• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار و مقالات مرتبط با علم و دانش ، فن آوري هاي نوين

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
محققان دانشگاه سنت اندرو ماده جديدي كشف كرده اند كه با استفاده از آن مي توان به توليد پيل هاي سوختي قدرتمندتري نسبت به انواع موجود دست يافت. دانشمندان دانشكده شيمي اين دانشگاه، ماده الكترودي جديدي يافته اند كه امكان استفاده مستقيم و كارآمدتري از گاز طبيعي يا بيوگاز حاصل از فاضلاب را در پيل هاي سوختي فراهم مي كند، به گونه اي كه ولتاژ حاصل از آن تا ۴۰درصد بيش از ولتاژي است كه تاكنون در روش هاي مشابه به دست آمده بود.
چنين افزايش ولتاژي مي تواند افزايش مشابهي در انرژي الكتريكي قابل استحصال از حجم معيني از گاز طبيعي به همراه داشته باشد. اين الكترود جديد ضمن افزايش ولتاژ، عملكرد قابل رقابتي هم نسبت به الكترودهاي فعلي موجود در بازار دارد.
به نظر دانشمندان، نسل هاي آينده پيل هاي سوختي در تمامي ابزارهاي الكترونيكي از ابزارهاي دستي گرفته تا خودروها و ساختمان ها استفاده خواهند شد و بازار جهاني پيل هاي سوختي و فناوري هيدروژن تا سال ۲۰۱۱ چيزي به ارزش ۲۰ ميليارد دلار برآورد مي شود.
به نظر اين محققان، اين يافته ها گام مهمي در توسعه پيل هاي سوختي به شمار مي آيد و باعث كاهش CO2 توليد شده طي استفاده از منابع تجديدپذيري مانند بيوگاز مي شود.
روش تهيه اين مواد جديد شامل ساخت و كنترل لايه هاي نانومتري ضخيم و سپس هدايت اين تركيب با حفظ عملكرد به نقطه اي كه اين لايه ها تخريب مي شوند، مي باشد. اين روش بسيار موفقيت آميز بوده و ضمن اندازه گيري مقاومت تحت شرايط نامعتدل، مشخص شد كه تخريب لايه هاي داراي نقص رسانش الكتريكي را تا صد هزار بار افزايش مي دهد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
دانشمندان موفق شدند با استفاده از فناوری نانو بینایی را به همستری که کور شده بود برگردانند.




به منظور انجام این آزمایش، دانشمندان بر روی مغز همسترها عمل‌های جراحی مخصوصی را انجام دادند و با استفاده از عصب‌های نوری قدرت بینایی را در آنها کم کردند.
این طور که گفته می شود، پس از آنکه ذرات نانو به درون مغز این جانور تزریق شد اعصاب آنها بار دیگر رشد کرد و بینایی به چشم آنها بازگردانده شد.

بر اساس گزارشات منتشر شده در نشریه تخصصی آکادمی علوم بریتانیا، این گروه کارشناس امیدوارند فناوری نانو را از این پس در تمامی جراحی های مغز به کار برند و به کمک آن بتوانند نارسایی های مغزی انسان ها را نیز درمان کنند.
در حال حاضر ترمیم اعصاب آسیب دیده در سیستم مرکزی اعصاب پس از انجام عمل های جراحی مغز کاری بسیار دشوار محسوب می شود که تا کنون موفقیت در این زمینه بسیار محدود بوده و در بیشتر مواقع دانشمندان توانایی درمان بیماران را ندارند.

بازسازی اعصاب آسیب دیده به عوامل متعددی نظیر بافت های آسیب دیده و بروز شکافت بین بافت‌های مغزی بستگی دارد که می تواند با اعمال جراحی و یا برخی داروها درمان شود.
در حالی که نانوتکنولوژی تا کنون کمک های فراوانی به علم بشر کرده، این نخستین بار است که با استفاده از این فناوری کارشناسان موفق شده اند بینایی را درمان کنند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
دانشمندان با استفاده از فناوري نانو به شيوه جديد و ساده اي براي شناسايي سريع زنجيره هاي دي ان آ دست يافتند. در اين روش دانشمندان از نانولوله هاي كربني استفاده مي كنند كه به گفته آنها داراي قابليت هاي فراواني در رديابي زنجيره هاي مختلف دي ان آ هستند. دانشمندان مي گويند: نانولوله هاي كربني مي توانند اساس تجهيزات فوق العاده حساسي باشند كه در شناسايي ژن هاي خاص و همچنين جهش هاي دي ان آ كه از عوامل اصلي بيماري هاي ژنتيكي هستند، به كار روند.
پژوهشگران دانشگاه الي نويز آمريكا بر اين حقيقت تكيه دارند كه نانولوله هاي كربني به هنگام قرار گرفتن در معرض نور مي درخشند. استرانو سرپرست اين تحقيق در دانشگاه الي نويز و همكارانش براي تحقق روياهاي خود زنجيره هاي واحدي از دي ان آ را به اين نانو لوله ها متصل كرده اند. به گفته اين محققان در صورتي كه زنجيره دي ان آ در هر يك از آزمايشات با نور در آميزد در نتيجه اين در آميختگي رنگ نانولوله تغيير مي كند. اين تغيير روشن مي تواند نشانه اي باشد كه زنجيره دي ان آ با نور مچ شده است.
به گفته مايكل استرانو در آينده اي نزديك اين امكان وجود خواهد داشت تا با استفاده از نانولوله هاي كربني از بيش از ۵۰ زنجيره دي ان آ متفاوت در يك لحظه و با استفاده از تغيير رنگ هاي به وجود آمده تصويربرداري كرد. دانشمندان معتقدند اين روش جديد آنها را قادر خواهد كرد تا در مدت زمان كمتري نسبت به روش هاي گذشته ژن هاي به خصوص و زنجيره هاي دي ان آ گوناگون را شناسايي كنند. اين تحقيق جالب علمي بخشي از تلاش گسترده براي استفاده از ابزارهاي ساخته شده از نانو است.
دانشمندان اميدوارند كه در آينده اي بسيار نزديك موفق به طراحي و ساخت تجهيزات پيشرفته تري با استفاده از فناوري نانو شوند كه بتوان از آنها به عنوان شناسايي كننده هاي فوق العاده حساس دي ان آ و ساير مولكول هاي بيولوژيكي بدن انسان استفاده كرد. به عنوان مثال دانشمندان مي گويند چنين دستگاه هايي اين قابليت را خواهند داشت تا با انجام يك آزمايش آسان و سريع سرماخوردگي جزئي را از ذات الريه تمايز داده و يا حتي مراحل اوليه ابتلاي افراد به سرطان هاي مختلف را به راحتي شناسايي كنند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
گروهي از محققان نرم‌افزار تازه‌اي را تكميل كرده‌اند كه اطلاعاتي را كه شخص تنها سرنخهاي كوچكي از آنها در اختيار دارد، با سرعت آماده مي‌كند.

اين نرم‌افزار همچنين راه‌حلهايي براي مسايلي ارايه مي‌دهد كه شخص صرفا درباره نحوه حل آنها حدسهاي كلي در ذهن دارد، و به اين ترتيب مغز را از اشتغال به فعاليتهاي خسته‌كننده و وقت‌گير معاف مي‌كند.

نرم‌افزار جديد كه "موتور حدس" ‪ hunch engine‬نام دارد، به وسيله شركت لوكوسيستم واقع در شهر كمبريج در ايالت ماساچوست آمريكا تكميل شده است.

در اين نرم‌افزار از يك الگوريتم ژنتيكي كه مسير تطوري آن به دلخواه شخص تغيير مي‌كند، استفاده شده است.

اين الگوريتم دو راه حل را كه نزديكتر به موضوع مورد نظر شخص است توليد مي‌كند و سپس با تغيير تطوري آنها با توجه به شرايط مساله و تركيب نتايج بدست آمده از آنها (كه در جهان ارگانيزمهاي زنده نظير توالد و تناسل ميان دو گروه مختلف است) به سمت راه حل بهينه پيش مي‌رود.

در نرم‌افزارهايي كه با الگوريتمهاي ژنتيكي متعارف كار مي‌كنند، رايانه خود تصميم مي‌گيرد كه كدام يك از راه‌حلهايي را كه به عنوان فرزند حدس اوليه توليد شده‌اند، پرورش دهد و كدام را كنار بگذارد.

اما در نرم‌افزار جديد شخص مي‌تواند در هر مرحله حدسهاي تازه خويش را به ماشين عرضه كند و مسير آن را به دلخواه تغيير دهد.

به گزارش هفته‌نامه "نيو ساينتيست" نمونه‌اي كه در حال حاضر از اين نرم‌افزار تكميل شده، مي‌تواند پس از ‪ ۱۰۰‬نسل از راه‌حلهاي ارايه شده كه نظير صد نسل از فرزندان يك نياي اوليه است به راه‌حل نهايي دست يابد.

با اين حال، به گفته اريك بوتابود سخنگوي موسسه لوكوسيستم با اضافه كردن لايه‌هاي هوشمند بيشتر به اين نرم‌افزار، مي‌توان زمان دستيابي به پاسخ را به ‪ ۵‬نسل كاهش داد.

در حال حاضر دو نمونه از اين نرم‌افزار مورد استفاده قرار مي‌گيرد. يك نمونه اسامي مورد نظر شخص را با توجه به حدس اوليه وي پيدا مي‌كند و نمونه دوم تصاويري را كه شخص به دنبال آنها مي‌گردد با كمك چند سرنخ اوليه بدست مي‌آورد.

كاربران اين نرم‌افزار براي بدست آوردن نام شركتهاي موردنظر كار را با ذكر دو حرف كه حدس مي‌زنند در نام موسسه به كار رفته آغاز مي‌كنند.

نرم‌افزار اين دو حرف را به اجزا سازنده اصوات آنها تقسيم مي‌كند و با تركيب و جهش دادن و تكثير آنها و گزينش تصادفي از ميان نتايج و تركيب آنها نامهاي تازه‌اي توليد مي‌كند.

كاربر از ميان نسل اول نامهاي توليد شده دو گزينه را كه حدس مي‌زند نزديكتر به هدف هستند، برمي‌گزيند و دوباره آنها را به رايانه مي‌دهد، سپس نرم‌افزار مجددا با تركيب و تكثير اطلاعات موجود در اين دو گزينه تركيبها و اسامي تازه‌اي را توليد كرده و اين كار را تا آنجا ادامه مي‌دهد كه يك مجموعه از نامهاي قابل قبول كه از بالاترين درجه احتمال صحت برخوردارند، ظاهر شود.

براي جستجوي تصاوير نيز نرم‌افزار از عكسهاي موجود در وب‌لاگها كه شرحي در زيرشان درج شده براي دستيابي به آنچه كه مورد نظر كاربر است استفاده مي‌كند. با تركيب اين اجزا تصاوير تازه‌اي توليد مي‌شوند و به كاربر ارايه مي‌شوند تا او با تصحيح آنها با حدسهاي تازه خود جهت جستجو را دقيق‌تر كند.

الگوريتم به كار رفته براي ساخت نرم‌افزار "موتور حدس" در هفته گذشته در همايش "فناوريهاي در حال ظهور" كه در شهر سن ديه‌گو در ايالت كاليفرنيا برگزار شد، ارايه گرديد.

شركت لوكوسيستم اكنون در نظر دارد نرم‌افزار خود را به گونه‌اي تكميل كند كه بتواند به شيوه موثري‌تري در شبكه به جستجو بپردازد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
براساس مطالعات جديد، فناوري نانوتكنولوژي مي تواند بينايي موش هاي كور را به آنها بازگرداند.

به گزارش بخش خبر سايت http://www.iritn.com/ ، دانشمندان توانستند با جدا كردن تارهاي عصب بينايي موش هاي كور كه باعث نابيناشدن اين حيوانات مي شود به طورمصنوعي تأثير آسيب هاي مغزي را شبيه سازي كنند.
بعد از تزريق محلولي محتوي ذرات ريز به اين حيوانات اعصاب بينايي آنها دوباره رشد كرد و آنها بينايي خود را دوباره بدست آوردند.
اين تيم از دانشمندان اميدوارند بتوانند در آينده از اين شيوه براي جراحي هاي بازسازي كننده مغز استفاده كنند.
يكي از دغدغه هاي اصلي دانشمندان سيستم عصبي ترميم دوباره آسيب عصبي در سيستم عصبي مركزي بعد از آسيب ديدن است اما موفقيت هايي كه تا به حال در اين زمينه صورت گرفته است بسيار محدود بوده است .
توليد دوباره اعصاب به چند دليل غير ممكن بود يكي از اين عوامل محل التيام زخم و فاصله ايجاد شده بين بافت هاي مغز در اثر آسيب بوده و اين امر معالجه با روش هاي پزشكي و جراحي را بسيار مشكل مي ساخت. بنابراين تيم موسسه فناوري ماساچوست و دانشگاه هنگ كنگ چين براي يافتن روشي نو به فناوري نانوتكنولوژي روي آوردند. شاخه اي از علم كه مستلزم دستكاري اتم ها مولكول هاست .
دانشمندان اميدوارند بتوانند از اين شيوه براي ترميم اعصاب انسان ها استفاده كنند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
محققان آژانس تحقيقاتي وزارت دفاع ايالات متحده در حال تحقق روي پروژه اي به نام «ASE» يا رمزگذاري پيشرفته مكالمات هستند.
در اين پروژه كه براي ساخت تلفن همراه است، حسگرهاي ويژه و حساسي جايگزين ميكروفن ها شده اند كه از طريق عصب و ماهيچه هاي گوينده كه سريع تر از صداي او واكنش نشان مي دهند، صحبت هاي گوينده را به شخص مخاطب مي رسانند. در واقع فرد مي تواند با تلفن همراه خود صحبت كند، بدون اين كه نياز داشته باشد صدايي از دهانش بيرون آيد.
اين تكنولوژي براي افرادي كه از قدرت تكلم نيز محروم هستند، بسيار مناسب و كارساز است. اين حسگرهاي حساس كه TERC نام دارند، در اطراف گردن قرار داده مي شوند و از طريق تشديد كننده هاي الكترو مغناطيسي حركات رشته هاي حنجره شخص تشديد مي شود و به اين ترتيب، آهسته ترين صداي گوينده به راحتي منتقل مي شود.
آژانس تحقيقاتي وزارت دفاع آمريكا در نظر دارد اين سيستم هاي تلفني پيشرفته را در اختيار سربازان و يا مأموراني قرار دهد كه در مأموريت هاي مخفي و سري شركت مي كنند يا درون وسايل نقليه پر سر و صدا و اماكن خيلي شلوغ حضور دارند و نياز دارند با مركز در تماس باشند. اين در حالي است كه در مراحل بعدي به اين وسيله، افراد غير نظامي نيز بتوانند از اين نوع تلفن ها به ويژه هنگامي كه دوست ندارند كسي صدايشان را بشنود، استفاده كنند.
منبع: Popular Science.com
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
يكي از نويسندگان كانادايي در اقدامي جالب، يك قلم كنترل از راه دور اختراع كرد. خانم مارگارت آتوود كه از سفرهاي متوالي كاري به منظور معرفي كتاب هايش و امضاي آنها براي اهدا به علاقه مندان خسته شده بود در يك اقدام جالب يك قلم را اختراع كرد تا بتواند از راه دور براي علاقه مندانش امضا كند.
تنها مشكل و هراسي كه منتقدان از اين اختراع دارند حذف ارتباط مستقيم بين نويسنده و خوانندگان است؛ در حالي كه خانم آتوود اعتقاد دارد اين نوعي ارتباط پيشرفته است. او اعتقاد دارد كه اين اختراع، علاقه مندان را از صف هاي طولاني به منظور گرفتن امضا و دست نويس افراد معروف رهايي مي دهد و با استفاده از آن مي توان به علاقه مندان چندين كشور به صورت همزمان پاسخ داد. پيش از اين و در سال ۲۰۰۴ نيز خانم آتوود اين ايده خود را به اطلاع عموم رسانده بود، ولي اكثراً آن را يك شوخي بامزه ناميده بودند. ولي پس از آن خانم آتوود با همكاري شركت Unotchit موفق به توليد اين ابزار شدند. شركت مزبور كه مخفف جمله
«it you no touch » است متخصص در امور شبكه هاي بي سيم و ربات هاست.
براي استفاده از اين ابزار، صفحه الكترونيكي و قلم در اختيار فرد مورد نظر و تجهيزات گيرنده و كتاب ها در محل نمايشگاه ها قرار داده مي شود تا احتياجي به حضور نويسنده نباشد.
منبع: Compiuterworld.com
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
يک موتور جت با طراحی جديد که می تواند هفت برابر سرعت صوت پرواز کند قرار است روز شنبه بر فراز استراليا مورد آزمايش قرار گيرد.
اين موتور جت پر سرعت بنام های شات ۳ شناخته می شود و توسط شرکت بريتانيايی کينتيک، سازنده تجهيزات دفاعی، طراحی شده است.

اگر پرواز آزمايشی موشک های شات ۳ موفقيت آميز باشد، راه برای دستيابی به پروازهای فرا قاره ای بسيار سريع، هموار خواهد شد.

آزمايش های شات عملی ساختن ايده استفاده تجاری از جت های پر سرعت را بيش از پيش به واقعيت نزديک خواهد کرد.

در مرحله اول، اين موتورها احتمالا برای ارسال ماهواره ها به مدار پائينی زمين مورد استفاده قرار خواهند گرفت اما بسياری در اين انديشه اند که از اين موتورها می توان در هواپيماهای مسافربری نيز استفاده کرد.

هواپيماهای مجهز به موتور های شات می توانند مسير لندن به سيدنی را تنها در دو ساعت طی کنند.

موتور های شات ۳ با يک موشک متعلق به دانشگاه کوئينزلند پرواز خواهد کرد.

اين اولين پرواز از سه پرواز آزمايشی برنامه ريزی شده برای اين موتور در سال جاری خواهد بود.

اولين موتور های شات سال ۲۰۰۱ مورد آزمايش قرار گرفت اما با سقوط موشک حامل آن، اين آزمايش به شکست انجاميد.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
بريتانيا با ۷۰ درصد استفاده کننده تلويزيون های ديجيتال، در اين زمينه از ديگر کشورهای جهان پيشی گرفته است.
بر اساس مطالعات آف کام (Ofcom) موسسه ناظر بر اجرای مقررات تلويزيونی بريتانيا، تا پايان سال ۲۰۰۵، ۱۷ ميليون و پانصد هزار خانه، کانال های تلويزيونی ديجيتال دريافت کرده اند که پيش بينی می شود اين رقم تا پايان سال جاری (۲۰۰۶) از ۷۰ درصد خواهد گذشت.

ايالات متحده آمريکا با ۵۵ درصد در رديف دوم قرار دارد اما هيچ يک از کشورهای اروپايی از ميزان ۵۰ درصد نگذشته اند.

در بريتانيا حدود ۱۰ ميليون و پانصد هزار دستگاه "فری ويوو" (Freeview) که امکان دريافت کانال های تلويزيونی ديجيتال را از طريق آنتن های هوايی فراهم می کند، فرخته شده است. در همين حال برای نخستين بار ميزان خانه های مشترک شبکه ماهواره ای "اسکای" (Sky) از خانه هايی که بطور آنالوگ و بوسيله آنتن های هوايی، کانال های تلويزيونی را دريافت می کنند بيشتر شده است.

"آف کام" می گويد تا پايان سال ۲۰۰۵ هفت ميليون و ۷۰۰ هزار خانه، مشترک "اسکای" شده اند. اين رقم ۶۰۰ هزار بيش از خانه هايی است که بصورت آنالوگ تلويزيون تماشا می کنند.

هفت خانه از ۱۰ خانه ای که تلويزيون ديجيتال تماشا می کنند بوسيله آنتن اين کانال ها را دريافت می کنند. هزينه خريد دستگاه های "فری ويوو" از سال ۲۰۰۳ رو به کاهش گذاشته و به ۴۱ پوند در سال ۲۰۰۵ رسيده است.

در سه ماه آخر سال ۲۰۰۵ بيش از يک ميليون و صد هزار خانه به دريافت کننده های ديجيتال مجهز شده اند که بيش از هر دوره ديگری بوده است.

در مجموع دو ميليون و ۷۰۰ هزار خانه در سال ۲۰۰۵ به تجهيزات دريافت کانال های تلويزيونی ديجيتال مجهز شده اند که بيشترين رقم سالانه در اين زمينه است.

در گزارش "آف کام" پيش بينی شده که تا پايان سال ۲۰۱۰ حدود ۹۵ درصد خانه های بريتانيا به يکی از امکانات دريافت تلويزيون های ديجيتال مجهز خواهند شد.

به گفته وزير فرهنگ بريتانيا، دستيابی به سطح ۷۰ درصد، "تحولی چشمگير" به حساب می آيد.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
آزمايش يک موتور جت با طراحی جديد که می تواند هفت برابر سرعت صوت پرواز کند با موفقيت بر فراز استراليا انجام گرفته است.
موتورجت "های شات 3" که در وومرا، 500 کيلومتری شمال آدلائيد در استراليا، آزمايش شد برپشت یک موشک قرار داده شده بود

پس از پرتاب، باسرعتی که کارشناسان امیدوارند از درحد 9 هزار کيلومتر در ساعت باشد، در ارتفاع 314 کيلومتری موتور "های شات 3" به زمین بازگشت.

در حال حاضر يک تيم بين المللی از کارشناسان سرگرم تجزيه و تحليل اطلاعات مربوط به این پروژه هستند تا ببينند آزمايش مورد بحث تا چه حد موفقيت آميز بوده است.

اين موتور جت پر سرعت توسط شرکت بريتانيايی کينتيک، سازنده تجهيزات دفاعی، طراحی شده است.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
دانشمندان در پنتاگون، وزارت دفاع ايالات متحده، طرحی پيشنهاد کرده اند که به موجب آن ارتشی از حشرات با قابليت کنترل از راه دور بيافرينند.
ايده کلی اين دانشمندان اين است که سيستم های الکترو مکانيکی بسيار کوچک در شفيره اين حشرات کار بگذارند تا زمانی که به شکل حشره ای کامل در آمد، جسم اضافه شده به صورت يکپارچه با اندام درآمده باشد و بتوان حشره را از راه دور کنترل کرد.

پيشنهاد دهندگان اين طرح اميدوارند که از چنين ارتشی از حشرات بتوان برای رديابی مواد منفجره و مخابره اطلاعات بهره گرفت.

کارشناسان به بی بی سی گفته اند بخش هايی از اين ايده ها قابل اجرا به نظر می رسد، اما برخی قسمت های طرح 'مضحک' است.

پيش از اين طرح مشابهی که بر روی زنبورها اجرا شده بود به شکست انجاميد و زنبورها بدون اثر پذيرفتن از کنترل خارجی به جمع آوری غذا و جفتگيری پرداختند.

پيشنهاد جديد بخشی از فعاليت های موسسه ای است با نام 'آژانس پروژه های تحقيقاتی پيشرفته دفاعی' (DARPA) که وظيفه آن تضمين حفظ برتری فن آوری های نظامی آمريکا است.

اين موسسه تحقيقاتی از اشخاص يا سازمان های ديگری هم که در زمينه پروژه حشره ها طرح های 'مبتکرانه' داشته باشند، درخواست همکاری کرده است.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
پژوهشگران اعلام داشته اند که ميزان گاز ديوکسيد کربن در جو زمين در سال گذشته ميلادی به ميزان قابل توجهی افزايش يافته است.
براساس گزارش گروهی از دانشمندان آمريکايی که تغييرات در ميزان گازهای گلخانه ای در جو زمين را زير نظر دارند، جديد ترين اندازه گيری ها نشان می دهد که مقدار گاز ديوکسيد کربن در جو زمين به 381 واحد در ميليون رسيده که حدود 100 واحد از ميزان آن در دوره قبل از انقلاب صنعتی بيشتر است.

همين گزارش حاکی از آن است که در سال 2005 ميزان ديوکسيد کربن در جو زمين 6/2 واحد در ميليون افزايش يافت که بيشترين مقدار افزايش سالانه اين گاز در جو زمين در خلال ميليون ها سال گذشته است.

اين سازمان با نمونه برداری هوا در نقاط مختلف جهان تغيير در ترکيب جو زمين را زير نظر دارد و به گفته محققان، تغيير در مقدار گاز ديوکسيد کربن در سال گذشته ميلادی را بايد تحولی بی سابقه توصيف کرد.

سرپرست بخش بررسی گاز ديوکسيد کربن در اين موسسه آمريکايی گفته است که ارقام جديد تاييد کننده روندی نگران کننده است که در سال های اخير ادامه داشته و نشاندهنده آن است که نرخ افزايش مقدار اين گاز در جو زمين در سی سال گذشته تقريبا دو برابر شده است.

به گفته وی، آنچه که مايه نگرانی بيشتر است اينکه نشانی از کاهش در اين روند ديده نمی شود و برعکس، مشاهده شده است که بر سرعت افزايش مقدار گاز ديوکسيد کربن در جو زمين افزوده می شود.

گاز ديوکسيد کربن، ناشی از استفاده از سوخت های فسيلی، و گاز متان، که عمدتا از مزارع برنج، فضولات دام و حفره های دفن زباله متصاعد می شود، مهمترين گازهای گلخانه ای است.

سوخت فسيلی

اندازه گيری مقدار ديوکسيد کربن در جو زمين، که عمدتا ناشی از کاربرد سوخت های فسيلی است، از آن روی اهميت دارد که دانشمندان معتقدند با رسيدن نسبت آن در جو به آنچه که حد بحرانی ناميده شده، ممکن است يک رشته تغييرات شديد در آب و هوای زمين بروز کند.

مشاور علمی دولت بريتانيا گفته است که انتشار ارقام جديد بر اهميت اقدام فوری در زمينه مقابله با توليد بی رويه گازهای گلخانه ای تاکيد می نهد.

به گفته وی، رسيدن مقدار اين گاز در جو به حد 380 واحد در ميليون به معنی آن است که حجم آن احتمالا به بالاترين ميزان در طول 30 ميليون سال گذشته رسيده است.

به گفته وی، عامل اصلی اين تغيير فعاليت اقتصادی بشر است.

گازهای گلخانه ای موجود در جو زمين به صورت عايقی عمل می کند که مانع از فرار گرمای خورشيد شده و در نتيجه، شرايط محيطی مساعد را برای ادامه حيات در اين سياره فراهم آورده است.

در خلال ميليون ها سال گذشته فعل و انفعال های طبيعی، مانند جذب ديوکسيد کربن توسط گياهان و آزاد سازی آن در جريان فعاليت موجودات زنده و جذب مجدد آن، در مقدار گازهای گلخانه ای توازنی برقرار کرده و عامل ايجاد ثبات در شرايط محيطی بود.

در مقابل، در حدود دويست سالی که از انقلاب صنعتی می گذرد، و به خصوص در خلال چند دهه اخير، استفاده گسترده بشر از سوخت های فسيلی - چوب، زغال سنگ و به خصوص فرآورده های نفتی - بر سرعت آزاد شدن مقدار کربن موجود در اين مواد از طريق ترکيب با اکسيژن و توليد گاز ديوکسيد کربن افزوده و با حبس کردن دمای بيشتری در جو زمين، به گرمايش جو زمين و تغييرات شديد در آب و هوا منجر شده است.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
ایسکانیوز ـ سرانجام ساخت ایستگاه علمی قطبی در جزیره جیمزروس در سواحل آنتارکتید (قطب جنوب) به اتمام رسید.

به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ این ایستگاه علمی به افتخار هواشناس و ژنتیک دان مشهور چکی، یوهان‌گرگور مندل نامیده شد که در دوره تابستان قطبی در این ایستگاه 15 نفر که شامل 13 دانشمند آب و هواشناس، زمین شناس، زیست شناس و دو متخصص فنی است کار خواهند کرد.
اجرای این پروژه 5 سال به طول انجامید که 50 میلیون ترون چک (24 ترون برابر یک دلار) تمام شده است.
هدف این پایگاه علمی تامین 70 درصد انرژی به وسیله 9 آسیاب بادی و کلکتور خورشیدی و 30 درصد بوسیله ژنراتورهای دیزلی است.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
دكتر جعفر غيوميان، رييس انجمن زمين شناسي مهندسي ايران، اول فروردين ماه سال جديد، در اثر يك حادثه درگذشت و دعوت حق را لبيك گفت.


مرحوم دكتر غيوميان، دانشيار مركز تحقيقات آبخيزداري جهاد كشاورزي و مدرس دانشگاه هاي تربيت مدرس، تربيت معلم، خواجه نصيرالدين طوسي، واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي و اصفهان بوده است.

وي كه در سال 1339 در نطنز متولد شده بود، تحصيلات كارشناسي خود را در سال 1364 در دانشگاه اصفهان به پايان برده و مدارج كارشناسي ارشد و دكتري خود را در سال‌هاي 1369 و 1373 از دانشگاه كوماتوي ژاپن اخذ كرده بود.

اين استاد و پژوهشگر فقيد كوشش هاي فراواني را در پيشبرد طرح هاي عمراني، آموزشي در حيطه زمين شناسي مهندسي در كشور صورت داد و علاوه بر فعاليت‌هاي مستمر آموزشي - تحقيقاتي، كتب و مقالات متعددي را در زمينه مكانيك سنگ، فضاهاي زيرزميني و زمين لغزش به يادگار گذاشت.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
دانشمندان شركت "آي بي‌ام" به تازگي موفق به ايجاد نخستين مدار الكترونيكي در حول يك مولكول نانو لوله كربن شده‌اند كه استفاده از اين ماده در مقايسه با ماده سيليكون كه سالهاست در مدارهاي الكترونيكي مورد استفاده قرار مي‌گيرد، مزاياي فراواني دارد.

به گزارش سايت اينترنتي "نيوزفكتور"، كشف جديد كه براي دست يافتن بدان از روشهاي مرسوم توليد نيمه هاديها استفاده شده از آن جهت اهميت دارد كه در آن از تنها يك مولكول به عنوان اساس تمامي اجزاي مدار الكترونيكي بهره گفته شده است. دانشمندان "آي بي‌ام" عقيده دارند فن آوري جديد مي‌تواند كاربردهاي فراواني در دنياي نيمه هادي‌ها داشته باشد.

"جرج اپنزايلر" از محققان شركت "آي بي‌ام" در اين تحقيقات اعلام كرد هرچند استفاده از سيليكون براي توليد مدارهاي الكترونيكي همچنان در مسير پيشرفت حركت مي‌كند اما از هم اكنون بايد به فكر استفاده از نانو لوله هاي كربني به عنوان اجزاي اصلي مدارها در دهه‌هاي آينده بود.

وي افزود: الكترونها درون نانو لوله‌هاي كربن بدون از دست دادن انرژي قابل توجهي حركت مي‌كنند و به عبارتي نانو لوله‌هاي كربني در برابر عبور جريان الكتريسيته داراي مقاومت بسيار ناچيزي هستند و بنابراين مي توانند جريان برق را بسيار سريعتر از مدارهاي سيليكوني فعلي قطع و وصل يا خاموش و روشن كرده و در نتيجه سرعت محاسبات در پردازنده‌هاي ريانه‌اي را افزايش بدهند.

تا پيش از اين دانشمندان تحقيقات خود را بر توليد ترانزيستور با استفاده از نانو لوله‌هاي كربن متمركز كرده بودند اما هم اكنون پژوهشگران "آي بي‌ام" نشان داده‌اند كه با استفاده از نانو لو له‌هاي كربني علاوه بر ترانزيستورها مي‌توان مدارهاي كامل الكترونيكي ايجاد كرد و در واقع راه را براي ورود اين فن آوري به صنعت توليد تراشه باز كرده اند.

نانو لوله‌هاي كربني در حدود ‪ ۵۰‬هزار بار نازكتر از يك تار موي انسان هستند اما با اين وجود الكترونها از درون آنها بسيار راحتر از درون كابلهاي ظريف مورد استفاده در مدارهاي تراشه‌هاي فعلي عبور مي‌كنند و با توجه به ابعاد كوچكتر نانو لوله‌هاي كربني در مقايسه با كابلهاي ظريف مورد استفاده در تراشه ها، مي‌توان با استفاده از آنها ابعاد پردازنده هاي رايانه‌اي را بيش از پيش كاهش داده و كارايي ترانزيستورها و مدارهاي الكترونيكي را افزايش داد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
دانشمندان موفق شده‌اند عضلات و ماهيچه‌هاي مصنوعي جديدي توليد كنند كه با استفاده از الكل و هيدروژن سوخت مورد نيازشان تامين مي‌شود و قدرت و استحكامي به مراتب بيشتر از عضلات عادي دارند.

از اين عضلات در آينده مي‌توان در ساخت اجزاي بدن در مورد كساني كه برخي از اعضاي بدن خود نظير دستها يا پاها را از دست داده‌اند استفاده كرد.

محققان دانشگاه تكزاس كه عضلات جديد را تكميل كرده‌اند درباره ابداع جديد خود در نشريه علمي ساينس توضيح داده‌اند كه اين عضلات ‪ ۱۰۰‬برابر قويتر از عضلات بدن خود انسان هستند.

به اعتقاد نويسندگان مقاله از اين عضلات مي‌توان به عنوان ساختارهاي بيروني براي تقويت اندامهاي افرادي كه به كارهاي سخت اشتغال دارند نظير آتش نشانان، سربازان و فضانوردان استفاده كرد.

با كمك اين عضلات در واقع مي‌توان ابر-انسانهايي با توانايي به مراتب بيشتر از انسانهاي عادي به وجود آورد.

در حال حاضر دو نوع عضله در موسسه نانوتك ‪ Nanotech‬در دانشگاه تكزاس مورد بررسي قرار دارد. گروهي از محققان كره جنوبي نيز به همكاران آمريكايي خود در انجام اين پژوهش مدد مي‌رسانند. هردو نوع اين عضلات انرژي موجود در موادي مانند الكل و هيدروژن را آزاد مي‌كنند و از آن براي انجام كارهاي محوله بهره مي‌گيرند.

اين عضلات مصنوعي براي توليد انرژي علاوه بر الكل و هيدروژني كه در خود ذخيره دارند به مصرف اكسيژن نيازمندند.

به عبارت ديگر عضلات و ماهچيه‌هاي بايونيك جديد برخلاف عضلات قديمي‌تري كه در اين حوزه ساخته شده بود از باتري استفاده نمي‌كنند بلكه عملا فرايند "نفس كشيدن" و سوزاندن اكسيژن را كه به وسيله عضلات واقعي بدن انجام مي‌شود، تقليد مي‌كنند اما شكل ظاهري اين عضلات مصنوعي هنوز شباهتي به عضلات واقعي ندارد.

در اين عضلات به جاي رگها و پي‌ها از سيمها و ميله‌ها و بطريهاي شيشه اي استفاده شده است. بر روي اين مجموعه اجزا الكترومكانيكي مي‌توان پوشش پليمري مناسبي قرار داد كه شكل ظاهر آن را شبيه عضلات بدن انسان سازد.

نوع قويتر از اين دو نوع ماهيچه مصنوعي انرژي شيميايي برخي مواد را به گرما تبديل مي‌كند و با استفاده از اين انرژي گرمايي نوعي آلياژ فلزي خاص را كه از خاصيت انعطاف پذيري برخوردار است و شكل خاصي را كه بخود مي‌گيرد در حافظه اتمي‌اش جاي مي‌دهد، منقبض مي‌سازد.

زماني كه انرژي گرمايي متوقف شود اين آلياژ دوباره شكل اوليه خود را به دست مي‌آورد و منبسط مي‌شود.

به اين ترتيب در عضله مصنوعي جديد با كمك انرژي شيميايي عمل انقباض و انبساط عضلات معمولي بدن عينا تقليد مي‌شود، با اين تفاوت كه قدرت عضلات جديد ‪ ۱۰۰‬برابر بيشتر از عضلات بدن انسان است.

گروه محققان آمريكايي-كره‌اي نوع دومي از عضلات مصنوعي را نيز در دست تكميل دارند كه در آن انرژي شيميايي به جاي تبديل به انرژي گرمايي به انرژي الكتريكي بدل مي‌شود.

از اين انرژي الكتريكي براي انقباض و انبساط موادي ساخته شده از لوله‌هاي نانو كربن كه به شكل الكترودها عمل مي‌كنند، استفاده مي‌شود.

دكتر جان مدن ‪ John Madden‬از دانشگاه بريتيش كلمبيا در ونكوور در كانادا معتقد است ابداع جديد مي‌تواند تحولي انقلابي در امر ساخت سيستمهاي مكانيكي بسيار پيچيده ايجاد كند.

به اعتقاد اين محقق در رهيافت جديد از طبيعت تقليد شده و همين امر شانس موفقيت اين رهيافت را افزايش داده است.

عضلات جديد از مواد شيميايي استفاده مي‌كنند كه مي‌توان آنها را از طريق سيستمهاي گردش سيالات به نقاط مختلف انتقال داد. اين عضلات نظير عضلات بدن انرژي شيميايي را به كار مكانيكي تبديل مي‌كنند. مدارهاي الكترومكانيك موجود در اين عضلات مي‌تواند نظير رشته‌هاي اعصاب در ماهيچه‌هاي واقعي عمل و بر كنترل حركات نظارت كند.

از سوي ديگر قسمتي از انرژي موجود در عضلات بايونيك نظير عضلات واقعي در جايي در درون خود عضلات ذخيره مي‌شود.

اما عضلات بايونيك جديد براي آنكه بتوانند شباهت بيشتري به عضلات واقعي پيدا كنند بايد مكانيزمهايي در آنها ايجاد شود كه بتوانند نظير ماهيچه‌هاي واقعي "تنفس" كنند و مواد زائد حاصل از سوخت و سوز را خارج سازند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
فسيل های قطبی از مهاجرت آبزيان به روی زمين می گويند


دانشمندان می گويند فسيل های کشف شده در مناطق قطبی کانادا بيانگر بخشی از تاريخ تکامل جانداران و مهاجرت گونه های آبزی به خشکی است.
ديرينه شناسان آمريکايی با انتشار مقاله ای در مجله معتبر نيچر به يافته های جالب خود از فسيل های ۳۸۳ ميليون ساله قطبی به عنوان بخشی از حلقه مفقوده تکامل اشاره کرده اند.

دانشمندان می گويند گونه خاصی از ماهی هايی که باله های لب دار داشته اند، در دوره زمين شناختی پالئوزوئيک از دريا خارج شدند و به جانوران زمينی تبديل شدند.

ولی آنها برای سال های متمادی به دنبال مدرکی بودند که تاييد کننده تکامل ماهی های موسوم به پاندريکتيس به جانور زمينی موسوم به آکانتوستگا باشد.

پاندريکتيس در حدود ۳۸۵ ميليون سال پيش در دريا زندگی می کرده است و قدمت آکانتوستگا که قديمی ترين گونه شناخته شده جانوران چهار پا است به حدود ۳۶۵ ميليون سال قبل بر می گردد.

'حلقه مفقوده'

دو ديرينه شناس آمريکايی در سال ۱۹۹۹ برای کشف حلقه مفقوده تکامل به مناطق قطبی کانادا سفر کردند.

پروفسور نيل شوبين از دانشگاه شيکاگو و پروفسور ادوارد داشلر از اعضای آکادمی علوم طبيعی فيلادلفيا بالاخره در سال ۲۰۰۴ موفق شدند به سه فسيل مربوط به گونه ناشناخته ای که تيکتاليک روزئه ناميده شد، دست پيدا کنند.


دیرینه شناسان با اشاره به ساختار فسیل های قطبی می گویند این جانداران در آب های کم عمق زندگی می کرده است

اين فسيل ها در نانووات کانادا کشف شدند و طول بزرگترين آنها حدود ۳ متر است.

ساختار فيزيکی اين جاندار تا حدودی مشابه ماهی است و دارای باله و ساختار اسکلتی ماهيان است.

در اين حال، سر اين جاندار مانند سر تمساح پهن است و چشم هايش نيز در قسمت بالای سرش قرار گرفته اند.

بر خلاف ماهيان، حد فاصل ميان سر و تنه تيکتاليک روزئه به چيزی شبيه به گردن تبديل شده است.

ديرينه شناسان می گويند نحوه قرار گرفتن چشم های اين جاندار بيانگر زندگی آن در آب های کم عمق است.

دکتر اندرو ميلنر که از اعضای موزه تاريخ طبيعی بريتانيا است می گويد سالم و يک تکه بودن فسيل های کشف شده در کانادا، به شناخت اين جاندار کمک شايانی کرده است.

پروفسور جنيفر کلاک که از استادان دانشگاه کمبريج است نيز اهميت اين اکتشاف را با شناسايی فسيل آرکئوپتريکس برابر می داند.

آرکئوپتريکس ها پرندگانی بودند که به عنوان حد فاصل تکامل خزندگان به پرندگان شناخته شده اند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
آيا حضرت مسيح واقعا روی آب راه رفته است؟


يکی از معجزات معروف منسوب به عيسی مسيح که در انجيل نقل شده آنست که او روی آب دريا راه رفته است.
يک تحقيق علمی می گويد که احتمال دارد در پی برخی از تحولات جوی نادر، سطح دريای جليله يخ بسته و عيسی بن مريم توانسته باشد روی سطح دريا راه برود.

طبق اين بررسی بين ۱۵۰۰ تا ۲۶۰۰ سال پيش در منطقه ای که امروز جزو اسرائيل است، دوره ای از سرما مسلط شده است.

به احتمال قوی دمای زير صفر، لايه ای يخين روی درياچه ايجاد کرده که پيامبر مسيحيت توانسته روی آن گام بردارد.

آيا معجزه صورت گرفته است؟

سه انجيل از اناجيل اربعه ماجرای راه رفتن مسيح بر سطح دريا را نقل کرده اند، اما پرفسور دورون نوف، استاد اقيانوس شناسی در دانشگاه دولتی فلوريدا معتقد است که برای اين "معجزه" يک توضيح علمی وجود دارد.

پرفسور نوف به خبرگزاری رويتر گفته است: "اگر از من بپرسيد، می گويم که باور نمی کنم کسی بتواند روی آب راه برود، اما فکر می کنم يک پديده طبيعی می تواند اين وضع را پيش آورده باشد."

در اين تحقيق، دمای سطح دريای جليله به همراه تغييرات آب و هوا مورد مطالعه قرار گرفته است.

گاهی در سطح دريا تکه های شناور يخ که به "يخ بهاری" معروف هستند، شکل می گيرند، اما ناظری که در کنار درياچه ايستاده آنها را نمی بيند.

به گفته پرفسور نوف: "اگر کسی روی تکه يخ شناور بايستد، از دور چنين می نمايد که او در حال راه رفتن روی درياست."

او افزود: "اين پديده شايد به داستان راه رفتن عيسی روی آب مربوط باشد و شايد هم به آن ربطی نداشته باشد. اما بر اهل علم واجب است که چنين پديده هايی را با دقت بررسی کنند."
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت ايران با اضافه كردن يك افزودني غير مغناطيسي به يك نانو‌آلياژ پر مصرف مغناطيسي، انرژي و شار مغناطيسي آن را به نحو قابل توجهي افزايش دادند.

دكتر رضا غلامي پور، دانش‌آموخته دانشكده مهندسي مواد دانشگاه علم و صنعت ايران كه در تحقيقات رساله‌ دكتريش با راهنمايي دكتر بيت اللهي و دكتر مارقوسيان از اعضاي هيات علمي اين دانشكده به اين دستاورد علمي دست يافته در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) خاطرنشان كرد: اين نخستين بار است كه با اضافه كردن يك افزودني غير مغناطيسي به يك ماده مغناطيسي، شار و انرژي مغناطيسي آن افزايش يافته است.

وي در عين حال اذعان كرد كه نانوبلور بودن آلياژ مغناطيسي مورد استفاده در اين تحقيق (آلياژ نانو بلور Nd-Fe-Co-B) كه خاصيت وادارندگي را افزايش مي‌دهد، در افزايش شار و انرژي مغناطيسي بر اثر اضافه شدن افزودني غير مغناطيسي (ژرمانيوم) موثر بوده است.

دكتر غلامي پور خاطر نشان كرد: هدف اين تحقيق بررسي تاثير افزودني و عمليات حرارتي بر خواص مغناطيسي و ريزساختار آلياژ نانو بلور Nd-Fe-Co-B بود كه از جمله نانوآلياژهاي مورد توجه با قابليت استفاده‌ در هارد ديسك رايانه‌ها و ساخت تجهيزات پيچيده مورد استفاده در مخابرات، پزشكي (مثل دستگاه‌هاي MRI) و .... است.

نتايج اين تحقيق به افزايش 17 درصدي شار ميدان و انرژي مغناطيسي اين نانو آلياژ منجر شد.

اين دانش آموخته دانشگاه علم و صنعت با اشاره به اين كه نتايج اين تحقيق تاكنون در قالب دو مقاله ISI ارائه شده است، تصريح كرد: براي توليد آلياژ نانوبلور Nd-Fe-Co-B در اين تحقيق از نوعي روش انجماد سريع موسوم به Melt Spinning (غلطك مذاب) استفاده شده است.

در روش انجماد سريع مي‌توان به محصولاتي نانو مقياس با همگوني بسيار بالا دست يافت كه ساختار ريز آنها به خودي خود خواص مغناطيسي ماده را افزايش مي‌دهد.

دكتر غلامي پور با اشاره به اين كه مراحل عملي ساخت آلياژ نانو بلور Nd-Fe-Co-B و بررسي خواص مغناطيسي آن طي يك سال در موسسه ملي علم مواد ژاپن انجام شده است، درباره روش ساخت نانوآلياژ به روش انجماد سريع (غلطك مذاب) گفت: در اين روش ابتدا تركيب اوليه در يك كوره قوس الكتريك ذوب و آلياژ سازي شده و نمونه حاصل مجددا و با نرخي بسيار بالا در يك كوره القاي فركانس بالا ذوب مي‌شود و در ادامه با فشار گاز آرگون آن را روي يك چرخ دوار مسي هدايت مي‌كنيم كه در نتيجه يك نوار باريك در حدود 2 ميلي‌متر و با ضخامت 20 ميكرون به دست مي‌آيد؛ سپس در يك كوره ديگر آن را تحت عمليات حرارتي قرار داده و به ساختار نانومتري مي‌رسانيم.

وي تصريح كرد: نمونه‌هاي نانو آلياژ توليدي با روش‌هاي آناليز پيشرفته در موسسه ملي علم مواد ژاپن مورد بررسي قرار گرفته و بهبود خواص مغناطيسي آن تاييد شده است.

دكتر غلامي پور در توجيه علت افزايش خواص مغناطيسي آلياژ نانو بلور Nd-Fe-Co-B با اضافه كردن عنصر غير مغناطيسي ژرمانيوم به ايسنا گفت: رديابي جدايش عناصر آلياژ در مقياس اتمي كه با بهر‌ه‌گيري از تجهيزات پيشرفته آناليز انجام شد، نشان داد، اين پديده ناشي از ويژگي منحصر به فرد عنصر ژرمانيوم در اثرگذاري بر جدايش عنصر كبالت و دور كردن آن است كه به نفوذ اين عنصر به داخل فاز سخت مغناطيسي و ايجاد خاصيت‌هاي مورد نظر ما كمك مي‌كند.

وي در پايان تصريح كرد: اين تحليل با بررسي دقيق و سه بعدي ساختار اتمي آلياژ با استفاده از دستگاه اتم پروب حاصل شده است.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
دانشمندان مؤسسه ملي استاندارد و فن‌آوري (NIST) نانولوله‌هاي پليمري توليد كرده‌اند كه بيش از نمونه‌هاي ديگر طويل بوده (1cm) و مي‌توانند شكل خود را تا مدت طولاني حفظ كنند.

به گزارش سرويس «فن‌آوري» ايسنا، اين نانولوله‌ها داراي كاربردهايي در زيست نانوفن‌آوري مثلاً به عنوان مجاري بسيار ريز انتقال مواد شيميايي در راكتورهاي نانوسيالي يا به عنوان كوچكترين سوزن‌هاي زيرپوستي براي تزريق مولكول‌ها مي‌باشند.

نانولوله‌هاي كربني از جمله موضوعات بسيار مورد توجه محققان فعال در حوزه فن‌آوري نانو مخصوصاً در ساخت الياف و ديگر ساختارهاي فوق‌العاده محكم مي‌باشند.

نانولوله‌هاي ساخته شده از مواد ديگر براي انتقال مواد در كاربردهاي بيوشيميايي به كار مي‌روند و معمولاً در چند ساعت اول شكسته شده و از بين مي‌روند.

گروه تحقيقاتي NIST فرآيندهايي را براي توسعه طول عمر نانولوله‌هايي كه داراي كاربردهاي تجاري قابل توجهي هستند و شكل دادن ساختارهاي شبكه‌يي مستحكم از نانولوله‌ها ارائه كردند.

تصاوير گرفته شده با پالس‌هاي ليزري ماوراء بنفش با تمركز بالا بر روي غشاي پليمري كه با رنگ‌هاي فلوئورسانت رنگ‌آميزي شده‌اند.

اين محققان ابتدا ظروف كروي بسيار ريز پر شده از يك سيال را ساختند.

اين ظروف داراي يك غشاي دو لايه پليمري هستند كه يك سر آن آبدوست و سر ديگر آن آب‌گريز است.

محققان با افزودن يك سيال صابوني شكل به پليمر مذكور سبب تغيير خواص مكانيكي غشا شده و خاصيت كشساني به آن دادند. سپس با استفاده از موچين‌هاي نوري (ليزرهاي مادون قرمز با تمركز بسيار بالا) يا قطره چكان‌هاي ريز به نام ميكروپيپت اين غشاي الاستيك را مي‌كشند، تا نانولوله‌هاي دولايه طويل با قطر كمتر از 100 نانومتر تشكيل شوند.

به گزارش ايسنا از ستاد ويژه توسعه فن‌آوري نانو، يك ماده شيميايي براي شكستن پيوند بين اتم‌ها در بخشي از پليمرها و ايجاد اتصالات جديد بين بخش‌هاي متفاوت افزوده و منجر به تشكيل غشايي با اتصالات عرضي شد. سپس نانولوله‌ها با يك چاقوي جراحي نوري (پالس‌هاي ليزري ماوراء بنفش با تمركز بالا) از سلول اصلي بريده شدند.

اين نانولوله‌ها حتي پس از چندين هفته شكل لوله خود را حفظ مي‌كنند.

موچين‌هاي نوري مي‌توانند براي ساخت ساختارهاي شبكه‌يي نانولوله‌يي به كار روند.
 
بالا