• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار هواشناسی

ali_kermanshah

کاربر فعال هواشناسی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
4 اکتبر 2011
نوشته‌ها
378
لایک‌ها
367
محل سکونت
mazandaran
تحلیل شرایط آب‌وهوایی منطقه‌ای 633 سد بزرگ دنیا که برای نخستین بار انجام شده، نشان می‌دهد احداث سدهای بزرگ، افزایش محسوسی در بارندگی، طوفان و سیلاب منطقه‌ای به‌دنبال دارد.

هشدار به سدسازان! هنگام ساخت ذخائر آبی مراقب باشید، زیرا طوفان‌ها و سیلاب‌های بزرگ‌تری در راه خواهند بود. این هشدار براساس تحلیل بیش از 600 سد ارائه شده که بیشتر این سدها، بارندگی‌ها و خسارات شدیدتری را به همراه داشته‌اند.

این تفکر که مخازن بزرگ آب می‌توانند بر بارندگی تاثیرگذار باشند، موضوع تازه‌ای نیست. اما تاکنون هیچ‌کس اثرات سدهای بزرگ و مخازن آبی آن‌ها را مطالعه نکرده بود.

به گزارش نیوساینتیست، فیصل حسین و همکارانش در دانشگاه فنی تنسی در کوکویل، بزرگی شدیدترین طوفان‌ها را در نزدیکی 633 سد بزرگ دنیا، قبل و بعد از ساخت بررسی کرده‌اند. آن‌ها متوجه شده‌اند که در بیشتر موارد، میزان بارش در پرباران‌ترین فصل سال، یک سال پس از بهره‌برداری از سد به میزان 4 درصد افزایش داشته و همچنین در تعداد روزهای بارانی نیز افزایش محسوسی مشاهده می‌شود.

یوهانس فدما از دانشگاه کانزاس در لاورنس معتقد است این مطالعه نخستین تحقیقی است که رابطه میان سد‌ها و بارندگی‌های شدید را نشان می‌دهد. به گفته وی با وجود این‌که نتایج در سراسر دنیا یکسان نیست، اما این مسئله با توجه به الگوهای آب‌وهوایی منطقه‌ای و بسیاری عوامل دیگر، دور از انتظار نیست.

حسین برای تعیین این اثرات قصد دارد از مدل‌ها کامپیوتری استفاده کرده و سد‌ها را در شرایط متلف شبیه‌سازی کند. وی می‌گوید:" امیدوارم این موضوع تصور ما را روشن‌تر کرده و تردیدها را کمتر کند."
 

ali_kermanshah

کاربر فعال هواشناسی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
4 اکتبر 2011
نوشته‌ها
378
لایک‌ها
367
محل سکونت
mazandaran
41 سال پیش، مهندسان ارتش ایالات متحده آبشار نیاگارا را خشک کردند تا بتوانند حجم عظیم صخره‌هایی را که در بستر آبشار ریخته بودند، جابجا کنند. اکنون تصاویر جدیدی از این رویداد منتشر شده است.

niagara5.jpg
 

ali_kermanshah

کاربر فعال هواشناسی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
4 اکتبر 2011
نوشته‌ها
378
لایک‌ها
367
محل سکونت
mazandaran
زمان انتشار خبر : 15/ 9 / 1389

بارش‌های نوامبر گذشته در اروپا زودهنگام و سنگین بود و این قاره را سپیدپوش کرد. دانشمندان، این بارش را نتیجه تشکیل منطقه پرفشار بر فراز اقیانوس اطلس و ورود باد سرد شمالگان به قاره اروپا می‌دانند.

این تصویر ماهواره‌ای که توسط ماهواره تحقیقاتی ترا متعلق به ناسا به زمین مخابره شده، حجم گسترده برفی را نشان می‌دهد که این روزها جزایر بریتانیا را پوشانده است.

9lo3dydnhud8yyoslx7q.jpg


به گزارش نیوساینتیست، بارش برف در ماه نوامبر گذشته /نیمه آبان‌ماه تا نیمه آذر 1389 سنگین‌ترین و گسترده‌ترین بارش‌ها طی 17 سال گذشته در انگلستان بوده و بیش از 45 سال است که این کشور این ارتفاع از برف را تجربه نکرده است. در مناطقی از انگلستان ارتفاع برف به حدود 1 متر رسیده است.

این بارش‌های غیرمنتظره، مسافرت توسط قطارها، هواپیما و خودروهای شخصی را دچار اختلالات متعددی کرده و مشکلات بسیاری را برای صنعت حمل‌و‌نقل ایجاد کرده است.

عامل ایجاد بخشی از این تغییرات آب‌و‌هوایی را تشکیل منطقه هوای پرفشار بر فراز اقیانوس اطلس می‌دانند که مانع از عبور جریان هوای گرم به سمت بریتانیا و در نتیجه رسیدن جریان بسیارسرد منطقه اسکاندیناوی به این جزایر شده است. در این زمان درجه حرارت در لندن و بیرمنگام به 7- درجه سانتیگراد رسیده و ایستگاه‌های هواشناسی در ارتفاعات اسکاتلند 20.9- درجه سانتیگراد را نشان داده‌اند. پایین‌ترین حرارت گزارش‌شده از این ارتفاعات 27.2- سانتیگراد و مربوط به 30ام دسامبر 1995/ 10ام دی‌ماه 1374 است.

اوان مک‌کالوم، هواشناس انگلیسی در مورد این تغییرات غیرمنتظره می‌گوید: «هر ساله بادهایی که از غرب می‌وزند باعث می‌شوند در منطقه زمستان معتدلی را تجربه کنیم. با این وجود شکل‌گیری یک منطقه پرفشار وسیع بر فراز اقیانوس اطلس در نوامبر امسال، باعث شد مسیر حرکت این بادها به شکل موقت بسته شده و شرایط برای عبور جریان بسیارسرد باد شمالگان به سمت جنوب و قاره اروپا فراهم شود و با برف و سرمای زودهنگام غافلگیر شویم».
 
Last edited:

ali_kermanshah

کاربر فعال هواشناسی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
4 اکتبر 2011
نوشته‌ها
378
لایک‌ها
367
محل سکونت
mazandaran
قایق بادبانی که در گوشه پایین-راست تصویر دیده می‌شود، آرام‌آرام به ابر طوفانی نزدیک می‌شود. امروز، رقابت قایق‌رانی بادبانی از سیدنی به هوبارت در استرالیا آغاز می‌شود.

AUSTRALIA_SAILING_storm.jpg
 
Last edited:

ali_kermanshah

کاربر فعال هواشناسی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
4 اکتبر 2011
نوشته‌ها
378
لایک‌ها
367
محل سکونت
mazandaran
تصاویر ماهواره ای امروز از نیمه شمالی ایران تقدیم به همه ی دوستان :rolleyes:

subsets
 
Last edited:

هواشناس

کاربر فعال هواشناسی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
15 ژانویه 2010
نوشته‌ها
150
لایک‌ها
13,044
محل سکونت
تبریز - تهران
بارش گوشت و خون از آسمان!

باران عجیبی میبارید,ولی نمیتوانست یک باران معمولی باشد زیرا هوا ابری نبود تا انسان تصور کند که این یک باران طبیعی است. انچه از اسمان فرو میریخت تاریکتر و سیاهتر از ان بود که انسان تصور کند که...

سالها پیش یعنی در تاریخ اوت 1967 واقعه حیرت انگیزی در برزیل اتفاق افتاد, این واقعه مدتها محققان و دانشمندان را در بهت وحیرت فرو برد . در انروز گروهی از جوانان پرشور که با موتورسیکلت از " ریودوژانیرو " به " سائوپائولو " میرفتند در بین راه با منظره شگفت انگیزی روبرو شدند که هرگز در عمرشان منظره ای چنین وحشتناک را ندیده بودند.
باران عجیبی میبارید,ولی نمیتوانست یک باران معمولی باشد زیرا هوا ابری نبود تا انسان تصور کند که این یک باران طبیعی است. انچه از اسمان فرو میریخت تاریکتر و سیاهتر از ان بود که انسان تصور کند که قطرات باران است!!

یکی از جوانانی که در بین موتور سواران بود وکیل دعاوی بنام " مارکوندس فریرو " که در انجا حضور داشت دل بدریا زد و خود را به محل واقعه رساند, ولی با کمال تعجب مشاهده کرد که در منطقه ای به وسعت یک کیلومتر مربع از اسمان گوشت و خون میبارد!!
مطبوعات " سائوپائولو " روز بعد این واقعه را در تیراژ وسیع بچاپ رساندند و اندازه قطعات گوشت را که از اسمان فرو افتاده بود 5 تا 18 سانتیمتر ذکر کردند , جنس این گوشت ها اسفنجی و رنگشان بنفش بود و هنوز قطرات خون از انها فرو می‌چکید!
ماموران پلیس در برابر این حادثه عجیب و بی سابقه, حیرت زده برجای ماندند و کاری از دستشان ساخته نبود. پس از تحقیق دریافتند که در روز سقوط این اشیاء از اسمان, هوا صاف و افتابی بوده و در لحظه وقوع این حادثه هیچ هواپیمائی بر فراز ان منطقه پرواز نمیکرده است.
در اخر چون هیچ مدرکی برای توضیح این بارش عجیب بدست نیامد پلیس برزیل با جمع اوری قطعات گوشت از روی زمین پرونده این ماجرا را مختومه اعلام کردند !!
 

هواشناس

کاربر فعال هواشناسی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
15 ژانویه 2010
نوشته‌ها
150
لایک‌ها
13,044
محل سکونت
تبریز - تهران
زلزله در کمین تبریز

غرب ایران منطقه ای لرزه خیز است که بین دو کمربند گسلی قفقاز در شمال و کوه های زاگرس در جنوب قرار گرفته است، تشخیص عملکرد زلزله ای این گسل برای شهرتبریز به عنوان بزرگترین مرکز جمعیتی در شمال غرب ایران امری حیاتی است.
زمین لرزه یکی از حوادثی است که با تاریخ تبریز گره خورده است، این شهر در زمان های مختلف از این بلای طبیعی گزندهای فراوانی دیده است. بارها تبریز بر اثر این بلای طبیعی، ویران و دوباره از نو ساخته شده است. متاسفانه از این زمین لرزه های تاریخی و دلایل علمی ویرانی ها، جز آگاهی های اندک، چیزی در اختیار عموم مردم قرار نگرفته است.

دانشیار جغرافیای طبیعی دانشگاه تبریز در مقاله ای که حاصل تحقیقات وی در خصوص گسل تبریز با عنوان پهنه بندی خطر گسل تبریز برای کاربری های مختلف اراضی شهری می باشد، آورده است: گسل شمال تبریز، بزرگترین گسل در شمالغرب ایران به طول ۱۵۰ کیلومتر از کوه های میشو در باختر تا بستان آباد در خاور قابل ردیابی است و ‌بهترین اثر آن در بلافصل شمال تبریز دیده می شود و به همین دلیل گسل تبریز نام گذاری شده است.

شهرام روستایی، یادآور شده است: گسل شمال تبریز را یکی از گسل های قدیمی ایران می دانند که از فروافتادگی زنجان ابهر، شمال تبریز و شمال باختر آذربایجان گذشته و تا قفقاز ادامه می یابد. وی ادامه داده است: گسل شمال تبریز از نظر فعالیت های لرزه ای در دو قرن اخیر غیر فعال بوده ولی در گذشته زلزله های تاریخی زیادی تحت تاثیر این گسل در این شهر رخ داده است. وی اظهار کرده است: استقرار سکونتگاه های شهر تبریز در مجاورت گسل بزرگ تبریز که از شمال آن می گذرد، نمونه ای از استقرار اجباری است، وجود مخروط افکنه بزرگ مهران رود و آجی چای در جلگه تبریز و به تبع آن غنی بودن آب های زیرزمینی و حاصلخیز بودن خاک های جلگه مسیر ترانزیتی اروپا سبب استقرار و توسعه شهر تبریز در کنار گسل خطرناک شده است.

روستایی، پس از بررسی خطرات طبیعی احتمالی حاصل از این گسل بر روی کاربری های مختلف اراضی شهری و پهنه بندی خطرات احتمالی ناشی از گسل، نتیجه گیری کرده است: اکثر محلات شمال شهر تبریز به ویژه در شرق و غرب منطقه در خطر بالا در زمان وقوع زلزله بوده و تنها دو محله از شهر از این محدوده خارج می شود یعنی محلات قراملک و تراکتورسازی که در پهنه خطر نسبتا بالا و ادامه محله تراکتورسازی نیز در منطقه خطر متوسط قرار دارند. وی افزود: این محلات اغلب صنعتی هستند و می توان گفت بهترین مکانیابی برای مناطق صنعتی از حیث دوری از خطر صورت گرفته است.

این استاد دانشگاه یادآور شده است: محلات پرجمعیت شهر نظیر محلات قربانی، ایده لو و یوسف آباد هم از نظر خط گسل و کانون زلزله در پهنه بسیار خطرناک قرار دارند و انتظار تخریب گسترده در هنگام وقوع زلزله در این محلات وجود دارد. وی ادامه داد: شهرک باغمیشه، کوی ولیعصرو عباسی نیز از لحاظ گسل در پهنه بسیار خطرناک می باشند. وی تاکید کرد: باید در ساخت ساختمان ها این مطالب مد نظر مهندسان عمران و تکتونیک قرار گرفته و منطقه ای که از لحاظ خطرعوامل خط گسل و کانون زلزله در پهنه بسیار خطرناک قرار دارد باید بر روی سازندهای نسبتا مقاوم قرار گیرد چرا که شواهد زلزله ای نشان می دهد مقاومت نسبی زمین هیچگاه در مقابل امواج ویرانگر زلزله تحمل مناسبی نشان نداده است.

روستایی خاطرنشان کرد: شاید بتوان گفت در شهری مثل تهران، گسترش شهر به سمت گسل ها قبل از پیشرفت علوم وابسته به زلزله شناسی که به شناسایی گسل ها انجامید، اتفاق افتاده است و در این مرحله امکان جلوگیری از این روند وجود ندارد ولی در تبریز وضعیت چنین نبوده، مناطق بسیار وسیعی که تا چند سال قبل کاملا خالی از سکنه بوده و با وجود مشخص بودن محل دقیق گسل و دلایل کافی مبنی بر فعال بودن آن، ساخت و ساز به این سمت هدایت شده است. وی یادآورشد: گسل شمالی تبریز که زمانی از سه کیلومتری شهر تبریز عبور می کرد، در حال حاضر جزو یکی از محله های شهر تبریز به حساب می آید و شهرک های باغمیشه، ولی امر و ارم و محله یوسف آباد دقیقا بر روی گسل شمال تبریز احداث شده اند. وی گفت: فرض اینکه هر کجا می خواهیم بسازیم ولی محکم بسازیم امری است که از سوی کارشناسان علم زلزله به شدت رد می شود.

رییس سازمان زمین شناسی شمال غرب کشور در این خصوص گفت: شهر تبریز به عنوان یکی از کلانشهرهای کشور در دهه های اخیر شاهد مجتمع و برج سازی فراوان بدون توجه به پتانسیل های لرزه خیزی آن بوده، به ویژه اینکه توسعه شهر اغلب در حریم گسل تبریز رخ داده است. سید مرتضی نیرومند افزود: مسوولان کشور و دست اندرکاران ساخت و ساز باید پیشینه لرزه خیزی این شهر را در نظر گرفته و از گسترش شهر به سمت مکان های پرخطر و مقاوم و سبک سازی سازه ها عنایت بیشتری داشته باشند. وی با اشاره به اینکه تبریز در طول تاریخ زلزله هایی به بزرگی ۶/۷ و ۷/۷ ریشتر را نیز متحمل شده ، یاددآور شد: بر اساس داده های مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری ایران وابسته به وزارت مسکن و شهرسازی، شهر تبریز پرخطرترین شهر کشور از نظر لرزه خیزی بوده و در نقشه پهنه بندی تهیه شده توسط این مرکز، شهر تبریز به عنوان پهنه با خطر بسیار بالا مشخص شده است.

نیرومند اظهار کرد: در صورت وقوع زلزله پدیده ها و عوامل مختلفی باعث تخریب و ویرانی سازه ها و ساختمان ها می شود که عبارتند از تاثیر مستقیم امواج زلزله بر ساختمان ها، ‌پدیده رانش های زمین یا به عبارت دیگر لغزش های تحریک زلزله ای و پدیده لیکوفکشن یا روانگرایی.

کارشناس ارشد زمین شناسی و پژوهشگر این سازمان نیز در خصوص این پدیده ها گفت: تاثیر مستقیم امواج زلزله و حرکت لایه ها در محل گسل باعث آزاد شدن انرژی انباشته شده و ایجاد زلزله می شود که انرژی آزاد شده از کانون زلزله به صورت امواجی در تمام جهات منتشر می شود.

ایوب قدیرزاده ادامه داد: امواج سطحی مسوولیت تخریب بیشتر ساختمان ها را به عهده دارد، زیرا وارد پی ساختمان ها شده و مانند اره ای در ابعاد گسترده عمل می کند، ناحیه ای که بیش از همه تحت تاثیر زلزله قرار می گیرد در اطراف مرکز سطحی بیرونی زلزله قرار دارد که وسعت این ناحیه تابع شدت زلزله و فاصله کانون زلزله است. وی افزود: بر اساس مطالعات زمین شناختی انجام شده، مناطق دامنه کوه عون ابن علی، شهرک های نیروی هوایی، ارم، باغمیشه، رشدیه،‌ الهیه،‌ صالح آباد، کوه شهید بهشتی، یوسف آباد، ولی امر، ملازینال و رضوانشهر در کنار یک شکستگی بزرگ و بسیار کهنی به نام گسل شمال تبریز قرار گرفته است. وی اظهار کرد: طول این گسل از قم تا آناتولی ترکیه و سن آن به دوران دوم زمین شناسی مربوط بوده و علت اصلی وقع زمین لرزه های تبریز در گذشته، حرکت و جنبش این گسل بوده است.

وی یادآور شد: حریم این گسل در هنگام ساخت و سازها باید رعایت گردد تا هنگام وقوع زلزله آسیب مستقیم آن به سازه ها و ساختمان ها وارد نشود که متاسفانه نه تنها این مساله مهم رعایت نشده بلکه در دهه های اخیر شاهد ساخت و سازهایی در این مناطق بوده ایم و حتی بدون توجه به تحقیقات وزارت مسکن و شهرسازی مبنی بر پرخطر بودن شهر تبریز از نظر لرزه ای، توسعه و گسترش شهر به سمت نقاط پرخطر از جمله شهرک های باغمیشه،‌ رشدیه،‌ الهیه و ولی امر هدایت شده است.

قدیرزاده به راهکارهای پیشگیری از بحران های احتمالی در زمان وقوع زلزله نیز اشاره کرد و گفت: در کشورهای توسعه یافته حریم گسل ها رعایت شده و معمولا در آن حریم فضای سبز ایجاد می کنند و از طرفی چاه هایی در سطح گسل ایجاد کرده و فاضلاب شهر را از طریق آن تزریق می کنند که این عمل باعث لیز و صابونی شدن سطوح گسل شده و با بروز زلزله های متعدد و با شدت بسیار کم مانع تجمع انرژی بیشتر در گسل ها و وقع زمین لرزه های بزرگ و مخرب می شود. وی ادامه داد: همچنین با سبک سازی و مقاوم سازی سازه ها از میزان تلفات در هنگام وقوع زلزله جلوگیری به عمل می آید.

این کارشناس زمین شناسی ادامه داد: متاسفانه به هیچ یکی از موارد ذکر شده در این قسمت از شهر تبریز توجه نشده و تنها کاری که می شود کرد این است که ساخت و ساز در شهرک های مزبور متوقف شود و همچنین از لوله کشی گاز به این مناطق جلوگیری گردد تا در صورت وقوع حادثه، مساله آتش سوزی مزید تلفات نشود. وی در خصوص پدیده رانش زمین نیز گفت: منطقه ولی عصر تبریز تا حدودی از خط اصلی گسل فاصله دارد ولی بستر این منطقه از یک سری رسوبات و نهشته های مارنی و رسی سبز رنگ تشکیل شده که این نهشته ها در صورت جذب آب حالت خمیری پیدا کرده و در جهت شیب جریان می یابند. وی اظهار کرد: رانش کوی افسران و نگین پارک مثال های بارزی در این زمینه بوده و در شرایطی که هیچ زلزله ای رخ نداده شاهد چنین لغزش هایی هستیم و در صورت وقوع زلزله مساله رانش نیز حادثه آفرین خواهد شد.

قدیرزاده در خصوص راه حل این مشکل نیز گفت: در رانش، عواملی مانند جنس خاک، ‌شیب توپوگرافی و آب نقش مهمی داشته و لرزش امواج زلزله باعث تشدید رانش خواهد شد،‌ اگر خاک این نواحی آب گیری کند حتی بدون نیاز به لرزش در جهت شیب حرکت خواهد کرد. وی گفت: برای جلوگیری از وقوع چنین پدیده هایی باید از ریختن فاضلاب به چاه ها جلوگیری شده و سیستم زهکشی فاضلاب در این کوی به طور کامل ایجاد شود و سطح خیابان ها ایزوله و عایق شده و از نفوذ آب های سطحی به خاک بستر کوی ممانعت به عمل آید و همچنین با مقاوم سازی ساختمان ها از خسارت ها و تلفات ناشی از وقوع زلزله کاسته شود.

وی اضافه کرد: اگر جنس رسوبات یک ناحیه ماسه ای بوده و این رسوبات اشباع از آب باشند، وزن سازه های روی این منطقه و فشارهای حاصله از امواج زلزله باعث غوطه ور شدن رسوبات ماسه ای در آب شده و در نتیجه در اثر فشار ، از گوشه ساختمان ها به بیرون فوران می کند که هر چه فشار وزن ساختمان ها وامواج زلزله بیشتر باشد شدت عمل این پدیده نیز بیشتر خواهد بود.

قدیر زاده گفت: بخش عمده شهر تبریز بر روی نهشته های آبرفتی قرار گرفته و با توجه به میزان مصرف آب روزانه شهر که چیزی در حدود ۵/۳ مترمکعب در ثانیه بوده و حدود ۹۵-۹۰ درصد این آب مصرفی به علت نبودن سیسم زهکشی فاضلاب به داخل چاه ها منتقل می شوند که باعث تقویت آب های زیرزمینی شده و این آب های زیرزمینی به علت متخلل بودن رسوبات بستر شهر به سمت غرب و در نهایت به سمت دریاچه ارومیه حرکت می کند. وی اضافه کرد: قسمت های غربی تبریز مانند مناطق نصف راه، ‌راه آهن، ‌کوچه باغ و شنب غازان نسبت به بخش های شرقی، ‌جنوبی و شمال شهر در ارتفاع پایین تری قرار گرفته و سطح آب های زیرزمینی در این مناطق بسیار بالاست به طوریکه در عمق دو الی سه متری به سطح ایستایی می رسیم. وی ادامه داد: این بخش از شهر شرایط مناسبی را برای پدیده لیکوفکشن در هنگام وقوع زلزله فراهم کرده و در نتیجه زیر ساختمان ها خالی شده و سازه ها هرچه قدر هم مقاوم باشند تعادل خود را از دست داده و واژگون می شوند.

قدیرزاده راهکار این مشکل را نیز چنین بیان داشت که ‌در بخش های غربی شهر باید چاه هایی در نقاط مختلف حفر و آب های زیرزمینی به سطح پمپاژ شوند تا بدین طریق سطح ایستایی به اعماق بیشتر هدایت شود وهمچنین از احداث برج های بلند و سنگین جلوگیری شده و برای تهیه ساختمان ها از مصالح سبک وزن استفاده شود.
 

هواشناس

کاربر فعال هواشناسی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
15 ژانویه 2010
نوشته‌ها
150
لایک‌ها
13,044
محل سکونت
تبریز - تهران
ايستگاه هواشناسي ورزقان عملياتي گرديد

در اولين روز از آغاز دهه مبارك فجر انقلاب اسلامي سال جهاد اقتصادي ايستگاه هواشناسي سينوپتيك تكميلي شهرستان ورزقان با اختصاص كد مخصوص هواشناسي 99226 براي گزارشات جوي سه ساعت به سه ساعت و AZTV براي گزارشات جوي ساعت به ساعت از طرف سازمان هواشناسي كشورعملياتي گرديد. ايستگاه هواشناسي سينوپتيك تكميلي شهرستان ورزقان همه روزه از ساعت 30/6 صبح الي 30/18 به صورت دونفره و مطابق با معيارها واستانداردهاي سازمان هواشناسي جهاني (WMO) و سازمان هواشناسي كشوراقدام به تهيه و ارسال گزارشات جوي به مركز سويچينگ اداره كل هواشناسي استان خواهد نمود. ساختمان اين ايستگاه در سال 1387 افتتاح و مورد بهره برداري قرارگرفته كه تا به حال بصورت ايستگاه اقليم شناسي فعاليت مي نموده است.

ايستگاه هواشناسي ورزقان عملياتي گرديد
 

هواشناس

کاربر فعال هواشناسی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
15 ژانویه 2010
نوشته‌ها
150
لایک‌ها
13,044
محل سکونت
تبریز - تهران
صدای مجلس شورای اسلامی هم در آمد / پیش‌بینی نادرست آب و هوا در سازمان هواشناسی کشور

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با انتقاد از عملکرد نامناسب سازمان هواشناسی کشور در پیش‌بینی آب و هوای در چند ماهه اخیر، گفت: بیش‌بینی‌های اشتباه این سازمان موجب سلب اعتماد مردم به این سازمان و گرایش به کانال و مرجع‌های دیگر می‌شود.

داریوش قنبری در گفت‌وگو با خانه ملت، با انتقاد از عملکرد نامناسب سازمان هواشناسی کشور در پیش‌بینی آب و هوای کشور در چند ماهه اخیر، افزود: متأسفانه در چند ماه اخیر بیشتر پیش‌بینی‌های آب و هوای این سازمان اشتباه و یا ضعیف بوده است.
نماینده مردم ایلام، ایوان، مهران، شیروان و چرداول در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر این که بیش‌بینی‌های اشتباه سازمان هواشناسی موجب سلب اعتماد مردم به این سازمان می‌شود، گفت: هم‌اکنون شاهد هستیم که مردم برای شناسایی وضعیت آب و هوای کشور در روزهای آینده، مراکز دیگر را مورد وصوق قرار می‌دهند.

وی با بیان این که سازمان هواشناسی کشور باید مشکلات و ضعف‌های خود را شناسایی کند، افزود: نبود تجهیزات مناسب و نبود کارشناسان خبره شاید از علت‌های ضعف در پیش‌بینی آب و هوا از سوی سازمان هواشناسی است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با اشاره عملکرد مثبت سازمان هواشناسی دیگر کشور جهان، یاد‌آور شد: با توجه به ضریب خطای پایین سازمان‌های هواشناسی دیگر کشورهای جهان، باید به‌دنبال علت‌ و حل بالا بودن ضریب خطای پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور بود، در غیر این صورت مردم دیگر به سازمان هواشناسی کشور اعتماد نمی‌کنند.

در چند سال گذشته همزمان با تغییرات شدید جوی و نیاز برخی از مشاغل برای اطلاع دقیق از آخرین وضعیت آب و هوا، انتظارات عمومی از سازمان‌هایی همچون سازمان هواشناسی به شدت افزایش یافته است. انتظاراتی که پیش‌بینی دقیق و عملکرد مناسبی را از سازمان هواشناسی مطالبه می‌کند
 

mehrdad_sh

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
تاریخ عضویت
13 ژوئن 2011
نوشته‌ها
392
لایک‌ها
52,239
محل سکونت
TEHRAN
ايسنا 92/10/29

مینی‌عصر یخبندان در راه است؟

دانشمندان هشدار دادند فعالیت خورشید هم‌اکنون در پایین‌ترین سطح خود طی 100 سال گذشته است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آن‌ها بر این باورند این موضوع مشابه دوران Maunder Minimum در پیش از 1645 است که در آن، یخبندان موجب یخ‌زدن رود تیمز در لندن شد.

محققان معتقدند فعالیت پایین خورشید می‌تواند به احتمال 20 درصد، به «تغییراتی بزرگ» در دما منجر می‌شود.

ریچارد هاریسون از «آزمایشگاه اپلتون روترفود» در آکسفوردشایر، گفت: اوج‌های خورشیدی در حال پایین‌آمدن هستند و من طی 30 سال مطالعه در زمینه فیزیک خورشیدی، هرگز چنین پدیده‌ای را مشاهده نکرده‌ بودم.


هاریسون معتقد است که این پدیده می‌تواند به زمستان‌های سردتر مشابه زمستان‌های دوران Maunder Minimum بینجامد که به نوعی عصر مینی‌یخبندان بود.

سال گذشته، ناسا هشدار داد موضوعی غیرقابل‌منتظره در خورشید در حال رخ‌دادن است.

با این حال، دین پسنل، فیزیکدان خورشیدی مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا، توضیحی متفاوت را ارائه می‌دهد.

وی می‌گوید: دو بیشینه خورشیدی گذشته در سال‌های 1989 و 2001 نه دارای یک اوج بلکه دارای دو اوج خورشیدی بودند.

وی ادامه داد: در این جا فعالیت خورشیدی به اوج رسید، سپس افت کرد و دوباره اوج گرفت و مینی‌چرخه‌ای را اجرا کرد که حدود دو سال طول کشید. همین موضوع هم‌اکنون در حال رخ‌دادن است، زیرا تعداد لکه‌های خورشیدی در سال 2011 اوج گرفتند و در سال 2012 افت کردند.

این دانشمند چرخه خورشیدی 24 و 14 را مشابه دانست که شامل اوج‌های دوقلو در دهه نخست قرن بیستم بودند.

دوقلوبودن این چرخه‌ها به معنای وجود یک اوج در سال 2013 و اوج‌ دیگر در سال 2015 است.

33563139975462945698.jpg
 
Last edited:

mehrdad_sh

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
تاریخ عضویت
13 ژوئن 2011
نوشته‌ها
392
لایک‌ها
52,239
محل سکونت
TEHRAN
ايرنا 92/10/29

730 واحد مسکونی در جیرفت بر اثر بارش برف و باران خسارت دید

جیرفت، کرمان - ایرنا - بخشدار مرکزی جیرفت گفت: 730 واحد مسکونی در بخش مرکزی شهرستان جیرفت در پی بارندگی های شبانه روز گذشته خسارت دیده است.

احمد بلندنظر عصر یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد هشت واحد مسکونی به طور کامل خراب شده است و بقیه نیز به علت خشت و گلی بودن بین 30 تا 70 درصد خسارت دیده اند.

وی گفت: با توجه به غیر مقاوم بودن برخی واحدهای مسکونی به مردم توصیه می شود تا مساعد شدن شرایط جوی در این گونه واحدها سکونت نداشته باشند.

وی تاکید کرد: با وجود اقدامات خوب برای مقاوم سازی واحدهای مسکونی بویژه روستایی در شهرستان جیرفت اما همچنان واحدهای غیرمقاوم زیادی در این شهرستان وجود دارد که نیاز است برای بازسازی آنها اقدام ویژه شود.

مدیر جمعیت هلال احمر شهرستان جیرفت هم گفت: سه واحد مسکونی در دهستان دلفارد و دو واحد در دهستان اسفندقه به علت بارش برف و باران به طور صد درصد خراب شده اما خوشبختانه آسیبی به ساکنان این منازل نرسیده است.

وجیه الله بهادر اظهار کرد:با توجه به شدت بارش برف و باران در شهرستان جیرفت بویژه مناطق کوهستانی احتمال افزایش خسارات وجود دارد.

سامانه بارشی که از دیروز وارد کرمان شده امروز بسیاری از مناطق استان بویژه جنوب و شمال آن را در بر گرفته است.

08473845447186842788.jpg
 

mehrdad_sh

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
تاریخ عضویت
13 ژوئن 2011
نوشته‌ها
392
لایک‌ها
52,239
محل سکونت
TEHRAN
ايرنا 92/10/29

هشدار هواشناسی در مورد آبگرفتگی و سیل در 3 استان


تهران-ایرنا- سازمان هواشناسی کشور روز یکشنبه هشدار داد با توجه به شدت بارندگی ها در دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان و نیز جنوب استان کرمان، احتمال آبگرفتگی معابر عمومی و سیلابی شدن رودخانه ها و مسیل ها در استان های یاد شده وجود دارد.

بر اساس اخطاریه شماره 58 سازمان هواشناسی کشور، این وضعیت روز دوشنبه (فردا) در جنوب استان سیستان و بلوچستان دور از انتظار نیست.

سازمان هواشناسی کشور جمعه گذشته در اطلاعیه شماره 84 این سازمان اعلام کرده بود؛ از اواخر وقت روز جمعه (27 دی) یک سامانه بارشی وارد کشور می شود.

بنا به پیش بینی جمعه گذشته سازمان هواشناسی، این سامانه بارشی روز جمعه مناطق جنوب غرب، غرب، جنوب، روز شنبه مناطق مرکزی و جنوبی و روز یکشنبه مناطق شرق و جنوب شرقی را تحت تاثیر قرار داده و در اواخر وقت امروز از مناطق شرقی کشور خارج می شود.
 

mehrdad_sh

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
تاریخ عضویت
13 ژوئن 2011
نوشته‌ها
392
لایک‌ها
52,239
محل سکونت
TEHRAN
ايرنا 92/10/29

سیل اندونزی30 هزار نفر را بی خانمان کرد

تهران – ایرنا – بارش شدید باران و جاری شدن سیل در اندونزی تاکنون30 هزار نفر را مجبور به ترک خانه هایشان و پناه بردن به مناطق امن کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دست کم پنج نفر بر اثر سیلاب جان خود را از دست داده اند.

براساس این گزارش ، شمار بی خانمان ها در اندونزی بدلیل جاری شدن سیل، در روز شنبه پنج هزار نفر عنوان شده بود.

به دنبال چند روز باران شدید، بسیاری از محله های جاکارتا، پایتخت اندونزی، به زیر آب گل آلود فرو رفته است.

بسیاری از خیابان های پایتخت غیرقابل عبور شده و خانه های برخی محله ها تا میانه به زیر آب فرو رفته است.

بیشتر پناهجویان، ساکنان جنوب و غرب شهر جاکارتا بوده اند.

ارتفاع سیل در بعضی مناطق به 3 متر می رسد.

سال گذشته نیز سیلاب مشابهی، 50 هزار نفر را در پایتخت اندونزی بی خانمان کرد.

55231363082704293173.jpg
 

mehrdad_sh

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
تاریخ عضویت
13 ژوئن 2011
نوشته‌ها
392
لایک‌ها
52,239
محل سکونت
TEHRAN
ايرنا 92/10/29

اصابت صاعقه یک فروند هواپیما را در اندونزی ساقط کرد

کوالالامپور – ایرنا – اصابت صاعقه به یک فروند هواپیمای سبک در شرق اندونزی منجر به سقوط آن و کشته شدن چهار سرنشین این هواپیما شد.

به گزارش ایرنا، وزارت حمل و نقل اندونزی روز یکشنبه سقوط این هواپیمای سبک از نوع پایپر را در پی گرفتار شدن در هوای نامساعد در استان پاپوا تایید کرد.

بال سمت چپ این هواپیما پس از اصابت صاعقه شکست و دچار آتش سوزی شد و در سواحل شرق اندونزی سقوط کرد. هر چهار سرنشین این هواپیما در بین شعله های آتش جان خود را از دست دادند.

یک فروند هواپیمای مسافربری از نوع بوئینگ 737 با 172 مسافر فروردین ماه امسال در داخل دریا در نزدیکی جزیره بالی اندونزی سقوط کرد اما همه مسافران آن به طور معجزه آسایی نجات یافتند و تنها چند مسافر به طور سطحی مجروح شدند.

یک فروند هواپیما دیگر با 21 مسافر و چهار خدمه نیز که اواسط اردیبهشت ماه سال گذشته از شهر سورونگ به سمت کایانا در استان پاپوا اندونزی در حرکت بود، دچار سانحه شد. براثر سقوط این هواپیما نیز بیش از 15 نفر جان خود را از دست دادند.

75744342064136788391.jpg
 

mehrdad_sh

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
تاریخ عضویت
13 ژوئن 2011
نوشته‌ها
392
لایک‌ها
52,239
محل سکونت
TEHRAN
ايرنا 92/10/29

شهردار رم:
هوا آلوده است خودرو ها بیرون نیایند

رم - ایرنا - در پی آلودگی هوا در پایتخت ایتالیا، شهرداری این شهر تردد کلیه خودروها در شهر رم را ممنوع اعلام کرد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا ، مبارزه با آلودگی هوا در شهر رم که درهفته های اخیر با ممنوعیت تردد خوروهای با استاندارد ˈیورو صفرˈ و ˈیورو یکˈ و همچنین روزهای زوج و فرد آغاز شده بود، امروز برای دومین بار در سال 2014 میلادی به ممنوعیت کامل خودروهای شخصی کشیده شد.

پایتخت نشینان ایتالیا پس از تجربه اخیر روزهای زوج و فرد، امروز به استفاده از وسایل نقلیه عمومی و دوچرخه روی آوردند.

ممنوعیت کامل تردد خودروهای الاینده در داخل شهر رم از ساعت 7:30 صبح به وقت محلی آغاز شد و تا ساعت 12:30 و سپس از ساعت 16:30 تا 20:30 ادامه خواهد داشت.

شهرداری رم همچنین از هم اکنون تردد خودروها برای روزهای یکشنبه 23 فوریه و 23 ماه مارس آینده را ممنوع اعلام کرد.

جریمه در نظر گرفته شده برای متخلفان حدود 150 یورو اعلام شده است.

شهرداری رم با تقویت سرویس حمل و نقل عمومی سعی بر تشویق شهروندان پایتخت برای استفاده از اتوبوس و قطار شهری دارد.

ایتالیا جزو 10 کشور اول اروپا از نظر تراکم خودروهای شخصی است و بطور متوسط در قبال هر 100 شهروند، 61 خودرو تردد می کند.
 

mehrdad_sh

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
تاریخ عضویت
13 ژوئن 2011
نوشته‌ها
392
لایک‌ها
52,239
محل سکونت
TEHRAN
مهر 92/10/29

به مناسبت روز هوای پاک؛
تهرانیها در 42 درصد روزها هوای ناسالم تنفس کردند

129 روز در سال جاری یعنی حدود 42 درصد از روزهای پایتخت، هوا در شرایط ناسالم بوده و این در حالی است که این آمار تنها برای کسانی صدق می کند که تنها یک روز را در شهری مانند تهران می گذرانند و برای ساکنان این کلانشهر وضع بسیار بدتر است.

به گزارش خبرنگار مهر، در سال جاری تاکنون 42 درصد روزها هوای پایتخت در شرایط ناسالم بوده این یعنی 129 روز از سال البته این آمار بر اساس استانداردهایی است که تا کنون بار ها گفته شده فقط به درد آنهایی می خورد که یک روز خود را در شهری مانند تهران سپری می کنند و کسانی که ساکن این کلانشهر هستند باید بدانند که بیش از 90 درصد از روزهای سال هوایی به ریه هایشان می فرستند که بر اساس استانداردهای روز دنیا سمی است.

شاید به همین دلیل است که روز به روز شمار افرادی که بر اساس بیماریهای قلبی و تنفسی روانه بیمارستانها می شوند افزایش می یابد و سالانه حدود 3 هزار نفر جان خود را بر اثر الودگی هوا از دست می دهند. البته اگر استانداردهای سالانه آلودگی هوای پایتخت مصوب شود یعنی استانداردهایی که وضعیت را برای ساکنان دائمی این کلانشهرها روشن می کند آنگاه دیگر مسئولان دستگاههای که در آلودگی هوا نقش دارند جرمشان معاونت در قتل مردم نیست بلکه متهمان شماره یک شناخته خواهند شد و ممکن است برخورد جدی تری با آنها صورت گیرد.

به هر حال آنچه مسلم است وضعیت آلودگی هوا روزبه روز نه تنها در تهران که در سایر کلانشهرها بدتر می شود و قانون جامعی که تنها نقطه اتکا مسئولان است از این دست به آن دست می شود تا اصلاح نهایی شده و بلکه روزی اجرایی شود.

حالا دیگر طرحهای مقطعی مانند زوج و فرد خودرو ها و تعطیلی مهدهای کودک و مدارس ابتدایی انقدر کلیشه ای شده که مسئولان را واداشته که مردم را مدتی با طرح دیگری چون انتقال پایتخت سرگرم کنند اگرچه مسئولان سازمان محیط زیست این طرح را بی فایده و تنها پاک کردن صورت مسئله و به حاشیه راندن راه حلهای واقعی آلودگی هوا عنوان کرده اند .

اما مسئولان فعلی سازمان محیط زیست خواب 8 ساله مسئولان پیشین این سازمان را علت اصلی آلودگی هوای کلانشهرها می دانند چرا که معتقدند مصوبات طرح جامع کاهش آلودگی هوا که تا سال 84 خوب داشت پیش می رفت در این 8 سال به طور کامل متوقف شده و هیچ یک از بندهای آن اجرا نشده اشت.

51290553417201993244.jpg

آنها منتظرند تا نمایندگان مجلس که تا کنون چندین بار ثابت کرده اند طرح جامع آلودگی هوا از اولویتهای آنها نیست آخرین موارد اصلاحی این طرح را تصویب کنند تا با جدیت بتوان آن را اجرا کرد اما گویا امسال حتی در زمستان و شرایط وارونگی هوا که نمایندگان را معمولا شوری فرا می گرفت که با جدیت بیشتری این مسئله را پیگیری کنند این روند همچنان کند است.

به هر حال اگرچه هنوز دو ماه از سال 92 باقی مانده و قضاوت برای مقایسه این سال با دو سال گذشته که از آلوده ترین سالهای پایتخت از نظر هوا در 10 سال گذشته بوده اند زود است اما به نظر می رسد امسال اگر وضعیت هوا از این دو سال بدتر نباشد بهتر هم نیست.

با این حال وضعیت آلودگی هوا در تهران نشان می دهد، طی10 سال اخیر، سالهای 91، 90 و 82 آلوده ترین سالهایی بوده اند، که بیشترین روزهای ناسالم در تهران، در این سالها بوده است. از طرف دیگر، سال های 1386، 87 و 88 به ترتیب با 328، 293 و 291 روز سالم بیشترین روزهای سالم را داشته‌اند و همزمان کمترین روزهای ناسالم. اما روزهایی در این سالها نیز بوده اند که هوای پایتخت در وضعیت بسیار ناسالم و خطرناک قرار داشته است. به طوریکه در سال 82، دو روز بسیار ناسالم، در سال 87، یک روز بسیار ناسالم، در سال 88، 89 91 نیز هرکدام یک روز بسیار ناسالم اما در سال 1390، سه روز بسیار ناسالم وجود داشت. از طرف دیگر یک روز بسیار خطرناک نیز در سال 1388 وجود داشته که در تمامی این 10 سال بی سابقه بوده است و اگرچه در سال 92 تا کنون روزی با شرایط بسیار ناسالم و بسیار خطرناک نداشته ایم اما این روند نشان می دهد، وضعیت آلودگی هوای تهران، هر روز بد تر از دیروز و هر سال بدتر از سال قبل می شود.

حالا باید دید چه زمانی اخرین اصلاحات طرح جامع کاهش آلودگی هوا در مجلس تصویب می شود تا مسئولان سازمان محیط زیست بر اساس قولی که داده اند با جدیت خواب زمستانی 8 سال گذشته مسئولان این سازمان را جبران کنند و با اجرای بند بند این طرح و فشاری که به خودروسازان و مسئولان وزارت نفت که بارها گفته شده از اصلی ترین مقصران آلودگی هوای کلانشهرها هستند برای حل این اصلی ترین معضل پایتخت و دیگر کلان شهرها آستین بالا می زنند.
 

mehrdad_sh

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
تاریخ عضویت
13 ژوئن 2011
نوشته‌ها
392
لایک‌ها
52,239
محل سکونت
TEHRAN
ايرنا 1392/10/30

سیل بیش از 11 میلیارد ریال به جاسک هرمزگان زیان رساند

بندرعباس - ایرنا- فرماندار جاسک هرمزگان گفت: بارش باران شدید و جاری شدن سیلاب بیش از 11 میلیارد ریال به واحدهای مسکونی و اراضی کشاورزی این شهرستان زیان رساند.

ابوذر مهدی نخعی ، دوشنبه در حاشبه بازدید از مناطق خسارت دیده جاسک در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: بارندگی های دو روز اخیر موجب جاری شدن سیل و آبگرفتگی زمین های زراعی ، باغ ها و واحدهای مسکونی هفت روستای شهرستان جاسک شد.

وی افزود: براثر جاری شدن این سیلاب به محصولات بیش از 400 هکتار از باغ ها و مزارع کشاورزی ، تعداد زیادی از واحدهای مسکونی و راه های روستایی شهرستان جاسک خسارت وارد آمد و همچین 100 راس دام روستاییان این شهرستان تلف شد.

مهدی نجفی اضافه کرد:همچنین بر اثر این بارندگی ها ، هم اینک راه ارتباطی 10 روستا در بخش شرقی جاسک قطع شده است و ماموران راه و شهرسازی این شهرستان در تلاش برای حل این مشکل هستند.

او گفت:بارندگی روز گذشته (یکشنبه)نیز موجب قطع راه ارتباطی چند روستا درغرب جاسک شد که امروز بازگشایی شد و هم اکنون تردد خودروها در این راه های روستایی در حال انجام است.

فرماندار جاسک اضافه کرد: همچنین بارندگی های شدید روزهای شنبه و یکشنبه هفته جاری موجب آبگرفتکی 175 واحد مسکونی دراین شهرستان شد.

شهرستان جاسک با 51هزار نفر جمعیت در 300کیلومتری شرق بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است.

12274149499365750986.jpg
 
Last edited:

mehrdad_sh

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
تاریخ عضویت
13 ژوئن 2011
نوشته‌ها
392
لایک‌ها
52,239
محل سکونت
TEHRAN
ايسنا ۳۰ دی ۱۳۹۲

در پی بارش برف رخ داد
امدادرسانی به 220 خودرو برفگیر شده/تخریب یک منزل روستایی در کهگیلویه و بویراحمد


معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر کهگیلویه و بویراحمد از امدادرسانی به 220 خودروی گرفتار در برف در محورهای مواصلاتی این استان خبر داد.

مهدی نویدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه کهگیلویه و بویراحمد گفت: در پی بارش برف اخیر در برخی نقاط استان 14 تیم عملیاتی امداد و نجات مشغول خدمات‌رسانی، کمک و امدادرسانی به مردم بودند.

وی اظهارکرد: با حضور و تلاش 75 نیروی عملیاتی از جمله امدادگر و پرسنل توانستیم به 452 تن خدماتی از جمله رهاسازی، کمک و امداد ارائه دهیم.

معاون امداد و نجات هلال‌احمر کهگیلویه و بویراحمد افزود: سه مصدوم بر اثر حوادث ناشی از برف و لغزندگی را به مراکز درمانی انتقال دادیم و به 220 دستگاه خودروی گرفتار در برف در محور های مواصلاتی استان امدادرسانی کردیم و اقلام غذایی از جمله کشمش، خرما، بیسکویت و کنسرو نیز بین آنها توزیع شد.


نویدی تصریح کرد: بیشترین خدمات ارائه شده به خودروهای برفگیر شده در محورهای " یاسوج به بابامیدان" و" یاسوج به شیراز "بود.

تخریب یک باب منزل مسکونی در شهرستان بویراحمد

وی با اشاره به تخریب یک باب منزل مسکونی در روستای "دلی بجک" از توابع شهرستان بویراحمد بر اثر بارش برف گفت: این واحد مسکونی حدود 50 درصد آسیب‌ دیده و در حال بررسی است که در صورت نیاز مواد خوراکی و برای اسکان موقت این خانواده چادر به آنها داده شود.


معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد به مردم توصیه کرد: در مواقع بارش برف و باران نکات ایمنی را رعایت کنند و موادغذایی همراه خود داشته باشند و از کوهنوردان خواست که از صعود به کوه و ارتفاعات خودداری کنند که با حوادث و مشکلات دچار نشود.

43567877443690843641.jpg
 
بالا