• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار مربوط به تحصیل و دانشگاه

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون عمرانی دانشگاه آزاد خبر داد
تجمیع واحدهای دانشگاه آزاد تهران در 4 سایت



معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به پراکندگی واحدهای دانشگاه آزاد تهران در حدود 60 ساختمان گفت: تصمیم دانشگاه بر تجمیع همه واحدها در طول چهار سال آینده در چند سایت است.



به گزارش سرویس «دانشگاهی» ایسنا، محسن هاشمی در حاشیه بازدید از دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان به روند فعالیت‌های عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و افزود: از ابتدای مهرماه بازدید از واحدهای دانشگاهی را در دستور کار قرار داده‌ایم.



وی تصریح کرد: با توجه به اینکه تصمیم‌ گیری‌ها باید عاقلانه و هدفمند باشد، بازدید از همه واحدها که قریب به 400 واحد دانشگاهی که با احتساب مراکز سمای دانشگاه آزاد به 600 مورد می‌ رسد، در دستور کار قرار گرفت.



معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه تاکنون بازدید از یک‌ صد واحد فراهم شده تصریح کرد: عمران هر واحد دانشگاه آزاد در خود دانشگاه شکل می‌گیرد زیرا کمک مالی از مرکز به واحدها تعلق نمی‌گیرد بلکه تنها سیاست ‌گذاری از سوی مرکز بوده است.



هاشمی در ادامه در خصوص روند تجمیع واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در کشور خاطرنشان کرد: برخلاف انتظار وضعیت واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی تهران نسبت به واحدهای شهرستانی بسیار بدتر است زیرا در تهران واحدها در ساختمان‌های پراکنده و قدیمی فعالیت می‌کنند.



وی با بیان اینکه سازمان مرکزی این دانشگاه در حدود 13 مرکز ساختمانی در تهران پراکنده است، افزود: واحدهای تهران جنوب، تهران مرکز، تهران شمال و رشته‌های پزشکی‌ همه به صورت پراکنده و در حدود 60 ساختمان در تهران پراکنده هستند.



معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه تصمیم دانشگاه بر تجمیع همه واحدها در طول چهار سال آینده در چند سایت است، افزود: در شهرستان‌ها واحدهای بزرگ، متوسط و کوچک وضعیت مناسبی دارند.



وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی با 130 مرکز زیر نظر واحدهای دانشگاه مشغول به فعالیت است، افزود: به دلیل کم بودن دانشجو برخی از این مراکز دچار بحران مالی شده، امکانات ناکافی دارند و به سمت ضرردهی می ‌روند.



معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی که در روز درختکاری نهالی را در دانشگاه واحد همدان کاشت، در خصوص توجه به فضای سبز دانشگاه‌ها ابراز داشت: دانشگاه آزاد اسلامی به همه واحدها توصیه کرده که فضای سبز خود را تا جایی که می‌توانند افزایش دهند و این بسته به سلیقه رؤسای واحدهاست.



وی با بیان اینکه در بودجه 93 یک سوم بودجه دانشگاه آزاد اسلامی به عمران اختصاص یافته، اظهار کرد: تصمیم‌گیری هزینه‌کرد عمرانی با رؤسای دانشگاه‌هاست.



هاشمی با تأکید بر اینکه وضعیت مالی واحدها خوب نیست، اذعان کرد: بر این اساس اگر مضیقه‌ ای در بودجه دانشگاه پیش بیاید، رؤسای دانشگاه از بودجه عمرانی زده و هزینه‌های جاری و پرداخت حقوق را در اولویت قرار داده و اضافه بودجه را به سمت عمران می‌برند.



وی تصریح کرد: بودجه دانشگاه بعد از رکودی که در عمران دانشگاه آزاد ایجاد شده بود، مقرر شده فعالیت‌های عمرانی به سبک بهتری گسترش یابد.



معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: از این پس بنا داریم به واحدها مجوز استفاده از مشاور را دهیم تا فعالیت‌های خود را با مشاوران مجرب پیش ببرند.



وی نظارت بر کیفیت ساختمان‌ها و تعمیر و نگهداری این واحدها را بسیار مهم برشمرد و گفت: دانشگاه آزاد با قریب به 10 میلیون مترمربع ساختمان و 35 میلیون متر مربع محوطه‌سازی لازم است که مباحث تعمیر و نگهداری دانشگاه فعال ‌تر از گذشته باشد چرا که مسئله نگهداری مهم‌تر از ساخت آن است.



هاشمی در پایان سخنانش بیان داشت: از این پس کیفی کردن، تغییر دکوراسیون ساختمان‌ها و ایجاد فضای مناسب برای دانشگاه آزاد اسلامی مد نظر قرار دارد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
635178685671364226.jpg

وزیر علوم:


نرخ بیکاری در فارغ التحصیلان دو برابر سایر افراد است


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: نرخ بیکاری در فارغ التحصیلان دو برابر دیگران است و لازم است سند آمایش آموزش عالی اجرایی و عملیاتی شود.



به گزارش مهر، رضا فرجی دانا در دیدار آیت الله العظمی جوادی آملی که قبل از ظهر پنج شنبه در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا برگزار شد، اظهار داشت: رشد کمی طی سال های گذشته در دانشگاه ها ایجاد شد و در حال حاضر دو هزار و 500 موسسه آموزشی و چهار میلیون و 500 دانشجو در کشور وجود دارد و در دولت جدید لازم است به افزایش کیفیت آنها اهمیت دهیم.

وی افزود: تلاش می کنیم تا شاخص کیفی و کیفیت آموزشی را بالا ببریم و تولید علم به ثروت در جامعه را ایجاد کنیم. همچنین مهارت افزایی به فارغ التحصیلان و جذب آن ها به بازار کار از مهمترین برنامه های وزارت علوم است تا کسی در پی کار نباشد و کارآفرینی ایجاد کنیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دو برابر سایر افراد است و لازم است سند آمایش آموزش عالی اجرایی و عملیاتی شود.

فرجی دانا تصریح کرد: امید است با شکل گیری های جدید ساختارهای منفی که از 10 سال گذشته به خصوص مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ایجاد شده بود با ایجاد پارک علم و فناوری دوباره احیا شود و معضل بیکاری که از موانع بزرگ است، نداشته باشیم.

وی همچین عنوان کرد که باید اخلاق را در کنار علم داشته باشیم و آن را عملیاتی کنیم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر علوم در گفت‌وگو با ایسنا:
سند آمایش آموزش عالی تا پایان سال 93 نهایی می‌شود



وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ابراز امیدواری کرد که سند آمایش آموزش عالی تا پایان سال 93 نهایی شود.



دکتر رضا فرجی‌دانا در گفت‌وگو با خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه پیش‌نویسی برای این سند تدوین شده، اما نهایی نشده بود، گفت: در حال حاضر کارشناسان در اصول حاکم بر این سند، حرف‌های کارشناسی دارند و نظرات نمایندگان مجلس هم که عملا در مناطق، امین ما هستند نیز در نظر گرفته می‌شود.



وی با بیان اینکه ما باید اطلاعات و جزئیات این سند را با نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در میان بگذاریم، اظهار کرد: در حال حاضر جلساتی با نمایندگان مجلس در این زمینه برگزار می‌شود که در هر جلسه با نمایندگان سه تا چهار استان جلسه برگزار و محتوا را به آنها عرضه می‌کنیم.



وزیر علوم افزود: همچنین نظرات خود را درباره این سند با آنها در میان می‌گذاریم و در نهایت با جمع نظرات کارشناسان، سند آمایش آموزش عالی را نهایی خواهیم کرد.



فرجی‌دانا در پاسخ به سؤالی درباره اینکه در سال‌های گذشته صحبت‌های زیادی درباره نهایی شدن این سند انجام شده بود، گفت: پیش‌نویس این سند تهیه شده، اما نهایی نشده بود.



وی درباره زمان عملیاتی شدن این سند، خاطر نشان کرد: زمان عملیاتی شدن این سند مشخص نیست اما هر چه زودتر عملی شود، به نفع ماست چرا که می‌تواند توسعه غیرهدفمند آموزش عالی را ساماندهی کند.



وزیر علوم با بیان اینکه سند آمایش آموزش عالی در شش ماهه اول سال 93 قطعا نهایی نخواهد شد، اظهار کرد: چرا که در شش ماه اول سال آینده ما هنوز در حال کار کارشناسی همراه با روسای دانشگاه‌ها و ... در این زمینه هستیم.



فرجی‌دانا درباره احتمال تغییرات در پیش‌نویس تهیه شده برای این سند، گفت: حتما امکان تغییرات بعضا حتی در اصول این سند وجود دارد، چرا که تنها یک پیش‌نویس بوده است.



وی افزود: یکی از نهادهایی که ما در حال مطرح کردن بحث سند آمایش آموزش عالی در آنجا هستیم، ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور است که حتی این اصول را با آنها نیز مطرح می‌کنیم تا انشاءالله با جمع نظرات کارشناسان، این سند نهایی شود.



وزیر علوم در خاتمه خاطر نشان کرد: امیدوارم در سال 93 بتوانیم این سند را نهایی کنیم تا ملاک توسعه آموزش عالی در سال آخر برنامه پنجم باشد اما اگر به برنامه پنجم نرسد، در برنامه ششم توسعه عملیاتی خواهد شد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

:eek:
خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: از کل جمعیت 10.3 میلیون نفری فارغ التحصیل دانشگاهی کشور 3.9 میلیون نفر شاغل، 1 میلیون بیکار و 5.3 میلیون نفر غیرفعال اقتصادی (نه شاغل و نه بیکار) هستند. به این ترتیب می توان گفت تا به امروز 50 درصد کل افرادی که از دانشگاه ها خارج شده اند، عملا در چرخه اقتصادی کشور قرار نگرفته اند و دقیقا نصف هزینه صورت گرفته در این بخش چه از سوی افراد و یا کشور به هدر رفته است. از این تعداد، حدود 3 میلیون نفر زن و 2.3 میلیون نفر نیز مرد هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، یکی از دغدغه های مطرح شده در سال های اخیر موضوع بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی و عدم تطابق آموزش ها با نیازهای بازار کار است تا جایی که افراد پس از اتمام دوره تحصیلی در دانشگاه ها برای ورود به بازار کار با مشکلات جدی مواجه هستند.

مسئله بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی، در حال حاضر جدی ترین موضوعی است که دولت تدبیر و امید با آن مواجه است و همانگونه که در اظهارات رئیس جمهور و دیگر مقامات دولتی نیز وجود دارد، بیکاری مهم ترین مسئله ای است که دولت با آن مواجه است.

معضل بزرگ بیکاری در کشور

اغلب فارغ التحصیلان پس از اتمام دوره تحصیلی هیچگونه آشنایی و ایده ای از بازار کار ندارند و تنها به عنوان یک کارجوی دارای مدرک تحصیلی عالیه مطرح می شوند. طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران، تا پایان سال گذشته 1 میلیون و 42 هزار و 970 نفر فارغ التحصیل دانشگاهی بیکار در کشور وجود داشته است.

همچنین 10 میلیون و 313 هزار و 590 نفر؛ جمعیت کل فارغ التحصیلان و یا افراد در حال تحصیل دوره های عالی کشور هستند که از این جمعیت 3 میلیون و 959 هزار و 175 نفر شاغل و 1 میلیون و 42 هزار و 970 نفر نیز بیکار بوده اند.

از مجموع جمعیت شاغلان فارغ التحصیل دانشگاهی کشور، 2 میلیون و 760 هزار و 677 نفر شاغل مرد و 1 میلیون و 198 هزار و 497 نفر نیز شاغل زن داریم. همچنین 479 هزار و 716 نفر از مردان و 563 هزار و 253 نفر از زنان نیز در گروه بیکاران و جویندگان شغل قرار دارند.

4 میلیون نفر بعد از دانشگاه راهی بازار کار شدند

نکته حائز اهمیت درباره وضعیت اشتغال و بیکاری فارغ التحصیلان بیکار، آمار بزرگ و عجیب افرد غیرفعال اقتصادی در برابر جمعیت کل تحصیل کرده ها و همچنین کل افراد شاغل تحصیل کرده کشور است. به بیان عددی، از 10 میلیون و 313 هزار و 590 مرد و زن فارغ التحصیل و یا در حال تحصیل کشور تا به امروز، 5 میلیون و 2 هزار و 145 نفر در گروه شاغلان و بیکاران قرار دارند.

در نقطه مقابل 5 میلیون و 311 هزار و 445 نفر در گروه جمعیت غیرفعال اقتصادی کشور قرار دارند که طبق تعریف مرکز آمار ایران نه شاغل هستند و نه بیکار محسوب می شوند. در اینباره تعریف مرکز آمار ایران می گوید: تمام افراد 10 ساله و بیشتر (حداقل سن تعیین شده) که در طول هفته مرجع طبق تعریف در هیچ یک از دو گروه شاغلان و بیکاران قرار نمی گیرند، جمعیت غیرفعال اقتصادي محسوب می شوند.

هرچند طبق تعریف مرکز آمار ایران، نمی توان دقیقا گفت 5.3 میلیون تحصیل کرده دانشگاهی که نه شاغل هستند و نه بیکار دقیقا چه کار می کنند، اما این آمار بزرگ واقعیت هایی را با خود به همراه دارد. اولا اینکه به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه دانشگاه ها در سال های گذشته به طرز چشمگیری اقدام به پذیرش دانشجو کرده اند اما اساسا این آموزش ها هدفی را در بازارکار کشور دنبال نمی کنند.

تعریف مرکز آمار از جمعیت غیرفعال اقتصادی

هرچند ممکن است برخی فارغ التحصیلان پس از اتمام دوره مدتی را به استراحت بگذرانند، در حال تصمیم گیری برای آینده باشند و یا مردان به سربازی بروند و همچنین زنان نیز ازدواج کنند و با این ترتیب برای مدتی و یا همیشه غیرفعال اقتصادی محسوب شوند اما باید پرسید آیا وجود گروه بزرگ و میلیونی غیرفعال اقتصادی دانش آموخته در کشور به این معنی است که میلیون ها نفر چند سال از عمر خود را تلف کرده اند و با استفاده از منابع کشور تنها به دنبال یک مدرک بوده اند؟

سوال بعدی این است که چرا جمعیت غیرفعال اقتصادی دانشگاهی کشور از جمعیت شاغل آن بیشتر است؟ آیا این امر چیزی جز اتلاف سرمایه های مادی و انسانی کشور است؟ آیا نباید بخش قابل توجهی از تخصص ها، مهارت ها و مشاغل نیازمند دانش در اختیار فارغ التحصیلان دانشگاه ها قرار گیرد که امروز 5.3 میلیون نفر از آنان غیرفعال شده اند؟

آیا غیرفعال شدن 5.3 میلیون نفر دانشگاه رفته به این معنی است که آنها هدفی را در زندگی جز دریافت یک مدرک فارغ التحصیلی دنبال نمی کنند؟ آیا تب مدرک گرایی آنقدر در کشور بالا رفته که میلیون ها نفر حاضرند صرفا برای داشتن عنوان تحصیل کرده دانشگاهی سال ها از عمر و زندگی خود بزنند؟

هزینه غیرفعال بودن 5.3 میلیون دانشگاهی چقدر است؟

اساسا هزینه غیرفعال بودن 50 درصد از کل تحصیل کرده های دانشگاهی کشور چقدر است و غیرفعال بودن این گروه ها، چه زیان هایی ممکن است برای کشور به همراه داشته باشد؟

حمید حاج اسماعیلی در گفتگو با مهر با بیان اینکه همواره مشکلاتی در محاسبه جمعیت فعال و غیرفعال کشور وجود دارد گفت: نمی توان گفت میلیون ها نفر به دانشگاه ها می روند، درس می خوانند و عمرشان را تلف می کنند که غیرفعال اقتصادی باشند.

این کارشناس بازار کار اظهارداشت: هرچند ممکن است در گروه زنان تحصیل کرده، بخشی به دلیل ازدواج و یا هر عامل دیگری بخواهند در گروه غیرفعالان اقتصادی قرار بگیرند اما در مورد مردان نمی توان چنین انتظاری داشت.

وی ادامه داد: در زمانی که کشور در پیک جمعیت بیکاری و درخواست شغل قرار دارد، نباید جمعیت فعال اقتصادی کشور کاهنده باشد. متاسفانه در سال های اخیر، آمارهای ارائه شده از وضعیت بازار کار و بیکاری کشور چندان قانع کننده نبوده است.

حاج اسماعیلی خاطرنشان کرد: به صورت کلی، جمعیت بیکار و یا جویای شغل آن گروهی است که در کاریابی ها، مراکز مشاوره شغلی، در سامانه های آماری و یا سازمان های تخصصی به عنوان جوینده کار ثبت نام شده باشد.

جدول وضعیت جمعیت فارغ التحصیل و یا در حال تحصیل دوره های عالی کشور تا پایان سال 91

جنس کل‌جمعیت‌فارغ‌التحصیل کل جمعیت بیکار و شاغل شاغل بیکار غیرفعال اقتصادی
مرد و زن 10313590 5002145 3959175 1042970 5311445
مرد 5552945 3240394 2760677 479716 2312550
زن 4760645 1761750 1198497 563253 2998894
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس:

دانشگاه آزاد به‎جای شهریه‎ها، بهره‎وری را بالا ببرد



عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: رشته‎هایی که در دانشگاه آزاد راه‎اندازی می‎شوند در اکثر مواقع متناسب با نیاز کشور نیست.



ایرج عبدی در گفت‎وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه لرستان، در واکنش به افزایش 15 درصدی شهریه دانشگاه آزاد اسلامی، بیان کرد: دانشگاه آزاد به‎جای افزایش شهریه‎ها، بهره‎وری را بالا برده و رشته‎های مورد نیاز مردم را تقویت کند.



وی با انتقاد از اینکه رشته‎هایی که در دانشگاه آزاد راه‎اندازی می‎شوند در بیشتر مواقع متناسب با نیاز کشور نیست، اظهار کرد: امید می‎رود دانشگاه آزاد بتواند هزینه‎ها را برای مخاطبان خود که از قشر متوسط جامعه هستند کاهش و مدیریت منابع را به‎گونه‎ای انجام دهد که تنها به دانشجویان فشار وارد نشود.



عبدی گفت: این دانشگاه باید رشته‎های متناسب با نیاز کشور راه‎اندازی کند تا فارغ‎التحصیلان به خیل بیکاران افزوده نشوند.



عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: نیاز است دانشگاه آزاد جهت رفاه حال دانشجویان هزینه‎هایی را در قالب وام دانشجویی و کمک‎های بلاعوض به این افراد در نظر بگیرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نابسامانی در جذب تحصیلکرده‌های بلغاری به بازار کار



با وجودی که نرخ بیکاریِ فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های بلغارستان در پنج سال اخیر کاهش 4 درصدی داشته اما با این حال بسیاری از این تحصیلکرده‌ها در حرفه‌های هم‌شأن با مدرک تحصیلی خود فعالیت نمی‌کنند.



به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آماری که از سوی وزارت آموزش و علوم بلغارستان و در کنفرانس حرفه و آموزش ارائه شد، نشان می‌دهد تنها 15 درصد از دانشجویان بلغار که به کارورزی مشغولند، پس از اتمام دوره کارآموزی، همکاری خود را با همان کارفرما ادامه می‌دهند.



طی سال‌های اخیر در بلغارستان تعداد کمتری از دانشجویان فارغ‌التحصیل بیکار مانده‌اند اما بسیاری از این افراد با وجود شاغل بودن در حرفه‌هایی مشغول به کار شده‌اند که ارزش و موقعیت آنها از سطح تحصیلات‌شان پایین‌تر است و بین شغل و تحصیلات آکادمیک این فارغ‌التحصیلان، هماهنگی وجود ندارد. به گفته کارشناسان، این آمار بدان معناست که **** آموزش عالی بلغارستان بیش از توان و ظرفیت بازار کار، نیروی متخصص تربیت می‌کند.



به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتیزنیوز، «گئورگی استوی‌چئوف»، مدیر موسسه جامعه آزاد بلغارستان می‌گوید: حدود 75 درصد از فارغ‌التحصیلان در بلغارستان در بازارهای کار رسمی مشغول به کار می‌شوند و 25 درصد باقیمانده نیز در بازار کبود یا غیرقانونی و یا خارج از کشور مشغول به کار می‌شوند.



به گفته وی، در حال حاضر 30 درصد از دانشجویان رشته پزشکی در بلغارستان را دانشجویان خارجی تشکیل می‌دهند و یک چهارم فارغ‌التحصیلان بلغار نیز در بازار کار داخلی این کشور کار نمی‌کنند. این بدین معناست که در آینده‌ای نزدیک نیمی از دانشجویان پزشکی بلغارستان راهی بازار کار خارجی خواهند شد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


سازمان جهانی کار اعلام کرد:

بیکاری فارغ‌التحصیلان نگران کننده است/ نتایج یک تحقیق شغلی در آفریقا

سازمان جهانی کار اعلام کرد: نرخ بیکاری جوانان با سطح تحصیلات بالا نسبت به افراد دیگر به ویژه در مناطقی از آفریقا در حال افزایش است، با این حال اجرای برخی راهکارها می تواند به توسعه اشتغال زایی منجر شود.
به گزارش خبرنگار مهر، سازمان جهانی کار در تازه ترین گزارش خود به وضعیت سرمایه گذاری کشورهای آفریقایی در آموزش و پرورش جوانان پرداخت و اعلام کرد: در کشورهای جنوب صحرای آفریقا برای ایجاد ثبات در بازار کار اقدامات مناسبی صورت نگرفته و این وضعیت حتی برای افراد تحصیل کرده نیز وجود دارد.

بررسی سازمان جهانی کار و تجزیه و تحلیل نتایج یک تحقیق در 8 کشور جنوب صحرای آفریقا نشان می دهد در حالی که نرخ بیکاری جوانان با سطح تحصیلات بالا در حال افزایش است اما افراد جوان با سطح تحصیلات کمتر، از نظر دستمزد و دسترسی به اشتغال پایدار وضعیت بهتری دارند.

طبق این تحقیق، بیکاری در میان فارغ التحصیلان دانشگاه به یک نگرانی رو به رشد تبدیل شده است. جوانان واجد شرایط ورود به بازار کار، بیش از ظرفیت اقتصاد انتظار ایجاد اشتغال مدرن دارند.

در عین حال، با وجود بیکاری نگران کننده فارغ التحصیلان اما این موضوع به آن معنا نیست که دانش آموزان نباید به دانشگاه بروند؛ بلکه نتایج تحقیق نشان می دهد که سرمایه گذاری در آموزش و پرورش برای دریافت دستمزد و همچنین دسترسی به شغل بهتر جوانان در آینده، مناسب تر است.

امروزه برای میلیون ها نفر از جوانان در کشورهای جنوب صحرای آفریقا، حتی آنهایی که دارای تحصیلات هستند نیز امکان به دست آوردن یک شغل باثبات به یک رویا تبدیل شده و به نظر غیرممکن می رسد.

همواره فقدان چشم انداز اشتغال امن همراه با توسعه آموزش و پرورش، عدم دسترسی به تکنولوژی مدرن و ناتوانی در استفاده از مزایای اقتصادهای توسعه یافته، خطر ایجاد سرخوردگی در میان جوانان را افزایش می دهد که یکی از نتایج آن مهاجرت است.

به طور متوسط بیش از 50 درصد از جوانان 8 کشور صحرای آفریقا که مشغول به کار هستند دچار فقرند. نظرسنجی صورت گرفته در بنین، لیبریا، ماداگاسکار، مالاوی، جمهوری متحده تانزانیا، توگو، اوگاندا و زامبیا در میان مردان و زنان در گروه سنی 29 تا 15 سال نشان می دهد که این منطقه نیاز به یک استراتژی برای بهبود شرایط بازار کار به ویژه برای جوانان دارد.

در این رابطه، سازمان جهانی کار برخی پیشنهادات را به منظور بهبود وضعیت اشتغال در مناطق آفریقایی ارائه کرده که می توان به طراحی سیاست های کلان اقتصادی به منظور ایجاد رشد در بازار کار به ویژه در بخش کشاورزی اشاره کرد.

اطمینان از دسترسی به آموزش برای همه و جلوگیری از خروج از مدرسه در اوایل دوران تحصیل، بهبود شرایط کار با تضمین رفتار برابر و حقوق کارگران جوان، در نظر گرفتن نقش فعال برای کارفرمایان به منظور ایجاد اشتغال مناسب برای جوانان نیز از دیگر پیشنهادات مطرح شده در این بخش است.

همچنین تقویت نقش موسسات مربوط به اشتغال، مقابله با بیکاری، جمع آوری و انتشار اطلاعات بازار کار، تقویت مکانیزم های حمایت از شرکت های رسمی و ارتقای همکاری های 3 جانبه در ایجاد اشتغال برای جوانان نیز در این بخش مورد تاکید است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
به دنبال کاهش تحریم‌های اقتصادی؛
دانشگاه‌های اروپایی هم وارد ایران می‌شوند



با کاهش تحریم‌های اقتصادی پای شرکت‌های اروپای، به ایران باز می‌شود و اکنون بهترین فرصت برای بهره بردن از مزایای آموزش استاندارد جهانی و جهش به سمت اقتصاد مقاومتی است.



به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این را مصطفی کریمیان اقبال، مدیرکل برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اهمیت آموزش مدیران و بهره‌گیری از‌ آموزش‌های مدیریتی در سطح جهانی می‌گوید.



وی افزود: دوره‌های آموزشی فراوانی در ایران وجود دارد، اما آموزش به شیوه جهانی به ویژه در رشته‌هایی چون مدیریت و اقتصاد ضروری است، چرا که مدیران به خصوص مدیران اقتصادی نیاز دارند با آموختن شیوه‌های نوین مدیریت در فضای رقابتی آینده که به واسطه ورود شرکت‌های بین‌المللی به ایران ایجاد می‌شود، همچنان در بازار حضور موثر داشته باشند.



با توجه به ضرورت بهره‌گیری از آموزش جهانی و به دنبال کاهش تحریم‌های اقتصادی، پای دانشگاه‌های معتبر جهانی نیز به ایران باز شده است و دانشگاه فنلاندی آلتو، یکی از اولین دانشگاه‌های معتبر اروپایی است که وارد ایران شده و در پاییز 1393 دوره آموزشی خود را آغاز می‌کند.



در همین راستا، یاسر کراچیان، مدیر آموزش مدیریت اجرایی دانشگاه آلتو اظهار کرد: این نخستین بار است که یک دانشگاه اروپایی که دوره مدیریت اجرایی EMBA آن از سوی فایننشیال تایمز به عنوان یکی از 100 دوره برتر مدیریت اجرایی دنیا معرفی شده در ایران حضور یافته و مدرک کارشناسی ارشد خود را به دانشجویان ایرانی اعطا می‌کند. این دوره مختص مدیران ارشد ایرانی است و با حضور استادان برتر بین‌المللی و به زبان انگلیسی برگزار می‌شود.



وی خاطر نشان کرد: این بهترین فرصت برای بخش اقتصادی ایران است تا با استفاده از آموزش‌های بین‌المللی به بازار جهانی نزدیک شوند.



کراچیان به مزایای حضور دانشگاه‌هایی چون آلتو در ایران اشاره کرد و گفت: در سال‌های گذشته بسیاری از مدیران برای گذراندن دوره‌های مدیریتی به خارج از ایران سفر کرده‌اند، چرا که دوره‌ای با این کیفیت در کشور وجود نداشت، اما فعالیت دانشگاه‌های اروپایی در ایران کمک می‌کند مدیران برای استمرار در آموزش بدون اینکه از محل کسب و کار و خانواده خود دور شوند، از مزایای این دوره بین‌المللی بهره بگیرند و هزینه‌های گزاف سفر و اقامت را نپردازند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رفع برخی محدودیت‌ها برای دانشجویان ایرانی از سوی آمریکا



وزارت دارایی آمریکا برخی محدودیت‌ها برای دانشجویان و دانشگاه‌های ایرانی را رفع کرد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به نقل از بی‌بی‌سی فارسی ، مطابق مجوز جدیدی که وزارت دارایی آمریکا صادر کرده است دانشگاه‌های آمریکایی می‌توانند به تبادل دانشجو با دانشگاه‌های ایرانی بپردازند و همچنین برخی خدمات آموزشی را به نهادها و افراد ایرانی ارائه کنند.





بنا بر بخشی از این مجوز جدید، موسسات مالی و اعتباری و صرافی‌های آمریکایی اجازه دارند برای تحصیل، تبادل دانشجو و خدمات آموزشی دیگر، که بنا به این مجوز مجاز اعلام شده‌اند، نقل و انتقال‌های مالی لازم را انجام دهند.



جان کری، وزیر خارجه آمریکا ابراز امیدواری کرده است که با مجوزهای جدیدی وزارت دارایی فرصت‌های تحصیلی بیشتری در آمریکا برای دانشجویان ایرانی فراهم شود.

البته در مجوزی که وزارت دارایی صادر کرده ذکر شده است که نمی‌توان مطابق آن به صدور کالا یا فناوری به ایران و دولت ایران و یا ارائه خدمات به اشخاصی پرداخت که مورد تحریم قرار گرفته‌اند.



در گفتگوهای ژنو میان ایران و کشورهای ۱+۵ توافق شد که تسهیلاتی برای بهره‌مندی دانشجویان ایرانی خارج از کشور از کمک ارزی در نظر گرفته شود.

به گزارش ایسنا جان کری ، وزیر خارجه آمریکا در پیام نوروزی‌اش خطاب به ملت ایران به صدور مجوزی کلی توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا اشاره کرد که بر اساس آن روابط آموزشی بین ایران و ایالات متحده را از طریق "تبادلات و ایجاد فرصت‌های جدید برای ایرانیان برای تحصیل در آمریکا"، تقویت می‌کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
توضیحات آلن ایر درباره رفع برخی محدودیت‌ها برای دانشجویان ایرانی



سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اقدام وزارت خزانه‌داری این کشور برای رفع برخی محدودیت‌ها درقبال دانشجویان ایرانی را در راستای تقویت پیوندهای تحصیلی بین دو کشور دانست.

آلن ایر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در توضیح این اقدام به خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: صدور این مجوز توسط وزارت خزانه‌داری نشانه جدیدی از تعهد دولت ما برای تحکیم پیوندهای دوستی و تحصیلی بین مردم آمریکا و مردم ایران است.

وی ادامه داد: این مجوز جدید پیوندهای تحصیلی بین دو کشورمان را تقویت خواهد کرد و فرصت‌های جدیدی را برای دانشجویان ایرانی فراهم خواهد کرد که به دنبال ادامه تحصیل در آمریکا هستند.

این دیپلمات آمریکایی افزود: با این عمل ما دوباره تاکید می‌کنیم که این تقویت و تحکیم پیوندهای تحصیلی و فرهنگی بین ملت‌هایمان هم به نفع مردم ما هم به نفع مردم ایران است.

به گزارش ایسنا، وزارت دارایی آمریکا اعلام کرد دانشگاه‌های آمریکایی می‌توانند به تبادل دانشجو با دانشگاه‌های ایرانی بپردازند و همچنین برخی خدمات آموزشی را به نهادها و افراد ایرانی ارایه کنند.

بنا بر بخشی از این مجوز جدید، موسسات مالی و اعتباری و صرافی‌های آمریکایی اجازه دارند برای تحصیل، تبادل دانشجو و خدمات آموزشی دیگر، که بنا به این مجوز مجاز اعلام شده‌اند، نقل و انتقال‌های مالی لازم را انجام دهند.

البته در مجوزی که وزارت دارایی صادر کرده ذکر شده است که نمی‌توان مطابق آن به صدور کالا یا فناوری به ایران و دولت ایران و یا ارائه خدمات به اشخاصی پرداخت که مورد تحریم قرار گرفته‌اند.

وزیر خارجه آمریکا در این باره ابراز امیدواری کرده است که با مجوزهای جدیدی وزارت دارایی این کشور فرصت‌های تحصیلی بیشتری در آمریکا برای دانشجویان ایرانی فراهم شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
انتقاد از افزایش قارچ‌گونه دانشگاه‌ها/مجوز تاسیس مراکز آموزش عالی بر اساس ضابطه باشد نه رابطه
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با انتقاد از صندلی خالی بسیاری از مراکز آموزش عالی، گفت: دادن مجوز برای تاسیس دانشگاه‌های غیردولتی باید همسو با آمایش سرزمینی و در جهت افزایش بار علمی جامعه باشد. نباید به صرف داشتن مقام یا رابطه مجوز تاسیس دانشگاه غیرانتفاعی
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
56648_477.jpeg
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با انتقاد از صندلی خالی بسیاری از مراکز آموزش عالی، گفت: دادن مجوز برای تاسیس دانشگاه‌های غیردولتی باید همسو با آمایش سرزمینی و در جهت افزایش بار علمی جامعه باشد. نباید به صرف داشتن مقام یا رابطه مجوز تاسیس دانشگاه غیرانتفاعی

به گزارش انتخاب به نقل از خانه ملت، قاسم جعفری افزود: دادن مجوز برای تاسیس دانشگاه‌های غیرانتفاعی باید در راستای افزایش بار علمی جامعه باشد.

نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه نگاه سود‌آوری و منفعت طلبانه نباید در تاسیس مراکز آموزش عالی غیردولتی مدنظر قرار گیرد، افزود: مدنظر قرار دادن نقشه جامع آمایش سرزمینی از سوی موسسان مراکز آموزش عالی غیردولتی برای تاسیس دانشگاه‌‌ها مهم‌ترین مقوله ای است که در برخی مواقع به فراموشی سپرده شده است.

وی ایجاد دانشگاه یا مرکز آموزش عالی را اقدامی خوب و قابل تقدیر خواند و تصریح کرد: دادن مجوز برای تاسیس مراکز اموزش عالی غیردولتی باید با درنظر گرفتن ضابطه و صندلی‌های خالی دانشگاه‌ها صورت گیرد.

این نماینده مردم در مجلس نهم، ادامه داد: متاسفانه تاسیس برخی از دانشگاه‌های غیردولتی بیشتر در راستای پاسخ به تقاضای روبه گسترش متقاضیان ورود به دانشگاه و بر محور مناسبات عرضه و تقاضا در بازار آزاد بوده است تا پیشبرد اهداف علمی کشور که این موضوع خود جای تامل بسیار دارد.

جعفری افزود: داشتن نقشه جامع، مدنظر قرار دادن آمایش سرزمینی و پراکندگی جغرافیایی در ایجاد دانشگاه‌های غیر‌انتفاعی از معیارهایی است که باید مدنظر قرار گیرد.

وی نگاه غیرهدفمند و سوداگرانه در تاسیس برخی از موسسات آموزشی غیردولتی را آفت علمی کشور خواند وگفت: رویکرد سطحی‌محور و غیربرنامه‌ریزی شده در تاسیس موسسات آموزش دولتی، راه را بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود برای پیشبرد آموزش عالی بسته است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس نهم، تاکید کرد: ایجاد برخی از رشته‌ها در دانشگاه‌های غیرانتفاعی که کاربردی نیستند به افزایش رقابت در رشته‌هایی که متقاضی بیشتری دارد منجر شده که در نتیجه در سال‌های آینده افزایش بیکاران تنها پیامد آن خواهد بود.

جعفری با بیان اینکه نباید به صرف داشتن مقام یا رابطه مجوز تاسیس دانشگاه غیرانتفاعی برای افراد صادر شود، تصریح کرد: نتیجه ایجاد چنین دانشگاه‌هایی چیزی جز دور شدن از اهداف علمی نیست.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، یاداور شد: باید نظارت دقیقی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر افزایش قارچ گونه دانشگاه‌های غیرانتفاعی صورت گیرد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
کاش عید تمام نمی‌شد!



امروز نخستین روز کاری است ولی با وجود تعطیلات طولانی گویی خستگی از تنمان بیرون نرفته است. کاش تعطیلات ادامه داشت!

به گزارش ایسنا، کریم ارغنده‌پور در ادامه یادداشت خود در شرق نوشت: این جمله در ناخودآگاه اغلب ما وجود دارد. به نظر من جامعه ما در مقایسه با جوامع دیگر نسبتا کند است. برای تصمیمات مهمی که می‌گیریم معمولا یک بازه زمانی بیشتر از متوسط مورد نیاز آن در نظر می‌گیریم. گاهی خیلی بیشتر. در همه دنیا برای هر کاری یک نقطه پایان در نظر می‌گیرند. ما در زندگی خصوصی و اجتماعی اهل به‌تاخیرانداختن مداوم این نقاط پایانی هستیم. شاید فکر می‌کنیم به این ترتیب به آرامش بیشتری می‌رسیم. تعطیلات کشدار نوروزی یکی از مثال‌های بارز آن است.

15 روز تعطیلات عمومی نوروزی - در بهترین روزهای آب و هوایی سال- برای کشور هزینه زیادی دارد اما ما به همین هم قانع نیستیم. تازه از روزی که کارهای رسمی شروع می‌شود وقت عیددیدنی‌های کارمندان با یکدیگر و با مدیران است. خود این پروسه گاهی تا یک هفته طول می‌کشد. دانشگاه‌ها هم هفته اول و گاهی حتی هفته دوم هم تق‌ولق است. چرا؟ چون دانشجو و استاد به‌نحوی مایلند تا جایی که امکانش هست تعطیلاتشان را طولانی‌تر کنند. یکی از دوستان به شوخی می‌گفت تا آخر اردیبهشت هنوز تبریکات نوروزی در گفت‌وگوهای روزمره ردوبدل می‌شود! اما کاهش سرعت شتاب زندگی هرگز از واقعیات نمی‌کاهد. همه ما البته این را به‌خوبی می‌دانیم. زندگی‌ها هزینه دارد.

روزهای عمر سپری می‌شود و در بیرون هم کش‌دادن تعطیلات، کمتر به‌معنای یک آغاز پرتلاش و نفسگیر پس از آن است. این کندی در اعماق فرهنگ ما هم ریشه دوانیده است. در مقایسه با سایر فرهنگ‌ها ریتم موسیقی، فیلم‌ها و تم بسیاری از نقاشی‌ها و هنرهای تجسمی ما آرام‌تر است. ریتم که کمی شتاب بگیرد گویی از فرهنگ ما هم فاصله گرفته است. اگر زندگی بهتر می‌خواهیم باید بر این کندی فایق آییم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عضو کمیسیون آموزش مجلس در گفت‌وگو با فارس خبر داد
بازنگری صدور مجوز تأسیس مراکز آموزش عالی غیردولتی با حضور وزیر علوم/ امکان توقف صدور مجوزها

عضو کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به حضور وزیر علوم در جلسه روز سه‌شنبه این کمیسیون گفت: در این جلسه وزیر پاسخ‌گوی صدور مجوزهای غیرضروری برای تأسیس مراکز آموزش عالی غیردولتی است.

13910412000500_PhotoA.jpg


  • جبار کوچی نژاد عضو کمیسیون آموزش مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار علمی خبرگزاری فارس از حضور وزیر علوم در جلسه این کمیسیون در روز سه شنبه خبر داد.

    وی گفت: از وزیر علوم دعوت به عمل آمده است تا با حضور در جلسه این کمیسیون پاسخگوی برخی عملکردهای این وزارتخانه باشد و گزارشی نیز از فعالیت‌های خود ارائه کند.

    به گفته این عضو کمیسیون آموزش مجلس، یکی از مهمترین مسائلی که در این جلسه از وزیر علوم سؤال خواهد شد، بحث اعطای مجوز برای تأسیس مراکز آموز عالی غیر دولتی است.

    به گزارش فارس، عده‌ای از کارشناسان عقیده دارند که با توجه به کاهش داوطلبان شرکت در آزمون ورودی دانشگاه‌ها و خالی ماندن صندلی آموزشگاه‌های موجود، صدور مجوز برای تأسیس آموزشگاه‌های جدید کمکی به توسعه علم در کشور نمی‌کند، در این ارتباط نیز کوچکی‌نژاد افزود: به دنبال آن هستیم که صدور این مجوزها متوقف شود.

    وی گفت: به عقیده مجلس در حال حاضر نیازی به صدور مجوز برای تأسیس مراکز آموزش عالی غیردولتی نیست و مراکز موجود کفاف نیاز علمی کشور را می‌دهد.

    این نماینده مجلس افزود: متأسفانه مجوزهایی برای تأسیس مراکز آموزش عالی به صورت رابطه‌ای در حال صدور است که ما سخت به دنبال جلوگیری از این عمل هستیم.

    کوچکی نژاد امکان تصویب قانونی در جهت جلوگیری موقت از صدور مجوز تأسیس مراکز آموزش عالی غیر دولتی را رد نکرد.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
چالش‌های دانشجویان ایرانی در آمریکا
روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۶۶
باید حقوق دانشجویان را محترم بشماریم
11375a178b4c111aec39c2fcf5eeb24a.jpg

دکتر علی دادپی*
استیون دیتو می‌گوید که هیچ‌وقت از خواندن نامش به فارسی خسته نمی‌شود و خوب می‌داند که فامیلی‌اش به این زبان کمی خنده‌دار به‌نظر می‌رسد. وقتی که با استیون درباره چاپ یک خلاصه بسیار مختصر از تحقیقش درباره وضعیت دانشجویان ایرانی در ایالات متحده تماس گرفتم با خوشحالی اجازه داد که این‌کار را انجام بدهم. او همچنین خواست که یک مقدمه کوتاه به مطلب اضافه شود. پاراگراف‌های بعدی از زبان اوست.
***
من می‌خواهم خواننده ایرانی نکته‌ای را بداند. این گزارش بر اساس تز فوق لیسانس من در دانشگاه جورج واشنگتن نوشته شده است جایی که من در رشته «آموزش بین‌الملل» تحصیل می‌کردم، شاید این حس نوعدوستی من بود که باعث شد به چالش‌های دانشجویان ایرانی علاقه‌مند بشوم.
من دوستان زیادی در ایران دارم که برخی از آنها در حال حاضر در ایالات متحده مشغول به تحصیل هستند و برخی که می‌خواستند برای ادامه تحصیل به اینجا بیایند به‌خاطر مسائل خانوادگی یا مالی موفق به این کار نشده‌اند.
واقعیت اینجا است که فقط دولت ایالات متحده است که می‌تواند به این دانشجویان کمک کند که مهم‌ترین این کمک می‌تواند تسهیل قوانین اعطای ویزا به ایرانیان باشد تا زندگیشان را در کشور ما آسان‌تر یا مشکل‌تر کند. در نتیجه در گزارشم ناچار بودم برای جلب توجه دولتیان از زبان سیاست و دیپلماسی، استفاده کنم. این تنها زبانی است که به گوش آنها فرو می‌رود.
آرزو می‌کنم که مجبور نبودم از واژه‌های «دیپلماسی»، «دولت» و «وزارت خارجه» در رابطه با دانشجویان ایرانی استفاده کنم. حقوق دانشجویان ایرانی در ایالات متحده باید محترم شمرده شود، آنها انسان و طالب علمند. ولی در این تحقیق باید زبانی را انتخاب می‌کردم که توجه سیاستمداران را جلب می‌کرد. فقط متوجه باشید که علاقه من برای کمک به دانشجویان ایرانی به‌خاطر دوستان ایرانی عزیزی است که دارم و نه به خاطر سیاست یا دیپلماسی. می‌خواستم خوانندگان شما این نکته را بدانند.
تحصیل در یک زندان 50 ایالتی
مشکلاتی که دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور با آن دست به گریبانند بر کسی پوشیده نیست. این مشکلات برای دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا دو چندان است. نبود روابط سیاسی بین دو کشور ایران و ایالات متحده آمریکا به‌رغم پیوندهای علمی بین دو کشور و وجود جوامع بزرگی از ایرانیان در ایالات متحده این مشکلات را دو چندان کرده است. بسیاری از دانشجویان نسل کنونی که در سال‌های بعد از انقلاب و جنگ عازم ادامه تحصیل در این کشور شده‌اند سال‌ها دوری از خانواده را به جان خریدند تا بتوانند به تحصیل خود ادامه بدهند.
آنانی که برای حفظ تماسشان با خانواده‌ها و جامعه مادر به ایران بازگشتند هربار علاوه‌بر تحمل هزینه‌ای گزاف خطر ناشی از تاخیر در ویزای بازگشت و وقفه چند ساله در ادامه تحصیل‌شان را تحمل کردند. بسیاری از ایشان به‌دلیل تاخیر در صدور ویزا ماه‌ها در ایران سرگردان منتظر بازگشت به دانشگاه‌هایشان ماندند و از همکلاسی‌هایشان درفرآیند تحصیل عقب ماندند. برای بسیاری از ایشان زندگی در ایالات متحده مترادف با زندگی در یک زندان به بزرگی 50 ایالت بوده است. وقتی که نمی‌توانی بدون به خطر انداختن تحصیلاتت به خانه بروی و هزینه هر بار سفر تو به خاطر ایرانی بودنت چند برابر سایر همکلاسی‌هایت است خیلی از اوقات انتخاب می‌کنی که در یک دانشگاه خالی از دانشجو بمانی.
چند سال پیش بعد از فعالیت‌های منسجم و پویای گروهی از ایرانیان مقیم ایالات متحده و جمعی از دانشجویان ایرانی دولت آمریکا تصمیم به اعطای ویزای مدت‌دار به دانشجویان ایرانی گرفت که به آنها اجازه رفت و آمد به کشورشان را می‌داد. حالا استیون دیتو محقق موسسه سیاست خاورمیانه واشنگتن در گزارشی تحت عنوان «اعصاب پولادین و خطوط قرمز» به چالش‌هایی اشاره می‌کند که دانشجویان ایرانی با آن مواجه هستند. فرآیندی که می‌تواند اثرات فرخنده‌ای داشته باشد و دولتمردان هر دو کشور را متوجه سختی‌ها و چالش‌هایی کند که جویندگان علم و دانش با آن مواجه هستند.
مطابق این گزارش در حال حاضر جمعیت 8744 نفری دانشجویان ایرانی در رتبه پانزدهم دانشجویان خارجی مقیم آمریکا قرار دارند و به‌هیچ‌وجه قابل مقایسه با کشورهایی مانند چین (235000 دانشجو)، هند (96000 دانشجو) و کره‌جنوبی (70000 دانشجو) نیست. به‌رغم این جمعیت کم و این واقعیت که دانشجویان ایرانی تنها یک درصد جمعیت دانشجویان خارجی دانشگاه‌های آمریکا را تشکیل می‌دهند، دانشجویان ایرانی را به‌راحتی می‌توان از سایر ملیت‌ها تشخیص داد:
- هشتاد درصد دانشجویان ایرانی در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد ادامه تحصیل می‌دهند و سهم دانشجویان تحصیلات تکمیلی از کل دانشجویان بیشتر از هر ملیت دیگری است.
- هفتاد و پنج درصد دانشجویان ایرانی در رشته‌های فناوری‌های پیشرفته، مهندسی، علوم حساس (STEM) ادامه تحصیل می‌دهند که باعث می‌شود به‌طور نسبی اندازه این گروه دانشجویان ایرانی از همه ملیت‌های دیگر بیشتر باشد.
85 درصد ایرانیان این گروه از دانشگاه‌های محل تحصیلشان و نهادهای علمی آمریکا بورس کامل تحصیلی دارند.
89 درصد دانشجویان ایرانی ترجیح می‌دهند که در صورت پیدا کردن شغل مناسب در ایالات متحده باقی بمانند که باز یک رتبه اول برای دانشجویان ایرانی در مقایسه با سایر ملیت‌ها است.
جالب است که بدانیم به‌طور پیوسته از سال 1975 تا سال 1983 ایرانیان بزرگ‌ترین گروه دانشجویان خارجی مقیم آمریکا را تشکیل می‌دادند. هنوز خیلی‌ها دورانی را به‌خاطر می‌آورند که با تعداد زیادی دانشجوی ایرانی همکلاس بوده‌اند. در اولین سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، 56000 (56 هزار) دانشجوی ایرانی در ایالات متحده به تحصیل مشغول بودند که حداکثر تاریخی جمعیت دانشجویی ایرانیان در آمریکا است.
تعداد دانشجویان ایرانی در سال‌های بعد به‌دلیل بحران‌های سیاسی و اقتصادی رو به کاهش گذاشت و در 1999 به 1660 رسید که کمترین تعداد دانشجویان ایرانی در ایالات متحده در تاریخ معاصر است. این روند این روزها بار دیگر صعودی است و تنها در سال تحصیل گذشته یک افزایش 25 درصدی را تجربه کرده است.
گزارش یادآور می‌شود ایرانیان در حال حاضر بیشترین سهم را از جمعیت دانشجویان خارجی مقیم هند و مالزی دارا می‌باشند و این افزایش بخشی از یک روند کلی افزایش تقاضا برای ادامه تحصیل در خارج از کشور است. با این حال رسیدن به دانشگاه‌های آمریکایی آسان نیست.
تنها از بعد مالی بنا بر این گزارش دانشجویان ایرانی به‌طور متوسط 3000 تا 5000 دلار صرف هزینه‌های مربوط به ادامه تحصیل در آمریکا قبل از سفر به این کشور می‌کنند. رقمی که معادل هفت ماه درآمد متوسط یک خانواده شهری است. قطع ارز دانشجویی کار دانشجویان ایرانی را دشوارتر کرده است؛ ولی تحریم‌ها باعث شده است تا بخش عمده‌ای از این هزینه‌ها صرف انجام تراکنش‌ها باشد تا هزینه واقعی مربوط به دانشگاه. دانشجویان ایرانی هزینه‌های زیادی را برای دادن امتحان‌های استانداردی مانند GRE و GMAT صرف می‌کنند و مجبور به سفر چندباره به کشورهای همسایه ایران هستند. فرآیند اعطای ویزا به دانشجویان ایرانی هنوز دشوار و پر از تناقض است. 75 درصد متقاضیان ایرانی ویزای دانشجویی تنها ویزای معتبر برای یک‌بار ورود به ایالات متحده آمریکا را دریافت می‌کنند.
دانشجویان باعث گسترش پیوند دیپلماتیک
به‌رغم این مشکلات و تجربیات ناخوشایند، آقای دیتو باور دارد دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا می‌توانند باعث گسترش پیوندهای دیپلماتیک دو کشور ایران و آمریکا بشوند و به فرآیند تنش‌زدایی بین دو کشور کمک کنند. برای تحقق این منظور او سه محور کاری را پیشنهاد می‌کند:
اول، احیای مجدد روابط دیپلماتیک و علمی بازنگری و احیای تعامل دیپلماتیک با تاکید بر نقش مردم دو کشور در حفظ پیوندهای فیمابین. نویسنده یادآور می‌شود که تحصیلات دانشگاهی در ایران هنوز از احترام ویژه‌ای برخوردار است و عموم مردم به پیوندهای علمی و تبادلات فرهنگی به دید مثبت می‌نگرند. این رویکرد مثبت افکار عمومی ایران باعث تسهیل گسترش روابط در این
بُعد می‌شود.
دوم، تاکید مجدد بر تعهد دولت آمریکا بر حقوق دانشجویان ایرانی: تاکید مجدد بر متعهد بودن دولت ایالات متحده آمریکا به حقوق طبیعی و انسانی مردم ایران به ویژه دانشجویان ایرانی مقیم خارج کشور. نویسنده یادآور می‌شود که مثال‌هایی وجود دارند که رفتار دولت و نمایندگان دولت آمریکا با دانشجویانی ایرانی می‌تواند بهبود پیدا کند تا این تعهد تنها یک قول لفظی نباشد.
سوم، اصلاح موانع و عوامل ایجاد شک درباره واقعی بودن تعهد دولت ایالات متحده به گسترش روابط با مردم ایران، به ویژه در فرآیند پذیرش دانشجو و اعطای ویزای تحصیلی. بی‌مهری‌هایی که ایرانیان در این فرآیند تجربه می‌کنند نه تنها باعث شده است که هزینه‌های عاطفی، فردی و مالی زیادی بپردازند، بلکه اعتبار دولت ایالات متحده را نزد ایرانیان خدشه‌دار
کرده است. انتشار این گزارش نشانه‌ای از افزایش آگاهی عمومی نسبت به وضعیت دانشجویان ایرانی در ایالات متحده آمریکا است. آقای دیتو با استفاده از آمار موجود و مصاحبه با دانشجویان ایرانی از طریق شبکه‌های اجتماعی یک تصویر واقعی از وضعیت این گروه ترسیم کرده است که بخشی از مشکلات و موانعی در پیش روی ایشان را صادقانه
بیان می‌کند.
شاید جالب‌ترین نکته درباره این گزارش این است که توسط یک غیر ایرانی نوشته شده است و با این‌حال از بسیاری از گزارش‌های رسانه‌ای به تجربه ایرانی نزدیک‌تر است. امید است که باعث تغییری جدی و ملموس در سیاست‌های موجود شود.
*اقتصاددان و مدرس دانشگاه ایالتی کلایتون
** محقق موسسه سیاست خاورمیانه واشنگتن
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


ابری‌نیا در گفت‌وگو با فارس خبر داد
ساماندهی مؤسسات غیرانتفاعی کشور با رویکرد ارتقای کیفیت

مدیر کل دفتر آموزش عالی و غیردولتی وزارت علوم گفت: در سال جدید در نظر داریم موسسات غیرانتفاعی را با رویکرد ارتقای کیفیت ساماندهی کنیم.

13920910000168_PhotoA.jpg


  • کارن ابری‌نیا مدیر کل دفتر آموزش عالی و غیر دولتی وزارت علوم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، اولویت برنامه‌های وزارت علوم برای موسسات غیرانتفاعی را ساماندهی این موسسات با رویکرد ارتقای کیفیت برشمرد و گفت: 350 موسسه غیرانتفاعی در کشور وجود دارد و ارزیابی نوع پراکندگی این موسسات باید با بررسی موسسات آموزش عالی دیگر صورت گیرد.

    وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌ها برای ساماندهی موسسات غیرانتفاعی، افزود: باید تعداد موسسات غیرانتفاعی در هر استان را در نظر بگیریم و دیگر موسسات آموزش عالی را نیز از نظر تعداد و نحوه پذیرش بررسی کنیم تا پس از بررسی دقیق بتوانیم طرحی را برای حمایت از موسسات غیرانتفاعی ارائه دهیم.

    ابری‌نیا ادامه داد: در حال حاضر شهرهای اطراف تهران از نظر تعداد موسسات غیرانتفاعی اشباع شده‌اند و استان‌های شمالی و استان خراسان نیز دارای تعداد زیادی موسسه غیرانتفاعی هستند.

    مدیر کل دفتر آموزش عالی و غیر دولتی عنوان کرد: برخی موسسات غیرانتفاعی به دلیل تعداد زیاد موسسات دیگر دچار مشکل شده و درخواست انحلال کرده‌اند.

    وی با اشاره به ضرورت حمایت از موسسات غیرانتفاعی اضافه کرد: باید روشی به کار بگیریم که این موسسات به سمت تخصصی شدن رفته و از طریقی حمایت شوند.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


اجرای طرح کارورزی دانشجویان/ بسته جدید اشتغال تدوین شد

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه با تاکید بر لزوم برنامه ریزی برای مهارت آموزی فارغ التحصيلان، دانشجويان و ورودي به دانشگاه ها گفت: بسته سياست اشتغال مشتمل بر 15 راهبرد در وزارت کار تدوین شد.
به گزارش خبرنگار مهر، كورش پرند با تاکید بر برنامه ريزي منسجم آموزش هاي مهارتي فني و حرفه اي در حوزه اشتغال گفت: سازمان فنی و حرفه ای در ايجاد بستر براي اشتغال در كشور نقش مهمي دارد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اظهارداشت: با توجه به تهيه بسته سياست اشتغال مشتمل بر 15 راهبرد در وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي، برنامه هاي كشور نيز به صورت كلان در اين بسته سياستي ديده شده است.

پرند با بيان اينكه سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور بايستي توجه ويژه اي به سياست مذكور داشته باشد، بر منطبق بودن برنامه هاي اين سازمان با سياست هاي اشتغال كشور بر اساس سند راهبردي مهارت و فناوري تاكيد كرد.

وی با اشاره به اينكه باید در حوزه فارغ التحصيلان و دانشجويان برنامه ريزي خاصي انجام شود افزود: اين برنامه ريزي بايستي در 3 حوزه فارغ التحصيلان، دانشجويان و ورودي به دانشگاه ها انجام شود.

این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه افزود: بحث كارورزي دانشجويان كه كار مشترک بين سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور، معاونت روابط كار و معاونت اشتغال وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي است در دستور كار گرفته و با جديت دنبال مي شود.

رئيس سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور افزود: براي اجراي طرح كارورزي، سرفصل هاي درسي وزارت علوم با استانداردهاي آموزشي انطباق داده شود و بخش هايي كه مي تواند در سرفصل دانشگاه ها قرار گيرد استفاده شود.

معاون وزير تعاون، كار رفاه اجتماعي با تاكيد بر اجراي **** صلاحيت حرفه اي در كشور كه سازمان فني و حرفه اي نقش ويژه اي در آن دارد بيان داشت: بايد براي اجراي **** صلاحيت حرفه اي به صورت جدي برنامه ريزي كنيم تا از ظرفيت هاي سازمان در اين زمينه استفاده شود.

وي بيان داشت: برنامه ريزي منسجمي نیز بايستي در حوزه هاي انرژي هاي نو و تجديدپذير، انرژي هاي نفت و گاز و پتروشيمي صورت گيرد و اين موضوع نياز به بازمهندسي دارد. همچنین اقداماتی نیز باید برای توسعه همكاري با وزارت صنعت، معدن و تجارت، بازنگري در استانداردهاي آموزشي، توسعه ارتباط با اصناف مختلف در كشور، توجه به سبزكردن مشاغل، مشاغل نو و شناسايي مشاغل نو، توجه به مشاغل عمومي و اجراي آموزش ها در راستاي مشاغل شبكه اي در كشور، توجه بيشتر به استان ها و حوزه اجرا و ايجاد يک سيستم هدايت، نظارت و ارزيابي، تخصيص اعتبارات بر اساس عملكرد استان ها و در راستاي اجراي برنامه هاي عملياتي ابلاغ شده و برنامه ريزي بر اساس اعتبارسنجي مراكز آموزشي صورت گیرد.

پرند افزود: تقويت **** اطلاعات و آمار در سازمان، تقويت ارتباط بين آموزش و فناوري اطلاعات و استفاده از **** اطلاعات آماري براي حركت از وضعيت موجود به وضعيت مطلوب از ديگر برنامه هاي اين سازمان در سال جاري است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تورم فارغ‌التحصیلان بیکار در سال ۹۳

معاون سابق توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه بازار کار در سال ۹۳ با تورم فارغ التحصیلان بیکار روبه‌رو خواهد شد، گفت: حدود ۵۰هزار بنگاه‌ اقتصادی در کشور وجود دارد که با ظرفیت زیر۵۰درصد کار می‌کنند.
معاون سابق توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه بازار کار در سال ۹۳ با تورم فارغ التحصیلان بیکار روبه‌رو خواهد شد، گفت: حدود ۵۰هزار بنگاه‌ اقتصادی در کشور وجود دارد که با ظرفیت زیر۵۰درصد کار می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نرخ بیکاری یکی از موضوعاتی است که همواره منتقدان از آن به عنوان یکی از معضل‌ها و مشکلات دولت‌ها نام‌ برده‌اند. اینکه نرخ بیکاری عمومی کشور اکنون بر چه عددی استوار است مورد بحث نیست. هرچند نرخ بیکاری عمومی کشور قابل چشم‌پوشی‌ نیست، اما نکته تامل‌برانگیز نرخ بیکاری، آمار مربوط به جوانان تحصیلکرده‌ بیکار است.

این مسئله زمانی تاسف‌آور می‌شود که بدانیم در بین بیکاران کشور، قشر جوان بیشترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده‌اند. سال‌هاست دولت‌ها وعده‌های فراوانی در حوزه اشتغالزایی و ایجاد فرصت‌های شغلی در تمام حوزه‌ها از جمله صنعتی، کشاورزی، خدماتی و ... داده و می‌دهند، اما در عمل میزان اشتغالزایی با اهداف اعلام شده توسط آنها (دولت‌ها) فاصله‌ای بسیار معنادار دارد. دولت یازدهم کمی پس از روی کار آمدن تمام آمار اشتغالزایی دولت قبلی را زیر سئوال برد و وعده‌هایی در حوزه فراهم سازی اشتغال و ایجاد شغل داده است. اما آیا سال 93 دولت تدبیر و امید می‌تواند به آنچه وعده داده عمل کند؟

معاون سابق توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره پیش‌بینی وضعیت بیکاری در سال 93 می گوید: بازار کار از تعامل بازارهای اقتصادی و مالی شکل می‌گیرد، در صورتی که وضعیت این بازارها مطلوب باشد اشتغال نیز توسعه می‌یابد.

علی‌اکبر لبافی با انتقاد از سیستم آموزشی ایران و مقایسه آن با کشور ژاپن می‌افزاید:« در ژاپن به دانش‌آموزان ابتدایی ویژگی‌ها، مزیت‌ها و تهدیدهای کشورشان به‌عنوان مباحث درسی گوشزد می‌شود و فرهنگ کار کردن را در ذهن کودکان از همان ابتدا نهادینه می‌کنند، اما در ایران به‌جای بیان چنین مسائلی «بابا آب داد، بابا نان داد» تدریس می‌شود.» مشروح گفت‌وگوی خبرگزاری تسنیم با لبافی در ادامه می‌آید؛

تسنیم: وضعیت اشتغال در سال 93 را چطور ارزیابی‌می‌کنید؟

لبافی: بازار کار حاصل تعامل بازار‌های اقتصادی و مالی است. درصورتی که وضعیت بازارهای اقتصادی و خدمات کالا در سال جاری بهبود یابد، شاهد رونق خوبی در بازار کار خواهیم بود. اما به‌طور کلی توسعه اشتغال نیازمند داشتن یک برنامه است و دولت‌ها همواره هنگام شروع کار خود یک برنامه برای اشتغال ارائه می کنند.

تسنیم: این درست که دولت‌ها برنامه‌هایی را برای حوزه اشتغال ارائه می‌کنند، اما در عمل اتفاق خاصی روی نمی‌دهد، به‌نطر شما مهم‌ترین چالشی که موجب عدم توفیق دولت‌ها در این حوزه می‌شود، چیست؟

لبافی:در حال حاضر با چند چالش مختلف در حوزه اشتغال مواجه هستیم. اولین نکته این است که متاسفانه در دولت فعلی برنامه عملیاتی در راستای توسعه اشتغال ارائه نشده است. وزارتخانه‌هایی که متولی تولید اشتغال هستند جای مرکز آمار را گرفته‌اند، یعنی به جای تدوین برنامه گزارش آماری ارائه می‌کنند و مرکز آمار که متولی ارائه آمار و اطلاعات است کمتر در این فضا حضور می‌یابد.

از مهمترین مسائل در حوزه اشتغال وجود 50 درصد جویندگان کار تحصیلکرده در کشور است. متاسفانه امروزه دانشگاه‌های ما به جای تربیت کارآفرین کارجو تربیت می‌کنند.

بر اساس آمارهای به دست آمده از بین 100 فرصت شغلی در زمینه کشاورزی تنها 15 فرصت شغلی ماهیت جذب فرصت فارغ التحصیلان دانشگاهی دارد. در بخش صنعت نیز ماهیت فرصت‌های شغلی در قالب جابه‌جایی یا فرصت‌های جدید به گونه‌ای است که می‌تواند 15 درصد فارغ التحصیلان را جذب کند همچنین در بخش خدمات نیز تنها 20 درصد فارغ التحیلان جذب می‌شوند. اما واقعیت این است که از میان 50 درصد جذب نیرو فارغ التحصیل تنها 15 درصد مشغول می شوند و 35 درصد از فارغ التحصیلان در بازار کار سرگردان می مانند.

تسنیم: با این تفاسیر بازار کار سال 93 را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟

لبافی: بازار کار در سال 93 با تورم فارغ التحصیلان بیکار روبرو خواهد شد، چرا که بسیاری از فرصت‌های شغلی خالی امکان جذب ندارد. به عبارت دیگر یا نیروی کار مورد نیاز برای برخی از شغل‌ها وجود ندارد یا این‌که بنگاه‌های اقتصادی با کسب مجوز از وزارت تعاون ترجیح می‌دهند نیروی اتباع خارجی را جذب کنند. متاسفانه در کشور آموزش‌های لازم برای اینکه فرد با مهارت بالا وارد جامعه شود وجود ندارد.

از سوی دیگر اسراف در سرمایه گذاری یکی دیگر از معضلات بخش اشتغال کشور است. حدود 50هزار بنگاه‌ اقتصادی در کشور وجود دارد که با ظرفیت زیر 50درصد کار می کنند و هزاران پروژه نیمه تمام رها شده، این به معنی واقعی اسراف است چرا که مسئولان برای ساماندهی آن هیچگاه همت نمی‌کنند.

تسنیم: چرا این اتفاق روی داده است؟

لبافی: واقعیت این است که بسیاری از سرمایه گذاری قبل تا کنون اتفاق افتاده است اسراف در سرمایه گذاری است. یعنی ما در شرایط موجود باید بر اساس نیاز کار کنیم. در کشورهای توسعه یافته یک بنگاه اقتصادی در طول شبانه روز 19.5 ساعت کار مفید دارد یعنی با استفاده از سرمایه گذاری ایجاد شده، 19.5 ساعت فعالیت می کنند. به دنبال این موضوع بهبود وضعیت اقتصادی و اشتغال نیز برایشان ایجاد می‌شود. اما در کشور ما این عدد به صورت تقریبی 5.30 ساعت در 6روز هفته با ظرفیت کمتر از 60 تا 70 درصد بنگاه‌ها است. این نشان دهنده این است که بنگاه‌های ما از امکانات موجود به خوبی استفاده نمی‌کنند. اسراف در سرمایه این است که بدون نیاز سنجی به اینکه به چه کارهایی نیاز داریم بنگاه ایجاد می‌کنیم. به طور مثال بارها پیش آمده کارخانه‌ای با 30 درصد ظرفیت مشغول فعالیت بوده است که بدون نیاز سنجی کارخانه‌ای دیگر را در کنار آن ایجاد کرده‌ایم این باعث شده است که فعالیت آن کارخانه به 15 درصد کاهش یابد و به طور واقعی هیچ کدام از دو کارخانه عملکرد خوبی در زمینه تولید نداشته باشند.

تسنیم: از دیگر مسائل درحوزه اشتغال چیست؟

لبافی: یکی دیگر از چالش برانگیز ترین مسائل در این حوزه پروژه های عمرانی هستند. پروژه‌های عمرانی که چندسالی شروع شده و حالا یا به دلایلی نیمه‌کاره باقی مانده‌اند یا دیگر توجیه اقتصادی ندارند وغیرفعال است. اکنون تعداد زیادی از این واحدها با 40 تا 70 درصد ظرفیت باقی مانده و باید برای آنها فکر اساسی شود. از طرف دیگر سرعت گردش پول نیز برای تولیدکننده چالش‌هایی ایجاد می‌کند. در حال حاضر یک تولیدکننده از زمانی که مواد اولیه را وارد می‌کند تا وقتی این مواد اولیه به محصول و پول تبدیل می‌شود، حداقل یک سال زمان می‌برد. اما تولیدکننده باید پول ساخت و دستمزد و... هم پرداخت کند. استاندارد گردش پول در دنیا 3 تا 6 ماه است که زمان بالای بازگشت پول در کشور ما موجب شده تا نیاز به نقدینگی نیز افزایش یابد که تامین آن برای تولیدکننده دشوار است.

تسنیم: رابطه بانک مرکزی و دولت چه تاثیری بر وضعیت تولید و رونق اشتغال دارد؟

لبافی: بانک مرکزی بخشنامه‌های خود را ابلاغ می‌کند اما بانک‌ها به آن عمل نمی‌کنند. یعنی اگر بخشنامه‌ای از سوی بانک مرکزی به نمایندگی از بانک‌ها و در راستای ارتباط با دولت ابلاغ می‌شود باید در کشور کارآیی داشته باشد در غیر این صورت شیرازه کار بهم می‌‌خورد. بعد از رابطه بانک‌ها با فعالان اقتصادی و رابطه بانک‌ها با بانک مرکزی، مشکل بین **** بانکی و تولیدکننده‌ها سومین مشکل است. بدهی‌های دولت به بانک مرکزی، تامین ارز، تامین ریال و مسائلی از این دست به این موضوع دامن می‌زند. سیستم بانکی کشور همسو با سیاست‌های دولت و سرمایه گذاری نیست. اگر به شاخص‌های کسب و کار توجه کنیم خواهیم دید از بین شاخص‌های کسب و کار که 21 مولفه آن اخیرا انجام شده است، بحث دریافت تسهیلات از بانک‌ها مهمترین مشکل بنگاه‌ها است.

تسنیم: پیشنهاد شما برای برون رفت از معضل بیکاری چیست؟

لبافی: اگر دولت مصوبه اولین جلسه شورای عالی اشتغال سال 92 را اجرایی می‌کرد، بسیاری از مشکلات اشتغال در کشور تمام می‌شد.طرح جدید کارورزی و کارآموزی توام با کار مصوب اصلی در آن جلسه بود. در این طرح افراد جوینده کار برای مدتی که تعیین می‌شود بعنوان کارورز به بنگاه اقتصادی معرفی می‌شود و در این مدت 30 تا 50 درصد حقوق آنها توسط صندوق بیمه بیکاری پرداخت می‌شود و از طرفی از درمان نیز بهره‌مند می‌شود.

مشابه این طرح به همان ترتیبی که در طرح اولیه مجلس شورای اسلامی آمده است پیش بینی شده تا از طریق تعیین سهم بیمه بیکاری پرداختی توسط کارفرما و دولت در بخش های مختلف ، دولتی ، خصوصی و استخدام های کشوری ، قانون کار و .... تأمین می‌شود.

در این طرح بیش از حدود 60 الی 70 درصد افرادی که به‌عنوان کارورز به بنگاه های اقتصادی معرفی و جذب می شوند بعد از حدود یکسال و سپری شدن مدت کارورزی با شناختی که کارفرمایان از این افراد پیدا می کنند.همچنین با تخصصی که به دست می آورند جذب بازار کار شده و امکان ماندگاری در بنگاه های اقتصادی برای آنها فراهم می شود .

در راستای این طرح به بیکارانی که از حضور در بنگاه های اقتصادی برای انجام کارورزی خودداری کنند به آنان مقرری بیمه بیکاری پرداخت نخواهد شد . این طرح به صورت میدانی و عملیاتی برای آن دسته از مقرری بگیران بیمه بیکاری که شاغل بوده اند و دراجرای قانون بیمه بیکاری بیکار و بیمه بیکاری دریافت نموده اند در سال های 89 ، 90 و 91 در استان خراسان رضوی اجرا گردید.

از دیگرمزایای این طرح این است که بیش از 60 درصد جویندگان کار معرفی شده به بنگاه های اقتصادی بعد از اتمام مدت مورد نظر به دلیل فرا گرفتن مهارت های لازم و تعامل ایجاد شده بین کارفرما و نیروی شاغل، جذب همان بنگاه اقتصادی می شوند و همچنین بیکاران واقعی شناسایی و از مقرری مربوطه بهره مند می شوند و طبیعی است افراد شاغل پنهان آمادگی لازم برای جذب در بنگاه های اقتصادی را نخواهند داشت.

ایجاد توقع برای حدود 8 میلیون نفر کارکن مستقل کشور به حداقل می رسد، ارتقاء توانمندی های حرفه ای جویندگان کار با رویکرد ساماندهی بازار کار، صرفه جویی جدی در منابع صندوق و جلوگیری از اتلاف آن، ظرفیت های خالی بنگاه های اقتصادی تکمیل و هزینه تولید کاهش پیدا می کند، به حداقل رسیدن میزان ریسک پذیری برای جذب نیروی انسانی برای بنگاه اقتصادی و همچنین بهبوددر فرهنگ کار کشور با این طرح جایگزین به وجود خواهد آمد.

تسنیم: اجرای قانون بهبود فضای کسب و کار چه تاثیری در کاهش مشکلات فعلی فضای تولید دارد؟

لبافی: به همه این مواردی که ذکر کردم، مجموعه فضای کسب و کار را هم اضافه کنید. در حال حاضر و پس از انتخابات ریاست‌جمهوری، با امید و نشاط ایجاد شده فضا تا قدری مثبت شده است. باید تلاش این باشد که در عمل این نشاط به واقعیت تبدیل شود.

تسنیم:به نظر شما در راستای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، اگر یارانه به بخش تولید هدایت شود چه تاثیر در حل مشکلات اقتصادی دارد؟

لبافی: در کشورهای توسعه یافته به تولید کننده از هر نظر کمک می شود معتقدم باید رویکرد پرداخت یارانه‌ای رویکرد تولیدی باشد. یعنی این یارانه حاصل از تولید باشد که به سفره مردم برمی‌گردد . اگر این منابع چندین هزاری که در قالب یارانه به مردم پرداخت می شود به سمت تولید سوق داده شود ثروت و اشتغال زایی ایجاد می‌شود و همچنین کسب و کار بهبود می یابد. اگر ما بتوانیم یارانه تولید را بهبود بخشیم و حتی انرژی ارزان تری را به بنگاه‌ها ارائه کنیم به طور طبیعی مشکلاتشان کاهش می یابد.

تسنیم: اولویت اصلاح در فضای کسب و کار باید با چه قوانینی باشد؟

لبافی: در حال حاضر بیش از 30 تا 40 دستگاه برای صدور مجوز یک تولید کننده فعالیت می‌کنند که این باید به یک پنجره واحد تبدیل شود. به‌عبارت دیگر باید زیر یک سقف قرار گیرد. یعنی تولید کننده در یک دستگاه کارهای خود را دنبال کند و مجوز خود را دریافت کند این رویّه در کشورهای پیشرفته نتیجه مثبتی داشته است. در سال جاری یکی از پیشنهادات ما در راستای حل مشکلات کسب و کار توجه به تولید ملی، طرح‌های جدی تعاونی و نیمه‌تمام توسعه‌ای است. در کشوری مانند ژاپن به دانش‌آموزان ابتدایی در مدارس این کشور، ویژگی‌ها، مزیت‌ها و تهدیدهای کشورشان به‌عنوان مباحث درسی گوشزد می‌شود و فرهنگ کار کردن را در ذهن کودکان از همان ابتدا نهادینه می‌کنند، اما در کشور ما به‌جای بیان چنین مسائلی در کتب درسی، دروسی مانند (بابا آب داد، بابا نان داد) مطرح می‌شود. مباحث آموزشی و مهارتی کارآفرینی از همان ابتدا در کشورهای پیشرفته به دانش‌آموزان ارائه می‌شود اما در کشور ایران این‌گونه نیست و در حقیقت **** آموزشی کشور با مشکلات جدی روبه‌رو است و تا زمانی که **** آموزشی کشور دچار مشکل باشد فضای کسب و کار با مشکل روبه‌روست.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یکی از گزینه‌های احتمالی ریاست دانشگاه تهران:
مکانیزم تشکیل شورای انتخاب رییس دانشگاه تهران اعلام شود



الهه کولایی با اعلام تشکیل شورا برای انتخاب رییس دانشگاه تهران خواستار شفاف‌سازی مکانیزم این موضوع شد.

به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا، الهه کولایی استاد دانشگاه تهران در پاسخ به این سوال که رییس دانشگاه تهران چه موقع تعیین خواهد شد، با توجه به اینکه مسوولیت انتخاب رییس دانشگاه برعهده اساتید دانشگاه و اعضای هیات علمی آن قرار دارد، گفت: باید شورایی برای انتخاب رییس دانشگاه تشکیل شود ولی این شورا هنوز تشکیل نشده و جلسه‌ای برگزار نشده است.

این استاد دانشگاه تهران که از او به عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی ریاست دانشگاه تهران نامبرده می شود، گفت: باید مکانیزم این موضوع نیز اعلام شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
/اصلاح تقویم آموزشی در بوته نقد و بررسی/
کاهش سنوات تحصیلی باعث افزایش نرخ بیکاری می‌شود



عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف سه ترمه شدن دوره کارشناسی و کاهش سنوات تحصیلی را مغایر با کیفیت آموزشی دانست و اظهارکرد: نه تنها کاهش سنوات تحصیلی مشکلی از کشور حل نخواهد کرد؛ بلکه به مشکلات نیز می‌افزاید و باعث افزایش نرخ فارغ التحصیلان بیکار می‌شود. برای ارتقای کیفیت آموزش پیشنهاد می‌شود دو هفته‌ به هر نیمسال‌ تحصیلی اضافه شود.



فروهر فرزانه در گفت‌وگو با خبرنگار«دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،‌ گفت: طرح سه ترمه شدن دوره کارشناسی در برخی کشورها مثل کانادا در رشته‌های فنی در قالب طرح تعاون با صنعت اجرا شده است و دانشجویان در این طرح دو ترم کامل را درس می‌خوانند و ترم سوم که عمده آن در تابستان است در صنعت کارورزی می‌کنند؛ البته کارورزی کاملا هدایت شده و تعریف شده است و با کارورزی که در کشور ما وجود دارد بسیار متفاوت است.



وی با بیان اینکه سه ترمه شدن سال تحصیلی در **** آموزشی کشور ما عملی نیست، افزود: این پیشنهاد در راستای کاهش سنوات تحصیلی به سه سال است و از آنجایی که دانشگاه‌ها در سطح کشور پراکنده هستند امکان اینکه همگی آنها در تابستان به کار گرفته شوند، عملی نیست؛ چرا که برای این منظور باید هشت واحد در تابستان ارائه شود و از آنجایی که ترم در تابستان کوتاه است ساعات درسی دو برابر می‌شود. به عبارت دیگر هشت واحد معادل 16 ساعت در هفته می‌شود که این مقدار برای دانشجویان بسیار سنگین است علاوه بر آن آب و هوای کشور ما در فصل تابستان جز در برخی از استانهای شمال غربی نامساعد است و این مسئله برای دانشجویان دشوار است.



عضو هیئت علمی دانشگاه شریف افزود: دانشجویان به واسطه ارتباط عاطفی که با خانواده دارند نیاز دارند تا مدت دو الی سه ماه در کنار خانواده باشند همچنین دانشجویان فنی باید یک الی دو تابستان کارآموزی انجام دهند و دانشجویی که بخواهد کارآموزی انجام دهد فرصت گذراندن هشت واحد را ندارد.



فرزانه با تاکید بر اینکه کاهش سنوات تحصیلی در حال حاضر مشکلی از کشور حل نخواهد کرد، اظهار کرد: بنا به گفته وزیر کار حدود 40 درصد بیکاری در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی داریم. اگر سنوات تحصیلی کاهش یابد به طور طبیعی در کوتاه مدت نرخ خروجی از دانشگاه‌ها افزایش پیدا می‌کند و به تبع آن نرخ 40 درصدی بیکاری فارغ التحصیلان به بالای 50 درصد خواهد رسید.



وی با تاکید بر اینکه آموزش فرآیندی تدریجی و زمانبر است، گفت: در هر سیستم آموزشی کاهش سنوات تحصیلی باعث کاهش نسبی کیفیت آموزش می‌شود و اگر دانشجو بنا باشد 140 واحد را در سه سال بگذراند قطعا با افت کیفیت روبرو خواهیم بود.



فرزانه با انتقاد از میزان زیاد تعطیلی در طول سال، افزود: دانشجو در حال حاضر دو نیمسال 16 هفته‌ای دارد یعنی 32 هفته کلاس برگزار می‌شود، دو هفته نیز در هر ترم به برگزاری امتحانات می‌گذرد. بنابراین دانشجو در طول سال 36 هفته از 52 هفته درگیر آموزش است؛ اما این نیمسال‌های 16 هفته‌ای به دلیل تعطیلات زیاد معمولا 14 یا 15 هفته اجرا می‌شود و این میزان بسیار کم است.



عضو هیئت علمی دانشگاه شریف با پیشنهاد اینکه دو هفته به هر نیمسال اضافه شود، گفت: برای افزایش کیفیت دوره کارشناسی پیشنهاد می‌شود نیمسال‌های تحصیلی به 17 یا 18 هفته افزایش یابد و اگر به 18 هفته افزایش یابد با دو هفته امتحانات در طول سال دانشجو 40 هفته از وقت خود را به آموزش اختصاص داده و کلاس‌ها نیز با کیفیت بهتری برگزار خواهد شد.



فرزانه با بیان اینکه افزایش دو هفته‌ای در نیمسال‌ها ممکن است با افزایش هزینه جزئی روبرو باشد، ادامه داد: حقوق کادر آموزشی و کارمندان تغییری نخواهد کرد؛ اما ممکن است هزینه غذا و خوابگاه‌ها 5 الی 6 درصد افزایش پیدا کند که در مقابل افزایش کیفیت هزینه آنچنانی نیست و این طرح سود بیشتری را عاید دانشگاه خواهد کرد.



وی در خصوص ادغام برخی از واحدها به عنوان یک راهکار برای افزایش کیفیت نیز گفت: به طور کلی کوتاه کردن سنوات و کم کردن تعداد واحدها مغایر با کیفیت آموزش در دانشگاه است و اگر دروس کم محتوایی وجود داشته باشد که نیاز به ادغام باشد باید دروس نوین و به روزتری جایگزین آنها شود. گروه‌های برنامه ریزی وزارت علوم در هر رشته و گرایش باید واحدهای مناسب جایگزین واحدهای کم محتوا کنند تا تعداد واحدهای درسی کاهش پیدا نکند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مشاور عالی وزیر علوم :
رشته های دانشگاهی باید با نیازهای بازار کار منطبق شود
تهران - ایرنا - مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تجدیدنظر در برخی از رشته ها و برنامه های درسی به منظور ایجاد تناسب بین **** آموزش عالی و بازارکار کشور، ضرورتی انکارناپذیر است.

81127097-5631791.jpg

جعفر توفیقی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یادآور شد که ایجاد تناسب بین **** آموزش عالی و بازار کار کشور نیازمند به یک تعامل دو طرفه است و ضرورت دارد **** آموزش عالی در برخی از رشته ها و برنامه های درسی تجدیدنظر کند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر بازار کار کشور از نظر حجم، کیفیت و تنوع به لحاظ منابع انسانی مناسب نیست و تا زمانی که در این بخش به استانداردهای لازم دست نیابیم، نمی توانیم تعامل و تناسب مناسبی بین این بازار و **** آموزش عالی برقرار کنیم.

مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر ضرورت ایجاد ظرفیت بیشتر در بازار کار کشور به منظور جذب دانش آموختگان دانشگاهی، خاطرنشان کرد: برای حل مشکل اشتغال باید تعامل و تناسب دو طرفه بین **** آموزش عالی و بازار کار کشور برقرار شود. از یک سو **** آموزش عالی باید در برخی از رشته ها و برنامه های درسی تجدیدنظر کند و از سوی دیگر باید حجم، کیفیت و تنوع بازار کار افزایش یابد.

توفیقی افزود : نرخ بالای بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی یک دغدغه جدی برای کشور است و برای حل مشکل اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی باید به دنبال ایجاد فرصت های شغلی جدید متناسب با توانمندی های این گروه باشیم.



** نگاه به حوزه علم باید کاربردی باشد

مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خواستار نگاه علمی و کاربردی به حوزه علم شد و گفت: در حال حاضر تصور عمومی این است که آموزش ها در دانشگاه علمی و کاربردی باید شغل محور باشد در حالی که باید سایر دانشگاه ها نیز علمی و کاربردی و شغل محور عمل کنند و این گونه نباشد که برخی دانشگاه ها کاربردی و برخی دیگر نظری باشند.

وی یکی از مشکلات دانش آموختگان دانشگاهی را عدم توانمندی آنها در طراحی، تجزیه، تحلیل و به کارگیری علم دانست و افزود: طراحی، تجزیه، تحلیل و به کارگیری علم الزاما به معنای شغل نیست بلکه منظور کاربردی کردن علم است. کاربردی کردن علم فقط مختص به دانش آموختگان دانشگاه علمی و کاربردی نیست بلکه سایر دانشگاه ها نیز باید دانش آموختگانی کاربردی داشته باشند.

به گفته توفیقی، دانشگاه های علمی و کاربردی باید یک نوع از کاربردی کردن علم را دنبال و دانشگاه های نظری نیز با نوع دیگری از کاربردی کردن، علم را دنبال کنند.

مشاور عالی وزیر علوم ، مقوله های علمی و کاربردی را یک شیوه زیست توصیف کرد و گفت: بحث علمی و کاربردی را نباید فقط در شغل خلاصه شود، اگر تا دیروز علمی و کاربردی برای شغل دیده می شد امروز باید برای شغل و زندگی پایدار دیده شود، این دو، یکی نیستند، کشور می تواند مشکل بیکاری نداشته باشد، اما ناپایدار باشد. کشور باید مشکل بیکاری را رفع کند، در عین حال توسعه پایدار هم داشته باشد.



** تربیت دانش آموختگان دانشگاهی متناسب با نیازهای اقتصاد دانش بنیان

توفیقی، علمی و کاربردی را ˈعلم نافعˈ توصیف کرد و گفت: تمام تلاش ما در **** آموزش عالی باید این باشد علمی تولید کنیم که بیشترین تاثیر و کاربرد را در اقتصاد دانش بنیان داشته باشد، اقتصاد دانش بنیان اقتصادی است که بیشترین جذب علم و کاربرد علم را داشته باشد.

وی افزود: دانشگاه برای آن که بتواند در اقتصاد دانش بنیان نقش آفرینی کند باید **** برنامه ریزی تعاملی با صنعت داشته باشد، اقتصاد دانش بنیان، یک روح و هسته مرکزی دارد و آن به حداقل رسیدن فاصله بین تولید علم و مصرف علم است، در این میان **** علمی و اقتصادی باید طوری مدیریت شود که این فاصله را به حداقل برساند.

وی با تاکید بر ضرورت تقسیم بندی سیاست های مربوط به اقتصاد دانش بنیان، تصریح کرد: براین اساس می توان سیاست های اقتصاد دانش بنیان را در سه دسته **** عرضه علم و فناوری، **** تقاضای علم و فناوری و زیرساخت های مبادله عرضه و تقاضا تقسیم بندی کرد و در این میان باید در هر سه **** سیاست ها تجدیدنظر و به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کرد.

به گفته توفیقی، به عنوان نمونه در **** عرضه علم و فناوری دانشگاه ها و مراکز پژوهشی باید به سمت سهم بیشتر در تولید حرکت کنند و **** آموزشی نیز باید به سمت مهارت و دانشگاه کارآفرین سوق یابد. در این حوزه پارک ها و مراکز رشد باید تقویت شوند و مدیریت پژوهش و منابع باید مورد تجدیدنظر قرار گرفته و در بحث قابلیت دانش آموختگان نیز علاوه بر توجه کردن به رشد نظری به مباحث کاربردی و کارآفرینی نیز توجه شود.

مشاور عالی وزیر علوم تاکید کرد: دانشگاهی که می خواهد در اقتصاد دانش بنیان نقش داشته باشد باید **** تعاملی با صنعت را مورد توجه قرار دهد.

وی با بیان آن که در سیاست های مربوط به **** تقاضای علم و فناوری نیز باید تجدیدنظرهایی صورت گیرد، گفت: باید اقدامی صورت گیرد تا سیاست های طرف تقاضا تحریک کننده تقاضا باشد و در این حوزه هرچه بخش خصوصی فعالتر شود، کشش تقاضا نیز افزایش می یابد.

توفیقی یکی از دلایلی راکه صنعت در بحث استفاده از فناوری های تولید داخل احتیاط به خرج می دهد ، فقدان سیاست خطرپذیری در این بخش دانست و گفت: در این زمینه باید به سمت سرمایه گذاری های خطرپذیر حرکت کنیم.



** به حداقل رسیدن فاصله تولید و مصرف علم

به گفته مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، یکی از ویژگی های عصر حاضر به حداقل رسیدن فاصله تولید و مصرف علم است.

توفیقی گفت: **** نوآوری بر به حداقل رسیدن فاصله بین تولید و مصرف علم تاکید دارد. همواره در کشور ما بین خروجی دانشگاه و ورودی صنعت یک فاصله وجود داشته است، برای کاهش این فاصله باید صنعت مسئولیت بخشی از آن را بپذیرد زیرا مشاغل به حدی از پیچیدگی رسیده اند که دانشگاه هرچقدر هم که تلاش کند، نمی تواند آموزش های تکمیلی داشته باشد، بلکه باید بخشی از این آموزش ها توسط صنعت دنبال شود.

وی افزود: بسیاری از فناوری ها زاییده مهارت هستند و سپس دانش بنیان شده اند، بسیاری از کارآفرینی ها نیز از مهارت نشأت می گیرند. منشاء بحثی که امروز درباره کارآفرینی وجود دارد، مهارت است، تجربه نشان می دهد بستر کارآفرینی مهارت است.



** ارتقای مهارت های بینشی دانش آموختگان دانشگاهی

توفیقی بر اثربخشی هرچه بیشتر دانش آموختگان دانشگاهی تاکید کرد و گفت: یکی از دغدغه های کنونی **** آموزش عالی عدم اثربخشی مناسب دانش آموختگان دانشگاهی است. توسعه مهارت آموزی منجر به توسعه و اثربخشی فناوری ها می شود.

وی با اشاره به مهارت بینشی دانش آموختگان دانشگاهی گفت: ما در حوزه مهارت آموزی به دانش آموختگان دانشگاهی، توجهی به مهارت بینشی آن ها نداریم، در کنار دانش و مهارت ما نیاز به مجموعه ای از بینش ها داریم، هم اکنون بیشترین تمرکز ما بر روی دانش و مهارت است و کمتر به بینش توجه داریم.

از نظر توفیقی، شیوع پدیده هایی نظیر خرید و فروش پایان نامه و مقاله ها نشان دهنده عدم آموزش بینش و فرهنگ در دانشگاه ها است. در صورتی که دانشجو از استاد خود سهل انگاری ببیند، همان گونه تربیت می شود.

وی معتقد است: **** علمی و کاربردی انسان متعهد به اخلاق می خواهد.



** افزایش کیفیت آموزش های مهارتی

مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان به افزایش کیفیت آموزش های مهارتی در کشور اشاره و از آن به عنوان یکی از راهکارهای کاهش نرخ بیکاری یاد کرد و گفت: زیرساخت های آموزش های مهارتی در کشور توسعه مناسبی داشته و نهضت خوبی در این حوزه شروع شده بنابراین ضرورت دارد با یک برنامه ریزی بهتر و مناسب تر کیفیت این آموزش ها را نیز ارتقا دهیم.

اقتصام(4)9123**1558**1581



انتهای پیام /*
 
بالا