• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار و مقالات مرتبط با علم و دانش ، فن آوري هاي نوين

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
تحقيقات تازه حاكي است كه عوامل موروثي مي تواند در بروز سرطان ريه نقش داشته باشد.


به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، موسسه پژوهش هاي سرطان بريتانيا در مطالعه‌اي با حضور بيش از چهار هزار داوطلب، موفق به كشف 64 جهش ژنتيكي شده كه مي تواند در بروز سرطان ريه نقش داشته باشد؛ اما محققان گفتند اين جهش ها تنها به شكلي جزئي در بروز شايع ترين نوع سرطان ريه نقش بازي مي كنند.


اين مطالعه كه نتايج آن در نشريه «تحقيقات ژنوم» منتشر شد نشان مي‌دهد كه كشيدن سيگار همچنان عمده‌ترين عامل خطرزا در ابتلا به اين سرطان است و 90 درصد موارد سرطان ريه ناشي از آن است.


پروفسور ريچارد هولستون، محقق اصلي در اين مطالعه، گفت: «ماهيت دقيق آسيب پذيري در برابر سرطان ريه به نهايت پيچيده بوده و مهم است به خاطر داشته باشيم كه دود تنباكو با فاصله زياد از ساير عوامل بزرگترين عامل ابتلا به سرطان ريه است.»


«هرچند مطالعه ما دلالت بر آن دارد كه برخي افراد بيشتر در معرض خطر ابتلا به اين بيماري هستند، اما ثابت شده است كه اكثريت موارد سرطان ريه ناشي از دود تنباكو است.»


اين پژوهش كه همچنين با كمك مالي موسسه «تحقيقات سرطان بريتانيا» انجام شد 2707 داوطلب سالم و 1529 بيمار مبتلا به سرطان ريه را مورد مطالعه قرار داد.


دانشمندان در هر نمونه در مجموع 1476 «DNA» مختلف را در 871 ژن كه تصور مي شد با سرطان ارتباط دارند ارزيابي كردند.


در اين مجموعه 64 جهش كه معلوم شد با سرطان ريه مرتبط است شناسايي شد. با اين حال هريك از اين جهش ها تنها تاثيري جزئي در ابتلا به سرطان داشتند.


به گزارش بي‌بي‌سي، پروفسور پيتر ريگبي، مدير موسسه تحقيقات سرطان، گفت: ‏ «گفته مي‌شد كه در برخي موارد يك پيوند موروثي (در ابتلا به سرطان ريه) وجود دارد و اين داده ها نشان مي دهد كه هرچند هيچ ژن خاصي وجود ندارد اما رشته اي از جهش ها مي تواند خطر ابتلاي فرد به سرطان ريه را افزايش دهد. با اين حال ضروري است بدانيم كه اين جهش ها «كم تكرر»هستند به اين معني است كه تنها در مواردي خاص بروز مي كنند نه همه موارد.»


وي گفت تحقيقات بيشتري در اين زمينه لازم است.


گفتني است، هرساله 37 هزار و 500 مورد تازه از اين سرطان در بريتانيا شناسايي مي شود و سالانه 33 هزار نفر در اثر ابتلا به آن مي ميرند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
يك شركت توسعه دهنده نانو مواد، فرآيندها و تجهيزات پالايشي جديد براي استفاده در بخش انرژي‌هاي جايگزين و انرژي‌هاي موجود، از نتايج موفقيت‌آميز آزمايش مستقل محصول شركت Refinery Science با نام تجاري Nano-cat خبر داد.


به گزارش سرويس «فن‌آوري» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محققان آزمايش‌هايي را براي افزايش درجه خلوص نمونه‌هايي از محصول Cold Lake Bitumen با استفاده از Nano-cat در يك راكتور ويژه با كاربرد خاص متعلق به شركت Refinery Science انجام دادند.


فن‌آوري نانو تغييراتي بنيادي در نحوه توليد مواد و ابزارها ايجاد كرده است.


شركت Nanoforce اخيراً توانايي خود در ساخت بلوك‌هاي سازنده نانو مقياس با اندازه‌هاي بسيار دقيق كنترل شده را توسعه داده است.


تركيب اين بلوك‌هاي سازنده به گونه‌اي است كه مي‌توانند به ساختارهايي بزرگ‌تر و با خواص و كاركردهاي منحصر به فرد تبديل شوند.


مواد و پتنت‌هاي انحصاري به كار رفته در Nano-cat از مواد كاتاليزوري خودسامان به ضخامت تنها يك مولكول تشكيل شده‌اند.


هم اكنون شركت Refinery Science Corp در حال توسعه يك راكتور اساسي است كه بتوان در آن از Nano-cat براي افزايش درجه خلوص مواد Residual Bottoms Heavy Crude و Extra Heavy Crude كه در آمريكاي شمالي يافت مي‌شوند استفاده كرد.


طراحي اين راكتور، به منظور بهبود روش‌هاي خالص‌سازي سنتي انجام شده است و اين كار با بهينه‌سازي بر هم كنش نفت خام و Nano-cat انجام مي‌شود.


هدف از اين كار، كاهش قابل توجه هزينه‌هاي خالص‌سازي از طريق انجام نرخ‌هاي تبديل بالاتر در دما و فشار پائين‌تر است؛ به علاوه، با اين روش ناخالصي‌هايي مانند سولفور، نيتروژن و فلزات سنگين به طور قابل ملاحظه‌اي كاهش مي‌يابند.


چگالي نفت بر حسب گران‌روي API كه استاندارد مؤسسه American Petroleum است تعيين مي‌شود.


وقتي بيتومن از زمين استحصال مي‌شود گران‌روي آن تقريباً 9 است و قبل از آنكه بتوان آن را از طريق خطوط لوله براي پالايش بيشتر به پالايشگاه‌هاي مركزي انتقال داد بايد اين رقم را به حداقل API19 رساند.


در استحصال اوليه از زمين‌هاي نفتي، محصولي شبيه Cold Lake Bitumen به دست مي‌آيد؛ اما آزمايش‌هاي انجام شده، در گستره‌اي از دماها و غلظت‌هاي كاتاليزوري انجام شد، تا اثرات گسترده عملكرد كاتاليزور مورد بررسي قرار گيرد.


همچنين در اين آزمايش‌ها نمونه‌هايي از محصولات جامد، مايع وگاز جمع‌آوري و توسط آزمايشگاه مستقلي مورد تحليل قرار گرفت.


به گزارش ايسنا از ستاد ويژه توسعه فن‌آوري نانو، نتايج حاصل از بررسي‌هاي آزمايشگاهي Cold Lake Bitumen نشان از افزايش API از مقدار 9 به بيش از API22 طي يك بار عبور محصول از فرآيند كاتاليزوري كم فشار انجام شده با استفاده از Nano-cat دارد. به علاوه، نتايج به دست آمده اين نكته را تأييد مي‌كند كه تنها با مقادير نسبتاً كمي كاتاليزور مي‌توان به درجه خلوص API لازم براي نمونه خام بيتومن دست يافت.


دكتر ادوارد هاپتمن، مدير مهندسي Refinery Science Corp در اين زمينه مي‌گويد: نتايج به دست آمده نشان دهنده آن است كه محصول Nano-cat، مي‌تواند به عنوان يك ماده كاتاليزوري بسيار كارآمد در تصفيه بيتومن به كار رود. ضمن آنكه قابليت اميدواركننده‌اي را هم براي كاربرد در تأسيسات و چاه‌هاي نفتي SAGD و نيز استفاده در فرآيندهاي تصفيه متداول فعلي از خود نشان داده است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ايرنا: پژوهشگران وابسته به پژوهشگاه علوم فيزيك و شيمي و برخي ديگر از نهادهاي علمي ژاپن موفق شدند با استفاده از سلول اوليه انسان (اي اس)، به گونه نزديك به كامل، سلول عصبي پرورش دهند.
پژوهشگران ژاپني اميدوارند كه از اين دستاورد بتوان براي درمان بيماري پاركينسون و ديگر بيماري هايي كه در آن سيستم عصبي آسيب ديده مي شود، استفاده كرد.
سلول (اي اس) كه سلول مادر مي باشد، توانايي اين را دارد كه به سلول هاي گوناگون بدن تبديل شود، اما فرايند كار تبديل و پرورش آن به سلول مورد نياز، آسان نمي باشد. تاكنون درصد كارايي پرورش سلول اوليه به سلول ويژه مورد نياز حدود 30درصد بوده، اما در اين روش تازه پژوهشگران ژاپني، اين ميزان به 30درصد افزايش يافته است. براساس اين گزارش، در اين روش تازه، اين ويژگي وجود دارد كه در جريان كار پرورش سلول اوليه از لايه اي استفاده شده كه دورجنين در شكم مادر پيچيده شده است. از اين لايه هم اكنون براي درمان بيماريهاي چشمي استفاده مي شود و به همين دليل گفته شده كه نگراني در زمينه ايمني آن وجود ندارد. پژوهشگران ژاپني گفتند كه آنها در جريان آزمايش هاي خود همچنين موفق به پرورش سلولهاي سازنده ماده دوپامين شدند كه از ميان رفتن آنها در مغز عامل بيماري پاركينسون است. پرورش سلول هاي مربوط به حركت عضلات بدن هم از جمله ديگر سلولهايي بوده كه با استفاده از اين روش تازه ساخته شده است. پژوهشگران ژاپني قصد دارند كه با پيوند سلول عصبي پرورش داده شده انسان به مغز ميمون مبتلا به بيماري پاركينسون، در زمينه كارايي درماني آن اطمينان هاي لازم را به دست بياورند. پژوهشگران ياد شده گفتند كه براي انجام آزمايش مشابه روي انسان، نياز به تدوين قوانين كشوري مي باشد كه در حال انجام است.
موسيقي موتزارت و دقت آزمايش چشم
بي بي سي- بنابر تحقيقي در برزيل، گوش كردن به آثار موتزارت باعث مي شود كه واكنش بيماران در حين انجام يك آزمايش چشم خاص، قابل اعتمادتر باشد.محققان برزيلي از 30 بيمار كه چشم آنها به بيماري گلوكوم يا آب سياه مبتلا بوده است، خواستند تا پيش از انجام اين آزمايش ده دقيقه به سونات پيانوي موتزارت گوش كنند. در همين حال 30 بيمار ديگر در سكوت منتظر انجام اين آزمايش بودند. آزمايش توانايي خودكار چشم در تحليل تصاوير محيطي در بيماران گلوكومي، معمولاً روشي قابل اعتماد نيست، چون به دقت بيمار در انجام اين آزمايش بستگي دارد. اما بنا بر اين تحقيق دقت بيماران پس از شنيدن يكي از آثار موتزارت بهبود مي يابد. پيش از اين تأثير مثبت گوش كردن به آثار موتزارت در مهارت هايي مانند رياضيات، رشد مغز جنين و فراگيري درسي در دانشجويان مشاهده شده است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
در 6 ماه گذشته در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات شاهد ركود بوده‌‏ايم، به طوري كه بسياري از فعاليت‌‏هاي اين حوزه متوقف شده است.


بهمن صالحي، عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي و قائم مقام موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران، در گفت‌وگو با ايلنا، با بيان اين مطلب، اظهار داشت: تغيير نگرش و ديدگاه دولت جديد در بحث فناوري اطلاعات، باعث ركود در اين بازار شده است كه تا آشنا شدن مسوولان و مديران با اين حوزه، ركود ادامه خواهد يافت.
وي با اشاره به توقف پروژه هاستينگ جهاد دانشگاهي و عدم توان تصميم دولت خاطرنشان كرد: تغيير ساختار مديريتي از جمله مواردي است كه باعث ركود در اين حوزه شده است.

صالحي با بيان اينكه كاهش ساختار تخصصي و تغيير ديدگاه‌‏ها در هر دولتي زنجيره‌‏اي از حوادث را سبب مي‌‏شود، يادآور شد: زماني كه ساختار بودجه، قوانين تخصيص منابع و ساختار فعاليت آن تغيير پيدا كند، به دوره‌‏اي از ركود خواهيم رسيد.
عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي گفت: بايد انرژي مجدد صرف كرد تا بازار فناوري اطلاعات گرم شده و به سمت بافت كارشناسي حركت كند.

صالحي، با اظهار اميدواري از اينكه تا 6 ماه آينده اين ركود خاتمه يابد، تصريح كرد: در اين زمان كه دچار ركود در بحث فناوري اطلاعات هستيم، بد نيست كه تجزيه و تحليل خود را در بحث نانو تكنولوژي آغاز كرده و به توليد دانش بپردازيم.
وي، نانو تكنولوژي را مشتمل بر فناوري اطلاعات و بيوتكنولوژي برشمرد و گفت: اين مسئله به فعال شدن ذهن افراد به ابعاد ديگري از فناوري اطلاعات كمك مي‌‏كند و به اين ترتيب در حوزه هسته‌‏اي و سلول‌‏هاي بنيادي مي‌‏توان جايگاه IT را پيدا كرد.

قائم مقام موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران، با تاكيد بر اينكه نانو تكنولوژي ارزش افزوده‌‏اي را در حوزه فناوري اطلاعات ايجاد خواهد كرد، افزود: به اين ترتيب اگر چه در ركود IT به سر مي‌‏بريم، اما زير ساخت ذهني جامعه را براي برون رفت از اين ركود آماده كرده‌‏ايم.
وي، برخورداري از رشد تحصيلي جامعه را در پرداختن به نانو تكنولوژي موثر ارزيابي كرد و گفت: مطرح كردن گستره بزرگتري از IT و نقش اطلاعات محوري آن از جمله ويژگي‌‏هاي نانو تكنولوژي است.

صالحي، فعاليت ترويجي شوراي‌‏عالي اطلاع‌‏رساني را در ايجاد موج نانو تكنولوژي به گونه‌‏اي كه موج‌‏ IT را نيز ايجاد كرده است موثر دانست و يادآور شد: ايجاد نگاه نانو تكنولوژي و فضاسازي در حوزه‌‏هاي دانشگاهي نقش رسانه‌‏ها و نخبگان را در اين ميان پررنگ‌‏تر خواهد كرد.
عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي، نياز به تكنولوژي بالاتري از IT را در جامعه ضروري عنوان كرد و افزود: در حوزه توليد دانش و استراتژي صنعتي نگاه كاركردي به مقوله IT كم‌‏رنگ بوده است كه با پرداختن به نانو تكنولوژي مي‌‏توان آن را جبران كرد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
تیم های ربو کاپ دانش آموزی سازمان آموزش و پرورش شهر تهران به مسابقات جهانی ربو کاپ آلمان که همزمان با مسابقات جهانی برگزار می شود راه یافت.
به گزارش خبرگزاری مهر،این تیم ها در شاخه های شبیه سازی امداد ، شبیه سازی فوتبال و جونیور به میدان خواهند رفت .

همچنین تیم ایران در رقابت با تیم های دانشجویی دانشگاه های معتبر جهان توانست خود را دررده تیم های برتر قرار دهد و اعضای این تیم ها درطول سال تحت آموزش فشرده ای بوده اند.

زمان برگزاری این دوره از مسابقات 21 تا 31 خردادماه در شهر Bremen آلمان است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
به تازگي نمونه اي جديد از يک حساسه ساخته شده که نصب آنها در ربات ها موجب مي شود تا اين مخلوقات دست بشر سطوح مختلف را در حين تماس حس کنند و بتوانند کارهاي ظريفي را که انسانها با دستشان انجام مي دهند انجام دهند.

به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران ، از خبرگزاری سلام، Vivek Maheshwari و پروفسور Ravi Saraf, از دانشگاه نبراسکا در لينکون پس از ماهها تحقيق شبانه روزي به اين موفقيت دست يافته اند.
آنان مي گويند اين حساسه ها باعث مي شود دست يک ربات در تماس با سطوح مختلف همان احساس دست انسان را داشته باشد. از ربات هاي مجهز به اين حساسه ها مي توان در جراحي هاي بسيار دقيق استفاده کرد.
حساسه هاي ياد شده در تماس با سطوح مختلف مي درخشند. هنوز مشخص نيست اين ربات ها چه زماني به توليد انبوه مي رسند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
در سال گذشته جمعا ‪ ۴۲‬داشنجو در رشته‌هاي علوم و فناوري نانو در مقطع كارشناسي ارشد در دانشگاه‌هاي صنعتي اميركبير، تربيت مدرس، صنعتي سهند تبريز، كاشان و پژوهشگاه مواد و انرژي پذيرفته شدند.

به گزارش ماهنامه فناوري نانو، همچنين در سال جاري دانشگاه صنعتي شريف و دانشكده فني دانشگاه تهران در مقطع دكتري در رشته‌هاي نانومواد، نانوالكترونيك، نانوبيو، نانو مهندسي شيمي و نانو شيمي، اقدام به پذيرش دانشجو كردند.

دانشگاه صنعتي امير كبير نيز با ظرفيت ‪ ۱۱‬نفر ارايه‌دهنده رشته مهندسي شيمي با گرايش نانو در مقطع كارشناسي ارشد بوده است همچنين اين دانشگاه در گرايش نانوپليمر هشت نفر جذب كرده است.

براي شروع بهتر است تعريفي عام از علم و فناوري نانو داشته باشيم اين فناوري پديده هزار سوم است و ورود به اين عرصه اجتناب ناپذير است.

در واقع اين زمينه را نمي‌توان به عنوان رشته جديدي معرفي كرد بلكه رويكردي جديد به كليه علوم و فنون موجود در مقياس نانو است.

فناوري نانو، علمي فرارشته‌اي است و مي‌خواهيم از اين مقياس به كليه علوم و فنون از جمله علوم محض، فني مهندسي، پزشكي، غذايي نگاه كنيم.

از آنجاييكه مشكلات پيچيدگي‌ها و مسايل اخلاقي به دليل شبيه‌سازي انسان، گياه و حيوان در اين محدوده بوجود خواهد آمد ضرورت همكاري علوم نظري از نظر مسايل حقوقي در اين فناوري ضروري است.

اگر از ديدگاه شيمي و مهندسي شيمي به فناوري نانو نگريسته شود مي توان گفت كه رشته نانوشيمي تقريبا در تمامي علوم و فنون به كار مي‌رود.

به عبارت ديگر در زمينه‌هاي مختلفي از جمله سوخت، پليمر، رنگ، ساخت و ساز، پوشاك، دارو، غذا و به طور كلي هر انچه كه به شيمي و مهندسي شيمي مربوط مي‌شود.

مي‌توان از مزاياي اين فناوري بهره جست به طور كلي توجه به كليه علوم و فناوري‌هاي موجود در مقياس نانو و كار و توليد در اين مقياس براي دستيابي به فرآورده‌هاي با كيفيت و كميت بهتر به عبارتي ارزان تر محكم تر و سبك تر و كارآراتر است.

يكي از مشخصه‌هاي علم شيمي و مهندسي شيمي، شناخت علم و مواد و مهندسي مواد است كه در علوم محض مطالعه و پژوهش و در مهندسي توليد انبوه موردنظر است.

از ديدگاه شيمي دانان گرايش‌هاي اين رشته مي‌تواند همان گرايش‌هاي شيمي آلي، معدني، تجزيه شيمي و فيزيك است كه در مقياس نانو مطالعه و بررسي شد تا نتايج يافته‌هاي جديد خود را براي انبوه‌سازي در مورد خاص به مهندسان مربوطه ارايه كنند.

از ديدگاه مهندسان شيمي، اين گرايش‌ها بسته به نوع نيازهاي جامعه و توانايي براوردن آن نيازها مي‌تواند به طور متفاوت دسته بندي شود در كشور همانطور كه اشاره شد پتانسيل‌هاي خوبي در زمينه مطالعه پليمر و رنگ وجود دارد.

سرفصل‌هاي درسي شامل دروس اصلي و انتخابي جمعا ‪ ۳۲‬واحد آموزشي و پژوهشي است كه با تصويب شوراي برنامه ريزي دانشگاه ارايه مي‌شود و گذراندن اين رشته در دانشگاه به اين صورت است كه در ابتداي دوره ‪ ۱۲‬واحد بوسيله دانشجو اخذ شده و در ادامه به همراه گذراندن ديگر واحدهاي آموزشي استاد پروژه، طرح و برنامه اموزشي دانشجو مشخص مي‌شود.

دانشجويان فارغ التحصيل اين رشته مي‌توانند در صنايع و مراكز، به خصوص در بخش‌هاي تحقيق و توسعه‌اي كه فارغ التحيلان رشته شيمي و مهندسي شيمي را مي‌پذيرند مشغول به پژوهش شوند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
خبرگزاري فارس: غشاء الياف توخالي پليمري توسط فرهاد صادقي پژوهشگر ايراني طراحي و ساخته شد.


فرهاد صادقي، پژوهشگر ايراني در گفت وگو با خبرنگار علمي خبرگزاري فارس با اشاره به اينكه اين غشاها در لوله‌هاي تو خالي به كار مي‌رود كه قطر خارجي آن كمتر از يك ميلي‌متر است، گفت: براي جداسازي از اين غشا استفاده مي‌كنند و با عبور گاز مورد نظر از درون اين غشا اجزا آن جدا مي‌‌شود.
وي يكي از كاربردهاي اين غشاء را توليد نيتروژن از هوا بيان كرد و افزود: زماني كه هوا از اين غشاء عبور مي‌كند اكسيژن و نيتروژن از آن جدا مي‌شوند.
صادقي در ادامه تصريح كرد: كاربرد ديگر اين غشاء در جداسازي گازطبيعي است به طوري كه اجزا اضافي كه بايد از گاز طبيعي در پالايشگاه‌ها جدا شوند، توسط اين غشاء اين اجزا جدا مي‌شوند و متان مناسب با مشخصات استانداردي كه بايد در خطوط لوله جريان پيدا كند را براي مصرف در داخل كشور ارائه مي‌دهند.
وي توليد آمونياك را يكي از مهمترين كاربردهاي اين غشا دانست و گفت: اگر در فرآيند توليد آمونياك در كشور از اين غشا استفاده كنيم، از هدر رفتن بسياري از گازهاي مفيد كه در اين فرآيند هستند، جلوگيري مي‌شود و همچنين سالانه 25 ميليون دلار افزايش توليد آمونياك خواهيم داشت.
اين پژوهشگر ايراني اضافه كرد: كاربرد ديگر آن در برخي از صنايع غذايي و دياليزم مي‌باشد كه هم اكنون اين غشا از خارج از كشور تامين مي‌شود و ما اميد داريم كه مشخصات اين غشا را به مشخصات موجود در كشورهاي پيشرفته برسانيم و تا سال اينده اين محصول را وارد بازار كنيم.
وي با اشاره به اينكه دانش اين طرح تنها در انحصار كشور آمريكا، ژاپن و دو شركت اروپايي قرار دارد، گفت: به علت اينكه اين دانش تنها در اختيار كشوهاي محدودي قرار دارد قيمت اين غشا بسيار بالا است اما نمونه داخلي آن بسيار ارزان‌تر خواهد بود.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
سرعت عبور سيالات از درون نانولوله‌هاي كربني چهار تا پنج برابر پيش از مقداري است كه توسط نظريه جريان سيال پيش بيني مي‌شد.

به گزارش جديدترين شماره ماهنامه فناوري نانو، هيندز و همكارانش در مركز تحقيقات كاربردي انرژي دانشگاه كنتاكي سرعت عبور آب و تعدادي حلال آلي را از درون غشايي متشكل از نانولوله‌هاي چندديواره منظم اندازه گرفتند.

اين غشا شامل ‪ ۱۰‬ميليارد نانولوله در هر سانتي متر مربع در يك لايه نازك پلي استايرن بود و در كارهاي قبلي تلاش شده بود تا سرعت سيال از يك نالوله كربني واحد در يك كانال ميكروسيال اندازه‌گيري شود.

محققان دريافتند كه سرعت عبور سيال از درون نانولوله‌هاي كربني برابر كانال‌هاي زيستي است كه امكان انتقال بسيار سريع را فراهم مي‌آورند.

آب داراي بيشترين سرعت عبور بود و چنين تصور مي‌شود كه اين امر به دليل جهت‌گيري خود به خودي مولكول‌هاي آب درون نانولوله‌هاي كربني است.

پيوند هيدروژني ميان مولكول‌هاي آب و جاذبه ضعيف ميان مولكول‌هاي آب و ديواره نانولوله باعث مي‌ود جريان تقريبا به صورت بدون اصطكاك برقرار شود.

سرعت عبور حلال‌هاي آلي پايين تر بود كه احتمالا به دليل برهمكنش مولكول‌هاي آنها با ديواره نانولوله است.

فرآيند توليد نانولوله‌ها اين امكان را فراهم مي‌اورد كه بتوان آنها را از نظر شيميايي كنترل كرد.

هيندز مي‌گويد: فرايند باز كردن انتهاي نانولوله‌ها پيوندهاي گرافيتي شكسته‌اي را درست در مركز ورودي نانولوله ايجاد مي‌كند. ما نشان داديم كه انتخاب گري نانولوله‌ها با تغيير مولكول‌هاي شيميايي قسمت ورودي تغيير مي‌كند.

همچنين مولكول‌هاي شيميايي مختلفي را در دو طرف غشا مورد استفاده قرار داده شده كه با استفاده از اين كار مي‌توان از نانولوله‌هاي كربني به عنوان حسگرهاي شيميايي يا زيستي استفاده كرد.

كاربرد احتمالي ديگر اين سيستم در دارورساني پوستي است از آنجايي كه نانولوله‌هاي كربني رسانا هستند مي‌توان ميزان ورود دارو را از طريق اعمال يك ولتاژ شيميايي به يك قسمت از پوست كنترل كرد.

هيندز اشاره مي‌كند كه يكي از همكارانش در دانشگاه توانسته است در هر روز ‪ ۱۰۰‬متر مربع از نانولوله‌هاي كربني چند ديواره منظم را رشد دهد بنابراين مي‌توان از اين غشاها در مقياس وسيع، براي جداسازي مواد شيميايي استفاده كرد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
تيم تحقيقاتي بين‌المللي با استفاده از نانوذرات پليمري خاصي، موفق به ساخت نوع جديدي از انتقال‌دهنده هاي دارويي شدند كه مي‌تواند با جمع شدن در تومورهاي مغزي رهاسازي هوشمند دارو در آن مانع از توليد پروتئين‌هاي رشددهنده سلول‌هاي سرطاني بدخيم شود.

به گزارش جديدترين شماره فناوري نانو، اين تيم تحقيقاتي به رهبري دكتر آگهارد كولر از دانشگاه رزنبورگ آلمان با استفاده از پليمر ‪ B‬نانو ذره اي غير سمي ايجاد كرده‌اند كه مي‌تواند به گسترده وسيعي از سلول ها بچسبد.

آنها از يك پادتن تك سلولي براي تشخيص پروتئين‌هاي سطح سلول‌هاي سرطاني بدخيم استفاده كردند كه به عنوان راهنما و حامل دارو به سلول هدف عمل مي‌كند.

براي رديابي نانوذرات در بدن از رنگ‌هاي فلورئورسانت استانداردي استفاده شده است كه مي‌توان با ميكروسكوپ‌هاي مخصوص آنها را رديابي كرد.

عامل دارويي مورد استفاده در اين نوع حامل‌ها از دو جز اليگونو كلئوتيد انتخاب شده است كه سنتز اجزاي كليدي تومور مغزي را يعني غشاي سلول‌هاي ‪ GLIOBASTOMA‬را مختل مي‌كند.

در نهايت اين گروه تحقيقاتي بر روي اين نانوذرات جز ديگري با نام واحد تخريب‌كننده غشا قرار داده‌اند كه حاوي اسيد آمينه ‪ L-VALINE‬است و وظيفه آن كمك به نانو ذرات جهت رهاسازي به موقع و صحيح دارو در تومور است.

تست‌هاي آزمايشگاهي انجام شده بر روي تومورهاي ‪ GLIOBASTOMA‬با نانوذرات پليمري نتايج خوبي را نشان داده است در اين آزمايش‌هاي عملي بعد از تزريق كمپلكس دارويي و رسيدن آن به تومور واحد تخرب غشاء نانوذرات را قادر مي‌سازد تا آندوزم‌هايي را كه به طور طبيعي اطراف سلول را احاطه كرده‌اند از بين ببرند.

گزارش كامل اين طرح در مجله ‪ BIOCONJUGATE CHEMISTRY‬منتشر شده است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
نخستين بار در ايران دانشگاه علوم پزشكي تهران در رشته نانو تكنولوژي دانشجوي كارشناسي ارشد مي پذيرد .




دبير شوراي آموزش علوم پايه پزشكي در جمع خبرنگاران افزود : نانو تكنولوژي در علوم پزشكي رشته بسيار نويني است كه ايران نيز همگام با كشورهاي پيشرفته اقدام به راه اندازي دوره كارشناسي ارشد آن براي ليسانسه هاي مرتبط كرده است .

به گفته وي , دارندگان مدرك كارشناسي در رشته هاي مهندسي پليمر , شيمي محض و كاربردي , فيزيك محض و كاربردي , مهندسي شيمي در همه گرايش ها , مهندسي برق , مهندسي پزشكي , علوم آزمايشگاهي , تغذيه , زيست شناسي و تكنولوژي , پزشكي هسته اي مي توانند در آزمون اين رشته شركت كنند ضمن اينكه دانش آموختگان رشته هاي دكتري حرفه اي شامل پزشكي , دندانپزشكي , داروسازي , دامپزشكي و رشته هاي غير پيوسته بيوتكنولوژي نيز مي توانند در اين رشته با شركت در آزمون پذيرفته شوند .

شمار پذيرفته شدگان رشته نانوتكنولوژي امسال 6 نفر است كه تاكنون 38 نفر براي شركت در اين آزمون ثبت نام كرده اند .
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
گروهي بين‌المللي از دانشمندان كشورهاي سوئد، سوئيس و فرانسه راهي غير آلاينده، ايمن و كم هزينه براي توليد هيدروژن از فلز روي با استفاده از انرژي خورشيد ابداع كرده‌اند.

به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، نكته حائز اهميت در اين شيوه جديد استفاده از انرژي خورشيدي به عنوان منبع انرژي براي توليد فلز روي از «اكسيد روي» است.

اين دانشمندان دريافتند كه مي توان با استفاده از روي خالص در دماي حدود 350 سانتي‌گراد، از طريق جداسازي مولكول هاي آب، هيدروژن آزاد كرد. با اين كار هزينه توليد هيدروژن كاهش مي يابد. اين در حالي است كه پيش از اين براي توليد هيدروژن از طريق جداسازي مولكلول هاي آب به دماي بيش از 2 هزار و 500 درجه سانتيگراد نياز بود و هزينه اين كار بسيار بالا بود. همچنين گرما و برق مورد نياز براي استخراج روي از اكسيد روي به طور سنتي از سوخت هاي فسيلي تامين شده است.

راه حل استفاده از انرژي خورشيدي براي رسيدن به دماي هزار و 750 درجه سانتي‌گراد مورد نياز براي توليد فلز روي از اكسيد روي در سال 2004 مطرح شد.

مخلوطي از اكسيد روي و مقادير كمي ذغال سنگ در كوره خورشيدي در بالاي برج خورشيدي قرار داده مي شود.

نور خورشيد با استفاده از تعدادي آينه بسيار موثر هدايت شونده با رايانه، به يك آينه هذلولي در درون برج خورشيدي تابانده مي شود و از اين طرق گرماي شديدي در درون كوره خورشيدي ايجاد مي شود.

به گزارش ايسنا از پايگاه ملي داده‌هاي علوم زمين، در دماي بيش از هزار و 200 درجه سانتيگراد، اكسيد روي به روي و اكسيژن تجزيه مي شود. اكسيژن به دست آمده با كربن تركيب مي شود و توليد منو اكسيد كربن به عنوان محصول جانبي مي كند.

توليد هيدروژن از پودر روي به دست آمده از واكنش پيشين، كار آسان تري است.

روي در دماي 350 درجه سانتيگراد با آب مخلوط مي شود؛ اكسيژن موجود در آب با فلز روي تركيب مي شود و بار ديگر توليد اكسيد روي مي كند و محصول جانبي اين واكنش هيدروژن خالص است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
راه راست - اين گونه نيز مي‌توان سوال كرد كه چقدر نوآوري، فناوري نوين است؟ و سوال مهم‌تر اينست كه چه وقت نوآوري ديگري اين نوآوري را از ميدان به در مي‌كند و جايش را مي‌گيرد و شايد صاحب آنرا از نان خوردن مي‌اندازد؟


ما در صنعت رايانه معتقديم كه در حال تغيير دنيا هستيم. در حالي كه محصولات خيره كننده‌اي مانند تلفن‌هاي همراه، تعيين موقعيت جغرافيايي، رايانه‌هاي كوانتومي و رمزگذاري‌هاي پيچيده ابداع شده‌اند، به نظر مي‌رسد كه تمام اينها اصلاحاتي از محصولات ديگر باشند و نه انقلابي در صنعت. محصولات انقلابي تعداد كمي از اختراعات و ابداعات را تشكيل مي‌دهند و اكثر محصولات جديد از تغيير ظاهر و حالت دادن محصولات قديم بدست آمده‌اند.
يكي از مهم‌ترين نوع اين محصولات، روش‌هاي طراحي سيستم‌هاي رايانه اي است. از زماني كه مدرسان رايانه، نمودار جريان داده و «ورودي، پردازش، خروجي» را به دانشجويان درس دادند تا اكنون كه انواعي از BPM, UseCase,Activity Diagram و صدها نوع متدولوژي و نمودار را ابداع كرده‌اند، تفاوت چنداني مشاهده نشده و دياگرام‌هاي جديد تغييري ظاهري از دياگرام‌هاي قديمي هستند. نكته مهم اينست كه روش‌هاي جديد هنوز تسريع و تسهيل چنداني در به نتيجه رساندن طراحي نكرده و شركت‌هاي رايانه‌اي از پس مشتريان معمولي هم نمي‌توانند برآيند چه رسد به مشتريان بوالهوس و آنهايي كه مانند كوه البرز در مقابل هر تغييري ايستادگي مي‌كنند و از همه بدتر آن‌هايي كه در كنار سيستم‌هاي دستي است كه نان مي‌خورند و با روي كار آمدن حساب وكتاب و رايانه...

پيرمردها به ياد مي‌آورند كه اينترنت بيش از 30 سال عمر دارد. اين صنعت به مقدار زيادي تغيير كرده و جهان را تغيير داده است اما نظريه و اصول آن بدون تغيير مانده و سال‌هاي زيادي نيز خواهد ماند. قرارداد تي.سي.پي.آي.پي در اوايل 1980 مطرح شد و تغييري نكرده است. اف.تي.پي كه حتي قديمي‌تر بوده و در اوايل 1970 به ميدان آمد هنوز بي كم و كاست استفاده مي‌شود. اگر به عمق وب سرورها نگاه كنيم، اصول آن بر پايه اف.تي.پي و تل‌نت استوار شده و مقداري كارهاي گرافيك و اتوماتيك سازي به آن اضافه شده است. با كمي استثنا، اصول سامانه‌ها و ****‌هاي شبكه در 20 سال گذشته چندان تغيير نكرده است.
در دهه 1960 رايانه‌اي كه بتواند رايانه‌هاي مجازي ديگري را شبيه سازي كند و هر يك را در اختيار كاربر مجزايي قرار دهد و برنامه‌هاي هر كاربر بر كاربر ديگر تاثير نداشته باشد، طرح شده و مورد استقبال واقع شد. آي.بي.ام اين طرح را در ماشين‌هاي مدل 360 و بعدي خود پياده سازي كرد و مشتريان زيادي را عاشق خود نمود. ايده سرور مركزي و كاربران پراكنده در همين سال‌ها مطرح شد و تمام دنيا را در غياب رايانه‌هاي شخصي فراگرفت. بعد از چند سال كه رايانه‌هاي شخصي به بازار آمدند، طرح پراكندگي پردازش و اطلاعات شكل گرفت و دوباره دنيا را فراگرفت. اكنون نيز چندين سال است كه دوباره طرح سرور متمركز با رنگ و لعاب و گرافيك رايانه‌هاي شخصي ايجاد شده و براي كاربردهاي عظيم استفاده مي‌شود. اين طرح همان طرح چهار دهه قبل است.

در اكثر شركت‌ها بيشترين ميزان بودجه تحقيق و توسعه در جهت منافع زودرس تجاري خرج شده و سعي در بالا بردن درآمد و سود و كم كردن هزينه دارند. با اين گرايش تعجبي ندارد كه اختراعات انقلابي، به وقوع نمي‌پيوندد.
از زماني كه اولين رايانه شخصي با پردازنده 4 مگا هرتزي و فلاپي ديسك 360 كيلوبايتي به بازار آمد حدود 25 سال گذشته و اكنون پردازنده 4 گيگاهرتزي و ديسك 500 گيگا بايتي داريم كه قدرت پردازش آن 1000 برابر و حجم ديسك يك ميليون برابر بيشتر است. اما كاربردها چندان عوض نشده و هنوز اكثريت كاربران با صفحه گسترده و اديتور و مانند آن كار مي‌كنند.

حجم عظيمي از اختراعات اكنون در دست شركت‌هايي مانند آي.بي.ام، زيمنس، تويوتا، ان.ايي.سي و مانند آنها است كه انحصاري بودن آنها معضل بزرگي براي پيشرفت ايجاد كرده است. مراكزي كه بخواهند از اين اختراعات استفاده نمايند، بايد مبالغ كلاني بپردازند كه نتيجه آن بالا بردن هزينه‌هاي توليد است و بسياري از موارد توليد را به ضرر مواجه مي‌كند. مالكيت معنوي اين اختراعات در موارد زيادي به صورت سلاح رقابتي درآمده و مانع استفاده شركت‌هاي ديگر مي‌شود.
يكي از راه‌هاي غلبه بر مشكل مالكيت معنوي، ادغام و خريد شركت‌ها است. در اين حالت درهاي هر دو شركت بر روي هم باز شده و پيشرفت چشمگيري حاصل مي‌شود. اما هنوز خيلي از شركت‌هاي كوچك‌تر كه بهره‌وري بالايي هم دارند از اين راه نمي‌توانند استفاده نمايند.

حال چه بايد كرد؟ دو راه اساسي در پيش روي شركت‌ها است:
1- شركت‌ها و سازمان‌ها قسمت اعظم بودجه تحقيق و توسعه خود را صرف تحقيقاتي با ريسك كم و بازگشت سرمايه و درآمد مناسب نمايند. سپس تعدادي پروژه تحقيقاتي با ريسك زياد و درآمد زياد تعريف و اجرا نمايند. شركت‌ها بايد بپذيرند كه بعضي وقت‌ها بايد شكست خورد و بعضي وقت‌ها بايد چيزهايي را دور ريخت. براي موسسات ايراني تحقيق و توسعه در هر دو زمينه از نان شب هم واجب‌تر است.
2- بايد براي اختراعات و حقوق مالكيت معنوي هم فكري كرد كه از حالت دست و پا گير بودن خارج شود. بايد براي زمان برخورداري از حق مالكيت زمان كوتاه‌تر و حق كمتري قايل شد. نيوتن مي‌گفت كه من وقتي توانستم به ستارگان و سيارات دست يابم كه بر شانه غول‌ها ايستادم. نيوتن و دانشمندان ديگر نمي‌توانستند اختراعي انجام دهند اگر از دانش گذشتگان كه به رايگان در اختيارشان قرار گرفته بود استفاده نمي‌كردند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-يك شركت ساخت تجهيزات الكترونيكي براي اولين بار از فن آوري نانو در ساخت سمعك استفاده كرد. اين شركت از پوشش هاي نانوساختاري بسيار نازك و با خاصيت ضد چسبندگي، در جديدترين سمعك ها براي جلوگيري از آلوده شدن آنها استفاده كرده است. اين محصول به علت آب گريز و چربي گريز بود ن در برابر آب و ديگر مايعات مانند روغن ها كاملاً مقاوم است و استفاده از آن براي كودكان و بزرگسالان مناسب است. خواص ضدآب اين محصول باعث كاهش زيان هاي وارده به آن و در نتيجه بهبود كيفيت و افزايش اعتماد عمومي نسبت به اين محصول مي شود.
«پاملا بورتن» مدير بخش توليد سمعك شركت زيمنس معتقد است: همچنان كه سمعك ها با ابزار الكترونيكي كوچك تجهيز مي شوند، بايد آنها را در برابر عوامل مشكل ساز مانند رطوبت، چرك گوش و تعرق محافظت كرد.
براي نيل به اين هدف از نانوروكشي كه كاربردهاي رايجي در صنايع ديگر مانند ابزار پزشكي، دندانپزشكي و الكترونيك دارد استفاده شده است. يكي از رايج ترين مشكلات موجود در ميان استفاده كنندگان سمعك هاي معمولي آسيب پذيري در برابر رطوبت بوده كه به عنوان معمول ترين راه حل، استفاده از قاب هاي پلاستيكي يا كيت هاي خشك كن ويژه سمعك، مي باشد كه اين راه حل ها هم هزينه بر و هم بعضاً غيرمفيد بوده است. با قرار دادن نانوروكش ها روي سمعك ها، رطوبت و تعرق به جاي نفوذ به درون سمعك و آسيب رساندن به باتري و ديگر ادوات آن، از سطح سمعك سر خورده و از آن جدا مي شود. از ديگر مزاياي اين دستگاه، سهولت تميز كردن آن است. شركت زيمنس اعلام كرده است كه قبل از اطمينان از افزايش طول عمر مفيد و كارآيي اين محصول از عرضه آن به بازار خودداري خواهد كرد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
گفت وگو با تيم روباتيك دانشگاه صنعتي شريف در زمينه آيبو به بهانه شروع دهمين دوره مسابقات جهاني روبوكاپ

عميد نمازي خواه
همشهری

در يك اتاق كوچك كه زمين آن مانند يك زمين فوتبال بود، سه تن از گروه روباتيك پنج نفره دانشگاه شريف حضور دارند. آمار مسابقات جهاني ربوكاپ ۲۰۰۶ در آلمان بهانه اي بود تا با اعضاي اين تيم استثنايي گفت و گو كنيم. تيم پنج نفره روباتيك متشكل از حميدرضا واعظي، سامان علي ياري، كيانوش مختاري، سياوش **** و علي كمالي است كه همگي از رشته مهندسي كامپيوتر هستند.اين گفتگو با واعظي و علياري به نمايندگي اعضاي تيم انجام شده است.

* تيم شما از چه زماني شروع به كار كرده است؟
- اين تيم سال قبل تشكيل شد و در مسابقات جهاني شبيه سازي اوزاكاي ژاپن مقام اول را كسب كرديم. براي امسال فكر كرديم كه مانند سال قبل باز هم در شبيه سازي شركت كنيم و به اين نتيجه رسيديم كه امسال و در مسابقات ۲۰۰۶ آلمان روي روباتهاي آيبو كار كنيم. البته تيم هاي قبلي دانشگاه شريف نيز مقامهاي بسياري در مسابقات كسب كرده اند و امسال هم به جز تيم ما يك تيم در زمينه رباتهاي ميان اندازه و يك گروه هم در زمينه شبيه سازي نجات شركت مي كنند.
* ليگ هاي مسابقات روبوكاپ چگونه است؟
- در مسابقات روبوكاپ، ليگهاي مختلفي در زمينه هاي شبيه سازي و رباتهاي واقعي وجود دارد كه هر كدام از اين ها نيز به چند بخش تقسيم مي شود. در هر دو بخش شبيه سازي و روبات واقعي به دو دسته فوتبال و امدادگر تقسيم مي شوند كه ليگ فوتبال بخش روبات واقعي در سه گروه سايز كوچك، متوسط و آيبو فعال است.
* تفاوت اندازه در روباتها به چه منظوري است؟
- در گروه اندازه كوچك روباتهايي در ابعاد ۳۰*۲۰ سانتي متر هستند كه با توپي به اندازه توپ گلف بازي مي كنند و در اندازه متوسط از توپ معمولي استفاده مي شود. ولي ما كه در زمينه آيبو يا سگهاي فوتباليست كار مي كنيم، با توپهايي با قطر ۸ سانتي متر بازي مي كنيم.
* منظور از سگهاي فوتباليست يا آيبو چيست؟
- روباتهايي هستند كه شكل ظاهري و حركات آنها شبيه سگ است. اين روباتها ساخت شركت سوني است كه در سال ۱۹۹۹ شركت سوني كه اسپانسر دوم مسابقات روبوكاپ است،آنها را به مسابقات آورد كه قوانين خاص خود را دارند. آيبوها، علاقه مندان بسياري دارند، به صورتي كه در ساعت اول فروش شركت سوني در ژاپن، ۳۰۰۰ عدد از آنها به فروش رسيد كه البته اين آمار به خاطر تبليغات قبلي شركت سوني بوده است.
* درمسابقات ژاپن مطمئن بوديد كه قهرمان مي شويد؟
- مسلماً خير. زيرا با مشكلاتي كه ما داشتيم نمي توانستيم صد در صد خود را قهرمان ببينيم، ولي به گونه اي برنامه ريزي كرده بوديم كه تنها مي دانستيم مقام مي آوريم. مسابقات ژاپن در واقع قدرت ايران را در زمينه شبيه سازي و ضعف ما را در زمينه روبات واقعي نشان داد. به عنوان مثال از دو مسابقه شبيه سازي، در شبيه سازي امداد ما اول و تيم دانشگاه علم و صنعت دوم شد و در مسابقات فوتبال ۳ بعدي هم يك تيم از دانشگاه اميركبير اول شد. ولي در روباتهاي واقعي كه بخشهاي مختلفي مانند روباتهاي كوچك، بزرگ و چهار پا دارد، در كل از تيم هاي ايران تنها يك تيم از ۸ تيم منتخب بالا آمد.
* دليل اين ضعف و قدرت را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
- به خاطر اين كه بخش شبيه سازي هزينه بسيار كمي دارد. در صورتي كه در زمينه real Robot تيمهايي كه تشكيل مي شوند از گروههاي مختلف مكانيك، الكترونيك، كامپيوتر و ... هستند و قطعات بسياري لازم دارند كه هزينه بالايي دارد. دوم اين كه بين صنعت و دانشگاه در ايران فاصله است. يعني اگر هم واقعاً كاري انجام شود، فقط براي مقام در مسابقه است.
* چه استفاده اي از دستاوردهاي علمي مسابقات مي شود؟
- در ايران به نسبت هيچ. مشكلي كه ما داريم اين است كه فقط به ديد مسابقه و مقام آوردن به روبوكاپ مي رويم، در صورتي كه دانشگاههايي مانند كارنگي ملون كه در دسته بندي هاي بين المللي قويترين دانشگاه در زمينه هوش مصنوعي است، تاكنون مقام قابل توجهي در مسابقات كسب نكرده، ولي از مسابقات به عنوان ابزاري براي پياده سازي الگوريتمهايشان استفاده مي كنند.
* يكي از مشكلات دانشجويان ما در زمينه روبات واقعي بودجه است، آيا شركت يا شركتهاي دولتي و يا خصوصي با تيمهاي روباتيك نمي توانند همكاري كنند و پس از آن از دانش آن گروه استفاده كنند؟
- خير. اگر كسي بخواهد كار كند بايد همه هزينه اش را شخصاً (يا تيمي) بپردازد و در آخر هم در واقع آن پول و وقت از دست رفته است، زيرا در صنعت هيچ ارگاني به ما پيشنهاد همكاري نمي دهد. در صورتي كه در كشورهاي ديگر يك شركت يا ارگان دولتي اسپانسر (حامي مالي) يك گروه علمي مي شود و پس از آن از دستاوردشان استفاده مي كند. مانند شركت فوجي كه سال قبل در ژاپن يك روبات انسان نما را ارائه داد كه روي دو پا راه مي رفت و واقعاً كارهاي عجيبي مي كرد، به صورتي كه تمام افرادي كه در آنجا بودند از حركات آن شگفت زده شده بودند و اين نشان دهنده يك سرمايه گذاري طولاني مدت است.
* منظور شما اين است كه ما هدف و آينده نگري خاصي براي شركت در مسابقات نداريم؟
- داريم، ولي تنها هدف ما به دست آوردن مقام است و در واقع هيچ ديدي براي آينده نداريم. در اين كه اين تيم استعداد داشته تا مقام قهرماني را به دست آورده است، شكي نيست ولي بايد بگوييم كه پس از قهرماني چه بايد كرد. اين تيم سال قبل قهرمان شد و امسال هم با وجود تغييراتي در تيم (۳ نفر از دوستان امسال به ما پيوسته اند) شايد قهرمان شويم ولي در آينده اين روند همين گونه ادامه پيدا خواهد كرد. هر سال تيمي تشكيل مي شود، مقام مي آورد و سال بعد خداحافظ.
* يعني هيچ هدف گذاري براي ادامه كار قهرمانان روباتيك نمي شود؟
- تاكنون كه نشده و مسئوليت هدف گذاري با ما نيست، بلكه با مسئولين امر است.
* وضعيت دانشگاههاي خارجي چگونه است؟
- از نظر مالي اسپانسرهاي مالي خوبي پيدا مي كنند و يك سرمايه گذاري صحيح انجام مي شود كه هم در بعد علمي و هم از جهت صنعتي هماهنگ پيش مي رود و از نتايج دستاوردهاي علمي به نحو احسن در صنعت استفاده مي شود.
* تيم شما هم اكنون ۴ روبات آيبو دارد، آيا شما حامي مالي داريد؟
- بله، شركت صاايران كمكهاي بسياري به ما كردند تا ما توانستيم ۴ روبات آيبو را بخريم و از طرف ديگر شهرداري تهران هم به ما كمك كرد.
* اگر اسپانسر نداشتيد، چه مي شد؟
- ديگر نمي توانستيم شركت كنيم يا تنها مانند سالهاي قبل مجبور بوديم در زمينه شبيه سازي كار كنيم. هر كدام از روباتهاي آيبو حدود ۲۰۰۰ يورو قيمت دارد و به نسبت، روباتهاي كاملي هستند. باز هم ما در اين زمينه شانس آورديم، زيرا يكي از پيشنهاد هايي كه در مسابقات قبلي در زمينه مسابقات آيبو شد، اين بود كه مي خواستند مانند فوتبال واقعي هر تيم ۱۱ سگ روبات داشته باشد و با اطلاعاتي كه ما داريم، هم اكنون فقط ۵ آيبو در ايران هست كه ۴ تا براي ما يا دانشگاه شريف و يكي در اميركبير است.
* شما فقط ۴ روبات داريد و مسابقات هم ۴ نفره برگزار مي شود اگر يكي از روباتهاي شما خراب شود چه مي كنيد؟
- كاري نمي توانيم بكنيم به جز ادامه مسابقه با ۳ روبات يا اين كه يك روبات از تيمهاي ديگر شركت كننده قرض بگيريم.
* رقباي اصلي شما از كدام كشورها هستند؟
- ما همه را به چشم رقيب نگاه مي كنيم و هيچ تيمي را ضعيف نمي پنداريم. ولي بايد توجه كنيد كه اين اولين بار است كه ما در اين مسابقات شركت مي كنيم و تاكنون با هيچ تيمي بازي نكرده ايم، با اين حال نهايت سعي مان را مي كنيم. به علاوه حدود ۳ ماه است كه روباتها را خريده ايم و تنها دو هفته است كه زمين بازي را براي تمرينات ساخته ايم.
* در مسابقات روبوكاپ تاكنون قوي ترين تيمي كه درگروه آيبو كار كرده كدام تيم است؟
- دو سال پياپي يك تيم آلماني اول شده است. يك نكته جالب در اين قهرماني آلماني ها وجود داشت و آن همكاري ۴ دانشگاه در قالب يك تيم بود. تفاهم اين ۴ دانشگاه با هم نكته جالبي بود و در واقع براي ما خيلي عجيب بود، زيرا اين اتفاقي است كه در ايران به ندرت رخ مي دهد.
* دانشگاههاي ما در مسابقات با يكديگر تيم گروهي ندارند؟
- تا به حال كه نداشته اند. به نظر ما حتي در برخي موارد رقابت ناسالم هم دارند.
* دليل اين رقابتها چيست؟
- به خاطر كنكور است. چون مسابقات تير و خرداد انجام مي شود و براي انتخاب رشته دانشجويان بسيار مهم است. به همين دليل هر دانشگاهي مي خواهد مقامي كسب كند و تنها به دنبال بردن اسم خود هستند، در صورتي كه در مسابقات روبوكاپ حتي يك تيم دو مليتي سوئدي- اسپانيايي هم شركت مي كند و ما هنو نتوانستيم بين دو دانشگاهمان يك تيم گروهي تشكيل بدهيم.
* كمي از سگهاي آيبو برايمان بگوييد!
- مسابقات فوتبال با آيبوها از سال ۱۹۹۹ در مسابقات روبوكاپ وارد شد. اين روبات كه نسبتاً كامل است ساخت شركت سوني اسپانسر دوم مسابقات روبوكاپ است. آيبوها ۲۰ درجه آزادي با مفصل دارند و داراي يك سيستم پردازنده ۵۰۰ مگاهرتزي هستند. چهار مگ حافظه به علاوه برنامه اي روي يك حافظه جانبي، برنامه هاي حركتي آنها را تنظيم مي كند. دوربين روي قسمت بالاي سر قرار دارد كه اين دوربين در هر ثانيه ۳۰ عكس مي گيرد.
* چگونه با هم فوتبال بازي مي كنند؟
- مانند فوتبال واقعي با توپ و دروازه و زمين و ... . در مسابقات هيچ ارتباط انساني وجود ندارد و سگ ها به صورت بي سيم با هم در ارتباطند.
* اين مسابقات داور دارد؟
- بله، دو داور دارد. يك داور كامپيوتري كه اگر خطايي انجام شود سيگنال خطا را به سگها مخابره مي كند و يك داور هم وجود دارد كه خطاها را مي گيرد. به عنوان مثال اگر سگها خطا كنند و يا يكديگر را هل بدهند، اگر داور خطا را تشخيص دهد و كارت قرمز بگيرند، ۳۰ ثانيه اخراج مي شوند.
* از مسئولان چه درخواستي داريد؟
- اميدواريم كه از علم و استعداد گروه ها و تيم هايي كه در مسابقات جهاني مقام آوردند به بهترين نحو استفاده و حمايت كنند تا از كشور نروند.
 

فایل های ضمیمه

  • 001251.jpg
    001251.jpg
    21.4 KB · نمایش ها: 3
  • 001254.jpg
    001254.jpg
    13.7 KB · نمایش ها: 5
  • 001299.jpg
    001299.jpg
    13.5 KB · نمایش ها: 1

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
دولت آلمان از روش پايش بيومتريكي براي كنترل امنيت بازيهاي جام جهاني استفاده مي كند.
به گزارش انديشكده بيومتريك فردا، وزير كشور آلمان، «اتوشيلي» ضمن بيان اين مطلب افزود: در كنار تدابير امنيتي انديشيده شده براي برقراري امنيت بازي ها از فناوري بيومتريك هم استفاده مي شود.
فناوري بيومتريك به تكنيك هايي گفته مي شود كه با استفاده از خصوصيات منحصربه فرد، پايدار و قابل اندازه گيري فيزيولوژيكي يا رفتاري افراد مثل اثرانگشت، چهره، عنبيه، صوت، الگوي تايپ كردن، امضا كردن و... هويت آنها را تأييد يا تعيين مي نمايد.
در آلمان و در جريان مسابقات جام جهاني فوتبال با استفاده از دوربين هاي مخصوص، ويژگي هاي بيومتريكي چهره حاضران در استاديوم و ديگر نقاط شهرهاي ميزبان جام جهاني جمع آوري مي شود.
به اين ترتيب امكان تطبيق همزمان اطلاعات استخراج شده از تصاوير اين دوربين ها با بانك هاي اطلاعاتي چهره آشوبگران يا ديگر مجرمان تحت پيگرد و شناسايي سريع اين افراد ميسر مي شود. در صورت تشخيص هويت آشوبگران شناخته شده توسط اين سيستم نيروهاي امنيتي در كوتاه ترين زمان در جريان قرار مي گيرند.
به علاوه پليس به تجهيزات انگشت نگاري قابل حمل موسوم به AFIS (سيستم تعيين هويت اثر انگشتي خودكار) مجهز شده است كه امكان تعيين هويت سريع مظنونين و مقايسه اطلاعات جمع آوري شده با بانكهاي اطلاعات مجرمين را فراهم مي نمايد.
همچنين براي جلوگيري از تهديدات تروريستي، يك واحد ويژه ضد ترور از متخصصان سرويس جاسوسي فدرال آلمان (BND) دفتر پليس قضايي فدرال (BKA) و... ايجاد شده است. براي پشتيباني از كار اين گروه مركز ملي اطلاعات و تأييد صلاحيت در برلين تأسيس شده است.
يكي ديگر از اقداماتي كه براي اطمينان از امنيت بازي ها صورت گرفته برپايي دو منطقه امنيتي متمركز پيرامون استاديوم ها است.
فقط تماشاگران فوتبال با بليت هاي مجهز به تراشه RFID حاوي اطلاعات شخصي دارنده كارت اجازه ورود به اين منطقه از طريق عبور از ايستگاه هاي بازرسي را دارند.
اين تراشه ها به نيروهاي امنيتي امكان مي دهد با يك بازرسي ساده از تطبيق هويت دارنده كارت با شخص خريدار بليت اطمينان حاصل كنند. همچنين حريم هوايي استاديومها به عنوان منطقه پرواز ممنوع اعلام شده است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
جام‌جم‌آنلاين: چين نخستين روبات خانگي‌اش كه قادر به انجام خدمات گوناگون در منزل، ارتباط با اينترنت و اطلاع‌ دادن اخبار و وضع هواشناسي به مالكش است را ساخته است.
خبرگزاري شين‌هوا ، روز جمعه 5 مه گزارش داد ليانگليانگ روبات خانگي 80 سانتي‌متر ارتفاع دارد، مي‌تواند راه برود و از موانع اجتناب كند. اين روبات قادر است برخي خدمات را براي انسان‌ها انجام دهد.
نخستين روبات خانگي چين توسط شركت شينسونگ اتوميشن مستقر در شهر شنيانگ و وابسته به آكادمي علوم چين ساخته شده است.
ليانگليانگ قادر است علاوه بر انجام خدمات گوناگون در منزلف خدماتي در زمينه آموزش، تفريحات، امنيت را ارائه كرده و نقش يك دستيار را ايفا كند.
خبرگزاري شين‌هوا افزود، در جريان نمايش ليانگليانگ يك كارمند شينسونك اتوميشن يك SMS براي روبات ارسال كرد و از او اوضاع منزل را پرسيد، ليانگليانگ پاسخ داد: درجه هوا 22 درجه و همه چيز در منزل عادي است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
جام جم آنلاين: محققان‌ الماني‌ بااستفاده‌ از فناوري‌ ليزر ، کوچکترين‌ عينک‌ جهان‌را براي‌ مگسهايي‌ ساختند که‌ اندازه‌ سر انها حدود دو ميلي‌ متر است‌.
به‌ گزارش‌ خبرگزاري‌ المان‌ اين‌ عينک‌ بسيار کوچک‌ با استفاده‌از فناوري‌ ليزري‌ موجهاي‌ بسيار کوتاه‌ ساخته‌ شده‌ است‌‌.
با استفاده‌ از اين‌ فناوري‌ مواد خام‌ بادقت‌ زياد ساخته‌ مي‌شود بدون‌ انکه‌ به‌ مواد اسيبي‌ وارد شود‌.
اين‌ فناوري‌ سبب‌ مي‌ شود محصولات‌ با فناوري‌ بسيار بالا در تمام‌ زمينه‌ها از پزشکي‌ تا باستان‌ شناسي‌ ساخته‌ شود‌.
عکس‌ مگسي‌ که‌ به‌ چشمهايش‌ عينک‌ زده‌ است‌ در مسابقه‌ برترين‌ عکسهاي‌ تحقيقاتي‌ سال‌ دو هزار و پنج‌ ميلادي‌ برنده‌ شد‌.
اين‌ مسابقه‌ را نشريه‌ فوکوس‌ و انجمن‌ محققان‌ متشکل‌ از سازندگان‌ مواد پزشکي‌ در شهر مونيخ‌ المان‌ ترتيب‌ داده‌ بودند‌.
هدف‌ از اين‌ مسابقه‌ ان‌ است‌ که‌ زيبايي‌ها و شگفتيهاي‌ جهان‌ به‌ مردم‌ شناسانده‌ شود‌.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
خبرگزاري فارس: سمينار نانوتكنولوژي با حضور 40 تن از مهندسان صنايع كشور در مركز رشد منطقه آزاد قشم برگزار شد .


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي منطقه آزاد قشم در اين سمينار چهار تن از اساتيد و محققان نانوتكنولوژي دنيا از موسسه cientifica انگلستان به ايراد سخنراني پرداختند .
بر پايه اين گزارش رئيس انجمن نانوتكنولوژي استراليا و عضوانجمن علوم پيشرفته امريكا با اشاره به جايگاه نانوفناوري دردنياي امروز گفت: بر اساس آخرين آمارها ميزان سرمايه‌گذاري دولت‌ها در زمينه نانوتكنولوژي امروزه سالانه به 18 ميليارد دلار رسيده كه سهم كشورهاي آسيايي بايد در اين زمينه افزايش يابد .
تيم‌ هارپر ، ادامه داد: دولت‌هاي آسيايي تا سال 2010 سرمايه‌گذاري سالانه خود را در زمينه نانوتكنولوژي به بيش از 4 ميليارد دلارخواهند رسانيد.
وي با اشاره به ضرورت آشنايي و سرمايه‌گذاري دولت ايران در زمينه نانوتكنولوژي به كاربردهاي وسيع اين فناوري بويژه در بخش صنايع پرداخت.
رئيس موسسه cientifica كه مقالات متعددي در زمينه نانوتكنولوژي در مجلات معتبر علمي دنيا به چاپ رسانده ابراز اميدواري كرد : فناوري نانو در ايران هر چه بيشتر شناخته و مورد توجه قرار گيرد.
خاطر نشان مي‌شود، سمينار نانوتكنولوژي به مدت سه روز در مركز رشد منطقه آزاد قشم برگزار شد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشكي تهران، گفت: دانشگاه علوم پزشكي تهران براي اولين بار در مهرماه سال جاري در مقطع كارشناسي ارشد در رشته هاي آموزش پزشكي و نانوتكنولوژي دانشجو مي پذيرد.

به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حسين كشاورز در ادامه افزود:

برنامه كارشناسي ارشد نانوتكنولوژي حدود 3 ماه است كه توسط وزارت بهداشت تصويب شده و دانشگاه علوم پزشكي تهران به عنوان اولين دانشگاه در كشور، مجوز راه اندازي اين دوره را از شوراي گسترش وزارت بهداشت اخذ كرد.

وي ادامه داد: در امتحان كارشناسي ارشد كه بزودي در وزارت بهداشت برگزار مي شود، از ميان داوطلبان براي مهر ماه پذيرش صورت مي‌گيرد.

معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشكي تهران در خاتمه گفت: برنامه آموزشي كارشناسي ارشد رشته آموزش پزشكي نيز از سوي وزارت بهداشت مصوب شده و دانشگاه علوم پزشكي تهران براي مهر ماه سال جاري در اين رشته نيز پذيرش دانشجو خواهد داشت.
 
بالا