• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
انتقاد طیب‌نیا از تمایل بانک‌ها به بنگاهداری


وزیر اقتصاد انتظار دولت از بانک‌ها را تجهیز هرچه بیشتر منابع مالی تولید برای خروج از رکود عنوان کرد و با انتقاد از تمایل برخی از بانک‌ها به بنگاهداری گفت: کاملا به دلایل بنگاهدارشدن بانک‌ها آشناییم، اما می‌دانیم که برخی تمایل دارند منابع خود را به سمت بنگاه‌ها و منافع خود ببرند.





به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی طیب‌نیا در نشست هم‌اندیشی مدیران عامل بانک‌ها برای تعیین راهکارهای خروج از رکود اظهار کرد: با توجه به این‌که شرایط حاکم بر بازار پول سخت است از این‌رو خروج از رکود و دستیابی به رشد اقتصادی مستلزم رفع تنگناهای اعتباری و تامین منابع مالی برای تولید و به ویژه سرمایه در گردش آنهاست. از این رو **** بانکی اثر‌گذارترین نهاد در خروج از رکود است.





طیب‌نیا با بیان این‌که بانک‌ها باید به فکر سود‌آوری و منافع سهامداران خود هم باشند، یادآور شد: اما مهم‌ترین مساله‌ی فعلی چرخش اقتصاد و روند مثبت تولید است که این مسوولیت بزرگ برعهده **** بانکی خواهد بود.



رقابت ناسالم سود بین بانک‌ها


وزیر اقتصاد و دارایی همچنین با گلایه نسبت به رقابتی که بین موسسات مالی و خصوصی شکل گرفته، گفت: متاسفانه زمینه‌ی تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی با این وضعیت چندان مساعد نیست و آنها باید به سمت فراهم‌کردن این شرایط پیش بروند این در حالی است که افزایش هزینه‌های مالی در طول تاریخ به میزان گسترده‌ای افزایش یافته و بی‌نظیر است به‌طوری که نرخ سود اسمی بالاتر از تورم بوده هزینه سنگینی دارد.





وی افزود: بانک‌ها باید به رقابت ناسالم در بازار پول پایان داده و افزایش نرخ سود جای خود را به کاهش نرخ هزینه مالی بدهد.



با مشتریان مدارا کنید




وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به این‌که معوقات بانکی به عنوان یکی از مشکلات آنهاست، خاطر نشان کرد: بحث جدی دیگر برای بانک‌ها مطالبات غیرجاری و تفکیک بین مشتریان خوش‌حساب و بدحساب است در عین حال با مشتریانی که در تولید مشغول بوده و نقش مثبت دارند، باید مدارا شود.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سیف از فرصت استفاده کرد/درخواست بازگرداندن بدهی 90 هزار میلیاردی


اگر چه مجمع عمومی بانک مرکزی با نزدیک به پنج ماه تاخیر برگزار شد؛ اما فرصتی بود، تا رییس کل بانک مرکزی در حضور رییس جمهور بدهی دولت به شبکه بانکی را به زبان آورده و خواهان برگرداندن آن شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در حالی به اذعانمدیران اقتصادی، دولت بزرگترین بدهکار بانکی است که میزان این بدهی در دوره‌های اخیر همواره رو به افزایش بوده و در ادامه این روند بدهی بخش دولتی به شبکه بانکی از مجموع 77 هزار میلیارد تومان در ابتدای سال جاری به 92 هزار میلیارد تومان در پایان نیمه نخست رسیده است.

این در حالی است که در فروردین ماه امسال دولت حدود 74 هزار میلیارد تومان و شرکت‌ها و موسسات دولتی نیز 3000 میلیارد تومان به مجموع بانکها و موسسات اعتباری بدهکار بودند.

در آخرین آمار منتشره از سوی بانک مرکزی در پایان شهریورماه امسال در حالی مجموع بدهی های بخش دولتی به شبکه بانکی به حدود 92 هزار میلیارد تومان افزایش یافته که 90 هزار میلیارد تومان آن مختص دولت و 2000 میلیارد تومان دیگر به شرکت‌ها و موسسات دولتی اختصاص دارد.

این در حالی است که بارها بحث بازپرداخت این بدهی‌ها مطرح شده و گاها پیشنهادهای متفاوتی نیز روی میز قرار گرفته ولی هنوز از میزان این بدهی کاسته نشده است.

در پر حاشیه ترین پیشنهاد مطروحه، چندی پیش دولت در قالب ماده (24) لایحه خروج از رکود درخواست کرد تا به منظور اصلاح صورتهای مالی بانکها و تنظیم روابط مالی آنها با بانک مرکزی و ایجاد شرایط لازم برای افزایش توان تأمین مالی واحدهای تولید به بانک مرکزی اجازه داده شود از محل حساب مازاد حاصل از ارزیابی خالص دارایی‌های خارجی پس از تأمین تفاوت ریالی تعهدات ارزی قطعی با نرخ مرجع ناشی از واردات کالاها و خدمات تا پایان سال 1391 باقیمانده را صرف تسویه 40 هزار میلیارد تومان از مطالبات بانک مرکزی از دولت و بانک‌های دولتی و مطالبات بانک‌ها از دولت که تا پایان سال 1392 ایجاد شده‌اند کند.به عبارت دیگر دولت می‌خواست تا از محل تغییر نرخ ارز که حدود 74 هزار میلیارد تومان سود شناسایی شده بود، 40 هزار میلیارد تومان از مجموع بیش از 80 هزار میلیارد بدهی خود به شبکه بانکی را تسویه کند.

اما این پیشنهاد اغلب با واکنش تند نمایندگان مواجه شده که آن را خلاف قانون دانسته و در نهایت به تصویب آن رای ندادند.

این در حالی است که اخیرا سیف- رییس کل بانک مرکزی- در بین سه درخواستی که از رییس جمهور داشت تسویه بدهی‌های دولت به بانکها را نیز مورد تاکید قرار داد.

این درخواست در شرایطی عنوان شد که در کنار تمامی انتقاداتی که نسبت به بنگاهداری بانکها و صرف بخش قابل تاملی از منابع آنها در شرکت‌داری و دریغ آن‌ از تسهیلات دهی مطرح می شود و یا عملکرد بانکها در برگرداندن معوقات 87 هزار میلیارد تومانی زیر سوال می‌رود، این هم قابل تامل است که بدهی دولت به بانکها برابر با میزان معوقات بانکی و چند برابر کل ارزش 26 هزار میلیارد تومانی بنگاهداری بانکهاست.

با طرح صریح برگشت مطالبات بانکی از دولت، شبکه بانکی در انتظار اقدامات و راهکارهایی در این زمینه خواهد ماند تا با تسویه حداقل بخشی از طلب، به قول وزیر اقتصاد دولت به یک بدهکار خوش حساب تبدیل شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در کنفرانس خبری مشترک با چاووش اوغلو
ظریف: مذاکره با آمریکا بخشی از مذاکره با 1+5 است

ویر امور خارجه تاکید کرد: نه مردم ایران و نه مردم ترکیه نمی‌خواهند مردم سوریه قربانی ترور و افراط شوند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) محمد جواد ظریف صبح امروز با چاووش اوغلو، همتای ترکیه‌ای‌اش دیدار کرد.

پس از دیدار وزرای خارجه ایران و ترکیه ظریف و اوغلو در کنفرانسی خبری حضور یافتند.

وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار با مولود چاوش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه گفت: امیدوارم این سفر آغاز روند پر تحرک‌تری در روابط دو کشور مسلمان، برادر و دوست باشد. ما روابط بسیار گسترده و مهمی با ترکیه به عنوان همسایه خوب داشته و داریم.

وی ادامه داد: رهبران دو کشور دیدارهای مهم و متعددی در راستای اهداف مهمی در حوزه روابط اقتصادی سیاسی،‌ منطقه ای برای دو کشور برنامه ریزی کرده‌اند.

ظریف اضافه کرد: هدف از رسیدن به سطح مبادلات تجاری به میزان 30 میلیارد دلار تا پایان 2015 از اهداف رهبران دو کشور بوده است . همچنین تشکیل کمیسیون راهبردی دو کشور به ریاست رووسای جمهور یکی دیگر از اهداف است که نخستین جلسه آن در سفر رسمی روحانی به آنکارا انجام گرفت و جلسه دوم آن در سفر آتی طی ماه آینده اردوغان رئیس جمهور این کشور به ایران انجام می گیرد.

وی افزود: موضوعات کوچکی میان دو کشور وجود دارد که به سادگی با کمک و همکاری دو کشور قابل حل و فصل است. امیدواریم موضوع تردد کامیون ها با تدابیر دو کشور حل شود که گرچه به راه حل نهایی نرسیده ایم اما تاکنون تا حد زیادی حل شده است و به زودی به حل و فصل نهایی به صورت عادلانه دست می‌یابیم.

وی با بیان اینکه ایران و ترکیه دارای دیدگاه‌های مشترکی هستند اگر چه در برخی از موضوعات تفاوت دیدگاه‌هایی وجود دارد، گفت: با وجود یک دشمن بزرگ ترور و افراط گری در منطقه تلاش می کنیم مواضع خود را به یکدیگر نزدیک کنیم و مانع ورود تروریست ها به عراق و سوریه شویم. امیدواریم با گفت‌و‌گو های بیشتر و تشریک دیدگاه‌ها بتوانیم میزان تفاوت دیدگاه‌ها را به حداقل برسانیم. نه ایران و نه ترکیه می‌خواهد که مردم سوریه قربانی ترور و افراط باشند. به همین دلیل می‌خواهیم هر چه سریعتر در سوریه صلح برقرار شود و مردم سوریه بتوانند آینده خود را بدون دخالت خارجی داشته باشند و منطقه روی ثبات و صلح را ببیند.

وی با اشاره به مسائل عراق گفت: می‌خواهیم در مسئله عراق حضور فعال داشته باشیم. سفر امروز وزیر امور خارجه ترکیه به ایران آغاز جدیدی برای روابط دو جانبه منطقه‌ای و بین‌المللی با کشور دوست وهمسایه و برادر است.



وزیر امور خارجه کشورمان با قدردانی از موضع ترکیه در جهت حمایت از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران و میزبانی مذاکرات ایران و 1+5 گفت: من فکر می‌کنم اگر بقیه همسایگان مدل ترکیه را دنبال کنند و بدانند که راه حل هسته‌ای به نفع همه کشورهای منطقه است و به ضرر هیچ کس نیست و کمک کنند که مذاکرات ایران و 1+5‌ به نتیجه دست یابد می تواند منافع همگان را تامین کند.

ظریف در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات ایران و آمریکا در حاشیه مذاکرات 1+5 در ژنو گفت: مذاکرات ما با آمریکا نیست بلکه مذاکرات ما و 1+5‌ است و در کنار مذاکرات با 1+5‌ دیدارهایی دو جانبه با کشور های مختلف 1+5 داشته ایم در همین راستا امروز صبح با طرف چینی و روسی دیدار کرده‌ایم.

وی ادامه داد: مذاکرات ما با کشورهای عضو 1+5‌ یک مذاکرات مستمر است . از آنجایی که به غیر از کشورها با سایر کشورهای عضو 1+5 روابط دیپلماتیک داریم در این صورت می توانیم در پایتخت ها مذاکراتی داشته باشیم اما با آمریکا به دلیل اینکه روابط دیپلماتیک نداریم این مذاکرات درباره مسئله هسته‌ای منحصر به حاشیه مذاکرات 1+5 است. مذاکرات ما با آمریکا قسمتی از مذاکرات با 1+5 است .

وزیر امور خارجه کشورمان اضافه کرد : من فکر می کنم همه کشورها به خصوص اعضای 1+5 به این نتیجه رسیده اند که تنها راه حل مسئله هسته‌ای ایران از طریق مذاکره بر اساس احترام متقابل و شناسایی حقوق مردم برای دستیابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای است. تحریم ها راهگشا نیستند. ما می‌خواهیم که برنامه هسته‌ای ما بر اساس یک چارچوب مورد توافق بین‌المللی باشد زیرا ما هیچ برنامه غیر صلح آمیزی نداریم. دستیابی به تفاهم به نفع همه بوده و اکنون شرایط آن فراهم است زیرا همه از به توافق نرسیدن با ایران ضرر می‌کنند. گامهای خوبی برای دستیابی به توافق برداشته شده است و انشاء الله گامهای بعدی برداشته خواهدشد.

ظریف اضافه کرد: ما معتقدیم که دنیا نیاز به تفاهم دارد زیرا مسائل مهمتری در منطقه ما هست که حل شود.

ظریف با اشاره به مطرح شدن مسئله سوریه در دیدار دو جانبه با همتای ترکی اش گفت: به صورت کلی درباره بحث سوریه و پایان دادن به جنگ و کشتار صحبت کردیم. بر ضرورت حمایت بین‌المللی از فعالیت های انسان دوستانه در جهت کمک به پناهندگان و مردم سوریه تاکید شد . ما درباره معضل انسانی در سوریه گفت‌وگو کردیم. اکنون بیش از 7 میلیون نفر آواره در داخل سوریه هستند و چندین میلیون آواره سوری در خارج به سر می‌برند که در این باره در این دیدار درباره ضرورت کمک به این پناهندگان و آوارگان صحبت شد.

ظریف در پاسخ به سوالی درباره اینکه در چند ماه اخیر ایران مرکز رایزنی‌ها برای مبارزه با تروریسم در منطقه شده است گفت: همه ما تلاش می‌کنیم که در منطقه ثبات ایجاد شود. رایزنی‌های ما در این راستا است . من پیش از این بیش از هشت بار با احمد داوود اوغلو وزیر امور خارجه پیشین و نخست‌وزیر کنونی گفت‌و‌گو کردم با همان جدیت با وزیر امور خارجه کنونی این کشور نیز گفت‌و‌گو کردم نیاز است که درباره چالش ها گفت‌و‌گوی مشترکی در منطقه داشته باشیم. نمی توانیم بگوییم که حرکت چهار جانبه ای آغاز شده است اما همیشه داشتن امید بسیارخوب است و امیدواریم که همه کشورهای منطقه بتوانند از نزدیک برای داشتن آینده ای بهتر با یکدیگر همکاری کنند که این هدف مشترک ایران و ترکیه است که صلح و ثبات در منطقه حاصل شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تعداد شاغلان دیپلم و زیردیپلم البرز از تحصیلکرده‌ها بیشتر است!

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز گفت: شرایط اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها مناسب نیست.

علی ایمانی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،‌ منطقه البرز، اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر فرصت شغلی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها در استان البرز به نسبت افراد دیپلم و زیر دیپلم کمتر است.

وی افزود: بیشتر فارغ التحصیلان حاضر به کار در شرایط، جایگاه و فضاهایی که افراد بدون مدرک دانشگاهی در آنها مشغول به کار هستند، نمی‌شوند که همین امر شانس اشتغال آنها را کاهش می‌دهد.

ایمانی خاطرنشان کرد: علاوه بر این بیشتر فارغ التحصیلان دروس خود را به صورت تئوری گذرانده‌اند و تبحر چندانی برای کار در شرایط واقعی و عملی را ندارند. ‌

وی ادامه داد: کارفرمایان به دنبال افرادی هستند که در کنار دانش علمی بتوانند به صورت عملی و در محیط واقعی کارها را از پیش ببرند ولی متاسفانه تخصص عملی فارغ التحصیلان کم است و به همین دلیل کارفرمایان ترجیح می‌دهند افرادی را به استخدام دربیاورند که تجربه عملی در محیط‌های کار داشته باشند.

این مسئول در بخش دیگری از صحبت‌های خود به درصد بالای رشد جمعیت در استان البرز نیز اشاره کرد و گفت: بخش زیادی از ساکنان البرز بومی این استان نبوده و از سایر استان‌ها مهاجرت کرده‌اند اما بدیهی است این افراد هم به کار نیاز دارند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز تاکید کرد: البرز استانی بی‌دروازه است؛ چراکه افراد بعد از این که نتوانستند در شهر خود کاری پیدا کنند با هدف مهاجرت به شهرهای بزرگ‌تر اولین گزینه‌ای که مد نظر قرار می‌دهند البرز است؛ چراکه هم به پایتخت نزدیک است و هم هزینه‌های زندگی تهران را ندارد.

وی اضافه کرد: دلایل مذکور باعث شده که نرخ رشد جمعیت در استان البرز تقریباً دو برابر و نیم سایر استان‌ها باشد.

ایمانی درپایان گفت: مساله اشتغال امروز به یکی از دغدغه‌های اصلی دولت و مسئولان تبدیل شده که برای حل آن باید فکری اساسی کرد و راه کارهای اجرایی ارائه داد؛ چرا که در غیر این صورت روز به روز به جمعیت بیکار کشور اضافه می‌شود.









انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-12-10-11943img_1429.jpg

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران در کافه خبر مطرح کرد: دوران رویاپردازی اقتصاد ایران تمام شد
اقتصاد > اقتصاد کلان - در چند سال اخیر کشور با معضلی به نام تحریم دائم رو به رو بوده که واقعا نمیتوان گفت این تحریم ها کاغذ پاره بوده است.
بهاره چراغي: از تاثيرات حضور دولت يازدهم برفعاليت هاي بخش خصوصي تا سیاست هاي خروج از رکود و جریان ورشکستگی واحدهای توليدی در کشور، موضوعاتي بود که محمدرضا بهرامن، نایب رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران در مورد آنها به توضيح پرداخت. بهرامن بر این باور است که دولت در جهت روان سازی امور اقتصادی و واگذاري امور اساسي به بخش خصوصي قدم های موثری برداشته ولي همچنان بزرگترين نگراني پيش روي اقتصاد ايران بحث تحريم ها و رکود حاکم بر واحدهای تولیدی است. او از دولت می خواهد که در بحث تصمیم سازی ها به بخش خصوصی اعتماد داشته باشند. زمانی که از او درخصوص آینده اقتصادی کشور می پرسیم، از آینده پر از امید سخن می گوید. گفت و گو با محمدرضا بهرامن سر نخ های بسیاری در خصوص سایه رکود بر سر تولیدکنندگان داد، سرنخ های که می تواند با شفاف سازی در قانون و حمایت دولت راهکاری برای خروج از رکود محسوب شود. مشروح گفت و گوي رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران در کافه خبر را مي خوانيد.

به نظر شما تاثيرات حضور دولت يازدهم برفعاليت هاي بخش خصوصي چطور بوده است. فکر می کنید کابینه تدبیر و امید تاکنون تعامل مثبتی با بخش خصوصی برقرار کرده است و آیا روندی که پیش گرفته اند تاکنون تاثیر گذار بوده است؟

زمانی که دولت یازدهم اداره کشور را در دست گرفت، عملا با توجه به برنامه های که در دولت نهم و دهم وجود داشت و نیازهای که بخش تولید به دلایل شرایط ویژه ای مخصوصا اواخر دولت دهم در آن دست و پا می زد با موجی از تورم افسار گسیخته رو به رو شد. در چنین شرایطی اولین انتظاری که بخش خصوصی داشت، این بود که چه کاری انجام دهند که به هر طریقی تورم را مهار کنند. زمانی که آقاي روحانی کابینه دولت یازدهم را تحویل گرفت یاران خود را انتخاب کرد، به ندرت افراد جدیدی مثل آقاي طیب نیا وراد بدنه دولت شدند و اصولا افرادی انتخاب شدند که قدیمی بودند. و حتي به صراحت می توانم عنوانکنم تمام مشاورهای آقاي روحانی از تیم قدیمی انتخاب شدند و کسانی هستند که حداقل یک بار مسوليت اجرایی داشتهاند. انتخاب آقای نهاوندیان از سوی آقاي روحانی نشان داد که دولت می خواهد تعاملی میان بخش خصوصی و دولت در راستای بهبود شرایط اقتصادی کشور به وجود آورد. به طور کل می توانیم عنوان کنیم تیم اقتصادی و اجرایی دولت از خبرگان گذشته در جامعه بودند و در حال حاضر فضای اقتصادی کشور را در دست دارند. در چنین شرایطی انتظارها بالا رفته و همه می گفتند که با چنین تیم خبره ای قطعا اتفاقات مهمی باید در کشور رخ دهد. اگر به خوبی با علم اقتصاد و بحران آشنا باشیم، نباید انتظار داشته باشیم که بسیاری از مشکلات یک شبه حل شود.

در چند سال اخیر کشور با معضلی به نام تحریم دائم رو به رو بوده که واقعا نمیتوان گفت این تحریم ها کاغذ پاره بوده است. دولت تمام یک سال گذشته در سیاست های برون مرزی کشور برنامه ریزی کرد که البته از نگاه بخش خصوصی موفقیت های بسیاری نیز کسب کرده است و کشور را از گوشه گیر بودن خارج کرد و آسیب های که در بخش های مختلف برون مرزی به کشور وارد می شد و هزینه های بسیار بالایی برای دولت داشت، توانست در فضای امن تری قرار دهد. تمام این عوامل نشان می دهد که دولت اقدامات مثبتی را در این مسیر انجام داده است.

خواسته ما این بود که تحریم ها لغو شود، زیرا تحریم ها کشور را در شرایطی نیمه فلج قرار داد و برای حرکت کردن کاملا به یک عصا نیاز داشتیم. اما در شرایط فعلی باید راهکارهای داشته باشیم که خروج از رکود رخ دهد و فضای تولید و اقتصادی کشور را به نوعی تغییر دهیم و هزینههای که تحریم سایه میاندازد بر بخش های تولیدی را کمرنگ کنیم که اعتقاد دارم دولت تا کنون توانسته در این زمینه قدم های مثبتی طی کند. میتوانم بگویم به نوعی روند سیاست های خارجی تاکنون به سمت موفقیت های چشمگیر حرکت کرده است.

این اعتدال در دولت وجود دارد و دولت معتقد است بخش خصوصی باید در عرصه اقتصاد حضور جدي داشته باشد. اما آیا دولت موفق بوده است یا نه؟ بررسي اين موضوع نیاز به مولفه های دارد که هنوز به خوبی فراهم نشده است. نمی توان گفت از زمانی که دولت یازدهم روی کار آمده بخش خصوصی خیلی وضعيت بهتري پيدا کرده زیرا رکود حاکم بر اقتصاد کشور این اجازه را تاکنون ندادهاست. همچنین فسادي که در بدنه دولت باقی مانده، مانعی است برای رشد بخش خصوصی و بحث مهم تر از همه اینکه با توجه به تحریمهای که صورت گرفته پولی فعلا وجود ندارد و سرمایههای خارجی هم امکان ورود به کشور را ندارند. از سوی دیگر خزانه دولت خالی است و همین که دولت بتواند بودجه کشور را تامین کند، کار بزرگی انجام داده است. بنابراین در حدود این یک سال نمی توان گفت که رونقی در بخش خصوصی کشور به وجود آمده است. اما نهایتا دولت به بخش خصوصی اعتقاد دارد و این ساز و کارها که اشاره کردم اجرایی شود شاهد رونق در بخش خصوصی نیز خواهیم بود.

فکر میکنید که دولت در اجرای سیاست های خود خصوصا کاهش تورم تا چه اندازه موفق عمل کرده است؟

تورم نگرانی بود که اکثر افراد جامعه و آحاد مردم با آن درگیر بودند. فضای که در شرایط تورم برای جامعه حادث شد نه تنها نگرانیهای بی شماری در فضای تولید کشور به وجود آورد، بلکه در تک تک افراد جامعه می توانستیم نگرانی ها را به نوعی لمس کنیم. هر کدام از تولید کنندگان ما صبح زمانی که کار را آغاز می کردند با نرخ جدیدی از دلار و فضای ارز کشور رو به رو می شدند و به تبع قیمت سایر کالاهای خوراکی و اقلام دیگر نیز با نوسانات شدید همراه بود. این نگرانی ها به نیروهای انسانی که در فضای کار مشغول فعالیت بودند نیز منتقل شد و آسیب های جدی آثارش را در محیط کار نشان داد.

محیط های کاری و تولیدی ما تبدیل شده بودند به محیط های که همه به فکر خبر گرفتن از اطراف و فضای اقتصادی کشور بودند و در پی شناسایی آسیب های جدیدی بودند که قرار بود بر بدنه نیمه جان اقتصاد کشور دوباره وارد شود و انگار بسیاری از افراد وظایف کاری خود را فراموش کرده بودند که تمام این عوامل اثرات بسیار مخربی برای جامعه تولیدی کشور به همراه داشت.

اما خوشبختانه استراتژي دولت یازدهم گرفتن سیاستهای کنترل کننده یا انقباضی در جهت کنترل تورم بود که به خوبی جواب داد و اعتقاد دارم که دولت تدبیر و امید حرکت هوشمندانهای در خصوص مهار تورم آغاز کرد و اگر غیر از این مسیر، راه دیگری را انتخاب می کردیم، نمی توانستیم شرایط سخت تورم را مهار کنیم.

جامعه ما نیازمند محیط آرام بود و همزمان با برقراری این آرامش، دولت سیاست های خارجی خود را آغاز کرد و از سوی دیگر برای مسائل اقتصادی کشور برنامه ریزی مدون انجام داد. تاکنون اگر قرار باشد نمره ای به دولت روحانی بدهم نمره ای بسیار خوبی در نظر خواهم گرفت.

رکود بر بخش های مختلف تولیدات کشور حاکم شده است، به نظر شما برای خروج از آن باید چه اقدامات موثری صورت بگیرد؟

در بخش تولید به دلیل مشکلات اقتصادی بی شماری که وجود دارد رکود بر سر تولید کشور سایه انداخت. اما در چنین شرایطی این سوال مطرح می شود که رکود را باید چه کار کرد. رکودی که همچنان با وجود اینکه رقم تورم روز به روز با کاهش مواجه می شود، پا برجاست.

اساسا رکود به دلیل اینکه تولیدکننده نمیتواند محصولاتش را به فروش برساند، شکل میگیرد و عرضه و تقاضا با هم همخوانی ندارند. در شرایط فعلی عرضه بالا و تقاضا پایین است.

14-12-10-111128IMG_1451.JPG


اما یکی از عمدهترین مشکلات ما در بخش ساختمان است. بازار مسکن کشور به دلیل سایه رکود و نبود متقاضی تا حدودی از حرکت عادی و روزمره اش عقب مانده است. در بخش مسکن بسیاری از افراد جامعه نگران بودند و هیچ گونه امیدی در این زمینه وجود نداشت خصوصا در میان نسل جدید. اما شرایط یاس و نامیدی هم اکنون از میان برداشته شده است و هیچ گونه ساخت و سازی انجام نمی شود، تاثیری بر برخی از اقلام تولیدی کشور گذاشته است. مسکن کشور مستقیما با بسیاری از واحدهای تولیدی کشور در ارتباط است. اگر بخش مسکن متوقف شود بنگاه های تولیدی با چالش رو به رو خواهند شد. اما اکنون عرضه بالاست و خبری از تقاضا نیست. که البته در بخش های مختلف تولید این حادثه رخ داده است. البته این سیاستی بود که دولت اتخاذ کرد و فکر می کنم این سیاست در فضای اجتماعی و سیاسی کشور اجتناب ناپذیر است.

چرا در این زمینه نتوانسته ایم تاکنون موفق شویم؟

این مسئله به سیاست های تولیدی کشور باز می گردد. در شرایط نامناسب اقتصادی، بخش تولید کشور باید برنامه برای عبور از بحران تنظیم می کرد که بتوانیم تقاضا را نسبت به عرضه در بخش تولید بالانس کنیم. باید تمام چالش های که بر سر راه تولید در بازار و بخش های مختلف تولید قرار دارد را شناسایی و آنان را برطرف کنیم. در بخش صنعت، از صنعت انرژی گرفته تا صنعت معدن شرایط بحران را باید تنظیم کنیم.

تنظیم شرایط بحران بسیار زمان بر شد، دولت برای این موضوع چه اقدام مهمی انجام داده است؟

درست است، شرایط بحران بسیار طولانی شد اما دولت بلافاصله سند خروج از رکود را ارائه داد. ما به عنوان واحدهای که درگیر مسائل خروجی و تولیدی بودیم، انتظار داشتیم دولت از این سند در جهت توسعه کشور استفاده کند. به هر حال بسته نواقص و چالش های داشت که ما پیشنهادهای خود را در جهت رفع موانع ذکر کردیم.

بسته ضد رکود بخش های داشت که بعضی از آنها مربوط به دولت بود و بعضی از آنها نیاز به تصویب قانون داشت. در چنین شرایطی مشخص می شود که دولت باید با مجلس به یک اتفاق نظر درخصوص برنامه ریزی و مدیریت از خروج از رکود برسد. امروز و در شرایط فعلی باید عنوان کنم که این سند تبدیل شده به یک لایحه که حدود 30 بند دارد و هنوز هم پشت درهای تصمیم گیری گیر کرده است.

یکی از بزرگترین مشکلات واحدهای تولیدی ما سرمایه در گردش است، علت به وجود آمدن این مشکل را چه می دانید؟

سرمایه در گردش واحدهای تولیدی ما با چالش رو به رو شده است و علت این موضوع این است که سیستم بانکی ما جوابگو نیست. سیستم های بانکی همیشه چه در گذشته های دور و چه نزدیک، سرمایه در گردش واحدهای تولیدی را به نوعی تامین می کردند. اما امروزه این نقش دیگر وجود خارجی ندارد. عمده معضل شهرک های صنعتی سرمایه در گردش است که باید به واحدهای تولیدی تزریق شود تا این واحدها بتوانند در بازارها بروند. مشکل ما تاسیس واحدهای جدید تولیدی نیست بلکه می خواهیم واحدهای تولیدی قدیمی خود را احیاء کنیم و عمده ترین نیازهای این واحدها که حدود 80 درصد اند، سرمایه در گردش است. از سوی دیگر، بازارهای هدف خود را نمی توانیم به خوبی ایجاد کنیم و در یک بازارهای مانند افغانستان و عرق شانس به ما رو آورده است.

مي خواهيم وارد بحث ديگري شويم. بازار ترکیه در دست ایران بود اما به گفته بسیاری از فعالان بخش خصوصی این بازار دیگر همانند سابق نیست دلیل این امر را چه می دانید؟

چالش های که بین دولت ترکیه و ایران به وجود آمده در بحث حمل و نقل کاملا مشهود است. ارقامی را ما بالا می بریم و بعد آنان نیز از این قافله جا نمیمانند و عوارضشان را افزایش می دهند. تولید کنندگانی که تا دیروز با رقم های معقولانه اجناس خود را ترانزیتی به کشورهای اروپایی ارسال می کردند، امروز باید برای هر کانتينري حدود 3 هزار دلار پرداخت کنند که به پول ما 10 میلیون تومان می شود. این موضوع برای تولید کننده ایرانی به سادگی قابل جبران نیست زیرا ممکن است همین 3 هزار دلار سود تولیدکننده باشد. از دیدگاه من کارشناسی در زمینه مشکلات ترانزیتی کاملا احساسی بوده و نتیجه این موضوع ترافیک 20 کیلومتری کامیون ها در مرز بازرگان شده است و تاوان تصمیم های اشتباه را تولید کنندگان باید پرداخت کنند. در بخش معدن بسیاری از کالاها به کشور ایتالیا فرستاده می شود و با چنین هزینه های مگر می شود که این کالاها را جابه جا کرد. از دیدگاه من برای حل این مشکل وزارت خارجه باید پا درمیانی کند زیرا تصمیمات گرفته شده اشتباه بوده است.

از دیدگاه شما برای حل مشکلات واحدهای تولیدی کوچک و متوسط باید چه اقداماتی صورت گیرد؟

واحدهای تولیدی کوچک و متوسط نیازمند این هستند که از شرایط رکود عبور کنند. شرایط عبور از رکود بدون تزریق نقدینگی یا سرمایه در گردش به هیچ عنوان مقدور نخواهد بود. فضای اقتصادی کشور به گونه ای نیست که تصمیمات و برنامه های 15 سال پیش را دوباره انجام دهیم. در چنین شرایطی همه واحدها و سازمان ها باید در مسائل مالیاتی و حتی مبانی تامین اجتماعی یار بخش تولید باشند. بخش صنعت و معدن کشور به شدت نیازمند تزریق قوانین شفاف و روان برای به حرکت در آوردن و استفاده بهینه از مزیت های خاص که در کشور ایجاد شده است، دارد. ما باید شرایطی را مهیا کنیم که این واحدها برای تولید بیشتر ترغیب شوند تا بتوانند محصولات خود را به سادگی به بازارهای خارجی و داخلی ارسال کنند.

از سوی دیگر واحدهای کوچک و متوسط ما با چالش نقدینگی رو به رو هستند و این در حالی است که بانک ها عمدتا تسهیلات خود را به واحدهای بزرگ می دهند. اما نکته جالب این است که عمده بدهی های واحدهای تولیدی به بانک ها متعلق به واحدهای تولیدی بزرگ است و بدهی واحدهای کوچک ما ارقام بسیار ناچیزی هستند.



به وجود آوردن چنین شرایطی به ابزارهای مختلفی نیاز دارد.

ابزارهای مورد نظر برای ترغیب بیشتر تولیدکنندگان در دست دولت است. دولت می تواند با ابزارهای تشویقی که در دست دارد تلاش کند تا تولیدکنندگان از بحران به وجود آمده عبور کنند. نگاه دولت نباید نگاه دریافت باشد بلکه نگاه پرداخت نه به مفهوم یارانه تولید باشد. بحث ما یارانه تولید نیست، بلکه پرداخت، یک نوع روان سازی است. در بخش صنایع معدنی مثل سنگ های ساختمانی اکثر واحدهای تولیدی با چالش رو به رو هستند. تولیدکنندگان در بازارهای بیرون به هر دلیل که بخشی از مشکلات آن به واحدهای تولیدی و بخش دیگر به دلیل سیاست های که به دلیل تحریم ها اعمال شده به خوبی فعالیت داشته باشند و مشکلات خودشان را در زنجیره خط تولید حل کنند و در نتیجه با چالش کاهش شدید تولید رو به رو هستند. نقش تشکل ها در این شرایط اعتمادسازی و ارائه راهکار است. دولت باید به راهکارهای ما اعتماد داشته باشد زیرا هیچ گونه تضاد منافع بین تشکل ها و دولت وجود ندارد بلکه منافع ما در یک جهت است. وظیفه تشکل ها این است که خط تولید را به صورت روان نگه دارند بنابراین دولت باید اعتماد داشته باشد. انتظار ما از دولت روحانی اعتماد است.

اثر رفع تحریم ها و سیاست خارجی دولت بر اقتصاد ایران در بلندمدت و کوتاه مدت چطور است؟

نباید رویایی بیاندیشیم. استراتژی امروز ما باید حفظ شرایط موجودکشور با برنامه ریزی مدون باشد. بخش عظیمی از حفظ شرایط کشور به تصمیماتی که قرار است در پس تحریم ها اتخاذ شود بستگی دارد. یک اشتباه کوچک ممکن است باعث وقوع شوک در جامعه باشد که نمونه آن را در بازار ارز شاهد بودیم که چندین هفته بازار در نوسانات قیمت گیر کرده بود. از این نمونه اشتباهات در حال اتفاق است، مثلا آقای طیب نیا چرا باید در زمینه اختلاس 12 هزار میلیاردی صحبت کند. شفاف سازی بسیار خوب است اما چرا باید در چنین شرایطی شفاف سازی صورت گیرد زیرا نشان دادیم که فضای اقتصادی کشور مسموم است و درزهای برای چنین اختلاس ها وجود دارد. جامعه نباید امروز درگیر چنین مسائلی شود تا بتواند امنیت را احساس کند، دقیقا چیزی شبیه به مذاکرات چند وقت پیش که موجی از آرامش را با خود به همراه داشت تا بتوانیم از این آرامش بهره مند شویم.

یکی از استراتژی های دولت در خصوص تحریم ها باید این باشد که اگر موفق بودیم چه کنیم و اگر نبودیم چه کنیم. یعنی اگر تحریم های که بر ضد کشور صورت گرفته ادامه پیدا کند باید چکار کرد و اگر تصمیم های گرفته شود که تحریم ها رفع شود آیا یک شبه به تمام آمال ها و آرزوهایمان دست خواهیم یافت؟ تمام این مسائل در تصمیم های که می خواهیم بگیریم تاثیرگذار خواهد بود. باید بپذیریم که بحرانی در کشور به وجود آمده است که یک شبه به پایان نخواهد رسید. شرایط اقتصاد نشان می دهد که دیگر نمی شود به نفت متکی بود و اگر همچنان متکی باشیم در آینده نه چندان دور با مشکلات بسیاری مواجه خواهیم شد. درچنین موقعیتی باید بخش خصوصی و سرمایه های سرگردان را وارد چرخه اقتصادی کشور کنیم و اعتماد داشته باشیم و فضای توامان با آرامش ایجاد کنیم. زمانی که محیط امنی داشته باشیم می توانیم واحدهای کوچک و متوسط را از بحران خارج کنیم.

رفت و آمدها در کشور باید زیاد شود. اگر بتوانیم این جریان را به سمت عادی سازی پیش ببریم، در پس تصمیم سازی های تحریم ها بسیاری از موانع را از پیش رو برخواهیم داشت. باید ورود و خروج امنی را در کشور ایجاد و یک استراتژی تعریف کنیم.

زمانی که یک استراتژی مدون داشته باشیم بسیاری از واحدهای کوچک و بزرگ ما که در پس تحریم ها با مشکلات بسیاری مواجه شدند خلاصی خواهند یافت و همین موضوع باعث می شود نگرانی های که در کشور در خصوص اشتغالزایی نیز وجود دارد برطرف شود زیرا بحث اشتغال را باید جدی بگیریم.

اگر شرایط اشتغال در کشورهای دیگر را مورد بررسی قرار دهیم شاهد خواهیم بود که معضلات بسیاری در تمام کشورها وجود دارد و بحران های بسیاری با عناوین مختلف به نوعی در موضوع اشتغال سنگ اندازی می کنند. چرا اروپا با بحران های اقتصادی رو به رو شده است؟ عمده مشکلات آنان به دلیل اشتغالزایی است و از تمام راهکارها استفاده می کنند که فضای اقتصادی خود را به تعطیلی نکشانند. باید برای برطرف شدن بیکاری، در بخش تقاضا و قوانین و مقررات روان سازی انجام دهیم و نباید چشم به آینده داشته باشیم که اگر تحریم ها برطرف شود همه چیز خوب خواهد شد. به صراحت می گویم که اگر برنامه ریزی نداشته باشیم با رفع تحریم ها هم اتفاق بزرگی در اقتصاد کشور نخواهد افتاد.

بسیار امیدوار هستم که تحریم ها در تیرماه برداشته شود و مذاکرات، به نتیجه برسد زیرا فکر می کنم **** به این جمع بندی رسیده است که باید تحریم ها برداشته شود. از سوی دیگر مشکلات اقتصادی که اروپا و آمریکا با آن دست به گريبان هستند، مزید بر علت شده که با ایران کنار بیایند. براين اساس باید بپذیریم که مشکلات دو طرفه است. بنابراین به همان اندازه که ما به آنها وابستگی داریم و می خواهیم تحریم ها لغو شود به همان اندازه آنها هم به ما وابسته هستند و می خواهند مذاکرات به نتیجه برسد. بنابراین بسیار به نتیجه مذاکرات امیدوار هستم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


پژوهشگر اقتصاد آموزش مطرح کرد
آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای چوب آموزش عمومی را می‌خورد/ ضرورت تدوین سند آموزش فنی‌وحرفه‌ای
پژوهشگر اقتصاد آموزش با بیان اینکه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای هویت فرد را تشکیل می‌دهد، گفت: باید سند آموزش فنی‌وحرفه‌ای که نقشه راه است، تدوین شود.


13900821142126_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، نشست علمی ـ تخصصی مشارکت در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای؛ بیم‌ها و امیدها امروز با حضور علی زرافشان معاون آموزش متوسطه، مصطفی آذرکیش مدیرکل دفتر آموزش‌های کاردانش وزارت آموزش و پرورش و جمعی از کارشناسان سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی برگزار شد.

    عبدالحسین نفیسی پژوهشگر اقتصاد آموزش در سخنانی اظهار داشت: بحث مطرح‌شده بنده برآمده از پژوهشی است که در سال‌های ۹۰ـ۸۹ در مورد رابطه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش با بازار کار و مهارت‌های شغلی انجام دادم.

    وی ادامه داد: در انجام این پژوهش سعی کرده‌ام آخرین کار علمی‌ام در عمر پنجاه ساله در خصوص مباحث اقتصاد آموزشی انجام دهم که به عنوان وصیت‌نامه حرفه‌ام تلقی می‌شود و این گزارش دارای 8 فصل است و سعی شده به صورت میان‌رشته‌ای و در حد مقدور به صورت جامع مورد بررسی قرار گیرد.

    نفیسی افزود: به تجربه دریافته‌ام وقتی محققان بخواهند به آموزش بپردازند، معمولاً یک نگاه کم‌عمقی را دنبال می‌کنند و یا در صورت عمق داشتن، عمقی تخصصی داشته و در نتیجه در عمل استفاده‌ای از این پژوهش‌ها حاصل نمی‌شود.

    پژوهشگر اقتصاد آموزش یادآور شد: از 3600 پژوهشی که در خصوص آموزش فنی و حرفه‌ای است، اثربخشی این پژوهش‌ها خیلی کم است؛ دسته‌ای از این پژوهش‌ها ارزشیابی است و در **** جدید متوسطه زیاد استفاده شده و مورد استناد قرار گرفته است و به مسائل داخلی و جزئی آموزش می‌پردازد.

    وی اضافه کرد: علت سفارش چنین پژوهشی این بود که وزارت آموزش و پرورش در آن سال در حال تدوین سند تحول بود و تصور این بود که زمانی که این سند تهیه شود باید سندی در خصوص آموزش فنی و حرفه‌ای در آموزش و پرورش تهیه شود.

    نفیسی تصریح کرد: پژوهشی که بنده انجام دادم می‌توانست زیربنای سند تحول آموزش فنی و حرفه‌ای قرار گیرد، اما با مشکلات و موانع روبه‌رو شد و کارها آنطور جلو نرفت و بنده بر تحلیل منابع متمرکز شدم و به مباحث اقتصادی و سیاست‌های اقتصادی دولت و رفتارهای جامعه و بازار پرداختم.

    پژوهشگر اقتصاد و آموزش با تأکید بر اهمیت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای گفت: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای هویت فرد را تشکیل می‌دهد چرا که فرد با نوع حرفه و شغلش شناخته می‌شود و این سرمایه هویتی را آموزش فنی و حرفه‌ای برای فرد ایجاد می‌کند؛ بازار کار، محل تلاقی مباحث اجتماعی، فرهنگی و سیاسی با رفتارهای اقتصادی جامعه است.

    وی بیان داشت: هر چه دولت بزرگتر باشد به معنای دخالت بیشتر دولت به اقتصاد است و هر چه دخالت بیشتر باشد به معنای این است که فساد و اتلاف منابع بیشتر است.

    نفیسی با اشاره به مطالعات تطبیقی انجام شده، افزود: بنده به تجربه تلخ کشورمان و اقتباس کورکورانه از کشورهایی مانند آلمان، انگلیس، فرانسه و بلژیک و ژاپن پرداختم که این کشورها به شکلی آموزش‌های خود را وارد کشورمان کردند بدون اینکه ما به صورت فعال با آن برخورد داشته باشیم.

    پژوهشگر اقتصاد آموزش ادامه داد: در ژاپن آموزش‌های فنی و حرفه‌ای توسط شرکت‌ها انجام می‌شود، در سوئد آموزش فنی و حرفه‌ای آموزشگاهی است و در آلمان به صورت دوگانه و حدفاصل دو کشور دیگر انجام می‌شود.

    به گزارش فارس، وی خاطرنشان کرد: ما در تمام جنبه‌هایی که در اقتصاد مثبت است و تأثیر مفید بر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و بازار دارد، دارای شرایط ضعیف‌تری هستیم و در فساد اقتصادی مطابق آمار مرکز پژوهش‌های مجلس و اتاق ایران، در ردیف پایینی قرار داریم و معنی این فساد این است که کسی در صلاحیت‌ها و شایستگی‌ها در انجام کارها توجه نمی‌کند و به طور کلیتی از راه باطل درآمد کسب می‌کنیم.

    نفیسی گفت: در بحث رقابت ناپذیری در رتبه پایین قرار داریم یعنی کارفرما توجهی به نیروی بهتر ندارد تا هزینه کمتری داشته باشد و کالای بهتری تولید کند.

    پژوهشگر اقتصاد آموزش یادآور شد: خصوصیات اقتصاد ما مثل بسیاری از کشورهای جهان‌سوم اقتصادی سنتی است و تمام فعالیت‌های کسبه و کارگاه‌های کوچک، سازمان‌نایافته با نیروی بومی که به آموزش توجه چندانی ندارد، است و تکنولوژی بالایی که از خارج از کشور وارد می‌شود، در داخل نیروی تربیت شده وجود ندارد و این فاصله را دستگاه‌های سرمایه‌گذار که عمدتاً دولتی هستند با خریدخدمت از خارج از کشور به صورت تکنسین و مشاور خارجی با دادن دستمزد به این نیروها انجام می‌دهد.

    نفیسی با اشاره به راهکارها و پیشنهادها در خصوص ساماندهی آموزش‌های فنی و حرفه‌ای خاطرنشان کرد: نگاه بنده نگاهی خوشبینانه است و امیدوارم آنچه در سند تحول آموزش و پرورش، سند علمی کشور و سند چشم‌انداز بیست ساله گفته‌ایم تحقق پیدا کند و اولین پیشنهاد این است که سند برای آموزش فنی و حرفه‌ای کشور که نقشه راه آموزش را روشن می‌کند، تدوین شود و در مرحله‌ای هستیم که امکان آن فراهم است و با یک 7 تا 8 ماهه تمام فعالیت‌های آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در همه سطوح کشور را می‌توانیم به تفاهم برسانیم.

    وی اضافه کرد: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای از یک طرف چوب آموزش عمومی را می‌خورد و هر جا که یک اتاق خالی و ابزار و معلمی است می‌توان آموزش فنی و حرفه‌ای ایجاد کرد و این نگاه آموزش عمومی به فنی و حرفه‌ای است نه یک نگاه تخصصی.

    پژوهشگر اقتصاد آموزش پیشنهاد دوم خود در امر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را تدوین فلسفه راجع به آموزش فنی و حرفه‌ای متمایز از فلسفه عمومی برشمرد و گفت: لازم است قانونی به تصویب مجلس برسد و تضادهای موجود در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در امر متولی بودن آموزش مشخص شود تا سازمان‌های مختلف مکمل یکدیگر قرار گیرند نه مزاحم همدیگر.

    نفیسی یادآور شد: برنامه جامع اشتغال دانش‌آموختگان نیز باید تدوین شود.

    پژوهشگر اقتصاد آموزش با اشاره به سومین پیشنهاد خود بیان داشت: در جهت بهینه‌سازی در امر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای باید **** ارزشیابی شغلی تدوین شود.

    نفیسی تصریح کرد: آموزش فنی و حرفه‌ای تا حال حاضر به صورت زبانی مورد حمایت قرار گرفته است و باید بپذیریم برای این موضوع وقت و زمان صرف شود و کارشناسان با زبان منطق و استقلال حق پایمال شده در این خصوص به دست آورند.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر رفاه: 3 هزار میلیارد تومان برای جبران فقر غذایی مردم کنار گذاشتیم/برگزاری جشن بیمه همه ایرانیان
اقتصاد > بازارکار - تسنیم نوشت:
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: فقرِ درمانی توسط ریاست جمهوری در حال پیگیری است و امیدواریم در ماه‌های آینده جشن بدون دفترچه (همه مردم دارای دفترچه می‌شوند) با حضور رئیس‌جمهور برگزار شود.

علی ربیعی ‌در شورای اداری شهرستان اسدآباد، با اعلام اینکه "در شرایطی هستیم که با میلیاردها دلار هزینه, رشد کشور محقق شده است" گفت: در بخش تورم رقم بالایی را شاهد هستیم اما برخی از علائم مثبت از کاهش فاصله‌ها بین طبقات جامعه است که این نشان از گسترده‌ بودن طرح است.

وزیر کار از مثبت بودن افکار عمومی و فضای بین‌المللی به‌نفع ایران خبر داد و گفت:‌ به‌طور کلی ثبات ارزشمندی در منطقه حاکم است و مسیر مذاکرات غیرقابل برگشت است. حتماً نیز به نتیجه می‌رسد و با حفظ حقوق و عزت ملت این مسیر را دنبال می‌کنیم.

ربیعی با بیان اینکه فرق این دولت با دولت‌های گذشته داشتن انسجام رفاهی بیشتر است، گفت: در این دولت شورای عالی رفاه بعد از 8 سال تشکیل شد و در سیاست‌های رفاهی در مسیری افتاده‌ایم که هرچقدر بخواهیم آن را تقویت کنیم به طبقات اجتماعی کمک کرده‌ایم.

او گفت: سیاست رفاهی همراه با کار کارشناسی می‌باشد و بودجه امسال وزارت کار نیز نسبت به سال گذشته از افزایش قابل ملاحظه‌ای برخوردار بوده است.

ربیعی یکی از مشکلات کشور را فقر غذایی دانست و گفت: امسال در بحث فقر غذایی 3 هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است که ما نیز به‌دنبال گسترش بیمه‌ها هستیم که بتوانیم بیمه ارزان‌قیمت را به همه مردم ارائه کنیم.

او گفت: فقرِ درمانی توسط ریاست جمهوری در حال پیگیری است و امیدواریم در ماه‌های آینده جشن بدون دفترچه (همه مردم دارای دفترچه می‌شوند) با حضور رئیس‌جمهور برگزار شود.

وزیر کار با بیان اینکه در بخش درمان، تأمین اجتماعی 12هزار میلیارد تومان به بخش درمانی جامعه کمک کرده است، اعلام کرد: از ابتدای سال تاکنون 6 میلیون نفر بیمه شده‌اند و در بحث بیمه‌های اجباری که رابطه مستقیم با اشتغال دارند بیش از 300 هزار نفر بیمه شده‌اند.

ربیعی یکی از مشکلات را نبود هم‌افزایی در برخی از وزارت‌ها در دولت قبل دانست و گفت: با اقدامات انجام شده هم‌افزایی در برخی از وزارت‌ها مانند وزارت کار انجام شده است که با این هم‌افزایی معلولان به‌راحتی بتوانند به حقوق خود برسند که یکی از آن حقوق‌ها اشتغال است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


رئیس شورای فقهی بانک مرکزی
نرخ بالای سود بانکی لزوما ربا نیست/ از عدالت اقتصاد اسلامی در بانکداری غفلت کردیم
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی با تأکید بر اینکه نرخ‌های بالای سود بانکی لزوما به معنای ربا نیست، گفت: متاسفانه یکی از مسائلی که در بانکداری از آن غفلت کردیم بحث پیش‌بردن آموزه عدالت در اقتصاد اسلامی است.


1075373_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،‌ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعباس موسویان، رئیس شورای فقهی بانک مرکزی شب گذشته در ارتباط تلفنی با برنامه اقتصادی پایش اظهار داشت: گاهی تصمیم‌گیری‌های احساسی حاکمیت سیاسی بر تصمیم‌گیری‌های اقتصادی جامعه غلبه می‌کند که این مسئله هم از ربا و سود عادلانه جداست.

    وی افزود: بعنوان مثال قرار است کارخانه احداث شود که توجیه فنی و اقتصادی ندارد ولی به جهت های مختلف از جمله مباحث سیاسی تصمیم گرفته می‌شود که این کارخانه احداث شود و بعد هم گرفتاری‌ها به وجود می‌آید.

    وی در پاسخ به این سوال مجری که دولت باید چه کاری انجام دهد تا مردم به سمت نزول خواری و ربا نروند و در عین حال بتوانند مشکلات خود را از راه‌های شرعی و قانونی حل کنند، گفت: برای رسیدن به این پاسخ باید بحث ربا، بالا یا پایین بودن سود بانکی و مسئله سوم بحث مدیریت اقتصادی به طور دقیق توضیح داده شود.

    نرخ بالا یا پایین ارتباطی به ربا ندارد

    عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: بحث ربا با توجه به مسائل اسلامی به نوع قرارداد برمی گردد. اینکه نرخ بالا یا پایین باشد ربطی به ربا ندارد؛ ممکن است معامله یک معامله ربوی نباشد ولی نرخ های آن خیلی اجحاف آمیز باشد و در آینده یک تولید کننده را به ورشکستگی بکشاند اما ربا هم نباشد.

    موسویان افزود: بنابراین بحث نرخ ها از ربا جدا است. بحث ربا به نوع قراردادی که منعقد می‌شود برمی‌گردد؛ اگر قرارداد از نوع قرض است با شرط زیاده باشد در هر صورت چه نرخ بالا و یا پایینی داشته باشد ربا محسوب می شود.

    وی خاطرنشان کرد: گاهی در جامعه تلقی می شود که اگر نرخ ها بالا باشد ربوی محسوب شده و اگر پایین باشد دیگر ربوی نیست، در حالی‌که کسانی که با مباحث فقه و حقوق اسلامی آشنایی دارند می دانند که ممکن است نرخ ربا حتی یک یا پنج و در مواردی نیز 50 درصد باشد. از طرفی ممکن است که یک معامله ربوی نباشد اما نرخ های فاحش و اجحاف آمیز داشته باشد.

    مغفول ماندن پیشبردن آموزه عدالت در اقتصاد اسلامی در بانکداری

    حجت‌الاسلام موسویان اظهار کرد: مسئله بعدی به بحث عدالت در نرخ های سود بانکی برمی گردد. متاسفانه یکی از مسائلی که در بانکداری از آن غفلت کردیم بحث پیشبردن آموزه عدالت در اقتصاد اسلامی است. از همان ابتدای بانکداری بدون ربا در کنار هر ربا باید متفکرین، اندیشمندان و سیاست گذاران روی مباحث عدالت و به ویژه در بحث نرخ های سود بانکی مطالعات کارشناسی انجام دهند.

    موسویان عنوان کرد: در حقیقت باید با مطالعات دقیق نرخ های سود عادلانه را در جانب سپرده ها و تسهیلات کشف کرده و آن را به شبکه بانکی ابلاغ کنند تا بر اساس نرخ های سود عادلانه شکل بگیرد.

    عدم توانایی کشور در حاکم کردن یک مکانیزم سود عادلانه در **** بانکی

    وی بیان کرد: امروزه به گونه‌ای شده که وقتی بعنوان یک واسطه مالی مطالعه می‌کنید متوجه می‌شوید که هم سپرده‌گذار از بانک رضایت ندارد و می‌گوید با توجه به شرایط تورمی موجود نرخ‌هایی که بانک به من پرداخت می کند قابل قبول نیست، بنابراین بانک نمی توند انتظارات سپرده گذار را برآورده کند. از طرفی نیز گیرنده تسهیلات یعنی کارآفرینان و فعالان اقتصادی هم نسبت به نرخ های موجود ناراضی هستند. دلیل نارضایتی های موجود این است که ما نتوانستیم یک مکانیزم سود عادلانه را در **** بانکی خود حاکم کنیم.

    دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به این سوال مجری که اگر **** بانکی از مجاری قانونی و شرعی و منطق اقتصادی مشکل فعالان اقتصادی و افرادی که نیاز مالی دارند را برطرف کند آن وقت مسیر بر نزول خواران بسته می شود گفت: در مباحث بانکداری و بازار غیر رسمی پول در تمام کشورهایی که **** ربوی و یا **** اسلامی دارند به این شکل است که اگر نتوانیم بازار رسمی را در حد ایده آل و شرایط تعادلی به وجود بیاوریم به گونه ای که همه عرضه کننده ها بتوانند در آنجا وجوه خود را عرضه کنند و عرضه متقاضیان هم به صورت خوب انجام شود، قطعا با این مشکلات مواجه خواهیم شد.

    لزوم نظارت همیشگی سیاست گذار و قانون گذار بر مسیر وجوه

    موسویان در پایان گفت: بنابراین سیاست گذار و قانون گذار باید همیشه حواسش جمع باشد و دائما باید این مسئله که وجوه دارد از سیستم رسمی خارج شده و به سمت سیستم غیر رسمی می رود یا خیر را رصد کند.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
استراتژی اصلاح طلبان برای انتخابات آینده
محمد جواد حق شناس

تا انتخابات مجلس راه زیادی باقی مانده ولی ظاهرا همه از همین روزها به فکر افتاده‌اند تا طرح های خودشان را برای انتخابات مجلس عملی کنند.انتخابات مجلس دهم هر چقدر هم که دور باشد، اما صندلی های سبز بهارستان، همه را به تلاش انداخته است تا بتوانند در انتخابات آینده پیروز نهایی باشند.

به گزارش «تابناک»؛ اسفند 94 انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود و هنوز 15 ماه تا آن انتخابات باقی مانده اما اخبار این انتخابات داغ داغ است. درباره رویكرد اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در صحنه انتخابات سوالات و گمانه‌زنی‌های زیادی به وجود آمده است؛ اصلاح‌طلبان چه می‌كنند؟ اصولگرایان و یا مستقل ها چه می کنند؟

ناطق نوری برای انتخابات خواهد آمد؟ آیا او محوریت اصولگرایان را برعهده می‌گیرد یا در لیست اصلاح‌طلبان و اعتدالیون قرار می‌گیرد؟ آیا اصولگرایان به اجماع می‌رسند؟ آیا عارف سر لیست اصلاح طلبان خواهد شد؟ و... اینها سوالاتی است كه بسیاری از فعالان سیاسی و تحلیل‌گران در تلاش برای پاسخگویی به آن هستند.

در همین زمینه محمد جواد حق شناس عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفت و گو با تابناک به بررسی مسائل انتخابات آینده مجلس و همچنین رویکرد انتخاباتی اصلاح طلبان پرداخته است.


در مراسم 16 آذر امسال اجازه برگزاری سخنرانی به بعضی از سخنرانان داده نشد. صرف نظر از اینکه آیا این ها مجوز داشته اند یا خیر. به نظر شما اجازه ندادن به این افراد برای سخنرانی درست است یا خیر؟

من فکر می کنم که دانشگاه جای سخن گفتن است. اگر گروهی بخواهد از فردی چه موافق و چه مخالف دعوت کند؛ این که این فرد نتواند در دانشگاه حضور پیدا کنند، کار درستی نیست. اگر قرار باشد، فردی در یک مکان عمومی صحبت کند و مخاطبان وی مردم عادی باشند؛ در این موارد باید کمی محتاط بود. اما در دانشگاه ها که همه افراد تحصیل کرده می باشند، حضور افراد با سلایق مختلف هیچ اشکالی ندارد. مثلا می گویند فلان فرد را اجازه ندهیم سخنرانی کند. اصلا این اقدامات منطق ندارد و قابل دفاع نیست.

لغو سخنرانی اقای شریعتمداری به هیچ وجه قابل توجیه نیست. چرا که وی 25 سال است که تمام حرف های خود را در کیهان می نویسد. حضور وی در یک جمع دانشجویی که ممکن است با پرسش و پاسخ روبرو شود چرا باید با مشکل روبرو شود. لذا اصلا این نوع برخورد و رویکرد را مناسب نمی دانم. این اقدامات را با عقلانیت مخالف می دانم و مطمئن هستم که با نگاه رئیس جمهور نیز مخالف است و ایشان این اقدامات را تایید نمی کند.

البته این یک موضوع یک طرفه نیست. از آن طرف هم ما باید کمک کنیم که قدرت تحمل شنیدن صدای مخالف در طرف مقابل نیز وجود داشته باشد. ما امروز می بینیم که در دانشگاه خیلی از افرادی که می توانند در دانشگاه سخن بگویند به انها مجوز داده نمی شود و آنها هم دچار مشکل می شوند. از گروه هایی که در دولت گذشته منتقد بودند با عناوین مختلف اجازه حضور پیدا نمی کنند. همانگونه که اجازه دادیم اقای ضرغامی، صفارهرندی و..... در دانشگاه های مختلف صحبت کنند از آن طرف به جریان مقابل هم باید این اجازه داده شود که صحبت کنند. آن جریانی که علاقه مند است، سخنان اقای شریعتمداری را گوش دهند؛ آنها هم باید این تحمل را داشته باشند که جریان مقابلشان نیز اگر کسی آمد؛ اجازه حرف زدن داشته باشد. ما معتقدیم نباید به افراد برچسب زده شود و مشکل ایجاد کنیم. دانشگاه محلی برای گفت و گو و تضارب اراء است. در واقع محلی برای شنیدن و گفتن است. فضای نقد منصفانه است که باعث ایجاد پیشرفت در کشور می شود.

به هرحال عده ای تحلیل می کنند که دلیل برخی اقدامات دولت و همچنین برخی از احزاب در زمینه های مختلف مبتنی بر انتخابات اینده مجلس است؟ ایا شما این تحلیل را درست می دانید؟

من کاملاً این موضوع را تایید می کنم. مگر می شود حزب وجود داشته باشد ولی رویکرد آن انتخاباتی نباشد. فلسفه وجودی احزاب این است که بتوانند دیدگاهشان را در جامعه ارائه کنند. احزاب از آراء عمومی چه چیزی می خواهند؟ احزاب از مکانیسم انتخابات و آراء عمومی استفاده می کنند تا تغییر مدنظر را ایجاد کنند.

در این روندی که شما ترسیم کردید آیا دولت نیز باید به فعالیت های انتخاباتی بپردازد؟

متاسفانه در وضعیت موجود؛ دولت حزبی در کشور ما وجود ندارد که بگوییم یکی از وظایف دولت فعالیت های انتخاباتی باشد. اگر ما دولتی داشتیم که بر اساس شاخص های حزبی روی کارآمده بود؛ طبیعی بود این دولت برای ماندگاری باید بخشی از رویکر خود را معطوف به انتخابات می کرد. رئیس جمهور امریکا وارد کمپین حزبش می شود و مرزی هم ندارد و کاملاً هم قانونی است. در انگلستان و فرانسه هم به همین شکل است. اما در کشور ما متاسفانه به خاطر اینکه هیچ رابطه منطقی و قانونی بین احزاب و انتخابات برقرار نشده است.ممکن است این سوء برداشت شود که دولت امکاناتی را که در اختیار دارد در اختیار افراد قرار دهد. چون رابطه دولت با احزاب مشخص نشده است، ممکن است دولت به صورت غیرقانونی بخواهد امکاناتش را در اختیار یک جریان قرار بدهد تا بتواند بعداً در مجلس بهره مند شود.

به هرحال دولت نیز به عنوان بخشی از جامعه خواهان مشارکت در انتخابات است. راهکار نمی تواند عدم دخالت باشد. نظر شما چیست؟

من فکر می کنم به خاطر اینکه در کشور ما مشکل خلاء قانونی وجود دارد؛ این مشکل در روند انتخاباتی ادامه خواهد داشت. هیچ اشکالی ندارد که اگر دولت فکر می کند باید در انتخابات مشارکت کند؛ یک قانونی را در مورد انتخابات تنظیم کند و به مجلس ارائه نماید. جامعه ما نیازمند رفتن به سمت تدوین و تصویب یک **** جامع فعالیت های سیاسی است.در این **** جامع فعالیت سیاسی در آن باید همه قوانین تجمیع شود. قانون احزاب، انتخابات، جرم سیاسی،قانون مطبوعات اینها باید در کنار هم قرار بگیرد و کلاً ما به یک **** جامعی برسیم که هر فعالیت سیاسی در این قانون به طور منظومه دیده شود. چطور ما برای همه چیز یارانه می دهیم اما برای ادراه کشور حاضر نیستیم، ریالی هزینه کنیم. مگر اداره کشور همه موضوعات کشور را تحت تاثیر قرار نمی دهد. مگر در دنیا به غیر از مسیر تحزب اداره نمی شوند. چطور ما حاضریم برای نان مردم یارانه بدهیم، اما برای اینکه کشور خوب و بدون فساد اداره شود؛ هیچ هزینه ای نمی پردازیم. اگر بخواهیم کشور با شاخص هایی مثل رشد بالا، پیشرفت، توسعه و رسیدن به مقام اول در منطقه ادره شود، باید به این حوزه نیز یارانه بدهیم. ایا برای اینکه سیاست مدارانی پاکدست، اینده نگر و توانا انتخاب شوند؛ نباید برای آموزش آنها وقت صرف کرد. ما متاسفانه به خاطر نگاه غلط و اینکه همیشه شیپور را برعکس دمیدیم چوب خوردیم. من فکر می کنم اولین نیاز امروز جامعه ما تدوین یک **** جامع فعالیت های سیاسی است و در آنجا قطعاً برای این مسئله فکر و هزینه کرد و به احزابی که شکل می گیرند و قاعده مند می شوند بدون هیچ چشم داشتی کمک کرد. این ها هستند که باید در انتخابات شرکت کنند. دولت در این وضعیت باید یک نقش حداقلی باشد.

بنابراین دولت چگونه می تواند در انتخابات آینده مشارکت کند؟

مهمترین وظیفه دولت و کارکرد در انتخابات این است که به جای ارائه یک لیست بتواند به یک قاعده برسد و یک انتخابات شفاف را برگزار کند.در وضعیت موجود من فکر می کنم دولت اگر بخواهد در انتخابات دخالتی بکند، دخالتش این نیست که بیاید لیست انتخاباتی بدهد. این بدترین کاری است که دولت می تواند انجام دهد یا از یک لیستی حمایت کند.

مهمترین رویکرد دولت باید این باشد که بتواند یک انتخابات سالم، شفاف و استاندارد با معیارهای شناخته شده ی مورد قبول افکار عمومی برگزار کند. دولت باید تلاش کند که حوادثی مثل انتخابات 84 و 88 در پیش نیاید و انتخابات بتواند با یک قاعده ای با عنوان اتاق شیشه ای برگزار شود. حتی صندوق های آراء باید شفاف باشد و کسی که رای می اندازد رای خود را ببیند. ما باید به سمت اعتماد همگانی برویم و دولت وظیفه خود را حمایت از یک انتخابات آزاد، سالم و رقابتی بداند.

به نظر شما دولت باید چه معیارها و شاخص هایی را در انتخابات به کار بگیرد؟

شاخص هایی را که **** انقلاب در انتخابات فرمودند باید رعایت شود. مهمترین حرف ایشان که متاسفانه فراموش شد؛ این است که رای مردم حق الناس است . وظیفه دولت و وزارت کشور این است که در مورد این جمله ده ها همایش برگزار کنند. در واقع این موضوع که حق الناس می شود به چه معناست. مخاطب جمله رای حق الناس کیست. به نظر من مخاطب این جمله کسی جز وزارت کشور و نهادهای نظارتی نیست.

وقتی ***** می فرمایند حق الناس، پیام روشنی است که برای دو مخاطب فرستاده می شود.1- وزارت کشور و هیات اجرایی2- شورای نگهبان و هیات های نظارت زیر مجموعه این نهاد. البته متاسفانه تاکنون هیچکس به این موضوع نپرداخته است. وزارت کشور باید فراخوان بدهد که انتخابات حق الناس است به چه معناست.

به نظر شما حضور در اصلااح طلبان در انتخاب آینده چگونه خواهد بود؟

من معتقدم که مثلث اقای هاشمی، خاتمی و ناطق به علاوه عارف می تواند زمینه ساز پیروزی اصلاح طلبان را فراهم کند. ائتلاف نانوشته این سه نفر(هاشمی-خاتمی- ناطق نوری) در انتخابات گذشته توانست زمینه ساز حضور اقای روحانی شود و با عملکردی که اقای عارف از خودش نشان داد، عملاً زمینه پیروزی اقای روحانی را فراهم کرد. بنابراین الان مثلث گذشته به اضافه عارف قطعا در این دور هم می تواند تاثیر گذار باشد.

مهمترین نگرانی اصلاح طلبان در انتخابات اینده چیست؟

مهمترین نگرانی که امروز در جریان اصلاح طلبی وجود دارد آخرین موضعی بود که اقای جنتی دبیر شورای نگهبان در برنامه شناسنامه اتخاذ کرده است. من فکر می کنم این موضوع باید روشن شود که ایا سخنان اخیر اقای جنتی سخنان نهاد شورای نگهبان متشکل از 6 حقوق دان و 6 فقیه است یا نظر شخص آقای احمد جنتی است. اولین سئوالی است که باید به ان پاسخ داده شود.

به نظر آنچه بیان کننده نظرات شورای نگهبان می باشد؛ اظهارات سخنگوی شورای نگهبان است. باید این سئوال از سخنگوی شورای نگهبان شود که ایا نظرات شخص اقای احمد جنتی ربطی به شورای نگهبان دارد یا خیر؟

نهاد شورای نگهبان برای آن زحمت کشیده شده است و زاییده انقلاب اسلامی است. اما این اظهارت به نفع نهاد شورای نگهبان نیست.

سخنان ***** در انتخابات 92 خیلی صریح بود که شامل 5 مورد می شود.1- انتخابات حداکثری باشد2- انتخابات با حضور همه سلایق 3- هیچکس از رای من خبر ندارد4- دعوت از همه ایرانیان حتی ایرانی هایی که جمهوری اسلامی را قبول ندارند برای شرکت در انتخابات.5- رای مردم حق الناس است.

من فکر می کنم این معیارهای پنجگانه در انتخابات باید اجرایی شود. این محورها می تواند هرکدام به شاخه های اصلی دیگری تقسیم شوند تا در سیاست های کلی انتخابات و در تمام انتخابات اجرایی شود.

آقای عارف اعلام کرده است که اگر درخواست شود در انتخاب شرکت خواهم کرد. ایشان همچنین از لیست 300 نفره اصلاح طلبان نام می برد. نظر شما در این مورد چیست؟

ورود دولت برای اینکه وارد حمایت از افراد یا اشخاصی در انتخابات شود، لطمه به انتخاب خواهد زد. همینطور که شورای نگهبان نباید در انتخابات دخالت کند. در قانون انتخابات باید این موراد کاملا مشخص شود.

در روند فعلی انتخابات باید فقط این مربع انتخاباتی وارد انتخابات شود. ما باید لیست های متعددی را ارائه نماییم . چیزی که اقای عارف در مورد لیست 300 نفری اعلام کردند کف حضور خواهد بود و در مورد سقف ایشان اظهارنظری نکرده اند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
«چهره پنهان» مذاكرات هسته‌اي معاون وزارت خارجه آمریکا شد
روزنامه دنیای اقتصاد -
گروه دیپلماسی: دو تغيير اساسي در حوزه سياست خارجي و دفاعي ایالات‌متحده طي چند وقت اخير رخ داده است. ابتدا اشتون كارتر جايگزين هيگل شد و حال توني بلينكن نفر دوم وزارت خارجه شده است. بايد ديد آيا اين تغيير و تحولات كشتي توفان زده سياست خارجي ایالات‌متحده را نجات خواهد داد يا خير.
به گزارش سایت «الف»، مجلس سنای آمریکا روز سه‌شنبه با اکثریت آرا با انتصاب «تونی بلینکن» به‌عنوان قائم مقام جدید وزارت خارجه این کشور موافقت کرد تا قائم مقامی موقت «وندی شرمن» به پایان برسد. بلینکن توانست ۵۵ رای مثبت در برابر ۳۸ رای منفی به دست آورد.آنتوني بلينكن جای ویلیام برنز را مي‌گیرد که در دولت باراک اوباما، از اصلی‌ترین چهره‌های مذاکرات میان تهران و واشنگتن بوده و عنوان شده كه نقش اساسي در از سرگیری مذاکرات هسته‌ای داشته است. همچنين برنز در جریان ادامه مذاکرات ایران و 1+5 که به توافق موقت ژنو منجر شد نیز نقشی محوری داشت.

تحمیل گزینه اوباما به کری
رقابت زیادی میان وندی شرمن و بلینکن برای تصدی پست قائم‌مقامي وجود داشت. شرمن گزینه مد نظر جان کری بود، کری معتقد بود که شرمن به خاطر هدایت مذاکرات هسته‌ای شایستگی تصدی این پست را دارد، ولی نظر کاخ سفید روی بلینکن بود. اين انتصاب نشانه عزم باراك اوباما برای تاثیرگذاری مستقیم و بیشتر بر سیاست خارجی آمریکا است.

کارنامه بلینکن
بلینکن ۵۲ ساله است و هم اکنون معاون مشاور امنیت ملی باراک اوباما است. او دانش‌آموخته هاروارد است كه ابتدا در وزارت خارجه مشغول‌به‌کار شد. چند سال بعد در کاخ سفید، در دایره مشاوران نزدیک بیل کلینتون در حوزه سیاست خارجی قرار گرفت و در جریان بحران کوزوو به‌عنوان یکی از مقام‌های شورای امنیت ملی آمریکا در حوزه اروپا فعال شد. بعد از آن به جو بایدن، معاون اول کنونی رئیس‌جمهوری پیوست که آن‌زمان در کمیسیون روابط خارجی سنا بود.
بلینکن یکی از طراحان استراتژی اوباما درمبارزه با داعش محسوب می‌شود. ادعا شده که او همچنین فرآیند تعیین جانشین پس از استعفای نوری مالکی از مقام نخست‌وزیری را مدیریت کرده است. بلینکن همچنين یکی از بازیگران با نفوذ در پشت صحنه مذاکرات هسته‌ای با ایران هم هست. او ۲۸ آبان در جلسه استماع بررسی صلاحیتش برای این سمت، در رابطه با مذاکرات هسته‌ای، مسوولیت عدم حصول توافق را بر عهده ایران گذاشته و گفته بود: «این به‌طور کامل به آن بستگی دارد که آیا ایران می‌خواهد گام‌هایی را که لازم است برداردتا ما و شرکایمان اطمینان یابیم که برنامه هسته‌ای آنها کاملا صلح‌آمیز است یا نه.»

حلقه کوچک تصمیم‌گیری اوباما
به نظر مي رسد که با جایگزینی کارتر و بلینکن، تصمیم‌گیری‌های اصلي حوزه سياست خارجي و دفاعي ایالات‌متحده در حلقه کوچک مشاوران کاخ سفید، همانند سوزان رایس مشاور امنیت ملی، دنیس مک دانا رئیس کارکنان کاخ سفید، تونی بلینکن بن رودز معاون مشاور امنیت ملی و والری جارت مشاور ارشد، صورت می‌گیرد. سياست‌هايي كه به نظر نمي‌رسد تا به حال چندان موفقيت آميز بوده باشند. همچنين در حالی که دور کنونی سنا به زودی به پایان مي‌رسد و کنگره بعدی با اکثریت جمهوری‌خواه روی کار می‌آید، دموکرات‌ها در تلاش هستند تا اغلب تایید صلاحیت‌های مد نظر اوباما و طرح‌های مد نظر خود را در فرصت باقیمانده به سرانجام برسانند.

واکنش‌های مثبت به تایید بلینکن
پس از تایید بلینکن در سنا، واکنش‌های مثبتی از سوی مقامات ارشد آمریکا به این انتصاب صورت گرفت. در بخشی از بیانیه اوباما آمده است: «از اینکه مجلس سنا آنتونی بلینکن را به‌عنوان قائم مقام جدید وزارت خارجه ما تایید کرد، خرسندم. من به توانایی آمریکا برای ادامه موفقیت‌های خارجی، اطمینان دارم.» رئیس‌جمهور آمریکا همچنین قائم مقام جدید وزارت خارجه آمریکا را فردی توصیف کرد که از خود «کمال، توان قضاوت و جامعیت فوق‌العاده‌ای» نشان داده است. همزمان وزیر خارجه آمریکا هم که بنا بر گزارش‌های منتشرشده، مخالف قائم مقامی بلینکن بود، به او تبریک گفته و در توییتر نوشت که وی فردی «فوق‌العاده» برای وزارت خارجه آمریکا خواهد بود. «جو‌بایدن» معاون رئیس‌جمهور آمریکا هم که سال‌ها بلینکن را به‌عنوان مشاور در کنار خود داشته، عنوان کرد که وی در تمامی‌جهان، فردی «تحسین‌شده» به شمار می‌آید.

انتقاد مک کین از بلینکن
يكي از مخالفان جدي انتصاب بلينكن به اين سمت جان مك كين، سناتور جمهوری‌خواه بود. از نظر او، بلينكن «نه تنها صلاحیت این پست را ندارد، بلکه یکی از بدترین انتخاب‌هایی است که رئیس‌جمهور انجام داده است. او بخشی از یک سیاست خارجی شکست‌خورده است که امنیت آمریکا را کاهش داده است.» مک‌کین در نشست روز سه‌شنبه گفت تمامی‌پیش‌بینی‌های بلینکن به‌خصوص در مورد تحولات خاورمیانه، اشتباه از آب درآمده است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
زیان کشاورزان کرمانی از سقوط پول روسیه!

رئیس هیئت مدیره گلخانه داران جنوب کرمان گفت: به علت سقوط واحد پولی روسیه و غیرقابل پیش‌بینی بودن این موضوع، کشاورزان جنوب استان دچار زیان شدند.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کویر، کیخواه، امروز، 27 آذر در جلسه شورای اداری شهرستان کهنوج توضیح داد: در سال گذشته در این زمان، ارزش 31 روبل روسی برابر با یک دلار بود اما اکنون ارزش 80 روبل به یک دلار رسیده است. مشتریان روسی به دلیل هزینه‌های بالای کرایه و گمرک خرید خود را متوقف کرده‌اند.



وی افزود: بیشترین اشتغالزایی در جنوب کرمان به عهده گلخانه داران است و خیار محصولی است که مرتب چیده می‌شود اما به بازار نمی‌رود. سه راه برای رفع مشکل گلخانه داران وجود دارد که شامل دادن وام بدون بهره به کشاورزان، حل مسئله گمرک روسیه و به عهده گرفتن ترانزیت این محصول توسط دولت است.



رئیس هیئت مدیره گلخانه داران جنوب کرمان تصریح کرد: هر هکتار کشت گلخانه‌ای از کشت تا برداشت، 100 میلیون تومان هزینه دارد. هر کشاورز یک وزنه در استان است که نباید رها شود و باید به کمک تولید کنندگان شتافت.

















انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تا سال آینده صورت می‌گیرد
خرید ناوگان ریلی ویژه طرح قطارهای حومه‌ای کلانشهرها


معاون مسافربری راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران از خریداری ناوگان مخصوص ویژه طرح قطارهای حومه‌ای کلانشهرهای کشور خبر داد و گفت: این ناوگان تا سال آینده خریداری می شوند.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،منطقه سمنان، سید محمد راشدی در سفر به دامغان و بازدید از ایستگاه راه‌آهن این شهرستان با اشاره به طرح راه‌اندازی ناوگان ریلی حومه‌ای در کلان‌شهرها اظهار کرد: طرح خدمات دهی بهتر خطوط ریلی و راه‌اندازی خط قطارهای حومه‌ای ویژه کلانشهرها با هدف کاهش حوادث جاده‌ای از سال آینده در کشور اجرایی می شود.



وی با بیان اینکه این طرح از سوی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران اجرایی می شود، افزود: بخش خصوصی به راه‌اندازی این خطوط به دلیل عدم بازده اقتصادی و نداشتن توجیه اقتصادی رغبتی ندارد و از این رو راه‌آهن جمهوری اسلامی، خود اجرای این طرح را عهده دار شده است.



معاون راه‌آهن با اشاره به طرح‌های در دست اجرای راه آهن در محدوده استان سمنان، خاطرنشان کرد: برای رفاه حال زائران رضوی (ع) ایستگاه‌های راه‌آهن استان سمنان تا پایان امسال به پله های ‌برقی آسانسور تجهیز می‌شوند.



وی ادامه داد: 14 میلیارد تومان برای راه‌اندازی چهار دستگاه پله‌برقی و دو دستگاه آسانسور در ایستگاه‌های راه‌آهن سمنان، شاهرود، دامغان و گرمسار که دارای زیرگذر هستند پیش بینی ‌شده است.



راشدی از اجرای یک هزار پروژه عمرانی در خطوط راه‌آهن کشور خبر داد و افزود: این طرح‌ها شامل شبکه ریلی، توسعه زیربنای شبکه‌ای، ایجاد نمازخانه، سکو و زیرگذر است.



معاون مسافری راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به ساخت 12 باب نمازخانه به همراه سرویس‌های بهداشتی جدید در مسیر ریلی گرمسار تا مشهد مقدس، اظهار کرد: از این تعداد هفت باب نمازخانه در محدوده استان سمنان قرار دارد.



راشدی تصریح کرد: برای ساخت هر نمازخانه 800 میلیون تا دو میلیارد و 500 میلیون تومان در نظر گرفته ‌شده است و تا سال آینده به بهره‌برداری می رسند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جدیدترین برنامه هند برای سرمایه‌گذاری در ایران


هند با هدف تولید محصولات رقابتی در بازار جهانی قصد دارد در ایران مناطق ویژه اقتصادی پسگرد بویژه در بخش کود و پتروشیمی ایجاد کند.



به گزارش ایسنا، هند مایل است امکان ایجاد مناطق ویژه اقتصادی پسگرد را که تحت آن شرکت‌های هندی عمدتا فعال در بخش کود و پتروشیمی تشویق می‌شوند در کشورهایی که مواد خام فراوان و نرخ‌های ارزان‌تری دارند کارخانه احداث کنند و محصول نهایی را به هند وارد کنند، مورد بررسی قرار دهد.



آنانت کومار، وزیر مواد شیمیایی و کود هند اظهار کرد که یک گروه کاری مشترک میان ایران و هند در این زمینه تشکیل شده و مقامات دو کشور برنامه همکاری را تهیه خواهند کرد.



در این بین بعضی از شرکت‌های دولتی شامل RCF و GNFCL سرگرم کار روی پیشنهادی برای ساخت کارخانه اوره- آمونیوم هستند.



وزارت مواد شیمیایی و کود هند ایران را مکان ایده آلی برای شروع پروژه منطقه ویژه اقتصادی پسگرد می‌داند زیرا بسیاری از پالایشگاه‌های هندی از ایران نفت خام وارد می‌کنند و روابط تجاری خوبی با شرکت‌های ایرانی دارند. در این بین هند ممکن است این پروژه را به میانمار و موزامبیک هم گسترش دهد زیرا این کشورها دارای منابع فراوان نفت و گاز هستند که برای صنعت نفت و پتروشیمی ایده آل محسوب می‌شود.



بر اساس گزارش اکونومیک تایمز، غلامرضا انصاری، سفیر ایران در هند ضمن گفت و گو در مورد همکاری میان دو کشور از آنانت کومار دعوت کرده به ایران سفر کند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
کاخ سفید:سیاست ما برای منزوی کردن کوبا شکست خورد


پس از اعلام عادی‌سازی روابط بین دو کشور آمریکا و کوبا، کاخ سفید در بیانیه‌ای به شکست سیاست‌های خود برای منزوی کردن کوبا اعتراف و چارچوب سیاست‌های آتی خود در قبال این کشور را منتشر کرد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در بیانیه کاخ سفید که در وب‌سایت این نهاد منتشر شده، آمده است: امروز آمریکا در حال برداشتن گامی تاریخی در ایجاد فصل جدیدی درروابط خود با کوبا و ارائه تعهدات آتی و گسترش اختیارات مردم کوبا است. روشن است که دهه‌ها تلاش آمریکا برای منزوی کردن کوبا شکست خورد و همزمان سیاست‌های طولانی‌مدت آمریکا در قبال کوبا در حقیقت آمریکا را از داشتن شرکای منطقه‌ای و جهانی محروم کرده است.



در ادامه این بیانیه آمده است: ما نمی‌توانیم مدام به انجام یک کار مبادرت کرده و نتیجه‌ای غیر از چیزی که همیشه دیده‌ایم انتظار داشته باشیم. تداوم این شرایط نه برای آمریکایی‌ها و نه برای کوبایی‌ها سودی نخواهد داشت. ما از تجربیات سختمان یاد گرفته‌ایم که بهتر است از ایجاد اصلاحات حمایت کرد تا اینکه سیاست‌ها را به کشوری تحمیل کنیم.



سیاستمداران ارشد کاخ سفید در تصریح هدف خود از عادی‌سازی روابط با کوبا در ادامه بیانیه آورده‌اند: با توجه به اقدامات امروز از کوبا می‌خواهیم تا با پایان دادن به محدودیت‌های غیرضروری در شرایط سیاسی، اجتماعی و فعالیت‌های اقتصادی خود 11 میلیون کوبایی را از محدودیت رها کند. در این صورت ما اجازه نخواهیم داد تا تحریم‌های آمریکا باری را بر شانه‌های شهروندان کوبایی اضافه کند.



در ادامه بیانیه با تاکید بر ضرورت تغییر در اداره امور، آمده است: امروز، ما در حال نوسازی ***** آمریکا هستیم. ما انتخاب کردیم تا گذشته‌ها را از یاد ببریم چراکه در پی آینده‌ای روشن‌تر برای منافع ملی خود، مردم آمریکا و مردم کوبا هستیم.



طی این بیانیه همچنین از اقدامات و تصمیمات باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا برای پایان دادن به رویکرد "منسوخ" این کشور و ایجاد تغییرات موثرتر در کوبا نام برده شده است. مهم‌ترین اصولی که رویکرد جدید اوباما در بر دارد، به شرح زیر است:



ایجاد روابط دیپلماتیک با کوبا



رئیس‌جمهور آمریکا، وزارت خارجه را مسوول ایجاد سریع مذاکرات با سیاستمداران کوبایی کرده است. به گفته وی این اقدام در جهت از سرگیری روابط دیپلماتیک با کشور کوبا پس از 53 توقف آن است. در تلاش برای از سرگیری روابط دیپلماتیک با کوبا، طی ماه‌های آتی سفارت آمریکا در هاوانا بازگشایی خواهد شد. همزمان مقامات دو کشور برای تداوم روند عادی‌سازی روابط، دیدارهایی با یکدیگر خواهند داشت.



تعدیل قوانین برای افزایش اختیارات مردم کوبا



به گفته اوباما تغییراتی به زودی برای اصلاح قوانین وزارتخانه‌های خزانه‌داری و تجارت اجرا خواهند شد؛ تغییراتی که به ادعای مقامات آمریکایی قرار است نقش مردم کوبا را در این وزارتخانه‌ها و امور مرتبط با آنها افزایش دهد. گفته می‌شود این تغییرات باعث ایجاد خوداشتغالی و ایجاد مالکیت شخصی و تقویت جامعه مدنی مستقل در کوبا خواهد شد.



ایجاد تسهیلات برای گسترش سفر تحت یک مجوز عمومی برای 12 گروهی که توسط قانون مجاز دانسته می‌شوند



رئیس‌جمهوری آمریکا کاهش محدودیت‌های سفر را به عنوان یکی دیگر از اصول مهم تغییر سیاست‌های خود در قبال کوبا انتخاب کرده است. براساس این تغییر، مجوزهای عمومی صادر خواهد شد که به مسافرت‌های مجاز از جمله دیدارهای خانوادگی، فعالیت خبرنگاری، تحقیقات علمی، فعالیت‌های آموزشی و مذهبی و... تعلق خواهد گرفت.



افزایش تسهیلات برای وجوه ارسالی به کوبا توسط افراد آمریکایی



تغییر دیگری که آمریکایی‌ها در تلاش برای ایجاد آن در روابط خود با کوبا هستند، افزایش سطح وجوه انتقالی از 500 دلار به 2000 دلار در هر سه ماه است. همچنین در پی اعمال این سیاست حاملان و یا فرستندگان مبالغ، دیگر نیازی به داشتن مجوز ندارند.



اجازه گسترش تجارت/ صادرات برخی کالاها و خدمات آمریکا به کوبا



مقامات آمریکایی با این تصور که گسترش امکان تجارت و صادرات کالاهای آمریکایی موجب تقویت بخش خصوصی تجارت کوبا خواهد شد، سعی در گسترش بازارهای خود در آمریکای لاتین دارند. از جمله موادی که در پی اجرای این بند، فروش و صادرات آن به کوبا افزایش خواهد یافت می‌توان به مواد ساختمانی و تجهیزات کشاورزی اشاره کرد.



صدور مجوز برای شهروندان آمریکایی جهت وارد کردن برخی کالاها از کوبا



براساس این بند مسافران آمریکایی مجازی که به کوبا سفر می‌کنند اجازه خواهند یافت تا سقف 400 دلار کالا را از کوبا با خود به آمریکا وارد کنند.



ایجاد تسهیلات برای معاملات مجاز بین آمریکا و کوبا



رئیس‌جمهور آمریکا در رویکرد جدید خود در قبال کوبا افزایش همکاری‌های تجاری بین سازمان‌های آمریکایی و ایجاد حساب‌های معاملاتی این سازمان‌ها در دفاتر کوبا توجه کرده است. به گفته وی، این اقدام موجب تسهیل فرآیند معاملات خواهد شد.



انجام اقدامات جدید برای افزایش دسترسی مردم کوبا به وسایل ارتباطی و توانایی آنها در ارتباطات آزاد

سرعت اینترنت در کوبا حدود پنج درصد و در واقع یکی از پایین‌ترین سرعت‌ها در جهان است. با این حال هزینه‌های ارتباطی در این کشور در حالی بسیار بالاست که خدمات ارائه شده بسیار محدود است. بنا بر گفته مقامات آمریکایی صادرات وسایل مشخص ارتباطی می‌تواند توانایی مردم کوبا را برای توسعه روابط‌شان با مردم آمریکا و سایر جهان کمک کرده و این اقدام مجازخواهد بود.



به‌روزرسانی رسیدگی به کوبایی‌های تحریم شده در کشورهای جهان سوم



با توجه به رویکرد جدید اوباما در قبال کوبا واحدهایی متعلق به آمریکا در کشورهای جهان سوم مسوول ارائه خدمات به کوبایی‌های ساکن کشورهای جهان سوم خواهند بود. به علاوه طبق یک مجوز عمومی مسدودیت حساب‌های شهروندان کوبایی که خارج از این کشور هستند در بانک‌های آمریکایی لغو خواهد شد.



پیگیری مذاکرات با دولت‌های مکزیک و کوبا درباره مسائل حل نشده مرزی دریایی در خلیج مکزیک



رئیس‌جمهور آمریکا از این طریق آمادگی خود را برای دعوت از دولت‌های کوبا و مکزیک برای گفت‌وگو درباره مرزهای نامشخص در خلیج مکزیک اعلام کرده است.



بازنگری درباره در نظر گرفتن کوبا به عنوان یکی از حامیان تروریست



رئیس‌جمهور آمریکا، وزارت خارجه را مسوول بررسی این مساله و ارائه گزارش تا شش ماه آتی کرده است.



بررسی حضور کوبا در نشست سران قاره آمریکا در پاناما در سال 2015



باراک اوباما در این نشست که به مسائلی چون حقوق بشر و دموکراسی خواهد پرداخت، شرکت خواهد کرد.وی از دولت کوبا خواسته تا جامعه مدنی این کشور اجازه پیدا کند در این نشست شرکت کند.



تعهد راسخ به دموکراسی، حقوق بشر و جامعه مدنی



رئیس‌جمهور آمریکا متذکر شده است، ایالات متحده شدیداً از بهبود وضعیت حقوق بشر و اصلاحات دموکراتیک در کوبا حمایت می‌کند.



در پایان بیانیه کاخ سفید، مقامات این نهاد از تمام سازمان‌ها و کشورهای جهان خواسته‌اند تا روابط خود را با دولت کوبا در جهت احترام به حقوق بشر و آزادی‌های اولیه آغاز کنند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک اقتصاددان: وامهای دریافت شده به بخش تولید نمی‌روند


یک اقتصاددان معتقد است: متاسفانه پولها و وام‌هایی که دریافت می‌شود در بخش تولید به کار گرفته نمی‌شوند و برای دلالی مورد استفاده قرار می‌گیرند.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، دکتر ابراهیم رزاقی، استاد دانشگاه تهران در همایشی که با عنوان سیاست‌های اقتصادی دولت در دانشکده اقتصاد دانشگاه بوعلی سینا برگزار شد، افزود: ساختار جهانی به گونه‌ای است که به سایر کشورها که نزدیک به 150 کشور را شامل می‌شود اجازه صنعتی شدن داده نمی‌شود چراکه این کشورها مواد خام کشورهای صنعتی را تولید می‌کنند و باید به آن کشورها وابسته بمانند.



وی افزود: در **** اقتصادی کنونی این گونه به نظر می‌سد که آدم عاقل کسی است که به دنبال حداکثر سود خود برود و در این **** کمک و یاری به دیگران بی‌معناست. متاسفانه این تفکر در **** اقتصادی کشور ما هم رسوخ کرده، هر چند در دین و آموزه‌های اخلاقی ما خلاف این مساله مطرح است.



رزاقی تصریح کرد: طبق وصیت نامه امام *****(ره) و قانون اساسی کشور، سرمایه داری به معنای کسب حداکثر سود و لذت نیست بلکه وسیله بوده و هدف محسوب نمی‌شود. طبق اصل 43 قانون اساسی، دولت عهده دار رفع برخی نیازها و کمبودهای جامعه چون امنیت، اشتغال و تحصیل است اما متاسفانه دولت‌های ما در انجام این کار به خوبی عمل نکرده‌اند.



وی تاکید کرد: در ایران شاهد تعطیلی صنایع هستیم و متاسفانه سرمایه گذاری‌ها به سمت دلالی رفته و این در حالیست که درآمد حاصل از دلالی از منظر دینی نادرست است. ما در کشور دینی، اسلامی برای دلار یارانه در نظر می‌گیریم و با وارد کردن کالاهای بی‌شمار خارجی تولیدکنندگان خود را ضعیف می‌کنیم.



استاد دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: مشکلات اقتصادی ایران دو سویه است، از یک سو ما فقط نفت خام می فروشیم و از سوی دیگر کالاها و مواد اصلی زندگی را از کشورهای دیگر وارد می‌کنیم به طوریکه 40 درصد موادغذایی ما وارداتی است و کشورهای دیگر هر وقت اراده کنند می‌توانند نفت را نخرند و یا کالاهای خود را به ما نفروشند.



وی ادامه داد: در کشورهای دیگر بودجه براساس مالیات‌های دریافت شده از ثروتمندان محاسبه می‌شود اما بودجه ایران براساس درآمد نفت و مالیاتی که از افراد فقیر و کارمند گرفته می‌شود، محاسبه می‌شود.



رزاقی مدعی شد: در کشورهای دیگر به ثروتمندانی که پول خود را در حوزه تولید به کار نبرند، جریمه و مالیات سنگین تعلق می‌گیرد اما در کشور ما روز به روز به ثروت ثروتمندان افزوده شده و به فاصله طبقاتی افزوده می شود.



دکتر رزاقی بیان کرد: دولت مرتباً از طریق دریافت بودجه به فعالیت‌های زیرساختی و عمرانی می‌پردازد، این در حالیست که اگر این فعالیتها به شکوفایی بخش تولیدی منجر نشود با افزایش واردات به کشور ضرر وارد می‌کند. طرز صحیح استفاده از بودجه، هزینه کردن آن در حوزه‌هایی است که بخش خصوصی رغبتی برای سرمایه گذاری در آن حوزه‌ها ندارد بنابراین دولت باید با عنوان ثمربخشی و نه سود بخشی به بهبود این بخش‌ها بپردازد.



این اقتصاددان تصریح کرد: در کشورهایی همچون چین و ژاپن با سیاست تعیین دلار گران به کشورهای صنعتی تبدیل شدند به این گونه که دلار در این کشورها به گونه‌ای قیمت گذاری می‌شود که واردکنندگان به صرفه نمی‌بینند که کالاهای خارجی وارد کنند بنابراین آنها با قیمت زیاد دلار را از مردم می‌خریدند و مردم مایل به خرید کالاهای خارجی با دلار گران قیمت نبودند. دولت با انباشت دلارها در بخش تولیدی سرمایه گذاری کرد و مردم را به سمت این بخش سوق داد.



وی ادامه داد: با اتخاذ سیاست تعیین دلار ارزان که از قبل انقلاب در کشور رواج یافت، دلار با قیمت ارزان در اختیار مردم قرار گرفت. درست است که مردم با این شیوه می‌توانند کالاهای خارجی را به راحتی بخرند اما کار و فرهنگ کار در این میان از بین رفته و کار کردن برای مردم دیگر شرافت محسوب نمی‌شود بلکه کسب درآمد از دلالی و بدون زحمت الگو می‌شود.



رزاقی تصریح کرد: نخستین راه حل برای رفع این مساله طبق فرمایشات امام *****(ره) و قانون اساسی، استقلال اقتصادی است. همانطور که در شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی تا استقلال نباشد، آزادی نداریم و تا آزادی نباشد، به جمهوری اسلامی دست پیدا نمی‌کنیم.



وی بیان کرد: راه حل بعدی، اختصاص دادن یارانه به تولیدکنندگان داخلی چه در بخش صنعتی و چه در بخش کشاورزی است. تولیدکنندگان بدون حمایت دولتی نمی‌توانند به حیات خود ادامه دهند اما باید بر این بخش‌ها نظارت هم صورت گیرد تا حتماً یارانه‌ها و وامهای دریافتی را در این بخش به کار ببرند.



این اقتصاددان، راهکار دیگر را ساده زیستی و رعایت الگوی صحیح مصرف دانست و اظهار کرد: فرهنگ دفاع، جهاد و ایثار جای خود را به ثروت اندوزی و سودآوری هرچه بیشتر داده و فرهنگ انقلاب نتوانست در خانواده‌ها و مراکز آموزشی پیاده شود. فرزندان ما به گونه ای بار آمدند که فقط به دنبال مدرک و پول باشند و از دفاع از حقوق شهروندی خود دور بمانند البته ماهواره‌ها و رسانه‌های تبلیغی نیز بی تاثیر نبوده‌اند.



رزاقی تصریح کرد: ما در کنار تهاجم فرهنگی، شاهد تهاجم اقتصادی نیز هستیم. با دلار ارزان کالاهای خارجی وارد کشور کردیم که هر کدام از این کالاها به همراه خود فرهنگ مصرف خاص خود را وارد فرهنگ ما کرده و در زندگی ما رسوخ کردند و آدمهای مصرف گرا به وجود آوردند.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مرکل: تحریم‌ روسیه غیرقابل اجتناب است


صدراعظم آلمان بار دیگر تاکید کرد: اروپا بر هدف خود درباره حاکمیت مستقل اوکراین تأکید دارد و مادامیکه روسیه به حاکمیت اوکراین احترام نگذارد تحریم‌ها علیه روسیه «‌غیرقابل اجتناب » خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه، آنگلا مرکل، صدراعظم محافظه کار آلمان چند ساعت پیش از آغاز نشست اتحادیه اروپا در بروکسل در برابر نمایندگان پارلمان کشور ش گفت: هدف از اقدام ما حفظ حاکمیت اوکراین و تمامیت ارضی این کشور است تا اوکراین بتواند درباره آینده خود تصمیم بگیرد.

مرکل تأکید کرد: اروپا همواره برای گفتگو با مسکو تلاش می‌کند ؛ هدف، همکاری اروپا در زمینه امنیتی با روسیه است، هدف ما دشمنی با روسیه نیست. تا زمانی که به این هدف نرسیم تحریم ها غیر قابل اجتناب خواهند بود.

صدراعظم آلمان بار دیگر اعلام کرد راه حل نظامی برای درگیری اوکراین وجود ندارد. وی حمایت سیاسی و اقتصادی از اوکراین را خواستار شد و گفت: اقتصاد اوکراین نیازمند نواوری است. این کشور به تقویت حاکمیت قانون و مبارزه با فساد مالی نیاز دارد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در نشست مشترک دانشجویان دانشگاه های دولتی و آزاد،
هاشمی رفسنجانی: شهید مفتح شخصیتی معتدل و آرام داشت


آیت الله هاشمی رفسنجانی عصر دیروز در دیدار شرکت کنندگان نشست مشترک دانشجویان دانشگاه‌های دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی از سراسر کشور با تسلیت سالروز شهادت آیت‌الله دکتر محمد مفتح گفت: ایشان دارای شخصیتی معتدل و آرام بودند که به خوبی توطئه استعمارگران مبنی بر جدا نگه داشتن دو قشر دانشگاهی و روحانی را با تمام وجود احساس کرده بودند.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** در این مراسم که به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه و با حضور جمعی از طلاب حوزه انجام شد، با اشاره به اینکه با شهادت آیت الله شهید دکتر مفتح، تفکر وحدت حوزه و دانشگاه توسط امام(ره) پایه گذاری شد، افزود: این اقدام وحدت بخش امام(ره) در آن مقطع تاریخی انقلاب، اهمیت فوق العاده ای برای آرامش جامعه داشت و اتحاد و عدم تقابل حوزه و دانشگاه را به ارمغان آورد.



وی با تأکید بر ضرورت حفظ و تقویت وحدت حوزه و دانشگاه اظهار کرد: پیوند طلبه و دانشجو آمیختن دین، دانش، بالندگی، تعهد و تخصص را به بار می آورد و در سایه این پیوند، افکار هر دو قشر در جامعه و دانشگاه ترویج می یابد. تقویت روشنفکری دینی از طریق افزایش هم اندیشی و تعامل فکری میان دو نهاد مهم، یعنی حوزه و دانشگاه، از اهداف انقلاب اسلامی است.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** همچنین ضرورت وحدت در جهان اسلام به ویژه میان شیعه و سنی را مورد تأکید قرار داد و افزود: یک میلیارد و 700 میلیون مسلمان در 60 کشور مستقل دنیا زندگی می کنند که اگر با هم متحد شوند، قدرت و نفوذ وصف ناشدنی در جهان پیدا می کنند و منشأ تحولات عظیمی خواهند شد.



هاشمی رفسنجانی در ادامه به اجتماع پرشور مردم در مراسم اربعین حسینی اشاره و تصریح کرد: مانور باشکوه مسلمانان در عراق دنیا را تکان داد و حماسه جاودانه دیگری از سوی دوستداران خاندان اهل بیت(ع) اعم از شیعه و سنی رقم زد که پذیرایی گرم و صمیمانه مردم عراق بر عظمت آن افزود.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** تأکید کرد: این نمونه اتحاد می تواند الگویی برای تمام بخش ها و جوامع و کشورهای اسلامی باشد و نشان داد اگر مسلمانان متحد باشند، به پیروزی های چشمگیری دست خواهند یافت و احمقانه ترین تفکر ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی است.



هاشمی رفسنجانی تحولات موجود در جامعه را حاصل پافشاری دانشجویان بر روی عقاید خود و ترویج آنان دانست و افزود: حرکت ها و تفکرات دانشجویان در صندوق های رأی تأثیرگذار است.



وی در پاسخ به درد دلها و بیان مشکلات از سوی دانشجویان حاضر در جلسه گفت: منتقدان می توانند آزادانه و منصفانه مسائل و مشکلات را مطرح کنند و اگر رسانه ها و مطبوعات رسالت خود را ایفا نمایند تنش در جامعه کمتر شده و وحدت علاوه بر دانشگاه و حوزه در جامعه بسط یافته و منجر به حل بسیاری از مشکلات خواهد شد.



در ابتدای این دیدار رفیعی، محمودی، حجت الاسلام والمسلمین تقوی، فقیه، قربانی و گرائیلی از فعالان دانشجویی به بیان نظرات و مشکلات خویش در حوزه دانشجویی پرداختند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


پوتین: تحریم‌ها علیه هویت ملی روسیه است نه به‌خاطر کریمه/گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران به حصول نتیجه نزدیک است
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در دهمین کنفرانس مطبوعاتی سالانه روسیه سخنرانی کرد.


13930919000109_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه بین‌الملل فارس، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در دهمین کنفرانس مطبوعاتی سالانه سخنرانی کرد.

    بخش‌های اولیه این سخنرانی که شبکه راشاتودی آن را به‌طور مستقیم پخش کرد، به مسائل اقتصادی روسیه اختصاص داشت.

    وی در این سخنرانی به نقش عوامل خارجی در بحران اقتصادی این کشور اشاره کرد و از کاهش قیمت نفت و گاز در بین این عوامل نام برد.

    رئیس جمهور روسیه ضمن اذعان به مسائل و مشکلات موجود در اقتصاد کشورش تصریح کرد که درآمد روسیه از هزینه‌های این کشور بیشتر خواهد بود.

    آقای پوتین تصریح کرد که بازیابی اقتصاد کشورش در بدترین حالت 2 سال به طول خواهد انجامید.

    وی همچنین تاکید کرد که از سه‌ماهه نخست سال آینده میلادی، بهبود وضعیت اقتصادی کشورش آغاز خواهد شد.

    رئیس‌جمهور روسیه همچنین ابراز داشت که بیشتر پیشنهادهای شرکت‌های خارجی به مسکو، سرمایه‌گذاری در فن‌آوری‌های پیشرفته نیست بلکه آنها به دنبال دریافت امتیاز در حوزه‌های نفت و گاز از روسیه هستند.

    ولادیمیر پوتین همچنین تاکید کرد که کشورش به اندازه کافی ذخایر ارزی دارد و روبل دوباره خود را در برابر ارزهای خارجی بازخواهد یافت.

    وی ضمن انتقاد از نزدیک شدن ناتو به مرزهای روسیه، آن را شبیه به بازسازی دیوار برلین دانست و تصریح کرد که کشورهای غربی پس از فروپاشی شوروی، خود را پیروز و امپراطور تلقی کردند.

    پوتین در پاسخ به سوالی در خصوص حضور سربازان کشورش در شرق اوکراین تاکید کرد که کسانی که به طور داوطلبانه به این جنگ می‌پیوندند، مزدور نیستند چرا که کسی پولی به آنها پرداخت نمی‌کند.

    وی با تصریح به اینکه این دولت اوکراین بود که نیروهای نظامی به شرق این کشور اعزام کرد، نه روسیه، تاکید کرد که مشکلات اقتصادی روسیه بهای بازگرداندن شبه‌جزیره کریمه به روسیه نیست.

    آقای پوتین در بخش دیگری از این کنفرانس خبری تاکید کرد که تحریم‌های ضد روسی غرب، نه یک اقدام تنبیهی در خصوص اقدام روسیه در شبه‌جزیره کریمه، بلکه مقابله با تلاش‌های روسیه برای تحکیم هویت ملی این کشور است.

    رئیس‌جمهور روسیه همچنین تصریح کرد که پس از حوادث یازده سپتامبر نه‌تنها شکنجه در آمریکا قانونی شد بلکه روش‌هایی برای آن ایجاد گردید.

    وی در این کنفرانس که چند ساعت ادامه یافت تصریح کرد که گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و شش کشور موسوم به 1+5 به حصول نتیجه بسیار نزدیک است. روسیه خود یکی از کشورهایی است که در قالب 1+5 با ایران مذاکره می‌کند.

    رئیس‌جمهوری فدراتیو روسیه همچنین سفر خود به تهران را محتمل دانست و اذعان کرد که این سفر هم‌اکنون از طریق کانال‌های دیپلماتیک در حال پیگیری است.

    وی تاکید کرد که کشورش به دنبال تنوع بخشیدن به راه‌های همکاری با جمهوری اسلامی ایران است.

    ولادیمیر پوتین درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ گفت: «ما خیلی به حل این مشکل نزدیک هستیم. به اعتقاد من ایران در حال نشان دادن انعطاف زیادی است و من نمی‌فهمم چرا توافق نهایی هنوز به امضا نرسیده؛ امیدوارم در آینده نزدیک این موضوع حادث شود».

    رئیس‌جمهور روسیه درباره سفر به ایران هم گفت: «امکان سفرم به تهران وجود دارد و ما اخیرا در حال برنامه‌ریزی درباره آن از طریق کانالهای دیپلماتیک هستیم. نشستهای متعددی(درباره سفر پوتین به تهران) داشته‌ایم اما سفر فقط صرف انجام آن مهم نیست».

    پوتین درباره احتما دیدار با همتای ایرانی خود هم گفت: «اگر ما نیاز به دیدار جداگانه احساس کردیم، درباره این موضوع هیچ محدودیتی نداریم و هیچ فشار خارجی درباره این موضوع بر ما وجود ندارد».

    آقای پوتین در بخش دیگری از سخنان طولانی خود ضمن اشاره به اینکه غرب به‌دنبال در زنجیر کردن «خرس روسیه» است، اظهار داشت: «بوجه نظامی آمریکا 10 برابر بودجه نظامی ماست، آن‌وقت می‌گویند ما تجاوزکاریم؟»

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نماینده تجاری روسیه در ایران:
شرکت‌های نفتی روسی و غربی در حال مذاکره بازگشت به ایران هستند
نماینده تجاری روسیه در ایران گفت:شرکت‌های نفتی روسی و غربی در حال مذاکره بازگشت به ایران هستند.


13930915000773_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از ریانوستی، "آندره لوگانسکی" نماینده تجاری روسیه در ایران در مصاحبه با خبرگزاری «ریانووستی» اظهار داشت شرکت های نفتی روسی و غربی خواستار بازگشت به بازار ایران پس از لغو تحریم‌ها هستند اما دولت جمهوری اسلامی باید تعدادی از ابتکارات را در این زمینه مطرح کند.



    آندره لوگانسکی گفت:" بسیاری از شرکت های اروپایی و غربی در حال مذاکرات درباره بازگشت به ایران هستند چون نکات مثبت کار در ایران از جمله نیروی انسانی و برق ارزان، حمایت از سرمایه گذاری ها در قوانین داخلی و معافیت از مالیات ها را می بینند" .



    نماینده تجاری روسیه در ایران افزود مانع اصلی در این زمینه تحریمات نیست بلکه قانون اساسی جمهوری اسلامی است که طبق آن استفاده از میدان های نفتی بر اساس توافقنامه های تقسیم محصولات مجاز نیست.



    آندره لوگانسکی در توضیح گفت:" در ایران هر شرکت نفتی موظف است صددرصد نفت استخراجی خود را به دولت بدهد و سپس می تواند در انتظار جبران سرمایه گذاری های خود باشد" وی افزود اکنون مذاکرات درباره حل این مساله بر اساس اصل تقسیم محصولات بر اساس قانون جریان دارد.



    نماینده تجاری روسیه از پیش بینی مدت مذاکرات شرکت های روسی و خارجی درباره بازگشت به ایران خودداری کرده و گفت همه چیز وابسته به شرکتهای مشخص است.



    شرکت روسی "لوک اویل" در اواخر نوامبر در حال مذاکرات پرتحرک با شرکای ایرانی برای از سرگیری کار در این کشور از جمله در میدان نفتی اناران پس از لغو تحریمات بین المللی است. "بیژن نامدار زنگنه" وزیر نفت ایران به نوبه خود اعلام کرد بازگشت به ایران را علاوه بر لوک اویل با نمایندگان شرکت های غربی بریتیش پترولیوم، شل و توتال نیز مورد بحث قرار داده است.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


رئیس کل بانک مرکزی:
افزایش تسهیلات مسکن مهر اجرایی می شود/تورم تک رقمی در سال ۹۵/چکاوک گامی برای افزایش اعتبار چک
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه افزایش تسهیلات مسکن مهر از 25 به 30 میلیون تومان در شورای پول و اعتبار در دست بررسی است و پس از تصویب اجرایی خواهد شد گفت: نرخ تورم تا پایان سال به 17 درصد می رسد و در سال 95 تک نرخی خواهد شد.


13930826000721_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بانک مرکزی،ولی اله سیف در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران گفت:نرخ تورم تا پایان سال جاری به 17 درصد می رسد و در سال 95 تک نرخی خواهد شد.

    وی اظهار داشت: از دستاوردهای دولت تدبیر و امید در یک سال و نیم گذشته آرامش و ثباتی است که در فضای اقتصادی کشور حاکم شده و تورمی که در مهر ماه 92 به 40.4 درصد رسیده بود، اکنون روند نزولی دارد و رو به کاهش است.

    رییس کل بانک مرکزی افزود: رشد اقتصادی که با شیب منفی از سال 91 شروع شده بود و تا سال 92 نیز ادامه داشت در سه ماهه نخست سال جاری به روند مثبت رسیده است و انتظار می رود در فصول آتی ،این نشانه های خروج از رکود اقتصادی تثبیت شود.

    رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به رکود اقتصادی و تورم افسارگسیخته سالیان گذشته خاطرنشان ساخت: دغدغه ما ایجاد آرامش بود و خوشحالیم که این موضوع تا حد زیادی محقق شده است.

    رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به کاهش 6.6 درصدی متوسط نرخ برابری دلار با ریال در بازار آزاد در 5 ماهه اول سال 93 در مقایسه با مدت مشابه سال قبل عنوان کرد: نوسانات نرخ برابری دلار با ریال در بازار آزاد در پنج ماهه اول سال 1393 نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان 49.4 درصد کاهش پیدا کرد و این امر ، امکان برنامه ریزی برای سرمایه گذاری بلندمدت را به سرمایه گذار بازگرداند.

    *تورم تک رقمی در سال ۹۵

    وی با بیان این که نرخ تورم تا پایان سال جاری به 17 درصد خواهد رسید، ابراز امیدواری کرد: طبق پیش بینی دقیق، در سال 94 نرخ تورم از سال جاری کمتر خواهد شد و امیدواریم در سال 95 تورم تک رقمی را در کشور داشته باشیم.

    سیف گفت :در ارائه تسهیلات بانکی ظرفیت مالی 240 تا 245 هزار میلیارد تومان پیش بینی شد و با تدابیر اقتصادی این رقم را به 285 هزار میلیارد تومان افزایش دادیم و در ارائه این تسهیلات،تامین سرمایه در گردش مورد نیاز خطوط آماده تولید در اولویت قرار دارد.

    رئیس کل همچنین از نشانه هایی امیدوار کننده خبر داد و اضافه کرد: برخی واحدهای تولیدی که به دلیل فشار اقتصادی، کارگران خود را تعدیل کرده بودند، اکنون بار دیگر آنها را به کار دعوت می کنند.

    رئیس کل بانک مرکزی حیات **** بانکی را در گرو واحدهای تولیدی دانست و افزود: تولید و بانک در راستای یکدیگر حرکت می کنند. اگر مطالبات غیرجاری مانع اعطای تسهیلات است ، این مسئله استثنا هم دارد و در صورتی که واحد تولیدی با کمک سیستم بانکی بتواند به چرخه اقتصادی گذشته برگردد ، بانک از کمک به آن مضایقه نخواهد کرد.

    سیف خاطرنشان‌ کرد: واحدهای تولیدی که در جریان تحریمها دچار مشکل شده اند، باید احیا شوند و هدف هم همین است.

    *رشد اقتصادی، فصلی اعلام می شود

    وی تصریح کرد: در نیمه دوم سال 92 تا سه ماهه نخست سال جاری، رشد اقتصادی با جهت گیری صحیح به رقم 4.6 درصد رسید.

    رئیس شورای پول و اعتبار تاکید کرد: هر فصل باید رشد اقتصادی اعلام شود و نرخ رشد فصل پائیز، در دی ماه اعلام خواهد شد.

    *اصلاح نگاه رقابتی غلط

    سیف با بیان این که یکی از برنامه های بانک مرکزی ایجاد انضباط پولی است ، تاکید کرد: صرف جذب سپرده بیشتر در یک بانک ، دلیل برتری آن بانک نیست و بانک مرکزی این نگاه رقابتی غلط را اصلاح و با این روند مقابله خواهد نمود.

    وی در ادامه بازار غیرمتشکل پولی را یکی از مشکلات بانک مرکزی عنوان و خاطرنشان کرد: با واحدهایی که فعالیت پولی خارج از نظارت بانک مرکزی داشته باشند، به صورت جدی برخورد خواهدشد.

    رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد : ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی که صورت های مالی روشنی دارند و طرح های ارائه شده آنها از توجیه پذیری فنی، مالی و اقتصادی مناسبی برخوردار باشند، ملاک بانک برای اعطای تسهیلات است.

    وی خاطرنشان کرد : بانک مرکزی متولی تولید نیست، بلکه حامی و پشتیبان آن است و تمام تلاش ما در این است که با روشی درست و منطقی، رشد و شتاب فعالیت های تولیدی را تقویت کنیم. در یک سال و نیم اخیر، جهت گیری خوبی در **** بانکی شاهد بودیم و پرونده بانک هایی که کجروی داشته اند، به هیات انتظامی بانکها ارجاع شده است.

    *شیوه نامناسب تامین مالی مسکن مهر/افزایش سقف وام اجرایی می شود

    رئیس کل بانک مرکزی همچنین در این نشست از شکل اجرای مسکن مهر گلایه و عنوان نمود: متاسفانه مسکن مهر با شیوه تامین منابع مالی غلط بنا شده و این طرح در اقتصاد کشورآثار نامطلوبی به دنبال داشته است. با جلسات خوبی که با وزیر راه و شهرسازی داشتیم، بنا شد تا از یک سو قراردادهای منعقد شده عملیاتی شود و از سوی دیگر آثار مخرب آن در حوزه اقتصادی رفع شود.

    سیف با بیان این که افزایش تسهیلات مسکن مهر از 25 به 30 میلیون تومان در شورای پول و اعتبار در دست بررسی است، گفت: افزایش تسهیلات مسکن مهر پس از تصویب شورای پول و اعتبار اجرایی خواهد شد.

    وی تاکید نمود: حجم تسهیلات تکلیفی ابلاغی به **** بانکی نسبت به سال قبل،230.3 درصد افزایش نشان می دهد.

    رییس شورای پول و اعتبار با گلایه از تفکر رایج در بهره گیری از تسهیلات قرض الحسنه عنوان داشت:‌ در ابتدای انقلاب هر کس به شکل واقعی نیازمند بود ، وام قرض الحسنه دریافت می کرد اما متاسفانه اکنون فرهنگی در جامعه ایجاد شده است که هر کس از وام قرض الحسنه استفاده نکند، تصور می نماید ضرر خواهد کرد و باید این رویه را اصلاح کنیم.

    *چکاوک، گامی برای افزایش اعتبار چک

    رئیس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنانش اذعان کرد: تعداد چک های برگشتی در اتاق پایاپای اسناد بانکی تهران در 7 ماهه اول سال جاری 3.4 میلیون برگ چک است و ظرف 4 سال گذشته 23 میلیون برگ چک برگشت خورده است.

    وی افزود: حجم بالای این چک ها ممکن است بدهی فردی به فرد دیگر باشد و این الزاما به معنای بدهی به بانک نیست پس **** بانکی باید شرایط اعطای دسته چک را به متقاضیان به شکل دقیق مشخص کند و بر حسب سابقه مالی باید دسته چک اعطا کرد.

    رئیس شورای پول و اعتبار سپس با اشاره به تمهیدات بانک مرکزی در این رابطه افزود: با راه اندازی سامانه چکاوک، بررسی اعتبار مالی درخواست کننده چک الکترونیکی خواهد شد و نتیجه برای بانک صادرکننده به شکل آنی اعلام می‌شود. این سامانه هم اکنون در 12 استان کشور اجرایی شده و تا اسفند سال جاری در سراسر ایران اجرایی می شود.

    انتهای پیام/
 
بالا