kapitan-ali
Registered User
سلام به استادان گرامی روز اول 10 تا شنا رفتم اما امروز یعنی روز دوم ... 2 تا بیشتر نرفتم ... پایین کتفم و بقیه کشاله ها درد میکنه چیکار کنم ؟؟؟
طبیعیه وقتی بعد از یه مدت تحرک کم شروع به ورزش و فعالیت میکنی اون قسمت از بدن دچار کوفتگی بشه.سلام به استادان گرامی روز اول 10 تا شنا رفتم اما امروز یعنی روز دوم ... 2 تا بیشتر نرفتم ... پایین کتفم و بقیه کشاله ها درد میکنه چیکار کنم ؟؟؟
اساتید همه رفتین سایر تاپیک ها...کسی جواب ما رو نمیده؟
چی برم...کیک بوکس خوبه؟
مرسی از شما جمام یعنی چی؟
سلام به استادان گرامی روز اول 10 تا شنا رفتم اما امروز یعنی روز دوم ... 2 تا بیشتر نرفتم ... پایین کتفم و بقیه کشاله ها درد میکنه چیکار کنم ؟؟؟
شماره های 1 و 2 و 3 و 4 در کاراته وجود دارن ولی نه منحصرا بلکه به صورت ترکیبی استفاده میشن،در واقع ضربات و نوع و قدرتشون ایجاب میکنه که کدوم روش مورد استفاده باشه،به طور مثال در ضربه مشت مستقیم بهترین آپشن منحرف کردن از بیرون به سمت داخل و و سپس خالی کردن بدن از جلوی ضربه میباشد. بهش میگن سوتو اوکه.استاد میلاد وبقیه اساتید محترم از شما درخواست مطالعه این مطالب ونظر شما درباره آنرا خواستارم:
فرض کنیم دو فرد را به مانند دو نقطه A,B در نظر بگیریم حال فرد A می خواهد بر فرد B ضربه ای وارد نماید فرد B به چند شکل می تواند مانع وارد شدن ضربه A بر او و دفاع از خودش شود؟
1- سد کردن عضو ضربه زننده
2- منحرف کردن عضو ضربه زننده
3- کنار رفتن از مسیر ضربه
4- حمله به منبع قدرت ضربه زننده (یعنی خود فرد مهاجم)
5- گرفتن عضو ویا بدن ضربه زننده
به نظر من هرسبکی برای واکنش بر اساس یکی از این موارد تخصصی شده است.
1- در موردسد کردن روشهای دفاعی اندکی وجود دارد چون بکار بردن آن برای خود دفاع کننده خطرناک نیز هست وامکان اجرای روشهای زیادی برای این کار نیز وجود ندارد.
2- در مورد منحرف کردن عضو ضربه زننده این کار نیازمند استقرارهای نیرومند پاهاست بادامنه نشست زیاد پاها تا توانایی جذب ضربه وحفظ تعادل بدن وجود داشته باشد.
3- درمورد کنار رفتن ازمسیر ضربه در حال وارد شدن هم دقیقا نمی دانم شاید در بعضی از سبکهااز این نوع روش استفاده کرده باشند.
4- درمورد ضربه زدن متقابل به فرد ضربه زننده این کار نیازمند سرعت وعکس العمل زیادی است.
5-گرفتن عضو ویا بدن ضربه زننده باعث می شود که از روشهای گلاویزی استفاده شود که در آخر مطالب به آن می پردازیم.
حال به نظر من سبکهای مختلف رزمی شیوه دفاع وحمله آنهابر اساس انتخاب یکی از این روشها است.
فلسفه هنر های رزمی گلاویزی
در اینجا هدف بر هم زدن تعادل حریف است وما دونوع تعادل داریم:
1- تعادل پویا یا دینامیک.
2- تعادل ایستا یا استاتیک.
تعادل پویا تعادل بدن بر روی پا هایش است و تعادل ایستا تعادل انسان به طور طبیعی است یعنی تعادل انسان در حالتی که بدن انسان را تشکیل می دهد مانند تعادل مفاصل و نقاط فشاری.
ودر عمل ممکن است از هردو تعادل پویا وایستا برای برهم زدن تعادل حریف استفاده کرد.
در پایان باید بگویم که تمامی این مطالب بدرد مبارزه واقعی می خورد وگرنه در مسابقات ورزشی این استراتژیها اساسا کاربرد ندارد،بطور مثال چگونه می توان گفت در مسابقات کمیته کاراته کنترلی که هردو مبارز حمله همزمان انجام می دهند این فلسفه کاربرد دارد ویا درمسابقات کیوکوشین کاراته وقتی نمی توان بر روی سرو گردن حریف ضربه وارد کرد شرایط مبارزه واقعی فرض شده است ودر خود کاتاهای کاراته معمولا به یک حریف تنها یک ضربه وارد می شود چون یک ضربه استاد واقعی تمام کننده است البته هدف این نوشته غیر از پژوهش درباره یک موضوع استانداردسازی یک موضوع هم هست نه نشان دادن اینکه چگونه به حریفی آسیب زد که در فنون سبکهای مختلف درچهارچوب این چند استراتژی بیان شده است.
در این باره روشی که به نظر من رسید نحوه مشت زدن در این دو دسته کلی است:
1- در سبکهایی که بر اساس منحرف کردن عضو ضربه زننده هستند طی آن ضربه مشت کامل می چرخد وپشت دست رو به بالا قرار می گیرد که این موضوع براین اساس نتیجه گیری شده است که این گونه ضربات وقتی کارایی بیشتری دارند که با حمایت بدن و وجود استقرار های قوی وبا دامنه زیاد پا همرا ه باشند،مانند کاراته.
2- در سبکهایی که در مشت وارده پشت دست رو به بیرون قرار می گیردجزو سبکهایی هستند که فلسفه آنان براساس حمله هستند که به جای قدرت سرعت ضربه زدن مورد توجه قرار می گیرد،مانند وینگ چان.
در ضمن به نظر من اگر این فلسفه درست باشد کمک زیادی می تواند به استاندارد شدن هنر های رزمی وآموزش آن شود و می تواند جلوی سواستفاده از پیچیدگی های فعلی هنر های رزمی را بگیرد و فکر می کنم کسی که فلسفه هنر رزمی مورد علاقه خود را نمی داند مانند کسی است که زمین را می کند ولی نمی داند که می خواهد جای آن جاده بسازد ویا خانه ونمی داند که با چه کیفیتی باید این کار را انجام دهد.
این استاندارد سازی هنرهای رزمی بزرگترین فایده حاصل از ایده های این نوشته ها است واین استاندارد سازی نه بر اساس تکنیکهای یک سبک بلکه بر اساس استراتژیهای یک سبک قابل انجام است که آن استراتژی هم بر اساس انتخاب یکی از استراتژیهای یک مبارزه که در ابتدای این نوشته ها به عنوان مبارزه A باB بیان شده است به عنوان استراتژی اصلی قابل انجام است و اگر این تقسیم بندی واستاندارد سازی درست باشد انقلابی در فهم واستفاده ازاین هنرها ایجاد می کند.
واین استانداردسازی مبتنی بر 4 فرض بنا شده است:
1- ما برای مبارزه رزمی ضربه ای 4(چهار)راه برای مبارزه کردن داریم.
2- هرکدام از این چهار راه نیازمند یک نوع استقرار مخصوص است.
3- هرکدام از تکنیکها و ضربات مشت نیازمند یک نوع از استقرارهای پاها بر روی زمین است.
4- درنتیجه هر کدام از ضربات مشت نشاندهنده انتخاب یک نوع از استراتژیهای مبارزه از بین این پنج روش مبارزه است.
مشت هایی که اشاره کردید در واقع Tate-ken و Yoko-ken هستند. می تونیم کمی درباره ش صحبت کنیم.
Tate-ken مشت عمودی ( Vertical fist ). به خاطر شباهت ِ کانجی این ضربه به کانجی خورشید، sun character fist هم نامیده میشه. این ضربه در وینگ چون و بعضی از سبک های کونگ فو و همچنین در بعضی از سبک های کاراته مثل سبک اوکیناوایی ِ Isshin-ryu، مورد استفاده قرار می گیره.
Yoko-ken
مشت افقی ( Horizontal Fist ) محبوب ترین و شناخته شده ترین ضربه ست. در بیشتر شاخه های کاراته، در بوکس، تکواندو و غیره این ضربه رایج هست.
اما اینکه تفاوت این دو ضربه در چی هست و کدوم کارامد تر و مفید تر هست، بحث ساده ای نیست.
در Tate-ken، مشت مسیر مستقیمی رو به سمت هدف طی می کنه، آرنج رو پایین هست و بعد از اصابت، ریباند سریعی هم داره. ضربه بدون هیچ تاب یا چرخشی زده می شه، فقط در لحظه اصابت مچ کمی شکسته میشه.
از اونجایی در این ضربه، آرنج به خوبی از مشت حمایت می کنه، می تونید نیرو و وزن بدنتون رو در پشت مشت قرار بدید و حتی در فواصل کوتاه با هدف، ضربات قدرتمندی تولید کنید.
از طرفی طرفداران این ضربه معتقدند در ضربه ی Yoko-ken، چرخش دست و قرار گرفتن آرنج رو به بیرون، باعث اتلاف انرژی و زمان خواهد شد.
طرفداران Yoko-ken معتقدند که چرخش نهایی دست ( که به اون corkscrew هم گفته میشه)، انرژی و قدرت تولید می کنه، هر چند که این انرژی ناچیز هست.
و یک نکته ی دیگه؛
ساعد از دو استخوان نسبتا نازک، به نام های radius و ulna تشکیل شده. گفته میشه با چرخش دست در Yoko-ken، این دو استخوان به دور هم پیچیده میشن و ساختار مستحکم تر و قوی تری پیدا میکنن.
به هر حال هر ضربه فایده ها و کاربردهایی داره.
با تشکر فراوان از فعالیت خوب شما در تاپیک
بسیار ممنون از حسن توجه شما
در مورد تفاوت ظاهری یوکو کن با تاته کن باید بگم یوکو کن مشت هایی که از بغل وارد میشه به صورتی که بدن روبروی حریف نیست ولی مشت مستقیم به حدف وارد میشه. و تاته کن از بالا و یا پایین به هدف وارد میشه به صورت عمود
استاد میلاد وبقیه اساتید محترم از شما درخواست مطالعه این مطالب ونظر شما درباره آنرا خواستارم:
فرض کنیم دو فرد را به مانند دو نقطه A,B در نظر بگیریم حال فرد A می خواهد بر فرد B ضربه ای وارد نماید فرد B به چند شکل می تواند مانع وارد شدن ضربه A بر او و دفاع از خودش شود؟
1- سد کردن عضو ضربه زننده
2- منحرف کردن عضو ضربه زننده
3- کنار رفتن از مسیر ضربه
4- حمله به منبع قدرت ضربه زننده (یعنی خود فرد مهاجم)
5- گرفتن عضو ویا بدن ضربه زننده
به نظر من هرسبکی برای واکنش بر اساس یکی از این موارد تخصصی شده است.
1- در موردسد کردن روشهای دفاعی اندکی وجود دارد چون بکار بردن آن برای خود دفاع کننده خطرناک نیز هست وامکان اجرای روشهای زیادی برای این کار نیز وجود ندارد.
2- در مورد منحرف کردن عضو ضربه زننده این کار نیازمند استقرارهای نیرومند پاهاست بادامنه نشست زیاد پاها تا توانایی جذب ضربه وحفظ تعادل بدن وجود داشته باشد.
3- درمورد کنار رفتن ازمسیر ضربه در حال وارد شدن هم دقیقا نمی دانم شاید در بعضی از سبکهااز این نوع روش استفاده کرده باشند.
4- درمورد ضربه زدن متقابل به فرد ضربه زننده این کار نیازمند سرعت وعکس العمل زیادی است.
5-گرفتن عضو ویا بدن ضربه زننده باعث می شود که از روشهای گلاویزی استفاده شود که در آخر مطالب به آن می پردازیم.
حال به نظر من سبکهای مختلف رزمی شیوه دفاع وحمله آنهابر اساس انتخاب یکی از این روشها است.
شماره های 1 و 2 و 3 و 4 در کاراته وجود دارن ولی نه منحصرا بلکه به صورت ترکیبی استفاده میشن،در واقع ضربات و نوع و قدرتشون ایجاب میکنه که کدوم روش مورد استفاده باشه،به طور مثال در ضربه مشت مستقیم بهترین آپشن منحرف کردن از بیرون به سمت داخل و و سپس خالی کردن بدن از جلوی ضربه میباشد. بهش میگن سوتو اوکه.
مشاهده پیوست 175442