• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار و مقالات مرتبط با علم و دانش ، فن آوري هاي نوين

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
محققان دانشگاه تگزاس آمريكا با همكاري دانشگاه ملي پوسان كره دو نوع ماهيچه مصنوعي بر مبناي فناوري نانو ساختند. اين ماهيچه ها انرژي شيميايي را به انرژي مكانيكي تبديل كرده و كاربردهايي در رباتيك دارند.
اولين نوع از اين ماهيچه ها لرزانكي از جنس نانولوله كربني دارد و در واقع به صورت نوعي پيل سوختي انرژي شيميايي (سوخت هيدروژني) را به انرژي الكتريكي تبديل مي كند كه اين انرژي الكتريكي مي تواند براي حركت يا هر كاربرد ديگري ذخيره شود. اين دسته نواري، شامل يك قطعه نانولوله است كه با كربني با روكش پلاتيني و پليمري يوني به نام نافين پوشانده مي شود.
اين ساختار علاوه بر عملكردي كه به عنوان محرك ماهيچه دارد، كاتد پيل سوختي را هم تشكيل مي دهد و آن را در الكتروليتي از اسيد سولفوريك غوطه ور مي كنند. همچنين الكترود دومي را كه از لايه اي از پلاتين، كربن و نافين تشكيل شده و روي غشايي از۱۱۷ - Nafion قرار دارد را داخل اين الكتروليت قرار مي دهد. وجود اين غشاء باعث جدايي سوخت هيدروژن از الكتروليت مي شود.
فعال كردن صفحه نانولوله اي ناشي از تزريق حفره هايي است كه هنگام احياء اكسيژن الكترود نانولوله اي به وجود آمده اند. تزريق اين حفره ها به دليل تركيب اثرات كوانتوم مكانيكي و الكترود استاتيكي، باعث تغيير ابعاد صفحه مي شود و در نتيجه دسته نانولوله اي ۳ سانتي متري ظرف مدت تقريباً ۵ ثانيه به اندازه حدود ۲ نانومتر كج مي شود. با كوتاه شدن الكترود، دسته ظرف يك ثانيه به حالت اول خود بر مي گردد، از طرف ديگر به اين ماهيچه پيل سوختي كه پيوسته كوتاه مي شود يك سيم حافظه شكلي با پوششي از نانوذرات كاتاليزور پلاتين اضافه مي گردد و اين نوع ماهيچه است كه انرژي شيميايي سوخت را به انرژي گرمايي كه باعث حركت مي شود تبديل مي كند. گفتني است سيم حافظه شكلي كه از آلياژ نيكل - تيتانيوم ساخته شده است به صورت يك تك الكترود عمل كرده به صورت يك جفت الكترود كوتاه شده كار مي كند.
اضافه كردن اكسيژن يا هوا به سوخت هيدروژن يا بخار متانول و يا بخار اسيد فورميك باعث مي شود اين سيم تا بالاتر از دماي گذار فاز austenitic خود گرم شده و در نتيجه منقبض شود. با وارد كردن سوخت، اين سيم به دمايي پايين تر از دماي گذار فاز martensitic رسيده و به طول اوليه خود بازگردد. نوعاً اين سيم حدود ۵ درصد منقبض شده و مي تواند كشش معادل ۱۵۰ MPa را تحمل كند. به اين ترتيب قدرت تحمل فشار آن ۵۰۰ برابر فشاري است كه ماهيچه بدن انسان قادر به تحمل آن مي باشد. ضمن آنكه ميزان كشش آن هم يك چهارم مقداري است كه ماهيچه هاي طبيعي كشيده مي شوند
اين ماهيچه هاي مصنوعي مي توانند كاربردهايي هم در رباتيك داشته باشند و ربات را از شر باتري هاي سنگين آزاد كنند. همچنين اين ماهيچه هاي مصنوعي مي توانند در ساخت دست و پاي مصنوعي حسگرهاي هوشمند، نمايشگرهاي بريل ديناميكي و پوست هاي هوشمند مورد استفاده در وسائل هوا- فضا كاربرد داشته باشند. نهايت آنكه از اين ماهيچه ها حتي مي توان براي ساخت ماهيچه هاي مصنوعي انساني كمك گرفت، به اين ترتيب كه به جاي كاتاليزور فلزي از آنزيم هايي كه مي تواند از سوخت حاصل از غذا بهره برد، استفاده شود.
كاربرد ماهيچه هاي پيل سوختي كوتاه، در دستگاه هاي رباتيك بسيار ساده است زيرا از سيم هاي حافظه شكلي موجود در بازار تشكيل مي شوند كه با كاتاليزور نانولوله اي پوشانده مي شوند؛ البته مهمترين چالش پيش رو در اين راه، اتصال كاتاليزور به سيم حافظه شكلي به منظور افزايش طول عمر ماهيچه ها و نيز كنترل شدت فعال سازي و تحريك اين ماهيچه بود.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ياقوت كبود بلورين مي‌تواند به مرتب شدن نانولوله‌ها به صورت رديف‌هاي منظم كمك كند از اين پديده مي‌توان براي ساخت ترانزيستورها و ابزارهاي الكترونيكي انعطاف پذير كمك گرفت.

به نوشته جديدترين شماره "خبرنامه فناوري نانو"، در چند دهه گذشته سازندگان تراشه ها، مدارهاي الكتروني را كوچك و كوچك تر كردند.

سان جوز مي‌گويد مشكلي كه مدارهاي سيليكوني متداول دارند اين است كه انتظار مي‌رود در ‪ ۱۵‬سال آينده با يك محدوديت فيزيكي در حدود اندازه ‪۱۰‬ نانومتر مواجه شويم.

هم اكنون دانشمندان در حال آزمايش بر روي نانولوله‌ها به عنوان جايگزيني براي اين مواد در آينده هستند.

اين نانولوله‌ها داراي قطري بين يك تا دو نانومتر هستند مشكلي كه اكنون در اين زمينه وجود دارد اين است كه حركت دادن نانولوله‌ها به جاي مشخصشان يك فرايند وقت گير است.

چنگيو زو و همكارانش در دانشگاه كاليفرنياي شمالي به بررسي اين موضوع پرداختند كه آيا سطحي مي‌توان يافت كه نانولوله‌هاي در حال رشد را به طور خودكار به محل مشخصي هدايت كند.

او و همكارانش دريافتند كه ياقوت مي‌تواند نانولوله‌ها را به صورت آرايه‌هاي منظمي جهت دهي كند.

كريستال‌هاي ياقوت بيشتر شبيه برج‌هاي شش ضلعي هستند و برش‌هاي عمودي ياقوت نشان‌دهنده وجود اتم‌هاي آلومينيوم و اكسين در آرايشي است كه به اين رشد منظم كمك مي‌كند.

زو و همكارانش با استفاده از اين آرايه‌ها ترانزيستورهايي را ساختند آنها در يك آزمايش نانولوله‌ها را به صورت منظم بر روي ياقوت رشد داده .

پس از حذف نانولوله‌هاي اضافي با استفاده از پلاسماي اكسيژني الكترودهاي فلزي را ايجاد كردند.

اين دانشمندان نتايج كارشان را در مجله ‪ NANO LETTERS‬به چاپ رساندند.

در صنعت الكترونيك معمولا ترانزيستورهاي مبتني بر نانولوله‌هاي كربني را بر روي تركيبات سيليكوني مي‌ساختند مشكلي كه وجود داشت اين بود كه هنگامي كه الكترودهاي فلزي رسانا و سيليكون نيمه رسانا به هم متصل شدند تشكيل يك خازن مي‌دادند.

يعني بار الكتريكي را در خود ذخيره مي‌كرد اين روش جديد مشكل مصرف انرژي زياد و كارايي كم را حل كرده است، زيرا ياقوت مانند سيليكوني نيمه رسانا نبوده و عايق است .

زو و همكارانش همچنين يك پلاستيك را بر روي ترانزيستورها ابزارهاي الكترونيك انعطاف پذير توليد كنند.

زو مي‌گويد: اين ابزارهاي الكترونيكي انعطاف پذير مي‌تواند در صفحات نمايش تخت بزرگ استفاده شوند.

علي كشاورز يك دانشمند محقق در آزمايشگاه تحقيقات مدار اينتل درباره پژوهش زو وهمكارانش مي‌گويد: در كل او در يك مسير درست حركت كرد تا سووال علمي را كه داراي كاربرد علمي مهمي است حل كند.

كشاورز مي‌افزايد: او حدود ‪ ۴۰‬لوله را در عرضي به اندازه يك ميكرون قرار داده است و ما بايد اين تعداد را به صدها عدد افزايش دهيم.

او همچنين بايد نگران كنترل قطر نانولوله‌هاي كربني باشد و بايد مطمئن شود كه اين آرايش از نانولوله‌ها داراي قطرهاي نسبتا يكسان هستند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
آناليز زيستي و تصويرسازي مولكولي نيازمند نانوذرات فلورسانس است تا بتوان آنها را به عنوان برچسب به كار برد نقاط كوانتومي به جهت داشتن طيف‌هاي برانگيخته وسيع و طول موج‌هاي گسيلي قابل تنظيم درخور توجه هستند.

بر اساس گزارش شماره جديد نشريه "فناوري نانو"، تهيه اين ذرات قابل توليد مجدد نيست همچنين اطلاع كاملي از شيمي اصلاح سطح در دسترس نيست.

در حال حاضر محققان دانشگاه فلوريدا روش تازه‌اي براي ايجاد برچسب هاي چندرنگ از نانوذرات ابداع كردند كه در اين روش سه رنگ آلي درون نانوذرات سيليكا با استفاده از روش ساخت ‪ STOBER‬به كار رفت و به وسيله تغيير نسبت استوكيومتري محققان توانستند ميزان انتقال انرژي رزونانس فلوئورسانس نشانه‌هاي گسيل، را متعادل كنند.

اين روش نانوذراتي را توليد مي‌كند كه هنگام برانگيخته شدن به وسيله يك طول موج رنگ‌هاي متفاوتي از خود نشان مي‌دهند.

به گفته يكي از محققان اين نانوذرات فوايدي از قبيل ساخت آسان فلوئورسانس قوي، مسموميت كمتر، سوسونزدن آب دوست بودن و سازگار بودن با محيط زيست را دارا هستند.

به علاوه جابه جايي بزرگ استوكس كه به وسيله گسيل پذيرنده نانوذرات ‪ FRET‬توليد مي‌شود كاربردهاي وسيعي در نشان‌گذاري و تصويرسازي از خود نشان مي‌دهد.

همچنين لايه پوشاني نانوذرات سيليكا نيز كار نسبتا آساني است بطوريكه كاربرد ديگري نيز مي‌تواند بدين وسيله معرفي شود.

اين نانوذرات مقاوم در برابر نور بوده و با فلوئورسانس بالا، رديابي همزمان و حساس چندين هدف را ممكن مي‌سازند.

بوسيله اين نانوذرات مي‌توان يك روش ديناميك چندرنگ و مكان يابي همزمان براي رديابي پروتئين ها، نوكلئيك اسيدها، دستگاه‌هاي مولكولي و قطعات درون سيستم‌هاي زنده تصور كرد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
در حال حاضر يكي از مطرح‌ترين ايده‌ها در زمينه سلول‌هاي بنيادي، استفاده از قابليت‌هاي منحصر به فرد سلول‌هاي بنيادي بند ناف (‪ (cord blood‬است.

در مقاله‌اي كه به تازگي ارائه شده، آمده است: مزيت اصلي اين سلول‌ها آن است كه اوليه هستند و توان تمايز بالايي دارند. حتي تحقيقاتي در مورد سلول هاي بنيادي غير جنيني به سلول‌ها ماهيچه‌اي قلبي انجام شده است كه نشان مي‌دهند در تمام موارد اين سلول‌ها از نوع سلول‌هاي ‪ CD133‬با منشاء بند ناف بوده‌اند.

"وفايي نژاد" و "صنيعي" از گروه زيست‌شناسي دانشگاه پيام نور مركز ساري در مقاله خود نوشتند كه هدف از انجام اين عمل، تهيه و پيوند نوع خاصي از سلول‌هاي بنيادي بالغ به بيماران قلبي بود.

به نوشته اين محققان، در اين روش جديد كه نوعي درمان با استفاده از سلول‌هاي بنيادي است و نيازمند عمل قلب باز است، ابتدا با استفاده از نور ليزر، بافت عضلاني قلب بيمار در ناحيه دچار ايسكمي تحريك مي‌شوند و سپس سلول‌هاي بنيادي اخذ شده از خود فرد به اطراف ناحيه دچار آسيب، تزريق مي‌شوند تا ضمن تمايز به سلول‌هاي عضله قلب منطقه آسيب ديده را ترميم نمايند.

ماندن بيمار در اتاق عمل به مدت كمتر (كليه مراحل استخراج و پيوند در مدت ‪ ۳‬ساعت)، استفاده از كيت ويژه براي جداسازي سلول‌هاي بنيادي در سيستم بسته و استريل و كاهش انتقال عفونت به بيمار و افزايش احتمال موفقيت در پيوند سلول‌هاي بنيادي و زنده ماندن سلول‌هاي پيوندي ( به علت استفاده از ليزر به عنوان عامل تقويت‌كننده ) از مزاياي اين روش پيوند هستند.

اين مقاله در نهمين كنگره ژنتيك ايران ارائه شد.

نهمين كنگره ژنتيك ايران روز شنبه در محل مركز همايش‌هاي بيمارستان ميلاد افتتاح شد و روز اول خرداد به كار خود پايان مي‌دهد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
نانولوله‌هاي كربني داراي پتانسيل انتقال دارو و آزاد كردن ژن در بدن هستند با اين پيش زمينه محققان از دانشگاه اندن موسسه بيولوژي مولكولي و بافت سلولي ‪ CNRS‬فرانسه و دانشگاه ‪ TRIESTE‬ايتاليا مطالعه كردند كه چگونه نانولوله‌هاي كربني كاركردي شده تك ديواره پس از تزريق وريدي در سرتاسر بدن حركت مي‌كنند.

به گزارش شماره جديد نشريه "فناوري نانو"، ثابت شده است هنگامي كه هيچ انباشتگي بافت قابل ملاحظه يا عضوي كه كاركرد آن مختل شده وجود ندارد نانو لوله‌هاي كربني كاركردي شده به وسيله نانولوله‌هاي سالم به سرعت از گردش خود و ادرار پاك شده اند.

كاسترلوس از دانشكده داروسازي دانشگاه لندن در اين‌باره مي‌گويد:
براي ايمني و دفاع نشان دادن برش عمودي از اين قبيل نانولوله‌هاي كربني بسيار مهم است.

كاسترلوس و همكارانش از نانولوله‌هاي كربني تك ديواره كاركردي شده ب‌ه عنوان چلات‌كننده مولكول دي اتيلين تري آمين نپتااستيك استفاده كردند آنها نانولوله‌ها را با يك ايزوتوپ راديواكتيو اينديم نشان دار كردند تا قابل تصويربرداري شود.

اين گروه براي نشان دادن اثرگذاري نانولوله‌ها را داخل وريد موش ها تزريق كردند نتايج نشان داد كه نانولوله‌هاي كاركردي شده در كبد از دست رفته‌اند و در طول فرايند به سرعت از سيستم گردش خون در كليه‌ها دفع و از ادرار پاك شده اند.

آزمايش بعدي نمونه ادراري به وسيله ميكروسكوپ الكتروني نشان داد نانولوله‌هايي كه سالم بودند دفع شدند همچنين نانولوله‌هاي كربني چند ديواره سالم نيز در سرتاسر بدن عبور مي‌كنند.

كاسترلوس گفت: اميدواريم كه اين كار اساس پيشرفت‌هاي آينده در به كار بردن نانولوله‌هاي كربني كاركردي شده باشد كه در زمينه بيودارويي درماني يا تشخيص و حتي بيشتر از آن در داروسازي كاربرد دارند.

ما نياز داريم كه به هر شكل نيمه عمر نانولوله‌هاي كربني در گردش خون زياد شود تا به آنها شانس ممكن براي رسيدن به بافت هدف داده شود.

به جز تغيير نمايشي سطح، نانولوله‌ها سرانجام دست نخورده بدون در پي داشتن عوارض مهم از بدن خارج مي‌شوند محققان نتيجه كارشان را در ‪PNAS‬ گزارش دادند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
در راستاي برقراري ارتباط ميان افكار انساني و ماشين‌ها، شركت هوندا اعلام كرد كه فناوري جديدي را ابداع كرده است كه به كمك آن حركات بسيار ساده‌ي يك روبات، توسط امواج مغز انسان كنترل مي‌شود.

به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران، از ایسنا، محققان اين شركت مي‌گويند: فناوري جديد هوندا مي‌تواند در آينده جايگزين صفحه‌ي كليد‌ها و تلفن‌هاي همراه شود؛ با استفاده از اين ابداع، مي‌توان در ‌آسيب‌هاي وارده به نخاع به مردم كمك كرد و ماشين خواننده‌ي الگوهاي مغز، رفته رفته كوچك‌تر و شبيه به يك كلاه خواهد شد.

هوندا رسما اعلام كرد كه آخرين محصول اين شركت، نه تنها براي توسعه‌ي هوشمند روبات متحرك Asimo ساخت اين شركت حايز اهميت است،‌ بلكه براي آينده‌ي فناروي‌هاي خودكار نيز سودمند خواهد بود؛ روبات Asimo با 50 اينچ ارتفاع مي‌تواند صحبت كند، راه برود و حتي برقصد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
اولين نشست راهبردي فناوري بيومتريك كشور، امروز نهم خردادماه، با حضور جمعي از صاحبنظران و مسوولان كليدي اين حوزه برگزار شد.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حميد رضا ربيعي - عضو شوراي عالي فناوري اطلاعات و معاون توسعه‌ي ارتباطات علمي ‌مركز تحقيقات مخابرات - به عنوان سخنران در اين نشست تحت عنوان تحقيق و توسعه، كليد توسعه‌ي داخلي فناوري بيومتريك سخنراني كرد.

ربيعي بر اهميت بالاي تعيين نقش‌ها و جايگاه‌ها و همگرايي نهادهاي مختلف در توسعه‌ي فناوري بيومتريك در كشور تاكيد كرد و گفت: هم اكنون متولي خاصي براي توسعه‌ي اين فناوري در كشور تعيين نشده، اما قابليت‌هاي فراواني وجود دارد كه در صورتي كه از كار جدي در اين زمينه غفلت كنيم‌، فرصت از دست خواهد رفت.

به اعتقاد او، فناوري بيومتريك از نيازهاي اساسي است كه نمي‌توان به مصرف كننده بودن صرف در اين حوزه اكتفا كرد و بايد به توليد، تحقيق و توسعه‌ي نيز پرداخت؛ بويژه توسعه‌ي نيروي انساني در اين زمينه را بايد جدي گرفت.

در اين نشست كه در ادامه‌ي فاز مطالعاتي مواجهه با فناوري بيومترويك برگزار شد، ضمن ارايه‌ي گزارشي از دستاوردهاي پروژه‌ي مطالعاتي اجرا شده، راهكارهاي توسعه‌ي فناوري بيومتريك در ابعاد ملي مورد بحث قرار گرفت و تلاش شد كه براي تدوين گام‌هاي توسعه‌ي فناوري بيومتريك كشور، برنامه‌ريزي هدفمند صورت بگيرد.

در اين جلسه به كاربردهاي مهم فناوري بيومتريك شامل راي‌گيري الكترونيك ، شناسايي افراد بيگانه و مجرمان، ساماندهي مهاجران و افراد بي‌خانمان ، افزايش امنيت كارت‌هاي هوشمند، صدور مدارك بهداشتي و درماني با حفظ اطلاعاتي سري افراد ، ساخت كارت‌ها و بليط‌هاي اعتباري و حتي مديريت بحران‌هاي بزرگ شهري اشاره شد.

دكتر ساجدي‌، رييس انديشكده‌ي بيومتريك فردا در اين جلسه، درباره‌ي فناوري بيومتريك، اهميت آن، انواع و كاربردهاي آن، ضرورت استفاده از آن و جايگاه آن در جهان سخن گفت و گزارشي از پروژه‌ي مطالعاتي انجام شده از سوي دفتر همكاري‌هاي فناوري رياست جمهوري ارايه كرد.

وي در مورد اهميت بالاي توجه به فناوري بيومتريك در كشور و بومي‌كردن آن به مسائل امنيتي اشاره كرد و گفت: در بسياري از موارد به خاطر ضرورت حفظ امنيت اطلاعات و سيستم‌هاي استراتژيك در كشور، نمي‌توان فعاليت در اين زمينه را به خارجيان سپرد.

همچنين در ادامه‌ي اين نشست مهندس سجادي- رييس دفتر همكاري‌هاي فناوري رياست جمهوري- به رصد فناوري صورت گرفته در اين دفتر كه به توجه ويژه به فناوري بيومتريك انجامد،‌ اشاره كرد و گفت: زماني كه ما در صدد آغاز مطالعه در حوزه‌ي بيومتريك بوديم، نگراني‌هاي زيادي وجود داشت و انتقاد مي‌شد كه هر گاه موجي از يك فناوري جديد در جهان ايجاد مي‌شود، در كشور ما نيز تا چند وقت انرژي و هزينه‌ي زيادي صرف آن مي‌شود، اما به خاطر نبود سياست مشخص و جدي، پس از مدتي كارها رها مي‌شود.

او افزود: ما نمي‌توانيم از فناوري‌هاي مهمي ‌مانند بيومتريك يا نانو در جهان غافل بمانيم و تاثير شگرفي را كه اين صنايع در اشتغال‌زايي و توسعه‌ي كشور‌ها برجا گذاشته‌اند، ناديده بگيرم، لذا اگر مشكلاتي در عملكردهاي پيشين در كشور وجود دارد، لازم است كه به اصلاح آن نقاط ضعف بپردازيم.

اين نشست از سوي معاونت امور مهندسي دفتر همكاري فناوري رياست جمهوري و با همكاري انديشكده‌ي بيومتريك بنياد توسعه‌ي فردا برگزار شد و در آن نمايندگاني از مجمع تشخيص مصلحت ****، مجلس شوراي اسلامي‌، بانك مركزي، قوه‌ي قضاييه، وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها،‌ دانشگاه‌ها و بخش خصوصي حضور داشتند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
رييس انجمن ژنتيك ايران از موفقيت پژوهشگران كشورمان در توليد موش‌هاي تراريخته (ترانس‌ژنيك) با قابليت توليد تركيبات دارويي انساني در شير آنها و ورود ايران به جرگه كشورهاي داراي فن آوري توليد حيوانات تراريخته خبر داد.

دكتر سيروس زينلي با اعلام اين مطلب به خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: اين موش‌ها كه حاصل دست‌كاري ژنتيكي هستند داراي يك ژن انساني هستند كه سبب مي‌شود شير توليدي آنها حاوي پروتئيني موسوم به «كلسيتونين» باشد كه به عنوان دارو در انسان استفاده مي‌شود.

وي با بيان اين كه تاكنون حدود 50 نمونه از اين حيوانات تراريخته توسط محققان اين طرح در انستيتو پاستور ايران توليد شده است، هدف از توليد اين موش‌هاي ترانس‌ژنيك را بررسي و اثبات انتقال چنين سازه‌هاي ژني انساني به حيوانات عنوان و خاطر نشان كرد: در پي موفقيت مرحله مقدماتي طرح در صدديم اين ژن را به حيوانات بزرگتر از قبيل بز منتقل كرده و از شير آنها به عنوان منبع توليد تركيبات دارويي استفاده كنيم.

عضو هيات علمي انستيتو پاستور ايران در ادامه با اشاره به اين كه با دستكاري ژنتيكي و انتقال ژن، تمام سلول‌هاي حيوان حاوي ژن انساني منتقل شده هستند، علت توليد تركيبات دارويي، تنها در شير موش‌هاي تراريخته را استفاده از آغازگر (فعال كننده ژن) خاصي عنوان كرد كه از گوسفند گرفته شده و سبب فعال شدن اين ژن در سلول‌هاي توليد كننده شير در پستان موش‌هاي توليدي مي شود.

دكتر زينلي در گفت و گو با خبرنگار ايسنا تصريح كرد: با اجراي موفقيت آميز مرحله مقدماتي طرح اميدواريم بتوانيم با راه‌اندازي يك مزرعه ويژه - با توجه به حساسيت‌هاي بسيار بالاي نگهداري از چنين حيواناتي كه قرار است از شير آنها در توليد داروهاي انساني استفاده شود و بايد از هر گونه آلودگي و عوامل بيماريزا مصون باشند - امكان نگهداري دام‌هاي تراريخته در آنها وجود داشته باشد، اين سازه‌هاي ژني را به دام‌هاي بزرگ منتقل كرده و از آنها به عنوان كارخانه‌هايي طبيعي براي توليد داروها استفاده كنيم.

رييس انجمن ژنتيك ايران در ادامه با اذعان به هزينه‌هاي بالاي توليد و نگهداري اين قبيل دام‌هاي تراريخته درباره جنبه‌هاي اقتصادي اين قبيل پروژه‌ها به خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: با اين كه هزينه ايجاد چنين حيواناتي بسيار بالاست ولي در مقابل با استفاده از اين دام‌ها كه به عنوان كارخانه‌هاي زيستي، تنها با خوردن آب و علف، تركيبات مورد نياز ساخت داروها را توليد مي‌كنند، ديگر نيازي به صرف هزينه‌هاي سنگين براي ساخت كارخانه‌هاي بزرگ داروسازي كه تجهيزات بسيار گران‌قيمتي دارند نخواهد بود؛ خصوصا اين كه ژن‌هاي انتقال يافته به دام‌ها به نسل‌هاي بعدي آنها نيز منتقل مي‌شود.

دكتر زينلي تصريح كرد: چنانچه دولت، درصد اندكي از بودجه كلاني را كه هر ساله صرف واردات فرآورده‌هاي دارويي براي بيماران مي‌كند به حمايت از اين پروژه اختصاص دهد مي‌توان داروي مورد نياز بيماران هموفيلي، هورمون رشد، فاكتورهاي انعقادي و داروهاي ديگر را در كشور توليد كرد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
گروه علمي فرهنگي - يك شركت خودروسازي ژاپني با استفاده از تكنولوژي جديدي امكان كنترل حركات ساده روبات ها توسط سيگنال هاي مغزي را به وجود آورده است.
به گزارش مهر، اين تكنولوژي كه در لابراتوارهاي عصب شناسي ATR گسترش يافته است، در آينده جايگزين صفحه كليدهاي كامپيوتري يا تلفن هاي همراه خواهد شد. همچنين به افراد مبتلا به آسيب هاي نخاعي نيز كمك فراواني خواهد كرد.
دانشمندان ژاپني با استفاده از اسكنر «ام آر آي» ، سيگنال هاي مغزي را به دست يك روبات منتقل كردند. در اين آزمايش يك فرد نخست با استفاده از دستگاه «ام آر آي» دستش را مشت، سپس انگشتانش را باز كرد و سرانجام با دستش يك علامت V شكل ساخت. چند ثانيه بعد روبات مورد نظر نيز تمامي اين حركات را انجام داد. به گفته يوكي ياسو كاميتاني پژوهشگر ATR، دانشمندان در نظر دارند تا روباتي را كه قادر به خواندن افكار است، در حد امكان كوچكتر و سبكتر طراحي كنند تا شبيه يك كلاه روي سر افراد قرار گيرد و قابل حمل باشد.
به اعتقاد مسئولان اين شركت ژاپني، اين تحقيق نه تنها امكان تقويت سيستم «آسيمو» ، روبات دو پاي اين شركت را فراهم مي سازد، بلكه در پيشرفته تر ساختن تكنولوژي خودروها نيز موثر خواهد بود.
«آسيمو» روبات دو پاي اين شركت خودروسازي قادر به راه رفتن و سخن گفتن است.
http://hamshahri.net/
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
دانشمندان تا به حال روباتهاي زيادي را كه مي توانند راه بروند , حرف بزنند و يا حتي بدوند را ايجاد كرده اند اما اينبار پروفسوری در كره جنوبي در توسعه روباتها پا را چندين گام فراتر گذاشته و مقوله ای دست نیافتنی را عملی کرده است .روزنامه بسیار معتبر گاردين, Kim Jong-Hwan مدير مركز پژوهش روباتيك ITRC , رشته هايي از نوعی كروموزوم مصنوعي را پرورش داده است كه روباتها را قادر مي سازد passion را احساس كنند تا سرانجام بتوانند تكثير شوند.او گفت: در سه ماه آينده نرم افزاري بر روي روبات اينستال مي شود كه قابليت حس كردن و تمایلات غریزی را به دستگاه ميدهد.Kim اخلاقيات انساني و تكنولوژي را در روباتها با هم در آميخته است.Kim مي گويد: تا به حال پژوهشگران افکار و برنامه های خود را بر روی فعالیتهای فیزیکی روباتها متمركز كرده بودند اما ما در اين ضوابط به ايجاد ماهیت و "essence" فكر مي كنيم. "essence" يك كد كامپيوتري است كه تصميم مي گیرد روبات به سوی احساساتی مثل: خوشحالي , ناراحتي, خشم, خواب آلودگي, گرسنگي و يا ترس گرايش پيدا كند.Kim مي گوید: در ساخت نرم افزار مربوطه از DNA انساني سرمشق گرفته است.

http://www.ir.dezwiz.com/
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
دستگاه‌هاى ره‌ياب يا Navigation مدتهاست كه وارد بازار شده‌اند. استفاده از اين دستگاهها در مسيرهاى كوتاه درون شهرى، مخصوصأ در شهرهاى پرتردد نه تنها به صرفه‌جويى در وقت و سوخت كمك مى‌كند بلكه با يافتن مسير مناسب بار ترافيكى خيابانهاى شلوغ شهر را سبك مى‌كند. در ايران، مهندس مسعود پژوه و همكارانش يكى از مجهزترين سيستم‌هاى ره‌ياب را براى شهر تهران تهيه كرده‌اند. سرمايه گذار اين طرح شركت مگافورس آلمان است.

در اغلب كشورهاى صنعتى مسيرياب‌ها هنگام توليد خودرو بر روى آن نصب مى‌شود. اين سيستم‌ها كه هر روز مجهزتر مى‌شوند بخش وسيعى از خيابانها و جاده‌هاى دنيا را پوشش مى‌‌دهند. مهندس پژوه در مورد نحوه عملكرد اين سيستم‌ها مى‌گويد: در اين طرح احتياج به نقشه خيلى دقيق از مكان هست، نقشه‌اى كه با مختصات كروى تهيه شده، با مشخصات دقيق طول و عرض جغرافيايى، با محاسبه موقعيت از طريق ماهواره در واقع و تطابق به روى نقشه ما مى‌توانيم به اين ترتيب مكان دقيق خودمان را روى نقشه پيدا كنيم.

مهندس مسعود پژوه كه از دانش آموختگان دانشكاه صنعتى شريف است، در آلمان در رشته روباتيك تحصيل كرده است. نقشه مورد نظر او نقشه‌اى است كه در حافظه دستگاه ذخيره شده است.

پژوه: ”شما هر جايى كه باشيد مبدأ حركت‌تان مشخص است. از طريق وارد كردن آدرس شما مى‌توايند مقصدتان را تعيين كنيد. يك سيستم در واقع رياضى مى‌آيد بهترين مسير را براى شما محاسبه مى‌كند و شما مى‌توانيد مسير را دنبال كنيد.“

استفاده از اين دستگاهها در مسيرهاى كوتاه درون شهرى، مخصوصأ درشهرهاى پرتردد نه تنها به صرفه‌جويى در وقت و سوخت كمك مى‌كند بلكه با يافتن مسير مناسب بار ترافيكى خيابانهاى شلوغ شهر را سبك مى‌كند. مهندس پژوه و همكارانش يكى از مجهزترين سيستم‌هاى ره ياب را براى شهر تهران تهيه كرده‌اند. او در مورد روند كار مى‌گويد:” قسمت عمده و مشكل اين سيستم تهيه نقشه است. از آنجايى كه در ايران نقشه‌هاى به روز در دسترس نبود‌، ما مجبور بوديم كه از اول كاملأ خودمان تهران و كرج را نقشه بردارى كنيم.“

وقتى از كلان شهر تهران صحبت مى‌شود بايد ديد اين نقشه را چطور مى‌توان تهيه كرد. پژوه: ” نقشه‌برداری به این صورت است که گروهی از تیم ما یک سال و نیم در تهران در تمام خیابانها که بیشتر از صدهزار خیابان ما در تهران و کرج داریم تک تک خیابانها رفتند، یک سری مشخصات هر خیابان را باید در واقع ثبت می‌کردند تا از طریق آن بتوانند نقشه را ایجاد کنند. بالای صدهزار خیابان باید از لحاظ اسم، موقعیت جغرافیایی، جهت حرکت و سرعت مجاز خیابان تمام این اطلاعات باید ثبت میشد و اینها بعد در آلمان بصورت نقشه پیاده شد.“

مهندس پژوه در مورد نوع اين دستگاه و اينكه بر روى چه خودروهاى قابل نصب است اشاره مى‌كند:” به این صورت که ما طراحی کردیم در واقع به خاطر اینکه امکان خریدش برای مصرف کننده بیشتر باشد، ما از دستگاههای کوچک همراه استفاده کردیم. این دستگاههای همراه را شما مى‌توانید روی هر اتومبیلی نصب کنید و هیچ محدودیتی ندارد و این را مى‌شود حتی به دیگران قرض داد و از این ماشین به ماشین دیگر انتقال داد.“

به عنوان سوال آخر پرسيديم كه دستگاه چه زمانى وارد بازار مى‌شود و از آن مهمتر قيمتش چند است؟ پژوه:”این سیستم الان بصورت کامل تهیه شده و برای مصرف کننده قابل خریداری است در تهران، البته بستگى به سیستم پخش در ایران دارد ولی ما فکر مى‌کنیم حدودا ۶۵۰ هزار تومان برای مصرف کننده باشد.“

مهندس پژوه مهمترين هدف اين پروژه را حل مشكل ترافيك شهر تهران عنوان مى‌كند. برنامه آينده اين تيم زبده برنامه نويس و طراح ساخت سيستم‌هاى ره‌ياب شهرهای بزرگ ایران مانند اصفهان، شیراز، تبریز، مشهد است.

پژوه در انتها اشاره مى‌كند: ”افراد تیم بچه های باهوش ایرانی هستند و من از همه در اینجا تشکر مى‌کنم.“
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ایران-گروه اجتماعى- انقلاب علمى ژنتيكى در ايران نگاه جدى دنيا را به سوى خود جلب نموده است.
دكتر سيروس زينلى رئيس نهمين كنگره همايش ژنتيك كشور صبح ديروز در حاشيه برگزارى اين همايش با اعلام اين مطلب به خبرنگار ما گفت: ايران در تشخيص بيمارى هاى قبل و پس از تولد از استانداردهاى جهانى نيز فراتر است.
وى افزود: تشخيص انواع بيمارى هاى صعب العلاج خطرناك و پرهزينه مانند تالاسمى، هموفيلى، اختلالات ژنتيكى و بيمارى هاى مشابه كه صرف نظر از مشكلات روحى، روانى فراوان براى بيماران و خانواده هايشان سالانه ميلياردها تومان هزينه بر مردم و دولت تحميل مى كنند از مهم ترين ويژگى هاى اين علم در دنياى كنونى است. حال آن كه دنياى آينده اميدوار است با تكيه بر پيشرفت هاى اين علم از بروز و شيوع بسيارى از بيمارى هاى خطرناك و پر هزينه به شدت بكاهد.
رئيس انجمن ژنتيك ايران تصريح كرد: اين علم در تشخيص و پيشگيرى از انواع بيمارى هاى جانورى و آفات گياهى و توليد فرآورده هاى كشاورزى و شيميايى مختلف نيز از اهميت ويژه اى برخوردار است.
< كاهش انواع بيمارى ها در آينده
دكتر زينلى در بخش ديگر اين گفت وگو با اعلام اين كه به طور قطع در چند سال آينده با كاهش تعداد مبتلا يان به بيمارى هاى تالاسمى، هموفيلى و ژنتيكى در كشور روبرو خواهيم بود، خاطرنشان كرد: در سال هاى اخير با كمك علوم ژنتيك از تولد هزاران كودك بيمار جلو گيرى شده است.
به گفته وى ، ايران به دليل برخوردارى از دانشمندان و متخصصين توانمند و بهره مندى از تكنوفناورى پيشرفته دنيا در حال حاضر از پيشرفته ترين كشورهاى دنيا در علم ژنتيك است كه در صورت حمايت هاى دولت و نهادهاى مختلف از انجمن ژنتيك ايران مى توانيم به قدرت ژنتيكى دنيا نيز مبدل شويم.
< ژن درمانى، تحول در دنياى پزشكى
دكتر زينلى ابراز اميدوارى كرد كه با تكميل تحقيقات نهايى دانشمندان و پژوهشگران ايرانى در سال هاى آتى با تزريق ژن هاى درمانگر به بدن بيماران نياز به درمانهاى دارويى در آنان حذف شود. زيرا بدين ترتيب ژن ها به جنگ سلولهاى بيمار مى روند. حال آن كه اميد مى رود دارو نيز بر اساس ساختار ژنتيكى افراد به آنان تجويز شود.
او با اشاره به شناسايى ۱۵ هزار نوع بيمارى ژنتيكى در جهان تصريح كرد: هم اكنون امكان تشخيص حدود ۸۰۰ نوع از اين بيمارى ها وجود دارد كه ايران در درمان ۴۰ نوع از اين بيمارى ها موفق بوده است.
< كم توجهى پزشكى قانونى
رئيس انجمن ژنتيكى كشور بااشاره به تصويب قوانين مدون با رعايت اصول شرعى در زمينه تشخيص انواع بيمارى ها قبل از تولد اظهار داشت: متأسفانه در حال حاضر پزشكى قانونى به وظيفه خود در برخى موارد كه منجر به عسر و حرج خانواده ها مى شود كم توجهى مى نمايد. بدين ترتيب برخى از كودكان كه دچار بيمارى هاى مختلف بوده و بيمارى آنان قبل از تولد شناسايى مى شود به دنيا مى آيند، در حالى كه مى توان با تغيير نگرش ها در اين زمينه از بروز بسيارى از چالش هاى اجتماعى و اقتصادى براى خانواده ها با كمك علم ژنتيك جلوگيرى كرد.
< رشد دوبرابر اطلاعات در ۲۰ ماه
دكتر منصور كبگانيان معاون پژوهشى وزارت علوم، تحقيقات و فناورى در همايش ژنتيك ايران گفت: طى ۲۰ ماه گذشته اطلاعات بشر در اين زمينه دوبرابر شده كه رشد سرسام آورى را نشان مى دهد كه اميدى براى درمان بيماران صعب العلاج است. وى افزود: روش هاى تشخيص مولكولى و ژنتيكى و بيماريها به ويژه بيمارى هاى عفونى و سرطان ها در انسان و حيوان، رونق بهره گيرى از گياهان تراريخته در ۱۰۰ ميليون هكتار اراضى و نيز معرفى مستمر ارقام جديد گياهى مرهون تحولات اين رشته است.
نهمين كنگره ژنتيك ايران با هدف ارائه آخرين دستاوردهاى تحقيقاتى ژنتيك كشور و فراهم كردن فضاى بحث و تبادل نظر بين متخصصان علوم گوناگون ژنتيك، از سى ام ارديبهشت ماه جارى تا اول خرداد ماه به همت انجمن ژنتيك ايران و با همكارى وزارتخانه هاى علوم، تحقيقات و فناورى و بهداشت، درمان و آموزش پزشكى و سازمان ها و مراكز علمى، تحقيقاتى و پژوهشى مرتبط، در مركز همايش هاى بيمارستان ميلاد تهران برگزار مى شود.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ایران-گروه اجتماعى - در طرحى تحقيقاتى كه در پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهى انجام گرفت، پژوهشگران موفق شدند سلول هاى بنيادى جنينى انسان را به سلول هاى كبدى تمايز داده و آنها را به دو صورت دوبعدى و سه بعدى كشت دهند.
سيدمحمود هاشمى عضو گروه سلول هاى بنيادى پژوهشكده رويان اعلام كرد كه نتايج اين طرح تحقيقاتى تاكنون توسط دو ژورنال بين المللى جهت چاپ مورد پذيرش قرار گرفته و نيز در سه همايش بين المللى ارائه شده است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه علمي فرهنگي- علي اصغر محمدي: نهمين همايش ژنتيك ايران صبح ديروز با هدف معرفي آخرين دستاوردهاي علم ژنتيك با حضور جمعي از مسئولان وزارتخانه هاي علوم، تحقيقات و فناوري، جهاد كشاورزي و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، استادان، پژوهشگران و فعالان عرصه علم ژنتيك در محل سالن اجتماعات بيمارستان ميلاد تهران آغاز به كار كرد.
به گزارش همشهري، دكتر منصور كبگانيان در مراسم افتتاحيه اين همايش اظهار داشت: بر اساس آمار ارائه شده در بيست ماه اخير اطلاعات بشر در زمينه ژنتيك دو برابر شده است و اين روزنه اميدي براي درمان بيماران صعب العلاج است و از سوي ديگر روش هاي تشخيص ملكولي _ ژنتيكي نور اميدي جهت درمان بيماري هايي چون انواع سرطان ها در انسان و حيوانات است. وي افزود: رونق بهره گيري از گياهان تراريخته و معرفي مستمر ارقام جديد گياهي نيز از ديگر پيشرفت هاي علم ژنتيك است. به گفته معاون پژوهشي وزارت علوم اگرچه درمان و يافتن راه هاي جديد براي درمان انواع سرطان ها بحثي نو در عرصه علم ژنتيك محسوب مي شود، اما علم ژنتيك با مسائل جديدي روبه رو است كه دستيابي به اين نكات جديد در علم ژنتيك، اهميت اين علم را بيش از پيش مشخص مي كند.
دكتر كبگانيان اضافه كرد: معرفي راه هاي تشخيص و درمان بيماري هاي ژنتيكي و غيرژنتيكي به ويژه بيماري هاي عفوني، واكسن ها و داروهاي جديد، توليد گياهان مقاوم به بيماري ها به ويژه بيماري هاي ويژه قرن اخير و تطبيق بيشتر گياهان با محيط زيست، اطلاع از ساختار ژنوم ها و آشنايي با ساختار ژنتيكي گونه ها از ديگر عرصه هاي مهم علم ژنتيك است.
وي در ادامه افزود: علم ژنتيك «علمي بين رشته اي» است، چرا كه رشته هاي علمي مختلفي چون علم پزشكي، كشاورزي، صنايع غذايي، دامپزشكي، رياضي، نانوتكنولوژي، كامپيوتر و ... به اين رشته وابسته بوده و به آن مرتبط هستند و به اين ترتيب خط كشي و مرزبندي ميان علوم معنا ندارد.دكتر كبگانيان با اشاره به پايبندي به اخلاق در عرصه فناوري، از ديگر اصول مهم و مورد توجه در عرصه علوم به ويژه علم ژنتيك گفت: «اخلاق در رشد فناوري و رعايت اخلاق زيستي يكي از مهمترين نكات مورد توجه در علم ژنتيك است و به عبارتي، اگر رشد فناوري با رعايت اخلاق زيستي همراه باشد، نتايج به مراتب بهتري حاصل خواهد شد.
وي درباره كيفيت و كميت تحقيقات در كشورمان اظهار داشت: اگرچه از جهت تعداد پزشكان و پژوهشگران به جايگاه نسبتاً مطلوبي دست يافته ايم، اما لازم است تا به بحث كيفيت و ارتقاي سطح كيفي پژوهش ها توجه بيشتري شود. معاون پژوهشي وزارت علوم، برقراري ارتباط بين پژوهشگران را يكي ديگر از راهكارهاي دستيابي به نتايج بهتر در زمينه پژوهش هاي علمي دانست؛ به اين معني كه هرچه ميزان ارتباط و هماهنگي ميان مراكز پژوهشي و پژوهشگران بيشتر باشد، به همان نسبت مي توان به نتايج بهتري دست يافت.
دكتر كبگانيان درباره تشكيل شبكه هاي پژوهشي توضيح داد: در زمينه گياهان دارويي حدود ۲۰ مركز پژوهشي به يكديگر مرتبط شده اند كه هرچند در ابتدا نوعي رقابت ميان اين مراكز وجود داشت اما اكنون برقراري ارتباط اين مراكز نتايج بسيار مطلوبي را در پي داشته است؛ به طوري كه اين مراكز به برگزاري جلسات، وضع قوانين، لوايح و ... به صورت مستقل اقدام كرده و به طور مستقيم با مراكزي چون مجلس ارتباط برقرار مي كنند.وي در پايان افزود: دو روز ديگر همايشي با هدف لزوم برقراري ارتباط ميان پژوهشگران و پژوهشكده هاي علمي برگزار خواهد شد كه در اين نشست درباره تشكيل «شبكه پژوهشكده هاي ژنتيكي» بحث و گفت وگو خواهد شد و ما از نظر استادان در اين زمينه استقبال مي كنيم.
به گزارش همشهري در ادامه دكتر سيروس زينلي ، رئيس نهمين همايش ژنتيك ايران طي سخناني با پيشرفت هاي علم ژنتيك طي ۱۵ سال اخير و بودجه تحقيقاتي كشور اظهار داشت:« طي ۱۵ سال اخير شاهد پيشرفت هاي شايان توجهي در زمينه علم ژنتيك در كشور هستيم، اما متأسفانه بودجه تحقيقات در سال جاري از ۶۷ ۰‎/درصد به۴۵ ۰‎/ درصد كاهش يافته است و اميد است بودجه بخش تحقيقات به ويژه در زمينه ژنتيك از اعتبارات ويژه تأمين شود.»
وي درباره تأثير تخصيص بودجه بيشتر به بخش تحقيقات اظهار داشت: صرف ۷۰ ميليون دلار هزينه خريد دارو براي بيماران مبتلا به تالاسمي، يكي از بودجه هاي هنگفت است كه اگر تنها بخشي از اين بودجه صرف تحقيقات شود، نتايج بسيار خوبي خواهيم گرفت.
رئيس انجمن ژنتيك ايران، تشكيل ۵ شبكه تحقيقاتي در وزارت بهداشت را يكي از راهكارهاي اين وزارتخانه جهت سامان بخشيدن به وضعيت پژوهش در كشور دانست و افزود: به اين ترتيب مي توان با كاربردي تر كردن نتايج پژوهش ها به نتايج بهتري دست يافت. دكتر زينلي در پايان افزود: رعايت قانون «حق پژوهشگر» (پتنت) مي تواند گامي مؤثر جهت جلوگيري از ضايع شدن حق پژوهشگران و در نتيجه استقبال بيشتر پژوهشگران از پژوهش و تحقيق شود.
در ادامه دكتر محمدعلي ملبوبي دبير علمي همايش گفت: در اين نشست سه روزه پژوهشگران در ۴ محور شامل؛ ژنتيك انساني، گياهي، جانوري و ريزسازواره ها با ارائه مقاله به بحث و گفت وگو خواهند نشست.
وي افزود: از برنامه هاي جنبي نهمين همايش ژنتيك مي توان به برگزاري ۲كارگاه بيوانفورماتيك، نمايشگاه مواد و تجهيزات و برگزاري نشست روز جهاني تنوع زيستي (اول خردادماه همزمان با آخرين روز همايش) برگزاري مجمع عمومي انجمن بيوتكنولوژي، اشاره كرد.
دكتر ملبوبي با اشاره به ضرورت برگزاري چنين همايشي گفت: بررسي چالش هايي چون توجه به افزايش تعداد دانشكده هاي فعال در عرصه ژنتيك (اكنون تنها ۵ دانشگاه در زمينه ژنتيك فعالند) اشتغال دانشجويان به ويژه فارغ التحصيلان كشاورزي در گرايش هاي مختلف، حفظ گونه هاي خاص و در حال انقراض در ايران، بررسي دقيق تر بيماري هاي ژنتيكي چون هموفيلي، تالاسمي و ... ايمني زيستي گياهان تراريخته (ترانس ژنتيك) و برقراري ارتباط بيشتر ميان پژوهشگران است كه اميد است برگزاري اين نشست ها راهي جهت ارائه راهكارهاي مفيد جهت رفع اين چالش ها نيز باشد. اين همايش سه روزه فردا خاتمه مي يابد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-عليرضا سزاوار :واقعاً جالب است كه كامپيوتر شما بتواند درك كند چه موقع از دستش ناراحت هستيد و بعد طوري خود را تنظيم كند تا باعث آرام شدن شما بشود! فناوري درك احساس اين امكان را فراهم خواهد آورد كه كامپيوترها روزي موفق به اين كار شوند.
«كريستين پيتر» دانشمند علوم كامپيوتر مؤسسه «گرافيك هاي كامپيوتري فرانهوفر» در آلمان به همراه ساير همكارانش در حال كار روي سامانه اي هستند كه اطلاعات مربوط به حالت احساسي فرد را جمع آوري مي كند. جمع آوري اين اطلاعات با استفاده از فناوري صدا، لمس و بينايي انجام خواهد شد. سامانه سپس با تفسير اين اطلاعات به طور مقتضي اقدام مي كند. براي مثال اگر كامپيوتر احساس كند كه كاربر مضطرب است، بلافاصله رنگ زمينه نمايشگر را تنظيم مي كند، صداي موسيقي زمينه را كم مي كند، گرافيك هاي تصويري را كوچك و يا بزرگ مي كند، جريان اطلاعاتي را كه در اختيار كاربر قرار مي گيرد، تعديل مي كند و يا به سادگي از وي عذرخواهي مي كند.
«كريستين پيتر» مي گويد: در مورد انسان ها، ما از كساني كه به احساسات ديگران اهميت نمي دهند اصلاً خوشمان نمي آيد و در مقابل از افرادي كه برخي بازخوردهاي احساسي از خود نشان مي دهند، خوشمان مي آيد، پس چرا اين موضوع در مورد كامپيوترها متفاوت باشد. اما درك احساس يك شخص هميشه موضوعي ساده نيست. روش هاي فعلي جمع آوري اطلاعات پژوهشگران را وادار مي كند تا كاربر را در محيط آزمايشگاهي به تعدادي الكترود متصل كرده و رفتار وي را تحت نظر بگيرند. روش هاي ديگري هم مانند استفاده از ويدئو و دستگاه ضبط صوت وجود دارد كه به وسيله آنها حركات كاربر به طور كامل تحت نظر قرار مي گيرد و صداي وي تجزيه و تحليل مي شود.
اين روش به كاربر اجازه مي دهد تا به طور طبيعي تري رفتار كند ولي جريان اطلاعات در زماني كه كاربر از اين وسايل خيلي دور مي شود، قطع مي گردد. پيتر و گروه او در حال طراحي فناوري هستند كه احساسات خود را در زماني كه مشغول كار با كامپيوتر است، بدون جلب توجه وي دريافت و درك مي كنند.
آخرين نمونه آزمايشي آنها يك دستكش الكترونيكي و بي سيمي است كه ميزان تپش قلب، فشار خون و دماي پوست را اندازه گيري مي كند. پيتر اين دستكش را در ماه مارس در نمايشگاه «CeBit» دومين نمايشگاه بزرگ صنايع الكترونيك جهان كه در شهر هانوفر آلمان برگزار شد، در معرض ديد علاقه مندان و مردم قرار داد و بسيار مورد استقبال قرار گرفت و باعث دلگرمي بيشتر اين گروه شد.
«روزاليند پيكارد» دانشمند علوم كامپيوتر مؤسسه فناوري ماساچوست (MIT) در اين مورد مي گويد: مؤسسه فرانهوفر در زمينه نوآوري كامپيوتري مرزشكن است و در صورتي كه از آنها حمايت هاي بزرگتري صورت گيرد، بدون شك آينده اي درخشان در انتظار دارند. اطلاعات جمع آوري شده توسط اين دستكش به طور بي سيمي به يك بخش پايه انتقال داده مي شود كه اين بخش اطلاعات را روي يك كارت حافظه اي ذخيره مي كند و يا آنها را به بانك اطلاعات مي فرستد.
نرم افزاري كه گروه پيتر آن را نوشته اند اطلاعات را تحليل مي كند و الگوهايي را كه نشان دهنده احساسات خاصي هستند، استخراج مي كند. براي نمونه، اگر ميزان ضربان قلب فرد به سرعت افزايش يابد و حرارت پوست از يك آستانه خاص پايين تر برود، نشان دهنده عصبانيت آن فرد است. تركيبي متفاوت از متغيرهاي ديگر نشان دهنده اين است كه فرد كمي تعجب زده و يا خيلي متعجب است.
گروه فرانهوفر آلمان همچنين در حال كار روي نوعي فناوري است كه خصوصيات چهره فرد را با استفاده از دوربين اينترنتي (وب كم) مشاهده و قرائت و تحليل مي كند. هدف از اين فعاليت ها جمع آوري تمامي اطلاعات مشخص كننده احساسات فرد در بانك اطلاعات و در نتيجه تحليل اين اطلاعات در زمان واقعي و برنامه ريزي كامپيوتري براي واكنش به موقع است تا شما در كنار كامپيوتر خود همواره احساس آرامش داشته باشيد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه علمي فرهنگي - عميد نمازي خواه:روسيه به تازگي جديدترين سيستم موشكي خود را با موفقيت آزمايش كرد.
ژنرال استاف - فرمانده نيروهاي نظامي روسيه- گفت: اين موشك مي تواند به سخت ترين سيستم هاي ضدموشكي نفوذ كند و آنها را به صورت كامل منهدم سازد. رئيس جمهور روسيه- ولاديمير پوتين- نيز در سخنراني خود اعلام كرد: اين موشك مدرن مسير غيرقابل پيش بيني دارد و به همين دليل از موشك هاي كنوني متمايز است و به نيروهاي نظامي روسيه كمك مي كند تا در تعادل استراتژيكي با آمريكا قرار بگيرند، هرچند كه ذخاير و تسليحات نظامي آمريكا بيشتر از روسيه است،ولي اين موشك ميزان قدرت را اگر بيشتر نكند، حداقل به تعادل مي رساند.
اين موشك جديد در ماه فوريه آزمايش شد و هم اكنون مراحل تكامل آزمايشات علمي را در پيش دارد. روسيه اميدوار است كه تمامي موشك هاي بالستيك قاره پيماي خود را با استفاده از اين سيستم بازسازي كند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ايسنا: محققان دانشگاه ساوتهمپتون انگليس موفق به ابداع نوعي شيوه برچسب زني نوري، مبتني بر الگوهاي شبكه هاي نانوساختاري شدند. به گفته اعضاي اين تيم با اين شيوه مي توان بيش از ۱۰۹ ذره متمايز از هم را كد گذاري كرد كه اين موفقيتي بسيار مطلوب در زمينه باركدهاي غيرتماسي است. سم بريتول از اعضاي اين تيم اظهار داشت: «مهمترين برنامه ما براي اين باركدها استفاده از آنها به عنوان برچسب، براي تركيبات شيميايي، براي برچسب گذاري مولكول هاي منفرد با ميكرومهره هاي برچسب دار است.»
از كاربردهاي زيستي اين روش مي توان برچسب گذاري گياهان، حيوانات، پرندگان، حشرات و هر سلول منفردي را نام برد. همچنين كاربردهاي بسيار گسترده اي در زمينه هاي امنيتي مانند اسكناس ها، كارت هاي اعتباري، برچسب گذاري محصولات و نيز برچسب گذاري اجزاء الكترونيكي كوچك روي تراشه ها دارد. به گفته وي، كد مربوط به هر برچسب بصورت تناوب هايي از شبكه ها ذخيره شده و با تشخيص زاويه اولين پرتو تنظيمي پراشيده شده از برچسب خوانده مي شود.
يكي از مهمترين چالش هاي موجود در اين شيوه، طراحي يك دستگاه نوري است كه بتواند تمام پرتوهاي پراشيده شده را جمع آوري كند. اين گروه از روش ليتوگرافي پرتو الكتروني براي لايه نشاني شبكه هاي پراش كروم ۵۰*۵۰ ميكروني با ضخامت ۶۰ نانومتر، روي بسترهايي شيشه اي با قدرت وضوح ۱۰۰ نانومتري، استفاده كرد و حاصل اين كار اختراع يك كتابخانه تراشه اي شامل بيش از ۷۴۰۰ شبكه منحصر به فرد بود. اين گروه سپس الگوهايي براي برچسب هاي منظم تر با بررسي تئوري شبكه هاي بدست آمده از كتابخانه تراشه اي طراحي كردند، كه اين عمل به ساخت تقريباً ۶۸۰۰۰ برچسب متمايز از هم منجر شد كه پس از قراردادن شبكه ها روي هم توليد شدند و شامل سه شبكه اصلي بودند.
تعداد شبكه هايي كه مي توان با روي هم قرار دادن، ساخت، به واسطه تفكيك پذيري ساخت ۱۰۰ نانومتري محدود مي شود. يك برچسب شامل تعداد بيشتري از شبكه هاي قرار گرفته روي يكديگر مي باشد كه عموماً شامل اجزاء كوچك تري است كه نمي توان آنها را با همان دقت اوليه دوباره سازي كرد.
به گفته بريتول بين شبكه هاي قرار گرفته روي يك برچسب فعل و انفعالاتي رخ مي دهد كه ممكن است به محدود شدن تعداد شبكه هايي منجر شود كه مي توانند بر روي يكديگر قرار گيرند. اين گروه در حال بهبود ظرفيت هاي خازن ها و نيز بهينه سازي پتانسيل فناوري براي چنين كاربردهايي است. بريتول اضافه كرد : «ما كارمان را جهت توليد برچسب هايي با مواد زيست سازگار به منظور استفاده براي كاربردهاي زيستي و شيميايي، آغاز كرده ايم و هم اكنون در حال مطالعه بر روي الگوهاي پيچيده تري از شبكه ها، به منظور افزايش ظرفيت برچسب ها و رمزگذاري هاي بيشتر هستيم.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه علمي فرهنگي-علي اصغر محمدي:جايزه ژنتيك به بهترين متخصص در زمينه ژنتيك اعطا مي شود. به گزارش همشهري دكتر سيروس زينلي رئيس انجمن ژنتيك ايران در آيين اختتاميه نهمين كنگره ژنتيك ايران كه شامگاه اول خرداد ماه جاري در مركز همايش هاي بيمارستان تهران برگزار شد با اعلام اين خبر گفت: جايزه ژنتيك در كنگره بعدي و براي نخستين بار در كشور به بهترين فعاليت، بهترين مقاله و بهترين متخصص كه در زمينه ژنتيك فعاليت كرده باشد اعطا مي شود.
عضو هيأت علمي انستيتو پاستور ايران با اشاره به اهداي جايزه بيوتكنولوژي از سوي دانشگاه تربيت مدرس به بهترين بيوتكنولوژيست گفت: انجمن ژنتيك ايران نيز براي بهترين متخصص ژنتيك جايزه اي در نظر گرفته است البته همچون جايزه بيوتكنولوژي چشمگير نيست و هنوز ميزان قطعي جايزه مشخص نشده است اما قطعاً سخنراني و مقاله برتر مورد تقدير قرار مي گيرد.
وي افزود: به لحاظ همپوشاني موضوع ژنتيك و بيوتكنولوژي، قرار است يك سال كنگره ژنتيك و يك سال نيز كنگره بيوتكنولوژي برگزار شود و همه بايد دست در دست هم براي سربلندي و پيشرفت كشور بكوشيم.
رئيس انجمن ژنتيك ايران پيشرفت سطح علمي و تنوع فعاليت ها در مقالاتي كه در اين كنگره ارائه شده بود را مطلوب ارزيابي كرد و گفت: در پايان برنامه چهارم توسعه بايد ۱۴۰۰ مركز تحقيقاتي داشته باشيم و براي رسيدن به اين هدف تربيت نيروي انساني از اولويت خاصي برخوردار است، البته بايد توجه داشت كه ابزار و امكانات نيز از جمله نيازهاي اوليه تحقق اين هدف است.زينلي اين كنگره را به مثابه جرقه اي براي جوانان و دانشجويان خواند و اظهار داشت: اميد است اين كنگره موجب شود تا دانشجويان انگيزه بيشتري براي فعاليت در زمينه ژنتيك داشته باشند.در پايان اين مراسم دكتر وجداني، مؤسس بانك ملي ژن گياهي و دكتر كريمي نژاد مسئول برگزاري دوره ژنتيك براي پزشكان سخنرانان كليدي لوح تقدير دريافت كردند. همچنين در بخش مسابقه داستان نويسي علمي تخيلي با موضوع ژنتيك فائزه غفار حدادي با داستان «بنگاه انرژي زايي» ، فاطمه افشار با داستان وقتي بيوتكنولوژي دوباره آمد، محمد علي خدادوست با داستان «راز» و تاراسلگي با داستان «FTV» به ترتيب رتبه هاي اول تا چهارم را به خود اختصاص دادند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه علمي فرهنگي: به گزارش رسانه هاي چين، شماري از مهندسان چيني يك قطار مغناطيسي را كه با فاصله از روي ريل حركت مي كند و يك ترن كوچك محسوب مي شود، ساختند. اين قطار جديد۱۸،تن وزن دارد و سرعت آن ۱۶۰ كيلومتر در ساعت است و گنجايش جابجايي ۶۰ مسافر را دارد.
اين قطار در مجموع نزديك به ۱۱متر طول و دو متر و ۶۰ سانتيمتر عرض و سه متر و ۳۰ سانتيمتر ارتفاع دارد و در شهر چانگ دو مركز استان سي چوان در جنوب غرب چين ساخته شده است.
آزمايش هاي انجام شده بر روي اين قطار با موفقيت به پايان رسيده و مهندسان چيني مي گويند كه به فناوري ساخت قطارهاي مغناطيسي با سرعت پايين دست يافته اند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه علمي فرهنگي-علي اصغر محمدي: گروه مهندسي جوش دانشكده مهندسي و علم مواد دانشگاه صنعتي شريف براي نخستين بار به دانش و تكنولوژي جوشكاري اصطكاكي- اغتشاشي دست يافت.
به گزارش همشهري دكتر اميرحسين كوكبي، استاد دانشكده مهندسي و علم مواد دانشگاه صنعتي شريف، گفت: پروژه جوشكاري اصطكاكي- اغتشاشي از سال ۱۳۸۰ و بعد از مشاهده يك فيلم يك دقيقه اي شروع شد و در سال ۱۳۸۳ با بهره گيري از پنج پايان نامه كارشناسي ارشد و همكاري سه نفر از دانشجويان پيگيري شده و در حال حاضر نيز اقداماتي براي تكميل اين دانش ادامه دارد.
وي افزود: جوشكاري اصطكاكي و اغتشاشي فرآيندي است كه براي نخستين بار در سال ۱۹۹۳ در جهان مطرح شد و عمر آن كمتر از ۱۵سال است و در آن هيچ گونه ذوبي صورت نمي پذيرد.
مسئول گرايش جوشكاري دانشكده مهندسي و علم مواد دانشگاه صنعتي شريف با اشاره به اينكه دانش جوشكاري اصطكاكي- اغتشاسي در سطح جهان در اختيار يك شركت سوئدي است و اطلاعات ناچيزي درباره اين پروژه از سوي منابع خارجي در اختيار آنها قرار گرفت اظهار داشت: به رغم تحريم اعمال شده در اين زمينه، ايران دومين كشور در سطح جهان است كه اين تكنولوژي را در اختيار دارد.
دكتر كوكبي، ايجاد فاز جوش بدون عيب (Defect free) را از جمله مزاياي اين فرآيند عنوان كرد و گفت: تشكيل نشدن فاز مذاب، اتصال دهي آلياژهاي جوش ناپذير به روش هاي ذوبي همانند آلياژهاي رسوب سختي شده و كامپوزيت ها، اتصال دهي آلياژهاي ناهمجنس مانند آلومينيوم به مس يا فولاد و تغيير نكردن زياد در خواص مكانيكي و متالورژيكي نواحي اطراف جوش، از مزاياي كيفي اين طرح است.
به گفته وي در اين فرآيند، عيوب ابعادي اعوجاج و تنش هاي پسماند تقليل مي يابد، استحكام خستگي بالا تا سه برابر جوش هاي ذوبي است و بخار، جرقه، پاشش يا اشتعال قطعه ايجاد نمي شود.
استاد دانشكده مهندسي و علم مواد دانشگاه صنعتي شريف اضافه كرد: طرز كار اين دستگاه، شبيه دستگاه فرزكاري(FSW )است. اين دستگاه از دو سيستم محركه تشكيل شده كه يكي حركت انتقال را انجام مي دهد و ديگري نيروي محركه چرخنده ابزار است كه با دور بسيار زياد مي چرخد. علاوه بر آن، سيستم فيكسچري قطعه را نگه مي دارد؛ سيستم خنك كننده قطعه و سيستم اندازه گيري دما و فشار كه روي فلزات با ضخامت هاي مختلف انجام مي شود.
دكتر كوكبي با اعلام اينكه سيستم تغيير سرعت دوراني از نوع اينورتوري و سيستم تغيير سرعت خطي تلفيقي از جعبه دنده واينورتور است، گفت: قابليت تنظيم متغيرهاي وابسته به زمان همانند Decelerate , Accelerate براي تغيير دور الكتروموتور و در نتيجه تغيير در سرعت هاي دوراني و خطي، از مهمترين مزاياي سيستم اينورتوري است. از سوي ديگر، سيستم اينورتوري امكان انجام تنظيمات الكترونيكي و مكانيكي و همچنين بازخورد گرفتن از سيستم براي مشاهده دور بر حسب RPM را فراهم مي كند. وي با اشاره به اينكه لزوم استفاده از سنسورهايي براي ثبت دقيق پارامترهايي همچون گشتاور، نيروي فشاري و دما در اين فرآيند در حال بررسي است افزود: اتصال غير همجنس AL-CU، سيستم خنك كننده و تكميل سيستم اينورتوري، از جمله اقداماتي است كه در حال انجام است.
به گفته دكتر كوكبي اين دستگاه در مقايسه با نمونه خارجي، بازدهي بيشتري دارد و انرژي كمتري نيز مصرف مي كند و در صورت ضرورت، توانايي انتقال اين دانش را داريم.
وي هزينه ساخت اين دستگاه را تا اين مرحله ۱۵ميليون تومان اعلام كرد و گفت: مركز صنايع نوين وزارت صنايع و معادن در ساخت اين دستگاه همكاري داشته است.
 
بالا