• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار مربوط به تحصیل و دانشگاه

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مشکل آموزش‌های فنی و حرفه‌ای از زبان فانی



وزیر آموزش و پرورش با بیان این که توسعه مشارکت‌ها یکی از سیاستهای راهبردی آموزش و پرورش است، گفت: توسعه همکاری‌های بین دستگاهی از مصادیق تدبیر است که می‌تواند کشور را در برابر مشکلات خاص نجات دهد.



به گزارش سرویس «آموزش و پرورش»‌ ایسنا، علی اصغر فانی در مراسم امضای تفاهم نامه با وزارت صنعت، معدن و تجارت که در ساختمان شهید رجایی برگزار شد، اظهار کرد: توسعه مشارکتها به معنای دخالت مردم، اولیا، دانش آموزان و دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی در امر آموزش و پرورش است که می‌توان به امضای تفاهم نامه‌ها با وزارت ورزش و جوانان، راه و شهرسازی، محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای عالی استانها اشاره کرد.



وی در خصوص تفاهم میان وزارت ورزش و جوانان با وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: به شهادت مسئولان ورزشی کشور، آموزش و پرورش زمینه ساز قهرمانی‌ها در رشته‌های مختلف ورزشی هستند و از این رو آموزش و پرورش در امضای تفاهم نامه با سایر دستگاه‌ها به دنبال آینده بهتر می باشد.



عضو کابینه تدبیر و امید، توسعه و تجهیز کتابخانه‌های کلاسی را یکی از بندهای تفاهم نامه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان و خاطرنشان کرد: این امر می‌تواند به توسعه فرهنگ کتابخوانی در مدارس منجر شود.



فانی تجهیز سخت افزاری 110 مدرسه را از مفاد تفاهم نامه با شهرداری تهران معرفی و عنوان کرد: با استفاده از امکانات سایر دستگاه‌ها می‌توانیم آموزش و پرورش را در هزینه‌های جاری و عمرانی کمک کنیم.



وزیر آموزش و پرورش مشکل آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را «عرضه محور» بودن آن‌ها خواند و افزود: با این روند مشکلی حل نمی‌شود یعنی باید ابتدا نیاز بازار صنعت، معدن و تجارت را ارزیابی کرده و سپس آموزش‌ها را متناسب با نیازها هماهنگی کنیم که به این امر «تقاضا محور» بودن گفته می‌شود که تحقق آن گام بسیار بزرگی است که امید است در این دولت بتوانیم به آن جامه عمل بپوشانیم.



وی با اشاره به تجربه کشورهای دیگر در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای تصریح کرد: در تمام کشورهای توسعه یافته اروپایی تجهیز و خدمات رسانی وظیفه ارگان صنعت است و در عوض تامین نیروی کار به عهده آموزش و پرورش است.



فانی تجهیز هنرستانها به تکنولوژی‌های فنی روز را از ضروریات آموزش‌های فنی و حرفه‌ای دانست و افزود: امیدواریم با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت زمینه تجهیز و بروز رسانی هنرستانها با سرعت انجام شود به طوری که خروجی‌های آموزش و پرورش «تقاضا محور» باشد و بتواند مشکلات بازار کار را در آینده حل کند.



وزیر آموزش و پرورش بازآموزی نیروهای مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای را یکی از نقاط قوت این تفاهم نامه برشمرد و افزود: آموزش نیروها بر مبنای نیاز بازار کار می‌تواند وضعیت اشتغال در کشور تا حد زیادی برطرف کند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


اجرای طرح کارورزی فارغ‌التحصیلان؛

موج 4.5 میلیون نفری در راه بازار کار/ 4 سال درس بخوانید بعد بیکار شوید!

خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: رئیس جمهور اخیرا خواستار بازنگری جدی در رشته های دانشگاهی برای انطباق با نیازهای واقعی بازار کار کشور شده است. کارشناسان یکی از دلایل اصلی بیکاری بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی را آماده نبودن آنها برای پذیرش تصدی‌های بازار کار می دانند. مقامات دولتی هشدار داده‌اند به‌زودی 4.5 میلیون دانشجو فارغ التحصیل و راهی بازار کار خواهند شد در حالی که ظرفیت اشتغال کشور آمادگی پذیرش درخواست‌های میلیونی آنها را ندارد و این مسئله می تواند یک موج جدیدی از بیکاری در بین دانشگاه رفته ها ایجاد کند.
به گزارش خبرنگار مهر، مقامات دولتی می گویند افزایش بی رویه پذیرش دانشگاه ها در سال های گذشته باعث تحریک تقاضا در بازار کار کشور شده و از این رو در سال های آینده 4 میلیون و 500 هزار نفر متقاضی جدید کار خواهیم داشت که همگی آنها از دانشگاه ها فارغ التحصیل خواهند شد.

علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اخیرا با انتقاد از وضعیت پذیرش سیل آسای دانشجو در سال های گذشته، خواستار اصلاح این رویه شد. همچنین به تازگی رئیس جمهور نیز با تاکید بر این مسئله، خواستار ساماندهی رشته های دانشگاهی و منطبق کردن آموزش ها بر اساس نیاز بازار کار شده است.

کارشناسان بازار کار می گویند در دهه های اخیر به دلیل افزایش یکباره جمعیت کشور، سیاست گذاران کلان کشور به این فکر افتاده اند که با به تعویق افتادن زمان ورود کارجویان به بازار کار به دلیل تحصیلات دانشگاهی، شاید بتوان تا حدودی میزان عرضه و تقاضای نیروی کار را در کشور تنظیم کرد و به بیان ساده تر برای عبور کشور از بحران بیکاری، ترتیبی اتخاذ شود تا صدها هزارنفر به بهانه درس خواندن، زمان دیگری را در چند سال بعد به جستجوی کار بپردازند.

هجوم به دانشگاه ها بدون انگیزه!

در عین حال، گرایش شدید جوانان و خانواده ها برای ورود به دانشگاه ها در بعد از دهه 60 را نیز نباید در این زمینه بی تاثیر دانست. این رویه هنوز هم ادامه دارد و هر ساله هزاران نفر بدون هیچگونه انگیزه خاصی، رشته دانشگاهی انتخاب کرده و راهی دانشگاه های مختلف کشور می شوند.

یک انتقاد بزرگ درباره آموزش در دانشگاه ها طی حدود 3 دهه گذشته وجود دارد و آن هم اینکه جزیره ای عمل کردن دانشگاه ها باعث شده تا امروز کشور با هجوم صدها هزار متقاضی کار فارغ التحصیل دانشگاهی مواجه باشد که عملا قریب به اتفاق آنها، هیچگونه مهارت خاصی برای پذیرش تصدی های شغلی کشور را ندارند.

اساسا به نظر می رسد توجه چندانی از سوی سیاست گذاران آموزش عالی به نیازهای واقعی بازار کار وجود ندارد و همچنان شاهد جذب هزاران نفر تحت عنوان دانشجو در رشته هایی هستیم که ممکن است کشور تا سال ها دیگر به کاردان و یا کارشناس در آن رشته ها نیازی نداشته باشد؛ بنابراین در حال حاضر، بسیاری از رشته های دانشگاهی هستند که باید دستکم برای یک دوره مشخص کنار گذاشته شوند.

کارشناسان بازار کار معتقدند یک مسئله اساسی در عدم توجه دانشگاه ها به نیازهای بازار کار و عملکرد جزیره ای آنها این است که اولا داوطلبان فراوانی برای ورود به دانشگاه ها وجود دارد و از سویی اگر برخی از رشته ها به ویژه در علوم انسانی متوقف شوند، این موضوع به معنای افت درآمد دانشگاه ها خواهد بود که قائدتا مطلوب سیاست گذاران دانشگاه ها نیست.

اما با این وجود، در چندسال گذشته موضوع عدم انطباق آموزش های دانشگاهی با نیازهای بازار کار، اشباع برخی رشته های دانشگاهی و عدم نیاز کشور به آنها و همچنین لزوم بازنگری جدی در نحوه آموزش دانشگاه ها زمزمه می شود ولی تاکنون اتفاق خاصی نیفتاده است.

بی توجهی به نیاز بازار کار

متاسفانه دیده نشده که تاکنون تحقیقات جامعی درباره نیازهای واقعی بازار کار از سوی دولت ها صورت پذیرد و یا دستکم در صورت انجام، نتایج آن منتشر نشده است. در صورت انجام چنین اقداماتی می توان انتظار داشت بر همان اساس رشته های دانشگاهی ساماندهی و در نهایت ظرفیت پذیرش دانشجو نیز در برخی رشته ها دستخوش تغییری متناسب با نیاز بازار کار کشور شود. این مسئله خلاء مهمی است که درباره بیکار ماندن فارغ التحصیلان دانشگاهی احساس می شود و به نظر نمی رسد اراده قوی ای هم برای حل آن وجود داشته باشد.

با مطرح شدن موضوع لزوم مهارت آموزی نیروی کار و فراگیری آموزش های تخصصی برای تصدی مشاغل مختلف کشور، نقش سازمان فنی و حرفه ای در سال های اخیر نیز پُررنگ تر شده است. مسئولان این سازمان می گویند درصد قابل توجهی از آموزش های ارائه شده مهارتی منجر به اشتغال افراد می شود و این سازمان در حال ایفای نقش اساسی در پُر کردن خلاء بین آموزش های آکادمیک دانشگاهی و نیازهای واقعی بازار کار است.

کوروش پرند در اینباره در گفتگو با مهر می گوید: طرحی را با عنوان توانمندسازی فارغ التحصیلان دانشگاهی دنبال می کنیم و در حال حاضر نیز کمیته هایی برای آن تشکیل شده است. از این طریق برنامه ریزی ها و سیاست کذاری های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدتی صورت گرفته است.

اجرای آزمایشی طرح مهارت آموزی فارغ التحصیلان

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهارداشت: این طرح کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی در حال حاضر به صورت پایلوت انجام می شود و از همین جا نیز اعلام آمادگی می کنیم که با وزارت علوم همکاری های موثری را داشته باشیم.

پرند خاطرنشان کرد: وزارت علوم در قالب برنامه های بلندمدت، طرح آمایش سرزمینی را برای ساماندهی رشته های دانشگاهی در دستور کار دارد و قرار است از این طریق رشته های متناسب با نیازهای بازار کار، بازنگری شوند.

این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه افزود: یکی از برنامه های ما این است که بتوانیم با وزارت علوم همکاری کنیم و وزارت کار به دنبال توانمندسازی فارغ التحصیلات دانشگاهی است.

وی این مطلب را نیز افزود که در حال حاضر از 4 میلیون و 500 هزار دانشجوی کشور، یک میلیون و 500 هزارنفر در حوزه های مهارتی تحصیل می کن
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
استاد دانشگاه شریف:
وزیر علوم بعدی باید همین روند را ادامه دهد



استاد ریاضی دانشگاه صنعتی‌شریف با انتقاد از رای عدم اعتماد مجلس به فرجی دانا گفت: وزیر بعدی هم باید همین برنامه را اجرا کند و همین روند را ادامه دهد.

دکتر بیژن ظهوری‌زنگنه در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: فعالیت علمی آنقدر پیچیده نیست که بتوان آن را از طرق مختلف انجام دهد. کار علمی یک راه کلاسیک و روشن است.

وی با اشاره به انتساب نجفی به سرپرستی وزارت علوم اظهار کرد: دکتر نجفی انسان بزرگی است و تجربه خوبی دارد. ایشان در دوران جوانی وزیر علوم بودند و هم‌اکنون نیز تجربه زیادی در این زمینه دارند.

استاد دانشگاه شریف با تاکید بر اینکه راه اداره وزارت علوم مشخص است، افزود: افرادی که در پی کارهای غیرعلمی هستند، همیشه دنبال بهانه خواهند بود و ممکن است عملکرد وزیر بعدی را هم مورد نقد قرار دهند.

ظهوری‌زنگنه با اشاره به صحبت‌های فرجی‌دانا در مورد بورسیه‌ها در جلسه استیضاح گفت: ایشان دنبال افشاگری نبودند و هرچه در این مورد گفتند دقیق و درست بود.

وی با تاکید بر اینکه همه عملکردهای فرجی‌دانا درست بوده است، اظهار کرد: برعکس صحبت‌هایی که امروز مبنی بر وجود تشنج در دانشگاه‌ها مطرح شد، ایشان آرامش را به فضای دانشگاه بازگرداندند. ایشان در سطح یک انسان علمی کارهایی که باید انجام می‌دادند را انجام دادند و علم بالاخره به دانشگاه‌ها بازگشته است.

استاد دانشگاه صنعتی‌شریف با بیان اینکه فرجی دانا دنبال مچ‌گیری نمایندگان مجلس نبود، افزود: نکته بسیار خوبی که ایشان امروز مطرح کردند این بود که شهیدچمران گفتند هم تخصص مهم است هم تقوا. کسی که تخصصی ندارد و جایگاهی می‌نشیند که شایستگی‌اش را ندارد، آن فرد تقوا ندارد. ایشان گفتند اگر نگران فرار مغزها هستیم باید شرایط کشور به گونه‌ای شود که افراد نخبه‌ای که در نقاط دیگر دنیا هستند بدانند وقتی وارد کشور می‌شوند جایگاهی دارند و جایگاه آنها توسط افراد ناشایست گرفته شده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عکس/خداحافظی دانا با کارکنان وزارت علوم

عکس‌های زیر، لحظات خداحافظی رضا فرجی‌دانا با کارکنان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را نشان می‌دهد.



به گزارش ایسنا، خبرآنلاین با انتشار این عکس‌ها نوشت: درست هفته گذشته در چنین روزی، رضا فرجی‌دانا، نخستین وزیر علوم دولت یازدهم در مجلس استیضاح شد. او دیگر وزیر علوم نیست. تصاویری که می‌بینید، از خداحافظی او با کارکنان وزارت علوم و پس از تحویل دادن مسئولیت‌هایش به محمدعلی نجفی، سرپرست وزارت علوم است.














انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


مهر گزارش می‌دهد؛

1.1 میلیون دانشگاهی در صف بیکاری/ روحانی: از بیکاری رنج می‌بریم

خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: در حالی که رئیس جمهور در روزهای اخیر از فاجعه بزرگ بیکاری سخن گفته و عنوان کرده جامعه ما از معضل بزرگی به نام بیکاری رنج می‌برد، حال وزیر کشور می گوید نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی به 43 درصد رسیده است. براساس آخرین آمار از تعداد کل بیکاران کشور، یک میلیون و 100 هزارنفر فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند که دست کم 2 سال از عمر خود را در دانشگاه ها گذرانده اند.
به گزارش خبرنگار مهر، براساس آمارهای موجود از مجموع 2.6 تا 3 میلیون بیکار کشور، 1.7 تا حدود 2.2 میلیون نفر در سنین 15 تا 29 سال قرار دارند. کارشناسان بازار کار می گویند به دلیل هجوم متولدین دهه 60 به بازار کار و عدم امکان جذب تقاضای کار این گروه سنی، بازار کار هم اکنون در یک شرایط بحرانی و نامناسب قرار دارد.

همچنین ناتوانی بازار کار در جذب تقاضاهای شغلی، عدم تعادل عرضه و تقاضای نیروی کار، سرمایه گذاری های ناکافی در دهه های گذشته و همچنین افت توان فعالیت بسیاری از بنگاه ها به دلایلی مانند تحریم ها، کمبود نقدینگی، سوء مدیریت، واردات بی رویه و مسائلی از این دست باعث شده تا پیک تقاضا برای کار در کشور برای متولدین دهه 60 دستکم تا نیمه دهه 90 نیز ادامه داشته باشد.

در عین حال، با وجود اینکه بازار کار هنوز موفق به حل مشکل بیکاری متولدین دهه 60 نشده است؛ متولدین دهه 70 نیز وارد بازار کار شده و امروز بخشی از دهه هفتادی ها نیز متقاضی کار محسوب می شوند.

موج جدید تقاضا برای کار

بنابراین طبق آمارهای موجود، جنس متقاضیان فعلی کار در ایران جوان و "کار اولی ها" هستند. به بیان ساده تر امروز بیکاری در کشور به نحوی است که بسیاری از جوانان پس از طی تحصیلات متوسطه و یا دانشگاهی حالا دیگر متقاضی رسمی کار محسوب می شوند.

بر پایه این گزارش، وضعیت بیکاری و جستجو برای کار در ایران در شرایط فعلی به نحوی است که کشور با کارجویان متفاوتی نسبت به دهه های 50 و 60 مواجه است. امروز کارجویانی را در کشور داریم که بین 2 تا 8 سال از عمر خود را در دانشگاه ها سپری کرده اند و توقعات آنها از اشتغال متفاوت است.

تغییر ذائقه کارجویان به دلیل تحصیلات دانشگاهی و گرایش شدید جوانان به تحصیلات عالیه باعث ایجاد نوعی تقاضاهای یکسان از اشتغال در کشور شده است. این پدیده منجر به این می شود که با وجود شکل گیری صف تقاضا برای کار در برخی رشته ها، در برخی بخش ها کشور با کمبود نیروی کار هم مواجه شود.

از سویی، اخذ مدرک دانشگاهی باعث می شود تا قریب به اتفاق کارجویان، برخی مشاغل موجود را در شان خود ندانند. در حال حاضر، جستجوی کار در بخش مشاغل ساده و فیزیکی چندان دشوار نیست و افراد می توانند در این بخش مشغول به کار شوند اما مسئله اصلی، بیکاری انبوه فارغ التحصیلان دانشگاهی و تقاضاهای فراوان برای مشاغل پشت میزنشینی است.

طبق آمارها و گزارشات ارائه شده از سوی مقامات ارشد دولت تدبیر و امید، بخش قابل توجهی از بیکاران فعلی کشور را فارغ التحصیلان دانشگاه ها تشکیل می دهند. بررسی ها نشان می دهد در حال حاضر حدود یک میلیون و 100 هزارنفر فارغ التحصیل دانشگاهی بیکار در کشور وجود دارد.

4.5 میلیون نفر روانه بازار کار می شوند

همچنین هشدارهایی نیز درباره تقاضای کار 4 میلیون و 500 هزار نفر دیگر که در آینده نزدیک فارغ التحصیل و وارد بازار کار خواهند شد، داده می شود. به تازگی رئیس جمهور مباحثی درباره لزوم تطبیق آموزش های دانشگاهی با نیازهای بازار کار را مطرح کرده است.

اگر این موضوع جدی شود می توان انتظار داشت در آینده نزدیک برخی از رشته های دانشگاهی دستکم برای چند سال متوقف و یا تغییر ظرفیت جذب دانشجو پیدا کنند. این مسئله می تواند منجر به شناسایی نیازهای روز بازار کار، همگام سازی آموزش ها با صنعت و همچنین کاهش ضریب بیکار ماندن فارغ التحصیلان دانشگاهی شود.

متاسفانه در دهه های گذشته عملکرد جزیره ای دانشگاه ها و فاصله گرفتن از پرداختن به این مسئله که لزوما باید آموزش هایی ارائه شود که کشور به آنها نیاز دارد، باعث شده تا افرادی از دانشگاه ها فارغ التحصیل شوند که متاسفانه برای آموخته های آنها بازار کاری وجود ندارد.

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور اظهارات تازه ای را درباره بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی مطرح کرده است. وزیر کشور اعلام کرده است: در حال حاضر، نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه ها به 43 درصد رسیده است.

وزیر کشور با اشاره به نرخ بیکاری عمومی 12 تا 13 درصدی خاطرنشان کرده است: این نرخ ها از آثار عدم توجه به مناطق و مشارکت هاي مردمي است.

رحمانی فضلی به این مطلب نیز اشاره کرده که بیکاری در کنار حاشیه نشینی و بحران آب؛ 3 عامل تنش زا در کشور محسوب می شوند.

رئیس جمهور: کشور از بیکاری رنج می برد

در روزهای اخیر نیز رئیس جمهور در اظهاراتی درباره وضعیت بیکاری در کشور گفته است: امروز جامعه ما از معضل بزرگی به نام بیکاری رنج می‌برد.

روحانی ادامه داده است: آمار بیکاری در کشور تکان‌ دهنده است و از سال 86 تا 91 یک اشتغال خالص نداریم. اشتغال داشته‌ ایم و به همان نسبت عده‌ای بیکار شده‌ اند و آمار به ما می‌ گوید که در مجموع اشتغال صفر بوده است.

رئیس جمهور خاطرنشان کرده است: اشتغال صفر یعنی فاجعه بزرگ برای کشور، بیکاری بزرگترین معضل جامعه امروز ما مثل خشکسالی، کم‌ آبی و معضل محیط زیست است و ما هیچ راهی جز اولویت‌ بندی معضلات و مشکلات و اولویت‌ بندی راه‌ حل‌ ها نداریم.

علی ربیعی وزیر کار و علی طیب نیا وزیر اقتصاد نیز پیش از این نسبت به موج 4.5 میلیون نفری فارغ التحصیلان دانشگاهی و ورود آنها به بازار کار در آینده نزدیک هشدار داده و خواستار اقدامات فوری برای اشتغال متقاضیان کار شده بودند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
صادق زیباکلام: مشکل دانشگاه‌ها کجاست؟
اين نگاه جدا از آنکه توهين به قشر دانشجو کشور است در عين حال مبين آن است که گوينده اين سخن، اساسا هيچ آشنايي‌ای با سابقه 60، 70ساله جنبش دانشجويي ايران ندارد.
صادق زیباکلام، استاد دانشگاه در سرمقاله شرق نوشت:

آخرين و جديدترين اتهامي که برخي از اصولگرايان تندرو به واسطه آن اصرار بر استيضاح دکتر فرجي‌دانا داشته‌اند، اين بوده که سياست‌هاي مشاراليه باعث افت علمي در دانشگاه‌ها شده است. مقصود اصولگرايان این است که به واسطه فضاي سياسي آزادي که وزير علوم دولت يازدهم در دانشگاه‌ها به وجود آورده، دانشجويان درس و بحث و علم را رها کرده و همه هم‌وغم‌شان، فعاليت‌ها و مباحث سياسي شده است؛ در نتيجه دانشگاه‌هاي کشور دچار افت علمي شده‌اند. در واقع، اين اتهام آنقدر بي‌پايه‌واساس است که انسان نمي‌داند از کجا منشا گرفته است.

هرکس که کوچک‌ترين آشنايي و ارتباطي با محيط‌هاي دانشگاهي داشته باشد، نمي‌تواند به اين اتهام واکنش ناباورانه نشان ندهد، زيرا سال تحصيلي 93-92 اتفاقا يکي از آرام‌ترين سال‌هاي تحصيلي اخير بود. اساسا در هيچ‌يک از دانشگاه‌هاي کشور وضعیت اين‌گونه نشده بود که دانشجويان صرفا به دنبال فعاليت‌هاي سياسي، درس و کلاس را رها کرده باشند. چقدر خوب مي‌شد اصولگراياني که نگران افت علمي يا تحصيلي در دانشگاه‌ها هستند حداقل چند نمونه ارايه مي‌دادند که در اين دانشگاه يا آن يکي، اين‌گونه شده و اين تعداد دانشجو مشروط شد‌ه‌اند يا شواهد و قراین ديگري که حکايت از افت تحصيلي در نتيجه فعاليت‌هاي سياسي- صنفي دانشجويان در سال گذشته داشته باشد.

تناقض بعدي اين اتهام در اينجاست که در حقيقت دانشجويان را به جماعتي بي‌مسووليت تقليل مي‌دهد که بايد حتما آنها را کنترل کرد. به عبارت ديگر، اگر فضاي سياسي در دانشگاه باز باشد، دانشجويان ما درس نمي‌خوانند و صرفا به دنبال فعاليت سياسي مي‌روند. اين نگاه جدا از آنکه توهين به قشر دانشجو کشور است در عين حال مبين آن است که گوينده اين سخن، اساسا هيچ آشنايي‌ای با سابقه 60، 70ساله جنبش دانشجويي ايران ندارد. دانشگاه‌هاي ما، در طول تاريخ جنبش دانشجويي، هم شاهد فعاليت سياسي دانشجويان بوده‌اند و هم از سوي ديگر شاهد درس‌خواندن آنان. در دهه‌های گذشته دانشگاه‌هاي ما مملو از فارغ‌التحصيلان برجسته‌اي بود که درعين‌حال در دوران دانشجويي کاملا فعاليت‌هاي سياسي نيز داشته‌اند.

تناقض سوم اين اتهام، آنجاست که غيرمستقيم مي‌گويم، در دانشگاه‌ها نمي‌شود فضاي سياسي برقرار کرد چون آن‌وقت دانشجوها درس نخواهند خواند. معناي اين حرف اين است که اصولگرايان اعتراف مي‌کنند که حداقل در فاصله سال‌های 88 تا 92 که آنان کنترل وزارت علوم و دانشگاه‌ها را در دست داشتند، اجازه فعاليت سياسي و فضاي باز در دانشگاه‌ها نمي‌دادند. اما واقعيت این است که اصولگرايان نه خيلي نگران افت علمي و تحصيلي دانشجويان هستند و نه نگران اينکه فضاي باز سياسي و محدودکردن سايه سنگين کميته‌هاي انضباطي بر سر دانشگاه‌ها، باعث افت علمي آنها ‌شود. اگر اصولگرايان مخالف آقاي فرجي‌دانا خيلي نگران وضع تحصيلي دانشجويان بودند، حداقل، يک‌بار در فاصله سال‌های 88 تا 92 از وزارت علوم دولت آقاي احمدي‌نژاد درخصوص هزاران دانشجو محروم از تحصيل سوال مي‌کردند. نه! مشکل اصولگرايان این است که متوجه شده‌اند تعداد قابل‌توجهي از دانشجويان کشور و محيط‌هاي دانشگاهي از نظر سياسي با ‌آنها همراه و همسو نيستند.

به همين دلیل مي‌خواهند هرطور شده جلو اين فضاي باز سياسي در دانشگاه‌ها را بگيرند. مي‌توان از اصولگرايان پرسشي ساده کرد که اگر دانشجويان به جاي حمايت از مخالفان شما، از شما حمايت مي‌کردند آيا باز هم مخالف فعاليت‌هاي سياسي در دانشگاه‌ها بوديد؟ آيا اگر دانشجويان از شما طرفداري مي‌کردند، ‌شما همچنان نگران افت تحصيلي و علمي دانشگاه‌هاي کشور مي‌بوديد؟ اتفاقا اگر وزارت علوم دولت يازدهم يک گام درست براي دانشگاه‌هاي کشور برداشته باشد، زدودن فضاي امنيتي و نگراني از کميته‌هاي انضباطي در دانشگاه‌ها بوده است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک روانشناس تاکید کرد
بومی گزینی راهکار کاهش آسیب جوانان مهاجر



یک روانشناس گفت: لازم است برای کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از مهاجرت جوانان، افراد تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز به گزینش بومی دانشجویان روی بیاورند؛ چراکه فرد در شهر خود از نظارت والدین برخوردار است.

دکتر مهدی بیاتی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس «جوانان» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،افزود: مهاجرت پدیده بدی نیست و طبیعتا افراد پس از مهاجرت به علت تغییر فضا از نظر سبک زندگی و دیدگاهی دچار تحولاتی می‌شوند.

وی در ادامه گفت: مهاجرت خواسته و ناخواسته شرایط متفاوتی را برای فرد مهاجر به وجود می‌آورد. زمانی که مهاجرت خودخواسته است، فرد برای عقب نماندن از قافله، سعی می‌کند خود را به آنها شبیه کند.

این روانشناس با بیان اینکه گاهی اوقات مهاجرت خودخواسته نیست، اظهارکرد: زمانی که جوانی در دانشگاهی در یک شهر بزرگ قبول می‌شود و برای ادامه تحصیل به آنجا می‌رود. ممکن است نگاه ارزشی او در شهر جدید تغییر کند و پس از بازگشت به محیط قبلی خود نمی‌تواند با شرایط قبلی خود را منطبق کند و دچار ناهنجاری‌های روانی می‌شود.

وی با اشاره به تصمیم‌های مدیران گفت: در مقطعی تصمیم گرفته شد برای افزایش سواد علمی در شهرهای کوچک و روستاها دانشگاه‌هایی در این مکان‌ها راه‌اندازی شود. بیشتر این دانشگاه‌ها پولی بودند و در قالب دانشگاه آزاد و پیام نور راه‌اندازی شدند. این کار باعث شد جوانانی با تنوع فرهنگی از نقاط مختلف کشور وارد یک منطقه شوند و وضعیت فرهنگی شهر مقصد را دچار اختلال کنند. این وضعیت باعث افزایش آسیب‌های اجتماعی شده است که زندگی دانشجویان در خانه‌های تیمی و به سربردن دانشجوهای دختر و پسر در یک خانه با هم از جمله این آسیب‌ها است.

این مشاور خانواده تصریح کرد: گاهی اوقات با راه‌اندازی یک دانشگاه در شهرهایی که بدپوششی در آنها دیده نمی‌شود، به تدریج شاهد زنان بدپوشش در این شهرها می‌شویم، از سوی دیگر ممکن است جوانان همان شهر با برخی از دختران یا پسران مهاجر آشنا شوند که این وضعیت موجب ناهنجاری‌هایی می‌شود.

بیاتی با بیان اینکه متاسفانه قصد نداریم برخی از واقعیت‌ها را بپذیریم گفت: لازم است در زمینه برخی از تصمیمات تجدیدنظر و در گسترش فرآیندهای علمی در کشور با تامل بیشتری عمل کنیم؛ چراکه بی‌توجهی به این مسائل باعث از هم گسیختگی خانواده‌ها می‌شود و ارزش‌های اجتماعی را از بین می‌برد یا آنها را کمرنگ می‌کند.

این روانشناس با اشاره به سربازانی که به شهر‌های دیگر می‌روند، اظهار کرد: افراد برای سربازی ممکن است به شهرهایی اعزام شوند که فضای آن نسبت به محل سکونت این افراد متفاوت باشد. بنابراین جوانان ممکن است در شهر محل خدمت خود دچار آسیب‌هایی مانند اعتیاد و بزهکاری شوند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در حال گذر از سنت مدرنیته هستیم، گفت: نهاد خانواده در ایران، نهادی تاثیرگذار در فرآیند تربیتی است. از سوی دیگر جوانان در ابتدای جوانی در جست‌وجوی هویت خود هستند و زمانی که به شهرهای جدید منتقل می‌شوند از نظارت خانواده دور می‌شوند و ممکن است به فساد کشیده شوند.

وی افزود: افرادی که از شهرهای کوچک‌تر برای تحصیل به شهرهای بزرگ‌تر می‌روند در شهر مقصد با پدیده‌هایی مواجه می‌شوند که برای آنها تازگی دارد و ممکن است زندگی آنها را تغییر دهد. به عنوان نمونه برخی از دانشجویانی که با رتبه‌های تک‌رقمی در آزمون ورودی دانشگاه‌های دولتی قبول شده‌اند در محل تحصیل خود به اعتیاد دچار شده‌اند.

بیاتی تاکید کرد: در بیشتر کشورهای توسعه یافته دانشگاه‌ها در شهرهای مختلف تفاوت محسوسی با یکدیگر ندارند؛ اما در کشورهای توسعه نیافته‌ای مانند ایران تمام امکانات در شهرهای بزرگ نهادینه شده است.

این روانشناس با اشاره به نقش رسانه‌ها اظهار کرد: اکنون دربرخی از سریال‌ها مسائل فرهنگی رعایت نمی‌شود. به عنوان نمونه سریال‌هایی با زرق و برق فراوان پخش می‌شود که آنها را از مردم پایتخت تا دورافتاده‌ترین روستاها تماشا می‌کنند. برخی جوانان روستانشین با دیدن زندگی پرزرق و برق ترغیب می‌شوند که به شهرهای بزرگتر مهاجرت کنند، اما زمانی که در شهرهای بزرگ نمی‌توانند خواسته‌های خود را برآورده کنند برای دستیابی به هویت از دست رفته خود به آسیب‌هایی مانند اعتیاد و فرار از واقعیت پناه می‌برند.

بیاتی در پایان گفت: مناطق مهاجرپذیر از جمله مناطقی هستند که بزهکاری اجتماعی در آنها بسیار دیده می‌شود و در این شهرها نظارت اجتماعی کم است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای خبر داد
آغاز رقابت 553 مهارت‌آموز در مسابقات ملی مهارت
پانزدهمین مسابقات ملی مهارت از 9 تا 12 شهریور ماه سال جاری با حضور 553 نفر رقابت کننده در 29 حرفه رقابتی در حال برگزاری است.


13930123000645_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، کورش پرند معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان با حضور در کارگاه رباتیک مرکز تربیت مربی و پژوهش های فنی و حرفه‌ای دستور آغاز رقابت کارآموزان در پانزدهمین مسابقات ملی مهارت را صادر کرد.

    بر اساس این گزارش، پرند با تبیین ماموریت‌های سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: بر اساس فرمایشات مقام معظم ***** که فرمودند: "کشور به موازات نیاز به علم به پنجه های کارآمد هم نیاز دارد" و همچنین تأکیدات ریاست جمهوری که تغییر نگاه و نگرش به معیارها و کشف معیارهای نخبگی را ضروری دانسته‌اند، این مسابقات با تمام توان برگزار می‌گردد.

    وی گفت: مصمم هستیم تا شبکه ملی نخبگان و استعدادهای برتر مهارتی را در کشور توسعه دهیم و از آن بهره‌مند شویم که در این راستا نشست هایی با معاون محترم علم و فناوری ریاست جمهوری نیز داشته ایم.

    پرند ادامه داد: پانزدهمین مسابقات ملی مهارت از 9 تا 12 شهریور ماه سال جاری با حضور 553 نفر رقابت کننده در 29 حرفه رقابتی در مرکز تربیت مربی و پژوهش‌های فنی و حرفه‌ای کشور، مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای شهید خدایی و شهید ***** استان البرز و مرکز تخصصی فناوری خودروی 9 دی برگزار می‌شود.



    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ادغام دانشگاه‌های فنی حرفه‌ای و علمی کاربردی
۰

سرپرست دانشگاه فنی وحرفه‌ای کشور با اشاره به لزوم بازنگری بر آموزش‌های دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و موسسات علمی و کاربردی تاکید کرد: باید صلاحیت حرفه‌ای در کشور ایجاد شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، مسعود شفیعی در بیست و دومین جشنواره سراسری فرهنگی و هنری دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور، افزود: به دنبال این هستیم که مجموعه دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و همچنین موسسات علمی و کاربردی تبدیل به یک دانشگاه بزرگ و واحد شوند که از ابردانشگاه‌های دنیا بهتر خواهد بود.



وی در ادامه با بیان اینکه «بازار و جامعه نسبت به دانشجویان فارغ‌التحصیل نگاهی خوش‌بینانه ندارند» تصریح کرد: با نگاهی به دفترچه کنکور می‌توان دریافت که با وجود دانشگاه‌هایی مانند پیام نور و آزاد اسلامی، میان ظرفیت و پذیرش‌های دانشجو در دانشگاه‌های بزرگ فاصله افتاده است؛ این مساله به دلیل این است که وزارت علوم به دنبال کم کردن ظرفیت‌های پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها‌ست.



شفیعی خاطرنشان کرد: متاسفانه طیف فارغ‌التحصیلان ما روز به روز به جمعیت بیکاران افزوده می‌شوند؛ این مساله به کشور صدمه خواهد زد؛ بعضا برخی از دانشجویان با وجود اینکه در خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند، نمی‌توانند به بازار کار راه یابند.



سرپرست دانشگاه فنی وحرفه‌ای تاکید کرد: تنها جایی که این مساله در آن صادق نیست، دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و موسسات علمی و کاربردی است که فارغ‌التحصیلان آن طرفدار بیشتری در بازار کار باید داشته باشند.



وی بیان کرد: در این راستا ما باید موسسات علمی و کاربردی و دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای را که در آینده‌ای نه چندان دور با یکدیگر ادغام می‌شوند، با حفظ ساختارها و سیاست‌ها پیش ببریم و مجموعه‌ای شبیه دانشگاه MIT ایجاد کنیم.



شفیعی با اشاره به برنامه‌های این دانشگاه برای ارتقای سطح علمی آن تصریح کرد: پس از غربالگری حدود 2000 فارغ‌التحصیل مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، نزدیک به 400 تن از این افراد را برای پذیرش به عنوان عضو هیات علمی انتخاب کرده‌ایم که هم‌اکنون در حال طی کردن مراحل گزینش هستند.



شفیعی ادامه داد: همچنین تعدادی از کارشناسان دانشگاه‌ها و مدرسین را به عنوان اعضای هیات علمی ارتقا دادیم؛ در این راستا از 50 پرونده مورد نظر ما 30 پرونده برای این منظور به وزارت‌خانه ارجاع شد؛ همچنین برای ارتقای سطح فنی دانشگاه‌ها در حال انعقاد قراردادهایی با کشورهای اتریش و آلمان هستیم.



سرپرست دانشگاه فنی وحرفه‌ای کشور با تاکید بر اینکه دانشگاه فنی و حرفه‌ای باید کارآفرین باشد، اظهار کرد: دانشگاه‌های ما باید تقاضا محور باشند و بتوانند نیروهایی را تربیت کنند که بازار کار به آن‌ها نیاز دارد؛ مطمئنا به دنبال مدرک تحصیلی صرف بودن، ما را به نتیجه‌ای نخواهد رساند.



وی یادآور شد: باید تربیت نیرو در دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای به درد مملکت بخورد؛ در حال حاضر نیاز ما در کشور نیروی کاردان است و به جرات می‌توان گفت، ارزش فارغ‌التحصیلان دوره‌های کاردانی ما از فارغ‌التحصیلان کارشناسی سایر دانشگاه‌ها بالاتر است.



شفیعی با اشاره به صلاحیت‌های دانشجویان فنی و حرفه‌ای برای استخدام در بازار کار بیان کرد: باید از مسئولین بخواهیم که اگر قصد استخدام نیرو در بازار کار را دارند، باید از دانشجویان دارای صلاحیت حرفه‌ای استفاده کنند؛ در حال حاضر رسالت اصلی ما تغییر نگاه و باورها نسبت به هنرستان‌ها و دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای است.



سرپرست دانشگاه فنی وحرفه‌ای کشور با بیان اینکه «کشور ما در حال توسعه است» تاکید کرد: ما به نیروی کاردان و با تجربه نیازمندیم.



وی ادامه داد: در حقیقت ما باید به دنبال راه‌اندازی یک انقلاب علمی و فناوری در کشور باشیم؛ در حال حاضر باید پرسید در کنار بالا رفتن سطح علمی کشور ما چه تغییراتی در وضع رفاهی جامعه صورت گرفته و کدام یک از ایده‌ها تبدیل به محصول شده است؟



شفیعی با اشاره به لزوم تلفیق دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای با موسسات علمی و کاربردی تصریح کرد: متاسفانه دانشگاه‌های جامع علمی و کاربردی از داشتن اعضای هیات علمی محرومند اما منابع مالی خوبی در اختیار دارند؛ این مساله در دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای برعکس است که تلفیق این دو نهاد می‌تواند این ضعف را جبران کند.



سرپرست دانشگاه فنی وحرفه‌ای کشور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اهتمام مدیریت این دانشگاه در حوزه فرهنگ گفت: در حوزه فرهنگی کیفیت سیاست‌های آن برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است؛ برگزاری چنین جشنواره‌هایی نیز باید هدفمند باشد؛ سعی ما این است که مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد توجه قرار گیرد و در این راستا از اندیشمندان و فعالان حوزه فرهنگی استفاده خواهیم کرد.



به گزارش ایسنا، در ادامه این مراسم از تندیس بیست و دومین جشنواره سراسری فرهنگی و هنری دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه‌ای رونمایی شد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اجتماعی‌ترین دانشگاه دنیا کجاست؟


دانشگاه‌ «هاروارد» با توجه به سطح بالای فعالیت در زمینه ارتباط با دانشجویان از طریق فیس‌بوک‌، موفق شده است بیشترین لایک را به خود اختصاص دهد. این رقم حدود چهار برابر بیشتر از دانشگاه «ییل» است که در رتبه دوم قرار دارد.



به گزارش ایسنا، روزنامه فرهیختگان در ویژه‌نامه «نیمکت» خود نوشت: کمتر از یک دهه است که رسانه‌های اجتماعی در خدمت بسیاری از مراکز آموزش در سراسر دنیا به ویژه ایالات متحده آمریکا در آمده است.



«فیس‌بوک» به نوبه خود خدمات زیادی در این راستا عرضه کرده و «توییتر» بسیاری را برای پیگیری اخبار مختلف به دنبال خود کشانده است. بعضی دانشگاه‌ها استفاده از شبکه‌های اجتماعی را محور قرار داده و پیشبرد هدف‌های تحصیلی‌، آموزشی و تبلیغی خود را مدیون آن‌ها می‌دانند. بعضی دیگر اما استفاده از همان شیوه‌های سابق را ترجیح داده و پای رسانه‌ها را به مراکز آموزشی خود باز نکرده‌اند.



دانشگاه «هاروارد» به عنوان یکی از معروف‌ترین مراکز تحصیلی که در بیشتر سیستم‌های رتبه‌بندی معتبر دنیا در صدر جدول قرار دارد. بیشترین استفاده را از شبکه‌های اجتماعی داشته است.



بعد از «هاروارد»، دانشگاه‌های «دوک»، «استنفورد»، «تگزاس»، «فلوریدا» و «اوهایو» به ترتیب در بالای جدول و بیشترین آمار استفاده از «توییتر» و «فیس‌بوک» را داشته‌اند. مسئولان این دانشگاه‌ها با تاکید بر این موضوع که شبکه‌های اجتماعی نقش بسزایی در آموزش و پرورش دانشجویان داشته‌، سعی در هرچه فراگیرتر کردن این مسأله دارند.



جلسات توجیهی بسیاری برای دانشجویان برگزار کرده و آن‌ها را به شیوه‌های صحیح استفاده از این شبکه‌ها تشویق می‌کنند.



آمار مربوط به میزان استفاده دانشگاه‌های مختلف در آمریکا از شبکه اجتماعی توئیتر نشان می‌دهد که هاروارد 29 درصد، دوک 19 درصد، استنفورد 16 درصد، تگزاس 14 درصد، فلوریدا 12 درصد و اوهایو 10 درصد از این امکان استفاده کرده‌اند.



این دانشگاه‌ها معتقدند با استفاده از شبکه‌های اجتماعی معروف مانند فیس‌بوک و توئیتر که بین دانشجویان محبوبیت زیادی دارند، می‌توانند اهداف آموزشی خود را جلو ببرند.



تعداد دنبال‌کنندگان شبکه توئیتر در دانشگاه‌های آمریکا نیز بدین شرح است: هاروارد 351 هزار نفر، استنفورد 198 هزار نفر، ییل 129 هزار نفر، تگزاس 112 هزار نفر، پرینستون 95 هزار و 200 نفر و ایندیانا 94 هزار و 300 نفر.



بیشترین تعداد لایک فیس‌بوک در دانشگاه‌های آمریکا نیز تفاوت آشکاری را بین هاروارد و رقبایش نشان می‌دهد: هاروارد سه میلیون و 220 هزار و 112 لایک، ییل 832 هزار و 736 لایک، استنفورد 676 هزار و 711 لایک، میشیگان 557 هزار و 980 لایک، اوهایو 549 هزار و 620 لایک و فلوریدا 543 هزار و 749 لایک.



دانشگاه‌ «هاروارد» با توجه به سطح بالای فعالیت در زمینه ارتباط با دانشجویان از طریق فیس‌بوک‌، موفق شده است بیشترین لایک را به خود اختصاص دهد. این در حالی است که این رقم در هاروارد چیزی حدود چهار برابر از دانشگاه «ییل» که در رتبه دوم قرار دارد‌، بیشتر است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‎ای استان زنجان:
فقط 2درصد از زندانیان آموزش دیده مجددا مرتکب جرم می‌شوند


مدیرکل آموزش فنی و حرفه‎ای استان زنجان گفت: با نگاهی به آمار افرادی که مدتی در ندامتگاه بوده و تحت آموزش‎های فنی و حرفه‎ای قرار گرفته‎اند دو درصد از افراد آموزش دیده تحت عناوین مختلف مجدداً به ندامتگاه بازگشته‌اند، در حالی که این آمار در مورد افرادی که این آموزش‎ها را نداشته‎اند 36 درصد بوده است، زیرا افراد پس از آزادی با توجه به تجربه توانسته‎اند صاحب کسب و کار شده و سرگرم فعالیت مفید شوند.

قاسم صیادی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در زنجان، اظهار کرد: اشتغال‌زایی لزوماً نیازی به کارخانه‎های بزرگ ندارد و از طریق خوشه‎های تولید می‎توان اشتغال پایدار برای افراد ایجاد کرد. دولت با تصویب قانون مشاغل خانگی گام موثری در زمینه اشتغال‎زایی برداشته که باید تلاش شود با زمینه‎سازی بسترهای حمایتی تحقق این امر با سرعت بیشتری صورت گیرد.

وی افزود: در استان نیز با هم‌سوسازی ظرفیت و توانمندی‌ سازمانی فنی و حرفه‎ای با پتانسیل‏های موجود تلاش داریم آموزش‌های کیفی و هماهنگ با نیاز استان و با توجه به نیازسنجی‎ها و تقاضای بازار کار ارایه دهیم.

او تصریح کرد: برای نهادینه کردن روحیه کارآفرینی و اشتغال‌‎زایی، آموزش‎هایی متناسب با سنین مختلف برای مقاطع راهنمایی و متوسطه تحت عنوان «مهندسین فردا» که آموزش‎های قبل از دانشگاه است ارایه می‌شود تا جوانان علاوه بر آشنایی با مهارت مورد دلخواه خود، در هدایت آموزشی و شناخت بازار کار نیز تا حدی اطلاعات لازم را کسب کنند.

این مسوول تاکید کرد: در دوره‎های بالاتر این آموزش‎ها تحت عنوان آموزش‎های پیشرفته و متمرکز آموزش‌های جوار دانشگاه، آموزش‎های جوار حوزه علمیه و همچنین آموزش‎های جوار واحدهای تولیدی و کارخانجات و در هر جا که متقاضیانی برای فراگیری آموزش‎های مهارتی باشند ارایه می‌شود.

صیادی خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه آموزش‎های فنی و حرفه‎ای می‎تواند در مهارت‎آموزی افراد جویای کار باشد در ارتقای توانمندی و به روز کردن مهارت شاغلان بخش‎های مختلف نیز بسیار موثر است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‎ای استان زنجان با بیان اینکه آموزش واحدهای تولیدی فرصت خوبی برای صنایع است، گفت: ارایه آموزش‎های به روز فنی می‎تواند در بهره‌وری صنایع بسیار اثرگذار باشد حتی در کاهش مسایل و مشکلات اجتماعی به لحاظ آسیبی که از بیکاری گریبانگیر افراد می‌شود، بسیار موثر است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سرپرست دانشگاه فنی وحرفه‌ای:
نمی‌توانیم و نمی‌خواهیم فنی حرفه ای و علمی کاربردی را با هم ادغام کنیم


سرپرست دانشگاه فنی وحرفه‌ای کشور با اشاره به ایجاد مقاطع تحصیلی جدید در دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و موسسات علمی و کاربردی، از راه‌اندازی دوره‌های کارشناسی پیوسته در این دانشگاه‌ها در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، مسعود شفیعی در نشست خبری دانشگاه فنی و حرفه‌ای شهید منتظری حضور یافته بود، با اعلام این مطلب عنوان کرد: فارغ‌التحصیلان مقطع کاردانی باید برای حضور در صنعت تربیت شوند اما برای به روز شدن آموزش‌های دانشگاه‌ها، به دنبال ایجاد مقاطع تحصیلی کارشناسی پیوسته نیز هستیم.



وی ادامه داد: این تفکر غلط نیز متاسفانه وجود دارد که دانشجوهای کاردانی ما به دنبال اخذ مدرک کارشناسی ناپیوسته هستند چرا که اگر کسی هدفش مدرک کارشناسی باشد، از همان ابتدا در این مقطع تحصیل می‌کند؛ در حقیقت دانشجویان کاردانی ما برای حضور در صنعت تربیت می‌شوند؛ این درحالی است که دانشجویان کارشناسی کسانی هستند که حین تحصیل، در مراکز صنعتی مشغول به کارند.



شفیعی با بیان اینکه «ماهیت دانشگاه فنی وحرفه‌ای کارآفرینی و تبدیل ایده به محصول است» گفت: در دنیای امروز بیش از 60 تا 70 درصد دانشجویان کاردانی وارد بازار کار می‌شوند اما متاسفانه در کشور ما ادامه تحصیل به صورت استوانه‌ای دنبال می‌شود؛ در حال حاضر اکثر دانشگاه‌های مطرح یا به ادامه تحصیل می‌پردازند و یا در مشاغل غیرمرتبط مشغول به کار شده‌اند.



سرپرست دانشگاه فنی وحرفه‌ای کشور تاکید کرد: دانشگاه‌های ما باید موجد کار باشند و دانشجویان باید بتوانند کارهایی را انجام دهند که نیاز بازار را برآورده کند؛ این منطقی نیست که هر پژوهش و تحقیقی منجر به نتیجه شود؛ اگر بخواهیم در بازار کار وارد شویم، باید پروژه‌های تحقیقاتی خود را عملیاتی کنیم؛ اصولا این مساله با نبود دانشجوی تسهیلات تکمیلی در دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای ناممکن است.



وی افزود: با این حال بسیاری از پروژه‌های بزرگ نیاز به تکنسین دارند و رسالت و ماموریت ما نیز تربیت نیرویی است که به نیازهای بازار پاسخگو باشد.



شفیعی با اشاره به جایگاه دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آن را بسیار والا توصیف کرد و یادآور شد: باید توجه داشت که حل مشکل بیکاری روی آوردن به دانشگاه‌های فنی و کاربردی است؛ در این راستا تلفیق دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و موسسات علمی و کاربردی در قالب یک دانشگاه واحد با مدیریتی واحد و ساختاری مجزا می‌تواند موثر باشد.



وی در این رابطه افزود: ما نمی‌توانیم و نمی‌خواهیم هر دو دانشگاه را با هم ادغام کنیم و از این نظر برای اساتید و دانشجویان جای نگرانی وجود ندارد؛ اما باید دانست که دانشگا‌ه‌های فنی و حرفه‌ای امکاناتی نظیر آزمایشگاه و اعضای هیات علمی دارند اما ماهیت موسسات علمی و کاربردی تربیت نیروی بازار و صنعت است؛ این دو مجموعه اگر در کنار هم قرار گیرند، ما صاحب یک ابردانشگاه خواهیم شد.



سرپرست دانشگاه فنی وحرفه‌ای کشور با اشاره به ظرفیت این دانشگاه‌ها در کشور اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت پذیرش دانشجوی ما در موسسات علمی و کاربردی 320 هزار و در دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای 120 هزار دانشجو است؛ این نشان می‌دهد که ما هنوز جای کار داریم و بازار هم نیازمند افزایش این ظرفیت‌ است.



شفیعی با اشاره به لزوم ایجاد مقاطع تحصیلات تکمیلی در موسسات علمی و کاربردی خاطرنشان کرد: این مقاطع باید پژوهش محور باشند و اقدامات تحقیقاتی ما متفاوت از دانشگاه‌های صنعتی باشند؛ با این حال باید بیش از 60 درصد دانشجوهای ما برای کارآمدی در بازار تربیت شوند.



وی همچنین در خصوص یکی از طرح‌های مجلس شورای اسلامی برای ایجاد صلاحیت حرفه‌ای در دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای بیان کرد: ما در این زمینه با مجلس شورای اسلامی مذاکراتی داشتیم که این طرح را طوری تنظیم کنند که صلاحیت حرفه‌ای پررنگ‌تر دیده شود؛ در حقیقت در این طرح صلاحیت حرفه‌ای مستتر است.



سرپرست دانشگاه فنی وحرفه‌ای کشور با بیان اینکه «آشفتگی و مدرک‌گرایی سایه بر بازار انداخته است» گفت: متاسفانه استفاده ما از نفت و معادن طبیعی برای ما آسیبی شده چرا که موجب رکود علمی خواهد شد.



وی تاکید کرد: ما باید هنرستان‌ها را تقویت کنیم که به تبع آن دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای نیز تقویت خواهند شد؛ در این راستا ما با کشورهای آلمان، سوئیس و اتریش در حال انعقاد قرار داد هستیم که در سه مولفه تجهیزات، تربیت نیروی مدرس و تبادل اطلاعات با ما همکاری کنند.



شفیعی خاطرنشان کرد: تجهیزات ما وضعیت مناسبی دارد اما عمر آن بسیار قدیمی است؛ اگر کمپانی‌هایْ آلمانی بتوانند آزمایشگاه‌های مادر برای ما راه‌اندازی کنند؛ ما نیز می‌توانیم تربیت نیرو داشته باشیم؛ البته تجهیزات مورد نیاز در داخل نیز در حال تولید است و ما حدود یک میلیارد تومان تجهیزات از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خریداری کردیم.



وی ادامه داد: همچنین باید توجه داشت که شاید فارغ‌التحصیلان تئوری ما توان ارائه درس در کارگاه‌ها را نداشته باشند؛ در این خصوص بنا داریم دانشگاه‌های مشترک با کشورهای دیگر ایجاد کنیم تا بتوانیم در این راستا به تربیت نیرو بپردازیم؛ در حقیقت به دنبال ایجاد شعبه بین‌المللی و دانشگاه بین‌المللی مشترک هستیم.



سرپرست دانشگاه فنی وحرفه‌ای کشور در خصوص برنامه‌های آینده این دانشگاه تصریح کرد: یکی از اقداماتی که مورد توجه ماست ایجاد مقاطع تحصیلی تکمیلی و کارشناسی پیوسته در رشته‌های فنی و حرفه‌ای است.



شفیعی در پاسخ به این سوال که «شهریه‌های موسسات علمی و کاربردی با چه معادله‌ای افزایش پیدا می‌کند» افزود: ما علاقه‌ای به افزایش شهریه نداریم اما نیازها و تورم ما را مجبور به این اقدام می‌کند؛ متاسفانه سال گذشته دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و موسسات علمی و کاربردی 60 میلیارد تومان بدهی داشت؛ در حال حاضر پول گرفتن در مقطع شبانه به ضرر ما تمام شده چرا که بسیاری از دانشجویان تصمیم می‌گیرند این پول را در دانشگاه‌های شهر خودشان هزینه کنند.



وی ادامه داد: همچنین علاقه داریم نیروهای فنی و حرفه‌ای بهترین حقوق‌ها را دریافت کنند؛ متاسفانه ممکن است در برخی موسسات مدل پرداخت حقوق مانند آموزش و پرورش باشد.



شفیعی تاکید کرد: سرانه دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای حدود یک میلیون و 300 هزار تومان است؛ این میزان در دانشگاه‌های شهرستان حدود پنج میلیون تومان است که تفاوت زیادی با سرانه دانش‌آموزی ندارد؛ متاسفانه به دلیل بالاتر رفتن نرخ تورم، هر سال ما مقروض‌تر می‌شویم؛ با این حال به دنبال درآمدزایی در این زمینه هستیم که اگر تجمیع بین علمی و کاربردی و فنی و حرفه‌ای صورت گیرد؛ این اتفاق رخ خواهد داد.



سرپرست دانشگاه فنی وحرفه‌ای کشور در مورد برخی گلایه‌ها نسبت به عدم کیفیت ارائه دروس در برخی از رشته‌های این دانشگاه تاکید کرد: این مسئله باید ساماندهی شود؛ در این راستا با همکاری آموزش و پرورش به دنبال فرهنگ‌سازی در هنرستان‌ها هستیم و قرار است سرمایه‌گذاری‌ها در این خصوص مانند مدارس غیر انتفاعی شود.



شفیعی با اشاره به راه‌اندازی 60 مرکز علمی و کاربردی در سال گذشته در کشور تصریح کرد: برخی از این مراکز ممکن است کیفیت لازم را نداشته باشد اما ما نمی‌توانیم جلوی کمیت را بگیریم؛ با این حال نسبت به افزایش کیفیت توجه خاصی خواهیم داشت.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای:
نتایج پانزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت اعلام شد
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور از اعلام نتایج پانزدهمین مسابقات ملی مهارت خبر داد.


316282_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، کورش پرند بیان داشت: بر اساس نتایج اعلام شده از سوی کارشناسان داوری پانزدهمین مسابقات ملی مهارت، از 115 مدال‌‌آور؛ 40 نفر مدال طلا، 40 نفر مدال نقره و 35 نفر مدال برنز این مسابقات را کسب کردند و 160 نفر موفق به کسب دیپلم افتخار شدند.

    معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه گفت: پانزدهمین مسابقات ملی مهارت از 9 تا 12 شهریور ماه سال جاری با حضور 553 نفر شامل 473 نفر مرد و 80 نفر زن رقابت کننده در 29 حرفه رقابتی در مرکز تربیت مربی و پژوهش‌های فنی و حرفه ای کشور، مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای شهید خدایی و شهید ***** استان البرز و مرکز تخصصی فناوری خودروی 9 دی برگزار شد.

    وی بیان داشت: 29 حرفه رقابتی این دوره از مسابقات ملی مهارت شامل ساخت وتولید (تیمی3 نفره) - مکاترونیک (تیمی 2 نفره) - طراحی مهندسی مکانیک - تراش CNC -فرز CNC- فناوری اطلاعات-راه کارهای نرم افزاری برای تجارت-جوشکاری-کاشیکاری دیوار و کف- صافکاری خودرو- لوله کشی و گرمایشی- الکترونیک- طراحی وب- تاسیسات الکتریکی- کنترل صنعتی- مدیریت آب و فاضلاب- آجرچینی- رباتیک (تیمی 2 نفره)- کابینت سازی (چوبی) - اتصالات چوبی-جواهر سازی- خیاطی ( فناوری مد)- قنادی (شیرینی پزی)- فناوری اتومبیل- آشپزی- نقاشی خودرو-طراحی فضای سبز(تیمی 2 نفره) - تبرید و تهویه - فناوری اطلاعات – مدیریت سیستم های تحت شبکه و فناوری طراحی گرافیک بودند.

    وی افزود: ارتقای فرهنگ مهارت آموزی در میان جوانان، معرفی آموزش‌های مهارتی و اهمیت نقش آن در توسعة اقتصاد به عموم مردم و جلب نظر مسئولان، بنگاه‌های اقتصادی، صنایع وصنوف برای مشارکت هرچه بیشتر در اجرای مسابقات ملی مهارت، ارتقای سطح استانداردهای آموزش مهارت در کشور، ایجاد بستر مناسب برای ارتقای مهارت‌های حرفه‌ای کشور تا سطح مهارت‌های جهانی و شناسایی کمبودها در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و برنامه‌ریزی برای رفع آنها، ایجاد فرصتی مناسب برای تبادل اطلاعات فنی و تجارب حرفه‌ای، شناسایی ومعرفی افراد ماهر ونخبه به صنایع وبنگاه‌های اقتصادی، فراهم نمودن فرصت مناسب برای رقابت سالم میان جوانان کشور، کشف استعدادهای حرفه‌ای جوانان وایجاد فرصت مناسب برای شکوفایی مهارت‌ها و ایجاد انگیزش در جوانان برای کسب مهارت وایجاد سیستم ارزیابی **** آموزش مهارتی کشور از جمله اهداف برگزاری مسابقات مذکور بود.

    پرند درخصوص تسهیلات اعطایی به برگزیدگان مسابقات ملی مهارت بیان داشت: اعطای مدال، لوح تقدیر، استفاده از برگزیدگان به عنوان مربیان آموزشی، معرفی به بنیاد ملی نخبگان و سایر حمایت‌های مادی و معنوی برای جذب، حفظ و نگهداری آنها به عنوان نخبگان مهارتی کشور از جمله تسهیلات اعطایی به برگزیدگان مسابقات مهارت است.

    شایان ذکر است، برگزیدگان نهایی چهاردهمین و پانزدهمین مسابقات ملی مهارت پس از شرکت در اردوهای آماده سازی درچند رشته منتخب به چهل و سومین مسابقات جهانی مهارت که در سال 2015 در کشور برزیل برگزار می شود، اعزام خواهند شد.

    انتهای پیام/ک
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

معاون وزیر کار اعلام کرد:

85 درصد تازه واردها مهارت انجام کار ندارند/ تحصیل در دوره دکترا به دلیل بیکاری!

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه با اشاره به اینکه برخی از فارغ التحصیلان به دلیل نداشتن مهارت انجام کار و یا ناتوانی در یافتن شغل به تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا می پردازند، گفت: تنها 15 درصد دانشجویان دارای مهارت فنی قابل قبول هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، کورش پرند گفت: بر اساس آمارهای رسمی در سال 2012 به ازای هر یک دلار سرمایه گذاری در بخش آموزش های مهارتی و فنی، 15 دلار ارزش افزوده ایجاد شده است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اظهارداشت: در شرایطی که نرخ رشد اقتصادی کشور ما در حال عبور از موقعیت منفی به سمت صفر و سپس مثبت حرکت می کند، باید با توجه ویژه به آموزش های فنی و حرفه ای به روند این رشد شتاب دهیم.

پرند با بیان اینکه با بهادهی به آموزش های فنی و حرفه ای و مهارت آموزی می توان رشد اقتصادی کشور را به بالای 7 درصد رساند افزود: یکی از مهم ترین نتایج این فرآیند ایجاد فرصت های بیشتر شغلی و کاهش نرخ بیکاری است.

وی افزود: در حال حاضر 4.5 میلیون نفر دانشجو در کشور وجود دارند که 66 درصد آنها در مقطع کارشناسی و 23.3 درصد در دوره کاردانی مشغول به تحصیل هستند.

پرند بیان داشت: این مطلب به این معناست که به ازای 3 دانشجوی کارشناسی تنها یک دانشجوی کاردانی در کشور وجود دارد که در مجموع کمتر از 15 درصد آنها از مهارت فنی قابل قبول برخوردارند.

وی گفت: در حقیقت دانشجویانی که به مرحله فارغ التحصیلی می رسند به دلیل نداشتن مهارت کاری لازم و اشتغال، به ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا می پردازند در حالی که رشته های تحصیلی آنها با بازار کار تناسبی ندارد.

معاون وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی تصریح کرد: رشته های تحصیلی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی متناسب با بازار کار نیست و به همین دلیل تعداد زیادی از دانشجویان بدون کسب مهارت لازم در رشته های خاصی متمرکز شده اند که اشتغال آفرین نیستند.

وی نبود توجه مطلوب به فرهنگ کار، مهارت آموزی، کارآفرینی و تولید را از دلایل نرخ بیکاری قابل توجه در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی دانست و بیان کرد: در حال حاضر هر نیروی کار در کشور ما 3.7 نفر را حمایت مالی می کند در حالی که این آمار در سطح استاندارد بین المللی یک به دو است.

پرند تاکید کرد: در چنین شرایطی فردی که نیروی کار و حامی دیگر افراد خانواده محسوب می شود باید در جاهای مختلف کار کند و این مسئله تبعات فرهنگی و افت بهره وری نیروی انسانی جامعه را به دنبال دارد.

معاون وزیر کار با اشاره به لزوم توجه ویژه به توسعه مشاغل خانگی با محوریت بانوان گفت: باید در زمینه اشتغال زایی و مراحل قبل از تولید یعنی طراحی، تهیه منابع و مواد اولیه، تسهیلات بانکی و آموزش های فنی و حرفه ای تخصصی و آموزش های فرم و مرحله تولید شامل کنترل کیفیت رعایت شود.

وی افزود: همچنین بازاریابی، بازارسازی، برندسازی، بسته بندی و فروش نیز مراحل ضروری پس از تولید را شامل می شوند. بر اساس آخرین یافته های کارشناسی شده برای موفقیت در زمینه اشتغال زایی باید بیشتر در حوزه خدمات اجتماعی سرمایه گذاری کرد زیرا هم به سرمایه کمتر نیاز دارد و هم اینکه زودتر به چرخه بازدهی می رسد.

پرند خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری ها باید در طرح های خدمات رسان متناسب با بوم و آمایش هر منطقه انجام شود و در زمینه تولیدات صنعتی به سوی خوشه سازی های صنعتی حرکت کرد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای رتبه‌بندی می‌شوند

مدیر کل دفتر مؤسسات کارآموزی آزاد و مشارکتهای مردمی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از اجرای اعتبارسنجی و رتبه‌بندی آموزشگاههای فنی و حرفه‌ای آزاد در سال 1393 خبر داد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، ثابت نژاد گفت: طرح اعتبارسنجی و رتبه‌بندی آموزشگاههای فنی و حرفه‌ای آزاد در راستای اجرای بند "ز" ماده 21 قانون برنامه پنجم توسعه با هدف ساماندهی و کیفیت بخشی به آموزشهای ارائه شده توسط مجریان آموزش تنظیم و از ابتدای سال 1393 به اجرا گذاشته شده است.



وی افزود: از سال 90 بازنگری شیوه‌نامه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی آموزشگاههای آزاد در دستور کار دفتر مؤسسات کارآموزی آزاد و مشارکتهای مردمی این سازمان قرار گرفت که با تشکیل گروههای تخصصی و بهره‌گیری از ظرفیت کارشناسی موجود در ادارات کل آموزش فنی و حرفه‌ای استانها، مربیان، خبرگان و نمایندگان آموزشگاههای آزاد، شیوه نامه رتبه‌بندی آموزشگاههای فنی و حرفه‌ای آزاد تدوین شد.



ثابت نژاد گفت: این شیوه‌نامه در سال 91 در هیات نظارت مرکزی برای اجرای آزمایشی در سه استان قزوین، مرکزی و کهگیلویه و بویراحمد به تصویب رسید و در سال 92 طرح مزبور در استان‌های مذکور به صورت آزمایشی اجرا شد.



مدیر کل دفتر مؤسسات کارآموزی آزاد و مشارکتهای مردمی خاطرنشان کرد: نتایج حاصله پس از بررسی در کمیته تخصصی تدوین شیوه نامه و اعمال اصلاحات لازم، در بیست و چهارمین جلسه هیات نظارت مرکزی به تصویب نهایی رسید که در تاریخ 24/1/1393 به ادارات کل آموزش فنی و حرفه‌ای ابلاغ شد.



مدیر کل دفتر مؤسسات کارآموزی آزاد و مشارکتهای مردمی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور افزود: در حال حاضر ادارات مؤسسات کارآموزی آزاد استانها ضمن تشکیل هیأتهای همگنان در سطح مراکز معین نسبت به دریافت فرم‌های خود ارزیابی آموزشگاههای فنی و حرفه‌ای آزاد اقدام کرده‌اند.



ثابت نژاد از تشکیل جلسات توجیهی در برخی استانهای کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر جلسات توجیهی و آموزشی توسط کارشناسان ستادی در 10 استان کشور از جمله تهران، البرز، کردستان، گلستان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و قم برگزار شده و تشکیل این جلسات در سایر استانها نیز در دستور کار دفتر موسسات کارآموزی آزاد قرار دارد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
از بین 15 مقصد ادامه تحصیل برای دانشجویان خارجی انتخاب شد

گرانترین و ارزانترین کشورها برای تحصیلات خارجی



موسسه مالی و بانکداری انگلیسی «اچ‌اس‌بی‌سی» اعلام کرد: هند ارزانترین مقصد تحصیلی برای دانشجویان خارجی است.



به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ‌«اچ‌اس‌بی‌سی» هند را ارزانترین و استرالیا را گرانترین مقصد دانشجویان خارجی معرفی کرد. بنابراین گزارش، هزینه معمول سالانه تحصیل و سایر هزینه‌های زندگی برای ادامه تحصیل دانشجویان خارجی در مقطع کارشناسی در هند حدود 5642 دلار است در حالی که این هزینه‌ها در استرالیا به 42 هزار و 93 دلار می‌رسد.



در این گزارش دانشگاه‌های هند در بین 15 کشور ارزیابی شده، ارزانترین محسوب می‌شوند ضمن اینکه هزینه‌های تحصیل در دانشگاه‌های این کشور حتی در مقایسه با دانشگاه‌های ترکیه، چین و مکزیک هم پایین‌تر است.



به گزارش ایسنا به نقل از اکونومیک تایمز، در بازبینی جدید «اچ‌اس‌بی‌سی» که با عنوان «ارزش تحصیلی، آغازگر موفقیت» انجام شد استرالیا، سنگاپور و آمریکا سه کشور اول در این رتبه بندی به لحاظ گرانترین کشورها برای تحصیلات خارجی قرار گرفته‌اند.



پس از تحصیل در استرالیا که سالانه حدود 42 هزار و 93 دلار هزینه در بردارد، سنگاپور با سالانه 39 هزار و 229 و آمریکا با سالانه 36 هزار و 564 دلار در رتبه‌های دوم و سوم گرانترین مقصدهای تحصیلی دانشجویان خارجی هستند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
افسردگی و اضطراب در 30 درصد دانشجویان کشور
سلیمی در ادامه در مورد درآمد اختصاصی دانشگاه علامه طباطبایی توضیح داد: طبق برنامه تعیین شده قرار است درآمد اختصاصی امسال نسبت به سال گذشته سه برابر شود. متاسفانه بیشتر درآمد اختصاصی این دانشگاه از طریق آموزش است و همین امر باعث کاهش کیفیت آموزش می‌شود.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: یکی از تصمیمات مهم ما برای سال تحصیلی جدید این است که پایش سلامت در دانشگاه اجرا شود زیرا سلامت دانشجویان علامه طباطبایی واقعا نگران کننده است.

به گزارش ایسنا، حسین سلیمی در مراسم افتتاح پروژه‌های عمرانی این دانشگاه که با حضور سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاون فرهنگی وزیر علوم و جمعی از روسای دانشکده‌های دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، افزود: طبق آمارهای اعلام شده 30 درصد دانشجویان دچار افسردگی و اضطراب و بیش از 60 درصد آنها دچار مشکلات و بیماریهای دهان و دندان و گوارشی هستند.

وی در ادامه به تعداد اعضای هیئت علمی در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: دانشگاه علامه طباطبایی دارای 425 عضو هیئت علمی است و در فراخوان جدید وزارت علوم 90 نفر برای جذب در مراحل استخدام قرار دارند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در مورد تعداد دانشجویانی که در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند اظهار کرد: تعداد دانشجویانی که در مقطع تحصیلات تکمیلی تحصیل می‌کنند 207 نفر است که 102 نفر آنها در مقطع کارشناسی ارشد و 105 نفر آنها در مقطع دکترا مشغول به تحصیل هستند. همچنین مقطع کارشناسی دارای حدود 15 هزار و 600 دانشجو است. ما قصد داریم برای ارتقای کیفیت مقطع کارشناسی ارشد تعداد پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی را بالا ببریم.

سلیمی در ادامه در مورد درآمد اختصاصی دانشگاه علامه طباطبایی توضیح داد: طبق برنامه تعیین شده قرار است درآمد اختصاصی امسال نسبت به سال گذشته سه برابر شود. متاسفانه بیشتر درآمد اختصاصی این دانشگاه از طریق آموزش است و همین امر باعث کاهش کیفیت آموزش می‌شود.

وی با اشاره به تدوین برنامه استراتژی در دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در حال تدوین یک برنامه استراتژی برای این دانشگاه هستیم که مبنای اصلی آن نظرخواهی اساتید است. در جلساتی که با حضور اساتید مختلف برگزار شد، نقاط قوت و نقاط ضعف دانشگاه بررسی شد.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: یکی از نقاط ضعف دانشگاه پراکندگی فضای فیزیکی و کم توجهی به علوم انسانی در دستگاه‌های اجرایی است.

سلیمی در مورد اهداف میان مدت آموزشی این دانشگاه اظهار کرد: ما قصد داریم تعداد دانشکده‌های دانشگاه علامه طباطبایی را به 14 دانشکده، تعداد رشته‌های این دانشگاه را به 303 رشته و همینطور تعداد رشته‌های مشترک بین المللی را به 30 رشته افزایش دهیم.

وی در قسمت دیگر سخنان خود به وضعیت دانشجویان خوابگاهی اشاره کرد و گفت: متاسفانه وضعیت خوابگاه‌های دانشگاه علامه طباطبایی مطلوب نیست اما هیچ دانشجوی روزانه و شبانه‌ای وجود ندارد که خوابگاه نداشته باشد. هم اکنون حدود 4000 دانشجو ساکن خوابگاه هستند که قصد داریم تعداد این دانشجویان را در طول چهار سال به 6300 دانشجو افزایش دهیم.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه به پروژه‌های عمرانی دانشگاه علامه طباطبایی اشاره کرد و گفت: غذاخوری اساتید و کارکنان که 2300 متر مربع است توسط خیر، آقای مصلی نژاد 100 درصد تکمیل شده است. همچنین در حال تکمیل مسجد با مساحت 6200 متر مربع، دانشکده روانشناسی با 1700 متر مربع و کتابخانه مرکزی هستیم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


4.5میلیون نفر در راه بازار کار؛
سرگرمی جدید برای 1.7 میلیون متقاضی کار/ صف بیکاری طولانی می‌شود

خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: با وجود هشدارهای یکسال اخیر مقامات دولت تدبیر و امید درباره ورود 4.5 میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی به بازار کار در آینده ای نزدیک، امسال نیز یک میلیون و 700 هزارنفر در رشته های مختلف پذیرفته و راهی دانشگاه ها شده اند. کارشناسان معتقدند کشتی به گل نشسته بازار کار، توانایی پذیرش هزاران کارجوی دانشگاه رفته دیگر را ندارد و باقی ماندن این مسئله باعث می شود تا بحران بیکاری جوانان در سال های آینده بسیار جدی تر شود.
به گزارش خبرنگار مهر، آمارها نشان می دهد نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی 2 برابر نرخ عمومی بیکاری در کشور است. در گروه تحصیل کرده های دانشگاهی، نرخ بیکاری زنان تا 50 درصد افزایش یافته و عموما بنگاه ها و کارفرمایان اقبال چندانی به پذیرش کارجویان فارغ التحصیل دانشگاهی ندارند.

کارفرمایان معتقدند این دست از جویندگان شغل، جز مدرک دانشگاهی هیچگونه تبحر و مهارت دیگری برای عرضه در محیط بنگاه ندارند و از اینرو بسیاری از کارفرمایان تمایلی به تحمل هزینه های آموزش نیروهای فاقد تجربه و مهارت انجام کار ندارند.

در این شرایط، بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی به یک مسئله بزرگ برای کشور تبدیل شده و دولت ها در یکی دو دهه اخیر از حل آن عاجز مانده اند. در حال حاضر، صدها هزار نفر از جوانان کشور در رشته های مختلف دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند، اما تحصیلات آنها ارتباط چندانی به نیازهای روز بازار کار کشور ندارد و در برخی از رشته ها ممکن است سال های سال از آخرین به روزرسانی درس ها نیز گذشته باشد.

مسئله ای که دولت ها نمی توانند حل کنند

رئیس جمهور اخیرا خواستار اصلاح روند جذب دانشجو در دانشگاه ها شده و بر این مطلب تاکید کرده که باید رشته های دانشگاهی را با نیازهای بازار کار کشور، منطبق کرد. کارشناسان بازار کار معتقدند دولت ها در سال هایی برای انتقال بخشی از نیروی متقاضی کار و به نوعی سرگرم کردن جوانان، زمینه های ورود به دانشگاه ها را فراهم کردند.

این سیاست هم اکنون سال هاست که دنبال می شود و در پی آن هر ساله صدها هزار نفر از مدارس وارد دانشگاه ها می شوند در حالی که برای اشتغال آنها در آینده بسیار نزدیک، هیچ فکری نشده است.

این مسئله باعث انباشته شدن تقاضا برای کار از سوی فارغ التحصیلان دانشگاهی شده به نحوی که وزیر کار می گوید بزودی باید منتظر ورود 4 میلیون و 500 هزار کارجوی فارغ التحصیل دانشگاهی به بازار کار کشور باشیم.

علاوه بر اینکه سیاست تاخیر در ورود به بازار کار و ایجاد سرگرمی برای جوانان به مرحله اجرا درآمده است، تقاضای عجیب و عطش فراوان خود جوانان برای ورود به دانشگاه ها را نیز نباید از یاد برد. سال هاست که اغلب متقاضیان دانشگاه ها را گروه هایی تشکیل می دهند که پذیرش در هر یک از رشته های تحصیلی برای آنها تفاوت چندانی ندارد.

ورود به دانشگاه در هر رشته ای که شد!

افراد رشته هایی را برای ورود به دانشگاه ها انتخاب می کنند تا بالاخره در یک رشته پذیرفته شوند و بین دو تا چند سال را در دانشگاه ها بگذارنند، سپس مدرکی بگیرند هم برای اینکه دیگران بدانند آنها دانشگاه رفته اند و هم اینکه اگر جایی یک زمانی شغلی برایشان پیدا شد، آن مدرک را نیز ارائه دهند بلکه بتوانند استفاده ای نیز از آن ببرند.

به بیان ساده تر، اغلب انتخاب هایی که توسط افراد برای ورود به دانشگاه ها صورت می گیرد بی هدف و یا با اهدافی غیر از مباحث علاقمندی به تحصیل در آن رشته خاص، داشتن هدف مشخصی در آینده و مسائلی از این دست صورت می گیرد که البته این مطلب در مورد همه دانشجویان و همه رشته های دانشگاهی صادق نیست.

عموما افراد بدون مطالعه و دانستن اینکه رشته تحصیلی انتخاب شده چه جایگاهی در بازار کار دارد، چه آینده ای می توان از طریق آن برای اشتغال متصور بود و مسائل با اهمیتی از این دست؛ وارد تحصیل در دانشگاه ها می شوند. این مسئله باعث تربیت دانشجویانی بی علاقه به مباحث درسی، اتمام تحصیلات با کمترین داشته ها و ناکارآمد در بازار کار کشور می شود.

عنوان می شود بخش قابل توجهی از کارجویان فارغ التحصیل دانشگاهی اساسا توانایی پذیرش تصدی های بازار کار را ندارند. کارفرمایی می گفت کارجویان در زمان مراجعه برای جستجوی شغل، تنها دارای مهارت در رانندگی هستند و مدارک دانشگاهی آنها عملا هیچگونه فایده ای برای کار ندارد.

مهارت انجام کار در حد رانندگی

یک مسئله قابل ذکر دیگر در عدم ساماندهی رشته های دانشگاهی و تلاش برای منطبق کردن آنها با نیازهای روز بازار کار کشور این است که دولت ها از این محل و رقابت جوانان برای ورود به دانشگاه ها در هر رشته ای که بشود، درآمد کسب می کنند و حاضر نیستند از این درآمدها به نفع بازار کار کشور و در راستای ساختن آینده ای بهتر برای جوانان بگذرند.

برخی معتقدند ساماندهی رشته های دانشگاهی می طلبد تا پذیرش دانشجو در برخی از رشته ها دستکم برای چندسال متوقف شود. از ورود بیش از اندازه جوانان به برخی از رشته هایی که دیگر بازار کاری برای آنها وجود ندارد جلوگیری شود و از این طریق نوعی ساماندهی جدی در رشته های بیشمار دانشگاهی صورت گیرد. اساسا مشاوره انتخاب صحیح رشته های دانشگاهی؛ موضوعی نیست که در مدارس به افراد آموزش داده شود.

همچنین لازم است تا بسیاری از رشته های دانشگاهی مجهز به جدیدترین تغییرات علمی جهان شوند، بر اساس نیازهای روز بازار کار کشور حرکت نمایند و از تربیت دانشجویان در رشته هایی که تنها یک مدرک برای فارغ التحصیلان به همراه دارد، پرهیز شود.

حمید حاج اسماعیلی در گفتگو با مهر با بیان اینکه بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی و جوانان تقریبا از دهه دوم انقلاب به عنوان یکی از چالش های دولت ها مطرح شد گفت: در آن مقطع برخی از مسئولان تحصیل جوانان در دانشگاه ها را نوعی اشتغال موقت تلقی کردند.

این کارشناس بازار کار اظهارداشت: بنابراین با این دیدگاه ها دانشگاه ها توسعه پیدا کرد و از این طریق بخشی از تقاضاهای کارجویان به سال های آینده موکول شد. اما بالاخره انباشت تقاضای کار در ایران شکل گرفت و پس از آن نیز تحریم ها و برخی برنامه های دولت ها نیز باعث تضعیف بازار کار کشور و سرمایه گذاری در این مسیر شد.

کشتی بازار کار به گل نشست

حاج اسماعیلی عدم تمایل دولت ها به واگذاری تصدی ها به بخش خصوصی و در نتیجه امکان شکل گیری سرمایه گذاری های جدید را مشکل دیگر بازار کار کشور برشمرد و افزود: با وجود قانون اصل 44، در سال های اخیر دولت ها در مقابل واگذاری تصدی ها به بخش خصوصی واقعی مقاومت کردند که این مسئله می تواند به جریان سرمایه گذاری ها و در نتیجه رونق بازار کار کشور لطمه بزند.

وی ادامه داد: با این شرایط علاوه بر اینکه توان بازار کار در جذب همه تقاضاهای شغلی به شدت کاهش یافت، از سویی بر تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی نیز افزوده شد. با وجود انجام برخی کارها مانند ایجاد دانشگاه های علمی کاربردی، اما دولت ها باید برای تطبیق واقعی رشته های دانشگاهی با نیازهای بازار کار، ساختارهای فراوانی را ایجاد کنند.

این فعال کارگری کشور تاکید کرد: در حال حاضر، متاسفانه کشتی بازار کار کشور به گل نشسته است و ضعف های فراوانی وجود دارد. عدم تناسب در ایجاد اشتغال بین بخش هایم ختلف اقتصادی خدمات، صنعت و کشاورزی نیز حاکی از وجود مسائل جدی در این بخش است.

به گفته حاج اسماعیلی، در حال حاضر اشتغال زایی خدمات 2 برابر کشاورزی و بیشتر از بخش صنعت است و صنایع در یکی دو دهه اخیر رشد چندانی نداشته است. از سویی این مسئله به عدم پویایی در بازار کار کشور لطمه زده است.

وی خاطرنشان کرد: در هر صورت تاخیر در ورود کارجویان به ویژه فارغ التحصیلان به بازار کار، لطمات و زیان هایی را برای جامعه به همراه خواهد داشت و این مسائل باعث افزایش هزینه های کشور می شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدیرکل دفتر گسترش وزارت علوم :
شرایط صدور مجوز رشته‌ها سخت‌ می شود/ ظرفیت 8 موسسه غیرانتفاعی صفر شد



مدیرکل دفتر گسترش وزارت علوم با بیان اینکه یکی از ماموریت‌های مهم دفتر گسترش، نظارت و بازنگری مجوزهای صادرشده رشته‌هاست گفت: امسال ظرفیت پذیرش حدود هشت موسسه غیرانتفاعی که شرایط لازم را نداشته‌اند، صفر شده است.



حسین حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: برنامه اصلی شورای گسترش وزارت علوم سخت‌تر کردن شرایط اعطای مجوز رشته‌هاست تا یکسری الزامات بیشتر با وسواس بیشتر برای وضعیت هیات علمی دانشگاه‌ها مورد توجه قرار گیرد.



وی با بیان اینکه در گذشته شرط صدرو مجوز رشته دکتری، داشتن یک دانشیار بود گفت: در حال حاضر وجود دو دانشیار شرط شده و برای اعطای مجوز رشته‌های ارشد، حداقل وجود یک استادیار در دانشگاه متقاضی الزامی شده است.



حسینی با تاکید براینکه یکی از ماموریت‌های مهم دفتر گسترش نظارت برمجوزهای رشته‌های صادر شده است گفت: بخشی از این مساله به شورای گسترش و بخشی به دستگاه‌های نظارتی برمی‌گردد تا براساس گزارش‌های آن‌ها اعمال نظر کنیم.



وی با بیان اینکه امسال حدود 8 موسسه غیرانتفاعی ظرفیت‌شان صفر شده است اظهار کرد: در برخی موارد رشته‌های ارشد و در برخی رشته‌های کارشناسی صفر شده است و در برخی از موسسات نیز شاهد کاهش ظرفیت بوده‌ایم چرا که نسبت استاد به دانشجو در این دانشگاه‌ها رعایت نشده است.





مدیرکل دفتر گسترش وزارت علوم با اشاره به مصوبه شورای گسترش درباره دانشگاه آزاد نیز گفت: دانشگاه آزاد باید در هر رشته دکتری حداکثر 7 نفر و در مقطع ارشد 20 نفر پذیرش کند و بیش از این ظرفیت خلاف مقررات است.



حسینی در مورد پذیرش‌های بی رویه دانشگاه پیام نور در سال‌های گذشته نیز افزود: این مساله امسال کنترل شده است به گونه‌ای که در سال‌های گذشته در دو نوبت مهر و بهمن به دو شکل آموزش محور و آموزشی و پژوهشی دانشجو فراگیر پذیرش کردند که در رشته‌های ارشد تا 60 نفر پذیرش صورت می‌گرفته است اما از امسال حداکثر ظرفیت در شکل فراگیر پیام نور در مقطع ارشد 10 تا 15 نفر بوده است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


یک مقام وزارت علوم خبر داد:

ارائه مجوز به دانشگاه‌های تک جنسیتی‌ متوقف شد/ اشباع ظرفیت غیردولتی‌ها

مدیرکل دفتر آموزشهای غیردولتی و غیرانتفاعی وزارت علوم از توقف ارائه مجوز به دانشگاههای تک جنسیتی، خبر داد و گفت: هم اکنون در تمام استانهای متقاضی، دانشگاه تک جنسیتی برای دختران و پسران تاسیس شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، در زمان حضور 4 ساله کامران دانشجو در وزارت علوم، مجوز ایجاد دانشگاههای تک جنسیتی غیردولتی صادر شد. بر این اساس هر استان کشور می توانست یک دانشگاه تک جنسیتی غیردولتی داشته باشد.

درخواستهای استانها از بخش خصوصی مبنی بر دریافت مجوز روانه وزارت علوم شد و پس از آن بود که دانشگاههای تک جنسیتی دخترانه و پسرانه در کنار سایر موسسات و دانشگاههای غیردولتی، ایجاد شدند.

اما از آنجا که تقاضای بخش خصوصی مبنی بر ایجاد دانشگاه غیردولتی افزایش یافت و از سوی دیگر با اعلام وزارت علوم، ظرفیت پذیرش دانشجو بر اساس استانداردها در غیردولتیها از مرز اشباع گذشت، ارائه این مجوزها متوقف شد.

این توقف هرچند از اواخر مدیریت کامران دانشجو در وزارت علوم آغاز شد اما در دولت یازدهم به اوج خود رسید و به دلیل جلوگیری از ضررهای بیشتر برای غیردولتی ها این روند متوقف شد.

در همین باره، کارن ابری نیا - مدیرکل دفتر آموزشهای غیردولتی و غیرانتفاعی وزارت علوم، از توقف مجوز برای دانشگاههای تک جنسیتی خبر می دهد.

ابری نیا به خبرنگار مهر، گفت: دانشگاههای تک جنسیتی هم موسسات آموزش عالی غیردولتی به شمار می آیند و چون صدور مجوز برای آنها متوقف شده است بنابراین مجوز برای تک جنسیتی ها هم متوقف می شود. هم اکنون در تمام استانهای متقاضی، دانشگاه تک جنسیتی برای دختران و پسران تاسیس شده است.

مدیرکل دفتر آموزشهای غیردولتی و غیرانتفاعی وزارت علوم ادامه داد: اگر قرار باشد همچنان دانشگاههای غیردولتی تک جنسیتی مجوز دریافت کنند، مجبور می شویم از ظرفیت موسسات فعلی کاسته و به ظرفیت این دانشگاههای تازه تاسیس بی افزاییم که این امر امکانپذیر نیست.
 
بالا