بیشتر مشاغل، چتر مالیاتی را افزایش داده و به جای آن که نرخ ها را افزایش دهیم، بر شمار مشاغلی که اکنون یا مالیات نمی پردازند یا میزان مالیات پرداختی شان از درآمد واقعی کمتر است، بیفزاییم. لذا با این سیاست، مالیات سرجمع مشاغل که متوسط آن اکنون 35 درصد است کاسته شده و به 25 درصد کاهش خواهد یافت.

عسکری اظهار کرد: همچنین در اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم روش محاسبه و دریافت مالیات بر ارث نیز متحول شده و به مالیات نقل و انتقال شباهت پیدا خواهد کرد. همچنین دامنه نرخ مالیات بر ارث نیز کاهش می یابد.

نرخ های مالیاتی سال آینده بدون افزایش

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور همچنین گفت: در سال آینده بجز نرخ مالیات بر ارزش افزوده، چه برای اشخاص حقیقی و چه اشخاص حقوقی و چه برای سایر منابع مالیاتی ما افزایش نرخ نداریم و نرخ ها ثابت خواهد ماند.

وی اضافه کرد: سیاست سازمان امور مالیاتی افزایش درآمد از طریق رشد پایه مالیاتی است نه افزایش نرخ و این سیاست سال آینده نیز ادامه خواهد یافت.

عسکری با اشاره به پایه معافیت حقوق بگیران نیز اظهار کرد: پایه معافیت مالیاتی حقوق بگیران همیشه براساس قانون بودجه مشخص می شود. به عنوان مثال این پایه در سال جاری یک میلیون تومان بود که برای سال آینده به یک میلیون و 150 هزار تومان می رسد.

وی ادامه داد: مالیات حقوق بگیران اکنون برای بخش عمومی و خصوصی یکسان شده است در صورتی که سنوات قبل متفاوت بود. به این ترتیب می توان ادعا کرد 90 درصد حقوق بگیران تنها 10 درصد مازاد بر سقف معافیت مالیاتی را به عنوان مالیات می پردازند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پوتین: برای توسعه روابط و همکاری‌ها با ایران تلاش می‌کنیم
پوتین گفت: حجم مبادلات بازرگانی میان روسیه و ایران در سال گذشته کاهش یافت و این مساله بطور عمده به دلایل شرایط بین المللی بود.
ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه با بیان اینکه هیچ مانعی برای توسعه روابط روسیه و ایران وجود ندارد، اعلام کرد:برای توسعه روابط و همکاری های روسیه با ایران تلاش می کنیم.

به گزارش ایرنا، پوتین روز پنجشنبه در کنفرانس مطبوعاتی بزرگ در مسکو به سوال رجب صفراف رییس مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه که علت سطح پایین مبادلات تجاری میان ایران و روسیه را جویا شد و آیا سفیر روسیه در تهران مسئول این مساله است، گفت: ارزیابی کارایی سفیر برعهده وزارت خارجه روسیه است اما من از عملکرد این وزارتخانه راضی هستم.

پوتین گفت: حجم مبادلات بازرگانی میان روسیه و ایران در سال گذشته کاهش یافت و این مساله بطور عمده به دلایل شرایط بین المللی بود.

وی افزود:برای توسعه حجم مبادلات بازرگانی با ایران و تنوع سازی ساختار آن تلاش کردیم.

رییس جمهوری روسیه با بیان اینکه ایران کشور تولید کننده نفت و گاز است، اظهار داشت:اقتصاد این کشور بر نفت و گاز متکی است.

پوتین با اشاره به وضعیت پیچیده بازارهای جهانی نفت اظهار داشت: برخی معتقدند این وضعیت بر اثر توطئه عربستان سعودی و آمریکا به وجود آمده که می خواهند از این طریق روسیه و ایران را مجازات کنند.

وی ادامه داد: برخی هم بر این باورند که وضعیت به وجود آمده در واقع نوعی رقابت تولیدکنندگان نفت سنتی با شرکت های تولید کننده نفت قاره ای (شیل) است تا آن را از بازار خارج کند.

رییس جمهوری روسیه گفت: در هر صورت برای توسعه همکاری ها و متنوع سازی ساختار آن با ایران تلاش می کنیم و شرکای ایرانی هم علاقمند به گسترش همکاری ها هستند.

وی افزود: در حال حاضر با ایران در عرصه های مهمی همچون ماشین سازی و هواپیماسازی همکاری می کنیم و درصدد گسترش روابط با این کشور هستیم.

پوتین خاطرنشان کرد: مقامهای روس بارها به ایران سفر کرده اند ازجمله وزیر انرژی روسیه در سال جاری چند بار به این کشور سفر کرد و شاهد سفرهای مقامات ایرانی به مسکو بودیم.

وی با بیان این که مسایلی در رابطه با پرداخت ها میان دو کشور وجود داشته است، اظهار داشت: نیاز به اراده مقامات دو کشور برای حل این مسایل وجود دارد.

پوتین در پاسخ به سوالی در مورد امکان مشارکت نفتی ایران و روسیه گفت: همکاری در قراردادهای نفتی میان دو کشور باید سودآور باشد.

وی افزود: به جستجوی راههای برای توسعه همکاری های بازرگانی با ایران می پردازیم.

پوتین همچنین گفت که روسیه با شرکای ایرانی برای حل مساله هسته ای ایران همکاری می کند و وضعیت به گونه ای است که طرف های مذاکره کننده هسته ای به توافق جامع نزدیک شده اند.

رییس جمهوری روسیه مواضع سنجیده جمهوری اسلامی ایران در مساله هسته ای را ستود.

وی در مورد امکان سفر خود به تهران گفت: سفر من به ایران امکانپذیر است و در صورت نیاز از کانال های دیپلماتیک بررسی می شود.

وی گفت: من در گذشته به تهران سفر کرده ام و چند بار هم با رییس جمهوری ایران در مناسبت های مختلف دیدار کرده ام.

رییس جمهوری روسیه گفت: به تماس ها با رییس جمهوری ایران ادامه می دهیم و اگر نیاز به سفر به تهران وجود داشته باشد این امکان را بررسی می کنیم.

وی ادامه داد: هیچ محدودیتی در این مورد در رابطه با عوامل خارجی وجود ندارد.

پوتین گفت: روسیه در ساخت نیروگاه هسته ای بوشهر مشارکت کرد و دو طرف قراردادی هم برای ادامه همکاری در این عرصه امضا کردند.

کنفرانس مطبوعاتی سالانه پوتین دهمین کنفرانس مطبوعاتی بزرگ وی در طول سه دوره ریاست جمهوری بود و بیش از سه ساعت بطول انجامید.

در این کنفرانس مطبوعاتی 1259 خبرنگار داخلی و خارجی شرکت داشتند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پوتین: روسیه بخاطرحفظ هویت ملی‌اش مجازات شد / مساله هسته‌ای ایران به حل نهایی نزدیک است


ولادیمیر پوتین امروز (پنجشنبه) کنفرانس سالانه خود را با بررسی موضوعات مختلف اقتصادی، سیاسی و ژئوپلتیکی آغاز کرد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری راشاتودی، حدود 1259 خبرنگار خارجی و داخلی در دهمین کنفرانس سالانه پوتین، رئیس‌جمهور روسیه شرکت دارند.

پوتین در ابتدای کنفرانس خود به طور خلاصه اوضاع اقتصادی و انسانی کشورش را مورد بررسی قرار داد وتاکید کردکه موقعیت جمعیتی روسیه نشانه‌های مثبتی نشان می‌دهد و نزخ زاد و ولد در کشور بالا است.

وی همچنین تاکید کرد: تولیدات صنایع 17 درصد افزایش داشته و میزان بیکاری در کشور کاهش یافته است.

پوتین درباره شرایط نظامی روسیه نیز گفت که کشورش توان نظامی خود را طی سال 2014 تقویت کرده است.

رئیس‌جمهور روسیه افزود: عوامل خارجی بر شرایط موجود تاثیرگذار هستند. دولت و بانک‌ها در روسیه تدابیر لازم برای غلبه بر اوضاع اتخاذ می‌کنند و ما جدول زمانی مشخصی برای آن تعیین کرده‌ایم و می‌توان گفت که روند کنونی ما روندی درست است. اینکه بگوییم آیا کاهش قیمت نفت بر شرایط اقتصادی و تورم تاثیرگذار است یا خیر، باید بگوییم احتمال دارد که تاثیر بگذارد اما ما تدابیر لازم را در این خصوص اتخاذ می‌کنیم و به کسانی که نیاز دارند کمک خواهیم کرد. روسیه تدابیر لازم برای ممانعت از وخیم شدن اوضاع و کاهش قیمت نفت را اتخاذ می‌کند. باید بگویم در بدترین شرایط ما به دو سال زمان برای بهبود اوضاع اقتصادی نیاز داریم و پس از آن شاهد رشد اقتصادی خواهیم بود. اقتصاد جهان به منابع انرژی نیاز دارد و ما تلاش می‌کنیم تا منابع اقتصادی خود را به دلیل شرایط کنونی متنوع کنیم. اقتصاد روسیه در سال 2014 شاهد رشد 0.6 درصد بوده است و با توجه به ذخایر موجود خود تلاش می‌کنیم مشکلات اجتماعی خود را حل و فصل کنیم.من دوست ندارم که شرایط کنونی را بحران بنامم و نسبت به تحولات اقتصادی خوشبینم. ذخایر مالی، ما را در رویارویی با کسری بودجه در کشور کمک می‌کند.



وی در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه روسیه شاهد یک بحران اقتصادی بوده است، پاسخ داد: من نمی‌توانم این وضعیت را بحران بنامم آنچه روسیه هم‌اکنون شاهد آن است بحران نیست بلکه مشکلاتی است که برای حل آن تلاش می‌کنیم. بانک مرکزی و دولت تلاش‌هایی را برای حل این مساله انجام داده‌اند و تدابیری را برای جبران کاهش قیمت نفت به کار خواهد گرفت. نشست‌هایی با سران برخی کشورها داشته‌ام تا در صورت لزوم بدهی‌هایشان را به ما پرداخت کنند.

پوتین همچنین عنوان داشت دولت باید تدابیری را درخصوص قیمت نفت، سوخت، گازوئیل و مواد غذایی به کار گیرد تا با سختی‌های پیش‌رو مقابله کند .

رئیس‌جمهور روسیه در ادامه اظهاراتش در کنفرانس خبری سالانه خود در پاسخ به سوالی درباره ایجاد دیوار جدیدی مانند دیوار برلین گفت: شرکای ما تمایل دارند همیشه پیروز باشند. آنها با وجود همکاری‌های ما در اروپا و جهان ایجاد دیوارهای جدید را متوقف نکردند. بهترین راه برای ایجاد یک فضای امن، اقتصاد آزاد است.



پوتین سپس در پاسخ به یک خبرنگار اوکراینی درباره خلبان اوکراینی که در حال حاضر به وضعیت آن در روسیه رسیدگی می‌شود، اظهار کرد: خبرنگارانی که در اوکراین کشته شدند، در هیچ اقدام نظامی شرکت نداشتند. ساوچنکو که به اتهام نقش داشتن در قتل خبرنگاران روسی در اوکراین اکنون در روسیه به سر می‌برد به محض اثبات بی‌گناهی‌اش آزاد خواهد شد در غیر این صورت دوران محکومیتش را سپری خواهد کرد.



رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به خرس محافظ تایگا که نماد کشورش محسوب می‌شود در خصوص روابط مسکو با غرب گفت: شاید این خرس فقط باید استراحت کرده و عسلش را به آنها بدهد آنوقت شاید آنها این خرس را به حال خود رها کنند. غرب می خواهد این خرس را به زنجیر بکشد. این مشکل روابط بین‌المللی در دنیای مدرن است. شرکای ما خودشان را یک امپراتوری می‌دانند و سایرین را رعیت‌هایی که باید مطیع باشند. ما اگر مناطق و محدوده‌های خود را مدیریت کنیم از نظر آنها ناعادلانه است. ما از تمامیت ارضی و استقلال خود محافظت می‌کنیم. بیش از 25 تا 30 درصد مشکلاتی که ما اکنون با آنها مواجه هستیم نتیجه تحریم‌هاست. روس‌ها باید تلاش کنند تا حاکمیت روسیه را حفظ کنند. برای بازسازی اقتصاد باید رشد داشته باشیم. روس‌ها باید کار کنند در غیر این صورت روسیه یک خرس اسباب بازی خواهد بود.

وی تاکید کرد: آنچه اکنون در روسیه رخ می‌دهد هیچ ربطی به کریمه ندارد.اعمال تحریم بر روسیه به دلیل حفظ هویت ملی است نه اتحاد با کریمه. نه این مجازات کریمه نیست این مجازات تمایل ماست برای حفظ خودمان به عنوان یک کشور به عنوان یک تمدن .

پوتین در ادامه درباره وضعیت مناطق جنوب شرقی اوکراین گفت: ما معتقدیم بحران زود یا دیر حل خواهد شد. این مساله باید از طریق ابزارهای سیاسی و نه تنها فشار حل شود و هر دو طرف و همه گروه‌ها برای رسیدن به این نتیجه تلاش کنند. به هر حال ما به مردم و به ویژه مردم کی‌یف که نیاز به کمک دارند، کمک خواهیم کرد. در این مسیر روابط اقتصادی باید بازسازی شوند. ما می‌خواهیم تا بر روی منطقه دونباس فشار وارد شود. کاهش رنج ساکنان شرق اوکراین تنها با راه حل دیپلماتیک ممکن است. روس‌ها باید به قوانین بین‌المللی برای ثابت نگاه داشتن اوضاع احترام بگذارند. رفراندوم مینسک باید برگزار شود تا راه حل صلح آمیز برای بحران اوکراین عملی شود. ارتش اوکراین به شرایط اعلام شده در توافق مینسک از جمله عقب‌نشینی از برخی مناطق عمل نکرد. اگر اوکراین می‌خواهد تمامیت ارضی خود را حفظ کند باید به تمامی کسانی که در خاک این کشور و در قلمرو‌اش زندگی می‌کنند احترام بگذارد. تردیدی ندارم که پوروشنکو به دنبال صلح است اما فقط اوست که صلح می‌خواهد دیگران به دنبال جنگ هستند. جمهوری خودخوانده شرق اوکراین این حق را دارد تا درباره آینده خود تصمیم بگیرد. ما باید اصول کلی قوانین بین‌المللی را در پیش بگیریم. مردم نووروسیا این حق را دارند تا در مورد سرنوشت خود تصمیم بگیرند.

وی همچنین با اشاره به اقدام **** چچن در اخراج خانواده تروریست‌ها و اقدامات فراقانونی علیه آنها گفت: خانواده تروریست‌ها معمولا از طرح‌های آنها مطلعند اما این امر به هیچ کس حتی قدیرف، **** چچن این حق را نمی‌دهد که اقدامی فراقانونی انجام دهد. هر آنچه قدیرف گفته از خانواده تروریست‌ها، خانه و خانواده آنها به نظر من دلیل منطقی نیستند . در روسیه همه باید از قوانین موجود اطاعت کنند. هیچ کس متهم و مقصر نیست تا زمانیکه دادگاه حکم صادر کند.

پوتین در بخش دیگری از این کنفرانس خبری گفت: روسیه از لحاظ سیاسی غرب را هدف قرار نداد بلکه از منافع خود دفاع کرد. واشنگتن با طرح استقرار عناصر سپر دفاع موشکی در اروپا، روسیه را تهدید کرد. آنها عناصر سپر دفاع موشکی را نه تنها در آلاسکا بلکه در لهستان و رومانی نیز مستقر کردند درست نزدیک مرزهای ما.

رئیس‌جمهور روسیه درباره بودجه دفاعی کشورش گفت که بودجه وزارت دفاع در سال 2015 ، تا 50 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت اما بودجه پنتاگون تقریبا 10برابر بیشتر و حدود 575 میلیارد دلار است.

وی همچنین بار دیگر تاکید کرد که موضع کشورش در قبال اوکراین درست و منطقی است و این شرکای غربی وی هستند که نتیجه‌گیری‌های نادرست دارند.

پوتین گفت: به نظرم ما در موضعی درست در قبال اوکراین قرار داریم. قبلا هم گفته‌ام که شرکای غربی ما در جای نادرست قرار دارند. ناتو به گسترش به سوی شرق ادامه می‌دهد و دیوار واقعی، احداث سامانه سپر موشکی است.

وی همچنین درباره گزارش شکنجه‌ مظنونان تروریست توسط سیا گفت: پس از حوادث یازدهم سپتامبر در آمریکا شکنجه در زندان‌های این کشور جنبه قانونی پیدا کرد و حتی سازوکاری برای استفاده از شیوه‌های شکنجه تدوین شد، اما باید به قانون پایبند بود.

پوتین در بخش دیگری از این کنفرانس بزرگ خبری گفت: ما به حمایت از منافع خود ادامه خواهیم داد. غربی‌ها به ویژه آمریکایی‌ها از این مسئله ناراضی هستند. ما پس از دوره شوروی پرواز هواپیماهای شناسایی خود را در نزدیک مناطق آنها متوقف کردیم، اما آمریکایی‌ها به پرواز هواپیماهای شناسایی خود ادامه دادند. ما فقط دو پایگاه نظامی در خارج روسیه داریم که هدف از آنها هم مقابله با تروریسم است. نیروهای راهبردی هسته‌ای آمریکا در اروپا چه کار می کنند؟ آیا ما نیروهای خود را به نزدیک مرزهای آمریکا اعزام کرده‌ایم، یا دیگران این کار را کرده‌اند؟ آمریکا به صورت یکجانبه از توافقنامه با روسیه خارج شد.

رئیس‌جمهور روسیه تصریح کرد: مسکو خواهان توسعه همکاری‌ها با غرب است اما از موضعی برابر و براساس احترام به منافع ملی، امنیتی و اقتصادی‌مان. ما خواهان همکاری با آمریکا در زمینه مبارزه با اشاعه هسته ای، جرائم سازماندهی شده، قاچاق و بیماریهای خطرناک مانند ابولا هستیم.

پوتین در این کنفرانس خبری به تمامی کسانی که نگران زندگی خصوصی وی هستند اطمینان داد که همه چیز خوب است. رئیس‌جمهور روسیه گفت: نگران نباشید همه چیز خوب است.

وی همچنین گفت که سفرش به ایران ممکن است و این مساله در حال حاضر از طریق کانال‌های دیپلماتیک در حال بررسی است.

پوتین گفت: من قبلا هم به تهران رفته‌ام؛ ما دیدارهای متناوبی داریم اما این سفر مهم است. اگر فکر کنیم که دیدارهای جداگانه با رئیس جمهور ایران لازم است محدودیتی به خاطر فشارهای خارجی وجود نخواهد داشت.

رئیس‌جمهور روسیه همچنین ابراز امیدواری کرد که توافق هسته‌ای ایران به زودی امضا شود. وی گفت: مساله هسته‌ای ایران به حل نهایی بسیار نزدیک است. من متعجبم که چرا این توافقنامه تاکنون امضا نشده است. امیدوارم این مهم به زودی انجام شود.

رئیس جمهور روسیه درباره حضورش در انتخابات ریاست‌جمهوری 2018 گفت: هنوز زود است درباره این مساله صحبت کنیم. باید به سختی و در جهت منافع فدراسیون روسیه کار کنیم و بعد براساس اصول و شکل جامعه تصمیم‌گیری کنیم بعد از آن می‌توان گفت که چه کسی در انتخابات 2018 باشد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رودباری عنوان کرد:
تکمیل راه آهن تهران – همدان ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

همدان – مدیرکل راه شهرسازی استان همدان گفت: تکمیل راه آهن تهران – همدان ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد رودباری ظهر چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه در استان همدان دو راه آهن تهران -همدان -سنندج و یکی راه آهن غرب کشور وجود دارد، گفت: طول راه آهن تهران – همدان ۲۶۷ کیلومتر است که از این میزان ۹۵ درصد زیرسازی و حدود ۶۷ کیلومتر نیز ریل گذاری شده و در حال حاضر ریل گذاری و تکمیل ایستگاه های مسیر باقی مانده است.

رودباری اعتبار مورد نیاز برای تکمیل راه آهن تهران – همدان را ۴۵۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: وزرات خانه مذاکراتی را با کشورهای هند و چین به منظورتامین ریل این راه آهن انجام داده و در اعتبارات سال ۹۴ نیز منابع خوبی پیش بینی شده که امیدواریم به تصویب برسد.

وی ادامه داد: راه آهن غرب کشور برای تکمیل حدود ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد تا پرونده راه آهن همدان بسته شود.

این مسئول با بیان اینکه ادارات کل و شورای حمل ونقل برنامه های مختلف و گوناگونی دارند، افزود: ۱۷۱ پروژه استانی در حوزه راه و شهرسازی بااعتبار ۱۹ میلیارد و ۱۴۳ میلیون تومان تعریف شده است.

تعداد پروژه های ملی در حوزه راه استان همدان ۱۷ پروژه بااعتباری حدود ۲۷ میلیارد و ۳۱۴ میلیون تومان است

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان همچنین اعتبارات نگهداری و بهسازی راه های شریانی استان همدان توسط راهداری و وزارتخانه را در قالب ۵۷ پروژه و اعتباری به مبلغ ۴۵ میلیارد و ۹۷۵ میلیون تومان عنوان و در ادامه با اشاره به پروژه های ملی یادآورشد: تعداد پروژه های ملی در حوزه راه استان همدان ۱۷ پروژه بااعتباری حدود ۲۷ میلیارد و ۳۱۴ میلیون تومان است.

رودباری با تاکید براینکه در همدان پنج هزار و ۱۱۱ کیلومتر راه وجود دارد که ۸۵ کیلومتر آن آزاد راه، ۵۰۶ کیلومتر بزرگراه و ۳۴۴ کیلومتر راه اصلی است، گفت: دو هزار و ۸۵۹ کیلومتر راه آسفالت روستایی درهمدان وجود دارد که دو و چهار دهم درصد راه های کشور را شامل می شود درحالیکه که مساحت استان همدان نسبت به کشور یک و دو دهم درصد است.

وی با بیان اینکه طول راه های استان همدان دو برابر میانگین کشوری است و با تاکید براینکه در صورت آسفالت شدن ۱۰۲ کیلومتر راه روستایی همدان پرونده راه های روستایی این استان بسته خواهد شد، افزود: ۷۷ درصد از طول راه های روستایی در استان همدان آسفالته است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان با اشاره به اینکه راهداری زمستانی از دیرباز در استان همدان اهمیت فوق العاده ای داشته و استان همدان در این راستا از استان های موفق در کشور بوده است، اظهارداشت: ۳۴ پایگاه در استان همدان با ۲۷۹ دستگاه ماشین آلات مختلف تجهیز شده اند و در این پایگاه ها ۵۰۵ نفرنیروی انسانی نیز حضوردارد.

رودباری با بیان اینکه بیشترین پایگاه راهداری زمستانی استان همدان در شهرستان در کبودراهنگ به تعداد هفت پایگاه است، عنوان کرد: نهاوند، تویسرکان و فامنین با دو پایگاه، همدان چهار پایگاه، ملایر پنج پایگاه، اسداباد، بهار و رزن هرکدام چهار پایگاه فعالند و برای تمام راهدارخانه های زمستانی تجهیزات مورد نیاز ازجمله نمک، ماسه، بیل های برف روبی و غیره فراهم شده است.

وی تاکید کرد: طرح زمستانی راه در همدان از ۱۵ آذرماه شروع و تا ۱۵ فروردین ماه سال ۹۴ ادامه دارد.

از ابتدای امسال ۲۸ کیلومتر از راه های اصلی استان به بزرگراه تبدیل شده است

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان در ادامه با اشاره به اینکه مقداری از راه روستایی استان به طول ۴۶ کیلومتر بهسازی و آسفالت شده است، گفت: از ابتدای سالجاری تا کنون با انجام پروژه های راه سازی توسط این اداره کل ۲۸ کیلومتر از راه های اصلی استان به بزرگراه تبدیل شده و به همین منظور حدود ۷۷ هزار تن آسفالت در این راستا استفاده شده است.

رودباری از اضافه شدن ۴۲ کیلومتر بزرگراه تا پایان تیرماه سال آینده به بزرگراه های استان همدان خبرداد و افزود: از ابتدای سال جاری تا کنون ۱۱۷ کیلومتر از راه های روستایی زیر سازی یا آسفالت شده و در صورت تامین اعتبار همه راه های روستایی بالای ۲۰ خانوار آسفالت می شود.

وی یکی از مشکلات در راه های شریانی را شانه های شنی عنوان کرد و اظهار داشت: چند سالی است که طرح آسفالته کردن این شانه ها را به طورجدی انجام می دهیم چراکه زمانی که شانه های شنی به شانه های آسفالتی تبدیل می شوند از هر طرف یک متر و ۸۰ سانتی متر به عرض جاده اضافه می شود و در صورتی که برای خودرویی مشکلی پیش آید می تواند از شانه های آسفالتی استفاده کند.

رودباری در ادامه با بیان اینکه در سالجاری ۶۲ کیلومتر ازشانه های شنی به شانه های آسفالتی تبدیل شده است، اظهار داشت : برای این منظور ۶۲ هزار تن آسفالت بکار رفته است.

وی همچنین به روکش راه های اصلی، فرعی و بزرگراه های استان اشاره و عنوان کرد: از ابتدای سالجاری تا کنون ۱۷۱ کیلومتر از راههای استان روکش آسفالت شده که برای این میزان روکش حدود ۱۷۸ هزار تن آسفالت استفاده شده است.

تعداد نقاط پرحادثه همدان ۲۰ نقطه بود که ۱۰ نقطه آن اصلاح شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان همچنین به ساماندهی و آشکار سازی نقاط پر حادثه استان اشاره کرد و گفت: تعداد نقاط پرحادثه همدان ۲۰ نقطه بود که ۱۰ نقطه آن اصلاح شده است.

رودباری با بیان اینکه تمام نقاطی که در آنها تصادفاتی اتفاق می افتد جزء نقاط پر حادثه تلقی می شود، افزود: برای ساماندهی این مهم ۶۱ نقطه با نصب تابلوها، ایجاد شیارهای طولی و عرضی و همچنین نصب تابلوهایی با رنگ فسفری و غیره اصلاح و آشکار سازی شد.

وی ادامه داد: در سالجاری در سطح راه ای استان همدان حدود ۱۴ هزار تابلو اضطراری نصب یا تعویض شده و برای ۲۱ کیلومتر از راه های استان حفاظ میانی و کناری تعبیه شده است.

رودباری یکی از مشکلات عمده در راه های شریانی استان همدان را عدم وجود حفاظ های میانی عنوان کرد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
13-12-11-9281520131210_4465030420131210211024.jpg

پایان اقتصاد دولتی کاستروها / آیا سقوط اقتصادی دلیل آشتی واشنگتن-هاوانا بود؟
اقتصاد > جهان - جدای از دلایل سیاسی، ابعاد و زوایای اقتصادی این مصالحه چیست؟ کوبا به لحاظ اقتصادی در چه وضعیتی به سر می برد؟ و آیا این کشور قادر خواهد بود گامهای اساسی در آزادسازی اقتصاد از دست دولت بردارد؟
بهراد مهرجو:آشتی واشنگتن- هاوانا بعد از 5 دهه خصومت و دشمنی جهان را غافلگیر کرد. جزیره ای که 52 سال پیش وارد بازی دو قدرت بزرگ **** دو قطبی آن زمان شد، امروز تصمیم دارد از ساختارهای فرسوده و کهنۀ سوسیالیستی- کمونیستی فاصله گرفته و تحول تازه ای در اقتصاد دولتی اش ایجاد کند.

اما جدای از دلایل سیاسی، ابعاد و زوایای اقتصادی این مصالحه چیست؟ کوبا به لحاظ اقتصادی در چه وضعیتی به سر می برد؟ و آیا این کشور قادر خواهد بود گامهای اساسی در آزادسازی اقتصاد از دست دولت بردارد؟ آنچه در ادامه می خوانید، چکیده ای است از چند مقالۀ خارجی با موضوع وضعیت اقتصادی کوبا که به مناسبت از سرگیری روابط کوبا و ایالات متحده آمریکا طی روزهای اخیر منتشر شده و تصویری از وضعیت کنونی اقتصاد کوبا ارائه می دهد:

کوبا در وضعیت بدی به سر می برد. اقتصاد این کشور سوسیالیستی؛ از نوع کاملاً دولتی و دارای پیچیده ترین **** بوروکراتیک جهان است. اندکی درآمد توریسم و فروش نیشکر و صادرات توتون و تنباکو، مهمترین سبد درآمد دولت را تشکیل می دهد و البته تعداد بسیار محدودی از واحدهایی که تنها نام "بخش خصوصی " را یدک می کشند. اما این همۀ ماجرا نیست؛ 11 میلیون کوبایی متأثر از تحریم های غرب 52 سال است که تحت شرایط سختی زندگی می کنند و در واقع اگر جان کندی نتوانست در نهایت حکومت کاستروها را ساقط کند اما تحریم های کشورش دیگر چیزی از اقتصاد کوبا باقی نگذاشته است.

نگاهی به تاریخ

اما وضعیت اقتصادی کوبا همیشه بر این منوال نبوده است. پس از اعلام استقلال در اولین سالهای قرن بیستم، آمریکایی ها نقش اصلی را در اقتصاد کوبا داشتند. حضور آمریکایی‌ها در این کشور آنقدر پررنگ بود که به قولی گفته می شد:" آمریکایی ها در خانۀ خودشان هستند" ایالات متحده آمریکا 90% معادن، 50% اراضیآ، تجارت نیشکر و دو سوم صادرات آن را در دست داشتند. هاوانا شهر بزرگی بود در میان شهرهای جهان سومی با طبقۀ محدودی از مرفهین و شمار معتنابهی از فقیرها و بسیار فقیرها.

فصل دوم تاریخ اقتصادی کوبا با روی کارآمدن کاستروها ورق خود. فیدل کاسترو کل اقتصاد کوبا و دارایی‌های آمریکایی‌ها را دولتی کرد و برای جبران تحریم های غرب از کمک کشورهای برادر همچون اتحاد جماهیر شوروی که کل کوبا و اقتصاد این کشور را در دست داشت، بهره برد. اما این کمکها با سقوط اتحاد جماهیر شوروی پایان گرفت و کوبا را بار دیگر در شوک بزرگی فرو برد. کوبا 85% از بازار صادراتش، میلیاردها دلار کمک سالانه اتحاد جماهیر شوروی و همچنین بخشش و کمکهای نفتی و غذایی برادران کمونیست خود را از دست داد.

کوبا دوباره تلاش کرد تا حامیان جدیدی پیدا کند و اینگونه بود که پای کشورهایی همچون چین و ونزوئلای هوگو چاوزی به کوبا باز شد، اما این هم برای اقتصاد ویران کوبا درمان نبود. این کشور در واقع نیازمند اصلاحات اقتصادی برای حل بحران حادی بود که در آن دست و پا میزد.

بازگشایی درها به سوی کاپیتالیسم

کوبا در این دوره اندکی تلاش کرد تا درهایش را به روی اقتصاد لیبرالیستی باز کند؛ و از همین رو بود که بخش بسیار ناچیزی از جمله صنایع دستی، شرکتهای کوچک و همچنین بخش کوچکی از صنعت توریسم(آنهم برای ورود دلار به کشور و افزایش سرمایه گذاری خارجی) خصوصی شد و اینگونه بود که این اصلاحات بسیار ناچیز و اندک اقتصاد کوبا را سر پا نگه داشت؛ اما کوبایی ها همچنان در وضعیت نامساعد اقتصادی به سر می برند. کوبا سالهاست که به دلیل فضای خفقان آور اقتصاد دولتی از فرار سرمایه ها به خارج از کشور رنج می برد و زمان آن فرا رسیده که این کشور پیش از سقوط اصلاحاتی بنیادی در ساختار اقتصادیش ایجاد کند، درهایش را به روی جهان بگشاید و به این داستان غم انگیز اقتصادی پایان دهد.

اعلام آشتی غافلگیرکننده

اعلام آشتی هاوانا- واشنگتن در روز چهارشنبه هر چند غافلگیرکننده اما لحظه ای بود که بسیاری منتظر آن بودند؛ رائول کاسترو، رییس جمهور کوبا سال گذشته در مراسم تدفین نلسون ماندلا به باراک اوباما دست تاریخی داده بود و پیشتر زمینه های این آشتی را فراهم کرده بود. اما پرسش اینجاست که این آشتی چه تأثیری بر اقتصاد ویران کوبا خواهد داشت؟

گفته می شود با تحولاتی که دو طرف از آن خبر می دهند، کوبا شاهد موج عظیمی از توریست های آمریکایی خواهد بود که به این کشور سفر خواهند کرد و این می تواند ذخایر ارزی دولت را افزایش دهد. اما هنوز از سرمایه گذاری خارجی خبری نیست. کاخ سفید اعلام کرده است که محدودیت های سفر به کوبا را کاهش خواهد داد و تلاش می کند شرایط را آسانتر کرده و میزان دارایی و پولی که آمریکایی ها می خواهند با خود به کوبا ببرند را افزایش دهد. سفر به کوبا تاکنون ممنوع بوده و این مسئله توسط آژانسهای ویژه و با اجازۀ رسمی صورت می گرفته است. سرمایه گذاری و تجارت در زمینۀ ساخت هتل و کلاً توریسم در دست دولت است و این احتمال هم اندک است که این بخش در کنار صنایع اتومبیل سازی و یا شرکتهای مخابراتی بتواند خود را زیر یوق دولت خارج کند.

گری هافبوئر، از کارشناسان موسسۀ اقتصاد بین الملل پترسون در واشنگتن می گوید: آشتی هاوانا- واشنگتن و از سر گیری روابط اقتصادی می توند بین 5 تا 10 میلیارد دلار سرمایه گذاری برای شرکتهای آمریکایی در کوبا به همراه داشته باشد. اما این تنها یک گام کوچک است؛ بسیاری از شرکتهای آمریکایی در کوبا بلوکه شده اند نه به دلیل تحریمها بلکه به دلیل دخالت دولت در اقتصاد این کشور و چشم انداز این گشایش با توجه به این موانع بسیار دشوار به نظر می رسد.

در گام اول میزان پولی که آمریکایی ها می توانند با خود به کوبا ببرند، 2000 دلار است و همچنین می توانند از کارتهای اعتباری خود استفاده کنند؛ هرچند اعلام این مسئله با توجه به محدودیتهای موجود هنوز اندکی مبهم به نظر می رسد. همچنین شرکتهای آمریکایی می توانند در کوبا اقدام به ساخت و ساز کنند و با خود مصالح و لوازم کشاورزی به این کشور ببرند.

کاخ سفید در بیانیه ای اعلام کرده است این گامهای کوچک می تواند میزان دسترسی کوبایی ها به کالا و لوازم زندگی را بیشتر کند و سطح زندگی آنها را اندکی تغییر و بهبود دهد و از میزان وابستگی اقتصادی آنها به دولت بکاهد. بانکهای آمریکایی همچنین می توانند در بانکهای کوبا حساب باز کنند تا طریقۀ نقل و انتقال پول بدین ترتیب آسانتر شود.

گفته می شود بخش مخابرات نیز احتمالاً از برخی مزایا منتفع خواهد شد و میزان دسترسی مردم به اینترنت و تلفن بیشتر می شود. اوباما قول داده تا جایی که بدون اجازه کنگره اختیار داشته باشد، شرایط را برای کاهش بار تحریمها آسانتر کند.

در نهایت اینکه، شاید در داستان غم انگیز تحریمهای غرب، سیگار "هاوانا"ی کوبا تاکنون شانس بیشتری داشته است. با تصمیمات جدید ظاهراً زین پس قرار است تحریمها دیگر شامل این سیگار نشود. تا پیش از این ورود سیگارهای هاوانا به آمریکا ممنوع بود و این مسئله از طریق کشورهایی همچون جمهوری دومینیکن، نیکاراگوئه، هندوراس، مکزیک، برزیل، پرو، کلمبیا و ونزوئلا صورت می گرفت، اما از این به بعد سیگار هاوانا مستقیماً به آمریکا می رود و این مسئله برای آمریکایی ها بسیار دلپذیر است. یک آمریکایی سیگارفروش در این باره می گوید: خوشحالم که آمریکایی ها می توانند در سفرشان به کوبا با خود سیگار هاوانا به آمریکا بیاورند، توتون هاوانا جزء مرغوب ترین هاست و این می تواند دوباره بازار سیگارهای کوبایی را داغ کند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-12-20-9154ragh.jpg

حسین راغفر: بودجه باید با سناریوهای بدبینانه نسبت به قیمت نفت بسته می شد
اقتصاد > اقتصاد کلان - لایحه بودجه 94 در حالی تدوین شد که قیمت نفت در بازار‌های جهانی بیش از 30 درصد کاهش داشت و این موضوع با توجه به اتکای بیش از 70 درصدی بودجه سال 93 به درآمدهای نفت، شرایط بودجه‌ریزی را برای دولت متفاوت از سال‌های قبل کرده است.


به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین کاهش درآمدهاي نفتي، سقوط قيمت نفت در بازارهاي جهاني، عدم تحقق بودجه پروژه هاي عمراني، افزايش احتمالي نرخ ارز در بازار آزاد و افزايش فشارهاي مالياتي برتوليد اصلي ترين موضوعاتي به شمار مي آيد که طي دو هفته گذشته و پس از ارائه لايحه بودجه به مجلس، ذهن فعالان اقتصادي و تحليلگران را به خود مشغول کرده است. دولت براي سال آينده قيمت هر بشکه نفت را در لايحه بودجه 72 دلار در نظر گرفته و نرخ ارز را به 2 هزار و 850 تومان رسانده است. برهمين اساس دو نگراني پيش روي اقتصاد ايران قرار مي گيرد. بهاي نفت در بازارهاي جهاني به عدد 60 دلار سقوط کرده و برخي تحليلگران شناخته شده مانند دکتر فشارکي، قيمت نفت براي سال آينده را 50 دلار و کمتر ارزيابي کرده اند. برهمين اساس احتما وقوع کسري بودجه شديد در اقتصاد ايران وجود دارد. از سوي ديگر با تعيين نرخ دلار 2 هزار و 850 توماني در بودجه، عملا سال آينده قيمت دلار در بازار آزاد به مرز کمتر از 3 هزار و 200 تومان نمي رسد. گفت و گو با حسين راغفر اقتصاددان در مورد اين دو موضوع صورت گرفته است.

طي سال هاي گذشته بخشي از بودجه عمراني کشور محقق نمي شده و به همين دليل هم پروژه هاي عمراني عمدتا متوقف مانده اند. به نظر شما اين وضعيت در سال 94 هم رخ مي دهد؟

نکته‌ای که در باب هزینه‌ها وجود دارد این است که اگرچه ساختار بودجه‌ای کشور به گونه‌ای است که 80 درصد منابع بودجه به هزینه‌های جاری نظیر حقوق و... اختصاص می‌یابد و کمتر از 20 درصد به تأمین اعتبارات سرمایه‌ای، عمرانی و... تخصیص پیدا می‌کند اما همواره چالش بودجه کشور بعد از سال‌های جنگ این بوده که هر سال بخش زیادی از هزینه‌های عمرانی محقق نمی‌شود و بر عکس هزینه‌های جاری هر سال افزایش می‌یابد. بنابراین دولت به راحتی می‌تواند برای آنکه بودجه‌ای بدون کسری تدوین کند یا در رقم هزینه‌ها بخصوص هزینه‌های غیر ضروری صرفه‌جویی کند یا میزان اتکای منطقی به درآمدهای مالیاتی را افزایش دهد. در مورد گزینه دوم خوشبختانه می‌بینیم در دولت طیف نگاهی برای افزایش درآمدهای مالیاتی شکل گرفته که این افزایش در قالب قلمرو مالیاتی است نه در قالب فشار مالیاتی. در این خصوص می‌توان به ایجاد ظرفیت‌های مالیاتی که تاکنون مورد استفاده قرار نمی‌گرفت از جمله فرارهای مالیاتی اشاره کرد که دولت قصد دارد بخشی از این کسری ناشی از کاهش قیمت نفت را از این قسمت تأمین کند. قطعاً وجود بیش از 40 درصد فرار مالیاتی در اظهار نظرهای رسمی و حوزه‌هایی که از قلمرو مالیات در امان مانده‌اند و حوزه‌هایی که توسط **** مالیاتی شناسایی نشده‌اند در این شرایط می‌توانند به تأمین درآمدهای بودجه کمک کند، اگرچه نظر مجلس از همین ابتدا بر افزایش نرخ رسمی ارز به 2850 تومان استوار بوده است.

شما افزايش قيمت ارز را اقدامي مثبت يا منفي ارزيابي مي کنيد؟

قبل از آنکه در مورد خوب یا بد بودن افزایش نرخ رسمی ارز برای تأمین کسری بودجه قضاوت شود، باید توجه کرد که این موضوع را می‌توان به عنوان یک راه حل قبول کرد ولی در این صورت دولت باید توانمندی خود را در کنترل نرخ ارز در بازار اثبات کند. چراکه اگر این راه حل گزینه انتخابی دولت باشد نوعی تهدید به نام بازی خطرناک با ارز در انتظار دولت خواهد بود که سال‌های گذشته نتیجه آن را دیده‌ایم. البته در شرایط کنونی اگر افزایش 10 درصدی نرخ رسمی ارز آخرین راه حل مقطعی و تاکتیکی باشد وهمزمان مدیریت نرخ ارز در بازار آزاد صورت گیرد، افزایش نرخ رسمی ارز را می‌توان یک راه‌حل قابل تأمل دانست. به هر حال دولت برای تأمین بودجه سال 94 یا در درآمدهای مالیاتی و نرخ رسمی ارز تغییرات خواهد داد یا آنکه از تأمین منابع سنواتی هرچند رقم برجسته‌ای نیست استفاده خواهد کرد یا هزینه‌ها را کم خواهد کرد. در هر صورت نباید فراموش کرد با توجه به اقتصاد مقاومتی آنچه مورد نیاز کشور است، بودجه‌ای با سناریوی بدبینانه که از وابستگی کشور به نفت بکاهد.

به اعتقاد شما اعلام اينکه بودجه کشور مي تواند از وابستگي به نفت جدا شود تا چه اندازه واقع بينانه است؟. بخصوص در اين شرايط که قيمت نفت در بازارهاي جهاني به صورت مدام کاهش مي يابد.

لایحه بودجه 94 در حالی تدوین شد که قیمت نفت در بازار‌های جهانی بیش از 30 درصد کاهش داشت و این موضوع با توجه به اتکای بیش از 70 درصدی بودجه سال 93 به درآمدهای نفت، شرایط بودجه‌ریزی را برای دولت متفاوت از سال‌های قبل کرده است. از این رو کاهش فراتر از 30 درصدي قیمت نفت، قطعاً بر منابع و درآمدهای بودجه تأثیرگذار خواهد بود اما باید در نظر گرفت که این اتفاق فرصتی برای بررسی توانمندی‌های دولت هم از نظر علمی در مراحل تدوین لایحه و هم از نظر عملکردی در مراحل اجرای بودجه 94 نیز فراهم خواهد کرد. زیرا سناریوهای مختلفی برای آینده قیمت نفت ترسیم شده که سناریوی غالب آن افزایش نیافتن معنادار قیمت نفت حداقل در 6 ماه آینده است. به هر حال بیشترین تمرکز در لایحه بودجه سال 94 با توجه به قیمت جدید نفت در بازارهای جهانی بر مبحث منابع و درآمدها است و دولت در تدوین بودجه 94 روی منابع دیگر و از این مهم‌تر روی هزینه‌ها دوباره کار خواهد کرد.

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


روزنامه روسی وزگلاد
آمریکا قصد دارد اقتصاد روسیه و اروپا را توامان ویران کند/ اقتصاد یونان، ایتالیا، فرانسه و لهستان در سراشیبی بحران
یک روزنامه روسی نوشت: اروپا با ادامه سیاست تحریم روسیه، یکی از اصلی‌ترین شرکای تجاری خود و بازار بزرگ روسیه را از دست داده، در حالی‌ که آمریکا چون روابط تجاری کمتری با روسیه دارد هیچ زیانی نمی‌بیند.


13930928000316_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، اتحادیه اروپا بالاخره شروع به درک این حقیت نموده که با اعمال تحریم‌ها علیه روسیه خود را درگیر چه ماجرایی کرده است.

    به نوشته روزنامه «وزگلاد» روسیه، این سازمان تحت فشار آمریکا که مبادلات بازرگانی آن با روسیه در مقایسه با اروپا، بسیار ناچیز است، دست به این اقدام زد، ولی اکنون سیاستمداران اروپایی یکی پس از دیگری در این خصوص ابراز نگرانی می‌کنند که اقتصاد اتحادیه اروپا دچار ضررهای سنگینی شده و تازه این اول ماجراست.

    «دالیا گریباوسکایته» رئیس جمهوری لیتوانی اعلام کرد که سقوط ارزش روبل گویای آن است که تحریم‌های غرب علیه روسیه شروع به تاثیرگذاری کرده و کشورهای اروپایی باید به این سیاست ادامه دهد.

    سران اتحادیه اروپا روز پنج شنبه واقعا تحریم‌های مضاعفی را اعمال کردند، البته اینبار نه علیه روسیه، بلکه علیه جمهوری خودمختار کریمه. به گفته رئیس جمهوری لیتوانی، سرنوشت ادامه تحریم‌هاعلیه روسیه بستگی به اقدامات این کشور در شرق اوکراین خواهد داشت.

    به نوشته این روزنامه، البته دلایل بسیاری وجود دارد که باور کنیم ادامه این تحریم‌ها و همچنین مدت آنها بستگی به وضعیت اقتصادی در خود اروپا دارد و این عامل با توجه به بدی اوضاع اقتصادی روسیه، خود در حال وخیم شدن است.

    بحران در روسیه که اقتصادش ارتباط بسیار نزدیکی به اقتصاد اروپا دارد، ممکن است باعث تعمیق مشکلات در حوزه نفوذ یورو شود. دشواری وضعیت مالی در روسیه نه تنها برای روسیه خوب نیست، بلکه خبر بدی هم برای اوکراین، هم اروپا وهم کل جهان است.

    «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست بین المللی اتحادیه اروپا روز گذشته به این مسئله اعتراف کرد. وی گفت: «جهان هرگز تا این اندازه در معرض خطر و بی ثباتی قرار نداشت».

    «الکساندر استوب» نخست وزیر فنلاند هم نسبت به وضعیت اقتصادی روسیه ابراز نگرانی کرده و گفت: «هیچکس مایل نیست که فروپاشی اقتصاد روسیه را ببیند. چنین اتفاقی خبر خوبی برای اقتصاد جهان نخواهد بود».

    «فرانسوا اولاند» رئیس جمهوری فرانسه هم روز پنج شنبه با ابراز نگرانی از اخبار رسیده از روسیه، یادآور شد: «ما می‌دانستیم که تحریم‌ها بر اقتصاد هم روسیه و هم اروپا اثر خواهد گذاشت و اگر روسیه به این درک برسد که اقدام به حل و فصل بحران در اوکراین کند دیگر ضرورتی برای ادامه تحریم‌ها وجود نخواهد داشت».

    «وزگلاد» می افزاید، اگر اقتصاد روسیه تحت تاثیر فشارهای خارجی وضعیت وخیم تری پیدا کند، آنطور که در سال 1998 رخ داد و ارزش روبل به یک سوم قیمت دلار رسید، در این صورت عواقب آن برای همه اروپا و حتی جهان فاجعه آمیز خواهد بود.

    بر اساس تحقیقات تحلیلگران «دویچه بانک»، 12 بانک اروپایی ممکن است 7.5 میلیارد یورو ضرر مالی ببینند. اگر سناریوی بحران سال 1998 در روسیه تکرار شود، ضرر بانک‌های اروپایی حتی ممکن است به یک میلیارد یورو هم برسد و اگر اوضاع از این هم بدتر شود، آنها مجبور خواهند شد تا فعالیت خود در خاک روسیه را بطور کامل متوقف کنند.

    در شرایط کنونی حوزه نفوذ یورو نیاز به اتخاذ تدابیری برای کاهش عواقب منفی بحران دارد تا بتواند از عهده این جنگ اقتصادی برآید. این در حالی است که اروپا مجبور خواهد شد آخرین پول باقی مانده خود را برای رفع عواقب بحران صرف کند. اروپا در ابتدا به دنبال یافتن پول بر ای جبران خسارات وارده به کشاورزی این قاره بخاطر تحریم‌های پاسخگونه روسیه بود و اکنون نیز مجبور شده تا میلیون‌ها یورو صرف مبارزه با بیکاری گسترده در این قاره کند.

    اوضاع در یونان، ایتالیا، لهستان و فرانسه آنقدر اسفبار است که پارلمان اروپا مجبور شده تا در چارچوب مبارزه با بیکاری مبلغ 35.5 میلیون یورو بعنوان کمک مالی به این کشورها بدهد. در اوایل پاییز در این 4 کشور، ابتدا یونان، سپس اسپانیا وحتی هلند و رومانی شدیدا به دنبال یافتن پول لازم برای مبارزه با بیکاری بودند.

    این روزنامه روس در پایان می‌نویسد: اروپا نه تنها بازار امکان صادرات محصولات خود به روسیه، بلکه یکی از اصلی ترین شرکای تجاری خود و بازار پرسود و بزرگ روسیه را از دست داده است. در حالیکه آمریکا، بعنوان اصلی ترین محرک این جنگ اقتصادی، احساس بهتری دارد، چرا که روابط تجاری این کشور با روسیه در بهترین شرایط هم چندان قابل توجه نبوده است. روابط تجاری و مالی روسیه و آمریکا زیاد نیست و به همین دلیل خطر برای آمریکا و بانک‌های آمریکایی در روسیه بسیار کم است، در حالیکه روابط کشورهای عضو اتحادیه اروپا و روسیه در این زمینه بسیار نزدیک است، بنابراین خطرات بیشتری آنها را تهدید می‌کند.

    ضمن اینکه یک خطر بسیار جدی تر هم در کمین اروپا نشسته و آن نقش روسیه بعنوان اصلی ترین تامین کننده نفت و گاز این قاره است که بشدت به روابط مالی بین طرفین وابسته است. به همین دلیل است که این کشورهای اروپایی هستند که در وهله نخست از تحریم‌ها علیه روسیه آسیب می‌بینند.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


تورم منفی در اروپا در پی کاهش قیمت نفت/ نگرانی بانک مرکزی اروپا از وقوع بحران اقتصادی دوباره
معاون رئیس کل بانک مرکزی اتحادیه اروپا اعلام کرد: طی ماه‌های آینده تورم در سطح کشورهای حوزه یورو کاهش خواهد یافت و روند منفی را در پیش خواهد گرفت.


13930416000306_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از دویچه وله، ویتور کونستانسیو، معاون رئیس کل بانک مرکزی اتحادیه اروپا اعلام کرد، در سال آینده تورم در سطح اتحادیه اروپا و کشورهایی که از یورو به عنوان ارز استفاده می‌کنند، کاهش خواهد یافت.

    بانک مرکزی اتحادیه اروپا ماه هاست که در تلاش است، تا تورم را در سطح کشورهای عضو این اتحادیه و حوزه یورو افزایش دهد، اما کاهش قیمت نفت تمام تلاش‌های این مرکز اقتصادی اروپایی را ناکام گذاشت.

    تورم منفی مدت هاست که به یکی از اصلی‌ترین نگرانی های سیاستگذاران اقتصادی اروپا بدل شده است.

    بانک مرکزی اتحادیه اروپا تا کنون تمام تلاش خود را برای جلوگیری از کاهش قیمت ها در سطح این اتحادیه به کار بسته بود.

    معاون رئیس کل بانک مرکزی اتحادیه اروپا اعلام کرد، پیش تر پیش بینی شده بود که تورم در سطح این اتحادیه به 0.7 درصد افزایش یابد، اما با کاهش شدید قیمت نفت این هدف محقق نشد.

    وی همچنین اعلام کرد، بانک مرکزی اتحادی اروپا برای مقابله با این معضل جدی اقتصادی از تمام توان خود بهره خواهد گرفت.

    این مقام اروپایی ادامه داد: در صورت ادامه روند منفی تورم در اتحادیه اروپا این امکان وجود دارد که چرخه خطرناک کاهش سود، افزایش دستمزدهای واقعی، کاهش قابل توجه قیمت ها، کاهش تقاضا، و در نیتجه کاهش بیشتر قیمت‌ها در سطح اروپا به وقوع بپوندد.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دختر کاسترو: به‌رغم توافق با آمریکا، به کاپیتالیسم باز نمی‌گردیم


دختر رئیس‌جمهوری کوبا با تاکید بر اینکه هاوانا از اصول سوسیالیستی خود دفاع می‌کند و به کاپیتالیسم بازنخواهد گشت، گفت: تصمیمات ما به دلیل توافقات اخیر با آمریکا صورت نگرفته است.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، ماریلا کاسترو، دختر رئیس‌جمهوری کوبا تاکید کرد: بهبود روابط با آمریکا بدین معنا نیست که شرکت‌های آمریکایی می‌توانند آزادانه در کوبا فعالیت کنند. مردم کوبا نمی‌خواهند که به دوران سرمایه‌داری بازگردند.



دختر رائول کاسترو در جمع اعضای پارلمان کوبا افزود: ما 56 سال است که در این وضعیت به سر می‌بریم و می‌خواهم بگویم که ما یک کشور انقلابی هستیم که تلاش می‌کنیم به سمت سوسیالیسم حرکت کنیم و همه ما بخشی از یک حزب به نام کمونیست هستیم.



هاوانا و واشنگتن روز چهارشنبه هفته گذشته پس از بیش از پنج دهه قطع رابطه عادی سازی روابط را اعلام کردند، دو کشور در تلاش هستند تا روابط خصمانه پیشین را کاهش داده و روابط کامل دیپلماتیک را از سر بگیرند. حتی اگر تمام موانع آمریکا رفع شود، هر شرکت آمریکایی باید برای فعالیت در این جزیره کارائیب از دولت کمونیست کوبا مجوز بگیرد. طبق قوانین سرمایه‌گذاری خارجی کوبا، شرکت‌های خارجی مورد حمایت قرار می‌گیرند اما باید برای شروع کارشان، با شرکت‌های دولتی کوبا و یا دولت نیز مذاکره کنند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اوباما: تحریم‌های کوبا یک شبه لغو نمی‌شود

رئیس‌جمهوری آمریکا با تاکید بر اینکه تحریم‌های کوبا فوراً برداشته نمی‌شود، گفت: از سرگیری روابط دیپلماتیک دوجانبه نمی‌تواند یک شبه رخ دهد و رفع کامل تحریم‌ها زمان‌بر خواهد بود.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا در کنفرانس خبری آخر سال خود گفت: کوبا همچنان رژیمی دارد که مردمش را ***** می‌کند. دوست دارم که زمانی به کوبا سفر کنم اما هم‌اکنون این اقدام ممکن نیست و ما نیز نمی‌توانیم میزبان رائول کاسترو (رئیس‌جمهوری کوبا) در واشنگتن باشیم.



با این حال اوباما تاکید کرد که تغییر در سیاست‌ها باید این امکان را برای آمریکا فراهم کند تا نفوذ بیشتری بر روی هاوانا پیدا کند و اذعان کرد که 50 سال انزوا کارآمد نبوده است.



اوباما گفت: ما در آینده در موقعیتی خواهیم بود که نسبت به اقدامات کوبا همانند کشورهای دیگر واکنش نشان خواهیم داد و چنانچه گمان کنیم اقدامی اشتباه است، آن را بیان می‌کنیم. چهار دهه تحریم‌ها باید پایان یابد اما این اقدام به زودی رخ نخواهد داد. لغو تحریم‌ها باید از سوی کنگره انجام شود و تا زمان تصمیم‌گیری قانونگذاران مدتی زمان لازم داریم.



اوباما گفت که با رائول کاسترو، رئیس‌جمهوری کوبا تلفنی صحبت کرده و در ابتدای تماس تلفنی وی 15 دقیقه حرف زده و بعداً از اینکه سخنانش طول کشیده است، عذرخواهی کرده است.



وی افزود: سخنان کاسترو نیز دو برابر من طول کشید و گمان می‌کنم که این موضوع در خانواده آنها شایع است!



اوباما روز جمعه اذعان کرد که در سال 2014 بحرانهای غیرقابل پیش‌بینی بسیاری رخ داده اما آمریکا در سال 2015 "با قدرت به سمت جلو گام" برمی‌دارد.



وی همچنین به برخی از اقدامات و دستاوردهای دولتش در سال 2014 اشاره کرد و گفت: کاهش نرخ بیکاری و افزایش پوشش بیمه مردم آمریکا و نیز تلاش‌ها برای مقابله با تغییرات آب و هوا و توافق با چین برای مقابله با گرم شدن هوا، جزو مواردی است که اهمیت زیادی دارد. از همه مهمتر عملیات جنگی آمریکا در افغانستان به زودی به پایان می‌رسد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هجوم روس‌ها به بازار در پی سقوط ارزش روبل


نگرانی‌ها درباره طولانی شدن بحران اقتصادی در روسیه و کاهش ارزش روبل، باعث شده مردم این کشور برای خرید هرچه سریع‌تر کالاهای وارداتی قبل از موج افزایش قیمت‌ها به بازار هجوم ببرند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نقل از یورو نیوز، در پی نگرانیها مبنی بر طولانی شدن بحران اقتصادی در روسیه اوضاع در این کشور به شدت ناپایدار شده است.

دمیتری مدودف نخست وزیر روسیه با مقامات دولت و بانک مرکزی این کشور و همچنین صادرکنندگان بزرگ روسیه به ویژه شرکت‌های انرژی دیدار داشت.

وی گفت: آنچه که ما امروز شاهد هستیم عمدتا بازی‌های احساسی است. به نفع ماست که نظم را به بازار برگردانیم. مردم ، بانک‌ها و صنایع از این بی ثباتی نفع نمی‌برند.

نخست وزیر روسیه گفت: هیچ نیازی به محدود کردن فعالیت صرافی‌ها و خرید و فروش ارز نیست.

این درحالی است که سقوط ارزش پول روسیه باعث شده بسیاری از مردم این کشور با پیش‌بینی افزایش قیمت‌ها به فروشگاهها هجوم ببرند و کالاهای وارداتی گرانقیمت نظیر لوازم الکترونیکی بخرند.

این رفتار مردم روسیه ناشی از خاطره بحران مالی سال 1998 در این کشور است زمانیکه ارزش پول روسیه ظرف چند روز سقوط کرد.

یکی از مغازه ‌داران روسی می‌گوید: ما چندین وسیله برقی خریده‌ایم. یک ماشین لباسشویی که قبلا 30 هزار روبل ارزش داشت، اکنون 38 هزار روبل شده است. اکنون زمان خرید است.

شرکت سوئدی لوازم خانگی ایکه‌آ که همانند بسیاری از شرکتهای دیگر محصولات خود را وارد می‌کند اعلام کرد که قیمت‌های خود را افزایش خواهد داد و مسئله باعث صف کشیدن مردم مقابل فروشگاههای این شرکت در روز قبل از افزایش قیمتها شد.

این در حالی است که شرکت اپل فروش آنلاین محصولات خود را در روسیه به دلیل نوسان ارزش روبل که قیمت‌گذاری محصولات این شرکت را دشوار کرده، متوقف کرده است.

افرادی که در روسیه قصد خرید محصولات اپل را دارند در وبسایت این شرکت با این پیام مواجه می شوند: ما باز خواهیم گشت و مشغول به روزرسانی اپل استور برای شما هستیم.

الکساندر لوکاشنکو رییس جمهور بلاروس به کابینه وزرای این کشور دستور داد که تجارت با روسیه را با واحد روبل متوقف کنند.

بلاروس از نزدیک‌ترین متحدان روسیه تنها با دلار و یورو با روسیه تجارت خواهد کرد.

ولادیمیر پوتین رییس جمهور روز پنجشنبه اذعان کرد که ممکن است این کشور در آستانه در یک رکود دو ساله قرار داشته باشد.

لوکاشنکو در جمع وزرای کابینه این کشور گفت: اخیرا شنیده‌ام که روبل روسیه در حال سقوط است و این کشور 40 درصد بازار صادرات ما را تشکیل می دهد. وقتی روسیه شریک ما است و اوضاع در این کشور به این شکل شده است، ما چه کار می‌توانیم انجام دهیم.

لوکاشنکو گفت: برنامه این کشور تجارت با روسیه به واحد پولی دلار است و این کشور قصد دارد در ازای واردات انرژی از روسیه به جای روبل دلار بپردازد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در پی کاهش ارزش روبل انجام شد
توقف فروش محصولات اپل در روسیه


شرکت اپل فروش آنلاین محصولات خود در روسیه را متوقف کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نقل از رویترز، شرکت اپل فروش آنلاین محصولات خود را در روسیه متوقف کرده و قیمت اپلیکیشن‌های خود را در این کشور در پی سقوط ارزش روبل و بروز تورم خارج از کنترل در این کشور به شدت افزایش داده است.

این شرکت اعلام کرد که در حال تغییر قیمت اپلیکیشن‌های خود در اپ استور روسیه است.

در شرایطی که مردم روسیه دیگر نمی‌توانند گوشی‌های آیفون را به صورت اینترنتی در روسیه خریداری کنند، اپل فعالیت بازار اینترنتی اپلیکیشن‌های خود را در روسیه را متوقف نکرده است اما قیمت اپلیکیشن‌ها را تقریبا 100 درصد افزایش داده است.

این تصمیم اپل در بحبوحه بحران مالی جاری در روسیه اتخاذ شده است.

اپل به ویژه در حال ارزیابی مجدد قیمت‌های خود در روسیه در تلاش برای مقابله با نوسان نرخ ارز در این کشور است.

ارزش روبل در روزهای اخیر در برابر دلار به شدت سقوط کرده و این امر قیمتگذاری درست محصولات را برای اپل دشوار کرده است.

آیفون 6 در روسیه اخیرا 25 درصد گران شده است.

روبل در سال جاری حدود 40 درصد ارزش خود را در برابر دلار از دست داده و این به معنی این است که اگر اپل قیمتهای خود را در روسیه تغییر ندهد یا فروش خود را متوقف نکند، باید محصولات خود را به شدت ارزان و با ضرر بفروشد.

افزایش قیمتها به بخشی از کابوس اقتصادی مردم روسیه تبدیل شده و هرچه ارزش روبل کمتر می‌شود قدرت خرید مردم این کشور پایین تر می‌آید.

مردم این کشور هنگام مراجعه به سایت اپل برای خرید اینترنتی با این پیام مواجه می‌شوند "در درحال حاضر در دسترس نیستیم."

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
از 13 بهمن ماه
پرواز همدان_دبی برقرار می‌شود

مدیرعامل فرودگاه همدان از آغاز پرواز همدان _دبی از 13 بهمن سال جاری خبر داد.



علی کیخایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه همدان، اظهار کرد: از 13 بهمن سالجاری پرواز همدان_دبی آغاز می شود و هر هفته یک پرواز خواهیم داشت.



وی افزود: شرکت هواپیمایی "فلایت دبی" این پرواز را انجام می دهد و متقاضیان باید برای اطلاع از هزینه‌های این پرواز از این شرکت جویا شوند.



کیخایی تصریح کرد: پرواز همدان _دبی به گونه ای است که تمامی افراد می توانند از هر جای دنیا لینک شوند و پرواز را رزرو کنند.

انتهای پیام
 
بالا