• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بزرگنربن دایره المعارف هنرهای رزمی به زبان فارسی

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
درود به همه دوستان و اساتید . نمیدونم واقعا ورزشهای رزمی همون چیزی هستند که نشون میدن !! یا راهی برای انحراف از موضوع اصلی هستند ؟؟ یا خود ما دنبال حقیقت نیستیم ، یا اینکه کشور های آسیای شرقی ( چین ، ژاپن ....... ) و در حقیقت بنیانگزارانش حقیقت را پنهان کردند . دانستن زیاد هم خوب نیست . مانع از فهمیدن مطالب خاص میشود . اثبات مواردی خاص در سبک های رزمی مثل نیروی درون ، و رد آن مثل کشیش هایی بود که در پی یافتن روح با ذره بین به جان انسان زنده افتاده و ....... . من نه میخواهم با قاطعیت انرژی درون را قبول کنم و نه می خواهم رد کنم . به قول یکی از دوستانم : خالق هستی از روح خود در وجود انسان دمیده ، پس آیا نمیتوان در حد والا رشد کرده و به حالت های خاص رسید ؟ نمیخوام بحث را دینی یا فلسفی کنم . اینکه یک نفر به چنین درجه ای برسد یا نرسد به من یا به کس دیگر ربطی ندارد و شاید هیچ دردی از مشکلاتش دوا نکند . در مراحل اولیه این موضوع ، یک رزمی کار باید فکر آزاد داشته باشد و بین فکر و اندامها و عضلاتش هماهنگی ایجاد کند . در نهایت بعد از سالیان باید عضلاتش را از تهتانی ترین و پایین ترین عضله تا نک انگشتان هماهنگ و هدایت کند . در واقع دست ها فقط حکم انتقال دهنده را دارند . عزیزانی که کیوکشین کارند و سبک های دیگر ...... به وضوح به این نتیجه میرسند . اما این به همین جا ختم نمیشه . چطور یه آدم پیر میتونه با یک انگشت فشاری را به یک نفر وارد کنه در صورتی که هیچگونه زوری به کار نمیبره و شخص مقابل بیش از 1 متر به عقب پرت بشه ؟؟ ببینید من خودم تا قبل از اینکه با این آقا روبرو بشم فقط به همون حد هماهنگی عضله بسنده کرده بودم و فکر میکردم نیروی درون وجود ندارد . اما خودتان قضاوت کنید ، چطور میشه که در پایدارترین داچی قرار بگیری و اون پیرمرد فقط با گذاشتن انگشت در حد لمس کردن لباس باعث ایجاد حرکتی رو به عقب با اندازه حرکت بیش از یک متر شود ؟؟ باور کنید هیچ ربطی به نقاط حساس ندارد . هنوز هم نمیخوام بگم انرژی درون وجود دارد ، نمیدانم . نمیدانم .
اون آدم رفت . من هم مثل همیشه میرم باشگاه ، یک روز اجرای کاتا ، یک روز اجرای کمیته و یک روز بدن سازی ، مثل قبل ، هیچ چیز تغییر نکرد . حالا حالا هم تغییر نمیکنه . فقط اینو میدونم که تنها چیزی که با یک رزمی کار می ماند تنفسش است .

پست دقیق و بی نقصی بود، ممنونم از شما و همین طور آقا میلاد برای طرح این بحث خوب.

نظر من رو بخواهید چیز هایی که قابل اثبات نباشند، قابل انکار هم نیستند، صرفا می شه گفت قابل تشکیکند. ما مجازیم به همه چیز شک کنیم و از نظر بنده، شک گرایی بالاترین مرحله از ادارک انسان هست. شما برای شک گرا بودن باید هم از مرحله ایمان و هم از بی ایمانی عبور کرده باشید!

بدون اینکه بخواهیم به ترویج خرافه بپردازیم، باید بپذیریم که همیشه چیزهایی هست که دردسترس ما نیست، چیزهایی که نمی فهمیم، چیزهایی که به دلایلی از دید ما پنهان هستند. در طول تاریخ، بشر با اسرار زندگی می کرده.

بهرحال برای روشن تر شدن موضوع بهتره یه بررسی تطبیقی مختصری انجام بدیم تا با در نظر گرفتن خاستگاه ِ باورهای کهنی مثل انرژی درون بتونیم جمع بندی از موضوع داشته باشیم.

درباره انرژی درون

مسائلی از این دست با هیچ روش علمی و تحقیقاتی قابل اثبات نبوده و نیستند. مادامیکه قابل اثبات نباشند، بحث درباره اونها با روش استدالالی و منطقی کاملا می تونه بی فایده باشه. ما صرفا می تونیم به تجربه های شخصی خودمون بسنده کنیم.

اما مفهوم انرژی درون ( Qi ) همون طور که می دونید از قدیمی ترین مفاهیم بشری هست. ردپای اون از ژاپن و چین تا هند و ایران و یونان کشیده شده. مفهوم Qi قابل انطباق هست با Prana در هندوئیسم (آئینی با سه هزار سال قدمت)، همون طور که نادی ها (مجاری پرانا) هم قابل انطباق هستند با Meridian (مجاری Qi) و این مفاهیم همون طور که می دونید، مشابهت هایی داره با خلط های چهارگانه یعنی خون، صفرا، سودا و بلغم که در طب یونانی (Humorism) و طب سنتی ایرانی رایج بوده. این اخلاط رطوبت و یا مایعاتی هستند که در درون مجاری بدن مثلا رگها وجود دارند.

طب سنتی چینی بر پایه ی این اعتقاد شکل گرفته که بیماری ها، محصول اختلال، مسدود بودن، و عدم توازن ِ حرکت Qi در Meridian یا همون مجاری هستند.
برای بر طرف کردن این مشکل، روش های مختلفی بکار گرفته میشه. **** غذایی، گیاهان دارویی و طب سوزنی ( که با تحریک نقاط خاصی از Meridian، جریان چی در بدن متوازن می شه ) و یا تمرینات بدنی و تنفسی با استفاده از هنرهای رزمی خاصی مثل " تای چی چوان" و غیره.

حکمای یونانی اینطور فرض می کردند که در شرایط عادی چهار خلط ( خون، بلغم، صفرا و سودا ) در توازن و تعادل هستند ( دقت کنید که این اخلاط هم در مجاری بدن مثل رگها در جریان هستند). بیماری زمانی اتفاق می افته که در اثر تغذیه نادرست و یا تنفس هوای ناپاک، تعادل چهار خلط بهم می خوره. روش های درمان عمدتا بر پایه اصلاح روش تغذیه هستند.

در عقاید هندوئیسم هم به همین مفاهیم مشترک بر می خوریم. پرانا در نادی ها حرکت می کنه. پرانا در غذا، هوا و نور وجود داره. در صورتیکه نادی ها (مجراها) مختل و یا مسدود باشند، پرانا در قسمت هایی از بدن تجمع پیدا می کنه و فرد به امراض مبتلا خواهد شد. پس با تغذیه مناسب، تمرین تنفس (پرانایام) و تمرینات بدنی مثل آسانا و باندها، توازن و تعادل پرانا در نادی ها و متعاقبا سرتاسر بدن بوجود خواهد آمد.

اینها رو گفتم که بگم تمدن بشری اشتراکات پر رنگی داره و اگر سر نخ ها رو دنبال کنیم معمولا فلسفه ها و مفاهیم مختلف به هم نزدیک خواهند شد.
انسان مدرن، کاملا مختار هست در پذیرفتن و نپذیرفتن این مفاهیم. چیزی که مهم هست اینه که با ذهن باز و نامحدود به بررسی تمدن انسانی بپردازه و خیال نکنه که زندگی و شعور و فلسفه به قرن بیستم محدود میشه.

Last edited:

miladninja

همکاربازنشسته ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
پست دقیق و بی نقصی بود، ممنونم از شما و همین طور آقا میلاد بر طرح این بحث خوب.

نظر من رو بخواهید چیز هایی که قابل اثبات نباشند، قابل انکار هم نیستند، صرفا می شه گفت قابل تشکیکند. ما مجازیم به همه چیز شک کنیم و از نظر بنده، شک گرایی بالاترین مرحله از ادارک انسان هست. شما برای شک گرا بودن باید هم از مرحله ایمان و هم از بی ایمانی عبور کرده باشید!

بدون اینکه بخواهیم به ترویج خرافه بپردازیم، باید بپذیریم که همیشه چیزهایی هست که دردسترس ما نیست، چیزهایی که نمی فهمیم، چیزهایی که به دلایلی از دید ما پنهان هستند. در طول تاریخ، بشر با اسرار زندگی می کرده.

بهرحال برای روشن تر شدن موضوع بهتره یه بررسی تطبیقی مختصری انجام بدیم تا با در نظر گرفتن خاستگاه ِ باورهای کهنی مثل انرژی درون بتونیم جمع بندی از موضوع داشته باشیم.

درباره انرژی درون

مسائلی از این دست با هیچ روش علمی و تحقیقاتی قابل اثبات نبوده و نیستند. مادامیکه قابل اثبات نباشند، بحث درباره اونها با روش استدالالی و منطقی کاملا می تونه بی فایده باشه. ما صرفا می تونیم به تجربه های شخصی خودمون بسنده کنیم.

اما مفهوم انرژی درون ( Qi ) همون طور که می دونید از قدیمی ترین مفاهیم بشری هست. ردپای اون از ژاپن و چین تا هند و ایران و یونان کشیده شده. مفهوم Qi قابل انطباق هست با Prana در هندوئیسم (آئینی با سه هزار سال قدمت)، همون طور که نادی ها (مجاری پرانا) هم قابل انطباق هستند با Meridian (مجاری Qi) و این مفاهیم همون طور که می دونید، مشابهت هایی داره با خلط های چهارگانه یعنی خون، صفرا، سودا و بلغم که در طب یونانی (Humorism) و طب سنتی ایرانی رایج بوده. این اخلاط رطوبت و یا مایعاتی هستند که در درون مجاری بدن مثلا رگها وجود دارند.

طب سنتی چینی بر پایه ی این اعتقاد شکل گرفته که بیماری ها، محصول اختلال، مسدود بودن، و عدم توازن ِ حرکت Qi در Meridian یا همون مجاری هستند.
برای بر طرف کردن این مشکل، روش های مختلفی بکار گرفته میشه. **** غذایی، گیاهان دارویی و طب سوزنی ( که با تحریک نقاط خاصی از Meridian، جریان چی در بدن متوازن می شه ) و یا تمرینات بدنی و تنفسی با استفاده از هنرهای رزمی خاصی مثل " تای چی چوان" و غیره.

حکمای یونانی اینطور فرض می کردند که در شرایط عادی چهار خلط ( خون، بلغم، صفرا و سودا ) در توازن و تعادل هستند ( دقت کنید که این اخلاط هم در مجاری بدن مثل رگها در جریان هستند). بیماری زمانی اتفاق می افته که در اثر تغذیه نادرست و یا تنفس هوای ناپاک، تعادل چهار خلط بهم می خوره. روش های درمان عمدتا بر پایه اصلاح روش تغذیه هستند.

در عقاید هندوئیسم هم به همین مفاهیم مشترک بر می خوریم. پرانا در نادی ها حرکت می کنه. پرانا در غذا، هوا و نور وجود داره. در صورتیکه نادی ها (مجراها) مختل و یا مسدود باشند، پرانا در قسمت هایی از بدن تجمع پیدا می کنه و فرد به امراض مبتلا خواهد شد. پس با تغذیه مناسب، تمرین تنفس (پرانایام) و تمرینات بدنی مثل آسانا، باندها، توازن و تعادل پرانا در نادی ها و متعاقبا سرتاسر بدن بوجود خواهد آمد.

اینها رو گفتم که بگم تمدن بشری اشتراکات پر رنگی داره و اگر سر نخ ها رو دنبال کنیم معمولا فلسفه ها و مفاهیم مختلف به هم نزدیک خواهند شد.
انسان مدرن، کاملا مختار هست در پذیرفتن و نپذیرفتن این مفاهیم. چیزی که مهم هست اینه که با ذهن باز و نامحدود به بررسی تمدن انسانی بپردازه و خیال نکنه که زندگی و شعور و فلسفه به قرن بیستم منتهی میشه.

با تشکر از مشارکت خوب شما در تاپیک .

جنبه های علمی مطالب شما بسیار مفید واقع شد. از شما خواهش دارم بیشتر راهنمای ما دوستان باشید.

با تشکر فراوان از دوست خوبمون جناب آبتین

ESMIGHELE

همکار بازنشسته
لایک‌ها
10,372
باسلام.ورزش رزمی میخوای فقط هاپکیدو!من خودم کیوکوشین کار بودم زیاد تحقیق کردم ولی هاپکیدو یه چیزه دیگه است!باتشکر

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
پست دقیق و بی نقصی بود، ممنونم از شما و همین طور آقا میلاد برای طرح این بحث خوب.

درباره انرژی درون

در عقاید هندوئیسم هم به همین مفاهیم مشترک بر می خوریم. پرانا در نادی ها حرکت می کنه. پرانا در غذا، هوا و نور وجود داره. در صورتیکه نادی ها (مجراها) مختل و یا مسدود باشند، پرانا در قسمت هایی از بدن تجمع پیدا می کنه و فرد به امراض مبتلا خواهد شد. پس با تغذیه مناسب، تمرین تنفس (پرانایام) و تمرینات بدنی مثل آسانا و باندها، توازن و تعادل پرانا در نادی ها و متعاقبا سرتاسر بدن بوجود خواهد آمد.

انسان مدرن، کاملا مختار هست در پذیرفتن و نپذیرفتن این مفاهیم. چیزی که مهم هست اینه که با ذهن باز و نامحدود به بررسی تمدن انسانی بپردازه و خیال نکنه که زندگی و شعور و فلسفه به قرن بیستم محدود میشه.

خیلی ممنون . بسیار عالی توضیح دادید و تحقیقتون قابل تحسین است. مطالبتون خیلی بدردم خورد . اما هنوز نمیتونم اون بلایی را که سرم اومد حداقل به طور صد در صد برای خودم اثبات کنم یا حتی رد کنم .

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
آقا میلاد و firenight666 عزیز، ممنونم از شما. خوشحالم که مطلب مفید بوده.

firenight666 من سعی کردم یه جمع بندی و مقایسه انجام بدم. اما اینکه افراد تا چه حد به این موضوعات باور داشته باشن، به خودشون بستگی داره و کاملا شخصی هست.​
بهرحال شما یه تجربه جالب در این زمینه داشتید!

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
باسلام.ورزش رزمی میخوای فقط هاپکیدو!من خودم کیوکوشین کار بودم زیاد تحقیق کردم ولی هاپکیدو یه چیزه دیگه است!باتشکر

دیدگاه شما در مورد هنرهای رزمی کوتاه است

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
با سلام و درود

جای ناراحتی داره که تاپیک هنرهای رزمی همیشه در بخش هنرهای رزمی اولین بود اما امروز رو به پایین رفته

روز به روز داره بد تر میشه ................ و فعالیت داره کم میشه

دوستان خواهش دارم به تاپیک اهمیت دهید

من تمام تلاش خود را خواهم کرد که تاپیک دوباره رو به بالا بیاد

ممنون

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
images34.jpg

معروفترين خانواده نينجاها = هاتوري - موموچي و فوجي باياشي بودند .
اسامي متوليان اين هنر كه در ترويج وشناخت اين ورزش تلاش بسياركرده اند .
كوموري ماتومون: استاد تغيير قيافه ،نينجايي بود كه در تغيير قيافه استاد بود .وي از نينجاهاي ساجي گوروبي بود معروف به کوتاه قدها .نينجاها با تغيير قيافه خود را به شكل افراد زير درمي آورند :
1) جنگجويان 2-كشاورزان 3-هنرمندان 4-هنرپيشه هاي تئاتر 5- بازرگانان 6- روحانيون
7-كاهنها و يا راهبه ها . يكي ديگر از استادان تغيير قيافه ( يامادايمون ) بود.
با چنان سرعت و به چنان صور گوناگون تغيير قيافه ميدهد كه اگر از ميان جمعيت انبوهي عبورميكرد تا پيش ازخارج شدن ازجمعيت خود را به بيش از شش قيافه مختاف درآورده بود.
كاسومي روتسوكه : نينجايي كه بعلت حقه ها و ترفندهاي زيركانه اش معروف بود .
نيسموتسوگه كيزارو :استاد تكنيكهاي پرش بود . چنان عالي و بلند مي پريد كه بي اغراق كسانيكه موفق به ديدن پرشهاي او مي شدند تصور ميكردند كه او پرواز ميكند .
هاجيسوكه تسو:مهارت در كندن و حفاري زمين به هنگام فرار شهرت بسزايي يافته بود. مي گويند او چنان سريع زمين راحفرميكرد كه موش كور هم نميتوانست با اورقابت كند. (يکي از روشهاي ايتون نوجوتسو)
ساروتوبي ساسوكه :نينجايي كه نامش به معني پرش ميمون بود و بخاطر مهارتهاي آكروباتيك ميمون وار خودوقدرت وخشونتي كه در جنگهاي تن به تن داشت زبان زد همه بود. اوداراي انعطاف بدني زيادي بود كه باعث ميشداعمال خارق العاده اي چون دويدن ،پريدن وبالارفتن ازدرخت را به نمايش بگذارد .
يكي از جنبه هاي مهم اعمال نينجا كيفيت وفاداري و چگونگي تصميماتش در خدمتگذاري به استاد ، **** و مريدشان بود.نينجاها اغلب شكست ناپذيربودند واگر اتفاقي مي افتاد كه باعث لو رفتنشان مي شد خود به زندگيشان خاتمه مي دادند .
هاتوري هانزو : يكي از نينجا بسيار باهوش بود وي جونين معروف بود كه در كار پرتاب نيزه مهارت زيادي داشت . وي يکي از صدها استادکاربرد انواع سلاحهاي نين جوتسو بود.
كاسومي دانجو : يكي از استادان نيرنگ و حيله بود كه به حقه اي كه به كپناچي **** نينجاهاي ادا زد توانست با ضربه سختي كه به گردن او وارد كرد وي را از پا درآورد .
يوكينونه كيناچي :مهارت در پرتاب سوزنهاي سمي از دهان . شينوبي فوکي باري جوتسو
نينجاي كوتوله براي انجام ماموريت ها خاص وي حدود يك متر قد داشت و تعليم ديده بود كه در اجراي عمليات در محيطهاي تنگ و محدود ساعتها بسر ببرد .
سامپو جنزاي :نينجاي ماهر و كاردان بود كه توانست با زيركي خود زهر مهلكي را كه در چاي و نان قندي او ريخته بودند تشخيص دهد و از مرگ حتمي نجات پيدا كند .
كائي جوزو:نينجايي كه نگران كشته شدن به دست نينجاهاي توكوگاوا بود و با نقشه اي ماهرانه كه با دوست قديميش توفي طرح ريزي كرده بود توانست مرگ قلابي را به نمايش بگذارد .
ساجي گوروبي :نينجايي كه در گذشتن از آب با وسايل شناور مهارت زيادي داشت و بوسيله دستگاههاي شناورعجيب خودبه نام ميزوگوموتوانست ازآن ساحل خطرناك عبوركندوبه پايگاه خود برسد.
عده اي از نينجاها كه آموزش راهزني دريايي ديده بودند . فوماكاتيين بودند فوماكوتارو يكي از رهبران آنها در ضربه زدن به تاسيسات توكوگاوا بود .
اداجاجيرو :يكي از نينجاهاي كوزوكه بودو نينجايي جوان ، خوش سيما و نوازنده ماهر كه با نزديك كردن خود به راهب بزرگ و به قتل رساندن او توانست دست نوشته سحرآميز را بدست آورد .
كوسونواكي ماساشيگه :يكي از فرماندهان نظامي كه از هوش سرشاري برخوردار بود كه افراد نينجاي زيادي را براساس آرايش تاكتيكي خود آموزش مي داد كه باعث موفقيت او در نبرها ميشد .
توسالاي :يكي از نينجاهاي مشهور 480ساله پيش كه بعلت بي احتياطي كه كرد دستگير شد به طرز فجيحي به قتل رسيد.به دستورارباب كووانا پوست بدنش را ذره ذره کندن .
تويسوكاجيرو :فرزند توتساكاي كه واقعه مرگ پدرش را فراموش نكرده بود و سوگند خورده بود انتقام بگيرد و حيثيت خانواده و مسلك نينجايي خود را اعاده كند .
كاتوتانزو:نينجايي كه توانست طلسم قلعه سووا را بشكند و با استفاده از پنج نينجاي ديگر كه در خندق خود را معلق كرده بودند توانست قلعه را تصاحب كنند .
ياماگوچي يمون :يكي ازنينجاهاي وفادارساجي گوروبي بود كه توسط جنگجويان بيگنوا دستگير وسپس كشته شد. وي از نينجاهاي وفداري بود که براي هر نوع ماموريت داوطلبان از خود گذشتگي داشت . وي يکي از اسطوره هاي عملياتي اين هنر بشمار ميرود.
تاكي گوچي ياسوكه : نينجا دو جانبه بود كه براي كشتن كريگاكوره فرستاده شده بود .
فيودو:يكي از خانواده هاي نينجا كه در پرتاب شوريكن ( ستاره ) مهارت داشت كه مسئول توسعه شيوه هاي متعدد و موثر كاربرد اين سلاح مخرب و رمزي بود .

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
8f0243618caa667b77b83e5a91a06ae9.jpg

در حدود پنج قرن قبل از ميلاد ، يك راهب هندي بنام “” بودهيدهارما “” كه با نامهاي ( تامو ) و( داروماتائيشي ) هم از او ياد مي شود ،بقصد اشاعه تعليمات مذهبي ،

از هند راهي چين شد .تعاليم راهب تامو شامل مجموعه اي از تمرينات پرهيزگاري و قواعد خشك انضباطي بود كه بواسطه وضعيت جسماني ضعيف ، پيروان وي طاقت تحمل آموزشهاي او را نداشته و بتدريج دچار ضعف و بيحالي مي شدند . لذا تامو حركاتي را براي تقويت بنيه جسماني شاگردان خود ابداع نمود كه به ( 18 حركت دست لوهان ) معروف شد . اين حركات بتدريج گسترش يافته و پايه و اساس سبك هاي ووشو را تشكيل دادند . درطي قرون 14 تا 16 ميلادي چهره هاي برجسته ورزشهاي رزمي بتدريج در معبد شائولين گردهم آمدند و سبك هاي اصلي ووشو را به تقليد از حركات حيواناني همچون پلنگ ، درنا ، مار ، ببر و اژدها بوجود آمدند . ليكن امپراتور وقت كه بتدريج از فعاليت هاي ساكنان اين معبد دچار ترس و نگراني شده و معبد را تهديدي عليه حكومت خود مي ديد ، فرمان انهدام و به آتش كشيدن معبد شائولين را صادر كرد . در لشكركشي امپراتور براي انهدام معبد ، فقط تعداد اندكي از افراد آن توانستند جان سالم از مهلكه بدر اين واقعه تلخ تاريخي از سوي ديگر ببرند .موجب انتشار و اشاعه ورزشهاي رزمي معبد شائولين كه تا آن زمان محفوظ و مخفي مانده بود به ساير نقاط كشور چين گرديد ، هر چند امپراتوران برخي از سلسله هاي حاكم بر كشور پهناور چين تمرينات ورزشهاي رزمي را خطري براي حكومت خود قلمداد نموده و انجام آنرا ممنوع اعلام كرده بودند ليكن امپراتوراني هم بودند كه خود شيفته اين تمرينات بوده و موجبات ترويج آنرا فراهم كرده اند . در دوران سلسله هاي شانگ ( Shang ) و ژو ( Zhau ) حركاتي از ووشو بوجود آمدند كه براي آموزش سربازان استفاده مي شد و همه ساله در پائيز و بهار مسابقات كشتي خاصي بنام جيائو براي انتخاب سربازان نمونه و اعطاي عناوين افتخاري برگزار مي شد . با ايجاد كاربرد نظامي براي ووشو ، رفته رفته حركات رزم با شمشمير ، نيزه و چوب بوجود آمدند . ظهور گروههاي نمايش خياباني بنام لوكي ( Luqi ) كه از طريق نمايش حركات رزمي امرار معاش مي كردند ، خود باعث گسترش هر چه بيشتر ووشو گرديد . دوران سلطنت سلسله هاي كينگ ( Qing ) و مينگ ( Ming ) را مي توان عصر شكوفايي ووشو به شمار آورد.

در طي سالهاي 1912 تا 1949 سازمانهاي بسياري در چين براي ووشو تشكيل شدند مثل انجمن هنرمندان رزمي و انجمن تربيت بدني و غيره كه در گشترش و ووشو نقش مهمي را ايفا كردند . در سال 1928 انستيتو مركزي ووشو توسط دولت جمهوري در نان حينگ تشكيل شد . در سال 1939 نخستين تيم ملي ووشوي چين در يازدهمين دوره بازيهاي المپيك برلين يك مراسم نمايشي اجرا كردند . با تاسيس جمهوري خلق چين ، ووشو بعنوان بخشي از فرهنگ اجتماعي و تربيت بدني مردم در آمده و به طرز چشمگيري گسترش يافت . در سال 1956 انجمن ووشوي چين در پكن تشكيل شد كه با اشاعه حركاتي همچون فرم ساده شده تاي چي چوان ، چانگ چوان ، حركت شمشير پهن و باريك ، نيزه و چوب در سطوح مبتدي ، متوسط و عالي در بهبود همگاني شدن ورزش ووشو ، كمك شاياني كرد . در سال 1958 نخستين پيش نويس (( قوانين مسابقات ووشو )) توسط كميسيون ورزش و تربيت بدني ايالتي گردآوري و تنظيم شد . با راهنمايي هاي همين كميسيون و انجمن ووشوي چين ، انجمن ها ، اتحاديه ها ، مدارس ووشو ، انجمن هاي تحقيقاتي ، تيم هاي آماتوري و حرفه اي در مراكز آموزشي ، محلات ، شهرها و ايالات تشكيل شدند كه شبكه عظيمي از فعاليتهاي جمعي ووشو را به وجود آوردند . تيم ها و انجمن هاي ووشو در برخي از كالج ها و دانشگاهها تشكيل شدند و در برخي از موسسات تربيت بدني ، رشته تخصصي ووشو براي دانشجويان رشته ليسانس و فوق ليسانس داير گرديد . در سال 1984 درجه استادي ووشو توسط مجلس ايالتي تعيين شد . با تصويب دولت چين در سال 1986 ( انستيتو تحقيقات ووشوي چين ) تشكيل و بعنوان عاليترين مرجع ، هدايت تحقيقات فني و آكادميك در زمينه ووشو را بر عهده گرفت . دولت چين با برپايي تورنمت هاي متعدد بين المللي ، ورزش سنتي خود را هر چه بيشتر به جهانيان معرفي كرد و در سال 1987 نخستين دوره مسابقات آسيايي ووشو در يوكوهاماي ژاپن برگزار و فدراسيون آسيايي ووشو ( WFA ) تاسيس گرديد . دومين دور مسابقات آسيايي ووشو به سال 1989 در هنگ كنگ برگزار شد و در سال 1990 و طي يازدهمين دوره بازيهاي آسيايي پكن ، اين ورزش رسما بعنوان يك رويداد رقابتي و بين المللي معرفي گرديده و فدراسيون جهاني اين رشته به نام ( IWUF ) تشكيل و فعاليت خود را آغاز نمود . اولين دوره مسابقات بين المللي اين رشته در سال 1991 بر پا شده و دوره هاي بعدي اين مسابقات هر دو سال يكبار برگزار مي گردد .

--------------------------------------------------------------------------------
حرکات ووشوي چيني از چند ديدگاه قابل بررسي مي باشد :

گسترش جغرافيايي

سيستم حرکات سخت و نرم

تمرينات فرم و مبارزه آزاد

--------------------------------------------------------------------------------
گسترش جغرافيايي

رشد و گسترش ووشو در نقاط مختلف كشور چين تحت تاثير شرايط اقليمي و جغرافيايي قرار گرفته و بسته به شرايط اقليمي تكنيكهاي مختلفي را در خودبسط و پرورش داده است ، كه اصطلاحا به سبك هاي شمالي و جنوبي معروف شده اند .

1) سبكهاي شمالي چين : سرزمين هاي شمالي چين بيشتر بصورت جلگه و دشتهاي و سيع و هموار است و بنابراين مردم اين سرزمين ها امكان اجراي حركاتي باز همراه با دويدن ، پرش جهش ، معلق زدن و غيره را در اختيار داشته اند . لذا تكنيك ها و سبك هايي كه در اين مناطق رشد و توسعه پيدا كردند داراي ويژگيهايي هستند مثل حركات باز ، سريع ، چابك و پر قدرت ريتم واضح ، ضربات بلند دست و پا ، دويدن ، جهش ، معلق زدن و غيره . همچنين حركات متعددي با استفاده از سلاحهاي كوتاه و بلند در اين مناطق بوجود آمدند . از مهمترين سبكهاي شمالي ورزش ووشو كه اصطلاحا مشت بلند ناميده مي شود مي توان به چانگ چوان( chang chuan ) اشاره كرد .

2) سبك هاي جنوبي چين : جنوب چين به جهت شرايط اقليمي و جغرافيايي خاص خود كه بيشتر از رودخانه ها ، جنگلها ، مرداب ها و كوهستانها و در كل از مناطق ناهمواري تشكيل شده است ، حركاتي از ووشو را در خود پرورانده است كه داراي ويژگيهايي مثل : حركات سريع ، اعمال قدرت ، استقرارهاي محكم و استوار و موضع گيريهاي خوب بدن در واكنش به حملات مختلف از هر سو،ضربات بسيار فشرده سريع انفجاري ، ضربات كوتاه ، مشت هاي كوتاه و فريادهاي بلند مي باشد . علت توسعه چنين حركاتي را شايد بتوان با شيوه زندگي مردم سرزمين هاي جنوبي چين مرتبط دانست . اين مردمان بيشتر به كارهايي مثل صيادي و ماهيگيري مي پرداختند و بيشتر اوقات ، منازعات و جنگ هاي آنها برروي قايق انجام مي شد.لذا حركاتي كه نياز كمتري به دويدن و جابجايي داشته باشد مورد توجه قرار گرفت وگسترش پيدا كرد.ازمهمترين سبك هاي جنوبي ورزش ووشو كه اصطلاحا مشت كوتاه ناميده مي شوند مي توان از نانچوان نام برد .

سيستم حركات سخت و نرم

حركات ووشو در دو سيستم حركتي سخت ( با استفاده از قدرت عضلات و مفاصل ) و نرم ( با استفاده از نيروي تنفس و تمركز قواي ذهني ) به اجرا در مي آيند .

1) سيستم سخت يا خارجي : در اين سيستم بيشتر به حركات و تمرينات عضلاني و قدرتي تكيه شده و آمادگي فيزيكي از اهميت بالايي برخوردار است . اين سيستم را اصطلاحا وي چيا( way-chia ) مي نامند .حركات اين سيستم كه بصورت دست خالي يا با سلاح اجرا مي شوند آميزه اي هستند از تكنيكهايي مثل ، مشت زدن ، لگد زدن ، پرتاب كردن ، غلبه كردن ، تسليم شدن و حركات يورشي بر اساس قدرت فيزيكي و جسماني كه عمدتا با انقباض عضلات ، اعمال قدرت انفجاري و بعضا فريادهاي بلند همراه است . از سبكهاي معروف اين سيستم مي توان به چانگ چوان و نان چوان اشاره كرد .

2) سيستم نرم يا دروني : در اين سيستم كه بر پايه نيروي دروني ، ذخيره و كاربرد آن استوار است ، قدرت عضلاني نقش و تاثير چنداني ندارد . انقباض عضلات در كمترين ميزان خود اتفاق مي افتد .

از اعمال نيروهاي ماهيچه اي ، افت و خيزهاي تند و خشن و نيز نعره و فرياد خبري نيست . در اين سيستم تمركز تنفسي بدن به فاصله 5 سانتيمتري زير ناف در نقطه اي بنام تان تين ( tan tin ) كه مراكز انرژي حياتي يا ( چي ) مي باشد معطوف مي شود . اين سيستم را اصطلاحا ني چيا( nay chia ) مي نامند و از معروفترين سبك هاي آن مي توان به هسينگ آي ، پاكواژان و تاي چي چوان اشاره كرد .

تمرينات فرم و مبارزه آزاد
از ديدگاه حركتي مي توان تمرينات ووشوي چيني را به چند دسته تقسيم كرد :

1) تمرينهاي فرم : فرمهاي ووشو كه با سلاح يا دست خالي و يا بصورت مبارزه گروهي تمرين مي شوند آميزه اي هستند از مشت زدن ، لگد زدن ، پرتاب كردن ، غلبه كردن ، تسليم شدن و حركات يورشي كه در مجموعه اي از تمرينات منظم و منطبق بر قوانيني خاص كه الگوهاي مختلفي مركب از حمله و دفاع ، پيشروي و عقب نشيني ، استقرارهاي ايستا و پويا ، تندي و كندي خشونت و لطافت ، نرمي و سختي و غيره تبعيت مي كند .

1-1) تمرينات دست خالي ووشو : تمامي هنرهاي رزمي دست خالي اعم از : چانگ چوان ، تاي چي چوان ، نان چوان، پاكواژان ، باجي چوان ، شائولين چوان ، چوجيائوچوان ، دتينگ چوان ، زيانگ زي چوان و غيره همگي به اين طبقه تعلق دارند .

1-2) تمرينهاي با سلاح ووشو : شامل سلاحهاي كوتاه مثل شمشير پهن و باريك ، سلاحهاي بلند مثل نيزه ، چوب ، سلاحهاي دوتايي مثل جفت شمشير پهن ، سلاحهاي انعطاف پذير مثل شلاق 9 تكه ، چوب 3 تكه و غيره .

2-1)مبارزه گروهي شامل :

مبارزه مسلحانه با يك يا چند سلاح بر عليه حريفي با سلاح ديگر .

مبارزه با دست خالي بر عليه حريفي كه از سلاح استفاده مي كند .

2-2) تمرينهاي مبارزه آزاد ( سان شو ) : حركات اين طبقه عبارتست از هر گونه مبارزه آزاد ما بين دو مبارز كه با استفاده از هوش و ذكاوت و تكنيك ، تحت شرايطي خاص و مطابق قوانيني انجام مي گيرد

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
email-zen.jpg

انرژی درون چیست ؟ از درون تا حقیقت

بله جواب همین است. از درون تاحقیقت

انرژِی درون آِیا نیرویی است که به حرکت در آید؟؟؟؟؟
انرژی درون آیا نیرویی(نیرو چیست) است که در یک نقطه تجمع و به حرکت در آید؟
انرژی درون از بدن خارج میشود؟
انرژِی درون نیروست ؟ نیرو چیست؟ پس باید کنش و واکنش داشته باشد؟!
اساتید بزرگ هنرها و مکاتب جنگی در مورد انرژِی درون چه گفتند؟ بله ؟ نه؟ داریم؟ تکنیک میزنیم......... یا از درون تا حقیقت میاموتو موساشی
شما برای انرژی درون تحقیق میکنید؟؟ جواب از درون تا حقیقت

ممنون از حسن توجه شما

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
روز به روز مک دوجوهای تقلبی و غیر رسمی داره بیشتر میشه

اگر جلوی این افراد که ظرف یک ماه مشکی میگیرند و........................ گرفته نشه خیلی زود باید شاهد متلاشی شدن هنر رزمی بشیم.

من امیدوارم این تاپیک به عنوان اولین مکان فارسی زبان که خیلی از حقایق گفته میشه بتونه به رزمی کاران جوان کمک کنه که وارد مک دوجوهای امروزی نشوند

ممنون از حسن توجه شما

ESMIGHELE

همکار بازنشسته
لایک‌ها
10,372
سلام به همگی کسی اینجا هاپکیدو کار هست؟؟ چند تا سوال دارم.ممنون

s.alireza

Registered User
لایک‌ها
186
روز به روز مک دوجوهای تقلبی و غیر رسمی داره بیشتر میشه

اگر جلوی این افراد که ظرف یک ماه مشکی میگیرند و........................ گرفته نشه خیلی زود باید شاهد متلاشی شدن هنر رزمی بشیم.

من امیدوارم این تاپیک به عنوان اولین مکان فارسی زبان که خیلی از حقایق گفته میشه بتونه به رزمی کاران جوان کمک کنه که وارد مک دوجوهای امروزی نشوند

ممنون از حسن توجه شما
میلاد جان سلام
یه سوال داشتم،چند وقتی هست جودو رو هم به تمریناتم اضافه کردم و زانوهام درد میکنه و تکنیکهای زاگی(نشسته)،توی آیکیدو هم درد رو بیشتر کرده،راهی برای بهبودش هست؟

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
میلاد جان سلام
یه سوال داشتم،چند وقتی هست جودو رو هم به تمریناتم اضافه کردم و زانوهام درد میکنه و تکنیکهای زاگی(نشسته)،توی آیکیدو هم درد رو بیشتر کرده،راهی برای بهبودش هست؟

با سلام خدمت یکی از اساتید قدیمی تاپیک

دقیقا کجای زانوت هست؟؟

اگر دیدی تو نشستن و پاشدن درد میگیره مسئله جدی هست و روغن شترمرغ استفاده کن. فاصه مفصل پات
اگر دیدی ذر هر حالتی درد داره مدتی از تمرین دور شو

ولی دقیقن بگو کجای پات و چند وقته واطلاعات کامل بده

ممنون از حسن توجه شما

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
یه چنتا مورد واسه کاهش درد مفاصل زانو رزمی کارا:

گيلاس
قرن ها ژاپني ها براي كاهش درد، خوردن روزانه ۶ تا ۸ عدد گيلاس به صورت كمپوت، يخ زده يا تازه و همچنين شربت آن را به بيماران توصيه مي كنند. گيلاس علاوه بر منيزيم، منبع غني پتاسيم . اين عنصر مثل مدر با ترميم بافت مايع موجب كاهش التهاب مفصل مي شود.

برگ گل قاصدك
يكي از بهترين درمان هاي التهاب مفصل، برگ هاي قاصدك است، مصرف برگ هاي تازه اين گياه به صورت خام و همراه با سالاد خیلی مفیده.

نيش زنبور
با تزريق نيش زنبور از طريق سوزن سرنگ يا زنبور زنده كه موجب تحريك سيستم دفاعي بدن و در نتيجه ترشح مواد التهابي مي شود، توانستند بيماران مبتلابه درد مفصل را درمان كنند.

ممنون از حسن توجه شما

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
index.jpg

ممنون جناب آبتین و علی رضا و فایت 666 برای فعالیت شما در تاپیک.

فعالیت خوب شما موجب حمایت شما از تاپیک میشه

ممنون از حسن توجه شما

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
قسمتی از دست نوشته فوجی بایاشی ریوهاکو

در مورد آموزش ماساژ برای تعادل یک جنگجو به روش آنما

که در این روش برای تقویت انرژی درون از روش خاصی از تنفس Meiso Kokyu یا به عبارتی مدیتیشن تنفس استفاده میشه. که باعث میشه Kiketsu خون و انرژِی در کل بدن پخش بشه.
دوستانی که میخوان از این روش قدیمی مدرسه Fujibayashi Anma بدونن بگن تا من ترجمه کنم واسشون

603734_4330959913669_1954114141_n.jpg

بالا