• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار و مقالات مرتبط با علم و دانش ، فن آوري هاي نوين

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
ديويد کينگ، ارشدترين مقام علمی در دولت بريتانيا، هشدار داده است که گرمای کره زمين بدليل ناتوانی دولت برای توافق بر سر کاهش توليد گازهای گلخانه ای، ممکن است به حدی خطرناک برسد.
به گفته اين مقام رسمی دولت بريتانيا درجه حرارت زمين ممکن است بيش 3 درجه گرمتر شود.

پروفسور کينگ گفته است که اين افزايش دما می تواند باعث بوجود آمدن خشکسالی و قحطی شود و در نتيجه زندگی ميليونها نفر را با خطر مواجه کند.

بر اساس حد رسمی پيشنهاد شده از سوی مقامات اتحاديه اروپا هدف آن است که افزايش دما در حدود دو درجه باشد.

اما به گفته آقای کينگ به نظر نمی رسد که توافقی بين کشورها بدست آيد که بر اساس آن بتوان اين افزايش دما را کمتر از 3 درجه نگه داشت.

آقای کينگ در عين حال گفته است که جهان نبايد از اين موضوع دلسرد شود و بايد تلاش کند تا خود را با شرايط جديدی که ممکن است پيش آيد آماده کند.

تونی بلر، نخست وزير بريتانيا، خواهان انعقاد پيمان جهانی جديدی در مورد کنترل توليد گازهای گلخانه ای است که گفته می شود بر تغييرات آب و هوايی کره زمين موثر است.

اين درحاليست که آمريکا با کاهش گازهای گلخانه ای توليدی خود مخالف است و در عين حال گزارشها حاکيست که توليد اين گونه گازها در چين و هند در حال افزايش است.

آقای بلر اخيرا در زلاند نو و در اجلاسی در ولينگتون، پايتخت اين کشور، گفت که دولت های جهان نمی توانند تا سال 2012 و انقضای اعتبار پيمان کيوتو در انتظار بمانند تا توافق جديدی به دست آيد بلکه لازم است هرچه زودتر پيمان جديدی برای مقابله با توليد گازهای گلخانه ای امضا کنند.

نخست وزير بريتانيا، با تاکيد بر اينکه لازم است کشورهای با رشد سريع اقتصادی در حال حاضر و آينده نيز پيمان جديد را امضا کنند، افزود که هدف اصلی بايد دست کم تثبيت شرايط زيست محيطی کنونی و جلوگيری از وخامت بيشتر آن باشد.

پيمان کيوتو در سال 1997 تصويب شد و پس از پيوستن تعداد لازم کشورهای جهان به آن، حالت اجرايی يافته است اما آمريکا، هند و چين، که بزرگترين توليد کنندگان گازهای گلخانه ای هستند از تصويب اين معاهده خودداری ورزيده اند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
بيمارستانی در چين اعلام کرده است مردی که چهره اش در اثر حمله خرس به شدت آسيب ديده را تحت عمل پيوند صورت قرار داده است. اين نخستين مورد پيوند صورت در چين است.
بيمارستان نظامی شينجينگ در شهر مرکزی شيان اعلام کرد که يک گونه، لب بالايی و بينی تازه را از يک اهداکننده واحد طی عملی 14 ساعته به صورت اين مرد پيوند زده است.

اين تنها دومين بار در جهان است که چنين عملی صورت می گيرد.

سال گذشته يک زن فرانسوی به نخستين فرد در جهان بدل شد که تحت عمل جراحی پيوند صورت قرار می گرفت.

در آن عمل، ايزابل دينوار، 38 ساله، که صورت او هنگام خواب در حمله سگ خانگی اش آسيب شديدی ديده بود لب ها، چانه و بينی تازه ای دريافت کرد.

بيمارستان شينجينگ در بيانيه ای گفت که اين جراحی "حتی از آنچه در فرانسه انجام شد نيز پيچيده تر و ظريف تر بوده است."

بيمار يک شکارچی 30 ساله به نام "لی گواشينگ" اهل استان يونان معرفی شد که دو سال قبل هدف حمله خرس قرار گرفته بود.

بيمارستان اعلام کرد: "حال بيمار تا اين لحظه خوب است."

"عمل جراحی موفقيت آميز بود. پيش بينی می شود که زخم ها ظرف يک هفته ترميم شود."
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ترجمه: زهرا عباسپور تميجاني
مايكروويوها امواجي راديويي با طول موج كوتاه هستند كه مثل پرتوهاي قابل رؤيت (نور) بخشي از طيف الكترومغناطيسي را تشكيل مي دهند. امواج كوتاه بيشتر براي برنامه هاي تلويزيوني، رادار (براي كمك رساني در دريانوردي و هوانوردي)، و ارتباط از راه دور نظير تلفن همراه به كار مي روند. همچنين در صنعت براي فرآوري مواد، در طب براي درمان دياترمي و در آشپزخانه براي پختن غذا از آنها استفاده مي شود. مايكروويوها مانند نور به وسيله مواد، جذب يا منعكس شده يا از آنها عبور مي كنند.فلزات همگي، مايكروويوها را منعكس مي كنند؛ حال آنكه اكثر غيرفلزات مانند شيشه و برخي از مواد پلاستيكي، اين امواج را از خود عبور مي دهند .
موادي كه در ساختمان آنها آب وجود دارد- از قبيل انواع غذاها، مايعات يا پارچه ها- به آساني انرژي مايكروويو را جذب نموده و آن را به حرارت تبديل مي كنند.
ايمني در برابر مايكروويو
طراحي اجاق هاي مايكروويو به گونه اي است كه امواج در اجاق محبوس شده و تنها زماني ساطع مي شوند كه اجاق، روشن و در آن بسته باشد. اين اجاق ها به گونه اي ساخته شده اند كه نشت از لابه لاي در و از طريق شيشه، پايين تر از ميزان توصيه شده در استانداردهاي جهاني باشد اما نشت امواج كوتاه مي تواند از اطراف اجاق هاي آسيب ديده و كثيف يا تعميرشده اتفاق بيفتد. بنابراين مهم است كه اجاق در شرايط خوبي نگهداري شود. مصرف كنندگان بايد مراقب باشند كه در كاملا بسته باشد و بخش هاي ايمني كه در زمان بازبودن در از توليد امواج كوتاه جلوگيري مي كنند كار خود را به خوبي انجام دهند. پلمب هاي در بايد تميز نگاه داشته شوند و نبايد نشانه اي از آسيب به آنها يا پوشش خارجي اجاق ديده شود. در صورت بروز هرگونه اشتباه يا صدمه به بخش هايي از اجاق بايد تا زمان تعمير آن توسط يك تعميركار خبره از استفاده از آن خودداري كرد.
انرژي مايكروويو مي تواند توسط بدن جذب شده و در بافت هايي كه در معرض اشعه قرار مي گيرند، توليد گرما كند. اعضايي مانند چشم كه خون رساني به آنها ضعيف است يا بافت هايي مثل بيضه ها كه به گرما حساسند، آسيب پذيرتر هستند اما اين آسيب تنها زماني روي مي دهد كه فرد، براي مدت طولاني در معرض مقادير بالاي اشعه قرار گرفته باشد.
ايمني در برابر گرما
سوختگي مي تواند بر اثر تماس با موادي كه درون اجاق حرارت ديده اند اتفاق بيفتد؛ همان طور كه در مورد اجاق هاي معمولي ممكن است روي دهد. اما تهيه غذا با مايكروويو ويژگي هايي دارد. بخار آبي كه درون يك اجاق معمولي ايجاد مي شود، مي تواند به شكل حباب از آب خارج گردد. در يك اجاق مايكروويو ممكن است در ديواره ظرف حبابي وجود نداشته باشد و آب بيش از اندازه گرم شده و ناگهان به جوش آيد. اين به جوش آمدن ناگهاني مي تواند با ايجاد يك حباب منفرد در ديواره ظرف يا واردكردن يك عنصر خارجي مانند يك قاشق شروع شود. آبي كه بيش از اندازه گرم شده باشد، سوختگي هاي شديدي ايجاد مي كند. ويژگي ديگر پخت وپز با مايكروويو با واكنش غذاهاي خاص نسبت به گرما رابطه دارد. برخي غذاها(مانند هات داگ) كه داراي سطحي بدون منفذ بوده يا از موادي تشكيل شده اند كه با سرعت هاي متفاوتي گرم مي شوند(نظير زرده و سفيده تخم مرغ) به شكل ناهمگون گرم مي شوند و حتي ممكن است منفجر گردند.
سلامت مواد غذايي
ايمني غذا يك مقوله مهم بهداشتي است. در يك اجاق مايكروفر سرعت گرم شدن به قدرت اجاق، چگالي و مقدار غذا و ميزان آب درون آن بستگي دارد. انرژي مايكروويو به بخش هاي ضخيم تر غذا نفوذ نمي كند و مي تواند گرم شدن ناهمگن را سبب شود. بدين ترتيب بخش هايي از غذا كه به ميزان كافي حرارت نديده اند تا ميكروارگانيسم هاي درون آنها كشته شوند، مي توانند براي سلامتي زيانبار باشند. به دليل احتمال توزيع نابرابر انرژي، غذاي حرارت ديده درون يك اجاق مايكروويو بايد براي چند دقيقه پس از پايان طبخ در اجاق باقي بماند تا حرارت، زمان كافي براي انتشار در درون آن را پيدا كند. غذاي پخته شده در اجاق مايكروويو به همان اندازه غذاي پخته شده در اجاق معمولي سالم بوده و داراي مواد غذايي است. تفاوت اصلي اين دو شيوه پخت غذا در اين است كه انرژي مايكروويو به ميزان بيشتري به درون غذا نفوذ كرده و زمان لازم براي گرم شدن غذا و پخت آن كاهش مي يابد.
تنها برخي اجاق هاي مايكروويو براي استريل كردن برخي اشياء( نظير شيشه شير بچه) طراحي شده اند. در صورت استفاده از اين نوع اجاق ها بايد به دستورالعمل همراه آنها توجه كرد.
سوءتفاهمات
براي رفع برخي سوءتفاهمات خاطرنشان مي شود كه غذاي پخته شده در مايكروفر راديواكتيو نيست و پس از خاموش كردن مايكروفر، انرژي مايكروويو در محفظه باقي نمي ماند. مايكروويو از اين نظر درست مانند نور عمل مي كند؛ همان طور كه نور پس از خاموش كردن لامپ در درون حبا ب نمي ماند، انرژي مايكروويو هم پس از خاموش كردن اجاق، درون محفظه نمي ماند.
اجاق مايكروويو چگونه كار مي كند؟
اجاق هاي مايكروويو خانگي با فركانس 2 450 مگاهرتز با قدرتي بين 500 تا 1100 وات كار مي كنند. مايكروويو توسط يك لوله الكترونيكي توليد مي شود كه بدان مگنترون مي گويند. زماني كه اجاق روشن است، امواج توليدشده در محفظه اجاق پراكنده شده و به وسيله يك بادبزن منعكس مي گردند و بدين ترتيب در تمامي جهات پخش مي شوند. اين امواج توسط بخش فلزي محفظه اجاق منعكس شده و به وسيله غذا جذب مي گردند. قرارگرفتن غذا بر روي يك ميز چرخان، سبب مي شود كه حرارت به صورت يكپارچه، درون آن منتشر گردد. مولكول هاي آب در اثر جذب انرژي شروع به ارتعاش مي كنند و از مالش بين آنها حرارت ايجاد مي شود كه اين حرارت در پختن غذا مورد استفاده قرار مي گيرد.
برخلاف اجاق هاي معمولي، مايكروويو تنها در غذا جذب مي شود و نه در محفظه اي كه غذا در آن قرار دارد. تنها بايد از ظروفي استفاده كرد كه براي اين اجاق ها طراحي شده اند. برخي مواد مثل پلاستيك براي استفاده در اجاق مايكروويو مناسب نبوده و ممكن است در اثر حرارت ذوب شده يا منفجر گردند. مايكروويو ظروفي را كه براي استفاده در اجاق هاي مايكروويو طراحي شده اند به طور مستقيم گرم نمي كند. اين مواد تنها در صورت تماس با غذاي داغ گرم مي شوند. كارخانه هاي سازنده اين اجاق ها، استفاده از يك اجاق خالي را توصيه نمي كنند . در غياب غذا انرژي مايكروويو مي تواند دوباره به مگنترون منعكس شده و به آن آسيب برساند.
استفاده كنندگان از اجاق مايكروويو بايد دستورالعمل ارائه شده توسط كارخانه سازنده را با دقت مطالعه كنند، زيرا اجاق هاي جديد به لحاظ طراحي و كاركرد، تفاوت هاي بارزي با يكديگر دارند؛ درحالي كه مدرنترين اجاق ها مي توانند برخي بسته بندي هاي غذايي را كه از جنس فلز هستند به خوبي تحمل نمايند، سازندگان اين اجاق ها عموما توصيه مي كنند كه از قراردادن فلز در آنها به ويژه در نزديكي ديواره ها خودداري گردد، چرا كه اين امر مي تواند با ايجاد مدار الكتريكي، آسيب به ديواره هاي اجاق را سبب گردد. همچنين از آنجايي كه فلز، امواج مايكروويو را منعكس مي كند، غذاي پيچيده شده در فويل فلزي پخته نمي شود؛ حال آنكه غذايي كه درون پوشش فلزي قرار ندارد، انرژي بيشتر از حد نياز دريافت مي كند و بدين ترتيب غذاها به شكل ناهمگون پخته مي شوند.
استانداردهاي بين المللي
برخي كشورها و سازمان ها، انتشار امواج را تا 50 وات به ازاي هر مترمربع تا فاصله 5سانتيمتري سطوح خارجي اجاق مجاز دانسته اند. در عمل انتشار امواج در اجاق هاي مدرن خانگي بسيار پايين تر از اين ميزان بوده و در عين حال در آنها ضامن هايي به كار رفته اند كه در حالي كه اجاق روشن است، از نشت اشعه به بيرون جلوگيري مي كنند. به علاوه با افزايش فاصله، خطر رسيدن اشعه به بدن كاهش مي يابد. براي مثال فردي كه در فاصله 50سانتيمتري اجاق ايستاده است، در حدود يك صدم فردي كه در فاصله 5سانتيمتري آن ايستاده اشعه دريافت مي كند. دستورالعمل هاي موجود درباره ميزان اشعه به گونه اي تنظيم شده اند كه از هرگونه تاثير سوء بر سلامتي جلوگيري نمايند. محدوده هاي در نظر گرفته شده براي كارگران و عموم مردم كاملاً زير سطوحي تنظيم شده اند كه براي سلامتي خطرناكند. مقادير ذكر شده در بالا با توصيه هاي كميسيون بين المللي حفاظت در برابر اشعه غيريونيزه كننده همخواني دارد.
آنچه سازمان جهاني بهداشت انجام مي دهد سازمان جهاني بهداشت برنامه اي تحت عنوانEMF در دست اجرا دارد كه طبق آن، نتايج بررسي هاي انجام شده در زمينه خطرات ميدان هاي الكترومغناطيسي در محدوده 0 تا 300 مگاهرتز مرور گشته و بر اين اساس ارزيابي انجام مي شود. براي يافتن هرگونه اطلاعاتي در اين زمينه مي توانيد به آدرس اينترنتي زير مراجعه نماييد:
www.who.int/docstore/pehempf/facts_press/fact_english.htm
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
گروه دانش و فناوري _ مهتاب خسروشاهي: شايد يكي از مهم ترين دلايل مصرف نكردن مواد غذايي مفيدي چون سويا، شلغم، كلم و... يا عطر و طعم نامطبوع اين مواد غذايي باشد.
اما پژوهشگران دانشگاه كشاورزي و محيط زيست جورجياي آمريكا موفق شدند مواد غذايي جديدي را از سوياي l-Star، توليد كنند كه از لحاظ طعم و مزه با انواع مواد غذايي تهيه شده از سوياي معمولي بسيار متفاوت است.
سويايStar - Lاولين بار توسط پژوهشگران مركز بين المللي كشاورزي و تحقيقات ژاپن توليد شد. تفاوت سوياي Star- Lبا سوياي معمولي، عدم وجود آنزيم ليپواكسيژناز (Lipoxyginese) ، عامل ايجاد طعم بي مزه و گس مانند سويا است. در واقع پژوهشگران ژاپني با ايجاد تغيير ژنتيكي در ساختار سويا، عامل مولد آنزيم ليپواكسيژناز را حذف كردند تا طعم بي مزه و گس مانند سويا از بين برود.
حذف آنزيم بي مزگي
دكتر «ديك فيليپ» يكي از پژوهشگران علوم تغذيه دانشگاه جورجيا مي گويد: «گونه جديد سويا، فاقد آنزيم ليپواكسيژناز» عامل مؤثر در طعم نامطلوب سويا است؛ طعمي كه شايد بسياري به همين دليل از مصرف سويا طفره مي رفتند اما با توليد سوياي Star-Lو تغيير طعم آن بسياري از مصرف كنندگان از مصرف سويا استقبال كرده و در نتيجه اسيدهاي چرب غيراشباع (polyunsaturated fattyacid) موجود در اين ماده غذايي را دريافت مي كنند.وي در ادامه مي افزايد: «اين يافته جديد را مي توان نتيجه همكاري پژوهشگران آمريكايي و ژاپني دانست.» دكتر هونگ از مركز تحقيقات كشاورزي ژاپن مي گويد: «پژوهش ها نشان داد استقبال از مصرف سويا زماني محقق خواهد شد كه طعم بي مزه و نامطلوب آن تغيير كرده و متناسب با ذائقه مصرف كننده شود. از اين رو با ايجاد تغييراتي در ساختار ژنتيكي سوياي معمولي، سوياي Star -Lتوليد شد؛ سويايي كه به جهت نداشتن آنزيم ليپواكسيژناز طعمي به مراتب مطلوب تر از سوياي معمولي دارد.»
پس از اين يافته، پژوهشگران، پژوهش هاي خود را روي شير سويا (Soyamilk) متمركز كردند، چرا كه اين محصول، يكي از محصولات تجاري بسيار مهم و پرطرفدار است.
پيش از اين شير سويا از خرد كردن دانه كامل سويا و خيس كردن آنها در آب و در نهايت فيلتر كردن مايع خارج شده از دانه ها، همراه با دانه هاي خرد شده به دست مي آمد؛ اما اكنون شير سوياي تهيه شده از سوياي Star -Lاز خرد كردن دانه ها و خيساندن آنها در آب و بدون فيلتر كردن توليد مي شود.اولين توليدات حاصل از اين روش، پاييز سال گذشته روانه بازار مصرف شد كه خوشبختانه با استقبال بسيار خوبي نيز مواجه شد. شير سوياي جديد نه تنها از جهت تجاري با موفقيت روبه رو شد بلكه از جهت علمي نيز گامي مهم جهت مصرف شير سويا، يكي از بهترين تركيبات گياهي محسوب مي شود.
Star -L گامي جهت سلامتي
تغيير طعم و مزه سويا با توليد سوياي Star -L، گامي جهت حفظ سلامت بشر است. دكتر فيليپ در اين باره مي گويد: «سويا ماده غذايي بسيار مفيدي است كه تاكنون مصرف كنندگان محدودي داشت و اين مسئله نگران كننده بود چرا كه سويا داروي طبيعي جهت حفظ سلامت همه به ويژه زنان است.»
وي مي افزايد: «پيش از توليد Star -L، دانه هاي سويا بدون توجه به نوع آن توسط كارخانه هاي صنايع غذايي خريداري مي شد؛ اما با توليد سوياي Star -Lو استقبال مصرف كنندگان از آن، صاحبان صنايع نيز پيش از خريد سويا از نوع آن مطمئن شده و سپس آن را خريداري مي كنند چرا كه چيزي به نام كيفيت طعم و مزه به عنوان شاخص جديدي براي خريد سويا مطرح شده است.»
براي شناسايي نوع سويا مي توان با استفاده از شناساگر، از نوع سويا مطمئن شد. به اين ترتيب كه اگر با افزودن شناساگر به نمونه، رنگ شناساگر از بين رفته و بي رنگ شود، سويا از نوع Star- Lنبوده و حاوي آنزيم ليپواكسيژناز است؛ اما اگر با افزودن شناساگر به نمونه، رنگ شناساگر ثابت بماند، سويا از نوع Star -Lبوده و فاقد آنزيم ليپواكسيژناز است. اكنون اين شيوه، يكي از ساده ترين و سريع ترين شيوه هاي تشخيص نوع سويا در كارخانه هاي صنايع غذايي است.
دكتر فيليپ در پايان مي افزايد: «گرچه مصرف كننده وسيله اي براي آزمايش نوع سويا در هنگام خريد سويا يا شير سويا ندارد اما طعم سويا Star - Lبا سوياي معمولي چنان متفاوت است كه به راحتي مي توان اين دو را از هم باز شناخت.»
منبع: www.Seedquesnt.com
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ايسنا: خوردگي۳، درصد درآمد ناخالص ملي محصولات جهان را تحت تأثير قرار مي دهد. از نگاه مثبت، خوردگي شيميايي سطوح فلزي ممكن است به ايجاد نانوساختارهاي سطحي منجر شود كه مي تواند كاربردهاي فني جالب توجهي مانند كاتاليزور و حسگرها را به همراه داشته باشد؛ بنابراين، درك بهتر از فرآيندهاي خوردگي هم در پيشگيري و هم در بهره گيري از آن لازم است.
دانشمندان آلماني به يك فرآيند خودساماني روي سطح آلياژ فلزي پي برده اند كه در تعيين پاسخ اين فلز به خوردگي اهميتي حياتي دارد. در واقع، در اين بررسي، با استفاده از پرتوهاي X حاصل از سينكروترون ESRF ، توصيفي ساختاري با دقت مقياس اتمي به دست مي آيد كه در آن تركيب شيميايي و ساختار يك لايه سطحي محافظ كه از خوردگي بيشتر جلوگيري مي كند، روشن مي شود.
محققان مؤسسه ماكس پلانك، دانشگاه ULM آلمان و از چشمه نور سينكروترون براي توليد مجدد شروع فرآيند ناگهاني خوردگي در آلياژ مس - طلا استفاده كردند. طلا از فلزات نجيب است كه دچار خوردگي نمي شود، اما مس اگر چه از عناصر واسطه به شمار مي آيد، نسبت به طلا در رده پايين تري قرار داشته و لذا بيشتر در معرض خوردگي شيميايي قرار دارد؛ لذا آلياژ طلا - مس با دارا بودن لايه بسيار نازك غني از طلا مكانيسمي پيدا مي كند كه مي تواند خود را در برابر خوردگي محافظت كند.
اين لايه نازك ساختار بلوري غير عادي و بسيار منظمي دارد. با پيشرفت فرآيند خوردگي، اين لايه به صورت نانوجزيره هايي از طلا به ابعاد ۲۰ تا ۱‎/۵ نانومتر در مي آيند و نهايتاً اين جزيره ها لايه فلزي متخلخلي از طلا تشكيل مي دهند كه مي تواند داراي كاربردهاي فني مختلفي باشد.
به گفته تورگ زيگن هاگن يكي از محققان اين طرح درك و كنترل شكل گير اولين لايه اين نانوجزيره ها مي تواند به توليد نانوموادي با خواص ويژه كمك كند.
به منظور انجام چنين آزمايش هايي، محققان نمونه را در يك پيل الكتروشيميايي محتوي اسيد سولفوريك قرار دادند به طوري كه پس از اعمال ولتاژ بتوانند فرآيند خوردگي اوليه را مشاهده كنند.
فرانك دينر يكي ديگر از محققان اين طرح مي گويد: ما از تركيب تحليل هاي سه بعدي دقيق ساختار با آزمايش هاي پراكندگي نامنظم و قبل از آنكه خوردگي هاي شديدتري اتفاق بيفتد، به جزئيات زيادي از ارزيابي ساختاري و اطلاعات شيميايي مربوط به آن دست يافتيم. از اين ديدگاه جديد مي توان در آلياژهاي مختلف كه در محيط هاي خورنده به كار مي روند و نيز در موادي كه بتواند از چنين ويژگي در تشكيل فلزات متخلخل مطابق با نيازهاي فني بهره برند، استفاده كرد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ستاد ويژه توسعه فناوري نانو: محققين مؤسسه فناوري ماساچوست (MIT) مدعي هستند كه در شرف اولين تغيير اساسي در طراحي باتري ها هستند به طوري كه چنين تغييراتي از قرن نوزدهم به بعد در زمينه طراحي باتري وجود نداشته است.
طبق گزارش منتشر شده جول شيندال از آزمايشگاه MIT ، آنها توانسته اند با استفاده از فناوري نانو اولين تغييرات اساسي در طراحي و توليد اقتصادي تر باتري ها را در ۱۰۰ سال اخير ارائه دهند.
اين گروه، با استفاده از نانولوله ها در ساختار باتري ها موفق به ساخت باتري هايي با قابليت ذخيره بالاي انرژي شدند كه آن را ابر خازن ناميدند. خازن ها انرژي را به صورت ميدان الكتريكي ذخيره مي كنند و در نتيجه نسبت به باتري هاي استاندارد كه انرژي را به صورت واكنش شيميايي ذخيره مي كنند، كارايي بيشتري دارد.
ابرخازن ها، خازن هايي هستند كه سلول هاي ذخيره انرژي آن، انرژي زيادي را به شكل سريعي آزاد مي كند و معمولاً در وسايل نقليه داراي پيل سوختي به عنوان تأمين كننده سريع انرژي فوق العاده زياد در ترافيك ها و بالا رفتن از كوه استفاده مي شود. يافته هاي اخير اين گروه تحقيقاتي در پانزدهمين سمينار بين المللي «خازن هاي دو لايه و ادوات هيبريدي ذخيره انرژي» در فلوريدا ارائه شده است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
گروه دانش و فناوري- علي اصغر محمدي: نخستين كارگاه آموزشي جايگاه حق ثبت اختراع (patent) در جهان و بررسي موانع توسعه آن در ايران با هدف آشنايي هر چه بيشتر متخصصان، پژوهشگران و محققان كشورمان با نحوه حق ثبت اختراع به همت شوراي عالي بيوتكنولوژي با همكاري دفتر همكاري هاي فناوري رياست جمهوري، انستيتو پاستور ايران و موسسه اطلاع رساني توسعه فناوري زيستي با حضور متخصصان و كارشناسان داخلي و خارجي روز پنج شنبه ۳۱/۱/۸۵ در محل تالار شهيد مدرس انستيتو پاستور ايران برگزار مي شود.
به گزارش همشهري، دكتر عباس اخوان سپهي، دبير اجرايي نخستين كارگاه آموزشي بررسي جايگاه مالكيت معنوي در جهان با اعلام اين خبر گفت: در اين كارگاه آموزشي ضمن بحث پيرامون مسائل حق ثبت اختراع در جهان و ايران، موانع توسعه آن در حوزه بيوتكنولوژي و نحوه ثبت اختراع فرآورده هاي بيوتكنولوژي نظير داروهاي نوتركيب بررسي خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه در اين كارگاه آموزشي، استادان، محققان و كارشناسان رشته هاي حقوق و زيست فناوري، مسائل مرتبط با حق ثبت اختراع را مورد بررسي قرار مي دهند، اظهار كرد: دكتر زيبا افشار استاد دانشگاه بريتيش كلمبيا كانادا نيز در اين كارگاه سخنراني خواهد كرد.
به گفته دكتر اخوان سپهي همچنين چند نفر از استادان دانشگاه هاي تهران، شهيد بهشتي، علامه طباطبايي و انستيتو پاستور ايران و پژوهشگاه ژنتيك در ارتباط با نحوه حق ثبت اختراع فرآورده هاي دارويي و بيوتكنولوژي در اين كارگاه سخنراني خواهند كرد. علاقه مندان براي كسب اطلاعات بيشتر مي توانند با شماره تلفن ۸۸۳۰۲۸۲۷ تماس بگيرند.
همشهری
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ستاد ويژه توسعه فناوري نانو: بر طبق يك بررسي جديد انجام شده، مي توان از قطعات مغناطيسي نانو مقياس نيز همانند ترانزيستورهاي منطقي پايه دار، كه در تراشه هاي رايانه اي به كار مي روند، جهت انجام محاسبات رياضي مشابه استفاده نمود.
بر طبق اين تحقيق فناوري نانو مغناطيس قابل فشرده شدن (Shrinkable)، كه حتي قدرت بيشتري هم دارد، در نهايت جايگزين ترانزيستورهايي مي شود كه طي يك يا دو دهه آينده به حد نهايي كوچك سازي خود مي رسند.به اين ترتيب روند ساخت پردازشگرهاي سريع تر همچنان ادامه خواهد يافت.نكته جالب اين كه حتي پس از ساخت سخت افزار مي توان عمل پايه منطقي اين قطعات مغناطيسي را تغيير داد.اين امر به معناي آن است كه اين سخت افزار قابليت برنامه ريزي مجدد را دارد.
به اين ترتيب ابزارهايي كه از اين سخت افزارها استفاده مي كنند، تنوع فراواني خواهند يافت.پايه هاي منطقي (logic gates) يكي از اجزاء اصلي مدارها هستند كه در پردازش اطلاعات مورد استفاده قرار مي گيرند و چندين ورودي را بسته به نوع و تركيب سيگنال ورودي به يك سيگنال خروجي تبديل مي كنند.تاكنون RAMهاي مغناطيسي تنها جايي بود كه قطعات مغناطيسي توانسته بودند جايگزين اجزاء الكترونيكي مدار شود.
MRAMها نرم افزار در حال استفاده يا داده هاي ذخيره شده را به طور دائمي در سلول هاي مغناطيسي خود نگه مي دارند، به طوري كه ديگر نياز به برداشت آنها از ديسك، آن هم با سرعت پايين نخواهد بود و با اين كار زمان boot-up بسيار سريع تر خواهد شد. اما غير از MRAM هيچ ابزار مغناطيسي ديگري وجود نداشت كه بتواند فكر كند و يا همانند ترانزيستورهاي با پايه هاي منطقي اطلاعات ورودي را پردازش نمايد.
منطق عمومي
اولين بار نوع منطقي اين قطعات مغناطيسي پنج سال قبل هنگامي كه راسل كابورن و همكارانش در كالج سلطنتي لندن انگلستان كشف كردند كه رديف هايي از قطعات نانومغناطيسي مي توانند اطلاعات را از خود عبور دهند، پديد آمدند.
ميدان مغناطيسي حاصل از هر كدام از اين قطعه هاي مغناطيسي با ميدان قطعه مجاور جفت مي شود و يك آهن رباي داراي قطب هاي مخالف را در قطعه مجاور ايجاد مي كند و به همين ترتيب آنها دريافتند كه اطلاعات را مي توان از زنجيره اي از اين نانوآهنربا ها عبور داد.
در حال حاضر آلكس آندر ايمره و همكارانش در گروه نانومهندسي دانشگاه نوتر ديم هندوستان و آمريكا، كاري كه كابورن انجام داده بود را دنبال كرده و پيش مي برند.آنها با نشان دادن اين كه مي توان از اين نانوآهنرباها براي توليد يك پايه منطقي عمومي استفاده نمود، به طوري كه بتوان با آنها هر مدار منطقي مورد نظر را ساخت، گام مهمي برداشته اند.
نور، ناند
گروه ايمره يك پايه منطقي عمومي ساختند كه برگردان كننده اكثريت (majority inverter) ناميده مي شود.
بر اساس اين برگرداننده مي توان هر نوع پايه منطقي مورد نياز در مدار، از جمله پايه هاي NAND و NOR و هر تركيب منطقي ممكن ديگري را ساخت.
از آنجا كه اين پايه ها داراي خواص مغناطيسي هستند، به راحتي مي توان آنها را از حالتي به حالت ديگر تبديل كرد و با اين كار مي توان پردازشگري را كه بر اساس نانوآهنرباها ساخته شده، طوري برنامه ريزي نمود كه به طور همزمان كارهاي مختلفي را انجام دهد.
شبيه سازي هاي انجام شده بر اساس اين نتايج نشان مي دهد كه در صورت استفاده از آهنرباهايي به پهناي ۱۱۰ نانومتر رسيدن به سرعت پردازش حداقل تا ۱۰۰مگاهرتز بايد امكان پذير باشد كه در صورت كوچكتر شدن اندازه، نتايج به مراتب بهتري هم به دست خواهد آمد.به اين ترتيب پردازشگرهاي كامپيوتري سرعتي معادل ۲ تا ۳ گيگاهرتز خواهند داشت.
قفس فارادي
در آزمايش هاي نوتر ديم سيگنال هاي ورودي مورد استفاده از قرار دادن آهنرباهاي منحرف كننده اي نزديك آهنرباي پايه ورودي ايجاد شده بودند.اما در يك تراشه نانومغناطيسي كاربردي، از جريان هاي كوچكي كه در شبكه اي از نانوسيم ها وجود دارد، براي القاي ميدان مغناطيسي مورد نياز استفاده مي شود.با اين همه هنوز قبل از محقق شدن اين فناوري كار زيادي لازم است.
يكي از چالش هاي فراوان موجود در اين راه، محافظت از اين آهنرباهاي ظريف از گرماي آسيب زننده به آن و ميدان هاي مغناطيسي خارجي موجود است.
براي رفع اين مشكل، كابورن كه با سازندگان MRAM همكاري دارد پيشنهاد استفاده از يك ماده مغناطيسي محافظ مشترك به نام mu-metal روي اين تراشه ها را مطرح كرده است.اين ماده در واقع آلياژي از نيكل، آهن، مس و موليبديم است كه مي تواند قفس فارادي موثري را در ابزارهاي مغناطيسي ايجاد كند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
پژوهشگران موفق به ساخت يك لنز چشمي الكترونيكي شده اند كه مي تواند با كمك يك كليد، قدرت كانوني خود را عوض كند و به جاي لنزهاي دوكانوني مورد استفاده قرار گيرد.
به گزارش خبرگزاري رويترزهلث از نيويورك، دكتر ناصر پيغمبريان از دانشگاه آريزونا در تاكسون و همكارانش نتايج آزمايش هاي انجام شده روي نمونه اوليه اين عينك ها را در شماره سوم آوريل آنلاين نشريه Proceedings of the National Academy of Sciencesمنتشر كرده اند.
اين عدسي ها از يك كريستال مايع ساخته شده اند كه بين دو تكه شيشه قرار گرفته اند؛ درست مثل ال سي دي كه در ساعت هاي ديجيتال كاربرد دارد.
اما به جاي نشان دادن اعداد، اين كريستال حاوي يك دسته مدور الكترودهاي شفاف است كه وقتي برق دو ولت به آن داده شود شيشه را به عدسي تبديل مي كند.
وقتي برق قطع شود لنز فاقد نيروي كانوني خواهد بود و براي ديدن مسافت هاي دورتر مناسب است.
درحالي كه در مقاله اين محققان از ساخت يك نوع لنز يك ديوپتري خبر داده شده است، پيغمبريان در گفت وگو با رويترزهلث گفت آنها چندين لنز با قدرت هاي متفاوت ساخته اند.
وي گام بعدي را ابداع سازوكاري بيان كرد كه به لنزها امكان مي دهد به طور خودكار كانوني شوند؛ درست همان سازوكاري كه در دوربين عكاسي به كار رفته است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
گروه دانش و فناوري- -همشهری-مهتاب خسروشاهي: قرن بيست و يكم، هر چند دستيابي به بسياري از يافته هاي علمي بويژه انواع واكسن ها است اما دستيابي به واكسني ايده آل و ارزان قيمت، يكي از دغدغه هاي اصلي پژوهشگران بوده و هست؛ واكسني كه نه تنها در كشورهاي توسعه يافته و ثروتمند كه در كشورهاي فقير و نيازمند مورد استفاده قرار بگيرد.
گزارش هاي دريافتي (۲۸ ژانويه ۲۰۰۶)حاكي از آن دارد كه گروه پژوهشي لابراتوار بيوتكنولوژي دانشگاه توماس جفرسون در فيلادلفياي آمريكا در حال پژوهش روي راه حل نهايي ساخت واكسن ضد سرطان كلوركتان- سرطان كلون و ركتوم- از گياه ترانس ژنيك (تراريخته) تنبياكو هستند.
اين گروه پژوهشي از مدت ها پيش فعاليت خود را روي ساخت واكسني از گياهان خوراكي متمركز كرده است، چرا كه پژوهشگران اين گروه معتقدند گياهان خوراكي و البته ارزان و قابل دسترس مي توانند وسيله بسيار خوبي براي ساخت انواع آنتي ژن ها (واكسن ها) بوده و پس از تزريق و يا مصرف به صورت خوراكي سيستم ايمني را در مقابل عوامل بيماري زا يا پاتوژن ها فعال كرده و بدن را از گزند بيماري ها مصون دارند.
دكتر هيلاري كوپروفسكي ،سرپرست گروه معتقد است: «واكسن هاي تهيه شده از گياهان در مقايسه با واكسن هاي رايج بسيار ارزان تر، كم خطرتر، سالم تر و مؤثرتر بوده و مهمتر از همه اين كه امكان استفاده از اين واكسن ها، به جهت ارزان بودن آنها، در همه كشورهاي جهان حتي در كشورهاي فقير نيز موجود است. در واقع با ساخت اين واكسن هاي گياهي، استفاده از واكسن از حالت اعضا خارج شده و همه كشورها به واكسن هاي جديد دسترسي پيدا مي كنند.»
نتايج پژوهش ها نشان مي دهد MAbهاي مشتق شده از گياهان، بازدارنده رشد غدد (تومور) سرطاني بوده و به راحتي مي توانند تكثير نامناسب سلولي را كنترل كنند. براساس اين يافته مهم ،پژوهش هاي اين گروه بر ساخت بازدارنده ها يا واكسن هاي بازدارنده رشد تومورهاي سرطاني از گياه تنباكو متمركز شد.
دكتر كوپروفسكي درباره نتايج پژوهش هاي گروه مي گويد: «عملكرد آنتي بادي ۱A-C017 مشتق شده است گياه تنباكوي ترانس ژنتيك بسيار رضايت بخش است؛ به طوري كه اين آنتي بادي مي تواند نوع خاصي از سلول هاي سرطاني عامل مولد بيماري آدنوكارسنيوم - رشد نامناسب يا سرطاني بافت هاي غده اي- را شناسايي كرده و آنها را از بين ببرد.»
سلول هاي سرطاني يا بدخيم در غدد يا بافت هاي بسيار بيمار (مبتلا به سرطان) ، ساختار مولكولي نامناسبي را روي سطح خود ايجاد مي كنند كه اين مولكول ها يا بهتر بگوييم اين ساختار مولكولي نامناسب كه به «آنتي ژن تومورها» معروف است، عاملي جهت بازشناسي سلول هاي سرطاني از سلول هاي معمولي و سالم است.
در بيماري آدنوكارسنيوم، سلول هاي سرطاني آنتي ژني موسوم به GA733 روي سطح خود ايجاد مي كنند كه توسط آنتي بادي (واكسن) توليد شده توسط گياه تنباكو يا همان آنتي بادي ۱A- C017قابل تشخيص و شناسايي بوده و پس از اتصال بر سطح سلول و تخريب آنتي ژن سلول هاي سرطاني GA733، مانع از تكثير سلول ها مي شود.
شناسايي آنتي ژن سلول هاي سرطاني پژوهشگران را در طراحي آنتي بادي هاي مقاوم به اين آنتي ژنها ياري مي كند. دكتر كوپروسكي مي گويد: «پس از بررسي نتايج مثبت حاصل از ساخت واكسن از برگ گياه تنباكوي ترانس ژنيك براي مبارزه با بيماري آدنوكارسينوم، نوبت به بررسي تأثير واكسن اين گياه روي بيماري كلوركتال رسيده.اين پژوهشگران در نخستين گام دست به توليد انبوه گياه ترانس ژنتيك (تراريخته) تنباكو زدند تا بتوانند آنتي بادي هاي مورد نظر را از اين گياه استخراج كنند. در اين مرحله پس از رشد مناسب گياه تنباكو، برگ هاي گياه به منظور استخراج آنتي بادي ها جمع آوري شده و پس از بسته بندي در بسته هاي يك كيلوگرمي به آزمايشگاه ارسال مي شوند.»
اما مهم آن است كه آيا بلافاصله پس از استخراج آنتي بادي ها از برگ تنباكو، آنتي بادي ها قابليت توقف فعاليت آنتي ژن«۲- GA733» (آنتي ژن ناشي از سلول هاي سرطاني در سرطان كلوركتال) را دارند يا نه؟ دكتر كوپروفسكي و همكاران او براي دستيابي به نتيجه قطعي اين پرسش از شيوه رايج تجزيه پروتئين ها موسوم به شيوه وسترن بلات بهره گرفتند.
نتيجه آزمون وسترن بلات نشان داد آنتي بادي هاي مشتق شده از برگ گياه تنباكوي ترانس ژنتيك دقيقاً اثري مشابه آنتي بادي هاي مشتق شده از موش- با روش پرورش تك كلوني- دارد.
در واقع آنتي بادي هاي مشتق شده از گياه تنباكوي ترانس ژنتيك و موش مانند هم عمل كرده و اثر بازدارنده بر رشد سلول هاي سرطاني- از طريقت وقف عملكرد آنتي ژن۲ -GA733 - در سرطان كلوركتال دارند.
آنتي با دي هاي تك كلوني كه توانايي ويژه اي جهت تشخيص آنتي ژن ها دارند به طور معمول با تحريك سلول هاي طحال موش به دست مي آيند؛ اما با وجود تأثير بسيار مثبت اين نوع آنتي بادي ها، قيمت بالاي واكسن هاي تهيه شده از اين نوع آنتي بادي ها براي همه كشورها ميسر نيست؛ بنابر اين آنتي بادي هاي مشتق شده از برگ گياه تنباكوي ترانس ژنتيك جايگزين مناسبي براي اين نوع آنتي بادي ها است.
دكتر كوپروسكي در اين باره مي گويد: پيشرفت تكنولوژي و امكان تهيه آنتي بادي ها مشتق شده از گياهان كه بي شك اثري مشابه با آنتي بادي هاي حيواني دارند، نور اميدي براي تهيه انبوه واكسن هاي كارا و ارزان قيمت هستند.
ارزان بودن واكسن هاي گياهي و توليد آنها به صورت واكسن خوراكي و عدم نياز به تجهيزات جانبي چون سرنگ براي تزريق اين واكسن ها، گامي مهم درسهولت استفاده از واكسن هاي گياهي و در نتيجه ارتقاي سطح بهداشت و سلامت جوامع خواهد بود.اين پژوهشگران اميدوارند هر چه زودتر براي توليد انبوه واكسن گياهي ضد سرطان كلوركتال مشتق شده است از برگ گياه تنباكوي ترانس ژنيك اقدام كنند.
منبع: www.Seedquest.com
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
پژوهشگران كشور موفق به توليد افزودني شيرين كننده انواع نوشيدني‌ها و خوراكي با مزاياي ويژه نسبت به شربت‌هاي رايج شدند.

دكتر مهناز هاشمي روان، دانش آموخته دكتري تخصصي صنايع غذايي گرايش بيوتكنولوژي دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: در اين راستا تحقيقات اين پروژه با استفاده از پساب‌هاي قندي صنايع غذايي به تهيه آنزيم «گلوكز ايزومراز» اقدام كرده و با استفاده از شربت گلوكزي، شربت فروكتوزي توليد شد.

وي افزود: اين شربت بسيار شيرين‌تر از شربت گلوكزي بوده و حتي افراد مبتلاء به ديابت در حد تجويز پزشك مي‌توانند از آن استفاده كرده و در انواع نوشيدني‌ها و خوراكي‌ها به كار مي‌رود.

دكتر هاشمي روان خاطر نشان كرد: تمام كشورهاي پيشرفته از شربت فروكتوزي در صنايع غذايي خود به عنوان شيرين‌كننده استفاده مي‌كنند و حتي ماده مصرف شده در نوشابه‌هاي رژيمي (آسپارتام) در طولاني مدت خطراتي نظير ابتلاء به سرطان ، MS و آلزايمر را براي مصرف كنندگان به همراه دارد.

اين پژوهشگر زيست فن‌آوري با اشاره به مشكلات موجود در بخش توليد آنزيم در داخل كشور، اظهار داشت: شربت گلوكزي هيدرول كه در صنعت نشاسته توليد شده و به عنوان پساب قندي كاربردي ندارد، با استفاده از عمليات مختلف تبديل به آنزيم گلوكز ايزومراز مي‌شود كه اين شربت 5/1 برابر از شكر شيرين‌تر است.

وي افزود: اين شربت در حال حاضر در مقياس آزمايشگاهي توليد شده و اميد است با تجهيز ماشين آلات لازم و دانش فني توليد آنزيم در كشور، نسبت به توليد صنعتي آن اقدام شود.

عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد ورامين در ادامه به طرح ديگر خود اشاره كرد و گفت: براي نخستين بار در كشور با استفاده از سويه‌هاي بومي جداسازي شده از ميوه‌جات، انواع سركه‌هاي خانگي و صنعتي با بازدهي بالا توليد شد.

وي، خاطر نشان كرد: تاكنون باكتري‌هاي فعال از خارج از كشور تهيه مي‌شد در حالي كه با استفاده از عمليات موتاسيون، جهش و دستكاري ژنتيكي بدون هيچ گونه تغيير در طعم و مزه همان باكتري‌ها را تامين كرده‌ايم.

اين پژوهشگر در پايان خاطر نشان كرد: با اين روش 16 درصد اسيد استيك توليد شده كه 4 درصد از توليد صنعتي بيشتر بوده و اين به معناي استفاده بهينه تر از الكل به عنوان ماده اصلي است؛ ضمن آنكه اين طرح در حال حاضر در سطح آزمايشگاهي انجام شده و در مرحله صنعتي به بودجه كافي براي تهيه ماشين آلات مختلف نظير فرمانتورها و استاتورها نياز است.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
دانشمنداني كه اميدوارند از نقاط كوانتومي به عنوان واحدهاي ساختماني نسل جديد رايانه‌ها استفاده كنند، روشي براي ايجاد ارتباط بين آنها پيدا كرده‌اند.

به گزارش سرويس «فن‌آوري» ايسنا، امينه الاحمدي، دانشجوي دكتري دانشگاه «اوهايو» كه به همراه پرفسور Sergio Ulloa، يافته‌هاي مربوط به اين تحقيق را در مجله Applied Physics Letters به چاپ رسانده است، مي‌گويد: اساساً نقاط كوانتومي با همديگر صحبت مي‌كنند.

اين نقاط بلورهاي كروي مهندسي شده‌اي با قطر حدود 5 نانومتر مي‌باشند. اگر بخواهيم مقايسه‌اي انجام دهيم، مي‌توانيم بگوييم كه قطر متوسط يك سلول حدود 1000 نانومتر مي‌باشد.

محققان بر اين باورند كه نقاط كوانتومي مي‌توانند در توسعه فن‌آوري نانو بسيار سودمند باشند، زيرا اين نقاط تطبيق‌پذير و يك شكل مي‌باشند و اين امر باعث مي‌شود تا تغييرات و معايب احتمالي مواد حذف شوند.

محققان در تحقيق اخير براي اولين بار از يك مدل تئوري استفاده كرده و نشان دادند تابش انرژي نوري بر روي نقاط كوانتومي باعث مي‌شود آنها بلافاصله به صورت منسجم انرژي را منتقل كنند.

آنها دريافتند اگر نقاط كوانتومي را در يك فاصله مشخص نسبت به همديگر (بزرگ‌تر از شعاع نقاط) قرار دهيم، امواج نور ميان اين نانوبلورها با يك الگوي ثابت حركت مي‌كنند.

در تحقيق قبلي هنگام انتقال امواج ميان اين ذرات، طول موج آنها تغيير كرده و يا مبادله انرژي به صورت نامنظم صورت مي‌گرفت و اين امر موجب ايجاد اختلال در ارتباط ميان نقاط كوانتومي مي‌شد.

نتايج اين تحقيق نشان مي‌دهد كه مي‌توان راهي براي انتقال داده‌ها از طريق امواج نوري پيدا كرد كه اين امر زمينه را براي توليد رايانه كوانتومي نوري فراهم مي‌كند.

در رايانه‌هاي معمولي موجود، انتقال اطلاعات توسط بار الكتريكي صورت مي‌گيرد، ولي در رايانه‌هاي كوانتومي نوري اين كار با استفاده از نور انجام خواهد شد.

الاحمدي مي‌گويد: «ايده اصلي اين است كه فرايند پردازش را سريع‌تر و كوچك‌تر كنيم».

اين فن‌آوري جديد مبتني بر نقاط كوانتومي مي‌تواند در تصويربرداري پزشكي نيز مورد استفاده قرار گيرد. نقاط كوانتومي را مي‌توان به بيمار تزريق كرد و سپس از ابزاري كه داراي نقاط كوانتومي بيشتري است، براي تشخيص موقعيت آنها در زير پوست بهره برد. بنا بر اظهار Ulloa در تحقيقات زيستي كه بر روي موش‌ها صورت گرفته است، موفقيت زيادي با اين روش تصويربرداري حاصل شده است.

به گزارش ايسنا از ستاد ويژه توسعه فن‌آوري نانو، اين نقاط كوانتومي، نسبت به مواد شيميايي موجود كه براي افزايش وضوح تصويربرداري استفاده مي‌شوند، اثرات جانبي كمتري داشته و در نهايت مي‌توانند جايگزين اين مواد شوند.

الاحمدي مي‌افزايد كه استفاده از انرژي نوري به جاي الكتريسيته مي‌تواند به خنك نگه‌داشتن رايانه‌ها نيز كمك كند، چرا كه انرژي نوري به اندازه الكتريسيته گرما توليد نمي‌كند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
معاون پژوهشي سابق وزارت علوم با اشاره به اين كه ايران طي دو دهه اخير سريع‌ترين رشد علمي را در بين كشورهاي اسلامي و جهان سوم داشته است، بر ضرورت تداوم تلاش‌ها براي دستيابي به علوم و فن‌آوري‌هاي پيشرفته به رغم مخالف قدرت‌هاي بزرگ و مشاركت هر چه فعال‌تر كشور در تمامي پروژه‌هاي علمي بين‌المللي تاكيد كرد.

دكتر رضا منصوري كه در حال حاضر به عنوان استاد مدعو در دانشگاه «مك‌گيل» در مونترال كانادا به سر مي‌برد در گفت‌و‌گو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) درباره جايگاه علمي بين‌المللي ايران اظهار داشت: ايران كشوري است كه در مجموع كشورهاي جهان سوم و اسلامي در دو دهه اخير به سرعت در علم و فن‌آوري در حال پيشرفت است كه نشان مي‌دهد مديريت علمي كشور در سطوح مختلف خوب عمل كرده، اگر چه بودجه پژوهش افزايش پيدا نكرده است .

اين امر نشان مي‌دهد كه اعتبارات تحقيقاتي نه تنها به هدر نرفته بلكه با همين بودجه‌هاي اندك خيلي خوب و اثرگذار عمل شده است. يعني مديريت علمي و فعاليت‌هاي منفرد و گروهي پژوهشگران كشور، با وجود چشمگير نبودن افزايش اعتبارات تحقيقاتي كه البته به هر حال در طول 10، پانزده سال از 2/0 درصد به حدود 46/0 درصد GDP رسيده است، آن قدر مثبت بوده كه در جايگاه بين‌المللي كشور تاثيرگذار بوده است.


وي در عين حال با ابراز تاسف از عدم تحقق سهم پيش‌بيني شده بخش پژوهش در برنامه چهارم، ابراز اميدواري كرد كه كاهش اعتبارات پژوهشي شوكي به محققان كشور وارد نكرده و رشد علمي ايران را با مشكل مواجه نكند.


رييس انجمن فيزيك ايران در ادامه درباره بحث‌هايي كه مبني بر اعمال آپارتايد علمي عليه ايران و تلاش قدرت‌هاي خارجي در جلوگيري از دستيابي كشورمان به فن آوري‌هاي پيشرفته مطرح است، اظهار داشت: اين مساله قطعا وجود دارد و طبيعي است كه كشورهاي قدرتمند چندان علاقه‌اي به قدرت گرفتن ساير كشورها ندارند و ما كه در جايي قرار گرفته‌ايم كه آغاز رشد علمي ماست، قطعا نبايد زير بار آن برويم.


وي تاكيد كرد: اين مساله چيزي نيست كه با صحبت حل شود و ما بايد راه خود را پيش بگيريم و با هر قيمتي ـ تا آنجا كه منافع و مصالح كشور اجازه مي‌دهد ـ رشد علمي خود را ادامه دهيم و بديهي است كه به عنوان يك ايراني تن دادن به خواست ديگران كه عدم رشد كشورمان در برخي فن آوري‌ها و زمينه‌هاي علمي است، به هيچ وجه قابل قبول نيست.

معاون آموزشي پروژه منطقه‌يي «سزامي» (طرح استفاده از تابش «سينكروترون» براي علوم و كاربردهاي تجربي در خاورميانه) در ادامه درباره روند تصويب الحاق رسمي ايران به اين پروژه گفت: كميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي سال گذشته الحاق ايران به اين پروژه را با نظر مثبت تصويب كرد تا براي تصويب نهايي در صحن علني مجلس مطرح شود ولي اين بحث با توجه به انتخابات و تغيير دولت مدتي متوقف شد و با پيگيري‌هاي صورت گرفته گويا مجددا در كميسيون امنيت ملي مطرح شده است كه اميدوارم اين مساله كه نگراني‌هايي را در همكاري ايران در اين طرح ايجاد كرده، هر چه سريعتر تمام شود.

وي خاطرنشان كرد: سال گذشته كه اين بحث در كميسيون امنيت ملي مطرح شده بود به مسوولان سزامي گفتم كه با توجه به تصويب كميسيون، تصويب آن در صحن مجلس تشريفاتي است ولي الان بعد از يك سال مي‌بينيم هنوز در جاي اول هستيم كه اميدوارم طي يكي دو ماه آينده نهايتا اين مساله تصويب شود.


رييس انجمن فيزيك ايران در ادامه درباره اهميت همكاري ايران در طرح‌هاي علمي بين‌المللي نظير «سزامي» - كه به تاسيس يك مركز بين المللي تابش «سينكروترون» در خاورميانه مربوط مي‌شود كه از چند سال قبل با نظارت سازمان يونسكو آغاز شده و طي آن قرارست با مشاركت حدود 11 كشور منطقه، يك دستگاه سينكروترون ( شتاب دهنده الكترون) طراحي و طي سه تا پنج سال آينده به بهره‌برداري برسد - به ايسنا گفت: اصولا علم در دنياي جديد به صورتي است كه نمي‌توان علم را در كشور رشد داد بدون اين كه وارد پروژه‌هاي بين‌المللي شده و در سطوح بالاتر هم در مديريت و هم در تحقيقات آن شركت كنيم.


از طرف ديگر براي رشد برخي زمينه‌هاي علمي در كشور به آْزمايشگاه‌ها و تجهيزات بزرگ دنيا نظير رصدخانه‌ها و شتابگرهاي خيلي بزرگ نياز داريم كه در ايران وجود ندارد و معمولا چنين امكاناتي در اختيار يك كشور نيست و چند كشور با هم اين امكانات را ايجاد مي‌كنند؛ مثلا پروژه «سرن» كه مربوط به ساخت بزرگترين شتابگر دنياست با سرمايه‌گذاري و همكاري بيشتر كشورهاي اروپايي، آمريكا، روسيه، كانادا، ژاپن و چند كشور بزرگ ديگر در حال انجام است؛ بنابراين براي دسترسي به آزمايشگاه‌هاي بزرگ دنيا بايد در چنين پروژه‌هايي علمي بين‌المللي مشاركت كنيم.

دكتر مصنوري خاطر نشان كرد: پروژه خاورميانه‌يي «سزامي» هم از جمله اين پروژه‌هاي بين‌المللي است كه عمده كشورهاي دنيا در آن همكاري دارند و تا الان هم كه عملا هيچ حق عضويتي پرداخت نكرده‌ايم توانسته‌ايم تعداد قابل توجهي از جوانانمان را جهت آموزش در قالب اين طرح به اروپا به ژاپن اعزام كنيم كه تعدادي از آنها در حال حاضر در طرح «سزامي» در اردن كار مي‌كنند و چند نفر ديگر در آزمايشگاه‌هاي مختلف اروپا هستند يعني از اين طريق به فن آوري پيشرفته ساخت شتابگر دست پيدا كرده‌ايم كه براي كشور ما اهميت دارد و حضور ما در «سزامي» بوده كه باعث شده بتوانيم از آموزش‌هاي مربوط به اين آزمايشگاه بين‌المللي استفاده كنيم.


وي در عين حال تصريح كرد: اين مساله از اثرات ثانويه عضويت در چنين پروژه بين‌المللي است و ثمره اصلي آن استفاده از شتابگر بزرگي است كه طي چند سال آينده در خاورميانه مستقر مي‌شود و تمام كشورهاي عضو از جمله ايران كه به چنين شتابگري احتياج داريم مي‌توانند از آن استفاده كنند؛ بنابراين در ضرورت عضويت ايران در اين طرح‌ هيچ ترديدي نيست و البته معتقدم كه هيچ پروژه بزرگ بين‌المللي نبايد باشد كه ايران در آن سهيم نباشد و گرنه كشور عقب مانده‌اي خواهيم شد و در حال حاضر هم اين قدر رشد كرده‌ايم كه بتوانيم در پروژه‌هاي بزرگ دنيا در هر زمينه علمي مشاركت كنيم.

استاد فيزيك دانشگاه صنعتي شريف اضافه كرد: ايران كه مي‌خواهد در عرصه علمي جزو 10 تا 30 كشور اول دنيا باشد بايد در هر پروژه علمي كه 10 تا 30 كشور دنيا در آن سهميند مشاركت داشته باشد و بنابراين شكي نيست كه بايد در تمام چنين پروژه‌هاي بين‌المللي چه طرح فرستادن انسان به سياره مريخ، چه پروژه ژنوم انساني، چه پروژه‌هاي پيچيده و مهم علوم انساني و چه طرح ساخت شتابگرهاي بزرگ سهيم باشيم. همچنان كه در حال حاضر نيز خوشبختانه سهمي هر چند كوچك در ساخت بزرگترين شتابگر دنيا داريم و در پروژه ژنوم انساني هم در چند كار كوچك همكاران ما مشاركت دارند كه بايد بسيار گسترش يابد و همان طور در هر پروژه بزرگ ديگر.

معاون آموزشي پروژه منطقه‌يي سزامي در ادامه درباره وضعيت اين طرح و زمان راه‌اندازي شتابگر به ايسنا گفت: عمليات ساختماني طرح كه بر عهده دولت اردن است، به خوبي پيش مي‌رود ولي كارهاي نصب و راه‌اندازي دستگاه به دليل نرسيدن اعتبارات و عدم پرداخت حق عضويت برخي كشورها از جمله ايران كه دو سال است حق عضويتش را نپرداخته، با كندي پيش مي‌رود و به هر حال اميدواريم كه تا سال 2008 شاهد راه‌اندازي آن باشيم.

وي خاطر نشان كرد: حق عضويت در اين پروژه مبلغ اندكي است كه سهم ايران حدود 90 دلار در سال است.

البته با توجه به هزينه‌هاي دستگاه پس از راه‌اندازي، اين مبلغ به مرور افزايش خواهد يافت،

ولي براي پروژه بزرگي كه مثلا 50 ميليارد دلار ارزش داشته و سالانه 10 ، 12 ميليون دلار هزينه دارد مبلغ چنداني نيست.


معاون پژوهشي سابق وزارت علوم همچنين در پاسخ به خبرنگار ايسنا، درباره روند اجراي طرح شتابگر ملي ايران، گفت: اين طرح به دليل تاخير در پرداخت بودجه به كندي پيش مي‌رود ولي خوشبختانه از مشكلات فني اصلي آن گذشته‌ايم و اميدواريم تا پايان سال جاري بتوانيم اولين باريكه الكتروني اين شتابگر را بگيريم.

اين باريكه خود يك شتابگر كوچك با كاربرد پزشكي و صنعتي است و در عين حال بخشي كوچكي از شتابگر بزرگ ملي ايران است كه مي‌تواند طي برنامه‌اي حداقل پانزده ساله ساخته شود اگر چه با توجه به وضعيت كنوني بودجه پژوهشي شايد و حرف زدن از آن خيلي زود باشد.

دكتر منصوري در پايان خاطر نشان كرد: كليات طرح شتابگر ملي در دولت آقاي خاتمي مطرح شده و مورد توافق ضمني قرار گرفته بود ولي هيچ گاه به تصويب نرسيد و فكر مي‌كنم با توجه به شرايط موجود صحبت كردن از اين پروژه سخت است و بايد ببينيم وضعيت بودجه پژوهشي و طرح شتابگر كوچك ما امسال به كجا كشيده مي‌شود و در صورت يك حمايت جدي مي‌توان آن پروژه بزرگ را اجرا كرد.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
رييس دانشگاه زابل از موفقيت محققان اين دانشگاه در تعيين شناسنامه ژنتيكي انگور ياقوتي قرمز و 14 رقم انگور بومي سيستان براي نخستين بار در كشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر غلامرضا نوري، رييس دانشگاه زابل با اعلام اين مطلب خاطرنشان كرد: در راستاي بررسي و تعيين شناسنامه ژنتيكي انگور ياقوتي قرمز و يافتن قرابت ژنتيكي آن با ساير انگورهاي بومي منطقه، آزمايش‌هاي ژنتيكي از طريق استخراج DNA براي اولين بار در ايران و با استفاده از تكنيك RAPD با مشاوره اينترنتي متخصصان ايتاليايي در مركز بيوسنتز دانشگاه زابل انجام شد.

وي خاطرنشان كرد: انگور ياقوتي قرمز زابل به عنوان زوردرس ترين ميوه بهاره به صورت نوبر در منطقه سيستان به عمل مي‌آيد.

انگور ياقوتي زابل قدمتي پنج هزار ساله دارد به طوري كه بقاياي دانه‌هاي انگور و كشمش آن در حفاري‌هاي شهر سوخته يافت شده است.

دكتر نوري اضافه كرد: اهميت اقتصادي اين محصول به حدي است كه در گذشته قسمت عمده‌اي از سطح كشت باغات به آن اختصاص داشته و به عنوان منبع مهم درآمد براي كشاورزان منطقه محسوب مي‌شده است با اين حال بروزخشكسالي‌هاي متعدد در منطقه، از بين رفتن باغات را سبب شده و لذا حفظ، نگهداري و احياء اين باغات از اولويت‌هاي كشاورزي استان محسوب مي‌شود.

رييس دانشگاه زابل در ادامه با اشاره به اين كه اين تحقيقات با مديريت مهندس ريگي نژاد از اعضاي هيات علمي دانشگاه انجام شده است، خاطرنشان كرد: براساس يافته‌هاي اين پژوهش، بيشترين قرابت ژنتيكي بين انگور ياقوتي قرمز با انگور ياقوتي سفيد به دست آمده است.

ولي با پاسخ به اين سؤال كه آيا اين دو انگور با يك جد مشترك، حاصل يك جهش يا موتاسيون بوده يا بر اثر مهاجرت انگور جديد به منطقه حاصل شده‌اند، مستلزم آزمايش‌هاي تكنيكي مي‌باشد. ضمن اين كه يافتن قرابت انگورهاي امروزي با اجداد باستاني آنها كه در حفاري‌هاي شهر سوخته حاصل شده است، نيازمند اجراي پروژه‌هاي مشترك بين متخصصان بيوتكنولوژي و باستان شناسان مي‌باشد.


به گزارش ايسنا، دكتر نوري تصريح كرد: با توجه به موفقيت دانشگاه زابل و با موافقت F.A.O، تيمي به سرپرستي پرفسور Costantini جهت مقايسه DNA از انگورهاي موجود و دانه‌هاي يافت شده بر اثر حفاري‌هاي شهر سوخته براي كشف روند تكاملي انگور از پنج سال تاكنون با همكاري اين دانشگاه در آينده‌اي نزديك پروژه مشتركي انجام خواهد شد.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
دستگاه ترميم پوست و عصب به كمك ليزر ديود و ربات به همت عضو هيات علمي دانشكده مهندسي پزشكي دانشگاه صنعتي اميركبير طراحي و ساخته شد.


به گزارش سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر سيد محمد عترتي خسروشاهي، دانشيار و مدير گروه بيومتريال دانشكده مهندسي پزشكي مجري طرح ترميم زخم توسط ليزر گفت: در اين طرح تمام اطلاعات فيزيولوژيكي و اپتيكي لازم مربوط به بافت مورد نظر را توسط مجموعه‌اي از تجهيزات سخت افزاري دريافت و توسط برنامه نرم افزاري از طريق رايانه به ربات منتقل مي‌كنيم و ربات ليزر ديويد را به صورت عرضي و يا طولي به منظور لحيم كاري پوست و عصب مورد استفاده قرار مي‌دهد.


وي خاطرنشان كرد: عمل لحيم كاري با استفاده از يك ماده بيولوژيكي بنام ICG صورت مي‌گيرد كه در اثر پرتودهي ليزر، پيوندي مناسب در محل جراحت ايجاد مي‌كند.


دكتر عترتي خسروشاهي درباره ويژگي‌هاي ليزر به كار رفته گفت: ليزر به كار گرفته شده يك ليزر ديود با طول موج 810 نانومتر است كه مي‌تواند در صورت لزوم هم به صورت پالسي و هم به صورت پيوست عمل كند و زخم را بهبود بخشد.


وي اضافه كرد: اين پروژه در قالب قراردادي بين دانشگاه و سازمان صنايع نوين به عنوان حامي اجرا مي‌شود كه در حال حاضر فاز آزمايشگاهي را مي‌گذراند و اميدواريم پس از كسب نتايج مطلوب و مناسب، آن را در فاز كلينيكي بسط دهيم.


خسروشاهي همچنين درباره كتاب جديد خود با عنوان «ليزر و كاربردهاي آن در پزشكي» گفت: تاليف اين كتاب حدود هفت سال به طول انجاميد در 22 فصل نگارش شده كه داراي تمام ويژگي‌هاي خاص يك كتاب استاندارد مي‌باشد و مي‌تواند در مقاطع كارشناسي ارشد و دكتري به عنوان يك مرجع مورد استفاده قرار گيرد.

اين كتاب در چهاردهمين دوره انتخاب كتاب برتر دانشگاهي به عنوان كتاب برتر در بخش علوم پايه گروه علوم پزشكي در دانشگاه تهران مورد تقدير قرار گرفت.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
دانشمندان و محققان چيني موفق شدند نخستين عمل جراحي پيوند پوست صورت در اين كشور را انجام دهند.


به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اين عمل جراحي بسيار پيچيده دومين مورد از اين نوع عمل در جهان محسوب مي‌شود.


به گفته رييس بيمارستاني كه اين عمل در آن انجام شده است، اين عمل جراحي مهم و تاريخي حتي از نخستين عمل جراحي صورت گرفته از اين دست نيز كه در نوامبر گذشته در فرانسه انجام شد، پيچيده‌تر بوده است.


در عمل اخير، بيمار 30 سال سن داشته و تقريبا دو سوم از پوست صورتش كه بيشتر مربوط به سمت راست مي‌شده است طي يك عمل جراحي 14 ساعته پيوند زده شد.


گفتني است كه در نخستين عمل جراحي از اين دست در فرانسه، پوست بيني و لب‌هاي بيمار 38 ساله‌اي كه به وسيله حمله سگ آسيب‌ديده بود پيوند زده شد.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
براساس يك پژوهش در دانشكده كشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد، پساب تصفيه خانه‌هاي فاضلاب خانگي به دليل دارا بودن مقادير متنابهي عناصر غذايي مورد نياز گياهان از قبيل نيتروژن و فسفر و مواد آلي مي توانند سبب بهبود برخي از خصوصيات خاك شده و رشد گياهان و عملكرد آنها را افزايش دهد.


به گزارش سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ـ منطقه خراسان، دكتر شهناز دانش، عضو هيأت علمي دانشكده كشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد، در پژوهشي با نگاهي تحليل گرا، كاربري پساب در امر آبياري اراضي را در كشورهاي مختلف مرور كرده و مزايا و معايب كوتاه مدت و طولاني مدت چنين كاربري را مورد بررسي قرار داده و در نهايت راهكارهايي را جهت كاهش معايب و اثرات زيست محيطي آن ارائه كرده است.


بر اساس اين بررسي، سرانه منابع آب تجديد شونده در ايران در حال حاضر حدود 1750 مترمكعب برآورد شده است كه در سال 1400 به 1300 مترمكعب تقليل خواهد يافت. اين در حالي است كه بر اساس مطالعات حداقل سرانه منابع آب تجديد شونده مورد نياز براي تأمين يك زندگي سالم معادل 2000 مترمكعب در سال مي باشد.


كاربرد پساب در شهرهايي مثل مشهد كه در آن وسعت اراضي زراعي و فضاي سبز زياد بوده و با كمبود منابع آب نيز روبرو است از اهميت خاصي برخوردار است.


در شهر مشهد با توجه به روند افزايش جمعيت و مصرف سرانه آب، پيش بيني مي شود كه در صورت توسعه تصفيه خانه‌ها، حجم فاضلاب تصفيه شده خانگي در سال 1359 به حدود 450 ميليون مترمكعب در سال برسد.


بر اساس نتايج اين تحقيق كاربرد پساب در آبياري، همچنين مزاياي ديگري مانند كاهش مصرف كودهاي شيميايي، كاهش بار آلودگي محيط زيست، كاهش فشار بر منابع آب موجود و تقويت اين منابع، كاهش هزينه آب كشاورزي و فضاي سبز را به همراه دارد كه هر يك به نوبه خود بسيار حائز اهميت مي باشد.


در اين تحقيق بيان شده است: علي رغم مزاياي زيادي كه اين روش دارد، استفاده پساب‌ها در آبياري اراضي كشاورزي و فضاي سبز به خصوص در طولاني مدت و در صورت عدم مديريت صحيح مي‌تواند با معايبي توأم باشد.


عدم توازن در عرضه و تقاضاي پساب، تخريب ساختمان خاك، كاهش نفوذ پذيري خاك، شور شدن خاك، تغيير pH و قليائيت خاك، تجمع و فراهمي عنصر سنگين از قبيل نيكل، كادميم و كرم در خاك، آلودگي منابع آب زير زميني در سطح وسيع به تركيباتي نظير نيترات، مخاطرات بهداشتي مربوط به پراكنش عوامل بيماريزا و شيوع بيماري ها، ايجاد اشكال در سيستم هاي آبياري تحت فشار، توسعه بيماري هاي گياهي، ايجاد بو و امكان تكثير حشرات و گسترش آنها از جمله مسائلي هستند كه در اثر كاربرد پساب در نقاط مختلف دنيا تحقيق و تجربه شده اند.


گفتني است كه به طور كلي با توجه به عوامل متعدد تأثيرگذار بر اثرات نهايي استفاده از پساب در امر آبياري و با توجه به پيچيدگي هاي موضوع از جنبه هاي مختلف، چنين كاربردهايي نياز به برنامه ريزي دقيق و جامع و اعمال مديريت صحيح دارد، در غير اين صورت اثرات سوء زيست محيطي غير قابل جبراني را در طولاني مدت در بر خواهد داشت.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
اولين موتور هواپيما به دست متخصصان كشورمان طراحي و ساخته و گواهينامه توليد صنعتي از سوي سازمان هواپيمايي كشوري صادر شد.

عليرضا منظري ـ معاون هوانوردي سازمان هواپيمايي كشوري ـ در گفت‌وگو با خبرنگار حمل و نقل ايسنا افزود: يكي از واحدهاي صنعتي شركت صنايع هواپيمايي ايران فعاليت‌هايي را در زمينه صنعت ساخت موتورهاي توربيني انجام داده است كه در اين زمينه، پس از فراهم كردن امكانات، تجهيزات و دستگاه‌هاي تست نسبت به ساخت موتور TV3 با همكاري اوكراين اقدام كرده است.

او گفت: سازمان هواپيمايي كشوري نيز پس از بررسي فعاليت اين شركت و تطابق آن با آيين‌نامه‌هاي اجرايي مربوطه نسبت به اعطاي گواهينامه به آن شركت اقدام كرده است.

منظري بيان كرد: اين موتور مي‌تواند براي هواپيماهايي همچون ايران ‌ـ140 و هم‌چنين انواع هلي‌كوپترهاي ساخت ايران به كار رود.

وي تصريح كرد: با ساخت اين موتور در ايران نياز ايران از خريد موتور TV3 از ساير كشورها قطع مي‌شود و با توليد صنعتي اين موتور100 كارشناس ايراني به كار گرفته مي‌شوند.

معاون هوانوردي سازمان هواپيمايي كشوري، يك سوم قيمت هر هواپيما را مربوط به قيمت موتور آن دانست و گفت: لذا ساخت اين موتور در ايران مي‌تواند در خروج ارز از كشور نقش به‌سزايي ايفا كند.

او افزود: با توليد انبوه اين موتور در كشور مي‌توان موتورهاي هواپيماهاي سنگين‌تر را نيز طراحي و توليد كرد.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
رييس صندوق حمايت از پژوهشگران كشور از ايجاد بانك اطلاعاتي ايده كشور در راستاي حمايت معنوي از پژوهشگران كشور و انجام وظايف محوله طبق اساس‌نامه صندوق خبر داد.

دكتر محمد فرهادي، رييس صندوق حمايت از پژوهشگران كشور در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در معرفي اين مركز اظهار كرد: پس از انحلال شوراي پژوهشي كشور، صندوق حمايت از پژوهشگران (Iran National Science foundation) به عنوان بنياد توسعه علمي كشور به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي رسيد و محل استقرار آن نهاد رياست جمهوري است.

وي هدف از تشكيل اين مركز را ارائه كمك‌ها و خدمات حمايتي، مادي و معنوي به پژوهشگران ايراني داخل و خارج اعم از حقيقي و حقوقي، دانشگاهي و غير دانشگاهي و دولتي يا خصوصي خواند و گفت: افرادي كه بتوانند در راستاي شكوفايي پژوهشي و رشد علمي كشور نقش داشته باشند، در قالب ارائه پروژه‌هاي پژوهشي از حمايت‌هاي صندوق بهره‌مند مي‌شوند.

دكتر فرهادي در ادامه‏، هيات امناء، رييس صندوق و كميته علمي را از اركان صندوق خواند و افزود: هيات امناي صندوق از معاون اول رييس جمهور به عنوان رييس هيات امناء، وزراي علوم، تحقيقات و فن آوري، بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، صنايع و معادن و جهاد كشاورزي، رييس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي و شش نفر از اساتيد و پژوهشگران برجسته كه به پيشنهاد رييس صندوق و رييس هيات امناء و به حكم رييس جمهور انتخاب مي‌شوند، تشكيل شده است.

همچنين پس از اصلاح اساس‌نامه صندوق در 8 فروردين ماه 83 از سوي شوراي عالي انقلاب فرهنگي، رييس صندوق به عنوان عضو و دبير هيات امناء به اين مجموعه اضافه شد.

دكتر فرهادي ادامه داد: كميته‌ علمي متشكل از شخصيت‌هاي علمي، محققان و نخبگان جامع الشرايط علمي كشور است كه داراي آثار علمي در حد معيار استاندارد بين‌المللي از قبيل چاپ مقالات در مجلات معتبر، ثبت اختراعات بين‌المللي، داراي سوابق درخشان علمي و اجرايي، آشنا به علوم و فنون روز هستند كه طي فراخواني، اطلاعات 114 نفر از دانشمندان واجدين شرايط دريافت و امتياز دهي شد كه از مجموع آنها هفت نفر عضو اصلي و دو نفر عضو علي البدل با راي هيات امناء ، انتخاب شدند.

وي در بيان ديگر فعاليت‌هاي صندوق حمايت از پژوهشگران كشور، ‌اظهار كرد: اين مركز جهت استفاده از خدمات مشاوره‌يي و كارشناسانه اساتيد و دانشمندان، كميته‌هاي تخصصي پزشكي، علوم انساني، علوم پايه و علوم زيستي، كشاورزي و كميته ميان گروهي با تخصصي‌هاي مشترك را با نظر كميته علمي تشكيل داده است كه پروژه‌هاي مربوط به هر يك از كميته‌ها پس از بررسي اوليه، به آنها ارجاع داده مي‌شود.

اين كميته‌ها با تعيين داوران، پروژه‌ها را بررسي مي‌كنند و در نهايت كميته علمي راجع به پروژه‌ها نظر نهايي را مي‌دهد.

دكتر فرهادي در گفت‌و‌گو با ايسنا افزود: تاكنون پنج جلسه هيات امناء تشكيل شده كه در آن بودجه‌هاي سالانه و خط مشي كلي صندوق به تصويب رسيده است. همچنين كميته علمي نيز 29 جلسه داشته كه طي آن حدود 549 پروژه از اواسط 83 دريافت شده و پس از ارزيابي اوليه و راي حداقل سه داور، 105 پروژه به تصويب نهايي رسيده، 117 پروژه به داوري ارجاع شده، 83 پروژه مردود و 173 پروژه در دست بررسي است.

وي در بيان اولويت‌هاي صندوق براي تعيين پروژه‌ها به ايسنا گفت: اولويت‌هاي مدنظر صندوق بر اساس اولويت‌هايي است كه آخرين بار شوراي پژوهش‌هاي علمي كشور تعيين كرده و رسما ابلاغ شده است و بايد در سطح ملي و در عرصه‌هاي نو باشد و به تكنولوژي منجر شده، تكراري نبوده و نيز در مرزهاي دانش و خوش آتيه باشد؛ همچنين اگر پروژه‌اي متولي ديگري هم داشته باشد يا وارد آن نمي‌شويم و يا با انجام مذاكره به صورت مشاركتي آن را انجام مي‌دهيم.

وي در ادامه با بيان اين كه پژوهش محوري زيربناي كاري صندوق است، افزود: فرد محقق في نفسه طرف قرارداد صندوق است اما فرد قطعا در يك مرجع علمي و پژوهشي فعاليت دارد.

رييس صندوق حمايت از پژوهشگران كشور در خصوص دامنه حمايت‌هاي اين مركز به ايسنا گفت: صندوق در راستاي هدايت تحقيقات به سمت توليد از پژهشگراني كه كار تحقيقاتي خود را به اتمام رسانده و قصد ورود به مرحله نيمه صنعتي و صنعتي را دارند، حمايت‌هاي مادي و معنوي خود را ارائه مي‌دهد كه تاكنون سه پروژه توليد كيت‌هاي تشخيصي ـ آزمايشگاهي پزشكي با روش‌هاي بيوتكنولوژي ( با مشاركت مركز انستيتو پاستور ايران) و توليد ليزرهايي با كاربرد پزشكي (در بخش خصوصي) به تصويب كميته تجاري سازي در جهت خودكفايي كشور رسيده است.

دكتر فرهادي افزود: اين مركز همچنين در پروژه تهيه دستگاه‌هاي انگشت نگاري و تشخيص هويت مشاركت دارد و نيز به محققاني كه پس از انجام بررسي‌ها و رسيدن به نتيجه كار، قصد ورود به توليد انبوه را دارند، به ارائه مشاوره مي‌پردازد.

وي در خصوص ديگر فعاليت‌هاي مركز به ايسنا گفت: طرح شبكه ملي آزمايشگاهي در دوره‌اي مطرح و سپس متوقف شد در حالي كه صندوق از سال گذشته نسبت به تشكيل آن با كمك دو ميليون دلاري براي تهيه دستگاه‌ها و سيستم‌هاي تحقيقاتي كه تاكنون در كشور نبوده، اقدام كرده تا مراكزي نظير پژوهشكده «رويان»، پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران، پژوهشكده بيوتكنولوژي جهاد كشاورزي، انستيتو پاستور ايران، مركز بيوشيمي و بيوفيزيك دانشگاه تهران، پژوهشگاه سيستم‌هاي پيشرفته دانشگاه صنعتي شريف و ... را تحت پوشش قرار داده و اين تجهيزات با مالكيت صندوق ‌در اختيار مركز علمي قرار مي‌گيرد تا پژوهشگران اين مراكز و ساير افرادي كه نياز به اين تجهيزات دارند در قالب خريد خدمت از آنها استفاده كنند و اعتبار حاصل از اين قراردادها با نظارت صندوق صرف نگهداري، تكميل و تجهيز شبكه ملي آزمايشگاهي مي‌شود.

دكتر فرهادي ادامه داد: صندوق حمايت از پژوهشگران كشور در ادامه فعاليت‌هاي خود به ثبت پتنت نيز مي‌پردازد كه طبق اساس‌نامه در سال جاري امكان ثبت سه پتنت خارجي و پنج پتنت داخلي را دارد.

وي با اشاره به اين كه اين صندوق تنها به عنوان مركزي است كه با ارائه خدمات مالي و معنوي به پژوهشگران در جهت رفع مشكلات زندگي آنها براي ايجاد فرصت‌هاي تحقيقاتي ياري مي‌رساند، خاطر نشان كرد: اين مركز به عنوان صندوق ارائه وام مطرح نبوده و تنها در چارچوب ارائه پروژه براي انتشار، ثبت و يا توليد پژوهش تحت حمايت قرار مي‌گيرند.

وي از ديگر طرح‌هاي صندوق حمايت از پژوهشگران به كرسي‌هاي پژوهشي اشاره و اظهار داشت: اين صندوق به آن عده از اساتيد برجسته و محققاني كه در حال تربيت نيروي انساني بوده و يا پروژه‌هاي اولويت داري را در دست اجرا داشته و داراي سوابق درخشاني هستند، اعتباري ارائه مي‌دهد كه با مجوز فرد محقق، صرف توسعه فعاليت‌ها شامل توسعه تربيت نيروهاي محقق در حد كارشناسي ارشد و PhD، تجهيز آزمايشگاه‌هاي مورد نياز، تسريع پروژه‌هاي در دست اجرا و مواجهه با مشكلات مالي و انتشار نتايج پژوهشي مي‌شود كه طبق آيين نامه ظرف پنج سال، تصميم بر حمايت از 400 كرسي پژوهشي داريم كه تا پايان سال جاري بيست كرسي آن مورد حمايت قرار مي‌گيرند.

وي ياد آور شد: به منظور ارتباط ساده و بر خط پژوهشگران با صندوق، به راه‌اندازي سايت صندوق به نشاني اينترنتي http://insf.org اقدام كرده‌ايم تا با ايجاد فرصت‌هاي مساوي براي پژوهشگران در سراسر كشور از طريق شبكه اينترنت اقدام به ارائه پروژه و بررسي آن شود و نيز افراد مي‌توانند با اين روش حتي به پيگيري طرح خود بپردازند.

رييس صندوق حمايت از پژوهشگران كشور در خصوص اقدامات ترويجي براي معرفي اين مؤسسه به مراكز علمي، خاطر نشان كرد: در دي ماه سال 83 در دانشگاه تهران همايش سراسري با حضور 500 نفر از محققان تمام كشور براي معرفي صندوق، اساس‌نامه و اهداف آن برگزار شد. همچنين علاوه بر حضور در دو نمايشگاه فن بازار ملي، به طور متوالي در جرايد و يا با مكاتبات مستقيم با معاونان پژوهشي دانشگاه‌ها و معاونان پنج وزارتخانه عضو هيات امناء اين كار صورت گرفت و مرداد ماه 84 نيز در سمينار علمي « پژوهش، بهره‌وري رشد و توسعه اقتصادي» اثرات اقتصادي پژوهش از ديدگاه ، صاحب نظران مختلف مورد بررسي قرار گرفت.

وي در بيان بودجه اين مركز، تصريح كرد: صندوق حمايت از پژوهشگران كشور در سال 82 با سرمايه اوليه دو ميليارد تومان راه‌اندازي شد كه اين رقم در سال 83 با انجام مذاكرات با سازمان مديريت و برنامه‌ريزي و دريافت 15 ميليارد گرنت پژوهشي كه به طور پراكنده در ارگان‌هاي مختلف هزينه مي‌شد، پيشنهاد شد و 10 ميليارد تومان پيشنهاد صندوق به سه ميليارد تومان ارتقاء يافت.

در سال 84 بودجه پيشنهادي در حدود 25 ميليارد تومان بود كه 6/4 ميليارد آن در مجلس تصويب شد اما هيچ يك از گرنت‌ها تعلق نگرفت و عملاً سه ميليارد تومان از اين رقم ابلاغ شد.

همچين براي سال 85 بودجه پيشنهادي هيات امناء 10 ميليارد تومان بوده كه تنها بخشي از آن تصويب شده و در انتظار نتيجه نهايي هستيم.

دكتر فرهادي خاطر نشان كرد: در برنامه‌هاي آتي اولويت‌هاي صندوق در راستاي اولويت گذاري دولت مجددا مورد بررسي قرار خواهد گرفت تا در زمينه‌هاي مورد نياز كشور و علوم برتر تحت عنوان پژوهش‌هاي خوش آتيه هدايت شوند.

رييس صندوق پژوهشگران كشور با اشاره به اولويت ويژه صندوق به علوم انساني به ايسنا گفت: اولويت‌هاي پژوهشي علوم انساني را اين كميته مشخص مي‌كند و اعتبار مربوط به آن‌ها مجزا مي‌شود؛ ضمن آن‌كه سقف اعتبارات نيروي انساني حداكثر 30 درصد از اعتبار پروژه‌ها بوده و مابقي آن صرف پژوهش مي‌شود و در نظر داريم تا پروژه‌هاي كاربردي را كه پس از پايان كار تنها بايگاني شده و به توليد نمي‌رسند، با اين حمايت به مرحله نيمه صنعتي و صنعتي رسانده و در اختيار مردم بگذاريم.

دكتر فرهادي افزود: در امر پژوهش از شرح كامل طرح، معرفي محل اجراء، تجهيزات مورد نياز، زمان بندي اجراي پروژه، داوري و تعيين ناظر براي ارزيابي عيني و عملي و گزارش پيشرفت كار بايد به دقت انجام گيرد تا پس از تصويب طرح و تاييد نتيجه‌گيري از آن به مشكلي برخورد نكنيم.

وي خاطر نشان كرد: در راستاي حمايت‌هاي معنوي اقدام به تاسيس بانك ملي ايده‌هاي پژوهشي كشور شده كه براي اولين بار ايده‌ها به نام فرد و با رمز ورود شخصي از طريق سايت ثبت شده و براي انتخاب برترين‌ها از طرح‌هاي برگزيده تقدير مي‌شود.

دكتر فرهادي با اشاره به اين كه برنامه توسعه كشور و كسب جايگاه اول منطقه، خاطر نشان كرد: توانايي تخصصي و زيرساخت‌هاي سخت افزاري در كشور فراهم است و بايد باور داشته باشيم كه با جهش دادن به دانش‌هاي مطرح در عرصه بين‌المللي در مسير پژوهش مي‌توان به خواسته‌ها و خودكفايي‌هاي مورد نظر رسيد.

رييس صندوق حمايت از پژوهشگران كشور در پايان تاكيد كرد: طبق مندرجات سند چشم انداز بيست ساله و برنامه توسعه چهارم ارتقاء سهم اعتبارات پژوهشي از GDP تا 3 درصد است كه اميدواريم با ارائه خدمات جوانان كشور را در اين مراكز پژوهشي داخلي مورد حمايت قرار داده و از فرار مغزها جلوگيري كنيم.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
تلاش محققان براي درك بهتر نقش دقيق miRNA در بيماري‌هاي انسان منجر به دستيابي ابزار جديدي آزمايش سنجش مبتني بر نانوذرات شده است كه مي‌تواند مقادير بسيار اندك miRNA را در سلول‌ها تشخيص دهد.

به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در سه سال گذشته برخي از مطالعات سخت و دشوار نشان دادند كه مولكول‌هاي كوچك RNA موسوم به «ميكرو آر.ان.اي.» (miRNA) نقش مهم و حياتي درمرتب كردن ژن‌هاي مرتبط با سرطان دارند.

دكتر Zhiqiang Gao و Zichao yang از دانشگاه صنعتي Nanjang در سنگاپور با استفاده از نانوذرات واكنش‌پذير ساخته شده از اكسيد اسميوم روش سنجش‌ جديدي ابداع كرده‌اند.

اين نانوذرات مي‌توانند تركيب شيميايي هيدرازين را اكسيد كنند. اگر اين نانوذرات به يك الكترود متصل شوند، در اثر اكسيد شدن هيدرازين، سيگنال الكتريكي حساس و تيزي توليد مي‌شود.

محققان براي ساخت اين وسيله سنجش، ردياب‌هاي كوتاهي از RNA را به سطح الكترودهاي ساخته شده از اكسيد قلع اينديم كه به صورت آرايه‌اي بر روي يك اسلايد شيشه‌يي رشد داده شده بودند متصل كردند.

هر ردياب طوري طراحي شده است كه فقط به يك miRNA ويژه كه ممكن است از ميان تمام مولكول‌هاي RNA استخراج شده از بافت، يافت شوند متصل شود. همچنين اين گروه نانوذرات اكسيد اسميوم توليد كرده و سطح آنها را با ايزونيازيد (مولكولي كه با عامل‌هاي شيميايي موجود در انتهاي miRNA پيوند برقرار مي‌كند) پوشش دادند.

به گزارش ايسنا از ستاد ويژه توسعه فن‌آوري نانو، نتايج به دست آمده از اين روش عيناً مشابه نتايج به دست آمده از سنجش‌هاي آزمايشگاهي متعدد و وقت‌گير مانند اندازه‌گيري‌هاي الكتروفورز و فلوئورسانس بود.

آنها همچنين گزارش دادند كه نانوذرات ساخت آنها به قدري حساسند كه مي‌توانند تغييرات ترازهاي miRNA را تشخيص دهند. اين كشف مهم نشان مي‌دهد كه در اثر تغيير شرايط سلولي، ترازهاي miRNA تغيير چشمگيري نمي‌كنند.
 
بالا