آره خب اگر روی ۴۸۰۰ میفروختی برفرض سود بیشتری میبردی ولی اگر ۱۷۰۰ گذاشتی و ۲۷۰۰ هم بفروشی خوبه که :دیارادتمند بلا جان
من تقریبا تا یک حد خیلی خیلی کمی متوجه مساله هستم ها . اما بیشتر از طرح سوالم دونستش استراتژی های شخصی است که منافعی برای فرد نداره . چون به هر حال چیزی که زیاده تو این حوزه، حرف و حرف و حرف و حرف هست اما شاید در عمل اتفاقات دیگه ای بیوفته . من بیشتر هدفم این بود با توجه به اعتبار و اعتمادی که در بین اعضای قدیمی تر اینجا وجود داره ، استراتژی فردی هر فرد با تجربه قاعدتا خیلی ارزشمندتر از کانال ها و یوتیوبها و صفحات اینستاگرامه که خیلی عمق زیادی ندارند.اون استراتژی رو تو بعضی از عزیزان اینجا من دیدم که عملکرد روزمره اشون رو به نوعی بیان میکنن و این ارزشمنده .
من مثلا سوال میکنم به خصوص از دوستانی که با تجربه تر هستن . توی آبان که یک صعود خیلی شدید وجود داشت ، عزیزان با تجربه عملکردشون چی بود ؟ خرید بیشتر بود یا فروش ؟ این میتونه بیشتر کمک کننده باشه تا کلیات گفتن . مثلا اینکه نگهداری کنیم یک ارز رو برای مثلا یکسال ، خوب این بدون قید و شرطه ؟ همین که یکسال یک ارز یک جا باشه سود آوری داره ؟ شناسایی موقعیت های فروش و خرید چطور بدست میاد؟مثلا یکی به نیت قربت ! پارسال این موقع اتریوم خریده ! نگه داشته نگه داشته نگه داشته نگه داشته ماه می رو دیده رفته تا 4000 هزار ، بعد باز نگه داشته اومده روی 1700 باز نگه داشته رفته تو نوامبر روی 4800 و حالا تقریبا تو آستانه یکسالگی روی 2700 ه مثلا . اگر من نیت کنم سرمایه گذاری یکساله داشته باشم و چشمام رو ببندم که میشه مثلا از 1700$ تا 2700$ ارتقا سرمایه . اما اگر وسطش تحلیل داشتم و یکی مثلا میگفت تو ماه می مثلا بر اساس فلان پایه تحلیلی میشه بخشی از سرمایه رو تبدیل کرد به چیز دیگهو .....
خلاصه اینکه این عمق رو از کجا میشه پیدا کرد . اصلا قابل فهمیدن هست یا به هر صورت شانس و اقبال توش زیادی دخیله؟
۹۰ درصد با شانس و اقبال میان تو بازار و برای همین ضرر میکنن. (حالا نیست خود ما سود کردیم
ولی درکل اگر تحلیلگر های سرشناس رو دنبال کنی همشون کلا تحلیل بازار رو به دو صورت تکنیکال و فاندامنتال انجام میدن.
تکنیکال یعنی تو چارت (نمودار) ارز مورد نظر رو نگاه میندازی و تحلیل میکنی که روند صعودیه یا منزولی و باقی مسائل
فاندمنتال یعنی اخبار رو دنبال کنی و از روی خبرهای مرتبط با اون ارز بفهمی که کی موقع خریده و کی موقع فروشش. مثلا شایع میشه که دو ماه دیگه آپدیت اتر هست... خب اینجا میگن تو میای میخری و سر موقع مورد نظر میفروشی (شایعه بخر و خبر بفروش).
کلا به تعداد ستارگان آسمان
مثلا تکنیکال میتونی روی نمودار چندتا اندیکاتور بندازی یا خط روند بکشی و از روی اونها ببینی کی موقع خوبیه برای خرید و کی فروش.
من خودم قبلا زمان فارکس تکنیکال کار میکردم و خط روند میکشیدم و مووینگ اوریج کنترل میکردم و... ولی نتیجه ش شد از دست دادن کل سرمایه :دی
اصلا شوخی نیست تحلیل کردن به این راحتی ها نیست. بهترین تحلیل اینه که به سود کم قانع باشی و نقد کنی و سر فرصت بعدی باز بخری.
به اصطلاح میگن hodl (یا همون hold کنی تا موقعی که سود کنی و بکشی بیرون :دی)
تحلیلگرای معروفو دنبال کن که سیگنال خرید میدن اما اگر میخوای خودت برای خودت تحلیل بکنی آموزش های تکنیکال هست که تا حدودی متوجه بشی که اصلا الان اون ارز مورد نظر وضعیتش در چه حدیه و کجاست. مثلا این چارتو ببین با تحلیل تکنیکال چقدر واضح خطوط روند رو کشیده و اگر خطوط روند شکسته بشه سیگنال خرید و فروشه. اگر روند نزولی شکسته بشه پرش و روند صعودیه و بلعکس:
من خودم که کلا هودلرم تا زمانی که به سود برسم ولی اگر میخوای خود برای خودت تحلیل کنی تکنیکال مطالعه کن و خبرها هم دنبال کن.
کلا دنیایی برای خودش و اینم بگم تحلیل تکنیکال و فاندمنتال چیز جدیدی نیست و مختص کریپتو هم نیست یه علمه که توی همه بازارهای مالی حتی بورس استفاده میشه..