• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار و مقالات مرتبط با علم و دانش ، فن آوري هاي نوين

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ايسنا: جست و جوهاي اكتشافي دانشمندان در اعماق اقيانوس ها به كشف گونه هاي جديد و نادري از جانوران ريزشناور بر سطح درياها منجر شده كه حيرت دانشمندان را در پي داشته است.
گروهي از دانشمندان خود را به سواحل جنوب شرق آمريكا رسانده و با شنا در اعماق اقيانوس در ناحيه اي ميان سواحل اين كشور و آب راه ميان آتلانتيك به عكسبرداري از گونه هاي مختلف جانداران ريز شناور در اقيانوس پرداختند و در همين عكسبرداري در كمال حيرت در عمق ۱ تا ۵ كيلومتري اقيانوس با حدود ۲۲۰ گونه جديد و ناشناخته از اين نوع جانداران روبه رو شدند.
دانشمندان هزاران نوع جاندار كشف شده از اين نوع را طبقه بندي كرده و به يافته هاي جالب توجهي است يافتند. ماموريت اين دانشمندان بر روي كشتي تحقيقاتي شان حدود ۲۰ روز به طول انجاميد.
اين برنامه جالب توجه علمي تحقيقاتي به عنوان بخشي از يك تلاش گسترده جهاني است كه در قالب آن جانداران ريز شناور در اقيانوس ها و درياها تا سال ۲۰۱۰ ميلادي مورد بررسي و طبقه بندي قرار خواهند گرفت.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ايسنا: پژوهشگر ايراني دانشگاه واترلو كانادا با بهره گيري از تكنيك نوين سيليكون هاي كروي موفق به افزايش بازده سلول هاي خورشيدي شد. مجيد غرقي، دانشجوي دكتراي الكترونيك دانشگاه واترلو و همكارانش در تلاشند با بهره گيري از تكنيك نامتعارف سيليكون هاي كروي به جاي تكنيك هاي متداول ساخت نيمه هادي ها كه مبتني بر سيليكون ورقه اي است. هزينه هاي توليد سلول هاي خورشيدي را به نحوي كاهش دهند كه بهره گيري از منابع انرژي خورشيدي اقتصادي و مقرون به صرفه شود.
غرقي كه به دليل تحقيقاتش در زمينه سلول هاي خورشيدي موفق به دريافت جايزه يادبود چاندراسكار در سال ۲۰۰۵ شده است، درباره فعاليت هاي تحقيقاتي اش اظهار داشت: «موضوع تحقيقات من مربوط به ساخت نوعي ديود (سلول خورشيدي) است كه بر خلاف سلول هاي خورشيدي و ساير قطعات ميكروالكترونيك معمولي كه روي سيليكون مسطح (ورقه اي) ساخته مي شوند در ساخت آن از كره هاي بسيار ريز نيم ميليمتري سيليكوني استفاده مي شود. علت استفاده از اين فناوري، هزينه هاي سنگين ورقه هاي سيليكوني است كه براي استفاده در سلول هاي خورشيدي چندان مقرون به صرفه نيست.»
وي خاطرنشان كرد كه در اين روش سيليكون به صورت كره هاي بسيار ريز در آمده و داخل فويل هاي آلومينيومي جاسازي و پس از آن در ساخت سلول هاي خورشيدي استفاده مي شود. مزيت كره هاي سيليكوني حاصل، قيمت كمتر، سبكي و انعطاف ناپذيري بالاي آن در مقايسه با ويفرهاي سيليكوني شكننده رايج است.
غرقي با اشاره به ساختار سلول هاي خورشيدي كه به مثابه نوعي ديود با قابليت توليد الكتريسيته تحت نور خورشيد هستند، اظهار داشت كه براي ساخت سلول هاي خورشيدي با استفاده از سيليكون كروي، كره ها را طوري قرار مي دهند كه لايه بيروني آنها به عنوان كاتد و لايه داخلي به عنوان آند عمل مي كند. اين كره ها از يك طرف مقداري صاف مي شوند يعني مقداري از كاتد با ساييدن يا انحلال شيميايي زدوده مي شود تا دسترسي به آند فراهم شود ولي همه كاتدها به يك فويل و آندها به يك فويل ديگر كه با يك لايه بسيار نازك عايق از آن جدا شده متصل مي شوند. اين مجموعه همانند يك سري باتري بسيار ريز موازي عمل مي كند كه در اثر برخورد با نور خورشيد جرياني كلي به ما مي دهد.
وي درباره نحوه ساخت كره هاي سيليكوني گفت كه اين كره ها با ذوب كردن سيليكون ساخته مي شود. سيليكون مذاب همانند جيوه حالت كروي دارد ؛ البته ژاپني ها هم كه تحقيقاتي در اين زمينه دارند، از روش ديگري براي ساخت كره هاي سيليكوني استفاده مي كنند كه مشابه روش ساخت ساچمه است بدين صورت كه يك قطره سيليكون مذاب را از برجي بسيار بلند كه حاوي نيتروژن است رها مي كنند كه سيليكون در حين سقوط سرد شده و به شكل كره در مي آيد. كره هاي سيليكوني ساخته شده به اين روش خواص متفاوت با كره هاي ما دارند.
طي اين تحقيقات در مرحله اول، مدل رايانه اي وسيله كروي را طراحي كرده و در ادامه در زمينه بهبود سطح خارجي سلول هاي خورشيدي ساخته شده با اين كره ها كه نقش شاياني در افزايش بازدهي آنها دارد، كار كرديم. همچنين تحقيقاتي در زمينه خالص سازي مواد داريم كه هدف نهايي همه اين تحقيقات افزايش بازده انرژي سلولهاي خورشيدي است كه سعي داريم در كنار كاهش قيمت تمام شده آنها حتي الامكان بازدهشان را افزايش دهيم. با كارهاي انجام شده در زمينه اصلاح سطح موفق شديم بازده مطلق سلول هاي خورشيدي را كه به طور معمول بين ۱۰ تا ۲۰ درصد است حدود ۱ درصد افزايش دهيم. كساني كه در زمينه سلول هاي خورشيدي كار مي كنند مي دانند كه ۲درصد افزايش در بازده سلول هاي خورشيدي مي تواند انقلابي در اين تكنولوژي و خط توليد محصولات آن ايجاد كند؛ لذا اين افزايش ۱ درصدي موفقيت خوبي است كه تلاش مي كنيم با تحقيقات بيشتر و بهسازي سطح، بازده سلول ها را هر چه بيشتر افزايش دهيم.
اين دانشجوي ايراني با بيان اين كه توليد الكتريسيته با سلول هاي خورشيدي متعارف - با بازده حدود ۱۵ درصد - هم تنها در صورتي كه قيمت نفت به حدود بشكه اي ۱۰۰ دلار برسد، مقرون به صرفه خواهد بود، خاطر نشان كرد : «حداكثر بازده بهترين سلول هاي خورشيدي سيليكوني موجود در نمونه هاي نادر آزمايشگاهي حدود ۲۴ درصد و بازده نمونه هاي تجاري اين سلول ها حدود ۱۶ درصد است.»
بازده سلول هاي خورشيدي كه به روش جديد ساخته مي شوند، حدود ۵ ، ۶ درصد كمتر است ولي قيمت آنها نيز حدود ۵۰ درصد كمتر است. بنابراين اگر بازده اين سلول هاي خورشيدي ۲ ، ۳ درصد افزايش يافته و به حدود ۱۳ درصد كه ميزاني قابل مقايسه با سلول هاي خورشيدي ساخته شده با تكنيك هاي موجود است برسد، به دليل قيمت بسيار كمتر به شدت بازار را در اختيار مي گيرد.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
پژوهشگران بخش مهندسي مكانيك دستگاه ياسوج با ساخت «دستگاه تعيين ضخامت لايه‌هاي نفتي روي سطح آب دريا» عنوان اختراع برتر مسابقات بين‌المللي مهندسي محيط زيست 2006 EDC را كسب كردند.

دكتر لشني زادگان، عضو هيات علمي بخش مهندسي مكانيك دانشگاه ياسوج و مجري اين طرح در گفت‌و‌گو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، خاطرنشان كرد: رقابت‌هاي 2006 EDC با حضور تيم‌هايي از كشورهاي آسيايي، اروپايي و آمريكاي شمالي در كشور نفت خيز امارات متحده عربي برگزار شده است.

وي درباره دستگاه اختراعي تعيين ضخامت لايه‌هاي نفتي روي سطح آب دريا نيز گفت: در زماني كه لوله‌هاي نفت زير دريا يا كشتي‌هاي نفتكش نشتي داشته باشد، اين دستگاه قادر است به سرعت ميزان آلودگي‌هاي منتشره را به اتاق فرمان اطلاع دهد تا جلو گسترش آلودگي‌ها گرفته شود.

دكتر لشني زادگان مخترع اين دستگاه افزود: از سازمان صنايع استان تقاضا داريم در طرح‌هاي كاربردي مشاركت داشته باشند چون متاسفانه برخي از مسوولان استان كهگيلويه و بوير احمد هنوز به اهميت تحقيق در رفع مشكلات صنعت از طريق دانشگاه واقف نيستند كه اميدواريم مسوولان اين ضرورت را احساس كنند كه براي حل مشكلات صنعتي تنها مي‌توان روي دانشگاه حساب كرد.

وي خاطر نشان كرد: با توجه به اين كه درصد قابل توجهي از نفت و گاز كشور در استان كهگيلويه و بوير احمد استخراج مي‌شود، جهت احداث دانشگاه صنعت نفت و گاز پيشنهاداتي را به هيات دولت، وزارت نفت و وزارت علوم ارسال كرديم كه مورد تاييد قرار گرفت و اميدواريم هر چه زودتر كلنگ دانشگاه صنعت نفت و گاز در استان كهگيلويه و بوير احمد زده شود.

دكتر لشني زادگان درباره با وضعيت پژوهشي در دانشگاه ياسوج اظهار كرد: تا زماني كه دوره‌هاي كارشناسي ارشد در رشته‌هاي مهندسي مكانيك و شيمي نداشته باشيم نمي‌توان انتظار پيشرفتي در وضعيت تحقيقات و پژوهش‌هاي دانشگاهي استان داشت.

وي ابراز اميدواري كرد كه با تاسيس مقطع كارشناسي ارشد در اين رشته‌ها بتوان از پتانسيل بالاي دانشجويان استان بيش از پيش استفاده كرد.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
دانشمندان اروپايي موفق به طراحي و ساخت ربات هوشمند كوچكي شدند كه به راحتي مي‌تواند حشرات موذي هم‌چون سوسك‌هاي حمام را فريب دهد.

به گزارش سرويس «فن‌آوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)‌ اين ربات هوشمند دقيقا هم‌چون يك سوسك حمام است و اين قابليت را دارد كه مي‌تواند با تقليد رفتار و بوي سوسك‌هاي حمام آنها را فريب دهد.

به گفته طراحان اين ربات هوشمند اين سوسك هوشمند مي‌تواند به عنوان عاملي كنترلي عليه اين نوع حشرات موذي به كار رود.

اين ربات هوشمند به اندازه بك قوطي كبريت اندازه داشته و مي‌تواند سوسك‌هاي حمام را گول زده و خود را يكي از آنها نشان دهد.

اين قابليت‌ها به ربات ياد شده اين توانايي را مي‌دهد تا به درون اجتماعات آنها در قالب يك حشره پيشرو نفوذ كند.

اين ربات هوشمند حاصل طراحي و ساخت دانشمنداني از فرانسه، بلژيك و سوييس بوده و موسوم به insbot است.

به گزارش ايسنا، اين ربات داراي چرخ بوده و هم‌چنين از چندين پردازشگر رايانه‌يي متصل به دوربين‌هاي مختلف بهره مي‌برد.

هم‌چنين وجود حسگرهاي مجاورتي در اين ربات هوشمند مانع از برخورد آن با موانع و ساير سوسك‌هاي حمام مي‌شود.

طراحان اين سوسك هوشمند اميدوارند تا با استفاده از نقش پيش‌رويانه آن سوسك‌هاي ديگر را از نقاط تاريك به بيرون هدايت كرده و به سوي نقاطي بكشانند كه در آنجا بتوان آنها را با استفاده از كنترل‌كننده‌ها از بين برد
wh120-222.jpg




این هم خبر خوش دیگری برای خانم هایی ( آقایانی !!! ) که از سوسک می ترسند :lol: :lol:
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
مؤسسه توسعه دانش و پژوهش طي امسال يك نفر از افراد برجسته علمي كشور را به عنوان دانشمند برتر سال معرفي خواهد كرد.

دكتر رضا امراللهي، رييس مؤسسه توسعه دانش و پژوهش و عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي اميركبير در گفت‌وگو با خبرنگار «علمي » خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به ويژگي‌هاي انتخاب دانشمند برتر سال، گفت: مؤسسه توسعه دانش و پژوهش در نظر دارد طي امسال يك چهره بسيار شاخص را كه توانايي‌ها و خدمات برجسته‌اي در زمينه نوآوري و دانش داشته به عنوان دانشمند برتر سال كشور انتخاب و معرفي كند.

داوري اين جايزه توسط 10 نفر از چهره‌هاي علمي برجسته كشور انجام مي‌شود.

وي خاطر نشان كرد: مركز توسعه دانش و پژوهش كه حدود 15 نفر از مقامات اجرايي قبلي كشور در آن فعاليت دارند، به دليل شناخت جامعي كه از زواياي مختلف كشور دارد، گام‌هاي نسبتا مناسبي را در زمينه‌هاي مختلف علمي برداشته‌اند كه از جمله آنها انتشار حدود 100 جلد كتاب در زمينه مباحث مختلف توسعه و ظرفيت‌هاي توسعه كشوراست و بر اين اساس به نظر مي‌رسد يكي از كارهايي كه مي‌توانند انجام دهند معرفي افرادي است كه در توسعه دانش و پژوهش كشور نقش محوري، عمده و اساسي دارند.

دكتر امراللهي در پاسخ به اين سوال كه با توجه به وجود نهادهاي مختلف علمي و جشنواره‌هاي علمي تحقيقاتي سالانه موسسه توسعه دانش و پژوهش با چه انگيزه و براساس چه ضرورت خاصي وارد اين عرصه شده است، به ايسنا گفت: معرفي و تقدير از شخصيت‌هاي علمي در حال حاضر توسط جشنواره‌هاي مختلف از قبيل جشنواره خوارزمي، جشنواره‌ پزشكي رازي، همايش چهره‌هاي ماندگار و ... انجام مي‌شود اما مركزي كه بتواند سالي يك بار يا چند سال يك بار يك نفر را معرفي كند در كشور وجود ندارد بنابراين با توجه به سابقه شناخت و آشنايي كه اعضاي هيات امنا و هيات مديره اين مركز با كل كشور دارند شايد بتوانند اين كار را خيلي خوب انجام دهند.

رييس مؤسسه توسعه دانش و پژوهش درباره زمان معرفي دانشمند برتر سال كشور گفت: در حال حاضر زمان قطعي انتخاب مشخص نشده و سه ماه قبل از معرفي زمان آن اعلام خواهد شد.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
به گفته عضو هيات علمي پژوهشكده «رويان»، ايران از نظر دست‌يابي به روش‌هاي درماني و كاربرد سلول‌هاي بنيادي جزو 10 كشور برتر جهان به شمار مي‌رود.

دكتر رضا ساماني، با بيان اين مطلب به خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشكي ايران، گفت: گروه پژوهشي سلول‌هاي بنيادي پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي فعاليت خود را در سال 1381 به كوشش متخصصان اين علم در زمينه توليد و تمايز سلول‌هاي بنيادي جنيني و بالغ آغاز كرد.

وي ادامه داد: پس از گذشت دو سال، اين پژوهشكده تحقيقات خود را پيرامون تمايز سلول‌هاي بنيادي جنيني، بالغ و خون بندناف به سلول‌هاي اختصاصي با اهداف پژوهشي و درماني آغاز كرده كه توليد موش‌هاي ترانس ژنيك، توليد رده‌هاي جديد سلولي و پيوند سلول‌هاي بنيادي از آن جمله است.

مدير روابط عمومي و امور بين‌الملل پژوهشكده رويان با اشاره به اينكه 15 متخصص و پژوهشگر در گروه پژوهشي سلول‌هاي بنيادي پژوهشكده رويان فعاليت دارند به ايسنا گفت: اين گروه با جلب نظر كارشناسان و متخصصان آگاه در اين زمينه و مشاركت ساير مراكز تحقيقاتي توانستند براي اولين بار در كشور به موفقيت‌هايي همچون توليد اولين رده سلول‌هاي بنيادي جنيني انسان در سال 1382، توليد سه رده جديد سلول‌هاي بنيادي جنيني موش، تمايز سلول‌هاي بنيادي جنين انسان به سلول‌هاي عصبي، قلبي و ... دست يابند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
محققان دانشگاه «منچستر» اولين نشانه هاي آب دريا در اعماق زمين را مشخص كردند.

به گزارش سرويس «علمي» ايسنا، سال‌ها زمين شناسان درباره اينكه آب دريا به زير زمين فرورانده مي شود يا مانع فروراندگي از جذب آب دريا به زير زمين جلوگيري مي كند، مباحثه مي كردند.

براي اولين بار دانشمندان دانشگاه منچستر به طور قطعي شناسايي كردند كه آب دريا در نمونه هاي گازي ولكانيك‌هاي بدست آمده از گوشته زمين وجود دارد كه تاييدي بر اين تئوري است كه آب دريا به اعماق زمين فرورانده مي شود.

همين طور اين محققان دريافتند كه بيش از 10 درصد اقيانوس هاي زمين از زمان تشكيل به اعماق زمين فرورانده شده اند.

اين تحقيق براي اولين بار ميزان كمي «چرخه آب هاي زمين شناسي» را تعيين مي كند.

به گزارش ايسنا از پايگاه ملي داده‌هاي علوم زمين، اين تحقيقات همچنين نشان مي دهد كه چرا آتشفشان هاي اقيانوسي مثل هاوايي و ايسلند كه از مرز گوشته و هسته منشا مي گيرند، داراي ميزان آب بيشتري نسبت به آتشفشان هاي اقيانوسي هستند كه از مناطق سطحي تر گوشته منشا مي گيرند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
شواهد علمي و تحقيقاتي به دست آمده از سوي دانشمندان در كانادا و آلاسكا نشان مي‌دهند كه احتمالا تغييرات جوي بيش از شكارهاي صورت گرفته از سوي انسان‌ها، نقش كليدي را در انقراض نسل ماموت‌هاي غول پيكر داشته‌اند.

به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، يافته‌هاي اخير محققان در آمريكاي شمالي نشان مي‌دهند كه ماموت‌ها، اسب‌ها و ساير پستانداران اين منطقه بيشتر به دليل تغييرات جوي در 10 هزار سال پيش منقرض شدند.

يكي از ديرينه‌شناسان دانشگاه آلاسكا در اين خصوص، گفت: اين دوره آبستن تغييرات جوي پرفراز و نشيب بوده است به طوري كه گرماي شديد و رطوبت بالا از جمله مشخصات آن بوده است.

نتايج تحقيقات اخير دانشمندان و ديرينه شناسان كه در نشريه «نيچر» به چاپ رسيده است، نشان مي‌دهد كه پستانداراني مثل ماموت‌ها در 10 هزار سال پيش كه تغييرات جوي قابل توجهي روي داد نتوانسته‌اند علوفه و غذاي مناسبي در جنگل‌ها براي خود پيدا كنند و بدين ترتيب منقرض شدند.

به گفته ديرينه شناسان، اسب‌هاي امروزي، چه رام شده و چه وحشي از نسل آن پستانداران هستند كه انتقال آنها از سوي اروپاييان به جهان جديد در قرن شانزدهم ميلادي آغاز شد.


w120-213.jpg
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
اخيراً نوعي ماده شوينده دستشويي حمام با نام Magic Nano در آلمان به بازار عرضه شد كه سه روز پس از آن كه گزارش رسيد، 80 نفر در اثر تماس با آن دچار مشكلات تنفسي جدي شده و شش نفر هم به دليل ورود اين مايع به شش‌هايشان به بيمارستان منتقل شده‌اند، اين محصول از بازار جمع‌آوري شد.

به گزارش سرويس «فن‌آوري» ايسنا، اگر چه بيشتر اين علائم و نشانه‌ها به سرعت از بين رفت اما بهانه‌اي شد كه منتقدان فن‌آوري نانو آن را مثالي از عوارض بد و غيرقابل كنترل فن‌آوري براي بشر به شمار آورند. نكته‌اي كه در اين ميان منتقدان به آن توجه نكرده‌اند، اين است كه مشكلات پيش‌ آمده فقط مربوط به نوع قوطي‌هاي اسپري‌دار آئروسل از اين محصول مي‌باشد و شكل پمپي آن چنين مشكلاتي ايجاد نكرده است.

Jurgen Kundke از مؤسسه دولتي Risk Assessment واقع در برلين كه گروهي دولتي مي‌باشند و وظيفه مراقبت از سلامت مصرف‌كننده را بر عهده دارند، چند سال قبل مشكل مشابهي در رابطه با يكي از محصولات سوئيسي مشابه كه در آن از فن‌آوري نانو هم استفاده نشده بود گزارش كردند.

نكته ديگري كه اين منتقدان بايد به آن توجه كنند اين است كه Kleinmann يكي ديگر از توليدكنندگان مواد شوينده واقع در Sonnenbuhl آلمان، هم تعدادي پاك‌كننده از جمله شيشه پاك‌كن‌هاي مبتني بر فن‌آوري نانو توليد مي‌كند و تاكنون هيچ موردي از آسيب ‌رساندن به مصرف كننده نسبت به آن گزارش نشده است.

گفتني است، فن‌آوري مورد بحث در صنعت شوينده و پاك‌كننده‌ها شامل ذرات سليكات بسيار ريزي است كه به صورت معلق در سيال وجود دارند.

كاربرد اين ذرات روي سطوح، باعث مي‌شود تا درزها و ترك‌هاي بسيار ريز اين سطوح گرفته شده و احتمال چسبيدن كثيفي، رطوبت و يا باكتري به اين سطوح را كاهش مي‌دهد.

به نظر Neil McClelland سخنگوي Kleinmann در انگلستان علت اصلي پيدايش مشكل تنفسي به هنگام كاربرد اين محصول، مايع ضدخوردگي موجود در مخزن قوطي محتوي آن بود و آئروسل تنها محصولي از دسته محصولات Magic Nano بود كه خود شركت آن را توليد نمي‌كرد بلكه آن را از توليد کننده‌اي در مونيخ به نام Hago كه آن هم اين ماده را آزمايش كرده بود، تهيه مي‌كرد.

نمايندگان Kleinmann در برلين جلسه‌اي با حضور دانشمندان تشكيل دادند تا درباره محتويات تشكيل دهنده Magic Nano با آنان گفتگو كنند. ضمن آن كه درست قبل از اين جلسه ماده مورد استفاده در اين آئروسل توسط آژانس آلماني حفاظت از مصرف كننده مورد تأييد قرار گرفته بود.

به هر حال منشأ اين مشكل به وجود آمده هر چه باشد،‌ موجب نمي‌شود Kleinmann از مسئوليت خود در اطمينان از ايمني محصولي كه به فروش مي‌رساند غفلت كند و اينجاست كه منتقدان فن‌آوري‌نانو درباره آن حرف دارند زيرا تاكنون هيچ قانوني در زمينه چگونگي آزمايش فن‌آوري‌نانو وضع نشده است.

اگر چه توليد كنندگان همواره ايمني محصولات خود را آزمايش مي‌كنند، اما مصرف كنندگان و حتي خود شركت‌هاي توليد كنده اين ترس را دارند كه احياناً برخي از آزمايش‌هاي لازم جهت اطمينان از بي‌خطر بودن به گزارش ايسنا از ستاد ويژه توسعه فن‌آوري نانو، محصولات فناوري نانو همچنان صورت نگرفته باشد.

علي‌رغم همه تقاضاهايي كه در اروپا و آمريكا براي اين آزمايش‌ها وجود دارد، قانون‌گذران در وضع قوانين و راهنماهايي براي آن بسيار كند عمل كرده‌اند. مشكل آنجا است كه خود دانشمندان دولتي هم كه بايد چنين قوانيني را وضع كنند، نسبت به اين كه چه آزمايشي واقعاً لازم است چندان مطمئن نيستند.

منتقدان نانو اميدوارند كه طرح چنين مباحثي بتواند لااقل نگراني‌هايي را نسبت به بهداشت و ايمني فن‌آوري نانو ايجاد كند.

البته به نظر مي‌رسد قضيه به عكس شده است به طوري كه به گفته McClelland شهرت ماده پاك كننده Magic Nano به اين كه مي‌تواند تا شش ماه خاصيت ضدباكتريي را در دستشويي‌ها ايجاد كند باعث شده تا اين شركت بيش از هميشه رونق بگيرد.

به نظر مي‌رسد علي‌رغم اين نگراني‌ها مشتريان kleinmann همچنان استفاده از چنين موادي را ترجيج ‌دهند و اين معجزه همچنان پايدار است.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
پژوهشگاه سيستم‌هاي خودكار آكادمي علوم چين دو روبات انسان نما را در پكن به معرض نمايش گذاشت.


به گزارش خبرنگار «فن‌آوري» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در آسياي ميانه، اين دو روبات جديد با نام «تون تون» و «بي چي» كه بسيار شبيه انسان طراحي شده اند داراي احساسات در چهره و نخستين روبات چيني مي‌باشند كه توانايي نقاشي كشيدن را دارند.


كارشناسان چيني تاكيد كردند اين دو روبات با چنين تكنولوژي پيشرفته اي براي اولين باراست كه در چين توليد شده و با توجه به فن‌آوري به كار رفته در آن قابليت و كارايي بالايي دارند .
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
يك سخنگوي آژانس فضانوردي آمريكا (ناسا)، هر گونه برنامه‌ريزي اين آژانس در خصوص انجام گفت و گو با ژاپن درباره طراحي و ساخت هواپيماي جت مافوق سرعت صوت را تكذيب كرد.


به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مليسامتئو سخنگوي آژانس فضانوردي آمريكا (ناسا)، در اين خصوص با قاطعيت گفت: به زعم من هيچ گفت‌وگويي با آژانس اكتشافات فضايي ژاپن در اين زمينه انجام نشده است.


اين در حالي است كه طي روزهاي اخير يك سخنگوي آژانس تحقيقات و اكتشافات فضايي ژاپن اعلام كرده بود كه در آينده تصور همكاري‌هاي اين آژانس با ناسا در خصوص طراحي و ساخت اين جت مافوق سرعت صوت وجود دارد.


گفته مي‌شود بدون حضور و يا با مشاركت آژانس فضانوردي آمريكا (ناسا)، ژاپن در نظر دارد كه اين پروژه مهم را كه احتمالا در صورت موفقيت جايگزين هواپيماي از رده خارج شده كنكورد خواهد شد، نهايي كند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
رئيس پارك علم و فن‌آوري استان يزد با اشاره به راه‌اندازي فاز اول مركز فن‌آوري اقبال در سه ماهه اول سال جاري، گفت: ‌بالغ بر 90 موسسه فن‌آوري اطلاعات در اين مركز فعاليت خواهند كرد.


دكتر محمد صالح اولياء‌ در گفت‌وگو با خبرنگار علمي ايسنا - منطقه يزد، با اعلام اين مطلب از راه‌ا‌ندازي مركز فن‌آوري اقبال در استان به عنوان اولين تجربه پارك علم و فن‌آوري يزد ياد كرد و اظهار داشت: با توجه به رشديافتگي و استقلال شركت‌ها و موسسات فعال در اين مركز و همچنين برخورداري از ثبات و اطمينان عملكردشان، مركز فن‌آوري اقبال از خدمات ويژه پشتيباني علمي برخوردار خواهد شد.


وي دسترسي موسسات به شبكه‌ پرسرعت اينترنت، منابع اطلاع‌رساني و كتابخانه‌يي و همچنين خدمات نمايشگاهي، رفاهي، آزمايشگاهي و كارگاهي را از جمله خدمات ويژه اين مركز ذكر كرد.


دكتر اولياء با تاكيد بر مجموعه امكانات فراهم شده در مركز فن‌آوري اقبال، ابرازاميدواري كرد كه فاز نخست اين مركز طي سه ماهه اول سال جاري افتتاح شود.


رئيس پارك علم و فن‌آوري استان يزد در پايان پذيرش 80 موسسه جديد در شاخه‌هاي شيمي، نساجي و انرژي‌هاي نو و آغاز فعاليتشان در مراكز رشد فن‌آوري اطلاعات(IT) و بيوتكنولوژي(BT) پارك، برگزاري سومين جشنواره ملي ايده‌هاي برتر،‌ حضور در نمايشگاه‌ها و مجامع علمي داخل و خارج كشور و همچنين اجراي پروژه‌هاي بين‌المللي را از جمله فعاليت‌هاي سال گذشته پارك عنوان كرد.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
عضو هيات علمي پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي از موفقيت پژوهشگران اين مركز در درمان سوختگي‌هاي قرنيه، با استفاده از سلول‌هاي بنيادي ليمبوس چشم خبر داد.

دكتر رضا ساماني با اعلام اين مطلب به خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) گفت: در اين طرح، جراح از چشم سالم كسي كه چشمش دچار سوختگي الكتريكي يا شيميايي شده نيم ميلي‌متر از ناحيه ليمبوس (ناحيه بين بخش رنگي و سفيد چشم) برداشته و در آزمايشگاه آن را كشت مي‌دهيم كه حاصل كشت پس از سه تا شش هفته جهت پيوند در چشم آسيب ديده به جراح تحويل مي‌شود.

وي تصريح كرد: اين عمل تاكنون بر روي چهار بيمار انجام شده كه آنها ديد 10 متري پيدا كرده‌اند و به كساني كه تا يك ميليون سلول بتوانيم بزنيم نتيجه فوق‌العاده است.

دكتر ساماني يكي ديگر از طرح‌هاي تحقيقاتي اين مركز را كه با موفقيت بر روي انسان آزمايش شده است، استفاده از سلول‌هاي بنيادي در درمان آسيب‌هاي قلبي عنوان و تصريح كرد: اين روش در افرادي كه كانديد جراحي قلب باز هستند و از سكته آنها بيش از سه ماه نگذشته باشد، قابل استفاده است كه طي اين روش،

سلول‌هاي بنيادي از مغز استخوان آنها جدا شده و پس از تمايز و تكثير به حاشيه منطقه آسيب ديده در بافت قلب تزريق مي‌شود كه پس از سه تا شش ماه، منطقه آسيب ديده با عضله و عروق جديد ترميم مي‌شود.

اين تحقيق بر روي بيست نفر انجام شده است.

مدير روابط عمومي و بين‌الملل پژوهشكده «رويان» خاطرنشان كرد: طرح استفاده از سلول‌هاي استخواني در ترميم شكستگي و همچنين بلند كردن استخوان بر روي سگ و اسب در حال انجام است و هنوز مرحله حيواني آن پايان نيافته است.

دكتر ساماني با بيان اين كه محور تحقيقات بعدي «رويان» استفاده از سلول‌هاي بنيادي در درمان است به اجراي طرح ترميم نخاع آسيب ديده با استحصال و تمايز سلول‌هاي بنيادي اشاره كرد و به ايسنا گفت: اين طرح با موفقيت 100 درصد در موش صحرايي انجام شده و قرار است بر روي ميمون‌ها هم آزمايش شود كه پس از موفقيت اين مرحله مي‌توان آن را بر روي بيماران داوطلب انجام داد.

عضو هيات علمي پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي همچنين از اجراي مرحله آزمايشگاهي طرح تكثير سلول‌هاي بنيادي در به منظور ايجاد غضروف و سلول‌هاي چربي خبر داد و اظهار داشت: محققان اين پژوهشكده همچنين در حال تحقيق بر روي نقشه پروتئيني سلول‌هاي بنيادي هستند.

ساماني يكي ديگر از محورهاي فعاليت پژوهشكده رويان را درمان ناباروري عنوان و خاطرنشان كرد: حاصل پژوهش‌هايي كه در زمينه باروري انجام شده به موفقيت در درمان زوج‌هاي نابارور در حد نرم بين‌المللي منجر شده است. با اين وصف كه پژوهشكده «رويان» يك مركز ريفرال است يعني بيماراني كه درمان آنها در ساير مراكز موفقيت آميز نبوده به «رويان» مراجعه مي‌كنند و ما همه را مي‌پذيريم.

مدير روابط عمومي و بين‌الملل پژوهشكده «رويان» تصريح كرد: موفقيت بزرگ ديگر رويان در زمينه درمان ناباروري، تشخيص ژنتيكي قبل از لانه گزيني است .

مكانيسم اين كار اين است كه يك سلول از جنين چهار تا هشت سلولي قبل از انتقال به رحم مادر، جدا مي‌كنيم و در محيط آزمايشگاه بر روي آن آزمايش‌هاي كروموزمي انجام مي‌دهيم و اگر سالم بود آن موقع انتقال انجام مي‌شود.

وي در گفت‌و‌گو با ايسنا تصريح كرد: با استفاده از اين روش تعيين جنسيت جنين نيز به صورت 100 درصد مقدور مي‌باشد اما ما اين كار را به انتخاب والدين انجام نمي‌دهيم زيرا در دنيا غير اخلاقي شناخته شده و با اين كه در ايران هنوز قانوني براي اين كار نيست، از مراكز بين‌المللي تبعيت مي‌كنيم و اين كار را تنها در شرايطي انجام مي‌دهيم كه احتمال بيماري وابسته به جنسيت جنين وجود داشته باشد.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
تحقيقات نوري جديد آزمايشگاه نانوفوتونيك (LANP) دانشگاه ريس نشان مي دهد كه ذرات بسيار ريز طلا موسوم به نانوستاره ها مي توانند مانند حسگرهاي بسيار قوي عمل كنند.
نانوفوتونيك يكي از زمينه هاي مطالعاتي است كه به سرعت در حال رشد است و به بررسي روش هاي توليد و دستكاري نور با استفاده از ساختارهاي طراحي شده بسيار كوچك مي پردازد. نانوستاره ها كه به دليل سطح تيز و گوشه دار خود به اين نام مشهورند، از ذراتي هستند كه توجه به آنها در حال رشد است و به طور فزاينده اي توجه كارشناسان در LANP و ساير آزمايشگاه هاي فوتونيك را به خود جلب كرده اند.
جيسون كافنر سر گروه تيم تحقيقاتي LANP و استاديار فيزيك، نجوم و شيمي دانشگاه Rice در اين باره مي گويد: هر چند در گذشته توجه عموم پژوهشگران فقط روي اندازه ذرات بود چرا كه تغيير اندازه تنها راه مستقيم تغيير طول موج نوري بود كه با يك ذره برهم كنش مي كرد، اما امروز محققان شديداً به مطالعه اشكال پيچيده و روش هاي ويژه اي علاقه مند شده اند كه اين اشكال بر برهم كنش نور يا يك ذره تأثير مي گذارند.
بيشتر تحقيقات نانوفوتونيك در LANP شامل مطالعه پلاسمون ها- موج هاي الكتروني كه شبيه يك سيال اطراف سطوح فلزي جريان مي يابند- مي شوند. نور مي تواند براي تقويت موج هاي پلاسمون روي نانوذرات فلزي مورد استفاده قرار گيرد. پلاسمون هاي روي ذرات به طور چشمگيري به وسيله طول موج هاي نوري كه با آهنگ موج هاي الكتروني متناسب باشد تقويت مي شوند. مطالعه پلاسمونيك نيز يكي از زمينه هاي در حال رشد در فوتونيك است كه مي تواند در بسياري از كاربردها در حسگرهاي زيستي، ميكروالكترونيك، شناسايي شيميايي، فناوري پزشكي و ... مفيد باشد.
نانوستاره ها پاره اي از بهترين خواص ذرات فوتونيك مطالعه شده نظير نانوميله ها و نقاط كوانتومي را به همراه دارند. براي مثال آنها پيك هاي طيفي قوي ايجاد مي كنند كه به آساني با آشكارسازهاي نسبتاً ارزان قابل شناسايي هستند. با وجود اين، محققان LANP خواص بي نظيري را نيز كشف كرده اند. در نتيجه يك آناليز مشكل روشن شد كه هر زائده روي نانوستاره ها اثر طيفي يا امضاي مخصوصي دارد.
آزمايش هاي مقدماتي نشان مي دهند كه اين امضاها مي توانند براي تشخيص جهت گيري سه بعدي يك نانوستاره استفاده شوند و احتمالات جديدي براي حسگرهاي مولكولي سه بعدي به وجود آورند.كافنر مي گويد كه نانوستاره ها احتمالات هيجان آوري را ارائه مي كنند. حساسيت فوق العاده زياد آنها نسبت به يك محيط دي الكتريك موضعي، يك كيفيت بسيار جالب براي حسگرهاي مولكولي است.
002742.jpg
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
مثل هر شنبه شب، ماركوال شف ۲۱ ساله، حدود ساعت ۹ به باشگاه معروف Baja Beach در روتردام مي رود. برخلاف ديگر مشتريان عادي، احتياجي به ارائه كارت شناسايي و كارت عضويت باشگاه ندارد. او دستش را مقابل اسكنري كه كنار در ورودي باشگاه نصب شده مي گيرد و فوراً نام، عكس و شماره عضويت ماركو برروي صفحه مشخصي روي ديوار ظاهر و در ورودي باز مي شود. سيستم كامپيوتري باشگاه ماركو را مي شناسد، زيرا وي زيرپوست دستش يك «تراشه» كار گذاشته.
اين قطعه كوچك الكترونيكي به همراه يك فرستنده، گيرنده و يك آنتن در لوله شيشه اي فوق العاده مقاومي به اندازه (mm1/۲*mm12) جاي دارد. اساس كار اين مجموعه برمبناي فناوري RFID (شناسايي از طريق امواج راديويي) است و توسط شركت آمريكايي به همين نام در فلوريدا ساخته شده است.
دو تن از كاركنان شركت City watcher كه در امور RFID فعاليت مي كنند، جزو اولين داوطلباني بودند كه اين «كاشت» را در دستانشان جاي دادند. بدين ترتيب، آنها بدون استفاده از كارت شناسايي به مكان هاي امنيتي شركت و بخش هاي مختلف آن دسترسي داشتند. پس از اين اقدام موفقيت آميز مديران شركت بر آن شدند تا مشتريان خود را جهت استفاده از اين فناوري متقاعد و تشويق كنند.
چگونگي كارگذاري «كاشت» ها:
كارگذاري «تراشه» توسط پزشك متخصص و طي يك عمل جراحي صورت مي گيرد. ابتدا تزريقي بي حس كننده در دست چپ متقاضي صورت مي گيرد و سپس «كاشت» را به كمك سرنگي مخصوص، مابين لايه عمقي پوست و ماهيچه ها جاي مي دهند و خراش بوجود آمده در مدت كوتاهي ترميم مي شود. هر چه كه باشد فرقي نمي كند، مهم اين است كه راحت و با خيالي آسوده بدون خطر گم شدن كيف پول، كارت شناسايي، كارت بانكي، كارت عضويت و... مي توانيد به سفر برويد، خريد كنيد، ثبت نام كنيد، حساب بانكي باز كنيد و حتي از آن پول برداشت كنيد.
كافي است جلوي در فروشگاه، دست خود را مقابل اسكنر قرار دهيد، در يك ثانيه، «تراشه» را از دور فعال مي كند و شماره ۱۶ رقمي را كه فقط به خود شما اختصاص دارد دريافت مي كند و به كامپيوتري كه حاوي تمام فايل هاي مشتريان است مي فرستد.
كامپيوتر، شما را شناسايي و طبق خواسته شما وضعيت حساب بانكي تان را اعلام مي كند. احتمالا در آينده اي نه چندان دور مي توان به وضعيت ايمني خانه تان نيز به كمك همين فناوري دسترسي داشته باشيد؛ يك جايگزين استثنايي براي سيستم هاي هشداردهنده كنوني.
مسئولان حفظ سلامت و بهداشت آمريكا حمايت خود را از چنين فناوري اعلام كردند و استفاده از آن را عاري از هرگونه تهديدي براي سلامت بشر دانستند.
كاربرد RFID در علم پزشكي:
هم اكنون اين فناوري، در آمريكا كاربرد پزشكي نيز دارد. وقتي سرويس اورژانس يك بيمارستان، مجروح ناشناسي را پذيرش مي كند و يا اينكه حال بيمار به قدري وخيم است كه قادر نيست خود را معرفي كند، پزشكان زمان قابل ملاحظه اي را براي شناسايي وي و ثبت سابقه پزشكي اش از دست مي دهند. اما اگر بيمار مجهز به اين «كاشت» باشد، به محض ورودش به بيمارستان تمام مشخصات وي از قبيل: نام، آدرس، تلفن، سوابق پزشكي، گروه خوني و.... اسكن مي شوند و پزشكان فوراً به پرونده پزشكي او دست مي يابند.
از ابتداي سال ۲۰۰۶ تاكنون بيش از ۷۸ بيمارستان تمايل خود را براي بهره بردن از اين «كاشت» اعلام كرده اند و ساختمان هاي خود را مجهز به اسكنرهاي مربوطه ساخته اند. در مكزيك، مقامات دولتي به اين پيشرفت علمي به عنوان ابزار كنترل امنيت، توجه ويژه اي داشته اند. ژانويه ۲۰۰۶ دهها تن از كارمندان وزارت دادگستري و دفاتر وكالت مكزيكو با هزينه سازمان، عمل كارگذاري «كاشت» را انجام داده اند. از اين به بعد، درهاي دفتر وزارتخانه، اتاق هاي بايگاني اسناد و مدارك محرمانه و مكان هاي امنيتي سازمان، توسط گيرنده ها كنترل مي شوند. همچنين در اداره جات و شركت ها با نصب اين اسكنرها، امكان ثبت ورود و خروج كارمندان و ساعت دقيق آن فراهم مي شود.
به گفته كارشناسان اين فناوري قصد فتح بازارهاي دنيا را دارد. هم اكنون بيش از ۲۰۰۰ نفر در دنيا در دستان خود «تراشه» دارند.
امل گاسترا، ۲۹ ساله و مدير يك موسسه پست الكترونيكي است. وي در واشنگتن زندگي مي كند: «عمل كاشت توسط پزشك خانوادگي ام انجام گرفت. وي ۲« تراشه » در دستانم جاي داد. دست چپ براي انجام كارهاي عادي روزمره ام كه كاربردي همانند ديگر« تراشه»هاي زيرپوستي دارد. اما« تراشه » اي در دست راستم كار گذاشت كه كوچكتر است. حافظه آن، قابليت ذخيره سازي پيام هاي بسيار طولاني را دارد، مي توان اطلاعات را پاك كرد، يا تغيير داد. كارايي آن برايم نامحدود است، يك قفل الكترونيكي و يك اسكنر روي در آپارتمانم نصب كرده ام، به محض اينكه دستم را به دستگيره در نزديك مي كنم، در باز مي شود. در اتومبيل و محل كارم نيز به اين سيستم، مجهز هستند.»
ديك كارلير، ۳۴ سال دارد و مهندس طراحي صنعتي است. مي گويد: «وقتي تصميم گرفتم در دستانم«تراشه» بگذارم، والدينم مي ترسيدند لوله شيشه اي محافظ آن در دستانم بشكند يا به هر جاي ديگري در بدنم حركت كند. اما هم اكنون همه چيز خوب است. آنها ديگر نگراني ندارند. احساس مي كنم استثنايي و متفاوت هستم. همه جا و همه وقت همراه خودم تمامي مدارك لازم و مربوطه را دارم، ضمن اينكه همگي نامرئي اند. اوايل دوستانم در عين ناباوري و تعجب مي خواستند دستم را بگيرند و« كاشت» جادويي زير پوستم را لمس كنند.
RFID چيست و چگونه عمل مي كند؟
Rodio Frequency Ideafification يا شناسايي از طريق امواج راديويي عبارتي عام براي تمام فناوري هايي است كه جهت شناسايي خودكار اشيا، كالاها، حيوان و انسان از امواج راديويي استفاده مي كنند. رايج ترين كاربرد RFID ذخيره سازي شماره سريال و يا اطلاعات ديگري چون (وزن، رنگ و...) برروي يك قطعه كوچك الكترونيكي (تراشه) است.«تراشه » به يك آنتن براي شناسايي كالا متصل مي باشد.
آنتن، امكان انتقال اطلاعات از تراشه به اسكنر را فراهم مي سازد.
به مجموعه تراشه و آنتن، اتيكت يا برچسب مي گويند.
فرستنده اسكنر براي برقراري ارتباط با تراشه به آنتن برچسب، پيام (سيگنال) ارسال مي كند. برچسب كه تا اين لحظه، غيرفعال بوده، انرژي خود را جهت تغذيه جريان هاي داخل تراشه از ميدان مغناطيسي تأمين مي كند. تراشه، اطلاعات را به سوي گيرنده اسكنر مي فرستد. در آنجا، اطلاعات به داده هاي عددي تبديل مي شوند. سيستم RFID از چندين بسامد استفاده مي كند. اما به طور كلي رايج ترين آنها زير فركانس«حدود KHZ125»و بالاي« MHZ ۵۶/۱۳» و «۹۰۰ -۸۵۰ MHZ» UHF مي باشند.
تاريخچه RFID:
در سال ،۱۹۴۵ ليون ترمين، براي اتحاديه شوروي يك ابزار جاسوسي اختراع كرد.
اگر چه اين اختراع در واقع، وسيله اي براي شنود مخفيانه بود و برچسب شناسايي به شمار نمي رفت، ولي محققين اولين كاربرد تكنولوژي RFID را به آن نسبت داده اند.
بنابه اظهارات يك منبع اطلاع رساني، تكنولوژي كه در RFID مورد استفاده قرار مي گيرد به سال ۱۹۲۰ برمي گردد. همين منبع ادعا مي كند، از چنين فناوري (البته مشابه به آنچه كه امروزه مورد استفاده قرار مي گيرد) انگليسي ها در سال ۱۹۳۲ براي تشخيص و شناسايي هواپيماهاي خودي و دشمن بهره مي بردند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
مثل هر شنبه شب، ماركوال شف ۲۱ ساله، حدود ساعت ۹ به باشگاه معروف Baja Beach در روتردام مي رود. برخلاف ديگر مشتريان عادي، احتياجي به ارائه كارت شناسايي و كارت عضويت باشگاه ندارد. او دستش را مقابل اسكنري كه كنار در ورودي باشگاه نصب شده مي گيرد و فوراً نام، عكس و شماره عضويت ماركو برروي صفحه مشخصي روي ديوار ظاهر و در ورودي باز مي شود. سيستم كامپيوتري باشگاه ماركو را مي شناسد، زيرا وي زيرپوست دستش يك «تراشه» كار گذاشته.
اين قطعه كوچك الكترونيكي به همراه يك فرستنده، گيرنده و يك آنتن در لوله شيشه اي فوق العاده مقاومي به اندازه (mm1/۲*mm12) جاي دارد. اساس كار اين مجموعه برمبناي فناوري RFID (شناسايي از طريق امواج راديويي) است و توسط شركت آمريكايي به همين نام در فلوريدا ساخته شده است.
دو تن از كاركنان شركت City watcher كه در امور RFID فعاليت مي كنند، جزو اولين داوطلباني بودند كه اين «كاشت» را در دستانشان جاي دادند. بدين ترتيب، آنها بدون استفاده از كارت شناسايي به مكان هاي امنيتي شركت و بخش هاي مختلف آن دسترسي داشتند. پس از اين اقدام موفقيت آميز مديران شركت بر آن شدند تا مشتريان خود را جهت استفاده از اين فناوري متقاعد و تشويق كنند.
چگونگي كارگذاري «كاشت» ها:
كارگذاري «تراشه» توسط پزشك متخصص و طي يك عمل جراحي صورت مي گيرد. ابتدا تزريقي بي حس كننده در دست چپ متقاضي صورت مي گيرد و سپس «كاشت» را به كمك سرنگي مخصوص، مابين لايه عمقي پوست و ماهيچه ها جاي مي دهند و خراش بوجود آمده در مدت كوتاهي ترميم مي شود. هر چه كه باشد فرقي نمي كند، مهم اين است كه راحت و با خيالي آسوده بدون خطر گم شدن كيف پول، كارت شناسايي، كارت بانكي، كارت عضويت و... مي توانيد به سفر برويد، خريد كنيد، ثبت نام كنيد، حساب بانكي باز كنيد و حتي از آن پول برداشت كنيد.
كافي است جلوي در فروشگاه، دست خود را مقابل اسكنر قرار دهيد، در يك ثانيه، «تراشه» را از دور فعال مي كند و شماره ۱۶ رقمي را كه فقط به خود شما اختصاص دارد دريافت مي كند و به كامپيوتري كه حاوي تمام فايل هاي مشتريان است مي فرستد.
كامپيوتر، شما را شناسايي و طبق خواسته شما وضعيت حساب بانكي تان را اعلام مي كند. احتمالا در آينده اي نه چندان دور مي توان به وضعيت ايمني خانه تان نيز به كمك همين فناوري دسترسي داشته باشيد؛ يك جايگزين استثنايي براي سيستم هاي هشداردهنده كنوني.
مسئولان حفظ سلامت و بهداشت آمريكا حمايت خود را از چنين فناوري اعلام كردند و استفاده از آن را عاري از هرگونه تهديدي براي سلامت بشر دانستند.
كاربرد RFID در علم پزشكي:
هم اكنون اين فناوري، در آمريكا كاربرد پزشكي نيز دارد. وقتي سرويس اورژانس يك بيمارستان، مجروح ناشناسي را پذيرش مي كند و يا اينكه حال بيمار به قدري وخيم است كه قادر نيست خود را معرفي كند، پزشكان زمان قابل ملاحظه اي را براي شناسايي وي و ثبت سابقه پزشكي اش از دست مي دهند. اما اگر بيمار مجهز به اين «كاشت» باشد، به محض ورودش به بيمارستان تمام مشخصات وي از قبيل: نام، آدرس، تلفن، سوابق پزشكي، گروه خوني و.... اسكن مي شوند و پزشكان فوراً به پرونده پزشكي او دست مي يابند.
از ابتداي سال ۲۰۰۶ تاكنون بيش از ۷۸ بيمارستان تمايل خود را براي بهره بردن از اين «كاشت» اعلام كرده اند و ساختمان هاي خود را مجهز به اسكنرهاي مربوطه ساخته اند. در مكزيك، مقامات دولتي به اين پيشرفت علمي به عنوان ابزار كنترل امنيت، توجه ويژه اي داشته اند. ژانويه ۲۰۰۶ دهها تن از كارمندان وزارت دادگستري و دفاتر وكالت مكزيكو با هزينه سازمان، عمل كارگذاري «كاشت» را انجام داده اند. از اين به بعد، درهاي دفتر وزارتخانه، اتاق هاي بايگاني اسناد و مدارك محرمانه و مكان هاي امنيتي سازمان، توسط گيرنده ها كنترل مي شوند. همچنين در اداره جات و شركت ها با نصب اين اسكنرها، امكان ثبت ورود و خروج كارمندان و ساعت دقيق آن فراهم مي شود.
به گفته كارشناسان اين فناوري قصد فتح بازارهاي دنيا را دارد. هم اكنون بيش از ۲۰۰۰ نفر در دنيا در دستان خود «تراشه» دارند.
امل گاسترا، ۲۹ ساله و مدير يك موسسه پست الكترونيكي است. وي در واشنگتن زندگي مي كند: «عمل كاشت توسط پزشك خانوادگي ام انجام گرفت. وي ۲« تراشه » در دستانم جاي داد. دست چپ براي انجام كارهاي عادي روزمره ام كه كاربردي همانند ديگر« تراشه»هاي زيرپوستي دارد. اما« تراشه » اي در دست راستم كار گذاشت كه كوچكتر است. حافظه آن، قابليت ذخيره سازي پيام هاي بسيار طولاني را دارد، مي توان اطلاعات را پاك كرد، يا تغيير داد. كارايي آن برايم نامحدود است، يك قفل الكترونيكي و يك اسكنر روي در آپارتمانم نصب كرده ام، به محض اينكه دستم را به دستگيره در نزديك مي كنم، در باز مي شود. در اتومبيل و محل كارم نيز به اين سيستم، مجهز هستند.»
ديك كارلير، ۳۴ سال دارد و مهندس طراحي صنعتي است. مي گويد: «وقتي تصميم گرفتم در دستانم«تراشه» بگذارم، والدينم مي ترسيدند لوله شيشه اي محافظ آن در دستانم بشكند يا به هر جاي ديگري در بدنم حركت كند. اما هم اكنون همه چيز خوب است. آنها ديگر نگراني ندارند. احساس مي كنم استثنايي و متفاوت هستم. همه جا و همه وقت همراه خودم تمامي مدارك لازم و مربوطه را دارم، ضمن اينكه همگي نامرئي اند. اوايل دوستانم در عين ناباوري و تعجب مي خواستند دستم را بگيرند و« كاشت» جادويي زير پوستم را لمس كنند.
RFID چيست و چگونه عمل مي كند؟
Rodio Frequency Ideafification يا شناسايي از طريق امواج راديويي عبارتي عام براي تمام فناوري هايي است كه جهت شناسايي خودكار اشيا، كالاها، حيوان و انسان از امواج راديويي استفاده مي كنند. رايج ترين كاربرد RFID ذخيره سازي شماره سريال و يا اطلاعات ديگري چون (وزن، رنگ و...) برروي يك قطعه كوچك الكترونيكي (تراشه) است.«تراشه » به يك آنتن براي شناسايي كالا متصل مي باشد.
آنتن، امكان انتقال اطلاعات از تراشه به اسكنر را فراهم مي سازد.
به مجموعه تراشه و آنتن، اتيكت يا برچسب مي گويند.
فرستنده اسكنر براي برقراري ارتباط با تراشه به آنتن برچسب، پيام (سيگنال) ارسال مي كند. برچسب كه تا اين لحظه، غيرفعال بوده، انرژي خود را جهت تغذيه جريان هاي داخل تراشه از ميدان مغناطيسي تأمين مي كند. تراشه، اطلاعات را به سوي گيرنده اسكنر مي فرستد. در آنجا، اطلاعات به داده هاي عددي تبديل مي شوند. سيستم RFID از چندين بسامد استفاده مي كند. اما به طور كلي رايج ترين آنها زير فركانس«حدود KHZ125»و بالاي« MHZ ۵۶/۱۳» و «۹۰۰ -۸۵۰ MHZ» UHF مي باشند.
تاريخچه RFID:
در سال ،۱۹۴۵ ليون ترمين، براي اتحاديه شوروي يك ابزار جاسوسي اختراع كرد.
اگر چه اين اختراع در واقع، وسيله اي براي شنود مخفيانه بود و برچسب شناسايي به شمار نمي رفت، ولي محققين اولين كاربرد تكنولوژي RFID را به آن نسبت داده اند.
بنابه اظهارات يك منبع اطلاع رساني، تكنولوژي كه در RFID مورد استفاده قرار مي گيرد به سال ۱۹۲۰ برمي گردد. همين منبع ادعا مي كند، از چنين فناوري (البته مشابه به آنچه كه امروزه مورد استفاده قرار مي گيرد) انگليسي ها در سال ۱۹۳۲ براي تشخيص و شناسايي هواپيماهاي خودي و دشمن بهره مي بردند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ايسنا- دكتر مهرداد قاسمى نژاد پژوهشگر ايرانى مقيم آمريكا با همكارى گروهى از نانو تكنولوژيست ها موفق به طراحى و ساخت ريز ترين برس جهان با بهره گيرى از فناورى نانو شد.
دكتر مهرداد قاسمى نژاد، استاد مهندسى مكانيك به همراه همكاران نانوتكنولوژيست ها در انستيتو پلى تكنيك رنسلر و مانوآ در آمريكا موفق شدند تا با اين اقدام جالب توجه خود نام اين برس و خود را در كتاب ركوردهاى جهان (گينس) به ثبت برسانند. اين برس بسيار كوچك داراى موهاى زبرى است كه هزاران بار باريكتر از موى انسان هستند.
اين موهاى زبر داراى اين قابليت هستند كه براى جارو كردن ذراتى در حد و اندازه هاى نانو به كار گرفته شوند.
اين برس بسيار كوچك هم چنين داراى اين قابليت است كه در آب هم ذرات گرد و غبار را جارو كند.
راز نهفته در اين تكنيك جديد نانولوله هاى كربنى هستند كه داراى قطرى تنها در حدود ۳۰ ميليارديوم متر هستند. اين موهاى زبر بسيار نرم و داراى ضريب انعطاف بالايى هستند.دانشمندان اين موهاى زبر را از گاز داغ مملو از كربن به دست آورده اند.
نكته جالب آن است كه از اين برس مى توان براى رنگ آميزى ميكروساختارها نيز استفاده كرد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
مدل‌سازي سه‌بعدي كامپيوتري از فعاليت 10هزار ياخته عصبي در مغز انسان كه يك تريليون بايت داده براي سلول‌هاي مغزي فراهم مي‌كند، توسط موسسه تحقيقاتي EPFL انجام گرفت. اين ميزان فقط كسر كوچكي از فعاليت ميلياردها ياخته عصبي براي فراهم كردن اطلاعات براي سلول‌هاي مغزي است.



اين پروژه با نام Blue Brain با همكاري موسسه تحقيقاتي EPFL و شركت كامپيوتري IBM راه‌اندازي شده است. اين پروژه به منظور شبيه‌سازي سه‌بعدي مغز انسان براي آگاهي از روش فعاليت‌ و كاركرد سلول‌ها و ياخته‌هاي عصبي مغز در پردازش اطلاعات است.



EPFL، سال گذشته يك مدل چند ميليون دلاري از سوپركامپيوترهاي سري Blue Gene/L شركت IBM را به منظور انجام اين پروژه خريداري كرد. اين گروه تحقيقاتي در حال حاضر فقط توانسته‌اند فعاليت حدود 10هزار ياخته عصبي در بخش بسيار كوچكي از مغز انسان با استفاده از اين سوپر كامپيوتر شبيه‌سازي كنند.



اين سوپركامپيوتر همچنين براي پردازش حجم بسيار وسيعي از داده حاصل شده از اين پروژه به كار مي‌رود. دانشمندان اين گروه از ابزارهاي مجازي اين كامپيوتر براي شناسايي و شبيه‌سازي پردازش داده‌اي در مغز استفاده مي‌كنند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
پژوهشگران كانون پژوهشي فناوري صنعتي ژاپن موفق به بدست آوردن فناوري ساخت انبوه مواد كربني "نانو تيوپ" با كيفيت بالا شدند كه از آن به عنوان ماده اوليه نسل آينده نام برده مي‌شود.

بر پايه گزارش روز دوشنبه رسانه‌هاي علمي ژاپني، با استفاده از اين فناوري تازه، پژوهشگران ژاپني توانستند كه براي توليد انبوه اين ماده، كربن نانو تيوپي بسازند كه درصد خالصي آن دو برابر مواد كربني مشابه كنوني است.

با استفاده از اين ماده نوين مي‌توان اليافي با قطر يك ميليمتر ساخت كه توانايي مقاومت در برابر بيش از ‪ ۲۰۰‬كيلوگرم وزن را دارند.

پژوهشگران با استفاده از اين فناوري نوين توانسته‌اند كه ماده كربن نانو تيوپي بسازند كه ميزان خالصيت آن ‪ ۹۷/۵‬درصد است .

با فناوري كنوني امكان ساخت انبوه مواد كربني نانو تيوپ كم كيفيت وجود داشته و ميزان خالصيت آنها زير ‪ ۵۰‬درصد است.

اما پايين بودن سطح خالصي مواد كربني نانو تيوپ سبب كاهش مقاومت الياف ساخته شده از آنها مي‌شود.

در اين فناوري نوين كه امكان توليد انبوه مواد كربني نانو تيوپ با كيفيت بالا بدست آمده، چند كربن نانو تيوپ با قطر يك نانومتر كنار هم گذاشته شده و يك لايه اسفنجي شكل بوجود آورده مي‌شود.

(هر نانو برابر با يك ميلياردم متر است )
پژوهشگران گفتند كه در اين فناوري، اين اسفنج كربني را پس از كشيدن تبديل به شكل نخ كرده و با فشار و له كردن، آن را بصورت تخت در مي‌آورند.

كربن نانو تيوپ را پژوهشگران ژاپني كشف كرده‌اند و امكان گرفتن جايزه نوبل به دليل آن وجود دارد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
فناوريهاي نوين تقلب كردن را براي دانشجويان در جلسه امتحان و هنگام تهيه مقالات تحقيقي بسيار آسانتر كرده است.

به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران ، از ایرنا، ساخت دستگاه اصلاح املاي لغات، اينترنت، پيام‌هاي كتبي، دوربين‌هاي تلفن همراه باعث شده است سرقت مطالب ديگران ، رونوشت برداري از سوالات امتحاني و بردن پاسخ‌ها به جلسه امتحان بسيار راحتتر انجام شود.

در حال حاضر برخي از استادان براي پيشگيري از چنين مشكلاتي از دانشجويان مي‌خواهند موق امتحان فقط از خودكار و كاغذ استفاده كنند. با اين وجود برخي از دانشجويان از صفحه كليد رايانه دست برنخواهند داشت.

"ريان ام. داپريمونت" ‪ ۲۱‬ساله كه دانشجوي دانشگاه "پپرداين" است مي‌گويد: دست خط من خيلي بد است. هرگاه مجبور مي‌شوم با دست بنويسم عضلات دستم مي‌گيرد و نمي‌توانم تند بنويسم.

در بررسي اخير كه بر روي ‪ ۶۲‬هزار دانشجوي شاغل به تحصيل در ‪۹۶‬ دانشكده آمريكا در چهار سال گذشته انجام شد، دو سوم اين دانشجويان به تقلب اعتراف كردند.
 
بالا