• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار مربوط به تحصیل و دانشگاه

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک نماینده مالزی تاکید کرد
به جای تاسیس دانشگاه به فکر اشتغالِ جوانان باشید



یک نماینده مجلس مالزی تاکید کرد: این کشور به جای تاسیس دانشگاه‌های جدید به افزایش مشاغل پردرآمد برای جوانان نیاز دارد.



به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «زئیریل خیر جوهری»، نماینده مجلس مالزی گفت: این کشور به جای احداث دانشگاه‌های بیشتر در مالزی باید تمرکز خود را روی اشتغال‌زایی و صنایع پربازدهی قرار دهد که مشاغل پردرآمدتر و فرصت‌های شغلی بهتری پیش‌روی جوانان کشور قرار می‌دهند.



وی افزود: احداث دانشگاه‌های بیشتر یک حرکت مثبت است که باعث افزایش سرعت رشد اقتصادی می‌شود اما تنها راه‌حل مشکل جوانان این کشور نیست که اکثر آنها با معضل بیکاری دست و پنجه نرم می‌کنند.



این نماینده در ادامه گفت: احداث دانشگاه‌های بیشتر ایده خوبی است اما اگر بی‌هدف باشد هیچ تاثیری به تحرک اجتماعی و مشاغل درآمدزا نخواهد داشت.



به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتیزنیوز، اطلاعات آماری بانک جهانی در سال 2012 میلادی نرخ بیکاری جوانان مالزی را 10.3 درصد اعلام می‌کند و زئیریل با اشاره به این آمار تاکید کرد که میزان بیکاری جوانان این کشور در مقایسه با کشورهای همسایه بسیار بالاتر است. این در حالی است که بنابر آمار بانک جهانی، نرخ بیکاری در تایلند 2.8، سنگاپور 6.7 و ژاپن 8 درصد است. با این حال نرخ بیکاری در این کشور همچنان پایین‌تر از اروپا است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای خبر داد
اجرای طرح کارورزی برای فارغ‌التحصیلان بیکار
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه طرح کارورزی در حوزه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دنبال می‌شود، گفت: فارغ‌التحصیلان بیکار آموزش داده شده و در فضای صنعتی به کار گرفته می‌شوند.


13920725000285_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس، کورش پرند در بازدید از یک کارگاه قالیبافی در استان کردستان اظهار داشت: در این گونه کارگاه‌ها زنجیره ارزش با طراحی و تهیه منابع اولیه انجام می‌شود.

    وی افزود: در این کارگاه کار بازاریابی به صورت کامل انجام می‌شود و محصولات آن در کشورهای دیگر فروخته خواهد شد، ضمن آنکه تمام کارهای طراحی نیز بر عهده خود افراد حاضر در این کارگاه است.

    رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور تصریح کرد: در این کارگاه آموزش‌های مهارتی ارائه و طراحی و تهیه منابع اولیه، بازاریابی و نظارت و کنترل کیفیتی همگی انجام می‌شود.

    پرند، فرهنگ هر استان در حوزه فرش را بسیار مهم دانست و گفت: علاوه بر اشتغال‌زایی، فروش برند فرش کردستان در جهان مایه افتخار است و باید افراد کارآفرین را پشتیبانی کرد.

    وی بهترین مدل عملیاتی برای توسعه اشتغال در کسب و کارهای کوچک را این گونه کارگاه‌ها عنوان کرد و افزود: باید تلاش کرد این گونه واحدها هر چه بیشتر رونق بگیرند.

    معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ارتباط سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با صندوق مهر امام رضا(ع) گفت: این صندوق تسهیلات لازم را به دو گونه ارائه می‌دهد که در روش نخست به خود افراد بیش از 5 میلیون تومان وام می‌دهد.

    پرند، روش دوم را اعطای وام به افراد پشتیبان و آنهایی که اقدام به ایجاد شغل برای سایر افراد اقدام کنند نام برد و گفت: در حوزه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی طرح جدیدی را به عنوان طرح کارورزی دنبال می‌کنیم.

    وی افزود: در قالب این طرح فارغ‌التحصیلان بیکار آموزش داده شده و در فضای صنعتی به کار گرفته می‌شوند و قرار است بیمه و حقوق این افراد را نیز دولت پرداخت کند تا بتوانند وارد بازار کار شوند.

    رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه یکی از راه‌های رفع بیکاری حفظ مشاغل خانگی و کسب و کارهای کوچک است، گفت: توسعه این مشاغل بهترین راه برای غلبه بر مشکلات است.

    انتهای پیام/ب

    -
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش خبر داد
علاقه کمتر دختران برای تحصیل در زمینه صنعت/ سهم 41 درصدی آموزش‌های فنی‌ و حرفه‌ای



مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه استقبال دختران از تحصیل در زمینه صنعت کمتر و بیشتر به سمت "خدمات" است اظهار کرد: به علت محدودیت‌های فرهنگی در جامعه استقبال دختران از رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای کمتر است. به همین علت باید فرهنگ سازی کنیم تا دختران هم حرفه‌ای بیاموزند، در این صورت قطعا بازار کار هم خواهند داشت.



سید محسن حسینی‌مقدم، در گفت‌وگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه در سال 92-93، 765 هزار دانش‌آموز در مدارس فنی و حرفه‌ای و کار و دانش مشغول به تحصیل بوده‌اند، اظهار کرد:‌ این تعداد 41.5 درصد از مجموع دانش آموزان پایه دوم و سوم متوسطه را تشکیل می‌دهند.



وی افزود: از این آمار، 365 هزار نفر در پایه دوم و مابقی در پایه سوم تحصیل می‌کنند.



مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش با اشاره به فعالیت 7100 هنرستان مستقل و زمینه در شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کارو دانش گفت: از این تعداد 975 مرکز در بخش غیردولتی فعالیت می‌کنند و در مجموع 40 هزار و 370 کلاس فنی و حرفه‌ای و کارودانش داریم.



حسینی‌مقدم افزود: اگرچه سعی می‌کنیم حرکت به سمت توسعه کمی مراکز فنی وحرفه‌ای با احتیاط صورت پذیرد، البته بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، باید سهم آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کارودانش تا پایان برنامه به 46 درصد برسد که اکنون روی آمار 41 درصد هستیم.



وی افزود: با توجه به اعتبارات آموزش و پرورش و اعتبارات خاصی که برای تجهیز هنرستان‌ها نیاز است، امسال با شیب ملایم‌تری در استان‌ها حرکت می‌کنیم برای سال 93-94 این آمار را به 42.5 درصد برسانیم.



مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در زمینه فنی و حرفه‌ای 43 رشته در سه شاخه صنعت (20 رشته)، خدمات (19 رشته) و کشاورزی (4رشته) داریم گفت: از این تعداد تنها در سه یا چهار رشته هنرجو نداریم.



حسینی‌مقدم افزود: یکی از سیاست‌های کاری ما فرهنگ‌سازی است. تفکر حاکم این است که هرکس وضعیت تحصیلی‌اش مناسب نیست، باید به فنی و حرفه‌ای برود، در حالی که این تفکر صحیح نیست. قطعا کسانی که به سمت فنی و حرفه‌ای می‌روند، دانش‌آموزانی نیستند که از استعداد تحصیلی پایینی برخوردار باشند.



وی ادامه داد: از سوی دیگر معتقدیم همین فردی که استعداد تحصیلی‌اش پایین است بعد از فارغ التحصیلی توانایی دارد که یک آچار دست بگیرد و قطعا بازار کار هم برای او مهیاتر است.



مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه استقبال دختران از تحصیل در زمینه صنعت کمتر و بیشتر به سمت خدمات است اظهار کرد: به علت محدودیت‌های فرهنگی در جامعه استقبال دختران از رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای کمتر است، به همین علت باید فرهنگ سازی کنیم تا دختران هم حرفه‌ای بیاموزند، در این صورت قطعا بازار کار هم خواهند داشت.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش اعلام کرد
جزئیات تعطیلی پنجشنبه‌های مدارس/ پیشنهاد کوتاه شدن تعطیلات تابستانی
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش درباره تعطیلات مدارس در روزهای پنجشنبه گفت: پیشنهاد کوتاه شدن تعطیلات تابستانی و حتی شناور شدن آن در طول سال، مطرح است.


13900825132043_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه آموزش و پرورش خبرگزاری فارس به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش، مهدی‌نوید ادهم با بیان اینکه ساماندهی زمان آموزش در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مورد تأکید قرار گرفته است، اظهار داشت: بر این اساس باید از زمان آموزش برای تحقق اهداف تعلیم و تربیت به بهترین نحو استفاده کرد.

    وی افزود: زمان آموزش، نمودهای مختلفی دارد که کل سال تحصیلی از آغاز تا پایان از جمله آنهاست و البته جای تأمل دارد؛ در همین رابطه می‌توان به تعطیلات گسترده تابستانی اشاره کرد که طول آن حداقل سه ماه است و در برخی استان‌های گرمسیری به چهار ماه‌ و نیم می‌رسد و آسیب‌های آموزشی و تربیتی فراوانی به همراه دارد.

    دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به عدم اختیار آموزش و پرورش درباره تصمیم‌گیری پیرامون تعطیلات تابستانی، خاطر نشان کرد: مجلس شورای اسلامی مصوبه‌ای دارد که بر اساس آن سال تحصیلی از اول مهر آغاز می‌شود و تا پایان اردیبهشت‌ماه ادامه می‌یابد و خردادماه هر سال به برگزاری امتحانات اختصاص پیدا می‌کند.

    نوید ادهم افزود: البته پیشنهاد کوتاه شدن تعطیلات تابستانی و حتی شناور شدن آن در طول سال، مطرح است و امیدواریم روزی نمایندگان مجلس این موضوع را در دستورکار خودشان قرار دهند.

    وی با اشاره به اینکه از بُعد دیگر، زمان آموزش به مجموع روزهایی که یک دانش‌آموز باید در طول هفته به مدرسه بیاید نیز اطلاق می‌شود، گفت: این زمان می‌تواند 5 یا 6 روز باشد، اکثر کشورهای دنیا به ویژه در مقاطع ابتدایی بر اثربخشی پنج روز آموزشی در هر هفته تأکید دارند.

    دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش افزود: همچنین طول ساعاتی که دانش‌آموز باید روزانه در مدرسه حضور یابد از منظر ساماندهی زمان آموزش اهمیت پیدا می‌کند؛ ساعات موظفی تعیین شده و بر طبق آن دانش‌آموزان دوره ابتدایی باید 25 ساعت در هفته در مدرسه حضور داشته باشند که در 5 روز ساماندهی می‌شود.

    نوید ادهم ضمن تأکید بر اینکه استفاده بهینه از زمان آموزش در جهت تحقق اهداف تعلیم و تربیت یک اصل مهم در فرآیند یادگیری تلقی می‌شود، اظهار کرد: مصوبه "ساماندهی زمان آموزش" شورای عالی آموزش و پرورش نیز بر این اصل مهم استواراست، بنابراین در این زمینه از واژه "تعطیلی" استفاده نکرده است و اگر هم برای پنجشنبه‌ها برنامه رسمی تعریف شود، به منزله فرصتی است که باید برای تحقق اهداف تعلیم و تربیت از آن بهره‌برداری کرد.

    وی افزود: این تعطیلات "اختیاری" است و می‌تواند فعالیت‌های اردویی، آزمایشگاهی، تفریحی و بازدیدی را در بر گیرد؛ بر اساس مصوبه شورای عالی از آنجا که بخشی از مأموریت آموزش و پرورش به خصوص در دوره ابتدایی بر مبنای مشارکت خانواده‌ها انجام می‌شود، فراغت پنجشنبه‌ها فرصتی است تا دانش‌آموزان بتوانند به فعالیت‌های خانوادگی از جمله صله رحم بپردازند.

    نوید ادهم در مورد"اختیاری" بودن تعطیلات مدارس، خاطرنشان کرد: این یک تصمیم اجرایی است، همانگونه که وقتی مجلس قانونی را وضع می‌کند، دولت مخاطب آن است، شورای عالی نیز همین گونه است و وقتی قانونی را وضع می‌کنیم، وزارتخانه مخاطب ماست؛ آن هم یا به صورت متمرکز درباره اجرا تصمیم می‌گیرد، یا به فراخور موضوع آن را به استان‌ها، مناطق و مدارس واگذار می‌کند؛ اما فوق برنامه در وازرتخانه یک امر اختیاری است، به این معنا که دانش‌آموزان مختار هستند در این فعالیت شرکت کنند یا خیر؛ بنابراین اجباری در فوق برنامه‌ها نخواهد بود.

    وی درباره الزام همه مدارس به فعالیت در روزهای پنجشنبه‌ گفت:‌ همه مدارس باید از ظرفیت پنجشنبه‌ها استفاده و اجرای فعالیت‌های آموزشی، فرهنگی و تفریحی را دنبال کنند؛ حال مدارس می‌توانند از این فرصت استفاده کنند یا خیر، البته توصیه ما استفاده از این ظرفیت است.

    دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش تصریح کرد: در اینجا اصل بر تعطیلی نیست، بلکه بر دایر بودن مدارس و ارائه این خدمات به دانش‌آموزان است، مگر آنکه خلافش ثابت شود؛ به عنوان مثال امکانات در اختیار نباشد، بچه‌ها نخواهند، خانواده‌ها همراهی نکنند و مواردی از این دست.

    وی همچنین درباره ضابطه تعیین هزینه‌ فوق برنامه‌ها در مدارس مختلف از دولتی گرفته تا هیأت امنایی گفت: فوق برنامه‌ها در آموزش و پرورش آیین‌نامه دارد و مدارس هیأت امنایی می‌توانند بر اساس ضوابط خود آن را تعیین کنند؛ این موضوع در اختیار مدرسه است.

    نوید ادهم درباره هزینه‌های روز پنجشنبه و درآمدزایی آن برای مدارس گفت: بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی درباره اوقات فراغت و همچنین مدارس غیردولتی این اجازه به ما داده شده است که برای فعالیت‌های فوق برنامه از دانش‌آموزان علاقه‌مند هزینه‌های لازم دریافت شود، اما شرط آن، این است که ثبت‌نام و اخذ وجه نباید در زمان ثبت‌‌نام انجام شود.

    انتهای پیام/

    -
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
شرایط ارائه مدرک "کاردانی" به فارغ‌التحصیلان
**** آموزش فنی‌وحرفه‌ای 5 ساله می‌شود


مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در حال بررسی طرح آموزش‌ پنج ساله فنی و حرفه‌ای هستیم اظهار کرد: با کمک موسسه فنی و حرفه‌ای و وزارت علوم این طرح انجام خواهد شد و دانش آموز پس از طی دوره پنج ساله، مدرک کاردانی (پیوسته) دریافت می‌کند و پس از فارغ‌التحصیلی به عنوان یک تکنسین ماهر به کار گرفته می‌شود.



محسن حسینی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه 263 میلیارد تومان هزینه تجهیز هنرستان‌هاست گفت:‌ اگر این اعتبار به طور کامل تخصیص یابد، باز هم نخواهیم توانست بسیاری از ابزار و تجهیزات هنرستان‌ها را بروز کنیم.



وی افزود: نیاز هست که از ظرفیت‌های بیرونی کمک بگیریم. اکنون خیرین مدرسه ساز را داریم و در حال پیگیری طرحی هستیم که خیرین را به سمت کمک برای تجهیز هنرستان‌ها سوق دهیم.



مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ما هنرستان‌های فعالی داریم که از لحاظ تجهیزات فقیر هستند، گفت: شاید خیرینی باشند که مبالغ کلان چند میلیاردی برای ساخت مدرسه در اختیار نداشته باشند، ولی می‌توانند چند میلیون تومان صرف کنند و وسیله‌ای را برای مدارس فنی حرفه‌ای خریداری کنند که اگر این کار اجرایی شود گام بزرگی خواهد بود.



حسینی‌مقدم در پاسخ به اینکه آیا برنامه‌ای برای توسعه رشته‌های تحصیلی در فنی و حرفه‌ای مدنظر است، گفت: در حال نیازسنجی بازار و نیاز جامعه و بازار کار هستیم تا بر اساس آن رشته‌هایی را راه‌اندازی کنیم، البته در این دو سال آهنگ حرکت را کندتر خواهیم کرد. وی افزود: علت این امر آن است که برای دو سال آینده **** آموزش فنی و حرفه‌ای در برنامه 3-3-6 تغییر کرده و پنج ساله می‌شود و ما همه برنامه‌ریزی‌ها را برای آن زمان انجام می‌دهیم.



مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در حال بررسی طرح آموزش‌ پنج ساله شدن فنی و حرفه‌ای هستیم اظهار کرد: با کمک دانشگاه فنی و حرفه‌ای و وزارت علوم این طرح انجام خواهد شد و دانش آموز پس از طی دوره پنج ساله، مدرک کاردانی (پیوسته) دریافت می‌کند و پس از فارغ‌التحصیلی به عنوان یک تکنسین ماهر به کار گرفته می‌شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

با حکم فرجی دانا؛

معتمدی سرپرست دانشگاه امیرکبیر شد

وزیر علوم با صدور حکمی، سرپرست جدید دانشگاه صنعتی امیرکبیر را منصوب کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا فرجی دانا با صدور حکمی، سید احمد معتمدی را به سمت سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر منصوب کرد.

فرجی دانا با توجه به اتمام دوره مسئولیت علیرضا رهایی، طی حکمی احمد معتمدی را به سمت سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر منصوب کرد.

وزیر علوم، همچنین در نامه ای از خدمات علیرضا رهایی رئیس سابق دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمان تصدی این مسئولیت قدردانی کرد.

احمد معتمدی عضو هیئت علمی و استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر است، وی از سال 1380 تا 1384 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده و هم اکنون مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در امور علمی و پژوهشی و عضو شورای راهبری این وزارت است، همچنین تصدی مسئولیت معاونت پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ریاست سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، دبیری شورای پژوهشهای علمی کشور و مدیریت کمیته خود کفایی مخابرات از دیگر سوابق اجرایی وی است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر:
شادابی در دانشگاه کمرنگ شده است



سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اینکه در بعد دانشجویی اکنون شادابی در دانشگاه کمرنگ شده است افزود: به دنبال راهکارهای مناسب برای شادابی بیشتر در دانشگاه هستیم زیرا هرچه شادابی بیشتری داشته باشیم روند مهاجرت دانشجویان به خارج کمتر می‌شود.



دکتر معتمدی در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: دانشگاه امیرکبیر از نظر علمی و شاخص‌های دانشگاهی قوی است اما آنچه که به نظر می‌رسد باید مورد توجه قرار گیرد ارتقای جایگاه دانشگاه در سطح بین‌المللی است تا هم در عرصه دانشگاه و هم در عرصه ملی اثر مثبت بگذاریم.



وی با بیان اینکه دانشگاه‌های کشور در عین حال که از واقعیت بالاتر هستند اما در شاخص‌ها رتبه مناسبی ندارند افزود: تلاش خواهیم کرد شاخص‌ها را ارتقا ببخشیم و از طرف دیگر در بخش‌های علمی و آموزشی اصلاحات ساختاری انجام دهیم.



معتمدی با تاکید بر اینکه اتفاقات مهمی طی 10 سال گذشته در دنیا افتاده است اظهار کرد: **** آموزشی دیگر مثل گذشته نیست و بیشتر به تکنولوژی تکیه دارد و گرایش‌های میان رشته‌ای تقویت شده‌اند، اما در کشور ما هنوز به آن نپرداخته‌ایم در این گونه مسائل سعی داریم در چارچوب قوانین مصوب وزارت علوم یک بازنگری در ساختار و برنامه‌ریزی آموزشی در مقاطع مختلف انجام دهیم.



رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اینکه در بعد پژوهشی هرچند نقش خوبی در طرح‌های ملی داشته‌ایم اما باید مشارکت در طرح‌های ملی را افزایش دهیم اظهار کرد: دانشگاه باید در برنامه‌های کشور اثرگذاری بیشتری داشته باشد و به عنوان مشاورین علمی نقش خود را به خوبی ایفا کند. دانشگاهی مثل امیرکبیر که نیروهای ورزیده در زمینه مختلف دارد. باید سازوکارهای اجرایی که بیشتر در کشور اثرگذاری داشته باشیم تدوین کنیم.



معتمدی با اشاره به اینکه در بعد دانشجویی اکنون شادابی در دانشگاه کمرنگ شده است افزود: به دنبال راهکارهای مناسب برای شادابی بیشتر در دانشگاه هستیم. هرچه شادابی بیشتری داشته باشیم روند مهاجرت دانشجویان به خارج کمتر می‌شود. در بحث کاهش مهاجرت فقط مسائل علمی مطرح نیست و باید یک محیط شاداب و خوب فراهم کنیم که ایده‌هایی در این زمینه داریم که ان‌شاءالله موفق خواهیم شد.



وی با بیان اینکه سخت‌ترین مرحله، اجرایی کردن این ایده‌هاست، گفت: سعی داریم با اجرایی کردن این ایده‌ها دانشگاه امیرکبیر را به یک پایلوت در این زمینه تبدیل کنیم و ضمن آنکه حساسیت‌هایی دراین باره وجود دارد شادابی را بیشتر کنیم.



رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره بازگشت دانشجویان ستاره‌دار نیز اظهار کرد: بازگشت دانشجویان ستاره‌دار و اخراجی عمدتا به وزارت علوم و نهادهای دیگر برمی‌گردد که وزارت علوم هم در این زمینه فعال است اما قطعا سعی می‌کنیم در این زمینه مشارکت داشته باشیم و در چارچوب قانون این کار را انجام دهیم.



معتمدی با بیان اینکه گمان نمی‌کنم قانونی برای ستاره‌دار کردن دانشجویان وجود داشته باشد گفت: از آنجایی که سال‌ها در آموزش عالی حضور داشتم هیچ گاه قانونی در این زمینه ندیده‌ام. خطا ممکن است اتفاق بیفتد اما اگر قوانین به درستی چه در این زمینه و چه در زمینه‌های دیگر به خوبی اجرا شود شاهد مشکلات این چنینی نخواهیم بود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

از سوی وزیر علوم
شفیعی سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی شد/پورعباس برکنار شد
رضا فرجی دانا در حکمی مسعود شفیعی سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای را با حفظ سمت به سرپرستی دانشگاه جامع علمی - کاربردی منصوب کرد.


13921124000154_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، در حکم انتصاب شفیعی آمده است: با عنایت به مراتب تعهد، تخصص و شایستگی جنابعالی، به موجب این حکم با حفظ سمت در دانشگاه فنی و حرفه‌ای، به سرپرستی دانشگاه جامع علمی – کاربردی منصوب می‌شوید.

    از جنابعالی انتظار دارد، به منظور ساماندهی، هم‌افزایی و انسجام‌بخشی فعالیت های این دو دانشگاه اقدامات زیر را انجام دهید:

    - تحول در ساختار کلان آموزش های مهارتی و شغل محور به منظور دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی و رفع موانع و مشکلات موجود در ساختار های عرضه کننده آموزش های مذکور.

    - ترویج فرهنگ و مهارت های کسب و کار دانش بنیان و کار آفرینی و ارتقای توانایی های علمی و فناوری و مهارتی دانشجویان با تاکید بر نیاز های جامعه و مستعد سازی جهت پذیرش مسئولیت های شغلی

    - فراهم آوردن زمینه حضور فعال تر بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری و توسعه آموزش های مهارتی

    - افزایش قابلیت های خلاقیت ، نوآوری و کار آفرینی در حوزه آموزش های مهارتی کشورو بسترسازی مناسب به منظور ایجاد انگیزه برای جذب افراد مستعد و توانمند به حوزه های مذکور

    -ایجاد جایگاه مناسب برای توسعه آموزش های مهارتی در برنامه های توسعه پنج ساله کشور

    - افزایش فرصت های کیفی در حوزه آموزش های علمی – کاربردی و فنی و حرفه ای با مشارکت دستگاه های مرتبط و توسعه ظرفیت های اشتغال .

    امید است با اتکال به خداوند متعال ، با درایت ، تدبیر و بهره مندی از تمامی ظرفیت های موجود کشور به ویژه توانایی ها و توانمندی های همکاران محترم دو دانشگاه ، در انجام وظایف محوله و نقش آفرینی در اقتصاد دانش بنیان و تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی موفق و موید باشید .

    وزیر علوم ، همچنین در نامه جداگانه ای از خدمات دکترعبدالرسول پورعباس رئیس سابق دانشگاه جامع علمی - کاربردی در زمان تصدی این مسئولیت قدردانی کرد.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
«تحصیل» جایگزین اشتغال شده است


یک جامعه‌شناس با بیان اینکه عمده‌ترین مشکل جوانان، اشتغال است، اظهار کرد: متاسفانه تحصیل جایگزین اشتغال شده است و به علت ناتوانی در ایجاد اشتغال، جوانان را تشویق به تحصیل می‌کنیم، به گونه‌ای که درحال حاضر 2300 مرکز آموزش عالی در کشور وجود دارد که 4.5 میلیون نفر در آنها مشغول به تحصیل هستند.



دکتر امیرمحمود حریرچی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس «جوانان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: نیازهای رفع نشده و مشکلات حل نشده جوانان باید براساس پژوهش‌های انجام شده و به کمک جوانان شناسایی و رفع شود، اما دست‌اندرکاران تلاش می‌کنند خودشان مشکلات و نیازهای جوانان را شناسایی کنند که این رویکرد تاکنون مشکلی را حل نکرده است.



وی با بیان اینکه هر قشری به ویژه جوانان مشکلاتی دارند، اظهارکرد: مسائل و نیازهای این گروه سنی مغفول واقع شده است؛ اما همچنان قصد بکارگیری ایده‌های جوانان برای حل مشکلات خودشان را نداریم. این در حالیست که جامعه مدنی به معنای مشارکت مردم برای حل مشکلات خودشان است. بنابراین باید از سازمان‌های مردم‌نهاد بهره ببریم.





نیازهای جوانان نسبت به گذشته متفاوت شده است


این جامعه‌شناس در ادامه گفت: با توجه به توسعه در سطح جهان نیازهای جوانان نسبت به گذشته متفاوت شده است که لازم است آنها را بشناسیم و براساس این نیازها برنامه‌ریزی کنیم.



وی افزود: در دوران تحصیل کارآفرینی به دانشجویان آموزش داده نمی‌شود، برای تولید کار باید جوانان از نظر سرمایه‌ حمایت شوند و ایده‌های آنان نیز مورد حمایت قرار گیرد و به همین منظور پارک‌های علم و فناوری تشکیل شده است و تعاونی‌هایی نیز به منظور ادامه خدمات در حال فعالیت هستند.



این جامعه‌شناس مشکل دوم جوانان را شرایط ازدواج دانست و اظهار کرد: میانگین سن ازدواج در حال افزایش است و یکی از دلایل کاهش آمار ازدواج مخارج و هزینه‌های آن است علاوه بر آن جوانان درباره چگونگی انتخاب درست همسر آگاهی‌های لازم را ندارند و ما به آنها آموزش‌های لازم را در این زمینه نداده‌ایم.





بلوغ روانی و اجتماعی افراد به تاخیر افتاده است


حریرچی افزود: معمولا در دانشگاه‌ها یا برگزاری دوره‌های آموزشی تلاش می‌شود در زمینه چگونگی انتخاب همسر اطلاعاتی به جوانان منتقل شود، این در حالیست که چنین موضوعاتی باید از دوران نوجوانی که فرد قادر به شناخت جنسیت خود می‌شود به او آموزش داده شود؛ البته در حال حاضر بلوغ روانی و اجتماعی افراد به تاخیر افتاده است.

وی در ادامه گفت: جوانی پلی میان وابستگی دوران کودکی و دستیابی به استقلال برای ورود به دوران میانسالی است. برای دستیابی به این هدف باید فرصت‌های لازم فراهم شود و افراد مهارت‌های لازم را یاد بگیرند. آنان باید بتوانند تا پیش از 30 سالگی مهارت، دانش و حرفه‌ای را کسب کنند و خانواده تشکیل داده باشند. البته لزومی ندارد که حتما افراد تحصیلات دانشگاهی داشته باشند.



این جامعه‌شناس افزود: در حال حاضر دستیابی به این اهداف به تاخیر افتاده است. افراد در صورت تحصیل مهارت لازم را کسب نکرده‌اند. در حال حاضر مدرک‌گرایی جوانان را عذاب می‌دهد و بیشتر خانواده‌ها بر فرزندان خود اصرار می‌کنند که به دانشگاه بروند. این در حالی است که ما به متخصصان فنی کاردان نیز احتیاج داریم.



وی با اشاره به مشکل مسکن جوانان اظهار کرد: در حال حاضر جوانان حسرت پدر و مادر خود را می‌خورند و درباره آینده خود نگرانی‌های زیادی دارند. ناامیدی یکی از عمده‌ترین مسائلی است که جوانان با آن دست به گریبان هستند و نگرانی‌شان نسبت به آینده موجب خروج برخی از آنها از کشور شده است. این در حالی است که ما تا چند سال آینده ممکن است دچار مشکلات جمعیتی شویم.



حریرچی در پایان گفت: برخی از جوانان پس از تحصیل به علت نبود کار نامناسب در داخل کشور و با کمال بی‌میلی از کشور مهاجرت می‌کنند. بنابراین حیاتی‌ترین مساله آنها کار است، بنابراین باید در جهت فراهم‌سازی اشتغال جوانان، کوشش کنیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای با حفظ سمت سرپرست دانشگاه علمی - کاربردی شد



وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ، در حکمی دکتر مسعود شفیعی سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای را با حفظ سمت به سرپرستی دانشگاه جامع علمی - کاربردی منصوب کرد.



به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا، در حکم انتصاب دکتر شفیعی آمده است: با عنایت به مراتب تعهد ، تخصص و شایستگی جنابعالی، به موجب این حکم با حفظ سمت در دانشگاه فنی و حرفه ای ، به سرپرستی دانشگاه جامع علمی – کاربردی منصوب می شوید .

از جنابعالی انتظار دارد ، به منظور ساماندهی ، هم افزایی و انسجام بخشی فعالیت های این دو دانشگاه اقدامات زیر را انجام دهید :

- تحول در ساختار کلان آموزش های مهارتی و شغل محور به منظور دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی و رفع موانع و مشکلات موجود در ساختار های عرضه کننده آموزش های مذکور.

- ترویج فرهنگ و مهارت های کسب و کار دانش بنیان و کار آفرینی و ارتقای توانایی های علمی و فناوری و مهارتی دانشجویان با تاکید بر نیاز های جامعه و مستعد سازی جهت پذیرش مسئولیت های شغلی

- فراهم آوردن زمینه حضور فعال تر بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری و توسعه آموزش های مهارتی

- افزایش قابلیت های خلاقیت ، نوآوری و کار آفرینی در حوزه آموزش های مهارتی کشورو بسترسازی مناسب به منظور ایجاد انگیزه برای جذب افراد مستعد و توانمند به حوزه های مذکور

-ایجاد جایگاه مناسب برای توسعه آموزش‌های مهارتی در برنامه های توسعه پنج ساله کشور

- افزایش فرصت های کیفی در حوزه آموزش‌های علمی – کاربردی و فنی و حرفه ای با مشارکت دستگاه های مرتبط و توسعه ظرفیت های اشتغال .

امید است با اتکال به خداوند متعال ، با درایت ، تدبیر و بهره مندی از تمامی ظرفیت های موجود کشور به ویژه توانایی ها و توانمندی های همکاران محترم دو دانشگاه ، در انجام وظایف محوله و نقش آفرینی در اقتصاد دانش بنیان و تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی موفق و موید باشید .

وزیر علوم ، همچنین در نامه جداگانه ای از خدمات دکترعبدالرسول پورعباس رئیس سابق دانشگاه جامع علمی - کاربردی در زمان تصدی این مسئولیت قدردانی کرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آیا دو دانشگاه مهارتی کشور ادغام می‌شوند؟
«هت‌ تریک» یک گمانه



با انتصاب دکتر مسعود شفیعی سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای با حفظ سمت به سرپرستی دانشگاه جامع علمی - کاربردی ، بار دیگر شائبه و گمانه ادغام این دو دانشگاه مهارتی در اذهان تقویت شد.

به گزارش خبرنگار«دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری روز سه شنبه در حکمی دکتر مسعود شفیعی سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای را با حفظ سمت به سرپرستی دانشگاه جامع علمی - کاربردی منصوب کرد و شائبه ادغام این دو دانشگاه مهارتی بار دیگر قوت گرفت و آنچه این احتمال را قوت می‌بخشد سرفصل‌های مورد تاکید وزیرعلوم در حکم انتصاب سرپرست دانشگاه علمی کاربردی است.

در بخشی از این حکم فرجی دانا یادآور شده است: «از جنابعالی انتظار دارد به منظور ساماندهی، هم افزایی و انسجام بخشی فعالیت‌های این دو دانشگاه اقدامات زیر را انجام دهید:

- تحول در ساختار کلان آموزش های مهارتی و شغل محور به منظور دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی و رفع موانع و مشکلات موجود در ساختارهای عرضه کننده آموزش‌های مذکور.

- ترویج فرهنگ و مهارت‌های کسب و کار دانش بنیان و کارآفرینی و ارتقای توانایی‌های علمی و فناوری و مهارتی دانشجویان با تاکید بر نیازهای جامعه و مستعد سازی جهت پذیرش مسئولیت‌های شغلی.

- فراهم آوردن زمینه حضور فعال‌تر بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری و توسعه آموزش‌های مهارتی.

- افزایش قابلیت‌های خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی در حوزه آموزش‌های مهارتی کشورو بسترسازی مناسب به منظور ایجاد انگیزه برای جذب افراد مستعد و توانمند به حوزه‌های مذکور.

- ایجاد جایگاه مناسب برای توسعه آموزش‌های مهارتی در برنامه‌های توسعه پنج ساله کشور.

- افزایش فرصت‌های کیفی در حوزه آموزش‌های علمی - کاربردی و فنی و حرفه‌ای با مشارکت دستگاه‌های مرتبط و توسعه ظرفیت‌های اشتغال.»

هرچند دکتر مسعود شفیعی که به صورت همزمان سرپرستی دو دانشگاه بزرگ مهارتی کشور را برعهده دارد، در تماس خبرنگار ایسنا این مساله را تایید نمی‌کند و با رد خبر ادغام این دو دانشگاه، می‌گوید: من با حفظ سمت این مسئولیت را برعهده گرفته‌ام و این مسئله به معنی ادغام این دو دانشگاه نیست.

به گزارش ایسنا، اولین بار بحث ادغام دانشگاه علمی - کاربردی با فنی و حرفه در اوایل دولت دهم در راستای تشکیل سازمان ملی مهارت مطرح و اعلام شد که همه مراکز دانشگاه علمی کاربردی با مراکز فنی و حرفه‌ای و پیام نور ادغام و مرکزی نام «مرکز ملی مهارت» تشکیل شود که این موضوع با مصوبه مجلس شورای اسلامی خودبخود منتفی شد.

اما دومین بار در اردیبهشت ماه امسال شایعه ادغام دانشگاه فنی و حرفه‌ای با دانشگاه علمی و کاربردی و تبدیل آن به مهارت‌کده دهان به دهان در میان دانشجویان فنی و حرفه‌ای پیچید، شایعه ای که مسعود شفیعی آن را تکذیب کرد .

به گزارش ایسنا، حال با انتصاب شفیعی به عنوان سرپرست دانشگاه علمی کاربردی، باید منتظر بمانیم تا ببینیم «هت تریک» شائبه ادغام این دو دانشگاه این بار محقق خواهد شد یا خیر؟

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در تعطیلات تابستان ذهن‌تان را فعال نگه دارید



تعطیلات تابستان برای دانشجویان فرصت مناسبی است تا به مغز خود استراحت بدهند اما برای دانشجویانی که قصد ادامه‌ تحصیل در مقاطع بالاتر را دارند حفظ هوشیاری و فعالیت مغز بسیار مهم است.

به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، معمولا دانشجویان مقاطع بالاتر از کارشناسی نسبت به دانشجویان مقاطع پائین‌تر دغدغه‌ها و مسئولیت‌های بیشتری دارند که این مسئله روند فراموشی دروس دوران تحصیل را در آنها سرعت می‌بخشد.

در این گزارش به نقل از یونیورسیتی هرالد به راهکارهای مختلفی که به تازه و فعال نگه‌ داشتن مغز و تقویت ذهن در طول تعطیلات تابستانی کمک می‌کند اشاره می‌کنیم.

حفظ روابط اجتماعی

حفظ ارتباط با دوستان، همکلاسان و افرادی که هم رشته شما هستند فرصتی را فراهم می‌کند تا از فضای دانشگاه دور نباشید. یکی از بهترین فواید دانشگاه این است که توسط افراد زیادی احاطه می‌شویم که اشتراکات زیادی با ما دارند و دقیقا آنچه که شما به دنبالش هستید را می‌جویند. پس با تعطیلی دانشگاه الزاما نباید فرصت این تبادل و ارتباط را از دست بدهید و از آن فاصله بگیرید. عضویت در گروه‌های اجتماعی مجازی این امکان را می‌دهد تا از این فضا دور نشوید.

ورزش فکری

مطالعات جدید محققان نشان می‌دهد افرادی که بازی‌های رایانه‌ای استراتژیک انجام می‌دهند در مقایسه با افرادی که بازی‌های شبیه‌سازی انجام می‌دهند در انجام آزمایشات حافظه‌ موفق‌تر هستند. یک شیوه‌ دیگر برای ورزش دادن مغز انجام مسائل ریاضی بدون استفاده از ماشین‌حساب است. بنابر اعلام محققان این کار به بهبود تفکر شفاف و منطقی کمک می‌کند. محققان همچنین پیشنهاد می‌کنند که با خود یک دفترچه خاطرات به‌ همراه داشته باشید چرا که نوشتن یک مهارت پایه‌ای است که تمام دانشجویان مقطع بالاتر از کارشناسی به آن نیازمندند. ضمن اینکه یکی از لازمه‌های داشتن این دفترچه خاطرات حافظه‌ خوب برای به‌ خاطر آوردن وقایعی است که به تازگی رخ داده‌اند.

خواندن، مشاهده و گوش کردن به مطالب فعال‌کننده مغز

بر خلاف انجام بازی‌های رایانه‌ای که بیش از سایر شیوه‌ها، مهارت‌های فکری را برمی‌انگیزند، این روش فضای بیشتری را برای قدرت تفسیر و خیال‌پردازی فراهم می‌کند. کتاب، فیلم و موسیقی قوه‌ تخیل شما را در اختیار گرفته و با فراهم کردن امکان تفکر منتقدانه، بخش خلاق شما را تغذیه می‌کنند. این شیوه به‌ ویژه برای دانشجویان رشته‌های هنر و علوم انسانی مفیدتر است.

استفاده از نقشه به جای جی‌پی‌اس

«امی‌ لابن»، جغرافیدان دانشگاه «اورگن» می‌گوید: خواندن نقشه مستلزم این است که افراد دید خود را گسترش دهند. افراد با مشاهده‌ نقشه در حالی که به مسیر خود ادامه می‌دهند باید مدام در ذهن خود این اطلاعات را پردازش کنند که حال کدام سمت شمال، کدام سمت جنوب و یا شرق و غرب است و این تحلیل دائمی ذهن را فعال نگه می دارد.

اختصاص زمانی برای استراحت

تعطیلات فرصت خوبی است تا دانشجویان کمی به خود استراحت دهند. هر فردی به نوبه‌ خود شیوه خاصی را برای استراحت کردن دارد اما چیزی که اهمیت دارد این است که به هر نحوی شده این مدت تعیین شده برای استراحت را در طول روز بگنجانید.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جرم بزرگ وزیر علوم مشخص شد!
واقعا جرمی از این بزرگ تر می توان سراغ گرفت که وزیر علوم، مطابق قانون اساسی و سوگند رییس جمهور و دولت از حق ادامه تحصیل فرزندان این مملکت در دانشگاه ها دفاع کند؟ مگر او نمی داند حق اظهار نظر سیاسی وتحصیل دانشگاهی باید در انحصار عده ای خاص باشد؟
عصر ایران؛ سروش بامداد - «مباحثی همچون بازگشت دانشجویان ستاره‌دار به تحصیل از حاشیه‌هایی است که در عمر یک ساله وزارت علوم دولت یازدهم شاهد آن هستیم. جای بسی تاسف است که فرجی دانا در این خصوص در گفت وگویی اعلام کرد که این دانشجویان می‌توانند ادامه تحصیل دهند و بنده تا پایان از این تصمیم وزارت علوم دفاع می‌کنم.»

روزنامه کیهان- روز دوشنبه 16 تیرماه- با درج این مطلب از جرم بزرگ رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پرده برداشته است: بازگشت دانشجویان ستاره دار به تحصیل!

واقعا جرمی از این بزرگ تر می توان سراغ گرفت که وزیر علوم، مطابق قانون اساسی و سوگند رییس جمهور و دولت از حق ادامه تحصیل فرزندان این مملکت در دانشگاه ها دفاع کند؟ مگر او نمی داند حق اظهار نظر سیاسی و ادامه تحصیل دانشگاهی باید در انحصار عده ای خاص باشد؟

ما تا حالا تصور می کردیم در وزارت علوم اختلاسی، سوء استفاده ای ، جرم و جنایتی یا رذالت و فضیحتی رخ داده که نمایندگانی را به صرافت انداخته وزیر را استیضاح کنند. اما با گزارش کیهان مشخص می شود جرم اصلی او این است که با بازگشت دانشجویان ستاره دار به دانشگاه ها موافقت کرده است.

ما تا حالا خیال می کردیم رییس جمهور حق دارد در پاسخ به اعتماد 19 میلیون از شهروندان این مملکت که او را به این جایگاه رساندند و بر پایه نص قانون اساسی که او را عالی ترین مقام رسمی کشور پس از ***** معرفی کرده حق دارد وزیران مورد نظر خود را به مجلس معرفی کند و آنان نیز پس از اخذ رای اعتماد از مجلس حق دارندسیاست های دولت منتخب را به اجرا بگذارند. اما ظاهرا این گمان باطل بوده و رییس جمهور یا باید وزیر قبلی را ابقا می کرده یا اگر هم وزیر را تغییر داده وزیر باید مدیران و سیاست قبلی را ادامه می داده است!

اجازه ادامه تحصیل به فرزندان این مملکت که پیش تر از این حق قانونی و انسانی و شرعی محروم شده بودند نه ننگ است نه جرم که "مدال افتخار" وزیر علوم و کمترین انتظار دانشگاهیان از دولت حسن روحانی بوده است و تنها کف توقعات آنان را برآورده ساخته و تازه هنوز برخی پشت در مانده اند.

با این حال به نظر می رسد مشکل اصلی استیضاحیون این نیست. بلکه انگشت گذاشتن وزارت علوم دولت اعتدال بر روی دانشجویانی است که در دوران موسوم به عدالت و مهرورزی به صورت غیر قانونی بورسیه شده بودند و همین ظاهرا به مذاق رادیکال ها خوش نیامده است و چه بسا از این ناحیه خود یا بستگان یا دوستان و آشنایان یا دست کم همفکران شان زیان دیده باشند.

حساسیت بر سر وزارت علوم شاید هم به این خاطر باشد که دست مخالفان از وزیر خارجه و وزیر ارشاد کوتاه شده و سراغ وزیر علوم رفته اند تا قبل از یک سالگی دولت یکی را به زیر کشند.

انگار نه انگار که خود هشت سال دولت را در اختیار داشته اند و هر گلی که توانسته اند به سر مردم و مملکت زده اند.

بار دیگر جمله صدر این گفتار را بخوانید تا ببینید کار کسانی که 8 سال با ادعای رفع تبعیض بر سر کار بودند به کجا رسیده که جرم وزیر کنونی علوم را تلاش برای احقاق حق و رفع تبعیض ذکر می کنند.

نوشته اند: «جای بسی تاسف است که وزیر علوم گفته است این دانشجویان می توانند ادامه تحصیل بدهند»! لابد انتظار داشتند وزیر علوم از حق ادامه تحصیل آنان دفاع نمی کرد! مثل این که وزیر کار را استیضاح کنند که چرا از بازگشت کارگران به کارخانه ها دفاع می کند! همان گونه که وزیر کار باید از حق اشتغال و وزیر بهداشت از حق درمان دفاع کند و برای انجام آنان بکوشد وزیر علوم نیز نمی تواند نسبت به تعلیق دانشجویان بی تفاوت باشد.

شاید لازم باشد یکی با صدای بلند بگوید: اینجا ایران است. آفریقای جنوبی دوران نژاد پرستی نیست که یک عده خیال کنند آنان سفید پوستان اند و برخوردار از هر حقی و دیگران سیاه پوستانی که حقی ندارند.

با این همه گیریم که وزیر علوم را به زیر کشیدند. آیا گمان می کنند رییس جمهوری وزیر مورد علاقه آنان و کسی را معرفی خواهد کرد که از حق ادامه تحصیل دانشجویان محروم دفاع نکند؟

وزیر علوم آماده است تاوان مبارزه با ویژه خواری در قالب ادامه تحصیل با پول بیت المال و بعضا خارج از ضوابط قانونی را بپردازد. باید دید مدعیان عدالت و رفع تبعیض نیز آیا آماده اند از باور خود به تبعیض و محروم ساختن حقوق دیگران دفاع کنند یا نه؟

فرجی دانا در بهترین دانشگاه کانادا تدریس می کرد ، وضعیت مالی بسیار خوبی داشت و به دعوت روحانی آمد. او به ضرب سهمیه و توصیه روزگار نمی گذراند که بی وزارت گرسنه بماند. اما آنان که هم تحصیل شان سهمیه ای است هم ادامه تحصیل شان بورسیه ای و هم پیشاپیش کاندیدای عضویت در هیات های علمی شده اند چگونه می خواهند در دولت کنونی نیز خود را برتر بنشانند؟

در هر یک از سه حالت متصور دولت برنده است. در حالت اول اگر اراده رییس مجلس بچربد و استیضاح منتفی شود اصول گرایان سنتی ائتلاف خود را با دولت به نمایش گذاشته و رادیکال ها منزوی شده اند. این احتمال البته از همه بیشتر است و علی لاریجانی اجازه نخواهد داد در این دولت هم پروژه شیخ الاسلامیزاسیون ( ماجراهای استیضاح شیخ الاسلامی وزیر کار دولت احمدی نژاد در 15 بهمن 1391 که به تقابل رییس جمهور وقت با رییس مجلس انجامید) به اجرا درآید.

اگر استیضاح صورت پذیرد و وزیر ابقا شود باز هم فرض قبلی محقق خواهد شد و در بدترین گزینه نیز حسن روحانی نشان داده که به آنچه گفته بود پای بند است و او و وزیر او کوتاه نیامده اند و تنها هنگامی به این داوری خدشه وارد می آید که در معرفی جانشین معیارهای قبلی کنار گذاشته شود.

یک بار دیگر مهم ترین دلیل استیضاح کنندگان را بخوانید تا دریابید رضا فرجی دانا چه جرم بزرگی مرتکب شده است!
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
استیضاح وزیر علوم؛ سیاسی یا نظارتی؟
تهران- ایرنا- الیاس نادران نماینده مردم تهران در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی اعلام وصول طرح استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از سوی هیات رییسه مجلس را خواستار شد، در حالی که انگیزه های نمایندگان درخواست کننده استیضاح زیر ذره بین قرار دارد.

81227582-5806593.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه ایرنا، نادران نماینده مردم تهران در جلسه علنی چهارم تیرماه عنوان کرد تقاضای استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با 60 امضا تقدیم هیات رییسه مجلس شورای اسلامی شده است.

وی در جلسه علنی امروز (یکشنبه 15 تیرماه) نیز در تذکری آیین نامه ای اعلام وصول طرح استیضاح وزیر علوم را خواستار شد و گفت : «مسائل کشور با گفتار درمانی حل نمی شود.»

برای اقناع درخواست کنندگان استیضاح، تلاش هایی صورت گرفته است. در این راستا برخی رسانه ها گزارش دادند که هفته گذشته حجت الاسلام سیدحسن ابوترابی فرد نائب رییس اول، محمدرضا باهنر نائب رییس دوم، الیاس نادران نماینده تهران، علیرضا زاکانی نماینده تهران و محمدمهدی زاهدی رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با حجت الاسلام مجید انصاری معاون پارلمانی رییس جمهوری، محمدرضا صادق مشاور رییس جمهوری، رضا فرجی دانا وزیر علوم و سعدالله نصیری قیداری معاون پارلمانی این وزارتخانه نشست مشترک برگزار کردند.

در سال گذشته، رضا فرجی دانا به دلیل انتصاب جعفر توفیقی و جعفر میلی منفرد به عنوان مشاور عالی و معاون آموزشی وزارت علوم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی کارت زرد گرفته بود.

اعتراض و انتقاد نسبت به عملکرد وزارت علوم از ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم و حتی در زمان سرپرستی جعفر توفیقی بر این وزارتخانه وجود داشت و نمایندگان مجلس حتی به جعفر میلی منفرد به عنوان اولین گزینه رییس دولت تدبیر و امید برای پوشیدن ردای وزارت آموزش عالی «نه» گفتند.

بخشی از ماجرای استیضاح وزیر علوم را می توان به جلسه 13 خرداد شورای عالی انقلاب فرهنگی مرتبط دانست. در آن جلسه موضوع انتخاب روسای دانشگاه های تهران، خوارزمی و صنعتی اصفهان مطرح می شود اما با انتقاد برخی اعضا از جمله غلامعلی حداد عادل، روند تایید این انتخاب ها به رای گذاشته نمی شود. (علیرضا زاکانی، در صفحه شخصی خود در گوگل پلاس مطلبی را از اظهارات غلامعلی حدادعادل در این خصوص منتشر کرده است.)



** اعتراض به انتصابات وزیر علوم

آن گونه که از اظهارات نمایندگان امضا کننده درخواست استیضاح وزیر علوم بر می آید، اعتراض آنها نسبت به طیف مختلفی از مسائل است که از جمله آنها می توان به «انتخاب و انتصاب برخی معاونان و مشاوران در حوزه وزارتی، تغییر روسای برخی دانشگاه ها، نحوه برخورد با بورسیه های غیرقانونی، بازگشت به کار برخی استادان کنار گذاشته از دانشگاه ها در دولت قبل، بازگشت به تحصیل و رفع مشکل گروهی از دانشجویان ستاره دار، تغییر روند انتصاب روسای دانشگاه ها با در نظر گرفتن نظر مشورتی دانشگاهیان و همچنین تعلل در روند اسلامی کردن فضای دانشگاه ها» اشاره کرد.

براساس سیاستی که وزارت علوم در دوره جدید دنبال می کند، تا زمانی که دوران ریاست فردی بر یک دانشگاه پایان نیابد، وی تغییر نخواهد کرد. همچنین براساس این سیاست برای انتخاب روسای دانشگاه ها از اعضای هیات علمی همان دانشگاه «نظر مشورتی» گرفته می شود. این سیاست از اخذ نظر مشورتی اعضای شورای 50 نفره منتخبان دانشگاه تهران آغاز شد.

در حالی که اعضای هیات علمی دانشگاه ها خود پذیرفته اند که نظر آنها درباره تعیین روسای دانشگاه ها به وزیر علوم «مشورتی» است و وزیر علوم می تواند آن را در نظر نگیرد، اما مشخص نیست که اعتراض موجود متوجه چیست؟

با این حال برخی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقد هستند این کار شائبه برگزاری انتخابات را دارد و حق این شورا را درباره تایید حکم ریاست این افراد ضایع می کند.

البته «تعیین سرپرست دانشگاه ها» از جمله حقوق وزیر علوم است اما نمایندگانی که درخواست استیضاح دارند می گویند فرجی دانا در این رابطه «سیاسی و جناحی» رفتار کرده است.



** مخالفت با بازگشت دانشجویان ستاره دار

اعتراض دیگر نمایندگان موافق استیضاح، بازگشت به تحصیل دانشجویان ستاره دار است. سال گذشته و پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، 125 نفر از دانشجویان ستاره دار با مجوز کمیته دانشجویان شورای عالی انقلاب فرهنگی به تحصیل بازگشتند.

وزارت علوم می گوید بازگشت دانشجویان ستاره دار به تحصیل از جمله مواردی است که باید با مجوز شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت بگیرد و این وزارتخانه نقشی در این خصوص ندارد.

این مورد را می توان از جمله موضوعاتی دانست که از جمله اختیارات و وظایف وزیر علوم نیست.

در زمینه بورسیه های غیرقانونی نیز تاکنون هیچ یک از دانشجویانی که به طور غیرقانونی بورسیه شده اند، از تحصیل محروم نشده اند. به گفته مجتبی صدیقی رییس سازمان امور دانشجویان، وزارت علوم منتظر نظر کارشناسی سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات مجلس شورای اسلامی برای نحوه برخورد با دانشجویان بورسیه متخلف است.



** دیدگاه مخالفان استیضاح

به گفته «جواد هروی» رییس کمیته آموزش عالی مجلس شورای اسلامی، رفتار استیضاح کنندگان دربرابر بی قانونی دولت قبل و نظارت نکردن بر انجام وظایف وزیر پیشین، نشان دهنده دوگانگی اعمال آنها است.

«ابراهیم نکو» در گفت و گو با ایرنا درباره بورسیه های غیرقانونی اظهار داشت: متاسفانه عده ای به جای تقدیر و تشکر از وزیر بخاطر جلوگیری از بی قانونی در کشور، اقدام به استیضاح وزیر کرده اند که این امر ثابت می کند رویکرد آنان سیاسی است.

نماینده مردم رباط کریم در مجلس، کشف تخلفات صورت گرفته در اعطای بورسیه دکتری در دولت قبل و جلوگیری از آن را نشان دهنده عملکرد قابل دفاع وزارت علوم و تلاش آن برای ترفیع جایگاه علم در کشور دانست.

وی اظهار داشت: کسانی که این رویه را به ضرر منافع خود و هم گروهی های خود می بینند، به دنبال استیضاح وزیر هستند.

«حجت اله درویش پور» نیز درباره این استیضاح به ایرنا گفت: طرح استیضاح بیش از آن که راجع به عملکرد آموزشی وزارتخانه باشد، سیاسی است و مسایلی چون ورود این وزارتخانه به بحث بورسیه های دکتری دولت دهم را در برمی گیرد.

نماینده مردم ایذه و باغ ملک در مجلس افزود: اگر افرادی در دولت قبل به صورت غیرقانونی بورسیه شده اند و امروز وزارت علوم با آن برخورد کرده است، باید از این وزارتخانه تشکر کرد نه این که بخاطر آن وزیر استیضاح شود.

«عابد فتاحی» نماینده مردم ارومیه نیز با یادآوری دست و پنجه نرم کردن دولت با مسائلی مانند تورم، بیکاری، تحریم ها، مذاکرات با 1+5 و حضور داعش در منطقه گفت : استیضاح وزیر علوم و فشار به دولت را به صلاح کشور نیست.

وی در این باره به ایرنا گفت: عملکرد وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکنون مثبت بوده ولی عده ای به دنبال تضعیف دولت هستند و برای این مساله دست به هر کاری می زنند ، امروز نیز موضوع استیضاح برخی از وزیران دولت روحانی از جمله فرجی دانا را مطرح کرده اند.



** مخالفت استادان دانشگاه با استیضاح

643 نفر از استادان دانشگاه های سراسر کشور نیز روز گذشته در نامه ای به علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی حمایت خود را از رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرده و از آنچه که « رفتار گروهی از نمایندگان مجلس برای تضعیف وزیر علوم» خواندند، «ابراز تاسف عمیق» کردند.

با این حال هنوز مشخص نیست که آیا رضا فرجی دانا به عنوان اولین عضو کابینه تدبیر و امید توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی استیضاح شده و از سمتش کنار گذاشته خواهد شد یا اینکه جلسات فشرده برای متقاعد کردن نمایندگان معترض نتیجه خواهد داد؟

از : مهدی ****
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نماینده مجلس: طرح استیضاح وزیر علوم، سیاسی است
مشهد - ایرنا - نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی گفت : استیضاح وزیر علوم با رویکرد سیاسی مطرح شده است.

81222899-5799325.jpg

محمود نگهبان سلامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : فرجی دانا تا کنون فعالیت های خوبی داشته و امیدوارم طی برگزاری جلسات ؛ طراحان استیضاح را قانع کند.

وی گفت : شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر این اعتقادند که وزیر علوم در بخش هایی به نمایندگان مردم پاسخگو نبوده و از این رو برای استیفای حق مردم ، استیضاح را مطرح کرده اند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود : عمده دلایلی که برخی نمایندگان مجلس برای استیضاح وزیر علوم بیان می کنند، مربوط به عزل و نصب های صورت گرفته در دانشگاههای کشور است.

وی گفت : احتمال برگزاری نشست مشترک بین وزیر علوم و استیضا ح کنندگان در روزهای آینده وجود دارد.

نماینده خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی همچنین از کاهش سهم حوزه انتخابیه خود از اعتبارات ماده 180 ویژه مناطق محروم انتقاد کرد.

وی علت این کاهش را دادن شاخص های نادرست و سهل انگاری مسئولان اجرایی رشتخوار دانست و افزود: مدیران شهرستان بدون دقت و اطلاعات کافی از نیاز های این شهرستان محروم و مرزی و با دادن آمارهای نادرست موجب کاهش اعتبارات مزبور شده اند.

وی گفت : برای احقاق حق این شهرستان و جلوگیری از ضایع شدن حقوق مردم، شاخص های ارائه شده باید توسط فرمانداری و مدیران شهرستان اصلاح شود.

وی اظهار کرد: اعتبارات تخصیص یافته به استان خراسان رضوی از محل ماده 180 حدود 2090میلیارد ریال است که سهم رشتخوار ده میلیارد ریال و سهم خواف 100 میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.

نگهبان سلامی افزود: به هیچ یک از این شهرستانهای محروم و مرزی سهم درست و مناسبی از این اعتبارات اختصاص نیافته است./3
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
چند سوال ساده زیباکلام از استیضاح‌کنندگان



صادق زیباکلام طی یادداشتی در روزنامه «شرق»، موضوع استیضاح فرجی دانا وزیر علوم و دادن مهلت یک ماهه به وی از سوی متقاضیان استیضاح را مورد ارزیابی و تحلیل قرار داده است.

به گزارش ایسنا، در این یادداشت می‌خوانیم: «اگر کسی در ایران زندگی نمی‌کرد و اخبار و گزارشات ایران را از طریق رسانه‌ها و برخی چهره‌ها و شخصیت‌های اصولگرا رصد می‌کرد، یقینا به این نتیجه می‌رسید که هر روز و هر شب در محیط‌های دانشجویی و در دانشگاه‌های ایران درگیری، اعتصاب، اعتراض و اغتشاش برپاست. روزها در دانشگاه‌های کشور چه خبرها که نیست و شب‌ها هم تا پاسی از شب دانشجویان در خوابگاه‌ها سرگرم پیکار و زد و خورد با نیروهای حراست هستند. آنقدر برخی اصولگرایان تندرو و مخالف دولت و مخالف وزیر علوم بر طبل بازگشت فضای سیاسی پرتنش در دانشگاه‌ها، سیاسی‌شدن فضای دانشگاه‌ها و رخت بر بستن درس و بحث علمی و جایگزین‌شدن آن با جدال و درگیری سیاسی و مسائلی از این دست می‌کوبند که اگر کسی در ایران زندگی نمی‌کرد واقعا فکر می‌کرد در دانشگاه‌های کشور چه خبرها و چه بساطی به راه افتاده و صد البته تصور می‌کرد که مسئولیت این وضعیت بر عهده دکتر فرجی‌دانا وزیر علوم و همکاران ایشان است.

اگر به آن مشاهده‌گر می‌گفتیم که اصلا دانشگاه‌های ایران نزدیک به دو ماه است تعطیل هستند و طی این دو ماه، تنها اتفاقی که در دانشگاه‌ها می‌افتاده آن بوده که دانشجویان می‌آمده‌اند امتحانات خود را می‌دادند و بعد هم بازمی‌گشتند به خوابگاه‌ها یا شهرستان‌های محل زندگی‌شان، یقینا باور نمی‌کرد. امسال به واسطه بازی‌های جام‌جهانی، امتحانات به جای اوایل تیرماه از نیمه‌ دوم خردادماه آغاز شدند. در واقع بسیاری از دانشجویان از اوایل تیرماه امتحاناتشان تمام شده بود و به شهرستان‌ها و محل زندگی خود بازگشته بودند. اگر به آن مشاهده‌گر می‌گفتیم پیش از آن هم - یعنی در فاصله مهرماه 92 تا نیمه دوم خرداد 93 که دانشگاه‌ها باز بودند - آب هم از آب تکان نخورد و خبری نبود در آن صورت حتما حیران می‌ماند که پس اینها که اینچنین سراسیمه، مشوش و با عجله به دنبال‌ کشاندن وزیر علوم به مجلس و استیضاح وی هستند، مشکلشان و ناراحتی و نگرانی‌شان چیست؟ نکته ظریف اینجاست که هرقدر آن مشاهده‌گر در صدد تحقیق و تفحص بر می‌آمد که دریابد مگر در دانشگاه‌ها چه شده و یا چه دارد می‌شود و چه خبر شده که این همه عده‌ای درون و بیرون مجلس به تکاپو افتاده‌اند که فرجی دانا را به صلابه بکشند، کمتر دلایل و اسباب و عللی پیدا می‌کرد. مشاهده‌گر ما لاعلاج نزد اصولگرایان منتقد وزارت علوم می‌رفت و از آنان می‌پرسید که این دانشگاه‌ها که نزدیک به دو ماه است تعطیل هستند و در آن هشت‌ ماهی که تعطیل نبودند، خبری در آنها نبود پس شما کجا را می‌گویید که فتنه‌گران و ... بازگشته‌اند و بساط سیاسی‌کاری و ناآرامی راه انداخته‌اند و کدام دانشگاه را می‌گویید که شده پاتوق احزاب و جریانات سیاسی؟ کدام دانشجویان را می‌گویید که درس و بحث را رها کرده‌اند و کشیده شده‌اند به مرافعه‌ها و جنجال‌های حزبی و جناحی؟ البته اگر مشاهده‌گر ما، اطلاعات ابتدایی و اولیه‌ای در مورد سوابق جنبش دانشجویی در ایران ‌داشت، به برخی از منتقدان وزیر علوم می‌توانست بگوید که برادران! عمر مبارزات جنبش دانشجویی در ایران از عمر خیلی از شماها بیشتر است.

چگونه جنبش دانشجویی که از یک قدمت شصت هفتاد ساله در این مملکت برخوردار است، ممکن است که با وجود شما آلت‌ دست و بازیچه احزاب و گروه‌های سیاسی بیرون از دانشگاه‌ها قرار گیرد؟ و به صورت مصداقی در حال حاضر در کدام دانشگاه و در میان کدام دانشجویان کشور کدام حزب و گروه سیاسی از بیرون دانشگاه آمده‌اند و دانشجویان آن مرکز آموزش عالی را به سمت و سوی خود جذب کرده‌اند؟ در کدام دانشگاه و در میان کدام دانشجویان، کدام حزب، از بیرون دانشگاه آمده و دانشجویان را حسب آنچه شما می‌گویید توانسته به صورت پیاده‌**** خود درآورد؟ به بیان ساده‌تر، نه در دانشگاه‌ها از جار و جنجال‌ها و تنش‌ها و درگیری‌های سیاسی آنگونه که استیضاح‌کنندگان فرجی‌دانا می‌گویند خبری هست و نه اساسا دانشگاه‌ها ستاد و پایگاه و مرکز فعالیت احزاب و جریانات سیاسی شده‌اند، نه دانشجویان یک توده بی‌هویت و بی‌اراده مثل موم هستند که احزاب بتوانند آنها را در اختیار خود درآورند و بالاخره نه ما اساسا احزاب و تشکل‌های نیرومند و سازمان‌یافته‌ای داریم که بتوانند به دانشگاه‌ها آمده و دانشجویان را به صورت نیروهای کادر خود درآورند. دانشگاه‌ها همانطور که گفته شده نزدیک به دو ماه است که تعطیل هستند و قبل از آن هم کمابیش از نظر سیاسی تعطیل بوده‌اند. می‌ماند اینکه پس این همه جار و جنجال تندروها برای مخالفت و اصرار بر استیضاح دکتر فرجی‌دانا به واسطه چیست؟ آن گناهان و خبط و خطاهای کرده و ناکرده فرجی‌دانا کدام بوده که تندروها به چیزی کمتر از برکناری وی رضایت نمی‌دهند؟

فرجی‌دانا نه دانشگاه‌ها را مرکز برخوردها و کانون‌های جریانات سیاسی ساخته، نه روسای ارزشی و مومن دانشگاه‌ها را یکی پس از دیگری کنار گذارده و به جای آنها ژان ژاک روسو و جان استوارت میل را آورده است! آنچه او انجام داده آن است که سایه ناامنی ایجادشده توسط کمیته‌های انضباطی را تا حدی از سر دانشجویان برداشته، فضای سنگینی را که در دولت قبلی بر سر دانشگاه سایه افکنده بود کنار زده، شماری از دانشجویان ستاره‌دار و محروم از تحصیل را که تازه آنها هم بر خلاف قانون از حق تحصیل محروم شده بودند به دانشگاه بازگردانیده، تعدادی از استادان را که به دلیل انتقاد از سیاست‌های دولت اصولگرایان بازنشسته، ممنوع‌التدریس و بعضا از دانشگاه‌ها اخراج شده بودند به دانشگاه‌ها بازگردانده، استقلال دانشگاه‌ها را تا حدودی احیا کرده، برای تعیین روسا و سرپرستان دانشگاه‌ها، از استادان همان دانشگاه استعلام کرده و سیاست‌هایی از این دست که البته به نظر می‌رسد از دید تندروها، این سیاست‌ها گناهی نابخشودنی به حساب می‌آیند و ظاهرا آنان به چیزی کمتر از برکناری فرجی‌دانا رضایت نمی‌دهند.»

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

حوزه و دانشگاه
در گفتگو با مهر اعلام شد:

واکنش سرپرست 2 دانشگاه فنی حرفه ای و علمی کاربردی به ادغام

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای و علمی کاربردی گفت: هفته آینده در مصاحبه ای موضوع ادغام 2 دانشگاه را به صورت شفاف مطرح می کنم.

مسعود شفیعی در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سئوال که زمزمه های ادغام این دو دانشگاه وجود دارد و صحبت هایی دراین زمینه شده است، افزود: اگر صحبت هایی هم در این زمینه باشد در راستای هم افزایی است و باقی مسایل در زمان خود توضیح داده می شود.


سرپرست دو دانشگاه فنی و حرفه ای و جامع علمی کاربردی درخصوص اینکه آیا سرپرستی همزمان دو دانشگاه از نظر قانونی مشکلی ندارد گفت: سرپرستی مشکلی ندارد دانشگاه های دیگری نیز هستند که این گونه اداره می شوند.

به گزارش مهر، هفته گذشته دکتر رضا فرجی دانا وزیر علوم تحقیقات و فناوری ، دکتر مسعود شفیعی سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای را با حفظ سمت به عنوان سرپرست جدید دانشگاه جامع علمی کاربردی منصوب کرد و زمزمه های ادغام این دو دانشگاه قوت گرفت.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

یک مقام مسئول خبر داد:

تجمیع دانشگاههای غیرانتفاعی کلید خورد/ استانهایی که شهرک دار می‌شوند

مدير کل دفتر آموزشهاي غيردولتي غيرانتفاعي وزارت علوم از استقبال استانهاي کشور از ايجاد شهرکهاي دانشگاهي غيردولتي، خبر داد.
کارن ابري نيا در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تاسيس شهرکهاي دانشگاههاي غيردولتي، اظهار داشت: دانشگاههاي غيردولتي از ايجاد اين شهرکها در استانهاي مختلف استقبال کرده اند، به عنوان مثال دانشگاههاي غيردولتي استان خراسان در اين زمينه اقدام به خريداري زمين کرده و يک کميته هماهنگي نيز تشکيل داده اند.

وي ادامه داد: در استان قزوين هم يک زمين براي تجميع غيردولتيها خريداري شده است.

مدير کل دفتر آموزشهاي غيردولتي وزارت علوم همچنين از تجميع دانشگاههاي غيردولتي در استان کرمانشاه خبر داد و اضافه کرد: در استان کرمانشاه هم منطقه اي براي تجميع دانشگاهها و موسسات غيردولتي در نظر گرفته شده و به زودي ساير مراحل اين اقدام عملياتي خواهد شد.

به گفته ابري نيا، در ساير شهرهاي کشور از جمله شيراز،شمال و تبريز نيز زمينهايي آماده شده است.

وي درباره تهيه اين زمينها، يادآوري کرد: مجموعه غيردولتيها در هر استان با کمکهاي استانداري اين زمين ها را تهيه مي کنند.

به گزارش مهر، ايجاد شهرکهاي دانشگاهي در هر استان به منظور تجميع واحدهاي غيردولتي کم کيفيت با واحدهاي داراي کيفيت بالا همچنين کاهش ضرر دهي موسسات انجام مي شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
درباره یک آمار تکان‌دهنده!



نتایج اولیه کنکور اعلام شد و آیین هر ساله کنکور به مراحل پایانی خود نزدیک می‌شود. برای آزمون سراسری سال 93 کمی بیش از یک میلیون نفر ثبت نام کرده‌اند، تعداد متقاضیان طبق روال چند سال گذشته کمی کاهش داشت، این کاهش به خارج شدن متولدین دهه شصت و اوایل هفتاد از جمعیت متقاضیان صندلی‌های دانشگاه مربوط است و ربطی به کاهش علاقه برای تحصیلات دانشگاهی ندارد. سال گذشته نزدیک به 57 درصد شرکت‌کنندگان در کنکور پذیرفته شدند.

به گزارش ایسنا، روزنامه «ابتکار» در ادامه نوشت: دانشگاه‌های مختلفی در کنار دانشگاه‌های دولتی و آزاد در این سال‌ها احداث شدند. پیام نور در دولت مهر ظرفیت خود را چندین برابر کرد و در شهرهای بزرگ در بیشتر خیابان‌ها می‌توان تابلوی یک دانشگاه غیرانتفاعی را دید. کنکور یک رویای بزرگ بود اما دیگر نیست و احتمال قبولی در کنکور بالای 70 درصد است؛ البته اگر برای شرکت‌کننده مهم نباشد در یک واحد علمی کاربردی کتابداری بخواند یا در واحد پیام نور یکی از شهرستان‌ها از راه دور علوم بازرگانی بخواند یا اگر خدا خواست در یک دانشگاه دولتی به صورت شبانه مهندسی کشاورزی بخواند. به جای کنکور، حالا تحصیل رایگان یک رویاست.

آمار، تکان‌دهنده است. تنها 14 درصد شرکت‌کننده‌ها می‌توانند روی صندلی‌های مجانی بنشینند. دانشگاه‌های دولتی هم کلاس‌هایشان را به صورت ترکیب روزانه (مجانی) و شبانه (پولی) برگزار می‌کنند. حالا تحصیل در دانشگاه‌ به‌ صورت رایگان، به رویای بزرگ کنکوری‌ها تبدیل شده است.

آمارها از میزان ظرفیت کنکور سراسری سال 92 نشان می‌دهد در مجموع 712‌ هزار و 367 ظرفیت ایجادشده در دانشگاه‌های ایران، سهم دانشگاه‌های پولی 85.4 درصد و سهم دانشگاه‌های رایگان تنها 14.6 درصد است. اصل 30‌ قانون اساسی ایران می‌گوید: دولت موظف است وسایل آموزش‌ و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم کند و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی کشور به‌صورت رایگان گسترش دهد.

این ظرفیت رفته‌رفته کم می‌شود. حالا شما اگر پول کافی برای پرداخت به طور معمول ترمی یک میلیون به یکی از دانشگاه‌ها را نداشته باشید، احتمال قبولی در کنور برای شما 14 درصد است، نه 70 درصد. ظرفیت‌ها بالا رفته و تعداد ناکام‌های کنکور پایین آمده اما برای کسی که می‌خواهد در یک دانشگاه خوب، در یک رشته خوب، به صورت روزانه تحصیل کند کار خیلی سخت‌تر از دهه‌های قبل شده. سیاست پولی شدن بخشی از مدارس و پولی شدن اغلب دانشگاه‌ها تحصیل رایگان را به یک دروغ بزرگ بدل کرده. حالا داوطلبانی که طی هفته آینده قصد انتخاب رشته در کنکور سراسری را دارند، پس از آنکه رویای حذف کنکور برای آنها و خانواده‌شان دست‌نیافتنی شده است، باید به‌ دنبال کسب کرسی‌های دانشگاهی باکیفیت‌تر باشند.

در حال حاضر ظرفیت دانشگاه‌ها به غیر از ظرفیت دانشگاه آزاد 712‌ هزار و 367 نفر اعلام شده است. شانس قبولی حدود 77‌ درصد است که این شانس در گروه‌های آزمایشی متعدد، متفاوت است. به گفته سازمان سنجش در گروه ریاضی و فنی شانس قبولی بیش از صد در صد است و برای 218‌ هزار شرکت‌کننده 240‌ هزار نفر ظرفیت وجود دارد. همچنین در گروه علوم انسانی شانس قبولی بیش از 99‌ درصد است و برای 247‌ هزار شرکت‌کننده، 245‌ هزار نفر ظرفیت وجود دارد اما این میزان برای گروه علوم تجربی کمترین میزان است و شانس قبولی در این گروه 38‌ درصد است و برای 437‌ هزار شرکت‌کننده 168‌ هزار نفر ظرفیت وجود دارد. برای گروه هنر 62‌ درصد و برای گروه زبان نیز 41‌ درصد شانس قبولی وجود دارد.

با این حال آنچه در حال حاضر هرساله بر میزان آن افزوده می‌شود، کاهش تعداد دانشجویان در دانشگاه‌های دولتی و مادر است. سیاست وزارت علوم در جهت افزایش تعداد دانشجویان در دانشگاه‌های پولی به سمتی پیش می‌رود که با وجود مصوبات مجلس و نص صریح قانون اساسی، بیش از 78‌ درصد از دانشجویان در قبال آموزش در دانشگاه‌های کشور پول پرداخت می‌کنند و در دانشگاه‌هایی برای آموزش دانشگاهی تحصیل می‌کنند که حتی در ردیف دانشگاه‌های درجه اول کشور نیز قرار ندارند، چراکه براساس اعلام وزارت علوم، دانشگاه تهران، صنعتی‌ شریف، علم‌ و صنعت ایران، صنعتی اصفهان، امیرکبیر، شیراز، شهیدبهشتی، تبریز، مشهد، علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی شهیدبهشتی، علوم پزشکی ایران، علوم پزشکی شیراز، علوم پزشکی اصفهان، علوم پزشکی تبریز، علوم پزشکی مشهد، علوم پزشکی اهواز و علوم پزشکی کرمان جزو دانشگاه‌های برتر هستند و 78‌ درصد دانش‌آموزان، راهی برای ورود به این دانشگاه‌ها ندارند.

با یک برآورد ساده از روی آمار ارائه‌شده، دانشگاه آزاد را که کنار بگذاریم نزدیک 700 هزار نفر برای تحصیل باید شهریه پرداخت کنند. میانگین ترمی رقم بسیار خوشبینانه 500 هزار تومان را در نظر بگیریم، دانشگاه های دولتی و غیر دولتی ترمی نزدیک 350 میلیارد تومان از راه شهریه دانشجوها درآمد دارند. بی‌دلیل نیست که رانت‌دارها بعد از معاملات مسکن و واردات فکر احداث دانشگاه هم به سرشان می‌زند. با اجاره کردن یک آپارتمان می‌توانید دانشگاه بزنید و پول خیلی مناسبی کاسب شوید؛ البته اگر توانایی لازم برای گرفتن مجوز دانشگاه داشته باشید.

کنکور، کسب و کار بزرگی است. این نحوه پذیرش دانشجو بازار جنبی کمک به قبولی در آزمون سراسری را به وجود آورده. از کلاس‌های خصوصی در مدارس و خانه‌ها و آموزشگاه‌ها گرفته تا انتشاراتی‌ها و موسسات آموزشی متخصص کنکور که در هیچ جای شهر از تبلیغاتشان در امان نیستید، پای ثابت تبلیغات تلویزیونی هم هستند. این موسسات در کنار دانشگاه‌های پولی یکی از کاسبان بزرگ کنکور هستند. این موسسات به جای نشرکتاب (به معنی واقعی کلمه) در حال نشر فنون تست‌زنی هستند و با کمک یارانه‌های دولتی و کاغذی که بخش بزرگی از ارز کشور به آن اختصاص داده می‌شود، در هزاران جلد، هر سال مطالب کتاب‌های دبیرستان را بازچاپ می‌کنند و طوری تبلیغ می‌کنند انگار بدون خواندن کتاب‌هایشان شما سواد کنکور نخواهید داشت.

گردش مالی این بازار سر به فلک می‌کشد. والدینی که دغدغه تحصیلات عالی فرزندشان را دارند، در رقابتی که احتمال موفقیت (قبولی در دانشگاه با کیفیت و رایگان) پایین است، ناچار می‌شوند با خرج کردن، شانس قبولی نوجوان‌هایشان را بالا ببرند؛ کلاس‌هایی که مهارت کاذبی به نام حفظ نکته‌ها و تست‌زنی را آموزش می‌دهند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تقویم تعطیلات در دانشگاه‌های جهان



زندگی تحصیلی دانشجویان اغلب چرخه‌ای از حاضر شدن سر کلاس‌ها، مطالعه کردن،‌ آزمون دادن و تحقیق کردن است و این وضعیت به صورت مکرر و گاه کسالت‌آور ادامه پیدا می‌کند.



به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کارشناسان تاکید دارند در فواصل زمانی مشخص دور شدن از این شرایط که ادامه آن به روزمرگی دانشجویان می‌انجامد قطعا می‌تواند در بهبود کارایی آنان موثر باشد. بنابراین اختصاص دادن دوره‌ها و فواصل زمانی مشخص برای فراغت خاطر دانشجویان به شکل تعطیلات بین دو نیم سال تحصیلی و تعطیلات تابستانی زمان مطلوبی برای تجدید قوا و روحیه آنان خواهد بود.



در حقیقت وقفه‌ای کوتاه بین ترم‌های تحصیلی همچون شارژ کردن باتری بدن عمل می‌کند که دانشجو را برای شروع ترم جدید آماده می‌سازد.



به گزارش ایسنا به نقل از سایت اینترنتی ای‌پی‌ای، در ****‌های آموزشی تمام کشورهای جهان این زمان‌های فراغت از تحصیل لحاظ شده که به بهبود بازده تحصیلی دانشجویان کمک می‌کند اما در هر کشوری بنابر سیاست‌های آموزشی خاص هر کشور زمان تعیین شده برای این تعطیلات بین تحصیلی متفاوت است:



استرالیا: **** آموزش عالی در بسیاری از دانشگاه‌های استرالیا از دو نیم سال تحصیلی در هر سال تشکیل می‌شود اما تنها در دانشگاه Bond‌ دانشجویان طی سه ترم تحصیلی در کلاس‌ها حاضر می‌شوند. همچنین در بسیاری از دانشگاه‌های این کشور ترم کوتاه تابستانی که انتخاب آن برای دانشجویان اختیاری است، ارائه می‌شود.



کانادا: بسیاری از دانشگاه‌ها و کالج‌های این کشور از اوایل ماه سپتامبر تا پایان آوریل یا اوایل ماه مه فعالیت دارند. اغلب ترم زمستانی به دو ترم تقسیم شده که کلاس‌ها از سپتامبر تا دسامبر و ژانویه تا آوریل برگزار می‌شوند.



چین: تمامی کالج‌ها و دانشگاه‌ها در این کشور دو نیم سال دارند و از ماه ژانویه تا فوریه یا مارس به تعطیلات زمستانی و از ماه ژوئیه تا پایان اوت به تعطیلات تابستانی اختصاص دارد. در شمال چین، تعطیلات زمستانی طولانی‌تر و تعطیلات تابستانی کوتاه‌تر و این وضعیت در جنوب چین برعکس است.



بلژیک: دانشگاه‌ها و کالج‌های این کشور از **** ترمی بهره می‌برند که یک سال آکادمیک را به دو دوره 14 هفته‌ای تقسیم می‌کنند. دانشگاه‌ها شروع ترم اول را از هفته سوم سپتامبر آغاز می‌کنند و هیچ تعطیلات پاییزی وجود ندارد. همچنین شروع کار کالج‌ها یک هفته زودتر و از هفته دوم ماه سپتامبر است که این وقفه یک هفته‌ای به تعطیلات پاییزی اختصاص دارد. پس از این دوره 14 هفته‌ای تعطیلات کریسمس آغاز می‌شود که دانشجویان از آن برای آماده شدن در امتحانات استفاده می‌کنند. پس از برگزاری امتحانات به دانشجویان یک هفته تعطیلات داده می‌شود که به تعطیلات بین ترمی شناخته می‌شود.



دانمارک: در دانشگاه‌های این کشور سال آکادمیک از حدود اول سپتامبر تا سی‌ام ماه ژوئن ادامه دارد که اغلب به یک نیم سال تحصیلی پاییزی و بهاری تقسیم می‌شود. هرچند از سال 2004 میلادی برخی از دانشگاه‌های دانمارک سال تحصیلی را به چهار دوره تقسیم می‌کنند که هر دوره از هشت هفته و یک هفته برای برگزاری امتحانات تشکیل می‌شود و بین هر دوره یک تعطیلات یک هفته‌ای وجود دارد.



هند: دانشگاه‌های هند زمان آغاز فعالیت خود را از ماه ژوئیه قرار داده‌اند که تا ماه مه ادامه پیدا می‌کند. در طول فصل تابستان و از پایان ماه مه تا شروع ماه ژوئیه به دانشجویان تعطیلاتی داده می‌شود. همچنین در شروع سال، تعطیلات زمستانی دو هفته‌ای در تقویم این کشور گنجانده شده است.



ایتالیا: سال آکادمیک در این کشور به دلیل زمان برگزاری امتحانات تاحدودی متفاوت است. سال تحصیلی در دانشگاه‌های این کشور به دو بخش تقسیم می‌شود که نیم سال اول از شروع اکتبر تا پایان ماه فوریه و نیم سال دوم از شروع ماه مارس تا پایان ماه ژوئیه است. همچنین ماه سپتامبر از یک سو ماه آزاد به حساب می‌آید اما در واقع در تمام دانشگاه‌های ایتالیا ماه امتحان نیز محسوب می‌شود چون دانشجویانی که در سال گذشته تحصیلی در هر یک از درس‌های خود نمره قبولی نگرفته‌اند می‌توانند مجدد آزمون دهند.



روسیه: سال تحصیلی در دانشگاه‌های روسیه از اول سپتامبر شروع می‌شود که شامل 42 هفته تحصیلی و 10 هفته تعطیلات است. سال تحصیلی در این کشور به دو نیم سال تقسیم می‌شود. نیم سال اول از سپتامبر تا ژانویه برگزار می‌شود که پس از آن دو هفته تعطیلات به دانشجویان داده می‌شود. نیم سال دوم از ماه فوریه شروع و تا ماه ژوئن یا ژوئیه ادامه دارد و پس از این دوره نیز دانشجویان به تعطیلات تابستانی هشت هفته‌ای می‌روند.



آفریقای جنوبی: **** آموزشی در دانشگاه‌های آفریقای جنوبی دارای دو نیم سال تحصیلی است. نیم سال نخست از اوایل فوریه تا اوایل ژوئن و نیم سال دوم از اواخر ژوئیه تا اواخر نوامبر برگزار می‌شود. هر نیم سال از 12 یا 13 هفته تشکیل شده که بین آن یک تعطیلات کوتاه یک هفته‌ای گنجانده شده و سه تا چهار هفته پس از آن امتحان برگزار می‌شود.



انگلیس: بسیاری از دانشگاه‌های این کشور به برگزاری دوره‌های تابستانی، بهاری و پاییزی 10 هفته‌ای معروف هستند اگرچه برخی دیگر از دانشگاه‌ها از عناوین دیگر برای تقسیم‌بندی دوره‌های تحصیلی یا سیستم ترمی استفاده می‌کنند.



آمریکا: به طور معمول سه سیستم چهار ترمی، سه ترمی و دو نیم سال تحصیلی در دانشگاه‌ها و کالج‌های آمریکا برگزار می‌شود. در سیستم چهار ترمی تقویم تحصیلی به چهار دوره تقسیم می‌شود که در 20 درصد دانشگاه‌های این کشور این سیستم اجرا می‌شود. در سیستم سه ترمی نیز سال تحصیلی به دو نیم سال 15 هفته‌ای و یک نیم سال تحصیلی تابستانی تقسیم می‌شود.



انتهای پیام
 
بالا