• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار سخت افزار

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
خبرگزاري موج - گزارش هاي بدست آمده از سوي گارتنر حاكي از آن است ، در سال جاري ميزان فروش چاپگر در آمريكاي لاتين با افزايش قابل توجهي همراه بوده است و اين روند طي سال هاي آتي همچنان ادامه خواهد داشت.

به گزارش موج، با گذشت زمان ميزان تقاضا براي دستگاه هاي چاپگر با افزايش همراه مي باشد به طوري كه ميزان فروش اين توليدات در بازارهاي آمريكاي لاتين با رشد قابل توجهي همراه بوده است و اين روند ادامه خواهد داشت.
گفتني است ، در فصل سوم اقتصادي سال 2005 اين ميزان فروش رشد چشمگيري را به خود اختصاص داده است به طوري كه اين ميزان در مقايسه با سال 2004 رشد 27 درصدي داشته است و 2 ميليون و 400 هزار دستگاه چاپگر اعم از چاپگرهاي معمولي سنتي و توليدات چند منظوره به فروش رسيده است.ميزان هزينه هاي مصرفي افراد براي تهيه اين توليدات هم رشد 15 درصدي داشته است و به 513 ميليون دلار رسيده است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
خبرگزاري موج - تحقيقات نشان مي دهد، بازار رايانه هاي شخصي در كشور چين همچنان رو به افزايش مي باشد به طوري كه انتظار مي رود رشد سالانه اين بخش تا پنج سال آينده به 7/11 درصد برسد.

به گزارش موج، طبق گزارشهاي بدست آمده از سوي IDC ، انتظار مي رود بازار رايانه هاي شخصي در پنج سال آينده با رشد 7/11 درصدي همراه باشد.همچنين اين مركز تحقيقاتي پيش بيني مي كند ،ميزان فروش رايانه هاي شخصي در بازارهاي كشور چين در سال 2010 به 32 ميليون و 94 هزار دستگاه برسد و در ميان ساير بازارهاي موجود در آسيا، رتبه اول را به خود اختصاص دهد.
آمار نشان مي دهد ، در سال 2005 ميزان فروش رايانه هاي شخصي در بازارهاي اين كشور به 19 ميليون و 4 هزار دستگاه رسيده بود و اين در حاليست كه اين ميزان در مقايسه با سال 2004 با رشد 6/19 درصدي همراه بوده است.و اين ميزان فروش تقريبا 2/46 درصد از كل بازار فروش بازارهاي آسيايي را تشكيل داده است. ميزان فروش رايانه هاي لپ تاپ در بازارهاي چين رشد قابل توجهي را به خود اختصاص داده است به طوري كه اين روند رشد با سرعت قابل توجهي همراه مي باشد و انتظار مي رود نرخ رشد سالانه اين بخش هم به 7/23 درصد برسد.
همانند تلفن هاي همراه رايانه هاي لپ تاپ محبوبيت قابل توجهي نزد مردم چين پيدا كرده است و در نتيجه ميزان فروش اين توليدات همچنان رو به رشد خواهد بود.سرمايه گذاران رايانه هاي شخصي سود بيشتري را در بخش هاي شمالي و غربي كشور چين كسب خواهند كرد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
سرویس اخبار خارجی ایتنا - درحالی که تمایل کاربران برای خرید وسایلی نظیر تلویزیون‌های تخت و رایانه‌های Vaio به میزان زیادی افزایش یافته، مسوولان شرکت سونی می‌کوشند با افزایش تولید و فروش این قبیل محصولات زمینه لازم برای توسعه Blu-ray که به عنوان نسل آتی DVD محسوب می‌شود را فراهم آورند.


مدیراجرایی شرکت سونی اعلام کرده که به منظور افزایش رقابت با HD DVD و حفظ موقعیت خود در بازارهای جهانی میزان تولید و عرضه Blu-ray را افزایش خواهد داد.
"استن گلاسکو" در ادامه خاطرنشان کرد: پیدا کردن بازار مناسب برای Blu-ray و رسیدن این محصول به مرحله سوددهی مدتی به طول خواهد انجامید. در این میان ما توانسته‌ایم محصولاتی نظیر تلویزیون‌های تخت، دوربین‌های دیجیتالی و کامپیوتر های Vaio را به مرحله سوددهی برسانیم.

شرکت سونی به منظور اجرای تصاویر بسیار باکیفیت Blu-ray درایورهای مخصوصی را تولید کرده و این درحالی است که گفته می‌شود نسل جدید رایانه‌های Vaio و PlayStation 3 به این درایورها مجهز شده‌اند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
اساس گزارش‌هاي اعلام شده بازار جهاني رايانه‌هاي شخصي در طي سه ماه نخست سال ‪ ۱۲/۹ ،۲۰۰۶‬درصد رشد يافته است.

به گزارش سايت ايتاليايي ‪ ،KATAWEB‬روند رشد بازار جهاني رايانه در شروع سال ميلادي جاري اندكي كمتر از رشد ‪ ۱۵/۹‬درصدي اين بازار در سه ماهه نخست سال ‪ ۲۰۰۵‬اعلام شده است.

بر اساس اين گزارش وضعيت بازار رايانه در بيشتر مناطق جهان طي دوره ياد شده مورد بررسي قرار گرفت.

در اين دوره رشد فروش رايانه‌هاي شخصي در كشورهاي آسيايي به خصوص كشور چين از رشد زيادي برخوردار بوده است بطوريكه پيش بيني شده رشد سالانه فروش رايانه‌هاي شخصي تا پنج سال آينده به ‪ ۱۱/۵‬درصد خواهد رسيد.

ميزان فروش رايانه‌هاي شخصي در بازار كشورهاي چين در سال ‪ ۲۰۱۰‬به بيش از ‪ ۳۳‬ميليون دستگاه خواهد رسيد و در ميان ساير بازارهاي موجود در آسيا رتبه نخست را به خود اختصاص خواهد داد.

تحقيقات نشان مي‌دهد كه ميزان فروش رايانه‌هاي شخصي در چين در سال گذشته بيش از ‪ ۱۹‬ميليون دستگاه بوده اين در حالي است كه اين ميزان در مقايسه با سال ‪ ۲۰۰۴‬از رشد ‪ ۱۹‬درصدي برخوردار بوده است.

از سوي ديگر ميزان فروش رايانه‌هاي لپ تاپ در بازار چين از رشد قابل توجهي برخوردار بوده بطوريكه نرخ رشد سالانه آن را ‪ ۲۳‬درصد اعلام كردند.

با افزايش فروش رايانه در كشور چين سرمايه‌گذاران نيز به سودهاي بيشتري در اين زمينه خواهند رسيد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
شركت "پايونير" عرضه نخستين درايو رايانه‌اي ويژه پخش و ضبط دي‌وي‌دي‌هاي جديد "بلو-ري" را آغاز كرد.

به گزارش سايت اينترنتي "پي‌سي‌مگزين"، هم‌اكنون دي‌وي‌دي‌هاي خام "بلو-ري" در دو نوع تك لايه‌اي با گنجايش ‪ ۲۵‬گيگابايت به قيمت ‪ ۲۵‬دلار و دو لايه‌اي با گنجايش ‪ ۵۰‬گيگابايت به قيمت ‪ ۶۰‬دلار وارد بازار شده‌اند و فيلمهاي ضبط شده روي دي‌وي‌دي‌هاي "بلو-ري" نيز از ماه آينده وارد بازار خواهند شد.

شركت "پايونير" هم‌اكنون اقدام به تحويل محموله‌هاي درايو جديد "بلو-ري" به شركتهاي توليدكننده رايانه‌هاي شخصي به منظور استفاده از اين درايو در رايانه‌هاي جديد، كرده‌است و هرچند "پايونير" قيمت اين درايو جديد را اعلام نكرده اما كارشناسان بهاي آن را در حدود هزار دلار تخمين مي‌زنند.

شركت "پايونير" هر درايو جديد خود را به همراه نرم‌افزار "راكسيو بلو-ري" و يك دي‌وي‌دي‌خام "بلو-ري" ساخت شركت "تي‌دي‌كي" عرضه كرده‌است.

اين درايو قادر به خواندن دي‌وي‌دي‌هاي "بلو-ري" و همچنين رايت كردن روي دي‌وي‌دي‌هاي خام "بلو-ري" با سرعت ‪ ۲X‬و همچنين خواندن و رايت كردن دي‌وي‌دي‌هاي عادي‌است.

"بلو-ري"(‪ (Blu-Ray‬يكي از دو فرمت پيشنهاد شده براي نسل بعدي دي‌وي‌دي‌هاست كه در اصل توسط شركت "سوني" معرفي شده‌است. فرمت پيشنهادي ديگر كه رقيب "بلو-ري" محسوب مي‌شود، "اچ‌دي-دي‌وي‌دي"(‪ (HD DVD‬نام دارد كه توسط شركت "توشيبا" معرفي شده‌است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همان طور که مي دانيم فناوري ساخت ديسکهاي سخت و حافظه هاي فلش با يکديگر متفاوتند و از دو روش مختلف براي ذخيره سازي اطلاعات استفاده مي کنند.
شرکتهاي Microsoft و samsung در حال ساخت ديسک سخت جديدي هستند که از هر دو فناوري براي ذخيره سازي اطلاعات بهره مي گيرند. بنا به گفته اين شرکتها ديسک سخت جديد ويژه استفاده آخرين سيستم عامل شرکت Microsoft يعني Vista طراحي شده است که بوت شدن سريع سيستم عامل را ممکن مي سازد. استفاده از فناوري حافظه هاي فلش اين امکان را فراهم مي سازد. در ضمن اين ديسک سخت به دليل استفاده کمتر انرژي عمر باتري رايانه هاي همراه را نيز افزايش خواهد داد. همچنين لازم است بدانيم که اين ديسک سخت با هيچ يک از سيستم عامل هاي فعلي سازگار نبوده و تنها با Vista سازگاري دارد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
شركت "اي ام دي" به عنوان دومين توليدكننده اصلي پردازنده‌هاي رايانه‌اي جهان، در ماه جاري سه نمونه از پردازنده‌هاي جديد خود را كه مصرف انرژي در آنها كاهش يافته، به بازار خواهد داد.

به گزارش سايت اينترنتي "پي‌سي‌ورلد"، شركت "اي ام دي" نمونه‌هاي كم مصرف سه پردازنده خود با نامهاي "اتلن ‪ ۶۴‬اكس‪ ۲‬دو هسته‌اي"(‪dual core‬ ‪X2‬ ‪ ،(Athlon 64‬اتلن ‪ (Athlon 64)۶۴‬تك هسته‌اي، و "سمپرون"(‪ (Sempron‬را به بازار خواهد داد.

پردازنده‌هاي كم‌مصرف جديد شركت "اي ام دي" در حدود ‪ ۵‬درصد گران قيمت‌تر از نمونه‌هاي عادي همين محصولات هستند اما به گفته مسئولان "اي ام دي" اين تفاوت قيمت با هزينه برق كمتر جبران خواهد شد.

شركت "اي ام دي" چند ماهي است كه به ويژه با كمك پردازنده كارامد ويژه رايانه‌هاي سرور "اوپترون" خود، بخش بزرگي از سهام بازار شركت قدرتمند "اينتل" را تصاحب كرده و هم‌اكنون نيز اميدوار است بتواند با معرفي اين سه گروه پردازنده براي رايانه‌هاي شخصي روند موفقيتهاي خود را تداوم بخشد.

شركت "اينتل"، بزرگترين توليدكننده پردازنده‌هاي رايانه‌اي نيز هم‌اكنون در حال آماده‌سازي نسل جديد تراشه‌هاي خود است كه براي طراحي معماري آنها از فن‌آوري بسيار پيشرفته ‪ ۶۵‬نانومتري به جاي فن‌آوري فعلي ‪ ۹۰‬ناموتري استفاده خواهد شد.

شركت "اي ام دي" اعلام كرده‌است درحالي كه توان مصرفي پردازنده‌هاي عادي اين شركت در حدود ‪ ۹۰‬وات است، محصولات جديد بسته به نوعشان بين ‪ ۳۵‬تا ‪۶۵‬ وات توان الكتريكي مصرف مي‌كنند.

هرچه توان مصرفي يك پردازنده كمتر باشد، دماي توليدي در آن نيز كاهش يافته و درنتيجه فن مورد استفاده براي خنك كردن آن احتياج به سرعت چرخش كمتري خواهد داشت و صداي كمتري نيز توليد خواهد كرد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
هموطن سلام-نوسانات برق علت شایع سوختن قطعات الکتریکی و الکترونیکی هستند. برق برخی از مناطق شهری و بخصوص اطراف شهرهای بزرگ نوسانات بالائی دارد.
این نوسانات در بمرور زمان باعث افت کارائی دستگاه و در نهایت باعث مرگ قطعات الکتریکی آن خواهند شد.
اهمیت این مشکل برای کامپیوتر دو چندان است چرا که تغییرات چند دهمی ولتاژ باعث فنای قطعات اصلی کامپویتر چون RAM، پردازنده، مادربرد یا کارت گرافیک خواهند شد. پیشنهاد می‌کنم از منابع تغذیه معتبر استفاده کنید.
اما اگر نوسانات دست از سر سیستمتان بر نمی دارند در یک اقدام انتحاری یک عدد Stabilizer (نوسانگیر)در مسیر برق کامپیوتر قرار دهید تا این مشکل ریشه کن شود.
اگر هم نگران قطع برق و از دست دادن اطلاعات ذی‌قیمت پردازش‌شده هستید، یک فقره UPS تهیه کنید تا زمان کافی برای ذخیره اطلاعت داشته باشید.
اینتل چند وقتی است که به شدت پردازنده Celeron D LGA775 تولید کرده و روانه بازارهای اسیائی میکند. امیدوارم که شما به این اپیدمیدچار نشویدد و به هوش باشید که Celeron از هر نوعی که باشد ارزش دیدن ندارد چه برسد به خریدن! بارها گفته‌ام که یا Pentium 4 LGA‌ بخرید یا هیچ عضو دیگر خانواده اینتل را نخرید! یادتان باشد که Celeron را به اسم Pentium به شما ندهند که این شبه‌پردازنده Pentium نیست!
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ایرنا-شركت "مايكروسافت" با راه‌اندازي وب سايت جديدي به نام "‪،"Get Ready‬ سخت‌افزار رايانه‌اي مورد نياز براي نصب و اجراي سيستم عامل "ويندوز ويستا" را اعلام كرد.

به گزارش سايت اينترنتي "پي‌سي‌ورلد"، اقدام جديد مايكروسافت درست يك هفته قبل از آغاز به كار همايش "وين‌اچ‌يي‌سي" در شهر سياتل آمريكا صورت مي‌گيرد كه در آن شركت مايكروسافت و شركتهاي توليدكننده سخت‌افزار رايانه‌اي در آن به نمايش عملكرد "ويندوز ويستا" در رايانه‌هاي مختلف خواهند پرداخت.

شركت مايكروسافت "ويندوز ويستا" را در نگارشهاي مختلفي عرضه خواهد كرد و به همين علت اين شركت در وب سايت "‪ ،"Get Ready‬نيازمندي‌هاي سخت‌افزاري خلاصه‌ترين نگارش و همچنين كامل‌ترين نگارش از سيستم‌عامل "ويندوز ويستا" را منتشر كرده است.

بنابر اطلاعات درج شده در اين وب سايت، حداقل امكانات سخت‌افزاري مورد نياز براي نصب و اجراي خلاصه‌ترين نگارش "ويستا" عبارتند از: يك پردازنده با سرعت دست كم ‪ ۸۰۰‬مگارهرتز، ‪ ۵۱۲‬مگابايت حافظه ‪ ،RAM‬يك هارد ديسك ‪۲۰‬ گيگابايتي با ‪ ۱۵‬گيگابايت فضاي خالي و يك كارت گرافيك با قابليت پشتيباي فن‌آوري ‪.DirectX 9‬
به همين صورت حداقل سخت افزار مورد نياز براي نصب و اجراي كاملترين نگارش "ويستا" عبارتند از يك پردازنده با سرعت دست كم ‪ ۱۰۰۰‬گيگاهرتز، يك گيگابايت حافظه ‪ ،RAM‬يك كارت گرافيكي ‪ ۱۲۸‬مگابايتي، هارد ديسك ‪۴۰‬ گيگابايتي با ‪ ۱۵‬گيگابايت فضاي خالي، "دي وي دي-رام"، خروجي صدا و قابليت اتصال به اينترنت.

شركت "مايكروسافت" پيش از اين زمان عرضه نگارش نهايي "ويندوز ويستا" را پايان امسال اعلام كرده بود، اما هم‌اكنون تاريخ انتشار اين سيستم عامل را به ماه ژانويه سال ‪ ۲۰۰۷‬و يا حتي ديرتر، موكول كرده است.

علاقه‌مندان براي كسب اطلاعات دقيق‌تر در مورد سخت افزار مورد نياز ويندوز ويستا مي‌توانند به وب سايت "گت ردي" در آدرس اينترنتي
www.microsoft.com/windowsvista/getready‬مراجعه كنند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ایرنا-شركت "دل" به عنوان بزرگترين توليدكننده رايانه‌هاي شخصي در جهان اعلام كرد در آينده در محصولات خود علاوه بر پردازنده‌هاي "اينتل"، از پردازنده‌هاي ساخت شركت "اي ام دي" نيز استفاده خواهد كرد.

به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، اين درحالي است كه شركت "دل" تا پيش از اين تنها از پردازنده‌هاي "اينتل" در رايانه‌هاي توليدي خود استفاده مي‌كرده‌است و تصميم جديد اين شركت پيروزي بزرگي براي شركت "اي ام دي" و ضربه سنگيني به "اينتل" محسوب مي‌شود.

"دل" اعلام كرده‌است تصميم جديد بر پايه درخواستهاي مشتريان اتخاذ شده است. به گفته مسئولان "دل"، اين شركت همچنان به توليد انواع مختلف رايانه‌هاي شخصي و رايانه‌هاي سرور بر پايه پردازنده‌هاي "اينتل" ادامه خواهد و پردازنده‌هاي "اي ام دي" تنها در تعداد محدودي از مدلهاي جديد رايانه‌هاي سرور و همچنين رايانه‌هاي قدرتمند ويژه بازي‌هاي رايانه‌اي، مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

شركت "دل" در ماه‌هاي اخير بيش از پيش از سوي رقباي قدرتمند خود از جمله شركت "هيولت پكارد" تحت فشار قرار گرفته و در حال تلاش براي حفظ سهم خود در بازار رايانه‌هاي شخصي و همچنين رايانه‌هاي سرور از طريق معرفي محصولات جديد و بهبود خدمات پس از فروش است.

نخستين رايانه‌هاي "دل" مجهز به پردازنده‌هاي "اي ام دي" احتمالا تا پايان سال ميلادي جاري وارد بازار خواهند شد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
بعد از مطالعه مقاله مربوط به ساخت یک کامپیوتر در آخرین شماره از مجله ی PCMagazine کمی کنجکاو شدم بدانم که چرا هر فردی پردازشگر خاصی را ترجیح می‌دهد. ظاهرا AMD سریع‌تر و پیشرفته‌تر می‌باشد و یا نسبت به اینتل از چیپ‌های ارزانتری استفاده می‌کند. مزایا و معایب این چیپ نسبت به چیپ‌های دیگر چیست؟

سؤال جالبیست و شاید بتوان ادعا کرد که سالهاست بحث داغ اتاق‌های گفتگو و حرف روز وب‌سایت‌ها شده‌است. هر پردازشگری قدرت و ضعف خاص خود را داراست. به عنوان مثال، یک اینتل پنتیوم 4 اغلب روی 3ds Max ریندرینگ نرم‌افزاری سریع‌تری انجام می‌دهد تا یک AMD Athlon 64. از طرف دیگر پردازنده های AMD معمولا در بازی‌های کامپیوتری پردازنده‌‌های اینتل را مغلوب خود می‌کنند.

از آنجایی که اخیرا پردازشگرهای دو هسته‌ای متداول شده‌اند پردازشگرهای دوهسته‌ای AMD مستعدتر هستند که از همتای خود پیشی بگیرند و همچنین پردازنده‌های اینتل نیز همچنان با سرعت و حرارت اجراء می‌شوند. به نظر می‌رسد که امسال به محض اینکه اینتل معماری جدیدش را تغییر دهد، این موضوع نیز دستخوش تغییراتی شود. اما هم اکنون بر روی پردازنده‌های دو هسته‌ای AMD کار می‌شود تا اندکی سریع‌تر شوند و نسبت به پردازنده‌های اینتل گرمای کمتری را ایجاد نمایند، گرچه قیمت هردوی آنها یکسان است.

فقط پردازنده نیست که وارد این بازی جالب شده است. به عنوان مثال ممکن است شما به یک دیسک انعطاف پذیر با کیفیت بالا برای ایجاد سیستمهای پایه‌ای خود نیاز داشته باشید. در این حالت چیپست‌های اینتل با چیپست‌هایی که بر روی مادربردهای سازگار با AMD باشند به خوبی کار می‌کنند. اما اگر مایلید از کارتهای گرافیکی دو هسته‌ای برای بازی استفاده ‌کنید، AMD را توصیه می‌کنیم.

درنهایت، حد متوسط کاربران اداری کامپیوتر ممکن است با چنین مقولاتی اصلاً مواجه نشوند. از آنجایی که آنها به واکنش کلی سیستم بیشتر بها می‌دهندعملکرد ضعیف پردازنده آنچنان موضوع مهمی برای آنها محسوب نمی‌شود چرا که واکنش صحیح و مناسب سیستم به حافظه، هارددرایو و عوامل دیگر بستگی دارد.

منبع خبر: WinBeta.Net
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
در حالي كه رقابت گسترده دو فرمت پيشنهادي براي نسل بعدي"دي وي دي"ها با نامهاي "اچ‌دي-دي وي دي"(‪ (HD-DVD‬و "بلو-ري"(‪ (Blu-Ray‬وارد جدي‌ترين مراحل خود شده، هم‌اكنون دو شركت "سوني" و "پاناسونيك" اقدام به معرفي يك فرمت جديد ديگر به نام "اي وي سي اچ دي"(‪ (AVCHD‬ويژه استفاده در دوربينهاي فيلمبرداري كرده‌اند.

به گزارش سايت اينترنتي "پي‌سي‌ورلد"، فرمت جديد براي ضبط تصاوير ويدئويي با كيفيت بالا(‪ (HD‬روي "دي وي دي"هاي ‪ ۳/۲‬اينچي و مرسوم فعلي طراحي شده‌است.

دو شركت "سوني" و "پاناسونيك" براي ايجاد اين فرمت جديد از فن‌آوري فشرده‌سازي تصاوير ويدئويي جديدي موسوم به "‪AVC/H.264‬ ‪ "MPEG4‬استفاده كرده‌اند كه از فن‌آوري فشرده‌سازي ‪ MPEG2‬كه در "دي وي دي"هاي فعلي مورد استفاده قرار مي‌گيرد، كارايي بالاتري دارد.

به گفته "يوشيكازو اوچيايي" سخنگوي شركت "سوني" در "توكيو"، فرمت پيشنهادي جديد "بلو-ري" همچنان مورد حمايت شركت "سوني" است اما اين فرمت "دي وي دي" هنوز براي استفاده در دوربينهاي فيلمبرداري آماده نيست زيرا درايوهاي "بلو-ري" داراي قيمت بالايي بوده، انرژي زيادي مصرف مي‌كنند و به فضاي نسبتا زيادي نيز احتياج دارند و به همين علت نمي‌توان آنها را درون دوربينهاي فيلمبرداري كوچك امروزي جاي داد.

با استفاده از فرمت جديد ديسكهاي ويدئويي "اي وي سي اچ دي"، دوربينهاي فيلمبرداري مي‌توانند در حدود ‪ ۲۰‬دقيقه تصاوير ويدئويي با كيفيت بالا(‪ (HD‬را روي يك "دي وي دي" متعارف، ضبط كنند.

مشكل اصلي اين فرمت جديد، كوتاه بودن زمان فيلم قابل ضبط روي آن(‪۲۰‬ دقيقه) بوده و مزيت آن نيز اين است كه دستگاه‌هاي "دي وي دي پلير" مرسوم و همچنين درايوهاي "دي وي دي" موجود در رايانه‌هاي شخصي تنها با استفاده از يك نرم‌افزار ويژه، قادر به پخش اين ديسكهاي جديد "‪ "AVCHD‬خواهند بود.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
هموطن سلام- شرکت سامسونگ مي گويد نسل جديد هارد ديسک هاي خود را زودتر از زماني که قبلا وعده داده بود عرضه مي نمايد.

اين شرکت همچنين مي گويد هارد هاي فلاش خود را تا ماه آينده در دسترس عموم خواهد گذارد.

سوني قبلا اعلام کرده بود که اولين رايانه شخصي که در آن تنها از حافظه هاي فلاش استفاده شده را به زودي خواهد ساخت. سوني مي خواهد با استفاده از درايوهاي solid-state drive (SSD) سامسونگ، رايانه هاي لپ تاپ هم بسازد.

حافظه هاي SDD که 32 گيگابايت ظرفيت دارند، تنها نصف هاردهاي متعارف موجود وزن دارند و سرعت read و write اطلاعات بر روي آن به ترتيب 3 و 1.5 بار سريعتر از هاردهاي موجود در بازار است.

اگر چه SDD ها به علت گراني و محدوديت ظرفيت ذخيره سازي اطلاعات تنها در رايانه هاي لپ تاپ به کار گرفته مي شوند، اما به نظر مي رسد اين دو مشکل مهم در آينده برطرف شود.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
هموطن سلام- شرکت اينتل درصدد طراحي نسل جديدي از تراشه هاي 65 نانومتري براي رايانه هاي لپ تاپ و روميزي خود است که به جاي پنتيوم Core 2 Duo خواهند گرفت.
قرار است اين تراشه ها تا تابستان سال جاري روانه بازار شوند. البته ابتدا تراشه هاي روميزي با نام Conroe در ماه جولاي و سپس تراشه هاي لپ تاپ با نام Merom در ماه آگوست روانه بازار خواهند شد.
گفتني است اينتل قصد دارد از شيوه علامت گذاري تازه اي هم براي مشخص کردن ميزان مصرف انرژي در تراشه هاي ساخت خود استفاده کند که در قالب آن U نشانگر مصرف ولتاژ زير 15 وات، L نشانگر مصرف ولتاژ 15 تا 24 وات، T نشانگر مصرف 25 تا 55 وات ، E به معناي مصرف 55 تا 75 وات و در نهايت X به معناي مصرف بيش از 75 وات انرژي مي باشد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
خبرگزاري موج - اينتل هند را به عنوان قطب جهاني براي طراحي محصولات ونوآوري هاي خود انتخاب مي كند.

به گزارش موج،شركت اينتل،قصد دارد هند را به عنوان قطب توسعه و طراحي نوآوري هاي خود در سطح جهاني برگزيند.
هند يكي از بازارهاي نوظهور و كليدي براي اهداف و برنامه هاي شركت اينتل به حساب مي آيد، اين شركت بيش از سه هزار كارمند در هنددارد كه شامل 2هزارو 700 تكنيسين است .سرمايه گذراي هاي اينتل در هند در دهه گذشته به بيش از 700ميليون دلار رسيده است ،اينتل يك ميليارد دلار ديگر نيزظرف 5 سال در هند سرمايه گذاري خواهد كرد در واقع توسعه فعاليت هاي اينتل در هند اين كشور را به يك مركز تحقيقاتي و تكنولوژيكي قدرتمند براي اينتل تبديل كرده است .
از آنجائي كه فعاليت هاي اينتل به سرعت در هند رشد مي يابد اين شركت قصد دارد مركز توسعه تحقيقات و امكانات خود را در اين كشور بنا كند،به عنوان مثال پردازنده اخير سنترينو شركت اينتل با نام NAPA در مركز توسعه اين شركت در هند ساخته شده است كه عمرباتريهاي لپ تاپ ها را افزايش مي دهد .
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ترجمه و تأليف: پرهام ايزدپناه
ماهنامه شبکه -

اشاره :
پس از گذشت چند دهه از جنبش‌هاي آزادي طلبانه نرم‌افزاري، تأثيرات شگرف اين فرهنگ، يكي از مهم‌ترين دگرگوني‌هاي تاريخ كامپيوتر را رقم زده است. فعال‌شدن انجمن‌ها و اجتماعاتي بزرگ متشكل از هزاران برنامه‌نويس و متخصص در سراسر دنيا، روي آوردن شركت‌هاي معظم IT به توسعه يا حمايت نرم‌افزارهاي منبع‌باز، استقبال دولت‌ها از اين حركت، و موارد بي‌شمار ديگر، متحول‌شدن آينده نرم‌افزار را به واقعيتي انكارناپذير تبديل كرده‌است. گرچه هياهوي شيفتگان، مخالفان، و منتقدان منبع‌باز و منبع بسته همچنان ادامه دارد، اما همين تقابلات و نقطه نظرات منجر به رسيدن به سطحي از تعامل شده كه اكنون با قاطعيت مي‌توان اين فرهنگ را جزء جدايي ناپذير اين صنعت دانست. در عين حال، پي بردن به اهميت جايگاه آزادي در حوزه نرم‌افزار، تأثيرات پيراموني ديگري را نيز به همراه داشته است. يكي از مهم‌ترين اين اثرات، درك و پذيرش واقع‌ بينانه‌تر فرهنگ‌هاي مشابهي است كه در حوزه‌هاي ديگر IT پديدار شده و يا خواهند شد. اين است كه وقتي سخن از جنبش آزادي خواهانه ديگري، اين‌بار در حوزه سخت‌افزار به ميان مي‌آيد، پرسش‌ها و ابهامات اوليه بيش از آن‌كه حول انكار يا عدم انكار اصل وجود آن باشد، به اين‌گونه مضامين نزديك است كه: چه تشابهات و تضادهايي ميان نرم‌افزار آزاد و سخت‌افزار آزاد وجود خواهد داشت؟ مجوزهاي نرم‌افزاري و سخت‌افزاري چه تفاوت‌هايي با يكديگر خواهند داشت؟ و ... . اما جنبش سخت‌افزار آزاد، عليرغم سابقه طولاني خود، نسبتاً مهجور مانده است. صرف‌نظر از دلايل اين موضوع، آگاهي از تحولات به وجود‌آمده در حوزه سخت‌افزار از اين منظر، مي‌تواند فصل جديدي را در مباحث فرهنگي، اجتماعي و فني IT رقم بزند. نخستين بخش نوشتار حاضر به بررسي علل تاريخي شكل‌گيري اين جنبش، و وضعيت آن تا به امروز مي‌پردازد.




تاريخچه
در دهه 1960 ميلا‌دي، جنبش‌هاي دانشجويي با هدف ايجاد جوامع آزاد، در تكاپو و فعاليت بودند و تقريباً در اوايل دهه هفتاد ميلادي، مسجل شده بود كه شبكه‌هاي كامپيوتري مي‌توانند اساس گونه جديدي از ارتباطات باشند كه باعث تقويت و گسترش جوامع شوند و مي‌توانند جايگزيني براي انتشار رسانه‌اي متمركز (حتي مطبوعات زيرزميني) باشند؛ رسانه‌اي براي شركت‌كنندگان فعال.

با اين حال، فناوري‌هاي كامپيوتري موجود نمي‌توانست به سادگي براي چنين هدفي مورد استفاده قرار گيرد. نخستين بولتن‌هاي خبري چنين جنبش‌هايي به مين فرايم‌هاي اهدايي وابسته بودند. منبع كمياب و پيچيده‌اي كه از خارج انجمن به آن‌جا آورده شده بود. جايي كه تقريباً هيچ مهارتي براي اجرا، نگهداري، تعمير، و توسعه آن وجود نداشت.

در چنين زماني كم‌كم ادوات يكپارچه 1TTL در مقياس‌هاي كوچك، متوسط، و بزرگ در حال رايج‌شدن بودند. قطعات ساده و ارزاني كه به آساني و با استفاده از ابزارهايي نظير سيم‌پيچ، كيت‌هاي آماده و تخته مدارهاي چاپي دست‌ساز سرهم مي‌شدند. اين ادوات كاملاً مناسب افرادي بودند كه با اين گونه چيزها سرگرم مي‌شدند. به اين ترتيب، سمج‌ها به جان سيم‌ها افتادند و در نهايت، گروه بزرگي از طراحان خود‌ساخته پديدار شدند. يكي از كساني كه در آن روزگار با هر دو گروه مرتبط بود، <لي فلسن‌اشتاين> نام داشت. يك طراح الكترونيك و يكي از اعضاي جنبش آزادي بيان بركلي، مسئول اولين سيستم بولتن خبري اين جنبش بود.


او در آن زمان تحت‌تأثير كتابي به نام <ابزارهاي يك جامعه> 2Convivial قرار گرفته بود: <هر شخص از طريق ابزارهايي كه خود، آن‌ها را هدايت مي‌كند و يا ابزارهايي كه ناخواسته او را هدايت مي‌كنند، خود را به جامعه خويش مربوط‌مي‌كند. زماني كه اين ابزارها تحت تسلط وي هستند، اين خود اوست كه مي‌تواند افكارش را به دنيا القا كند. اما زماني كه او تحت تسلط اين ابزارها قرارگيرد، آن‌ها شكل‌دهنده انگاره‌هاي ذهني او خواهند شد. ابزارهايConvivial ابزارهايي هستند كه براي كاربران آن‌ها بزرگ‌ترين فرصت غني ساختن محيط را با استفاده از ثمرات ذهن خود فراهم مي‌كنند.>

حركت نبوغ‌آميز فلسن‌اشتاين اين بود كه دريابد چگونه اين ايده‌هاي محض مي‌توانند حلال مشكلات سيستم‌هاي بولتن خبري انجمن باشند؛ كامپيوترهاي جديد (در اصل همان ترمينال‌ها) مي‌بايست به صورت گروهي و با استفاده از توانايي‌هاي مشتاقان سمج و خوش‌‌ذوقي كه در سراسر كشور پراكنده شده بودند، طراحي و ساخته شوند و در هر انجمني عده‌اي، از همه جزئيات سيستم‌هاي مورد استفاده آگاهي داشته باشند.

بدين‌گونه مسئله نگهداري و تعمير نيز حل مي‌شد. به عبارت ديگر، استفاده از <ابزارهاي> Convivial مستلزم اين بود كه پروسه طراحي رايانه‌ها به‌طور كلي وارونه گردد تا از درون به يك پروسه Convivial تبديل شود. نخستين تلاش فلسن‌اشتاين براي تحقق اين هدف، طراحي ترمينال Tom Swift بود. وي براي اين منظور، تا جايي كه مي‌توانست به توزيع طرح‌ها و الگوهاي نموداري اين ترمينال پرداخت.

او مي‌گويد: <قابليت اعتماد سخت‌افزاري يك مسئله بديهي بود... روش من صرف‌نظر از اين مسئله طراحي يك <وسيله سايبرنتيك> Convivial چندمنظوره به عنوان يك ترمينال /متمركز كننده/ پردازنده بود. به نحوي كه آماتورها به كاركردن با آن تشويق شوند. از نظر تئوري، هرجا كه يكي از ترمينال‌ها‌ي Tom Swift استقرار مي‌يافت، اسباب تأسيس يك باشگاه كامپيوتري را فراهم مي‌كرد. سپس هرگاه يك ترمينال از كار مي‌افتاد، ترميم يك مسئله محلي محسوب مي‌شد و افراد مجبور نبودند عقايد خود را بر روي يك سيستم مين‌فريم راه‌دور قرار دهند.>

دومين تلاش فلسن‌اشتاين نه يك طراحي، كه تأسيس يك سازمان بود؛ باشگاه كامپيوتري Homebrew . اين باشگاه كار خود را با پنج نفر آغاز كرد. در اولين گردهمايي، اين تعداد به 30 نفر و ظرف يك‌سال به 600 نفر افزايش يافت. هدف باشگاه، ترويج طراحي مشاركتي رايانه Homebrew بود.

طرح‌ها، حتي آن‌هايي كه به محصولاتي تجاري، مانند اولين رايانه اپل، تبديل مي‌شدند، با يكديگر به اشتراك گذاشته شده و تلفيق مي‌شدند و در مورد آن‌ها بحث و تبادل‌نظر مي‌شد. تأثيرات مستقيم و غيرمستقيم اين باشگاه، به خارج از مرزهاي ايالات متحده نيز سرايت كرد.

در واقع، صنعت نوپاي رايانه‌هاي خانگي متشكل از مجموعه‌اي نامنسجم از شركت‌هاي توليدي كوچك و گروه‌هاي مشتاقي (غالباً يك عده خاص) بود كه خالق فرهنگ آزادي در اين حوزه بودند.

در اين شرايط، شركت‌هاي معظم و قديمي كامپيوتري زماني دريافتند كه مي‌توانند از بازار بالقوه موجود در اين حوزه استفاده كنند كه راي تحميل سيستم موردنظر آن‌ها بسيار دير شده بود. عليرغم اين موضوع، IBM از تلاش براي حضور در اين عرصه صرف‌نظر نكرد. يكي از مديران وقت IBM در اين مورد گفته بود: <بهتر است معماري IBM به يك معماري باز تبديل شود؛ فراهم‌كردن اطلاعات و مشخصاتي كه باعث تشويق ديگران به توسعه ويژگي‌ها و برنامه‌هاي قابل‌اجرا بر روي سيستم‌هاي ما گردد.

اين رويكرد، صدها فرد و شركت را قادر به توسعه صدها وسيله جانبي سخت‌افزاري مي‌سازد و مردم مي‌توانند آن‌ها را براي كامپيوتر شخصي IBM خود انتخاب كنند.>

با اين حال، كاملاً بديهي بود كه اعضاي باشگاه Homebrew درصدد تحميل خط مشي خود هستند. فلسن‌اشتاين مي‌گويد: < در سال 1978، IBM پا را از گليم خود درازتر كرد و با معرفي 5100، محصول عجيب و ناسازگاري كه بيانگر رويكرد IBM بود، ادعا كرد اين به من تعلق دارد>. البته آن‌ها مايل نيستند در مورد آنچه كه اتفاق افتاد، توضيح دهند. ولي در سال 1981 آن‌ها با 5150 (يك PC ) بازگشتند و از قوانين ما تبعيت كردند. طبق اين قوانين، همه مي‌توانند به ايفاي نقش بپردازند. اما شما بايد معماري و كد اجرايي خود را تا آنجا كه ممكن است، همگاني كنيد. در عين حال بايد افرادي را به نوشتن برنامه و ساختن الحاقات آن تشويق كنيد. شما مي‌توانيد بازي كنيد. اما بايد ديگران را هم در انجام‌دادن بازي ياري كنيد.>


موج دوم
موج اول جنبش سخت‌افزار‌آزاد در خارج از دانشگاه‌ها به وقوع پيوسته بود. اما موج دوم اين جنبش را دانشگاه‌ها برپا‌كردند كه شامل عده‌اي از افراد مستقل نيز مي‌شد. در موج اول، موضوع به اشتراك گذاشتن طراحي برمبناي IC هاي موجود مطرح بود. مستندات اجزاي داخلي اين ICها، موجود بود. بنابراين مشكلي وجود نداشت. طراحي‌ها همانند طرح‌هاي موجود، عمدتاً دستي بودند. طراحي چيپ‌ها از لحاظ منطقي چندان پيچيده نبود، اما توليد آن‌ها به دانش بالا از فيزيك نيمه هادي‌ها نيازداشت كه محدود به مهندسان شركت‌هاي معدود توليدكننده آن‌ها بود. زيرا آن‌ها داراي تجهيزات توليد اختصاصي خود بودند.

در اواخر دهه هفتاد، اين شفافيت به تدريج از ميان رفت. ابعاد و پيچيدگي چيپ‌ها به شدت افزايش يافت. توليد چيپ‌هاي سفارشي از سوي طراحان، نياز به دانش در تمام سطوح اين قطعات داشت كه اين امر به طور فزاينده‌اي وضعيت را مشكل‌تر مي‌كرد.

اكنون به دو چيز نياز بود: اول متمايز ساختن طراحي فيزيكي چيپ از طراحي منطقي و معماري آن و دوم، استنتاج يكي از ديگري. اين صرفاً نه يك مسئله فني، بلكه يك مشكل اجتماعي بود. اين موضوع مستلزم تربيت مهندساني بود كه بتوانند با شيوه جديد كار‌كنند. در همين اثنا، انگيزه چاره‌جويي ميان دو نفر كه اين مشكل را به وضوح مشاهده مي‌كردند، به وجود آمد.

Carver Mead و Lynne Conway روشي را اختراع كرده بودند كه از دو بخش تشكيل مي‌شد. يك بخش فني كه شامل كاهش طراحي‌هاي منطقي به منظور ساده‌سازي نمودارهاي ارائه شده همراه با پياده‌سازي مستقيم و قابل ارتقاي نيمه هادي‌ها بود و يك بخش اجتماعي اين بخش بخش اجتماعي. شامل اختراع همان چيزي بود كه اريك ريموند سال‌ها بعد آن را <بازار> ناميد. لين كانوي در رساله‌اي به نام <سرگذشت> MPC در باب چگونگي ايجاد جامعه‌اي بازارگونه، شرايط را مطرح مي‌كرد:

- شمول عده زيادي از مردم

- اشكال زدايي همزمان

- طراحان سيستم بايد كاربران آن نيز باشند

- پاسخ سريع به نظرات كاربر و عرضه مستمر برطرف‌كننده اشكالات و بهبودها

- اجازه گسترش استانداردها، فراتر از كاربرد معمول

پيش نياز تحقيق اين امر، وجود يك شبكه (در آن زمان ARPANET) و همچنين شفافيت كامل بود. به واسطه همكاري مشترك عده زيادي از طراحان و با تلفيق چند طرح روي يك ويفر، امكان توليد چيپ‌هايي ارزان ميسر شد. اين شيوه به سرعت از يك مبناي اوليه در زيراكس پارك، Caltech و MIT در سراسر ايالات متحده و سپس در اروپا گسترش يافت. در آغاز، مهم‌ترين كاربرد نرم‌افزار، در طراحي بود. اما براي تقويت گسترش اين روش، لازم بود اين نرم‌افزار آزاد باشد.

اين موضوع پيش از به وجود آمدن بنياد نرم‌افزار آزاد و GPL بود. اما بعدها نرم‌افزار Chipmunk به عنوان الگوي قبلي نرم‌افزار اصلي ميد و كانوي، كه هنوز هم براي تدريس و پژوهش از آن استفاده مي‌‌شود، تحت مجوز GPL ارائه شد.

با گسترش اين شيوه، خيل كساني كه قادر به طراحي ICها بودند، به شدت رو به فزوني نهاد و مجموعه‌اي از نرم‌افزارهاي اتوماسيون طراحيِ توسعه‌يافته در محيط دانشگاهي، غالباً بركلي و استانفورد و البته برخي دانشگاه‌هاي اروپايي مانند Delft، ارائه شد. Magic براي طرح‌بندي، SIS و Espresso براي حداقل‌سازي طراحي منطقي، Ocean براي طراحي چيپ‌هاي Sea - Of - Gate (نوع خاصي از چيپ‌ها) و Olympus براي پيوندها.

همه اين نرم‌افزارها تحت مجوز آزاد ارائه مي‌شدند. به اين ترتيب ،در يك دوره زماني، نرم‌افزارهاي داراي طراحي بسيار پيشرفته، نرم‌افزارهاي آزاد بودند تا جايي كه اكنون نيز ابزارهاي طراحي منبع بسته امروزي، شامل برخي از اجزاي برنامه‌هاي مذكور هستند.


موج سوم
وضعيت مطلوبي كه براي طراحي آزاد سخت‌افزار به وجود آمده بود، چندان دوام نياورد. در واقع در اوايل دهه نود ميلادي موج دوم اين جنبش دچار توقف شد. دانشگاه‌ها به جاي توليد نرم‌افزار‌آزاد كه مي‌توانست كاربرد تجاري نيز داشته باشد، يا به سمت توسعه نرم‌افزارها با بستن قرارداد با شركت‌هاي طراح قطعات الكترونيكي گرويدند و يا براي تجاري كردن محصولات خود به تأسيس شركت‌هاي خصوصي روي آوردند. (نرم‌افزارهاي EDA منبع بسته، خارج از دسترس عموم و يا بخشي از يك محصول خاص شركت‌ها بودند.)

گذشته از اين امر، بازماندگان موج اول شاهد دگرگوني فناوري بودند؛ افزايش كوچك‌سازي، سرعت‌هاي كلاك بالا، تخته مدارهاي چاپي چند لايه، مدارهاي مبتني بر ICهاي سفارشي و ... همه باعث شد تا مصائب طراحي‌هاي آزادي كه در مقابل نمونه‌هاي غيرآزاد منسوخ و كهنه جلوه نكنند، فزوني يابد. اين عوامل سبب شد تا نيمه نخست دهه نود عصر تاريك جنبش سخت‌افزار آزاد لقب بگيرد.

با تمام اين احوال، بسياري از طراحان راه خود را به صورت مستقل ادامه دادند و گروهي نيز سرگرم كار بر روي نرم‌افزار 3EDA شدند. اما از اواسط دهه‌نود و پس از وقوع تحولات فني و اجتماعي آن زمان، جنبش سخت‌افزار آزاد دوباره پا گرفت.

به‌عنوان برخي از مهم‌ترين دلا‌يل اين موضوع، مي‌توان به‌موارد زير اشاره كرد:

1 - تغيير مقياس IC ها

مقياس ICها به‌نحوي تغيير كرد كه Socها (System - On - chips) رواج گسترده‌اي يافتند و تقاضا براي آن‌ها بالا‌ گرفت.


لي فلسن اشتاين

2 - گسترش استفاده از FPGAها

استفاده از FPGAها امكان ساخت و تكميل طرح‌هاي پيچيده حتي بدون دسترسي به كارخانه‌ها را فراهم مي‌كند.FPGAها تقريباً تمام مشكلات طراحان دهه هشتاد را حل‌مي‌كنند. در حقيقت، همه گروه‌‌هاي طراح سخت‌افزار آزاد، از برخي مزاياي FPGA ها استفاده مي‌كنند.

3 - گسترش بازار سيستم‌هاي embed

سيستم‌هايي در مقياسي كه طراحان شخصي قادر به ساختن آن هستند. رايانه ديگر صرفاً يك جعبه بزرگ و داغ نيست، بلكه مي‌تواند يك سيستم كوچك و ارزان با كاربرد خاص باشد.

4 - گسترش اينترنت:
پوشش جهاني شبكه اينترنت و گسترش بي‌حد و حصر آن باعث شد تا طراحي سخت‌افزار آزاد به ايالات متحده، اروپا و يا انگليسي زبان‌ها محدود نباشد.

5 - پررنگ شدن نقش جنبش نرم‌افزار‌آزاد در صنعت رايانه و حضور تأثيرگذار، ثابت و پايدار جامعه نرم‌افزار‌آزاد به عنوان الگويي عملي براي طراحي سخت‌افزار آزاد.

در حال حاضر يكي از فعال‌ترين گروه‌هاي حامي سخت‌افزار‌آزاد، Opencores نام دارد. از سال 1998 پايگاهOpen‌cores.org به عنوان پورتالي براي پروژه سخت‌افزار آزاد با كار‌كرد تقريباً مشابه پايگاه sourceforg براي پروژه نرم‌افزار منبع‌باز مشغول فعاليت مي‌باشد. Opencores بر روي پروژه توسعه مداراهاي يكپارچه با كاربرد خاص يا ASICها متمركز كرده‌است. هدف Opencores كمك به جامعه سخت‌افزار براي توليد و انتشار طراحي هسته تحت يك مجوز خاص مشابه GPL است.

به‌طور قطع، هر يك از عوامل مذكور در كنار حركت‌هايي چون Opencores، تأثيري مثبت و به سزا بر روند پيشرفت طراحي آزاد سخت‌افزار داشته و دارند. اما شايد بتوان نقطه عطف اين جنبش را حركت يكي از غول‌هاي رايانه در اين مسير قلمداد كرد. IBM در سال 2004 ميلادي اعلام كرد كه معماري پردازنده‌هاي خود موسوم به Power را به يك معماري باز تبديل‌خواهد‌كرد.

IBM در ماه مارس سال 2004 ميلادي كنسرسيومي به نام Power.org متشكل از 15 شركت را معرفي كرد كه هدف آن، توسعه استانداردهاي باز براي تراشه‌ها و سيستم‌هاي مبتني بر معماريPower مي‌باشد. ناول، ردهت و سوني از صاحب نام‌ترين شركت‌هاي عضو اين كنسرسيوم هستند.

IBM با استراتژي به عنوان يكي از مهم‌ترين پروژه‌هاي اين ائتلاف، توسعه يك معماري مشترك مبتني بر پردازنده‌هاي Power را براي سيستم‌هاي گوناگون، از سيستم‌هاي embedded تا main frame، هدف قرار داده است.

با باز شدن معماري پردازنده‌ها، IBM اين امكان را در اختيار ديگر توسعه‌دهندگان قرار‌مي‌دهد تا به طراحي وتوليد تراشه‌هايي دقيقاً منطبق با نيازهاي خود بپردازند.

پرازنده‌هاي Power كه مبتني بر معماري RISC مي‌باشند، هم‌اكنون كارايي بالاي خود را در حوزه‌هاي مختلفي چون صنعت سرگرمي، تجهيزات embedded و سرورها نشان داده‌اند. اما هيچ يك از اين‌ها به معناي موفقيت قطعيIBM نخواهند بود.

زيرا فوجيستو و سان از مدت‌ها قبل بخشي از معماري پردازنده‌هاي sparc را به صورت باز ارائه كرده‌اند. اما همچنان در جذب مشتريان بيشتر و تبديل شدن به يكي از بازيگران اصلي اين حوزه ناكام مانده‌اند.

در مورد IBM نيز بايد تا به ثمر‌رسيدن تلاش‌هاي توسعه‌دهندگان منتظر بود. IBM اعلام كرده است كه قصد دارد معماري پردازنده نسل جديد كنسول بازي سوني، Playstation3، را كه محصول مشترك تلاش‌هاي اين دو شركت و توشيبا مي‌باشد را به صورت باز ارائه‌كند.

علاوه‌بر نمونه‌هاي مطرح‌شده در موج نوين جنبش سخت‌افزار آزاد، موارد متعدد ديگري نيز موجود و قابل‌ذكر مي‌باشد كه البته از حوصله اين نوشتار خارج است. اما آنچه بيش از همه در اين جا مورد تاكيد قرار گرفته توجه به ماهيت اجتماعي اين حركت و پيوند آن با ديگر تحولات فرهنگي است. استنتاج اين واقعيت بر اساس ريشه ها وعلل تاريخي اين جنبش مي‌تواند به روشني برخي از كاركردهاي آن را نمايان سازد و سمت وسوي بخش پيموده نشده اين راه را به تصوير بكشد. البته مسلم اين‌است‌كه پيشبرد و تحقق اهداف اين جنبش، مستلزم درك صحيح شرايط و نيازها، ارائه تعاريفي دقيق و شناخت چالش‌هاي پيش روي آن است.

پي نوشت:
1- واژه معمولا‌ً به معناي شادكننده و مسرت‌بخش به‌كار مي‌رود كه شايد در اين‌جا منظور نويسنده كتاب ابزارهايي است كه مي‌توانند سودمندي خود را از طريق تاثير عمومي و فراگير خود در اجتماع نمايان سازند. به‌عنوان مثال يك رسانه آزاد مي‌تواند چنين ابزاري تلقي شود.

2- TTLهاگروه خاصي از مدارهاي ديجيتال هستند كه به‌طور گسترده در ابزارهاي الكترونيكي متنوع مورد استفاده قرار مي‌گيرند.

3- نرم‌افزارهاي EDA نرم‌افزارهاي خاصي هستند كه براي طراحي قطعات الكترونيكي، مورداستفاده قرار‌مي‌گيرند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
شركت پرتونيك به عنوان توليد‌‏كننده دستگاه‌‏هاي OMR در ايران در زمينه بومي‌‏سازي دانش اتوماسيون ورود اطلاعات به رايانه‌‏ها موفقيت جديدي كسب كرده است تا نام ايران در زمره 5 كشور صاحب فن‌‏آوري ساخت تجهيزات ورود سريع اطلاعات به رايانه‌‏ها از نوع OMR در سطح جهان قرار گيرد.

به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران، از ايلنا ، دستگاه‌‏هاي OMR تمام اتوماتيك قادرند بيش از هزار برگ علامت خورده مانند فرم‌‏هاي نظرخواهي و افكارسنجي يا پاسخ برگ‌‏هاي امتحاني چند گزينه‌‏اي را در يك ساعت قرائت كنند و اطلاعات مربوطه را به رايانه‌‏ها انتقال دهند كه با تجهيز مراكز آموزشي، موسسات آموزش عالي ، وزارت خانه‌‏ها و ساير نهادها و ارگان‌‏هاي خصوصي و دولتي نيازهاي موجود در فرآيند اتوماسيون و چرخه نظارت و مديريت كلان در عرصه‌‏هاي مختلف تامين مي‌‏شود.
شايان ذكر است ، مجموعه علمي تحقيقاتي و توليدي پرتونيك در طول يك دهه گذشته با طراحي و ساخت نخستين ابزار ورود سريع اطلاعات به رايانه‌‏ها از نوع OMR در داخل كشور موفق به تحت پوشش قرار دادن هزاران مركز آموزشي ، صدها دانشگاه و تعداد زيادي از وزارت‌‏خانه‌‏ها ، سازمان‌‏ها و نهادهاي دولتي شده است كه از آن جمله مي‌‏توان به استفاده از اين تجهيزات در جريان نظارت بر عملكرد هيات نظارت بر صندوق‌‏هاي آراي انتخابات مجلس شوراي اسلامي و رياست جمهوري در چند دوره اخير اشاره كرد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
شرکت AMD مي گويد موفق به ساخت تراشه هاي جديدي شده که از نظر ميزان مصرف انرژي فوق العاده هستند، به گونه اي که ميزان وات مصرفي آنها در مقايسه با تراشه هايي که عملکرد مشابهي دارند 37 تا 154 درصد کمتراست.

به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران، از خبرگزاری سلام، تراشه هاي کم مصرف AMD در واقع مدل هاي يک و دو هسته اي Athlon 64 هستند که اتلاف انرژي آنها به ترتيب 65 و 35 وات است. مدل هاي جديد بين 89 تا 125 وات کمتر انرژي مصرف مي کنند.

مقامات AMD مي گويند به ساخت تراشه هاي کم مصرف کماکان ادامه خواهند داد. البته اينتل مهم ترين رقيب AMD هم چند ماهي است در اين زمينه فعال شده است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ايرنا: شركت ژاپني هيتاچي قصد دارد كه در سال جاري ميلادي براي نخستين بار در جهان كار ساخت انبوه برچسب هاي نوين آي سي با استاندارد جهاني را آغاز كند. بر پايه گزارش روزنامه اقتصادي نيهون كيزاي با اين فناوري نوين آي سي اين امكان وجود دارد كه از فاصله سه متري، اطلاعات مربوط به ۱۰۰برچسب را خواند و شناسايي كرد. هيتاچي در آغاز برنامه دارد كه ماهانه دو ميليون دستگاه از اين برچسب آي سي را توليد كند.
اين برچسب نوين آي سي داراي ۱۵‎/۴سانتيمتر طول و۱‎/۳۰سانتيمتر پهنا مي باشد كه آنتن هم در آن گنجانده شده است. هيتاچي قصد دارد كه هر يك از اين برچسب هاي آي سي را به نرخ پنج ين بفروش برساند كه نصف نرخ برچسب هاي آي سي كنوني اين شركت است. اين برچسب نوين آي سي به دليل اينكه بزرگ است، نه بروي خود كالا بلكه بر روي كارتن آن چسبانده خواهد شد.
از اين بر چسب آي سي قرار است كه براي آسانتر كنترل كردن كالا در انبارها استفاده شود. در فناوري كنوني برچسب هاي آي سي هيتاچي (ميو چيپ) كه طول ضلع هاي آن ۰‎/۳ ميليمتر است، از فاصله۳۰ سانتيمتري مي توان اطلاعات ي ۱۰۰برچسب را خواند. اما به دليل اينكه استاندارد آن جهاني نيست از اين فناوري تنها در ژاپن استفاده مي شود.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
سه مدل از مانيتورهاي بهداشتي (CD197HPI, SynsMaster Marhic CX712c, CD175HP) جايزه Wellbix كره را دريافت كردند.
جايزه Wellbix كه با همكاري انستيتو تكنولوژي علوم محيطي يانس و انجمن استاندارد كره در سال ۲۰۰۴ پايه گذاري شد، به عنوان شاخصي ارزشمند در ارزيابي محصولات، سازگاري با محيط زيست، مقاومت، رضايت مصرف كننده، بهداشت دستگاه از جمله معيارهاي اعطاي اين نشان به شمار مي رود؛كنسرسيومي متشكل از سه شركت معتبر صنايع الكترونيكي با حذف ضايعات ناشي از كاربري اين مانيتورها جهت سازگاري با محيط زيست حتي در مواد خام مصرفي محصولاتي را مطابق با استانداردهاي محيط زيست ارائه دهد.
طراحي اين مانيتورهاي جديد كه در مدل هاي متفاوت آن از جمله مانيتورهاي بهداشتي با خروج آينون ها و همچنين مانيتورهايي با پوشش سيلورنانو نمونه هاي بارزي از توجه اين شركت به سلامتي كاربران است.
 
بالا