• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بزرگنربن دایره المعارف هنرهای رزمی به زبان فارسی

ya_ali_mavla

Registered User
لایک‌ها
1,540
اره بابا مگه ندیدیش؟؟؟ نمیدونم اخرین بار کی نشون داد
اگه ندیدی نصف عمرت بر فناست:دی
نه عزیز دیدمش فقط نه کامل تیکه تیکه
و اینکه اصلا یادم نمیاد قسمتی که توش اویاما بوده باشه(گرچه اونموقع کسی رو نمشناختم):دی
اگه بتانی لینک مربوط به اون قسمتهاشرو بدی خیلی ممنون میشم
روی چشمم . در اولین فرصت که بتوانم ، حتما برایتان می فرستم .
ممنون از شما
متشکر
موسوو جیکیدن ایشین ریو :

خوب
سیستم این مدرسه بر پایه ایایجوتسو ( شیوه و روشی کشیدن شمشیر) که طراحی برای جنگ ها و شیوه های کلاسیک به خود گرفته.
.
.
.
بسیار مدرسه جالبی هست

ممنون از حسن توجه شما

میلاد جان ممنون
اگه یه سری عکسم از این مدارس بزاری ممنون میشیم
خیلی دوست دارم بدانم محیطاشن چطوریه
یا علی

ESMIGHELE

همکار بازنشسته
لایک‌ها
10,372
نه عزیز دیدمش فقط نه کامل تیکه تیکه
و اینکه اصلا یادم نمیاد قسمتی که توش اویاما بوده باشه(گرچه اونموقع کسی رو نمشناختم):دی
اگه بتانی لینک مربوط به اون قسمتهاشرو بدی خیلی ممنون میشم

ممنون از شما
متشکر

میلاد جان ممنون
اگه یه سری عکسم از این مدارس بزاری ممنون میشیم
خیلی دوست دارم بدانم محیطاشن چطوریه
یا علی

توی فیلم اویاما نبوده بازیگری در نقش شخصیت اویاما بوده
منم فیلمشو چند سال پیش دیدم چشم اگه پیدا کردم لینکشو میزارم...

lya

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
391
موسوو جیکیدن ایشین ریو :

خوب
سیستم این مدرسه بر پایه ایایجوتسو ( شیوه و روشی کشیدن شمشیر) که طراحی برای جنگ ها و شیوه های کلاسیک به خود گرفته.

در بعضی فرهنگهای ژاپنی به ایایجوتسو اوداچی هم میگن که کاربرد کتابی داره و به کار نمیبرن

که حاوی تکنیک ها و کششهای ناب و زیبایی از کن جوتسو هست. حرکات و کشش های ناب و زیبا کن من بسیار در اجرای رنزوکو وازوری وازا شاد میکنه . :)

سیستم مدرسه جیکیدن برمیگرده به دوره موروماچی که توسط هایاشی زاکی بنا شد.

در ایم مدرسه اجرای تکنیک ها بر پایه دو اصل بنا شده : اوی کازه : اجرای تکنید در حالت سیزا (نشسته) شیزنتاکازه (ایستاده)

چندین کاتای قدیمی داره که فکر نمیکنم اون کاتاها امروزه تمرین بشه مثل : چودنوو تاتهزا کیهون و............

بسیار مدرسه جالبی هست

ممنون از حسن توجه شما

ممنون بابت مطلبتون آقا میلاد عزیز :happy:

دوست دارم این مطلب رو هم اضافه کنم که در موسو جیکیدن ایشین ریو :

موسو به معنای بی همتا،
جیکیدن، به معنای انتقال مستقیم از استاد به شاگرد (از هایاشیزاکی تا به امروز)،
ایشین گرفته شده از نام « هاسِگاوا چیکارانوسکه ایشین » یکی از هِدمسترهای این سبک که تلاشهای قابل تقدیری در خصوص این سبک انجام داده،
و ریو هم که به معنای سبک و استایل هست.

:happy:

Last edited:

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
جناب آبتین کجا هستید؟

سوالی در مورد سرعت در جیت کاندو داشتم ممنون اگر راهنمایی کنید

ممنون از حسن توجه شما

بابت تاخیر خیلی شرمنده ام.

خوشحالم که می بینم شما این موضوع رو مطرح می کنید! در واقع، آقای نترس و بنده رو از تنهایی درآوردید :happy:

در جیت کان دو 5 کتگوری برای سرعت وجود داره:

1. سرعت ادراکی​
2. سرعت ذهنی​
3. سرعت اولیه​
4. سرعت اجرایی
5. سرعت تغییر​

سرعت ادراکی

به این معناست که فرد تا چه حد در تشخیص و درک ِ فرصت های مناسب برای ضربه زدن، سریع هست. به عبارت دیگه، منظور از سرعت ادراکی، سرعت واکنش فرد به هر گونه محرک های حسی، بینایی، شنیداری و غیره ست.

ما تمرین می کنیم تا کاملا تحریک پذیر و هوشیار باشیم. یک راهنمایی برای بهبود سرعت ادارکی، این هست که شما حریف رو یک " کل " ببینید و بر اجزای او تمرکز نکنید. چیزی که بروس درباره اش می گفت:

"diffusing the attention over a wider area"

سرعت ذهنی

سرعت ذهنی، به توانایی تصمیم گیری اشاره داره. چه تکنیکی رو در چه زمانی به کار ببریم، یا اینکه چطور به حمله ی حریف واکنش نشون بدیم.​
اما سوال اینجاست که آیا ما در زمان مبارزه، فرصتی برای فکر کردن داریم؟ مثلا می تونیم بعد از ضربه ی حریف تصمیم بگیریم که یک آپرکات بزنیم یا یک مشت مستقیم؟ مسلما نه.
"
"! I do not hit. It hits all by itself"

جمله ی بالا از لی به این معناست که در حقیقت، زمانی که از mental speed حرف می زنیم، در واقع به unconscious mental speed اشاره می کنیم.شما انتخاب هایی انجام میدید اما به شکل ناهشیار.
در جیت کان دو، الگوهای از پیش آماده، پیشنهاد نمیشه، اما از اونجایی که برخی از ترکیبات یا combination ها به خوبی اجرا میشن، باید با تمرین اجرای اونها رو تسهیل کرد. در واقع یک برنامه ریزی عصبی عضلانی انجام خواهیم داد.

سرعت اولیه

به طور ساده، اینکه فرد با چه سرعتی حرکتی رو شروع می کنه. اینجا باید به اهمیت ایستادن صحیح و فرم خوب اشاره کرد.​

سرعت اجرایی

یعنی اجرای سریع یک تکنیک.
توضیح اینکه در زمان شکل گیری تکنیک های جیت کان دو، تمام دغدغه، تمرکز و تلاش آقای لی، طراحی حرکت هایی مستقیم و سریع بود. تکنیک ها دائما بررسی میشد و کمترین اضافات و نقیصه ها اصلاح میشد.
او به خوبی می دونست که کمترین تغییری در اجرای یک حرکت، می تونه تفاوتی حتی میلی ثانیه ای ایجاد کنه.​
در نهایت تکنیک های کمی باقی موندند تا جایی که شاید جالب باشه بدونید بر خلاف باور عمومی و تبلیغات اساتید قلابی، ضربات اصلی در جیت کان دو، در حدود 5 ضربه ی دست، و 3 یا 4 ضربه پا هستند!

سرعت تغییر

به توانایی تغییر مسیر در زمان حرکت اشاره داره که می شه از توضیحش صرف نظر کرد.​

و در نهایت، بحث رو با این جمله ی کلیدی از لی تموم می کنم:

"It’s not how fast it travels but how soon it gets there that counts"

Last edited:

ya_ali_mavla

Registered User
لایک‌ها
1,540
ممنون آبتین جان
خیلی از مطالب بالات منو بیاد یه سری از تمرینامان انداخت و هچنین اینکه میتانه بسیاز به کمک من در تکواندو بیاد
و اینکه میخواستم بگم اونمطلب اخر سرعت در جابه جایی رو هم یه توضیحی راجع بهش یده
و اینکه توی سریال بروسلی که نشان داد(حالا درست یا نادرست) توی یک قسمتش با یکی از اساتید تکواندو مبارزه کرد که اولش به مشکل خورد ولی بعدش شکستش داد
ولله زیاد نحوه شکست دادنشو رو یادم نیست ممنون میشم اینو توضیح بدی و همچینین بگی که بروس در رابطه با رشته تکواندو و نقاط ضعف و قدرتش چه چیزهایی گفته و چه درس هایی گرفته
و توی انتقال اطلاعاتی که با اون مربی داشته از چه چیزه تکواندو درس گرفته و استفاده کرده
ممنون
یا علی

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
ممنون آبتین جان
خیلی از مطالب بالات منو بیاد یه سری از تمرینامان انداخت و هچنین اینکه میتانه بسیاز به کمک من در تکواندو بیاد
و اینکه میخواستم بگم اونمطلب اخر سرعت در جابه جایی رو هم یه توضیحی راجع بهش یده
و اینکه توی سریال بروسلی که نشان داد(حالا درست یا نادرست) توی یک قسمتش با یکی از اساتید تکواندو مبارزه کرد که اولش به مشکل خورد ولی بعدش شکستش داد
ولله زیاد نحوه شکست دادنشو رو یادم نیست ممنون میشم اینو توضیح بدی و همچینین بگی که بروس در رابطه با رشته تکواندو و نقاط ضعف و قدرتش چه چیزهایی گفته و چه درس هایی گرفته
و توی انتقال اطلاعاتی که با اون مربی داشته از چه چیزه تکواندو درس گرفته و استفاده کرده
ممنون
یا علی

در مورد اخر (سرعت تغییر) می تونم اشاره کنم به اینکه شما در حالیکه تغییر مسیر می دید، سعی می کنید بالانس و ثباتتون رو هم حفظ کنید. توصیه این هست که بطور کلی مرکز ثقل بالا نباشه و زانوها مقداری خم باشه.

در مورد اون سریال باید بگم که من به زور، بعضی از قسمت هاش رو دیدم. راستش رو بخوای جای نقد و بررسی نداره. از نظر تاریخی هم چندان با واقعیت منطبق نبود. البته قسمتی که اشاره کردی رو هم من متاسفانه ندیدم.

نکته کلی که می تونم بگم این هست که لی با هر طیفی از رزمی کارها آشنا بود و دوستانی داشت. از تکواندو گرفته تا جودو و غیره. اونها ساعت ها گفتگو می کردند و تبادل تکنیک می کردند و از هم یاد می گرفتند. حتی می دونم که به واسطه ی یکی از دوستان کره ای که داشت، به غذاهای کره ای هم علاقمند شده بود، همون طور که مثلا غذاهای ژاپنی مثل سوشی رو هم خیلی دوست داشت ( از این اطلاعاتی بود که فردوسی پور راجب فوتبالیست ها می گه! )

گفته میشه که بروس لی از تکواندو الهام هایی گرفت، اما تکنیک های پا در جیت کان دو شدیدا چینی هستند و با روش کره ای تفاوت جدی دارند.
می تونی این پست من رو اگه نخونده باشی بخونی محمد:

http://forum.persiantools.com/t32117-page327.html#post5804201

خیلی ممنونم که مطالب رو دنبال می کنی.

Last edited:

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
بابت تاخیر خیلی شرمنده ام.

خوشحالم که می بینم شما این موضوع رو مطرح می کنید! در واقع، آقای نترس و بنده رو از تنهایی درآوردید :happy:

در جیت کان دو 5 کتگوری برای سرعت وجود داره:

1. سرعت ادراکی​
2. سرعت ذهنی​
3. سرعت اولیه​
4. سرعت اجرایی
5. سرعت تغییر​

سرعت ادراکی

به این معناست که فرد تا چه حد در تشخیص و درک ِ فرصت های مناسب برای ضربه زدن، سریع هست. به عبارت دیگه، منظور از سرعت ادراکی، سرعت واکنش فرد به هر گونه محرک های حسی، بینایی، شنیداری و غیره ست.

ما تمرین می کنیم تا کاملا تحریک پذیر و هوشیار باشیم. یک راهنمایی برای بهبود سرعت ادارکی، این هست که شما حریف رو یک " کل " ببینید و بر اجزای او تمرکز نکنید. چیزی که بروس درباره اش می گفت:

"diffusing the attention over a wider area"

سرعت ذهنی

سرعت ذهنی، به توانایی تصمیم گیری اشاره داره. چه تکنیکی رو در چه زمانی به کار ببریم، یا اینکه چطور به حمله ی حریف واکنش نشون بدیم.​
اما سوال اینجاست که آیا ما در زمان مبارزه، فرصتی برای فکر کردن داریم؟ مثلا می تونیم بعد از ضربه ی حریف تصمیم بگیریم که یک آپرکات بزنیم یا یک مشت مستقیم؟ مسلما نه.
"
"! I do not hit. It hits all by itself"

جمله ی بالا از لی به این معناست که در حقیقت، زمانی که از mental speed حرف می زنیم، در واقع به unconscious mental speed اشاره می کنیم.شما انتخاب هایی انجام میدید اما به شکل ناهشیار.
در جیت کان دو، الگوهای از پیش آماده، پیشنهاد نمیشه، اما از اونجایی که برخی از ترکیبات یا combination ها به خوبی اجرا میشن، باید با تمرین، اجرای اونها رو تسهیل کرد. در واقع یک برنامه ریزی عصبی عضلانی انجام خواهیم داد.

سرعت اولیه

به طور ساده، اینکه فرد با چه سرعتی حرکتی رو شروع می کنه. اینجا باید به اهمیت ایستادن صحیح و فرم خوب اشاره کرد.​

سرعت اجرایی

یعنی اجرای سریع یک تکنیک.
توضیح اینکه در زمان شکل گیری تکنیک های جیت کان دو، تمام دغدغه، تمرکز و تلاش آقای لی، طراحی حرکت هایی مستقیم و سریع بود. تکنیک ها دائما بررسی میشد و کمترین اضافات و نقیصه ها اصلاح میشد.
او به خوبی می دونست که کمترین تغییری در اجرای یک حرکت، می تونه تفاوتی حتی میلی ثانیه ای ایجاد کنه.​
در نهایت تکنیک های کمی باقی موندند تا جایی که شاید جالب باشه بدونید بر خلاف باور عمومی و تبلیغات اساتید قلابی، ضربات اصلی در جیت کان دو، در حدود 5 ضربه ی دست، و 3 یا 4 ضربه پا هستند!

سرعت تغییر

به توانایی تغییر مسیر در زمان حرکت اشاره داره که می شه از توضیحش صرف نظر کرد.​

و در نهایت، بحث رو با این جمله ی کلیدی از لی تموم می کنم:

"It’s not how fast it travels but how soon it gets there that counts"

آبتین جان ، بسیار عالی بود . خیلی استفاده بردم . چندین و چند سوال دارم .

مطالب جیت کاندو را ، که به صورت سریالی در این فروم قرار میدهید ، بسیار تازه و خواندنی و آموزنده هستند . شخصا تا حالا کسی را به خوبی شما در این زمینه ندیده ام .

اما آیا این حقیقت دارد که بروس لی در نظر داشت جیت کاندو سبکی ساده و کار آمد به دور از هر گونه موارد اضافی باشد ؟؟

سولات بعدی ام را بعدا می پرسم .:)

ممنون

miladninja

همکاربازنشسته ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
با تشکر از فعالیت شما جناب آبتین و firenight666

همیشه پیروز باشید شما اساتید محترم

ممنون از حسن توجه شما

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
با تشکر از فعالیت شما جناب آبتین و firenight666

همیشه پیروز باشید شما اساتید محترم

ممنون از حسن توجه شما

استاد میلاد
امیدوارم چیزی که شما مدنظرتان بود، را در پاسخ بنده بوده باشد. تلاش کردم حتی الامکان جامع بنویسم.
ممنونم که این موضوع را مطرح کردید.

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
آبتین جان ، بسیار عالی بود . خیلی استفاده بردم . چندین و چند سوال دارم .

مطالب جیت کاندو را ، که به صورت سریالی در این فروم قرار میدهید ، بسیار تازه و خواندنی و آموزنده هستند . شخصا تا حالا کسی را به خوبی شما در این زمینه ندیده ام .

اما آیا این حقیقت دارد که بروس لی در نظر داشت جیت کاندو سبکی ساده و کار آمد به دور از هر گونه موارد اضافی باشد ؟؟

سولات بعدی ام را بعدا می پرسم .:)

ممنون

خیلی ممنونم از شما فایرنایت عزیز.
در مورد جیت کان دو کاملا درست اشاره کردید. و نکته اینجاست که بروس لی کاملا به هدفش رسید. جیت کان دوی او، امروز هم وجود دارد با همان سادگی و کارآمدی. سود جودها داشتند میراث او را نابود می کردند اما خوشبختانه این اتفاق نیافتاد. امروز جیت کان دوی واقعی را به نام Original JKD معرفی می کنند که هنوز هم آن طور که باید، شناخته شده نیست.

اگر احیانا مایل باشید ببنید Original JKD در عمل چه شکل و شمایلی دارد این ویدئو را ببینید:

Super Fast Man - YouTube

البته دوستان در یوتیوب به هیچ وجه من الوجوهی به دنبال جیت کان دو نگردند!

Last edited:

morteza1986

Registered User
لایک‌ها
474
آبتین جان ، بسیار عالی بود . خیلی استفاده بردم . چندین و چند سوال دارم .مطالب جیت کاندو را ، که به صورت سریالی در این فروم قرار میدهید ، بسیار تازه و خواندنی و آموزنده هستند . شخصا تا حالا کسی را به خوبی شما در این زمینه ندیده ام .اما آیا این حقیقت دارد که بروس لی در نظر داشت جیت کاندو سبکی ساده و کار آمد به دور از هر گونه موارد اضافی باشد ؟؟سولات بعدی ام را بعدا می پرسم .:)ممنون
از سیستما چه خبر؟ ثبتش کردید؟ قصد آموزش ندارید؟

ESMIGHELE

همکار بازنشسته
لایک‌ها
10,372
میگم ورزش کاران این تاپیک سر وقت تا قبل 12 میرن میخوابن
این نشون میده که برنامه هاشون مرتبه

درود....

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
خیلی ممنونم از شما فایرنایت عزیز.
در مورد جیت کان دو کاملا درست اشاره کردید. و نکته اینجاست که بروس لی کاملا به هدفش رسید. جیت کان دوی او، امروز هم وجود دارد با همان سادگی و کارآمدی. سود جودها داشتند میراث او را نابود می کردند اما خوشبختانه این اتفاق نیافتاد. امروز جیت کان دوی واقعی را به نام Original JKD معرفی می کنند که هنوز هم آن طور که باید، شناخته شده نیست.

اگر احیانا مایل باشید ببنید Original JKD در عمل چه شکل و شمایلی دارد این ویدئو را ببینید:

Super Fast Man - YouTube

البته دوستان در یوتیوب به هیچ وجه من الوجوهی به دنبال جیت کان دو نگردند!

بسیار ممنون .

در نهایت ، شخصی که جیت کاندو کار میکند ، به چه چیزهایی میرسد ؟؟ منظورم اینست که ابداع جیت کاندو توسط بروس لی چه اهدافی داشته است ؟؟
منظورم را واضح تر بگم . در اکثر سبک های چینی و ژاپنی و کره ای ، کاتا و تالو و هیونگ وجود دارد . اما در جیت کاندو همانند سبک هایی خاص مثلا نظامی و ..... حرکات نمایشی وجود ندارد . علت مطرح کردن این سوال اینست که هیچگونه اطلاع معتبری از جیت کاندو ندارم . قصدم از پرسیدن این سوال ، ضعیف جلوه دادن یا تک بعدی کردن جیت کاندو نیست . سوء تفاهم نشود .

ممنون از شما

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
از سیستما چه خبر؟ ثبتش کردید؟ قصد آموزش ندارید؟

راستی منم سوال داشتم
چی شد قرار بود در تاپیکتون قرار بدین

نه متاسفانه . فعلا که در حال ترجمه احکامم هستم و همچنین یکسری امتحانات مربی گری و .... و استعلام پزشکی دارد. در حال حاضر وقت لازم برای این کار را ندارم ، به خاطر همین فکر نکنم حالا حالا ها بتوانم ثبتش بکنم .

بله قرار بود و هست که در تاپیک یکسری مطالب در مورد سیستما بگذارم . اما خداییش کار سختیه . انتقال مطلب از روی نوشته کار حضرت فیله :D
متاسفانه نوع نگارش من زیاد چنگی به دل نمیزنه . کمبود وقت هم که دارم . به خاطر همین تمامی عوامل دست به دست هم دادند تا این روند به کندی پیش برود . اما در اسرع وقت از خجالتتون در می آیم .

miladninja

همکاربازنشسته ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
میگم ورزش کاران این تاپیک سر وقت تا قبل 12 میرن میخوابن
این نشون میده که برنامه هاشون مرتبه

درود....

:)

خیلی جالب بود
با تشکر از شما جناب ESMIGHELE و فعالیت شما در تاپیک موجب دلگرمی ما هست.

راستی شما هاپکیدو کار میکنید یا چیز دیگری؟

با تشکر

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
بسیار ممنون .

در نهایت ، شخصی که جیت کاندو کار میکند ، به چه چیزهایی میرسد ؟؟ منظورم اینست که ابداع جیت کاندو توسط بروس لی چه اهدافی داشته است ؟؟
منظورم را واضح تر بگم . در اکثر سبک های چینی و ژاپنی و کره ای ، کاتا و تالو و هیونگ وجود دارد . اما در جیت کاندو همانند سبک هایی خاص مثلا نظامی و ..... حرکات نمایشی وجود ندارد . علت مطرح کردن این سوال اینست که هیچگونه اطلاع معتبری از جیت کاندو ندارم . قصدم از پرسیدن این سوال ، ضعیف جلوه دادن یا تک بعدی کردن جیت کاندو نیست . سوء تفاهم نشود .

ممنون از شما

بله، خواهش می کنم، ممنونم که بیشتر توضیح دادید.

شاید تفسیر جیت کان دو و معرفی آن به عنوان یک سبک با اهدافی خاص، کار دشواری است. به دلایل مختلف از جمله ماهیت سهل ممتنع جیت کان دو، ابهاماتی بسیاری که پیرامونش هست و البته ناشناخته بودن آن.
اگر اجازه بدید به یک توضیح مختصر بسنده کنم.

در فرایند شکل گیری جیت کان دو، لی ابتدا به مطالعه ی گسترده و همه جانبه ی مبارزه پرداخت.​
با تلاش بسیار، مجموعه ای از اصول و قوانین گرداوری شدند.​
در نهایت بر مبنای اصول و قوانین بدست آمده، تکنیک هایی طراحی شدند.

جیت کان دو یک رویکرد خالص، آزادانه و خلاقانه نسبت مبارزه است.​
و البته در عمل، به سبک های نظامی و مکاتب جنگی شباهت دارد.

ESMIGHELE

همکار بازنشسته
لایک‌ها
10,372
:)

خیلی جالب بود
با تشکر از شما جناب ESMIGHELE و فعالیت شما در تاپیک موجب دلگرمی ما هست.

راستی شما هاپکیدو کار میکنید یا چیز دیگری؟

با تشکر

ممنون خواشه میکنم حجالت زدم میکنید
نه فعلا من هر از چند گاهی بدنسازی کار میکنم:دی
قبلا کیوکوشین کار میکردم و اما حالا اگه مشکلات اجازه بده میخوام شروع به هاپکیدو کنم....

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
بله، خواهش می کنم، ممنونم که بیشتر توضیح دادید.

شاید تفسیر جیت کان دو و معرفی آن به عنوان یک سبک با اهدافی خاص، کار دشواری است. به دلایل مختلف از جمله ماهیت سهل ممتنع جیت کان دو، ابهاماتی بسیاری که پیرامونش هست و البته ناشناخته بودن آن.
اگر اجازه بدید به یک توضیح مختصر بسنده کنم.

در فرایند شکل گیری جیت کان دو، لی ابتدا به مطالعه ی گسترده و همه جانبه ی مبارزه پرداخت.​
با تلاش بسیار، مجموعه ای از اصول و قوانین گرداوری شدند.​
در نهایت بر مبنای اصول و قوانین بدست آمده، تکنیک هایی طراحی شدند.

جیت کان دو یک رویکرد خالص، آزادانه و خلاقانه نسبت مبارزه است.​
و البته در عمل، به سبک های نظامی و مکاتب جنگی شباهت دارد.

ممنونم . توضیح بسیار مفیدی بود . متوجه ماجرا شدم . سپاس .

بالا