• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار مربوط به تحصیل و دانشگاه

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نرخ بیکاری درچه‌ رشته‌هایی بالاست؟+نمودار



با نگاهی به نرخ 15.6 درصدی بیکاری در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و فاصله معنادار آن با نرخ 10.7 درصدی نرخ بیکاری کل جامعه، مهمترین سوالی که به ذهن می رسد این است که فارغ‌التحصیلان چه رشته‌هایی بیشترین درصد بیکاران جامعه را تشکیل می‌دهند و پرطرفدارترین رشته‌ها در بین جوانان چه رشته‌هایی هستند ؟

به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، براساس مطالعات سازمان همیاری اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی نرخ بیکاری در بین دانش‌آموختگان در سال 92 رقمی حدود 15.6 اعلام شده است این در حالی است که نرخ بیکاری در سال گذشته 10.5 درصد اعلام شده و در بهار امسال نیز با رشد 0.2 دهم درصدی به رقم 10.7 درصد رسیده است. فاصله پنج درصدی نرخ بیکاری دانش‌آموختگان با نرخ بیکاری کل نشان دهنده افزایش نامتوازن تحصیلات عالی و اشتغال در کشور است.

براساس سرشماری سال 90 بیش از 92 درصد جمعیت کشور با سواد هستند و با توجه به روند پرشتاب تحصیلات عالی در چند سال اخیر، بیش از 18 درصد جمعیت کشور دارای تحصیلات عالی و حوزوی هستند. با ادامه این روند پیش‌بینی‌ها حاکی از افزایش سطح تحصیلات عمومی مردم دارد که این مسئله مستلزم افزایش متناسب فرصت‌های شغلی است، موضوعی که هم اکنون به یکی از دغدغه های مهم سیاستگذاران کشور تبدیل شده است.

تا سال 1400 باید 29 میلیون فرصت شغلی در ایران ایجاد شود
طبق مطالعات سازمان همیاری اشتغال دانش‌آموختگان جهاد دانشگاهی، جمعیت فعال کشور تا سال 1400 به 61 میلیون نفر خواهد رسید و به عبارتی دیگر 5.2 درصد رشد خواهد داشت، در نتیجه باید سطح اشتغال نیز از رشدی 5.2 درصد در سال برخوردار باشد تا وضعیت فعلی حفظ شود. به بیان دیگر تا سال 1400 باید 29 میلیون فرصت شغلی در ایران ایجاد شود.

اما نکته‌ای که در این میان مغفول مانده، نبود تناسب میان تعداد فرصت‌های شغلی تخصصی ایجادشده در جامعه و شمار دانش‌آموختگان است. با استناد به نتایج آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 90 مرکز آمار ایران، مجموعاً حدود 768 هزار فارغ‌التحصیل دانشگاهی بیکار در کشور وجود دارد که از این تعداد 207 هزار و 310 نفر دارای مدرک فوق دیپلم، 505 هزار و 10 نفر دارای مدرک لیسانس، 52 هزار و 169 نفر فوق‌لیسانس و دکترای حرفه‌ای و 3388 نفر نیز دارای مدرک دکترای تخصصی هستند.


وضعیت دانش آموختگان بیکار به تفکیک مقاطع تحصیلی
بیشترین جمعیت دانش‌آموختگان بیکار، فارغ التحصیلان چه رشته هایی هستند؟
مطابق تحقیقات سازمان همیاری اشتغال دانش آموختگان بیشترین تعداد بیکاران در رشته‌های مهندسی، ساخت و تولید با 251 هزار و 402 نفر وجود دارد و پس از آن نیز 222 هزار و 112 نفر در رشته‌های علوم اجتماعی، بازرگانی و حقوق قرار دارند.

از مجموع بیش از 768 هزار نفر بیکار فارغ‌التحصیل دانشگاهی، 363 هزار و 740 نفر مرد و 404 هزار و 311 نفر نیز زن است که بالاترین تعداد مردان بیکار در رشته مهندسی، ساخت و تولید با 178 هزار و 461 نفر است و بیشترین تعداد زنان بیکار نیز با 134 هزار و 791 نفر در رشته علوم اجتماعی، بازرگانی و حقوق تحصیل کرده‌اند.

مجموعاً 100 هزار و 912 نفر مرد و زن در رشته‌های علوم انسانی و هنر و 76 هزار و 191 نفر نیز در علوم، ریاضی و کامپیوتر بیکار هستند..

38 هزار و 438 نفر در رشته‌های کشاورزی و دامپزشکی، 25 هزار و 997 نفر در رشته‌های بهداشت و رفاه (بهزیستی) و 17 هزار و 407 نیز در رشته خدمات بیکار هستند. از کل 768 هزار بیکار فارغ‌التحصیل دانشگاه کشور 13 هزار و 45 نفر رشته تحصیلی خود را اظهار نکرده‌اند.

مطابق این مطالعات نرخ بیکاری در بین 23 رشته اصلی دانشگاهی به شرح ذیل است :

گروه تحصیلینرخ بیکاری
صنعت و فراوری41.6
علوم کامپیوتر30.4
روزنامه نگاری و اطلاع رسانی30.3
علوم حیاتی26.6
هنر26.4
حقوق25.4
علوم فیزیکی25
کشاورزی و شیلات24.8
صنعت و فناوری22.2
معماری و ساختمان سازی21.1
خدمات شخصی20
علوم رفتاری و اجتماعی20.4
بازرگانی و علوم اداری20.3
دامپزشکی20.2
خدمات بهداشتی19.8
خدمات محیط زیست19.5
ریاضیات و آمار19
علوم انسانی15.2
خدمات امنیتی8.9
بهداشت8
تربیت معلم7.7
خدمات حمل و نقل3.9
از 52 هزار و 169 نفر بیکار فوق لیسانس و دکترای حرفه‌ای، 11 هزار و 886 نفر در رشته‌های علوم اجتماعی، بازرگانی و حقوق تحصیل کرده‌اند و 12 هزار و 353 نفر نیز دارای مدرک رشته‌های مهندسی، تولید و ساخت هستند. 9607 نفر در رشته علوم، ریاضی و کامپیوتر و 6781 نفر نیز در رشته علوم انسانی و هنر بوده‌اند. سهم سایر رشته‌ها از موارد یاد شده کمتر بوده است.


وضعیت دانش آموختگان بیکار به تفکیک رشته های تحصیلی
آمار نرخ بیکاری فارغ التحصیلان نشانگر مشکلات ساختاری در بازار کار کشور و نامتناسب بودن سامانه برنامه ریزی در **** آموزش عالی با نیاز های بازار کار را به اثبات می رساند .

به اعتقاد کارشناسان ،بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی با تحصیلات آکادمیک و دانش تئوریک بالا ولی سطح مهارت و تخصص پایین ،نشانگر این واقعیت است که بازار کار کشور بسیار هوشمند عمل می کند و به تخصص نیروی کار بیش از مدرک آنها اهمیت می دهد در حالی که آمار نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی بالاست ،فارغ التحصیلان مراکز مهارت آموزی با کمترین نرخ بیکاری مواجه هستند .

پرطرفدارترین رشته های دانشگاهی کدامند ؟
از سوی دیگر نوع نگرش و گرایش جوانان به برخی رشته ها نیز می تواند در این زمینه موثر و قابل توجه باشد به گونه ای که در حال حاضر حدود 80 درصد دانشجویان در 20 رشته اصلی تحصیل می‌کنند؛ حسابداری با تعداد 230 هزار دانشجو بیشترین سهم را در میان رشته محل‌ها به خود اختصاص داده است، پس از آن حقوق با 170 هزار دانشجو و کامپیوتر (نرم‌افزار) در حدود 100 هزار دانشجو دارد، مهندسی کامپیوتر (سخت‌افزار) نیز دارای 80 هزار دانشجو است. در رشته مدیریت بازرگانی 70 هزار دانشجو، در رشته مدیریت دولتی 63 هزار دانشجو، در رشته مهندسی عمران که نهمین رشته پرجمعیت است حدود 62 هزار دانشجو، در رشته روانشناسی حدود 60 هزار دانشجو تحصیل می‌کنند.

35 درصد از دانشجویان در 11 درصد رشته‌ها مشغول به تحصیل هستند و 65 درصدشان در کمتر از 89 درصد رشته محل‌ها مشغول به تحصیل‌اند. اگر رشته‌های اصلی را با گرایش‌ها یکی فرض کنیم می‌توان گفت حدود 80 درصد دانشجویان در 20 رشته محل اصلی تحصیل می‌کنند که این امر نیازمند بازنگری است. این رشته‌ها از نظر داوطلبان دارای بیشترین طرفدار است.

با توجه به صرف سرمایه‌های مادی و معنوی زیاد برای تربیت نیروی انسانی دانش آموخته هر گونه بی توجهی به معضل بیکاری این قشر از جامعه منجر به هدر رفتن سرمایه ملی شده و می تواند اثرات زیانبار اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و حتی امنیتی برای کشور به همراه داشته باشد و به نوعی چوب حراج زدن به سرمایه‌های انسانی کشور محسوب شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نحوه ثبت‌نام دانشجویان برای دفترچه بیمه


دانشجویانی که تحت پوشش هیچ یک از بیمه های پایه سلامت یا درمان نیستند، می توانند بدون پرداخت حق بیمه، از طریق پایگاه سازمان بیمه سلامت ایران www.bimehsalamat.ir برای ثبت نام اولیه اقدام کنند.

به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا، دانشجویانی که فاقد هرگونه پوشش بیمه سلامت یا درمان هستند ، می توانند برای تکمیل فرم ثبت نام اقدام کنند، لذا بیمه شدگان تحت پوشش سایر سازمانهای بیمه گر (از قبیل سازمان تامین اجتماعی، کمیته امداد امام ***** (ره)، خدمات درمانی نیروهای مسلح و ...) مشمول این طرح نمی باشند و در صورتی که در مراحل بررسی فرم ثبت نام اولیه ، مشخص شود فرد متقاضی دارای پوشش بیمه ای سایر سازمانها می باشد؛ ثبت نام نامبرده لغو خواهد شد.

درخواست دانشجویان برای دریافت دفترچه بیمه مورد بررسی قرار گرفته و نتایج از طریق ارسال پیامک به شماره تلفن همراه مندرج در فرم ثبت نام به اطلاع دانشجویان خواهد رسید.

صدور و تحویل دفترچه بیمه سلامت از طریق دفاتر پیشخوان خدمات دولت و نمایندگی های سازمان بیمه سلامت ایران انجام می پذیرد که توسط سازمان بیمه سلامت ایران www.bimehsalamat.ir اعلام خواهد شد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
لزوم تدریس دروس هنر به دانشجویان رشته مهندسی



دانشجویان رشته مهندسی معمولا کمتر آموزش هنر می‌بینند یا اصلا برای آنها چنین دروسی ارائه نمی‌شود و به همین دلیل فارغ‌التحصیلانی که در این رشته آموزش می‌بینند از تمام مهارت‌های ذهنی خود برای تفکر استفاده نمی‌کنند.



به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، معمولا کمتر پیش می‌آید که به دانشجویان رشته مهندسی دروس هنر ارائه شود و این دروس تنها به چند واحد درس تاریخ هنر یا معماری محدود می‌شوند که البته این دروس نیز در دانشکده‌ها خیلی به ندرت برای دانشجویان رشته مهندسی ارائه می‌شوند.



از آنجا که نیمکره چپ مغز تمایل به مهندسی و برخی علوم دیگر دارد، فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی از تمام قابلیت‌های مغز یعنی فعالیت هر دو نیمکره محروم هستند.



«بتی ادواردز»، مولف کتاب تصویر نیمکره مغز می‌گوید: هنر برای آموزش مهارت‌های خاص، شیوه‌های ادراکی تفکر، مهارت‌های کلامی، آنالیز اعداد و تفکرات تحلیلی ضروری است.



در مطالعه جدیدی که توسط «ارین سچ»، جامعه‌شناس آمریکایی انجام شده مشخص شد دانشجویان رشته مهندسی پس از فارغ‌التحصیلی، کمتر به مسائل رفاه اجتماعی اهمیت می‌دهند. آموز‌ش‌هایی که تنها یک طرف مغز را تقویت می‌کنند چشم‌اندازها و دیدگاه‌های افراد را محدود می‌کنند و در نتیجه میزان راه‌حل‌هایی که در مواجهه با مشکلات فنی به مغز خطور می‌کند نیز محدود می‌شود. این مساله سبب طراحی و ساخت تولیداتی می‌شود که هزینه‌های مالی و کاربردی تحمیل می‌کنند.



به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتی ورلد نیوز، با توجه به این مشکلات، واحد طراحی مهندسی راه و ساختمان دانشگاه سیدنی استرالیا به دانشجویان در ترم آخر فارغ‌التحصیلی دروس مرتبط با طراحی ارائه می‌دهد که این فعالیت‌های خلاقانه طی 12 هفته به آنها تدریس می‌شوند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تیتر پیشنهادی شما چیست؟



رییس‌جمهور صبح روزسه‌شنبه در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری که در دانشگاه تهران برگزار شد، سخنرانی قابل توجهی را ایراد کرد و بارها از سوی حاضران در جلسه مورد تشویق قرار گرفت.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)اظهارات حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جمع دانشجویان و دانشگاهیان در هر بند دارای مطالبی بود که شاید انتخاب تیتربرای آن کار ساده‌ای نباشد و به همین دلیل تیترهای زیر پیشنهاد شده است تا مخاطبان بر اساس سلیقه خود آن را برگزینند.



* شما هم می‌توانید تیتر پیشنهادی خود را در بخش کامنت‌های همین خبر ارائه کنید.



1- دانشگاه تهران عظمت و حلاوت خاص خود را دارد

2 - تحول علمی در سایه‌ نقدپذیری علم حاصل می‌شود

3 - اسلامی کردن علوم انسانی به مفهوم کنار گذاشتن دانش بشری در این بخش نیست

4 - علم را باید نقد کرد نباید به حفظ آن پرداخت

5 - علم حذف شدنی نیست، نقد شدنی است

6 - چطور عده‌ای به فکر افتادند که بخشی از علوم را حذف کنند

7 - دولت وعده‌هایش به دانشگاهیان فراموش نکرده است

8 - آمدن من به دانشگاه بیشتر برای شنیدن بود تا حرف زدن

9 - نقد دانشجویی بی غل و غش است

10 - باید در دانشگاه فضای لازم برای گفت و شنود و نقد و انتقاد وجود داشته باشد

11 - نترسیم که اساتید ما در کلا‌س‌ها سخنان متفاوتی را بیان کنند

12 - سخن متفاوت غیر ازسخن مغرضانه است

13 - خواهش می‌کنم سخت گیری نکنید

14 - نگذاریم در دانشگاه فضای تملق باز شود

15 - دلمان نمی‌خواهد جمعیت حدود 80 میلیون ایرانی دو چهره پیدا کنند

16 - حکومت و اداره‌ کشور بدون سعه صدر امکان پذیر نیست

17 - بی‌جهت افراد را زیر سوال نبریم

18 - همه مردم راستگو ، خوب و صالح و بیگناه هستند، مگر این‌که عکسش ثابت شود

19 - حواسمان باشد

20 - به راحتی آبروی مردم را معامله می‌کنیم و اسمش را دقت نظر می‌گذاریم

21 - تلاش کرده‌ایم فضای دانشگاه از فضای امنیتی فاصله بگیرد

22 - تلاش کرده‌ایم اگر فردی با دلایل ضعیف کنار گذاشته، برگردد

23 - تلاش کرده‌ایم در دانشگاه‌های ما فضای آرامش حاکم باشد

24 - حضور در فضای سیاسی دانشگاه معنایش فقط اظهار نظر سیاسی نیست

25 - همه بدانند دانشگاه باشگاه سیاسی و مرکز فعالیت احزاب نیست

26 - دانشگاه‌های ما مسئولند، باید به میدان بیایند و راه حل ارائه دهند

27 - دانشگاه برای این است که انسان‌های مسئول و مشارکت جو بسازیم

28 - ایران اخلاق علمی را دنبال می‌کند

29 - مجلس حق داشت استیضاح کند، اما ما هم متاسفیم

30 - قدم‌های مهمی در زمینه‌ی علمی و تولید و فناوری برداشته شده است

31 - با تک حلقه‌ها زنجیر درست نمی‌شود

32 - در صورتی ما پیشرفت علمی می‌کنیم که به دنیا متصل باشیم

33 - تعامل با جهان فقط در بخش سیاست خارجی نیست

34 - به فکر ساخت شهرک IT با همکاری کشوری بزرگ هستیم

35 - عقب افتادن از دنیای رقابت حتی استقلال و قدرت ملی را به خطر می‌اندازد

36 - دست بردارید از بهانه‌جویی‌ها

37 - رئیس جمهور در امنیت ملی متخصص است

38 - دانشگاه زبان خارجی ایجاد و دانشجوی خارجی جذب کنیم

39 - از فضای علمی دانشگاه حداکثر استفاده را داشته باشیم

40 - تدبیر را با تلاش خودتان نهادینه و امید را با دانش‌تان بیشتر کنید

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


مشاور رئیس جمهور عنوان کرد:

88 درصد شاغلین صنعتی تحصیلات زیر دیپلم و دیپلم دارند/ تضاد سهم زنان در اشتغال و آموزش عالی

مشاور اقتصادی رئیس جمهور گفت: 88 درصد شاغلین در صنعت تحصیلاتی زیر دیپلم و دیپلم دارند و سهم زنان در اشتغال صنعتی بسیار پایین است. این در حالی است که سهم زنان در سیستم آموزش عالی رو به افزایش است.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مسعود نیلی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و مشاور اقتصادی رئیس جمهور صبح امروز در کنفرانس فارغ التحصیلان شریف موضوع موانع توسعه صنعتی در ایران را مطرح کرد و گفت: آیا مسئله در زمینه توسعه صنعتی توسعه نیافتگی است یا انحراف در توسعه؟

وی در ادامه به روند صنعتی شدن دنیا اشاره و به ارائه گزارشی در این زمینه پرداخت.

نیلی به وضعیت صنعتی شدن کشور ایران اشاره کرد و گفت: ما از دهه 40 بود که به صورت جدی به سمت صنعتی شدن حرکت کردیم. در همین زمان بود که دانشگاه شریف، سازمان مدیریت صنعتی را به وجود آورد که این مجموعه ها ماموریت داشتند از نهادهای صنعتی پشتیبانی کنند. به عنوان مثال یکی از اهداف ایجاد دانشگاه شریف این بود که افراد مورد نیاز صنعت را تقویت کند. ما در واقع در دهه 40 بالاترین رشد صنعتی را داشتیم و در این سال بود که رشد اقتصادی ما دو رقمی و تورم ما یک رقمی بود. بعد از ورود به دهه 50 بود که تورم ما دو رقمی و رشد اقتصادی ما یک رقمی شد که هنوز هم به همین صورت است.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: امروز ما نمی توانیم ادعا کنیم که اقتصاد صنعتی و یک صنعت رقابت پذیر داریم.

وی به درصد شاغلین صنعت اشاره کرد و گفت: 88 درصد شاغلین در صنعت تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم دارند و سهم زنان در اشتغال صنعتی بسیار پایین است. این در حالی است که سهم زنان در سیستم آموزش عالی رو به افزایش است.

نیلی افزود: در کشور ما طی 5 دهه گذشته اجزا مورد نیاز برای صنعتی شدن فراهم شده ولی نتوانسته اند به خوبی کنار هم قرار گیرند.

وی یادآور شد: دستیابی به یک وفاق تصویب شده درباره مولفه های عمومی شرط لازم و اساسی برای قرار گرفتن در مسیر توسعه صنعتی است.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف تاکید کرد: ماشین توسعه الگوی خود را دارد که نمی توان از جایی خرید بلکه باید آن را از دیگران یاد گرفت و الگوی آن را ترسیم کرد. تعیین اهداف بدون توجه به قابلیت های افراد منجر به عدم تحقق اهداف می شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سرپرست دانشگاه علمی کاربردی عنوان کرد
سرفصل رشته‌های علمی کاربردی 25 سال بدون تغییر



سرپرست دانشگاه علمی کاربردی با اشاره به نگاه جامعه نسبت به آموزش‌های مهارتی گفت: در کشور ما گمان می‌کنند تکنیسین و کاردان بی‌سواد است در حالی که تکنیسین‌ها درآمدهای بهتری از کارشناسان و حتی اساتید دانشگاهی دارند.

به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،مسعود شفیعی در سخنانی در مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی موسسات علمی کاربردی شهرداری تهران گفت: دانشگاه علمی کاربردری از دانشگاه‌های تقاضامحور است که بیش از 1050 مرکز علمی دارد و برخی از این مراکز بیش از پنج هزار دانشجو دارد.

وی با بیان اینکه هدف دانشگاه علمی کاربردی این است که دانشجویان یا شاغل باشند یا شغلی در انتظار آنها باشد، گفت: ماموریت این دانشگاه در دو حوزه شغل و مهارت است و تنها در رشته‌هایی فعالیت می‌کنیم که این دو حوزه توام با همدیگر وجود داشته باشد به این معنا که هم ظرفیت شغلی در جامعه وجود داشته باشد و این شغل نیازمند مهارت باشد.

سرپرست دانشگاه علمی کاربردی با بیان اینکه دانشگاه علمی و کاربردی یک بار پذیرش است، گفت: این به این معناست که به طور مثال شهرداری نیازمند 100 تاکسیران است. طی دو سال این افراد آموزش دیده و این دوره‌ها به کار خود پایان می‌دهند. به عبارت دیگر دوره‌ها ثابت نیستند و براساس نیاز تعریف می‌شوند.

شفیعی با بیان اینکه متاسفانه سرفصل رشته‌های علمی کاربردی 25 سال است که تغییر نداشته است، گفت: این در حالی است که در حوزه مخابرات هر ساله تکنولوژی‌ها و علم تغییر می‌کند. برهمین اساس باید سرفصل درس‌ها نیز تغییر کند.

وی با اشاره به فلسفه کارشناسی پیوسته گفت: افرادی که مدرک کاردانی خود را دریافت می‌کنند چندین سال باید در حرفه‌ای تجربه کسب کنند و زمانی که احساس به علم و مهارت بیشتر داشتند، در مقطع کارشناسی پیوسته اقدام به تحصیل کنند اما متاسفانه این مساله در کشور ما وجود ندارد و دانشجویان قبل از اتمام دوره کاردانی به فکر دوره کارشناسی هستند.

سرپرست دانشگاه علمی کاربردی افزود: با باز شدن راه دانشگاه آزاد، اکثر دانشجویان به آن سمت حرکت کردند در صورتی که دانش‌آموزان هنرستانی آموزش‌های علوم پایه را ندیدند و در دانشگاه دچار مشکل می‌شوند.

شفیعی با تقدیر از فعالیت‌های خوب شهرداری تهران گفت: دکتر قالیباف هرجا بوده، کارهای کارشناسی و جدیدی را آغاز کرده و امیدوارم در حوزه شهرداری نیز شاهد ارتقا و فعالیت درخشانی باشیم.

وی با اشاره به موسسه علمی کاربردی تاکسیرانی شهرداری تهران اظهار کرد: در سفری که به اتریش داشتم، با راننده تاکسی مواجه شدم که رفتار او شباهتی به راننده‌ها نداشت. با گفت‌وگو با او متوجه شدم که راننده تاکسی‌ها در اتریش درآمدشان از یک استاد دانشگاه بیشتر است. اما به راحتی وارد این شغل نمی‌شوند بلکه دوره‌ها و آموزش‌های بسیاری را در این زمینه می‌گذرانند. متاسفانه در ایران اینگونه مسائل وجود ندارد و امیدوارم با حرکتی که شهرداری تهران در ایجاد موسسه علمی کاربردی تاکسیرانی ایجاد کرده، بتوانیم شاهد پیشرفت‌هایی در این زمینه باشیم.

سرپرست دانشگاه علمی کاربردی با اشاره به نگاه غلط جامعه به تکنیسین‌ها گفت: برخی گمان می‌کنند تکنیسین‌ها افراد بی‌سوادی هستند در حالی که یک کاردان با مهارت در کنار یک کارشناس مورد نیاز است. در حال حاضر در کشور ما تکنیسین‌ها درآمد بسیار بهتری از کارشناسان و حتی اساتید دانشگاهی دارند، اما متاسفانه زمانی که یک کارشناس به خواستگاری می‌رود، راحت‌تر از یک تکنیسین به او زن می‌دهند.

رییس موسسه علمی کاربردی شهرداری تهران گفت: در طول یک سال فعالیت این موسسه تعداد مراکز علمی کاربردی شهرداری به 9 مرکز رسیده که هفت هزار دانشجوی ترمی و پودمانی را در خود جای داده است.

به گزارش ایسنا، پورموسوی با سخنرانی در مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی موسسات علمی کاربردی شهرداری تهران گفت: مراکز آموزش علمی کاربردی شهرداری در جهت نزدیک کردن حوزه‌های عملی و کار است. شهرداری تهران از سال 91 مجوز قطعی تاسیس موسسه علمی کاربردی را به دست آورد و پس از ابلاغ اساسنامه به شهرداری از سال 92 کار خود را آغاز کرده است.

وی با بیان اینکه در ابتدای کار شش مرکز علمی کاربردی حوزه شهرداری فعالیت می‌کردند، گفت: اکنون این موسسات به 9 مرکز رسیده است که هفت هزار دانشجوی ترمی و پودمانی در آن مشغول به تحصیل هستند و بیش از پنج هزار دانشجو در سرای محلات مشغول به تحصیل هستند.

رییس موسسه علمی کاربردی شهرداری تهران با اشاره به اینکه تلاش این موسسه طراحی رشته‌هایی است که مورد نیاز شهرداری تهران است، اظهار کرد: از زمان تاسیس و پس از شکل‌گیری هیات امنا مصوبات خوبی داشته‌ایم و مراکز جدیدی تاسیس شده است تا رشته‌هایی متناسب با نیاز شهرداری ایجاد کنیم و در دوره‌های پودمانی دوره‌های ضمن خدمت برای کارمندان شهرداری برگزار کنیم.

پورموسوی با اشاره به موسسه علمی کاربردی آموزش شهروندی گفت: این یکی از حساس‌ترین مراکز ماست که هم با شهروندان و هم با کارکنان در ارتباط است و در بیش از 370 سرای محله مشغول به فعالیت است.

وی افزود: مرکز علمی کاربردی حمل و نقل ترافیک و مرکز علمی کاربردی تاکسیرانی از مراکز تازه تاسیسی است که فعالیت‌های چشمگیری انجام خواهد داد.

رییس موسسه علمی کاربردی شهرداری تهران با اشاره به اینکه در تلاش هستیم تا از رشته‌های ترمی به سمت رشته‌های پودمانی حرکت کنیم، افزود: در حال حاضر 64 رشته ترمی و 33 رشته پودمانی در موسسات علمی کاربردی شهرداری وجود دارد که 3876 نفر در مقطع کاردانی و 3287 در مقطع کارشناسی در حال تحصیل هستند و 427 مدرس و هیات علمی در این مراکز مشغول به تحصیل می‌باشند.

پورموسوی در پایان افزود: اگر شهرداری بخواهد از یک سازمان خدماتی به سمت یک نهاد اجتماعی حرکت کند، باید از مسیر آموزش بگذرد که امروز با تدبیر دکتر قالیباف در حال طی کردن این مسیر هستیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
قالیباف با انتقاد از نبود کارگر و تکنیسین ماهر در جامعه:
بسیاری از پایان‌نامه‌ها دردهای جامعه را حل نمی‌کنند



شهردار تهران با تاکید بر اینکه آموزش‌ها باید مساله‌محور باشند، گفت: در حال حاضر کارگر و تکنسین ماهر در جامعه وجود ندارد در حالی که یک فوق‌دیپلم ماهر و آموزش دیده بهتر و کارآمدتر از پنج فوق‌لیسانس عمل می‌کند.

به گزارش خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمدباقر قالیباف با سخنرانی در مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی موسسات علمی کاربردی شهرداری تهران گفت: در حال حاضر مدت زمان قابل توجهی از سال تحصیلی گذشته اما این فرصت مناسبی است تا در جمع اساتید و دانشجویان درباره چالش‌های محیط‌های آموزشی صحبت کنیم. سال‌هاست در محیط‌های آموزشی چالش‌هایی وجود دارد که هیچ چاره‌ای درباره آنها نیندیشیده‌ایم. امیدوارم از طریق موسسات آموزش عالی شهرداری بتوانیم حداقل در این حوزه مشکلات را حل و فصل کنیم.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات محیط‌های آموزشی سیستم سنتی و بروکراسی اداری سنگین است، گفت: چه در روزگاری که من دانشجو بودم و چه اکنون که هیات علمی هستم، در این سه دهه هیچ تغییری در شرایط به وجود نیامده است. گاهی از بروکراسی اداری در شهرداری گلایه‌مندیم اما زمانی که به دانشگاه‌ها مراجعه می‌کنم، مشاهده می‌کنم که وضع شهرداری بهتر است.

شهردار تهران با بیان اینکه بخشی از این مشکلات به نبود امکانات برمی‌گردد افزود: به طور مثال در حوزه آموزش و پرورش و مدارس حدود 99 درصد بودجه صرف هزینه حقوق می‌شود و تنها یک درصد به موضوعات آموزشی و کمک آموزشی اختصاص می‌یابد که در چنین شرایطی نباید توقع بیش از این داشت.

قالیباف با تاکید بر اینکه نگرش‌ها در حوزه آموزشی باید تغییر کند، افزود: 9 موسسه علمی کاربردی شهرداری تهران در راستای اهداف دانشگاه علمی کاربردی آمادگی لازم را دارد تا در مجموعه شهرداری بخش‌هایی که نیاز به الگوسازی دارد را با شجاعت پیش ببرند تا با اصلاح امور مسیر غلط گذشته را طی نکنیم.

شهردار تهران با بیان اینکه یکی دیگر از چالش‌های آموزش کشور سرعت تغییرات در علم و شغل است، اظهار کرد: باید با تغییرات هم‌پا حرکت کنیم، البته این به این معنا نیست به هر تغییری تن دهیم اما باید قبل از آنکه موج تغییرات ما را تحت تاثیر قرار دهد، تدبیری بیندیشیم. گاهی جلوگیری از تغییر در مراکز آموزشی مانع از خلاقیت می‌شود.

وی با بیان اینکه زمانی می‌توانیم شهر را خوب اداره کنیم شهر یادگیرنده باشد، گفت: البته این موسسات تمام این رسالت را برعهده ندارند اما در فلسفه وجودی خود باید این نکته را در نظر بگیرند. متاسفانه اکنون واقعیت تلخی وجود دارد که بسیاری از دانشجویان بعد از فارغ‌التحصیلی تازه باید به دنبال مهارت باشند.

قالیباف با تاکید بر اینکه تقریبا در هیچ‌کدام از یک کشورهای پیشرفته دنیا به این سبک دانشجو وجود ندارد، گفت: افراد از اول ابتدایی تا دوره دکتری بدون وقفه درس می‌خوانند در حالی که پس از فارغ‌التحصیلی این تحصیل نتیجه‌ای در برنخواهد داشت. بدتر از جوان بیکار، جوان تحصیلکرده‌ای است که دولت و والدین او هزینه‌های گزافی برای تحصیلات او پرداخت کردند و او اکنون بیکار است.

شهردار تهران با بیان اینکه این مشکلات نتیجه سیاست‌های غلطی است که در حوزه آموزش عالی در پیش گرفته‌ایم، گفت: با افزایش ظرفیت‌ها، کمتر کردن واحدها، افزایش کلاس‌ها، شرایطی به وجود آمده که دانشجویان متناسب با شغل تربیت نمی‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه اینگونه چالش‌ها در موسسات آموزش عالی شهرداری نباید اتفاق بیفتد، افزود: اکنون برای کارمندانی که نیاز به گذراندن دوره‌ها دارد، مدارکی اعطا می‌شود که این مساله در هیچ کجای دنیا اتفاق نمی‌افتد، البته این فرهنگ مدرک‌گرایی را خودمان ایجاد کرده‌ایم.

قالیباف با بیان اینکه تحصیلات باید متناسب با ظرفیت‌های مناسب جامعه صورت بگیرد، اظهار کرد: کارمندی که چندین سال کار کرده و اکنون نیازمنده دوره‌های تازه است، آموزش‌ها باید متناسب با شغل او باشد و در شهرداری ترتیبی داده شده تا این افراد از نظر ساعت کاری دچار مشکل نشوند و بتوانند متناسب با شغل خود دوره‌های مهارتی را بگذرانند.

شهردار تهران با بیان اینکه برخی افراد دیگر کارمند و نیروی شهرداری نیستند اما با ارتقای توانایی‌های آنها شهر، سروسامان بهتری می‌گیرد، گفت: به عنوان مثال یکی از این اقشار تاکسیرانان هستند. موسسه علمی کاربردی تاکسیرانی نیز به همین منظور شکل گرفته تا با توسعه آن شاهد پیشرفت چشمگیری در شهر باشیم.

وی با اشاره به اینکه کارگر و تکنیسین ماهر در جامعه وجود ندارد، افزود: در بحث پروژه‌ها به افراد فوق‌دیپلم ماهر نیازمندیم، اما چون این مساله در استخدام‌ها رعایت نشده، جای او یک فوق‌لیسانس گذاشته‌اند در حالی که یک فوق‌دیپلم ماهر و آموزش دیده بهتر از پنج فوق‌لیسانس کار می‌کند.

قالیباف با بیان اینکه هم در حوزه آموزشی و هم در سیستم‌های شغلی دچار مشکل هستیم، گفت: با سیاست‌های غلط سرمایه‌های عظیم را از دست می‌دهیم اکنون شهرداری نیازمند این نیست که افرادی را در مقطع فوق‌لیسانس و دکتری بورسیه بگیرد. گاهی یک کارشناس شهری با سابقه پنج سال بسیار کارآمدتر از یک فوق‌لیسانس و دکتری شهری عمل می‌کند.

شهردار تهران با بیان اینکه آموزش‌ها باید مساله‌محور باشند، گفت: هدف حل دغدغه‌های شهر است. در کلاس‌ها انبوهی از اطلاعات در ذهن دانشجو وارد می‌شود فارغ از اینکه چه مشکلی را باید حل کند. در حال حاضر بسیاری از پایان‌نامه‌ها هیچ دردی را از شهر و جامعه حل نمی‌کند.

وی افزود: سوی دیگر این مشکل در حوزه‌های عملی است. ضعف مدیران باعث شده تا شکاف بزرگی میان علم و عمل به وجود بیاید.

قالیباف با بیان اینکه رشته‌ها باید متناسب با مشکلات برنامه‌ریزی شوند، گفت: تا زمانی که افراد از رشته‌های مختلف و با نگاه‌های گوناگون وارد شغل‌های دیگری می‌شوند، کماکان باید شاهد این باشیم که در هر دوره از صفر شروع کنیم.

شهردارتهران افزود: زمانی که من وارد شهرداری شدم، هیچ‌کس نیامد بگوید که این اطلاعات و این سند حاصل کارهای گذشته است و اگر آن را قبول دارید ادامه دهید. زمانی که وارد شهرداری شدم، از نو شروع کردیم و این مسائل به خاطر این است که مساله‌محور عمل نمی‌کنیم.

وی در پایان افزود: امیدوارم بخش‌های مختلف شهرداری اسیر بت‌پرستی قرن 21 نشوند و هرکسی ساز خود را نزند و این نوع موسسه علمی کاربردی با هماهنگی هیات علمی و هیات امنا در جهت اهداف و نیازهای جامعه گام بردارد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پدر علم کویرشناسی ایران پیشنهاد داد
پذیرش دانشجو در رشته‌های متناسب با شرایط اقلیمی مناطق مختلف کشور



پدر علم کویرشناسی ایران با طرح پیشنهاد برگزاری گردش های علمی ویژه اساتید و دانشجویان واحد علوم و تحقیقات، گفت: باید شرایط لازم برای فعالیت اساتید و دانشجویان برای انجام پروژه های عملی در مناطق مختلف فراهم شود تا نیروهای متخصص و با تجربه در اختیار جامعه قرار گیرد.

به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،دکتر پرویز کردوانی، مدیرگروه ارشد و دکتری کویرشناسی این واحد دانشگاهی گفت: در حال حاضر رشته های گردشگری یا توریسم در مقطع کارشناسی ارشد و جغرافیای شهری در مقطع دکتری میان متقاضیان تحصیل در این مقاطع در واحد علوم و تحقیقات، از اقبال بیشتری برخوردار هستند.

پدر علم کویرشناسی ایران تصریح کرد: جغرافی خوان با مشاهده عناصر و عوامل در مناطق مختلف جغرافیایی همچون آب، خاک، اقلیم، پوشش گیاهی، جمعیت و غیره به جغرافی دان تبدیل می شود.

وی بر لزوم آگاهی عوامل اجرایی و مسئولان از علم جغرافیا و انتصاب جغرافی دانان به این سمت ها تأکید کرد و گفت: جغرافی دانان با مطالعه و بهره گیری از دانش کافی درباره آب، خاک، شهر، روستا، هوا، اقتصاد، صنعت و... قادر به اظهار نظر و اتخاذ تصمیمات اثربخش در حوزه مدیریت خرد و کلان جوامع هستند.

دکتر کردوانی توجه به موقعیت جغرافیایی در مناطق مختلف را برای تجهیز آن ها به امکانات گوناگون ضروری دانست و افزود: به طور مثال، باید از ساخت کارخانه های آلاینده ای چون کارخانه آسفالت در مسیر وزش دو باد جنوب و غربی شهر تهران، جلوگیری شود.

وی با اشاره به امکانات واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به ویژه واحد علوم و تحقیقات، شرایط این دانشگاه را برای ایجاد امکان فعالیت های عملی دانشجویان مناسب ارزیابی کرد و گفت: دانشجویان با مشاهده مسائل جغرافیایی مناطق مختلف در کنار بهره گیری از کلاس های تئوری، موجب گسترش ارتباطات دانشگاه با صنعت و کشاورزی می شوند و اصولا تاکید بر ارتباط صنعت با دانشگاه بدون درنظر گرفتن صنعت کشاورزی اشتباه است.

دکتر کردوانی با اشاره به فضا و امکانات وسیع آموزشی، ظرفیت بالای علمی و اساتید مطرح علوم تحقیقات گفت: دانشجویان با مشاهده علاقه و خستگی ناپذیری اساتید خود به پژوهش و فعالیت های علمی و عملی تشویق و با نمایش توانایی های خود، موجب توسعه ارتباط با حوزه های صنعتی و کشاورزی می شوند.

عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات گفت: واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی با تربیت فارغ التحصیلان متخصص و کاردان می توانند ضمن تقویت ارتباط با صنعت و کشاورزی، منابع مالی قابل توجهی را برای دانشگاه در جهت فراهم آوردن امکانات مناسب برای پرورش و آموزش متخصصان بیشتر ایجاد کند که در نهایت به اعتلای بیش از پیش کشور منجر می شود.

دکتر کردوانی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی باید با ارتقا سطح علمی و کیفی روند آموزشی، تجدیدنظر در برنامه های درسی، ایجاد امکان بهره مندی دانشجویان و اساتید از فرصت های مطالعاتی در دوره های دکتری و پسادکتری در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی مطرح بین المللی، تجهیز گروه های آموزشی به کارگاه ها و ابزار و ادوات هر رشته، گنجاندن دروس عملی و کارآموزی وعقد قرارداد با موسسات و صنایع گوناگون، در راه نیل به این اهداف تلاش کند.

وی با اشاره به تجربه دیگر کشورها از جمله آلمان در تقسیم مناطق مختلف صنعتی، کشاورزی و غیره و عقد قرارداد برای استفاده از دانشجویان در فعالیت های عملی این بخش ها، تصریح کرد: باید شرایط لازم برای فعالیت های عملی دانشجویان متناسب با رشته های مختلف فراهم شود.

این عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات پیروی از سیاست‌های آموزش عالی سایر کشورها در ارائه رشته های تحصیلی متناسب با منطقه جغرافیایی دانشگاه ها را در کشور ضروری دانست و افزود: به طور مثال، باید رشته کویر و بیابان در دانشگاه‌هایی مانند یزد و رشته چای در دانشگاه های لاهیجان ارائه شوند.

وی با تأکید بر شرایط مناسب دانشگاه آزاد اسلامی برای ارائه رشته های تحصیلی متناسب با شرایط طبیعی به ویژه اقلیمی، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل بهره گیری از اساتید بومی و داشتن واحدهای متعدد در مناطق مختلف کشور، می تواند با بهره برداری از این طرح در توسعه کشور پیشگام باشد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سرپرست وزارت علوم:
مقابل افزایش بدون کیفیت رشته های دانشگاهی می ایستم


سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از کمیت گرایی بدون توجه به کیفیت آموزش در مراکز آموزش عالی در دولت گذشته انتقاد کرد و گفت: مقابل افزایش بدون کیفیت رشته‌ها و مراکز دانشگاهی می ایستم.

به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) ، دکترمحمدعلی نجفی در نشستی با هیئت رئیسه و روسای دانشکده‌های دانشگاه شیراز اظهارداشت: در وزارت علوم با مشکلاتی به جامانده از دوران گذشته روبرو هستیم و بخشی از تلاش‌ها باید صرف اصلاح اشتباهات گذشته شود.

وی تصریح کرد: این بدان معنا نیست که زحمات و اقدامات مثبت در گذشته را نادیده بگیریم اما کمیت گرایی در آموزش عالی کشور در دولت قبل بدون توجه به کیفیت آموزش از مشکلات فراروی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

دکترنجفی گفت: با وجود گسترش کمی دانشگاه ها، هنوز هم عده ای در کشور دنبال ایجاد دانشگاه‌های جدید هستند، اما این موضوع در سیاست‌های کاری وزارت علوم قرار ندارد ، چرا که افزایش کمیت با کیفیت پایین رشته های دانشگاهی به نفع کشور نیست.

سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به وجود 250 هزار صندلی خالی دانشگاه‌ها پس از برگزاری آزمون سراسری امسال گفت: 160 هزار صندلی خالی به دانشگاه پیام نور و بقیه به سایر مراکز آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی اختصاص دارد.

وی تصریح کرد: برخی واحدهای دانشگاهی تحت تاثیر کاهش قابل توجه شمار دانشجویان به دنبال اخذ مجوز پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هستند تا از محل شهریه دریافتی از دانشجویان این مقاطع، دانشگاه ها را اداره کنند.

دکترنجفی افزود: برخی مراکز عنوان می کنند که اگر این امر محقق نشود، ورشکسته می شوند اما ما در وزارت علوم جلوی این خواسته‌ها ایستاده ایم و نمی‌خواهیم دانشجوی بی کیفیت به جامعه عرضه کنیم.

دکترنجفی در ادامه اظهار کرد: افزایش بودجه پژوهشی در اختیار دانشگاه‌ها و بهسازی تجهیزات دانشگاهی در دستور کار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد.

سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که به دنبال تمرکززدایی در آموزش عالی کشور هستیم، گفت: بنا داریم اختیارات بیشتری به دانشگاه ها واگذار کنیم ودر این راستا، آئین نامه‌های شورای عالی برنامه ریزی و شورای گسترش تنظیم شده است که اختیارات دانشگاه‌ها را در رابطه با مسائل آموزشی و اداری افزایش می دهد.

وی اظهارداشت: به دنبال آن هستیم که صدای دانشگاه‌ها در مراحل تصمیم سازی و تصمیم گیری در کشور شنیده و پذیرفته شود.

سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنان خود، دانشگاه شیراز را دانشگاهی بزرگ و مرجع در کشور خواند و گفت: به منظور گره گشایی از مشکلات آموزش عالی کشور نیازمند کمک فکری دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه شیراز هستیم و فضای لازم باید ایجاد شود تا مسئولان دغدغه دانشگاهیان را به عنوان نخبگان جامعه بشنوند.

رئیس دانشگاه شیراز نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت های این دانشگاه، افزایش بودجه پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و طرح این درخواست در هیئت دولت را خواستار شد.

دکترمجید ارشاد لنگرودی گفت: در سال های اخیر و با افزایش کمی دانشگاه ها بدون توجه به کیفیت، آموزش عالی دچار نقصان شده است و به عنوان نمونه، در استان فارس حدود 170 دانشگاه و مرکز آموزش عالی وجود دارد که نیازی به بسیاری از آنها نیست.

رئیس دانشگاه شیراز در ادامه تجهیز آزمایشگاه این دانشگاه به منظور خدمات رسانی به همه مراکز آموزش عالی استان فارس را خواستار شد و گفت: توجه به مسائل رفاهی اساتید دانشگاه نیز سبب خواهد شد که آنها با فراغ بال در فرایند تولید علم مشارکت کنند.

در پایان این نشست اعضای هیئت رئیسه، روسای دانشکده‌ها و برخی ازاساتید دانشگاه شیراز به طرح نظرات و دیدگاه‌های خود پرداختند .

گفتنی است سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور شرکت در آئین گشایش هجدهمین کنفرانس پارک های علم و فناوری آسیا به شیراز سفر کرده بود .

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ایجاد رشته بورس در هنرستان‌ها


معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش از تخصیص و توزیع 250 میلیارد ریال اعتبار به منظور تجهیز هنرستانهای فنی در کشور خبر داد و گفت: با همکاری مجلس شورای اسلامی، امسال این اعتبار پیش از آغاز سال تحصیلی تخصیص و به استانها ابلاغ شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،منطقه سمنان ،علی زرافشان در حاشیه سومین همایش دبیرخانه مدیران سراسر کشور در جمع خبرنگاران سمنانی از ایجاد رشته بورس به عنوان رشته تحصیلی جدید در سال تحصیلی جاری در برخی هنرستانهای کشور خبر داد و افزود: این رشته تحصیلی پرطرفدار و ضروری، با همکاری بورس اوراق بهادار کشور تعریف و استانداردهایش تدوین شد.

وی ادامه داد: این رشته تحصیلی به طور کامل با حمایت بورس اوراق بهادار کشور ایجاد شده و شغل دانش آموختگان آن نیز از طریق بورس پیش بینی شده و در حقیقت، آموزش، کارآفرینی و اشتغالزایی در رشته بورس از قبل محقق شده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
زیباکلام: کسی که می‌گوید تخلفات بورسیه کم است، اعداد نمی‌داند
استیضاح فرجی دانا ربطی به بورسیه‌ها نداشت. دلیل استیضاح فرجی دانا توسط جبهه پایداری به عنوان جلودار استیضاح، موضوع بورسیه نبود. گناه بزرگ آقای فرجی دانا این بود که فضای بسته در دانشگاه را عوض کرده بود. گناهی که طرفداران دولت قبل و بعضی از جناح‌ها هیچ وقت نتوانستند از آن بگذرند.
چند ماه پیش، وقتی استیضاح وزیر علوم مطرح شد، کسی از دلایل این استیضاح نا‌بهنگام آن هم در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید خبر نداشت؛ اما به زودی مشخص شد که دلیل اصلی استیضاح فرجی دانا، وجود بورسیه‌های غیر قانونی است که در دولت نهم و دهم از سوی وزارت علوم صورت گرفته است.

به گزارش تابناک، داستان تخلفات رقم خورده در چگونگی جذب دانشجویان دکترا در سال‌های گذشته، که به نوعی با ماجرای اعطای بورسیه به برخی دانشجویان و اجحاف در حق دانشجویان واجد شرایط گره خورده بود، پس از آنکه‌ خواسته یا ناخواسته‌ با استیضاح وزیر علوم دولت فعلی گره خورد، به شکل‌گیری پرونده‌ای رسید که اکنون نخستین گزارش پیرامون آن منتشر شده و آمار عجیب و غریبی از تخلفات رخ داده آشکار کرده است.

آن گونه که در گزارش وزارت علوم از تخلفات رقم خورده در اعطای بورس در حد فاصل سال‌های ۸۸ تا ۹۲ آمده، در این مدت، ۳۷۷۲ تن در حالی به چهار روش بورس دکترا دریافت کرده‌اند که هیچ یک بنا بر ‌قانون مصوب مجلس نبوده است.

از ۳۷۷۲ بورسیه شده در حد فاصل ساهای ۸۸ تا ۹۲، بورسیه ۸۸۹ تن (۸۴۰ تن از کسانی که از روش تبدیل خارج به داخل بورس شده بودند + [به اضافه] ۲۳ تن از ایثارگرانی که شرایط مندرج در بخشنامه صادر شده برای این قشر را نداشتند + ۲۶ تن که به علل گوناگون از جمله عدم شروع تحصیل، انصراف و... پرونده‌شان مختومه شده) لغو شده و باید هزینه‌های پرداخت شده را به وزارت علوم بازگردانند و بورس ۱۶۸۹ تن دیگر در آستانه لغو است، چون تا این لحظه واجد شرایط دریافت بورسیه نیستند.

با این حال بعضی از افراد با انتقاد از عملکرد وزارت علوم خواستار عذرخواهی این وزارتخانه از کسانی که حق آنها ضایع شده است کرده اند. اقای نجفی سرپرست فعلی وزارت علوم در واکنش به آنها اعلام کرده است که وزارت علوم از چه چیزی عذرخواهی کند؟!حداقل 840 نفر شرایط استفاده از بورس را نداشته اند ولی استفاده کردند. حالا باید عذرخواهی هم بکنیم؟ می‌توانستیم هر ۸۴۰ نفر را اخراج کنیم اما فقط ۳۶ نفر را اخراج کردیم و بقیه می‌توانند با هزینه شخصی ادامه تحصیل دهند.

در همین زمینه صادق زیباکلام استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت و گو با تابناک به بررسی موضوعات مختلف از جمله بورسیه ها پرداخته است.

اقای دکتر به عنوان سئوال اول عده‌ای از منتقدین عملکرد وزارت علوم مطرح می‌کنند که این تعداد بورسیه که خلاف اعلام شده است؛ در مقابل آن چیزی که وزارت علوم می‌گفت؛ بسیار کمتر است و وزارت علوم باید عذرخواهی کند. نظر شما چیست؟

افرادی که این مسائل را مطرح می‌کنند و می‌گویند داستان بورسیه‌ها چیزی نبوده است، این‌ها اعداد و ارقام را درست نتوانسته‌اند بخوانند. برای اینکه مسئله فقط این نبوده است که بیش از سی نفر بورس آن‌ها لغو شده است. در حدود یک چهارم بورسیه‌شدگان ضوابط، قواعد و مقرراتی را که می‌بایستی برای اعطاء بورس رعایت می‌شده است را رعایت نکرده‌اند. در واقع مشکل سن، معدل و... داشتند. این طور نبوده است که از سه هزار نفر فقط سی نفر مشکل داشته باشند. از طرفی دیگر باید گفت اگر یک تخلف هم روی داده بود؛ مایه تاسف است. اما حالا که این حجم از تخلف روی داده است. در واقع منتقدین دولت خود را به خواب زده‌اند.

عده‌ای مطرح می‌کردند که بورسیه یکی از دلایل استیضاح فرجی دانا بوده است. اما حالا نتایج نشان می‌دهد که حق با فرجی دانا بود.

استیضاح فرجی دانا ربطی به بورسیه‌ها نداشت. دلیل استیضاح فرجی دانا توسط جبهه پایداری به عنوان جلودار استیضاح، موضوع بورسیه نبود. گناه بزرگ آقای فرجی دانا این بود که فضای بسته در دانشگاه را عوض کرده بود. گناهی که طرفداران دولت قبل و بعضی از جناح‌ها هیچ وقت نتوانستند از آن بگذرند. در واقع فضای امنیتی دانشگاه‌ها بعد از حوادث سال ۸۸، توسط دولت آقای روحانی شکسته شد. این بزرگترین جرم دولت آقای روحانی است که فضای دانشگاه را شبیه دانشگاه کرد. جرم دیگر آقای فرجی دانا این بود که کسر قابل توجهی از دانشجویان که از تحصیل محروم شده بودند را به تحصیل بازگرداند. اساسا بعضی از کارهایی که در دوران قبل انجام شد خلاف قانون بود. در هیچ قانونی نداریم که بگوید درس خواندن دانشجو در دانشگاه مشروط بر این است که با نظریات سیاسی برخی موافق باشد. بنابراین اگر دانشجویی هست که نظراتش با نظرات برخی همسویی ندارد و منتقد عملکرد یک رئیس جمهور است؛ چرا باید از تحصیل محروم شود. جالب این است که مجلسی که خود را اصولگرا می‌نامید از آقای دانشجو سئوال نپرسیدند که چرا این دانشجویان از تحصیل محروم شده‌اند.

البته فرجی دانا اساتیدی که از دانشگاه اخراج یا بازنشسته اجباری شدند را دوباره به سر کلاس ها برگرداند. در واقع استیضاح ربطی به بورسیه ها نداشت. وزیر علوم دولت یازدهم مورد استیضاح قرار گرفت؛ چرا که فضای دانشگاه را تلطیف کرده بود و در یک کلمه دانشگاه دوباره دانشگاه شده بود.

بنابراین مسئله بورسیه ها بهانه ای برای رویارویی طیفی از حامیان دولت قبل با دولت جدید بود. سئوال از فرجی دانا این بود که چرا فضای دانشگاه را از حالت امنیتی خارج کردید و یا دانشجویان را به تحصیل بازگردانید. چون آنها این موضوع را نمی توانستند بگویند؛ موضوع بورسیه ها را برجسته کردند. امروز هم طرفدران دولت قبل آب در هاون می کوبند. چرا که دیگر هیچگاه شرایط 88 تا ۹۲ را مجدداً در کشور حاکم نمی شود. آن شرایط گنبدی بود که ترک برداشته است. آنها نمی توانند با فشار به سیاست های قبل بازگردند.

اگر جامعه ایران مایل بود این فضا ادامه پیدا کند آن وقت به جای اینکه 4 میلیون به آقای دکتر سعید جلیلی رای بدهند آن وقت ۱۹ میلیون به وی رای می‌دادند. نفس اینکه چهار میلیون به نامزد جبهه پایداری و طرفدران اقای احمدی‌نژاد و اصولگرایان تندرو رای دادند؛ نشان می دهد که مردم در خصوص دانشگاه ها حداقل با ان سیاست ها موافق نبوده اند و هر کس دیگری که جای آقای فرجی دانا بیاید به نظرمن خیلی بعید است که بتواند سیاست های دولت قبل را در انشگاه ها مجدداً بر دانشگاه های کشور حاکم کند.

به هرحال شما عملکرد دولت را در موضوع بورسیه‌ها چگونه ارزیابی می‌کنید؟

من در مجموع نمره خوبی به عملکرد وزارت علوم چه در زمان فرجی دانا و چه در زمان آقای نجفی می‌دهم. همین قدر که آن جو سابق از دانشگاه و دانشجویان برداشته شد و شرایط تغییر پیدا کرد؛ بزرگترین اتفاق و گام بود.

عده‌ای معتقدند که این موضوعات اخیر از جمله موضوع مذاکرات و بورسیه‌ها به انتخابات مجلس اینده مرتبط است. نگاه شما نسبت به این موضوعات چیست؟

من فکر می‌کنم تکلیف انتخابات مجلس مشخص است. عده‌ای از نامزدهای مستقل، چپ و اصلاح‌طلب را به بهانه اتفاقات پس از انتخابات ۸۸ رد صلاحیت می‌کنند. اما اصلاح‌طلبان و دولت آقای روحانی باید از همین الان مواظب باشند که تعداد نامزدهایی را که در حوزه‌های انتخابیه مختلف گزینش می‌کنند؛ باید تعداد زیادی باشد و از همین الان بدانند که شورای نگهبان نامزدهای آن‌ها را رد صلاحیت خواهد کرد.

بنابراین این مسئله اصلی انتخابات خواهد بود. اینکه دولت می‌خواهد از موضوع مذاکرات یا بورسیه‌ها بهره‌برداری انتخاباتی کند، حرف غلطی است. اولا مذاکرات تا دوم آذر باید به شکلی حل و فصل شود. اگر مذاکرات هسته‌ای تا دوم آذر به جایی نرسیده باشد من فکر می‌کنم مذاکرات ادامه پیدا خواهد کرد. همه طرف‌ها برای اولین بار به این جمع بندی رسیده‌اند؛ که می‌خواهند گره کور هسته‌ای را باز کنند. آقای روحانی می‌داند که بازشدن گره کور هسته‌ای شرط مهم پیشرفت و برنامه‌ریزی‌های توسعه اقتصادی کشور خواهد بود. بنابراین هیج ارتباطی بین مذاکرات هسته‌ای با انتخابات وجود ندارد. همچنین ارتباطی بین سه هزار بورسیه که بیشتر آن‌ها قلابی بودند با انتخابات مجلس بعدی وجود ندارد.

به هرحال موضع‌گیری بعضی از افراد منتسب به بعضی گروه‌ها این شائبه را به وجود اورده است که مسائل اخیر در کشور به خاطر انتخابات است؟

نشست‌های اخیر اصولگرایان به زعامت ایت‌الله مصباح برای ایجاد اتحاد در همین یک و دو هفته پیش برگزار شد. مگر کسی این‌ها را متهم کرد که شما برای انتخابات برنامه‌ریزی می‌کنید. طبیعی است که همه باید به فکر انتخابات باشند. یعنی اگر اصلاح‌طلبان و یا جبهه پایداری به فکر انتخابات نباشند باید از آن‌ها انتقاد کرد. یک جریان سیاسی بدون تردید باید به تدریج به دنبال برنامه‌ریزی برای انتخابات باشد.

در روزهای اخیر انتقادهای زیادی به اقدامات فرهنگی دولت گرفته می‌شود، نظر شما چیست؟

قاعدتاً بعضی از طیف‌های سیاسی باید یک بهانه و مستمسکی برای حمله به دولت آقای روحانی داشته باشند. یک مقداری آمدند بحث مذاکرات هسته‌ای را علم کرده‌اند و تیم هسته‌ای را متهم به وادادگی کردند. نفس اینکه مذاکرات الان بیش از یک سال است که منظماً دارد انجام می‌گیرد، نشان می‌دهد که ایران امتیازات زیادی به طرف غربی نداده است. اگر امتیاز داده بود موضوعی برای مذاکره نمانده بود. نفس ادامه مذاکرات نشان می‌دهد که مخالفان دولت تحت عنوان دلواپسی خیلی هم عقیده درستی نبود و این طور نبوده است که تیم مذاکره کننده عقب نشینی کرده باشد. بنابراین مخالفین دولت خیلی نتوانستند از جریان هسته ای استفاده و به دولت حمله کنند. از نظر سیاسی و اجتماعی هم باز شدن فضای سیاسی دست ارگان‌های دیگر است.

در خصوص اقتصاد هم که مخالفین حرفی برای گفتن ندارند. آنچه مسلم است به نسبت دولت قبل که کشور را در دست داشت؛ یعنی بین سال ۹۰ تا ۹۲ وضع اقتصادی بهبود پیدا کرده است. این را هم مردم احساس می‌کنند. بنابراین وقتی نگاه می‌کنید خیلی در حوزه‌های دیگر مخالفان دولت بهانه‌ای برای حمله به دولت ندارند. بنابراین به این نتیجه رسیدند که در بخش فرهنگی به دولت حمله کنند. اینکه به دولت گفته می‌شود دولت در قبال فرهنگ کاری نکرده است، من از این منتقدان سئوال می‌کنم که دولت‌ها در ایران چه سهمی از هدایت فرهنگ دارند. یک دوجین از نهاد، بنیاد، موسسه و سازمان فرهنگی وجود دارد که یک دانه از آن‌ها زیر نظر دولت نیستند.

این نهادها طبق براوردی که داشته‌ایم بیش از شش برابر وزارت ارشاد بودجه سالیانه در اختیار دارند. من سوالم از مخالفان دولت این است که اگر صداقت دارید و اگر نگران فرهنگ هستید؛ چرا شما یک بار به این نهادها و سازمان‌ها انتقاد نمی‌کنند. این نهادها میلیاردها تومان بودجه دارند و به هیچ نهاد و ارگانی نیز پاسخگو نیستند. اگر وضع فرهنگ خراب است، این نهادهایی که میلیاردها تومان بودجه سالایانه دارند، چرا شما از این‌ها بازخواست نمی‌کنید؟ چرا فقط وزیر ارشاد باید پاسخگو باشد، اگرچه وی هم باید پاسخگو باشد ولی موسسه‌ها نباید پاسخگو باشند؟!

اما الان اگر تغییری در فرهنگ بوجود نیامده اما حداقل می‌شود گفت اقدامات دولت باعث شده است که بی ثباتی در فرهنگ بوجود بیاید

به نظر من وضعیت فرهنگی در این دولت نسبت به دولت قبل هیچ فرقی نکرده است. این طور نیست که اگر یک نفر زمان آقای احمدی نژاد وضع حجاب و سینماها را می‌دید و الان برگشته باشد بگوید ایران نیویورک شده است. هرگز چنین حرفی نمی‌زند چون هیچ تغییری نکرده است. اگر حتی بپذیریم که وضعیت بدتر شده است؛ این بد شدن چقدر مربوط به دولت فعلی است. دولت روحانی چه اقدامی انجام داده است که وضع فرهنگ در کشور ما خراب شده است. در واقع فرهنگ یک بهانه برای حمله به دولت است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یادداشت صریح «اطلاعات» درباره دولت قبل


واکنش برخی محافل رسانه‌ای به گزارش وزارت علوم درباره تخلفات بورس تحصیلی مربوط به دولت قبل بهت‌آور است. به نظر این محافل تخلفات انجام شده آنقدر بزرگ نبوده که ارزش این میزان پرداختن به آن را داشته باشد!



به گزارش ایسنا، روزنامه اطلاعات در یادداشتی آورده است: فارغ از این که تخلف در هر صورت و میزانی در چارچوب معیارهای انسانی و به‌طور عام و جامعه مسلمان به‌طور خاص، محکوم است، لزوماً آنهایی که داعیه‌دار حفظ اصول و ارزش‌های معنوی و دینی هستند باید به این‌گونه پلشتی‌ها و زشت‌کاری‌ها حساسیت بیشتری نشان دهند و جانب حق را بگیرند نه این‌که با حساب و کتاب منافع گروه و دسته و جناح با سبک شماری تخلفات انجام شده عمل محاسب را به سخره گیرند و او را محکوم کنند.



اگر در نظر اینان تخلف یک نفر با سه هزار نفر به یک اندازه نیست، پس بگویند برای این نص صریح قرآن کریم که گناهان را ولو کوچک باشد، سبک نشمارید و حدیث و روایات فراوانی از پیامبر گرامی اسلام(ص) و اهل بیت بزرگوار، چه پاسخی دارند؟ اینان که خود را معلم اخلاق و دین و شریعت می‌دانند و جز خود همه را دارای انحراف از شعائر اسلامی و اصول اعتقادی در درجات مختلف می‌پندارند، چه‌طور به خود اجازه می‌دهند چنین تخلف بزرگی را کم‌اهمیت جلوه دهند و آنگاه عمل به ظاهر تخلف فلان روزنامه‌نگار و دانشجو و دانش‌آموز و فعال مدنی را عین محاربه با اسلام و قرآن و آیین نبوی بشمارند و فغان برآورند که چرا دستگاه قضا خاموش است؟



این افراد می‌دانند که انحراف مسئول و عالم و صاحب منصب عواقب زیانبارتری برای حکومت اسلامی و اعتقادات دینی و ارزشی مردم آن مملکت دارد تا تخلف نانوا و خیاط و بقال. علت آن را باز هم بهتر از دیگران می‌دانند که اثر منفی‌ای که انحراف مسئول و عالم بر عامه مردم دارد، به مراتب بیشتر از تخلف افراد عادی جامعه است که پیامبر اسلام فرموده است: اذا فسد العالم، فسد العالَم.



اما مدعیان ارزش‌مداری تخلفات پرشمار و بزرگ دولت مورد وثوق خود را یا نمی‌بینند یا آن را سبک می‌شمارند. از نظر اینان بورسیه‌های غیرقانونی و برداشت از خزانه ملی برای دانشگاه شخصی و انجام سفرهای خارجی چند 10 نفره خانوادگی با پول بیت‌المال و تخلفات در سازمان تأمین اجتماعی و استخدام‌های بی‌ضابطه و… و نمونه‌های فراوان از این دست چندان هم مهم نیست!



آنها که پرونده فاجعه‌بار بذل و بخشش بورس‌های تحصیلی را به سخره می‌گیرند و ناچیز می‌شمارند خوب است پاسخ دهند، زنجانی‌ها در کدام دولت رشد کردند و به اموال مردم دستبرد زدند و از هر سو حمایت شدند؟ پرونده سه هزار میلیارد تومان اختلاس مربوط به کدام دوره است؟ با تأسف باید گفت، مربوط به همان زمانی که یک نیازمند برای گرفتن یک عدد مرغ منجمد زیر دست و پای جماعت محتاج می‌ماند؛ همان زمان که بیماران نسخه به دست در این داروخانه و آن داروخانه التماس می‌کردند و دست آخر شاهد پرپر شدن عزیز خود به دلیل نبود دارو یا گرانی سرسام‌آور آن می‌شدند؛ همان زمان که بیمارانی به خاطر نداشتن پول درمان با آمبولانس بیمارستان‌ها در حاشیه شهرها رها می‌شدند و فریادرسی نبود؛ همان زمان که داروهای بیهوشی تقلبی جان بیماری را در بیمارستان می‌گرفت و راه نجاتی نبود؛ همان زمان که روغن‌های غیرمجاز و سرطان‌زا وارد چرخه غذایی مردم می‌شد تا نمایش پر بودن ویترین مغازه‌ها از کالا علی‌رغم صدور کاغذ پاره‌هایی! به نام قطعنامه، تکمیل شود؛ همان زمان که سوخت سرطان‌زا در باک خودروها ریخته می‌شد.



اینان که این‌گونه آشفته‌اند، سالها از دولتی حمایت کردند که به آنچه خود تصویب هم می‌کرد اعتقاد نداشت، چه رسد به این‌که وقعی به قانون اساسی و میثاق‌نامه‌ها و پیمان‌نامه‌ها و موافقتنامه‌ها بنهد. از دولتی حمایت کردند که مقابل حکم ***** ایستاد و وزرایی که نخواستند با او همداستان شوند از دولت خارج کرد و حاضر شد کابینه را از اکثریت بیندازد، اما به اصول و ارزش‌های جاری که خود را بیش از دیگران مدعی رعایت آن می‌دانست، پایبندی نشان ندهد و به حالت قهر عنان دولت را رها سازد.



شکی نیست که پرونده بورسیه یک نقطه سیاه دیگر در عملکرد دولت گذشته محسوب می‌شود و تخلف رخ داده با این وسعت با هیاهو و جنجال عده‌ای، قابل اغماض نیست. قاعدتاً پیگیری این پرونده که با استقبال گسترده مردم مواجه شده است باید از سوی همگان مورد حمایت قرار گیرد تا در آینده‌ از بروز چنین فسادهای سازمان یافته‌ای جلوگیری به عمل آید. مضافاً این‌که افتخار کشف این رانت‌خواری سازمان یافته به نام دولت یازدهم نوشته شده است و باید از آقای روحانی بابت عمل به شعارش مبنی بر مقابله با فساد تقدیر کرد و رویکرد وی را برای ادامه کار مورد حمایت قرار داد. کاری که وزارت علوم انجام داد در چارچوب منویات ***** و **** است و رضایت مردم را هم در پی دارد. وانگهی، اگر چنین تخلفاتی، در مقیاس چند هزار، حائز اهمیت نیست و مدعیان اساساً آن را جرم و فساد نمی‌دانند، از چه‌رو آن نامزد انتخابات ریاست جمهوری در مناظره سال 88، یک نمونه اثبات نشده آن را در برابر دوربین تلویزیون گرفت و ارشمیدس‌وار فریاد یافتم یافتم سر داد و حامیان او نیز از این نبوغ کشف فساد او فریاد شوق سردادند و رقیب را به تیغ طعن و اتهام تخلف محکوم و منکوب کردند؟



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
همه چیز در رابطه با بورسیه های غیرقانونی
صادق زیباکلام

چند ماه پیش، وقتی استیضاح وزیر علوم مطرح شد، کسی از دلایل این استیضاح نا‌بهنگام آن هم در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید خبر نداشت؛ اما به زودی مشخص شد که دلیل اصلی استیضاح فرجی دانا، وجود بورسیه‌های غیر قانونی است که در دولت نهم و دهم از سوی وزارت علوم صورت گرفته است.

به گزارش «تابناک»؛ داستان تخلفات رقم خورده در چگونگی جذب دانشجویان دکترا در سال‌های گذشته ـ که به نوعی با ماجرای اعطای بورسیه به برخی دانشجویان و اجحاف در حق دانشجویان واجد شرایط گره خورده بود ـ پس از آنکه‌ خواسته یا ناخواسته‌ با استیضاح وزیر علوم دولت فعلی گره خورد، به شکل‌گیری پرونده‌ای رسید که اکنون نخستین گزارش پیرامون آن منتشر شده و آمار عجیب و غریبی از تخلفات رخ داده آشکار کرده است.

آن گونه که در گزارش وزارت علوم از تخلفات رقم خورده در اعطای بورس در حد فاصل سال‌های ۸۸ تا ۹۲ آمده، در این مدت، ۳۷۷۲ تن در حالی به چهار روش بورس دکترا دریافت کرده‌اند که هیچ یک بنا بر ‌قانون مصوب مجلس نبوده است.

از ۳۷۷۲ بورسیه شده در حد فاصل ساهای ۸۸ تا ۹۲، بورسیه ۸۸۹ تن (۸۴۰ تن از کسانی که از روش تبدیل خارج به داخل بورس شده بودند + [به اضافه] ۲۳ تن از ایثارگرانی که شرایط مندرج در بخشنامه صادر شده برای این قشر را نداشتند + ۲۶ تن که به علل گوناگون از جمله عدم شروع تحصیل، انصراف و... پرونده‌شان مختومه شده) لغو شده و باید هزینه‌های پرداخت شده را به وزارت علوم بازگردانند و بورس ۱۶۸۹ تن دیگر در آستانه لغو است، چون تا این لحظه واجد شرایط دریافت بورسیه نیستند.

با این حال بعضی از افراد با انتقاد از عملکرد وزارت علوم خواستار عذرخواهی این وزارتخانه از کسانی که حق آنها ضایع شده است کرده اند. اقای نجفی سرپرست فعلی وزارت علوم در واکنش به آنها اعلام کرده است که وزارت علوم از چه چیزی عذرخواهی کند؟!حداقل 840 نفر شرایط استفاده از بورس را نداشته اند ولی استفاده کردند. حالا باید عذرخواهی هم بکنیم؟ می‌توانستیم هر ۸۴۰ نفر را اخراج کنیم اما فقط ۳۶ نفر را اخراج کردیم و بقیه می‌توانند با هزینه شخصی ادامه تحصیل دهند.

در همین زمینه صادق زیباکلام استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت و گو با تابناک به بررسی موضوعات مختلف از جمله بورسیه ها پرداخته است.

اقای دکتر به عنوان سئوال اول عده ای از منتقدین عملکرد وزارت علوم مطرح می کنند که این تعداد بورسیه که خلاف اعلام شده است؛ در مقابل آن چیزی که وزارت علوم می گفت ؛ بسیار کمتر است و وزارت علوم باید عذرخواهی کند. نظر شما چیست؟

افرادی که این مسائل را مطرح می کنند و می گویند داستان بورسیه ها چیزی نبوده است؛ این ها اعداد و ارقام را درست نتوانسته اند؛ بخوانند. برای اینکه مسئله فقط این نبوده است که بیش از سی نفر بورس آنها لغو شده است. در حدود یک چهارم بورسیه شدگان ضوابط، قواعد و مقرراتی را که می بایستی برای اعطاء بورس رعایت می شده است را رعایت نکرده اند. در واقع مشکل سن، معدل و... داشتند. این طور نبوده است که از سه هزار نفر فقط سی نفر مشکل داشته باشند. از طرفی دیگر باید گفت اگر یک تخلف هم روی داده بود؛ مایه تاسف است. اما حالا که این حجم از تخلف روی داده است. در واقع منتقدین دولت خود را به خواب زده اند.

عده ای مطرح می کردند که بورسیه یکی از دلایل استیضاح فرجی دانا بوده است. اما حالا نتایج نشان می دهد که حق با فرجی دانا بود.

استیضاح فرجی دانا ربطی به بورسیه ها نداشت. دلیل استیضاح فرجی دانا توسط جبهه پایداری به عنوان جلودار استیضاح، موضوع بورسیه نبود. گناه بزرگ آقای فرجی دانا این بود که فضای بسته در دانشگاه را عوض کرده بود. گناهی که طرفداران دولت قبل و بعضی از جناح ها هیچ وقت نتوانستند از آن بگذرند. در واقع فضای امنیتی دانشگاه ها بعد از حوادث سال 88 ؛ توسط دولت آقای روحانی شکسته شد. این بزرگترین جرم دولت آقای روحانی است که فضای دانشگاه را شبیه دانشگاه کرد. جرم دیگر آقای فرجی دانا این بود که کسر قابل توجهی از دانشجویان که از تحصیل محروم شده بودند را به تحصیل بازگرداند. اساسا بعضی از کارهایی که در دوران قبل انجام شد خلاف قانون بود. در هیچ قانونی نداریم که بگوید درس خواندن دانشجو در دانشگاه مشروط بر این است که با نظریات سیاسی برخی موافق باشد. بنابراین اگر دانشجویی هست که نظراتش با نظرات برخی همسویی ندارد و منتقد عملکرد یک رئیس جمهور است؛ چرا باید از تحصیل محروم شود. جالب این است که مجلسی که خود را اصولگرا می نامید از آقای دانشجو سئوال نپرسیدند که چرا این دانشجویان از تحصیل محروم شده اند.

البته فرجی دانا اساتیدی که از دانشگاه اخراج یا بازنشسته اجباری شدند را دوباره به سر کلاس ها برگرداند. در واقع استیضاح ربطی به بورسیه ها نداشت. وزیر علوم دولت یازدهم مورد استیضاح قرار گرفت؛ چرا که فضای دانشگاه را تلطیف کرده بود و در یک کلمه دانشگاه دوباره دانشگاه شده بود.

بنابراین مسئله بورسیه ها بهانه ای برای رویارویی طیفی از حامیان دولت قبل با دولت جدید بود. سئوال از فرجی دانا این بود که چرا فضای دانشگاه را از حالت امنیتی خارج کردید و یا دانشجویان را به تحصیل بازگردانید. چون آنها این موضوع را نمی توانستند بگویند؛ موضوع بورسیه ها را برجسته کردند. امروز هم طرفدران دولت قبل آب در هاون می کوبند. چرا که دیگر هیچگاه شرایط 88 تا 92 را مجدداً در کشور حاکم نمی شود. آن شرایط گنبدی بود که ترک برداشته است. آنها نمی توانند با فشار به سیاست های قبل بازگردند.

اگر جامعه ایران مایل بود این فضا ادامه پیدا کند آن وقت به جای اینکه 4 میلیون به آقای دکتر سعید جلیلی رای بدهند آن وقت 19 میلیون به وی رای می دادند. نفس اینکه چهار میلیون به نامزد جبهه پایداری و طرفدران اقای احمدی نژاد و اصولگرایان تندور رای دادند؛ نشان می دهد که مردم در خصوص دانشگاه ها حداقل با ان سیاست ها موافق نبوده اند و هر کس دیگری که جای آقای فرجی دانا بیاید به نظرمن خیلی بعید است که بتواند سیاست های دولت قبل را در انشگاه ها مجدداً بر دانشگاه های کشور حاکم کند.

به هرحال شما عملکرد دولت را در موضوع بورسیه ها را چگونه ارزیابی می کنید؟

من در مجموع نمره خوبی به عملکرد وزارت علوم چه در زمان فرجی دانا و چه در زمان آقای نجفی می دهم. همین قدر که آن جو سابق از دانشگاه و دانشجویان برداشته شد و شرایط تغییر پیدا کرد؛ بزرگترین اتفاق و گام بود.

عده ای معتقدند که این موضوعات اخیر از جمله موضوع مذاکرات و بورسیه ها به انتخابات مجلس اینده مرتبط است. نگاه شما نسبت به این موضوعات چیست؟

من فکر می کنم تکلیف انتخابات مجلس مشخص است. عده ای از نامزدهای مستقل، چپ و اصلاح طلب را به بهانه اتفاقات پس از انتخابات88 رد صلاحیت می کنند. اما اصلاح طلبان و دولت آقای روحانی باید از همین الان مواظب باشند که تعداد نامزدهایی را که در حوزه های انتخابیه مختلف گزینش می کنند؛ باید تعداد زیادی باشد و از همین الان بدانند که شورای نگهبان نامزدهای آنها را رد صلاحیت خواهد کرد.

بنابراین این مسئله اصلی انتخابات خواهد بود. اینکه دولت می خواهد از موضوع مذاکرات یا بورسیه ها بهره برداری انتخاباتی کند، حرف غلطی است. اولا مذاکرات تا دوم آذر باید به شکلی حل و فصل شود. اگر مذاکرات هسته ای تا دوم آذر به جایی نرسیده باشد من فکر می کنم مذاکرات ادامه پیدا خواهد کرد. همه طرف ها برای اولین بار به این جمع بندی رسیده اند؛ که می خواهند گره کور هسته ای را باز کنند. آقای روحانی می داند که بازشدن گره کور هسته ای شرط مهم پیشرفت و برنامه ریزی های توسعه اقتصادی کشور خواهد بود. بنابراین هیج ارتباطی بین مذاکرات هسته ای با انتخابات وجود ندارد. همچنین ارتباطی بین سه هزار بورسیه که بیشتر آنها قلابی بودند با انتخابات مجلس بعدی وجود ندارد.

به هرحال موضع گیری بعضی از افراد منتسب به بعضی گروه ها این شائبه را به وجود اورده است که مسائل اخیر در کشور به خاطر انتخابات است؟

نشست های اخیر اصولگرایان به زعامت ایت الله مصباح برای ایجاد اتحاد در همین یک و دو هفته پیش برگزار شد. مگر کسی این ها را متهم کرد که شما برای انتخابات برنامه ریزی می کنید. طبیعی است که همه باید به فکر انتخابات باشند.یعنی اگر اصلاح طلبان و یا جبهه پایداری به فکر انتخابات نباشند باید از آنها انتقاد کرد. یک جریان سیاسی بدون تردید باید به تدریج به دنبال برنامه ریزی برای انتخابات باشد.

در روزهای اخیر انتقادهای زیادی به اقدامات فرهنگی دولت گرفته می شود؟ نظر شما چیست؟

قاعدتاً بعضی از طیف های سیاسی باید یک بهانه و مستمسکی برای حمله به دولت آقای روحانی داشته باشند.یک مقداری آمدند بحث مذاکرات هسته ای را علم کرده اند و تیم هسته ای را متهم به وادادگی کردند. نفس اینکه مذاکرات الان بیش از یک سال است که منظماً دارد انجام می گیرد؛ نشان می دهد که ایران امتیازات زیادی به طرف غربی نداده است. اگر امتیاز داده بود موضوعی برای مذاکره نمانده بود. نفس ادامه مذاکرات نشان می دهد که مخالفان دولت تحت عنوان دلواپسی خیلی هم عقیده درستی نبود و این طور نبوده است که تیم مذاکره کننده عقب نشینی کرده باشد. بنابراین مخالفین دولت خیلی نتوانستند از جریان هسته ای استفاده و به دولت حمله کنند. از نظر سیاسی و اجتماعی هم باز شدن فضای سیاسی دست ارگان های دیگر است.

در خصوص اقتصاد هم که مخالفین حرفی برای گفتن ندارند. آنچه مسلم است به نسبت دولت قبل که کشور را در دست داشت؛ یعنی بین سال 90 تا 92 وضع اقتصادی بهبود پیدا کرده است. این را هم مردم احساس می کنند. بنابراین وقتی نگاه می کنید خیلی در حوزه های دیگر مخالفان دولت بهانه ای برای حمله به دولت ندارند. بنابراین به این نتیجه رسیدند که در بخش فرهنگی به دولت حمله کنند. اینکه به دولت گفته می شود دولت در قبال فرهنگ کاری نکرده است؛ من از این منتقدان سئوال می کنم که دولت ها در ایران چه سهمی از هدایت فرهنگ دارند. یک دوجین از نهاد، بنیاد، موسسه و سازمان فرهنگی وجود دارد که یک دانه از آنها زیر نظر دولت نیستند.

این نهادها طبق براوردی که داشته ایم بیش از شش برابر وزارت ارشاد بودجه سالیانه در اختیار دارند. من سئوالم از مخالفان دولت این است که اگر صداقت دارید و اگر نگران فرهنگ هستید؛ چرا شما یک بار به این نهادها و سازمان ها انتقاد نمی کنند. این نهادها میلیارد تومان بودجه دارند و به هیچ نهاد و ارگانی نیز پاسخگو نیستند. اگر وضع فرهنگ خراب است، این نهادهایی که میلیارد ها تومان بودجه سالایانه دارند؛ چرا شما از این ها بازخواست نمی کنید؟ چرا فقط وزیر ارشاد باید پاسخگو باشد، اگرچه وی هم باید پاسخگو باشد ولی موسسه ها نباید پاسخگو باشند؟!

اما الان اگر تغییری در فرهنگ بوجود نیامده اما حداقل می شود گفت اقدامات دولت باعث شده است که بی ثباتی در فرهنگ بوجود آمده است؟

به نظر من وضعیت فرهنگی در این دولت نسبت به دولت قبل هیچ فرقی نکرده است. این طور نیست که اگر یک نفر زمان آقای احمدی نژاد وضع حجاب و سینماها را می دید و الان برگشته باشد بگوید ایران نیویورک شده است. هرگز چنین حرفی نمی زند چون هیچ تغییری نکرده است. اگر حتی بپذیریم که وضعیت بدتر شده است؛ این بد شدن چقدر مربوط به دولت فعلی است. دولت روحانی چه اقدامی انجام داده است که وضع فرهنگ در کشور ما خراب شده است. در واقع فرهنگ یک بهانه برای حمله به دولت است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک فعال دانشجویی:
منتظر برخورد با متخلفان بورسیه‌های غیرقانونی هستیم

یک عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب، گفت: باید شدیدا با متخلفین بورسیه‌های غیرقانونی برخورد شود؛ چراکه در اسلام جایگاه علم و عدالت ارزش دارد.



مهرسا لطانی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: با خواندن بیانیه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به این نتیجه رسیدم که اتفاقات خوبی در جریان است. آن حالتی که در جامعه‌شناسی به عنوان شیوه فرهنگی در میدان فرهنگ نام برده می‌شود در آستانه کنار رفتن است. حتی اینکه وزیر علوم دولت قبل هم در این باره صحبت‌هایی کرده نشانه‌های خوبی است.



وی ادامه داد: این بیانیه و صحبت‌های مربوط به آن نشان می‌دهد که جوی که علیه وزیر سابق علوم یعنی آقای دکتر فرجی‌دانا اتفاق افتاد؛ بی‌خودی نبوده است و حمایت دانشجویان و دانشگاهیان برای یک تیم بوده و نه یک فرد.



این عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب با اشاره به بخشی از این بیانیه مبنی بر حفظ دیسیپلین مقام علمی کشور، گفت: عده‌ای با عنوان سرباز وفادار کشور و انقلاب بورسیه شده‌اند. این کار یعنی برخورد سلیقه‌ای و غیرخودی خواندن دیگران. امیدواریم با حرکت آرام و اصلاح‌جویانه **** این اتفاقات دیگر تکرار نشود.



لطانی همچنین گفت: البته نکات مطرح شده در این بیانیه آنقدر بازدارنده نیست که اگر دوباره این گروه بر سر قدرت آید از این دست تخلفات انجام ندهند. ما معتقدیم که باید به شدت با متخلفان برخورد شود.



وی تصریح کرد: در اسلام علم و عدالت یک ارزش دارد، فقهای ما در دادگستری هم این اتفاقات را غیرقانونی خواندند به همین علت باید به شدت با مسئولین متخلف برخورد شود؛ چرا که حق خیلی از نخبگان را در کشور گرفتند و با برخوردهای سلیقه‌ای باعث ایجاد اغتشاش در کشور شدند. ما با برخوردهای سلیقه‌ای شکست خواهیم خورد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک نماینده پیشین مجلس:
برخورد با تخلفات برگ برنده دولت روحانی و وزارت علوم است



یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: برخورد قانونی با متخلفان بورسیه‌های غیرقانونی رقابتی بین وزارتخانه‌ها برای برخورد با مفاسد و تخلفات به وجود می‌آورد.



محمدعلی نمازی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به این‌که برای برخورد با تخلفات بورسیه‌های تحصیلی مکانیزمی در وزارت علوم وجود دارد، اظهار کرد: وزارت علوم بر اساس مقررات موجود در این زمینه وارد عمل شده‌ و با رعایت احتیاط، تخفیف و ملاحظات نتایج تخلفات بورسیه‌های تحصیلی را در معرض افکار عمومی قرار دادند.



این فعال سیاسی با اشاره به این‌که مرجع اصلی رسیدگی به تخلفات مراجع قضایی هستند، خاطرنشان کرد: با انتشار تخلفات انجام شده در حوزه بورسیه‌های تحصیلی امیدواری خوبی بین مردم در جهت مبارزه مفاسد و تخلفات به وجود آمده است و در این زمینه قوه قضائیه و مجریه باید با هماهنگی‌های لازم کار را به پیش برند.



نمازی با بیان این‌که از برگ‌های برنده دولت آقای روحانی و وزارت علوم برخورد با تخلفات است، افزود: در برخورد با تخلفات باید مراقب باشیم وارد حواشی نشویم چون در بسیاری از موارد شاهد بوده‌ایم که با به حاشیه کشیده شدن موضوع تخلفات از مسیر اصلی خارج شده‌ایم.



این فعال سیاسی با بیان این‌که به نظر من در حوزه بورسیه‌های غیرقانونی نوعی تخلف معنوی صورت گرفته است، افزود: کمتر سابقه داشت در حوزه علم، دانش‌آموزی، دانشجویی، تحصیل و بورسیه تخلف صورت بگیرد، بنابراین برخورد در این زمینه بسیار لازم و ضروری بوده است که در امورات دیگر نیز بسیار تأثیرگذار خواهد بود.



نمازی خاطرنشان کرد: برخورد با تخلفات در حوزه علمی باعث می‌شود تا مردم پیگیری تخلفات در حوزه‌های مختلف را مقایسه کرده و رقابت خوبی بین وزارتخانه‌های مختلف در حوزه برخورد با مفاسد اتفاق بیفتد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
حسام الدین آشنا:
امیدواریم وزیر بعدی علوم از طریق تعامل سازنده با نمایندگان مشخص شود



مشاور فرهنگی رئیس جمهور تصریح کرد که همگان باید در مقابل نظر مجلس تسلیم باشند.



حسام‌الدین آشنا در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با توجه به عدم رای آوری دکتر محمود نیلی احمدآبادی برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه امروز مجلس گفت: امیدواریم در جریان معرفی وزیر بعدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از طریق تعامل سازنده و اقناعی با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی بتوان با سرعت برای ادامه پیشرفت علمی کشور و مدیریت آموزش عالی تدبیری مناسب را به کار گرفت.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سرپرست وزارت علوم:
مقابل افزایش بدون کیفیت رشته‌های دانشگاهی می ایستم/ نمی خواهیم دانشجوی بی‌کیفیت عرضه کنیم

سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از کمیت گرایی بدون توجه به کیفیت آموزش در مراکز آموزش عالی در دولت گذشته انتقاد کرد و گفت: مقابل افزایش بدون کیفیت رشته ها و مراکز دانشگاهی می ایستم.
به گزارش خبرگزاری مهر، دكترمحمدعلی نجفی در نشستي با هیئت رئیسه و روسای دانشکده های دانشگاه شیراز اظهار داشت: در وزارت علوم با مشکلاتی به جامانده از دوران گذشته روبرو هستیم و بخشی از تلاش ها باید صرف اصلاح اشتباهات گذشته شود.

وی تصریح کرد: این بدان معنا نیست که زحمات و اقدامات مثبت در گذشته را نادیده بگیریم اما کمیت گرایی در آموزش عالی کشور در دولت قبل بدون توجه به کیفیت آموزش از مشکلات فراروی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

نجفی گفت: با وجود گسترش کمی دانشگاه ها، هنوز هم عده ای در کشور دنبال ایجاد دانشگاه های جدید هستند، اما این موضوع در سیاست های کاری وزارت علوم قرار ندارد ، چرا که افزایش کمیت با کیفیت پایین رشته های دانشگاهی به نفع کشور نیست.

سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به وجود 250 هزار صندلی خالی دانشگاه ها پس از برگزاری آزمون سراسری امسال گفت: 160 هزار صندلی خالی به دانشگاه پیام نور و بقیه به سایر مراکز آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی اختصاص دارد.

وی تصریح کرد: برخی واحدهای دانشگاهی تحت تاثير کاهش قابل توجه شمار دانشجویان به دنبال اخذ مجوز پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هستند تا از محل شهریه دریافتی از دانشجویان این مقاطع، دانشگاه ها را اداره کنند.

نجفی افزود: برخی مراکز عنوان می کنند که اگر این امر محقق نشود، ورشکسته می شوند اما ما در وزارت علوم جلوی این خواسته ها ایستاده ایم و نمی خواهیم دانشجوی بی کیفیت به جامعه عرضه کنیم.

وی در ادامه اظهار کرد: افزایش بودجه پژوهشی در اختیار دانشگاه ها و بهسازی تجهیزات دانشگاهی در دستور کار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد.

سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که به دنبال تمرکززدایی در آموزش عالی کشور هستیم، گفت: بنا داریم اختیارات بیشتری به دانشگاه ها واگذار کنیم ودر این راستا، آئین نامه های شورای عالی برنامه ریزی و شورای گسترش تنظیم شده است که اختیارات دانشگاه ها را در رابطه با مسائل آموزشی و اداری افزایش می دهد.

وی اظهار داشت: به دنبال آن هستیم که صدای دانشگاه ها در مراحل تصمیم سازی و تصمیم گیری در کشور شنیده و پذیرفته شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
واکنش توئیتر منتسب به روحانی، به رأی نیلی


در صفحه منتسب به رئیس‌جمهور در توئیتر، مطلب کوتاهی در واکنش به رأی عدم اعتماد مجلس به گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت علوم درج شد.



به گزارش ایسنا، نامه‌نیوز با بازنشر این مطلب نوشت: رئیس‌جمهور در صفحه توئیتر خود (منتسب به رئیس‌جمهور) به رأی عدم اعتماد نمایندگان به وزیر پیشنهادی واکنش نشان داد. رئیس‌جمهور در توئیتر خود با هشتگ‌های «مجلس»، «رأی اعتماد» و «وحدت»، این جمله را نوشت: افکارعمومی قضاوت خواهد کرد. افکار عمومی ملت ما نه فاصله را می‌پسندد و نه خدای ناکرده لجبازی را می‌پسندد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
افزایش 7 برابری تغییر رشته دانش آموختگان مهندسی و علوم پایه به علوم انسانی

درجلسه 137 کارگروه مشورتی ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، دانشگاه های صنعتی شریف و علم و صنعت، کانون اصلی جریان مهاجرت دانش آموختگان فنی و مهندسی و علوم پایه به حوزه علوم انسانی اعلام شده اند.
به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه 137 کارگروه مشورتی ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، به ریاست دکتر منصور کبگانیان قائم مقام این ستاد، در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، دکتر کبگانیان با گرامیداشت ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا «ع» گفت: سیاست‌های مربوط به هیئت‌های امنای دانشگاه‌ها در ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، به تصویب رسیده و به زودی ابلاغ می شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به جوسازی رسانه‌های ضد انقلاب بر علیه این مصوبه افزود: مخالفت‌های رسانه‌های ضد انقلاب و بیگانه، نشان می دهد که ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در تدوین و تصویب این مصوبات راه درست را انتخاب کرده است.

کبگانیان ادامه داد: سیاست‌های مصوب در راستای اعطای اختیارات و امکانات بیشتر به این هیئت ها برای برنامه‌ریزی، نظارت و اداره دانشگاه‌ها است.

سپس موضوع «بررسی جامعه شناختی جریان مهاجرت و تغییر رشته نخبگان رشته‌های مهندسی و علوم پایه به علوم انسانی» در دستور کار ستاد قرار گرفت و گزارشی پیرامون طرح مطالعاتی انجام شده در این زمینه به اعضا ارائه شد.

در این گزارش که با همکاری دانشگاه صنعتی شریف و معاونت سیاستگذاری و برنامه ریزی ستاد نقشه جامع علمی و در راستای اجرایی سازی اقدام ملی 14 از راهبرد کلان 10 نقشه جامع علمی کشور تهیه و تدوین شده، ضمن اشاره به سیر صعودی توجه فارغ التحصیلان رشته‌های فنی و علوم پایه به رشته‌های علوم انسانی در مقطع تحصیلات تکمیلی، تغییر رشته 7 برابری دانش آموختگان مهندسی و علوم پایه به علوم انسانی در بازه زمانی «82 تا 92» در مقطع کارشناسی ارشد و گرایش فراوان تحصیل کردگان در رشته‌های مهندسی و علوم پایه به تحصیل در رشته مدیریت نیز مورد اشاره قرار گرفته است.

در ادامه این گزارش با تاکید بر لزوم جذب استعدادهای برتر برای تحصیل در حوزه علوم انسانی، دانشگاه های صنعتی شریف و علم و صنعت، کانون اصلی جریان مهاجرت دانش آموختگان فنی و مهندسی و علوم پایه به حوزه علوم انسانی اعلام شده اند.

پس از ارائه گزارش و بحث و تبادل نظر اعضا بر روی مفاد آن، مقرر شد پیشنهادهای اعضا به منظور مدیریت این جریان، دسته بندی و نتیجه گیری شده و برای تصمیم گیری به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارائه شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نجفی خبر داد:
احتمال تعطیلی برخی واحدهای پیام نور و غیرانتفاعی/ با افزایش ظرفیت دانشگاه آزاد مخالفیم

سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه احتمال دارد مجبور شویم برخی واحدهای پیام نور و غیرانتفاعی را در سال آینده تعطیل کنیم، گفت: این مسئله یکی از راههای رفع مشکل صندلی خالی در این مراکز است.
به گزارش خبرنگار مهر، نجفی سرپرست وزارت علوم تحقیقات و فناوری در حاشیه هشتمین همایش سالانه نخبگان جوان در جمع خبرنگاران در خصوص بورسیه ها توضیح داد: آمارهای اعلام شده در این خصوص متفاوت است. همان طور که رئیس جمهور گفته اند گزارش کامل بورسیه ها را اعلام می کنیم.

وی با بیان اینکه این بورسیه ها در یک تقسیم بندی کلی به چهار گروه تقسیم می شوند، عنوان کرد: گروه اول به اسم خارج به آنها بورسیه داده شده و بعد اعزام شده اند در نتیجه بدون شرکت در آزمون وارد این دوره شده اند. پرونده هایی که قرار است به کمیته 5 نفره ارجاع شود این گروه از بورسیه ها هستند نه همه آنها.

وی در خصوص گروه دوم بورسیه ها توضیح داد: این گروه از بورسیه ها به خارج هم اعزام شده اند و در حال تحصیل هستند که هنوز پرونده آنها را به کمیته 5 نفره ارجاع نداده ایم.

سرپرست وزارت علوم گفت: گروه سوم بورسیه هایی هستند که مربی های دانشگاهها بوده اند که از قانون ادامه تحصیل مربیان در داخل دانشگاهها استفاده کرده اند. این گروه حکم جداگانه خود را دارند.

نجفی اذعان داشت: گروه چهارم کسانی بودند که از امتیازات ایثارگران برای بورسیه استفاده کرده اند.

وی خاطرنشان کرد: البته در برخی جلسات کمیته برخی نمایندگان که عضو این کمیته بودند نتوانستند حضور پیدا کنند که در ظرف 3-4 روز آینده توضیحات کامل را در این خصوص ارائه می کنیم البته بدون ذکر نام افراد. به دلیل اینکه وارد حریم خصوصی افراد نشویم.

وی گفت: اگر معلوم شود که عده ای بدون صلاحیت لازم از بورسیه ها استفاده کرده اند بورسیه آنها لغو می شود.

سرپرست وزارت علوم تصریح کرد: سه گروه دیگر از بورسیه ها قرار نبود پرونده شان به کمیته ارجاع شود.

نجفی در خصوص نخبگان توضیح داد و اذعان داشت: در زمینه تحصیل نخبگان، آیین نامه تحصیل استعدادهای درخشان را داریم که تعدادی از نخبگان که برتر هستند بدون کنکور وارد دوره ارشد و دکترا شوند.

وی با بیان اینکه وزارت علوم تا سال آینده تعدادی رشته های جدید پیش رشته ای ایجاد می کند، تصریح کرد: زمینه این اقدام فراهم شده و 66 رشته تا به امروز برنامه ریزی شده است و برای برترین امتیازات نخبگان و ورود بدون کنکور به ارشد و دکتراست ولی هنوز تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است.

سرپرست وزارت علوم در خصوص افزایش ظرفیت دانشگاه آزاد و مجوز نداشتن برخی رشته محل ها در دانشگاه آزاد اعلام کرد: در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده که کمیته ای با نماینده دانشگاه آزاد و وزارت علوم و بهداشت و خود شورا تشکیل شود تا رسیدگی کنند که امسال ظرفیت دوره های ارشد و دکترای دانشگاه آزاد چندین برابر شده است.

نجفی در ادامه گفت: میرزاده رئیس دانشگاه آزاد چند بار اعلام کرده تعداد دانشجویان دکترا پذیرفته شده است. در سال جاری نسبت به سال های قبل 1.7 برابر شده است و این بدان معناست که 70 درصد اضافه شده است. به نظر می‌رسد حرف میرزاده دقیق‌تر است اما چون در شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از آقایان نظر 7 برابری را مطرح کرده قرار شد تا کمیته‌ای به این مسئله رسیدگی کند.

وی درباره رشته محل‌های دکتری افزود: ما یک ظرفیتی را در حد 12 هزار نفر در دوره دکتری برای دانشگاه آزاد در سال تحصیلی جدید معلوم کرده‌ایم و هر کدام از رشته‌ها کاملا معلوم بود اما در مورد محل‌ها چون دانشگاه آزاد تغییراتی داشت محل‌ها را ما تعیین نکردیم اما قرار ما با دانشگاه آزاد این بود که بعد از اینکه رشته محل‌ها مشخص شدند آن را به ما اعلام کنند و تا اردیبهشت 94 فرصت دارند در تمام رشته‌محل‌هایی که پذیرش دکترا دارند تمام شرایط حداقلی استاندارد را از نظر استاد و تجهیزات جنبی فراهم کنند. از این رو ما نگران وضعیت دانشگاه آزاد نیستیم اما همانطور که گفتیم با افزایش هر گونه ظرفیتی برای دانشگاه آزاد و غیر دولتی در سال تحصیلی جاری مخالفیم.

وی همچنین با اشاره به تعیین تکلیف صندلی‌های خالی دانشگاه‌ها،‌ گفت: در این باره باید طرح‌هایی را برای سال تحصیلی آینده مطرح کنیم. یکی از این طرح‌ها در ارتباط با دانشگاه‌های غیردولتی این است که مجبور به تعطیل برخی از آنها می شویم.

سرپرست وزارت علوم افزود: دوم اینکه برخی از دانشگاه‌های غیردولتی می‌توانند از طریق ادغام با یکدیگر صندلی‌های خالی را جبران کنند تا هزینه‌های اقتصادی آنها کاهش یابد.

وی افزود: در مورد دانشگاه‌های پیام نور نیز ممکن است مجبور شویم برخی از واحدهای پیام نور را در مراکز شهرستان‌ها تعطیل کنیم. ضرورتی ندارد ما این تعداد مرکز پیام نور و علمی کاربردی در کشور داشته باشیم.

سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در رابطه با این مسئله امیدواریم سال آینده با چنین تمهیداتی بحث صندلی‌های خالی در دانشگاه‌ها به طور کامل از بین برود.
 
بالا