كنگره جهاني يكصدمين سال تولد شهريار به پايان رسيد تبريز- خبرگزاري كار ايران
كنگره جهاني بزرگداشت يكصدمين سال تولد استاد شهريار با صدور بيانيهاي به كارخود پايان داد.
به گزارش ايلنا،در بيانيه پاياني اين كنگره ظهر امروز در آخرين روز برگزاري اين نشست علمي ادبي در تبريز قرائت شد، با تجليل از شهريار شعر ادب سرزمين ايران استاد محمد حسين شهريار، شركت كنندگان تشكيل بنياد مقبره الشعرا و اختصاص اعتبار سالانه توسط مجلس شوراي اسلامي و دولت را براي توسعه اين مجموعه تاريخي فرهنگي را خواستار شدند.
در اين بيانيه همچنين بر تاسيس بنياد جايزه ويژه ادبي استاد شهريار و اهداي جايزه سالانه از سوي اين بنياد به سرودههاي برتر كشور تاكيد و آن را مشوق شاعران جوان اعلام كردند.
اهتمام به نكوداشت سالروز تولد استاد شهريار در سالهاي آينده ، ثبت مقبره الشعرا در رديف آثار فرهنگي تاريخي جهان در يونسكو ، حمايت از انتشار روزنامه بين المللي دو زبانه فارسي و تركي شهريار در تبريز ، ثبت روستاي خشكناب ، كوه حيدر بابا در رديف آثار ملي ايران وتعيين حريم حفاظتي اين دو اثر بازسازي و مرمت اين روستا و تدوين برنامه جامع گردشگري منطقه از ديگر درخواستهاي شركت كنندگان اين كنگره جهاني بود كه در بيانيه پاياني برآن تاكيد شده است.
شركت كنندگان همچنين خواستار رفع انحصار چاپ آثار شهريار از اشخاص حقيقي و انتقال آن به بنياد مقبره الشعرا شدند و لزوم تاسيس دبيرخانه دايمي براي كنكره را يادآور شدند.
علي اصغر شعردوست دبير كنگره نيز در نشست پاياني آن اعلام كرد: تا شهريورماه سال آينده كه به عنوان سال شهريار نامگذاري شده است نشستها و گنگرهها و شب شعر هاي علمي و ادبي درايران و چند كشور جهان تشكيل خواهد شد.
دبير كنگره جهاني نكوداشت استاد شهريار با بيان اينكه زواياي مختلف زندگاني، معنويت و شخصيت شهريار در طول برگزاري كنگره توسط استادان و شهريارشناسان ايراني و خارجي مورد كنكاش قرار گرفت، گفت: اين كنگره سرآغازي براي برپايي جشنها و همايشهاي ديگر در يكصدمين سال تولد شهريار است.
وي گفت: براي شناخت شهريار زمينه هاي بسيار ناشناخته ديگري وجود دارد كه فعالان بخشهاي مختلف هنري اعم از ادبيات و موسيقي ميتوانند از آن بهره مند شوند.
محمدحسين شهريار به سال 1285 شمسي دربازارچه ميرزا نصرالله تبريز (چاي كنار) چشم به جهان گشود، در سال 1329 تا 1330 اثر جاودانه خود "حيدر بابايا سلام" را خلق كرد.
وي، به لحاظ مهارت در سرودن اشعار كم نظير در مدح اميرالمومنين و ائمه اطهار عليهالسلام به شاعر اهل بيت (ع) شهرت يافت.
شهريار پس از يك دوره بيماري در 27 شهريور 1367 ساعت 45/6 بامداد در بيمارستان مهر تهران دارفاني را وداع گفت و در 29 شهريور 1367 در مقبره الشعراي تبريز به خاك سپرده شد.
منبع :
ایلنا