نايب رئيس هيات مديره مخابرات در پاسخ به ايلنا:
تا اطلاع ثانوي خبري از MMS نيست/ درآمد دولت از مخابرات در سال جاري 3 برابر شد
دولت بابت فروش شرکت مخابرات ایران 2560 میلیارد تومان از ما وجه دریافت کرده است/ ديدگاه ما تقويت بخش خصوصي است/ 60ميليون تومان به مدير عامل شركت پاداش داديم/ امسال هزارمیلیارد تومان باید به دولت پول پرداخت کنیم.
ایلنا: در نخستين نشست خبري مسئولين شركت مخابرات دکتر سید هاشمی، نایب رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران در پاسخ به سوالات خبرنگاران در رابطه با بحث تعرفهها گفت: مخابرات یک شبکه بینالمللی است و نمیتواند به صورت جزیرهاي عمل كند، مایک سری تعرفهها را در سطح بینالمللی میپردازیم و بین 193 کشور دنیا از نظر قیمت پایین تعرفهها رتبه 191را داریم، البته در یکی از بندهای پروانه آمده است که خریداران نسبت به تعیین تعرفهها براساس عرضه و تقاضا پیشنهاد خود را به سازمان تنظیم مقررات ارایه کنند، که این کار از جانب ما صورت گرفته است و منتظر پاسخ سازمان نيز هستیم.
سید هاشمی در ادامه افزود: یکی از بندهای پروانه این است که خریداران نسبت به تعیین تعرفهها بر اساس عرضه و تقاضا پیشنهاد خود را به سازمان تنظیم مقررات ارایه میکنند که این کار از جانب ما صورت گرفته است و منتظر پاسخ سازمان هستیم.
سید هاشمی نایب رئیس شرکت مخابرات ایران پس از خصوصی سازی به سه هدف عمده شرکت اشاره و افزود : اولین هدف ارائه خدمات به نحو مطلوب با کیفیت قابل رقابت و سنجش در کشور است، البته اگـــر محیط مناسب و بستر لازم فراهم شود کـــه این مهم همکاری دولت و سازمان تنظیم مقررات را میطلبد. دومین هدف، ارائه خدمات متنوع به مشتریان است، همانگونه که شاهد هستیم ما هم اکنون بیشتر از یک یا دو خدمت ارائه نمیدهیم که از جمله میتوان بــــــه VOIC و SMS اشاره كرد، MMS هم كه قطع شد و ديگر امكان ارائه آن تا اطلاع ثانوي نيست، در حالی که میتوانیم در جهت رضایت مشتری و کسب سود بیشتر خدمات متنوعتری ارائه کنیم.
سید هاشمی افزود: بعد ازخصوصیسازی مخابرات، 80 تا 90 هزار کارمند از طریق مخابرات امرار معاش میکنند و ما به تکتک آنها به عنوان یک سرمایه نگاه میکنیم، هدف اصلی ما پرداخت مناسب به کارکنان در مقابل کار متقابل است، زیرا معتقدیم تقویت نیروی انسانی در افزایش بازده شرکت نقش به سزایی دارد، به عنوان مثال ما امسال 50الي 60 ميليون تومان به مدير عامل شركت پاداش داديم چون معتقديم با كار مناستب ايشان هزاران پروژه مخابراتي به سرانجام رسيده است.
نايب رئيس شركت مخابرات ايران، در رابطه با قطعي اينترنت 8 شركت PAP به دليل بدهي 100 ميليون توماني در پاسخ به ايلنا گفت: اين صحبتها فقط در حدنامهنگاري داخل سازمان بوده است و متاسفانه بلافاصله روابط عمومي اين شركتها اعلام كرد كه مخابرات استان تهران دستور به قطع ارتباط PAP ها داده است. البته در اينكه بعضي از اين شركتهابدهكار هستند شكي نيست زیرا درحالي كه ما در يك روستابراي 5هزار تومان، تلفن يك روستايي را قطع ميكنيم، آيا نبايد به يك شركت براي نپرداختن ميليونها تومان تذكر بدهيم؟
نايب رئيس هيات مديره شركت مخابرات ايران در ادامه با تاكيد بر اينكه اين پول متعلق به همه سهامداران است افزود: ما چون خود يك شركت خصوصي هستيم، منافع شركتهاي خصوصي را هم در نظر ميگيريم. اگر در گذشته PAPتوسط شركت دولتي رانده ميشدند، هم اکنون شرکت مخابرات با آنها همکاری لازم را دارد. دليل اين ادعا نيز ايجاد يك كارگروه با همكاري 11شركت PAP و شخص مدير عامل است، بنابراين تاكيد ميكنيم ديدگاه ما تقويت بخش خصوصي است.
سید هاشمی با اشاره به تلاش شرکت مخابرات ایران برای ورود همراه اول به بورس گفت: سعی میکنیم ده درصد سهام همراه اول در بورس عرضه شود، این کار به دو دلیل صورت میگیرد اول اینکه سهام مخابرات در دست افراد عادی قرار گیرد و از طریق آن زندگی و معیشت خود را تامین کنند و دوم اینکه ما به عنوان سهامدار پنجاه به اضافه یک درصد میخواهیم سهام خودمان را واگذار کنیم و با این استراتژی سهامداران و شرکای مخابرات را گسترش دهیم و مالکان مخابرات هر جا که مناسب باشد نسبت به فروش سهام این شرکت در بورس و یا از طریق مذاکره اقدام میکنند.
وی خاطرنشان کرد: همراه اول با سرمایه 200میلیارد تومانی در بورس عرضه میشود و سال گذشته نیز این شرکت هزار و 150 میلیارد تومان سود داشته است.
به گفته وی از عرضه 10 درصد سهام همراه اول در بورس مبلغ 800 میلیارد تومان به عنوان درآمد غیرعملیاتی نصیب شرکت مخابرات ایران میشود و ارزش سهام مخابرات افزایش مییابد.
خريداري سهام تالیا از سوي مخابرات
نايب رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران درباره آخرین وضعیت سیمکارتهای اعتباری تالیا در کشور با بیان اینکه این شرکت درحالحاضر تنها 200 هزار مشترک فعال دارد گفت: پروژه تالیا به ضرر مخابرات است و این شرکت در سال 88 حدود 27میلیارد تومان به مخابرات ضرر زده است.
وی با تاکید بر اینکه شرکت مخابرات ایران پیشنهاد داده است که مجتمع صنعتی رفسنجان در جهت کاهش دارایی و سرمایهاش از پروژه تالیا اقدام کند خاطرنشان کرد: در این زمینه طی موافقتنامهای با این شرکت مقرر شد تالیا ارزشگذاری شود و تا پایان شهریورماه جاری این پروژه با سرمایهگذاری جدید با 51درصد سهم مخابرات و 49درصد سهم مجتمع صنعتی رفسنجان احیا شود.
سید هاشمی با بیان اینکه تالیا تاکنون 710 سایت BTS در کشور نصب کرده که بدون استفاده مانده است ادامه داد: به دنبال واگذاری 6میلیون سیمکارت از شبکه تالیا هستیم و این اپراتور را با 6 میلیون مشترک بار دیگر احیا خواهیم کرد.
درآمد 3 برابری دولت از محل مخابرات
سید هاشمی با اشاره به تغییرات در آییننامه معاملات شرکت مخابرات ایران که در جهت روان شدن امور و امکان مشارکت در اجرای پروژهها انجام پذیرفته است گفت: با این تغییر امکان مذاکره برای خرید به جای برگزاری مناقصه ممکن میشود.
وی همچنین در مورد بحث انحلال معامله شرکت مخابرات ایران و غیرقانونی خواندن آن از سوی برخی نمایندگان مجلس اظهار داشت: با خصوصیسازی مخابرات دولت امسال سه برابر سال گذشته از محل مخابرات درآمد کسب کرد.
سیدهاشمی به روند پرداخت مبالغ به دولت برای خصوصی شدن این شرکت اشاره کرد و گفت: دولت بابت فروش شرکت مخابرات ایران 2560 میلیارد تومان از ما وجه دریافت کرده است. شرکت توسعه اعتماد مبین به عنوان خریدار سهام مخابرات 250 میلیارد تومان بابت 20 درصد سهم دولت، 250 میلیارد تومان بابت 20 درصد سهام عدالت، 850 میلیارد تومان بابت پروانه به سازمان تنظیم مقررات و 640 میلیارد تومان نیز بابت زیرساخت به شرکت ارتباطات زیرساخت پرداخت کرده است. همچنین دولت 490 میلیارد تومان بابت مالیات از مخابرات دریافت کرده که اگر این معامله فسخ شود باید تمامی این وجوه به ما بازگردانده شود.
وی با بیان اینکه امسال هزارمیلیارد تومان باید به دولت پول پرداخت کنیم که مخابرات تنها 600 میلیارد تومان سود داشته است. گفت: قسط بعدی شرکت توسعه اعتماد مبین برای خرید سهام مخابرات مبلغ 491 میلیارد تومان خواهد بود که در آبان ماه واریز میشود.
سید هاشمی بر ارائه خدمات مطلوب، با کیفیت و متنوع مخابراتی تاکید کرد و گفت: باید پاسخگوی مردم برای اختلالات در شبکه موبایل باشیم.
در حاشيه اين نشست خبري سيد هاشمي در پاسخ به يكي از خبرنگارها در مورد خريداري سهام مبين نت از سوي همراه اول اظهارداشت: اين سوالات به درد خبرنگارها نميخورد و شما بايد سوالي بپرسيد كه مشكلات مردم را حل كند.
اين درحالي است كه كرمپور رئيس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي خريد سهام مبيننت از سوي همراهاول را غيرقانوني اعلام كرده است.
پايان پيام