• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار و مقالات مرتبط با علم و دانش ، فن آوري هاي نوين

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
محققان دانشگاه Ohio در آمريكا از ليزر براي گرم كردن نانوذرات طلاي نشانده شده در يخ استفاده كردند.

به گزارش سرويس «فن‌آوري» ايسنا، اين نانوذرات مي‌توانند به كمك ليزري با شدت نور كمتر يخ را ذوب كنند.

Hugh Richardson از دانشگاه Ohio گفت: عامل محرك اين پديده، نانوذرات طلا هستند كه به عنوان نانوگرم‌كن‌هايي كه در اثر نور تحريك مي‌شوند، عمل مي‌كنند. اين فرآيند مي‌تواند در درمان با نورگرمايي، ليتوگرافي و شروع واكنش‌هاي شيميايي در محل‌هاي فضايي كاربردهاي زيادي داشته باشد.

اين گروه تحقيقاتي با استفاده از Raman/near field Scanning optical microscope نانوذرات طلا با قطر حدود ‌٥٠/١ نانومتر در درون يخ با دماي ‌٢٠ - درجه سانتي‌گراد مشاهده كردند؛ سپس ليزري با طول مرجع ‌٥٣٢ نانومتر در توان‌هاي مختلف تا ‌٥٠ mw به يخ تابش دادند.

در غياب نانوذرات طلا حتي مي‌توان ‌٥٠ mw نيز براي ذوب كردن يخ كافي نبود.

محققان حدس زدند كه يك نانوذره ‌٥٠ نانومتري طلا مي‌توان دانستيه جريان گرمايي در حدود ‌٦/٩ Hw براي توان نور ‌٤ mw توليد كند. مقدار گرماي توليد شده از نانوذرات طلا به تعداد، هندسه و دانسيته اين ذرات بستگي دارد. در حين توليد ذرات امكان انباشتگي و به هم چسبيدن نانوذرات وجود دارد. هر كدام از اين توده‌ها به آستانه توان ليزر مخصوص خود نياز دارند تا بتوانند باعث ذوب يخ شوند.

مطابق نظر دانشمندان، بديهي‌ترين كاربرد اين كار در زمينه پزشكي است.

Richardson مي‌گويد: نانوذرات طلا مي‌توانند به كمك مجموعه وسيع و متنوعي از گروه‌هاي عاملي متراكم شوند. اين امر اين امكان را به آنها مي‌دهد تا به طور مؤثرتري به غشاي هدف در ميزبان زيستي متصل شوند. پس از اين كه نانوذرات مذكور در محل خود مستقر شوند به وسيله نور تحريك مي‌شوند. جذب نور در نانوذرات طلا چندين برابر بيشتر از جذب نور در بافت‌هاي اطراف است. انرژي نوراني توسط نانوذرات طلا به گرما تبديل مي‌شود و گرماي موضعي توليد شده در غشا، موجب تغييرات مورد نظر مي‌شود.

به گزارش ايسنا از ستاد ويژه توسعه فن‌آوري نانو، اين گروه تحقيقاتي هم‌اكنون در حال استفاده از روش‌هاي پلي‌الكتروليت لايه به لايه براي آرايش توده‌هاي نانوذرات طلا، تعيين مشخصات اين توده‌ها با ميكروسكوپ نيروي اتمي و ميكروسكوپ الكتروني عبوري (TEM) و فتولومينسانس و تعيين گرماي توليد شده از اين توده‌ها هستند. گزارش اين كار پژوهشي در NanoLetters منتشر شده است.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
محققان آزمايشگاه ملي انرژي Renewable در آمريكا تغييرات شكاف انرژي نانولوله‌هاي كربني نيمه‌هادي رادر اثر تغيير دما اندازه‌گيري كردند.

به گزارش سرويس «فن‌آوري» ايسنا، نتايج اين عمل، دانشمندان را قادر مي‌كند تا اثر فشار خارجي بر نانولوله‌ها را در محيط‌هاي مختلف با محاسبه و حذف اثرات دما به طور دقيق‌تر اندازه‌گيري كنند.

Denis Karaiskaj مي‌گويد: به منظور توسعه استفاده از نانولوله‌هاي كربني به عنوان حسگرهاي زيستي، درك اثر فشار محيط اطراف بر نشر نوري آنها بسيار مهم است. اثرات دمايي نيز اهميت زيادي دارند. زيرا تغييرات دما اغلب سبب تغييرات صورت‌بندي در مولكول‌هاي زيستي مي‌شوند.

Karaiskaj و همكارانش دريافتند كه با كم كردن دماي نانولوله‌هاي كربني از ‌٢٩٧ درجه كلوين، طيف فوتولومينسانس آنها اندكي به سمت آبي جابه‌جا مي‌شود. خطوط طيف نيز با سرد كردن باريك مي‌شوند. اين جابه‌جايي تنها يك وابستگي محدود كايرالتيه را نشان مي‌دهد.

با حذف اثرات دمايي محققان توانستند به طور جزئي به مطالعه اثرات فشارهاي بيروني بر نانولوله‌هاي تك ديواره پراكنده شده در يك بستر پليمري بپردازند. آنها پيك فوتولومي‌نسانس اين نانولوله‌ها را در دماي ‌٨/١ تا ‌٣٨٠ كلوين مشاهده كردند؛ بدين ترتيب با حذف جابه‌جايي انرژي ناشي از اثر دما بر روي شكاف انرژي، اثر و رفتار واقعي فشار مشخص شد.

به گزارش ايسنا از ستاد ويژه توسعه فن‌آوري نانو، در نانولوله‌هاي خانواده ‌١=V، با افزايش‌ دما، طيف انرژي فوتولومي‌نسانس به طرف مقادير بيشتر جابه‌جا شد در حالي كه اين جابه‌جايي در نانولوله‌هاي خانواده ‌٢=V به سمت مقادير كمتر است.

در هر دو حالت، لوله‌هاي كه زاويه كايرال آنها بيشتر است كمتر از انواع ديگر تحت تأثير فشار قرار دارند. اين اثر با شبيه‌سازي‌هاي تئوري مطابقت دارد.

هم‌اكنون، اعضاي اين تيم تحقيقاتي تصميم دارند نتايج خود را با مدل‌هاي تئوري دقيق‌تر مقايسه كنند. هدف نهايي اين تحقيقات مطالعه برهم‌كنش نانولوله‌هاي كربني با مولكول‌هاي زيستي است.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
كوه متحرك مفهومي دور از ذهن به نظر مي‌رسد، ولي حداقل يكي از كوه‌هاي شناخته شده در گذشته جابجايي داشته است.

به گزارش سرويس «علمي» ايسنا، اين كوه حدود 50 ميليون سال پيش در مرز فعلي بين مونتانا و وايومينگ، جابجا شده است.

هنگامي كه تيغه 100 كيلومتري به نوعي از موقعيت خود جدا شده است و در حدود 100 كيلومتر به جنوب شرقي حركت كرده است، كوه هات بخشي از يك محدوده كوهستاني بزرگتر بوده است.

كوه مهاجر از سراسر دنيا زمين شناسان و ژئوفيزيكدانان علاقمند به حل معماي اين جابجايي بزرگ را جذب كرده است.

محققان از دانشگاه كلمبيا و بخش زيست محيطي و انرژي وايزمن اعلام كرده اند كه اين جابجايي براساس دايك‌ها بوده است كه شكاف‌هاي عمودي در سنگ مي باشند كه با گدازه هاي داغ كه به سمت زمين مي آيند، پر شده اند.

به نوشته پايگاه ملي داده‌هاي علوم زمين، در كوه هات اين دايك ها مسيري براي عبور گدازه ها با عمق 3 كيلومتر در آبخوان آهكي (لايه متخلخل، اشباع از آب) ساخته اند؛ سپس گدازه جوشان، آب را تا دماهاي بالا گرم كرده و باعث فشار سيال عظيمي مي‌شود.

محققان مدل رياضي (براساس تعداد دايك هاي كوه و ساختارهاي آنها) اين بررسي را گسترش داده كه به آنها اجازه محاسبه دماها و فشارهايي كه در پي كوه وجود داشته است را مي دهد.

نتايج نشان مي دهد كه تراوش گدازه داغ، آب لايه آبخوان را با فشار فوق‌العاده اي مواجه كرده كه نيروي كافي را براي جابجايي كوه هات فراهم كرده است.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
كلگي مواد امواج پرقدرت آلتراسونيك به منظور شست‌وشوي قطعات صنعتي، پزشكي و مواد خام غذايي به همت محققان دانشگاه صنعتي اميركبير طراحي و ساخته شد.

به گزارش سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر امير عبدالله، عضو هيات علمي دانشكده مهندسي مكانيك با اعلام اين مطلب خاطرنشان كرد: با بهره‌گيري از اين دستگاه كه نيازي به كار دستي نيروي انساني ندارد، امكان شست‌وشوي دسته‌يي قطعات در زمان بسيار كوتاه و بدون آسيب رساني به قطعه، اجزاء و سطوح آن فراهم مي‌شود.

وي، مصرف اندك مواد شوينده و انرژي، كاهش آلودگي محيط زيست، امكان انجام عمل شست‌وشو در تمام مكان‌ها اعم از اتاق عمل، آشپزخانه‌ها، آزمايشگاه و محيط‌هاي آلوده صنعتي، امكان تنظيم سيستم براي شرايط كاري و قطعات مختلف، قابليت اتوماسيون، شكست باند اتصال پليسه‌هاي ظريف و عملكرد دقيق و قابل اطمينان (شست‌وشوي حفره‌ها، مجراهاي تنگ، تيز و گوشه‌هاي غير قابل دسترس با راندمان بالا) را از ديگر ويژگي‌هاي سيستم شست‌وشوي آلتراسونيك عنوان كرد.

دكتر عبدالله خاطرنشان كرد: اساس كار اين دستگاه، كاربرد امواج مكانيكي، صوتي با فركانس بالاتر از حد شنوايي انسان است كه در اين روش از ضربه ناشي از كاويتاسيون ايجاد شده در فرايند شست‌و‌شو استفاده مي‌شود. اصول كلي اين روش مبتني بر غوطه‌وري قطعات مورد نظر در يك مايع واسطه است كه اين مايع توسط يك مولد امواج آلتراسونيك با فركانس و شدت بسيار بالا مرتعش شده و كاويتاسيون به وجود آمده، عمل شست‌وشو و پاك كردن قطعه را انجام مي‌دهد.

به گزارش ايسنا، دكتر عبدالله درباره كاربردهاي سيستم شست‌وشوي آلتراسونيك اظهار داشت: اين روش شست‌وشو در صنايع مختلف از جمله صنايع ماشين سازي، خودروسازي، قطعه سازي، صنايع فلزي، صنايع دفاعي و هوايي، صنايع غذايي، فرايند‌هاي ساخت و توليد، الكترونيك، نساجي، پزشكي، اندازه‌گيري دقيق به كار مي‌رود و از ديگر كاربردهاي اين روش مي‌توان به شست‌وشوي حفاظ‌هاي ورقه‌يي آلومينيومي، غلطك‌هاي لاستيكي چاپ، فيلترهاي فلزي و پليمري، پمپ‌ها، جداسازها، شيرها، لوله‌هاي جاذب ارتعاشات، اجزاي بدنه خودرو، اجزاي هيدروليكي و نيوماتيكي، سرويس و تعميرات قطعات هواپيماها و موشك‌ها، اشاره كرد.

دكتر عبدالله ادامه داد: شست‌وشوي مواد خام غذايي، قالب‌هاي تزريق آلومينيوم، لاستيك و پلاستيك، تابلوهاي الكترونيكي PCB، البسه، و پوشاك، سرنگ‌ها، توليدات طبي و وسايل جراحي از ديگر كاربردهاي روش شست‌وشوي التراسونيك مي‌باشد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ويژگي مهم علوم و فنون نانو بين رشته‌اي بودن آنها است و همپوشاني زيادي بين انها وجود دارد.

بر اساس گزارش خبرنامه فناوري نانو، اما انچه كه در مورد رشته نانوفيزيك مطرح است مي‌تواند ابتدا به جاري نانوفيزيك به موضوع فيزيك نانوساختارها پرداخت.

بحث مربوط به فيزيك نانوساختارها نه فقط براي دانشجويان و محققان رشته فيزيك بلكه براي تمام كسانيكه به شكلي در حوزه علوم و فنون و كاربردهاي نانوذرات فعاليت مي‌كنند مهم است و نيازمند به مطالعه و اگاهي در خصوص موضوع يزيك هستند.

به طور مثال چنانچه با توجه و اطلاع از اثر اندازه كوانتومي و مباحث مرتبط با آن در خصوص تغيير خواص ذرات نانو ساتار متناسب با اندازه آنها تحقيق شود اين مطالعات قطعا مفيدتر و جامع تر خواهند بود.

همچنين آگاهي از نسبت سطح به حجم در نانوذرات و ويژگي‌هاي فيزيك سطح نانوذرات عامل بسيار مهمي در تجزيه و تحليل مطالعات و پژوهش‌هاي علمي خواهد بود.

گرايش‌هاي رشته نانوفيزيك را مي‌توان به چهار دسته كلي تقسيم كرد:
توليد و تهيه نانوذرات با روش‌هاي فيزيكي كه شامل روش‌هاي متفاوتي است و همه آنها با استفاده از دستگاه‌ها و تجهيزات فيزيكي تبخير مي‌شوند و لذا از اين منظر نياز به مطالعه دارند.

تجزيه و تحليل ‪ CHARACTERIZATION‬نانوذرات كه با استفاده از دستگاه هايي مثل ‪ SEM ،TEM ،XRD‬و ‪ UV-VIS‬انجام مي‌شود و در اين روش‌هاي تحزيه و تحليل، عموما از مباني فيزيكي استفاده مي‌شود و محقق ناگزير از فراگيري آنهاست.

كاربرد نانوذرات در حوزه فيزيك از جمله در حسگرها، ردياب ها، قطعات و ادوات الكترونيكي، مخابرات، فيبرنوري كه از اين جهت هم نياز به آگاهي هاي اوليه است.

بررسي مباني نظري نانوساختارها، محاسبات، مدلسازي و حتي مباني فلسفي آنها.

براي دانشجويان كارشناسي ارشد كه در رشته نانوفيزيك تحصيل مي‌كنند فراگيري سرفصل‌ها و دروسي را كه به طور عام موضوعات گفته شده را در بر مي گيرد ضروري است.

البته متناسب با گرايش خاصي كه براي مقطع دكتري مدنظر دارند بايد يكي يا برخي از موارد را دقيق تر مطالعه و بررسي كنند.

به طور دقيق تر دروس اين رشته را مي‌توان مباني فيزيك كوانتوم و مباحث كوانتومي، فيزيك حالت جامد و مباني بلور شناسي، مباحث مربوط به ميكروسكوپ‌هاي الكتروني به عنوان مهم‌ترين دستگاه‌هاي اندازه‌گيري نانوذرات طبقه بندي كرد.

در حال حاضر دانشگاه كاشان در رشته علوم و فناوري نانو، دانشگاه تربيت مدرس در رشته مهندسي نانومواد، دانشگاه صنعتي سهند تبريز در رشته مهندسي نانومواد،پژوهشگاه مواد و انرژي در رشته مهندسي نانومواد، دانشگاه صنعتي اميركبير در رشته مهندسي نانوشيمي و در رشته مهندسي پليمر نانو در مقطع كارشناسي ارشد دانشجو مي‌پذيرد.

با توجه به جديد بودن رشته كسانيكه بخواهند با مدرك كارشناسي ارشد مشغول به كار شوند بيشتر در مراكز تحقيقاتي و پژوهشگاه‌ها و پژوهشكده ها به صورت يك محقق مي‌توانند مشغول به فعاليت تحقيقاتي شوند و براي فارغ التحصيلان مقطع دكتري علاوه بر كارهاي تحقيقاتي مي‌توانند تدريس كنند.

البته كاربردي كردن نانوذرات در صنايع مختلف مثل صنعت نفت، كاتاليست ها، پزشكي و مواد به خودي خود نيز مي‌تواند باعث ايجاد اشتغال شود.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
به همت محققان دانشگاه تبريز
نسل پيشرفته فيلم‌هاي نانوكامپوزيتي بسته‌بندي مواد غذايي در كشور توليد شد



نسل جديدي از فيلم‌هاي بسته‌بندي مواد غذايي با به كارگيري نانو كامپوزيت‌ها توسط محققان مركز تحقيقات مواد نانوساختار دانشگاه صنعتي سهند تبريز توليد شد.

دكتر بهزاد پور عباس، رييس مركز تحقيقات مواد نانوساختار دانشگاه صنعتي سهند تبريز با اعلام اين مطلب به خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) گفت: توليد اين نوع فيلم‌هاي بسته‌بندي با استفاده از نانو كامپوزيت‌ها، امكان افزايش طول عمر مواد غذايي و ماندگاري آنها تا حدي قابل توجه را فراهم مي‌كند.

وي با اشاره به مواد اصلي به كار رفته در توليد نانو كامپوزيت‌ها، تصريح كرد: ماده اصلي به كار رفته در توليد اين نوع فيلم بسته‌بندي نايلون 6 بوده و در كنار آن از دو نوع فيلر (پركن) نيز كه هر دو از جنس خاك رس هستند، استفاده شده است.

وي افزود: يكي از اين فيلرها در داخل فراوري شده و سرمايه‌گذار توانايي دارد كه با اصلاح اين نوع فيلر از آن به منظور توليد نانو كامپوزيت بهره‌ بگيرد. نوع ديگري از اين فيلر‌ها نيز، تنها در انحصار يك شركت غربي است كه علي‌رغم ممنوعيت فروش عمده اين نوع فيلم در اتحاديه اروپا و آمريكا توسط شركت صاحب امتياز، موفق به وارد كردن نمونه‌هايي از اين فيلر به داخل شده‌ايم.

دكتر پور عباس در ادامه با بيان فوايد استفاده از اين نوع فيلم بسته‌بندي خاطر نشان كرد: با توجه به جايگاه ايران در صادرات مواد غذايي و به خصوص جايگاه استان آذربايجان شرقي در توليد و صادرات محصولات خشكبار، لزوم ماندگاري مواد صادراتي مورد توجه قرار گرفته بود كه استفاده از اين نوع فيلم بسته‌بندي، تاثير پذيري مواد غذايي در برابر رطوبت و گازهايي از قبيل اكسيژن و دي اكسيد كربن را تا حد قابل توجهي كاهش مي دهد.

وي خاطرنشان كرد: اكسيژن مواد مختلف شيميايي و بيولوژيكي مؤثر در ساخت مواد غذايي را به شدت تحت تاثير قرار مي‌دهد و گاز دي اكسيد كربن نيز عاملي براي انجام واكنش‌هاي شيميايي نامطلوب در مواد غذايي است.

دكتر پور عباس در پايان به ايسنا گفت: از طرفي فيلم‌هاي بسته‌بندي توليد شده مانع خروج رطوبت مواد غذايي شده و از خشك شدن و فساد برخي از مواد غذايي مانند گوشت جلوگيري مي‌كند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
به منظور جلوگيري از تصادفات
دستگاه فاصله سنج اولتراسونيك خودرو طراحي و ساخته شد




علي مليحي، مدير عامل شركت سازنده اين دستگاه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خراسان گفت: فاصله سنج طراحي شده به منظور استفاده در خودرو براي جلوگيري از تصادفات و برخورد با موانع هنگام استفاده از دنده عقب يا پارك كردن خودرو مي باشد.


وي با بيان اين كه اين دستگاه از طريق سيستم نوري و صوتي اطلاعات لازم را در اختيار راننده قرار مي دهد خاطرنشان كرد: اين سنسور با امواج صوتي كار مي كند و تنها در سرعت‌هاي پايين قابل استفاده است و بايد چهار سنسور در سپر عقب خودرو نصب شود.


مليحي درباره نمونه‌هاي مشابه اين دستگاه اذعان داشت: اين دستگاه قابليت اعلام صوتي به صورت لحظه‌يي را دارد و مي‌تواند مقدار دقيق فاصله را با سرعتي بيش از نمونه هاي مشابه اعلام كند.


مدير عامل شركت نوين ايده كنترل همچنين تصريح كرد: اين دستگاه از نظر قيمت داراي هزينه بالاتري نسبت به دستگاههاي مشابه بوده كه در صورت بهره برداري و توليد انبوه، محصول با قيمت تمام شده كمتري ارايه خواهد شد.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
محققان چيني روش جديدي براي توليد مقادير زياد نانوحلقه هاي SWNT با قطر كوچك ابداع كردند.

به گزارش سرويس «فن‌آوري» ايسنا، اين نانوحلقه ها همانند يك ابرساختار خالص، خواص انتقال جالبي از قبيل اثر Aharonov-Bohm ، انتقال مغناطيسي يا برقراري جريان هاي پيوسته از خود نشان مي دهند.

سنتز كنترل پذير و انبوه نانوحلقه ها، فرصت مناسبي براي بررسي پديده هاي انتقال، نوري و الكترونيكي از طريق ساختارهاي حلقوي نانولوله ها را فراهم مي كند. به علاوه اين روش نسبتا ساده‌اي است كه يك ماده مطلوب، (مثلاً، نانوحلقه هاي SWNT) براي تشخيص جريان ثابت الكتريكي نانومقياس و تغييرات مغناطيسي القا شده در ساختارهاي الكتريكي را فراهم مي‌كند.

پروفسور Sishen Xie و همكارانش از موسسه فيزيك آكادمي علوم چين، توليد مقادير انبوهي از نانوحلقه ها را گزارش داده اند كه در يك كاتاليست غوطه ور در سيستم رسوب دهي شيميايي بخار تهيه شده اند.

حلقه هاي تهيه شده در مقايسه با نانوحلقه هاي توليد شده در كارهاي قبلي قطر كوچك تري در حدود 100 نانومتر داشتند.

دكتر Xie، اظهار كرد، اين تحقيق ثابت شده كه بازده و كيفيت نانوحلقه ها با بهينه كردن پارامترهاي رشد بهبود خواهد يافت.

در اندازه گيري هاي نشر ميداني، دريافته ايم كه رفتار نشر ميداني ناشي از حلقه نانولوله كربني تك جداره‌يي بهتر از نانوحلقه كامل است كه اين برتري به قابليت نشر بهتر از دو انتهاي باز نانولوله‌هاي مربوط به نانوحلقه ها نسبت داده مي شود.

به دليل مزاياي قابل توجه ناشي از كاربردهاي بالقوه مانند ابزار الكتريكي، نانوحلقه ها در دماي نسبتاً پايين با دانسيته متغير در بسترهاي مختلف رسوب داده شده اند.

دكتر Song اذعان مي كند: دماي تصعيد كاتاليست بين 52 تا 58 درجه سانتي گراد است و ثابت شده كه يك فاكتور اساسي براي توليد نانوحلقه هاي SWNT است.

روشهاي بهتر و متعددي براي تهيه ساختارهاي حلقه‌يي نانولوله هاي كربني خطي، به عنوان مثال ، توليد از طريق تابش امواج فراصوتي يا واكنش هاي كووالانسي بسته شدن حلقه ابداع شده است .

مقادير ناچيز نانوحلقه‌ها (كمتر از يك دهم درصد) بشكل تصادفي در فرايند سنتز مستقيم مواد مشاهده شدند، با اين حال، حلقه هاي با بازده پايين، نه تكرارپذيري توليد دارند و نه سنتز آنها قابل كنترل است، به نحوي كه در مقياس انبوه آنها را توليد كرد.

به علاوه در بيشتر تحقيقات قبلي، نانوحلقه هاي مشاهده شده 300 نانومتر قطر داشته اند و از ديدگاه تئوري، اساساً حلقه هاي با شعاع كمتر از 100 نانومتر مي توان توليد كرد.

با نگاه اميدواركننده به آينده مي توان با طراحي نانوحلقه ها در دماي پايين، امكان توليد حلقه‌هايي با فن‌آوري سيليكون و MEMS را فراهم آورد.

دكتر Song مي گويد: اين روش، ماده مطلوبي براي ساخت مدارات الكترونيكي نانومقياس به ارمغان مي آورد. بعنوان مثال، مي توان يك حلقه را به عنوان نانوسلونوئيد در نظر گرفت كه يك خاصيت مغناطيسي كوچك الكتريكي از خود نشان مي دهد، كه مي تواند به عنوان كوچك ترين نوع مغناطيسي در طيف سنجي نيروي مغناطيس به كار رود.»

به گزارش ايسنا از ستاد ويژه توسعه فن‌آوري نانو، Xie مي گويد: با مطالعات خود را روي اثرات Aharonov-Bohm در نانوحلقه ها با ساختار حلقوي و ايجاد وسايل الكترونيكي در مقياس نانو مبتني بر نانوحلقه ها، متمركز خواهيم كرد.

اين محققان نتايج كار خود را در مقاله اي تحت عنوان «توليد مؤثر حلقه هاي نانولوله كربني تك جداره‌يي و بررسي خواص نشر ميداني آنها» در مجله Nanotechnology منتشر كرده اند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
دكتر عباس لطفي *
از ديرباز، از اجزاي موجودات زنده دريايي در چين، هندوستان، خاور نزديك و اروپا براي مقاصد پزشكي استفاده مي كرده اند. براي مثال، برخي جلبك هاي دريايي براي معالجه ورم، مشكلات قاعدگي، ناراحتي هاي معدي و روده اي، دمل و سرطان كاربرد داشته است. طرفداران بقراط گزارش كرده اند كه از آب نرم تنان گوناگون معمولاً به عنوان ملين استفاده مي شود. از اجزاي به دست آمده از خرگوش دريايي، «اپليژيا» به عنوان داروي ازاله مو و از عصاره به دست آمده از غشاي پوششي شكم پايان در عطرها و بخورها بهره مي گرفتند. از آن زمان، دانشمندان پي برده اند كه بسياري از اين موارد درمان كننده، داراي تركيبات مؤثري هستند. تلاش هاي فراواني نيز براي بررسي عوامل فعال آن ها صورت مي گيرد.
از مدت ها پيش، موجودات دريايي به عنوان موجوداتي شناخته شده مطرح بودند كه حاوي داروهاي ناشناخته و جديدي بوده و اغلب به دليل شرايط محيطي، مختص همان مناطق هستند. سازگاري ويژه به نيروهاي بسيار يوني، نور كم، دماي پايين و فشار، سبب شده تا تركيبات منحصر به فردي از اين موجودات زنده به دست بيايد. براي مثال، تركيبات هالوژن دار (برم و يد) با غلظت بالاي آنها در آب دريا، جزو تركيبات سوخت و سازي موجودات دريايي به شمار مي آيند. به علاوه، بسياري از موجودات زنده، تركيباتي مي سازند كه از خود، نور ساطع مي كنند. اگرچه علم توجه خود را به موجودات دريايي مشهود تر و فراوان تر همچون جلبك هاي دريايي و بي مهرگان معطوف كرده، اما موجودات ميكروسكوپي نيز به دليل مسيرهاي سوخت و سازي منحصر به فرد، داراي مواد جديدي هستند.
پيشرفت هاي اخير در مهندسي ژنتيك و فناوري جداسازي مواد شيميايي، بررسي و پيشرفت داروهاي دريايي جديد را تسهيل كرده است. اما با وجود تلاش هاي فراوان، تنها داروي كمي در نتيجه اين مطالعات **** مند موجودات دريايي به بازار عرضه شده است. عدم توسعه داروهاي دريايي، به علت مشكلات متعدد، نظير جمع آوري، كشت و جداسازي اجزاي مؤثر در داروسازي است. مهم تر اين كه پيشرفت داروسازي، نيازمند صرف زمان بسيار و هزينه هاي كلان است. برآوردهاي فعلي نشان مي دهند كه بازدهي يك فرآيند كامل، دست كم، ۱۰ سال به طول مي انجامد كه بخش عمده اي از آن براي كسب مجوز از سازمان هاي ذيربط صرف مي شود. همچنين بيش از ۵۰ ميليون دلار هزينه دربردارد. به علت ماهيت اين نوع سرمايه گذاري مالي، در حال حاضر، شمار اندكي از شركت هاي داروسازي به دنبال استفاده از داروهاي دريايي هستند. در نتيجه، تنها از معدودي داروهاي برگرفته از موجودات دريايي، بيشتر استفاده مي شود. در حالي كه تركيبات حاصل از موجودات زنده خشكي، منشاء تقريباً نيمي از داروهايي است كه هم اكنون مصرف مي شوند. بسياري از تركيبات دريايي از لحاظ داروشناختي فعال هستند، نظيرشان در موجودات خشكي يافت نمي شود بنابراين، نماينده گروه جديدي از داروهاي ناشناخته هستند. برخي از آنان در آزمايشگاه به عنوان آنتي بيوتيك به كار مي روند. در حالي كه برخي ديگر ظاهراً داراي تأثير ضد توموري، ضد انعقادي، ضد ويروسي، ضد زخم، تسكيني، ضد چربي، مهار قلبي، محرك يا مهاركننده سيستم ايمني هستند. عده اي از آنها در حال حاضر به عنوان قارچ كش و حشره كش يا به عنوان افزودني هاي غذايي و آرايشي به كار مي روند. يك كاربرد پزشكي جالب و جديد استفاده از اجزاي بندهاي برخي موجودات دريايي براي چسباندن استخوان ها و دندان هاي مصنوعي است.
كشت و توسعه داروهاي دريايي
يك محصول طبيعي بالقوه بايد مراحل پژوهشي و آزمايشي را پشت سربگذارد تا بتوان آن را به بازار عرضه كرد. از آن جا كه موجودات زنده دريايي بسيار زيادند، بايد از شيوه هايي استفاده كرد تا بتوان موجودات داراي مواد دارويي فعال تر را ارزيابي و درباره آنها پژوهش كرد. مرحله ابتدايي بررسي معمولاً به مشاهدات محيطي از رفتار و تأثيرات متقابل در بين موجودات دريايي كه در محيط طبيعي قرار دارند، مربوط مي شود.
براي مثال، چند گروه از موجودات دريايي كه در وهله اول به نظر بي دفاع مي رسند، شكارگران خوبي هستند. اين گروه، شامل بي مهرگان چسبنده، مثل تونيكا، مرجان نرم و اسفنج هاي خاص هستند. اين موجودات، تركيبات شيميايي را براي دفاع توليد مي كنند، كه از نظر دارويي فعالند. براي مثال، نرم تنان بدون صدف، به ويژه خرگوش هاي دريايي، مدت ها به علت مواد سمي شان معروف بودند. اين تركيبات، درواقع، توسط جلبك هاي قرمزي كه خوراك خرگوش هاي دريايي هستند، ساخته مي شوند. از آن جا كه اين مواد سمي در فرآيند سوخت و ساز به طور فعال وارد نمي شوند، در بافت هاي خرگوش دريايي متمركز شده و موجب مي شوند كه اين بي مهرگان به مذاق شكارگران بدمزه بيايند. اين وابستگي به تركيبات سوخت و سازي در زندگي گياهان و جانوران دريايي معمول است.
نمونه هاي رشد نامعمول در موجودات خاص دريايي نيز نشان دهنده وجود تركيبات دارويي فعال است. براي مثال، در جاهايي كه دو موجود زنده براي به دست آوردن يك طعمه رقابت مي كنند، ممكن است يكي از آنها با ترشح ماده شيميايي دافع، ديگري را مغلوب كند. به دليل اين كه مواد دارويي فعال، وسيله اي براي ارتباط شيميايي فراهم مي كنند، آنها در همزيستي نيز مشاركت دارند. همچنين موجوداتي كه عاري از عفونت هاي باكتريايي هستند يا سرطاني نمي شوند، احتمالاً تركيبي هستند كه داراي ويژگي آنتي بيوتيكي يا ضد توموري هستند.
به محض اين كه يك موجود زنده براي مطالعه و بررسي انتخاب شد، شيميدان مواد طبيعي بايد بداند اهميت كدام يك از مواد و اجزاي اين موجود افزون تر است. بدين منظور، انواع مختلفي از تركيبات را از موجودات زنده استخراج مي كنند. معمولاً اين كار را با قرار دادن بافت در حلال هايي كه داراي قطبيت هاي گوناگوني هستند، انجام مي دهند. سپس قطعات بافت ها براي فعاليت دارويي ارزيابي مي شوند. برخي از اين آزمايش ها، مثل آزمايشاتي كه براي سنجش آنتي بيوتيك ها به كار مي روند، داراي سرعت زياد و مقرون به صرفه هستند و مي توان آنها را در محل كار نيز انجام داد، در حالي كه آزمايشاتي كه در فعاليت هاي ضد سرطاني به كار مي روند نياز به تجهيزات پيچيده، آزمايش بر روي حيوانات و زمان زياد دارند.
آزمايش ها نشان داده اند كه بيش از ۱۰ درصد از موجودات دريايي حاوي مواد مسموم كننده سلولي هستند كه معادل ۲ تا ۳ درصد مواد سمي است كه در گونه هاي خشكي يافت مي شود. اين تركيبات احتمالاً در بي مهرگان بيش از جلبك هاي دريايي، در بي مهرگان بي حركت بيش از بي مهرگان متحرك و در گونه هاي مناطق گرمسيري بيش از جلبك هاي دريايي هستند. با اين كه سمي بودن نشانه فعاليت بالقوه دارويي است، اما سموم دريايي معمولاً براي استفاده از دارو زياد مناسب نيستند. زيرا معمولاً خيلي قوي و خطرناكند. از سوي ديگر، ثابت شده كه آنها در مواردي به عنوان تركيبات نمونه در بررسي سازوكارهاي بيوشيميايي و سوخت و ساز مواد كمتر سمي، مفيد واقع مي شوند.
اگر يك قطعه بافت، فعاليت فيزيولوژيكي نشان دهد، مرحله بعدي در ساخت دارو، جداسازي و شناسايي ماده يا مواد فعال آن بافت است. اين كار، نيازمند مقادير زيادي از عصاره بافتي و بنابراين جمع آوري موجودات زنده دريايي در حجم گسترده است. از آن جا كه تنها ارگان هاي فعال بايد در مقادير زياد جمع آوري شوند، از نظر بوم شناختي بهتر آن است كه انتخاب موجودات به صورت غربالي و در محل تجمع صورت پذيرد. تفكيك و شناسايي تركيبات كار مشكلي است، زيرا بيشتر اين مولكول ها داراي ساختمان بزرگ و پيچيده هستند. از آن جا كه بسياري از اين تركيبات در دماهاي بالا ناپايدار هستند، با فنوني چون كروماتوگرافي مايع با كارآيي بالا بهتر از كورماتوگرافي گازي تفكيك مي شوند. جزئيات ساختاري اين تركيبات معمولاً به وسيله دستگاه هاي طيف سنجي عوامل شيميايي تعيين مي شود. اما تجزيه و تحليل طيف ها نياز به مهارت ويژه دارد.
تمام موادي كه در ايالات متحده به عنوان دارو به فروش مي رسند، بايد به تأييد مسئولان داروسازي ملي برسند. اين امر، مستلزم اين است كه ماده بر روي حيوانات آزمايش شود. اگر هيچ تأثير جانبي نامطلوب مشاهده نشود و اثرات شفابخش قابل توجهي ديده شود، اين آزمايش ها را بر روي انسان انجام مي دهند. بررسي اثرات درازمدت اين فرآيند سال ها به طول مي انجامد. همچنين بايد بهترين شيوه استفاده و مقدار استعمال دارو نيز تعيين شود.
اگر ماده مورد تأييد واقع شود، مهندسان شيمي شيوه هايي را كه از نظر اقتصادي مؤثرند براي توليد آن انتخاب مي كنند و دارو به وسيله اين شيوه ها ساخته مي شود. آخرين گام در ساخت دارو، ارزيابي در مورد نياز به بازار دارو است. اگر سازنده نتواند سود كافي به دست آورد، به بازار عرضه نمي شود.
كاربرد فن آوري هاي جديد كه به مهندسي ژنتيك مرتبط است، توسط كاربري محصولات طبيعي را احتمالاً افزايش خواهد داد. اين فن آوريها همچنين به احتمال زياد امكان موفقيت در كشت محصولات دريايي و نيز موفقيت در مقابله با آلودگي دريايي را افزايش خواهد داد. براي مثال، از باكتري به دست آمده از طريق مهندسي ژنتيك براي توليد بيومولكول ها مقدار زياد استفاده مي شود. همچنين با تكثير غيرجنسي، پيشرفت هاي عمده اي در كشت محصولات دريايي نيز حاصل خواهد شد. مهندسي ژنتيك با كمك به پيشرفت آنتي سرم ها و واكسن ها همچنين مي تواند بر بيماري هاي ماهيان فايق آيد. ارتباطات تكاملي در بين گونه ها را مي توان با طراحي (DNA) ارزيابي كرد. ساختارهاي جمعيتي طبيعي را مي توان با تحليل ژنتيك، بررسي كرد. كشت سلول هاي سرطاني نيز مي تواند در شناسايي، تفكيك و مشخص نمودن موادي كه از نظر فيزيولوژيك فعال هستند، مثل سموم، سودمند واقع شود.
بسياري از باكتري هاي دريايي، مسيرهاي سوخت وسازي منحصر به فردي دارند، مثل باكتري هايي كه در تجمع فلز، ته نشست مواد معدني، تغذيه خود به خود و تأمين نور از خود و ساخت فرمول هاي غيرعادي مواد دخيل هستند. بنابراين، اين ريزسازواره ها، حاوي ژن هاي منحصر به فردي هستند كه مي توان از آنها در پرورش موجودات زنده استفاده كرد. به ويژه قابليت اكسيداسيون سولفيد توسط برخي از باكتري هاي دريايي مي تواند در پرورش ميكروب هايي كه مي تواند به تجزيه فاضلاب ها كمك كنند، مفيد باشد.
همچنين مي توان از ژن هاي جلبك هاي بزرگ مدخل رودخانه براي پرورش گياهان خشكي زي مقاوم در برابر نمك استفاده كرد. ريزسازواره هايي كه مي توانند مواد را به طور انتخابي تجزيه كنند، نيز مي توانند مورد استفاده قرار گيرند. براي مثال، با استفاده از آنها مي توان زباله هايي را كه به اقيانوس ريخته مي شوند، تجزيه كرد. همچنين به نظر مي رسد كه مهندسي ژنتيك بتواند سازواره هايي بسازد كه مي توانند موادتسكين دهنده درد و مواد شيميايي ديگري توليد كنند. مهندسي ژنتيك همچنين مي تواند سازواره هايي بسازد كه در صنايع غذايي دريايي، مثل مصرف بقاياي جانداران، مورد استفاده قرار گيرد. براي مثال، لكتين داراي اسيد هاي آمينه بسيار زيادي است و از نظر محيط كشت ميكروبي، پروتئيني است كه به عنوان محيط مغذي كاربرد دارد.
كربوهيدرات ها
ديواره سلولي و لعاب جلبك هاي دريايي بزرگ از كربوهيدرات ها تشكيل شده است. از برخي از اين تركيبات براي مقاصد دارويي و افزودني هاي غذايي استفاده مي شود. آنها حاوي آگار، اسيد آلژينيك، آلژين، سولفات لايمن ريا و كرانمين هستند.
آگار، آلژنييك و آژينات ها مورد استفاده فراواني در پايدارسازي مواد غذايي دارند. همچنين در صنايع نساجي به عنوان چسب به كار مي روند. آگار يك ماده لعاب دار است كه ابتدا از دو گونه جلبك قرمز، يعني ژليديوم و گراسيلاريا،جدا شد. آگار يخ زده، به هنگام ذوب، حالت ژلاتيني پيدا مي كند. از اين ژل به عنوان يك محيط كشت ميكروبي استفاده مي شود، زيرا اغلب باكتري ها نمي توانند آن را تجزيه كنند. از آگار همچنين در غذاهاي كنسرو شده استفاده مي شود، زيرا مي تواند PH پايين و دماهاي استرليزاسيون بالا را تحمل كند. همچنين در برخي پمادها و لوازم آرايشي، از آن به عنوان نرم كننده و به عنوان يك عامل تعليقي و امولسيون كننده استفاده مي كنند. آگار مخلوط متغيري از چند پليمر است.
* استاديار گروه بيوشيمي دانشگاه تربيت مدرس
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-روسيه در حال ساخت ۲فروند زيردريايي اتمي استراتژيك تا پايان سال ۲۰۰۶ ميلادي است. اين گفته رئيس جمهور روسيه است. او در ادامه مي افزايد: روسيه از سال ۱۹۹۰ تاكنون چنين زيردريايي نساخته است. اين زيردريايي ها توسط موشك هاي اتمي بولاوا (Bulava) تجهيز مي شوند و با استفاده همزمان از اين موشك ها و Topol- Ms يك نيروي دفاعي استراتژيك بسيار نيرومندي را تشكيل مي دهند. اين دو زيردريايي اولين زيردريايي هايي است كه در روسيه مدرن ساخته مي شود.
ولاديمير پوتين افزود: ما تاكنون موشك هاي ss-۲۷ را به طريق سيلو پايه ثابت داشته ايم، ولي تا اواخر سال ۲۰۰۶ سيستم هاي پرتاب Topol-M به صورت سيار درخواهد آمد.
علاقه آمريكا براي همكاري با روسيه
پنج شنبه صبح، كنگره ايالات متحده آمريكا طي انجام چندين سخنراني گوناگون توسط كارشناسان نظامي، علاقه مندي خود را براي همكاري با روسيه جهت تكامل سيستم دفاعي موشكي خود اعلام كرد.
سخنگوي كنگره آمريكا گفت: ما به دنبال همكاري بيشتر با روسيه (نسبت به گذشته) هستيم و حتي براي اين مقصود بودجه اي را در لايحه بودجه سال ۲۰۰۷ ميلادي پيشنهاد داده ايم. ما مي خواهيم تا از نوآوري هاي روسي استفاده كنيم و براي ارتقاي سيستم دفاعي موشكي خود با اشتياق بسيار به دنبال همكاري روس ها هستيم.
بسياري از كارشناسان نظامي معتقدند كه آمريكا قصد دارد وضعيت دفاعي _ موشكي خود را نسبت به انواع موشك هاي روسي آزمايش كند. به علاوه آن براي تكميل كردن رادارهاي هشداردهنده سريع خود از اطلاعات روس ها كه در اين زمينه تجربه هاي خوبي دارند، استفاده كنند.
اين ابراز علاقه همكاري از طرف آمريكا پس از سخنراني ولاديمير پوتين - رئيس جمهور روسيه در سخنراني ۱۰ مه ايجاد شد.
ولاديمير پوتين در آن سخنراني گفت: نيروهاي نظامي روسيه بايد توانايي مقابله با تهديدات گوناگون و يا مقابله با انواع گروه هاي تروريستي را داشته باشند و روسيه آماده كمك به كشورهايي است كه در مقابل حملات تروريست ها احساس خطر مي كنند.
وي افزود: در حال حاضر با توجه به تحقيقات انجام شده، ما توانسته ايم موشكي بسازيم كه هيچ كشوري توانايي رهگيري و هدف يابي آن را ندارد.
كرملين نسبت به موشك هاي آمريكايي اخطار داد
يكي از مسئولان بلندپايه كرملين روز پنج شنبه گزارش داد كه آمريكا در حال ساخت نوعي از راكت هاي استراتژيك است كه براي روسيه بسيار خطرناك و تهديدكننده است.
به همين منظور آقاي سرجي سابيانين رئيس كرملين روز چهارشنبه به ديدار رئيس جمهور ولاديمير پوتين رفت تا درمورد ساخت تجهيزات جديد روسي براي مقابله با راكت هاي آمريكايي صحبت كند.
سابيانين گفت: فرض كنيد كه يك راكت از يك زيردريايي شليك شود. عكس العمل ناگهاني در مقابل پرتاب آن راكت بسيار سخت است. هيچ اطلاعاتي در مورد چگونگي سرجنگي (كلاهك) اين راكت در دسترس نيست و نمي دانيم كه اتمي است يا غيراتمي، فقط مي دانيم كه بسيار خطرناك است.
ژاپن براي اولين بار در يك تست موشكي با آمريكا همكاري مي كند
وزارت دفاع ژاپن اعلام كرد ژاپن قصد دارد تا در تست موشكي ضدبالستيك آمريكا كه در هاوايي انجام خواهدشد، با آمريكا همكاري مي كند و اين اولين همكاري آمريكايي- ژاپني در راستاي آزمايش موشكي ضدبالستيك است.
طبق گزارش ها، يك سيستم ۷۲۵۰ تني كيريشيما (kirishima) در آزمايش موشكي وظيفه رهيابي و رهگيري يك موشك بالستيك را به عهده مي گيرد و پس از گرفتن اطلاعات و داده پردازي آنها، مشخصات و مسير موشك را به سيستم هاي ضدموشكي آمريكايي مستقر در هاوايي اعلام مي كند تا آن را منهدم سازند.
ژاپن و آمريكا در سال ۱۹۹۹ قرارداد همكاري مبني بر گسترش سيستم هاي ضدموشكي به امضا رساندند، ولي اين اولين باري است كه ژاپني ها در يك آزمايش موشكي به آمريكا مي روند.
حدود دو ماه پيش آمريكا و ژاپن با همكاري يكديگر توانستند موشك استاندارد ۳ MS3 را كه نوعي موشك رهگير است، با موفقيت آزمايش كنند.
مسيح مولانا
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ايسنا: پژوهشگران بخش مهندسي مكانيك دستگاه ياسوج با ساخت «دستگاه تعيين ضخامت لايه هاي نفتي روي سطح آب دريا» عنوان اختراع برتر مسابقات بين المللي مهندسي محيط زيست ۲۰۰۶ EDC را كسب كردند.
دكتر لشني زادگان، عضو هيات علمي بخش مهندسي مكانيك دانشگاه ياسوج و مجري اين طرح خاطرنشان كرد: رقابت هاي ۲۰۰۶ EDC با حضور تيم هايي از كشورهاي آسيايي، اروپايي و آمريكاي شمالي در كشور نفت خيز امارات متحده عربي برگزار شده است.
وي درباره دستگاه اختراعي تعيين ضخامت لايه هاي نفتي روي سطح آب دريا نيز گفت: در زماني كه لوله هاي نفت زير دريا يا كشتي هاي نفتكش نشتي داشته باشد، اين دستگاه قادر است به سرعت ميزان آلودگي هاي منتشر شده را به اتاق فرمان اطلاع دهد تا از گسترش آلودگي ها جلوگيري شود.
دكتر لشني زادگان مخترع اين دستگاه افزود: از سازمان صنايع استان تقاضا داريم در طرح هاي كاربردي مشاركت داشته باشند چون متأسفانه برخي از مسئولان استان كهگيلويه و بوير احمد هنوز به اهميت تحقيق در رفع مشكلات صنعت از طريق دانشگاه واقف نيستند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-كاهش قابل توجه در صورت حساب هاي مربوط به گرمايش، جراحي كم خطرتر و نسل جديد رايانه هاي كوچك از قابليت هاي بالقوه فناوري جديد نانو است كه در دانشگاه ليدز توسعه يافته است.
پروفسور ريچارد ويليامز و دكتر يولونگ دينگ از طريق معلق نمودن نانوذرات در آب يا مايعات ديگر نانوسيالاتي ساخته اند كه حرارت را ۴۰۰ برابر سريع تر از تمام مايعات ديگر منتقل مي كند. در يك سيستم حرارتي مركزي، نانوسيالات مي توانند كارآيي را بدون نياز به استفاده از پمپ هاي قوي تر، افزايش داده و در نتيجه موجب صرفه جويي انرژي و ايجاد مزاياي زيست محيطي گردند.
در حال حاضر تيم تحقيقاتي مورد نظر، بزرگترين تيم در دنيا و تنها گروهي است كه در انگلستان برروي نانوسيالات كار مي كند. اين سيالات مي توانند با غلبه بر يكي از بزرگترين محدوديت هاي موجود بر سر راه توسعه ميكروتراشه هاي كوچكتر، كه پخش سريع حرارت مي باشد، راه را براي رسيدن به نسل بعدي رايانه ها هموار سازند.
همچنين اين نانوسيالات مي توانند براي خنك كردن مغز در طول جراحي هاي حساس مورد استفاده قرار گيرند. اين امر موجب مي شود مغز اكسيژن كمتري نياز داشته و در نتيجه شانس بيمار براي زنده ماندن افزايش يابد و احتمال آسيب هاي مغزي كم شود. به علاوه مي توان از اين سيالات براي ايجاد حرارت بالا در اطراف تومورها جهت كشتن آنها استفاده كرد بدون اين كه سلول هاي سالم مجاور آسيب ببينند.دكتر دينگ مي گويد : «با وجود يك تيم تحقيقاتي قوي در ليدز ما تخصص بالايي جهت توسعه نانوسيالات داشته و تحقيق بر روي چند نمونه از قبل آغاز شده است. ما در حال بررسي ويژگي هاي اين سيالات هستيم تا بتوانيم خواص هدايتي آنها را در شرايط مانا و متغير و در كانال هاي بزرگ و ميكرومقياس به طور كامل درك نماييم.»
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
004989.jpg



مقامات چين پايان برنامه احداث سد سه دره، روي رودخانه يانگ تسه را اعلام كرده اند. احداث اين سد بتوني، مرحله مهمي از تكميل بزرگ ترين پروژه هيدروالكتريك دنياست كه به گفته مقامات چين در سال۲۰۰۸ تكميل خواهد شد. هنگامي كه۲۶ توربين اين سد در سال۲۰۰۸ آماده كار شدند، سد ظرفيت توليد بيش از ۱۸هزار مگاوات برق را خواهد داشت.
اين پروژه براي توليد برق، كاهش سيلاب هاي مزمن و بهبود استفاده از رودخانه براي دسترسي به مناطق صنعتي جنوب غرب چين است. چين هم اكنون دومين مصرف كننده نفت در جهان است و براي مقابله با كمبود گسترده برق و حفظ رونق اقتصادي خود ناچار به تامين منابع ديگر انرژي است.هزينه كل پروژه حدود ۲۵ ميليارد دلار خواهد بود ولي فعالان محيط زيست اين رقم را چندين برابر، تخمين مي زنند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-شركت لنوو (Lenovo) با فروش بيش از يك ميليون كامپيوترهاي كيفي بيومتريكي كه اثر انگشت فرد صاحب آن را اسكن مي كند، به يكي از بزرگترين فروشندگان كامپيوترهاي بيومتريكي در جهان تبديل شده است.
فناوري بيومتريك، از مشخصه هاي فيزيولوژيكي و رفتاري افراد براي تاييد هويت استفاده مي كند. به اين ترتيب ضمن افزايش امنيت رايانه هاي شخصي و كاهش امكان ورود غيرمجاز به سيستم، از مشكلات ناشي از به كارگيري كلمه هاي عبور (پسورد) مثل حدس زدن توسط ديگران، فاش شدن رمز و يا فراموشي رمز توسط كاربر، اجتناب مي شود. ضمناً كار با اسكنرهاي بيومتريكي آسان تر است.
پيتر هورتنسيوس، معاون ارشد اين شركت با تاكيد بر اين كه امنيت براي مشتريان امري حياتي است، اعلام كرد كه نمي توان از مكانيزمي استفاده كرد كه هم امنيت رايانه را بالاتر ببرد و در عين حال، كاربري آن آسان باشد، اما اسكنرهاي اثر انگشت، از جمله استثناها هستند. يك كلمه عبور قوي بايد طولاني و شامل تركيبي از اعداد و حروف ترجيحاً تصادفي و بي معني باشد تا حمله به آن و عبور از رمز دشوار باشد. براي همين حفظ، تايپ و كاربري مشكل مي شود. در حالي كه ويژگي بيومتريكي اثر انگشت در مقايسه با آن، به طور قابل توجهي ساده تر و موثرتر مي تواند اطلاعات شخصي و كاري را روي رايانه حفظ كند.
اسكنرهاي اثر انگشت از فناوري AFIS استفاده مي كنند. AFIS در بيومتريك، به سيستم هاي تعيين هويت خودكار با استفاده از اثر انگشت مي گويند كه عموماً توسط نهادهاي دولتي و در مقياس وسيع و ملي به كار مي رود. در اين سيستم ها، اثر انگشت با كل داده هاي يك بانك اطلاعات كه داده ها در آن از قبل ذخيره شده اند، مقايسه مي شود.
در حال حاضر تجهيزات بيومتريكي ثبت ورود به خاك آمريكا در تمامي پايانه هاي مسافرتي در اين كشور مستقر شده اند. اين تجهيزات در مراكز صدور رواديد در سفارتخانه هاي اين كشور در ساير نقاط جهان هم نصب مي شوند و به اين ترتيب، مديريت بهينه سيستم كنترل مرزي با بهره گيري از فناوري هاي بيومتريك و امكان مواجهه صحيح تر با فرصت ها، تهديدها و چالش هاي پيش روي در قرن ،۲۱ مرزهاي ايالات متحده را ايمن تر خواهد كرد.
در اين برنامه كه از اواخر ۲۰۰۴ آغاز شده است، ابتدا به طور آزمايشي ۵۰ پايانه پرتردد مرزي اين كشور با كانادا و مكزيك به اين تجهيزات بيومتريك مجهز شدند. اطلاعات بيومتريكي و شخصي مسافران در پايانه هاي مرزي زميني، دريايي و هوايي جمع آوري مي شوند و سپس با ليست هاي بيومتريكي افراد تحت پيگرد، تروريست ها و مهاجران غيرقانوني مقايسه خواهند شد.
در هندوستان هم، مسئولان ايالت اندراپرادش تصميم گرفته اند كه از سيستم هاي بيومتريكي عنبيه نگاري براي صدور كارت هاي سهميه كمك هزينه مواد غذايي براي افراد واجد شرايط استفاده كنند. با اجراي اين طرح در اين كشور، ارتباطات صحيح خانوادگي و فاميلي بين خانوارها مشخص خواهد شد و از صدور كارت تكراري جلوگيري مي شود. در مرحله اول، عنبيه نگاري از ۲۰ ميليون نفر انجام مي شود و در نهايت اطلاعات ۸۰ ميليون نفر، ثبت خواهد شد. اين پروژه بزرگترين برنامه عنبيه نگاري در دنياست.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ايسنا: محققان دانشگاه منچستر اولين نشانه هاي آب دريا در اعماق زمين را مشخص كردند. سال ها زمين شناسان درباره اينكه آب دريا به زير زمين فرورانده مي شود يا مانع فروراندگي از جذب آب دريا به زير زمين جلوگيري مي كند، مباحثه مي كردند. براي اولين بار دانشمندان دانشگاه منچستر به طور قطعي شناسايي كردند كه آب دريا در نمونه هاي گازي ولكانيك هاي بدست آمده از گوشته زمين وجود دارد كه تاييدي بر اين تئوري است كه آب دريا به اعماق زمين فرورانده مي شود. همين طور اين محققان دريافتند كه بيش از ۱۰درصد اقيانوس هاي زمين از زمان تشكيل به اعماق زمين فرورانده شده اند. اين تحقيق براي اولين بار ميزان كمي چرخه آب هاي زمين شناسي را تعيين مي كند. اين تحقيقات همچنين نشان مي دهد كه چرا آتشفشان هاي اقيانوسي مثل هاوايي و ايسلند كه از مرز گوشته و هسته منشا مي گيرند، داراي ميزان آب بيشتري نسبت به آتشفشان هاي اقيانوسي هستند كه از مناطق سطحي تر گوشته منشأ مي گيرند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه علمي فرهنگي-مريم انصاري: مثل هر شنبه شب، ماركوال شف ۲۱ ساله، حدود ساعت ۹ به باشگاه معروف Baja Beach در روتردام مي رود. برخلاف ديگر مشتريان عادي، احتياجي به ارائه كارت شناسايي و كارت عضويت باشگاه ندارد. او دستش را مقابل اسكنري كه كنار در ورودي باشگاه نصب شده مي گيرد و فوراً نام، عكس و شماره عضويت ماركو برروي صفحه مشخصي روي ديوار ظاهر و در ورودي باز مي شود. سيستم كامپيوتري باشگاه ماركو را مي شناسد، زيرا وي زيرپوست دستش يك «تراشه» كار گذاشته.
اين قطعه كوچك الكترونيكي به همراه يك فرستنده، گيرنده و يك آنتن در لوله شيشه اي فوق العاده مقاومي به اندازه (mm1/۲*mm12) جاي دارد. اساس كار اين مجموعه برمبناي فناوري RFID (شناسايي از طريق امواج راديويي) است و توسط شركت آمريكايي به همين نام در فلوريدا ساخته شده است.
دو تن از كاركنان شركت City watcher كه در امور RFID فعاليت مي كنند، جزو اولين داوطلباني بودند كه اين «كاشت» را در دستانشان جاي دادند. بدين ترتيب، آنها بدون استفاده از كارت شناسايي به مكان هاي امنيتي شركت و بخش هاي مختلف آن دسترسي داشتند. پس از اين اقدام موفقيت آميز مديران شركت بر آن شدند تا مشتريان خود را جهت استفاده از اين فناوري متقاعد و تشويق كنند.
چگونگي كارگذاري «كاشت» ها:
كارگذاري «تراشه» توسط پزشك متخصص و طي يك عمل جراحي صورت مي گيرد. ابتدا تزريقي بي حس كننده در دست چپ متقاضي صورت مي گيرد و سپس «كاشت» را به كمك سرنگي مخصوص، مابين لايه عمقي پوست و ماهيچه ها جاي مي دهند و خراش بوجود آمده در مدت كوتاهي ترميم مي شود. هر چه كه باشد فرقي نمي كند، مهم اين است كه راحت و با خيالي آسوده بدون خطر گم شدن كيف پول، كارت شناسايي، كارت بانكي، كارت عضويت و... مي توانيد به سفر برويد، خريد كنيد، ثبت نام كنيد، حساب بانكي باز كنيد و حتي از آن پول برداشت كنيد.
كافي است جلوي در فروشگاه، دست خود را مقابل اسكنر قرار دهيد، در يك ثانيه، «تراشه» را از دور فعال مي كند و شماره ۱۶ رقمي را كه فقط به خود شما اختصاص دارد دريافت مي كند و به كامپيوتري كه حاوي تمام فايل هاي مشتريان است مي فرستد.
كامپيوتر، شما را شناسايي و طبق خواسته شما وضعيت حساب بانكي تان را اعلام مي كند. احتمالا در آينده اي نه چندان دور مي توان به وضعيت ايمني خانه تان نيز به كمك همين فناوري دسترسي داشته باشيد؛ يك جايگزين استثنايي براي سيستم هاي هشداردهنده كنوني.
مسئولان حفظ سلامت و بهداشت آمريكا حمايت خود را از چنين فناوري اعلام كردند و استفاده از آن را عاري از هرگونه تهديدي براي سلامت بشر دانستند.
كاربرد RFID در علم پزشكي:
هم اكنون اين فناوري، در آمريكا كاربرد پزشكي نيز دارد. وقتي سرويس اورژانس يك بيمارستان، مجروح ناشناسي را پذيرش مي كند و يا اينكه حال بيمار به قدري وخيم است كه قادر نيست خود را معرفي كند، پزشكان زمان قابل ملاحظه اي را براي شناسايي وي و ثبت سابقه پزشكي اش از دست مي دهند. اما اگر بيمار مجهز به اين «كاشت» باشد، به محض ورودش به بيمارستان تمام مشخصات وي از قبيل: نام، آدرس، تلفن، سوابق پزشكي، گروه خوني و.... اسكن مي شوند و پزشكان فوراً به پرونده پزشكي او دست مي يابند.
از ابتداي سال ۲۰۰۶ تاكنون بيش از ۷۸ بيمارستان تمايل خود را براي بهره بردن از اين «كاشت» اعلام كرده اند و ساختمان هاي خود را مجهز به اسكنرهاي مربوطه ساخته اند. در مكزيك، مقامات دولتي به اين پيشرفت علمي به عنوان ابزار كنترل امنيت، توجه ويژه اي داشته اند. ژانويه ۲۰۰۶ دهها تن از كارمندان وزارت دادگستري و دفاتر وكالت مكزيكو با هزينه سازمان، عمل كارگذاري «كاشت» را انجام داده اند. از اين به بعد، درهاي دفتر وزارتخانه، اتاق هاي بايگاني اسناد و مدارك محرمانه و مكان هاي امنيتي سازمان، توسط گيرنده ها كنترل مي شوند. همچنين در اداره جات و شركت ها با نصب اين اسكنرها، امكان ثبت ورود و خروج كارمندان و ساعت دقيق آن فراهم مي شود.
به گفته كارشناسان اين فناوري قصد فتح بازارهاي دنيا را دارد. هم اكنون بيش از ۲۰۰۰ نفر در دنيا در دستان خود «تراشه» دارند.
امل گاسترا، ۲۹ ساله و مدير يك موسسه پست الكترونيكي است. وي در واشنگتن زندگي مي كند: «عمل كاشت توسط پزشك خانوادگي ام انجام گرفت. وي ۲« تراشه » در دستانم جاي داد. دست چپ براي انجام كارهاي عادي روزمره ام كه كاربردي همانند ديگر« تراشه»هاي زيرپوستي دارد. اما« تراشه » اي در دست راستم كار گذاشت كه كوچكتر است. حافظه آن، قابليت ذخيره سازي پيام هاي بسيار طولاني را دارد، مي توان اطلاعات را پاك كرد، يا تغيير داد. كارايي آن برايم نامحدود است، يك قفل الكترونيكي و يك اسكنر روي در آپارتمانم نصب كرده ام، به محض اينكه دستم را به دستگيره در نزديك مي كنم، در باز مي شود. در اتومبيل و محل كارم نيز به اين سيستم، مجهز هستند.»
ديك كارلير، ۳۴ سال دارد و مهندس طراحي صنعتي است. مي گويد: «وقتي تصميم گرفتم در دستانم«تراشه» بگذارم، والدينم مي ترسيدند لوله شيشه اي محافظ آن در دستانم بشكند يا به هر جاي ديگري در بدنم حركت كند. اما هم اكنون همه چيز خوب است. آنها ديگر نگراني ندارند. احساس مي كنم استثنايي و متفاوت هستم. همه جا و همه وقت همراه خودم تمامي مدارك لازم و مربوطه را دارم، ضمن اينكه همگي نامرئي اند. اوايل دوستانم در عين ناباوري و تعجب مي خواستند دستم را بگيرند و« كاشت» جادويي زير پوستم را لمس كنند.
RFID چيست و چگونه عمل مي كند؟
Rodio Frequency Ideafification يا شناسايي از طريق امواج راديويي عبارتي عام براي تمام فناوري هايي است كه جهت شناسايي خودكار اشيا، كالاها، حيوان و انسان از امواج راديويي استفاده مي كنند. رايج ترين كاربرد RFID ذخيره سازي شماره سريال و يا اطلاعات ديگري چون (وزن، رنگ و...) برروي يك قطعه كوچك الكترونيكي (تراشه) است.«تراشه » به يك آنتن براي شناسايي كالا متصل مي باشد.
آنتن، امكان انتقال اطلاعات از تراشه به اسكنر را فراهم مي سازد.
به مجموعه تراشه و آنتن، اتيكت يا برچسب مي گويند.
فرستنده اسكنر براي برقراري ارتباط با تراشه به آنتن برچسب، پيام (سيگنال) ارسال مي كند. برچسب كه تا اين لحظه، غيرفعال بوده، انرژي خود را جهت تغذيه جريان هاي داخل تراشه از ميدان مغناطيسي تأمين مي كند. تراشه، اطلاعات را به سوي گيرنده اسكنر مي فرستد. در آنجا، اطلاعات به داده هاي عددي تبديل مي شوند. سيستم RFID از چندين بسامد استفاده مي كند. اما به طور كلي رايج ترين آنها زير فركانس«حدود KHZ125»و بالاي« MHZ ۵۶/۱۳» و «۹۰۰ -۸۵۰ MHZ» UHF مي باشند.
تاريخچه RFID:
در سال ،۱۹۴۵ ليون ترمين، براي اتحاديه شوروي يك ابزار جاسوسي اختراع كرد.
اگر چه اين اختراع در واقع، وسيله اي براي شنود مخفيانه بود و برچسب شناسايي به شمار نمي رفت، ولي محققين اولين كاربرد تكنولوژي RFID را به آن نسبت داده اند.
بنابه اظهارات يك منبع اطلاع رساني، تكنولوژي كه در RFID مورد استفاده قرار مي گيرد به سال ۱۹۲۰ برمي گردد. همين منبع ادعا مي كند، از چنين فناوري (البته مشابه به آنچه كه امروزه مورد استفاده قرار مي گيرد) انگليسي ها در سال ۱۹۳۲ براي تشخيص و شناسايي هواپيماهاي خودي و دشمن بهره مي بردند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ايسنا: دانشمندان اروپايي، ربات هوشمند كوچكي ساخته اند كه به راحتي مي تواند حشرات موذي هم چون سوسك هاي حمام را فريب دهد.
اين ربات هوشمند دقيقا مثل يك سوسك حمام است و مي تواند با تقليد رفتار و بوي سوسك هاي حمام آنها را فريب دهد. اين سوسك هوشمند مي تواند به عنوان عاملي كنترلي عليه اين نوع حشرات موذي به كار رود. اين ربات هوشمند به اندازه يك قوطي كبريت است و مي تواند سوسك هاي حمام را گول زده و خود را يكي از آنها نشان دهد. اين قابليت ها به ربات يادشده اين توانايي را مي دهد تا به درون اجتماعات آنها در قالب يك حشره پيشرو نفوذ كند. اين ربات هوشمند حاصل طراحي و ساخت دانشمنداني از فرانسه، بلژيك و سوئيس بوده و موسوم به insbot است.
اين ربات چرخ دارد و هم چنين از چندين پردازشگر رايانه اي متصل به دوربين هاي مختلف بهره مي برد. هم چنين وجود حسگرهاي مجاورتي در اين ربات هوشمند مانع از برخورد آن با موانع و ساير سوسك هاي حمام مي شود.
طراحان اين سوسك هوشمند اميدوارند تا با استفاده از نقش پيشروانه آن، سوسك هاي ديگر را از نقاط تاريك به بيرون هدايت كرده و به سوي نقاطي بكشانند كه در آنجا بتوان آنها را با استفاده از كنترل كننده ها از بين برد.
 

فایل های ضمیمه

  • 005004.jpg
    005004.jpg
    9.9 KB · نمایش ها: 13

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
محققان شركت خودروسازي ژاپني "هوندا" فناوري نويني ابداع كرده‌اند كه از سيگنالهاي مغز انسان براي كنترل حركات ساده روباتها استفاده مي‌كند.

به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران،از ایرنا، فناوري جديد كه با همكاري محققان " هوندا" و آزمايشگاه‌هاي علوم محاسباتي عصب شناسي "اي تي آر" ابداع شده مي‌تواند در آينده جايگزين صفحه كليد براي ارتباط با رايانه و يا حتي تلفنهاي همراه شده و براي افرادي كه دچار آسيبهاي نخاعي شده‌اند، كاربرد داشته باشد.

شركت "هوندا" در معرفي فناوري جديد خود در شهر "توكيو" نشان داد چگونه يك دستگاه اسكنر "ام آر اي" سيگنالهاي مغز انسان را به يك بازوي روباتيك منتقل مي‌كند. در اين نمايش ، يك شخص كه سيگنالهاي مغز او به روبات منتقل مي‌شد، دست خود را مشت كرده و سپس مشت خود را باز كرده و انگشتانش را به شكل عدد هفت درآورد كه پس از چند ثانيه دست روباتيك نيزهمين حركات را تكرار كرد.

به گفته "يوكياسو كاميتاني" محقق آزمايشگاه "اي تي آر"، براي امكان انتقال حركات پيچيده تر از مغز انسان به روبات، به تحقيقات بيشتري نياز است و به علاوه تجهيزات خواندن سيگنالهاي مغزي نيز بايد كوچكتر و سبكتر شوند به گونه‌اي كه فرد استفاده‌كننده بتواند اين تجهيزات را همانند يك كلاه روي سر خود بگذارد.

وي افزود: آنچه هم اكنون شركت "هوندا" از آن به عنوان فناوري "تعامل مغز و روبات" ياد مي‌كند در حقيقت پيشرفتي است كه در پي تحقيقات قبلي در همين زمينه حاصل شده است. در تحقيقات گذشته براي انتقال سيگنالهاي مغز به روبات معمولا از عمل جراحي براي قراردادن سيمهاي رابط الكترونيكي درون بدن انسان استفاده مي‌شد و در برخي ديگر نيز افراد استفاده‌كننده بايد در زمينه ارسال سيگنال‌هاي خود به روبات آموزش مي‌ديدند كه نتايج كار نيز معمولا در زمينه خواندن سيگنال‌هاي مغزي چندان دقيق نبود.

مسئولان شركت "هوندا" اعلام كردند فناوري جديد نه تنها براي هوشمند كردن روبات انسان نماي معروف اين شركت به نام "آسيمو" مفيد واقع مي‌شود، بلكه در آينده در صنعت خودروسازي نيز كارايي خواهد داشت.

روبات "آسيمو" با حدود ‪ ۱۲۵‬سانتي متر قد، داراي قابليت سخن گفتن، راه رفتن روي دو پا و حتي رقصيدن است. روبات انسان نماي "آسيمو" بارها در تبليغات تلويزيوني و برنامه‌هاي مختلف ظاهر شده و داراي اهميت زيادي براي اعتبار شركت "هوندا" است.

شركت "هوندا" اعلام كرده است براي دست يابي كامل به فناوري حركت كردن "آسيمو" بر اساس سيگنالهاي مغزي صاحب آن، به دست كم پنج سال ديگر زمان نياز است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
مترجم : همكاران سيستم


شركت خودروساز ژاپني هوندا اعلام كرده است كه فناوري جديدي براي كنترل حركات ساده روبوت‌ها از طريق امواج مغزي ارايه داده است.

هوندا اين فناوري را با همكاري شركت محاسباتي ATR ارايه كرده است. اين فناوري در آينده مي‌تواند جاي‌گزين صفحه‌كليدها يا گوشي‌هاي تلفن همراه شود. همچنين از اين فناوري مي‌توان براي كمك به افراد قطع نخاع براي انجام كارها استفاده كرد.

در اين فناوري با استفاده از يك دستگاه، عمل انتقال امواج مغزي به روبوت‌براي انجام كارهاي بسيار ساده انجام مي‌گيرد. با تحقيقات بيش‌تر در آينده مي‌توان از اين فناوري براي كنترل كارهاي پيچيده‌تر روبوت‌ها از طريق امواج مغزي استفاده كرد.

از معايب كنوني اين فناوري، بزرگ و سنگين بودن دستگاه انتقال دهنده امواج مغزي به روبوت‌ها است. هوندا در حال تلاش براي ارايه يك دستگاه كوچك‌تر و سبك‌تر است، كه براي افراد قابل حمل باشد.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
يك گروه از دانشمندان آمريكايي و انگليسي در حال بررسي امكان ساخت پوشش نامرئي‌كننده اجسام هستند.

به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، اساس اين تحقيقات برپايه مواد مصنوعي است كه سبب انحراف مسير حركت و چرخيدن پرتوهاي نور و ساير پرتوهاي الكترومغناطيسي حول اجسام و در نتيجه نامرئي به نظر رسيدن اجسام مي‌شود.

به گفته "جان پندري" فيزيك دان كالج سلطنتي لندن، توليد پوششي كه بتواند سبب نامرئي شدن اجسام شود هم‌اكنون از حالت علمي تخيلي خارج شده و از لحاظ نظري ممكن شده است و تنها مشكل موجود براي توليد چنين پوششي، محدوديت قابليتهاي مهندسي و عملي براي ساخت آن است.

مواد مصنوعي مورد استفاده در اين تحقيقات به نام "متامتريال" در طبيعت وجود نداشته و با برخورداري از ويژگي‌هاي غير معمول، مي‌توانند سبب خميدگي مسير پرتوهاي الكترومغناطيسي، از جمله نور مرئي، در تمامي جهات شوند و در نتيجه به طور مثال چنانچه جسمي با اين مواد پوشانده شود، نوري كه بدان مي‌رسد پس از برخورد به پوشش از مسير مستقيم منحرف شده و دور جسم مي‌چرخد و سپس به مسير مستقيم خود ادامه مي‌دهد كه در نتيجه آن جسم كاملا از ديد بيننده نامرئي به نظر مي‌رسد.

علت بوجود آمدن اين وضعيت، پديده فيزيكي انكسار نور است. نور و ساير پرتورهاي الكترومغناطيسي داراي ويژگي هستند كه طبق آن، اين پرتوها همواره سريعترين مسير و نه كوتاهترين مسير را براي حركت خود انتخاب مي‌كنند. اين درست همان علتي است كه سبب مي‌شود به طور مثال قاشقي كه درون يك ليوان پر از آب قرار داده شده، شكسته به نظر برسد.

پوششي كه با استفاده از اين مواد و با كمك طراحي در سطح ميكروسكوپي ساخته شده باشد، هيچ نوري را از خود بازتابش نداده و هيچ گونه سايه‌اي نيز توليد نمي‌كند.

"پندري" افزود: هم‌اكنون هنوز چنين پوشش نامرئي‌كننده اي ساخته نشده است، اما نمونه اوليه‌اي كه بتواند امواج مايكروويو و ساير انواع پرتوهاي الكترومغناطيسي را بدين ترتيب منحرف كند احتمالا تا حدود ‪ ۱۸‬ماه ديگر توليد خواهد شد.

نتايج اين تحقيقات كه با همكاري محققان كالج سلطنتي لندن و دانشگاه "سنت اندروز" در انگليس و دانشگاه "ديوك" در كاروليناي شمالي آمريكا صورت گرفته، در شماره روز جمعه نشريه علمي "ساينس" چاپ شده‌است.
 
بالا