دانشمندان موفق به یافتن عامل ژنتیک کلیدی ای در تعیین ریسک اچ آی وی/ایدز شدند
این مطالعه می تواند روشن کند که چرا برخی افراد استعداد بیشتری برای ابتلا به بیماری دارند
احتمال آلوده شدن به ویروس اچ آی وی و ابتلا به بیماری ایدز در افرادی که دارای کپی های بیشتری از ژن ضد اچ آی وی هستند کمتر از افرادی از همان ریشه جغرافیایی، مانند آمریکایی های اروپایی، است که دارای کپی های کمتری از این ژن هستند.
طبق اطلاعیه خبری مورخ 6 ژانویه منتشره از سوی موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی (1)، این یافته ها به دانشمندان کمک می کند تا دریابند چرا برخی از افراد استعداد بیشتری برای ابتلا به بیماری ایدز دارند.
دانشمندان معتقدند با منتهی شدن به آزمایشی برای شناسایی و گروه بندی افراد با استعدادهای گوناگون برای ابتلا به بیماری ایدز، این کشف می تواند به پزشکان بالینی امکان تطبیق مراحل درمان، آزمایشات واکسن، و دیگر مطالعات خود را با بیماران مختلف بدهد.
دکتر آنتونی فاچی (2)، مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی که بخشی از موسسات ملی بهداشت کشور است گفت، "خطر ابتلا به ویروس اچ آی وی و پیشرفت سریع بیماری در جمعیت های مختلف یکسان نیست. این مطالعه مهم، عوامل ژنتیکی مسئول افزایش و یا کاهش استعداد گروه های خاص برای آلوده شدن و پی آمدهای بعدی بیماری را مورد شناسایی قرار می دهد."
او گفت، این مطالعه همچنین نشان می دهد که دستگاه ایمنی مردم با اصل و نسب های جغرافیایی مختلف می تواند در واکنش به تنش های میکروبی تکامل پیدا کرده باشد، و اینکه چنین دستگاه های ایمنی متفاوتی می توانند به رویکردهای پزشکی در ممانعت از ابتلا به اچ آی وی/ایدز و دیگر عفونت هایی که در میان گروه ها متغیر است کمک کند.
این تحقیق حاصل همکاری میان محققین حمایت شده از سوی موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی و محققین کنسرسیوم بالینی ترای سرویس ایدز (3) ارتش ایالات متحده است.
اطلاعات در خصوص موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی در
http://www.niaid.nih.gov به زبان انگلیسی موجود است.
موسسات ملی بهداشت (4)
موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی
اطلاعیه خبری مورخ 6 ژانویه 2005
دانشمندان موفق به کشف عامل ژنتیک کلیدی در تعیین ریسک اچ آی وی/ایدز شدند
طبق نتایج مطالعه ای که با بودجه موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی، وابسته به موسسات ملی بهداشت انجام شد، احتمال آلوده شدن به ویروس اچ آی وی و ابتلا به بیماری ایدز در افرادی که دارای کپی های بیشتری از ژن ضد اچ آی وی هستند کمتر از افرادی از همان ریشه جغرافیایی، مانند آمریکایی های اروپایی، است که دارای کپی های کمتری از این ژن هستند.
این یافته ها به دانشمندان کمک می کنند تا دریابند چرا برخی از افراد استعداد بیشتری برای ابتلا به بیماری ایدز دارند.
دانشمندان معتقدند با منتهی شدن به آزمایشی برای شناسایی و گروه بندی افراد با استعدادهای گوناگون برای ابتلا به بیماری ایدز، این کشف می تواند به پزشکان بالینی امکان تطبیق مراحل درمان، آزمایشات واکسن، و دیگر مطالعات خود را با بیماران مختلف بدهد. این تحقیق در شماره 6 ژانویه ساینس اکسپرس (5)، نشریه آن لاین ژورنال علم (6)، منتشر خواهد شد.
دکتر آنتونی فاچی، مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی گفت، "خطر ابتلا به ویروس اچ آی وی و پیشرفت سریع بیماری در جمعیت های مختلف یکسان نیست. این مطالعه مهم، عوامل ژنتیکی مسئول افزایش و یا کاهش استعداد گروه های خاص برای آلوده شدن و پی آمدهای بعدی بیماری را مورد شناسایی قرار می دهد. در مفهومی کلی تر، این مطالعه همچنین نشان می دهد که دستگاه ایمنی افراد با اصل و نسب های جغرافیایی مختلف می تواند در واکنش به تنش های میکروبی تکامل پیدا کرده باشد و اینکه چنین دستگاه های ایمنی متفاوتی می توانند به رویکردهای پزشکی برای ممانعت از ابتلا به اچ آی وی/ایدز و دیگر عفونت هایی که در میان گروه ها متغیر است کمک کند.
توجه این تحقیق به ژن مسئول کدگذاری سی سی ال 3 ال 1 (7)، که یک پروتئن موثر ضد اچ آی وی است و با سی سی آر 5 (8) هم کنش می کند معطوف است. سی سی آر 5 پروتئین گیرنده اصلی ای است که اچ آی وی به عنوان دروازه ای برای ورود و آلوده کردن سلول ها از آن استفاده می کند. نویسندگان ارشد این مقاله دکتر سانیل کی اهوجا (9) از مرکز علوم بهداشتی دانشگاه تگزاس (10)، و مرکز عفونت ایدز و اچ آی وی-1 سن آنتونیو وابسته به اداره امور سربازان پیشین (11)، و دکتر ماتیو جی دولان (12) از مرکز پزشکی ویلفرد هال (13) و پایگاه شهری بروکس (14) در سن آنتونیو متعلق به نیروی هوایی ایالات متحده هستند.
محققین نمونه خون بیش از 3.400 فرد اچ آی وی مثبت و منفی از اصل و نسب های جغرافیایی مختلفی را به منظور تعیین تعداد میانگین کپی سی سی ال 3 ال 1 هر گروه آزمایش کردند. آنها دریافتند که مثلا، آمریکایی های آفریقایی بالغ به طور میانگین چهار کپی از سی سی ال 3 ال 1 داشتند و این در حالی است که آمریکایی های اروپایی و آمریکای لاتین اچ آی وی منفی به ترتیب میانگین دو و سه کپی دارند.
این به آن معنا نیست که آمریکایی های اروپایی نسبت به سایر جمعیت ها استعداد بیشتری برای ابتلا به اچ آی وی/ایدز دارند. بلکه، با استفاده از عدد میانگین سی سی ال 3 ال 1 به عنوان نقطه مرجع هر گروه، نویسندگان این مقاله دریافتند که افرادی که تعداد کپی ژن سی سی ال 3 ال 1 آنها از میانگین جمعیت کمتر است، استعداد بیشتری برای آلودگی به اچ آی وی و پیشرفت سریع آن به ایدز دارند. و بر خلاف این، افرادی که تعداد کپی سی سی ال 3 ال 1 آنها از عدد میانگین بیشتر است، استعداد کمتری برای آلودگی به اچ آی وی و پیشرفت سریع آن به ایدز داشتند.
در جمعیت های گوناگونی که مورد مطالعه قرار گرفتند، هر کپی اضافه، خطر ابتلا به ویروس اچ آی وی را بین 4.5 و 10.5 درصد کاهش داد. در ضمن، افراد با تعداد کپی سی سی ال 3 ال 1 کمتر از میانگین، 39 تا 260 درصد بیشتر در خطر اتلا به اچ آی وی و پیشرفت سریع آن به ایدز هستند.
به منظور آزمایش بیشتر تاثیر کپی های سی سی ال 3 ال 1 در خطر اچ آی وی/ایدز، محققین تغییرات ژن سی سی آر 5 که قبلا ارتباط آن با سرعت های متغیر پیشرفت ایدز کشف شده بود، را مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند افرادی که به همراه عدد کپی سی سی ال 3 ال 1 کم، واریانت های شتاب دهنده بیماری سی سی آر 5 هم داشتند، در خطر حتی بیشتر ابتلا به اچ آی وی و ایدز هستند.
این مطالعه حاصل همکاری میان محققین حمایت شده از سوی موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی و محققین کنسرسیوم بالینی ترای سرویس ایدز ارتش ایالات متحده است. دکتر دیفنباخ (15) از موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی که بر تحقیقات پایه بخش ایدز موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی نظارت می کند می گوید، "این همکاری بر اهمیت وجود گروه های تحقیقاتی میان و چند رشته ای در تحقیقات ژنومی بالینی تاکید دارد."
این تحقیقات همچنین از سوی موسسه ملی بهداشت روانی (16) که بخش دیگری از موسسات ملی بهداشت است مورد حمایت قرار گرفت؛ و همچنین از سوی بنیاد ایدز کودکان الیزابت گلیسر (17)، و صندوق خوش آمد باروز (18).
موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی وابسته به موسسات ملی بهداشت وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده است. موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی به منظور پیشگیری، تشخیص، و درمان بیماری های عفونی همچون اچ آی وی/ایدز و دیگر عفونت های منتقل شده جنسی، آنفلونزا، سل، مالاریا، و بیماری های حاصل از عوامل احتمالی بیوتروریسم، از تحقیقات پایه و کاربردی حمایت می کند. این موسسه همچنین از تحقیقات مربوط به پیوند اعضا و بیماری های مربوط به دستگاه ایمنی، از جمله اختلالات خودایمنی، آسم، و آلرژی های مختلف نیز حمایت می کند.