• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بزرگنربن دایره المعارف هنرهای رزمی به زبان فارسی

sh.nqz

Registered User
لایک‌ها
59
با عرض سلام دوستان واساتید محترم توضیحی در مورد تعدادی از نوشته های شما عزیزان بدهم درمورد خلاصه نوشتن این مطالب که استاد میلاد فرمودند باید بگویم این نکات تاحدی زیادی خلاصه مقاله من است واگر از این بیشتر خلاصه می کردم مقصود و محتوای مطالبم بدرستی انتقال داده نمی شد.
درمورد مطلب استاد آبتین هم که فرموده بودند منظور و هدفم از ارایه این مطالب چیست باید بگویم که هدف من شناخت محتوای رزمی و پیدا کردن دلایل منطقی شیوه های مبارزه درهنرهای رزمی بوده است وفایده نتیایج این نوشته ها می تواند زدودن افسانه از این هنرها باشد که بسیاری از هنرجویان این هنرها بخصوص نوآموزان را می تواند از دام سودجویان نجات دهد ودر ضمن یک فایده دیگر این مطالب کمک به روشن شدن رازهای هنرهای رزمی چین یا همان کونگ فو و یا وشو است که باعث سازماندهی این هنرها وحفظ این هنرها به عنوان یک میراث بشری خواهد بود ولی فایده اصلی این مطالب همانا روشن شدن دلایل منطقی شیوه های مختلف رزمی که در قالب سبکهای مختلف دسته بندی شده اند می باشد واین آشوب وپراکنده گی ظاهری این همه سبک را با کمک این ایده ها ودسته بندی کردن این سبکها می توان برطرف کرد ودرضمن یادگیری این سبکها می تواند از لحاظ ذهنی برای هنرجو به دلیل دانستن هدف ودلایل شیوه رزمی سبکی که در آن دارد کار میکند ساده تر و باکارایی بالاتری انجام پذیرد.
ودرضمن من به دنبال کمک کس یا کسانی هستم تا با کمک آنها این مطالب را راستی آزمایی کنم و باکمک همدیگر کتابی بر اساس این مطالب انتشار دهیم.به هرحال من خودم چون تجربه کلاه برداری را درآموزش این هنرها در دوران نوجوانی داشته ام تحت عنوان بوکس چینی دیگر نمی خواهم این کلاه سر دیگری هم برود.
راستی دوستان چون من مدتی چند روزی را شیفت شب در کارم هستم اگر با تاخیر یکی دوروزه جواب مطاب شما را دراینجا برای تبادل نظر دادم عذرخواهی می کنم.
درضمن دوستان اگر مطالب اصلی این نوشته هارا که البته دیگر نکته اصلی دیگری باقی نمانده است درخواست دارند برای آدرس پست الکترکی من پیغام دهند تا این مطالب برای همکاری مشترک بر روی آنها برای آنها ارسال شود همانطور که گفتم من به دنبال همکاری شما عزیزان برای راستی آزمایی و تبیین گسترده این مطالب هستم.
[email protected]
باتشکر
شاهین نجف قلی زاده

Last edited:

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
این نوع ضربات دو تا مشکل دارن
اول اینکه از سبک ساواته فرانسوی روشی هست قبل از اینکه حریف نزدیک بشه با کف پا به زانوی حریف میشه ضربه زد و حریف رو عقب روند خیلی قویه
که بروس لی در جیت کون دو اینو به فلسفه هنرهای رزمی به شکل کاربردی تری بوسیله ضربه به ساق پای حریف موقعی که میخواد حمله کنه و اونو عقب میرونه (دفاع همزمان با حمله)
جیت کون دو خیلی پیشرفته است

چیزی که شما توضیح میدید در واقع بر می گرده به مفهوم "جیت" در جیت کان دو (intercept). بعدا به تفصیل درباره ش صحبت خواهیم کرد.

miladninja

همکاربازنشسته ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
با عرض سلام دوستان واساتید محترم توضیحی در مورد تعدادی از نوشته های شما عزیزان بدهم درمورد خلاصه نوشتن این مطالب که استاد میلاد فرمودند باید بگویم این نکات تاحدی زیادی خلاصه مقاله من است واگر از این بیشتر خلاصه می کردم مقصود و محتوای مطالبم بدرستی انتقال داده نمی شد.
درمورد مطلب استاد آبتین هم که فرموده بودند منظور و هدفم از ارایه این مطالب چیست باید بگویم که هدف من شناخت محتوای رزمی و پیدا کردن دلایل منطقی شیوه های مبارزه درهنرهای رزمی بوده است وفایده نتیایج این نوشته ها می تواند زدودن افسانه از این هنرها باشد که بسیاری از هنرجویان این هنرها بخصوص نوآموزان را می تواند از دام سودجویان نجات دهد ودر ضمن یک فایده دیگر این مطالب کمک به روشن شدن رازهای هنرهای رزمی چین یا همان کونگ فو و یا وشو است که باعث سازماندهی این هنرها وحفظ این هنرها به عنوان یک میراث بشری خواهد بود ولی فایده اصلی این مطالب همانا روشن شدن دلایل منطقی شیوه های مختلف رزمی که در قالب سبکهای مختلف دسته بندی شده اند می باشد واین آشوب وپراکنده گی ظاهری این همه سبک را با کمک این ایده ها ودسته بندی کردن این سبکها می توان برطرف کرد ودرضمن یادگیری این سبکها می تواند از لحاظ ذهنی برای هنرجو به دلیل دانستن هدف ودلایل شیوه رزمی سبکی که در آن دارد کار میکند ساده تر و باکارایی بالاتری انجام پذیرد.
ودرضمن من به دنبال کمک کس یا کسانی هستم تا با کمک آنها این مطالب را راستی آزمایی کنم و باکمک همدیگر کتابی بر اساس این مطالب انتشار دهیم.به هرحال من خودم چون تجربه کلاه برداری را درآموزش این هنرها در دوران نوجوانی داشته ام تحت عنوان بوکس چینی دیگر نمی خواهم این کلاه سر دیگری هم برود.
راستی دوستان چون من مدتی چند روزی را شیفت شب در کارم هستم اگر با تاخیر یکی دوروزه جواب مطاب شما را دراینجا برای تبادل نظر دادم عذرخواهی می کنم.
درضمن دوستان اگر مطالب اصلی این نوشته هارا که البته دیگر نکته اصلی دیگری باقی نمانده است درخواست دارند برای آدرس پست الکترکی من پیغام دهند تا این مطالب برای همکاری مشترک بر روی آنها برای آنها ارسال شود همانطور که گفتم من به دنبال همکاری شما عزیزان برای راستی آزمایی و تبیین گسترده این مطالب هستم.
[email protected]
باتشکر
شاهین نجف قلی زاده

با تشکر از فعالیت شما در تاپیک
تفکر شما تفکری است که موجب سازندگی تاپیک میشه اما بشرطی که این سازندگی مداوم و نقش دار باشه . از شما خواهش دارم که فعالیتت رو در تاپیک ادامه دهی و توجه داشته باش شیوه نگارشت طوری باشه کسی بد برداشت نکنه.

البته ما قدیمی ها حرفهامون داره کم کم تموم میشه :) امیدوارم شما و بقیه دوستان فعالیت خودتون رو بیشترو بیشتر کنید

ممنون از حسن توجه شما

sh.nqz

Registered User
لایک‌ها
59
باتشکر از استاد میلاد.استاد راستش را بخواهید هدف اصلی من از نوشتن این مطالب پیدا کردن شریکی فکری در بسط و راستی آزمایی این مطالب است چون من این مطالب را قبلا با تعدادی از اساتیدی که می شناختم توسط ایمیل که در مجله های رزمی پیدا کرده بودم در میان گزاشتم ولی پاسخی دریافت نکردم نه برای این که از دانش آنها سو استفاده کنم بلکه برای یک همکاری جدی ومشترک که طی آن این مطالب منجر به تهیه یک کتاب شود که اسامی همکاران مشترک هم در آنجا بیاید یعنی یکی همکاری مادی ومعنوی جدی ومشترک حتی این مطلب به عنوان یک مقاله به عنوان یک تز جدید در هنرهای رزمی قابل ارایه به مجله های خارجی است اما خوب با توجه به اینکه این مطالب زیادی شاید جدید باشد و به نوعی با افسانه سازیهای موجود درباره این هنرها منافات دارد کسی ریسک این همکاری را نمیکند به هر حال اگر دوستان واساتید محترم تمایل به همکاری مشترک داشتند توسط ایمیلی که در پست قبلی درج کرده ام با من تماس بگیرند.
باتشکر

sh.nqz

Registered User
لایک‌ها
59
یکی از کارهایی که می توان در مورد این ایده ها انجام داد این است که در مورد :
1- فرضیه ها ی این ایده ها راستی آزمایی کرد که در صفحه 293 تحت عنوان تز های جدید در هنرهای رزمی بخش اول وسوم آورده شده است.
2- از یک متخصص بیو مکانیک برای تحلیل این فرضیه ها و تفاوت سرعت و قدرت در هرکدام از این حالتها تحقیق علمی وتجربی انجام داد.
ودر بخش سوم می توان وارد بحث سبک شناسی شدو بر اساس ویژگیهایی که هر سبکی باید داشته باشد کار را ادامه داد وبه این ترتیب کار را دنبال کرد:
بر اساس مطالبی که در مورد فلسفه هنرهای رزمی آمد می توان بحثی را باز کرد با عنوان سبک شناسی که طی آن فلسفه سبکهای مختلف را مشخص وچگونگی اجرای آن فلسفه رادر آن سبک مشخص کرد،یعنی ابتدا مشخص کرد که سبک مورد نظر از کدام روش مبارزاتی دفاعی ویا حمله ای استفاده می کندو سپس ویژگیهای آن سبک رایعنی ا-روش حمله2-روش دفاع 3- روشهای تقویت بدن در مقابل ضربات وارده به بدن4-روشهای افزایش قدرت بدنی.5-روشهای حفظ سطح انرژی را مشخص کرد.

morihe ushiba

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
91
براساس روش اول یعنی سد کردن عضو ضربه زننده فکر نمی کنم سبکی شکل گرفته باشدچون دامنه امکان استفاده موفقیت آمیز از آنها بالا نیست.
درمورد شیوه دوم یعنی منحرف کردن عضو ضربه زننده سبکهای زیادی وجود دارد که داشتن استقرارهای نیرومند پا بر روی زمین در هنگام دفاع و حمله از ویژگیهای آنهاست وجزو سبکهای هم خانواده هم قرار می گیرند.
در مورد روش سوم یعنی دفاع به روش کنار رفتن از مسیر حرکت ضربه هم ممکن است سبکهایی براساس این ویژگی وجود داشته باشد ویااساسا در روشهای دیگر ادغام شده باشد.
ودر مورد دسته آخر هم سبکهایی هرچند شاید کمتر از دسته دوم وجود دارد.
پس در نتیجه ما به سبکهایی با دوروش اصلی می رسیم :
1- سبکهایی با ویژگی منحرف کردن عضو ضربه زننده
2- سبکهایی با ویژگی حمله به منبع قدرت ضربه زننده
حال این پرسش پیش می آید که این دوسبک مختلف رادر سبکهای موجود چگونه میتوان تشخیص دهیم.
در این باره روشی که به نظر من رسید نحوه مشت زدن در این دو دسته کلی است:
1- در سبکهایی که بر اساس منحرف کردن عضو ضربه زننده هستند طی آن ضربه مشت کامل می چرخد وپشت دست رو به بالا قرار می گیرد که این موضوع براین اساس نتیجه گیری شده است که این گونه ضربات وقتی کارایی بیشتری دارند که با حمایت بدن و وجود استقرار های قوی وبا دامنه زیاد پا همرا ه باشند،مانند کاراته.
2- در سبکهایی که در مشت وارده پشت دست رو به بیرون قرار می گیردجزو سبکهایی هستند که فلسفه آنان براساس حمله هستند که به جای قدرت سرعت ضربه زدن مورد توجه قرار می گیرد،مانند وینگ چان.
تذکر:بر اساس روش هم ممکن است سبکهایی باشند که بدلیل نداشتن منابع مطالعاتی چیز زیادی در این مورد نمی توانم بگویم اما شاید سبکهایی که بر اساس مانور بدن طراحی شده باشند در این دسته قرار بگیرند مانند سبک باگواچوان ویا پاگوا چوان که در این سبک فرد باگوا کار بر روی محیط دایره ای حرکت می کند که فرد متخاصم در مرکز آن قرار دارد وفرد باگوا کار سعی می کند با مانور در سمت چپ ،راست وگاهی پایین موقعیت خود را نسبت به حریف تغییر دهد ومی شود گفت پاگواچوان هدف اصلیش فریب حریف ودور شدن ازمسیر حرکت حریف وغافلگیری اوست. البته اینجا پرسشی ایجاد می شود آن هم اینکه آیا به این وسیله می توان با چند نفردرگیر شد وبه عبارتی آیا فرد باگوا کار دچار کمبود زمان وفضا در مبارزه از چند جهت نمی شود؟

با سلام آیکیدو از جمله سبک مورد نظر شمادر کنار رفتن از مسیر حمله میباشد که از مورد استفاده در مبارزه های چند نفره و به عبارت بهتر چند جهته میباشد...

sh.nqz

Registered User
لایک‌ها
59
بنابر مطلب شما این فرض را می توان مورد تحقیق قرار داد که استراتژی اولیه مبارزاتی در هردو سبک آیکیدو و باگواچانگ به هم شبیه است اگر این طور باشد می توان این دو سبک را دوسبک مکمل هم دانست که یکی از آنها بر روی فنون ضربه ای و دیگری بر روی فنون پرتابی وگلاویزی تاکید داردوالبته از شباهتهای این دو هم در مطالب تئوریک این به دستم آمده است که هردو آنها بر روی مبارزه از هشت جهت وهمچنین استفاده از نیروی درونی ویااستفاده نیروی حریف تاکید دارند.

sh.nqz

Registered User
لایک‌ها
59
دوستان عزیز شما که قصد همکاری با من را ندارید حداقل مطالب من را نقد کنید وپرسشهایی که برای خودتان مطرح می شود را درمیان بگزارید تا من حداقل اشکالات ویا نوقص ایده و طرح خودم را بدانم.
باتشکر

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
دوستان عزیز شما که قصد همکاری با من را ندارید حداقل مطالب من را نقد کنید وپرسشهایی که برای خودتان مطرح می شود را درمیان بگزارید تا من حداقل اشکالات ویا نوقص ایده و طرح خودم را بدانم.
باتشکر

با تشکر فراوان از حسن نیت فراوان شما

تاپیک هنر های رزمی آمیخته ای از نظریه ها کنایه ها دانش ها و فلسفه و........................................

تلاش شما برای تحقیق در زمینه هنرهای رزمی بسیار چشمگیره اما دقت داشته باش که شما با مشکل بزرگی روبرو هستی . و آن این جمله شماست : در صفحه 293 تحت عنوان تز های جدید در

هنرهای رزمی بخش اول وسوم آورده شده است

من بار ها و بارها و چندین سال پیش در همین تاپیک گفتم اول تفاوت های بین هنر رزمی ورزش رزمی مکتب جنگی

رزمی
خوب شناسایی کرده و بعد وارد شد.

من تقریبا روزی جندین و چند بار به تاپیک سر میزنم و از ابتدا از چندین و چند سال پیش تنها کسی که در تاپیک هنرهای رزمی با همه سختی و کنایه ها و.......... موند خودم بودم و هنوز هم هستم یه جورایی باتاپیک بزرگ شدم

شاید باور نکنید اما در این مدت سعی کردم این تاپیک رو با چنگ ودندون نگه دارم. حتی بنا به مسائلی مجبور شدم نزدیک به 600 پستم رو از کلیدی ترین مطالب خودم رو در این تاپیک حذف کنم.

دوست من پس به دل خود شکی راه ندهید پست های شما دقیق بررسی میشه پس به فعالیت خود ادامه دهید. من سعی میکنم بیشتر نظر دوستان رو مطالعه کنم تا حرفی بزنم چون عددی نیستم.

ممنون از حسن توجه شما

xavi68

Registered User
لایک‌ها
3,423
تمرین با وزنه برای بدنسازی سرعتو پایین میاره ؟

sh.nqz

Registered User
لایک‌ها
59
استاد میلاد نظر من درمورد تز جدید در هنرهای رزمی مبارزه های بدون سلاح است وگرنه من تجربه ای درباره قواعد استفاده و استراژیهای مبارزه های مبتنی بر سلاح چون تجربه ای ندارم چیزی نمی توانم بگویم ودر ضمن مطالب شما درباره تفاوت در مکتب جنگی با هنر رزمی و ورزش رزمی درکدام صفحه آورده اید تا بتوانم از آن استفاده کنم.
با تشکر

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
استاد میلاد نظر من درمورد تز جدید در هنرهای رزمی مبارزه های بدون سلاح است وگرنه من تجربه ای درباره قواعد استفاده و استراژیهای مبارزه های مبتنی بر سلاح چون تجربه ای ندارم چیزی نمی توانم بگویم ودر ضمن مطالب شما درباره تفاوت در مکتب جنگی با هنر رزمی و ورزش رزمی درکدام صفحه آورده اید تا بتوانم از آن استفاده کنم.
با تشکر

با سلام دوست من

دقیق نمیدونم کدوم شماره از پستهام بود شاید جزو 600 پست حذف شدم باشه اما در خیلی از موارد توضیح داده شده بگردی پیدا میکنی

و در مورد این که تز شما در مورد مبارزه بدون سلاح یا با سلاح هست فرقی نمیکنه شما برای این تز نیاز داری اول تفاوت ها رو بشناسی

پس به تاپیک هنر های رزمی خوش آمدی و از صفر شروع کن به سوال خالی از هر گونه تز پس از شناخت تفاوت ها شما بهتر میتونی تز جدیدت رو بیان کنی

دراین تاپیک افراد متخصص از سایر رشته ها زیاد هستن

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
چند وقت پیش با یکی از دوستان در مورد وجود انرژِی درون در هنر رزمی بحث بود و ایشون به من گفت فردی با یک انگشت به اندازه چهار انگشت بالای سینه لمس کرد و من رو به زمین پرت کرد طوری که احساس خفگی کردم.

نظر شما چیست دوستان ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
اما من این انرژی درون رو که با تعجب فراوان دوستانم روبرو شد قبول ندارم
حتی با وجود فیلم ها و................... فراوان

نظر شما چیست دوستان.؟

sh.nqz

Registered User
لایک‌ها
59
من درباره انرژی درون چیزی نمی دانم, ولی درباره استفاده از انرژی حریف نظر دارم و آن این است که منظور از استفاده از انرژی حریف اجازه دادن به حریف برای تعیین استراتژی مبارزه است و درحقیقت کسی طرح مبارزه را می ریزد که حمله کند ویک حمله کننده انرژی ذهنی بیشتری را مصرف میکند واستفاده از انرژی حریف یعنی صرفه جویی در انرژی ذهنی.
البته در مورد طرح این مسئله توسط شما باید بگویم ضربه زدن به یک نقطه حساس مانند گلو فکر نکنم نیازی به غیر از نیروی همان یک انگشت داشته باشد واحتمالا به یک نقطه فشاری هم ضربه وارد شده است.
در مورد هنر رزمی نظر من این است که این هنر یعنی توانایی به فعالیت در آوردن یک طرح ذهنی.
ورزش رزمی یعنی اصلاح تکنیکهای مبارزه ای با دست خالی برای استفاده از آن به عنوان فعالیتی برای سلامتی است .
مکتب جنگی یعنی تکنیکهای مبارزه ای چه باسلاح وچه بی سلاح برای نابودی دشمن همراه با آموزش ذهنی خاص یا همان جهان بینی خاص برای حفظ تمرکز ذهنی برای افزایش وحفظ کیفیت مبارزه یک مبازر در میدان جنگ برای از بین بردن یک دشمن.
ولی یک هنرمند رزمی تنها هدفش نوعی خودشناسی و هماهنگی ذهنی قوای او است حداقل این تعریف برای دوران ما که دیگر حفظ امنیت عمومی به مهات رزمی یک شخص واگزار نشده بلکه نهادهای مخصوصی برای این کار وجود دارد کاربرد دارد.
ودر کل من متوجه نشدم انتقاد شما بر اساس کدام دلایل خاص متکی است من در در مطلب خودم بر اساس دلایل مکانیکی بدن این استدالها را آورده ام.
موفق باشد

Last edited:

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
من درباره انرژی درون چیزی نمی دانم, ولی درباره استفاده از انرژی حریف نظر دارم و آن این است که منظور از استفاده از انرژی حریف اجازه دادن به حریف برای تعیین استراتژی مبارزه است و درحقیقت کسی طرح مبارزه را می ریزد که حمله کند ویک حمله کننده انرژی ذهنی بیشتری را مصرف میکند واستفاده از انرژی حریف یعنی صرفه جویی در انرژی ذهنی.
البته در مورد طرح این مسئله توسط شما باید بگویم ضربه زدن به یک نقطه حساس مانند گلو فکر نکنم نیازی به غیر از نیروی همان یک انگشت داشته باشد واحتمالا به یک نقطه فشاری هم ضربه وارد شده است.
در مورد هنر رزمی نظر من این است که این هنر یعنی توانایی به فعالیت در آوردن یک طرح ذهنی.
ورزش رزمی یعنی اصلاح تکنیکهای مبارزه ای با دست خالی برای استفاده از آن به عنوان فعالیتی برای سلامتی است .
مکتب جنگی یعنی تکنیکهای مبارزه ای چه باسلاح وچه بی سلاح برای نابودی دشمن همراه با آموزش ذهنی خاص یا همان جهان بینی خاص برای حفظ تمرکز ذهنی برای افزایش وحفظ کیفیت مبارزه یک مبازر در میدان جنگ برای از بین بردن یک دشمن.
ولی یک هنرمند رزمی تنها هدفش نوعی خودشناسی و هماهنگی ذهنی قوای او است حداقل این تعریف برای دوران ما که دیگر حفظ امنیت عمومی به مهات رزمی یک شخص واگزار نشده بلکه نهادهای مخصوصی برای این کار وجود دارد کاربرد دارد.
ودر کل من متوجه نشدم انتقاد شما بر اساس کدام دلایل خاص متکی است من در در مطلب خودم بر اساس دلایل مکانیکی بدن این استدالها را آورده ام.
موفق باشد

با تشکر از تحقیق و جستجوی شما

در مورد موارد قرمز شده به ترتیب

1. در مورد استفاده از انرژی حریف یک بحث تاکتیکی هست و این رو میشه تقریبا تو تمام روش های رزمی پیدا کرد مثلا آیکیدو و.................... پس خارج از انرژی درون هست

2.در مورد مورد دوم یک بحث تکنیکی هست که تو ژاپن بهش میگن کیوشوجوتسو و در روشهای چینی بهش میگن دیماک و..........................پس خارج از انرژی درون هست

3.در مورد هنر رزمی باید بگم نظر شما درست است. اما کمی محکمترش کنید

4.در مورد قسمت سلامتی با شما موافق هستم

5.باز هم با شما موافقم اما تحقیقات بیشتری باید انجام دهید. مکاتب جنگی فراتر از اینهاست و پایه تمام موارد (تخصص خودم در مورد مکاتب رزمی و جنگی هست) اگر کمکی خواستی بگو

6.و نکته اینجاست برای بررسی دقیق تر ، تنها نیاز به دلایل مکانیکی بدن نیست.

و در مورد انرژی درون باید بگم مخالف سرسخت این ماجرا هستم . البته انرژی درون نه به معنای.............................. بلکه به معنای چیزی که امروزه در فیلم و بعضی مستندهای حقیقی و کارهای عجیب و غریب بعضی اساتید.

ممنون از حسن توجه شما

به فعالیت خود در تاپیک ادامه دهید بنده مطالب شما رو به دقت بررسی خواهم کرد

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
روند پیشروی تاپیک هنرهای رزمی خیلی کند شده خواهش دارم از دوستان که تاپیک رو زنده نگه دارن

ممنون از حسن توجه شما

migmig3000

Registered User
لایک‌ها
2,718
تمرین با وزنه برای بدنسازی سرعتو پایین میاره ؟

اگه ورزش های رزمی رو در کنار بدنسازی انجام بدین مفیده.البته خیلی از رشته ها مثل بوکس برنامه بدنسازی خاصی دارن که نباید بعضی از حرکات رو انجام بدید تا تاثیری روی رشته اصلی نذاره.

بالا